Odbojka 60

Subota, 23.09.2023.

15:18

Srbija je na Olimpijskim igrama – idemo po zlato koje fali!

Odbojkašice Srbije plasirale su se na Olimpijske igre u Parizu sledeće godine!

Srbija je na Olimpijskim igrama – idemo po zlato koje fali! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

...

pre 7 meseci

Ahabe, šta lupaš za Holandiju majke ti? Igraju sjajnu čvrstu odbranu, sjajan prijem i vrlo su borbene. Sama činjenica da su okrenule četvrti set protiv Kine, od 21:13 za Kinu, i otišle u peti i pobedile, govori da su izuzetna ekipa. Imaju odličnog trenera koji ume da ih motiviše i očigledno trenira kako treba. Protiv nas su bile ekstremno umorne, pa su i takve od 13:6 za nas u prvom setu došle do serije od 9:3 za njih. Šta bi bilo da su bile skroz odmorne? Ne mislim da su kvalitetnije od nas, ali tako ih potcenjivati je krajnje smešno. Praviš se pametan, a imaš analize da te bog sačuva. Jedino se slažem sa poslednjom rečenicom. Da su Ruskinje tu, i one bi nam pravile veliki problem (ili možda ne, pošto bi imali gosn Terzića koji bi ih upropastio).

Ahab

pre 7 meseci

Holandija je prošla baš onako kako je i trebalo-sa NULOM protiv aktuelnog prvaka sveta. Dvostrukog.
Nihova igra nije ni prineti igri prvih 6-7 ekipa na svetu, a da igraju Ruskinje-ni formalno ih ne bi bilo u prvih 10. Hajp oko njih potpuno je neosnovan, a bronza sa minulog EP više splet okolnosti nego pokazatelj neke snage i kvaliteta. Kanađanke su im pre neki dan otprilike pokazale gde im je mesto.
A vi što bulaznite da je Italija „u padu“ sačekajte OI sledeće godine, pa onda pričajte o nečijem padu.
To što su izgubile polufinale u 5. setu od trenutno najjače ekipe na svetu, sa najboljim selektorom na svetu i zvanično najboljom igračicom Evrope-sasvim sigurno ne znači da su u nekakvom „padu“.
U realnoj oseci su ekipe SAD i Kine, koje već neko vreme prolaze kroz svoj najgori period u poslednjih nekoliko decenija.
Brazil nikada ne treba otpisivati, jer uvek vrhunski odigraju najvažnija takmičenja.
Na kraju krajeva aktuelne su i svetske i olimpijske vicešampionke.
Plasman na OI je bio imperativ za srpsku ekipu, jer tim koji ima jednu Bošković naprosto nema taj luksuz da ne nastupi na najprestižnijem takmičenju. Takva igračica se rađa jednom u 100 godina, ali ne može sama do svakog zlata.
Na putu do zlata u Parizu stoje mnoge prepreke, a one najveće su Turska i Gvideti.

raso

pre 7 meseci

Za sve koji pitaju sta se desava sa Kinom, objasnjenje… Od 2021 godine im ne igra za reprezentaciju kapiten Žu Ting, sjajni primac i uz Tijanu Boskovic sigurno najbolja odbojkasica 21 veka… Kineskinje su podmladile tim ! Srbija je u Parizu prvi favorit po mom misljenju zbog iskustva i Tijane koja je sigurno najbolja odbojkasica svih vremena a potrebno ce biti dobar prijem da ne bi stalno pucala iz nemogucih pozicija, i trebace jos jedan primač da se prikljuci u napadu sa prosekom 15-18 poena kao nekada Brankica….!!! Bice opasan, bas opasan protivnik Turska i USA i jedna od te tri ekipe sigurno ce osvojiti zlato !!!

Saka

pre 7 meseci

Kad se Melisa posvadja sa koristoljubivom devojkom joj Zehrom bice problema kod njihove reprezentacije, vec se odvaja ekipa, tako da nam nece one biti smetnja za osvajanje medalje. 😃

Samo je važno da je nož oštar!

pre 7 meseci

Danas odlična igra, na svom prepoznatljivom nivou. I čestitke za plasman na OI gde im je sigurno mesto.
Do Pariza ima još mnogo i svašta još tu Može da se izmeni. Najvažnije je da devojke budu zdrave!
Ovi što prizivaju Brankica ili Rašićku, treba da shvate da one više nisu taj nivo koji su bile i da su na zalasku karijera. Ove devojke su trenutno najbolje što imamo.
Juče sam kritikovao Gvidetija. Danas neću, jer danas nije imao ispade. Danas su devojke igrale odlično i nije im trebala pomoć selektora. Problem u ekipi nastaje kad im ne ide i on treba sa klupe da im pomogne. Ja to do sada nisam video u njegovom vođenju ekipe, nažalost. Pošto će sigurno ostati do OI samo se nadam da će u međuvremenu o ekipi nešto da nauči i da pronađe hemiju sa njima.
I da još kažem da naša ekipa nije samo Tijana. Ona jeste vrhunska, ali nije jedina takva u ekipi. Odbojka je mnogo kompleksan sport i tanak igrač na bilo kojoj poziciji dovodi do toga da ekipa već ne može da bude svetski vrh. Mi suštinski imamo nekih 15-20 igračica iz samog svetskog vrha. Da, Tijana dobija najviše lopti i najviše poentira, ali često nema najveći procenat prolaznosti, jer često dobija teške lopte kao korektor. Imale u svim ekipama je korektor najbolji smečer i po pravilu dobija najviše lopti, ali odbojka nije samo smeč.

Sili

pre 7 meseci

Super! Nadam se će da će mladje igračice dobiti priliku da sutra igraju.

Iskreno, za sad okej ali ako nema bar tog jednog primača koji će se izdvojiti tokom igra biće teško (budimo realni). Mislim da Uzelac treba još vremena da se razvije ali videćemo. Devojka ima potenicijal i IQ. Kao što je dole neko rekao sa Brankicom je postojao balans.To nam treba.

Takodje raznovrsnost igre (pogotovo uključivanje srednjaka) kao i ulivanje samopouzdanja primačima je toliko bitna. To će sve zavisiti od raspoloženja dizača. Nadam se kada vreme bude došlo da će Gvideti imati hrabrosti da uradi ono što smo se skoro svi mi nadali da će uraditi na evropskom, a nije.

Za kraj, jedva čekam :)

Nino

pre 7 meseci

Zašto ne objavljujete treba nam primač razbijač da odmeni Tijanu.Kao što je bio tandem Bošković-Mihajlović.Onda nam je zlato tu.Ne razumem zašto nema nikakvih informacija o Brankici Mihajlović.

Sasa

pre 7 meseci

Mare, 23. septembar 2023 17:48

Pa mi smo u Brazilu imali situaciju da je vise od pola sportista osvojilo medalju otprilike 60 od 110. A i nije to tacno za turiste, nije ovo 20.vek, olimpijske igre treba i da promovisu manje sportove a to je najbolje kroz takmicare. Npr u tom istom Riu mogli smo imati dizaca tegova, a odbili smo to. Po meni najveci je kvalitet da oborimo rekord u broju sportova gde imamo predstavnike.

Mare

pre 7 meseci

Bolje da imamo i 50 takmičara koji konkurišu za visok plasman nego 200 turista od kojih više od pola ide tamo bez ikakvih šansi. Naravno ovo za turiste se ne odnosi na odbojkašice

Dimi

pre 7 meseci

@Al Bravo, sjajno zapažanje. Nažalost ni Mihajlović, ni Rašić se neće vratiti. Jedino da neka izmedju Lozo i Uzelac napreduju i budu konstantnije. Maja Aleksić će nadam se dastekne više samopouzdanja i da će sledeće godine moći da igra u kontinuitetu dobro, a ne ovako promenljivo. Po meni bi bilo sjajno da vrati Silviju Popović. Ni Pušić, ni Jegdić nisu ni blizu Silvije.

...

pre 7 meseci

Sa ovim selektorom, teško će biti zlata. Iako ne bi trebalo, trenutno su tri ekipe bolje od nas - SAD, Turska i Dominikana. To će i biti najveće prepreke.

Sad ili nikad

pre 7 meseci

Ajde objavi vec jednom!!!
Pisao sam i posle evropskog prvenstva naravno nema objave!!!
Treba nam za vrhunske meceve, Turska, Italia, nadopingovane amere, jos jedna koja moze da raspali iza linije od 3m! Zasad je to samo Tijana a to je nedovoljno jer ostale imaju po 2,3 takve igracice. Dok je bila Mihajlovic mogli smo sad smo ostali samo sa Tijanom Nazalost!

Sloba

pre 7 meseci

Dominikana je uvek bila ozbiljna ekipa. Skočne, vižljaste devojke.Uvek smo sa njima teško izlazili na kraj
Nisam sumnjao da neće glat pobediti Kinu.A pre neki dan gomila kritika na naše devojke.Ne valja selektor, ne valja ova ili ona.Malo je prepotentno govoriti idemo na zlato.Ima tu odličnih ekipa

sempervivum

pre 7 meseci

Добро. Видећемо против Кине да ли играти за славу или вежбати младе... или комбиновати (узети један сет са првом поставом). Кинескиње ће вероватно играти са јачим тимом, за престиж и публику.

Колико се сећам прошлих Игара у одбојци је могао да иде тим од само 12 играчица (а не 14). У Токио су отишле са три средњака и једним либером, а Јелена Благојевић је била и примач и резервни либеро. Штета би било да још пар њих отпадне са списка... Да ли неко зна да ли је то промењено?

Иван

pre 7 meseci

Доминиканке у налету, Пољакиње мање, Американке су увек јаке, Туркиње и - наше. Те три последње репрезентације плус Доминикана ће одлучивати о медаљама у Паризу. Италија је у паду, Кина, Бразил, Јапан није тако опасан ван Јапана.

veliki strumf

pre 7 meseci

Сјајан, додуше и очекиван резултат наших сјајних дама! Оствариле су оно по шта су отишле! Већ имамо 2 екипе на ОИ и обе су кандидати за медаље! То је апсолутно сјајно!

Al

pre 7 meseci

Interesantan OI turnir će biti,promešale su se karte Kina je izgleda u padu,Italija,čak i Brazil.Srbija,iskočio je Japan,USA i Turska(ako im igra Melisa)su glavni favoriti za zlato.Nama fali da se vrati Rašićka i naći podhitno primača napadača tipa Brankica Mihajlović.

srle

pre 7 meseci

Juče: Ne valja Gvideti, nikakav je trener. Maja loš tehničar, samo igra na Tijanu. Sara Lozo prosečna, a Buša bušna. Danas: Bravo devojke. Sjajne ste devojke. Gvideti je bolji od Santarelija. Sara Lozo i Bjanka Buša najbolje odbojkašice sveta...

Neverovatno je koliko ima trolova na portalima. Stvarno, providni ste. I na kraju. Čestitke ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije na svemu što su uradile za naš narod i Srbiju, sjajno predstavljanje državne zastave i himne Srbije.

my way

pre 7 meseci

Одлично, браво за Доминиканке! Сада против Кине очекујем да игра наша друга постава, плус да млада Хена Куртагић буде стартер. Много напора је иза Тијане, Бианке, две Маје, сада је време да добију поштеду и преко потребан одмор до почетка клупских сезона.

Jaki

pre 7 meseci

Svaka cast devojke, nadam se da ce i momci dati sve od sebe, pa sta bude. Dominikanke odlicne, libero Kastiljo svetski vrh, kapa dole.

Toni Stark

pre 7 meseci

Jao kada se setim, kod bake i deke u sobi, stari TV, Sindej 2000 i na svakih par sata ide NEKA KRENE PESMA NAŠA, PESMA NAŠIH ODBOJKAŠA!

Septima

pre 7 meseci

Bila nam je dovoljna bilo koja pobeda Dominikanske republike, pa i ona od 3:2. Jedino da je Kina pobedila 3:2, onda bi moralo da se sačeka poslednje kolo.

Niki

pre 7 meseci

U Parizu Tijani dati da nosi zastavu pa dovodi selekciju Srbije svake godine do finala,sve sama zlata,a iduće godine pohod na jedino preostalo olimpijsko.Ove devojke i Novak osvajaju Pariz.Sve naše uzdanice po peti ili šesti put na igrama.Novak,Maja Ognjenović(mada je Drča prva opcija i bila fenomenalna na svetskom),Vuleta...

Gde ja živim

pre 7 meseci

Važno da smo to prebrinuli. Samo odmor, dobar fokus i da uzmete ono što vam nedostaje.

Miriše da ćemo biti brojni na OI i da ćemo imati puno lepih šansi za medalje.

Ali samo polako. Dosta ima dotle. Samo nek su svi živi i zdravi.

Mar

pre 7 meseci

Bravo carice!!!Za ocekivati je da se i muski pridruze.Mozda ne sada preko kvalifikacija posto je paklena grupa sa 3 trenutno bolje ekipe od nas ali svakako treba ocekivati na osnovu rang liste.Trenutno smo deveti a medju 6 kvalifikovanih ce biti 99 posto te ekipe koje su od prvog do osmog mesta.Tako da nam se i tu smesi viza

Bravo breeeee

pre 7 meseci

Ove devojke su ponos Srbije i srpskog naroda, nijedne druge devojke sa Balkana a i šire ni blizu njima 🇷🇸🇷🇸🇷🇸😍😍😍

Mladen

pre 7 meseci

Ne znam sta se desava sa Kinom poslednjih godina. One od kad su nas dobile za Olimpijsko zlato 2016. totalno nestale sa svetske scene. Brazil je isto u jako velikom padu u odnosu na ono gde je bio, Italija isto ove godine razocarala...bice otvoren Olimpijski turnir. Mi smo jedan od favorita ali mora dosta stvari da se poklopi za zlato.

Aleksandar

pre 7 meseci

Opasne ove Dominikanke.Kineskinje vaze za jaku reprezentaciju a one su ih razbile kao i nas.Za uspeh na olimpijskim igrama potrebna je još neka devojka da poentira pored Tijane.Nadam se da će ove mlađe stasati,prvenstveno Uzelac i Kurtagic.

Voja

pre 7 meseci

Ne idete vi nigde,nego devojke idu na olimpijadu,i svaka im čast na tome.Batalite da vršite pritisak na njih ovakvim bombastičnim naslovima.One i same osećaju pritisak zbog tog zlata,ne moramo i mi da im pogoršavamo.

Toni Stark

pre 7 meseci

Jao kada se setim, kod bake i deke u sobi, stari TV, Sindej 2000 i na svakih par sata ide NEKA KRENE PESMA NAŠA, PESMA NAŠIH ODBOJKAŠA!

my way

pre 7 meseci

Одлично, браво за Доминиканке! Сада против Кине очекујем да игра наша друга постава, плус да млада Хена Куртагић буде стартер. Много напора је иза Тијане, Бианке, две Маје, сада је време да добију поштеду и преко потребан одмор до почетка клупских сезона.

Bravo breeeee

pre 7 meseci

Ove devojke su ponos Srbije i srpskog naroda, nijedne druge devojke sa Balkana a i šire ni blizu njima 🇷🇸🇷🇸🇷🇸😍😍😍

Voja

pre 7 meseci

Ne idete vi nigde,nego devojke idu na olimpijadu,i svaka im čast na tome.Batalite da vršite pritisak na njih ovakvim bombastičnim naslovima.One i same osećaju pritisak zbog tog zlata,ne moramo i mi da im pogoršavamo.

srle

pre 7 meseci

Juče: Ne valja Gvideti, nikakav je trener. Maja loš tehničar, samo igra na Tijanu. Sara Lozo prosečna, a Buša bušna. Danas: Bravo devojke. Sjajne ste devojke. Gvideti je bolji od Santarelija. Sara Lozo i Bjanka Buša najbolje odbojkašice sveta...

Neverovatno je koliko ima trolova na portalima. Stvarno, providni ste. I na kraju. Čestitke ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije na svemu što su uradile za naš narod i Srbiju, sjajno predstavljanje državne zastave i himne Srbije.

Niki

pre 7 meseci

U Parizu Tijani dati da nosi zastavu pa dovodi selekciju Srbije svake godine do finala,sve sama zlata,a iduće godine pohod na jedino preostalo olimpijsko.Ove devojke i Novak osvajaju Pariz.Sve naše uzdanice po peti ili šesti put na igrama.Novak,Maja Ognjenović(mada je Drča prva opcija i bila fenomenalna na svetskom),Vuleta...

Septima

pre 7 meseci

Bila nam je dovoljna bilo koja pobeda Dominikanske republike, pa i ona od 3:2. Jedino da je Kina pobedila 3:2, onda bi moralo da se sačeka poslednje kolo.

Jaki

pre 7 meseci

Svaka cast devojke, nadam se da ce i momci dati sve od sebe, pa sta bude. Dominikanke odlicne, libero Kastiljo svetski vrh, kapa dole.

Mladen

pre 7 meseci

Ne znam sta se desava sa Kinom poslednjih godina. One od kad su nas dobile za Olimpijsko zlato 2016. totalno nestale sa svetske scene. Brazil je isto u jako velikom padu u odnosu na ono gde je bio, Italija isto ove godine razocarala...bice otvoren Olimpijski turnir. Mi smo jedan od favorita ali mora dosta stvari da se poklopi za zlato.

Aleksandar

pre 7 meseci

Opasne ove Dominikanke.Kineskinje vaze za jaku reprezentaciju a one su ih razbile kao i nas.Za uspeh na olimpijskim igrama potrebna je još neka devojka da poentira pored Tijane.Nadam se da će ove mlađe stasati,prvenstveno Uzelac i Kurtagic.

Gde ja živim

pre 7 meseci

Važno da smo to prebrinuli. Samo odmor, dobar fokus i da uzmete ono što vam nedostaje.

Miriše da ćemo biti brojni na OI i da ćemo imati puno lepih šansi za medalje.

Ali samo polako. Dosta ima dotle. Samo nek su svi živi i zdravi.

veliki strumf

pre 7 meseci

Сјајан, додуше и очекиван резултат наших сјајних дама! Оствариле су оно по шта су отишле! Већ имамо 2 екипе на ОИ и обе су кандидати за медаље! То је апсолутно сјајно!

Sad ili nikad

pre 7 meseci

Ajde objavi vec jednom!!!
Pisao sam i posle evropskog prvenstva naravno nema objave!!!
Treba nam za vrhunske meceve, Turska, Italia, nadopingovane amere, jos jedna koja moze da raspali iza linije od 3m! Zasad je to samo Tijana a to je nedovoljno jer ostale imaju po 2,3 takve igracice. Dok je bila Mihajlovic mogli smo sad smo ostali samo sa Tijanom Nazalost!

Mar

pre 7 meseci

Bravo carice!!!Za ocekivati je da se i muski pridruze.Mozda ne sada preko kvalifikacija posto je paklena grupa sa 3 trenutno bolje ekipe od nas ali svakako treba ocekivati na osnovu rang liste.Trenutno smo deveti a medju 6 kvalifikovanih ce biti 99 posto te ekipe koje su od prvog do osmog mesta.Tako da nam se i tu smesi viza

Sloba

pre 7 meseci

Dominikana je uvek bila ozbiljna ekipa. Skočne, vižljaste devojke.Uvek smo sa njima teško izlazili na kraj
Nisam sumnjao da neće glat pobediti Kinu.A pre neki dan gomila kritika na naše devojke.Ne valja selektor, ne valja ova ili ona.Malo je prepotentno govoriti idemo na zlato.Ima tu odličnih ekipa

Al

pre 7 meseci

Interesantan OI turnir će biti,promešale su se karte Kina je izgleda u padu,Italija,čak i Brazil.Srbija,iskočio je Japan,USA i Turska(ako im igra Melisa)su glavni favoriti za zlato.Nama fali da se vrati Rašićka i naći podhitno primača napadača tipa Brankica Mihajlović.

Иван

pre 7 meseci

Доминиканке у налету, Пољакиње мање, Американке су увек јаке, Туркиње и - наше. Те три последње репрезентације плус Доминикана ће одлучивати о медаљама у Паризу. Италија је у паду, Кина, Бразил, Јапан није тако опасан ван Јапана.

sempervivum

pre 7 meseci

Добро. Видећемо против Кине да ли играти за славу или вежбати младе... или комбиновати (узети један сет са првом поставом). Кинескиње ће вероватно играти са јачим тимом, за престиж и публику.

Колико се сећам прошлих Игара у одбојци је могао да иде тим од само 12 играчица (а не 14). У Токио су отишле са три средњака и једним либером, а Јелена Благојевић је била и примач и резервни либеро. Штета би било да још пар њих отпадне са списка... Да ли неко зна да ли је то промењено?

Mare

pre 7 meseci

Bolje da imamo i 50 takmičara koji konkurišu za visok plasman nego 200 turista od kojih više od pola ide tamo bez ikakvih šansi. Naravno ovo za turiste se ne odnosi na odbojkašice

Samo je važno da je nož oštar!

pre 7 meseci

Danas odlična igra, na svom prepoznatljivom nivou. I čestitke za plasman na OI gde im je sigurno mesto.
Do Pariza ima još mnogo i svašta još tu Može da se izmeni. Najvažnije je da devojke budu zdrave!
Ovi što prizivaju Brankica ili Rašićku, treba da shvate da one više nisu taj nivo koji su bile i da su na zalasku karijera. Ove devojke su trenutno najbolje što imamo.
Juče sam kritikovao Gvidetija. Danas neću, jer danas nije imao ispade. Danas su devojke igrale odlično i nije im trebala pomoć selektora. Problem u ekipi nastaje kad im ne ide i on treba sa klupe da im pomogne. Ja to do sada nisam video u njegovom vođenju ekipe, nažalost. Pošto će sigurno ostati do OI samo se nadam da će u međuvremenu o ekipi nešto da nauči i da pronađe hemiju sa njima.
I da još kažem da naša ekipa nije samo Tijana. Ona jeste vrhunska, ali nije jedina takva u ekipi. Odbojka je mnogo kompleksan sport i tanak igrač na bilo kojoj poziciji dovodi do toga da ekipa već ne može da bude svetski vrh. Mi suštinski imamo nekih 15-20 igračica iz samog svetskog vrha. Da, Tijana dobija najviše lopti i najviše poentira, ali često nema najveći procenat prolaznosti, jer često dobija teške lopte kao korektor. Imale u svim ekipama je korektor najbolji smečer i po pravilu dobija najviše lopti, ali odbojka nije samo smeč.

Nino

pre 7 meseci

Zašto ne objavljujete treba nam primač razbijač da odmeni Tijanu.Kao što je bio tandem Bošković-Mihajlović.Onda nam je zlato tu.Ne razumem zašto nema nikakvih informacija o Brankici Mihajlović.

Sasa

pre 7 meseci

Mare, 23. septembar 2023 17:48

Pa mi smo u Brazilu imali situaciju da je vise od pola sportista osvojilo medalju otprilike 60 od 110. A i nije to tacno za turiste, nije ovo 20.vek, olimpijske igre treba i da promovisu manje sportove a to je najbolje kroz takmicare. Npr u tom istom Riu mogli smo imati dizaca tegova, a odbili smo to. Po meni najveci je kvalitet da oborimo rekord u broju sportova gde imamo predstavnike.

Dimi

pre 7 meseci

@Al Bravo, sjajno zapažanje. Nažalost ni Mihajlović, ni Rašić se neće vratiti. Jedino da neka izmedju Lozo i Uzelac napreduju i budu konstantnije. Maja Aleksić će nadam se dastekne više samopouzdanja i da će sledeće godine moći da igra u kontinuitetu dobro, a ne ovako promenljivo. Po meni bi bilo sjajno da vrati Silviju Popović. Ni Pušić, ni Jegdić nisu ni blizu Silvije.

...

pre 7 meseci

Sa ovim selektorom, teško će biti zlata. Iako ne bi trebalo, trenutno su tri ekipe bolje od nas - SAD, Turska i Dominikana. To će i biti najveće prepreke.

raso

pre 7 meseci

Za sve koji pitaju sta se desava sa Kinom, objasnjenje… Od 2021 godine im ne igra za reprezentaciju kapiten Žu Ting, sjajni primac i uz Tijanu Boskovic sigurno najbolja odbojkasica 21 veka… Kineskinje su podmladile tim ! Srbija je u Parizu prvi favorit po mom misljenju zbog iskustva i Tijane koja je sigurno najbolja odbojkasica svih vremena a potrebno ce biti dobar prijem da ne bi stalno pucala iz nemogucih pozicija, i trebace jos jedan primač da se prikljuci u napadu sa prosekom 15-18 poena kao nekada Brankica….!!! Bice opasan, bas opasan protivnik Turska i USA i jedna od te tri ekipe sigurno ce osvojiti zlato !!!

Sili

pre 7 meseci

Super! Nadam se će da će mladje igračice dobiti priliku da sutra igraju.

Iskreno, za sad okej ali ako nema bar tog jednog primača koji će se izdvojiti tokom igra biće teško (budimo realni). Mislim da Uzelac treba još vremena da se razvije ali videćemo. Devojka ima potenicijal i IQ. Kao što je dole neko rekao sa Brankicom je postojao balans.To nam treba.

Takodje raznovrsnost igre (pogotovo uključivanje srednjaka) kao i ulivanje samopouzdanja primačima je toliko bitna. To će sve zavisiti od raspoloženja dizača. Nadam se kada vreme bude došlo da će Gvideti imati hrabrosti da uradi ono što smo se skoro svi mi nadali da će uraditi na evropskom, a nije.

Za kraj, jedva čekam :)

Saka

pre 7 meseci

Kad se Melisa posvadja sa koristoljubivom devojkom joj Zehrom bice problema kod njihove reprezentacije, vec se odvaja ekipa, tako da nam nece one biti smetnja za osvajanje medalje. 😃

Ahab

pre 7 meseci

Holandija je prošla baš onako kako je i trebalo-sa NULOM protiv aktuelnog prvaka sveta. Dvostrukog.
Nihova igra nije ni prineti igri prvih 6-7 ekipa na svetu, a da igraju Ruskinje-ni formalno ih ne bi bilo u prvih 10. Hajp oko njih potpuno je neosnovan, a bronza sa minulog EP više splet okolnosti nego pokazatelj neke snage i kvaliteta. Kanađanke su im pre neki dan otprilike pokazale gde im je mesto.
A vi što bulaznite da je Italija „u padu“ sačekajte OI sledeće godine, pa onda pričajte o nečijem padu.
To što su izgubile polufinale u 5. setu od trenutno najjače ekipe na svetu, sa najboljim selektorom na svetu i zvanično najboljom igračicom Evrope-sasvim sigurno ne znači da su u nekakvom „padu“.
U realnoj oseci su ekipe SAD i Kine, koje već neko vreme prolaze kroz svoj najgori period u poslednjih nekoliko decenija.
Brazil nikada ne treba otpisivati, jer uvek vrhunski odigraju najvažnija takmičenja.
Na kraju krajeva aktuelne su i svetske i olimpijske vicešampionke.
Plasman na OI je bio imperativ za srpsku ekipu, jer tim koji ima jednu Bošković naprosto nema taj luksuz da ne nastupi na najprestižnijem takmičenju. Takva igračica se rađa jednom u 100 godina, ali ne može sama do svakog zlata.
Na putu do zlata u Parizu stoje mnoge prepreke, a one najveće su Turska i Gvideti.

...

pre 7 meseci

Ahabe, šta lupaš za Holandiju majke ti? Igraju sjajnu čvrstu odbranu, sjajan prijem i vrlo su borbene. Sama činjenica da su okrenule četvrti set protiv Kine, od 21:13 za Kinu, i otišle u peti i pobedile, govori da su izuzetna ekipa. Imaju odličnog trenera koji ume da ih motiviše i očigledno trenira kako treba. Protiv nas su bile ekstremno umorne, pa su i takve od 13:6 za nas u prvom setu došle do serije od 9:3 za njih. Šta bi bilo da su bile skroz odmorne? Ne mislim da su kvalitetnije od nas, ali tako ih potcenjivati je krajnje smešno. Praviš se pametan, a imaš analize da te bog sačuva. Jedino se slažem sa poslednjom rečenicom. Da su Ruskinje tu, i one bi nam pravile veliki problem (ili možda ne, pošto bi imali gosn Terzića koji bi ih upropastio).

...

pre 7 meseci

Sa ovim selektorom, teško će biti zlata. Iako ne bi trebalo, trenutno su tri ekipe bolje od nas - SAD, Turska i Dominikana. To će i biti najveće prepreke.

Al

pre 7 meseci

Interesantan OI turnir će biti,promešale su se karte Kina je izgleda u padu,Italija,čak i Brazil.Srbija,iskočio je Japan,USA i Turska(ako im igra Melisa)su glavni favoriti za zlato.Nama fali da se vrati Rašićka i naći podhitno primača napadača tipa Brankica Mihajlović.

Dimi

pre 7 meseci

@Al Bravo, sjajno zapažanje. Nažalost ni Mihajlović, ni Rašić se neće vratiti. Jedino da neka izmedju Lozo i Uzelac napreduju i budu konstantnije. Maja Aleksić će nadam se dastekne više samopouzdanja i da će sledeće godine moći da igra u kontinuitetu dobro, a ne ovako promenljivo. Po meni bi bilo sjajno da vrati Silviju Popović. Ni Pušić, ni Jegdić nisu ni blizu Silvije.

Mare

pre 7 meseci

Bolje da imamo i 50 takmičara koji konkurišu za visok plasman nego 200 turista od kojih više od pola ide tamo bez ikakvih šansi. Naravno ovo za turiste se ne odnosi na odbojkašice

Sad ili nikad

pre 7 meseci

Ajde objavi vec jednom!!!
Pisao sam i posle evropskog prvenstva naravno nema objave!!!
Treba nam za vrhunske meceve, Turska, Italia, nadopingovane amere, jos jedna koja moze da raspali iza linije od 3m! Zasad je to samo Tijana a to je nedovoljno jer ostale imaju po 2,3 takve igracice. Dok je bila Mihajlovic mogli smo sad smo ostali samo sa Tijanom Nazalost!

Nino

pre 7 meseci

Zašto ne objavljujete treba nam primač razbijač da odmeni Tijanu.Kao što je bio tandem Bošković-Mihajlović.Onda nam je zlato tu.Ne razumem zašto nema nikakvih informacija o Brankici Mihajlović.

Voja

pre 7 meseci

Ne idete vi nigde,nego devojke idu na olimpijadu,i svaka im čast na tome.Batalite da vršite pritisak na njih ovakvim bombastičnim naslovima.One i same osećaju pritisak zbog tog zlata,ne moramo i mi da im pogoršavamo.

srle

pre 7 meseci

Juče: Ne valja Gvideti, nikakav je trener. Maja loš tehničar, samo igra na Tijanu. Sara Lozo prosečna, a Buša bušna. Danas: Bravo devojke. Sjajne ste devojke. Gvideti je bolji od Santarelija. Sara Lozo i Bjanka Buša najbolje odbojkašice sveta...

Neverovatno je koliko ima trolova na portalima. Stvarno, providni ste. I na kraju. Čestitke ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije na svemu što su uradile za naš narod i Srbiju, sjajno predstavljanje državne zastave i himne Srbije.

Toni Stark

pre 7 meseci

Jao kada se setim, kod bake i deke u sobi, stari TV, Sindej 2000 i na svakih par sata ide NEKA KRENE PESMA NAŠA, PESMA NAŠIH ODBOJKAŠA!

...

pre 7 meseci

Ahabe, šta lupaš za Holandiju majke ti? Igraju sjajnu čvrstu odbranu, sjajan prijem i vrlo su borbene. Sama činjenica da su okrenule četvrti set protiv Kine, od 21:13 za Kinu, i otišle u peti i pobedile, govori da su izuzetna ekipa. Imaju odličnog trenera koji ume da ih motiviše i očigledno trenira kako treba. Protiv nas su bile ekstremno umorne, pa su i takve od 13:6 za nas u prvom setu došle do serije od 9:3 za njih. Šta bi bilo da su bile skroz odmorne? Ne mislim da su kvalitetnije od nas, ali tako ih potcenjivati je krajnje smešno. Praviš se pametan, a imaš analize da te bog sačuva. Jedino se slažem sa poslednjom rečenicom. Da su Ruskinje tu, i one bi nam pravile veliki problem (ili možda ne, pošto bi imali gosn Terzića koji bi ih upropastio).

my way

pre 7 meseci

Одлично, браво за Доминиканке! Сада против Кине очекујем да игра наша друга постава, плус да млада Хена Куртагић буде стартер. Много напора је иза Тијане, Бианке, две Маје, сада је време да добију поштеду и преко потребан одмор до почетка клупских сезона.

Иван

pre 7 meseci

Доминиканке у налету, Пољакиње мање, Американке су увек јаке, Туркиње и - наше. Те три последње репрезентације плус Доминикана ће одлучивати о медаљама у Паризу. Италија је у паду, Кина, Бразил, Јапан није тако опасан ван Јапана.

Saka

pre 7 meseci

Kad se Melisa posvadja sa koristoljubivom devojkom joj Zehrom bice problema kod njihove reprezentacije, vec se odvaja ekipa, tako da nam nece one biti smetnja za osvajanje medalje. 😃

Ahab

pre 7 meseci

Holandija je prošla baš onako kako je i trebalo-sa NULOM protiv aktuelnog prvaka sveta. Dvostrukog.
Nihova igra nije ni prineti igri prvih 6-7 ekipa na svetu, a da igraju Ruskinje-ni formalno ih ne bi bilo u prvih 10. Hajp oko njih potpuno je neosnovan, a bronza sa minulog EP više splet okolnosti nego pokazatelj neke snage i kvaliteta. Kanađanke su im pre neki dan otprilike pokazale gde im je mesto.
A vi što bulaznite da je Italija „u padu“ sačekajte OI sledeće godine, pa onda pričajte o nečijem padu.
To što su izgubile polufinale u 5. setu od trenutno najjače ekipe na svetu, sa najboljim selektorom na svetu i zvanično najboljom igračicom Evrope-sasvim sigurno ne znači da su u nekakvom „padu“.
U realnoj oseci su ekipe SAD i Kine, koje već neko vreme prolaze kroz svoj najgori period u poslednjih nekoliko decenija.
Brazil nikada ne treba otpisivati, jer uvek vrhunski odigraju najvažnija takmičenja.
Na kraju krajeva aktuelne su i svetske i olimpijske vicešampionke.
Plasman na OI je bio imperativ za srpsku ekipu, jer tim koji ima jednu Bošković naprosto nema taj luksuz da ne nastupi na najprestižnijem takmičenju. Takva igračica se rađa jednom u 100 godina, ali ne može sama do svakog zlata.
Na putu do zlata u Parizu stoje mnoge prepreke, a one najveće su Turska i Gvideti.

Septima

pre 7 meseci

Bila nam je dovoljna bilo koja pobeda Dominikanske republike, pa i ona od 3:2. Jedino da je Kina pobedila 3:2, onda bi moralo da se sačeka poslednje kolo.

Bravo breeeee

pre 7 meseci

Ove devojke su ponos Srbije i srpskog naroda, nijedne druge devojke sa Balkana a i šire ni blizu njima 🇷🇸🇷🇸🇷🇸😍😍😍

Niki

pre 7 meseci

U Parizu Tijani dati da nosi zastavu pa dovodi selekciju Srbije svake godine do finala,sve sama zlata,a iduće godine pohod na jedino preostalo olimpijsko.Ove devojke i Novak osvajaju Pariz.Sve naše uzdanice po peti ili šesti put na igrama.Novak,Maja Ognjenović(mada je Drča prva opcija i bila fenomenalna na svetskom),Vuleta...

Sloba

pre 7 meseci

Dominikana je uvek bila ozbiljna ekipa. Skočne, vižljaste devojke.Uvek smo sa njima teško izlazili na kraj
Nisam sumnjao da neće glat pobediti Kinu.A pre neki dan gomila kritika na naše devojke.Ne valja selektor, ne valja ova ili ona.Malo je prepotentno govoriti idemo na zlato.Ima tu odličnih ekipa

Aleksandar

pre 7 meseci

Opasne ove Dominikanke.Kineskinje vaze za jaku reprezentaciju a one su ih razbile kao i nas.Za uspeh na olimpijskim igrama potrebna je još neka devojka da poentira pored Tijane.Nadam se da će ove mlađe stasati,prvenstveno Uzelac i Kurtagic.

Mar

pre 7 meseci

Bravo carice!!!Za ocekivati je da se i muski pridruze.Mozda ne sada preko kvalifikacija posto je paklena grupa sa 3 trenutno bolje ekipe od nas ali svakako treba ocekivati na osnovu rang liste.Trenutno smo deveti a medju 6 kvalifikovanih ce biti 99 posto te ekipe koje su od prvog do osmog mesta.Tako da nam se i tu smesi viza

Jaki

pre 7 meseci

Svaka cast devojke, nadam se da ce i momci dati sve od sebe, pa sta bude. Dominikanke odlicne, libero Kastiljo svetski vrh, kapa dole.

Gde ja živim

pre 7 meseci

Važno da smo to prebrinuli. Samo odmor, dobar fokus i da uzmete ono što vam nedostaje.

Miriše da ćemo biti brojni na OI i da ćemo imati puno lepih šansi za medalje.

Ali samo polako. Dosta ima dotle. Samo nek su svi živi i zdravi.

Mladen

pre 7 meseci

Ne znam sta se desava sa Kinom poslednjih godina. One od kad su nas dobile za Olimpijsko zlato 2016. totalno nestale sa svetske scene. Brazil je isto u jako velikom padu u odnosu na ono gde je bio, Italija isto ove godine razocarala...bice otvoren Olimpijski turnir. Mi smo jedan od favorita ali mora dosta stvari da se poklopi za zlato.

Samo je važno da je nož oštar!

pre 7 meseci

Danas odlična igra, na svom prepoznatljivom nivou. I čestitke za plasman na OI gde im je sigurno mesto.
Do Pariza ima još mnogo i svašta još tu Može da se izmeni. Najvažnije je da devojke budu zdrave!
Ovi što prizivaju Brankica ili Rašićku, treba da shvate da one više nisu taj nivo koji su bile i da su na zalasku karijera. Ove devojke su trenutno najbolje što imamo.
Juče sam kritikovao Gvidetija. Danas neću, jer danas nije imao ispade. Danas su devojke igrale odlično i nije im trebala pomoć selektora. Problem u ekipi nastaje kad im ne ide i on treba sa klupe da im pomogne. Ja to do sada nisam video u njegovom vođenju ekipe, nažalost. Pošto će sigurno ostati do OI samo se nadam da će u međuvremenu o ekipi nešto da nauči i da pronađe hemiju sa njima.
I da još kažem da naša ekipa nije samo Tijana. Ona jeste vrhunska, ali nije jedina takva u ekipi. Odbojka je mnogo kompleksan sport i tanak igrač na bilo kojoj poziciji dovodi do toga da ekipa već ne može da bude svetski vrh. Mi suštinski imamo nekih 15-20 igračica iz samog svetskog vrha. Da, Tijana dobija najviše lopti i najviše poentira, ali često nema najveći procenat prolaznosti, jer često dobija teške lopte kao korektor. Imale u svim ekipama je korektor najbolji smečer i po pravilu dobija najviše lopti, ali odbojka nije samo smeč.

sempervivum

pre 7 meseci

Добро. Видећемо против Кине да ли играти за славу или вежбати младе... или комбиновати (узети један сет са првом поставом). Кинескиње ће вероватно играти са јачим тимом, за престиж и публику.

Колико се сећам прошлих Игара у одбојци је могао да иде тим од само 12 играчица (а не 14). У Токио су отишле са три средњака и једним либером, а Јелена Благојевић је била и примач и резервни либеро. Штета би било да још пар њих отпадне са списка... Да ли неко зна да ли је то промењено?

veliki strumf

pre 7 meseci

Сјајан, додуше и очекиван резултат наших сјајних дама! Оствариле су оно по шта су отишле! Већ имамо 2 екипе на ОИ и обе су кандидати за медаље! То је апсолутно сјајно!

Sasa

pre 7 meseci

Mare, 23. septembar 2023 17:48

Pa mi smo u Brazilu imali situaciju da je vise od pola sportista osvojilo medalju otprilike 60 od 110. A i nije to tacno za turiste, nije ovo 20.vek, olimpijske igre treba i da promovisu manje sportove a to je najbolje kroz takmicare. Npr u tom istom Riu mogli smo imati dizaca tegova, a odbili smo to. Po meni najveci je kvalitet da oborimo rekord u broju sportova gde imamo predstavnike.

Sili

pre 7 meseci

Super! Nadam se će da će mladje igračice dobiti priliku da sutra igraju.

Iskreno, za sad okej ali ako nema bar tog jednog primača koji će se izdvojiti tokom igra biće teško (budimo realni). Mislim da Uzelac treba još vremena da se razvije ali videćemo. Devojka ima potenicijal i IQ. Kao što je dole neko rekao sa Brankicom je postojao balans.To nam treba.

Takodje raznovrsnost igre (pogotovo uključivanje srednjaka) kao i ulivanje samopouzdanja primačima je toliko bitna. To će sve zavisiti od raspoloženja dizača. Nadam se kada vreme bude došlo da će Gvideti imati hrabrosti da uradi ono što smo se skoro svi mi nadali da će uraditi na evropskom, a nije.

Za kraj, jedva čekam :)

raso

pre 7 meseci

Za sve koji pitaju sta se desava sa Kinom, objasnjenje… Od 2021 godine im ne igra za reprezentaciju kapiten Žu Ting, sjajni primac i uz Tijanu Boskovic sigurno najbolja odbojkasica 21 veka… Kineskinje su podmladile tim ! Srbija je u Parizu prvi favorit po mom misljenju zbog iskustva i Tijane koja je sigurno najbolja odbojkasica svih vremena a potrebno ce biti dobar prijem da ne bi stalno pucala iz nemogucih pozicija, i trebace jos jedan primač da se prikljuci u napadu sa prosekom 15-18 poena kao nekada Brankica….!!! Bice opasan, bas opasan protivnik Turska i USA i jedna od te tri ekipe sigurno ce osvojiti zlato !!!