Košarka 24

Utorak, 03.04.2007.

15:57

Vujošević: "Superliga kruna sezone"

Vujoševiæ: "Superliga kruna sezone" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

011

pre 17 godina

@jordan13
@Plikuscht
Da probam da vam odgovorim zajedno, u stvari da kazem sta mi smeta pa vi vidite sta tu nije tacno. Nikada nisam bio veliki ljubitelj Partizan, ali je vremenom poceo da mi smeta. Ne igraci nego uprava. '92 sam navijao za Partizan svim srcem i dan danas mislim da ako postoji titula koja vredi za dve to je ta Partizanova. Najveca igracka imena u Partizanu su bila do tada, a do '90 od 13 titula su osvojene 4 i od 8 kupova 2!!! Znaci da se Partizan,ovakav kakav je, ipak uzdigao u doba JULa. E za takav Partizan ne mogu da navijam NIKADA jer mi to zeludac ne dozvoljava! Sto se tice ovih prelazaka igraca jedino je Vujanic bio klinac. a posto vidim da ste upoznati sa kosarkom i posecujete istu, prosto ne verujem da nikada niste culi kako su oni to pobegli iz Zvezde. I niko od njih nije bio anoniman pa da se kaze da ga je Partizan namirisao i kasnije napravio na igraca. Pa Bogdanovic je zvanicno proglasen za najperspektivnijeg juniora Evrope, i nije tacno da skripi na relaciji On - Dule nego je problem druge prirode i to najmanje igracki i treba da sluzi upravi na cast. Oko Vujanicevog napretka mozemo da se svadjamo. Po meni je cela sezona Partizana bila u svrhu da se nabifla njegova statistika, imao je jednostavno slobodu da radi sta hoce bez odgovornosti i na kraju bez ikakvog rezultata i bez ikakvog vidnog napretka u igri. Nemoj samo da mislite da ,u stvari, kazem da je kod Zvezde bolje, jer o njima necu ni da pricam, ali oni nisu bili krivi za neke stvari koje su se desavale u nasoj kosarci. Mislim da smo ozbiljno poceli da tonemo kada su neki poluigraci dobijali reprezentativni status samo na osnovu svoje klubaske pripadnosti, a po odlasku iz Partizana jednostavno nestajali. Pa zar nismo imali bolje igrace od Vese Petrovica? Vule Avdalovic je sa beton lige postao, znamo kako, prvi plej Partizana, a onda i reprezentativac! Decko je posten i OK ali...! Da li su Radosevic, Ostojic.... posle Partizana zaboravili da igraju kosarku ili samo vise nisu bili u interesu kluba? O velikom trenerskom magu Duletu ne zelim da pricam, jer je on, prvenstveno mentalnim i moralnim sklopom, bruka za trenersku struku i sve ono je ona uradila za napredak kosarke i propagandu Srbije! A i sto se struke tice ovih godina smo se nagledali njegovih bisernih vodjenja utakmica, a ono sto mi najvise smeta je: sto nikada,ali bas nikada nije na sebe preuzeo delic odgovornosti vec je krivce trazio najcesce u sudijama (iako bi on poslednji trebao o njima da prica) i mldosti koja je za njega neprolazna kategorija. Eto to su neki od razloga zasto stvarno ne volim Partizan i jos jednom da kazem da uopste ne zelim da branim Zvezdu, jer na njihove utakmice nisam oticao cele godine, iz isto toliko razloga ali druge prirode! Ali od njihovih gluposti i neznanja stetu imaju samo oni sami, a od Partizanove anarhije je pocela da trpi cela nasa kosarka i velikim delom su grobari nase kosarke!
@ jordana 13: drago mi je sto smo sve ove utakmice gledali zajedno, ali mislim da neke stvari nismo gledali istim ocima, a novine mnogo blize pisu tvojim jezikom!

BORKO 1 PB

pre 17 godina

Slazem se da je Dule dobar trener!Jedina njegova mana,ali ozbiljna,po meni je to sto je los takticar!Ne pamtim kada je Partizan jednu krajnje neizvesnu utakmicu uspeo da zavrsi u svoju korist!Toliko,za sad!

IGOR_PFC

pre 17 godina

CIGANI STA VI PRICATE,KAKVA TIULA BUDITE SRECNI AKO DODJETE I DO 1/2-FINALA JER VI NEMATE TIM ZA TITULU!!!PARTIZAN-FMP U FINALU I BICE 3-0 ZA PARTIZAN.TITULA,TITULA SLAVICE SE TITULA, PARTIZAN JE SAMPION PEVA CELA SRBIJA!!!PARTIZAN SAMPION 4EVER.POZDRAV SVIM GROBARIMA

Enslaved

pre 17 godina

@ MASTER MANIJAK

Sine, ti se pokupi sa jos 3000 ortaka pa idi na svaku tekmu u pioniru, kupite karte, dresove i ostale marketinske stvarcice, pa kad se klub od vas 3000 obogati, onda trazi vise u evropi. Jel znas ti gde zivis? Jel znas da nas sabotiraju Delta Miskovic i njemu slicni, pa nemamo generalnog sponzora?
Sta bi ti, kobe brajanta u partizan?
Drazi mi je svaki igrac koji ponikne ili se afirmise u klubu nego sto pobeda u evroligi. A jel znas zasto? Zato sto su to jedini pravi pokazatelji kakav je koji klub. SVAKA budala moze ako joj neko da 30 000 000 evra da bude evropski prvak. Al napravi ti to sa mladim igracima.. A kad si vec tako nevidjen strucnjak, objasni mi kako je to '92 partizan sa mladim igracima postao prvak?

Domaca titula ce tesko da se osvoji jer ce da navlace da je uzme zvezda.

jordan13

pre 17 godina

@011
Prijatelju, klinci o kojima ja pricam, a prosli su Partizanovu skolu kosarke, poznatu sirom planete su, izmedju ostalih: Divac, Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Rebraca, Drobnjak,Krstic... (Vardu, Nesterovica, Ilijevskog, Berica, Lukovskog i ostale necu ni da spominjem. Takodje, mrsko mi je da komentarisem Vujanica, Tomasevica, Stanojevica, Ostojica i mnoge koji bi istrunuli u KKCZ da nisu pobegli iz nje glavom bez obzira. Uostalom Radmanovic i Stojakovic su najbolji primeri za to.) Samo mi nemoj nabrajati da je Paspalj dosao iz Buducnosti, Danilovic iz Bosne.... Svako je ponikao negde a sa 15-16 dosao u Partizan na brusenje i postao dijamant za razliku od komsiluka gde se godinama radjaju zrnca ugljene prasine.
Te lepe JUL godine koje spominjes nisu bile u eri Kicanovica, Dalipagica, Divca, Danilovica, Djordjevica i ... ili je JUL vladao od kralja Petra Srbijom. Uostalom politicari ne daju koseve, ma koliko bili mocni. Pauk bi mogao da zakucava kakvu moc ima, pa vec pet godina ne dodiruje ni obruc. Nije sve u parama, kazem ja po ko zna koji put. Da jeste KKCZ bi bila na F4 vec odavno. Postoji nesto sto zove sistem, sto mnogi ne mogu da shvate. Sistem, koji postoji u Partizanu, bez obzira na novac, moc i sve ostalo. On je postojao i kada je Partizan gubio od mocne Buducnosti pre par godina, koji postoji i sada, koji ce postojati i nadalje.(o sistemu od vremena Kice i Praje, Dikija i Saleta mislim da ne treba da govorim).
Inace, za kraj, ja sam, za razliku od tebe, bio i na utakmici u Vrscu koju pominjes, i na utakmici u Pioniru (Avodzobi), koju ne pominjes, i prosle godine u Pioniru, i to uz same navijace KKCZ. Veruj mi da sam sve vrlo dobro video. I tucu u Vrscu, i Pauka koji u Pioniru baca stolice, i kese mokrace oko glave, sutiranje zandarmerije od samog ulaska u halu.
Sve sam, slucajno video svojim ocima i nemoj da mi prodajes novinske naslove. Ako je to sport kojem vi tezite, ako je to nacin da dodjete do uspeha zelim Vam "svako dobro"....

Plikuscht

pre 17 godina

@ 011:
'Ajde opet isto staro pitanje ... Sta znaci 'NAPRAVITI' igraca!?
Ako igrac u svojoj karijeri promeni 4-5 timova - koji od njih je 'najzasluzniji' za znanje & kvalitet & status koje taj igrac ima na kraju karijere? Prvi? Cetvrti? Treci? Poslednji? Onaj u kojem je najduze bio? ...?
Tesko je to odrediti jer su SVI, odnosno sve faze igranja i napredovanja zasluzne za formiranje igraca. Ali, ako bi banalizovali i uprostili stvari, onda je prelomni klub napredak i od prosecnog polu-anonimusa postane 'neko' ime (u idealnoj situaciji - prva violina nekog top tima).
U tom slucaju niti Vujanica, niti Tomasevica, niti Stanojevica igracima nije napraila Zvezda jer su oni tada bili najobicniji klinci koji su tek za pedalj odskakali od mase vrsnjaka i 'samo' su OBECAVALI. Za njihovo postajanje igracima je, ipak, Partizan mnooooogo zasluzniji, i to je cinjenica svidelos e to nekome ili ne.
Isto su pokusali napraviti sa Bogdanovicem - uzeti talentovanog, ali ne-izgradjenog igraca-klinca polu-anonimusa za kojeg sem basket strucnjaka malo ko zna, razviti ga, prodati 3-4 god. kasnije za koje milionce u veliki klub. Lerma je sto je cela ideja pukla jer Dule i Bogdanovic ocigledno ne funkcionisu kao spoj, ali to je druga prica.
Slicna je prica i za Divca, i za Krleta, i Saleta Djordjevica, i Danilovica, i mnoge druge u smislu da su svi prave zvezde postale 'tamo negde'. No, Partizan ih je 'lansirao', a pre njega niko od njih nije ni 'postojao' na kosarkaskoj mapi.

Pljule

pre 17 godina

Ljudi, cemu toliko nervoze? Tacno je da Partizana svakog leta napuste najbolji igraci, ali Partizan svake sezone pokaze da je sposoban da napravi od talenta, jednog pravog igraca, plus da ponekad i dovede nekog korisnog, kao npr. ove sezone Drobnjaka. Prosle godine je doveden Kamings, koji se nije na pocetku najbolje snasao, ali je zato ove sezone, zajedno sa Drobnjakom bio glavna faca Partizana u EL. Ne treba zaboraviti ni Perovica, koji je takodje bio jako koristan, iako se cesto govorilo da on nije nikakav igrac, da je smotan, ne zna iskoristit svoju visinu... On je ove sezone dokazao da moze da je iskoristi. Hocu da kazem, da kad ti igraci odu, videcete ko je Tripkovic, sta sve moze Tepic i kako ce napredovati Velickovic. Opet bi mogli dovest nekog korisnog crnca... Nemojte sumnjati u Duletove sposobnosti, jer takav strucnjak kao sto je on, vecinom zna sta radi. Lako je reci da cemo 'ladno osvojiti titulu, ali to treba da se uradi. Cak i ako nam se par igraca povrede mislim da cemo i dalje biti favoriti, ali je moguce da tim nakon jedne tako naporne i uspesne sezone zakaze u nasoj ligi, gde takodje ima ko da nas iznenadi. Mislim i ja da cemo osvojiti titulu bez puno poteskoca, ali mislim i da bih par problema, na koje Dule nije racunao, moglo tokom prvenstva da se pojave.

Pozdrav svim Grobarima ! ! !

011

pre 17 godina

@jordan13
Realnost ti je stvarno jaca strana, kao i mnogima koji navijaju za Partizan i stvarno vise pocinjem da sumnjam da li i sam stvarno verujes u to sto pises. Ocigledno mnogo puta ponovljena laz za mnoge postaje isina.
Citiram:
Ali kada smo vec kod realnosti,.....................rasadnik smo talenata!......Treba biti ponosan na sve te nase klince u NBA!???? A koji su to vasi klinci? Ja znam jednog i njemu svaka cast, mada ni on sam nema neko lepo misljenje o svom bivsem klubu! Samo da te podsetim da cak i komsije imaju vise, ili ste mozda i njih prisvojili, posto ih niste oteli, kao imnoge igrace koje ste "NAPRAVILI" Tomasevic, Vujanic, Stanojevic, Vidacic, Cakic, Bogdanovic...... a i mnogi drugi koji su bili nosioci igre nisu Partizanove bebe! Tolliko o talentima. Inace to su bile te lepe godine kada je ovom zemljom vladao JUL, a usput i Partizanom! Tada se nije pricalo o parama, vec se hvalila sposobna uprava ( citaj Borisa Vukovic prvi covek JULa) koja dovodi (citaj otima) sve sto valja u zemlji.
Da li to vreme treba da se vrati da bi ti i tebi slicni bili potpuno zadovoljni!
I na kraju o kakvoj prljavstini ti pricas? O onoj od pre dve godine kada je milicija (da milicija ne policija) prekinula utakmicu po necijem naredjenju? O onoj od prosle godine kada je uradila nesto slicno, a organizator bio kaznjen da na gostujucem ternu igra bez publike? Ako si mislio o tome onda je tvoj strah opravdan!!!

MarcoGrobar

pre 17 godina

Dule je pod broj 1 legenda , i jedini trener koji partizan moze drzati u zivoru trenutno jer pravi igrace a ne kupuje ih . Slazem se s predhodnim komentarima da u klubu treba da se napravi neki dugorocniji plan sto se tice kluba (pre svega finansije).S prodajom igraca ...Igrac se mora prodati nekad , ne moze citav zivot igrati u jednom klubu jer bi to bilo apsurdno . Jedino je pitanje kad igraca treba prodati , uzmite primjer rasica po meni je on prerano otisha , i moje neke prognoze i misljenja su da ce on tamo da propadne , vreme ce pokazati . Partizan bi trebao da osvoji ovu nashu ligu pre svega zbog velikog broja kvalitetnih igraca tj. duge kvalitetne klupe . Kod mene josh ostaje zal zato sto igramo , mi srbi , tu guma ligu . Rasturismo nashu dobru ligu . Sigurno bi i ostali klubovi koji sad igraju sinalko ligu bili bolji i verovatno bi i u njima ispivali neki talenti . Guma liga je cak finansijski stetna po nase klubove jer donosi velike troskove . A jeli ko primetio da od kako igramo tu guma ligu da nashoj reprezentativnoj kosarci ne ide ?
Ovu ligu mi treba da osvojimo a guma ligu ... moze a i ne mora ...
Partizan I Majka Srbija

Srbin iz Republike Srpske

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 17 godina

@Dragan
Potpuno si u pravu, treba doci vise navijaca, makar 3.000 po utakmici, nas Partizan je to zasluzio svojim rezultatima.
Sigurna sam da uzimamo sestu titulu!! Pozdrav svim Grobarima!!

jordan13

pre 17 godina

@master mania
Ne znam, cemu ovakva nervoza kod tebe u trenutku pocetka lige ? I to u sezoni kada smo posle duzeg vremena usli u TOP 16 (a zamalo i u TOP 8 EL). Kakve ti bolje rezultate ocekujes u vremenu kada nam kosarka pada i pitanje je samo koliko ce duboko da padne. Ne da li ce da se vrati sledece godine ili godina, na podijum za medalje nego gde ce da se zavrsi taj pad. (Zivi bili pa docekali Peking).Mi vise nemamo talente kakve smo imali (Perovic i Tripkovic su ociti primer za to. Jos uvek, po inerciji, sistem Ace Nikolica pravi masu igraca, ali su to sada prosecni, ili nesto iznad toga, koji u susretu sa vanserijskim igracima, postaju statisti, upravo kako su u devedesetim svi bili statisti prema Divcu, Djordjevicu i ostalima. Sada se situacija okrenula, pa su Grci i Spanci za nas ucitelji od kojih ucimo i koje treba da stignemo. To je sport, i tu nema nervoze i nezadovoljstva. Jos kada se tome doda i haos od situacije u drustvu i ekonomiji, dobijamo to sto imamo.
Ja shvatam tvoju zelju za F4,i ja zbog toga dolazim na sve utakmice, u nadi da ce se desiti neko cudo, ali realnost je surova.
Ali kad smo vec kod realnosti, ti odlicno nabrajas sta smo sve uradili do sada:
- rasadnik smo talenata. U ovoj situaciji, to je, na zalost, jedini nacin za prezivljavanje. Treba biti ponosan na sve te nase klince u NBA. I to sto oni rado dolaze (i ne samo oni iz NBA) u Pionir na utakmice pokazuje da su odnosi u Partizanu na visokom nivou.(ne bih da poredim to sa situacijom kod komsija)
- finale guma lige. Pa to nije mala stvar. (da nismo igrali EL setali bi se kroz nju). Kada se tome doda da se do finala doslo preko Cibone u Zagrebu onda to dobija jos veci znacaj. Pri tom se slazem sa tobom da je Cibona sada krs od tima, ali pobeda je vise peiholoska nego sto ima neku takmicarsku vaznost.
- dranje komsija u situaciji kada oni godinama ulazu brdo para, (sva sreca da ne znaju, inace...) nije toliko losa stvar za masu obicnih navijaca koji bas i ne dobacuju do finesa i njih samo zanima odnos crno i crveno belog. Slozices je da je bolje pobedjivati nego gubiti ?
-TOP 16 EL. Ovo je uspeh nad uspesima. Zapamti da ce ovo biti reper za nase timove u narednih DESET godina i da ce se o ovom pricati. Zasto ? Nemamo igraca i nemamo para. Jednostavno. (sve se moze promeniti ako Telekom "odluci" da ulozi u kosarku deset cigli i proba da stigne do F4. Ali da ni to nije lako, dokazala je Buducnost pre par godina kada je sa Topicem, Rakocevicem, Tomasevicem, Jamesom (NBA), Brkicem, Obradovicem .... i Tanjevicem i budzetom bez ogranicenja zahvaljujuci Milovoj ljubavi prema basketu. Nije uradila nista. To je dokaz ni da pare nisu sve. Uostalom ni Duda Ivkovic nije u tri godine uradio vise od polufinala, pa je dosao Mesina i uzeo pehar.
Da ne gusim, svi u Pionir da podrzimo ovaj tim, jer bolji nemamo a realno ga nema niko u Srbiji. Svu i Pionir jer ce prvenstvo biti jako vruce, (bez obzira na nas kvalitet) jer ce komsije uciniti sve da nas svrgnu. Zivi bili pa videli, ali bice svacega. Prljavstine na sve strane. Zato treba da im pruzimo podrsku jer ce im ona biti preko potrebna. a posle, mozemo da pricamo, kritikujemo, diskutujemo o finesama, ciljevima, parama, EL, NBA i svemu drugom.
Sve sto si napisao stoji, ali za kraj sezone, a ne za pricu pred najvazniji deo sezone.
Pozdrav tebi i svim grobarima !!!

philips

pre 17 godina

Vi, stvarno mislite da Partizan može da osvoji titulu. Vama glavni igrači igraju celu sezonu non-stop. A kad počne Superliga imaćete bar dva povređena igraća. Ni jedan klub nemože da odigra celu sezonu bez povreda. A Vas će stići kad bude najpotrebnije.

Dragan

pre 17 godina

@master mania
Slazem se da treba napraviti dugorcni plan i strategiju(to se i cini),ali za vece Evropske domete potrebno je vise novca,do koga znamo kako stizemo.
Za preuzimanje odgovornosti uopste nisi u pravu!Dule na pocetku svake sezone kaze da je osvajanje domace titule priritet i da ona govori o tome da li je sezsona uspesna ili ne!I pred svaki pocetak plej ofa,kaze "postovanje svima,ali verujem u svoj tim i smatram da smo mi favoriti.Ne idemo nista da branimo,nego hocemo da napadnemo i osvojimo titulu".
Tvoja druga konstatacija o "nejakoj konkuranciji"takodje ne stoji!Seti se budzeta,ali i tima Vojvodine sa Stjuartom,Gurovicem,Kojadinovicem,Nemetom,Plisnicem(dobili smo ih u polufinalu 2-0)ili tima Hemofarma sa Bogavcem,Popovicem,Topicem,Vasiljevice,Ukicem(dobili smo ih u finalu 3-1)ili tima Zvezde sa Ekezijem,Penom i nekih drugih sezona u koje je jako mnogo ulozeno.Tu je uvek i sasvim solidni FMP!

master mania

pre 17 godina

Voleo bih da Vujošević prikupi hrabrost, i barem jednom unapred preuzme odgovornost za igru i rezultat tima i otvoreno kaže, da bi neosvajanje Srpske Superlige bio rezultat ravan klupskoj katastrofi, i da pri tom objavi da li će i koje konsekvence u tom slučaju snositi kao „gazda“ ekipe, ako ostane praznih ruku i bez mogućnosti da se strašni Partizanovi evropski pohodi nastave i u sledećoj sezoni.
Ako nije markirao ciljeve u ovogodišnjoj Evroligi, a Jadransko rastreniravanje kao takmičenje pokušavao da diskredituje u svakom trenutku pa čak i na samim mečevima praveći njemu svojstven šou jureći, vukući i gurkajući se sa sudijama glasno i sa usana čitljivo psujući, onda je armiji navijača dužan da otvoreno i javno, u maniru velikih košarkaških trenera kojim ga i mnogi posetioci ovog posta smatraju, kaže kako je tim Partizana selektiran i forma ekipe tempirana i na račun Evrolige žrtvovana, za jedini pravi trofej koji Partizanu omogućava da i sledeće godine nastavi sa evropskim pohodima i „nezapamćenim“ uspesima, što je po meni stvar subjektivnog poimanja takmičarske košarke u kontekstu borbe za trofej, pobede i titule, naspam popularizovane misije Partizana u borbi protiv vetrenjača, malog budžeta, svetskih nepravdi prema „serbstvu“ i „serbskoj“ košarci i svim ostalim već izanđalim demagoškim poštapalicama.
Mi navijači, koji pored kakvog-takvog promovisanja „mladih igrača u NBA i rerezentativne oslonce(???)“ i izuzetne (u Evropi bez sumnje najbolje) atmosfere na tribinama Pionira, želimo da gledamo i istinske uspehe i opipljive trofeje Partzana, jer posle pet uzastopnih SCG titula, osvojenih u nejakoj konkurenciji domaćih timova i uz osporavanja da su titule došle „na guzove“, postoji realna i opravdana mogućnost da dođe do zasićenja, odnosno hoću da kažem da ja smatram da titula ni u ludilu ne sme da dođe u pitanje, jer ako izgubimo jedini trofej koji osvajamo i koji je na radost vodećih ljudi Partizana jedini reper uspeha, i poslednji a za njih najveći argument protiv nas koji smatramo da Partizan mora više i bolje od srpke titule.
Čak i u slučaju najgoreg mogućeg scenarija koji može da se dogodi u nastavku sezone: sudijski pristrasnog zviždanja protiv Partizana, cele godine najavljivanog orkestriranog pritiska političkih i drugih lobija iniciranih od dragih nam komša sa Malog Kališa, zgusnutog rasporeda takmičenja i eventalnih, ne daj bože, povreda, Partizan po kvalitetu tima ne sme ni da pomisli da titulu ne osvoji. Toliko je igrački superiorniji, brži, jači, viši, uigraniji, disciplinovaniji, precizniji, veći ili ti teži, pa čak iako je reč ekipi sa velikim brojem mladih igrača i iskusniji i namazaniji od svih (a sve navedeno je zasluga Vujoševića, i na tome mu svaka čast), da bi neuzimanje titule bilo ogromno iznenađenje i samim tim nečija ozbiljna greška, i povod da neko već jednom barem razmisli o tome da položi račune nama navijačima zbog kojih se i prvenstveno igra košarka.
Zbog svega toga, moramo da znamo koje su godišnje a koje dugoročne ambicije kluba i uprave.
Da li ćemo i dalje da budemo „rasadnik“ talenata (čitaj: agencija za prodaju mladih košarkaša, u cilju preživljavanja kluba u teškim danima tranzicije društva)?
Da li ćemo u narednih pet godina smeti da pomislimo, ali realno da pomislimo o plasmanu barem na Final 4?
Da li će nam i ubuduće pobeda u ZG protiv onih kvazikošarkaša koji imaju exlusive ugovor sa ULEB-om iako imaju duplo slabiji tim i najučmaliju atmosferu u hali, biti istorijski događaj i razlog za višednevno radovanje?
Da li će nam razbijanje Zvezde (koja je u svađi sa košarkom) ostati psihoterapija nakon evropskih, često na razne načine ponižavajućih putešestvija?
Velikih pobeda i teških poraza će biti uvek. Domaćih titula, takođe. Zalaganje dobro selektiranih igrača, koji izgaraju za crno-beli dres i postaju i ostaju ljubimci navijača, je konstanta u KK Partizan. Ali, Partizan mora bezuslovno da dobija sve utakmice protiv rivala od kojih je evidentno bolji (srpska, jadranska i pola evrolige) i što je češće moguće da dobija mečeve protiv grupe velikih timova Evropske košarke kojoj i sam pripada.

Dragan

pre 17 godina

Titula ce ove sezone zaista biti veliki izazov!Naime,po cemu je Dule opste poznat je tempiranje forme,koja se neverovatno podigne(bolji procenat suta,lakse noge,brza,agresivnija igra) pocetkom maja.Naime kada smo ispadali iz Evrolige 3 meseca su bili zestoki treninzi.Ovo je prvi put da tokom februara,marta i polovinom aprila nismo naporno trenirali nego smo igrali jake utakmice plus naporna putovanja...Ali verujem u ovaj tim pokazao je karakter i kvalitet.Micov ce biti osvezenje,pravi kolektivni igrac(kakve Dule obozava:))Jedino mi je zao mi sto ce sada Lukina minutaza pasti na maksimum 10 minuta.Mada mozda svojom "odbranom",nedostatkom agresivnosti vise nije ni zasluzio!Rec,dve i o navijacima.Mnogi od nas ne vole Jadransku ligu,ali na nju ipak dolaze,da bi gledali PARTIZAN.Sada je prilika za one koji je bojkutuju da pokazu vernost i da dolaze na utakmice NASE lige,bez obzira koliko su slabi protivnici u pitanju,da bodrimo NAS Partizan,zasluzili su to!Vidimo se u Pioniru!

scepa

pre 17 godina

Uzmi Dule 6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!
Uzmi Dule 6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!

V.Radosavljevic

pre 17 godina

Uveren sam u totalnu dominaciju u ovoj ligi.
Maksimum jedam poraz u ligaskom delu i maksimum jedan u playofu.

UZMI DULE SESTU TITULU...

Dragan

pre 17 godina

Titula ce ove sezone zaista biti veliki izazov!Naime,po cemu je Dule opste poznat je tempiranje forme,koja se neverovatno podigne(bolji procenat suta,lakse noge,brza,agresivnija igra) pocetkom maja.Naime kada smo ispadali iz Evrolige 3 meseca su bili zestoki treninzi.Ovo je prvi put da tokom februara,marta i polovinom aprila nismo naporno trenirali nego smo igrali jake utakmice plus naporna putovanja...Ali verujem u ovaj tim pokazao je karakter i kvalitet.Micov ce biti osvezenje,pravi kolektivni igrac(kakve Dule obozava:))Jedino mi je zao mi sto ce sada Lukina minutaza pasti na maksimum 10 minuta.Mada mozda svojom "odbranom",nedostatkom agresivnosti vise nije ni zasluzio!Rec,dve i o navijacima.Mnogi od nas ne vole Jadransku ligu,ali na nju ipak dolaze,da bi gledali PARTIZAN.Sada je prilika za one koji je bojkutuju da pokazu vernost i da dolaze na utakmice NASE lige,bez obzira koliko su slabi protivnici u pitanju,da bodrimo NAS Partizan,zasluzili su to!Vidimo se u Pioniru!

jordan13

pre 17 godina

@master mania
Ne znam, cemu ovakva nervoza kod tebe u trenutku pocetka lige ? I to u sezoni kada smo posle duzeg vremena usli u TOP 16 (a zamalo i u TOP 8 EL). Kakve ti bolje rezultate ocekujes u vremenu kada nam kosarka pada i pitanje je samo koliko ce duboko da padne. Ne da li ce da se vrati sledece godine ili godina, na podijum za medalje nego gde ce da se zavrsi taj pad. (Zivi bili pa docekali Peking).Mi vise nemamo talente kakve smo imali (Perovic i Tripkovic su ociti primer za to. Jos uvek, po inerciji, sistem Ace Nikolica pravi masu igraca, ali su to sada prosecni, ili nesto iznad toga, koji u susretu sa vanserijskim igracima, postaju statisti, upravo kako su u devedesetim svi bili statisti prema Divcu, Djordjevicu i ostalima. Sada se situacija okrenula, pa su Grci i Spanci za nas ucitelji od kojih ucimo i koje treba da stignemo. To je sport, i tu nema nervoze i nezadovoljstva. Jos kada se tome doda i haos od situacije u drustvu i ekonomiji, dobijamo to sto imamo.
Ja shvatam tvoju zelju za F4,i ja zbog toga dolazim na sve utakmice, u nadi da ce se desiti neko cudo, ali realnost je surova.
Ali kad smo vec kod realnosti, ti odlicno nabrajas sta smo sve uradili do sada:
- rasadnik smo talenata. U ovoj situaciji, to je, na zalost, jedini nacin za prezivljavanje. Treba biti ponosan na sve te nase klince u NBA. I to sto oni rado dolaze (i ne samo oni iz NBA) u Pionir na utakmice pokazuje da su odnosi u Partizanu na visokom nivou.(ne bih da poredim to sa situacijom kod komsija)
- finale guma lige. Pa to nije mala stvar. (da nismo igrali EL setali bi se kroz nju). Kada se tome doda da se do finala doslo preko Cibone u Zagrebu onda to dobija jos veci znacaj. Pri tom se slazem sa tobom da je Cibona sada krs od tima, ali pobeda je vise peiholoska nego sto ima neku takmicarsku vaznost.
- dranje komsija u situaciji kada oni godinama ulazu brdo para, (sva sreca da ne znaju, inace...) nije toliko losa stvar za masu obicnih navijaca koji bas i ne dobacuju do finesa i njih samo zanima odnos crno i crveno belog. Slozices je da je bolje pobedjivati nego gubiti ?
-TOP 16 EL. Ovo je uspeh nad uspesima. Zapamti da ce ovo biti reper za nase timove u narednih DESET godina i da ce se o ovom pricati. Zasto ? Nemamo igraca i nemamo para. Jednostavno. (sve se moze promeniti ako Telekom "odluci" da ulozi u kosarku deset cigli i proba da stigne do F4. Ali da ni to nije lako, dokazala je Buducnost pre par godina kada je sa Topicem, Rakocevicem, Tomasevicem, Jamesom (NBA), Brkicem, Obradovicem .... i Tanjevicem i budzetom bez ogranicenja zahvaljujuci Milovoj ljubavi prema basketu. Nije uradila nista. To je dokaz ni da pare nisu sve. Uostalom ni Duda Ivkovic nije u tri godine uradio vise od polufinala, pa je dosao Mesina i uzeo pehar.
Da ne gusim, svi u Pionir da podrzimo ovaj tim, jer bolji nemamo a realno ga nema niko u Srbiji. Svu i Pionir jer ce prvenstvo biti jako vruce, (bez obzira na nas kvalitet) jer ce komsije uciniti sve da nas svrgnu. Zivi bili pa videli, ali bice svacega. Prljavstine na sve strane. Zato treba da im pruzimo podrsku jer ce im ona biti preko potrebna. a posle, mozemo da pricamo, kritikujemo, diskutujemo o finesama, ciljevima, parama, EL, NBA i svemu drugom.
Sve sto si napisao stoji, ali za kraj sezone, a ne za pricu pred najvazniji deo sezone.
Pozdrav tebi i svim grobarima !!!

master mania

pre 17 godina

Voleo bih da Vujošević prikupi hrabrost, i barem jednom unapred preuzme odgovornost za igru i rezultat tima i otvoreno kaže, da bi neosvajanje Srpske Superlige bio rezultat ravan klupskoj katastrofi, i da pri tom objavi da li će i koje konsekvence u tom slučaju snositi kao „gazda“ ekipe, ako ostane praznih ruku i bez mogućnosti da se strašni Partizanovi evropski pohodi nastave i u sledećoj sezoni.
Ako nije markirao ciljeve u ovogodišnjoj Evroligi, a Jadransko rastreniravanje kao takmičenje pokušavao da diskredituje u svakom trenutku pa čak i na samim mečevima praveći njemu svojstven šou jureći, vukući i gurkajući se sa sudijama glasno i sa usana čitljivo psujući, onda je armiji navijača dužan da otvoreno i javno, u maniru velikih košarkaških trenera kojim ga i mnogi posetioci ovog posta smatraju, kaže kako je tim Partizana selektiran i forma ekipe tempirana i na račun Evrolige žrtvovana, za jedini pravi trofej koji Partizanu omogućava da i sledeće godine nastavi sa evropskim pohodima i „nezapamćenim“ uspesima, što je po meni stvar subjektivnog poimanja takmičarske košarke u kontekstu borbe za trofej, pobede i titule, naspam popularizovane misije Partizana u borbi protiv vetrenjača, malog budžeta, svetskih nepravdi prema „serbstvu“ i „serbskoj“ košarci i svim ostalim već izanđalim demagoškim poštapalicama.
Mi navijači, koji pored kakvog-takvog promovisanja „mladih igrača u NBA i rerezentativne oslonce(???)“ i izuzetne (u Evropi bez sumnje najbolje) atmosfere na tribinama Pionira, želimo da gledamo i istinske uspehe i opipljive trofeje Partzana, jer posle pet uzastopnih SCG titula, osvojenih u nejakoj konkurenciji domaćih timova i uz osporavanja da su titule došle „na guzove“, postoji realna i opravdana mogućnost da dođe do zasićenja, odnosno hoću da kažem da ja smatram da titula ni u ludilu ne sme da dođe u pitanje, jer ako izgubimo jedini trofej koji osvajamo i koji je na radost vodećih ljudi Partizana jedini reper uspeha, i poslednji a za njih najveći argument protiv nas koji smatramo da Partizan mora više i bolje od srpke titule.
Čak i u slučaju najgoreg mogućeg scenarija koji može da se dogodi u nastavku sezone: sudijski pristrasnog zviždanja protiv Partizana, cele godine najavljivanog orkestriranog pritiska političkih i drugih lobija iniciranih od dragih nam komša sa Malog Kališa, zgusnutog rasporeda takmičenja i eventalnih, ne daj bože, povreda, Partizan po kvalitetu tima ne sme ni da pomisli da titulu ne osvoji. Toliko je igrački superiorniji, brži, jači, viši, uigraniji, disciplinovaniji, precizniji, veći ili ti teži, pa čak iako je reč ekipi sa velikim brojem mladih igrača i iskusniji i namazaniji od svih (a sve navedeno je zasluga Vujoševića, i na tome mu svaka čast), da bi neuzimanje titule bilo ogromno iznenađenje i samim tim nečija ozbiljna greška, i povod da neko već jednom barem razmisli o tome da položi račune nama navijačima zbog kojih se i prvenstveno igra košarka.
Zbog svega toga, moramo da znamo koje su godišnje a koje dugoročne ambicije kluba i uprave.
Da li ćemo i dalje da budemo „rasadnik“ talenata (čitaj: agencija za prodaju mladih košarkaša, u cilju preživljavanja kluba u teškim danima tranzicije društva)?
Da li ćemo u narednih pet godina smeti da pomislimo, ali realno da pomislimo o plasmanu barem na Final 4?
Da li će nam i ubuduće pobeda u ZG protiv onih kvazikošarkaša koji imaju exlusive ugovor sa ULEB-om iako imaju duplo slabiji tim i najučmaliju atmosferu u hali, biti istorijski događaj i razlog za višednevno radovanje?
Da li će nam razbijanje Zvezde (koja je u svađi sa košarkom) ostati psihoterapija nakon evropskih, često na razne načine ponižavajućih putešestvija?
Velikih pobeda i teških poraza će biti uvek. Domaćih titula, takođe. Zalaganje dobro selektiranih igrača, koji izgaraju za crno-beli dres i postaju i ostaju ljubimci navijača, je konstanta u KK Partizan. Ali, Partizan mora bezuslovno da dobija sve utakmice protiv rivala od kojih je evidentno bolji (srpska, jadranska i pola evrolige) i što je češće moguće da dobija mečeve protiv grupe velikih timova Evropske košarke kojoj i sam pripada.

scepa

pre 17 godina

Uzmi Dule 6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!
Uzmi Dule 6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!

V.Radosavljevic

pre 17 godina

Uveren sam u totalnu dominaciju u ovoj ligi.
Maksimum jedam poraz u ligaskom delu i maksimum jedan u playofu.

UZMI DULE SESTU TITULU...

Dragan

pre 17 godina

@master mania
Slazem se da treba napraviti dugorcni plan i strategiju(to se i cini),ali za vece Evropske domete potrebno je vise novca,do koga znamo kako stizemo.
Za preuzimanje odgovornosti uopste nisi u pravu!Dule na pocetku svake sezone kaze da je osvajanje domace titule priritet i da ona govori o tome da li je sezsona uspesna ili ne!I pred svaki pocetak plej ofa,kaze "postovanje svima,ali verujem u svoj tim i smatram da smo mi favoriti.Ne idemo nista da branimo,nego hocemo da napadnemo i osvojimo titulu".
Tvoja druga konstatacija o "nejakoj konkuranciji"takodje ne stoji!Seti se budzeta,ali i tima Vojvodine sa Stjuartom,Gurovicem,Kojadinovicem,Nemetom,Plisnicem(dobili smo ih u polufinalu 2-0)ili tima Hemofarma sa Bogavcem,Popovicem,Topicem,Vasiljevice,Ukicem(dobili smo ih u finalu 3-1)ili tima Zvezde sa Ekezijem,Penom i nekih drugih sezona u koje je jako mnogo ulozeno.Tu je uvek i sasvim solidni FMP!

Pljule

pre 17 godina

Ljudi, cemu toliko nervoze? Tacno je da Partizana svakog leta napuste najbolji igraci, ali Partizan svake sezone pokaze da je sposoban da napravi od talenta, jednog pravog igraca, plus da ponekad i dovede nekog korisnog, kao npr. ove sezone Drobnjaka. Prosle godine je doveden Kamings, koji se nije na pocetku najbolje snasao, ali je zato ove sezone, zajedno sa Drobnjakom bio glavna faca Partizana u EL. Ne treba zaboraviti ni Perovica, koji je takodje bio jako koristan, iako se cesto govorilo da on nije nikakav igrac, da je smotan, ne zna iskoristit svoju visinu... On je ove sezone dokazao da moze da je iskoristi. Hocu da kazem, da kad ti igraci odu, videcete ko je Tripkovic, sta sve moze Tepic i kako ce napredovati Velickovic. Opet bi mogli dovest nekog korisnog crnca... Nemojte sumnjati u Duletove sposobnosti, jer takav strucnjak kao sto je on, vecinom zna sta radi. Lako je reci da cemo 'ladno osvojiti titulu, ali to treba da se uradi. Cak i ako nam se par igraca povrede mislim da cemo i dalje biti favoriti, ali je moguce da tim nakon jedne tako naporne i uspesne sezone zakaze u nasoj ligi, gde takodje ima ko da nas iznenadi. Mislim i ja da cemo osvojiti titulu bez puno poteskoca, ali mislim i da bih par problema, na koje Dule nije racunao, moglo tokom prvenstva da se pojave.

Pozdrav svim Grobarima ! ! !

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 17 godina

@Dragan
Potpuno si u pravu, treba doci vise navijaca, makar 3.000 po utakmici, nas Partizan je to zasluzio svojim rezultatima.
Sigurna sam da uzimamo sestu titulu!! Pozdrav svim Grobarima!!

011

pre 17 godina

@jordan13
Realnost ti je stvarno jaca strana, kao i mnogima koji navijaju za Partizan i stvarno vise pocinjem da sumnjam da li i sam stvarno verujes u to sto pises. Ocigledno mnogo puta ponovljena laz za mnoge postaje isina.
Citiram:
Ali kada smo vec kod realnosti,.....................rasadnik smo talenata!......Treba biti ponosan na sve te nase klince u NBA!???? A koji su to vasi klinci? Ja znam jednog i njemu svaka cast, mada ni on sam nema neko lepo misljenje o svom bivsem klubu! Samo da te podsetim da cak i komsije imaju vise, ili ste mozda i njih prisvojili, posto ih niste oteli, kao imnoge igrace koje ste "NAPRAVILI" Tomasevic, Vujanic, Stanojevic, Vidacic, Cakic, Bogdanovic...... a i mnogi drugi koji su bili nosioci igre nisu Partizanove bebe! Tolliko o talentima. Inace to su bile te lepe godine kada je ovom zemljom vladao JUL, a usput i Partizanom! Tada se nije pricalo o parama, vec se hvalila sposobna uprava ( citaj Borisa Vukovic prvi covek JULa) koja dovodi (citaj otima) sve sto valja u zemlji.
Da li to vreme treba da se vrati da bi ti i tebi slicni bili potpuno zadovoljni!
I na kraju o kakvoj prljavstini ti pricas? O onoj od pre dve godine kada je milicija (da milicija ne policija) prekinula utakmicu po necijem naredjenju? O onoj od prosle godine kada je uradila nesto slicno, a organizator bio kaznjen da na gostujucem ternu igra bez publike? Ako si mislio o tome onda je tvoj strah opravdan!!!

MarcoGrobar

pre 17 godina

Dule je pod broj 1 legenda , i jedini trener koji partizan moze drzati u zivoru trenutno jer pravi igrace a ne kupuje ih . Slazem se s predhodnim komentarima da u klubu treba da se napravi neki dugorocniji plan sto se tice kluba (pre svega finansije).S prodajom igraca ...Igrac se mora prodati nekad , ne moze citav zivot igrati u jednom klubu jer bi to bilo apsurdno . Jedino je pitanje kad igraca treba prodati , uzmite primjer rasica po meni je on prerano otisha , i moje neke prognoze i misljenja su da ce on tamo da propadne , vreme ce pokazati . Partizan bi trebao da osvoji ovu nashu ligu pre svega zbog velikog broja kvalitetnih igraca tj. duge kvalitetne klupe . Kod mene josh ostaje zal zato sto igramo , mi srbi , tu guma ligu . Rasturismo nashu dobru ligu . Sigurno bi i ostali klubovi koji sad igraju sinalko ligu bili bolji i verovatno bi i u njima ispivali neki talenti . Guma liga je cak finansijski stetna po nase klubove jer donosi velike troskove . A jeli ko primetio da od kako igramo tu guma ligu da nashoj reprezentativnoj kosarci ne ide ?
Ovu ligu mi treba da osvojimo a guma ligu ... moze a i ne mora ...
Partizan I Majka Srbija

Srbin iz Republike Srpske

philips

pre 17 godina

Vi, stvarno mislite da Partizan može da osvoji titulu. Vama glavni igrači igraju celu sezonu non-stop. A kad počne Superliga imaćete bar dva povređena igraća. Ni jedan klub nemože da odigra celu sezonu bez povreda. A Vas će stići kad bude najpotrebnije.

jordan13

pre 17 godina

@011
Prijatelju, klinci o kojima ja pricam, a prosli su Partizanovu skolu kosarke, poznatu sirom planete su, izmedju ostalih: Divac, Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Rebraca, Drobnjak,Krstic... (Vardu, Nesterovica, Ilijevskog, Berica, Lukovskog i ostale necu ni da spominjem. Takodje, mrsko mi je da komentarisem Vujanica, Tomasevica, Stanojevica, Ostojica i mnoge koji bi istrunuli u KKCZ da nisu pobegli iz nje glavom bez obzira. Uostalom Radmanovic i Stojakovic su najbolji primeri za to.) Samo mi nemoj nabrajati da je Paspalj dosao iz Buducnosti, Danilovic iz Bosne.... Svako je ponikao negde a sa 15-16 dosao u Partizan na brusenje i postao dijamant za razliku od komsiluka gde se godinama radjaju zrnca ugljene prasine.
Te lepe JUL godine koje spominjes nisu bile u eri Kicanovica, Dalipagica, Divca, Danilovica, Djordjevica i ... ili je JUL vladao od kralja Petra Srbijom. Uostalom politicari ne daju koseve, ma koliko bili mocni. Pauk bi mogao da zakucava kakvu moc ima, pa vec pet godina ne dodiruje ni obruc. Nije sve u parama, kazem ja po ko zna koji put. Da jeste KKCZ bi bila na F4 vec odavno. Postoji nesto sto zove sistem, sto mnogi ne mogu da shvate. Sistem, koji postoji u Partizanu, bez obzira na novac, moc i sve ostalo. On je postojao i kada je Partizan gubio od mocne Buducnosti pre par godina, koji postoji i sada, koji ce postojati i nadalje.(o sistemu od vremena Kice i Praje, Dikija i Saleta mislim da ne treba da govorim).
Inace, za kraj, ja sam, za razliku od tebe, bio i na utakmici u Vrscu koju pominjes, i na utakmici u Pioniru (Avodzobi), koju ne pominjes, i prosle godine u Pioniru, i to uz same navijace KKCZ. Veruj mi da sam sve vrlo dobro video. I tucu u Vrscu, i Pauka koji u Pioniru baca stolice, i kese mokrace oko glave, sutiranje zandarmerije od samog ulaska u halu.
Sve sam, slucajno video svojim ocima i nemoj da mi prodajes novinske naslove. Ako je to sport kojem vi tezite, ako je to nacin da dodjete do uspeha zelim Vam "svako dobro"....

Enslaved

pre 17 godina

@ MASTER MANIJAK

Sine, ti se pokupi sa jos 3000 ortaka pa idi na svaku tekmu u pioniru, kupite karte, dresove i ostale marketinske stvarcice, pa kad se klub od vas 3000 obogati, onda trazi vise u evropi. Jel znas ti gde zivis? Jel znas da nas sabotiraju Delta Miskovic i njemu slicni, pa nemamo generalnog sponzora?
Sta bi ti, kobe brajanta u partizan?
Drazi mi je svaki igrac koji ponikne ili se afirmise u klubu nego sto pobeda u evroligi. A jel znas zasto? Zato sto su to jedini pravi pokazatelji kakav je koji klub. SVAKA budala moze ako joj neko da 30 000 000 evra da bude evropski prvak. Al napravi ti to sa mladim igracima.. A kad si vec tako nevidjen strucnjak, objasni mi kako je to '92 partizan sa mladim igracima postao prvak?

Domaca titula ce tesko da se osvoji jer ce da navlace da je uzme zvezda.

Plikuscht

pre 17 godina

@ 011:
'Ajde opet isto staro pitanje ... Sta znaci 'NAPRAVITI' igraca!?
Ako igrac u svojoj karijeri promeni 4-5 timova - koji od njih je 'najzasluzniji' za znanje & kvalitet & status koje taj igrac ima na kraju karijere? Prvi? Cetvrti? Treci? Poslednji? Onaj u kojem je najduze bio? ...?
Tesko je to odrediti jer su SVI, odnosno sve faze igranja i napredovanja zasluzne za formiranje igraca. Ali, ako bi banalizovali i uprostili stvari, onda je prelomni klub napredak i od prosecnog polu-anonimusa postane 'neko' ime (u idealnoj situaciji - prva violina nekog top tima).
U tom slucaju niti Vujanica, niti Tomasevica, niti Stanojevica igracima nije napraila Zvezda jer su oni tada bili najobicniji klinci koji su tek za pedalj odskakali od mase vrsnjaka i 'samo' su OBECAVALI. Za njihovo postajanje igracima je, ipak, Partizan mnooooogo zasluzniji, i to je cinjenica svidelos e to nekome ili ne.
Isto su pokusali napraviti sa Bogdanovicem - uzeti talentovanog, ali ne-izgradjenog igraca-klinca polu-anonimusa za kojeg sem basket strucnjaka malo ko zna, razviti ga, prodati 3-4 god. kasnije za koje milionce u veliki klub. Lerma je sto je cela ideja pukla jer Dule i Bogdanovic ocigledno ne funkcionisu kao spoj, ali to je druga prica.
Slicna je prica i za Divca, i za Krleta, i Saleta Djordjevica, i Danilovica, i mnoge druge u smislu da su svi prave zvezde postale 'tamo negde'. No, Partizan ih je 'lansirao', a pre njega niko od njih nije ni 'postojao' na kosarkaskoj mapi.

IGOR_PFC

pre 17 godina

CIGANI STA VI PRICATE,KAKVA TIULA BUDITE SRECNI AKO DODJETE I DO 1/2-FINALA JER VI NEMATE TIM ZA TITULU!!!PARTIZAN-FMP U FINALU I BICE 3-0 ZA PARTIZAN.TITULA,TITULA SLAVICE SE TITULA, PARTIZAN JE SAMPION PEVA CELA SRBIJA!!!PARTIZAN SAMPION 4EVER.POZDRAV SVIM GROBARIMA

BORKO 1 PB

pre 17 godina

Slazem se da je Dule dobar trener!Jedina njegova mana,ali ozbiljna,po meni je to sto je los takticar!Ne pamtim kada je Partizan jednu krajnje neizvesnu utakmicu uspeo da zavrsi u svoju korist!Toliko,za sad!

011

pre 17 godina

@jordan13
@Plikuscht
Da probam da vam odgovorim zajedno, u stvari da kazem sta mi smeta pa vi vidite sta tu nije tacno. Nikada nisam bio veliki ljubitelj Partizan, ali je vremenom poceo da mi smeta. Ne igraci nego uprava. '92 sam navijao za Partizan svim srcem i dan danas mislim da ako postoji titula koja vredi za dve to je ta Partizanova. Najveca igracka imena u Partizanu su bila do tada, a do '90 od 13 titula su osvojene 4 i od 8 kupova 2!!! Znaci da se Partizan,ovakav kakav je, ipak uzdigao u doba JULa. E za takav Partizan ne mogu da navijam NIKADA jer mi to zeludac ne dozvoljava! Sto se tice ovih prelazaka igraca jedino je Vujanic bio klinac. a posto vidim da ste upoznati sa kosarkom i posecujete istu, prosto ne verujem da nikada niste culi kako su oni to pobegli iz Zvezde. I niko od njih nije bio anoniman pa da se kaze da ga je Partizan namirisao i kasnije napravio na igraca. Pa Bogdanovic je zvanicno proglasen za najperspektivnijeg juniora Evrope, i nije tacno da skripi na relaciji On - Dule nego je problem druge prirode i to najmanje igracki i treba da sluzi upravi na cast. Oko Vujanicevog napretka mozemo da se svadjamo. Po meni je cela sezona Partizana bila u svrhu da se nabifla njegova statistika, imao je jednostavno slobodu da radi sta hoce bez odgovornosti i na kraju bez ikakvog rezultata i bez ikakvog vidnog napretka u igri. Nemoj samo da mislite da ,u stvari, kazem da je kod Zvezde bolje, jer o njima necu ni da pricam, ali oni nisu bili krivi za neke stvari koje su se desavale u nasoj kosarci. Mislim da smo ozbiljno poceli da tonemo kada su neki poluigraci dobijali reprezentativni status samo na osnovu svoje klubaske pripadnosti, a po odlasku iz Partizana jednostavno nestajali. Pa zar nismo imali bolje igrace od Vese Petrovica? Vule Avdalovic je sa beton lige postao, znamo kako, prvi plej Partizana, a onda i reprezentativac! Decko je posten i OK ali...! Da li su Radosevic, Ostojic.... posle Partizana zaboravili da igraju kosarku ili samo vise nisu bili u interesu kluba? O velikom trenerskom magu Duletu ne zelim da pricam, jer je on, prvenstveno mentalnim i moralnim sklopom, bruka za trenersku struku i sve ono je ona uradila za napredak kosarke i propagandu Srbije! A i sto se struke tice ovih godina smo se nagledali njegovih bisernih vodjenja utakmica, a ono sto mi najvise smeta je: sto nikada,ali bas nikada nije na sebe preuzeo delic odgovornosti vec je krivce trazio najcesce u sudijama (iako bi on poslednji trebao o njima da prica) i mldosti koja je za njega neprolazna kategorija. Eto to su neki od razloga zasto stvarno ne volim Partizan i jos jednom da kazem da uopste ne zelim da branim Zvezdu, jer na njihove utakmice nisam oticao cele godine, iz isto toliko razloga ali druge prirode! Ali od njihovih gluposti i neznanja stetu imaju samo oni sami, a od Partizanove anarhije je pocela da trpi cela nasa kosarka i velikim delom su grobari nase kosarke!
@ jordana 13: drago mi je sto smo sve ove utakmice gledali zajedno, ali mislim da neke stvari nismo gledali istim ocima, a novine mnogo blize pisu tvojim jezikom!

011

pre 17 godina

@jordan13
Realnost ti je stvarno jaca strana, kao i mnogima koji navijaju za Partizan i stvarno vise pocinjem da sumnjam da li i sam stvarno verujes u to sto pises. Ocigledno mnogo puta ponovljena laz za mnoge postaje isina.
Citiram:
Ali kada smo vec kod realnosti,.....................rasadnik smo talenata!......Treba biti ponosan na sve te nase klince u NBA!???? A koji su to vasi klinci? Ja znam jednog i njemu svaka cast, mada ni on sam nema neko lepo misljenje o svom bivsem klubu! Samo da te podsetim da cak i komsije imaju vise, ili ste mozda i njih prisvojili, posto ih niste oteli, kao imnoge igrace koje ste "NAPRAVILI" Tomasevic, Vujanic, Stanojevic, Vidacic, Cakic, Bogdanovic...... a i mnogi drugi koji su bili nosioci igre nisu Partizanove bebe! Tolliko o talentima. Inace to su bile te lepe godine kada je ovom zemljom vladao JUL, a usput i Partizanom! Tada se nije pricalo o parama, vec se hvalila sposobna uprava ( citaj Borisa Vukovic prvi covek JULa) koja dovodi (citaj otima) sve sto valja u zemlji.
Da li to vreme treba da se vrati da bi ti i tebi slicni bili potpuno zadovoljni!
I na kraju o kakvoj prljavstini ti pricas? O onoj od pre dve godine kada je milicija (da milicija ne policija) prekinula utakmicu po necijem naredjenju? O onoj od prosle godine kada je uradila nesto slicno, a organizator bio kaznjen da na gostujucem ternu igra bez publike? Ako si mislio o tome onda je tvoj strah opravdan!!!

philips

pre 17 godina

Vi, stvarno mislite da Partizan može da osvoji titulu. Vama glavni igrači igraju celu sezonu non-stop. A kad počne Superliga imaćete bar dva povređena igraća. Ni jedan klub nemože da odigra celu sezonu bez povreda. A Vas će stići kad bude najpotrebnije.

master mania

pre 17 godina

Voleo bih da Vujošević prikupi hrabrost, i barem jednom unapred preuzme odgovornost za igru i rezultat tima i otvoreno kaže, da bi neosvajanje Srpske Superlige bio rezultat ravan klupskoj katastrofi, i da pri tom objavi da li će i koje konsekvence u tom slučaju snositi kao „gazda“ ekipe, ako ostane praznih ruku i bez mogućnosti da se strašni Partizanovi evropski pohodi nastave i u sledećoj sezoni.
Ako nije markirao ciljeve u ovogodišnjoj Evroligi, a Jadransko rastreniravanje kao takmičenje pokušavao da diskredituje u svakom trenutku pa čak i na samim mečevima praveći njemu svojstven šou jureći, vukući i gurkajući se sa sudijama glasno i sa usana čitljivo psujući, onda je armiji navijača dužan da otvoreno i javno, u maniru velikih košarkaških trenera kojim ga i mnogi posetioci ovog posta smatraju, kaže kako je tim Partizana selektiran i forma ekipe tempirana i na račun Evrolige žrtvovana, za jedini pravi trofej koji Partizanu omogućava da i sledeće godine nastavi sa evropskim pohodima i „nezapamćenim“ uspesima, što je po meni stvar subjektivnog poimanja takmičarske košarke u kontekstu borbe za trofej, pobede i titule, naspam popularizovane misije Partizana u borbi protiv vetrenjača, malog budžeta, svetskih nepravdi prema „serbstvu“ i „serbskoj“ košarci i svim ostalim već izanđalim demagoškim poštapalicama.
Mi navijači, koji pored kakvog-takvog promovisanja „mladih igrača u NBA i rerezentativne oslonce(???)“ i izuzetne (u Evropi bez sumnje najbolje) atmosfere na tribinama Pionira, želimo da gledamo i istinske uspehe i opipljive trofeje Partzana, jer posle pet uzastopnih SCG titula, osvojenih u nejakoj konkurenciji domaćih timova i uz osporavanja da su titule došle „na guzove“, postoji realna i opravdana mogućnost da dođe do zasićenja, odnosno hoću da kažem da ja smatram da titula ni u ludilu ne sme da dođe u pitanje, jer ako izgubimo jedini trofej koji osvajamo i koji je na radost vodećih ljudi Partizana jedini reper uspeha, i poslednji a za njih najveći argument protiv nas koji smatramo da Partizan mora više i bolje od srpke titule.
Čak i u slučaju najgoreg mogućeg scenarija koji može da se dogodi u nastavku sezone: sudijski pristrasnog zviždanja protiv Partizana, cele godine najavljivanog orkestriranog pritiska političkih i drugih lobija iniciranih od dragih nam komša sa Malog Kališa, zgusnutog rasporeda takmičenja i eventalnih, ne daj bože, povreda, Partizan po kvalitetu tima ne sme ni da pomisli da titulu ne osvoji. Toliko je igrački superiorniji, brži, jači, viši, uigraniji, disciplinovaniji, precizniji, veći ili ti teži, pa čak iako je reč ekipi sa velikim brojem mladih igrača i iskusniji i namazaniji od svih (a sve navedeno je zasluga Vujoševića, i na tome mu svaka čast), da bi neuzimanje titule bilo ogromno iznenađenje i samim tim nečija ozbiljna greška, i povod da neko već jednom barem razmisli o tome da položi račune nama navijačima zbog kojih se i prvenstveno igra košarka.
Zbog svega toga, moramo da znamo koje su godišnje a koje dugoročne ambicije kluba i uprave.
Da li ćemo i dalje da budemo „rasadnik“ talenata (čitaj: agencija za prodaju mladih košarkaša, u cilju preživljavanja kluba u teškim danima tranzicije društva)?
Da li ćemo u narednih pet godina smeti da pomislimo, ali realno da pomislimo o plasmanu barem na Final 4?
Da li će nam i ubuduće pobeda u ZG protiv onih kvazikošarkaša koji imaju exlusive ugovor sa ULEB-om iako imaju duplo slabiji tim i najučmaliju atmosferu u hali, biti istorijski događaj i razlog za višednevno radovanje?
Da li će nam razbijanje Zvezde (koja je u svađi sa košarkom) ostati psihoterapija nakon evropskih, često na razne načine ponižavajućih putešestvija?
Velikih pobeda i teških poraza će biti uvek. Domaćih titula, takođe. Zalaganje dobro selektiranih igrača, koji izgaraju za crno-beli dres i postaju i ostaju ljubimci navijača, je konstanta u KK Partizan. Ali, Partizan mora bezuslovno da dobija sve utakmice protiv rivala od kojih je evidentno bolji (srpska, jadranska i pola evrolige) i što je češće moguće da dobija mečeve protiv grupe velikih timova Evropske košarke kojoj i sam pripada.

scepa

pre 17 godina

Uzmi Dule 6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!
Uzmi Dule 6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!
6-tu Titulu!!!!!!!

jordan13

pre 17 godina

@master mania
Ne znam, cemu ovakva nervoza kod tebe u trenutku pocetka lige ? I to u sezoni kada smo posle duzeg vremena usli u TOP 16 (a zamalo i u TOP 8 EL). Kakve ti bolje rezultate ocekujes u vremenu kada nam kosarka pada i pitanje je samo koliko ce duboko da padne. Ne da li ce da se vrati sledece godine ili godina, na podijum za medalje nego gde ce da se zavrsi taj pad. (Zivi bili pa docekali Peking).Mi vise nemamo talente kakve smo imali (Perovic i Tripkovic su ociti primer za to. Jos uvek, po inerciji, sistem Ace Nikolica pravi masu igraca, ali su to sada prosecni, ili nesto iznad toga, koji u susretu sa vanserijskim igracima, postaju statisti, upravo kako su u devedesetim svi bili statisti prema Divcu, Djordjevicu i ostalima. Sada se situacija okrenula, pa su Grci i Spanci za nas ucitelji od kojih ucimo i koje treba da stignemo. To je sport, i tu nema nervoze i nezadovoljstva. Jos kada se tome doda i haos od situacije u drustvu i ekonomiji, dobijamo to sto imamo.
Ja shvatam tvoju zelju za F4,i ja zbog toga dolazim na sve utakmice, u nadi da ce se desiti neko cudo, ali realnost je surova.
Ali kad smo vec kod realnosti, ti odlicno nabrajas sta smo sve uradili do sada:
- rasadnik smo talenata. U ovoj situaciji, to je, na zalost, jedini nacin za prezivljavanje. Treba biti ponosan na sve te nase klince u NBA. I to sto oni rado dolaze (i ne samo oni iz NBA) u Pionir na utakmice pokazuje da su odnosi u Partizanu na visokom nivou.(ne bih da poredim to sa situacijom kod komsija)
- finale guma lige. Pa to nije mala stvar. (da nismo igrali EL setali bi se kroz nju). Kada se tome doda da se do finala doslo preko Cibone u Zagrebu onda to dobija jos veci znacaj. Pri tom se slazem sa tobom da je Cibona sada krs od tima, ali pobeda je vise peiholoska nego sto ima neku takmicarsku vaznost.
- dranje komsija u situaciji kada oni godinama ulazu brdo para, (sva sreca da ne znaju, inace...) nije toliko losa stvar za masu obicnih navijaca koji bas i ne dobacuju do finesa i njih samo zanima odnos crno i crveno belog. Slozices je da je bolje pobedjivati nego gubiti ?
-TOP 16 EL. Ovo je uspeh nad uspesima. Zapamti da ce ovo biti reper za nase timove u narednih DESET godina i da ce se o ovom pricati. Zasto ? Nemamo igraca i nemamo para. Jednostavno. (sve se moze promeniti ako Telekom "odluci" da ulozi u kosarku deset cigli i proba da stigne do F4. Ali da ni to nije lako, dokazala je Buducnost pre par godina kada je sa Topicem, Rakocevicem, Tomasevicem, Jamesom (NBA), Brkicem, Obradovicem .... i Tanjevicem i budzetom bez ogranicenja zahvaljujuci Milovoj ljubavi prema basketu. Nije uradila nista. To je dokaz ni da pare nisu sve. Uostalom ni Duda Ivkovic nije u tri godine uradio vise od polufinala, pa je dosao Mesina i uzeo pehar.
Da ne gusim, svi u Pionir da podrzimo ovaj tim, jer bolji nemamo a realno ga nema niko u Srbiji. Svu i Pionir jer ce prvenstvo biti jako vruce, (bez obzira na nas kvalitet) jer ce komsije uciniti sve da nas svrgnu. Zivi bili pa videli, ali bice svacega. Prljavstine na sve strane. Zato treba da im pruzimo podrsku jer ce im ona biti preko potrebna. a posle, mozemo da pricamo, kritikujemo, diskutujemo o finesama, ciljevima, parama, EL, NBA i svemu drugom.
Sve sto si napisao stoji, ali za kraj sezone, a ne za pricu pred najvazniji deo sezone.
Pozdrav tebi i svim grobarima !!!

011

pre 17 godina

@jordan13
@Plikuscht
Da probam da vam odgovorim zajedno, u stvari da kazem sta mi smeta pa vi vidite sta tu nije tacno. Nikada nisam bio veliki ljubitelj Partizan, ali je vremenom poceo da mi smeta. Ne igraci nego uprava. '92 sam navijao za Partizan svim srcem i dan danas mislim da ako postoji titula koja vredi za dve to je ta Partizanova. Najveca igracka imena u Partizanu su bila do tada, a do '90 od 13 titula su osvojene 4 i od 8 kupova 2!!! Znaci da se Partizan,ovakav kakav je, ipak uzdigao u doba JULa. E za takav Partizan ne mogu da navijam NIKADA jer mi to zeludac ne dozvoljava! Sto se tice ovih prelazaka igraca jedino je Vujanic bio klinac. a posto vidim da ste upoznati sa kosarkom i posecujete istu, prosto ne verujem da nikada niste culi kako su oni to pobegli iz Zvezde. I niko od njih nije bio anoniman pa da se kaze da ga je Partizan namirisao i kasnije napravio na igraca. Pa Bogdanovic je zvanicno proglasen za najperspektivnijeg juniora Evrope, i nije tacno da skripi na relaciji On - Dule nego je problem druge prirode i to najmanje igracki i treba da sluzi upravi na cast. Oko Vujanicevog napretka mozemo da se svadjamo. Po meni je cela sezona Partizana bila u svrhu da se nabifla njegova statistika, imao je jednostavno slobodu da radi sta hoce bez odgovornosti i na kraju bez ikakvog rezultata i bez ikakvog vidnog napretka u igri. Nemoj samo da mislite da ,u stvari, kazem da je kod Zvezde bolje, jer o njima necu ni da pricam, ali oni nisu bili krivi za neke stvari koje su se desavale u nasoj kosarci. Mislim da smo ozbiljno poceli da tonemo kada su neki poluigraci dobijali reprezentativni status samo na osnovu svoje klubaske pripadnosti, a po odlasku iz Partizana jednostavno nestajali. Pa zar nismo imali bolje igrace od Vese Petrovica? Vule Avdalovic je sa beton lige postao, znamo kako, prvi plej Partizana, a onda i reprezentativac! Decko je posten i OK ali...! Da li su Radosevic, Ostojic.... posle Partizana zaboravili da igraju kosarku ili samo vise nisu bili u interesu kluba? O velikom trenerskom magu Duletu ne zelim da pricam, jer je on, prvenstveno mentalnim i moralnim sklopom, bruka za trenersku struku i sve ono je ona uradila za napredak kosarke i propagandu Srbije! A i sto se struke tice ovih godina smo se nagledali njegovih bisernih vodjenja utakmica, a ono sto mi najvise smeta je: sto nikada,ali bas nikada nije na sebe preuzeo delic odgovornosti vec je krivce trazio najcesce u sudijama (iako bi on poslednji trebao o njima da prica) i mldosti koja je za njega neprolazna kategorija. Eto to su neki od razloga zasto stvarno ne volim Partizan i jos jednom da kazem da uopste ne zelim da branim Zvezdu, jer na njihove utakmice nisam oticao cele godine, iz isto toliko razloga ali druge prirode! Ali od njihovih gluposti i neznanja stetu imaju samo oni sami, a od Partizanove anarhije je pocela da trpi cela nasa kosarka i velikim delom su grobari nase kosarke!
@ jordana 13: drago mi je sto smo sve ove utakmice gledali zajedno, ali mislim da neke stvari nismo gledali istim ocima, a novine mnogo blize pisu tvojim jezikom!

V.Radosavljevic

pre 17 godina

Uveren sam u totalnu dominaciju u ovoj ligi.
Maksimum jedam poraz u ligaskom delu i maksimum jedan u playofu.

UZMI DULE SESTU TITULU...

Dragan

pre 17 godina

Titula ce ove sezone zaista biti veliki izazov!Naime,po cemu je Dule opste poznat je tempiranje forme,koja se neverovatno podigne(bolji procenat suta,lakse noge,brza,agresivnija igra) pocetkom maja.Naime kada smo ispadali iz Evrolige 3 meseca su bili zestoki treninzi.Ovo je prvi put da tokom februara,marta i polovinom aprila nismo naporno trenirali nego smo igrali jake utakmice plus naporna putovanja...Ali verujem u ovaj tim pokazao je karakter i kvalitet.Micov ce biti osvezenje,pravi kolektivni igrac(kakve Dule obozava:))Jedino mi je zao mi sto ce sada Lukina minutaza pasti na maksimum 10 minuta.Mada mozda svojom "odbranom",nedostatkom agresivnosti vise nije ni zasluzio!Rec,dve i o navijacima.Mnogi od nas ne vole Jadransku ligu,ali na nju ipak dolaze,da bi gledali PARTIZAN.Sada je prilika za one koji je bojkutuju da pokazu vernost i da dolaze na utakmice NASE lige,bez obzira koliko su slabi protivnici u pitanju,da bodrimo NAS Partizan,zasluzili su to!Vidimo se u Pioniru!

MarcoGrobar

pre 17 godina

Dule je pod broj 1 legenda , i jedini trener koji partizan moze drzati u zivoru trenutno jer pravi igrace a ne kupuje ih . Slazem se s predhodnim komentarima da u klubu treba da se napravi neki dugorocniji plan sto se tice kluba (pre svega finansije).S prodajom igraca ...Igrac se mora prodati nekad , ne moze citav zivot igrati u jednom klubu jer bi to bilo apsurdno . Jedino je pitanje kad igraca treba prodati , uzmite primjer rasica po meni je on prerano otisha , i moje neke prognoze i misljenja su da ce on tamo da propadne , vreme ce pokazati . Partizan bi trebao da osvoji ovu nashu ligu pre svega zbog velikog broja kvalitetnih igraca tj. duge kvalitetne klupe . Kod mene josh ostaje zal zato sto igramo , mi srbi , tu guma ligu . Rasturismo nashu dobru ligu . Sigurno bi i ostali klubovi koji sad igraju sinalko ligu bili bolji i verovatno bi i u njima ispivali neki talenti . Guma liga je cak finansijski stetna po nase klubove jer donosi velike troskove . A jeli ko primetio da od kako igramo tu guma ligu da nashoj reprezentativnoj kosarci ne ide ?
Ovu ligu mi treba da osvojimo a guma ligu ... moze a i ne mora ...
Partizan I Majka Srbija

Srbin iz Republike Srpske

Pljule

pre 17 godina

Ljudi, cemu toliko nervoze? Tacno je da Partizana svakog leta napuste najbolji igraci, ali Partizan svake sezone pokaze da je sposoban da napravi od talenta, jednog pravog igraca, plus da ponekad i dovede nekog korisnog, kao npr. ove sezone Drobnjaka. Prosle godine je doveden Kamings, koji se nije na pocetku najbolje snasao, ali je zato ove sezone, zajedno sa Drobnjakom bio glavna faca Partizana u EL. Ne treba zaboraviti ni Perovica, koji je takodje bio jako koristan, iako se cesto govorilo da on nije nikakav igrac, da je smotan, ne zna iskoristit svoju visinu... On je ove sezone dokazao da moze da je iskoristi. Hocu da kazem, da kad ti igraci odu, videcete ko je Tripkovic, sta sve moze Tepic i kako ce napredovati Velickovic. Opet bi mogli dovest nekog korisnog crnca... Nemojte sumnjati u Duletove sposobnosti, jer takav strucnjak kao sto je on, vecinom zna sta radi. Lako je reci da cemo 'ladno osvojiti titulu, ali to treba da se uradi. Cak i ako nam se par igraca povrede mislim da cemo i dalje biti favoriti, ali je moguce da tim nakon jedne tako naporne i uspesne sezone zakaze u nasoj ligi, gde takodje ima ko da nas iznenadi. Mislim i ja da cemo osvojiti titulu bez puno poteskoca, ali mislim i da bih par problema, na koje Dule nije racunao, moglo tokom prvenstva da se pojave.

Pozdrav svim Grobarima ! ! !

IGOR_PFC

pre 17 godina

CIGANI STA VI PRICATE,KAKVA TIULA BUDITE SRECNI AKO DODJETE I DO 1/2-FINALA JER VI NEMATE TIM ZA TITULU!!!PARTIZAN-FMP U FINALU I BICE 3-0 ZA PARTIZAN.TITULA,TITULA SLAVICE SE TITULA, PARTIZAN JE SAMPION PEVA CELA SRBIJA!!!PARTIZAN SAMPION 4EVER.POZDRAV SVIM GROBARIMA

Dragan

pre 17 godina

@master mania
Slazem se da treba napraviti dugorcni plan i strategiju(to se i cini),ali za vece Evropske domete potrebno je vise novca,do koga znamo kako stizemo.
Za preuzimanje odgovornosti uopste nisi u pravu!Dule na pocetku svake sezone kaze da je osvajanje domace titule priritet i da ona govori o tome da li je sezsona uspesna ili ne!I pred svaki pocetak plej ofa,kaze "postovanje svima,ali verujem u svoj tim i smatram da smo mi favoriti.Ne idemo nista da branimo,nego hocemo da napadnemo i osvojimo titulu".
Tvoja druga konstatacija o "nejakoj konkuranciji"takodje ne stoji!Seti se budzeta,ali i tima Vojvodine sa Stjuartom,Gurovicem,Kojadinovicem,Nemetom,Plisnicem(dobili smo ih u polufinalu 2-0)ili tima Hemofarma sa Bogavcem,Popovicem,Topicem,Vasiljevice,Ukicem(dobili smo ih u finalu 3-1)ili tima Zvezde sa Ekezijem,Penom i nekih drugih sezona u koje je jako mnogo ulozeno.Tu je uvek i sasvim solidni FMP!

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 17 godina

@Dragan
Potpuno si u pravu, treba doci vise navijaca, makar 3.000 po utakmici, nas Partizan je to zasluzio svojim rezultatima.
Sigurna sam da uzimamo sestu titulu!! Pozdrav svim Grobarima!!

jordan13

pre 17 godina

@011
Prijatelju, klinci o kojima ja pricam, a prosli su Partizanovu skolu kosarke, poznatu sirom planete su, izmedju ostalih: Divac, Djordjevic, Danilovic, Paspalj, Rebraca, Drobnjak,Krstic... (Vardu, Nesterovica, Ilijevskog, Berica, Lukovskog i ostale necu ni da spominjem. Takodje, mrsko mi je da komentarisem Vujanica, Tomasevica, Stanojevica, Ostojica i mnoge koji bi istrunuli u KKCZ da nisu pobegli iz nje glavom bez obzira. Uostalom Radmanovic i Stojakovic su najbolji primeri za to.) Samo mi nemoj nabrajati da je Paspalj dosao iz Buducnosti, Danilovic iz Bosne.... Svako je ponikao negde a sa 15-16 dosao u Partizan na brusenje i postao dijamant za razliku od komsiluka gde se godinama radjaju zrnca ugljene prasine.
Te lepe JUL godine koje spominjes nisu bile u eri Kicanovica, Dalipagica, Divca, Danilovica, Djordjevica i ... ili je JUL vladao od kralja Petra Srbijom. Uostalom politicari ne daju koseve, ma koliko bili mocni. Pauk bi mogao da zakucava kakvu moc ima, pa vec pet godina ne dodiruje ni obruc. Nije sve u parama, kazem ja po ko zna koji put. Da jeste KKCZ bi bila na F4 vec odavno. Postoji nesto sto zove sistem, sto mnogi ne mogu da shvate. Sistem, koji postoji u Partizanu, bez obzira na novac, moc i sve ostalo. On je postojao i kada je Partizan gubio od mocne Buducnosti pre par godina, koji postoji i sada, koji ce postojati i nadalje.(o sistemu od vremena Kice i Praje, Dikija i Saleta mislim da ne treba da govorim).
Inace, za kraj, ja sam, za razliku od tebe, bio i na utakmici u Vrscu koju pominjes, i na utakmici u Pioniru (Avodzobi), koju ne pominjes, i prosle godine u Pioniru, i to uz same navijace KKCZ. Veruj mi da sam sve vrlo dobro video. I tucu u Vrscu, i Pauka koji u Pioniru baca stolice, i kese mokrace oko glave, sutiranje zandarmerije od samog ulaska u halu.
Sve sam, slucajno video svojim ocima i nemoj da mi prodajes novinske naslove. Ako je to sport kojem vi tezite, ako je to nacin da dodjete do uspeha zelim Vam "svako dobro"....

Plikuscht

pre 17 godina

@ 011:
'Ajde opet isto staro pitanje ... Sta znaci 'NAPRAVITI' igraca!?
Ako igrac u svojoj karijeri promeni 4-5 timova - koji od njih je 'najzasluzniji' za znanje & kvalitet & status koje taj igrac ima na kraju karijere? Prvi? Cetvrti? Treci? Poslednji? Onaj u kojem je najduze bio? ...?
Tesko je to odrediti jer su SVI, odnosno sve faze igranja i napredovanja zasluzne za formiranje igraca. Ali, ako bi banalizovali i uprostili stvari, onda je prelomni klub napredak i od prosecnog polu-anonimusa postane 'neko' ime (u idealnoj situaciji - prva violina nekog top tima).
U tom slucaju niti Vujanica, niti Tomasevica, niti Stanojevica igracima nije napraila Zvezda jer su oni tada bili najobicniji klinci koji su tek za pedalj odskakali od mase vrsnjaka i 'samo' su OBECAVALI. Za njihovo postajanje igracima je, ipak, Partizan mnooooogo zasluzniji, i to je cinjenica svidelos e to nekome ili ne.
Isto su pokusali napraviti sa Bogdanovicem - uzeti talentovanog, ali ne-izgradjenog igraca-klinca polu-anonimusa za kojeg sem basket strucnjaka malo ko zna, razviti ga, prodati 3-4 god. kasnije za koje milionce u veliki klub. Lerma je sto je cela ideja pukla jer Dule i Bogdanovic ocigledno ne funkcionisu kao spoj, ali to je druga prica.
Slicna je prica i za Divca, i za Krleta, i Saleta Djordjevica, i Danilovica, i mnoge druge u smislu da su svi prave zvezde postale 'tamo negde'. No, Partizan ih je 'lansirao', a pre njega niko od njih nije ni 'postojao' na kosarkaskoj mapi.

Enslaved

pre 17 godina

@ MASTER MANIJAK

Sine, ti se pokupi sa jos 3000 ortaka pa idi na svaku tekmu u pioniru, kupite karte, dresove i ostale marketinske stvarcice, pa kad se klub od vas 3000 obogati, onda trazi vise u evropi. Jel znas ti gde zivis? Jel znas da nas sabotiraju Delta Miskovic i njemu slicni, pa nemamo generalnog sponzora?
Sta bi ti, kobe brajanta u partizan?
Drazi mi je svaki igrac koji ponikne ili se afirmise u klubu nego sto pobeda u evroligi. A jel znas zasto? Zato sto su to jedini pravi pokazatelji kakav je koji klub. SVAKA budala moze ako joj neko da 30 000 000 evra da bude evropski prvak. Al napravi ti to sa mladim igracima.. A kad si vec tako nevidjen strucnjak, objasni mi kako je to '92 partizan sa mladim igracima postao prvak?

Domaca titula ce tesko da se osvoji jer ce da navlace da je uzme zvezda.

BORKO 1 PB

pre 17 godina

Slazem se da je Dule dobar trener!Jedina njegova mana,ali ozbiljna,po meni je to sto je los takticar!Ne pamtim kada je Partizan jednu krajnje neizvesnu utakmicu uspeo da zavrsi u svoju korist!Toliko,za sad!