NBA 97

Subota, 17.06.2023.

15:40

Da li je Jokić najbolji svih vremena? Rađa: Ne možete porediti različite generacije

Proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa smatra da se poranilo sa isticanjem Nikole Jokića kao najboljeg košarkaša iz Evrope koji je ikad zaigrao u NBA.

Da li je Jokiæ najbolji svih vremena? Raða: Ne možete porediti razlièite generacije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Dragon

pre 11 meseci

Upravo tako.
Ali klinci opet po starom.
Fino je jedan citalac napisao.
Njegov otac je isao peske 15 km do posla.
A on je imao faks na 15 min peske do stana.
Pa je besmisleno reci da je sin uspesniji od tate.
NBA prica je isto takva.

koje ste vi carine

pre 11 meseci

(Pazarac, 18. jun 2023 13:25)
Bravo burazeru za komentar! Danilovic na spicama i dan danas u US kad ga je Dzordan napravio majmunom i okrenuo na petoparca!
Radja presedeo pola NBA karijere na klupi.
Teodosic otusten jer pije i pusi i ima istu po redu celu jbnu karijeru. Dalipagic dao 100 poena kad se nije igrala odbrana. Zucko je bio legenda i pokoj mu dusi ali on je bio ispod nivoa Larija Birda.
Sve u svemu, Nikola Jokic!

Pazarac

pre 11 meseci

Prica se o 'starijim' generacijama kao da su vanzemaljci a ne mahaci peskira kao sto neko vec napisa. Jokic je po svemu slican igrac kao i taj njihov vanzemaljac leri Bird po onom sto mogu da vidim na yt. A od Novickog je bolji igrac po svim NBA merilima.
Igraci tipa Danilovic(posto ovog ne pamtim) u danasnjem NBA potpisuju ugovore na deset dana. Pa ako gledano i iz tog ugla Danilovic nebi mogo u istu recenicu ni sa 'lenjim'Teodosicem..posto se 'čuju' komentari sa ove stranice da pozdravim Jokica i svaka cast i samo cepaj.

zzbz

pre 11 meseci

Ne znam kada smo mi postali toliko isključivi, ili mislis ko većina ili ćemo te napasti.

Ovo sto se desava oko Jokića je razlog da budemo ponosni i srećni, a cela ta GOAT prica je glupa, a i koga briga.

Slazem se da se sve različite epohe ne mogu porediti, kako možemo uporediti Jokica sa Radivojem Koraćem recimo? Pa nikako zato i nema potrebe da se gubi energija na tako nesto.

Svakako do kraja karijere Jokić ima šansu da bude statistički najuspešniji Evropski košarkaš u NBA, ali pored NBA postoje i druga takmičenja.

Uživajte u igrama igraca dok igraju.

Pera Ždera

pre 11 meseci

Naravno da se ne mogu porediti jer "sta bi bilo" kad bi bilo nije opipljiva ili proverljiva kategorija ALI Ako postoje rezultati koji su u spotru egzaktni i merljivi, titule i statistika, pa naravno da se moze reci da je Nikola Jokic najuspesniji evropski kosarkas u NBA sa ovih prostora, ili bar top 2,3 (Janis) kada se gleda uticaj, uloga, bitnost pa i statistika u timu...

Sto se tice ko je najbolji, zna da bude stvar ukusa ALI opet egzaktno moze reci da NIKO u istoriji nije bio tako dobar kroz efikasnost u vise kategorija. Pa nije dzabe u toliko stvari prvi u istoriji NBA... npr po skokovima, poenima i asistencijama, kao najbolji tokom celog POffa...

Dakle, on obara istorijske rekorde, postavlja nove u pogledu svih kosarkasa ikada u istoriji lige a neki bivsi, svakako majstori, pametuju o najboljem evropljaninu ikada. Pa dajte malo objektivno i bez ega, nas je a najbolji kosarkas planete... Malo stila, smeka, objektivnosti ne bi bilo na stetu, posebno Danilovic.

Zuja

pre 11 meseci

Kada je Kevin Durent posle meča sa Finiksom izjavio da će Jokić ostatki kao jedan od najboljih igrača koji je ikada uzeo loptu, ja sam se zamislio i sve mi je bilo jasno. Sve dileme i moje sumnje je sa tom izjavom kod mene otklonio.
Kevin Durent kojeg je nemoguće braniti sa onom visinom i šutem, prodorom kao šilo je to izjavio i ja sam to dobro zapamtio. Više nemam nikakve sumnje kod mene da će Jokić biti u top 5-10 igrača ikada. Osvajanje jedne titule sa ovako malom franšizom vredi kao dve titule. Denver sa 750 hiljada stanovnika je obično selo u odnosu na gradove odakle dolaze drugi timovi.

Satiricno produktivan lik

pre 11 meseci

Jokic ne bi bio pozvan ni na pripreme 1990'te da igra za SFRJ

Ono je bio jedini dream tim pored USA iz 1992
(Aca, 17. jun 2023 19:26)

Ne bi jer mu pripreme nisu ni potrebne. :)

Eric Cartman

pre 11 meseci

Pa ne da ne mogu da se porede generacije vec jednostavno kosarka i fudbal su samo senka nekadasnjeg kvaliteta. DE Brujne i Mbape bi bili pre 20-ak godina neke rezerve veceg tima a ne zvezde. Pa pogledajte samo tuzno finale LS. O kosarci tek da ne pricam. Kad je Jokic najbolji igrac sveta sve vam je jasno.
(Markenzi, 17. jun 2023 17:11)

Brate 80-tih i 90- tih je bilo ne tuznih finala Evropskih klupskih fudbalskih takmicenja nego pretuznih.
I finala EP i SP .
Nema to veze sa kvalitetom vec sa pritiskom i težinom takmicenja.
Na prste jedne ruke mogu da se nabroje kvalitetna finala.
Koga bole uši za lepotu bitno je samo da se osvoji.
A finale Inter - Siti je bilo odlicno ako se gleda iz fudbalskog ugla.
Inzagi je odlicno takticki parirao Gvardioli ali sta ja to tebi pricam kada vecina gleda fudbal kao Fifa igricu.

ccc

pre 11 meseci

Рађа и Даниловић: И ми смо били некад највећи, не могу се поредити епохе.....Даниловић синдром се шири европом
(Богдан, 17. jun 2023 18:28)


Zato sto su oni nebitni, nepoznati likovi a ti si poznat, ostvario si sve u kosarci i znas sve..Tebe treba da slusaju i naucice .mnogo.

pejafan

pre 11 meseci

Najbolji evropski kosarkasi ikada Jokic,Novicki,Parker,Adetokumbo,Pau Gasol i Doncic
Nakon toga Kukoc,Stojakovic,Divac i tu bih svrstao Drazena Petrovica,ali sudbina nije dala...
A ove price Bodiroga sto nije zaigrao ili ovi epizodisti po 2 3 sezone pa nazad u Evropu nema dalje da se komentarisu...
Pa jedan Kirilenko ima jacu karijeru od njih

Neko sampion, neko ni u play off

pre 11 meseci

Pa ko normalan osim Srba misli da se moze porediti.Nba 90's i danas su dva sporta.Danas je balet bez odbrane ,za sve se svira faul.Prije je ruka bila dio lopte i rukom si mogao da usmjeravas igraca sa loptom.Danas Jokic skupi 12 skokova u def a da pri tome ni jednom nije nigdje bilo protivnickog igraca.Svi su na trici.Prije si krv morao pisati za sve.A da ne pricam sta se sve racuna kao asistencija i koliko koseva padne.
(Mr_Melbourne)


Jusufe, ti li si?

vince carter

pre 11 meseci

@lagano Kada si u Evropi najbolji igrac svojih ekipa a u Nba dodjes i prihvatis ulogu sestog igraca,naravno da se tvoj napredak u brojkama nece videti. Drazen je bio clan trece postave Nba lige cim je dobio priliku u drugom timu i ima treci najbolji procenat za 3 poena svih vremena. Svar je u tome da bi takvi kao sto si ti pisali da je Nikola Vucevic bolji igrac od Jokica da je ovaj igrao u ono vreme i dobijao prilike kao Kukoc i Drazen. Kazes da je mnogo trenirao Jokic,pa sada igraci imaju trenere za agilnost i za svaku mogucu oblast sto u ono vreme ne bi imao a i putovao bi na utakmice komercijalnim letovima :)

Milan

pre 11 meseci

Top 10 najboljih dodavaca svih vremena od visokih igraca,samo je Jokic na listi od aktivnih igraca. Ovaj matori napisao da sada svi ostvaruju tripl dablove,niko ne promasuje,bacanja,koliko nepostovanja i lakrdije od strane prosecnog Srpskog mandrila.

Romario

pre 11 meseci

Dragi prijatelji,
Jokić je apsolutni košarkaški genije, ko to ne kapira, nema pojma o ovom sportu. Zapamtite, kad Jokić bude završio karijeru, biće jedan od najboljih igrača u istoriji! I to je već sada jasno kao dan!

ej bre

pre 11 meseci

Sujeta ih drma. Neverovatno šta pričaju. Naravno da čovek 2x mvp, mvp finala, nosilac prstena iz raspalog Denvera kao glavni igrač jeste najbolji igrač Evrope svih vremena.

Богдан

pre 11 meseci

Рађа и Даниловић: И ми смо били некад највећи, не могу се поредити епохе.....Даниловић синдром се шири европом

Lagano

pre 11 meseci

@davor
A tek ti sto si se nalupao...Naravno da nisu dobijali mnogo prostora jer su domaci igraci bili mnogo kvalitetniji a Evropljani nisu zeleli - mogli - hteli, da rade na sebi, da se unaprede...Kukoc je "radio" na sebi taman tol'ko da je dobio na kilazi ali njegova igra se uopste nije nesto poboljsala dolaskom u NBA. Sesti igrac! I njega ce neko da poredi sa dvostrukum MVP?! Ili Drazena koji nikakav trag u NBA nije ostavio. Dobro, osim sto Redzi Miler prica da je Drazen strasno smrdeo.

Cuj, danas Pokusevski dobija priliku...Naravno da treba da dobija. Mlad je, perspektivan. Ukoliko se ne vidi napredak,, bice cao djaci. Isto kao sa Smajlijem. Imao je sansu u GSW. Nije je iskoristio, nije taj kvalitet...Dobio je sansu za popravni u Razvojnoj, nije je ni tamo iskoristio...I eto ga na klupi u Partizanu.

Npr. vidi razlicit pristup Bogdanovica i Gudurica. Ovaj prvi ne kuka, radi, trenira, trudi se, igra za tim...Ovaj drugi, dok je bio u Memfisu, samo je kukao kako ne dobija sansu da pokaze sta zna, te on nije samo trojkas on je vise od toga...Pa sine, radi na treninzima, dodji prvi, idi kuci poslednji...iskoristi te minute na utakmici pa pokazi sta znas...

Jokic je puno radio na sebi. I kada su odmori, pauze...on je trenirao punim tempom. On je od jednog debeljka koji nije mogao 2 cm da skoci postao fizicki jedan od najdominantnijih centara u ligi. Da, nema misicnu definiciju, ne izgleda kao bilder ali je jak kao kuca. A tehniku je zadrzao, ustvari jos je i poboljsao.

War Inside My Head

pre 11 meseci

@Mr_Melbourne,drži se jadan Seje i Neleta,bez uvrede,ali dobrom dijelu vas iz BiH,Sarajlija rođenih prije rata,vrijeme kao da je stalo 90-ih godina prošlog milenijuma!Evo ja sam iz CG i smatram da je Jokić,ako ne još najveći,ali svakako najinteresantniji i najdominantniji igrač sa ovih prostora,prvi oko kog se igra nekog NBA tima vrtila.Pričaš o nekom baletu,onda svakako nijednu utakmicu finala nisi odgledao,bukvalno na nož,Miami je u prvoj imao 2 slobodna bacanja.Ok,šutiraju se trojke bjesomučno često,pravila su drugačija,ali je igra zato brža X puta.Rađa,Danilović,ti,svi ste u pravu,teško je za poređenje,ali dajte malo više stila,dostojanstva,a lično sam uživo gledao tadašnje jugoslovenske vanzemaljce,uključujući i Dražena.Kukoč mi je br.1 tad bio,čovjek ima punu ruku prstenja,ali ovo što radi Jokić je i neuporedivo,ali i nezapamćeno.Selam!

vince carter

pre 11 meseci

Treci centar danasnje lige je Domantas Sabonis,lik ima 73% sa slobodnih bacanja i 32% za tri poena u karijeri. Njemu slican beli centar Dzek Sikma iz 80tih godina 84% sa linije bacanja,zadnje tri sezone poceo da sutira trojke sa procentima 34,34 i 38%. Kevin Mekhejl 80% sa linije penala i lik ladno napise da se nekada slavilo kada visoki igrac pogodi oba bacanja a da sada niko ne promasuje🙈 Dokaz da kad gomila udara pluseve nekoj osobi ili je pristrasna ili je totalno u ofsajdu. Janis koji je jedna od najvecih zvezda danasnjice nije nikakav suter,ali niko ne promasuje🙈 Pa Dino Radja glavom i bradom ima isti procenat bacanja kao Domantas,a Steven Adams koji igra startera ima ispod 50% sa bacanja i 0% za tri poena. Koliko su ovde ljudi posesivni pokazuje prica da pricaju kako ce svi poceti da igraju kao Jokic da bi mogli pricati kao o Kariju koji je "promenio" kosarku...pa kao sto su svi poceli da igraju kao Bird,isto ce kao i Jokic,jer eto jako je prosto pronaci igrace kao sto su Bird i Jokic🙈 Pa Wilt Cemberlen je 1967 bio najbolji asistent lige i imao 9ass po mecu u playoffu i to kada su igraci bili "mnogo" losiji suteri,ne znam kako jos tada ne promenise kosarku,Wiltovi su rasli na drvecu pa su svi poceli da igraju kao on🙈

joks

pre 11 meseci

Prvo Jokic pa onda Dončić , pa deset mesta pa onda svi ostali. Dončica je neko zapostavio ali vratit ce se on. Ovo je bio klupski problem a ne njegov.

Vlasko

pre 11 meseci

Jokara poseduje osobine koje ga čine košarkaškim i ljudskim biserom. On svojim načinom igre i košarkaškom filozofijom čini saigrače i boljim igračima i boljim osobama. A sve to zato što je Jokara u sebi spojio nemerljiv košarkaški talenat i inteligenciju i apsolutno odsustvo ega i sujete. Taj spoj je čudo koje on poseduje i niko ni pre, a siguran sam, ni posle njega. Blagodeti uticaja takvog Jokare osetio je Marej pa je umesto izvanrednog samoživog pleja postao izvanredni plej u funkciji tima. Gordon je sam po sebi odličan momak i to mu je znatno olakšalo da se prepusti Jokarinom vodjstvu i postane igrač bez koga ne može da se zamisli igra Denvera. Nadam se da će u narednoj sezoni i izrazito talentovani MPJ preležati "dečije NBA zvezdane bolesti "i poći, pristupom igri, putem Mareja. I da rezimiram- Jokić je košarkaški biser sa egom koji je ravan nuli . Košarkaški čudesni talenat mu je napravio statistiku. Čudesni talenat + odsustvo ega i njegove ljudske osobine = ključni preduslov za šampionski prsten.

Markenzi

pre 11 meseci

Pa ne da ne mogu da se porede generacije vec jednostavno kosarka i fudbal su samo senka nekadasnjeg kvaliteta. DE Brujne i Mbape bi bili pre 20-ak godina neke rezerve veceg tima a ne zvezde. Pa pogledajte samo tuzno finale LS. O kosarci tek da ne pricam. Kad je Jokic najbolji igrac sveta sve vam je jasno.

vince carter

pre 11 meseci

@grof Kakav los komentar auu! Pa Sabonis nam je dao 5 trojki u finalu 1986te,ti stvarno verujes u bajke da centri nisu sutirali,kazes ko im je branio da sutiraju trojke,pa treneri u Nba,Bil Lambier kad je pogodio 6 trojki u drugom mecu finala protiv Portlanda bilo mu je zamerano na tome,trojke nisu nikakav faktor,Jokic je uspesan jer ima Fundamentalne vestine a ne zato sto moze pogoditi trojku neznalice,inace bi Porzingis bio najbolji igrac lige,a 90tih bi Robert Horry i Sem Parkins bili najbolji igraci jer su gadjali trojke. Ovo pominjanje Bolta je presmesno,covek je rekord postavio jos 2009 u vreme kad je Dvajt Hauard igrao finale nba lige,najbrzi covek u 2023 nije ni blizu tom rekordu i mozda nece biti oboren ni narednih 50 godina,kakve veze ima trcanje na 100 metra sa timskim sportom,onda bi Wolkot bio bolji od Inieste! Svi bivsi sportisti bi bili bolji danas nego sto su bili ranije sa savrsenijim treninzima,pa Jokic je slicniji Radji,Divcu,Sabonisu nego modernim balvanima Aytonu,Adebayu,Goberu,Luniju. Josh Giddey mrsavi belac koji igra pleja i sutira trojke 29% ostvaruje tripl dablove,Giddey moze uhvatiti 10+ skokova?? ne moze se porediti lepo kazu. Ja gledo pregled Jugoplastika Cibona kad je igro Kukoc,neki centar Cibone pogodi 4,5 trojki.

konj veselko

pre 11 meseci

Moze samo poredjenje da li je najbolji svih vremena balkanac do 28g..da je imao pun sastav poslednje dve sezone mozda bi vec imao 2 titule il makar finale i titulu. Igrama od prosle sezone je vec bio zreo al nije imao sa kim da igra. Druga stvar u poredjenju sa bekovima centri kasnije sazrevaju pa tek treba ocekivati dominaciju u narednih 5 sezona. Bek mozda izgubi na brzini pa ga mladji sustignu al centar kad usavrsi tehniku kao Jokic nema tog mladjeg da mu prismrdi.

Trt

pre 11 meseci

Zamisli da zna da skoci, mada nema potrebe i ovako sve uhvati, zamisli da je brzi, mada ih vrti i ovako spor, zamisli da cesce sutira, o asistencijama drugi put.i opet bi ga takvog osporabali dobri, ali osrednji. Covek tri godine izludjuje NBA, a predhodne dve nisu mogli da se saberu sta radi. Da je igrao za LA mislim da bi druga prica bila, ovako iz sela... poremetio im kladionice i namestanje, a pojedini bili ubedjeni da ce biti kako je namesteno, kad ono zez. Odavno su toliko providni, ali se i dalje blamiraju, ali to je IN

vince carter

pre 11 meseci

@pedesetogodosnjak Bravo za najgluplji komentar ikada napisan,svaka cast osobama koji su ovoj dileji udarile pluseve. Prvo Rodman nije bio centar,tu odma dobijas veliki minus,sto se tice slobodnih bacanja,Bil Lambier 83% u karijeri,Sabonis 78% a sad pogledajte procente Gobera,Lunija,Janisa. Kaze lik danas se ne promasuju otvoreni sutevi a Jokic uhvati 22 skoka na mecu a pored njega Marej plej uhvati 10,pa kako imaju skokove kad niko ne promasuje😂😂 Kao sto rekoh Jokic je daleko slicniji Sabonisu,Radji,Divcu nego balvanima Goberu,Luniju,Aytonu,Adebayo...Adebayo je obicno drvo u poredjenju sa Hakimom ili Juingom. Ovde ljudi ne shvataju da Jokic pre svega dominira zbog fundamentalnoh vestina,dobar footwork,spin,fejkovi a to su sve imali bivsi centri jer su mnogo vise radili na tome,pa pogledajte top20 Divca,od paseva jednom rukom preko celog terena,do paseva iza ledja,showtime asistencija,kucanja i tako dalje,danas Domantas ima 7,3ass po mecu a daleko je slabiji dodavac od Divca samo je okruzen suterima i brzom igrom. Inace Juing 74% sa bacanja,bolje od Lebrona i Janisa a kamoli od vecine centara,aj sad matori na reciklazu🙈

aleksandar

pre 11 meseci

Za sada je Toni Parker najuspesniji evropljanin u NBA, mozemo eventualno da govorimo o Jokicu kao jednom od najboljih centara u istoriji jer je doneo novu revolucionarnu ulogu centra sto ce u narednim godinama znacajno promeniti igru vecine timova

Dzi

pre 11 meseci

Kapa dole za Gorana Ivanisevica, vi svi u kosarci skupa mozete da ucite od Coveka sta znaci Biti Baja i Sampion. Ne, ti i divac ste najbolji... 🤣🤣🤣 Nikola je Najbolji je NEAMERICKI IGRAC SVIH VREMENA. A sta o tome misle severnokorejski jugosloveni koga briga. Sreca po Novaka najveci ex yu Teniser svih vremena Goran Ivanisevic je Covek i Faca i podrzava svog mladjeg kolegu...sa ovih prostora.

sve je relativno

pre 11 meseci

Zavide nikoli, a oni su sve postigli u bivšoj jugu, i to je to,
(nikola simić, 17. jun 2023 16:54)

Po meni je nesporno da je Nikola najbolji Evropljanin ikada već sada, ali nije baš da su sve postigli u bivšoj Jugi. Divac i Danilović imaju bolje inostrane karijere, doduše i mnogo su bile duže, ovde su igrali po 3 godine.

grof

pre 11 meseci

Kako smo krenuli sa relativizacijom, Bolt neće biti najbrži.
(lale gator, 17. jun 2023 16:16)

U pravu si, sto metara pre nije bilo sto metara nego devedeset! Ko je branio centrima pre da sutiraju trojke i asistiraju, ko im je branio da ostaju i sutaju satima posle treninga, ako nisu bili priznati u NBA ko im je to branio u Evropi!? Nikola vidi u buducnost kada je na parketu i izuzetno je inteligentan, to je sada i to bi bio i pre trideset godina!!!

sasa the king

pre 11 meseci

Radja, jel si bio MVP? Jel si bi na milju da budes MVP, a ne tri puta! Jel si vodio tim do prstena NBA?
Jel su ti se divili Medzik, Shak, Barkli i ostale zvezde NBA? I tebi i Danilovicu ista pitanja. Dosta bre vise sa ljubomorom i glupostima, kao ona Danilovica i Djordjevica, samo bi Bogdanovic moga da igra sa nama!? Decko ne moze vola da ubode, prosecan kosarkas, ali….
Nikola je sam na vrhu, pa velika praznina, pa ostali.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Evo centri u NBA

Radja,Divac,Rebraca,Drobnjak,Vucevic,
Zubac,Nurkic,Marijanovic,Krstic,Milicic,
Raduljica,Pekovic,Pero Antic itd,itd.

I sada uporedite sa njima Jokica i vidite da je Jokic druga dimenzija.

Od svih jedino je Divac ostao jedno veliko ime u NBA kome je Sakremento penzionisao dres.

predrag

pre 11 meseci

On je matematički i statistički toliko dominantan da se uopšte ne postavlja dilema.
Broj TD, broj oborenih raznih rekorda sada je zapečatio nikad postignutim brojkama u nekom finalu plej ofa!!!
Najviše skokova!
Najviše asistencija!
Najviše poena u finalima u istoriji NBA.
Titula MVP finala!!!
Dve prethodne sezone MVP NBA lige!!

O načinu na koji igra, kako i šta radi, o uticaju na jedan NBA tim koji niko nikad nije imao možda u istoriji lige, ne od belih igrača, Evropljana, ne, nego uopšte kroz istoriju lige.

Ali najače je što njemu nije stalo, niti važno za sve to.
Stalo mu je do kuće, porodice i sopstvenog života, stalno pominjući druge, i njima davajući prednost.
I zato je Nikola šampion, jer je ljudska gromada, jer je u trenucima slavlja, spektakla i opšte ludnice, stavio i spistio pehar MVP na sto, a visoko podigao ćerku!
Jer ona je njegov uspeh i vrhunsko dostignuće, ne pehar i titula.
Nikola je toliko jednostavan, da je to neshvatljivo u svetu spektakla i užurbanosti.

Opaske, komentari i "analize" bivših igrača sada Rađe, pa Danilovića, koji relativizuju, neke uspehe Nikole, njega ne dotiču.
I kada bi ga pitali na tu temu, verovatno bi odmah kao iz topa rekao da su i Danilović i Rađa mnogo bolji igrači od njega!
Jer je on Nikola Jokić, bez ega i sujete, a mogao bi sada kao i svi sa punim pravom da se ističe i hvališe, da ih ima poput Himalaja!

Mire

pre 11 meseci

Šta su ti komplexi, kad nisi u stanju da prevaziđeš sopstveni egoizam, neverovatno. Danilović sebe bez stida poredi sa Nikolom, možda želi da nam objasni da se nekad bolje igralo? Možda bi i to prošlo da na nema interneta, ali ima prijatelju, ko se tebe seća? Niko. Radju zaboravih odo na Danilovića, nije demencija, nego je zaborav prirodna stvar, Dražena naravno nikada neću zaboraviti, ali ovu dvojicu, već sam ih zaboravio

djoker

pre 11 meseci

To sto pokusavaju da kazu da se ne porede razlicite generacije je glupost ziva, odma dokaz za to kad je Dzordan igrao bio je najbolji ikada, a to vazi i sada niko ga nije prevazisao.

Velizar

pre 11 meseci

Hrvati i grobari. Ima neka tajna veza to se ne moze opisati.
(maksa, 17. jun 2023 16:05)

Ima. Cuo si za Tomislava Ivkovica, Pižona, Juriċa, Prosinečkig itd, itd, itd...

lale gator

pre 11 meseci

Sa Nikolicom mogu da se porede samo Dirkenštajn koji ima jedna MVP sezone manje i Janis. Niko više. Svi oni su pobednici i nosioci ekipa, al samo je Nikola revolucionar. On razume sve. Jedinstveni dragulj. Igrača kao što je Janis je bilo, kao Dirk nije ali on nije bio tako dominantan, nema kontinuitet. Ali dolazak presnažnog, brzog, preciznog centra orzanizatora igra, asistenta, mozga ekipa... to se nije moglo ni pretpostaviti. Vrlo uskoro ćemo prestati da pričamo ko je najbolji evropski igrač, jel strašnom Jokari tek počinje dinastija.

ako kaniš pobjediti ne smeš izgubiti

pre 11 meseci

Da li je neko iz Rađine, Divćeve, Danilovićeve, Kukoćeve... generacije bio MVP-i NBA lige.

Tada u to vreme MVP-i je bio Đordan, Međik, Meloun, Ajverson..., a vesti su se prekidale da bi javili da je Divac u nekoj utakmici ostvario dabl dabl, ili da je Kukoć ušao u prvu petorku, ili da je Dražen dao 25 koševa, ili da je Dabilović sutirao trojeke 7 od 7...Sada je vest kada Jokić da ispod 30 poena, 10 asistencija i "samo" 15 skokova.

Da zaključim, najbolji je Jokić i to najbolji Evropljanin svih vremena i jedan od najboljih NBA igrača ikada.

Pedesetogosinjak

pre 11 meseci

Kosarka je evulirala od vremena kad je igrao Rađa.Prije su centri sluzili samo za skokove,Rodman je na osnovu toga postao superstar.
Kad bi prije centar imao dva slobodna i kad bi kojim cudom pogodio oba to je bilo narodno slavlje u dvorani.Asistencije je jedini imao Sabonis,ostali jednu ili dvije i to ako.Danas Jokic,a i ne samo on sto se tice centara kidaju mrezicu tricama,asistencije bacaju bolje nego Stockton,skacu ko Rodman,trce kontre,ne promasuju otvorene suteve,zabijaju slobodna,biljeze triple doublove....
Uz duzno postovanje,davao se na sva zvona kad bi Divac imao double double I to ne sa nekim velikom brojkama.
Slazem se da je neusporedivo ovo danas i ono prije,u korist ovog danas

Radašin

pre 11 meseci

Jokić je mnogo toga pokazao i dokazao, sigurno do sada je jedan od najboljih ali zaboravljate jednu stvar a to je da on tek ima još šta da pokaže i osvoji. Čovek je još uvek u usponu i sigurno će još dugo vladati parketima NBA a posle, kada završi karijeru pričaćemo ko je najboliji svih vremena.

Kaniđa

pre 11 meseci

Još uvek nije jer nema konrinuitet Novickog ali na kraju karijere kad sumiramo rezultate biće ispred Dirka i Janisa koji su mu jedini ozbiljna konkurencija.Divac,Sabonis,Rađa i Kukoć su bili dobri ili odlični ali ne na ovom nivou jer Jokić obara istorijske rekorde i radi ono što nije niko pre radio!.

B.Živković

pre 11 meseci

Svakako da je Nikola Jokić najbolji evropski igrač svih vremena, a jedini pravi konkurent mu može biti samo Janis Atetokumpo, mada je teško da se on može smatrati Grkom, roditelji su mu bili nigerijskog porekla. Ipak, ljudi lako zaboravljaju, a verovatno još uvek najbolji igrač sa ovih prostora u istoriji košarke je legendarni Pit Maravić, Amerikanac srpskog porekla koji je osvojio ogroman broj priznanja, neka su još uvek nedostižna i za najveće američke košarkaše. Ušao je u najbolji NBA tim svih vremena, mislim da je proglašen i najboljim univerzitetskim igračem svih vremena, umro je mlad sa 40 godina, a na obdukciji je utvrđeno da je bio medicinski i sportski fenomen. Neke nagrade su posthumno primili njegovi sinovi, koji su se takođe oprobali u košarci, ali nisu imali ni približno njegove uspehe. Iako je bio Amerikanac, šteta je što smo ga tako brzo zboravili. Da se ne zaboravi, legendarni "Pistol Pete". Pozdrav!

Joker

pre 11 meseci

Jokic je miks Sabonisa ali iz prajma a ne kad je otisao u NBA, Birda i Derkenstajna. Dominacija na postu kao Sabonis, asistencije kao Bird i Sabonis, sut kao neki miks Dirka i Birda. I zato je trenutno najbolji kosarkas

mile,

pre 11 meseci

svaka generacija ima svoj naćin igre, ne mogu se porediti, svaka u svoje vreme, svi su bili sjajni, nezaboravni,ostavili trag ,pećet vremena,,,

Peta licna

pre 11 meseci

Oko ovoga sa mahanjem peskira, OK neki igraci se nisu uklopili u NBA i brzo je napustili tipa Djordjevi i Danilovic. A delimican razlog je sto je npr Djordjevic imao 29. godina kada je otisao tamo. Divac je relativno mlad otisao i nije bio bas dodavac peskira. Nije bio to sto je Jokic, no igrao je u tadasnjim Lejkersima, a znamo sta su on i Pedja bili za Kingse . Mislim jasno je da je Jokic najbolji Evropljanin u NBA, no cemu ova diskisuja. U pravu su i oni koji kazu da je tesko porediti razlicite generacije, kao i oni koji kazu da je Jokic uspeh u NBa nezabelezen kod nasih igraca.

Onkel Dagobert

pre 11 meseci

Ova Baksuz ko i Danilovic. Sve je to ljubomorno i puno jada i besa..
(Filip Jokić, 17. jun 2023 15:47)

Nemoj tako, Rađa je najkul košarkaš svih vremena, kompletno čovjek, puno više od samih rezultata po čemu je daleko od najboljih top igrača svih vremena!

Dr

pre 11 meseci

Sta ste vi to u NBA osvojili ili nagradu dobili papani obicni Jokica sad vec porede sa jednim Jabarom i sto je najace jos ce trofeja osvojiti.

spaniard

pre 11 meseci

Niko od njih nije uspeo da bude superstar pre Nikole. Svi su oni bili treća, četvrta ili u nekoj rotaciji, samim tim niko od njih nije u situaciju da se poredi sa Nikolom, nisu uspeli da budu prvi u svom timu a kamoli u vrhu NBA lige. Za klasu je ispred svih njih. Vremena se menjaju, ali pozicije u timu i onda a i sada su iste. Zna se uloga svakoga igrača u ekipi.

davor

pre 11 meseci

Ne mogu da se porede generacije, ali ne mogu da se poredi ni učinak tebe, Danilovića, Đorđevića, Dražena Petrovića, Paspalja, Divca, Kukoča u NBA sa dvostrukim MVP najjače lige sveta, MVP ovogodišnjeg plej ofa, i MVP velikog finala. Koji od vas je bio najbolji igrač NBA kluba i jedna od 5 najvećih zvezda tadašnje NBA? Većina vas je mahala peškirima u NBA. Momak je za sve vas na klupskom nivou institucija. 3 nivoa iznad. To kažem kao osoba koja je gledala sve vas kupa u poslednjih 30 godina na terenu…
(Goran Loznica, 17. jun 2023 15:45)

Primećujem da ti uvek napišeš nešto malo, ali uvek neverovatno debilno. Pre 30 godina, je prosto bilo nezamislivo da se toliko prostora da nekom igraču iz Evrope. Setimo se Danilovića, koji ne bio ubedljivo najbolji igrač Evrope, u Majamiju kod Pet Rajlija je igrao na kašikicu. I kada bi dobio priliku, bunario je u nekom uglu čekajući da dobije loptu za šut. Isto je bilo i sa Đorđevićem, Kukoč je bio tek običan šesti igrač, Rađa, Paspalj... Divac je jedini dobio malo više prostora ali ne i previše, i to tek kasnije u Sakrementu gde je i Stojaković pokazao da Evropljani nisu samo za mahanje peškirom. Tada je otprilike sve krenulo malo lakše za neameričke igrače. Da je Jokić bio u toj generaciji devedesetih, isto bi završio kao Danilović ili Kukoč. Danas jedan Pokuševski dobije priliku i to kakvu!
Jako je glupo porediti generacije i vremena, drugačija košarka se igrala nekada, totalno drugačija danas.

mile,

pre 11 meseci

svaka generacija ima svoj naćin igre, ne mogu se porediti, svaka u svoje vreme, svi su bili sjajni, nezaboravni,ostavili trag ,pećet vremena,,,

croata

pre 11 meseci

Pa kad ne mozete porediti generacije zasto onda neko od vas legendi nije nosio neku NBA fransizu? Nego ste svi bili epizodisti
(Milan Spanac, 17. jun 2023 15:46

Zato sto je odnos nba prema evropskim igracima prije 30 godina i danas nemjerljiv. Danas jedan luka doncic, jos uvijek neostvarena zvijezda evropske kosarke dolazi u nba kao superstar gdje mu se cijeli klub podredjuje. Prije npr divac, na draftu prema njemu se odnose ko da je klaun, uvaljuju mu tri broja manje odijelo, sprdaju se s njim, a taj divac dolazio u nba kao najbolji evropski centar.
Shvacas li razliku u odnosu nba prema evropljanima prije i sad?
Upravo ovo sto cine parker nowitzki ginobili pa do danasnjeg bucka, to je ostavstina evropskih pionira u nba koji su pokazali da neamerikanci itekako mogu biti konkurentni u nba.

OvoOno

pre 11 meseci

Ako neko misli da bi Jokic nosio fransizu neku 80tih ili 90tih,taj se gadno vara. Prvo sto ne bi imao tu sansu koju je dobio u ovo vreme, prosto i jednostavno. Niti bi sa 19 godina otisao u Nba. Bio bi isti kao i drugi koje nabrajate. Zato ne mogu da se porede vremena.

Mr_Chicago

pre 11 meseci

Pa ko normalan osim Srba misli da se moze porediti.Nba 90's i danas su dva sporta.Danas je balet bez odbrane ,za sve se svira faul.Prije je ruka bila dio lopte i rukom si mogao da usmjeravas igraca sa loptom.Danas Jokic skupi 12 skokova u def a da pri tome ni jednom nije nigdje bilo protivnickog igraca.Svi su na trici.Prije si krv morao pisati za sve.A da ne pricam sta se sve racuna kao asistencija i koliko koseva padne.
(Mr_Melbourne, 17. jun 2023 15:45)

Jedini nenormalni Srbi su Hrvati, doista nitko drugi normalan ne moze sporiti da je Jokic najveci, sem Hrvata.

paradoks zvani Srbija

pre 11 meseci

Ja ne znam šta je sa ljudima
Jokić je NBA igru prilagodio sebi, a nije se prilagođavao NBA i igri. Promenio je gledanje ljudi i stručnjaka na poziciju centra. Generalni menadžeri će sklapati ekipe da bi isparirali Jokiću i Denveru. Uz Janisa i Novi kog jedini evropski igrač NBA šampion kao glavni igrač ekipe. Oborio sve moguće i nemoguće rekorde. Na putu do titule Denver i on nipodaštavani, osporavani. Nisu odigrali nijednu 7. utakmicu nijednu od 4 serije, 16:4 skor u play offu.
Uz Medžika, Jordana, Birda, Lebrona neko ko je menjao igru znači revolucionar. I još jedno 6 godina trajanja na najvišem nivou.
Možeš da ga voliš ili ne voliš ali ko ovo ne vidi ili je slep ili sujeta.
Plaši me da je ovo drugo.

Frantz Granvorka

pre 11 meseci

Zanimljivo, baš sada se "ne mogu upoređivati različite generacije" a do sada proglašavanja njih za jedne od najvećih im nisu smetala da se porede sa prethodnim generacijama, pa "pravila igre su se promenila" valjda to "više nije košarka", samo da uporedite pojedinačni učinak svakog od "različitih generacija" sa Jokićem pa nam recite ko je od vas bio 2 puta MVP, MVP finala, glavni igrač svoje ekipe i jedan od najboljih igrača NBA a ovi iz "različitih generacija" su maksimalno dolazili do druge petorke NBA.

Рајко

pre 11 meseci

Ниједан кошаркаш из Европе није имао толико пресудан значај ни за један тим који је освојио "прстен" као што јесте. Никола Јокић за Денвер. А ваљда је то неки значајан
показатељ. Браво, Никола,
шампионе! БРАВО!!!

pos

pre 11 meseci

Pa, brate, jeste, sve je relativno, ali onda i vi ste bili, u odnosu na one pre vas? E, sad, ako NBA vec ima svoj merac (MVP) a Nikola ga ima 2x i zakinut za 1, pa mu "vracen" u finalu, cemu onda diskusija?

Hrvoje

pre 11 meseci

Moram reći da se doista gadim svojih sunarodnjaka. Godinama pričaju kako je Dražen najveći europski košarkaš u povijesti i tada im usporedba različitih generacija nije smetala. Sada kada se nedvojbeno pojavio uvjerljivo najdominantniji europski košarkaš ikad iz Srbije, sada se ne uspoređuju generacije jel tako Dino? Smiješan si, bol i tuga nikad neće proći, kompleksi su to.

Mr_Melbourne

pre 11 meseci

Pa ko normalan osim Srba misli da se moze porediti.Nba 90's i danas su dva sporta.Danas je balet bez odbrane ,za sve se svira faul.Prije je ruka bila dio lopte i rukom si mogao da usmjeravas igraca sa loptom.Danas Jokic skupi 12 skokova u def a da pri tome ni jednom nije nigdje bilo protivnickog igraca.Svi su na trici.Prije si krv morao pisati za sve.A da ne pricam sta se sve racuna kao asistencija i koliko koseva padne.

Eskalibur

pre 11 meseci

Sve je ovdje receno :
"Sam Rađa je proveo četiri sezone u NBA gde je u proseku beležio 16,7 poena i 8,4 skokova i za to vreme je uspeo da budeo deo druge najbolje ruki petorke 1994. godine."

Ayala

pre 11 meseci

Jesu ovi normalni? U svakom sportu su se menjala pravila. Tako npr. ne može se reći da je Novak bolji od Bobe Živojinovića. Bili drugačiji reketi, nije bilo čelendža, taj brejka... U stvari jedina istina je da danas svaka budala ima prostor u medijima.

Ne budi nepismen, vozi desnom trakom

pre 11 meseci

Ne mogu se porediti jer je sve teze i teze, sto daje dodatnu velicinu Jokicu kao najvecem igracu ikada iz Evrope.

daleke jecaju zvezde

pre 11 meseci

kakav je igrač radja bio, još u tandemu sa sobinom, i naročito posle sa savicem...ako nam je neko nabio traume, to je bila ta generacija jugoplastike. ali toliki su to majstori bili, da su grobari aplaudirali kukocu, uprkos svemu.

deki27

pre 11 meseci

Uz duzno postovanje Dino,svi vi koji ste igrali u NBA niste ni priblizno imali ucinak kao Jokic.Nikola je dva puta bio MVP lige,ove godine mu je na pravdi boga oduzeto to,bilo im mnogo da neko iz Evrope tri puta zaredom bude najbolji.Po tome se gleda,trofeji se broje.Novak je najbolji teniser svih vremena,moze nekom da se vise svidja Federerov stil gre ali Novak je osvojio najvise slemova,ima najbolji skor sa dvojicom najvecih rivala,najvise nedelja na prvom mestu a to sto Federer ima lepsi stil,koga briga.Nikola Jokic je bolji i uspesniji od svih vas a sto je najbitnije ima jos da igra.Za tebe ne znam ali Danilovic je sigurno bolji u ispijanju rakije,tu je MVP

keni

pre 11 meseci

Gluposti.
Covek je sam vukao jednu od 'najneinteresantnijih' fransiza svih vremena sve do titule, prve u isoriji kluba, sa neverovantim brojkama.
I sad svi lupetaju.
Cemu onda NBA '75 najboljih itd.
Cemu onda spominjanje Bila Rasela, Wilta,Magica, Birda, Jordana, Kobija, Karija?
Trebalo li ispred svakog onda da stavimo i broj godine kada su igrali ili osvojili titulu.
Svi oni bi u svakoj eri to isto uradili. Njihov talenat bi nasao put.
Da ne pricamo da se kosarka nije samo menjala zbog zarade nego upravo zbog igre gore spomenutih. Pravila i nacin igre se menjao i zbog Dzabara, Jordana, Seka, Karija.
A svi ovi timovi su morali da prilagodjavaju svoju igru iz utakmice do utakmice zbog Nikole.
A ispalo je da su Nagetsi i Nikola najbolje prilagodjavali svoju igru.
A Dino i Danilo, da li je toliko tesko prihvatiti cinjenice i biti covek?
Jokic je vec sada u top Hall of Fame.

gale

pre 11 meseci

Tacno, ne moze se uporedjivati tvoja i Daniloviceva era i era dinosaurusa pre vas kad se kosarka igrala krpenjacom i moderna Jokiceva era gde je kosarka dovedena do svog savrsenstva,

Crvčak

pre 11 meseci

Dobro de ljudi, polako. Svako od nas se priseća srednjoškolskih ekskurzija, gluposti sa časova, izlazaka… Kad pričamo mlađima, naša mladost je sva u superlativima.

Više smo pili, više smo jurili devojke, sve više… Tako to ide, čovek je takav.

Da li je kvalitetnije zezanje bilo u izlasku uz Prodidži ili sad uz Rastu i ekipu? Mi znamo naš odgovor.

Istina je da su različiti sportovi Rasela i Jokića, ali je sigurno da je sad fizički mnogo zahtevnije i da je ovaj uspeh neverovatan. Takođe, niko od igrača sa Balkana nikada nije bio blizu uloge koju Jokić sada ima. Čovek je gotovo sam uzeo prsten. Marej nije ni ol star igrač.

Razumimo “matorce” iako je realnost na Nikolinoj strani.

Goran Loznica

pre 11 meseci

Ne mogu da se porede generacije, ali ne mogu da se poredi ni učinak tebe, Danilovića, Đorđevića, Dražena Petrovića, Paspalja, Divca, Kukoča u NBA sa dvostrukim MVP najjače lige sveta, MVP ovogodišnjeg plej ofa, i MVP velikog finala. Koji od vas je bio najbolji igrač NBA kluba i jedna od 5 najvećih zvezda tadašnje NBA? Većina vas je mahala peškirima u NBA. Momak je za sve vas na klupskom nivou institucija. 3 nivoa iznad. To kažem kao osoba koja je gledala sve vas kupa u poslednjih 30 godina na terenu…

Nemanja

pre 11 meseci

Jokic,
50 mesta prazno,
pa Jokic kada nije u formi,
pa 20 mesta prazno,
pa svi ostali mogu da se redjaju kako im je volja... Ne razumem zasto im je toliko tesko da prevale preko usta da je Nikola druga dimenzija u odnosu na sve njih...

basketaš

pre 11 meseci

Znači tom logikom ni Džordan nije Goat nego to može biti bilo ko sa 3-4 titule. Naravno da se mogu porediti generacije i zato je i zanimljivo da se debatuje. To podiže pažnju i interesovanje za sport. Osim ako nisi sujetni matorac koji gleda priznaje samo svoje vreme a niko osim njega ne zaslužuje hvale.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Radja moze da izjavi sta želi ali trenutni predsednik KSS jednostavo ne sme da ima takve izjave.
A ovo mu nije prva gde omaložava Jokica kao igraca.

Ovo što radi Jokic do pre koju godinu nismo mogli ni da sanjamo.
Ne mi vec cela Evropa.
Jedini igraci koji trenutno mogu u isti kos sa Jokicem su Dirk i Doncic.

To sto trenutno rade Jokic i Doncic to nikada nije vidjeno od bilo kog igraca koji nije amer.
Ne treba zaboraviti da Luka ima samo 24 godine.

Goran Loznica

pre 11 meseci

Ne mogu da se porede generacije, ali ne mogu da se poredi ni učinak tebe, Danilovića, Đorđevića, Dražena Petrovića, Paspalja, Divca, Kukoča u NBA sa dvostrukim MVP najjače lige sveta, MVP ovogodišnjeg plej ofa, i MVP velikog finala. Koji od vas je bio najbolji igrač NBA kluba i jedna od 5 najvećih zvezda tadašnje NBA? Većina vas je mahala peškirima u NBA. Momak je za sve vas na klupskom nivou institucija. 3 nivoa iznad. To kažem kao osoba koja je gledala sve vas kupa u poslednjih 30 godina na terenu…

Hrvoje

pre 11 meseci

Moram reći da se doista gadim svojih sunarodnjaka. Godinama pričaju kako je Dražen najveći europski košarkaš u povijesti i tada im usporedba različitih generacija nije smetala. Sada kada se nedvojbeno pojavio uvjerljivo najdominantniji europski košarkaš ikad iz Srbije, sada se ne uspoređuju generacije jel tako Dino? Smiješan si, bol i tuga nikad neće proći, kompleksi su to.

Nemanja

pre 11 meseci

Jokic,
50 mesta prazno,
pa Jokic kada nije u formi,
pa 20 mesta prazno,
pa svi ostali mogu da se redjaju kako im je volja... Ne razumem zasto im je toliko tesko da prevale preko usta da je Nikola druga dimenzija u odnosu na sve njih...

Ayala

pre 11 meseci

Jesu ovi normalni? U svakom sportu su se menjala pravila. Tako npr. ne može se reći da je Novak bolji od Bobe Živojinovića. Bili drugačiji reketi, nije bilo čelendža, taj brejka... U stvari jedina istina je da danas svaka budala ima prostor u medijima.

Ne budi nepismen, vozi desnom trakom

pre 11 meseci

Ne mogu se porediti jer je sve teze i teze, sto daje dodatnu velicinu Jokicu kao najvecem igracu ikada iz Evrope.

ako kaniš pobjediti ne smeš izgubiti

pre 11 meseci

Da li je neko iz Rađine, Divćeve, Danilovićeve, Kukoćeve... generacije bio MVP-i NBA lige.

Tada u to vreme MVP-i je bio Đordan, Međik, Meloun, Ajverson..., a vesti su se prekidale da bi javili da je Divac u nekoj utakmici ostvario dabl dabl, ili da je Kukoć ušao u prvu petorku, ili da je Dražen dao 25 koševa, ili da je Dabilović sutirao trojeke 7 od 7...Sada je vest kada Jokić da ispod 30 poena, 10 asistencija i "samo" 15 skokova.

Da zaključim, najbolji je Jokić i to najbolji Evropljanin svih vremena i jedan od najboljih NBA igrača ikada.

Eskalibur

pre 11 meseci

Sve je ovdje receno :
"Sam Rađa je proveo četiri sezone u NBA gde je u proseku beležio 16,7 poena i 8,4 skokova i za to vreme je uspeo da budeo deo druge najbolje ruki petorke 1994. godine."

gale

pre 11 meseci

Tacno, ne moze se uporedjivati tvoja i Daniloviceva era i era dinosaurusa pre vas kad se kosarka igrala krpenjacom i moderna Jokiceva era gde je kosarka dovedena do svog savrsenstva,

basketaš

pre 11 meseci

Znači tom logikom ni Džordan nije Goat nego to može biti bilo ko sa 3-4 titule. Naravno da se mogu porediti generacije i zato je i zanimljivo da se debatuje. To podiže pažnju i interesovanje za sport. Osim ako nisi sujetni matorac koji gleda priznaje samo svoje vreme a niko osim njega ne zaslužuje hvale.

Crvčak

pre 11 meseci

Dobro de ljudi, polako. Svako od nas se priseća srednjoškolskih ekskurzija, gluposti sa časova, izlazaka… Kad pričamo mlađima, naša mladost je sva u superlativima.

Više smo pili, više smo jurili devojke, sve više… Tako to ide, čovek je takav.

Da li je kvalitetnije zezanje bilo u izlasku uz Prodidži ili sad uz Rastu i ekipu? Mi znamo naš odgovor.

Istina je da su različiti sportovi Rasela i Jokića, ali je sigurno da je sad fizički mnogo zahtevnije i da je ovaj uspeh neverovatan. Takođe, niko od igrača sa Balkana nikada nije bio blizu uloge koju Jokić sada ima. Čovek je gotovo sam uzeo prsten. Marej nije ni ol star igrač.

Razumimo “matorce” iako je realnost na Nikolinoj strani.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Evo centri u NBA

Radja,Divac,Rebraca,Drobnjak,Vucevic,
Zubac,Nurkic,Marijanovic,Krstic,Milicic,
Raduljica,Pekovic,Pero Antic itd,itd.

I sada uporedite sa njima Jokica i vidite da je Jokic druga dimenzija.

Od svih jedino je Divac ostao jedno veliko ime u NBA kome je Sakremento penzionisao dres.

paradoks zvani Srbija

pre 11 meseci

Ja ne znam šta je sa ljudima
Jokić je NBA igru prilagodio sebi, a nije se prilagođavao NBA i igri. Promenio je gledanje ljudi i stručnjaka na poziciju centra. Generalni menadžeri će sklapati ekipe da bi isparirali Jokiću i Denveru. Uz Janisa i Novi kog jedini evropski igrač NBA šampion kao glavni igrač ekipe. Oborio sve moguće i nemoguće rekorde. Na putu do titule Denver i on nipodaštavani, osporavani. Nisu odigrali nijednu 7. utakmicu nijednu od 4 serije, 16:4 skor u play offu.
Uz Medžika, Jordana, Birda, Lebrona neko ko je menjao igru znači revolucionar. I još jedno 6 godina trajanja na najvišem nivou.
Možeš da ga voliš ili ne voliš ali ko ovo ne vidi ili je slep ili sujeta.
Plaši me da je ovo drugo.

lale gator

pre 11 meseci

Sa Nikolicom mogu da se porede samo Dirkenštajn koji ima jedna MVP sezone manje i Janis. Niko više. Svi oni su pobednici i nosioci ekipa, al samo je Nikola revolucionar. On razume sve. Jedinstveni dragulj. Igrača kao što je Janis je bilo, kao Dirk nije ali on nije bio tako dominantan, nema kontinuitet. Ali dolazak presnažnog, brzog, preciznog centra orzanizatora igra, asistenta, mozga ekipa... to se nije moglo ni pretpostaviti. Vrlo uskoro ćemo prestati da pričamo ko je najbolji evropski igrač, jel strašnom Jokari tek počinje dinastija.

spaniard

pre 11 meseci

Niko od njih nije uspeo da bude superstar pre Nikole. Svi su oni bili treća, četvrta ili u nekoj rotaciji, samim tim niko od njih nije u situaciju da se poredi sa Nikolom, nisu uspeli da budu prvi u svom timu a kamoli u vrhu NBA lige. Za klasu je ispred svih njih. Vremena se menjaju, ali pozicije u timu i onda a i sada su iste. Zna se uloga svakoga igrača u ekipi.

predrag

pre 11 meseci

On je matematički i statistički toliko dominantan da se uopšte ne postavlja dilema.
Broj TD, broj oborenih raznih rekorda sada je zapečatio nikad postignutim brojkama u nekom finalu plej ofa!!!
Najviše skokova!
Najviše asistencija!
Najviše poena u finalima u istoriji NBA.
Titula MVP finala!!!
Dve prethodne sezone MVP NBA lige!!

O načinu na koji igra, kako i šta radi, o uticaju na jedan NBA tim koji niko nikad nije imao možda u istoriji lige, ne od belih igrača, Evropljana, ne, nego uopšte kroz istoriju lige.

Ali najače je što njemu nije stalo, niti važno za sve to.
Stalo mu je do kuće, porodice i sopstvenog života, stalno pominjući druge, i njima davajući prednost.
I zato je Nikola šampion, jer je ljudska gromada, jer je u trenucima slavlja, spektakla i opšte ludnice, stavio i spistio pehar MVP na sto, a visoko podigao ćerku!
Jer ona je njegov uspeh i vrhunsko dostignuće, ne pehar i titula.
Nikola je toliko jednostavan, da je to neshvatljivo u svetu spektakla i užurbanosti.

Opaske, komentari i "analize" bivših igrača sada Rađe, pa Danilovića, koji relativizuju, neke uspehe Nikole, njega ne dotiču.
I kada bi ga pitali na tu temu, verovatno bi odmah kao iz topa rekao da su i Danilović i Rađa mnogo bolji igrači od njega!
Jer je on Nikola Jokić, bez ega i sujete, a mogao bi sada kao i svi sa punim pravom da se ističe i hvališe, da ih ima poput Himalaja!

Romario

pre 11 meseci

Dragi prijatelji,
Jokić je apsolutni košarkaški genije, ko to ne kapira, nema pojma o ovom sportu. Zapamtite, kad Jokić bude završio karijeru, biće jedan od najboljih igrača u istoriji! I to je već sada jasno kao dan!

deki27

pre 11 meseci

Uz duzno postovanje Dino,svi vi koji ste igrali u NBA niste ni priblizno imali ucinak kao Jokic.Nikola je dva puta bio MVP lige,ove godine mu je na pravdi boga oduzeto to,bilo im mnogo da neko iz Evrope tri puta zaredom bude najbolji.Po tome se gleda,trofeji se broje.Novak je najbolji teniser svih vremena,moze nekom da se vise svidja Federerov stil gre ali Novak je osvojio najvise slemova,ima najbolji skor sa dvojicom najvecih rivala,najvise nedelja na prvom mestu a to sto Federer ima lepsi stil,koga briga.Nikola Jokic je bolji i uspesniji od svih vas a sto je najbitnije ima jos da igra.Za tebe ne znam ali Danilovic je sigurno bolji u ispijanju rakije,tu je MVP

Satiricno produktivan lik

pre 11 meseci

Jokic ne bi bio pozvan ni na pripreme 1990'te da igra za SFRJ

Ono je bio jedini dream tim pored USA iz 1992
(Aca, 17. jun 2023 19:26)

Ne bi jer mu pripreme nisu ni potrebne. :)

keni

pre 11 meseci

Gluposti.
Covek je sam vukao jednu od 'najneinteresantnijih' fransiza svih vremena sve do titule, prve u isoriji kluba, sa neverovantim brojkama.
I sad svi lupetaju.
Cemu onda NBA '75 najboljih itd.
Cemu onda spominjanje Bila Rasela, Wilta,Magica, Birda, Jordana, Kobija, Karija?
Trebalo li ispred svakog onda da stavimo i broj godine kada su igrali ili osvojili titulu.
Svi oni bi u svakoj eri to isto uradili. Njihov talenat bi nasao put.
Da ne pricamo da se kosarka nije samo menjala zbog zarade nego upravo zbog igre gore spomenutih. Pravila i nacin igre se menjao i zbog Dzabara, Jordana, Seka, Karija.
A svi ovi timovi su morali da prilagodjavaju svoju igru iz utakmice do utakmice zbog Nikole.
A ispalo je da su Nagetsi i Nikola najbolje prilagodjavali svoju igru.
A Dino i Danilo, da li je toliko tesko prihvatiti cinjenice i biti covek?
Jokic je vec sada u top Hall of Fame.

Neko sampion, neko ni u play off

pre 11 meseci

Pa ko normalan osim Srba misli da se moze porediti.Nba 90's i danas su dva sporta.Danas je balet bez odbrane ,za sve se svira faul.Prije je ruka bila dio lopte i rukom si mogao da usmjeravas igraca sa loptom.Danas Jokic skupi 12 skokova u def a da pri tome ni jednom nije nigdje bilo protivnickog igraca.Svi su na trici.Prije si krv morao pisati za sve.A da ne pricam sta se sve racuna kao asistencija i koliko koseva padne.
(Mr_Melbourne)


Jusufe, ti li si?

ej bre

pre 11 meseci

Sujeta ih drma. Neverovatno šta pričaju. Naravno da čovek 2x mvp, mvp finala, nosilac prstena iz raspalog Denvera kao glavni igrač jeste najbolji igrač Evrope svih vremena.

pos

pre 11 meseci

Pa, brate, jeste, sve je relativno, ali onda i vi ste bili, u odnosu na one pre vas? E, sad, ako NBA vec ima svoj merac (MVP) a Nikola ga ima 2x i zakinut za 1, pa mu "vracen" u finalu, cemu onda diskusija?

War Inside My Head

pre 11 meseci

@Mr_Melbourne,drži se jadan Seje i Neleta,bez uvrede,ali dobrom dijelu vas iz BiH,Sarajlija rođenih prije rata,vrijeme kao da je stalo 90-ih godina prošlog milenijuma!Evo ja sam iz CG i smatram da je Jokić,ako ne još najveći,ali svakako najinteresantniji i najdominantniji igrač sa ovih prostora,prvi oko kog se igra nekog NBA tima vrtila.Pričaš o nekom baletu,onda svakako nijednu utakmicu finala nisi odgledao,bukvalno na nož,Miami je u prvoj imao 2 slobodna bacanja.Ok,šutiraju se trojke bjesomučno često,pravila su drugačija,ali je igra zato brža X puta.Rađa,Danilović,ti,svi ste u pravu,teško je za poređenje,ali dajte malo više stila,dostojanstva,a lično sam uživo gledao tadašnje jugoslovenske vanzemaljce,uključujući i Dražena.Kukoč mi je br.1 tad bio,čovjek ima punu ruku prstenja,ali ovo što radi Jokić je i neuporedivo,ali i nezapamćeno.Selam!

Рајко

pre 11 meseci

Ниједан кошаркаш из Европе није имао толико пресудан значај ни за један тим који је освојио "прстен" као што јесте. Никола Јокић за Денвер. А ваљда је то неки значајан
показатељ. Браво, Никола,
шампионе! БРАВО!!!

sasa the king

pre 11 meseci

Radja, jel si bio MVP? Jel si bi na milju da budes MVP, a ne tri puta! Jel si vodio tim do prstena NBA?
Jel su ti se divili Medzik, Shak, Barkli i ostale zvezde NBA? I tebi i Danilovicu ista pitanja. Dosta bre vise sa ljubomorom i glupostima, kao ona Danilovica i Djordjevica, samo bi Bogdanovic moga da igra sa nama!? Decko ne moze vola da ubode, prosecan kosarkas, ali….
Nikola je sam na vrhu, pa velika praznina, pa ostali.

Dr

pre 11 meseci

Sta ste vi to u NBA osvojili ili nagradu dobili papani obicni Jokica sad vec porede sa jednim Jabarom i sto je najace jos ce trofeja osvojiti.

Lagano

pre 11 meseci

@davor
A tek ti sto si se nalupao...Naravno da nisu dobijali mnogo prostora jer su domaci igraci bili mnogo kvalitetniji a Evropljani nisu zeleli - mogli - hteli, da rade na sebi, da se unaprede...Kukoc je "radio" na sebi taman tol'ko da je dobio na kilazi ali njegova igra se uopste nije nesto poboljsala dolaskom u NBA. Sesti igrac! I njega ce neko da poredi sa dvostrukum MVP?! Ili Drazena koji nikakav trag u NBA nije ostavio. Dobro, osim sto Redzi Miler prica da je Drazen strasno smrdeo.

Cuj, danas Pokusevski dobija priliku...Naravno da treba da dobija. Mlad je, perspektivan. Ukoliko se ne vidi napredak,, bice cao djaci. Isto kao sa Smajlijem. Imao je sansu u GSW. Nije je iskoristio, nije taj kvalitet...Dobio je sansu za popravni u Razvojnoj, nije je ni tamo iskoristio...I eto ga na klupi u Partizanu.

Npr. vidi razlicit pristup Bogdanovica i Gudurica. Ovaj prvi ne kuka, radi, trenira, trudi se, igra za tim...Ovaj drugi, dok je bio u Memfisu, samo je kukao kako ne dobija sansu da pokaze sta zna, te on nije samo trojkas on je vise od toga...Pa sine, radi na treninzima, dodji prvi, idi kuci poslednji...iskoristi te minute na utakmici pa pokazi sta znas...

Jokic je puno radio na sebi. I kada su odmori, pauze...on je trenirao punim tempom. On je od jednog debeljka koji nije mogao 2 cm da skoci postao fizicki jedan od najdominantnijih centara u ligi. Da, nema misicnu definiciju, ne izgleda kao bilder ali je jak kao kuca. A tehniku je zadrzao, ustvari jos je i poboljsao.

Zuja

pre 11 meseci

Kada je Kevin Durent posle meča sa Finiksom izjavio da će Jokić ostatki kao jedan od najboljih igrača koji je ikada uzeo loptu, ja sam se zamislio i sve mi je bilo jasno. Sve dileme i moje sumnje je sa tom izjavom kod mene otklonio.
Kevin Durent kojeg je nemoguće braniti sa onom visinom i šutem, prodorom kao šilo je to izjavio i ja sam to dobro zapamtio. Više nemam nikakve sumnje kod mene da će Jokić biti u top 5-10 igrača ikada. Osvajanje jedne titule sa ovako malom franšizom vredi kao dve titule. Denver sa 750 hiljada stanovnika je obično selo u odnosu na gradove odakle dolaze drugi timovi.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Radja moze da izjavi sta želi ali trenutni predsednik KSS jednostavo ne sme da ima takve izjave.
A ovo mu nije prva gde omaložava Jokica kao igraca.

Ovo što radi Jokic do pre koju godinu nismo mogli ni da sanjamo.
Ne mi vec cela Evropa.
Jedini igraci koji trenutno mogu u isti kos sa Jokicem su Dirk i Doncic.

To sto trenutno rade Jokic i Doncic to nikada nije vidjeno od bilo kog igraca koji nije amer.
Ne treba zaboraviti da Luka ima samo 24 godine.

Mr_Melbourne

pre 11 meseci

Pa ko normalan osim Srba misli da se moze porediti.Nba 90's i danas su dva sporta.Danas je balet bez odbrane ,za sve se svira faul.Prije je ruka bila dio lopte i rukom si mogao da usmjeravas igraca sa loptom.Danas Jokic skupi 12 skokova u def a da pri tome ni jednom nije nigdje bilo protivnickog igraca.Svi su na trici.Prije si krv morao pisati za sve.A da ne pricam sta se sve racuna kao asistencija i koliko koseva padne.

Mr_Chicago

pre 11 meseci

Pa ko normalan osim Srba misli da se moze porediti.Nba 90's i danas su dva sporta.Danas je balet bez odbrane ,za sve se svira faul.Prije je ruka bila dio lopte i rukom si mogao da usmjeravas igraca sa loptom.Danas Jokic skupi 12 skokova u def a da pri tome ni jednom nije nigdje bilo protivnickog igraca.Svi su na trici.Prije si krv morao pisati za sve.A da ne pricam sta se sve racuna kao asistencija i koliko koseva padne.
(Mr_Melbourne, 17. jun 2023 15:45)

Jedini nenormalni Srbi su Hrvati, doista nitko drugi normalan ne moze sporiti da je Jokic najveci, sem Hrvata.

pejafan

pre 11 meseci

Najbolji evropski kosarkasi ikada Jokic,Novicki,Parker,Adetokumbo,Pau Gasol i Doncic
Nakon toga Kukoc,Stojakovic,Divac i tu bih svrstao Drazena Petrovica,ali sudbina nije dala...
A ove price Bodiroga sto nije zaigrao ili ovi epizodisti po 2 3 sezone pa nazad u Evropu nema dalje da se komentarisu...
Pa jedan Kirilenko ima jacu karijeru od njih

grof

pre 11 meseci

Kako smo krenuli sa relativizacijom, Bolt neće biti najbrži.
(lale gator, 17. jun 2023 16:16)

U pravu si, sto metara pre nije bilo sto metara nego devedeset! Ko je branio centrima pre da sutiraju trojke i asistiraju, ko im je branio da ostaju i sutaju satima posle treninga, ako nisu bili priznati u NBA ko im je to branio u Evropi!? Nikola vidi u buducnost kada je na parketu i izuzetno je inteligentan, to je sada i to bi bio i pre trideset godina!!!

davor

pre 11 meseci

Ne mogu da se porede generacije, ali ne mogu da se poredi ni učinak tebe, Danilovića, Đorđevića, Dražena Petrovića, Paspalja, Divca, Kukoča u NBA sa dvostrukim MVP najjače lige sveta, MVP ovogodišnjeg plej ofa, i MVP velikog finala. Koji od vas je bio najbolji igrač NBA kluba i jedna od 5 najvećih zvezda tadašnje NBA? Većina vas je mahala peškirima u NBA. Momak je za sve vas na klupskom nivou institucija. 3 nivoa iznad. To kažem kao osoba koja je gledala sve vas kupa u poslednjih 30 godina na terenu…
(Goran Loznica, 17. jun 2023 15:45)

Primećujem da ti uvek napišeš nešto malo, ali uvek neverovatno debilno. Pre 30 godina, je prosto bilo nezamislivo da se toliko prostora da nekom igraču iz Evrope. Setimo se Danilovića, koji ne bio ubedljivo najbolji igrač Evrope, u Majamiju kod Pet Rajlija je igrao na kašikicu. I kada bi dobio priliku, bunario je u nekom uglu čekajući da dobije loptu za šut. Isto je bilo i sa Đorđevićem, Kukoč je bio tek običan šesti igrač, Rađa, Paspalj... Divac je jedini dobio malo više prostora ali ne i previše, i to tek kasnije u Sakrementu gde je i Stojaković pokazao da Evropljani nisu samo za mahanje peškirom. Tada je otprilike sve krenulo malo lakše za neameričke igrače. Da je Jokić bio u toj generaciji devedesetih, isto bi završio kao Danilović ili Kukoč. Danas jedan Pokuševski dobije priliku i to kakvu!
Jako je glupo porediti generacije i vremena, drugačija košarka se igrala nekada, totalno drugačija danas.

joks

pre 11 meseci

Prvo Jokic pa onda Dončić , pa deset mesta pa onda svi ostali. Dončica je neko zapostavio ali vratit ce se on. Ovo je bio klupski problem a ne njegov.

Mire

pre 11 meseci

Šta su ti komplexi, kad nisi u stanju da prevaziđeš sopstveni egoizam, neverovatno. Danilović sebe bez stida poredi sa Nikolom, možda želi da nam objasni da se nekad bolje igralo? Možda bi i to prošlo da na nema interneta, ali ima prijatelju, ko se tebe seća? Niko. Radju zaboravih odo na Danilovića, nije demencija, nego je zaborav prirodna stvar, Dražena naravno nikada neću zaboraviti, ali ovu dvojicu, već sam ih zaboravio

Frantz Granvorka

pre 11 meseci

Zanimljivo, baš sada se "ne mogu upoređivati različite generacije" a do sada proglašavanja njih za jedne od najvećih im nisu smetala da se porede sa prethodnim generacijama, pa "pravila igre su se promenila" valjda to "više nije košarka", samo da uporedite pojedinačni učinak svakog od "različitih generacija" sa Jokićem pa nam recite ko je od vas bio 2 puta MVP, MVP finala, glavni igrač svoje ekipe i jedan od najboljih igrača NBA a ovi iz "različitih generacija" su maksimalno dolazili do druge petorke NBA.

Peta licna

pre 11 meseci

Oko ovoga sa mahanjem peskira, OK neki igraci se nisu uklopili u NBA i brzo je napustili tipa Djordjevi i Danilovic. A delimican razlog je sto je npr Djordjevic imao 29. godina kada je otisao tamo. Divac je relativno mlad otisao i nije bio bas dodavac peskira. Nije bio to sto je Jokic, no igrao je u tadasnjim Lejkersima, a znamo sta su on i Pedja bili za Kingse . Mislim jasno je da je Jokic najbolji Evropljanin u NBA, no cemu ova diskisuja. U pravu su i oni koji kazu da je tesko porediti razlicite generacije, kao i oni koji kazu da je Jokic uspeh u NBa nezabelezen kod nasih igraca.

Joker

pre 11 meseci

Jokic je miks Sabonisa ali iz prajma a ne kad je otisao u NBA, Birda i Derkenstajna. Dominacija na postu kao Sabonis, asistencije kao Bird i Sabonis, sut kao neki miks Dirka i Birda. I zato je trenutno najbolji kosarkas

Eric Cartman

pre 11 meseci

Pa ne da ne mogu da se porede generacije vec jednostavno kosarka i fudbal su samo senka nekadasnjeg kvaliteta. DE Brujne i Mbape bi bili pre 20-ak godina neke rezerve veceg tima a ne zvezde. Pa pogledajte samo tuzno finale LS. O kosarci tek da ne pricam. Kad je Jokic najbolji igrac sveta sve vam je jasno.
(Markenzi, 17. jun 2023 17:11)

Brate 80-tih i 90- tih je bilo ne tuznih finala Evropskih klupskih fudbalskih takmicenja nego pretuznih.
I finala EP i SP .
Nema to veze sa kvalitetom vec sa pritiskom i težinom takmicenja.
Na prste jedne ruke mogu da se nabroje kvalitetna finala.
Koga bole uši za lepotu bitno je samo da se osvoji.
A finale Inter - Siti je bilo odlicno ako se gleda iz fudbalskog ugla.
Inzagi je odlicno takticki parirao Gvardioli ali sta ja to tebi pricam kada vecina gleda fudbal kao Fifa igricu.

Богдан

pre 11 meseci

Рађа и Даниловић: И ми смо били некад највећи, не могу се поредити епохе.....Даниловић синдром се шири европом

Pedesetogosinjak

pre 11 meseci

Kosarka je evulirala od vremena kad je igrao Rađa.Prije su centri sluzili samo za skokove,Rodman je na osnovu toga postao superstar.
Kad bi prije centar imao dva slobodna i kad bi kojim cudom pogodio oba to je bilo narodno slavlje u dvorani.Asistencije je jedini imao Sabonis,ostali jednu ili dvije i to ako.Danas Jokic,a i ne samo on sto se tice centara kidaju mrezicu tricama,asistencije bacaju bolje nego Stockton,skacu ko Rodman,trce kontre,ne promasuju otvorene suteve,zabijaju slobodna,biljeze triple doublove....
Uz duzno postovanje,davao se na sva zvona kad bi Divac imao double double I to ne sa nekim velikom brojkama.
Slazem se da je neusporedivo ovo danas i ono prije,u korist ovog danas

djoker

pre 11 meseci

To sto pokusavaju da kazu da se ne porede razlicite generacije je glupost ziva, odma dokaz za to kad je Dzordan igrao bio je najbolji ikada, a to vazi i sada niko ga nije prevazisao.

daleke jecaju zvezde

pre 11 meseci

kakav je igrač radja bio, još u tandemu sa sobinom, i naročito posle sa savicem...ako nam je neko nabio traume, to je bila ta generacija jugoplastike. ali toliki su to majstori bili, da su grobari aplaudirali kukocu, uprkos svemu.

Vlasko

pre 11 meseci

Jokara poseduje osobine koje ga čine košarkaškim i ljudskim biserom. On svojim načinom igre i košarkaškom filozofijom čini saigrače i boljim igračima i boljim osobama. A sve to zato što je Jokara u sebi spojio nemerljiv košarkaški talenat i inteligenciju i apsolutno odsustvo ega i sujete. Taj spoj je čudo koje on poseduje i niko ni pre, a siguran sam, ni posle njega. Blagodeti uticaja takvog Jokare osetio je Marej pa je umesto izvanrednog samoživog pleja postao izvanredni plej u funkciji tima. Gordon je sam po sebi odličan momak i to mu je znatno olakšalo da se prepusti Jokarinom vodjstvu i postane igrač bez koga ne može da se zamisli igra Denvera. Nadam se da će u narednoj sezoni i izrazito talentovani MPJ preležati "dečije NBA zvezdane bolesti "i poći, pristupom igri, putem Mareja. I da rezimiram- Jokić je košarkaški biser sa egom koji je ravan nuli . Košarkaški čudesni talenat mu je napravio statistiku. Čudesni talenat + odsustvo ega i njegove ljudske osobine = ključni preduslov za šampionski prsten.

Kaniđa

pre 11 meseci

Još uvek nije jer nema konrinuitet Novickog ali na kraju karijere kad sumiramo rezultate biće ispred Dirka i Janisa koji su mu jedini ozbiljna konkurencija.Divac,Sabonis,Rađa i Kukoć su bili dobri ili odlični ali ne na ovom nivou jer Jokić obara istorijske rekorde i radi ono što nije niko pre radio!.

croata

pre 11 meseci

Pa kad ne mozete porediti generacije zasto onda neko od vas legendi nije nosio neku NBA fransizu? Nego ste svi bili epizodisti
(Milan Spanac, 17. jun 2023 15:46

Zato sto je odnos nba prema evropskim igracima prije 30 godina i danas nemjerljiv. Danas jedan luka doncic, jos uvijek neostvarena zvijezda evropske kosarke dolazi u nba kao superstar gdje mu se cijeli klub podredjuje. Prije npr divac, na draftu prema njemu se odnose ko da je klaun, uvaljuju mu tri broja manje odijelo, sprdaju se s njim, a taj divac dolazio u nba kao najbolji evropski centar.
Shvacas li razliku u odnosu nba prema evropljanima prije i sad?
Upravo ovo sto cine parker nowitzki ginobili pa do danasnjeg bucka, to je ostavstina evropskih pionira u nba koji su pokazali da neamerikanci itekako mogu biti konkurentni u nba.

B.Živković

pre 11 meseci

Svakako da je Nikola Jokić najbolji evropski igrač svih vremena, a jedini pravi konkurent mu može biti samo Janis Atetokumpo, mada je teško da se on može smatrati Grkom, roditelji su mu bili nigerijskog porekla. Ipak, ljudi lako zaboravljaju, a verovatno još uvek najbolji igrač sa ovih prostora u istoriji košarke je legendarni Pit Maravić, Amerikanac srpskog porekla koji je osvojio ogroman broj priznanja, neka su još uvek nedostižna i za najveće američke košarkaše. Ušao je u najbolji NBA tim svih vremena, mislim da je proglašen i najboljim univerzitetskim igračem svih vremena, umro je mlad sa 40 godina, a na obdukciji je utvrđeno da je bio medicinski i sportski fenomen. Neke nagrade su posthumno primili njegovi sinovi, koji su se takođe oprobali u košarci, ali nisu imali ni približno njegove uspehe. Iako je bio Amerikanac, šteta je što smo ga tako brzo zboravili. Da se ne zaboravi, legendarni "Pistol Pete". Pozdrav!

Milan

pre 11 meseci

Top 10 najboljih dodavaca svih vremena od visokih igraca,samo je Jokic na listi od aktivnih igraca. Ovaj matori napisao da sada svi ostvaruju tripl dablove,niko ne promasuje,bacanja,koliko nepostovanja i lakrdije od strane prosecnog Srpskog mandrila.

konj veselko

pre 11 meseci

Moze samo poredjenje da li je najbolji svih vremena balkanac do 28g..da je imao pun sastav poslednje dve sezone mozda bi vec imao 2 titule il makar finale i titulu. Igrama od prosle sezone je vec bio zreo al nije imao sa kim da igra. Druga stvar u poredjenju sa bekovima centri kasnije sazrevaju pa tek treba ocekivati dominaciju u narednih 5 sezona. Bek mozda izgubi na brzini pa ga mladji sustignu al centar kad usavrsi tehniku kao Jokic nema tog mladjeg da mu prismrdi.

Pera Ždera

pre 11 meseci

Naravno da se ne mogu porediti jer "sta bi bilo" kad bi bilo nije opipljiva ili proverljiva kategorija ALI Ako postoje rezultati koji su u spotru egzaktni i merljivi, titule i statistika, pa naravno da se moze reci da je Nikola Jokic najuspesniji evropski kosarkas u NBA sa ovih prostora, ili bar top 2,3 (Janis) kada se gleda uticaj, uloga, bitnost pa i statistika u timu...

Sto se tice ko je najbolji, zna da bude stvar ukusa ALI opet egzaktno moze reci da NIKO u istoriji nije bio tako dobar kroz efikasnost u vise kategorija. Pa nije dzabe u toliko stvari prvi u istoriji NBA... npr po skokovima, poenima i asistencijama, kao najbolji tokom celog POffa...

Dakle, on obara istorijske rekorde, postavlja nove u pogledu svih kosarkasa ikada u istoriji lige a neki bivsi, svakako majstori, pametuju o najboljem evropljaninu ikada. Pa dajte malo objektivno i bez ega, nas je a najbolji kosarkas planete... Malo stila, smeka, objektivnosti ne bi bilo na stetu, posebno Danilovic.

Trt

pre 11 meseci

Zamisli da zna da skoci, mada nema potrebe i ovako sve uhvati, zamisli da je brzi, mada ih vrti i ovako spor, zamisli da cesce sutira, o asistencijama drugi put.i opet bi ga takvog osporabali dobri, ali osrednji. Covek tri godine izludjuje NBA, a predhodne dve nisu mogli da se saberu sta radi. Da je igrao za LA mislim da bi druga prica bila, ovako iz sela... poremetio im kladionice i namestanje, a pojedini bili ubedjeni da ce biti kako je namesteno, kad ono zez. Odavno su toliko providni, ali se i dalje blamiraju, ali to je IN

Onkel Dagobert

pre 11 meseci

Ova Baksuz ko i Danilovic. Sve je to ljubomorno i puno jada i besa..
(Filip Jokić, 17. jun 2023 15:47)

Nemoj tako, Rađa je najkul košarkaš svih vremena, kompletno čovjek, puno više od samih rezultata po čemu je daleko od najboljih top igrača svih vremena!

OvoOno

pre 11 meseci

Ako neko misli da bi Jokic nosio fransizu neku 80tih ili 90tih,taj se gadno vara. Prvo sto ne bi imao tu sansu koju je dobio u ovo vreme, prosto i jednostavno. Niti bi sa 19 godina otisao u Nba. Bio bi isti kao i drugi koje nabrajate. Zato ne mogu da se porede vremena.

Dzi

pre 11 meseci

Kapa dole za Gorana Ivanisevica, vi svi u kosarci skupa mozete da ucite od Coveka sta znaci Biti Baja i Sampion. Ne, ti i divac ste najbolji... 🤣🤣🤣 Nikola je Najbolji je NEAMERICKI IGRAC SVIH VREMENA. A sta o tome misle severnokorejski jugosloveni koga briga. Sreca po Novaka najveci ex yu Teniser svih vremena Goran Ivanisevic je Covek i Faca i podrzava svog mladjeg kolegu...sa ovih prostora.

Radašin

pre 11 meseci

Jokić je mnogo toga pokazao i dokazao, sigurno do sada je jedan od najboljih ali zaboravljate jednu stvar a to je da on tek ima još šta da pokaže i osvoji. Čovek je još uvek u usponu i sigurno će još dugo vladati parketima NBA a posle, kada završi karijeru pričaćemo ko je najboliji svih vremena.

Pazarac

pre 11 meseci

Prica se o 'starijim' generacijama kao da su vanzemaljci a ne mahaci peskira kao sto neko vec napisa. Jokic je po svemu slican igrac kao i taj njihov vanzemaljac leri Bird po onom sto mogu da vidim na yt. A od Novickog je bolji igrac po svim NBA merilima.
Igraci tipa Danilovic(posto ovog ne pamtim) u danasnjem NBA potpisuju ugovore na deset dana. Pa ako gledano i iz tog ugla Danilovic nebi mogo u istu recenicu ni sa 'lenjim'Teodosicem..posto se 'čuju' komentari sa ove stranice da pozdravim Jokica i svaka cast i samo cepaj.

vince carter

pre 11 meseci

@grof Kakav los komentar auu! Pa Sabonis nam je dao 5 trojki u finalu 1986te,ti stvarno verujes u bajke da centri nisu sutirali,kazes ko im je branio da sutiraju trojke,pa treneri u Nba,Bil Lambier kad je pogodio 6 trojki u drugom mecu finala protiv Portlanda bilo mu je zamerano na tome,trojke nisu nikakav faktor,Jokic je uspesan jer ima Fundamentalne vestine a ne zato sto moze pogoditi trojku neznalice,inace bi Porzingis bio najbolji igrac lige,a 90tih bi Robert Horry i Sem Parkins bili najbolji igraci jer su gadjali trojke. Ovo pominjanje Bolta je presmesno,covek je rekord postavio jos 2009 u vreme kad je Dvajt Hauard igrao finale nba lige,najbrzi covek u 2023 nije ni blizu tom rekordu i mozda nece biti oboren ni narednih 50 godina,kakve veze ima trcanje na 100 metra sa timskim sportom,onda bi Wolkot bio bolji od Inieste! Svi bivsi sportisti bi bili bolji danas nego sto su bili ranije sa savrsenijim treninzima,pa Jokic je slicniji Radji,Divcu,Sabonisu nego modernim balvanima Aytonu,Adebayu,Goberu,Luniju. Josh Giddey mrsavi belac koji igra pleja i sutira trojke 29% ostvaruje tripl dablove,Giddey moze uhvatiti 10+ skokova?? ne moze se porediti lepo kazu. Ja gledo pregled Jugoplastika Cibona kad je igro Kukoc,neki centar Cibone pogodi 4,5 trojki.

sve je relativno

pre 11 meseci

Zavide nikoli, a oni su sve postigli u bivšoj jugu, i to je to,
(nikola simić, 17. jun 2023 16:54)

Po meni je nesporno da je Nikola najbolji Evropljanin ikada već sada, ali nije baš da su sve postigli u bivšoj Jugi. Divac i Danilović imaju bolje inostrane karijere, doduše i mnogo su bile duže, ovde su igrali po 3 godine.

ccc

pre 11 meseci

Рађа и Даниловић: И ми смо били некад највећи, не могу се поредити епохе.....Даниловић синдром се шири европом
(Богдан, 17. jun 2023 18:28)


Zato sto su oni nebitni, nepoznati likovi a ti si poznat, ostvario si sve u kosarci i znas sve..Tebe treba da slusaju i naucice .mnogo.

vince carter

pre 11 meseci

@pedesetogodosnjak Bravo za najgluplji komentar ikada napisan,svaka cast osobama koji su ovoj dileji udarile pluseve. Prvo Rodman nije bio centar,tu odma dobijas veliki minus,sto se tice slobodnih bacanja,Bil Lambier 83% u karijeri,Sabonis 78% a sad pogledajte procente Gobera,Lunija,Janisa. Kaze lik danas se ne promasuju otvoreni sutevi a Jokic uhvati 22 skoka na mecu a pored njega Marej plej uhvati 10,pa kako imaju skokove kad niko ne promasuje😂😂 Kao sto rekoh Jokic je daleko slicniji Sabonisu,Radji,Divcu nego balvanima Goberu,Luniju,Aytonu,Adebayo...Adebayo je obicno drvo u poredjenju sa Hakimom ili Juingom. Ovde ljudi ne shvataju da Jokic pre svega dominira zbog fundamentalnoh vestina,dobar footwork,spin,fejkovi a to su sve imali bivsi centri jer su mnogo vise radili na tome,pa pogledajte top20 Divca,od paseva jednom rukom preko celog terena,do paseva iza ledja,showtime asistencija,kucanja i tako dalje,danas Domantas ima 7,3ass po mecu a daleko je slabiji dodavac od Divca samo je okruzen suterima i brzom igrom. Inace Juing 74% sa bacanja,bolje od Lebrona i Janisa a kamoli od vecine centara,aj sad matori na reciklazu🙈

Velizar

pre 11 meseci

Hrvati i grobari. Ima neka tajna veza to se ne moze opisati.
(maksa, 17. jun 2023 16:05)

Ima. Cuo si za Tomislava Ivkovica, Pižona, Juriċa, Prosinečkig itd, itd, itd...

vince carter

pre 11 meseci

Treci centar danasnje lige je Domantas Sabonis,lik ima 73% sa slobodnih bacanja i 32% za tri poena u karijeri. Njemu slican beli centar Dzek Sikma iz 80tih godina 84% sa linije bacanja,zadnje tri sezone poceo da sutira trojke sa procentima 34,34 i 38%. Kevin Mekhejl 80% sa linije penala i lik ladno napise da se nekada slavilo kada visoki igrac pogodi oba bacanja a da sada niko ne promasuje🙈 Dokaz da kad gomila udara pluseve nekoj osobi ili je pristrasna ili je totalno u ofsajdu. Janis koji je jedna od najvecih zvezda danasnjice nije nikakav suter,ali niko ne promasuje🙈 Pa Dino Radja glavom i bradom ima isti procenat bacanja kao Domantas,a Steven Adams koji igra startera ima ispod 50% sa bacanja i 0% za tri poena. Koliko su ovde ljudi posesivni pokazuje prica da pricaju kako ce svi poceti da igraju kao Jokic da bi mogli pricati kao o Kariju koji je "promenio" kosarku...pa kao sto su svi poceli da igraju kao Bird,isto ce kao i Jokic,jer eto jako je prosto pronaci igrace kao sto su Bird i Jokic🙈 Pa Wilt Cemberlen je 1967 bio najbolji asistent lige i imao 9ass po mecu u playoffu i to kada su igraci bili "mnogo" losiji suteri,ne znam kako jos tada ne promenise kosarku,Wiltovi su rasli na drvecu pa su svi poceli da igraju kao on🙈

mile,

pre 11 meseci

svaka generacija ima svoj naćin igre, ne mogu se porediti, svaka u svoje vreme, svi su bili sjajni, nezaboravni,ostavili trag ,pećet vremena,,,

Markenzi

pre 11 meseci

Pa ne da ne mogu da se porede generacije vec jednostavno kosarka i fudbal su samo senka nekadasnjeg kvaliteta. DE Brujne i Mbape bi bili pre 20-ak godina neke rezerve veceg tima a ne zvezde. Pa pogledajte samo tuzno finale LS. O kosarci tek da ne pricam. Kad je Jokic najbolji igrac sveta sve vam je jasno.

mile,

pre 11 meseci

svaka generacija ima svoj naćin igre, ne mogu se porediti, svaka u svoje vreme, svi su bili sjajni, nezaboravni,ostavili trag ,pećet vremena,,,

zzbz

pre 11 meseci

Ne znam kada smo mi postali toliko isključivi, ili mislis ko većina ili ćemo te napasti.

Ovo sto se desava oko Jokića je razlog da budemo ponosni i srećni, a cela ta GOAT prica je glupa, a i koga briga.

Slazem se da se sve različite epohe ne mogu porediti, kako možemo uporediti Jokica sa Radivojem Koraćem recimo? Pa nikako zato i nema potrebe da se gubi energija na tako nesto.

Svakako do kraja karijere Jokić ima šansu da bude statistički najuspešniji Evropski košarkaš u NBA, ali pored NBA postoje i druga takmičenja.

Uživajte u igrama igraca dok igraju.

koje ste vi carine

pre 11 meseci

(Pazarac, 18. jun 2023 13:25)
Bravo burazeru za komentar! Danilovic na spicama i dan danas u US kad ga je Dzordan napravio majmunom i okrenuo na petoparca!
Radja presedeo pola NBA karijere na klupi.
Teodosic otusten jer pije i pusi i ima istu po redu celu jbnu karijeru. Dalipagic dao 100 poena kad se nije igrala odbrana. Zucko je bio legenda i pokoj mu dusi ali on je bio ispod nivoa Larija Birda.
Sve u svemu, Nikola Jokic!

aleksandar

pre 11 meseci

Za sada je Toni Parker najuspesniji evropljanin u NBA, mozemo eventualno da govorimo o Jokicu kao jednom od najboljih centara u istoriji jer je doneo novu revolucionarnu ulogu centra sto ce u narednim godinama znacajno promeniti igru vecine timova

vince carter

pre 11 meseci

@lagano Kada si u Evropi najbolji igrac svojih ekipa a u Nba dodjes i prihvatis ulogu sestog igraca,naravno da se tvoj napredak u brojkama nece videti. Drazen je bio clan trece postave Nba lige cim je dobio priliku u drugom timu i ima treci najbolji procenat za 3 poena svih vremena. Svar je u tome da bi takvi kao sto si ti pisali da je Nikola Vucevic bolji igrac od Jokica da je ovaj igrao u ono vreme i dobijao prilike kao Kukoc i Drazen. Kazes da je mnogo trenirao Jokic,pa sada igraci imaju trenere za agilnost i za svaku mogucu oblast sto u ono vreme ne bi imao a i putovao bi na utakmice komercijalnim letovima :)

Dragon

pre 11 meseci

Upravo tako.
Ali klinci opet po starom.
Fino je jedan citalac napisao.
Njegov otac je isao peske 15 km do posla.
A on je imao faks na 15 min peske do stana.
Pa je besmisleno reci da je sin uspesniji od tate.
NBA prica je isto takva.

Mr_Melbourne

pre 11 meseci

Pa ko normalan osim Srba misli da se moze porediti.Nba 90's i danas su dva sporta.Danas je balet bez odbrane ,za sve se svira faul.Prije je ruka bila dio lopte i rukom si mogao da usmjeravas igraca sa loptom.Danas Jokic skupi 12 skokova u def a da pri tome ni jednom nije nigdje bilo protivnickog igraca.Svi su na trici.Prije si krv morao pisati za sve.A da ne pricam sta se sve racuna kao asistencija i koliko koseva padne.

Goran Loznica

pre 11 meseci

Ne mogu da se porede generacije, ali ne mogu da se poredi ni učinak tebe, Danilovića, Đorđevića, Dražena Petrovića, Paspalja, Divca, Kukoča u NBA sa dvostrukim MVP najjače lige sveta, MVP ovogodišnjeg plej ofa, i MVP velikog finala. Koji od vas je bio najbolji igrač NBA kluba i jedna od 5 najvećih zvezda tadašnje NBA? Većina vas je mahala peškirima u NBA. Momak je za sve vas na klupskom nivou institucija. 3 nivoa iznad. To kažem kao osoba koja je gledala sve vas kupa u poslednjih 30 godina na terenu…

davor

pre 11 meseci

Ne mogu da se porede generacije, ali ne mogu da se poredi ni učinak tebe, Danilovića, Đorđevića, Dražena Petrovića, Paspalja, Divca, Kukoča u NBA sa dvostrukim MVP najjače lige sveta, MVP ovogodišnjeg plej ofa, i MVP velikog finala. Koji od vas je bio najbolji igrač NBA kluba i jedna od 5 najvećih zvezda tadašnje NBA? Većina vas je mahala peškirima u NBA. Momak je za sve vas na klupskom nivou institucija. 3 nivoa iznad. To kažem kao osoba koja je gledala sve vas kupa u poslednjih 30 godina na terenu…
(Goran Loznica, 17. jun 2023 15:45)

Primećujem da ti uvek napišeš nešto malo, ali uvek neverovatno debilno. Pre 30 godina, je prosto bilo nezamislivo da se toliko prostora da nekom igraču iz Evrope. Setimo se Danilovića, koji ne bio ubedljivo najbolji igrač Evrope, u Majamiju kod Pet Rajlija je igrao na kašikicu. I kada bi dobio priliku, bunario je u nekom uglu čekajući da dobije loptu za šut. Isto je bilo i sa Đorđevićem, Kukoč je bio tek običan šesti igrač, Rađa, Paspalj... Divac je jedini dobio malo više prostora ali ne i previše, i to tek kasnije u Sakrementu gde je i Stojaković pokazao da Evropljani nisu samo za mahanje peškirom. Tada je otprilike sve krenulo malo lakše za neameričke igrače. Da je Jokić bio u toj generaciji devedesetih, isto bi završio kao Danilović ili Kukoč. Danas jedan Pokuševski dobije priliku i to kakvu!
Jako je glupo porediti generacije i vremena, drugačija košarka se igrala nekada, totalno drugačija danas.

gale

pre 11 meseci

Tacno, ne moze se uporedjivati tvoja i Daniloviceva era i era dinosaurusa pre vas kad se kosarka igrala krpenjacom i moderna Jokiceva era gde je kosarka dovedena do svog savrsenstva,

Markenzi

pre 11 meseci

Pa ne da ne mogu da se porede generacije vec jednostavno kosarka i fudbal su samo senka nekadasnjeg kvaliteta. DE Brujne i Mbape bi bili pre 20-ak godina neke rezerve veceg tima a ne zvezde. Pa pogledajte samo tuzno finale LS. O kosarci tek da ne pricam. Kad je Jokic najbolji igrac sveta sve vam je jasno.

OvoOno

pre 11 meseci

Ako neko misli da bi Jokic nosio fransizu neku 80tih ili 90tih,taj se gadno vara. Prvo sto ne bi imao tu sansu koju je dobio u ovo vreme, prosto i jednostavno. Niti bi sa 19 godina otisao u Nba. Bio bi isti kao i drugi koje nabrajate. Zato ne mogu da se porede vremena.

vince carter

pre 11 meseci

Treci centar danasnje lige je Domantas Sabonis,lik ima 73% sa slobodnih bacanja i 32% za tri poena u karijeri. Njemu slican beli centar Dzek Sikma iz 80tih godina 84% sa linije bacanja,zadnje tri sezone poceo da sutira trojke sa procentima 34,34 i 38%. Kevin Mekhejl 80% sa linije penala i lik ladno napise da se nekada slavilo kada visoki igrac pogodi oba bacanja a da sada niko ne promasuje🙈 Dokaz da kad gomila udara pluseve nekoj osobi ili je pristrasna ili je totalno u ofsajdu. Janis koji je jedna od najvecih zvezda danasnjice nije nikakav suter,ali niko ne promasuje🙈 Pa Dino Radja glavom i bradom ima isti procenat bacanja kao Domantas,a Steven Adams koji igra startera ima ispod 50% sa bacanja i 0% za tri poena. Koliko su ovde ljudi posesivni pokazuje prica da pricaju kako ce svi poceti da igraju kao Jokic da bi mogli pricati kao o Kariju koji je "promenio" kosarku...pa kao sto su svi poceli da igraju kao Bird,isto ce kao i Jokic,jer eto jako je prosto pronaci igrace kao sto su Bird i Jokic🙈 Pa Wilt Cemberlen je 1967 bio najbolji asistent lige i imao 9ass po mecu u playoffu i to kada su igraci bili "mnogo" losiji suteri,ne znam kako jos tada ne promenise kosarku,Wiltovi su rasli na drvecu pa su svi poceli da igraju kao on🙈

croata

pre 11 meseci

Pa kad ne mozete porediti generacije zasto onda neko od vas legendi nije nosio neku NBA fransizu? Nego ste svi bili epizodisti
(Milan Spanac, 17. jun 2023 15:46

Zato sto je odnos nba prema evropskim igracima prije 30 godina i danas nemjerljiv. Danas jedan luka doncic, jos uvijek neostvarena zvijezda evropske kosarke dolazi u nba kao superstar gdje mu se cijeli klub podredjuje. Prije npr divac, na draftu prema njemu se odnose ko da je klaun, uvaljuju mu tri broja manje odijelo, sprdaju se s njim, a taj divac dolazio u nba kao najbolji evropski centar.
Shvacas li razliku u odnosu nba prema evropljanima prije i sad?
Upravo ovo sto cine parker nowitzki ginobili pa do danasnjeg bucka, to je ostavstina evropskih pionira u nba koji su pokazali da neamerikanci itekako mogu biti konkurentni u nba.

ccc

pre 11 meseci

Рађа и Даниловић: И ми смо били некад највећи, не могу се поредити епохе.....Даниловић синдром се шири европом
(Богдан, 17. jun 2023 18:28)


Zato sto su oni nebitni, nepoznati likovi a ti si poznat, ostvario si sve u kosarci i znas sve..Tebe treba da slusaju i naucice .mnogo.

Ne budi nepismen, vozi desnom trakom

pre 11 meseci

Ne mogu se porediti jer je sve teze i teze, sto daje dodatnu velicinu Jokicu kao najvecem igracu ikada iz Evrope.

Nemanja

pre 11 meseci

Jokic,
50 mesta prazno,
pa Jokic kada nije u formi,
pa 20 mesta prazno,
pa svi ostali mogu da se redjaju kako im je volja... Ne razumem zasto im je toliko tesko da prevale preko usta da je Nikola druga dimenzija u odnosu na sve njih...

aleksandar

pre 11 meseci

Za sada je Toni Parker najuspesniji evropljanin u NBA, mozemo eventualno da govorimo o Jokicu kao jednom od najboljih centara u istoriji jer je doneo novu revolucionarnu ulogu centra sto ce u narednim godinama znacajno promeniti igru vecine timova

vince carter

pre 11 meseci

@pedesetogodosnjak Bravo za najgluplji komentar ikada napisan,svaka cast osobama koji su ovoj dileji udarile pluseve. Prvo Rodman nije bio centar,tu odma dobijas veliki minus,sto se tice slobodnih bacanja,Bil Lambier 83% u karijeri,Sabonis 78% a sad pogledajte procente Gobera,Lunija,Janisa. Kaze lik danas se ne promasuju otvoreni sutevi a Jokic uhvati 22 skoka na mecu a pored njega Marej plej uhvati 10,pa kako imaju skokove kad niko ne promasuje😂😂 Kao sto rekoh Jokic je daleko slicniji Sabonisu,Radji,Divcu nego balvanima Goberu,Luniju,Aytonu,Adebayo...Adebayo je obicno drvo u poredjenju sa Hakimom ili Juingom. Ovde ljudi ne shvataju da Jokic pre svega dominira zbog fundamentalnoh vestina,dobar footwork,spin,fejkovi a to su sve imali bivsi centri jer su mnogo vise radili na tome,pa pogledajte top20 Divca,od paseva jednom rukom preko celog terena,do paseva iza ledja,showtime asistencija,kucanja i tako dalje,danas Domantas ima 7,3ass po mecu a daleko je slabiji dodavac od Divca samo je okruzen suterima i brzom igrom. Inace Juing 74% sa bacanja,bolje od Lebrona i Janisa a kamoli od vecine centara,aj sad matori na reciklazu🙈

mile,

pre 11 meseci

svaka generacija ima svoj naćin igre, ne mogu se porediti, svaka u svoje vreme, svi su bili sjajni, nezaboravni,ostavili trag ,pećet vremena,,,

Mr_Chicago

pre 11 meseci

Pa ko normalan osim Srba misli da se moze porediti.Nba 90's i danas su dva sporta.Danas je balet bez odbrane ,za sve se svira faul.Prije je ruka bila dio lopte i rukom si mogao da usmjeravas igraca sa loptom.Danas Jokic skupi 12 skokova u def a da pri tome ni jednom nije nigdje bilo protivnickog igraca.Svi su na trici.Prije si krv morao pisati za sve.A da ne pricam sta se sve racuna kao asistencija i koliko koseva padne.
(Mr_Melbourne, 17. jun 2023 15:45)

Jedini nenormalni Srbi su Hrvati, doista nitko drugi normalan ne moze sporiti da je Jokic najveci, sem Hrvata.

ako kaniš pobjediti ne smeš izgubiti

pre 11 meseci

Da li je neko iz Rađine, Divćeve, Danilovićeve, Kukoćeve... generacije bio MVP-i NBA lige.

Tada u to vreme MVP-i je bio Đordan, Međik, Meloun, Ajverson..., a vesti su se prekidale da bi javili da je Divac u nekoj utakmici ostvario dabl dabl, ili da je Kukoć ušao u prvu petorku, ili da je Dražen dao 25 koševa, ili da je Dabilović sutirao trojeke 7 od 7...Sada je vest kada Jokić da ispod 30 poena, 10 asistencija i "samo" 15 skokova.

Da zaključim, najbolji je Jokić i to najbolji Evropljanin svih vremena i jedan od najboljih NBA igrača ikada.

vince carter

pre 11 meseci

@lagano Kada si u Evropi najbolji igrac svojih ekipa a u Nba dodjes i prihvatis ulogu sestog igraca,naravno da se tvoj napredak u brojkama nece videti. Drazen je bio clan trece postave Nba lige cim je dobio priliku u drugom timu i ima treci najbolji procenat za 3 poena svih vremena. Svar je u tome da bi takvi kao sto si ti pisali da je Nikola Vucevic bolji igrac od Jokica da je ovaj igrao u ono vreme i dobijao prilike kao Kukoc i Drazen. Kazes da je mnogo trenirao Jokic,pa sada igraci imaju trenere za agilnost i za svaku mogucu oblast sto u ono vreme ne bi imao a i putovao bi na utakmice komercijalnim letovima :)

Hrvoje

pre 11 meseci

Moram reći da se doista gadim svojih sunarodnjaka. Godinama pričaju kako je Dražen najveći europski košarkaš u povijesti i tada im usporedba različitih generacija nije smetala. Sada kada se nedvojbeno pojavio uvjerljivo najdominantniji europski košarkaš ikad iz Srbije, sada se ne uspoređuju generacije jel tako Dino? Smiješan si, bol i tuga nikad neće proći, kompleksi su to.

mile,

pre 11 meseci

svaka generacija ima svoj naćin igre, ne mogu se porediti, svaka u svoje vreme, svi su bili sjajni, nezaboravni,ostavili trag ,pećet vremena,,,

Ayala

pre 11 meseci

Jesu ovi normalni? U svakom sportu su se menjala pravila. Tako npr. ne može se reći da je Novak bolji od Bobe Živojinovića. Bili drugačiji reketi, nije bilo čelendža, taj brejka... U stvari jedina istina je da danas svaka budala ima prostor u medijima.

Mire

pre 11 meseci

Šta su ti komplexi, kad nisi u stanju da prevaziđeš sopstveni egoizam, neverovatno. Danilović sebe bez stida poredi sa Nikolom, možda želi da nam objasni da se nekad bolje igralo? Možda bi i to prošlo da na nema interneta, ali ima prijatelju, ko se tebe seća? Niko. Radju zaboravih odo na Danilovića, nije demencija, nego je zaborav prirodna stvar, Dražena naravno nikada neću zaboraviti, ali ovu dvojicu, već sam ih zaboravio

basketaš

pre 11 meseci

Znači tom logikom ni Džordan nije Goat nego to može biti bilo ko sa 3-4 titule. Naravno da se mogu porediti generacije i zato je i zanimljivo da se debatuje. To podiže pažnju i interesovanje za sport. Osim ako nisi sujetni matorac koji gleda priznaje samo svoje vreme a niko osim njega ne zaslužuje hvale.

Eskalibur

pre 11 meseci

Sve je ovdje receno :
"Sam Rađa je proveo četiri sezone u NBA gde je u proseku beležio 16,7 poena i 8,4 skokova i za to vreme je uspeo da budeo deo druge najbolje ruki petorke 1994. godine."

pejafan

pre 11 meseci

Najbolji evropski kosarkasi ikada Jokic,Novicki,Parker,Adetokumbo,Pau Gasol i Doncic
Nakon toga Kukoc,Stojakovic,Divac i tu bih svrstao Drazena Petrovica,ali sudbina nije dala...
A ove price Bodiroga sto nije zaigrao ili ovi epizodisti po 2 3 sezone pa nazad u Evropu nema dalje da se komentarisu...
Pa jedan Kirilenko ima jacu karijeru od njih

Velizar

pre 11 meseci

Hrvati i grobari. Ima neka tajna veza to se ne moze opisati.
(maksa, 17. jun 2023 16:05)

Ima. Cuo si za Tomislava Ivkovica, Pižona, Juriċa, Prosinečkig itd, itd, itd...

Onkel Dagobert

pre 11 meseci

Ova Baksuz ko i Danilovic. Sve je to ljubomorno i puno jada i besa..
(Filip Jokić, 17. jun 2023 15:47)

Nemoj tako, Rađa je najkul košarkaš svih vremena, kompletno čovjek, puno više od samih rezultata po čemu je daleko od najboljih top igrača svih vremena!

Neko sampion, neko ni u play off

pre 11 meseci

Pa ko normalan osim Srba misli da se moze porediti.Nba 90's i danas su dva sporta.Danas je balet bez odbrane ,za sve se svira faul.Prije je ruka bila dio lopte i rukom si mogao da usmjeravas igraca sa loptom.Danas Jokic skupi 12 skokova u def a da pri tome ni jednom nije nigdje bilo protivnickog igraca.Svi su na trici.Prije si krv morao pisati za sve.A da ne pricam sta se sve racuna kao asistencija i koliko koseva padne.
(Mr_Melbourne)


Jusufe, ti li si?

Pedesetogosinjak

pre 11 meseci

Kosarka je evulirala od vremena kad je igrao Rađa.Prije su centri sluzili samo za skokove,Rodman je na osnovu toga postao superstar.
Kad bi prije centar imao dva slobodna i kad bi kojim cudom pogodio oba to je bilo narodno slavlje u dvorani.Asistencije je jedini imao Sabonis,ostali jednu ili dvije i to ako.Danas Jokic,a i ne samo on sto se tice centara kidaju mrezicu tricama,asistencije bacaju bolje nego Stockton,skacu ko Rodman,trce kontre,ne promasuju otvorene suteve,zabijaju slobodna,biljeze triple doublove....
Uz duzno postovanje,davao se na sva zvona kad bi Divac imao double double I to ne sa nekim velikom brojkama.
Slazem se da je neusporedivo ovo danas i ono prije,u korist ovog danas

vince carter

pre 11 meseci

@grof Kakav los komentar auu! Pa Sabonis nam je dao 5 trojki u finalu 1986te,ti stvarno verujes u bajke da centri nisu sutirali,kazes ko im je branio da sutiraju trojke,pa treneri u Nba,Bil Lambier kad je pogodio 6 trojki u drugom mecu finala protiv Portlanda bilo mu je zamerano na tome,trojke nisu nikakav faktor,Jokic je uspesan jer ima Fundamentalne vestine a ne zato sto moze pogoditi trojku neznalice,inace bi Porzingis bio najbolji igrac lige,a 90tih bi Robert Horry i Sem Parkins bili najbolji igraci jer su gadjali trojke. Ovo pominjanje Bolta je presmesno,covek je rekord postavio jos 2009 u vreme kad je Dvajt Hauard igrao finale nba lige,najbrzi covek u 2023 nije ni blizu tom rekordu i mozda nece biti oboren ni narednih 50 godina,kakve veze ima trcanje na 100 metra sa timskim sportom,onda bi Wolkot bio bolji od Inieste! Svi bivsi sportisti bi bili bolji danas nego sto su bili ranije sa savrsenijim treninzima,pa Jokic je slicniji Radji,Divcu,Sabonisu nego modernim balvanima Aytonu,Adebayu,Goberu,Luniju. Josh Giddey mrsavi belac koji igra pleja i sutira trojke 29% ostvaruje tripl dablove,Giddey moze uhvatiti 10+ skokova?? ne moze se porediti lepo kazu. Ja gledo pregled Jugoplastika Cibona kad je igro Kukoc,neki centar Cibone pogodi 4,5 trojki.

lale gator

pre 11 meseci

Sa Nikolicom mogu da se porede samo Dirkenštajn koji ima jedna MVP sezone manje i Janis. Niko više. Svi oni su pobednici i nosioci ekipa, al samo je Nikola revolucionar. On razume sve. Jedinstveni dragulj. Igrača kao što je Janis je bilo, kao Dirk nije ali on nije bio tako dominantan, nema kontinuitet. Ali dolazak presnažnog, brzog, preciznog centra orzanizatora igra, asistenta, mozga ekipa... to se nije moglo ni pretpostaviti. Vrlo uskoro ćemo prestati da pričamo ko je najbolji evropski igrač, jel strašnom Jokari tek počinje dinastija.

deki27

pre 11 meseci

Uz duzno postovanje Dino,svi vi koji ste igrali u NBA niste ni priblizno imali ucinak kao Jokic.Nikola je dva puta bio MVP lige,ove godine mu je na pravdi boga oduzeto to,bilo im mnogo da neko iz Evrope tri puta zaredom bude najbolji.Po tome se gleda,trofeji se broje.Novak je najbolji teniser svih vremena,moze nekom da se vise svidja Federerov stil gre ali Novak je osvojio najvise slemova,ima najbolji skor sa dvojicom najvecih rivala,najvise nedelja na prvom mestu a to sto Federer ima lepsi stil,koga briga.Nikola Jokic je bolji i uspesniji od svih vas a sto je najbitnije ima jos da igra.Za tebe ne znam ali Danilovic je sigurno bolji u ispijanju rakije,tu je MVP

Dr

pre 11 meseci

Sta ste vi to u NBA osvojili ili nagradu dobili papani obicni Jokica sad vec porede sa jednim Jabarom i sto je najace jos ce trofeja osvojiti.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Evo centri u NBA

Radja,Divac,Rebraca,Drobnjak,Vucevic,
Zubac,Nurkic,Marijanovic,Krstic,Milicic,
Raduljica,Pekovic,Pero Antic itd,itd.

I sada uporedite sa njima Jokica i vidite da je Jokic druga dimenzija.

Od svih jedino je Divac ostao jedno veliko ime u NBA kome je Sakremento penzionisao dres.

Pazarac

pre 11 meseci

Prica se o 'starijim' generacijama kao da su vanzemaljci a ne mahaci peskira kao sto neko vec napisa. Jokic je po svemu slican igrac kao i taj njihov vanzemaljac leri Bird po onom sto mogu da vidim na yt. A od Novickog je bolji igrac po svim NBA merilima.
Igraci tipa Danilovic(posto ovog ne pamtim) u danasnjem NBA potpisuju ugovore na deset dana. Pa ako gledano i iz tog ugla Danilovic nebi mogo u istu recenicu ni sa 'lenjim'Teodosicem..posto se 'čuju' komentari sa ove stranice da pozdravim Jokica i svaka cast i samo cepaj.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Radja moze da izjavi sta želi ali trenutni predsednik KSS jednostavo ne sme da ima takve izjave.
A ovo mu nije prva gde omaložava Jokica kao igraca.

Ovo što radi Jokic do pre koju godinu nismo mogli ni da sanjamo.
Ne mi vec cela Evropa.
Jedini igraci koji trenutno mogu u isti kos sa Jokicem su Dirk i Doncic.

To sto trenutno rade Jokic i Doncic to nikada nije vidjeno od bilo kog igraca koji nije amer.
Ne treba zaboraviti da Luka ima samo 24 godine.

spaniard

pre 11 meseci

Niko od njih nije uspeo da bude superstar pre Nikole. Svi su oni bili treća, četvrta ili u nekoj rotaciji, samim tim niko od njih nije u situaciju da se poredi sa Nikolom, nisu uspeli da budu prvi u svom timu a kamoli u vrhu NBA lige. Za klasu je ispred svih njih. Vremena se menjaju, ali pozicije u timu i onda a i sada su iste. Zna se uloga svakoga igrača u ekipi.

pos

pre 11 meseci

Pa, brate, jeste, sve je relativno, ali onda i vi ste bili, u odnosu na one pre vas? E, sad, ako NBA vec ima svoj merac (MVP) a Nikola ga ima 2x i zakinut za 1, pa mu "vracen" u finalu, cemu onda diskusija?

Богдан

pre 11 meseci

Рађа и Даниловић: И ми смо били некад највећи, не могу се поредити епохе.....Даниловић синдром се шири европом

Lagano

pre 11 meseci

@davor
A tek ti sto si se nalupao...Naravno da nisu dobijali mnogo prostora jer su domaci igraci bili mnogo kvalitetniji a Evropljani nisu zeleli - mogli - hteli, da rade na sebi, da se unaprede...Kukoc je "radio" na sebi taman tol'ko da je dobio na kilazi ali njegova igra se uopste nije nesto poboljsala dolaskom u NBA. Sesti igrac! I njega ce neko da poredi sa dvostrukum MVP?! Ili Drazena koji nikakav trag u NBA nije ostavio. Dobro, osim sto Redzi Miler prica da je Drazen strasno smrdeo.

Cuj, danas Pokusevski dobija priliku...Naravno da treba da dobija. Mlad je, perspektivan. Ukoliko se ne vidi napredak,, bice cao djaci. Isto kao sa Smajlijem. Imao je sansu u GSW. Nije je iskoristio, nije taj kvalitet...Dobio je sansu za popravni u Razvojnoj, nije je ni tamo iskoristio...I eto ga na klupi u Partizanu.

Npr. vidi razlicit pristup Bogdanovica i Gudurica. Ovaj prvi ne kuka, radi, trenira, trudi se, igra za tim...Ovaj drugi, dok je bio u Memfisu, samo je kukao kako ne dobija sansu da pokaze sta zna, te on nije samo trojkas on je vise od toga...Pa sine, radi na treninzima, dodji prvi, idi kuci poslednji...iskoristi te minute na utakmici pa pokazi sta znas...

Jokic je puno radio na sebi. I kada su odmori, pauze...on je trenirao punim tempom. On je od jednog debeljka koji nije mogao 2 cm da skoci postao fizicki jedan od najdominantnijih centara u ligi. Da, nema misicnu definiciju, ne izgleda kao bilder ali je jak kao kuca. A tehniku je zadrzao, ustvari jos je i poboljsao.

daleke jecaju zvezde

pre 11 meseci

kakav je igrač radja bio, još u tandemu sa sobinom, i naročito posle sa savicem...ako nam je neko nabio traume, to je bila ta generacija jugoplastike. ali toliki su to majstori bili, da su grobari aplaudirali kukocu, uprkos svemu.

predrag

pre 11 meseci

On je matematički i statistički toliko dominantan da se uopšte ne postavlja dilema.
Broj TD, broj oborenih raznih rekorda sada je zapečatio nikad postignutim brojkama u nekom finalu plej ofa!!!
Najviše skokova!
Najviše asistencija!
Najviše poena u finalima u istoriji NBA.
Titula MVP finala!!!
Dve prethodne sezone MVP NBA lige!!

O načinu na koji igra, kako i šta radi, o uticaju na jedan NBA tim koji niko nikad nije imao možda u istoriji lige, ne od belih igrača, Evropljana, ne, nego uopšte kroz istoriju lige.

Ali najače je što njemu nije stalo, niti važno za sve to.
Stalo mu je do kuće, porodice i sopstvenog života, stalno pominjući druge, i njima davajući prednost.
I zato je Nikola šampion, jer je ljudska gromada, jer je u trenucima slavlja, spektakla i opšte ludnice, stavio i spistio pehar MVP na sto, a visoko podigao ćerku!
Jer ona je njegov uspeh i vrhunsko dostignuće, ne pehar i titula.
Nikola je toliko jednostavan, da je to neshvatljivo u svetu spektakla i užurbanosti.

Opaske, komentari i "analize" bivših igrača sada Rađe, pa Danilovića, koji relativizuju, neke uspehe Nikole, njega ne dotiču.
I kada bi ga pitali na tu temu, verovatno bi odmah kao iz topa rekao da su i Danilović i Rađa mnogo bolji igrači od njega!
Jer je on Nikola Jokić, bez ega i sujete, a mogao bi sada kao i svi sa punim pravom da se ističe i hvališe, da ih ima poput Himalaja!

ej bre

pre 11 meseci

Sujeta ih drma. Neverovatno šta pričaju. Naravno da čovek 2x mvp, mvp finala, nosilac prstena iz raspalog Denvera kao glavni igrač jeste najbolji igrač Evrope svih vremena.

Crvčak

pre 11 meseci

Dobro de ljudi, polako. Svako od nas se priseća srednjoškolskih ekskurzija, gluposti sa časova, izlazaka… Kad pričamo mlađima, naša mladost je sva u superlativima.

Više smo pili, više smo jurili devojke, sve više… Tako to ide, čovek je takav.

Da li je kvalitetnije zezanje bilo u izlasku uz Prodidži ili sad uz Rastu i ekipu? Mi znamo naš odgovor.

Istina je da su različiti sportovi Rasela i Jokića, ali je sigurno da je sad fizički mnogo zahtevnije i da je ovaj uspeh neverovatan. Takođe, niko od igrača sa Balkana nikada nije bio blizu uloge koju Jokić sada ima. Čovek je gotovo sam uzeo prsten. Marej nije ni ol star igrač.

Razumimo “matorce” iako je realnost na Nikolinoj strani.

paradoks zvani Srbija

pre 11 meseci

Ja ne znam šta je sa ljudima
Jokić je NBA igru prilagodio sebi, a nije se prilagođavao NBA i igri. Promenio je gledanje ljudi i stručnjaka na poziciju centra. Generalni menadžeri će sklapati ekipe da bi isparirali Jokiću i Denveru. Uz Janisa i Novi kog jedini evropski igrač NBA šampion kao glavni igrač ekipe. Oborio sve moguće i nemoguće rekorde. Na putu do titule Denver i on nipodaštavani, osporavani. Nisu odigrali nijednu 7. utakmicu nijednu od 4 serije, 16:4 skor u play offu.
Uz Medžika, Jordana, Birda, Lebrona neko ko je menjao igru znači revolucionar. I još jedno 6 godina trajanja na najvišem nivou.
Možeš da ga voliš ili ne voliš ali ko ovo ne vidi ili je slep ili sujeta.
Plaši me da je ovo drugo.

Kaniđa

pre 11 meseci

Još uvek nije jer nema konrinuitet Novickog ali na kraju karijere kad sumiramo rezultate biće ispred Dirka i Janisa koji su mu jedini ozbiljna konkurencija.Divac,Sabonis,Rađa i Kukoć su bili dobri ili odlični ali ne na ovom nivou jer Jokić obara istorijske rekorde i radi ono što nije niko pre radio!.

grof

pre 11 meseci

Kako smo krenuli sa relativizacijom, Bolt neće biti najbrži.
(lale gator, 17. jun 2023 16:16)

U pravu si, sto metara pre nije bilo sto metara nego devedeset! Ko je branio centrima pre da sutiraju trojke i asistiraju, ko im je branio da ostaju i sutaju satima posle treninga, ako nisu bili priznati u NBA ko im je to branio u Evropi!? Nikola vidi u buducnost kada je na parketu i izuzetno je inteligentan, to je sada i to bi bio i pre trideset godina!!!

sasa the king

pre 11 meseci

Radja, jel si bio MVP? Jel si bi na milju da budes MVP, a ne tri puta! Jel si vodio tim do prstena NBA?
Jel su ti se divili Medzik, Shak, Barkli i ostale zvezde NBA? I tebi i Danilovicu ista pitanja. Dosta bre vise sa ljubomorom i glupostima, kao ona Danilovica i Djordjevica, samo bi Bogdanovic moga da igra sa nama!? Decko ne moze vola da ubode, prosecan kosarkas, ali….
Nikola je sam na vrhu, pa velika praznina, pa ostali.

Satiricno produktivan lik

pre 11 meseci

Jokic ne bi bio pozvan ni na pripreme 1990'te da igra za SFRJ

Ono je bio jedini dream tim pored USA iz 1992
(Aca, 17. jun 2023 19:26)

Ne bi jer mu pripreme nisu ni potrebne. :)

keni

pre 11 meseci

Gluposti.
Covek je sam vukao jednu od 'najneinteresantnijih' fransiza svih vremena sve do titule, prve u isoriji kluba, sa neverovantim brojkama.
I sad svi lupetaju.
Cemu onda NBA '75 najboljih itd.
Cemu onda spominjanje Bila Rasela, Wilta,Magica, Birda, Jordana, Kobija, Karija?
Trebalo li ispred svakog onda da stavimo i broj godine kada su igrali ili osvojili titulu.
Svi oni bi u svakoj eri to isto uradili. Njihov talenat bi nasao put.
Da ne pricamo da se kosarka nije samo menjala zbog zarade nego upravo zbog igre gore spomenutih. Pravila i nacin igre se menjao i zbog Dzabara, Jordana, Seka, Karija.
A svi ovi timovi su morali da prilagodjavaju svoju igru iz utakmice do utakmice zbog Nikole.
A ispalo je da su Nagetsi i Nikola najbolje prilagodjavali svoju igru.
A Dino i Danilo, da li je toliko tesko prihvatiti cinjenice i biti covek?
Jokic je vec sada u top Hall of Fame.

Рајко

pre 11 meseci

Ниједан кошаркаш из Европе није имао толико пресудан значај ни за један тим који је освојио "прстен" као што јесте. Никола Јокић за Денвер. А ваљда је то неки значајан
показатељ. Браво, Никола,
шампионе! БРАВО!!!

B.Živković

pre 11 meseci

Svakako da je Nikola Jokić najbolji evropski igrač svih vremena, a jedini pravi konkurent mu može biti samo Janis Atetokumpo, mada je teško da se on može smatrati Grkom, roditelji su mu bili nigerijskog porekla. Ipak, ljudi lako zaboravljaju, a verovatno još uvek najbolji igrač sa ovih prostora u istoriji košarke je legendarni Pit Maravić, Amerikanac srpskog porekla koji je osvojio ogroman broj priznanja, neka su još uvek nedostižna i za najveće američke košarkaše. Ušao je u najbolji NBA tim svih vremena, mislim da je proglašen i najboljim univerzitetskim igračem svih vremena, umro je mlad sa 40 godina, a na obdukciji je utvrđeno da je bio medicinski i sportski fenomen. Neke nagrade su posthumno primili njegovi sinovi, koji su se takođe oprobali u košarci, ali nisu imali ni približno njegove uspehe. Iako je bio Amerikanac, šteta je što smo ga tako brzo zboravili. Da se ne zaboravi, legendarni "Pistol Pete". Pozdrav!

Dzi

pre 11 meseci

Kapa dole za Gorana Ivanisevica, vi svi u kosarci skupa mozete da ucite od Coveka sta znaci Biti Baja i Sampion. Ne, ti i divac ste najbolji... 🤣🤣🤣 Nikola je Najbolji je NEAMERICKI IGRAC SVIH VREMENA. A sta o tome misle severnokorejski jugosloveni koga briga. Sreca po Novaka najveci ex yu Teniser svih vremena Goran Ivanisevic je Covek i Faca i podrzava svog mladjeg kolegu...sa ovih prostora.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Pa ne da ne mogu da se porede generacije vec jednostavno kosarka i fudbal su samo senka nekadasnjeg kvaliteta. DE Brujne i Mbape bi bili pre 20-ak godina neke rezerve veceg tima a ne zvezde. Pa pogledajte samo tuzno finale LS. O kosarci tek da ne pricam. Kad je Jokic najbolji igrac sveta sve vam je jasno.
(Markenzi, 17. jun 2023 17:11)

Brate 80-tih i 90- tih je bilo ne tuznih finala Evropskih klupskih fudbalskih takmicenja nego pretuznih.
I finala EP i SP .
Nema to veze sa kvalitetom vec sa pritiskom i težinom takmicenja.
Na prste jedne ruke mogu da se nabroje kvalitetna finala.
Koga bole uši za lepotu bitno je samo da se osvoji.
A finale Inter - Siti je bilo odlicno ako se gleda iz fudbalskog ugla.
Inzagi je odlicno takticki parirao Gvardioli ali sta ja to tebi pricam kada vecina gleda fudbal kao Fifa igricu.

Joker

pre 11 meseci

Jokic je miks Sabonisa ali iz prajma a ne kad je otisao u NBA, Birda i Derkenstajna. Dominacija na postu kao Sabonis, asistencije kao Bird i Sabonis, sut kao neki miks Dirka i Birda. I zato je trenutno najbolji kosarkas

War Inside My Head

pre 11 meseci

@Mr_Melbourne,drži se jadan Seje i Neleta,bez uvrede,ali dobrom dijelu vas iz BiH,Sarajlija rođenih prije rata,vrijeme kao da je stalo 90-ih godina prošlog milenijuma!Evo ja sam iz CG i smatram da je Jokić,ako ne još najveći,ali svakako najinteresantniji i najdominantniji igrač sa ovih prostora,prvi oko kog se igra nekog NBA tima vrtila.Pričaš o nekom baletu,onda svakako nijednu utakmicu finala nisi odgledao,bukvalno na nož,Miami je u prvoj imao 2 slobodna bacanja.Ok,šutiraju se trojke bjesomučno često,pravila su drugačija,ali je igra zato brža X puta.Rađa,Danilović,ti,svi ste u pravu,teško je za poređenje,ali dajte malo više stila,dostojanstva,a lično sam uživo gledao tadašnje jugoslovenske vanzemaljce,uključujući i Dražena.Kukoč mi je br.1 tad bio,čovjek ima punu ruku prstenja,ali ovo što radi Jokić je i neuporedivo,ali i nezapamćeno.Selam!

joks

pre 11 meseci

Prvo Jokic pa onda Dončić , pa deset mesta pa onda svi ostali. Dončica je neko zapostavio ali vratit ce se on. Ovo je bio klupski problem a ne njegov.

koje ste vi carine

pre 11 meseci

(Pazarac, 18. jun 2023 13:25)
Bravo burazeru za komentar! Danilovic na spicama i dan danas u US kad ga je Dzordan napravio majmunom i okrenuo na petoparca!
Radja presedeo pola NBA karijere na klupi.
Teodosic otusten jer pije i pusi i ima istu po redu celu jbnu karijeru. Dalipagic dao 100 poena kad se nije igrala odbrana. Zucko je bio legenda i pokoj mu dusi ali on je bio ispod nivoa Larija Birda.
Sve u svemu, Nikola Jokic!

Peta licna

pre 11 meseci

Oko ovoga sa mahanjem peskira, OK neki igraci se nisu uklopili u NBA i brzo je napustili tipa Djordjevi i Danilovic. A delimican razlog je sto je npr Djordjevic imao 29. godina kada je otisao tamo. Divac je relativno mlad otisao i nije bio bas dodavac peskira. Nije bio to sto je Jokic, no igrao je u tadasnjim Lejkersima, a znamo sta su on i Pedja bili za Kingse . Mislim jasno je da je Jokic najbolji Evropljanin u NBA, no cemu ova diskisuja. U pravu su i oni koji kazu da je tesko porediti razlicite generacije, kao i oni koji kazu da je Jokic uspeh u NBa nezabelezen kod nasih igraca.

konj veselko

pre 11 meseci

Moze samo poredjenje da li je najbolji svih vremena balkanac do 28g..da je imao pun sastav poslednje dve sezone mozda bi vec imao 2 titule il makar finale i titulu. Igrama od prosle sezone je vec bio zreo al nije imao sa kim da igra. Druga stvar u poredjenju sa bekovima centri kasnije sazrevaju pa tek treba ocekivati dominaciju u narednih 5 sezona. Bek mozda izgubi na brzini pa ga mladji sustignu al centar kad usavrsi tehniku kao Jokic nema tog mladjeg da mu prismrdi.

Romario

pre 11 meseci

Dragi prijatelji,
Jokić je apsolutni košarkaški genije, ko to ne kapira, nema pojma o ovom sportu. Zapamtite, kad Jokić bude završio karijeru, biće jedan od najboljih igrača u istoriji! I to je već sada jasno kao dan!

Milan

pre 11 meseci

Top 10 najboljih dodavaca svih vremena od visokih igraca,samo je Jokic na listi od aktivnih igraca. Ovaj matori napisao da sada svi ostvaruju tripl dablove,niko ne promasuje,bacanja,koliko nepostovanja i lakrdije od strane prosecnog Srpskog mandrila.

djoker

pre 11 meseci

To sto pokusavaju da kazu da se ne porede razlicite generacije je glupost ziva, odma dokaz za to kad je Dzordan igrao bio je najbolji ikada, a to vazi i sada niko ga nije prevazisao.

Frantz Granvorka

pre 11 meseci

Zanimljivo, baš sada se "ne mogu upoređivati različite generacije" a do sada proglašavanja njih za jedne od najvećih im nisu smetala da se porede sa prethodnim generacijama, pa "pravila igre su se promenila" valjda to "više nije košarka", samo da uporedite pojedinačni učinak svakog od "različitih generacija" sa Jokićem pa nam recite ko je od vas bio 2 puta MVP, MVP finala, glavni igrač svoje ekipe i jedan od najboljih igrača NBA a ovi iz "različitih generacija" su maksimalno dolazili do druge petorke NBA.

Radašin

pre 11 meseci

Jokić je mnogo toga pokazao i dokazao, sigurno do sada je jedan od najboljih ali zaboravljate jednu stvar a to je da on tek ima još šta da pokaže i osvoji. Čovek je još uvek u usponu i sigurno će još dugo vladati parketima NBA a posle, kada završi karijeru pričaćemo ko je najboliji svih vremena.

Trt

pre 11 meseci

Zamisli da zna da skoci, mada nema potrebe i ovako sve uhvati, zamisli da je brzi, mada ih vrti i ovako spor, zamisli da cesce sutira, o asistencijama drugi put.i opet bi ga takvog osporabali dobri, ali osrednji. Covek tri godine izludjuje NBA, a predhodne dve nisu mogli da se saberu sta radi. Da je igrao za LA mislim da bi druga prica bila, ovako iz sela... poremetio im kladionice i namestanje, a pojedini bili ubedjeni da ce biti kako je namesteno, kad ono zez. Odavno su toliko providni, ali se i dalje blamiraju, ali to je IN

Vlasko

pre 11 meseci

Jokara poseduje osobine koje ga čine košarkaškim i ljudskim biserom. On svojim načinom igre i košarkaškom filozofijom čini saigrače i boljim igračima i boljim osobama. A sve to zato što je Jokara u sebi spojio nemerljiv košarkaški talenat i inteligenciju i apsolutno odsustvo ega i sujete. Taj spoj je čudo koje on poseduje i niko ni pre, a siguran sam, ni posle njega. Blagodeti uticaja takvog Jokare osetio je Marej pa je umesto izvanrednog samoživog pleja postao izvanredni plej u funkciji tima. Gordon je sam po sebi odličan momak i to mu je znatno olakšalo da se prepusti Jokarinom vodjstvu i postane igrač bez koga ne može da se zamisli igra Denvera. Nadam se da će u narednoj sezoni i izrazito talentovani MPJ preležati "dečije NBA zvezdane bolesti "i poći, pristupom igri, putem Mareja. I da rezimiram- Jokić je košarkaški biser sa egom koji je ravan nuli . Košarkaški čudesni talenat mu je napravio statistiku. Čudesni talenat + odsustvo ega i njegove ljudske osobine = ključni preduslov za šampionski prsten.

Zuja

pre 11 meseci

Kada je Kevin Durent posle meča sa Finiksom izjavio da će Jokić ostatki kao jedan od najboljih igrača koji je ikada uzeo loptu, ja sam se zamislio i sve mi je bilo jasno. Sve dileme i moje sumnje je sa tom izjavom kod mene otklonio.
Kevin Durent kojeg je nemoguće braniti sa onom visinom i šutem, prodorom kao šilo je to izjavio i ja sam to dobro zapamtio. Više nemam nikakve sumnje kod mene da će Jokić biti u top 5-10 igrača ikada. Osvajanje jedne titule sa ovako malom franšizom vredi kao dve titule. Denver sa 750 hiljada stanovnika je obično selo u odnosu na gradove odakle dolaze drugi timovi.

sve je relativno

pre 11 meseci

Zavide nikoli, a oni su sve postigli u bivšoj jugu, i to je to,
(nikola simić, 17. jun 2023 16:54)

Po meni je nesporno da je Nikola najbolji Evropljanin ikada već sada, ali nije baš da su sve postigli u bivšoj Jugi. Divac i Danilović imaju bolje inostrane karijere, doduše i mnogo su bile duže, ovde su igrali po 3 godine.

Dragon

pre 11 meseci

Upravo tako.
Ali klinci opet po starom.
Fino je jedan citalac napisao.
Njegov otac je isao peske 15 km do posla.
A on je imao faks na 15 min peske do stana.
Pa je besmisleno reci da je sin uspesniji od tate.
NBA prica je isto takva.

zzbz

pre 11 meseci

Ne znam kada smo mi postali toliko isključivi, ili mislis ko većina ili ćemo te napasti.

Ovo sto se desava oko Jokića je razlog da budemo ponosni i srećni, a cela ta GOAT prica je glupa, a i koga briga.

Slazem se da se sve različite epohe ne mogu porediti, kako možemo uporediti Jokica sa Radivojem Koraćem recimo? Pa nikako zato i nema potrebe da se gubi energija na tako nesto.

Svakako do kraja karijere Jokić ima šansu da bude statistički najuspešniji Evropski košarkaš u NBA, ali pored NBA postoje i druga takmičenja.

Uživajte u igrama igraca dok igraju.

Pera Ždera

pre 11 meseci

Naravno da se ne mogu porediti jer "sta bi bilo" kad bi bilo nije opipljiva ili proverljiva kategorija ALI Ako postoje rezultati koji su u spotru egzaktni i merljivi, titule i statistika, pa naravno da se moze reci da je Nikola Jokic najuspesniji evropski kosarkas u NBA sa ovih prostora, ili bar top 2,3 (Janis) kada se gleda uticaj, uloga, bitnost pa i statistika u timu...

Sto se tice ko je najbolji, zna da bude stvar ukusa ALI opet egzaktno moze reci da NIKO u istoriji nije bio tako dobar kroz efikasnost u vise kategorija. Pa nije dzabe u toliko stvari prvi u istoriji NBA... npr po skokovima, poenima i asistencijama, kao najbolji tokom celog POffa...

Dakle, on obara istorijske rekorde, postavlja nove u pogledu svih kosarkasa ikada u istoriji lige a neki bivsi, svakako majstori, pametuju o najboljem evropljaninu ikada. Pa dajte malo objektivno i bez ega, nas je a najbolji kosarkas planete... Malo stila, smeka, objektivnosti ne bi bilo na stetu, posebno Danilovic.