Tenis 83

Nedelja, 11.06.2023.

19:00

Istorija: Novak Đoković iznad svih – 23. GS titula!

Srpski teniser Novak Đoković po 23. put u karijeri osvojio je Grend slem titulu.

Istorija: Novak Ðokoviæ iznad svih – 23. GS titula! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Реља

pre 11 meseci

Најлепше честитке великом Новаку на убедљивој победи, освајању трећег РГ и рекордног 23.-ег грен слем турнира! Честитке и одличном Касперу Руду који се убедљиво борио и показао одличан тенис. Велики је успех бити у финалу било ког Грен слема - то је јасно! Каспер није имао среће прошле године, изгубио је од краља шљаке Р. Надала прошлогодишње финале РГ и од К. Алкараза УС опен - а који је уз више среће испустио. Ради се о млађем тенисеру пред којим је сјајна будућност и који би морао нешто да поправи у својој игри. Бољи ритерн и бекенд у сваком случају.
Импресионирала ме је Ђоковићева спремност, нарочито његов први сервис - сада можда његов, уз ритерн му, заштитни знак. Мислим да је имао преко 70 % убаченог првог сервиса у овом напорном мечу против одличног Руда. Са оваквом игром Новак би могао да коначно освоји тешко освојиви Календарски слем и тако се изједначи са историјским подвигом великог Рода Лејвера - јединим освајачем КС у историји тениске игре.
Нисам знао да је Ноле са 36 му година најстарији освајач РГ - и то је рекорд.
Све најбоље обојици финалиста а посебно великом Н. Ђоковићу у даљњем игрању белог спорта, да себе и нас, његове навијаче још радује! ❤️🇷🇸

Ivan

pre 11 meseci

Nesumnjivo a sada i zvanično posle ove pobede danas nad Kasperom Rudom sa 3:0 u finalu Roland Garosa Nole je najbolji teniser svih vremena. Istorijskih ogromnih 23 Grend Slema je Nole osvojio! Čudesan čudesan uspeh zaista. Veliko bravo Nole majstore bre!

chupavi

pre 11 meseci

Pozdrav za sve ljubitelje tenisa, ali najvise za one koji su nekada voleli da napisu 20=20>17, a onda i 22>20, uz napomenu da je 23>22.

Живодар

pre 11 meseci

U Kaspera Ruda velika su... očekivanja ?
(Markoni, 11. jun 2023 18:45)

Маркони, свака част за коментар :))))))

roronja

pre 11 meseci

Pravda je zadovoljena na neki način, Djokovicu nisu dali da igra Australian open a dobio bi ga 99% da je igrao,a dobio je Nadal,sad nije bilo Nadala i dobio je Djokovic

Soko sivi

pre 11 meseci

Molim redakciju ako može da iz arhive izvade one tekstove od pre deset godina "Koliko slemova može Novak da osvoji". Tada je imao 5. I onda bi mi komentarisali, "može 12", "može da stigde Samprasa i puna kapa" i slično - u sklopu sa našim ograničenim vizijama. Onda se nađe neki brat i odvali "Ma Novak će osvojiti 20 slemova!" i mi se svi smejemo :-)

John

pre 11 meseci

Kada je Đoković osvojio prvi slem, Nadal je imao 3, a Federer 12.
Kada je osvojio drugi, Nadal je imao 9,a Federer 16.
Eto kroz kakvu konkurenciju je morao da se probija, i korz kakvu se na kraju probio.
E, onda je krenulo...

Nikol Dž. Femija

pre 11 meseci

(dr.Roddick, 11. jun 2023 18:33)

A ti bi voleo šta ? Ko je po tebi zaslužio ? Ko je po tebi bolji bio ?

ILI BI TE RADOVAO SVAKO SAMO DA NIJE NOVAK ?

ILI TI JE KRIVO I ŽAO ŠTO JE NOVAK SRBIN IZ SRBIJE ??

Koje strukture mora da bude neko da napiše to što si ti i da mu komentar objave, raduj se, objavljen ti je komentar, srećan si verovatno bar zbog toga, na srpskom sajtu u trenutku najvećeg uspeha jednog srpskog sportiste imaš sreće da je Srbija velika i najveća i demoktatska i evo ovjavljuje se i tvoja pisanija.

SVAKO DOBRO.

NOVAKU SREĆNO I SVA NAJBOLJE, DA OSVOJI I VIMBLDON KAO ŠTO JE I ZA VREME OLIMPIJSKIH IGARA KADA JE BIO NAJMANJI RAZMAK IKADA, A O TOME SE NE PIŠE I TO SE NE VELIČA, NOVAK JE UZOE GAROS I SAMO POSLE 20 DANA I VIMBLDON, CAR NAJVEĆI TENISKE IGRE !!

NY

pre 11 meseci

Ameri su čudo.Prošao sam petom avenijom i u prodavnici Lacoste danas je nedelja već postavili ogromnu sliku Novaka i trenerka sa brojem 23.Odoh sa prijateljima na ručak da proslavimo

Stanje stvari

pre 11 meseci

Palo mi je na pamet ono prvo finale na GS.Protiv velikog Rodžera na US 2007.Izgubio je 3-0 ali smo svi mislili da je bio blizu.Ali morao je da se odrekne mnogih stvari,i krvavo radi da bi došao do ovih trenutaka.Ljudi,čovek je igrao u 34 finala GS,to je u cugu osam i po godina,to su nemerljive stvari.Ako neko ne može da shvati,to je da Alkaraz od W ove godine do svog 28 rođendana igra apsolutno u svim GS finalima. Što se tiče Ruda,nema ni sreće čovek izgubio finala od dva najbolja u istoriji i najboljeg mladog igrača.

Xperis

pre 11 meseci

Ko je kriv sto ovi ostali nisu sakupili jos GS-a pre nego sto je Novak naisao?

da bi osvojio 23 Gs, morao je da saceka da omatore (Vavrinka, Federer) ili se povrede ( Nadal, Murray, Del Potro) svi koji su ga pobedjivali.

Ni kriv ni duzan je tu gde je.
(dr.Roddick, 11. jun 2023 18:33)

John

pre 11 meseci

Svi slemovi po 3 puta...
Da ga nisu prošle godine izbacili iz Australije, niko ne bi imao ni po dva puta svve...
Da osvoji još 1 Sinsinati, imaće i sve Masterse po 3 puta. To niko nema ni po jednom.

BlitzPhoenix98

pre 11 meseci

Ajde sad da čujem svakog hejtera šta ima da kaže. Mislim da je sada već sve dokazano i da nema nikakvog povratka. NO1E JE GOAT. 23 MICHAEL JORDAN... A uskoro i 24 KOBE BRYANT.

Svaka čast, legendo. Ti si najveći ponos Srbije.

Dragan

pre 11 meseci

Prvaci sveta i evrope i višestruki u basketu,prvaci sveta i evrope u košarci i muskoj i zenskoj konkurenciji.Prvaci sveta i evrope u fudbaliu(crvena zvazda),prvaci sveta i evrope u vaterpolu,prvaci sveta i evrope u odbojci i muskoj i ženskoj konkurenciji.Jelena i Ana nase teniserke obe bile na tronu.Prvaci sveta i evrope još u mnogim sportovima.... Prvaci u olimpijadi u mnogim sportovima. Najbolji teniser ikada koji je držao reket,Novak Djokovic.Verovatno najbolji kosarkas sveta ikad,a tako ce i biti za par godina,ako bude na ovom nivou,koji je tapkao loptu ,a trenutno je najbolji na svetu poslednje 3 godine,Bice veci i od Dzordana.Nikola Jokić. Najveći um na svetu ikada,Nikola Tesla,Pupin i ostali naučnici ima ih mnogo. Ovo je Srbija ljudi moji. Od 7 milijardi ljudi,mi ovoliko sapmiona imamo... Sampioni smo u svim segmentima. Živela Srbija i svi Srbi.IDEMOOOK,a sada sledi himna SRBIJE..
Ovo je sve činjenično, što se i može proveriti.A ,neće se ovo sto sam napisao svideti samo onom ko nije SRBIN,a videćete i sami po minusima da ih na našem portalu ima dosta .. Živela SRBIJAAAAA....

draganTenis

pre 11 meseci

Upravo gledam krunisanje Kralja :
👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑
👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑
👑 👑 👑

Dj Radetich

pre 11 meseci

Priča o GOAT je gotova. Jedino se pitam da li je Ben Rosenberg morao popiti apaurin. Naprijed Nole iz SAD! Vimbldon je sljedeći.

Turin

pre 11 meseci

Najvecem majstoru ove igre, sve cestitke i hvala do neba za sve ove godine srece i veselja nas smrtnika koji navijaju za njega.
Ziv bio, majstore nenadmasni!

Je etno

pre 11 meseci

"...sada nijedan teniser nema više najvećih teniskih trofeja."

To je bilo i do sada, a sada ima više najvećih trofeja od svih tenisera.

Žorž

pre 11 meseci

Federer je imao sreću da su Nadal, a posebno Đoković "stasali" u teniskom smislu kad je on vec imao 12-13 osvojenih GS..Inače bi "baletan" ostao na cifri 10.
Zanima me koji ce sad parametar uzeti teniski dušebriznici i pljuvači NAJVEĆEG SVIH VREMENA!

Sky

pre 11 meseci

Ajmo sad pljuvači i fotelja ratnici navalite sa pojašnjenje kako nije GOAT. Kako njegove rekorde niko neće spominjati ali Federovu lepršavost uvek. Hajde dajte nekog lepršavog od pre 20-40 god. Sigurno se svi sećaju takvih igrača.

David

pre 11 meseci

Od poslednja 4 Gren Slema, 3 je osvojio a na jednom nije ucestvovao(Us open) i onda ga salju u penziju.
Idemo majstore po taj kalendarski.

Khal Drogo

pre 11 meseci

Фантастични Новак је исписао тениску и спортску историју.

Шта сада и шта даље? Најхвише освојених грен-слемова у историји, највише освојениј турнира из серије Мастерс 1000 у историји, 38, највише недјеља на првом мјесту, највише завршених година на првом мјесту, седам, највише освојених завршних финалних турнира, најбољи проценат побједа и пораза (1058:210, 83,3%), најбољи проценат побједа и пораза на грен-слему (348:47), и тако је код Новака, највише, највише, највише, најбољи, најбољи.

Шта је остало, какви су још изазови. Тренутно Федерер има више освојених турнира, 103, према Новакових 94, са разликом да је Федерер освојио 48 турнира из серије 1.000 или 2.000, Новак 61, што ће рећи да је Роџер ту разлику остварио на турнирима из серије 250 и 500. И укупно побједа на грен-слем турнирима, Федерер има 369, Новак 348. Што ће рећи да Новаку остаје да покуша освојити у наредним годинама тих десетак турнира и оствари 22 побједе на грен-слем турнирима да у свим могућим категоријама буде неприкосновен у историји. Што неће бити лако, не и немогуће.

У сваком случају, када једном заврши своју спортску причу, а тај дан ће доћи, ова епоха ће бити упамћена као ера Новака Ђоковића, а нама остаја опривилегија што смо били савременици када је величанствени Новак писао спортску историју.

dr.Roddick

pre 11 meseci

da bi osvojio 23 Gs, morao je da saceka da omatore (Vavrinka, Federer) ili se povrede ( Nadal, Murray, Del Potro) svi koji su ga pobedjivali.

Ni kriv ni duzan je tu gde je.

Zoran

pre 11 meseci

Oduševljen sam! Iskreno, mislio sam da će Nole sve baciti na Vimbldon a da će ovde zapeti samo toliko koliko je potrebno da Rafa ne osvoji. Duboki naklon najboljem ikada!

Пјесник

pre 11 meseci

НОЛЕ Г.О.А.Т. ...А ако ЈОКИЋ освоји прстен, приредити дочек њима двојици и позвати наше прваке свијета БАСКЕТАШЕ и да нас се окупи милион да буде догађај за историју памћење..

УФО

pre 11 meseci

Патите, мишеви.
Родик, јеси се склупчио и плачеш од муке?
П.С. Браво, Новаче. Г.О.А.Т.

David

pre 11 meseci

Od poslednja 4 Gren Slema, 3 je osvojio a na jednom nije ucestvovao(Us open) i onda ga salju u penziju.
Idemo majstore po taj kalendarski.

Je etno

pre 11 meseci

"...sada nijedan teniser nema više najvećih teniskih trofeja."

To je bilo i do sada, a sada ima više najvećih trofeja od svih tenisera.

Khal Drogo

pre 11 meseci

Фантастични Новак је исписао тениску и спортску историју.

Шта сада и шта даље? Најхвише освојених грен-слемова у историји, највише освојениј турнира из серије Мастерс 1000 у историји, 38, највише недјеља на првом мјесту, највише завршених година на првом мјесту, седам, највише освојених завршних финалних турнира, најбољи проценат побједа и пораза (1058:210, 83,3%), најбољи проценат побједа и пораза на грен-слему (348:47), и тако је код Новака, највише, највише, највише, најбољи, најбољи.

Шта је остало, какви су још изазови. Тренутно Федерер има више освојених турнира, 103, према Новакових 94, са разликом да је Федерер освојио 48 турнира из серије 1.000 или 2.000, Новак 61, што ће рећи да је Роџер ту разлику остварио на турнирима из серије 250 и 500. И укупно побједа на грен-слем турнирима, Федерер има 369, Новак 348. Што ће рећи да Новаку остаје да покуша освојити у наредним годинама тих десетак турнира и оствари 22 побједе на грен-слем турнирима да у свим могућим категоријама буде неприкосновен у историји. Што неће бити лако, не и немогуће.

У сваком случају, када једном заврши своју спортску причу, а тај дан ће доћи, ова епоха ће бити упамћена као ера Новака Ђоковића, а нама остаја опривилегија што смо били савременици када је величанствени Новак писао спортску историју.

Soko sivi

pre 11 meseci

Molim redakciju ako može da iz arhive izvade one tekstove od pre deset godina "Koliko slemova može Novak da osvoji". Tada je imao 5. I onda bi mi komentarisali, "može 12", "može da stigde Samprasa i puna kapa" i slično - u sklopu sa našim ograničenim vizijama. Onda se nađe neki brat i odvali "Ma Novak će osvojiti 20 slemova!" i mi se svi smejemo :-)

Žorž

pre 11 meseci

Federer je imao sreću da su Nadal, a posebno Đoković "stasali" u teniskom smislu kad je on vec imao 12-13 osvojenih GS..Inače bi "baletan" ostao na cifri 10.
Zanima me koji ce sad parametar uzeti teniski dušebriznici i pljuvači NAJVEĆEG SVIH VREMENA!

John

pre 11 meseci

Svi slemovi po 3 puta...
Da ga nisu prošle godine izbacili iz Australije, niko ne bi imao ni po dva puta svve...
Da osvoji još 1 Sinsinati, imaće i sve Masterse po 3 puta. To niko nema ni po jednom.

John

pre 11 meseci

Kada je Đoković osvojio prvi slem, Nadal je imao 3, a Federer 12.
Kada je osvojio drugi, Nadal je imao 9,a Federer 16.
Eto kroz kakvu konkurenciju je morao da se probija, i korz kakvu se na kraju probio.
E, onda je krenulo...

NY

pre 11 meseci

Ameri su čudo.Prošao sam petom avenijom i u prodavnici Lacoste danas je nedelja već postavili ogromnu sliku Novaka i trenerka sa brojem 23.Odoh sa prijateljima na ručak da proslavimo

Пјесник

pre 11 meseci

НОЛЕ Г.О.А.Т. ...А ако ЈОКИЋ освоји прстен, приредити дочек њима двојици и позвати наше прваке свијета БАСКЕТАШЕ и да нас се окупи милион да буде догађај за историју памћење..

Sky

pre 11 meseci

Ajmo sad pljuvači i fotelja ratnici navalite sa pojašnjenje kako nije GOAT. Kako njegove rekorde niko neće spominjati ali Federovu lepršavost uvek. Hajde dajte nekog lepršavog od pre 20-40 god. Sigurno se svi sećaju takvih igrača.

Stanje stvari

pre 11 meseci

Palo mi je na pamet ono prvo finale na GS.Protiv velikog Rodžera na US 2007.Izgubio je 3-0 ali smo svi mislili da je bio blizu.Ali morao je da se odrekne mnogih stvari,i krvavo radi da bi došao do ovih trenutaka.Ljudi,čovek je igrao u 34 finala GS,to je u cugu osam i po godina,to su nemerljive stvari.Ako neko ne može da shvati,to je da Alkaraz od W ove godine do svog 28 rođendana igra apsolutno u svim GS finalima. Što se tiče Ruda,nema ni sreće čovek izgubio finala od dva najbolja u istoriji i najboljeg mladog igrača.

Turin

pre 11 meseci

Najvecem majstoru ove igre, sve cestitke i hvala do neba za sve ove godine srece i veselja nas smrtnika koji navijaju za njega.
Ziv bio, majstore nenadmasni!

draganTenis

pre 11 meseci

Upravo gledam krunisanje Kralja :
👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑
👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑
👑 👑 👑

Zoran

pre 11 meseci

Oduševljen sam! Iskreno, mislio sam da će Nole sve baciti na Vimbldon a da će ovde zapeti samo toliko koliko je potrebno da Rafa ne osvoji. Duboki naklon najboljem ikada!

Dragan

pre 11 meseci

Prvaci sveta i evrope i višestruki u basketu,prvaci sveta i evrope u košarci i muskoj i zenskoj konkurenciji.Prvaci sveta i evrope u fudbaliu(crvena zvazda),prvaci sveta i evrope u vaterpolu,prvaci sveta i evrope u odbojci i muskoj i ženskoj konkurenciji.Jelena i Ana nase teniserke obe bile na tronu.Prvaci sveta i evrope još u mnogim sportovima.... Prvaci u olimpijadi u mnogim sportovima. Najbolji teniser ikada koji je držao reket,Novak Djokovic.Verovatno najbolji kosarkas sveta ikad,a tako ce i biti za par godina,ako bude na ovom nivou,koji je tapkao loptu ,a trenutno je najbolji na svetu poslednje 3 godine,Bice veci i od Dzordana.Nikola Jokić. Najveći um na svetu ikada,Nikola Tesla,Pupin i ostali naučnici ima ih mnogo. Ovo je Srbija ljudi moji. Od 7 milijardi ljudi,mi ovoliko sapmiona imamo... Sampioni smo u svim segmentima. Živela Srbija i svi Srbi.IDEMOOOK,a sada sledi himna SRBIJE..
Ovo je sve činjenično, što se i može proveriti.A ,neće se ovo sto sam napisao svideti samo onom ko nije SRBIN,a videćete i sami po minusima da ih na našem portalu ima dosta .. Živela SRBIJAAAAA....

roronja

pre 11 meseci

Pravda je zadovoljena na neki način, Djokovicu nisu dali da igra Australian open a dobio bi ga 99% da je igrao,a dobio je Nadal,sad nije bilo Nadala i dobio je Djokovic

BlitzPhoenix98

pre 11 meseci

Ajde sad da čujem svakog hejtera šta ima da kaže. Mislim da je sada već sve dokazano i da nema nikakvog povratka. NO1E JE GOAT. 23 MICHAEL JORDAN... A uskoro i 24 KOBE BRYANT.

Svaka čast, legendo. Ti si najveći ponos Srbije.

УФО

pre 11 meseci

Патите, мишеви.
Родик, јеси се склупчио и плачеш од муке?
П.С. Браво, Новаче. Г.О.А.Т.

Dj Radetich

pre 11 meseci

Priča o GOAT je gotova. Jedino se pitam da li je Ben Rosenberg morao popiti apaurin. Naprijed Nole iz SAD! Vimbldon je sljedeći.

Nikol Dž. Femija

pre 11 meseci

(dr.Roddick, 11. jun 2023 18:33)

A ti bi voleo šta ? Ko je po tebi zaslužio ? Ko je po tebi bolji bio ?

ILI BI TE RADOVAO SVAKO SAMO DA NIJE NOVAK ?

ILI TI JE KRIVO I ŽAO ŠTO JE NOVAK SRBIN IZ SRBIJE ??

Koje strukture mora da bude neko da napiše to što si ti i da mu komentar objave, raduj se, objavljen ti je komentar, srećan si verovatno bar zbog toga, na srpskom sajtu u trenutku najvećeg uspeha jednog srpskog sportiste imaš sreće da je Srbija velika i najveća i demoktatska i evo ovjavljuje se i tvoja pisanija.

SVAKO DOBRO.

NOVAKU SREĆNO I SVA NAJBOLJE, DA OSVOJI I VIMBLDON KAO ŠTO JE I ZA VREME OLIMPIJSKIH IGARA KADA JE BIO NAJMANJI RAZMAK IKADA, A O TOME SE NE PIŠE I TO SE NE VELIČA, NOVAK JE UZOE GAROS I SAMO POSLE 20 DANA I VIMBLDON, CAR NAJVEĆI TENISKE IGRE !!

chupavi

pre 11 meseci

Pozdrav za sve ljubitelje tenisa, ali najvise za one koji su nekada voleli da napisu 20=20>17, a onda i 22>20, uz napomenu da je 23>22.

Живодар

pre 11 meseci

U Kaspera Ruda velika su... očekivanja ?
(Markoni, 11. jun 2023 18:45)

Маркони, свака част за коментар :))))))

dr.Roddick

pre 11 meseci

da bi osvojio 23 Gs, morao je da saceka da omatore (Vavrinka, Federer) ili se povrede ( Nadal, Murray, Del Potro) svi koji su ga pobedjivali.

Ni kriv ni duzan je tu gde je.

Ivan

pre 11 meseci

Nesumnjivo a sada i zvanično posle ove pobede danas nad Kasperom Rudom sa 3:0 u finalu Roland Garosa Nole je najbolji teniser svih vremena. Istorijskih ogromnih 23 Grend Slema je Nole osvojio! Čudesan čudesan uspeh zaista. Veliko bravo Nole majstore bre!

Реља

pre 11 meseci

Најлепше честитке великом Новаку на убедљивој победи, освајању трећег РГ и рекордног 23.-ег грен слем турнира! Честитке и одличном Касперу Руду који се убедљиво борио и показао одличан тенис. Велики је успех бити у финалу било ког Грен слема - то је јасно! Каспер није имао среће прошле године, изгубио је од краља шљаке Р. Надала прошлогодишње финале РГ и од К. Алкараза УС опен - а који је уз више среће испустио. Ради се о млађем тенисеру пред којим је сјајна будућност и који би морао нешто да поправи у својој игри. Бољи ритерн и бекенд у сваком случају.
Импресионирала ме је Ђоковићева спремност, нарочито његов први сервис - сада можда његов, уз ритерн му, заштитни знак. Мислим да је имао преко 70 % убаченог првог сервиса у овом напорном мечу против одличног Руда. Са оваквом игром Новак би могао да коначно освоји тешко освојиви Календарски слем и тако се изједначи са историјским подвигом великог Рода Лејвера - јединим освајачем КС у историји тениске игре.
Нисам знао да је Ноле са 36 му година најстарији освајач РГ - и то је рекорд.
Све најбоље обојици финалиста а посебно великом Н. Ђоковићу у даљњем игрању белог спорта, да себе и нас, његове навијаче још радује! ❤️🇷🇸

Xperis

pre 11 meseci

Ko je kriv sto ovi ostali nisu sakupili jos GS-a pre nego sto je Novak naisao?

da bi osvojio 23 Gs, morao je da saceka da omatore (Vavrinka, Federer) ili se povrede ( Nadal, Murray, Del Potro) svi koji su ga pobedjivali.

Ni kriv ni duzan je tu gde je.
(dr.Roddick, 11. jun 2023 18:33)

dr.Roddick

pre 11 meseci

da bi osvojio 23 Gs, morao je da saceka da omatore (Vavrinka, Federer) ili se povrede ( Nadal, Murray, Del Potro) svi koji su ga pobedjivali.

Ni kriv ni duzan je tu gde je.

Xperis

pre 11 meseci

Ko je kriv sto ovi ostali nisu sakupili jos GS-a pre nego sto je Novak naisao?

da bi osvojio 23 Gs, morao je da saceka da omatore (Vavrinka, Federer) ili se povrede ( Nadal, Murray, Del Potro) svi koji su ga pobedjivali.

Ni kriv ni duzan je tu gde je.
(dr.Roddick, 11. jun 2023 18:33)

Dragan

pre 11 meseci

Prvaci sveta i evrope i višestruki u basketu,prvaci sveta i evrope u košarci i muskoj i zenskoj konkurenciji.Prvaci sveta i evrope u fudbaliu(crvena zvazda),prvaci sveta i evrope u vaterpolu,prvaci sveta i evrope u odbojci i muskoj i ženskoj konkurenciji.Jelena i Ana nase teniserke obe bile na tronu.Prvaci sveta i evrope još u mnogim sportovima.... Prvaci u olimpijadi u mnogim sportovima. Najbolji teniser ikada koji je držao reket,Novak Djokovic.Verovatno najbolji kosarkas sveta ikad,a tako ce i biti za par godina,ako bude na ovom nivou,koji je tapkao loptu ,a trenutno je najbolji na svetu poslednje 3 godine,Bice veci i od Dzordana.Nikola Jokić. Najveći um na svetu ikada,Nikola Tesla,Pupin i ostali naučnici ima ih mnogo. Ovo je Srbija ljudi moji. Od 7 milijardi ljudi,mi ovoliko sapmiona imamo... Sampioni smo u svim segmentima. Živela Srbija i svi Srbi.IDEMOOOK,a sada sledi himna SRBIJE..
Ovo je sve činjenično, što se i može proveriti.A ,neće se ovo sto sam napisao svideti samo onom ko nije SRBIN,a videćete i sami po minusima da ih na našem portalu ima dosta .. Živela SRBIJAAAAA....

Sky

pre 11 meseci

Ajmo sad pljuvači i fotelja ratnici navalite sa pojašnjenje kako nije GOAT. Kako njegove rekorde niko neće spominjati ali Federovu lepršavost uvek. Hajde dajte nekog lepršavog od pre 20-40 god. Sigurno se svi sećaju takvih igrača.

NY

pre 11 meseci

Ameri su čudo.Prošao sam petom avenijom i u prodavnici Lacoste danas je nedelja već postavili ogromnu sliku Novaka i trenerka sa brojem 23.Odoh sa prijateljima na ručak da proslavimo

BlitzPhoenix98

pre 11 meseci

Ajde sad da čujem svakog hejtera šta ima da kaže. Mislim da je sada već sve dokazano i da nema nikakvog povratka. NO1E JE GOAT. 23 MICHAEL JORDAN... A uskoro i 24 KOBE BRYANT.

Svaka čast, legendo. Ti si najveći ponos Srbije.

David

pre 11 meseci

Od poslednja 4 Gren Slema, 3 je osvojio a na jednom nije ucestvovao(Us open) i onda ga salju u penziju.
Idemo majstore po taj kalendarski.

Dj Radetich

pre 11 meseci

Priča o GOAT je gotova. Jedino se pitam da li je Ben Rosenberg morao popiti apaurin. Naprijed Nole iz SAD! Vimbldon je sljedeći.

Nikol Dž. Femija

pre 11 meseci

(dr.Roddick, 11. jun 2023 18:33)

A ti bi voleo šta ? Ko je po tebi zaslužio ? Ko je po tebi bolji bio ?

ILI BI TE RADOVAO SVAKO SAMO DA NIJE NOVAK ?

ILI TI JE KRIVO I ŽAO ŠTO JE NOVAK SRBIN IZ SRBIJE ??

Koje strukture mora da bude neko da napiše to što si ti i da mu komentar objave, raduj se, objavljen ti je komentar, srećan si verovatno bar zbog toga, na srpskom sajtu u trenutku najvećeg uspeha jednog srpskog sportiste imaš sreće da je Srbija velika i najveća i demoktatska i evo ovjavljuje se i tvoja pisanija.

SVAKO DOBRO.

NOVAKU SREĆNO I SVA NAJBOLJE, DA OSVOJI I VIMBLDON KAO ŠTO JE I ZA VREME OLIMPIJSKIH IGARA KADA JE BIO NAJMANJI RAZMAK IKADA, A O TOME SE NE PIŠE I TO SE NE VELIČA, NOVAK JE UZOE GAROS I SAMO POSLE 20 DANA I VIMBLDON, CAR NAJVEĆI TENISKE IGRE !!

Soko sivi

pre 11 meseci

Molim redakciju ako može da iz arhive izvade one tekstove od pre deset godina "Koliko slemova može Novak da osvoji". Tada je imao 5. I onda bi mi komentarisali, "može 12", "može da stigde Samprasa i puna kapa" i slično - u sklopu sa našim ograničenim vizijama. Onda se nađe neki brat i odvali "Ma Novak će osvojiti 20 slemova!" i mi se svi smejemo :-)

John

pre 11 meseci

Kada je Đoković osvojio prvi slem, Nadal je imao 3, a Federer 12.
Kada je osvojio drugi, Nadal je imao 9,a Federer 16.
Eto kroz kakvu konkurenciju je morao da se probija, i korz kakvu se na kraju probio.
E, onda je krenulo...

chupavi

pre 11 meseci

Pozdrav za sve ljubitelje tenisa, ali najvise za one koji su nekada voleli da napisu 20=20>17, a onda i 22>20, uz napomenu da je 23>22.

Je etno

pre 11 meseci

"...sada nijedan teniser nema više najvećih teniskih trofeja."

To je bilo i do sada, a sada ima više najvećih trofeja od svih tenisera.

УФО

pre 11 meseci

Патите, мишеви.
Родик, јеси се склупчио и плачеш од муке?
П.С. Браво, Новаче. Г.О.А.Т.

Žorž

pre 11 meseci

Federer je imao sreću da su Nadal, a posebno Đoković "stasali" u teniskom smislu kad je on vec imao 12-13 osvojenih GS..Inače bi "baletan" ostao na cifri 10.
Zanima me koji ce sad parametar uzeti teniski dušebriznici i pljuvači NAJVEĆEG SVIH VREMENA!

Пјесник

pre 11 meseci

НОЛЕ Г.О.А.Т. ...А ако ЈОКИЋ освоји прстен, приредити дочек њима двојици и позвати наше прваке свијета БАСКЕТАШЕ и да нас се окупи милион да буде догађај за историју памћење..

Stanje stvari

pre 11 meseci

Palo mi je na pamet ono prvo finale na GS.Protiv velikog Rodžera na US 2007.Izgubio je 3-0 ali smo svi mislili da je bio blizu.Ali morao je da se odrekne mnogih stvari,i krvavo radi da bi došao do ovih trenutaka.Ljudi,čovek je igrao u 34 finala GS,to je u cugu osam i po godina,to su nemerljive stvari.Ako neko ne može da shvati,to je da Alkaraz od W ove godine do svog 28 rođendana igra apsolutno u svim GS finalima. Što se tiče Ruda,nema ni sreće čovek izgubio finala od dva najbolja u istoriji i najboljeg mladog igrača.

John

pre 11 meseci

Svi slemovi po 3 puta...
Da ga nisu prošle godine izbacili iz Australije, niko ne bi imao ni po dva puta svve...
Da osvoji još 1 Sinsinati, imaće i sve Masterse po 3 puta. To niko nema ni po jednom.

Turin

pre 11 meseci

Najvecem majstoru ove igre, sve cestitke i hvala do neba za sve ove godine srece i veselja nas smrtnika koji navijaju za njega.
Ziv bio, majstore nenadmasni!

Zoran

pre 11 meseci

Oduševljen sam! Iskreno, mislio sam da će Nole sve baciti na Vimbldon a da će ovde zapeti samo toliko koliko je potrebno da Rafa ne osvoji. Duboki naklon najboljem ikada!

roronja

pre 11 meseci

Pravda je zadovoljena na neki način, Djokovicu nisu dali da igra Australian open a dobio bi ga 99% da je igrao,a dobio je Nadal,sad nije bilo Nadala i dobio je Djokovic

Живодар

pre 11 meseci

U Kaspera Ruda velika su... očekivanja ?
(Markoni, 11. jun 2023 18:45)

Маркони, свака част за коментар :))))))

draganTenis

pre 11 meseci

Upravo gledam krunisanje Kralja :
👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑
👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑 👑
👑 👑 👑

Khal Drogo

pre 11 meseci

Фантастични Новак је исписао тениску и спортску историју.

Шта сада и шта даље? Најхвише освојених грен-слемова у историји, највише освојениј турнира из серије Мастерс 1000 у историји, 38, највише недјеља на првом мјесту, највише завршених година на првом мјесту, седам, највише освојених завршних финалних турнира, најбољи проценат побједа и пораза (1058:210, 83,3%), најбољи проценат побједа и пораза на грен-слему (348:47), и тако је код Новака, највише, највише, највише, најбољи, најбољи.

Шта је остало, какви су још изазови. Тренутно Федерер има више освојених турнира, 103, према Новакових 94, са разликом да је Федерер освојио 48 турнира из серије 1.000 или 2.000, Новак 61, што ће рећи да је Роџер ту разлику остварио на турнирима из серије 250 и 500. И укупно побједа на грен-слем турнирима, Федерер има 369, Новак 348. Што ће рећи да Новаку остаје да покуша освојити у наредним годинама тих десетак турнира и оствари 22 побједе на грен-слем турнирима да у свим могућим категоријама буде неприкосновен у историји. Што неће бити лако, не и немогуће.

У сваком случају, када једном заврши своју спортску причу, а тај дан ће доћи, ова епоха ће бити упамћена као ера Новака Ђоковића, а нама остаја опривилегија што смо били савременици када је величанствени Новак писао спортску историју.

Ivan

pre 11 meseci

Nesumnjivo a sada i zvanično posle ove pobede danas nad Kasperom Rudom sa 3:0 u finalu Roland Garosa Nole je najbolji teniser svih vremena. Istorijskih ogromnih 23 Grend Slema je Nole osvojio! Čudesan čudesan uspeh zaista. Veliko bravo Nole majstore bre!

Реља

pre 11 meseci

Најлепше честитке великом Новаку на убедљивој победи, освајању трећег РГ и рекордног 23.-ег грен слем турнира! Честитке и одличном Касперу Руду који се убедљиво борио и показао одличан тенис. Велики је успех бити у финалу било ког Грен слема - то је јасно! Каспер није имао среће прошле године, изгубио је од краља шљаке Р. Надала прошлогодишње финале РГ и од К. Алкараза УС опен - а који је уз више среће испустио. Ради се о млађем тенисеру пред којим је сјајна будућност и који би морао нешто да поправи у својој игри. Бољи ритерн и бекенд у сваком случају.
Импресионирала ме је Ђоковићева спремност, нарочито његов први сервис - сада можда његов, уз ритерн му, заштитни знак. Мислим да је имао преко 70 % убаченог првог сервиса у овом напорном мечу против одличног Руда. Са оваквом игром Новак би могао да коначно освоји тешко освојиви Календарски слем и тако се изједначи са историјским подвигом великог Рода Лејвера - јединим освајачем КС у историји тениске игре.
Нисам знао да је Ноле са 36 му година најстарији освајач РГ - и то је рекорд.
Све најбоље обојици финалиста а посебно великом Н. Ђоковићу у даљњем игрању белог спорта, да себе и нас, његове навијаче још радује! ❤️🇷🇸