Tenis 89

Subota, 10.06.2023.

08:00

Alkarase, svaka čast

Uprkos porazu u polufinalu Rolan Garosa, Karlos Alkaras je pokazao da će biti veliki šampion.

Alkarase, svaka èast IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

Vožd

pre 10 meseci

Kao bivši aktivni sportista želim da na osnovu nekog svog iskustva iznesem svoj zaključak oko grčeva koje je imao Alkaraz. Ne mislim da su grčevi nastali zbog fizičkog zamora, oni su nastali kao posledica straha i blokade koju je imao od samog početka meča. Pa on je veći deo i drugog a pogotovu prvog seta samo gurao loptu jer je zbog straha i treme bio u stalnom grču a tada znamo da mišići nemaju elastičnost a mozak ne funkcioniše bistro. Zbog toga tvrdim da ovaj dečko kao i Rune nije i nikada neće biti veliki šampion jer sportista koji ima strah od protivnika nikada ne može u potpunosti da ga se oslobodi. Da li se neko seća da je na pr. Nadal koji je sa 18 god. osvojio prvi Roland Garos imao strah od nekog protivnika da ga se plašio. On je bio bukvalno kao zver pa Federera koji je tada bio na vrhuncu je razbijao bez ikakvog respekta. Na žalost Đoković je poslednji veliki igrač koji se pojavio (pre njega su Federer i Nadal) i evo već 25 god. nema ni na vidiku neki veliki talenat. Kad se Novak penzioniše nastaće najgori period u istoriji muškog tenisa.

Manje vina, manje vina!

pre 10 meseci

"Čovek je iskusan sa odličnom karijerom. Mislim da je bio i Top 10 igrač neko vreme."

Jeste, a bio je i "top 1" oko dva meseca!

Feel

pre 10 meseci

Izvedu najboljeg u ovoj generaciji u kog se kunu, sa kojim prete Novaku, od njega medijski napraviše teniskog superšanpiona ...

I Novak ga samelje za 2 seta a da se ne oznoji. Mali ne može da stoji od grčeva, trese se i bruka se....

Jako su očajni. I ovog im je Novak penzionisao kao i Tima i Cicipasa i gomilu drugih ...

Lajavi krelac

pre 10 meseci

Osvojio je 66 titula, a Novak s 36. godina ima 93 titule, igra već tri puta dulje od Borga a ima samo 27 titula više, ne broje se samo grand slam turniri!
(Onkel Dagobert, 10. jun 2023 12:55)

Zamisli koliko su DULJE igrali i Federer i Nadal, znači da je Borg daleko i ispred njih, pošto Novak ima više titula od obojice.

E, sad zamisli da BB GOAT nije osvojio nijadan Australian Open i nijedan US Open ( u četiri finala ) u čuvenoj eri u kojoj pored Mekinroa i tada debelo matorog Konorsa jedan Boba Živojinović bio među ozbiljnijim igračima. Trebalo je to pobeđivati, kakav Federer ili Nadal...

Deky

pre 10 meseci

Na čemu svaka čast. Pa pomeo ga je 16 godina stariji Đoković i to tako da mu je u trećem setu poremetio fizionomiju...Milane sa Šatrijea, nemaš pojma o tenisu.

Dabu

pre 10 meseci

Mislim da je veliku grešku napravio trener Huan Karlos Ferero. Alkaras je rekao da su mu iz tima posle mišićnih grčeva rekli nešto kao "Ti odluči. ako misliš da možeš da igraš onda nastavi, a ako ne možeš onda predaj". Nisam, naravno, teniski stručnjak, ali mislim da trener tako mladog igrača mora da ima i delimično očinsku ulogu. Mora da preuzme odgovornost umesto svog pulena i zaštiti ga. Čovek je iskusan sa odličnom karijerom. Mislim da je bio i Top 10 igrač neko vreme. Trebao je da traži od Alkarasa da preda i tako spreči eventualno pogošanje fizičkog stanja. Svaki gledaoc je video da je pobednik poznat. Stilom koji on neguje neće pobediti Novaka na GS. Može da pobedi Cicija i mnoge druge, ali će ga Novak čekati pred kraj turnira i tu mu je kraj. Znači ili da proba da drugačije igra i štedi snagu, ili da čeka da Novak "okači reket o klin".

MANGUP, LOLA, BEKRIJA ...

pre 10 meseci

Mec se zavrsio 1:1.
Alcaraz je trebao da preda kao sto je Nolo predavao stalno kad je bio mladji.
Steta, taman je poceo Carlos da ga dere.
(GoatAlcaraz, 10. jun 2023 14:16)

Ovaj komentar je pomalo besmislen ili loše sročen. Ispada da ti si navijao za španskog tenisera.

Mikii

pre 10 meseci

Na čemu svaka čast? Što je kao najveći izazivač, kao budući "vladar svetskog tenisa", kao neko ko melje svoje protivnike položio oružje posle jedva 2 sata igre?! Fizički ga slomio čovek od 36 godina!? Pa prošle godine je Nadal sa 36, sa brojnim povredama i operacijama iza sebe izašao na teren kao lav koji se bori na život i smrt, te pobedio ovog istog Đokovića što oduzima dušu i noge, a ono izašlo na teren nervozno ko neka devojčica pa se celo zgrčilo na onom terenu. I još se nakon meča hvali time! Đoković mu pljunuo, da ne upotrebim neku težu reč, na sve što je dosad postigao. Neka osvoji sad sva 4 u ovoj godini i još jedno 5 grend slemova pride, potpuno je zaslužio. Kako ih majstor ređa jednog po jednog, ma svaka mu čast. Šteta samo što Rafa nije u boljem fizičkom izdanju da pogledamo još koji epski duel dva prava monstruma teniske igre, dojadiše mi bre više ovi amateri.

Stanje stvari

pre 10 meseci

Alkarazu nije bilo lako.Odigrao je do kraja i tu moraju svi da mu skinu kapu.Sa druge strane,mogao je u takvom stanju izazvati još neku povredu.Svakako su najsrećniji bili Novakovi navijači,koji su odigrali na njega i tako se dva puta radovali.Mislim da je stručni štab Alkaraza,totalno promašio u proceni da samo suvom snagom,neko može pobediti Novaka.To je ono veslanje što je Novak pominjao,svi u timu Alkaraza moraju zapeti.Telo Alkaraza ćemu biti najveći problem,u godinama koje slede.Moraće naći balans u igri inače će prerano završiti karijeru.

nada

pre 10 meseci

zaista je pokazao postovanje prema Noletu a srce mu se kidalo zbog svega sto ga je snaslo.To je odlika sampiona da kanalises i obuzdas i bol i tugu i odas pocast protivniku.Bez raznih izgovora.Zelim mu ostane fer plej da prevazilazi prepreke i napreduje.Mozda i mrzitelji Noleta progledaju i frustracije i bes usmere na preispitivanje svog lika i dela.Da se pogledaju u ogledalo.Bice im jasnije priznali to lil ne.

bagronolomanska

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.
(Mare, 10. jun 2023 10:21) Ja kazem

Маре

pre 10 meseci

Не знам да ли још неко тако посматра али Алкараз је сам себе победио. Па потом Новак. Дечко мора да измени стил игре. Бар у мечевима са највећим ривалима и у завршницама великих турнира. Не даје се гас до даске 3х у јеном поену, на почетку или средини меча. Па тако још десет пута или више. То човеково тело не може издржати. Него треба бити паметан и одустати од неког поена иначе следи слом убрзо, а најкасније после 2 часа игре ...
О дугорочној штети оваквог начина игре и засигурном повређивању да не причам...

GoatAlcaraz

pre 10 meseci

Mec se zavrsio 1:1.
Alcaraz je trebao da preda kao sto je Nolo predavao stalno kad je bio mladji.
Steta, taman je poceo Carlos da ga dere.

Богдан

pre 10 meseci

Алкараз је супер таленат али мислим да су тениски врх и медији на западу учинили и даље чине медвеђу услугу нашем Ђоковићу а то у ствари и сами не контају. Понижавају га, омаловажавају, ниподаштавају и потцењују, то Ђоковића растерећује и скида притисак и он игра лагано као перо. Алкараза су толико винули у небо да се упоређује малтене са некаквим "тениским божанством" што је наравно претерано, натоварило је невероватан притисак на овог младића да је он некако на адреналину издржао два сета а кад је адреналин испарио он се једноставно распао. Нарано ово ће му помоћу за касније утакмице, али дотле Ђоле може до 30 слемова па мирно у пензију.

mikelle

pre 10 meseci

@Onkel Dargobet

Dobar je bio taj Borg, vrhunski igrac, rano se povukao…istina…
A jesi procitao da je bio i na kokainu?
Ako nisi izvini…

I Agasi se drogirao barem 6-7 sezona, sam je priznao al je uspeo da se vrati kao veteran i uzme koju titulu…

Marko

pre 10 meseci

Podseca na djokocia kad je sa pocetka karijere igrao protiv nadala i federera... Izgori i to je to, koliko god realno bio bolji... ipak nije sve u trcanju samo, malo mozga nije na odmet, ali to tek ide s godinama... Alkaraz po meni igra nekako robotizovano... jak kao zemlja, udarci snazni bez neke tehnike i elegancije, sirovi... ima vremena za korekciju svakako...

dragi

pre 10 meseci

Alkatraze, svaka čast.. jedino probaj manje da se foliras na terenu. dzabe si platio karte spanskoj publici da budu protiv Noleta, nije ovo korida. Nole ti je sila, svi su ti surodnjaci pukli od njega, nije na tebi..

Šta reći....

pre 10 meseci

Ovaj mali ne može da izdrži pritisak. Sve su to projekti koji zasijaju par sezona, a onda se izgube. Nisu rođeni sa reketom kao ova trojica..... Mislim da se ovakva trojka neće skoro pojaviti. Nažalost mislim da je tako. Pa Mareja su projektovali, pa generalno ništa.

Da kažem

pre 10 meseci

Dragon
Ne shvataš ti nešto. Alkaraz tako kako je igrao, a opet nije imao prednost, mogao je izdržati set, dva. Bilo je pitanje momenta kad će telo posustati. To su sprintovi sa promenom pravca i naglim ubrzanjima, što ne može izdržati ni atletsko telo 21 godišnjaka. Sa druge strane, da nije krenuo tako u meč, Novak bi ga pregazio kao plitak potok. Vilander je to lepo opisao u jednoj rečenici. "Nije se Alkaraz povredio, Novak ga je povredio svojom igrom". Drugim rečima, ova dva igrača nisu ista klasa.

War Inside My Head

pre 10 meseci

Nije mi jasan stručni tim Alkarasa,da nema niko ko bi mu sugerisao da ne mora baš stalno izuzetno visokim intenzitetom da udara lopticu,da ne mora da ludački trči za svakom?!Nisam siguran da će imati dugu i konstantnu karijeru,mora nekad da odigra gem,mislim na one kad protivnik već ima prednost,da bukvalno odmori malo,sačuva snagu za ostatak meča, posebno na GS,gdje se igra na 3 dobijena seta.Novak ga je taktički matirao,izašao potpuno psiho-fizički spreman,sa jasnim planom,i ostalo smo vidjeli,mladića 16 godina mlađeg u grčevima,iscijeđenog kao limun.Mislim,a iskreno se i nadam,sličnom scenariju u finalu sa Rudom,iako Rud već ima prošlogodišnje iskustvo igranja protiv Nadala.Previše je Đoković,kao i Jokić,inteligentniji i superiorniji igrač,sa potpuno jasnim ciljevima u ostatku karijere.

.

pre 10 meseci

@Great
Nula od sportiste je Djokovic i u tome se slazu svi navijaci na svim turnirima sirom planete, kao i sve njegove kolege. Misljenje zaludjenika iz ciganskog naroda ne menja cinjenicu da nola svi mrze i niko ga ne smatra jednim od najboljih.

robby

pre 10 meseci

Grč nije povreda,shvatite to već jednom.
Dečko je spreman za 2-3 sata intenzivne borbe i onda kraj . Nije spreman i tada dolazi do grčeva.

Djordje NS

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.
(Mare, 10. jun 2023 10:21)

Tragično je što ti smeta Nadalova rutina. Čovek je oduvek bio veliki sportsmen, nekarakteristično Špancima, uvek primerene izjave, uvek borben, nikad ne folira, primer svima.
(ja, 10. jun 2023 10:38)

Veliki sportsmen? Uvek primerene izjave? A za jednog od najvećih foliranata u istoriji tenisa reći da nikad ne folira je vrhunac gluposti. Slatko sam se ismejao tvom komentaru... Bravo!

Onkel Dagobert

pre 10 meseci

Ma Borg je GOAT, otišao je u penziju s 24 godine i 11 grand slamova, 5 Wimbledona i 6 Roland Garrosa zaredom bez izgubljenog seta.

Osvojio je 66 titula, a Novak s 36. godina ima 93 titule, igra već tri puta dulje od Borga a ima samo 27 titula više, ne broje se samo grand slam turniri!

S.Galanski & P.Larkinson

pre 10 meseci

Ovaj RG mi iskreni Rafini navijaci cemo da pripisemo Alkarasu jer bi odrao Nolu da nije imao te zdravstvene probleme!
To ujedno znaci da i dalje nastavlja sa dominacijom na prvom mestu atp liste!
Jedino ce pravda donekle biti zadovoljena ako Norvezanin pobedi Nolu!

Great

pre 10 meseci

Tragično je što ti smeta Nadalova rutina. Čovek je oduvek bio veliki sportsmen, nekarakteristično Špancima, uvek primerene izjave, uvek borben, nikad ne folira, primer svima.
(ja, 10. jun 2023 10:38)

Jeste, dok ga Novak nije odvalio i orestigao na ATP i postao broj 1.

Onda je taj Nadal pokazao svoje pokvareno potuljeno lice. Nula od sportiste

Ivan

pre 10 meseci

Alkaraz jeste dobar igrac, pred njim je buducnost.
Po mom misljenju se povredio jer nije znao da rasporedi snagu za 5 setova. Trcao je kao lud i stizao nemoguce i sa takvom igrom je nekako dobio drugi set. Koliko god da je mlad i spreman , telo to treba da izdrzi.
Sva cast Noletu legendi

vukica

pre 10 meseci

Od decka se mnogo ocekuje, digli su ga u zvezde, oseca da mora da bude vrhunski, sagoreva i trosi se previse, ne znam kako njegov tim to malo ne izbalansira za njegovo dobro

draganTenis

pre 10 meseci

Alaraz ima veliki problem. Grčeve je imao u Majamiju. Ne znam zašto se to ne spominje. Pitanje je da li i kada će se njegovo telo adaptirati na vrhunske napore koje može da nametne ozbiljan GS protivnik.

Dragon

pre 10 meseci

Steta za povredu.
Bilo bi gusto do kraja.
Sa neizvesnim pobednikom.
Ovako nisam gledao nakon sto je pocelo mucenje.
Jer je sve bilo jasno.
Vidim posle osvojio 2 gema za 2 seta.
Trebao je odustati.
Nije bilo smisla da igra.

DRAGAN

pre 10 meseci

NOVAK je pokazao ko je
najbolji igrac planete.
Znam da mnogi se nece nikada pomiriti sa tom
cinjenicom. Ali to je stvarnost. NOLE G.O.A.T 1...

dale

pre 10 meseci

Loša situacija za Carlosa.

Našli su mu Ahilovu petu.

Danas ga zaustaviše grčrvi,
sutra će STRAH od grčeva da ga zaustavi.

Tako je i kod erektilne disfunkcije, kazu.

Vojvoda Gavran

pre 10 meseci

Alkaraz je klasa ili dve ispod Novaka, Nadala i Federera. Nije dorastao ni Mareju iz boljih dana. Momak je rođen pod srećnom zvezdom jer , po odlasku Novaka , ostaje gomila prosečnih tenisera tako da ima šansu da namlati 5-6 GS.

Sofercina

pre 10 meseci

Od kada je dozvoljen ovoliki prostakluk - sasto ste objavili nenormalan komentar nenormalnog coveka Ne Normalni administratori ?!

Zozo

pre 10 meseci

Novak je završio najveću tenisku eru (sa Rafom i Rodžerom) kao pobednik a započeo je novu takođe kao pobednik i biće tu još 5-6 godina. Zato ga isfrustrane ličnosti i ne vole jer se to graniči sa nemogućim.

Alex

pre 10 meseci

Neće biti veci od ostalih medvedica, zvereva, cicipasa, dimitrova, tima i ostalih naslednika. Zato sto igra samo na šljaci dobro i tu nema nikakvu taktiku do sirove snage do kocenja celog tela. To je samo moja prognoza. Doći će neko treći… ali ima još par godina dok Nole ne pokupi 30 GS-a. To je realnost.

Goran

pre 10 meseci

Alkaraz je moralni pobednik ovog takmičenja. Normalno je biti na strani mladih borbenih ljudi, a protiv samoljubivih i nezasitih šampiona čije vreme je prošlo.

Djordje

pre 10 meseci

"Velike, baš velike muke zadavali su mu grčevi tokom duela za plasman u finale pariskog Grend slema."?!
Muka se zove Novak Djokovic i da ga Nole nije istrisio u prva dva seta ne bi imao "velike bas velike muke"!
A novinari koji nemaju veze sa sportom ne bi trebalo da pisu sportske rubrike?! Svaki normalan covek koji prati tenis bi mogso zakljuciti da mu je Nole istrisio noge i da je to deo taktike! A ne neke velike muke! Muka je nama citaocima kad citamo ovakve tekstove!

Srbin

pre 10 meseci

Svi ti extra sprinteri ne traju dugo zbog čestih povreda.Novak zna uvek koliko sme zato je u tenisu decenijama i sa najmanje povređa u istoriji svih tenisera.

ja

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.
(Mare, 10. jun 2023 10:21)

Tragično je što ti smeta Nadalova rutina. Čovek je oduvek bio veliki sportsmen, nekarakteristično Špancima, uvek primerene izjave, uvek borben, nikad ne folira, primer svima.

OBIČAN

pre 10 meseci

Alkaraz je odličan teniser. Ali biti Nole, Rafa, Fedex ali i Marej.... tesko. Evo, ovim porazom će tek postati nestabilan u narednom periodu. Šta reći da čovek od 36 godina se igra sa 20godisnjakom psihički.

Glad

pre 10 meseci

Prebrutalni spinovi u korist momka koji ne može da stoji na nogama više od dva seta sa NAŠIM igračem.
Pretužno.

Da je predao meč nastao bi zemljotres na kladionicama.

Kad i čemer trenutnog broja 1.

somina bob

pre 10 meseci

ishrana ,treninzi , meditacija,posvećenost...nikada ni jedan sportista nije bio na tom nivou,,,,,zato kao rezultat toga vidimo da je 16 god stariji igrač izdržljivi ,spremniji ...Novak moze ovako do 40-te samo da ne dodje povreda....ziv zdrav bio.
(šomaboba, 10. jun 2023 10:22)

Kako ne.

šomaboba

pre 10 meseci

ishrana ,treninzi , meditacija,posvećenost...nikada ni jedan sportista nije bio na tom nivou,,,,,zato kao rezultat toga vidimo da je 16 god stariji igrač izdržljivi ,spremniji ...Novak moze ovako do 40-te samo da ne dodje povreda....ziv zdrav bio.

noleisthebest

pre 10 meseci

Sta se bre lozite na ovog napumpanog, nije on ni "š" od šampiona.
Juce mu je malo ego dobio lekciju, da se spusti na zemlju, mnogo je visoko poleteo na racun naseg Anhela.

Voland

pre 10 meseci

Nije povreda, to je samo zamor materijala. I to je dobro, potreban je samo odmor i sve ce biti ok. U buducnosti treba samo da modifikuje nacin igre ili ako je to moguce propremi telo za ovaj fenomenalni stil igre. Mozda i ne mora nista da menja. Djokovic za 2-3 godine ide u penziju a Alkaraz ce moci da ostale delje za sat i po igre, ako neko prezivi dva i po sata taj je na korak od pobede.

Maksim

pre 10 meseci

Alcaraz je pokazao da je strašan igrač, ono što je mene iznenadilo koliko je zreo za svoje godine i biće veliki šampion, a ja brojim novce jer sam sa par prijatelja opkladio, naravno Novak zauvek a mrzitelji tek će da bude igranke idemoo

Del Boj

pre 10 meseci

Mali je jednostavno izgoreo u velikoj želji i pritisku da je favorit on nije mogao da izdrži taj teret koji su novinari prebacili na njega. Dizale su se tenzije euforija pre meča tipovali na njega da dobija meca i to ga je slomio i psihički i fizički. Bilo je sta je bilo sad pisati o njemu svaka ti cast ne vidim poentu teksta da je kojim slučajem dobio i da se nije desilo sa tim grčevima mi bi drvlje i kamenje na njega. Isto kao onda kad je Meda onesposobio Novaka na US ocenu. Okrenemo se mi Novaku da odigra finale šampionski i da podigne 23 pehar GS. Spanci sigurno ne bi pisali hvalospeve na račun Djokovica samo mi nesto pametujemo i glumimo.

Comy SB

pre 10 meseci

ma svima je ono jucer bilo mucno za gledanje....Alkararas nije pokazao ni malo postovanja prema Djokovicu....ako si povredjen a svi smo videli da jesi...predaj mec..kakav sampionski ...sportski duh...stavio je Djokovica u jako tesku situciju...da igra ...a neigra ..mogao se i Djokovic u tom neigranju tenisa povrediti... Bravo Nole...a Alkaras prst na celo...

Mare

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.

Mare

pre 10 meseci

Dve lopte koje je stigao i osvojio poene spadaju u nesto najneverovatnije ikada odigrano u tenisu. Meni licno je antipatican i nadobudan, ali mali je zver...Ako ga zaobidju ozbiljne povrede bez problema uzima dvadesetak GS titula.

and

pre 10 meseci

Malo su mi otrcane hvale na racun izjava, gestova i ponasanja, uglavnom tenisera, (jer je individualni sport, pa je samo jedna osoba bitna). Pa polufinale RG gleda, da ne preteram, desetine miliona ljudi sirom sveta, a izjave posle meca sigurno procita stotine miliona ljudi sirom sveta. Evo ja nisam gledao mec, ali citam vesti. Pa naravno da ce im izjave biti med i mleko posle meceva, kad znaju koliko to ljudi gleda/cita. Rade ono sto ljudi vole da vide i cuju, jer na kraju krajeva to im donosi pare. Novinari, probajte dobiti neku informaciju sta jedni o drugima pricaju kada nema kamera, manite se konferencija za stampu. Garantujem vam da Alkaras trenutno najvise na svetu mrzi Novaka, a da Novak likuje sto ga je razvalio, u trenutku kada su svi forsirali Alkarasa kao favorita. I to je sportski duh, tako treba kod obojice, ali manimo se kulture i gestova za javnost.

Dragan

pre 10 meseci

Od ovog dana ce od prvih 10 najmanje dvoje ili troje ici na njegovo telo. Tako je uvek u tenisu, prvo nadju slabost i ko hijene se bacaju na to. Karlosu nece biti lako na grend slemovima iako ja verujem da ce ako ostane zdrav biti veliki sampion.

Štirlic

pre 10 meseci

Dva intenzivna seta!? Šta reći onda za finale AO onomat kad su Novak i Rafa imali 5 intenzivnih setova i trčali punih 6 sati!? To samo oslikava razliku između "velike trojke" i ove nove generacije.

BLuka

pre 10 meseci

Vidite ljudi nije da mi ne volimo Rafu i Fedeksa.
Ovaj mladi čovek je juče svojim stavom prema Novaku pokupio simpatije kod većine nas Srba.
Ovako nešto Rafa i Fedeks nemaju,taj njihov nefer stav i odnos je ono pta nas ljuti.
Vidite na Kosovu i Metohiji,tukli se u veče sa KFORom a u jutro igrali basketa i navlačili konopac a to ne bi moglo da i KFOR nije spustio loptu i prestao biti pretnja.

Igor

pre 10 meseci

Era Alkaraza će početi kada se završi era Đokovića koja i dalje traje. Dok još traje ta era, Alkaraz neće uzeti više od 2 gren slema.

C i n i k

pre 10 meseci

Karlitos je prvo psihicki pao sto je dovelo do fizickog pada, grcevi su se pojavili zbog misica jer vise nije mogao da parira fizicki, ko je gledao mec video je koliko Novak jako udara lopticu i koliko je fizicki spreman, vrv na Tv to deluje bzvz ali kad izdjes na teren to je nepodnosljivo tesko jer svaki poen moras da pretrcis i da izdrzis do krajnjih granica, prosto nije imao snage a volja mu je vec bila ubijena.

joker

pre 10 meseci

Karlitos je prvo psihicki pao sto je dovelo do fizickog pada, grcevi su se pojavili zbog misica jer vise nije mogao da parira fizicki, ko je gledao mec video je koliko Novak jako udara lopticu i koliko je fizicki spreman, vrv na Tv to deluje bzvz ali kad izdjes na teren to je nepodnosljivo tesko jer svaki poen moras da pretrcis i da izdrzis do krajnjih granica, prosto nije imao snage a volja mu je vec bila ubijena.
(C i n i k, 10. jun 2023 10:30)


respect ,izmislio si toplu vodu,aj sad idi kliči znaš već

milorad

pre 10 meseci

Moderni gladijatori....Alkaras ce biti veliki sampion ako ga posluzi zdravlje....momak je jako talentovan a nadasve ima tu neznu,neiskvarenu decacku dusu jos...

Mare

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.

Djordje

pre 10 meseci

"Velike, baš velike muke zadavali su mu grčevi tokom duela za plasman u finale pariskog Grend slema."?!
Muka se zove Novak Djokovic i da ga Nole nije istrisio u prva dva seta ne bi imao "velike bas velike muke"!
A novinari koji nemaju veze sa sportom ne bi trebalo da pisu sportske rubrike?! Svaki normalan covek koji prati tenis bi mogso zakljuciti da mu je Nole istrisio noge i da je to deo taktike! A ne neke velike muke! Muka je nama citaocima kad citamo ovakve tekstove!

šomaboba

pre 10 meseci

ishrana ,treninzi , meditacija,posvećenost...nikada ni jedan sportista nije bio na tom nivou,,,,,zato kao rezultat toga vidimo da je 16 god stariji igrač izdržljivi ,spremniji ...Novak moze ovako do 40-te samo da ne dodje povreda....ziv zdrav bio.

BLuka

pre 10 meseci

Vidite ljudi nije da mi ne volimo Rafu i Fedeksa.
Ovaj mladi čovek je juče svojim stavom prema Novaku pokupio simpatije kod većine nas Srba.
Ovako nešto Rafa i Fedeks nemaju,taj njihov nefer stav i odnos je ono pta nas ljuti.
Vidite na Kosovu i Metohiji,tukli se u veče sa KFORom a u jutro igrali basketa i navlačili konopac a to ne bi moglo da i KFOR nije spustio loptu i prestao biti pretnja.

C i n i k

pre 10 meseci

Karlitos je prvo psihicki pao sto je dovelo do fizickog pada, grcevi su se pojavili zbog misica jer vise nije mogao da parira fizicki, ko je gledao mec video je koliko Novak jako udara lopticu i koliko je fizicki spreman, vrv na Tv to deluje bzvz ali kad izdjes na teren to je nepodnosljivo tesko jer svaki poen moras da pretrcis i da izdrzis do krajnjih granica, prosto nije imao snage a volja mu je vec bila ubijena.

Štirlic

pre 10 meseci

Dva intenzivna seta!? Šta reći onda za finale AO onomat kad su Novak i Rafa imali 5 intenzivnih setova i trčali punih 6 sati!? To samo oslikava razliku između "velike trojke" i ove nove generacije.

Voland

pre 10 meseci

Nije povreda, to je samo zamor materijala. I to je dobro, potreban je samo odmor i sve ce biti ok. U buducnosti treba samo da modifikuje nacin igre ili ako je to moguce propremi telo za ovaj fenomenalni stil igre. Mozda i ne mora nista da menja. Djokovic za 2-3 godine ide u penziju a Alkaraz ce moci da ostale delje za sat i po igre, ako neko prezivi dva i po sata taj je na korak od pobede.

milorad

pre 10 meseci

Moderni gladijatori....Alkaras ce biti veliki sampion ako ga posluzi zdravlje....momak je jako talentovan a nadasve ima tu neznu,neiskvarenu decacku dusu jos...

Maksim

pre 10 meseci

Alcaraz je pokazao da je strašan igrač, ono što je mene iznenadilo koliko je zreo za svoje godine i biće veliki šampion, a ja brojim novce jer sam sa par prijatelja opkladio, naravno Novak zauvek a mrzitelji tek će da bude igranke idemoo

Igor

pre 10 meseci

Era Alkaraza će početi kada se završi era Đokovića koja i dalje traje. Dok još traje ta era, Alkaraz neće uzeti više od 2 gren slema.

Alex

pre 10 meseci

Neće biti veci od ostalih medvedica, zvereva, cicipasa, dimitrova, tima i ostalih naslednika. Zato sto igra samo na šljaci dobro i tu nema nikakvu taktiku do sirove snage do kocenja celog tela. To je samo moja prognoza. Doći će neko treći… ali ima još par godina dok Nole ne pokupi 30 GS-a. To je realnost.

Srbin

pre 10 meseci

Svi ti extra sprinteri ne traju dugo zbog čestih povreda.Novak zna uvek koliko sme zato je u tenisu decenijama i sa najmanje povređa u istoriji svih tenisera.

and

pre 10 meseci

Malo su mi otrcane hvale na racun izjava, gestova i ponasanja, uglavnom tenisera, (jer je individualni sport, pa je samo jedna osoba bitna). Pa polufinale RG gleda, da ne preteram, desetine miliona ljudi sirom sveta, a izjave posle meca sigurno procita stotine miliona ljudi sirom sveta. Evo ja nisam gledao mec, ali citam vesti. Pa naravno da ce im izjave biti med i mleko posle meceva, kad znaju koliko to ljudi gleda/cita. Rade ono sto ljudi vole da vide i cuju, jer na kraju krajeva to im donosi pare. Novinari, probajte dobiti neku informaciju sta jedni o drugima pricaju kada nema kamera, manite se konferencija za stampu. Garantujem vam da Alkaras trenutno najvise na svetu mrzi Novaka, a da Novak likuje sto ga je razvalio, u trenutku kada su svi forsirali Alkarasa kao favorita. I to je sportski duh, tako treba kod obojice, ali manimo se kulture i gestova za javnost.

robby

pre 10 meseci

Grč nije povreda,shvatite to već jednom.
Dečko je spreman za 2-3 sata intenzivne borbe i onda kraj . Nije spreman i tada dolazi do grčeva.

DRAGAN

pre 10 meseci

NOVAK je pokazao ko je
najbolji igrac planete.
Znam da mnogi se nece nikada pomiriti sa tom
cinjenicom. Ali to je stvarnost. NOLE G.O.A.T 1...

Zozo

pre 10 meseci

Novak je završio najveću tenisku eru (sa Rafom i Rodžerom) kao pobednik a započeo je novu takođe kao pobednik i biće tu još 5-6 godina. Zato ga isfrustrane ličnosti i ne vole jer se to graniči sa nemogućim.

noleisthebest

pre 10 meseci

Sta se bre lozite na ovog napumpanog, nije on ni "š" od šampiona.
Juce mu je malo ego dobio lekciju, da se spusti na zemlju, mnogo je visoko poleteo na racun naseg Anhela.

dale

pre 10 meseci

Loša situacija za Carlosa.

Našli su mu Ahilovu petu.

Danas ga zaustaviše grčrvi,
sutra će STRAH od grčeva da ga zaustavi.

Tako je i kod erektilne disfunkcije, kazu.

draganTenis

pre 10 meseci

Alaraz ima veliki problem. Grčeve je imao u Majamiju. Ne znam zašto se to ne spominje. Pitanje je da li i kada će se njegovo telo adaptirati na vrhunske napore koje može da nametne ozbiljan GS protivnik.

Djordje NS

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.
(Mare, 10. jun 2023 10:21)

Tragično je što ti smeta Nadalova rutina. Čovek je oduvek bio veliki sportsmen, nekarakteristično Špancima, uvek primerene izjave, uvek borben, nikad ne folira, primer svima.
(ja, 10. jun 2023 10:38)

Veliki sportsmen? Uvek primerene izjave? A za jednog od najvećih foliranata u istoriji tenisa reći da nikad ne folira je vrhunac gluposti. Slatko sam se ismejao tvom komentaru... Bravo!

Mikii

pre 10 meseci

Na čemu svaka čast? Što je kao najveći izazivač, kao budući "vladar svetskog tenisa", kao neko ko melje svoje protivnike položio oružje posle jedva 2 sata igre?! Fizički ga slomio čovek od 36 godina!? Pa prošle godine je Nadal sa 36, sa brojnim povredama i operacijama iza sebe izašao na teren kao lav koji se bori na život i smrt, te pobedio ovog istog Đokovića što oduzima dušu i noge, a ono izašlo na teren nervozno ko neka devojčica pa se celo zgrčilo na onom terenu. I još se nakon meča hvali time! Đoković mu pljunuo, da ne upotrebim neku težu reč, na sve što je dosad postigao. Neka osvoji sad sva 4 u ovoj godini i još jedno 5 grend slemova pride, potpuno je zaslužio. Kako ih majstor ređa jednog po jednog, ma svaka mu čast. Šteta samo što Rafa nije u boljem fizičkom izdanju da pogledamo još koji epski duel dva prava monstruma teniske igre, dojadiše mi bre više ovi amateri.

Del Boj

pre 10 meseci

Mali je jednostavno izgoreo u velikoj želji i pritisku da je favorit on nije mogao da izdrži taj teret koji su novinari prebacili na njega. Dizale su se tenzije euforija pre meča tipovali na njega da dobija meca i to ga je slomio i psihički i fizički. Bilo je sta je bilo sad pisati o njemu svaka ti cast ne vidim poentu teksta da je kojim slučajem dobio i da se nije desilo sa tim grčevima mi bi drvlje i kamenje na njega. Isto kao onda kad je Meda onesposobio Novaka na US ocenu. Okrenemo se mi Novaku da odigra finale šampionski i da podigne 23 pehar GS. Spanci sigurno ne bi pisali hvalospeve na račun Djokovica samo mi nesto pametujemo i glumimo.

vukica

pre 10 meseci

Od decka se mnogo ocekuje, digli su ga u zvezde, oseca da mora da bude vrhunski, sagoreva i trosi se previse, ne znam kako njegov tim to malo ne izbalansira za njegovo dobro

Ivan

pre 10 meseci

Alkaraz jeste dobar igrac, pred njim je buducnost.
Po mom misljenju se povredio jer nije znao da rasporedi snagu za 5 setova. Trcao je kao lud i stizao nemoguce i sa takvom igrom je nekako dobio drugi set. Koliko god da je mlad i spreman , telo to treba da izdrzi.
Sva cast Noletu legendi

Great

pre 10 meseci

Tragično je što ti smeta Nadalova rutina. Čovek je oduvek bio veliki sportsmen, nekarakteristično Špancima, uvek primerene izjave, uvek borben, nikad ne folira, primer svima.
(ja, 10. jun 2023 10:38)

Jeste, dok ga Novak nije odvalio i orestigao na ATP i postao broj 1.

Onda je taj Nadal pokazao svoje pokvareno potuljeno lice. Nula od sportiste

Da kažem

pre 10 meseci

Dragon
Ne shvataš ti nešto. Alkaraz tako kako je igrao, a opet nije imao prednost, mogao je izdržati set, dva. Bilo je pitanje momenta kad će telo posustati. To su sprintovi sa promenom pravca i naglim ubrzanjima, što ne može izdržati ni atletsko telo 21 godišnjaka. Sa druge strane, da nije krenuo tako u meč, Novak bi ga pregazio kao plitak potok. Vilander je to lepo opisao u jednoj rečenici. "Nije se Alkaraz povredio, Novak ga je povredio svojom igrom". Drugim rečima, ova dva igrača nisu ista klasa.

Vojvoda Gavran

pre 10 meseci

Alkaraz je klasa ili dve ispod Novaka, Nadala i Federera. Nije dorastao ni Mareju iz boljih dana. Momak je rođen pod srećnom zvezdom jer , po odlasku Novaka , ostaje gomila prosečnih tenisera tako da ima šansu da namlati 5-6 GS.

Богдан

pre 10 meseci

Алкараз је супер таленат али мислим да су тениски врх и медији на западу учинили и даље чине медвеђу услугу нашем Ђоковићу а то у ствари и сами не контају. Понижавају га, омаловажавају, ниподаштавају и потцењују, то Ђоковића растерећује и скида притисак и он игра лагано као перо. Алкараза су толико винули у небо да се упоређује малтене са некаквим "тениским божанством" што је наравно претерано, натоварило је невероватан притисак на овог младића да је он некако на адреналину издржао два сета а кад је адреналин испарио он се једноставно распао. Нарано ово ће му помоћу за касније утакмице, али дотле Ђоле може до 30 слемова па мирно у пензију.

OBIČAN

pre 10 meseci

Alkaraz je odličan teniser. Ali biti Nole, Rafa, Fedex ali i Marej.... tesko. Evo, ovim porazom će tek postati nestabilan u narednom periodu. Šta reći da čovek od 36 godina se igra sa 20godisnjakom psihički.

Sofercina

pre 10 meseci

Od kada je dozvoljen ovoliki prostakluk - sasto ste objavili nenormalan komentar nenormalnog coveka Ne Normalni administratori ?!

bagronolomanska

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.
(Mare, 10. jun 2023 10:21) Ja kazem

Comy SB

pre 10 meseci

ma svima je ono jucer bilo mucno za gledanje....Alkararas nije pokazao ni malo postovanja prema Djokovicu....ako si povredjen a svi smo videli da jesi...predaj mec..kakav sampionski ...sportski duh...stavio je Djokovica u jako tesku situciju...da igra ...a neigra ..mogao se i Djokovic u tom neigranju tenisa povrediti... Bravo Nole...a Alkaras prst na celo...

Dragan

pre 10 meseci

Od ovog dana ce od prvih 10 najmanje dvoje ili troje ici na njegovo telo. Tako je uvek u tenisu, prvo nadju slabost i ko hijene se bacaju na to. Karlosu nece biti lako na grend slemovima iako ja verujem da ce ako ostane zdrav biti veliki sampion.

Маре

pre 10 meseci

Не знам да ли још неко тако посматра али Алкараз је сам себе победио. Па потом Новак. Дечко мора да измени стил игре. Бар у мечевима са највећим ривалима и у завршницама великих турнира. Не даје се гас до даске 3х у јеном поену, на почетку или средини меча. Па тако још десет пута или више. То човеково тело не може издржати. Него треба бити паметан и одустати од неког поена иначе следи слом убрзо, а најкасније после 2 часа игре ...
О дугорочној штети оваквог начина игре и засигурном повређивању да не причам...

Marko

pre 10 meseci

Podseca na djokocia kad je sa pocetka karijere igrao protiv nadala i federera... Izgori i to je to, koliko god realno bio bolji... ipak nije sve u trcanju samo, malo mozga nije na odmet, ali to tek ide s godinama... Alkaraz po meni igra nekako robotizovano... jak kao zemlja, udarci snazni bez neke tehnike i elegancije, sirovi... ima vremena za korekciju svakako...

War Inside My Head

pre 10 meseci

Nije mi jasan stručni tim Alkarasa,da nema niko ko bi mu sugerisao da ne mora baš stalno izuzetno visokim intenzitetom da udara lopticu,da ne mora da ludački trči za svakom?!Nisam siguran da će imati dugu i konstantnu karijeru,mora nekad da odigra gem,mislim na one kad protivnik već ima prednost,da bukvalno odmori malo,sačuva snagu za ostatak meča, posebno na GS,gdje se igra na 3 dobijena seta.Novak ga je taktički matirao,izašao potpuno psiho-fizički spreman,sa jasnim planom,i ostalo smo vidjeli,mladića 16 godina mlađeg u grčevima,iscijeđenog kao limun.Mislim,a iskreno se i nadam,sličnom scenariju u finalu sa Rudom,iako Rud već ima prošlogodišnje iskustvo igranja protiv Nadala.Previše je Đoković,kao i Jokić,inteligentniji i superiorniji igrač,sa potpuno jasnim ciljevima u ostatku karijere.

Feel

pre 10 meseci

Izvedu najboljeg u ovoj generaciji u kog se kunu, sa kojim prete Novaku, od njega medijski napraviše teniskog superšanpiona ...

I Novak ga samelje za 2 seta a da se ne oznoji. Mali ne može da stoji od grčeva, trese se i bruka se....

Jako su očajni. I ovog im je Novak penzionisao kao i Tima i Cicipasa i gomilu drugih ...

Stanje stvari

pre 10 meseci

Alkarazu nije bilo lako.Odigrao je do kraja i tu moraju svi da mu skinu kapu.Sa druge strane,mogao je u takvom stanju izazvati još neku povredu.Svakako su najsrećniji bili Novakovi navijači,koji su odigrali na njega i tako se dva puta radovali.Mislim da je stručni štab Alkaraza,totalno promašio u proceni da samo suvom snagom,neko može pobediti Novaka.To je ono veslanje što je Novak pominjao,svi u timu Alkaraza moraju zapeti.Telo Alkaraza ćemu biti najveći problem,u godinama koje slede.Moraće naći balans u igri inače će prerano završiti karijeru.

Mare

pre 10 meseci

Dve lopte koje je stigao i osvojio poene spadaju u nesto najneverovatnije ikada odigrano u tenisu. Meni licno je antipatican i nadobudan, ali mali je zver...Ako ga zaobidju ozbiljne povrede bez problema uzima dvadesetak GS titula.

nada

pre 10 meseci

zaista je pokazao postovanje prema Noletu a srce mu se kidalo zbog svega sto ga je snaslo.To je odlika sampiona da kanalises i obuzdas i bol i tugu i odas pocast protivniku.Bez raznih izgovora.Zelim mu ostane fer plej da prevazilazi prepreke i napreduje.Mozda i mrzitelji Noleta progledaju i frustracije i bes usmere na preispitivanje svog lika i dela.Da se pogledaju u ogledalo.Bice im jasnije priznali to lil ne.

Šta reći....

pre 10 meseci

Ovaj mali ne može da izdrži pritisak. Sve su to projekti koji zasijaju par sezona, a onda se izgube. Nisu rođeni sa reketom kao ova trojica..... Mislim da se ovakva trojka neće skoro pojaviti. Nažalost mislim da je tako. Pa Mareja su projektovali, pa generalno ništa.

Dabu

pre 10 meseci

Mislim da je veliku grešku napravio trener Huan Karlos Ferero. Alkaras je rekao da su mu iz tima posle mišićnih grčeva rekli nešto kao "Ti odluči. ako misliš da možeš da igraš onda nastavi, a ako ne možeš onda predaj". Nisam, naravno, teniski stručnjak, ali mislim da trener tako mladog igrača mora da ima i delimično očinsku ulogu. Mora da preuzme odgovornost umesto svog pulena i zaštiti ga. Čovek je iskusan sa odličnom karijerom. Mislim da je bio i Top 10 igrač neko vreme. Trebao je da traži od Alkarasa da preda i tako spreči eventualno pogošanje fizičkog stanja. Svaki gledaoc je video da je pobednik poznat. Stilom koji on neguje neće pobediti Novaka na GS. Može da pobedi Cicija i mnoge druge, ali će ga Novak čekati pred kraj turnira i tu mu je kraj. Znači ili da proba da drugačije igra i štedi snagu, ili da čeka da Novak "okači reket o klin".

Glad

pre 10 meseci

Prebrutalni spinovi u korist momka koji ne može da stoji na nogama više od dva seta sa NAŠIM igračem.
Pretužno.

Da je predao meč nastao bi zemljotres na kladionicama.

Kad i čemer trenutnog broja 1.

mikelle

pre 10 meseci

@Onkel Dargobet

Dobar je bio taj Borg, vrhunski igrac, rano se povukao…istina…
A jesi procitao da je bio i na kokainu?
Ako nisi izvini…

I Agasi se drogirao barem 6-7 sezona, sam je priznao al je uspeo da se vrati kao veteran i uzme koju titulu…

ja

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.
(Mare, 10. jun 2023 10:21)

Tragično je što ti smeta Nadalova rutina. Čovek je oduvek bio veliki sportsmen, nekarakteristično Špancima, uvek primerene izjave, uvek borben, nikad ne folira, primer svima.

joker

pre 10 meseci

Karlitos je prvo psihicki pao sto je dovelo do fizickog pada, grcevi su se pojavili zbog misica jer vise nije mogao da parira fizicki, ko je gledao mec video je koliko Novak jako udara lopticu i koliko je fizicki spreman, vrv na Tv to deluje bzvz ali kad izdjes na teren to je nepodnosljivo tesko jer svaki poen moras da pretrcis i da izdrzis do krajnjih granica, prosto nije imao snage a volja mu je vec bila ubijena.
(C i n i k, 10. jun 2023 10:30)


respect ,izmislio si toplu vodu,aj sad idi kliči znaš već

Lajavi krelac

pre 10 meseci

Osvojio je 66 titula, a Novak s 36. godina ima 93 titule, igra već tri puta dulje od Borga a ima samo 27 titula više, ne broje se samo grand slam turniri!
(Onkel Dagobert, 10. jun 2023 12:55)

Zamisli koliko su DULJE igrali i Federer i Nadal, znači da je Borg daleko i ispred njih, pošto Novak ima više titula od obojice.

E, sad zamisli da BB GOAT nije osvojio nijadan Australian Open i nijedan US Open ( u četiri finala ) u čuvenoj eri u kojoj pored Mekinroa i tada debelo matorog Konorsa jedan Boba Živojinović bio među ozbiljnijim igračima. Trebalo je to pobeđivati, kakav Federer ili Nadal...

Deky

pre 10 meseci

Na čemu svaka čast. Pa pomeo ga je 16 godina stariji Đoković i to tako da mu je u trećem setu poremetio fizionomiju...Milane sa Šatrijea, nemaš pojma o tenisu.

Goran

pre 10 meseci

Alkaraz je moralni pobednik ovog takmičenja. Normalno je biti na strani mladih borbenih ljudi, a protiv samoljubivih i nezasitih šampiona čije vreme je prošlo.

Onkel Dagobert

pre 10 meseci

Ma Borg je GOAT, otišao je u penziju s 24 godine i 11 grand slamova, 5 Wimbledona i 6 Roland Garrosa zaredom bez izgubljenog seta.

Osvojio je 66 titula, a Novak s 36. godina ima 93 titule, igra već tri puta dulje od Borga a ima samo 27 titula više, ne broje se samo grand slam turniri!

MANGUP, LOLA, BEKRIJA ...

pre 10 meseci

Mec se zavrsio 1:1.
Alcaraz je trebao da preda kao sto je Nolo predavao stalno kad je bio mladji.
Steta, taman je poceo Carlos da ga dere.
(GoatAlcaraz, 10. jun 2023 14:16)

Ovaj komentar je pomalo besmislen ili loše sročen. Ispada da ti si navijao za španskog tenisera.

somina bob

pre 10 meseci

ishrana ,treninzi , meditacija,posvećenost...nikada ni jedan sportista nije bio na tom nivou,,,,,zato kao rezultat toga vidimo da je 16 god stariji igrač izdržljivi ,spremniji ...Novak moze ovako do 40-te samo da ne dodje povreda....ziv zdrav bio.
(šomaboba, 10. jun 2023 10:22)

Kako ne.

dragi

pre 10 meseci

Alkatraze, svaka čast.. jedino probaj manje da se foliras na terenu. dzabe si platio karte spanskoj publici da budu protiv Noleta, nije ovo korida. Nole ti je sila, svi su ti surodnjaci pukli od njega, nije na tebi..

Dragon

pre 10 meseci

Steta za povredu.
Bilo bi gusto do kraja.
Sa neizvesnim pobednikom.
Ovako nisam gledao nakon sto je pocelo mucenje.
Jer je sve bilo jasno.
Vidim posle osvojio 2 gema za 2 seta.
Trebao je odustati.
Nije bilo smisla da igra.

.

pre 10 meseci

@Great
Nula od sportiste je Djokovic i u tome se slazu svi navijaci na svim turnirima sirom planete, kao i sve njegove kolege. Misljenje zaludjenika iz ciganskog naroda ne menja cinjenicu da nola svi mrze i niko ga ne smatra jednim od najboljih.

GoatAlcaraz

pre 10 meseci

Mec se zavrsio 1:1.
Alcaraz je trebao da preda kao sto je Nolo predavao stalno kad je bio mladji.
Steta, taman je poceo Carlos da ga dere.

S.Galanski & P.Larkinson

pre 10 meseci

Ovaj RG mi iskreni Rafini navijaci cemo da pripisemo Alkarasu jer bi odrao Nolu da nije imao te zdravstvene probleme!
To ujedno znaci da i dalje nastavlja sa dominacijom na prvom mestu atp liste!
Jedino ce pravda donekle biti zadovoljena ako Norvezanin pobedi Nolu!

Manje vina, manje vina!

pre 10 meseci

"Čovek je iskusan sa odličnom karijerom. Mislim da je bio i Top 10 igrač neko vreme."

Jeste, a bio je i "top 1" oko dva meseca!

Vožd

pre 10 meseci

Kao bivši aktivni sportista želim da na osnovu nekog svog iskustva iznesem svoj zaključak oko grčeva koje je imao Alkaraz. Ne mislim da su grčevi nastali zbog fizičkog zamora, oni su nastali kao posledica straha i blokade koju je imao od samog početka meča. Pa on je veći deo i drugog a pogotovu prvog seta samo gurao loptu jer je zbog straha i treme bio u stalnom grču a tada znamo da mišići nemaju elastičnost a mozak ne funkcioniše bistro. Zbog toga tvrdim da ovaj dečko kao i Rune nije i nikada neće biti veliki šampion jer sportista koji ima strah od protivnika nikada ne može u potpunosti da ga se oslobodi. Da li se neko seća da je na pr. Nadal koji je sa 18 god. osvojio prvi Roland Garos imao strah od nekog protivnika da ga se plašio. On je bio bukvalno kao zver pa Federera koji je tada bio na vrhuncu je razbijao bez ikakvog respekta. Na žalost Đoković je poslednji veliki igrač koji se pojavio (pre njega su Federer i Nadal) i evo već 25 god. nema ni na vidiku neki veliki talenat. Kad se Novak penzioniše nastaće najgori period u istoriji muškog tenisa.

Goran

pre 10 meseci

Alkaraz je moralni pobednik ovog takmičenja. Normalno je biti na strani mladih borbenih ljudi, a protiv samoljubivih i nezasitih šampiona čije vreme je prošlo.

S.Galanski & P.Larkinson

pre 10 meseci

Ovaj RG mi iskreni Rafini navijaci cemo da pripisemo Alkarasu jer bi odrao Nolu da nije imao te zdravstvene probleme!
To ujedno znaci da i dalje nastavlja sa dominacijom na prvom mestu atp liste!
Jedino ce pravda donekle biti zadovoljena ako Norvezanin pobedi Nolu!

.

pre 10 meseci

@Great
Nula od sportiste je Djokovic i u tome se slazu svi navijaci na svim turnirima sirom planete, kao i sve njegove kolege. Misljenje zaludjenika iz ciganskog naroda ne menja cinjenicu da nola svi mrze i niko ga ne smatra jednim od najboljih.

somina bob

pre 10 meseci

ishrana ,treninzi , meditacija,posvećenost...nikada ni jedan sportista nije bio na tom nivou,,,,,zato kao rezultat toga vidimo da je 16 god stariji igrač izdržljivi ,spremniji ...Novak moze ovako do 40-te samo da ne dodje povreda....ziv zdrav bio.
(šomaboba, 10. jun 2023 10:22)

Kako ne.

Onkel Dagobert

pre 10 meseci

Ma Borg je GOAT, otišao je u penziju s 24 godine i 11 grand slamova, 5 Wimbledona i 6 Roland Garrosa zaredom bez izgubljenog seta.

Osvojio je 66 titula, a Novak s 36. godina ima 93 titule, igra već tri puta dulje od Borga a ima samo 27 titula više, ne broje se samo grand slam turniri!

ja

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.
(Mare, 10. jun 2023 10:21)

Tragično je što ti smeta Nadalova rutina. Čovek je oduvek bio veliki sportsmen, nekarakteristično Špancima, uvek primerene izjave, uvek borben, nikad ne folira, primer svima.

joker

pre 10 meseci

Karlitos je prvo psihicki pao sto je dovelo do fizickog pada, grcevi su se pojavili zbog misica jer vise nije mogao da parira fizicki, ko je gledao mec video je koliko Novak jako udara lopticu i koliko je fizicki spreman, vrv na Tv to deluje bzvz ali kad izdjes na teren to je nepodnosljivo tesko jer svaki poen moras da pretrcis i da izdrzis do krajnjih granica, prosto nije imao snage a volja mu je vec bila ubijena.
(C i n i k, 10. jun 2023 10:30)


respect ,izmislio si toplu vodu,aj sad idi kliči znaš već

GoatAlcaraz

pre 10 meseci

Mec se zavrsio 1:1.
Alcaraz je trebao da preda kao sto je Nolo predavao stalno kad je bio mladji.
Steta, taman je poceo Carlos da ga dere.

noleisthebest

pre 10 meseci

Sta se bre lozite na ovog napumpanog, nije on ni "š" od šampiona.
Juce mu je malo ego dobio lekciju, da se spusti na zemlju, mnogo je visoko poleteo na racun naseg Anhela.

Alex

pre 10 meseci

Neće biti veci od ostalih medvedica, zvereva, cicipasa, dimitrova, tima i ostalih naslednika. Zato sto igra samo na šljaci dobro i tu nema nikakvu taktiku do sirove snage do kocenja celog tela. To je samo moja prognoza. Doći će neko treći… ali ima još par godina dok Nole ne pokupi 30 GS-a. To je realnost.

Mare

pre 10 meseci

Dve lopte koje je stigao i osvojio poene spadaju u nesto najneverovatnije ikada odigrano u tenisu. Meni licno je antipatican i nadobudan, ali mali je zver...Ako ga zaobidju ozbiljne povrede bez problema uzima dvadesetak GS titula.

Comy SB

pre 10 meseci

ma svima je ono jucer bilo mucno za gledanje....Alkararas nije pokazao ni malo postovanja prema Djokovicu....ako si povredjen a svi smo videli da jesi...predaj mec..kakav sampionski ...sportski duh...stavio je Djokovica u jako tesku situciju...da igra ...a neigra ..mogao se i Djokovic u tom neigranju tenisa povrediti... Bravo Nole...a Alkaras prst na celo...

Dragon

pre 10 meseci

Steta za povredu.
Bilo bi gusto do kraja.
Sa neizvesnim pobednikom.
Ovako nisam gledao nakon sto je pocelo mucenje.
Jer je sve bilo jasno.
Vidim posle osvojio 2 gema za 2 seta.
Trebao je odustati.
Nije bilo smisla da igra.

Djordje

pre 10 meseci

"Velike, baš velike muke zadavali su mu grčevi tokom duela za plasman u finale pariskog Grend slema."?!
Muka se zove Novak Djokovic i da ga Nole nije istrisio u prva dva seta ne bi imao "velike bas velike muke"!
A novinari koji nemaju veze sa sportom ne bi trebalo da pisu sportske rubrike?! Svaki normalan covek koji prati tenis bi mogso zakljuciti da mu je Nole istrisio noge i da je to deo taktike! A ne neke velike muke! Muka je nama citaocima kad citamo ovakve tekstove!

Djordje NS

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.
(Mare, 10. jun 2023 10:21)

Tragično je što ti smeta Nadalova rutina. Čovek je oduvek bio veliki sportsmen, nekarakteristično Špancima, uvek primerene izjave, uvek borben, nikad ne folira, primer svima.
(ja, 10. jun 2023 10:38)

Veliki sportsmen? Uvek primerene izjave? A za jednog od najvećih foliranata u istoriji tenisa reći da nikad ne folira je vrhunac gluposti. Slatko sam se ismejao tvom komentaru... Bravo!

Mare

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.

and

pre 10 meseci

Malo su mi otrcane hvale na racun izjava, gestova i ponasanja, uglavnom tenisera, (jer je individualni sport, pa je samo jedna osoba bitna). Pa polufinale RG gleda, da ne preteram, desetine miliona ljudi sirom sveta, a izjave posle meca sigurno procita stotine miliona ljudi sirom sveta. Evo ja nisam gledao mec, ali citam vesti. Pa naravno da ce im izjave biti med i mleko posle meceva, kad znaju koliko to ljudi gleda/cita. Rade ono sto ljudi vole da vide i cuju, jer na kraju krajeva to im donosi pare. Novinari, probajte dobiti neku informaciju sta jedni o drugima pricaju kada nema kamera, manite se konferencija za stampu. Garantujem vam da Alkaras trenutno najvise na svetu mrzi Novaka, a da Novak likuje sto ga je razvalio, u trenutku kada su svi forsirali Alkarasa kao favorita. I to je sportski duh, tako treba kod obojice, ali manimo se kulture i gestova za javnost.

Vojvoda Gavran

pre 10 meseci

Alkaraz je klasa ili dve ispod Novaka, Nadala i Federera. Nije dorastao ni Mareju iz boljih dana. Momak je rođen pod srećnom zvezdom jer , po odlasku Novaka , ostaje gomila prosečnih tenisera tako da ima šansu da namlati 5-6 GS.

C i n i k

pre 10 meseci

Karlitos je prvo psihicki pao sto je dovelo do fizickog pada, grcevi su se pojavili zbog misica jer vise nije mogao da parira fizicki, ko je gledao mec video je koliko Novak jako udara lopticu i koliko je fizicki spreman, vrv na Tv to deluje bzvz ali kad izdjes na teren to je nepodnosljivo tesko jer svaki poen moras da pretrcis i da izdrzis do krajnjih granica, prosto nije imao snage a volja mu je vec bila ubijena.

BLuka

pre 10 meseci

Vidite ljudi nije da mi ne volimo Rafu i Fedeksa.
Ovaj mladi čovek je juče svojim stavom prema Novaku pokupio simpatije kod većine nas Srba.
Ovako nešto Rafa i Fedeks nemaju,taj njihov nefer stav i odnos je ono pta nas ljuti.
Vidite na Kosovu i Metohiji,tukli se u veče sa KFORom a u jutro igrali basketa i navlačili konopac a to ne bi moglo da i KFOR nije spustio loptu i prestao biti pretnja.

Great

pre 10 meseci

Tragično je što ti smeta Nadalova rutina. Čovek je oduvek bio veliki sportsmen, nekarakteristično Špancima, uvek primerene izjave, uvek borben, nikad ne folira, primer svima.
(ja, 10. jun 2023 10:38)

Jeste, dok ga Novak nije odvalio i orestigao na ATP i postao broj 1.

Onda je taj Nadal pokazao svoje pokvareno potuljeno lice. Nula od sportiste

dragi

pre 10 meseci

Alkatraze, svaka čast.. jedino probaj manje da se foliras na terenu. dzabe si platio karte spanskoj publici da budu protiv Noleta, nije ovo korida. Nole ti je sila, svi su ti surodnjaci pukli od njega, nije na tebi..

Mikii

pre 10 meseci

Na čemu svaka čast? Što je kao najveći izazivač, kao budući "vladar svetskog tenisa", kao neko ko melje svoje protivnike položio oružje posle jedva 2 sata igre?! Fizički ga slomio čovek od 36 godina!? Pa prošle godine je Nadal sa 36, sa brojnim povredama i operacijama iza sebe izašao na teren kao lav koji se bori na život i smrt, te pobedio ovog istog Đokovića što oduzima dušu i noge, a ono izašlo na teren nervozno ko neka devojčica pa se celo zgrčilo na onom terenu. I još se nakon meča hvali time! Đoković mu pljunuo, da ne upotrebim neku težu reč, na sve što je dosad postigao. Neka osvoji sad sva 4 u ovoj godini i još jedno 5 grend slemova pride, potpuno je zaslužio. Kako ih majstor ređa jednog po jednog, ma svaka mu čast. Šteta samo što Rafa nije u boljem fizičkom izdanju da pogledamo još koji epski duel dva prava monstruma teniske igre, dojadiše mi bre više ovi amateri.

Voland

pre 10 meseci

Nije povreda, to je samo zamor materijala. I to je dobro, potreban je samo odmor i sve ce biti ok. U buducnosti treba samo da modifikuje nacin igre ili ako je to moguce propremi telo za ovaj fenomenalni stil igre. Mozda i ne mora nista da menja. Djokovic za 2-3 godine ide u penziju a Alkaraz ce moci da ostale delje za sat i po igre, ako neko prezivi dva i po sata taj je na korak od pobede.

milorad

pre 10 meseci

Moderni gladijatori....Alkaras ce biti veliki sampion ako ga posluzi zdravlje....momak je jako talentovan a nadasve ima tu neznu,neiskvarenu decacku dusu jos...

Igor

pre 10 meseci

Era Alkaraza će početi kada se završi era Đokovića koja i dalje traje. Dok još traje ta era, Alkaraz neće uzeti više od 2 gren slema.

Deky

pre 10 meseci

Na čemu svaka čast. Pa pomeo ga je 16 godina stariji Đoković i to tako da mu je u trećem setu poremetio fizionomiju...Milane sa Šatrijea, nemaš pojma o tenisu.

Štirlic

pre 10 meseci

Dva intenzivna seta!? Šta reći onda za finale AO onomat kad su Novak i Rafa imali 5 intenzivnih setova i trčali punih 6 sati!? To samo oslikava razliku između "velike trojke" i ove nove generacije.

Maksim

pre 10 meseci

Alcaraz je pokazao da je strašan igrač, ono što je mene iznenadilo koliko je zreo za svoje godine i biće veliki šampion, a ja brojim novce jer sam sa par prijatelja opkladio, naravno Novak zauvek a mrzitelji tek će da bude igranke idemoo

Šta reći....

pre 10 meseci

Ovaj mali ne može da izdrži pritisak. Sve su to projekti koji zasijaju par sezona, a onda se izgube. Nisu rođeni sa reketom kao ova trojica..... Mislim da se ovakva trojka neće skoro pojaviti. Nažalost mislim da je tako. Pa Mareja su projektovali, pa generalno ništa.

Srbin

pre 10 meseci

Svi ti extra sprinteri ne traju dugo zbog čestih povreda.Novak zna uvek koliko sme zato je u tenisu decenijama i sa najmanje povređa u istoriji svih tenisera.

dale

pre 10 meseci

Loša situacija za Carlosa.

Našli su mu Ahilovu petu.

Danas ga zaustaviše grčrvi,
sutra će STRAH od grčeva da ga zaustavi.

Tako je i kod erektilne disfunkcije, kazu.

bagronolomanska

pre 10 meseci

Alkaraz, hvala Bogu, nije novi Nadal i neće biti. Ne dira gaće, nos, kosu, pa u krug. Ne grči mu se lice u iskrivljenu grimasu. Ne ređa flašice. Dečački osmeh kada je iz okreta pogodio neverovatan udarac i sam svestan da je bilo slučajno je bio prirodan i spontan. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Mislim da bi morao da radi drugačije fizičke pripreme - manje da radi na masi, više na izdržljivosti i fleksibilnosti i može da bude na nivou ove trojice najvećih.
(Mare, 10. jun 2023 10:21) Ja kazem

OBIČAN

pre 10 meseci

Alkaraz je odličan teniser. Ali biti Nole, Rafa, Fedex ali i Marej.... tesko. Evo, ovim porazom će tek postati nestabilan u narednom periodu. Šta reći da čovek od 36 godina se igra sa 20godisnjakom psihički.

Ivan

pre 10 meseci

Alkaraz jeste dobar igrac, pred njim je buducnost.
Po mom misljenju se povredio jer nije znao da rasporedi snagu za 5 setova. Trcao je kao lud i stizao nemoguce i sa takvom igrom je nekako dobio drugi set. Koliko god da je mlad i spreman , telo to treba da izdrzi.
Sva cast Noletu legendi

Богдан

pre 10 meseci

Алкараз је супер таленат али мислим да су тениски врх и медији на западу учинили и даље чине медвеђу услугу нашем Ђоковићу а то у ствари и сами не контају. Понижавају га, омаловажавају, ниподаштавају и потцењују, то Ђоковића растерећује и скида притисак и он игра лагано као перо. Алкараза су толико винули у небо да се упоређује малтене са некаквим "тениским божанством" што је наравно претерано, натоварило је невероватан притисак на овог младића да је он некако на адреналину издржао два сета а кад је адреналин испарио он се једноставно распао. Нарано ово ће му помоћу за касније утакмице, али дотле Ђоле може до 30 слемова па мирно у пензију.

MANGUP, LOLA, BEKRIJA ...

pre 10 meseci

Mec se zavrsio 1:1.
Alcaraz je trebao da preda kao sto je Nolo predavao stalno kad je bio mladji.
Steta, taman je poceo Carlos da ga dere.
(GoatAlcaraz, 10. jun 2023 14:16)

Ovaj komentar je pomalo besmislen ili loše sročen. Ispada da ti si navijao za španskog tenisera.

Feel

pre 10 meseci

Izvedu najboljeg u ovoj generaciji u kog se kunu, sa kojim prete Novaku, od njega medijski napraviše teniskog superšanpiona ...

I Novak ga samelje za 2 seta a da se ne oznoji. Mali ne može da stoji od grčeva, trese se i bruka se....

Jako su očajni. I ovog im je Novak penzionisao kao i Tima i Cicipasa i gomilu drugih ...

Glad

pre 10 meseci

Prebrutalni spinovi u korist momka koji ne može da stoji na nogama više od dva seta sa NAŠIM igračem.
Pretužno.

Da je predao meč nastao bi zemljotres na kladionicama.

Kad i čemer trenutnog broja 1.

Zozo

pre 10 meseci

Novak je završio najveću tenisku eru (sa Rafom i Rodžerom) kao pobednik a započeo je novu takođe kao pobednik i biće tu još 5-6 godina. Zato ga isfrustrane ličnosti i ne vole jer se to graniči sa nemogućim.

DRAGAN

pre 10 meseci

NOVAK je pokazao ko je
najbolji igrac planete.
Znam da mnogi se nece nikada pomiriti sa tom
cinjenicom. Ali to je stvarnost. NOLE G.O.A.T 1...

šomaboba

pre 10 meseci

ishrana ,treninzi , meditacija,posvećenost...nikada ni jedan sportista nije bio na tom nivou,,,,,zato kao rezultat toga vidimo da je 16 god stariji igrač izdržljivi ,spremniji ...Novak moze ovako do 40-te samo da ne dodje povreda....ziv zdrav bio.

Del Boj

pre 10 meseci

Mali je jednostavno izgoreo u velikoj želji i pritisku da je favorit on nije mogao da izdrži taj teret koji su novinari prebacili na njega. Dizale su se tenzije euforija pre meča tipovali na njega da dobija meca i to ga je slomio i psihički i fizički. Bilo je sta je bilo sad pisati o njemu svaka ti cast ne vidim poentu teksta da je kojim slučajem dobio i da se nije desilo sa tim grčevima mi bi drvlje i kamenje na njega. Isto kao onda kad je Meda onesposobio Novaka na US ocenu. Okrenemo se mi Novaku da odigra finale šampionski i da podigne 23 pehar GS. Spanci sigurno ne bi pisali hvalospeve na račun Djokovica samo mi nesto pametujemo i glumimo.

robby

pre 10 meseci

Grč nije povreda,shvatite to već jednom.
Dečko je spreman za 2-3 sata intenzivne borbe i onda kraj . Nije spreman i tada dolazi do grčeva.

War Inside My Head

pre 10 meseci

Nije mi jasan stručni tim Alkarasa,da nema niko ko bi mu sugerisao da ne mora baš stalno izuzetno visokim intenzitetom da udara lopticu,da ne mora da ludački trči za svakom?!Nisam siguran da će imati dugu i konstantnu karijeru,mora nekad da odigra gem,mislim na one kad protivnik već ima prednost,da bukvalno odmori malo,sačuva snagu za ostatak meča, posebno na GS,gdje se igra na 3 dobijena seta.Novak ga je taktički matirao,izašao potpuno psiho-fizički spreman,sa jasnim planom,i ostalo smo vidjeli,mladića 16 godina mlađeg u grčevima,iscijeđenog kao limun.Mislim,a iskreno se i nadam,sličnom scenariju u finalu sa Rudom,iako Rud već ima prošlogodišnje iskustvo igranja protiv Nadala.Previše je Đoković,kao i Jokić,inteligentniji i superiorniji igrač,sa potpuno jasnim ciljevima u ostatku karijere.

nada

pre 10 meseci

zaista je pokazao postovanje prema Noletu a srce mu se kidalo zbog svega sto ga je snaslo.To je odlika sampiona da kanalises i obuzdas i bol i tugu i odas pocast protivniku.Bez raznih izgovora.Zelim mu ostane fer plej da prevazilazi prepreke i napreduje.Mozda i mrzitelji Noleta progledaju i frustracije i bes usmere na preispitivanje svog lika i dela.Da se pogledaju u ogledalo.Bice im jasnije priznali to lil ne.

Stanje stvari

pre 10 meseci

Alkarazu nije bilo lako.Odigrao je do kraja i tu moraju svi da mu skinu kapu.Sa druge strane,mogao je u takvom stanju izazvati još neku povredu.Svakako su najsrećniji bili Novakovi navijači,koji su odigrali na njega i tako se dva puta radovali.Mislim da je stručni štab Alkaraza,totalno promašio u proceni da samo suvom snagom,neko može pobediti Novaka.To je ono veslanje što je Novak pominjao,svi u timu Alkaraza moraju zapeti.Telo Alkaraza ćemu biti najveći problem,u godinama koje slede.Moraće naći balans u igri inače će prerano završiti karijeru.

Dabu

pre 10 meseci

Mislim da je veliku grešku napravio trener Huan Karlos Ferero. Alkaras je rekao da su mu iz tima posle mišićnih grčeva rekli nešto kao "Ti odluči. ako misliš da možeš da igraš onda nastavi, a ako ne možeš onda predaj". Nisam, naravno, teniski stručnjak, ali mislim da trener tako mladog igrača mora da ima i delimično očinsku ulogu. Mora da preuzme odgovornost umesto svog pulena i zaštiti ga. Čovek je iskusan sa odličnom karijerom. Mislim da je bio i Top 10 igrač neko vreme. Trebao je da traži od Alkarasa da preda i tako spreči eventualno pogošanje fizičkog stanja. Svaki gledaoc je video da je pobednik poznat. Stilom koji on neguje neće pobediti Novaka na GS. Može da pobedi Cicija i mnoge druge, ali će ga Novak čekati pred kraj turnira i tu mu je kraj. Znači ili da proba da drugačije igra i štedi snagu, ili da čeka da Novak "okači reket o klin".

Sofercina

pre 10 meseci

Od kada je dozvoljen ovoliki prostakluk - sasto ste objavili nenormalan komentar nenormalnog coveka Ne Normalni administratori ?!

Маре

pre 10 meseci

Не знам да ли још неко тако посматра али Алкараз је сам себе победио. Па потом Новак. Дечко мора да измени стил игре. Бар у мечевима са највећим ривалима и у завршницама великих турнира. Не даје се гас до даске 3х у јеном поену, на почетку или средини меча. Па тако још десет пута или више. То човеково тело не може издржати. Него треба бити паметан и одустати од неког поена иначе следи слом убрзо, а најкасније после 2 часа игре ...
О дугорочној штети оваквог начина игре и засигурном повређивању да не причам...

mikelle

pre 10 meseci

@Onkel Dargobet

Dobar je bio taj Borg, vrhunski igrac, rano se povukao…istina…
A jesi procitao da je bio i na kokainu?
Ako nisi izvini…

I Agasi se drogirao barem 6-7 sezona, sam je priznao al je uspeo da se vrati kao veteran i uzme koju titulu…

Marko

pre 10 meseci

Podseca na djokocia kad je sa pocetka karijere igrao protiv nadala i federera... Izgori i to je to, koliko god realno bio bolji... ipak nije sve u trcanju samo, malo mozga nije na odmet, ali to tek ide s godinama... Alkaraz po meni igra nekako robotizovano... jak kao zemlja, udarci snazni bez neke tehnike i elegancije, sirovi... ima vremena za korekciju svakako...

Vožd

pre 10 meseci

Kao bivši aktivni sportista želim da na osnovu nekog svog iskustva iznesem svoj zaključak oko grčeva koje je imao Alkaraz. Ne mislim da su grčevi nastali zbog fizičkog zamora, oni su nastali kao posledica straha i blokade koju je imao od samog početka meča. Pa on je veći deo i drugog a pogotovu prvog seta samo gurao loptu jer je zbog straha i treme bio u stalnom grču a tada znamo da mišići nemaju elastičnost a mozak ne funkcioniše bistro. Zbog toga tvrdim da ovaj dečko kao i Rune nije i nikada neće biti veliki šampion jer sportista koji ima strah od protivnika nikada ne može u potpunosti da ga se oslobodi. Da li se neko seća da je na pr. Nadal koji je sa 18 god. osvojio prvi Roland Garos imao strah od nekog protivnika da ga se plašio. On je bio bukvalno kao zver pa Federera koji je tada bio na vrhuncu je razbijao bez ikakvog respekta. Na žalost Đoković je poslednji veliki igrač koji se pojavio (pre njega su Federer i Nadal) i evo već 25 god. nema ni na vidiku neki veliki talenat. Kad se Novak penzioniše nastaće najgori period u istoriji muškog tenisa.

Dragan

pre 10 meseci

Od ovog dana ce od prvih 10 najmanje dvoje ili troje ici na njegovo telo. Tako je uvek u tenisu, prvo nadju slabost i ko hijene se bacaju na to. Karlosu nece biti lako na grend slemovima iako ja verujem da ce ako ostane zdrav biti veliki sampion.

draganTenis

pre 10 meseci

Alaraz ima veliki problem. Grčeve je imao u Majamiju. Ne znam zašto se to ne spominje. Pitanje je da li i kada će se njegovo telo adaptirati na vrhunske napore koje može da nametne ozbiljan GS protivnik.

Da kažem

pre 10 meseci

Dragon
Ne shvataš ti nešto. Alkaraz tako kako je igrao, a opet nije imao prednost, mogao je izdržati set, dva. Bilo je pitanje momenta kad će telo posustati. To su sprintovi sa promenom pravca i naglim ubrzanjima, što ne može izdržati ni atletsko telo 21 godišnjaka. Sa druge strane, da nije krenuo tako u meč, Novak bi ga pregazio kao plitak potok. Vilander je to lepo opisao u jednoj rečenici. "Nije se Alkaraz povredio, Novak ga je povredio svojom igrom". Drugim rečima, ova dva igrača nisu ista klasa.

Lajavi krelac

pre 10 meseci

Osvojio je 66 titula, a Novak s 36. godina ima 93 titule, igra već tri puta dulje od Borga a ima samo 27 titula više, ne broje se samo grand slam turniri!
(Onkel Dagobert, 10. jun 2023 12:55)

Zamisli koliko su DULJE igrali i Federer i Nadal, znači da je Borg daleko i ispred njih, pošto Novak ima više titula od obojice.

E, sad zamisli da BB GOAT nije osvojio nijadan Australian Open i nijedan US Open ( u četiri finala ) u čuvenoj eri u kojoj pored Mekinroa i tada debelo matorog Konorsa jedan Boba Živojinović bio među ozbiljnijim igračima. Trebalo je to pobeđivati, kakav Federer ili Nadal...

vukica

pre 10 meseci

Od decka se mnogo ocekuje, digli su ga u zvezde, oseca da mora da bude vrhunski, sagoreva i trosi se previse, ne znam kako njegov tim to malo ne izbalansira za njegovo dobro

Manje vina, manje vina!

pre 10 meseci

"Čovek je iskusan sa odličnom karijerom. Mislim da je bio i Top 10 igrač neko vreme."

Jeste, a bio je i "top 1" oko dva meseca!