Tenis 93

Petak, 09.06.2023.

07:00

Sudar svetova

I, evo nas, tu smo, pred mečom koji smo priželjkivali još otkako je obavljen žreb Rolan Garosa.

Sudar svetova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

Lik

pre 10 meseci

Ovo ce biti susret starog terminatora protiv novog terminatora. Novak je apsolutni outsider, na pesku protiv spanca skoro bez sanse. Zato ne ocekujem spektakel, Djokovic gubi u 3 seta. Mozda ima jos neku sansu na travi, ali tesko.
(Kule Lapovac, 9. jun 2023 08:46)

Interesantno je da ovakve prognoze prate Novaka odkako je postao profi teniser a on stigao do titule najboljeg u istoriji, sa najviše nedelja na prvom mestu!

delija

pre 10 meseci

samo srpski inat... učinili su novaku uslugu sto su ga potcenili, i hvala im... hvala i publici, i ona utiče na to da novak poludi. verujem u našeg nola, čak bi voleo da sam 2-0 okrene na 2-3

GoatAlcaraz

pre 10 meseci

Alcaraz ima da izbusi Noloa kao Wawrinka pre neku godinu. Navijam za decka koji igra lep tenis, napadacki. Nikad za ovog drugog defanzivca.

H2H

pre 10 meseci

Biće teško, Karlos je u formi, igra fantastično, nada mi je Noletova glava i teniska inteligencija. Nadam se da će držati malog na bekendu, lupati mu paralele po toj strani, ritern mora da radi besprekorno, kao i drugi servis, koji mora poboljšati. Srećno Nole, rudari danas, i iskopaj pobedu.

GoatAlcaraz

pre 10 meseci

Novak predstavlja sve najgore vezano za ovu propalu zemlju. Lik je dvolican. Ponasa se divljacki. Psuje njegove u lozi kao kocijas. Cepa majce kad pobedi i urla kao lud. Tenis koji igra je odvratan. Bazira se na sto manje greske, ne igra lepo za oko uopste. Alcaraz je pravo osvezenje i ima da ga razbuca danas.

Beobrad

pre 10 meseci

Mediji su potcenili najveceg ikada, a to je Novak Djokovic i time ucinili medvedju uslugu svom favoritu Alkarazu.
Na tri dobijena seta jos uvek niko ne moze pobediti Novaka,koji uz to ima misiju i cilj, a to je da potvrdi celom svetu i onima koji jos nisu i nikako da shvate da je G.o.a.t. i to odavno.

milan

pre 10 meseci

Ponavlja se prošlogodišnje polufinale. Tada je Nadal bio favorit koji je furiozno stigao do pulufinala ali ga tamo Novak pobedio. Tada su svi veće šanse davali Nadalu koji je bukvalno samleo sve do pulufinala dok se Novak po običaju mučio.

Trajce

pre 10 meseci

Najveci i najbolji medju nama jednakima danas smo svi uz tebe,danas crpi svu nasu energiju i nadji snage da jos jednom pokazes svetu kakav su Srbi narod!!!Voli te tvoja Srbija Nole i preponosna je sto te ima u svojim redovima!!!Da si najveci ikada koji je drzao reket dileme nema i nemas kome vise da dokazujes,uzivaj brate nas,uzivaj i slavi Srpski rod i Srbiju kao sto mi tebe slavimo!Napred majstore!!!

sportista

pre 10 meseci

Ovo ni približno nije toliko važan meč kao što bi bio da je protiv Nadala, direktnog konkurenta za broj osvojenih slemova.
Ovde Novak ima svoje šanse itekako ali treba biti rasterećen i ne stvarati bespotreban pritisak jer za tri nedelje počinje Vimbldon gde je Novak izraziti favorit i gde će imati mnogo veće šanse za taj famozni 23.
Jedino ako nema na pameti da opet pokuša osvojiti kalendarski slem a ni to me ne bi iznenadilo :)

srđan

pre 10 meseci

Meni ovo liči na polufinale RG 2013, isto bilo "finale pre finala". To je ono kad se Novak upecao na brejk lopti u petom setu... I tada su igrali jedan, u tom trenutku, bolji i spremniji igrač (Nole) i "šef parade" (Nadal). Pobedio je, na jedvite jade doduše, ovaj drugi.
Sada je Nole u obrnutoj ulozi - u odsustvu Nadala, na RG Novak je faca. Računam da će i ishod biti isti: šef parade, u 5 setova...

mich

pre 10 meseci

Kakvi crni svetovi, Novak je druga galaksija, ovaj maki zvalavko ce uzeti par GS samo zato sto je konkurencija smesna, isto kao i iga u zenskoj konkurenciji nekada Rodzer, Rafa, Nole, Endi, Vavrinka, Del Potro na vrhuncu sa druge strane Venus, Serena, Zastin, Sarapova, Ivanovic, a danas svaki turnir drugo finale nemaju kontinuitet, osvoje jedan turnir pa pauziraju 3 ili ispadnu u prvom kolu...

Robert

pre 10 meseci

Ok, vidim da se u najpopularnijim komentarima ljudi slažu da će Nole pobediti. Niko ne ostavlja prostora da će Španac da pobedi, pa ne znam kako planiraju da priznaju da je mali bolji ako pobedi danas. Pre meča niko ne uzima u obzir da je Novak znao da kiksne kada je bio ogroman značaj mečeva, ali će se setiti toga kad bude kasno, tj. večeras nakon što sve bude gotovo. :)

srle

pre 10 meseci

Prvi put posle 15 godina Novak nije favorit u polufinalu GS turnira. Alkaraz je svojom igrom na šljaci pokazao da može napraviti vrhunske rezultate, plus Novak nije u najboljoj formi, ima sitne povrede, stariji je 16 godina, sve to ide u prilog mladog Španca. I pored toga, verujem u pobedu Đokovića od 3-1.

Boze pomagaj

pre 10 meseci

Znate sta , jeste mali dobar tj odlican .Ali ipak kad sa druge strane stoji neko sa toliko trofeja . Psihologija je cudna boljka . Jos ako Novak uzme prvi set . Onda ...

loznica1

pre 10 meseci

Sudar svetova?
Sa jedne strane covek sa najvise osvojenih trofeja, sa 22 GS titule, apsolutni rekord u svemu, a sa druge strane teniser sa 1 gs i par nedelja prvog mesta na ATP? Budite malo realni.

Tobla

pre 10 meseci

Đoković nije sporiji od Alkatraza niti sporije servira. Varate se vi koji mislite da će meč izgledati kao onaj sa Ciciripijem. Nole će ga opuhati kao maslačak. 3:1

Banja Luka

pre 10 meseci

U svemu ovom, najfascinantnija je činjenica da su jednako dugo Novak profesionalni teniser i Carlos živ.

A igraju polufinale Roland Garosa.

Novak još ove godine, a onda mali nek igra i bude najbolji.

Поскок са Змијања

pre 10 meseci

Увијек уз усамљеног вука.
Напријед Новаче, прате те вукови са Мањаче.

deblo

pre 10 meseci

u 15h ce biti 30 stepeni i tako do 18h.

da li ce 36god novak moci 3 sata da igra tempom 19godisnjaka na toj temperaturi?

tesko.

ocekujem of novaka da uspori igru i da igra na duzinu. da dobro ste culi. novak treba da usporava poene brzinski (sto manje sprintova), a da produzava trajanje poena. one balone koje je koristio sa kacanovim mora mnogo cesce da igra.
(balvan, 09. jun 2023 08:13)

@balvan
ne slazem se sa tobom. novak je fizicki jaci i brzi od alkazara. samo treba da igra svoju igru nole i dobice malog 3:0.

Nole

pre 10 meseci

Idemo Nole kao sto je nekad Muhamed Ali pobjedio Foremana.. kad je citav svijet govorio da nece izdrzari ni 2 runde. Idemooo Nolee! Pokazi mu sve dubine tenisa. Pomaze Bog!

Straight Outta München

pre 10 meseci

Novak je u principu retko kada uspeo da pobedi kada nije bio favorit. Ne vidim nacin da danas uzme vise od seta Alkarazu. Nadam se da gresim.

pokaži mu ko je tata

pre 10 meseci

Kada je perspektivni teniser Đoković davao čuveni intervju za Sportsku galaksiju, Alkaras je bio novorođenče. Novak je prevazišao odrednicu vremena.

Dragan Babić-Čarapan

pre 10 meseci

Biće ovo jako težak meč za Novaka.
Alkaraz nema poštovanja,u ovom trenutku,prema njemu i njegovoj igri i igraće svom snagom na pocetku protiv
njega.Ako se Novak odupre toj mašini za mlevenje u startu i uspostavi kontrolu,ima dobre izglede za trijumf.
Ovako,na početku dajem 60-40 šansi Alkarazu.

Dejan

pre 10 meseci

Vidim da se piše kako će servis i retern biti ključ današnjeg meča i s tim se ne slažem niti malo. Ovo je najsporija podloga gdje će taktika i način konstrukcije poena biti ključan .. koje udarce birati , kako i kada unutar poena mjenjati ritam , kada skratiti loptu , kada odigrati balon ili defanzivni slice a nikako servis jer ni jedan od njih nije server. Biti će vrlo malo besplatnih poena i za svaki će trebati i orati i kopati.

DeBlass

pre 10 meseci

Pokusacu da budem ne pristrasan ali sve sem pobjede Alkaraza bilo bi veliko iznenadjenje. Nas Nole jeste velicina, GOAT, ali ovdje, danas, sada je ipak u pitanju velika razlika u godinama i spremnosti i to ce da bude glavna prepreka Noletu. Na sve to Alkaraz je pokazao da je ozbiljan igrac, buducnost tenisa i jednostavno smjena generacije dolazi i to je neminovno. Djokovic ima kvalitet, iskustvo, znanje ali isto to ima i Alkaraz ali u usponu snage. Opet, mozda je klise, ali i ovo je uspjeh ogroman za Novaka. sa 36 godina, polufinale GS, pored toliko mladih, pobjeda gladnih igraca. Malo ko gleda ovako kao ja zbog toga sto nas je Nole naucio samo na titule. Sa 36 godina igras pilufinale GS turnira, ljudi, nije to mala stvar.

Moje predvidjanje meca je da ce se Nole nervirati, svadjati, negodovati i samim tim nervoza ce ga pojesti. Mislim da ce biti kao US open protiv Medvedeva.

Sa druge strane Alakaraz ce da odigra sa jos vise motivacije nego protiv Cicipasa. on ovo ceka, on je gladan ovog da dokaze svima, da dokaze Spancima, mogu cak da kazem da ceka da ponizi Novaka.

Nadam se da grijesim.

Srecno Nole, uz tebe smo sta god da se desi!!

Kule Lapovac

pre 10 meseci

Ovo ce biti susret starog terminatora protiv novog terminatora. Novak je apsolutni outsider, na pesku protiv spanca skoro bez sanse. Zato ne ocekujem spektakel, Djokovic gubi u 3 seta. Mozda ima jos neku sansu na travi, ali tesko.

Alex

pre 10 meseci

Posle onakvih duela sa Federerom i atomskog tenisa, proglašavati Novaka za autsajdera ili u podređenom položaju, treba imati mnogo hrabrosti, kad se već nema pameti!

balvan

pre 10 meseci

u 15h ce biti 30 stepeni i tako do 18h.

da li ce 36god novak moci 3 sata da igra tempom 19godisnjaka na toj temperaturi?

tesko.

ocekujem of novaka da uspori igru i da igra na duzinu. da dobro ste culi. novak treba da usporava poene brzinski (sto manje sprintova), a da produzava trajanje poena. one balone koje je koristio sa kacanovim mora mnogo cesce da igra.

joca

pre 10 meseci

Po meni ce biti presudan prvi set.ukoliko ga Novak dobije imace veliku psiholosku prednost sprem malog spanca.ukoliko ga izgubi ima da bude dramatican mec sa dosta oscilacija i nervoze kod Novaka.usvakom slucaju je ovo finale pre finala.srecno Nole

Bojan

pre 10 meseci

Godine i snaga, fizička kondicija, daju veliku prednost Alkarasu.
Iskustvo, jedinstven način razmišljanja, psihička snaga su Novakovo oružje. Nadam se da će ovo drugo prevagnuti. Svim srcem uz Novaka.

drula

pre 10 meseci

Gledajući jednog i drugog Carlito je stavrno favorit i to možda za 3:0 i ubedljivu pobedu. Sa druge strane gledajući Novaka sve ove godine nikada i niko neće biti favorit protiv njega jer taj uvek može izvuci nešto iz rukava. Čak više znajući Novaka može ovo dobiti pa imati pad igre u finalu

nada

pre 10 meseci

sve se bodrim da je ovo jos jedan mec i nista strasno ako se Noletu dese lose stvari ali strepnja ostaje.Ceo dan sam isplanirala,da sve obavim do 14h da skuvam kafu i sto mirnije docekam mec.Mirno,kako je to moguce?!Mislim da su Noletu potrebne duge razmene i da mec traje sto duze.Tezak posao na velikoj vrucini.Drzi se Nole,idemo!

ultra_senc_kaludjerica

pre 10 meseci

Veze vi sa tenisom nemate . Alkaras nema sanse ! Veliki su veliki kad treba i tad protiv njih ne mozete . Zivi bili pa videli

Eto

pre 10 meseci

Za sve vas koji pitate sta imamo protiv Alkaraz i zasto ga ne volimo, evo:
- trenutno najveci proizvod u razvoju u svetu sporta
- ceo Zapad investira u njega
- ima tim iza sebe koji pazi sta ce da kaze, gde ce sa kaze, kako ce da se ponasa i sl
- nema svoje ja, nije iskren, nego sve kako mu se kaze
- ponasa se kao da ima 30 god a ne 20

Djido

pre 10 meseci

Dosta više o Alkarazu. Ne plašite narod bez potrebe. Ispade da je on već pobedio u polufinalu. E, pa, nije baš tako. Moraće i Novak da se sa tim složi, ali to se neće desiti. Brzo zaboravljamo kakve je mečeve Novak igrao i pobeđivao. I sada će.

Ubeđen sam da će pobediti onaj ko bude bolje servirao i reternirao. Obojica su puno uložila da to unaprede. Nemam sumnje da će pobednik biti naš Novak.

Богдан

pre 10 meseci

Не треба од ове утакмице правити не знам шта. Ђоковић растерећен, нема разлога за доказивањем, прогнозе нису на његовој страни публика стандарно против њега може опуштено да игра док овај други, има велику жељу за доказивањем прогнозе су на његовој страни и очекивања такође, тек стиче искуство, Карлосу ће бити свакако теже. Ђоковић је ветеран али није претерано стар за врхунски тенис. Идемоооооооооо!

simsi

pre 10 meseci

Nekako mi izgleda da se Novak prvi put u 10 godina ne pita, da više zavisi od igre malog. Svakako Novak postaje favorit ako se ode u četvrti ili peti set

DukiNS

pre 10 meseci

Novak će zaista morati da ubaci brzinu na maksimum ,jer ovo je finale pre finala. Ko god prođe sa druge strane ,izgubiće u finalu. Sad , kako protiv Alkarasa, nadam se da će naći recept. Treba ga držati na bekendu što više , a pritom i pogađati prvi servis i bekend paralele. Nadam se samo tesnom prvom setu ,jer mali ako se razmaše odmah na početku biće još teže. Neka ide i u pet setova , mislim da Novak tu ima veće šanse. Srećno i nadam se trećem peharu u nedelju veče.

Simke

pre 10 meseci

Mislim da ce Novak pobjediti....Previse vazan mec,juri 23 gren slem....Za mladog Spanca ima vremena i osvojice mnogo titula,dok se Novak priblizava kraju karijere.Previse je iskusan i mislim da ce naci nacin kako da umiri Alkaraza i njegovu eksplozivnu igru.Kao kroz cijelu karijeru,kljucan ce biti ritern,da Novak udje u onu njegovu cuvenu zonu kada vraca svaki ritern pod noge protivniku.

nikos

pre 10 meseci

"I, evo nas, tu smo, pred mečom koji smo priželjkivali još otkako je obavljen žreb Rolan Garosa."

Ne! Prizeljkivali smo ga u finalu.

Mare

pre 10 meseci

Sve je na strani Alkaraza: hajp, publika, mladost, brzina, jacina udaraca... Na Novakovoj strani su samo iskustvo i glava. Znaci pustiti malog da se istutnji, a onda mu pokazati sta su duboke vode u kojima nikada nije plivao.

vidoje

pre 10 meseci

"Odavno se nije dogodilo da Novak u jednom meču na Grend slemu bude u podređenom položaju."

Odavno se nije dogodilo da Novak igra ovako slabo i nezainteresovano.

Berisa

pre 10 meseci

Treba biti realan vezano za današnji meč. Novak na RG nije imao rješenje za Thiema koji ga je dvije godine za redom izbacio na RG a Thiem je ipak slabiji igrač a Novak je tada bio bitno mlađi i rekao bih i bolji i spremniji. Može igrati opušteno, dati sve od sebe znajući da je Wimbledon odmah iza ugla.

Z

pre 10 meseci

Dugo se oseća da Alcaraz izbegava Novaka u širokom luku…
Mislim da se u Novaku nakupilo toliko toga oko oduzetih bodova i zabrana, ukrali su mu jedno 52 nedelje na vrhu , 5GS , bodova i love strašno i da će u jednom momentu da se na nekom iskali … i da kaže sad smo qvit sad je sve poravnato !!!
Možda je danas taj dan jel ovaj najviše koristi ima od njegovih zabrana

Mare

pre 10 meseci

Sve je na strani Alkaraza: hajp, publika, mladost, brzina, jacina udaraca... Na Novakovoj strani su samo iskustvo i glava. Znaci pustiti malog da se istutnji, a onda mu pokazati sta su duboke vode u kojima nikada nije plivao.

Богдан

pre 10 meseci

Не треба од ове утакмице правити не знам шта. Ђоковић растерећен, нема разлога за доказивањем, прогнозе нису на његовој страни публика стандарно против њега може опуштено да игра док овај други, има велику жељу за доказивањем прогнозе су на његовој страни и очекивања такође, тек стиче искуство, Карлосу ће бити свакако теже. Ђоковић је ветеран али није претерано стар за врхунски тенис. Идемоооооооооо!

Z

pre 10 meseci

Dugo se oseća da Alcaraz izbegava Novaka u širokom luku…
Mislim da se u Novaku nakupilo toliko toga oko oduzetih bodova i zabrana, ukrali su mu jedno 52 nedelje na vrhu , 5GS , bodova i love strašno i da će u jednom momentu da se na nekom iskali … i da kaže sad smo qvit sad je sve poravnato !!!
Možda je danas taj dan jel ovaj najviše koristi ima od njegovih zabrana

Djido

pre 10 meseci

Dosta više o Alkarazu. Ne plašite narod bez potrebe. Ispade da je on već pobedio u polufinalu. E, pa, nije baš tako. Moraće i Novak da se sa tim složi, ali to se neće desiti. Brzo zaboravljamo kakve je mečeve Novak igrao i pobeđivao. I sada će.

Ubeđen sam da će pobediti onaj ko bude bolje servirao i reternirao. Obojica su puno uložila da to unaprede. Nemam sumnje da će pobednik biti naš Novak.

DeBlass

pre 10 meseci

Pokusacu da budem ne pristrasan ali sve sem pobjede Alkaraza bilo bi veliko iznenadjenje. Nas Nole jeste velicina, GOAT, ali ovdje, danas, sada je ipak u pitanju velika razlika u godinama i spremnosti i to ce da bude glavna prepreka Noletu. Na sve to Alkaraz je pokazao da je ozbiljan igrac, buducnost tenisa i jednostavno smjena generacije dolazi i to je neminovno. Djokovic ima kvalitet, iskustvo, znanje ali isto to ima i Alkaraz ali u usponu snage. Opet, mozda je klise, ali i ovo je uspjeh ogroman za Novaka. sa 36 godina, polufinale GS, pored toliko mladih, pobjeda gladnih igraca. Malo ko gleda ovako kao ja zbog toga sto nas je Nole naucio samo na titule. Sa 36 godina igras pilufinale GS turnira, ljudi, nije to mala stvar.

Moje predvidjanje meca je da ce se Nole nervirati, svadjati, negodovati i samim tim nervoza ce ga pojesti. Mislim da ce biti kao US open protiv Medvedeva.

Sa druge strane Alakaraz ce da odigra sa jos vise motivacije nego protiv Cicipasa. on ovo ceka, on je gladan ovog da dokaze svima, da dokaze Spancima, mogu cak da kazem da ceka da ponizi Novaka.

Nadam se da grijesim.

Srecno Nole, uz tebe smo sta god da se desi!!

Nole

pre 10 meseci

Idemo Nole kao sto je nekad Muhamed Ali pobjedio Foremana.. kad je citav svijet govorio da nece izdrzari ni 2 runde. Idemooo Nolee! Pokazi mu sve dubine tenisa. Pomaze Bog!

drula

pre 10 meseci

Gledajući jednog i drugog Carlito je stavrno favorit i to možda za 3:0 i ubedljivu pobedu. Sa druge strane gledajući Novaka sve ove godine nikada i niko neće biti favorit protiv njega jer taj uvek može izvuci nešto iz rukava. Čak više znajući Novaka može ovo dobiti pa imati pad igre u finalu

ultra_senc_kaludjerica

pre 10 meseci

Veze vi sa tenisom nemate . Alkaras nema sanse ! Veliki su veliki kad treba i tad protiv njih ne mozete . Zivi bili pa videli

Boze pomagaj

pre 10 meseci

Znate sta , jeste mali dobar tj odlican .Ali ipak kad sa druge strane stoji neko sa toliko trofeja . Psihologija je cudna boljka . Jos ako Novak uzme prvi set . Onda ...

Eto

pre 10 meseci

Za sve vas koji pitate sta imamo protiv Alkaraz i zasto ga ne volimo, evo:
- trenutno najveci proizvod u razvoju u svetu sporta
- ceo Zapad investira u njega
- ima tim iza sebe koji pazi sta ce da kaze, gde ce sa kaze, kako ce da se ponasa i sl
- nema svoje ja, nije iskren, nego sve kako mu se kaze
- ponasa se kao da ima 30 god a ne 20

Simke

pre 10 meseci

Mislim da ce Novak pobjediti....Previse vazan mec,juri 23 gren slem....Za mladog Spanca ima vremena i osvojice mnogo titula,dok se Novak priblizava kraju karijere.Previse je iskusan i mislim da ce naci nacin kako da umiri Alkaraza i njegovu eksplozivnu igru.Kao kroz cijelu karijeru,kljucan ce biti ritern,da Novak udje u onu njegovu cuvenu zonu kada vraca svaki ritern pod noge protivniku.

pokaži mu ko je tata

pre 10 meseci

Kada je perspektivni teniser Đoković davao čuveni intervju za Sportsku galaksiju, Alkaras je bio novorođenče. Novak je prevazišao odrednicu vremena.

DukiNS

pre 10 meseci

Novak će zaista morati da ubaci brzinu na maksimum ,jer ovo je finale pre finala. Ko god prođe sa druge strane ,izgubiće u finalu. Sad , kako protiv Alkarasa, nadam se da će naći recept. Treba ga držati na bekendu što više , a pritom i pogađati prvi servis i bekend paralele. Nadam se samo tesnom prvom setu ,jer mali ako se razmaše odmah na početku biće još teže. Neka ide i u pet setova , mislim da Novak tu ima veće šanse. Srećno i nadam se trećem peharu u nedelju veče.

nikos

pre 10 meseci

"I, evo nas, tu smo, pred mečom koji smo priželjkivali još otkako je obavljen žreb Rolan Garosa."

Ne! Prizeljkivali smo ga u finalu.

Alex

pre 10 meseci

Posle onakvih duela sa Federerom i atomskog tenisa, proglašavati Novaka za autsajdera ili u podređenom položaju, treba imati mnogo hrabrosti, kad se već nema pameti!

Bojan

pre 10 meseci

Godine i snaga, fizička kondicija, daju veliku prednost Alkarasu.
Iskustvo, jedinstven način razmišljanja, psihička snaga su Novakovo oružje. Nadam se da će ovo drugo prevagnuti. Svim srcem uz Novaka.

Banja Luka

pre 10 meseci

U svemu ovom, najfascinantnija je činjenica da su jednako dugo Novak profesionalni teniser i Carlos živ.

A igraju polufinale Roland Garosa.

Novak još ove godine, a onda mali nek igra i bude najbolji.

srle

pre 10 meseci

Prvi put posle 15 godina Novak nije favorit u polufinalu GS turnira. Alkaraz je svojom igrom na šljaci pokazao da može napraviti vrhunske rezultate, plus Novak nije u najboljoj formi, ima sitne povrede, stariji je 16 godina, sve to ide u prilog mladog Španca. I pored toga, verujem u pobedu Đokovića od 3-1.

nada

pre 10 meseci

sve se bodrim da je ovo jos jedan mec i nista strasno ako se Noletu dese lose stvari ali strepnja ostaje.Ceo dan sam isplanirala,da sve obavim do 14h da skuvam kafu i sto mirnije docekam mec.Mirno,kako je to moguce?!Mislim da su Noletu potrebne duge razmene i da mec traje sto duze.Tezak posao na velikoj vrucini.Drzi se Nole,idemo!

balvan

pre 10 meseci

u 15h ce biti 30 stepeni i tako do 18h.

da li ce 36god novak moci 3 sata da igra tempom 19godisnjaka na toj temperaturi?

tesko.

ocekujem of novaka da uspori igru i da igra na duzinu. da dobro ste culi. novak treba da usporava poene brzinski (sto manje sprintova), a da produzava trajanje poena. one balone koje je koristio sa kacanovim mora mnogo cesce da igra.

deblo

pre 10 meseci

u 15h ce biti 30 stepeni i tako do 18h.

da li ce 36god novak moci 3 sata da igra tempom 19godisnjaka na toj temperaturi?

tesko.

ocekujem of novaka da uspori igru i da igra na duzinu. da dobro ste culi. novak treba da usporava poene brzinski (sto manje sprintova), a da produzava trajanje poena. one balone koje je koristio sa kacanovim mora mnogo cesce da igra.
(balvan, 09. jun 2023 08:13)

@balvan
ne slazem se sa tobom. novak je fizicki jaci i brzi od alkazara. samo treba da igra svoju igru nole i dobice malog 3:0.

Dejan

pre 10 meseci

Vidim da se piše kako će servis i retern biti ključ današnjeg meča i s tim se ne slažem niti malo. Ovo je najsporija podloga gdje će taktika i način konstrukcije poena biti ključan .. koje udarce birati , kako i kada unutar poena mjenjati ritam , kada skratiti loptu , kada odigrati balon ili defanzivni slice a nikako servis jer ni jedan od njih nije server. Biti će vrlo malo besplatnih poena i za svaki će trebati i orati i kopati.

Berisa

pre 10 meseci

Treba biti realan vezano za današnji meč. Novak na RG nije imao rješenje za Thiema koji ga je dvije godine za redom izbacio na RG a Thiem je ipak slabiji igrač a Novak je tada bio bitno mlađi i rekao bih i bolji i spremniji. Može igrati opušteno, dati sve od sebe znajući da je Wimbledon odmah iza ugla.

loznica1

pre 10 meseci

Sudar svetova?
Sa jedne strane covek sa najvise osvojenih trofeja, sa 22 GS titule, apsolutni rekord u svemu, a sa druge strane teniser sa 1 gs i par nedelja prvog mesta na ATP? Budite malo realni.

joca

pre 10 meseci

Po meni ce biti presudan prvi set.ukoliko ga Novak dobije imace veliku psiholosku prednost sprem malog spanca.ukoliko ga izgubi ima da bude dramatican mec sa dosta oscilacija i nervoze kod Novaka.usvakom slucaju je ovo finale pre finala.srecno Nole

Dragan Babić-Čarapan

pre 10 meseci

Biće ovo jako težak meč za Novaka.
Alkaraz nema poštovanja,u ovom trenutku,prema njemu i njegovoj igri i igraće svom snagom na pocetku protiv
njega.Ako se Novak odupre toj mašini za mlevenje u startu i uspostavi kontrolu,ima dobre izglede za trijumf.
Ovako,na početku dajem 60-40 šansi Alkarazu.

sportista

pre 10 meseci

Ovo ni približno nije toliko važan meč kao što bi bio da je protiv Nadala, direktnog konkurenta za broj osvojenih slemova.
Ovde Novak ima svoje šanse itekako ali treba biti rasterećen i ne stvarati bespotreban pritisak jer za tri nedelje počinje Vimbldon gde je Novak izraziti favorit i gde će imati mnogo veće šanse za taj famozni 23.
Jedino ako nema na pameti da opet pokuša osvojiti kalendarski slem a ni to me ne bi iznenadilo :)

simsi

pre 10 meseci

Nekako mi izgleda da se Novak prvi put u 10 godina ne pita, da više zavisi od igre malog. Svakako Novak postaje favorit ako se ode u četvrti ili peti set

Beobrad

pre 10 meseci

Mediji su potcenili najveceg ikada, a to je Novak Djokovic i time ucinili medvedju uslugu svom favoritu Alkarazu.
Na tri dobijena seta jos uvek niko ne moze pobediti Novaka,koji uz to ima misiju i cilj, a to je da potvrdi celom svetu i onima koji jos nisu i nikako da shvate da je G.o.a.t. i to odavno.

Tobla

pre 10 meseci

Đoković nije sporiji od Alkatraza niti sporije servira. Varate se vi koji mislite da će meč izgledati kao onaj sa Ciciripijem. Nole će ga opuhati kao maslačak. 3:1

Поскок са Змијања

pre 10 meseci

Увијек уз усамљеног вука.
Напријед Новаче, прате те вукови са Мањаче.

H2H

pre 10 meseci

Biće teško, Karlos je u formi, igra fantastično, nada mi je Noletova glava i teniska inteligencija. Nadam se da će držati malog na bekendu, lupati mu paralele po toj strani, ritern mora da radi besprekorno, kao i drugi servis, koji mora poboljšati. Srećno Nole, rudari danas, i iskopaj pobedu.

milan

pre 10 meseci

Ponavlja se prošlogodišnje polufinale. Tada je Nadal bio favorit koji je furiozno stigao do pulufinala ali ga tamo Novak pobedio. Tada su svi veće šanse davali Nadalu koji je bukvalno samleo sve do pulufinala dok se Novak po običaju mučio.

Trajce

pre 10 meseci

Najveci i najbolji medju nama jednakima danas smo svi uz tebe,danas crpi svu nasu energiju i nadji snage da jos jednom pokazes svetu kakav su Srbi narod!!!Voli te tvoja Srbija Nole i preponosna je sto te ima u svojim redovima!!!Da si najveci ikada koji je drzao reket dileme nema i nemas kome vise da dokazujes,uzivaj brate nas,uzivaj i slavi Srpski rod i Srbiju kao sto mi tebe slavimo!Napred majstore!!!

vidoje

pre 10 meseci

"Odavno se nije dogodilo da Novak u jednom meču na Grend slemu bude u podređenom položaju."

Odavno se nije dogodilo da Novak igra ovako slabo i nezainteresovano.

mich

pre 10 meseci

Kakvi crni svetovi, Novak je druga galaksija, ovaj maki zvalavko ce uzeti par GS samo zato sto je konkurencija smesna, isto kao i iga u zenskoj konkurenciji nekada Rodzer, Rafa, Nole, Endi, Vavrinka, Del Potro na vrhuncu sa druge strane Venus, Serena, Zastin, Sarapova, Ivanovic, a danas svaki turnir drugo finale nemaju kontinuitet, osvoje jedan turnir pa pauziraju 3 ili ispadnu u prvom kolu...

srđan

pre 10 meseci

Meni ovo liči na polufinale RG 2013, isto bilo "finale pre finala". To je ono kad se Novak upecao na brejk lopti u petom setu... I tada su igrali jedan, u tom trenutku, bolji i spremniji igrač (Nole) i "šef parade" (Nadal). Pobedio je, na jedvite jade doduše, ovaj drugi.
Sada je Nole u obrnutoj ulozi - u odsustvu Nadala, na RG Novak je faca. Računam da će i ishod biti isti: šef parade, u 5 setova...

Lik

pre 10 meseci

Ovo ce biti susret starog terminatora protiv novog terminatora. Novak je apsolutni outsider, na pesku protiv spanca skoro bez sanse. Zato ne ocekujem spektakel, Djokovic gubi u 3 seta. Mozda ima jos neku sansu na travi, ali tesko.
(Kule Lapovac, 9. jun 2023 08:46)

Interesantno je da ovakve prognoze prate Novaka odkako je postao profi teniser a on stigao do titule najboljeg u istoriji, sa najviše nedelja na prvom mestu!

Kule Lapovac

pre 10 meseci

Ovo ce biti susret starog terminatora protiv novog terminatora. Novak je apsolutni outsider, na pesku protiv spanca skoro bez sanse. Zato ne ocekujem spektakel, Djokovic gubi u 3 seta. Mozda ima jos neku sansu na travi, ali tesko.

Straight Outta München

pre 10 meseci

Novak je u principu retko kada uspeo da pobedi kada nije bio favorit. Ne vidim nacin da danas uzme vise od seta Alkarazu. Nadam se da gresim.

delija

pre 10 meseci

samo srpski inat... učinili su novaku uslugu sto su ga potcenili, i hvala im... hvala i publici, i ona utiče na to da novak poludi. verujem u našeg nola, čak bi voleo da sam 2-0 okrene na 2-3

Robert

pre 10 meseci

Ok, vidim da se u najpopularnijim komentarima ljudi slažu da će Nole pobediti. Niko ne ostavlja prostora da će Španac da pobedi, pa ne znam kako planiraju da priznaju da je mali bolji ako pobedi danas. Pre meča niko ne uzima u obzir da je Novak znao da kiksne kada je bio ogroman značaj mečeva, ali će se setiti toga kad bude kasno, tj. večeras nakon što sve bude gotovo. :)

GoatAlcaraz

pre 10 meseci

Alcaraz ima da izbusi Noloa kao Wawrinka pre neku godinu. Navijam za decka koji igra lep tenis, napadacki. Nikad za ovog drugog defanzivca.

GoatAlcaraz

pre 10 meseci

Novak predstavlja sve najgore vezano za ovu propalu zemlju. Lik je dvolican. Ponasa se divljacki. Psuje njegove u lozi kao kocijas. Cepa majce kad pobedi i urla kao lud. Tenis koji igra je odvratan. Bazira se na sto manje greske, ne igra lepo za oko uopste. Alcaraz je pravo osvezenje i ima da ga razbuca danas.

DeBlass

pre 10 meseci

Pokusacu da budem ne pristrasan ali sve sem pobjede Alkaraza bilo bi veliko iznenadjenje. Nas Nole jeste velicina, GOAT, ali ovdje, danas, sada je ipak u pitanju velika razlika u godinama i spremnosti i to ce da bude glavna prepreka Noletu. Na sve to Alkaraz je pokazao da je ozbiljan igrac, buducnost tenisa i jednostavno smjena generacije dolazi i to je neminovno. Djokovic ima kvalitet, iskustvo, znanje ali isto to ima i Alkaraz ali u usponu snage. Opet, mozda je klise, ali i ovo je uspjeh ogroman za Novaka. sa 36 godina, polufinale GS, pored toliko mladih, pobjeda gladnih igraca. Malo ko gleda ovako kao ja zbog toga sto nas je Nole naucio samo na titule. Sa 36 godina igras pilufinale GS turnira, ljudi, nije to mala stvar.

Moje predvidjanje meca je da ce se Nole nervirati, svadjati, negodovati i samim tim nervoza ce ga pojesti. Mislim da ce biti kao US open protiv Medvedeva.

Sa druge strane Alakaraz ce da odigra sa jos vise motivacije nego protiv Cicipasa. on ovo ceka, on je gladan ovog da dokaze svima, da dokaze Spancima, mogu cak da kazem da ceka da ponizi Novaka.

Nadam se da grijesim.

Srecno Nole, uz tebe smo sta god da se desi!!

Eto

pre 10 meseci

Za sve vas koji pitate sta imamo protiv Alkaraz i zasto ga ne volimo, evo:
- trenutno najveci proizvod u razvoju u svetu sporta
- ceo Zapad investira u njega
- ima tim iza sebe koji pazi sta ce da kaze, gde ce sa kaze, kako ce da se ponasa i sl
- nema svoje ja, nije iskren, nego sve kako mu se kaze
- ponasa se kao da ima 30 god a ne 20

Kule Lapovac

pre 10 meseci

Ovo ce biti susret starog terminatora protiv novog terminatora. Novak je apsolutni outsider, na pesku protiv spanca skoro bez sanse. Zato ne ocekujem spektakel, Djokovic gubi u 3 seta. Mozda ima jos neku sansu na travi, ali tesko.

GoatAlcaraz

pre 10 meseci

Novak predstavlja sve najgore vezano za ovu propalu zemlju. Lik je dvolican. Ponasa se divljacki. Psuje njegove u lozi kao kocijas. Cepa majce kad pobedi i urla kao lud. Tenis koji igra je odvratan. Bazira se na sto manje greske, ne igra lepo za oko uopste. Alcaraz je pravo osvezenje i ima da ga razbuca danas.

vidoje

pre 10 meseci

"Odavno se nije dogodilo da Novak u jednom meču na Grend slemu bude u podređenom položaju."

Odavno se nije dogodilo da Novak igra ovako slabo i nezainteresovano.

Straight Outta München

pre 10 meseci

Novak je u principu retko kada uspeo da pobedi kada nije bio favorit. Ne vidim nacin da danas uzme vise od seta Alkarazu. Nadam se da gresim.

Robert

pre 10 meseci

Ok, vidim da se u najpopularnijim komentarima ljudi slažu da će Nole pobediti. Niko ne ostavlja prostora da će Španac da pobedi, pa ne znam kako planiraju da priznaju da je mali bolji ako pobedi danas. Pre meča niko ne uzima u obzir da je Novak znao da kiksne kada je bio ogroman značaj mečeva, ali će se setiti toga kad bude kasno, tj. večeras nakon što sve bude gotovo. :)

GoatAlcaraz

pre 10 meseci

Alcaraz ima da izbusi Noloa kao Wawrinka pre neku godinu. Navijam za decka koji igra lep tenis, napadacki. Nikad za ovog drugog defanzivca.

Z

pre 10 meseci

Dugo se oseća da Alcaraz izbegava Novaka u širokom luku…
Mislim da se u Novaku nakupilo toliko toga oko oduzetih bodova i zabrana, ukrali su mu jedno 52 nedelje na vrhu , 5GS , bodova i love strašno i da će u jednom momentu da se na nekom iskali … i da kaže sad smo qvit sad je sve poravnato !!!
Možda je danas taj dan jel ovaj najviše koristi ima od njegovih zabrana

deblo

pre 10 meseci

u 15h ce biti 30 stepeni i tako do 18h.

da li ce 36god novak moci 3 sata da igra tempom 19godisnjaka na toj temperaturi?

tesko.

ocekujem of novaka da uspori igru i da igra na duzinu. da dobro ste culi. novak treba da usporava poene brzinski (sto manje sprintova), a da produzava trajanje poena. one balone koje je koristio sa kacanovim mora mnogo cesce da igra.
(balvan, 09. jun 2023 08:13)

@balvan
ne slazem se sa tobom. novak je fizicki jaci i brzi od alkazara. samo treba da igra svoju igru nole i dobice malog 3:0.

Mare

pre 10 meseci

Sve je na strani Alkaraza: hajp, publika, mladost, brzina, jacina udaraca... Na Novakovoj strani su samo iskustvo i glava. Znaci pustiti malog da se istutnji, a onda mu pokazati sta su duboke vode u kojima nikada nije plivao.

ultra_senc_kaludjerica

pre 10 meseci

Veze vi sa tenisom nemate . Alkaras nema sanse ! Veliki su veliki kad treba i tad protiv njih ne mozete . Zivi bili pa videli

loznica1

pre 10 meseci

Sudar svetova?
Sa jedne strane covek sa najvise osvojenih trofeja, sa 22 GS titule, apsolutni rekord u svemu, a sa druge strane teniser sa 1 gs i par nedelja prvog mesta na ATP? Budite malo realni.

Djido

pre 10 meseci

Dosta više o Alkarazu. Ne plašite narod bez potrebe. Ispade da je on već pobedio u polufinalu. E, pa, nije baš tako. Moraće i Novak da se sa tim složi, ali to se neće desiti. Brzo zaboravljamo kakve je mečeve Novak igrao i pobeđivao. I sada će.

Ubeđen sam da će pobediti onaj ko bude bolje servirao i reternirao. Obojica su puno uložila da to unaprede. Nemam sumnje da će pobednik biti naš Novak.

Dragan Babić-Čarapan

pre 10 meseci

Biće ovo jako težak meč za Novaka.
Alkaraz nema poštovanja,u ovom trenutku,prema njemu i njegovoj igri i igraće svom snagom na pocetku protiv
njega.Ako se Novak odupre toj mašini za mlevenje u startu i uspostavi kontrolu,ima dobre izglede za trijumf.
Ovako,na početku dajem 60-40 šansi Alkarazu.

simsi

pre 10 meseci

Nekako mi izgleda da se Novak prvi put u 10 godina ne pita, da više zavisi od igre malog. Svakako Novak postaje favorit ako se ode u četvrti ili peti set

Nole

pre 10 meseci

Idemo Nole kao sto je nekad Muhamed Ali pobjedio Foremana.. kad je citav svijet govorio da nece izdrzari ni 2 runde. Idemooo Nolee! Pokazi mu sve dubine tenisa. Pomaze Bog!

nikos

pre 10 meseci

"I, evo nas, tu smo, pred mečom koji smo priželjkivali još otkako je obavljen žreb Rolan Garosa."

Ne! Prizeljkivali smo ga u finalu.

Богдан

pre 10 meseci

Не треба од ове утакмице правити не знам шта. Ђоковић растерећен, нема разлога за доказивањем, прогнозе нису на његовој страни публика стандарно против њега може опуштено да игра док овај други, има велику жељу за доказивањем прогнозе су на његовој страни и очекивања такође, тек стиче искуство, Карлосу ће бити свакако теже. Ђоковић је ветеран али није претерано стар за врхунски тенис. Идемоооооооооо!

balvan

pre 10 meseci

u 15h ce biti 30 stepeni i tako do 18h.

da li ce 36god novak moci 3 sata da igra tempom 19godisnjaka na toj temperaturi?

tesko.

ocekujem of novaka da uspori igru i da igra na duzinu. da dobro ste culi. novak treba da usporava poene brzinski (sto manje sprintova), a da produzava trajanje poena. one balone koje je koristio sa kacanovim mora mnogo cesce da igra.

Berisa

pre 10 meseci

Treba biti realan vezano za današnji meč. Novak na RG nije imao rješenje za Thiema koji ga je dvije godine za redom izbacio na RG a Thiem je ipak slabiji igrač a Novak je tada bio bitno mlađi i rekao bih i bolji i spremniji. Može igrati opušteno, dati sve od sebe znajući da je Wimbledon odmah iza ugla.

pokaži mu ko je tata

pre 10 meseci

Kada je perspektivni teniser Đoković davao čuveni intervju za Sportsku galaksiju, Alkaras je bio novorođenče. Novak je prevazišao odrednicu vremena.

drula

pre 10 meseci

Gledajući jednog i drugog Carlito je stavrno favorit i to možda za 3:0 i ubedljivu pobedu. Sa druge strane gledajući Novaka sve ove godine nikada i niko neće biti favorit protiv njega jer taj uvek može izvuci nešto iz rukava. Čak više znajući Novaka može ovo dobiti pa imati pad igre u finalu

Alex

pre 10 meseci

Posle onakvih duela sa Federerom i atomskog tenisa, proglašavati Novaka za autsajdera ili u podređenom položaju, treba imati mnogo hrabrosti, kad se već nema pameti!

Dejan

pre 10 meseci

Vidim da se piše kako će servis i retern biti ključ današnjeg meča i s tim se ne slažem niti malo. Ovo je najsporija podloga gdje će taktika i način konstrukcije poena biti ključan .. koje udarce birati , kako i kada unutar poena mjenjati ritam , kada skratiti loptu , kada odigrati balon ili defanzivni slice a nikako servis jer ni jedan od njih nije server. Biti će vrlo malo besplatnih poena i za svaki će trebati i orati i kopati.

Beobrad

pre 10 meseci

Mediji su potcenili najveceg ikada, a to je Novak Djokovic i time ucinili medvedju uslugu svom favoritu Alkarazu.
Na tri dobijena seta jos uvek niko ne moze pobediti Novaka,koji uz to ima misiju i cilj, a to je da potvrdi celom svetu i onima koji jos nisu i nikako da shvate da je G.o.a.t. i to odavno.

Banja Luka

pre 10 meseci

U svemu ovom, najfascinantnija je činjenica da su jednako dugo Novak profesionalni teniser i Carlos živ.

A igraju polufinale Roland Garosa.

Novak još ove godine, a onda mali nek igra i bude najbolji.

mich

pre 10 meseci

Kakvi crni svetovi, Novak je druga galaksija, ovaj maki zvalavko ce uzeti par GS samo zato sto je konkurencija smesna, isto kao i iga u zenskoj konkurenciji nekada Rodzer, Rafa, Nole, Endi, Vavrinka, Del Potro na vrhuncu sa druge strane Venus, Serena, Zastin, Sarapova, Ivanovic, a danas svaki turnir drugo finale nemaju kontinuitet, osvoje jedan turnir pa pauziraju 3 ili ispadnu u prvom kolu...

Simke

pre 10 meseci

Mislim da ce Novak pobjediti....Previse vazan mec,juri 23 gren slem....Za mladog Spanca ima vremena i osvojice mnogo titula,dok se Novak priblizava kraju karijere.Previse je iskusan i mislim da ce naci nacin kako da umiri Alkaraza i njegovu eksplozivnu igru.Kao kroz cijelu karijeru,kljucan ce biti ritern,da Novak udje u onu njegovu cuvenu zonu kada vraca svaki ritern pod noge protivniku.

srle

pre 10 meseci

Prvi put posle 15 godina Novak nije favorit u polufinalu GS turnira. Alkaraz je svojom igrom na šljaci pokazao da može napraviti vrhunske rezultate, plus Novak nije u najboljoj formi, ima sitne povrede, stariji je 16 godina, sve to ide u prilog mladog Španca. I pored toga, verujem u pobedu Đokovića od 3-1.

milan

pre 10 meseci

Ponavlja se prošlogodišnje polufinale. Tada je Nadal bio favorit koji je furiozno stigao do pulufinala ali ga tamo Novak pobedio. Tada su svi veće šanse davali Nadalu koji je bukvalno samleo sve do pulufinala dok se Novak po običaju mučio.

nada

pre 10 meseci

sve se bodrim da je ovo jos jedan mec i nista strasno ako se Noletu dese lose stvari ali strepnja ostaje.Ceo dan sam isplanirala,da sve obavim do 14h da skuvam kafu i sto mirnije docekam mec.Mirno,kako je to moguce?!Mislim da su Noletu potrebne duge razmene i da mec traje sto duze.Tezak posao na velikoj vrucini.Drzi se Nole,idemo!

Tobla

pre 10 meseci

Đoković nije sporiji od Alkatraza niti sporije servira. Varate se vi koji mislite da će meč izgledati kao onaj sa Ciciripijem. Nole će ga opuhati kao maslačak. 3:1

Поскок са Змијања

pre 10 meseci

Увијек уз усамљеног вука.
Напријед Новаче, прате те вукови са Мањаче.

delija

pre 10 meseci

samo srpski inat... učinili su novaku uslugu sto su ga potcenili, i hvala im... hvala i publici, i ona utiče na to da novak poludi. verujem u našeg nola, čak bi voleo da sam 2-0 okrene na 2-3

DukiNS

pre 10 meseci

Novak će zaista morati da ubaci brzinu na maksimum ,jer ovo je finale pre finala. Ko god prođe sa druge strane ,izgubiće u finalu. Sad , kako protiv Alkarasa, nadam se da će naći recept. Treba ga držati na bekendu što više , a pritom i pogađati prvi servis i bekend paralele. Nadam se samo tesnom prvom setu ,jer mali ako se razmaše odmah na početku biće još teže. Neka ide i u pet setova , mislim da Novak tu ima veće šanse. Srećno i nadam se trećem peharu u nedelju veče.

Boze pomagaj

pre 10 meseci

Znate sta , jeste mali dobar tj odlican .Ali ipak kad sa druge strane stoji neko sa toliko trofeja . Psihologija je cudna boljka . Jos ako Novak uzme prvi set . Onda ...

Trajce

pre 10 meseci

Najveci i najbolji medju nama jednakima danas smo svi uz tebe,danas crpi svu nasu energiju i nadji snage da jos jednom pokazes svetu kakav su Srbi narod!!!Voli te tvoja Srbija Nole i preponosna je sto te ima u svojim redovima!!!Da si najveci ikada koji je drzao reket dileme nema i nemas kome vise da dokazujes,uzivaj brate nas,uzivaj i slavi Srpski rod i Srbiju kao sto mi tebe slavimo!Napred majstore!!!

Bojan

pre 10 meseci

Godine i snaga, fizička kondicija, daju veliku prednost Alkarasu.
Iskustvo, jedinstven način razmišljanja, psihička snaga su Novakovo oružje. Nadam se da će ovo drugo prevagnuti. Svim srcem uz Novaka.

joca

pre 10 meseci

Po meni ce biti presudan prvi set.ukoliko ga Novak dobije imace veliku psiholosku prednost sprem malog spanca.ukoliko ga izgubi ima da bude dramatican mec sa dosta oscilacija i nervoze kod Novaka.usvakom slucaju je ovo finale pre finala.srecno Nole

srđan

pre 10 meseci

Meni ovo liči na polufinale RG 2013, isto bilo "finale pre finala". To je ono kad se Novak upecao na brejk lopti u petom setu... I tada su igrali jedan, u tom trenutku, bolji i spremniji igrač (Nole) i "šef parade" (Nadal). Pobedio je, na jedvite jade doduše, ovaj drugi.
Sada je Nole u obrnutoj ulozi - u odsustvu Nadala, na RG Novak je faca. Računam da će i ishod biti isti: šef parade, u 5 setova...

H2H

pre 10 meseci

Biće teško, Karlos je u formi, igra fantastično, nada mi je Noletova glava i teniska inteligencija. Nadam se da će držati malog na bekendu, lupati mu paralele po toj strani, ritern mora da radi besprekorno, kao i drugi servis, koji mora poboljšati. Srećno Nole, rudari danas, i iskopaj pobedu.

sportista

pre 10 meseci

Ovo ni približno nije toliko važan meč kao što bi bio da je protiv Nadala, direktnog konkurenta za broj osvojenih slemova.
Ovde Novak ima svoje šanse itekako ali treba biti rasterećen i ne stvarati bespotreban pritisak jer za tri nedelje počinje Vimbldon gde je Novak izraziti favorit i gde će imati mnogo veće šanse za taj famozni 23.
Jedino ako nema na pameti da opet pokuša osvojiti kalendarski slem a ni to me ne bi iznenadilo :)

Lik

pre 10 meseci

Ovo ce biti susret starog terminatora protiv novog terminatora. Novak je apsolutni outsider, na pesku protiv spanca skoro bez sanse. Zato ne ocekujem spektakel, Djokovic gubi u 3 seta. Mozda ima jos neku sansu na travi, ali tesko.
(Kule Lapovac, 9. jun 2023 08:46)

Interesantno je da ovakve prognoze prate Novaka odkako je postao profi teniser a on stigao do titule najboljeg u istoriji, sa najviše nedelja na prvom mestu!