NBA 47

Sreda, 07.06.2023.

11:15

"Volim Jokića, ali je Stef Kari teži za čuvanje" VIDEO

Stiven Ej Smit, novinar i analitičar ESPN-a, smatra da je Stef Kari teži za čuvanje od Nikole Jokića.

"Volim Jokiæa, ali je Stef Kari teži za èuvanje" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Banatska lisica

pre 10 meseci

Da da puno je lakše čuvati Jokića, pogotovo kad zavališ gu.... u fotelju i pametuješ. Čuvati beka i centra, malo je igrača ako ih uopšte i ima koji su to u stanju. Ali kad neko ko verovatno nije šutnuo loptu na koš u životu to tvrdi onda znaš da je moron.

Kemp

pre 10 meseci

Zbog sudijskih pravila danas je bilo kog igraca tesko cuvati jer su prezasticeni.
Kada bi sudije dizvolile pravu kosarku kakva se nekada igrala ne bi postojao danas igrac koga bi bilo tesko cuvati.

Jokic u 90-im bi bio smesan, kao i Doncic, ne bi peskire mogli da nose.
Mozda je Irvinga najteze cuvati kada je normalan.

alen

pre 10 meseci

76er, 7. jun 2023 17:50

ajde tebi da odgovorim pa nek i drugi pajseri vide koji ne prate prvo ajde ovako milsapa cu da uporedim sa jaff koji je tad bio bolji nego on sad. Jerami Grant je bolji igrac od gordona Torrey Craig je meni bolji od portera pogotovo defazivno Mason Plumlee bolji tad od bilo kod sad centra u denveru Gary Harris tu je negde sa kcp plus barton vandervilt itd sta kazete jokic je nogo bolji igrac sad sa 29 nego tad sa 26 mozda za nijansu ali zato marej pre povrede je bolji bio 50% pola njih ko me iskomentarisao nema pojma sa zivotom ili gleda nba god dana. lekersi su tad bili jaci ali i denver je bio jaci i to dosta.

milan11

pre 10 meseci

Kari je bio najteži za čuvanje pre nekoliko godina. Sada nakon one povrede više nije, previše oscilira iz utakmice u utakmicu, a propušta 20 utakmica svake sezone.

Le Saux

pre 10 meseci

Stef imao uvek 2-3 ol stara u ekipa, lakpe mu je bilo a još je i plej, jokiću mora neko da spusti loptu, što denver ne radi uvek dobro.

milan11

pre 10 meseci

(alen, 7. jun 2023 16:25)
Baš suprotno, Jokić ima igru koja ne zavisi od eksplozivnosti. Može se posmatrati i ovako: on mnogo sporije od ovoga i ne može, dakle nema šta da izgubi sa godinama. Samo da radi na šutu i kondiciji (znači da se ne zapusti previše) i nema zime za njega, može da igra još 10 sezona.
Godine se više poznaju tipovima poput DeAndre Džordan ili Blejk Grifin, koji baziraju igru na atlecizmu.

Pera

pre 10 meseci

Karija je tesko cuvati, i sve ostale super-zvezde kad im krene, ukljucujuci i Jokica.
Ali, Jokicu uvek krene, igra mu se zasniva na tom eda SVE radi pametno i vesto, tako da i kad sut stane procenat je opet blizu 50%, a tu su i skokovi, asistencije. Njegove najlosije igre su daleko bolje nego najlosije od bilo koga drugog igraca. To svakako vazi za SVE bitne utakmice, a verovatno ima izuzetaka medju onim drugima.
Jedina vazna utakmica koju pamtim da nije odigrao dobro je ne cela, drugo poluvreme protiv Filadelfije. Naravno, Embid mu nije pruzio sansu da popravi utisak u Denveru...

niksniks

pre 10 meseci

(alen, 07. jun 2023 16:25)

Cu Denver bio bolji u bubble-u, Jokic bio gori duplo nego sto je sad, i ofanzivno i defanzivno, Porter je ulazio sa klupe, jer je bio najgori defanzivac i najgluplji igrac lige te sezone, a u prvoj postavi je igrao Millsap od skoro 35 godina koji nije mogao da se pomjeri. Murray je igrao kao i sad jedan mec 40-50, drugi 20 sa istim tolikim procentom. Gordon mnogo bolje razumije igru od Granta, koji je blago bolji igrac od Gordona ofanzivno, i igraju jednako dobru odbranu. KCP kao i Gordon, mnogo vise razumije svoju ulogu, nego sto je Harris razumio. Bukvalno dva svijeta, Denver iz bubble-a i ovaj Denver.

ja

pre 10 meseci

Čuj, čuvanje Stefa Karija. Lik šutne sa 10 metara šta da radiš? Zavisi kakav si, ako si visok onda ti je teže da čuvaš Karija, a ako si nizak onda ti je teže da čuvaš Jokića...preciznije nemoguće. Ali u suštini obojicu je nemoguće sačuvati kakav god da si ako imaju svoj dan.

CTPAX

pre 10 meseci

Kari od 100 utakmica odigra 30 do 35 na vrhunskom nivou i onda je nezadrživ. Jokić od 100 bar 95 odigra sjajno i njemu je lošija utakmica 20 poena 10 skokova i 5 asistencija. Dok Kari kad odigra lošu utakmicu a to bude mnogo češće ima npr. 4 od 20 iz igre.

76er

pre 10 meseci

ne treba puno unazad da ides denver je u balonu imao bolje igrace nego sad pa je lebron sa 35god lakse izasao na kraj sa jokicem sad vec sa 39 tesko a sto se tice nikole sad ima 29god i on je tip igraca kojki ce dominirati na ovom nivou jos 2/3god ne verujem da sa ovom brzinom koju sad ima bude brzi sa 33god sve gori ce biti ali dovoljno za jos jedan ugovor od 250 milki i kako on kaze dosao sam u nba malo da se igram sa crncima.
(alen, 7. jun 2023 16:25)

Denver tada imao bolje igrace nego sad?! Porter u ruki sezoni, VIL BARTON u prvoj petorci i PLAMLI, nikakav Milsap, je l tako?
Na Jokicu su se tada menjali Dvajt, Dejvis i Dzaval i ubili ga od batina, ali da moze se reci da je sam Lebron izasao na kraj sa Jokicem. Katastrofalan komentar.

Steamroller

pre 10 meseci

Daj ljudi budite malo ozbiljniji i prestanite da prenosite mišljenje likova sa ESPN. To je kao mišljenje nekoga sa Pinka najobičniji trash i rijaliti od televizije, odavno to više nije sportska kuća.

alen

pre 10 meseci

hoćeš iskreno ?!, 7. jun 2023 14:35

ne treba puno unazad da ides denver je u balonu imao bolje igrace nego sad pa je lebron sa 35god lakse izasao na kraj sa jokicem sad vec sa 39 tesko a sto se tice nikole sad ima 29god i on je tip igraca kojki ce dominirati na ovom nivou jos 2/3god ne verujem da sa ovom brzinom koju sad ima bude brzi sa 33god sve gori ce biti ali dovoljno za jos jedan ugovor od 250 milki i kako on kaze dosao sam u nba malo da se igram sa crncima.

Dr

pre 10 meseci

Kariju je njegova ruka to jes sut jedino i glavno oruzije ostalo je mnogo tanko on radi ono u cemu je najbolji trci i suta nekad ga krene moze kos da vam zatrpa cas posla a nekad stane onda ceo tim stane.
Dok jokara uvek ima neko novo resenje da tim postigne kos e sad nekad tim to isprati dobro a nekad ne zato i izgube.

Gospodin Džovi

pre 10 meseci

Šta ovaj opet lupa. Za centra će biti lakše da čuva Jokića, naravno. Ali bi zato Jokić ubacivao 60 poena svako veče preko nekog Smarta ili Jrue Holidaya da ga čuvaju.
Može se samo reči da ne postoji rešenje da se zaustave Jokić i Curry.
A anketa još smešnija. Da JA, Gospodin Džovi, dam svoje mišljenje a imam 37 godina i 135kg a košarkašku loptu sam pipnuo 3 puta u zadnjih 10 godina?!

slavisa

pre 10 meseci

Sigurno da Nole im a igru i nacin kako igrati da se dobije Alkaras Novak nije Cicipas pa da igra samo po Forhend strani i stalno trazi nacin da udari lopticu forhendom umesto bekendom.

Milan

pre 10 meseci

Ajmo reci ovako. Jokic, Kari, Jordan, Bird, Sek, Wilt, svaki u svoje vreme. Pa setite se kako se npr Bird sprdao sa trenerima protivnickih ekipa i prozivao da stave nekoga boljeg da ga cuva. Setite se kako je Jordan odbrojavao Mileru u facu koliko ce poena da mu utrpa… Nije kosarka startovala sa Karijem.

tocka

pre 10 meseci

Pregoreo mi osigurač na telefonu od ovog dranja.
Niko ne dovodi u pitanje da li je Stef bolji skorer, jeste, svakako. Jeli ga teže čuvati da ne postigne koš, pa verovatno jeste. Ko je bolji plejmejker, verovatno Jokić. Ko je bolji u skokovima ne treba ni uporedjivati. Dva totalno drugačija igrača na drugim pozicijama. Stvarno svaka čast Smitu da može ovoliko da zapeni oko nečega što niko normalan ne bi uporedjivao.

slavisa

pre 10 meseci

Sigurnoda je teze zbog velike sporosti Nikole ali je Nikola jedno 5.puta timski bolji igrac od Karija od karija ima puno boljih igraca za cuvanje ali nisu kao tim bolji to je ono sto izdvaja Nikolu mislim da bi Nikola trebao nesto da uradi kako bi dobio na brzsim reakcija nogu tu je mrtav zato Denver nije dobio proslu Utakmicu Suigraci pokusavaju da pokriju rupu Nikole u odbrani ali to nije nimalo lak zadatak tu ogromnu stvar radi Gordon.Gordon je igrac koji bi mogao biti 1 zvezda bilo kog tima u NBA ligi ali je odlucio da pusti Nikoli a da sam radi onaj tezi zadatak a radi ga fantasticno da bi Denver prosao mora i Marej da pruzi vise i postigne oko 30.poena u poslednjoj utakmici cela ekipa se zauzela da Zaustave Mareja i tako odradili odlican posao Marej ispod proseka mora vise oko 30p.ako zele prsten

baron

pre 10 meseci

Kari jeste mozdsa tezi za cuvanje, ako gledmao 1-1 u smislu poena tog igraca. Ali, ako gledamo siri kontekst odnosno razigravanje saigraca pa osim postizanja poena ukljucimo i zacetak akcije, asistenciju i sl. sto posledicno vodi do poena saigraca onda Kari nema sta da trazi u usporedbi sa Jokicem !
(mutimir, 7. jun 2023 14:33)

Razigravanje igraca posle uigranih akcija, gde za saigrace ima sve timske i kvalitetne saigrace.
Koliko je Jokic imao triple double-ova u dresu reprezentacije, koliko asistencija u proseku?
Toliko o razigravanju i uticaju na igru.

vladica

pre 10 meseci

Nikola i Stef bi bili nevidjena kombinacija. GSW bi bio idealno okruženje za Jokića, nezgoda je što su glavni igrači veterani, Kari ima 35 i pitanje je koliko će još da igra.

Salvatore

pre 10 meseci

Smorili ste sa Jokicem...I ja ga obozavam I zelim da uzme titulu.I realno u zadnje 3 godine je najbolji igrac na svetu.Al sad ste uzeli da ga poredite sa ljudima koji imaju po 3,4 titule dominiraju vec 10 sezona a on pritom jos uvek nema ni jedan prsten.Malo realnosti samo preterujete....

Lajavi krelac

pre 10 meseci

Baš čudno, plej sa najbržim i najpreciznijim šutem u istoriji je teži za čuvanje od centra. Jedno Šekilu ili Juingu možda, ali Džordan bi bolje branio Stefa nego Nikolu.

Kad izvale nešto ovako bez trunke smisla i razuma zaista me iznervira.

Miroslav_zna

pre 10 meseci

Činjenica je da ni jedan igrač iz ove ankete ne može da se čuva. Individualno, tehnički ili fizički su nadmoćni i nba pravila dodatno pojačavaju njihov talenat.
U te svrhe je i stvoren Sala cap kako se ne bi dogodilo gomilanje zvezda u jednoj ekipi i samim tim svaki tim ima maksimalno dva super stara, a često samo jednog.

Nikola Mišić

pre 10 meseci

E a Stiven A Smit ih je čuvao obojicu i video je, ne mož tako lako sa Karijem kao sa Jokom.
Mada ih je obojicu zaključao, jer je strašan talenat za basket kao i za košarkašku analitiku.

Sima

pre 10 meseci

Kao da igra kosarku pa zna koga je teze cuvati, to mogu igraci da kazu koji su igrali protiv njega, a broji kosarkasi su rekli da ga je jako tesko cuvati...

tashko

pre 10 meseci

Od nabrojanih, Karija i Durenta ako ih ide šut je najteze čuvati, ali uopšteno Jokića je najraznovrsniji i ne zavisi samo od šuta.

hoćeš iskreno ?!

pre 10 meseci

Jeste Nikola naš , ima i svojevrstan stil i dominira , pokraden je za MVP ove godine , ali se slažem sa ovom izjavom.

Stef Kari , LBJ i Nikola Jokić (tek je počeo) , su verovatno tri igrača koje je gotovo ne moguće zaustaviti .
LBJ je nažalost omatorio , Karija stižu godine ,a Jokić je u prajmu .

Bilo bi vrlo zanimljivo da LBJ ima 10ak godina manje , a Kari 5 i sadašnji Jokić ...

mutimir

pre 10 meseci

Kari jeste mozdsa tezi za cuvanje, ako gledmao 1-1 u smislu poena tog igraca. Ali, ako gledamo siri kontekst odnosno razigravanje saigraca pa osim postizanja poena ukljucimo i zacetak akcije, asistenciju i sl. sto posledicno vodi do poena saigraca onda Kari nema sta da trazi u usporedbi sa Jokicem !

palpatine

pre 10 meseci

Kada sam pročitao naslov očekivao sam da je ovo rekao neki rasni defanzivac iz lige a ono Steva A. Smith, ako neko zna koga je teže čuvati onda je to on sigurno jel da?

Srdjan

pre 10 meseci

Nikola Jokić definitivno, jer ako ne ide da poentira, onda neverovatno asistira. Mozda je neke druge teze sacuvati da poentiraju, ali bi trebalo sabrati broj licno ostvarenih poena i poena nastalih asistencijama koje igraci uruce. Nikola je cudo!

smeh

pre 10 meseci

Ovaj lik igrao protiv obojice pa zna koga je teže čuvati? Daleko od toga da ću pričati nešto protiv Karija ili Jokića. Jedan najbolji šuter svih vremena, vrhunski bek koji je stalno u kretnji i ima pored šuta i fenomenalan prodor kao i pregled igre, vrhunsku kontrolu lopte i kada uđe u zonu bukvalno je nezaustavljiv jer ako ga ostaviš na sekundu slobodnog bivaš kažnjen dok je drugi trenutno najbolji igrač u NBA, vrhunski centar koji igra kao bek i ima sve ono što bek želi da ima, odličan pregled igre, vrhunski šut, vrhunska i pravovremena dodavanja, odličnu kontrolu lopte dok mu kao centru samo fali atleticizam za skok mada bi tada bio savršen igrač. I sada kada se sve to stavi na papir koga je teže čuvati? To može da kaže samo neko ko je igrao protiv obojice. Nego zar nije ovaj afroamerikanac lik koji je tokom serije Denvera i Minesote izjavio u nekoj emisiji kako je Denver tada prvi put gledao uživo i da nije mogao da veruje koliko su Jokić, Marej i družina dobri? Ili sam ga ja možda pomešao sa nekom drugom osobom jer ih ne gledam niti pratim ali znam da je jedna ovakva osoba izjavila ono što sam rekao, da je afroamerikanac i da je kao NBA analitičar u ovakvoj nekoj emisiji gde mudruju o NBA. Čini mi se da je tada i Perkins bio prisutan.

Lajavi krelac

pre 10 meseci

Baš čudno, plej sa najbržim i najpreciznijim šutem u istoriji je teži za čuvanje od centra. Jedno Šekilu ili Juingu možda, ali Džordan bi bolje branio Stefa nego Nikolu.

Kad izvale nešto ovako bez trunke smisla i razuma zaista me iznervira.

palpatine

pre 10 meseci

Kada sam pročitao naslov očekivao sam da je ovo rekao neki rasni defanzivac iz lige a ono Steva A. Smith, ako neko zna koga je teže čuvati onda je to on sigurno jel da?

tashko

pre 10 meseci

Od nabrojanih, Karija i Durenta ako ih ide šut je najteze čuvati, ali uopšteno Jokića je najraznovrsniji i ne zavisi samo od šuta.

mutimir

pre 10 meseci

Kari jeste mozdsa tezi za cuvanje, ako gledmao 1-1 u smislu poena tog igraca. Ali, ako gledamo siri kontekst odnosno razigravanje saigraca pa osim postizanja poena ukljucimo i zacetak akcije, asistenciju i sl. sto posledicno vodi do poena saigraca onda Kari nema sta da trazi u usporedbi sa Jokicem !

76er

pre 10 meseci

ne treba puno unazad da ides denver je u balonu imao bolje igrace nego sad pa je lebron sa 35god lakse izasao na kraj sa jokicem sad vec sa 39 tesko a sto se tice nikole sad ima 29god i on je tip igraca kojki ce dominirati na ovom nivou jos 2/3god ne verujem da sa ovom brzinom koju sad ima bude brzi sa 33god sve gori ce biti ali dovoljno za jos jedan ugovor od 250 milki i kako on kaze dosao sam u nba malo da se igram sa crncima.
(alen, 7. jun 2023 16:25)

Denver tada imao bolje igrace nego sad?! Porter u ruki sezoni, VIL BARTON u prvoj petorci i PLAMLI, nikakav Milsap, je l tako?
Na Jokicu su se tada menjali Dvajt, Dejvis i Dzaval i ubili ga od batina, ali da moze se reci da je sam Lebron izasao na kraj sa Jokicem. Katastrofalan komentar.

Milan

pre 10 meseci

Ajmo reci ovako. Jokic, Kari, Jordan, Bird, Sek, Wilt, svaki u svoje vreme. Pa setite se kako se npr Bird sprdao sa trenerima protivnickih ekipa i prozivao da stave nekoga boljeg da ga cuva. Setite se kako je Jordan odbrojavao Mileru u facu koliko ce poena da mu utrpa… Nije kosarka startovala sa Karijem.

tocka

pre 10 meseci

Pregoreo mi osigurač na telefonu od ovog dranja.
Niko ne dovodi u pitanje da li je Stef bolji skorer, jeste, svakako. Jeli ga teže čuvati da ne postigne koš, pa verovatno jeste. Ko je bolji plejmejker, verovatno Jokić. Ko je bolji u skokovima ne treba ni uporedjivati. Dva totalno drugačija igrača na drugim pozicijama. Stvarno svaka čast Smitu da može ovoliko da zapeni oko nečega što niko normalan ne bi uporedjivao.

Nikola Mišić

pre 10 meseci

E a Stiven A Smit ih je čuvao obojicu i video je, ne mož tako lako sa Karijem kao sa Jokom.
Mada ih je obojicu zaključao, jer je strašan talenat za basket kao i za košarkašku analitiku.

Steamroller

pre 10 meseci

Daj ljudi budite malo ozbiljniji i prestanite da prenosite mišljenje likova sa ESPN. To je kao mišljenje nekoga sa Pinka najobičniji trash i rijaliti od televizije, odavno to više nije sportska kuća.

CTPAX

pre 10 meseci

Kari od 100 utakmica odigra 30 do 35 na vrhunskom nivou i onda je nezadrživ. Jokić od 100 bar 95 odigra sjajno i njemu je lošija utakmica 20 poena 10 skokova i 5 asistencija. Dok Kari kad odigra lošu utakmicu a to bude mnogo češće ima npr. 4 od 20 iz igre.

Sima

pre 10 meseci

Kao da igra kosarku pa zna koga je teze cuvati, to mogu igraci da kazu koji su igrali protiv njega, a broji kosarkasi su rekli da ga je jako tesko cuvati...

smeh

pre 10 meseci

Ovaj lik igrao protiv obojice pa zna koga je teže čuvati? Daleko od toga da ću pričati nešto protiv Karija ili Jokića. Jedan najbolji šuter svih vremena, vrhunski bek koji je stalno u kretnji i ima pored šuta i fenomenalan prodor kao i pregled igre, vrhunsku kontrolu lopte i kada uđe u zonu bukvalno je nezaustavljiv jer ako ga ostaviš na sekundu slobodnog bivaš kažnjen dok je drugi trenutno najbolji igrač u NBA, vrhunski centar koji igra kao bek i ima sve ono što bek želi da ima, odličan pregled igre, vrhunski šut, vrhunska i pravovremena dodavanja, odličnu kontrolu lopte dok mu kao centru samo fali atleticizam za skok mada bi tada bio savršen igrač. I sada kada se sve to stavi na papir koga je teže čuvati? To može da kaže samo neko ko je igrao protiv obojice. Nego zar nije ovaj afroamerikanac lik koji je tokom serije Denvera i Minesote izjavio u nekoj emisiji kako je Denver tada prvi put gledao uživo i da nije mogao da veruje koliko su Jokić, Marej i družina dobri? Ili sam ga ja možda pomešao sa nekom drugom osobom jer ih ne gledam niti pratim ali znam da je jedna ovakva osoba izjavila ono što sam rekao, da je afroamerikanac i da je kao NBA analitičar u ovakvoj nekoj emisiji gde mudruju o NBA. Čini mi se da je tada i Perkins bio prisutan.

Miroslav_zna

pre 10 meseci

Činjenica je da ni jedan igrač iz ove ankete ne može da se čuva. Individualno, tehnički ili fizički su nadmoćni i nba pravila dodatno pojačavaju njihov talenat.
U te svrhe je i stvoren Sala cap kako se ne bi dogodilo gomilanje zvezda u jednoj ekipi i samim tim svaki tim ima maksimalno dva super stara, a često samo jednog.

ja

pre 10 meseci

Čuj, čuvanje Stefa Karija. Lik šutne sa 10 metara šta da radiš? Zavisi kakav si, ako si visok onda ti je teže da čuvaš Karija, a ako si nizak onda ti je teže da čuvaš Jokića...preciznije nemoguće. Ali u suštini obojicu je nemoguće sačuvati kakav god da si ako imaju svoj dan.

hoćeš iskreno ?!

pre 10 meseci

Jeste Nikola naš , ima i svojevrstan stil i dominira , pokraden je za MVP ove godine , ali se slažem sa ovom izjavom.

Stef Kari , LBJ i Nikola Jokić (tek je počeo) , su verovatno tri igrača koje je gotovo ne moguće zaustaviti .
LBJ je nažalost omatorio , Karija stižu godine ,a Jokić je u prajmu .

Bilo bi vrlo zanimljivo da LBJ ima 10ak godina manje , a Kari 5 i sadašnji Jokić ...

Pera

pre 10 meseci

Karija je tesko cuvati, i sve ostale super-zvezde kad im krene, ukljucujuci i Jokica.
Ali, Jokicu uvek krene, igra mu se zasniva na tom eda SVE radi pametno i vesto, tako da i kad sut stane procenat je opet blizu 50%, a tu su i skokovi, asistencije. Njegove najlosije igre su daleko bolje nego najlosije od bilo koga drugog igraca. To svakako vazi za SVE bitne utakmice, a verovatno ima izuzetaka medju onim drugima.
Jedina vazna utakmica koju pamtim da nije odigrao dobro je ne cela, drugo poluvreme protiv Filadelfije. Naravno, Embid mu nije pruzio sansu da popravi utisak u Denveru...

niksniks

pre 10 meseci

(alen, 07. jun 2023 16:25)

Cu Denver bio bolji u bubble-u, Jokic bio gori duplo nego sto je sad, i ofanzivno i defanzivno, Porter je ulazio sa klupe, jer je bio najgori defanzivac i najgluplji igrac lige te sezone, a u prvoj postavi je igrao Millsap od skoro 35 godina koji nije mogao da se pomjeri. Murray je igrao kao i sad jedan mec 40-50, drugi 20 sa istim tolikim procentom. Gordon mnogo bolje razumije igru od Granta, koji je blago bolji igrac od Gordona ofanzivno, i igraju jednako dobru odbranu. KCP kao i Gordon, mnogo vise razumije svoju ulogu, nego sto je Harris razumio. Bukvalno dva svijeta, Denver iz bubble-a i ovaj Denver.

Srdjan

pre 10 meseci

Nikola Jokić definitivno, jer ako ne ide da poentira, onda neverovatno asistira. Mozda je neke druge teze sacuvati da poentiraju, ali bi trebalo sabrati broj licno ostvarenih poena i poena nastalih asistencijama koje igraci uruce. Nikola je cudo!

Dr

pre 10 meseci

Kariju je njegova ruka to jes sut jedino i glavno oruzije ostalo je mnogo tanko on radi ono u cemu je najbolji trci i suta nekad ga krene moze kos da vam zatrpa cas posla a nekad stane onda ceo tim stane.
Dok jokara uvek ima neko novo resenje da tim postigne kos e sad nekad tim to isprati dobro a nekad ne zato i izgube.

milan11

pre 10 meseci

(alen, 7. jun 2023 16:25)
Baš suprotno, Jokić ima igru koja ne zavisi od eksplozivnosti. Može se posmatrati i ovako: on mnogo sporije od ovoga i ne može, dakle nema šta da izgubi sa godinama. Samo da radi na šutu i kondiciji (znači da se ne zapusti previše) i nema zime za njega, može da igra još 10 sezona.
Godine se više poznaju tipovima poput DeAndre Džordan ili Blejk Grifin, koji baziraju igru na atlecizmu.

Salvatore

pre 10 meseci

Smorili ste sa Jokicem...I ja ga obozavam I zelim da uzme titulu.I realno u zadnje 3 godine je najbolji igrac na svetu.Al sad ste uzeli da ga poredite sa ljudima koji imaju po 3,4 titule dominiraju vec 10 sezona a on pritom jos uvek nema ni jedan prsten.Malo realnosti samo preterujete....

Le Saux

pre 10 meseci

Stef imao uvek 2-3 ol stara u ekipa, lakpe mu je bilo a još je i plej, jokiću mora neko da spusti loptu, što denver ne radi uvek dobro.

Gospodin Džovi

pre 10 meseci

Šta ovaj opet lupa. Za centra će biti lakše da čuva Jokića, naravno. Ali bi zato Jokić ubacivao 60 poena svako veče preko nekog Smarta ili Jrue Holidaya da ga čuvaju.
Može se samo reči da ne postoji rešenje da se zaustave Jokić i Curry.
A anketa još smešnija. Da JA, Gospodin Džovi, dam svoje mišljenje a imam 37 godina i 135kg a košarkašku loptu sam pipnuo 3 puta u zadnjih 10 godina?!

vladica

pre 10 meseci

Nikola i Stef bi bili nevidjena kombinacija. GSW bi bio idealno okruženje za Jokića, nezgoda je što su glavni igrači veterani, Kari ima 35 i pitanje je koliko će još da igra.

milan11

pre 10 meseci

Kari je bio najteži za čuvanje pre nekoliko godina. Sada nakon one povrede više nije, previše oscilira iz utakmice u utakmicu, a propušta 20 utakmica svake sezone.

baron

pre 10 meseci

Kari jeste mozdsa tezi za cuvanje, ako gledmao 1-1 u smislu poena tog igraca. Ali, ako gledamo siri kontekst odnosno razigravanje saigraca pa osim postizanja poena ukljucimo i zacetak akcije, asistenciju i sl. sto posledicno vodi do poena saigraca onda Kari nema sta da trazi u usporedbi sa Jokicem !
(mutimir, 7. jun 2023 14:33)

Razigravanje igraca posle uigranih akcija, gde za saigrace ima sve timske i kvalitetne saigrace.
Koliko je Jokic imao triple double-ova u dresu reprezentacije, koliko asistencija u proseku?
Toliko o razigravanju i uticaju na igru.

alen

pre 10 meseci

76er, 7. jun 2023 17:50

ajde tebi da odgovorim pa nek i drugi pajseri vide koji ne prate prvo ajde ovako milsapa cu da uporedim sa jaff koji je tad bio bolji nego on sad. Jerami Grant je bolji igrac od gordona Torrey Craig je meni bolji od portera pogotovo defazivno Mason Plumlee bolji tad od bilo kod sad centra u denveru Gary Harris tu je negde sa kcp plus barton vandervilt itd sta kazete jokic je nogo bolji igrac sad sa 29 nego tad sa 26 mozda za nijansu ali zato marej pre povrede je bolji bio 50% pola njih ko me iskomentarisao nema pojma sa zivotom ili gleda nba god dana. lekersi su tad bili jaci ali i denver je bio jaci i to dosta.

Kemp

pre 10 meseci

Zbog sudijskih pravila danas je bilo kog igraca tesko cuvati jer su prezasticeni.
Kada bi sudije dizvolile pravu kosarku kakva se nekada igrala ne bi postojao danas igrac koga bi bilo tesko cuvati.

Jokic u 90-im bi bio smesan, kao i Doncic, ne bi peskire mogli da nose.
Mozda je Irvinga najteze cuvati kada je normalan.

alen

pre 10 meseci

hoćeš iskreno ?!, 7. jun 2023 14:35

ne treba puno unazad da ides denver je u balonu imao bolje igrace nego sad pa je lebron sa 35god lakse izasao na kraj sa jokicem sad vec sa 39 tesko a sto se tice nikole sad ima 29god i on je tip igraca kojki ce dominirati na ovom nivou jos 2/3god ne verujem da sa ovom brzinom koju sad ima bude brzi sa 33god sve gori ce biti ali dovoljno za jos jedan ugovor od 250 milki i kako on kaze dosao sam u nba malo da se igram sa crncima.

slavisa

pre 10 meseci

Sigurnoda je teze zbog velike sporosti Nikole ali je Nikola jedno 5.puta timski bolji igrac od Karija od karija ima puno boljih igraca za cuvanje ali nisu kao tim bolji to je ono sto izdvaja Nikolu mislim da bi Nikola trebao nesto da uradi kako bi dobio na brzsim reakcija nogu tu je mrtav zato Denver nije dobio proslu Utakmicu Suigraci pokusavaju da pokriju rupu Nikole u odbrani ali to nije nimalo lak zadatak tu ogromnu stvar radi Gordon.Gordon je igrac koji bi mogao biti 1 zvezda bilo kog tima u NBA ligi ali je odlucio da pusti Nikoli a da sam radi onaj tezi zadatak a radi ga fantasticno da bi Denver prosao mora i Marej da pruzi vise i postigne oko 30.poena u poslednjoj utakmici cela ekipa se zauzela da Zaustave Mareja i tako odradili odlican posao Marej ispod proseka mora vise oko 30p.ako zele prsten

slavisa

pre 10 meseci

Sigurno da Nole im a igru i nacin kako igrati da se dobije Alkaras Novak nije Cicipas pa da igra samo po Forhend strani i stalno trazi nacin da udari lopticu forhendom umesto bekendom.

Banatska lisica

pre 10 meseci

Da da puno je lakše čuvati Jokića, pogotovo kad zavališ gu.... u fotelju i pametuješ. Čuvati beka i centra, malo je igrača ako ih uopšte i ima koji su to u stanju. Ali kad neko ko verovatno nije šutnuo loptu na koš u životu to tvrdi onda znaš da je moron.

Kemp

pre 10 meseci

Zbog sudijskih pravila danas je bilo kog igraca tesko cuvati jer su prezasticeni.
Kada bi sudije dizvolile pravu kosarku kakva se nekada igrala ne bi postojao danas igrac koga bi bilo tesko cuvati.

Jokic u 90-im bi bio smesan, kao i Doncic, ne bi peskire mogli da nose.
Mozda je Irvinga najteze cuvati kada je normalan.

alen

pre 10 meseci

76er, 7. jun 2023 17:50

ajde tebi da odgovorim pa nek i drugi pajseri vide koji ne prate prvo ajde ovako milsapa cu da uporedim sa jaff koji je tad bio bolji nego on sad. Jerami Grant je bolji igrac od gordona Torrey Craig je meni bolji od portera pogotovo defazivno Mason Plumlee bolji tad od bilo kod sad centra u denveru Gary Harris tu je negde sa kcp plus barton vandervilt itd sta kazete jokic je nogo bolji igrac sad sa 29 nego tad sa 26 mozda za nijansu ali zato marej pre povrede je bolji bio 50% pola njih ko me iskomentarisao nema pojma sa zivotom ili gleda nba god dana. lekersi su tad bili jaci ali i denver je bio jaci i to dosta.

alen

pre 10 meseci

hoćeš iskreno ?!, 7. jun 2023 14:35

ne treba puno unazad da ides denver je u balonu imao bolje igrace nego sad pa je lebron sa 35god lakse izasao na kraj sa jokicem sad vec sa 39 tesko a sto se tice nikole sad ima 29god i on je tip igraca kojki ce dominirati na ovom nivou jos 2/3god ne verujem da sa ovom brzinom koju sad ima bude brzi sa 33god sve gori ce biti ali dovoljno za jos jedan ugovor od 250 milki i kako on kaze dosao sam u nba malo da se igram sa crncima.

baron

pre 10 meseci

Kari jeste mozdsa tezi za cuvanje, ako gledmao 1-1 u smislu poena tog igraca. Ali, ako gledamo siri kontekst odnosno razigravanje saigraca pa osim postizanja poena ukljucimo i zacetak akcije, asistenciju i sl. sto posledicno vodi do poena saigraca onda Kari nema sta da trazi u usporedbi sa Jokicem !
(mutimir, 7. jun 2023 14:33)

Razigravanje igraca posle uigranih akcija, gde za saigrace ima sve timske i kvalitetne saigrace.
Koliko je Jokic imao triple double-ova u dresu reprezentacije, koliko asistencija u proseku?
Toliko o razigravanju i uticaju na igru.

slavisa

pre 10 meseci

Sigurno da Nole im a igru i nacin kako igrati da se dobije Alkaras Novak nije Cicipas pa da igra samo po Forhend strani i stalno trazi nacin da udari lopticu forhendom umesto bekendom.

slavisa

pre 10 meseci

Sigurnoda je teze zbog velike sporosti Nikole ali je Nikola jedno 5.puta timski bolji igrac od Karija od karija ima puno boljih igraca za cuvanje ali nisu kao tim bolji to je ono sto izdvaja Nikolu mislim da bi Nikola trebao nesto da uradi kako bi dobio na brzsim reakcija nogu tu je mrtav zato Denver nije dobio proslu Utakmicu Suigraci pokusavaju da pokriju rupu Nikole u odbrani ali to nije nimalo lak zadatak tu ogromnu stvar radi Gordon.Gordon je igrac koji bi mogao biti 1 zvezda bilo kog tima u NBA ligi ali je odlucio da pusti Nikoli a da sam radi onaj tezi zadatak a radi ga fantasticno da bi Denver prosao mora i Marej da pruzi vise i postigne oko 30.poena u poslednjoj utakmici cela ekipa se zauzela da Zaustave Mareja i tako odradili odlican posao Marej ispod proseka mora vise oko 30p.ako zele prsten

CTPAX

pre 10 meseci

Kari od 100 utakmica odigra 30 do 35 na vrhunskom nivou i onda je nezadrživ. Jokić od 100 bar 95 odigra sjajno i njemu je lošija utakmica 20 poena 10 skokova i 5 asistencija. Dok Kari kad odigra lošu utakmicu a to bude mnogo češće ima npr. 4 od 20 iz igre.

Lajavi krelac

pre 10 meseci

Baš čudno, plej sa najbržim i najpreciznijim šutem u istoriji je teži za čuvanje od centra. Jedno Šekilu ili Juingu možda, ali Džordan bi bolje branio Stefa nego Nikolu.

Kad izvale nešto ovako bez trunke smisla i razuma zaista me iznervira.

Salvatore

pre 10 meseci

Smorili ste sa Jokicem...I ja ga obozavam I zelim da uzme titulu.I realno u zadnje 3 godine je najbolji igrac na svetu.Al sad ste uzeli da ga poredite sa ljudima koji imaju po 3,4 titule dominiraju vec 10 sezona a on pritom jos uvek nema ni jedan prsten.Malo realnosti samo preterujete....

Dr

pre 10 meseci

Kariju je njegova ruka to jes sut jedino i glavno oruzije ostalo je mnogo tanko on radi ono u cemu je najbolji trci i suta nekad ga krene moze kos da vam zatrpa cas posla a nekad stane onda ceo tim stane.
Dok jokara uvek ima neko novo resenje da tim postigne kos e sad nekad tim to isprati dobro a nekad ne zato i izgube.

mutimir

pre 10 meseci

Kari jeste mozdsa tezi za cuvanje, ako gledmao 1-1 u smislu poena tog igraca. Ali, ako gledamo siri kontekst odnosno razigravanje saigraca pa osim postizanja poena ukljucimo i zacetak akcije, asistenciju i sl. sto posledicno vodi do poena saigraca onda Kari nema sta da trazi u usporedbi sa Jokicem !

hoćeš iskreno ?!

pre 10 meseci

Jeste Nikola naš , ima i svojevrstan stil i dominira , pokraden je za MVP ove godine , ali se slažem sa ovom izjavom.

Stef Kari , LBJ i Nikola Jokić (tek je počeo) , su verovatno tri igrača koje je gotovo ne moguće zaustaviti .
LBJ je nažalost omatorio , Karija stižu godine ,a Jokić je u prajmu .

Bilo bi vrlo zanimljivo da LBJ ima 10ak godina manje , a Kari 5 i sadašnji Jokić ...

smeh

pre 10 meseci

Ovaj lik igrao protiv obojice pa zna koga je teže čuvati? Daleko od toga da ću pričati nešto protiv Karija ili Jokića. Jedan najbolji šuter svih vremena, vrhunski bek koji je stalno u kretnji i ima pored šuta i fenomenalan prodor kao i pregled igre, vrhunsku kontrolu lopte i kada uđe u zonu bukvalno je nezaustavljiv jer ako ga ostaviš na sekundu slobodnog bivaš kažnjen dok je drugi trenutno najbolji igrač u NBA, vrhunski centar koji igra kao bek i ima sve ono što bek želi da ima, odličan pregled igre, vrhunski šut, vrhunska i pravovremena dodavanja, odličnu kontrolu lopte dok mu kao centru samo fali atleticizam za skok mada bi tada bio savršen igrač. I sada kada se sve to stavi na papir koga je teže čuvati? To može da kaže samo neko ko je igrao protiv obojice. Nego zar nije ovaj afroamerikanac lik koji je tokom serije Denvera i Minesote izjavio u nekoj emisiji kako je Denver tada prvi put gledao uživo i da nije mogao da veruje koliko su Jokić, Marej i družina dobri? Ili sam ga ja možda pomešao sa nekom drugom osobom jer ih ne gledam niti pratim ali znam da je jedna ovakva osoba izjavila ono što sam rekao, da je afroamerikanac i da je kao NBA analitičar u ovakvoj nekoj emisiji gde mudruju o NBA. Čini mi se da je tada i Perkins bio prisutan.

Steamroller

pre 10 meseci

Daj ljudi budite malo ozbiljniji i prestanite da prenosite mišljenje likova sa ESPN. To je kao mišljenje nekoga sa Pinka najobičniji trash i rijaliti od televizije, odavno to više nije sportska kuća.

niksniks

pre 10 meseci

(alen, 07. jun 2023 16:25)

Cu Denver bio bolji u bubble-u, Jokic bio gori duplo nego sto je sad, i ofanzivno i defanzivno, Porter je ulazio sa klupe, jer je bio najgori defanzivac i najgluplji igrac lige te sezone, a u prvoj postavi je igrao Millsap od skoro 35 godina koji nije mogao da se pomjeri. Murray je igrao kao i sad jedan mec 40-50, drugi 20 sa istim tolikim procentom. Gordon mnogo bolje razumije igru od Granta, koji je blago bolji igrac od Gordona ofanzivno, i igraju jednako dobru odbranu. KCP kao i Gordon, mnogo vise razumije svoju ulogu, nego sto je Harris razumio. Bukvalno dva svijeta, Denver iz bubble-a i ovaj Denver.

palpatine

pre 10 meseci

Kada sam pročitao naslov očekivao sam da je ovo rekao neki rasni defanzivac iz lige a ono Steva A. Smith, ako neko zna koga je teže čuvati onda je to on sigurno jel da?

Srdjan

pre 10 meseci

Nikola Jokić definitivno, jer ako ne ide da poentira, onda neverovatno asistira. Mozda je neke druge teze sacuvati da poentiraju, ali bi trebalo sabrati broj licno ostvarenih poena i poena nastalih asistencijama koje igraci uruce. Nikola je cudo!

Gospodin Džovi

pre 10 meseci

Šta ovaj opet lupa. Za centra će biti lakše da čuva Jokića, naravno. Ali bi zato Jokić ubacivao 60 poena svako veče preko nekog Smarta ili Jrue Holidaya da ga čuvaju.
Može se samo reči da ne postoji rešenje da se zaustave Jokić i Curry.
A anketa još smešnija. Da JA, Gospodin Džovi, dam svoje mišljenje a imam 37 godina i 135kg a košarkašku loptu sam pipnuo 3 puta u zadnjih 10 godina?!

Pera

pre 10 meseci

Karija je tesko cuvati, i sve ostale super-zvezde kad im krene, ukljucujuci i Jokica.
Ali, Jokicu uvek krene, igra mu se zasniva na tom eda SVE radi pametno i vesto, tako da i kad sut stane procenat je opet blizu 50%, a tu su i skokovi, asistencije. Njegove najlosije igre su daleko bolje nego najlosije od bilo koga drugog igraca. To svakako vazi za SVE bitne utakmice, a verovatno ima izuzetaka medju onim drugima.
Jedina vazna utakmica koju pamtim da nije odigrao dobro je ne cela, drugo poluvreme protiv Filadelfije. Naravno, Embid mu nije pruzio sansu da popravi utisak u Denveru...

tashko

pre 10 meseci

Od nabrojanih, Karija i Durenta ako ih ide šut je najteze čuvati, ali uopšteno Jokića je najraznovrsniji i ne zavisi samo od šuta.

vladica

pre 10 meseci

Nikola i Stef bi bili nevidjena kombinacija. GSW bi bio idealno okruženje za Jokića, nezgoda je što su glavni igrači veterani, Kari ima 35 i pitanje je koliko će još da igra.

tocka

pre 10 meseci

Pregoreo mi osigurač na telefonu od ovog dranja.
Niko ne dovodi u pitanje da li je Stef bolji skorer, jeste, svakako. Jeli ga teže čuvati da ne postigne koš, pa verovatno jeste. Ko je bolji plejmejker, verovatno Jokić. Ko je bolji u skokovima ne treba ni uporedjivati. Dva totalno drugačija igrača na drugim pozicijama. Stvarno svaka čast Smitu da može ovoliko da zapeni oko nečega što niko normalan ne bi uporedjivao.

76er

pre 10 meseci

ne treba puno unazad da ides denver je u balonu imao bolje igrace nego sad pa je lebron sa 35god lakse izasao na kraj sa jokicem sad vec sa 39 tesko a sto se tice nikole sad ima 29god i on je tip igraca kojki ce dominirati na ovom nivou jos 2/3god ne verujem da sa ovom brzinom koju sad ima bude brzi sa 33god sve gori ce biti ali dovoljno za jos jedan ugovor od 250 milki i kako on kaze dosao sam u nba malo da se igram sa crncima.
(alen, 7. jun 2023 16:25)

Denver tada imao bolje igrace nego sad?! Porter u ruki sezoni, VIL BARTON u prvoj petorci i PLAMLI, nikakav Milsap, je l tako?
Na Jokicu su se tada menjali Dvajt, Dejvis i Dzaval i ubili ga od batina, ali da moze se reci da je sam Lebron izasao na kraj sa Jokicem. Katastrofalan komentar.

milan11

pre 10 meseci

Kari je bio najteži za čuvanje pre nekoliko godina. Sada nakon one povrede više nije, previše oscilira iz utakmice u utakmicu, a propušta 20 utakmica svake sezone.

Sima

pre 10 meseci

Kao da igra kosarku pa zna koga je teze cuvati, to mogu igraci da kazu koji su igrali protiv njega, a broji kosarkasi su rekli da ga je jako tesko cuvati...

Miroslav_zna

pre 10 meseci

Činjenica je da ni jedan igrač iz ove ankete ne može da se čuva. Individualno, tehnički ili fizički su nadmoćni i nba pravila dodatno pojačavaju njihov talenat.
U te svrhe je i stvoren Sala cap kako se ne bi dogodilo gomilanje zvezda u jednoj ekipi i samim tim svaki tim ima maksimalno dva super stara, a često samo jednog.

Nikola Mišić

pre 10 meseci

E a Stiven A Smit ih je čuvao obojicu i video je, ne mož tako lako sa Karijem kao sa Jokom.
Mada ih je obojicu zaključao, jer je strašan talenat za basket kao i za košarkašku analitiku.

Milan

pre 10 meseci

Ajmo reci ovako. Jokic, Kari, Jordan, Bird, Sek, Wilt, svaki u svoje vreme. Pa setite se kako se npr Bird sprdao sa trenerima protivnickih ekipa i prozivao da stave nekoga boljeg da ga cuva. Setite se kako je Jordan odbrojavao Mileru u facu koliko ce poena da mu utrpa… Nije kosarka startovala sa Karijem.

ja

pre 10 meseci

Čuj, čuvanje Stefa Karija. Lik šutne sa 10 metara šta da radiš? Zavisi kakav si, ako si visok onda ti je teže da čuvaš Karija, a ako si nizak onda ti je teže da čuvaš Jokića...preciznije nemoguće. Ali u suštini obojicu je nemoguće sačuvati kakav god da si ako imaju svoj dan.

Banatska lisica

pre 10 meseci

Da da puno je lakše čuvati Jokića, pogotovo kad zavališ gu.... u fotelju i pametuješ. Čuvati beka i centra, malo je igrača ako ih uopšte i ima koji su to u stanju. Ali kad neko ko verovatno nije šutnuo loptu na koš u životu to tvrdi onda znaš da je moron.

milan11

pre 10 meseci

(alen, 7. jun 2023 16:25)
Baš suprotno, Jokić ima igru koja ne zavisi od eksplozivnosti. Može se posmatrati i ovako: on mnogo sporije od ovoga i ne može, dakle nema šta da izgubi sa godinama. Samo da radi na šutu i kondiciji (znači da se ne zapusti previše) i nema zime za njega, može da igra još 10 sezona.
Godine se više poznaju tipovima poput DeAndre Džordan ili Blejk Grifin, koji baziraju igru na atlecizmu.

Le Saux

pre 10 meseci

Stef imao uvek 2-3 ol stara u ekipa, lakpe mu je bilo a još je i plej, jokiću mora neko da spusti loptu, što denver ne radi uvek dobro.