NBA 50

Sreda, 24.05.2023.

07:49

Boston je živ – Jokić će morati da sačeka rivala u finalu

Probuđeni Tejtum sa 33 poena sprečio Majami da pometla Seltikse, Batler ponovo sjajan ali nedovoljan da se stavi tačka na seriju.

Boston je živ – Jokiæ æe morati da saèeka rivala u finalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Stevica Kurčubić

pre 11 meseci

@ Celtics Nation

Opa, ima nas znaći više nego što sam mislio. Ja za ''Kelte?? navijam od svoje 9-te godine kada sam 1980 prvi put sa ćaletom gledao snimak Finala Istoka, Filadelfija-Boston snimljen na video kasetu sa neke italijanske televizije sa italijanskim komentarom. Od tada sam ostao opčinjen Lerijoem Birdon i Boston, pa i Filadelfija (zbg Džulijusa i Mosesa Malonea) su moj izbor.

Tako bih voleo da vidim Boston protiv Denvera, ali da se ne zezamo, više ne smeju da izgube ni jednu utakmicu. Mislim da je to nemoguće.

I da, navijaću ovoga puta za Denver, ovaj Jokić je reinkarnacija Lerija Birda. Bojim se da to napišem, ali mislim da je čak i bolji od njega. Obara rekord za rekordom, samo još presten fali.

Kada se to desi, mislim da će i poslednji tupani prestati da zatvaraju oči pred tim i radovati i biti zahvalni činjenici da su živeli u vreme kad je jedn Srbin stvarao košarkaške čarolije redefinišući košarkašku igru, baš kao i ja kada sam otvorenih usta i bez daha gledao ''Pticu'' te daleke 1980-te.

Jedva čekam finale.

Celtics Nation

pre 11 meseci

Boston je najkvalitetnija ekipa, uz Denver, a verovatno i više od Nagetsa, u čitavoj NBA ligi.

Sada im ostaje da "samo" pobede 3 utakmice, ekipu od koje su bolji.
Ako Seltiksi budu igrali onako kako umeju, bez prevelikih padova i oscilacija, kojima su nažalost skloni ove sezone, eto Bostona u naletu pred 6. utakmicu u Majamiju, koja će biti ključ.

36 godina navijam za Boston, i želim finale u kom se po prvi put neću nervirati ko god da pobedi ili izgubi. Win-win situacija... možda bih ipak malo više favorizovao nacionalnu opciju.

Ajmo Seltiksi... još samo 3 pobede, toliko ste puta u toku sezone to postigli.

el diablo

pre 11 meseci

miami je bilo bolje da prodje i sinoc, denver bi ih ubio, a bostona tesko jos ako prodju to je inekcija adrenalina nenormalna a mladi svi kao zivotinje su, ovi sto pricaju u 7 bice potroseni to je isto ka sto ste za novaka ili rafu pricali u 5 setova da igraju SF da u finale nece moc na noge i oni u finale opet odigraju 5 setova i dobijaju, nemojte vi o fizikalijama, snage ne fali takvim ljudima...

posmatrac

pre 11 meseci

Ovo je dobro za Denver, neka se Majami malo umori. Naučili smo ovo prateći Đokovića , da u polufinalu koji teniser lakše prođe i ima duži odmor, u prednosti je u finalu. Majami je izuzetno opasan, u napadu sipa 3-ke iz svih pozicija. Ali Denver sa Jokićem ima najbolji napad, postizaće uvek blizu 120 poena. Preostaje im da odbranom reše finale protiv Majamija, biće teško jer ovi sve pogađaju u velikom % šuta, ali ako budu nešto umorniji u finalu, Denver to može da iskoristi i ipak im odbranom smanji % ubačenih poena.

bskfan

pre 11 meseci

Majami je imao laksi put do finala i nije se psihicki zamorio. Boston je mentalno pao i zato su mu se dogodila onda tri vezana poraza.

Majami je ovo morao da zavrsi sinoc, sad Booston nema nista da izgubi, igra rastereceno i sledecu utkamicu verovatno dobija. Onda dolazi sesta utakmica gde ce Majami biti pod nevidjenim pritiskom da mora da dobije a to onda otvara prostor za potpuni povratak Bostona. Talenat je na strani Bostona, Majami sa svojim nedraftovanim igracima igra na mahove, tacno onoliko koliko im protivnik dopusti.

mare

pre 11 meseci

Jeste Majami 'luda' ekipa, ali ne verujem da će dobiti sledeću u Bostonu. Što reče Barkli posle utakmice, Majamiju će šesta utakmica imati težinu sedme. Istorijski gledano , svih 150 utakmica u PO koje su počele sa 3-0 su završile pobedom te ekipe. Da li će se sad desiti čudo, videćemo. Lično mislim da Majami mnogo više leži Denveru, pa zato neka ide u 6 ili 7 za Majami.
(DukiNS, 24. maj 2023 08:36)

Jeste ali Boston prodje posle 7. utakmice oni neće imati snage za Denver. Imaće 2 dana odmora posle dve teške serije, dok će Denver doći odmoran. Svakako im više odgovara Majami pa makar i prekosutra pobedili.

Bocko

pre 11 meseci

Težak raspad Majamija u drugom poluvremenu . Samo je Batler nešto pokušavao. Adebajo je bio nevidljiv, kao duh ! Da ga Horford nije faulirao, ne BiH ni znao da igra. U seriji navijam za Majami, ali dobro bi bilo da Boston smanji na 3:2, a zatim sledeću u Majamiju ispadne. Zbog Denvera.

bla

pre 11 meseci

u ovoj seriji do sada je boston gora ekipa ali oni mogu da igraju mnogo mnogo bolje dok je majami konstantniji i mentalno bolji ali su negde na vrhu svojih mogucnosti. po mom misljenju je majami laksi protivnik za denver, narocito sto nemaju mnogo visokih igraca posle adebaja koji je 2m 6cm i previse je mali je za Jokica. sa druge strane denver ima oko 5 igraca koji bi mogli da cuvaju Batlera

mateo

pre 11 meseci

citam sto vise traje ovaj duel to je kao bolje za denver ? pa bas kontra, boston se dize iz utakmice do utakmice. ako dobiju na kraju 4:3 imat ce samopouzdanje i bit totalno nabrijani za finale. za denver je bolje da miami prodje, protiv bostona tesko.

No way

pre 11 meseci

Da l neko stvarno može da uzme kao realnu opciju da ovi mogu dobiti još tri uzastopna meča?! Svaka čast, ali nema šanse, ostatak serije je puka formalnost.

aca

pre 11 meseci

Istina je da je super kad imas vremena za odmor, ali i to je lose.
Problem je kada ekipa ispadne iz takmicarske forme a drugi tim se dovoljno odmorio a nije ispao iz ritma.

smeh

pre 11 meseci

Ne želi Boston da prođu kao Lejkersi, tj. da dobiju metlu na poklon za učestvovanje u finalu konferencije. Ovo je zaista iznenađujuća pobeda Bostona sa obzirom da su na prethodnom meču izgledali kao grupa basketaša koja je došla da igra košarku i vidi kako to izgleda iz prvog lica, sa obzirom šta se sve pričalo o odnosima unutar ekipe i zbog toga što je Majami vodio na poluvremenu ove utakmice. Ipak i dalje Majami drži sve u svojim rukama i moguće je da u narednom meču obezbede prolaz u veliko finale jer Bostonu u ovom doigravanju domaći teren ne predstavlja nikakvu prednost.

mr

pre 11 meseci

Можда нико није преокренуо 0-3, али зато имамо гомилу примера да једна екипа туче другу и по 7-8 пута узастопно. Није случајно Бостон био други или трећи тим лиге по успешности ове сезоне, а Мајами 15-20. Полако.

vince carter

pre 11 meseci

Kad kazu da je 3-0 ili 3-1 prevelika prednost kao da je u pitanju fudbalska utakmica pa jedan tim ovoliko vodi a ovde je svaka utakmica zasebna i pocinje sa 0:0. Kako su ovi dobili 3 uzastopne,sad ovi mogu da dobiju 4.

Goran

pre 11 meseci

da li je moguce da ste toliko neinformisani. Finale se igra 1 juna kako god da bude ovde epilog , znaci sto duze igraju to bolje , 7 utakmica Boston Majami se igra 29 tog
(a, 24. maj 2023 09:40)

To što znaju kad igraju ne znači da znaju sa kim i gde igraju.
Dakle moraće još da sačekaju da dabiju narednog rivala, a igraće 1. juna.

Jaroslav

pre 11 meseci

Ljudi Finale počinje 1. Juna nebitno koliko utakmica će igrati Miami i Boston. utakmice finala su vec zakazane kada kreću i neće krenuti ranije..u slučaju da Miami dobije sledeću ..opet će čekati do Juna 1. da krenu. Pozdrav.

Соко сиви

pre 11 meseci

Ko god da zapadne biće u ritmu utakmica i pod adrenalinom, bez obzira na umor. Mislim da sam video neku statistiku da tim koji odmara 10-11 dana pre finala ne prolazi baš najbolje.. Valjalo bi da Majami reši ovo što pre

Tom i ja

pre 11 meseci

Jeste da niko nije preokrenuo 0:3,i to nije toliko ni važno koliko,da će ovi još igrati,dok se Jokić i društvo odmara..tj,imaju vremena za treninge i uigravanja..

Hm

pre 11 meseci

3 i po utakmice je trebalo da bi Boston poceo da igra. Nekako odjednon, iz cista mira, krajem poluvremena je pocela ta serija.

Svi su proigrali. Tejtum najvise. Iako nisam bas neki njegov ljubitelj, moram da priznam da je on pokrenuo ekipu.

U Majamiju kao da su se odjednom pogubili. Nisu znali gde se nalaze pa su promasili masu otvorenih suteva, laka polaganja...

Ako Boston nastavi ovako, bice gusto. a Majami...Ukoliko nesto zele, morace Batler ponovo sve sam, jer saigraci izgleda mogu da povuku samo ako se Boston preda.

a

pre 11 meseci

da li je moguce da ste toliko neinformisani. Finale se igra 1 juna kako god da bude ovde epilog , znaci sto duze igraju to bolje , 7 utakmica Boston Majami se igra 29 tog

BH Srbin

pre 11 meseci

Za Denver bi bilo najbolje Majami u majstorici, ali Boston ovo može preokrenuti. Po meni, Boston je opasniji protivnik, tako da bolje da bude 4:1 za Majami, nego 4:3 za Boston.

konjo

pre 11 meseci

Samo nek se iskrve što više. Idealno bi bilo da serija završi 4:3. Nebitno za koga.
(Ivan, 24. maj 2023 08:18)

jes pa da dođu uigrani I vreli.

JPR

pre 11 meseci

Boston možda uzme sledeću i to bi bilo to ! Prosto nemaju konstantnost u plejofu, od početka igraju toplo hladno, a sad od 0-3 tek…

Sloba

pre 11 meseci

Znam da nikada niko u istoriji nije preokrenuo posle 3:0,al za sve postoji prvi put,nije ni u evroligi posle 2:0 pa se opet desilo ove godine,sada je 3:1 ,kuci dobija Boston 3:2 i onda 6 je presudna gde ce Miami biti pod pritiskom a ovi su u naletu sa 2 pobede i videli su da mogu u gostima da ih dobiju,ako Boston dobije 6u onda verovatno i 7u dobija.

DukiNS

pre 11 meseci

Jeste Majami 'luda' ekipa, ali ne verujem da će dobiti sledeću u Bostonu. Što reče Barkli posle utakmice, Majamiju će šesta utakmica imati težinu sedme. Istorijski gledano , svih 150 utakmica u PO koje su počele sa 3-0 su završile pobedom te ekipe. Da li će se sad desiti čudo, videćemo. Lično mislim da Majami mnogo više leži Denveru, pa zato neka ide u 6 ili 7 za Majami.

Ultrasrbin

pre 11 meseci

Ako je na kraju 17 razlike za Boston, a na polufremenu bilo 6 za Majami onda je Boston resio 2 poluvreme sa 23 poene, a ne 13. Izgleda da novinari B92 nisu dobacili do 5 osnovne.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Za Denver bi najbolje bilo da ovo ode u sedam utakmica i da Majami na kraju prodje,jer im oni bolje leže.
A ako bi nekim slucajem Boston ovo okrenuo skocilo bi im samopouzdanje do neba.

Pogan

pre 11 meseci

Iznenadilo me koliko je prljav igrac Zeler. U jednom napadu je za malo iskopao oko Tejtumu pokusavajuci da mu kao otme loptu, iako je ovaj drzao daleko iznad glave. U sledecem je isfolirao kontakt u tranziciji da bi se zateturao i bukvalno pregazio Vilijamsa.
Ako budu stavljali njega na Jokica povremeno, ne bi me cudilo da nastane neki metez.
Boston je mnogo talentovanija ekipa, plus Majamiju fale dva bitna igraca, ali je jasno ko ima boljeg trenera posle dva minuta gledanja meca. S jedne strane Tejtum koji nateze step back cigle preko ruke, zalece se u dvojicu da bi pokusao dodavanje u skoku (?) i gubi loptu, a sa druge jasno vidis kad se sta igra - iso post up za Batlera sa desne strane, 2v2 pnr, itd.

Brko Radoje

pre 11 meseci

Batler neće moći sam izvući svakako mora se priključiti bar jos dva tri igrača ako misle da prodju u finale
Nije ni Boston bauk kako su ga predstavljali u pitanju su dve izjednačene ekipe gde Majami igra rasterećenije i ima boljeg trenera , tako da je sa pozicije Denvera svejedno ko će im biti protivnik u finalu ako budu igrali kao do sada u plej ofu pobediće ko god im bude protivnik

MaximuSrb

pre 11 meseci

Dobar rezultat za Denver, u smislu potrošnje potencijalnih protivnika... Na kraju, bolje je po Nikolu da prodje Majami, zbog prednosti domaćeg terena u finalu a i mislim da im više leži Džimi i ekipa, nego Boston.

yo.dorro

pre 11 meseci

Sto vise traje ova serija, vise se ceka na finale, samim tim duze ce i trajati finalna serija, pa sanse da Jokic igra za reprezentaciju opadaju.

Ultrasrbin

pre 11 meseci

Ako je na kraju 17 razlike za Boston, a na polufremenu bilo 6 za Majami onda je Boston resio 2 poluvreme sa 23 poene, a ne 13. Izgleda da novinari B92 nisu dobacili do 5 osnovne.

DukiNS

pre 11 meseci

Jeste Majami 'luda' ekipa, ali ne verujem da će dobiti sledeću u Bostonu. Što reče Barkli posle utakmice, Majamiju će šesta utakmica imati težinu sedme. Istorijski gledano , svih 150 utakmica u PO koje su počele sa 3-0 su završile pobedom te ekipe. Da li će se sad desiti čudo, videćemo. Lično mislim da Majami mnogo više leži Denveru, pa zato neka ide u 6 ili 7 za Majami.

MaximuSrb

pre 11 meseci

Dobar rezultat za Denver, u smislu potrošnje potencijalnih protivnika... Na kraju, bolje je po Nikolu da prodje Majami, zbog prednosti domaćeg terena u finalu a i mislim da im više leži Džimi i ekipa, nego Boston.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Za Denver bi najbolje bilo da ovo ode u sedam utakmica i da Majami na kraju prodje,jer im oni bolje leže.
A ako bi nekim slucajem Boston ovo okrenuo skocilo bi im samopouzdanje do neba.

Brko Radoje

pre 11 meseci

Batler neće moći sam izvući svakako mora se priključiti bar jos dva tri igrača ako misle da prodju u finale
Nije ni Boston bauk kako su ga predstavljali u pitanju su dve izjednačene ekipe gde Majami igra rasterećenije i ima boljeg trenera , tako da je sa pozicije Denvera svejedno ko će im biti protivnik u finalu ako budu igrali kao do sada u plej ofu pobediće ko god im bude protivnik

Jaroslav

pre 11 meseci

Ljudi Finale počinje 1. Juna nebitno koliko utakmica će igrati Miami i Boston. utakmice finala su vec zakazane kada kreću i neće krenuti ranije..u slučaju da Miami dobije sledeću ..opet će čekati do Juna 1. da krenu. Pozdrav.

Sloba

pre 11 meseci

Znam da nikada niko u istoriji nije preokrenuo posle 3:0,al za sve postoji prvi put,nije ni u evroligi posle 2:0 pa se opet desilo ove godine,sada je 3:1 ,kuci dobija Boston 3:2 i onda 6 je presudna gde ce Miami biti pod pritiskom a ovi su u naletu sa 2 pobede i videli su da mogu u gostima da ih dobiju,ako Boston dobije 6u onda verovatno i 7u dobija.

a

pre 11 meseci

da li je moguce da ste toliko neinformisani. Finale se igra 1 juna kako god da bude ovde epilog , znaci sto duze igraju to bolje , 7 utakmica Boston Majami se igra 29 tog

Pogan

pre 11 meseci

Iznenadilo me koliko je prljav igrac Zeler. U jednom napadu je za malo iskopao oko Tejtumu pokusavajuci da mu kao otme loptu, iako je ovaj drzao daleko iznad glave. U sledecem je isfolirao kontakt u tranziciji da bi se zateturao i bukvalno pregazio Vilijamsa.
Ako budu stavljali njega na Jokica povremeno, ne bi me cudilo da nastane neki metez.
Boston je mnogo talentovanija ekipa, plus Majamiju fale dva bitna igraca, ali je jasno ko ima boljeg trenera posle dva minuta gledanja meca. S jedne strane Tejtum koji nateze step back cigle preko ruke, zalece se u dvojicu da bi pokusao dodavanje u skoku (?) i gubi loptu, a sa druge jasno vidis kad se sta igra - iso post up za Batlera sa desne strane, 2v2 pnr, itd.

BH Srbin

pre 11 meseci

Za Denver bi bilo najbolje Majami u majstorici, ali Boston ovo može preokrenuti. Po meni, Boston je opasniji protivnik, tako da bolje da bude 4:1 za Majami, nego 4:3 za Boston.

Tom i ja

pre 11 meseci

Jeste da niko nije preokrenuo 0:3,i to nije toliko ni važno koliko,da će ovi još igrati,dok se Jokić i društvo odmara..tj,imaju vremena za treninge i uigravanja..

Hm

pre 11 meseci

3 i po utakmice je trebalo da bi Boston poceo da igra. Nekako odjednon, iz cista mira, krajem poluvremena je pocela ta serija.

Svi su proigrali. Tejtum najvise. Iako nisam bas neki njegov ljubitelj, moram da priznam da je on pokrenuo ekipu.

U Majamiju kao da su se odjednom pogubili. Nisu znali gde se nalaze pa su promasili masu otvorenih suteva, laka polaganja...

Ako Boston nastavi ovako, bice gusto. a Majami...Ukoliko nesto zele, morace Batler ponovo sve sam, jer saigraci izgleda mogu da povuku samo ako se Boston preda.

smeh

pre 11 meseci

Ne želi Boston da prođu kao Lejkersi, tj. da dobiju metlu na poklon za učestvovanje u finalu konferencije. Ovo je zaista iznenađujuća pobeda Bostona sa obzirom da su na prethodnom meču izgledali kao grupa basketaša koja je došla da igra košarku i vidi kako to izgleda iz prvog lica, sa obzirom šta se sve pričalo o odnosima unutar ekipe i zbog toga što je Majami vodio na poluvremenu ove utakmice. Ipak i dalje Majami drži sve u svojim rukama i moguće je da u narednom meču obezbede prolaz u veliko finale jer Bostonu u ovom doigravanju domaći teren ne predstavlja nikakvu prednost.

vince carter

pre 11 meseci

Kad kazu da je 3-0 ili 3-1 prevelika prednost kao da je u pitanju fudbalska utakmica pa jedan tim ovoliko vodi a ovde je svaka utakmica zasebna i pocinje sa 0:0. Kako su ovi dobili 3 uzastopne,sad ovi mogu da dobiju 4.

mateo

pre 11 meseci

citam sto vise traje ovaj duel to je kao bolje za denver ? pa bas kontra, boston se dize iz utakmice do utakmice. ako dobiju na kraju 4:3 imat ce samopouzdanje i bit totalno nabrijani za finale. za denver je bolje da miami prodje, protiv bostona tesko.

bla

pre 11 meseci

u ovoj seriji do sada je boston gora ekipa ali oni mogu da igraju mnogo mnogo bolje dok je majami konstantniji i mentalno bolji ali su negde na vrhu svojih mogucnosti. po mom misljenju je majami laksi protivnik za denver, narocito sto nemaju mnogo visokih igraca posle adebaja koji je 2m 6cm i previse je mali je za Jokica. sa druge strane denver ima oko 5 igraca koji bi mogli da cuvaju Batlera

mare

pre 11 meseci

Jeste Majami 'luda' ekipa, ali ne verujem da će dobiti sledeću u Bostonu. Što reče Barkli posle utakmice, Majamiju će šesta utakmica imati težinu sedme. Istorijski gledano , svih 150 utakmica u PO koje su počele sa 3-0 su završile pobedom te ekipe. Da li će se sad desiti čudo, videćemo. Lično mislim da Majami mnogo više leži Denveru, pa zato neka ide u 6 ili 7 za Majami.
(DukiNS, 24. maj 2023 08:36)

Jeste ali Boston prodje posle 7. utakmice oni neće imati snage za Denver. Imaće 2 dana odmora posle dve teške serije, dok će Denver doći odmoran. Svakako im više odgovara Majami pa makar i prekosutra pobedili.

mr

pre 11 meseci

Можда нико није преокренуо 0-3, али зато имамо гомилу примера да једна екипа туче другу и по 7-8 пута узастопно. Није случајно Бостон био други или трећи тим лиге по успешности ове сезоне, а Мајами 15-20. Полако.

Соко сиви

pre 11 meseci

Ko god da zapadne biće u ritmu utakmica i pod adrenalinom, bez obzira na umor. Mislim da sam video neku statistiku da tim koji odmara 10-11 dana pre finala ne prolazi baš najbolje.. Valjalo bi da Majami reši ovo što pre

yo.dorro

pre 11 meseci

Sto vise traje ova serija, vise se ceka na finale, samim tim duze ce i trajati finalna serija, pa sanse da Jokic igra za reprezentaciju opadaju.

Goran

pre 11 meseci

da li je moguce da ste toliko neinformisani. Finale se igra 1 juna kako god da bude ovde epilog , znaci sto duze igraju to bolje , 7 utakmica Boston Majami se igra 29 tog
(a, 24. maj 2023 09:40)

To što znaju kad igraju ne znači da znaju sa kim i gde igraju.
Dakle moraće još da sačekaju da dabiju narednog rivala, a igraće 1. juna.

No way

pre 11 meseci

Da l neko stvarno može da uzme kao realnu opciju da ovi mogu dobiti još tri uzastopna meča?! Svaka čast, ali nema šanse, ostatak serije je puka formalnost.

Bocko

pre 11 meseci

Težak raspad Majamija u drugom poluvremenu . Samo je Batler nešto pokušavao. Adebajo je bio nevidljiv, kao duh ! Da ga Horford nije faulirao, ne BiH ni znao da igra. U seriji navijam za Majami, ali dobro bi bilo da Boston smanji na 3:2, a zatim sledeću u Majamiju ispadne. Zbog Denvera.

el diablo

pre 11 meseci

miami je bilo bolje da prodje i sinoc, denver bi ih ubio, a bostona tesko jos ako prodju to je inekcija adrenalina nenormalna a mladi svi kao zivotinje su, ovi sto pricaju u 7 bice potroseni to je isto ka sto ste za novaka ili rafu pricali u 5 setova da igraju SF da u finale nece moc na noge i oni u finale opet odigraju 5 setova i dobijaju, nemojte vi o fizikalijama, snage ne fali takvim ljudima...

bskfan

pre 11 meseci

Majami je imao laksi put do finala i nije se psihicki zamorio. Boston je mentalno pao i zato su mu se dogodila onda tri vezana poraza.

Majami je ovo morao da zavrsi sinoc, sad Booston nema nista da izgubi, igra rastereceno i sledecu utkamicu verovatno dobija. Onda dolazi sesta utakmica gde ce Majami biti pod nevidjenim pritiskom da mora da dobije a to onda otvara prostor za potpuni povratak Bostona. Talenat je na strani Bostona, Majami sa svojim nedraftovanim igracima igra na mahove, tacno onoliko koliko im protivnik dopusti.

posmatrac

pre 11 meseci

Ovo je dobro za Denver, neka se Majami malo umori. Naučili smo ovo prateći Đokovića , da u polufinalu koji teniser lakše prođe i ima duži odmor, u prednosti je u finalu. Majami je izuzetno opasan, u napadu sipa 3-ke iz svih pozicija. Ali Denver sa Jokićem ima najbolji napad, postizaće uvek blizu 120 poena. Preostaje im da odbranom reše finale protiv Majamija, biće teško jer ovi sve pogađaju u velikom % šuta, ali ako budu nešto umorniji u finalu, Denver to može da iskoristi i ipak im odbranom smanji % ubačenih poena.

Celtics Nation

pre 11 meseci

Boston je najkvalitetnija ekipa, uz Denver, a verovatno i više od Nagetsa, u čitavoj NBA ligi.

Sada im ostaje da "samo" pobede 3 utakmice, ekipu od koje su bolji.
Ako Seltiksi budu igrali onako kako umeju, bez prevelikih padova i oscilacija, kojima su nažalost skloni ove sezone, eto Bostona u naletu pred 6. utakmicu u Majamiju, koja će biti ključ.

36 godina navijam za Boston, i želim finale u kom se po prvi put neću nervirati ko god da pobedi ili izgubi. Win-win situacija... možda bih ipak malo više favorizovao nacionalnu opciju.

Ajmo Seltiksi... još samo 3 pobede, toliko ste puta u toku sezone to postigli.

JPR

pre 11 meseci

Boston možda uzme sledeću i to bi bilo to ! Prosto nemaju konstantnost u plejofu, od početka igraju toplo hladno, a sad od 0-3 tek…

Stevica Kurčubić

pre 11 meseci

@ Celtics Nation

Opa, ima nas znaći više nego što sam mislio. Ja za ''Kelte?? navijam od svoje 9-te godine kada sam 1980 prvi put sa ćaletom gledao snimak Finala Istoka, Filadelfija-Boston snimljen na video kasetu sa neke italijanske televizije sa italijanskim komentarom. Od tada sam ostao opčinjen Lerijoem Birdon i Boston, pa i Filadelfija (zbg Džulijusa i Mosesa Malonea) su moj izbor.

Tako bih voleo da vidim Boston protiv Denvera, ali da se ne zezamo, više ne smeju da izgube ni jednu utakmicu. Mislim da je to nemoguće.

I da, navijaću ovoga puta za Denver, ovaj Jokić je reinkarnacija Lerija Birda. Bojim se da to napišem, ali mislim da je čak i bolji od njega. Obara rekord za rekordom, samo još presten fali.

Kada se to desi, mislim da će i poslednji tupani prestati da zatvaraju oči pred tim i radovati i biti zahvalni činjenici da su živeli u vreme kad je jedn Srbin stvarao košarkaške čarolije redefinišući košarkašku igru, baš kao i ja kada sam otvorenih usta i bez daha gledao ''Pticu'' te daleke 1980-te.

Jedva čekam finale.

aca

pre 11 meseci

Istina je da je super kad imas vremena za odmor, ali i to je lose.
Problem je kada ekipa ispadne iz takmicarske forme a drugi tim se dovoljno odmorio a nije ispao iz ritma.

konjo

pre 11 meseci

Samo nek se iskrve što više. Idealno bi bilo da serija završi 4:3. Nebitno za koga.
(Ivan, 24. maj 2023 08:18)

jes pa da dođu uigrani I vreli.

yo.dorro

pre 11 meseci

Sto vise traje ova serija, vise se ceka na finale, samim tim duze ce i trajati finalna serija, pa sanse da Jokic igra za reprezentaciju opadaju.

Соко сиви

pre 11 meseci

Ko god da zapadne biće u ritmu utakmica i pod adrenalinom, bez obzira na umor. Mislim da sam video neku statistiku da tim koji odmara 10-11 dana pre finala ne prolazi baš najbolje.. Valjalo bi da Majami reši ovo što pre

Sloba

pre 11 meseci

Znam da nikada niko u istoriji nije preokrenuo posle 3:0,al za sve postoji prvi put,nije ni u evroligi posle 2:0 pa se opet desilo ove godine,sada je 3:1 ,kuci dobija Boston 3:2 i onda 6 je presudna gde ce Miami biti pod pritiskom a ovi su u naletu sa 2 pobede i videli su da mogu u gostima da ih dobiju,ako Boston dobije 6u onda verovatno i 7u dobija.

vince carter

pre 11 meseci

Kad kazu da je 3-0 ili 3-1 prevelika prednost kao da je u pitanju fudbalska utakmica pa jedan tim ovoliko vodi a ovde je svaka utakmica zasebna i pocinje sa 0:0. Kako su ovi dobili 3 uzastopne,sad ovi mogu da dobiju 4.

No way

pre 11 meseci

Da l neko stvarno može da uzme kao realnu opciju da ovi mogu dobiti još tri uzastopna meča?! Svaka čast, ali nema šanse, ostatak serije je puka formalnost.

Goran

pre 11 meseci

da li je moguce da ste toliko neinformisani. Finale se igra 1 juna kako god da bude ovde epilog , znaci sto duze igraju to bolje , 7 utakmica Boston Majami se igra 29 tog
(a, 24. maj 2023 09:40)

To što znaju kad igraju ne znači da znaju sa kim i gde igraju.
Dakle moraće još da sačekaju da dabiju narednog rivala, a igraće 1. juna.

Brko Radoje

pre 11 meseci

Batler neće moći sam izvući svakako mora se priključiti bar jos dva tri igrača ako misle da prodju u finale
Nije ni Boston bauk kako su ga predstavljali u pitanju su dve izjednačene ekipe gde Majami igra rasterećenije i ima boljeg trenera , tako da je sa pozicije Denvera svejedno ko će im biti protivnik u finalu ako budu igrali kao do sada u plej ofu pobediće ko god im bude protivnik

Celtics Nation

pre 11 meseci

Boston je najkvalitetnija ekipa, uz Denver, a verovatno i više od Nagetsa, u čitavoj NBA ligi.

Sada im ostaje da "samo" pobede 3 utakmice, ekipu od koje su bolji.
Ako Seltiksi budu igrali onako kako umeju, bez prevelikih padova i oscilacija, kojima su nažalost skloni ove sezone, eto Bostona u naletu pred 6. utakmicu u Majamiju, koja će biti ključ.

36 godina navijam za Boston, i želim finale u kom se po prvi put neću nervirati ko god da pobedi ili izgubi. Win-win situacija... možda bih ipak malo više favorizovao nacionalnu opciju.

Ajmo Seltiksi... još samo 3 pobede, toliko ste puta u toku sezone to postigli.

Ultrasrbin

pre 11 meseci

Ako je na kraju 17 razlike za Boston, a na polufremenu bilo 6 za Majami onda je Boston resio 2 poluvreme sa 23 poene, a ne 13. Izgleda da novinari B92 nisu dobacili do 5 osnovne.

mateo

pre 11 meseci

citam sto vise traje ovaj duel to je kao bolje za denver ? pa bas kontra, boston se dize iz utakmice do utakmice. ako dobiju na kraju 4:3 imat ce samopouzdanje i bit totalno nabrijani za finale. za denver je bolje da miami prodje, protiv bostona tesko.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Za Denver bi najbolje bilo da ovo ode u sedam utakmica i da Majami na kraju prodje,jer im oni bolje leže.
A ako bi nekim slucajem Boston ovo okrenuo skocilo bi im samopouzdanje do neba.

BH Srbin

pre 11 meseci

Za Denver bi bilo najbolje Majami u majstorici, ali Boston ovo može preokrenuti. Po meni, Boston je opasniji protivnik, tako da bolje da bude 4:1 za Majami, nego 4:3 za Boston.

DukiNS

pre 11 meseci

Jeste Majami 'luda' ekipa, ali ne verujem da će dobiti sledeću u Bostonu. Što reče Barkli posle utakmice, Majamiju će šesta utakmica imati težinu sedme. Istorijski gledano , svih 150 utakmica u PO koje su počele sa 3-0 su završile pobedom te ekipe. Da li će se sad desiti čudo, videćemo. Lično mislim da Majami mnogo više leži Denveru, pa zato neka ide u 6 ili 7 za Majami.

a

pre 11 meseci

da li je moguce da ste toliko neinformisani. Finale se igra 1 juna kako god da bude ovde epilog , znaci sto duze igraju to bolje , 7 utakmica Boston Majami se igra 29 tog

smeh

pre 11 meseci

Ne želi Boston da prođu kao Lejkersi, tj. da dobiju metlu na poklon za učestvovanje u finalu konferencije. Ovo je zaista iznenađujuća pobeda Bostona sa obzirom da su na prethodnom meču izgledali kao grupa basketaša koja je došla da igra košarku i vidi kako to izgleda iz prvog lica, sa obzirom šta se sve pričalo o odnosima unutar ekipe i zbog toga što je Majami vodio na poluvremenu ove utakmice. Ipak i dalje Majami drži sve u svojim rukama i moguće je da u narednom meču obezbede prolaz u veliko finale jer Bostonu u ovom doigravanju domaći teren ne predstavlja nikakvu prednost.

MaximuSrb

pre 11 meseci

Dobar rezultat za Denver, u smislu potrošnje potencijalnih protivnika... Na kraju, bolje je po Nikolu da prodje Majami, zbog prednosti domaćeg terena u finalu a i mislim da im više leži Džimi i ekipa, nego Boston.

mr

pre 11 meseci

Можда нико није преокренуо 0-3, али зато имамо гомилу примера да једна екипа туче другу и по 7-8 пута узастопно. Није случајно Бостон био други или трећи тим лиге по успешности ове сезоне, а Мајами 15-20. Полако.

posmatrac

pre 11 meseci

Ovo je dobro za Denver, neka se Majami malo umori. Naučili smo ovo prateći Đokovića , da u polufinalu koji teniser lakše prođe i ima duži odmor, u prednosti je u finalu. Majami je izuzetno opasan, u napadu sipa 3-ke iz svih pozicija. Ali Denver sa Jokićem ima najbolji napad, postizaće uvek blizu 120 poena. Preostaje im da odbranom reše finale protiv Majamija, biće teško jer ovi sve pogađaju u velikom % šuta, ali ako budu nešto umorniji u finalu, Denver to može da iskoristi i ipak im odbranom smanji % ubačenih poena.

Pogan

pre 11 meseci

Iznenadilo me koliko je prljav igrac Zeler. U jednom napadu je za malo iskopao oko Tejtumu pokusavajuci da mu kao otme loptu, iako je ovaj drzao daleko iznad glave. U sledecem je isfolirao kontakt u tranziciji da bi se zateturao i bukvalno pregazio Vilijamsa.
Ako budu stavljali njega na Jokica povremeno, ne bi me cudilo da nastane neki metez.
Boston je mnogo talentovanija ekipa, plus Majamiju fale dva bitna igraca, ali je jasno ko ima boljeg trenera posle dva minuta gledanja meca. S jedne strane Tejtum koji nateze step back cigle preko ruke, zalece se u dvojicu da bi pokusao dodavanje u skoku (?) i gubi loptu, a sa druge jasno vidis kad se sta igra - iso post up za Batlera sa desne strane, 2v2 pnr, itd.

Jaroslav

pre 11 meseci

Ljudi Finale počinje 1. Juna nebitno koliko utakmica će igrati Miami i Boston. utakmice finala su vec zakazane kada kreću i neće krenuti ranije..u slučaju da Miami dobije sledeću ..opet će čekati do Juna 1. da krenu. Pozdrav.

mare

pre 11 meseci

Jeste Majami 'luda' ekipa, ali ne verujem da će dobiti sledeću u Bostonu. Što reče Barkli posle utakmice, Majamiju će šesta utakmica imati težinu sedme. Istorijski gledano , svih 150 utakmica u PO koje su počele sa 3-0 su završile pobedom te ekipe. Da li će se sad desiti čudo, videćemo. Lično mislim da Majami mnogo više leži Denveru, pa zato neka ide u 6 ili 7 za Majami.
(DukiNS, 24. maj 2023 08:36)

Jeste ali Boston prodje posle 7. utakmice oni neće imati snage za Denver. Imaće 2 dana odmora posle dve teške serije, dok će Denver doći odmoran. Svakako im više odgovara Majami pa makar i prekosutra pobedili.

bla

pre 11 meseci

u ovoj seriji do sada je boston gora ekipa ali oni mogu da igraju mnogo mnogo bolje dok je majami konstantniji i mentalno bolji ali su negde na vrhu svojih mogucnosti. po mom misljenju je majami laksi protivnik za denver, narocito sto nemaju mnogo visokih igraca posle adebaja koji je 2m 6cm i previse je mali je za Jokica. sa druge strane denver ima oko 5 igraca koji bi mogli da cuvaju Batlera

konjo

pre 11 meseci

Samo nek se iskrve što više. Idealno bi bilo da serija završi 4:3. Nebitno za koga.
(Ivan, 24. maj 2023 08:18)

jes pa da dođu uigrani I vreli.

Bocko

pre 11 meseci

Težak raspad Majamija u drugom poluvremenu . Samo je Batler nešto pokušavao. Adebajo je bio nevidljiv, kao duh ! Da ga Horford nije faulirao, ne BiH ni znao da igra. U seriji navijam za Majami, ali dobro bi bilo da Boston smanji na 3:2, a zatim sledeću u Majamiju ispadne. Zbog Denvera.

Tom i ja

pre 11 meseci

Jeste da niko nije preokrenuo 0:3,i to nije toliko ni važno koliko,da će ovi još igrati,dok se Jokić i društvo odmara..tj,imaju vremena za treninge i uigravanja..

aca

pre 11 meseci

Istina je da je super kad imas vremena za odmor, ali i to je lose.
Problem je kada ekipa ispadne iz takmicarske forme a drugi tim se dovoljno odmorio a nije ispao iz ritma.

bskfan

pre 11 meseci

Majami je imao laksi put do finala i nije se psihicki zamorio. Boston je mentalno pao i zato su mu se dogodila onda tri vezana poraza.

Majami je ovo morao da zavrsi sinoc, sad Booston nema nista da izgubi, igra rastereceno i sledecu utkamicu verovatno dobija. Onda dolazi sesta utakmica gde ce Majami biti pod nevidjenim pritiskom da mora da dobije a to onda otvara prostor za potpuni povratak Bostona. Talenat je na strani Bostona, Majami sa svojim nedraftovanim igracima igra na mahove, tacno onoliko koliko im protivnik dopusti.

el diablo

pre 11 meseci

miami je bilo bolje da prodje i sinoc, denver bi ih ubio, a bostona tesko jos ako prodju to je inekcija adrenalina nenormalna a mladi svi kao zivotinje su, ovi sto pricaju u 7 bice potroseni to je isto ka sto ste za novaka ili rafu pricali u 5 setova da igraju SF da u finale nece moc na noge i oni u finale opet odigraju 5 setova i dobijaju, nemojte vi o fizikalijama, snage ne fali takvim ljudima...

JPR

pre 11 meseci

Boston možda uzme sledeću i to bi bilo to ! Prosto nemaju konstantnost u plejofu, od početka igraju toplo hladno, a sad od 0-3 tek…

Hm

pre 11 meseci

3 i po utakmice je trebalo da bi Boston poceo da igra. Nekako odjednon, iz cista mira, krajem poluvremena je pocela ta serija.

Svi su proigrali. Tejtum najvise. Iako nisam bas neki njegov ljubitelj, moram da priznam da je on pokrenuo ekipu.

U Majamiju kao da su se odjednom pogubili. Nisu znali gde se nalaze pa su promasili masu otvorenih suteva, laka polaganja...

Ako Boston nastavi ovako, bice gusto. a Majami...Ukoliko nesto zele, morace Batler ponovo sve sam, jer saigraci izgleda mogu da povuku samo ako se Boston preda.

Stevica Kurčubić

pre 11 meseci

@ Celtics Nation

Opa, ima nas znaći više nego što sam mislio. Ja za ''Kelte?? navijam od svoje 9-te godine kada sam 1980 prvi put sa ćaletom gledao snimak Finala Istoka, Filadelfija-Boston snimljen na video kasetu sa neke italijanske televizije sa italijanskim komentarom. Od tada sam ostao opčinjen Lerijoem Birdon i Boston, pa i Filadelfija (zbg Džulijusa i Mosesa Malonea) su moj izbor.

Tako bih voleo da vidim Boston protiv Denvera, ali da se ne zezamo, više ne smeju da izgube ni jednu utakmicu. Mislim da je to nemoguće.

I da, navijaću ovoga puta za Denver, ovaj Jokić je reinkarnacija Lerija Birda. Bojim se da to napišem, ali mislim da je čak i bolji od njega. Obara rekord za rekordom, samo još presten fali.

Kada se to desi, mislim da će i poslednji tupani prestati da zatvaraju oči pred tim i radovati i biti zahvalni činjenici da su živeli u vreme kad je jedn Srbin stvarao košarkaške čarolije redefinišući košarkašku igru, baš kao i ja kada sam otvorenih usta i bez daha gledao ''Pticu'' te daleke 1980-te.

Jedva čekam finale.