NBA 49

Ponedeljak, 22.05.2023.

07:45

Vinsent i Robinson nezadrživi, Majami na korak do finala VIDEO

Košarkaši Majamija poveli su sa 3:0 u finalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi.

Vinsent i Robinson nezadrživi, Majami na korak do finala VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

el diablo

pre 11 meseci

moram da kazem da mi je drago sto ste svi gledali sinoc arenu, evo od sinoc svi znaju koliko ima nedraftovanih igraca majami i ko je pet rajli ahahahahahhahaha a da si ih pifa juce preko dana ka tele u sarena vrata bi gledali hahahahhaha

WillyWonka

pre 11 meseci

U mojih 40+ godina praćenja NBA košarke, ja ovako nešto ne vidjeh. Kako se sve posložilo, kako svi proigraju kad treba, ma kapa dole. Da nije Jokić na drugoj strani, navijao bih za Majami u finalu.

Niko Kao Ja

pre 11 meseci

Majamijevi sporeti kao Vincent, Martin i Robinson rade. Uprkos tome sto su drugorazredni po talentu, sva trojica su ipak NBA igraci. Pogotovo je to ocigledno kad suparnicki tim prestane da igra, i mentalno, i fizicki.
U finalu ce biti presudjujuce prve dve utakmice. Pogotovo tada, Jokic nesme da igra polovicno kao sto je pokazao u prve tri cetvrtine trece utakmice protiv LA-a, nego mora da shvati ove napaljene vrlo ozbiljno. Inace, moze da se i Denveru isto desi kao Boston-u.
Ipak, Denver je mnogo ozbiljnija ekipa od Boston-a. Imaju pravog trenera (a ne sportskog dopisnika kao sto Boston), i imaju organizaciju igre koju Majami nemoze da odbrani. Adebajo je u principu sirovina, a Jokic, ako ga ozbiljno shvati, bi trebalo da moze da ga nadigra. Ako Denver igra pristojnu odbranu na drugima, Batler nece moci sam da ih savlada.

bskfan

pre 11 meseci

Da ne trcimo pred rudu, prvo treba doci u finale a onda videti sta i kako protiv Majamija. Denver je redovno tukao Majami a imao bi prednost domaceg terena. Denver obicno ima veci problem protiv ofanzivnih ekipa nego protiv defanzivnih (napad uvek nadje nacin da probije odbranu), ali Majami ima i jedno i drugo. Mene najvise brine Kevin Lav jer stari lisac moze opasno dobro da cuva Jokica, ako ne celu utakmicu onda svakako berem dvadesetak minuta.

Sto se tice rotacije, ja i dalje mislim da je to greska Malonea i da je morao da razigra barem jos dva igraca, makar i sa po 5-6 minuta. Tu bi se igrala duga serija, mozda i svih sedam utakmica, i ako jedna ekipa igra sa 7 igraca a druga sa 9, to ce da se oseti. Kako stvari sada stoje, Denver moze da dobije Majami samo zahvaljujuci citanju igre Jokica, tj. da kvalitetom suteva nadmase Majamijeve odlicne sutere. Ovde su eksplodirali Vinsent i Robinson ali najbolji suter je Strus...taj ne zna da promasi.

vlada

pre 11 meseci

nije Majami toliko dobro odigrao koliko ih je mentalno razbio, ovi su kao na staklenim nogama, preplašeni ko zečevi, meni ih bilo žao. Pitanje dal ovaj Boston može da se oporavi od ovoga i za ubuduće, nešto kao ranije kad Toronto naleti na LeBrona i Klivlend, totalan otkaz sistema.

bskfan

pre 11 meseci

Majami trojkaska ekipa koja ima i igru u reketu i jaku odbranu. Na vreme su prebacili Lorija na klupu i dali prednost Vinsentu, Robinson proradio, a tu su i Strus i Martin. Majami je imao cak 22 uhvacenih lopti manje od Bostona ali se nije ni osetilo jer kad trojke sutiras 54% onda spasa nema. Majami ima luksuz da im dva max igraca daju svega 29 od 128 koseva.

Tu Majami radi nesto novo, utakmuce ne dobijaju iskljucivo zvezde vec citav tim a veliku ulogu dobijaju nedraftovani igraci. Cak 6 igraca imalo po ukradenu loptu, za razliku od Bostona iako su i oni dobri u odbrani.

Odradio Majami dobar posao, sezonu igrali slabo i protivnici ih potcenili. Sad su u punom naletu, svi zdravi, odmorni i nakon sigurne metle u finale ulaze sa puno samopouzdanja.

Ako Denver zeli prsten moraju i oni da pociste Lejkerse sa 4:0.

Goks

pre 11 meseci

Rajli i Spolstra rade neverovatan posao. U celokupnom rosteru, imaju 8 igrača undrafted. Pa su tako po G ili letnjim ligama nalazili igrače kakvi su Strus, Robinson, Vinsent, čini mi se i Martin. Robinson koji je jedan od 10 najbiljih šuterau ligi. Igraju apsolutno najbolju košarku, bolju i od Denvera. Tačno znaju šta rade, šta je čija uloga, kidaju u odbrani najstrašnije, u napadu ta igra ima i glavu i rep, strpljivo, niko ne jurca. Tu je Džimi koji ima u rukama 50 poena a gle čuda radi sav prljav posao na oba kraja.I ono što je ključno, majstor Spolstra na klupi. Izmedju njega i ovog bezveznjakovića na klupi Bostona zjapi provalija. Biće neizvesno protiv Denvera ali ipak prednost ima Majami. Nikola kada izadje to nije isti tim, kod Majamija se gotovo ne oseti kad Džimi izadje da odmori. Neće Jokićev genij biti u stanju da sruši sistem.

tata

pre 11 meseci

Ako ima pravde onda je upravo gledamo. Majami sa 4-5 nedraftovanih igrača i Denver koji kroz draft, strpljivo, napravi tim, idu u finale i to kako i protiv koga ?
Protiv timova koji su kupovali i trejdovali besomučno super-starove.
Nema ništa bez hemije...

daleke jecaju zvezde

pre 11 meseci

Samo vi potcenjujte Majami i Batlera...vidim već mnogi upisali da je Denver već osvojio.
(Ghoul, 22. maj 2023 08:10)

kakav crni batler, ovde cela ekipa prangija sa svih strana, ne smes nikog da ostavis samog. mislim svaka cast batleru, on povuce kad god treba, ali bez ostatka ekipe ne bi prosao ni plej in.

Hm

pre 11 meseci

Ovu utakmicu nije Majami dobio, vec je Boston izgubio. Prosto je neverovatno kako su igrali. Totalno bezvoljno, bukvalno su otaljavali celu utakmicu. Ne vracaju se, nema timske igre, nema nekog zalaganja...

Kao da nesto ne stima kod njih, kao da su u nekoj zavadi, da li igraci medjusobno ili su protiv trenera... Uglavnom, Majamiju olaksavaju posao.

Goran

pre 11 meseci

Mjami u nevjerovatnoj formi. Igraju sa bar 10 igraca i svi daju maksimum! Robinson je bio kritikovan kao najveci promasaj jer je dobio 90 miliona i ispao iz rotacije. sada pokazuje zasto je dobio tolike pare. Denver jeste blagi favorit ako se obe ekipe plasiraju u finale ali nece biti nikakvo iznenadjenje ako majami osvoji prsten!!

Nba

pre 11 meseci

Zasluzeno su sve tri dobili, izgarali na parketu.

Majami je svakako pozeljniji za Denver, vazno je da Nagetsi razmisljaju da im je sledeca utakmica odlucujuca.

Ne smeju nikako da se opuste, zavrsiti posao sto pre, jer ce Lejkersi uvek imati vetar u ledja od sudija i lige.

vrg

pre 11 meseci

сви су очекивали Лејкерсе и Селтиксе, а испаде да их Нагеци и Хиит пометлаше у финалима конференција!
Биће занимљиво финале! Надам се да ће Никола да буде "емвипи" финала!
(Mиле, 22. maj 2023 07:53)

a da mi ne proglasavamo jos denver finalistom, pogotovo jer mu sve zavisi od dva igraca? sve ide ka tome, ali polako. treba resiti lejkerse, mislim da ce sve dati i oni i sudije da ne budu pometlani, onda ako slucajno dobiju jednu u denveru, svasta moze da bude. jos ako isprovociraju nikolu, da ga kazne da preskoci neku tekmu i to je kraj denverovih nada za titulu. nadam se da ce sve biti ok, ali polako.
nek dodju do finala, pa cemo lako da pricamo.

Pant-LA

pre 11 meseci

Luda timska odbrana majamija i user za tri.. 8 trojki vise uz 7 pokusaja manje.. Boston imao 21 skok u napadu, majami samo 1, boston imao 17 suteva vise iz igre ali samo 26% za tri a to im je verovatno najace oruzje.. Majami 54% za tri, sahranili ih.. Mislim da ce jokic da im pravi ozbiljne probleme, pa i gordon, jednostavno su premali, ako slobodni suteri pogadjaju prosecno dobro, mislim da bi to bilo to.. Uz to imaju vise igraca, kcp, braune pa i gordona, koji mogu da se smenjuju na batleru, imaju prednost domaceg terena, jokica koji diktira tempo kako njima odgovara, sve nekako na njihovu vodenicu ali otom potom, videcemo..

Offensive Rebound

pre 11 meseci

Sta se bre to tacno Denveru otvara?

Majami igra sa 10 igraca, Denver sa 6. Ako ovako nastave i jedni i drugi, Majami dobija 4-1 tako sto ce ih u svakoj utakmici pretrcati.

Naravno, prvo da dodju do finala i jedni i drugi.
(dule, 22. maj 2023 08:55)

Obožavam ovakve stručnjake. Druže u playoffu se skraćuje rotacija na max 8 igrača, o kakvih ti 10 igrača spominješ, to je smešno. Petorka Denvera + Brown šesti igrač, Green i Braun su u rotaciji. Mani se gledanja košarke, ne kapiraš osnovne stvari. Čuj lika prognozira rezultat u finalu.

Djed Gavrilo

pre 11 meseci

Tako je to kad igraš bez protiska.Ono,hakde pa šta bude,ali uz veliku koncentraciju i pdlučnost da to “pa šta bude”pretvore u maximum.
Svi veliki uspesi na ličnom ili timskom nivou postignuti su ako si prethodno skinuo pritisak.
Oni su ušli u ovo doigravanje na mala vrata i stigli su već dalje od bilo kog očekivanja.Pred finale,ako ne podlegnu pritisku,a sa druge strane bude Denver,biće okršaj sa podjednakim šamsama.
Mada,zapad mi se čini jači od istoka,gledano u celini.
Predppstavljam da bi u tom slučaju,Denver imao jači tim i u odsustvu protiska,nešto veće šanse.

JPR

pre 11 meseci

Osim nekog ludila, Majami vodi 3-0, Denver vodi 3-0… tako da je veliko finale Denver -Majami 99,999999% sigurno ! Boston se raspao, nije čudno, već u seriji protiv Atlante sam rekao da nisu impresivni, barem ne koliko su ih hvalili pri kraju sezone ! Tejtum se upalio u zadnoj protiv File, posle ga nema nigde, Brown smešan, Majami strpljiv i efikasan i to je to. Ni kako god, na zapadu se igra na višem nivou.

Eric Cartman

pre 11 meseci

Prosto neverovatno.
Ulazak ovog Majamija u finale verovatno najvece iznenadjenje u istoriji NBA.
Ovaj Robinson nije igrao skoro celu sezonu.
Još Batler nije pružio neku partiju,Adebajo ispod proseka i oni pobediše jednog od favorita za osvajanje 26 razlike.

Dragan Feliks

pre 11 meseci

Nakon prvog poluvremena očekivao sam da se Boston probudi i unese neizvesnost u utakmicu. Ali se oni na parketu nisu pojavili, a nosioci igre Tejtum, Braun i Smart totalno u kanalu, i tu te ni pomoćni radnici Brogdon, Vajt i dr. ne mogu izvući a nije bilo ni njih. Boston je zadnjih mesec dana regularnog dela i kroz plej off protiv Atlante i File očito van vrhunske forme. I sada je došlo vreme za naplatu. Jer sa druge strane je Majami koji nakon serije sa Milvokijem puca od samopouzdanja, imaju sjajno vodjenje sa klupe, prvu zvezdu koja pokreće sve ostale, Adebaja koji igra nastabilniju košarku u karijeri, i brdo pomoćnih igrača koji nas svako veče zadivljuju novim bravurama. Iako u postavi nema Heroua, a na klupi Oladipa, a Lauri i Robinson sa daleko manjom ulogom nego na početku sezone, ovaj Majami sa Štrusom, Martinom i Vinsentom (do pre par meseci niko gotovo nije ni znao za njih) zaboravljen Lavom i Zelerom, deluje surovo i nepobedivo. Sjajna timska energija, dobar protok lopte, veliki broj asistencija i odbrana gde svi bez obzira na nekad uočljiv nedostatak visine grizu kao dobermani, uz još jednom napominjem sjajno vodjenje sa klupe daju ovakav rezultat. Kod Bostona uz sjajne individualne kvalitete pojedinaca, očito igra sa previše izolacije pa ako nekog krene (Tejtum, Braun) o.k. ali ako to nije slučaj onda su u problemu (liče mi malo na Finiks sa Bukerom i Durentom). Na kraju ipak TIM pobedjuje pogotovo ako imaju i sjajnog trenera.

Zlooba

pre 11 meseci

Au, ovi sa Floride prangijaju dobro.
Iskreno pre početka play off-a sam prognozirao finale Denver - Boston. Denver, jer su stvarno dobri ove godine, dovoljno duboka klupa i glavni igrači u prajmu i Boston, jer mi je istok delovao dosta slabo. Ali još protiv Atlante sam video koliko sam precenio Boston, a tek protiv raspale Filadelfije (za mene je Filadelfija stvarno kaubojska ekipa sa ne tako dobrim igračima, koji su sako nabusani bez pokrića a nisu ni prošli pored prstena, pričam o "dvojcu bez podrške ostalih igrača "). Sve u svemu Majami borben, sa dobrim trenerom, nadamo se dovoljno dobri samo za glavno finale ali ne i prsten.
Navijam za njih protiv Bostona..

mihajlo

pre 11 meseci

3 najefikasnija igraca majamija nedraftovani igraci. pet rajli i spolstra rade neverovatan posao iako ih niko ne shvata preozbiljno citave sezone pa cak ni plej of. i ovde su komentatori u fazonu lako ce sa njima denver u finalu a oni ljudi oducise boston od kosarke 3 meca. za pocetak nek se susretnu u finalu, a posle mec po mec.

Hajde malo realnoari

pre 11 meseci

Tejtum opet trokirao. Boston je igracki bolja ekipa, ali Jimmy Butler ima srce sampiona i Majami je bolji tim. Bice jako tesko Denveru da dobije Majami.

Rema

pre 11 meseci

Seltiksi se raspali nakon druge utakmice protiv Atlante. I sa prilično lošom igrom, uz nerealnog Tejtuma, izbacili Filadelfiju. Nekako se stiče utisak da Seltiksi imaju previše dobrih igrača i da treneri nisu u stanju da to uklope, naročito Mazula ove sezone. Majami i Denver pokazali da je i dalje timska košarka na ceni. Stoji da su Jokić, Marej i Batler bolji od ostalih, ali od njih se to i očekuje, ostali su ti koji prave razliku.

С3

pre 11 meseci

Igrati ligu zamara igrače, a u principu je samo bitno doći do plej of. Onda takmičenje praktično počinje. Ko je sačuvao igrače do tada, taj ima bolje izglede da prođe dalje.

D

pre 11 meseci

Da prodju Majami i Denver pa onda ako Jokić ne uzme titulu nek je uzme Batler, bilo bi mi drago. Denver je svakako došao na scenu i u naredne 3,4 godine ako ostanu zdravi, biće u borbi za titulu.

Alija Sirotanović

pre 11 meseci

Celtics in 7! Najzad, su našli su rešenje kako da eliminišu Batlera, Smart se povampirio u 3/4, i imaju viziju kako dobiti prednost u skoku u reketu. Tejtum ih je na kraju odvalio. Ja, stvarno, ne vidim kako Majami može proći dalje...

dule

pre 11 meseci

Sta se bre to tacno Denveru otvara?

Majami igra sa 10 igraca, Denver sa 6. Ako ovako nastave i jedni i drugi, Majami dobija 4-1 tako sto ce ih u svakoj utakmici pretrcati.

Naravno, prvo da dodju do finala i jedni i drugi.

Maki

pre 11 meseci

Dobro da sam preskocio kladjenje sinoc. Bio sam ubedjen da ce Boston da pruzi bolju partiju. Pa ovo otislo sve u minus, osim Laurija asistencije ?

veliki strumf

pre 11 meseci

Нико није навео да је играо и Јовић ноћас, убацио два поена, погодио једини шут! Само што дошао у НБА и одмах његов тим игра велико финале! То је стварно куриозитет. Биће финале Никола на Николу!

Bocko

pre 11 meseci

Neverovatni, ali neverovatni Majami ! Svaki, ali baš svaki put neko drugi iskoči, sada Vinsent, prošli put Martin, pre toga ovaj ili onaj . Robinson već dve utakmice jako dobar, a samo pre četiri dana ovde isprozivan. Čak ni nešto slabije partije Batlera i Adebajoa nisu donele Bostonu ništa više od - ubedljivog poraza!

Jugoplastika

pre 11 meseci

Razočaravajuća finala konferencija,Bucksi i Boston ogromno razočaranje ali sa druge strane više nego zasluženo finale Denver vs Miami, pokazali su kako se slaže tim za titulu i ozbiljno vodi franšiza, bez dovođenja nekih superstarova i slaganja privatnih timova po želji igrača.

znanje-imanje

pre 11 meseci

Sprema se veliko i dugo očekivano finale Seltiksi - Lejkersi. Da bi uvodna drama i gledanost bila što veća oba ta tima će prvo da se povrate iz 0-3. Baš zato što to niko nikad uradio nije.
Oveći broj eksperata i po svetu i po ovom blogu je znao da će oni ići u finale, mada su i oni iznenađeni ovakvom predigrom. Kako li se tek osećaju oni navijači Bostona koji su dodatno kupili baš za ovaj PO dizajnirane majice sa natpisom "unfinished business"? Ta spoznaja crnog humora na sebi samom, sa zvukom magarećeg njakanja "i-aaaa, i -aaaa" u pozadini.
Tri najbolja tima Istoka su, upravo zbog toga, vodila isuviše dugi maraton borbe za vrh. Sva tri su platila cenu toga. Spolstra je žrebom dobio duplo na lutriji. Prvo kada je Janis pao onako nezgodno i povredio leđa. A drugo da se iscrpljeni Boston i Fila međusobno iscrpe dodatno do daske. A ionako Majami ne leži Bostonu, jer specifično se baš njima teško prodaje ova nova "centra-bez" konfiguracija.
Sveukupno klasičan primer "nije kome je rečeno nego kome je suđeno". Psten uzima Nikola. Jokić, ako pokaže da je bolji od Adebaja više nego što je razlika između najboljeg i najgoreg trenera lige. Što se vidi i po ovom "Gejb Vinsent?". Dobrim trenerima se neki Gejb dešava često, lošim nikada. Tako lošim da ih treba otpustiti pa sve i da im se desi da osvoje titulu, jedna vrlo opasna kamuflaža realnosti.

Dragan RS

pre 11 meseci

Bravo momci!!! Zasluzili ste ovo !!! Da je bilo ko sa druge strane navijao bih svim srcem za vas ali naravno da moram za Denver i nase visocanstvo. Citav plej of Boston igra nesigurno i u fazonu najjaci smo, ovo im je bas bilo spustanje. Ko kaze nije gotovo jos ipak je Boston bio veliki favorit grijesi, jednostavno je ovo gotovo, nema srece nema nicega jednostavno su bolji tim u ovoj seriji.

Brko Radoje

pre 11 meseci

Boston je baš potonuo ubili su ih timskom igrom u ovoj trećoj za razliku od prve dve kad je Batler vukao sad je jednak doprinos dao ceo tim
Po meni najveću razliku u ovom duelu pravi trener

Mиле

pre 11 meseci

сви су очекивали Лејкерсе и Селтиксе, а испаде да их Нагеци и Хиит пометлаше у финалима конференција!
Биће занимљиво финале! Надам се да ће Никола да буде "емвипи" финала!

deje

pre 11 meseci

Drago mi je da se dosta toga otvara Denveru. Miami je ratnicka ekipa ali mislim da su "laksi" protivnik od Bostona. Ajde prvo Denver da prodje pa ce lako sa bilo kim!

SAF

pre 11 meseci

Heat i Nuggetsi igraju neverovatno ali moje simpatije u finalu idu ka Jimmy Bucketsu. Pogledajte taj tim Heat-a, neverovatno. Jimmy ukoliko bi uzeo titulu sa ovim timom mislim da bi to bilo cak i veci uspeh nego Dirk sa Mavsima '11.

deje

pre 11 meseci

Drago mi je da se dosta toga otvara Denveru. Miami je ratnicka ekipa ali mislim da su "laksi" protivnik od Bostona. Ajde prvo Denver da prodje pa ce lako sa bilo kim!

Mиле

pre 11 meseci

сви су очекивали Лејкерсе и Селтиксе, а испаде да их Нагеци и Хиит пометлаше у финалима конференција!
Биће занимљиво финале! Надам се да ће Никола да буде "емвипи" финала!

mihajlo

pre 11 meseci

3 najefikasnija igraca majamija nedraftovani igraci. pet rajli i spolstra rade neverovatan posao iako ih niko ne shvata preozbiljno citave sezone pa cak ni plej of. i ovde su komentatori u fazonu lako ce sa njima denver u finalu a oni ljudi oducise boston od kosarke 3 meca. za pocetak nek se susretnu u finalu, a posle mec po mec.

Brko Radoje

pre 11 meseci

Boston je baš potonuo ubili su ih timskom igrom u ovoj trećoj za razliku od prve dve kad je Batler vukao sad je jednak doprinos dao ceo tim
Po meni najveću razliku u ovom duelu pravi trener

Eric Cartman

pre 11 meseci

Prosto neverovatno.
Ulazak ovog Majamija u finale verovatno najvece iznenadjenje u istoriji NBA.
Ovaj Robinson nije igrao skoro celu sezonu.
Još Batler nije pružio neku partiju,Adebajo ispod proseka i oni pobediše jednog od favorita za osvajanje 26 razlike.

Jugoplastika

pre 11 meseci

Razočaravajuća finala konferencija,Bucksi i Boston ogromno razočaranje ali sa druge strane više nego zasluženo finale Denver vs Miami, pokazali su kako se slaže tim za titulu i ozbiljno vodi franšiza, bez dovođenja nekih superstarova i slaganja privatnih timova po želji igrača.

Hajde malo realnoari

pre 11 meseci

Tejtum opet trokirao. Boston je igracki bolja ekipa, ali Jimmy Butler ima srce sampiona i Majami je bolji tim. Bice jako tesko Denveru da dobije Majami.

Dragan RS

pre 11 meseci

Bravo momci!!! Zasluzili ste ovo !!! Da je bilo ko sa druge strane navijao bih svim srcem za vas ali naravno da moram za Denver i nase visocanstvo. Citav plej of Boston igra nesigurno i u fazonu najjaci smo, ovo im je bas bilo spustanje. Ko kaze nije gotovo jos ipak je Boston bio veliki favorit grijesi, jednostavno je ovo gotovo, nema srece nema nicega jednostavno su bolji tim u ovoj seriji.

Zlooba

pre 11 meseci

Au, ovi sa Floride prangijaju dobro.
Iskreno pre početka play off-a sam prognozirao finale Denver - Boston. Denver, jer su stvarno dobri ove godine, dovoljno duboka klupa i glavni igrači u prajmu i Boston, jer mi je istok delovao dosta slabo. Ali još protiv Atlante sam video koliko sam precenio Boston, a tek protiv raspale Filadelfije (za mene je Filadelfija stvarno kaubojska ekipa sa ne tako dobrim igračima, koji su sako nabusani bez pokrića a nisu ni prošli pored prstena, pričam o "dvojcu bez podrške ostalih igrača "). Sve u svemu Majami borben, sa dobrim trenerom, nadamo se dovoljno dobri samo za glavno finale ali ne i prsten.
Navijam za njih protiv Bostona..

veliki strumf

pre 11 meseci

Нико није навео да је играо и Јовић ноћас, убацио два поена, погодио једини шут! Само што дошао у НБА и одмах његов тим игра велико финале! То је стварно куриозитет. Биће финале Никола на Николу!

JPR

pre 11 meseci

Osim nekog ludila, Majami vodi 3-0, Denver vodi 3-0… tako da je veliko finale Denver -Majami 99,999999% sigurno ! Boston se raspao, nije čudno, već u seriji protiv Atlante sam rekao da nisu impresivni, barem ne koliko su ih hvalili pri kraju sezone ! Tejtum se upalio u zadnoj protiv File, posle ga nema nigde, Brown smešan, Majami strpljiv i efikasan i to je to. Ni kako god, na zapadu se igra na višem nivou.

С3

pre 11 meseci

Igrati ligu zamara igrače, a u principu je samo bitno doći do plej of. Onda takmičenje praktično počinje. Ko je sačuvao igrače do tada, taj ima bolje izglede da prođe dalje.

Maki

pre 11 meseci

Dobro da sam preskocio kladjenje sinoc. Bio sam ubedjen da ce Boston da pruzi bolju partiju. Pa ovo otislo sve u minus, osim Laurija asistencije ?

D

pre 11 meseci

Da prodju Majami i Denver pa onda ako Jokić ne uzme titulu nek je uzme Batler, bilo bi mi drago. Denver je svakako došao na scenu i u naredne 3,4 godine ako ostanu zdravi, biće u borbi za titulu.

Dragan Feliks

pre 11 meseci

Nakon prvog poluvremena očekivao sam da se Boston probudi i unese neizvesnost u utakmicu. Ali se oni na parketu nisu pojavili, a nosioci igre Tejtum, Braun i Smart totalno u kanalu, i tu te ni pomoćni radnici Brogdon, Vajt i dr. ne mogu izvući a nije bilo ni njih. Boston je zadnjih mesec dana regularnog dela i kroz plej off protiv Atlante i File očito van vrhunske forme. I sada je došlo vreme za naplatu. Jer sa druge strane je Majami koji nakon serije sa Milvokijem puca od samopouzdanja, imaju sjajno vodjenje sa klupe, prvu zvezdu koja pokreće sve ostale, Adebaja koji igra nastabilniju košarku u karijeri, i brdo pomoćnih igrača koji nas svako veče zadivljuju novim bravurama. Iako u postavi nema Heroua, a na klupi Oladipa, a Lauri i Robinson sa daleko manjom ulogom nego na početku sezone, ovaj Majami sa Štrusom, Martinom i Vinsentom (do pre par meseci niko gotovo nije ni znao za njih) zaboravljen Lavom i Zelerom, deluje surovo i nepobedivo. Sjajna timska energija, dobar protok lopte, veliki broj asistencija i odbrana gde svi bez obzira na nekad uočljiv nedostatak visine grizu kao dobermani, uz još jednom napominjem sjajno vodjenje sa klupe daju ovakav rezultat. Kod Bostona uz sjajne individualne kvalitete pojedinaca, očito igra sa previše izolacije pa ako nekog krene (Tejtum, Braun) o.k. ali ako to nije slučaj onda su u problemu (liče mi malo na Finiks sa Bukerom i Durentom). Na kraju ipak TIM pobedjuje pogotovo ako imaju i sjajnog trenera.

Rema

pre 11 meseci

Seltiksi se raspali nakon druge utakmice protiv Atlante. I sa prilično lošom igrom, uz nerealnog Tejtuma, izbacili Filadelfiju. Nekako se stiče utisak da Seltiksi imaju previše dobrih igrača i da treneri nisu u stanju da to uklope, naročito Mazula ove sezone. Majami i Denver pokazali da je i dalje timska košarka na ceni. Stoji da su Jokić, Marej i Batler bolji od ostalih, ali od njih se to i očekuje, ostali su ti koji prave razliku.

Pant-LA

pre 11 meseci

Luda timska odbrana majamija i user za tri.. 8 trojki vise uz 7 pokusaja manje.. Boston imao 21 skok u napadu, majami samo 1, boston imao 17 suteva vise iz igre ali samo 26% za tri a to im je verovatno najace oruzje.. Majami 54% za tri, sahranili ih.. Mislim da ce jokic da im pravi ozbiljne probleme, pa i gordon, jednostavno su premali, ako slobodni suteri pogadjaju prosecno dobro, mislim da bi to bilo to.. Uz to imaju vise igraca, kcp, braune pa i gordona, koji mogu da se smenjuju na batleru, imaju prednost domaceg terena, jokica koji diktira tempo kako njima odgovara, sve nekako na njihovu vodenicu ali otom potom, videcemo..

dule

pre 11 meseci

Sta se bre to tacno Denveru otvara?

Majami igra sa 10 igraca, Denver sa 6. Ako ovako nastave i jedni i drugi, Majami dobija 4-1 tako sto ce ih u svakoj utakmici pretrcati.

Naravno, prvo da dodju do finala i jedni i drugi.

tata

pre 11 meseci

Ako ima pravde onda je upravo gledamo. Majami sa 4-5 nedraftovanih igrača i Denver koji kroz draft, strpljivo, napravi tim, idu u finale i to kako i protiv koga ?
Protiv timova koji su kupovali i trejdovali besomučno super-starove.
Nema ništa bez hemije...

daleke jecaju zvezde

pre 11 meseci

Samo vi potcenjujte Majami i Batlera...vidim već mnogi upisali da je Denver već osvojio.
(Ghoul, 22. maj 2023 08:10)

kakav crni batler, ovde cela ekipa prangija sa svih strana, ne smes nikog da ostavis samog. mislim svaka cast batleru, on povuce kad god treba, ali bez ostatka ekipe ne bi prosao ni plej in.

SAF

pre 11 meseci

Heat i Nuggetsi igraju neverovatno ali moje simpatije u finalu idu ka Jimmy Bucketsu. Pogledajte taj tim Heat-a, neverovatno. Jimmy ukoliko bi uzeo titulu sa ovim timom mislim da bi to bilo cak i veci uspeh nego Dirk sa Mavsima '11.

Goran

pre 11 meseci

Mjami u nevjerovatnoj formi. Igraju sa bar 10 igraca i svi daju maksimum! Robinson je bio kritikovan kao najveci promasaj jer je dobio 90 miliona i ispao iz rotacije. sada pokazuje zasto je dobio tolike pare. Denver jeste blagi favorit ako se obe ekipe plasiraju u finale ali nece biti nikakvo iznenadjenje ako majami osvoji prsten!!

Bocko

pre 11 meseci

Neverovatni, ali neverovatni Majami ! Svaki, ali baš svaki put neko drugi iskoči, sada Vinsent, prošli put Martin, pre toga ovaj ili onaj . Robinson već dve utakmice jako dobar, a samo pre četiri dana ovde isprozivan. Čak ni nešto slabije partije Batlera i Adebajoa nisu donele Bostonu ništa više od - ubedljivog poraza!

znanje-imanje

pre 11 meseci

Sprema se veliko i dugo očekivano finale Seltiksi - Lejkersi. Da bi uvodna drama i gledanost bila što veća oba ta tima će prvo da se povrate iz 0-3. Baš zato što to niko nikad uradio nije.
Oveći broj eksperata i po svetu i po ovom blogu je znao da će oni ići u finale, mada su i oni iznenađeni ovakvom predigrom. Kako li se tek osećaju oni navijači Bostona koji su dodatno kupili baš za ovaj PO dizajnirane majice sa natpisom "unfinished business"? Ta spoznaja crnog humora na sebi samom, sa zvukom magarećeg njakanja "i-aaaa, i -aaaa" u pozadini.
Tri najbolja tima Istoka su, upravo zbog toga, vodila isuviše dugi maraton borbe za vrh. Sva tri su platila cenu toga. Spolstra je žrebom dobio duplo na lutriji. Prvo kada je Janis pao onako nezgodno i povredio leđa. A drugo da se iscrpljeni Boston i Fila međusobno iscrpe dodatno do daske. A ionako Majami ne leži Bostonu, jer specifično se baš njima teško prodaje ova nova "centra-bez" konfiguracija.
Sveukupno klasičan primer "nije kome je rečeno nego kome je suđeno". Psten uzima Nikola. Jokić, ako pokaže da je bolji od Adebaja više nego što je razlika između najboljeg i najgoreg trenera lige. Što se vidi i po ovom "Gejb Vinsent?". Dobrim trenerima se neki Gejb dešava često, lošim nikada. Tako lošim da ih treba otpustiti pa sve i da im se desi da osvoje titulu, jedna vrlo opasna kamuflaža realnosti.

Hm

pre 11 meseci

Ovu utakmicu nije Majami dobio, vec je Boston izgubio. Prosto je neverovatno kako su igrali. Totalno bezvoljno, bukvalno su otaljavali celu utakmicu. Ne vracaju se, nema timske igre, nema nekog zalaganja...

Kao da nesto ne stima kod njih, kao da su u nekoj zavadi, da li igraci medjusobno ili su protiv trenera... Uglavnom, Majamiju olaksavaju posao.

vrg

pre 11 meseci

сви су очекивали Лејкерсе и Селтиксе, а испаде да их Нагеци и Хиит пометлаше у финалима конференција!
Биће занимљиво финале! Надам се да ће Никола да буде "емвипи" финала!
(Mиле, 22. maj 2023 07:53)

a da mi ne proglasavamo jos denver finalistom, pogotovo jer mu sve zavisi od dva igraca? sve ide ka tome, ali polako. treba resiti lejkerse, mislim da ce sve dati i oni i sudije da ne budu pometlani, onda ako slucajno dobiju jednu u denveru, svasta moze da bude. jos ako isprovociraju nikolu, da ga kazne da preskoci neku tekmu i to je kraj denverovih nada za titulu. nadam se da ce sve biti ok, ali polako.
nek dodju do finala, pa cemo lako da pricamo.

Nba

pre 11 meseci

Zasluzeno su sve tri dobili, izgarali na parketu.

Majami je svakako pozeljniji za Denver, vazno je da Nagetsi razmisljaju da im je sledeca utakmica odlucujuca.

Ne smeju nikako da se opuste, zavrsiti posao sto pre, jer ce Lejkersi uvek imati vetar u ledja od sudija i lige.

Djed Gavrilo

pre 11 meseci

Tako je to kad igraš bez protiska.Ono,hakde pa šta bude,ali uz veliku koncentraciju i pdlučnost da to “pa šta bude”pretvore u maximum.
Svi veliki uspesi na ličnom ili timskom nivou postignuti su ako si prethodno skinuo pritisak.
Oni su ušli u ovo doigravanje na mala vrata i stigli su već dalje od bilo kog očekivanja.Pred finale,ako ne podlegnu pritisku,a sa druge strane bude Denver,biće okršaj sa podjednakim šamsama.
Mada,zapad mi se čini jači od istoka,gledano u celini.
Predppstavljam da bi u tom slučaju,Denver imao jači tim i u odsustvu protiska,nešto veće šanse.

vlada

pre 11 meseci

nije Majami toliko dobro odigrao koliko ih je mentalno razbio, ovi su kao na staklenim nogama, preplašeni ko zečevi, meni ih bilo žao. Pitanje dal ovaj Boston može da se oporavi od ovoga i za ubuduće, nešto kao ranije kad Toronto naleti na LeBrona i Klivlend, totalan otkaz sistema.

WillyWonka

pre 11 meseci

U mojih 40+ godina praćenja NBA košarke, ja ovako nešto ne vidjeh. Kako se sve posložilo, kako svi proigraju kad treba, ma kapa dole. Da nije Jokić na drugoj strani, navijao bih za Majami u finalu.

Niko Kao Ja

pre 11 meseci

Majamijevi sporeti kao Vincent, Martin i Robinson rade. Uprkos tome sto su drugorazredni po talentu, sva trojica su ipak NBA igraci. Pogotovo je to ocigledno kad suparnicki tim prestane da igra, i mentalno, i fizicki.
U finalu ce biti presudjujuce prve dve utakmice. Pogotovo tada, Jokic nesme da igra polovicno kao sto je pokazao u prve tri cetvrtine trece utakmice protiv LA-a, nego mora da shvati ove napaljene vrlo ozbiljno. Inace, moze da se i Denveru isto desi kao Boston-u.
Ipak, Denver je mnogo ozbiljnija ekipa od Boston-a. Imaju pravog trenera (a ne sportskog dopisnika kao sto Boston), i imaju organizaciju igre koju Majami nemoze da odbrani. Adebajo je u principu sirovina, a Jokic, ako ga ozbiljno shvati, bi trebalo da moze da ga nadigra. Ako Denver igra pristojnu odbranu na drugima, Batler nece moci sam da ih savlada.

Alija Sirotanović

pre 11 meseci

Celtics in 7! Najzad, su našli su rešenje kako da eliminišu Batlera, Smart se povampirio u 3/4, i imaju viziju kako dobiti prednost u skoku u reketu. Tejtum ih je na kraju odvalio. Ja, stvarno, ne vidim kako Majami može proći dalje...

Goks

pre 11 meseci

Rajli i Spolstra rade neverovatan posao. U celokupnom rosteru, imaju 8 igrača undrafted. Pa su tako po G ili letnjim ligama nalazili igrače kakvi su Strus, Robinson, Vinsent, čini mi se i Martin. Robinson koji je jedan od 10 najbiljih šuterau ligi. Igraju apsolutno najbolju košarku, bolju i od Denvera. Tačno znaju šta rade, šta je čija uloga, kidaju u odbrani najstrašnije, u napadu ta igra ima i glavu i rep, strpljivo, niko ne jurca. Tu je Džimi koji ima u rukama 50 poena a gle čuda radi sav prljav posao na oba kraja.I ono što je ključno, majstor Spolstra na klupi. Izmedju njega i ovog bezveznjakovića na klupi Bostona zjapi provalija. Biće neizvesno protiv Denvera ali ipak prednost ima Majami. Nikola kada izadje to nije isti tim, kod Majamija se gotovo ne oseti kad Džimi izadje da odmori. Neće Jokićev genij biti u stanju da sruši sistem.

Offensive Rebound

pre 11 meseci

Sta se bre to tacno Denveru otvara?

Majami igra sa 10 igraca, Denver sa 6. Ako ovako nastave i jedni i drugi, Majami dobija 4-1 tako sto ce ih u svakoj utakmici pretrcati.

Naravno, prvo da dodju do finala i jedni i drugi.
(dule, 22. maj 2023 08:55)

Obožavam ovakve stručnjake. Druže u playoffu se skraćuje rotacija na max 8 igrača, o kakvih ti 10 igrača spominješ, to je smešno. Petorka Denvera + Brown šesti igrač, Green i Braun su u rotaciji. Mani se gledanja košarke, ne kapiraš osnovne stvari. Čuj lika prognozira rezultat u finalu.

bskfan

pre 11 meseci

Majami trojkaska ekipa koja ima i igru u reketu i jaku odbranu. Na vreme su prebacili Lorija na klupu i dali prednost Vinsentu, Robinson proradio, a tu su i Strus i Martin. Majami je imao cak 22 uhvacenih lopti manje od Bostona ali se nije ni osetilo jer kad trojke sutiras 54% onda spasa nema. Majami ima luksuz da im dva max igraca daju svega 29 od 128 koseva.

Tu Majami radi nesto novo, utakmuce ne dobijaju iskljucivo zvezde vec citav tim a veliku ulogu dobijaju nedraftovani igraci. Cak 6 igraca imalo po ukradenu loptu, za razliku od Bostona iako su i oni dobri u odbrani.

Odradio Majami dobar posao, sezonu igrali slabo i protivnici ih potcenili. Sad su u punom naletu, svi zdravi, odmorni i nakon sigurne metle u finale ulaze sa puno samopouzdanja.

Ako Denver zeli prsten moraju i oni da pociste Lejkerse sa 4:0.

bskfan

pre 11 meseci

Da ne trcimo pred rudu, prvo treba doci u finale a onda videti sta i kako protiv Majamija. Denver je redovno tukao Majami a imao bi prednost domaceg terena. Denver obicno ima veci problem protiv ofanzivnih ekipa nego protiv defanzivnih (napad uvek nadje nacin da probije odbranu), ali Majami ima i jedno i drugo. Mene najvise brine Kevin Lav jer stari lisac moze opasno dobro da cuva Jokica, ako ne celu utakmicu onda svakako berem dvadesetak minuta.

Sto se tice rotacije, ja i dalje mislim da je to greska Malonea i da je morao da razigra barem jos dva igraca, makar i sa po 5-6 minuta. Tu bi se igrala duga serija, mozda i svih sedam utakmica, i ako jedna ekipa igra sa 7 igraca a druga sa 9, to ce da se oseti. Kako stvari sada stoje, Denver moze da dobije Majami samo zahvaljujuci citanju igre Jokica, tj. da kvalitetom suteva nadmase Majamijeve odlicne sutere. Ovde su eksplodirali Vinsent i Robinson ali najbolji suter je Strus...taj ne zna da promasi.

el diablo

pre 11 meseci

moram da kazem da mi je drago sto ste svi gledali sinoc arenu, evo od sinoc svi znaju koliko ima nedraftovanih igraca majami i ko je pet rajli ahahahahahhahaha a da si ih pifa juce preko dana ka tele u sarena vrata bi gledali hahahahhaha

SAF

pre 11 meseci

Heat i Nuggetsi igraju neverovatno ali moje simpatije u finalu idu ka Jimmy Bucketsu. Pogledajte taj tim Heat-a, neverovatno. Jimmy ukoliko bi uzeo titulu sa ovim timom mislim da bi to bilo cak i veci uspeh nego Dirk sa Mavsima '11.

znanje-imanje

pre 11 meseci

Sprema se veliko i dugo očekivano finale Seltiksi - Lejkersi. Da bi uvodna drama i gledanost bila što veća oba ta tima će prvo da se povrate iz 0-3. Baš zato što to niko nikad uradio nije.
Oveći broj eksperata i po svetu i po ovom blogu je znao da će oni ići u finale, mada su i oni iznenađeni ovakvom predigrom. Kako li se tek osećaju oni navijači Bostona koji su dodatno kupili baš za ovaj PO dizajnirane majice sa natpisom "unfinished business"? Ta spoznaja crnog humora na sebi samom, sa zvukom magarećeg njakanja "i-aaaa, i -aaaa" u pozadini.
Tri najbolja tima Istoka su, upravo zbog toga, vodila isuviše dugi maraton borbe za vrh. Sva tri su platila cenu toga. Spolstra je žrebom dobio duplo na lutriji. Prvo kada je Janis pao onako nezgodno i povredio leđa. A drugo da se iscrpljeni Boston i Fila međusobno iscrpe dodatno do daske. A ionako Majami ne leži Bostonu, jer specifično se baš njima teško prodaje ova nova "centra-bez" konfiguracija.
Sveukupno klasičan primer "nije kome je rečeno nego kome je suđeno". Psten uzima Nikola. Jokić, ako pokaže da je bolji od Adebaja više nego što je razlika između najboljeg i najgoreg trenera lige. Što se vidi i po ovom "Gejb Vinsent?". Dobrim trenerima se neki Gejb dešava često, lošim nikada. Tako lošim da ih treba otpustiti pa sve i da im se desi da osvoje titulu, jedna vrlo opasna kamuflaža realnosti.

Alija Sirotanović

pre 11 meseci

Celtics in 7! Najzad, su našli su rešenje kako da eliminišu Batlera, Smart se povampirio u 3/4, i imaju viziju kako dobiti prednost u skoku u reketu. Tejtum ih je na kraju odvalio. Ja, stvarno, ne vidim kako Majami može proći dalje...

dule

pre 11 meseci

Sta se bre to tacno Denveru otvara?

Majami igra sa 10 igraca, Denver sa 6. Ako ovako nastave i jedni i drugi, Majami dobija 4-1 tako sto ce ih u svakoj utakmici pretrcati.

Naravno, prvo da dodju do finala i jedni i drugi.

Goks

pre 11 meseci

Rajli i Spolstra rade neverovatan posao. U celokupnom rosteru, imaju 8 igrača undrafted. Pa su tako po G ili letnjim ligama nalazili igrače kakvi su Strus, Robinson, Vinsent, čini mi se i Martin. Robinson koji je jedan od 10 najbiljih šuterau ligi. Igraju apsolutno najbolju košarku, bolju i od Denvera. Tačno znaju šta rade, šta je čija uloga, kidaju u odbrani najstrašnije, u napadu ta igra ima i glavu i rep, strpljivo, niko ne jurca. Tu je Džimi koji ima u rukama 50 poena a gle čuda radi sav prljav posao na oba kraja.I ono što je ključno, majstor Spolstra na klupi. Izmedju njega i ovog bezveznjakovića na klupi Bostona zjapi provalija. Biće neizvesno protiv Denvera ali ipak prednost ima Majami. Nikola kada izadje to nije isti tim, kod Majamija se gotovo ne oseti kad Džimi izadje da odmori. Neće Jokićev genij biti u stanju da sruši sistem.

Offensive Rebound

pre 11 meseci

Sta se bre to tacno Denveru otvara?

Majami igra sa 10 igraca, Denver sa 6. Ako ovako nastave i jedni i drugi, Majami dobija 4-1 tako sto ce ih u svakoj utakmici pretrcati.

Naravno, prvo da dodju do finala i jedni i drugi.
(dule, 22. maj 2023 08:55)

Obožavam ovakve stručnjake. Druže u playoffu se skraćuje rotacija na max 8 igrača, o kakvih ti 10 igrača spominješ, to je smešno. Petorka Denvera + Brown šesti igrač, Green i Braun su u rotaciji. Mani se gledanja košarke, ne kapiraš osnovne stvari. Čuj lika prognozira rezultat u finalu.

Mиле

pre 11 meseci

сви су очекивали Лејкерсе и Селтиксе, а испаде да их Нагеци и Хиит пометлаше у финалима конференција!
Биће занимљиво финале! Надам се да ће Никола да буде "емвипи" финала!

deje

pre 11 meseci

Drago mi je da se dosta toga otvara Denveru. Miami je ratnicka ekipa ali mislim da su "laksi" protivnik od Bostona. Ajde prvo Denver da prodje pa ce lako sa bilo kim!

Zlooba

pre 11 meseci

Au, ovi sa Floride prangijaju dobro.
Iskreno pre početka play off-a sam prognozirao finale Denver - Boston. Denver, jer su stvarno dobri ove godine, dovoljno duboka klupa i glavni igrači u prajmu i Boston, jer mi je istok delovao dosta slabo. Ali još protiv Atlante sam video koliko sam precenio Boston, a tek protiv raspale Filadelfije (za mene je Filadelfija stvarno kaubojska ekipa sa ne tako dobrim igračima, koji su sako nabusani bez pokrića a nisu ni prošli pored prstena, pričam o "dvojcu bez podrške ostalih igrača "). Sve u svemu Majami borben, sa dobrim trenerom, nadamo se dovoljno dobri samo za glavno finale ali ne i prsten.
Navijam za njih protiv Bostona..

Eric Cartman

pre 11 meseci

Prosto neverovatno.
Ulazak ovog Majamija u finale verovatno najvece iznenadjenje u istoriji NBA.
Ovaj Robinson nije igrao skoro celu sezonu.
Još Batler nije pružio neku partiju,Adebajo ispod proseka i oni pobediše jednog od favorita za osvajanje 26 razlike.

D

pre 11 meseci

Da prodju Majami i Denver pa onda ako Jokić ne uzme titulu nek je uzme Batler, bilo bi mi drago. Denver je svakako došao na scenu i u naredne 3,4 godine ako ostanu zdravi, biće u borbi za titulu.

el diablo

pre 11 meseci

moram da kazem da mi je drago sto ste svi gledali sinoc arenu, evo od sinoc svi znaju koliko ima nedraftovanih igraca majami i ko je pet rajli ahahahahahhahaha a da si ih pifa juce preko dana ka tele u sarena vrata bi gledali hahahahhaha

Dragan RS

pre 11 meseci

Bravo momci!!! Zasluzili ste ovo !!! Da je bilo ko sa druge strane navijao bih svim srcem za vas ali naravno da moram za Denver i nase visocanstvo. Citav plej of Boston igra nesigurno i u fazonu najjaci smo, ovo im je bas bilo spustanje. Ko kaze nije gotovo jos ipak je Boston bio veliki favorit grijesi, jednostavno je ovo gotovo, nema srece nema nicega jednostavno su bolji tim u ovoj seriji.

veliki strumf

pre 11 meseci

Нико није навео да је играо и Јовић ноћас, убацио два поена, погодио једини шут! Само што дошао у НБА и одмах његов тим игра велико финале! То је стварно куриозитет. Биће финале Никола на Николу!

Djed Gavrilo

pre 11 meseci

Tako je to kad igraš bez protiska.Ono,hakde pa šta bude,ali uz veliku koncentraciju i pdlučnost da to “pa šta bude”pretvore u maximum.
Svi veliki uspesi na ličnom ili timskom nivou postignuti su ako si prethodno skinuo pritisak.
Oni su ušli u ovo doigravanje na mala vrata i stigli su već dalje od bilo kog očekivanja.Pred finale,ako ne podlegnu pritisku,a sa druge strane bude Denver,biće okršaj sa podjednakim šamsama.
Mada,zapad mi se čini jači od istoka,gledano u celini.
Predppstavljam da bi u tom slučaju,Denver imao jači tim i u odsustvu protiska,nešto veće šanse.

Hajde malo realnoari

pre 11 meseci

Tejtum opet trokirao. Boston je igracki bolja ekipa, ali Jimmy Butler ima srce sampiona i Majami je bolji tim. Bice jako tesko Denveru da dobije Majami.

С3

pre 11 meseci

Igrati ligu zamara igrače, a u principu je samo bitno doći do plej of. Onda takmičenje praktično počinje. Ko je sačuvao igrače do tada, taj ima bolje izglede da prođe dalje.

Jugoplastika

pre 11 meseci

Razočaravajuća finala konferencija,Bucksi i Boston ogromno razočaranje ali sa druge strane više nego zasluženo finale Denver vs Miami, pokazali su kako se slaže tim za titulu i ozbiljno vodi franšiza, bez dovođenja nekih superstarova i slaganja privatnih timova po želji igrača.

Maki

pre 11 meseci

Dobro da sam preskocio kladjenje sinoc. Bio sam ubedjen da ce Boston da pruzi bolju partiju. Pa ovo otislo sve u minus, osim Laurija asistencije ?

vrg

pre 11 meseci

сви су очекивали Лејкерсе и Селтиксе, а испаде да их Нагеци и Хиит пометлаше у финалима конференција!
Биће занимљиво финале! Надам се да ће Никола да буде "емвипи" финала!
(Mиле, 22. maj 2023 07:53)

a da mi ne proglasavamo jos denver finalistom, pogotovo jer mu sve zavisi od dva igraca? sve ide ka tome, ali polako. treba resiti lejkerse, mislim da ce sve dati i oni i sudije da ne budu pometlani, onda ako slucajno dobiju jednu u denveru, svasta moze da bude. jos ako isprovociraju nikolu, da ga kazne da preskoci neku tekmu i to je kraj denverovih nada za titulu. nadam se da ce sve biti ok, ali polako.
nek dodju do finala, pa cemo lako da pricamo.

Pant-LA

pre 11 meseci

Luda timska odbrana majamija i user za tri.. 8 trojki vise uz 7 pokusaja manje.. Boston imao 21 skok u napadu, majami samo 1, boston imao 17 suteva vise iz igre ali samo 26% za tri a to im je verovatno najace oruzje.. Majami 54% za tri, sahranili ih.. Mislim da ce jokic da im pravi ozbiljne probleme, pa i gordon, jednostavno su premali, ako slobodni suteri pogadjaju prosecno dobro, mislim da bi to bilo to.. Uz to imaju vise igraca, kcp, braune pa i gordona, koji mogu da se smenjuju na batleru, imaju prednost domaceg terena, jokica koji diktira tempo kako njima odgovara, sve nekako na njihovu vodenicu ali otom potom, videcemo..

tata

pre 11 meseci

Ako ima pravde onda je upravo gledamo. Majami sa 4-5 nedraftovanih igrača i Denver koji kroz draft, strpljivo, napravi tim, idu u finale i to kako i protiv koga ?
Protiv timova koji su kupovali i trejdovali besomučno super-starove.
Nema ništa bez hemije...

bskfan

pre 11 meseci

Da ne trcimo pred rudu, prvo treba doci u finale a onda videti sta i kako protiv Majamija. Denver je redovno tukao Majami a imao bi prednost domaceg terena. Denver obicno ima veci problem protiv ofanzivnih ekipa nego protiv defanzivnih (napad uvek nadje nacin da probije odbranu), ali Majami ima i jedno i drugo. Mene najvise brine Kevin Lav jer stari lisac moze opasno dobro da cuva Jokica, ako ne celu utakmicu onda svakako berem dvadesetak minuta.

Sto se tice rotacije, ja i dalje mislim da je to greska Malonea i da je morao da razigra barem jos dva igraca, makar i sa po 5-6 minuta. Tu bi se igrala duga serija, mozda i svih sedam utakmica, i ako jedna ekipa igra sa 7 igraca a druga sa 9, to ce da se oseti. Kako stvari sada stoje, Denver moze da dobije Majami samo zahvaljujuci citanju igre Jokica, tj. da kvalitetom suteva nadmase Majamijeve odlicne sutere. Ovde su eksplodirali Vinsent i Robinson ali najbolji suter je Strus...taj ne zna da promasi.

JPR

pre 11 meseci

Osim nekog ludila, Majami vodi 3-0, Denver vodi 3-0… tako da je veliko finale Denver -Majami 99,999999% sigurno ! Boston se raspao, nije čudno, već u seriji protiv Atlante sam rekao da nisu impresivni, barem ne koliko su ih hvalili pri kraju sezone ! Tejtum se upalio u zadnoj protiv File, posle ga nema nigde, Brown smešan, Majami strpljiv i efikasan i to je to. Ni kako god, na zapadu se igra na višem nivou.

mihajlo

pre 11 meseci

3 najefikasnija igraca majamija nedraftovani igraci. pet rajli i spolstra rade neverovatan posao iako ih niko ne shvata preozbiljno citave sezone pa cak ni plej of. i ovde su komentatori u fazonu lako ce sa njima denver u finalu a oni ljudi oducise boston od kosarke 3 meca. za pocetak nek se susretnu u finalu, a posle mec po mec.

Bocko

pre 11 meseci

Neverovatni, ali neverovatni Majami ! Svaki, ali baš svaki put neko drugi iskoči, sada Vinsent, prošli put Martin, pre toga ovaj ili onaj . Robinson već dve utakmice jako dobar, a samo pre četiri dana ovde isprozivan. Čak ni nešto slabije partije Batlera i Adebajoa nisu donele Bostonu ništa više od - ubedljivog poraza!

Goran

pre 11 meseci

Mjami u nevjerovatnoj formi. Igraju sa bar 10 igraca i svi daju maksimum! Robinson je bio kritikovan kao najveci promasaj jer je dobio 90 miliona i ispao iz rotacije. sada pokazuje zasto je dobio tolike pare. Denver jeste blagi favorit ako se obe ekipe plasiraju u finale ali nece biti nikakvo iznenadjenje ako majami osvoji prsten!!

Dragan Feliks

pre 11 meseci

Nakon prvog poluvremena očekivao sam da se Boston probudi i unese neizvesnost u utakmicu. Ali se oni na parketu nisu pojavili, a nosioci igre Tejtum, Braun i Smart totalno u kanalu, i tu te ni pomoćni radnici Brogdon, Vajt i dr. ne mogu izvući a nije bilo ni njih. Boston je zadnjih mesec dana regularnog dela i kroz plej off protiv Atlante i File očito van vrhunske forme. I sada je došlo vreme za naplatu. Jer sa druge strane je Majami koji nakon serije sa Milvokijem puca od samopouzdanja, imaju sjajno vodjenje sa klupe, prvu zvezdu koja pokreće sve ostale, Adebaja koji igra nastabilniju košarku u karijeri, i brdo pomoćnih igrača koji nas svako veče zadivljuju novim bravurama. Iako u postavi nema Heroua, a na klupi Oladipa, a Lauri i Robinson sa daleko manjom ulogom nego na početku sezone, ovaj Majami sa Štrusom, Martinom i Vinsentom (do pre par meseci niko gotovo nije ni znao za njih) zaboravljen Lavom i Zelerom, deluje surovo i nepobedivo. Sjajna timska energija, dobar protok lopte, veliki broj asistencija i odbrana gde svi bez obzira na nekad uočljiv nedostatak visine grizu kao dobermani, uz još jednom napominjem sjajno vodjenje sa klupe daju ovakav rezultat. Kod Bostona uz sjajne individualne kvalitete pojedinaca, očito igra sa previše izolacije pa ako nekog krene (Tejtum, Braun) o.k. ali ako to nije slučaj onda su u problemu (liče mi malo na Finiks sa Bukerom i Durentom). Na kraju ipak TIM pobedjuje pogotovo ako imaju i sjajnog trenera.

Rema

pre 11 meseci

Seltiksi se raspali nakon druge utakmice protiv Atlante. I sa prilično lošom igrom, uz nerealnog Tejtuma, izbacili Filadelfiju. Nekako se stiče utisak da Seltiksi imaju previše dobrih igrača i da treneri nisu u stanju da to uklope, naročito Mazula ove sezone. Majami i Denver pokazali da je i dalje timska košarka na ceni. Stoji da su Jokić, Marej i Batler bolji od ostalih, ali od njih se to i očekuje, ostali su ti koji prave razliku.

Brko Radoje

pre 11 meseci

Boston je baš potonuo ubili su ih timskom igrom u ovoj trećoj za razliku od prve dve kad je Batler vukao sad je jednak doprinos dao ceo tim
Po meni najveću razliku u ovom duelu pravi trener

daleke jecaju zvezde

pre 11 meseci

Samo vi potcenjujte Majami i Batlera...vidim već mnogi upisali da je Denver već osvojio.
(Ghoul, 22. maj 2023 08:10)

kakav crni batler, ovde cela ekipa prangija sa svih strana, ne smes nikog da ostavis samog. mislim svaka cast batleru, on povuce kad god treba, ali bez ostatka ekipe ne bi prosao ni plej in.

vlada

pre 11 meseci

nije Majami toliko dobro odigrao koliko ih je mentalno razbio, ovi su kao na staklenim nogama, preplašeni ko zečevi, meni ih bilo žao. Pitanje dal ovaj Boston može da se oporavi od ovoga i za ubuduće, nešto kao ranije kad Toronto naleti na LeBrona i Klivlend, totalan otkaz sistema.

bskfan

pre 11 meseci

Majami trojkaska ekipa koja ima i igru u reketu i jaku odbranu. Na vreme su prebacili Lorija na klupu i dali prednost Vinsentu, Robinson proradio, a tu su i Strus i Martin. Majami je imao cak 22 uhvacenih lopti manje od Bostona ali se nije ni osetilo jer kad trojke sutiras 54% onda spasa nema. Majami ima luksuz da im dva max igraca daju svega 29 od 128 koseva.

Tu Majami radi nesto novo, utakmuce ne dobijaju iskljucivo zvezde vec citav tim a veliku ulogu dobijaju nedraftovani igraci. Cak 6 igraca imalo po ukradenu loptu, za razliku od Bostona iako su i oni dobri u odbrani.

Odradio Majami dobar posao, sezonu igrali slabo i protivnici ih potcenili. Sad su u punom naletu, svi zdravi, odmorni i nakon sigurne metle u finale ulaze sa puno samopouzdanja.

Ako Denver zeli prsten moraju i oni da pociste Lejkerse sa 4:0.

Niko Kao Ja

pre 11 meseci

Majamijevi sporeti kao Vincent, Martin i Robinson rade. Uprkos tome sto su drugorazredni po talentu, sva trojica su ipak NBA igraci. Pogotovo je to ocigledno kad suparnicki tim prestane da igra, i mentalno, i fizicki.
U finalu ce biti presudjujuce prve dve utakmice. Pogotovo tada, Jokic nesme da igra polovicno kao sto je pokazao u prve tri cetvrtine trece utakmice protiv LA-a, nego mora da shvati ove napaljene vrlo ozbiljno. Inace, moze da se i Denveru isto desi kao Boston-u.
Ipak, Denver je mnogo ozbiljnija ekipa od Boston-a. Imaju pravog trenera (a ne sportskog dopisnika kao sto Boston), i imaju organizaciju igre koju Majami nemoze da odbrani. Adebajo je u principu sirovina, a Jokic, ako ga ozbiljno shvati, bi trebalo da moze da ga nadigra. Ako Denver igra pristojnu odbranu na drugima, Batler nece moci sam da ih savlada.

Nba

pre 11 meseci

Zasluzeno su sve tri dobili, izgarali na parketu.

Majami je svakako pozeljniji za Denver, vazno je da Nagetsi razmisljaju da im je sledeca utakmica odlucujuca.

Ne smeju nikako da se opuste, zavrsiti posao sto pre, jer ce Lejkersi uvek imati vetar u ledja od sudija i lige.

Hm

pre 11 meseci

Ovu utakmicu nije Majami dobio, vec je Boston izgubio. Prosto je neverovatno kako su igrali. Totalno bezvoljno, bukvalno su otaljavali celu utakmicu. Ne vracaju se, nema timske igre, nema nekog zalaganja...

Kao da nesto ne stima kod njih, kao da su u nekoj zavadi, da li igraci medjusobno ili su protiv trenera... Uglavnom, Majamiju olaksavaju posao.

WillyWonka

pre 11 meseci

U mojih 40+ godina praćenja NBA košarke, ja ovako nešto ne vidjeh. Kako se sve posložilo, kako svi proigraju kad treba, ma kapa dole. Da nije Jokić na drugoj strani, navijao bih za Majami u finalu.