NBA 99

Nedelja, 09.04.2023.

09:10

Andrej Stojaković predstavljao Grčku VIDEO

Sin Predraga Stojakovića, Andrej, učestvovao je na utakmici u organizaciji "Najkija".

Andrej Stojakoviæ predstavljao Grèku VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Babaroga

pre 11 meseci

Iskreno smucile su mi se ove price.

Decko bi trebao da igra za srbiju jer je stvar ponosa i tradicije. Pedja se stidi svog porekla i neka ga, ali ne zelim videti ni cuti da je ovaj andrej stojakovic polu srbin polu grk. On je grk.

Veliko razocarenje je jer se stide svog porekla ali to je veliki greh da se stidis svojih predaka jer zbog njih smo svi ovde.

Druga stvar je za nas ljude koji ne pretstavljamo nikoga ali kao sportista ti pretstavljas naciju. Mali ce biti rezerva i nebitnjakovic vec vidim.

rebro

pre 1 godinu

@Hajde malo realnoari, zašto mora da se zna srpski jezik? Dečko je rođen u Grčkoj. Srpski jezik mu nije potreban.
Moj sin je rođen u Pragu. Govori srpski, ali mu je maternji češki jer se tim jezikom služi najviše i služiće se u budućnosti.

Nema Srpstva po automatizmu

pre 1 godinu

Od Petrovića preko Dončića do Stojakovića. Logično bi bilo da igra za Srbiju jer mu je i otac igrao za Srbiju.
Ovi što pričaju gdje živi kakvo lupetanje. Pa Divac je mnogo duže živio i igrao u SAD nego u Srbiji. Kakve to veze ima sa time ko si i šta si? Valjda se rođenjem dobija osjećaj pripadnosti nekoj naciji a ne gradom gdje živiš.
(Nbc, 9. april 2023 18:34)

Nije lupetanje, već realnost na koju nikako da se naviknemo.

1.Osećaj pripadnosti se ne stiče genetskim kodom i rođenjem. Lazaru Samardžiću su oba roditelja Srbi, jedva smo ga privoleli da zaigra za nas. Biće takvih problema još više u budućnosti.

2.Osećaj pripadnosti se stiče vaspitavanjem dece i uticajem okoline u kojoj se živi. Kako u slučaju Stojakovićevog sina ovo drugo u vezi Srbije otpada, ostaje ovo prvo, koje se nije dogodilo.

Vratite se u realnost

pre 1 godinu

Bravo za savez, odličan posao!Isto kao i u slučaju Doncica,niko ga nije zvao, Dončić bi igrao za Srbiju, djeda mu živi na Kosovu i sam djeda je potvrdio da ga iz Srbije nije niko zvao.Jos jednom bravo!Nastavljamo sa istim greškama!
(roronja, 9. april 2023 14:16)

Ne izmišljaj. Dončića je kao klinca kontaktirao Đorđević, mali je bio kategoričan da želi da igra za Sloveniju. Ništa se tu nije moglo. Nakon zlata na EP, popeo se na podijum ogrnut slovenačkom zastavom. Dosta više zabluda da se svi koji imaju srpsko poreklo, kidaju da igraju za nas.

Vanja Petrović

pre 1 godinu

(kuste, 9. april 2023 10:39)

Potpuno si u pravu; Stojakovićeva supruga je Aleka Kamila je jedna prelepa žena, pre svega dama, poreklom iz dobrostojeće porodice koja ima zavidnu karijeru (i novac),i oni imaju skladan brak već 17 godina bez ikakvih skandala.
Za one koji kažu da je starija od njega, jeste ali samo tri godine. I šta? Moj suprug Grk je mlađi od mene više od 6 godina i zajedno smo već 25 godina. Aman, čime se vi zanimate?!
Drugo, deca znaju da im je jedan od roditelja Srbin ali rođen na teritoriji Hrvatske u ex-YU, ali on je školu završavao u Grčkoj i USA, pričao jezič grčki ili engleski, a tek ponešto od srpskog je mogao da nauči uz oca. Da li vam je i to čudno? Zar nije domovina tamo gde se rodiš, odrastaš, školuješ se i imaš svoje prijatelje? Ili je domovina tamo negde u belom svetu gde je dete bilo par puta?? Aman i za aman! Meni je Srbija važna bila samo zbog roditelja i prijatelja, koji su se skoro svi rasuli po belome svetu.
Molim vas ne sudite nikome ako u njegovoj koži niste bili. I na kraju krajeva svi smo prvenstveno ljudi, isto se začinjemo, isto se rađamo, isto nam se razvijaju organi, isto odrastamo, isto se reprodukujemo bez obzira na boju kože, veru ili geografsko mesto rođenja. Nijedan čovek nije posebniji; što pre to utuvite u glavu biće vam lakše razumevanje ljudi u globalu. Huh! Srbi pa Srbi!! Koji Ego, dragi Bože!

Mirda

pre 1 godinu

Pitanje za ove koji podrzavaju igranje za Grcku : Zasto ne igra za USA?? Ipak je tamo rodjen i odrastao, skolovao se?
(Straight Outta München, 9. april 2023 11:42)

Zato što mu je majka grkinja. Zato neće igrati za srbe i amerikance. Prevagnula je majčina strana i to je ok. Rođen je u grčkoj, majka mu je grkinja, osjeća se grkom. Što ti nije jasno?

Nbc

pre 1 godinu

Od Petrovića preko Dončića do Stojakovića. Logično bi bilo da igra za Srbiju jer mu je i otac igrao za Srbiju.
Ovi što pričaju gdje živi kakvo lupetanje. Pa Divac je mnogo duže živio i igrao u SAD nego u Srbiji. Kakve to veze ima sa time ko si i šta si? Valjda se rođenjem dobija osjećaj pripadnosti nekoj naciji a ne gradom gdje živiš.

Istinabre

pre 1 godinu

Najbolji su ovi koji svojataju samo tada kada ima nešto da se uzme,gde ste kad treba tako razgovarati sa ljudima koji žive u tudjini a nisu zvezde?

verkehr

pre 1 godinu

Za manje upucene pitanje , a za koju reprezentaciju je igrao sin naseg selektora Svetislava Pesica . A onda se pitamo ko smo i sta smo .
(Andrea Djani, 9. april 2023 11:05)

Човече син Пешића не би могао да присмрди нашој репрезентацији, какве смо играче имали тада.
(јд123, 09. april 2023 11:34)

A ovaj mali Stojakovicev bi vec sad mogao u prvu postavu?

Demar Derozan

pre 1 godinu

Isti Pedja, bice as, vidi se da je ozbiljan decko na oca i da ima karakter! Kad bi jos igrao za Srbiju, bilo bi cool, ali to je samo moja, tesko ostvariva zelja jer reprezentativna takmicenja sve vise gube, a i gubice, na znacaju jer padaju igracima u nezgodno vreme - leto kada telo mora da se odmara i regenerise za nove napore.

smeh

pre 1 godinu

@Neznani

To su ti sve velike patriote ali kada se prozivaju drugi. Čim dođe vreme da oni moraju nešto da urade za državu onda slede priče "Nema šanse da služim vojsku ili šta je država uradila za mene?"

Misko

pre 1 godinu

Ne bih da branim Stojakovica, ali.....koliko se ja secam on je igrao od 99-2003. 2003 je igrao na EP u Svedskoj ( ako sam dobro zapamtio), a mnogi su eskivirali....mislim da je tada prestao da se odaziva. Ako sam pogresio, izvinjavam se.
Sto se tice Andreja .....neka mu je sa srecom, sta god da odluci!
Napred Srbija!!!!!

roronja

pre 1 godinu

Bravo za savez, odličan posao!Isto kao i u slučaju Doncica,niko ga nije zvao, Dončić bi igrao za Srbiju, djeda mu živi na Kosovu i sam djeda je potvrdio da ga iz Srbije nije niko zvao.Jos jednom bravo!Nastavljamo sa istim greškama!

H2H

pre 1 godinu

Logično je da dečko izabere Grčku, tamo je rođen, odrastao, majka Grkinja... Ni Peđa nije proveo u Srbiji, kada je došao iz Hrvatske, mnogo vremena, i za toliko koliko je bio, vratio je dosta ovoj zemlji,a obzirom koliko je ovde uloženo u njega.

Popaj

pre 1 godinu

Kako mu volja. Kome srce zatreperi kada se spomene Srbija, igraće za Srbiju. Ostali treba da igraju za reprezentaciju koju osete kao svoju.

јд123

pre 1 godinu

Pitanje za ove koji podrzavaju igranje za Grcku : Zasto ne igra za USA?? Ipak je tamo rodjen i odrastao, skolovao se?
(Straight Outta München, 9. april 2023 11:42)

Није рођен у САД-у, него у Солуну у Грчкој. И ја сам рођен у бившој Југославији а одрастао и завршио факултет у Немачкој. Да сам имао више талента у спорту и могао бирати да играм за Немачку или Србију, увек бих одабрао Србију.

По твом нику ти жииш такође у Немачкој. Ти би значи одбрао Немачку?

Iks

pre 1 godinu

Treba imati u vidu samo dve činjenice. Prvo, Predrag je reprezentativnu karijeru završio sa 25 godina (a i to što je igrao, igrao je jer smo imali moćan tim i ostajali zlata) a nastavio je da igra NBA još dugo. Drugo, pred Olimpijske igre 2008. godine je u jednom intervjuu rekao da želi Srbiji da se plasira na OI iako se već tad znalo ko su učesnici a među njima nije bila Srbija. Toliko o odnosu Peđe prema Srbiji. I kako očekivati da će usmeriti sina ka Srbiji kad ni njega samog Srbija je zanima?

Predo

pre 1 godinu

Meni je to logično. Možemo mi pričati kako smo patrijarhalni itd., ali je očigledno da uvek preteže majčina strana - samo u košarci: Dražen Petrović, Dončić, braća Dragić, ne znam šta je sa Nakićem, koji bi, navodno, trebalo da igra za Srbiju, ako bude imao taj kbvalitet. Peđa igrao više u Grčkoj, nego u Srbiji. A zamislite da je Novakova majka Dijana više privržena hrvatskoj, nego srpskoj strani..., ali je žena odlučila da bude ono što jest, ali mu je dala širinu, pa može da navija za Zvezdu, a da ne mrzi Partizan, da navija za Srbiju, podržava Hrvatsku, lepše je tako živeti, verujte mi. Mržnja vas pojede.

јд123

pre 1 godinu

Samo bi bilo posteno od njega da promeni prezime u majcino jer se okrenuo ka grckoj strani.
(Antimit, 9. april 2023 10:31)

Није луд да мења презиме када му је отац био познат у НБА. А и зашто би?
По теби је и Арчибалд Рајс требао да промени презиме, јел тако?

Nistavilo

pre 1 godinu

Sto vas sve to cudi? Pedja kao klinac nije mogao u Partizan I Zvezdu nego preko u Grcku koja mu je sve dala, ozenio se tamo I najvaznije dane odrastanja proveo tamo, zaljubio se I zavoleo tamo, dobio sina sa zenom iz zemlje koja mu je odskocna daska za NBA, gde ga niko nepljuje jer pravi odluke najbolje za sebe I porodicu, a nas kosarkaski savez I novinari samo cekaju da pljuju po nekome jer misle da Im svi sportisti nesto duguju, Teodosica smo oterali ko poslednje govno posle svega I sad se nadamo da ce tamo neki klinac odrastao u US da dodje da igra za idiote I trpi gluposti nasih media

Neznani

pre 1 godinu

Prilično sam iznenađen kako se komentariše ova vest i kako lako nekoga nazivate "papučarom" itd.
Postavite sebi pitanje kako bi vi razmišljali i kako bi postupili da je vama majka npr. Grkinja.
Vi ste npr. rođeni u Srbiji, odrasli i obrazovali se u Srbiji, vaš "celi svet" je u Srbiji i onda neko vašeg oca nazove papučarem a vas raznim pogrdnim imenima samo zato što vi nemate nikakve emocije prema Grčkoj.
Naravno da nemate jer ste rođeni i odrasli u Srbiji!!!
Veoma lako osudjujete druge i nazivate pogrdnim imenima!
Ljudi, za vaše dobro, menjajte način razmišljanja!!!

vlada

pre 1 godinu

srbija interesuje samo one koji ne mogu da izadju odavde. Ko jednom izadje gleda da sto pre zaboravi sve ovo ovde, i posveti se necemu lepsem i srecnijem

Straight Outta München

pre 1 godinu

Pitanje za ove koji podrzavaju igranje za Grcku : Zasto ne igra za USA?? Ipak je tamo rodjen i odrastao, skolovao se? U cemu je problem? Kakva sad Grcka? Otac mu bio evropski i svetski prvak sa Srbijom i on odabere Grcku. Komedija :)

punimlimenke

pre 1 godinu

Secamo se Ergica...jos se zbijaju sale kako su ga zaebavali kada je dosao da igra za Srbiju.
Onda ga posle ucenjivali, trazili mu pare.
Mozda zbog toga vecina se odluci za bilo koga a ne za Srbiju.

Jamezdin

pre 1 godinu

Nusta cudno, i otac mu se osecao vise kao Grk..da nije bilo Divca i cinjenice da smo tada bili mocna reprezentacija nikada ne bi izabrao Yugoslaviu..a i zanimljiv mi je fenomen da u svim mesanim brakovima, gde su ocevi Srbi, deca izaberu da igraju za zemlju svoje majke. I onda se mi Srbi tripujemo da smo neki alfa muzjaci, kad ono papuca do papuce..
(šarlo te gleda, 9. april 2023 09:32)

A Đoković?

NNN

pre 1 godinu

Peđa sveukupno proveo u Srbiji 2 godine kao tinejdžer (čak je i on živeo dosta duže u Grčkoj).
Najveća vrednost izbora mladog Stojakovića je što su srBski alfa mužjaci u komentarima na aparatima :P

Andrea Djani

pre 1 godinu

Za manje upucene pitanje , a za koju reprezentaciju je igrao sin naseg selektora Svetislava Pesica . A onda se pitamo ko smo i sta smo . Znaci ako ti je otac selektor , a ti biras Nemacku da je predstavljas , onda nema dalje . Doduse i sam Pesic je predvodio kao selektor , sto je takodje uzas , ali sve je to za nas ok , neme veze , neka malo bude nemac , pa srbin , pa sve u krug , ako ima interesa.

Sale

pre 1 godinu

Mada, mali je rodjen u Grčkoj i tamo proveo prvu polovinu života a drugu u Americi. Pedja je iz Krajine, u BG proveo samo par godina i otišao za Grčku a onda u Ameriku. Kako sin onda da oseća Srbiju kao svoju zemlju . Nije realno

јд123

pre 1 godinu

Za manje upucene pitanje , a za koju reprezentaciju je igrao sin naseg selektora Svetislava Pesica . A onda se pitamo ko smo i sta smo .
(Andrea Djani, 9. april 2023 11:05)

Човече син Пешића не би могао да присмрди нашој репрезентацији, какве смо играче имали тада.

Pusim Sobranie po svadbama

pre 1 godinu

Surova istina je jedna, onaj sa kim dete provodi vise vremena ima veci uticaj. Dok je Pedja igrao, majka je odgajala dete. Njen uticaj je veci. I jezik i kultura, ona sa Srbijom veze nema, a i muz joj je odavno amerikanizovan. Kod mene je slucaj da dete mnogo vise vremena provodi sa mnom nego sa majkom i jasno se vidi da je moj uticaj veci. I to nema veze samo sa kvalitetom vec i sa kvanitetom. Ja bih voleo da je drugacija situacija, meni je prirodnije da dete vise vremena provodi sa majkom...

ne razumem

pre 1 godinu

Ja ne znam zašto se o njemu toliko piše I otac mu je posle 2002. konstantno izbegavao reprezentaciju, šta se čudite. Izabrao je Grčku, neka Grci pišu o njemu. Razumem da se piše o Adentokumbu, on je zvezda, ali šta jer ovaj mali postigao? Izabrao je Grčku i super, to jeste vest, sada neka ga preuzmu ovi što ih je izabrao.

ma je li

pre 1 godinu

@Antimit
Ma vi ćete odrediti ko će čije prezime da nosi, ne mogu da verujem šta ste vi sebi dali za pravo. Šta i ako uzme majčino prezime, na kraju krajeva ona ga je 9 meseci nosila u stomaku, deo posla koji je odradio Pedja mogao je bilo ko da odradi, a što se veličine prezimena tiče, verujem da je njemu ti veći teret.

Nemanja

pre 1 godinu

Nusta cudno, i otac mu se osecao vise kao Grk..da nije bilo Divca i cinjenice da smo tada bili mocna reprezentacija nikada ne bi izabrao Yugoslaviu..a i zanimljiv mi je fenomen da u svim mesanim brakovima, gde su ocevi Srbi, deca izaberu da igraju za zemlju svoje majke. I onda se mi Srbi tripujemo da smo neki alfa muzjaci, kad ono papuca do papuce..
(šarlo te gleda, 9. april 2023 09:32) # Link komentara

Evo vidimo i da Novakov sin navija za Partizan, srećom u nekoj perspektivi da mu je mama Srpkinja.

vlade

pre 1 godinu

sve je ok, neka igra za koga hoće i neka se oseća onako kako mu je najlepše..
glupo je samo u celoj situaciji, zato što je sin čoveka, koji je svakako u top 5 igrača naše reprezentacije svih vremena, i nekako je normalno bilo da se od malih nogu i Peja i kss pozabave Andrejem, za koga će da nastupa kada dođe vreme.. ovo je poraz za KSS i Peju, ne za malog..

Sikter more

pre 1 godinu

Ne bi Srbija od njega imala puno koristi, igrao bi svako 5-o prvenstvo i to kad mu je karijera u silaznoj putanji. Kvalifikacije igraju igrači iz domaćeg prvenstva i obezbjede plasman na prvenstvo a onda se mole neki kao ova "igračina" da nas predstavlja. Džaba mu Grčkoj.

Mohikanac

pre 1 godinu

"Peđa mi i izgleda kao čovek koji nema nikakav stav."

Pa dobro...prosto je neverovatno koliko ima debilastih komentara.

Peđa Stojaković, Tarlać, Gurović i Jarić su po tri godine imali ZABRANU igranja za reprezentaciju SCG samo zato što su imali i Grčki pasoš uz naš.
To zašto su imali i Grčki pasoš posebna je priča i mlađi ne mogu da pojme uopšte kakva je beda ovde bila i kako se živelo '90tih.

Možda zaludni zaboravljaju pritisak koji su trpeli i koje su sve ponude odbili da bi igrali samo za svoju Državu.

A kako su igrali svi normalni se sećaju, to su poslednja zlata.

Onda dođeš ovde i čitaš o tome ko je Peđa Stojaković i da li ima stav...

Su

pre 1 godinu

Hahaha, pa svi vi koji pisete ovde da ste na njegovom mestu bezali bi sto dalje odavde. Ako ne bi, onda ste zaista kamikaze da igrate za Srbiju i trpite sve sto se ovde trpi.

zipa

pre 1 godinu

stvarno mi nisu jasni ovi nasi bivsi sportisti sto su ozenili strankinje neka su nemam nista protiv to je bas super...ali sva njihova deca igraju za zemlje odakle su im majke....stojakovic mali...bajcetic mali...doncic...bojan krkic nekad...dal ih to ne zanima ili sta vec...

Antimit

pre 1 godinu

Mali Stojakovic nema veze sa Srbijom, niti je ziveo i odrastao ovde, niti zna srpski. To ga, po meni, iskljucuje iz izbora za reprezentativca, bez obzira ko su mu roditelji i kako se preziva.
Samo bi bilo posteno od njega da promeni prezime u majcino jer se okrenuo ka grckoj strani.

ma je li

pre 1 godinu

A nego za koga da igra? Ima slobodu da bira i izabrao je ono što mu se svidja, šta ko ima sa tim? Nije nego će za onu zemlju gde verovatno nikad nogom nije ni kročio, gde se i u svakom sportu umešala politika i gde se i predsednici saveza postavljaju po direktivi jednog čoveka. Ne gleda svako na te stvari kao vi, svako normalan bi pobegao i ne bi se osvrnuo a vi dečka vredjate jer nije upropastio svoju karijeru...gledajte svoja posla i pustite druge da gledaju svoja..

Znalac

pre 1 godinu

Koga god da izabere neka mu je sa srećom, ali mali jednostavno nema pojma i materijala za nešto veće i ozbiljnije. Sve je ovo na mišiće i očevuu slavu i vezu. Mi imamo kod nas toliko boljih juniora u tom godištu da bi ga pojeli za doručak. Da nije sin legende niko ne bi čuo za njega, kao i za puno naših koji su USA i tamo se školuju i igraju.

јд123

pre 1 godinu

Ja razumem Doncica, Krkica...i ostale momke koji su, bez obzira na ocevo poreklo, izabrali reprezentaciju zemlje u kojoj su odrasli, gde su proveli ceo zivot, sa drugarima, kao mali, pratili utakmice reprezentacija gde zive itd...ali momak koji je ceo zivot proveo u SAD da izabere da igra za Grcku zbog majke...malo mi je bzvz
(Golub, 9. april 2023 09:31)

То је вероватно зато што не знаш да је Грчка емиграција јака у Америци, да држи до себе и своје традиције. Тако да се мали вероватно у САД-у дружи са децом грчког порекла. Плус су Стојаковићи вероватно одмор проводили у Грчкој.

Неки спомињу како не прича српски. То јесте до Пеђе. Пошто и он прича грчки, није се трудио да сина научи и српски, него се у кући вероватно прича грчки. Да је Пеђа размишљао о тим стварима, научила би му и супруга српски када су се узели и учили децу и српски и грчки.
Не треба заборавити ни то да у Грчкој није био комунизам, да се Грци васпитавају у духу грчке традиције, док са Пеђом то вероватно није био случај. Родитељи су могли децу васпитавати у духу српске традиције само кришом иначе никакву каријеру нису могли имати.

Тако да је сасвим логично да мали одабере Грчку. Замислите да је ситуација обрнута: да прича српски а не зна грчки, да се дружи са српском емиграцијом и да су проводили одмор у Србији, где мали има пријатеље.
Онда би било логично да одабере Србију.

Sotir zvani Djubre

pre 1 godinu

Nema sta tu da se prica.Decko sa velikim ponosom govori o Grckoj.Ali doci ce jednog dana sa svojom reprezentacijom u Beograd i tad mu napraviti paklen docek.
(Aleksandar, 09. april 2023 09:50)

A zašto mu napraviti paklen doček?
Lično je njegova i samo njegova stvar za koga će igrati. Niste Vi ni više ni manje srbin od njega. Vodite svoj život, pustite i drugi tako da rade.

kaokakao

pre 1 godinu

Nema problema sto je izabrao Grcku, njegov izbor. A mozda je i izabrao jer mi nemamo ni malo dostojanstva, pa cemo i u buducnosti pisati o njemu i svojatati ga, isto kao Doncica. Ako su do sad mediji pisali o njemu, zar treba i dalje? Njemu svaku srecu u buducnosti i to je to, pa mozda jednog dana zasluzi da se o njemu pise kao velikom igracu, nevezano za porijeklo. A mi se okrenemo nasim igracima.

Goks

pre 1 godinu

Ništa čudno. I ćale mu do dan danas nije prežalio što nije igrao za antičku Grčku. Kakav bi to bio tim. Stojaković, Aristotel, Platon, Sokrat... Nema druge reči osim, sramotno.

Sash

pre 1 godinu

I sta s tim? Ovakvih klinaca na srpskim terenima ima na stotine. O ovome pisete jer mu je otac poznat, a ne sto on ima neki preveliki talenat (a i tamo igra zbog oca isto)...

kuste

pre 1 godinu

Pedja je igrao za srbiju.. Zena muje grkinja.. Kamila.. Prelepa zena.. Nije hteo ove nase kamenjarke i bezao je od njih glavom bez obzira iako su mu menadzeri namestali "ove nase" asfaltuse..pedja je pametno izabrao jer je znao da je u srbiiji i zenidba sportiste krimi db posao, zna se ko stoji iza svih tih amimir zena i ko uzima procenat. Bravo pedja, nek ti sin igra tamo gde je rodjen i gde je odrastao.. Grcka mu je dala sve!

andrej

pre 1 godinu

A sta vam je čudno? Dok je Pedja igrao kosarku, njegova žena je čuvala i vaspitavala decu. Grci patrijahalni, porodicari, vernici, normalno da je decu svojima okrenula. Pedja nije dominantan niti lider bio ni u košarci pa nije ni u kuci, ne zaboravite da je žena i starija od njega.
Jedino da mali shvati da mnogo veću šansu za uspeh i medalje ima u našoj reprezentaciji pa da nam se okrene.
Da smo zdravo.

Stojan

pre 1 godinu

Njegovo je pravo da igra ili da predstavlja koga hoće. Ako je to Grcka treba postovati njegovu zelju i navijati za njega. Osim kad igra protiv Srbije...

šarlo te gleda

pre 1 godinu

Nusta cudno, i otac mu se osecao vise kao Grk..da nije bilo Divca i cinjenice da smo tada bili mocna reprezentacija nikada ne bi izabrao Yugoslaviu..a i zanimljiv mi je fenomen da u svim mesanim brakovima, gde su ocevi Srbi, deca izaberu da igraju za zemlju svoje majke. I onda se mi Srbi tripujemo da smo neki alfa muzjaci, kad ono papuca do papuce..

Aleksandar

pre 1 godinu

Nema sta tu da se prica.Decko sa velikim ponosom govori o Grckoj.Ali doci ce jednog dana sa svojom reprezentacijom u Beograd i tad mu napraviti paklen docek.

Srbija

pre 1 godinu

Prvo što treba da shvatite da je Peđa iz Krajine i da je sve ukupno u Srbiji spojio možda par godina života. Mlad je otišao u Grčku i kasnije Ameriku i tamo se formirao kao čovek.

Oženio Grkinju, pa su leta logično porodično provodili na moru. I mali je očigledno mnogo povezaniji sa grčkim delom rodbine.

Drugo, zašto je očeva strana važnija od majčine? Majka te nosi 9 meseci i podnosi u svakom smislu veću žrtvu.

Treće, ostavite se nacionalističkog besmisla i pustite ljude da žive svoje živote kako god žele.

Hajde malo realnoari

pre 1 godinu

Samo u nasoj kulturi ima da odes u inostranstvo i vec prvo koleno ne zna jezik, ne zma poreklo.Momak nije kriv nista, to je dete. Mozda je odgajan u porodici gde se poreklo gleda po majcinoj strani. Meni ie mnogo veci poraz da mali ne zna rec srpskog a govori fluent grcki. Otac zakazao potpuno na ljudskom i rodiyeljskom planu, bez obzira sto je bio vrhunski kosarkas. Ugledajmo se na kineze. Ne postoji kinez u svetu koji nr zna sboju kulturu i jezik. Ovaj mali ne ume da izgovori pravilno svoje prezime?! Tuga.

Becks

pre 1 godinu

Ne razumem čemu čuđenje? Dečko je grk koliko je i srbin. Doduše čak mislim da je malo više grk jer je tamo odrastao i ima grčke prijatelje. Svako ko misli da bi on po automatizmu trebao da igra za Srbiju jer mu je otac eto srbin je zatucan i ograničen. Srbija niti mu je dala šta niti joj on nešto duguje.

Vlada

pre 1 godinu

Ne znam da li je istina, ali neko napisa da dečko ne zna pravilno da izgovori svoje prezime. Ako je to tačno onda je to zaista poražavajuće za oca pre svega.

Golub

pre 1 godinu

Ja razumem Doncica, Krkica...i ostale momke koji su, bez obzira na ocevo poreklo, izabrali reprezentaciju zemlje u kojoj su odrasli, gde su proveli ceo zivot, sa drugarima, kao mali, pratili utakmice reprezentacija gde zive itd...ali momak koji je ceo zivot proveo u SAD da izabere da igra za Grcku zbog majke...malo mi je bzvz

ja

pre 1 godinu

Peđa mi i izgleda kao čovek koji nema nikakav stav. A Andrej je odrastao i živi u Americi. A već tako mlad nema dilemu. Znaci da je usmeren na majčinu familiju. Samim tim i na grčku emigraciju koja je mnogo bolje i organizovana i drži do sebe i svoje kulture i tradicije. Sve je to normalno mada mi je smešno da neko ko se zove Andrej Stojaković ne igra za nas već za reprezentaciju gde su prezimena Papanikolau, Slukas, Papapetru ili će i prezime da uzme od majke.

Detektiv

pre 1 godinu

U tradicionalnom sistemu, kakava ce djeca biti zavisi vise od majke ne od oca. Otac radi a majka odgaja. Djeca uce od majke a ne od oca. Dok je Pedja igrao majka ga je ucila. Nece ga ona uciti da bude Srbin valjda? Mali ne zna srpski, niti je nesto proveo vremena u Srbjji. Posljedica srpskih alfa muzjaka, zena treba da se brine o djeci a ne ja. Pa onda tako i bude. A prošlo je doba da se djeci odlucuje sudbina. I nije jedini, a djeca Mihajlovica?

šarlo te gleda

pre 1 godinu

Nusta cudno, i otac mu se osecao vise kao Grk..da nije bilo Divca i cinjenice da smo tada bili mocna reprezentacija nikada ne bi izabrao Yugoslaviu..a i zanimljiv mi je fenomen da u svim mesanim brakovima, gde su ocevi Srbi, deca izaberu da igraju za zemlju svoje majke. I onda se mi Srbi tripujemo da smo neki alfa muzjaci, kad ono papuca do papuce..

Hajde malo realnoari

pre 1 godinu

Samo u nasoj kulturi ima da odes u inostranstvo i vec prvo koleno ne zna jezik, ne zma poreklo.Momak nije kriv nista, to je dete. Mozda je odgajan u porodici gde se poreklo gleda po majcinoj strani. Meni ie mnogo veci poraz da mali ne zna rec srpskog a govori fluent grcki. Otac zakazao potpuno na ljudskom i rodiyeljskom planu, bez obzira sto je bio vrhunski kosarkas. Ugledajmo se na kineze. Ne postoji kinez u svetu koji nr zna sboju kulturu i jezik. Ovaj mali ne ume da izgovori pravilno svoje prezime?! Tuga.

Golub

pre 1 godinu

Ja razumem Doncica, Krkica...i ostale momke koji su, bez obzira na ocevo poreklo, izabrali reprezentaciju zemlje u kojoj su odrasli, gde su proveli ceo zivot, sa drugarima, kao mali, pratili utakmice reprezentacija gde zive itd...ali momak koji je ceo zivot proveo u SAD da izabere da igra za Grcku zbog majke...malo mi je bzvz

Becks

pre 1 godinu

Ne razumem čemu čuđenje? Dečko je grk koliko je i srbin. Doduše čak mislim da je malo više grk jer je tamo odrastao i ima grčke prijatelje. Svako ko misli da bi on po automatizmu trebao da igra za Srbiju jer mu je otac eto srbin je zatucan i ograničen. Srbija niti mu je dala šta niti joj on nešto duguje.

Srbija

pre 1 godinu

Prvo što treba da shvatite da je Peđa iz Krajine i da je sve ukupno u Srbiji spojio možda par godina života. Mlad je otišao u Grčku i kasnije Ameriku i tamo se formirao kao čovek.

Oženio Grkinju, pa su leta logično porodično provodili na moru. I mali je očigledno mnogo povezaniji sa grčkim delom rodbine.

Drugo, zašto je očeva strana važnija od majčine? Majka te nosi 9 meseci i podnosi u svakom smislu veću žrtvu.

Treće, ostavite se nacionalističkog besmisla i pustite ljude da žive svoje živote kako god žele.

Detektiv

pre 1 godinu

U tradicionalnom sistemu, kakava ce djeca biti zavisi vise od majke ne od oca. Otac radi a majka odgaja. Djeca uce od majke a ne od oca. Dok je Pedja igrao majka ga je ucila. Nece ga ona uciti da bude Srbin valjda? Mali ne zna srpski, niti je nesto proveo vremena u Srbjji. Posljedica srpskih alfa muzjaka, zena treba da se brine o djeci a ne ja. Pa onda tako i bude. A prošlo je doba da se djeci odlucuje sudbina. I nije jedini, a djeca Mihajlovica?

Sotir zvani Djubre

pre 1 godinu

Nema sta tu da se prica.Decko sa velikim ponosom govori o Grckoj.Ali doci ce jednog dana sa svojom reprezentacijom u Beograd i tad mu napraviti paklen docek.
(Aleksandar, 09. april 2023 09:50)

A zašto mu napraviti paklen doček?
Lično je njegova i samo njegova stvar za koga će igrati. Niste Vi ni više ni manje srbin od njega. Vodite svoj život, pustite i drugi tako da rade.

kaokakao

pre 1 godinu

Nema problema sto je izabrao Grcku, njegov izbor. A mozda je i izabrao jer mi nemamo ni malo dostojanstva, pa cemo i u buducnosti pisati o njemu i svojatati ga, isto kao Doncica. Ako su do sad mediji pisali o njemu, zar treba i dalje? Njemu svaku srecu u buducnosti i to je to, pa mozda jednog dana zasluzi da se o njemu pise kao velikom igracu, nevezano za porijeklo. A mi se okrenemo nasim igracima.

Vlada

pre 1 godinu

Ne znam da li je istina, ali neko napisa da dečko ne zna pravilno da izgovori svoje prezime. Ako je to tačno onda je to zaista poražavajuće za oca pre svega.

ja

pre 1 godinu

Peđa mi i izgleda kao čovek koji nema nikakav stav. A Andrej je odrastao i živi u Americi. A već tako mlad nema dilemu. Znaci da je usmeren na majčinu familiju. Samim tim i na grčku emigraciju koja je mnogo bolje i organizovana i drži do sebe i svoje kulture i tradicije. Sve je to normalno mada mi je smešno da neko ko se zove Andrej Stojaković ne igra za nas već za reprezentaciju gde su prezimena Papanikolau, Slukas, Papapetru ili će i prezime da uzme od majke.

Nistavilo

pre 1 godinu

Sto vas sve to cudi? Pedja kao klinac nije mogao u Partizan I Zvezdu nego preko u Grcku koja mu je sve dala, ozenio se tamo I najvaznije dane odrastanja proveo tamo, zaljubio se I zavoleo tamo, dobio sina sa zenom iz zemlje koja mu je odskocna daska za NBA, gde ga niko nepljuje jer pravi odluke najbolje za sebe I porodicu, a nas kosarkaski savez I novinari samo cekaju da pljuju po nekome jer misle da Im svi sportisti nesto duguju, Teodosica smo oterali ko poslednje govno posle svega I sad se nadamo da ce tamo neki klinac odrastao u US da dodje da igra za idiote I trpi gluposti nasih media

јд123

pre 1 godinu

Za manje upucene pitanje , a za koju reprezentaciju je igrao sin naseg selektora Svetislava Pesica . A onda se pitamo ko smo i sta smo .
(Andrea Djani, 9. april 2023 11:05)

Човече син Пешића не би могао да присмрди нашој репрезентацији, какве смо играче имали тада.

Stojan

pre 1 godinu

Njegovo je pravo da igra ili da predstavlja koga hoće. Ako je to Grcka treba postovati njegovu zelju i navijati za njega. Osim kad igra protiv Srbije...

Predo

pre 1 godinu

Meni je to logično. Možemo mi pričati kako smo patrijarhalni itd., ali je očigledno da uvek preteže majčina strana - samo u košarci: Dražen Petrović, Dončić, braća Dragić, ne znam šta je sa Nakićem, koji bi, navodno, trebalo da igra za Srbiju, ako bude imao taj kbvalitet. Peđa igrao više u Grčkoj, nego u Srbiji. A zamislite da je Novakova majka Dijana više privržena hrvatskoj, nego srpskoj strani..., ali je žena odlučila da bude ono što jest, ali mu je dala širinu, pa može da navija za Zvezdu, a da ne mrzi Partizan, da navija za Srbiju, podržava Hrvatsku, lepše je tako živeti, verujte mi. Mržnja vas pojede.

Iks

pre 1 godinu

Treba imati u vidu samo dve činjenice. Prvo, Predrag je reprezentativnu karijeru završio sa 25 godina (a i to što je igrao, igrao je jer smo imali moćan tim i ostajali zlata) a nastavio je da igra NBA još dugo. Drugo, pred Olimpijske igre 2008. godine je u jednom intervjuu rekao da želi Srbiji da se plasira na OI iako se već tad znalo ko su učesnici a među njima nije bila Srbija. Toliko o odnosu Peđe prema Srbiji. I kako očekivati da će usmeriti sina ka Srbiji kad ni njega samog Srbija je zanima?

punimlimenke

pre 1 godinu

Secamo se Ergica...jos se zbijaju sale kako su ga zaebavali kada je dosao da igra za Srbiju.
Onda ga posle ucenjivali, trazili mu pare.
Mozda zbog toga vecina se odluci za bilo koga a ne za Srbiju.

Popaj

pre 1 godinu

Kako mu volja. Kome srce zatreperi kada se spomene Srbija, igraće za Srbiju. Ostali treba da igraju za reprezentaciju koju osete kao svoju.

zipa

pre 1 godinu

stvarno mi nisu jasni ovi nasi bivsi sportisti sto su ozenili strankinje neka su nemam nista protiv to je bas super...ali sva njihova deca igraju za zemlje odakle su im majke....stojakovic mali...bajcetic mali...doncic...bojan krkic nekad...dal ih to ne zanima ili sta vec...

vlade

pre 1 godinu

sve je ok, neka igra za koga hoće i neka se oseća onako kako mu je najlepše..
glupo je samo u celoj situaciji, zato što je sin čoveka, koji je svakako u top 5 igrača naše reprezentacije svih vremena, i nekako je normalno bilo da se od malih nogu i Peja i kss pozabave Andrejem, za koga će da nastupa kada dođe vreme.. ovo je poraz za KSS i Peju, ne za malog..

andrej

pre 1 godinu

A sta vam je čudno? Dok je Pedja igrao kosarku, njegova žena je čuvala i vaspitavala decu. Grci patrijahalni, porodicari, vernici, normalno da je decu svojima okrenula. Pedja nije dominantan niti lider bio ni u košarci pa nije ni u kuci, ne zaboravite da je žena i starija od njega.
Jedino da mali shvati da mnogo veću šansu za uspeh i medalje ima u našoj reprezentaciji pa da nam se okrene.
Da smo zdravo.

Mohikanac

pre 1 godinu

"Peđa mi i izgleda kao čovek koji nema nikakav stav."

Pa dobro...prosto je neverovatno koliko ima debilastih komentara.

Peđa Stojaković, Tarlać, Gurović i Jarić su po tri godine imali ZABRANU igranja za reprezentaciju SCG samo zato što su imali i Grčki pasoš uz naš.
To zašto su imali i Grčki pasoš posebna je priča i mlađi ne mogu da pojme uopšte kakva je beda ovde bila i kako se živelo '90tih.

Možda zaludni zaboravljaju pritisak koji su trpeli i koje su sve ponude odbili da bi igrali samo za svoju Državu.

A kako su igrali svi normalni se sećaju, to su poslednja zlata.

Onda dođeš ovde i čitaš o tome ko je Peđa Stojaković i da li ima stav...

Neznani

pre 1 godinu

Prilično sam iznenađen kako se komentariše ova vest i kako lako nekoga nazivate "papučarom" itd.
Postavite sebi pitanje kako bi vi razmišljali i kako bi postupili da je vama majka npr. Grkinja.
Vi ste npr. rođeni u Srbiji, odrasli i obrazovali se u Srbiji, vaš "celi svet" je u Srbiji i onda neko vašeg oca nazove papučarem a vas raznim pogrdnim imenima samo zato što vi nemate nikakve emocije prema Grčkoj.
Naravno da nemate jer ste rođeni i odrasli u Srbiji!!!
Veoma lako osudjujete druge i nazivate pogrdnim imenima!
Ljudi, za vaše dobro, menjajte način razmišljanja!!!

Antimit

pre 1 godinu

Mali Stojakovic nema veze sa Srbijom, niti je ziveo i odrastao ovde, niti zna srpski. To ga, po meni, iskljucuje iz izbora za reprezentativca, bez obzira ko su mu roditelji i kako se preziva.
Samo bi bilo posteno od njega da promeni prezime u majcino jer se okrenuo ka grckoj strani.

Sale

pre 1 godinu

Mada, mali je rodjen u Grčkoj i tamo proveo prvu polovinu života a drugu u Americi. Pedja je iz Krajine, u BG proveo samo par godina i otišao za Grčku a onda u Ameriku. Kako sin onda da oseća Srbiju kao svoju zemlju . Nije realno

vlada

pre 1 godinu

srbija interesuje samo one koji ne mogu da izadju odavde. Ko jednom izadje gleda da sto pre zaboravi sve ovo ovde, i posveti se necemu lepsem i srecnijem

kuste

pre 1 godinu

Pedja je igrao za srbiju.. Zena muje grkinja.. Kamila.. Prelepa zena.. Nije hteo ove nase kamenjarke i bezao je od njih glavom bez obzira iako su mu menadzeri namestali "ove nase" asfaltuse..pedja je pametno izabrao jer je znao da je u srbiiji i zenidba sportiste krimi db posao, zna se ko stoji iza svih tih amimir zena i ko uzima procenat. Bravo pedja, nek ti sin igra tamo gde je rodjen i gde je odrastao.. Grcka mu je dala sve!

Sash

pre 1 godinu

I sta s tim? Ovakvih klinaca na srpskim terenima ima na stotine. O ovome pisete jer mu je otac poznat, a ne sto on ima neki preveliki talenat (a i tamo igra zbog oca isto)...

Pusim Sobranie po svadbama

pre 1 godinu

Surova istina je jedna, onaj sa kim dete provodi vise vremena ima veci uticaj. Dok je Pedja igrao, majka je odgajala dete. Njen uticaj je veci. I jezik i kultura, ona sa Srbijom veze nema, a i muz joj je odavno amerikanizovan. Kod mene je slucaj da dete mnogo vise vremena provodi sa mnom nego sa majkom i jasno se vidi da je moj uticaj veci. I to nema veze samo sa kvalitetom vec i sa kvanitetom. Ja bih voleo da je drugacija situacija, meni je prirodnije da dete vise vremena provodi sa majkom...

Znalac

pre 1 godinu

Koga god da izabere neka mu je sa srećom, ali mali jednostavno nema pojma i materijala za nešto veće i ozbiljnije. Sve je ovo na mišiće i očevuu slavu i vezu. Mi imamo kod nas toliko boljih juniora u tom godištu da bi ga pojeli za doručak. Da nije sin legende niko ne bi čuo za njega, kao i za puno naših koji su USA i tamo se školuju i igraju.

Su

pre 1 godinu

Hahaha, pa svi vi koji pisete ovde da ste na njegovom mestu bezali bi sto dalje odavde. Ako ne bi, onda ste zaista kamikaze da igrate za Srbiju i trpite sve sto se ovde trpi.

NNN

pre 1 godinu

Peđa sveukupno proveo u Srbiji 2 godine kao tinejdžer (čak je i on živeo dosta duže u Grčkoj).
Najveća vrednost izbora mladog Stojakovića je što su srBski alfa mužjaci u komentarima na aparatima :P

ne razumem

pre 1 godinu

Ja ne znam zašto se o njemu toliko piše I otac mu je posle 2002. konstantno izbegavao reprezentaciju, šta se čudite. Izabrao je Grčku, neka Grci pišu o njemu. Razumem da se piše o Adentokumbu, on je zvezda, ali šta jer ovaj mali postigao? Izabrao je Grčku i super, to jeste vest, sada neka ga preuzmu ovi što ih je izabrao.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Pitanje za ove koji podrzavaju igranje za Grcku : Zasto ne igra za USA?? Ipak je tamo rodjen i odrastao, skolovao se? U cemu je problem? Kakva sad Grcka? Otac mu bio evropski i svetski prvak sa Srbijom i on odabere Grcku. Komedija :)

Nemanja

pre 1 godinu

Nusta cudno, i otac mu se osecao vise kao Grk..da nije bilo Divca i cinjenice da smo tada bili mocna reprezentacija nikada ne bi izabrao Yugoslaviu..a i zanimljiv mi je fenomen da u svim mesanim brakovima, gde su ocevi Srbi, deca izaberu da igraju za zemlju svoje majke. I onda se mi Srbi tripujemo da smo neki alfa muzjaci, kad ono papuca do papuce..
(šarlo te gleda, 9. april 2023 09:32) # Link komentara

Evo vidimo i da Novakov sin navija za Partizan, srećom u nekoj perspektivi da mu je mama Srpkinja.

јд123

pre 1 godinu

Samo bi bilo posteno od njega da promeni prezime u majcino jer se okrenuo ka grckoj strani.
(Antimit, 9. april 2023 10:31)

Није луд да мења презиме када му је отац био познат у НБА. А и зашто би?
По теби је и Арчибалд Рајс требао да промени презиме, јел тако?

H2H

pre 1 godinu

Logično je da dečko izabere Grčku, tamo je rođen, odrastao, majka Grkinja... Ni Peđa nije proveo u Srbiji, kada je došao iz Hrvatske, mnogo vremena, i za toliko koliko je bio, vratio je dosta ovoj zemlji,a obzirom koliko je ovde uloženo u njega.

јд123

pre 1 godinu

Pitanje za ove koji podrzavaju igranje za Grcku : Zasto ne igra za USA?? Ipak je tamo rodjen i odrastao, skolovao se?
(Straight Outta München, 9. april 2023 11:42)

Није рођен у САД-у, него у Солуну у Грчкој. И ја сам рођен у бившој Југославији а одрастао и завршио факултет у Немачкој. Да сам имао више талента у спорту и могао бирати да играм за Немачку или Србију, увек бих одабрао Србију.

По твом нику ти жииш такође у Немачкој. Ти би значи одбрао Немачку?

јд123

pre 1 godinu

Ja razumem Doncica, Krkica...i ostale momke koji su, bez obzira na ocevo poreklo, izabrali reprezentaciju zemlje u kojoj su odrasli, gde su proveli ceo zivot, sa drugarima, kao mali, pratili utakmice reprezentacija gde zive itd...ali momak koji je ceo zivot proveo u SAD da izabere da igra za Grcku zbog majke...malo mi je bzvz
(Golub, 9. april 2023 09:31)

То је вероватно зато што не знаш да је Грчка емиграција јака у Америци, да држи до себе и своје традиције. Тако да се мали вероватно у САД-у дружи са децом грчког порекла. Плус су Стојаковићи вероватно одмор проводили у Грчкој.

Неки спомињу како не прича српски. То јесте до Пеђе. Пошто и он прича грчки, није се трудио да сина научи и српски, него се у кући вероватно прича грчки. Да је Пеђа размишљао о тим стварима, научила би му и супруга српски када су се узели и учили децу и српски и грчки.
Не треба заборавити ни то да у Грчкој није био комунизам, да се Грци васпитавају у духу грчке традиције, док са Пеђом то вероватно није био случај. Родитељи су могли децу васпитавати у духу српске традиције само кришом иначе никакву каријеру нису могли имати.

Тако да је сасвим логично да мали одабере Грчку. Замислите да је ситуација обрнута: да прича српски а не зна грчки, да се дружи са српском емиграцијом и да су проводили одмор у Србији, где мали има пријатеље.
Онда би било логично да одабере Србију.

ma je li

pre 1 godinu

A nego za koga da igra? Ima slobodu da bira i izabrao je ono što mu se svidja, šta ko ima sa tim? Nije nego će za onu zemlju gde verovatno nikad nogom nije ni kročio, gde se i u svakom sportu umešala politika i gde se i predsednici saveza postavljaju po direktivi jednog čoveka. Ne gleda svako na te stvari kao vi, svako normalan bi pobegao i ne bi se osvrnuo a vi dečka vredjate jer nije upropastio svoju karijeru...gledajte svoja posla i pustite druge da gledaju svoja..

Misko

pre 1 godinu

Ne bih da branim Stojakovica, ali.....koliko se ja secam on je igrao od 99-2003. 2003 je igrao na EP u Svedskoj ( ako sam dobro zapamtio), a mnogi su eskivirali....mislim da je tada prestao da se odaziva. Ako sam pogresio, izvinjavam se.
Sto se tice Andreja .....neka mu je sa srecom, sta god da odluci!
Napred Srbija!!!!!

Andrea Djani

pre 1 godinu

Za manje upucene pitanje , a za koju reprezentaciju je igrao sin naseg selektora Svetislava Pesica . A onda se pitamo ko smo i sta smo . Znaci ako ti je otac selektor , a ti biras Nemacku da je predstavljas , onda nema dalje . Doduse i sam Pesic je predvodio kao selektor , sto je takodje uzas , ali sve je to za nas ok , neme veze , neka malo bude nemac , pa srbin , pa sve u krug , ako ima interesa.

ma je li

pre 1 godinu

@Antimit
Ma vi ćete odrediti ko će čije prezime da nosi, ne mogu da verujem šta ste vi sebi dali za pravo. Šta i ako uzme majčino prezime, na kraju krajeva ona ga je 9 meseci nosila u stomaku, deo posla koji je odradio Pedja mogao je bilo ko da odradi, a što se veličine prezimena tiče, verujem da je njemu ti veći teret.

Jamezdin

pre 1 godinu

Nusta cudno, i otac mu se osecao vise kao Grk..da nije bilo Divca i cinjenice da smo tada bili mocna reprezentacija nikada ne bi izabrao Yugoslaviu..a i zanimljiv mi je fenomen da u svim mesanim brakovima, gde su ocevi Srbi, deca izaberu da igraju za zemlju svoje majke. I onda se mi Srbi tripujemo da smo neki alfa muzjaci, kad ono papuca do papuce..
(šarlo te gleda, 9. april 2023 09:32)

A Đoković?

roronja

pre 1 godinu

Bravo za savez, odličan posao!Isto kao i u slučaju Doncica,niko ga nije zvao, Dončić bi igrao za Srbiju, djeda mu živi na Kosovu i sam djeda je potvrdio da ga iz Srbije nije niko zvao.Jos jednom bravo!Nastavljamo sa istim greškama!

smeh

pre 1 godinu

@Neznani

To su ti sve velike patriote ali kada se prozivaju drugi. Čim dođe vreme da oni moraju nešto da urade za državu onda slede priče "Nema šanse da služim vojsku ili šta je država uradila za mene?"

Aleksandar

pre 1 godinu

Nema sta tu da se prica.Decko sa velikim ponosom govori o Grckoj.Ali doci ce jednog dana sa svojom reprezentacijom u Beograd i tad mu napraviti paklen docek.

Istinabre

pre 1 godinu

Najbolji su ovi koji svojataju samo tada kada ima nešto da se uzme,gde ste kad treba tako razgovarati sa ljudima koji žive u tudjini a nisu zvezde?

Vanja Petrović

pre 1 godinu

(kuste, 9. april 2023 10:39)

Potpuno si u pravu; Stojakovićeva supruga je Aleka Kamila je jedna prelepa žena, pre svega dama, poreklom iz dobrostojeće porodice koja ima zavidnu karijeru (i novac),i oni imaju skladan brak već 17 godina bez ikakvih skandala.
Za one koji kažu da je starija od njega, jeste ali samo tri godine. I šta? Moj suprug Grk je mlađi od mene više od 6 godina i zajedno smo već 25 godina. Aman, čime se vi zanimate?!
Drugo, deca znaju da im je jedan od roditelja Srbin ali rođen na teritoriji Hrvatske u ex-YU, ali on je školu završavao u Grčkoj i USA, pričao jezič grčki ili engleski, a tek ponešto od srpskog je mogao da nauči uz oca. Da li vam je i to čudno? Zar nije domovina tamo gde se rodiš, odrastaš, školuješ se i imaš svoje prijatelje? Ili je domovina tamo negde u belom svetu gde je dete bilo par puta?? Aman i za aman! Meni je Srbija važna bila samo zbog roditelja i prijatelja, koji su se skoro svi rasuli po belome svetu.
Molim vas ne sudite nikome ako u njegovoj koži niste bili. I na kraju krajeva svi smo prvenstveno ljudi, isto se začinjemo, isto se rađamo, isto nam se razvijaju organi, isto odrastamo, isto se reprodukujemo bez obzira na boju kože, veru ili geografsko mesto rođenja. Nijedan čovek nije posebniji; što pre to utuvite u glavu biće vam lakše razumevanje ljudi u globalu. Huh! Srbi pa Srbi!! Koji Ego, dragi Bože!

Demar Derozan

pre 1 godinu

Isti Pedja, bice as, vidi se da je ozbiljan decko na oca i da ima karakter! Kad bi jos igrao za Srbiju, bilo bi cool, ali to je samo moja, tesko ostvariva zelja jer reprezentativna takmicenja sve vise gube, a i gubice, na znacaju jer padaju igracima u nezgodno vreme - leto kada telo mora da se odmara i regenerise za nove napore.

verkehr

pre 1 godinu

Za manje upucene pitanje , a za koju reprezentaciju je igrao sin naseg selektora Svetislava Pesica . A onda se pitamo ko smo i sta smo .
(Andrea Djani, 9. april 2023 11:05)

Човече син Пешића не би могао да присмрди нашој репрезентацији, какве смо играче имали тада.
(јд123, 09. april 2023 11:34)

A ovaj mali Stojakovicev bi vec sad mogao u prvu postavu?

Goks

pre 1 godinu

Ništa čudno. I ćale mu do dan danas nije prežalio što nije igrao za antičku Grčku. Kakav bi to bio tim. Stojaković, Aristotel, Platon, Sokrat... Nema druge reči osim, sramotno.

Sikter more

pre 1 godinu

Ne bi Srbija od njega imala puno koristi, igrao bi svako 5-o prvenstvo i to kad mu je karijera u silaznoj putanji. Kvalifikacije igraju igrači iz domaćeg prvenstva i obezbjede plasman na prvenstvo a onda se mole neki kao ova "igračina" da nas predstavlja. Džaba mu Grčkoj.

Mirda

pre 1 godinu

Pitanje za ove koji podrzavaju igranje za Grcku : Zasto ne igra za USA?? Ipak je tamo rodjen i odrastao, skolovao se?
(Straight Outta München, 9. april 2023 11:42)

Zato što mu je majka grkinja. Zato neće igrati za srbe i amerikance. Prevagnula je majčina strana i to je ok. Rođen je u grčkoj, majka mu je grkinja, osjeća se grkom. Što ti nije jasno?

Vratite se u realnost

pre 1 godinu

Bravo za savez, odličan posao!Isto kao i u slučaju Doncica,niko ga nije zvao, Dončić bi igrao za Srbiju, djeda mu živi na Kosovu i sam djeda je potvrdio da ga iz Srbije nije niko zvao.Jos jednom bravo!Nastavljamo sa istim greškama!
(roronja, 9. april 2023 14:16)

Ne izmišljaj. Dončića je kao klinca kontaktirao Đorđević, mali je bio kategoričan da želi da igra za Sloveniju. Ništa se tu nije moglo. Nakon zlata na EP, popeo se na podijum ogrnut slovenačkom zastavom. Dosta više zabluda da se svi koji imaju srpsko poreklo, kidaju da igraju za nas.

Nbc

pre 1 godinu

Od Petrovića preko Dončića do Stojakovića. Logično bi bilo da igra za Srbiju jer mu je i otac igrao za Srbiju.
Ovi što pričaju gdje živi kakvo lupetanje. Pa Divac je mnogo duže živio i igrao u SAD nego u Srbiji. Kakve to veze ima sa time ko si i šta si? Valjda se rođenjem dobija osjećaj pripadnosti nekoj naciji a ne gradom gdje živiš.

Nema Srpstva po automatizmu

pre 1 godinu

Od Petrovića preko Dončića do Stojakovića. Logično bi bilo da igra za Srbiju jer mu je i otac igrao za Srbiju.
Ovi što pričaju gdje živi kakvo lupetanje. Pa Divac je mnogo duže živio i igrao u SAD nego u Srbiji. Kakve to veze ima sa time ko si i šta si? Valjda se rođenjem dobija osjećaj pripadnosti nekoj naciji a ne gradom gdje živiš.
(Nbc, 9. april 2023 18:34)

Nije lupetanje, već realnost na koju nikako da se naviknemo.

1.Osećaj pripadnosti se ne stiče genetskim kodom i rođenjem. Lazaru Samardžiću su oba roditelja Srbi, jedva smo ga privoleli da zaigra za nas. Biće takvih problema još više u budućnosti.

2.Osećaj pripadnosti se stiče vaspitavanjem dece i uticajem okoline u kojoj se živi. Kako u slučaju Stojakovićevog sina ovo drugo u vezi Srbije otpada, ostaje ovo prvo, koje se nije dogodilo.

rebro

pre 1 godinu

@Hajde malo realnoari, zašto mora da se zna srpski jezik? Dečko je rođen u Grčkoj. Srpski jezik mu nije potreban.
Moj sin je rođen u Pragu. Govori srpski, ali mu je maternji češki jer se tim jezikom služi najviše i služiće se u budućnosti.

Babaroga

pre 11 meseci

Iskreno smucile su mi se ove price.

Decko bi trebao da igra za srbiju jer je stvar ponosa i tradicije. Pedja se stidi svog porekla i neka ga, ali ne zelim videti ni cuti da je ovaj andrej stojakovic polu srbin polu grk. On je grk.

Veliko razocarenje je jer se stide svog porekla ali to je veliki greh da se stidis svojih predaka jer zbog njih smo svi ovde.

Druga stvar je za nas ljude koji ne pretstavljamo nikoga ali kao sportista ti pretstavljas naciju. Mali ce biti rezerva i nebitnjakovic vec vidim.

Becks

pre 1 godinu

Ne razumem čemu čuđenje? Dečko je grk koliko je i srbin. Doduše čak mislim da je malo više grk jer je tamo odrastao i ima grčke prijatelje. Svako ko misli da bi on po automatizmu trebao da igra za Srbiju jer mu je otac eto srbin je zatucan i ograničen. Srbija niti mu je dala šta niti joj on nešto duguje.

Hajde malo realnoari

pre 1 godinu

Samo u nasoj kulturi ima da odes u inostranstvo i vec prvo koleno ne zna jezik, ne zma poreklo.Momak nije kriv nista, to je dete. Mozda je odgajan u porodici gde se poreklo gleda po majcinoj strani. Meni ie mnogo veci poraz da mali ne zna rec srpskog a govori fluent grcki. Otac zakazao potpuno na ljudskom i rodiyeljskom planu, bez obzira sto je bio vrhunski kosarkas. Ugledajmo se na kineze. Ne postoji kinez u svetu koji nr zna sboju kulturu i jezik. Ovaj mali ne ume da izgovori pravilno svoje prezime?! Tuga.

Golub

pre 1 godinu

Ja razumem Doncica, Krkica...i ostale momke koji su, bez obzira na ocevo poreklo, izabrali reprezentaciju zemlje u kojoj su odrasli, gde su proveli ceo zivot, sa drugarima, kao mali, pratili utakmice reprezentacija gde zive itd...ali momak koji je ceo zivot proveo u SAD da izabere da igra za Grcku zbog majke...malo mi je bzvz

Aleksandar

pre 1 godinu

Nema sta tu da se prica.Decko sa velikim ponosom govori o Grckoj.Ali doci ce jednog dana sa svojom reprezentacijom u Beograd i tad mu napraviti paklen docek.

šarlo te gleda

pre 1 godinu

Nusta cudno, i otac mu se osecao vise kao Grk..da nije bilo Divca i cinjenice da smo tada bili mocna reprezentacija nikada ne bi izabrao Yugoslaviu..a i zanimljiv mi je fenomen da u svim mesanim brakovima, gde su ocevi Srbi, deca izaberu da igraju za zemlju svoje majke. I onda se mi Srbi tripujemo da smo neki alfa muzjaci, kad ono papuca do papuce..

Srbija

pre 1 godinu

Prvo što treba da shvatite da je Peđa iz Krajine i da je sve ukupno u Srbiji spojio možda par godina života. Mlad je otišao u Grčku i kasnije Ameriku i tamo se formirao kao čovek.

Oženio Grkinju, pa su leta logično porodično provodili na moru. I mali je očigledno mnogo povezaniji sa grčkim delom rodbine.

Drugo, zašto je očeva strana važnija od majčine? Majka te nosi 9 meseci i podnosi u svakom smislu veću žrtvu.

Treće, ostavite se nacionalističkog besmisla i pustite ljude da žive svoje živote kako god žele.

Goks

pre 1 godinu

Ništa čudno. I ćale mu do dan danas nije prežalio što nije igrao za antičku Grčku. Kakav bi to bio tim. Stojaković, Aristotel, Platon, Sokrat... Nema druge reči osim, sramotno.

ma je li

pre 1 godinu

@Antimit
Ma vi ćete odrediti ko će čije prezime da nosi, ne mogu da verujem šta ste vi sebi dali za pravo. Šta i ako uzme majčino prezime, na kraju krajeva ona ga je 9 meseci nosila u stomaku, deo posla koji je odradio Pedja mogao je bilo ko da odradi, a što se veličine prezimena tiče, verujem da je njemu ti veći teret.

Antimit

pre 1 godinu

Mali Stojakovic nema veze sa Srbijom, niti je ziveo i odrastao ovde, niti zna srpski. To ga, po meni, iskljucuje iz izbora za reprezentativca, bez obzira ko su mu roditelji i kako se preziva.
Samo bi bilo posteno od njega da promeni prezime u majcino jer se okrenuo ka grckoj strani.

zipa

pre 1 godinu

stvarno mi nisu jasni ovi nasi bivsi sportisti sto su ozenili strankinje neka su nemam nista protiv to je bas super...ali sva njihova deca igraju za zemlje odakle su im majke....stojakovic mali...bajcetic mali...doncic...bojan krkic nekad...dal ih to ne zanima ili sta vec...

Su

pre 1 godinu

Hahaha, pa svi vi koji pisete ovde da ste na njegovom mestu bezali bi sto dalje odavde. Ako ne bi, onda ste zaista kamikaze da igrate za Srbiju i trpite sve sto se ovde trpi.

ja

pre 1 godinu

Peđa mi i izgleda kao čovek koji nema nikakav stav. A Andrej je odrastao i živi u Americi. A već tako mlad nema dilemu. Znaci da je usmeren na majčinu familiju. Samim tim i na grčku emigraciju koja je mnogo bolje i organizovana i drži do sebe i svoje kulture i tradicije. Sve je to normalno mada mi je smešno da neko ko se zove Andrej Stojaković ne igra za nas već za reprezentaciju gde su prezimena Papanikolau, Slukas, Papapetru ili će i prezime da uzme od majke.

Stojan

pre 1 godinu

Njegovo je pravo da igra ili da predstavlja koga hoće. Ako je to Grcka treba postovati njegovu zelju i navijati za njega. Osim kad igra protiv Srbije...

Andrea Djani

pre 1 godinu

Za manje upucene pitanje , a za koju reprezentaciju je igrao sin naseg selektora Svetislava Pesica . A onda se pitamo ko smo i sta smo . Znaci ako ti je otac selektor , a ti biras Nemacku da je predstavljas , onda nema dalje . Doduse i sam Pesic je predvodio kao selektor , sto je takodje uzas , ali sve je to za nas ok , neme veze , neka malo bude nemac , pa srbin , pa sve u krug , ako ima interesa.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Pitanje za ove koji podrzavaju igranje za Grcku : Zasto ne igra za USA?? Ipak je tamo rodjen i odrastao, skolovao se? U cemu je problem? Kakva sad Grcka? Otac mu bio evropski i svetski prvak sa Srbijom i on odabere Grcku. Komedija :)

andrej

pre 1 godinu

A sta vam je čudno? Dok je Pedja igrao kosarku, njegova žena je čuvala i vaspitavala decu. Grci patrijahalni, porodicari, vernici, normalno da je decu svojima okrenula. Pedja nije dominantan niti lider bio ni u košarci pa nije ni u kuci, ne zaboravite da je žena i starija od njega.
Jedino da mali shvati da mnogo veću šansu za uspeh i medalje ima u našoj reprezentaciji pa da nam se okrene.
Da smo zdravo.

Znalac

pre 1 godinu

Koga god da izabere neka mu je sa srećom, ali mali jednostavno nema pojma i materijala za nešto veće i ozbiljnije. Sve je ovo na mišiće i očevuu slavu i vezu. Mi imamo kod nas toliko boljih juniora u tom godištu da bi ga pojeli za doručak. Da nije sin legende niko ne bi čuo za njega, kao i za puno naših koji su USA i tamo se školuju i igraju.

Nbc

pre 1 godinu

Od Petrovića preko Dončića do Stojakovića. Logično bi bilo da igra za Srbiju jer mu je i otac igrao za Srbiju.
Ovi što pričaju gdje živi kakvo lupetanje. Pa Divac je mnogo duže živio i igrao u SAD nego u Srbiji. Kakve to veze ima sa time ko si i šta si? Valjda se rođenjem dobija osjećaj pripadnosti nekoj naciji a ne gradom gdje živiš.

NNN

pre 1 godinu

Peđa sveukupno proveo u Srbiji 2 godine kao tinejdžer (čak je i on živeo dosta duže u Grčkoj).
Najveća vrednost izbora mladog Stojakovića je što su srBski alfa mužjaci u komentarima na aparatima :P

roronja

pre 1 godinu

Bravo za savez, odličan posao!Isto kao i u slučaju Doncica,niko ga nije zvao, Dončić bi igrao za Srbiju, djeda mu živi na Kosovu i sam djeda je potvrdio da ga iz Srbije nije niko zvao.Jos jednom bravo!Nastavljamo sa istim greškama!

Sotir zvani Djubre

pre 1 godinu

Nema sta tu da se prica.Decko sa velikim ponosom govori o Grckoj.Ali doci ce jednog dana sa svojom reprezentacijom u Beograd i tad mu napraviti paklen docek.
(Aleksandar, 09. april 2023 09:50)

A zašto mu napraviti paklen doček?
Lično je njegova i samo njegova stvar za koga će igrati. Niste Vi ni više ni manje srbin od njega. Vodite svoj život, pustite i drugi tako da rade.

Iks

pre 1 godinu

Treba imati u vidu samo dve činjenice. Prvo, Predrag je reprezentativnu karijeru završio sa 25 godina (a i to što je igrao, igrao je jer smo imali moćan tim i ostajali zlata) a nastavio je da igra NBA još dugo. Drugo, pred Olimpijske igre 2008. godine je u jednom intervjuu rekao da želi Srbiji da se plasira na OI iako se već tad znalo ko su učesnici a među njima nije bila Srbija. Toliko o odnosu Peđe prema Srbiji. I kako očekivati da će usmeriti sina ka Srbiji kad ni njega samog Srbija je zanima?

kuste

pre 1 godinu

Pedja je igrao za srbiju.. Zena muje grkinja.. Kamila.. Prelepa zena.. Nije hteo ove nase kamenjarke i bezao je od njih glavom bez obzira iako su mu menadzeri namestali "ove nase" asfaltuse..pedja je pametno izabrao jer je znao da je u srbiiji i zenidba sportiste krimi db posao, zna se ko stoji iza svih tih amimir zena i ko uzima procenat. Bravo pedja, nek ti sin igra tamo gde je rodjen i gde je odrastao.. Grcka mu je dala sve!

Nemanja

pre 1 godinu

Nusta cudno, i otac mu se osecao vise kao Grk..da nije bilo Divca i cinjenice da smo tada bili mocna reprezentacija nikada ne bi izabrao Yugoslaviu..a i zanimljiv mi je fenomen da u svim mesanim brakovima, gde su ocevi Srbi, deca izaberu da igraju za zemlju svoje majke. I onda se mi Srbi tripujemo da smo neki alfa muzjaci, kad ono papuca do papuce..
(šarlo te gleda, 9. april 2023 09:32) # Link komentara

Evo vidimo i da Novakov sin navija za Partizan, srećom u nekoj perspektivi da mu je mama Srpkinja.

Detektiv

pre 1 godinu

U tradicionalnom sistemu, kakava ce djeca biti zavisi vise od majke ne od oca. Otac radi a majka odgaja. Djeca uce od majke a ne od oca. Dok je Pedja igrao majka ga je ucila. Nece ga ona uciti da bude Srbin valjda? Mali ne zna srpski, niti je nesto proveo vremena u Srbjji. Posljedica srpskih alfa muzjaka, zena treba da se brine o djeci a ne ja. Pa onda tako i bude. A prošlo je doba da se djeci odlucuje sudbina. I nije jedini, a djeca Mihajlovica?

Nistavilo

pre 1 godinu

Sto vas sve to cudi? Pedja kao klinac nije mogao u Partizan I Zvezdu nego preko u Grcku koja mu je sve dala, ozenio se tamo I najvaznije dane odrastanja proveo tamo, zaljubio se I zavoleo tamo, dobio sina sa zenom iz zemlje koja mu je odskocna daska za NBA, gde ga niko nepljuje jer pravi odluke najbolje za sebe I porodicu, a nas kosarkaski savez I novinari samo cekaju da pljuju po nekome jer misle da Im svi sportisti nesto duguju, Teodosica smo oterali ko poslednje govno posle svega I sad se nadamo da ce tamo neki klinac odrastao u US da dodje da igra za idiote I trpi gluposti nasih media

Sash

pre 1 godinu

I sta s tim? Ovakvih klinaca na srpskim terenima ima na stotine. O ovome pisete jer mu je otac poznat, a ne sto on ima neki preveliki talenat (a i tamo igra zbog oca isto)...

vlada

pre 1 godinu

srbija interesuje samo one koji ne mogu da izadju odavde. Ko jednom izadje gleda da sto pre zaboravi sve ovo ovde, i posveti se necemu lepsem i srecnijem

јд123

pre 1 godinu

Za manje upucene pitanje , a za koju reprezentaciju je igrao sin naseg selektora Svetislava Pesica . A onda se pitamo ko smo i sta smo .
(Andrea Djani, 9. april 2023 11:05)

Човече син Пешића не би могао да присмрди нашој репрезентацији, какве смо играче имали тада.

vlade

pre 1 godinu

sve je ok, neka igra za koga hoće i neka se oseća onako kako mu je najlepše..
glupo je samo u celoj situaciji, zato što je sin čoveka, koji je svakako u top 5 igrača naše reprezentacije svih vremena, i nekako je normalno bilo da se od malih nogu i Peja i kss pozabave Andrejem, za koga će da nastupa kada dođe vreme.. ovo je poraz za KSS i Peju, ne za malog..

Jamezdin

pre 1 godinu

Nusta cudno, i otac mu se osecao vise kao Grk..da nije bilo Divca i cinjenice da smo tada bili mocna reprezentacija nikada ne bi izabrao Yugoslaviu..a i zanimljiv mi je fenomen da u svim mesanim brakovima, gde su ocevi Srbi, deca izaberu da igraju za zemlju svoje majke. I onda se mi Srbi tripujemo da smo neki alfa muzjaci, kad ono papuca do papuce..
(šarlo te gleda, 9. april 2023 09:32)

A Đoković?

јд123

pre 1 godinu

Pitanje za ove koji podrzavaju igranje za Grcku : Zasto ne igra za USA?? Ipak je tamo rodjen i odrastao, skolovao se?
(Straight Outta München, 9. april 2023 11:42)

Није рођен у САД-у, него у Солуну у Грчкој. И ја сам рођен у бившој Југославији а одрастао и завршио факултет у Немачкој. Да сам имао више талента у спорту и могао бирати да играм за Немачку или Србију, увек бих одабрао Србију.

По твом нику ти жииш такође у Немачкој. Ти би значи одбрао Немачку?

Mirda

pre 1 godinu

Pitanje za ove koji podrzavaju igranje za Grcku : Zasto ne igra za USA?? Ipak je tamo rodjen i odrastao, skolovao se?
(Straight Outta München, 9. april 2023 11:42)

Zato što mu je majka grkinja. Zato neće igrati za srbe i amerikance. Prevagnula je majčina strana i to je ok. Rođen je u grčkoj, majka mu je grkinja, osjeća se grkom. Što ti nije jasno?

Vlada

pre 1 godinu

Ne znam da li je istina, ali neko napisa da dečko ne zna pravilno da izgovori svoje prezime. Ako je to tačno onda je to zaista poražavajuće za oca pre svega.

ne razumem

pre 1 godinu

Ja ne znam zašto se o njemu toliko piše I otac mu je posle 2002. konstantno izbegavao reprezentaciju, šta se čudite. Izabrao je Grčku, neka Grci pišu o njemu. Razumem da se piše o Adentokumbu, on je zvezda, ali šta jer ovaj mali postigao? Izabrao je Grčku i super, to jeste vest, sada neka ga preuzmu ovi što ih je izabrao.

јд123

pre 1 godinu

Samo bi bilo posteno od njega da promeni prezime u majcino jer se okrenuo ka grckoj strani.
(Antimit, 9. april 2023 10:31)

Није луд да мења презиме када му је отац био познат у НБА. А и зашто би?
По теби је и Арчибалд Рајс требао да промени презиме, јел тако?

Neznani

pre 1 godinu

Prilično sam iznenađen kako se komentariše ova vest i kako lako nekoga nazivate "papučarom" itd.
Postavite sebi pitanje kako bi vi razmišljali i kako bi postupili da je vama majka npr. Grkinja.
Vi ste npr. rođeni u Srbiji, odrasli i obrazovali se u Srbiji, vaš "celi svet" je u Srbiji i onda neko vašeg oca nazove papučarem a vas raznim pogrdnim imenima samo zato što vi nemate nikakve emocije prema Grčkoj.
Naravno da nemate jer ste rođeni i odrasli u Srbiji!!!
Veoma lako osudjujete druge i nazivate pogrdnim imenima!
Ljudi, za vaše dobro, menjajte način razmišljanja!!!

ma je li

pre 1 godinu

A nego za koga da igra? Ima slobodu da bira i izabrao je ono što mu se svidja, šta ko ima sa tim? Nije nego će za onu zemlju gde verovatno nikad nogom nije ni kročio, gde se i u svakom sportu umešala politika i gde se i predsednici saveza postavljaju po direktivi jednog čoveka. Ne gleda svako na te stvari kao vi, svako normalan bi pobegao i ne bi se osvrnuo a vi dečka vredjate jer nije upropastio svoju karijeru...gledajte svoja posla i pustite druge da gledaju svoja..

Sale

pre 1 godinu

Mada, mali je rodjen u Grčkoj i tamo proveo prvu polovinu života a drugu u Americi. Pedja je iz Krajine, u BG proveo samo par godina i otišao za Grčku a onda u Ameriku. Kako sin onda da oseća Srbiju kao svoju zemlju . Nije realno

јд123

pre 1 godinu

Ja razumem Doncica, Krkica...i ostale momke koji su, bez obzira na ocevo poreklo, izabrali reprezentaciju zemlje u kojoj su odrasli, gde su proveli ceo zivot, sa drugarima, kao mali, pratili utakmice reprezentacija gde zive itd...ali momak koji je ceo zivot proveo u SAD da izabere da igra za Grcku zbog majke...malo mi je bzvz
(Golub, 9. april 2023 09:31)

То је вероватно зато што не знаш да је Грчка емиграција јака у Америци, да држи до себе и своје традиције. Тако да се мали вероватно у САД-у дружи са децом грчког порекла. Плус су Стојаковићи вероватно одмор проводили у Грчкој.

Неки спомињу како не прича српски. То јесте до Пеђе. Пошто и он прича грчки, није се трудио да сина научи и српски, него се у кући вероватно прича грчки. Да је Пеђа размишљао о тим стварима, научила би му и супруга српски када су се узели и учили децу и српски и грчки.
Не треба заборавити ни то да у Грчкој није био комунизам, да се Грци васпитавају у духу грчке традиције, док са Пеђом то вероватно није био случај. Родитељи су могли децу васпитавати у духу српске традиције само кришом иначе никакву каријеру нису могли имати.

Тако да је сасвим логично да мали одабере Грчку. Замислите да је ситуација обрнута: да прича српски а не зна грчки, да се дружи са српском емиграцијом и да су проводили одмор у Србији, где мали има пријатеље.
Онда би било логично да одабере Србију.

Mohikanac

pre 1 godinu

"Peđa mi i izgleda kao čovek koji nema nikakav stav."

Pa dobro...prosto je neverovatno koliko ima debilastih komentara.

Peđa Stojaković, Tarlać, Gurović i Jarić su po tri godine imali ZABRANU igranja za reprezentaciju SCG samo zato što su imali i Grčki pasoš uz naš.
To zašto su imali i Grčki pasoš posebna je priča i mlađi ne mogu da pojme uopšte kakva je beda ovde bila i kako se živelo '90tih.

Možda zaludni zaboravljaju pritisak koji su trpeli i koje su sve ponude odbili da bi igrali samo za svoju Državu.

A kako su igrali svi normalni se sećaju, to su poslednja zlata.

Onda dođeš ovde i čitaš o tome ko je Peđa Stojaković i da li ima stav...

punimlimenke

pre 1 godinu

Secamo se Ergica...jos se zbijaju sale kako su ga zaebavali kada je dosao da igra za Srbiju.
Onda ga posle ucenjivali, trazili mu pare.
Mozda zbog toga vecina se odluci za bilo koga a ne za Srbiju.

H2H

pre 1 godinu

Logično je da dečko izabere Grčku, tamo je rođen, odrastao, majka Grkinja... Ni Peđa nije proveo u Srbiji, kada je došao iz Hrvatske, mnogo vremena, i za toliko koliko je bio, vratio je dosta ovoj zemlji,a obzirom koliko je ovde uloženo u njega.

Vanja Petrović

pre 1 godinu

(kuste, 9. april 2023 10:39)

Potpuno si u pravu; Stojakovićeva supruga je Aleka Kamila je jedna prelepa žena, pre svega dama, poreklom iz dobrostojeće porodice koja ima zavidnu karijeru (i novac),i oni imaju skladan brak već 17 godina bez ikakvih skandala.
Za one koji kažu da je starija od njega, jeste ali samo tri godine. I šta? Moj suprug Grk je mlađi od mene više od 6 godina i zajedno smo već 25 godina. Aman, čime se vi zanimate?!
Drugo, deca znaju da im je jedan od roditelja Srbin ali rođen na teritoriji Hrvatske u ex-YU, ali on je školu završavao u Grčkoj i USA, pričao jezič grčki ili engleski, a tek ponešto od srpskog je mogao da nauči uz oca. Da li vam je i to čudno? Zar nije domovina tamo gde se rodiš, odrastaš, školuješ se i imaš svoje prijatelje? Ili je domovina tamo negde u belom svetu gde je dete bilo par puta?? Aman i za aman! Meni je Srbija važna bila samo zbog roditelja i prijatelja, koji su se skoro svi rasuli po belome svetu.
Molim vas ne sudite nikome ako u njegovoj koži niste bili. I na kraju krajeva svi smo prvenstveno ljudi, isto se začinjemo, isto se rađamo, isto nam se razvijaju organi, isto odrastamo, isto se reprodukujemo bez obzira na boju kože, veru ili geografsko mesto rođenja. Nijedan čovek nije posebniji; što pre to utuvite u glavu biće vam lakše razumevanje ljudi u globalu. Huh! Srbi pa Srbi!! Koji Ego, dragi Bože!

Predo

pre 1 godinu

Meni je to logično. Možemo mi pričati kako smo patrijarhalni itd., ali je očigledno da uvek preteže majčina strana - samo u košarci: Dražen Petrović, Dončić, braća Dragić, ne znam šta je sa Nakićem, koji bi, navodno, trebalo da igra za Srbiju, ako bude imao taj kbvalitet. Peđa igrao više u Grčkoj, nego u Srbiji. A zamislite da je Novakova majka Dijana više privržena hrvatskoj, nego srpskoj strani..., ali je žena odlučila da bude ono što jest, ali mu je dala širinu, pa može da navija za Zvezdu, a da ne mrzi Partizan, da navija za Srbiju, podržava Hrvatsku, lepše je tako živeti, verujte mi. Mržnja vas pojede.

kaokakao

pre 1 godinu

Nema problema sto je izabrao Grcku, njegov izbor. A mozda je i izabrao jer mi nemamo ni malo dostojanstva, pa cemo i u buducnosti pisati o njemu i svojatati ga, isto kao Doncica. Ako su do sad mediji pisali o njemu, zar treba i dalje? Njemu svaku srecu u buducnosti i to je to, pa mozda jednog dana zasluzi da se o njemu pise kao velikom igracu, nevezano za porijeklo. A mi se okrenemo nasim igracima.

Pusim Sobranie po svadbama

pre 1 godinu

Surova istina je jedna, onaj sa kim dete provodi vise vremena ima veci uticaj. Dok je Pedja igrao, majka je odgajala dete. Njen uticaj je veci. I jezik i kultura, ona sa Srbijom veze nema, a i muz joj je odavno amerikanizovan. Kod mene je slucaj da dete mnogo vise vremena provodi sa mnom nego sa majkom i jasno se vidi da je moj uticaj veci. I to nema veze samo sa kvalitetom vec i sa kvanitetom. Ja bih voleo da je drugacija situacija, meni je prirodnije da dete vise vremena provodi sa majkom...

smeh

pre 1 godinu

@Neznani

To su ti sve velike patriote ali kada se prozivaju drugi. Čim dođe vreme da oni moraju nešto da urade za državu onda slede priče "Nema šanse da služim vojsku ili šta je država uradila za mene?"

Sikter more

pre 1 godinu

Ne bi Srbija od njega imala puno koristi, igrao bi svako 5-o prvenstvo i to kad mu je karijera u silaznoj putanji. Kvalifikacije igraju igrači iz domaćeg prvenstva i obezbjede plasman na prvenstvo a onda se mole neki kao ova "igračina" da nas predstavlja. Džaba mu Grčkoj.

Popaj

pre 1 godinu

Kako mu volja. Kome srce zatreperi kada se spomene Srbija, igraće za Srbiju. Ostali treba da igraju za reprezentaciju koju osete kao svoju.

verkehr

pre 1 godinu

Za manje upucene pitanje , a za koju reprezentaciju je igrao sin naseg selektora Svetislava Pesica . A onda se pitamo ko smo i sta smo .
(Andrea Djani, 9. april 2023 11:05)

Човече син Пешића не би могао да присмрди нашој репрезентацији, какве смо играче имали тада.
(јд123, 09. april 2023 11:34)

A ovaj mali Stojakovicev bi vec sad mogao u prvu postavu?

Demar Derozan

pre 1 godinu

Isti Pedja, bice as, vidi se da je ozbiljan decko na oca i da ima karakter! Kad bi jos igrao za Srbiju, bilo bi cool, ali to je samo moja, tesko ostvariva zelja jer reprezentativna takmicenja sve vise gube, a i gubice, na znacaju jer padaju igracima u nezgodno vreme - leto kada telo mora da se odmara i regenerise za nove napore.

Istinabre

pre 1 godinu

Najbolji su ovi koji svojataju samo tada kada ima nešto da se uzme,gde ste kad treba tako razgovarati sa ljudima koji žive u tudjini a nisu zvezde?

Misko

pre 1 godinu

Ne bih da branim Stojakovica, ali.....koliko se ja secam on je igrao od 99-2003. 2003 je igrao na EP u Svedskoj ( ako sam dobro zapamtio), a mnogi su eskivirali....mislim da je tada prestao da se odaziva. Ako sam pogresio, izvinjavam se.
Sto se tice Andreja .....neka mu je sa srecom, sta god da odluci!
Napred Srbija!!!!!

Nema Srpstva po automatizmu

pre 1 godinu

Od Petrovića preko Dončića do Stojakovića. Logično bi bilo da igra za Srbiju jer mu je i otac igrao za Srbiju.
Ovi što pričaju gdje živi kakvo lupetanje. Pa Divac je mnogo duže živio i igrao u SAD nego u Srbiji. Kakve to veze ima sa time ko si i šta si? Valjda se rođenjem dobija osjećaj pripadnosti nekoj naciji a ne gradom gdje živiš.
(Nbc, 9. april 2023 18:34)

Nije lupetanje, već realnost na koju nikako da se naviknemo.

1.Osećaj pripadnosti se ne stiče genetskim kodom i rođenjem. Lazaru Samardžiću su oba roditelja Srbi, jedva smo ga privoleli da zaigra za nas. Biće takvih problema još više u budućnosti.

2.Osećaj pripadnosti se stiče vaspitavanjem dece i uticajem okoline u kojoj se živi. Kako u slučaju Stojakovićevog sina ovo drugo u vezi Srbije otpada, ostaje ovo prvo, koje se nije dogodilo.

Vratite se u realnost

pre 1 godinu

Bravo za savez, odličan posao!Isto kao i u slučaju Doncica,niko ga nije zvao, Dončić bi igrao za Srbiju, djeda mu živi na Kosovu i sam djeda je potvrdio da ga iz Srbije nije niko zvao.Jos jednom bravo!Nastavljamo sa istim greškama!
(roronja, 9. april 2023 14:16)

Ne izmišljaj. Dončića je kao klinca kontaktirao Đorđević, mali je bio kategoričan da želi da igra za Sloveniju. Ništa se tu nije moglo. Nakon zlata na EP, popeo se na podijum ogrnut slovenačkom zastavom. Dosta više zabluda da se svi koji imaju srpsko poreklo, kidaju da igraju za nas.

rebro

pre 1 godinu

@Hajde malo realnoari, zašto mora da se zna srpski jezik? Dečko je rođen u Grčkoj. Srpski jezik mu nije potreban.
Moj sin je rođen u Pragu. Govori srpski, ali mu je maternji češki jer se tim jezikom služi najviše i služiće se u budućnosti.

Babaroga

pre 11 meseci

Iskreno smucile su mi se ove price.

Decko bi trebao da igra za srbiju jer je stvar ponosa i tradicije. Pedja se stidi svog porekla i neka ga, ali ne zelim videti ni cuti da je ovaj andrej stojakovic polu srbin polu grk. On je grk.

Veliko razocarenje je jer se stide svog porekla ali to je veliki greh da se stidis svojih predaka jer zbog njih smo svi ovde.

Druga stvar je za nas ljude koji ne pretstavljamo nikoga ali kao sportista ti pretstavljas naciju. Mali ce biti rezerva i nebitnjakovic vec vidim.