NBA 29

Petak, 17.03.2023.

07:49

Jokić prekinuo crni niz i odveo Denver u plej-of

Košarkaši Denvera pobedili su Detroit Pistonse 119:100 u noći između četvrtka i petka.

Jokiæ prekinuo crni niz i odveo Denver u plej-of IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

NNN

pre 1 godinu

I te kako je tačno. Porter je bezobrazno sebičan. Kada primi loptu vidi samo koš. A Denver je u vrhu po asistencijama pre svega zbog Jokića. Pa on ima asistencijama maltene kao ostatak tima. Koji centar u NBA ima toliko asistencija?
(Dragan, 17. mart 2023 13:41)

Uozbiljite se.
Ostatak Denvera ima skoro 20 asistencija (u proseku duplo više od Jokića) i jedina su ekipa u NBA sa preko 50% šuta iz igre upravo zbog kolektivne igre.
MPJ je vrhunski šuter, sa šutem za 3 preko 40% i za 2 sa oko 60%, njemu bukvalno daju loptu samo da bi šutnuo na koš.
I Stojaković je u karijeri imao ispod 2 asistencije po utakmici, pa niko ne kaže da je bio sebičan, jer za vrhunske šutere (MPJ ipak još nije Peđin nivo) bi bilo sebično upravo da ne šutnu na koš kada su potpuno otvoreni nego da krenu nešto da komplikuju.
PS Nijedan cenar u istoriji lige nije imao ni približno ovoliko asistencija po utakmici, pa je pitanje bespredmetno.

NNN

pre 1 godinu

Par utisaka od sinoć, a i generalno u odnosu na ovo što se komentariše:

Neko je napisao da su Jokićevi saigrači sebični - i to nije ni najmanje tačno! Denver je u samom vrhu lige po asistencijama, a čak i sinoć je bilo nekoliko situacija (bar tri) da su igrači Denvera iz vrlo izglednih pozicija pokušavali da dodaju saigraču pod samim košem (što on nije očekivao - pa su prekombinovili iz nesebičnosti - Jokić ih je sve "zarazio").
Jokić jeste verovatno najbolji na svetu sa poludistance, a često iz takvih situacija dodaje i to je skroz ok u ovim okolnostima, pokušava da se razigra još neki saigrač, to je sinoć najčešće bio slučaj sa MPJ - pokušavali su da ga "upale na gurku" i taman kad je pogodio trojku (posle 5 otvorenih promašaja!) Meloun ga izveo iz igre!?!
Melounu se svašta zamera i previše, ali u konkretnom slučaju bi bolje bilo da "više gleda na teren, a manje u sat".
Marej bio dosta konstruktivniji nego u prethodnih nekoliko utakmica i odmah se video napredak.
Ova "grupa građana" iz Detroita nije dorastao protivnik, ali i dalje je škripelo u odbrani (najviše od šuta sa distance koji su 3 četvrtine držali na 50%).
Jokić najbolji napadač u NBA lagano!
Sinoć mu je na bizaran način izmakao tripl-dabl, jer su bar dva zicera promašili i jedno 4 puta faulirani na polaganju (poslednji put pre nego što je Jokić izašao na minut do kraja - besmislen grub faul na 20 razlike nad MPJ).

Dragan

pre 1 godinu

Neko je napisao da su Jokićevi saigrači sebični - i to nije ni najmanje tačno! Denver je u samom vrhu lige po asistencijama

I te kako je tačno. Porter je bezobrazno sebičan. Kada primi loptu vidi samo koš. A Denver je u vrhu po asistencijama pre svega zbog Jokića. Pa on ima asistencijama maltene kao ostatak tima. Koji centar u NBA ima toliko asistencija?

JPR24

pre 1 godinu

Napokon i Marej da smiri bubice i deli asistencije umesto forsiranja. Mali Braun dobija minute i treba, dečko zna i trudi se na obe strane terena, još je mlad ali znanje je prisutno ! A Redži Džekson, na papiru delovalo ok, on pa izgubljen lik, pa nije ni igrao koliko doprinosi…

Donny Brasco

pre 1 godinu

Detroit nije nikakvo mjerilo,oni više ni ne broje poraze , ali pobjeda je ono što se piše i bitna je za prekid lošeg niza. Ostajem pri tome da je ključna stvar dobro izabrati rotaciju, beskorisne igrače ni ne koristiti u play offu i držati što je moguće veću minutažu udarnim igračima , prije svih Jokiću. Međutim , ako ne nađu način da stegnu svoju obranu nikakve preinake im neće pomoći. Pogledao sam stotine i stotine play off utakmica i zaključak je jako jednostavan, ako nisi sposoban igrati barem vrlo dobru obranu nemaš šanse , bez obzira koliko ti je napad elitan. U play offu , pogotovo prema kraju suđenje postaje puno drugačije , pušta se više kontakta, napadi postaju sporiji i organizirano se traži mismeč , manje više svaki napad.. Jokića će nažalost ciljati stalno i ako tu ne nađu pametno rješenje neće puno napraviti.

Arm

pre 1 godinu

Ovo što je napisao @DraganBorca vide svi, samo izgleda Meloun ne vidi. Nema u drugoj petorci ko davati koševe u nizu s obzirom da Meloun striktno drži Portera uz Nikolu iako bi Nikoli bolje odgovarali dva Brauna i KCP a Porter da više vremena provodi sa drugom petorkom i šutira koliko je god potrebno , na veliki broj pokušaja doći će i pogotci.
Ali šta vrijedi pisati ....

DraganBorca

pre 1 godinu

Ragina Glava@

Nije Cancar nista izgubio nego ga je istripovani Malone maknuo iz rotacije posle samo par promasaja pre par utakmica. Bukvalno je decko promasio par trojki onako rovit posle povrede i Malone ga izveo posle samo 5 minuta i vise ga od tada nije uvodio. Malone uvede Grina u igru i drzi ga cak po 10 minuta odjednom. E sad zamisli na sta ce to liciti kada u plejofu protivnicki trener stavi svog najboljeg igraca u tu rupu kada ne igraju Jokic/ Gordon protiv 37-ogidisnjeg coveka koji se gega po terenu kao da ima pelene. Od kada forsira opet Grina tada su i pali defanzivna energija i intenzitet trcanja. Vlatko je tu daleko bolji jer moze vise trcati tamo vamo dok se sa Grinom petorka usporava i tu ce ih svako napuniti. Plus sto Grin ne moze pogoditi vise za 3.

Ako se Zeke ne oporavi bojim se da ce Malone upasti u veliki problem zbog svog fetisa na propale veterane jer covek i dalje ne shvata koliko je lose drzati 10 minuta u igri coveka od 37 koji ne moze trcati intenzivno. On je totalno prso ako misli i ovaj plejof igrati sa Grinom na 20 minuta. Pretrcace ih svako u tom periodu ako ne bude Vlatko igrao. Da ne pricam koliko je suterski posebno trojkaski impotentna ekipica Brajant- Dzef- Brus Braun na frontkortu. Jutros klupa nijednu trojku nije dala u prvom poluvremenu i to je jako los trend kojim ide Malone. Ja bih voleo da gresim ali sa ovom rotacijom od jutros tesko ce stici daleko..

the truth

pre 1 godinu

@dr. A šta imamo da kažemo za KCP i Brauna. Vrhunska 2 way igrača. i Odlazak Bartona? Bolji su KCP i Braun za ekipu nego raspali Marej 5 puta.

vince carter

pre 1 godinu

@Petar kad bi ostali narodi citali komentare poput tvog,Jokic bi bio jos nepopularniji u svetu. Kaze Jokic je najbolji igrac Nba lige ali igra u raspaloj ekipi. Prosle godine kukali za Porterom i Mareyem a sada su sa njima i Caldwel Poupom prvi na zapadu,pa ne znam sto onda nisu sesti kao prosle godine,posto Jokic eto svaki put igra sam??? Pa jos kaze Jokic pa 30 mesta prazno pa Embid i Janis koji uzgred i nije centar :)) Zamisli kad ti lik koji je 30 mesta ispod tebe uvali 47 poena,sta bi tek bilo da je 25 mesta ispod tebe :)) A Janis koga vecina sveta smatra najboljim igracem lige i najboljim two way igracem je 30 mesta ispod Jokica kazu nasi strucnjaci :)) Najjaci je onaj juce koji je otisao korak dalje da bi uzdigao Jokica i rekao da bi se Filadelfija borila za playoff na zapadu,a pazi Sacramento ima 43 pobede :)) A na sve to kontradiktornost da bi Jokic u Fili ima 70 pobeda,bas bi voleo da vidim tandem Harden-Jokic,gde Harden zadrzava loptu,gde Jokic nikada ne bi imao deset asistencija i gde bi primali 150 poena po mecu! Kakva povrsnost i pristrasnost!!

tata (ali pravi)

pre 1 godinu

Teško će to ići bez Mareja i MPJa. Glavni pretendenti na titulu imaju po dva super-stara, neki i tri. Jokić će u PO isporučivati svoje (verovatno sa još boljim ciframa) a ostali kako na koju nogu ustanu.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Manje ćete se nervirati, a posle pogotovu, ako prihvatite par datosti.
- u PO će opet nesvirati faulove nad Nikolom
- u PO će timovi (još) više koristiti Nikolinu sporost u odbrani
- okreni-obrni oni moraju da razrade Mareja da bi nešto uradili
- upravo sada, neodmaranjem Nikole, oni gube one šanse za titulu koje su i mogli da imaju
Slično važi i za novodošle igrače. Neka ih sada da su loši. Od svega je najkritičnije da je 2. postava što manje loša, dakle povratak Brauna a pogotovu Čančara u formu je esencijalan skoro koliko i Džamala.

Arm

pre 1 godinu

Ja ostajem pri onom svom što sam prije dva dana napisao a to je da im trebaju tri pobjede od ova 4 gostovanja zaredom.
Ništa se noćas nije promijenilo u igri jer su opet neki od startera sa tolikim strahom krenuli u utakmicu da je to bilo za ne povjerovati, konkretno KCP i MPJ prvih nekoliko pokušaja sve promašaji pa onda su krenuli svi svima dodavati i ne bi ni šutirali iz povoljne pozicije već tražili dodatni pas. Ovo se dešava kad trener svu odgovornost za poraze stavi na ledja igračima. Sinoć je Detroit igrao bez nekoliko startera i sa timom koji i inače nije za velike domete ove sezone i koji čeka draft ali tri četvrtine su bili al pari sa denverom.
Sad će dvije utakmice sa ozbiljnim timovima pa ćemo vidjeti

David Nalbandijan

pre 1 godinu

Bartone vrati se, sve ti je oprošteno, ovog Marija je teško gledati, kada uzme loptu silovanju kraja nema...Mogao bi da bude odličan timski igrač kada bi se podredio ekipi a ovako je kao neiživljeni klinac jer mu je UVEK PRVA OPCIJA DRIBLING, krene na dribling pa ako ne ide proba ponovo, pa menja stranu terena pa ako ni tada nema prolaza tek onda dodaje loptu i prošlo pola vremena za napad.

Ragina Glava

pre 1 godinu

Ok,prekinut je niz poraza,obezbedjen je i zvanicno PO,ali je i dalje nesto tu sto ne stima.
Od Brajanta nema nikakvog doprinosa,Dzekson je izgubio minute koje nije ni zasluzio a mnogi su polagali nade u njega,Cancar je posle povrede izgubio kontinuitet korektnih igara koje je imao.
Pricam o klupi.
Od Portera i Mareja mnogo toga zavisi,a najvise na koju ce nogu ove dve primadone da ustanu.

Janko

pre 1 godinu

Gledao ceo meč sinoć. Jokić ima laserski precizan šut sa poludistance i flouter. Možda i najbolju centarsku tehniku ikad viđenu. Neverovatan pregled igre i osećaj za skok. Jedino što me ponekad iznenadi je zašto i kada izgradi odličnu poziciju ili fintom izbaci protivnika on dodaje umesto da pokuša da šutne, jer sigurno ne bi bio lošiji od svojih saigrača koji su promašili ili izgubili lopte u minimum polovini tih dodavanja. Druga stvar Marej je skandalozno sebičan, uporno pokušava nešto dečko i nabija se i ne ide mu. MPJ nije previše inteligentan ali barem počeo da prihvata svoju ulogu i nekako nije toliko upadao u oči. KCP i Gordon solidni i ruki Braun.

dakiliz

pre 1 godinu

Okrenuše nekako ovu grupu građana iz Detroita u poslednjoj četrvtini posle 4 vezana poraza.Kad bi se ovaj Mari povredio pa da počnu opet da igraju normalno i da pobeđuju,valjalo bi.

Lexussis

pre 1 godinu

Sinoć je Denver bio katastrofalan u šutu za 3, dok je Detroit šutirao u jednom momentu oko 50% za 3 poena... Tipa, Detroit je imao 9/18, a Denver 3/15...

Petar

pre 1 godinu

Jokić nije MVP, već najbolji igrač NBA lige..... Ali igra u " raspaloj", nedefinisanoj i egoističnoj ekipi. Denver je skup igrača koji igraju kao raštimovani orkestar. Da li zato Jokić ne igra odbranu ili se i on uklapa u sistem, ostaje da vidimo..... Što se tiče kvaliteta na poziciji centara u NBA : Jokić pa 30 mesta prazno pa Embid i Adetokunbo.... Svi ostali prosek

Dr

pre 1 godinu

Dal je realno da ovde ljudi toliko pljuju Mareja i jokiceve saigrace. Prosle godine povredjeni bili Marej i MPJ i denver bio jedva 6. ove godine su zdravi i Denver prvi u konferenciji, pa valjda vam to govori da ipak prave razliku.
Obozavam Jokica al stvarno ne mogu da razumem potrebu ljudi da pljuju po ostalim igracima. Na svakoj vesti o Embidu dodje gomila isfrustriranih da ga omalovazava a lik realno igra brutalnu sezonu.

ivzy

pre 1 godinu

Nisam planirao da odgledam utakmicu ali ipak ostadoh jer mi se svidela nesto agresivnija Nikolina igra u napadu u prvom poluvremenu. Kakva ledjna tehnika i lakoca igranja blizu reketa, prodao im je nekoliko poteza koji treba da se uce u skoli kosarke na centarskoj poziciji.

U sustini nisam video neki napredak u igri ekipe, odbrana i dalje slaba, ali sasvim dovoljno da se dobije nekompletni Detroit. Mislim da ipak nije sve bas kao sto izgleda, deluje da su namerno spustili novo igre, da niz poraza zaista previse dug (San Antonio je morao da se dobije) ali opet ne bi trebalo da se ugrozi prvo mesto na zapadu.

Mislio sam da ce klupa biti bolja nakon dovodjenja Brajanta i Dzekson ali za sada nije tako i to moze da bude najveci problem u plejofu. Ono sto vidim kao sansu da se to prevazidje je neka kombinovanje startera sa klupom i izlazak iz sablona zamena koji Melone ima, gde ce ruki Braun da igra vise minuta sa starterima a mozda da Marej i Porter igraju vise minuta sa klupom.

Marej sa nijansu bolji sinoc (realno tesko je moglo gore), Porter nije bas sutirao kao u poslednje vreme, Nikola odlican sinoc, narocito napadacki aktivan i cini mi se da mora da ima ovaj tempo u plejofu pa i da uzima vise suteva, nikako ispod 20. Mislim da ce od rotacija trenera najvise da zavisi ucinak u plejofu, mora da se ponovo ukljuce mladje snage uz znatno bolju odbranu i dosta trcanja.

I da Denver je ekipa koja mnogo lose brani sut za 3 poena, moraju da porade na tome ozbiljno!

Nemanja

pre 1 godinu

Koliko je lagano odigrao neverovatno, 14/17 za 2 gde je 1 promasaj pokupio i vratio u kos, a ostala dva su bila u drugom istom napadu gde je takodje vratio u kos loptu, tako da fakticki nije imao promasaj za 2, a taj za 3 je bio iznudjen preko pola terena na kraju cetvrtine. Jedino je promasio jedno slobodno bacanje 2/3. Steta za tripl dabl jer u poslednjem napadu u kom je bio u igri spojio je MPJ sa kosem na zicer a on dobio jak faul. Neverovatno potpuno, da imas 30/10/9 uz samo 1 izgubljenu loptu i po blokadu i ukradenu a da si sve suteve ubacio tj sve napade iskoristio. NENORMALNA EFIKASNOST koja dolazi kao posledica pametne igre bez forsiranja. Dzabe negativni narativi na ESPN-u o Jokicu, zna se ko ce biti MVP.

Doktor docent akademik strucnjak

pre 1 godinu

Cinjenica je da sad i treba da gube, obezbedili su plej of, doziraju da ostanu na vrhu ne po svaku cenu, samo opusteno, glavno sledi.

Nemanja

pre 1 godinu

Koliko je lagano odigrao neverovatno, 14/17 za 2 gde je 1 promasaj pokupio i vratio u kos, a ostala dva su bila u drugom istom napadu gde je takodje vratio u kos loptu, tako da fakticki nije imao promasaj za 2, a taj za 3 je bio iznudjen preko pola terena na kraju cetvrtine. Jedino je promasio jedno slobodno bacanje 2/3. Steta za tripl dabl jer u poslednjem napadu u kom je bio u igri spojio je MPJ sa kosem na zicer a on dobio jak faul. Neverovatno potpuno, da imas 30/10/9 uz samo 1 izgubljenu loptu i po blokadu i ukradenu a da si sve suteve ubacio tj sve napade iskoristio. NENORMALNA EFIKASNOST koja dolazi kao posledica pametne igre bez forsiranja. Dzabe negativni narativi na ESPN-u o Jokicu, zna se ko ce biti MVP.

Janko

pre 1 godinu

Gledao ceo meč sinoć. Jokić ima laserski precizan šut sa poludistance i flouter. Možda i najbolju centarsku tehniku ikad viđenu. Neverovatan pregled igre i osećaj za skok. Jedino što me ponekad iznenadi je zašto i kada izgradi odličnu poziciju ili fintom izbaci protivnika on dodaje umesto da pokuša da šutne, jer sigurno ne bi bio lošiji od svojih saigrača koji su promašili ili izgubili lopte u minimum polovini tih dodavanja. Druga stvar Marej je skandalozno sebičan, uporno pokušava nešto dečko i nabija se i ne ide mu. MPJ nije previše inteligentan ali barem počeo da prihvata svoju ulogu i nekako nije toliko upadao u oči. KCP i Gordon solidni i ruki Braun.

Ragina Glava

pre 1 godinu

Ok,prekinut je niz poraza,obezbedjen je i zvanicno PO,ali je i dalje nesto tu sto ne stima.
Od Brajanta nema nikakvog doprinosa,Dzekson je izgubio minute koje nije ni zasluzio a mnogi su polagali nade u njega,Cancar je posle povrede izgubio kontinuitet korektnih igara koje je imao.
Pricam o klupi.
Od Portera i Mareja mnogo toga zavisi,a najvise na koju ce nogu ove dve primadone da ustanu.

Petar

pre 1 godinu

Jokić nije MVP, već najbolji igrač NBA lige..... Ali igra u " raspaloj", nedefinisanoj i egoističnoj ekipi. Denver je skup igrača koji igraju kao raštimovani orkestar. Da li zato Jokić ne igra odbranu ili se i on uklapa u sistem, ostaje da vidimo..... Što se tiče kvaliteta na poziciji centara u NBA : Jokić pa 30 mesta prazno pa Embid i Adetokunbo.... Svi ostali prosek

dakiliz

pre 1 godinu

Okrenuše nekako ovu grupu građana iz Detroita u poslednjoj četrvtini posle 4 vezana poraza.Kad bi se ovaj Mari povredio pa da počnu opet da igraju normalno i da pobeđuju,valjalo bi.

tata (ali pravi)

pre 1 godinu

Teško će to ići bez Mareja i MPJa. Glavni pretendenti na titulu imaju po dva super-stara, neki i tri. Jokić će u PO isporučivati svoje (verovatno sa još boljim ciframa) a ostali kako na koju nogu ustanu.

Lexussis

pre 1 godinu

Sinoć je Denver bio katastrofalan u šutu za 3, dok je Detroit šutirao u jednom momentu oko 50% za 3 poena... Tipa, Detroit je imao 9/18, a Denver 3/15...

Doktor docent akademik strucnjak

pre 1 godinu

Cinjenica je da sad i treba da gube, obezbedili su plej of, doziraju da ostanu na vrhu ne po svaku cenu, samo opusteno, glavno sledi.

ivzy

pre 1 godinu

Nisam planirao da odgledam utakmicu ali ipak ostadoh jer mi se svidela nesto agresivnija Nikolina igra u napadu u prvom poluvremenu. Kakva ledjna tehnika i lakoca igranja blizu reketa, prodao im je nekoliko poteza koji treba da se uce u skoli kosarke na centarskoj poziciji.

U sustini nisam video neki napredak u igri ekipe, odbrana i dalje slaba, ali sasvim dovoljno da se dobije nekompletni Detroit. Mislim da ipak nije sve bas kao sto izgleda, deluje da su namerno spustili novo igre, da niz poraza zaista previse dug (San Antonio je morao da se dobije) ali opet ne bi trebalo da se ugrozi prvo mesto na zapadu.

Mislio sam da ce klupa biti bolja nakon dovodjenja Brajanta i Dzekson ali za sada nije tako i to moze da bude najveci problem u plejofu. Ono sto vidim kao sansu da se to prevazidje je neka kombinovanje startera sa klupom i izlazak iz sablona zamena koji Melone ima, gde ce ruki Braun da igra vise minuta sa starterima a mozda da Marej i Porter igraju vise minuta sa klupom.

Marej sa nijansu bolji sinoc (realno tesko je moglo gore), Porter nije bas sutirao kao u poslednje vreme, Nikola odlican sinoc, narocito napadacki aktivan i cini mi se da mora da ima ovaj tempo u plejofu pa i da uzima vise suteva, nikako ispod 20. Mislim da ce od rotacija trenera najvise da zavisi ucinak u plejofu, mora da se ponovo ukljuce mladje snage uz znatno bolju odbranu i dosta trcanja.

I da Denver je ekipa koja mnogo lose brani sut za 3 poena, moraju da porade na tome ozbiljno!

Arm

pre 1 godinu

Ja ostajem pri onom svom što sam prije dva dana napisao a to je da im trebaju tri pobjede od ova 4 gostovanja zaredom.
Ništa se noćas nije promijenilo u igri jer su opet neki od startera sa tolikim strahom krenuli u utakmicu da je to bilo za ne povjerovati, konkretno KCP i MPJ prvih nekoliko pokušaja sve promašaji pa onda su krenuli svi svima dodavati i ne bi ni šutirali iz povoljne pozicije već tražili dodatni pas. Ovo se dešava kad trener svu odgovornost za poraze stavi na ledja igračima. Sinoć je Detroit igrao bez nekoliko startera i sa timom koji i inače nije za velike domete ove sezone i koji čeka draft ali tri četvrtine su bili al pari sa denverom.
Sad će dvije utakmice sa ozbiljnim timovima pa ćemo vidjeti

znanje-imanje

pre 1 godinu

Manje ćete se nervirati, a posle pogotovu, ako prihvatite par datosti.
- u PO će opet nesvirati faulove nad Nikolom
- u PO će timovi (još) više koristiti Nikolinu sporost u odbrani
- okreni-obrni oni moraju da razrade Mareja da bi nešto uradili
- upravo sada, neodmaranjem Nikole, oni gube one šanse za titulu koje su i mogli da imaju
Slično važi i za novodošle igrače. Neka ih sada da su loši. Od svega je najkritičnije da je 2. postava što manje loša, dakle povratak Brauna a pogotovu Čančara u formu je esencijalan skoro koliko i Džamala.

David Nalbandijan

pre 1 godinu

Bartone vrati se, sve ti je oprošteno, ovog Marija je teško gledati, kada uzme loptu silovanju kraja nema...Mogao bi da bude odličan timski igrač kada bi se podredio ekipi a ovako je kao neiživljeni klinac jer mu je UVEK PRVA OPCIJA DRIBLING, krene na dribling pa ako ne ide proba ponovo, pa menja stranu terena pa ako ni tada nema prolaza tek onda dodaje loptu i prošlo pola vremena za napad.

Donny Brasco

pre 1 godinu

Detroit nije nikakvo mjerilo,oni više ni ne broje poraze , ali pobjeda je ono što se piše i bitna je za prekid lošeg niza. Ostajem pri tome da je ključna stvar dobro izabrati rotaciju, beskorisne igrače ni ne koristiti u play offu i držati što je moguće veću minutažu udarnim igračima , prije svih Jokiću. Međutim , ako ne nađu način da stegnu svoju obranu nikakve preinake im neće pomoći. Pogledao sam stotine i stotine play off utakmica i zaključak je jako jednostavan, ako nisi sposoban igrati barem vrlo dobru obranu nemaš šanse , bez obzira koliko ti je napad elitan. U play offu , pogotovo prema kraju suđenje postaje puno drugačije , pušta se više kontakta, napadi postaju sporiji i organizirano se traži mismeč , manje više svaki napad.. Jokića će nažalost ciljati stalno i ako tu ne nađu pametno rješenje neće puno napraviti.

DraganBorca

pre 1 godinu

Ragina Glava@

Nije Cancar nista izgubio nego ga je istripovani Malone maknuo iz rotacije posle samo par promasaja pre par utakmica. Bukvalno je decko promasio par trojki onako rovit posle povrede i Malone ga izveo posle samo 5 minuta i vise ga od tada nije uvodio. Malone uvede Grina u igru i drzi ga cak po 10 minuta odjednom. E sad zamisli na sta ce to liciti kada u plejofu protivnicki trener stavi svog najboljeg igraca u tu rupu kada ne igraju Jokic/ Gordon protiv 37-ogidisnjeg coveka koji se gega po terenu kao da ima pelene. Od kada forsira opet Grina tada su i pali defanzivna energija i intenzitet trcanja. Vlatko je tu daleko bolji jer moze vise trcati tamo vamo dok se sa Grinom petorka usporava i tu ce ih svako napuniti. Plus sto Grin ne moze pogoditi vise za 3.

Ako se Zeke ne oporavi bojim se da ce Malone upasti u veliki problem zbog svog fetisa na propale veterane jer covek i dalje ne shvata koliko je lose drzati 10 minuta u igri coveka od 37 koji ne moze trcati intenzivno. On je totalno prso ako misli i ovaj plejof igrati sa Grinom na 20 minuta. Pretrcace ih svako u tom periodu ako ne bude Vlatko igrao. Da ne pricam koliko je suterski posebno trojkaski impotentna ekipica Brajant- Dzef- Brus Braun na frontkortu. Jutros klupa nijednu trojku nije dala u prvom poluvremenu i to je jako los trend kojim ide Malone. Ja bih voleo da gresim ali sa ovom rotacijom od jutros tesko ce stici daleko..

Dr

pre 1 godinu

Dal je realno da ovde ljudi toliko pljuju Mareja i jokiceve saigrace. Prosle godine povredjeni bili Marej i MPJ i denver bio jedva 6. ove godine su zdravi i Denver prvi u konferenciji, pa valjda vam to govori da ipak prave razliku.
Obozavam Jokica al stvarno ne mogu da razumem potrebu ljudi da pljuju po ostalim igracima. Na svakoj vesti o Embidu dodje gomila isfrustriranih da ga omalovazava a lik realno igra brutalnu sezonu.

the truth

pre 1 godinu

@dr. A šta imamo da kažemo za KCP i Brauna. Vrhunska 2 way igrača. i Odlazak Bartona? Bolji su KCP i Braun za ekipu nego raspali Marej 5 puta.

Arm

pre 1 godinu

Ovo što je napisao @DraganBorca vide svi, samo izgleda Meloun ne vidi. Nema u drugoj petorci ko davati koševe u nizu s obzirom da Meloun striktno drži Portera uz Nikolu iako bi Nikoli bolje odgovarali dva Brauna i KCP a Porter da više vremena provodi sa drugom petorkom i šutira koliko je god potrebno , na veliki broj pokušaja doći će i pogotci.
Ali šta vrijedi pisati ....

JPR24

pre 1 godinu

Napokon i Marej da smiri bubice i deli asistencije umesto forsiranja. Mali Braun dobija minute i treba, dečko zna i trudi se na obe strane terena, još je mlad ali znanje je prisutno ! A Redži Džekson, na papiru delovalo ok, on pa izgubljen lik, pa nije ni igrao koliko doprinosi…

vince carter

pre 1 godinu

@Petar kad bi ostali narodi citali komentare poput tvog,Jokic bi bio jos nepopularniji u svetu. Kaze Jokic je najbolji igrac Nba lige ali igra u raspaloj ekipi. Prosle godine kukali za Porterom i Mareyem a sada su sa njima i Caldwel Poupom prvi na zapadu,pa ne znam sto onda nisu sesti kao prosle godine,posto Jokic eto svaki put igra sam??? Pa jos kaze Jokic pa 30 mesta prazno pa Embid i Janis koji uzgred i nije centar :)) Zamisli kad ti lik koji je 30 mesta ispod tebe uvali 47 poena,sta bi tek bilo da je 25 mesta ispod tebe :)) A Janis koga vecina sveta smatra najboljim igracem lige i najboljim two way igracem je 30 mesta ispod Jokica kazu nasi strucnjaci :)) Najjaci je onaj juce koji je otisao korak dalje da bi uzdigao Jokica i rekao da bi se Filadelfija borila za playoff na zapadu,a pazi Sacramento ima 43 pobede :)) A na sve to kontradiktornost da bi Jokic u Fili ima 70 pobeda,bas bi voleo da vidim tandem Harden-Jokic,gde Harden zadrzava loptu,gde Jokic nikada ne bi imao deset asistencija i gde bi primali 150 poena po mecu! Kakva povrsnost i pristrasnost!!

NNN

pre 1 godinu

Par utisaka od sinoć, a i generalno u odnosu na ovo što se komentariše:

Neko je napisao da su Jokićevi saigrači sebični - i to nije ni najmanje tačno! Denver je u samom vrhu lige po asistencijama, a čak i sinoć je bilo nekoliko situacija (bar tri) da su igrači Denvera iz vrlo izglednih pozicija pokušavali da dodaju saigraču pod samim košem (što on nije očekivao - pa su prekombinovili iz nesebičnosti - Jokić ih je sve "zarazio").
Jokić jeste verovatno najbolji na svetu sa poludistance, a često iz takvih situacija dodaje i to je skroz ok u ovim okolnostima, pokušava da se razigra još neki saigrač, to je sinoć najčešće bio slučaj sa MPJ - pokušavali su da ga "upale na gurku" i taman kad je pogodio trojku (posle 5 otvorenih promašaja!) Meloun ga izveo iz igre!?!
Melounu se svašta zamera i previše, ali u konkretnom slučaju bi bolje bilo da "više gleda na teren, a manje u sat".
Marej bio dosta konstruktivniji nego u prethodnih nekoliko utakmica i odmah se video napredak.
Ova "grupa građana" iz Detroita nije dorastao protivnik, ali i dalje je škripelo u odbrani (najviše od šuta sa distance koji su 3 četvrtine držali na 50%).
Jokić najbolji napadač u NBA lagano!
Sinoć mu je na bizaran način izmakao tripl-dabl, jer su bar dva zicera promašili i jedno 4 puta faulirani na polaganju (poslednji put pre nego što je Jokić izašao na minut do kraja - besmislen grub faul na 20 razlike nad MPJ).

Dragan

pre 1 godinu

Neko je napisao da su Jokićevi saigrači sebični - i to nije ni najmanje tačno! Denver je u samom vrhu lige po asistencijama

I te kako je tačno. Porter je bezobrazno sebičan. Kada primi loptu vidi samo koš. A Denver je u vrhu po asistencijama pre svega zbog Jokića. Pa on ima asistencijama maltene kao ostatak tima. Koji centar u NBA ima toliko asistencija?

NNN

pre 1 godinu

I te kako je tačno. Porter je bezobrazno sebičan. Kada primi loptu vidi samo koš. A Denver je u vrhu po asistencijama pre svega zbog Jokića. Pa on ima asistencijama maltene kao ostatak tima. Koji centar u NBA ima toliko asistencija?
(Dragan, 17. mart 2023 13:41)

Uozbiljite se.
Ostatak Denvera ima skoro 20 asistencija (u proseku duplo više od Jokića) i jedina su ekipa u NBA sa preko 50% šuta iz igre upravo zbog kolektivne igre.
MPJ je vrhunski šuter, sa šutem za 3 preko 40% i za 2 sa oko 60%, njemu bukvalno daju loptu samo da bi šutnuo na koš.
I Stojaković je u karijeri imao ispod 2 asistencije po utakmici, pa niko ne kaže da je bio sebičan, jer za vrhunske šutere (MPJ ipak još nije Peđin nivo) bi bilo sebično upravo da ne šutnu na koš kada su potpuno otvoreni nego da krenu nešto da komplikuju.
PS Nijedan cenar u istoriji lige nije imao ni približno ovoliko asistencija po utakmici, pa je pitanje bespredmetno.

Petar

pre 1 godinu

Jokić nije MVP, već najbolji igrač NBA lige..... Ali igra u " raspaloj", nedefinisanoj i egoističnoj ekipi. Denver je skup igrača koji igraju kao raštimovani orkestar. Da li zato Jokić ne igra odbranu ili se i on uklapa u sistem, ostaje da vidimo..... Što se tiče kvaliteta na poziciji centara u NBA : Jokić pa 30 mesta prazno pa Embid i Adetokunbo.... Svi ostali prosek

vince carter

pre 1 godinu

@Petar kad bi ostali narodi citali komentare poput tvog,Jokic bi bio jos nepopularniji u svetu. Kaze Jokic je najbolji igrac Nba lige ali igra u raspaloj ekipi. Prosle godine kukali za Porterom i Mareyem a sada su sa njima i Caldwel Poupom prvi na zapadu,pa ne znam sto onda nisu sesti kao prosle godine,posto Jokic eto svaki put igra sam??? Pa jos kaze Jokic pa 30 mesta prazno pa Embid i Janis koji uzgred i nije centar :)) Zamisli kad ti lik koji je 30 mesta ispod tebe uvali 47 poena,sta bi tek bilo da je 25 mesta ispod tebe :)) A Janis koga vecina sveta smatra najboljim igracem lige i najboljim two way igracem je 30 mesta ispod Jokica kazu nasi strucnjaci :)) Najjaci je onaj juce koji je otisao korak dalje da bi uzdigao Jokica i rekao da bi se Filadelfija borila za playoff na zapadu,a pazi Sacramento ima 43 pobede :)) A na sve to kontradiktornost da bi Jokic u Fili ima 70 pobeda,bas bi voleo da vidim tandem Harden-Jokic,gde Harden zadrzava loptu,gde Jokic nikada ne bi imao deset asistencija i gde bi primali 150 poena po mecu! Kakva povrsnost i pristrasnost!!

dakiliz

pre 1 godinu

Okrenuše nekako ovu grupu građana iz Detroita u poslednjoj četrvtini posle 4 vezana poraza.Kad bi se ovaj Mari povredio pa da počnu opet da igraju normalno i da pobeđuju,valjalo bi.

Dr

pre 1 godinu

Dal je realno da ovde ljudi toliko pljuju Mareja i jokiceve saigrace. Prosle godine povredjeni bili Marej i MPJ i denver bio jedva 6. ove godine su zdravi i Denver prvi u konferenciji, pa valjda vam to govori da ipak prave razliku.
Obozavam Jokica al stvarno ne mogu da razumem potrebu ljudi da pljuju po ostalim igracima. Na svakoj vesti o Embidu dodje gomila isfrustriranih da ga omalovazava a lik realno igra brutalnu sezonu.

David Nalbandijan

pre 1 godinu

Bartone vrati se, sve ti je oprošteno, ovog Marija je teško gledati, kada uzme loptu silovanju kraja nema...Mogao bi da bude odličan timski igrač kada bi se podredio ekipi a ovako je kao neiživljeni klinac jer mu je UVEK PRVA OPCIJA DRIBLING, krene na dribling pa ako ne ide proba ponovo, pa menja stranu terena pa ako ni tada nema prolaza tek onda dodaje loptu i prošlo pola vremena za napad.

Nemanja

pre 1 godinu

Koliko je lagano odigrao neverovatno, 14/17 za 2 gde je 1 promasaj pokupio i vratio u kos, a ostala dva su bila u drugom istom napadu gde je takodje vratio u kos loptu, tako da fakticki nije imao promasaj za 2, a taj za 3 je bio iznudjen preko pola terena na kraju cetvrtine. Jedino je promasio jedno slobodno bacanje 2/3. Steta za tripl dabl jer u poslednjem napadu u kom je bio u igri spojio je MPJ sa kosem na zicer a on dobio jak faul. Neverovatno potpuno, da imas 30/10/9 uz samo 1 izgubljenu loptu i po blokadu i ukradenu a da si sve suteve ubacio tj sve napade iskoristio. NENORMALNA EFIKASNOST koja dolazi kao posledica pametne igre bez forsiranja. Dzabe negativni narativi na ESPN-u o Jokicu, zna se ko ce biti MVP.

Janko

pre 1 godinu

Gledao ceo meč sinoć. Jokić ima laserski precizan šut sa poludistance i flouter. Možda i najbolju centarsku tehniku ikad viđenu. Neverovatan pregled igre i osećaj za skok. Jedino što me ponekad iznenadi je zašto i kada izgradi odličnu poziciju ili fintom izbaci protivnika on dodaje umesto da pokuša da šutne, jer sigurno ne bi bio lošiji od svojih saigrača koji su promašili ili izgubili lopte u minimum polovini tih dodavanja. Druga stvar Marej je skandalozno sebičan, uporno pokušava nešto dečko i nabija se i ne ide mu. MPJ nije previše inteligentan ali barem počeo da prihvata svoju ulogu i nekako nije toliko upadao u oči. KCP i Gordon solidni i ruki Braun.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Manje ćete se nervirati, a posle pogotovu, ako prihvatite par datosti.
- u PO će opet nesvirati faulove nad Nikolom
- u PO će timovi (još) više koristiti Nikolinu sporost u odbrani
- okreni-obrni oni moraju da razrade Mareja da bi nešto uradili
- upravo sada, neodmaranjem Nikole, oni gube one šanse za titulu koje su i mogli da imaju
Slično važi i za novodošle igrače. Neka ih sada da su loši. Od svega je najkritičnije da je 2. postava što manje loša, dakle povratak Brauna a pogotovu Čančara u formu je esencijalan skoro koliko i Džamala.

Doktor docent akademik strucnjak

pre 1 godinu

Cinjenica je da sad i treba da gube, obezbedili su plej of, doziraju da ostanu na vrhu ne po svaku cenu, samo opusteno, glavno sledi.

Ragina Glava

pre 1 godinu

Ok,prekinut je niz poraza,obezbedjen je i zvanicno PO,ali je i dalje nesto tu sto ne stima.
Od Brajanta nema nikakvog doprinosa,Dzekson je izgubio minute koje nije ni zasluzio a mnogi su polagali nade u njega,Cancar je posle povrede izgubio kontinuitet korektnih igara koje je imao.
Pricam o klupi.
Od Portera i Mareja mnogo toga zavisi,a najvise na koju ce nogu ove dve primadone da ustanu.

Arm

pre 1 godinu

Ja ostajem pri onom svom što sam prije dva dana napisao a to je da im trebaju tri pobjede od ova 4 gostovanja zaredom.
Ništa se noćas nije promijenilo u igri jer su opet neki od startera sa tolikim strahom krenuli u utakmicu da je to bilo za ne povjerovati, konkretno KCP i MPJ prvih nekoliko pokušaja sve promašaji pa onda su krenuli svi svima dodavati i ne bi ni šutirali iz povoljne pozicije već tražili dodatni pas. Ovo se dešava kad trener svu odgovornost za poraze stavi na ledja igračima. Sinoć je Detroit igrao bez nekoliko startera i sa timom koji i inače nije za velike domete ove sezone i koji čeka draft ali tri četvrtine su bili al pari sa denverom.
Sad će dvije utakmice sa ozbiljnim timovima pa ćemo vidjeti

DraganBorca

pre 1 godinu

Ragina Glava@

Nije Cancar nista izgubio nego ga je istripovani Malone maknuo iz rotacije posle samo par promasaja pre par utakmica. Bukvalno je decko promasio par trojki onako rovit posle povrede i Malone ga izveo posle samo 5 minuta i vise ga od tada nije uvodio. Malone uvede Grina u igru i drzi ga cak po 10 minuta odjednom. E sad zamisli na sta ce to liciti kada u plejofu protivnicki trener stavi svog najboljeg igraca u tu rupu kada ne igraju Jokic/ Gordon protiv 37-ogidisnjeg coveka koji se gega po terenu kao da ima pelene. Od kada forsira opet Grina tada su i pali defanzivna energija i intenzitet trcanja. Vlatko je tu daleko bolji jer moze vise trcati tamo vamo dok se sa Grinom petorka usporava i tu ce ih svako napuniti. Plus sto Grin ne moze pogoditi vise za 3.

Ako se Zeke ne oporavi bojim se da ce Malone upasti u veliki problem zbog svog fetisa na propale veterane jer covek i dalje ne shvata koliko je lose drzati 10 minuta u igri coveka od 37 koji ne moze trcati intenzivno. On je totalno prso ako misli i ovaj plejof igrati sa Grinom na 20 minuta. Pretrcace ih svako u tom periodu ako ne bude Vlatko igrao. Da ne pricam koliko je suterski posebno trojkaski impotentna ekipica Brajant- Dzef- Brus Braun na frontkortu. Jutros klupa nijednu trojku nije dala u prvom poluvremenu i to je jako los trend kojim ide Malone. Ja bih voleo da gresim ali sa ovom rotacijom od jutros tesko ce stici daleko..

Lexussis

pre 1 godinu

Sinoć je Denver bio katastrofalan u šutu za 3, dok je Detroit šutirao u jednom momentu oko 50% za 3 poena... Tipa, Detroit je imao 9/18, a Denver 3/15...

ivzy

pre 1 godinu

Nisam planirao da odgledam utakmicu ali ipak ostadoh jer mi se svidela nesto agresivnija Nikolina igra u napadu u prvom poluvremenu. Kakva ledjna tehnika i lakoca igranja blizu reketa, prodao im je nekoliko poteza koji treba da se uce u skoli kosarke na centarskoj poziciji.

U sustini nisam video neki napredak u igri ekipe, odbrana i dalje slaba, ali sasvim dovoljno da se dobije nekompletni Detroit. Mislim da ipak nije sve bas kao sto izgleda, deluje da su namerno spustili novo igre, da niz poraza zaista previse dug (San Antonio je morao da se dobije) ali opet ne bi trebalo da se ugrozi prvo mesto na zapadu.

Mislio sam da ce klupa biti bolja nakon dovodjenja Brajanta i Dzekson ali za sada nije tako i to moze da bude najveci problem u plejofu. Ono sto vidim kao sansu da se to prevazidje je neka kombinovanje startera sa klupom i izlazak iz sablona zamena koji Melone ima, gde ce ruki Braun da igra vise minuta sa starterima a mozda da Marej i Porter igraju vise minuta sa klupom.

Marej sa nijansu bolji sinoc (realno tesko je moglo gore), Porter nije bas sutirao kao u poslednje vreme, Nikola odlican sinoc, narocito napadacki aktivan i cini mi se da mora da ima ovaj tempo u plejofu pa i da uzima vise suteva, nikako ispod 20. Mislim da ce od rotacija trenera najvise da zavisi ucinak u plejofu, mora da se ponovo ukljuce mladje snage uz znatno bolju odbranu i dosta trcanja.

I da Denver je ekipa koja mnogo lose brani sut za 3 poena, moraju da porade na tome ozbiljno!

tata (ali pravi)

pre 1 godinu

Teško će to ići bez Mareja i MPJa. Glavni pretendenti na titulu imaju po dva super-stara, neki i tri. Jokić će u PO isporučivati svoje (verovatno sa još boljim ciframa) a ostali kako na koju nogu ustanu.

Donny Brasco

pre 1 godinu

Detroit nije nikakvo mjerilo,oni više ni ne broje poraze , ali pobjeda je ono što se piše i bitna je za prekid lošeg niza. Ostajem pri tome da je ključna stvar dobro izabrati rotaciju, beskorisne igrače ni ne koristiti u play offu i držati što je moguće veću minutažu udarnim igračima , prije svih Jokiću. Međutim , ako ne nađu način da stegnu svoju obranu nikakve preinake im neće pomoći. Pogledao sam stotine i stotine play off utakmica i zaključak je jako jednostavan, ako nisi sposoban igrati barem vrlo dobru obranu nemaš šanse , bez obzira koliko ti je napad elitan. U play offu , pogotovo prema kraju suđenje postaje puno drugačije , pušta se više kontakta, napadi postaju sporiji i organizirano se traži mismeč , manje više svaki napad.. Jokića će nažalost ciljati stalno i ako tu ne nađu pametno rješenje neće puno napraviti.

Dragan

pre 1 godinu

Neko je napisao da su Jokićevi saigrači sebični - i to nije ni najmanje tačno! Denver je u samom vrhu lige po asistencijama

I te kako je tačno. Porter je bezobrazno sebičan. Kada primi loptu vidi samo koš. A Denver je u vrhu po asistencijama pre svega zbog Jokića. Pa on ima asistencijama maltene kao ostatak tima. Koji centar u NBA ima toliko asistencija?

NNN

pre 1 godinu

Par utisaka od sinoć, a i generalno u odnosu na ovo što se komentariše:

Neko je napisao da su Jokićevi saigrači sebični - i to nije ni najmanje tačno! Denver je u samom vrhu lige po asistencijama, a čak i sinoć je bilo nekoliko situacija (bar tri) da su igrači Denvera iz vrlo izglednih pozicija pokušavali da dodaju saigraču pod samim košem (što on nije očekivao - pa su prekombinovili iz nesebičnosti - Jokić ih je sve "zarazio").
Jokić jeste verovatno najbolji na svetu sa poludistance, a često iz takvih situacija dodaje i to je skroz ok u ovim okolnostima, pokušava da se razigra još neki saigrač, to je sinoć najčešće bio slučaj sa MPJ - pokušavali su da ga "upale na gurku" i taman kad je pogodio trojku (posle 5 otvorenih promašaja!) Meloun ga izveo iz igre!?!
Melounu se svašta zamera i previše, ali u konkretnom slučaju bi bolje bilo da "više gleda na teren, a manje u sat".
Marej bio dosta konstruktivniji nego u prethodnih nekoliko utakmica i odmah se video napredak.
Ova "grupa građana" iz Detroita nije dorastao protivnik, ali i dalje je škripelo u odbrani (najviše od šuta sa distance koji su 3 četvrtine držali na 50%).
Jokić najbolji napadač u NBA lagano!
Sinoć mu je na bizaran način izmakao tripl-dabl, jer su bar dva zicera promašili i jedno 4 puta faulirani na polaganju (poslednji put pre nego što je Jokić izašao na minut do kraja - besmislen grub faul na 20 razlike nad MPJ).

the truth

pre 1 godinu

@dr. A šta imamo da kažemo za KCP i Brauna. Vrhunska 2 way igrača. i Odlazak Bartona? Bolji su KCP i Braun za ekipu nego raspali Marej 5 puta.

Arm

pre 1 godinu

Ovo što je napisao @DraganBorca vide svi, samo izgleda Meloun ne vidi. Nema u drugoj petorci ko davati koševe u nizu s obzirom da Meloun striktno drži Portera uz Nikolu iako bi Nikoli bolje odgovarali dva Brauna i KCP a Porter da više vremena provodi sa drugom petorkom i šutira koliko je god potrebno , na veliki broj pokušaja doći će i pogotci.
Ali šta vrijedi pisati ....

JPR24

pre 1 godinu

Napokon i Marej da smiri bubice i deli asistencije umesto forsiranja. Mali Braun dobija minute i treba, dečko zna i trudi se na obe strane terena, još je mlad ali znanje je prisutno ! A Redži Džekson, na papiru delovalo ok, on pa izgubljen lik, pa nije ni igrao koliko doprinosi…

NNN

pre 1 godinu

I te kako je tačno. Porter je bezobrazno sebičan. Kada primi loptu vidi samo koš. A Denver je u vrhu po asistencijama pre svega zbog Jokića. Pa on ima asistencijama maltene kao ostatak tima. Koji centar u NBA ima toliko asistencija?
(Dragan, 17. mart 2023 13:41)

Uozbiljite se.
Ostatak Denvera ima skoro 20 asistencija (u proseku duplo više od Jokića) i jedina su ekipa u NBA sa preko 50% šuta iz igre upravo zbog kolektivne igre.
MPJ je vrhunski šuter, sa šutem za 3 preko 40% i za 2 sa oko 60%, njemu bukvalno daju loptu samo da bi šutnuo na koš.
I Stojaković je u karijeri imao ispod 2 asistencije po utakmici, pa niko ne kaže da je bio sebičan, jer za vrhunske šutere (MPJ ipak još nije Peđin nivo) bi bilo sebično upravo da ne šutnu na koš kada su potpuno otvoreni nego da krenu nešto da komplikuju.
PS Nijedan cenar u istoriji lige nije imao ni približno ovoliko asistencija po utakmici, pa je pitanje bespredmetno.