Košarka 28

Ponedeljak, 06.03.2023.

11:00

Sedam "paklenih" dana za "večite"

Pred košarkašima Partizana i Crvene zvezde je možda i ključnih sedam dana regularnog dela sezone, na oba "fronta".

Sedam "paklenih" dana za "veèite" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Buster

pre 1 godinu

U Zvezdi je nastao problem dolaskom Kampaca. Odjednom Nedovic i Vildoza nisu bitni.Samo se Kampaco pominje. Svaka cast Kampacu ali Nedovic je za Kampaca Jordan.

Spavajte mirno

pre 1 godinu

Partizan je deset godinu u padu forme , pa prezivese, Zvezdi dva /tri meseca ne ide, bice bolje!
Grobari se loze, a nista nece osvojiti ni ovo godine!
(aha, 06. mart 2023 11:39)

Ja bih protiv vas pustio klince da se razigraju i napad na Evroligu.
Nebitna je i ABA i Srpska liga i Kup...odmorimo važne igrače u tim utakmicama i napad na Evroligu.
Sve je moguće... sa verom u Boga i Partizan.

Lord

pre 1 godinu

Partizan ce dobiti 3 ili 4 do kraja.
Imajte na umu da Monako-Partizan mozda nece imati nikakav znacaj za francuze, jer ce oni vrlo vjerovatno biti 5.-6.
Tako da Partizan ima sta da trazi i na tom meču.
Partizan je pobjedjivao Olimpijakos, Barsu, Real i kada je razlika bila mnogo veća u korist tih timova, i kada je njima ta utakmica bila mnogo bitnija.
Tako da 1/3 dobijamo sigurno, po meni je najrealnije 2/3.

DisorderPFC

pre 1 godinu

Sve je moguce i za jedne i za druge.
Moze da se udje u TOP 8 sto da ne.
Jeste tezak raspored, ali su obe ekipe dobre sto su pokazale u vise navrata ove sezone. Partizan klacka, a Zvezda je u ocajnoj formi, sto ne znaci da su lose ekipe.
U ABA Partizan ima tezi raspored, pa cak i da dobije derbi, nista nije zagarantovano.
Sve u svemu, zanimljivo nama, jer nekoliko godina smo bili bas unisteni, tek od Trinkijera smo se poveatili, zanimljivo valjda njima, jer imaju rivala za respekt posle 3 godine, a posebno sad.
Samo onom kako se zove, Oborknezevicu i njegovim pomocnicima oduzeti sudijsku licencu i da se igra posteno

kaokakao

pre 1 godinu

Zvezda se raspada, ko zna sta se tu desava. Mozda je i sujeta proradila medju igracima. Da izgubis od Cibone, a najbitnije ti je da drzis prvo mjesto u ABA ligi, govori u kakvom su stanju. Do kraja Evrolige jednu ako dobiju, ne vise. Mada oni su trebali da dignu ruke od toga jos prije par kola i samo se posvete ABA ligi. Ovako ni tamo ni vamo.

kralj

pre 1 godinu

Partizan realno gledano 2-6,nadam se 4-4 uz malo vise srece i 5-3,Zvezda realno 3-5 mozda ako proigraju Argentinci i Petrusev vrati formu od pre mesec dana i oni naprave 5-3.Nadam se da ce Partizan malo pogledati fortuna i uz poklapanje nekih rezultata prodjemo bez mnogo racunjanja.

sgdp

pre 1 godinu

Partizan mora jednu od ove dve u Italiji da dobije, jer je izgubio od Fenera siguricu, a pošto mu sleduju 3 pakleno teška domaćinstva gde nema šanse da dobije sve tri sada mora bar dva ako uopšte misli da ide u PO. Uz sve to, dolaze nam sledeći vikend muvatori iz predgrađa ili bolje reći Golden stejt trojkaši predgrađe, koje moramo da rutiniramo ako želimo prvo mesto aba.
Sledeće dve nedelje su mnogo bitne za sezonu, nema se prava na kiks više definitivno.
(društvance iz predgrađa, 6. mart 2023 12:16)

Fener je sve, samo ne sigurica, oporavili su se od povreda i vraćaju se u formu sa početka sezone. Trenutno bih čak rekao da su teži za pobediti od prve tri ekipe na tabeli. Svakako, bar jedno od naredna tri gostovanja mora da se pobedi, a ako se dva dobiju, Partizan je na konju.

iskreno

pre 1 godinu

Zašto se i dalje ne zna termin odložene utakmice zvezde i Cedevite? Čeka se kraj regularnog dela sezone, pa ako bude bilo potrebe naći će se termin, ako ne opet će kao i protiv Budućnosti kada nisu ni otišli na meč. Stalno nešto muvaju a na kraju kada ih kazne kao ove sezone EL, kukaju na jutarnijim programima i konferencijama. Jašta, sigurno je Partizan kriv kad neće da bude učenik papazjanije jednog čoveka! Hoće li neko stati na put ovom zlu?

Solarnaut

pre 1 godinu

Gledam juce Kampaca i one njegove ulaze, em je nizak em je sad vec i spor, krene na ulaz i onda se bacaka nogama da na ime iznudi faul kod sudija to juce nije prolazilo, posle razmisljam Dobric kad krene flouterom na ulaz katastrofa, Lazic ulaz katastrofa, Markovic ulaz katastrofa, Ivanovic ulaz katastrofa, Lazarevic ulaz katastrofa. Nedovic ima fenomenalan ulaz ali mislim da zbog cestih povreda ne zeli cesto da ulazi u kontakt i onda se vise odlucuje da sutira za 3 i Vildosa ima ulaz, realno Zvezda ima jednog i po igraca koji moze da probije. Bema dominantnog centra koji moze da zida poene i sta tu ostaje pa sut za 3 poena a kada on stane onda se gubi i od Cibone

društvance iz predgrađa

pre 1 godinu

Partizan mora jednu od ove dve u Italiji da dobije, jer je izgubio od Fenera siguricu, a pošto mu sleduju 3 pakleno teška domaćinstva gde nema šanse da dobije sve tri sada mora bar dva ako uopšte misli da ide u PO. Uz sve to, dolaze nam sledeći vikend muvatori iz predgrađa ili bolje reći Golden stejt trojkaši predgrađe, koje moramo da rutiniramo ako želimo prvo mesto aba.
Sledeće dve nedelje su mnogo bitne za sezonu, nema se prava na kiks više definitivno.

Kide

pre 1 godinu

Zvezda ako pobedi 2 sledece Efes i PAO vraca se u igru za kakvu takvu sansu,mada kako igraju poslednje vreme tesko ce to ostvariti.Partizanu vec prva moze puno toga da resi,Virtus u gostima.Srecno za oba kluba.

bvb

pre 1 godinu

Ma koja crna Zvezda? Raspalu Cibonu ne mozemo da pobedimo, a prica se o Top 8. Od ovih 8 utakmica Zvezda ce sobiti 2 ili 3 u najboljem slucaju. KKP ce nas us..i sledecs kolo u ABA ligi. Napravljena ogromna greska letos sa Covicevim igricama i dovodjenjem onolikog broja polu igraca. Za plate Holanda, Kuzmica i Raduljice se mogao dovesti jedan jako dobar igrac. Isto i za plate Markovica i Ivanovica. O Kampacu da ne govorimo. Ako je istina ono sto je Savic rekao da mu je plata 100k mesecno Zvezdi bi na ovaj tim za te pare legao jedan dominantan visoki igrac.

JeRemija

pre 1 godinu

Zvezda je izgubila svaku šansu da ode u top 8, ne vidim čemu ovo loženje.
Partizan je u mnogo boljoj poziciji i za očekivati je da se domognu tog 8. ili 7. mesta

aha

pre 1 godinu

Partizan je deset godinu u padu forme , pa prezivese, Zvezdi dva /tri meseca ne ide, bice bolje!
Grobari se loze, a nista nece osvojiti ni ovo godine!

svi drugari moji grobari

pre 1 godinu

Zvezda mora da se fokusira na Aba ligu, da bi sledece godine igrala El i probala da bude u top 17.
Zvezdu je aba prioritet zbog Evrolige.

Spale

pre 1 godinu

Zvezdi je najbolje da tankuje, da ne osvoji ABA ligu, da joj država kupi kartu za Evroligu, nekoliko pojačanja sa final foura, oprosti porez, pokloni Arenu na korišćenje i eto lepe priče, itekako poznate..

severnjača

pre 1 godinu

Nema tu ničeg "paklenog" za Zvezdu, šanse za TOP8 ne postoje, budimo realni! Zvezda mora da pronađe rešenje za psihičke i neobjašnjive padove u poslednjih 3 minuta svake utakmice! Derbi je za Zvezdu najbitniji, pobeda donosi prvo mesto i prednost domaćeg terena u finalu, mada, u EL su pobeđivali gosti! Trener mora da "zavede red" i da obuzda divljanje na terenu i ispucavanje trojkama! Partizanu kreću ključne utakmice, šanse za plasman među osam su velike ali ima teške protivnike! Sa druge strane, plej-of u EL može da iscrpi KKP pred odlučujuće utakmice za titulu ABA! Dakle, Zvezda treba da igra opušteno, bez pritiska, osim u derbiju a Partizan "pun gas" pa dok izdrže igrači!

aki

pre 1 godinu

Možda odluku o prvom mestu aba lige može doneti i meč protiv olimpije u Ljubljani za koji se još uvek ne zna termin,na tom meču Kampaco i Vildoza nemaju pravo da igraju jer nisu bili u klubu kad je meč otkazan.Više od 4 meseca niko ne zna kad će se igrati pa posle pričamo o regularnosti.
(Kamil zajem, 6. mart 2023 11:12)

Naravno da se ne zna kad ce se igrati jer Zvezda i Cedevita igraju utakmice u Evroligi (cak i dupli program) i Evrokupu. Znam da bi mnogima odgovaralo da igraju sto pre, recimo u subotu pre derbija (dok je Zvezda u kanalu), ali to se nece desiti sve dok se ne zavrse poslednja kola u ABA/Evroligi/Evrokupu. I po ko zna koji put da ponovim: ta utakmica je odlozena na zahtev Cedevite zbog korone.

Neko je Cedevita neko Borac Cacak. To je regularno!

Odlozena je i utakmica Mornar-Igokea koja mnogo utice na borbu za opstanak, ali to nikoga ne zulja...

veliki strumf

pre 1 godinu

Шта се са нама догодило од 36. минута утакмице против Жалгириса - то је за озбиљну анализу! До тог тренутка је сезона изгледала сјајно, јако смо добро играли, одлични резултати, украдена победа против Барсе (која је некако окренула и уништила целу сезону) и онда - хаос и распад. Испоставило се на жалост да је целокупна сага око Кампаца, хоће играти, неће играти, игра у АБА, не игра у ЕЛ оставила тешке последице по екипу и толико смо се уканалили да се излаз тешко назире. Јесу успели да нас поремете они којима је то био циљ, који су на томе радили, ето они су сада у много бољој позицији, али видећемо шта ће до краја бити. Звезда је сезону у ЕЛ завршила, ово је само одрађивање посла. Мора да се размишља како да се овај тим, који има огроман квалитет и потенцијал (реално, Звезда у задње 2 деценије није имала ни изблиза овако квалитетну екипу) подигне и да освоји АБА лигу а и КЛС који и није битан. Зато ЕЛ треба да се игра без притиска и да се неке ствари уиграју, а нрочито шта да екипа ради у задњих 5 минута јер се ми у задње време тада распаднемо. Уместо да се иде на улазе, да се играчи крећу и отварају, да се дође до лаких поена или да се изнуде бацања - ми станемо, играмо дуге и статичне нападе и на крају роштиљање за три, а проценти су нам ове сезоне јако лоши. То није игра којим се добијају мечеви - може понекад као што смо добили Партизан у Арени (две тројке Вилдосе па тројка Недовића), али не може стално тако.

dzoni

pre 1 godinu

Možda odluku o prvom mestu aba lige može doneti i meč protiv olimpije u Ljubljani za koji se još uvek ne zna termin,na tom meču Kampaco i Vildoza nemaju pravo da igraju jer nisu bili u klubu kad je meč otkazan.Više od 4 meseca niko ne zna kad će se igrati pa posle pričamo o regularnosti.

mora ipak da se napomene da je utakmicu odložila cedevita tako da će da se igra kad bude zvezdi odgovaralo tu nema ništa sporno, naravno da ima rok do kad mora da se igra a to je pšoslednje kolo aba lige

Kamil zajem

pre 1 godinu

Možda odluku o prvom mestu aba lige može doneti i meč protiv olimpije u Ljubljani za koji se još uvek ne zna termin,na tom meču Kampaco i Vildoza nemaju pravo da igraju jer nisu bili u klubu kad je meč otkazan.Više od 4 meseca niko ne zna kad će se igrati pa posle pričamo o regularnosti.

Nije uvek lako, ali je uvek lepo…

pre 1 godinu

Prvo Partizan u EL ima 3 vezana gostovanja:
Virtus 07.03.
Olimpiju 10.03.
Efes 16.03.
Pa onda tri utakmice kod kuće:
Olimpijakos 24.03.
Barselona 28.03.
Real 31.03.
I na kraju u Aprilu:
Gostovanje Monaku 07.04.
U zadnjem kolu je domaćin Panatinaikosu 14.04.

Zvezda, reklo bi se, ima lakši raspored:
Efes kod kuće 08.03.
Gostuje Panatinaikosu 10.03.
Gostuje Barseloni 17.03.
Čeka Baskoniju 23.03.
Čeka Valensiju 29.03.
Gostuje Lijonu 31.03.
Čeka Olimpijakos 06.04.
Čeka Fenerbahče 13.04.

Jasno je da se u Martu puno toga rešava.
Uz to vrlo je bitno koje će rezultate imati ostale ekipe koje se bore za plejof. Deluje da je ovo deo sezone gde bi trebalo kvalitet dođe do izražaja, međutim i ekipe koje su izgubile šansu da se bore za plejof neće biti laki sparing partneri već rasterećeni i vrlo motivisani protivnici.
Prosto je - svaka pobeda mora da se zasluži, a vrlo lako može da se desi da odlučuju sitnice (koš razlika, manji broj faulova, itd.)

Kamil zajem

pre 1 godinu

Možda odluku o prvom mestu aba lige može doneti i meč protiv olimpije u Ljubljani za koji se još uvek ne zna termin,na tom meču Kampaco i Vildoza nemaju pravo da igraju jer nisu bili u klubu kad je meč otkazan.Više od 4 meseca niko ne zna kad će se igrati pa posle pričamo o regularnosti.

severnjača

pre 1 godinu

Nema tu ničeg "paklenog" za Zvezdu, šanse za TOP8 ne postoje, budimo realni! Zvezda mora da pronađe rešenje za psihičke i neobjašnjive padove u poslednjih 3 minuta svake utakmice! Derbi je za Zvezdu najbitniji, pobeda donosi prvo mesto i prednost domaćeg terena u finalu, mada, u EL su pobeđivali gosti! Trener mora da "zavede red" i da obuzda divljanje na terenu i ispucavanje trojkama! Partizanu kreću ključne utakmice, šanse za plasman među osam su velike ali ima teške protivnike! Sa druge strane, plej-of u EL može da iscrpi KKP pred odlučujuće utakmice za titulu ABA! Dakle, Zvezda treba da igra opušteno, bez pritiska, osim u derbiju a Partizan "pun gas" pa dok izdrže igrači!

JeRemija

pre 1 godinu

Zvezda je izgubila svaku šansu da ode u top 8, ne vidim čemu ovo loženje.
Partizan je u mnogo boljoj poziciji i za očekivati je da se domognu tog 8. ili 7. mesta

iskreno

pre 1 godinu

Zašto se i dalje ne zna termin odložene utakmice zvezde i Cedevite? Čeka se kraj regularnog dela sezone, pa ako bude bilo potrebe naći će se termin, ako ne opet će kao i protiv Budućnosti kada nisu ni otišli na meč. Stalno nešto muvaju a na kraju kada ih kazne kao ove sezone EL, kukaju na jutarnijim programima i konferencijama. Jašta, sigurno je Partizan kriv kad neće da bude učenik papazjanije jednog čoveka! Hoće li neko stati na put ovom zlu?

Solarnaut

pre 1 godinu

Gledam juce Kampaca i one njegove ulaze, em je nizak em je sad vec i spor, krene na ulaz i onda se bacaka nogama da na ime iznudi faul kod sudija to juce nije prolazilo, posle razmisljam Dobric kad krene flouterom na ulaz katastrofa, Lazic ulaz katastrofa, Markovic ulaz katastrofa, Ivanovic ulaz katastrofa, Lazarevic ulaz katastrofa. Nedovic ima fenomenalan ulaz ali mislim da zbog cestih povreda ne zeli cesto da ulazi u kontakt i onda se vise odlucuje da sutira za 3 i Vildosa ima ulaz, realno Zvezda ima jednog i po igraca koji moze da probije. Bema dominantnog centra koji moze da zida poene i sta tu ostaje pa sut za 3 poena a kada on stane onda se gubi i od Cibone

Kide

pre 1 godinu

Zvezda ako pobedi 2 sledece Efes i PAO vraca se u igru za kakvu takvu sansu,mada kako igraju poslednje vreme tesko ce to ostvariti.Partizanu vec prva moze puno toga da resi,Virtus u gostima.Srecno za oba kluba.

sgdp

pre 1 godinu

Partizan mora jednu od ove dve u Italiji da dobije, jer je izgubio od Fenera siguricu, a pošto mu sleduju 3 pakleno teška domaćinstva gde nema šanse da dobije sve tri sada mora bar dva ako uopšte misli da ide u PO. Uz sve to, dolaze nam sledeći vikend muvatori iz predgrađa ili bolje reći Golden stejt trojkaši predgrađe, koje moramo da rutiniramo ako želimo prvo mesto aba.
Sledeće dve nedelje su mnogo bitne za sezonu, nema se prava na kiks više definitivno.
(društvance iz predgrađa, 6. mart 2023 12:16)

Fener je sve, samo ne sigurica, oporavili su se od povreda i vraćaju se u formu sa početka sezone. Trenutno bih čak rekao da su teži za pobediti od prve tri ekipe na tabeli. Svakako, bar jedno od naredna tri gostovanja mora da se pobedi, a ako se dva dobiju, Partizan je na konju.

Nije uvek lako, ali je uvek lepo…

pre 1 godinu

Prvo Partizan u EL ima 3 vezana gostovanja:
Virtus 07.03.
Olimpiju 10.03.
Efes 16.03.
Pa onda tri utakmice kod kuće:
Olimpijakos 24.03.
Barselona 28.03.
Real 31.03.
I na kraju u Aprilu:
Gostovanje Monaku 07.04.
U zadnjem kolu je domaćin Panatinaikosu 14.04.

Zvezda, reklo bi se, ima lakši raspored:
Efes kod kuće 08.03.
Gostuje Panatinaikosu 10.03.
Gostuje Barseloni 17.03.
Čeka Baskoniju 23.03.
Čeka Valensiju 29.03.
Gostuje Lijonu 31.03.
Čeka Olimpijakos 06.04.
Čeka Fenerbahče 13.04.

Jasno je da se u Martu puno toga rešava.
Uz to vrlo je bitno koje će rezultate imati ostale ekipe koje se bore za plejof. Deluje da je ovo deo sezone gde bi trebalo kvalitet dođe do izražaja, međutim i ekipe koje su izgubile šansu da se bore za plejof neće biti laki sparing partneri već rasterećeni i vrlo motivisani protivnici.
Prosto je - svaka pobeda mora da se zasluži, a vrlo lako može da se desi da odlučuju sitnice (koš razlika, manji broj faulova, itd.)

svi drugari moji grobari

pre 1 godinu

Zvezda mora da se fokusira na Aba ligu, da bi sledece godine igrala El i probala da bude u top 17.
Zvezdu je aba prioritet zbog Evrolige.

društvance iz predgrađa

pre 1 godinu

Partizan mora jednu od ove dve u Italiji da dobije, jer je izgubio od Fenera siguricu, a pošto mu sleduju 3 pakleno teška domaćinstva gde nema šanse da dobije sve tri sada mora bar dva ako uopšte misli da ide u PO. Uz sve to, dolaze nam sledeći vikend muvatori iz predgrađa ili bolje reći Golden stejt trojkaši predgrađe, koje moramo da rutiniramo ako želimo prvo mesto aba.
Sledeće dve nedelje su mnogo bitne za sezonu, nema se prava na kiks više definitivno.

bvb

pre 1 godinu

Ma koja crna Zvezda? Raspalu Cibonu ne mozemo da pobedimo, a prica se o Top 8. Od ovih 8 utakmica Zvezda ce sobiti 2 ili 3 u najboljem slucaju. KKP ce nas us..i sledecs kolo u ABA ligi. Napravljena ogromna greska letos sa Covicevim igricama i dovodjenjem onolikog broja polu igraca. Za plate Holanda, Kuzmica i Raduljice se mogao dovesti jedan jako dobar igrac. Isto i za plate Markovica i Ivanovica. O Kampacu da ne govorimo. Ako je istina ono sto je Savic rekao da mu je plata 100k mesecno Zvezdi bi na ovaj tim za te pare legao jedan dominantan visoki igrac.

dzoni

pre 1 godinu

Možda odluku o prvom mestu aba lige može doneti i meč protiv olimpije u Ljubljani za koji se još uvek ne zna termin,na tom meču Kampaco i Vildoza nemaju pravo da igraju jer nisu bili u klubu kad je meč otkazan.Više od 4 meseca niko ne zna kad će se igrati pa posle pričamo o regularnosti.

mora ipak da se napomene da je utakmicu odložila cedevita tako da će da se igra kad bude zvezdi odgovaralo tu nema ništa sporno, naravno da ima rok do kad mora da se igra a to je pšoslednje kolo aba lige

Spale

pre 1 godinu

Zvezdi je najbolje da tankuje, da ne osvoji ABA ligu, da joj država kupi kartu za Evroligu, nekoliko pojačanja sa final foura, oprosti porez, pokloni Arenu na korišćenje i eto lepe priče, itekako poznate..

kaokakao

pre 1 godinu

Zvezda se raspada, ko zna sta se tu desava. Mozda je i sujeta proradila medju igracima. Da izgubis od Cibone, a najbitnije ti je da drzis prvo mjesto u ABA ligi, govori u kakvom su stanju. Do kraja Evrolige jednu ako dobiju, ne vise. Mada oni su trebali da dignu ruke od toga jos prije par kola i samo se posvete ABA ligi. Ovako ni tamo ni vamo.

veliki strumf

pre 1 godinu

Шта се са нама догодило од 36. минута утакмице против Жалгириса - то је за озбиљну анализу! До тог тренутка је сезона изгледала сјајно, јако смо добро играли, одлични резултати, украдена победа против Барсе (која је некако окренула и уништила целу сезону) и онда - хаос и распад. Испоставило се на жалост да је целокупна сага око Кампаца, хоће играти, неће играти, игра у АБА, не игра у ЕЛ оставила тешке последице по екипу и толико смо се уканалили да се излаз тешко назире. Јесу успели да нас поремете они којима је то био циљ, који су на томе радили, ето они су сада у много бољој позицији, али видећемо шта ће до краја бити. Звезда је сезону у ЕЛ завршила, ово је само одрађивање посла. Мора да се размишља како да се овај тим, који има огроман квалитет и потенцијал (реално, Звезда у задње 2 деценије није имала ни изблиза овако квалитетну екипу) подигне и да освоји АБА лигу а и КЛС који и није битан. Зато ЕЛ треба да се игра без притиска и да се неке ствари уиграју, а нрочито шта да екипа ради у задњих 5 минута јер се ми у задње време тада распаднемо. Уместо да се иде на улазе, да се играчи крећу и отварају, да се дође до лаких поена или да се изнуде бацања - ми станемо, играмо дуге и статичне нападе и на крају роштиљање за три, а проценти су нам ове сезоне јако лоши. То није игра којим се добијају мечеви - може понекад као што смо добили Партизан у Арени (две тројке Вилдосе па тројка Недовића), али не може стално тако.

kralj

pre 1 godinu

Partizan realno gledano 2-6,nadam se 4-4 uz malo vise srece i 5-3,Zvezda realno 3-5 mozda ako proigraju Argentinci i Petrusev vrati formu od pre mesec dana i oni naprave 5-3.Nadam se da ce Partizan malo pogledati fortuna i uz poklapanje nekih rezultata prodjemo bez mnogo racunjanja.

Lord

pre 1 godinu

Partizan ce dobiti 3 ili 4 do kraja.
Imajte na umu da Monako-Partizan mozda nece imati nikakav znacaj za francuze, jer ce oni vrlo vjerovatno biti 5.-6.
Tako da Partizan ima sta da trazi i na tom meču.
Partizan je pobjedjivao Olimpijakos, Barsu, Real i kada je razlika bila mnogo veća u korist tih timova, i kada je njima ta utakmica bila mnogo bitnija.
Tako da 1/3 dobijamo sigurno, po meni je najrealnije 2/3.

aki

pre 1 godinu

Možda odluku o prvom mestu aba lige može doneti i meč protiv olimpije u Ljubljani za koji se još uvek ne zna termin,na tom meču Kampaco i Vildoza nemaju pravo da igraju jer nisu bili u klubu kad je meč otkazan.Više od 4 meseca niko ne zna kad će se igrati pa posle pričamo o regularnosti.
(Kamil zajem, 6. mart 2023 11:12)

Naravno da se ne zna kad ce se igrati jer Zvezda i Cedevita igraju utakmice u Evroligi (cak i dupli program) i Evrokupu. Znam da bi mnogima odgovaralo da igraju sto pre, recimo u subotu pre derbija (dok je Zvezda u kanalu), ali to se nece desiti sve dok se ne zavrse poslednja kola u ABA/Evroligi/Evrokupu. I po ko zna koji put da ponovim: ta utakmica je odlozena na zahtev Cedevite zbog korone.

Neko je Cedevita neko Borac Cacak. To je regularno!

Odlozena je i utakmica Mornar-Igokea koja mnogo utice na borbu za opstanak, ali to nikoga ne zulja...

DisorderPFC

pre 1 godinu

Sve je moguce i za jedne i za druge.
Moze da se udje u TOP 8 sto da ne.
Jeste tezak raspored, ali su obe ekipe dobre sto su pokazale u vise navrata ove sezone. Partizan klacka, a Zvezda je u ocajnoj formi, sto ne znaci da su lose ekipe.
U ABA Partizan ima tezi raspored, pa cak i da dobije derbi, nista nije zagarantovano.
Sve u svemu, zanimljivo nama, jer nekoliko godina smo bili bas unisteni, tek od Trinkijera smo se poveatili, zanimljivo valjda njima, jer imaju rivala za respekt posle 3 godine, a posebno sad.
Samo onom kako se zove, Oborknezevicu i njegovim pomocnicima oduzeti sudijsku licencu i da se igra posteno

aha

pre 1 godinu

Partizan je deset godinu u padu forme , pa prezivese, Zvezdi dva /tri meseca ne ide, bice bolje!
Grobari se loze, a nista nece osvojiti ni ovo godine!

Spavajte mirno

pre 1 godinu

Partizan je deset godinu u padu forme , pa prezivese, Zvezdi dva /tri meseca ne ide, bice bolje!
Grobari se loze, a nista nece osvojiti ni ovo godine!
(aha, 06. mart 2023 11:39)

Ja bih protiv vas pustio klince da se razigraju i napad na Evroligu.
Nebitna je i ABA i Srpska liga i Kup...odmorimo važne igrače u tim utakmicama i napad na Evroligu.
Sve je moguće... sa verom u Boga i Partizan.

Buster

pre 1 godinu

U Zvezdi je nastao problem dolaskom Kampaca. Odjednom Nedovic i Vildoza nisu bitni.Samo se Kampaco pominje. Svaka cast Kampacu ali Nedovic je za Kampaca Jordan.

Spale

pre 1 godinu

Zvezdi je najbolje da tankuje, da ne osvoji ABA ligu, da joj država kupi kartu za Evroligu, nekoliko pojačanja sa final foura, oprosti porez, pokloni Arenu na korišćenje i eto lepe priče, itekako poznate..

aha

pre 1 godinu

Partizan je deset godinu u padu forme , pa prezivese, Zvezdi dva /tri meseca ne ide, bice bolje!
Grobari se loze, a nista nece osvojiti ni ovo godine!

aki

pre 1 godinu

Možda odluku o prvom mestu aba lige može doneti i meč protiv olimpije u Ljubljani za koji se još uvek ne zna termin,na tom meču Kampaco i Vildoza nemaju pravo da igraju jer nisu bili u klubu kad je meč otkazan.Više od 4 meseca niko ne zna kad će se igrati pa posle pričamo o regularnosti.
(Kamil zajem, 6. mart 2023 11:12)

Naravno da se ne zna kad ce se igrati jer Zvezda i Cedevita igraju utakmice u Evroligi (cak i dupli program) i Evrokupu. Znam da bi mnogima odgovaralo da igraju sto pre, recimo u subotu pre derbija (dok je Zvezda u kanalu), ali to se nece desiti sve dok se ne zavrse poslednja kola u ABA/Evroligi/Evrokupu. I po ko zna koji put da ponovim: ta utakmica je odlozena na zahtev Cedevite zbog korone.

Neko je Cedevita neko Borac Cacak. To je regularno!

Odlozena je i utakmica Mornar-Igokea koja mnogo utice na borbu za opstanak, ali to nikoga ne zulja...

veliki strumf

pre 1 godinu

Шта се са нама догодило од 36. минута утакмице против Жалгириса - то је за озбиљну анализу! До тог тренутка је сезона изгледала сјајно, јако смо добро играли, одлични резултати, украдена победа против Барсе (која је некако окренула и уништила целу сезону) и онда - хаос и распад. Испоставило се на жалост да је целокупна сага око Кампаца, хоће играти, неће играти, игра у АБА, не игра у ЕЛ оставила тешке последице по екипу и толико смо се уканалили да се излаз тешко назире. Јесу успели да нас поремете они којима је то био циљ, који су на томе радили, ето они су сада у много бољој позицији, али видећемо шта ће до краја бити. Звезда је сезону у ЕЛ завршила, ово је само одрађивање посла. Мора да се размишља како да се овај тим, који има огроман квалитет и потенцијал (реално, Звезда у задње 2 деценије није имала ни изблиза овако квалитетну екипу) подигне и да освоји АБА лигу а и КЛС који и није битан. Зато ЕЛ треба да се игра без притиска и да се неке ствари уиграју, а нрочито шта да екипа ради у задњих 5 минута јер се ми у задње време тада распаднемо. Уместо да се иде на улазе, да се играчи крећу и отварају, да се дође до лаких поена или да се изнуде бацања - ми станемо, играмо дуге и статичне нападе и на крају роштиљање за три, а проценти су нам ове сезоне јако лоши. То није игра којим се добијају мечеви - може понекад као што смо добили Партизан у Арени (две тројке Вилдосе па тројка Недовића), али не може стално тако.

iskreno

pre 1 godinu

Zašto se i dalje ne zna termin odložene utakmice zvezde i Cedevite? Čeka se kraj regularnog dela sezone, pa ako bude bilo potrebe naći će se termin, ako ne opet će kao i protiv Budućnosti kada nisu ni otišli na meč. Stalno nešto muvaju a na kraju kada ih kazne kao ove sezone EL, kukaju na jutarnijim programima i konferencijama. Jašta, sigurno je Partizan kriv kad neće da bude učenik papazjanije jednog čoveka! Hoće li neko stati na put ovom zlu?

društvance iz predgrađa

pre 1 godinu

Partizan mora jednu od ove dve u Italiji da dobije, jer je izgubio od Fenera siguricu, a pošto mu sleduju 3 pakleno teška domaćinstva gde nema šanse da dobije sve tri sada mora bar dva ako uopšte misli da ide u PO. Uz sve to, dolaze nam sledeći vikend muvatori iz predgrađa ili bolje reći Golden stejt trojkaši predgrađe, koje moramo da rutiniramo ako želimo prvo mesto aba.
Sledeće dve nedelje su mnogo bitne za sezonu, nema se prava na kiks više definitivno.

Kamil zajem

pre 1 godinu

Možda odluku o prvom mestu aba lige može doneti i meč protiv olimpije u Ljubljani za koji se još uvek ne zna termin,na tom meču Kampaco i Vildoza nemaju pravo da igraju jer nisu bili u klubu kad je meč otkazan.Više od 4 meseca niko ne zna kad će se igrati pa posle pričamo o regularnosti.

svi drugari moji grobari

pre 1 godinu

Zvezda mora da se fokusira na Aba ligu, da bi sledece godine igrala El i probala da bude u top 17.
Zvezdu je aba prioritet zbog Evrolige.

dzoni

pre 1 godinu

Možda odluku o prvom mestu aba lige može doneti i meč protiv olimpije u Ljubljani za koji se još uvek ne zna termin,na tom meču Kampaco i Vildoza nemaju pravo da igraju jer nisu bili u klubu kad je meč otkazan.Više od 4 meseca niko ne zna kad će se igrati pa posle pričamo o regularnosti.

mora ipak da se napomene da je utakmicu odložila cedevita tako da će da se igra kad bude zvezdi odgovaralo tu nema ništa sporno, naravno da ima rok do kad mora da se igra a to je pšoslednje kolo aba lige

JeRemija

pre 1 godinu

Zvezda je izgubila svaku šansu da ode u top 8, ne vidim čemu ovo loženje.
Partizan je u mnogo boljoj poziciji i za očekivati je da se domognu tog 8. ili 7. mesta

bvb

pre 1 godinu

Ma koja crna Zvezda? Raspalu Cibonu ne mozemo da pobedimo, a prica se o Top 8. Od ovih 8 utakmica Zvezda ce sobiti 2 ili 3 u najboljem slucaju. KKP ce nas us..i sledecs kolo u ABA ligi. Napravljena ogromna greska letos sa Covicevim igricama i dovodjenjem onolikog broja polu igraca. Za plate Holanda, Kuzmica i Raduljice se mogao dovesti jedan jako dobar igrac. Isto i za plate Markovica i Ivanovica. O Kampacu da ne govorimo. Ako je istina ono sto je Savic rekao da mu je plata 100k mesecno Zvezdi bi na ovaj tim za te pare legao jedan dominantan visoki igrac.

Solarnaut

pre 1 godinu

Gledam juce Kampaca i one njegove ulaze, em je nizak em je sad vec i spor, krene na ulaz i onda se bacaka nogama da na ime iznudi faul kod sudija to juce nije prolazilo, posle razmisljam Dobric kad krene flouterom na ulaz katastrofa, Lazic ulaz katastrofa, Markovic ulaz katastrofa, Ivanovic ulaz katastrofa, Lazarevic ulaz katastrofa. Nedovic ima fenomenalan ulaz ali mislim da zbog cestih povreda ne zeli cesto da ulazi u kontakt i onda se vise odlucuje da sutira za 3 i Vildosa ima ulaz, realno Zvezda ima jednog i po igraca koji moze da probije. Bema dominantnog centra koji moze da zida poene i sta tu ostaje pa sut za 3 poena a kada on stane onda se gubi i od Cibone

severnjača

pre 1 godinu

Nema tu ničeg "paklenog" za Zvezdu, šanse za TOP8 ne postoje, budimo realni! Zvezda mora da pronađe rešenje za psihičke i neobjašnjive padove u poslednjih 3 minuta svake utakmice! Derbi je za Zvezdu najbitniji, pobeda donosi prvo mesto i prednost domaćeg terena u finalu, mada, u EL su pobeđivali gosti! Trener mora da "zavede red" i da obuzda divljanje na terenu i ispucavanje trojkama! Partizanu kreću ključne utakmice, šanse za plasman među osam su velike ali ima teške protivnike! Sa druge strane, plej-of u EL može da iscrpi KKP pred odlučujuće utakmice za titulu ABA! Dakle, Zvezda treba da igra opušteno, bez pritiska, osim u derbiju a Partizan "pun gas" pa dok izdrže igrači!

Spavajte mirno

pre 1 godinu

Partizan je deset godinu u padu forme , pa prezivese, Zvezdi dva /tri meseca ne ide, bice bolje!
Grobari se loze, a nista nece osvojiti ni ovo godine!
(aha, 06. mart 2023 11:39)

Ja bih protiv vas pustio klince da se razigraju i napad na Evroligu.
Nebitna je i ABA i Srpska liga i Kup...odmorimo važne igrače u tim utakmicama i napad na Evroligu.
Sve je moguće... sa verom u Boga i Partizan.

kralj

pre 1 godinu

Partizan realno gledano 2-6,nadam se 4-4 uz malo vise srece i 5-3,Zvezda realno 3-5 mozda ako proigraju Argentinci i Petrusev vrati formu od pre mesec dana i oni naprave 5-3.Nadam se da ce Partizan malo pogledati fortuna i uz poklapanje nekih rezultata prodjemo bez mnogo racunjanja.

kaokakao

pre 1 godinu

Zvezda se raspada, ko zna sta se tu desava. Mozda je i sujeta proradila medju igracima. Da izgubis od Cibone, a najbitnije ti je da drzis prvo mjesto u ABA ligi, govori u kakvom su stanju. Do kraja Evrolige jednu ako dobiju, ne vise. Mada oni su trebali da dignu ruke od toga jos prije par kola i samo se posvete ABA ligi. Ovako ni tamo ni vamo.

sgdp

pre 1 godinu

Partizan mora jednu od ove dve u Italiji da dobije, jer je izgubio od Fenera siguricu, a pošto mu sleduju 3 pakleno teška domaćinstva gde nema šanse da dobije sve tri sada mora bar dva ako uopšte misli da ide u PO. Uz sve to, dolaze nam sledeći vikend muvatori iz predgrađa ili bolje reći Golden stejt trojkaši predgrađe, koje moramo da rutiniramo ako želimo prvo mesto aba.
Sledeće dve nedelje su mnogo bitne za sezonu, nema se prava na kiks više definitivno.
(društvance iz predgrađa, 6. mart 2023 12:16)

Fener je sve, samo ne sigurica, oporavili su se od povreda i vraćaju se u formu sa početka sezone. Trenutno bih čak rekao da su teži za pobediti od prve tri ekipe na tabeli. Svakako, bar jedno od naredna tri gostovanja mora da se pobedi, a ako se dva dobiju, Partizan je na konju.

Lord

pre 1 godinu

Partizan ce dobiti 3 ili 4 do kraja.
Imajte na umu da Monako-Partizan mozda nece imati nikakav znacaj za francuze, jer ce oni vrlo vjerovatno biti 5.-6.
Tako da Partizan ima sta da trazi i na tom meču.
Partizan je pobjedjivao Olimpijakos, Barsu, Real i kada je razlika bila mnogo veća u korist tih timova, i kada je njima ta utakmica bila mnogo bitnija.
Tako da 1/3 dobijamo sigurno, po meni je najrealnije 2/3.

Kide

pre 1 godinu

Zvezda ako pobedi 2 sledece Efes i PAO vraca se u igru za kakvu takvu sansu,mada kako igraju poslednje vreme tesko ce to ostvariti.Partizanu vec prva moze puno toga da resi,Virtus u gostima.Srecno za oba kluba.

DisorderPFC

pre 1 godinu

Sve je moguce i za jedne i za druge.
Moze da se udje u TOP 8 sto da ne.
Jeste tezak raspored, ali su obe ekipe dobre sto su pokazale u vise navrata ove sezone. Partizan klacka, a Zvezda je u ocajnoj formi, sto ne znaci da su lose ekipe.
U ABA Partizan ima tezi raspored, pa cak i da dobije derbi, nista nije zagarantovano.
Sve u svemu, zanimljivo nama, jer nekoliko godina smo bili bas unisteni, tek od Trinkijera smo se poveatili, zanimljivo valjda njima, jer imaju rivala za respekt posle 3 godine, a posebno sad.
Samo onom kako se zove, Oborknezevicu i njegovim pomocnicima oduzeti sudijsku licencu i da se igra posteno

Nije uvek lako, ali je uvek lepo…

pre 1 godinu

Prvo Partizan u EL ima 3 vezana gostovanja:
Virtus 07.03.
Olimpiju 10.03.
Efes 16.03.
Pa onda tri utakmice kod kuće:
Olimpijakos 24.03.
Barselona 28.03.
Real 31.03.
I na kraju u Aprilu:
Gostovanje Monaku 07.04.
U zadnjem kolu je domaćin Panatinaikosu 14.04.

Zvezda, reklo bi se, ima lakši raspored:
Efes kod kuće 08.03.
Gostuje Panatinaikosu 10.03.
Gostuje Barseloni 17.03.
Čeka Baskoniju 23.03.
Čeka Valensiju 29.03.
Gostuje Lijonu 31.03.
Čeka Olimpijakos 06.04.
Čeka Fenerbahče 13.04.

Jasno je da se u Martu puno toga rešava.
Uz to vrlo je bitno koje će rezultate imati ostale ekipe koje se bore za plejof. Deluje da je ovo deo sezone gde bi trebalo kvalitet dođe do izražaja, međutim i ekipe koje su izgubile šansu da se bore za plejof neće biti laki sparing partneri već rasterećeni i vrlo motivisani protivnici.
Prosto je - svaka pobeda mora da se zasluži, a vrlo lako može da se desi da odlučuju sitnice (koš razlika, manji broj faulova, itd.)

Buster

pre 1 godinu

U Zvezdi je nastao problem dolaskom Kampaca. Odjednom Nedovic i Vildoza nisu bitni.Samo se Kampaco pominje. Svaka cast Kampacu ali Nedovic je za Kampaca Jordan.