Košarka 162

Petak, 17.02.2023.

12:15

Sin Peđe Stojakovića: Uzbuđen sam što predstavljam Grčku

Sin Peđe Stojakovića, Andrej, opet je pokrenuo temu za koju reprezentaciju će da igra.

Sin Peðe Stojakoviæa: Uzbuðen sam što predstavljam Grèku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

162 Komentari

Sortiraj po:

Solo

pre 1 godinu

Za 10-20 godina niko nece da igra vise za Srbiju..Propala zemlja sporta od korupcije,agenata,celnici koji nemaju viziju samo misle kako ce da napune bankovne racune i te iste ljudi biraj godinama..

Danilo

pre 1 godinu

Pq mali nema nikakve veze sa Srbijom , majka grkinja , od malena zivi u sad .Samo sto tesko ds bi ikad imao mesto h njihovoj reprezentaciji i zato se odlucio za grcku .Mada to nista ne znaci evo Janis i njegova braca , bukvalno on je top pae igraca ns svetu ,! s braca tesko ds budu i neki solidni evroligaskj igraci .Vise su za neke osrednje klubove u Evropi .

Losmix

pre 1 godinu

Kakvi smo mi kad sin jednog od naših najboljih igra za maminu reprezentaciju? Grci su ponosan narod, Španci, Slovenci... Kako li nas drugi gledaju kad se sebe samih stidimo ? Nama će biti bolje, onda kad mi budemo bolji. Zato deci ne čitati crvenkapu, tri praseta, samo Epska poezija

ddt

pre 1 godinu

aj ovako da odgovorim na (rodjen tamo)...Стеван Андрија Мићић је српски рвач и репрезентативац Србије у рвању слободим стилом. Википедија
Рођен(а): 4. април 1996. 26 година, Меса, Аризона, Сједињене Америчке Државе
Висина: 1,68 m
Образовање: Универзитет у Мичиген pa cavic znaci usadjena ljubav od roditelja prema otadzbini

Pera Magic Mitic

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca...
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)
Jedino, ako pod "mi" mislis na Sakramento.

Jova

pre 1 godinu

@Ivan Da, ne interesuje ih da usmere decu da imaju puno sta sa Srbijom, verovatno nije slucajno jer su imali losa iskustva ili im je nova zemlja, za razliku od Srbije, pomogla, pruzila sansu da tu nastave zivot ili se naprosto nisu vezali za nas narod. I sta cemo sada? Da placemo?

basketaš

pre 1 godinu

Doćiće nam glave papuče od naših legendi. Da se našalimo malo.

Jasno je i da je Peđa prvi rastao u Grčkoj, žena, dete, život, sve 5. Ali da gledaš kako Andrej Stojaković igra za Grčku? A legenda si srpske košarke, Bog, idol svih nas. Peđin sin, Grk. Meni je to tužno, ne osuđujem samo mi je onako iskreno žao.

Grčka je svakako 5 puta uređenija zemlja od ovog haosa, opet ako nešto vredi to su naše reprezentacije. Vredi se boriti za njih. Što se kaže tračak svetla u tamnim oblacima. Malom sve najbolje, nadam se da nije konačno. Ako jeste, jpg. Razbićemo ih opet.

Patriota

pre 1 godinu

Logičan izbor. Dete je rodjeno tamo i provodi više vremena u SAD i Grčkoj. I nije jedini slučaj, ni prvi ni poslednji. Bilo bi čudno da su oba roditelja Srbi, ovako je normalno. Imali smo Krkića,Sinčića, Dragiće, Petrovićem, evo sada Bajčetić Stojaković, i biće opet toga

Vela

pre 1 godinu

Ajde da mali zna srpski, grcki i engleski, da zna istoriju i kulturu sve tri zemlje, da je posecivao sve tri zemlje pa da odluci sam gde ce i sta ce. Ali nije. Imam osecaj da je odgajan samo kao Amerikanac i Grk... Pedja je za to kriv... a majci svaka cast.

Predrag

pre 1 godinu

Nista cudno. U fudbalu Srbi igraju za Cg, u vaterpolu Crnogorci za Srbiju, jos malo ce reprezentacije da lice na klubove. Dovoljno je reci da pobjednici Mundijala 1998 u fudbalu Francuzi su imali samo jednog crnca, danas imaju samo jednog bijelca i to golmana...

Tuga s juga

pre 1 godinu

Navedite mi jedan primer u košarci gde su otac i sin dosegli iste visine...
(45ica, 17. februar 2023 16:44)
Ne znam za visine ali Sabonis junior nihe los.

Ljaksara

pre 1 godinu

Provozao sam sve komentare i sublimiram suštninu svega napisanog:
Da je Divćara uzeo Donćaru u Kingse, onda bi Donćara poćeo da igra za Srbiju, a Stojakara senior bi i dalje bio u Sakramentu sa Divćarom i tako bi njegov sin Stojakara junior odabrao Srbiju a ne Grcku. I jos Slavonska Požega je u Srbiji, a Solun u USA.

Miroslav

pre 1 godinu

Bitno je gde si srecan i gde ti je dobro,a ne gde si rodjen.Kad Srbija bude dobra zemlja za sve gradjane,tada cemo i mi biti vise Srbi.Sami smo krivi zbog nekih stvari.Nedajemo nista,a trazimo posle nesto.Kad uspes dodje par politicara da te potapse po ramenu.Onda si heroj,a pre koju godinu niko nije ni cuo za tebe.Licemerje.

Doctor Gachet

pre 1 godinu

Djokovic je po ocu Crnogorac, a po majci Hrvat, a posto je rodjen u Srbiji, postao je Srbin i igra za Srbiju.
Da je rodjen u Sloveniji, igrao bi za Sloveniju. Ima logike!

gogibre

pre 1 godinu

Sramota nista drugo! Znaci otac ti je Legenda naseg sporta a ti zelis gde god ziveo itd da igras za drugu drzavu! Ista prica kao kod Doncica samo da Doncic Senior nije bio svetka klasa. Za mene je ovo suludo i nesto sta nemogu nikako da podrzavam!

Stanko

pre 1 godinu

Neuspeh u životu pokriva se identifikacijom sa odolom... Bar 5 miliona Srba je inficirano tom bolešću... Pošto sam slab, mali, neuspešan... Ima bre da ubijem ako mi neko dirne idola. Kao da je dirnuo mene... Otud silne svadje po Srbiji zbog Ronalda, Mesija, Nadala, Noleta,...strančarenje, patološko vezivanje za naciju, Teslu, Jokića, Samo mi heroje i velikane ne dirajte...
Sve je to psihijatrija objasnila... A i Erih From u knjizi Bekstvo od slobode...

Diogenis iz bureta

pre 1 godinu

@Срби најстарији народ
Evo Srbende da nam objasni. Razvratni Zapad i nebeska Srbija sa sve "bratskom" Rusijom (dok joj odgovara). Sve će više Stojakovića i Dončića biti dok Srbija jednom ne počne da se ponaša kao deo Evrope, da pazi na svoje građane i svoju decu, da ih razvija u duhu sa evropskom kulturom i evropskim vrednostima a ne kao ruska gubernija u centru Evrope. To da ne možeš da se ponašaš u pravoslavnom duhu a da budeš deo Evrope je podmetačina (pro)ruske struje koja ne želi da ispusti svoj uticaj na Balkanu (zarad sopstvenog ćara) a najbolji su primeri Grčka a od skorije Bugarska i Rumunija. Nemaju Evropljani ništa protiv pravoslavlja, to je teška ruska podvala na koju sam se i sam, živeći u Srbiji, primio. Za to obilato koriste i crkvu a u prilog im ide zaziranje Zapada da smo ruski trojanski konj u Evropi(što iskreno i jesmo, koliko god nam se to ne sviđalo). Kroz istoriju ko god je Srbiju pokušao da iskreno okrene Zapadu nije dobro prošao. Od Obrenovića do Đinđića. Razmislite o tome. Svojevremeno smo na insistiranje Rusije i njene crkve glasali protiv sopstvenih predloga (za prelazak Crkve na Milankovićev kalendar).Rusija je dobrano pustila pipke ovde i taj uticaj je za Srbiju pogubniji i od samog komunizma. I zato draga moja Srbendo, Srbiju će Evropi pre vratiti neko poput ovih "Stojakovića" i "Dončića" nego neko sa vašim stavom i razmišljanjem.

Вања Петровић

pre 1 godinu

Васпитавајте децу у духу православља и да буду Срби, а не у духу европског сатанизма и разврата.
(Срби најстарији народ, 17. februar 2023 12:30)

Ако си у мешовитом браку као ја, васпитаваш децу да воле обе земље своих родитеља. Али, ако дете изабере да воли више другу земљу но Србију, ону земљу у којој одраста, иде у школу, има пријатеље, прве љубави, и ако му је одлазак у Србију као казна јер се раздваја од свог сталног окружења, шта онда?? Треба ли децу на силу терати да воле неку земљу из које му је један од родитеља? Треба ли да их вучемо за уши и кажњавамо јер не осећају оно што ми осећамо према својој отаџбини? Не иде то тако, роде мој. Деца расту, стичу своје ЈА и одлучују сами за своју будућност. Све остало од стране родитеља је силовање најгоре врсте. Моја деца воле и осећају се као Грци, знају српски само толико да могу да се разумеју са пар рођака, и не занима их Србија ич.
Тако и деца Пеђе Стојаковића знају само за Грчку и УСА, и ВОЛЕ ИХ. Ништа чудно нити неприродно. Смањи страсти, роде мој са расистичким погледима на Европу. Нама је овде одлично, нисмо изложени расизму, начин живота и бенефиције су неупоредиво боље но у Србији...тако да, не причај о стварима које ниси одживео, нити генерализуј ствари у вези Европе, Америке или Србије. Људи тамо, људи овамо, добри или лоши...поздрав из Атине!

Ja

pre 1 godinu

Rodjen u grckoj mama mu je grkinja.rekao je da predstavlja grcku,logicno.sta tu nije jasno?
(Hogar, 17. februar 2023 17:15)

Rodjen jeste u grckoj, ali nije bas da je tamo odrastao kako se ovde spinuje. Pedja je vec 25 godina u americi, tako da je i njegov sin tamo odrastao.

bskfan

pre 1 godinu

Pametan decko, da sam rodjen u Solunu i ja bih igrao za Grcku. Ako ni sta drugo, manje bi bilo pljuvanja. Ovde je atmosfera toksicna, a najveci krivac su "veciti". Najbolje bi bilo kad bi se ukinule te dve komunisticke tvorevine kao nepresusni izvor spinovanja, kad bi se svi klubovi privatizovali i kada bi drzava jednom za sva vremena izasla iz sporta.

Podrska za Andreja, bice cudo od igraca. Ima vise talenta od Pedje.

Ivan

pre 1 godinu

Sta se primate, najnormalnije. Meni je otac slovak, majka srpkinja, rodjen sam u srbiji I naravno da cu da bih igrao za srbiju. Ne osecam nista prema slovackoj, sem sto eventualno kad procitam da igraju negde sa nekim drugim, drago mi je da pobede

City Slicker

pre 1 godinu

@Omanuo si Peđa, mnogo si omanuo. Uvek sam bio protiv mešovitih brakova, evo ovo je jedan od primera mogućih problema. Jeste, ima lepih i Špankinja, i Italijanki, Amerikanki...
Ali Srpkinja je Srpkinja.
(iskreno, 17. februar 2023 16:48)

Sram te bilo! Nadam se da sa tom tvojom "Srpkinjom" ne učiš niti ćeš bilo koga učiti ovako nakaradnom sistemu vrednosti. Gledaj se sa svojom Srpkinjom i tešite se da ste pripadnici nebeskog naroda.

Vasa

pre 1 godinu

Sta se primate, najnormalnije. Meni je otac slovak, majka srpkinja, rodjen sam u srbiji I naravno da cu da bih igrao za srbiju. Ne osecam nista prema slovackoj, sem sto eventualno kad procitam da igraju negde sa nekim drugim, drago mi je da pobede
(Ivan, 17. februar 2023 17:11)

Ti si prijatelju, kao i mnogi slicni, tikva bez korena

Ivan

pre 1 godinu

Ovo je ko zna koji slucaj da sin ciji otac Srbin igra za drzavu iz koje mu je majka. Nasi ljudi su izgubili osecaj nacionalnog identiteta. Da je jednom pa da kazes slucajno, ali ako se to stalno desava, znaci da nase ljude uopste ne zanima da bar malo uticu i probaju da usmere decu ka igranju za Srbiju.

Brutus

pre 1 godinu

Otac ti je igrao kosarku za srbiju i ti biras grcku.

Da igram kosarku i da mi ovaj dodje u klub ucinio bih sve da se sto losije oseca isto tako i da igram protiv njega na terenu..
(Aca, 17. februar 2023 16:32)

Potvrda da je momak doneo super odluku sublimirana u jednom komentaru.

my way

pre 1 godinu

ko ce se petljati u ovom brlogu ... BRAVO momce, odlican izbor ... SRECNO
(Goran NS, 17. februar 2023 12:18)

И онда обиђеш мало света и видиш да нема слободнијег и бољег места за живот од овог "брлога". Невезано за тему, није згорег подсетити се да је Берлин у оригиналу Брло. Што се Андреја тиче, његов избор и не треба се у њега мешати. Вероватно осим Пеђиних никога у Србији и не познаје, тако да је негде и разумљиво што је изабрао Грчку. Будућност Србије је на нашој деци овде. Наше клинце треба да чувамо, трудимо се да их буде што више и научимо их здравом патриотизму без којег нема слободе.

Kečiga

pre 1 godinu

Pa šta je tu nejasno? Ljudi gledaju da odu iz Srbije, a ne da dolaze u nju. Te patriotske bajke više ne prolaze. Ovo je 21. vek i svi su ponešto naučili iz ne tako davne prošlosti, a koja još traje. Neće ljudi da služe Beogradu na vodi.

UjkaŽitko

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Izgubili smo Dončića zbog Divca? Kako je, matere ti, Divac odgovoran za to što Dončić igra za Sloveniju?
(Uber, 17. februar 2023 12:54)

Možda dečko navija za Sakramento...

Vanja

pre 1 godinu

Ako su majke te koje odlučuju, kao što je primer sa Bajceticem, Doncicem, sad Stojakovicem, i mnogim drugim, onda da očekujemo da sinovi Ane Ivanovic jednog dana, ako budu dobri fudbaleri, zaigraju za Partizan i Srbiju😂😂

iskreno

pre 1 godinu

Omanuo si Peđa, mnogo si omanuo. Uvek sam bio protiv mešovitih brakova, evo ovo je jedan od primera mogućih problema. Jeste, ima lepih i Špankinja, i Italijanki, Amerikanki...
Ali Srpkinja je Srpkinja.

Jag

pre 1 godinu

Nasi ljudi nazalost budu odma asimilovani
@YT Goatkovic

Sta je tu nazalost? Mislis da je bolje da zive negde neasimilovani?
Na kraju krajeva decko je rodjen u USA, to mu je drzava.

Igor

pre 1 godinu

Mora li ta Amerika?
(anaparagliticar


Ja stvarno ne razumem zasto amerika pored ovakve rusije gde je najbolja perspektiva i sloboda… ma cudan smo narod pa to ti je.

Sima

pre 1 godinu

Интересантна ствар је да већина деце, наших спортиста, који су оженили жене друге нације,бирају да играју за ту другу репрезентацију. Зар је могуће???
(veljko, 17. februar 2023 12:25)


Nisu u pitanju zene. U pitanju su bojle zemlje. A to je bar lako kad je u pitanju Srbija.

petar markovic

pre 1 godinu

Koliko ja vidim tu se otac nista ne pita majka je preuzela sve u svoje ruke i zato je izabrao Grcku. To je cena mešovitih brakova jos iz dve drzave to je neminovno.
(Del Boj, 17. februar 2023 15:36)

to je cena mesovitih brakova u kojima su srbi ocevi. srbi su inace velike patriote znate...

Igor

pre 1 godinu

otac mu ima vecitu distancu od Srbije , tako da meni ovo nije nikakvo iznenadjenje , samo su mi takve osobe ... I briga nas za Stojakovice , kad imamo nase uspesne sportiste 3x MVP-a Nikolu Jokica , najboljeg tenisera svih vremena Novaka Djokovica i druge uspesne sportiste
(MarkoSimpson


A to sto imamo njih koji imace zive na zapadu nam je bitno zbog cega? Jel bolji zivotni standard mozda ako lik prrbacuje lopticu preko mreze najbolje na svetu?
A nekad smo se dicili sa milankovicem, teslom i ostalim velikanima

Aca

pre 1 godinu

Otac ti je igrao kosarku za srbiju i ti biras grcku.

Da igram kosarku i da mi ovaj dodje u klub ucinio bih sve da se sto losije oseca isto tako i da igram protiv njega na terenu..

Vanja

pre 1 godinu

Ako su majke te koje odlučuju, kao što je primer sa Bajceticem, Dincicem, sad Stojakovicem, i mnogim drugim, onda da očekujemo da sinovi Ane Ivanovic jednog dana, ako budu dobri fudbaleri, zaigraju za Partizan i Srbiju😂😂��

YUGO TEMPO 1.1

pre 1 godinu

Njegov otac je bio prvak sveta i evrope u dresu “jugoslavije”. Ako on hoće da igra za Grčku, neka. Dovoljno smo se mi radovali koševima jednog Stojakovića.

Guns N Roses

pre 1 godinu

Стојаковић је играо за Југославију.
(pih, 17. februar 2023 14:42)

Jugoslavija je prestala da postoji 1992.

Požega, 1977.

pre 1 godinu

Otac je izabrao rodnu Srbiju jer je rođen u njoj. Sin nit je rođen u Srbiji, plus majka mu je Grkinja, a živi u Americi. Realno, Srbija bi trebala da mu bude treći izbor.
(Salle, 17. februar 2023 12:35)

Otac mu nije rođen u Srbiji. Proveri podatke na internetu, lako su dostupni.

DM

pre 1 godinu

Ma i stariji Stojakovic je trebao za grcku da igra a ovaj mali nema na oca nista sreca pa nije odabrao Srbiju ne bi u Srbiji mogao da bude zamena bice to veliki promasaj Grcke.

Mito

pre 1 godinu

Bravo Peđa, neka mali igra za koga hoće, želim uspeh. Jedno pitanje šta si ti Srbin ili ????? Zna se ko je gazda u porodici. Još jedna sitnica Srbi su napravili grčku košarku, a ne grci srpsku. Odličan izbor.

arhitekt

pre 1 godinu

Nije tačno, garantujem životom, da je bilo ko iz Zvezde rekao Pađi Stojakoviću da nije talentovan. On je tada imao 16 godina, njegov vanserijski talenat se video iz svemira i dobijao je dovoljno minuta te sezone. Sve ovo može lako da se proveri na netu. A tek glupost koja ovde može da se pročita da deca bivših igrača Zvezde radije biraju države u kojima su odrasli umesto Srbije je neviđena LAŽ. Kada je trebalo da se Dončić odluči za koga će igrati, gde je ruku na srce odluku donela njegova majka Slovenka, pregovore su vodili Danilović i Tomašević...pa sve vas koji pišete kojekakve gluposti pitam za koga su igrali Predsednik KSS i čovek zadužen za mušku košarku u našem Savezu?
Da li možete da zamislite našu reprezentaciju u kojoj igraju Jokić i Dončić...

Del Boj

pre 1 godinu

Koliko ja vidim tu se otac nista ne pita majka je preuzela sve u svoje ruke i zato je izabrao Grcku. To je cena mešovitih brakova jos iz dve drzave to je neminovno.

Gera

pre 1 godinu

Otac je izabrao rodnu Srbiju jer je rođen u njoj. Sin nit je rođen u Srbiji, plus majka mu je Grkinja, a živi u Americi. Realno, Srbija bi trebala da mu bude treći izbor.
(Salle, 17. februar 2023 12:35)

Otac (Peđa) je rođen u SFRJ, tj. u SR Hrvatskoj, ili preciznije Slavonskoj Požegi.

Miodrag

pre 1 godinu

Uzbuđuj se i dalje. Dok nema pravog naboja i adrenalina kad se igra za svoju zemlju, piši propalo. Zar nemamo primer kod komsija u fudbalu. Sem Modrića, ostali prosečni i par drvoseča i.... već tri medalje sa SP.

Ogi

pre 1 godinu

Nije da bi trebao da igra za Srbiju samo zato što mu je otac Srbin, ali je malo glupo da mu je otac bio zlatni reprezentativac u košarci igrajući za jednu zemlju, a da on sad igra za neku drugu... Ali dobro, šta mi možemo, tako ga je otac vaspitao...

kralj

pre 1 godinu

Naravno da se oseca vise Grk nego Srbin,majka ga vaspitavala,otac se lomio po treninzima i utakmicama,pitanje je da li uopste govori srpski jezik.Naravno ako bude samo pola igrac kao otac,bice mi krivo da ne igra za nas,koga god da izabere zelim mu uspesnu karijeru.

Aleks

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Izgubili smo Dončića zbog Divca? Kako je, matere ti, Divac odgovoran za to što Dončić igra za Sloveniju?
(Uber, 17. februar 2023 12:54)

Pa ne igra za Kingse, a Kingsi su "srpski klub", čak je i San Francisko Srpski grad jer ima pravoslavnu isposnicu u brdu blizu Kalifornije (osnovao Peter McMilek, zapravo Pera Milenković sa Čubure), a da je Luka zaigrao za Kingse sve ovo bi ga verovatno navelo da pređe da igra za Srbiju.
Katastrofalna greška Divca.

Sasa

pre 1 godinu

Ovaj decko jeste vise Grk nego Srbin. Srecno u daljoj karijeri. A mi ako se borimo za neke mlade i njihov ostanak/povratak ili odabir Srbije, neka primarno budu visoko obrazovani. Srbija ima pregrst sportskih talenata.

BezPanike

pre 1 godinu

Nema razloga za brigu, mozda smo ovog decka propustili, ali zato sin Pola Dzordza, Paul Vuk George, lagano gazi drugu godinu, tu je nasa sansa!

Djordje

pre 1 godinu

Obzirom da mu je deda prodavao cigare kao " izbjeglica" po Beogradu a tata mu proglasen za promasen slucaj u Zvezdi nimalo me ne cudi njihov izbor, apsolutno ih podrzavam i treba da igra za zemlju koja mu je dala sve.

Dzeronimo

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Koji likovi daju plus na ovu glupost.
Da li ste vi normalni?!

MarkoSimpson

pre 1 godinu

I otac mu ima vecitu distancu od Srbije , tako da meni ovo nije nikakvo iznenadjenje , samo su mi takve osobe ... I briga nas za Stojakovice , kad imamo nase uspesne sportiste 3x MVP-a Nikolu Jokica , najboljeg tenisera svih vremena Novaka Djokovica i druge uspesne sportiste

aca

pre 1 godinu

Srednja skola… bukvalno nikakva garancija da ce postati vrhunski igrac. Balši su u tom periodu predvidjali da ce biti medju prva 3,4 pika. Inace izjava je pomalo trula, mogao je da kaze “Sakramento, Grčku i Srbiju” niko mu to ne bi zamerio, pa i neka ga za Grke neka igra. Sta je problem, sramota ga sto je Srbin? Ne razumem stvarno. Najbolje i ime da promeni u Nikon El Maestro.

Joca

pre 1 godinu

Ocekivano, u Srbiju ga otac nije vodio, kada su dolazili u Evropu uvek su dolazili u Grcku, tamo ima dosta familije u Srbiji nema nikoga. Pedjini su izbeglice rastrkani svuda, a najmanje ih ima u Srbiji. Hvala Pedji sto je igrao za Srbiju u kojoj je proveo tek jedva desetak godina.

Samo nemojte o onom kako je Andrej Srbin zato sto je otac Srbin, to tako samo zatucani gledaju.
Majka i otac se jednako vole, a samim tim i mesto njihovog porekla, najbolji primer je rukometas koji je rodjen i odrastao u Francuskoj, otac mu je Francuz, ali je zbog majke odlucio da igra za Srbiju.

Sub013

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu

Dijasporac

pre 1 godinu

"Njegov otac je izabrao rodnu Srbiju umesto Grčke, za koju je imao pravo da nastupa."

Njegov sin je pak izabrao rodnu Grčku. Zavičaj je to. Jednostavno gde si odrastao tamo te i srce vuče ma kako se skrasio u inostranstvu.

veljko

pre 1 godinu

Интересантна ствар је да већина деце, наших спортиста, који су оженили жене друге нације,бирају да играју за ту другу репрезентацију. Зар је могуће???

it lik

pre 1 godinu

majka Grkinja, rođen tamo, naučio sve tamo...
Da je suprotna situacija i mi bi se bunili što smo mu dali sve a on otišao za neku Grčku da igra iako mu je mama naša i odrastao ovde.

bolje sutra

pre 1 godinu

Hahahaha
Ovajdice se sa Grcima mnogo.
Docice milon boljih ,nasih, punih elana i zelje za igrom.
Nek mu je sa srecom,
Dokazacemo mu na svetskom kakvu je gresku napravio,
Sa Jokicem i Bogdanom idemo na titulu sigurno, slucajnosti se nece dogoditi.
Zao mi je samo, sto mnogo mladih, Doncic , Stojakovic ne cene nas gen koji im je sve to pruzio, rodjitelji papuce, koji sve podvladjuju suprugama..

WillyWonka

pre 1 godinu

Ne izgleda mi da će biti neki vanserijski igrač, tako da je svejedno. Na ovom snimku igra protiv neke djece od kojih je viši za glavu. Vrijeme će pokazati, ali ne vidim ja tu nešto posebno.

Uber

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Izgubili smo Dončića zbog Divca? Kako je, matere ti, Divac odgovoran za to što Dončić igra za Sloveniju?

aramis

pre 1 godinu

Neka ga, treba postovati njegovu odluku. Uskoro ce sve okolne drzave da imaju Srbe kao najbolje u svojim reprezentacijama.Slovenija najbolje primer

Aleksandar CG

pre 1 godinu

Ko osjeca tj. ne osjeca potrebu da igra srcem za drzavni grb neka ide dje god pozeli. Srecan mu put i sve najbolje. Imamo mi jos mnogo momaka koni su talentovani i zele da "ginu" i ostave srce na terenu. Samo takav profil igraca je dostojan reprezentacije i drzavnog grba. Pozz

pavle

pre 1 godinu

Andrej Stojakovic i braca Antetokumpo ne zna se ko je vise Grk. Jos je mlad da se ista predvidi, toliki talenti su propali dok su stasali u seniore…

Surova stvarnost

pre 1 godinu

Ljudi ne treba da se nerviraju zbog ovoga jer danas više Srba živi na Zapadu nego li u Srbiji, a poznato je da smo u proseku laki za asimilaciju, prema tome, ove je ništa koliko naših prosto neće biti ''naši''.

Stefan

pre 1 godinu

Nisam iznenađen, sam Peđa nije nešto vezan za Srbiju i nije da mogu da ga krivim. Došao je ovde kao izbeglica kad je bio dete, niko se nije baš potrudio da pomogne njemu i njegovoj porodici. Kad je bio u Zvezdi nije igrao i rečeno mu je da nije talentovan. Onda je otišao u Solun gde su mu dali šansu i tu je zapravo postao igrač. Zapravo me čudi što je uopšte igrao za Jugoslaviju a ne za Grčku. Danas živi na relaciji Grčka-SAD dok Srbiju retko posećuje. Kažem zato ovo me ne čudi, sam Peđa je u Srbiji proveo možda dve godine svog života i za taj psriod ga veže malo šta dobrog.

stanojka

pre 1 godinu

ja sam se udala za nemca i zivimo u srbiji. da mi je sin talenat igrao bi za srbiju, ali jbg evo ga zavija 5 dnevno i sedi sa ortacima na trotoaru po ceo dan

zvezdale

pre 1 godinu

Mali je rođen u Solunu, živeo tamo, majka Grkinja. Dakle predstavlja i Grčku, ništa sporno.

Problem je ako niko iz saveza nema kontakt sa Peđom i pušta još jednog talenta "da sam odluči o budućnosti". Prečesto se to dešava, a nikad se ne dovodi u pitanje naša (ne)odgovornost. Najlakše udariti po klincu.

Grci skupljaju sve što zna dvokorak i dva driblinga i ne prepuštaju ništa slučaju.

Danas

pre 1 godinu

Srpski muškarci, vidimo i primer Mihajlovića, deca jedva znaju da beknu srpski, a uvek kritikuju nas žene, kako samo gledamo strance bla, bla, bla. Obične mlakonje. Žene su samo izdržale da ova nacija opstane i iznele na leđima svojim sve nedaće.

statuskan

pre 1 godinu

Sve je stvar kućnog vaspitanja!
Pa i njegov otac Predrag Stojaković je košarkaški prohodao u Grčkoj.Tadašnja Zvezda ga je šutnula sa 16 godina!

lukas

pre 1 godinu

Decko je proveo ceo svoj zivot u Grckoj i u Americi. Koliko god mi voleli, zbog Pedje, da igra za nas, on jedva da je par puta u svpm zivotu boravio u Srbiji.

Срби најстарији народ

pre 1 godinu

Просто невероватно колико људи из Србије који раде у иностранству (поготово у мешовитим браковима), не васпитавању децу да буду Срби. Имам пример из комшилука где су отац и мајка из Србије отишли да живе у Немачкој, тамо добили децу и сад та деца не знају српски језик већ само немачки. Није то једини случај, нажалост има доста таквих.

Ево и пример са спортистима,сваки други дан изађе неки лик нашег порекла који игра или ће играти за другу репрезентацију.
Јуче Бајчетић, данас Стојаковић, сутра ће неко трећи. Тако губимо наше људе, не само у спорту него иначе.
Неко треба да види шта је узрок овога, да ли су политичари толико огадили земљу људима или је нешто друго...
Васпитавајте децу у духу православља и да буду Срби, а не у духу европског сатанизма и разврата.

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Cini mi se da nije pokrenuo temu, vec se izjasnio koju zemlju dozivljava kao svoju i za koju ce igrati. I mislim da to treba postovati. Otac mu je vise vezan za Grcku, sluzio je vojsku kod njih. Posto otac nije bio preterano vezan za Srbiju nije mogao da prenese na svoju decu. I to nije prvi slucaj, ni poslednji. Onaj mali iz Liverpula, igrace za Spaniju. Tako da ono nije bitno nase poreklo, nase prezime, ako roditelji koji zive u inostranstvu, na svoju decu ne prenose znacenje, kulturu, istoriju i ljubav prema toj zemlji.

Bulb

pre 1 godinu

Kako cudno. Kad mu je otac, koji je rodjen u Srbiji, igrao sveukupno triput za reprezentaciju, sta ocekivati od decka koji ima jos manje veze sa Srbijom od Pedje. Nek mu je sa srecom, ali on nije nas kosarkas.

xxx

pre 1 godinu

Mozda nikad nije ni bio u Srbiji. Rodjen u Grckoj, majka Grkinja, nista cudno. A i gde je garancija da ce biti vrhunski kosarkas. Najverovatnije prosecan evroligaski igrac.

Specialac

pre 1 godinu

Mene nije zabrinuo, ima ko ce da nam igra, vazda je tako bilo i bice. A ovi sto trebaju da razmisljaju koji dres ce obuci neka igraju za koga hoce, koga briga

MVP3

pre 1 godinu

Mi Srbi smo najgori, cim ozenimo zenu druge nacionalnosti, vise se nista ne pitamo niti se trudimo oko bilo cega (vidjeti pod Doncic, Dragic, Bajcetic i slicno)

Salle

pre 1 godinu

Otac je izabrao rodnu Srbiju jer je rođen u njoj. Sin nit je rođen u Srbiji, plus majka mu je Grkinja, a živi u Americi. Realno, Srbija bi trebala da mu bude treći izbor.

MVP3

pre 1 godinu

Mi Srbi smo najgori, cim ozenimo zenu druge nacionalnosti, vise se nista ne pitamo niti se trudimo oko bilo cega (vidjeti pod Doncic, Dragic, Bajcetic i slicno)

lukas

pre 1 godinu

Decko je proveo ceo svoj zivot u Grckoj i u Americi. Koliko god mi voleli, zbog Pedje, da igra za nas, on jedva da je par puta u svpm zivotu boravio u Srbiji.

Uber

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Izgubili smo Dončića zbog Divca? Kako je, matere ti, Divac odgovoran za to što Dončić igra za Sloveniju?

stanojka

pre 1 godinu

ja sam se udala za nemca i zivimo u srbiji. da mi je sin talenat igrao bi za srbiju, ali jbg evo ga zavija 5 dnevno i sedi sa ortacima na trotoaru po ceo dan

Danas

pre 1 godinu

Srpski muškarci, vidimo i primer Mihajlovića, deca jedva znaju da beknu srpski, a uvek kritikuju nas žene, kako samo gledamo strance bla, bla, bla. Obične mlakonje. Žene su samo izdržale da ova nacija opstane i iznele na leđima svojim sve nedaće.

Срби најстарији народ

pre 1 godinu

Просто невероватно колико људи из Србије који раде у иностранству (поготово у мешовитим браковима), не васпитавању децу да буду Срби. Имам пример из комшилука где су отац и мајка из Србије отишли да живе у Немачкој, тамо добили децу и сад та деца не знају српски језик већ само немачки. Није то једини случај, нажалост има доста таквих.

Ево и пример са спортистима,сваки други дан изађе неки лик нашег порекла који игра или ће играти за другу репрезентацију.
Јуче Бајчетић, данас Стојаковић, сутра ће неко трећи. Тако губимо наше људе, не само у спорту него иначе.
Неко треба да види шта је узрок овога, да ли су политичари толико огадили земљу људима или је нешто друго...
Васпитавајте децу у духу православља и да буду Срби, а не у духу европског сатанизма и разврата.

Surova stvarnost

pre 1 godinu

Ljudi ne treba da se nerviraju zbog ovoga jer danas više Srba živi na Zapadu nego li u Srbiji, a poznato je da smo u proseku laki za asimilaciju, prema tome, ove je ništa koliko naših prosto neće biti ''naši''.

Stefan

pre 1 godinu

Nisam iznenađen, sam Peđa nije nešto vezan za Srbiju i nije da mogu da ga krivim. Došao je ovde kao izbeglica kad je bio dete, niko se nije baš potrudio da pomogne njemu i njegovoj porodici. Kad je bio u Zvezdi nije igrao i rečeno mu je da nije talentovan. Onda je otišao u Solun gde su mu dali šansu i tu je zapravo postao igrač. Zapravo me čudi što je uopšte igrao za Jugoslaviju a ne za Grčku. Danas živi na relaciji Grčka-SAD dok Srbiju retko posećuje. Kažem zato ovo me ne čudi, sam Peđa je u Srbiji proveo možda dve godine svog života i za taj psriod ga veže malo šta dobrog.

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Cini mi se da nije pokrenuo temu, vec se izjasnio koju zemlju dozivljava kao svoju i za koju ce igrati. I mislim da to treba postovati. Otac mu je vise vezan za Grcku, sluzio je vojsku kod njih. Posto otac nije bio preterano vezan za Srbiju nije mogao da prenese na svoju decu. I to nije prvi slucaj, ni poslednji. Onaj mali iz Liverpula, igrace za Spaniju. Tako da ono nije bitno nase poreklo, nase prezime, ako roditelji koji zive u inostranstvu, na svoju decu ne prenose znacenje, kulturu, istoriju i ljubav prema toj zemlji.

zvezdale

pre 1 godinu

Mali je rođen u Solunu, živeo tamo, majka Grkinja. Dakle predstavlja i Grčku, ništa sporno.

Problem je ako niko iz saveza nema kontakt sa Peđom i pušta još jednog talenta "da sam odluči o budućnosti". Prečesto se to dešava, a nikad se ne dovodi u pitanje naša (ne)odgovornost. Najlakše udariti po klincu.

Grci skupljaju sve što zna dvokorak i dva driblinga i ne prepuštaju ništa slučaju.

veljko

pre 1 godinu

Интересантна ствар је да већина деце, наших спортиста, који су оженили жене друге нације,бирају да играју за ту другу репрезентацију. Зар је могуће???

Joca

pre 1 godinu

Ocekivano, u Srbiju ga otac nije vodio, kada su dolazili u Evropu uvek su dolazili u Grcku, tamo ima dosta familije u Srbiji nema nikoga. Pedjini su izbeglice rastrkani svuda, a najmanje ih ima u Srbiji. Hvala Pedji sto je igrao za Srbiju u kojoj je proveo tek jedva desetak godina.

Samo nemojte o onom kako je Andrej Srbin zato sto je otac Srbin, to tako samo zatucani gledaju.
Majka i otac se jednako vole, a samim tim i mesto njihovog porekla, najbolji primer je rukometas koji je rodjen i odrastao u Francuskoj, otac mu je Francuz, ali je zbog majke odlucio da igra za Srbiju.

statuskan

pre 1 godinu

Sve je stvar kućnog vaspitanja!
Pa i njegov otac Predrag Stojaković je košarkaški prohodao u Grčkoj.Tadašnja Zvezda ga je šutnula sa 16 godina!

aca

pre 1 godinu

Srednja skola… bukvalno nikakva garancija da ce postati vrhunski igrac. Balši su u tom periodu predvidjali da ce biti medju prva 3,4 pika. Inace izjava je pomalo trula, mogao je da kaze “Sakramento, Grčku i Srbiju” niko mu to ne bi zamerio, pa i neka ga za Grke neka igra. Sta je problem, sramota ga sto je Srbin? Ne razumem stvarno. Najbolje i ime da promeni u Nikon El Maestro.

BezPanike

pre 1 godinu

Nema razloga za brigu, mozda smo ovog decka propustili, ali zato sin Pola Dzordza, Paul Vuk George, lagano gazi drugu godinu, tu je nasa sansa!

aramis

pre 1 godinu

Neka ga, treba postovati njegovu odluku. Uskoro ce sve okolne drzave da imaju Srbe kao najbolje u svojim reprezentacijama.Slovenija najbolje primer

Dzeronimo

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Koji likovi daju plus na ovu glupost.
Da li ste vi normalni?!

bolje sutra

pre 1 godinu

Hahahaha
Ovajdice se sa Grcima mnogo.
Docice milon boljih ,nasih, punih elana i zelje za igrom.
Nek mu je sa srecom,
Dokazacemo mu na svetskom kakvu je gresku napravio,
Sa Jokicem i Bogdanom idemo na titulu sigurno, slucajnosti se nece dogoditi.
Zao mi je samo, sto mnogo mladih, Doncic , Stojakovic ne cene nas gen koji im je sve to pruzio, rodjitelji papuce, koji sve podvladjuju suprugama..

Djordje

pre 1 godinu

Obzirom da mu je deda prodavao cigare kao " izbjeglica" po Beogradu a tata mu proglasen za promasen slucaj u Zvezdi nimalo me ne cudi njihov izbor, apsolutno ih podrzavam i treba da igra za zemlju koja mu je dala sve.

Ivan

pre 1 godinu

Sta se primate, najnormalnije. Meni je otac slovak, majka srpkinja, rodjen sam u srbiji I naravno da cu da bih igrao za srbiju. Ne osecam nista prema slovackoj, sem sto eventualno kad procitam da igraju negde sa nekim drugim, drago mi je da pobede

xxx

pre 1 godinu

Mozda nikad nije ni bio u Srbiji. Rodjen u Grckoj, majka Grkinja, nista cudno. A i gde je garancija da ce biti vrhunski kosarkas. Najverovatnije prosecan evroligaski igrac.

it lik

pre 1 godinu

majka Grkinja, rođen tamo, naučio sve tamo...
Da je suprotna situacija i mi bi se bunili što smo mu dali sve a on otišao za neku Grčku da igra iako mu je mama naša i odrastao ovde.

Vela

pre 1 godinu

Ajde da mali zna srpski, grcki i engleski, da zna istoriju i kulturu sve tri zemlje, da je posecivao sve tri zemlje pa da odluci sam gde ce i sta ce. Ali nije. Imam osecaj da je odgajan samo kao Amerikanac i Grk... Pedja je za to kriv... a majci svaka cast.

Sub013

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu

Вања Петровић

pre 1 godinu

Васпитавајте децу у духу православља и да буду Срби, а не у духу европског сатанизма и разврата.
(Срби најстарији народ, 17. februar 2023 12:30)

Ако си у мешовитом браку као ја, васпитаваш децу да воле обе земље своих родитеља. Али, ако дете изабере да воли више другу земљу но Србију, ону земљу у којој одраста, иде у школу, има пријатеље, прве љубави, и ако му је одлазак у Србију као казна јер се раздваја од свог сталног окружења, шта онда?? Треба ли децу на силу терати да воле неку земљу из које му је један од родитеља? Треба ли да их вучемо за уши и кажњавамо јер не осећају оно што ми осећамо према својој отаџбини? Не иде то тако, роде мој. Деца расту, стичу своје ЈА и одлучују сами за своју будућност. Све остало од стране родитеља је силовање најгоре врсте. Моја деца воле и осећају се као Грци, знају српски само толико да могу да се разумеју са пар рођака, и не занима их Србија ич.
Тако и деца Пеђе Стојаковића знају само за Грчку и УСА, и ВОЛЕ ИХ. Ништа чудно нити неприродно. Смањи страсти, роде мој са расистичким погледима на Европу. Нама је овде одлично, нисмо изложени расизму, начин живота и бенефиције су неупоредиво боље но у Србији...тако да, не причај о стварима које ниси одживео, нити генерализуј ствари у вези Европе, Америке или Србије. Људи тамо, људи овамо, добри или лоши...поздрав из Атине!

Specialac

pre 1 godinu

Mene nije zabrinuo, ima ko ce da nam igra, vazda je tako bilo i bice. A ovi sto trebaju da razmisljaju koji dres ce obuci neka igraju za koga hoce, koga briga

Salle

pre 1 godinu

Otac je izabrao rodnu Srbiju jer je rođen u njoj. Sin nit je rođen u Srbiji, plus majka mu je Grkinja, a živi u Americi. Realno, Srbija bi trebala da mu bude treći izbor.

Sasa

pre 1 godinu

Ovaj decko jeste vise Grk nego Srbin. Srecno u daljoj karijeri. A mi ako se borimo za neke mlade i njihov ostanak/povratak ili odabir Srbije, neka primarno budu visoko obrazovani. Srbija ima pregrst sportskih talenata.

kralj

pre 1 godinu

Naravno da se oseca vise Grk nego Srbin,majka ga vaspitavala,otac se lomio po treninzima i utakmicama,pitanje je da li uopste govori srpski jezik.Naravno ako bude samo pola igrac kao otac,bice mi krivo da ne igra za nas,koga god da izabere zelim mu uspesnu karijeru.

Kečiga

pre 1 godinu

Pa šta je tu nejasno? Ljudi gledaju da odu iz Srbije, a ne da dolaze u nju. Te patriotske bajke više ne prolaze. Ovo je 21. vek i svi su ponešto naučili iz ne tako davne prošlosti, a koja još traje. Neće ljudi da služe Beogradu na vodi.

Aleksandar CG

pre 1 godinu

Ko osjeca tj. ne osjeca potrebu da igra srcem za drzavni grb neka ide dje god pozeli. Srecan mu put i sve najbolje. Imamo mi jos mnogo momaka koni su talentovani i zele da "ginu" i ostave srce na terenu. Samo takav profil igraca je dostojan reprezentacije i drzavnog grba. Pozz

MarkoSimpson

pre 1 godinu

I otac mu ima vecitu distancu od Srbije , tako da meni ovo nije nikakvo iznenadjenje , samo su mi takve osobe ... I briga nas za Stojakovice , kad imamo nase uspesne sportiste 3x MVP-a Nikolu Jokica , najboljeg tenisera svih vremena Novaka Djokovica i druge uspesne sportiste

Dijasporac

pre 1 godinu

"Njegov otac je izabrao rodnu Srbiju umesto Grčke, za koju je imao pravo da nastupa."

Njegov sin je pak izabrao rodnu Grčku. Zavičaj je to. Jednostavno gde si odrastao tamo te i srce vuče ma kako se skrasio u inostranstvu.

Bulb

pre 1 godinu

Kako cudno. Kad mu je otac, koji je rodjen u Srbiji, igrao sveukupno triput za reprezentaciju, sta ocekivati od decka koji ima jos manje veze sa Srbijom od Pedje. Nek mu je sa srecom, ali on nije nas kosarkas.

Požega, 1977.

pre 1 godinu

Otac je izabrao rodnu Srbiju jer je rođen u njoj. Sin nit je rođen u Srbiji, plus majka mu je Grkinja, a živi u Americi. Realno, Srbija bi trebala da mu bude treći izbor.
(Salle, 17. februar 2023 12:35)

Otac mu nije rođen u Srbiji. Proveri podatke na internetu, lako su dostupni.

City Slicker

pre 1 godinu

@Omanuo si Peđa, mnogo si omanuo. Uvek sam bio protiv mešovitih brakova, evo ovo je jedan od primera mogućih problema. Jeste, ima lepih i Špankinja, i Italijanki, Amerikanki...
Ali Srpkinja je Srpkinja.
(iskreno, 17. februar 2023 16:48)

Sram te bilo! Nadam se da sa tom tvojom "Srpkinjom" ne učiš niti ćeš bilo koga učiti ovako nakaradnom sistemu vrednosti. Gledaj se sa svojom Srpkinjom i tešite se da ste pripadnici nebeskog naroda.

Del Boj

pre 1 godinu

Koliko ja vidim tu se otac nista ne pita majka je preuzela sve u svoje ruke i zato je izabrao Grcku. To je cena mešovitih brakova jos iz dve drzave to je neminovno.

Brutus

pre 1 godinu

Otac ti je igrao kosarku za srbiju i ti biras grcku.

Da igram kosarku i da mi ovaj dodje u klub ucinio bih sve da se sto losije oseca isto tako i da igram protiv njega na terenu..
(Aca, 17. februar 2023 16:32)

Potvrda da je momak doneo super odluku sublimirana u jednom komentaru.

Vanja

pre 1 godinu

Ako su majke te koje odlučuju, kao što je primer sa Bajceticem, Doncicem, sad Stojakovicem, i mnogim drugim, onda da očekujemo da sinovi Ane Ivanovic jednog dana, ako budu dobri fudbaleri, zaigraju za Partizan i Srbiju😂😂

Diogenis iz bureta

pre 1 godinu

@Срби најстарији народ
Evo Srbende da nam objasni. Razvratni Zapad i nebeska Srbija sa sve "bratskom" Rusijom (dok joj odgovara). Sve će više Stojakovića i Dončića biti dok Srbija jednom ne počne da se ponaša kao deo Evrope, da pazi na svoje građane i svoju decu, da ih razvija u duhu sa evropskom kulturom i evropskim vrednostima a ne kao ruska gubernija u centru Evrope. To da ne možeš da se ponašaš u pravoslavnom duhu a da budeš deo Evrope je podmetačina (pro)ruske struje koja ne želi da ispusti svoj uticaj na Balkanu (zarad sopstvenog ćara) a najbolji su primeri Grčka a od skorije Bugarska i Rumunija. Nemaju Evropljani ništa protiv pravoslavlja, to je teška ruska podvala na koju sam se i sam, živeći u Srbiji, primio. Za to obilato koriste i crkvu a u prilog im ide zaziranje Zapada da smo ruski trojanski konj u Evropi(što iskreno i jesmo, koliko god nam se to ne sviđalo). Kroz istoriju ko god je Srbiju pokušao da iskreno okrene Zapadu nije dobro prošao. Od Obrenovića do Đinđića. Razmislite o tome. Svojevremeno smo na insistiranje Rusije i njene crkve glasali protiv sopstvenih predloga (za prelazak Crkve na Milankovićev kalendar).Rusija je dobrano pustila pipke ovde i taj uticaj je za Srbiju pogubniji i od samog komunizma. I zato draga moja Srbendo, Srbiju će Evropi pre vratiti neko poput ovih "Stojakovića" i "Dončića" nego neko sa vašim stavom i razmišljanjem.

basketaš

pre 1 godinu

Doćiće nam glave papuče od naših legendi. Da se našalimo malo.

Jasno je i da je Peđa prvi rastao u Grčkoj, žena, dete, život, sve 5. Ali da gledaš kako Andrej Stojaković igra za Grčku? A legenda si srpske košarke, Bog, idol svih nas. Peđin sin, Grk. Meni je to tužno, ne osuđujem samo mi je onako iskreno žao.

Grčka je svakako 5 puta uređenija zemlja od ovog haosa, opet ako nešto vredi to su naše reprezentacije. Vredi se boriti za njih. Što se kaže tračak svetla u tamnim oblacima. Malom sve najbolje, nadam se da nije konačno. Ako jeste, jpg. Razbićemo ih opet.

Tuga s juga

pre 1 godinu

Navedite mi jedan primer u košarci gde su otac i sin dosegli iste visine...
(45ica, 17. februar 2023 16:44)
Ne znam za visine ali Sabonis junior nihe los.

WillyWonka

pre 1 godinu

Ne izgleda mi da će biti neki vanserijski igrač, tako da je svejedno. Na ovom snimku igra protiv neke djece od kojih je viši za glavu. Vrijeme će pokazati, ali ne vidim ja tu nešto posebno.

Igor

pre 1 godinu

otac mu ima vecitu distancu od Srbije , tako da meni ovo nije nikakvo iznenadjenje , samo su mi takve osobe ... I briga nas za Stojakovice , kad imamo nase uspesne sportiste 3x MVP-a Nikolu Jokica , najboljeg tenisera svih vremena Novaka Djokovica i druge uspesne sportiste
(MarkoSimpson


A to sto imamo njih koji imace zive na zapadu nam je bitno zbog cega? Jel bolji zivotni standard mozda ako lik prrbacuje lopticu preko mreze najbolje na svetu?
A nekad smo se dicili sa milankovicem, teslom i ostalim velikanima

Sima

pre 1 godinu

Интересантна ствар је да већина деце, наших спортиста, који су оженили жене друге нације,бирају да играју за ту другу репрезентацију. Зар је могуће???
(veljko, 17. februar 2023 12:25)


Nisu u pitanju zene. U pitanju su bojle zemlje. A to je bar lako kad je u pitanju Srbija.

petar markovic

pre 1 godinu

Koliko ja vidim tu se otac nista ne pita majka je preuzela sve u svoje ruke i zato je izabrao Grcku. To je cena mešovitih brakova jos iz dve drzave to je neminovno.
(Del Boj, 17. februar 2023 15:36)

to je cena mesovitih brakova u kojima su srbi ocevi. srbi su inace velike patriote znate...

pavle

pre 1 godinu

Andrej Stojakovic i braca Antetokumpo ne zna se ko je vise Grk. Jos je mlad da se ista predvidi, toliki talenti su propali dok su stasali u seniore…

Igor

pre 1 godinu

Mora li ta Amerika?
(anaparagliticar


Ja stvarno ne razumem zasto amerika pored ovakve rusije gde je najbolja perspektiva i sloboda… ma cudan smo narod pa to ti je.

Miroslav

pre 1 godinu

Bitno je gde si srecan i gde ti je dobro,a ne gde si rodjen.Kad Srbija bude dobra zemlja za sve gradjane,tada cemo i mi biti vise Srbi.Sami smo krivi zbog nekih stvari.Nedajemo nista,a trazimo posle nesto.Kad uspes dodje par politicara da te potapse po ramenu.Onda si heroj,a pre koju godinu niko nije ni cuo za tebe.Licemerje.

Predrag

pre 1 godinu

Nista cudno. U fudbalu Srbi igraju za Cg, u vaterpolu Crnogorci za Srbiju, jos malo ce reprezentacije da lice na klubove. Dovoljno je reci da pobjednici Mundijala 1998 u fudbalu Francuzi su imali samo jednog crnca, danas imaju samo jednog bijelca i to golmana...

Stanko

pre 1 godinu

Neuspeh u životu pokriva se identifikacijom sa odolom... Bar 5 miliona Srba je inficirano tom bolešću... Pošto sam slab, mali, neuspešan... Ima bre da ubijem ako mi neko dirne idola. Kao da je dirnuo mene... Otud silne svadje po Srbiji zbog Ronalda, Mesija, Nadala, Noleta,...strančarenje, patološko vezivanje za naciju, Teslu, Jokića, Samo mi heroje i velikane ne dirajte...
Sve je to psihijatrija objasnila... A i Erih From u knjizi Bekstvo od slobode...

Jova

pre 1 godinu

@Ivan Da, ne interesuje ih da usmere decu da imaju puno sta sa Srbijom, verovatno nije slucajno jer su imali losa iskustva ili im je nova zemlja, za razliku od Srbije, pomogla, pruzila sansu da tu nastave zivot ili se naprosto nisu vezali za nas narod. I sta cemo sada? Da placemo?

Pera Magic Mitic

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca...
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)
Jedino, ako pod "mi" mislis na Sakramento.

Ja

pre 1 godinu

Rodjen u grckoj mama mu je grkinja.rekao je da predstavlja grcku,logicno.sta tu nije jasno?
(Hogar, 17. februar 2023 17:15)

Rodjen jeste u grckoj, ali nije bas da je tamo odrastao kako se ovde spinuje. Pedja je vec 25 godina u americi, tako da je i njegov sin tamo odrastao.

bskfan

pre 1 godinu

Pametan decko, da sam rodjen u Solunu i ja bih igrao za Grcku. Ako ni sta drugo, manje bi bilo pljuvanja. Ovde je atmosfera toksicna, a najveci krivac su "veciti". Najbolje bi bilo kad bi se ukinule te dve komunisticke tvorevine kao nepresusni izvor spinovanja, kad bi se svi klubovi privatizovali i kada bi drzava jednom za sva vremena izasla iz sporta.

Podrska za Andreja, bice cudo od igraca. Ima vise talenta od Pedje.

Gera

pre 1 godinu

Otac je izabrao rodnu Srbiju jer je rođen u njoj. Sin nit je rođen u Srbiji, plus majka mu je Grkinja, a živi u Americi. Realno, Srbija bi trebala da mu bude treći izbor.
(Salle, 17. februar 2023 12:35)

Otac (Peđa) je rođen u SFRJ, tj. u SR Hrvatskoj, ili preciznije Slavonskoj Požegi.

YUGO TEMPO 1.1

pre 1 godinu

Njegov otac je bio prvak sveta i evrope u dresu “jugoslavije”. Ako on hoće da igra za Grčku, neka. Dovoljno smo se mi radovali koševima jednog Stojakovića.

Ivan

pre 1 godinu

Ovo je ko zna koji slucaj da sin ciji otac Srbin igra za drzavu iz koje mu je majka. Nasi ljudi su izgubili osecaj nacionalnog identiteta. Da je jednom pa da kazes slucajno, ali ako se to stalno desava, znaci da nase ljude uopste ne zanima da bar malo uticu i probaju da usmere decu ka igranju za Srbiju.

iskreno

pre 1 godinu

Omanuo si Peđa, mnogo si omanuo. Uvek sam bio protiv mešovitih brakova, evo ovo je jedan od primera mogućih problema. Jeste, ima lepih i Špankinja, i Italijanki, Amerikanki...
Ali Srpkinja je Srpkinja.

my way

pre 1 godinu

ko ce se petljati u ovom brlogu ... BRAVO momce, odlican izbor ... SRECNO
(Goran NS, 17. februar 2023 12:18)

И онда обиђеш мало света и видиш да нема слободнијег и бољег места за живот од овог "брлога". Невезано за тему, није згорег подсетити се да је Берлин у оригиналу Брло. Што се Андреја тиче, његов избор и не треба се у њега мешати. Вероватно осим Пеђиних никога у Србији и не познаје, тако да је негде и разумљиво што је изабрао Грчку. Будућност Србије је на нашој деци овде. Наше клинце треба да чувамо, трудимо се да их буде што више и научимо их здравом патриотизму без којег нема слободе.

Patriota

pre 1 godinu

Logičan izbor. Dete je rodjeno tamo i provodi više vremena u SAD i Grčkoj. I nije jedini slučaj, ni prvi ni poslednji. Bilo bi čudno da su oba roditelja Srbi, ovako je normalno. Imali smo Krkića,Sinčića, Dragiće, Petrovićem, evo sada Bajčetić Stojaković, i biće opet toga

Doctor Gachet

pre 1 godinu

Djokovic je po ocu Crnogorac, a po majci Hrvat, a posto je rodjen u Srbiji, postao je Srbin i igra za Srbiju.
Da je rodjen u Sloveniji, igrao bi za Sloveniju. Ima logike!

gogibre

pre 1 godinu

Sramota nista drugo! Znaci otac ti je Legenda naseg sporta a ti zelis gde god ziveo itd da igras za drugu drzavu! Ista prica kao kod Doncica samo da Doncic Senior nije bio svetka klasa. Za mene je ovo suludo i nesto sta nemogu nikako da podrzavam!

Ljaksara

pre 1 godinu

Provozao sam sve komentare i sublimiram suštninu svega napisanog:
Da je Divćara uzeo Donćaru u Kingse, onda bi Donćara poćeo da igra za Srbiju, a Stojakara senior bi i dalje bio u Sakramentu sa Divćarom i tako bi njegov sin Stojakara junior odabrao Srbiju a ne Grcku. I jos Slavonska Požega je u Srbiji, a Solun u USA.

ddt

pre 1 godinu

aj ovako da odgovorim na (rodjen tamo)...Стеван Андрија Мићић је српски рвач и репрезентативац Србије у рвању слободим стилом. Википедија
Рођен(а): 4. април 1996. 26 година, Меса, Аризона, Сједињене Америчке Државе
Висина: 1,68 m
Образовање: Универзитет у Мичиген pa cavic znaci usadjena ljubav od roditelja prema otadzbini

Jag

pre 1 godinu

Nasi ljudi nazalost budu odma asimilovani
@YT Goatkovic

Sta je tu nazalost? Mislis da je bolje da zive negde neasimilovani?
Na kraju krajeva decko je rodjen u USA, to mu je drzava.

Mito

pre 1 godinu

Bravo Peđa, neka mali igra za koga hoće, želim uspeh. Jedno pitanje šta si ti Srbin ili ????? Zna se ko je gazda u porodici. Još jedna sitnica Srbi su napravili grčku košarku, a ne grci srpsku. Odličan izbor.

Vanja

pre 1 godinu

Ako su majke te koje odlučuju, kao što je primer sa Bajceticem, Dincicem, sad Stojakovicem, i mnogim drugim, onda da očekujemo da sinovi Ane Ivanovic jednog dana, ako budu dobri fudbaleri, zaigraju za Partizan i Srbiju😂😂��

Ogi

pre 1 godinu

Nije da bi trebao da igra za Srbiju samo zato što mu je otac Srbin, ali je malo glupo da mu je otac bio zlatni reprezentativac u košarci igrajući za jednu zemlju, a da on sad igra za neku drugu... Ali dobro, šta mi možemo, tako ga je otac vaspitao...

UjkaŽitko

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Izgubili smo Dončića zbog Divca? Kako je, matere ti, Divac odgovoran za to što Dončić igra za Sloveniju?
(Uber, 17. februar 2023 12:54)

Možda dečko navija za Sakramento...

DM

pre 1 godinu

Ma i stariji Stojakovic je trebao za grcku da igra a ovaj mali nema na oca nista sreca pa nije odabrao Srbiju ne bi u Srbiji mogao da bude zamena bice to veliki promasaj Grcke.

Solo

pre 1 godinu

Za 10-20 godina niko nece da igra vise za Srbiju..Propala zemlja sporta od korupcije,agenata,celnici koji nemaju viziju samo misle kako ce da napune bankovne racune i te iste ljudi biraj godinama..

Guns N Roses

pre 1 godinu

Стојаковић је играо за Југославију.
(pih, 17. februar 2023 14:42)

Jugoslavija je prestala da postoji 1992.

Losmix

pre 1 godinu

Kakvi smo mi kad sin jednog od naših najboljih igra za maminu reprezentaciju? Grci su ponosan narod, Španci, Slovenci... Kako li nas drugi gledaju kad se sebe samih stidimo ? Nama će biti bolje, onda kad mi budemo bolji. Zato deci ne čitati crvenkapu, tri praseta, samo Epska poezija

arhitekt

pre 1 godinu

Nije tačno, garantujem životom, da je bilo ko iz Zvezde rekao Pađi Stojakoviću da nije talentovan. On je tada imao 16 godina, njegov vanserijski talenat se video iz svemira i dobijao je dovoljno minuta te sezone. Sve ovo može lako da se proveri na netu. A tek glupost koja ovde može da se pročita da deca bivših igrača Zvezde radije biraju države u kojima su odrasli umesto Srbije je neviđena LAŽ. Kada je trebalo da se Dončić odluči za koga će igrati, gde je ruku na srce odluku donela njegova majka Slovenka, pregovore su vodili Danilović i Tomašević...pa sve vas koji pišete kojekakve gluposti pitam za koga su igrali Predsednik KSS i čovek zadužen za mušku košarku u našem Savezu?
Da li možete da zamislite našu reprezentaciju u kojoj igraju Jokić i Dončić...

Vasa

pre 1 godinu

Sta se primate, najnormalnije. Meni je otac slovak, majka srpkinja, rodjen sam u srbiji I naravno da cu da bih igrao za srbiju. Ne osecam nista prema slovackoj, sem sto eventualno kad procitam da igraju negde sa nekim drugim, drago mi je da pobede
(Ivan, 17. februar 2023 17:11)

Ti si prijatelju, kao i mnogi slicni, tikva bez korena

Aca

pre 1 godinu

Otac ti je igrao kosarku za srbiju i ti biras grcku.

Da igram kosarku i da mi ovaj dodje u klub ucinio bih sve da se sto losije oseca isto tako i da igram protiv njega na terenu..

Aleks

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Izgubili smo Dončića zbog Divca? Kako je, matere ti, Divac odgovoran za to što Dončić igra za Sloveniju?
(Uber, 17. februar 2023 12:54)

Pa ne igra za Kingse, a Kingsi su "srpski klub", čak je i San Francisko Srpski grad jer ima pravoslavnu isposnicu u brdu blizu Kalifornije (osnovao Peter McMilek, zapravo Pera Milenković sa Čubure), a da je Luka zaigrao za Kingse sve ovo bi ga verovatno navelo da pređe da igra za Srbiju.
Katastrofalna greška Divca.

Danilo

pre 1 godinu

Pq mali nema nikakve veze sa Srbijom , majka grkinja , od malena zivi u sad .Samo sto tesko ds bi ikad imao mesto h njihovoj reprezentaciji i zato se odlucio za grcku .Mada to nista ne znaci evo Janis i njegova braca , bukvalno on je top pae igraca ns svetu ,! s braca tesko ds budu i neki solidni evroligaskj igraci .Vise su za neke osrednje klubove u Evropi .

Miodrag

pre 1 godinu

Uzbuđuj se i dalje. Dok nema pravog naboja i adrenalina kad se igra za svoju zemlju, piši propalo. Zar nemamo primer kod komsija u fudbalu. Sem Modrića, ostali prosečni i par drvoseča i.... već tri medalje sa SP.

Срби најстарији народ

pre 1 godinu

Просто невероватно колико људи из Србије који раде у иностранству (поготово у мешовитим браковима), не васпитавању децу да буду Срби. Имам пример из комшилука где су отац и мајка из Србије отишли да живе у Немачкој, тамо добили децу и сад та деца не знају српски језик већ само немачки. Није то једини случај, нажалост има доста таквих.

Ево и пример са спортистима,сваки други дан изађе неки лик нашег порекла који игра или ће играти за другу репрезентацију.
Јуче Бајчетић, данас Стојаковић, сутра ће неко трећи. Тако губимо наше људе, не само у спорту него иначе.
Неко треба да види шта је узрок овога, да ли су политичари толико огадили земљу људима или је нешто друго...
Васпитавајте децу у духу православља и да буду Срби, а не у духу европског сатанизма и разврата.

MVP3

pre 1 godinu

Mi Srbi smo najgori, cim ozenimo zenu druge nacionalnosti, vise se nista ne pitamo niti se trudimo oko bilo cega (vidjeti pod Doncic, Dragic, Bajcetic i slicno)

Sub013

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu

Vasa

pre 1 godinu

Sta se primate, najnormalnije. Meni je otac slovak, majka srpkinja, rodjen sam u srbiji I naravno da cu da bih igrao za srbiju. Ne osecam nista prema slovackoj, sem sto eventualno kad procitam da igraju negde sa nekim drugim, drago mi je da pobede
(Ivan, 17. februar 2023 17:11)

Ti si prijatelju, kao i mnogi slicni, tikva bez korena

Bulb

pre 1 godinu

Kako cudno. Kad mu je otac, koji je rodjen u Srbiji, igrao sveukupno triput za reprezentaciju, sta ocekivati od decka koji ima jos manje veze sa Srbijom od Pedje. Nek mu je sa srecom, ali on nije nas kosarkas.

bolje sutra

pre 1 godinu

Hahahaha
Ovajdice se sa Grcima mnogo.
Docice milon boljih ,nasih, punih elana i zelje za igrom.
Nek mu je sa srecom,
Dokazacemo mu na svetskom kakvu je gresku napravio,
Sa Jokicem i Bogdanom idemo na titulu sigurno, slucajnosti se nece dogoditi.
Zao mi je samo, sto mnogo mladih, Doncic , Stojakovic ne cene nas gen koji im je sve to pruzio, rodjitelji papuce, koji sve podvladjuju suprugama..

Doctor Gachet

pre 1 godinu

Djokovic je po ocu Crnogorac, a po majci Hrvat, a posto je rodjen u Srbiji, postao je Srbin i igra za Srbiju.
Da je rodjen u Sloveniji, igrao bi za Sloveniju. Ima logike!

iskreno

pre 1 godinu

Omanuo si Peđa, mnogo si omanuo. Uvek sam bio protiv mešovitih brakova, evo ovo je jedan od primera mogućih problema. Jeste, ima lepih i Špankinja, i Italijanki, Amerikanki...
Ali Srpkinja je Srpkinja.

aca

pre 1 godinu

Srednja skola… bukvalno nikakva garancija da ce postati vrhunski igrac. Balši su u tom periodu predvidjali da ce biti medju prva 3,4 pika. Inace izjava je pomalo trula, mogao je da kaze “Sakramento, Grčku i Srbiju” niko mu to ne bi zamerio, pa i neka ga za Grke neka igra. Sta je problem, sramota ga sto je Srbin? Ne razumem stvarno. Najbolje i ime da promeni u Nikon El Maestro.

Danas

pre 1 godinu

Srpski muškarci, vidimo i primer Mihajlovića, deca jedva znaju da beknu srpski, a uvek kritikuju nas žene, kako samo gledamo strance bla, bla, bla. Obične mlakonje. Žene su samo izdržale da ova nacija opstane i iznele na leđima svojim sve nedaće.

lukas

pre 1 godinu

Decko je proveo ceo svoj zivot u Grckoj i u Americi. Koliko god mi voleli, zbog Pedje, da igra za nas, on jedva da je par puta u svpm zivotu boravio u Srbiji.

Salle

pre 1 godinu

Otac je izabrao rodnu Srbiju jer je rođen u njoj. Sin nit je rođen u Srbiji, plus majka mu je Grkinja, a živi u Americi. Realno, Srbija bi trebala da mu bude treći izbor.

Dzeronimo

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Koji likovi daju plus na ovu glupost.
Da li ste vi normalni?!

MarkoSimpson

pre 1 godinu

I otac mu ima vecitu distancu od Srbije , tako da meni ovo nije nikakvo iznenadjenje , samo su mi takve osobe ... I briga nas za Stojakovice , kad imamo nase uspesne sportiste 3x MVP-a Nikolu Jokica , najboljeg tenisera svih vremena Novaka Djokovica i druge uspesne sportiste

gogibre

pre 1 godinu

Sramota nista drugo! Znaci otac ti je Legenda naseg sporta a ti zelis gde god ziveo itd da igras za drugu drzavu! Ista prica kao kod Doncica samo da Doncic Senior nije bio svetka klasa. Za mene je ovo suludo i nesto sta nemogu nikako da podrzavam!

Aca

pre 1 godinu

Otac ti je igrao kosarku za srbiju i ti biras grcku.

Da igram kosarku i da mi ovaj dodje u klub ucinio bih sve da se sto losije oseca isto tako i da igram protiv njega na terenu..

Uber

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Izgubili smo Dončića zbog Divca? Kako je, matere ti, Divac odgovoran za to što Dončić igra za Sloveniju?

Guns N Roses

pre 1 godinu

Стојаковић је играо за Југославију.
(pih, 17. februar 2023 14:42)

Jugoslavija je prestala da postoji 1992.

pavle

pre 1 godinu

Andrej Stojakovic i braca Antetokumpo ne zna se ko je vise Grk. Jos je mlad da se ista predvidi, toliki talenti su propali dok su stasali u seniore…

WillyWonka

pre 1 godinu

Ne izgleda mi da će biti neki vanserijski igrač, tako da je svejedno. Na ovom snimku igra protiv neke djece od kojih je viši za glavu. Vrijeme će pokazati, ali ne vidim ja tu nešto posebno.

City Slicker

pre 1 godinu

@Omanuo si Peđa, mnogo si omanuo. Uvek sam bio protiv mešovitih brakova, evo ovo je jedan od primera mogućih problema. Jeste, ima lepih i Špankinja, i Italijanki, Amerikanki...
Ali Srpkinja je Srpkinja.
(iskreno, 17. februar 2023 16:48)

Sram te bilo! Nadam se da sa tom tvojom "Srpkinjom" ne učiš niti ćeš bilo koga učiti ovako nakaradnom sistemu vrednosti. Gledaj se sa svojom Srpkinjom i tešite se da ste pripadnici nebeskog naroda.

Diogenis iz bureta

pre 1 godinu

@Срби најстарији народ
Evo Srbende da nam objasni. Razvratni Zapad i nebeska Srbija sa sve "bratskom" Rusijom (dok joj odgovara). Sve će više Stojakovića i Dončića biti dok Srbija jednom ne počne da se ponaša kao deo Evrope, da pazi na svoje građane i svoju decu, da ih razvija u duhu sa evropskom kulturom i evropskim vrednostima a ne kao ruska gubernija u centru Evrope. To da ne možeš da se ponašaš u pravoslavnom duhu a da budeš deo Evrope je podmetačina (pro)ruske struje koja ne želi da ispusti svoj uticaj na Balkanu (zarad sopstvenog ćara) a najbolji su primeri Grčka a od skorije Bugarska i Rumunija. Nemaju Evropljani ništa protiv pravoslavlja, to je teška ruska podvala na koju sam se i sam, živeći u Srbiji, primio. Za to obilato koriste i crkvu a u prilog im ide zaziranje Zapada da smo ruski trojanski konj u Evropi(što iskreno i jesmo, koliko god nam se to ne sviđalo). Kroz istoriju ko god je Srbiju pokušao da iskreno okrene Zapadu nije dobro prošao. Od Obrenovića do Đinđića. Razmislite o tome. Svojevremeno smo na insistiranje Rusije i njene crkve glasali protiv sopstvenih predloga (za prelazak Crkve na Milankovićev kalendar).Rusija je dobrano pustila pipke ovde i taj uticaj je za Srbiju pogubniji i od samog komunizma. I zato draga moja Srbendo, Srbiju će Evropi pre vratiti neko poput ovih "Stojakovića" i "Dončića" nego neko sa vašim stavom i razmišljanjem.

Igor

pre 1 godinu

Mora li ta Amerika?
(anaparagliticar


Ja stvarno ne razumem zasto amerika pored ovakve rusije gde je najbolja perspektiva i sloboda… ma cudan smo narod pa to ti je.

Mito

pre 1 godinu

Bravo Peđa, neka mali igra za koga hoće, želim uspeh. Jedno pitanje šta si ti Srbin ili ????? Zna se ko je gazda u porodici. Još jedna sitnica Srbi su napravili grčku košarku, a ne grci srpsku. Odličan izbor.

stanojka

pre 1 godinu

ja sam se udala za nemca i zivimo u srbiji. da mi je sin talenat igrao bi za srbiju, ali jbg evo ga zavija 5 dnevno i sedi sa ortacima na trotoaru po ceo dan

Djordje

pre 1 godinu

Obzirom da mu je deda prodavao cigare kao " izbjeglica" po Beogradu a tata mu proglasen za promasen slucaj u Zvezdi nimalo me ne cudi njihov izbor, apsolutno ih podrzavam i treba da igra za zemlju koja mu je dala sve.

Kečiga

pre 1 godinu

Pa šta je tu nejasno? Ljudi gledaju da odu iz Srbije, a ne da dolaze u nju. Te patriotske bajke više ne prolaze. Ovo je 21. vek i svi su ponešto naučili iz ne tako davne prošlosti, a koja još traje. Neće ljudi da služe Beogradu na vodi.

veljko

pre 1 godinu

Интересантна ствар је да већина деце, наших спортиста, који су оженили жене друге нације,бирају да играју за ту другу репрезентацију. Зар је могуће???

Ljaksara

pre 1 godinu

Provozao sam sve komentare i sublimiram suštninu svega napisanog:
Da je Divćara uzeo Donćaru u Kingse, onda bi Donćara poćeo da igra za Srbiju, a Stojakara senior bi i dalje bio u Sakramentu sa Divćarom i tako bi njegov sin Stojakara junior odabrao Srbiju a ne Grcku. I jos Slavonska Požega je u Srbiji, a Solun u USA.

Joca

pre 1 godinu

Ocekivano, u Srbiju ga otac nije vodio, kada su dolazili u Evropu uvek su dolazili u Grcku, tamo ima dosta familije u Srbiji nema nikoga. Pedjini su izbeglice rastrkani svuda, a najmanje ih ima u Srbiji. Hvala Pedji sto je igrao za Srbiju u kojoj je proveo tek jedva desetak godina.

Samo nemojte o onom kako je Andrej Srbin zato sto je otac Srbin, to tako samo zatucani gledaju.
Majka i otac se jednako vole, a samim tim i mesto njihovog porekla, najbolji primer je rukometas koji je rodjen i odrastao u Francuskoj, otac mu je Francuz, ali je zbog majke odlucio da igra za Srbiju.

Stefan

pre 1 godinu

Nisam iznenađen, sam Peđa nije nešto vezan za Srbiju i nije da mogu da ga krivim. Došao je ovde kao izbeglica kad je bio dete, niko se nije baš potrudio da pomogne njemu i njegovoj porodici. Kad je bio u Zvezdi nije igrao i rečeno mu je da nije talentovan. Onda je otišao u Solun gde su mu dali šansu i tu je zapravo postao igrač. Zapravo me čudi što je uopšte igrao za Jugoslaviju a ne za Grčku. Danas živi na relaciji Grčka-SAD dok Srbiju retko posećuje. Kažem zato ovo me ne čudi, sam Peđa je u Srbiji proveo možda dve godine svog života i za taj psriod ga veže malo šta dobrog.

Вања Петровић

pre 1 godinu

Васпитавајте децу у духу православља и да буду Срби, а не у духу европског сатанизма и разврата.
(Срби најстарији народ, 17. februar 2023 12:30)

Ако си у мешовитом браку као ја, васпитаваш децу да воле обе земље своих родитеља. Али, ако дете изабере да воли више другу земљу но Србију, ону земљу у којој одраста, иде у школу, има пријатеље, прве љубави, и ако му је одлазак у Србију као казна јер се раздваја од свог сталног окружења, шта онда?? Треба ли децу на силу терати да воле неку земљу из које му је један од родитеља? Треба ли да их вучемо за уши и кажњавамо јер не осећају оно што ми осећамо према својој отаџбини? Не иде то тако, роде мој. Деца расту, стичу своје ЈА и одлучују сами за своју будућност. Све остало од стране родитеља је силовање најгоре врсте. Моја деца воле и осећају се као Грци, знају српски само толико да могу да се разумеју са пар рођака, и не занима их Србија ич.
Тако и деца Пеђе Стојаковића знају само за Грчку и УСА, и ВОЛЕ ИХ. Ништа чудно нити неприродно. Смањи страсти, роде мој са расистичким погледима на Европу. Нама је овде одлично, нисмо изложени расизму, начин живота и бенефиције су неупоредиво боље но у Србији...тако да, не причај о стварима које ниси одживео, нити генерализуј ствари у вези Европе, Америке или Србије. Људи тамо, људи овамо, добри или лоши...поздрав из Атине!

DM

pre 1 godinu

Ma i stariji Stojakovic je trebao za grcku da igra a ovaj mali nema na oca nista sreca pa nije odabrao Srbiju ne bi u Srbiji mogao da bude zamena bice to veliki promasaj Grcke.

Jag

pre 1 godinu

Nasi ljudi nazalost budu odma asimilovani
@YT Goatkovic

Sta je tu nazalost? Mislis da je bolje da zive negde neasimilovani?
Na kraju krajeva decko je rodjen u USA, to mu je drzava.

Sima

pre 1 godinu

Интересантна ствар је да већина деце, наших спортиста, који су оженили жене друге нације,бирају да играју за ту другу репрезентацију. Зар је могуће???
(veljko, 17. februar 2023 12:25)


Nisu u pitanju zene. U pitanju su bojle zemlje. A to je bar lako kad je u pitanju Srbija.

Igor

pre 1 godinu

otac mu ima vecitu distancu od Srbije , tako da meni ovo nije nikakvo iznenadjenje , samo su mi takve osobe ... I briga nas za Stojakovice , kad imamo nase uspesne sportiste 3x MVP-a Nikolu Jokica , najboljeg tenisera svih vremena Novaka Djokovica i druge uspesne sportiste
(MarkoSimpson


A to sto imamo njih koji imace zive na zapadu nam je bitno zbog cega? Jel bolji zivotni standard mozda ako lik prrbacuje lopticu preko mreze najbolje na svetu?
A nekad smo se dicili sa milankovicem, teslom i ostalim velikanima

Aleksandar CG

pre 1 godinu

Ko osjeca tj. ne osjeca potrebu da igra srcem za drzavni grb neka ide dje god pozeli. Srecan mu put i sve najbolje. Imamo mi jos mnogo momaka koni su talentovani i zele da "ginu" i ostave srce na terenu. Samo takav profil igraca je dostojan reprezentacije i drzavnog grba. Pozz

Del Boj

pre 1 godinu

Koliko ja vidim tu se otac nista ne pita majka je preuzela sve u svoje ruke i zato je izabrao Grcku. To je cena mešovitih brakova jos iz dve drzave to je neminovno.

Aleks

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Izgubili smo Dončića zbog Divca? Kako je, matere ti, Divac odgovoran za to što Dončić igra za Sloveniju?
(Uber, 17. februar 2023 12:54)

Pa ne igra za Kingse, a Kingsi su "srpski klub", čak je i San Francisko Srpski grad jer ima pravoslavnu isposnicu u brdu blizu Kalifornije (osnovao Peter McMilek, zapravo Pera Milenković sa Čubure), a da je Luka zaigrao za Kingse sve ovo bi ga verovatno navelo da pređe da igra za Srbiju.
Katastrofalna greška Divca.

statuskan

pre 1 godinu

Sve je stvar kućnog vaspitanja!
Pa i njegov otac Predrag Stojaković je košarkaški prohodao u Grčkoj.Tadašnja Zvezda ga je šutnula sa 16 godina!

Surova stvarnost

pre 1 godinu

Ljudi ne treba da se nerviraju zbog ovoga jer danas više Srba živi na Zapadu nego li u Srbiji, a poznato je da smo u proseku laki za asimilaciju, prema tome, ove je ništa koliko naših prosto neće biti ''naši''.

bskfan

pre 1 godinu

Pametan decko, da sam rodjen u Solunu i ja bih igrao za Grcku. Ako ni sta drugo, manje bi bilo pljuvanja. Ovde je atmosfera toksicna, a najveci krivac su "veciti". Najbolje bi bilo kad bi se ukinule te dve komunisticke tvorevine kao nepresusni izvor spinovanja, kad bi se svi klubovi privatizovali i kada bi drzava jednom za sva vremena izasla iz sporta.

Podrska za Andreja, bice cudo od igraca. Ima vise talenta od Pedje.

Specialac

pre 1 godinu

Mene nije zabrinuo, ima ko ce da nam igra, vazda je tako bilo i bice. A ovi sto trebaju da razmisljaju koji dres ce obuci neka igraju za koga hoce, koga briga

aramis

pre 1 godinu

Neka ga, treba postovati njegovu odluku. Uskoro ce sve okolne drzave da imaju Srbe kao najbolje u svojim reprezentacijama.Slovenija najbolje primer

Stanko

pre 1 godinu

Neuspeh u životu pokriva se identifikacijom sa odolom... Bar 5 miliona Srba je inficirano tom bolešću... Pošto sam slab, mali, neuspešan... Ima bre da ubijem ako mi neko dirne idola. Kao da je dirnuo mene... Otud silne svadje po Srbiji zbog Ronalda, Mesija, Nadala, Noleta,...strančarenje, patološko vezivanje za naciju, Teslu, Jokića, Samo mi heroje i velikane ne dirajte...
Sve je to psihijatrija objasnila... A i Erih From u knjizi Bekstvo od slobode...

xxx

pre 1 godinu

Mozda nikad nije ni bio u Srbiji. Rodjen u Grckoj, majka Grkinja, nista cudno. A i gde je garancija da ce biti vrhunski kosarkas. Najverovatnije prosecan evroligaski igrac.

it lik

pre 1 godinu

majka Grkinja, rođen tamo, naučio sve tamo...
Da je suprotna situacija i mi bi se bunili što smo mu dali sve a on otišao za neku Grčku da igra iako mu je mama naša i odrastao ovde.

zvezdale

pre 1 godinu

Mali je rođen u Solunu, živeo tamo, majka Grkinja. Dakle predstavlja i Grčku, ništa sporno.

Problem je ako niko iz saveza nema kontakt sa Peđom i pušta još jednog talenta "da sam odluči o budućnosti". Prečesto se to dešava, a nikad se ne dovodi u pitanje naša (ne)odgovornost. Najlakše udariti po klincu.

Grci skupljaju sve što zna dvokorak i dva driblinga i ne prepuštaju ništa slučaju.

my way

pre 1 godinu

ko ce se petljati u ovom brlogu ... BRAVO momce, odlican izbor ... SRECNO
(Goran NS, 17. februar 2023 12:18)

И онда обиђеш мало света и видиш да нема слободнијег и бољег места за живот од овог "брлога". Невезано за тему, није згорег подсетити се да је Берлин у оригиналу Брло. Што се Андреја тиче, његов избор и не треба се у њега мешати. Вероватно осим Пеђиних никога у Србији и не познаје, тако да је негде и разумљиво што је изабрао Грчку. Будућност Србије је на нашој деци овде. Наше клинце треба да чувамо, трудимо се да их буде што више и научимо их здравом патриотизму без којег нема слободе.

Brutus

pre 1 godinu

Otac ti je igrao kosarku za srbiju i ti biras grcku.

Da igram kosarku i da mi ovaj dodje u klub ucinio bih sve da se sto losije oseca isto tako i da igram protiv njega na terenu..
(Aca, 17. februar 2023 16:32)

Potvrda da je momak doneo super odluku sublimirana u jednom komentaru.

Predrag

pre 1 godinu

Nista cudno. U fudbalu Srbi igraju za Cg, u vaterpolu Crnogorci za Srbiju, jos malo ce reprezentacije da lice na klubove. Dovoljno je reci da pobjednici Mundijala 1998 u fudbalu Francuzi su imali samo jednog crnca, danas imaju samo jednog bijelca i to golmana...

Ivan

pre 1 godinu

Ovo je ko zna koji slucaj da sin ciji otac Srbin igra za drzavu iz koje mu je majka. Nasi ljudi su izgubili osecaj nacionalnog identiteta. Da je jednom pa da kazes slucajno, ali ako se to stalno desava, znaci da nase ljude uopste ne zanima da bar malo uticu i probaju da usmere decu ka igranju za Srbiju.

petar markovic

pre 1 godinu

Koliko ja vidim tu se otac nista ne pita majka je preuzela sve u svoje ruke i zato je izabrao Grcku. To je cena mešovitih brakova jos iz dve drzave to je neminovno.
(Del Boj, 17. februar 2023 15:36)

to je cena mesovitih brakova u kojima su srbi ocevi. srbi su inace velike patriote znate...

Rej Von Fon

pre 1 godinu

Cini mi se da nije pokrenuo temu, vec se izjasnio koju zemlju dozivljava kao svoju i za koju ce igrati. I mislim da to treba postovati. Otac mu je vise vezan za Grcku, sluzio je vojsku kod njih. Posto otac nije bio preterano vezan za Srbiju nije mogao da prenese na svoju decu. I to nije prvi slucaj, ni poslednji. Onaj mali iz Liverpula, igrace za Spaniju. Tako da ono nije bitno nase poreklo, nase prezime, ako roditelji koji zive u inostranstvu, na svoju decu ne prenose znacenje, kulturu, istoriju i ljubav prema toj zemlji.

Miroslav

pre 1 godinu

Bitno je gde si srecan i gde ti je dobro,a ne gde si rodjen.Kad Srbija bude dobra zemlja za sve gradjane,tada cemo i mi biti vise Srbi.Sami smo krivi zbog nekih stvari.Nedajemo nista,a trazimo posle nesto.Kad uspes dodje par politicara da te potapse po ramenu.Onda si heroj,a pre koju godinu niko nije ni cuo za tebe.Licemerje.

Dijasporac

pre 1 godinu

"Njegov otac je izabrao rodnu Srbiju umesto Grčke, za koju je imao pravo da nastupa."

Njegov sin je pak izabrao rodnu Grčku. Zavičaj je to. Jednostavno gde si odrastao tamo te i srce vuče ma kako se skrasio u inostranstvu.

Požega, 1977.

pre 1 godinu

Otac je izabrao rodnu Srbiju jer je rođen u njoj. Sin nit je rođen u Srbiji, plus majka mu je Grkinja, a živi u Americi. Realno, Srbija bi trebala da mu bude treći izbor.
(Salle, 17. februar 2023 12:35)

Otac mu nije rođen u Srbiji. Proveri podatke na internetu, lako su dostupni.

Ivan

pre 1 godinu

Sta se primate, najnormalnije. Meni je otac slovak, majka srpkinja, rodjen sam u srbiji I naravno da cu da bih igrao za srbiju. Ne osecam nista prema slovackoj, sem sto eventualno kad procitam da igraju negde sa nekim drugim, drago mi je da pobede

Vela

pre 1 godinu

Ajde da mali zna srpski, grcki i engleski, da zna istoriju i kulturu sve tri zemlje, da je posecivao sve tri zemlje pa da odluci sam gde ce i sta ce. Ali nije. Imam osecaj da je odgajan samo kao Amerikanac i Grk... Pedja je za to kriv... a majci svaka cast.

Miodrag

pre 1 godinu

Uzbuđuj se i dalje. Dok nema pravog naboja i adrenalina kad se igra za svoju zemlju, piši propalo. Zar nemamo primer kod komsija u fudbalu. Sem Modrića, ostali prosečni i par drvoseča i.... već tri medalje sa SP.

arhitekt

pre 1 godinu

Nije tačno, garantujem životom, da je bilo ko iz Zvezde rekao Pađi Stojakoviću da nije talentovan. On je tada imao 16 godina, njegov vanserijski talenat se video iz svemira i dobijao je dovoljno minuta te sezone. Sve ovo može lako da se proveri na netu. A tek glupost koja ovde može da se pročita da deca bivših igrača Zvezde radije biraju države u kojima su odrasli umesto Srbije je neviđena LAŽ. Kada je trebalo da se Dončić odluči za koga će igrati, gde je ruku na srce odluku donela njegova majka Slovenka, pregovore su vodili Danilović i Tomašević...pa sve vas koji pišete kojekakve gluposti pitam za koga su igrali Predsednik KSS i čovek zadužen za mušku košarku u našem Savezu?
Da li možete da zamislite našu reprezentaciju u kojoj igraju Jokić i Dončić...

basketaš

pre 1 godinu

Doćiće nam glave papuče od naših legendi. Da se našalimo malo.

Jasno je i da je Peđa prvi rastao u Grčkoj, žena, dete, život, sve 5. Ali da gledaš kako Andrej Stojaković igra za Grčku? A legenda si srpske košarke, Bog, idol svih nas. Peđin sin, Grk. Meni je to tužno, ne osuđujem samo mi je onako iskreno žao.

Grčka je svakako 5 puta uređenija zemlja od ovog haosa, opet ako nešto vredi to su naše reprezentacije. Vredi se boriti za njih. Što se kaže tračak svetla u tamnim oblacima. Malom sve najbolje, nadam se da nije konačno. Ako jeste, jpg. Razbićemo ih opet.

Vanja

pre 1 godinu

Ako su majke te koje odlučuju, kao što je primer sa Bajceticem, Doncicem, sad Stojakovicem, i mnogim drugim, onda da očekujemo da sinovi Ane Ivanovic jednog dana, ako budu dobri fudbaleri, zaigraju za Partizan i Srbiju😂😂

Solo

pre 1 godinu

Za 10-20 godina niko nece da igra vise za Srbiju..Propala zemlja sporta od korupcije,agenata,celnici koji nemaju viziju samo misle kako ce da napune bankovne racune i te iste ljudi biraj godinama..

Ogi

pre 1 godinu

Nije da bi trebao da igra za Srbiju samo zato što mu je otac Srbin, ali je malo glupo da mu je otac bio zlatni reprezentativac u košarci igrajući za jednu zemlju, a da on sad igra za neku drugu... Ali dobro, šta mi možemo, tako ga je otac vaspitao...

YUGO TEMPO 1.1

pre 1 godinu

Njegov otac je bio prvak sveta i evrope u dresu “jugoslavije”. Ako on hoće da igra za Grčku, neka. Dovoljno smo se mi radovali koševima jednog Stojakovića.

Losmix

pre 1 godinu

Kakvi smo mi kad sin jednog od naših najboljih igra za maminu reprezentaciju? Grci su ponosan narod, Španci, Slovenci... Kako li nas drugi gledaju kad se sebe samih stidimo ? Nama će biti bolje, onda kad mi budemo bolji. Zato deci ne čitati crvenkapu, tri praseta, samo Epska poezija

Patriota

pre 1 godinu

Logičan izbor. Dete je rodjeno tamo i provodi više vremena u SAD i Grčkoj. I nije jedini slučaj, ni prvi ni poslednji. Bilo bi čudno da su oba roditelja Srbi, ovako je normalno. Imali smo Krkića,Sinčića, Dragiće, Petrovićem, evo sada Bajčetić Stojaković, i biće opet toga

BezPanike

pre 1 godinu

Nema razloga za brigu, mozda smo ovog decka propustili, ali zato sin Pola Dzordza, Paul Vuk George, lagano gazi drugu godinu, tu je nasa sansa!

Gera

pre 1 godinu

Otac je izabrao rodnu Srbiju jer je rođen u njoj. Sin nit je rođen u Srbiji, plus majka mu je Grkinja, a živi u Americi. Realno, Srbija bi trebala da mu bude treći izbor.
(Salle, 17. februar 2023 12:35)

Otac (Peđa) je rođen u SFRJ, tj. u SR Hrvatskoj, ili preciznije Slavonskoj Požegi.

ddt

pre 1 godinu

aj ovako da odgovorim na (rodjen tamo)...Стеван Андрија Мићић је српски рвач и репрезентативац Србије у рвању слободим стилом. Википедија
Рођен(а): 4. април 1996. 26 година, Меса, Аризона, Сједињене Америчке Државе
Висина: 1,68 m
Образовање: Универзитет у Мичиген pa cavic znaci usadjena ljubav od roditelja prema otadzbini

Sasa

pre 1 godinu

Ovaj decko jeste vise Grk nego Srbin. Srecno u daljoj karijeri. A mi ako se borimo za neke mlade i njihov ostanak/povratak ili odabir Srbije, neka primarno budu visoko obrazovani. Srbija ima pregrst sportskih talenata.

Tuga s juga

pre 1 godinu

Navedite mi jedan primer u košarci gde su otac i sin dosegli iste visine...
(45ica, 17. februar 2023 16:44)
Ne znam za visine ali Sabonis junior nihe los.

Jova

pre 1 godinu

@Ivan Da, ne interesuje ih da usmere decu da imaju puno sta sa Srbijom, verovatno nije slucajno jer su imali losa iskustva ili im je nova zemlja, za razliku od Srbije, pomogla, pruzila sansu da tu nastave zivot ili se naprosto nisu vezali za nas narod. I sta cemo sada? Da placemo?

kralj

pre 1 godinu

Naravno da se oseca vise Grk nego Srbin,majka ga vaspitavala,otac se lomio po treninzima i utakmicama,pitanje je da li uopste govori srpski jezik.Naravno ako bude samo pola igrac kao otac,bice mi krivo da ne igra za nas,koga god da izabere zelim mu uspesnu karijeru.

Danilo

pre 1 godinu

Pq mali nema nikakve veze sa Srbijom , majka grkinja , od malena zivi u sad .Samo sto tesko ds bi ikad imao mesto h njihovoj reprezentaciji i zato se odlucio za grcku .Mada to nista ne znaci evo Janis i njegova braca , bukvalno on je top pae igraca ns svetu ,! s braca tesko ds budu i neki solidni evroligaskj igraci .Vise su za neke osrednje klubove u Evropi .

Vanja

pre 1 godinu

Ako su majke te koje odlučuju, kao što je primer sa Bajceticem, Dincicem, sad Stojakovicem, i mnogim drugim, onda da očekujemo da sinovi Ane Ivanovic jednog dana, ako budu dobri fudbaleri, zaigraju za Partizan i Srbiju😂😂��

UjkaŽitko

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca, sad mali Pedjin igra za Grcku, pa zbog koga smo mi ustajali svake noći?! Sramota. Rasipaju se srpski talenti po celom svetu
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)

Izgubili smo Dončića zbog Divca? Kako je, matere ti, Divac odgovoran za to što Dončić igra za Sloveniju?
(Uber, 17. februar 2023 12:54)

Možda dečko navija za Sakramento...

Pera Magic Mitic

pre 1 godinu

E moj Pedjo... Ispustismo Doncica zbog Divca...
(Sub013, 17. februar 2023 12:27)
Jedino, ako pod "mi" mislis na Sakramento.

Ja

pre 1 godinu

Rodjen u grckoj mama mu je grkinja.rekao je da predstavlja grcku,logicno.sta tu nije jasno?
(Hogar, 17. februar 2023 17:15)

Rodjen jeste u grckoj, ali nije bas da je tamo odrastao kako se ovde spinuje. Pedja je vec 25 godina u americi, tako da je i njegov sin tamo odrastao.