NBA 56

Četvrtak, 16.02.2023.

16:35

Jokić razbio MVP konkurenciju

Srpski košarkaš Nikola Jokić glavni je favorit za osvajanje MVP nagrade u NBA ligi.

Jokiæ razbio MVP konkurenciju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 1 godinu

(splinter, 16. februar 2023 22:07)

Kad nemaš para za marker i tablu koju ćeš da okačiš oko vrata i na nju napišeš "ja sam glup", dovoljno je da povedeš pričuo Skoli i Meliju i svi će znati.

Ustaše

pre 1 godinu

Očekuje se da Jokić postane prvi i jedini u povijesti koji će na All Staru osvojiti sva tri individualna natjecanja u tricama, vještinama i zakucavanju kao i All Star MVP

vince carter

pre 1 godinu

Chris Paul cetvrti mec sa Denverom u playoffu 37p,8ass,73%fg i +1. Booker 34p,4ass,42% suta i +15. Anthony Davis cetvrti PER ikada,toliko osporavani covek. Toliko o tim statistikama.

RW#0

pre 1 godinu

Amerika je duboko rasisticko drustvo. Jedva su docekali dobrog belca da mu daju. Tako je i Nes uzimao ispred Brajenta, Garneta, Dankana...

maSi

pre 1 godinu

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)

1. Nikola Jokić 9.23
2. Michael Jordan* 9.21
3. LeBron James 8.79

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)

1. Michael Jordan* 27.91.
2. Nikola Jokić 27.51.
3. LeBron James. 27.29.

splinter

pre 1 godinu

Citajuci ovih par zadnjih komentara koji pisu kako je Jokic najbolji centar ikada, najbolji iz Evrope i slicno, pitam se u da li mi zivimo u paralelnom univerzumu?
Sad je Brigis ubacio Miami-u 45p, pocinju komentari kako je Phoenix pogresio u trejdu, a ne vide totalno odsustvo odbrana i kosarkaske inteligencije na svim NBA parketima.
Niko zivi odbranu ne igra. To je samo jurnjava napred i sutiranje, sklanjanje jednih drugima.
Normalno je da se covek zapita kakva je to kosarka kada ti svako vece imas triple double, a na EP ispadnes u osmini finala, ne mozes da se izboris sa Skolom i Melijem. Da li neko od ovih bilmeznih fanatika ima kriticko razmisljanje, samo da se zapita kako je to moguce?
Kako neko moze da bude najbolji kada nikada u karijeri nije odigrao jednu veliku utakmicu, neko finale gde je bio najbolji?
Po cemu je najbolji?
Drazen je imao paklenu konkurenciju, Jokicu je jedina konkurencija Embid, mada i on kada mu ubaci 50p nadju se izgovori. Te nalozen Embid, bezobrazan ide namerno da nadigra MVP-a. A pretprosli put kada mu je ubacio 35p rekli vazno je da je Denver pobedio, Nikoli je bitan tim.
Haha, kako okrenes mora da bude najbolji.
Suvisno bilo sta komentarisati i pisati.

vince carter

pre 1 godinu

Jokica ne smatraju ni najboljim igracem sadasnjice a kamoli da ga smatraju najboljim igracem ikada. Jokic samo koristi benefit igre u Nba i slabih protivnika koji igraju na njegovoj poziciji. Zar stvarno podrzavate komentar Dragana Borce koji koristi Kampaca u prici a rezerva Barselona Joe Ingles igra vise od deset godina u Nba ligi. Nespremni Luka Doncic sa viskom kilograma dominira,Nikola Mirotic je igrao odlicno u Nba i mogao da bira gde ce nastaviti a izabrao da se vrati u prelepu Barselonu. Da bi igrac koji je navikao da bude glavni u Evropskom timu morao bi da ima loptu u svojim rukama i iste minute da bi pokazao sta zna a ne da bude role igrac,na primer Bertans ima bolju Nba karijeru od Sveda,jer je i u Evropi navikao da bude role igrac a Sved se nije snasao jer je navikao da bude glavni u ekipi. A igras u Nba,onda si i pod Nba treninzima i suplementima a ne Evropskim.

vince carter

pre 1 godinu

Najveci Evropski igrac ikada je Dirk Novicki,kakav Drazen Petrovic! Covek koji je osvojio titulu preko Kobija,Duranta,Lebrona,Wejda i covek koji je odveo deset puta slabiju reprezentaciju od Srbije do Srebra preko 20x jace Spanije na euru i koji je uzeo bronzu na Svetskom. Sreca pa ova manjina koja ovde komentarise nema pravo glasa na globalnom nivou jer bi to bila katastrofa. Jedan Lauri Markanen dominira sada a prosecni Domantas Sabonis je top10 u trci za mvp nagradu,covek koji je mnogo slabiji igrac i od Luisa Scole u svemu. Skoro je bio pool na youtubu sa preko 100 hiljada glasova gde je Dirk dobio 53% glasova ispred Janisa i Doncica,dok je Jokic dobio svega 6% glasova.

XXX

pre 1 godinu

@(Somborac, 16. februar 2023 16:54): da bi rekli da ga je Embid “razbio”, onda je onaj trebao da brani Jokića, a ne da ga prepusti igraču zadatka koji ga je izmorio čitavu utakmicu, a ovaj “genije” se čuvao samo za napad da bi “razbio” Jokića. Ta utakmica je, realno, bila dvojica njih na Jokića, a o tome koliko je Embid puta “eskivirao” Jokića na gostujućem (Denver) terenu, ne treba ni pričati.

beogradski

pre 1 godinu

Nikola Jokic iz Sombora, najgenijalniji kosarkaski mozak koji je ikad igrao. U narednih 5-7 godina ce dominirati americkom kosarkom za to vreme ce postaviti sve najvece rekorde, Denveru ce se oduziti titilom a mozda i vise njih, Ukoliko se ne povredi, karijeru ce zavrsiti kao najbolji kosarkas svih vremena, isto kao Novak u tenisu. Ko to sad vec ne vidi taj ne vidi nista.
(Marko, 16. februar 2023 19:13)

Bice najbolji Evropljanin ikada, i konacno tu krunu oduzeti Draznu Petrovicu koji ju je dobio nikakvim zaslugama. Ako uzme titulu ili dve, daj boze tri, bice upamcen i kao jedan od najboljih kosarkasa ikada, definitvno kao najbolji centar. Ali, nikada nece ostati upamcen kao najbolji kosarkas ikada, jer je ta titula vec dodeljena Dzordanu, zasluzeno ili ne (ja mislim da da), o tome se moze debatovati. Iza Dzordana stoje nenormalni rezultati koje ce tesko koji igrac oboriti. Le Bron gazi 20 godina, pa ne moze da nadmasi tih Dzordanovih 15. Na kraju krajeva, iza Dzordana stoji prejaka medijska masinerija, koja nece dozvoliti jednom Evropljaninu da oduzme tu tiltulu.

DraganBorca

pre 1 godinu

Decon Larrat@

NBA igrači su najveći gladijatori medju sportistima uz fudbalere velikih klubova koji igraju puno utakmica

Uzmi nekog prosecnog igraca iz Evrolige i pusti ga da igra pola sezone u NBA skoro svaki drugi dan da putuje avionom i onda bi video koji je to "cirkus" kada bi mu dusa izasla na nos posle 40 ak utakmica konstantno iz aviona na teren pa opet u avion posle jurnjave sa isklesanim dvometrasima prema kojima i vojni specijalci izgledaju prosecno

Kampaco u Zvezdi izgleda kao vanzemaljac a tamo nije mogao nista protiv vecine igraca

beograd011

pre 1 godinu

Posle ove ankete o dasadasnjem regularnom toku NBA takmicenja, pre PO (da podsetim da odluka o MVP igracu NBA se dodeljuje na kraju tog dela takmicenja dakle pre PO),novinari su rekli svoje iako do kraja predstoje jos 24-5 utakmica za vecinu timova. Jos kad se dodaju glasovi trenera(koji su se vec oglasavali nakon utakmica sa Denverom u superlativima o Jokicu),uz preostali samo jedan glas navijaca,jasno je da je Nikola najveci kandidat da ponovo dobije,po treci put uzastopno, trofej Majkl Dzordana! Samo onaj neobjektivan moze misliti drugacije pa tako diskusija i dilema oko ovoga nema smisla,pogotovo sto u ovoj sezoni Denver drzi lidersku poziciju Zapada,sto u prethodne dve to nije bio slucaj kad je dobio to priznanje!
U svoj ovoj prici oko MVP,gde mnogi mesaju pojam najbolji sa najkorisniji,jer NBA sa pravom to neodobrava ipak je kosarka timski sport,a realno tako treba da se svi odnose u tom sportu!
Sta vredi pojedinim igracima sto postizu 40 i vise kosevana na utakmici, a tim izgubi utakmicu ili im drzi poziciju na tabeli koja ne garantuje ucesce u PO!?
Zato je Jokic ponovo najveci kandidat. koji uprkos raznim odsustvima zbog povreda kljucnih igraca predvodi svoj tim ka zacrtanom cilju sto parametri:21 3D,preko 40 2D,uz pojedinacni 3D ucinak u procentima na utakmicama (24,9 poena 11,1 skokova,10,1 asistencija) to pokazuje voleli mi statistiku ili ne.
Brojke,prvo mesto Zapadne konferencije,procenat uspesnosti tima kad je na parketu itd.: zakljucak Jokic 3 put MVP!

Pera

pre 1 godinu

Pre par godina vecina ovih sto ga sada hvale su ga proklinjali sto ne igra za Srbiju, kleli se da nikad nece navijati za njega.
A covek je, kad se sad sve sagleda, pamentno i strpljivo vukao prave poteze. Radio na sebi, na novom ugovoru, ali i na fizickoj spremi, osnovao porodicu, dobio/sagradio tim oko sebe, vratio se u reprezentaciju i postao lider (tu ce cenim tek da gradi, kad se Poku i Jovic oporave, a Bogi ostane zdrav). Na sve strane se vidi njegov pecat, sve je na solidnim osnovama.
A pljuvali smo ga mnogo, on je premudro cutao, cutao i radio.
Kapa dole momce!

Marko

pre 1 godinu

Nikola Jokic iz Sombora, najgenijalniji kosarkaski mozak koji je ikad igrao. U narednih 5-7 godina ce dominirati americkom kosarkom za to vreme ce postaviti sve najvece rekorde, Denveru ce se oduziti titilom a mozda i vise njih, Ukoliko se ne povredi, karijeru ce zavrsiti kao najbolji kosarkas svih vremena, isto kao Novak u tenisu. Ko to sad vec ne vidi taj ne vidi nista.

JPR24

pre 1 godinu

Дончић има сјајну сезону, чуди тако слаб пласман. Реално Јокићу може да запријети само Кари кад игра своју најбољу кошарку, као у првом дијелу прошле сезоне, тако да је ове сезоне све јасно.
(Vule, 16. februar 2023 19:06)

Ništa čudno. Pogledaj skor Dalasa… i naravno +|-, Luka na +2,4 dok je Jokic na +10,4 i to ti govori o impaktu koji ima igrač na svoju ekipu ! Embiid na primer stoji na 6,7 Janis na +5, i to je to…

Vule

pre 1 godinu

Дончић има сјајну сезону, чуди тако слаб пласман. Реално Јокићу може да запријети само Кари кад игра своју најбољу кошарку, као у првом дијелу прошле сезоне, тако да је ове сезоне све јасно.

AleksandarBL

pre 1 godinu

Do kada se igra regularna sezona u NBA??
Nadam se da će Jokara nastaviti u ovom ritmu tripl dabl-a i da će biti MVP regularnog dijela, ali i finala.

bolje sutra

pre 1 godinu

Morenta dovesti u Denver kod Jokare, osvajace 5 za redom
Pustiti za njega Mareja i Juniora.
Ostaviti Gordona.
Kakva bi to ekipa bila

Bane

pre 1 godinu

Treba intervjuisati 10 000 košarkaških trenera na celoj planeti zemlji sa samo jednim pitanjem "Kada biste gubili utakmicu, a na klupi imali 2 godine za redom MVP-ja NBA lige, da li biste ga uveli u igru?".

DejanVA

pre 1 godinu

Stvarno me nerviraju komentari tipa nabijac statistike,ispadaju u prvoj rundi play off-s,unistio ga Embid itd...
Da li ste u opste gledali vise od dve utakmice Denvera u predhodnih par godina?
Kada Denver vodi i ulazi u rutinsku zavrsnicu Jokic je redovno na klupi.Period kada je sve reseno i bukvalno bi mogao da radi sta zeli i popravlja statistiku on je na klupi.Ni sam ne znam kolko meceva mu je falilo po jedan skok ili asistencija i bilo koji igrac bi forsirao da to napravi ali on to ne radi.
Uspeh tima zavisi od svih igraca ne samo od jednog ma koliko on dobar bio.Denver je imao tu nesrecu da mu drugi i treci igrac budu povredjeni vise od godinu dana.Sa kompletnim sastavom sunigrali konferencijsko finale i porazsni od Lejkersa.Takodje ove sezone sa manjim problemima sa povredama nego predhodnih sezona prvi su na zapadu.
A sto se tice utakmice sa Filadelfijom i Embidove dominacije to vise ima veze sa taktikom tima nego li sa njegovom licnom dominantnoscu.Odbranu na Jokicu nije igrao on vec Taker tako da je timskom taktikom Embid rasterecen u odbrani i ostavljeno mu je vise prostora i energije za napad.Takodje je tu Denver bio opterecen umorom zbog rasporeda itd.I pored svega toga bio je vrlo konkurentan tada Filadelfiji.

S1pac

pre 1 godinu

Samo ne znam kako je dozvolio da ga Embid onako razbije u direktnom duelu, to ne sme da se ponovi
(Somborac, 16. februar 2023 16:54)

Jokić je taj meč dobro odigrao.

Stefan

pre 1 godinu

A ja mislio američki mediji ga mrze jer je Srbin i belac... a oni mu uručuju istorijsku treću vezanu MVP titulu... ništa mi nije jasno.

Mare

pre 1 godinu

Nikola Jokic kao nekada Sergej Bubka svake godine za po malo diže svoje učinke, i vrlo lako je moguće da u narednih 7-8 godina bude 5-6 puta MVP. (osim ako mu ne dosadi ili se povredi).
A imam osjecaj da kada bi hteo, mogao bi ladno da ima statistiku 30-20-15.

milan11

pre 1 godinu

Zavisi od konačnog plasmana timova. Ako bi Philadelphia ili Milwaukee završili sa boljim skorom od Denvera, postojale bi neke šanse da dobiju nagradu Embiid ili Giannis, čisto da ne bude svake godine Jokić.

Devon Larrat

pre 1 godinu

Pravi ljubitelji znaju da mvp nagrada ne znaci da je taj igrac najbolji od najboljih i da to nije nagrada za najboljeg igraca lige. Pravi ljubitelji znaju da se u cirkuskom delu sezone ne trazi najbolji igrac lige.

Ljaksara

pre 1 godinu

Baš prošlog oktobra sam rekao:

1. Jokara
2. Atetokumbara
3. Embidara
4. Donćara
5. Tejtjumara

Nisam ni pomenuo Lebronaru i Dejvisaru kao ni Ćanćaru i Jovaru..

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Somborac
Jokic je bio bolji u prvom poluvremenu, a u drugom je (ko zna zasto) odlucio da bude pasivan u pm sto se tice suta. Dok je Embid odmarao u odbrani (Jokiceva pasivnost je krivica, lik nije pokusavao da napadne Takera), u napadu je uglavnom pogadjao ili preko ruke ili sut za 3 poena.

Sad, zamisli da ih Bouns nije zakopao kada su u 2 navrata imali po oko 16p prednosti i da je Embid promasio jedan - dva suta u seriji. Dzoelu skidam kapu za ono drugo poluvreme, sjajno je nosio Filu i doneo zasluzenu pobedu.

Btw ne mozes na osnovu JEDNE utakmice da zakljucis ovako nesto. Jel Bridzis zasluzuje da bude MVP kandidat i bude smatran boljim od Dzimija Batlera jer mu je ubacio 45p???

Stole

pre 1 godinu

Pravi ljubitelji znaju da mvp nagrada ne znaci da je taj igrac najbolji od najboljih i da to nije nagrada za najboljeg igraca lige. Pravi ljubitelji znaju da se u cirkuskom delu sezone ne trazi najbolji igrac lige.
(Devon Larrat, 16. februar 2023 17:16)

A u kom se to delu sezone trazi "najbolji igrac lige" ? Sam si rekao - mvp nagrada ne znaci da je taj igrac najbolji. Stavise, zamisli, MVP je skracenica od Most VALUABLE Player, odnosno najkorisniji, sto apsolutno nema veze sa najboljim, jer najbolji ne mora da bude i najkorisniji i obrnuto. A ni u plejofu se ne bira najbolji, nego najkorisniji igrac finala. To pravi ljubitelji svakako znaju, zar ne ?

zoranKO

pre 1 godinu

Svi ocekuju godinama da polako popusti, a on svake godine dize lestvicu, cini se planski, bez mnogo forsiranja, jel sledece godine treba nadmasiti obogodisnje rezultate. Ja verujem da covek moze five in a row. Back to back to back to back to back u nedogled...

Stole

pre 1 godinu

Pravi ljubitelji znaju da mvp nagrada ne znaci da je taj igrac najbolji od najboljih i da to nije nagrada za najboljeg igraca lige. Pravi ljubitelji znaju da se u cirkuskom delu sezone ne trazi najbolji igrac lige.
(Devon Larrat, 16. februar 2023 17:16)

A u kom se to delu sezone trazi "najbolji igrac lige" ? Sam si rekao - mvp nagrada ne znaci da je taj igrac najbolji. Stavise, zamisli, MVP je skracenica od Most VALUABLE Player, odnosno najkorisniji, sto apsolutno nema veze sa najboljim, jer najbolji ne mora da bude i najkorisniji i obrnuto. A ni u plejofu se ne bira najbolji, nego najkorisniji igrac finala. To pravi ljubitelji svakako znaju, zar ne ?

zoranKO

pre 1 godinu

Svi ocekuju godinama da polako popusti, a on svake godine dize lestvicu, cini se planski, bez mnogo forsiranja, jel sledece godine treba nadmasiti obogodisnje rezultate. Ja verujem da covek moze five in a row. Back to back to back to back to back u nedogled...

S1pac

pre 1 godinu

Samo ne znam kako je dozvolio da ga Embid onako razbije u direktnom duelu, to ne sme da se ponovi
(Somborac, 16. februar 2023 16:54)

Jokić je taj meč dobro odigrao.

Bane

pre 1 godinu

Treba intervjuisati 10 000 košarkaških trenera na celoj planeti zemlji sa samo jednim pitanjem "Kada biste gubili utakmicu, a na klupi imali 2 godine za redom MVP-ja NBA lige, da li biste ga uveli u igru?".

Pera

pre 1 godinu

Pre par godina vecina ovih sto ga sada hvale su ga proklinjali sto ne igra za Srbiju, kleli se da nikad nece navijati za njega.
A covek je, kad se sad sve sagleda, pamentno i strpljivo vukao prave poteze. Radio na sebi, na novom ugovoru, ali i na fizickoj spremi, osnovao porodicu, dobio/sagradio tim oko sebe, vratio se u reprezentaciju i postao lider (tu ce cenim tek da gradi, kad se Poku i Jovic oporave, a Bogi ostane zdrav). Na sve strane se vidi njegov pecat, sve je na solidnim osnovama.
A pljuvali smo ga mnogo, on je premudro cutao, cutao i radio.
Kapa dole momce!

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Somborac
Jokic je bio bolji u prvom poluvremenu, a u drugom je (ko zna zasto) odlucio da bude pasivan u pm sto se tice suta. Dok je Embid odmarao u odbrani (Jokiceva pasivnost je krivica, lik nije pokusavao da napadne Takera), u napadu je uglavnom pogadjao ili preko ruke ili sut za 3 poena.

Sad, zamisli da ih Bouns nije zakopao kada su u 2 navrata imali po oko 16p prednosti i da je Embid promasio jedan - dva suta u seriji. Dzoelu skidam kapu za ono drugo poluvreme, sjajno je nosio Filu i doneo zasluzenu pobedu.

Btw ne mozes na osnovu JEDNE utakmice da zakljucis ovako nesto. Jel Bridzis zasluzuje da bude MVP kandidat i bude smatran boljim od Dzimija Batlera jer mu je ubacio 45p???

DraganBorca

pre 1 godinu

Decon Larrat@

NBA igrači su najveći gladijatori medju sportistima uz fudbalere velikih klubova koji igraju puno utakmica

Uzmi nekog prosecnog igraca iz Evrolige i pusti ga da igra pola sezone u NBA skoro svaki drugi dan da putuje avionom i onda bi video koji je to "cirkus" kada bi mu dusa izasla na nos posle 40 ak utakmica konstantno iz aviona na teren pa opet u avion posle jurnjave sa isklesanim dvometrasima prema kojima i vojni specijalci izgledaju prosecno

Kampaco u Zvezdi izgleda kao vanzemaljac a tamo nije mogao nista protiv vecine igraca

beogradski

pre 1 godinu

Nikola Jokic iz Sombora, najgenijalniji kosarkaski mozak koji je ikad igrao. U narednih 5-7 godina ce dominirati americkom kosarkom za to vreme ce postaviti sve najvece rekorde, Denveru ce se oduziti titilom a mozda i vise njih, Ukoliko se ne povredi, karijeru ce zavrsiti kao najbolji kosarkas svih vremena, isto kao Novak u tenisu. Ko to sad vec ne vidi taj ne vidi nista.
(Marko, 16. februar 2023 19:13)

Bice najbolji Evropljanin ikada, i konacno tu krunu oduzeti Draznu Petrovicu koji ju je dobio nikakvim zaslugama. Ako uzme titulu ili dve, daj boze tri, bice upamcen i kao jedan od najboljih kosarkasa ikada, definitvno kao najbolji centar. Ali, nikada nece ostati upamcen kao najbolji kosarkas ikada, jer je ta titula vec dodeljena Dzordanu, zasluzeno ili ne (ja mislim da da), o tome se moze debatovati. Iza Dzordana stoje nenormalni rezultati koje ce tesko koji igrac oboriti. Le Bron gazi 20 godina, pa ne moze da nadmasi tih Dzordanovih 15. Na kraju krajeva, iza Dzordana stoji prejaka medijska masinerija, koja nece dozvoliti jednom Evropljaninu da oduzme tu tiltulu.

Mare

pre 1 godinu

Nikola Jokic kao nekada Sergej Bubka svake godine za po malo diže svoje učinke, i vrlo lako je moguće da u narednih 7-8 godina bude 5-6 puta MVP. (osim ako mu ne dosadi ili se povredi).
A imam osjecaj da kada bi hteo, mogao bi ladno da ima statistiku 30-20-15.

DejanVA

pre 1 godinu

Stvarno me nerviraju komentari tipa nabijac statistike,ispadaju u prvoj rundi play off-s,unistio ga Embid itd...
Da li ste u opste gledali vise od dve utakmice Denvera u predhodnih par godina?
Kada Denver vodi i ulazi u rutinsku zavrsnicu Jokic je redovno na klupi.Period kada je sve reseno i bukvalno bi mogao da radi sta zeli i popravlja statistiku on je na klupi.Ni sam ne znam kolko meceva mu je falilo po jedan skok ili asistencija i bilo koji igrac bi forsirao da to napravi ali on to ne radi.
Uspeh tima zavisi od svih igraca ne samo od jednog ma koliko on dobar bio.Denver je imao tu nesrecu da mu drugi i treci igrac budu povredjeni vise od godinu dana.Sa kompletnim sastavom sunigrali konferencijsko finale i porazsni od Lejkersa.Takodje ove sezone sa manjim problemima sa povredama nego predhodnih sezona prvi su na zapadu.
A sto se tice utakmice sa Filadelfijom i Embidove dominacije to vise ima veze sa taktikom tima nego li sa njegovom licnom dominantnoscu.Odbranu na Jokicu nije igrao on vec Taker tako da je timskom taktikom Embid rasterecen u odbrani i ostavljeno mu je vise prostora i energije za napad.Takodje je tu Denver bio opterecen umorom zbog rasporeda itd.I pored svega toga bio je vrlo konkurentan tada Filadelfiji.

beograd011

pre 1 godinu

Posle ove ankete o dasadasnjem regularnom toku NBA takmicenja, pre PO (da podsetim da odluka o MVP igracu NBA se dodeljuje na kraju tog dela takmicenja dakle pre PO),novinari su rekli svoje iako do kraja predstoje jos 24-5 utakmica za vecinu timova. Jos kad se dodaju glasovi trenera(koji su se vec oglasavali nakon utakmica sa Denverom u superlativima o Jokicu),uz preostali samo jedan glas navijaca,jasno je da je Nikola najveci kandidat da ponovo dobije,po treci put uzastopno, trofej Majkl Dzordana! Samo onaj neobjektivan moze misliti drugacije pa tako diskusija i dilema oko ovoga nema smisla,pogotovo sto u ovoj sezoni Denver drzi lidersku poziciju Zapada,sto u prethodne dve to nije bio slucaj kad je dobio to priznanje!
U svoj ovoj prici oko MVP,gde mnogi mesaju pojam najbolji sa najkorisniji,jer NBA sa pravom to neodobrava ipak je kosarka timski sport,a realno tako treba da se svi odnose u tom sportu!
Sta vredi pojedinim igracima sto postizu 40 i vise kosevana na utakmici, a tim izgubi utakmicu ili im drzi poziciju na tabeli koja ne garantuje ucesce u PO!?
Zato je Jokic ponovo najveci kandidat. koji uprkos raznim odsustvima zbog povreda kljucnih igraca predvodi svoj tim ka zacrtanom cilju sto parametri:21 3D,preko 40 2D,uz pojedinacni 3D ucinak u procentima na utakmicama (24,9 poena 11,1 skokova,10,1 asistencija) to pokazuje voleli mi statistiku ili ne.
Brojke,prvo mesto Zapadne konferencije,procenat uspesnosti tima kad je na parketu itd.: zakljucak Jokic 3 put MVP!

JPR24

pre 1 godinu

Дончић има сјајну сезону, чуди тако слаб пласман. Реално Јокићу може да запријети само Кари кад игра своју најбољу кошарку, као у првом дијелу прошле сезоне, тако да је ове сезоне све јасно.
(Vule, 16. februar 2023 19:06)

Ništa čudno. Pogledaj skor Dalasa… i naravno +|-, Luka na +2,4 dok je Jokic na +10,4 i to ti govori o impaktu koji ima igrač na svoju ekipu ! Embiid na primer stoji na 6,7 Janis na +5, i to je to…

Stefan

pre 1 godinu

A ja mislio američki mediji ga mrze jer je Srbin i belac... a oni mu uručuju istorijsku treću vezanu MVP titulu... ništa mi nije jasno.

Ljaksara

pre 1 godinu

Baš prošlog oktobra sam rekao:

1. Jokara
2. Atetokumbara
3. Embidara
4. Donćara
5. Tejtjumara

Nisam ni pomenuo Lebronaru i Dejvisaru kao ni Ćanćaru i Jovaru..

maSi

pre 1 godinu

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)

1. Nikola Jokić 9.23
2. Michael Jordan* 9.21
3. LeBron James 8.79

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)

1. Michael Jordan* 27.91.
2. Nikola Jokić 27.51.
3. LeBron James. 27.29.

Marko

pre 1 godinu

Nikola Jokic iz Sombora, najgenijalniji kosarkaski mozak koji je ikad igrao. U narednih 5-7 godina ce dominirati americkom kosarkom za to vreme ce postaviti sve najvece rekorde, Denveru ce se oduziti titilom a mozda i vise njih, Ukoliko se ne povredi, karijeru ce zavrsiti kao najbolji kosarkas svih vremena, isto kao Novak u tenisu. Ko to sad vec ne vidi taj ne vidi nista.

XXX

pre 1 godinu

@(Somborac, 16. februar 2023 16:54): da bi rekli da ga je Embid “razbio”, onda je onaj trebao da brani Jokića, a ne da ga prepusti igraču zadatka koji ga je izmorio čitavu utakmicu, a ovaj “genije” se čuvao samo za napad da bi “razbio” Jokića. Ta utakmica je, realno, bila dvojica njih na Jokića, a o tome koliko je Embid puta “eskivirao” Jokića na gostujućem (Denver) terenu, ne treba ni pričati.

bolje sutra

pre 1 godinu

Morenta dovesti u Denver kod Jokare, osvajace 5 za redom
Pustiti za njega Mareja i Juniora.
Ostaviti Gordona.
Kakva bi to ekipa bila

AleksandarBL

pre 1 godinu

Do kada se igra regularna sezona u NBA??
Nadam se da će Jokara nastaviti u ovom ritmu tripl dabl-a i da će biti MVP regularnog dijela, ali i finala.

milan11

pre 1 godinu

Zavisi od konačnog plasmana timova. Ako bi Philadelphia ili Milwaukee završili sa boljim skorom od Denvera, postojale bi neke šanse da dobiju nagradu Embiid ili Giannis, čisto da ne bude svake godine Jokić.

Vule

pre 1 godinu

Дончић има сјајну сезону, чуди тако слаб пласман. Реално Јокићу може да запријети само Кари кад игра своју најбољу кошарку, као у првом дијелу прошле сезоне, тако да је ове сезоне све јасно.

vince carter

pre 1 godinu

Najveci Evropski igrac ikada je Dirk Novicki,kakav Drazen Petrovic! Covek koji je osvojio titulu preko Kobija,Duranta,Lebrona,Wejda i covek koji je odveo deset puta slabiju reprezentaciju od Srbije do Srebra preko 20x jace Spanije na euru i koji je uzeo bronzu na Svetskom. Sreca pa ova manjina koja ovde komentarise nema pravo glasa na globalnom nivou jer bi to bila katastrofa. Jedan Lauri Markanen dominira sada a prosecni Domantas Sabonis je top10 u trci za mvp nagradu,covek koji je mnogo slabiji igrac i od Luisa Scole u svemu. Skoro je bio pool na youtubu sa preko 100 hiljada glasova gde je Dirk dobio 53% glasova ispred Janisa i Doncica,dok je Jokic dobio svega 6% glasova.

Devon Larrat

pre 1 godinu

Pravi ljubitelji znaju da mvp nagrada ne znaci da je taj igrac najbolji od najboljih i da to nije nagrada za najboljeg igraca lige. Pravi ljubitelji znaju da se u cirkuskom delu sezone ne trazi najbolji igrac lige.

splinter

pre 1 godinu

Citajuci ovih par zadnjih komentara koji pisu kako je Jokic najbolji centar ikada, najbolji iz Evrope i slicno, pitam se u da li mi zivimo u paralelnom univerzumu?
Sad je Brigis ubacio Miami-u 45p, pocinju komentari kako je Phoenix pogresio u trejdu, a ne vide totalno odsustvo odbrana i kosarkaske inteligencije na svim NBA parketima.
Niko zivi odbranu ne igra. To je samo jurnjava napred i sutiranje, sklanjanje jednih drugima.
Normalno je da se covek zapita kakva je to kosarka kada ti svako vece imas triple double, a na EP ispadnes u osmini finala, ne mozes da se izboris sa Skolom i Melijem. Da li neko od ovih bilmeznih fanatika ima kriticko razmisljanje, samo da se zapita kako je to moguce?
Kako neko moze da bude najbolji kada nikada u karijeri nije odigrao jednu veliku utakmicu, neko finale gde je bio najbolji?
Po cemu je najbolji?
Drazen je imao paklenu konkurenciju, Jokicu je jedina konkurencija Embid, mada i on kada mu ubaci 50p nadju se izgovori. Te nalozen Embid, bezobrazan ide namerno da nadigra MVP-a. A pretprosli put kada mu je ubacio 35p rekli vazno je da je Denver pobedio, Nikoli je bitan tim.
Haha, kako okrenes mora da bude najbolji.
Suvisno bilo sta komentarisati i pisati.

Bojan

pre 1 godinu

(splinter, 16. februar 2023 22:07)

Kad nemaš para za marker i tablu koju ćeš da okačiš oko vrata i na nju napišeš "ja sam glup", dovoljno je da povedeš pričuo Skoli i Meliju i svi će znati.

vince carter

pre 1 godinu

Jokica ne smatraju ni najboljim igracem sadasnjice a kamoli da ga smatraju najboljim igracem ikada. Jokic samo koristi benefit igre u Nba i slabih protivnika koji igraju na njegovoj poziciji. Zar stvarno podrzavate komentar Dragana Borce koji koristi Kampaca u prici a rezerva Barselona Joe Ingles igra vise od deset godina u Nba ligi. Nespremni Luka Doncic sa viskom kilograma dominira,Nikola Mirotic je igrao odlicno u Nba i mogao da bira gde ce nastaviti a izabrao da se vrati u prelepu Barselonu. Da bi igrac koji je navikao da bude glavni u Evropskom timu morao bi da ima loptu u svojim rukama i iste minute da bi pokazao sta zna a ne da bude role igrac,na primer Bertans ima bolju Nba karijeru od Sveda,jer je i u Evropi navikao da bude role igrac a Sved se nije snasao jer je navikao da bude glavni u ekipi. A igras u Nba,onda si i pod Nba treninzima i suplementima a ne Evropskim.

RW#0

pre 1 godinu

Amerika je duboko rasisticko drustvo. Jedva su docekali dobrog belca da mu daju. Tako je i Nes uzimao ispred Brajenta, Garneta, Dankana...

vince carter

pre 1 godinu

Chris Paul cetvrti mec sa Denverom u playoffu 37p,8ass,73%fg i +1. Booker 34p,4ass,42% suta i +15. Anthony Davis cetvrti PER ikada,toliko osporavani covek. Toliko o tim statistikama.

Ustaše

pre 1 godinu

Očekuje se da Jokić postane prvi i jedini u povijesti koji će na All Staru osvojiti sva tri individualna natjecanja u tricama, vještinama i zakucavanju kao i All Star MVP

Devon Larrat

pre 1 godinu

Pravi ljubitelji znaju da mvp nagrada ne znaci da je taj igrac najbolji od najboljih i da to nije nagrada za najboljeg igraca lige. Pravi ljubitelji znaju da se u cirkuskom delu sezone ne trazi najbolji igrac lige.

Ljaksara

pre 1 godinu

Baš prošlog oktobra sam rekao:

1. Jokara
2. Atetokumbara
3. Embidara
4. Donćara
5. Tejtjumara

Nisam ni pomenuo Lebronaru i Dejvisaru kao ni Ćanćaru i Jovaru..

splinter

pre 1 godinu

Citajuci ovih par zadnjih komentara koji pisu kako je Jokic najbolji centar ikada, najbolji iz Evrope i slicno, pitam se u da li mi zivimo u paralelnom univerzumu?
Sad je Brigis ubacio Miami-u 45p, pocinju komentari kako je Phoenix pogresio u trejdu, a ne vide totalno odsustvo odbrana i kosarkaske inteligencije na svim NBA parketima.
Niko zivi odbranu ne igra. To je samo jurnjava napred i sutiranje, sklanjanje jednih drugima.
Normalno je da se covek zapita kakva je to kosarka kada ti svako vece imas triple double, a na EP ispadnes u osmini finala, ne mozes da se izboris sa Skolom i Melijem. Da li neko od ovih bilmeznih fanatika ima kriticko razmisljanje, samo da se zapita kako je to moguce?
Kako neko moze da bude najbolji kada nikada u karijeri nije odigrao jednu veliku utakmicu, neko finale gde je bio najbolji?
Po cemu je najbolji?
Drazen je imao paklenu konkurenciju, Jokicu je jedina konkurencija Embid, mada i on kada mu ubaci 50p nadju se izgovori. Te nalozen Embid, bezobrazan ide namerno da nadigra MVP-a. A pretprosli put kada mu je ubacio 35p rekli vazno je da je Denver pobedio, Nikoli je bitan tim.
Haha, kako okrenes mora da bude najbolji.
Suvisno bilo sta komentarisati i pisati.

milan11

pre 1 godinu

Zavisi od konačnog plasmana timova. Ako bi Philadelphia ili Milwaukee završili sa boljim skorom od Denvera, postojale bi neke šanse da dobiju nagradu Embiid ili Giannis, čisto da ne bude svake godine Jokić.

vince carter

pre 1 godinu

Jokica ne smatraju ni najboljim igracem sadasnjice a kamoli da ga smatraju najboljim igracem ikada. Jokic samo koristi benefit igre u Nba i slabih protivnika koji igraju na njegovoj poziciji. Zar stvarno podrzavate komentar Dragana Borce koji koristi Kampaca u prici a rezerva Barselona Joe Ingles igra vise od deset godina u Nba ligi. Nespremni Luka Doncic sa viskom kilograma dominira,Nikola Mirotic je igrao odlicno u Nba i mogao da bira gde ce nastaviti a izabrao da se vrati u prelepu Barselonu. Da bi igrac koji je navikao da bude glavni u Evropskom timu morao bi da ima loptu u svojim rukama i iste minute da bi pokazao sta zna a ne da bude role igrac,na primer Bertans ima bolju Nba karijeru od Sveda,jer je i u Evropi navikao da bude role igrac a Sved se nije snasao jer je navikao da bude glavni u ekipi. A igras u Nba,onda si i pod Nba treninzima i suplementima a ne Evropskim.

RW#0

pre 1 godinu

Amerika je duboko rasisticko drustvo. Jedva su docekali dobrog belca da mu daju. Tako je i Nes uzimao ispred Brajenta, Garneta, Dankana...

vince carter

pre 1 godinu

Najveci Evropski igrac ikada je Dirk Novicki,kakav Drazen Petrovic! Covek koji je osvojio titulu preko Kobija,Duranta,Lebrona,Wejda i covek koji je odveo deset puta slabiju reprezentaciju od Srbije do Srebra preko 20x jace Spanije na euru i koji je uzeo bronzu na Svetskom. Sreca pa ova manjina koja ovde komentarise nema pravo glasa na globalnom nivou jer bi to bila katastrofa. Jedan Lauri Markanen dominira sada a prosecni Domantas Sabonis je top10 u trci za mvp nagradu,covek koji je mnogo slabiji igrac i od Luisa Scole u svemu. Skoro je bio pool na youtubu sa preko 100 hiljada glasova gde je Dirk dobio 53% glasova ispred Janisa i Doncica,dok je Jokic dobio svega 6% glasova.

S1pac

pre 1 godinu

Samo ne znam kako je dozvolio da ga Embid onako razbije u direktnom duelu, to ne sme da se ponovi
(Somborac, 16. februar 2023 16:54)

Jokić je taj meč dobro odigrao.

bolje sutra

pre 1 godinu

Morenta dovesti u Denver kod Jokare, osvajace 5 za redom
Pustiti za njega Mareja i Juniora.
Ostaviti Gordona.
Kakva bi to ekipa bila

Stefan

pre 1 godinu

A ja mislio američki mediji ga mrze jer je Srbin i belac... a oni mu uručuju istorijsku treću vezanu MVP titulu... ništa mi nije jasno.

Ustaše

pre 1 godinu

Očekuje se da Jokić postane prvi i jedini u povijesti koji će na All Staru osvojiti sva tri individualna natjecanja u tricama, vještinama i zakucavanju kao i All Star MVP

vince carter

pre 1 godinu

Chris Paul cetvrti mec sa Denverom u playoffu 37p,8ass,73%fg i +1. Booker 34p,4ass,42% suta i +15. Anthony Davis cetvrti PER ikada,toliko osporavani covek. Toliko o tim statistikama.

beogradski

pre 1 godinu

Nikola Jokic iz Sombora, najgenijalniji kosarkaski mozak koji je ikad igrao. U narednih 5-7 godina ce dominirati americkom kosarkom za to vreme ce postaviti sve najvece rekorde, Denveru ce se oduziti titilom a mozda i vise njih, Ukoliko se ne povredi, karijeru ce zavrsiti kao najbolji kosarkas svih vremena, isto kao Novak u tenisu. Ko to sad vec ne vidi taj ne vidi nista.
(Marko, 16. februar 2023 19:13)

Bice najbolji Evropljanin ikada, i konacno tu krunu oduzeti Draznu Petrovicu koji ju je dobio nikakvim zaslugama. Ako uzme titulu ili dve, daj boze tri, bice upamcen i kao jedan od najboljih kosarkasa ikada, definitvno kao najbolji centar. Ali, nikada nece ostati upamcen kao najbolji kosarkas ikada, jer je ta titula vec dodeljena Dzordanu, zasluzeno ili ne (ja mislim da da), o tome se moze debatovati. Iza Dzordana stoje nenormalni rezultati koje ce tesko koji igrac oboriti. Le Bron gazi 20 godina, pa ne moze da nadmasi tih Dzordanovih 15. Na kraju krajeva, iza Dzordana stoji prejaka medijska masinerija, koja nece dozvoliti jednom Evropljaninu da oduzme tu tiltulu.

Marko

pre 1 godinu

Nikola Jokic iz Sombora, najgenijalniji kosarkaski mozak koji je ikad igrao. U narednih 5-7 godina ce dominirati americkom kosarkom za to vreme ce postaviti sve najvece rekorde, Denveru ce se oduziti titilom a mozda i vise njih, Ukoliko se ne povredi, karijeru ce zavrsiti kao najbolji kosarkas svih vremena, isto kao Novak u tenisu. Ko to sad vec ne vidi taj ne vidi nista.

Bane

pre 1 godinu

Treba intervjuisati 10 000 košarkaških trenera na celoj planeti zemlji sa samo jednim pitanjem "Kada biste gubili utakmicu, a na klupi imali 2 godine za redom MVP-ja NBA lige, da li biste ga uveli u igru?".

Mare

pre 1 godinu

Nikola Jokic kao nekada Sergej Bubka svake godine za po malo diže svoje učinke, i vrlo lako je moguće da u narednih 7-8 godina bude 5-6 puta MVP. (osim ako mu ne dosadi ili se povredi).
A imam osjecaj da kada bi hteo, mogao bi ladno da ima statistiku 30-20-15.

zoranKO

pre 1 godinu

Svi ocekuju godinama da polako popusti, a on svake godine dize lestvicu, cini se planski, bez mnogo forsiranja, jel sledece godine treba nadmasiti obogodisnje rezultate. Ja verujem da covek moze five in a row. Back to back to back to back to back u nedogled...

Pera

pre 1 godinu

Pre par godina vecina ovih sto ga sada hvale su ga proklinjali sto ne igra za Srbiju, kleli se da nikad nece navijati za njega.
A covek je, kad se sad sve sagleda, pamentno i strpljivo vukao prave poteze. Radio na sebi, na novom ugovoru, ali i na fizickoj spremi, osnovao porodicu, dobio/sagradio tim oko sebe, vratio se u reprezentaciju i postao lider (tu ce cenim tek da gradi, kad se Poku i Jovic oporave, a Bogi ostane zdrav). Na sve strane se vidi njegov pecat, sve je na solidnim osnovama.
A pljuvali smo ga mnogo, on je premudro cutao, cutao i radio.
Kapa dole momce!

AleksandarBL

pre 1 godinu

Do kada se igra regularna sezona u NBA??
Nadam se da će Jokara nastaviti u ovom ritmu tripl dabl-a i da će biti MVP regularnog dijela, ali i finala.

Vule

pre 1 godinu

Дончић има сјајну сезону, чуди тако слаб пласман. Реално Јокићу може да запријети само Кари кад игра своју најбољу кошарку, као у првом дијелу прошле сезоне, тако да је ове сезоне све јасно.

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Somborac
Jokic je bio bolji u prvom poluvremenu, a u drugom je (ko zna zasto) odlucio da bude pasivan u pm sto se tice suta. Dok je Embid odmarao u odbrani (Jokiceva pasivnost je krivica, lik nije pokusavao da napadne Takera), u napadu je uglavnom pogadjao ili preko ruke ili sut za 3 poena.

Sad, zamisli da ih Bouns nije zakopao kada su u 2 navrata imali po oko 16p prednosti i da je Embid promasio jedan - dva suta u seriji. Dzoelu skidam kapu za ono drugo poluvreme, sjajno je nosio Filu i doneo zasluzenu pobedu.

Btw ne mozes na osnovu JEDNE utakmice da zakljucis ovako nesto. Jel Bridzis zasluzuje da bude MVP kandidat i bude smatran boljim od Dzimija Batlera jer mu je ubacio 45p???

Stole

pre 1 godinu

Pravi ljubitelji znaju da mvp nagrada ne znaci da je taj igrac najbolji od najboljih i da to nije nagrada za najboljeg igraca lige. Pravi ljubitelji znaju da se u cirkuskom delu sezone ne trazi najbolji igrac lige.
(Devon Larrat, 16. februar 2023 17:16)

A u kom se to delu sezone trazi "najbolji igrac lige" ? Sam si rekao - mvp nagrada ne znaci da je taj igrac najbolji. Stavise, zamisli, MVP je skracenica od Most VALUABLE Player, odnosno najkorisniji, sto apsolutno nema veze sa najboljim, jer najbolji ne mora da bude i najkorisniji i obrnuto. A ni u plejofu se ne bira najbolji, nego najkorisniji igrac finala. To pravi ljubitelji svakako znaju, zar ne ?

DraganBorca

pre 1 godinu

Decon Larrat@

NBA igrači su najveći gladijatori medju sportistima uz fudbalere velikih klubova koji igraju puno utakmica

Uzmi nekog prosecnog igraca iz Evrolige i pusti ga da igra pola sezone u NBA skoro svaki drugi dan da putuje avionom i onda bi video koji je to "cirkus" kada bi mu dusa izasla na nos posle 40 ak utakmica konstantno iz aviona na teren pa opet u avion posle jurnjave sa isklesanim dvometrasima prema kojima i vojni specijalci izgledaju prosecno

Kampaco u Zvezdi izgleda kao vanzemaljac a tamo nije mogao nista protiv vecine igraca

beograd011

pre 1 godinu

Posle ove ankete o dasadasnjem regularnom toku NBA takmicenja, pre PO (da podsetim da odluka o MVP igracu NBA se dodeljuje na kraju tog dela takmicenja dakle pre PO),novinari su rekli svoje iako do kraja predstoje jos 24-5 utakmica za vecinu timova. Jos kad se dodaju glasovi trenera(koji su se vec oglasavali nakon utakmica sa Denverom u superlativima o Jokicu),uz preostali samo jedan glas navijaca,jasno je da je Nikola najveci kandidat da ponovo dobije,po treci put uzastopno, trofej Majkl Dzordana! Samo onaj neobjektivan moze misliti drugacije pa tako diskusija i dilema oko ovoga nema smisla,pogotovo sto u ovoj sezoni Denver drzi lidersku poziciju Zapada,sto u prethodne dve to nije bio slucaj kad je dobio to priznanje!
U svoj ovoj prici oko MVP,gde mnogi mesaju pojam najbolji sa najkorisniji,jer NBA sa pravom to neodobrava ipak je kosarka timski sport,a realno tako treba da se svi odnose u tom sportu!
Sta vredi pojedinim igracima sto postizu 40 i vise kosevana na utakmici, a tim izgubi utakmicu ili im drzi poziciju na tabeli koja ne garantuje ucesce u PO!?
Zato je Jokic ponovo najveci kandidat. koji uprkos raznim odsustvima zbog povreda kljucnih igraca predvodi svoj tim ka zacrtanom cilju sto parametri:21 3D,preko 40 2D,uz pojedinacni 3D ucinak u procentima na utakmicama (24,9 poena 11,1 skokova,10,1 asistencija) to pokazuje voleli mi statistiku ili ne.
Brojke,prvo mesto Zapadne konferencije,procenat uspesnosti tima kad je na parketu itd.: zakljucak Jokic 3 put MVP!

DejanVA

pre 1 godinu

Stvarno me nerviraju komentari tipa nabijac statistike,ispadaju u prvoj rundi play off-s,unistio ga Embid itd...
Da li ste u opste gledali vise od dve utakmice Denvera u predhodnih par godina?
Kada Denver vodi i ulazi u rutinsku zavrsnicu Jokic je redovno na klupi.Period kada je sve reseno i bukvalno bi mogao da radi sta zeli i popravlja statistiku on je na klupi.Ni sam ne znam kolko meceva mu je falilo po jedan skok ili asistencija i bilo koji igrac bi forsirao da to napravi ali on to ne radi.
Uspeh tima zavisi od svih igraca ne samo od jednog ma koliko on dobar bio.Denver je imao tu nesrecu da mu drugi i treci igrac budu povredjeni vise od godinu dana.Sa kompletnim sastavom sunigrali konferencijsko finale i porazsni od Lejkersa.Takodje ove sezone sa manjim problemima sa povredama nego predhodnih sezona prvi su na zapadu.
A sto se tice utakmice sa Filadelfijom i Embidove dominacije to vise ima veze sa taktikom tima nego li sa njegovom licnom dominantnoscu.Odbranu na Jokicu nije igrao on vec Taker tako da je timskom taktikom Embid rasterecen u odbrani i ostavljeno mu je vise prostora i energije za napad.Takodje je tu Denver bio opterecen umorom zbog rasporeda itd.I pored svega toga bio je vrlo konkurentan tada Filadelfiji.

JPR24

pre 1 godinu

Дончић има сјајну сезону, чуди тако слаб пласман. Реално Јокићу може да запријети само Кари кад игра своју најбољу кошарку, као у првом дијелу прошле сезоне, тако да је ове сезоне све јасно.
(Vule, 16. februar 2023 19:06)

Ništa čudno. Pogledaj skor Dalasa… i naravno +|-, Luka na +2,4 dok je Jokic na +10,4 i to ti govori o impaktu koji ima igrač na svoju ekipu ! Embiid na primer stoji na 6,7 Janis na +5, i to je to…

maSi

pre 1 godinu

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)

1. Nikola Jokić 9.23
2. Michael Jordan* 9.21
3. LeBron James 8.79

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)

1. Michael Jordan* 27.91.
2. Nikola Jokić 27.51.
3. LeBron James. 27.29.

XXX

pre 1 godinu

@(Somborac, 16. februar 2023 16:54): da bi rekli da ga je Embid “razbio”, onda je onaj trebao da brani Jokića, a ne da ga prepusti igraču zadatka koji ga je izmorio čitavu utakmicu, a ovaj “genije” se čuvao samo za napad da bi “razbio” Jokića. Ta utakmica je, realno, bila dvojica njih na Jokića, a o tome koliko je Embid puta “eskivirao” Jokića na gostujućem (Denver) terenu, ne treba ni pričati.

Bojan

pre 1 godinu

(splinter, 16. februar 2023 22:07)

Kad nemaš para za marker i tablu koju ćeš da okačiš oko vrata i na nju napišeš "ja sam glup", dovoljno je da povedeš pričuo Skoli i Meliju i svi će znati.