NBA 16

Petak, 10.02.2023.

21:30

"Denver je i dalje favorit" VIDEO

Čarls Barkli, proslavljeni američki košarkaš, smatra da su Denver Nagetsi i dalje favoriti na Zapadu.

"Denver je i dalje favorit" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

16 Komentari

Sortiraj po:

Vladimir

pre 1 godinu

Zašta su bre favorit? Sticaj okolnosti trenutna pozicija. Na kraju će biti četvrti i drugo kolo im je maksimalni domet.

Svoju najveću šansu su imali u punom sastavu pre par godina, zdravi ko dren, kad su vodili u polufinalu zapada protiv portlanda 3:1 i ispali 4:3. Gubitnička soft ekipa koja "umire u lepoti".

znanje-imanje

pre 1 godinu

Ne postoje nikakvi dominantni ni favoriti ni autsajderi pred PO u NBA. Hjuston je uzeo titulu onomad neočekivano, kao i ona Dalasa na Dirkovom zalasku ili ona nedavno Toronta. Kod svih takvih titula, i itd. glavni faktor je able body count. Od svega to je uvek najbitnije. A to
1 - niko ne zna unapred
2 - i kada sam tim ulazi u PO tek tada to zna samo taj tim a drugi ne
Sasvim sigurno Denver može da pobedi svakog, pa i do titule. Veliku stvar učinio je But dovođenjem Brajanta, jer 2. postava teško bez Nikole stiže do koševa. Ali fali im bar jedan još bek.
Sasvim sigurno mogu i ispasti u 1. kolu od tima koji ima kvalitet, ušao je u formu, ima dovoljno zdravih tela za borbu i ima par bekova koji do u beskrajon mogu eksploatisati Jokića na pick and rol ili mogu poludeti iz daljine ili oba. (I GSW i Feniks i Dalas pa i nikad bolji Fox, sve to može biti problem) A dodato Denver može pući i sam od sebe, ako je Mari povređen a Nikola preumoran.
Rezime: niko smisleno ni za koga ne može reći sada da je favorit, ili da nije. Denver može da kalkuliše duplo, i da odmara igrače i da namerno gubi tako da povećava PI gužvu. A opet da ostanu 1. ili 2. Šanse su im dakle nikad bolje ali i dalje je sve to na Zapadu totalno neodređeno.

RW#0

pre 1 godinu

Za omladince da razumeju, 2002g je bila najveca kradja ikada u nba plejof finalu zapada plus da bude gore vise boli čuveni čouk airball iz čoška Stojakovića koji nam je svima nabio komplekse koji traju 21g. Jokic to poništava već dve sezone sa mvp nagradom al apetiti su porasli, kad jednog dana uzme titulu možemo dumremo srećni što se kaže.
(konj veselko, 10. februar 2023 22:04)

A to sto imamo 3,4 igraca koji su uzeli titule od tada to nista? Mora bas Jokic?

meda

pre 1 godinu

Treba i sačekati da se završi buyout market. Neki timovi će da se pojačaju, npr. Finiks je jako kratak, za očekivati je da par najvećih buyout imena ode kod njih jer ima minuta npr. Barton.

pera

pre 1 godinu

medo nalupao si se za sve pare, nema aanse da su pelikansi veci favoriti od denvera znaci nema sanse, denver je bolji na svakoj poziciji. Denver ostaje prvi favorit na zapadu ne znam zasto svi ocenjuju denver zbog zadnje dve sezone kad su bili osakaceni, vidimo kako igraju ostali timovi kad su osakaceni ni ne ulaze u plejof( gs ), ko se vracao 2 puta sa 3:1 zaostatka, imaju iskustva, imaju dobre odbrambene igrace da cuvaju perimetar, gde su ih ubijali prosle godine, imaju jokica koji je najbolji igrac lige kad igra ozbiljno, a igrace u plejofu svaku bez zezanja. Finiks se sad precenjuje da bi ga svi pljuvali kad pukne u plejofu, oni su meni mozda cetvrti favorit na zapadu posle den, mem i dalasa. Durant nece da igra jos par nedelja, tako da pitanje je koliko ce on da klikne sa novim saigracima imace manje od 20 utakmica, pol od 38 godina nikad nista nece osvojiti tako da svi koji igraju na finiks su bacili pare.
Golden stejt nema carobni stapic da kao evo sad cemo da sutiramo 20 od 25 trojke, igraju katastrofalno cele sezone i ne verujem da mogu da dodju do finala, nije ovo njihova godina. Tako da ocekujem finale zapada Denver Dalas ili Denver Memfis

NastyB

pre 1 godinu

Istina je da se u plejofu igra drugačija i čvršća košarka, ali Jokić, KCP, Brus Braun i Gordon su to igrali. Marej samo u onom nameštenom "bablu". Porter ni tada, ako se ne varam. Ako Denver ne uradi ništa u plejofu za to će najmanje Jokić biti kriv. Ako Marej, Porter i Gordon daju po 10 poena u PO, ni Olajdžuvon iz najboljih dana im ne bi pomogao, a kamoli Jokić.
Jer košarka je timski sport. To nemaju pojma oni koji kažu da je ovaj ili onaj dao X poena preko Jokića. Deco, zbog timske košarke postoje udvajanja i pomaganja, Jokić nikad nije "zalepljen" za nekoga.
Kažu, kakav je Hakim bio odbrambeni centar to je strašno. Istina. Bio je. Kada su 1998 osvojili titulu igrao je sa Barklijem i Pipenom, da ne pominjem Brenta Prajsa i Katino Moblija. Jokić sa Marejem i Porterom. I Gordonom. Šakil je uvek bio dominantan. Počev od Peni Hardeveja u Orlandu, preko Kobija i onih Lejkersa, do Dvejna Vejda. Jokić sa Gordonom.
Juing je legendarni centar. Ali je igrao krilnog pored Bila Kartrajta i Bernarda Kinga. Jokić sa Gordonom.

Treba li dalje??

Arm

pre 1 godinu

@bskfan , ovaj put se neću složiti s tobom , iako uvijek rado čitam tvoje komentare i mislim da dosta stvari poznaješ i objektivan si.
Kod ove kupovine veterana nema razlike izmedju velikih i malih klubova jer igrači biraju neki tim za koji smatraju da im daje najveće šanse da osvoje titulu ( najčešće su ti igrači dovoljno zaradili i pare im nisu problem )
Ovdje je sad pitanje ličnog izbora i takmičarskog izazova pojedinog veterana u izboru kluba . Konkretno ,Dragić o kome se isto priča da bi mogao postati slobodan, vjerovatno zna koliku bi imao minutažu i odgovornost u Dalasu gdje već imaju jaki igrači koji vole loptu u rukama i u Denveru koji nema uopšte pravog plejmejkera ( i Marej je to silom prilika jer bi bilo prirodnije da je bek) i gdje novi plejmejker ako dodje preuzima veliku i odgovornost i montažu.
Tako da ja mislim da će dosta plejmejkera razmisliti o Denveru kao opciji baš zbog toga što neće biti treći plejmejker u timu već drugi a nerijetko i prvi ako Marej ne može odigrati sve utakmice.

Miroslav

pre 1 godinu

@NastyB,molim te nemoj vise nista da objasnjavas deci.Nalupetao si se za sve pare.Hjuston je bio prvak 1994 i 1995 (Smit,Maksvel,Hori,Torp.Hakim).A Jing je igrao centra u paru sa Oukliem,ol star krilni centar.Tu mislim na najbolje dane Niksa.Sto se tice Barklieve izjave,covek je u pravu.Od pet najboljih ekipa u ligi (GSW,Denver,Milvoki,Boston,Filadelfija),niko nije bitno menjao ekipu.Denver ostaje favorit.Treba im jaca klupa.I to moze da se resi u narednim danima.Treba im igrac koji sa klupe moze da donese 10 poena,idealno plej.I klasicno nisko krilo,sjajne odbrane.Bice takvih igraca koji ce raskinuti ugovore,i pristati za minimalac da igraju do kraja sezone.

meda

pre 1 godinu

Najveći favoriti na zapadu po meni su (podrazumevajući da su svi zdravi):

1. GSW - vratili Geri Pejtona II koji će da se uklopi za minut kao da nije ni odlazio, po raznim parametrima je bio drugi najbolji igrač GSW-a prošle godine (do povrede, istina u ne prevelikim minutima). Jesu malo kratki sa visokim igračima ali tako je bilo i prošle godine pa nije bilo problema.

2. Finiks - oni su naravno misterija, ali Durant i Booker, Paul će da se sastavi do plej-ofa, Ayton igra odlično ove godine, Craig low usage i dobra odbrana. Tanka klupa ali u plej-ofu se rotacije skraćuju, T.J Warren još uvek moše da izvuče koševe u seriji koliko god čovek da poludi od njega kad zabije glavu i ne vraća loptu nikom jednom kad je dobije, ovaj što je došao iz Oklahome je verovatno još uvek neupotrebljiv u ozbiljnoj košarci ali ko zna, imaju par bekova koji su OK da upotpune rotaciju.

3. Pelikani - Zion, Ingram, McCollumn, Valanciunas, sa novopridošlim Josh Richardsonom, Alvarado igra odlično, Larry Nance Jr. takođe, Trey Murphy III, još i Naji Marshall i Herbert Jones su dobili dosta minuta i razvili se u solidne igrače. Nikako da se sastave da budu zdravi, ali ako budu zdravi jako opasni i loš mečap za Denver.

4. Denver - samo da Murry i Porter budu zdravi.

5. Lejkersi

6. Memfis

vince carter

pre 1 godinu

@NastyB Nisam imao pojma koliko ti ne znas Nba kosarku! Najpre,Porter je igrao playoff protiv Finixa! Kakva titula Hakima sa Barklijem i Pipenom,ispali su u prvom kolu! Hakeem je osvojio 1994 i 1995,taj Hjuston spada medju deset ekipa kojima je davano najmanje sansi za titulu pre pocetka sezone a da su osvojili na kraju. Denver ima odlican tim,Marey je za koplje bolji igrac od tog Katina Moblija koji je zajedno sa pomenutom trojkom ispao u prvom kolu.

bskfan

pre 1 godinu

Dobar je Denver ali u plejofu odlucuju sitnice, kvalitetno resenje za razlicite protivnike, a najveci problem ce biti rezervni PG i SF. Sta u takvoj situaciji rade bogati klubovi? Veoma prosto, otpuste igrace na koje ne racunaju i kupe igrace koji su slobodni. Denver ne funkcionise na taj nacin, mogli bi da otpuste Dzordana i Grina i da uz postojece prazno mesto dovedu jos 3 igraca, ali time bi otisli u debeli minus.

Dakle, ono sto mogu veliki, to mali ne mogu, i zato sve sto mozemo da ocekujemo je to da dovedu iskusnog PG-a. Idealan igrac za ono sto treba Denveru bi bio Dragic, samo je pitanje da li ce ga Cikago otpustiti i da li Dragic zeli da dodje u Denver (ili mozda kod Luke). Svi ostali igraci koji se pominju imaju i vrline i mane: Redzi je vise suter nego PG, Ross takodje, Kari takodje, Vol je nekad bio kompletan ali sad je od svega izgubio po nesto. Veliki ce izabrati a Denver moze da uzme samo ono sto ostane.

konj veselko

pre 1 godinu

Za omladince da razumeju, 2002g je bila najveca kradja ikada u nba plejof finalu zapada plus da bude gore vise boli čuveni čouk airball iz čoška Stojakovića koji nam je svima nabio komplekse koji traju 21g. Jokic to poništava već dve sezone sa mvp nagradom al apetiti su porasli, kad jednog dana uzme titulu možemo dumremo srećni što se kaže.

Lt. Marion Cobretti

pre 1 godinu

Mislim da bi u finalu, prvo zapada pa onda eventualnom, velikom finalu, Srbija navijala za Nagetse pa mislim jace nego za Crvenu Zvezdu i Partizan sto navijaju

Ras

pre 1 godinu

Biće zanimljivo gledati kako Luka i Kajri funkcionišu. Lejkersi su slabiji. Sunsi su odlični, ali je pitanje da li će biti zdravi. I dalje msm da su na Zapadu glavni favoriti GSW ali ih Jokićevi ugrožavaju.

iskreno

pre 1 godinu

Delim mišljenje sa Barklijem, dok ste vi iz b92 prvi pisali negativno u vezi Denvera. Ne znam ko vam sastavlja tekstove u vezi NBA lige, ali čovek jednostavno nema veze sa poslom.

konj veselko

pre 1 godinu

Za omladince da razumeju, 2002g je bila najveca kradja ikada u nba plejof finalu zapada plus da bude gore vise boli čuveni čouk airball iz čoška Stojakovića koji nam je svima nabio komplekse koji traju 21g. Jokic to poništava već dve sezone sa mvp nagradom al apetiti su porasli, kad jednog dana uzme titulu možemo dumremo srećni što se kaže.

iskreno

pre 1 godinu

Delim mišljenje sa Barklijem, dok ste vi iz b92 prvi pisali negativno u vezi Denvera. Ne znam ko vam sastavlja tekstove u vezi NBA lige, ali čovek jednostavno nema veze sa poslom.

Ras

pre 1 godinu

Biće zanimljivo gledati kako Luka i Kajri funkcionišu. Lejkersi su slabiji. Sunsi su odlični, ali je pitanje da li će biti zdravi. I dalje msm da su na Zapadu glavni favoriti GSW ali ih Jokićevi ugrožavaju.

Lt. Marion Cobretti

pre 1 godinu

Mislim da bi u finalu, prvo zapada pa onda eventualnom, velikom finalu, Srbija navijala za Nagetse pa mislim jace nego za Crvenu Zvezdu i Partizan sto navijaju

bskfan

pre 1 godinu

Dobar je Denver ali u plejofu odlucuju sitnice, kvalitetno resenje za razlicite protivnike, a najveci problem ce biti rezervni PG i SF. Sta u takvoj situaciji rade bogati klubovi? Veoma prosto, otpuste igrace na koje ne racunaju i kupe igrace koji su slobodni. Denver ne funkcionise na taj nacin, mogli bi da otpuste Dzordana i Grina i da uz postojece prazno mesto dovedu jos 3 igraca, ali time bi otisli u debeli minus.

Dakle, ono sto mogu veliki, to mali ne mogu, i zato sve sto mozemo da ocekujemo je to da dovedu iskusnog PG-a. Idealan igrac za ono sto treba Denveru bi bio Dragic, samo je pitanje da li ce ga Cikago otpustiti i da li Dragic zeli da dodje u Denver (ili mozda kod Luke). Svi ostali igraci koji se pominju imaju i vrline i mane: Redzi je vise suter nego PG, Ross takodje, Kari takodje, Vol je nekad bio kompletan ali sad je od svega izgubio po nesto. Veliki ce izabrati a Denver moze da uzme samo ono sto ostane.

Arm

pre 1 godinu

@bskfan , ovaj put se neću složiti s tobom , iako uvijek rado čitam tvoje komentare i mislim da dosta stvari poznaješ i objektivan si.
Kod ove kupovine veterana nema razlike izmedju velikih i malih klubova jer igrači biraju neki tim za koji smatraju da im daje najveće šanse da osvoje titulu ( najčešće su ti igrači dovoljno zaradili i pare im nisu problem )
Ovdje je sad pitanje ličnog izbora i takmičarskog izazova pojedinog veterana u izboru kluba . Konkretno ,Dragić o kome se isto priča da bi mogao postati slobodan, vjerovatno zna koliku bi imao minutažu i odgovornost u Dalasu gdje već imaju jaki igrači koji vole loptu u rukama i u Denveru koji nema uopšte pravog plejmejkera ( i Marej je to silom prilika jer bi bilo prirodnije da je bek) i gdje novi plejmejker ako dodje preuzima veliku i odgovornost i montažu.
Tako da ja mislim da će dosta plejmejkera razmisliti o Denveru kao opciji baš zbog toga što neće biti treći plejmejker u timu već drugi a nerijetko i prvi ako Marej ne može odigrati sve utakmice.

Miroslav

pre 1 godinu

@NastyB,molim te nemoj vise nista da objasnjavas deci.Nalupetao si se za sve pare.Hjuston je bio prvak 1994 i 1995 (Smit,Maksvel,Hori,Torp.Hakim).A Jing je igrao centra u paru sa Oukliem,ol star krilni centar.Tu mislim na najbolje dane Niksa.Sto se tice Barklieve izjave,covek je u pravu.Od pet najboljih ekipa u ligi (GSW,Denver,Milvoki,Boston,Filadelfija),niko nije bitno menjao ekipu.Denver ostaje favorit.Treba im jaca klupa.I to moze da se resi u narednim danima.Treba im igrac koji sa klupe moze da donese 10 poena,idealno plej.I klasicno nisko krilo,sjajne odbrane.Bice takvih igraca koji ce raskinuti ugovore,i pristati za minimalac da igraju do kraja sezone.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Ne postoje nikakvi dominantni ni favoriti ni autsajderi pred PO u NBA. Hjuston je uzeo titulu onomad neočekivano, kao i ona Dalasa na Dirkovom zalasku ili ona nedavno Toronta. Kod svih takvih titula, i itd. glavni faktor je able body count. Od svega to je uvek najbitnije. A to
1 - niko ne zna unapred
2 - i kada sam tim ulazi u PO tek tada to zna samo taj tim a drugi ne
Sasvim sigurno Denver može da pobedi svakog, pa i do titule. Veliku stvar učinio je But dovođenjem Brajanta, jer 2. postava teško bez Nikole stiže do koševa. Ali fali im bar jedan još bek.
Sasvim sigurno mogu i ispasti u 1. kolu od tima koji ima kvalitet, ušao je u formu, ima dovoljno zdravih tela za borbu i ima par bekova koji do u beskrajon mogu eksploatisati Jokića na pick and rol ili mogu poludeti iz daljine ili oba. (I GSW i Feniks i Dalas pa i nikad bolji Fox, sve to može biti problem) A dodato Denver može pući i sam od sebe, ako je Mari povređen a Nikola preumoran.
Rezime: niko smisleno ni za koga ne može reći sada da je favorit, ili da nije. Denver može da kalkuliše duplo, i da odmara igrače i da namerno gubi tako da povećava PI gužvu. A opet da ostanu 1. ili 2. Šanse su im dakle nikad bolje ali i dalje je sve to na Zapadu totalno neodređeno.

pera

pre 1 godinu

medo nalupao si se za sve pare, nema aanse da su pelikansi veci favoriti od denvera znaci nema sanse, denver je bolji na svakoj poziciji. Denver ostaje prvi favorit na zapadu ne znam zasto svi ocenjuju denver zbog zadnje dve sezone kad su bili osakaceni, vidimo kako igraju ostali timovi kad su osakaceni ni ne ulaze u plejof( gs ), ko se vracao 2 puta sa 3:1 zaostatka, imaju iskustva, imaju dobre odbrambene igrace da cuvaju perimetar, gde su ih ubijali prosle godine, imaju jokica koji je najbolji igrac lige kad igra ozbiljno, a igrace u plejofu svaku bez zezanja. Finiks se sad precenjuje da bi ga svi pljuvali kad pukne u plejofu, oni su meni mozda cetvrti favorit na zapadu posle den, mem i dalasa. Durant nece da igra jos par nedelja, tako da pitanje je koliko ce on da klikne sa novim saigracima imace manje od 20 utakmica, pol od 38 godina nikad nista nece osvojiti tako da svi koji igraju na finiks su bacili pare.
Golden stejt nema carobni stapic da kao evo sad cemo da sutiramo 20 od 25 trojke, igraju katastrofalno cele sezone i ne verujem da mogu da dodju do finala, nije ovo njihova godina. Tako da ocekujem finale zapada Denver Dalas ili Denver Memfis

vince carter

pre 1 godinu

@NastyB Nisam imao pojma koliko ti ne znas Nba kosarku! Najpre,Porter je igrao playoff protiv Finixa! Kakva titula Hakima sa Barklijem i Pipenom,ispali su u prvom kolu! Hakeem je osvojio 1994 i 1995,taj Hjuston spada medju deset ekipa kojima je davano najmanje sansi za titulu pre pocetka sezone a da su osvojili na kraju. Denver ima odlican tim,Marey je za koplje bolji igrac od tog Katina Moblija koji je zajedno sa pomenutom trojkom ispao u prvom kolu.

NastyB

pre 1 godinu

Istina je da se u plejofu igra drugačija i čvršća košarka, ali Jokić, KCP, Brus Braun i Gordon su to igrali. Marej samo u onom nameštenom "bablu". Porter ni tada, ako se ne varam. Ako Denver ne uradi ništa u plejofu za to će najmanje Jokić biti kriv. Ako Marej, Porter i Gordon daju po 10 poena u PO, ni Olajdžuvon iz najboljih dana im ne bi pomogao, a kamoli Jokić.
Jer košarka je timski sport. To nemaju pojma oni koji kažu da je ovaj ili onaj dao X poena preko Jokića. Deco, zbog timske košarke postoje udvajanja i pomaganja, Jokić nikad nije "zalepljen" za nekoga.
Kažu, kakav je Hakim bio odbrambeni centar to je strašno. Istina. Bio je. Kada su 1998 osvojili titulu igrao je sa Barklijem i Pipenom, da ne pominjem Brenta Prajsa i Katino Moblija. Jokić sa Marejem i Porterom. I Gordonom. Šakil je uvek bio dominantan. Počev od Peni Hardeveja u Orlandu, preko Kobija i onih Lejkersa, do Dvejna Vejda. Jokić sa Gordonom.
Juing je legendarni centar. Ali je igrao krilnog pored Bila Kartrajta i Bernarda Kinga. Jokić sa Gordonom.

Treba li dalje??

meda

pre 1 godinu

Treba i sačekati da se završi buyout market. Neki timovi će da se pojačaju, npr. Finiks je jako kratak, za očekivati je da par najvećih buyout imena ode kod njih jer ima minuta npr. Barton.

meda

pre 1 godinu

Najveći favoriti na zapadu po meni su (podrazumevajući da su svi zdravi):

1. GSW - vratili Geri Pejtona II koji će da se uklopi za minut kao da nije ni odlazio, po raznim parametrima je bio drugi najbolji igrač GSW-a prošle godine (do povrede, istina u ne prevelikim minutima). Jesu malo kratki sa visokim igračima ali tako je bilo i prošle godine pa nije bilo problema.

2. Finiks - oni su naravno misterija, ali Durant i Booker, Paul će da se sastavi do plej-ofa, Ayton igra odlično ove godine, Craig low usage i dobra odbrana. Tanka klupa ali u plej-ofu se rotacije skraćuju, T.J Warren još uvek moše da izvuče koševe u seriji koliko god čovek da poludi od njega kad zabije glavu i ne vraća loptu nikom jednom kad je dobije, ovaj što je došao iz Oklahome je verovatno još uvek neupotrebljiv u ozbiljnoj košarci ali ko zna, imaju par bekova koji su OK da upotpune rotaciju.

3. Pelikani - Zion, Ingram, McCollumn, Valanciunas, sa novopridošlim Josh Richardsonom, Alvarado igra odlično, Larry Nance Jr. takođe, Trey Murphy III, još i Naji Marshall i Herbert Jones su dobili dosta minuta i razvili se u solidne igrače. Nikako da se sastave da budu zdravi, ali ako budu zdravi jako opasni i loš mečap za Denver.

4. Denver - samo da Murry i Porter budu zdravi.

5. Lejkersi

6. Memfis

Vladimir

pre 1 godinu

Zašta su bre favorit? Sticaj okolnosti trenutna pozicija. Na kraju će biti četvrti i drugo kolo im je maksimalni domet.

Svoju najveću šansu su imali u punom sastavu pre par godina, zdravi ko dren, kad su vodili u polufinalu zapada protiv portlanda 3:1 i ispali 4:3. Gubitnička soft ekipa koja "umire u lepoti".

RW#0

pre 1 godinu

Za omladince da razumeju, 2002g je bila najveca kradja ikada u nba plejof finalu zapada plus da bude gore vise boli čuveni čouk airball iz čoška Stojakovića koji nam je svima nabio komplekse koji traju 21g. Jokic to poništava već dve sezone sa mvp nagradom al apetiti su porasli, kad jednog dana uzme titulu možemo dumremo srećni što se kaže.
(konj veselko, 10. februar 2023 22:04)

A to sto imamo 3,4 igraca koji su uzeli titule od tada to nista? Mora bas Jokic?

NastyB

pre 1 godinu

Istina je da se u plejofu igra drugačija i čvršća košarka, ali Jokić, KCP, Brus Braun i Gordon su to igrali. Marej samo u onom nameštenom "bablu". Porter ni tada, ako se ne varam. Ako Denver ne uradi ništa u plejofu za to će najmanje Jokić biti kriv. Ako Marej, Porter i Gordon daju po 10 poena u PO, ni Olajdžuvon iz najboljih dana im ne bi pomogao, a kamoli Jokić.
Jer košarka je timski sport. To nemaju pojma oni koji kažu da je ovaj ili onaj dao X poena preko Jokića. Deco, zbog timske košarke postoje udvajanja i pomaganja, Jokić nikad nije "zalepljen" za nekoga.
Kažu, kakav je Hakim bio odbrambeni centar to je strašno. Istina. Bio je. Kada su 1998 osvojili titulu igrao je sa Barklijem i Pipenom, da ne pominjem Brenta Prajsa i Katino Moblija. Jokić sa Marejem i Porterom. I Gordonom. Šakil je uvek bio dominantan. Počev od Peni Hardeveja u Orlandu, preko Kobija i onih Lejkersa, do Dvejna Vejda. Jokić sa Gordonom.
Juing je legendarni centar. Ali je igrao krilnog pored Bila Kartrajta i Bernarda Kinga. Jokić sa Gordonom.

Treba li dalje??

meda

pre 1 godinu

Najveći favoriti na zapadu po meni su (podrazumevajući da su svi zdravi):

1. GSW - vratili Geri Pejtona II koji će da se uklopi za minut kao da nije ni odlazio, po raznim parametrima je bio drugi najbolji igrač GSW-a prošle godine (do povrede, istina u ne prevelikim minutima). Jesu malo kratki sa visokim igračima ali tako je bilo i prošle godine pa nije bilo problema.

2. Finiks - oni su naravno misterija, ali Durant i Booker, Paul će da se sastavi do plej-ofa, Ayton igra odlično ove godine, Craig low usage i dobra odbrana. Tanka klupa ali u plej-ofu se rotacije skraćuju, T.J Warren još uvek moše da izvuče koševe u seriji koliko god čovek da poludi od njega kad zabije glavu i ne vraća loptu nikom jednom kad je dobije, ovaj što je došao iz Oklahome je verovatno još uvek neupotrebljiv u ozbiljnoj košarci ali ko zna, imaju par bekova koji su OK da upotpune rotaciju.

3. Pelikani - Zion, Ingram, McCollumn, Valanciunas, sa novopridošlim Josh Richardsonom, Alvarado igra odlično, Larry Nance Jr. takođe, Trey Murphy III, još i Naji Marshall i Herbert Jones su dobili dosta minuta i razvili se u solidne igrače. Nikako da se sastave da budu zdravi, ali ako budu zdravi jako opasni i loš mečap za Denver.

4. Denver - samo da Murry i Porter budu zdravi.

5. Lejkersi

6. Memfis

Vladimir

pre 1 godinu

Zašta su bre favorit? Sticaj okolnosti trenutna pozicija. Na kraju će biti četvrti i drugo kolo im je maksimalni domet.

Svoju najveću šansu su imali u punom sastavu pre par godina, zdravi ko dren, kad su vodili u polufinalu zapada protiv portlanda 3:1 i ispali 4:3. Gubitnička soft ekipa koja "umire u lepoti".

RW#0

pre 1 godinu

Za omladince da razumeju, 2002g je bila najveca kradja ikada u nba plejof finalu zapada plus da bude gore vise boli čuveni čouk airball iz čoška Stojakovića koji nam je svima nabio komplekse koji traju 21g. Jokic to poništava već dve sezone sa mvp nagradom al apetiti su porasli, kad jednog dana uzme titulu možemo dumremo srećni što se kaže.
(konj veselko, 10. februar 2023 22:04)

A to sto imamo 3,4 igraca koji su uzeli titule od tada to nista? Mora bas Jokic?

Lt. Marion Cobretti

pre 1 godinu

Mislim da bi u finalu, prvo zapada pa onda eventualnom, velikom finalu, Srbija navijala za Nagetse pa mislim jace nego za Crvenu Zvezdu i Partizan sto navijaju

Ras

pre 1 godinu

Biće zanimljivo gledati kako Luka i Kajri funkcionišu. Lejkersi su slabiji. Sunsi su odlični, ali je pitanje da li će biti zdravi. I dalje msm da su na Zapadu glavni favoriti GSW ali ih Jokićevi ugrožavaju.

konj veselko

pre 1 godinu

Za omladince da razumeju, 2002g je bila najveca kradja ikada u nba plejof finalu zapada plus da bude gore vise boli čuveni čouk airball iz čoška Stojakovića koji nam je svima nabio komplekse koji traju 21g. Jokic to poništava već dve sezone sa mvp nagradom al apetiti su porasli, kad jednog dana uzme titulu možemo dumremo srećni što se kaže.

iskreno

pre 1 godinu

Delim mišljenje sa Barklijem, dok ste vi iz b92 prvi pisali negativno u vezi Denvera. Ne znam ko vam sastavlja tekstove u vezi NBA lige, ali čovek jednostavno nema veze sa poslom.

vince carter

pre 1 godinu

@NastyB Nisam imao pojma koliko ti ne znas Nba kosarku! Najpre,Porter je igrao playoff protiv Finixa! Kakva titula Hakima sa Barklijem i Pipenom,ispali su u prvom kolu! Hakeem je osvojio 1994 i 1995,taj Hjuston spada medju deset ekipa kojima je davano najmanje sansi za titulu pre pocetka sezone a da su osvojili na kraju. Denver ima odlican tim,Marey je za koplje bolji igrac od tog Katina Moblija koji je zajedno sa pomenutom trojkom ispao u prvom kolu.

Miroslav

pre 1 godinu

@NastyB,molim te nemoj vise nista da objasnjavas deci.Nalupetao si se za sve pare.Hjuston je bio prvak 1994 i 1995 (Smit,Maksvel,Hori,Torp.Hakim).A Jing je igrao centra u paru sa Oukliem,ol star krilni centar.Tu mislim na najbolje dane Niksa.Sto se tice Barklieve izjave,covek je u pravu.Od pet najboljih ekipa u ligi (GSW,Denver,Milvoki,Boston,Filadelfija),niko nije bitno menjao ekipu.Denver ostaje favorit.Treba im jaca klupa.I to moze da se resi u narednim danima.Treba im igrac koji sa klupe moze da donese 10 poena,idealno plej.I klasicno nisko krilo,sjajne odbrane.Bice takvih igraca koji ce raskinuti ugovore,i pristati za minimalac da igraju do kraja sezone.

bskfan

pre 1 godinu

Dobar je Denver ali u plejofu odlucuju sitnice, kvalitetno resenje za razlicite protivnike, a najveci problem ce biti rezervni PG i SF. Sta u takvoj situaciji rade bogati klubovi? Veoma prosto, otpuste igrace na koje ne racunaju i kupe igrace koji su slobodni. Denver ne funkcionise na taj nacin, mogli bi da otpuste Dzordana i Grina i da uz postojece prazno mesto dovedu jos 3 igraca, ali time bi otisli u debeli minus.

Dakle, ono sto mogu veliki, to mali ne mogu, i zato sve sto mozemo da ocekujemo je to da dovedu iskusnog PG-a. Idealan igrac za ono sto treba Denveru bi bio Dragic, samo je pitanje da li ce ga Cikago otpustiti i da li Dragic zeli da dodje u Denver (ili mozda kod Luke). Svi ostali igraci koji se pominju imaju i vrline i mane: Redzi je vise suter nego PG, Ross takodje, Kari takodje, Vol je nekad bio kompletan ali sad je od svega izgubio po nesto. Veliki ce izabrati a Denver moze da uzme samo ono sto ostane.

pera

pre 1 godinu

medo nalupao si se za sve pare, nema aanse da su pelikansi veci favoriti od denvera znaci nema sanse, denver je bolji na svakoj poziciji. Denver ostaje prvi favorit na zapadu ne znam zasto svi ocenjuju denver zbog zadnje dve sezone kad su bili osakaceni, vidimo kako igraju ostali timovi kad su osakaceni ni ne ulaze u plejof( gs ), ko se vracao 2 puta sa 3:1 zaostatka, imaju iskustva, imaju dobre odbrambene igrace da cuvaju perimetar, gde su ih ubijali prosle godine, imaju jokica koji je najbolji igrac lige kad igra ozbiljno, a igrace u plejofu svaku bez zezanja. Finiks se sad precenjuje da bi ga svi pljuvali kad pukne u plejofu, oni su meni mozda cetvrti favorit na zapadu posle den, mem i dalasa. Durant nece da igra jos par nedelja, tako da pitanje je koliko ce on da klikne sa novim saigracima imace manje od 20 utakmica, pol od 38 godina nikad nista nece osvojiti tako da svi koji igraju na finiks su bacili pare.
Golden stejt nema carobni stapic da kao evo sad cemo da sutiramo 20 od 25 trojke, igraju katastrofalno cele sezone i ne verujem da mogu da dodju do finala, nije ovo njihova godina. Tako da ocekujem finale zapada Denver Dalas ili Denver Memfis

Arm

pre 1 godinu

@bskfan , ovaj put se neću složiti s tobom , iako uvijek rado čitam tvoje komentare i mislim da dosta stvari poznaješ i objektivan si.
Kod ove kupovine veterana nema razlike izmedju velikih i malih klubova jer igrači biraju neki tim za koji smatraju da im daje najveće šanse da osvoje titulu ( najčešće su ti igrači dovoljno zaradili i pare im nisu problem )
Ovdje je sad pitanje ličnog izbora i takmičarskog izazova pojedinog veterana u izboru kluba . Konkretno ,Dragić o kome se isto priča da bi mogao postati slobodan, vjerovatno zna koliku bi imao minutažu i odgovornost u Dalasu gdje već imaju jaki igrači koji vole loptu u rukama i u Denveru koji nema uopšte pravog plejmejkera ( i Marej je to silom prilika jer bi bilo prirodnije da je bek) i gdje novi plejmejker ako dodje preuzima veliku i odgovornost i montažu.
Tako da ja mislim da će dosta plejmejkera razmisliti o Denveru kao opciji baš zbog toga što neće biti treći plejmejker u timu već drugi a nerijetko i prvi ako Marej ne može odigrati sve utakmice.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Ne postoje nikakvi dominantni ni favoriti ni autsajderi pred PO u NBA. Hjuston je uzeo titulu onomad neočekivano, kao i ona Dalasa na Dirkovom zalasku ili ona nedavno Toronta. Kod svih takvih titula, i itd. glavni faktor je able body count. Od svega to je uvek najbitnije. A to
1 - niko ne zna unapred
2 - i kada sam tim ulazi u PO tek tada to zna samo taj tim a drugi ne
Sasvim sigurno Denver može da pobedi svakog, pa i do titule. Veliku stvar učinio je But dovođenjem Brajanta, jer 2. postava teško bez Nikole stiže do koševa. Ali fali im bar jedan još bek.
Sasvim sigurno mogu i ispasti u 1. kolu od tima koji ima kvalitet, ušao je u formu, ima dovoljno zdravih tela za borbu i ima par bekova koji do u beskrajon mogu eksploatisati Jokića na pick and rol ili mogu poludeti iz daljine ili oba. (I GSW i Feniks i Dalas pa i nikad bolji Fox, sve to može biti problem) A dodato Denver može pući i sam od sebe, ako je Mari povređen a Nikola preumoran.
Rezime: niko smisleno ni za koga ne može reći sada da je favorit, ili da nije. Denver može da kalkuliše duplo, i da odmara igrače i da namerno gubi tako da povećava PI gužvu. A opet da ostanu 1. ili 2. Šanse su im dakle nikad bolje ali i dalje je sve to na Zapadu totalno neodređeno.

meda

pre 1 godinu

Treba i sačekati da se završi buyout market. Neki timovi će da se pojačaju, npr. Finiks je jako kratak, za očekivati je da par najvećih buyout imena ode kod njih jer ima minuta npr. Barton.