Tenis 210

Utorak, 15.11.2022.

07:56

Đokoviću ukinuta zabrana – igra na Australijan openu!

Srpski teniser Novak Đoković moći će da uđe u Australiju i nastupi na Grend slemu u Melburnu.

Ðokoviæu ukinuta zabrana – igra na Australijan openu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

210 Komentari

Sortiraj po:

Alex

pre 1 godinu

Ako je pametan nikada nebi trebao da ode tamo. Onakvo poniženje ne zaslužuje niko. Ili možda da im dan pred početak turnira otkaže zbog "povrede".

Faust

pre 1 godinu

On da ima obraza i dostojanstva kao sto nema zahvalio bi im se i otisao tamo NIKAD. ONako ponizen i tretiran kao arapski migrant nikogovic i da im ode sad?! PA koliko jadan treba daq budes da to sebi dozvolis!!! Sta je sa ovim Novakom?

Mira

pre 1 godinu

Nije mu ukinuta zabrana; vizu za Australiju može redovno da dobije nevakcinisana osiba. Sajt australijanske ambasade. Ja pre pad dana gledala.

Da se ne lažemo

pre 1 godinu

@"Ne verujem dokle god ne počne turnir,Australijanci su to bivši britanski osuđenici."

Po toj logici mi smo još uvek bivše turske sluge.

Petar

pre 1 godinu

Svi očekuju da će ministar za emigraciju ukinuti trogodišnju zabranu Novaku za ulazak u Australiju, ali to se još nije desilo. Pišem istinu. Verovatno su mediji nešto saznali, ali zvanično to nije potvrđeno.

Milosav

pre 1 godinu

Ovo nije nikakvo iznenadjenje, AO organizatori zele Novaka na svom turniru. Znamo ko je kriv za onaj cirkus na proslom turniru.
Novak uzima sto posto!
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

dare slovenac

pre 1 godinu

pa naravno, Novak je kralj AO, jedan največih sportista svih vremena, nije kriminalac ili terorista... i nesmije se zaboravit da je Novak pobedio na sudu pa su posle iz rukava izvadili ono pravo ministra da se ne obrukaju pred izbore...

Misim stvarno

pre 1 godinu

Da li je vlada samo Novaku "ukinula" zabranu ulaska u zemlju? Na vladi se samo njegov slučaj razmatrao? Na čiju je molba vlada reagovala, meni ovo ništa nijue jasno.

sempervivum

pre 1 godinu

Добро је то што је укинута забрана.

Ипак, не знам да ли је добро да оде у јануару 2023, или сачека 2024. Просто, тамо ће бити гомила противника, аустралијски новинари ће да га и даље разапињу "ми се жртвовали, а он..." Тешко да ће моћи да се носи са звиждуцима са трибина. Годину дана касније би сигурно била друга ситуација, само што Новак нема више времена за чекање. Треба му још који ГС, а АО је згодна прилика.

Оно што би било добро да Новак у 2024. тамо оде, победи и покуша да освоји сва 4 ГС и олимпијско злато... Е, то би била круна каријере! И дефинитивно најбољи свих времена.

fenix

pre 1 godinu

Treba da igra. Ako zeli da obori rekord nije u godinama i poziciji da preskače GS-ove. Samo da ne šalje ona srca, jer su se pored vlade pokazali i Austrilijanci

Hak Fin

pre 1 godinu

@@Hvala Australijancima, oprali su obraz. Ali to se ne odnosi na onog Morisona i Hoka, oni su se obrukali@(Mijajlo, Nista njih ne moze oprati za ovo prema Novaku, nista i nikada. On treba da ide i igra, uz oprez naravno, sa njima se ne zna. Sve ceremonijalne i dobrotvorne aktivnosti da svede na nulu, odradi posao, uzme ciniju, tanjir ko vec hoce i pravac kuci, ni one slike da ne pravi. Znam da nece on tako, pomirljiv je on, no to je jedino ispravno.

MMXXII

pre 1 godinu

Čak iako su ga pustili trebao bi da se vakciniše iz poštovanja prema Australijancima.Ipak su imali najteže mjere protiv korone
(Tako je, 15. novembar 2022 14:40)

Covek ima svoja uverenja, sta je tu nejasno. Mozes se ne slagati s tim njegovim uverenjem, ali to svakako moras postovati.
Evo i ja sam u skorije vreme odustao od dva posla koja bi mi mnogo znacila, finansijski narocito. Lomio sam se i nisam bio spreman preci preko nekih svojih principa. Potpuno razumem i podrzavam Novaka. i postijem ga.
Da dodam, ja sam uredno vakcinisan jer je bilo neophodno radi putovanja u inostranstvo. I stvarno bi se svi vi trebali manuti te mantre, toliko je vremena vec proslo. Putinova vakcina je vec duze aktuelna, sta god to znacilo.

Smilica

pre 1 godinu

Oj Morisonu Skote,
SRAM DA BUDE
Vas Australijance NEljude!

No1E JE NAJBOLJI U SVEMU
NIKO GA NE MOŽE POBEDITI NA TERENU!
PA STE HTELI PRESUDITI NJEMU!

SRAM DA BUDE
VAS Austalijance NEljude!

Umesto po Noletu da nazovete arenu
i napravite mu bistu
Vi ga proteraste kao TERORISTU.

Sram da bude
VAS Austalijance NEljude!

Oj Morisonu Skote,
OVA SRAMOTA
PRATIĆE DO KRAJA ŽIVOTA
Tebe i tvog ministra Hoka,
AlI čekaj, vratiće Vam naš
No1E Đoka!

Djed Gavrilo

pre 1 godinu

Australija je uredjena drzava.Niko nije radio protiv Novaka.Krivicu sam video kod njega i jos vise kod Srdjana,koji se ne smiruje.Da sam na Novakovom mestu,ja bih mu zabranio da se petlja u ono o cemu zive veze nema.Samo smeta Novaku i tenisu.
Dakle,ocekivano su mu dozvolili madtup i sad pamet u glavu.

tamo negde

pre 1 godinu

dakle ovi teoreticari zavere, sto pricaju da je ceo svet protiv njega, I da ce da ucine sve da on da ne dobije taj GS, i da on ne treba da ide iz inata, ili ste nevidjeno zatucani ili pod hitno na lecenje! Umesto toga, budimo zadovoljni sto cemo ga gledati I navijati za novaka na jos jednom GS.

profesor Baltazar

pre 1 godinu

Постоји чак и правило, које ће сигурно променити, али пише да онај ко први стигне до 10 АО добија споменик у комплексу.
(Брус Вејн, 15. novembar 2022 11:08)

Odlican komentar i zapazanje. Nisam za to da preimenuju Rod Lejver Arenu u NDj. Arena bez obzira na ev. 10-tu titulu tamo, ali jedna statua u Melburn Parku bi bilo sasvim OK.

Tako je

pre 1 godinu

Neki pišu da ne treba da ide,pa Novak je rekao da je sa svojim advokatima bio u kontaktu sa Australiskim vlastima da bi ga pustili

Vuja neznalica

pre 1 godinu

Frustrirana anglo-saksonska klika želi da još muči i ponižava najboljeg u istroji ove igre i jednog od najboljih sportista svih vremena... Sodoma i Gomora nemaju mira, napraviće put posut zlatom samo da Noleta namame pa da ga zlostavljaju, ponižavaju, vredjaju i ismejavaju. To im je taj lek za njihovu bolest, drugo ništa i ne znaju...

Djoksa

pre 1 godinu

Kakva šteta... Mislim na ovogodišnji AO. Mogao je već ove godine da ima "la decimu", a sledeće godine da izjednači rekord Margaret Kort. Eto, svi koji su dobili vakcinu pretvorili su se u zombije.. Ili ipak ne..?

Harry Shaved

pre 1 godinu

Može iz principa da ne ide, a može iz principa i da ide i osvoji i promeni ime areni čak, osvajanjem desete titule. Uvek ima moju podršku i pored (po meni retkih) mana koje ima. Tu najviše mislim na agresivnije ispoljavanje negativnih emocija koje ide i do vikanja na skupljače loptica. Ali ogroman je to pritisak koji velika većina nas nikada nije osetila. Kada se uzme u obzir šta fudbaleri govore sudiji, pa i jedan drugom, teniseri su male mace.

hm

pre 1 godinu

Ja, a verujem i mnogi drugi, ne bih nikada više otišao tamo u životu. Ali valjda je zato Novak to što jeste. Zviždaće mu, vređaće ga, ispitivaće ga o prošloj godini, o "lažnoj" kovid potvrdi, "misterioznoj" flašici...a on će govoriti "ovde sam zbog tenisa, pitajte me o tenisu" i osvojiti AI usred svih zvižduka, zapravo pomoću njih. I to bi i bila njegova najveća pobeda u životu. Morali bi i statuu da mu naprave ispred. Srećno Novače, nisi baš normalan ali to je to.

Simo

pre 1 godinu

Novak ne treba da ide tamo i ako mu dozvole da udje u zemlju. Iz jednostavnog razloga što oni neće birati sredstva da ga onemoguće da pobedi i uzme pehar deseti put. Napraviće mu neku zvrčku siguran sam.
On jednostavno ne sme da uzme titulu ni po koju cenu. Iz tog razloga mislim da bi Noletu čak i život bio ugrožen.

зест

pre 1 godinu

Prošle godine, kad je objavio da je dobio izuzeće, krenuli naslovi u novinama: "Novak pobedio Australiju !"
Da vidimo šta će ovaj put da bude...

kraja

pre 1 godinu

...jos nekoliko mucenika se ocajnicki nada da ga ipak nece pustiti...
...kad mrznja postane opsesija...
...mene samo interesuje da li u tekstu ukidanja zabrane ulaska ima mesta za jednu dobru tuzbu pred australijskim sudom...
...bila bi to odsteta reda cele teniske sezone...
...no, predpostavljam da su djubrad u kontaktu sa djokovicem uslovili ukidanje pismenom potvrdom da nece tuziti drzavu australiju...

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Znate onu izreku: koga su zmije ujedale i gustera se boji. E. tako bih ja trazio da se o tome izjasni ministar za imigraciju licno. Moglo bi biti i interno, da nije za javnost, ali tada bih voleo da to bude napismeno.
Bilo bi fantasticno da uzme desetu titulu tamo i zaokruzi s 10/10. Samo Nadalovi RG mogu uci u tu pricu. Nadam se da ce ostati zdrav i krenuti po to.

Dragče

pre 1 godinu

ja bez specijalnog odobrenja lično za mene sa potpisima predsednika Australije, premijera Australije i ko zna koga jos ne bi išao tamo ni lud.

Grobar-España

pre 1 godinu

Što se mene tiče treba da ide.
Najlepše bi bilo da ode, uzme pehar i da se u govoru zahvali novoj vladi, na primer i između ostalog ovim rečima.
"Drago mi je da ova divna zemlja ponovo ima demokratsku vlast".

Pitam

pre 1 godinu

Kakvi komentari da sada ne treba da ide? Čovek je sportista, to mu je posao. Željan takmičenja. Kada bude rekao zbogom tenisu neće ići

Sasa

pre 1 godinu

Ta drzava je imala pravila za vreme korone i sad nema vise jer su promenjena i to je to a takodje ta drzava ima pravila i za kriminalce pa zato je jedna od najboljih drzava na svetu kome ne moze Srdjan ili Mile da kaze kako ce da je vode
(mark, 15. novembar 2022 11:45)

Srbija ima dva puta ozbiljnija pravila od te države. To vidimo i po ovom ukidanju zabrane. Promenila se vlast i odmah menjaj odluku. O pravilima za vreme korone da ne govorimo. Samo cu te podsetiti da Novaku nije oduzeta viza zbog korone, nego iz bezbednosnih razloga. To govori o neozbiljnosti ove države.

Oprez

pre 1 godinu

Mogu administrativno da izadaju ukidanje zabrane pa da mu ambasada izda vizu a kad stigne tamo odradi dva-3 treninga opet ce se neki ministar setiti da ima specialna ovlascenja pa radi neke svoje promocije ponovo ga staviti u zatvor i deportovati ga ...samo kazem "Nole razmisli dobro" a pitanje dali mu je bas potrebno da igra taj GS? Iako je rekorder po titulama tamo sve je vise mladih igraca koji mogu da ga pobede na toj podlozi,ja mislim da mu je lakse osvojiti RG ili W-DON a da batali Australiju jer bi bilo ruzna mrlja da zavrsi na nacin sa Australijan openom gde je prosle godine bio deportovan a 23 da zavrsi turnir un prvom-drugom kolu jer ono od prosle godine je sigurno duboko u njemunostavilo traga

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Ne bi me čudilo da se od sljedeće godine AO igra na šljaci zbog ove odluke.
(MrLakano, 15. novembar 2022 10:42)

Nikad se tamo nije igralo na sljaci, dugo se igralo na travi i to je jedina podloga na koju bi eventualno mogli da se vrate.

bg

pre 1 godinu

E moj Novace. Veliki sam tvoj fan , ali tvoj odlazak tamo bi za mene lično bilo veliko razočarenje. Posle svih uvreda, poniženja preći preko toga kao da se ništa nije dogodilo , je uvreda za ljudsko dostojanstvo. Ti naravno predstavljas prvo sebe, ali i svakog od nas. Nije ti to potrebno.

Upravo

pre 1 godinu

Nista ne znaci ni da turnir potvrdi bilo sta, ljudi on je prosle godine odradio i treninge tamo - sve dok onaj ministar ima diskreciono pravo da ga izbaci zbog opasnog uticaja po zdravlje on to moze opet da uradi!

mark

pre 1 godinu

Ta drzava je imala pravila za vreme korone i sad nema vise jer su promenjena i to je to a takodje ta drzava ima pravila i za kriminalce pa zato je jedna od najboljih drzava na svetu kome ne moze Srdjan ili Mile da kaze kako ce da je vode

Suspicious Minds

pre 1 godinu

Ne razumem ove kontraše?Pa ja ne gledam tenis ako Novak ne igra?Koga imam da gledam.Čekam mesecima turnir i sad lupetanja da ne treba da ide.Ima baš da ide.I sam je rekao da želi ići.Zato vaša mišljenja nisu bitna.Gledajte američku turneju i navijajte za koga želite, a AO nemojte ni da gledate.

lola

pre 1 godinu

Novaku je zabranu dala politika ekipa koja je maltretirala same australijance sa lockdown-om,prebijanjem i sl. Sada je drugi ministar, druga ekipa i ima njih puno politicara koji su se borili da se Novaku ponisti zabrana. Naravoucenje je: Novak je pravilno postupio jer mu je vaznija bila licna sloboda,pravo izbora nego titula, poniznost i slicno .

Q

pre 1 godinu

Zorane i ostali zli ljudi koji ste svašta pisali ovde samo jedno pitanje.Kao velki "poznavaoci" svega, šta bi sa onim floskulama da je Australija pravna država,da nema šanse Novak da igra tamo,da Autralija nije banana država pa će jednom prebacivaču loptice da dozvoli ulazak?Kako sada ove vesti?Šta je sleća pakost koju ćete pisati ne osvrćući se na prethodna vaša baljezganja.Znam da vam je poslednja tri dana mozak debelo zabagovao jer iz dana u dan trpite veliku količinu udaraca na poremećenu psihu.Prvo Rafael onako deklasiran,Novak naravno pobedio i sada ovakva vest.Teško je to sve podneti jer ste jadni,bedni,pakosno i pre svega zli ljudi.Samo da vas par ovde danas ne bi dobilo infark ili šlog moramo navijati za Rafale,mnogo bi vas bolelo zar ne?

Брус Вејн

pre 1 godinu

Najveca faca bi ispao kada bi rekao
-Neka hvala, nikada više tamo ni kao turista.
(Eric Cartman, 15. novembar 2022 10:57)

Сагласан сам, али то би било ок да има 2-3-4-5 АО, овако јури десети, који вероватно нико никад неће стићи, лепше је.

Постоји чак и правило, које ће сигурно променити, али пише да онај ко први стигне до 10 АО добија споменик у комплексу.

XXL

pre 1 godinu

Ma opet će ga maltretirati bolje da se ne zaleće, a ima i svoj dobar tim koji brine oko toga nadam se da će doneti dobru odluku. Lično mislim da će ga maltretirati ponovo ...

Kuj bre nece da dodje? Cu idem, pa makar plivao do tamo

pre 1 godinu

Nole: E neeecu sad' da dodjem pa da me ubijete.

AUS vlada: Dodji Nole molimo te.

Nole: Ma neeecu bre, neeecu kad vam kazem.

AUS vlada: Dodji Nole kad' te molimo, sta cemo mi bez tebe.

Nole: Ma neeecu bre... Ma aj' dobro, cu dodjem.

Zoran

pre 1 godinu

Moj savet njemu je da ponese nesto suve hrane; konzerve, mleko u prahu i slicne stvari. Trebace mu u nekom kazamatu za imigrante. Ocas posla oni promene pravila; bas kao i onomad, dok je leteo preko okeana, a oni, brze bolje, promenise pravila igre.
On tamo ne bi trebao vise ikada da zaigra. No, ima tu jedan problem, a to je sto zna da nije bas bio najispravniji. Prevario se u koracima.

Predo

pre 1 godinu

Prvo da rešimo 2 stvari, koje se provlače kroz komentare. Prva je u vezi "nevernih Toma", koji kažu da ne veruju dok on tamo ne stigne. Ukinuta je zakonska zabrana ulaska od tri godine, uslov za ulazak nije vakcinacija. Znači, morala bi biti doneta nova odluka o obaveznoj vakcinaciji ili zabrani, što ej stvarno malo verovatno. Sve je politika. Ovi opozicioni političari su čak pomogli svojim "lajanjem", jer naravno da će vladajući učiniti upravo suprotno od onoga što traži opozicija. A ja verujem da su izgubili par stotina hiljada glasova zbog Novaka i par miliona zbog kovid politike.
Druag stvar je u vezi ovih, koji kažu "Ja tamo ne bih išao u inat". Pa ima li išta lepše nego da odeš i tučeš protivnika na njegovom terenu i nasmeješ mu se lice.
Ne znam za AO, to je daleko, ali mislim da će ovo dati Novaku krila za Završni Masters. Ionako je u dobroj formi i relativno odmorniji od ostalih, a ovo je dodatni vetar u leđa.

Slaviša

pre 1 godinu

Dok jim bolesni i zaraženi ljudi igraju jedan od najzdravijih možda najzdraviji sportista sveta dobiva zabranu i smeštaju ga zajedno sa migrantima u takoreči zatvorski azil veče sramote i budalaštine u životu video nisam naravno iza svega stoji Bill Gates pa nečudi da je Nadal tražio zabranu igranja za Novaka samo mi recite jel Nadal kao takav sportista zaslužuje da dobije farplay nagadu naravno da nije ali tako to izgleda kad se mutni ljudi mešaju u sport jer recimo ljudi znaju da Billy stoji iza puštenog virusa.

Goran

pre 1 godinu

Od 100 najboljih igraca tenisa samo se NOvak nije vakcinisao!! Kao sto vidimo samo je on prezivio a svi ostali su pomrli!! Steta sto ce na AO ucestvovati samo nas Nolo jer su ostali glupani vec kod Svetog Petra! Neobrazovan bio neobrazovan ostao!! On i Irving iz NBA ruku pod ruku pa da sami na zemlji uzivaju!

Dragon

pre 1 godinu

Ne dižite euforiju! Ukinuta mu je zabrana ulaska, što znači da ako se vakciniše nema prepreke za ulazak! Nažalost, još mu nije dozvoljeno da uđe pod trenutnim okolnostima ...

Alex

pre 1 godinu

Osvojio je taj turnir desetak puta. Posle one sramote od prošle godine, ne treba da im ode dok mu se ne izvine za bezobrazluk. Nije tenis najvaznija stvar u životu.

Krle mk II

pre 1 godinu

I da mu jeste ukinuta zabrana, to samo znači da je vraćen status na pređašnje stanje, a u tom stanju oni su ga maltretirali na granici. Znači, dok ne dobije pisanu garanciju vlade da može da uđe u zemlju, njemu opet mogu da prave problem čim sleti tamo.
(Robert, 15. novembar 2022 09:23)

Pa ko ga tera da leti, nek' ide brodom? Putovanje bi trajalo malo duze, ispovratio bi se par puta zbog visokih talasa, al' navik'o je on na povracanje. Vidis kako i on i Jeca izgladnelo, bulimicno izgledaju. Tu se posle svakog obroka gura prst do balcaka u zdrelo, a sve zbog zdravlja.

Јабучило

pre 1 godinu

Искрено, нека им се захвали на позиву. Не треба да крочи на то острво у животу. И то говорим као неко ко деведесетих није напуштао земљу због понижавајућих услова визних режима. Није исто, али разуме се о чему причам.

Branko

pre 1 godinu

Konacno,ali trebs biti veoma obazriv da mu opet ne nametnu prljavu igru koju su vec jednom ucinili,stoga Novace lagano i do novih pobeda,da ponovo i zvanicno zaposednete vrh koji Vam i pripada!

CATAPA

pre 1 godinu

Što rekoše neki, ne treba prerano zaključivati. Sud i imigracione vlasti su i tada doneli odluku koja je u skladu sa zakonima Australije, ali ni nezavisno sudstvo ne vredi "po lule duvana" ako postoji i jedan jedini čovek koji nije dužan da odluke sudova poštuje! U slučaju Australije je to premijer. Dokle god se ne ukine takva nakazna odredba, i dalje u australijskom pravnom sistemu sve zavisi od volje premijera koji nije premijer australijskog naroda, nego opunomoćenik engleskog kralja.
Đoković nema baš nikakve potrebe da se inati kao pop koji se naljutio na selo. To bi bilo ekstremno glupo jer je baš on (sa svojim pravnim timom) jasno ukazao na deformitet, odnosno nekompletnost australijske državnosti. Istina, opet levičari moraju da peru ono što su desničari zasrali "u interesu naroda" (zapravo ličnom), ali i dalje sve zavisi samo od volje ministra odnosno (sada) laburističkog premijera. I to će biti tako dok Australija ne postane nezavisna država sa zaokruženim sistemom vlasti. A to, da su mogli, australijski laburisti bi uveli odavno. Nije njima Đoković pokazao da su karikatura od države; znaju to oni jako dobro i sami. Đoković je to "samo" pokazao i ostatku sveta.

aaauuu breee

pre 1 godinu

Biće ovdje još svašta, ovo je samo ispipavanje pulsa kako će australijska javnost da reaguje,a reagovace burno, ne radujte se prerano

Robert

pre 1 godinu

Novaku svakako želim puno zdravlja i sreće i da prestigne Nadala po GS, jer nema veće nepravde u svijetu sporta od ove teniske godine i N. Đokovića...
..ali džaba broj titula i sve sada. Koliko god na kraju bilo, to nije realan broj. Shvatite da je kompromitovan broj GS u trci između Nadala i Đokovića i to se nikad više ne može ispravati. Niti treba davati legitimitet uopšte toj trci. Imaju ostali faktori istorijski koji nisu kompromitovani i na osnovu njih treba gledagi, a ovu najveću sramotu u istoriji sporta, na nju stalno ukazivati i prestati se uopšte pozivati na nju. Đoković je u svim ostalim segmentima ispred Nadala i to je jedino relevantno, čisto i nekompromitovano!!!

Miloš Milosavljević

pre 1 godinu

Kakvi se likovi ovde javljaju! Oni iz nekog inata ne bi išli tamo. Smejurija. Verovatno iz tog inata žive sa 40 godina i više na grbači roditelja i vode politiku preko tastature. To nije inat. To je manjak inteligencije. Idi Nole, putuj i neka ti je sa srećom.

Aragorn

pre 1 godinu

Čekaj, kako sada? Zar se polupismena marva nije upljuvala da objasni da je sve to zavera protiv njihovog GOAT-a, da je zapad sve smislio. Otkud sad da ukidaju, zna li se šta?

Mirjana

pre 1 godinu

Bio bi idiotluk da samo njemu zabrane ucesce. Pre dva meseca sam se vratila iz Australije. Nikakva ogranicenja ne postoje. Prvo sam bila u Melburnu pa Pertu i na kraju u Brizbejnu

Pr i Nc

pre 1 godinu

Narednih godina ćemo se sve više isčuđavati budalaštini kojoj smo prisustvovali: najboljem sportisti sveta je zabranjen ulazak zbog bezbednosti građana Australije.
Strašno!

Tor

pre 1 godinu

a je l' puštaju u australiju bez uverenja o vakcinaciji?
(kiki, 15. novembar 2022 08:45)

Naravno da pustaju, sto ne bi pustili. Korona prosla :--).. Ili bi ti osmi krug vakcine mozda?

igor

pre 1 godinu

Bravo, treba da igra, ode i uzme jubilarnu 10 GS titulu.
Ovim pametnjakovići što kao ne bi išli, niko ih ništa ne pita,
svoje političke frustracije neka leče kod kuće. U AU je izabrana
nova Vlada koja ga nije deportovala,već prethodna, smenjena.
Ukinuta je i obavezna vakcinacija za ulazak, dakle treba da ode
naravno, što će i učiniti. Ranijoj Vladi AU je presudio narod AU
i oterao ih u istoriju, nova Vlada AU ništa nije kriva.
Srećno Novaku do jubilarne 10 GS titule AU, odnosno 22 GS tilule
ukupno.

ghh

pre 1 godinu

Ovi koji mu preporučuju da batali napad na istoriju zarad nekog inata prema Australiji, bez da bi ih to uopšte i dotaklo su ludji od njega što je dozvolio da prolazi kroz sve ono zimus.

Robert

pre 1 godinu

I da mu jeste ukinuta zabrana, to samo znači da je vraćen status na pređašnje stanje, a u tom stanju oni su ga maltretirali na granici. Znači, dok ne dobije pisanu garanciju vlade da može da uđe u zemlju, njemu opet mogu da prave problem čim sleti tamo.

Teks Vilerov goblen

pre 1 godinu

Sad bi Novak mogao da ispadne šmeker, da traži isto i za svoje cimere iz hotela.
(blek stena, 15. novembar 2022 08:08)

Zahvaljujući pažnji koju je privukao Novak svi 'cimeri' su pušteni odavno.(Ne razumem šta je uvredljivo u ivom mom komentaru da ga ne puštate??)

Uh

pre 1 godinu

Sta mu rade, zele da ga dekoncentrisu. Zasto nisu ovo objavili poslje Torina. Vrlo dobro znaju sta i zasto mu ovo rade. Staviti najjboljeg sportistu svijeta u zatvor to je necuveno. I sad ga kao fol pustaju, sta to znaci. Ako ste bili u krivu priznajte da ste se izivljavali i da mu se javno izvinete, a to nema sanse da urade. Meni je lako da kazem Nole ne idi, sve je kao i uvjek do Noleta. Srecno majstore.

Blanusha

pre 1 godinu

Boze,kako mene vuce sad neki inat.Naravno da to ne treba da uradi,ali bi bilo ekstra.Ode tamo,pocepa ih redom,osvoji,i kaze teniskom svetu:"Toliko od mene!"
Da je ispred Nadala sa GS titulama,onda bih skroz zeleo da se ovo desi.Ovako,ipak navijam da ga i prestigne.
Ajmo,Noleee!!!

Trixter

pre 1 godinu

@(Khm, 15. novembar 2022 09:12)
Nema nikakvog dokaza da je Novak imao neki lazni sertifikat. Sto se kretanja ili krsenja samoizolacije tice to nije kaznjivo tj bilo je kaznjivo samo prva tri meseca od pocetka pandemije, govorim o situaciji kod nas. Tako da Novak je tu potpuno cist. Posto vidim koliko ljudi krzi pravila, salju decu u skolu i slicno i slali su i tada postaje besmisleno sve to sto ti pises i prebacujes Novaku.

Igor071

pre 1 godinu

Ovo može biti lažna vijest, kako bi ga dekocentrisali i onemogućili da uzme Torino. Ništa me ne bi čudilo, ali sa druge strane, ako je tačna vijest, to će mu biti veliki podstrek i motiv.

Khm

pre 1 godinu

Pustite vi Australiju. Nego šta ćemo sa lažnom potvrdom o preležanom kovidu od strane naše institucije. Tu nisam video nikakav epilog.
Ako tvrdite da nije bila lažna potvrda, onda je on žaražen išao među ljude, decu... I opet čekamo epilog i te verzije događaja koja je po Zakonu kažnjiva.
E kada to rešimo imamo prava da spočitavamo Državi Australiji.
Do tada nismo ništa bolji od njih.

Пеђа

pre 1 godinu

Браво Новаче. Држао си се својих уверења и принципа и победио систем.
То је твоја највећа победа.
Камо среће да је у Србији више људи као што си ти- са јасним ставом ка животу и друштву.

pop

pre 1 godinu

ajmo Nole sledeće sezone Australiju i Wimbldon i da se povučeš ..20 godina si nabijao komplekse svojim hejterima, uništio im živote..dosta je brate..

KBLO7063

pre 1 godinu

Kakav ce to prtisak biti,ako neko to može da odradi onda je to Djoković
Inace,od Bobe i prenosa na trećem kanalu mi je Kengur open omiljen.
Ovde zima i minus a tamo leto i plus 40,ljudi u maicama i papučama....

tenisman

pre 1 godinu

Ali koliko je naš narod naopak i rođen iz kontre to je neverovatno. Čuj sad ne treba da igra. Pa nije taj Skot Morison i ta ekipa cela Australija, na kraju dana izgubili su vlast. Treba i želi da igra za sebe, naš narod koji ga obožava i željno čeka u Melburnu! To je njegov omiljeni turnir, bio i ostaće. Takođe dobar deo Australijanaca se stidi političkih odluka i tretmana prema Novaku. Nije sve tako crno i apsolutno negativno. Polako.

Ne postoji ništa slađe nego da se pojavi tamo i osvoji 10 AO titulu. To bi bilo za film ljudi moji, blokbaster u rangu povratka Alija.

Sreća Novak je bolji od 99% proseka, nije suludi inadžija preko mere. Ono naljutio se pop na selo, pa otfikario. Vratiće im on na najbolji način, igranjem i borbom za pehar.

Pale

pre 1 godinu

E to su prelepe vesti. Kao da si moje dete, eto toliko sam srecan.
Samo nastavi da budes ono sto jesi, dobar covek, pravi borac i veliki sampion.

Radovan

pre 1 godinu

Javlja The Age. Daj Bože da je istina, ali ipak ne bih upadao u euforiju dok ne vidim odluku
(ja, 15. novembar 2022 08:06)

Jutros bilo u vestima na RTS. Čak rekli da igra jer mu je "Izdata viza" što je prilično čudno da nije bilo vesti da je uopšte ukinuta zabrana, a već izdata viza. Pogotovo je čudno jer je direktor AO samo pre neki dan rekao da se nada da će Novak igrati, ali da je to između njega i države. Dakle, nije imao info čak ni da li je pokrenut postupak za ukidanje zabrane, a takve vesti nisu dolazile ni iz zvaničnih državnih institucija.
Dakle, samo polako, može lako da bude glasina jer je Britanija izmislila birokratiju i vrlo su teški i tromi kad treba nešto promeniti. Što se mene tiče, bilo bi super da bude tako jer se osveta servira hladna.

Alex

pre 1 godinu

Eh sad je kasno.....kad je bio na vrhuncu I mogao da Bude najbolji svih vremena skresali ste mu krila..( doduse Sam je manje vise doprineo tome ) Ali opet....

Trixter

pre 1 godinu

Cim politicari negde umoce prste napravi se problem. Izdali su mu vizu pa je ponistili zbog toga sto su bili u predizbornoj kampanji. Mogli su lako da mu ne daju vizu, a sve posle toga je cist cirkus. NAravno da treba da ode na AU i osvoji ga. Ima dobru sansu sudeci po formi i zdravlju ostalih konkurenata da uzme dva GS sledece godine, AO i W.

Dr Who

pre 1 godinu

Ako ode u ocima mnogih bice obicna krpa a ne covek.
(Matori Kesa, 15. novembar 2022 08:04)

Zašto? Jedan od milion na svetu koji su pogrešno osuđeni pa pomilovani. Što se tiče podlih zakulisanih radnji protiv njega u svim strukturama i delovima planete, tom logikom bi morao da se povuče na vrh neke nedođija planine.

ljigavci jedni obicni

pre 1 godinu

Sad ce Nadal odmah da se javi: 'Ajem so sori. Aj kenot plej dis jer in Australia. Maj fut hrts. D pejn is veri bed. Houp tu si ju in 2024'. A ljigavi ujka Toni: 'Dis is anfer. Australija daznt respekt der oun lous. Novak mast not plej. Vi vil komplejn tu ejtipi tur'.

kapon

pre 1 godinu

realan sastav

VMS
Milenkovic, Mitrovic, Pavlovic
Zivkovic, Gudelj, Maksimovic, Kostic
SMS
Tadic, Djuricic

lukic, Ilic, mitrogol i vlahovic nisu spremni za 9 dana da igraju protiv brazila.

citalac

pre 1 godinu

evo zašto ja nisam teniser, ne mogu, za razliku od njih, da trpim poniženja, nelogičnosati, nameštanja i glupost zarad igre lopticom

Lopta

pre 1 godinu

Vidim da su neki neupućeni pa da razjasnimo. Svi emigranti koji su boravili u onom "hotelu" u kome je Novak bio zatvoren su pušteni vrlo brzo posle Novakove deportacije upravo zahvaljujući Novaku jer je skrenuo pažnju medijima u svom obracanju na te ljude koji godinama borave zatvoreni čekajući azil. Svi su u narednih nekoliko meseci posle Novakovog boravka pušteni i zbrinuti.

Vale

pre 1 godinu

Odlična vest za kraj ove teniske sezone. Novak svojim igrama poslednjih 2 meseca jasno pokazuje jasnu nameru da u 2023. postane teniser sa najviše osvojenih GS titula.
Opponents, be afraid, be very, very afraid!

kmnccn

pre 1 godinu

Kad bi samo znao da će imati najviše GS i bez toga pa da im ne kroči više na tlo. Da ostane upamćeno u istoriji sporta da nisu bili u stanju da ispoštuju jednu od najvećih sportskih legendi ikada.

Vale

pre 1 godinu

Odlična vest za kraj ove teniske sezone. Novak svojim igrama poslednjih 2 meseca jasno pokazuje jasnu nameru da u 2023. postane teniser sa najviše osvojenih GS titula.
Opponents, be afraid, be very, very afraid!

Пеђа

pre 1 godinu

Браво Новаче. Држао си се својих уверења и принципа и победио систем.
То је твоја највећа победа.
Камо среће да је у Србији више људи као што си ти- са јасним ставом ка животу и друштву.

Robert

pre 1 godinu

Novaku svakako želim puno zdravlja i sreće i da prestigne Nadala po GS, jer nema veće nepravde u svijetu sporta od ove teniske godine i N. Đokovića...
..ali džaba broj titula i sve sada. Koliko god na kraju bilo, to nije realan broj. Shvatite da je kompromitovan broj GS u trci između Nadala i Đokovića i to se nikad više ne može ispravati. Niti treba davati legitimitet uopšte toj trci. Imaju ostali faktori istorijski koji nisu kompromitovani i na osnovu njih treba gledagi, a ovu najveću sramotu u istoriji sporta, na nju stalno ukazivati i prestati se uopšte pozivati na nju. Đoković je u svim ostalim segmentima ispred Nadala i to je jedino relevantno, čisto i nekompromitovano!!!

Dr Who

pre 1 godinu

Ako ode u ocima mnogih bice obicna krpa a ne covek.
(Matori Kesa, 15. novembar 2022 08:04)

Zašto? Jedan od milion na svetu koji su pogrešno osuđeni pa pomilovani. Što se tiče podlih zakulisanih radnji protiv njega u svim strukturama i delovima planete, tom logikom bi morao da se povuče na vrh neke nedođija planine.

Mirjana

pre 1 godinu

Bio bi idiotluk da samo njemu zabrane ucesce. Pre dva meseca sam se vratila iz Australije. Nikakva ogranicenja ne postoje. Prvo sam bila u Melburnu pa Pertu i na kraju u Brizbejnu

Predo

pre 1 godinu

Prvo da rešimo 2 stvari, koje se provlače kroz komentare. Prva je u vezi "nevernih Toma", koji kažu da ne veruju dok on tamo ne stigne. Ukinuta je zakonska zabrana ulaska od tri godine, uslov za ulazak nije vakcinacija. Znači, morala bi biti doneta nova odluka o obaveznoj vakcinaciji ili zabrani, što ej stvarno malo verovatno. Sve je politika. Ovi opozicioni političari su čak pomogli svojim "lajanjem", jer naravno da će vladajući učiniti upravo suprotno od onoga što traži opozicija. A ja verujem da su izgubili par stotina hiljada glasova zbog Novaka i par miliona zbog kovid politike.
Druag stvar je u vezi ovih, koji kažu "Ja tamo ne bih išao u inat". Pa ima li išta lepše nego da odeš i tučeš protivnika na njegovom terenu i nasmeješ mu se lice.
Ne znam za AO, to je daleko, ali mislim da će ovo dati Novaku krila za Završni Masters. Ionako je u dobroj formi i relativno odmorniji od ostalih, a ovo je dodatni vetar u leđa.

igor

pre 1 godinu

Bravo, treba da igra, ode i uzme jubilarnu 10 GS titulu.
Ovim pametnjakovići što kao ne bi išli, niko ih ništa ne pita,
svoje političke frustracije neka leče kod kuće. U AU je izabrana
nova Vlada koja ga nije deportovala,već prethodna, smenjena.
Ukinuta je i obavezna vakcinacija za ulazak, dakle treba da ode
naravno, što će i učiniti. Ranijoj Vladi AU je presudio narod AU
i oterao ih u istoriju, nova Vlada AU ništa nije kriva.
Srećno Novaku do jubilarne 10 GS titule AU, odnosno 22 GS tilule
ukupno.

kmnccn

pre 1 godinu

Kad bi samo znao da će imati najviše GS i bez toga pa da im ne kroči više na tlo. Da ostane upamćeno u istoriji sporta da nisu bili u stanju da ispoštuju jednu od najvećih sportskih legendi ikada.

Grobar-España

pre 1 godinu

Što se mene tiče treba da ide.
Najlepše bi bilo da ode, uzme pehar i da se u govoru zahvali novoj vladi, na primer i između ostalog ovim rečima.
"Drago mi je da ova divna zemlja ponovo ima demokratsku vlast".

Lopta

pre 1 godinu

Vidim da su neki neupućeni pa da razjasnimo. Svi emigranti koji su boravili u onom "hotelu" u kome je Novak bio zatvoren su pušteni vrlo brzo posle Novakove deportacije upravo zahvaljujući Novaku jer je skrenuo pažnju medijima u svom obracanju na te ljude koji godinama borave zatvoreni čekajući azil. Svi su u narednih nekoliko meseci posle Novakovog boravka pušteni i zbrinuti.

ljigavci jedni obicni

pre 1 godinu

Sad ce Nadal odmah da se javi: 'Ajem so sori. Aj kenot plej dis jer in Australia. Maj fut hrts. D pejn is veri bed. Houp tu si ju in 2024'. A ljigavi ujka Toni: 'Dis is anfer. Australija daznt respekt der oun lous. Novak mast not plej. Vi vil komplejn tu ejtipi tur'.

Radovan

pre 1 godinu

Javlja The Age. Daj Bože da je istina, ali ipak ne bih upadao u euforiju dok ne vidim odluku
(ja, 15. novembar 2022 08:06)

Jutros bilo u vestima na RTS. Čak rekli da igra jer mu je "Izdata viza" što je prilično čudno da nije bilo vesti da je uopšte ukinuta zabrana, a već izdata viza. Pogotovo je čudno jer je direktor AO samo pre neki dan rekao da se nada da će Novak igrati, ali da je to između njega i države. Dakle, nije imao info čak ni da li je pokrenut postupak za ukidanje zabrane, a takve vesti nisu dolazile ni iz zvaničnih državnih institucija.
Dakle, samo polako, može lako da bude glasina jer je Britanija izmislila birokratiju i vrlo su teški i tromi kad treba nešto promeniti. Što se mene tiče, bilo bi super da bude tako jer se osveta servira hladna.

tenisman

pre 1 godinu

Ali koliko je naš narod naopak i rođen iz kontre to je neverovatno. Čuj sad ne treba da igra. Pa nije taj Skot Morison i ta ekipa cela Australija, na kraju dana izgubili su vlast. Treba i želi da igra za sebe, naš narod koji ga obožava i željno čeka u Melburnu! To je njegov omiljeni turnir, bio i ostaće. Takođe dobar deo Australijanaca se stidi političkih odluka i tretmana prema Novaku. Nije sve tako crno i apsolutno negativno. Polako.

Ne postoji ništa slađe nego da se pojavi tamo i osvoji 10 AO titulu. To bi bilo za film ljudi moji, blokbaster u rangu povratka Alija.

Sreća Novak je bolji od 99% proseka, nije suludi inadžija preko mere. Ono naljutio se pop na selo, pa otfikario. Vratiće im on na najbolji način, igranjem i borbom za pehar.

Trixter

pre 1 godinu

Cim politicari negde umoce prste napravi se problem. Izdali su mu vizu pa je ponistili zbog toga sto su bili u predizbornoj kampanji. Mogli su lako da mu ne daju vizu, a sve posle toga je cist cirkus. NAravno da treba da ode na AU i osvoji ga. Ima dobru sansu sudeci po formi i zdravlju ostalih konkurenata da uzme dva GS sledece godine, AO i W.

lola

pre 1 godinu

Novaku je zabranu dala politika ekipa koja je maltretirala same australijance sa lockdown-om,prebijanjem i sl. Sada je drugi ministar, druga ekipa i ima njih puno politicara koji su se borili da se Novaku ponisti zabrana. Naravoucenje je: Novak je pravilno postupio jer mu je vaznija bila licna sloboda,pravo izbora nego titula, poniznost i slicno .

Pale

pre 1 godinu

E to su prelepe vesti. Kao da si moje dete, eto toliko sam srecan.
Samo nastavi da budes ono sto jesi, dobar covek, pravi borac i veliki sampion.

Sasa

pre 1 godinu

Ta drzava je imala pravila za vreme korone i sad nema vise jer su promenjena i to je to a takodje ta drzava ima pravila i za kriminalce pa zato je jedna od najboljih drzava na svetu kome ne moze Srdjan ili Mile da kaze kako ce da je vode
(mark, 15. novembar 2022 11:45)

Srbija ima dva puta ozbiljnija pravila od te države. To vidimo i po ovom ukidanju zabrane. Promenila se vlast i odmah menjaj odluku. O pravilima za vreme korone da ne govorimo. Samo cu te podsetiti da Novaku nije oduzeta viza zbog korone, nego iz bezbednosnih razloga. To govori o neozbiljnosti ove države.

Tor

pre 1 godinu

a je l' puštaju u australiju bez uverenja o vakcinaciji?
(kiki, 15. novembar 2022 08:45)

Naravno da pustaju, sto ne bi pustili. Korona prosla :--).. Ili bi ti osmi krug vakcine mozda?

ghh

pre 1 godinu

Ovi koji mu preporučuju da batali napad na istoriju zarad nekog inata prema Australiji, bez da bi ih to uopšte i dotaklo su ludji od njega što je dozvolio da prolazi kroz sve ono zimus.

Teks Vilerov goblen

pre 1 godinu

Sad bi Novak mogao da ispadne šmeker, da traži isto i za svoje cimere iz hotela.
(blek stena, 15. novembar 2022 08:08)

Zahvaljujući pažnji koju je privukao Novak svi 'cimeri' su pušteni odavno.(Ne razumem šta je uvredljivo u ivom mom komentaru da ga ne puštate??)

Khm

pre 1 godinu

Pustite vi Australiju. Nego šta ćemo sa lažnom potvrdom o preležanom kovidu od strane naše institucije. Tu nisam video nikakav epilog.
Ako tvrdite da nije bila lažna potvrda, onda je on žaražen išao među ljude, decu... I opet čekamo epilog i te verzije događaja koja je po Zakonu kažnjiva.
E kada to rešimo imamo prava da spočitavamo Državi Australiji.
Do tada nismo ništa bolji od njih.

Miloš Milosavljević

pre 1 godinu

Kakvi se likovi ovde javljaju! Oni iz nekog inata ne bi išli tamo. Smejurija. Verovatno iz tog inata žive sa 40 godina i više na grbači roditelja i vode politiku preko tastature. To nije inat. To je manjak inteligencije. Idi Nole, putuj i neka ti je sa srećom.

Suspicious Minds

pre 1 godinu

Ne razumem ove kontraše?Pa ja ne gledam tenis ako Novak ne igra?Koga imam da gledam.Čekam mesecima turnir i sad lupetanja da ne treba da ide.Ima baš da ide.I sam je rekao da želi ići.Zato vaša mišljenja nisu bitna.Gledajte američku turneju i navijajte za koga želite, a AO nemojte ni da gledate.

profesor Baltazar

pre 1 godinu

Постоји чак и правило, које ће сигурно променити, али пише да онај ко први стигне до 10 АО добија споменик у комплексу.
(Брус Вејн, 15. novembar 2022 11:08)

Odlican komentar i zapazanje. Nisam za to da preimenuju Rod Lejver Arenu u NDj. Arena bez obzira na ev. 10-tu titulu tamo, ali jedna statua u Melburn Parku bi bilo sasvim OK.

KBLO7063

pre 1 godinu

Kakav ce to prtisak biti,ako neko to može da odradi onda je to Djoković
Inace,od Bobe i prenosa na trećem kanalu mi je Kengur open omiljen.
Ovde zima i minus a tamo leto i plus 40,ljudi u maicama i papučama....

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Znate onu izreku: koga su zmije ujedale i gustera se boji. E. tako bih ja trazio da se o tome izjasni ministar za imigraciju licno. Moglo bi biti i interno, da nije za javnost, ali tada bih voleo da to bude napismeno.
Bilo bi fantasticno da uzme desetu titulu tamo i zaokruzi s 10/10. Samo Nadalovi RG mogu uci u tu pricu. Nadam se da ce ostati zdrav i krenuti po to.

hm

pre 1 godinu

Ja, a verujem i mnogi drugi, ne bih nikada više otišao tamo u životu. Ali valjda je zato Novak to što jeste. Zviždaće mu, vređaće ga, ispitivaće ga o prošloj godini, o "lažnoj" kovid potvrdi, "misterioznoj" flašici...a on će govoriti "ovde sam zbog tenisa, pitajte me o tenisu" i osvojiti AI usred svih zvižduka, zapravo pomoću njih. I to bi i bila njegova najveća pobeda u životu. Morali bi i statuu da mu naprave ispred. Srećno Novače, nisi baš normalan ali to je to.

Igor071

pre 1 godinu

Ovo može biti lažna vijest, kako bi ga dekocentrisali i onemogućili da uzme Torino. Ništa me ne bi čudilo, ali sa druge strane, ako je tačna vijest, to će mu biti veliki podstrek i motiv.

Pitam

pre 1 godinu

Kakvi komentari da sada ne treba da ide? Čovek je sportista, to mu je posao. Željan takmičenja. Kada bude rekao zbogom tenisu neće ići

MMXXII

pre 1 godinu

Čak iako su ga pustili trebao bi da se vakciniše iz poštovanja prema Australijancima.Ipak su imali najteže mjere protiv korone
(Tako je, 15. novembar 2022 14:40)

Covek ima svoja uverenja, sta je tu nejasno. Mozes se ne slagati s tim njegovim uverenjem, ali to svakako moras postovati.
Evo i ja sam u skorije vreme odustao od dva posla koja bi mi mnogo znacila, finansijski narocito. Lomio sam se i nisam bio spreman preci preko nekih svojih principa. Potpuno razumem i podrzavam Novaka. i postijem ga.
Da dodam, ja sam uredno vakcinisan jer je bilo neophodno radi putovanja u inostranstvo. I stvarno bi se svi vi trebali manuti te mantre, toliko je vremena vec proslo. Putinova vakcina je vec duze aktuelna, sta god to znacilo.

Pr i Nc

pre 1 godinu

Narednih godina ćemo se sve više isčuđavati budalaštini kojoj smo prisustvovali: najboljem sportisti sveta je zabranjen ulazak zbog bezbednosti građana Australije.
Strašno!

pop

pre 1 godinu

ajmo Nole sledeće sezone Australiju i Wimbldon i da se povučeš ..20 godina si nabijao komplekse svojim hejterima, uništio im živote..dosta je brate..

Alex

pre 1 godinu

Osvojio je taj turnir desetak puta. Posle one sramote od prošle godine, ne treba da im ode dok mu se ne izvine za bezobrazluk. Nije tenis najvaznija stvar u životu.

tamo negde

pre 1 godinu

dakle ovi teoreticari zavere, sto pricaju da je ceo svet protiv njega, I da ce da ucine sve da on da ne dobije taj GS, i da on ne treba da ide iz inata, ili ste nevidjeno zatucani ili pod hitno na lecenje! Umesto toga, budimo zadovoljni sto cemo ga gledati I navijati za novaka na jos jednom GS.

Harry Shaved

pre 1 godinu

Može iz principa da ne ide, a može iz principa i da ide i osvoji i promeni ime areni čak, osvajanjem desete titule. Uvek ima moju podršku i pored (po meni retkih) mana koje ima. Tu najviše mislim na agresivnije ispoljavanje negativnih emocija koje ide i do vikanja na skupljače loptica. Ali ogroman je to pritisak koji velika većina nas nikada nije osetila. Kada se uzme u obzir šta fudbaleri govore sudiji, pa i jedan drugom, teniseri su male mace.

Брус Вејн

pre 1 godinu

Najveca faca bi ispao kada bi rekao
-Neka hvala, nikada više tamo ni kao turista.
(Eric Cartman, 15. novembar 2022 10:57)

Сагласан сам, али то би било ок да има 2-3-4-5 АО, овако јури десети, који вероватно нико никад неће стићи, лепше је.

Постоји чак и правило, које ће сигурно променити, али пише да онај ко први стигне до 10 АО добија споменик у комплексу.

Tako je

pre 1 godinu

Neki pišu da ne treba da ide,pa Novak je rekao da je sa svojim advokatima bio u kontaktu sa Australiskim vlastima da bi ga pustili

Trixter

pre 1 godinu

@(Khm, 15. novembar 2022 09:12)
Nema nikakvog dokaza da je Novak imao neki lazni sertifikat. Sto se kretanja ili krsenja samoizolacije tice to nije kaznjivo tj bilo je kaznjivo samo prva tri meseca od pocetka pandemije, govorim o situaciji kod nas. Tako da Novak je tu potpuno cist. Posto vidim koliko ljudi krzi pravila, salju decu u skolu i slicno i slali su i tada postaje besmisleno sve to sto ti pises i prebacujes Novaku.

dare slovenac

pre 1 godinu

pa naravno, Novak je kralj AO, jedan največih sportista svih vremena, nije kriminalac ili terorista... i nesmije se zaboravit da je Novak pobedio na sudu pa su posle iz rukava izvadili ono pravo ministra da se ne obrukaju pred izbore...

CATAPA

pre 1 godinu

Što rekoše neki, ne treba prerano zaključivati. Sud i imigracione vlasti su i tada doneli odluku koja je u skladu sa zakonima Australije, ali ni nezavisno sudstvo ne vredi "po lule duvana" ako postoji i jedan jedini čovek koji nije dužan da odluke sudova poštuje! U slučaju Australije je to premijer. Dokle god se ne ukine takva nakazna odredba, i dalje u australijskom pravnom sistemu sve zavisi od volje premijera koji nije premijer australijskog naroda, nego opunomoćenik engleskog kralja.
Đoković nema baš nikakve potrebe da se inati kao pop koji se naljutio na selo. To bi bilo ekstremno glupo jer je baš on (sa svojim pravnim timom) jasno ukazao na deformitet, odnosno nekompletnost australijske državnosti. Istina, opet levičari moraju da peru ono što su desničari zasrali "u interesu naroda" (zapravo ličnom), ali i dalje sve zavisi samo od volje ministra odnosno (sada) laburističkog premijera. I to će biti tako dok Australija ne postane nezavisna država sa zaokruženim sistemom vlasti. A to, da su mogli, australijski laburisti bi uveli odavno. Nije njima Đoković pokazao da su karikatura od države; znaju to oni jako dobro i sami. Đoković je to "samo" pokazao i ostatku sveta.

Q

pre 1 godinu

Zorane i ostali zli ljudi koji ste svašta pisali ovde samo jedno pitanje.Kao velki "poznavaoci" svega, šta bi sa onim floskulama da je Australija pravna država,da nema šanse Novak da igra tamo,da Autralija nije banana država pa će jednom prebacivaču loptice da dozvoli ulazak?Kako sada ove vesti?Šta je sleća pakost koju ćete pisati ne osvrćući se na prethodna vaša baljezganja.Znam da vam je poslednja tri dana mozak debelo zabagovao jer iz dana u dan trpite veliku količinu udaraca na poremećenu psihu.Prvo Rafael onako deklasiran,Novak naravno pobedio i sada ovakva vest.Teško je to sve podneti jer ste jadni,bedni,pakosno i pre svega zli ljudi.Samo da vas par ovde danas ne bi dobilo infark ili šlog moramo navijati za Rafale,mnogo bi vas bolelo zar ne?

зест

pre 1 godinu

Prošle godine, kad je objavio da je dobio izuzeće, krenuli naslovi u novinama: "Novak pobedio Australiju !"
Da vidimo šta će ovaj put da bude...

Slaviša

pre 1 godinu

Dok jim bolesni i zaraženi ljudi igraju jedan od najzdravijih možda najzdraviji sportista sveta dobiva zabranu i smeštaju ga zajedno sa migrantima u takoreči zatvorski azil veče sramote i budalaštine u životu video nisam naravno iza svega stoji Bill Gates pa nečudi da je Nadal tražio zabranu igranja za Novaka samo mi recite jel Nadal kao takav sportista zaslužuje da dobije farplay nagadu naravno da nije ali tako to izgleda kad se mutni ljudi mešaju u sport jer recimo ljudi znaju da Billy stoji iza puštenog virusa.

fenix

pre 1 godinu

Treba da igra. Ako zeli da obori rekord nije u godinama i poziciji da preskače GS-ove. Samo da ne šalje ona srca, jer su se pored vlade pokazali i Austrilijanci

kraja

pre 1 godinu

...jos nekoliko mucenika se ocajnicki nada da ga ipak nece pustiti...
...kad mrznja postane opsesija...
...mene samo interesuje da li u tekstu ukidanja zabrane ulaska ima mesta za jednu dobru tuzbu pred australijskim sudom...
...bila bi to odsteta reda cele teniske sezone...
...no, predpostavljam da su djubrad u kontaktu sa djokovicem uslovili ukidanje pismenom potvrdom da nece tuziti drzavu australiju...

Blanusha

pre 1 godinu

Boze,kako mene vuce sad neki inat.Naravno da to ne treba da uradi,ali bi bilo ekstra.Ode tamo,pocepa ih redom,osvoji,i kaze teniskom svetu:"Toliko od mene!"
Da je ispred Nadala sa GS titulama,onda bih skroz zeleo da se ovo desi.Ovako,ipak navijam da ga i prestigne.
Ajmo,Noleee!!!

Alex

pre 1 godinu

Eh sad je kasno.....kad je bio na vrhuncu I mogao da Bude najbolji svih vremena skresali ste mu krila..( doduse Sam je manje vise doprineo tome ) Ali opet....

Petar

pre 1 godinu

Svi očekuju da će ministar za emigraciju ukinuti trogodišnju zabranu Novaku za ulazak u Australiju, ali to se još nije desilo. Pišem istinu. Verovatno su mediji nešto saznali, ali zvanično to nije potvrđeno.

Smilica

pre 1 godinu

Oj Morisonu Skote,
SRAM DA BUDE
Vas Australijance NEljude!

No1E JE NAJBOLJI U SVEMU
NIKO GA NE MOŽE POBEDITI NA TERENU!
PA STE HTELI PRESUDITI NJEMU!

SRAM DA BUDE
VAS Austalijance NEljude!

Umesto po Noletu da nazovete arenu
i napravite mu bistu
Vi ga proteraste kao TERORISTU.

Sram da bude
VAS Austalijance NEljude!

Oj Morisonu Skote,
OVA SRAMOTA
PRATIĆE DO KRAJA ŽIVOTA
Tebe i tvog ministra Hoka,
AlI čekaj, vratiće Vam naš
No1E Đoka!

Branko

pre 1 godinu

Konacno,ali trebs biti veoma obazriv da mu opet ne nametnu prljavu igru koju su vec jednom ucinili,stoga Novace lagano i do novih pobeda,da ponovo i zvanicno zaposednete vrh koji Vam i pripada!

Milosav

pre 1 godinu

Ovo nije nikakvo iznenadjenje, AO organizatori zele Novaka na svom turniru. Znamo ko je kriv za onaj cirkus na proslom turniru.
Novak uzima sto posto!
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

Aragorn

pre 1 godinu

Čekaj, kako sada? Zar se polupismena marva nije upljuvala da objasni da je sve to zavera protiv njihovog GOAT-a, da je zapad sve smislio. Otkud sad da ukidaju, zna li se šta?

Јабучило

pre 1 godinu

Искрено, нека им се захвали на позиву. Не треба да крочи на то острво у животу. И то говорим као неко ко деведесетих није напуштао земљу због понижавајућих услова визних режима. Није исто, али разуме се о чему причам.

kapon

pre 1 godinu

realan sastav

VMS
Milenkovic, Mitrovic, Pavlovic
Zivkovic, Gudelj, Maksimovic, Kostic
SMS
Tadic, Djuricic

lukic, Ilic, mitrogol i vlahovic nisu spremni za 9 dana da igraju protiv brazila.

Goran

pre 1 godinu

Od 100 najboljih igraca tenisa samo se NOvak nije vakcinisao!! Kao sto vidimo samo je on prezivio a svi ostali su pomrli!! Steta sto ce na AO ucestvovati samo nas Nolo jer su ostali glupani vec kod Svetog Petra! Neobrazovan bio neobrazovan ostao!! On i Irving iz NBA ruku pod ruku pa da sami na zemlji uzivaju!

Zoran

pre 1 godinu

Moj savet njemu je da ponese nesto suve hrane; konzerve, mleko u prahu i slicne stvari. Trebace mu u nekom kazamatu za imigrante. Ocas posla oni promene pravila; bas kao i onomad, dok je leteo preko okeana, a oni, brze bolje, promenise pravila igre.
On tamo ne bi trebao vise ikada da zaigra. No, ima tu jedan problem, a to je sto zna da nije bas bio najispravniji. Prevario se u koracima.

Dragon

pre 1 godinu

Ne dižite euforiju! Ukinuta mu je zabrana ulaska, što znači da ako se vakciniše nema prepreke za ulazak! Nažalost, još mu nije dozvoljeno da uđe pod trenutnim okolnostima ...

Djed Gavrilo

pre 1 godinu

Australija je uredjena drzava.Niko nije radio protiv Novaka.Krivicu sam video kod njega i jos vise kod Srdjana,koji se ne smiruje.Da sam na Novakovom mestu,ja bih mu zabranio da se petlja u ono o cemu zive veze nema.Samo smeta Novaku i tenisu.
Dakle,ocekivano su mu dozvolili madtup i sad pamet u glavu.

Da se ne lažemo

pre 1 godinu

@"Ne verujem dokle god ne počne turnir,Australijanci su to bivši britanski osuđenici."

Po toj logici mi smo još uvek bivše turske sluge.

Uh

pre 1 godinu

Sta mu rade, zele da ga dekoncentrisu. Zasto nisu ovo objavili poslje Torina. Vrlo dobro znaju sta i zasto mu ovo rade. Staviti najjboljeg sportistu svijeta u zatvor to je necuveno. I sad ga kao fol pustaju, sta to znaci. Ako ste bili u krivu priznajte da ste se izivljavali i da mu se javno izvinete, a to nema sanse da urade. Meni je lako da kazem Nole ne idi, sve je kao i uvjek do Noleta. Srecno majstore.

Vuja neznalica

pre 1 godinu

Frustrirana anglo-saksonska klika želi da još muči i ponižava najboljeg u istroji ove igre i jednog od najboljih sportista svih vremena... Sodoma i Gomora nemaju mira, napraviće put posut zlatom samo da Noleta namame pa da ga zlostavljaju, ponižavaju, vredjaju i ismejavaju. To im je taj lek za njihovu bolest, drugo ništa i ne znaju...

aaauuu breee

pre 1 godinu

Biće ovdje još svašta, ovo je samo ispipavanje pulsa kako će australijska javnost da reaguje,a reagovace burno, ne radujte se prerano

Dragče

pre 1 godinu

ja bez specijalnog odobrenja lično za mene sa potpisima predsednika Australije, premijera Australije i ko zna koga jos ne bi išao tamo ni lud.

Hak Fin

pre 1 godinu

@@Hvala Australijancima, oprali su obraz. Ali to se ne odnosi na onog Morisona i Hoka, oni su se obrukali@(Mijajlo, Nista njih ne moze oprati za ovo prema Novaku, nista i nikada. On treba da ide i igra, uz oprez naravno, sa njima se ne zna. Sve ceremonijalne i dobrotvorne aktivnosti da svede na nulu, odradi posao, uzme ciniju, tanjir ko vec hoce i pravac kuci, ni one slike da ne pravi. Znam da nece on tako, pomirljiv je on, no to je jedino ispravno.

Djoksa

pre 1 godinu

Kakva šteta... Mislim na ovogodišnji AO. Mogao je već ove godine da ima "la decimu", a sledeće godine da izjednači rekord Margaret Kort. Eto, svi koji su dobili vakcinu pretvorili su se u zombije.. Ili ipak ne..?

citalac

pre 1 godinu

evo zašto ja nisam teniser, ne mogu, za razliku od njih, da trpim poniženja, nelogičnosati, nameštanja i glupost zarad igre lopticom

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Ne bi me čudilo da se od sljedeće godine AO igra na šljaci zbog ove odluke.
(MrLakano, 15. novembar 2022 10:42)

Nikad se tamo nije igralo na sljaci, dugo se igralo na travi i to je jedina podloga na koju bi eventualno mogli da se vrate.

Upravo

pre 1 godinu

Nista ne znaci ni da turnir potvrdi bilo sta, ljudi on je prosle godine odradio i treninge tamo - sve dok onaj ministar ima diskreciono pravo da ga izbaci zbog opasnog uticaja po zdravlje on to moze opet da uradi!

mark

pre 1 godinu

Ta drzava je imala pravila za vreme korone i sad nema vise jer su promenjena i to je to a takodje ta drzava ima pravila i za kriminalce pa zato je jedna od najboljih drzava na svetu kome ne moze Srdjan ili Mile da kaze kako ce da je vode

Misim stvarno

pre 1 godinu

Da li je vlada samo Novaku "ukinula" zabranu ulaska u zemlju? Na vladi se samo njegov slučaj razmatrao? Na čiju je molba vlada reagovala, meni ovo ništa nijue jasno.

Robert

pre 1 godinu

I da mu jeste ukinuta zabrana, to samo znači da je vraćen status na pređašnje stanje, a u tom stanju oni su ga maltretirali na granici. Znači, dok ne dobije pisanu garanciju vlade da može da uđe u zemlju, njemu opet mogu da prave problem čim sleti tamo.

bg

pre 1 godinu

E moj Novace. Veliki sam tvoj fan , ali tvoj odlazak tamo bi za mene lično bilo veliko razočarenje. Posle svih uvreda, poniženja preći preko toga kao da se ništa nije dogodilo , je uvreda za ljudsko dostojanstvo. Ti naravno predstavljas prvo sebe, ali i svakog od nas. Nije ti to potrebno.

XXL

pre 1 godinu

Ma opet će ga maltretirati bolje da se ne zaleće, a ima i svoj dobar tim koji brine oko toga nadam se da će doneti dobru odluku. Lično mislim da će ga maltretirati ponovo ...

Kuj bre nece da dodje? Cu idem, pa makar plivao do tamo

pre 1 godinu

Nole: E neeecu sad' da dodjem pa da me ubijete.

AUS vlada: Dodji Nole molimo te.

Nole: Ma neeecu bre, neeecu kad vam kazem.

AUS vlada: Dodji Nole kad' te molimo, sta cemo mi bez tebe.

Nole: Ma neeecu bre... Ma aj' dobro, cu dodjem.

Simo

pre 1 godinu

Novak ne treba da ide tamo i ako mu dozvole da udje u zemlju. Iz jednostavnog razloga što oni neće birati sredstva da ga onemoguće da pobedi i uzme pehar deseti put. Napraviće mu neku zvrčku siguran sam.
On jednostavno ne sme da uzme titulu ni po koju cenu. Iz tog razloga mislim da bi Noletu čak i život bio ugrožen.

Faust

pre 1 godinu

On da ima obraza i dostojanstva kao sto nema zahvalio bi im se i otisao tamo NIKAD. ONako ponizen i tretiran kao arapski migrant nikogovic i da im ode sad?! PA koliko jadan treba daq budes da to sebi dozvolis!!! Sta je sa ovim Novakom?

Alex

pre 1 godinu

Ako je pametan nikada nebi trebao da ode tamo. Onakvo poniženje ne zaslužuje niko. Ili možda da im dan pred početak turnira otkaže zbog "povrede".

Krle mk II

pre 1 godinu

I da mu jeste ukinuta zabrana, to samo znači da je vraćen status na pređašnje stanje, a u tom stanju oni su ga maltretirali na granici. Znači, dok ne dobije pisanu garanciju vlade da može da uđe u zemlju, njemu opet mogu da prave problem čim sleti tamo.
(Robert, 15. novembar 2022 09:23)

Pa ko ga tera da leti, nek' ide brodom? Putovanje bi trajalo malo duze, ispovratio bi se par puta zbog visokih talasa, al' navik'o je on na povracanje. Vidis kako i on i Jeca izgladnelo, bulimicno izgledaju. Tu se posle svakog obroka gura prst do balcaka u zdrelo, a sve zbog zdravlja.

sempervivum

pre 1 godinu

Добро је то што је укинута забрана.

Ипак, не знам да ли је добро да оде у јануару 2023, или сачека 2024. Просто, тамо ће бити гомила противника, аустралијски новинари ће да га и даље разапињу "ми се жртвовали, а он..." Тешко да ће моћи да се носи са звиждуцима са трибина. Годину дана касније би сигурно била друга ситуација, само што Новак нема више времена за чекање. Треба му још који ГС, а АО је згодна прилика.

Оно што би било добро да Новак у 2024. тамо оде, победи и покуша да освоји сва 4 ГС и олимпијско злато... Е, то би била круна каријере! И дефинитивно најбољи свих времена.

Oprez

pre 1 godinu

Mogu administrativno da izadaju ukidanje zabrane pa da mu ambasada izda vizu a kad stigne tamo odradi dva-3 treninga opet ce se neki ministar setiti da ima specialna ovlascenja pa radi neke svoje promocije ponovo ga staviti u zatvor i deportovati ga ...samo kazem "Nole razmisli dobro" a pitanje dali mu je bas potrebno da igra taj GS? Iako je rekorder po titulama tamo sve je vise mladih igraca koji mogu da ga pobede na toj podlozi,ja mislim da mu je lakse osvojiti RG ili W-DON a da batali Australiju jer bi bilo ruzna mrlja da zavrsi na nacin sa Australijan openom gde je prosle godine bio deportovan a 23 da zavrsi turnir un prvom-drugom kolu jer ono od prosle godine je sigurno duboko u njemunostavilo traga

Mira

pre 1 godinu

Nije mu ukinuta zabrana; vizu za Australiju može redovno da dobije nevakcinisana osiba. Sajt australijanske ambasade. Ja pre pad dana gledala.

Khm

pre 1 godinu

Pustite vi Australiju. Nego šta ćemo sa lažnom potvrdom o preležanom kovidu od strane naše institucije. Tu nisam video nikakav epilog.
Ako tvrdite da nije bila lažna potvrda, onda je on žaražen išao među ljude, decu... I opet čekamo epilog i te verzije događaja koja je po Zakonu kažnjiva.
E kada to rešimo imamo prava da spočitavamo Državi Australiji.
Do tada nismo ništa bolji od njih.

Alex

pre 1 godinu

Eh sad je kasno.....kad je bio na vrhuncu I mogao da Bude najbolji svih vremena skresali ste mu krila..( doduse Sam je manje vise doprineo tome ) Ali opet....

Goran

pre 1 godinu

Od 100 najboljih igraca tenisa samo se NOvak nije vakcinisao!! Kao sto vidimo samo je on prezivio a svi ostali su pomrli!! Steta sto ce na AO ucestvovati samo nas Nolo jer su ostali glupani vec kod Svetog Petra! Neobrazovan bio neobrazovan ostao!! On i Irving iz NBA ruku pod ruku pa da sami na zemlji uzivaju!

Dragon

pre 1 godinu

Ne dižite euforiju! Ukinuta mu je zabrana ulaska, što znači da ako se vakciniše nema prepreke za ulazak! Nažalost, još mu nije dozvoljeno da uđe pod trenutnim okolnostima ...

kapon

pre 1 godinu

realan sastav

VMS
Milenkovic, Mitrovic, Pavlovic
Zivkovic, Gudelj, Maksimovic, Kostic
SMS
Tadic, Djuricic

lukic, Ilic, mitrogol i vlahovic nisu spremni za 9 dana da igraju protiv brazila.

Aragorn

pre 1 godinu

Čekaj, kako sada? Zar se polupismena marva nije upljuvala da objasni da je sve to zavera protiv njihovog GOAT-a, da je zapad sve smislio. Otkud sad da ukidaju, zna li se šta?

Djed Gavrilo

pre 1 godinu

Australija je uredjena drzava.Niko nije radio protiv Novaka.Krivicu sam video kod njega i jos vise kod Srdjana,koji se ne smiruje.Da sam na Novakovom mestu,ja bih mu zabranio da se petlja u ono o cemu zive veze nema.Samo smeta Novaku i tenisu.
Dakle,ocekivano su mu dozvolili madtup i sad pamet u glavu.

Kuj bre nece da dodje? Cu idem, pa makar plivao do tamo

pre 1 godinu

Nole: E neeecu sad' da dodjem pa da me ubijete.

AUS vlada: Dodji Nole molimo te.

Nole: Ma neeecu bre, neeecu kad vam kazem.

AUS vlada: Dodji Nole kad' te molimo, sta cemo mi bez tebe.

Nole: Ma neeecu bre... Ma aj' dobro, cu dodjem.

citalac

pre 1 godinu

evo zašto ja nisam teniser, ne mogu, za razliku od njih, da trpim poniženja, nelogičnosati, nameštanja i glupost zarad igre lopticom

bg

pre 1 godinu

E moj Novace. Veliki sam tvoj fan , ali tvoj odlazak tamo bi za mene lično bilo veliko razočarenje. Posle svih uvreda, poniženja preći preko toga kao da se ništa nije dogodilo , je uvreda za ljudsko dostojanstvo. Ti naravno predstavljas prvo sebe, ali i svakog od nas. Nije ti to potrebno.

mark

pre 1 godinu

Ta drzava je imala pravila za vreme korone i sad nema vise jer su promenjena i to je to a takodje ta drzava ima pravila i za kriminalce pa zato je jedna od najboljih drzava na svetu kome ne moze Srdjan ili Mile da kaze kako ce da je vode

Krle mk II

pre 1 godinu

I da mu jeste ukinuta zabrana, to samo znači da je vraćen status na pređašnje stanje, a u tom stanju oni su ga maltretirali na granici. Znači, dok ne dobije pisanu garanciju vlade da može da uđe u zemlju, njemu opet mogu da prave problem čim sleti tamo.
(Robert, 15. novembar 2022 09:23)

Pa ko ga tera da leti, nek' ide brodom? Putovanje bi trajalo malo duze, ispovratio bi se par puta zbog visokih talasa, al' navik'o je on na povracanje. Vidis kako i on i Jeca izgladnelo, bulimicno izgledaju. Tu se posle svakog obroka gura prst do balcaka u zdrelo, a sve zbog zdravlja.

Јабучило

pre 1 godinu

Искрено, нека им се захвали на позиву. Не треба да крочи на то острво у животу. И то говорим као неко ко деведесетих није напуштао земљу због понижавајућих услова визних режима. Није исто, али разуме се о чему причам.

Djoksa

pre 1 godinu

Kakva šteta... Mislim na ovogodišnji AO. Mogao je već ove godine da ima "la decimu", a sledeće godine da izjednači rekord Margaret Kort. Eto, svi koji su dobili vakcinu pretvorili su se u zombije.. Ili ipak ne..?

Oprez

pre 1 godinu

Mogu administrativno da izadaju ukidanje zabrane pa da mu ambasada izda vizu a kad stigne tamo odradi dva-3 treninga opet ce se neki ministar setiti da ima specialna ovlascenja pa radi neke svoje promocije ponovo ga staviti u zatvor i deportovati ga ...samo kazem "Nole razmisli dobro" a pitanje dali mu je bas potrebno da igra taj GS? Iako je rekorder po titulama tamo sve je vise mladih igraca koji mogu da ga pobede na toj podlozi,ja mislim da mu je lakse osvojiti RG ili W-DON a da batali Australiju jer bi bilo ruzna mrlja da zavrsi na nacin sa Australijan openom gde je prosle godine bio deportovan a 23 da zavrsi turnir un prvom-drugom kolu jer ono od prosle godine je sigurno duboko u njemunostavilo traga

Zoran

pre 1 godinu

Moj savet njemu je da ponese nesto suve hrane; konzerve, mleko u prahu i slicne stvari. Trebace mu u nekom kazamatu za imigrante. Ocas posla oni promene pravila; bas kao i onomad, dok je leteo preko okeana, a oni, brze bolje, promenise pravila igre.
On tamo ne bi trebao vise ikada da zaigra. No, ima tu jedan problem, a to je sto zna da nije bas bio najispravniji. Prevario se u koracima.

Alex

pre 1 godinu

Osvojio je taj turnir desetak puta. Posle one sramote od prošle godine, ne treba da im ode dok mu se ne izvine za bezobrazluk. Nije tenis najvaznija stvar u životu.

Simo

pre 1 godinu

Novak ne treba da ide tamo i ako mu dozvole da udje u zemlju. Iz jednostavnog razloga što oni neće birati sredstva da ga onemoguće da pobedi i uzme pehar deseti put. Napraviće mu neku zvrčku siguran sam.
On jednostavno ne sme da uzme titulu ni po koju cenu. Iz tog razloga mislim da bi Noletu čak i život bio ugrožen.

Da se ne lažemo

pre 1 godinu

@"Ne verujem dokle god ne počne turnir,Australijanci su to bivši britanski osuđenici."

Po toj logici mi smo još uvek bivše turske sluge.

Пеђа

pre 1 godinu

Браво Новаче. Држао си се својих уверења и принципа и победио систем.
То је твоја највећа победа.
Камо среће да је у Србији више људи као што си ти- са јасним ставом ка животу и друштву.

Faust

pre 1 godinu

On da ima obraza i dostojanstva kao sto nema zahvalio bi im se i otisao tamo NIKAD. ONako ponizen i tretiran kao arapski migrant nikogovic i da im ode sad?! PA koliko jadan treba daq budes da to sebi dozvolis!!! Sta je sa ovim Novakom?

tamo negde

pre 1 godinu

dakle ovi teoreticari zavere, sto pricaju da je ceo svet protiv njega, I da ce da ucine sve da on da ne dobije taj GS, i da on ne treba da ide iz inata, ili ste nevidjeno zatucani ili pod hitno na lecenje! Umesto toga, budimo zadovoljni sto cemo ga gledati I navijati za novaka na jos jednom GS.

Vale

pre 1 godinu

Odlična vest za kraj ove teniske sezone. Novak svojim igrama poslednjih 2 meseca jasno pokazuje jasnu nameru da u 2023. postane teniser sa najviše osvojenih GS titula.
Opponents, be afraid, be very, very afraid!

XXL

pre 1 godinu

Ma opet će ga maltretirati bolje da se ne zaleće, a ima i svoj dobar tim koji brine oko toga nadam se da će doneti dobru odluku. Lično mislim da će ga maltretirati ponovo ...

Mira

pre 1 godinu

Nije mu ukinuta zabrana; vizu za Australiju može redovno da dobije nevakcinisana osiba. Sajt australijanske ambasade. Ja pre pad dana gledala.

sempervivum

pre 1 godinu

Добро је то што је укинута забрана.

Ипак, не знам да ли је добро да оде у јануару 2023, или сачека 2024. Просто, тамо ће бити гомила противника, аустралијски новинари ће да га и даље разапињу "ми се жртвовали, а он..." Тешко да ће моћи да се носи са звиждуцима са трибина. Годину дана касније би сигурно била друга ситуација, само што Новак нема више времена за чекање. Треба му још који ГС, а АО је згодна прилика.

Оно што би било добро да Новак у 2024. тамо оде, победи и покуша да освоји сва 4 ГС и олимпијско злато... Е, то би била круна каријере! И дефинитивно најбољи свих времена.

Robert

pre 1 godinu

Novaku svakako želim puno zdravlja i sreće i da prestigne Nadala po GS, jer nema veće nepravde u svijetu sporta od ove teniske godine i N. Đokovića...
..ali džaba broj titula i sve sada. Koliko god na kraju bilo, to nije realan broj. Shvatite da je kompromitovan broj GS u trci između Nadala i Đokovića i to se nikad više ne može ispravati. Niti treba davati legitimitet uopšte toj trci. Imaju ostali faktori istorijski koji nisu kompromitovani i na osnovu njih treba gledagi, a ovu najveću sramotu u istoriji sporta, na nju stalno ukazivati i prestati se uopšte pozivati na nju. Đoković je u svim ostalim segmentima ispred Nadala i to je jedino relevantno, čisto i nekompromitovano!!!

Smilica

pre 1 godinu

Oj Morisonu Skote,
SRAM DA BUDE
Vas Australijance NEljude!

No1E JE NAJBOLJI U SVEMU
NIKO GA NE MOŽE POBEDITI NA TERENU!
PA STE HTELI PRESUDITI NJEMU!

SRAM DA BUDE
VAS Austalijance NEljude!

Umesto po Noletu da nazovete arenu
i napravite mu bistu
Vi ga proteraste kao TERORISTU.

Sram da bude
VAS Austalijance NEljude!

Oj Morisonu Skote,
OVA SRAMOTA
PRATIĆE DO KRAJA ŽIVOTA
Tebe i tvog ministra Hoka,
AlI čekaj, vratiće Vam naš
No1E Đoka!

Dr Who

pre 1 godinu

Ako ode u ocima mnogih bice obicna krpa a ne covek.
(Matori Kesa, 15. novembar 2022 08:04)

Zašto? Jedan od milion na svetu koji su pogrešno osuđeni pa pomilovani. Što se tiče podlih zakulisanih radnji protiv njega u svim strukturama i delovima planete, tom logikom bi morao da se povuče na vrh neke nedođija planine.

Mirjana

pre 1 godinu

Bio bi idiotluk da samo njemu zabrane ucesce. Pre dva meseca sam se vratila iz Australije. Nikakva ogranicenja ne postoje. Prvo sam bila u Melburnu pa Pertu i na kraju u Brizbejnu

Slaviša

pre 1 godinu

Dok jim bolesni i zaraženi ljudi igraju jedan od najzdravijih možda najzdraviji sportista sveta dobiva zabranu i smeštaju ga zajedno sa migrantima u takoreči zatvorski azil veče sramote i budalaštine u životu video nisam naravno iza svega stoji Bill Gates pa nečudi da je Nadal tražio zabranu igranja za Novaka samo mi recite jel Nadal kao takav sportista zaslužuje da dobije farplay nagadu naravno da nije ali tako to izgleda kad se mutni ljudi mešaju u sport jer recimo ljudi znaju da Billy stoji iza puštenog virusa.

Upravo

pre 1 godinu

Nista ne znaci ni da turnir potvrdi bilo sta, ljudi on je prosle godine odradio i treninge tamo - sve dok onaj ministar ima diskreciono pravo da ga izbaci zbog opasnog uticaja po zdravlje on to moze opet da uradi!

kmnccn

pre 1 godinu

Kad bi samo znao da će imati najviše GS i bez toga pa da im ne kroči više na tlo. Da ostane upamćeno u istoriji sporta da nisu bili u stanju da ispoštuju jednu od najvećih sportskih legendi ikada.

Radovan

pre 1 godinu

Javlja The Age. Daj Bože da je istina, ali ipak ne bih upadao u euforiju dok ne vidim odluku
(ja, 15. novembar 2022 08:06)

Jutros bilo u vestima na RTS. Čak rekli da igra jer mu je "Izdata viza" što je prilično čudno da nije bilo vesti da je uopšte ukinuta zabrana, a već izdata viza. Pogotovo je čudno jer je direktor AO samo pre neki dan rekao da se nada da će Novak igrati, ali da je to između njega i države. Dakle, nije imao info čak ni da li je pokrenut postupak za ukidanje zabrane, a takve vesti nisu dolazile ni iz zvaničnih državnih institucija.
Dakle, samo polako, može lako da bude glasina jer je Britanija izmislila birokratiju i vrlo su teški i tromi kad treba nešto promeniti. Što se mene tiče, bilo bi super da bude tako jer se osveta servira hladna.

Miloš Milosavljević

pre 1 godinu

Kakvi se likovi ovde javljaju! Oni iz nekog inata ne bi išli tamo. Smejurija. Verovatno iz tog inata žive sa 40 godina i više na grbači roditelja i vode politiku preko tastature. To nije inat. To je manjak inteligencije. Idi Nole, putuj i neka ti je sa srećom.

pop

pre 1 godinu

ajmo Nole sledeće sezone Australiju i Wimbldon i da se povučeš ..20 godina si nabijao komplekse svojim hejterima, uništio im živote..dosta je brate..

Sasa

pre 1 godinu

Ta drzava je imala pravila za vreme korone i sad nema vise jer su promenjena i to je to a takodje ta drzava ima pravila i za kriminalce pa zato je jedna od najboljih drzava na svetu kome ne moze Srdjan ili Mile da kaze kako ce da je vode
(mark, 15. novembar 2022 11:45)

Srbija ima dva puta ozbiljnija pravila od te države. To vidimo i po ovom ukidanju zabrane. Promenila se vlast i odmah menjaj odluku. O pravilima za vreme korone da ne govorimo. Samo cu te podsetiti da Novaku nije oduzeta viza zbog korone, nego iz bezbednosnih razloga. To govori o neozbiljnosti ove države.

profesor Baltazar

pre 1 godinu

Постоји чак и правило, које ће сигурно променити, али пише да онај ко први стигне до 10 АО добија споменик у комплексу.
(Брус Вејн, 15. novembar 2022 11:08)

Odlican komentar i zapazanje. Nisam za to da preimenuju Rod Lejver Arenu u NDj. Arena bez obzira na ev. 10-tu titulu tamo, ali jedna statua u Melburn Parku bi bilo sasvim OK.

ljigavci jedni obicni

pre 1 godinu

Sad ce Nadal odmah da se javi: 'Ajem so sori. Aj kenot plej dis jer in Australia. Maj fut hrts. D pejn is veri bed. Houp tu si ju in 2024'. A ljigavi ujka Toni: 'Dis is anfer. Australija daznt respekt der oun lous. Novak mast not plej. Vi vil komplejn tu ejtipi tur'.

Trixter

pre 1 godinu

@(Khm, 15. novembar 2022 09:12)
Nema nikakvog dokaza da je Novak imao neki lazni sertifikat. Sto se kretanja ili krsenja samoizolacije tice to nije kaznjivo tj bilo je kaznjivo samo prva tri meseca od pocetka pandemije, govorim o situaciji kod nas. Tako da Novak je tu potpuno cist. Posto vidim koliko ljudi krzi pravila, salju decu u skolu i slicno i slali su i tada postaje besmisleno sve to sto ti pises i prebacujes Novaku.

Igor071

pre 1 godinu

Ovo može biti lažna vijest, kako bi ga dekocentrisali i onemogućili da uzme Torino. Ništa me ne bi čudilo, ali sa druge strane, ako je tačna vijest, to će mu biti veliki podstrek i motiv.

Dragče

pre 1 godinu

ja bez specijalnog odobrenja lično za mene sa potpisima predsednika Australije, premijera Australije i ko zna koga jos ne bi išao tamo ni lud.

CATAPA

pre 1 godinu

Što rekoše neki, ne treba prerano zaključivati. Sud i imigracione vlasti su i tada doneli odluku koja je u skladu sa zakonima Australije, ali ni nezavisno sudstvo ne vredi "po lule duvana" ako postoji i jedan jedini čovek koji nije dužan da odluke sudova poštuje! U slučaju Australije je to premijer. Dokle god se ne ukine takva nakazna odredba, i dalje u australijskom pravnom sistemu sve zavisi od volje premijera koji nije premijer australijskog naroda, nego opunomoćenik engleskog kralja.
Đoković nema baš nikakve potrebe da se inati kao pop koji se naljutio na selo. To bi bilo ekstremno glupo jer je baš on (sa svojim pravnim timom) jasno ukazao na deformitet, odnosno nekompletnost australijske državnosti. Istina, opet levičari moraju da peru ono što su desničari zasrali "u interesu naroda" (zapravo ličnom), ali i dalje sve zavisi samo od volje ministra odnosno (sada) laburističkog premijera. I to će biti tako dok Australija ne postane nezavisna država sa zaokruženim sistemom vlasti. A to, da su mogli, australijski laburisti bi uveli odavno. Nije njima Đoković pokazao da su karikatura od države; znaju to oni jako dobro i sami. Đoković je to "samo" pokazao i ostatku sveta.

Predo

pre 1 godinu

Prvo da rešimo 2 stvari, koje se provlače kroz komentare. Prva je u vezi "nevernih Toma", koji kažu da ne veruju dok on tamo ne stigne. Ukinuta je zakonska zabrana ulaska od tri godine, uslov za ulazak nije vakcinacija. Znači, morala bi biti doneta nova odluka o obaveznoj vakcinaciji ili zabrani, što ej stvarno malo verovatno. Sve je politika. Ovi opozicioni političari su čak pomogli svojim "lajanjem", jer naravno da će vladajući učiniti upravo suprotno od onoga što traži opozicija. A ja verujem da su izgubili par stotina hiljada glasova zbog Novaka i par miliona zbog kovid politike.
Druag stvar je u vezi ovih, koji kažu "Ja tamo ne bih išao u inat". Pa ima li išta lepše nego da odeš i tučeš protivnika na njegovom terenu i nasmeješ mu se lice.
Ne znam za AO, to je daleko, ali mislim da će ovo dati Novaku krila za Završni Masters. Ionako je u dobroj formi i relativno odmorniji od ostalih, a ovo je dodatni vetar u leđa.

lola

pre 1 godinu

Novaku je zabranu dala politika ekipa koja je maltretirala same australijance sa lockdown-om,prebijanjem i sl. Sada je drugi ministar, druga ekipa i ima njih puno politicara koji su se borili da se Novaku ponisti zabrana. Naravoucenje je: Novak je pravilno postupio jer mu je vaznija bila licna sloboda,pravo izbora nego titula, poniznost i slicno .

Blanusha

pre 1 godinu

Boze,kako mene vuce sad neki inat.Naravno da to ne treba da uradi,ali bi bilo ekstra.Ode tamo,pocepa ih redom,osvoji,i kaze teniskom svetu:"Toliko od mene!"
Da je ispred Nadala sa GS titulama,onda bih skroz zeleo da se ovo desi.Ovako,ipak navijam da ga i prestigne.
Ajmo,Noleee!!!

Branko

pre 1 godinu

Konacno,ali trebs biti veoma obazriv da mu opet ne nametnu prljavu igru koju su vec jednom ucinili,stoga Novace lagano i do novih pobeda,da ponovo i zvanicno zaposednete vrh koji Vam i pripada!

hm

pre 1 godinu

Ja, a verujem i mnogi drugi, ne bih nikada više otišao tamo u životu. Ali valjda je zato Novak to što jeste. Zviždaće mu, vređaće ga, ispitivaće ga o prošloj godini, o "lažnoj" kovid potvrdi, "misterioznoj" flašici...a on će govoriti "ovde sam zbog tenisa, pitajte me o tenisu" i osvojiti AI usred svih zvižduka, zapravo pomoću njih. I to bi i bila njegova najveća pobeda u životu. Morali bi i statuu da mu naprave ispred. Srećno Novače, nisi baš normalan ali to je to.

ghh

pre 1 godinu

Ovi koji mu preporučuju da batali napad na istoriju zarad nekog inata prema Australiji, bez da bi ih to uopšte i dotaklo su ludji od njega što je dozvolio da prolazi kroz sve ono zimus.

Suspicious Minds

pre 1 godinu

Ne razumem ove kontraše?Pa ja ne gledam tenis ako Novak ne igra?Koga imam da gledam.Čekam mesecima turnir i sad lupetanja da ne treba da ide.Ima baš da ide.I sam je rekao da želi ići.Zato vaša mišljenja nisu bitna.Gledajte američku turneju i navijajte za koga želite, a AO nemojte ni da gledate.

Vuja neznalica

pre 1 godinu

Frustrirana anglo-saksonska klika želi da još muči i ponižava najboljeg u istroji ove igre i jednog od najboljih sportista svih vremena... Sodoma i Gomora nemaju mira, napraviće put posut zlatom samo da Noleta namame pa da ga zlostavljaju, ponižavaju, vredjaju i ismejavaju. To im je taj lek za njihovu bolest, drugo ništa i ne znaju...

dare slovenac

pre 1 godinu

pa naravno, Novak je kralj AO, jedan največih sportista svih vremena, nije kriminalac ili terorista... i nesmije se zaboravit da je Novak pobedio na sudu pa su posle iz rukava izvadili ono pravo ministra da se ne obrukaju pred izbore...

Trixter

pre 1 godinu

Cim politicari negde umoce prste napravi se problem. Izdali su mu vizu pa je ponistili zbog toga sto su bili u predizbornoj kampanji. Mogli su lako da mu ne daju vizu, a sve posle toga je cist cirkus. NAravno da treba da ode na AU i osvoji ga. Ima dobru sansu sudeci po formi i zdravlju ostalih konkurenata da uzme dva GS sledece godine, AO i W.

Robert

pre 1 godinu

I da mu jeste ukinuta zabrana, to samo znači da je vraćen status na pređašnje stanje, a u tom stanju oni su ga maltretirali na granici. Znači, dok ne dobije pisanu garanciju vlade da može da uđe u zemlju, njemu opet mogu da prave problem čim sleti tamo.

Uh

pre 1 godinu

Sta mu rade, zele da ga dekoncentrisu. Zasto nisu ovo objavili poslje Torina. Vrlo dobro znaju sta i zasto mu ovo rade. Staviti najjboljeg sportistu svijeta u zatvor to je necuveno. I sad ga kao fol pustaju, sta to znaci. Ako ste bili u krivu priznajte da ste se izivljavali i da mu se javno izvinete, a to nema sanse da urade. Meni je lako da kazem Nole ne idi, sve je kao i uvjek do Noleta. Srecno majstore.

Grobar-España

pre 1 godinu

Što se mene tiče treba da ide.
Najlepše bi bilo da ode, uzme pehar i da se u govoru zahvali novoj vladi, na primer i između ostalog ovim rečima.
"Drago mi je da ova divna zemlja ponovo ima demokratsku vlast".

MMXXII

pre 1 godinu

Čak iako su ga pustili trebao bi da se vakciniše iz poštovanja prema Australijancima.Ipak su imali najteže mjere protiv korone
(Tako je, 15. novembar 2022 14:40)

Covek ima svoja uverenja, sta je tu nejasno. Mozes se ne slagati s tim njegovim uverenjem, ali to svakako moras postovati.
Evo i ja sam u skorije vreme odustao od dva posla koja bi mi mnogo znacila, finansijski narocito. Lomio sam se i nisam bio spreman preci preko nekih svojih principa. Potpuno razumem i podrzavam Novaka. i postijem ga.
Da dodam, ja sam uredno vakcinisan jer je bilo neophodno radi putovanja u inostranstvo. I stvarno bi se svi vi trebali manuti te mantre, toliko je vremena vec proslo. Putinova vakcina je vec duze aktuelna, sta god to znacilo.

KBLO7063

pre 1 godinu

Kakav ce to prtisak biti,ako neko to može da odradi onda je to Djoković
Inace,od Bobe i prenosa na trećem kanalu mi je Kengur open omiljen.
Ovde zima i minus a tamo leto i plus 40,ljudi u maicama i papučama....

Pr i Nc

pre 1 godinu

Narednih godina ćemo se sve više isčuđavati budalaštini kojoj smo prisustvovali: najboljem sportisti sveta je zabranjen ulazak zbog bezbednosti građana Australije.
Strašno!

Брус Вејн

pre 1 godinu

Najveca faca bi ispao kada bi rekao
-Neka hvala, nikada više tamo ni kao turista.
(Eric Cartman, 15. novembar 2022 10:57)

Сагласан сам, али то би било ок да има 2-3-4-5 АО, овако јури десети, који вероватно нико никад неће стићи, лепше је.

Постоји чак и правило, које ће сигурно променити, али пише да онај ко први стигне до 10 АО добија споменик у комплексу.

зест

pre 1 godinu

Prošle godine, kad je objavio da je dobio izuzeće, krenuli naslovi u novinama: "Novak pobedio Australiju !"
Da vidimo šta će ovaj put da bude...

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Znate onu izreku: koga su zmije ujedale i gustera se boji. E. tako bih ja trazio da se o tome izjasni ministar za imigraciju licno. Moglo bi biti i interno, da nije za javnost, ali tada bih voleo da to bude napismeno.
Bilo bi fantasticno da uzme desetu titulu tamo i zaokruzi s 10/10. Samo Nadalovi RG mogu uci u tu pricu. Nadam se da ce ostati zdrav i krenuti po to.

Misim stvarno

pre 1 godinu

Da li je vlada samo Novaku "ukinula" zabranu ulaska u zemlju? Na vladi se samo njegov slučaj razmatrao? Na čiju je molba vlada reagovala, meni ovo ništa nijue jasno.

Milosav

pre 1 godinu

Ovo nije nikakvo iznenadjenje, AO organizatori zele Novaka na svom turniru. Znamo ko je kriv za onaj cirkus na proslom turniru.
Novak uzima sto posto!
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

Petar

pre 1 godinu

Svi očekuju da će ministar za emigraciju ukinuti trogodišnju zabranu Novaku za ulazak u Australiju, ali to se još nije desilo. Pišem istinu. Verovatno su mediji nešto saznali, ali zvanično to nije potvrđeno.

Alex

pre 1 godinu

Ako je pametan nikada nebi trebao da ode tamo. Onakvo poniženje ne zaslužuje niko. Ili možda da im dan pred početak turnira otkaže zbog "povrede".

tenisman

pre 1 godinu

Ali koliko je naš narod naopak i rođen iz kontre to je neverovatno. Čuj sad ne treba da igra. Pa nije taj Skot Morison i ta ekipa cela Australija, na kraju dana izgubili su vlast. Treba i želi da igra za sebe, naš narod koji ga obožava i željno čeka u Melburnu! To je njegov omiljeni turnir, bio i ostaće. Takođe dobar deo Australijanaca se stidi političkih odluka i tretmana prema Novaku. Nije sve tako crno i apsolutno negativno. Polako.

Ne postoji ništa slađe nego da se pojavi tamo i osvoji 10 AO titulu. To bi bilo za film ljudi moji, blokbaster u rangu povratka Alija.

Sreća Novak je bolji od 99% proseka, nije suludi inadžija preko mere. Ono naljutio se pop na selo, pa otfikario. Vratiće im on na najbolji način, igranjem i borbom za pehar.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Ne bi me čudilo da se od sljedeće godine AO igra na šljaci zbog ove odluke.
(MrLakano, 15. novembar 2022 10:42)

Nikad se tamo nije igralo na sljaci, dugo se igralo na travi i to je jedina podloga na koju bi eventualno mogli da se vrate.

Q

pre 1 godinu

Zorane i ostali zli ljudi koji ste svašta pisali ovde samo jedno pitanje.Kao velki "poznavaoci" svega, šta bi sa onim floskulama da je Australija pravna država,da nema šanse Novak da igra tamo,da Autralija nije banana država pa će jednom prebacivaču loptice da dozvoli ulazak?Kako sada ove vesti?Šta je sleća pakost koju ćete pisati ne osvrćući se na prethodna vaša baljezganja.Znam da vam je poslednja tri dana mozak debelo zabagovao jer iz dana u dan trpite veliku količinu udaraca na poremećenu psihu.Prvo Rafael onako deklasiran,Novak naravno pobedio i sada ovakva vest.Teško je to sve podneti jer ste jadni,bedni,pakosno i pre svega zli ljudi.Samo da vas par ovde danas ne bi dobilo infark ili šlog moramo navijati za Rafale,mnogo bi vas bolelo zar ne?

kraja

pre 1 godinu

...jos nekoliko mucenika se ocajnicki nada da ga ipak nece pustiti...
...kad mrznja postane opsesija...
...mene samo interesuje da li u tekstu ukidanja zabrane ulaska ima mesta za jednu dobru tuzbu pred australijskim sudom...
...bila bi to odsteta reda cele teniske sezone...
...no, predpostavljam da su djubrad u kontaktu sa djokovicem uslovili ukidanje pismenom potvrdom da nece tuziti drzavu australiju...

Tako je

pre 1 godinu

Neki pišu da ne treba da ide,pa Novak je rekao da je sa svojim advokatima bio u kontaktu sa Australiskim vlastima da bi ga pustili

Hak Fin

pre 1 godinu

@@Hvala Australijancima, oprali su obraz. Ali to se ne odnosi na onog Morisona i Hoka, oni su se obrukali@(Mijajlo, Nista njih ne moze oprati za ovo prema Novaku, nista i nikada. On treba da ide i igra, uz oprez naravno, sa njima se ne zna. Sve ceremonijalne i dobrotvorne aktivnosti da svede na nulu, odradi posao, uzme ciniju, tanjir ko vec hoce i pravac kuci, ni one slike da ne pravi. Znam da nece on tako, pomirljiv je on, no to je jedino ispravno.

Lopta

pre 1 godinu

Vidim da su neki neupućeni pa da razjasnimo. Svi emigranti koji su boravili u onom "hotelu" u kome je Novak bio zatvoren su pušteni vrlo brzo posle Novakove deportacije upravo zahvaljujući Novaku jer je skrenuo pažnju medijima u svom obracanju na te ljude koji godinama borave zatvoreni čekajući azil. Svi su u narednih nekoliko meseci posle Novakovog boravka pušteni i zbrinuti.

Tor

pre 1 godinu

a je l' puštaju u australiju bez uverenja o vakcinaciji?
(kiki, 15. novembar 2022 08:45)

Naravno da pustaju, sto ne bi pustili. Korona prosla :--).. Ili bi ti osmi krug vakcine mozda?

igor

pre 1 godinu

Bravo, treba da igra, ode i uzme jubilarnu 10 GS titulu.
Ovim pametnjakovići što kao ne bi išli, niko ih ništa ne pita,
svoje političke frustracije neka leče kod kuće. U AU je izabrana
nova Vlada koja ga nije deportovala,već prethodna, smenjena.
Ukinuta je i obavezna vakcinacija za ulazak, dakle treba da ode
naravno, što će i učiniti. Ranijoj Vladi AU je presudio narod AU
i oterao ih u istoriju, nova Vlada AU ništa nije kriva.
Srećno Novaku do jubilarne 10 GS titule AU, odnosno 22 GS tilule
ukupno.

aaauuu breee

pre 1 godinu

Biće ovdje još svašta, ovo je samo ispipavanje pulsa kako će australijska javnost da reaguje,a reagovace burno, ne radujte se prerano

Harry Shaved

pre 1 godinu

Može iz principa da ne ide, a može iz principa i da ide i osvoji i promeni ime areni čak, osvajanjem desete titule. Uvek ima moju podršku i pored (po meni retkih) mana koje ima. Tu najviše mislim na agresivnije ispoljavanje negativnih emocija koje ide i do vikanja na skupljače loptica. Ali ogroman je to pritisak koji velika većina nas nikada nije osetila. Kada se uzme u obzir šta fudbaleri govore sudiji, pa i jedan drugom, teniseri su male mace.

fenix

pre 1 godinu

Treba da igra. Ako zeli da obori rekord nije u godinama i poziciji da preskače GS-ove. Samo da ne šalje ona srca, jer su se pored vlade pokazali i Austrilijanci

Pale

pre 1 godinu

E to su prelepe vesti. Kao da si moje dete, eto toliko sam srecan.
Samo nastavi da budes ono sto jesi, dobar covek, pravi borac i veliki sampion.

Teks Vilerov goblen

pre 1 godinu

Sad bi Novak mogao da ispadne šmeker, da traži isto i za svoje cimere iz hotela.
(blek stena, 15. novembar 2022 08:08)

Zahvaljujući pažnji koju je privukao Novak svi 'cimeri' su pušteni odavno.(Ne razumem šta je uvredljivo u ivom mom komentaru da ga ne puštate??)

Pitam

pre 1 godinu

Kakvi komentari da sada ne treba da ide? Čovek je sportista, to mu je posao. Željan takmičenja. Kada bude rekao zbogom tenisu neće ići