Košarka 205

Sreda, 07.09.2022.

16:30

"Brutalni" Luka Dončić: 47 poena, pobeda i prvo mesto!

Košarkaši Slovenije pobedili su Francusku rezultatom 88:82 u 5. kolu Evrobasketa.

"Brutalni" Luka Donèiæ: 47 poena, pobeda i prvo mesto! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

205 Komentari

Sortiraj po:

dare slovenac

pre 1 godinu

Luka Doncic je numero 1 ovog prvenstva! Jokic jos nije odigrao pravu utakmicu sa pravim protivnikom, sve treca liga ..
(Radisa, 8. septembar 2022 10:06) # Link komentara

Jokić igra koliko treba, kad budeš pogledao statistiku isto če biti protiv te 3.lige, Grčke ili Slovenije..dabl dabl sa oko 30 poena

Srbin

pre 1 godinu

Al ste dosadni Luka Srbin? Kakav bre Srbin? Decko verovatno u zivotu bio nije na Kosovu, jedva zna gde je i bas ga briga za to. On je Slovenac, a verovatno se cak vise oseca Hrvat (stalno je na Krku, uziva tamo i ljudi su ga prihvatili kao njihovog) nego Srbin. Slicna je prica i u Madridu - Spanija. Oni isto kazu, Luka je pomalo i nas.

Komša

pre 1 godinu

Dobra utakmica baš.
Na prvi pogled deluje konfuzna trči- pucaj igra a u stvari jako borbeno,brzo i pozrtvovano su igrali odbranu i jedni i drugi što je stvarno fizički zahtevno.
Dončić kao u transu.
Sjajna partija.

Tabela u grupi je realna po do sada prikazanom,mada je razlika u jačini prve 4 ekipe stvarno u nijansama.
Mislim da bi svakobtu svakog mogao da dobije kada bi se ponovo igralo,tako da ni jedna od ovih ekipa nece biti lak zalogaj protivnicima.
Jedan finalista ce sigurno biti iz ove grupe.

Roki

pre 1 godinu

Samo da izbaci ovo cerekanje, plaženje jezika, stiskanje mišića i obavezne poglede ka sudijama u bukvalno svakom napadu. I još jedna stvar, nešto kod njih ne funkcioniše po pitanju atmosfere. Mislim da trener nema nešto mnogo autoriteta tu. Za sad je to pod kontrolom jer pobeđuju, a ako ostanu bez medalje mislim da će bujica stvari da izadje na videlo. Sve je podređeno Donicu, a to sigurno smeta nekim igračima.

Miskec

pre 1 godinu

Doncic je kao pokojni Drazen Petrovic, nezaustavljiv, pa je brzo pronadjena taktika, pustis Drazena neka istrese svoje, a zakatancis ostale kosarkase i Drazen vanzemaljac, najbolji na utakmici, a tim mu izgubio.

gogo

pre 1 godinu

Luka je definitivno vanserijski igrač i talenat. elem, neko pametan reče da je košarka timski sport, što potvrđuje činjenica da Slovenija izgubi od BiH (ne omalovažavam Bih) kada Lukakua stane šut. toliko o "timu" Slovenije. sportski pozdrav.

MPP

pre 1 godinu

DA LI JE NEKO

primetio da su i pored tih
47 koševa Lukina , Francuzi mogli ladno pobediti. Francuzi su toliko grešili i igrali konfuzno u većini ove utakmice .....da sam se često pitao koja je koncepcija njihove igre. Pri tome Slovencima nije igrao prvi Centar, ....ovo naravno nama odgovara jer se ne sastajemo do polufinala sa Slovenijom (ako pobedimo Poljsku)....
Jer što više utakmica igramo
smo uigraniji. ..
Luka sve vreme sa tim smeškom na licu .....videćemo dokle....no da se radi o nevidjenom igraču FAKAT....

Luka

pre 1 godinu

"Jeremija" Trebalo bi malo da se izobrazis: Lukin otac rodjen je u Slo, rodila ga majka slovenka. U Sloveniji vazi jevrejski nacin odredjivanja nacionalnisti, t j. Dete dobija nacionalnost po majci, dakle ne vazi ko u Srbiji , po ocu ..a sto ste vi prihvatili u 500 godina od Turaka...

neopterecen

pre 1 godinu

Jeremija i Šon Koneri isto. Son Koneri je Srbin poreklom od Konerica iz Cetinja, njegov otac Dusko Koneric je bezuci od krvne osvete pobega u Skocku gde je dobio sina Neboju, odmilja Nesa. Iz straha ga je nazvao Sone a prezime skratio u Koneri. Sone je ponosan na svoje srbstvo i redovno slavi slavu.

Dokle više to svojatanje? Brate mili, da je Luka imao bilo kakve veze sa Srbijom osim da mu je otac tamo rodjen, verovatno nikad kosarkas ni bi bio.

Jeremija

pre 1 godinu

Da li je Luka Dončić Srbin? Da, jeste. To je toliko jednostavan i sasvim normalan odgovor. Njegovo prezime to govori. A, od oca Srbina teško da on može biti nešto drugo. A, to što ima državljanstvo zemlje u kojoj se rodio je sasvim normalna stvar i to sa nacijom nema nikakve veze. To su činjenice o kojima ne može da se polemiše. Nacionalnost i državljanstvo su dve različite kategorije koje mešaju ili oni zluradi ili oni totalno nepismeni. Kome smeta to što je uz Jokića još jedan Srbin najbolji igrač planete, taj neka razmisli o sopstvenim kompleksima.

76er

pre 1 godinu

@wilywonka Ne znam samo zasto ovo poredis sa Evropskim odbranama kada mnogi ovi igraci iz slabijih reprezentacija nisu uopste deo najjacih evropskih klubova a ovde su i mnogi Nba igraci,Doncic je 47 poena ubacio Furnieru,Goberu..nba igracima. Valanciunas Nurkicu nba igracu a Jokic..ne znam gde igraju predstavnici Holandije i ostali centri.
(vince carter, 07. septembar 2022 23:18)

Dobro bre retarde, dosta vise, ako te vec navodno samo i iskljucivo nerviraju fanovi Jokica koji komentarisu ovde, promeni sajt i pusti nas da zivimo vise. (Jasno nam je svima da zapravo iskljucivo samog Jokica mrzis niko nije toliko naivan da ti poveruje)

Maraš

pre 1 godinu

Teško je poverovati koliko gluposti možete da pročitate na jednom mestu...Srbi, spremite se za Francuze. Inače, vaša grupa je zaista žalosna. Ko god da je pravio ove grupe je još veći košarkaški genije od Nikole Jokića 🤡🤡

Maraš

pre 1 godinu

Teško je poverovati koliko gluposti možete da pročitate na jednom mestu...Srbi, spremite se za Francuze. Inače, vaša grupa je zaista žalosna. Ko god da je pravio ove grupe je još veći košarkaški genije od Nikole Jokića 🤡🤡

Tom Starin

pre 1 godinu

@beograd-janin

"To" je odgovor na moj post? Stvarno? Ajd se potrudi, pa napišinešto, o čemu možemo razgovarati na osnovu znanja, a ne, u odsustvu bilo kakvog argumenta, stvari svodiš na osobni nivo, uz obaveznu dozu vređanja.
Oće li biti "nešto od tebe", ili če liliputanac ladno da šiša - amebu?
Ajde, momčino, pokaži šta, ako išta - znaš.

Beograd-janin

pre 1 godinu

Niko od njih nije Srbin. Svi su Slovenci, rođeni u Sloveniji, a očevi su jim Srbi, više manje iz Bosne. Nikad nikome od njih nije palo na pamet, da igraju za Srbiju ili bilo koju drugu državu.
Što se "genetike" tiče, malo prestudiraj genetski material, što ga daju majka i otac.
Neče ti se mnogo sviđati.
(Tom Starin, 07. septembar 2022 20:57)

A ti si Liliputanac, napravio te Guliver na proputovanju.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Sta zna tiktok generacija ko je bio Drazen Petrovic.
(goranac, 7. septembar 2022 20:00)

To su isti oni kojima je LeBron najbolji ikada. Moja generacija i većina misli da je Džordan najveći ikada, što je možda i tačno, jer je "komercijalizovao" košarku kao nijedan igrtač pre, a ni posle. A moje laičko mišljenje je da je Vilt Čemberlen definitivno najbolji ikada. JEdino što je u naponu snage imao panjeve od saigrača protiv, možda, najjačeg Bostona svih vremena sa Raselom, Kouzijem, Havličekom i još nekoliko "hall of fame" igrača. A i dan danas drži nešto manje od 30% NBA rekorda koji nisu oboreni više od 40 godina. On je bio vanzemaljac u ligi, igrao u NBA i tada veoma popularnim Harlem Gloub Trotersima, zbog njega su se menjala pravila košarke, jednostavno, nestvaran igrač.

Strucnjak bez kupene diplome

pre 1 godinu

Ova magija koju Luka proizvodi još nije vidjena. Potpuna kontrola utakmice. Mislim da će kad završi karijeru biti rangiran kao drugi najbolji svih vremena, odmah iza njegovog letećeg visočanstva. Reći ću nešto možda bogohulno. Živeo sam dugo u Čikagu i gledao Džordana bar 50 puta uživo kad je bio u prajmu. Dakle, nije na ovakav način imao dominaciju nad utakmicom. Prosto imam osećaj da Luka kad ga krene bukvalno sam može da pobedi bilo koga. Sam samcit. Što kaže Greg...daj mi Luku i 4 ratnika i može šta hoćeš.
(Goks, 7. septembar 2022 20:20) 

Da si gledao Jordana i umetnost Cikaga onda bi shvatio razliku izmedju Luke i M.J...

Ja pa Ja

pre 1 godinu

Ova dečurlija koja ne zna šta je prava košarka pa uporedjuju Dončića i Dražena …Dončić igra za statistiku i Slovenci nemaju drugog igrača koji bi napunio protivnički koš.A,Dražen je igrao sa igračima koji je svaki mogao bez problema da 20-30 poena po meču ( Divac,Radja,Kukoč,Paspalj,Savić…)i nije ga zanimala statistika pa nije ni mora da siluje svaki napad i šut.

WillyWonka

pre 1 godinu

NBA je cirkus, u Evropi se igra odbrana.
I onda dođu cirkusanti Dončić, Janis, Jokić, Valančiunas,... i doslovno se poigravaju s tim granitnim evropskim odbranama, kao da igraju protiv juniora. Još se igra samo 40 minuta, šta bi bilo za 48 minuta?
Vrhunski igrač je vrhunski igrač, NBA je vrh svjetske košarke i proizvodi igrače koji dominiraju, bez obzira na pravila i "granitne" odbrane. Nema više kasapljenja kao nekad. Sad dobiješ dvije nesportske i letiš van. Zato je košarka puno ljepša, majstori mogu pokazati šta znaju.

Ajgor

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.
(Misa, 07. septembar 2022 20:49)

Tako će neki lik poput tebe za 30 godina da piše kako Mesi i Ronaldo nisu bili ništa posebno.

Ja pa Ja

pre 1 godinu

Ova dečurlija koja ne zna šta je prava košarka pa uporedjuju Dončića i Dražena …Dončić igra za statistiku i Slovenci nemaju drugog igrača koji bi napunio protivnički koš.A,Dražen je igrao sa igračima koji je svaki mogao bez problema da 20-30 poena po meču ( Divac,Radja,Kukoč,Paspalj,Savić…)i nije ga zanimala statistika pa nije ni mora da siluje svaki napad i šut.

Musa kesedžija

pre 1 godinu

(Pako Alkaser, 7. septembar 2022 19:35)
Ne lupetaj.
Koliko para toliko muzike. Jel i Pau Gasol Srbin? I španska reprezentacija koja je harala Evropom i svetom više od decenije, sve srpski geni? Ili reprezentacija SSSR koja je osvojila ne znam koliko EP zaredom?
Ko koliko ulaže u sport, toliko i dobije. U Jugoslaviji se ulagalo u košarku, napravljen je dobar sistem još 60-ih godina i rezultati nisu izostali. Srbija je imala sreću da ima većinu najboljih trenera, zato je i sada jaka.
Španija kad je počela ozbiljno da ulaže u košarku 90-ih, posle desetak godina je počela da hara. Isto sa Francuskom. početkom 2000ih sam gledao ulični basket u Parizu, strašan, izvrstan. Videlo se da je košarka počela da interesuje Francuze, i evo, sad su jaki. Pre dve tri decenije nismo znali da li uopšte imaju košarkašku reprezentaciju.
Nema tu priče o nekakvim genima. To je besmislica koja zaglupljuje mase u Srbiji, kao Srbi su izuzetni, bogom dani. Čista glupost.
Rad, rad i rad. Uz ulaganja, naravno.

Urox

pre 1 godinu

Djokovic nije ni u top 5,realno Monika Seles,Janica Kostelic,Sandra Perkovic,Jasna Sekaric,vaterpolista Filipovic pa tek onda Djokovic,jbg 3 Olimpijade apsolutni favorit za zlato i ne uradis nista,zato ne moze ispred ovih nabrojanih.inace Luka ako ovako nastavi prevazice Dzordana licno
(gile pecinci, 7. septembar 2022 20:32) # Link komentara

A kako mislis da prevazidje Jordana ,cime ,statistikom ... Posto prsten nece skoro videti ....
Nista on u Nba nije uradio vise nego Jokic , obojica imaju finale zapada ,samo sto Jokic ima dva Mvp priznanja...

Ajgor

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.
(Misa, 07. septembar 2022 20:49)

Tako je.
Ni Jordan, ni Kobe nisu bili ništa posebno.

живац

pre 1 godinu

не могу да схватим ни да дефинишем луку дончића. ово не би требало да постоји. лик је дебео као вепар. како је ово уопште могуће?!
па јееее кјубане дреши кесу прави комбинације смисли нешто немогуће и спој дончића и јокића. то би био један од најзанимљивијих тандема у историји. ма могли би бити и најбољи тандем у историји.
јооооој клинктоне!!!
ало кјубанееее слушаш ли ме :)

Jaaa

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.
(Misa, 07. septembar 2022 20:49)

Luka u Realu nešto preko 10 poena po utakmici, Dražen u Realu preko 30 poena po utakmici...

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

@Igor

Niko od njih nije Srbin. Svi su Slovenci, rođeni u Sloveniji, a očevi su jim Srbi, više manje iz Bosne. Nikad nikome od njih nije palo na pamet, da igraju za Srbiju ili bilo koju drugu državu.
Što se "genetike" tiče, malo prestudiraj genetski material, što ga daju majka i otac.
Neče ti se mnogo sviđati.
(Tom Starin, 07. septembar 2022 20:57)

Pol odredjuje ćale.

Jel ti se svidja to?

kani

pre 1 godinu

Kako igra Dončić, pa ovo je nevidjeno.
Joooj što su nacionalisti morali uništiti onakvu zemlju, sada bi stvarno pobedili američki dream team.
(tocka, 07. septembar 2022 17:55)
mi Hrvati nebi bili zadovoljni, nema mjesta ni za jednog našeg :) na žalost
(katastrofa, 07. septembar 2022 18:14)

Za Bojana apsolutno ima

lukadoncic77

pre 1 godinu

Luka nije MVP?
Luka je bio MVP takmicenja svake Godine od njegovih 11 Godina DALJE, zajedno sa ADIDAS NEXTGEN MVP
A kod seniora : MVP EUROLIGE, MVP FINALA EUROLIGE, MVP Španije, MVP Plejofa Španije, MVP FINALA kupa

Nije MVP?
OK

reflex

pre 1 godinu

Najbolji turnir od kad pratim kosarku. Doncic,Jokic i Janis cine cuda i milina je gledati. Sve sto oni rade izgleda lako i lagano ali odratiti ovo sto je nocas Luka je zaista tezak i vrhunski posao.Sve pohvale.

76er

pre 1 godinu

Ova magija koju Luka proizvodi još nije vidjena. Potpuna kontrola utakmice. Mislim da će kad završi karijeru biti rangiran kao drugi najbolji svih vremena, odmah iza njegovog letećeg visočanstva. Reći ću nešto možda bogohulno. Živeo sam dugo u Čikagu i gledao Džordana bar 50 puta uživo kad je bio u prajmu. Dakle, nije na ovakav način imao dominaciju nad utakmicom. Prosto imam osećaj da Luka kad ga krene bukvalno sam može da pobedi bilo koga. Sam samcit. Što kaže Greg...daj mi Luku i 4 ratnika i može šta hoćeš.
(Goks, 07. septembar 2022 20:20)

I eee, klasika, nakon ove utakmice zaboravi se na par katastrofalnih pre ove. Previse hvalospeva u ovom komentaru.

TrtMilojka

pre 1 godinu

Ovo je bila najjezivija košarkaška utakmica koju sam odgledao od kad znam za sebe. Ne zna se koja ekipa je bila gora. Slovenija na kraju čini mi se 11 asistencija za celu utakmicu, nema timske igre, samo soliranje i silovanje, šutiranje sa 10m preko igrača i maltene je sve živo ulazilo. Dončić svaki napad besni i traži faul. Dragić pao sa Marsa. Sreća njihova pa su Francuzi katastrofalno odigrali poslednji minut.

bskfan

pre 1 godinu

Luka je Luka ali Dragic je cudo od igraca. Iako sada vec u godinama, jos jednom je pokazao kakav je majstor bio, i u napadu i u odbrani. Usput treba pomenuti i Vlatka, bocnuo je onu dvojku u pravom trenutku.

Demar Derozan

pre 1 godinu

@mrk
Mislim da ne prepoznajes problem koji imaju Francuzi. Njima su se penzionisale 4 mega zvezde, Parker, Batum, Dijao i De Kolo, nema vise tim kosarkasku inteligenciju, igraju na snagu iskljuxivo, a sudije to pokusavaju da ne vide. Nece moci tako dugo, jer cim naidje iole kreativnu ekipu, izgubice glatlko. To Turci nisu, tako da ce Francuzi uci u cetvrtfinale.

alf

pre 1 godinu

земља кошарке? Земља кошарке препознала би достигнуће овог младића – без обзира одакле долази! И без ситних, завидних коментара.

Ivan HH

pre 1 godinu

Nebi bilo fer da ovaj placljivko postane mvp pored Jokica . koji na ovom turniru igra u proseku 3-4 minuta u 'yoker mode'.
(Man, 07. septembar 2022 19:51)

Tacno tako...tip upise 47 poena a njegova ekipa dobije 4 razlike.To sve govori o jacini ekipe Slovenije.Jokic da gas samo u slucaju da zatreba...Nek bude Luka MVP a Srbija nek osvoji i pametnom dovoljno.

Jaaa

pre 1 godinu

Ovo sto sam danas video od Doncica je nesto najbolje sto sam video od jednog igraca na evropskom tlu a imam 48 godina.Mali je sa neke druge planete i blago slovencima sto je njihov.
(Mile, 07. septembar 2022 19:49)

Onda od skora pratiš košarku... šta su radili Galis i Đorđević u finalima Evrobasketa je onda iz druge galaksije...

gile pecinci

pre 1 godinu

@Nikola MNE
Djokovic nije ni u top 5,realno Monika Seles,Janica Kostelic,Sandra Perkovic,Jasna Sekaric,vaterpolista Filipovic pa tek onda Djokovic,jbg 3 Olimpijade apsolutni favorit za zlato i ne uradis nista,zato ne moze ispred ovih nabrojanih.inace Luka ako ovako nastavi prevazice Dzordana licno

Misa

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.

Mohikanac

pre 1 godinu

zhol

Gde ste vi gledali Peđu Stojakovića u Evropi?

Peđa je bio MVP regularnog dela EL u PAOK prvu i jedinu sezonu koliko se sećam..počeo da daje domaće zadatke i odmah ga pokupili Kings.
Igrao je od 1-4 u EL i niko mu nije mogao ništa kao i Kukoču pre toga.

Zato i bulaznite o Draženu koji ovde tovario Olimpiju, Vojvodinu,po Evropi Mehelen, Rapid Bukurešt...bio je igrač ,Dražen ali nekako ostaje taj NBA kao reper ko si šta si a tu su drugi uradili mnogo više od Dražena.

Stavros

pre 1 godinu

Super je Luka, svaka mu cast. Sasvim zasluzeno ce doneti srebro svojoj reprezentaciji.
A Srbija ce od ove godine imati deceniju dominacije u kosarci kao 90-tih.
OoO Ona i ja,
OoO i ja i ti
OoO Svi zajedno u koktelu ljubavi!

Vrg

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 7. septembar 2022 17:15)

Pa ni Grci nisu daleko. Fali samo da tata i deda Adetokumbo zaigraju.

Tom Starin

pre 1 godinu

@Igor

Niko od njih nije Srbin. Svi su Slovenci, rođeni u Sloveniji, a očevi su jim Srbi, više manje iz Bosne. Nikad nikome od njih nije palo na pamet, da igraju za Srbiju ili bilo koju drugu državu.
Što se "genetike" tiče, malo prestudiraj genetski material, što ga daju majka i otac.
Neče ti se mnogo sviđati.

Ivan HH

pre 1 godinu

Svaka cast Luki, i dobro je da ne igra za nas.
(Besmisleno, 7. septembar 2022 18:42)

Ma jasno. Bolje je imati Davidovca, Lucica, Gudurica, Kuridzu, Marinkovica, Ristica, uvek povredjenog Nedovica...Sta sve ovde covek nece procitati.
(Zoran, 07. septembar 2022 19:27)

Nemas pojma druze sta je @Besmisleno hteo da kaze...Da ti prevedem jer ocigledno ne znas sta je timski sport!!
Doncic 47 poena Slovenija dobi jedva 4 razlike...Kod nas Jokic se ne oznoji posteno...Prevod zavrsen!

lukadoncic77

pre 1 godinu

@Pako Alkaser
Srpska genetika za košarku? Hm?
Majka od braće Dragić je bila košarkašica a otac antitalent za sport. Majka se zove Mojca. Srpkinja?
Majka od Luke je bila atleta i sportska plesacica. Pored atleticizma mu je dala i mozak... Bez jednog i drugog, Luka bi zavrsio u ABALigi... Kao njegov propali otac... Srbin

Goks

pre 1 godinu

Ova magija koju Luka proizvodi još nije vidjena. Potpuna kontrola utakmice. Mislim da će kad završi karijeru biti rangiran kao drugi najbolji svih vremena, odmah iza njegovog letećeg visočanstva. Reći ću nešto možda bogohulno. Živeo sam dugo u Čikagu i gledao Džordana bar 50 puta uživo kad je bio u prajmu. Dakle, nije na ovakav način imao dominaciju nad utakmicom. Prosto imam osećaj da Luka kad ga krene bukvalno sam može da pobedi bilo koga. Sam samcit. Što kaže Greg...daj mi Luku i 4 ratnika i može šta hoćeš.

thegrke

pre 1 godinu

Jeste brate genije al preteruje za sve pare. Mislim da je ostatak ekipe baš smoren. Dok pobedjuju sve je ok al kad bude krenulo nizbrdo biće veselo.

celinc

pre 1 godinu

Francuski selektor kao da sedi na klupi Slovenije,koja nema krstenog centra,pa mesto da forsira klasiku na 5,momcad mu igra neku indijansku kosarku i napucavaju se kako kome padne na pamet

Ivan HH

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa..
(Zoran, 7. septembar 2022 19:18)

Covece kosarka nije tenis da je igra jedan...Ako ti je tim s...nje dzaba bato sve!Lik dao 47 poena a dobise samo 4 razlike.Jokic se ne oznoji kako treba jer igra u 2 brzini jer zna da tu postoji jos BAR 3,4 igraca koji mogu da odrzavaju prednost!!Kosarka je timski sport...IDEMO SRBIJA BREEE!!

goranac

pre 1 godinu

Gledam hrvatski SK oni prenose, i ovaj nesretni hrvatski komentator malo malo pa uporedi D. Petrovića i Luku, u smislu ovako je i Dražen čak pravio grimase. Bože me sakloni, njih dvojica ne idu u istu rečenicu. Ovaj jeste bio vrhunski igrač ali Lukica je kosarkaski genije. Kad zavrse karijeru i on i Jokić će biti u sedam osam najboljih u istoriji. Kakav Dražen kakvi bakrači.
(Goks, 07. septembar 2022 18:17)

Sta zna tiktok generacija ko je bio Drazen Petrovic.

Rđa

pre 1 godinu

Najbolji fudbaler ex Yu ikada Luka Modric, najbolji kosarkas bice ovaj mali Doncic, najbolji sportista svih vremena ex Yu Novak Djokovic.
(Nikola MNE, 07. septembar 2022 19:52)

Auu sine vidi se da si se rodio pre 10 godina jer za bolje ne znaš... U fudbalu najbolji sa ex yu prostora Dragan Stojković Piksi, u košarci ih ima više Dalipagić, Bodiroga, Dražen, Stojakovic, pa i Dončić.
U pojedinačnom sprortu definitivno Đoković.

mrk

pre 1 godinu

Tekma nije trebala da udje u dramaticnu zavrsnicu. Na 10: razlike za Slovence sudija 2 puta direktno svira nepostojece faule G Dragicu, posebno je upecatljiv onaj gde se na polaganju Gober odbija sam i pada.
(Demar Derozan, 7. septembar 2022 19:15)

ja razumem da si tamo live pa ne vidis dobro, ali posle svih usporenih ovako neko da tvrdi, je krajnje neverovatno.

Чапо

pre 1 godinu

Читајући коментаре схватиш колико је расизам распрострањен и нормална ствар код нас. Неки има другачију боју коже и код нас аутоматски тај човек не може бити Француз. Какве везе има боја коже са националношћу? Какве везе боја коже има са националним осећањима? Зашто човек који је рођен у Француској, матерњи језик му француски, држављанин Француске од рођења, прошао образовни систем Француске, родитељи му рођени у Француској и друге државе од Француске нема не може да буде Феанцуз само зато што му се прадеда родио у Нигерији?

jojufff

pre 1 godinu

(Wilfredo leon, 07. septembar 2022 19:32)

Pratim fudbal, manje kosarku..
sto se tice treninga ne treniraju sigurno vise od starijih kolega!
Taj duh, takmičenje, borbenost..sve sto krasi sport polako nestaje.
Vrijednuje se instant uspjeh, novac, reklama/instagram..ono stare garde sto je ostalo mogu klincima drzati predavanje sto se tice treninga, ishrane..sportskog zivota!

brlogudan

pre 1 godinu

Bilo kako bilo i Draženu i Luki su očevi Srbi, a košarkaške gene nasledili su od njih, tako da i oni baš kao i Jokić ili bilo koji od srpskih košarkaških legendi samo potvrđuju činjenicu da je srpska genetika predodređena za sport, a posebno za košarku.
(Pako Alkaser, 07. septembar 2022 19:35)

Mora biti neki smarac ko je kome ko i neka glupa teorija o predodredjenosti nekoga o necemu a onda se javljaju isto tako zatucani sovinisti iz drugih naroda i narodnosti te i oni bulazne i onda se to razvlaci u nedogled. Daj gledajte i uzivajte u vanserijskom EP na kojem gotovo da nije bilo lose utakmice, manite se suplje price...

Žiru

pre 1 godinu

Ako sam ja dobro skapirao, Slovenci kao prvi u grupi nemaju ozbiljnu prepreku pre polufinala. Prvo igraju sa nekom nebitnom ekipom iz grupe A. Onda u cetvrtfinalu idu na Italiju, Ukrajinu ili Hrvatsku, zavisi ko bude drugi u grupi C. Šetnja do polufinala.

Veliki brat

pre 1 godinu

Kakav Dražen kakvi bakrači.
(Goks, 7. septembar 2022 18:17)

Druže, tad su bila "malo" drugačija pravila, posebno u NBA gde nije bila dozvoljena zonska odbrana, ali Dražen je tamo praktično tek započeo karijeru. I nije Dražen pucao samo trojke, pogađao je sa svih pozicija, pa su ga poredili sa čak i sa Džordanom.
Međutim, Dražen je svoj život završio u onoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći, i porediti bilo koga sa njim ko je normalno okončao sportsku karijeru je neumesno. Šta bi postigao da nije bilo te nesreće, nećemo nikad znati, tako da je bolje ne komentarisati. Ono što jeste činjenica je da je Dražen nenormalno trenirao, znao je i po ceo dan da šutira trojke, što je i tada bio retak izuzetak, a kamoli danas kad je omladina neuporedivo razmaženija.

Antusa

pre 1 godinu

I Janis i Luka ce svojim timovima donositi pobede sa 40+ poena. Dal isto možemo očekivati od Jokića? Sumnjam. On najviše daje 20-30 poenčića.

Drakče

pre 1 godinu

Slovenija nije tim. Jedan igrač da više poena od ostatka svoje ekipe. Dakle bez njega su ništa. On 47 ostali 41 poen!!! Ej!!! Kakav fenomenalan nestvaran košarkaš. A vreme je tek pred njim.

Exo

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 7. septembar 2022 17:15)

A da ne dozvole crnim igračima da igraju zbog rasne kvote onda bi bili rasistička zapadnjačka gamad

Antusa

pre 1 godinu

I Janis i Luka ce svojim timovima donositi pobede sa 40+ poena. Dal isto možemo očekivati od Jokića? Sumnjam. On najviše daje 20-30 poenčića.

goblin

pre 1 godinu

Poraz od BiH Sloveniji je došao u pravo vreme. Shvatio je njihov selektor da od neke kolektivne igre u napadu nema vajde, jer mu je gomila igrača(Prepelič,Blažić,mlađi Dragić...) daleko od najboljih dana. I sada igraju kao Dalas, Dončiću lopta,ostali u ćoškove. Pritisak koji vrše na sudije je nestvaran...Murić na 5, Francuska ne spušta lopta na centre... Ako prođemo osminu, nas verovatno čekaju Francuzi,i nisam siguran koliko je to dobro.Ogromni su pod košem, i jedini na turniru imaju čak 3 igrača koje mogu da bace na Jokića...Mislim da bi ga pretukli,i da se dosta toga ne bi sudilo...Gober očajno brani "pik", ali nije mi lako dati koš u igri 1 na 1.

Nikola MNE

pre 1 godinu

Najbolji fudbaler ex Yu ikada Luka Modric, najbolji kosarkas bice ovaj mali Doncic, najbolji sportista svih vremena ex Yu Novak Djokovic.

Oliver Nedeljković

pre 1 godinu

Slovenci igraju za Doncica, a Doncic za sebe.
(pavle, 7. septembar 2022 18:06)

# Link komentara

Apsolutno. Baš smo komentarisali u toku utakmice kako je ovo utakmica iumeđu tima i privatnog preduzetnika. Dečko je stvarno najbolji ali je pitanje da li će do kraja sam moći da pobeđuje sam i malo bolje timove. Realno ova utakmica nema nikakvog značaja, bolje da je razigravao ostale igrače. Idu mnogo jače ekipe. Citat moga drugara ''Ako Dončić u treću šetvrtinu uđe sa 30+ poena, Slovenija gubi''. Videćemo da li je pogodio.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Tekma nije trebala da udje u dramaticnu zavrsnicu. Na 10: razlike za Slovence sudija 2 puta direktno svira nepostojece faule G Dragicu, posebno je upecatljiv onaj gde se na polaganju Gober odbija sam i pada. A posle isto ne sviraju Furnijeu na polaganju. Sudije ne smeju ovako brutalno da favorizuju Francuze sankcionisuci igru na kontankt Nba zvezde G Dragica, a Francizi sami forsiraju takvu igru. Ipak proci ce i Francuzi u cetvrtfinale jer sad idu na Turke a bolji su puno.

Negativni

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. septembar 2022 17:15) Javlja se bot skupljac pluseva. Proradio internet u Lazi.

mateo

pre 1 godinu

i opet lik igra sam, ostali ne treba da igraju, uzasno je gledat ovu sloveniju. umjesto da budu team opet one man show koji nabija statistiku. kladim se da nece osvojit ep i to bas zbog doncica

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Dosadna utakmica.. Niko ne zna
(Czv, 07. septembar 2022 19:04)
Ako je ovo dosadna utakmica onda batice prebaci na Pink ili Heppy i uživaj.

Wilfredo leon

pre 1 godinu

(Veliki brat, 7. septembar 2022 19:15)


Slazem se djelimicno, ali kako mozes napisati da je omladina danas ljenija. Bas ako govorimo o profesionalnom sportu upravo ja razlika u tome sto se danas mnogo vise radi i pristupa profesionalnije. Drazen je bio veliki talenat i radnik, ali nije u nba bio bas sto je sada doncic. Razlika je naravno kada dodjes sa 20 ili sa 27 godina u nba. Ali tacno je da su njih dvojica uz bodirogu 3 igraca da ovih prostora imala sve.

qxq

pre 1 godinu

Samo da Luka shvati ono sto je Dzordan, a to je da ce mu biti mnogo lakse da pusti druge da mu pomognu, da ne mora da igra 1 na 5. Kad sazri i to shvati, to je trenutak kada u kosarkaskom smislu krecemo da zivimo u eri Luke Doncica. Covek je cudo nevidjeno, jos ovo sve radi sa 20kg viska, sou...

Tom i ja

pre 1 godinu

Ok je tih 47 koševa, i čestitke za to..ali , Slovenci su ih dobili u zadnjih 55 sekundi, i to zahvaljujući trapavošću Francuza. .

zhol

pre 1 godinu

Doncic odigra fantasticnu utakmicu, hrvatski komentatori spominju Drazena. Drazen nije bolji ni od Stojakovica, a ostale da ne pominjemo...
(anonymous, 07. septembar 2022 19:36)

Bolji je Drazen bio od Stojakovica. Pedja je malo bolji suter bio jedino.

Tragikomedija

pre 1 godinu

Dončić se jednostavna igra košarke. Dragić, Čančar i Murić odigrali svoje uloge odlično, sva trojica su pogađala ključne šuteve u završnici i bili komplementarni ovoj monstruoznoj partiji Dončića. Komentari koji pišu da samo treba zatvoriti Dončića i da je to cela nauka, to su Francuzi i radili (barem pokušavali) krajem utakmice, pa su i ostali tad dali svoj doprinos u napadu. Dokle god ide Dončiću, treba mu davati loptu. Bilo je ovoliko tesno čitavu utakmicu iz prostog razloga što Slovencima nije igrao Tobi pa je Gober dominirao u reketu protiv Dimeca i Čančara, kome to uopšte nije pozicija. Da je igrao Tobi Gober se ne bi onako razigrao i bilo bi desetak poena razlike na kraju. Sve u svemu, Francuzi će razbucati Turke tako da igramo sa njima u četvrtfinalu najverovatnije, Jokić ionako izuzetno gotivi da igra protiv Gobera.

mikica

pre 1 godinu

Dobra i neizvesna utakmica,briljira Luka Dončić sa 40+poena,ali poseban štimung gledanju daje Petar Denda.Šteta je što RTS poslednjih godina veoma retko prenosi košarku pa nemamo više prilika da ga slušamo.
(Jackie Treehorn, 07. septembar 2022 18:58)
dobar komentar..nema šta...

Zoran

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa..

Nikola

pre 1 godinu

Kad da malo poena, precenjen je, kad da skoro 50, sam igra i privatnik je! Ocemo li ikada biti realni?! Mali je magija, ovakav igrac je 1 u 100 god.

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Nestvarno, Luka Magic. Ucepali mu ruke, stavili mu lakat u glavu (doktore stavio 2 šiva da ne krvari...), dečko se ne može sačuvati od ljubomore drugih igraća i nastavio je u igri bez Tobeya, da vrati Francuski za blok Batuma.

Mohikanac

pre 1 godinu

Uh kako teško pada pojedinima ovaj Luka Dončić.
Kao juče što ste imali objašnjenje da su Bulsi ništa bez Jordana tako i sada isto shatite.

Jel MJ kočio, davao drugima ili tovario kada god je stigao?
Bodiroga...po 10 istih napada nacrtano da igra 1na1... pa je bio za nas Bog. Nikome nije smetalo što Đorđević privatizovao finale i nije nikoga"razigravao" nego smo se radovali.

Budite ljudi iako ste Srbi, moji ste ali ste licemeri.

Samo igraj Luka privilegija je ovo gledati.

Uživajte Evropa ima igrača koji pomera granice a i našeg je porekla.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Svaka lopta Dončiću. Eto šta jje donela NBA. Lebron, Kari, Vestbruk....
(zuja, 07. septembar 2022 18:49)
Kakvi ste vi topovi pa to je neverovatno.
Slovenci imaju jednog od najboljih košarkaša na svetu i ne loptu ce da daju Muricu ili Jaki Blažicu.
Pa normalno da ce da vedre i oblace u reprezentaciji Slovenije Doncic i Dragic.
Sada imaju ovakvog košarkaša i nikada više.

anonymous

pre 1 godinu

Doncic odigra fantasticnu utakmicu, hrvatski komentatori spominju Drazena. Drazen nije bolji ni od Stojakovica, a ostale da ne pominjemo...

Pako Alkaser

pre 1 godinu

Kakav Dražen kakvi bakrači.
(Goks, 7. septembar 2022 18:17)

Druže, tad su bila "malo" drugačija pravila, posebno u NBA gde nije bila dozvoljena zonska odbrana, ali Dražen je tamo praktično tek započeo karijeru. I nije Dražen pucao samo trojke, pogađao je sa svih pozicija, pa su ga poredili sa čak i sa Džordanom.
Međutim, Dražen je svoj život završio u onoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći, i porediti bilo koga sa njim ko je normalno okončao sportsku karijeru je neumesno. Šta bi postigao da nije bilo te nesreće, nećemo nikad znati, tako da je bolje ne komentarisati. Ono što jeste činjenica je da je Dražen nenormalno trenirao, znao je i po ceo dan da šutira trojke, što je i tada bio retak izuzetak, a kamoli danas kad je omladina neuporedivo razmaženija.

#(Veliki brat, 7. septembar 2022 19:15)



Bilo kako bilo i Draženu i Luki su očevi Srbi, a košarkaške gene nasledili su od njih, tako da i oni baš kao i Jokić ili bilo koji od srpskih košarkaških legendi samo potvrđuju činjenicu da je srpska genetika predodređena za sport, a posebno za košarku.

petarczv

pre 1 godinu

Apsolutno. Baš smo komentarisali u toku utakmice kako je ovo utakmica iumeđu tima i privatnog preduzetnika. Dečko je stvarno najbolji ali je pitanje da li će do kraja sam moći da pobeđuje sam i malo bolje timove. Realno ova utakmica nema nikakvog značaja, bolje da je razigravao ostale igrače. Idu mnogo jače ekipe. Citat moga drugara ''Ako Dončić u treću šetvrtinu uđe sa 30+ poena, Slovenija gubi''. Videćemo da li je pogodio.
(Oliver Nedeljković, 07. septembar 2022 19:00)

Hahahahahahahha

Guns N Roses

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa..
(Zoran, 7. septembar 2022 19:18)

Idi reci ovima u NBA da su pogrešili sa 2 MVP nagrade.

Zoran

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Koliko puta na uživo prenosu napišete "Drama".
Da li može nešto drugo?
(Vlajko, 07. septembar 2022 18:54)
Treba da se kaže triler jer drame su smor filmovi.

Srx

pre 1 godinu

Kako se bre mantalaci jedni odbija Gober kad mu je na ulazu usao nogom u jaja, pa budite malo realni. Ragbi u odbrani igra Slovenija tipa ne mozete nam svirati koliko mozemo napraviti. Mali je dobar ali je zasticen kao beli medved, da se tako stiti Jokic…Jokica prebijaju bukvalno…

Mile

pre 1 godinu

Ovo sto sam danas video od Doncica je nesto najbolje sto sam video od jednog igraca na evropskom tlu a imam 48 godina.Mali je sa neke druge planete i blago slovencima sto je njihov.

Pako Alkaser

pre 1 godinu

Bilo kako bilo i Draženu i Luki su očevi Srbi, a košarkaške gene nasledili su od njih, tako da i oni baš kao i Jokić ili bilo koji od srpskih košarkaških legendi samo potvrđuju činjenicu da je srpska genetika predodređena za sport, a posebno za košarku.
(Pako Alkaser, 07. septembar 2022 19:35)

Mora biti neki smarac ko je kome ko i neka glupa teorija o predodredjenosti nekoga o necemu a onda se javljaju isto tako zatucani sovinisti iz drugih naroda i narodnosti te i oni bulazne i onda se to razvlaci u nedogled. Daj gledajte i uzivajte u vanserijskom EP na kojem gotovo da nije bilo lose utakmice, manite se suplje price...

#(brlogudan, 7. septembar 2022 19:49)



Što te boli istina, činjenica je da Srbadija ima odlične sportiste svetskog kalibra, a uz to još i nekoliko naučnika svetskog ranga što nemaju mnogi veliki narodi, kao da nas je 200 miliona, a ne šaka jada, znači da smo genetski kvalitetni.

kukuruz kokicar

pre 1 godinu

Da, od 2017, kad je strpala u dzep Srbiju za zlato, pusa
(Diplomata, 07. septembar 2022 18:55)

Do duše drugi tim Srbije ali nema veze pobeda se piše.

pejafan

pre 1 godinu

Diplomata
Srbiju bez Teodosica,Bjelice,Jokica,Nedovica,Kalinica hahah
Ajde molim te ne pricaj gluposti,spakovala u dzep sa 8 razlike...

posve_nepodoban

pre 1 godinu

Dončić 47 poena, ostatak ekipe Slovenije 41...od toga, samo je Dragić bio dvocifren, svi ostali jad i čemer.
Svaka ekipa u kojoj jedan igrač postigne više od polovine svih postignutih poena je realno loša ekipa. Ako se oni moraju svaku jaču utakmicu oslanjati isključivo na njega i da on faktički ne izlazi iz igre da ne bi izgubili, onda je to recept za katastrofu, vrlo brzo.

Tako je, kako je

pre 1 godinu

Slovenija pola tima Srbi i Bosanci,da im nije Srba bili bi teski prosek..
(Igor, 7. septembar 2022 19:13)

Tako je. Crkni od muke. Nikad nijedan sportista, Srbin iz Slovenije, nikad neće zaigrati za Srbiju, živ bio pa video.

Milić, Nesterović, braća Dragići, Dončić, odbojkaš Vinčić... nastavi niz.

Guns N Roses

pre 1 godinu

postigao da nije bilo te nesreće, nećemo nikad znati, tako da je bolje ne komentarisati. Ono što jeste činjenica je da je Dražen nenormalno trenirao, znao je i po ceo dan da šutira trojke, što je i tada bio retak izuzetak
(Veliki brat, 7. septembar 2022 19:15)

Šta bi postigao? Pa u NBA ništa, u Portlandu je bio mahač peškirom a u Bruklinu jedva upao u treću petorku lige, malo pre pogibije je dogovorio dolazak u Panathinaikos. U nekim od poslednjih intervjua je govorio da se vraća u Evropu zbog toga što ne dobija dovoljno poštovanja u NBA.

Veliki brat

pre 1 godinu

Dosadna utakmica.. Niko ne zna
(Czv, 07. septembar 2022 19:04)
Ako je ovo dosadna utakmica onda batice prebaci na Pink ili Heppy i uživaj.
(Seek and Destroy, 7. septembar 2022 19:08)

Ja odgledao, a sad nastavio da gledam kriket meč Avganistan-Pakistan, čisto hteo da pogledam kakva je to zafrkancija, kad ono baš u tom momentu "wicket" za Avganistan, što znači da je udarač Pakistana izbačen, međutim Pakistan uzvraća ubrzo tako što novi udarač baca lopticu praktično preko ograde, što znači 6 poena i Pakistanu nedostaje samo 12 poena iz 7 bacanja za pobedulo, međutim Avganistan opet pogađa "wicket", što znači da je još jedan udarač izbačen...
A "wicket" digitalizovan, svetle lampice kad je bilo koja od letvica oborena :)

Meč između dve države, od kojih se ne zna koja je gora po ekonomskom standardu, teren perfektan, tribinu pune... i evo, dok kucam, udarač Pakistana ponovo izbacuje lopticu preko ograde, još 6 poena, tako da im je potrebno samo 5 poena iz 5 bacanja.
I, već u sledećem opet loptica ide izvan terena, doduše ne baš preko ograde, ali hvatač nije uspeo da uhvati "živu" lopticu, već mu je ispala na teren izvan označene linije, tako da je to još 6 poena, i Pakistan pobeđuje :)))

?Por qué no te callas?

pre 1 godinu

Igramo potpuno drugačiju košarku od Slovenije. Micic i Jokara razigravaju ceo tim, po 5-6 dvocifrenih niko preko 19 poena. Ne bih se ja menjao. Timska igra i kad je gusto, tim pobeđuje. Da je Doncic majstor jeste i svaka mu čast. Ipak je on jedna od velikih zvezda u NBA i ima ogroman potencijal da bude među najboljim ikad. Ali ovo je tismka igra posebno u Evropi. Da sačekamo nokaut fazu pa ćemo da pričamo.

delboj

pre 1 godinu

Slovenija prejak, jos ce Dragic uci u formu do zavrsnice... Jedina mana Slovenije je sto im Prepelic nije ni 10 odsto igraca koji je bio, a bilo je tu laganih trojki... Luka probija pa probija i Slovenci imaju poene uvijek i u zadnjikm minutima kad svima ruka oteza. Gotovo nemoguce ih je zasutaviti.

Asd

pre 1 godinu

Jokic i Doncic 2 najbolja igraca u istoriji ex you, bez ikakve dileme. Vec sada Jokic sa dve mvp NBA daleko najbolji, doduse pred Doncicem je vreme, mlad je. O kakvom Bodirogi ljudi pricate? O kakvom Drazenu? Koliko je Drazen imao prosecan index u NBA? aj sad u rupu paljba!

Zoran

pre 1 godinu

Svaka cast Luki, i dobro je da ne igra za nas.
(Besmisleno, 7. septembar 2022 18:42)

Ma jasno. Bolje je imati Davidovca, Lucica, Gudurica, Kuridzu, Marinkovica, Ristica, uvek povredjenog Nedovica...Sta sve ovde covek nece procitati.

Гиле шампион изразити фаворит.

pre 1 godinu

Кад видим овог француског тренера имам осећај да му треба инфузија.Или једно кило цвекле да поручка,убледио је опасно.

katastrofa

pre 1 godinu

Kako igra Dončić, pa ovo je nevidjeno.
Joooj što su nacionalisti morali uništiti onakvu zemlju, sada bi stvarno pobedili američki dream team.
(tocka, 07. septembar 2022 17:55)
mi Hrvati nebi bili zadovoljni, nema mjesta ni za jednog našeg :) na žalost

Meklejn

pre 1 godinu

Slovenci igraju bez centra skoro ceo meč, a Francuzi 6 puta nisu spustili loptu ispod obruča. Plač majke božije zašta Gober prima 200 miliona.

Jackie Treehorn

pre 1 godinu

Dobra i neizvesna utakmica,briljira Luka Dončić sa 40+poena,ali poseban štimung gledanju daje Petar Denda.Šteta je što RTS poslednjih godina veoma retko prenosi košarku pa nemamo više prilika da ga slušamo.

Leo

pre 1 godinu

Svaka lopta ide na Luku. Igra skoro celu utakmicu. Ne može niko da ga zaustavi,jak kao bik,jako bistro i racionalno igra. Sve čestitke Luki,ali kada on stane,što smo i videli u par utakmica,Slovenci gube. Srbija uzima zlato.. 10000 %
(Dragan, 07. septembar 2022 18:45)

Koliko se secam u finalu proslog EP se povredio odmah na pocetku i nije vise ulazio. Bese Srbija uzela zlato 100%, podseti me?

ZliBi

pre 1 godinu

Hahah gde su oni likovi sto kažu kako se u Evropu igra odbrana i da se NBA igrači neće bas nešto naigrati? Ti ljudi prosto ne mogu da shvate da se ne može igrati odbrana na igračima kao sto su Durant, Lenard, Embid… A tek ovi evropljani sa ludom odbranim mogu samo da gledaju Jokica, Janisa, Doncica. Jokic ima procente za 2 kao da srednjoškolac igra sa osnovcem 4 razrad

Nele

pre 1 godinu

Mislim da dobijaju ovo Francuzi. Ne verujem da Doncic moze da odigra celu utakmicu sam, morace da se umori. I da ubaci 50poena, tesko da ce biti dovoljno..

goran

pre 1 godinu

čitam ovde komentare u vezi Dončića kako je precenjen igrač, ovo, ono.... u ovom slučaju dečkić sam igra... a generalno, on će po meni biti najbolji igrač svih vremena !

zare

pre 1 godinu

Svaka čast Dončiću, ali nije MVP, što mu skandiraju. Od ovog meča najviše su proitirali Francuzi jer dalje dižu formu, a gubitnik je Slovenija jer su napravili korak dalje u razgradnji kolektivne igre.

Zastava101specijal

pre 1 godinu

Imao sam tu privilegiju da gledam Dražena uživo. Od tih dana nisam video dominaciju u napadu, koju danas demonstrira Dončić. Mislio sam da se od Dražena bolji neće roditi na ovim prostorima, međutim....
(H2H, 07. septembar 2022 18:00)
Oba igrača imaju srpske krvi u sebi, u tome je jadac.

Radijator

pre 1 godinu

mi Hrvati nebi bili zadovoljni, nema mjesta ni za jednog našeg :) na žalost
(katastrofa, 07. septembar 2022 18:14)

Moze Bojan na klupu :)

BOBA ZVEZDA

pre 1 godinu

Meni je neverovatno da Gober ima ugovor od oko 200m dolara.Pa on je ograničen kao terasa.Kad dobije loptu dva metra od koša,ne zna šta će sa njom.On je dobar u odbrani i zakucavanju,ali samo ako ima čist put.
(Gile šampion izraziti favorit., 07. septembar 2022 18:29)

Ma da, totalno ograničen. I kao neka atleta a u pola situacija gleda kad je skok i kad nešto treba odbraniti. Ovde u reprezentaciji treba nešto da zavisi od njega i u napadu ali on to ne može.
Ali onaj Luvavu, kako je to očajan igrač. Ne bi bazen pogodio da mu život zavisi. Ove Francuske ako se eventualno sastanemo nemamo čega da se plašimo. Jako su kruti i sve to nekako na silu se održavaju u mečevima.

Mikeli

pre 1 godinu

Ovako smo igrali u srednjoj školi. Bio u odeljenju jedan košarkaš, igrao u to vreme za FMP Železnik (danas se zovu Crvena z. Beograd Telekom). Mi ostali samo skačemo i dodajemo loptu njemu.
(Aki, 07. septembar 2022 18:17)

Čuo sam za tu ekipu crvena zvezda. To su oni što vam 9 godina nisu dali da igrate Evroligu, pa ste morali da zovete državu u pomoc da vam kupi pozivnicu.

Aki

pre 1 godinu

Ovako smo igrali u srednjoj školi. Bio u odeljenju jedan košarkaš, igrao u to vreme za FMP Železnik (danas se zovu Crvena z. Beograd Telekom). Mi ostali samo skačemo i dodajemo loptu njemu.

Goks

pre 1 godinu

Gledam hrvatski SK oni prenose, i ovaj nesretni hrvatski komentator malo malo pa uporedi D. Petrovića i Luku, u smislu ovako je i Dražen čak pravio grimase. Bože me sakloni, njih dvojica ne idu u istu rečenicu. Ovaj jeste bio vrhunski igrač ali Lukica je kosarkaski genije. Kad zavrse karijeru i on i Jokić će biti u sedam osam najboljih u istoriji. Kakav Dražen kakvi bakrači.

оће то

pre 1 godinu

У словеначком језику нема слова “Ć”, а ови кажу да нису натурализовани играчи: Дончић, Драгић, Николић, Мурић… Извињавам се, морао сам мало :)

Dragan

pre 1 godinu

Svaka lopta ide na Luku. Igra skoro celu utakmicu. Ne može niko da ga zaustavi,jak kao bik,jako bistro i racionalno igra. Sve čestitke Luki,ali kada on stane,što smo i videli u par utakmica,Slovenci gube. Srbija uzima zlato.. 10000 %

pejafan

pre 1 godinu

@dragan
Da je srece,ne bi taj Tobi nikad ni igrao za Slovence,kao ni Rendolf onomad,nego bi igrali sa onim sto imaju,a i tad im pola nije njihovo...

Blaster

pre 1 godinu

Šta bi sad? Hoće opet da da trojku iz okreta jednom rukom u zadnjoj sekundi ili mora malo i timski da se igra. Odličan je Luka ali košarka nije individualni sport i tačka. Jedno je da on povuče priču ali je potpuno drugo da cela ekipa igra za Njega! Slično i nas čeka. Sve se vrti oko Jokića ladno debil od novinara pita juče Kalinića posle pobede , kakav je osećaj igrati sa Jokićem. Stvarno je degutantno.

Tex Willer

pre 1 godinu

Dobili Slovenci ne dobili mi i oni u polufinalu jedni na druge.Nadao sam se da će biti drugi ili četvrti pa da idu na Grke ali je i matematički nemoguće.
Normalno ako ne daj Bože mi negde ne omanemo.

pejafan

pre 1 godinu

Ovi slovenci se na svaku odluku i kontakt zale,skacu,dobacuju sudijama kao da su amerikanci licno,a ne neka Slovenija koja na kosarkaskoj mapi postoji od 2017...

Luka

pre 1 godinu

Ma koji MJ,Bird,Drazen,Janis,Joker ....ovakve trice...sa jednom rukom 10 metara, moze samo jedan, jedini Luka Magic...sav svet to vidi i zna ...

djoker

pre 1 godinu

Nije da ne volim Doncica, ali zbog cega je ono bila nesportska pred kraj poluvremena?
Francuski centar je skocio, a samim tim je i visi od Luke, i naravno da ce da ga udari po glavi pri doskoku kad je ovaj nizi za glavu.

građanin opasnih namera

pre 1 godinu

utisak utakmice! neverovatna kosarkaska neinteligencija kosarkasa Francuske...brate, tu nema iq 100 sve kad zbrojiš...mučno za gledanje!

H2H

pre 1 godinu

Imao sam tu privilegiju da gledam Dražena uživo. Od tih dana nisam video dominaciju u napadu, koju danas demonstrira Dončić. Mislio sam da se od Dražena bolji neće roditi na ovim prostorima, međutim....

Gile šampion izraziti favorit.

pre 1 godinu

Meni je neverovatno da Gober ima ugovor od oko 200m dolara.Pa on je ograničen kao terasa.Kad dobije loptu dva metra od koša,ne zna šta će sa njom.On je dobar u odbrani i zakucavanju,ali samo ako ima čist put.

Diplomata

pre 1 godinu

Ovi slovenci se na svaku odluku i kontakt zale,skacu,dobacuju sudijama kao da su amerikanci licno,a ne neka Slovenija koja na kosarkaskoj mapi postoji od 2017...

Da, od 2017, kad je strpala u dzep Srbiju za zlato, pusa

JPR24

pre 1 godinu

Francuzi odlucili da ne brane nad Lukom ili šta ? Vidim statistiku, gledanje će biti za drugo poluvreme he, ne može se u gužvi , ono ni 14 minuta igre, sasuo im 22 poena od 31 Slovenaca !

Loznica, Gučevo, Cer.....

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. septembar 2022 17:15) što mi lupateminuse kada sam u pravu, ne mogu više sam sebi da nakucavam plusiće?

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.

Ogi

pre 1 godinu

Svaka čast Dončiću, ali ova igra kad samo jedan igrač pipne loptu u napadu po 5-6 napada za redom je stvarno užasna... Ne znam kako se igra timska odbrana, ako su svi napadi solo...

tocka

pre 1 godinu

Kako igra Dončić, pa ovo je nevidjeno.
Joooj što su nacionalisti morali uništiti onakvu zemlju, sada bi stvarno pobedili američki dream team.

Goks

pre 1 godinu

Gledam hrvatski SK oni prenose, i ovaj nesretni hrvatski komentator malo malo pa uporedi D. Petrovića i Luku, u smislu ovako je i Dražen čak pravio grimase. Bože me sakloni, njih dvojica ne idu u istu rečenicu. Ovaj jeste bio vrhunski igrač ali Lukica je kosarkaski genije. Kad zavrse karijeru i on i Jokić će biti u sedam osam najboljih u istoriji. Kakav Dražen kakvi bakrači.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.

Nikola

pre 1 godinu

Kad da malo poena, precenjen je, kad da skoro 50, sam igra i privatnik je! Ocemo li ikada biti realni?! Mali je magija, ovakav igrac je 1 u 100 god.

H2H

pre 1 godinu

Imao sam tu privilegiju da gledam Dražena uživo. Od tih dana nisam video dominaciju u napadu, koju danas demonstrira Dončić. Mislio sam da se od Dražena bolji neće roditi na ovim prostorima, međutim....

Aki

pre 1 godinu

Ovako smo igrali u srednjoj školi. Bio u odeljenju jedan košarkaš, igrao u to vreme za FMP Železnik (danas se zovu Crvena z. Beograd Telekom). Mi ostali samo skačemo i dodajemo loptu njemu.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Dosadna utakmica.. Niko ne zna
(Czv, 07. septembar 2022 19:04)
Ako je ovo dosadna utakmica onda batice prebaci na Pink ili Heppy i uživaj.

Gile šampion izraziti favorit.

pre 1 godinu

Meni je neverovatno da Gober ima ugovor od oko 200m dolara.Pa on je ograničen kao terasa.Kad dobije loptu dva metra od koša,ne zna šta će sa njom.On je dobar u odbrani i zakucavanju,ali samo ako ima čist put.

Guns N Roses

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa..
(Zoran, 7. septembar 2022 19:18)

Idi reci ovima u NBA da su pogrešili sa 2 MVP nagrade.

Ogi

pre 1 godinu

Svaka čast Dončiću, ali ova igra kad samo jedan igrač pipne loptu u napadu po 5-6 napada za redom je stvarno užasna... Ne znam kako se igra timska odbrana, ako su svi napadi solo...

katastrofa

pre 1 godinu

Kako igra Dončić, pa ovo je nevidjeno.
Joooj što su nacionalisti morali uništiti onakvu zemlju, sada bi stvarno pobedili američki dream team.
(tocka, 07. septembar 2022 17:55)
mi Hrvati nebi bili zadovoljni, nema mjesta ni za jednog našeg :) na žalost

Ivan HH

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa..
(Zoran, 7. septembar 2022 19:18)

Covece kosarka nije tenis da je igra jedan...Ako ti je tim s...nje dzaba bato sve!Lik dao 47 poena a dobise samo 4 razlike.Jokic se ne oznoji kako treba jer igra u 2 brzini jer zna da tu postoji jos BAR 3,4 igraca koji mogu da odrzavaju prednost!!Kosarka je timski sport...IDEMO SRBIJA BREEE!!

Гиле шампион изразити фаворит.

pre 1 godinu

Кад видим овог француског тренера имам осећај да му треба инфузија.Или једно кило цвекле да поручка,убледио је опасно.

anonymous

pre 1 godinu

Doncic odigra fantasticnu utakmicu, hrvatski komentatori spominju Drazena. Drazen nije bolji ni od Stojakovica, a ostale da ne pominjemo...

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Svaka lopta Dončiću. Eto šta jje donela NBA. Lebron, Kari, Vestbruk....
(zuja, 07. septembar 2022 18:49)
Kakvi ste vi topovi pa to je neverovatno.
Slovenci imaju jednog od najboljih košarkaša na svetu i ne loptu ce da daju Muricu ili Jaki Blažicu.
Pa normalno da ce da vedre i oblace u reprezentaciji Slovenije Doncic i Dragic.
Sada imaju ovakvog košarkaša i nikada više.

WillyWonka

pre 1 godinu

NBA je cirkus, u Evropi se igra odbrana.
I onda dođu cirkusanti Dončić, Janis, Jokić, Valančiunas,... i doslovno se poigravaju s tim granitnim evropskim odbranama, kao da igraju protiv juniora. Još se igra samo 40 minuta, šta bi bilo za 48 minuta?
Vrhunski igrač je vrhunski igrač, NBA je vrh svjetske košarke i proizvodi igrače koji dominiraju, bez obzira na pravila i "granitne" odbrane. Nema više kasapljenja kao nekad. Sad dobiješ dvije nesportske i letiš van. Zato je košarka puno ljepša, majstori mogu pokazati šta znaju.

tocka

pre 1 godinu

Kako igra Dončić, pa ovo je nevidjeno.
Joooj što su nacionalisti morali uništiti onakvu zemlju, sada bi stvarno pobedili američki dream team.

Ivan HH

pre 1 godinu

Svaka cast Luki, i dobro je da ne igra za nas.
(Besmisleno, 7. septembar 2022 18:42)

Ma jasno. Bolje je imati Davidovca, Lucica, Gudurica, Kuridzu, Marinkovica, Ristica, uvek povredjenog Nedovica...Sta sve ovde covek nece procitati.
(Zoran, 07. septembar 2022 19:27)

Nemas pojma druze sta je @Besmisleno hteo da kaze...Da ti prevedem jer ocigledno ne znas sta je timski sport!!
Doncic 47 poena Slovenija dobi jedva 4 razlike...Kod nas Jokic se ne oznoji posteno...Prevod zavrsen!

?Por qué no te callas?

pre 1 godinu

Igramo potpuno drugačiju košarku od Slovenije. Micic i Jokara razigravaju ceo tim, po 5-6 dvocifrenih niko preko 19 poena. Ne bih se ja menjao. Timska igra i kad je gusto, tim pobeđuje. Da je Doncic majstor jeste i svaka mu čast. Ipak je on jedna od velikih zvezda u NBA i ima ogroman potencijal da bude među najboljim ikad. Ali ovo je tismka igra posebno u Evropi. Da sačekamo nokaut fazu pa ćemo da pričamo.

Mohikanac

pre 1 godinu

Uh kako teško pada pojedinima ovaj Luka Dončić.
Kao juče što ste imali objašnjenje da su Bulsi ništa bez Jordana tako i sada isto shatite.

Jel MJ kočio, davao drugima ili tovario kada god je stigao?
Bodiroga...po 10 istih napada nacrtano da igra 1na1... pa je bio za nas Bog. Nikome nije smetalo što Đorđević privatizovao finale i nije nikoga"razigravao" nego smo se radovali.

Budite ljudi iako ste Srbi, moji ste ali ste licemeri.

Samo igraj Luka privilegija je ovo gledati.

Uživajte Evropa ima igrača koji pomera granice a i našeg je porekla.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Koliko puta na uživo prenosu napišete "Drama".
Da li može nešto drugo?
(Vlajko, 07. septembar 2022 18:54)
Treba da se kaže triler jer drame su smor filmovi.

goranac

pre 1 godinu

Gledam hrvatski SK oni prenose, i ovaj nesretni hrvatski komentator malo malo pa uporedi D. Petrovića i Luku, u smislu ovako je i Dražen čak pravio grimase. Bože me sakloni, njih dvojica ne idu u istu rečenicu. Ovaj jeste bio vrhunski igrač ali Lukica je kosarkaski genije. Kad zavrse karijeru i on i Jokić će biti u sedam osam najboljih u istoriji. Kakav Dražen kakvi bakrači.
(Goks, 07. septembar 2022 18:17)

Sta zna tiktok generacija ko je bio Drazen Petrovic.

Beograd-janin

pre 1 godinu

Niko od njih nije Srbin. Svi su Slovenci, rođeni u Sloveniji, a očevi su jim Srbi, više manje iz Bosne. Nikad nikome od njih nije palo na pamet, da igraju za Srbiju ili bilo koju drugu državu.
Što se "genetike" tiče, malo prestudiraj genetski material, što ga daju majka i otac.
Neče ti se mnogo sviđati.
(Tom Starin, 07. septembar 2022 20:57)

A ti si Liliputanac, napravio te Guliver na proputovanju.

qxq

pre 1 godinu

Samo da Luka shvati ono sto je Dzordan, a to je da ce mu biti mnogo lakse da pusti druge da mu pomognu, da ne mora da igra 1 na 5. Kad sazri i to shvati, to je trenutak kada u kosarkaskom smislu krecemo da zivimo u eri Luke Doncica. Covek je cudo nevidjeno, jos ovo sve radi sa 20kg viska, sou...

76er

pre 1 godinu

Ova magija koju Luka proizvodi još nije vidjena. Potpuna kontrola utakmice. Mislim da će kad završi karijeru biti rangiran kao drugi najbolji svih vremena, odmah iza njegovog letećeg visočanstva. Reći ću nešto možda bogohulno. Živeo sam dugo u Čikagu i gledao Džordana bar 50 puta uživo kad je bio u prajmu. Dakle, nije na ovakav način imao dominaciju nad utakmicom. Prosto imam osećaj da Luka kad ga krene bukvalno sam može da pobedi bilo koga. Sam samcit. Što kaže Greg...daj mi Luku i 4 ratnika i može šta hoćeš.
(Goks, 07. septembar 2022 20:20)

I eee, klasika, nakon ove utakmice zaboravi se na par katastrofalnih pre ove. Previse hvalospeva u ovom komentaru.

Musa kesedžija

pre 1 godinu

(Pako Alkaser, 7. septembar 2022 19:35)
Ne lupetaj.
Koliko para toliko muzike. Jel i Pau Gasol Srbin? I španska reprezentacija koja je harala Evropom i svetom više od decenije, sve srpski geni? Ili reprezentacija SSSR koja je osvojila ne znam koliko EP zaredom?
Ko koliko ulaže u sport, toliko i dobije. U Jugoslaviji se ulagalo u košarku, napravljen je dobar sistem još 60-ih godina i rezultati nisu izostali. Srbija je imala sreću da ima većinu najboljih trenera, zato je i sada jaka.
Španija kad je počela ozbiljno da ulaže u košarku 90-ih, posle desetak godina je počela da hara. Isto sa Francuskom. početkom 2000ih sam gledao ulični basket u Parizu, strašan, izvrstan. Videlo se da je košarka počela da interesuje Francuze, i evo, sad su jaki. Pre dve tri decenije nismo znali da li uopšte imaju košarkašku reprezentaciju.
Nema tu priče o nekakvim genima. To je besmislica koja zaglupljuje mase u Srbiji, kao Srbi su izuzetni, bogom dani. Čista glupost.
Rad, rad i rad. Uz ulaganja, naravno.

Veliki brat

pre 1 godinu

Kakav Dražen kakvi bakrači.
(Goks, 7. septembar 2022 18:17)

Druže, tad su bila "malo" drugačija pravila, posebno u NBA gde nije bila dozvoljena zonska odbrana, ali Dražen je tamo praktično tek započeo karijeru. I nije Dražen pucao samo trojke, pogađao je sa svih pozicija, pa su ga poredili sa čak i sa Džordanom.
Međutim, Dražen je svoj život završio u onoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći, i porediti bilo koga sa njim ko je normalno okončao sportsku karijeru je neumesno. Šta bi postigao da nije bilo te nesreće, nećemo nikad znati, tako da je bolje ne komentarisati. Ono što jeste činjenica je da je Dražen nenormalno trenirao, znao je i po ceo dan da šutira trojke, što je i tada bio retak izuzetak, a kamoli danas kad je omladina neuporedivo razmaženija.

Mile

pre 1 godinu

Ovo sto sam danas video od Doncica je nesto najbolje sto sam video od jednog igraca na evropskom tlu a imam 48 godina.Mali je sa neke druge planete i blago slovencima sto je njihov.

kani

pre 1 godinu

Kako igra Dončić, pa ovo je nevidjeno.
Joooj što su nacionalisti morali uništiti onakvu zemlju, sada bi stvarno pobedili američki dream team.
(tocka, 07. septembar 2022 17:55)
mi Hrvati nebi bili zadovoljni, nema mjesta ni za jednog našeg :) na žalost
(katastrofa, 07. septembar 2022 18:14)

Za Bojana apsolutno ima

Urox

pre 1 godinu

Djokovic nije ni u top 5,realno Monika Seles,Janica Kostelic,Sandra Perkovic,Jasna Sekaric,vaterpolista Filipovic pa tek onda Djokovic,jbg 3 Olimpijade apsolutni favorit za zlato i ne uradis nista,zato ne moze ispred ovih nabrojanih.inace Luka ako ovako nastavi prevazice Dzordana licno
(gile pecinci, 7. septembar 2022 20:32) # Link komentara

A kako mislis da prevazidje Jordana ,cime ,statistikom ... Posto prsten nece skoro videti ....
Nista on u Nba nije uradio vise nego Jokic , obojica imaju finale zapada ,samo sto Jokic ima dva Mvp priznanja...

celinc

pre 1 godinu

Francuski selektor kao da sedi na klupi Slovenije,koja nema krstenog centra,pa mesto da forsira klasiku na 5,momcad mu igra neku indijansku kosarku i napucavaju se kako kome padne na pamet

pejafan

pre 1 godinu

Ovi slovenci se na svaku odluku i kontakt zale,skacu,dobacuju sudijama kao da su amerikanci licno,a ne neka Slovenija koja na kosarkaskoj mapi postoji od 2017...

djoker

pre 1 godinu

Nije da ne volim Doncica, ali zbog cega je ono bila nesportska pred kraj poluvremena?
Francuski centar je skocio, a samim tim je i visi od Luke, i naravno da ce da ga udari po glavi pri doskoku kad je ovaj nizi za glavu.

bskfan

pre 1 godinu

Luka je Luka ali Dragic je cudo od igraca. Iako sada vec u godinama, jos jednom je pokazao kakav je majstor bio, i u napadu i u odbrani. Usput treba pomenuti i Vlatka, bocnuo je onu dvojku u pravom trenutku.

lukadoncic77

pre 1 godinu

Luka nije MVP?
Luka je bio MVP takmicenja svake Godine od njegovih 11 Godina DALJE, zajedno sa ADIDAS NEXTGEN MVP
A kod seniora : MVP EUROLIGE, MVP FINALA EUROLIGE, MVP Španije, MVP Plejofa Španije, MVP FINALA kupa

Nije MVP?
OK

Meklejn

pre 1 godinu

Slovenci igraju bez centra skoro ceo meč, a Francuzi 6 puta nisu spustili loptu ispod obruča. Plač majke božije zašta Gober prima 200 miliona.

Pako Alkaser

pre 1 godinu

Kakav Dražen kakvi bakrači.
(Goks, 7. septembar 2022 18:17)

Druže, tad su bila "malo" drugačija pravila, posebno u NBA gde nije bila dozvoljena zonska odbrana, ali Dražen je tamo praktično tek započeo karijeru. I nije Dražen pucao samo trojke, pogađao je sa svih pozicija, pa su ga poredili sa čak i sa Džordanom.
Međutim, Dražen je svoj život završio u onoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći, i porediti bilo koga sa njim ko je normalno okončao sportsku karijeru je neumesno. Šta bi postigao da nije bilo te nesreće, nećemo nikad znati, tako da je bolje ne komentarisati. Ono što jeste činjenica je da je Dražen nenormalno trenirao, znao je i po ceo dan da šutira trojke, što je i tada bio retak izuzetak, a kamoli danas kad je omladina neuporedivo razmaženija.

#(Veliki brat, 7. septembar 2022 19:15)



Bilo kako bilo i Draženu i Luki su očevi Srbi, a košarkaške gene nasledili su od njih, tako da i oni baš kao i Jokić ili bilo koji od srpskih košarkaških legendi samo potvrđuju činjenicu da je srpska genetika predodređena za sport, a posebno za košarku.

Ivan HH

pre 1 godinu

Nebi bilo fer da ovaj placljivko postane mvp pored Jokica . koji na ovom turniru igra u proseku 3-4 minuta u 'yoker mode'.
(Man, 07. septembar 2022 19:51)

Tacno tako...tip upise 47 poena a njegova ekipa dobije 4 razlike.To sve govori o jacini ekipe Slovenije.Jokic da gas samo u slucaju da zatreba...Nek bude Luka MVP a Srbija nek osvoji i pametnom dovoljno.

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

@Igor

Niko od njih nije Srbin. Svi su Slovenci, rođeni u Sloveniji, a očevi su jim Srbi, više manje iz Bosne. Nikad nikome od njih nije palo na pamet, da igraju za Srbiju ili bilo koju drugu državu.
Što se "genetike" tiče, malo prestudiraj genetski material, što ga daju majka i otac.
Neče ti se mnogo sviđati.
(Tom Starin, 07. septembar 2022 20:57)

Pol odredjuje ćale.

Jel ti se svidja to?

reflex

pre 1 godinu

Najbolji turnir od kad pratim kosarku. Doncic,Jokic i Janis cine cuda i milina je gledati. Sve sto oni rade izgleda lako i lagano ali odratiti ovo sto je nocas Luka je zaista tezak i vrhunski posao.Sve pohvale.

goran

pre 1 godinu

čitam ovde komentare u vezi Dončića kako je precenjen igrač, ovo, ono.... u ovom slučaju dečkić sam igra... a generalno, on će po meni biti najbolji igrač svih vremena !

Vrg

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 7. septembar 2022 17:15)

Pa ni Grci nisu daleko. Fali samo da tata i deda Adetokumbo zaigraju.

lukadoncic77

pre 1 godinu

@Pako Alkaser
Srpska genetika za košarku? Hm?
Majka od braće Dragić je bila košarkašica a otac antitalent za sport. Majka se zove Mojca. Srpkinja?
Majka od Luke je bila atleta i sportska plesacica. Pored atleticizma mu je dala i mozak... Bez jednog i drugog, Luka bi zavrsio u ABALigi... Kao njegov propali otac... Srbin

Strucnjak bez kupene diplome

pre 1 godinu

Ova magija koju Luka proizvodi još nije vidjena. Potpuna kontrola utakmice. Mislim da će kad završi karijeru biti rangiran kao drugi najbolji svih vremena, odmah iza njegovog letećeg visočanstva. Reći ću nešto možda bogohulno. Živeo sam dugo u Čikagu i gledao Džordana bar 50 puta uživo kad je bio u prajmu. Dakle, nije na ovakav način imao dominaciju nad utakmicom. Prosto imam osećaj da Luka kad ga krene bukvalno sam može da pobedi bilo koga. Sam samcit. Što kaže Greg...daj mi Luku i 4 ratnika i može šta hoćeš.
(Goks, 7. septembar 2022 20:20) 

Da si gledao Jordana i umetnost Cikaga onda bi shvatio razliku izmedju Luke i M.J...

оће то

pre 1 godinu

У словеначком језику нема слова “Ć”, а ови кажу да нису натурализовани играчи: Дончић, Драгић, Николић, Мурић… Извињавам се, морао сам мало :)

thegrke

pre 1 godinu

Jeste brate genije al preteruje za sve pare. Mislim da je ostatak ekipe baš smoren. Dok pobedjuju sve je ok al kad bude krenulo nizbrdo biće veselo.

kukuruz kokicar

pre 1 godinu

Da, od 2017, kad je strpala u dzep Srbiju za zlato, pusa
(Diplomata, 07. septembar 2022 18:55)

Do duše drugi tim Srbije ali nema veze pobeda se piše.

brlogudan

pre 1 godinu

Bilo kako bilo i Draženu i Luki su očevi Srbi, a košarkaške gene nasledili su od njih, tako da i oni baš kao i Jokić ili bilo koji od srpskih košarkaških legendi samo potvrđuju činjenicu da je srpska genetika predodređena za sport, a posebno za košarku.
(Pako Alkaser, 07. septembar 2022 19:35)

Mora biti neki smarac ko je kome ko i neka glupa teorija o predodredjenosti nekoga o necemu a onda se javljaju isto tako zatucani sovinisti iz drugih naroda i narodnosti te i oni bulazne i onda se to razvlaci u nedogled. Daj gledajte i uzivajte u vanserijskom EP na kojem gotovo da nije bilo lose utakmice, manite se suplje price...

Drakče

pre 1 godinu

Slovenija nije tim. Jedan igrač da više poena od ostatka svoje ekipe. Dakle bez njega su ništa. On 47 ostali 41 poen!!! Ej!!! Kakav fenomenalan nestvaran košarkaš. A vreme je tek pred njim.

Leo

pre 1 godinu

Svaka lopta ide na Luku. Igra skoro celu utakmicu. Ne može niko da ga zaustavi,jak kao bik,jako bistro i racionalno igra. Sve čestitke Luki,ali kada on stane,što smo i videli u par utakmica,Slovenci gube. Srbija uzima zlato.. 10000 %
(Dragan, 07. septembar 2022 18:45)

Koliko se secam u finalu proslog EP se povredio odmah na pocetku i nije vise ulazio. Bese Srbija uzela zlato 100%, podseti me?

Tragikomedija

pre 1 godinu

Dončić se jednostavna igra košarke. Dragić, Čančar i Murić odigrali svoje uloge odlično, sva trojica su pogađala ključne šuteve u završnici i bili komplementarni ovoj monstruoznoj partiji Dončića. Komentari koji pišu da samo treba zatvoriti Dončića i da je to cela nauka, to su Francuzi i radili (barem pokušavali) krajem utakmice, pa su i ostali tad dali svoj doprinos u napadu. Dokle god ide Dončiću, treba mu davati loptu. Bilo je ovoliko tesno čitavu utakmicu iz prostog razloga što Slovencima nije igrao Tobi pa je Gober dominirao u reketu protiv Dimeca i Čančara, kome to uopšte nije pozicija. Da je igrao Tobi Gober se ne bi onako razigrao i bilo bi desetak poena razlike na kraju. Sve u svemu, Francuzi će razbucati Turke tako da igramo sa njima u četvrtfinalu najverovatnije, Jokić ionako izuzetno gotivi da igra protiv Gobera.

Srx

pre 1 godinu

Kako se bre mantalaci jedni odbija Gober kad mu je na ulazu usao nogom u jaja, pa budite malo realni. Ragbi u odbrani igra Slovenija tipa ne mozete nam svirati koliko mozemo napraviti. Mali je dobar ali je zasticen kao beli medved, da se tako stiti Jokic…Jokica prebijaju bukvalno…

Чапо

pre 1 godinu

Читајући коментаре схватиш колико је расизам распрострањен и нормална ствар код нас. Неки има другачију боју коже и код нас аутоматски тај човек не може бити Француз. Какве везе има боја коже са националношћу? Какве везе боја коже има са националним осећањима? Зашто човек који је рођен у Француској, матерњи језик му француски, држављанин Француске од рођења, прошао образовни систем Француске, родитељи му рођени у Француској и друге државе од Француске нема не може да буде Феанцуз само зато што му се прадеда родио у Нигерији?

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Sta zna tiktok generacija ko je bio Drazen Petrovic.
(goranac, 7. septembar 2022 20:00)

To su isti oni kojima je LeBron najbolji ikada. Moja generacija i većina misli da je Džordan najveći ikada, što je možda i tačno, jer je "komercijalizovao" košarku kao nijedan igrtač pre, a ni posle. A moje laičko mišljenje je da je Vilt Čemberlen definitivno najbolji ikada. JEdino što je u naponu snage imao panjeve od saigrača protiv, možda, najjačeg Bostona svih vremena sa Raselom, Kouzijem, Havličekom i još nekoliko "hall of fame" igrača. A i dan danas drži nešto manje od 30% NBA rekorda koji nisu oboreni više od 40 godina. On je bio vanzemaljac u ligi, igrao u NBA i tada veoma popularnim Harlem Gloub Trotersima, zbog njega su se menjala pravila košarke, jednostavno, nestvaran igrač.

Guns N Roses

pre 1 godinu

postigao da nije bilo te nesreće, nećemo nikad znati, tako da je bolje ne komentarisati. Ono što jeste činjenica je da je Dražen nenormalno trenirao, znao je i po ceo dan da šutira trojke, što je i tada bio retak izuzetak
(Veliki brat, 7. septembar 2022 19:15)

Šta bi postigao? Pa u NBA ništa, u Portlandu je bio mahač peškirom a u Bruklinu jedva upao u treću petorku lige, malo pre pogibije je dogovorio dolazak u Panathinaikos. U nekim od poslednjih intervjua je govorio da se vraća u Evropu zbog toga što ne dobija dovoljno poštovanja u NBA.

Jeremija

pre 1 godinu

Da li je Luka Dončić Srbin? Da, jeste. To je toliko jednostavan i sasvim normalan odgovor. Njegovo prezime to govori. A, od oca Srbina teško da on može biti nešto drugo. A, to što ima državljanstvo zemlje u kojoj se rodio je sasvim normalna stvar i to sa nacijom nema nikakve veze. To su činjenice o kojima ne može da se polemiše. Nacionalnost i državljanstvo su dve različite kategorije koje mešaju ili oni zluradi ili oni totalno nepismeni. Kome smeta to što je uz Jokića još jedan Srbin najbolji igrač planete, taj neka razmisli o sopstvenim kompleksima.

Žiru

pre 1 godinu

Ako sam ja dobro skapirao, Slovenci kao prvi u grupi nemaju ozbiljnu prepreku pre polufinala. Prvo igraju sa nekom nebitnom ekipom iz grupe A. Onda u cetvrtfinalu idu na Italiju, Ukrajinu ili Hrvatsku, zavisi ko bude drugi u grupi C. Šetnja do polufinala.

posve_nepodoban

pre 1 godinu

Dončić 47 poena, ostatak ekipe Slovenije 41...od toga, samo je Dragić bio dvocifren, svi ostali jad i čemer.
Svaka ekipa u kojoj jedan igrač postigne više od polovine svih postignutih poena je realno loša ekipa. Ako se oni moraju svaku jaču utakmicu oslanjati isključivo na njega i da on faktički ne izlazi iz igre da ne bi izgubili, onda je to recept za katastrofu, vrlo brzo.

Misa

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.

Zoran

pre 1 godinu

Svaka cast Luki, i dobro je da ne igra za nas.
(Besmisleno, 7. septembar 2022 18:42)

Ma jasno. Bolje je imati Davidovca, Lucica, Gudurica, Kuridzu, Marinkovica, Ristica, uvek povredjenog Nedovica...Sta sve ovde covek nece procitati.

Diplomata

pre 1 godinu

Ovi slovenci se na svaku odluku i kontakt zale,skacu,dobacuju sudijama kao da su amerikanci licno,a ne neka Slovenija koja na kosarkaskoj mapi postoji od 2017...

Da, od 2017, kad je strpala u dzep Srbiju za zlato, pusa

Pako Alkaser

pre 1 godinu

Bilo kako bilo i Draženu i Luki su očevi Srbi, a košarkaške gene nasledili su od njih, tako da i oni baš kao i Jokić ili bilo koji od srpskih košarkaških legendi samo potvrđuju činjenicu da je srpska genetika predodređena za sport, a posebno za košarku.
(Pako Alkaser, 07. septembar 2022 19:35)

Mora biti neki smarac ko je kome ko i neka glupa teorija o predodredjenosti nekoga o necemu a onda se javljaju isto tako zatucani sovinisti iz drugih naroda i narodnosti te i oni bulazne i onda se to razvlaci u nedogled. Daj gledajte i uzivajte u vanserijskom EP na kojem gotovo da nije bilo lose utakmice, manite se suplje price...

#(brlogudan, 7. septembar 2022 19:49)



Što te boli istina, činjenica je da Srbadija ima odlične sportiste svetskog kalibra, a uz to još i nekoliko naučnika svetskog ranga što nemaju mnogi veliki narodi, kao da nas je 200 miliona, a ne šaka jada, znači da smo genetski kvalitetni.

Loznica, Gučevo, Cer.....

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. septembar 2022 17:15) što mi lupateminuse kada sam u pravu, ne mogu više sam sebi da nakucavam plusiće?

pejafan

pre 1 godinu

Diplomata
Srbiju bez Teodosica,Bjelice,Jokica,Nedovica,Kalinica hahah
Ajde molim te ne pricaj gluposti,spakovala u dzep sa 8 razlike...

Asd

pre 1 godinu

Jokic i Doncic 2 najbolja igraca u istoriji ex you, bez ikakve dileme. Vec sada Jokic sa dve mvp NBA daleko najbolji, doduse pred Doncicem je vreme, mlad je. O kakvom Bodirogi ljudi pricate? O kakvom Drazenu? Koliko je Drazen imao prosecan index u NBA? aj sad u rupu paljba!

Jaaa

pre 1 godinu

Ovo sto sam danas video od Doncica je nesto najbolje sto sam video od jednog igraca na evropskom tlu a imam 48 godina.Mali je sa neke druge planete i blago slovencima sto je njihov.
(Mile, 07. septembar 2022 19:49)

Onda od skora pratiš košarku... šta su radili Galis i Đorđević u finalima Evrobasketa je onda iz druge galaksije...

JPR24

pre 1 godinu

Francuzi odlucili da ne brane nad Lukom ili šta ? Vidim statistiku, gledanje će biti za drugo poluvreme he, ne može se u gužvi , ono ni 14 minuta igre, sasuo im 22 poena od 31 Slovenaca !

Jackie Treehorn

pre 1 godinu

Dobra i neizvesna utakmica,briljira Luka Dončić sa 40+poena,ali poseban štimung gledanju daje Petar Denda.Šteta je što RTS poslednjih godina veoma retko prenosi košarku pa nemamo više prilika da ga slušamo.

Zastava101specijal

pre 1 godinu

Imao sam tu privilegiju da gledam Dražena uživo. Od tih dana nisam video dominaciju u napadu, koju danas demonstrira Dončić. Mislio sam da se od Dražena bolji neće roditi na ovim prostorima, međutim....
(H2H, 07. septembar 2022 18:00)
Oba igrača imaju srpske krvi u sebi, u tome je jadac.

Mohikanac

pre 1 godinu

zhol

Gde ste vi gledali Peđu Stojakovića u Evropi?

Peđa je bio MVP regularnog dela EL u PAOK prvu i jedinu sezonu koliko se sećam..počeo da daje domaće zadatke i odmah ga pokupili Kings.
Igrao je od 1-4 u EL i niko mu nije mogao ništa kao i Kukoču pre toga.

Zato i bulaznite o Draženu koji ovde tovario Olimpiju, Vojvodinu,po Evropi Mehelen, Rapid Bukurešt...bio je igrač ,Dražen ali nekako ostaje taj NBA kao reper ko si šta si a tu su drugi uradili mnogo više od Dražena.

Tom Starin

pre 1 godinu

@Igor

Niko od njih nije Srbin. Svi su Slovenci, rođeni u Sloveniji, a očevi su jim Srbi, više manje iz Bosne. Nikad nikome od njih nije palo na pamet, da igraju za Srbiju ili bilo koju drugu državu.
Što se "genetike" tiče, malo prestudiraj genetski material, što ga daju majka i otac.
Neče ti se mnogo sviđati.

Srbin

pre 1 godinu

Al ste dosadni Luka Srbin? Kakav bre Srbin? Decko verovatno u zivotu bio nije na Kosovu, jedva zna gde je i bas ga briga za to. On je Slovenac, a verovatno se cak vise oseca Hrvat (stalno je na Krku, uziva tamo i ljudi su ga prihvatili kao njihovog) nego Srbin. Slicna je prica i u Madridu - Spanija. Oni isto kazu, Luka je pomalo i nas.

Luka

pre 1 godinu

Ma koji MJ,Bird,Drazen,Janis,Joker ....ovakve trice...sa jednom rukom 10 metara, moze samo jedan, jedini Luka Magic...sav svet to vidi i zna ...

Mikeli

pre 1 godinu

Ovako smo igrali u srednjoj školi. Bio u odeljenju jedan košarkaš, igrao u to vreme za FMP Železnik (danas se zovu Crvena z. Beograd Telekom). Mi ostali samo skačemo i dodajemo loptu njemu.
(Aki, 07. septembar 2022 18:17)

Čuo sam za tu ekipu crvena zvezda. To su oni što vam 9 godina nisu dali da igrate Evroligu, pa ste morali da zovete državu u pomoc da vam kupi pozivnicu.

TrtMilojka

pre 1 godinu

Ovo je bila najjezivija košarkaška utakmica koju sam odgledao od kad znam za sebe. Ne zna se koja ekipa je bila gora. Slovenija na kraju čini mi se 11 asistencija za celu utakmicu, nema timske igre, samo soliranje i silovanje, šutiranje sa 10m preko igrača i maltene je sve živo ulazilo. Dončić svaki napad besni i traži faul. Dragić pao sa Marsa. Sreća njihova pa su Francuzi katastrofalno odigrali poslednji minut.

građanin opasnih namera

pre 1 godinu

utisak utakmice! neverovatna kosarkaska neinteligencija kosarkasa Francuske...brate, tu nema iq 100 sve kad zbrojiš...mučno za gledanje!

Tom i ja

pre 1 godinu

Ok je tih 47 koševa, i čestitke za to..ali , Slovenci su ih dobili u zadnjih 55 sekundi, i to zahvaljujući trapavošću Francuza. .

delboj

pre 1 godinu

Slovenija prejak, jos ce Dragic uci u formu do zavrsnice... Jedina mana Slovenije je sto im Prepelic nije ni 10 odsto igraca koji je bio, a bilo je tu laganih trojki... Luka probija pa probija i Slovenci imaju poene uvijek i u zadnjikm minutima kad svima ruka oteza. Gotovo nemoguce ih je zasutaviti.

zhol

pre 1 godinu

Doncic odigra fantasticnu utakmicu, hrvatski komentatori spominju Drazena. Drazen nije bolji ni od Stojakovica, a ostale da ne pominjemo...
(anonymous, 07. septembar 2022 19:36)

Bolji je Drazen bio od Stojakovica. Pedja je malo bolji suter bio jedino.

Nikola MNE

pre 1 godinu

Najbolji fudbaler ex Yu ikada Luka Modric, najbolji kosarkas bice ovaj mali Doncic, najbolji sportista svih vremena ex Yu Novak Djokovic.

Rđa

pre 1 godinu

Najbolji fudbaler ex Yu ikada Luka Modric, najbolji kosarkas bice ovaj mali Doncic, najbolji sportista svih vremena ex Yu Novak Djokovic.
(Nikola MNE, 07. septembar 2022 19:52)

Auu sine vidi se da si se rodio pre 10 godina jer za bolje ne znaš... U fudbalu najbolji sa ex yu prostora Dragan Stojković Piksi, u košarci ih ima više Dalipagić, Bodiroga, Dražen, Stojakovic, pa i Dončić.
U pojedinačnom sprortu definitivno Đoković.

живац

pre 1 godinu

не могу да схватим ни да дефинишем луку дончића. ово не би требало да постоји. лик је дебео као вепар. како је ово уопште могуће?!
па јееее кјубане дреши кесу прави комбинације смисли нешто немогуће и спој дончића и јокића. то би био један од најзанимљивијих тандема у историји. ма могли би бити и најбољи тандем у историји.
јооооој клинктоне!!!
ало кјубанееее слушаш ли ме :)

Blaster

pre 1 godinu

Šta bi sad? Hoće opet da da trojku iz okreta jednom rukom u zadnjoj sekundi ili mora malo i timski da se igra. Odličan je Luka ali košarka nije individualni sport i tačka. Jedno je da on povuče priču ali je potpuno drugo da cela ekipa igra za Njega! Slično i nas čeka. Sve se vrti oko Jokića ladno debil od novinara pita juče Kalinića posle pobede , kakav je osećaj igrati sa Jokićem. Stvarno je degutantno.

alf

pre 1 godinu

земља кошарке? Земља кошарке препознала би достигнуће овог младића – без обзира одакле долази! И без ситних, завидних коментара.

Veliki brat

pre 1 godinu

Dosadna utakmica.. Niko ne zna
(Czv, 07. septembar 2022 19:04)
Ako je ovo dosadna utakmica onda batice prebaci na Pink ili Heppy i uživaj.
(Seek and Destroy, 7. septembar 2022 19:08)

Ja odgledao, a sad nastavio da gledam kriket meč Avganistan-Pakistan, čisto hteo da pogledam kakva je to zafrkancija, kad ono baš u tom momentu "wicket" za Avganistan, što znači da je udarač Pakistana izbačen, međutim Pakistan uzvraća ubrzo tako što novi udarač baca lopticu praktično preko ograde, što znači 6 poena i Pakistanu nedostaje samo 12 poena iz 7 bacanja za pobedulo, međutim Avganistan opet pogađa "wicket", što znači da je još jedan udarač izbačen...
A "wicket" digitalizovan, svetle lampice kad je bilo koja od letvica oborena :)

Meč između dve države, od kojih se ne zna koja je gora po ekonomskom standardu, teren perfektan, tribinu pune... i evo, dok kucam, udarač Pakistana ponovo izbacuje lopticu preko ograde, još 6 poena, tako da im je potrebno samo 5 poena iz 5 bacanja.
I, već u sledećem opet loptica ide izvan terena, doduše ne baš preko ograde, ali hvatač nije uspeo da uhvati "živu" lopticu, već mu je ispala na teren izvan označene linije, tako da je to još 6 poena, i Pakistan pobeđuje :)))

Ajgor

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.
(Misa, 07. septembar 2022 20:49)

Tako će neki lik poput tebe za 30 godina da piše kako Mesi i Ronaldo nisu bili ništa posebno.

neopterecen

pre 1 godinu

Jeremija i Šon Koneri isto. Son Koneri je Srbin poreklom od Konerica iz Cetinja, njegov otac Dusko Koneric je bezuci od krvne osvete pobega u Skocku gde je dobio sina Neboju, odmilja Nesa. Iz straha ga je nazvao Sone a prezime skratio u Koneri. Sone je ponosan na svoje srbstvo i redovno slavi slavu.

Dokle više to svojatanje? Brate mili, da je Luka imao bilo kakve veze sa Srbijom osim da mu je otac tamo rodjen, verovatno nikad kosarkas ni bi bio.

Jaaa

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.
(Misa, 07. septembar 2022 20:49)

Luka u Realu nešto preko 10 poena po utakmici, Dražen u Realu preko 30 poena po utakmici...

Radijator

pre 1 godinu

mi Hrvati nebi bili zadovoljni, nema mjesta ni za jednog našeg :) na žalost
(katastrofa, 07. septembar 2022 18:14)

Moze Bojan na klupu :)

Tex Willer

pre 1 godinu

Dobili Slovenci ne dobili mi i oni u polufinalu jedni na druge.Nadao sam se da će biti drugi ili četvrti pa da idu na Grke ali je i matematički nemoguće.
Normalno ako ne daj Bože mi negde ne omanemo.

mrk

pre 1 godinu

Tekma nije trebala da udje u dramaticnu zavrsnicu. Na 10: razlike za Slovence sudija 2 puta direktno svira nepostojece faule G Dragicu, posebno je upecatljiv onaj gde se na polaganju Gober odbija sam i pada.
(Demar Derozan, 7. septembar 2022 19:15)

ja razumem da si tamo live pa ne vidis dobro, ali posle svih usporenih ovako neko da tvrdi, je krajnje neverovatno.

Demar Derozan

pre 1 godinu

@mrk
Mislim da ne prepoznajes problem koji imaju Francuzi. Njima su se penzionisale 4 mega zvezde, Parker, Batum, Dijao i De Kolo, nema vise tim kosarkasku inteligenciju, igraju na snagu iskljuxivo, a sudije to pokusavaju da ne vide. Nece moci tako dugo, jer cim naidje iole kreativnu ekipu, izgubice glatlko. To Turci nisu, tako da ce Francuzi uci u cetvrtfinale.

Tako je, kako je

pre 1 godinu

Slovenija pola tima Srbi i Bosanci,da im nije Srba bili bi teski prosek..
(Igor, 7. septembar 2022 19:13)

Tako je. Crkni od muke. Nikad nijedan sportista, Srbin iz Slovenije, nikad neće zaigrati za Srbiju, živ bio pa video.

Milić, Nesterović, braća Dragići, Dončić, odbojkaš Vinčić... nastavi niz.

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Nestvarno, Luka Magic. Ucepali mu ruke, stavili mu lakat u glavu (doktore stavio 2 šiva da ne krvari...), dečko se ne može sačuvati od ljubomore drugih igraća i nastavio je u igri bez Tobeya, da vrati Francuski za blok Batuma.

Maraš

pre 1 godinu

Teško je poverovati koliko gluposti možete da pročitate na jednom mestu...Srbi, spremite se za Francuze. Inače, vaša grupa je zaista žalosna. Ko god da je pravio ove grupe je još veći košarkaški genije od Nikole Jokića 🤡🤡

Dragan

pre 1 godinu

Svaka lopta ide na Luku. Igra skoro celu utakmicu. Ne može niko da ga zaustavi,jak kao bik,jako bistro i racionalno igra. Sve čestitke Luki,ali kada on stane,što smo i videli u par utakmica,Slovenci gube. Srbija uzima zlato.. 10000 %

ZliBi

pre 1 godinu

Hahah gde su oni likovi sto kažu kako se u Evropu igra odbrana i da se NBA igrači neće bas nešto naigrati? Ti ljudi prosto ne mogu da shvate da se ne može igrati odbrana na igračima kao sto su Durant, Lenard, Embid… A tek ovi evropljani sa ludom odbranim mogu samo da gledaju Jokica, Janisa, Doncica. Jokic ima procente za 2 kao da srednjoškolac igra sa osnovcem 4 razrad

mikica

pre 1 godinu

Dobra i neizvesna utakmica,briljira Luka Dončić sa 40+poena,ali poseban štimung gledanju daje Petar Denda.Šteta je što RTS poslednjih godina veoma retko prenosi košarku pa nemamo više prilika da ga slušamo.
(Jackie Treehorn, 07. septembar 2022 18:58)
dobar komentar..nema šta...

Goks

pre 1 godinu

Ova magija koju Luka proizvodi još nije vidjena. Potpuna kontrola utakmice. Mislim da će kad završi karijeru biti rangiran kao drugi najbolji svih vremena, odmah iza njegovog letećeg visočanstva. Reći ću nešto možda bogohulno. Živeo sam dugo u Čikagu i gledao Džordana bar 50 puta uživo kad je bio u prajmu. Dakle, nije na ovakav način imao dominaciju nad utakmicom. Prosto imam osećaj da Luka kad ga krene bukvalno sam može da pobedi bilo koga. Sam samcit. Što kaže Greg...daj mi Luku i 4 ratnika i može šta hoćeš.

Ajgor

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.
(Misa, 07. septembar 2022 20:49)

Tako je.
Ni Jordan, ni Kobe nisu bili ništa posebno.

Luka

pre 1 godinu

"Jeremija" Trebalo bi malo da se izobrazis: Lukin otac rodjen je u Slo, rodila ga majka slovenka. U Sloveniji vazi jevrejski nacin odredjivanja nacionalnisti, t j. Dete dobija nacionalnost po majci, dakle ne vazi ko u Srbiji , po ocu ..a sto ste vi prihvatili u 500 godina od Turaka...

Zoran

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa..

Exo

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 7. septembar 2022 17:15)

A da ne dozvole crnim igračima da igraju zbog rasne kvote onda bi bili rasistička zapadnjačka gamad

petarczv

pre 1 godinu

Apsolutno. Baš smo komentarisali u toku utakmice kako je ovo utakmica iumeđu tima i privatnog preduzetnika. Dečko je stvarno najbolji ali je pitanje da li će do kraja sam moći da pobeđuje sam i malo bolje timove. Realno ova utakmica nema nikakvog značaja, bolje da je razigravao ostale igrače. Idu mnogo jače ekipe. Citat moga drugara ''Ako Dončić u treću šetvrtinu uđe sa 30+ poena, Slovenija gubi''. Videćemo da li je pogodio.
(Oliver Nedeljković, 07. septembar 2022 19:00)

Hahahahahahahha

Stavros

pre 1 godinu

Super je Luka, svaka mu cast. Sasvim zasluzeno ce doneti srebro svojoj reprezentaciji.
A Srbija ce od ove godine imati deceniju dominacije u kosarci kao 90-tih.
OoO Ona i ja,
OoO i ja i ti
OoO Svi zajedno u koktelu ljubavi!

Ja pa Ja

pre 1 godinu

Ova dečurlija koja ne zna šta je prava košarka pa uporedjuju Dončića i Dražena …Dončić igra za statistiku i Slovenci nemaju drugog igrača koji bi napunio protivnički koš.A,Dražen je igrao sa igračima koji je svaki mogao bez problema da 20-30 poena po meču ( Divac,Radja,Kukoč,Paspalj,Savić…)i nije ga zanimala statistika pa nije ni mora da siluje svaki napad i šut.

Nele

pre 1 godinu

Mislim da dobijaju ovo Francuzi. Ne verujem da Doncic moze da odigra celu utakmicu sam, morace da se umori. I da ubaci 50poena, tesko da ce biti dovoljno..

BOBA ZVEZDA

pre 1 godinu

Meni je neverovatno da Gober ima ugovor od oko 200m dolara.Pa on je ograničen kao terasa.Kad dobije loptu dva metra od koša,ne zna šta će sa njom.On je dobar u odbrani i zakucavanju,ali samo ako ima čist put.
(Gile šampion izraziti favorit., 07. septembar 2022 18:29)

Ma da, totalno ograničen. I kao neka atleta a u pola situacija gleda kad je skok i kad nešto treba odbraniti. Ovde u reprezentaciji treba nešto da zavisi od njega i u napadu ali on to ne može.
Ali onaj Luvavu, kako je to očajan igrač. Ne bi bazen pogodio da mu život zavisi. Ove Francuske ako se eventualno sastanemo nemamo čega da se plašimo. Jako su kruti i sve to nekako na silu se održavaju u mečevima.

76er

pre 1 godinu

@wilywonka Ne znam samo zasto ovo poredis sa Evropskim odbranama kada mnogi ovi igraci iz slabijih reprezentacija nisu uopste deo najjacih evropskih klubova a ovde su i mnogi Nba igraci,Doncic je 47 poena ubacio Furnieru,Goberu..nba igracima. Valanciunas Nurkicu nba igracu a Jokic..ne znam gde igraju predstavnici Holandije i ostali centri.
(vince carter, 07. septembar 2022 23:18)

Dobro bre retarde, dosta vise, ako te vec navodno samo i iskljucivo nerviraju fanovi Jokica koji komentarisu ovde, promeni sajt i pusti nas da zivimo vise. (Jasno nam je svima da zapravo iskljucivo samog Jokica mrzis niko nije toliko naivan da ti poveruje)

zare

pre 1 godinu

Svaka čast Dončiću, ali nije MVP, što mu skandiraju. Od ovog meča najviše su proitirali Francuzi jer dalje dižu formu, a gubitnik je Slovenija jer su napravili korak dalje u razgradnji kolektivne igre.

MPP

pre 1 godinu

DA LI JE NEKO

primetio da su i pored tih
47 koševa Lukina , Francuzi mogli ladno pobediti. Francuzi su toliko grešili i igrali konfuzno u većini ove utakmice .....da sam se često pitao koja je koncepcija njihove igre. Pri tome Slovencima nije igrao prvi Centar, ....ovo naravno nama odgovara jer se ne sastajemo do polufinala sa Slovenijom (ako pobedimo Poljsku)....
Jer što više utakmica igramo
smo uigraniji. ..
Luka sve vreme sa tim smeškom na licu .....videćemo dokle....no da se radi o nevidjenom igraču FAKAT....

pejafan

pre 1 godinu

@dragan
Da je srece,ne bi taj Tobi nikad ni igrao za Slovence,kao ni Rendolf onomad,nego bi igrali sa onim sto imaju,a i tad im pola nije njihovo...

goblin

pre 1 godinu

Poraz od BiH Sloveniji je došao u pravo vreme. Shvatio je njihov selektor da od neke kolektivne igre u napadu nema vajde, jer mu je gomila igrača(Prepelič,Blažić,mlađi Dragić...) daleko od najboljih dana. I sada igraju kao Dalas, Dončiću lopta,ostali u ćoškove. Pritisak koji vrše na sudije je nestvaran...Murić na 5, Francuska ne spušta lopta na centre... Ako prođemo osminu, nas verovatno čekaju Francuzi,i nisam siguran koliko je to dobro.Ogromni su pod košem, i jedini na turniru imaju čak 3 igrača koje mogu da bace na Jokića...Mislim da bi ga pretukli,i da se dosta toga ne bi sudilo...Gober očajno brani "pik", ali nije mi lako dati koš u igri 1 na 1.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Tekma nije trebala da udje u dramaticnu zavrsnicu. Na 10: razlike za Slovence sudija 2 puta direktno svira nepostojece faule G Dragicu, posebno je upecatljiv onaj gde se na polaganju Gober odbija sam i pada. A posle isto ne sviraju Furnijeu na polaganju. Sudije ne smeju ovako brutalno da favorizuju Francuze sankcionisuci igru na kontankt Nba zvezde G Dragica, a Francizi sami forsiraju takvu igru. Ipak proci ce i Francuzi u cetvrtfinale jer sad idu na Turke a bolji su puno.

Zoran

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa.

mateo

pre 1 godinu

i opet lik igra sam, ostali ne treba da igraju, uzasno je gledat ovu sloveniju. umjesto da budu team opet one man show koji nabija statistiku. kladim se da nece osvojit ep i to bas zbog doncica

Wilfredo leon

pre 1 godinu

(Veliki brat, 7. septembar 2022 19:15)


Slazem se djelimicno, ali kako mozes napisati da je omladina danas ljenija. Bas ako govorimo o profesionalnom sportu upravo ja razlika u tome sto se danas mnogo vise radi i pristupa profesionalnije. Drazen je bio veliki talenat i radnik, ali nije u nba bio bas sto je sada doncic. Razlika je naravno kada dodjes sa 20 ili sa 27 godina u nba. Ali tacno je da su njih dvojica uz bodirogu 3 igraca da ovih prostora imala sve.

Roki

pre 1 godinu

Samo da izbaci ovo cerekanje, plaženje jezika, stiskanje mišića i obavezne poglede ka sudijama u bukvalno svakom napadu. I još jedna stvar, nešto kod njih ne funkcioniše po pitanju atmosfere. Mislim da trener nema nešto mnogo autoriteta tu. Za sad je to pod kontrolom jer pobeđuju, a ako ostanu bez medalje mislim da će bujica stvari da izadje na videlo. Sve je podređeno Donicu, a to sigurno smeta nekim igračima.

Negativni

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. septembar 2022 17:15) Javlja se bot skupljac pluseva. Proradio internet u Lazi.

Ja pa Ja

pre 1 godinu

Ova dečurlija koja ne zna šta je prava košarka pa uporedjuju Dončića i Dražena …Dončić igra za statistiku i Slovenci nemaju drugog igrača koji bi napunio protivnički koš.A,Dražen je igrao sa igračima koji je svaki mogao bez problema da 20-30 poena po meču ( Divac,Radja,Kukoč,Paspalj,Savić…)i nije ga zanimala statistika pa nije ni mora da siluje svaki napad i šut.

Oliver Nedeljković

pre 1 godinu

Slovenci igraju za Doncica, a Doncic za sebe.
(pavle, 7. septembar 2022 18:06)

# Link komentara

Apsolutno. Baš smo komentarisali u toku utakmice kako je ovo utakmica iumeđu tima i privatnog preduzetnika. Dečko je stvarno najbolji ali je pitanje da li će do kraja sam moći da pobeđuje sam i malo bolje timove. Realno ova utakmica nema nikakvog značaja, bolje da je razigravao ostale igrače. Idu mnogo jače ekipe. Citat moga drugara ''Ako Dončić u treću šetvrtinu uđe sa 30+ poena, Slovenija gubi''. Videćemo da li je pogodio.

gile pecinci

pre 1 godinu

@Nikola MNE
Djokovic nije ni u top 5,realno Monika Seles,Janica Kostelic,Sandra Perkovic,Jasna Sekaric,vaterpolista Filipovic pa tek onda Djokovic,jbg 3 Olimpijade apsolutni favorit za zlato i ne uradis nista,zato ne moze ispred ovih nabrojanih.inace Luka ako ovako nastavi prevazice Dzordana licno

Maraš

pre 1 godinu

Teško je poverovati koliko gluposti možete da pročitate na jednom mestu...Srbi, spremite se za Francuze. Inače, vaša grupa je zaista žalosna. Ko god da je pravio ove grupe je još veći košarkaški genije od Nikole Jokića 🤡🤡

Antusa

pre 1 godinu

I Janis i Luka ce svojim timovima donositi pobede sa 40+ poena. Dal isto možemo očekivati od Jokića? Sumnjam. On najviše daje 20-30 poenčića.

jojufff

pre 1 godinu

(Wilfredo leon, 07. septembar 2022 19:32)

Pratim fudbal, manje kosarku..
sto se tice treninga ne treniraju sigurno vise od starijih kolega!
Taj duh, takmičenje, borbenost..sve sto krasi sport polako nestaje.
Vrijednuje se instant uspjeh, novac, reklama/instagram..ono stare garde sto je ostalo mogu klincima drzati predavanje sto se tice treninga, ishrane..sportskog zivota!

Miskec

pre 1 godinu

Doncic je kao pokojni Drazen Petrovic, nezaustavljiv, pa je brzo pronadjena taktika, pustis Drazena neka istrese svoje, a zakatancis ostale kosarkase i Drazen vanzemaljac, najbolji na utakmici, a tim mu izgubio.

Komša

pre 1 godinu

Dobra utakmica baš.
Na prvi pogled deluje konfuzna trči- pucaj igra a u stvari jako borbeno,brzo i pozrtvovano su igrali odbranu i jedni i drugi što je stvarno fizički zahtevno.
Dončić kao u transu.
Sjajna partija.

Tabela u grupi je realna po do sada prikazanom,mada je razlika u jačini prve 4 ekipe stvarno u nijansama.
Mislim da bi svakobtu svakog mogao da dobije kada bi se ponovo igralo,tako da ni jedna od ovih ekipa nece biti lak zalogaj protivnicima.
Jedan finalista ce sigurno biti iz ove grupe.

dare slovenac

pre 1 godinu

Luka Doncic je numero 1 ovog prvenstva! Jokic jos nije odigrao pravu utakmicu sa pravim protivnikom, sve treca liga ..
(Radisa, 8. septembar 2022 10:06) # Link komentara

Jokić igra koliko treba, kad budeš pogledao statistiku isto če biti protiv te 3.lige, Grčke ili Slovenije..dabl dabl sa oko 30 poena

Antusa

pre 1 godinu

I Janis i Luka ce svojim timovima donositi pobede sa 40+ poena. Dal isto možemo očekivati od Jokića? Sumnjam. On najviše daje 20-30 poenčića.

gogo

pre 1 godinu

Luka je definitivno vanserijski igrač i talenat. elem, neko pametan reče da je košarka timski sport, što potvrđuje činjenica da Slovenija izgubi od BiH (ne omalovažavam Bih) kada Lukakua stane šut. toliko o "timu" Slovenije. sportski pozdrav.

Tom Starin

pre 1 godinu

@beograd-janin

"To" je odgovor na moj post? Stvarno? Ajd se potrudi, pa napišinešto, o čemu možemo razgovarati na osnovu znanja, a ne, u odsustvu bilo kakvog argumenta, stvari svodiš na osobni nivo, uz obaveznu dozu vređanja.
Oće li biti "nešto od tebe", ili če liliputanac ladno da šiša - amebu?
Ajde, momčino, pokaži šta, ako išta - znaš.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.

Aki

pre 1 godinu

Ovako smo igrali u srednjoj školi. Bio u odeljenju jedan košarkaš, igrao u to vreme za FMP Železnik (danas se zovu Crvena z. Beograd Telekom). Mi ostali samo skačemo i dodajemo loptu njemu.

H2H

pre 1 godinu

Imao sam tu privilegiju da gledam Dražena uživo. Od tih dana nisam video dominaciju u napadu, koju danas demonstrira Dončić. Mislio sam da se od Dražena bolji neće roditi na ovim prostorima, međutim....

Antusa

pre 1 godinu

I Janis i Luka ce svojim timovima donositi pobede sa 40+ poena. Dal isto možemo očekivati od Jokića? Sumnjam. On najviše daje 20-30 poenčića.

Jaaa

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.
(Misa, 07. septembar 2022 20:49)

Luka u Realu nešto preko 10 poena po utakmici, Dražen u Realu preko 30 poena po utakmici...

Goks

pre 1 godinu

Gledam hrvatski SK oni prenose, i ovaj nesretni hrvatski komentator malo malo pa uporedi D. Petrovića i Luku, u smislu ovako je i Dražen čak pravio grimase. Bože me sakloni, njih dvojica ne idu u istu rečenicu. Ovaj jeste bio vrhunski igrač ali Lukica je kosarkaski genije. Kad zavrse karijeru i on i Jokić će biti u sedam osam najboljih u istoriji. Kakav Dražen kakvi bakrači.

Diplomata

pre 1 godinu

Ovi slovenci se na svaku odluku i kontakt zale,skacu,dobacuju sudijama kao da su amerikanci licno,a ne neka Slovenija koja na kosarkaskoj mapi postoji od 2017...

Da, od 2017, kad je strpala u dzep Srbiju za zlato, pusa

gile pecinci

pre 1 godinu

@Nikola MNE
Djokovic nije ni u top 5,realno Monika Seles,Janica Kostelic,Sandra Perkovic,Jasna Sekaric,vaterpolista Filipovic pa tek onda Djokovic,jbg 3 Olimpijade apsolutni favorit za zlato i ne uradis nista,zato ne moze ispred ovih nabrojanih.inace Luka ako ovako nastavi prevazice Dzordana licno

Antusa

pre 1 godinu

I Janis i Luka ce svojim timovima donositi pobede sa 40+ poena. Dal isto možemo očekivati od Jokića? Sumnjam. On najviše daje 20-30 poenčića.

lukadoncic77

pre 1 godinu

@Pako Alkaser
Srpska genetika za košarku? Hm?
Majka od braće Dragić je bila košarkašica a otac antitalent za sport. Majka se zove Mojca. Srpkinja?
Majka od Luke je bila atleta i sportska plesacica. Pored atleticizma mu je dala i mozak... Bez jednog i drugog, Luka bi zavrsio u ABALigi... Kao njegov propali otac... Srbin

Luka

pre 1 godinu

Ma koji MJ,Bird,Drazen,Janis,Joker ....ovakve trice...sa jednom rukom 10 metara, moze samo jedan, jedini Luka Magic...sav svet to vidi i zna ...

Ja pa Ja

pre 1 godinu

Ova dečurlija koja ne zna šta je prava košarka pa uporedjuju Dončića i Dražena …Dončić igra za statistiku i Slovenci nemaju drugog igrača koji bi napunio protivnički koš.A,Dražen je igrao sa igračima koji je svaki mogao bez problema da 20-30 poena po meču ( Divac,Radja,Kukoč,Paspalj,Savić…)i nije ga zanimala statistika pa nije ni mora da siluje svaki napad i šut.

Loznica, Gučevo, Cer.....

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. septembar 2022 17:15) što mi lupateminuse kada sam u pravu, ne mogu više sam sebi da nakucavam plusiće?

Tom Starin

pre 1 godinu

@Igor

Niko od njih nije Srbin. Svi su Slovenci, rođeni u Sloveniji, a očevi su jim Srbi, više manje iz Bosne. Nikad nikome od njih nije palo na pamet, da igraju za Srbiju ili bilo koju drugu državu.
Što se "genetike" tiče, malo prestudiraj genetski material, što ga daju majka i otac.
Neče ti se mnogo sviđati.

Maraš

pre 1 godinu

Teško je poverovati koliko gluposti možete da pročitate na jednom mestu...Srbi, spremite se za Francuze. Inače, vaša grupa je zaista žalosna. Ko god da je pravio ove grupe je još veći košarkaški genije od Nikole Jokića 🤡🤡

Misa

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.

Leo

pre 1 godinu

Svaka lopta ide na Luku. Igra skoro celu utakmicu. Ne može niko da ga zaustavi,jak kao bik,jako bistro i racionalno igra. Sve čestitke Luki,ali kada on stane,što smo i videli u par utakmica,Slovenci gube. Srbija uzima zlato.. 10000 %
(Dragan, 07. septembar 2022 18:45)

Koliko se secam u finalu proslog EP se povredio odmah na pocetku i nije vise ulazio. Bese Srbija uzela zlato 100%, podseti me?

Jeremija

pre 1 godinu

Da li je Luka Dončić Srbin? Da, jeste. To je toliko jednostavan i sasvim normalan odgovor. Njegovo prezime to govori. A, od oca Srbina teško da on može biti nešto drugo. A, to što ima državljanstvo zemlje u kojoj se rodio je sasvim normalna stvar i to sa nacijom nema nikakve veze. To su činjenice o kojima ne može da se polemiše. Nacionalnost i državljanstvo su dve različite kategorije koje mešaju ili oni zluradi ili oni totalno nepismeni. Kome smeta to što je uz Jokića još jedan Srbin najbolji igrač planete, taj neka razmisli o sopstvenim kompleksima.

Ja pa Ja

pre 1 godinu

Ova dečurlija koja ne zna šta je prava košarka pa uporedjuju Dončića i Dražena …Dončić igra za statistiku i Slovenci nemaju drugog igrača koji bi napunio protivnički koš.A,Dražen je igrao sa igračima koji je svaki mogao bez problema da 20-30 poena po meču ( Divac,Radja,Kukoč,Paspalj,Savić…)i nije ga zanimala statistika pa nije ni mora da siluje svaki napad i šut.

tocka

pre 1 godinu

Kako igra Dončić, pa ovo je nevidjeno.
Joooj što su nacionalisti morali uništiti onakvu zemlju, sada bi stvarno pobedili američki dream team.

TrtMilojka

pre 1 godinu

Ovo je bila najjezivija košarkaška utakmica koju sam odgledao od kad znam za sebe. Ne zna se koja ekipa je bila gora. Slovenija na kraju čini mi se 11 asistencija za celu utakmicu, nema timske igre, samo soliranje i silovanje, šutiranje sa 10m preko igrača i maltene je sve živo ulazilo. Dončić svaki napad besni i traži faul. Dragić pao sa Marsa. Sreća njihova pa su Francuzi katastrofalno odigrali poslednji minut.

goran

pre 1 godinu

čitam ovde komentare u vezi Dončića kako je precenjen igrač, ovo, ono.... u ovom slučaju dečkić sam igra... a generalno, on će po meni biti najbolji igrač svih vremena !

djoker

pre 1 godinu

Nije da ne volim Doncica, ali zbog cega je ono bila nesportska pred kraj poluvremena?
Francuski centar je skocio, a samim tim je i visi od Luke, i naravno da ce da ga udari po glavi pri doskoku kad je ovaj nizi za glavu.

Pako Alkaser

pre 1 godinu

Kakav Dražen kakvi bakrači.
(Goks, 7. septembar 2022 18:17)

Druže, tad su bila "malo" drugačija pravila, posebno u NBA gde nije bila dozvoljena zonska odbrana, ali Dražen je tamo praktično tek započeo karijeru. I nije Dražen pucao samo trojke, pogađao je sa svih pozicija, pa su ga poredili sa čak i sa Džordanom.
Međutim, Dražen je svoj život završio u onoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći, i porediti bilo koga sa njim ko je normalno okončao sportsku karijeru je neumesno. Šta bi postigao da nije bilo te nesreće, nećemo nikad znati, tako da je bolje ne komentarisati. Ono što jeste činjenica je da je Dražen nenormalno trenirao, znao je i po ceo dan da šutira trojke, što je i tada bio retak izuzetak, a kamoli danas kad je omladina neuporedivo razmaženija.

#(Veliki brat, 7. septembar 2022 19:15)



Bilo kako bilo i Draženu i Luki su očevi Srbi, a košarkaške gene nasledili su od njih, tako da i oni baš kao i Jokić ili bilo koji od srpskih košarkaških legendi samo potvrđuju činjenicu da je srpska genetika predodređena za sport, a posebno za košarku.

Maraš

pre 1 godinu

Teško je poverovati koliko gluposti možete da pročitate na jednom mestu...Srbi, spremite se za Francuze. Inače, vaša grupa je zaista žalosna. Ko god da je pravio ove grupe je još veći košarkaški genije od Nikole Jokića 🤡🤡

Ajgor

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.
(Misa, 07. septembar 2022 20:49)

Tako je.
Ni Jordan, ni Kobe nisu bili ništa posebno.

goranac

pre 1 godinu

Gledam hrvatski SK oni prenose, i ovaj nesretni hrvatski komentator malo malo pa uporedi D. Petrovića i Luku, u smislu ovako je i Dražen čak pravio grimase. Bože me sakloni, njih dvojica ne idu u istu rečenicu. Ovaj jeste bio vrhunski igrač ali Lukica je kosarkaski genije. Kad zavrse karijeru i on i Jokić će biti u sedam osam najboljih u istoriji. Kakav Dražen kakvi bakrači.
(Goks, 07. septembar 2022 18:17)

Sta zna tiktok generacija ko je bio Drazen Petrovic.

Ogi

pre 1 godinu

Svaka čast Dončiću, ali ova igra kad samo jedan igrač pipne loptu u napadu po 5-6 napada za redom je stvarno užasna... Ne znam kako se igra timska odbrana, ako su svi napadi solo...

pejafan

pre 1 godinu

Ovi slovenci se na svaku odluku i kontakt zale,skacu,dobacuju sudijama kao da su amerikanci licno,a ne neka Slovenija koja na kosarkaskoj mapi postoji od 2017...

Oliver Nedeljković

pre 1 godinu

Slovenci igraju za Doncica, a Doncic za sebe.
(pavle, 7. septembar 2022 18:06)

# Link komentara

Apsolutno. Baš smo komentarisali u toku utakmice kako je ovo utakmica iumeđu tima i privatnog preduzetnika. Dečko je stvarno najbolji ali je pitanje da li će do kraja sam moći da pobeđuje sam i malo bolje timove. Realno ova utakmica nema nikakvog značaja, bolje da je razigravao ostale igrače. Idu mnogo jače ekipe. Citat moga drugara ''Ako Dončić u treću šetvrtinu uđe sa 30+ poena, Slovenija gubi''. Videćemo da li je pogodio.

zare

pre 1 godinu

Svaka čast Dončiću, ali nije MVP, što mu skandiraju. Od ovog meča najviše su proitirali Francuzi jer dalje dižu formu, a gubitnik je Slovenija jer su napravili korak dalje u razgradnji kolektivne igre.

Pako Alkaser

pre 1 godinu

Bilo kako bilo i Draženu i Luki su očevi Srbi, a košarkaške gene nasledili su od njih, tako da i oni baš kao i Jokić ili bilo koji od srpskih košarkaških legendi samo potvrđuju činjenicu da je srpska genetika predodređena za sport, a posebno za košarku.
(Pako Alkaser, 07. septembar 2022 19:35)

Mora biti neki smarac ko je kome ko i neka glupa teorija o predodredjenosti nekoga o necemu a onda se javljaju isto tako zatucani sovinisti iz drugih naroda i narodnosti te i oni bulazne i onda se to razvlaci u nedogled. Daj gledajte i uzivajte u vanserijskom EP na kojem gotovo da nije bilo lose utakmice, manite se suplje price...

#(brlogudan, 7. septembar 2022 19:49)



Što te boli istina, činjenica je da Srbadija ima odlične sportiste svetskog kalibra, a uz to još i nekoliko naučnika svetskog ranga što nemaju mnogi veliki narodi, kao da nas je 200 miliona, a ne šaka jada, znači da smo genetski kvalitetni.

Zoran

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa..

Mikeli

pre 1 godinu

Ovako smo igrali u srednjoj školi. Bio u odeljenju jedan košarkaš, igrao u to vreme za FMP Železnik (danas se zovu Crvena z. Beograd Telekom). Mi ostali samo skačemo i dodajemo loptu njemu.
(Aki, 07. septembar 2022 18:17)

Čuo sam za tu ekipu crvena zvezda. To su oni što vam 9 godina nisu dali da igrate Evroligu, pa ste morali da zovete državu u pomoc da vam kupi pozivnicu.

Zoran

pre 1 godinu

Svaka cast Luki, i dobro je da ne igra za nas.
(Besmisleno, 7. septembar 2022 18:42)

Ma jasno. Bolje je imati Davidovca, Lucica, Gudurica, Kuridzu, Marinkovica, Ristica, uvek povredjenog Nedovica...Sta sve ovde covek nece procitati.

Strucnjak bez kupene diplome

pre 1 godinu

Ova magija koju Luka proizvodi još nije vidjena. Potpuna kontrola utakmice. Mislim da će kad završi karijeru biti rangiran kao drugi najbolji svih vremena, odmah iza njegovog letećeg visočanstva. Reći ću nešto možda bogohulno. Živeo sam dugo u Čikagu i gledao Džordana bar 50 puta uživo kad je bio u prajmu. Dakle, nije na ovakav način imao dominaciju nad utakmicom. Prosto imam osećaj da Luka kad ga krene bukvalno sam može da pobedi bilo koga. Sam samcit. Što kaže Greg...daj mi Luku i 4 ratnika i može šta hoćeš.
(Goks, 7. septembar 2022 20:20) 

Da si gledao Jordana i umetnost Cikaga onda bi shvatio razliku izmedju Luke i M.J...

anonymous

pre 1 godinu

Doncic odigra fantasticnu utakmicu, hrvatski komentatori spominju Drazena. Drazen nije bolji ni od Stojakovica, a ostale da ne pominjemo...

zhol

pre 1 godinu

Doncic odigra fantasticnu utakmicu, hrvatski komentatori spominju Drazena. Drazen nije bolji ni od Stojakovica, a ostale da ne pominjemo...
(anonymous, 07. septembar 2022 19:36)

Bolji je Drazen bio od Stojakovica. Pedja je malo bolji suter bio jedino.

Rđa

pre 1 godinu

Najbolji fudbaler ex Yu ikada Luka Modric, najbolji kosarkas bice ovaj mali Doncic, najbolji sportista svih vremena ex Yu Novak Djokovic.
(Nikola MNE, 07. septembar 2022 19:52)

Auu sine vidi se da si se rodio pre 10 godina jer za bolje ne znaš... U fudbalu najbolji sa ex yu prostora Dragan Stojković Piksi, u košarci ih ima više Dalipagić, Bodiroga, Dražen, Stojakovic, pa i Dončić.
U pojedinačnom sprortu definitivno Đoković.

Ajgor

pre 1 godinu

Koji bre crni dražen? Ok, čovek poginuo tragično, ali malo ga neki preteruju sa veličanjem. Ni kao igrač ni kao čovek nije bio nešto posebno.
(Misa, 07. septembar 2022 20:49)

Tako će neki lik poput tebe za 30 godina da piše kako Mesi i Ronaldo nisu bili ništa posebno.

mateo

pre 1 godinu

i opet lik igra sam, ostali ne treba da igraju, uzasno je gledat ovu sloveniju. umjesto da budu team opet one man show koji nabija statistiku. kladim se da nece osvojit ep i to bas zbog doncica

Jaaa

pre 1 godinu

Ovo sto sam danas video od Doncica je nesto najbolje sto sam video od jednog igraca na evropskom tlu a imam 48 godina.Mali je sa neke druge planete i blago slovencima sto je njihov.
(Mile, 07. septembar 2022 19:49)

Onda od skora pratiš košarku... šta su radili Galis i Đorđević u finalima Evrobasketa je onda iz druge galaksije...

Luka

pre 1 godinu

"Jeremija" Trebalo bi malo da se izobrazis: Lukin otac rodjen je u Slo, rodila ga majka slovenka. U Sloveniji vazi jevrejski nacin odredjivanja nacionalnisti, t j. Dete dobija nacionalnost po majci, dakle ne vazi ko u Srbiji , po ocu ..a sto ste vi prihvatili u 500 godina od Turaka...

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

@Igor

Niko od njih nije Srbin. Svi su Slovenci, rođeni u Sloveniji, a očevi su jim Srbi, više manje iz Bosne. Nikad nikome od njih nije palo na pamet, da igraju za Srbiju ili bilo koju drugu državu.
Što se "genetike" tiče, malo prestudiraj genetski material, što ga daju majka i otac.
Neče ti se mnogo sviđati.
(Tom Starin, 07. septembar 2022 20:57)

Pol odredjuje ćale.

Jel ti se svidja to?

Asd

pre 1 godinu

Jokic i Doncic 2 najbolja igraca u istoriji ex you, bez ikakve dileme. Vec sada Jokic sa dve mvp NBA daleko najbolji, doduse pred Doncicem je vreme, mlad je. O kakvom Bodirogi ljudi pricate? O kakvom Drazenu? Koliko je Drazen imao prosecan index u NBA? aj sad u rupu paljba!

Tako je, kako je

pre 1 godinu

Slovenija pola tima Srbi i Bosanci,da im nije Srba bili bi teski prosek..
(Igor, 7. septembar 2022 19:13)

Tako je. Crkni od muke. Nikad nijedan sportista, Srbin iz Slovenije, nikad neće zaigrati za Srbiju, živ bio pa video.

Milić, Nesterović, braća Dragići, Dončić, odbojkaš Vinčić... nastavi niz.

Goks

pre 1 godinu

Ova magija koju Luka proizvodi još nije vidjena. Potpuna kontrola utakmice. Mislim da će kad završi karijeru biti rangiran kao drugi najbolji svih vremena, odmah iza njegovog letećeg visočanstva. Reći ću nešto možda bogohulno. Živeo sam dugo u Čikagu i gledao Džordana bar 50 puta uživo kad je bio u prajmu. Dakle, nije na ovakav način imao dominaciju nad utakmicom. Prosto imam osećaj da Luka kad ga krene bukvalno sam može da pobedi bilo koga. Sam samcit. Što kaže Greg...daj mi Luku i 4 ratnika i može šta hoćeš.

alf

pre 1 godinu

земља кошарке? Земља кошарке препознала би достигнуће овог младића – без обзира одакле долази! И без ситних, завидних коментара.

Zastava101specijal

pre 1 godinu

Imao sam tu privilegiju da gledam Dražena uživo. Od tih dana nisam video dominaciju u napadu, koju danas demonstrira Dončić. Mislio sam da se od Dražena bolji neće roditi na ovim prostorima, međutim....
(H2H, 07. septembar 2022 18:00)
Oba igrača imaju srpske krvi u sebi, u tome je jadac.

Zoran

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa.

Beograd-janin

pre 1 godinu

Niko od njih nije Srbin. Svi su Slovenci, rođeni u Sloveniji, a očevi su jim Srbi, više manje iz Bosne. Nikad nikome od njih nije palo na pamet, da igraju za Srbiju ili bilo koju drugu državu.
Što se "genetike" tiče, malo prestudiraj genetski material, što ga daju majka i otac.
Neče ti se mnogo sviđati.
(Tom Starin, 07. septembar 2022 20:57)

A ti si Liliputanac, napravio te Guliver na proputovanju.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Tekma nije trebala da udje u dramaticnu zavrsnicu. Na 10: razlike za Slovence sudija 2 puta direktno svira nepostojece faule G Dragicu, posebno je upecatljiv onaj gde se na polaganju Gober odbija sam i pada. A posle isto ne sviraju Furnijeu na polaganju. Sudije ne smeju ovako brutalno da favorizuju Francuze sankcionisuci igru na kontankt Nba zvezde G Dragica, a Francizi sami forsiraju takvu igru. Ipak proci ce i Francuzi u cetvrtfinale jer sad idu na Turke a bolji su puno.

posve_nepodoban

pre 1 godinu

Dončić 47 poena, ostatak ekipe Slovenije 41...od toga, samo je Dragić bio dvocifren, svi ostali jad i čemer.
Svaka ekipa u kojoj jedan igrač postigne više od polovine svih postignutih poena je realno loša ekipa. Ako se oni moraju svaku jaču utakmicu oslanjati isključivo na njega i da on faktički ne izlazi iz igre da ne bi izgubili, onda je to recept za katastrofu, vrlo brzo.

Nele

pre 1 godinu

Mislim da dobijaju ovo Francuzi. Ne verujem da Doncic moze da odigra celu utakmicu sam, morace da se umori. I da ubaci 50poena, tesko da ce biti dovoljno..

живац

pre 1 godinu

не могу да схватим ни да дефинишем луку дончића. ово не би требало да постоји. лик је дебео као вепар. како је ово уопште могуће?!
па јееее кјубане дреши кесу прави комбинације смисли нешто немогуће и спој дончића и јокића. то би био један од најзанимљивијих тандема у историји. ма могли би бити и најбољи тандем у историји.
јооооој клинктоне!!!
ало кјубанееее слушаш ли ме :)

Dragan

pre 1 godinu

Svaka lopta ide na Luku. Igra skoro celu utakmicu. Ne može niko da ga zaustavi,jak kao bik,jako bistro i racionalno igra. Sve čestitke Luki,ali kada on stane,što smo i videli u par utakmica,Slovenci gube. Srbija uzima zlato.. 10000 %

Srx

pre 1 godinu

Kako se bre mantalaci jedni odbija Gober kad mu je na ulazu usao nogom u jaja, pa budite malo realni. Ragbi u odbrani igra Slovenija tipa ne mozete nam svirati koliko mozemo napraviti. Mali je dobar ali je zasticen kao beli medved, da se tako stiti Jokic…Jokica prebijaju bukvalno…

Nikola MNE

pre 1 godinu

Najbolji fudbaler ex Yu ikada Luka Modric, najbolji kosarkas bice ovaj mali Doncic, najbolji sportista svih vremena ex Yu Novak Djokovic.

Veliki brat

pre 1 godinu

Kakav Dražen kakvi bakrači.
(Goks, 7. septembar 2022 18:17)

Druže, tad su bila "malo" drugačija pravila, posebno u NBA gde nije bila dozvoljena zonska odbrana, ali Dražen je tamo praktično tek započeo karijeru. I nije Dražen pucao samo trojke, pogađao je sa svih pozicija, pa su ga poredili sa čak i sa Džordanom.
Međutim, Dražen je svoj život završio u onoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći, i porediti bilo koga sa njim ko je normalno okončao sportsku karijeru je neumesno. Šta bi postigao da nije bilo te nesreće, nećemo nikad znati, tako da je bolje ne komentarisati. Ono što jeste činjenica je da je Dražen nenormalno trenirao, znao je i po ceo dan da šutira trojke, što je i tada bio retak izuzetak, a kamoli danas kad je omladina neuporedivo razmaženija.

Musa kesedžija

pre 1 godinu

(Pako Alkaser, 7. septembar 2022 19:35)
Ne lupetaj.
Koliko para toliko muzike. Jel i Pau Gasol Srbin? I španska reprezentacija koja je harala Evropom i svetom više od decenije, sve srpski geni? Ili reprezentacija SSSR koja je osvojila ne znam koliko EP zaredom?
Ko koliko ulaže u sport, toliko i dobije. U Jugoslaviji se ulagalo u košarku, napravljen je dobar sistem još 60-ih godina i rezultati nisu izostali. Srbija je imala sreću da ima većinu najboljih trenera, zato je i sada jaka.
Španija kad je počela ozbiljno da ulaže u košarku 90-ih, posle desetak godina je počela da hara. Isto sa Francuskom. početkom 2000ih sam gledao ulični basket u Parizu, strašan, izvrstan. Videlo se da je košarka počela da interesuje Francuze, i evo, sad su jaki. Pre dve tri decenije nismo znali da li uopšte imaju košarkašku reprezentaciju.
Nema tu priče o nekakvim genima. To je besmislica koja zaglupljuje mase u Srbiji, kao Srbi su izuzetni, bogom dani. Čista glupost.
Rad, rad i rad. Uz ulaganja, naravno.

pejafan

pre 1 godinu

@dragan
Da je srece,ne bi taj Tobi nikad ni igrao za Slovence,kao ni Rendolf onomad,nego bi igrali sa onim sto imaju,a i tad im pola nije njihovo...

Чапо

pre 1 godinu

Читајући коментаре схватиш колико је расизам распрострањен и нормална ствар код нас. Неки има другачију боју коже и код нас аутоматски тај човек не може бити Француз. Какве везе има боја коже са националношћу? Какве везе боја коже има са националним осећањима? Зашто човек који је рођен у Француској, матерњи језик му француски, држављанин Француске од рођења, прошао образовни систем Француске, родитељи му рођени у Француској и друге државе од Француске нема не може да буде Феанцуз само зато што му се прадеда родио у Нигерији?

Tom i ja

pre 1 godinu

Ok je tih 47 koševa, i čestitke za to..ali , Slovenci su ih dobili u zadnjih 55 sekundi, i to zahvaljujući trapavošću Francuza. .

lukadoncic77

pre 1 godinu

Luka nije MVP?
Luka je bio MVP takmicenja svake Godine od njegovih 11 Godina DALJE, zajedno sa ADIDAS NEXTGEN MVP
A kod seniora : MVP EUROLIGE, MVP FINALA EUROLIGE, MVP Španije, MVP Plejofa Španije, MVP FINALA kupa

Nije MVP?
OK

оће то

pre 1 godinu

У словеначком језику нема слова “Ć”, а ови кажу да нису натурализовани играчи: Дончић, Драгић, Николић, Мурић… Извињавам се, морао сам мало :)

Mohikanac

pre 1 godinu

Uh kako teško pada pojedinima ovaj Luka Dončić.
Kao juče što ste imali objašnjenje da su Bulsi ništa bez Jordana tako i sada isto shatite.

Jel MJ kočio, davao drugima ili tovario kada god je stigao?
Bodiroga...po 10 istih napada nacrtano da igra 1na1... pa je bio za nas Bog. Nikome nije smetalo što Đorđević privatizovao finale i nije nikoga"razigravao" nego smo se radovali.

Budite ljudi iako ste Srbi, moji ste ali ste licemeri.

Samo igraj Luka privilegija je ovo gledati.

Uživajte Evropa ima igrača koji pomera granice a i našeg je porekla.

Ivan HH

pre 1 godinu

Svaka cast Luki, i dobro je da ne igra za nas.
(Besmisleno, 7. septembar 2022 18:42)

Ma jasno. Bolje je imati Davidovca, Lucica, Gudurica, Kuridzu, Marinkovica, Ristica, uvek povredjenog Nedovica...Sta sve ovde covek nece procitati.
(Zoran, 07. septembar 2022 19:27)

Nemas pojma druze sta je @Besmisleno hteo da kaze...Da ti prevedem jer ocigledno ne znas sta je timski sport!!
Doncic 47 poena Slovenija dobi jedva 4 razlike...Kod nas Jokic se ne oznoji posteno...Prevod zavrsen!

neopterecen

pre 1 godinu

Jeremija i Šon Koneri isto. Son Koneri je Srbin poreklom od Konerica iz Cetinja, njegov otac Dusko Koneric je bezuci od krvne osvete pobega u Skocku gde je dobio sina Neboju, odmilja Nesa. Iz straha ga je nazvao Sone a prezime skratio u Koneri. Sone je ponosan na svoje srbstvo i redovno slavi slavu.

Dokle više to svojatanje? Brate mili, da je Luka imao bilo kakve veze sa Srbijom osim da mu je otac tamo rodjen, verovatno nikad kosarkas ni bi bio.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Dosadna utakmica.. Niko ne zna
(Czv, 07. septembar 2022 19:04)
Ako je ovo dosadna utakmica onda batice prebaci na Pink ili Heppy i uživaj.

Veliki brat

pre 1 godinu

Dosadna utakmica.. Niko ne zna
(Czv, 07. septembar 2022 19:04)
Ako je ovo dosadna utakmica onda batice prebaci na Pink ili Heppy i uživaj.
(Seek and Destroy, 7. septembar 2022 19:08)

Ja odgledao, a sad nastavio da gledam kriket meč Avganistan-Pakistan, čisto hteo da pogledam kakva je to zafrkancija, kad ono baš u tom momentu "wicket" za Avganistan, što znači da je udarač Pakistana izbačen, međutim Pakistan uzvraća ubrzo tako što novi udarač baca lopticu praktično preko ograde, što znači 6 poena i Pakistanu nedostaje samo 12 poena iz 7 bacanja za pobedulo, međutim Avganistan opet pogađa "wicket", što znači da je još jedan udarač izbačen...
A "wicket" digitalizovan, svetle lampice kad je bilo koja od letvica oborena :)

Meč između dve države, od kojih se ne zna koja je gora po ekonomskom standardu, teren perfektan, tribinu pune... i evo, dok kucam, udarač Pakistana ponovo izbacuje lopticu preko ograde, još 6 poena, tako da im je potrebno samo 5 poena iz 5 bacanja.
I, već u sledećem opet loptica ide izvan terena, doduše ne baš preko ograde, ali hvatač nije uspeo da uhvati "živu" lopticu, već mu je ispala na teren izvan označene linije, tako da je to još 6 poena, i Pakistan pobeđuje :)))

Mile

pre 1 godinu

Ovo sto sam danas video od Doncica je nesto najbolje sto sam video od jednog igraca na evropskom tlu a imam 48 godina.Mali je sa neke druge planete i blago slovencima sto je njihov.

Miskec

pre 1 godinu

Doncic je kao pokojni Drazen Petrovic, nezaustavljiv, pa je brzo pronadjena taktika, pustis Drazena neka istrese svoje, a zakatancis ostale kosarkase i Drazen vanzemaljac, najbolji na utakmici, a tim mu izgubio.

katastrofa

pre 1 godinu

Kako igra Dončić, pa ovo je nevidjeno.
Joooj što su nacionalisti morali uništiti onakvu zemlju, sada bi stvarno pobedili američki dream team.
(tocka, 07. septembar 2022 17:55)
mi Hrvati nebi bili zadovoljni, nema mjesta ni za jednog našeg :) na žalost

Drakče

pre 1 godinu

Slovenija nije tim. Jedan igrač da više poena od ostatka svoje ekipe. Dakle bez njega su ništa. On 47 ostali 41 poen!!! Ej!!! Kakav fenomenalan nestvaran košarkaš. A vreme je tek pred njim.

Guns N Roses

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa..
(Zoran, 7. septembar 2022 19:18)

Idi reci ovima u NBA da su pogrešili sa 2 MVP nagrade.

Tom Starin

pre 1 godinu

@beograd-janin

"To" je odgovor na moj post? Stvarno? Ajd se potrudi, pa napišinešto, o čemu možemo razgovarati na osnovu znanja, a ne, u odsustvu bilo kakvog argumenta, stvari svodiš na osobni nivo, uz obaveznu dozu vređanja.
Oće li biti "nešto od tebe", ili če liliputanac ladno da šiša - amebu?
Ajde, momčino, pokaži šta, ako išta - znaš.

Guns N Roses

pre 1 godinu

postigao da nije bilo te nesreće, nećemo nikad znati, tako da je bolje ne komentarisati. Ono što jeste činjenica je da je Dražen nenormalno trenirao, znao je i po ceo dan da šutira trojke, što je i tada bio retak izuzetak
(Veliki brat, 7. septembar 2022 19:15)

Šta bi postigao? Pa u NBA ništa, u Portlandu je bio mahač peškirom a u Bruklinu jedva upao u treću petorku lige, malo pre pogibije je dogovorio dolazak u Panathinaikos. U nekim od poslednjih intervjua je govorio da se vraća u Evropu zbog toga što ne dobija dovoljno poštovanja u NBA.

Ivan HH

pre 1 godinu

Nebi bilo fer da ovaj placljivko postane mvp pored Jokica . koji na ovom turniru igra u proseku 3-4 minuta u 'yoker mode'.
(Man, 07. septembar 2022 19:51)

Tacno tako...tip upise 47 poena a njegova ekipa dobije 4 razlike.To sve govori o jacini ekipe Slovenije.Jokic da gas samo u slucaju da zatreba...Nek bude Luka MVP a Srbija nek osvoji i pametnom dovoljno.

brlogudan

pre 1 godinu

Bilo kako bilo i Draženu i Luki su očevi Srbi, a košarkaške gene nasledili su od njih, tako da i oni baš kao i Jokić ili bilo koji od srpskih košarkaških legendi samo potvrđuju činjenicu da je srpska genetika predodređena za sport, a posebno za košarku.
(Pako Alkaser, 07. septembar 2022 19:35)

Mora biti neki smarac ko je kome ko i neka glupa teorija o predodredjenosti nekoga o necemu a onda se javljaju isto tako zatucani sovinisti iz drugih naroda i narodnosti te i oni bulazne i onda se to razvlaci u nedogled. Daj gledajte i uzivajte u vanserijskom EP na kojem gotovo da nije bilo lose utakmice, manite se suplje price...

Ivan HH

pre 1 godinu

Sta kazete, Jokic MVP,Micic MVP, pored Luke Doncica..? Jeste li vi ozbiljni ?
Jokic MVP statistike, o kosarci je smesno porediti bilo koga sa Lukom.
Ovo prvenstvo ce osvojiti Luka Doncic. Decko sam protiv svih.
Mi cemo biti solidni 4. uz neku ludu srecu 3. mesto puna kapa..
(Zoran, 7. septembar 2022 19:18)

Covece kosarka nije tenis da je igra jedan...Ako ti je tim s...nje dzaba bato sve!Lik dao 47 poena a dobise samo 4 razlike.Jokic se ne oznoji kako treba jer igra u 2 brzini jer zna da tu postoji jos BAR 3,4 igraca koji mogu da odrzavaju prednost!!Kosarka je timski sport...IDEMO SRBIJA BREEE!!

76er

pre 1 godinu

Ova magija koju Luka proizvodi još nije vidjena. Potpuna kontrola utakmice. Mislim da će kad završi karijeru biti rangiran kao drugi najbolji svih vremena, odmah iza njegovog letećeg visočanstva. Reći ću nešto možda bogohulno. Živeo sam dugo u Čikagu i gledao Džordana bar 50 puta uživo kad je bio u prajmu. Dakle, nije na ovakav način imao dominaciju nad utakmicom. Prosto imam osećaj da Luka kad ga krene bukvalno sam može da pobedi bilo koga. Sam samcit. Što kaže Greg...daj mi Luku i 4 ratnika i može šta hoćeš.
(Goks, 07. septembar 2022 20:20)

I eee, klasika, nakon ove utakmice zaboravi se na par katastrofalnih pre ove. Previse hvalospeva u ovom komentaru.

Blaster

pre 1 godinu

Šta bi sad? Hoće opet da da trojku iz okreta jednom rukom u zadnjoj sekundi ili mora malo i timski da se igra. Odličan je Luka ali košarka nije individualni sport i tačka. Jedno je da on povuče priču ali je potpuno drugo da cela ekipa igra za Njega! Slično i nas čeka. Sve se vrti oko Jokića ladno debil od novinara pita juče Kalinića posle pobede , kakav je osećaj igrati sa Jokićem. Stvarno je degutantno.

Mohikanac

pre 1 godinu

zhol

Gde ste vi gledali Peđu Stojakovića u Evropi?

Peđa je bio MVP regularnog dela EL u PAOK prvu i jedinu sezonu koliko se sećam..počeo da daje domaće zadatke i odmah ga pokupili Kings.
Igrao je od 1-4 u EL i niko mu nije mogao ništa kao i Kukoču pre toga.

Zato i bulaznite o Draženu koji ovde tovario Olimpiju, Vojvodinu,po Evropi Mehelen, Rapid Bukurešt...bio je igrač ,Dražen ali nekako ostaje taj NBA kao reper ko si šta si a tu su drugi uradili mnogo više od Dražena.

WillyWonka

pre 1 godinu

NBA je cirkus, u Evropi se igra odbrana.
I onda dođu cirkusanti Dončić, Janis, Jokić, Valančiunas,... i doslovno se poigravaju s tim granitnim evropskim odbranama, kao da igraju protiv juniora. Još se igra samo 40 minuta, šta bi bilo za 48 minuta?
Vrhunski igrač je vrhunski igrač, NBA je vrh svjetske košarke i proizvodi igrače koji dominiraju, bez obzira na pravila i "granitne" odbrane. Nema više kasapljenja kao nekad. Sad dobiješ dvije nesportske i letiš van. Zato je košarka puno ljepša, majstori mogu pokazati šta znaju.

Stavros

pre 1 godinu

Super je Luka, svaka mu cast. Sasvim zasluzeno ce doneti srebro svojoj reprezentaciji.
A Srbija ce od ove godine imati deceniju dominacije u kosarci kao 90-tih.
OoO Ona i ja,
OoO i ja i ti
OoO Svi zajedno u koktelu ljubavi!

gogo

pre 1 godinu

Luka je definitivno vanserijski igrač i talenat. elem, neko pametan reče da je košarka timski sport, što potvrđuje činjenica da Slovenija izgubi od BiH (ne omalovažavam Bih) kada Lukakua stane šut. toliko o "timu" Slovenije. sportski pozdrav.

Negativni

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 07. septembar 2022 17:15) Javlja se bot skupljac pluseva. Proradio internet u Lazi.

kukuruz kokicar

pre 1 godinu

Da, od 2017, kad je strpala u dzep Srbiju za zlato, pusa
(Diplomata, 07. septembar 2022 18:55)

Do duše drugi tim Srbije ali nema veze pobeda se piše.

jojufff

pre 1 godinu

(Wilfredo leon, 07. septembar 2022 19:32)

Pratim fudbal, manje kosarku..
sto se tice treninga ne treniraju sigurno vise od starijih kolega!
Taj duh, takmičenje, borbenost..sve sto krasi sport polako nestaje.
Vrijednuje se instant uspjeh, novac, reklama/instagram..ono stare garde sto je ostalo mogu klincima drzati predavanje sto se tice treninga, ishrane..sportskog zivota!

thegrke

pre 1 godinu

Jeste brate genije al preteruje za sve pare. Mislim da je ostatak ekipe baš smoren. Dok pobedjuju sve je ok al kad bude krenulo nizbrdo biće veselo.

Roki

pre 1 godinu

Samo da izbaci ovo cerekanje, plaženje jezika, stiskanje mišića i obavezne poglede ka sudijama u bukvalno svakom napadu. I još jedna stvar, nešto kod njih ne funkcioniše po pitanju atmosfere. Mislim da trener nema nešto mnogo autoriteta tu. Za sad je to pod kontrolom jer pobeđuju, a ako ostanu bez medalje mislim da će bujica stvari da izadje na videlo. Sve je podređeno Donicu, a to sigurno smeta nekim igračima.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Svaka lopta Dončiću. Eto šta jje donela NBA. Lebron, Kari, Vestbruk....
(zuja, 07. septembar 2022 18:49)
Kakvi ste vi topovi pa to je neverovatno.
Slovenci imaju jednog od najboljih košarkaša na svetu i ne loptu ce da daju Muricu ili Jaki Blažicu.
Pa normalno da ce da vedre i oblace u reprezentaciji Slovenije Doncic i Dragic.
Sada imaju ovakvog košarkaša i nikada više.

Srbin

pre 1 godinu

Al ste dosadni Luka Srbin? Kakav bre Srbin? Decko verovatno u zivotu bio nije na Kosovu, jedva zna gde je i bas ga briga za to. On je Slovenac, a verovatno se cak vise oseca Hrvat (stalno je na Krku, uziva tamo i ljudi su ga prihvatili kao njihovog) nego Srbin. Slicna je prica i u Madridu - Spanija. Oni isto kazu, Luka je pomalo i nas.

Gile šampion izraziti favorit.

pre 1 godinu

Meni je neverovatno da Gober ima ugovor od oko 200m dolara.Pa on je ograničen kao terasa.Kad dobije loptu dva metra od koša,ne zna šta će sa njom.On je dobar u odbrani i zakucavanju,ali samo ako ima čist put.

?Por qué no te callas?

pre 1 godinu

Igramo potpuno drugačiju košarku od Slovenije. Micic i Jokara razigravaju ceo tim, po 5-6 dvocifrenih niko preko 19 poena. Ne bih se ja menjao. Timska igra i kad je gusto, tim pobeđuje. Da je Doncic majstor jeste i svaka mu čast. Ipak je on jedna od velikih zvezda u NBA i ima ogroman potencijal da bude među najboljim ikad. Ali ovo je tismka igra posebno u Evropi. Da sačekamo nokaut fazu pa ćemo da pričamo.

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Sta zna tiktok generacija ko je bio Drazen Petrovic.
(goranac, 7. septembar 2022 20:00)

To su isti oni kojima je LeBron najbolji ikada. Moja generacija i većina misli da je Džordan najveći ikada, što je možda i tačno, jer je "komercijalizovao" košarku kao nijedan igrtač pre, a ni posle. A moje laičko mišljenje je da je Vilt Čemberlen definitivno najbolji ikada. JEdino što je u naponu snage imao panjeve od saigrača protiv, možda, najjačeg Bostona svih vremena sa Raselom, Kouzijem, Havličekom i još nekoliko "hall of fame" igrača. A i dan danas drži nešto manje od 30% NBA rekorda koji nisu oboreni više od 40 godina. On je bio vanzemaljac u ligi, igrao u NBA i tada veoma popularnim Harlem Gloub Trotersima, zbog njega su se menjala pravila košarke, jednostavno, nestvaran igrač.

delboj

pre 1 godinu

Slovenija prejak, jos ce Dragic uci u formu do zavrsnice... Jedina mana Slovenije je sto im Prepelic nije ni 10 odsto igraca koji je bio, a bilo je tu laganih trojki... Luka probija pa probija i Slovenci imaju poene uvijek i u zadnjikm minutima kad svima ruka oteza. Gotovo nemoguce ih je zasutaviti.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Koliko puta na uživo prenosu napišete "Drama".
Da li može nešto drugo?
(Vlajko, 07. septembar 2022 18:54)
Treba da se kaže triler jer drame su smor filmovi.

kani

pre 1 godinu

Kako igra Dončić, pa ovo je nevidjeno.
Joooj što su nacionalisti morali uništiti onakvu zemlju, sada bi stvarno pobedili američki dream team.
(tocka, 07. septembar 2022 17:55)
mi Hrvati nebi bili zadovoljni, nema mjesta ni za jednog našeg :) na žalost
(katastrofa, 07. septembar 2022 18:14)

Za Bojana apsolutno ima

Urox

pre 1 godinu

Djokovic nije ni u top 5,realno Monika Seles,Janica Kostelic,Sandra Perkovic,Jasna Sekaric,vaterpolista Filipovic pa tek onda Djokovic,jbg 3 Olimpijade apsolutni favorit za zlato i ne uradis nista,zato ne moze ispred ovih nabrojanih.inace Luka ako ovako nastavi prevazice Dzordana licno
(gile pecinci, 7. septembar 2022 20:32) # Link komentara

A kako mislis da prevazidje Jordana ,cime ,statistikom ... Posto prsten nece skoro videti ....
Nista on u Nba nije uradio vise nego Jokic , obojica imaju finale zapada ,samo sto Jokic ima dva Mvp priznanja...

pejafan

pre 1 godinu

Diplomata
Srbiju bez Teodosica,Bjelice,Jokica,Nedovica,Kalinica hahah
Ajde molim te ne pricaj gluposti,spakovala u dzep sa 8 razlike...

Žiru

pre 1 godinu

Ako sam ja dobro skapirao, Slovenci kao prvi u grupi nemaju ozbiljnu prepreku pre polufinala. Prvo igraju sa nekom nebitnom ekipom iz grupe A. Onda u cetvrtfinalu idu na Italiju, Ukrajinu ili Hrvatsku, zavisi ko bude drugi u grupi C. Šetnja do polufinala.

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Nestvarno, Luka Magic. Ucepali mu ruke, stavili mu lakat u glavu (doktore stavio 2 šiva da ne krvari...), dečko se ne može sačuvati od ljubomore drugih igraća i nastavio je u igri bez Tobeya, da vrati Francuski za blok Batuma.

Vrg

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 7. septembar 2022 17:15)

Pa ni Grci nisu daleko. Fali samo da tata i deda Adetokumbo zaigraju.

bskfan

pre 1 godinu

Luka je Luka ali Dragic je cudo od igraca. Iako sada vec u godinama, jos jednom je pokazao kakav je majstor bio, i u napadu i u odbrani. Usput treba pomenuti i Vlatka, bocnuo je onu dvojku u pravom trenutku.

Tex Willer

pre 1 godinu

Dobili Slovenci ne dobili mi i oni u polufinalu jedni na druge.Nadao sam se da će biti drugi ili četvrti pa da idu na Grke ali je i matematički nemoguće.
Normalno ako ne daj Bože mi negde ne omanemo.

goblin

pre 1 godinu

Poraz od BiH Sloveniji je došao u pravo vreme. Shvatio je njihov selektor da od neke kolektivne igre u napadu nema vajde, jer mu je gomila igrača(Prepelič,Blažić,mlađi Dragić...) daleko od najboljih dana. I sada igraju kao Dalas, Dončiću lopta,ostali u ćoškove. Pritisak koji vrše na sudije je nestvaran...Murić na 5, Francuska ne spušta lopta na centre... Ako prođemo osminu, nas verovatno čekaju Francuzi,i nisam siguran koliko je to dobro.Ogromni su pod košem, i jedini na turniru imaju čak 3 igrača koje mogu da bace na Jokića...Mislim da bi ga pretukli,i da se dosta toga ne bi sudilo...Gober očajno brani "pik", ali nije mi lako dati koš u igri 1 na 1.

Nikola

pre 1 godinu

Kad da malo poena, precenjen je, kad da skoro 50, sam igra i privatnik je! Ocemo li ikada biti realni?! Mali je magija, ovakav igrac je 1 u 100 god.

celinc

pre 1 godinu

Francuski selektor kao da sedi na klupi Slovenije,koja nema krstenog centra,pa mesto da forsira klasiku na 5,momcad mu igra neku indijansku kosarku i napucavaju se kako kome padne na pamet

JPR24

pre 1 godinu

Francuzi odlucili da ne brane nad Lukom ili šta ? Vidim statistiku, gledanje će biti za drugo poluvreme he, ne može se u gužvi , ono ni 14 minuta igre, sasuo im 22 poena od 31 Slovenaca !

BOBA ZVEZDA

pre 1 godinu

Meni je neverovatno da Gober ima ugovor od oko 200m dolara.Pa on je ograničen kao terasa.Kad dobije loptu dva metra od koša,ne zna šta će sa njom.On je dobar u odbrani i zakucavanju,ali samo ako ima čist put.
(Gile šampion izraziti favorit., 07. septembar 2022 18:29)

Ma da, totalno ograničen. I kao neka atleta a u pola situacija gleda kad je skok i kad nešto treba odbraniti. Ovde u reprezentaciji treba nešto da zavisi od njega i u napadu ali on to ne može.
Ali onaj Luvavu, kako je to očajan igrač. Ne bi bazen pogodio da mu život zavisi. Ove Francuske ako se eventualno sastanemo nemamo čega da se plašimo. Jako su kruti i sve to nekako na silu se održavaju u mečevima.

Tragikomedija

pre 1 godinu

Dončić se jednostavna igra košarke. Dragić, Čančar i Murić odigrali svoje uloge odlično, sva trojica su pogađala ključne šuteve u završnici i bili komplementarni ovoj monstruoznoj partiji Dončića. Komentari koji pišu da samo treba zatvoriti Dončića i da je to cela nauka, to su Francuzi i radili (barem pokušavali) krajem utakmice, pa su i ostali tad dali svoj doprinos u napadu. Dokle god ide Dončiću, treba mu davati loptu. Bilo je ovoliko tesno čitavu utakmicu iz prostog razloga što Slovencima nije igrao Tobi pa je Gober dominirao u reketu protiv Dimeca i Čančara, kome to uopšte nije pozicija. Da je igrao Tobi Gober se ne bi onako razigrao i bilo bi desetak poena razlike na kraju. Sve u svemu, Francuzi će razbucati Turke tako da igramo sa njima u četvrtfinalu najverovatnije, Jokić ionako izuzetno gotivi da igra protiv Gobera.

Wilfredo leon

pre 1 godinu

(Veliki brat, 7. septembar 2022 19:15)


Slazem se djelimicno, ali kako mozes napisati da je omladina danas ljenija. Bas ako govorimo o profesionalnom sportu upravo ja razlika u tome sto se danas mnogo vise radi i pristupa profesionalnije. Drazen je bio veliki talenat i radnik, ali nije u nba bio bas sto je sada doncic. Razlika je naravno kada dodjes sa 20 ili sa 27 godina u nba. Ali tacno je da su njih dvojica uz bodirogu 3 igraca da ovih prostora imala sve.

Exo

pre 1 godinu

Gledam ovom sastavu Francuske samo fali Kamerunac Embid pa da komletiraju Afriku. Da promene ime u reprezentacija afričkih nacija.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 7. septembar 2022 17:15)

A da ne dozvole crnim igračima da igraju zbog rasne kvote onda bi bili rasistička zapadnjačka gamad

reflex

pre 1 godinu

Najbolji turnir od kad pratim kosarku. Doncic,Jokic i Janis cine cuda i milina je gledati. Sve sto oni rade izgleda lako i lagano ali odratiti ovo sto je nocas Luka je zaista tezak i vrhunski posao.Sve pohvale.

76er

pre 1 godinu

@wilywonka Ne znam samo zasto ovo poredis sa Evropskim odbranama kada mnogi ovi igraci iz slabijih reprezentacija nisu uopste deo najjacih evropskih klubova a ovde su i mnogi Nba igraci,Doncic je 47 poena ubacio Furnieru,Goberu..nba igracima. Valanciunas Nurkicu nba igracu a Jokic..ne znam gde igraju predstavnici Holandije i ostali centri.
(vince carter, 07. septembar 2022 23:18)

Dobro bre retarde, dosta vise, ako te vec navodno samo i iskljucivo nerviraju fanovi Jokica koji komentarisu ovde, promeni sajt i pusti nas da zivimo vise. (Jasno nam je svima da zapravo iskljucivo samog Jokica mrzis niko nije toliko naivan da ti poveruje)

petarczv

pre 1 godinu

Apsolutno. Baš smo komentarisali u toku utakmice kako je ovo utakmica iumeđu tima i privatnog preduzetnika. Dečko je stvarno najbolji ali je pitanje da li će do kraja sam moći da pobeđuje sam i malo bolje timove. Realno ova utakmica nema nikakvog značaja, bolje da je razigravao ostale igrače. Idu mnogo jače ekipe. Citat moga drugara ''Ako Dončić u treću šetvrtinu uđe sa 30+ poena, Slovenija gubi''. Videćemo da li je pogodio.
(Oliver Nedeljković, 07. septembar 2022 19:00)

Hahahahahahahha

qxq

pre 1 godinu

Samo da Luka shvati ono sto je Dzordan, a to je da ce mu biti mnogo lakse da pusti druge da mu pomognu, da ne mora da igra 1 na 5. Kad sazri i to shvati, to je trenutak kada u kosarkaskom smislu krecemo da zivimo u eri Luke Doncica. Covek je cudo nevidjeno, jos ovo sve radi sa 20kg viska, sou...

MPP

pre 1 godinu

DA LI JE NEKO

primetio da su i pored tih
47 koševa Lukina , Francuzi mogli ladno pobediti. Francuzi su toliko grešili i igrali konfuzno u većini ove utakmice .....da sam se često pitao koja je koncepcija njihove igre. Pri tome Slovencima nije igrao prvi Centar, ....ovo naravno nama odgovara jer se ne sastajemo do polufinala sa Slovenijom (ako pobedimo Poljsku)....
Jer što više utakmica igramo
smo uigraniji. ..
Luka sve vreme sa tim smeškom na licu .....videćemo dokle....no da se radi o nevidjenom igraču FAKAT....

građanin opasnih namera

pre 1 godinu

utisak utakmice! neverovatna kosarkaska neinteligencija kosarkasa Francuske...brate, tu nema iq 100 sve kad zbrojiš...mučno za gledanje!

Meklejn

pre 1 godinu

Slovenci igraju bez centra skoro ceo meč, a Francuzi 6 puta nisu spustili loptu ispod obruča. Plač majke božije zašta Gober prima 200 miliona.

Demar Derozan

pre 1 godinu

@mrk
Mislim da ne prepoznajes problem koji imaju Francuzi. Njima su se penzionisale 4 mega zvezde, Parker, Batum, Dijao i De Kolo, nema vise tim kosarkasku inteligenciju, igraju na snagu iskljuxivo, a sudije to pokusavaju da ne vide. Nece moci tako dugo, jer cim naidje iole kreativnu ekipu, izgubice glatlko. To Turci nisu, tako da ce Francuzi uci u cetvrtfinale.

Komša

pre 1 godinu

Dobra utakmica baš.
Na prvi pogled deluje konfuzna trči- pucaj igra a u stvari jako borbeno,brzo i pozrtvovano su igrali odbranu i jedni i drugi što je stvarno fizički zahtevno.
Dončić kao u transu.
Sjajna partija.

Tabela u grupi je realna po do sada prikazanom,mada je razlika u jačini prve 4 ekipe stvarno u nijansama.
Mislim da bi svakobtu svakog mogao da dobije kada bi se ponovo igralo,tako da ni jedna od ovih ekipa nece biti lak zalogaj protivnicima.
Jedan finalista ce sigurno biti iz ove grupe.

ZliBi

pre 1 godinu

Hahah gde su oni likovi sto kažu kako se u Evropu igra odbrana i da se NBA igrači neće bas nešto naigrati? Ti ljudi prosto ne mogu da shvate da se ne može igrati odbrana na igračima kao sto su Durant, Lenard, Embid… A tek ovi evropljani sa ludom odbranim mogu samo da gledaju Jokica, Janisa, Doncica. Jokic ima procente za 2 kao da srednjoškolac igra sa osnovcem 4 razrad

Jackie Treehorn

pre 1 godinu

Dobra i neizvesna utakmica,briljira Luka Dončić sa 40+poena,ali poseban štimung gledanju daje Petar Denda.Šteta je što RTS poslednjih godina veoma retko prenosi košarku pa nemamo više prilika da ga slušamo.

mikica

pre 1 godinu

Dobra i neizvesna utakmica,briljira Luka Dončić sa 40+poena,ali poseban štimung gledanju daje Petar Denda.Šteta je što RTS poslednjih godina veoma retko prenosi košarku pa nemamo više prilika da ga slušamo.
(Jackie Treehorn, 07. septembar 2022 18:58)
dobar komentar..nema šta...

dare slovenac

pre 1 godinu

Luka Doncic je numero 1 ovog prvenstva! Jokic jos nije odigrao pravu utakmicu sa pravim protivnikom, sve treca liga ..
(Radisa, 8. septembar 2022 10:06) # Link komentara

Jokić igra koliko treba, kad budeš pogledao statistiku isto če biti protiv te 3.lige, Grčke ili Slovenije..dabl dabl sa oko 30 poena

Гиле шампион изразити фаворит.

pre 1 godinu

Кад видим овог француског тренера имам осећај да му треба инфузија.Или једно кило цвекле да поручка,убледио је опасно.

mrk

pre 1 godinu

Tekma nije trebala da udje u dramaticnu zavrsnicu. Na 10: razlike za Slovence sudija 2 puta direktno svira nepostojece faule G Dragicu, posebno je upecatljiv onaj gde se na polaganju Gober odbija sam i pada.
(Demar Derozan, 7. septembar 2022 19:15)

ja razumem da si tamo live pa ne vidis dobro, ali posle svih usporenih ovako neko da tvrdi, je krajnje neverovatno.

Radijator

pre 1 godinu

mi Hrvati nebi bili zadovoljni, nema mjesta ni za jednog našeg :) na žalost
(katastrofa, 07. septembar 2022 18:14)

Moze Bojan na klupu :)