Košarka 137

Petak, 19.08.2022.

22:31

"Ti tu, on tu i to je koš" – neverovatni Nikola Jokić VIDEO

Nikola Jokić odigrao je fenomenalnu četvrtu četvrtinu u pobedi Srbije protiv Italije na prijateljskoj utakmici u Hamburgu.

"Ti tu, on tu i to je koš" – neverovatni Nikola Jokiæ VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

137 Komentari

Sortiraj po:

gox

pre 1 godinu

(sasa pg, 20. avgust 2022 09:16)

Sta ces ti ovde i koga uopste zanima tvoje misljenje ?

Idi kod svojih zapadno, ili jugoistocno, ovde odavno niste ni dobrodosli ni bitni.

Pera Ždera

pre 1 godinu

(Pera Ždera, 20. avgust 2022 05:44)

Likovi kao ti ce da napisu ovo, onda kada izgubimo prekosutra ce reci “pa ne moze Nikola sve sam, treba jos neko da igra” i nece primetiti u cemu je problem sa tim izjavama.
(zmajognjeni, 20. avgust 2022 12:16)

Nigde nisam napisao da Nikola treba ili moze da igra sam vec o baziranosti na igri preko njega, njegove organizacije jer bas tada i ostali, ne on sam, igraju dosta prirodnije i tecnije. Los pokusaj...

Da ne davim vise. Naslucuje se da igra ide ka tome, sto veoma raduje. Medjutim malo je vremena i bilo bi dobro sto vise uigravati takav koncept jer ocigledno daje rezultata i to je najbolje sto imamo. Kada Vasa davi loptu 15+ sekundi napada (ZA SADA je to 80% oba meca) ja prosto ne vidim da se igra gradi na logicnim osnovama a ponavljam, nema vremena za eksperimentisanje.

Kao sto ponovih vise puta i kao sto su mnogi ovde primetili. Manje Micic da davi loptu, vise od lopte, brze pas do Nikole i nema brige sto se i videlo od -15 do preokreta i pobede. Dakle ne sam da igra vec preko njega do maksimuma i svih ostalih saigraca (koliki god da je maksimum) pa da vidimo dokle ce to odvesti ovaj tim, selekciju Karija.

zmajognjeni

pre 1 godinu

Pa da, prirodno ALI hajde da igru gradimo oko 1273638291 driblinga viska a ideja (osim zabadanja glave u parket pri zaletanju u reket na trojicu) manjka Vase Micica dok Nikola tri napada zaredom ceka loptu pa je dobije da resava 1 na 1(2), na strani, dok ostali stoje u mestu i gledaju umesto kretanja od lopte.

Nadam se da je igra NAPOKON zasnovana na "lopta sto pre Nikoli da organizuje" kao od sredine 3/4 i vecim delom 4/4, kada je Vasa otisao na klupu od sada jasna stvar koju Pesic vidi a ne samo reakcija Jokica u stilu "daj tu loptu ovamo, vise" i da su sve nelogicnosti i davljenja lipte nasih bekova"a la Barton" samo deo priprema i isprobavanja....

Da se zna i ostavlja za kad je najpotrebnije, igra preko Jokica. Svakako ja ni to ne kaoiram jer ako znas sta imas u ekipii sta je najprirodnije za uspeh tima ODMAH to potenciraj, oko toga gradi i to uvezbavaj jer je vremena malo a mnogi , ocigledno, ne kapiraju "kako to preko centra, da on ima loptu i kreira". Plasim se da je naivno to podrazumevati ili jos gore razigravati u punom smislu, na prvenstvu.

Vasa je odlican igrac ali mora vise OD LOPTE da igra, kroz par diblinga manje i brze loptu Nikoli jer je po kreaciji, brzini reakcije i idejama sta od napada pet brzina iza Nikole. Ponekad mi se ucini da ima duze loptu u rukama od jednog Doncica :)

Dok Slovenci odmah i sve vreme grade oko Luke, Grci oko Nikole itd, mi OPET nesto filozofiramo, isprobavamo. Na momente mi se cinilo da lopta vise i cesce dolazi do Gobera u Francuskoj nego do Nikole u Srbiji.

Svakako raduje igra i obrt id sredine 3/4 i nadam se da to Pesic vidi, kada i kako mu najbolje funkcionise tim. Da to vidi kao kljucno a ne kao iznudjeno.
(Pera Ždera, 20. avgust 2022 05:44)

Likovi kao ti ce da napisu ovo, onda kada izgubimo prekosutra ce reci “pa ne moze Nikola sve sam, treba jos neko da igra” i nece primetiti u cemu je problem sa tim izjavama.

"Dijagnosticar" Nis

pre 1 godinu

Sad će izgleda svaki koš da bude Jokićeva zasluga :)) Ne budite smiješni. Iako ne volim naročito Kalinića, ovo je on izvukao
(sasa pg, 20. avgust 2022 09:16)

Jedino sto je tacno da je izvukao, umesto da lagano poentira iz alej-upa, sve ostalo je moglo i drugacije da se zavrsi posto je zakomplikovao svoj polozaj.

Podrska svim reprezentativcima, bilo kojih 12 budu na spisku trebaju da budu zdusno podrzani. I , da, uspeh je svaka medalja bez obzira na sjaj. Ne zaboravite, idemo na prvenstvo bez igraca sa min.15-20 poena po mecu i bar sa 4-5 asistencija. To tesko moze bilo koja reprezentacija da lako nadoknadi.

Burgija

pre 1 godinu

@Jokić je talentovaniji košarkaš od Džordana, ne kažem bolji, to ne ali talentovaniji sigurno. Čisti genije.

Kako možeš tako nešto da napišeš? Nije talentovaniji. Jordan je stvoren za loptu i košarku. Njegova kretnja, osećaj prostora, kretnje direktnog čuvara i položaj njegovog tela koristi u svoju korist u savršenom skladu i idealnom putanjam najčešće. Inteligentno rešavanje dramatičnih završnica i sve drugo je imao Jordan, a to je suv talenat i fizička spremnost. Sve nabrojano je u igri jedan na jedan ili cak jedan na više igrača, a tu je vidljivo ono što zovemo talenat. Ovo što ima Jokić je taktička potkovanost. Nije talentovaniji nego mora vise da igra mozgom jer ne može da se uzda u krosover, naskok i zakucavanje preko dva igrača. Jokić se uzda u saigrače, Jordan uglavnom u sebe. Ja volim timsku igru i dobre asistente, samim tim i stil igre Jokića, ali bilo bi me sramota da izjavim da je talentovaniji od Jordana.

neki veliki dr

pre 1 godinu

Jokic je mega giga superstar koji je toliko postovan u NBA da su mu 2x dali MVP nagradu. Srpski gedzovani to mu nece oprostiti. Voleli bi najvise da ga u Americi "sikaniraju", da ih on proziva za bombardovanja, da priziva Kinu i Rusiju... Zato Nidzo, samo gazi, na pravom si putu kad znas da si cenjen u najmocnijoj drzavi na svetu, koga briga sta kazu mali rusi

Admiral

pre 1 godinu

Aman bre ljudi dokle cete vise da se delite jeste normalni? Dok su navijaci drugih reprezentacija jedinstveni kod nas uvek neke rasprave i podele! Za i protiv Tea, za i protiv Jokica, za i protiv Pesica, i tako u nedogled. Mozemo li jednom da se ujedinimo i podrzimo momke i selektora pa kakvi su takvi. Nema Tea pa nema, sta sad treba da se svadjamo u nedogled. Tako su bile kritike na racun Pesica kad je izbacio Radmanovica pa smo dosli do zlata. Ajde da damo podrsku, ovde postoje likovi koji jedva cekaju poraz da bi likovali i pljuvali, ne razumem to.

milan

pre 1 godinu

Ako Guduric i Bjelica budu igrali kako znaju bice to ok. Znaju oboje fino da resetaju trojkama ako igraju kako znaju. Znamo da se u zadnje vreme nisu bas nesto pokazali u reprezentaciji ali mozda sada i zaigraju kako znaju. Ostaje da se nadamo da prorade. Znamo da su veliki potencijal.

bskfan

pre 1 godinu

Slicna akcija kao sa malim Morisom protiv Klipersa. Jokic i Marej igraju pik and rol, odbrana regauje udvajanjem i onda Moris ostao sam ispod kosa.

Ovde se igrala uza udbrana pa je to bilo malo teze izvesti, nije bio lagani pass vec je Jokic morao da ide na lob pass ali zato je Kalina visi od Morisa pa je bio kos iako ne tako lak.

Sve u svemu, dobar znak je to sto je Jokic angazovan i sto preuzima dirigentsku palicu. Previse smo mi taknki da bi moglo da se igra drugacije, treba igrati na Jokica pa sta bude. Kao sto rece Ogi, to je najbolje sto u ovom trenutku imamo.

drvobradi

pre 1 godinu

@Pera Ždera
Kakvo palam***nje. Pa i gradi igru oko Jokića, zato je i Teodosic precrtan (verovatno nije hteo da bude treca opcija). Samo što ti ne vidiš taj proces.

Kradu mi nick

pre 1 godinu

"To sto Jokara ima, ne moze da se nauci" u vasim komentarima. To sto Nikola ima je visok IQ! To nema 20% Srba! Majka rodila pobednika!

Antihype

pre 1 godinu

Kratko objasnjenje za one koji se u sport razumeju kao moja baba u nuklearnu fiziku. To sto Jokic ima, ne moze da se nauci. Za to ne postoji trening, drill, sistem... Tako se rodis, mozes da budes i debeljko iz Sombora i tezak i lenj i sta god. Ono sto on vidi i moze, danas u kosarci ne moze niko. Kraj price.

Hm

pre 1 godinu

@Liberty, Nikola Jokić je bio najbolji igrač reprezentacije kad smo osvojili srebro na olimpijskim igrama. Dakle nije na nivou Balše Koprivice nikako. Ali mržnja te oslepi, šta ćeš.

Cika Jovo

pre 1 godinu

Koliko ja to gledam ne mirise na dobro. Imamo jednog igraca. Sa jednim igracem tesko cemo do medalje. Da je juce igrao najbolji igrac Italije Galinari neznam kako bi prosli. A tu Italiju pre neki dan Francuska je razbila za 32 poena. Srecom igramo u daleko najlaksoj grupi, gde je najbolja reprezentacija Cehoslovacka, koju je juce sa pola snage razbila Nemacka.

Pera Ždera

pre 1 godinu

@Sad je valjda jasno onima sto nije bilo da je Jokic Teo na kvadrat.
(Pragmatik, 20. avgust 2022 00:05)

Ne sprdaj se. Što neko napisa, uvalio mu vruć krompir ispod koša, ovaj se namučio da poentira. Ili ne znaš šta je asistencija ili si idolopoklonik
(sasa pg, 20. avgust 2022 09:25)

A ti se pravis blesav i navodis samo ovo dodavanje tj osporavas Jokica kroz njega kao da samo na ovom mecu nije bilo jos par prelepih dodavanja, u njegovom stilu. Sveukupno ih je koliko hoces + u NBA da i ne govorim. Ovo je uzeto SAMO kao maleni primer (ne bas najbolji, slazem se) kako cita igru, vidi sve ranije i resava protivnicke odbrane lagano i pravim resenjima. Ko zeli da vidi primera je milijardu koji to dokazuju, ko ne zeli ili nece, hvata se za nedostatke ovog jednog... Naivno.

sasa pg

pre 1 godinu

@Sad je valjda jasno onima sto nije bilo da je Jokic Teo na kvadrat.
(Pragmatik, 20. avgust 2022 00:05)

Ne sprdaj se. Što neko napisa, uvalio mu vruć krompir ispod koša, ovaj se namučio da poentira. Ili ne znaš šta je asistencija ili si idolopoklonik

nista o nicemu

pre 1 godinu

Dajte komentar onog lika čiji je drug basketaš bolji igrač od Jokića, da se ismejem još malo pred spavanje:)
(JeRemija, 19. avgust 2022 22:38)

Jeremija to si pisao ti sa drugog naloga, provaljeno je. Oladi malo

Roki

pre 1 godinu

Ostavio komentar

Ništa njemu ne fali. Školovan igrač koji razume šta mu je uloga i to, koliko god nekome delovalo beznačajno, obavlja odlično. Zalaže se u odbrani, odlično gradi i skače i pravi faul gotovo savršeno (tajming i u zavisnosti od situacije). Ovo poslednje npr Bobi Marjanović nikada nije znao. Jedina zamerka juče je kad mu Jokić servira loptu nakon udvajanja, ne ide odmah na kos nego se gradi iz straha od rampe i promaši.

Mikeli

pre 1 godinu

Do evropskog prvenstva je ostalo malo vremena, a mi ne delujemo homogeno. Gubimo se uzasno u odbrani, a da bi iole delovali pristojno ovaj tim treba jos vremena da se uigra. Ranije pripreme trajale 3 meseca, pa kad dodje prvenstvo nasi trcali ko pitbulovi. Da li je Pesic bas pricao da je znao da cemo biti snazniji od svake reprezentacije? Sada deluje kao da cemo morati da se uzdamo u individualni kvalitet, a to u ovim vremenima kada nismo ni blizu dominacije od pre 25 godina moze biti ogroman problem.

pacificka_obala

pre 1 godinu

Proculi se po cak po zapadnoj obali USA da komentare ovde pise covek koji ima drugara boljeg kosarkasa od Jokica. Pa hajde da svratim, da i ja budem deo te istorije.

Toni

pre 1 godinu

@samael

Šteta za tvog druga basketaša ali razumem priču skroz.

Ja sam znao čoveka iz Šapca, Mile električar, šta je taj radio sa strujom bajo, ljudi su se krstili. Ne razumem ni dan danas šta je tolika pompa oko Tesle kad je Mile rešavao situacije za koje ni Tesla ne bi znao odakle da krene. Dolazili su čak i iz Bosne ljudi da ga angažuju.

Pera85

pre 1 godinu

Dajte ljudi pokrenite neku peticiju da se i nama u R. Srpskoj dozvoli da gledamo rts i EURO.
(Filip, 19. avgust 2022 23:45)
Pa imate valjda internet?Postoji toliko Iptv provajdera,pa zaista ljudi 21 vek.
(Igor, 20. avgust 2022 00:11)

Evo samo sto nismo

smeh

pre 1 godinu

Kalinić izgleda nije očekivao loptu u svojim rukama. Izgleda da je očekivao šut Jokića. Srećom snašao se dobro i završio akciju uspešno od tablu na drugi obruč. Vidi se da se još uvek upoznaju na terenu. Jedino što bi svim igračima trebalo reći da očekuju loptu u svakom trenutku kada je lopta u Jokićevim rukama. Čovek ima nestvaran pregled igre.

Goks

pre 1 godinu

Nisam siguran koliko ljudi ovde kapira da je Nikolica talentovaniji košarkaš od Džordana. Ne bolji, to ne, talentovaniji sigurno. To kako on kapira košarku do sada nije vidjeno.

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Mr_Melbourne@

Kad ne znas pravo znacenje neke reci, i kada treba da se upotrebi i u kom kontekstu, onda ispadnes bolid kao ti sada!
Sa tobom zaista nema efekta ulaziti u neku polemiku, a ocito si samo provokator, veoma veoma loš!

Dragan Borca

pre 1 godinu

Sta ce biti tek na ep kada se ovako pusta agresivna odbrana u prijateljskim utakmicama. Daleko od toga da ne volim musku jaku fizicku kosarku ali mislim da je sudjenje danas najveci problem kosarke. Na evropskom ce pobediti ko se najbolje (citaj najnamazanije) bude tukao. Srecom imamo i mi dosta fajtera i to krilnih sto je posebno vazno u modernoj kosarci jer su krila univerzalna i mogu braniti sve pozicije( neke vise neke manje uspesno) ali Kalinic i Lucic su neverovatno dobar fit za Jokica. Radnici kojima ne treba puno lopte i znaju pogoditi trojku. Jokic u Denveru nikada nije imao takozvana 3-D krila osim godinu dana Granta. Mada i Grant pa i sada Gordon nisu neki suteri za 3 pa je vrlo upitno da li su oni klasicna 3D krila. Kalinic i Lucic su mi "strava" pogotovo je simpaticno sto je jedan Zvezdas a jedan Partizanovac 😁

stanoje

pre 1 godinu

sto novinari pokusavaju da operu ovog

sto ne pisete kako smo od slovenije zbog njega izgubili, poslednjih pet kljucnih minuta lik tri puta ne moze da pogodi slobodno bacanje

Kuki

pre 1 godinu

Objasnjenje za ljude iz Republike Srpske, koje nije zlonamerno.

RTS jednostavno nema pravo da prenosi utakmice van Srbije. To mora da ucini RTRS. Dakle peticiju morate da pisete vi.

Boris

pre 1 godinu

Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne, 19. avgust 2022 22:44

Ne bi trebalo da puštate komentare od ovog troline. Redovno se javlja na bilo šta što je u vezi Srba( YouTube, srpski portali…).

Smehotresna olimpijada

pre 1 godinu

Pored Jokica svi deluju kao da su prikupljeni sa lokalnog terenceta. Nadam se da će da proradi bezobrazluk u nekome jer ni Jokić ne može sam.

Matori61

pre 1 godinu

Jokićev košarkaški iq je toliki da bi lider u bilo kojoj ekipi. Ostaje pitanje ko od saigrača to može da isprati. Po meni su Micić, Nedović, Gudurić i Dobrić kao bekovi sigurni, Lučić, Kalinić, Davidovac i Bjelica kao krila i Jokić i Milutinov kao centri. Ako Avramović bude zdrav je najbolji izbor jer nam nedostaje rezervni plej i kao drugo visoko krilo Petrušev bi dao prednost pred Jagodićem, ali to su nijanse. Napominjem da nisam kluba, reprezentacija je iznad svega.

Skrle

pre 1 godinu

A način na koji shvata igru govori o tome da bi mogao da bude i odličan trener po završetku igračke karijere, ako to bude želeo.
(Daki, 19. avgust 2022 22:40)

Baš sam pomislio da bi bio izuzetan trener, ali teško da će Lala da zameni konje za nervozu...

zoran

pre 1 godinu

Svi ovi sto kazu da ne vide po cemu je Jokicev kosarkaski IQ poseban, ovo je lep primer. Covek zna 10 sekundi unapred sta ce se desiti, u svakoj sekundi napada zna gde su i njegovi i protivnicki igraci i gde ce biti nakon kretnji i blokova. U plej ofu protiv Golden Stejta je sa klupe provalio akciju Vorijorsa i pre nego sto su je zapoceli i pokazivao saigracima kako da se postave. A da ne pricamo o potezima i odlukama koje donosi u delicu sekunde u toku napada. Njegovu genijalnost ne vidi jedino onaj ko u zivotu nije pogledao ni jutjub klip njegovih najboljih poteza, a kamoli neku utakmicu Denvera.

Goks

pre 1 godinu

Amerikanci imaju izraz product of future...vidi ono što će se tek desiti. Dalje od toga nema. Jokić je talentovaniji košarkaš od Džordana, ne kažem bolji, to ne ali talentovaniji sigurno. Čisti genije.

ljuba

pre 1 godinu

Da su igrali što je Pešić planirao, možda i ne bi dali koš i izgubili bi.
Ovakvom igrom koju vodi i planira Jokić, trener im i ne treba.

Liberty

pre 1 godinu

Glupost. Nije uradio ništa što mnogi drugi pre njega nisu već uradili. Gle čuda postavio napad? Pritom, uvalio Kaliniću "vruć krompir" sreća pa je ovaj iskusan i lepo se snašao i poentirao. Da je bacio tako nekom drugom ode napad u propast. Mediji uzdišu klinca u nebesa na osnovu njegovih uspeha u NBA a ne na osnovu onoga što je pružio reprezentaciji. Nije zaslužio da mu se ovako mediji klanjaju samo zato što je odlučio da eto jednom obuče dres reprezentacije... samo obuče za sada! Mnogi drugi zaslužuju mnogo više pažnje i poštovanja od njega jer su ginuli za taj dres mnogo više nego on, čak i u ovom timu reprezentacije ima mnogo igrača koji su se odazivali i davali sve od sebe za taj dres mnogo više puta od njega. Kada nam donese medalje, zlatne, odlučujućim poenima u finalu, ili bude najbolji igrač u finalu nekog velikog takmičenja koje osvojimo, onda neka ga uzdižu, do tada, on je bre na nivou Balše Koprivice po zaslugama u reprezentaciji!

super

pre 1 godinu

Teško će oni takvom igrom do medalje!
(peraždera, 19. avgust 2022 22:50)
ne razumeš se u Evropsku košarku...
to je odbrana koju smo odigrali u 4/4
šta misliš da li će bolje proći Italija sa trojkama ili Srbija sa odbranom?
primer Zvezda i Partizan prošle godine?
koliko je Partizan bio potentniji u napadu tj gruvali su trojke a Zvezda non-stop jedva i odbrana? ko je bolje prošao tj uzeo trofeja?

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Ovaj ludi šampionat svetskog zanimanja, ide u pravcu ostali - to jest Itoudis, Collet, Maksvytis,Ataman, Sergio Skarjolo i domaćin Herbert Vs ex Yu; kako kontra Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Crne gore. I de facto - Kad napišu na portalu Bjelica povredio list, već nastaje party i Srbija padne na ranking listi...Njemci utjehu traže u punim halama, Španjolci bi, da Srbija i Hrvatska ne igraju prijateljske, Litvanci se žale zašto Slovencima treba G.Dragić, pa Njemci opet komentari doći će i BiH sa Nba zvjezdama...:) :) :)

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pa da, prirodno ALI hajde da igru gradimo oko 1273638291 driblinga viska a ideja (osim zabadanja glave u parket pri zaletanju u reket na trojicu) manjka Vase Micica dok Nikola tri napada zaredom ceka loptu pa je dobije da resava 1 na 1(2), na strani, dok ostali stoje u mestu i gledaju umesto kretanja od lopte.

Nadam se da je igra NAPOKON zasnovana na "lopta sto pre Nikoli da organizuje" kao od sredine 3/4 i vecim delom 4/4, kada je Vasa otisao na klupu od sada jasna stvar koju Pesic vidi a ne samo reakcija Jokica u stilu "daj tu loptu ovamo, vise" i da su sve nelogicnosti i davljenja lipte nasih bekova"a la Barton" samo deo priprema i isprobavanja....

Da se zna i ostavlja za kad je najpotrebnije, igra preko Jokica. Svakako ja ni to ne kaoiram jer ako znas sta imas u ekipii sta je najprirodnije za uspeh tima ODMAH to potenciraj, oko toga gradi i to uvezbavaj jer je vremena malo a mnogi , ocigledno, ne kapiraju "kako to preko centra, da on ima loptu i kreira". Plasim se da je naivno to podrazumevati ili jos gore razigravati u punom smislu, na prvenstvu.

Vasa je odlican igrac ali mora vise OD LOPTE da igra, kroz par diblinga manje i brze loptu Nikoli jer je po kreaciji, brzini reakcije i idejama sta od napada pet brzina iza Nikole. Ponekad mi se ucini da ima duze loptu u rukama od jednog Doncica :)

Dok Slovenci odmah i sve vreme grade oko Luke, Grci oko Nikole itd, mi OPET nesto filozofiramo, isprobavamo. Na momente mi se cinilo da lopta vise i cesce dolazi do Gobera u Francuskoj nego do Nikole u Srbiji.

Svakako raduje igra i obrt id sredine 3/4 i nadam se da to Pesic vidi, kada i kako mu najbolje funkcionise tim. Da to vidi kao kljucno a ne kao iznudjeno.

Lol

pre 1 godinu

Ja kad vidim Jokića, a ja se setim moga druga koji je za doručak jeo.. ma šta kilo bureka i flaša koka kole, dve kile bureka na suvo je mogo da sabije. Jokić je bre za njega mala beba. A kosarku je imo u malom prstu niko nije mogao da ga dobije u 2k10, pa čak ni ovi koji su kao trenirali košarku... I to da se razumemo 12 min četvrtina... Mogo je satima da igra bez pauze... E to je posvećenost, to je klasa, to je moj drug... Tako da nemojte mi te hvalospeve o Jokiću molim vas xD
Nego idite na JuTjub i poslušajte "Pesma u susret svetskom prvenstvu: Nikola Jokić" iz 2018... Pa kad uzmemo zlato da se zapeva to na dočeku.. ajmo Jokaraaa, Napred Srbijo 🇷🇸🥇🏆

Chovich

pre 1 godinu

Nije zivot jedna zena iliti nije tim jedan covek. Ne moze jokic sam do medalje...Necemo mi daleko na evropskom ovakvom igrom tima
(lubenica, 19. avgust 2022 23:44)


U pravu si....možda prodjemo grupu i to je to!

dovlajoe

pre 1 godinu

Nije dobar primer za pohvalu Jokića, jer je u senci Kalinićevog poteza. Asistencija nije bila idealna, Kalinić je morao da je nadogradi ekstra potezom.

Džoni

pre 1 godinu

Samo da se oni malo pohvataju sa njegovim idejama i vizijama u napadu i nema zime. Ovo što smo igrali u 4/4 je u stvari preslikana igra Denvera i to daje rezultat. E sad, još je to daleko od akcija Denvera ali ide se ka tome, a ruku na srce možda ovde ima i bolje saigrače od većine onih u Denveru pa kad se ukače biće to rapsodija.

uuu tebra, kakav poklop

pre 1 godinu

Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne, 19. avgust 2022 22:44)


Jel dominirao Jusuf ? Tepsije lonci….

Ne kapira on to, mozda konta, pa ko razume-s'vatio. Kralju, za tepsije i lonce, a imas i ono na Tube: cist bakar, legendarno od pok. Pece Dobrohotova zapis ...

Ostavio Komentar

pre 1 godinu

Sve mi je jasno, ali gde samo nasli onog Jagodić-Kuridžu. Covek ima 35 godina, pa zar Pesic nije mogao da povede naseg najboljeg juniora da decko uci i prilagodjava se na seniorski tim? E svasta.....

bob

pre 1 godinu

Na popularan zahtev

Ja sam odrastao sa drugom koji je bio supertalenat za kosarku , a da kosarku nikada nije trenirao. Trenirao je i igrao fudbal i bio jedan od najboljih fudbalera sa kojim sam igrao. Basket je igrao iz ljubavi, i sta je radio ljudima koji su trenirali ceo zivot kosarku to nije bilo normalno.1-1 niko nikada nije mogao da ga cuva. Zbog visine od 1.80m verovatno ne bi ni bio uspesan kosarkas, ali ono sto je on radio sa loptom to ovi danas nasi vajni mvp igraci mogu da sanjaju.
Kada citam hvalospeve o Jokicu i pogledam neke njegove najbolje igre u NBA, to je smesno u odnosu na ono sta je moj drug radio na terenu. Da ne pominjem fizicku spremu gde za 20god coveka nikada nisam video umornog, mogao je odigrati 2 fudbalske utakmice da se ne umori, a bio jedan od retkih koji je podjednako dobro igrao napad i odbranu.
Zato mi je tesko citati hvalospeve o Jokicu koji u svakom segmentu igre u odnosu na nekadasnju igru mog velikog druga izgleda kao amater.
Imali smo Bodirogu koji je bio bolji, trofejniji,uspesniji kosarkas od Jokica a nismo svakodnevno citali toliko o njegovoj kosarkaskoj inteligenciji, umecu.
(samael, 19. avgust 2022 18:08)

Herc

pre 1 godinu

Jokić treba da prevodi loptu i da igra pleja,tako funkcioniše u Denveru.
Samo tako može dati puni doprinos,a taktikom njegovog zavlačenja pod koš gubimo njegov doprinos!
Jer on bolje ima pregled igre od bilo kog pleja!
Da nije tako ne bi dvije godine zaredom bio MVP u NBA ligi!

Brus Halter Vilis

pre 1 godinu

Sta sad vam je Jokic genije? Sve sto valja a dolazi iz Srbije treba da vam ode i da vas prepusti carima proseka. Do juce ste pljuvali momka i nazivali konjusarem a sad bez srama ga hvalite. To vise nije narod to moze samo rulja.

Danilo

pre 1 godinu

Ljuildi postavljaju pitanje Jokica i Micica , ljudi su mvp igraci dva najaca kosarkaska takmicenja na svetu .Ako oni ne mogu da sprovedu ideju na terenu niko ne moze .Ostali samo da prate sta ova dvojica rade i sta im sugerisu i nema problema .Mislim da je Pesic stvorio odlican kolektiv, stat sto nema Bogdanovica ovo bi bila zaista masina od ekipe .Nadam se da ce Nedovic,Dobric i Marinkovic nokj3 sutirati , jer je i to jako bitno.Lepi je videti slogu i sjajnu saradnju i zelju za pobedom ,doci di trofeje nec3 biti nimalo lako .

BGD

pre 1 godinu

Nije zivot jedna zena iliti nije tim jedan covek. Ne moze jokic sam do medalje...Necemo mi daleko na evropskom ovakvom igrom tima
(lubenica, 19. avgust 2022 23:44) A sta fali ovakvoj igri tima??? Jel ti uopste znas maloumnice sa kim su oni igrali? Sta si ocekaivao? Da ce da ih razvale 40 razlike? Boze sacuvaj ko sve gleda i komentarise kosarku…

Gazda Dojkan

pre 1 godinu

Marinkoviću, Jagodić-Kuridži, Simaniću i Ristiću nije mesto u ovoj ekipi, imamo bolje igrače na tim pozicijama od navedene gospode, a umesto Jaramaza svakako bi puno bolji bio Avramović da nije povređen.
(Pako Alkaser, 19. avgust 2022 23:11)

Gresis za Jaramaza. Zivi bili pa videli. Vrlo inteligentan igrac i vrlo racionalan. Avramovic je usijana glava. Cesto ga povuce lopta pa srlja ili uzima nerezonske suteve. Jaramaz je promisljeniji u igri i redje upada u probleme sa loptom.

duledudule

pre 1 godinu

Lagana 2 poena... Likovi ga ne udvojili nego je tri igraca bilo oko njega, ali je Kalina jedan od najboljih na toj poziciji u evropi pa ih je odradio.Bice ovo dobro nadamo se.

Hezonja MVP

pre 1 godinu

@ Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne


Doista. Zli Srbi i Srbočetnički lobi u Americi potplatili da Jokic bude 2 puta MVP.

Igor

pre 1 godinu

Dajte ljudi pokrenite neku peticiju da se i nama u R. Srpskoj dozvoli da gledamo rts i EURO.
(Filip, 19. avgust 2022 23:45)
Pa imate valjda internet?Postoji toliko Iptv provajdera,pa zaista ljudi 21 vek.

deksi

pre 1 godinu

Pa valjda Mile Laktaski baja moze sa Vucicem srediti da i mi Srpskoj gledamo Evropsko prvenstvo na rts. I jedni i drugi stalno vicu kako smo mi ustvari isti narod i kako nebi trebalo da bude ikakvih granica izmedju nas. Pa sta ih onda sprecava da i nama u RS puste rts ??

sbanovan

pre 1 godinu

Svaka njemu čast za klubsku karijeru i za sve što zna, ali zbog dosadašnjeg ponašanja prema dresu reprezentacije od mene do kraja karijere aplauz neće dobiti.

Jokicu nije mesto u reprezentaciji. U reprezentaciji treba da se neguju neke druge vrednosti.

Pljuc

pre 1 godinu

Bili bi ustvari laki poeni da je odigrao na prvu,ali se ipak činilo da ga je ova lopta iznenadila,pa je ušao pod koš i od jednostavnog brzog šuta koji je Jokić imao na umu,sebi zakomplikovao situaciju (koja se ipak završila sa dva poena,čini mi se više srećno). Daleko od toga da je Kalina loš,ali nije ni Porter,ni Marej,niti Gordon,pa je valjda i Jokić pomislio - “Ama gde ćeš sad…” 🤦🏻♂

Gde ja zivim

pre 1 godinu

Mozemo decka samo da kritikujemo i mrzimo, zato sto nije prosli put igrao za rep. i to je to. Znamo kako protiv Amera prolazimo, a on je 2 puta tamo MVP, to je dovoljan pokazatelj o kakvom se kosarkaskom geniju radi.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne, 19. avgust 2022 22:44)




Možeš čoveka mrzeti zbog drugih stvari, ali ne znam šta ima sporno što se tiče košarke? Da li stvarno misliš da u USA daju ugovore na 150-200 miliona dolara na lepe oči ako nisi sa poslom kojim se baviš to zaslužio? To je ogroman novac čak i za njih koji ga plaćaju. Pa nije to Srbija. Tamo nema partijske knjižice. Čovek je top igrač.

Pljuc

pre 1 godinu

Bili bi ustvari laki poeni da je odigrao na prvu,ali se ipak činilo da ga je ova lopta iznenadila,pa je ušao pod koš i od jednostavnog brzog šuta koji je Jokić imao na umu,sebi zakomplikovao situaciju (koja se ipak završila sa dva poena,čini mi se više srećno). Daleko od toga da je Kalina loš,ali nije ni Porter,ni Marej,niti Gordon,pa je valjda i Jokić pomislio - “Ama gde ćeš sad…” 🤦🏻♂

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Jokara igra kosarku kao sah. Vidi 12 poteza unapred. Zato i mora rukama da pokaze (kad vec ne moze da nacrta) ovim balvanima gde da se postave. Covek im bukvalno sve kaze, pokaze i uradi, oni samo trebaju da ubace u mrtvi kos, a nekim cudom Kalinic i od zicera napravi nuklearnu fiziku. Uvek potez vise i cima i navuce dva igraca na sebe pod kosem i onda ne zna sta ce. Samo nek slusaju Jokaru, pomalo pesica i eto nam pobede.

JeRemija

pre 1 godinu

Pešić da je pametan pozvao bi u reprezentaciju i druga basketaša od onog lika sa b92 foruma koji je danas pisao na temu Jokića.

Drug basketaš bi trebao da bude ključan igrač tima a Jokić da uskače kada se ovaj umori...

nextf1

pre 1 godinu

@Mr_Melbourne
Šta pokušavate sa rečju mitomanija.Da li uopšte znaš šta to znači i u kom kontekstu koristiš ovu reč.
Mitomanija (takođe i patološko laganje) je termin koji označava bolesnu sklonost nekih ljudi da izmišljaju priče o neverovatnim događajima, kao i da izvrću istinu i preteruju u opisivanju stvarnih događaja, sa ciljem da sebe prikažu u što povoljnijoj svetlosti. Kod dece na ranom uzrastu, mitomanija je normalna razvojna pojava, dok kod odraslih, najčešće, potiče iz sujete, neobuzdane mašte, emocionalne nezrelosti i potisnutog osećanja manje vrednosti.

Brian Scalabrine

pre 1 godinu

Gde je onaj majstor sto mu drugar fubaler igra bolje od Jokica. Pogledajte na YT malo o Brajanu Skalabriniju...lik je imao prosek 3 poena u nba karijeri. U penziji je tantuse koji su ga prozivali po netu okupljao uzivo da im pokaze koliko veze nemaju. Pritom su to sve univerzitetski, polu pro i street igraci. Njegova izjava koja objasnjava sve: "Ja sam trenutno u penziji po kvalitetu blizi Lebronu nego sto ste vi meni".

Gde su onda stvarno LBJ, Doncic, Jokic i ostali ... space jam vanzemaljci, a ovde ih kao strucnjaci analiziraju. Kakvo odsustvo realnosti.

Pako Alkaser

pre 1 godinu

Marinkoviću, Jagodić-Kuridži, Simaniću i Ristiću nije mesto u ovoj ekipi, imamo bolje igrače na tim pozicijama od navedene gospode, a umesto Jaramaza svakako bi puno bolji bio Avramović da nije povređen.

Dr

pre 1 godinu

Ja sam odrastao sa drugom koji je bio supertalenat za kosarku , a da kosarku nikada nije trenirao. Trenirao je i igrao fudbal i bio jedan od najboljih fudbalera sa kojim sam igrao. Basket je igrao iz ljubavi, i sta je radio ljudima koji su trenirali ceo zivot kosarku to nije bilo normalno.1-1 niko nikada nije mogao da ga cuva. Zbog visine od 1.80m verovatno ne bi ni bio uspesan kosarkas, ali ono sto je on radio sa loptom to ovi danas nasi vajni mvp igraci mogu da sanjaju.
Kada citam hvalospeve o Jokicu i pogledam neke njegove najbolje igre u NBA, to je smesno u odnosu na ono sta je moj drug radio na terenu. Da ne pominjem fizicku spremu gde za 20god coveka nikada nisam video umornog, mogao je odigrati 2 fudbalske utakmice da se ne umori, a bio jedan od retkih koji je podjednako dobro igrao napad i odbranu.
Zato mi je tesko citati hvalospeve o Jokicu koji u svakom segmentu igre u odnosu na nekadasnju igru mog velikog druga izgleda kao amater.
Imali smo Bodirogu koji je bio bolji, trofejniji,uspesniji kosarkas od Jokica a nismo svakodnevno citali toliko o njegovoj kosarkaskoj inteligenciji, umecu.
(samael, 19. avgust 2022 18:08)

Iskopirao sam ceo komentar, da se ne zaboravi. Da mu se svi smejemo.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Dajte komentar onog lika čiji je drug basketaš bolji igrač od Jokića, da se ismejem još malo pred spavanje:)
(JeRemija, 19. avgust 2022 22:38)




Nešto slično kao kada izađe vest o prelepoj ženi na sajtu a nakači se 50 njih koji kažu da imaju na 10 boljih u komšiluku? Ili oni što imaju ortaka koji lagano bije Tajsona u prajmu. Ili oni što su promenili na hiljade žena ali eto ne žele da se javno hvale. Može ovako do ujutru da se nabraja…

Gospodin Džovi

pre 1 godinu

Dajte komentar onog lika čiji je drug basketaš bolji igrač od Jokića, da se ismejem još malo pred spavanje:)
(JeRemija, 19. avgust 2022 22:38)

Mrzi me da tražim ali ovako nešto: “imam druga visok metar i ćevap, autolimar, igra basket svake nedelje i rasturio bi Jokića 1 na 1.”

kralj

pre 1 godinu

Sasa Pavlovic je rekao za Jokica da je verovatno najdominatniji igrac u zadnjih 3-4 godine,dve sekunde brze misli od bilo kog igraca u NBA,a po njegovim recima to je nenormalna prednost,ja ga iskreno ne razumem bas potpuno,po nesto mogu da pretpostavim zasto je to toliko bitno.

Daki

pre 1 godinu

To koliko je Jokić dobar najbolje se vidi po tome što je zamenio odličnog Milutinova i prelomio utakmicu. Milutinov je dobar kad mu se to omogući, Jokić omogući i sebi i drugima. Posebno me je iznenadio dobrom odbranom.
A način na koji shvata igru govori o tome da bi mogao da bude i odličan trener po završetku igračke karijere, ako to bude želeo.

pejafan

pre 1 godinu

Decko je broj 1 trenutno,ali ne interesuje ga instagram,tik tok,glamur,moda,provodi,reklame i zato nije eksponiran u americi koliko bi trebao da bude...Nidzo samo napred,jos 10 godina lagano imas sa ovakvim stilom igre!!

Radomir

pre 1 godinu

Svakome, ko se imalo razume u košarku, je jasno kakav je doprinos Jokića za tim. Samo još ako ima ko da iskoristi otvorene šuteve i razume šta će da odigra. Nije poenta "napucati" 30 poena, a ostali igrači statisti. Na kraju obično rezultat nije povoljan po tu ekipu.

Стара школа

pre 1 godinu

Калинићеви поени уопште нису били лагани, већ његово врхунско мајсторство и у финти и у идеји да иде на други обруч.

Goks

pre 1 godinu

Amerikanci imaju izraz...product of future...vidi ono što će se desiti. Dalje nema. Molio bih vas da ne puštate komentare ovog paćenika iz Melburna, degutantno je. Hvala unapred.

baobab

pre 1 godinu

Sve ovo jeste tačno, ali treba pohvaliti i Kalinićev potez. Kad već odmah nije digao na koš, zapravo mu nimalo nije bilo lako pored dvojice! Odlično, odlično se snašao i jako važnom trenutku!

steppenwolf

pre 1 godinu

To je to. Sa pola snage i mnogo znanja u poslednjih 7 min. Jokic objasnio zasto je 2x za redom MVP..Kraj price a za one glupe i hejtere, objasnio covek..Tesko oni to mogu da shvate..

baobab

pre 1 godinu

Sve ovo jeste tačno, ali treba pohvaliti i Kalinićev potez. Kad već odmah nije digao na koš, zapravo mu nimalo nije bilo lako pored dvojice! Odlično, odlično se snašao i jako važnom trenutku!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne, 19. avgust 2022 22:44)




Možeš čoveka mrzeti zbog drugih stvari, ali ne znam šta ima sporno što se tiče košarke? Da li stvarno misliš da u USA daju ugovore na 150-200 miliona dolara na lepe oči ako nisi sa poslom kojim se baviš to zaslužio? To je ogroman novac čak i za njih koji ga plaćaju. Pa nije to Srbija. Tamo nema partijske knjižice. Čovek je top igrač.

pejafan

pre 1 godinu

Decko je broj 1 trenutno,ali ne interesuje ga instagram,tik tok,glamur,moda,provodi,reklame i zato nije eksponiran u americi koliko bi trebao da bude...Nidzo samo napred,jos 10 godina lagano imas sa ovakvim stilom igre!!

Daki

pre 1 godinu

To koliko je Jokić dobar najbolje se vidi po tome što je zamenio odličnog Milutinova i prelomio utakmicu. Milutinov je dobar kad mu se to omogući, Jokić omogući i sebi i drugima. Posebno me je iznenadio dobrom odbranom.
A način na koji shvata igru govori o tome da bi mogao da bude i odličan trener po završetku igračke karijere, ako to bude želeo.

steppenwolf

pre 1 godinu

To je to. Sa pola snage i mnogo znanja u poslednjih 7 min. Jokic objasnio zasto je 2x za redom MVP..Kraj price a za one glupe i hejtere, objasnio covek..Tesko oni to mogu da shvate..

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Jokara igra kosarku kao sah. Vidi 12 poteza unapred. Zato i mora rukama da pokaze (kad vec ne moze da nacrta) ovim balvanima gde da se postave. Covek im bukvalno sve kaze, pokaze i uradi, oni samo trebaju da ubace u mrtvi kos, a nekim cudom Kalinic i od zicera napravi nuklearnu fiziku. Uvek potez vise i cima i navuce dva igraca na sebe pod kosem i onda ne zna sta ce. Samo nek slusaju Jokaru, pomalo pesica i eto nam pobede.

Gde ja zivim

pre 1 godinu

Mozemo decka samo da kritikujemo i mrzimo, zato sto nije prosli put igrao za rep. i to je to. Znamo kako protiv Amera prolazimo, a on je 2 puta tamo MVP, to je dovoljan pokazatelj o kakvom se kosarkaskom geniju radi.

Radomir

pre 1 godinu

Svakome, ko se imalo razume u košarku, je jasno kakav je doprinos Jokića za tim. Samo još ako ima ko da iskoristi otvorene šuteve i razume šta će da odigra. Nije poenta "napucati" 30 poena, a ostali igrači statisti. Na kraju obično rezultat nije povoljan po tu ekipu.

Brian Scalabrine

pre 1 godinu

Gde je onaj majstor sto mu drugar fubaler igra bolje od Jokica. Pogledajte na YT malo o Brajanu Skalabriniju...lik je imao prosek 3 poena u nba karijeri. U penziji je tantuse koji su ga prozivali po netu okupljao uzivo da im pokaze koliko veze nemaju. Pritom su to sve univerzitetski, polu pro i street igraci. Njegova izjava koja objasnjava sve: "Ja sam trenutno u penziji po kvalitetu blizi Lebronu nego sto ste vi meni".

Gde su onda stvarno LBJ, Doncic, Jokic i ostali ... space jam vanzemaljci, a ovde ih kao strucnjaci analiziraju. Kakvo odsustvo realnosti.

kralj

pre 1 godinu

Sasa Pavlovic je rekao za Jokica da je verovatno najdominatniji igrac u zadnjih 3-4 godine,dve sekunde brze misli od bilo kog igraca u NBA,a po njegovim recima to je nenormalna prednost,ja ga iskreno ne razumem bas potpuno,po nesto mogu da pretpostavim zasto je to toliko bitno.

Gospodin Džovi

pre 1 godinu

Dajte komentar onog lika čiji je drug basketaš bolji igrač od Jokića, da se ismejem još malo pred spavanje:)
(JeRemija, 19. avgust 2022 22:38)

Mrzi me da tražim ali ovako nešto: “imam druga visok metar i ćevap, autolimar, igra basket svake nedelje i rasturio bi Jokića 1 na 1.”

Pljuc

pre 1 godinu

Bili bi ustvari laki poeni da je odigrao na prvu,ali se ipak činilo da ga je ova lopta iznenadila,pa je ušao pod koš i od jednostavnog brzog šuta koji je Jokić imao na umu,sebi zakomplikovao situaciju (koja se ipak završila sa dva poena,čini mi se više srećno). Daleko od toga da je Kalina loš,ali nije ni Porter,ni Marej,niti Gordon,pa je valjda i Jokić pomislio - “Ama gde ćeš sad…” 🤦🏻♂

JeRemija

pre 1 godinu

Pešić da je pametan pozvao bi u reprezentaciju i druga basketaša od onog lika sa b92 foruma koji je danas pisao na temu Jokića.

Drug basketaš bi trebao da bude ključan igrač tima a Jokić da uskače kada se ovaj umori...

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Dajte komentar onog lika čiji je drug basketaš bolji igrač od Jokića, da se ismejem još malo pred spavanje:)
(JeRemija, 19. avgust 2022 22:38)




Nešto slično kao kada izađe vest o prelepoj ženi na sajtu a nakači se 50 njih koji kažu da imaju na 10 boljih u komšiluku? Ili oni što imaju ortaka koji lagano bije Tajsona u prajmu. Ili oni što su promenili na hiljade žena ali eto ne žele da se javno hvale. Može ovako do ujutru da se nabraja…

Стара школа

pre 1 godinu

Калинићеви поени уопште нису били лагани, већ његово врхунско мајсторство и у финти и у идеји да иде на други обруч.

Goks

pre 1 godinu

Amerikanci imaju izraz...product of future...vidi ono što će se desiti. Dalje nema. Molio bih vas da ne puštate komentare ovog paćenika iz Melburna, degutantno je. Hvala unapred.

nextf1

pre 1 godinu

@Mr_Melbourne
Šta pokušavate sa rečju mitomanija.Da li uopšte znaš šta to znači i u kom kontekstu koristiš ovu reč.
Mitomanija (takođe i patološko laganje) je termin koji označava bolesnu sklonost nekih ljudi da izmišljaju priče o neverovatnim događajima, kao i da izvrću istinu i preteruju u opisivanju stvarnih događaja, sa ciljem da sebe prikažu u što povoljnijoj svetlosti. Kod dece na ranom uzrastu, mitomanija je normalna razvojna pojava, dok kod odraslih, najčešće, potiče iz sujete, neobuzdane mašte, emocionalne nezrelosti i potisnutog osećanja manje vrednosti.

Pljuc

pre 1 godinu

Bili bi ustvari laki poeni da je odigrao na prvu,ali se ipak činilo da ga je ova lopta iznenadila,pa je ušao pod koš i od jednostavnog brzog šuta koji je Jokić imao na umu,sebi zakomplikovao situaciju (koja se ipak završila sa dva poena,čini mi se više srećno). Daleko od toga da je Kalina loš,ali nije ni Porter,ni Marej,niti Gordon,pa je valjda i Jokić pomislio - “Ama gde ćeš sad…” 🤦🏻♂

Pako Alkaser

pre 1 godinu

Marinkoviću, Jagodić-Kuridži, Simaniću i Ristiću nije mesto u ovoj ekipi, imamo bolje igrače na tim pozicijama od navedene gospode, a umesto Jaramaza svakako bi puno bolji bio Avramović da nije povređen.

Antihype

pre 1 godinu

Kratko objasnjenje za one koji se u sport razumeju kao moja baba u nuklearnu fiziku. To sto Jokic ima, ne moze da se nauci. Za to ne postoji trening, drill, sistem... Tako se rodis, mozes da budes i debeljko iz Sombora i tezak i lenj i sta god. Ono sto on vidi i moze, danas u kosarci ne moze niko. Kraj price.

Toni

pre 1 godinu

@samael

Šteta za tvog druga basketaša ali razumem priču skroz.

Ja sam znao čoveka iz Šapca, Mile električar, šta je taj radio sa strujom bajo, ljudi su se krstili. Ne razumem ni dan danas šta je tolika pompa oko Tesle kad je Mile rešavao situacije za koje ni Tesla ne bi znao odakle da krene. Dolazili su čak i iz Bosne ljudi da ga angažuju.

smeh

pre 1 godinu

Kalinić izgleda nije očekivao loptu u svojim rukama. Izgleda da je očekivao šut Jokića. Srećom snašao se dobro i završio akciju uspešno od tablu na drugi obruč. Vidi se da se još uvek upoznaju na terenu. Jedino što bi svim igračima trebalo reći da očekuju loptu u svakom trenutku kada je lopta u Jokićevim rukama. Čovek ima nestvaran pregled igre.

zoran

pre 1 godinu

Svi ovi sto kazu da ne vide po cemu je Jokicev kosarkaski IQ poseban, ovo je lep primer. Covek zna 10 sekundi unapred sta ce se desiti, u svakoj sekundi napada zna gde su i njegovi i protivnicki igraci i gde ce biti nakon kretnji i blokova. U plej ofu protiv Golden Stejta je sa klupe provalio akciju Vorijorsa i pre nego sto su je zapoceli i pokazivao saigracima kako da se postave. A da ne pricamo o potezima i odlukama koje donosi u delicu sekunde u toku napada. Njegovu genijalnost ne vidi jedino onaj ko u zivotu nije pogledao ni jutjub klip njegovih najboljih poteza, a kamoli neku utakmicu Denvera.

Goks

pre 1 godinu

Nisam siguran koliko ljudi ovde kapira da je Nikolica talentovaniji košarkaš od Džordana. Ne bolji, to ne, talentovaniji sigurno. To kako on kapira košarku do sada nije vidjeno.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Sta ce biti tek na ep kada se ovako pusta agresivna odbrana u prijateljskim utakmicama. Daleko od toga da ne volim musku jaku fizicku kosarku ali mislim da je sudjenje danas najveci problem kosarke. Na evropskom ce pobediti ko se najbolje (citaj najnamazanije) bude tukao. Srecom imamo i mi dosta fajtera i to krilnih sto je posebno vazno u modernoj kosarci jer su krila univerzalna i mogu braniti sve pozicije( neke vise neke manje uspesno) ali Kalinic i Lucic su neverovatno dobar fit za Jokica. Radnici kojima ne treba puno lopte i znaju pogoditi trojku. Jokic u Denveru nikada nije imao takozvana 3-D krila osim godinu dana Granta. Mada i Grant pa i sada Gordon nisu neki suteri za 3 pa je vrlo upitno da li su oni klasicna 3D krila. Kalinic i Lucic su mi "strava" pogotovo je simpaticno sto je jedan Zvezdas a jedan Partizanovac 😁

Kuki

pre 1 godinu

Objasnjenje za ljude iz Republike Srpske, koje nije zlonamerno.

RTS jednostavno nema pravo da prenosi utakmice van Srbije. To mora da ucini RTRS. Dakle peticiju morate da pisete vi.

Admiral

pre 1 godinu

Aman bre ljudi dokle cete vise da se delite jeste normalni? Dok su navijaci drugih reprezentacija jedinstveni kod nas uvek neke rasprave i podele! Za i protiv Tea, za i protiv Jokica, za i protiv Pesica, i tako u nedogled. Mozemo li jednom da se ujedinimo i podrzimo momke i selektora pa kakvi su takvi. Nema Tea pa nema, sta sad treba da se svadjamo u nedogled. Tako su bile kritike na racun Pesica kad je izbacio Radmanovica pa smo dosli do zlata. Ajde da damo podrsku, ovde postoje likovi koji jedva cekaju poraz da bi likovali i pljuvali, ne razumem to.

Herc

pre 1 godinu

Jokić treba da prevodi loptu i da igra pleja,tako funkcioniše u Denveru.
Samo tako može dati puni doprinos,a taktikom njegovog zavlačenja pod koš gubimo njegov doprinos!
Jer on bolje ima pregled igre od bilo kog pleja!
Da nije tako ne bi dvije godine zaredom bio MVP u NBA ligi!

neki veliki dr

pre 1 godinu

Jokic je mega giga superstar koji je toliko postovan u NBA da su mu 2x dali MVP nagradu. Srpski gedzovani to mu nece oprostiti. Voleli bi najvise da ga u Americi "sikaniraju", da ih on proziva za bombardovanja, da priziva Kinu i Rusiju... Zato Nidzo, samo gazi, na pravom si putu kad znas da si cenjen u najmocnijoj drzavi na svetu, koga briga sta kazu mali rusi

Hm

pre 1 godinu

@Liberty, Nikola Jokić je bio najbolji igrač reprezentacije kad smo osvojili srebro na olimpijskim igrama. Dakle nije na nivou Balše Koprivice nikako. Ali mržnja te oslepi, šta ćeš.

Hezonja MVP

pre 1 godinu

@ Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne


Doista. Zli Srbi i Srbočetnički lobi u Americi potplatili da Jokic bude 2 puta MVP.

Skrle

pre 1 godinu

A način na koji shvata igru govori o tome da bi mogao da bude i odličan trener po završetku igračke karijere, ako to bude želeo.
(Daki, 19. avgust 2022 22:40)

Baš sam pomislio da bi bio izuzetan trener, ali teško da će Lala da zameni konje za nervozu...

Kradu mi nick

pre 1 godinu

"To sto Jokara ima, ne moze da se nauci" u vasim komentarima. To sto Nikola ima je visok IQ! To nema 20% Srba! Majka rodila pobednika!

BGD

pre 1 godinu

Nije zivot jedna zena iliti nije tim jedan covek. Ne moze jokic sam do medalje...Necemo mi daleko na evropskom ovakvom igrom tima
(lubenica, 19. avgust 2022 23:44) A sta fali ovakvoj igri tima??? Jel ti uopste znas maloumnice sa kim su oni igrali? Sta si ocekaivao? Da ce da ih razvale 40 razlike? Boze sacuvaj ko sve gleda i komentarise kosarku…

pacificka_obala

pre 1 godinu

Proculi se po cak po zapadnoj obali USA da komentare ovde pise covek koji ima drugara boljeg kosarkasa od Jokica. Pa hajde da svratim, da i ja budem deo te istorije.

Pera Ždera

pre 1 godinu

@Sad je valjda jasno onima sto nije bilo da je Jokic Teo na kvadrat.
(Pragmatik, 20. avgust 2022 00:05)

Ne sprdaj se. Što neko napisa, uvalio mu vruć krompir ispod koša, ovaj se namučio da poentira. Ili ne znaš šta je asistencija ili si idolopoklonik
(sasa pg, 20. avgust 2022 09:25)

A ti se pravis blesav i navodis samo ovo dodavanje tj osporavas Jokica kroz njega kao da samo na ovom mecu nije bilo jos par prelepih dodavanja, u njegovom stilu. Sveukupno ih je koliko hoces + u NBA da i ne govorim. Ovo je uzeto SAMO kao maleni primer (ne bas najbolji, slazem se) kako cita igru, vidi sve ranije i resava protivnicke odbrane lagano i pravim resenjima. Ko zeli da vidi primera je milijardu koji to dokazuju, ko ne zeli ili nece, hvata se za nedostatke ovog jednog... Naivno.

bskfan

pre 1 godinu

Slicna akcija kao sa malim Morisom protiv Klipersa. Jokic i Marej igraju pik and rol, odbrana regauje udvajanjem i onda Moris ostao sam ispod kosa.

Ovde se igrala uza udbrana pa je to bilo malo teze izvesti, nije bio lagani pass vec je Jokic morao da ide na lob pass ali zato je Kalina visi od Morisa pa je bio kos iako ne tako lak.

Sve u svemu, dobar znak je to sto je Jokic angazovan i sto preuzima dirigentsku palicu. Previse smo mi taknki da bi moglo da se igra drugacije, treba igrati na Jokica pa sta bude. Kao sto rece Ogi, to je najbolje sto u ovom trenutku imamo.

Džoni

pre 1 godinu

Samo da se oni malo pohvataju sa njegovim idejama i vizijama u napadu i nema zime. Ovo što smo igrali u 4/4 je u stvari preslikana igra Denvera i to daje rezultat. E sad, još je to daleko od akcija Denvera ali ide se ka tome, a ruku na srce možda ovde ima i bolje saigrače od većine onih u Denveru pa kad se ukače biće to rapsodija.

Goks

pre 1 godinu

Amerikanci imaju izraz product of future...vidi ono što će se tek desiti. Dalje od toga nema. Jokić je talentovaniji košarkaš od Džordana, ne kažem bolji, to ne ali talentovaniji sigurno. Čisti genije.

Boris

pre 1 godinu

Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne, 19. avgust 2022 22:44

Ne bi trebalo da puštate komentare od ovog troline. Redovno se javlja na bilo šta što je u vezi Srba( YouTube, srpski portali…).

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pa da, prirodno ALI hajde da igru gradimo oko 1273638291 driblinga viska a ideja (osim zabadanja glave u parket pri zaletanju u reket na trojicu) manjka Vase Micica dok Nikola tri napada zaredom ceka loptu pa je dobije da resava 1 na 1(2), na strani, dok ostali stoje u mestu i gledaju umesto kretanja od lopte.

Nadam se da je igra NAPOKON zasnovana na "lopta sto pre Nikoli da organizuje" kao od sredine 3/4 i vecim delom 4/4, kada je Vasa otisao na klupu od sada jasna stvar koju Pesic vidi a ne samo reakcija Jokica u stilu "daj tu loptu ovamo, vise" i da su sve nelogicnosti i davljenja lipte nasih bekova"a la Barton" samo deo priprema i isprobavanja....

Da se zna i ostavlja za kad je najpotrebnije, igra preko Jokica. Svakako ja ni to ne kaoiram jer ako znas sta imas u ekipii sta je najprirodnije za uspeh tima ODMAH to potenciraj, oko toga gradi i to uvezbavaj jer je vremena malo a mnogi , ocigledno, ne kapiraju "kako to preko centra, da on ima loptu i kreira". Plasim se da je naivno to podrazumevati ili jos gore razigravati u punom smislu, na prvenstvu.

Vasa je odlican igrac ali mora vise OD LOPTE da igra, kroz par diblinga manje i brze loptu Nikoli jer je po kreaciji, brzini reakcije i idejama sta od napada pet brzina iza Nikole. Ponekad mi se ucini da ima duze loptu u rukama od jednog Doncica :)

Dok Slovenci odmah i sve vreme grade oko Luke, Grci oko Nikole itd, mi OPET nesto filozofiramo, isprobavamo. Na momente mi se cinilo da lopta vise i cesce dolazi do Gobera u Francuskoj nego do Nikole u Srbiji.

Svakako raduje igra i obrt id sredine 3/4 i nadam se da to Pesic vidi, kada i kako mu najbolje funkcionise tim. Da to vidi kao kljucno a ne kao iznudjeno.

"Dijagnosticar" Nis

pre 1 godinu

Sad će izgleda svaki koš da bude Jokićeva zasluga :)) Ne budite smiješni. Iako ne volim naročito Kalinića, ovo je on izvukao
(sasa pg, 20. avgust 2022 09:16)

Jedino sto je tacno da je izvukao, umesto da lagano poentira iz alej-upa, sve ostalo je moglo i drugacije da se zavrsi posto je zakomplikovao svoj polozaj.

Podrska svim reprezentativcima, bilo kojih 12 budu na spisku trebaju da budu zdusno podrzani. I , da, uspeh je svaka medalja bez obzira na sjaj. Ne zaboravite, idemo na prvenstvo bez igraca sa min.15-20 poena po mecu i bar sa 4-5 asistencija. To tesko moze bilo koja reprezentacija da lako nadoknadi.

ljuba

pre 1 godinu

Da su igrali što je Pešić planirao, možda i ne bi dali koš i izgubili bi.
Ovakvom igrom koju vodi i planira Jokić, trener im i ne treba.

Brus Halter Vilis

pre 1 godinu

Sta sad vam je Jokic genije? Sve sto valja a dolazi iz Srbije treba da vam ode i da vas prepusti carima proseka. Do juce ste pljuvali momka i nazivali konjusarem a sad bez srama ga hvalite. To vise nije narod to moze samo rulja.

milan

pre 1 godinu

Ako Guduric i Bjelica budu igrali kako znaju bice to ok. Znaju oboje fino da resetaju trojkama ako igraju kako znaju. Znamo da se u zadnje vreme nisu bas nesto pokazali u reprezentaciji ali mozda sada i zaigraju kako znaju. Ostaje da se nadamo da prorade. Znamo da su veliki potencijal.

Igor

pre 1 godinu

Dajte ljudi pokrenite neku peticiju da se i nama u R. Srpskoj dozvoli da gledamo rts i EURO.
(Filip, 19. avgust 2022 23:45)
Pa imate valjda internet?Postoji toliko Iptv provajdera,pa zaista ljudi 21 vek.

Smehotresna olimpijada

pre 1 godinu

Pored Jokica svi deluju kao da su prikupljeni sa lokalnog terenceta. Nadam se da će da proradi bezobrazluk u nekome jer ni Jokić ne može sam.

Danilo

pre 1 godinu

Ljuildi postavljaju pitanje Jokica i Micica , ljudi su mvp igraci dva najaca kosarkaska takmicenja na svetu .Ako oni ne mogu da sprovedu ideju na terenu niko ne moze .Ostali samo da prate sta ova dvojica rade i sta im sugerisu i nema problema .Mislim da je Pesic stvorio odlican kolektiv, stat sto nema Bogdanovica ovo bi bila zaista masina od ekipe .Nadam se da ce Nedovic,Dobric i Marinkovic nokj3 sutirati , jer je i to jako bitno.Lepi je videti slogu i sjajnu saradnju i zelju za pobedom ,doci di trofeje nec3 biti nimalo lako .

Gazda Dojkan

pre 1 godinu

Marinkoviću, Jagodić-Kuridži, Simaniću i Ristiću nije mesto u ovoj ekipi, imamo bolje igrače na tim pozicijama od navedene gospode, a umesto Jaramaza svakako bi puno bolji bio Avramović da nije povređen.
(Pako Alkaser, 19. avgust 2022 23:11)

Gresis za Jaramaza. Zivi bili pa videli. Vrlo inteligentan igrac i vrlo racionalan. Avramovic je usijana glava. Cesto ga povuce lopta pa srlja ili uzima nerezonske suteve. Jaramaz je promisljeniji u igri i redje upada u probleme sa loptom.

dovlajoe

pre 1 godinu

Nije dobar primer za pohvalu Jokića, jer je u senci Kalinićevog poteza. Asistencija nije bila idealna, Kalinić je morao da je nadogradi ekstra potezom.

deksi

pre 1 godinu

Pa valjda Mile Laktaski baja moze sa Vucicem srediti da i mi Srpskoj gledamo Evropsko prvenstvo na rts. I jedni i drugi stalno vicu kako smo mi ustvari isti narod i kako nebi trebalo da bude ikakvih granica izmedju nas. Pa sta ih onda sprecava da i nama u RS puste rts ??

Matori61

pre 1 godinu

Jokićev košarkaški iq je toliki da bi lider u bilo kojoj ekipi. Ostaje pitanje ko od saigrača to može da isprati. Po meni su Micić, Nedović, Gudurić i Dobrić kao bekovi sigurni, Lučić, Kalinić, Davidovac i Bjelica kao krila i Jokić i Milutinov kao centri. Ako Avramović bude zdrav je najbolji izbor jer nam nedostaje rezervni plej i kao drugo visoko krilo Petrušev bi dao prednost pred Jagodićem, ali to su nijanse. Napominjem da nisam kluba, reprezentacija je iznad svega.

drvobradi

pre 1 godinu

@Pera Ždera
Kakvo palam***nje. Pa i gradi igru oko Jokića, zato je i Teodosic precrtan (verovatno nije hteo da bude treca opcija). Samo što ti ne vidiš taj proces.

Dr

pre 1 godinu

Ja sam odrastao sa drugom koji je bio supertalenat za kosarku , a da kosarku nikada nije trenirao. Trenirao je i igrao fudbal i bio jedan od najboljih fudbalera sa kojim sam igrao. Basket je igrao iz ljubavi, i sta je radio ljudima koji su trenirali ceo zivot kosarku to nije bilo normalno.1-1 niko nikada nije mogao da ga cuva. Zbog visine od 1.80m verovatno ne bi ni bio uspesan kosarkas, ali ono sto je on radio sa loptom to ovi danas nasi vajni mvp igraci mogu da sanjaju.
Kada citam hvalospeve o Jokicu i pogledam neke njegove najbolje igre u NBA, to je smesno u odnosu na ono sta je moj drug radio na terenu. Da ne pominjem fizicku spremu gde za 20god coveka nikada nisam video umornog, mogao je odigrati 2 fudbalske utakmice da se ne umori, a bio jedan od retkih koji je podjednako dobro igrao napad i odbranu.
Zato mi je tesko citati hvalospeve o Jokicu koji u svakom segmentu igre u odnosu na nekadasnju igru mog velikog druga izgleda kao amater.
Imali smo Bodirogu koji je bio bolji, trofejniji,uspesniji kosarkas od Jokica a nismo svakodnevno citali toliko o njegovoj kosarkaskoj inteligenciji, umecu.
(samael, 19. avgust 2022 18:08)

Iskopirao sam ceo komentar, da se ne zaboravi. Da mu se svi smejemo.

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Mr_Melbourne@

Kad ne znas pravo znacenje neke reci, i kada treba da se upotrebi i u kom kontekstu, onda ispadnes bolid kao ti sada!
Sa tobom zaista nema efekta ulaziti u neku polemiku, a ocito si samo provokator, veoma veoma loš!

uuu tebra, kakav poklop

pre 1 godinu

Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne, 19. avgust 2022 22:44)


Jel dominirao Jusuf ? Tepsije lonci….

Ne kapira on to, mozda konta, pa ko razume-s'vatio. Kralju, za tepsije i lonce, a imas i ono na Tube: cist bakar, legendarno od pok. Pece Dobrohotova zapis ...

Cika Jovo

pre 1 godinu

Koliko ja to gledam ne mirise na dobro. Imamo jednog igraca. Sa jednim igracem tesko cemo do medalje. Da je juce igrao najbolji igrac Italije Galinari neznam kako bi prosli. A tu Italiju pre neki dan Francuska je razbila za 32 poena. Srecom igramo u daleko najlaksoj grupi, gde je najbolja reprezentacija Cehoslovacka, koju je juce sa pola snage razbila Nemacka.

nista o nicemu

pre 1 godinu

Dajte komentar onog lika čiji je drug basketaš bolji igrač od Jokića, da se ismejem još malo pred spavanje:)
(JeRemija, 19. avgust 2022 22:38)

Jeremija to si pisao ti sa drugog naloga, provaljeno je. Oladi malo

Burgija

pre 1 godinu

@Jokić je talentovaniji košarkaš od Džordana, ne kažem bolji, to ne ali talentovaniji sigurno. Čisti genije.

Kako možeš tako nešto da napišeš? Nije talentovaniji. Jordan je stvoren za loptu i košarku. Njegova kretnja, osećaj prostora, kretnje direktnog čuvara i položaj njegovog tela koristi u svoju korist u savršenom skladu i idealnom putanjam najčešće. Inteligentno rešavanje dramatičnih završnica i sve drugo je imao Jordan, a to je suv talenat i fizička spremnost. Sve nabrojano je u igri jedan na jedan ili cak jedan na više igrača, a tu je vidljivo ono što zovemo talenat. Ovo što ima Jokić je taktička potkovanost. Nije talentovaniji nego mora vise da igra mozgom jer ne može da se uzda u krosover, naskok i zakucavanje preko dva igrača. Jokić se uzda u saigrače, Jordan uglavnom u sebe. Ja volim timsku igru i dobre asistente, samim tim i stil igre Jokića, ali bilo bi me sramota da izjavim da je talentovaniji od Jordana.

duledudule

pre 1 godinu

Lagana 2 poena... Likovi ga ne udvojili nego je tri igraca bilo oko njega, ali je Kalina jedan od najboljih na toj poziciji u evropi pa ih je odradio.Bice ovo dobro nadamo se.

Roki

pre 1 godinu

Ostavio komentar

Ništa njemu ne fali. Školovan igrač koji razume šta mu je uloga i to, koliko god nekome delovalo beznačajno, obavlja odlično. Zalaže se u odbrani, odlično gradi i skače i pravi faul gotovo savršeno (tajming i u zavisnosti od situacije). Ovo poslednje npr Bobi Marjanović nikada nije znao. Jedina zamerka juče je kad mu Jokić servira loptu nakon udvajanja, ne ide odmah na kos nego se gradi iz straha od rampe i promaši.

Pera Ždera

pre 1 godinu

(Pera Ždera, 20. avgust 2022 05:44)

Likovi kao ti ce da napisu ovo, onda kada izgubimo prekosutra ce reci “pa ne moze Nikola sve sam, treba jos neko da igra” i nece primetiti u cemu je problem sa tim izjavama.
(zmajognjeni, 20. avgust 2022 12:16)

Nigde nisam napisao da Nikola treba ili moze da igra sam vec o baziranosti na igri preko njega, njegove organizacije jer bas tada i ostali, ne on sam, igraju dosta prirodnije i tecnije. Los pokusaj...

Da ne davim vise. Naslucuje se da igra ide ka tome, sto veoma raduje. Medjutim malo je vremena i bilo bi dobro sto vise uigravati takav koncept jer ocigledno daje rezultata i to je najbolje sto imamo. Kada Vasa davi loptu 15+ sekundi napada (ZA SADA je to 80% oba meca) ja prosto ne vidim da se igra gradi na logicnim osnovama a ponavljam, nema vremena za eksperimentisanje.

Kao sto ponovih vise puta i kao sto su mnogi ovde primetili. Manje Micic da davi loptu, vise od lopte, brze pas do Nikole i nema brige sto se i videlo od -15 do preokreta i pobede. Dakle ne sam da igra vec preko njega do maksimuma i svih ostalih saigraca (koliki god da je maksimum) pa da vidimo dokle ce to odvesti ovaj tim, selekciju Karija.

Lol

pre 1 godinu

Ja kad vidim Jokića, a ja se setim moga druga koji je za doručak jeo.. ma šta kilo bureka i flaša koka kole, dve kile bureka na suvo je mogo da sabije. Jokić je bre za njega mala beba. A kosarku je imo u malom prstu niko nije mogao da ga dobije u 2k10, pa čak ni ovi koji su kao trenirali košarku... I to da se razumemo 12 min četvrtina... Mogo je satima da igra bez pauze... E to je posvećenost, to je klasa, to je moj drug... Tako da nemojte mi te hvalospeve o Jokiću molim vas xD
Nego idite na JuTjub i poslušajte "Pesma u susret svetskom prvenstvu: Nikola Jokić" iz 2018... Pa kad uzmemo zlato da se zapeva to na dočeku.. ajmo Jokaraaa, Napred Srbijo 🇷🇸🥇🏆

zmajognjeni

pre 1 godinu

Pa da, prirodno ALI hajde da igru gradimo oko 1273638291 driblinga viska a ideja (osim zabadanja glave u parket pri zaletanju u reket na trojicu) manjka Vase Micica dok Nikola tri napada zaredom ceka loptu pa je dobije da resava 1 na 1(2), na strani, dok ostali stoje u mestu i gledaju umesto kretanja od lopte.

Nadam se da je igra NAPOKON zasnovana na "lopta sto pre Nikoli da organizuje" kao od sredine 3/4 i vecim delom 4/4, kada je Vasa otisao na klupu od sada jasna stvar koju Pesic vidi a ne samo reakcija Jokica u stilu "daj tu loptu ovamo, vise" i da su sve nelogicnosti i davljenja lipte nasih bekova"a la Barton" samo deo priprema i isprobavanja....

Da se zna i ostavlja za kad je najpotrebnije, igra preko Jokica. Svakako ja ni to ne kaoiram jer ako znas sta imas u ekipii sta je najprirodnije za uspeh tima ODMAH to potenciraj, oko toga gradi i to uvezbavaj jer je vremena malo a mnogi , ocigledno, ne kapiraju "kako to preko centra, da on ima loptu i kreira". Plasim se da je naivno to podrazumevati ili jos gore razigravati u punom smislu, na prvenstvu.

Vasa je odlican igrac ali mora vise OD LOPTE da igra, kroz par diblinga manje i brze loptu Nikoli jer je po kreaciji, brzini reakcije i idejama sta od napada pet brzina iza Nikole. Ponekad mi se ucini da ima duze loptu u rukama od jednog Doncica :)

Dok Slovenci odmah i sve vreme grade oko Luke, Grci oko Nikole itd, mi OPET nesto filozofiramo, isprobavamo. Na momente mi se cinilo da lopta vise i cesce dolazi do Gobera u Francuskoj nego do Nikole u Srbiji.

Svakako raduje igra i obrt id sredine 3/4 i nadam se da to Pesic vidi, kada i kako mu najbolje funkcionise tim. Da to vidi kao kljucno a ne kao iznudjeno.
(Pera Ždera, 20. avgust 2022 05:44)

Likovi kao ti ce da napisu ovo, onda kada izgubimo prekosutra ce reci “pa ne moze Nikola sve sam, treba jos neko da igra” i nece primetiti u cemu je problem sa tim izjavama.

Ostavio Komentar

pre 1 godinu

Sve mi je jasno, ali gde samo nasli onog Jagodić-Kuridžu. Covek ima 35 godina, pa zar Pesic nije mogao da povede naseg najboljeg juniora da decko uci i prilagodjava se na seniorski tim? E svasta.....

super

pre 1 godinu

Teško će oni takvom igrom do medalje!
(peraždera, 19. avgust 2022 22:50)
ne razumeš se u Evropsku košarku...
to je odbrana koju smo odigrali u 4/4
šta misliš da li će bolje proći Italija sa trojkama ili Srbija sa odbranom?
primer Zvezda i Partizan prošle godine?
koliko je Partizan bio potentniji u napadu tj gruvali su trojke a Zvezda non-stop jedva i odbrana? ko je bolje prošao tj uzeo trofeja?

Liberty

pre 1 godinu

Glupost. Nije uradio ništa što mnogi drugi pre njega nisu već uradili. Gle čuda postavio napad? Pritom, uvalio Kaliniću "vruć krompir" sreća pa je ovaj iskusan i lepo se snašao i poentirao. Da je bacio tako nekom drugom ode napad u propast. Mediji uzdišu klinca u nebesa na osnovu njegovih uspeha u NBA a ne na osnovu onoga što je pružio reprezentaciji. Nije zaslužio da mu se ovako mediji klanjaju samo zato što je odlučio da eto jednom obuče dres reprezentacije... samo obuče za sada! Mnogi drugi zaslužuju mnogo više pažnje i poštovanja od njega jer su ginuli za taj dres mnogo više nego on, čak i u ovom timu reprezentacije ima mnogo igrača koji su se odazivali i davali sve od sebe za taj dres mnogo više puta od njega. Kada nam donese medalje, zlatne, odlučujućim poenima u finalu, ili bude najbolji igrač u finalu nekog velikog takmičenja koje osvojimo, onda neka ga uzdižu, do tada, on je bre na nivou Balše Koprivice po zaslugama u reprezentaciji!

Pera85

pre 1 godinu

Dajte ljudi pokrenite neku peticiju da se i nama u R. Srpskoj dozvoli da gledamo rts i EURO.
(Filip, 19. avgust 2022 23:45)
Pa imate valjda internet?Postoji toliko Iptv provajdera,pa zaista ljudi 21 vek.
(Igor, 20. avgust 2022 00:11)

Evo samo sto nismo

sasa pg

pre 1 godinu

@Sad je valjda jasno onima sto nije bilo da je Jokic Teo na kvadrat.
(Pragmatik, 20. avgust 2022 00:05)

Ne sprdaj se. Što neko napisa, uvalio mu vruć krompir ispod koša, ovaj se namučio da poentira. Ili ne znaš šta je asistencija ili si idolopoklonik

Mikeli

pre 1 godinu

Do evropskog prvenstva je ostalo malo vremena, a mi ne delujemo homogeno. Gubimo se uzasno u odbrani, a da bi iole delovali pristojno ovaj tim treba jos vremena da se uigra. Ranije pripreme trajale 3 meseca, pa kad dodje prvenstvo nasi trcali ko pitbulovi. Da li je Pesic bas pricao da je znao da cemo biti snazniji od svake reprezentacije? Sada deluje kao da cemo morati da se uzdamo u individualni kvalitet, a to u ovim vremenima kada nismo ni blizu dominacije od pre 25 godina moze biti ogroman problem.

bob

pre 1 godinu

Na popularan zahtev

Ja sam odrastao sa drugom koji je bio supertalenat za kosarku , a da kosarku nikada nije trenirao. Trenirao je i igrao fudbal i bio jedan od najboljih fudbalera sa kojim sam igrao. Basket je igrao iz ljubavi, i sta je radio ljudima koji su trenirali ceo zivot kosarku to nije bilo normalno.1-1 niko nikada nije mogao da ga cuva. Zbog visine od 1.80m verovatno ne bi ni bio uspesan kosarkas, ali ono sto je on radio sa loptom to ovi danas nasi vajni mvp igraci mogu da sanjaju.
Kada citam hvalospeve o Jokicu i pogledam neke njegove najbolje igre u NBA, to je smesno u odnosu na ono sta je moj drug radio na terenu. Da ne pominjem fizicku spremu gde za 20god coveka nikada nisam video umornog, mogao je odigrati 2 fudbalske utakmice da se ne umori, a bio jedan od retkih koji je podjednako dobro igrao napad i odbranu.
Zato mi je tesko citati hvalospeve o Jokicu koji u svakom segmentu igre u odnosu na nekadasnju igru mog velikog druga izgleda kao amater.
Imali smo Bodirogu koji je bio bolji, trofejniji,uspesniji kosarkas od Jokica a nismo svakodnevno citali toliko o njegovoj kosarkaskoj inteligenciji, umecu.
(samael, 19. avgust 2022 18:08)

Chovich

pre 1 godinu

Nije zivot jedna zena iliti nije tim jedan covek. Ne moze jokic sam do medalje...Necemo mi daleko na evropskom ovakvom igrom tima
(lubenica, 19. avgust 2022 23:44)


U pravu si....možda prodjemo grupu i to je to!

gox

pre 1 godinu

(sasa pg, 20. avgust 2022 09:16)

Sta ces ti ovde i koga uopste zanima tvoje misljenje ?

Idi kod svojih zapadno, ili jugoistocno, ovde odavno niste ni dobrodosli ni bitni.

stanoje

pre 1 godinu

sto novinari pokusavaju da operu ovog

sto ne pisete kako smo od slovenije zbog njega izgubili, poslednjih pet kljucnih minuta lik tri puta ne moze da pogodi slobodno bacanje

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Ovaj ludi šampionat svetskog zanimanja, ide u pravcu ostali - to jest Itoudis, Collet, Maksvytis,Ataman, Sergio Skarjolo i domaćin Herbert Vs ex Yu; kako kontra Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Crne gore. I de facto - Kad napišu na portalu Bjelica povredio list, već nastaje party i Srbija padne na ranking listi...Njemci utjehu traže u punim halama, Španjolci bi, da Srbija i Hrvatska ne igraju prijateljske, Litvanci se žale zašto Slovencima treba G.Dragić, pa Njemci opet komentari doći će i BiH sa Nba zvjezdama...:) :) :)

sbanovan

pre 1 godinu

Svaka njemu čast za klubsku karijeru i za sve što zna, ali zbog dosadašnjeg ponašanja prema dresu reprezentacije od mene do kraja karijere aplauz neće dobiti.

Jokicu nije mesto u reprezentaciji. U reprezentaciji treba da se neguju neke druge vrednosti.

Liberty

pre 1 godinu

Glupost. Nije uradio ništa što mnogi drugi pre njega nisu već uradili. Gle čuda postavio napad? Pritom, uvalio Kaliniću "vruć krompir" sreća pa je ovaj iskusan i lepo se snašao i poentirao. Da je bacio tako nekom drugom ode napad u propast. Mediji uzdišu klinca u nebesa na osnovu njegovih uspeha u NBA a ne na osnovu onoga što je pružio reprezentaciji. Nije zaslužio da mu se ovako mediji klanjaju samo zato što je odlučio da eto jednom obuče dres reprezentacije... samo obuče za sada! Mnogi drugi zaslužuju mnogo više pažnje i poštovanja od njega jer su ginuli za taj dres mnogo više nego on, čak i u ovom timu reprezentacije ima mnogo igrača koji su se odazivali i davali sve od sebe za taj dres mnogo više puta od njega. Kada nam donese medalje, zlatne, odlučujućim poenima u finalu, ili bude najbolji igrač u finalu nekog velikog takmičenja koje osvojimo, onda neka ga uzdižu, do tada, on je bre na nivou Balše Koprivice po zaslugama u reprezentaciji!

sbanovan

pre 1 godinu

Svaka njemu čast za klubsku karijeru i za sve što zna, ali zbog dosadašnjeg ponašanja prema dresu reprezentacije od mene do kraja karijere aplauz neće dobiti.

Jokicu nije mesto u reprezentaciji. U reprezentaciji treba da se neguju neke druge vrednosti.

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Jokara igra kosarku kao sah. Vidi 12 poteza unapred. Zato i mora rukama da pokaze (kad vec ne moze da nacrta) ovim balvanima gde da se postave. Covek im bukvalno sve kaze, pokaze i uradi, oni samo trebaju da ubace u mrtvi kos, a nekim cudom Kalinic i od zicera napravi nuklearnu fiziku. Uvek potez vise i cima i navuce dva igraca na sebe pod kosem i onda ne zna sta ce. Samo nek slusaju Jokaru, pomalo pesica i eto nam pobede.

sasa pg

pre 1 godinu

@Sad je valjda jasno onima sto nije bilo da je Jokic Teo na kvadrat.
(Pragmatik, 20. avgust 2022 00:05)

Ne sprdaj se. Što neko napisa, uvalio mu vruć krompir ispod koša, ovaj se namučio da poentira. Ili ne znaš šta je asistencija ili si idolopoklonik

stanoje

pre 1 godinu

sto novinari pokusavaju da operu ovog

sto ne pisete kako smo od slovenije zbog njega izgubili, poslednjih pet kljucnih minuta lik tri puta ne moze da pogodi slobodno bacanje

Cika Jovo

pre 1 godinu

Koliko ja to gledam ne mirise na dobro. Imamo jednog igraca. Sa jednim igracem tesko cemo do medalje. Da je juce igrao najbolji igrac Italije Galinari neznam kako bi prosli. A tu Italiju pre neki dan Francuska je razbila za 32 poena. Srecom igramo u daleko najlaksoj grupi, gde je najbolja reprezentacija Cehoslovacka, koju je juce sa pola snage razbila Nemacka.

Стара школа

pre 1 godinu

Калинићеви поени уопште нису били лагани, већ његово врхунско мајсторство и у финти и у идеји да иде на други обруч.

bob

pre 1 godinu

Na popularan zahtev

Ja sam odrastao sa drugom koji je bio supertalenat za kosarku , a da kosarku nikada nije trenirao. Trenirao je i igrao fudbal i bio jedan od najboljih fudbalera sa kojim sam igrao. Basket je igrao iz ljubavi, i sta je radio ljudima koji su trenirali ceo zivot kosarku to nije bilo normalno.1-1 niko nikada nije mogao da ga cuva. Zbog visine od 1.80m verovatno ne bi ni bio uspesan kosarkas, ali ono sto je on radio sa loptom to ovi danas nasi vajni mvp igraci mogu da sanjaju.
Kada citam hvalospeve o Jokicu i pogledam neke njegove najbolje igre u NBA, to je smesno u odnosu na ono sta je moj drug radio na terenu. Da ne pominjem fizicku spremu gde za 20god coveka nikada nisam video umornog, mogao je odigrati 2 fudbalske utakmice da se ne umori, a bio jedan od retkih koji je podjednako dobro igrao napad i odbranu.
Zato mi je tesko citati hvalospeve o Jokicu koji u svakom segmentu igre u odnosu na nekadasnju igru mog velikog druga izgleda kao amater.
Imali smo Bodirogu koji je bio bolji, trofejniji,uspesniji kosarkas od Jokica a nismo svakodnevno citali toliko o njegovoj kosarkaskoj inteligenciji, umecu.
(samael, 19. avgust 2022 18:08)

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne, 19. avgust 2022 22:44)




Možeš čoveka mrzeti zbog drugih stvari, ali ne znam šta ima sporno što se tiče košarke? Da li stvarno misliš da u USA daju ugovore na 150-200 miliona dolara na lepe oči ako nisi sa poslom kojim se baviš to zaslužio? To je ogroman novac čak i za njih koji ga plaćaju. Pa nije to Srbija. Tamo nema partijske knjižice. Čovek je top igrač.

Pera85

pre 1 godinu

Dajte ljudi pokrenite neku peticiju da se i nama u R. Srpskoj dozvoli da gledamo rts i EURO.
(Filip, 19. avgust 2022 23:45)
Pa imate valjda internet?Postoji toliko Iptv provajdera,pa zaista ljudi 21 vek.
(Igor, 20. avgust 2022 00:11)

Evo samo sto nismo

baobab

pre 1 godinu

Sve ovo jeste tačno, ali treba pohvaliti i Kalinićev potez. Kad već odmah nije digao na koš, zapravo mu nimalo nije bilo lako pored dvojice! Odlično, odlično se snašao i jako važnom trenutku!

Pljuc

pre 1 godinu

Bili bi ustvari laki poeni da je odigrao na prvu,ali se ipak činilo da ga je ova lopta iznenadila,pa je ušao pod koš i od jednostavnog brzog šuta koji je Jokić imao na umu,sebi zakomplikovao situaciju (koja se ipak završila sa dva poena,čini mi se više srećno). Daleko od toga da je Kalina loš,ali nije ni Porter,ni Marej,niti Gordon,pa je valjda i Jokić pomislio - “Ama gde ćeš sad…” 🤦🏻♂

zmajognjeni

pre 1 godinu

Pa da, prirodno ALI hajde da igru gradimo oko 1273638291 driblinga viska a ideja (osim zabadanja glave u parket pri zaletanju u reket na trojicu) manjka Vase Micica dok Nikola tri napada zaredom ceka loptu pa je dobije da resava 1 na 1(2), na strani, dok ostali stoje u mestu i gledaju umesto kretanja od lopte.

Nadam se da je igra NAPOKON zasnovana na "lopta sto pre Nikoli da organizuje" kao od sredine 3/4 i vecim delom 4/4, kada je Vasa otisao na klupu od sada jasna stvar koju Pesic vidi a ne samo reakcija Jokica u stilu "daj tu loptu ovamo, vise" i da su sve nelogicnosti i davljenja lipte nasih bekova"a la Barton" samo deo priprema i isprobavanja....

Da se zna i ostavlja za kad je najpotrebnije, igra preko Jokica. Svakako ja ni to ne kaoiram jer ako znas sta imas u ekipii sta je najprirodnije za uspeh tima ODMAH to potenciraj, oko toga gradi i to uvezbavaj jer je vremena malo a mnogi , ocigledno, ne kapiraju "kako to preko centra, da on ima loptu i kreira". Plasim se da je naivno to podrazumevati ili jos gore razigravati u punom smislu, na prvenstvu.

Vasa je odlican igrac ali mora vise OD LOPTE da igra, kroz par diblinga manje i brze loptu Nikoli jer je po kreaciji, brzini reakcije i idejama sta od napada pet brzina iza Nikole. Ponekad mi se ucini da ima duze loptu u rukama od jednog Doncica :)

Dok Slovenci odmah i sve vreme grade oko Luke, Grci oko Nikole itd, mi OPET nesto filozofiramo, isprobavamo. Na momente mi se cinilo da lopta vise i cesce dolazi do Gobera u Francuskoj nego do Nikole u Srbiji.

Svakako raduje igra i obrt id sredine 3/4 i nadam se da to Pesic vidi, kada i kako mu najbolje funkcionise tim. Da to vidi kao kljucno a ne kao iznudjeno.
(Pera Ždera, 20. avgust 2022 05:44)

Likovi kao ti ce da napisu ovo, onda kada izgubimo prekosutra ce reci “pa ne moze Nikola sve sam, treba jos neko da igra” i nece primetiti u cemu je problem sa tim izjavama.

nextf1

pre 1 godinu

@Mr_Melbourne
Šta pokušavate sa rečju mitomanija.Da li uopšte znaš šta to znači i u kom kontekstu koristiš ovu reč.
Mitomanija (takođe i patološko laganje) je termin koji označava bolesnu sklonost nekih ljudi da izmišljaju priče o neverovatnim događajima, kao i da izvrću istinu i preteruju u opisivanju stvarnih događaja, sa ciljem da sebe prikažu u što povoljnijoj svetlosti. Kod dece na ranom uzrastu, mitomanija je normalna razvojna pojava, dok kod odraslih, najčešće, potiče iz sujete, neobuzdane mašte, emocionalne nezrelosti i potisnutog osećanja manje vrednosti.

Pako Alkaser

pre 1 godinu

Marinkoviću, Jagodić-Kuridži, Simaniću i Ristiću nije mesto u ovoj ekipi, imamo bolje igrače na tim pozicijama od navedene gospode, a umesto Jaramaza svakako bi puno bolji bio Avramović da nije povređen.

Burgija

pre 1 godinu

@Jokić je talentovaniji košarkaš od Džordana, ne kažem bolji, to ne ali talentovaniji sigurno. Čisti genije.

Kako možeš tako nešto da napišeš? Nije talentovaniji. Jordan je stvoren za loptu i košarku. Njegova kretnja, osećaj prostora, kretnje direktnog čuvara i položaj njegovog tela koristi u svoju korist u savršenom skladu i idealnom putanjam najčešće. Inteligentno rešavanje dramatičnih završnica i sve drugo je imao Jordan, a to je suv talenat i fizička spremnost. Sve nabrojano je u igri jedan na jedan ili cak jedan na više igrača, a tu je vidljivo ono što zovemo talenat. Ovo što ima Jokić je taktička potkovanost. Nije talentovaniji nego mora vise da igra mozgom jer ne može da se uzda u krosover, naskok i zakucavanje preko dva igrača. Jokić se uzda u saigrače, Jordan uglavnom u sebe. Ja volim timsku igru i dobre asistente, samim tim i stil igre Jokića, ali bilo bi me sramota da izjavim da je talentovaniji od Jordana.

neki veliki dr

pre 1 godinu

Jokic je mega giga superstar koji je toliko postovan u NBA da su mu 2x dali MVP nagradu. Srpski gedzovani to mu nece oprostiti. Voleli bi najvise da ga u Americi "sikaniraju", da ih on proziva za bombardovanja, da priziva Kinu i Rusiju... Zato Nidzo, samo gazi, na pravom si putu kad znas da si cenjen u najmocnijoj drzavi na svetu, koga briga sta kazu mali rusi

pejafan

pre 1 godinu

Decko je broj 1 trenutno,ali ne interesuje ga instagram,tik tok,glamur,moda,provodi,reklame i zato nije eksponiran u americi koliko bi trebao da bude...Nidzo samo napred,jos 10 godina lagano imas sa ovakvim stilom igre!!

kralj

pre 1 godinu

Sasa Pavlovic je rekao za Jokica da je verovatno najdominatniji igrac u zadnjih 3-4 godine,dve sekunde brze misli od bilo kog igraca u NBA,a po njegovim recima to je nenormalna prednost,ja ga iskreno ne razumem bas potpuno,po nesto mogu da pretpostavim zasto je to toliko bitno.

steppenwolf

pre 1 godinu

To je to. Sa pola snage i mnogo znanja u poslednjih 7 min. Jokic objasnio zasto je 2x za redom MVP..Kraj price a za one glupe i hejtere, objasnio covek..Tesko oni to mogu da shvate..

Daki

pre 1 godinu

To koliko je Jokić dobar najbolje se vidi po tome što je zamenio odličnog Milutinova i prelomio utakmicu. Milutinov je dobar kad mu se to omogući, Jokić omogući i sebi i drugima. Posebno me je iznenadio dobrom odbranom.
A način na koji shvata igru govori o tome da bi mogao da bude i odličan trener po završetku igračke karijere, ako to bude želeo.

Pljuc

pre 1 godinu

Bili bi ustvari laki poeni da je odigrao na prvu,ali se ipak činilo da ga je ova lopta iznenadila,pa je ušao pod koš i od jednostavnog brzog šuta koji je Jokić imao na umu,sebi zakomplikovao situaciju (koja se ipak završila sa dva poena,čini mi se više srećno). Daleko od toga da je Kalina loš,ali nije ni Porter,ni Marej,niti Gordon,pa je valjda i Jokić pomislio - “Ama gde ćeš sad…” 🤦🏻♂

Chovich

pre 1 godinu

Nije zivot jedna zena iliti nije tim jedan covek. Ne moze jokic sam do medalje...Necemo mi daleko na evropskom ovakvom igrom tima
(lubenica, 19. avgust 2022 23:44)


U pravu si....možda prodjemo grupu i to je to!

ljuba

pre 1 godinu

Da su igrali što je Pešić planirao, možda i ne bi dali koš i izgubili bi.
Ovakvom igrom koju vodi i planira Jokić, trener im i ne treba.

Gospodin Džovi

pre 1 godinu

Dajte komentar onog lika čiji je drug basketaš bolji igrač od Jokića, da se ismejem još malo pred spavanje:)
(JeRemija, 19. avgust 2022 22:38)

Mrzi me da tražim ali ovako nešto: “imam druga visok metar i ćevap, autolimar, igra basket svake nedelje i rasturio bi Jokića 1 na 1.”

Lol

pre 1 godinu

Ja kad vidim Jokića, a ja se setim moga druga koji je za doručak jeo.. ma šta kilo bureka i flaša koka kole, dve kile bureka na suvo je mogo da sabije. Jokić je bre za njega mala beba. A kosarku je imo u malom prstu niko nije mogao da ga dobije u 2k10, pa čak ni ovi koji su kao trenirali košarku... I to da se razumemo 12 min četvrtina... Mogo je satima da igra bez pauze... E to je posvećenost, to je klasa, to je moj drug... Tako da nemojte mi te hvalospeve o Jokiću molim vas xD
Nego idite na JuTjub i poslušajte "Pesma u susret svetskom prvenstvu: Nikola Jokić" iz 2018... Pa kad uzmemo zlato da se zapeva to na dočeku.. ajmo Jokaraaa, Napred Srbijo 🇷🇸🥇🏆

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Dajte komentar onog lika čiji je drug basketaš bolji igrač od Jokića, da se ismejem još malo pred spavanje:)
(JeRemija, 19. avgust 2022 22:38)




Nešto slično kao kada izađe vest o prelepoj ženi na sajtu a nakači se 50 njih koji kažu da imaju na 10 boljih u komšiluku? Ili oni što imaju ortaka koji lagano bije Tajsona u prajmu. Ili oni što su promenili na hiljade žena ali eto ne žele da se javno hvale. Može ovako do ujutru da se nabraja…

dovlajoe

pre 1 godinu

Nije dobar primer za pohvalu Jokića, jer je u senci Kalinićevog poteza. Asistencija nije bila idealna, Kalinić je morao da je nadogradi ekstra potezom.

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Ovaj ludi šampionat svetskog zanimanja, ide u pravcu ostali - to jest Itoudis, Collet, Maksvytis,Ataman, Sergio Skarjolo i domaćin Herbert Vs ex Yu; kako kontra Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Crne gore. I de facto - Kad napišu na portalu Bjelica povredio list, već nastaje party i Srbija padne na ranking listi...Njemci utjehu traže u punim halama, Španjolci bi, da Srbija i Hrvatska ne igraju prijateljske, Litvanci se žale zašto Slovencima treba G.Dragić, pa Njemci opet komentari doći će i BiH sa Nba zvjezdama...:) :) :)

drvobradi

pre 1 godinu

@Pera Ždera
Kakvo palam***nje. Pa i gradi igru oko Jokića, zato je i Teodosic precrtan (verovatno nije hteo da bude treca opcija). Samo što ti ne vidiš taj proces.

Radomir

pre 1 godinu

Svakome, ko se imalo razume u košarku, je jasno kakav je doprinos Jokića za tim. Samo još ako ima ko da iskoristi otvorene šuteve i razume šta će da odigra. Nije poenta "napucati" 30 poena, a ostali igrači statisti. Na kraju obično rezultat nije povoljan po tu ekipu.

Mikeli

pre 1 godinu

Do evropskog prvenstva je ostalo malo vremena, a mi ne delujemo homogeno. Gubimo se uzasno u odbrani, a da bi iole delovali pristojno ovaj tim treba jos vremena da se uigra. Ranije pripreme trajale 3 meseca, pa kad dodje prvenstvo nasi trcali ko pitbulovi. Da li je Pesic bas pricao da je znao da cemo biti snazniji od svake reprezentacije? Sada deluje kao da cemo morati da se uzdamo u individualni kvalitet, a to u ovim vremenima kada nismo ni blizu dominacije od pre 25 godina moze biti ogroman problem.

Kradu mi nick

pre 1 godinu

"To sto Jokara ima, ne moze da se nauci" u vasim komentarima. To sto Nikola ima je visok IQ! To nema 20% Srba! Majka rodila pobednika!

gox

pre 1 godinu

(sasa pg, 20. avgust 2022 09:16)

Sta ces ti ovde i koga uopste zanima tvoje misljenje ?

Idi kod svojih zapadno, ili jugoistocno, ovde odavno niste ni dobrodosli ni bitni.

Goks

pre 1 godinu

Amerikanci imaju izraz...product of future...vidi ono što će se desiti. Dalje nema. Molio bih vas da ne puštate komentare ovog paćenika iz Melburna, degutantno je. Hvala unapred.

Gde ja zivim

pre 1 godinu

Mozemo decka samo da kritikujemo i mrzimo, zato sto nije prosli put igrao za rep. i to je to. Znamo kako protiv Amera prolazimo, a on je 2 puta tamo MVP, to je dovoljan pokazatelj o kakvom se kosarkaskom geniju radi.

Brian Scalabrine

pre 1 godinu

Gde je onaj majstor sto mu drugar fubaler igra bolje od Jokica. Pogledajte na YT malo o Brajanu Skalabriniju...lik je imao prosek 3 poena u nba karijeri. U penziji je tantuse koji su ga prozivali po netu okupljao uzivo da im pokaze koliko veze nemaju. Pritom su to sve univerzitetski, polu pro i street igraci. Njegova izjava koja objasnjava sve: "Ja sam trenutno u penziji po kvalitetu blizi Lebronu nego sto ste vi meni".

Gde su onda stvarno LBJ, Doncic, Jokic i ostali ... space jam vanzemaljci, a ovde ih kao strucnjaci analiziraju. Kakvo odsustvo realnosti.

nista o nicemu

pre 1 godinu

Dajte komentar onog lika čiji je drug basketaš bolji igrač od Jokića, da se ismejem još malo pred spavanje:)
(JeRemija, 19. avgust 2022 22:38)

Jeremija to si pisao ti sa drugog naloga, provaljeno je. Oladi malo

Hm

pre 1 godinu

@Liberty, Nikola Jokić je bio najbolji igrač reprezentacije kad smo osvojili srebro na olimpijskim igrama. Dakle nije na nivou Balše Koprivice nikako. Ali mržnja te oslepi, šta ćeš.

Brus Halter Vilis

pre 1 godinu

Sta sad vam je Jokic genije? Sve sto valja a dolazi iz Srbije treba da vam ode i da vas prepusti carima proseka. Do juce ste pljuvali momka i nazivali konjusarem a sad bez srama ga hvalite. To vise nije narod to moze samo rulja.

Ostavio Komentar

pre 1 godinu

Sve mi je jasno, ali gde samo nasli onog Jagodić-Kuridžu. Covek ima 35 godina, pa zar Pesic nije mogao da povede naseg najboljeg juniora da decko uci i prilagodjava se na seniorski tim? E svasta.....

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pa da, prirodno ALI hajde da igru gradimo oko 1273638291 driblinga viska a ideja (osim zabadanja glave u parket pri zaletanju u reket na trojicu) manjka Vase Micica dok Nikola tri napada zaredom ceka loptu pa je dobije da resava 1 na 1(2), na strani, dok ostali stoje u mestu i gledaju umesto kretanja od lopte.

Nadam se da je igra NAPOKON zasnovana na "lopta sto pre Nikoli da organizuje" kao od sredine 3/4 i vecim delom 4/4, kada je Vasa otisao na klupu od sada jasna stvar koju Pesic vidi a ne samo reakcija Jokica u stilu "daj tu loptu ovamo, vise" i da su sve nelogicnosti i davljenja lipte nasih bekova"a la Barton" samo deo priprema i isprobavanja....

Da se zna i ostavlja za kad je najpotrebnije, igra preko Jokica. Svakako ja ni to ne kaoiram jer ako znas sta imas u ekipii sta je najprirodnije za uspeh tima ODMAH to potenciraj, oko toga gradi i to uvezbavaj jer je vremena malo a mnogi , ocigledno, ne kapiraju "kako to preko centra, da on ima loptu i kreira". Plasim se da je naivno to podrazumevati ili jos gore razigravati u punom smislu, na prvenstvu.

Vasa je odlican igrac ali mora vise OD LOPTE da igra, kroz par diblinga manje i brze loptu Nikoli jer je po kreaciji, brzini reakcije i idejama sta od napada pet brzina iza Nikole. Ponekad mi se ucini da ima duze loptu u rukama od jednog Doncica :)

Dok Slovenci odmah i sve vreme grade oko Luke, Grci oko Nikole itd, mi OPET nesto filozofiramo, isprobavamo. Na momente mi se cinilo da lopta vise i cesce dolazi do Gobera u Francuskoj nego do Nikole u Srbiji.

Svakako raduje igra i obrt id sredine 3/4 i nadam se da to Pesic vidi, kada i kako mu najbolje funkcionise tim. Da to vidi kao kljucno a ne kao iznudjeno.

Goks

pre 1 godinu

Nisam siguran koliko ljudi ovde kapira da je Nikolica talentovaniji košarkaš od Džordana. Ne bolji, to ne, talentovaniji sigurno. To kako on kapira košarku do sada nije vidjeno.

JeRemija

pre 1 godinu

Pešić da je pametan pozvao bi u reprezentaciju i druga basketaša od onog lika sa b92 foruma koji je danas pisao na temu Jokića.

Drug basketaš bi trebao da bude ključan igrač tima a Jokić da uskače kada se ovaj umori...

Danilo

pre 1 godinu

Ljuildi postavljaju pitanje Jokica i Micica , ljudi su mvp igraci dva najaca kosarkaska takmicenja na svetu .Ako oni ne mogu da sprovedu ideju na terenu niko ne moze .Ostali samo da prate sta ova dvojica rade i sta im sugerisu i nema problema .Mislim da je Pesic stvorio odlican kolektiv, stat sto nema Bogdanovica ovo bi bila zaista masina od ekipe .Nadam se da ce Nedovic,Dobric i Marinkovic nokj3 sutirati , jer je i to jako bitno.Lepi je videti slogu i sjajnu saradnju i zelju za pobedom ,doci di trofeje nec3 biti nimalo lako .

super

pre 1 godinu

Teško će oni takvom igrom do medalje!
(peraždera, 19. avgust 2022 22:50)
ne razumeš se u Evropsku košarku...
to je odbrana koju smo odigrali u 4/4
šta misliš da li će bolje proći Italija sa trojkama ili Srbija sa odbranom?
primer Zvezda i Partizan prošle godine?
koliko je Partizan bio potentniji u napadu tj gruvali su trojke a Zvezda non-stop jedva i odbrana? ko je bolje prošao tj uzeo trofeja?

Smehotresna olimpijada

pre 1 godinu

Pored Jokica svi deluju kao da su prikupljeni sa lokalnog terenceta. Nadam se da će da proradi bezobrazluk u nekome jer ni Jokić ne može sam.

Goks

pre 1 godinu

Amerikanci imaju izraz product of future...vidi ono što će se tek desiti. Dalje od toga nema. Jokić je talentovaniji košarkaš od Džordana, ne kažem bolji, to ne ali talentovaniji sigurno. Čisti genije.

Igor

pre 1 godinu

Dajte ljudi pokrenite neku peticiju da se i nama u R. Srpskoj dozvoli da gledamo rts i EURO.
(Filip, 19. avgust 2022 23:45)
Pa imate valjda internet?Postoji toliko Iptv provajdera,pa zaista ljudi 21 vek.

deksi

pre 1 godinu

Pa valjda Mile Laktaski baja moze sa Vucicem srediti da i mi Srpskoj gledamo Evropsko prvenstvo na rts. I jedni i drugi stalno vicu kako smo mi ustvari isti narod i kako nebi trebalo da bude ikakvih granica izmedju nas. Pa sta ih onda sprecava da i nama u RS puste rts ??

zoran

pre 1 godinu

Svi ovi sto kazu da ne vide po cemu je Jokicev kosarkaski IQ poseban, ovo je lep primer. Covek zna 10 sekundi unapred sta ce se desiti, u svakoj sekundi napada zna gde su i njegovi i protivnicki igraci i gde ce biti nakon kretnji i blokova. U plej ofu protiv Golden Stejta je sa klupe provalio akciju Vorijorsa i pre nego sto su je zapoceli i pokazivao saigracima kako da se postave. A da ne pricamo o potezima i odlukama koje donosi u delicu sekunde u toku napada. Njegovu genijalnost ne vidi jedino onaj ko u zivotu nije pogledao ni jutjub klip njegovih najboljih poteza, a kamoli neku utakmicu Denvera.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Sta ce biti tek na ep kada se ovako pusta agresivna odbrana u prijateljskim utakmicama. Daleko od toga da ne volim musku jaku fizicku kosarku ali mislim da je sudjenje danas najveci problem kosarke. Na evropskom ce pobediti ko se najbolje (citaj najnamazanije) bude tukao. Srecom imamo i mi dosta fajtera i to krilnih sto je posebno vazno u modernoj kosarci jer su krila univerzalna i mogu braniti sve pozicije( neke vise neke manje uspesno) ali Kalinic i Lucic su neverovatno dobar fit za Jokica. Radnici kojima ne treba puno lopte i znaju pogoditi trojku. Jokic u Denveru nikada nije imao takozvana 3-D krila osim godinu dana Granta. Mada i Grant pa i sada Gordon nisu neki suteri za 3 pa je vrlo upitno da li su oni klasicna 3D krila. Kalinic i Lucic su mi "strava" pogotovo je simpaticno sto je jedan Zvezdas a jedan Partizanovac 😁

Pera Ždera

pre 1 godinu

@Sad je valjda jasno onima sto nije bilo da je Jokic Teo na kvadrat.
(Pragmatik, 20. avgust 2022 00:05)

Ne sprdaj se. Što neko napisa, uvalio mu vruć krompir ispod koša, ovaj se namučio da poentira. Ili ne znaš šta je asistencija ili si idolopoklonik
(sasa pg, 20. avgust 2022 09:25)

A ti se pravis blesav i navodis samo ovo dodavanje tj osporavas Jokica kroz njega kao da samo na ovom mecu nije bilo jos par prelepih dodavanja, u njegovom stilu. Sveukupno ih je koliko hoces + u NBA da i ne govorim. Ovo je uzeto SAMO kao maleni primer (ne bas najbolji, slazem se) kako cita igru, vidi sve ranije i resava protivnicke odbrane lagano i pravim resenjima. Ko zeli da vidi primera je milijardu koji to dokazuju, ko ne zeli ili nece, hvata se za nedostatke ovog jednog... Naivno.

Gazda Dojkan

pre 1 godinu

Marinkoviću, Jagodić-Kuridži, Simaniću i Ristiću nije mesto u ovoj ekipi, imamo bolje igrače na tim pozicijama od navedene gospode, a umesto Jaramaza svakako bi puno bolji bio Avramović da nije povređen.
(Pako Alkaser, 19. avgust 2022 23:11)

Gresis za Jaramaza. Zivi bili pa videli. Vrlo inteligentan igrac i vrlo racionalan. Avramovic je usijana glava. Cesto ga povuce lopta pa srlja ili uzima nerezonske suteve. Jaramaz je promisljeniji u igri i redje upada u probleme sa loptom.

Hezonja MVP

pre 1 godinu

@ Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne


Doista. Zli Srbi i Srbočetnički lobi u Americi potplatili da Jokic bude 2 puta MVP.

Herc

pre 1 godinu

Jokić treba da prevodi loptu i da igra pleja,tako funkcioniše u Denveru.
Samo tako može dati puni doprinos,a taktikom njegovog zavlačenja pod koš gubimo njegov doprinos!
Jer on bolje ima pregled igre od bilo kog pleja!
Da nije tako ne bi dvije godine zaredom bio MVP u NBA ligi!

Matori61

pre 1 godinu

Jokićev košarkaški iq je toliki da bi lider u bilo kojoj ekipi. Ostaje pitanje ko od saigrača to može da isprati. Po meni su Micić, Nedović, Gudurić i Dobrić kao bekovi sigurni, Lučić, Kalinić, Davidovac i Bjelica kao krila i Jokić i Milutinov kao centri. Ako Avramović bude zdrav je najbolji izbor jer nam nedostaje rezervni plej i kao drugo visoko krilo Petrušev bi dao prednost pred Jagodićem, ali to su nijanse. Napominjem da nisam kluba, reprezentacija je iznad svega.

Skrle

pre 1 godinu

A način na koji shvata igru govori o tome da bi mogao da bude i odličan trener po završetku igračke karijere, ako to bude želeo.
(Daki, 19. avgust 2022 22:40)

Baš sam pomislio da bi bio izuzetan trener, ali teško da će Lala da zameni konje za nervozu...

smeh

pre 1 godinu

Kalinić izgleda nije očekivao loptu u svojim rukama. Izgleda da je očekivao šut Jokića. Srećom snašao se dobro i završio akciju uspešno od tablu na drugi obruč. Vidi se da se još uvek upoznaju na terenu. Jedino što bi svim igračima trebalo reći da očekuju loptu u svakom trenutku kada je lopta u Jokićevim rukama. Čovek ima nestvaran pregled igre.

milan

pre 1 godinu

Ako Guduric i Bjelica budu igrali kako znaju bice to ok. Znaju oboje fino da resetaju trojkama ako igraju kako znaju. Znamo da se u zadnje vreme nisu bas nesto pokazali u reprezentaciji ali mozda sada i zaigraju kako znaju. Ostaje da se nadamo da prorade. Znamo da su veliki potencijal.

duledudule

pre 1 godinu

Lagana 2 poena... Likovi ga ne udvojili nego je tri igraca bilo oko njega, ali je Kalina jedan od najboljih na toj poziciji u evropi pa ih je odradio.Bice ovo dobro nadamo se.

BGD

pre 1 godinu

Nije zivot jedna zena iliti nije tim jedan covek. Ne moze jokic sam do medalje...Necemo mi daleko na evropskom ovakvom igrom tima
(lubenica, 19. avgust 2022 23:44) A sta fali ovakvoj igri tima??? Jel ti uopste znas maloumnice sa kim su oni igrali? Sta si ocekaivao? Da ce da ih razvale 40 razlike? Boze sacuvaj ko sve gleda i komentarise kosarku…

Boris

pre 1 godinu

Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne, 19. avgust 2022 22:44

Ne bi trebalo da puštate komentare od ovog troline. Redovno se javlja na bilo šta što je u vezi Srba( YouTube, srpski portali…).

pacificka_obala

pre 1 godinu

Proculi se po cak po zapadnoj obali USA da komentare ovde pise covek koji ima drugara boljeg kosarkasa od Jokica. Pa hajde da svratim, da i ja budem deo te istorije.

Toni

pre 1 godinu

@samael

Šteta za tvog druga basketaša ali razumem priču skroz.

Ja sam znao čoveka iz Šapca, Mile električar, šta je taj radio sa strujom bajo, ljudi su se krstili. Ne razumem ni dan danas šta je tolika pompa oko Tesle kad je Mile rešavao situacije za koje ni Tesla ne bi znao odakle da krene. Dolazili su čak i iz Bosne ljudi da ga angažuju.

Pera Ždera

pre 1 godinu

(Pera Ždera, 20. avgust 2022 05:44)

Likovi kao ti ce da napisu ovo, onda kada izgubimo prekosutra ce reci “pa ne moze Nikola sve sam, treba jos neko da igra” i nece primetiti u cemu je problem sa tim izjavama.
(zmajognjeni, 20. avgust 2022 12:16)

Nigde nisam napisao da Nikola treba ili moze da igra sam vec o baziranosti na igri preko njega, njegove organizacije jer bas tada i ostali, ne on sam, igraju dosta prirodnije i tecnije. Los pokusaj...

Da ne davim vise. Naslucuje se da igra ide ka tome, sto veoma raduje. Medjutim malo je vremena i bilo bi dobro sto vise uigravati takav koncept jer ocigledno daje rezultata i to je najbolje sto imamo. Kada Vasa davi loptu 15+ sekundi napada (ZA SADA je to 80% oba meca) ja prosto ne vidim da se igra gradi na logicnim osnovama a ponavljam, nema vremena za eksperimentisanje.

Kao sto ponovih vise puta i kao sto su mnogi ovde primetili. Manje Micic da davi loptu, vise od lopte, brze pas do Nikole i nema brige sto se i videlo od -15 do preokreta i pobede. Dakle ne sam da igra vec preko njega do maksimuma i svih ostalih saigraca (koliki god da je maksimum) pa da vidimo dokle ce to odvesti ovaj tim, selekciju Karija.

Džoni

pre 1 godinu

Samo da se oni malo pohvataju sa njegovim idejama i vizijama u napadu i nema zime. Ovo što smo igrali u 4/4 je u stvari preslikana igra Denvera i to daje rezultat. E sad, još je to daleko od akcija Denvera ali ide se ka tome, a ruku na srce možda ovde ima i bolje saigrače od većine onih u Denveru pa kad se ukače biće to rapsodija.

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Mr_Melbourne@

Kad ne znas pravo znacenje neke reci, i kada treba da se upotrebi i u kom kontekstu, onda ispadnes bolid kao ti sada!
Sa tobom zaista nema efekta ulaziti u neku polemiku, a ocito si samo provokator, veoma veoma loš!

"Dijagnosticar" Nis

pre 1 godinu

Sad će izgleda svaki koš da bude Jokićeva zasluga :)) Ne budite smiješni. Iako ne volim naročito Kalinića, ovo je on izvukao
(sasa pg, 20. avgust 2022 09:16)

Jedino sto je tacno da je izvukao, umesto da lagano poentira iz alej-upa, sve ostalo je moglo i drugacije da se zavrsi posto je zakomplikovao svoj polozaj.

Podrska svim reprezentativcima, bilo kojih 12 budu na spisku trebaju da budu zdusno podrzani. I , da, uspeh je svaka medalja bez obzira na sjaj. Ne zaboravite, idemo na prvenstvo bez igraca sa min.15-20 poena po mecu i bar sa 4-5 asistencija. To tesko moze bilo koja reprezentacija da lako nadoknadi.

Dr

pre 1 godinu

Ja sam odrastao sa drugom koji je bio supertalenat za kosarku , a da kosarku nikada nije trenirao. Trenirao je i igrao fudbal i bio jedan od najboljih fudbalera sa kojim sam igrao. Basket je igrao iz ljubavi, i sta je radio ljudima koji su trenirali ceo zivot kosarku to nije bilo normalno.1-1 niko nikada nije mogao da ga cuva. Zbog visine od 1.80m verovatno ne bi ni bio uspesan kosarkas, ali ono sto je on radio sa loptom to ovi danas nasi vajni mvp igraci mogu da sanjaju.
Kada citam hvalospeve o Jokicu i pogledam neke njegove najbolje igre u NBA, to je smesno u odnosu na ono sta je moj drug radio na terenu. Da ne pominjem fizicku spremu gde za 20god coveka nikada nisam video umornog, mogao je odigrati 2 fudbalske utakmice da se ne umori, a bio jedan od retkih koji je podjednako dobro igrao napad i odbranu.
Zato mi je tesko citati hvalospeve o Jokicu koji u svakom segmentu igre u odnosu na nekadasnju igru mog velikog druga izgleda kao amater.
Imali smo Bodirogu koji je bio bolji, trofejniji,uspesniji kosarkas od Jokica a nismo svakodnevno citali toliko o njegovoj kosarkaskoj inteligenciji, umecu.
(samael, 19. avgust 2022 18:08)

Iskopirao sam ceo komentar, da se ne zaboravi. Da mu se svi smejemo.

uuu tebra, kakav poklop

pre 1 godinu

Kakva mitomanija hara za ovog igraca .Od ovoga se pravi cudo.
(Mr_Melbourne, 19. avgust 2022 22:44)


Jel dominirao Jusuf ? Tepsije lonci….

Ne kapira on to, mozda konta, pa ko razume-s'vatio. Kralju, za tepsije i lonce, a imas i ono na Tube: cist bakar, legendarno od pok. Pece Dobrohotova zapis ...

Roki

pre 1 godinu

Ostavio komentar

Ništa njemu ne fali. Školovan igrač koji razume šta mu je uloga i to, koliko god nekome delovalo beznačajno, obavlja odlično. Zalaže se u odbrani, odlično gradi i skače i pravi faul gotovo savršeno (tajming i u zavisnosti od situacije). Ovo poslednje npr Bobi Marjanović nikada nije znao. Jedina zamerka juče je kad mu Jokić servira loptu nakon udvajanja, ne ide odmah na kos nego se gradi iz straha od rampe i promaši.

Antihype

pre 1 godinu

Kratko objasnjenje za one koji se u sport razumeju kao moja baba u nuklearnu fiziku. To sto Jokic ima, ne moze da se nauci. Za to ne postoji trening, drill, sistem... Tako se rodis, mozes da budes i debeljko iz Sombora i tezak i lenj i sta god. Ono sto on vidi i moze, danas u kosarci ne moze niko. Kraj price.

Admiral

pre 1 godinu

Aman bre ljudi dokle cete vise da se delite jeste normalni? Dok su navijaci drugih reprezentacija jedinstveni kod nas uvek neke rasprave i podele! Za i protiv Tea, za i protiv Jokica, za i protiv Pesica, i tako u nedogled. Mozemo li jednom da se ujedinimo i podrzimo momke i selektora pa kakvi su takvi. Nema Tea pa nema, sta sad treba da se svadjamo u nedogled. Tako su bile kritike na racun Pesica kad je izbacio Radmanovica pa smo dosli do zlata. Ajde da damo podrsku, ovde postoje likovi koji jedva cekaju poraz da bi likovali i pljuvali, ne razumem to.

Kuki

pre 1 godinu

Objasnjenje za ljude iz Republike Srpske, koje nije zlonamerno.

RTS jednostavno nema pravo da prenosi utakmice van Srbije. To mora da ucini RTRS. Dakle peticiju morate da pisete vi.

bskfan

pre 1 godinu

Slicna akcija kao sa malim Morisom protiv Klipersa. Jokic i Marej igraju pik and rol, odbrana regauje udvajanjem i onda Moris ostao sam ispod kosa.

Ovde se igrala uza udbrana pa je to bilo malo teze izvesti, nije bio lagani pass vec je Jokic morao da ide na lob pass ali zato je Kalina visi od Morisa pa je bio kos iako ne tako lak.

Sve u svemu, dobar znak je to sto je Jokic angazovan i sto preuzima dirigentsku palicu. Previse smo mi taknki da bi moglo da se igra drugacije, treba igrati na Jokica pa sta bude. Kao sto rece Ogi, to je najbolje sto u ovom trenutku imamo.