Košarka 115

Utorak, 12.07.2022.

15:30

Pešić saopštio širi spisak za Evrobasket – nema Bogdana

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je odredio spisak kandidata za novi kvalifikacioni "prozor" i Evropsko prvenstvo.

Pešiæ saopštio širi spisak za Evrobasket – nema Bogdana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Selektor iz Pirot

pre 1 godinu

Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev.

I 12 je Teodosic, eventualno mogu I Jovic, Marinkovic ili Jaramaz. Realno ni Pokusevski nije zasluzio poziv Ali realno je bolji od Smajlagica. Rustic je bio tu ispostovao je Ali ima boljih igraca.

Imamo mnogo versatilnih igraca Bjelica je krilo u GS je igrao Centra zadnje sezone, Jokic moze na Centra u rotaciji sa Petrusevim I Milutinovom. Kalinic, Lucic I Pokusevski su najkvalitetnija krila.

I Teodosic eventualno kao rezervni plej Vasa plej, Guduric, Avramovic I Nedovic treba da zamene Bogdana na sutu.

Ovo je nasa najiskusnija I najefikasnija rotacija, problem je u tome Jesu li dovoljno brzi I veliko je pitanje ko ce od NBA fransiza pustiti igrace da igraju.

Najveci problem zameniti Bogdana.

Moravac

pre 1 godinu

Teodosić sa reprezentacijom ima 3 medalje - 2009 . Evropsko, 2014. Svetsko, 2016. Olimpijske, to je to kako je postao senior, sve tri srebrne- A kao junior i mlađi ima isto tri i to zlatne sa evropskih takmičenja ne i svetskih.

Teodosić je rodjen iste godine kada i Novak, stariji 3 meseca , znači 35 gdoina.

Poslednja reprezentativna medalja sa 29 godina, hajde valjda će biti i sada neka. Novak je uzeo Vimbdlon dako i Miloš uzme evropsku medalju, bilo koju.

Tisa, samo Tisa

pre 1 godinu

Ne pruziti priliku Pokusevskom na evropskom prvenstvu bi bilo vise nego nerazumno. Ocigledno mnogi ne prate njegov razvoj u NBA, ali on je vec sada nas najsvestraniji igrac, vrlo upotrebljiv na svim pozicijama od 2 do 5. Uz veliki talenat, dobar sut, sjajan pregled igre i izuzetno veliki raspon ruku, Pokusevski ima i onu potrebnu dozu igracke drskosti koja ume da pravi razliku. Uz manje vise ocekivan i objektivan spisak igraca, moja najveca strepnja je selektor. Pesicevo vodjenje kljucnih utakmica u proteklim prozorima, gde smo tri od cetiri utakmice izgubili, a jedinu (protiv Latvije) dobili uz ludu srecu i na Teovu inspiraciju, ne sluti na dobro. Ako je verovati medijima, covek je posle poraza od Belgije i sam rekao da on bolje ne moze, sto niko od odgovornih nije ni komentarisao. OK, sada ce da radi sa mnogo jacim timom, ali ne mogu da se otmem utisku da bi mladji i energicniji trener (Milojevic, Alipijevic, oba Jovanovica), Da Saleta ili Igora i ne pominjem, sa ovim timom ostvarili bolju hemiju i imali vise izgleda na visok plasman.

Milan

pre 1 godinu

brt odlicno lučić tempira te povrede za pauzu izmedju sezona i prosle godine isto tako, al je l propustio neku za bajern od kad igra luča

Stojadin 45

pre 1 godinu

Davnih dana, finale EP, protiv Litvanije:
Đorđević, Divac, Paspalj, Danilović, Sabonis, Marčuljonis, Kurtinaitis ....
Kakva imena, kakva košarka.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Nije Kulidza nego Kuridza:-D Heroes, i Micic je siguran, prijatelju.

Teodosic, Micic, Nedovic,
Avramovic (Jaramaz/Marinkovic), Guduric, Davidovac/Dobric,
Lucic, Kalinic,
Bjelica, Petrusev/Pokusevski/Jagodic-Kuridza,
Jokic, Milutinov.

Heroes88

pre 1 godinu

Bilo bi dobro da Lucic zaigra ali nazalost vece su sanse da propusti prvenstvo zbog povrede.
Kapiram da su sigurni na spisku:Teodosic (jer je kapiten, i mozda poslednje prvenstvo), Nedovic, Kalinic, Jokic, Milutinov, Bjelica i verovatno Guduric.
Verovatno ce u 12 igraca i ubaciti nekoga ko je igrao sve ove kvalifikacione prizore kao nagradu, tipa Kuridza, Ristic ili Marinkovic. I bice sigurno bar 1 mladji igrac tipa Koprivica, Smailagic ili Petrusev.
Po meni najblizi ispadanju sa ovog spiska su Pokusevski koji realno jos nije pokazao neophodan kvalitet a nije ni igrao u kvalifikacijama, zatim mladi Jovic koji jos ima vremena...

Pera

pre 1 godinu

Ali ljudi moji Vladimir Lučić,kakva je to karijera

2012 debituje i ulazi kao osveženje u reprezentaciju, pa se povređuje
2013 čeka se do samog starta prvenstva ali otpada (kao i Teodosić) opet zbog povrede
2014 15 i 16 praktično se otvoreno govori da njegovo telo (ledja) ne mogu da guraju klub i reprezentaciju i on negde prećutno otpada iz priča
A onda 2017 i 19 postaje prvo krilo reprezentacije da bi kasnije to postao i na EL nivou i sada igra za Srbiju zdraviji nego pre 6-7 godina

Naklon do poda

Vucko

pre 1 godinu

Steta zbog povrede Bogdanovica, mnogo ce nam faliti. Bobi uz sve mane bolja opcija za treceg centra od Petruseva, Ristica i Koprivice. Andjusic zasluzio da se nadje na siri spisak, a Stefana Jovica verovatno nema zbog silnih povreda. Svakako Pesic bolje zna i ja mu verujem, uprkos nekim kiksevima u kvalifikacijama.

nik sloter

pre 1 godinu

4.Мицић
5.Аврамовић
6.Недовић
7.Добрић
8.Лучић
9.Каринић
10.Покушевски
11.Петрушев
12.Милутинов
13.Јовић
14.Јокић
15.Маринковић.

Beograđanin

pre 1 godinu

Ne vidim Marjanovića na spisku. Šta bi sa njim pa se odustalo?

Drugo, ako ima neko upućen, da mi kaže šta je sa Raduljicom i zašto on više ne igra za reprezentaciju? Nisam ispratio sve očigledno, pa zato pitam.

Nadam se da će mi odgovoriti neko ko se zaista razume u košarku, a ne neko ko misli da se razume.

Baja

pre 1 godinu

Tim za Evropsko prvenstvo: Teodosić,Micić,Jaramaz,Avramović, Marinković,Lučić,Gudurić,Jović, Smailagić,Pokuševski,Jokić,Milutinov.

Papazjanija

pre 1 godinu

U 12 sa spiska očekujem da će mesto da izbore-Jagodić-Kuridža,Bjelica,Teodosić, ipak to je jedno iskustvo i naša snaga.
Rezultat nije bitan.Što bi Tomašević rekao nije "smak sveta".Uspeh je sto smo se kvalifikovali.Sa ovakvom igrom uz veliko poštovanje prema legendarno selektoru.Očekujem borbu od 5-8mesta.
Kad ova generacija ode zaista i samo učešće na velikim takmičenjima za nas će biti uspeh...

Gazda Dojkan

pre 1 godinu

Na spisak su zalutali Koprivica,Marinkovic,Smajlagic,Pokusevski,Simanic,Kuridza,Petrusev,Jovic i Ristic.Trazi se jos jedan koji ce biti visak a to ce najverovatnije biti Davidovac.
(Zapazanje, 12. jul 2022 18:16)

Nije niko od pomenutih zalutao. Tu su sa razlogom. Kao prvo moguce povrede "vec vidjenih" 12. Kao drugo momci mogu da pokazu na pripremama da zasluzuju da idu na EP. Mora da postoji konkurencija u timu.
Meni je iznenadjenje da nema Andjusica a na spisku je Marinkovic. Verovatno je zbog "prozora" selektor hteo da se oduzi Marinkovicu.

Uvek protiv juvea, reala i zvezde

pre 1 godinu

Aki, sve si pre toga poredjao kako treba (jedino bih mozda zamenio mesta Avramovicu i Nedovica mada i ne mora) i samo si njega stavio na kraju:-D To je Letnja liga, tesko da ce on igrati "cetvorku" ako ostane tamo i prezivi "katove", obicno bude obrnuto i onaj ko ovde igra peticu, vrlo cesto tamo igra cetvorku, ko ovde igra cetvorku, tamo igra trojku itd.

Selektor

pre 1 godinu

Bravo Kari.Odlican odabir nema greske iako u poznim godinama covek ima poslaganu kosarku u malom prstu.Profesori kosarke su to pogledajte Rajlija da li radi dobro svoj posao mozda?Ako zaobidju povrede ide se do samog kraja jako.Bravo Kari na spisku I hvala sto pruzas sansu Simanicu Smajlagicu Pokusevskom Petrusevu Koprivici.Mozda je samo Dalibor Ilic mogao se nadje jos na spisku.

mcvc

pre 1 godinu

Dosta ocekivano, mozda jedino Andjusic sto nije pozvan kao iznenadjenje, znalo se da je Bogdanovic povredjen. Nadajmo se da ce se svi sa spiska odazvati i konacno doci, i da nece biti sujete vec sloga kao nekad ranije...

Moze da bude odlican rezultat na kraju, ali treba spustiti ocekivanja, nismo aposlutni favoriti uopste, i mnogi mogu da nam pomrse racune (Grcka, Francuska, Slovenija, Spanija pre svega, a nece biti za potceniti ni Nemacka, Italija, Litvanija, Ceska i drugi). Samo ako ispostujemo sve protivnike (cak i najslabije) mozemo se nadati dobrom rezultatu. I naravno, kult reprezentacije i zakopavanje svih ratnih sekira izmedju igraca, trenera i menadzera je obavezno.

uki

pre 1 godinu

od svih selektora ovde sto sastavljaju nas tim za eurobasket garantujem da nijedan nema da pogodi sastav , jer zaboravljaju cinjenicu da Kari uvek priredi neko iznenadjenje .... zivi bili pa videli !

Uvek protiv juvea, reala i zvezde

pre 1 godinu

Zapazanje, sigurno nece ici i Avramovic i Jaramaz.

TEODOSIC, MICIC
NEDOVIC
Avramovic/Jaramaz/Vanja, GUDURIC
LUCIC, KALINIC, Davidovac/Dobric
BJELICA, Petrusev/Pokusevski, JK
JOKIC, MILUTINOV.

Zapazanje

pre 1 godinu

Na spisak su zalutali Koprivica,Marinkovic,Smajlagic,Pokusevski,Simanic,Kuridza,Petrusev,Jovic i Ristic.Trazi se jos jedan koji ce biti visak a to ce najverovatnije biti Davidovac.

Uvek protiv juvea, reala i zvezde

pre 1 godinu

Aki, ako je Nikola JoVic teski centar, ja sam Dejvid Robinson glavom i bradom. Cak i ovaj lik koji ga je stavio na cetvorku je pogresio jer je mali nisko krilo.

Миле

pre 1 godinu

То је то најбоље што имамо (не рачунајући повређеног Богдановића наравно). Сумњам да је звао Теодосића и Бјелицу да прођу припреме па да им се онда захваљује на сарадњи.

Аки

pre 1 godinu

Увек против Јувеа- нисам ни мислио да је Јовић тешки центар ставио сам га ту последњег као дванаестог играча.А за четворку ниси управу у Мајамију га држе баш на тој позицији мада је у Меги играо крило али су и ту били у дилеми дали да га ставе на крилног центра.Висок је званично 2,08 а наводно да још увијек расте па можда има и 2,10 са том висином док ојача можда и заврши на крилном центру.

123

pre 1 godinu

Za mene je Petrusev upitan. Decko vise ne zna gde se nalazi i jos jedan je primer kako izgleda kada uzmes lovu a od razvoja i napretka ..nista. Godinu dana unazad?? Strasno.

Kaiser

pre 1 godinu

Zasto nema bogdana bogdanovica? Sta je decko skrivio? Nemogu da razumem nijedan selektor godinama ne zive bojana bogdanovica, sad nam ne treba ni bogdan? Sta je ovo ljudi?
(bogi, 12. jul 2022 17:42)

Bogdan Bogdanović je povredjen i ne ide na EP. Bojan Bogdanović je hrvatski košarkaš. Toliko o tvom poznavanju košarke

Englez

pre 1 godinu

Realno to je najbolje sto imamo, fali Bogdan. Srecom nema Bobija da nas sahrani skroz.
1. Teo, Micic
2. Nedovic, Guduric, Avramovic
3. Lucic, Kalinic
4. Bjelica
5. Jokic, Milutinov, Petrusev
12 igrac izmedju Dobrica, Davidovca(kao druga cetvorka)ili Smajlagic.
Najslabiji smo na krilnom Centru dosta nedostaje tim igraca kao Macvan.

maki

pre 1 godinu

Ljudi ovo je dobar znak. Nema Bobija i Andjusica. To je znak da cemo se bazirati na cvrstu i jaku odbranu. Njih dvojica su ekstremno losi odbrambeni igraci. Jos kad bi imali toliki luksuz da se odreknemo i Teodosica koji je jos gori od njih dvojice sto se tice odbrane,bilo bi vrh. Ali sad se stvarno nadam da cemo da osvojimo zlato jer ako igramo maksimalnu odbranu uz zajednistvo,to ce biti dovoljno da budemo prvaci. Naravno i Jokic i Bjelica moraju zbog saigraca da budu na maksu u odbrani. Svakako Pesicu svaka podrska da ih sve homogenizuje u svi za jednog jedan za sve i u napadu i u odbrani. Bice mu potreba nasa podrska a ne pljuvacina.

ja

pre 1 godinu

Drago mi je da su ljudi shvatili da Bobi više nije za ozbiljnu košarku. Ljudi njegove visine i gabarita, u tim godinama, ne mogu više da isprate ritam moderne košarke.

123

pre 1 godinu

Zašto nema Bobana Marjanovića na spisku?
(Srđan, 12. jul 2022 17:03)


Igrao odlicno u poslednje dve utakmice gde smo izgubili a i Jokic i Milutinov su za malo bolji od njega..Ja ne razumem stvarno tvoje pitanje? Jednom smo skoro imali 4 centra pa je bilo pljuvanje. Secas se?

Re

pre 1 godinu

Kakav smo raspad postali…uporediti ova imena i nekadasnju reprezentaciju. Nebo i zemlja. Nama “glavni” igrac Jokic nema ni jednu klupsku titulu sa 28 godina. Ispao samo Vasa trofejan igrac.

davor

pre 1 godinu

Bože Bože, koliko selektora imamo... Nikako mi nije jasno kako nismo prvaci sveta pored toliko selektora.
Takođe mi nikako i nikada neće biti jasno zašto pojedinci imaju tu bolesnu potrebu da selektiraju reprezentaciju...

Аки

pre 1 godinu

На списку су најбољи играчи које имамо.Тешко да ће проћи све без неке повреде или неодазивања.Нисмо јаки на крилном центру али ја би ипак пресјекао и изоставио Бјелицу.Лош је скроз,спор,млитав.ТЕО такође није физички спреман али може да послужи у моментима кад тим западне у проблеме тј. кад Мицића неиде.Каријев стил је такав да међу 12 буду 1-2 млада па иако неомиришу паркет али тако их спрема за наредне акције.Очекујте Јовића међу 12 управо из тог разлога( ако се Мајами не уплете).Такође и Куриџу јер може на 4 а спреман је уз то га Кари и цијени.Колико познајем Пешића састав је следећи Мицић Теодосић Аврамовић Недовић Гудурић Лучић Калинић Бјелица Куриџа Јокић Милутинов Јовић. Мада су од Бјелице бољи и Петрушев Смаилагић Покушевски иако нису имали неке сезоне бар су живљи а осим тога Бјелица је плашљивац.

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Зашто се стално заобилази Никола Ивановић, а на плеју мањак?
(менађер, 12. jul 2022 17:29

Jel se zezas ili si ozbiljan?

Milan

pre 1 godinu

ljudi, sta vam je? koji jović?? talentovan je i super decko ali ne nasedajta na hype on je prospekt pogledajte malo brojke iz aba lige, dajmo malo skromnosti. i bjelica je treca petica, on nema vise brzinu za cetiri a svakako da petrusev i smailagic imaju uzasne sezone iza sebe, jagodic kuridža je na spisku zbog starih zasluga jer luka mitrovic je ipak imao bolju sezonu, a davidovac je svakako bolji igrac od marka. sve je ostalo je manje vise ocekivano. sledece godine je svetsko i ocekujem da tada budemo najjaci i napadnemo trofej ako se plasiramo i ako amerikanci posalju slabiju ekipu.

bodiroga

pre 1 godinu

Avramovic, jaramaz, zagorac, dobric, lazic, pokusevski, davidovac, jagodic, lucic, kuzmic, jokic, jovic kakva bi to ekipa bila, svi bi igrali svim srcem..

JPR24

pre 1 godinu

Ok… Jedino Petrusev, budimo ozbiljni, nije uopšte za ozbiljnu košarku trenutno. Ristić ? Za šta ? Beli, ako se odmorio i odlucio da igra, ok, a ako misli da igra onako mlitavo kao do sada, bolje da ostane da odmara. Ostalo najbolje sto imamo, šta je tu je.

bogi

pre 1 godinu

Zasto nema bogdana bogdanovica? Sta je decko skrivio? Nemogu da razumem nijedan selektor godinama ne zive bojana bogdanovica, sad nam ne treba ni bogdan? Sta je ovo ljudi?

Bole

pre 1 godinu

Bilo kako bilo,od ovih igrača,moralo je biti pozvano,bez ikakvih problema i ograničenja,4-5 igrača, pa se ne bismo češali gde nas ne svrbi za poraze od Letonije i Belgije...

JPR24

pre 1 godinu

Znaci kolko sam ja razumeo ako pobedimo Grke i Turke idemo na eurobasket.
Tesko ali ne i nemoguce.
(bosko despotovic, 12. jul 2022 16:31)

Nisi ništa razumeo. To je za SP a kvalifikacije u drugoj fazi tek pocinje, ali posto su naši ubrljali, moraju već sada da zapnu i posle da pobede sve do kraja kvalifikacija.
A EP je posle.

roten

pre 1 godinu

Uspeh zavisi od Pešića, naravno.Nadam se da će najveći teret na EP podneti trenutno naši najbolji igrači a ne naša najveća imena. Micić-Nedović-Kalinić-Lučić-Jokić,to je trenutno naša najjača petorka,i mislim da tako treba i da igramo.Jokić okružen brzim igračima,koji svi mogu da igraju odbranu i koji svi mogu da pogode za 3 poena.

Proka

pre 1 godinu

Aman vise i Bjelica, ljudi dajte tom coveku slobodno igrao je sve ove godine i ne moze vise. Smailagic i Pokusevski nek igraju, dajte mladima da stasavaju. Dok smo bili uspesni uvek je bilo nekoliko maldih igraca i uvek su se stari penzionisali na vreme. Bjelica nikad nece odbiti i hvala mu na svemu ali on ne igra u NBA sto je igrao pre. Sada je role player i sumljam da ce u Turskoj nesto zaista promeniti.

SrbEUin

pre 1 godinu

Nedovic, Micic, Teo
Guduric, Avramovic, Dobric
Kalinic, Davidovac
Lucic, Bjelica
Jokic, Milutinov

Ovoje trenutno naš najbolji sastav. Na žalost sumnjam da će svi biti spremni. Rezerve su Jare, Anđušić i Petrušev.
DeDa je obavezan, najkorisniji igrač ove sezone, i pokriva sve od 1-5, vrlo pouzdan i konstantan. Nije ni primarna ni sekundarna napadačka opcija, ali i ne treba da bude. Imamo dovoljno skorera. Najbolji timski igrač. Lepak ekipe.

Sasa

pre 1 godinu

Znaci kolko sam ja razumeo ako pobedimo Grke i Turke idemo na eurobasket.
Tesko ali ne i nemoguce.
(bosko despotovic, 12. jul 2022 16:31)

To sto ti misliš da znas je svetsko prvenstvo , odnosno kvalifikacije za isti.

Kukatilo

pre 1 godinu

Ako moze molim vas da mi objasni neko cime to Petrusev zasluzuje poziv u reprezentaciju.
Hvala
(Jovan, 12. jul 2022 15:57)

Dobar dan, Jovane. Apsolutno ni sa cim. Nije igrao kosarku godinu dana.

bskfan

pre 1 godinu

Na papiru jaka reprezentacija ali sve je to puno sareno. Po meni, i Pesic se igra sa vatrom kada su u pitanju stari-mladi igraci.

Jedina sansa da se tu uradi nesto je da se Jokicu daju odresene ruke. Jednostavno, mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ako se ne iskoristi Jokic, sve ostalo pada u vodu. Nema tu previse filozofije, nema se vremana za ne znam kakva uigravanja i slicno. Prekopirati igru Denvera pa sta bude. Dati mu jednog najboljeg ofanzivnog pleja koga imamo, dvojka mora da bude izraziti D&3 igrac, trojka je po meni Kalinic, znaci ostaje pitanje ko je cetvorka? Ako se Pesic odluci za Bjelicu onda ce da prodje kao i Djordjevic.

Ona prica kako reprezentacija nije klub i da ne moze da se igra kao u klubu ne pije vodu. Jokic je naucio da bude N01 i tu nema sta da se prica, sve mora da se vrti oko njega. Jokicu ne trebaju umetnici vec radnici i suteri, a starim igracima i "zvezdama" je to iz ponizenja da rade.

Meni licno potpuno je svejedno da li ce tamo nesto da osvoje ili ne, i zato bih na takmicenje odveo samo Jokica i mlade igrace.

boki89

pre 1 godinu

nemamo bas tim za zlato ali za prvih pet sigurno.A ako uspemo da odigramo zadnje dve dobro i ako Teodosic opet bude imao onu stvar kao nekada mozemo i do zlata.Najvaznije ne stavljati pritisak na ovaj tim jer ovo nije tim za zlato neka se bore pa sta urade.Jos jedna teza samo posto ne igra Bogdanovic mora se traziti dobar suter i da se zameni njegovih 15+poena dal ce to biti Guduric videcemo.

igor

pre 1 godinu

Znači nema ni medalje.
(Milan11, 12. jul 2022 15:45)

Kakva medalja druze nema ni kvalifikovanja, treba da pobedimo svih 6 partija.
(ikac klisa, 12. jul 2022 16:09)

Druze ovo je pre svega spisak za Eurobasket i mi smo vec kvalifikovani : ) Kvalifikacije su za Svetsko prvenstvo i da teska je situacija ali nije bas da moramo svih sest

sve je relativno

pre 1 godinu

Dobro se setio da posle 2 debakla, lani kvalifikacioni turnir za SP i sada 2 utakmice kvalifikacija, ne zove Marjanovića. On je još gori od Raduljice kada nije igrao i bio van forme a imao mesto u 12, s tim da je Raduljica imao neke stare zasluge.

nemanja

pre 1 godinu

Milosavljevic? Marjanovic? Stefan Jovic? Sram ga bilo za ovakav spisak!
(Pirotehnicar, 12. jul 2022 15:55)

Milosavljevicu otkad su pukli prednji ukrsteni nije vise onaj stari, ni u Megi ne vodi glavnu rec, a kamoli da bude na sirom spisku, nazalost, Marjanovica si video kako igra u nba (10min za celu sezonu :D ), a i kolena vise ne trpe lateralne kretnje, opet nazalost, a ako pratis Jovica jasno ti je da posle povreda vise nije tako dobar defanzivac, propustio je celu sezonu skoro, u napadu nikad nije ni imao sta bolje da pruzi od recimo Avramovica, po meni mozda i najvece nazalost :), tako da je zvao najbolje sto imamo trenutno.

sgdp

pre 1 godinu

Znam da je to maltene nemoguće, ali mislim da Bjelica i Teodosić ne bi trebalo da idu na prvenstvo. Jednostavno, nisu ono što su bili i potrebni su drugačiji profili igrača uz nove lidere Jokića i Micića. Videlo se protiv Italije prošle godine i protiv Letonije i Belgije ove, da ne mogu više da pruže reprezentaciji ono što je potrebno.

ikac klisa

pre 1 godinu

Znači nema ni medalje.
(Milan11, 12. jul 2022 15:45)

Kakva medalja druze nema ni kvalifikovanja, treba da pobedimo svih 6 partija.

boki89

pre 1 godinu

Aleksa Avramović,
Vanja Marinković,
Ognjen Jaramaz,
Ognjen Dobrić,
Dejan Davidovac,
Aleksej Pokuševs?i,
Marko Jagodić-Kuridža,
Filip Petrušev,
Dušan Ristić.

Teodosic, Micic, Guduric, Lucic, Kalinic, Bjelica, Jokic i Milutinov su sigurni, kapiram da ce i Nedovic gotovo sigurno biti medju 12, ostaje borba ove devetorice gore za preostala tri mesta, a traze se po jedna dvojka, cetvorka i petica.
(Dezurni smarac, 12. jul 2022 16:07)

ja mislim da ce jos da idu Avramovic,Kuridza i samo ne znam izmedju Davidovca i Dobrica ko nam je potrebniji.

Dezurni smarac

pre 1 godinu

Aleksa Avramović,
Vanja Marinković,
Ognjen Jaramaz,
Ognjen Dobrić,
Dejan Davidovac,
Aleksej Pokuševsķi,
Marko Jagodić-Kuridža,
Filip Petrušev,
Dušan Ristić.

Teodosic, Micic, Guduric, Lucic, Kalinic, Bjelica, Jokic i Milutinov su sigurni, kapiram da ce i Nedovic gotovo sigurno biti medju 12, ostaje borba ove devetorice gore za preostala tri mesta, a traze se po jedna dvojka, cetvorka i petica.

Jevdja

pre 1 godinu

Dilema mi je Petrusev
Jokić
Bjelica
Kalinić
Gudurić
Micić
Milutinov
Pokusevski
Lučić
Nedović
Dobrić
Teodosić
Petrušev,Davidovac ili Smailagić
to je što je.

Vlado

pre 1 godinu

12 putnika na Eurobasket ako ne bude povreda i drugih nepredvidjenih okolnosti: Вјеlica, Guduric, Jaramaz, Jokic, Kalinic, Lucic, Micic, Milutinov, Nedovic, Pokusevski, Smailagic i Teodosic.

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Koliko je ovo igrački jak spisak smatram da smo samo za vreme Željka Obradoviča imali igrački jači spisak od trenutnog šteta za Bogdanoviča neznam šta je peavi razlog nedolazak Bogdanoviča.

najjači sastav

pre 1 godinu

Nadam se:

C Jokić, Milutinov

F/C Smailagić

F Bjelica, Lučić, Pokuševski, Davidovac

G Gudurić, Nedović, Micić, Teodosić, Avramović

Demar Derozan

pre 1 godinu

Ocekivano, Nikola Jovic je mozda mlad da bude tu ali trenizi ce m pomoci da napreduje, nema Bobija sto je jasno (prespor, stigle ga godine), Milutinov je tu sto je jako dobro, verovatno ce Petrusev dobiti prednost nad Risticem kao treci centar ... videcemo

Roger

pre 1 godinu

Sto se imena tice, jak sastav.
ali na 4ki smo tanki recimo ,Bjelica nije ono sto je bio. kao da je to neki drugi igrac u odnosu na nekada najboljeg igraca Eurolige.
Ni Teodosic svakako nije ono sto je bio,zbog godina.
Neigranje Bogdana koji bi bio sigurno u nasa top 3 strelca nije mali hendikep takodje.
raduje dosta odazivanje Jokica za koga se nadam da ce biti u dobrom izdanju. To je nas ubedljivo najbolji igrac.

Respektabilan tim ,ali videcemo. Treba to nastimovati , stvoriti dobru hemiju i atmosferu. Ne stavljati nikakav pritisak pred tim.

Shomix

pre 1 godinu

Po onome što su pokazali na zadnjih nekoliko utakmica: Petrušev nema šta da traži ni na širem spisku, Bjelica možda na staru slavu, a drago mi je da je Marijanović otpisan. Totalno nebitno da li ih volite i za koga navijate, ali baš su bili užasni

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 1 godinu

Gde su Trifunović, Dangubić, Zagorac, Milosavljević? Menadžerska reprezentacija..
(Loznica, Gučevo, Cer..., 12. jul 2022 15:39)

I Anđušića neba.. Bitno da su tu Davidovac i Kuridža..

Shomix

pre 1 godinu

Po onome što su pokazali na zadnjih nekoliko utakmica: Petrušev nema šta da traži ni na širem spisku, Bjelica možda na staru slavu, a drago mi je da je Marijanović otpisan. Totalno nebitno da li ih volite i za koga navijate, ali baš su bili užasni

Roger

pre 1 godinu

Sto se imena tice, jak sastav.
ali na 4ki smo tanki recimo ,Bjelica nije ono sto je bio. kao da je to neki drugi igrac u odnosu na nekada najboljeg igraca Eurolige.
Ni Teodosic svakako nije ono sto je bio,zbog godina.
Neigranje Bogdana koji bi bio sigurno u nasa top 3 strelca nije mali hendikep takodje.
raduje dosta odazivanje Jokica za koga se nadam da ce biti u dobrom izdanju. To je nas ubedljivo najbolji igrac.

Respektabilan tim ,ali videcemo. Treba to nastimovati , stvoriti dobru hemiju i atmosferu. Ne stavljati nikakav pritisak pred tim.

nemanja

pre 1 godinu

Milosavljevic? Marjanovic? Stefan Jovic? Sram ga bilo za ovakav spisak!
(Pirotehnicar, 12. jul 2022 15:55)

Milosavljevicu otkad su pukli prednji ukrsteni nije vise onaj stari, ni u Megi ne vodi glavnu rec, a kamoli da bude na sirom spisku, nazalost, Marjanovica si video kako igra u nba (10min za celu sezonu :D ), a i kolena vise ne trpe lateralne kretnje, opet nazalost, a ako pratis Jovica jasno ti je da posle povreda vise nije tako dobar defanzivac, propustio je celu sezonu skoro, u napadu nikad nije ni imao sta bolje da pruzi od recimo Avramovica, po meni mozda i najvece nazalost :), tako da je zvao najbolje sto imamo trenutno.

Kukatilo

pre 1 godinu

Ako moze molim vas da mi objasni neko cime to Petrusev zasluzuje poziv u reprezentaciju.
Hvala
(Jovan, 12. jul 2022 15:57)

Dobar dan, Jovane. Apsolutno ni sa cim. Nije igrao kosarku godinu dana.

roten

pre 1 godinu

Uspeh zavisi od Pešića, naravno.Nadam se da će najveći teret na EP podneti trenutno naši najbolji igrači a ne naša najveća imena. Micić-Nedović-Kalinić-Lučić-Jokić,to je trenutno naša najjača petorka,i mislim da tako treba i da igramo.Jokić okružen brzim igračima,koji svi mogu da igraju odbranu i koji svi mogu da pogode za 3 poena.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Ocekivano, Nikola Jovic je mozda mlad da bude tu ali trenizi ce m pomoci da napreduje, nema Bobija sto je jasno (prespor, stigle ga godine), Milutinov je tu sto je jako dobro, verovatno ce Petrusev dobiti prednost nad Risticem kao treci centar ... videcemo

sve je relativno

pre 1 godinu

Dobro se setio da posle 2 debakla, lani kvalifikacioni turnir za SP i sada 2 utakmice kvalifikacija, ne zove Marjanovića. On je još gori od Raduljice kada nije igrao i bio van forme a imao mesto u 12, s tim da je Raduljica imao neke stare zasluge.

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Зашто се стално заобилази Никола Ивановић, а на плеју мањак?
(менађер, 12. jul 2022 17:29

Jel se zezas ili si ozbiljan?

sgdp

pre 1 godinu

Znam da je to maltene nemoguće, ali mislim da Bjelica i Teodosić ne bi trebalo da idu na prvenstvo. Jednostavno, nisu ono što su bili i potrebni su drugačiji profili igrača uz nove lidere Jokića i Micića. Videlo se protiv Italije prošle godine i protiv Letonije i Belgije ove, da ne mogu više da pruže reprezentaciji ono što je potrebno.

Kaiser

pre 1 godinu

Zasto nema bogdana bogdanovica? Sta je decko skrivio? Nemogu da razumem nijedan selektor godinama ne zive bojana bogdanovica, sad nam ne treba ni bogdan? Sta je ovo ljudi?
(bogi, 12. jul 2022 17:42)

Bogdan Bogdanović je povredjen i ne ide na EP. Bojan Bogdanović je hrvatski košarkaš. Toliko o tvom poznavanju košarke

bskfan

pre 1 godinu

Na papiru jaka reprezentacija ali sve je to puno sareno. Po meni, i Pesic se igra sa vatrom kada su u pitanju stari-mladi igraci.

Jedina sansa da se tu uradi nesto je da se Jokicu daju odresene ruke. Jednostavno, mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ako se ne iskoristi Jokic, sve ostalo pada u vodu. Nema tu previse filozofije, nema se vremana za ne znam kakva uigravanja i slicno. Prekopirati igru Denvera pa sta bude. Dati mu jednog najboljeg ofanzivnog pleja koga imamo, dvojka mora da bude izraziti D&3 igrac, trojka je po meni Kalinic, znaci ostaje pitanje ko je cetvorka? Ako se Pesic odluci za Bjelicu onda ce da prodje kao i Djordjevic.

Ona prica kako reprezentacija nije klub i da ne moze da se igra kao u klubu ne pije vodu. Jokic je naucio da bude N01 i tu nema sta da se prica, sve mora da se vrti oko njega. Jokicu ne trebaju umetnici vec radnici i suteri, a starim igracima i "zvezdama" je to iz ponizenja da rade.

Meni licno potpuno je svejedno da li ce tamo nesto da osvoje ili ne, i zato bih na takmicenje odveo samo Jokica i mlade igrace.

Proka

pre 1 godinu

Aman vise i Bjelica, ljudi dajte tom coveku slobodno igrao je sve ove godine i ne moze vise. Smailagic i Pokusevski nek igraju, dajte mladima da stasavaju. Dok smo bili uspesni uvek je bilo nekoliko maldih igraca i uvek su se stari penzionisali na vreme. Bjelica nikad nece odbiti i hvala mu na svemu ali on ne igra u NBA sto je igrao pre. Sada je role player i sumljam da ce u Turskoj nesto zaista promeniti.

ja

pre 1 godinu

Drago mi je da su ljudi shvatili da Bobi više nije za ozbiljnu košarku. Ljudi njegove visine i gabarita, u tim godinama, ne mogu više da isprate ritam moderne košarke.

JPR24

pre 1 godinu

Znaci kolko sam ja razumeo ako pobedimo Grke i Turke idemo na eurobasket.
Tesko ali ne i nemoguce.
(bosko despotovic, 12. jul 2022 16:31)

Nisi ništa razumeo. To je za SP a kvalifikacije u drugoj fazi tek pocinje, ali posto su naši ubrljali, moraju već sada da zapnu i posle da pobede sve do kraja kvalifikacija.
A EP je posle.

123

pre 1 godinu

Zašto nema Bobana Marjanovića na spisku?
(Srđan, 12. jul 2022 17:03)


Igrao odlicno u poslednje dve utakmice gde smo izgubili a i Jokic i Milutinov su za malo bolji od njega..Ja ne razumem stvarno tvoje pitanje? Jednom smo skoro imali 4 centra pa je bilo pljuvanje. Secas se?

Englez

pre 1 godinu

Realno to je najbolje sto imamo, fali Bogdan. Srecom nema Bobija da nas sahrani skroz.
1. Teo, Micic
2. Nedovic, Guduric, Avramovic
3. Lucic, Kalinic
4. Bjelica
5. Jokic, Milutinov, Petrusev
12 igrac izmedju Dobrica, Davidovca(kao druga cetvorka)ili Smajlagic.
Najslabiji smo na krilnom Centru dosta nedostaje tim igraca kao Macvan.

Gazda Dojkan

pre 1 godinu

Na spisak su zalutali Koprivica,Marinkovic,Smajlagic,Pokusevski,Simanic,Kuridza,Petrusev,Jovic i Ristic.Trazi se jos jedan koji ce biti visak a to ce najverovatnije biti Davidovac.
(Zapazanje, 12. jul 2022 18:16)

Nije niko od pomenutih zalutao. Tu su sa razlogom. Kao prvo moguce povrede "vec vidjenih" 12. Kao drugo momci mogu da pokazu na pripremama da zasluzuju da idu na EP. Mora da postoji konkurencija u timu.
Meni je iznenadjenje da nema Andjusica a na spisku je Marinkovic. Verovatno je zbog "prozora" selektor hteo da se oduzi Marinkovicu.

Миле

pre 1 godinu

То је то најбоље што имамо (не рачунајући повређеног Богдановића наравно). Сумњам да је звао Теодосића и Бјелицу да прођу припреме па да им се онда захваљује на сарадњи.

Sasa

pre 1 godinu

Znaci kolko sam ja razumeo ako pobedimo Grke i Turke idemo na eurobasket.
Tesko ali ne i nemoguce.
(bosko despotovic, 12. jul 2022 16:31)

To sto ti misliš da znas je svetsko prvenstvo , odnosno kvalifikacije za isti.

Bole

pre 1 godinu

Bilo kako bilo,od ovih igrača,moralo je biti pozvano,bez ikakvih problema i ograničenja,4-5 igrača, pa se ne bismo češali gde nas ne svrbi za poraze od Letonije i Belgije...

mcvc

pre 1 godinu

Dosta ocekivano, mozda jedino Andjusic sto nije pozvan kao iznenadjenje, znalo se da je Bogdanovic povredjen. Nadajmo se da ce se svi sa spiska odazvati i konacno doci, i da nece biti sujete vec sloga kao nekad ranije...

Moze da bude odlican rezultat na kraju, ali treba spustiti ocekivanja, nismo aposlutni favoriti uopste, i mnogi mogu da nam pomrse racune (Grcka, Francuska, Slovenija, Spanija pre svega, a nece biti za potceniti ni Nemacka, Italija, Litvanija, Ceska i drugi). Samo ako ispostujemo sve protivnike (cak i najslabije) mozemo se nadati dobrom rezultatu. I naravno, kult reprezentacije i zakopavanje svih ratnih sekira izmedju igraca, trenera i menadzera je obavezno.

123

pre 1 godinu

Za mene je Petrusev upitan. Decko vise ne zna gde se nalazi i jos jedan je primer kako izgleda kada uzmes lovu a od razvoja i napretka ..nista. Godinu dana unazad?? Strasno.

Dezurni smarac

pre 1 godinu

Aleksa Avramović,
Vanja Marinković,
Ognjen Jaramaz,
Ognjen Dobrić,
Dejan Davidovac,
Aleksej Pokuševsķi,
Marko Jagodić-Kuridža,
Filip Petrušev,
Dušan Ristić.

Teodosic, Micic, Guduric, Lucic, Kalinic, Bjelica, Jokic i Milutinov su sigurni, kapiram da ce i Nedovic gotovo sigurno biti medju 12, ostaje borba ove devetorice gore za preostala tri mesta, a traze se po jedna dvojka, cetvorka i petica.

igor

pre 1 godinu

Znači nema ni medalje.
(Milan11, 12. jul 2022 15:45)

Kakva medalja druze nema ni kvalifikovanja, treba da pobedimo svih 6 partija.
(ikac klisa, 12. jul 2022 16:09)

Druze ovo je pre svega spisak za Eurobasket i mi smo vec kvalifikovani : ) Kvalifikacije su za Svetsko prvenstvo i da teska je situacija ali nije bas da moramo svih sest

JPR24

pre 1 godinu

Ok… Jedino Petrusev, budimo ozbiljni, nije uopšte za ozbiljnu košarku trenutno. Ristić ? Za šta ? Beli, ako se odmorio i odlucio da igra, ok, a ako misli da igra onako mlitavo kao do sada, bolje da ostane da odmara. Ostalo najbolje sto imamo, šta je tu je.

Selektor

pre 1 godinu

Bravo Kari.Odlican odabir nema greske iako u poznim godinama covek ima poslaganu kosarku u malom prstu.Profesori kosarke su to pogledajte Rajlija da li radi dobro svoj posao mozda?Ako zaobidju povrede ide se do samog kraja jako.Bravo Kari na spisku I hvala sto pruzas sansu Simanicu Smajlagicu Pokusevskom Petrusevu Koprivici.Mozda je samo Dalibor Ilic mogao se nadje jos na spisku.

Аки

pre 1 godinu

На списку су најбољи играчи које имамо.Тешко да ће проћи све без неке повреде или неодазивања.Нисмо јаки на крилном центру али ја би ипак пресјекао и изоставио Бјелицу.Лош је скроз,спор,млитав.ТЕО такође није физички спреман али може да послужи у моментима кад тим западне у проблеме тј. кад Мицића неиде.Каријев стил је такав да међу 12 буду 1-2 млада па иако неомиришу паркет али тако их спрема за наредне акције.Очекујте Јовића међу 12 управо из тог разлога( ако се Мајами не уплете).Такође и Куриџу јер може на 4 а спреман је уз то га Кари и цијени.Колико познајем Пешића састав је следећи Мицић Теодосић Аврамовић Недовић Гудурић Лучић Калинић Бјелица Куриџа Јокић Милутинов Јовић. Мада су од Бјелице бољи и Петрушев Смаилагић Покушевски иако нису имали неке сезоне бар су живљи а осим тога Бјелица је плашљивац.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 1 godinu

Gde su Trifunović, Dangubić, Zagorac, Milosavljević? Menadžerska reprezentacija..
(Loznica, Gučevo, Cer..., 12. jul 2022 15:39)

I Anđušića neba.. Bitno da su tu Davidovac i Kuridža..

Re

pre 1 godinu

Kakav smo raspad postali…uporediti ova imena i nekadasnju reprezentaciju. Nebo i zemlja. Nama “glavni” igrac Jokic nema ni jednu klupsku titulu sa 28 godina. Ispao samo Vasa trofejan igrac.

uki

pre 1 godinu

od svih selektora ovde sto sastavljaju nas tim za eurobasket garantujem da nijedan nema da pogodi sastav , jer zaboravljaju cinjenicu da Kari uvek priredi neko iznenadjenje .... zivi bili pa videli !

Pera

pre 1 godinu

Ali ljudi moji Vladimir Lučić,kakva je to karijera

2012 debituje i ulazi kao osveženje u reprezentaciju, pa se povređuje
2013 čeka se do samog starta prvenstva ali otpada (kao i Teodosić) opet zbog povrede
2014 15 i 16 praktično se otvoreno govori da njegovo telo (ledja) ne mogu da guraju klub i reprezentaciju i on negde prećutno otpada iz priča
A onda 2017 i 19 postaje prvo krilo reprezentacije da bi kasnije to postao i na EL nivou i sada igra za Srbiju zdraviji nego pre 6-7 godina

Naklon do poda

maki

pre 1 godinu

Ljudi ovo je dobar znak. Nema Bobija i Andjusica. To je znak da cemo se bazirati na cvrstu i jaku odbranu. Njih dvojica su ekstremno losi odbrambeni igraci. Jos kad bi imali toliki luksuz da se odreknemo i Teodosica koji je jos gori od njih dvojice sto se tice odbrane,bilo bi vrh. Ali sad se stvarno nadam da cemo da osvojimo zlato jer ako igramo maksimalnu odbranu uz zajednistvo,to ce biti dovoljno da budemo prvaci. Naravno i Jokic i Bjelica moraju zbog saigraca da budu na maksu u odbrani. Svakako Pesicu svaka podrska da ih sve homogenizuje u svi za jednog jedan za sve i u napadu i u odbrani. Bice mu potreba nasa podrska a ne pljuvacina.

ikac klisa

pre 1 godinu

Znači nema ni medalje.
(Milan11, 12. jul 2022 15:45)

Kakva medalja druze nema ni kvalifikovanja, treba da pobedimo svih 6 partija.

Uvek protiv juvea, reala i zvezde

pre 1 godinu

Aki, ako je Nikola JoVic teski centar, ja sam Dejvid Robinson glavom i bradom. Cak i ovaj lik koji ga je stavio na cetvorku je pogresio jer je mali nisko krilo.

SrbEUin

pre 1 godinu

Nedovic, Micic, Teo
Guduric, Avramovic, Dobric
Kalinic, Davidovac
Lucic, Bjelica
Jokic, Milutinov

Ovoje trenutno naš najbolji sastav. Na žalost sumnjam da će svi biti spremni. Rezerve su Jare, Anđušić i Petrušev.
DeDa je obavezan, najkorisniji igrač ove sezone, i pokriva sve od 1-5, vrlo pouzdan i konstantan. Nije ni primarna ni sekundarna napadačka opcija, ali i ne treba da bude. Imamo dovoljno skorera. Najbolji timski igrač. Lepak ekipe.

Uvek protiv juvea, reala i zvezde

pre 1 godinu

Zapazanje, sigurno nece ici i Avramovic i Jaramaz.

TEODOSIC, MICIC
NEDOVIC
Avramovic/Jaramaz/Vanja, GUDURIC
LUCIC, KALINIC, Davidovac/Dobric
BJELICA, Petrusev/Pokusevski, JK
JOKIC, MILUTINOV.

davor

pre 1 godinu

Bože Bože, koliko selektora imamo... Nikako mi nije jasno kako nismo prvaci sveta pored toliko selektora.
Takođe mi nikako i nikada neće biti jasno zašto pojedinci imaju tu bolesnu potrebu da selektiraju reprezentaciju...

najjači sastav

pre 1 godinu

Nadam se:

C Jokić, Milutinov

F/C Smailagić

F Bjelica, Lučić, Pokuševski, Davidovac

G Gudurić, Nedović, Micić, Teodosić, Avramović

Beograđanin

pre 1 godinu

Ne vidim Marjanovića na spisku. Šta bi sa njim pa se odustalo?

Drugo, ako ima neko upućen, da mi kaže šta je sa Raduljicom i zašto on više ne igra za reprezentaciju? Nisam ispratio sve očigledno, pa zato pitam.

Nadam se da će mi odgovoriti neko ko se zaista razume u košarku, a ne neko ko misli da se razume.

Vlado

pre 1 godinu

12 putnika na Eurobasket ako ne bude povreda i drugih nepredvidjenih okolnosti: Вјеlica, Guduric, Jaramaz, Jokic, Kalinic, Lucic, Micic, Milutinov, Nedovic, Pokusevski, Smailagic i Teodosic.

bogi

pre 1 godinu

Zasto nema bogdana bogdanovica? Sta je decko skrivio? Nemogu da razumem nijedan selektor godinama ne zive bojana bogdanovica, sad nam ne treba ni bogdan? Sta je ovo ljudi?

Аки

pre 1 godinu

Увек против Јувеа- нисам ни мислио да је Јовић тешки центар ставио сам га ту последњег као дванаестог играча.А за четворку ниси управу у Мајамију га држе баш на тој позицији мада је у Меги играо крило али су и ту били у дилеми дали да га ставе на крилног центра.Висок је званично 2,08 а наводно да још увијек расте па можда има и 2,10 са том висином док ојача можда и заврши на крилном центру.

Uvek protiv juvea, reala i zvezde

pre 1 godinu

Aki, sve si pre toga poredjao kako treba (jedino bih mozda zamenio mesta Avramovicu i Nedovica mada i ne mora) i samo si njega stavio na kraju:-D To je Letnja liga, tesko da ce on igrati "cetvorku" ako ostane tamo i prezivi "katove", obicno bude obrnuto i onaj ko ovde igra peticu, vrlo cesto tamo igra cetvorku, ko ovde igra cetvorku, tamo igra trojku itd.

Papazjanija

pre 1 godinu

U 12 sa spiska očekujem da će mesto da izbore-Jagodić-Kuridža,Bjelica,Teodosić, ipak to je jedno iskustvo i naša snaga.
Rezultat nije bitan.Što bi Tomašević rekao nije "smak sveta".Uspeh je sto smo se kvalifikovali.Sa ovakvom igrom uz veliko poštovanje prema legendarno selektoru.Očekujem borbu od 5-8mesta.
Kad ova generacija ode zaista i samo učešće na velikim takmičenjima za nas će biti uspeh...

Stojadin 45

pre 1 godinu

Davnih dana, finale EP, protiv Litvanije:
Đorđević, Divac, Paspalj, Danilović, Sabonis, Marčuljonis, Kurtinaitis ....
Kakva imena, kakva košarka.

Tisa, samo Tisa

pre 1 godinu

Ne pruziti priliku Pokusevskom na evropskom prvenstvu bi bilo vise nego nerazumno. Ocigledno mnogi ne prate njegov razvoj u NBA, ali on je vec sada nas najsvestraniji igrac, vrlo upotrebljiv na svim pozicijama od 2 do 5. Uz veliki talenat, dobar sut, sjajan pregled igre i izuzetno veliki raspon ruku, Pokusevski ima i onu potrebnu dozu igracke drskosti koja ume da pravi razliku. Uz manje vise ocekivan i objektivan spisak igraca, moja najveca strepnja je selektor. Pesicevo vodjenje kljucnih utakmica u proteklim prozorima, gde smo tri od cetiri utakmice izgubili, a jedinu (protiv Latvije) dobili uz ludu srecu i na Teovu inspiraciju, ne sluti na dobro. Ako je verovati medijima, covek je posle poraza od Belgije i sam rekao da on bolje ne moze, sto niko od odgovornih nije ni komentarisao. OK, sada ce da radi sa mnogo jacim timom, ali ne mogu da se otmem utisku da bi mladji i energicniji trener (Milojevic, Alipijevic, oba Jovanovica), Da Saleta ili Igora i ne pominjem, sa ovim timom ostvarili bolju hemiju i imali vise izgleda na visok plasman.

Zapazanje

pre 1 godinu

Na spisak su zalutali Koprivica,Marinkovic,Smajlagic,Pokusevski,Simanic,Kuridza,Petrusev,Jovic i Ristic.Trazi se jos jedan koji ce biti visak a to ce najverovatnije biti Davidovac.

Milan

pre 1 godinu

ljudi, sta vam je? koji jović?? talentovan je i super decko ali ne nasedajta na hype on je prospekt pogledajte malo brojke iz aba lige, dajmo malo skromnosti. i bjelica je treca petica, on nema vise brzinu za cetiri a svakako da petrusev i smailagic imaju uzasne sezone iza sebe, jagodic kuridža je na spisku zbog starih zasluga jer luka mitrovic je ipak imao bolju sezonu, a davidovac je svakako bolji igrac od marka. sve je ostalo je manje vise ocekivano. sledece godine je svetsko i ocekujem da tada budemo najjaci i napadnemo trofej ako se plasiramo i ako amerikanci posalju slabiju ekipu.

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Koliko je ovo igrački jak spisak smatram da smo samo za vreme Željka Obradoviča imali igrački jači spisak od trenutnog šteta za Bogdanoviča neznam šta je peavi razlog nedolazak Bogdanoviča.

Baja

pre 1 godinu

Tim za Evropsko prvenstvo: Teodosić,Micić,Jaramaz,Avramović, Marinković,Lučić,Gudurić,Jović, Smailagić,Pokuševski,Jokić,Milutinov.

boki89

pre 1 godinu

Aleksa Avramović,
Vanja Marinković,
Ognjen Jaramaz,
Ognjen Dobrić,
Dejan Davidovac,
Aleksej Pokuševs?i,
Marko Jagodić-Kuridža,
Filip Petrušev,
Dušan Ristić.

Teodosic, Micic, Guduric, Lucic, Kalinic, Bjelica, Jokic i Milutinov su sigurni, kapiram da ce i Nedovic gotovo sigurno biti medju 12, ostaje borba ove devetorice gore za preostala tri mesta, a traze se po jedna dvojka, cetvorka i petica.
(Dezurni smarac, 12. jul 2022 16:07)

ja mislim da ce jos da idu Avramovic,Kuridza i samo ne znam izmedju Davidovca i Dobrica ko nam je potrebniji.

Jevdja

pre 1 godinu

Dilema mi je Petrusev
Jokić
Bjelica
Kalinić
Gudurić
Micić
Milutinov
Pokusevski
Lučić
Nedović
Dobrić
Teodosić
Petrušev,Davidovac ili Smailagić
to je što je.

nik sloter

pre 1 godinu

4.Мицић
5.Аврамовић
6.Недовић
7.Добрић
8.Лучић
9.Каринић
10.Покушевски
11.Петрушев
12.Милутинов
13.Јовић
14.Јокић
15.Маринковић.

boki89

pre 1 godinu

nemamo bas tim za zlato ali za prvih pet sigurno.A ako uspemo da odigramo zadnje dve dobro i ako Teodosic opet bude imao onu stvar kao nekada mozemo i do zlata.Najvaznije ne stavljati pritisak na ovaj tim jer ovo nije tim za zlato neka se bore pa sta urade.Jos jedna teza samo posto ne igra Bogdanovic mora se traziti dobar suter i da se zameni njegovih 15+poena dal ce to biti Guduric videcemo.

Milan

pre 1 godinu

brt odlicno lučić tempira te povrede za pauzu izmedju sezona i prosle godine isto tako, al je l propustio neku za bajern od kad igra luča

bodiroga

pre 1 godinu

Avramovic, jaramaz, zagorac, dobric, lazic, pokusevski, davidovac, jagodic, lucic, kuzmic, jokic, jovic kakva bi to ekipa bila, svi bi igrali svim srcem..

Vucko

pre 1 godinu

Steta zbog povrede Bogdanovica, mnogo ce nam faliti. Bobi uz sve mane bolja opcija za treceg centra od Petruseva, Ristica i Koprivice. Andjusic zasluzio da se nadje na siri spisak, a Stefana Jovica verovatno nema zbog silnih povreda. Svakako Pesic bolje zna i ja mu verujem, uprkos nekim kiksevima u kvalifikacijama.

Heroes88

pre 1 godinu

Bilo bi dobro da Lucic zaigra ali nazalost vece su sanse da propusti prvenstvo zbog povrede.
Kapiram da su sigurni na spisku:Teodosic (jer je kapiten, i mozda poslednje prvenstvo), Nedovic, Kalinic, Jokic, Milutinov, Bjelica i verovatno Guduric.
Verovatno ce u 12 igraca i ubaciti nekoga ko je igrao sve ove kvalifikacione prizore kao nagradu, tipa Kuridza, Ristic ili Marinkovic. I bice sigurno bar 1 mladji igrac tipa Koprivica, Smailagic ili Petrusev.
Po meni najblizi ispadanju sa ovog spiska su Pokusevski koji realno jos nije pokazao neophodan kvalitet a nije ni igrao u kvalifikacijama, zatim mladi Jovic koji jos ima vremena...

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Nije Kulidza nego Kuridza:-D Heroes, i Micic je siguran, prijatelju.

Teodosic, Micic, Nedovic,
Avramovic (Jaramaz/Marinkovic), Guduric, Davidovac/Dobric,
Lucic, Kalinic,
Bjelica, Petrusev/Pokusevski/Jagodic-Kuridza,
Jokic, Milutinov.

Moravac

pre 1 godinu

Teodosić sa reprezentacijom ima 3 medalje - 2009 . Evropsko, 2014. Svetsko, 2016. Olimpijske, to je to kako je postao senior, sve tri srebrne- A kao junior i mlađi ima isto tri i to zlatne sa evropskih takmičenja ne i svetskih.

Teodosić je rodjen iste godine kada i Novak, stariji 3 meseca , znači 35 gdoina.

Poslednja reprezentativna medalja sa 29 godina, hajde valjda će biti i sada neka. Novak je uzeo Vimbdlon dako i Miloš uzme evropsku medalju, bilo koju.

Selektor iz Pirot

pre 1 godinu

Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev.

I 12 je Teodosic, eventualno mogu I Jovic, Marinkovic ili Jaramaz. Realno ni Pokusevski nije zasluzio poziv Ali realno je bolji od Smajlagica. Rustic je bio tu ispostovao je Ali ima boljih igraca.

Imamo mnogo versatilnih igraca Bjelica je krilo u GS je igrao Centra zadnje sezone, Jokic moze na Centra u rotaciji sa Petrusevim I Milutinovom. Kalinic, Lucic I Pokusevski su najkvalitetnija krila.

I Teodosic eventualno kao rezervni plej Vasa plej, Guduric, Avramovic I Nedovic treba da zamene Bogdana na sutu.

Ovo je nasa najiskusnija I najefikasnija rotacija, problem je u tome Jesu li dovoljno brzi I veliko je pitanje ko ce od NBA fransiza pustiti igrace da igraju.

Najveci problem zameniti Bogdana.

Vlado

pre 1 godinu

12 putnika na Eurobasket ako ne bude povreda i drugih nepredvidjenih okolnosti: Вјеlica, Guduric, Jaramaz, Jokic, Kalinic, Lucic, Micic, Milutinov, Nedovic, Pokusevski, Smailagic i Teodosic.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 1 godinu

Gde su Trifunović, Dangubić, Zagorac, Milosavljević? Menadžerska reprezentacija..
(Loznica, Gučevo, Cer..., 12. jul 2022 15:39)

I Anđušića neba.. Bitno da su tu Davidovac i Kuridža..

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Koliko je ovo igrački jak spisak smatram da smo samo za vreme Željka Obradoviča imali igrački jači spisak od trenutnog šteta za Bogdanoviča neznam šta je peavi razlog nedolazak Bogdanoviča.

Re

pre 1 godinu

Kakav smo raspad postali…uporediti ova imena i nekadasnju reprezentaciju. Nebo i zemlja. Nama “glavni” igrac Jokic nema ni jednu klupsku titulu sa 28 godina. Ispao samo Vasa trofejan igrac.

najjači sastav

pre 1 godinu

Nadam se:

C Jokić, Milutinov

F/C Smailagić

F Bjelica, Lučić, Pokuševski, Davidovac

G Gudurić, Nedović, Micić, Teodosić, Avramović

bogi

pre 1 godinu

Zasto nema bogdana bogdanovica? Sta je decko skrivio? Nemogu da razumem nijedan selektor godinama ne zive bojana bogdanovica, sad nam ne treba ni bogdan? Sta je ovo ljudi?

Baja

pre 1 godinu

Tim za Evropsko prvenstvo: Teodosić,Micić,Jaramaz,Avramović, Marinković,Lučić,Gudurić,Jović, Smailagić,Pokuševski,Jokić,Milutinov.

nik sloter

pre 1 godinu

4.Мицић
5.Аврамовић
6.Недовић
7.Добрић
8.Лучић
9.Каринић
10.Покушевски
11.Петрушев
12.Милутинов
13.Јовић
14.Јокић
15.Маринковић.

ikac klisa

pre 1 godinu

Znači nema ni medalje.
(Milan11, 12. jul 2022 15:45)

Kakva medalja druze nema ni kvalifikovanja, treba da pobedimo svih 6 partija.

Papazjanija

pre 1 godinu

U 12 sa spiska očekujem da će mesto da izbore-Jagodić-Kuridža,Bjelica,Teodosić, ipak to je jedno iskustvo i naša snaga.
Rezultat nije bitan.Što bi Tomašević rekao nije "smak sveta".Uspeh je sto smo se kvalifikovali.Sa ovakvom igrom uz veliko poštovanje prema legendarno selektoru.Očekujem borbu od 5-8mesta.
Kad ova generacija ode zaista i samo učešće na velikim takmičenjima za nas će biti uspeh...

Zapazanje

pre 1 godinu

Na spisak su zalutali Koprivica,Marinkovic,Smajlagic,Pokusevski,Simanic,Kuridza,Petrusev,Jovic i Ristic.Trazi se jos jedan koji ce biti visak a to ce najverovatnije biti Davidovac.

bodiroga

pre 1 godinu

Avramovic, jaramaz, zagorac, dobric, lazic, pokusevski, davidovac, jagodic, lucic, kuzmic, jokic, jovic kakva bi to ekipa bila, svi bi igrali svim srcem..

Beograđanin

pre 1 godinu

Ne vidim Marjanovića na spisku. Šta bi sa njim pa se odustalo?

Drugo, ako ima neko upućen, da mi kaže šta je sa Raduljicom i zašto on više ne igra za reprezentaciju? Nisam ispratio sve očigledno, pa zato pitam.

Nadam se da će mi odgovoriti neko ko se zaista razume u košarku, a ne neko ko misli da se razume.

bskfan

pre 1 godinu

Na papiru jaka reprezentacija ali sve je to puno sareno. Po meni, i Pesic se igra sa vatrom kada su u pitanju stari-mladi igraci.

Jedina sansa da se tu uradi nesto je da se Jokicu daju odresene ruke. Jednostavno, mora da se zna ko kosi a ko vodu nosi. Ako se ne iskoristi Jokic, sve ostalo pada u vodu. Nema tu previse filozofije, nema se vremana za ne znam kakva uigravanja i slicno. Prekopirati igru Denvera pa sta bude. Dati mu jednog najboljeg ofanzivnog pleja koga imamo, dvojka mora da bude izraziti D&3 igrac, trojka je po meni Kalinic, znaci ostaje pitanje ko je cetvorka? Ako se Pesic odluci za Bjelicu onda ce da prodje kao i Djordjevic.

Ona prica kako reprezentacija nije klub i da ne moze da se igra kao u klubu ne pije vodu. Jokic je naucio da bude N01 i tu nema sta da se prica, sve mora da se vrti oko njega. Jokicu ne trebaju umetnici vec radnici i suteri, a starim igracima i "zvezdama" je to iz ponizenja da rade.

Meni licno potpuno je svejedno da li ce tamo nesto da osvoje ili ne, i zato bih na takmicenje odveo samo Jokica i mlade igrace.

Kaiser

pre 1 godinu

Zasto nema bogdana bogdanovica? Sta je decko skrivio? Nemogu da razumem nijedan selektor godinama ne zive bojana bogdanovica, sad nam ne treba ni bogdan? Sta je ovo ljudi?
(bogi, 12. jul 2022 17:42)

Bogdan Bogdanović je povredjen i ne ide na EP. Bojan Bogdanović je hrvatski košarkaš. Toliko o tvom poznavanju košarke

Selektor

pre 1 godinu

Bravo Kari.Odlican odabir nema greske iako u poznim godinama covek ima poslaganu kosarku u malom prstu.Profesori kosarke su to pogledajte Rajlija da li radi dobro svoj posao mozda?Ako zaobidju povrede ide se do samog kraja jako.Bravo Kari na spisku I hvala sto pruzas sansu Simanicu Smajlagicu Pokusevskom Petrusevu Koprivici.Mozda je samo Dalibor Ilic mogao se nadje jos na spisku.

boki89

pre 1 godinu

nemamo bas tim za zlato ali za prvih pet sigurno.A ako uspemo da odigramo zadnje dve dobro i ako Teodosic opet bude imao onu stvar kao nekada mozemo i do zlata.Najvaznije ne stavljati pritisak na ovaj tim jer ovo nije tim za zlato neka se bore pa sta urade.Jos jedna teza samo posto ne igra Bogdanovic mora se traziti dobar suter i da se zameni njegovih 15+poena dal ce to biti Guduric videcemo.

Аки

pre 1 godinu

На списку су најбољи играчи које имамо.Тешко да ће проћи све без неке повреде или неодазивања.Нисмо јаки на крилном центру али ја би ипак пресјекао и изоставио Бјелицу.Лош је скроз,спор,млитав.ТЕО такође није физички спреман али може да послужи у моментима кад тим западне у проблеме тј. кад Мицића неиде.Каријев стил је такав да међу 12 буду 1-2 млада па иако неомиришу паркет али тако их спрема за наредне акције.Очекујте Јовића међу 12 управо из тог разлога( ако се Мајами не уплете).Такође и Куриџу јер може на 4 а спреман је уз то га Кари и цијени.Колико познајем Пешића састав је следећи Мицић Теодосић Аврамовић Недовић Гудурић Лучић Калинић Бјелица Куриџа Јокић Милутинов Јовић. Мада су од Бјелице бољи и Петрушев Смаилагић Покушевски иако нису имали неке сезоне бар су живљи а осим тога Бјелица је плашљивац.

Englez

pre 1 godinu

Realno to je najbolje sto imamo, fali Bogdan. Srecom nema Bobija da nas sahrani skroz.
1. Teo, Micic
2. Nedovic, Guduric, Avramovic
3. Lucic, Kalinic
4. Bjelica
5. Jokic, Milutinov, Petrusev
12 igrac izmedju Dobrica, Davidovca(kao druga cetvorka)ili Smajlagic.
Najslabiji smo na krilnom Centru dosta nedostaje tim igraca kao Macvan.

SrbEUin

pre 1 godinu

Nedovic, Micic, Teo
Guduric, Avramovic, Dobric
Kalinic, Davidovac
Lucic, Bjelica
Jokic, Milutinov

Ovoje trenutno naš najbolji sastav. Na žalost sumnjam da će svi biti spremni. Rezerve su Jare, Anđušić i Petrušev.
DeDa je obavezan, najkorisniji igrač ove sezone, i pokriva sve od 1-5, vrlo pouzdan i konstantan. Nije ni primarna ni sekundarna napadačka opcija, ali i ne treba da bude. Imamo dovoljno skorera. Najbolji timski igrač. Lepak ekipe.

sgdp

pre 1 godinu

Znam da je to maltene nemoguće, ali mislim da Bjelica i Teodosić ne bi trebalo da idu na prvenstvo. Jednostavno, nisu ono što su bili i potrebni su drugačiji profili igrača uz nove lidere Jokića i Micića. Videlo se protiv Italije prošle godine i protiv Letonije i Belgije ove, da ne mogu više da pruže reprezentaciji ono što je potrebno.

maki

pre 1 godinu

Ljudi ovo je dobar znak. Nema Bobija i Andjusica. To je znak da cemo se bazirati na cvrstu i jaku odbranu. Njih dvojica su ekstremno losi odbrambeni igraci. Jos kad bi imali toliki luksuz da se odreknemo i Teodosica koji je jos gori od njih dvojice sto se tice odbrane,bilo bi vrh. Ali sad se stvarno nadam da cemo da osvojimo zlato jer ako igramo maksimalnu odbranu uz zajednistvo,to ce biti dovoljno da budemo prvaci. Naravno i Jokic i Bjelica moraju zbog saigraca da budu na maksu u odbrani. Svakako Pesicu svaka podrska da ih sve homogenizuje u svi za jednog jedan za sve i u napadu i u odbrani. Bice mu potreba nasa podrska a ne pljuvacina.

Milan

pre 1 godinu

ljudi, sta vam je? koji jović?? talentovan je i super decko ali ne nasedajta na hype on je prospekt pogledajte malo brojke iz aba lige, dajmo malo skromnosti. i bjelica je treca petica, on nema vise brzinu za cetiri a svakako da petrusev i smailagic imaju uzasne sezone iza sebe, jagodic kuridža je na spisku zbog starih zasluga jer luka mitrovic je ipak imao bolju sezonu, a davidovac je svakako bolji igrac od marka. sve je ostalo je manje vise ocekivano. sledece godine je svetsko i ocekujem da tada budemo najjaci i napadnemo trofej ako se plasiramo i ako amerikanci posalju slabiju ekipu.

Proka

pre 1 godinu

Aman vise i Bjelica, ljudi dajte tom coveku slobodno igrao je sve ove godine i ne moze vise. Smailagic i Pokusevski nek igraju, dajte mladima da stasavaju. Dok smo bili uspesni uvek je bilo nekoliko maldih igraca i uvek su se stari penzionisali na vreme. Bjelica nikad nece odbiti i hvala mu na svemu ali on ne igra u NBA sto je igrao pre. Sada je role player i sumljam da ce u Turskoj nesto zaista promeniti.

Shomix

pre 1 godinu

Po onome što su pokazali na zadnjih nekoliko utakmica: Petrušev nema šta da traži ni na širem spisku, Bjelica možda na staru slavu, a drago mi je da je Marijanović otpisan. Totalno nebitno da li ih volite i za koga navijate, ali baš su bili užasni

Roger

pre 1 godinu

Sto se imena tice, jak sastav.
ali na 4ki smo tanki recimo ,Bjelica nije ono sto je bio. kao da je to neki drugi igrac u odnosu na nekada najboljeg igraca Eurolige.
Ni Teodosic svakako nije ono sto je bio,zbog godina.
Neigranje Bogdana koji bi bio sigurno u nasa top 3 strelca nije mali hendikep takodje.
raduje dosta odazivanje Jokica za koga se nadam da ce biti u dobrom izdanju. To je nas ubedljivo najbolji igrac.

Respektabilan tim ,ali videcemo. Treba to nastimovati , stvoriti dobru hemiju i atmosferu. Ne stavljati nikakav pritisak pred tim.

Jevdja

pre 1 godinu

Dilema mi je Petrusev
Jokić
Bjelica
Kalinić
Gudurić
Micić
Milutinov
Pokusevski
Lučić
Nedović
Dobrić
Teodosić
Petrušev,Davidovac ili Smailagić
to je što je.

Uvek protiv juvea, reala i zvezde

pre 1 godinu

Zapazanje, sigurno nece ici i Avramovic i Jaramaz.

TEODOSIC, MICIC
NEDOVIC
Avramovic/Jaramaz/Vanja, GUDURIC
LUCIC, KALINIC, Davidovac/Dobric
BJELICA, Petrusev/Pokusevski, JK
JOKIC, MILUTINOV.

Kukatilo

pre 1 godinu

Ako moze molim vas da mi objasni neko cime to Petrusev zasluzuje poziv u reprezentaciju.
Hvala
(Jovan, 12. jul 2022 15:57)

Dobar dan, Jovane. Apsolutno ni sa cim. Nije igrao kosarku godinu dana.

sve je relativno

pre 1 godinu

Dobro se setio da posle 2 debakla, lani kvalifikacioni turnir za SP i sada 2 utakmice kvalifikacija, ne zove Marjanovića. On je još gori od Raduljice kada nije igrao i bio van forme a imao mesto u 12, s tim da je Raduljica imao neke stare zasluge.

123

pre 1 godinu

Za mene je Petrusev upitan. Decko vise ne zna gde se nalazi i jos jedan je primer kako izgleda kada uzmes lovu a od razvoja i napretka ..nista. Godinu dana unazad?? Strasno.

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Зашто се стално заобилази Никола Ивановић, а на плеју мањак?
(менађер, 12. jul 2022 17:29

Jel se zezas ili si ozbiljan?

roten

pre 1 godinu

Uspeh zavisi od Pešića, naravno.Nadam se da će najveći teret na EP podneti trenutno naši najbolji igrači a ne naša najveća imena. Micić-Nedović-Kalinić-Lučić-Jokić,to je trenutno naša najjača petorka,i mislim da tako treba i da igramo.Jokić okružen brzim igračima,koji svi mogu da igraju odbranu i koji svi mogu da pogode za 3 poena.

Heroes88

pre 1 godinu

Bilo bi dobro da Lucic zaigra ali nazalost vece su sanse da propusti prvenstvo zbog povrede.
Kapiram da su sigurni na spisku:Teodosic (jer je kapiten, i mozda poslednje prvenstvo), Nedovic, Kalinic, Jokic, Milutinov, Bjelica i verovatno Guduric.
Verovatno ce u 12 igraca i ubaciti nekoga ko je igrao sve ove kvalifikacione prizore kao nagradu, tipa Kuridza, Ristic ili Marinkovic. I bice sigurno bar 1 mladji igrac tipa Koprivica, Smailagic ili Petrusev.
Po meni najblizi ispadanju sa ovog spiska su Pokusevski koji realno jos nije pokazao neophodan kvalitet a nije ni igrao u kvalifikacijama, zatim mladi Jovic koji jos ima vremena...

nemanja

pre 1 godinu

Milosavljevic? Marjanovic? Stefan Jovic? Sram ga bilo za ovakav spisak!
(Pirotehnicar, 12. jul 2022 15:55)

Milosavljevicu otkad su pukli prednji ukrsteni nije vise onaj stari, ni u Megi ne vodi glavnu rec, a kamoli da bude na sirom spisku, nazalost, Marjanovica si video kako igra u nba (10min za celu sezonu :D ), a i kolena vise ne trpe lateralne kretnje, opet nazalost, a ako pratis Jovica jasno ti je da posle povreda vise nije tako dobar defanzivac, propustio je celu sezonu skoro, u napadu nikad nije ni imao sta bolje da pruzi od recimo Avramovica, po meni mozda i najvece nazalost :), tako da je zvao najbolje sto imamo trenutno.

boki89

pre 1 godinu

Aleksa Avramović,
Vanja Marinković,
Ognjen Jaramaz,
Ognjen Dobrić,
Dejan Davidovac,
Aleksej Pokuševs?i,
Marko Jagodić-Kuridža,
Filip Petrušev,
Dušan Ristić.

Teodosic, Micic, Guduric, Lucic, Kalinic, Bjelica, Jokic i Milutinov su sigurni, kapiram da ce i Nedovic gotovo sigurno biti medju 12, ostaje borba ove devetorice gore za preostala tri mesta, a traze se po jedna dvojka, cetvorka i petica.
(Dezurni smarac, 12. jul 2022 16:07)

ja mislim da ce jos da idu Avramovic,Kuridza i samo ne znam izmedju Davidovca i Dobrica ko nam je potrebniji.

ja

pre 1 godinu

Drago mi je da su ljudi shvatili da Bobi više nije za ozbiljnu košarku. Ljudi njegove visine i gabarita, u tim godinama, ne mogu više da isprate ritam moderne košarke.

Dezurni smarac

pre 1 godinu

Aleksa Avramović,
Vanja Marinković,
Ognjen Jaramaz,
Ognjen Dobrić,
Dejan Davidovac,
Aleksej Pokuševsķi,
Marko Jagodić-Kuridža,
Filip Petrušev,
Dušan Ristić.

Teodosic, Micic, Guduric, Lucic, Kalinic, Bjelica, Jokic i Milutinov su sigurni, kapiram da ce i Nedovic gotovo sigurno biti medju 12, ostaje borba ove devetorice gore za preostala tri mesta, a traze se po jedna dvojka, cetvorka i petica.

davor

pre 1 godinu

Bože Bože, koliko selektora imamo... Nikako mi nije jasno kako nismo prvaci sveta pored toliko selektora.
Takođe mi nikako i nikada neće biti jasno zašto pojedinci imaju tu bolesnu potrebu da selektiraju reprezentaciju...

Vucko

pre 1 godinu

Steta zbog povrede Bogdanovica, mnogo ce nam faliti. Bobi uz sve mane bolja opcija za treceg centra od Petruseva, Ristica i Koprivice. Andjusic zasluzio da se nadje na siri spisak, a Stefana Jovica verovatno nema zbog silnih povreda. Svakako Pesic bolje zna i ja mu verujem, uprkos nekim kiksevima u kvalifikacijama.

Bole

pre 1 godinu

Bilo kako bilo,od ovih igrača,moralo je biti pozvano,bez ikakvih problema i ograničenja,4-5 igrača, pa se ne bismo češali gde nas ne svrbi za poraze od Letonije i Belgije...

igor

pre 1 godinu

Znači nema ni medalje.
(Milan11, 12. jul 2022 15:45)

Kakva medalja druze nema ni kvalifikovanja, treba da pobedimo svih 6 partija.
(ikac klisa, 12. jul 2022 16:09)

Druze ovo je pre svega spisak za Eurobasket i mi smo vec kvalifikovani : ) Kvalifikacije su za Svetsko prvenstvo i da teska je situacija ali nije bas da moramo svih sest

uki

pre 1 godinu

od svih selektora ovde sto sastavljaju nas tim za eurobasket garantujem da nijedan nema da pogodi sastav , jer zaboravljaju cinjenicu da Kari uvek priredi neko iznenadjenje .... zivi bili pa videli !

Demar Derozan

pre 1 godinu

Ocekivano, Nikola Jovic je mozda mlad da bude tu ali trenizi ce m pomoci da napreduje, nema Bobija sto je jasno (prespor, stigle ga godine), Milutinov je tu sto je jako dobro, verovatno ce Petrusev dobiti prednost nad Risticem kao treci centar ... videcemo

JPR24

pre 1 godinu

Znaci kolko sam ja razumeo ako pobedimo Grke i Turke idemo na eurobasket.
Tesko ali ne i nemoguce.
(bosko despotovic, 12. jul 2022 16:31)

Nisi ništa razumeo. To je za SP a kvalifikacije u drugoj fazi tek pocinje, ali posto su naši ubrljali, moraju već sada da zapnu i posle da pobede sve do kraja kvalifikacija.
A EP je posle.

123

pre 1 godinu

Zašto nema Bobana Marjanovića na spisku?
(Srđan, 12. jul 2022 17:03)


Igrao odlicno u poslednje dve utakmice gde smo izgubili a i Jokic i Milutinov su za malo bolji od njega..Ja ne razumem stvarno tvoje pitanje? Jednom smo skoro imali 4 centra pa je bilo pljuvanje. Secas se?

Аки

pre 1 godinu

Увек против Јувеа- нисам ни мислио да је Јовић тешки центар ставио сам га ту последњег као дванаестог играча.А за четворку ниси управу у Мајамију га држе баш на тој позицији мада је у Меги играо крило али су и ту били у дилеми дали да га ставе на крилног центра.Висок је званично 2,08 а наводно да још увијек расте па можда има и 2,10 са том висином док ојача можда и заврши на крилном центру.

Uvek protiv juvea, reala i zvezde

pre 1 godinu

Aki, sve si pre toga poredjao kako treba (jedino bih mozda zamenio mesta Avramovicu i Nedovica mada i ne mora) i samo si njega stavio na kraju:-D To je Letnja liga, tesko da ce on igrati "cetvorku" ako ostane tamo i prezivi "katove", obicno bude obrnuto i onaj ko ovde igra peticu, vrlo cesto tamo igra cetvorku, ko ovde igra cetvorku, tamo igra trojku itd.

Gazda Dojkan

pre 1 godinu

Na spisak su zalutali Koprivica,Marinkovic,Smajlagic,Pokusevski,Simanic,Kuridza,Petrusev,Jovic i Ristic.Trazi se jos jedan koji ce biti visak a to ce najverovatnije biti Davidovac.
(Zapazanje, 12. jul 2022 18:16)

Nije niko od pomenutih zalutao. Tu su sa razlogom. Kao prvo moguce povrede "vec vidjenih" 12. Kao drugo momci mogu da pokazu na pripremama da zasluzuju da idu na EP. Mora da postoji konkurencija u timu.
Meni je iznenadjenje da nema Andjusica a na spisku je Marinkovic. Verovatno je zbog "prozora" selektor hteo da se oduzi Marinkovicu.

Stojadin 45

pre 1 godinu

Davnih dana, finale EP, protiv Litvanije:
Đorđević, Divac, Paspalj, Danilović, Sabonis, Marčuljonis, Kurtinaitis ....
Kakva imena, kakva košarka.

Tisa, samo Tisa

pre 1 godinu

Ne pruziti priliku Pokusevskom na evropskom prvenstvu bi bilo vise nego nerazumno. Ocigledno mnogi ne prate njegov razvoj u NBA, ali on je vec sada nas najsvestraniji igrac, vrlo upotrebljiv na svim pozicijama od 2 do 5. Uz veliki talenat, dobar sut, sjajan pregled igre i izuzetno veliki raspon ruku, Pokusevski ima i onu potrebnu dozu igracke drskosti koja ume da pravi razliku. Uz manje vise ocekivan i objektivan spisak igraca, moja najveca strepnja je selektor. Pesicevo vodjenje kljucnih utakmica u proteklim prozorima, gde smo tri od cetiri utakmice izgubili, a jedinu (protiv Latvije) dobili uz ludu srecu i na Teovu inspiraciju, ne sluti na dobro. Ako je verovati medijima, covek je posle poraza od Belgije i sam rekao da on bolje ne moze, sto niko od odgovornih nije ni komentarisao. OK, sada ce da radi sa mnogo jacim timom, ali ne mogu da se otmem utisku da bi mladji i energicniji trener (Milojevic, Alipijevic, oba Jovanovica), Da Saleta ili Igora i ne pominjem, sa ovim timom ostvarili bolju hemiju i imali vise izgleda na visok plasman.

JPR24

pre 1 godinu

Ok… Jedino Petrusev, budimo ozbiljni, nije uopšte za ozbiljnu košarku trenutno. Ristić ? Za šta ? Beli, ako se odmorio i odlucio da igra, ok, a ako misli da igra onako mlitavo kao do sada, bolje da ostane da odmara. Ostalo najbolje sto imamo, šta je tu je.

Pera

pre 1 godinu

Ali ljudi moji Vladimir Lučić,kakva je to karijera

2012 debituje i ulazi kao osveženje u reprezentaciju, pa se povređuje
2013 čeka se do samog starta prvenstva ali otpada (kao i Teodosić) opet zbog povrede
2014 15 i 16 praktično se otvoreno govori da njegovo telo (ledja) ne mogu da guraju klub i reprezentaciju i on negde prećutno otpada iz priča
A onda 2017 i 19 postaje prvo krilo reprezentacije da bi kasnije to postao i na EL nivou i sada igra za Srbiju zdraviji nego pre 6-7 godina

Naklon do poda

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Nije Kulidza nego Kuridza:-D Heroes, i Micic je siguran, prijatelju.

Teodosic, Micic, Nedovic,
Avramovic (Jaramaz/Marinkovic), Guduric, Davidovac/Dobric,
Lucic, Kalinic,
Bjelica, Petrusev/Pokusevski/Jagodic-Kuridza,
Jokic, Milutinov.

Uvek protiv juvea, reala i zvezde

pre 1 godinu

Aki, ako je Nikola JoVic teski centar, ja sam Dejvid Robinson glavom i bradom. Cak i ovaj lik koji ga je stavio na cetvorku je pogresio jer je mali nisko krilo.

mcvc

pre 1 godinu

Dosta ocekivano, mozda jedino Andjusic sto nije pozvan kao iznenadjenje, znalo se da je Bogdanovic povredjen. Nadajmo se da ce se svi sa spiska odazvati i konacno doci, i da nece biti sujete vec sloga kao nekad ranije...

Moze da bude odlican rezultat na kraju, ali treba spustiti ocekivanja, nismo aposlutni favoriti uopste, i mnogi mogu da nam pomrse racune (Grcka, Francuska, Slovenija, Spanija pre svega, a nece biti za potceniti ni Nemacka, Italija, Litvanija, Ceska i drugi). Samo ako ispostujemo sve protivnike (cak i najslabije) mozemo se nadati dobrom rezultatu. I naravno, kult reprezentacije i zakopavanje svih ratnih sekira izmedju igraca, trenera i menadzera je obavezno.

Milan

pre 1 godinu

brt odlicno lučić tempira te povrede za pauzu izmedju sezona i prosle godine isto tako, al je l propustio neku za bajern od kad igra luča

Sasa

pre 1 godinu

Znaci kolko sam ja razumeo ako pobedimo Grke i Turke idemo na eurobasket.
Tesko ali ne i nemoguce.
(bosko despotovic, 12. jul 2022 16:31)

To sto ti misliš da znas je svetsko prvenstvo , odnosno kvalifikacije za isti.

Миле

pre 1 godinu

То је то најбоље што имамо (не рачунајући повређеног Богдановића наравно). Сумњам да је звао Теодосића и Бјелицу да прођу припреме па да им се онда захваљује на сарадњи.

Moravac

pre 1 godinu

Teodosić sa reprezentacijom ima 3 medalje - 2009 . Evropsko, 2014. Svetsko, 2016. Olimpijske, to je to kako je postao senior, sve tri srebrne- A kao junior i mlađi ima isto tri i to zlatne sa evropskih takmičenja ne i svetskih.

Teodosić je rodjen iste godine kada i Novak, stariji 3 meseca , znači 35 gdoina.

Poslednja reprezentativna medalja sa 29 godina, hajde valjda će biti i sada neka. Novak je uzeo Vimbdlon dako i Miloš uzme evropsku medalju, bilo koju.

Selektor iz Pirot

pre 1 godinu

Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Marko Gudurić, Nikola Jokić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev.

I 12 je Teodosic, eventualno mogu I Jovic, Marinkovic ili Jaramaz. Realno ni Pokusevski nije zasluzio poziv Ali realno je bolji od Smajlagica. Rustic je bio tu ispostovao je Ali ima boljih igraca.

Imamo mnogo versatilnih igraca Bjelica je krilo u GS je igrao Centra zadnje sezone, Jokic moze na Centra u rotaciji sa Petrusevim I Milutinovom. Kalinic, Lucic I Pokusevski su najkvalitetnija krila.

I Teodosic eventualno kao rezervni plej Vasa plej, Guduric, Avramovic I Nedovic treba da zamene Bogdana na sutu.

Ovo je nasa najiskusnija I najefikasnija rotacija, problem je u tome Jesu li dovoljno brzi I veliko je pitanje ko ce od NBA fransiza pustiti igrace da igraju.

Najveci problem zameniti Bogdana.