Tenis 85

Nedelja, 10.07.2022.

20:05

Istorijska nepravda – Novak pao na sedmo mesto

Novak Đoković će posle sedmog trijumfa na Vimbldonu, umesto da bude nagrađen, biti faktički kažnjen.

Istorijska nepravda – Novak pao na sedmo mesto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

gaginjo

pre 1 godinu

Ma strava.Em osvojio turnir, em sledeće godine nema šta da brani.Pola ATP turneje ne mora da brani bodove.Ima da se vrati sledeće godine i da napravi bum.A sto se tiče mene može i u penziju! Drago mi je da vidim da se više ne trudi da ga “zapadna” publika voli.Lepo je sto je sve stavio na ignor( ili sam to ja?!??).Elem , deluje smirenije. A ko ima 20, 21 , 22 G.S. Više nije ni važno .Ovakav triko koji igra u isto vreme se više ne radja

Predlog

pre 1 godinu

Bilo bi zanimljivo da neko negde izbaci "realnu Atp listu" ili paralelnu listu, gde bi Novak imao zasluzenih 2000 bodova vise, pa Kyrios svojih 1200 bodova vise itd itd Cisto da godinu dana pratimo i tu listu i sta se desava, ko je tu bio prvi, drugi, treci, cetvrti

Zoran

pre 1 godinu

Radi istine. Wimbledon je doneo odluku da se zabrani ucestvovanje igracima iz Belorusije i Rusije bez obzira sto su u pisanij formi osudili rat u Ukrajini. Takodje su pristali i da igraju bez obelezja zemlje iz koje dolaze. ATP JE DONEO MORALNU I ISPRAVNU ODLUKU. A igraci su jos jednom pokazali da im je jedino novac kojeg imaju u izobilju jedini vazan. Ljudska solidarnost im je izostala. Velika sramota igraca a ne ATPa.

Milivoje

pre 1 godinu

Ovi što pišu da je nebitna pozicija na listi su malo ćaknuti. Umesto da igra polufinale ili finale sa Medvedevom ili Nadalom on će ukoliko ispadne iz top 10 a po svemu sudeći zbog SAD iz top 20, sledi mu teško žrebnje u budućnosti, pa će nailaziti na dosta jače i bolje rangirane tenisere u ranoj fazi turnira, što crpi mnogo energije i smanjuje šanse za osvajanje titule. Umesto da igra sa 1 ili 2 igrača iz top 10 na Gren Slemu, on će da ih ima 3 ili 4 u napadu na titulu. Zamislite četvrtina Cicipas pa polufinale Zverev pa finale Medvedev?? Znate kada on sa 35-36 godina to prođe? A to je realan scenario pošto neće ići u SAD. Dakle daleko je lakše i povoljnije kada je u prvih 4 na ATP.

Dusan

pre 1 godinu

Vamos Rafa. Rafi želim brz oporavak. Da se što pre pojavi Đokoviću na crtu. Ali bojim se da je Jović beznadežan slučaj. Za njega oporavka nema.

CroFed

pre 1 godinu

Zato sljedeće sezone neće se oduzimati ovogodišnji bodovi- kada ih nije ni bilo. Godinu će na tronu završiti netko između ove trojice: Nadal-Tsitispas-Alcaraz

Đorđe

pre 1 godinu

I dalje mi je nerealno da su za političke probleme kažnjeni vrhunski igrači koji su uradili nešto na Vimbldonu, dok su samim tim mediokriteti koji ne znaju ništa sem jednostavnog prebacivanja na šljaci nagrađeni boljim renkingom. A mi mislili da se samo kod nas sprovodi negativna selekcija.

Dragana

pre 1 godinu

To se znalo i pre turnira i ne vidim razlog za toliko kukanje. Nije jedini koji nije odbranio ili osvojio nove bodove a imao zabeležene pobede. I otkud znate da se za neko vreme ne predomisle i ubeleže bodove u zavisnosti od toga koga hoće da vide na broju jedan.

klop

pre 1 godinu

Zašto taj isti ATP ako je hteo da kazni Wimbledon nije bar zamrznuo bodove od prošlog takmičenja ako već nisu dali da se računaju zarađeni od ove godine pa su tako Novaka zakinuli za 4000 poena. Pa onih zamrznutih 22 nedelje od korone kad je bio 1. Bez svih tih podlih smicalica Novak bi već bio na verovatno nedostižnih ikad 450ak nedelja a ovako im je ostala nada da će se neko pojaviti za 20-30 god. i oboriti taj rekord.
(dakiliz, 11. jul 2022 09:03)


Majke ti, kako su ga to zakinuli za 4000 poena?
Ako si branio titulu i 2000 poena od prošle godine i ako ti poeni nisu skinuti pre turnira, ti osvajanjem titule ove godine ne bi dobio nijedan poen. Odnosno, ako su poeni sa prošlogodišnjeg turnira skinuti pre samog turnira, onda bi dobio novih 2000 poena.
Nikako ne može biti nikakvih 4000, ne možeš da sabereš 2000 i 2000.
Da se bodovao ovogodišnji Vimbldon, Novak bi bio na 4. mestu.

Trash

pre 1 godinu

Sinner je Atp No. 10. za sve ove koji tvrde da Novak nije pobedio nikog iz Atp 10. Sa druge strane ko je kriv Tsitsipasu, Alkarazu, Nadalu što nisu stigli dalje...

Ljubo

pre 1 godinu

Pa to i jeste bio cilj da se našteti Đokoviću da bi ga zaustavili bar u tom segmentu tj da ne ređa više nedelje na prvome mestu.I onda neka neko kaže ma da baš su se urotili protiv Srba,stalno neke teorije zavere.

Nikola

pre 1 godinu

Nema veze,bitno je da on moze jos 5 god da igra bar 2 Gs godisnje koje mu dozvole jer je zdrav covek,i da ih uzme,za razliku od onih drogiranih raspalih koji ni pomocu hemije ne mogu izdrzati jos 6 meseci.A o uticaju na zivot da ne govorim .

Igor

pre 1 godinu

Ovi sto peckaju kao Rafa GOAT i sami slepci u to ne vjeruju,sam i isključivo na sljaci,Novak je kompletniji i bolji igrač a sto se tice GS samo da zabrane Novaku da igra sve turnire do kraja može Rafa biti prvi+sad bi bilo 22:21 za Novaka da ovi fasisti dozvolili da igra na AO,jer ako Novak ima 20% da osvoji GS,Rafa ima AO kad je Novak na turniru 2% plafon

dakiliz

pre 1 godinu

Zašto taj isti ATP ako je hteo da kazni Wimbledon nije bar zamrznuo bodove od prošlog takmičenja ako već nisu dali da se računaju zarađeni od ove godine pa su tako Novaka zakinuli za 4000 poena. Pa onih zamrznutih 22 nedelje od korone kad je bio 1. Bez svih tih podlih smicalica Novak bi već bio na verovatno nedostižnih ikad 450ak nedelja a ovako im je ostala nada da će se neko pojaviti za 20-30 god. i oboriti taj rekord.

Nlmo

pre 1 godinu

Ne samo Novak.
Beretini uzeto mu 1200 bodova mada on bi ih i ovako izgubio jer nije ni ucestvovao na Vimbldonu.

Kirjos bi napredovao skoro 40 mesta i bio blizu top 10.

Nori došao do polufinala pa nula bodova.

I u ženskom tenisu Žaber prvo finale a pala sa 2. Mesta

Ribakina umesto da bude 5. 6. Na svetu sad će ostati na 23. Mestu iako je osvojila Vimbldon.

Da ne pričam o četvrtfinslistima mladim iz obe kategorije... Sport je kažnjen.

JPR24

pre 1 godinu

Kažnjavaju Wibledon preko leđa igrača? Ne kapiram. Zašto npr. ne ukinete turnir na godinu dana ili ih nivčano kaznite. Kako će oduzimanje bodova naštetiti englezima a ne igračima. Potpuna budalaština.
(4k4.Dex, 11. jul 2022 08:12)

Zato sto Slemovi nisu u nadleznosti ATPa već ITFa, ne može ATP da zabrani da se ne igra, niti finansijski da kazni turnir… samo su našli ovu budalastinu, kao da su mislili da igraci neće ići da igraju.

Đenka

pre 1 godinu

Ok, što se svi bune oko odluke ATP-a? Zašto se ne bune zbog odluke Wimbldona i diskriminacije sportista? Još su i dobro prošli, inače bu trebalo da ih skinu sa liste takmičenja. A i ova titula nije to bez pola igrača na njemu. Vidim, niko se nije bunio od igrača zbog toga. A ako je Đoković tolika veličina, što se nije solidarisao sa njima? I svi ostali sa njim, i odbili da igraju turnir? Nego im zinulo ono za pare, pa ćute i igraju, a ovamo glume nešto, sa Đokovićem na čelu, ali parice su slatke, jel'da? Batali principe, daj funte. Uopšte ne opravdavam ovaj rat i agresiju Rusije, ali sport ne treba mešati u to.

Orijentacija

pre 1 godinu

Posle zabrane igranja na AO i oduzimanja bodova sa Vimbldona Novak nije ni imao mogucnost da brani prvo mesto. Uprkos svemu steta nije velika posto prvo mesto na ATP listi nije Novakov prioritetni cilj. Daleko je vaznije osvajanje nove GS titule od provedenih nedelja kao broj jedan. Taj rekord je odavno u Djokovicecom suverenom vlasnistvu. Jedini preostali motiv su nove GS titule.

Ostin a

pre 1 godinu

Jedna od vesti gde su bili najsložniji komentari je bila kada je ATP najavio da će da oduzme poene Wimbledonu jer ne učestvuju ruski i beloruski sportisti.

Toliko smo nahvalili ATP zbog naše rusofilije, ne shvatajući koliko je to pogađalo neke druge tenisere, pre svega našeg Novaka.

Pall Mall

pre 1 godinu

Cirkus bez preseda a xa ovim odlukama ATP. Mislim pogođeni su neki ali najveću štetu je doživeo Novak oduzimanjem velikog broja poena a kao apsurd se igrao GS u Londonu bez poena gde je Novak osvojio novi trofej. Sad ce se Ameri potruditi da mu ne dozvole ulazak u SAD onda ako i Australijanci zbog one zabrane od tri godine ne popuste Novak tek mize igrati na RG u Parizu sledeće godine. Istorijski teniski apsurd i arsin.

JPR24

pre 1 godinu

Zapravo je imao i sreće. Da je Medvedev igrao, Nole ne bi ni osvojio Vimbldon.
(Masariko, 11. jul 2022 08:02)

Videli smo koliko je Medvedev bio opasan na travi, pogotovo kad ga je onaj holanđanin isprašio u finalu !

Јабучило

pre 1 godinu

Кад освојиш седми Вимблдон, идеш на седмо место да би Вимблдон био кажњен.

Milan

pre 1 godinu

Mislim da Novak može sa 7. mesta da skoči na 1. na kraju godine u slučaju da ga puste na US Open
Pre 4 godine je posle osvajanja Vimbldona ušao u top 10, pa je osvajanjem Sinsinatija i US Opena skočio na 6. pa na 3. mesto i 2018. godinu je završio kao broj 1 posle par odigranih mastersa.
Ne vidim kako Medvedev i Zverev mogu sa lošom godinom iza sebe da neko od njih dvojice završi ovu godinu kao broj 1.

Pero

pre 1 godinu

Djokovic ce izgubiti bodove sa Americke turneje, turniri u Aziji se nece igrati zbog korone i cak da odigra dobro Paris i zavrsni masters vrlo malo novih bodova moze da osvoji tako da ce verovatno godinu zavrsiti izvan top 10.

veljko

pre 1 godinu

Još uvek bi bio prvi da ga nisu oterali sa Melburna i oduzimanje bodova sa vimbldona! Ali tu igricu je prešao sada ga samo GS titule zanimaju! Idemo NOLE gledaj onaj odozgo sve!

JPR24

pre 1 godinu

Njegovo je pravo da ne primi vakcinu, ali posledice mora da trpi. Druzenje sa Nestorovicem i Osmanagicem nije mu bas mnogo pomogli.
(sasa the king, 11. jul 2022 08:12)


A koje posledice ? Uskraćivanje prava nekom ko je zdrav i nema potrebe da se vakcinise ?

JPR24

pre 1 godinu

Nepravda je osvojiti GS bez pobede nad top 10 igracem…
(Legolas, 11. jul 2022 08:13)

A šta reci za onog sto je osvojio bez pobede nad top 25 igračem ?

Đenka

pre 1 godinu

Ne, apsurd je što je uopšte igrao. Umesto da se pobuni protiv turnira, on savio rep. Veličina???
(Razum, 11. jul 2022

Tako je. Ali, kada je u pitanju lova, i recimo 2mil. funti, odmah se menja mišljenje. Igrao bi on i za manje..

Bogdan

pre 1 godinu

Izgleda da će ovo biti još jedan od najvećih preokreta u istoriji tenisa. Igranjem na US Openu će Novaka pogurati ka 1. mestu na kraju godine.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Kažnjavaju Wibledon preko leđa igrača? Ne kapiram. Zašto npr. ne ukinete turnir na godinu dana ili ih nivčano kaznite. Kako će oduzimanje bodova naštetiti englezima a ne igračima. Potpuna budalaština.

Јабучило

pre 1 godinu

Кад освојиш седми Вимблдон, идеш на седмо место да би Вимблдон био кажњен.

4k4.Dex

pre 1 godinu

Kažnjavaju Wibledon preko leđa igrača? Ne kapiram. Zašto npr. ne ukinete turnir na godinu dana ili ih nivčano kaznite. Kako će oduzimanje bodova naštetiti englezima a ne igračima. Potpuna budalaština.

JPR24

pre 1 godinu

Zapravo je imao i sreće. Da je Medvedev igrao, Nole ne bi ni osvojio Vimbldon.
(Masariko, 11. jul 2022 08:02)

Videli smo koliko je Medvedev bio opasan na travi, pogotovo kad ga je onaj holanđanin isprašio u finalu !

JPR24

pre 1 godinu

Njegovo je pravo da ne primi vakcinu, ali posledice mora da trpi. Druzenje sa Nestorovicem i Osmanagicem nije mu bas mnogo pomogli.
(sasa the king, 11. jul 2022 08:12)


A koje posledice ? Uskraćivanje prava nekom ko je zdrav i nema potrebe da se vakcinise ?

Pall Mall

pre 1 godinu

Cirkus bez preseda a xa ovim odlukama ATP. Mislim pogođeni su neki ali najveću štetu je doživeo Novak oduzimanjem velikog broja poena a kao apsurd se igrao GS u Londonu bez poena gde je Novak osvojio novi trofej. Sad ce se Ameri potruditi da mu ne dozvole ulazak u SAD onda ako i Australijanci zbog one zabrane od tri godine ne popuste Novak tek mize igrati na RG u Parizu sledeće godine. Istorijski teniski apsurd i arsin.

JPR24

pre 1 godinu

Nepravda je osvojiti GS bez pobede nad top 10 igracem…
(Legolas, 11. jul 2022 08:13)

A šta reci za onog sto je osvojio bez pobede nad top 25 igračem ?

Milan

pre 1 godinu

Mislim da Novak može sa 7. mesta da skoči na 1. na kraju godine u slučaju da ga puste na US Open
Pre 4 godine je posle osvajanja Vimbldona ušao u top 10, pa je osvajanjem Sinsinatija i US Opena skočio na 6. pa na 3. mesto i 2018. godinu je završio kao broj 1 posle par odigranih mastersa.
Ne vidim kako Medvedev i Zverev mogu sa lošom godinom iza sebe da neko od njih dvojice završi ovu godinu kao broj 1.

veljko

pre 1 godinu

Još uvek bi bio prvi da ga nisu oterali sa Melburna i oduzimanje bodova sa vimbldona! Ali tu igricu je prešao sada ga samo GS titule zanimaju! Idemo NOLE gledaj onaj odozgo sve!

Bogdan

pre 1 godinu

Izgleda da će ovo biti još jedan od najvećih preokreta u istoriji tenisa. Igranjem na US Openu će Novaka pogurati ka 1. mestu na kraju godine.

JPR24

pre 1 godinu

Kažnjavaju Wibledon preko leđa igrača? Ne kapiram. Zašto npr. ne ukinete turnir na godinu dana ili ih nivčano kaznite. Kako će oduzimanje bodova naštetiti englezima a ne igračima. Potpuna budalaština.
(4k4.Dex, 11. jul 2022 08:12)

Zato sto Slemovi nisu u nadleznosti ATPa već ITFa, ne može ATP da zabrani da se ne igra, niti finansijski da kazni turnir… samo su našli ovu budalastinu, kao da su mislili da igraci neće ići da igraju.

Orijentacija

pre 1 godinu

Posle zabrane igranja na AO i oduzimanja bodova sa Vimbldona Novak nije ni imao mogucnost da brani prvo mesto. Uprkos svemu steta nije velika posto prvo mesto na ATP listi nije Novakov prioritetni cilj. Daleko je vaznije osvajanje nove GS titule od provedenih nedelja kao broj jedan. Taj rekord je odavno u Djokovicecom suverenom vlasnistvu. Jedini preostali motiv su nove GS titule.

Nikola

pre 1 godinu

Nema veze,bitno je da on moze jos 5 god da igra bar 2 Gs godisnje koje mu dozvole jer je zdrav covek,i da ih uzme,za razliku od onih drogiranih raspalih koji ni pomocu hemije ne mogu izdrzati jos 6 meseci.A o uticaju na zivot da ne govorim .

dakiliz

pre 1 godinu

Zašto taj isti ATP ako je hteo da kazni Wimbledon nije bar zamrznuo bodove od prošlog takmičenja ako već nisu dali da se računaju zarađeni od ove godine pa su tako Novaka zakinuli za 4000 poena. Pa onih zamrznutih 22 nedelje od korone kad je bio 1. Bez svih tih podlih smicalica Novak bi već bio na verovatno nedostižnih ikad 450ak nedelja a ovako im je ostala nada da će se neko pojaviti za 20-30 god. i oboriti taj rekord.

Nlmo

pre 1 godinu

Ne samo Novak.
Beretini uzeto mu 1200 bodova mada on bi ih i ovako izgubio jer nije ni ucestvovao na Vimbldonu.

Kirjos bi napredovao skoro 40 mesta i bio blizu top 10.

Nori došao do polufinala pa nula bodova.

I u ženskom tenisu Žaber prvo finale a pala sa 2. Mesta

Ribakina umesto da bude 5. 6. Na svetu sad će ostati na 23. Mestu iako je osvojila Vimbldon.

Da ne pričam o četvrtfinslistima mladim iz obe kategorije... Sport je kažnjen.

Trash

pre 1 godinu

Sinner je Atp No. 10. za sve ove koji tvrde da Novak nije pobedio nikog iz Atp 10. Sa druge strane ko je kriv Tsitsipasu, Alkarazu, Nadalu što nisu stigli dalje...

Đorđe

pre 1 godinu

I dalje mi je nerealno da su za političke probleme kažnjeni vrhunski igrači koji su uradili nešto na Vimbldonu, dok su samim tim mediokriteti koji ne znaju ništa sem jednostavnog prebacivanja na šljaci nagrađeni boljim renkingom. A mi mislili da se samo kod nas sprovodi negativna selekcija.

Pero

pre 1 godinu

Djokovic ce izgubiti bodove sa Americke turneje, turniri u Aziji se nece igrati zbog korone i cak da odigra dobro Paris i zavrsni masters vrlo malo novih bodova moze da osvoji tako da ce verovatno godinu zavrsiti izvan top 10.

Đenka

pre 1 godinu

Ok, što se svi bune oko odluke ATP-a? Zašto se ne bune zbog odluke Wimbldona i diskriminacije sportista? Još su i dobro prošli, inače bu trebalo da ih skinu sa liste takmičenja. A i ova titula nije to bez pola igrača na njemu. Vidim, niko se nije bunio od igrača zbog toga. A ako je Đoković tolika veličina, što se nije solidarisao sa njima? I svi ostali sa njim, i odbili da igraju turnir? Nego im zinulo ono za pare, pa ćute i igraju, a ovamo glume nešto, sa Đokovićem na čelu, ali parice su slatke, jel'da? Batali principe, daj funte. Uopšte ne opravdavam ovaj rat i agresiju Rusije, ali sport ne treba mešati u to.

Đenka

pre 1 godinu

Ne, apsurd je što je uopšte igrao. Umesto da se pobuni protiv turnira, on savio rep. Veličina???
(Razum, 11. jul 2022

Tako je. Ali, kada je u pitanju lova, i recimo 2mil. funti, odmah se menja mišljenje. Igrao bi on i za manje..

Igor

pre 1 godinu

Ovi sto peckaju kao Rafa GOAT i sami slepci u to ne vjeruju,sam i isključivo na sljaci,Novak je kompletniji i bolji igrač a sto se tice GS samo da zabrane Novaku da igra sve turnire do kraja može Rafa biti prvi+sad bi bilo 22:21 za Novaka da ovi fasisti dozvolili da igra na AO,jer ako Novak ima 20% da osvoji GS,Rafa ima AO kad je Novak na turniru 2% plafon

Ostin a

pre 1 godinu

Jedna od vesti gde su bili najsložniji komentari je bila kada je ATP najavio da će da oduzme poene Wimbledonu jer ne učestvuju ruski i beloruski sportisti.

Toliko smo nahvalili ATP zbog naše rusofilije, ne shvatajući koliko je to pogađalo neke druge tenisere, pre svega našeg Novaka.

klop

pre 1 godinu

Zašto taj isti ATP ako je hteo da kazni Wimbledon nije bar zamrznuo bodove od prošlog takmičenja ako već nisu dali da se računaju zarađeni od ove godine pa su tako Novaka zakinuli za 4000 poena. Pa onih zamrznutih 22 nedelje od korone kad je bio 1. Bez svih tih podlih smicalica Novak bi već bio na verovatno nedostižnih ikad 450ak nedelja a ovako im je ostala nada da će se neko pojaviti za 20-30 god. i oboriti taj rekord.
(dakiliz, 11. jul 2022 09:03)


Majke ti, kako su ga to zakinuli za 4000 poena?
Ako si branio titulu i 2000 poena od prošle godine i ako ti poeni nisu skinuti pre turnira, ti osvajanjem titule ove godine ne bi dobio nijedan poen. Odnosno, ako su poeni sa prošlogodišnjeg turnira skinuti pre samog turnira, onda bi dobio novih 2000 poena.
Nikako ne može biti nikakvih 4000, ne možeš da sabereš 2000 i 2000.
Da se bodovao ovogodišnji Vimbldon, Novak bi bio na 4. mestu.

Ljubo

pre 1 godinu

Pa to i jeste bio cilj da se našteti Đokoviću da bi ga zaustavili bar u tom segmentu tj da ne ređa više nedelje na prvome mestu.I onda neka neko kaže ma da baš su se urotili protiv Srba,stalno neke teorije zavere.

CroFed

pre 1 godinu

Zato sljedeće sezone neće se oduzimati ovogodišnji bodovi- kada ih nije ni bilo. Godinu će na tronu završiti netko između ove trojice: Nadal-Tsitispas-Alcaraz

Zoran

pre 1 godinu

Radi istine. Wimbledon je doneo odluku da se zabrani ucestvovanje igracima iz Belorusije i Rusije bez obzira sto su u pisanij formi osudili rat u Ukrajini. Takodje su pristali i da igraju bez obelezja zemlje iz koje dolaze. ATP JE DONEO MORALNU I ISPRAVNU ODLUKU. A igraci su jos jednom pokazali da im je jedino novac kojeg imaju u izobilju jedini vazan. Ljudska solidarnost im je izostala. Velika sramota igraca a ne ATPa.

Predlog

pre 1 godinu

Bilo bi zanimljivo da neko negde izbaci "realnu Atp listu" ili paralelnu listu, gde bi Novak imao zasluzenih 2000 bodova vise, pa Kyrios svojih 1200 bodova vise itd itd Cisto da godinu dana pratimo i tu listu i sta se desava, ko je tu bio prvi, drugi, treci, cetvrti

Dragana

pre 1 godinu

To se znalo i pre turnira i ne vidim razlog za toliko kukanje. Nije jedini koji nije odbranio ili osvojio nove bodove a imao zabeležene pobede. I otkud znate da se za neko vreme ne predomisle i ubeleže bodove u zavisnosti od toga koga hoće da vide na broju jedan.

Dusan

pre 1 godinu

Vamos Rafa. Rafi želim brz oporavak. Da se što pre pojavi Đokoviću na crtu. Ali bojim se da je Jović beznadežan slučaj. Za njega oporavka nema.

Milivoje

pre 1 godinu

Ovi što pišu da je nebitna pozicija na listi su malo ćaknuti. Umesto da igra polufinale ili finale sa Medvedevom ili Nadalom on će ukoliko ispadne iz top 10 a po svemu sudeći zbog SAD iz top 20, sledi mu teško žrebnje u budućnosti, pa će nailaziti na dosta jače i bolje rangirane tenisere u ranoj fazi turnira, što crpi mnogo energije i smanjuje šanse za osvajanje titule. Umesto da igra sa 1 ili 2 igrača iz top 10 na Gren Slemu, on će da ih ima 3 ili 4 u napadu na titulu. Zamislite četvrtina Cicipas pa polufinale Zverev pa finale Medvedev?? Znate kada on sa 35-36 godina to prođe? A to je realan scenario pošto neće ići u SAD. Dakle daleko je lakše i povoljnije kada je u prvih 4 na ATP.

gaginjo

pre 1 godinu

Ma strava.Em osvojio turnir, em sledeće godine nema šta da brani.Pola ATP turneje ne mora da brani bodove.Ima da se vrati sledeće godine i da napravi bum.A sto se tiče mene može i u penziju! Drago mi je da vidim da se više ne trudi da ga “zapadna” publika voli.Lepo je sto je sve stavio na ignor( ili sam to ja?!??).Elem , deluje smirenije. A ko ima 20, 21 , 22 G.S. Više nije ni važno .Ovakav triko koji igra u isto vreme se više ne radja

Đenka

pre 1 godinu

Ne, apsurd je što je uopšte igrao. Umesto da se pobuni protiv turnira, on savio rep. Veličina???
(Razum, 11. jul 2022

Tako je. Ali, kada je u pitanju lova, i recimo 2mil. funti, odmah se menja mišljenje. Igrao bi on i za manje..

Đenka

pre 1 godinu

Ok, što se svi bune oko odluke ATP-a? Zašto se ne bune zbog odluke Wimbldona i diskriminacije sportista? Još su i dobro prošli, inače bu trebalo da ih skinu sa liste takmičenja. A i ova titula nije to bez pola igrača na njemu. Vidim, niko se nije bunio od igrača zbog toga. A ako je Đoković tolika veličina, što se nije solidarisao sa njima? I svi ostali sa njim, i odbili da igraju turnir? Nego im zinulo ono za pare, pa ćute i igraju, a ovamo glume nešto, sa Đokovićem na čelu, ali parice su slatke, jel'da? Batali principe, daj funte. Uopšte ne opravdavam ovaj rat i agresiju Rusije, ali sport ne treba mešati u to.

JPR24

pre 1 godinu

Njegovo je pravo da ne primi vakcinu, ali posledice mora da trpi. Druzenje sa Nestorovicem i Osmanagicem nije mu bas mnogo pomogli.
(sasa the king, 11. jul 2022 08:12)


A koje posledice ? Uskraćivanje prava nekom ko je zdrav i nema potrebe da se vakcinise ?

Pero

pre 1 godinu

Djokovic ce izgubiti bodove sa Americke turneje, turniri u Aziji se nece igrati zbog korone i cak da odigra dobro Paris i zavrsni masters vrlo malo novih bodova moze da osvoji tako da ce verovatno godinu zavrsiti izvan top 10.

Ostin a

pre 1 godinu

Jedna od vesti gde su bili najsložniji komentari je bila kada je ATP najavio da će da oduzme poene Wimbledonu jer ne učestvuju ruski i beloruski sportisti.

Toliko smo nahvalili ATP zbog naše rusofilije, ne shvatajući koliko je to pogađalo neke druge tenisere, pre svega našeg Novaka.

Dusan

pre 1 godinu

Vamos Rafa. Rafi želim brz oporavak. Da se što pre pojavi Đokoviću na crtu. Ali bojim se da je Jović beznadežan slučaj. Za njega oporavka nema.

CroFed

pre 1 godinu

Zato sljedeće sezone neće se oduzimati ovogodišnji bodovi- kada ih nije ni bilo. Godinu će na tronu završiti netko između ove trojice: Nadal-Tsitispas-Alcaraz

JPR24

pre 1 godinu

Nepravda je osvojiti GS bez pobede nad top 10 igracem…
(Legolas, 11. jul 2022 08:13)

A šta reci za onog sto je osvojio bez pobede nad top 25 igračem ?

Dragana

pre 1 godinu

To se znalo i pre turnira i ne vidim razlog za toliko kukanje. Nije jedini koji nije odbranio ili osvojio nove bodove a imao zabeležene pobede. I otkud znate da se za neko vreme ne predomisle i ubeleže bodove u zavisnosti od toga koga hoće da vide na broju jedan.

Milan

pre 1 godinu

Mislim da Novak može sa 7. mesta da skoči na 1. na kraju godine u slučaju da ga puste na US Open
Pre 4 godine je posle osvajanja Vimbldona ušao u top 10, pa je osvajanjem Sinsinatija i US Opena skočio na 6. pa na 3. mesto i 2018. godinu je završio kao broj 1 posle par odigranih mastersa.
Ne vidim kako Medvedev i Zverev mogu sa lošom godinom iza sebe da neko od njih dvojice završi ovu godinu kao broj 1.

JPR24

pre 1 godinu

Zapravo je imao i sreće. Da je Medvedev igrao, Nole ne bi ni osvojio Vimbldon.
(Masariko, 11. jul 2022 08:02)

Videli smo koliko je Medvedev bio opasan na travi, pogotovo kad ga je onaj holanđanin isprašio u finalu !

Bogdan

pre 1 godinu

Izgleda da će ovo biti još jedan od najvećih preokreta u istoriji tenisa. Igranjem na US Openu će Novaka pogurati ka 1. mestu na kraju godine.

veljko

pre 1 godinu

Još uvek bi bio prvi da ga nisu oterali sa Melburna i oduzimanje bodova sa vimbldona! Ali tu igricu je prešao sada ga samo GS titule zanimaju! Idemo NOLE gledaj onaj odozgo sve!

Igor

pre 1 godinu

Ovi sto peckaju kao Rafa GOAT i sami slepci u to ne vjeruju,sam i isključivo na sljaci,Novak je kompletniji i bolji igrač a sto se tice GS samo da zabrane Novaku da igra sve turnire do kraja može Rafa biti prvi+sad bi bilo 22:21 za Novaka da ovi fasisti dozvolili da igra na AO,jer ako Novak ima 20% da osvoji GS,Rafa ima AO kad je Novak na turniru 2% plafon

4k4.Dex

pre 1 godinu

Kažnjavaju Wibledon preko leđa igrača? Ne kapiram. Zašto npr. ne ukinete turnir na godinu dana ili ih nivčano kaznite. Kako će oduzimanje bodova naštetiti englezima a ne igračima. Potpuna budalaština.

dakiliz

pre 1 godinu

Zašto taj isti ATP ako je hteo da kazni Wimbledon nije bar zamrznuo bodove od prošlog takmičenja ako već nisu dali da se računaju zarađeni od ove godine pa su tako Novaka zakinuli za 4000 poena. Pa onih zamrznutih 22 nedelje od korone kad je bio 1. Bez svih tih podlih smicalica Novak bi već bio na verovatno nedostižnih ikad 450ak nedelja a ovako im je ostala nada da će se neko pojaviti za 20-30 god. i oboriti taj rekord.

klop

pre 1 godinu

Zašto taj isti ATP ako je hteo da kazni Wimbledon nije bar zamrznuo bodove od prošlog takmičenja ako već nisu dali da se računaju zarađeni od ove godine pa su tako Novaka zakinuli za 4000 poena. Pa onih zamrznutih 22 nedelje od korone kad je bio 1. Bez svih tih podlih smicalica Novak bi već bio na verovatno nedostižnih ikad 450ak nedelja a ovako im je ostala nada da će se neko pojaviti za 20-30 god. i oboriti taj rekord.
(dakiliz, 11. jul 2022 09:03)


Majke ti, kako su ga to zakinuli za 4000 poena?
Ako si branio titulu i 2000 poena od prošle godine i ako ti poeni nisu skinuti pre turnira, ti osvajanjem titule ove godine ne bi dobio nijedan poen. Odnosno, ako su poeni sa prošlogodišnjeg turnira skinuti pre samog turnira, onda bi dobio novih 2000 poena.
Nikako ne može biti nikakvih 4000, ne možeš da sabereš 2000 i 2000.
Da se bodovao ovogodišnji Vimbldon, Novak bi bio na 4. mestu.

Јабучило

pre 1 godinu

Кад освојиш седми Вимблдон, идеш на седмо место да би Вимблдон био кажњен.

Zoran

pre 1 godinu

Radi istine. Wimbledon je doneo odluku da se zabrani ucestvovanje igracima iz Belorusije i Rusije bez obzira sto su u pisanij formi osudili rat u Ukrajini. Takodje su pristali i da igraju bez obelezja zemlje iz koje dolaze. ATP JE DONEO MORALNU I ISPRAVNU ODLUKU. A igraci su jos jednom pokazali da im je jedino novac kojeg imaju u izobilju jedini vazan. Ljudska solidarnost im je izostala. Velika sramota igraca a ne ATPa.

Pall Mall

pre 1 godinu

Cirkus bez preseda a xa ovim odlukama ATP. Mislim pogođeni su neki ali najveću štetu je doživeo Novak oduzimanjem velikog broja poena a kao apsurd se igrao GS u Londonu bez poena gde je Novak osvojio novi trofej. Sad ce se Ameri potruditi da mu ne dozvole ulazak u SAD onda ako i Australijanci zbog one zabrane od tri godine ne popuste Novak tek mize igrati na RG u Parizu sledeće godine. Istorijski teniski apsurd i arsin.

Nikola

pre 1 godinu

Nema veze,bitno je da on moze jos 5 god da igra bar 2 Gs godisnje koje mu dozvole jer je zdrav covek,i da ih uzme,za razliku od onih drogiranih raspalih koji ni pomocu hemije ne mogu izdrzati jos 6 meseci.A o uticaju na zivot da ne govorim .

Ljubo

pre 1 godinu

Pa to i jeste bio cilj da se našteti Đokoviću da bi ga zaustavili bar u tom segmentu tj da ne ređa više nedelje na prvome mestu.I onda neka neko kaže ma da baš su se urotili protiv Srba,stalno neke teorije zavere.

Trash

pre 1 godinu

Sinner je Atp No. 10. za sve ove koji tvrde da Novak nije pobedio nikog iz Atp 10. Sa druge strane ko je kriv Tsitsipasu, Alkarazu, Nadalu što nisu stigli dalje...

Đorđe

pre 1 godinu

I dalje mi je nerealno da su za političke probleme kažnjeni vrhunski igrači koji su uradili nešto na Vimbldonu, dok su samim tim mediokriteti koji ne znaju ništa sem jednostavnog prebacivanja na šljaci nagrađeni boljim renkingom. A mi mislili da se samo kod nas sprovodi negativna selekcija.

JPR24

pre 1 godinu

Kažnjavaju Wibledon preko leđa igrača? Ne kapiram. Zašto npr. ne ukinete turnir na godinu dana ili ih nivčano kaznite. Kako će oduzimanje bodova naštetiti englezima a ne igračima. Potpuna budalaština.
(4k4.Dex, 11. jul 2022 08:12)

Zato sto Slemovi nisu u nadleznosti ATPa već ITFa, ne može ATP da zabrani da se ne igra, niti finansijski da kazni turnir… samo su našli ovu budalastinu, kao da su mislili da igraci neće ići da igraju.

Orijentacija

pre 1 godinu

Posle zabrane igranja na AO i oduzimanja bodova sa Vimbldona Novak nije ni imao mogucnost da brani prvo mesto. Uprkos svemu steta nije velika posto prvo mesto na ATP listi nije Novakov prioritetni cilj. Daleko je vaznije osvajanje nove GS titule od provedenih nedelja kao broj jedan. Taj rekord je odavno u Djokovicecom suverenom vlasnistvu. Jedini preostali motiv su nove GS titule.

Predlog

pre 1 godinu

Bilo bi zanimljivo da neko negde izbaci "realnu Atp listu" ili paralelnu listu, gde bi Novak imao zasluzenih 2000 bodova vise, pa Kyrios svojih 1200 bodova vise itd itd Cisto da godinu dana pratimo i tu listu i sta se desava, ko je tu bio prvi, drugi, treci, cetvrti

Milivoje

pre 1 godinu

Ovi što pišu da je nebitna pozicija na listi su malo ćaknuti. Umesto da igra polufinale ili finale sa Medvedevom ili Nadalom on će ukoliko ispadne iz top 10 a po svemu sudeći zbog SAD iz top 20, sledi mu teško žrebnje u budućnosti, pa će nailaziti na dosta jače i bolje rangirane tenisere u ranoj fazi turnira, što crpi mnogo energije i smanjuje šanse za osvajanje titule. Umesto da igra sa 1 ili 2 igrača iz top 10 na Gren Slemu, on će da ih ima 3 ili 4 u napadu na titulu. Zamislite četvrtina Cicipas pa polufinale Zverev pa finale Medvedev?? Znate kada on sa 35-36 godina to prođe? A to je realan scenario pošto neće ići u SAD. Dakle daleko je lakše i povoljnije kada je u prvih 4 na ATP.

Nlmo

pre 1 godinu

Ne samo Novak.
Beretini uzeto mu 1200 bodova mada on bi ih i ovako izgubio jer nije ni ucestvovao na Vimbldonu.

Kirjos bi napredovao skoro 40 mesta i bio blizu top 10.

Nori došao do polufinala pa nula bodova.

I u ženskom tenisu Žaber prvo finale a pala sa 2. Mesta

Ribakina umesto da bude 5. 6. Na svetu sad će ostati na 23. Mestu iako je osvojila Vimbldon.

Da ne pričam o četvrtfinslistima mladim iz obe kategorije... Sport je kažnjen.

gaginjo

pre 1 godinu

Ma strava.Em osvojio turnir, em sledeće godine nema šta da brani.Pola ATP turneje ne mora da brani bodove.Ima da se vrati sledeće godine i da napravi bum.A sto se tiče mene može i u penziju! Drago mi je da vidim da se više ne trudi da ga “zapadna” publika voli.Lepo je sto je sve stavio na ignor( ili sam to ja?!??).Elem , deluje smirenije. A ko ima 20, 21 , 22 G.S. Više nije ni važno .Ovakav triko koji igra u isto vreme se više ne radja