Tenis 98

Ponedeljak, 30.05.2022.

17:00

Moja o odluci Rolan Garosa: Ako Rafa nešto traži, trebalo bi ga saslušati

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, očigledno kao ni španski teniser nije zadovoljan odlukom Rolan Garosa.

Moja o odluci Rolan Garosa: Ako Rafa nešto traži, trebalo bi ga saslušati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

PSL

pre 1 godinu

Ako čemo tako onda se zna ko je prvi na svetu, pa bi njega trebalo slušati. I mislim da to što se igra uveče i nije neka prednost za Novaka. Svi su govorili da je Novak u prednosti kada je hladno i kiša, pa te godine Novak glat izgubi od Rafe. I ta kao povreda Nadala, sa povredom stopala igrati pet setova na vrhunskom nivo nije moguća. To je priča za malu decu i da se protivnik zavara.

Dott

pre 1 godinu

Naravno da je Rafa nezadovoljan igranjem u vecernjem terminu, jer je temperatura znacajnije niza i samim tim on znacajnije slabiji, loptica nema dobar odskok i njegovi spinovi ne daju potreban efekat.
U večernjem terminu Rafa je protivnik gotovo kao i svako drugi.

JPR24

pre 1 godinu

Ajde bre i ovi preteruju sa tim terminom. Ne odgovara mu, pa sad naravno odgovara Novaku… sad samo još da bubnu da će Amazon da bude sponzor Novaku i tako to..

Johny Grobar

pre 1 godinu

Ja bi sve ove komemtare uzima sa velikom rezervi. Igrali su tako i pre 2 godine, kao sve odgovara Nivaku, kad ovo 3:0 za Nadala. Pamet u glavu Nole i naspanuj se kao da nema sutra.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Imam neki osjecaj da ce sutra RN da zavrsi karijeru!
(Sveti Petar, 30. maj 2022 20:16)

Potpisujem. Samo ako ne krene opet korona.

Konfučije

pre 1 godinu

Pazite, Novak od četiri meča do sada igra polovinu na terenu broj dva. Prvi igrač sveta i prvi nosilac turnira, aktuelni šampion.
Sa druge strane, peti igrač sa liste, dominantno na centralnom, mečevi u pravo, čitaj traženo vreme. I sada bi bio da nije preveliki novac u pitanju. Novak kad na turnir stigne kao, peti igrač, mečeve će igrati na terenu broj sedam. I neće imati pravo glasa.

Kritički Mislilac

pre 1 godinu

Pa nisu ga proterali sa turnira ako su pomerili satnicu odigravanja meča. Uostalom zar nije ranije nike bilo pravilo da prvi nosilac ili reket bira termin? Ili to važi za neke druge turnire. Odmah kuknjava španski mentalitet. Nije valjda da se već predao!?!

lavirint

pre 1 godinu

Ovi opskurni likovi što smatraju stvari izgleda još nisu shvatili da što više veštački pojačaju necivilizovano ponašanje publike sa tribina prema Novaku sutra, to će on više da odere njihovog mezimca. Toliko puta do sada potvrđena činjenica.

Гружанин

pre 1 godinu

Па изашли су му у сусрет у Аустралији па су и физички спречили Новака да игра и ако је највише пута освојио титула на отвореном првенству Аустралије.

X=iks

pre 1 godinu

kad je bio treci uvek na zrebu u svojoj polovini, dobijao Nadala na RG a Federera na Wimbledonu (nemanja, 30. maj 2022 17:04)

Kad je bio treci, nije on na zrebu dobijao Nadala, nego Nadal njega. Isto vazi i za Federera na Wimbledonu.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Svi ocekuju neku protekciju, a ovamo se smatraju mega sampionima. U NBA zvezdice ne smes da pipnes, niti da im pridjes, jer u suprotnom odmah faul. Isto taku u fudbalu. A ovi u tenisu bi da sve bude podredjeno sampionima. Ako si najbolji, sta je bitno kad igras i protiv koga. Bilo im je okej kad su Novaka terorisali u Australiji, ali ovo im nije normalno. Eh, da je da te Novak sutra razmontira, pa posle kukaj zbog termina, a verovatno i povrede koju imas od pocetka turnira, ali nisi zeleo da pricas o njoj, sve dok ne izgubis. Nadal-ovska posla.

posmatrač

pre 1 godinu

Mislim da ovo više i nema mnogo veze se uslovima za igru, pošto je ove godine na RG dosta svežije, čak i tokom dana, tako da i kada bi igrali koji sat ranije, uslovi za igru ne bi bili mnogo drugačiji. Ovo su sada već neke igrice u pitanju, i prebacivanje pritiska sa jedne na drugu stranu, pripremom alibija, u slučaju da nekome zatreba.
Odavno je poznato da se najbolji mečevi (a ovde su u pitanju epski mečevi) u programu ostavljaju za večernji termin. Tako je na svakom turniru, a pogotovo na GS turniru, gde je TV gledanost veoma bitna, i gde je velika lova u igri. Ovim terminom se olakšava i gledaocima na čitavom američkom kontinentu da lakše isprate meč (kod njih je to 10.30-13.30h), tako da... ovo je u stvari previše priče ni oko čega.

zex

pre 1 godinu

Kalo god, ako Novak bude na nivou, ne pomaze Nadalu ni jutarnji termin.Bice tesan mec, samo od Novaka zavisi, on je kvalitetniji igrac od Nadala, to sutra mora da pokaze.Steta je sto su trojica najboljih u ovoj polovini zreba.Alkaraz kako igra, deluje najblize tituli Novak mora biti na 100% ako zeli da prodje u finale.Mladi spanac trenutno igra zastrasujuce i sve mu ulazi, pod hitno treba neko da ga spusti, Vinjolas je propustio ogromnu priliku.

466453

pre 1 godinu

"Ne bih to nazvao znakom nepoštovanja prema Nadalu, ali očigledno Rafa je neko ko je osvojio ovde 13 titula. Ako on ima neki zahtev, trebalo bi da ga slušamo. Rafa je deo istorije Rolan Garosa i znamo da niko nije važniji od Rolan Garosa i gren slemova. Ipak, na kraju, u pitanju je biznis i sve to razumemo", izjavio je Moja."

Djokovića su izdriblali u Australiji iako je ista veličina tamo kao Nadal na RG.
Prihvatite to kao gospoda bez kukanja, Novak nije kukao ni sekunde.
A Nadalu, ako mu je toliko stalo, nek plati to što bi organizatori izgubili ukoliko bi mu izašli u susret. 10ak miliona € je moguće dovoljno.
Novak bi to podržao smejući se.

Kicko

pre 1 godinu

Zasto bi se bilo kome pa i (samo) gospodinu Rafi udovoljavalo? Zato jer bolje igra sa manjim procentom vlage pa da tako ima prednost? Za razliku od mnogih, a narocito u odnosu na Noleta, Rafa je , pored Federera, itekako favorizovan. Najbolje jos i da mu se da prednost u gemovima jer eto čovek pati, pa tako nakon operacije i duzen neigranja u 35.godini pobedi sve zdrave i mlade i osvoji AO

31

pre 1 godinu

Koja mu je osnova da tako nesto trazi? Ima li objasnjenje, ne moze samo doci i reci da hoce? Ako je objasnjenje to da je on opasniji u dnevnom terminu, otkud mu pravo da tako nesto trazi. Ako ne postoji poseban, opravdan razlog, onda je ovo nevidjeni bezobrazluk. Dobro nije trazio da ne igra cetvrtfinale, da malo odmori pred polufinale.

macconi

pre 1 godinu

kako je uopste moguce da neko moze da trazi termin koji mu odgovara,bez obzira ko je i sta je,a pri tome da nije pitao drugu stranu,svog protivnika da li to i njemu odgovara.

IT_Admin

pre 1 godinu

"Moze li neko da mi objasni zasti Rafi odgovara vise dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam sporija podloga mu najvise lezi?
(bb, 30. maj 2022 17:56)"
Zato što je u toku dana toplija šljaka nego uveče, zbog temperature, a kada je šljaka toplija, njegov top spin dolazi do izražaja i loptica više odskače...

Mare

pre 1 godinu

Moze li neko da mi objasni zasti Rafi odgovara vise dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam sporija podloga mu najvise lezi?
(bb, 30. maj 2022 17:56)

Zbog spina koje imaju Nadalove loptice. Kad Nadal udari spin iz forhenda a igra se u podne po visokoj temperaturi, onda loptice odskaču više i protivniku je teže da vrati te loptice. Zamisli kad bi Novak ili bilo ko morao konstantno da vraća te loptice iz bekhenda u visini ramena. U tom slučaju Novak mora ranije da hvata te lopte što je rizično ako ne uhvatiš ruku. Teniseri koji igraju dvoručni bekhend imaju manje problema sa tim lopticama ali zato jednoručni bekhend skoro da nema šanse. A kad je lošije vreme i noć onda Nadalov spin nema efekat skoro pa uopšte.

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

Đoković je branitelj titule i prvi teniser sveta i njemu više odgovara večernji termin. Ko je kriv Nadalu, što je pao na ATP lestvici, on ili RG!?

vlasta74

pre 1 godinu

Čista taktika, 2020 su igrali finale, Novak je bio u dukserici, hladno, vlažno i Rafa ga je počistio 3:0. Ne verujte, čisto skidanje pritiska. Jedino što mu Novak to nije zaboravio ???

davor

pre 1 godinu

Zamisli tek da ga zatvore u izbeglički pritvor dve nedelje, da ga šikaniraju kao da je ubio nekoga, da ga provlače po sudovima i na kraju proteraju kao što su Novaka u Australiji. A zamisli, upravo je taj Novak deo istorije AO, pa ipak je završio kako je završio. Nije mu dozvoljeno da bira termin meča, zamisli...

DEX

pre 1 godinu

Tenis se ne igra zbog Rafe i njegovih želja nego zbog publike i sponzora. Uz Nadalovu izjavu od pre neki dan da mu zbog temperature više odgovaraju dnevni od večernjih termina, izgleda da i on dam očekuje poraz od Novaka.

Žeks

pre 1 godinu

“Rafa je deo istorije Rolan Garosa i znamo da niko nije važniji od Rolan Garosa i gren slemova. Ipak, na kraju, u pitanju je biznis i sve to razumemo", izjavio je Moja.

Pa jel ovaj normalan, fino kaže da je to sve prije svega biznis. Pa sta se onda žali, ne kontam, jel normalan lik.?? Da bude srecan sto je Nadal ove godine četvrtfinale i polufinale AO igrao po najvećoj vrućini, u suprotnom Sapovalov bi ga otresao da se igralo u večernjem terminu.

31:28

pre 1 godinu

Kakva izjava!? Neverovatno je sta oni sebi dozvoljavaju. Oni ni ne skrivaju da zele povlastice i kada ih ne dobiju onda se javno bune!!! Konstantno im se izlazi u susret u vidu povoljnih termina ali i boljih i kvalitetnijih terena. I Nadalu i Federeru. Setite se samo koliko je puta Novak igrao u podne po najjacem suncu (a organizatori znaju da mu to smeta) ili na sporednom terenu kada je bio prvi nosilac? Pa cak i ove godine Novak je dva puta igrao na Suzan Lenglenu a covek je branioc titule, prvi nosilac i prvi na svetu! I sad Moja izjavi da se Nadala mora (MORA!) slusati??? Jadno da jadnije ne moze! E zato oni nikada nisu ni blizu GOAT titule. Jer uz sva namestanja, diskvalifikacije, omalozavanja, deportacije i medijsku negativnu kampanju - Novak je odavno bolji od svih!!!

Udri No1e sutra po Nadalu i razbij ga u tri laka seta za manje od sat i 45 minuta!!! Udri lopove, prevarante i podmukle zapadnjake! Budi maksimalno nemilosrdan i u polufinalu i u finalu. I onda im jos uzmi Wimbledon da zasladis pobedu i da ih totalno unistis!!!

Sly

pre 1 godinu

Gluposti... Nadalu ne odgovara navodno vecernji termin a ima bar 10 RG titula...
Obicna laz i manipulacija da bi protivnik imao oslonac na podmetacinu i tako izgubio ... nivo manipulacije koje rade Nadal i pre Federer sa njihovim izjavama je dno dna...

Bob

pre 1 godinu

Vec unapred smisljena ujdurma protiv Novaka,jer ako pobedi,Novak ce imati jos posla do titule,franci mu smestaju,tek ce posle krenuti spletke!

питам за друга

pre 1 godinu

Можете два сета форе да затражите, то је једино што сутра може да помогне, и то евентуално.

Eleonora

pre 1 godinu

Inače, Noletu su uvek išli "uz dlaku". Da je Nadal in "Novak's shoes" tokom karijete ne bi osvojio ni 10 slemova. Sećam se meča sa Monfisom na Rolandu. Meč dana, Nole iks slemova i igrali u dva sata, temperatura bila 42 stepena. Ovi u publici jedva sede, dahću... E, tako su Noletu uvek izlazili u susret.

Sram vas bre bilo

pre 1 godinu

Kad je Nole (rekorder AO) bio u pritvoru u Melburnu Rafa je izjavio da "Niko nije veci od turnira i da ce sa i bez Novaka to biti sjajan turnir".

mich

pre 1 godinu

Daj boze da jos bude i oblacno, e onda ce ga Nole pocistiti 3-0, zato su spanski "romi" i zakukali, oni prizeljkuju dnevni termin i suncano vreme zbog uslova sljake, ali dobro sada ce bar imati "alibi" pricu, noc, vlaga, ovo, ono...

Milic.

pre 1 godinu

“Ne bih to nazvao znakom nepoštovanja prema Nadalu, ali očigledno Rafa je neko ko je osvojio ovde 13 titula. Ako on ima neki zahtev, trebalo bi da ga slušamo. Rafa je deo istorije Rolan Garosa i znamo da niko nije važniji od Rolan Garosa i gren slemova. Ipak, na kraju, u pitanju je biznis i sve to razumemo", izjavio je Moja.

E moj Moja, da to pre svega nije biznis, onda se na GS nikad nebi dešavalo da se igra po jakom vjetru, ili da jedan igrač završnicu GS igra po 2 ili čak 3 dana zaredom. Koliko je samo puta Novak polufinale i finale GS igrao dan za danom. Jel to regularno, nije, jel to ima smisla, naravno da nema, al ko te pita. Djokovic je davnih dana skontao da ne vredi trošiti energiju na takve stvari. I sta se tu sad Nadal kao nešto čudi, stvarno mi nije jasan lik nikako.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Ovi su postali prava fabrika zamajavanja?Te povreda,te možda posljednji meč na RG,te ne valja termin,te nepoštovanje...A čak su dobili koji sat odmora više sa večernjom satnicom.Vjerovatno boli dobro prošlogodišnji poraz,u meču koji je prilično kasnije počeo,mislim i da je pod krovom završen?

chupavi

pre 1 godinu

Suvereni kralj sljake, momak koji je osvajao RG cak 13 puta, a ukupno je vkasnik cak 21 GS trofeja ne bi smeo da ima problem oko termina odigravanja meca jer je jednostavno rezultatima iznad toga.

To sto je mozda u slabijoj formi i sto vuce povrede je rezultat godina i potrosnje u njima. Nasuprot sebe ce imati najveceg rivala, ma sta god oni izjavljivali i mislili.

Novak mora izaci skoncentrisan i motivisan da mec zavrsi sto brze i efikasnije moguce jer ga potom u eventualnom 1/2 finalu ceka puno mladji a i te kako motivisan protivnik, prezivao se on Zverev ili Alkaraz ..

Napo Leon

pre 1 godinu

Ja kako sam shvatio i Nadal i Đoković igraju u istom terminu,znači kako je jednom tako i drugom
Ne vidim razlog da se tu nešto previše priča oko termina odigravanja meča

sax

pre 1 godinu

Moze li neko da mi objasni zasto Nadalu odgovara dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam njemu odgovara sporija podloga?

draganTenis

pre 1 godinu

Rolan Garos je pustio Rafu niz vodu, videli su igru Novaka i Rafe, Nole pobedio u prethodmih međusobnih 9 mečeva, pobedio Rafu i na prošlom RG, kladionice na strani Novaka, tako da ne dobijaju ništa od podnevnog igranja. Nešto mogu da ušićare na večernjem terminu.

Sabre

pre 1 godinu

Heh, pa kako da ga saslusaju kad covek nema stav i zeli da ga drugi vode bese?! A mogli bi svakako da ga ispitaju i saslusaju, ali vise o onim misterioznim odlascima u WC kad se vrati ko povampiren.. :)))

Liverpool Man

pre 1 godinu

Ma nemoj?? A kako su se to organizatori i cela drzava Australija pomasali prema Novaku koji je 9 puta osvojio AO open? Cutite i ne sramotite se.

Aleksandar

pre 1 godinu

Što bi sam Nadal rekao kao kada daje izjave u poslednje vreme.

...tako je kako je, nemam stav i mišljenje. Mora da postoje ljudi koji će da nas vode i donose odluke umesto nas, mi smo tu da igramo tenis.


eto, pošto drugi donose odluke, igraće večernji termin.

Vaše ime

pre 1 godinu

Po cemu je on vazniji od Novaka, pa se mora njemu udovoljavati? Kolonizatori sa kompleksom vise vrednosti, nikad se nece promeniti. A sta cemo sa AO? Novak je za AO isto sto i Nadal za RG, pa kako je prosao tamo?

bb

pre 1 godinu

Moze li neko da mi objasni zasti Rafi odgovara vise dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam sporija podloga mu najvise lezi?

Ivan

pre 1 godinu

Po toj logici onda ne treba da postoje pravila vec da su neki iznad drugih, mogo je i nolo da kaze australiji da ga puste necakcinisanog.
Nema bato, postuj to sto treba i slusaj.
Nego milioneri razmazeni pa im najveci problem u zivotu sto ce da orebacuje lopticu par sati kasnije...

Liberty

pre 1 godinu

Kakav je ovo spin a vidim mnogi su naseli... Ova odluka je upravo zbog Rafe i doneta da bi se odmorio sto duze nakon teskog meca juce, i da bi bio sto vise svez da parira Noletu. Takodje, vecernji termin je laksi za njega jer je manje vrucina a poznato je da Nadal tesko podnosi vrucinu i da se puno znoji tj gubi dosta tecnosti. Saopstenje je klasican spin da neko ne kaze aha eto pomazu Nadalu... A navnih koliko hoces, nasedaju samo tako. Sportski pozdrav!

Mrsoje Treći

pre 1 godinu

Čudi me da Moja nikakvu muzičku želju nije imao!
A prijalo im je hapšenje i proterivanje Novaka iz Australije, kada su na poklon uzeli 21. slem?

nemanja

pre 1 godinu

A kad su Noletu sve moguce stvari godinama isle protiv njega, niko se nije oglasavao. Igrao na sporednim terenima bez krova, kad je bio treci uvek na zrebu u svojoj polovini, dobijao Nadala na RG a Federera na Wimbledonu, gde god igra publika je uvek bila protiv njega, nepravedno izbacen sa USO, iz Australije itd. itd. Razumljivo je da Moja brani svog ucenika, ali ovo je jedan od antologijskih meceva, a s obzirom da Nadal jos samo na sljaci moze da dodje do zavrsnice turnira kada je Novak tu, nece se jos mnogo sretati.

Mvp

pre 1 godinu

Da su Federer i Nadal imali Novakove uslove,tešku borbu sa finansijama i šikaniranje jer je iz njima ne bas drage sredine,bili bi prosecni teniseri,mozda cak nebi ni bili.

lol

pre 1 godinu

A kad su Novaka, rekordera AO zatvorili, Moja ni riječ. Nadal stao na stranu vlasti, svetio se, radovao se, osuđivao Novaka.
A sad, eto, treba Nadalu omogućiti da bira termin, da bi bilo sve regularno, onako kako Rafi odgovara. Kakav neotesani bezobrazluk!

luka

pre 1 godinu

Kakve veze ima AO i Novakova tvrdoglavost, birokrcijske greške i sve ostalo sto se po Srbiji dogadalo od sumnjivih testova do susreta s djecom , novinarima sa ovim na RG .. nisu ga podrzali ni Kecmanovic, Krajinovic ni nitko od relevantnih teniskih imena.. i sad vi to trpate u isti koš.. Nadal je sinonim za RG ali mogu misliti kakvi bi ovde bili komentari da se igra u normalnom popodnevnom terminu.. bilo bi plakanja po cijeli dan a Nadal nije ni sjena igraca od ranije i javno kaže da mu je ovo vjerojatno zadnji RG .. ali Novakovi navijaci kao i obicno mjesaju kruske i jabuke , vec vidjeno stotine puta , a pravila tenisa su utvrdili 2011 godine i od tada lupaju teorije zavjere iz dana u dan.. a to sto se teniski sampion bavi svime vise nego tenisom ih ne zanima..glavu u pjesak i komentiraj nepravde prema Balkanu. Bravo.

mlekadžijа

pre 1 godinu

Па стварно неправда...али као што Рафа рече морају се поштовати одлуке...

Nikola

pre 1 godinu

Ama vazi se,a ajde malo da nabrajamo nekorektnosti prema Novaku dosada u njegovoj karijeri?.Sram vas bilo,licemeri.A ovaj bi i preko dana izgubio.

Liverpool Man

pre 1 godinu

Ma nemoj?? A kako su se to organizatori i cela drzava Australija pomasali prema Novaku koji je 9 puta osvojio AO open? Cutite i ne sramotite se.

Aleksandar

pre 1 godinu

Što bi sam Nadal rekao kao kada daje izjave u poslednje vreme.

...tako je kako je, nemam stav i mišljenje. Mora da postoje ljudi koji će da nas vode i donose odluke umesto nas, mi smo tu da igramo tenis.


eto, pošto drugi donose odluke, igraće večernji termin.

Sram vas bre bilo

pre 1 godinu

Kad je Nole (rekorder AO) bio u pritvoru u Melburnu Rafa je izjavio da "Niko nije veci od turnira i da ce sa i bez Novaka to biti sjajan turnir".

davor

pre 1 godinu

Zamisli tek da ga zatvore u izbeglički pritvor dve nedelje, da ga šikaniraju kao da je ubio nekoga, da ga provlače po sudovima i na kraju proteraju kao što su Novaka u Australiji. A zamisli, upravo je taj Novak deo istorije AO, pa ipak je završio kako je završio. Nije mu dozvoljeno da bira termin meča, zamisli...

nemanja

pre 1 godinu

A kad su Noletu sve moguce stvari godinama isle protiv njega, niko se nije oglasavao. Igrao na sporednim terenima bez krova, kad je bio treci uvek na zrebu u svojoj polovini, dobijao Nadala na RG a Federera na Wimbledonu, gde god igra publika je uvek bila protiv njega, nepravedno izbacen sa USO, iz Australije itd. itd. Razumljivo je da Moja brani svog ucenika, ali ovo je jedan od antologijskih meceva, a s obzirom da Nadal jos samo na sljaci moze da dodje do zavrsnice turnira kada je Novak tu, nece se jos mnogo sretati.

31:28

pre 1 godinu

Kakva izjava!? Neverovatno je sta oni sebi dozvoljavaju. Oni ni ne skrivaju da zele povlastice i kada ih ne dobiju onda se javno bune!!! Konstantno im se izlazi u susret u vidu povoljnih termina ali i boljih i kvalitetnijih terena. I Nadalu i Federeru. Setite se samo koliko je puta Novak igrao u podne po najjacem suncu (a organizatori znaju da mu to smeta) ili na sporednom terenu kada je bio prvi nosilac? Pa cak i ove godine Novak je dva puta igrao na Suzan Lenglenu a covek je branioc titule, prvi nosilac i prvi na svetu! I sad Moja izjavi da se Nadala mora (MORA!) slusati??? Jadno da jadnije ne moze! E zato oni nikada nisu ni blizu GOAT titule. Jer uz sva namestanja, diskvalifikacije, omalozavanja, deportacije i medijsku negativnu kampanju - Novak je odavno bolji od svih!!!

Udri No1e sutra po Nadalu i razbij ga u tri laka seta za manje od sat i 45 minuta!!! Udri lopove, prevarante i podmukle zapadnjake! Budi maksimalno nemilosrdan i u polufinalu i u finalu. I onda im jos uzmi Wimbledon da zasladis pobedu i da ih totalno unistis!!!

Vaše ime

pre 1 godinu

Po cemu je on vazniji od Novaka, pa se mora njemu udovoljavati? Kolonizatori sa kompleksom vise vrednosti, nikad se nece promeniti. A sta cemo sa AO? Novak je za AO isto sto i Nadal za RG, pa kako je prosao tamo?

Nikola

pre 1 godinu

Ama vazi se,a ajde malo da nabrajamo nekorektnosti prema Novaku dosada u njegovoj karijeri?.Sram vas bilo,licemeri.A ovaj bi i preko dana izgubio.

mlekadžijа

pre 1 godinu

Па стварно неправда...али као што Рафа рече морају се поштовати одлуке...

Mvp

pre 1 godinu

Da su Federer i Nadal imali Novakove uslove,tešku borbu sa finansijama i šikaniranje jer je iz njima ne bas drage sredine,bili bi prosecni teniseri,mozda cak nebi ni bili.

Eleonora

pre 1 godinu

Inače, Noletu su uvek išli "uz dlaku". Da je Nadal in "Novak's shoes" tokom karijete ne bi osvojio ni 10 slemova. Sećam se meča sa Monfisom na Rolandu. Meč dana, Nole iks slemova i igrali u dva sata, temperatura bila 42 stepena. Ovi u publici jedva sede, dahću... E, tako su Noletu uvek izlazili u susret.

vlasta74

pre 1 godinu

Čista taktika, 2020 su igrali finale, Novak je bio u dukserici, hladno, vlažno i Rafa ga je počistio 3:0. Ne verujte, čisto skidanje pritiska. Jedino što mu Novak to nije zaboravio ???

chupavi

pre 1 godinu

Suvereni kralj sljake, momak koji je osvajao RG cak 13 puta, a ukupno je vkasnik cak 21 GS trofeja ne bi smeo da ima problem oko termina odigravanja meca jer je jednostavno rezultatima iznad toga.

To sto je mozda u slabijoj formi i sto vuce povrede je rezultat godina i potrosnje u njima. Nasuprot sebe ce imati najveceg rivala, ma sta god oni izjavljivali i mislili.

Novak mora izaci skoncentrisan i motivisan da mec zavrsi sto brze i efikasnije moguce jer ga potom u eventualnom 1/2 finalu ceka puno mladji a i te kako motivisan protivnik, prezivao se on Zverev ili Alkaraz ..

Sabre

pre 1 godinu

Heh, pa kako da ga saslusaju kad covek nema stav i zeli da ga drugi vode bese?! A mogli bi svakako da ga ispitaju i saslusaju, ali vise o onim misterioznim odlascima u WC kad se vrati ko povampiren.. :)))

Milic.

pre 1 godinu

“Ne bih to nazvao znakom nepoštovanja prema Nadalu, ali očigledno Rafa je neko ko je osvojio ovde 13 titula. Ako on ima neki zahtev, trebalo bi da ga slušamo. Rafa je deo istorije Rolan Garosa i znamo da niko nije važniji od Rolan Garosa i gren slemova. Ipak, na kraju, u pitanju je biznis i sve to razumemo", izjavio je Moja.

E moj Moja, da to pre svega nije biznis, onda se na GS nikad nebi dešavalo da se igra po jakom vjetru, ili da jedan igrač završnicu GS igra po 2 ili čak 3 dana zaredom. Koliko je samo puta Novak polufinale i finale GS igrao dan za danom. Jel to regularno, nije, jel to ima smisla, naravno da nema, al ko te pita. Djokovic je davnih dana skontao da ne vredi trošiti energiju na takve stvari. I sta se tu sad Nadal kao nešto čudi, stvarno mi nije jasan lik nikako.

DEX

pre 1 godinu

Tenis se ne igra zbog Rafe i njegovih želja nego zbog publike i sponzora. Uz Nadalovu izjavu od pre neki dan da mu zbog temperature više odgovaraju dnevni od večernjih termina, izgleda da i on dam očekuje poraz od Novaka.

Mrsoje Treći

pre 1 godinu

Čudi me da Moja nikakvu muzičku želju nije imao!
A prijalo im je hapšenje i proterivanje Novaka iz Australije, kada su na poklon uzeli 21. slem?

macconi

pre 1 godinu

kako je uopste moguce da neko moze da trazi termin koji mu odgovara,bez obzira ko je i sta je,a pri tome da nije pitao drugu stranu,svog protivnika da li to i njemu odgovara.

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

Đoković je branitelj titule i prvi teniser sveta i njemu više odgovara večernji termin. Ko je kriv Nadalu, što je pao na ATP lestvici, on ili RG!?

lol

pre 1 godinu

A kad su Novaka, rekordera AO zatvorili, Moja ni riječ. Nadal stao na stranu vlasti, svetio se, radovao se, osuđivao Novaka.
A sad, eto, treba Nadalu omogućiti da bira termin, da bi bilo sve regularno, onako kako Rafi odgovara. Kakav neotesani bezobrazluk!

Mare

pre 1 godinu

Moze li neko da mi objasni zasti Rafi odgovara vise dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam sporija podloga mu najvise lezi?
(bb, 30. maj 2022 17:56)

Zbog spina koje imaju Nadalove loptice. Kad Nadal udari spin iz forhenda a igra se u podne po visokoj temperaturi, onda loptice odskaču više i protivniku je teže da vrati te loptice. Zamisli kad bi Novak ili bilo ko morao konstantno da vraća te loptice iz bekhenda u visini ramena. U tom slučaju Novak mora ranije da hvata te lopte što je rizično ako ne uhvatiš ruku. Teniseri koji igraju dvoručni bekhend imaju manje problema sa tim lopticama ali zato jednoručni bekhend skoro da nema šanse. A kad je lošije vreme i noć onda Nadalov spin nema efekat skoro pa uopšte.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Ovi su postali prava fabrika zamajavanja?Te povreda,te možda posljednji meč na RG,te ne valja termin,te nepoštovanje...A čak su dobili koji sat odmora više sa večernjom satnicom.Vjerovatno boli dobro prošlogodišnji poraz,u meču koji je prilično kasnije počeo,mislim i da je pod krovom završen?

31

pre 1 godinu

Koja mu je osnova da tako nesto trazi? Ima li objasnjenje, ne moze samo doci i reci da hoce? Ako je objasnjenje to da je on opasniji u dnevnom terminu, otkud mu pravo da tako nesto trazi. Ako ne postoji poseban, opravdan razlog, onda je ovo nevidjeni bezobrazluk. Dobro nije trazio da ne igra cetvrtfinale, da malo odmori pred polufinale.

draganTenis

pre 1 godinu

Rolan Garos je pustio Rafu niz vodu, videli su igru Novaka i Rafe, Nole pobedio u prethodmih međusobnih 9 mečeva, pobedio Rafu i na prošlom RG, kladionice na strani Novaka, tako da ne dobijaju ništa od podnevnog igranja. Nešto mogu da ušićare na večernjem terminu.

Sly

pre 1 godinu

Gluposti... Nadalu ne odgovara navodno vecernji termin a ima bar 10 RG titula...
Obicna laz i manipulacija da bi protivnik imao oslonac na podmetacinu i tako izgubio ... nivo manipulacije koje rade Nadal i pre Federer sa njihovim izjavama je dno dna...

Bob

pre 1 godinu

Vec unapred smisljena ujdurma protiv Novaka,jer ako pobedi,Novak ce imati jos posla do titule,franci mu smestaju,tek ce posle krenuti spletke!

mich

pre 1 godinu

Daj boze da jos bude i oblacno, e onda ce ga Nole pocistiti 3-0, zato su spanski "romi" i zakukali, oni prizeljkuju dnevni termin i suncano vreme zbog uslova sljake, ali dobro sada ce bar imati "alibi" pricu, noc, vlaga, ovo, ono...

Napo Leon

pre 1 godinu

Ja kako sam shvatio i Nadal i Đoković igraju u istom terminu,znači kako je jednom tako i drugom
Ne vidim razlog da se tu nešto previše priča oko termina odigravanja meča

Žeks

pre 1 godinu

“Rafa je deo istorije Rolan Garosa i znamo da niko nije važniji od Rolan Garosa i gren slemova. Ipak, na kraju, u pitanju je biznis i sve to razumemo", izjavio je Moja.

Pa jel ovaj normalan, fino kaže da je to sve prije svega biznis. Pa sta se onda žali, ne kontam, jel normalan lik.?? Da bude srecan sto je Nadal ove godine četvrtfinale i polufinale AO igrao po najvećoj vrućini, u suprotnom Sapovalov bi ga otresao da se igralo u večernjem terminu.

питам за друга

pre 1 godinu

Можете два сета форе да затражите, то је једино што сутра може да помогне, и то евентуално.

zex

pre 1 godinu

Kalo god, ako Novak bude na nivou, ne pomaze Nadalu ni jutarnji termin.Bice tesan mec, samo od Novaka zavisi, on je kvalitetniji igrac od Nadala, to sutra mora da pokaze.Steta je sto su trojica najboljih u ovoj polovini zreba.Alkaraz kako igra, deluje najblize tituli Novak mora biti na 100% ako zeli da prodje u finale.Mladi spanac trenutno igra zastrasujuce i sve mu ulazi, pod hitno treba neko da ga spusti, Vinjolas je propustio ogromnu priliku.

bb

pre 1 godinu

Moze li neko da mi objasni zasti Rafi odgovara vise dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam sporija podloga mu najvise lezi?

posmatrač

pre 1 godinu

Mislim da ovo više i nema mnogo veze se uslovima za igru, pošto je ove godine na RG dosta svežije, čak i tokom dana, tako da i kada bi igrali koji sat ranije, uslovi za igru ne bi bili mnogo drugačiji. Ovo su sada već neke igrice u pitanju, i prebacivanje pritiska sa jedne na drugu stranu, pripremom alibija, u slučaju da nekome zatreba.
Odavno je poznato da se najbolji mečevi (a ovde su u pitanju epski mečevi) u programu ostavljaju za večernji termin. Tako je na svakom turniru, a pogotovo na GS turniru, gde je TV gledanost veoma bitna, i gde je velika lova u igri. Ovim terminom se olakšava i gledaocima na čitavom američkom kontinentu da lakše isprate meč (kod njih je to 10.30-13.30h), tako da... ovo je u stvari previše priče ni oko čega.

IT_Admin

pre 1 godinu

"Moze li neko da mi objasni zasti Rafi odgovara vise dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam sporija podloga mu najvise lezi?
(bb, 30. maj 2022 17:56)"
Zato što je u toku dana toplija šljaka nego uveče, zbog temperature, a kada je šljaka toplija, njegov top spin dolazi do izražaja i loptica više odskače...

Гружанин

pre 1 godinu

Па изашли су му у сусрет у Аустралији па су и физички спречили Новака да игра и ако је највише пута освојио титула на отвореном првенству Аустралије.

Liberty

pre 1 godinu

Kakav je ovo spin a vidim mnogi su naseli... Ova odluka je upravo zbog Rafe i doneta da bi se odmorio sto duze nakon teskog meca juce, i da bi bio sto vise svez da parira Noletu. Takodje, vecernji termin je laksi za njega jer je manje vrucina a poznato je da Nadal tesko podnosi vrucinu i da se puno znoji tj gubi dosta tecnosti. Saopstenje je klasican spin da neko ne kaze aha eto pomazu Nadalu... A navnih koliko hoces, nasedaju samo tako. Sportski pozdrav!

sax

pre 1 godinu

Moze li neko da mi objasni zasto Nadalu odgovara dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam njemu odgovara sporija podloga?

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Svi ocekuju neku protekciju, a ovamo se smatraju mega sampionima. U NBA zvezdice ne smes da pipnes, niti da im pridjes, jer u suprotnom odmah faul. Isto taku u fudbalu. A ovi u tenisu bi da sve bude podredjeno sampionima. Ako si najbolji, sta je bitno kad igras i protiv koga. Bilo im je okej kad su Novaka terorisali u Australiji, ali ovo im nije normalno. Eh, da je da te Novak sutra razmontira, pa posle kukaj zbog termina, a verovatno i povrede koju imas od pocetka turnira, ali nisi zeleo da pricas o njoj, sve dok ne izgubis. Nadal-ovska posla.

Kicko

pre 1 godinu

Zasto bi se bilo kome pa i (samo) gospodinu Rafi udovoljavalo? Zato jer bolje igra sa manjim procentom vlage pa da tako ima prednost? Za razliku od mnogih, a narocito u odnosu na Noleta, Rafa je , pored Federera, itekako favorizovan. Najbolje jos i da mu se da prednost u gemovima jer eto čovek pati, pa tako nakon operacije i duzen neigranja u 35.godini pobedi sve zdrave i mlade i osvoji AO

Ivan

pre 1 godinu

Po toj logici onda ne treba da postoje pravila vec da su neki iznad drugih, mogo je i nolo da kaze australiji da ga puste necakcinisanog.
Nema bato, postuj to sto treba i slusaj.
Nego milioneri razmazeni pa im najveci problem u zivotu sto ce da orebacuje lopticu par sati kasnije...

lavirint

pre 1 godinu

Ovi opskurni likovi što smatraju stvari izgleda još nisu shvatili da što više veštački pojačaju necivilizovano ponašanje publike sa tribina prema Novaku sutra, to će on više da odere njihovog mezimca. Toliko puta do sada potvrđena činjenica.

466453

pre 1 godinu

"Ne bih to nazvao znakom nepoštovanja prema Nadalu, ali očigledno Rafa je neko ko je osvojio ovde 13 titula. Ako on ima neki zahtev, trebalo bi da ga slušamo. Rafa je deo istorije Rolan Garosa i znamo da niko nije važniji od Rolan Garosa i gren slemova. Ipak, na kraju, u pitanju je biznis i sve to razumemo", izjavio je Moja."

Djokovića su izdriblali u Australiji iako je ista veličina tamo kao Nadal na RG.
Prihvatite to kao gospoda bez kukanja, Novak nije kukao ni sekunde.
A Nadalu, ako mu je toliko stalo, nek plati to što bi organizatori izgubili ukoliko bi mu izašli u susret. 10ak miliona € je moguće dovoljno.
Novak bi to podržao smejući se.

Konfučije

pre 1 godinu

Pazite, Novak od četiri meča do sada igra polovinu na terenu broj dva. Prvi igrač sveta i prvi nosilac turnira, aktuelni šampion.
Sa druge strane, peti igrač sa liste, dominantno na centralnom, mečevi u pravo, čitaj traženo vreme. I sada bi bio da nije preveliki novac u pitanju. Novak kad na turnir stigne kao, peti igrač, mečeve će igrati na terenu broj sedam. I neće imati pravo glasa.

Kritički Mislilac

pre 1 godinu

Pa nisu ga proterali sa turnira ako su pomerili satnicu odigravanja meča. Uostalom zar nije ranije nike bilo pravilo da prvi nosilac ili reket bira termin? Ili to važi za neke druge turnire. Odmah kuknjava španski mentalitet. Nije valjda da se već predao!?!

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Imam neki osjecaj da ce sutra RN da zavrsi karijeru!
(Sveti Petar, 30. maj 2022 20:16)

Potpisujem. Samo ako ne krene opet korona.

luka

pre 1 godinu

Kakve veze ima AO i Novakova tvrdoglavost, birokrcijske greške i sve ostalo sto se po Srbiji dogadalo od sumnjivih testova do susreta s djecom , novinarima sa ovim na RG .. nisu ga podrzali ni Kecmanovic, Krajinovic ni nitko od relevantnih teniskih imena.. i sad vi to trpate u isti koš.. Nadal je sinonim za RG ali mogu misliti kakvi bi ovde bili komentari da se igra u normalnom popodnevnom terminu.. bilo bi plakanja po cijeli dan a Nadal nije ni sjena igraca od ranije i javno kaže da mu je ovo vjerojatno zadnji RG .. ali Novakovi navijaci kao i obicno mjesaju kruske i jabuke , vec vidjeno stotine puta , a pravila tenisa su utvrdili 2011 godine i od tada lupaju teorije zavjere iz dana u dan.. a to sto se teniski sampion bavi svime vise nego tenisom ih ne zanima..glavu u pjesak i komentiraj nepravde prema Balkanu. Bravo.

Johny Grobar

pre 1 godinu

Ja bi sve ove komemtare uzima sa velikom rezervi. Igrali su tako i pre 2 godine, kao sve odgovara Nivaku, kad ovo 3:0 za Nadala. Pamet u glavu Nole i naspanuj se kao da nema sutra.

X=iks

pre 1 godinu

kad je bio treci uvek na zrebu u svojoj polovini, dobijao Nadala na RG a Federera na Wimbledonu (nemanja, 30. maj 2022 17:04)

Kad je bio treci, nije on na zrebu dobijao Nadala, nego Nadal njega. Isto vazi i za Federera na Wimbledonu.

JPR24

pre 1 godinu

Ajde bre i ovi preteruju sa tim terminom. Ne odgovara mu, pa sad naravno odgovara Novaku… sad samo još da bubnu da će Amazon da bude sponzor Novaku i tako to..

Dott

pre 1 godinu

Naravno da je Rafa nezadovoljan igranjem u vecernjem terminu, jer je temperatura znacajnije niza i samim tim on znacajnije slabiji, loptica nema dobar odskok i njegovi spinovi ne daju potreban efekat.
U večernjem terminu Rafa je protivnik gotovo kao i svako drugi.

PSL

pre 1 godinu

Ako čemo tako onda se zna ko je prvi na svetu, pa bi njega trebalo slušati. I mislim da to što se igra uveče i nije neka prednost za Novaka. Svi su govorili da je Novak u prednosti kada je hladno i kiša, pa te godine Novak glat izgubi od Rafe. I ta kao povreda Nadala, sa povredom stopala igrati pet setova na vrhunskom nivo nije moguća. To je priča za malu decu i da se protivnik zavara.

luka

pre 1 godinu

Kakve veze ima AO i Novakova tvrdoglavost, birokrcijske greške i sve ostalo sto se po Srbiji dogadalo od sumnjivih testova do susreta s djecom , novinarima sa ovim na RG .. nisu ga podrzali ni Kecmanovic, Krajinovic ni nitko od relevantnih teniskih imena.. i sad vi to trpate u isti koš.. Nadal je sinonim za RG ali mogu misliti kakvi bi ovde bili komentari da se igra u normalnom popodnevnom terminu.. bilo bi plakanja po cijeli dan a Nadal nije ni sjena igraca od ranije i javno kaže da mu je ovo vjerojatno zadnji RG .. ali Novakovi navijaci kao i obicno mjesaju kruske i jabuke , vec vidjeno stotine puta , a pravila tenisa su utvrdili 2011 godine i od tada lupaju teorije zavjere iz dana u dan.. a to sto se teniski sampion bavi svime vise nego tenisom ih ne zanima..glavu u pjesak i komentiraj nepravde prema Balkanu. Bravo.

Liberty

pre 1 godinu

Kakav je ovo spin a vidim mnogi su naseli... Ova odluka je upravo zbog Rafe i doneta da bi se odmorio sto duze nakon teskog meca juce, i da bi bio sto vise svez da parira Noletu. Takodje, vecernji termin je laksi za njega jer je manje vrucina a poznato je da Nadal tesko podnosi vrucinu i da se puno znoji tj gubi dosta tecnosti. Saopstenje je klasican spin da neko ne kaze aha eto pomazu Nadalu... A navnih koliko hoces, nasedaju samo tako. Sportski pozdrav!

Liverpool Man

pre 1 godinu

Ma nemoj?? A kako su se to organizatori i cela drzava Australija pomasali prema Novaku koji je 9 puta osvojio AO open? Cutite i ne sramotite se.

X=iks

pre 1 godinu

kad je bio treci uvek na zrebu u svojoj polovini, dobijao Nadala na RG a Federera na Wimbledonu (nemanja, 30. maj 2022 17:04)

Kad je bio treci, nije on na zrebu dobijao Nadala, nego Nadal njega. Isto vazi i za Federera na Wimbledonu.

sax

pre 1 godinu

Moze li neko da mi objasni zasto Nadalu odgovara dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam njemu odgovara sporija podloga?

31:28

pre 1 godinu

Kakva izjava!? Neverovatno je sta oni sebi dozvoljavaju. Oni ni ne skrivaju da zele povlastice i kada ih ne dobiju onda se javno bune!!! Konstantno im se izlazi u susret u vidu povoljnih termina ali i boljih i kvalitetnijih terena. I Nadalu i Federeru. Setite se samo koliko je puta Novak igrao u podne po najjacem suncu (a organizatori znaju da mu to smeta) ili na sporednom terenu kada je bio prvi nosilac? Pa cak i ove godine Novak je dva puta igrao na Suzan Lenglenu a covek je branioc titule, prvi nosilac i prvi na svetu! I sad Moja izjavi da se Nadala mora (MORA!) slusati??? Jadno da jadnije ne moze! E zato oni nikada nisu ni blizu GOAT titule. Jer uz sva namestanja, diskvalifikacije, omalozavanja, deportacije i medijsku negativnu kampanju - Novak je odavno bolji od svih!!!

Udri No1e sutra po Nadalu i razbij ga u tri laka seta za manje od sat i 45 minuta!!! Udri lopove, prevarante i podmukle zapadnjake! Budi maksimalno nemilosrdan i u polufinalu i u finalu. I onda im jos uzmi Wimbledon da zasladis pobedu i da ih totalno unistis!!!

bb

pre 1 godinu

Moze li neko da mi objasni zasti Rafi odgovara vise dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam sporija podloga mu najvise lezi?

Vaše ime

pre 1 godinu

Po cemu je on vazniji od Novaka, pa se mora njemu udovoljavati? Kolonizatori sa kompleksom vise vrednosti, nikad se nece promeniti. A sta cemo sa AO? Novak je za AO isto sto i Nadal za RG, pa kako je prosao tamo?

Mvp

pre 1 godinu

Da su Federer i Nadal imali Novakove uslove,tešku borbu sa finansijama i šikaniranje jer je iz njima ne bas drage sredine,bili bi prosecni teniseri,mozda cak nebi ni bili.

mich

pre 1 godinu

Daj boze da jos bude i oblacno, e onda ce ga Nole pocistiti 3-0, zato su spanski "romi" i zakukali, oni prizeljkuju dnevni termin i suncano vreme zbog uslova sljake, ali dobro sada ce bar imati "alibi" pricu, noc, vlaga, ovo, ono...

Nikola

pre 1 godinu

Ama vazi se,a ajde malo da nabrajamo nekorektnosti prema Novaku dosada u njegovoj karijeri?.Sram vas bilo,licemeri.A ovaj bi i preko dana izgubio.

Ivan

pre 1 godinu

Po toj logici onda ne treba da postoje pravila vec da su neki iznad drugih, mogo je i nolo da kaze australiji da ga puste necakcinisanog.
Nema bato, postuj to sto treba i slusaj.
Nego milioneri razmazeni pa im najveci problem u zivotu sto ce da orebacuje lopticu par sati kasnije...

Bob

pre 1 godinu

Vec unapred smisljena ujdurma protiv Novaka,jer ako pobedi,Novak ce imati jos posla do titule,franci mu smestaju,tek ce posle krenuti spletke!

nemanja

pre 1 godinu

A kad su Noletu sve moguce stvari godinama isle protiv njega, niko se nije oglasavao. Igrao na sporednim terenima bez krova, kad je bio treci uvek na zrebu u svojoj polovini, dobijao Nadala na RG a Federera na Wimbledonu, gde god igra publika je uvek bila protiv njega, nepravedno izbacen sa USO, iz Australije itd. itd. Razumljivo je da Moja brani svog ucenika, ali ovo je jedan od antologijskih meceva, a s obzirom da Nadal jos samo na sljaci moze da dodje do zavrsnice turnira kada je Novak tu, nece se jos mnogo sretati.

draganTenis

pre 1 godinu

Rolan Garos je pustio Rafu niz vodu, videli su igru Novaka i Rafe, Nole pobedio u prethodmih međusobnih 9 mečeva, pobedio Rafu i na prošlom RG, kladionice na strani Novaka, tako da ne dobijaju ništa od podnevnog igranja. Nešto mogu da ušićare na večernjem terminu.

kognitivna disonanca

pre 1 godinu

Đoković je branitelj titule i prvi teniser sveta i njemu više odgovara večernji termin. Ko je kriv Nadalu, što je pao na ATP lestvici, on ili RG!?

vlasta74

pre 1 godinu

Čista taktika, 2020 su igrali finale, Novak je bio u dukserici, hladno, vlažno i Rafa ga je počistio 3:0. Ne verujte, čisto skidanje pritiska. Jedino što mu Novak to nije zaboravio ???

Milic.

pre 1 godinu

“Ne bih to nazvao znakom nepoštovanja prema Nadalu, ali očigledno Rafa je neko ko je osvojio ovde 13 titula. Ako on ima neki zahtev, trebalo bi da ga slušamo. Rafa je deo istorije Rolan Garosa i znamo da niko nije važniji od Rolan Garosa i gren slemova. Ipak, na kraju, u pitanju je biznis i sve to razumemo", izjavio je Moja.

E moj Moja, da to pre svega nije biznis, onda se na GS nikad nebi dešavalo da se igra po jakom vjetru, ili da jedan igrač završnicu GS igra po 2 ili čak 3 dana zaredom. Koliko je samo puta Novak polufinale i finale GS igrao dan za danom. Jel to regularno, nije, jel to ima smisla, naravno da nema, al ko te pita. Djokovic je davnih dana skontao da ne vredi trošiti energiju na takve stvari. I sta se tu sad Nadal kao nešto čudi, stvarno mi nije jasan lik nikako.

Aleksandar

pre 1 godinu

Što bi sam Nadal rekao kao kada daje izjave u poslednje vreme.

...tako je kako je, nemam stav i mišljenje. Mora da postoje ljudi koji će da nas vode i donose odluke umesto nas, mi smo tu da igramo tenis.


eto, pošto drugi donose odluke, igraće večernji termin.

lol

pre 1 godinu

A kad su Novaka, rekordera AO zatvorili, Moja ni riječ. Nadal stao na stranu vlasti, svetio se, radovao se, osuđivao Novaka.
A sad, eto, treba Nadalu omogućiti da bira termin, da bi bilo sve regularno, onako kako Rafi odgovara. Kakav neotesani bezobrazluk!

Žeks

pre 1 godinu

“Rafa je deo istorije Rolan Garosa i znamo da niko nije važniji od Rolan Garosa i gren slemova. Ipak, na kraju, u pitanju je biznis i sve to razumemo", izjavio je Moja.

Pa jel ovaj normalan, fino kaže da je to sve prije svega biznis. Pa sta se onda žali, ne kontam, jel normalan lik.?? Da bude srecan sto je Nadal ove godine četvrtfinale i polufinale AO igrao po najvećoj vrućini, u suprotnom Sapovalov bi ga otresao da se igralo u večernjem terminu.

Eleonora

pre 1 godinu

Inače, Noletu su uvek išli "uz dlaku". Da je Nadal in "Novak's shoes" tokom karijete ne bi osvojio ni 10 slemova. Sećam se meča sa Monfisom na Rolandu. Meč dana, Nole iks slemova i igrali u dva sata, temperatura bila 42 stepena. Ovi u publici jedva sede, dahću... E, tako su Noletu uvek izlazili u susret.

mlekadžijа

pre 1 godinu

Па стварно неправда...али као што Рафа рече морају се поштовати одлуке...

Гружанин

pre 1 godinu

Па изашли су му у сусрет у Аустралији па су и физички спречили Новака да игра и ако је највише пута освојио титула на отвореном првенству Аустралије.

Sly

pre 1 godinu

Gluposti... Nadalu ne odgovara navodno vecernji termin a ima bar 10 RG titula...
Obicna laz i manipulacija da bi protivnik imao oslonac na podmetacinu i tako izgubio ... nivo manipulacije koje rade Nadal i pre Federer sa njihovim izjavama je dno dna...

Napo Leon

pre 1 godinu

Ja kako sam shvatio i Nadal i Đoković igraju u istom terminu,znači kako je jednom tako i drugom
Ne vidim razlog da se tu nešto previše priča oko termina odigravanja meča

lavirint

pre 1 godinu

Ovi opskurni likovi što smatraju stvari izgleda još nisu shvatili da što više veštački pojačaju necivilizovano ponašanje publike sa tribina prema Novaku sutra, to će on više da odere njihovog mezimca. Toliko puta do sada potvrđena činjenica.

Mrsoje Treći

pre 1 godinu

Čudi me da Moja nikakvu muzičku želju nije imao!
A prijalo im je hapšenje i proterivanje Novaka iz Australije, kada su na poklon uzeli 21. slem?

Sram vas bre bilo

pre 1 godinu

Kad je Nole (rekorder AO) bio u pritvoru u Melburnu Rafa je izjavio da "Niko nije veci od turnira i da ce sa i bez Novaka to biti sjajan turnir".

Sabre

pre 1 godinu

Heh, pa kako da ga saslusaju kad covek nema stav i zeli da ga drugi vode bese?! A mogli bi svakako da ga ispitaju i saslusaju, ali vise o onim misterioznim odlascima u WC kad se vrati ko povampiren.. :)))

DEX

pre 1 godinu

Tenis se ne igra zbog Rafe i njegovih želja nego zbog publike i sponzora. Uz Nadalovu izjavu od pre neki dan da mu zbog temperature više odgovaraju dnevni od večernjih termina, izgleda da i on dam očekuje poraz od Novaka.

davor

pre 1 godinu

Zamisli tek da ga zatvore u izbeglički pritvor dve nedelje, da ga šikaniraju kao da je ubio nekoga, da ga provlače po sudovima i na kraju proteraju kao što su Novaka u Australiji. A zamisli, upravo je taj Novak deo istorije AO, pa ipak je završio kako je završio. Nije mu dozvoljeno da bira termin meča, zamisli...

Kicko

pre 1 godinu

Zasto bi se bilo kome pa i (samo) gospodinu Rafi udovoljavalo? Zato jer bolje igra sa manjim procentom vlage pa da tako ima prednost? Za razliku od mnogih, a narocito u odnosu na Noleta, Rafa je , pored Federera, itekako favorizovan. Najbolje jos i da mu se da prednost u gemovima jer eto čovek pati, pa tako nakon operacije i duzen neigranja u 35.godini pobedi sve zdrave i mlade i osvoji AO

Kritički Mislilac

pre 1 godinu

Pa nisu ga proterali sa turnira ako su pomerili satnicu odigravanja meča. Uostalom zar nije ranije nike bilo pravilo da prvi nosilac ili reket bira termin? Ili to važi za neke druge turnire. Odmah kuknjava španski mentalitet. Nije valjda da se već predao!?!

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Imam neki osjecaj da ce sutra RN da zavrsi karijeru!
(Sveti Petar, 30. maj 2022 20:16)

Potpisujem. Samo ako ne krene opet korona.

питам за друга

pre 1 godinu

Можете два сета форе да затражите, то је једино што сутра може да помогне, и то евентуално.

macconi

pre 1 godinu

kako je uopste moguce da neko moze da trazi termin koji mu odgovara,bez obzira ko je i sta je,a pri tome da nije pitao drugu stranu,svog protivnika da li to i njemu odgovara.

posmatrač

pre 1 godinu

Mislim da ovo više i nema mnogo veze se uslovima za igru, pošto je ove godine na RG dosta svežije, čak i tokom dana, tako da i kada bi igrali koji sat ranije, uslovi za igru ne bi bili mnogo drugačiji. Ovo su sada već neke igrice u pitanju, i prebacivanje pritiska sa jedne na drugu stranu, pripremom alibija, u slučaju da nekome zatreba.
Odavno je poznato da se najbolji mečevi (a ovde su u pitanju epski mečevi) u programu ostavljaju za večernji termin. Tako je na svakom turniru, a pogotovo na GS turniru, gde je TV gledanost veoma bitna, i gde je velika lova u igri. Ovim terminom se olakšava i gledaocima na čitavom američkom kontinentu da lakše isprate meč (kod njih je to 10.30-13.30h), tako da... ovo je u stvari previše priče ni oko čega.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Svi ocekuju neku protekciju, a ovamo se smatraju mega sampionima. U NBA zvezdice ne smes da pipnes, niti da im pridjes, jer u suprotnom odmah faul. Isto taku u fudbalu. A ovi u tenisu bi da sve bude podredjeno sampionima. Ako si najbolji, sta je bitno kad igras i protiv koga. Bilo im je okej kad su Novaka terorisali u Australiji, ali ovo im nije normalno. Eh, da je da te Novak sutra razmontira, pa posle kukaj zbog termina, a verovatno i povrede koju imas od pocetka turnira, ali nisi zeleo da pricas o njoj, sve dok ne izgubis. Nadal-ovska posla.

Konfučije

pre 1 godinu

Pazite, Novak od četiri meča do sada igra polovinu na terenu broj dva. Prvi igrač sveta i prvi nosilac turnira, aktuelni šampion.
Sa druge strane, peti igrač sa liste, dominantno na centralnom, mečevi u pravo, čitaj traženo vreme. I sada bi bio da nije preveliki novac u pitanju. Novak kad na turnir stigne kao, peti igrač, mečeve će igrati na terenu broj sedam. I neće imati pravo glasa.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Ovi su postali prava fabrika zamajavanja?Te povreda,te možda posljednji meč na RG,te ne valja termin,te nepoštovanje...A čak su dobili koji sat odmora više sa večernjom satnicom.Vjerovatno boli dobro prošlogodišnji poraz,u meču koji je prilično kasnije počeo,mislim i da je pod krovom završen?

IT_Admin

pre 1 godinu

"Moze li neko da mi objasni zasti Rafi odgovara vise dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam sporija podloga mu najvise lezi?
(bb, 30. maj 2022 17:56)"
Zato što je u toku dana toplija šljaka nego uveče, zbog temperature, a kada je šljaka toplija, njegov top spin dolazi do izražaja i loptica više odskače...

zex

pre 1 godinu

Kalo god, ako Novak bude na nivou, ne pomaze Nadalu ni jutarnji termin.Bice tesan mec, samo od Novaka zavisi, on je kvalitetniji igrac od Nadala, to sutra mora da pokaze.Steta je sto su trojica najboljih u ovoj polovini zreba.Alkaraz kako igra, deluje najblize tituli Novak mora biti na 100% ako zeli da prodje u finale.Mladi spanac trenutno igra zastrasujuce i sve mu ulazi, pod hitno treba neko da ga spusti, Vinjolas je propustio ogromnu priliku.

466453

pre 1 godinu

"Ne bih to nazvao znakom nepoštovanja prema Nadalu, ali očigledno Rafa je neko ko je osvojio ovde 13 titula. Ako on ima neki zahtev, trebalo bi da ga slušamo. Rafa je deo istorije Rolan Garosa i znamo da niko nije važniji od Rolan Garosa i gren slemova. Ipak, na kraju, u pitanju je biznis i sve to razumemo", izjavio je Moja."

Djokovića su izdriblali u Australiji iako je ista veličina tamo kao Nadal na RG.
Prihvatite to kao gospoda bez kukanja, Novak nije kukao ni sekunde.
A Nadalu, ako mu je toliko stalo, nek plati to što bi organizatori izgubili ukoliko bi mu izašli u susret. 10ak miliona € je moguće dovoljno.
Novak bi to podržao smejući se.

chupavi

pre 1 godinu

Suvereni kralj sljake, momak koji je osvajao RG cak 13 puta, a ukupno je vkasnik cak 21 GS trofeja ne bi smeo da ima problem oko termina odigravanja meca jer je jednostavno rezultatima iznad toga.

To sto je mozda u slabijoj formi i sto vuce povrede je rezultat godina i potrosnje u njima. Nasuprot sebe ce imati najveceg rivala, ma sta god oni izjavljivali i mislili.

Novak mora izaci skoncentrisan i motivisan da mec zavrsi sto brze i efikasnije moguce jer ga potom u eventualnom 1/2 finalu ceka puno mladji a i te kako motivisan protivnik, prezivao se on Zverev ili Alkaraz ..

31

pre 1 godinu

Koja mu je osnova da tako nesto trazi? Ima li objasnjenje, ne moze samo doci i reci da hoce? Ako je objasnjenje to da je on opasniji u dnevnom terminu, otkud mu pravo da tako nesto trazi. Ako ne postoji poseban, opravdan razlog, onda je ovo nevidjeni bezobrazluk. Dobro nije trazio da ne igra cetvrtfinale, da malo odmori pred polufinale.

Mare

pre 1 godinu

Moze li neko da mi objasni zasti Rafi odgovara vise dnevni termin kad je po noci sporija podloga, a koliko znam sporija podloga mu najvise lezi?
(bb, 30. maj 2022 17:56)

Zbog spina koje imaju Nadalove loptice. Kad Nadal udari spin iz forhenda a igra se u podne po visokoj temperaturi, onda loptice odskaču više i protivniku je teže da vrati te loptice. Zamisli kad bi Novak ili bilo ko morao konstantno da vraća te loptice iz bekhenda u visini ramena. U tom slučaju Novak mora ranije da hvata te lopte što je rizično ako ne uhvatiš ruku. Teniseri koji igraju dvoručni bekhend imaju manje problema sa tim lopticama ali zato jednoručni bekhend skoro da nema šanse. A kad je lošije vreme i noć onda Nadalov spin nema efekat skoro pa uopšte.

Johny Grobar

pre 1 godinu

Ja bi sve ove komemtare uzima sa velikom rezervi. Igrali su tako i pre 2 godine, kao sve odgovara Nivaku, kad ovo 3:0 za Nadala. Pamet u glavu Nole i naspanuj se kao da nema sutra.

JPR24

pre 1 godinu

Ajde bre i ovi preteruju sa tim terminom. Ne odgovara mu, pa sad naravno odgovara Novaku… sad samo još da bubnu da će Amazon da bude sponzor Novaku i tako to..

Dott

pre 1 godinu

Naravno da je Rafa nezadovoljan igranjem u vecernjem terminu, jer je temperatura znacajnije niza i samim tim on znacajnije slabiji, loptica nema dobar odskok i njegovi spinovi ne daju potreban efekat.
U večernjem terminu Rafa je protivnik gotovo kao i svako drugi.

PSL

pre 1 godinu

Ako čemo tako onda se zna ko je prvi na svetu, pa bi njega trebalo slušati. I mislim da to što se igra uveče i nije neka prednost za Novaka. Svi su govorili da je Novak u prednosti kada je hladno i kiša, pa te godine Novak glat izgubi od Rafe. I ta kao povreda Nadala, sa povredom stopala igrati pet setova na vrhunskom nivo nije moguća. To je priča za malu decu i da se protivnik zavara.