Tenis 98

Četvrtak, 12.05.2022.

22:02

Nadalova agonija u Rimu – tron je prazan!

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je sa Mastersa u Rimu, pošto je u osmini finala od njega bolji bio Denis Šapovalov.

Nadalova agonija u Rimu – tron je prazan! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

lennox

pre 1 godinu

Što se tiče RG to će biti najjneizvesniji Grend Slem ikada, Nadal ali na žalost i Nole su definitivno ranjivi, počinju polako godine da ih gaze.
(PesimističniRealista., 12. maj 2022 22:54)

Pa, pricam ja, ali niko ne slusa. Na kraju ce se ispostaviti da je trka za GOAT titulu odlucena na AO. Zasto? Zato sto telesno raspadnuti Nadal i Novak, iako fizicki u mnogo boljem stanju od Nadala vise ni jedan GS nece osvojiti. Novak bi imao eventualno malu, malecku sansicu da osvoji jos jedan ili cak dva, ali na njegovu zalost, pojavio se Karlito Alkaraz, koji ce to spreciti. Na kraju, budimo realni, priznajmo, Novak nema igrackih sposobnosti sa kojima bi Alkarazu parirao. Nije mi strana misao ni ta, da ce Karlito licno od svog imenjaka, kralja Spanije Karlosa, koji je Alkarazov veliki fan, dobiti zadatak da to spreci, a ne sumnjam da ce ga za tu uslugu i sam Nadal moliti. Mozda ce cak i "deda" iz Bazela Karlita povremeno da nazove, da ga pita kako je i sta ima. Karlos Alkaraz ce se na kraju verovatno kao Novakova "zla kob" ispostaviti... ako se to tako moze reci.

Zadnjica Prčevo Cer

pre 1 godinu

Koliko samo naivaca koji veruju da je poraz Nadala povreda ili loša forma. Stari folirant tankuje. Netreba mu Rim ima ga i previše. Za nekoliko dana kada počne RG trčaće kao jelen. Ko u to sumnja, površno prati i poznaje tenis.

Vadiguzov-potparol-za-odnose-sa-javnošću

pre 1 godinu

Rafa, uz tebe smo. Tvoji navijaci iz Srbije! Cekamo Pariz.
(Rade Nadalovac, 12. maj 2022 23:31)

Hvala, Radence. Navrati nekad ako si u prolazu. Pusa!

lennox

pre 1 godinu

Novak je mladji od Rafe i duze ce igrati od njega. Samo treba da se vrati u formu jer ga je AO unistila i psihicki i fizicki.
(123, 12. maj 2022 23:43)

Tokio ga je unistio samo fizicki, tj. tamo je samog sebe unistio. Poput Ikara je previsoko poleteo i nisko pao. Psiho-fizicko samounistavanje se nastavlja na US-Open-u, a psihicko dokrajcivanje na AO. Za sva tri unistavanja je iskljucivo on sam kriv, jer ne slusa pametnije od sebe, tj. ne slusa nikoga. Ubise ga bandoglavost, gordost i ubedjenje o sopstvenoj velicini i nepogresivosti pri donosenju odluka. Cini se da iz svega prezivljenog nije nista naucio. Prvo sto je uradio cim je malo dosao sebi isterao je Vajdu iz tima, jer ne moze da trpi da njemu nepogresivom neko "soli pamet".

Filozofi

pre 1 godinu

Sto bi ostavio tenis kad samo od sponzora uzima milione.Nije mu sto godina pa da odustane.Tako i nas Nole dokle god ima dobre sponzorske ugovore treba da igra.Radi nesto sto voli i uživa u svome poslu .

matori

pre 1 godinu

@Novak osvaja turnir !!!
(BG, 12. maj 2022 23:58)

jako teško sa obzirom na raspored mečeva. kako stoje stvari, Novak će ako prođe, igrati noćno polufinale, a taj igrač ( koji igra noćno polufinale) nije osvojio turnir od 2011. jednostavno, nema vremena za odmor, i samo delić sekunde, nekoliko puta u toku meča da zakasni i meč je izgubljen. ali to je sada sporedno... bitno je da odigra dobro i nabije kondiciju i rutinu...
a na RG po titulu!

kudagde

pre 1 godinu

Ali bukvalno kako se Novak vratio, ovaj covek je poceo da se raspada! Nevidjeno je dominirao poslednjih meseci, ne verujem sta gledam…!

lINK

pre 1 godinu

@Jaime Lannister piše se Alcaraz i na Španskom i na Engleskom, a tako ga i izgovaraju engleski komentatori, a i prema Vuku je Alkaraz i tačka.

Tormund

pre 1 godinu

Teško Rafa moze do kraja na RG, nije nemoguće naravno, takvog šampiona nikad ne treba otpisati ali premalo meceva je odigrao, nema ritam, očigledno nije dobro ni fizički a sljaka to ne prašta. Otvorena je borba ove godine, kao nikad. Prognoze kladionice se mogu okačiti mačku o rep, to se videlo i veceras gde su dali kvotu 5.5 na Sapu, tako da te kvote na Rafu i Alkazara nista ne znače. Rafa ovakav tesko da je prvi favorit, a Alkaraz sa 19 godina i bez velikog rezultata na GSe... videćemo, Novak je stara kajla, toliko iskustva, samo da uhvati pravi ritam, falice mu jos par pobeda, ako uzme Rim definitivno ce biti prvi favorit. Za njega je bitno da Nadal ne uzme RG, u smislu trke za GOAT, na Wimbledonu ne vidim ko moze da ga zaustavi.

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Evo još jedne senzacije. Odlični Šapovalov pobedio Nadala i to u Rimu na šljaci! Međutim kada se pogleda ovaj meč i trenutna forma Nadala na šljaci ove godine, ali i činjenica da Šapovalov ni malo ne odgovara Nadalu i da je upravo zbog toga sada 4:4 u međusobnom skoru njih dvojice, onda je ovo sasvim zaslužena pobeda Kanađanina. Na ovaj način pravda je zadovoljena, vratio je Šapovalov Nadalu milo za drago za poslednja dva nesrećna poraza. Upravo u Rimu prošle godine Šapovalov je u trećem kolu imao dobijen meč protiv Nadala i imao je u trećem setu i meč lopte, sve to nesrećno prokockao, onda u Australiji na Australijen openu vodio protiv Nadala sa 2:0 u setovima i na čudesan način izgubio spletom nekih okolnosti. Epa sada je uspeo da načini podvig i zasluženo posle ubedljivo izgubljenog prvog seta vrati Nadalu za ta dva poraza i to na terenu gde je Nadal gospodar sa ogromnih 10 titula. Pravda je zadovoljena. Apsolutno zasluženo Šapovalov je pobedio Nadala i prošao u četvrtfinale. A Nadalu sada ostaje da proba da se dobro spremi za Roland Garos jer sa ovom sada formom izgubiće i pre finala u Parizu definitivno. Ali Nadal ne bi bio Nadal kada se ne bi uvek vraćao. Zato je i veliki šampion. Sve u svemu ovo jeste veliko iznenađenje, nisam verovao da Šapovalov večeras može da iznenadi Nadala ali eto uspeo je, sasvim zasluženo, veliko bravo za njega!

Tribislav

pre 1 godinu

Razumem pristrasnost neciju, ali fanovi Rafaela Nadala su jedna neresiva enigma. Prosto me sramota koliko ljudi za svaki njegov poraz isticu povredu kao izgovor. Zbog toga cu uvek stavljati Federera ispred njega kad je GOAT debata u pitanju, jer Nadal nema kapacitet za tako nesto. Celu karijeru zavisi od fizicke spreme, cim toga nema, raspada se. Mozda se i dopinguje ko zna, ali cekamo kraj karijere, da se i o tome pocne diskutovati.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Ja i dalje ne mogu da shvatim da je ovaj čovek osvojio AO protiv onog nesrećnog Medvedeva i to posle gubitka od 0:2! Što se tiče RG to će biti najjneizvesniji Grend Slem ikada, Nadal ali na žalost i Nole su definitivno ranjivi, počinju polako godine da ih gaze. Neka bude šta bude, ali lično smatram da su Nole i Rafa tek na 6-7 mestu favorita za osvajanje RG. Neka se zavrti kolo sreće, ova dva velikana svakako gledamo još samo malo i uskoro odoše oni u istoriju i besmrtnost. Uživajmo dok traje!
(PesimističniRealista., 12. maj 2022 22:54)

Novak i Rafa na 6-7 mestu!? Smešan si. upravo su oni glavni favoriti za osvajanje, blizu njih dvoje u ovom trenutku su samo Alkaras i Cicipas (što se tiče šljake naravno). Slažem se biće neizvesno, ali mislim da će i Novak i Rafa podići nivo igre za jos jedan stepen tokom turnira.

Car Dušan

pre 1 godinu

Odavno je poznata stvar, da će ekstremni navijači ovoga Španca - naći opravdanje, za svaki njegov poraz! Naravno, to je POVREDA... Naprosto, ne može na drugi IZGUBITI meč! Samo je pitanje, koja je ozleda u pitanju: peta,koljeno,stopalo, nekakav virus ili šta već... Ujutro, uz prvu kafu ću prelistati " komentare" da vidim, šta je RIJEŠENO! Lijep pozdrav - do ujutro...

Sinke

pre 1 godinu

Ako bi Novak uspio osvojiti Rolan Garos i Vimbldon,i jos malo bi mu ostalo da dodje do 400 nedjelja na prvom mjestu,onda bi mogao komotno otici u penziju....Mislim da Nadal vise nece osvojiti ni jedan gren slem.

anica velickovic

pre 1 godinu

Videcemo sta nosi RG, jedva cekam da pocne...Noletova forma dobra, Nadal je na RG potpuno drugaciji igrac od mastersa...uzivam u tenisu dok oni igraju.

Milan

pre 1 godinu

Videcemo sta nosi RG, jedva cekam da pocne...Noletova forma dobra, Nadal je na RG potpuno drugaciji igrac od mastersa...uzivam u tenisu dok oni igraju.
(anica velickovic, 12. maj 2022 23:09)

Novakova forma je ok, ali jos nije dovoljno dobra. Ohrabrujuca stvar je sto je u usponu.

123

pre 1 godinu

I dalje mislim da se Novak polako vraca u formu. Prvo, fizicki je mnogo bolje u odnosu na Bgd..Neuporedivo bolje. Mislim da u tom smislu nema problema sto se videlo i u 3 sata igre sa Alkarazom. Realno, decko ga je jedva dobio. 3 sata sa klincem u punoj snazi i najboljoj formi ove sezone? U Rimu do sada igra onoliko koliko je potrebno i nema sanse da se uporedjuje sa Rafom jer , prvo, Novakovo telo i Rafino ne mogu da se uporedjuju. Problemi sa kolenima, stopalima, rebra..Rafa nece moci nista bolje da igra na RG iako je to njegov turnir. On ne moze vise fizicki da izdrzi. Videli smo veceras, prvi set, razbio je Kanadjanina. Ali , ne igra se samo jedan set. U trecem, nije imao snage da reternira. Nakon servisa vraca loptu u aut ili mrezu? Novak je mladji od Rafe i duze ce igrati od njega. U to sam siguran. Samo treba da se vrati u formu jer ga je AO unistila i psihicki i fizicki. Malo meceva je igrao i stvarno treba da si od celika posle svega , da nastavis da igras kvalitetno i da se vratis u formu. A Novak ce to da uradi, samo gledajte. JER IMA SVE, KVALITET, ISKUSTVO, ZNANJE..Namucice se klinci kao Alkaraz..

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Dragi moji, ja sam bezrezervno Novakov navijač. Međuti, ima nešto što se zove biologija. E pa iz to razloga Rafa puko, a i Novak će. Jednostavno to je tako i tačka.

Yu

pre 1 godinu

Folira Rafa povredu. Smislja nesto za RG, da zavara trag.
A od provokacija nikad ne odustaje.
Danas doveo svoje navijace da Novaka provociraju likom Skota, koji je deportovao Novaka sa AO.
Ko bi njemu vjerovao?

SPQR

pre 1 godinu

Izgleda da se jedna era polako bliži kraju. Ako izuzmemo ovu godinu, i jedan Vimbldon otkazan zbog korone, u poslednjih 20 godina od 79 Grand slam turnira Rodžer, Novak i Rafa su uzeli 60, a ostatak sveta 19; malo li je? Bilo je lepo dok je trajalo, a sad, deda će možda pokušati da uradi nešto na Vimbldonu, ali sa 41. godinom i operisanim kolenom, mrka kapa. Nole i Rafa imaju još par sezona i biće im sve teže protiv mladih. Ne verujem da će ove godine da se desi Rafin magični oporavak na RG, ali videćemo. Što se tiče malog Alkaraza kome su paljevine već dodelile 30 GS, pa, Bum Bum Beker je uzeo prvi Vimbldon sa nepunih 18, ali je posle došla kocka, jurenje sojki, dugovi, itd. Momak jeste supertalentovan, odličan je na šljaci kao i ostali španci, ali treba još mnogo pasulja da pojede.

bradina

pre 1 godinu

Ljudi znate sta,iako nisam onaj koji zagovara zavere i tome slicno.Ovo sa Kovidom oko Novaka bila je sansa Nadala da pobegne u svemu od Novaka.On koji retko igra Americku turneju na betonu i cuva se za sljaku se preracunao.Otuda ova povreda "kralja sljake" ispada ne planirano!
Sad je upitno da li ce moci za 10 dana da se oporavi pred RG!? Povreda ma koje prilike,a po svemu sudeci je ponovo stopalo iziskuje mirovanje,znaci bez treninga u trenutcima kad se takmicenje gde neprikosnoveno vlada vise od deceniju je pogubno! Videli smo kako pogubno deluje apstinencija Novakova zbog raznoraznih igara protokola Kovida u tim zapadnim zemljama.Zatim je dosla "ivazija" Rusije pa se odjednom to sve zaturilo,zaboravilo, izuzev za Engleze jer Vimbldon je njihova tvrdjava i gde donose odluke ne pitajuci nikog! Tako da Novak moze racunati na Pariz ali na Vimbldon moze biti ista situacija kao sa Melburnom!? Spanija nece mnogo zaliti,uzdajuci se da Alkaras moze biti taj "novi Nadal" ali i ostali podizu formu pa da sacekamo.Ipak je GS sa 3-5 uvek mac sa dve ostrice.Nije mi drago sto se Nadal povredio,naprotiv jer necemo gledati taj za sve "predvidjeni duel" bez obzira u kakvoj uzlaznoj putanji je igra mladog Alkarasa ima tu dosta novih klinaca,koji mogu iznenaditi,pogotovo na sljaci! Pored toga "nex-gen" je ojacala,vidi se po Cicipasu i Zverevu,jos da se "Meda" vrati pa bi uz Rubljeva,Alisjena,Sapalova,Ruda,Sinera i jos ponekog poput,ipak bilo zanimljivo kako ce nas Novak reagovati?

Robert

pre 1 godinu

Prošle godine protiv ovog Kanađanina također u 3.kolu se jedva izvukao, možda danas izgubi?
(CroFed, 12. maj 2022 22:07)

Da ste Rafin navijac, rekli biste "pokazao sampionski mentalitet i dobio izgubljen mec". A ovako, samo jedno mlako "jedva se izvukao". Cccc ne kapiram zasto to sebi rade bilo ciji navijaci.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Nadal placa cenu zivotinjskog tenisa. Uvek igra sa max snage i ne stedi se. Svaki mec on igra na 120%. Novak daleko bolje to odradjuje. Igra koliko treba i zbog toga je daleko zdravijeg tela od Rafe. Koliko god ja voleo da gledam Novaka protiv Rafe, verujem da je ovo mozda i kraj za Nadala. On se nosi sa ovim sindromom od kad zna za tenis i veoma uspesno se nosio sa istim godinama, ali godine su tu. Ne verujem da ce igrati RG, a i ako bude, svakako nece biti favorit. Novak samo da ostane zdrav i spreman i verujem da ga moze uzeti!

lol

pre 1 godinu

Nadal je bio presretan kad su Novaka u Melburnu strpali u zatvor, čak nije ni krio da ga okrivi.
Danas, doveo neke tipove u Rim sa majicama sa likom Skota, koji je odstranio Novaka sa AO, a sad eto mora kući....
Karma Rafa, karma, ne valja se radovati tuđem slomu da bi profitirao.
A sad adio, i RG ti je pod znakom pitanja.

Sale

pre 1 godinu

Kako Rafo placa karmu. Kako je likovao na Ao, danima ni rec kada je Novak bio u izolaciji. Podrzao deportaciju. Bice legendarno za mese I po Nole na 22 gs , 380 nedelja. Posle moze kao Rodjo da ubode jos neki na kraju karijere a I ne mora. Al ce sponzori da se vracaju kad postane goat. Neka igra posle jos 3,4 godine po par meceva kao Rodjo. E moj Rafo nikad ne likuj nad tudjom mukom

обс

pre 1 godinu

После Ауатралије ("на Ђоковићевој подлози") Надал је много изгубио. Још данас ово с мајицама... Хвалити се с 22 грен слема док је Ђоковић "везаних руку" је дубоко неетично. Надал мора себе да пита: какав сам ја човек да не будем витез и ко ме је на то натерао? Ђоковићу свака част на трпљењу, карактеру и сталној дефанзиви (чак и кад је понижаван) само да би био фер, колегијан и оно елементарно, бити човек. Нисам ничији навијач али Надалово понашање и услови организатора великих тениских турнира говоре о озбиљном хендикепу реалне цивилизиацијске свести у коме "лакмус Ђоковић"трпи страшну тортуру". Победа Шаповалова има поруку Надалу...

Dušan

pre 1 godinu

Nadal će biti tek peti nosilac na RG.

E sada ako je rođen pod srećnom zvezdom pa izvuče u 1/4 finalu Medvedeva, a recimo Đoković Alkarasabio bi bedak.

Svaki drugi raspored u žrebu mislim da Nadal nema šanse da osvoji RG jer bi imao jako i 1/4 i 1/2 i finale a vidi se da nema snage.

Sinke

pre 1 godinu

Nazalost,uopste ne znam da li cemo vise gledati mec izmedju Nadala i Novaka.....Meni se cini da Nadal placa ogromnu cijenu jer se preforsirao,igrao je previse od Australije.....Povrijedio se i vjerovatno je upitno njegovo igranje na Rolan Garosu.

Nebojša

pre 1 godinu

Poraz u Madridu i sada u Rimu pri čemu nije uopšte dobro igrao u setovima koje je izgubi ovog puta ću poverovati da je bio zaista bio povređen (a možda je još uvek) potencionalno loše za njega pred RG.

Z

pre 1 godinu

Nadal sigurno ima oonovo problem sa stopalom, samo se o tome ćuti. Šta god da je radio, problem je ponovo tu i javlja se posle 1,5 sata aktivnosti.
Bojim se da je za Nadala Australija bila labudova pesma kada su GS u pitanju.

147

pre 1 godinu

Iako su svi oduševljeni porazom Rafe, istorija je pokazala da Nadalovo posrtanje u Rimu nikada nije bio dobar znak za Pariz... Nadam se da neće biti tako ovaj put.

Goat koji to nije

pre 1 godinu

Nadal je morao da izgubi od malog i na AO, ali, ovaj se, verovatno, smrzo, i propustio priliku.
I danas je mlatarao u prvom setu, ali, na kraju, realno.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

I Alkaraz i Novak su miljama ispred njega trenutno po formi.
(Pero, 12. maj 2022 22:17)

AlkaraS, aman vise.
(Mikii, 12. maj 2022 22:32)
Alkatraz*

PesimističniRealista.

pre 1 godinu

Ja i dalje ne mogu da shvatim da je ovaj čovek osvojio AO protiv onog nesrećnog Medvedeva i to posle gubitka od 0:2! Što se tiče RG to će biti najjneizvesniji Grend Slem ikada, Nadal ali na žalost i Nole su definitivno ranjivi, počinju polako godine da ih gaze. Neka bude šta bude, ali lično smatram da su Nole i Rafa tek na 6-7 mestu favorita za osvajanje RG. Neka se zavrti kolo sreće, ova dva velikana svakako gledamo još samo malo i uskoro odoše oni u istoriju i besmrtnost. Uživajmo dok traje!

srle

pre 1 godinu

Denis napast stvarno ume da odigra fenomenalno kad mu se igra, zaslužena pobeda. Što se tiče foliranta Rafe Nadala, on će se verovatno žaliti na neku povredu kao i obično, a zapravo će doći na Rolan Garos naprasno zdrav i svež. To su već svi navikli sa strane Rafe najvećeg foliranta na ATP turneji.

Ivan

pre 1 godinu

Vidjecemo da li ce Nadal uopste igrati na Rolan Garosu....Meni se cini da je on ozbiljnije povrijedjen,i da ima problem sa stopalom.
(Simba, 12. maj 2022 22:41)

Dok je vodio nije bio povredjen

kiza

pre 1 godinu

Čovjek osvojio Rim 10 puta, Madrid 5 puta, Monte Karlo 11 puta, znaci 26 mastersa na sljaci, plus 13 Rolan Garosa, i sad kao Nadal treba nešto da se sikira sto je sad izgubio u Rimu.?? Djokovic je taj koji treba da se sikira. 2011 je dokazao da i te kako ima igru za Nadala na sljaci. Ali i pored toga je osvojio samo 2 RG. Djokovic je na svom kontu dosad prosto morao da ima najmanje 4 Rolan Garosa, prosto je morao. Ova 2 RG je smiješno s obzirom da lik ima vrhunsku igru za šljaku.

Pero

pre 1 godinu

Pobedice ga Sapo. Nadal je jezivo los. Stvarno ne kapiram kladionice koje ga smatraju favoritom za RG. I Alkaraz i Novak su miljama ispred njega trenutno po formi.

Pero

pre 1 godinu

Pobedice ga Sapo. Nadal je jezivo los. Stvarno ne kapiram kladionice koje ga smatraju favoritom za RG. I Alkaraz i Novak su miljama ispred njega trenutno po formi.

обс

pre 1 godinu

После Ауатралије ("на Ђоковићевој подлози") Надал је много изгубио. Још данас ово с мајицама... Хвалити се с 22 грен слема док је Ђоковић "везаних руку" је дубоко неетично. Надал мора себе да пита: какав сам ја човек да не будем витез и ко ме је на то натерао? Ђоковићу свака част на трпљењу, карактеру и сталној дефанзиви (чак и кад је понижаван) само да би био фер, колегијан и оно елементарно, бити човек. Нисам ничији навијач али Надалово понашање и услови организатора великих тениских турнира говоре о озбиљном хендикепу реалне цивилизиацијске свести у коме "лакмус Ђоковић"трпи страшну тортуру". Победа Шаповалова има поруку Надалу...

lol

pre 1 godinu

Nadal je bio presretan kad su Novaka u Melburnu strpali u zatvor, čak nije ni krio da ga okrivi.
Danas, doveo neke tipove u Rim sa majicama sa likom Skota, koji je odstranio Novaka sa AO, a sad eto mora kući....
Karma Rafa, karma, ne valja se radovati tuđem slomu da bi profitirao.
A sad adio, i RG ti je pod znakom pitanja.

Ivan

pre 1 godinu

Vidjecemo da li ce Nadal uopste igrati na Rolan Garosu....Meni se cini da je on ozbiljnije povrijedjen,i da ima problem sa stopalom.
(Simba, 12. maj 2022 22:41)

Dok je vodio nije bio povredjen

Sinke

pre 1 godinu

Nazalost,uopste ne znam da li cemo vise gledati mec izmedju Nadala i Novaka.....Meni se cini da Nadal placa ogromnu cijenu jer se preforsirao,igrao je previse od Australije.....Povrijedio se i vjerovatno je upitno njegovo igranje na Rolan Garosu.

SPQR

pre 1 godinu

Izgleda da se jedna era polako bliži kraju. Ako izuzmemo ovu godinu, i jedan Vimbldon otkazan zbog korone, u poslednjih 20 godina od 79 Grand slam turnira Rodžer, Novak i Rafa su uzeli 60, a ostatak sveta 19; malo li je? Bilo je lepo dok je trajalo, a sad, deda će možda pokušati da uradi nešto na Vimbldonu, ali sa 41. godinom i operisanim kolenom, mrka kapa. Nole i Rafa imaju još par sezona i biće im sve teže protiv mladih. Ne verujem da će ove godine da se desi Rafin magični oporavak na RG, ali videćemo. Što se tiče malog Alkaraza kome su paljevine već dodelile 30 GS, pa, Bum Bum Beker je uzeo prvi Vimbldon sa nepunih 18, ali je posle došla kocka, jurenje sojki, dugovi, itd. Momak jeste supertalentovan, odličan je na šljaci kao i ostali španci, ali treba još mnogo pasulja da pojede.

Sale

pre 1 godinu

Kako Rafo placa karmu. Kako je likovao na Ao, danima ni rec kada je Novak bio u izolaciji. Podrzao deportaciju. Bice legendarno za mese I po Nole na 22 gs , 380 nedelja. Posle moze kao Rodjo da ubode jos neki na kraju karijere a I ne mora. Al ce sponzori da se vracaju kad postane goat. Neka igra posle jos 3,4 godine po par meceva kao Rodjo. E moj Rafo nikad ne likuj nad tudjom mukom

123

pre 1 godinu

I dalje mislim da se Novak polako vraca u formu. Prvo, fizicki je mnogo bolje u odnosu na Bgd..Neuporedivo bolje. Mislim da u tom smislu nema problema sto se videlo i u 3 sata igre sa Alkarazom. Realno, decko ga je jedva dobio. 3 sata sa klincem u punoj snazi i najboljoj formi ove sezone? U Rimu do sada igra onoliko koliko je potrebno i nema sanse da se uporedjuje sa Rafom jer , prvo, Novakovo telo i Rafino ne mogu da se uporedjuju. Problemi sa kolenima, stopalima, rebra..Rafa nece moci nista bolje da igra na RG iako je to njegov turnir. On ne moze vise fizicki da izdrzi. Videli smo veceras, prvi set, razbio je Kanadjanina. Ali , ne igra se samo jedan set. U trecem, nije imao snage da reternira. Nakon servisa vraca loptu u aut ili mrezu? Novak je mladji od Rafe i duze ce igrati od njega. U to sam siguran. Samo treba da se vrati u formu jer ga je AO unistila i psihicki i fizicki. Malo meceva je igrao i stvarno treba da si od celika posle svega , da nastavis da igras kvalitetno i da se vratis u formu. A Novak ce to da uradi, samo gledajte. JER IMA SVE, KVALITET, ISKUSTVO, ZNANJE..Namucice se klinci kao Alkaraz..

srle

pre 1 godinu

Denis napast stvarno ume da odigra fenomenalno kad mu se igra, zaslužena pobeda. Što se tiče foliranta Rafe Nadala, on će se verovatno žaliti na neku povredu kao i obično, a zapravo će doći na Rolan Garos naprasno zdrav i svež. To su već svi navikli sa strane Rafe najvećeg foliranta na ATP turneji.

Z

pre 1 godinu

Nadal sigurno ima oonovo problem sa stopalom, samo se o tome ćuti. Šta god da je radio, problem je ponovo tu i javlja se posle 1,5 sata aktivnosti.
Bojim se da je za Nadala Australija bila labudova pesma kada su GS u pitanju.

PesimističniRealista.

pre 1 godinu

Ja i dalje ne mogu da shvatim da je ovaj čovek osvojio AO protiv onog nesrećnog Medvedeva i to posle gubitka od 0:2! Što se tiče RG to će biti najjneizvesniji Grend Slem ikada, Nadal ali na žalost i Nole su definitivno ranjivi, počinju polako godine da ih gaze. Neka bude šta bude, ali lično smatram da su Nole i Rafa tek na 6-7 mestu favorita za osvajanje RG. Neka se zavrti kolo sreće, ova dva velikana svakako gledamo još samo malo i uskoro odoše oni u istoriju i besmrtnost. Uživajmo dok traje!

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Nadal placa cenu zivotinjskog tenisa. Uvek igra sa max snage i ne stedi se. Svaki mec on igra na 120%. Novak daleko bolje to odradjuje. Igra koliko treba i zbog toga je daleko zdravijeg tela od Rafe. Koliko god ja voleo da gledam Novaka protiv Rafe, verujem da je ovo mozda i kraj za Nadala. On se nosi sa ovim sindromom od kad zna za tenis i veoma uspesno se nosio sa istim godinama, ali godine su tu. Ne verujem da ce igrati RG, a i ako bude, svakako nece biti favorit. Novak samo da ostane zdrav i spreman i verujem da ga moze uzeti!

Car Dušan

pre 1 godinu

Odavno je poznata stvar, da će ekstremni navijači ovoga Španca - naći opravdanje, za svaki njegov poraz! Naravno, to je POVREDA... Naprosto, ne može na drugi IZGUBITI meč! Samo je pitanje, koja je ozleda u pitanju: peta,koljeno,stopalo, nekakav virus ili šta već... Ujutro, uz prvu kafu ću prelistati " komentare" da vidim, šta je RIJEŠENO! Lijep pozdrav - do ujutro...

Tormund

pre 1 godinu

Teško Rafa moze do kraja na RG, nije nemoguće naravno, takvog šampiona nikad ne treba otpisati ali premalo meceva je odigrao, nema ritam, očigledno nije dobro ni fizički a sljaka to ne prašta. Otvorena je borba ove godine, kao nikad. Prognoze kladionice se mogu okačiti mačku o rep, to se videlo i veceras gde su dali kvotu 5.5 na Sapu, tako da te kvote na Rafu i Alkazara nista ne znače. Rafa ovakav tesko da je prvi favorit, a Alkaraz sa 19 godina i bez velikog rezultata na GSe... videćemo, Novak je stara kajla, toliko iskustva, samo da uhvati pravi ritam, falice mu jos par pobeda, ako uzme Rim definitivno ce biti prvi favorit. Za njega je bitno da Nadal ne uzme RG, u smislu trke za GOAT, na Wimbledonu ne vidim ko moze da ga zaustavi.

Yu

pre 1 godinu

Folira Rafa povredu. Smislja nesto za RG, da zavara trag.
A od provokacija nikad ne odustaje.
Danas doveo svoje navijace da Novaka provociraju likom Skota, koji je deportovao Novaka sa AO.
Ko bi njemu vjerovao?

Sinke

pre 1 godinu

Ako bi Novak uspio osvojiti Rolan Garos i Vimbldon,i jos malo bi mu ostalo da dodje do 400 nedjelja na prvom mjestu,onda bi mogao komotno otici u penziju....Mislim da Nadal vise nece osvojiti ni jedan gren slem.

anica velickovic

pre 1 godinu

Videcemo sta nosi RG, jedva cekam da pocne...Noletova forma dobra, Nadal je na RG potpuno drugaciji igrac od mastersa...uzivam u tenisu dok oni igraju.

Milan

pre 1 godinu

Videcemo sta nosi RG, jedva cekam da pocne...Noletova forma dobra, Nadal je na RG potpuno drugaciji igrac od mastersa...uzivam u tenisu dok oni igraju.
(anica velickovic, 12. maj 2022 23:09)

Novakova forma je ok, ali jos nije dovoljno dobra. Ohrabrujuca stvar je sto je u usponu.

Tribislav

pre 1 godinu

Razumem pristrasnost neciju, ali fanovi Rafaela Nadala su jedna neresiva enigma. Prosto me sramota koliko ljudi za svaki njegov poraz isticu povredu kao izgovor. Zbog toga cu uvek stavljati Federera ispred njega kad je GOAT debata u pitanju, jer Nadal nema kapacitet za tako nesto. Celu karijeru zavisi od fizicke spreme, cim toga nema, raspada se. Mozda se i dopinguje ko zna, ali cekamo kraj karijere, da se i o tome pocne diskutovati.

Goat koji to nije

pre 1 godinu

Nadal je morao da izgubi od malog i na AO, ali, ovaj se, verovatno, smrzo, i propustio priliku.
I danas je mlatarao u prvom setu, ali, na kraju, realno.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

I Alkaraz i Novak su miljama ispred njega trenutno po formi.
(Pero, 12. maj 2022 22:17)

AlkaraS, aman vise.
(Mikii, 12. maj 2022 22:32)
Alkatraz*

Vadiguzov-potparol-za-odnose-sa-javnošću

pre 1 godinu

Rafa, uz tebe smo. Tvoji navijaci iz Srbije! Cekamo Pariz.
(Rade Nadalovac, 12. maj 2022 23:31)

Hvala, Radence. Navrati nekad ako si u prolazu. Pusa!

Zadnjica Prčevo Cer

pre 1 godinu

Koliko samo naivaca koji veruju da je poraz Nadala povreda ili loša forma. Stari folirant tankuje. Netreba mu Rim ima ga i previše. Za nekoliko dana kada počne RG trčaće kao jelen. Ko u to sumnja, površno prati i poznaje tenis.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Ja i dalje ne mogu da shvatim da je ovaj čovek osvojio AO protiv onog nesrećnog Medvedeva i to posle gubitka od 0:2! Što se tiče RG to će biti najjneizvesniji Grend Slem ikada, Nadal ali na žalost i Nole su definitivno ranjivi, počinju polako godine da ih gaze. Neka bude šta bude, ali lično smatram da su Nole i Rafa tek na 6-7 mestu favorita za osvajanje RG. Neka se zavrti kolo sreće, ova dva velikana svakako gledamo još samo malo i uskoro odoše oni u istoriju i besmrtnost. Uživajmo dok traje!
(PesimističniRealista., 12. maj 2022 22:54)

Novak i Rafa na 6-7 mestu!? Smešan si. upravo su oni glavni favoriti za osvajanje, blizu njih dvoje u ovom trenutku su samo Alkaras i Cicipas (što se tiče šljake naravno). Slažem se biće neizvesno, ali mislim da će i Novak i Rafa podići nivo igre za jos jedan stepen tokom turnira.

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Evo još jedne senzacije. Odlični Šapovalov pobedio Nadala i to u Rimu na šljaci! Međutim kada se pogleda ovaj meč i trenutna forma Nadala na šljaci ove godine, ali i činjenica da Šapovalov ni malo ne odgovara Nadalu i da je upravo zbog toga sada 4:4 u međusobnom skoru njih dvojice, onda je ovo sasvim zaslužena pobeda Kanađanina. Na ovaj način pravda je zadovoljena, vratio je Šapovalov Nadalu milo za drago za poslednja dva nesrećna poraza. Upravo u Rimu prošle godine Šapovalov je u trećem kolu imao dobijen meč protiv Nadala i imao je u trećem setu i meč lopte, sve to nesrećno prokockao, onda u Australiji na Australijen openu vodio protiv Nadala sa 2:0 u setovima i na čudesan način izgubio spletom nekih okolnosti. Epa sada je uspeo da načini podvig i zasluženo posle ubedljivo izgubljenog prvog seta vrati Nadalu za ta dva poraza i to na terenu gde je Nadal gospodar sa ogromnih 10 titula. Pravda je zadovoljena. Apsolutno zasluženo Šapovalov je pobedio Nadala i prošao u četvrtfinale. A Nadalu sada ostaje da proba da se dobro spremi za Roland Garos jer sa ovom sada formom izgubiće i pre finala u Parizu definitivno. Ali Nadal ne bi bio Nadal kada se ne bi uvek vraćao. Zato je i veliki šampion. Sve u svemu ovo jeste veliko iznenađenje, nisam verovao da Šapovalov večeras može da iznenadi Nadala ali eto uspeo je, sasvim zasluženo, veliko bravo za njega!

Dušan

pre 1 godinu

Nadal će biti tek peti nosilac na RG.

E sada ako je rođen pod srećnom zvezdom pa izvuče u 1/4 finalu Medvedeva, a recimo Đoković Alkarasabio bi bedak.

Svaki drugi raspored u žrebu mislim da Nadal nema šanse da osvoji RG jer bi imao jako i 1/4 i 1/2 i finale a vidi se da nema snage.

kudagde

pre 1 godinu

Ali bukvalno kako se Novak vratio, ovaj covek je poceo da se raspada! Nevidjeno je dominirao poslednjih meseci, ne verujem sta gledam…!

147

pre 1 godinu

Iako su svi oduševljeni porazom Rafe, istorija je pokazala da Nadalovo posrtanje u Rimu nikada nije bio dobar znak za Pariz... Nadam se da neće biti tako ovaj put.

Nebojša

pre 1 godinu

Poraz u Madridu i sada u Rimu pri čemu nije uopšte dobro igrao u setovima koje je izgubi ovog puta ću poverovati da je bio zaista bio povređen (a možda je još uvek) potencionalno loše za njega pred RG.

matori

pre 1 godinu

@Novak osvaja turnir !!!
(BG, 12. maj 2022 23:58)

jako teško sa obzirom na raspored mečeva. kako stoje stvari, Novak će ako prođe, igrati noćno polufinale, a taj igrač ( koji igra noćno polufinale) nije osvojio turnir od 2011. jednostavno, nema vremena za odmor, i samo delić sekunde, nekoliko puta u toku meča da zakasni i meč je izgubljen. ali to je sada sporedno... bitno je da odigra dobro i nabije kondiciju i rutinu...
a na RG po titulu!

Filozofi

pre 1 godinu

Sto bi ostavio tenis kad samo od sponzora uzima milione.Nije mu sto godina pa da odustane.Tako i nas Nole dokle god ima dobre sponzorske ugovore treba da igra.Radi nesto sto voli i uživa u svome poslu .

lennox

pre 1 godinu

Novak je mladji od Rafe i duze ce igrati od njega. Samo treba da se vrati u formu jer ga je AO unistila i psihicki i fizicki.
(123, 12. maj 2022 23:43)

Tokio ga je unistio samo fizicki, tj. tamo je samog sebe unistio. Poput Ikara je previsoko poleteo i nisko pao. Psiho-fizicko samounistavanje se nastavlja na US-Open-u, a psihicko dokrajcivanje na AO. Za sva tri unistavanja je iskljucivo on sam kriv, jer ne slusa pametnije od sebe, tj. ne slusa nikoga. Ubise ga bandoglavost, gordost i ubedjenje o sopstvenoj velicini i nepogresivosti pri donosenju odluka. Cini se da iz svega prezivljenog nije nista naucio. Prvo sto je uradio cim je malo dosao sebi isterao je Vajdu iz tima, jer ne moze da trpi da njemu nepogresivom neko "soli pamet".

kiza

pre 1 godinu

Čovjek osvojio Rim 10 puta, Madrid 5 puta, Monte Karlo 11 puta, znaci 26 mastersa na sljaci, plus 13 Rolan Garosa, i sad kao Nadal treba nešto da se sikira sto je sad izgubio u Rimu.?? Djokovic je taj koji treba da se sikira. 2011 je dokazao da i te kako ima igru za Nadala na sljaci. Ali i pored toga je osvojio samo 2 RG. Djokovic je na svom kontu dosad prosto morao da ima najmanje 4 Rolan Garosa, prosto je morao. Ova 2 RG je smiješno s obzirom da lik ima vrhunsku igru za šljaku.

bradina

pre 1 godinu

Ljudi znate sta,iako nisam onaj koji zagovara zavere i tome slicno.Ovo sa Kovidom oko Novaka bila je sansa Nadala da pobegne u svemu od Novaka.On koji retko igra Americku turneju na betonu i cuva se za sljaku se preracunao.Otuda ova povreda "kralja sljake" ispada ne planirano!
Sad je upitno da li ce moci za 10 dana da se oporavi pred RG!? Povreda ma koje prilike,a po svemu sudeci je ponovo stopalo iziskuje mirovanje,znaci bez treninga u trenutcima kad se takmicenje gde neprikosnoveno vlada vise od deceniju je pogubno! Videli smo kako pogubno deluje apstinencija Novakova zbog raznoraznih igara protokola Kovida u tim zapadnim zemljama.Zatim je dosla "ivazija" Rusije pa se odjednom to sve zaturilo,zaboravilo, izuzev za Engleze jer Vimbldon je njihova tvrdjava i gde donose odluke ne pitajuci nikog! Tako da Novak moze racunati na Pariz ali na Vimbldon moze biti ista situacija kao sa Melburnom!? Spanija nece mnogo zaliti,uzdajuci se da Alkaras moze biti taj "novi Nadal" ali i ostali podizu formu pa da sacekamo.Ipak je GS sa 3-5 uvek mac sa dve ostrice.Nije mi drago sto se Nadal povredio,naprotiv jer necemo gledati taj za sve "predvidjeni duel" bez obzira u kakvoj uzlaznoj putanji je igra mladog Alkarasa ima tu dosta novih klinaca,koji mogu iznenaditi,pogotovo na sljaci! Pored toga "nex-gen" je ojacala,vidi se po Cicipasu i Zverevu,jos da se "Meda" vrati pa bi uz Rubljeva,Alisjena,Sapalova,Ruda,Sinera i jos ponekog poput,ipak bilo zanimljivo kako ce nas Novak reagovati?

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Dragi moji, ja sam bezrezervno Novakov navijač. Međuti, ima nešto što se zove biologija. E pa iz to razloga Rafa puko, a i Novak će. Jednostavno to je tako i tačka.

lINK

pre 1 godinu

@Jaime Lannister piše se Alcaraz i na Španskom i na Engleskom, a tako ga i izgovaraju engleski komentatori, a i prema Vuku je Alkaraz i tačka.

Robert

pre 1 godinu

Prošle godine protiv ovog Kanađanina također u 3.kolu se jedva izvukao, možda danas izgubi?
(CroFed, 12. maj 2022 22:07)

Da ste Rafin navijac, rekli biste "pokazao sampionski mentalitet i dobio izgubljen mec". A ovako, samo jedno mlako "jedva se izvukao". Cccc ne kapiram zasto to sebi rade bilo ciji navijaci.

lennox

pre 1 godinu

Što se tiče RG to će biti najjneizvesniji Grend Slem ikada, Nadal ali na žalost i Nole su definitivno ranjivi, počinju polako godine da ih gaze.
(PesimističniRealista., 12. maj 2022 22:54)

Pa, pricam ja, ali niko ne slusa. Na kraju ce se ispostaviti da je trka za GOAT titulu odlucena na AO. Zasto? Zato sto telesno raspadnuti Nadal i Novak, iako fizicki u mnogo boljem stanju od Nadala vise ni jedan GS nece osvojiti. Novak bi imao eventualno malu, malecku sansicu da osvoji jos jedan ili cak dva, ali na njegovu zalost, pojavio se Karlito Alkaraz, koji ce to spreciti. Na kraju, budimo realni, priznajmo, Novak nema igrackih sposobnosti sa kojima bi Alkarazu parirao. Nije mi strana misao ni ta, da ce Karlito licno od svog imenjaka, kralja Spanije Karlosa, koji je Alkarazov veliki fan, dobiti zadatak da to spreci, a ne sumnjam da ce ga za tu uslugu i sam Nadal moliti. Mozda ce cak i "deda" iz Bazela Karlita povremeno da nazove, da ga pita kako je i sta ima. Karlos Alkaraz ce se na kraju verovatno kao Novakova "zla kob" ispostaviti... ako se to tako moze reci.

kiza

pre 1 godinu

Čovjek osvojio Rim 10 puta, Madrid 5 puta, Monte Karlo 11 puta, znaci 26 mastersa na sljaci, plus 13 Rolan Garosa, i sad kao Nadal treba nešto da se sikira sto je sad izgubio u Rimu.?? Djokovic je taj koji treba da se sikira. 2011 je dokazao da i te kako ima igru za Nadala na sljaci. Ali i pored toga je osvojio samo 2 RG. Djokovic je na svom kontu dosad prosto morao da ima najmanje 4 Rolan Garosa, prosto je morao. Ova 2 RG je smiješno s obzirom da lik ima vrhunsku igru za šljaku.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Dragi moji, ja sam bezrezervno Novakov navijač. Međuti, ima nešto što se zove biologija. E pa iz to razloga Rafa puko, a i Novak će. Jednostavno to je tako i tačka.

lennox

pre 1 godinu

Novak je mladji od Rafe i duze ce igrati od njega. Samo treba da se vrati u formu jer ga je AO unistila i psihicki i fizicki.
(123, 12. maj 2022 23:43)

Tokio ga je unistio samo fizicki, tj. tamo je samog sebe unistio. Poput Ikara je previsoko poleteo i nisko pao. Psiho-fizicko samounistavanje se nastavlja na US-Open-u, a psihicko dokrajcivanje na AO. Za sva tri unistavanja je iskljucivo on sam kriv, jer ne slusa pametnije od sebe, tj. ne slusa nikoga. Ubise ga bandoglavost, gordost i ubedjenje o sopstvenoj velicini i nepogresivosti pri donosenju odluka. Cini se da iz svega prezivljenog nije nista naucio. Prvo sto je uradio cim je malo dosao sebi isterao je Vajdu iz tima, jer ne moze da trpi da njemu nepogresivom neko "soli pamet".

PesimističniRealista.

pre 1 godinu

Ja i dalje ne mogu da shvatim da je ovaj čovek osvojio AO protiv onog nesrećnog Medvedeva i to posle gubitka od 0:2! Što se tiče RG to će biti najjneizvesniji Grend Slem ikada, Nadal ali na žalost i Nole su definitivno ranjivi, počinju polako godine da ih gaze. Neka bude šta bude, ali lično smatram da su Nole i Rafa tek na 6-7 mestu favorita za osvajanje RG. Neka se zavrti kolo sreće, ova dva velikana svakako gledamo još samo malo i uskoro odoše oni u istoriju i besmrtnost. Uživajmo dok traje!

lennox

pre 1 godinu

Što se tiče RG to će biti najjneizvesniji Grend Slem ikada, Nadal ali na žalost i Nole su definitivno ranjivi, počinju polako godine da ih gaze.
(PesimističniRealista., 12. maj 2022 22:54)

Pa, pricam ja, ali niko ne slusa. Na kraju ce se ispostaviti da je trka za GOAT titulu odlucena na AO. Zasto? Zato sto telesno raspadnuti Nadal i Novak, iako fizicki u mnogo boljem stanju od Nadala vise ni jedan GS nece osvojiti. Novak bi imao eventualno malu, malecku sansicu da osvoji jos jedan ili cak dva, ali na njegovu zalost, pojavio se Karlito Alkaraz, koji ce to spreciti. Na kraju, budimo realni, priznajmo, Novak nema igrackih sposobnosti sa kojima bi Alkarazu parirao. Nije mi strana misao ni ta, da ce Karlito licno od svog imenjaka, kralja Spanije Karlosa, koji je Alkarazov veliki fan, dobiti zadatak da to spreci, a ne sumnjam da ce ga za tu uslugu i sam Nadal moliti. Mozda ce cak i "deda" iz Bazela Karlita povremeno da nazove, da ga pita kako je i sta ima. Karlos Alkaraz ce se na kraju verovatno kao Novakova "zla kob" ispostaviti... ako se to tako moze reci.

Robert

pre 1 godinu

Prošle godine protiv ovog Kanađanina također u 3.kolu se jedva izvukao, možda danas izgubi?
(CroFed, 12. maj 2022 22:07)

Da ste Rafin navijac, rekli biste "pokazao sampionski mentalitet i dobio izgubljen mec". A ovako, samo jedno mlako "jedva se izvukao". Cccc ne kapiram zasto to sebi rade bilo ciji navijaci.

lol

pre 1 godinu

Nadal je bio presretan kad su Novaka u Melburnu strpali u zatvor, čak nije ni krio da ga okrivi.
Danas, doveo neke tipove u Rim sa majicama sa likom Skota, koji je odstranio Novaka sa AO, a sad eto mora kući....
Karma Rafa, karma, ne valja se radovati tuđem slomu da bi profitirao.
A sad adio, i RG ti je pod znakom pitanja.

Yu

pre 1 godinu

Folira Rafa povredu. Smislja nesto za RG, da zavara trag.
A od provokacija nikad ne odustaje.
Danas doveo svoje navijace da Novaka provociraju likom Skota, koji je deportovao Novaka sa AO.
Ko bi njemu vjerovao?

Zadnjica Prčevo Cer

pre 1 godinu

Koliko samo naivaca koji veruju da je poraz Nadala povreda ili loša forma. Stari folirant tankuje. Netreba mu Rim ima ga i previše. Za nekoliko dana kada počne RG trčaće kao jelen. Ko u to sumnja, površno prati i poznaje tenis.

Sale

pre 1 godinu

Kako Rafo placa karmu. Kako je likovao na Ao, danima ni rec kada je Novak bio u izolaciji. Podrzao deportaciju. Bice legendarno za mese I po Nole na 22 gs , 380 nedelja. Posle moze kao Rodjo da ubode jos neki na kraju karijere a I ne mora. Al ce sponzori da se vracaju kad postane goat. Neka igra posle jos 3,4 godine po par meceva kao Rodjo. E moj Rafo nikad ne likuj nad tudjom mukom

обс

pre 1 godinu

После Ауатралије ("на Ђоковићевој подлози") Надал је много изгубио. Још данас ово с мајицама... Хвалити се с 22 грен слема док је Ђоковић "везаних руку" је дубоко неетично. Надал мора себе да пита: какав сам ја човек да не будем витез и ко ме је на то натерао? Ђоковићу свака част на трпљењу, карактеру и сталној дефанзиви (чак и кад је понижаван) само да би био фер, колегијан и оно елементарно, бити човек. Нисам ничији навијач али Надалово понашање и услови организатора великих тениских турнира говоре о озбиљном хендикепу реалне цивилизиацијске свести у коме "лакмус Ђоковић"трпи страшну тортуру". Победа Шаповалова има поруку Надалу...

Car Dušan

pre 1 godinu

Odavno je poznata stvar, da će ekstremni navijači ovoga Španca - naći opravdanje, za svaki njegov poraz! Naravno, to je POVREDA... Naprosto, ne može na drugi IZGUBITI meč! Samo je pitanje, koja je ozleda u pitanju: peta,koljeno,stopalo, nekakav virus ili šta već... Ujutro, uz prvu kafu ću prelistati " komentare" da vidim, šta je RIJEŠENO! Lijep pozdrav - do ujutro...

Pero

pre 1 godinu

Pobedice ga Sapo. Nadal je jezivo los. Stvarno ne kapiram kladionice koje ga smatraju favoritom za RG. I Alkaraz i Novak su miljama ispred njega trenutno po formi.

Tribislav

pre 1 godinu

Razumem pristrasnost neciju, ali fanovi Rafaela Nadala su jedna neresiva enigma. Prosto me sramota koliko ljudi za svaki njegov poraz isticu povredu kao izgovor. Zbog toga cu uvek stavljati Federera ispred njega kad je GOAT debata u pitanju, jer Nadal nema kapacitet za tako nesto. Celu karijeru zavisi od fizicke spreme, cim toga nema, raspada se. Mozda se i dopinguje ko zna, ali cekamo kraj karijere, da se i o tome pocne diskutovati.

bradina

pre 1 godinu

Ljudi znate sta,iako nisam onaj koji zagovara zavere i tome slicno.Ovo sa Kovidom oko Novaka bila je sansa Nadala da pobegne u svemu od Novaka.On koji retko igra Americku turneju na betonu i cuva se za sljaku se preracunao.Otuda ova povreda "kralja sljake" ispada ne planirano!
Sad je upitno da li ce moci za 10 dana da se oporavi pred RG!? Povreda ma koje prilike,a po svemu sudeci je ponovo stopalo iziskuje mirovanje,znaci bez treninga u trenutcima kad se takmicenje gde neprikosnoveno vlada vise od deceniju je pogubno! Videli smo kako pogubno deluje apstinencija Novakova zbog raznoraznih igara protokola Kovida u tim zapadnim zemljama.Zatim je dosla "ivazija" Rusije pa se odjednom to sve zaturilo,zaboravilo, izuzev za Engleze jer Vimbldon je njihova tvrdjava i gde donose odluke ne pitajuci nikog! Tako da Novak moze racunati na Pariz ali na Vimbldon moze biti ista situacija kao sa Melburnom!? Spanija nece mnogo zaliti,uzdajuci se da Alkaras moze biti taj "novi Nadal" ali i ostali podizu formu pa da sacekamo.Ipak je GS sa 3-5 uvek mac sa dve ostrice.Nije mi drago sto se Nadal povredio,naprotiv jer necemo gledati taj za sve "predvidjeni duel" bez obzira u kakvoj uzlaznoj putanji je igra mladog Alkarasa ima tu dosta novih klinaca,koji mogu iznenaditi,pogotovo na sljaci! Pored toga "nex-gen" je ojacala,vidi se po Cicipasu i Zverevu,jos da se "Meda" vrati pa bi uz Rubljeva,Alisjena,Sapalova,Ruda,Sinera i jos ponekog poput,ipak bilo zanimljivo kako ce nas Novak reagovati?

Oposum, divna životinjica

pre 1 godinu

Evo još jedne senzacije. Odlični Šapovalov pobedio Nadala i to u Rimu na šljaci! Međutim kada se pogleda ovaj meč i trenutna forma Nadala na šljaci ove godine, ali i činjenica da Šapovalov ni malo ne odgovara Nadalu i da je upravo zbog toga sada 4:4 u međusobnom skoru njih dvojice, onda je ovo sasvim zaslužena pobeda Kanađanina. Na ovaj način pravda je zadovoljena, vratio je Šapovalov Nadalu milo za drago za poslednja dva nesrećna poraza. Upravo u Rimu prošle godine Šapovalov je u trećem kolu imao dobijen meč protiv Nadala i imao je u trećem setu i meč lopte, sve to nesrećno prokockao, onda u Australiji na Australijen openu vodio protiv Nadala sa 2:0 u setovima i na čudesan način izgubio spletom nekih okolnosti. Epa sada je uspeo da načini podvig i zasluženo posle ubedljivo izgubljenog prvog seta vrati Nadalu za ta dva poraza i to na terenu gde je Nadal gospodar sa ogromnih 10 titula. Pravda je zadovoljena. Apsolutno zasluženo Šapovalov je pobedio Nadala i prošao u četvrtfinale. A Nadalu sada ostaje da proba da se dobro spremi za Roland Garos jer sa ovom sada formom izgubiće i pre finala u Parizu definitivno. Ali Nadal ne bi bio Nadal kada se ne bi uvek vraćao. Zato je i veliki šampion. Sve u svemu ovo jeste veliko iznenađenje, nisam verovao da Šapovalov večeras može da iznenadi Nadala ali eto uspeo je, sasvim zasluženo, veliko bravo za njega!

srle

pre 1 godinu

Denis napast stvarno ume da odigra fenomenalno kad mu se igra, zaslužena pobeda. Što se tiče foliranta Rafe Nadala, on će se verovatno žaliti na neku povredu kao i obično, a zapravo će doći na Rolan Garos naprasno zdrav i svež. To su već svi navikli sa strane Rafe najvećeg foliranta na ATP turneji.

Ivan

pre 1 godinu

Vidjecemo da li ce Nadal uopste igrati na Rolan Garosu....Meni se cini da je on ozbiljnije povrijedjen,i da ima problem sa stopalom.
(Simba, 12. maj 2022 22:41)

Dok je vodio nije bio povredjen

Sinke

pre 1 godinu

Nazalost,uopste ne znam da li cemo vise gledati mec izmedju Nadala i Novaka.....Meni se cini da Nadal placa ogromnu cijenu jer se preforsirao,igrao je previse od Australije.....Povrijedio se i vjerovatno je upitno njegovo igranje na Rolan Garosu.

Sinke

pre 1 godinu

Ako bi Novak uspio osvojiti Rolan Garos i Vimbldon,i jos malo bi mu ostalo da dodje do 400 nedjelja na prvom mjestu,onda bi mogao komotno otici u penziju....Mislim da Nadal vise nece osvojiti ni jedan gren slem.

Vadiguzov-potparol-za-odnose-sa-javnošću

pre 1 godinu

Rafa, uz tebe smo. Tvoji navijaci iz Srbije! Cekamo Pariz.
(Rade Nadalovac, 12. maj 2022 23:31)

Hvala, Radence. Navrati nekad ako si u prolazu. Pusa!

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Nadal placa cenu zivotinjskog tenisa. Uvek igra sa max snage i ne stedi se. Svaki mec on igra na 120%. Novak daleko bolje to odradjuje. Igra koliko treba i zbog toga je daleko zdravijeg tela od Rafe. Koliko god ja voleo da gledam Novaka protiv Rafe, verujem da je ovo mozda i kraj za Nadala. On se nosi sa ovim sindromom od kad zna za tenis i veoma uspesno se nosio sa istim godinama, ali godine su tu. Ne verujem da ce igrati RG, a i ako bude, svakako nece biti favorit. Novak samo da ostane zdrav i spreman i verujem da ga moze uzeti!

147

pre 1 godinu

Iako su svi oduševljeni porazom Rafe, istorija je pokazala da Nadalovo posrtanje u Rimu nikada nije bio dobar znak za Pariz... Nadam se da neće biti tako ovaj put.

Z

pre 1 godinu

Nadal sigurno ima oonovo problem sa stopalom, samo se o tome ćuti. Šta god da je radio, problem je ponovo tu i javlja se posle 1,5 sata aktivnosti.
Bojim se da je za Nadala Australija bila labudova pesma kada su GS u pitanju.

Tormund

pre 1 godinu

Teško Rafa moze do kraja na RG, nije nemoguće naravno, takvog šampiona nikad ne treba otpisati ali premalo meceva je odigrao, nema ritam, očigledno nije dobro ni fizički a sljaka to ne prašta. Otvorena je borba ove godine, kao nikad. Prognoze kladionice se mogu okačiti mačku o rep, to se videlo i veceras gde su dali kvotu 5.5 na Sapu, tako da te kvote na Rafu i Alkazara nista ne znače. Rafa ovakav tesko da je prvi favorit, a Alkaraz sa 19 godina i bez velikog rezultata na GSe... videćemo, Novak je stara kajla, toliko iskustva, samo da uhvati pravi ritam, falice mu jos par pobeda, ako uzme Rim definitivno ce biti prvi favorit. Za njega je bitno da Nadal ne uzme RG, u smislu trke za GOAT, na Wimbledonu ne vidim ko moze da ga zaustavi.

123

pre 1 godinu

I dalje mislim da se Novak polako vraca u formu. Prvo, fizicki je mnogo bolje u odnosu na Bgd..Neuporedivo bolje. Mislim da u tom smislu nema problema sto se videlo i u 3 sata igre sa Alkarazom. Realno, decko ga je jedva dobio. 3 sata sa klincem u punoj snazi i najboljoj formi ove sezone? U Rimu do sada igra onoliko koliko je potrebno i nema sanse da se uporedjuje sa Rafom jer , prvo, Novakovo telo i Rafino ne mogu da se uporedjuju. Problemi sa kolenima, stopalima, rebra..Rafa nece moci nista bolje da igra na RG iako je to njegov turnir. On ne moze vise fizicki da izdrzi. Videli smo veceras, prvi set, razbio je Kanadjanina. Ali , ne igra se samo jedan set. U trecem, nije imao snage da reternira. Nakon servisa vraca loptu u aut ili mrezu? Novak je mladji od Rafe i duze ce igrati od njega. U to sam siguran. Samo treba da se vrati u formu jer ga je AO unistila i psihicki i fizicki. Malo meceva je igrao i stvarno treba da si od celika posle svega , da nastavis da igras kvalitetno i da se vratis u formu. A Novak ce to da uradi, samo gledajte. JER IMA SVE, KVALITET, ISKUSTVO, ZNANJE..Namucice se klinci kao Alkaraz..

kudagde

pre 1 godinu

Ali bukvalno kako se Novak vratio, ovaj covek je poceo da se raspada! Nevidjeno je dominirao poslednjih meseci, ne verujem sta gledam…!

SPQR

pre 1 godinu

Izgleda da se jedna era polako bliži kraju. Ako izuzmemo ovu godinu, i jedan Vimbldon otkazan zbog korone, u poslednjih 20 godina od 79 Grand slam turnira Rodžer, Novak i Rafa su uzeli 60, a ostatak sveta 19; malo li je? Bilo je lepo dok je trajalo, a sad, deda će možda pokušati da uradi nešto na Vimbldonu, ali sa 41. godinom i operisanim kolenom, mrka kapa. Nole i Rafa imaju još par sezona i biće im sve teže protiv mladih. Ne verujem da će ove godine da se desi Rafin magični oporavak na RG, ali videćemo. Što se tiče malog Alkaraza kome su paljevine već dodelile 30 GS, pa, Bum Bum Beker je uzeo prvi Vimbldon sa nepunih 18, ali je posle došla kocka, jurenje sojki, dugovi, itd. Momak jeste supertalentovan, odličan je na šljaci kao i ostali španci, ali treba još mnogo pasulja da pojede.

anica velickovic

pre 1 godinu

Videcemo sta nosi RG, jedva cekam da pocne...Noletova forma dobra, Nadal je na RG potpuno drugaciji igrac od mastersa...uzivam u tenisu dok oni igraju.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

I Alkaraz i Novak su miljama ispred njega trenutno po formi.
(Pero, 12. maj 2022 22:17)

AlkaraS, aman vise.
(Mikii, 12. maj 2022 22:32)
Alkatraz*

Dušan

pre 1 godinu

Nadal će biti tek peti nosilac na RG.

E sada ako je rođen pod srećnom zvezdom pa izvuče u 1/4 finalu Medvedeva, a recimo Đoković Alkarasabio bi bedak.

Svaki drugi raspored u žrebu mislim da Nadal nema šanse da osvoji RG jer bi imao jako i 1/4 i 1/2 i finale a vidi se da nema snage.

matori

pre 1 godinu

@Novak osvaja turnir !!!
(BG, 12. maj 2022 23:58)

jako teško sa obzirom na raspored mečeva. kako stoje stvari, Novak će ako prođe, igrati noćno polufinale, a taj igrač ( koji igra noćno polufinale) nije osvojio turnir od 2011. jednostavno, nema vremena za odmor, i samo delić sekunde, nekoliko puta u toku meča da zakasni i meč je izgubljen. ali to je sada sporedno... bitno je da odigra dobro i nabije kondiciju i rutinu...
a na RG po titulu!

Milan

pre 1 godinu

Videcemo sta nosi RG, jedva cekam da pocne...Noletova forma dobra, Nadal je na RG potpuno drugaciji igrac od mastersa...uzivam u tenisu dok oni igraju.
(anica velickovic, 12. maj 2022 23:09)

Novakova forma je ok, ali jos nije dovoljno dobra. Ohrabrujuca stvar je sto je u usponu.

Filozofi

pre 1 godinu

Sto bi ostavio tenis kad samo od sponzora uzima milione.Nije mu sto godina pa da odustane.Tako i nas Nole dokle god ima dobre sponzorske ugovore treba da igra.Radi nesto sto voli i uživa u svome poslu .

Goat koji to nije

pre 1 godinu

Nadal je morao da izgubi od malog i na AO, ali, ovaj se, verovatno, smrzo, i propustio priliku.
I danas je mlatarao u prvom setu, ali, na kraju, realno.

lINK

pre 1 godinu

@Jaime Lannister piše se Alcaraz i na Španskom i na Engleskom, a tako ga i izgovaraju engleski komentatori, a i prema Vuku je Alkaraz i tačka.

Nebojša

pre 1 godinu

Poraz u Madridu i sada u Rimu pri čemu nije uopšte dobro igrao u setovima koje je izgubi ovog puta ću poverovati da je bio zaista bio povređen (a možda je još uvek) potencionalno loše za njega pred RG.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Ja i dalje ne mogu da shvatim da je ovaj čovek osvojio AO protiv onog nesrećnog Medvedeva i to posle gubitka od 0:2! Što se tiče RG to će biti najjneizvesniji Grend Slem ikada, Nadal ali na žalost i Nole su definitivno ranjivi, počinju polako godine da ih gaze. Neka bude šta bude, ali lično smatram da su Nole i Rafa tek na 6-7 mestu favorita za osvajanje RG. Neka se zavrti kolo sreće, ova dva velikana svakako gledamo još samo malo i uskoro odoše oni u istoriju i besmrtnost. Uživajmo dok traje!
(PesimističniRealista., 12. maj 2022 22:54)

Novak i Rafa na 6-7 mestu!? Smešan si. upravo su oni glavni favoriti za osvajanje, blizu njih dvoje u ovom trenutku su samo Alkaras i Cicipas (što se tiče šljake naravno). Slažem se biće neizvesno, ali mislim da će i Novak i Rafa podići nivo igre za jos jedan stepen tokom turnira.