Tenis 133

Nedelja, 08.05.2022.

17:30

Alkaras je čudo – titula u Madridu za sat vremena igre

Španski teniser Karlos Alkaras slavio je u finalu Mastersa u Madridu.

Alkaras je èudo – titula u Madridu za sat vremena igre IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

koki

pre 1 godinu

Novak je dosao iz male siromasne Srbije bez teniske infrastrukture i istorije kao i trenera.

Alakaraza trenira bivsi broj 1 i osvajac GS iz njegove drzave.
Novak je jedva nasao nekog Slovaka iz top 50 ili bolje reci top 100 da ga trenira.

Posebna je prica da je Novak u tim godinama naleteo na Federera u prajmu i dva njegova vrsnjaka Nadala i Mareja.

A koga ima Alkazar. Dva matorca, jedan povredjen, drugi malo zatvor malo banovan malo igra. A od generacije nema nikog ni blizu.

Zakljucak, Novak je mega car za sve sto je uradio u tenisu.

To stoje u 36toj godini izgubio od nekog posle 6 meseci pauze ne znaci nista.

Tn

pre 1 godinu

Alkaraz nije nikakvo novo tenisko čudo, uleteo je u vakum bez Novaka i Nadala, i pobedio juče na sreću Novaka koji je još zarđao od neigranja. Danas je Zverev odigrao najgori meč koji sam gledao. Alkaraz ništa posebno, uporan i konstantan, juče ga je Novak ispustio i devetom gemu trećeg seta, i to je to. On jeste u
naletu ali će padati u Rimu i Parizu. To tako ide, kad si mlad i napaljen izvlačiš nemoguće za te godine, a kad se balon malo izduva biće nerviranja i ranih ispadanja. Tako da, narode, ne preterujte, Novak je u njegovim godinama bio mnogo bolji i ozbiljniji teniser, po igri, talentu, po svemu. Mali jest u žiži zahvaljujući Fereru, ali brzo ćemo se uveriti u njegove limite. Zverev katastrofa, ne znam, nisam gledao kojom igrom je izbacio Cicibana?
(veder, 08. maj 2022 21:08)
Tako je, na srecu. Ne daj Boze da je bio bolji, i tako te neke gluposti, vec na srecu. Tako i sa svim Djokovicevim porazima (nzm koliko ih ima ukupno), ali svi su oni bili na srecu, ne zato sto je u nekom protivnik bio bolji.
Ja cak ne bih rekao da je Alkaraz na srecu pobedio, vec je to bio samo privid pobede, a juce je Djokovic zapravo igrao finale sa Zverevom.

Milosav

pre 1 godinu

Odlicna vest! Iako je pobedio Noleta. Do smene generacija mora da dodje, ali bih voleo da neko zasluzan postane nova zvezda. Alkaraz je odlican i ima nesto u sebi sto ga izdvaja od ostalih. Da li ce to da bude jos jedan "could have been" ili je "real deal" vreme ce da pokaze.
U medjuvremenu dolazi RG, videcemo ko je jos uvek u formi a ko moze da ponese jednu pobedu i da istraje na RG.
U tome je VELIKA TROJKA uvek sijala, u kontinuitetu!
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

Legolas

pre 1 godinu

Druze moj, kroz tenisku istoriju je proslo mnogo "Alkarasa" koji su imali potencijal za sve i svasta, ali ni jedan nije ni blizu ove trojice dobacio. Nadal je iskasapljen povredama, a iskasapljen je jer je ovakvih Alkarasa sa potencijalom naslagao u karijeri milion, Novak je malo pao od onog zatvaranja u hotelu i siljenja kite svih mogucih degenerika na njemu, ali je najbitnije sto je tri puta zdraviji od Nadala, i jos bitnije ne vuce povrede. Novak ce se ponovo zaleteti (koliko god to vama bilo krivo), i ovaj mali jos barem 4-5 godina nece moci nista znacajno da uradi, a kada se ovi penzionisu, tada ce mu vec biti kasno da ih sustize, tj nece ih motorom moci stici, a ni sad vec ne moze.
(ls, 08. maj 2022 23:10) Ala si se nalupetao, svaka čast!!

Legolas

pre 1 godinu

Koji si ti bio sa 20 godina, i koji ce biti po tvojoj slobodnoj proceni ovaj mali sa 20 godina?
(ls, 08. maj 2022 22:57)
Kakve veze ima koji je ON bio? Koji si ti bio? Iza njega sasvim sigurno.

Nikol Dž. Femija

pre 1 godinu

A ONAJ ŠTO JE SADA U ZATVORU, SJAJNI TENISER BORIS BEKER, NEMAC, OSVOJIO JE VIMBLDON SA 17 GODINA, BILO JE NEZABORAVNO A ON MLAD, ZGODAN, AUTENTIČAN I MOĆAN.

hehe

pre 1 godinu

Covek premoren. Jasno kao dan. Lukavi Spanci ga stavili da odigra nocu..Zavrsio u 1 posle ponoci. Ne vrejem da je moga oka sklopiti pre 3 izjutra..Gde je mogao taj dan da bilo sta odigra..? Za to vreme klinac se odmara sve u 16.
(Zoran, 08. maj 2022 22:19) Ne valja kad se igra po danu, sad ne valja ni uvece…

istina

pre 1 godinu

Koliko zajedljivih komentara od velikih strucnjaka to samo ovde ima.Decko je pokazao da je veliki potencijal,a sta ce biti kasnije to ce se tek videti,ali dobiti 3 najaca igraca na turniru u 3 dana to bas nije slucajnost.

kabal

pre 1 godinu

Iskreno, cisto sumnjam da danasnji klinci uopste imaju takav mentalitet i dugotrajnost. Zivimo u svetu milenijalaca, oni se ne zadrzavaju dugo na jednoj stvari. Sve se brzo izgustira, brzo dodje do zasicenja
(Lemi, 8. maj 2022 22:48)

Kakav crni svet milenijalaca, Đoković je milenijalac, mali je generacija Z (zumer).

ls

pre 1 godinu

Ajmo sad realno, mali ako ne bude imao nekih ozbiljnih povreda, 100% obara sve rekorde “velike trojke”. Nema tu, jednostavno jesi li šampion ili nisi. Alkaras već sad sa 19 godina pokazuje ono sto “Velika trojka” nije pokazivala u tim godinama. Dečko sa tek napunjenih 19 godina ima osvojena već 2 mastersa, na istom turniru tukao Djokovica i Nadala. Sve je tu jasno, Alkaras ima sve sto je potrebno da osvoji 25-30 GS. Pa ako je “Velika trojka” osvojila toliko GS a klali su se medjusobno, pa sta tek onda Alkaras ima da uradi ako ne bude imao ozbiljnog izazivača. Vrlo lako mogu da se ponove one Federerove sezone kada je s lakoćom osvajao po 3 GS godišnje(s tim sto Alkaras neće imati takvog rivala ko sto je Federer imao Nadala na RG).
(Marko, 8. maj 2022 20:24)

Druze moj, kroz tenisku istoriju je proslo mnogo "Alkarasa" koji su imali potencijal za sve i svasta, ali ni jedan nije ni blizu ove trojice dobacio. Nadal je iskasapljen povredama, a iskasapljen je jer je ovakvih Alkarasa sa potencijalom naslagao u karijeri milion, Novak je malo pao od onog zatvaranja u hotelu i siljenja kite svih mogucih degenerika na njemu, ali je najbitnije sto je tri puta zdraviji od Nadala, i jos bitnije ne vuce povrede. Novak ce se ponovo zaleteti (koliko god to vama bilo krivo), i ovaj mali jos barem 4-5 godina nece moci nista znacajno da uradi, a kada se ovi penzionisu, tada ce mu vec biti kasno da ih sustize, tj nece ih motorom moci stici, a ni sad vec ne moze.

Zoran

pre 1 godinu

"ATP je apsolutno sramotno uradio svoj posao ove nedelje. Pre dva dana sam otišao u krevet u 4 ili 4.30 ujutru, a juče sam legao u 5.20. Znate, ako normalna osoba ode jedne noći u krevet u 4, a sledeće u 5, biće joj veoma teško da se uopšte probudi. A meni je bilo teško da tako igram finale protiv Karlosa Alkaraza...." - Zverev

Pa, vi sada vidite da li je tu moglo biti meca..????

Hagiano

pre 1 godinu

(Marko, 8. maj 2022 20:24)

Ajde sad malo ipak realnije...

Za pet godina ukoliko stigne do rezultata Mareja i Vavrinke moze da pomisli da bi ludom srecom mogao ovima da se priblizi.

Toliko faktora, toliko stvari koje mogu da se dese da to nije realno uopste predvidjati.
Ja licno mislim da ce uzeti koji GS vise od Mareja, jer ne zaboravi kao spanac, samo RG je na sljaci, a ipak beton i trava su mesta gde mnogi drugi imaju velike sanse.
Jedan je Djokovic koji je na svakom GS bio ili prvi ili drugi favorit. Alkaraz ako se zaljubi, dovidjenja. Ako se povredi, dovidjenja, potrebno je imati u glavi takav cilj, mozda se zadovolji sa par GS.
20 GS je bolesno mnogo, i sumnjam da neki teniser danas pomislja da se bavi tenisom kako bi to obarao...
Broj nedelja na prvom mestu je ipak previsok, a sto je najcrnje brojcanik i dalje okrece.
Djokovic i Nadal su ugasili na desetine karijera, Alkaraza nece ugasiti u potpunosti jer je velika razlika u godinama, ali ce ga naredne 2-3-4 godine svakako apsolutno sputati da uopste i krene ka nekim rekordima, mozda eventualno mastersi...

Zivi bili pa videli, i na kraju, korona je proslost a Dzoker se tek zalece...

vrg

pre 1 godinu

nek je pobedio, malo se izduvao pred domacom publikom, malo da pocnu hvalospevi, pa onda malo ubuduce i na turnire da krece sa ocekivanjima, kasnije i pritiskom, da vidimo kako ce da se nosi.
u tenisu je gotovo sve u glavi. mnogi su osvajali i slemove, pa nestajali. mali ima opasan potencijal, a da li ce da ga ostvari, videcemo. nadam se da ce na slemove da priceka barem koju godinu.
u svakom slucaju, znamo da ce da ga stave u novakov deo zreba na rg. ako bude moguce, na to cu da ulozim novac. svakako, bice zanimljiv okrsaj, ako doguraju obojica do cetvrtfinala.
a zverev i sljaka je komedija.

ccc?

pre 1 godinu

Novak je 2007 bio br.3 na ATP listi. Imao je 20 godina. Proverite. Sledece godine je osvojio svoj prvi GS i imao je 21. godinu. Karlos ima 19 godina i na ATP je 9. Potrebno mu je oko 3300 bodova da sustigne Zvereva koji je treci na ATP listi. Normalno da Karlos igra i pobeduje a da drugi ne igraju i ne pobedjuju? On nece sa 20 godina biti br.3. Zapamtite. I da. Zvereva je pocistio za sat vremena a nespremnog Novaka je jedva dobio za 3 sata igre?

Lemi

pre 1 godinu

Evo vec ceo svet bruji kako ce mali oboriti sve rekorde Velike trojke, kako nikada ovako nesto nije vidjeno itd. Hahahahah. Alo bre ljudi, ajde da sacekamo makar prvi grend slem. A onda da sacekamo da dodje na prvo mesto ATP liste. A onda da sacekamo jos jedno 10 godina da bude u samom vrhu i da osvoji 20 grend slemova.

Iskreno, cisto sumnjam da danasnji klinci uopste imaju takav mentalitet i dugotrajnost. Zivimo u svetu milenijalaca, oni se ne zadrzavaju dugo na jednoj stvari. Sve se brzo izgustira, brzo dodje do zasicenja. Alkaraza tek cekaju odredjena iskustva i borba sa tim - slava, pritisak kada te proglase najboljim, devojke, zena, deca, novac itd. Znate li bre vi kakva mentalna gromada i covek od celika treba da budete da odolite svim tim izazovima i nastavite istim putem?
Koliko puta treba da se padne i uzdigne da bi se postalo sampion? Setite se samo koliko su puta Djokovic i Nadal otpisivani pa su se vracali jaci nego ikada. Koliko drugih tenisera je imalo snage za tako nesto? Alkaraza tek cekaju padovi, porazi i drugi izazovi.
Iskreno, koliko god hvalili Alkaraza, za mene on jos uvek ne predstavlja nista osim lepog osvezenja.

Morace on jos puno pasulja da pojede da bi se dokazao i uopste priblizio velikanima ovog sporta. Ko god se bavio sportom zna da je talenat 10%, a sve ostalo je rad, rad i samo rad.

Zoran

pre 1 godinu

ufff Saša večeras očajan. Skroz uništi finale.
(Neško, 8. maj 2022 21:15)

Covek premoren. Jasno kao dan. Lukavi Spanci ga stavili da odigra nocu..Zavrsio u 1 posle ponoci. Ne vrejem da je moga oka sklopiti pre 3 izjutra..Gde je mogao taj dan da bilo sta odigra..? Za to vreme klinac se odmara sve u 16.

ls

pre 1 godinu

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...
(el diablo, 08. maj 2022 21:03)

Nadal je na maltene svoj 19 rodjendan osvojio svoj prvi GS(Nadalu rodjendan pada u vreme kad se igra završnica RG). Znaci lupaš ocigledno. Novak s 19 bio 3 i osvojio GS.?? Ja prosto ne mogu da vjerujem da jedan ovakav komentar pun laži i dezinformacija zasad ima mnogo vise pluseva nego minusa. Za tvoju informaciju Djokovic je prvi GS osvojio 19 godina i 8 mjeseci. Treći na svijetu je postao tamo negdje oko RG 2007(znaci već imao 20 punih godina).
(Sina, 08. maj 2022 21:22)

Koji si ti bio sa 20 godina, i koji ce biti po tvojoj slobodnoj proceni ovaj mali sa 20 godina?

Bole

pre 1 godinu

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...
(el diablo, 08. maj 2022 21:03)

Jel realno da ovaj komentar pun laži i dezinformacija zasad ima 26 pluseva i 5 minusa, jel realno to.?? Pa ako ništa barem je lako sve informacije provjeriti na Internetu. Djokovic s 19 bio 3 igrač sveta i osvojio GS.?? Ahahahahahahaha

veder

pre 1 godinu

Alkaraz nije nikakvo novo tenisko čudo, uleteo je u vakum bez Novaka i Nadala, i pobedio juče na sreću Novaka koji je još zarđao od neigranja. Danas je Zverev odigrao najgori meč koji sam gledao. Alkaraz ništa posebno, uporan i konstantan, juče ga je Novak ispustio i devetom gemu trećeg seta, i to je to. On jeste u
naletu ali će padati u Rimu i Parizu. To tako ide, kad si mlad i napaljen izvlačiš nemoguće za te godine, a kad se balon malo izduva biće nerviranja i ranih ispadanja. Tako da, narode, ne preterujte, Novak je u njegovim godinama bio mnogo bolji i ozbiljniji teniser, po igri, talentu, po svemu. Mali jest u žiži zahvaljujući Fereru, ali brzo ćemo se uveriti u njegove limite. Zverev katastrofa, ne znam, nisam gledao kojom igrom je izbacio Cicibana?

lal

pre 1 godinu

Jesi ti normalan, poredis jednog Tima koji je sa tek 25 godina igrao prvo GS finale sa Alkarasom koji već sad sa 19 pokazuje ono sto niko nikad nije u tim godinama. Stvarno ne mogu da razumijem neke komentare. Pa zar nije logično da taj Tim ako je neki šampion, zar onda nije logično da je Tim u 19, 20oj godini morao pokazivati odlike istinskog šampiona. Tog istog Tima je u njegovoj 23oj godini Djokovic počistio sa 3:0 u polufinalu RG. Alo ee u 23oj godini. Pa Nadal je 19 osvojio GS. Nema tu, ti ako si istinski šampion, ti ćeš to odma pokazati. Alkaras to pokazuje već 6 mjeseci. Mada je on to pokazao još na US Openu prošle godine kada je čudesnom igrom pobjedio Cicipasa.
(Filip, 08. maj 2022 20:35)
agresivan i nevaspitan pristup...
cheng je osvojio RG sa 17 godina, federerov prvi GS je bio WB sa 21om...

mozda alkaraz osvoji 10/20/25 GS titula, a mozda ne osvoji nijednu... do pre tri dana je imao nula pobeda protiv top 10 igraca...

sin ima tenisku inteligenciju i za razliku od komentatora i dalje je cvrsto na zemlji... njemu je jasno koliko je tesko osvojiti makar jedan GS i zato sam siguran da postuje tog istog thiem-a mnogo vise od nekoga ko je prekjuce tresao tepihe dok je zamisljao da praherom udara forehand...

slobinator

pre 1 godinu

(el diablo, 8. maj 2022 21:03)
đoković je prvi gs uzeo sa 21 godinom,australiju 2008.to je lako proverljivo.đokovića gledam od početka karijere.i on je prvi masters uzeo u majamiju i tada je skočio na 7.mesto.2007 je u torontu tukao prva 3 igrača sveta uzeo turnir i popeo se na 3.mesto.igrao je finale us opena i izgubio tesno od federera.imao je i set loptu.ipak čini mi se da nije igrao ovako dobro i zrelo kao mladi španac.opet imali smo recimo bekera i agasija koji su sa 17-18 godina osvajali gren slemove.ipak to ne mora još ništa da znači.ko zna šta klincu može da kvrcne u glavi.možda mu udari slava u glavu,možda se zaljubi,svašta može da bude.veliki je talenat,ali ne verujem da će raditi na sebi kao đoković.

el diablo

pre 1 godinu

Ajmo sad realno, mali ako ne bude imao nekih ozbiljnih povreda, 100% obara sve rekorde “velike trojke”. Nema tu, jednostavno jesi li šampion ili nisi. Alkaras već sad sa 19 godina pokazuje ono sto “Velika trojka” nije pokazivala u tim godinama. Dečko sa tek napunjenih 19 godina ima osvojena već 2 mastersa, na istom turniru tukao Djokovica i Nadala. Sve je tu jasno, Alkaras ima sve sto je potrebno da osvoji 25-30 GS. Pa ako je “Velika trojka” osvojila toliko GS a klali su se medjusobno, pa sta tek onda Alkaras ima da uradi ako ne bude imao ozbiljnog izazivača. Vrlo lako mogu da se ponove one Federerove sezone kada je s lakoćom osvajao po 3 GS godišnje(s tim sto Alkaras neće imati takvog rivala ko sto je Federer imao Nadala na RG).
(Marko, 8. maj 2022 20:24)

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...

Robert

pre 1 godinu

Organizacija turnira je živa sprdnja. Zverev završio polufinale u 1 u noć, garant nije zaspao do 3 ujutru a treba da igra finale u 18h popodne isti dan. Svaka čast Alkarazu na dve strašne partije ali realno mu je olakšano 100%. I Novak bi razbio u ovakvim uslovima. Prosto treba reći istinu.
(tenisman, 8. maj 2022 19:31)

Saglasan sam sa Vama. Još veća katastrofa se dogodila na nedavnom turniru, gde su igrači u istom danu igrali polufinale i finale. I to je baš zadesilo Alkaraza koji je, uprkos tome, osvojio titulu. Španci loši organizatori ove godine.

Fun Facts

pre 1 godinu

(slobinator, 8. maj 2022 21:19)
Samo si zaboravio da napises da je Novak osvojio GS u vreme kad je Rodzer bio u prajmu a Rafa kao klonirani Alkaraz plus godinu dana stariji. Novak je sada stariji 16 godina i izgubio je maltene na loptu, sa odigranih desetak meceva u sezoni.

Sina

pre 1 godinu

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...
(el diablo, 08. maj 2022 21:03)

Nadal je na maltene svoj 19 rodjendan osvojio svoj prvi GS(Nadalu rodjendan pada u vreme kad se igra završnica RG). Znaci lupaš ocigledno. Novak s 19 bio 3 i osvojio GS.?? Ja prosto ne mogu da vjerujem da jedan ovakav komentar pun laži i dezinformacija zasad ima mnogo vise pluseva nego minusa. Za tvoju informaciju Djokovic je prvi GS osvojio 19 godina i 8 mjeseci. Treći na svijetu je postao tamo negdje oko RG 2007(znaci već imao 20 punih godina).

Superior

pre 1 godinu

Cisto radi poredjenja, pogledajte legendarno finale Rima iz 2005 gde je tada nova teniska superzvezda odigrala jedan od najboljih meceva na sljaci u teniskoj istoriji.
https://youtu.be/R7zjCJ7waEI

I uzgred, misljenja sam da, iako ima sve sto je neophodno, Alcaraz nece nadmasiti velikane teniske igre, Nadala i Djokovica.

dare slovenac

pre 1 godinu

gledajuči ovo finale i juče još uvek nespremnog Novaka u polufinalu i onu partiju...nije mi jasno zašto neko poziva Novaka na penziju, verovatno je mnogo komšiluka na ovom sajtu?

PesimističniRealista.

pre 1 godinu

Alkaras je briga za Medvedeva, Tsitsipasa i Zvereva koji će do kraja svojih karijera morati da se rvaju sa ovim Špancem a ne za Noleta i Nadala koji igraju još 2-3 godine i odoše u istoriju a ovi gore napomenuti neka im je Bog dragi na pomoći.

Mare

pre 1 godinu

(Marko, 8. maj 2022 20:24)

Polako, polako.. Pojavio se igrac protiv koga je tesko igrati, ali nije nemoguce. Sada ce svako da odradi dobar skauting na njemu, naci ce mu slabe tacke i poceti da ga pobedjuju. Onda ce on morati da se prilagodjava novoj situaciji, onda ce oni opet da nadju kljuc i tako u krug.
Tek cemo videti da li je on sposoban da odgovori u trenutku kad mu procitaju igru. Moze da se desi da padne mentalno. Da te podsetim da je Tim izgledao kao novi kralj sljake. Svi su mu proricali 30 GS-ova. Ali je vreme donelo neku drugu pricu.
A to da je bolji nego sto je velika trojka bila u njegovim godinama, u to se ne bih kladio. Nadal je sa 19 godina osvojio 4 mastersa i Rolan Garos. Novak je sa 19 osvojio Majami, a te godine jos i Montreal.
Videcemo. Mozda postane igracina, a mozda bude na nivou Majkla Cenga, koji je sa 17 godina pobedio Edberga na Rolan Garosu.

Slobodan

pre 1 godinu

Da je postao najbolji jeste, samo je stvar kada ce dobiti konkurenciju. Ima damar, sve kljucne lopte igra kao da ima bar 10 godina iskustva na broju 1. Ko bi prije sezone na njega tipovao da ce zamjeniti Novaka ili Medvedeva na broji 1, a zamjenice.

Staka Zulu

pre 1 godinu

Ovaj mali ima potencijal da obori sve moguce teniske rekorde u narednih 15 godina, tako da trenutna "G.O.A.T" trka postaje besmislena. Iskreno se nadam da ce Nadal osvojiti jos 4 Grend slem titule, a Novak i Federer ostati na 20.
(Mohikanac_'91., 8. maj 2022 19:10)

Kada tako razmišljaju, nije ni čudo što su Mohikanci izumrli!

Demar Derozan

pre 1 godinu

Bilo je dosta prognoza u komentarima pre meca da Sasa dobija Karlosa, a ispalo je sve suprotno. Fotelja i tastatura ne mogu da predvide sta ce se desiti na terenu kroz zivu aktivnost igraca. Sada opet mnogo komentara ide u pravcu da Alkarazu niko nista nece moci u narednih 15 god. To je opet prazna prica, iako Alkaraz neosporno ima talenat, mladost, hrabrost i glavu. Ali, da bi dominirao npr. 15 god u kontinuitetu, prvenstveno mora da ostane zdrav, sto nece biti jednostavno uzimajuci u obzir danassnje napore vrhunskog tenisera, njegov stil igre i njegovu telesnu gradju.

Filip

pre 1 godinu

Odlican je mali ali i Sasa je odigrao ocajno. Kao da mu se nije igralo.
Carlos je u naletu trenutno i dobro mu ide. Tek je poceo da igra, prerano je za predvidjanje neke velike karijere.
I Novak je pobedio Rafu i Rogera i osvojio prvi masters u karijeri. Ali malo je takvih.
Dominik Thiem, finale RG, finale AO, USO je osvojio i nestade. Zato bez pompe
(keyboard, 08. maj 2022 20:20)

Jesi ti normalan, poredis jednog Tima koji je sa tek 25 godina igrao prvo GS finale sa Alkarasom koji već sad sa 19 pokazuje ono sto niko nikad nije u tim godinama. Stvarno ne mogu da razumijem neke komentare. Pa zar nije logično da taj Tim ako je neki šampion, zar onda nije logično da je Tim u 19, 20oj godini morao pokazivati odlike istinskog šampiona. Tog istog Tima je u njegovoj 23oj godini Djokovic počistio sa 3:0 u polufinalu RG. Alo ee u 23oj godini. Pa Nadal je 19 osvojio GS. Nema tu, ti ako si istinski šampion, ti ćeš to odma pokazati. Alkaras to pokazuje već 6 mjeseci. Mada je on to pokazao još na US Openu prošle godine kada je čudesnom igrom pobjedio Cicipasa.

Furiozno

pre 1 godinu

Ovaj mladi momak je zaista neverovatan. Osim brzih nogu i sjajne naticipacije udaraca protivnika, Alcaras ima i neverovatno "brz" mozak, jer je gotovo u svakom poenu - posebno su bili impresivni tzv. "drop-shot" voleji, nalazio uvek najbolje rešenje. u svako slučaju "rođen" je novi teniski šampion. I zato - BRAVO!

Mile

pre 1 godinu

Tenis je opet postao super zanimljiv. Sada treba da se pojavi još jedan teniser nivoa Alkaraz kako bi imali dvoboje tipa Sampras Agasi, Federer Nadal, Đoković Nadal. Alkaraz uzima Rim, a uzeće i Rolan Garos kao od šale.

metalstorm

pre 1 godinu

A mislili ste da je Novak proslost. Na 70 posto za malo da izbaci malog fenomena. Sve će ih naslagati na Rg, a da budem preveliki optimista, možda već i u Rimu.

Tajson

pre 1 godinu

Fenomen Alkaraz me vraca jedno 35 godina u proslost kad se pojavio Majk Tajson mlad i nepiznat i kad su leteli ljudi po ringovima u prvoj, drugoj rundi. Meteorski uspon, nezaustavljivo, samo je Karlos mnogo inteligentniji i nece ponoviti Majkove gluposti.

Marko

pre 1 godinu

Ljudi, voleo sam Samprasovu hladnokrvnost, Federerovu preciznost, Nadalovu žestinu i forhend,i Noletov balkanski inat i tehniku. Zanimljivo će da bude na RG i Wimbledonu gde se Nole i Rafa neće dati tako lako. Svi teniski obožavaoci bi danas morali bit srećni. Gledamo nešto veliko u nastajanju. I zato, u čast ovog profinjenog sporta uzviknimo... Kraljevi su mrtvi, živeo kralj!

Alx

pre 1 godinu

najprecenjeniji sport na svetu...previse paznje medija...rezultira ovakvom euforijom...iskreno prebacivanje lopte preko mreze u 21 veku je smesno...

billy

pre 1 godinu

Alkaraz sada ima više osvojenih mastersa od Vavrinke, Tima, Del Potra i Davida Ferera
(Sale, 08. maj 2022 19:56)

Pa dobro sta, Alkaras je realno bolji teniser od svih koje si nabrojao. Ja ne znam, možda neki iz nekog razloga to ne zele da vide, al mali Alkaras ima sve predispozicije da se naosvaja i naosvaja GS i mastersa.

Milos

pre 1 godinu

Nije mi jasno sta nije uredu sa ljudima koji pucaju minuse kada neko napise da će Alkaras oboriti sve žive rekorde. Ne kontam sta je to, jel to strah od tog da će Alkaras oboriti sve Djokoviceve rekorde, pa zato pucaju minuse. Stvarno ne znam jel to u pitanju, ili nešto drugo. Alkaras ima sve predispozicije da opušteno osvoji 20+ GS. Ko je Alkarasa barem jednom gledao, uvjerio se u to.

drop shot

pre 1 godinu

Zverev izadje na mrezu loptica visoko odskoci i umjesto da je lagano
lagano plasira ili ustopa pored mreze on je svom snagom mlatne u aut.
Klasika za siledzije koje slabo razmisljaju. Volio bih da je Zverev
dobio ali kako sa onakvom igrom. Nema on glavu za sampiona.

lol

pre 1 godinu

E da se Novaku nekako vratiti u meč od juče, ne bi bilo onako, sigurno.
Ne podcjenjujući Alkaraza, rezultat bi bio malo drugačiji. Nole nije očekivao, ali je bilo kasno za buđenje.
Zverev i nije mogao bolje poslije igre do duboko u noć. Bez spavanja.
Alkaraz dobar. Kao zreo igrač sad djeluje. Kao da mu je svejedno kad udara, kao da ga rezultat ne interesuje. Tako djeluje.

hehe

pre 1 godinu

Klinac ima usadjen pobednicki mentalitet. Uporediti njega i Alijasima, na primer. Skoro vrsnjaci (Spanac mladji nesto vise od dve godine), jedan do drugog na ATP listi - Alkaraz 5 finala u karijeri i svih 5 pobeda bez izgubljenog seta, Alijasim 1 pobeda iz 10 finala… Kako stvari stoje trenutno, mali ima da preslisava sve u narednim godinama, narocito one koji tvrde “da im vreme dolazi”, naravno kad se Nadal i Novak povuku. Sampion se postaje tako sto izadjes na crtu najboljima i pobedis, a ne da se kukavicki nadas da ce najbolji da odu, ides u wc, cekas da ti cale sibne poruku da promenis taktiku i kad izgubis kukas na konferencijama za stampu kako ti nije bio dan, bilo prasine, cupava loptica, itd.

JPR24

pre 1 godinu

Organizacija turnira je živa sprdnja. Zverev završio polufinale u 1 u noć, garant nije zaspao do 3 ujutru a treba da igra finale u 18h popodne isti dan. Svaka čast Alkarazu na dve strašne partije ali realno mu je olakšano 100%. I Novak bi razbio u ovakvim uslovima. Prosto treba reći istinu.
(tenisman, 08. maj 2022 19:31

Nije prvi, ni zadnji ! Ali kad te klinac oduva, nije to do spavanja i odmora !

Dzoo

pre 1 godinu

@Milos Ti si Misko, mali covek.. Toliko si ogorcen na sebe, na ljude u tvom zivotu, na uspehe drugih ! Svi su oko tebe nastavili sa svojim zivotima, a ti si sigurno ostao sam ! Promasen slucaj ! Bedan, jadan..

JPR24

pre 1 godinu

Nije cudo ! Rival je sa majstorima kao Rafa i Nole.. Kakav Zverev i ostala banda… trenutno jedino Medo može u tu grupu ! A novih ni na vidiku !

stevo

pre 1 godinu

Mali je odličan, sviđa mi se njegov stil igranja. Poklopilo mu se sve. Od forme do situacije koja je zadesila pojedine igrače. Međutim, za sada mali je mašina. I to je dobro za tenis, da konačno gledamo igrače koji imaju potencijal da budu veliki šampioni. Nivo velike trojke. Međutim ovo ne mora ništa da znači na GS turnirima, jer tamo dolaze svi prespremni, igraju se 3 dobijena seta, a viđali smo anonimuse koji ako imaju dan mogu svakoga da iznenade. Ako recimo, Alkaras ispadne na RG ranije nego što je planirao, ili na Wimbl, psiha šampiona će imati "pukotine" koje će se odraziti na ostale GS turnire. Pretpostavljam da ni ostali neće imati respekt prema njemu, e onda ćemo vidjeti od čega je satkan:). Veloko BRAVO za sada i podrška našem Novaku da osvoji još neki GS!

Marko

pre 1 godinu

Ajmo sad realno, mali ako ne bude imao nekih ozbiljnih povreda, 100% obara sve rekorde “velike trojke”. Nema tu, jednostavno jesi li šampion ili nisi. Alkaras već sad sa 19 godina pokazuje ono sto “Velika trojka” nije pokazivala u tim godinama. Dečko sa tek napunjenih 19 godina ima osvojena već 2 mastersa, na istom turniru tukao Djokovica i Nadala. Sve je tu jasno, Alkaras ima sve sto je potrebno da osvoji 25-30 GS. Pa ako je “Velika trojka” osvojila toliko GS a klali su se medjusobno, pa sta tek onda Alkaras ima da uradi ako ne bude imao ozbiljnog izazivača. Vrlo lako mogu da se ponove one Federerove sezone kada je s lakoćom osvajao po 3 GS godišnje(s tim sto Alkaras neće imati takvog rivala ko sto je Federer imao Nadala na RG).

bla bla

pre 1 godinu

Mora Nole da ga vrati na fabricka podešavanja …mislim da će već u Rimu da izgubi od nekoga,ako ista u finalu gubi sigurno ili od Nadala ili od Noleta .E sad ako pričamo o njegovoj budućnosti ,ima svetlu budućnost ,a koliko vidim neće ni imati neku konkurenciju narednih par godina od strane mladjih….tako da je realno da će imati dosta GS ,a koliko može ne zavisi samo od njega nego i od konkurencije.Sad bi neko rekao da nije bili Noleta i Rafe ,Feđa bi uzeo bar 40-50 Gs ,ali nine to tako…jednostavno su gurali jedan drugog,Feđa bi stao na 17 da nije bilo ovih…znaci malog mora neko i da gura za uzazove

Bl

pre 1 godinu

"U pojedinim trenucima bio indisponiran..."???!!! Osim što je bio indisponiran, Zverev ništa i nije radio u cijelom meču. Samo se vukao po terenu k'o pokisla kokoš. Nevjetovatno! Gori je bio samo u finalu USO 2020. ali samo zato što je meč trajao neizdrživih 5 setova. Ovaj nas je put, hvala mu, poštedio i skratio na samo sat vremena svoju "indisponiranost".
I on je pretendent na ATP tron.
Alkarazu svaka čast. Bio je sjajan.

mojnemenito

pre 1 godinu

O ovome sam pisao prosle godine, a i posle Australian Opena ove godine. Dok Zverev, Medvedev , Cicipas i ostali pokusavaju jos da svrgnu Novaka i Nadala i da uzimaju grend slem titule, bojim se da ce se pojaviti neko novo ime i da ce opet da izvise u buducnosti. Vidjecemo da li je ovaj mali taj kalibar i koliko ce imati i srece sa povredama.

Gro8ar

pre 1 godinu

Vrhunski potencijal ima Alkaraz ali priče da je on već sad najbolji su ipak preuranjene.. osvojio je 2 Mastersa sto je ogroman uspeh i izbacio Nadal i Novaka na šljaci sto niko pre nije ali ovaj decko tek treba da se dokaze, GS i igra na 3 seta, tvrda podloga, trava... jel znate vi šta znaci 20 grenslemova??!! Ljudi već pričaju da će mali da obori sve rekorde velike trojke, Djokovic i Nadal će se za mnogo toga i dalje pitati na grenslemovima na betonu i travi tu su i Medved Zverev Cicipas ... jedno je sigorno decko je pokazao neverovatan talenat i zrelost za svoje godine i ima potencijal da bude najbolji u budućnosti ali mora još mnogo toga pokaže i da se poklopi u njegovoj karijeri...Lično mislim da će Novak osvojiti 22-23 GSi da taj rekord neće niko oboriti jako dugo.

Dejan

pre 1 godinu

Gđe su oni Indijanci sto su pre meča govorili da će Zverev pregaziti Alkarasa. Mali je već sad sa 19 godina realna opasnost da osvaja GS, a ne mogu ni da zamislim sta će biti za par godina. Verujem da vrlo lako mogu da se ponove one 4 Federerove sezone kada je osvojio 11 GS. Mali nije normalan, ko ga je barem jednom gledao vidio je da je mali sigurno budući teniski kralj.

keyboard

pre 1 godinu

Odlican je mali ali i Sasa je odigrao ocajno. Kao da mu se nije igralo.
Carlos je u naletu trenutno i dobro mu ide. Tek je poceo da igra, prerano je za predvidjanje neke velike karijere.
I Novak je pobedio Rafu i Rogera i osvojio prvi masters u karijeri. Ali malo je takvih.
Dominik Thiem, finale RG, finale AO, USO je osvojio i nestade. Zato bez pompe

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Ovaj mali ima potencijal da obori sve moguce teniske rekorde u narednih 15 godina, tako da trenutna "G.O.A.T" trka postaje besmislena. Iskreno se nadam da ce Nadal osvojiti jos 4 Grend slem titule, a Novak i Federer ostati na 20.

Milorad

pre 1 godinu

Kao sto rekoh juce Zverev da smeni Novaka sa broja jedan, decko nema pojma, e ovo je demoliranje a ne ono juce, o pobedi juce su odlucivale nijanse, a vi pojedinci i dalje nastavite da omalovazavate Novaka, sram vas bilo!

Miloje

pre 1 godinu

Ovako meteorski krenuli su i najveći sportisti i šampioni, Džordan, Tajson, Bolt... Sada i ovaj momak. Rodjen je za tenis i tu se ništa ne može...

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Upravo gledam kako Alkaraz ponizava Zvereva u drugom setu. Ako Novak i Rafa drasticno ne poboljsaju svoju igru, mogu da zaborave na jos neku Grend slem titulu.

dare slovenac

pre 1 godinu

steta juce za Novaka na 0:30 za otvoren backhand koji spreman pogadja u snu…imao bi tri break lopte i servirao za pobedu…Danas bi na poklon dobio novu masters titulu od bezživotnog Zvereva kojega bi danas svaki top 25 igrac razvalio

CroFed

pre 1 godinu

I ne, nije stvar u tome što je Zverev završio polufinale u 1:15 ujutro, nema 35 godina kao Novak ili 41 kao Roger pa da je "star i istrošen", to je momak u naponu snage i nema izlike u vidu "išao sam kasno spavati a morao sam se probuditi u 7 ujutro"

Tom Starin

pre 1 godinu

Jednostavno mu je ubio volju do života, ne samo do tenisa.

Gledao sam Zvereva u četvrt finalu i polufinalu, igrao je veoma, veoma dobro.

Ali ovo...ima ga svugde, gde god se okreneš, on je tu!

Pa onda igraj!

Bravo, mali!
Stvarno, SVAKA ČAST!

Zapazanje

pre 1 godinu

Tuzna sudbina Next gen pocev od Zvereva, Medvedeva, Tima, Kirijosa, Cicipasa, Alijasima i ostalih. Taman kad su mislili da ce Novak, Federer i Nadal prestati da ih terorisu, pojavio se Alkazar i terorisanje se nastavlja.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Vezaće mu Nole uši u čvor...
Nole i Rafa tempiraju formu...
Obrisaće ga Zverko ...
Da je igrao sa Cipijem i Zvweerkom oduvalki bi ga ...
Ova zvuče ne navijači Noleta i Rafe, već slinavi iskompleksirani dripčići.
Za Noleta navijam i dalje, ali ovaj mali im je za tri dana ...o ...u.
Naročito mi se sviđa "videće on u 3 dobijena seta, nema on pojma kako je to", a mali pun snage, a sada i samopouzdanja.
E to može da bude naslednik velikih monstruma. Oni su svoje odsvirali. Odsvirali su i ovi između njega i monstruma.

Vule

pre 1 godinu

Алкараз је прави насљедник Федерера у неким стварима. Овако млад већ постаје љубимац публике, срушио је идола који је у позним играчким годинама и има све предиспозиције да доминира тенисом уз понеког правог противника (као што је Федереру повремено био Родик). То не мора нужно да значи да ће престићи велику тројку или освајати по три грен слема у једној години, али има све предиспозиције да буде један од највећих. Они који су типовали на лагану побједу Зверева, заборавили су да је и Новак својевремено као младић побиједио Надала и Федерера на једном турниру и освојио га, што је била сензација, а он много подсјећа на Новака; такође су заборавили да је исти овај Алкараз освојио турнир у Барселони након што је играо и полуфинале и финале у истом дану. Има снаге, а за сада има и менталну снагу. Године су пред њим, али га дефинитивно не треба подцјењивати.

Pero

pre 1 godinu

Ljudi ne kapiraju da su Nadal i Djokovic prejaki sa sve tenisere osim Alcaraza u ovom trenutku. Kakav Zverev dajte molim vas. Novak bi demolirao Zvereva danas.

tenisman

pre 1 godinu

Organizacija turnira je živa sprdnja. Zverev završio polufinale u 1 u noć, garant nije zaspao do 3 ujutru a treba da igra finale u 18h popodne isti dan. Svaka čast Alkarazu na dve strašne partije ali realno mu je olakšano 100%. I Novak bi razbio u ovakvim uslovima. Prosto treba reći istinu.

Zex

pre 1 godinu

Vreme ce pokazati, igrati na ovako visokom nivou, zahteva ogromna odricanja, mlad je decko i hrabro igra ali kada ga procitaju i kada se uvuce crv sumnje,pitanje je sta ce biti tada.

Coabree

pre 1 godinu

Dva mastersa dve petstotke... Ovaj decko je masina za unistavanje! Secam se kad je Federer od 03 do 09 uzeo 15 slemova za 7 sezona. Alcaraz moze isto to!

DG

pre 1 godinu

Ajmo sada kada je završen meč da sagledamo stvari realno i ozbiljno. Kažem ozbiljno, jer dok čitam komentare smejem se kako ljudi daju dugoročne prognoze, i najavljuju novog potencijalnog GOAT-a, a momak još uvek nije osvojio prvi GS. Ne čudi me zbog takvih komentara jer smo mi skloni impulsivnom zaključivanju, bilo da je reč o hvalospevima ili kritikama. Kada razmislim, ko može da kaže za sebe gde će biti u narednih petnaest godina? Nema niko od nas pojma, a kako tek da znamo gde će biti Alkaraz i da li će osvojiti 20 GS-a. Ono što mogu da kažem, jeste činjenica da se do sada nije pojavio niko sličan Alkarazu, kada gledamo mlađe tenisere. Ima sve ono što je potrebno za velikog šampiona. Međutim, dug je put do onoga što su postigli članovi velike trojke. Treniranje istim tempom još najmanje deceniju, jaka želja i motivacija, izbegavanje povreda, borba sa ogromnim pritiskom koji će pogotovo sada biti prisutan. Treba sačekati Roland Garos i videti kako će Alksaraz izgledati u meču na tri dobijena seta. Uglavnom, konačno neko da znatno iskoči od mlađe generacije tenisera, pa makar i to bio kratkotrajni bljesak.

CroFed

pre 1 godinu

Korača mali prema novoj tituli i potvrdi da je- real deal. Za njega bi bilo najbolje da preskoči Rim, lagano odmori par dana i krene u pripremu za Roland Garros gdje će vjerojatno biti drugi favorit odmah iza njegovog sunarodnjaka Nadala...

Kritična masa

pre 1 godinu

Neverovatno je kako mali igra drop šotove. Oduševio me je. Ima sve što treba za šampiona. Videćemo da li će moći biti ovakav na 3 dobijena seta ali definitivno ovaj mali će pojesti ove generacije kojima je karijere oduzela velika trojka.

radojica

pre 1 godinu

Tacno sam juce rekao da mali ima da otrese Zvereva za sat i petnaest maximum. Sto se buducnosti tice, mnogo trosi telo, vise nego mladi Rafa, tako da cemo videti dokle moze da dogura.

Red

pre 1 godinu

Ovaj mali ima potencijal da obori sve moguce teniske rekorde u narednih 15 godina, tako da trenutna "G.O.A.T" trka postaje besmislena. Iskreno se nadam da ce Nadal osvojiti jos 4 Grend slem titule, a Novak i Federer ostati na 20.
(Mohikanac_'91., 8. maj 2022 19:10)

Teško za Nadala,pre če jih Nole još četiri osvojiti.

Robert

pre 1 godinu

Šta god danas uradio, Alkaraz je već heroj. Može da se smrzne i lagano izgubi, može da bude fizički istrošen od teških i dugih prethodnih mečeva, može da bude rovit zbog povrede gležnja ili ručnog zgloba... Ništa ne menja stvar da je pokazao neverovatan nivo tenisa i za ovo kratko vreme ostvario nešto što mnogi ne naprave za čitavu karijeru. Ipak, mislim da će danas pobediti Zvereva i zaista začiniti ovu nedelju na pravi način. Srećno mu bilo!

Robert

pre 1 godinu

Šta god danas uradio, Alkaraz je već heroj. Može da se smrzne i lagano izgubi, može da bude fizički istrošen od teških i dugih prethodnih mečeva, može da bude rovit zbog povrede gležnja ili ručnog zgloba... Ništa ne menja stvar da je pokazao neverovatan nivo tenisa i za ovo kratko vreme ostvario nešto što mnogi ne naprave za čitavu karijeru. Ipak, mislim da će danas pobediti Zvereva i zaista začiniti ovu nedelju na pravi način. Srećno mu bilo!

Kritična masa

pre 1 godinu

Neverovatno je kako mali igra drop šotove. Oduševio me je. Ima sve što treba za šampiona. Videćemo da li će moći biti ovakav na 3 dobijena seta ali definitivno ovaj mali će pojesti ove generacije kojima je karijere oduzela velika trojka.

Pero

pre 1 godinu

Ljudi ne kapiraju da su Nadal i Djokovic prejaki sa sve tenisere osim Alcaraza u ovom trenutku. Kakav Zverev dajte molim vas. Novak bi demolirao Zvereva danas.

tenisman

pre 1 godinu

Organizacija turnira je živa sprdnja. Zverev završio polufinale u 1 u noć, garant nije zaspao do 3 ujutru a treba da igra finale u 18h popodne isti dan. Svaka čast Alkarazu na dve strašne partije ali realno mu je olakšano 100%. I Novak bi razbio u ovakvim uslovima. Prosto treba reći istinu.

Red

pre 1 godinu

Ovaj mali ima potencijal da obori sve moguce teniske rekorde u narednih 15 godina, tako da trenutna "G.O.A.T" trka postaje besmislena. Iskreno se nadam da ce Nadal osvojiti jos 4 Grend slem titule, a Novak i Federer ostati na 20.
(Mohikanac_'91., 8. maj 2022 19:10)

Teško za Nadala,pre če jih Nole još četiri osvojiti.

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Upravo gledam kako Alkaraz ponizava Zvereva u drugom setu. Ako Novak i Rafa drasticno ne poboljsaju svoju igru, mogu da zaborave na jos neku Grend slem titulu.

Vule

pre 1 godinu

Алкараз је прави насљедник Федерера у неким стварима. Овако млад већ постаје љубимац публике, срушио је идола који је у позним играчким годинама и има све предиспозиције да доминира тенисом уз понеког правог противника (као што је Федереру повремено био Родик). То не мора нужно да значи да ће престићи велику тројку или освајати по три грен слема у једној години, али има све предиспозиције да буде један од највећих. Они који су типовали на лагану побједу Зверева, заборавили су да је и Новак својевремено као младић побиједио Надала и Федерера на једном турниру и освојио га, што је била сензација, а он много подсјећа на Новака; такође су заборавили да је исти овај Алкараз освојио турнир у Барселони након што је играо и полуфинале и финале у истом дану. Има снаге, а за сада има и менталну снагу. Године су пред њим, али га дефинитивно не треба подцјењивати.

DG

pre 1 godinu

Ajmo sada kada je završen meč da sagledamo stvari realno i ozbiljno. Kažem ozbiljno, jer dok čitam komentare smejem se kako ljudi daju dugoročne prognoze, i najavljuju novog potencijalnog GOAT-a, a momak još uvek nije osvojio prvi GS. Ne čudi me zbog takvih komentara jer smo mi skloni impulsivnom zaključivanju, bilo da je reč o hvalospevima ili kritikama. Kada razmislim, ko može da kaže za sebe gde će biti u narednih petnaest godina? Nema niko od nas pojma, a kako tek da znamo gde će biti Alkaraz i da li će osvojiti 20 GS-a. Ono što mogu da kažem, jeste činjenica da se do sada nije pojavio niko sličan Alkarazu, kada gledamo mlađe tenisere. Ima sve ono što je potrebno za velikog šampiona. Međutim, dug je put do onoga što su postigli članovi velike trojke. Treniranje istim tempom još najmanje deceniju, jaka želja i motivacija, izbegavanje povreda, borba sa ogromnim pritiskom koji će pogotovo sada biti prisutan. Treba sačekati Roland Garos i videti kako će Alksaraz izgledati u meču na tri dobijena seta. Uglavnom, konačno neko da znatno iskoči od mlađe generacije tenisera, pa makar i to bio kratkotrajni bljesak.

dare slovenac

pre 1 godinu

gledajuči ovo finale i juče još uvek nespremnog Novaka u polufinalu i onu partiju...nije mi jasno zašto neko poziva Novaka na penziju, verovatno je mnogo komšiluka na ovom sajtu?

stevo

pre 1 godinu

Mali je odličan, sviđa mi se njegov stil igranja. Poklopilo mu se sve. Od forme do situacije koja je zadesila pojedine igrače. Međutim, za sada mali je mašina. I to je dobro za tenis, da konačno gledamo igrače koji imaju potencijal da budu veliki šampioni. Nivo velike trojke. Međutim ovo ne mora ništa da znači na GS turnirima, jer tamo dolaze svi prespremni, igraju se 3 dobijena seta, a viđali smo anonimuse koji ako imaju dan mogu svakoga da iznenade. Ako recimo, Alkaras ispadne na RG ranije nego što je planirao, ili na Wimbl, psiha šampiona će imati "pukotine" koje će se odraziti na ostale GS turnire. Pretpostavljam da ni ostali neće imati respekt prema njemu, e onda ćemo vidjeti od čega je satkan:). Veloko BRAVO za sada i podrška našem Novaku da osvoji još neki GS!

billy

pre 1 godinu

Alkaraz sada ima više osvojenih mastersa od Vavrinke, Tima, Del Potra i Davida Ferera
(Sale, 08. maj 2022 19:56)

Pa dobro sta, Alkaras je realno bolji teniser od svih koje si nabrojao. Ja ne znam, možda neki iz nekog razloga to ne zele da vide, al mali Alkaras ima sve predispozicije da se naosvaja i naosvaja GS i mastersa.

PesimističniRealista.

pre 1 godinu

Alkaras je briga za Medvedeva, Tsitsipasa i Zvereva koji će do kraja svojih karijera morati da se rvaju sa ovim Špancem a ne za Noleta i Nadala koji igraju još 2-3 godine i odoše u istoriju a ovi gore napomenuti neka im je Bog dragi na pomoći.

Zapazanje

pre 1 godinu

Tuzna sudbina Next gen pocev od Zvereva, Medvedeva, Tima, Kirijosa, Cicipasa, Alijasima i ostalih. Taman kad su mislili da ce Novak, Federer i Nadal prestati da ih terorisu, pojavio se Alkazar i terorisanje se nastavlja.

Staka Zulu

pre 1 godinu

Ovaj mali ima potencijal da obori sve moguce teniske rekorde u narednih 15 godina, tako da trenutna "G.O.A.T" trka postaje besmislena. Iskreno se nadam da ce Nadal osvojiti jos 4 Grend slem titule, a Novak i Federer ostati na 20.
(Mohikanac_'91., 8. maj 2022 19:10)

Kada tako razmišljaju, nije ni čudo što su Mohikanci izumrli!

Marko

pre 1 godinu

Ljudi, voleo sam Samprasovu hladnokrvnost, Federerovu preciznost, Nadalovu žestinu i forhend,i Noletov balkanski inat i tehniku. Zanimljivo će da bude na RG i Wimbledonu gde se Nole i Rafa neće dati tako lako. Svi teniski obožavaoci bi danas morali bit srećni. Gledamo nešto veliko u nastajanju. I zato, u čast ovog profinjenog sporta uzviknimo... Kraljevi su mrtvi, živeo kralj!

Milorad

pre 1 godinu

Kao sto rekoh juce Zverev da smeni Novaka sa broja jedan, decko nema pojma, e ovo je demoliranje a ne ono juce, o pobedi juce su odlucivale nijanse, a vi pojedinci i dalje nastavite da omalovazavate Novaka, sram vas bilo!

hehe

pre 1 godinu

Klinac ima usadjen pobednicki mentalitet. Uporediti njega i Alijasima, na primer. Skoro vrsnjaci (Spanac mladji nesto vise od dve godine), jedan do drugog na ATP listi - Alkaraz 5 finala u karijeri i svih 5 pobeda bez izgubljenog seta, Alijasim 1 pobeda iz 10 finala… Kako stvari stoje trenutno, mali ima da preslisava sve u narednim godinama, narocito one koji tvrde “da im vreme dolazi”, naravno kad se Nadal i Novak povuku. Sampion se postaje tako sto izadjes na crtu najboljima i pobedis, a ne da se kukavicki nadas da ce najbolji da odu, ides u wc, cekas da ti cale sibne poruku da promenis taktiku i kad izgubis kukas na konferencijama za stampu kako ti nije bio dan, bilo prasine, cupava loptica, itd.

radojica

pre 1 godinu

Tacno sam juce rekao da mali ima da otrese Zvereva za sat i petnaest maximum. Sto se buducnosti tice, mnogo trosi telo, vise nego mladi Rafa, tako da cemo videti dokle moze da dogura.

metalstorm

pre 1 godinu

A mislili ste da je Novak proslost. Na 70 posto za malo da izbaci malog fenomena. Sve će ih naslagati na Rg, a da budem preveliki optimista, možda već i u Rimu.

Dejan

pre 1 godinu

Gđe su oni Indijanci sto su pre meča govorili da će Zverev pregaziti Alkarasa. Mali je već sad sa 19 godina realna opasnost da osvaja GS, a ne mogu ni da zamislim sta će biti za par godina. Verujem da vrlo lako mogu da se ponove one 4 Federerove sezone kada je osvojio 11 GS. Mali nije normalan, ko ga je barem jednom gledao vidio je da je mali sigurno budući teniski kralj.

dare slovenac

pre 1 godinu

steta juce za Novaka na 0:30 za otvoren backhand koji spreman pogadja u snu…imao bi tri break lopte i servirao za pobedu…Danas bi na poklon dobio novu masters titulu od bezživotnog Zvereva kojega bi danas svaki top 25 igrac razvalio

JPR24

pre 1 godinu

Organizacija turnira je živa sprdnja. Zverev završio polufinale u 1 u noć, garant nije zaspao do 3 ujutru a treba da igra finale u 18h popodne isti dan. Svaka čast Alkarazu na dve strašne partije ali realno mu je olakšano 100%. I Novak bi razbio u ovakvim uslovima. Prosto treba reći istinu.
(tenisman, 08. maj 2022 19:31

Nije prvi, ni zadnji ! Ali kad te klinac oduva, nije to do spavanja i odmora !

Furiozno

pre 1 godinu

Ovaj mladi momak je zaista neverovatan. Osim brzih nogu i sjajne naticipacije udaraca protivnika, Alcaras ima i neverovatno "brz" mozak, jer je gotovo u svakom poenu - posebno su bili impresivni tzv. "drop-shot" voleji, nalazio uvek najbolje rešenje. u svako slučaju "rođen" je novi teniski šampion. I zato - BRAVO!

Miloje

pre 1 godinu

Ovako meteorski krenuli su i najveći sportisti i šampioni, Džordan, Tajson, Bolt... Sada i ovaj momak. Rodjen je za tenis i tu se ništa ne može...

el diablo

pre 1 godinu

Ajmo sad realno, mali ako ne bude imao nekih ozbiljnih povreda, 100% obara sve rekorde “velike trojke”. Nema tu, jednostavno jesi li šampion ili nisi. Alkaras već sad sa 19 godina pokazuje ono sto “Velika trojka” nije pokazivala u tim godinama. Dečko sa tek napunjenih 19 godina ima osvojena već 2 mastersa, na istom turniru tukao Djokovica i Nadala. Sve je tu jasno, Alkaras ima sve sto je potrebno da osvoji 25-30 GS. Pa ako je “Velika trojka” osvojila toliko GS a klali su se medjusobno, pa sta tek onda Alkaras ima da uradi ako ne bude imao ozbiljnog izazivača. Vrlo lako mogu da se ponove one Federerove sezone kada je s lakoćom osvajao po 3 GS godišnje(s tim sto Alkaras neće imati takvog rivala ko sto je Federer imao Nadala na RG).
(Marko, 8. maj 2022 20:24)

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...

Superior

pre 1 godinu

Cisto radi poredjenja, pogledajte legendarno finale Rima iz 2005 gde je tada nova teniska superzvezda odigrala jedan od najboljih meceva na sljaci u teniskoj istoriji.
https://youtu.be/R7zjCJ7waEI

I uzgred, misljenja sam da, iako ima sve sto je neophodno, Alcaraz nece nadmasiti velikane teniske igre, Nadala i Djokovica.

CroFed

pre 1 godinu

I ne, nije stvar u tome što je Zverev završio polufinale u 1:15 ujutro, nema 35 godina kao Novak ili 41 kao Roger pa da je "star i istrošen", to je momak u naponu snage i nema izlike u vidu "išao sam kasno spavati a morao sam se probuditi u 7 ujutro"

CroFed

pre 1 godinu

Korača mali prema novoj tituli i potvrdi da je- real deal. Za njega bi bilo najbolje da preskoči Rim, lagano odmori par dana i krene u pripremu za Roland Garros gdje će vjerojatno biti drugi favorit odmah iza njegovog sunarodnjaka Nadala...

keyboard

pre 1 godinu

Odlican je mali ali i Sasa je odigrao ocajno. Kao da mu se nije igralo.
Carlos je u naletu trenutno i dobro mu ide. Tek je poceo da igra, prerano je za predvidjanje neke velike karijere.
I Novak je pobedio Rafu i Rogera i osvojio prvi masters u karijeri. Ali malo je takvih.
Dominik Thiem, finale RG, finale AO, USO je osvojio i nestade. Zato bez pompe

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Vezaće mu Nole uši u čvor...
Nole i Rafa tempiraju formu...
Obrisaće ga Zverko ...
Da je igrao sa Cipijem i Zvweerkom oduvalki bi ga ...
Ova zvuče ne navijači Noleta i Rafe, već slinavi iskompleksirani dripčići.
Za Noleta navijam i dalje, ali ovaj mali im je za tri dana ...o ...u.
Naročito mi se sviđa "videće on u 3 dobijena seta, nema on pojma kako je to", a mali pun snage, a sada i samopouzdanja.
E to može da bude naslednik velikih monstruma. Oni su svoje odsvirali. Odsvirali su i ovi između njega i monstruma.

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Ovaj mali ima potencijal da obori sve moguce teniske rekorde u narednih 15 godina, tako da trenutna "G.O.A.T" trka postaje besmislena. Iskreno se nadam da ce Nadal osvojiti jos 4 Grend slem titule, a Novak i Federer ostati na 20.

Milos

pre 1 godinu

Nije mi jasno sta nije uredu sa ljudima koji pucaju minuse kada neko napise da će Alkaras oboriti sve žive rekorde. Ne kontam sta je to, jel to strah od tog da će Alkaras oboriti sve Djokoviceve rekorde, pa zato pucaju minuse. Stvarno ne znam jel to u pitanju, ili nešto drugo. Alkaras ima sve predispozicije da opušteno osvoji 20+ GS. Ko je Alkarasa barem jednom gledao, uvjerio se u to.

Alx

pre 1 godinu

najprecenjeniji sport na svetu...previse paznje medija...rezultira ovakvom euforijom...iskreno prebacivanje lopte preko mreze u 21 veku je smesno...

Gro8ar

pre 1 godinu

Vrhunski potencijal ima Alkaraz ali priče da je on već sad najbolji su ipak preuranjene.. osvojio je 2 Mastersa sto je ogroman uspeh i izbacio Nadal i Novaka na šljaci sto niko pre nije ali ovaj decko tek treba da se dokaze, GS i igra na 3 seta, tvrda podloga, trava... jel znate vi šta znaci 20 grenslemova??!! Ljudi već pričaju da će mali da obori sve rekorde velike trojke, Djokovic i Nadal će se za mnogo toga i dalje pitati na grenslemovima na betonu i travi tu su i Medved Zverev Cicipas ... jedno je sigorno decko je pokazao neverovatan talenat i zrelost za svoje godine i ima potencijal da bude najbolji u budućnosti ali mora još mnogo toga pokaže i da se poklopi u njegovoj karijeri...Lično mislim da će Novak osvojiti 22-23 GSi da taj rekord neće niko oboriti jako dugo.

Tajson

pre 1 godinu

Fenomen Alkaraz me vraca jedno 35 godina u proslost kad se pojavio Majk Tajson mlad i nepiznat i kad su leteli ljudi po ringovima u prvoj, drugoj rundi. Meteorski uspon, nezaustavljivo, samo je Karlos mnogo inteligentniji i nece ponoviti Majkove gluposti.

istina

pre 1 godinu

Koliko zajedljivih komentara od velikih strucnjaka to samo ovde ima.Decko je pokazao da je veliki potencijal,a sta ce biti kasnije to ce se tek videti,ali dobiti 3 najaca igraca na turniru u 3 dana to bas nije slucajnost.

Coabree

pre 1 godinu

Dva mastersa dve petstotke... Ovaj decko je masina za unistavanje! Secam se kad je Federer od 03 do 09 uzeo 15 slemova za 7 sezona. Alcaraz moze isto to!

mojnemenito

pre 1 godinu

O ovome sam pisao prosle godine, a i posle Australian Opena ove godine. Dok Zverev, Medvedev , Cicipas i ostali pokusavaju jos da svrgnu Novaka i Nadala i da uzimaju grend slem titule, bojim se da ce se pojaviti neko novo ime i da ce opet da izvise u buducnosti. Vidjecemo da li je ovaj mali taj kalibar i koliko ce imati i srece sa povredama.

Bole

pre 1 godinu

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...
(el diablo, 08. maj 2022 21:03)

Jel realno da ovaj komentar pun laži i dezinformacija zasad ima 26 pluseva i 5 minusa, jel realno to.?? Pa ako ništa barem je lako sve informacije provjeriti na Internetu. Djokovic s 19 bio 3 igrač sveta i osvojio GS.?? Ahahahahahahaha

drop shot

pre 1 godinu

Zverev izadje na mrezu loptica visoko odskoci i umjesto da je lagano
lagano plasira ili ustopa pored mreze on je svom snagom mlatne u aut.
Klasika za siledzije koje slabo razmisljaju. Volio bih da je Zverev
dobio ali kako sa onakvom igrom. Nema on glavu za sampiona.

Tn

pre 1 godinu

Alkaraz nije nikakvo novo tenisko čudo, uleteo je u vakum bez Novaka i Nadala, i pobedio juče na sreću Novaka koji je još zarđao od neigranja. Danas je Zverev odigrao najgori meč koji sam gledao. Alkaraz ništa posebno, uporan i konstantan, juče ga je Novak ispustio i devetom gemu trećeg seta, i to je to. On jeste u
naletu ali će padati u Rimu i Parizu. To tako ide, kad si mlad i napaljen izvlačiš nemoguće za te godine, a kad se balon malo izduva biće nerviranja i ranih ispadanja. Tako da, narode, ne preterujte, Novak je u njegovim godinama bio mnogo bolji i ozbiljniji teniser, po igri, talentu, po svemu. Mali jest u žiži zahvaljujući Fereru, ali brzo ćemo se uveriti u njegove limite. Zverev katastrofa, ne znam, nisam gledao kojom igrom je izbacio Cicibana?
(veder, 08. maj 2022 21:08)
Tako je, na srecu. Ne daj Boze da je bio bolji, i tako te neke gluposti, vec na srecu. Tako i sa svim Djokovicevim porazima (nzm koliko ih ima ukupno), ali svi su oni bili na srecu, ne zato sto je u nekom protivnik bio bolji.
Ja cak ne bih rekao da je Alkaraz na srecu pobedio, vec je to bio samo privid pobede, a juce je Djokovic zapravo igrao finale sa Zverevom.

Mile

pre 1 godinu

Tenis je opet postao super zanimljiv. Sada treba da se pojavi još jedan teniser nivoa Alkaraz kako bi imali dvoboje tipa Sampras Agasi, Federer Nadal, Đoković Nadal. Alkaraz uzima Rim, a uzeće i Rolan Garos kao od šale.

Mare

pre 1 godinu

(Marko, 8. maj 2022 20:24)

Polako, polako.. Pojavio se igrac protiv koga je tesko igrati, ali nije nemoguce. Sada ce svako da odradi dobar skauting na njemu, naci ce mu slabe tacke i poceti da ga pobedjuju. Onda ce on morati da se prilagodjava novoj situaciji, onda ce oni opet da nadju kljuc i tako u krug.
Tek cemo videti da li je on sposoban da odgovori u trenutku kad mu procitaju igru. Moze da se desi da padne mentalno. Da te podsetim da je Tim izgledao kao novi kralj sljake. Svi su mu proricali 30 GS-ova. Ali je vreme donelo neku drugu pricu.
A to da je bolji nego sto je velika trojka bila u njegovim godinama, u to se ne bih kladio. Nadal je sa 19 godina osvojio 4 mastersa i Rolan Garos. Novak je sa 19 osvojio Majami, a te godine jos i Montreal.
Videcemo. Mozda postane igracina, a mozda bude na nivou Majkla Cenga, koji je sa 17 godina pobedio Edberga na Rolan Garosu.

Robert

pre 1 godinu

Organizacija turnira je živa sprdnja. Zverev završio polufinale u 1 u noć, garant nije zaspao do 3 ujutru a treba da igra finale u 18h popodne isti dan. Svaka čast Alkarazu na dve strašne partije ali realno mu je olakšano 100%. I Novak bi razbio u ovakvim uslovima. Prosto treba reći istinu.
(tenisman, 8. maj 2022 19:31)

Saglasan sam sa Vama. Još veća katastrofa se dogodila na nedavnom turniru, gde su igrači u istom danu igrali polufinale i finale. I to je baš zadesilo Alkaraza koji je, uprkos tome, osvojio titulu. Španci loši organizatori ove godine.

Tom Starin

pre 1 godinu

Jednostavno mu je ubio volju do života, ne samo do tenisa.

Gledao sam Zvereva u četvrt finalu i polufinalu, igrao je veoma, veoma dobro.

Ali ovo...ima ga svugde, gde god se okreneš, on je tu!

Pa onda igraj!

Bravo, mali!
Stvarno, SVAKA ČAST!

Slobodan

pre 1 godinu

Da je postao najbolji jeste, samo je stvar kada ce dobiti konkurenciju. Ima damar, sve kljucne lopte igra kao da ima bar 10 godina iskustva na broju 1. Ko bi prije sezone na njega tipovao da ce zamjeniti Novaka ili Medvedeva na broji 1, a zamjenice.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Bilo je dosta prognoza u komentarima pre meca da Sasa dobija Karlosa, a ispalo je sve suprotno. Fotelja i tastatura ne mogu da predvide sta ce se desiti na terenu kroz zivu aktivnost igraca. Sada opet mnogo komentara ide u pravcu da Alkarazu niko nista nece moci u narednih 15 god. To je opet prazna prica, iako Alkaraz neosporno ima talenat, mladost, hrabrost i glavu. Ali, da bi dominirao npr. 15 god u kontinuitetu, prvenstveno mora da ostane zdrav, sto nece biti jednostavno uzimajuci u obzir danassnje napore vrhunskog tenisera, njegov stil igre i njegovu telesnu gradju.

Marko

pre 1 godinu

Ajmo sad realno, mali ako ne bude imao nekih ozbiljnih povreda, 100% obara sve rekorde “velike trojke”. Nema tu, jednostavno jesi li šampion ili nisi. Alkaras već sad sa 19 godina pokazuje ono sto “Velika trojka” nije pokazivala u tim godinama. Dečko sa tek napunjenih 19 godina ima osvojena već 2 mastersa, na istom turniru tukao Djokovica i Nadala. Sve je tu jasno, Alkaras ima sve sto je potrebno da osvoji 25-30 GS. Pa ako je “Velika trojka” osvojila toliko GS a klali su se medjusobno, pa sta tek onda Alkaras ima da uradi ako ne bude imao ozbiljnog izazivača. Vrlo lako mogu da se ponove one Federerove sezone kada je s lakoćom osvajao po 3 GS godišnje(s tim sto Alkaras neće imati takvog rivala ko sto je Federer imao Nadala na RG).

veder

pre 1 godinu

Alkaraz nije nikakvo novo tenisko čudo, uleteo je u vakum bez Novaka i Nadala, i pobedio juče na sreću Novaka koji je još zarđao od neigranja. Danas je Zverev odigrao najgori meč koji sam gledao. Alkaraz ništa posebno, uporan i konstantan, juče ga je Novak ispustio i devetom gemu trećeg seta, i to je to. On jeste u
naletu ali će padati u Rimu i Parizu. To tako ide, kad si mlad i napaljen izvlačiš nemoguće za te godine, a kad se balon malo izduva biće nerviranja i ranih ispadanja. Tako da, narode, ne preterujte, Novak je u njegovim godinama bio mnogo bolji i ozbiljniji teniser, po igri, talentu, po svemu. Mali jest u žiži zahvaljujući Fereru, ali brzo ćemo se uveriti u njegove limite. Zverev katastrofa, ne znam, nisam gledao kojom igrom je izbacio Cicibana?

Fun Facts

pre 1 godinu

(slobinator, 8. maj 2022 21:19)
Samo si zaboravio da napises da je Novak osvojio GS u vreme kad je Rodzer bio u prajmu a Rafa kao klonirani Alkaraz plus godinu dana stariji. Novak je sada stariji 16 godina i izgubio je maltene na loptu, sa odigranih desetak meceva u sezoni.

kabal

pre 1 godinu

Iskreno, cisto sumnjam da danasnji klinci uopste imaju takav mentalitet i dugotrajnost. Zivimo u svetu milenijalaca, oni se ne zadrzavaju dugo na jednoj stvari. Sve se brzo izgustira, brzo dodje do zasicenja
(Lemi, 8. maj 2022 22:48)

Kakav crni svet milenijalaca, Đoković je milenijalac, mali je generacija Z (zumer).

Zex

pre 1 godinu

Vreme ce pokazati, igrati na ovako visokom nivou, zahteva ogromna odricanja, mlad je decko i hrabro igra ali kada ga procitaju i kada se uvuce crv sumnje,pitanje je sta ce biti tada.

slobinator

pre 1 godinu

(el diablo, 8. maj 2022 21:03)
đoković je prvi gs uzeo sa 21 godinom,australiju 2008.to je lako proverljivo.đokovića gledam od početka karijere.i on je prvi masters uzeo u majamiju i tada je skočio na 7.mesto.2007 je u torontu tukao prva 3 igrača sveta uzeo turnir i popeo se na 3.mesto.igrao je finale us opena i izgubio tesno od federera.imao je i set loptu.ipak čini mi se da nije igrao ovako dobro i zrelo kao mladi španac.opet imali smo recimo bekera i agasija koji su sa 17-18 godina osvajali gren slemove.ipak to ne mora još ništa da znači.ko zna šta klincu može da kvrcne u glavi.možda mu udari slava u glavu,možda se zaljubi,svašta može da bude.veliki je talenat,ali ne verujem da će raditi na sebi kao đoković.

Zoran

pre 1 godinu

"ATP je apsolutno sramotno uradio svoj posao ove nedelje. Pre dva dana sam otišao u krevet u 4 ili 4.30 ujutru, a juče sam legao u 5.20. Znate, ako normalna osoba ode jedne noći u krevet u 4, a sledeće u 5, biće joj veoma teško da se uopšte probudi. A meni je bilo teško da tako igram finale protiv Karlosa Alkaraza...." - Zverev

Pa, vi sada vidite da li je tu moglo biti meca..????

Hagiano

pre 1 godinu

(Marko, 8. maj 2022 20:24)

Ajde sad malo ipak realnije...

Za pet godina ukoliko stigne do rezultata Mareja i Vavrinke moze da pomisli da bi ludom srecom mogao ovima da se priblizi.

Toliko faktora, toliko stvari koje mogu da se dese da to nije realno uopste predvidjati.
Ja licno mislim da ce uzeti koji GS vise od Mareja, jer ne zaboravi kao spanac, samo RG je na sljaci, a ipak beton i trava su mesta gde mnogi drugi imaju velike sanse.
Jedan je Djokovic koji je na svakom GS bio ili prvi ili drugi favorit. Alkaraz ako se zaljubi, dovidjenja. Ako se povredi, dovidjenja, potrebno je imati u glavi takav cilj, mozda se zadovolji sa par GS.
20 GS je bolesno mnogo, i sumnjam da neki teniser danas pomislja da se bavi tenisom kako bi to obarao...
Broj nedelja na prvom mestu je ipak previsok, a sto je najcrnje brojcanik i dalje okrece.
Djokovic i Nadal su ugasili na desetine karijera, Alkaraza nece ugasiti u potpunosti jer je velika razlika u godinama, ali ce ga naredne 2-3-4 godine svakako apsolutno sputati da uopste i krene ka nekim rekordima, mozda eventualno mastersi...

Zivi bili pa videli, i na kraju, korona je proslost a Dzoker se tek zalece...

ls

pre 1 godinu

Ajmo sad realno, mali ako ne bude imao nekih ozbiljnih povreda, 100% obara sve rekorde “velike trojke”. Nema tu, jednostavno jesi li šampion ili nisi. Alkaras već sad sa 19 godina pokazuje ono sto “Velika trojka” nije pokazivala u tim godinama. Dečko sa tek napunjenih 19 godina ima osvojena već 2 mastersa, na istom turniru tukao Djokovica i Nadala. Sve je tu jasno, Alkaras ima sve sto je potrebno da osvoji 25-30 GS. Pa ako je “Velika trojka” osvojila toliko GS a klali su se medjusobno, pa sta tek onda Alkaras ima da uradi ako ne bude imao ozbiljnog izazivača. Vrlo lako mogu da se ponove one Federerove sezone kada je s lakoćom osvajao po 3 GS godišnje(s tim sto Alkaras neće imati takvog rivala ko sto je Federer imao Nadala na RG).
(Marko, 8. maj 2022 20:24)

Druze moj, kroz tenisku istoriju je proslo mnogo "Alkarasa" koji su imali potencijal za sve i svasta, ali ni jedan nije ni blizu ove trojice dobacio. Nadal je iskasapljen povredama, a iskasapljen je jer je ovakvih Alkarasa sa potencijalom naslagao u karijeri milion, Novak je malo pao od onog zatvaranja u hotelu i siljenja kite svih mogucih degenerika na njemu, ali je najbitnije sto je tri puta zdraviji od Nadala, i jos bitnije ne vuce povrede. Novak ce se ponovo zaleteti (koliko god to vama bilo krivo), i ovaj mali jos barem 4-5 godina nece moci nista znacajno da uradi, a kada se ovi penzionisu, tada ce mu vec biti kasno da ih sustize, tj nece ih motorom moci stici, a ni sad vec ne moze.

JPR24

pre 1 godinu

Nije cudo ! Rival je sa majstorima kao Rafa i Nole.. Kakav Zverev i ostala banda… trenutno jedino Medo može u tu grupu ! A novih ni na vidiku !

lal

pre 1 godinu

Jesi ti normalan, poredis jednog Tima koji je sa tek 25 godina igrao prvo GS finale sa Alkarasom koji već sad sa 19 pokazuje ono sto niko nikad nije u tim godinama. Stvarno ne mogu da razumijem neke komentare. Pa zar nije logično da taj Tim ako je neki šampion, zar onda nije logično da je Tim u 19, 20oj godini morao pokazivati odlike istinskog šampiona. Tog istog Tima je u njegovoj 23oj godini Djokovic počistio sa 3:0 u polufinalu RG. Alo ee u 23oj godini. Pa Nadal je 19 osvojio GS. Nema tu, ti ako si istinski šampion, ti ćeš to odma pokazati. Alkaras to pokazuje već 6 mjeseci. Mada je on to pokazao još na US Openu prošle godine kada je čudesnom igrom pobjedio Cicipasa.
(Filip, 08. maj 2022 20:35)
agresivan i nevaspitan pristup...
cheng je osvojio RG sa 17 godina, federerov prvi GS je bio WB sa 21om...

mozda alkaraz osvoji 10/20/25 GS titula, a mozda ne osvoji nijednu... do pre tri dana je imao nula pobeda protiv top 10 igraca...

sin ima tenisku inteligenciju i za razliku od komentatora i dalje je cvrsto na zemlji... njemu je jasno koliko je tesko osvojiti makar jedan GS i zato sam siguran da postuje tog istog thiem-a mnogo vise od nekoga ko je prekjuce tresao tepihe dok je zamisljao da praherom udara forehand...

Lemi

pre 1 godinu

Evo vec ceo svet bruji kako ce mali oboriti sve rekorde Velike trojke, kako nikada ovako nesto nije vidjeno itd. Hahahahah. Alo bre ljudi, ajde da sacekamo makar prvi grend slem. A onda da sacekamo da dodje na prvo mesto ATP liste. A onda da sacekamo jos jedno 10 godina da bude u samom vrhu i da osvoji 20 grend slemova.

Iskreno, cisto sumnjam da danasnji klinci uopste imaju takav mentalitet i dugotrajnost. Zivimo u svetu milenijalaca, oni se ne zadrzavaju dugo na jednoj stvari. Sve se brzo izgustira, brzo dodje do zasicenja. Alkaraza tek cekaju odredjena iskustva i borba sa tim - slava, pritisak kada te proglase najboljim, devojke, zena, deca, novac itd. Znate li bre vi kakva mentalna gromada i covek od celika treba da budete da odolite svim tim izazovima i nastavite istim putem?
Koliko puta treba da se padne i uzdigne da bi se postalo sampion? Setite se samo koliko su puta Djokovic i Nadal otpisivani pa su se vracali jaci nego ikada. Koliko drugih tenisera je imalo snage za tako nesto? Alkaraza tek cekaju padovi, porazi i drugi izazovi.
Iskreno, koliko god hvalili Alkaraza, za mene on jos uvek ne predstavlja nista osim lepog osvezenja.

Morace on jos puno pasulja da pojede da bi se dokazao i uopste priblizio velikanima ovog sporta. Ko god se bavio sportom zna da je talenat 10%, a sve ostalo je rad, rad i samo rad.

Zoran

pre 1 godinu

ufff Saša večeras očajan. Skroz uništi finale.
(Neško, 8. maj 2022 21:15)

Covek premoren. Jasno kao dan. Lukavi Spanci ga stavili da odigra nocu..Zavrsio u 1 posle ponoci. Ne vrejem da je moga oka sklopiti pre 3 izjutra..Gde je mogao taj dan da bilo sta odigra..? Za to vreme klinac se odmara sve u 16.

Sina

pre 1 godinu

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...
(el diablo, 08. maj 2022 21:03)

Nadal je na maltene svoj 19 rodjendan osvojio svoj prvi GS(Nadalu rodjendan pada u vreme kad se igra završnica RG). Znaci lupaš ocigledno. Novak s 19 bio 3 i osvojio GS.?? Ja prosto ne mogu da vjerujem da jedan ovakav komentar pun laži i dezinformacija zasad ima mnogo vise pluseva nego minusa. Za tvoju informaciju Djokovic je prvi GS osvojio 19 godina i 8 mjeseci. Treći na svijetu je postao tamo negdje oko RG 2007(znaci već imao 20 punih godina).

ccc?

pre 1 godinu

Novak je 2007 bio br.3 na ATP listi. Imao je 20 godina. Proverite. Sledece godine je osvojio svoj prvi GS i imao je 21. godinu. Karlos ima 19 godina i na ATP je 9. Potrebno mu je oko 3300 bodova da sustigne Zvereva koji je treci na ATP listi. Normalno da Karlos igra i pobeduje a da drugi ne igraju i ne pobedjuju? On nece sa 20 godina biti br.3. Zapamtite. I da. Zvereva je pocistio za sat vremena a nespremnog Novaka je jedva dobio za 3 sata igre?

vrg

pre 1 godinu

nek je pobedio, malo se izduvao pred domacom publikom, malo da pocnu hvalospevi, pa onda malo ubuduce i na turnire da krece sa ocekivanjima, kasnije i pritiskom, da vidimo kako ce da se nosi.
u tenisu je gotovo sve u glavi. mnogi su osvajali i slemove, pa nestajali. mali ima opasan potencijal, a da li ce da ga ostvari, videcemo. nadam se da ce na slemove da priceka barem koju godinu.
u svakom slucaju, znamo da ce da ga stave u novakov deo zreba na rg. ako bude moguce, na to cu da ulozim novac. svakako, bice zanimljiv okrsaj, ako doguraju obojica do cetvrtfinala.
a zverev i sljaka je komedija.

Bl

pre 1 godinu

"U pojedinim trenucima bio indisponiran..."???!!! Osim što je bio indisponiran, Zverev ništa i nije radio u cijelom meču. Samo se vukao po terenu k'o pokisla kokoš. Nevjetovatno! Gori je bio samo u finalu USO 2020. ali samo zato što je meč trajao neizdrživih 5 setova. Ovaj nas je put, hvala mu, poštedio i skratio na samo sat vremena svoju "indisponiranost".
I on je pretendent na ATP tron.
Alkarazu svaka čast. Bio je sjajan.

Milosav

pre 1 godinu

Odlicna vest! Iako je pobedio Noleta. Do smene generacija mora da dodje, ali bih voleo da neko zasluzan postane nova zvezda. Alkaraz je odlican i ima nesto u sebi sto ga izdvaja od ostalih. Da li ce to da bude jos jedan "could have been" ili je "real deal" vreme ce da pokaze.
U medjuvremenu dolazi RG, videcemo ko je jos uvek u formi a ko moze da ponese jednu pobedu i da istraje na RG.
U tome je VELIKA TROJKA uvek sijala, u kontinuitetu!
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

Filip

pre 1 godinu

Odlican je mali ali i Sasa je odigrao ocajno. Kao da mu se nije igralo.
Carlos je u naletu trenutno i dobro mu ide. Tek je poceo da igra, prerano je za predvidjanje neke velike karijere.
I Novak je pobedio Rafu i Rogera i osvojio prvi masters u karijeri. Ali malo je takvih.
Dominik Thiem, finale RG, finale AO, USO je osvojio i nestade. Zato bez pompe
(keyboard, 08. maj 2022 20:20)

Jesi ti normalan, poredis jednog Tima koji je sa tek 25 godina igrao prvo GS finale sa Alkarasom koji već sad sa 19 pokazuje ono sto niko nikad nije u tim godinama. Stvarno ne mogu da razumijem neke komentare. Pa zar nije logično da taj Tim ako je neki šampion, zar onda nije logično da je Tim u 19, 20oj godini morao pokazivati odlike istinskog šampiona. Tog istog Tima je u njegovoj 23oj godini Djokovic počistio sa 3:0 u polufinalu RG. Alo ee u 23oj godini. Pa Nadal je 19 osvojio GS. Nema tu, ti ako si istinski šampion, ti ćeš to odma pokazati. Alkaras to pokazuje već 6 mjeseci. Mada je on to pokazao još na US Openu prošle godine kada je čudesnom igrom pobjedio Cicipasa.

Legolas

pre 1 godinu

Druze moj, kroz tenisku istoriju je proslo mnogo "Alkarasa" koji su imali potencijal za sve i svasta, ali ni jedan nije ni blizu ove trojice dobacio. Nadal je iskasapljen povredama, a iskasapljen je jer je ovakvih Alkarasa sa potencijalom naslagao u karijeri milion, Novak je malo pao od onog zatvaranja u hotelu i siljenja kite svih mogucih degenerika na njemu, ali je najbitnije sto je tri puta zdraviji od Nadala, i jos bitnije ne vuce povrede. Novak ce se ponovo zaleteti (koliko god to vama bilo krivo), i ovaj mali jos barem 4-5 godina nece moci nista znacajno da uradi, a kada se ovi penzionisu, tada ce mu vec biti kasno da ih sustize, tj nece ih motorom moci stici, a ni sad vec ne moze.
(ls, 08. maj 2022 23:10) Ala si se nalupetao, svaka čast!!

lol

pre 1 godinu

E da se Novaku nekako vratiti u meč od juče, ne bi bilo onako, sigurno.
Ne podcjenjujući Alkaraza, rezultat bi bio malo drugačiji. Nole nije očekivao, ali je bilo kasno za buđenje.
Zverev i nije mogao bolje poslije igre do duboko u noć. Bez spavanja.
Alkaraz dobar. Kao zreo igrač sad djeluje. Kao da mu je svejedno kad udara, kao da ga rezultat ne interesuje. Tako djeluje.

hehe

pre 1 godinu

Covek premoren. Jasno kao dan. Lukavi Spanci ga stavili da odigra nocu..Zavrsio u 1 posle ponoci. Ne vrejem da je moga oka sklopiti pre 3 izjutra..Gde je mogao taj dan da bilo sta odigra..? Za to vreme klinac se odmara sve u 16.
(Zoran, 08. maj 2022 22:19) Ne valja kad se igra po danu, sad ne valja ni uvece…

Nikol Dž. Femija

pre 1 godinu

A ONAJ ŠTO JE SADA U ZATVORU, SJAJNI TENISER BORIS BEKER, NEMAC, OSVOJIO JE VIMBLDON SA 17 GODINA, BILO JE NEZABORAVNO A ON MLAD, ZGODAN, AUTENTIČAN I MOĆAN.

Dzoo

pre 1 godinu

@Milos Ti si Misko, mali covek.. Toliko si ogorcen na sebe, na ljude u tvom zivotu, na uspehe drugih ! Svi su oko tebe nastavili sa svojim zivotima, a ti si sigurno ostao sam ! Promasen slucaj ! Bedan, jadan..

bla bla

pre 1 godinu

Mora Nole da ga vrati na fabricka podešavanja …mislim da će već u Rimu da izgubi od nekoga,ako ista u finalu gubi sigurno ili od Nadala ili od Noleta .E sad ako pričamo o njegovoj budućnosti ,ima svetlu budućnost ,a koliko vidim neće ni imati neku konkurenciju narednih par godina od strane mladjih….tako da je realno da će imati dosta GS ,a koliko može ne zavisi samo od njega nego i od konkurencije.Sad bi neko rekao da nije bili Noleta i Rafe ,Feđa bi uzeo bar 40-50 Gs ,ali nine to tako…jednostavno su gurali jedan drugog,Feđa bi stao na 17 da nije bilo ovih…znaci malog mora neko i da gura za uzazove

ls

pre 1 godinu

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...
(el diablo, 08. maj 2022 21:03)

Nadal je na maltene svoj 19 rodjendan osvojio svoj prvi GS(Nadalu rodjendan pada u vreme kad se igra završnica RG). Znaci lupaš ocigledno. Novak s 19 bio 3 i osvojio GS.?? Ja prosto ne mogu da vjerujem da jedan ovakav komentar pun laži i dezinformacija zasad ima mnogo vise pluseva nego minusa. Za tvoju informaciju Djokovic je prvi GS osvojio 19 godina i 8 mjeseci. Treći na svijetu je postao tamo negdje oko RG 2007(znaci već imao 20 punih godina).
(Sina, 08. maj 2022 21:22)

Koji si ti bio sa 20 godina, i koji ce biti po tvojoj slobodnoj proceni ovaj mali sa 20 godina?

koki

pre 1 godinu

Novak je dosao iz male siromasne Srbije bez teniske infrastrukture i istorije kao i trenera.

Alakaraza trenira bivsi broj 1 i osvajac GS iz njegove drzave.
Novak je jedva nasao nekog Slovaka iz top 50 ili bolje reci top 100 da ga trenira.

Posebna je prica da je Novak u tim godinama naleteo na Federera u prajmu i dva njegova vrsnjaka Nadala i Mareja.

A koga ima Alkazar. Dva matorca, jedan povredjen, drugi malo zatvor malo banovan malo igra. A od generacije nema nikog ni blizu.

Zakljucak, Novak je mega car za sve sto je uradio u tenisu.

To stoje u 36toj godini izgubio od nekog posle 6 meseci pauze ne znaci nista.

Legolas

pre 1 godinu

Koji si ti bio sa 20 godina, i koji ce biti po tvojoj slobodnoj proceni ovaj mali sa 20 godina?
(ls, 08. maj 2022 22:57)
Kakve veze ima koji je ON bio? Koji si ti bio? Iza njega sasvim sigurno.

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Ovaj mali ima potencijal da obori sve moguce teniske rekorde u narednih 15 godina, tako da trenutna "G.O.A.T" trka postaje besmislena. Iskreno se nadam da ce Nadal osvojiti jos 4 Grend slem titule, a Novak i Federer ostati na 20.

tenisman

pre 1 godinu

Organizacija turnira je živa sprdnja. Zverev završio polufinale u 1 u noć, garant nije zaspao do 3 ujutru a treba da igra finale u 18h popodne isti dan. Svaka čast Alkarazu na dve strašne partije ali realno mu je olakšano 100%. I Novak bi razbio u ovakvim uslovima. Prosto treba reći istinu.

Red

pre 1 godinu

Ovaj mali ima potencijal da obori sve moguce teniske rekorde u narednih 15 godina, tako da trenutna "G.O.A.T" trka postaje besmislena. Iskreno se nadam da ce Nadal osvojiti jos 4 Grend slem titule, a Novak i Federer ostati na 20.
(Mohikanac_'91., 8. maj 2022 19:10)

Teško za Nadala,pre če jih Nole još četiri osvojiti.

veder

pre 1 godinu

Alkaraz nije nikakvo novo tenisko čudo, uleteo je u vakum bez Novaka i Nadala, i pobedio juče na sreću Novaka koji je još zarđao od neigranja. Danas je Zverev odigrao najgori meč koji sam gledao. Alkaraz ništa posebno, uporan i konstantan, juče ga je Novak ispustio i devetom gemu trećeg seta, i to je to. On jeste u
naletu ali će padati u Rimu i Parizu. To tako ide, kad si mlad i napaljen izvlačiš nemoguće za te godine, a kad se balon malo izduva biće nerviranja i ranih ispadanja. Tako da, narode, ne preterujte, Novak je u njegovim godinama bio mnogo bolji i ozbiljniji teniser, po igri, talentu, po svemu. Mali jest u žiži zahvaljujući Fereru, ali brzo ćemo se uveriti u njegove limite. Zverev katastrofa, ne znam, nisam gledao kojom igrom je izbacio Cicibana?

Marko

pre 1 godinu

Ajmo sad realno, mali ako ne bude imao nekih ozbiljnih povreda, 100% obara sve rekorde “velike trojke”. Nema tu, jednostavno jesi li šampion ili nisi. Alkaras već sad sa 19 godina pokazuje ono sto “Velika trojka” nije pokazivala u tim godinama. Dečko sa tek napunjenih 19 godina ima osvojena već 2 mastersa, na istom turniru tukao Djokovica i Nadala. Sve je tu jasno, Alkaras ima sve sto je potrebno da osvoji 25-30 GS. Pa ako je “Velika trojka” osvojila toliko GS a klali su se medjusobno, pa sta tek onda Alkaras ima da uradi ako ne bude imao ozbiljnog izazivača. Vrlo lako mogu da se ponove one Federerove sezone kada je s lakoćom osvajao po 3 GS godišnje(s tim sto Alkaras neće imati takvog rivala ko sto je Federer imao Nadala na RG).

Pero

pre 1 godinu

Ljudi ne kapiraju da su Nadal i Djokovic prejaki sa sve tenisere osim Alcaraza u ovom trenutku. Kakav Zverev dajte molim vas. Novak bi demolirao Zvereva danas.

CroFed

pre 1 godinu

Korača mali prema novoj tituli i potvrdi da je- real deal. Za njega bi bilo najbolje da preskoči Rim, lagano odmori par dana i krene u pripremu za Roland Garros gdje će vjerojatno biti drugi favorit odmah iza njegovog sunarodnjaka Nadala...

Mohikanac_'91.

pre 1 godinu

Upravo gledam kako Alkaraz ponizava Zvereva u drugom setu. Ako Novak i Rafa drasticno ne poboljsaju svoju igru, mogu da zaborave na jos neku Grend slem titulu.

metalstorm

pre 1 godinu

A mislili ste da je Novak proslost. Na 70 posto za malo da izbaci malog fenomena. Sve će ih naslagati na Rg, a da budem preveliki optimista, možda već i u Rimu.

el diablo

pre 1 godinu

Ajmo sad realno, mali ako ne bude imao nekih ozbiljnih povreda, 100% obara sve rekorde “velike trojke”. Nema tu, jednostavno jesi li šampion ili nisi. Alkaras već sad sa 19 godina pokazuje ono sto “Velika trojka” nije pokazivala u tim godinama. Dečko sa tek napunjenih 19 godina ima osvojena već 2 mastersa, na istom turniru tukao Djokovica i Nadala. Sve je tu jasno, Alkaras ima sve sto je potrebno da osvoji 25-30 GS. Pa ako je “Velika trojka” osvojila toliko GS a klali su se medjusobno, pa sta tek onda Alkaras ima da uradi ako ne bude imao ozbiljnog izazivača. Vrlo lako mogu da se ponove one Federerove sezone kada je s lakoćom osvajao po 3 GS godišnje(s tim sto Alkaras neće imati takvog rivala ko sto je Federer imao Nadala na RG).
(Marko, 8. maj 2022 20:24)

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...

Milos

pre 1 godinu

Nije mi jasno sta nije uredu sa ljudima koji pucaju minuse kada neko napise da će Alkaras oboriti sve žive rekorde. Ne kontam sta je to, jel to strah od tog da će Alkaras oboriti sve Djokoviceve rekorde, pa zato pucaju minuse. Stvarno ne znam jel to u pitanju, ili nešto drugo. Alkaras ima sve predispozicije da opušteno osvoji 20+ GS. Ko je Alkarasa barem jednom gledao, uvjerio se u to.

Marko

pre 1 godinu

Ljudi, voleo sam Samprasovu hladnokrvnost, Federerovu preciznost, Nadalovu žestinu i forhend,i Noletov balkanski inat i tehniku. Zanimljivo će da bude na RG i Wimbledonu gde se Nole i Rafa neće dati tako lako. Svi teniski obožavaoci bi danas morali bit srećni. Gledamo nešto veliko u nastajanju. I zato, u čast ovog profinjenog sporta uzviknimo... Kraljevi su mrtvi, živeo kralj!

Alx

pre 1 godinu

najprecenjeniji sport na svetu...previse paznje medija...rezultira ovakvom euforijom...iskreno prebacivanje lopte preko mreze u 21 veku je smesno...

Mile

pre 1 godinu

Tenis je opet postao super zanimljiv. Sada treba da se pojavi još jedan teniser nivoa Alkaraz kako bi imali dvoboje tipa Sampras Agasi, Federer Nadal, Đoković Nadal. Alkaraz uzima Rim, a uzeće i Rolan Garos kao od šale.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Vezaće mu Nole uši u čvor...
Nole i Rafa tempiraju formu...
Obrisaće ga Zverko ...
Da je igrao sa Cipijem i Zvweerkom oduvalki bi ga ...
Ova zvuče ne navijači Noleta i Rafe, već slinavi iskompleksirani dripčići.
Za Noleta navijam i dalje, ali ovaj mali im je za tri dana ...o ...u.
Naročito mi se sviđa "videće on u 3 dobijena seta, nema on pojma kako je to", a mali pun snage, a sada i samopouzdanja.
E to može da bude naslednik velikih monstruma. Oni su svoje odsvirali. Odsvirali su i ovi između njega i monstruma.

dare slovenac

pre 1 godinu

gledajuči ovo finale i juče još uvek nespremnog Novaka u polufinalu i onu partiju...nije mi jasno zašto neko poziva Novaka na penziju, verovatno je mnogo komšiluka na ovom sajtu?

Robert

pre 1 godinu

Šta god danas uradio, Alkaraz je već heroj. Može da se smrzne i lagano izgubi, može da bude fizički istrošen od teških i dugih prethodnih mečeva, može da bude rovit zbog povrede gležnja ili ručnog zgloba... Ništa ne menja stvar da je pokazao neverovatan nivo tenisa i za ovo kratko vreme ostvario nešto što mnogi ne naprave za čitavu karijeru. Ipak, mislim da će danas pobediti Zvereva i zaista začiniti ovu nedelju na pravi način. Srećno mu bilo!

ls

pre 1 godinu

Ajmo sad realno, mali ako ne bude imao nekih ozbiljnih povreda, 100% obara sve rekorde “velike trojke”. Nema tu, jednostavno jesi li šampion ili nisi. Alkaras već sad sa 19 godina pokazuje ono sto “Velika trojka” nije pokazivala u tim godinama. Dečko sa tek napunjenih 19 godina ima osvojena već 2 mastersa, na istom turniru tukao Djokovica i Nadala. Sve je tu jasno, Alkaras ima sve sto je potrebno da osvoji 25-30 GS. Pa ako je “Velika trojka” osvojila toliko GS a klali su se medjusobno, pa sta tek onda Alkaras ima da uradi ako ne bude imao ozbiljnog izazivača. Vrlo lako mogu da se ponove one Federerove sezone kada je s lakoćom osvajao po 3 GS godišnje(s tim sto Alkaras neće imati takvog rivala ko sto je Federer imao Nadala na RG).
(Marko, 8. maj 2022 20:24)

Druze moj, kroz tenisku istoriju je proslo mnogo "Alkarasa" koji su imali potencijal za sve i svasta, ali ni jedan nije ni blizu ove trojice dobacio. Nadal je iskasapljen povredama, a iskasapljen je jer je ovakvih Alkarasa sa potencijalom naslagao u karijeri milion, Novak je malo pao od onog zatvaranja u hotelu i siljenja kite svih mogucih degenerika na njemu, ali je najbitnije sto je tri puta zdraviji od Nadala, i jos bitnije ne vuce povrede. Novak ce se ponovo zaleteti (koliko god to vama bilo krivo), i ovaj mali jos barem 4-5 godina nece moci nista znacajno da uradi, a kada se ovi penzionisu, tada ce mu vec biti kasno da ih sustize, tj nece ih motorom moci stici, a ni sad vec ne moze.

Staka Zulu

pre 1 godinu

Ovaj mali ima potencijal da obori sve moguce teniske rekorde u narednih 15 godina, tako da trenutna "G.O.A.T" trka postaje besmislena. Iskreno se nadam da ce Nadal osvojiti jos 4 Grend slem titule, a Novak i Federer ostati na 20.
(Mohikanac_'91., 8. maj 2022 19:10)

Kada tako razmišljaju, nije ni čudo što su Mohikanci izumrli!

Vule

pre 1 godinu

Алкараз је прави насљедник Федерера у неким стварима. Овако млад већ постаје љубимац публике, срушио је идола који је у позним играчким годинама и има све предиспозиције да доминира тенисом уз понеког правог противника (као што је Федереру повремено био Родик). То не мора нужно да значи да ће престићи велику тројку или освајати по три грен слема у једној години, али има све предиспозиције да буде један од највећих. Они који су типовали на лагану побједу Зверева, заборавили су да је и Новак својевремено као младић побиједио Надала и Федерера на једном турниру и освојио га, што је била сензација, а он много подсјећа на Новака; такође су заборавили да је исти овај Алкараз освојио турнир у Барселони након што је играо и полуфинале и финале у истом дану. Има снаге, а за сада има и менталну снагу. Године су пред њим, али га дефинитивно не треба подцјењивати.

Tn

pre 1 godinu

Alkaraz nije nikakvo novo tenisko čudo, uleteo je u vakum bez Novaka i Nadala, i pobedio juče na sreću Novaka koji je još zarđao od neigranja. Danas je Zverev odigrao najgori meč koji sam gledao. Alkaraz ništa posebno, uporan i konstantan, juče ga je Novak ispustio i devetom gemu trećeg seta, i to je to. On jeste u
naletu ali će padati u Rimu i Parizu. To tako ide, kad si mlad i napaljen izvlačiš nemoguće za te godine, a kad se balon malo izduva biće nerviranja i ranih ispadanja. Tako da, narode, ne preterujte, Novak je u njegovim godinama bio mnogo bolji i ozbiljniji teniser, po igri, talentu, po svemu. Mali jest u žiži zahvaljujući Fereru, ali brzo ćemo se uveriti u njegove limite. Zverev katastrofa, ne znam, nisam gledao kojom igrom je izbacio Cicibana?
(veder, 08. maj 2022 21:08)
Tako je, na srecu. Ne daj Boze da je bio bolji, i tako te neke gluposti, vec na srecu. Tako i sa svim Djokovicevim porazima (nzm koliko ih ima ukupno), ali svi su oni bili na srecu, ne zato sto je u nekom protivnik bio bolji.
Ja cak ne bih rekao da je Alkaraz na srecu pobedio, vec je to bio samo privid pobede, a juce je Djokovic zapravo igrao finale sa Zverevom.

Milorad

pre 1 godinu

Kao sto rekoh juce Zverev da smeni Novaka sa broja jedan, decko nema pojma, e ovo je demoliranje a ne ono juce, o pobedi juce su odlucivale nijanse, a vi pojedinci i dalje nastavite da omalovazavate Novaka, sram vas bilo!

dare slovenac

pre 1 godinu

steta juce za Novaka na 0:30 za otvoren backhand koji spreman pogadja u snu…imao bi tri break lopte i servirao za pobedu…Danas bi na poklon dobio novu masters titulu od bezživotnog Zvereva kojega bi danas svaki top 25 igrac razvalio

Filip

pre 1 godinu

Odlican je mali ali i Sasa je odigrao ocajno. Kao da mu se nije igralo.
Carlos je u naletu trenutno i dobro mu ide. Tek je poceo da igra, prerano je za predvidjanje neke velike karijere.
I Novak je pobedio Rafu i Rogera i osvojio prvi masters u karijeri. Ali malo je takvih.
Dominik Thiem, finale RG, finale AO, USO je osvojio i nestade. Zato bez pompe
(keyboard, 08. maj 2022 20:20)

Jesi ti normalan, poredis jednog Tima koji je sa tek 25 godina igrao prvo GS finale sa Alkarasom koji već sad sa 19 pokazuje ono sto niko nikad nije u tim godinama. Stvarno ne mogu da razumijem neke komentare. Pa zar nije logično da taj Tim ako je neki šampion, zar onda nije logično da je Tim u 19, 20oj godini morao pokazivati odlike istinskog šampiona. Tog istog Tima je u njegovoj 23oj godini Djokovic počistio sa 3:0 u polufinalu RG. Alo ee u 23oj godini. Pa Nadal je 19 osvojio GS. Nema tu, ti ako si istinski šampion, ti ćeš to odma pokazati. Alkaras to pokazuje već 6 mjeseci. Mada je on to pokazao još na US Openu prošle godine kada je čudesnom igrom pobjedio Cicipasa.

Gro8ar

pre 1 godinu

Vrhunski potencijal ima Alkaraz ali priče da je on već sad najbolji su ipak preuranjene.. osvojio je 2 Mastersa sto je ogroman uspeh i izbacio Nadal i Novaka na šljaci sto niko pre nije ali ovaj decko tek treba da se dokaze, GS i igra na 3 seta, tvrda podloga, trava... jel znate vi šta znaci 20 grenslemova??!! Ljudi već pričaju da će mali da obori sve rekorde velike trojke, Djokovic i Nadal će se za mnogo toga i dalje pitati na grenslemovima na betonu i travi tu su i Medved Zverev Cicipas ... jedno je sigorno decko je pokazao neverovatan talenat i zrelost za svoje godine i ima potencijal da bude najbolji u budućnosti ali mora još mnogo toga pokaže i da se poklopi u njegovoj karijeri...Lično mislim da će Novak osvojiti 22-23 GSi da taj rekord neće niko oboriti jako dugo.

Hagiano

pre 1 godinu

(Marko, 8. maj 2022 20:24)

Ajde sad malo ipak realnije...

Za pet godina ukoliko stigne do rezultata Mareja i Vavrinke moze da pomisli da bi ludom srecom mogao ovima da se priblizi.

Toliko faktora, toliko stvari koje mogu da se dese da to nije realno uopste predvidjati.
Ja licno mislim da ce uzeti koji GS vise od Mareja, jer ne zaboravi kao spanac, samo RG je na sljaci, a ipak beton i trava su mesta gde mnogi drugi imaju velike sanse.
Jedan je Djokovic koji je na svakom GS bio ili prvi ili drugi favorit. Alkaraz ako se zaljubi, dovidjenja. Ako se povredi, dovidjenja, potrebno je imati u glavi takav cilj, mozda se zadovolji sa par GS.
20 GS je bolesno mnogo, i sumnjam da neki teniser danas pomislja da se bavi tenisom kako bi to obarao...
Broj nedelja na prvom mestu je ipak previsok, a sto je najcrnje brojcanik i dalje okrece.
Djokovic i Nadal su ugasili na desetine karijera, Alkaraza nece ugasiti u potpunosti jer je velika razlika u godinama, ali ce ga naredne 2-3-4 godine svakako apsolutno sputati da uopste i krene ka nekim rekordima, mozda eventualno mastersi...

Zivi bili pa videli, i na kraju, korona je proslost a Dzoker se tek zalece...

ls

pre 1 godinu

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...
(el diablo, 08. maj 2022 21:03)

Nadal je na maltene svoj 19 rodjendan osvojio svoj prvi GS(Nadalu rodjendan pada u vreme kad se igra završnica RG). Znaci lupaš ocigledno. Novak s 19 bio 3 i osvojio GS.?? Ja prosto ne mogu da vjerujem da jedan ovakav komentar pun laži i dezinformacija zasad ima mnogo vise pluseva nego minusa. Za tvoju informaciju Djokovic je prvi GS osvojio 19 godina i 8 mjeseci. Treći na svijetu je postao tamo negdje oko RG 2007(znaci već imao 20 punih godina).
(Sina, 08. maj 2022 21:22)

Koji si ti bio sa 20 godina, i koji ce biti po tvojoj slobodnoj proceni ovaj mali sa 20 godina?

lol

pre 1 godinu

E da se Novaku nekako vratiti u meč od juče, ne bi bilo onako, sigurno.
Ne podcjenjujući Alkaraza, rezultat bi bio malo drugačiji. Nole nije očekivao, ali je bilo kasno za buđenje.
Zverev i nije mogao bolje poslije igre do duboko u noć. Bez spavanja.
Alkaraz dobar. Kao zreo igrač sad djeluje. Kao da mu je svejedno kad udara, kao da ga rezultat ne interesuje. Tako djeluje.

Superior

pre 1 godinu

Cisto radi poredjenja, pogledajte legendarno finale Rima iz 2005 gde je tada nova teniska superzvezda odigrala jedan od najboljih meceva na sljaci u teniskoj istoriji.
https://youtu.be/R7zjCJ7waEI

I uzgred, misljenja sam da, iako ima sve sto je neophodno, Alcaraz nece nadmasiti velikane teniske igre, Nadala i Djokovica.

Coabree

pre 1 godinu

Dva mastersa dve petstotke... Ovaj decko je masina za unistavanje! Secam se kad je Federer od 03 do 09 uzeo 15 slemova za 7 sezona. Alcaraz moze isto to!

stevo

pre 1 godinu

Mali je odličan, sviđa mi se njegov stil igranja. Poklopilo mu se sve. Od forme do situacije koja je zadesila pojedine igrače. Međutim, za sada mali je mašina. I to je dobro za tenis, da konačno gledamo igrače koji imaju potencijal da budu veliki šampioni. Nivo velike trojke. Međutim ovo ne mora ništa da znači na GS turnirima, jer tamo dolaze svi prespremni, igraju se 3 dobijena seta, a viđali smo anonimuse koji ako imaju dan mogu svakoga da iznenade. Ako recimo, Alkaras ispadne na RG ranije nego što je planirao, ili na Wimbl, psiha šampiona će imati "pukotine" koje će se odraziti na ostale GS turnire. Pretpostavljam da ni ostali neće imati respekt prema njemu, e onda ćemo vidjeti od čega je satkan:). Veloko BRAVO za sada i podrška našem Novaku da osvoji još neki GS!

Dzoo

pre 1 godinu

@Milos Ti si Misko, mali covek.. Toliko si ogorcen na sebe, na ljude u tvom zivotu, na uspehe drugih ! Svi su oko tebe nastavili sa svojim zivotima, a ti si sigurno ostao sam ! Promasen slucaj ! Bedan, jadan..

bla bla

pre 1 godinu

Mora Nole da ga vrati na fabricka podešavanja …mislim da će već u Rimu da izgubi od nekoga,ako ista u finalu gubi sigurno ili od Nadala ili od Noleta .E sad ako pričamo o njegovoj budućnosti ,ima svetlu budućnost ,a koliko vidim neće ni imati neku konkurenciju narednih par godina od strane mladjih….tako da je realno da će imati dosta GS ,a koliko može ne zavisi samo od njega nego i od konkurencije.Sad bi neko rekao da nije bili Noleta i Rafe ,Feđa bi uzeo bar 40-50 Gs ,ali nine to tako…jednostavno su gurali jedan drugog,Feđa bi stao na 17 da nije bilo ovih…znaci malog mora neko i da gura za uzazove

Kritična masa

pre 1 godinu

Neverovatno je kako mali igra drop šotove. Oduševio me je. Ima sve što treba za šampiona. Videćemo da li će moći biti ovakav na 3 dobijena seta ali definitivno ovaj mali će pojesti ove generacije kojima je karijere oduzela velika trojka.

Zex

pre 1 godinu

Vreme ce pokazati, igrati na ovako visokom nivou, zahteva ogromna odricanja, mlad je decko i hrabro igra ali kada ga procitaju i kada se uvuce crv sumnje,pitanje je sta ce biti tada.

Sina

pre 1 godinu

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...
(el diablo, 08. maj 2022 21:03)

Nadal je na maltene svoj 19 rodjendan osvojio svoj prvi GS(Nadalu rodjendan pada u vreme kad se igra završnica RG). Znaci lupaš ocigledno. Novak s 19 bio 3 i osvojio GS.?? Ja prosto ne mogu da vjerujem da jedan ovakav komentar pun laži i dezinformacija zasad ima mnogo vise pluseva nego minusa. Za tvoju informaciju Djokovic je prvi GS osvojio 19 godina i 8 mjeseci. Treći na svijetu je postao tamo negdje oko RG 2007(znaci već imao 20 punih godina).

Lemi

pre 1 godinu

Evo vec ceo svet bruji kako ce mali oboriti sve rekorde Velike trojke, kako nikada ovako nesto nije vidjeno itd. Hahahahah. Alo bre ljudi, ajde da sacekamo makar prvi grend slem. A onda da sacekamo da dodje na prvo mesto ATP liste. A onda da sacekamo jos jedno 10 godina da bude u samom vrhu i da osvoji 20 grend slemova.

Iskreno, cisto sumnjam da danasnji klinci uopste imaju takav mentalitet i dugotrajnost. Zivimo u svetu milenijalaca, oni se ne zadrzavaju dugo na jednoj stvari. Sve se brzo izgustira, brzo dodje do zasicenja. Alkaraza tek cekaju odredjena iskustva i borba sa tim - slava, pritisak kada te proglase najboljim, devojke, zena, deca, novac itd. Znate li bre vi kakva mentalna gromada i covek od celika treba da budete da odolite svim tim izazovima i nastavite istim putem?
Koliko puta treba da se padne i uzdigne da bi se postalo sampion? Setite se samo koliko su puta Djokovic i Nadal otpisivani pa su se vracali jaci nego ikada. Koliko drugih tenisera je imalo snage za tako nesto? Alkaraza tek cekaju padovi, porazi i drugi izazovi.
Iskreno, koliko god hvalili Alkaraza, za mene on jos uvek ne predstavlja nista osim lepog osvezenja.

Morace on jos puno pasulja da pojede da bi se dokazao i uopste priblizio velikanima ovog sporta. Ko god se bavio sportom zna da je talenat 10%, a sve ostalo je rad, rad i samo rad.

Miloje

pre 1 godinu

Ovako meteorski krenuli su i najveći sportisti i šampioni, Džordan, Tajson, Bolt... Sada i ovaj momak. Rodjen je za tenis i tu se ništa ne može...

DG

pre 1 godinu

Ajmo sada kada je završen meč da sagledamo stvari realno i ozbiljno. Kažem ozbiljno, jer dok čitam komentare smejem se kako ljudi daju dugoročne prognoze, i najavljuju novog potencijalnog GOAT-a, a momak još uvek nije osvojio prvi GS. Ne čudi me zbog takvih komentara jer smo mi skloni impulsivnom zaključivanju, bilo da je reč o hvalospevima ili kritikama. Kada razmislim, ko može da kaže za sebe gde će biti u narednih petnaest godina? Nema niko od nas pojma, a kako tek da znamo gde će biti Alkaraz i da li će osvojiti 20 GS-a. Ono što mogu da kažem, jeste činjenica da se do sada nije pojavio niko sličan Alkarazu, kada gledamo mlađe tenisere. Ima sve ono što je potrebno za velikog šampiona. Međutim, dug je put do onoga što su postigli članovi velike trojke. Treniranje istim tempom još najmanje deceniju, jaka želja i motivacija, izbegavanje povreda, borba sa ogromnim pritiskom koji će pogotovo sada biti prisutan. Treba sačekati Roland Garos i videti kako će Alksaraz izgledati u meču na tri dobijena seta. Uglavnom, konačno neko da znatno iskoči od mlađe generacije tenisera, pa makar i to bio kratkotrajni bljesak.

JPR24

pre 1 godinu

Organizacija turnira je živa sprdnja. Zverev završio polufinale u 1 u noć, garant nije zaspao do 3 ujutru a treba da igra finale u 18h popodne isti dan. Svaka čast Alkarazu na dve strašne partije ali realno mu je olakšano 100%. I Novak bi razbio u ovakvim uslovima. Prosto treba reći istinu.
(tenisman, 08. maj 2022 19:31

Nije prvi, ni zadnji ! Ali kad te klinac oduva, nije to do spavanja i odmora !

ccc?

pre 1 godinu

Novak je 2007 bio br.3 na ATP listi. Imao je 20 godina. Proverite. Sledece godine je osvojio svoj prvi GS i imao je 21. godinu. Karlos ima 19 godina i na ATP je 9. Potrebno mu je oko 3300 bodova da sustigne Zvereva koji je treci na ATP listi. Normalno da Karlos igra i pobeduje a da drugi ne igraju i ne pobedjuju? On nece sa 20 godina biti br.3. Zapamtite. I da. Zvereva je pocistio za sat vremena a nespremnog Novaka je jedva dobio za 3 sata igre?

kabal

pre 1 godinu

Iskreno, cisto sumnjam da danasnji klinci uopste imaju takav mentalitet i dugotrajnost. Zivimo u svetu milenijalaca, oni se ne zadrzavaju dugo na jednoj stvari. Sve se brzo izgustira, brzo dodje do zasicenja
(Lemi, 8. maj 2022 22:48)

Kakav crni svet milenijalaca, Đoković je milenijalac, mali je generacija Z (zumer).

Legolas

pre 1 godinu

Druze moj, kroz tenisku istoriju je proslo mnogo "Alkarasa" koji su imali potencijal za sve i svasta, ali ni jedan nije ni blizu ove trojice dobacio. Nadal je iskasapljen povredama, a iskasapljen je jer je ovakvih Alkarasa sa potencijalom naslagao u karijeri milion, Novak je malo pao od onog zatvaranja u hotelu i siljenja kite svih mogucih degenerika na njemu, ali je najbitnije sto je tri puta zdraviji od Nadala, i jos bitnije ne vuce povrede. Novak ce se ponovo zaleteti (koliko god to vama bilo krivo), i ovaj mali jos barem 4-5 godina nece moci nista znacajno da uradi, a kada se ovi penzionisu, tada ce mu vec biti kasno da ih sustize, tj nece ih motorom moci stici, a ni sad vec ne moze.
(ls, 08. maj 2022 23:10) Ala si se nalupetao, svaka čast!!

billy

pre 1 godinu

Alkaraz sada ima više osvojenih mastersa od Vavrinke, Tima, Del Potra i Davida Ferera
(Sale, 08. maj 2022 19:56)

Pa dobro sta, Alkaras je realno bolji teniser od svih koje si nabrojao. Ja ne znam, možda neki iz nekog razloga to ne zele da vide, al mali Alkaras ima sve predispozicije da se naosvaja i naosvaja GS i mastersa.

Dejan

pre 1 godinu

Gđe su oni Indijanci sto su pre meča govorili da će Zverev pregaziti Alkarasa. Mali je već sad sa 19 godina realna opasnost da osvaja GS, a ne mogu ni da zamislim sta će biti za par godina. Verujem da vrlo lako mogu da se ponove one 4 Federerove sezone kada je osvojio 11 GS. Mali nije normalan, ko ga je barem jednom gledao vidio je da je mali sigurno budući teniski kralj.

keyboard

pre 1 godinu

Odlican je mali ali i Sasa je odigrao ocajno. Kao da mu se nije igralo.
Carlos je u naletu trenutno i dobro mu ide. Tek je poceo da igra, prerano je za predvidjanje neke velike karijere.
I Novak je pobedio Rafu i Rogera i osvojio prvi masters u karijeri. Ali malo je takvih.
Dominik Thiem, finale RG, finale AO, USO je osvojio i nestade. Zato bez pompe

Mare

pre 1 godinu

(Marko, 8. maj 2022 20:24)

Polako, polako.. Pojavio se igrac protiv koga je tesko igrati, ali nije nemoguce. Sada ce svako da odradi dobar skauting na njemu, naci ce mu slabe tacke i poceti da ga pobedjuju. Onda ce on morati da se prilagodjava novoj situaciji, onda ce oni opet da nadju kljuc i tako u krug.
Tek cemo videti da li je on sposoban da odgovori u trenutku kad mu procitaju igru. Moze da se desi da padne mentalno. Da te podsetim da je Tim izgledao kao novi kralj sljake. Svi su mu proricali 30 GS-ova. Ali je vreme donelo neku drugu pricu.
A to da je bolji nego sto je velika trojka bila u njegovim godinama, u to se ne bih kladio. Nadal je sa 19 godina osvojio 4 mastersa i Rolan Garos. Novak je sa 19 osvojio Majami, a te godine jos i Montreal.
Videcemo. Mozda postane igracina, a mozda bude na nivou Majkla Cenga, koji je sa 17 godina pobedio Edberga na Rolan Garosu.

slobinator

pre 1 godinu

(el diablo, 8. maj 2022 21:03)
đoković je prvi gs uzeo sa 21 godinom,australiju 2008.to je lako proverljivo.đokovića gledam od početka karijere.i on je prvi masters uzeo u majamiju i tada je skočio na 7.mesto.2007 je u torontu tukao prva 3 igrača sveta uzeo turnir i popeo se na 3.mesto.igrao je finale us opena i izgubio tesno od federera.imao je i set loptu.ipak čini mi se da nije igrao ovako dobro i zrelo kao mladi španac.opet imali smo recimo bekera i agasija koji su sa 17-18 godina osvajali gren slemove.ipak to ne mora još ništa da znači.ko zna šta klincu može da kvrcne u glavi.možda mu udari slava u glavu,možda se zaljubi,svašta može da bude.veliki je talenat,ali ne verujem da će raditi na sebi kao đoković.

Bole

pre 1 godinu

druze nadal je sa 19 bio 2 igrac svijeta i 2 GS uzeo o cemu pricas ti? Novak sa 19 3 igrac bio i uzeo 1 GS...
(el diablo, 08. maj 2022 21:03)

Jel realno da ovaj komentar pun laži i dezinformacija zasad ima 26 pluseva i 5 minusa, jel realno to.?? Pa ako ništa barem je lako sve informacije provjeriti na Internetu. Djokovic s 19 bio 3 igrač sveta i osvojio GS.?? Ahahahahahahaha

Zoran

pre 1 godinu

"ATP je apsolutno sramotno uradio svoj posao ove nedelje. Pre dva dana sam otišao u krevet u 4 ili 4.30 ujutru, a juče sam legao u 5.20. Znate, ako normalna osoba ode jedne noći u krevet u 4, a sledeće u 5, biće joj veoma teško da se uopšte probudi. A meni je bilo teško da tako igram finale protiv Karlosa Alkaraza...." - Zverev

Pa, vi sada vidite da li je tu moglo biti meca..????

hehe

pre 1 godinu

Covek premoren. Jasno kao dan. Lukavi Spanci ga stavili da odigra nocu..Zavrsio u 1 posle ponoci. Ne vrejem da je moga oka sklopiti pre 3 izjutra..Gde je mogao taj dan da bilo sta odigra..? Za to vreme klinac se odmara sve u 16.
(Zoran, 08. maj 2022 22:19) Ne valja kad se igra po danu, sad ne valja ni uvece…

Furiozno

pre 1 godinu

Ovaj mladi momak je zaista neverovatan. Osim brzih nogu i sjajne naticipacije udaraca protivnika, Alcaras ima i neverovatno "brz" mozak, jer je gotovo u svakom poenu - posebno su bili impresivni tzv. "drop-shot" voleji, nalazio uvek najbolje rešenje. u svako slučaju "rođen" je novi teniski šampion. I zato - BRAVO!

Tajson

pre 1 godinu

Fenomen Alkaraz me vraca jedno 35 godina u proslost kad se pojavio Majk Tajson mlad i nepiznat i kad su leteli ljudi po ringovima u prvoj, drugoj rundi. Meteorski uspon, nezaustavljivo, samo je Karlos mnogo inteligentniji i nece ponoviti Majkove gluposti.

Fun Facts

pre 1 godinu

(slobinator, 8. maj 2022 21:19)
Samo si zaboravio da napises da je Novak osvojio GS u vreme kad je Rodzer bio u prajmu a Rafa kao klonirani Alkaraz plus godinu dana stariji. Novak je sada stariji 16 godina i izgubio je maltene na loptu, sa odigranih desetak meceva u sezoni.

Zoran

pre 1 godinu

ufff Saša večeras očajan. Skroz uništi finale.
(Neško, 8. maj 2022 21:15)

Covek premoren. Jasno kao dan. Lukavi Spanci ga stavili da odigra nocu..Zavrsio u 1 posle ponoci. Ne vrejem da je moga oka sklopiti pre 3 izjutra..Gde je mogao taj dan da bilo sta odigra..? Za to vreme klinac se odmara sve u 16.

Milosav

pre 1 godinu

Odlicna vest! Iako je pobedio Noleta. Do smene generacija mora da dodje, ali bih voleo da neko zasluzan postane nova zvezda. Alkaraz je odlican i ima nesto u sebi sto ga izdvaja od ostalih. Da li ce to da bude jos jedan "could have been" ili je "real deal" vreme ce da pokaze.
U medjuvremenu dolazi RG, videcemo ko je jos uvek u formi a ko moze da ponese jednu pobedu i da istraje na RG.
U tome je VELIKA TROJKA uvek sijala, u kontinuitetu!
Ajmo Nole, Vukovi sa Ontarija uvek uz tebe!

JPR24

pre 1 godinu

Nije cudo ! Rival je sa majstorima kao Rafa i Nole.. Kakav Zverev i ostala banda… trenutno jedino Medo može u tu grupu ! A novih ni na vidiku !

drop shot

pre 1 godinu

Zverev izadje na mrezu loptica visoko odskoci i umjesto da je lagano
lagano plasira ili ustopa pored mreze on je svom snagom mlatne u aut.
Klasika za siledzije koje slabo razmisljaju. Volio bih da je Zverev
dobio ali kako sa onakvom igrom. Nema on glavu za sampiona.

vrg

pre 1 godinu

nek je pobedio, malo se izduvao pred domacom publikom, malo da pocnu hvalospevi, pa onda malo ubuduce i na turnire da krece sa ocekivanjima, kasnije i pritiskom, da vidimo kako ce da se nosi.
u tenisu je gotovo sve u glavi. mnogi su osvajali i slemove, pa nestajali. mali ima opasan potencijal, a da li ce da ga ostvari, videcemo. nadam se da ce na slemove da priceka barem koju godinu.
u svakom slucaju, znamo da ce da ga stave u novakov deo zreba na rg. ako bude moguce, na to cu da ulozim novac. svakako, bice zanimljiv okrsaj, ako doguraju obojica do cetvrtfinala.
a zverev i sljaka je komedija.

Zapazanje

pre 1 godinu

Tuzna sudbina Next gen pocev od Zvereva, Medvedeva, Tima, Kirijosa, Cicipasa, Alijasima i ostalih. Taman kad su mislili da ce Novak, Federer i Nadal prestati da ih terorisu, pojavio se Alkazar i terorisanje se nastavlja.

Slobodan

pre 1 godinu

Da je postao najbolji jeste, samo je stvar kada ce dobiti konkurenciju. Ima damar, sve kljucne lopte igra kao da ima bar 10 godina iskustva na broju 1. Ko bi prije sezone na njega tipovao da ce zamjeniti Novaka ili Medvedeva na broji 1, a zamjenice.

istina

pre 1 godinu

Koliko zajedljivih komentara od velikih strucnjaka to samo ovde ima.Decko je pokazao da je veliki potencijal,a sta ce biti kasnije to ce se tek videti,ali dobiti 3 najaca igraca na turniru u 3 dana to bas nije slucajnost.

Nikol Dž. Femija

pre 1 godinu

A ONAJ ŠTO JE SADA U ZATVORU, SJAJNI TENISER BORIS BEKER, NEMAC, OSVOJIO JE VIMBLDON SA 17 GODINA, BILO JE NEZABORAVNO A ON MLAD, ZGODAN, AUTENTIČAN I MOĆAN.

Legolas

pre 1 godinu

Koji si ti bio sa 20 godina, i koji ce biti po tvojoj slobodnoj proceni ovaj mali sa 20 godina?
(ls, 08. maj 2022 22:57)
Kakve veze ima koji je ON bio? Koji si ti bio? Iza njega sasvim sigurno.

CroFed

pre 1 godinu

I ne, nije stvar u tome što je Zverev završio polufinale u 1:15 ujutro, nema 35 godina kao Novak ili 41 kao Roger pa da je "star i istrošen", to je momak u naponu snage i nema izlike u vidu "išao sam kasno spavati a morao sam se probuditi u 7 ujutro"

Tom Starin

pre 1 godinu

Jednostavno mu je ubio volju do života, ne samo do tenisa.

Gledao sam Zvereva u četvrt finalu i polufinalu, igrao je veoma, veoma dobro.

Ali ovo...ima ga svugde, gde god se okreneš, on je tu!

Pa onda igraj!

Bravo, mali!
Stvarno, SVAKA ČAST!

Bl

pre 1 godinu

"U pojedinim trenucima bio indisponiran..."???!!! Osim što je bio indisponiran, Zverev ništa i nije radio u cijelom meču. Samo se vukao po terenu k'o pokisla kokoš. Nevjetovatno! Gori je bio samo u finalu USO 2020. ali samo zato što je meč trajao neizdrživih 5 setova. Ovaj nas je put, hvala mu, poštedio i skratio na samo sat vremena svoju "indisponiranost".
I on je pretendent na ATP tron.
Alkarazu svaka čast. Bio je sjajan.

mojnemenito

pre 1 godinu

O ovome sam pisao prosle godine, a i posle Australian Opena ove godine. Dok Zverev, Medvedev , Cicipas i ostali pokusavaju jos da svrgnu Novaka i Nadala i da uzimaju grend slem titule, bojim se da ce se pojaviti neko novo ime i da ce opet da izvise u buducnosti. Vidjecemo da li je ovaj mali taj kalibar i koliko ce imati i srece sa povredama.

Robert

pre 1 godinu

Organizacija turnira je živa sprdnja. Zverev završio polufinale u 1 u noć, garant nije zaspao do 3 ujutru a treba da igra finale u 18h popodne isti dan. Svaka čast Alkarazu na dve strašne partije ali realno mu je olakšano 100%. I Novak bi razbio u ovakvim uslovima. Prosto treba reći istinu.
(tenisman, 8. maj 2022 19:31)

Saglasan sam sa Vama. Još veća katastrofa se dogodila na nedavnom turniru, gde su igrači u istom danu igrali polufinale i finale. I to je baš zadesilo Alkaraza koji je, uprkos tome, osvojio titulu. Španci loši organizatori ove godine.

radojica

pre 1 godinu

Tacno sam juce rekao da mali ima da otrese Zvereva za sat i petnaest maximum. Sto se buducnosti tice, mnogo trosi telo, vise nego mladi Rafa, tako da cemo videti dokle moze da dogura.

PesimističniRealista.

pre 1 godinu

Alkaras je briga za Medvedeva, Tsitsipasa i Zvereva koji će do kraja svojih karijera morati da se rvaju sa ovim Špancem a ne za Noleta i Nadala koji igraju još 2-3 godine i odoše u istoriju a ovi gore napomenuti neka im je Bog dragi na pomoći.

hehe

pre 1 godinu

Klinac ima usadjen pobednicki mentalitet. Uporediti njega i Alijasima, na primer. Skoro vrsnjaci (Spanac mladji nesto vise od dve godine), jedan do drugog na ATP listi - Alkaraz 5 finala u karijeri i svih 5 pobeda bez izgubljenog seta, Alijasim 1 pobeda iz 10 finala… Kako stvari stoje trenutno, mali ima da preslisava sve u narednim godinama, narocito one koji tvrde “da im vreme dolazi”, naravno kad se Nadal i Novak povuku. Sampion se postaje tako sto izadjes na crtu najboljima i pobedis, a ne da se kukavicki nadas da ce najbolji da odu, ides u wc, cekas da ti cale sibne poruku da promenis taktiku i kad izgubis kukas na konferencijama za stampu kako ti nije bio dan, bilo prasine, cupava loptica, itd.

lal

pre 1 godinu

Jesi ti normalan, poredis jednog Tima koji je sa tek 25 godina igrao prvo GS finale sa Alkarasom koji već sad sa 19 pokazuje ono sto niko nikad nije u tim godinama. Stvarno ne mogu da razumijem neke komentare. Pa zar nije logično da taj Tim ako je neki šampion, zar onda nije logično da je Tim u 19, 20oj godini morao pokazivati odlike istinskog šampiona. Tog istog Tima je u njegovoj 23oj godini Djokovic počistio sa 3:0 u polufinalu RG. Alo ee u 23oj godini. Pa Nadal je 19 osvojio GS. Nema tu, ti ako si istinski šampion, ti ćeš to odma pokazati. Alkaras to pokazuje već 6 mjeseci. Mada je on to pokazao još na US Openu prošle godine kada je čudesnom igrom pobjedio Cicipasa.
(Filip, 08. maj 2022 20:35)
agresivan i nevaspitan pristup...
cheng je osvojio RG sa 17 godina, federerov prvi GS je bio WB sa 21om...

mozda alkaraz osvoji 10/20/25 GS titula, a mozda ne osvoji nijednu... do pre tri dana je imao nula pobeda protiv top 10 igraca...

sin ima tenisku inteligenciju i za razliku od komentatora i dalje je cvrsto na zemlji... njemu je jasno koliko je tesko osvojiti makar jedan GS i zato sam siguran da postuje tog istog thiem-a mnogo vise od nekoga ko je prekjuce tresao tepihe dok je zamisljao da praherom udara forehand...

Demar Derozan

pre 1 godinu

Bilo je dosta prognoza u komentarima pre meca da Sasa dobija Karlosa, a ispalo je sve suprotno. Fotelja i tastatura ne mogu da predvide sta ce se desiti na terenu kroz zivu aktivnost igraca. Sada opet mnogo komentara ide u pravcu da Alkarazu niko nista nece moci u narednih 15 god. To je opet prazna prica, iako Alkaraz neosporno ima talenat, mladost, hrabrost i glavu. Ali, da bi dominirao npr. 15 god u kontinuitetu, prvenstveno mora da ostane zdrav, sto nece biti jednostavno uzimajuci u obzir danassnje napore vrhunskog tenisera, njegov stil igre i njegovu telesnu gradju.

koki

pre 1 godinu

Novak je dosao iz male siromasne Srbije bez teniske infrastrukture i istorije kao i trenera.

Alakaraza trenira bivsi broj 1 i osvajac GS iz njegove drzave.
Novak je jedva nasao nekog Slovaka iz top 50 ili bolje reci top 100 da ga trenira.

Posebna je prica da je Novak u tim godinama naleteo na Federera u prajmu i dva njegova vrsnjaka Nadala i Mareja.

A koga ima Alkazar. Dva matorca, jedan povredjen, drugi malo zatvor malo banovan malo igra. A od generacije nema nikog ni blizu.

Zakljucak, Novak je mega car za sve sto je uradio u tenisu.

To stoje u 36toj godini izgubio od nekog posle 6 meseci pauze ne znaci nista.