Košarka 32

Petak, 06.05.2022.

21:41

Miško Ražnatović najavio povlačenje igrača iz Hrvatske

Čuveni košarkaški agent Miško Ražnatović oglasio se povodom navoda da će hrvatski klubovi napustit ABA ligu, te da naredne sezone neće nastupati u istoj.

Miško Ražnatoviæ najavio povlaèenje igraèa iz Hrvatske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Jovan

pre 2 godine

Чим си дао налог да представници твог клуба у АБА лиги заједно са Партизаном гласају против укидања квота Србије за прву АБА лигу,твоја реч ништа за мене не значи.Нити ме занимају твоје приче и шараде.Пресели Мегу у Хрватску па са својим сугласним клубовима играј нове лиге.Јеси богат човек,махер си да продаш тутупане и пањеве као екстра таленте,али морал и карактер су ти,а Бога ми и патриотизам,на мизерном нивоу.Глупаци ће рећи да патриотизам и бизнис не могу заједно,али безброј људи широм света доказују да не само да је то могуће,него и најпаметније и најбоље.погледајте бизнисмене из Кине,на пример.

Dragan

pre 2 godine

Srpski klubovi su izdominirali tom Aba ligom tako da boranija hoće sada da istupi kako bi se takmičili sa sebi sličnom boranijom ?

onako

pre 2 godine

Entoni Majls

O tome sam već pisao ali ljudi imaju dečje razmišljanje. Misle da može da funkcioniše na ovom prostoru domaća liga a da ima bar ABA kvalitet.

Prisećaju se vremena kada su Hemofarm, Zdravlje Le, Beočin i slični bili gurani od strane domaćih monopolista industrije...toga više nema jer Nemci, Austrijanci, Francuzi koji su kupili te firme jednostavno NEĆE više da finansiraju hleba i igara.
Tako da nema više tih "košarkaških sredina" jer prosto više nema keša na taj način.
Dolaskom kapitalističkog uređenja izgubilo se i to da selekcija kreće iz OŠ...tamo sada nastavnici fizičkog dolaze sa kosovskim diplomama i drže svoje privatne mini klubove...
Takođe roditelji, rodbina i agenti su preuzeli karijere talenata i igrača pa više nema toga "interes kluba".

Tu dolazimo do profesionalizma za koji treba novac i u stvari je biznis a ne neka igra koja treba da uveseljava utopiste.
A za biznis je potrebno tržište, ciljani konzumenti toga što hoćeš da prodaješ a ovde toga ima malo a i niska je kupovna moć.

Sir Oliver

pre 2 godine

Miško gleda svoj interes, ali njegov posao je da gleda interes njegovih igrača, a ne da vodi računa o interesima srpske ili hrvatske košarke. Tako da je podržavam sve što je rekao Miško, čovek koji je sve što je postigao u životu postigao sa svojih 10 prstiju, sa svojom pameću i sa svojim radom. Svaka čast majstore

No way

pre 2 godine

Ne izlaze hrvatski klubovi iz Abe. To su gluposti koje lupa savez. Klubovi nisu u dobrim odnosima sa saveznom i žele i dalje igrati Aba ligu.

babulani

pre 2 godine

ABA je vrisnula...i neka je! Treba osnovati ligu sve-srpskih zemalja i to igrati. Znači: Par,CZ, Mega,Borac, Zlatibor, Vojvodin, Niš, Zadar,Split, Igokea, mornar, Budućnost. To je to!

alan ford

pre 2 godine

Jadranska liga na zalost i prosto neshvatljivo nije dovela do nikakvog napretka za njene ucesnike. Nisam primetio skok u talentovanom igracima, sukob fiba i uleb i reformisanje evrolige je obeznacilo ligu takodje sto ima samo jednog predstavnika. Nema neke promene u kvalitetu timova, kao ni sposobnost timova da u vecoj i jacoj ligi kreiraju neki kapital sem sto se grebu od drzavnih sponzora. Ta 4 faktora su bila glavni motiv kreiranje takve lige, da umesto pojedinacne nase, hrvatske i slovenacke lige koja bi imala po 2 tima koji bi dominirali, to bude liga sa 6 jakih timova i ponekad Cg ili Bih tim da uskoci kao konkurent. Medjutim to se u praksi nije desilo, ti timovi kao da su se dodatno osiromasili i oslabili kada su usli u Aba ligu umesto da to bude razlog jacanja. E sad ako Hrvatski timovi misle da ce medju Austrijskih, Ceskim i slicnim hokej timovima naci neku vecu srecu, kada nisu mogli sa najtalentovanijim kosarkaskim podrucjem onda neka im je sa srecom. Ali realno gledajuci ove pomenute zemlje to je smesno. Mozda je problem Aba liga previliki broj stranaca ipak, pokazalo se da domaci talenti mnogo vise pruzaju klubovima kad imaju prostor za sansu. Prvo tu su par godina dok ne dobiju status dokazanog talenta, drugo jeftiniji su u toj fazi i trece njihovom prodajom se i zaradi. Dok neuspelog koledz igraca plate abnormalno vise za neki ne toliko posebno bolji prosek i po isteku ugovora obicno od godinu dve, nemaju nista, kupuj sledeceg.

molina

pre 2 godine

Misko i ovako najbolje hrvatske igrace dovodi u Megu i posle prosledjuje dalje. Ali u toj Megi igraju jednom nedeljno i treniraju 6 dana u nedelji. A hrvati igraju suludu nacionalnu ligu i jos uporedo Aba ligu. I to malo igraca upropaste bez treninga i jos im razvijaju gubitnicki mentalitet. Sve u svemu, neka idu, a Zvezda ce i dalje da razvija svoja dva amerikanca, sto bi rekao Radja.
Misko ce da im uzme najbolje a oni neka se kolju sa Slovacima i Austrijancima. Za tu ligu ce opet uzeti verovatno vrhunske amerikance da uz njih jos vise stagniraju domaci igraci.
Otcepljuju se sami od sebe.

Ustaše

pre 2 godine

I ja podržavam. Liga TV Srbije i Službi sigurnosti, sa dva državna projekta iz doba Čaušeskua, koji još imaju svaka po svoje i nogometne filijale, i sad je to kao pošteno. U Srbiji postoji hrpa seljobercina koji od žetve do sjetve ubijaju vrijeme od kafića do TVa, pa im se tako podilazi.
Koliko vrijedite vidi se i po rezultatima u euroligi. Sigurni neću gledati na nekakvu Zvijezdu kao na ekipu višeg ranga.
Inače ta liga je izvorno Adrija liga, odnosno liga Ilirija HR-SLO-BiH stare Austrougarske, u koju Srbija ne spada, tako da ta liga em što nije ni bila zamišljena kao “regionalna” sa četnicima em što više ne ispunjava svoju zadanu svrhu. Krajnje je vrijeme da se osamostalite, vi ste jedina “zemlja” u “regijonu” koja nikada nije proglasila vlastitu samostalnost, i nastali ste odvajanjem CrneGore.


Podrzavam Hrvate da napuste Aba Ligu to je njihovo pravo
(Nion013, 6. maj 2022 21:58

Baltazar

pre 2 godine

Neka im je sa srećom, u AA ligi će biti uspešniji jer je to njihov realan nivo. Za sve ove godine koliko postoji ABA liga zbog ključa samo su zauzimali mesto boljim klubovima iz regiona.

Sima Iz Kosmosa

pre 2 godine

Trebalo bi "susjede otpuhat" da ne misle da su mnogo bitni jer im je nivo klubova nikakav i ne prave nikakvu konkurenciju vec dugi niz godina, a sto se tice Miska taj gleda iskljucivo svoj interes, briga njega i za srpsku i bilo ciju drugu kosarku.

mrs stoko

pre 2 godine

@Usrase ahahah koji kompleksi, inace ako neko ne pripada u ovoj ligi ste upravo vi manjak talenta kvalitete ali samo pljujete, nacija koja je se geda kroz prste a uvek je bila na krivoj stgrani istorije, uvek ste bili ulizice i jadnici zato odjebite u poskocima i ti zajedno s njima s ovih portala, bit cete kolonija i toj ligi kao sto ste i u ovoj

U našega Rajka golema svirajka

pre 2 godine

Valjda on svojim klijentima nalazi klubove a gde se ti klubovi takmiče drugo je pitanje.
(matori, 6. maj 2022 21:58)

То он и каже. Налази га у клубовима који играју у јаким лигама у којима могу да напредују. Неће сигурно играчи да напредују у лиги са Мађарима, Пољацима, Аустријанцима и другим кошаркашким силама.

gg3+

pre 2 godine

Niko me neće ubediti da bi Zlatibor npr ili bilo koji klub iz Srbije imao lošije rezultate od Splita i Zadra poslednjih godina, uz malo veća ulaganja od onih koje sad imaju.

Budućnost, Mornar i Studentski Centar iz CG, 5 naših klubova + Zlatibor kao 6., Olivita i Krka od Slovenaca i Igokea iz BIH su dovoljni za dobru ligu sa 12 klubova.

Posle toga sistem da može iz Srbije i 7 klubova ili više iz bilo koje druge države ako se negde uloži i rezultatima opravda kroz ABA 2 a ne da na silu gledamo Krku posle 4-22 sezone i dogodine u ligi.

nesa

pre 2 godine

Jeste brate. Ti tvoji mladi klijenti su mnogo uradili u hrvatskim klubovima. Sve prsti od talenata. Stavise sva tri hrvatska kluba imaju pobeda skoro kao crvena zvezda. Mada, tek sam sada isao pogledati tu alpe adria ligu. Generalno jako losa liga. Daleko gora od aba lige. Ako je istina da se sili hrvatske klubove da udju u nju, onda je izgleda cilj napraviti daleko jacu ligu, a to znaci da nece stati na hrvatskim klubovima. Pa jedan Split koji je predposlednji u aba je institucija za tu ligu...

Jb

pre 2 godine

Vrlo zanimljivo, a kad je bilo glasanje mega i partizan su bili za to da se broj klubova ogranici na pet?! Ako odemo iz Aba lige u najboljem slucaju mir i bez svadje bice maks mesec dana a posle ko ce ako ne svoj svome

Entoni Majls

pre 2 godine

Aba liga nam je neophodna jer nam donosi Evroligu, valjda je toliko jasno. I donosiće je i narednih godina jer je Aba vezana za EL. Kakva je da je, bolje od nje nema i neće biti.

Ta čuvena jaka srpska liga bi morala biti debelo plaćena iz državne kase da bi opstala. Kako neko misli da bi Radnički, Borac, Vojvodina, Vršac, Metalac i slični parirali Zvezdi i Partizanu? Šta punili bi hale i gledali silne mečeve sa +50? Sigurno, vidim koliko je gledana KLS i Kup Koraća, svi samo čekaju finale. Imate i domaću fudbal ligu pa nešto ne vidim da narod podržava Suboticu, Niš, Kragujevac i ostale naše klubove. Folerske priče u koje niko ne veruje ali nek je kontra.

Si

pre 2 godine

Kosarka u Hrvatskoj mora hitno redefinisati svoj status i odnos prema sopsvenoj i prema spoljnim ligama. Cini mi se da je problem organizacija, odnos trenera i publike prema klubovima i naravno novac. Postoje sigurno telentovani igraci ali se tamo niko sa njima ne bavi pa propadaju vrlo brzo. Steta, nekada su imali jake klubove i solidnu reprezentaciju.

zvezdale

pre 2 godine

Ovog puta je Miško u pravu. Hrvatski savez sa sve onim instagramerom Rađom dokazano ne rade ništa za njihovu košarku, upropastili su sve klubove pa se hvataju jeftine nacional priče kako im eto ništa Aba liga nije donela.

Ne kažem ni da su Zvezda, Partizan, Budućnost i cvećke, teško im je da učestvuju u ovim našim gangsterskim obračunima i budu dekor za +20 i 30 samo ne radi se to na ovaj način niti je Aba liga krivac za to stanje.

Treba je fino reformisati, marketinški dizati, ubacivati sposobnije ljude unutra i sačuvati je. Svako ko misli da će domaće lige doneti mnogo više nemaju dodira sa realnošću. Da ne kažem da lupaju jeftine otrcane gluposti. Svim klubovima od Slovenije do Srbije je baš Aba liga donela EL visine i velike igrače, neko se snašao bolje neko lošije ali pričati o gušenju domaćih igrača je teška budalaština. Bar 30 Nba igrača je došlo iz zle Aba lige, i to samo u periodu od poslednjih 10 godina.

basketaš

pre 2 godine

Miško je u Inkubatoru lepo i precizno objasnio propadanje hrvatskih klubova i košarke. Igraju tu smešnu domaću ligu paralelno sa Aba, klinci ne stižu da treniraju i razvijaju jer im je suv trening i individualni napredak neophodan u tom dobu. Mega igra jednom nedeljno i planski razbije svoje klince, rezultati se vide. Tako je i sa Fmp-om. Sve ostalo su šuplje priče, neće da priznaju da su nesposobni pa su šatro ugroženi. Gluposti.

basketaš

pre 2 godine

Miško je u Inkubatoru lepo i precizno objasnio propadanje hrvatskih klubova i košarke. Igraju tu smešnu domaću ligu paralelno sa Aba, klinci ne stižu da treniraju i razvijaju jer im je suv trening i individualni napredak neophodan u tom dobu. Mega igra jednom nedeljno i planski razbije svoje klince, rezultati se vide. Tako je i sa Fmp-om. Sve ostalo su šuplje priče, neće da priznaju da su nesposobni pa su šatro ugroženi. Gluposti.

zvezdale

pre 2 godine

Ovog puta je Miško u pravu. Hrvatski savez sa sve onim instagramerom Rađom dokazano ne rade ništa za njihovu košarku, upropastili su sve klubove pa se hvataju jeftine nacional priče kako im eto ništa Aba liga nije donela.

Ne kažem ni da su Zvezda, Partizan, Budućnost i cvećke, teško im je da učestvuju u ovim našim gangsterskim obračunima i budu dekor za +20 i 30 samo ne radi se to na ovaj način niti je Aba liga krivac za to stanje.

Treba je fino reformisati, marketinški dizati, ubacivati sposobnije ljude unutra i sačuvati je. Svako ko misli da će domaće lige doneti mnogo više nemaju dodira sa realnošću. Da ne kažem da lupaju jeftine otrcane gluposti. Svim klubovima od Slovenije do Srbije je baš Aba liga donela EL visine i velike igrače, neko se snašao bolje neko lošije ali pričati o gušenju domaćih igrača je teška budalaština. Bar 30 Nba igrača je došlo iz zle Aba lige, i to samo u periodu od poslednjih 10 godina.

U našega Rajka golema svirajka

pre 2 godine

Valjda on svojim klijentima nalazi klubove a gde se ti klubovi takmiče drugo je pitanje.
(matori, 6. maj 2022 21:58)

То он и каже. Налази га у клубовима који играју у јаким лигама у којима могу да напредују. Неће сигурно играчи да напредују у лиги са Мађарима, Пољацима, Аустријанцима и другим кошаркашким силама.

Entoni Majls

pre 2 godine

Aba liga nam je neophodna jer nam donosi Evroligu, valjda je toliko jasno. I donosiće je i narednih godina jer je Aba vezana za EL. Kakva je da je, bolje od nje nema i neće biti.

Ta čuvena jaka srpska liga bi morala biti debelo plaćena iz državne kase da bi opstala. Kako neko misli da bi Radnički, Borac, Vojvodina, Vršac, Metalac i slični parirali Zvezdi i Partizanu? Šta punili bi hale i gledali silne mečeve sa +50? Sigurno, vidim koliko je gledana KLS i Kup Koraća, svi samo čekaju finale. Imate i domaću fudbal ligu pa nešto ne vidim da narod podržava Suboticu, Niš, Kragujevac i ostale naše klubove. Folerske priče u koje niko ne veruje ali nek je kontra.

gg3+

pre 2 godine

Niko me neće ubediti da bi Zlatibor npr ili bilo koji klub iz Srbije imao lošije rezultate od Splita i Zadra poslednjih godina, uz malo veća ulaganja od onih koje sad imaju.

Budućnost, Mornar i Studentski Centar iz CG, 5 naših klubova + Zlatibor kao 6., Olivita i Krka od Slovenaca i Igokea iz BIH su dovoljni za dobru ligu sa 12 klubova.

Posle toga sistem da može iz Srbije i 7 klubova ili više iz bilo koje druge države ako se negde uloži i rezultatima opravda kroz ABA 2 a ne da na silu gledamo Krku posle 4-22 sezone i dogodine u ligi.

Baltazar

pre 2 godine

Neka im je sa srećom, u AA ligi će biti uspešniji jer je to njihov realan nivo. Za sve ove godine koliko postoji ABA liga zbog ključa samo su zauzimali mesto boljim klubovima iz regiona.

nesa

pre 2 godine

Jeste brate. Ti tvoji mladi klijenti su mnogo uradili u hrvatskim klubovima. Sve prsti od talenata. Stavise sva tri hrvatska kluba imaju pobeda skoro kao crvena zvezda. Mada, tek sam sada isao pogledati tu alpe adria ligu. Generalno jako losa liga. Daleko gora od aba lige. Ako je istina da se sili hrvatske klubove da udju u nju, onda je izgleda cilj napraviti daleko jacu ligu, a to znaci da nece stati na hrvatskim klubovima. Pa jedan Split koji je predposlednji u aba je institucija za tu ligu...

mrs stoko

pre 2 godine

@Usrase ahahah koji kompleksi, inace ako neko ne pripada u ovoj ligi ste upravo vi manjak talenta kvalitete ali samo pljujete, nacija koja je se geda kroz prste a uvek je bila na krivoj stgrani istorije, uvek ste bili ulizice i jadnici zato odjebite u poskocima i ti zajedno s njima s ovih portala, bit cete kolonija i toj ligi kao sto ste i u ovoj

Si

pre 2 godine

Kosarka u Hrvatskoj mora hitno redefinisati svoj status i odnos prema sopsvenoj i prema spoljnim ligama. Cini mi se da je problem organizacija, odnos trenera i publike prema klubovima i naravno novac. Postoje sigurno telentovani igraci ali se tamo niko sa njima ne bavi pa propadaju vrlo brzo. Steta, nekada su imali jake klubove i solidnu reprezentaciju.

Sima Iz Kosmosa

pre 2 godine

Trebalo bi "susjede otpuhat" da ne misle da su mnogo bitni jer im je nivo klubova nikakav i ne prave nikakvu konkurenciju vec dugi niz godina, a sto se tice Miska taj gleda iskljucivo svoj interes, briga njega i za srpsku i bilo ciju drugu kosarku.

molina

pre 2 godine

Misko i ovako najbolje hrvatske igrace dovodi u Megu i posle prosledjuje dalje. Ali u toj Megi igraju jednom nedeljno i treniraju 6 dana u nedelji. A hrvati igraju suludu nacionalnu ligu i jos uporedo Aba ligu. I to malo igraca upropaste bez treninga i jos im razvijaju gubitnicki mentalitet. Sve u svemu, neka idu, a Zvezda ce i dalje da razvija svoja dva amerikanca, sto bi rekao Radja.
Misko ce da im uzme najbolje a oni neka se kolju sa Slovacima i Austrijancima. Za tu ligu ce opet uzeti verovatno vrhunske amerikance da uz njih jos vise stagniraju domaci igraci.
Otcepljuju se sami od sebe.

No way

pre 2 godine

Ne izlaze hrvatski klubovi iz Abe. To su gluposti koje lupa savez. Klubovi nisu u dobrim odnosima sa saveznom i žele i dalje igrati Aba ligu.

Ustaše

pre 2 godine

I ja podržavam. Liga TV Srbije i Službi sigurnosti, sa dva državna projekta iz doba Čaušeskua, koji još imaju svaka po svoje i nogometne filijale, i sad je to kao pošteno. U Srbiji postoji hrpa seljobercina koji od žetve do sjetve ubijaju vrijeme od kafića do TVa, pa im se tako podilazi.
Koliko vrijedite vidi se i po rezultatima u euroligi. Sigurni neću gledati na nekakvu Zvijezdu kao na ekipu višeg ranga.
Inače ta liga je izvorno Adrija liga, odnosno liga Ilirija HR-SLO-BiH stare Austrougarske, u koju Srbija ne spada, tako da ta liga em što nije ni bila zamišljena kao “regionalna” sa četnicima em što više ne ispunjava svoju zadanu svrhu. Krajnje je vrijeme da se osamostalite, vi ste jedina “zemlja” u “regijonu” koja nikada nije proglasila vlastitu samostalnost, i nastali ste odvajanjem CrneGore.


Podrzavam Hrvate da napuste Aba Ligu to je njihovo pravo
(Nion013, 6. maj 2022 21:58

alan ford

pre 2 godine

Jadranska liga na zalost i prosto neshvatljivo nije dovela do nikakvog napretka za njene ucesnike. Nisam primetio skok u talentovanom igracima, sukob fiba i uleb i reformisanje evrolige je obeznacilo ligu takodje sto ima samo jednog predstavnika. Nema neke promene u kvalitetu timova, kao ni sposobnost timova da u vecoj i jacoj ligi kreiraju neki kapital sem sto se grebu od drzavnih sponzora. Ta 4 faktora su bila glavni motiv kreiranje takve lige, da umesto pojedinacne nase, hrvatske i slovenacke lige koja bi imala po 2 tima koji bi dominirali, to bude liga sa 6 jakih timova i ponekad Cg ili Bih tim da uskoci kao konkurent. Medjutim to se u praksi nije desilo, ti timovi kao da su se dodatno osiromasili i oslabili kada su usli u Aba ligu umesto da to bude razlog jacanja. E sad ako Hrvatski timovi misle da ce medju Austrijskih, Ceskim i slicnim hokej timovima naci neku vecu srecu, kada nisu mogli sa najtalentovanijim kosarkaskim podrucjem onda neka im je sa srecom. Ali realno gledajuci ove pomenute zemlje to je smesno. Mozda je problem Aba liga previliki broj stranaca ipak, pokazalo se da domaci talenti mnogo vise pruzaju klubovima kad imaju prostor za sansu. Prvo tu su par godina dok ne dobiju status dokazanog talenta, drugo jeftiniji su u toj fazi i trece njihovom prodajom se i zaradi. Dok neuspelog koledz igraca plate abnormalno vise za neki ne toliko posebno bolji prosek i po isteku ugovora obicno od godinu dve, nemaju nista, kupuj sledeceg.

Sir Oliver

pre 2 godine

Miško gleda svoj interes, ali njegov posao je da gleda interes njegovih igrača, a ne da vodi računa o interesima srpske ili hrvatske košarke. Tako da je podržavam sve što je rekao Miško, čovek koji je sve što je postigao u životu postigao sa svojih 10 prstiju, sa svojom pameću i sa svojim radom. Svaka čast majstore

Jb

pre 2 godine

Vrlo zanimljivo, a kad je bilo glasanje mega i partizan su bili za to da se broj klubova ogranici na pet?! Ako odemo iz Aba lige u najboljem slucaju mir i bez svadje bice maks mesec dana a posle ko ce ako ne svoj svome

babulani

pre 2 godine

ABA je vrisnula...i neka je! Treba osnovati ligu sve-srpskih zemalja i to igrati. Znači: Par,CZ, Mega,Borac, Zlatibor, Vojvodin, Niš, Zadar,Split, Igokea, mornar, Budućnost. To je to!

onako

pre 2 godine

Entoni Majls

O tome sam već pisao ali ljudi imaju dečje razmišljanje. Misle da može da funkcioniše na ovom prostoru domaća liga a da ima bar ABA kvalitet.

Prisećaju se vremena kada su Hemofarm, Zdravlje Le, Beočin i slični bili gurani od strane domaćih monopolista industrije...toga više nema jer Nemci, Austrijanci, Francuzi koji su kupili te firme jednostavno NEĆE više da finansiraju hleba i igara.
Tako da nema više tih "košarkaških sredina" jer prosto više nema keša na taj način.
Dolaskom kapitalističkog uređenja izgubilo se i to da selekcija kreće iz OŠ...tamo sada nastavnici fizičkog dolaze sa kosovskim diplomama i drže svoje privatne mini klubove...
Takođe roditelji, rodbina i agenti su preuzeli karijere talenata i igrača pa više nema toga "interes kluba".

Tu dolazimo do profesionalizma za koji treba novac i u stvari je biznis a ne neka igra koja treba da uveseljava utopiste.
A za biznis je potrebno tržište, ciljani konzumenti toga što hoćeš da prodaješ a ovde toga ima malo a i niska je kupovna moć.

Dragan

pre 2 godine

Srpski klubovi su izdominirali tom Aba ligom tako da boranija hoće sada da istupi kako bi se takmičili sa sebi sličnom boranijom ?

Jovan

pre 2 godine

Чим си дао налог да представници твог клуба у АБА лиги заједно са Партизаном гласају против укидања квота Србије за прву АБА лигу,твоја реч ништа за мене не значи.Нити ме занимају твоје приче и шараде.Пресели Мегу у Хрватску па са својим сугласним клубовима играј нове лиге.Јеси богат човек,махер си да продаш тутупане и пањеве као екстра таленте,али морал и карактер су ти,а Бога ми и патриотизам,на мизерном нивоу.Глупаци ће рећи да патриотизам и бизнис не могу заједно,али безброј људи широм света доказују да не само да је то могуће,него и најпаметније и најбоље.погледајте бизнисмене из Кине,на пример.

Ustaše

pre 2 godine

I ja podržavam. Liga TV Srbije i Službi sigurnosti, sa dva državna projekta iz doba Čaušeskua, koji još imaju svaka po svoje i nogometne filijale, i sad je to kao pošteno. U Srbiji postoji hrpa seljobercina koji od žetve do sjetve ubijaju vrijeme od kafića do TVa, pa im se tako podilazi.
Koliko vrijedite vidi se i po rezultatima u euroligi. Sigurni neću gledati na nekakvu Zvijezdu kao na ekipu višeg ranga.
Inače ta liga je izvorno Adrija liga, odnosno liga Ilirija HR-SLO-BiH stare Austrougarske, u koju Srbija ne spada, tako da ta liga em što nije ni bila zamišljena kao “regionalna” sa četnicima em što više ne ispunjava svoju zadanu svrhu. Krajnje je vrijeme da se osamostalite, vi ste jedina “zemlja” u “regijonu” koja nikada nije proglasila vlastitu samostalnost, i nastali ste odvajanjem CrneGore.


Podrzavam Hrvate da napuste Aba Ligu to je njihovo pravo
(Nion013, 6. maj 2022 21:58

babulani

pre 2 godine

ABA je vrisnula...i neka je! Treba osnovati ligu sve-srpskih zemalja i to igrati. Znači: Par,CZ, Mega,Borac, Zlatibor, Vojvodin, Niš, Zadar,Split, Igokea, mornar, Budućnost. To je to!

zvezdale

pre 2 godine

Ovog puta je Miško u pravu. Hrvatski savez sa sve onim instagramerom Rađom dokazano ne rade ništa za njihovu košarku, upropastili su sve klubove pa se hvataju jeftine nacional priče kako im eto ništa Aba liga nije donela.

Ne kažem ni da su Zvezda, Partizan, Budućnost i cvećke, teško im je da učestvuju u ovim našim gangsterskim obračunima i budu dekor za +20 i 30 samo ne radi se to na ovaj način niti je Aba liga krivac za to stanje.

Treba je fino reformisati, marketinški dizati, ubacivati sposobnije ljude unutra i sačuvati je. Svako ko misli da će domaće lige doneti mnogo više nemaju dodira sa realnošću. Da ne kažem da lupaju jeftine otrcane gluposti. Svim klubovima od Slovenije do Srbije je baš Aba liga donela EL visine i velike igrače, neko se snašao bolje neko lošije ali pričati o gušenju domaćih igrača je teška budalaština. Bar 30 Nba igrača je došlo iz zle Aba lige, i to samo u periodu od poslednjih 10 godina.

mrs stoko

pre 2 godine

@Usrase ahahah koji kompleksi, inace ako neko ne pripada u ovoj ligi ste upravo vi manjak talenta kvalitete ali samo pljujete, nacija koja je se geda kroz prste a uvek je bila na krivoj stgrani istorije, uvek ste bili ulizice i jadnici zato odjebite u poskocima i ti zajedno s njima s ovih portala, bit cete kolonija i toj ligi kao sto ste i u ovoj

Sir Oliver

pre 2 godine

Miško gleda svoj interes, ali njegov posao je da gleda interes njegovih igrača, a ne da vodi računa o interesima srpske ili hrvatske košarke. Tako da je podržavam sve što je rekao Miško, čovek koji je sve što je postigao u životu postigao sa svojih 10 prstiju, sa svojom pameću i sa svojim radom. Svaka čast majstore

Jb

pre 2 godine

Vrlo zanimljivo, a kad je bilo glasanje mega i partizan su bili za to da se broj klubova ogranici na pet?! Ako odemo iz Aba lige u najboljem slucaju mir i bez svadje bice maks mesec dana a posle ko ce ako ne svoj svome

basketaš

pre 2 godine

Miško je u Inkubatoru lepo i precizno objasnio propadanje hrvatskih klubova i košarke. Igraju tu smešnu domaću ligu paralelno sa Aba, klinci ne stižu da treniraju i razvijaju jer im je suv trening i individualni napredak neophodan u tom dobu. Mega igra jednom nedeljno i planski razbije svoje klince, rezultati se vide. Tako je i sa Fmp-om. Sve ostalo su šuplje priče, neće da priznaju da su nesposobni pa su šatro ugroženi. Gluposti.

Entoni Majls

pre 2 godine

Aba liga nam je neophodna jer nam donosi Evroligu, valjda je toliko jasno. I donosiće je i narednih godina jer je Aba vezana za EL. Kakva je da je, bolje od nje nema i neće biti.

Ta čuvena jaka srpska liga bi morala biti debelo plaćena iz državne kase da bi opstala. Kako neko misli da bi Radnički, Borac, Vojvodina, Vršac, Metalac i slični parirali Zvezdi i Partizanu? Šta punili bi hale i gledali silne mečeve sa +50? Sigurno, vidim koliko je gledana KLS i Kup Koraća, svi samo čekaju finale. Imate i domaću fudbal ligu pa nešto ne vidim da narod podržava Suboticu, Niš, Kragujevac i ostale naše klubove. Folerske priče u koje niko ne veruje ali nek je kontra.

Baltazar

pre 2 godine

Neka im je sa srećom, u AA ligi će biti uspešniji jer je to njihov realan nivo. Za sve ove godine koliko postoji ABA liga zbog ključa samo su zauzimali mesto boljim klubovima iz regiona.

Sima Iz Kosmosa

pre 2 godine

Trebalo bi "susjede otpuhat" da ne misle da su mnogo bitni jer im je nivo klubova nikakav i ne prave nikakvu konkurenciju vec dugi niz godina, a sto se tice Miska taj gleda iskljucivo svoj interes, briga njega i za srpsku i bilo ciju drugu kosarku.

molina

pre 2 godine

Misko i ovako najbolje hrvatske igrace dovodi u Megu i posle prosledjuje dalje. Ali u toj Megi igraju jednom nedeljno i treniraju 6 dana u nedelji. A hrvati igraju suludu nacionalnu ligu i jos uporedo Aba ligu. I to malo igraca upropaste bez treninga i jos im razvijaju gubitnicki mentalitet. Sve u svemu, neka idu, a Zvezda ce i dalje da razvija svoja dva amerikanca, sto bi rekao Radja.
Misko ce da im uzme najbolje a oni neka se kolju sa Slovacima i Austrijancima. Za tu ligu ce opet uzeti verovatno vrhunske amerikance da uz njih jos vise stagniraju domaci igraci.
Otcepljuju se sami od sebe.

gg3+

pre 2 godine

Niko me neće ubediti da bi Zlatibor npr ili bilo koji klub iz Srbije imao lošije rezultate od Splita i Zadra poslednjih godina, uz malo veća ulaganja od onih koje sad imaju.

Budućnost, Mornar i Studentski Centar iz CG, 5 naših klubova + Zlatibor kao 6., Olivita i Krka od Slovenaca i Igokea iz BIH su dovoljni za dobru ligu sa 12 klubova.

Posle toga sistem da može iz Srbije i 7 klubova ili više iz bilo koje druge države ako se negde uloži i rezultatima opravda kroz ABA 2 a ne da na silu gledamo Krku posle 4-22 sezone i dogodine u ligi.

Jovan

pre 2 godine

Чим си дао налог да представници твог клуба у АБА лиги заједно са Партизаном гласају против укидања квота Србије за прву АБА лигу,твоја реч ништа за мене не значи.Нити ме занимају твоје приче и шараде.Пресели Мегу у Хрватску па са својим сугласним клубовима играј нове лиге.Јеси богат човек,махер си да продаш тутупане и пањеве као екстра таленте,али морал и карактер су ти,а Бога ми и патриотизам,на мизерном нивоу.Глупаци ће рећи да патриотизам и бизнис не могу заједно,али безброј људи широм света доказују да не само да је то могуће,него и најпаметније и најбоље.погледајте бизнисмене из Кине,на пример.

nesa

pre 2 godine

Jeste brate. Ti tvoji mladi klijenti su mnogo uradili u hrvatskim klubovima. Sve prsti od talenata. Stavise sva tri hrvatska kluba imaju pobeda skoro kao crvena zvezda. Mada, tek sam sada isao pogledati tu alpe adria ligu. Generalno jako losa liga. Daleko gora od aba lige. Ako je istina da se sili hrvatske klubove da udju u nju, onda je izgleda cilj napraviti daleko jacu ligu, a to znaci da nece stati na hrvatskim klubovima. Pa jedan Split koji je predposlednji u aba je institucija za tu ligu...

U našega Rajka golema svirajka

pre 2 godine

Valjda on svojim klijentima nalazi klubove a gde se ti klubovi takmiče drugo je pitanje.
(matori, 6. maj 2022 21:58)

То он и каже. Налази га у клубовима који играју у јаким лигама у којима могу да напредују. Неће сигурно играчи да напредују у лиги са Мађарима, Пољацима, Аустријанцима и другим кошаркашким силама.

alan ford

pre 2 godine

Jadranska liga na zalost i prosto neshvatljivo nije dovela do nikakvog napretka za njene ucesnike. Nisam primetio skok u talentovanom igracima, sukob fiba i uleb i reformisanje evrolige je obeznacilo ligu takodje sto ima samo jednog predstavnika. Nema neke promene u kvalitetu timova, kao ni sposobnost timova da u vecoj i jacoj ligi kreiraju neki kapital sem sto se grebu od drzavnih sponzora. Ta 4 faktora su bila glavni motiv kreiranje takve lige, da umesto pojedinacne nase, hrvatske i slovenacke lige koja bi imala po 2 tima koji bi dominirali, to bude liga sa 6 jakih timova i ponekad Cg ili Bih tim da uskoci kao konkurent. Medjutim to se u praksi nije desilo, ti timovi kao da su se dodatno osiromasili i oslabili kada su usli u Aba ligu umesto da to bude razlog jacanja. E sad ako Hrvatski timovi misle da ce medju Austrijskih, Ceskim i slicnim hokej timovima naci neku vecu srecu, kada nisu mogli sa najtalentovanijim kosarkaskim podrucjem onda neka im je sa srecom. Ali realno gledajuci ove pomenute zemlje to je smesno. Mozda je problem Aba liga previliki broj stranaca ipak, pokazalo se da domaci talenti mnogo vise pruzaju klubovima kad imaju prostor za sansu. Prvo tu su par godina dok ne dobiju status dokazanog talenta, drugo jeftiniji su u toj fazi i trece njihovom prodajom se i zaradi. Dok neuspelog koledz igraca plate abnormalno vise za neki ne toliko posebno bolji prosek i po isteku ugovora obicno od godinu dve, nemaju nista, kupuj sledeceg.

No way

pre 2 godine

Ne izlaze hrvatski klubovi iz Abe. To su gluposti koje lupa savez. Klubovi nisu u dobrim odnosima sa saveznom i žele i dalje igrati Aba ligu.

Dragan

pre 2 godine

Srpski klubovi su izdominirali tom Aba ligom tako da boranija hoće sada da istupi kako bi se takmičili sa sebi sličnom boranijom ?

Si

pre 2 godine

Kosarka u Hrvatskoj mora hitno redefinisati svoj status i odnos prema sopsvenoj i prema spoljnim ligama. Cini mi se da je problem organizacija, odnos trenera i publike prema klubovima i naravno novac. Postoje sigurno telentovani igraci ali se tamo niko sa njima ne bavi pa propadaju vrlo brzo. Steta, nekada su imali jake klubove i solidnu reprezentaciju.

onako

pre 2 godine

Entoni Majls

O tome sam već pisao ali ljudi imaju dečje razmišljanje. Misle da može da funkcioniše na ovom prostoru domaća liga a da ima bar ABA kvalitet.

Prisećaju se vremena kada su Hemofarm, Zdravlje Le, Beočin i slični bili gurani od strane domaćih monopolista industrije...toga više nema jer Nemci, Austrijanci, Francuzi koji su kupili te firme jednostavno NEĆE više da finansiraju hleba i igara.
Tako da nema više tih "košarkaških sredina" jer prosto više nema keša na taj način.
Dolaskom kapitalističkog uređenja izgubilo se i to da selekcija kreće iz OŠ...tamo sada nastavnici fizičkog dolaze sa kosovskim diplomama i drže svoje privatne mini klubove...
Takođe roditelji, rodbina i agenti su preuzeli karijere talenata i igrača pa više nema toga "interes kluba".

Tu dolazimo do profesionalizma za koji treba novac i u stvari je biznis a ne neka igra koja treba da uveseljava utopiste.
A za biznis je potrebno tržište, ciljani konzumenti toga što hoćeš da prodaješ a ovde toga ima malo a i niska je kupovna moć.