Košarka 135

Četvrtak, 05.05.2022.

17:00

Hrvati napuštaju ABA ligu?

Jadranska liga mogla bi ovog leta da doživi ozbiljne promene, tačnije da ostane bez klubova iz Hrvatske.

Hrvati napuštaju ABA ligu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

Toni

pre 1 godinu

Dijelom jest problem u nemogućnosti financiranja profi klubova direktno iz budžeta, ali samo dijelom. Veći problem je slab rad u klubovima, izuzetno loša struka i selekcioniranje i mala baza igrača. Ti nam ništa nije kriva Aba liga...

mi nolimo vola

pre 1 godinu

dosta je slaba aba liga, dok je igrao makabi još je bilo nekog kvaliteta. trebali bi čelnici lige da vide da pošalju pozivnice i klubovima iz drugih zemalja da pokušaju da podignu kvalitet

Nikola

pre 1 godinu

Ви улажите у Римца, МОЛ-ИНА, и остала дозвољена буџетска прања пара а ми ћемо у кошарку, па коме лепше...
(Алекса, 6. maj 2022 22:40)

Stvarno kome je lepse, bolji standard i vece plate. Samo vi ulazite u zabavu i uzivajte..

Алекса

pre 1 godinu

Kod nas se Cibona, Zadar, Split ne takmice protiv Zvezde vec protiv budzeta drzave Srbije. Eto u cemu je stvar.
(Nikola, 6. maj 2022

Код нас је кошарка национално благо.
Мало се споримо о утицају и значају, али реално сви сматрамо да је кошарка наше благо.

Ви улажите у Римца, МОЛ-ИНА, и остала дозвољена буџетска прања пара а ми ћемо у кошарку, па коме лепше...

Aleksandra

pre 1 godinu

"Hrvati slabo podnose nemoć, tako su pobegli iz države, tako su pobegli sa postolja, tako beže i sad."
(Stefan, 5. maj 2022 18:01)

Tko o čemu, Srbin o bežaniji. Kako traktor ?
(čiča gliša, 6. maj 2022 10:30) Traktor je fala Bogu dobro. Ore slobodno po Srbiji. A kako tvoje puste, Slavonija, Banija, Kordun, Lika....?

Nikola

pre 1 godinu

Kakvi su to zakoni EU? Jesu li timovi iz Španije, Grčke, Italije, Nemačke, Francuske, Litvanije van EU. Koliko španaca ima u Barsi, Realu, koliko turaka u Efesu, nemaca u Albi, Bayernu.. Koji je vaš uspeh u košarci? Nema vas nigde i to decenijama. Vas omlate Holandjani, madjari.. Klubovi su vam na začelju ABA, Cedevita pobegla u Sloveniju
(Sloba, 5. maj 2022 21:44)

Zakoni su takvi da se drzavne pare iz budzeta ne mugu upumpavati u klub. Kod vas Vucic naredi da se Zvezdi uplati toliko i toliko. Zvezda je drzavni projekat. U EU samo privatni sponzori mogu sponzorirati klubove. Kod nas se Cibona, Zadar, Split ne takmice protiv Zvezde vec protiv budzeta drzave Srbije. Eto u cemu je stvar.

nbc

pre 1 godinu

Baš bi mi bilo drago da se raspusti ova ABA liga. Zašto? Prvo, pogrešno je bilo ulaziti u tu ligu (a znamo ko je tome kumovao). Zašto igrati ligu sa državama koje su nam neprijateljske? Drugo, treba se okrenuti domaćoj ligi, ojačati je i težiti stvaranju centara u Novom Sadu, Čačku... Istupiti iz EL i igrati FIBA takmičenja. Ovo trošenje novca na strance, utrkivanje ko će dovesti više stranaca često upitnog kvaliteta i zapostaviti stvaranje svojih igrača će nas dovesti u situaciju da nećemo imati zamjene za Jokića, Bogdanovića... vrlo brzo. Za mene je mnogo važniji rezultat reprezentacije nego rezultat Partizana i Zvezde.
Jedina druga varijanta za mene je savez sa Grčkom ligom ili okretanje na potpuno drugu stranu. Kako saznajemo, Rusi nas zovu za sva takmičenja. Pa ja mislim da ni to ne bi bilo loše. Svakako će u bliskoj budućnosti biti 2 Olimpijade, 2 Svjetska prvenstva... Jedno u organizaciji Imperijalista a drugo u organizaciji država koje teže slobodi.

hm

pre 1 godinu

Ako odu onda ce sa njima da odu i neki sponzori. Mada objektivno, aba liga je prakticki mrtva vec odavno i svodi se na borbu tri kluba (dva srpska i jednog crnogorskog - ne znas cija mafija vise para ubacuje/pere u rupe bez dna). Hrvati su samo posmatraci postali nakon sto je nastala cedevita olimpija. Sve te regionalne lige, pa i nacionalne na ovim prostorima nikada nisu ni trebale otici na privatne televizije. One su te koju su zakucale taj "poslednji" ekser u sanduk. Ali to je taj divlji kapitalizam. Samo je novac bitan. Nazalost.

Macak

pre 1 godinu

Svako ide gde misli da mu je bolje, srecno . Srbija onda ima dva puta, ili da igra ABA reorganizovanu ligu, ili da igra samo KLS , samo sto bih ja onda u KLS ukljucio i par klubova i Republike Srpske .

Miroljub

pre 1 godinu

Srecan im put,nisu oni za ovu ligu,njihova kosarka je na nivou Poljske,Austrije,Rumunije itd. Tamo mozda i psboje nesto a pored CZ tesko. Ipak,ne znaju da ce visr naptedovati ako ihraju protiv jscoh klubova a ne neku kaubojsku ligu. Ajd bre cao.

Jb

pre 1 godinu

Ako se Aba liga ugasi part i zvez dugo nece videti EL i ako je to cena pravljenja domace lige sa ogranicenjem stranaca, zasticenim godistima npr u B ligi a mozda i u KLS onda se slazem. Ipak plasim se da ce veoma brzo dodji do svadja, spletki i mucki i opet naravno od part i zvez tako da srpski grb i cetiri S nisu slucajna. U nasoj kosarci ima sve vise ljudi koji tu ne zasluzuju da budu ni po znanju a ni po moralnim kvalitetima pocev od vrha pa na dole. I da ne zaboravim, zabraniti gotovo neogranicen broj registrovanih igraca u jednom klubu, bilo kom

čiča gliša

pre 1 godinu

"Hrvati slabo podnose nemoć, tako su pobegli iz države, tako su pobegli sa postolja, tako beže i sad."
(Stefan, 5. maj 2022 18:01)

Tko o čemu, Srbin o bežaniji. Kako traktor ?

Igorsulic

pre 1 godinu

Jedan jedino razlog sto imate jace klubove je novac!Mi smo u eu i ne postoji nikakva sansa za novac iz budzeta. Pogotovo da osoba a pozove osobu b i zapovijedi Transfer sredstava..
Ha, ha ..Bilo bi zabavno ali bi svi zavrsit u zatvoru

vlade

pre 1 godinu

onog trenutka kada je ABA liga spala sa tri na jedno mesto u Evroligi, postalo je jasno da je pred njom definitivno, mračna budućnost..
Ova liga je kao organizacija, trebala da ponudi Evroligi čvrste finansijske garancije i da zadrži broj učesnika, a ne da služi za puko preživljavanje klubova..
Da smo pametni, pa da iskoristimo ovaj džumbus sa Ukrajinom, da država pomogne da CZV i Partizan dobiju A licence, pa da igraju samo Evroligu i KLS sa ostalim našim klubovima.. liga od 16 klubova, da se ograniči broj stranaca na maksimalno tri po ekipi, jer i CZV i Partizan, ako nastave da dovode strance koje dovode sve ove godine, nastaviće da se bore za play off u najboljem slučaju, a to mogu isto i sa domaćim igračima, što bi bilo dobro za srpsku košarku.. ako je budžet par miliona godišnje, državnih para, pa bolje te pare dati našoj deci nego nekim polu igračima strancima, i nadati se instant uspehu koji će doći jednom u dvadeset godina, možda.. u protivnom, doživećemo sudbinu Hrvata, i igrati regionalne lige sa Mađarima, Rumunima, Bugarima..

Jeremija

pre 1 godinu

@ onako

Ahahahaha....Ja pišem o jakoj, stabilnoj i kvalitetnoj domaćoj košarkaškoj ligi, a ti o nekakvom tržištu i potrošačima nekakvih "proizvoda". Ta "japijevska" logika je u sportu i upropastila sve čega se dohvatila. Hajde onda da ugasimo nacionalna prvenstva i svi da igramo nekakvu imaginarnu, šatro "tržišno isplativu regionalnu ligu". Pa, nema ni Grka 25 miliona pa imaju jaku nacionalnu ligu.

Voisin

pre 1 godinu

Pa i ja bih uradio da sam na njihovom mjestu isto.U ABA ligi nikad ne mogu biti prvaci a tamo u nekoj Adria sa anonimusima u košarci mogu se nadati prvom mjestu.😎👍

Kiza

pre 1 godinu

Iskreno,voleo bih da napuste ABA ligu Hrvati...
Prvo, iz razloga što njihovi klubovi odavno nemaju kvalitet.Drugo,oni pokušavaju na silu neku da dobiju bitnost j klupskoj košarci ,a odavno su margina ...
Kamo sreće da Srbija ima svoju jaku ligu a i čak da se desi neka drugačija regionalna ,i to je ok..Neka idu,srećan im put...

bvb

pre 1 godinu

Srbi i crnogorci su napravili sprdacinu od dobre razvojne lige kakva je aba trebala biti. Zdravi temelji ne postoji samo sipanje drzavnih para u bunare bez dna. Za velike novce kupuju se isluzeni i upitni stranci pa tako jedan panter vrijedi vise nego proracuni cibone splita i zadra zajedno. Hrvatska tu privilegiju nema zbog jasnih zakona EU i tu zavrsava sva prica o konkurentnoscu. Sto prije izaci iz tog cumeza.
p.s. jest da me ne bi trebalo zanimati, ali nije li sramota da npr u finalu kupa cz partizan domaci igraci partizana daju ukupno 5 koseva. Zar tomu tezite samozvana zemljo kosarke?
(croata, 5. maj 2022 20:29)

Kako vam je neko prodao tu pricu o EU i zabrani finansiranja i svi ko vrapci poavljate isto. Vi ste od Cibone, SPlita, Zadra i ostalih digli ruke mnogo pre nego sto ste usli u EU. Pritom, toliko nacina postoji da se zaobidje direktno finansiranje od drzave preko privatnih firmi da je sto smesno, Pogledajte uostalom Zvezdu i KKP. Milenijum, Globos, raznorazne banke i gomila privatnih firmi koja poslove dobija preko stranke.

Gossa placa Zeljko 89

pre 1 godinu

Croata, vrhunski sport ne poznaje granice. Kosarka ne poznaje granice vise. Normalno je da vrhunski kosarkaski timovi teze rezultatima, pogledaj koliko recimo Monako ili Bajern imaju domacih igraca. Ili bilo koji tim u EL osim Zvezde i Zalgirisa. Dalje, ABA liga nije razvojna liga vec liga koja daje prohodnost ka EL trenutno. U njoj prvak ide u EL i normalno da je klubovi koji imaju visoke ambicije poput Zvezde i Partizana ulazu u tim. Kada ABA ne bude imala prohodnost ka EL nece ni imati svrhu. Ne znam kakvi vas to zakoni EU sprecavaju da ulazete u klubove. Vi ste za ovu ABA ligu nebitni skroz. Umesto vasa 3 kluba, ubacimo Zlatibor i jos jedan pored Krke i to je to. Isto ce nam biti sa i bez vas. I nemoj da si ljubomoran sto smo mnogo jaci od vas u kosarci.

Miloš

pre 1 godinu

Vidim ođe neke komentare koji spominju da idu tamo đe su bliži po mentalitetu.
Ako pri tome mislite na sklonost da se krade, vara i ne ide u zatvor, niste u pravu.
Ako mislite na radišnost koju pokazuju, recimo, Česi i Austrijanci, opet niste u pravu.
Ako mislite na opštu sklonost muljanju, opet promašaj.
Meni se ipak čini da se vi nadate da ćete ući u slabiju ligu i tamo biti najjači.
I opet niste u pravu. Ali ste dosljedni svom mentalitetu.

Cika toni

pre 1 godinu

basketas .... Ma da, trebalo je da se Zvezda, Partizan I Buducnost sklone da bi Cibona, Cedevita ili neko treci bio prvak. Mozda bi onda ostali.

Samo kažem

pre 1 godinu

Hrvatski klubovi idu van ex yu natjecanja. I SEHA liga u rukometu će ostati bez klubova iz RH. Jedini minus za ABA ligu je da sigurno gube mjesto u Euroligi. Hrvati su blokirali i exyu nogometnu ligu, idemo sa zemljama koje smatramo prijateljskim i bliskim.
(Zodiac, 05. maj 2022 18:48)
Srećan Vam put

Basketas

pre 1 godinu

Kad su se bunili da zasto Zlatibor direktno ne udje u ABA, pisao sam da ne treba biti alav. Zelim da gledam i klubove iz Hrvatske, Slovenije, CG itd pre nego 6 iz Srbije. Voleo sam da gledam ABA ligu, a Partizan, Zvezda i Buducnost su je upropastili

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Ovako se u Jugoslavija raspala. Ponudis hrvatima nesto, oni zagrizu i okrenu ledja svima, posledice toga i danas se osecaju. Nek idu. I mi onda mozemo napustiti ABA ligu,okrenuti se jacanju domace lige i kroz istu traziti put u EL!

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Bravo hrvati i hvala, hvala za spas srpske kosarke, kada vec nasi predstavnici nisu imali hrabrosti za to, da se vama zahvalimo zato sto ce ponovo oziveti kosarkaski centri u kraljevu, leskovcu, novom sadu...sto vise necemo morati da punimo hale u sirokom brijegu, zagrebu, skoplju...ubaciti igokeu i buducnost u srpsku ligu i da se ne ljubimo!!
(Huan Pablo Don Fernando, 05. maj 2022 20:53)

Kakva bre Budućnost u srpskoj ligi??? Igokea može, al' preko podružnice. I onako je to jedan klub.

onako

pre 1 godinu

croata

Kako Litvanija finansira Žalgiris?

Jasni zakoni... svašta.

Grupe građana Real i Barselona svake sezone u minusu 20 miliona evra u košarci, pretaču iz FK i pričaš gluposti tipa...
"jasni zakoni EU" ...

deki27

pre 1 godinu

Pa znate sta ,sram vas bre bilo.U danima kada jedna srpska ekipa koja je osvojila ABA 2 ne ulazi u visi rang nego igra baraz sa najslabije plasiranim srpskim timom a gubitnik u finalu ABA 2 ulazi direktno i ne igra sa pretposlednjom ekipom ( Split),vi umesto da budete zahvalni,vi se ljutite i izlazite iz lige.Ni jedna liga pojedinacno a srpska je ubedljivo najjaca, nema kvalitet za neko ozbiljno takmicenje a tzv FIBA LS to nije

Tko još gleda košarku?

pre 1 godinu

Vidim da se piše da smo nebitni u košarci, a članak više komentara ima od vijesti s 'istočnog fronta'. Btw, ne tako davno su dva kluba iz Zagreba igrali međusobno finale usred Beograda, a košarka je kod nas četvrti sport po popularnosti, iza nogometa, rukometa i vaterpola.

Sloba

pre 1 godinu

Srbi i crnogorci su napravili sprdacinu od dobre razvojne lige kakva je aba trebala biti. Zdravi temelji ne postoji samo sipanje drzavnih para u bunare bez dna. Za velike novce kupuju se isluzeni i upitni stranci pa tako jedan panter vrijedi vise nego proracuni cibone splita i zadra zajedno. Hrvatska tu privilegiju nema zbog jasnih zakona EU i tu zavrsava sva prica o konkurentnoscu. Sto prije izaci iz tog cumeza.
p.s. jest da me ne bi trebalo zanimati, ali nije li sramota da npr u finalu kupa cz partizan domaci igraci partizana daju ukupno 5 koseva. Zar tomu tezite samozvana zemljo kosarke?
(croata, 05. maj 2022 20:29)

Kakvi su to zakoni EU? Jesu li timovi iz Španije, Grčke, Italije, Nemačke, Francuske, Litvanije van EU. Koliko španaca ima u Barsi, Realu, koliko turaka u Efesu, nemaca u Albi, Bayernu.. Koji je vaš uspeh u košarci? Nema vas nigde i to decenijama. Vas omlate Holandjani, madjari.. Klubovi su vam na začelju ABA, Cedevita pobegla u Sloveniju

onako

pre 1 godinu

Jeremija
Uh šta napisa...

To što si pobrojao je tržište manje od 10 miliona stanovnika.
Pošto vidim da ovde dominira nepoznavanje materije i stvari se postavljaju prema željama a ne stvarnosti pitanje da li mogu da se razbiju iluzije.

ABA obuhvata 24,25 miliona potencijalnih potrošača proizvoda koji se zove Liga i predstavlja biznis preko sportske igre košarka. Kao takva ima neke prihode. Domaće lige nemaju ni približno isto.

Kvalitet je tek upitan .

cole

pre 1 godinu

a jel to znaci da ce i crno-beli sa sadasnjom adresom u bgd napustiti aba ligu? bilo bi sjajno...konacno utakmice bez pritisaka na sudije, bez kradja, gepekovanja, upadanja sudijama u svlacionice...bez plakanja posle poraza i sklapanja teorija zavera...ma, divota.

Huan Pablo Don Fernando

pre 1 godinu

Bravo hrvati i hvala, hvala za spas srpske kosarke, kada vec nasi predstavnici nisu imali hrabrosti za to, da se vama zahvalimo zato sto ce ponovo oziveti kosarkaski centri u kraljevu, leskovcu, novom sadu...sto vise necemo morati da punimo hale u sirokom brijegu, zagrebu, skoplju...ubaciti igokeu i buducnost u srpsku ligu i da se ne ljubimo!!

khm

pre 1 godinu

Kao Cibonaš jedva čekam da izađemo iz ovog neravnopravnog natjecanja.
Mi funkcioniramo na tržišnoj osnovi, a bg blizanci imaju neograničen budžet na teret države.
Samo vi po svom, mi idemo svojim putem gdje više pripadamo i mentalitetom.
(Blesingejm, 5. maj 2022 20:24)
mislis kvalitetom?!

King

pre 1 godinu

Hrvati nek rade šta hoće, ABA ligi bi bolje bilo da gleda kako da namami Bugare, Grke, Turke ili Izraelce. Rilski, Panatenaikos, Olimpiakos, Fenerbahče, Efes, Makabi, sa njima bi moglo ozbiljno da se igra.
(Plattberger, 05. maj 2022 18:44)

U toj ligi mi bismo bili sto su sad Hrvati

Dalibor79

pre 1 godinu

Zodiac molim vas samo idite iz ABA lige. I onako niste imali nikada znacaj. Pogledaj koliko titula imaju srpski a koliko hrvatski klubovi u ABA ligi.

neko ko zna

pre 1 godinu

Hrvatski klubovi idu van ex yu natjecanja. I SEHA liga u rukometu će ostati bez klubova iz RH. Jedini minus za ABA ligu je da sigurno gube mjesto u Euroligi. Hrvati su blokirali i exyu nogometnu ligu, idemo sa zemljama koje smatramo prijateljskim i bliskim.
(Zodiac, 05. maj 2022 18:48)

putujte ...

Duka

pre 1 godinu

A Srbi će da brane abu do poslednjeg trenutka. Kao što smo branili Jugoslaviju dok i CG nije pobegla. Umesto da jačamo Srpsku ligu mi jačamo Jugoslovensku.
Kao po tradiciji, uvek na pogrešnoj strani.

bvb

pre 1 godinu

Sada vratiti našu ligu. I ponovo promovisati i forsirati naše mlade igrače. Kao i obično unesemo u zajednicu mnogo i doprinesemk u početku mnogo zajednici a onda oni iskoriste i izvuku sve iz nje i onda pljunu po nama. Nikada sa njima u zajednicu ni po kom osnovu. Ksda imaju korist, mole i ulaguju se dok ih ne primiš a čim uhvate priliku okreću leđa. Samo za sebe i za nas, nisam šovinista a ni nacionalista već iskusni racionalista.:)
(Darko, 5. maj 2022 17:24)

Koju nasu ligu? Koji klubovi bi igrali tu ligu?Ta liga ni pre ABA lige nije bila nista sem izivljavanja vecitih nad ostalima. Malo se Hemofarm vrzmao i posle silnih skandala sa KKP ljudi digli ruke od kosarke. Pritom, svi koji misle da bismo imali mesto u EL na osnovu domaceg prvenstva se debelo varaju. Nama ABA liga odgovara jer reprezentacija nije trpela zbog toga. Hrvati su prestali da ulazu u kosarku i sad im je ovo izgovor pritom, Cibona je puna mladih hrvatskih igraca koji bi uz par kvalitetnih strana mogli itekako jaka ekipa biti. IMali su Cedevitu ali su i to upropastili i sad im kriv ko zna ko.

E

pre 1 godinu

ABA liga mora da opstane, odlicna je i zanimljiva, svake godine sve jaca i jaca, ove sezone tri predstavnika u nokaut fazi Evrokupa plus da je bilo malo srece moglo se doci i dalje, zatim ni jedna zemlja nema dovoljno novca da razvija svoju ligu, pa samo pogledajte na sta lici domaca liga, Zvezda i Partizan su nebo i zemlja s obzirom na ostale. Jendostavno nema novca da Cacak, Novi Sad....imaju bilo kada neki ozbiljan klub a isto je i u Hrvatskoj pa i Sloveniji, sve u svemu nadam se da ABA ostaje zarad svih i kvaliteta kosarke

MarconY

pre 1 godinu

U slucaju izlaska Hrvatske i Slovenije iz ABA lige napraviti zajednicku ligu sa timovima iz Grcke i eventualno dodati Buducnost i Macabi. Liga moze da se zove "Ortodox league" (ako ne igra Macabi) i bice mnogo bolja, vatrenija i interesantnija za gledanje od ove trenutne lige.
Iskreno boje je u ligi imati Olympiacos, Panatanaikos, Aris, Makabi itd. nego ove polukvalifikovane timove. Mozda i Durent dodje :-D
Hrvatima i Slovencima sve najbolje u toj cipi-ripi ligi.

Blesingejm

pre 1 godinu

Kao Cibonaš jedva čekam da izađemo iz ovog neravnopravnog natjecanja.
Mi funkcioniramo na tržišnoj osnovi, a bg blizanci imaju neograničen budžet na teret države.
Samo vi po svom, mi idemo svojim putem gdje više pripadamo i mentalitetom.

croata

pre 1 godinu

Srbi i crnogorci su napravili sprdacinu od dobre razvojne lige kakva je aba trebala biti. Zdravi temelji ne postoji samo sipanje drzavnih para u bunare bez dna. Za velike novce kupuju se isluzeni i upitni stranci pa tako jedan panter vrijedi vise nego proracuni cibone splita i zadra zajedno. Hrvatska tu privilegiju nema zbog jasnih zakona EU i tu zavrsava sva prica o konkurentnoscu. Sto prije izaci iz tog cumeza.
p.s. jest da me ne bi trebalo zanimati, ali nije li sramota da npr u finalu kupa cz partizan domaci igraci partizana daju ukupno 5 koseva. Zar tomu tezite samozvana zemljo kosarke?

ništa lično

pre 1 godinu

Blesingejm

Ne vidim poentu...ali stvarno.

Real, Barsa, Asvel, Bayern da nekog ne zaboravim se finansiraju FUDBALSKOM sekcijom i još preraspodelom sponzora.

Efes, Armani je privatni kapital koji bi obe kompanije potrošile na marketing ovako imaju putujuću reklamu a i svoj klub uz to.

Žalgiris, Makabi eto ti Državnih projekata komplet svi stoje iza njih, grad država privatnici...oni su ponos Izraela i Litvanije, da posluju sa gubitkom.

Uz ostale klubove niko "ne posluje tržišno"...svi su u gubitku.

Pa ne vidim "sused" šta je sporno sem da Vaši baš niko neće da pogura neku priču i izvadi neku kunu uz državu Hrvatsku.

Jeremija

pre 1 godinu

Srpski klubovi su imali najmanje razloga da ulaze u ABA ligu i trpeli su nevidjen pritisak sa u nju udju. Prosto, ona je preko potrebna bila hrvatskim i slovenačkom klubovima zbog njihovih slabih nacionalnih prvenstava i jako malog broja iole kvalitetnih klubova. Nacionalno prvenstvo Srbije je jedino imalo kakav takav kvalitet. Sad kada su komšije shvatile da pored srpskih klubova nemaju šta da traže krenuli u bežaniju. Pod hitno moramo da svoju nacionalnu ligu vratimo na prvo mesto. Zvezda, Partizan, Mega, FMP, Borac, Vojvodina, Vršac, Zlatibor, Sloga, Metalac, Sloboda, Tamiš, Radnički... to je jedna više nego solidna liga. Uz mogućnost da joj se pridruže klubovi iz RS(Igokea, Borac BL,Leotar...) i ako žele klubovi iz CG to bi moglo da preraste i u jednu jaku regionalnu ligu koja bi imala smisla. Da smo jednu takvu ligu napravili kada je trebalo i da smo je ozbiljno grdadili sada bi bila medju 5 liga u Evropi sa sigurnim prolazom u evropska takmičenja.

Sića

pre 1 godinu

Znači Partizan konačno osvaja titulu, mislim da će u Ciboni imati najvećeg konkurenta, ali ipak su bolji od njih. Ovi zapadnjaci, oni su u rangu Zadra.

Kvesic

pre 1 godinu

Šta nije ova košarkaška Euroliga koncipirana na isti način kao i nogometna Superliga? Ono...okupile se najbogatije ekipe u Europi među sobom i daju par ulaznica ostalim ligama da se mogu družiti s njima? FIBA niti nema ništa s tom ligom, Euroligu koliko znam organizira privatna kompanija.

objektivan

pre 1 godinu

Svake godine se pokreće inicijativa hrvatskih klubova o napuštanju ABA lige, i uvek se ništa ne desi. Mislim da će isto biti i ovaj put. Međutim sa sportske strane razumem želju da igraju protiv klubova iz treće ili četvrte evropske kvalitetne grupe.To je njihov nivo. Da li oni iz te lige mogu u FIBA LŠ, potpuno je nebitno, mogli su i do sada kao članica FIBE da delegiraju svoje klubove u FIBA takmičenja. Igokea je ove sezone igrala FIBA LŠ kao predstavnik BiH, i to igrala veoma uspešno. Oformiti novu ligu sa 6-7 najboljih srpskih timova, Cedevita, Igokea, Mornar, Budućnost, MZT, pozvati neke Izraelce (već su igrali), Mađare (već su igrali), možda neki Bugarski klub. Eto opet srednje jake lige od 14 klubova.

AjdeDe

pre 1 godinu

Problem je hrvatski klubova što po zakonu EU država ne može financirati profesionalne klubove dok to u srbiji je pravilo bolje im je tamo gdje imaju jednaka tržišna pravila.

Kiklop

pre 1 godinu

Jedini dobitak za klubove iz RH je što ABA,liga gubi mjesto u Euroligi. A i nije šteta jer pobjednik ABA lige obično se bruka i slavno osvoji neko od posljednjih mjesta.

Konstatacija

pre 1 godinu

Ako odu šta ostaje u ABA mada do sada Hrvatski klubovi nikakav rezultat u ABA nemaju. Cedevita se preselila u Ljubljanu i nisu hrvatski klub. Zadar, i Split su na začelju ABA a Cibona nije ono što ime govori. E sada šta bi ostalo? Crnogorci, Makedonci, Bosanci i Slovenci. Da li će stvarno EL da progleda kroz prste

ST

pre 1 godinu

Pustite druge da rade šta hoće. Gledajmo svoje dvorište. Mladim igračima se ne pruža šansa, nema medalja u mladjim konkurencijama, ako ove godine reprezentacija ne uzme medalju smanjiće se ionako mala baza. Reforma naše košarke je neoohodna pod hitno. Ojačajmo domaću ligu!

Demar Derozan

pre 1 godinu

Sve sto se desava oko Aba lige treba realno sagledati. Bez obzira na to sta pojedini klubovi zele i planiraju, sa cisto kosarkaskog aspekta, Aba je izgubila svaki kredibilitet zbog skandaloznog sudjenja i neverovatnih rezultata iz godine u godinu. Potvrda toga je brukanje u Evropi, bez obzira ko je prvak, svih redom, Zvezde, Bud, Part, Ced itd. Jednostavno, isteklo je upotrebno vreme lige, tako da je vreme da se ugasi sama od sebe. Srpski klubovi ne treba, po istorijskoj navici i iz naivnosti, ponovo da zale za ligom, urusenoj samoj od sebe, a cijoj su propasti i sami doprineli, slepim srljanjem u istu i pisanjem besmislenih saopstenja.

zokizoki

pre 1 godinu

Realno,Hrvatski klubovi u ABA ligi imaju istu ulogu kao i Zvezda u Euroligi.Igraju samo da popune broj a nikad neće postići kakav takav uspeh.po meni je mnogo logičnije igratit ono takmičenje u kojem si konkurentan i možeš se nadati nekom trofeju.

barbarez

pre 1 godinu

KK Hemofarm ,KK Bosna , KK Radnički,neugodni Široki , Vojvodina sve je to nestalo kad su uletili kosarkaški divovi sumnjivih privatnika i sada imamo ovo, prva petorka Partizana amerikanci i ostale anomalije.

Upitnik

pre 1 godinu

Ne razumijem zašto pojedincima ovo toliko smeta? Pa ako su Hr klubovi raspad, i nisu na nivou, pa onda odlazak Hrvata nije nikakav gubitak srpskim klubovima. Čemu onda tolika ogorčenost?

aca

pre 1 godinu

kamo srece da se mi okrenemo domacem prvenstvu, pa makar krenuli od nule i da ne igramo EL i EK par sezona. Bilo bi prelepo videti pune hale u Vrscu, Novom Sadu, Cacku, Kraljevu, Kragujevcu, Nisu...

ccc?

pre 1 godinu

Kada je neko bio protiv ABA, svi su jurili u ABA i govorili, nece valjda da gledaju Borac i Vojvodinu nego, Olimpiju, Cibonu, Zadar? A sada? Sta sada? Ovi , ako je ovo tacno, beze iz ABA i idu u neku drugu ligu, zaboga, proevropsi orjentisanu? Sa kojim kvalitetom, to nema veze. I umesto da smo razvijali nasu ligu, ona nikoga vise ne interesuje, biti prvak Srbije je degradirano. Jer je sve tudje bolje nego nase? Unisten je i kup , i to nema nikakvu tezinu , samo se juri u Evropu da bi tamo bili ispod proseka?? I da nakon pola EL , kazu, bitna je ABA? E sada, ajde lepo pa sve iz pocetka.

Yugo Tempo 1.1

pre 1 godinu

Hrvati mogu konačno u konkurenciji poljaka, čeha, slovaka, austrijanaca i mađara da se nadaju nekoj tituli mada ako se tu uključe i slovenci, opet će biti upitno.

Zodiac

pre 1 godinu

Hrvatski klubovi idu van ex yu natjecanja. I SEHA liga u rukometu će ostati bez klubova iz RH. Jedini minus za ABA ligu je da sigurno gube mjesto u Euroligi. Hrvati su blokirali i exyu nogometnu ligu, idemo sa zemljama koje smatramo prijateljskim i bliskim.

Bojan

pre 1 godinu

Daj ne lozite se…to takmicenje se igra vec 6-7 godina i pogledajte samo sampione: Rieker Komarno, Egis Kormend, Jip Pardubice, Patrioti Levice. Margina evropske kosarke…koji mladi ili strani igrac bi dosao ili ostao u Ciboni na primer da igra ovo nizerazredno takmicenje, nema od toga nista, iako bih voleo da se neke stvari malo promene ovde kod nas.

filipovsky200

pre 1 godinu

smesno,jes da su prosek ali cibona nije rang nimburka i timova iz austrije,slovacke..za sloveniju kazu isto,cisto sumnjam da ce cedevita olimpija to uraditi i pokopati sebe

Plattberger

pre 1 godinu

Hrvati nek rade šta hoće, ABA ligi bi bolje bilo da gleda kako da namami Bugare, Grke, Turke ili Izraelce. Rilski, Panatenaikos, Olimpiakos, Fenerbahče, Efes, Makabi, sa njima bi moglo ozbiljno da se igra.

mateo

pre 1 godinu

odlicno za nas, moze samo biti bolje uz domace igrace. vidimo po zvezdi i partizanu kojoj vecinom dominiraju stranci da su postali sprdnja kad je euroliga ili cup u pitanju, i repka nije nista bolja. zamislite zvezdu bez amera i drugih stranaca, samo sa domacim igraca kao cibona, pa bili bi zadnji u aba ligi.

fokus

pre 1 godinu

Odličan potez sa svakog aspekta. Uvideli gde su, okreću se ligi u kojoj će moći da razvijaju svoju košarku. Bolje i za nas, proradiće centri po Srbiji. Samo još da se to verifikuje, a to se nikada neće desiti.

Objektivno

pre 1 godinu

Njihova stvar ali im razlog ne pije vodu.Aba liga je mnogo jace takmicenje za razvoj mladih igraca od neke Alpa Adrije jer se odlicno zna da Austrija,Ceska,Slovacka,Madjarska i Poljska nista ne znace u evropskoj i svetskoj kosarci.Srbi,Slovenci pa i Hrvati,Crnogorci i Bosanci su na visem nivou.Samo bi se hrvati uklopili u sivilo tih reprezentaija i nikad ne bi isplivali iz prosecnosti.

sima strahota

pre 1 godinu

od kada ih je napustila Cedevita mnogo su losiji.
Oni su im cupali prosjek, Cibona, Zadar, Split, Zagreb su potpuno nebitni i losi.
Prica da razigravaju i prave mlade igrace u losijoj ligi nema smisla takodje jer im omladinske ekipe igraju domacu ligu uporedo sa Aba.
Mislim da nema ni novac za tu ligu koja je skuplja i neisplativija.

Mileta

pre 1 godinu

Oterati Hrvate i Slovence i ubaciti Madjare, Rumune i Bugare ovi imaju love i afirmisaće svoje timove.Hrvati i Slovenci su beskorisni celu ligu smo gotovo mi finasirali iz nekog političkog razloga.Teraj to i uvodi nove timove.

miodrag

pre 1 godinu

Iz teksta mozemo zakljuciti da bi u toj ligi bili i timovi iz Slovenije, ne samo Hrvatske, zar ne? Onda klubovi iz obe drzave napustaju ABA ligu.

Nikola

pre 1 godinu

Nikakva šteta, Hrvati prelaze u ligu u kojoj će biti manje loši...košarka im je u lošem stanju ionako. Ako se to desi preuzeti inicijativu u vezi sa ABA ligom, da se Srbiji dodeli 6 mesta u njoj. Da se ova bruka sa Zlatiborom ne ponovi.
Popuniti preostala mesta sa makedonskim klubovima, ima tu da se probere 2-3 kluba.

Србин са КиМ

pre 1 godinu

Дај Боже да се обистини та њихова најава.Ако буде тачна,стварно изузетно лепа вест.Ионако сав новац,до задњег цента даје Србија,а Словенија и Хрватска командују као у титово време.колико су неки "наши" били глупи.

Radijator

pre 1 godinu

Pametni, razvijali košarku uz naše jake klubove i igrače, kad se liga pretvorila u političko placenicku trku sa skupim crncima, idu u zdraviji sistem. Ta liga će inicijalno biti slabija od sadašnje ABA lige, ali dugoročno će dati veću šansu domaćim igračima i svi će imati višestruke koristi.
Osim drugorazrednih Amera koju su lepo uhlebljenje nalazili evo već deceniju..

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

Obaška što nemaju nikakav kvlalitet i to što se ceo region sprda sa Splitom i Zadrom a većina i Cibonom ,međutim ti njihovi vekovni kompleksi da " pobegnu" sa Balkana je za neverovati.Sada bi namerno sa pozicije " jačeg" pogurao inicijativu za promociju Zlatibora u prvu Aba ligu.Po cenu da svi srpski klubovi napuste to takmičenje.

Jesi ti malopre zvao?

pre 1 godinu

Na stranu Hrvatska kosarka koja je smesna vec godinama, i klupska i reprezentativna. Nama bi isto bilo bolje da se manemo stranaca i preplacenih Amera, i okrenemo se domacim igracima pa makar trpeli par godina neigranje u Evroligi. Treba gledati razvoj igraca za buducnost reprezentacije.

Otheym

pre 1 godinu

Svake godine ista priča. Napuštaju pa napuštaju. Svakako nije dobro za regionalnu ligu, jer će opasti ukupna gledanost i samim tim prihodi. Sa druge strane, košarka je kod njih poprilično propala. Svake godine ista priča, dovedu po jednog dva Amerikanca da šutiraju u nedogled, nekoliko klinaca sa kojima nema ko ozbiljno da radi i desetak igrača koji se vrte u krug iz ekipe u ekipu.

Dušan

pre 1 godinu

Prvo su pravili Goodyaer ligu kako se nekad zvala, da razvijaju svoje igrače a sada beže iz nje da bi razvijali svoje igrače??

Biće da nikad nisu ni imali šta posebno da razvijaju. Uglavnom sada bi trebalo da budu konkurentni sebi sličnima.

Fire walk with me

pre 1 godinu

Kako za nas, tako ni za njih, a isto mislim za bilo koju zemlju iz bivše Jugoslavije nije bolje da igra bilo koju ligu sem aba lige. Nijedna zasebna liga ne bi donela veći kvalitet od aba lige ma ko šta mislio. To mislim za bilo koji sport. Sport sa politikom i huliganstvom ne bi smeo da ima bilo kakve veze i to treba da bude spona za razvoj mladih igrača i trenera. Aba liga je dala kroz sve ove godine gomilu igrača i tržište je veće i što je ono veće liga je kvalitetnija. Treba samo naći način i model za bolje finansiranje i funkcionisanje klubova, inače, meni lično aba liga vrlo interesantna liga s tim što ne bi Fmp smeo da je igra jer je filijala, Studentski centar isto, treba se isforsirati Bosna obavezno, Zadar, Split, Sloga, Niš bih voleo kao veliki grad da ima aba ligaša, sve ostalo manje više dobro radi. Početkom 2000 je ta liga bila izuzetno kvalitetna i voleo bih da bude što bolja

my way

pre 1 godinu

Да ово има везе са развојем хрватске кошарке посветили би се домаћој лиги, не би улазили у другу регионалну. Поента је њима да су уграбили прилику да не играју са Србима. Ко зна Хрвате врло добро зна колико им је то у души сметало сво ово време. Елем, ми не треба да тражимо друге лиге, већ да обновимо јединствено национално првентсво, базу играча и кренемо сада већ практично од нуле.

hm

pre 1 godinu

U potpunosti se slazem sa ovim. Hrvati nisu na nivou da igraju u ABA ligi, bolje im je da igraju sa takvim kvalitetom poput Austrije i Ceske, dok ne dodju na nivo ABA lige.

Nebo

pre 1 godinu

Da li će u tom takmičenju biti Luksemburg i Danska ili Malta možda?.
Sve je bolje nego sa Srbima bilo šta da se zajednički radi, pa makar to bila i košarka, a eto i prilike da se nešto i osvoji.
Srećan put i puno uspeha u novom takmičenju.

Grga

pre 1 godinu

Logično ....hrvatski klubovi neće videti ni Eurokup ni Euroligu skoro.
(darko, 5. maj 2022 17:14
Oni jedva cekaju takve poput tebe. Koji zive u juce i ne gledaju u sutra. Evroliga i Evrokup su neodrziva gubitaska takmicenja. Plus se pravila menjaju od danas do sutra pa nikad ne znas na cemu si. Hrvati gledaju u sutra i vide da su FIBA takmicenja buducnost. I na vreme hoce da se udenu tamo. A mi ovde i dalje diplamo Coviceve price od pre dve decenije dok nam se kosarka raspada! Pogledaj samo Zvezdu. Tovari i tovari kamiona i aviona para je skrcano u nju poslednjih 10 godina. I? Dokle je dobacila? Sta je i na kom igracu zaradila? Usla u bar 1/8 ? Nista. Nista. Nista. Da je Partizan kojim slucajem imao tu lovu bar jedan F4 bi odigrao. A i to sta? Nista. Evroliga i Evrokup su istorija. Gledajmo sta dolazi.

Darko

pre 1 godinu

Sada vratiti našu ligu. I ponovo promovisati i forsirati naše mlade igrače. Kao i obično unesemo u zajednicu mnogo i doprinesemk u početku mnogo zajednici a onda oni iskoriste i izvuku sve iz nje i onda pljunu po nama. Nikada sa njima u zajednicu ni po kom osnovu. Ksda imaju korist, mole i ulaguju se dok ih ne primiš a čim uhvate priliku okreću leđa. Samo za sebe i za nas, nisam šovinista a ni nacionalista već iskusni racionalista.:)

Sv

pre 1 godinu

Штета што се Партизан пре пар година нике одлучио за Фибино такмичење, понуђени су милиони евра за само учешће, док од играња Еврокупа и Евролиге сви европски клубови сваке сезоне бележе финансијске губитке. Ја мислим да људи у будућности неће моћи да верују да европски клубови овако дуго времена играју Улебова такмичења која не доносе никакву зараду, већ само стварају могућност да клубови пропадају услед финансијског оптерећења.

doktor J

pre 1 godinu

Kosarka je realno sport na aparatima. KLS nema nikakav znacaj i ne razvija nase talente, ABA liga ima sve manji znacaj i sluzi udomljenju NBA/ koledz otpada a ne razvoju talenata. Evroliga glomazna, predvidiva i dosadna, pretrpana istim otpadom. Mesta za razvoj talenata nema. Reprezentativna kosarka marginalizovana (fiba prozori). Biznismeni sto vode ULEB i tzv uspesne klubove i po Evropi i kod nas jure rezultat i ne zanima ih rad sa mladima, agenti cerupaju klubove pa zaradu ostvaruju oni i njihovi igraci a klubovima ostaju dugovi, treneri ubise sa sablonima i akcijama svaki duh igre. Teneri postali vece zvezde od igraca, Jednom recju taj sport nema buducnost vec dugo. Reprezentacija Argentine pre 10- 20 gdoina i onaj sada degradirani Partizan su poslednji mohikanci kosarke, vise se ni u Litvaniji ne igra srcem i duhom. Pre no sto zvezdasi pogresno shvate i pocnu sa velicanjme Radonje i evroligaske Zvezde ovih godina neka pomisle gde je duh Moke i Ducija u ovoj zvezdi? Nigde, kao ni duh Kice i Saleta u Partizanu, Misovica u Borcu i Kukoca u Splitu.

JPR24

pre 1 godinu

Cilj je promocija novih hrvatski reprezentivaca ! Buahahaha, tek tada padas u nesvest ! Krstenog reprezentativca nemaju od kako je Bojan Bogdanovic im u reprezentaciji, sve promašaji, Dario Šarić posle poraza beži od svih, Ante Tomić truba u repki, Zizic od potencijala nikad ništa nije pokazao, Zubca smatraju kao da nije nešto, dok dečko igra i to solidno. Sve u svemu, da im ne beše Bojana, bili bi već osma liga !

Crudelta

pre 1 godinu

Ne samo u ABA vec i u svakom drugom sportu kao i u zivotu ako zelis da napredujes moras da pratis i ugledas se na bolje od sebe. Ovo nije provokacija vec zdrav razum. Ako ucis od boljih od sebe uvek ces nauciti nesto i ti ces vremenom postajati bolji. Ako se budu igrali sa istim ili losijim od sebe samo ce nazadovati. Bice u neatraktivnom takmičenju koje nema prohodnost ka EL. Oterace sponzore, strance koji njima svakako prave prevagu i unistice i ono malo nade da ce biti bolji i da ce napredovati.

miodrag

pre 1 godinu

Iz teksta mozemo zakljuciti da bi u toj ligi bili i timovi iz Slovenije, ne samo Hrvatske, zar ne? Onda klubovi iz obe drzave napustaju ABA ligu.

Србин са КиМ

pre 1 godinu

Дај Боже да се обистини та њихова најава.Ако буде тачна,стварно изузетно лепа вест.Ионако сав новац,до задњег цента даје Србија,а Словенија и Хрватска командују као у титово време.колико су неки "наши" били глупи.

Jesi ti malopre zvao?

pre 1 godinu

Na stranu Hrvatska kosarka koja je smesna vec godinama, i klupska i reprezentativna. Nama bi isto bilo bolje da se manemo stranaca i preplacenih Amera, i okrenemo se domacim igracima pa makar trpeli par godina neigranje u Evroligi. Treba gledati razvoj igraca za buducnost reprezentacije.

my way

pre 1 godinu

Да ово има везе са развојем хрватске кошарке посветили би се домаћој лиги, не би улазили у другу регионалну. Поента је њима да су уграбили прилику да не играју са Србима. Ко зна Хрвате врло добро зна колико им је то у души сметало сво ово време. Елем, ми не треба да тражимо друге лиге, већ да обновимо јединствено национално првентсво, базу играча и кренемо сада већ практично од нуле.

Mileta

pre 1 godinu

Oterati Hrvate i Slovence i ubaciti Madjare, Rumune i Bugare ovi imaju love i afirmisaće svoje timove.Hrvati i Slovenci su beskorisni celu ligu smo gotovo mi finasirali iz nekog političkog razloga.Teraj to i uvodi nove timove.

Sloba

pre 1 godinu

Srbi i crnogorci su napravili sprdacinu od dobre razvojne lige kakva je aba trebala biti. Zdravi temelji ne postoji samo sipanje drzavnih para u bunare bez dna. Za velike novce kupuju se isluzeni i upitni stranci pa tako jedan panter vrijedi vise nego proracuni cibone splita i zadra zajedno. Hrvatska tu privilegiju nema zbog jasnih zakona EU i tu zavrsava sva prica o konkurentnoscu. Sto prije izaci iz tog cumeza.
p.s. jest da me ne bi trebalo zanimati, ali nije li sramota da npr u finalu kupa cz partizan domaci igraci partizana daju ukupno 5 koseva. Zar tomu tezite samozvana zemljo kosarke?
(croata, 05. maj 2022 20:29)

Kakvi su to zakoni EU? Jesu li timovi iz Španije, Grčke, Italije, Nemačke, Francuske, Litvanije van EU. Koliko španaca ima u Barsi, Realu, koliko turaka u Efesu, nemaca u Albi, Bayernu.. Koji je vaš uspeh u košarci? Nema vas nigde i to decenijama. Vas omlate Holandjani, madjari.. Klubovi su vam na začelju ABA, Cedevita pobegla u Sloveniju

Darko

pre 1 godinu

Sada vratiti našu ligu. I ponovo promovisati i forsirati naše mlade igrače. Kao i obično unesemo u zajednicu mnogo i doprinesemk u početku mnogo zajednici a onda oni iskoriste i izvuku sve iz nje i onda pljunu po nama. Nikada sa njima u zajednicu ni po kom osnovu. Ksda imaju korist, mole i ulaguju se dok ih ne primiš a čim uhvate priliku okreću leđa. Samo za sebe i za nas, nisam šovinista a ni nacionalista već iskusni racionalista.:)

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

Obaška što nemaju nikakav kvlalitet i to što se ceo region sprda sa Splitom i Zadrom a većina i Cibonom ,međutim ti njihovi vekovni kompleksi da " pobegnu" sa Balkana je za neverovati.Sada bi namerno sa pozicije " jačeg" pogurao inicijativu za promociju Zlatibora u prvu Aba ligu.Po cenu da svi srpski klubovi napuste to takmičenje.

neko ko zna

pre 1 godinu

Hrvatski klubovi idu van ex yu natjecanja. I SEHA liga u rukometu će ostati bez klubova iz RH. Jedini minus za ABA ligu je da sigurno gube mjesto u Euroligi. Hrvati su blokirali i exyu nogometnu ligu, idemo sa zemljama koje smatramo prijateljskim i bliskim.
(Zodiac, 05. maj 2022 18:48)

putujte ...

Upitnik

pre 1 godinu

Ne razumijem zašto pojedincima ovo toliko smeta? Pa ako su Hr klubovi raspad, i nisu na nivou, pa onda odlazak Hrvata nije nikakav gubitak srpskim klubovima. Čemu onda tolika ogorčenost?

Yugo Tempo 1.1

pre 1 godinu

Hrvati mogu konačno u konkurenciji poljaka, čeha, slovaka, austrijanaca i mađara da se nadaju nekoj tituli mada ako se tu uključe i slovenci, opet će biti upitno.

aca

pre 1 godinu

kamo srece da se mi okrenemo domacem prvenstvu, pa makar krenuli od nule i da ne igramo EL i EK par sezona. Bilo bi prelepo videti pune hale u Vrscu, Novom Sadu, Cacku, Kraljevu, Kragujevcu, Nisu...

khm

pre 1 godinu

Kao Cibonaš jedva čekam da izađemo iz ovog neravnopravnog natjecanja.
Mi funkcioniramo na tržišnoj osnovi, a bg blizanci imaju neograničen budžet na teret države.
Samo vi po svom, mi idemo svojim putem gdje više pripadamo i mentalitetom.
(Blesingejm, 5. maj 2022 20:24)
mislis kvalitetom?!

barbarez

pre 1 godinu

KK Hemofarm ,KK Bosna , KK Radnički,neugodni Široki , Vojvodina sve je to nestalo kad su uletili kosarkaški divovi sumnjivih privatnika i sada imamo ovo, prva petorka Partizana amerikanci i ostale anomalije.

Jeremija

pre 1 godinu

Srpski klubovi su imali najmanje razloga da ulaze u ABA ligu i trpeli su nevidjen pritisak sa u nju udju. Prosto, ona je preko potrebna bila hrvatskim i slovenačkom klubovima zbog njihovih slabih nacionalnih prvenstava i jako malog broja iole kvalitetnih klubova. Nacionalno prvenstvo Srbije je jedino imalo kakav takav kvalitet. Sad kada su komšije shvatile da pored srpskih klubova nemaju šta da traže krenuli u bežaniju. Pod hitno moramo da svoju nacionalnu ligu vratimo na prvo mesto. Zvezda, Partizan, Mega, FMP, Borac, Vojvodina, Vršac, Zlatibor, Sloga, Metalac, Sloboda, Tamiš, Radnički... to je jedna više nego solidna liga. Uz mogućnost da joj se pridruže klubovi iz RS(Igokea, Borac BL,Leotar...) i ako žele klubovi iz CG to bi moglo da preraste i u jednu jaku regionalnu ligu koja bi imala smisla. Da smo jednu takvu ligu napravili kada je trebalo i da smo je ozbiljno grdadili sada bi bila medju 5 liga u Evropi sa sigurnim prolazom u evropska takmičenja.

ccc?

pre 1 godinu

Kada je neko bio protiv ABA, svi su jurili u ABA i govorili, nece valjda da gledaju Borac i Vojvodinu nego, Olimpiju, Cibonu, Zadar? A sada? Sta sada? Ovi , ako je ovo tacno, beze iz ABA i idu u neku drugu ligu, zaboga, proevropsi orjentisanu? Sa kojim kvalitetom, to nema veze. I umesto da smo razvijali nasu ligu, ona nikoga vise ne interesuje, biti prvak Srbije je degradirano. Jer je sve tudje bolje nego nase? Unisten je i kup , i to nema nikakvu tezinu , samo se juri u Evropu da bi tamo bili ispod proseka?? I da nakon pola EL , kazu, bitna je ABA? E sada, ajde lepo pa sve iz pocetka.

Objektivno

pre 1 godinu

Njihova stvar ali im razlog ne pije vodu.Aba liga je mnogo jace takmicenje za razvoj mladih igraca od neke Alpa Adrije jer se odlicno zna da Austrija,Ceska,Slovacka,Madjarska i Poljska nista ne znace u evropskoj i svetskoj kosarci.Srbi,Slovenci pa i Hrvati,Crnogorci i Bosanci su na visem nivou.Samo bi se hrvati uklopili u sivilo tih reprezentaija i nikad ne bi isplivali iz prosecnosti.

Bojan

pre 1 godinu

Daj ne lozite se…to takmicenje se igra vec 6-7 godina i pogledajte samo sampione: Rieker Komarno, Egis Kormend, Jip Pardubice, Patrioti Levice. Margina evropske kosarke…koji mladi ili strani igrac bi dosao ili ostao u Ciboni na primer da igra ovo nizerazredno takmicenje, nema od toga nista, iako bih voleo da se neke stvari malo promene ovde kod nas.

Duka

pre 1 godinu

A Srbi će da brane abu do poslednjeg trenutka. Kao što smo branili Jugoslaviju dok i CG nije pobegla. Umesto da jačamo Srpsku ligu mi jačamo Jugoslovensku.
Kao po tradiciji, uvek na pogrešnoj strani.

Nikola

pre 1 godinu

Nikakva šteta, Hrvati prelaze u ligu u kojoj će biti manje loši...košarka im je u lošem stanju ionako. Ako se to desi preuzeti inicijativu u vezi sa ABA ligom, da se Srbiji dodeli 6 mesta u njoj. Da se ova bruka sa Zlatiborom ne ponovi.
Popuniti preostala mesta sa makedonskim klubovima, ima tu da se probere 2-3 kluba.

Nebo

pre 1 godinu

Da li će u tom takmičenju biti Luksemburg i Danska ili Malta možda?.
Sve je bolje nego sa Srbima bilo šta da se zajednički radi, pa makar to bila i košarka, a eto i prilike da se nešto i osvoji.
Srećan put i puno uspeha u novom takmičenju.

Dušan

pre 1 godinu

Prvo su pravili Goodyaer ligu kako se nekad zvala, da razvijaju svoje igrače a sada beže iz nje da bi razvijali svoje igrače??

Biće da nikad nisu ni imali šta posebno da razvijaju. Uglavnom sada bi trebalo da budu konkurentni sebi sličnima.

doktor J

pre 1 godinu

Kosarka je realno sport na aparatima. KLS nema nikakav znacaj i ne razvija nase talente, ABA liga ima sve manji znacaj i sluzi udomljenju NBA/ koledz otpada a ne razvoju talenata. Evroliga glomazna, predvidiva i dosadna, pretrpana istim otpadom. Mesta za razvoj talenata nema. Reprezentativna kosarka marginalizovana (fiba prozori). Biznismeni sto vode ULEB i tzv uspesne klubove i po Evropi i kod nas jure rezultat i ne zanima ih rad sa mladima, agenti cerupaju klubove pa zaradu ostvaruju oni i njihovi igraci a klubovima ostaju dugovi, treneri ubise sa sablonima i akcijama svaki duh igre. Teneri postali vece zvezde od igraca, Jednom recju taj sport nema buducnost vec dugo. Reprezentacija Argentine pre 10- 20 gdoina i onaj sada degradirani Partizan su poslednji mohikanci kosarke, vise se ni u Litvaniji ne igra srcem i duhom. Pre no sto zvezdasi pogresno shvate i pocnu sa velicanjme Radonje i evroligaske Zvezde ovih godina neka pomisle gde je duh Moke i Ducija u ovoj zvezdi? Nigde, kao ni duh Kice i Saleta u Partizanu, Misovica u Borcu i Kukoca u Splitu.

MarconY

pre 1 godinu

U slucaju izlaska Hrvatske i Slovenije iz ABA lige napraviti zajednicku ligu sa timovima iz Grcke i eventualno dodati Buducnost i Macabi. Liga moze da se zove "Ortodox league" (ako ne igra Macabi) i bice mnogo bolja, vatrenija i interesantnija za gledanje od ove trenutne lige.
Iskreno boje je u ligi imati Olympiacos, Panatanaikos, Aris, Makabi itd. nego ove polukvalifikovane timove. Mozda i Durent dodje :-D
Hrvatima i Slovencima sve najbolje u toj cipi-ripi ligi.

fokus

pre 1 godinu

Odličan potez sa svakog aspekta. Uvideli gde su, okreću se ligi u kojoj će moći da razvijaju svoju košarku. Bolje i za nas, proradiće centri po Srbiji. Samo još da se to verifikuje, a to se nikada neće desiti.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Ovako se u Jugoslavija raspala. Ponudis hrvatima nesto, oni zagrizu i okrenu ledja svima, posledice toga i danas se osecaju. Nek idu. I mi onda mozemo napustiti ABA ligu,okrenuti se jacanju domace lige i kroz istu traziti put u EL!

ST

pre 1 godinu

Pustite druge da rade šta hoće. Gledajmo svoje dvorište. Mladim igračima se ne pruža šansa, nema medalja u mladjim konkurencijama, ako ove godine reprezentacija ne uzme medalju smanjiće se ionako mala baza. Reforma naše košarke je neoohodna pod hitno. Ojačajmo domaću ligu!

Demar Derozan

pre 1 godinu

Sve sto se desava oko Aba lige treba realno sagledati. Bez obzira na to sta pojedini klubovi zele i planiraju, sa cisto kosarkaskog aspekta, Aba je izgubila svaki kredibilitet zbog skandaloznog sudjenja i neverovatnih rezultata iz godine u godinu. Potvrda toga je brukanje u Evropi, bez obzira ko je prvak, svih redom, Zvezde, Bud, Part, Ced itd. Jednostavno, isteklo je upotrebno vreme lige, tako da je vreme da se ugasi sama od sebe. Srpski klubovi ne treba, po istorijskoj navici i iz naivnosti, ponovo da zale za ligom, urusenoj samoj od sebe, a cijoj su propasti i sami doprineli, slepim srljanjem u istu i pisanjem besmislenih saopstenja.

JPR24

pre 1 godinu

Cilj je promocija novih hrvatski reprezentivaca ! Buahahaha, tek tada padas u nesvest ! Krstenog reprezentativca nemaju od kako je Bojan Bogdanovic im u reprezentaciji, sve promašaji, Dario Šarić posle poraza beži od svih, Ante Tomić truba u repki, Zizic od potencijala nikad ništa nije pokazao, Zubca smatraju kao da nije nešto, dok dečko igra i to solidno. Sve u svemu, da im ne beše Bojana, bili bi već osma liga !

Grga

pre 1 godinu

Logično ....hrvatski klubovi neće videti ni Eurokup ni Euroligu skoro.
(darko, 5. maj 2022 17:14
Oni jedva cekaju takve poput tebe. Koji zive u juce i ne gledaju u sutra. Evroliga i Evrokup su neodrziva gubitaska takmicenja. Plus se pravila menjaju od danas do sutra pa nikad ne znas na cemu si. Hrvati gledaju u sutra i vide da su FIBA takmicenja buducnost. I na vreme hoce da se udenu tamo. A mi ovde i dalje diplamo Coviceve price od pre dve decenije dok nam se kosarka raspada! Pogledaj samo Zvezdu. Tovari i tovari kamiona i aviona para je skrcano u nju poslednjih 10 godina. I? Dokle je dobacila? Sta je i na kom igracu zaradila? Usla u bar 1/8 ? Nista. Nista. Nista. Da je Partizan kojim slucajem imao tu lovu bar jedan F4 bi odigrao. A i to sta? Nista. Evroliga i Evrokup su istorija. Gledajmo sta dolazi.

hm

pre 1 godinu

U potpunosti se slazem sa ovim. Hrvati nisu na nivou da igraju u ABA ligi, bolje im je da igraju sa takvim kvalitetom poput Austrije i Ceske, dok ne dodju na nivo ABA lige.

Otheym

pre 1 godinu

Svake godine ista priča. Napuštaju pa napuštaju. Svakako nije dobro za regionalnu ligu, jer će opasti ukupna gledanost i samim tim prihodi. Sa druge strane, košarka je kod njih poprilično propala. Svake godine ista priča, dovedu po jednog dva Amerikanca da šutiraju u nedogled, nekoliko klinaca sa kojima nema ko ozbiljno da radi i desetak igrača koji se vrte u krug iz ekipe u ekipu.

Samo kažem

pre 1 godinu

Hrvatski klubovi idu van ex yu natjecanja. I SEHA liga u rukometu će ostati bez klubova iz RH. Jedini minus za ABA ligu je da sigurno gube mjesto u Euroligi. Hrvati su blokirali i exyu nogometnu ligu, idemo sa zemljama koje smatramo prijateljskim i bliskim.
(Zodiac, 05. maj 2022 18:48)
Srećan Vam put

Plattberger

pre 1 godinu

Hrvati nek rade šta hoće, ABA ligi bi bolje bilo da gleda kako da namami Bugare, Grke, Turke ili Izraelce. Rilski, Panatenaikos, Olimpiakos, Fenerbahče, Efes, Makabi, sa njima bi moglo ozbiljno da se igra.

AjdeDe

pre 1 godinu

Problem je hrvatski klubova što po zakonu EU država ne može financirati profesionalne klubove dok to u srbiji je pravilo bolje im je tamo gdje imaju jednaka tržišna pravila.

Crudelta

pre 1 godinu

Ne samo u ABA vec i u svakom drugom sportu kao i u zivotu ako zelis da napredujes moras da pratis i ugledas se na bolje od sebe. Ovo nije provokacija vec zdrav razum. Ako ucis od boljih od sebe uvek ces nauciti nesto i ti ces vremenom postajati bolji. Ako se budu igrali sa istim ili losijim od sebe samo ce nazadovati. Bice u neatraktivnom takmičenju koje nema prohodnost ka EL. Oterace sponzore, strance koji njima svakako prave prevagu i unistice i ono malo nade da ce biti bolji i da ce napredovati.

zokizoki

pre 1 godinu

Realno,Hrvatski klubovi u ABA ligi imaju istu ulogu kao i Zvezda u Euroligi.Igraju samo da popune broj a nikad neće postići kakav takav uspeh.po meni je mnogo logičnije igratit ono takmičenje u kojem si konkurentan i možeš se nadati nekom trofeju.

Sv

pre 1 godinu

Штета што се Партизан пре пар година нике одлучио за Фибино такмичење, понуђени су милиони евра за само учешће, док од играња Еврокупа и Евролиге сви европски клубови сваке сезоне бележе финансијске губитке. Ја мислим да људи у будућности неће моћи да верују да европски клубови овако дуго времена играју Улебова такмичења која не доносе никакву зараду, већ само стварају могућност да клубови пропадају услед финансијског оптерећења.

Radijator

pre 1 godinu

Pametni, razvijali košarku uz naše jake klubove i igrače, kad se liga pretvorila u političko placenicku trku sa skupim crncima, idu u zdraviji sistem. Ta liga će inicijalno biti slabija od sadašnje ABA lige, ali dugoročno će dati veću šansu domaćim igračima i svi će imati višestruke koristi.
Osim drugorazrednih Amera koju su lepo uhlebljenje nalazili evo već deceniju..

onako

pre 1 godinu

croata

Kako Litvanija finansira Žalgiris?

Jasni zakoni... svašta.

Grupe građana Real i Barselona svake sezone u minusu 20 miliona evra u košarci, pretaču iz FK i pričaš gluposti tipa...
"jasni zakoni EU" ...

King

pre 1 godinu

Hrvati nek rade šta hoće, ABA ligi bi bolje bilo da gleda kako da namami Bugare, Grke, Turke ili Izraelce. Rilski, Panatenaikos, Olimpiakos, Fenerbahče, Efes, Makabi, sa njima bi moglo ozbiljno da se igra.
(Plattberger, 05. maj 2022 18:44)

U toj ligi mi bismo bili sto su sad Hrvati

čiča gliša

pre 1 godinu

"Hrvati slabo podnose nemoć, tako su pobegli iz države, tako su pobegli sa postolja, tako beže i sad."
(Stefan, 5. maj 2022 18:01)

Tko o čemu, Srbin o bežaniji. Kako traktor ?

deki27

pre 1 godinu

Pa znate sta ,sram vas bre bilo.U danima kada jedna srpska ekipa koja je osvojila ABA 2 ne ulazi u visi rang nego igra baraz sa najslabije plasiranim srpskim timom a gubitnik u finalu ABA 2 ulazi direktno i ne igra sa pretposlednjom ekipom ( Split),vi umesto da budete zahvalni,vi se ljutite i izlazite iz lige.Ni jedna liga pojedinacno a srpska je ubedljivo najjaca, nema kvalitet za neko ozbiljno takmicenje a tzv FIBA LS to nije

sima strahota

pre 1 godinu

od kada ih je napustila Cedevita mnogo su losiji.
Oni su im cupali prosjek, Cibona, Zadar, Split, Zagreb su potpuno nebitni i losi.
Prica da razigravaju i prave mlade igrace u losijoj ligi nema smisla takodje jer im omladinske ekipe igraju domacu ligu uporedo sa Aba.
Mislim da nema ni novac za tu ligu koja je skuplja i neisplativija.

mateo

pre 1 godinu

odlicno za nas, moze samo biti bolje uz domace igrace. vidimo po zvezdi i partizanu kojoj vecinom dominiraju stranci da su postali sprdnja kad je euroliga ili cup u pitanju, i repka nije nista bolja. zamislite zvezdu bez amera i drugih stranaca, samo sa domacim igraca kao cibona, pa bili bi zadnji u aba ligi.

Zodiac

pre 1 godinu

Hrvatski klubovi idu van ex yu natjecanja. I SEHA liga u rukometu će ostati bez klubova iz RH. Jedini minus za ABA ligu je da sigurno gube mjesto u Euroligi. Hrvati su blokirali i exyu nogometnu ligu, idemo sa zemljama koje smatramo prijateljskim i bliskim.

croata

pre 1 godinu

Srbi i crnogorci su napravili sprdacinu od dobre razvojne lige kakva je aba trebala biti. Zdravi temelji ne postoji samo sipanje drzavnih para u bunare bez dna. Za velike novce kupuju se isluzeni i upitni stranci pa tako jedan panter vrijedi vise nego proracuni cibone splita i zadra zajedno. Hrvatska tu privilegiju nema zbog jasnih zakona EU i tu zavrsava sva prica o konkurentnoscu. Sto prije izaci iz tog cumeza.
p.s. jest da me ne bi trebalo zanimati, ali nije li sramota da npr u finalu kupa cz partizan domaci igraci partizana daju ukupno 5 koseva. Zar tomu tezite samozvana zemljo kosarke?

Konstatacija

pre 1 godinu

Ako odu šta ostaje u ABA mada do sada Hrvatski klubovi nikakav rezultat u ABA nemaju. Cedevita se preselila u Ljubljanu i nisu hrvatski klub. Zadar, i Split su na začelju ABA a Cibona nije ono što ime govori. E sada šta bi ostalo? Crnogorci, Makedonci, Bosanci i Slovenci. Da li će stvarno EL da progleda kroz prste

Cika toni

pre 1 godinu

basketas .... Ma da, trebalo je da se Zvezda, Partizan I Buducnost sklone da bi Cibona, Cedevita ili neko treci bio prvak. Mozda bi onda ostali.

bvb

pre 1 godinu

Sada vratiti našu ligu. I ponovo promovisati i forsirati naše mlade igrače. Kao i obično unesemo u zajednicu mnogo i doprinesemk u početku mnogo zajednici a onda oni iskoriste i izvuku sve iz nje i onda pljunu po nama. Nikada sa njima u zajednicu ni po kom osnovu. Ksda imaju korist, mole i ulaguju se dok ih ne primiš a čim uhvate priliku okreću leđa. Samo za sebe i za nas, nisam šovinista a ni nacionalista već iskusni racionalista.:)
(Darko, 5. maj 2022 17:24)

Koju nasu ligu? Koji klubovi bi igrali tu ligu?Ta liga ni pre ABA lige nije bila nista sem izivljavanja vecitih nad ostalima. Malo se Hemofarm vrzmao i posle silnih skandala sa KKP ljudi digli ruke od kosarke. Pritom, svi koji misle da bismo imali mesto u EL na osnovu domaceg prvenstva se debelo varaju. Nama ABA liga odgovara jer reprezentacija nije trpela zbog toga. Hrvati su prestali da ulazu u kosarku i sad im je ovo izgovor pritom, Cibona je puna mladih hrvatskih igraca koji bi uz par kvalitetnih strana mogli itekako jaka ekipa biti. IMali su Cedevitu ali su i to upropastili i sad im kriv ko zna ko.

Dalibor79

pre 1 godinu

Zodiac molim vas samo idite iz ABA lige. I onako niste imali nikada znacaj. Pogledaj koliko titula imaju srpski a koliko hrvatski klubovi u ABA ligi.

Huan Pablo Don Fernando

pre 1 godinu

Bravo hrvati i hvala, hvala za spas srpske kosarke, kada vec nasi predstavnici nisu imali hrabrosti za to, da se vama zahvalimo zato sto ce ponovo oziveti kosarkaski centri u kraljevu, leskovcu, novom sadu...sto vise necemo morati da punimo hale u sirokom brijegu, zagrebu, skoplju...ubaciti igokeu i buducnost u srpsku ligu i da se ne ljubimo!!

ništa lično

pre 1 godinu

Blesingejm

Ne vidim poentu...ali stvarno.

Real, Barsa, Asvel, Bayern da nekog ne zaboravim se finansiraju FUDBALSKOM sekcijom i još preraspodelom sponzora.

Efes, Armani je privatni kapital koji bi obe kompanije potrošile na marketing ovako imaju putujuću reklamu a i svoj klub uz to.

Žalgiris, Makabi eto ti Državnih projekata komplet svi stoje iza njih, grad država privatnici...oni su ponos Izraela i Litvanije, da posluju sa gubitkom.

Uz ostale klubove niko "ne posluje tržišno"...svi su u gubitku.

Pa ne vidim "sused" šta je sporno sem da Vaši baš niko neće da pogura neku priču i izvadi neku kunu uz državu Hrvatsku.

vlade

pre 1 godinu

onog trenutka kada je ABA liga spala sa tri na jedno mesto u Evroligi, postalo je jasno da je pred njom definitivno, mračna budućnost..
Ova liga je kao organizacija, trebala da ponudi Evroligi čvrste finansijske garancije i da zadrži broj učesnika, a ne da služi za puko preživljavanje klubova..
Da smo pametni, pa da iskoristimo ovaj džumbus sa Ukrajinom, da država pomogne da CZV i Partizan dobiju A licence, pa da igraju samo Evroligu i KLS sa ostalim našim klubovima.. liga od 16 klubova, da se ograniči broj stranaca na maksimalno tri po ekipi, jer i CZV i Partizan, ako nastave da dovode strance koje dovode sve ove godine, nastaviće da se bore za play off u najboljem slučaju, a to mogu isto i sa domaćim igračima, što bi bilo dobro za srpsku košarku.. ako je budžet par miliona godišnje, državnih para, pa bolje te pare dati našoj deci nego nekim polu igračima strancima, i nadati se instant uspehu koji će doći jednom u dvadeset godina, možda.. u protivnom, doživećemo sudbinu Hrvata, i igrati regionalne lige sa Mađarima, Rumunima, Bugarima..

objektivan

pre 1 godinu

Svake godine se pokreće inicijativa hrvatskih klubova o napuštanju ABA lige, i uvek se ništa ne desi. Mislim da će isto biti i ovaj put. Međutim sa sportske strane razumem želju da igraju protiv klubova iz treće ili četvrte evropske kvalitetne grupe.To je njihov nivo. Da li oni iz te lige mogu u FIBA LŠ, potpuno je nebitno, mogli su i do sada kao članica FIBE da delegiraju svoje klubove u FIBA takmičenja. Igokea je ove sezone igrala FIBA LŠ kao predstavnik BiH, i to igrala veoma uspešno. Oformiti novu ligu sa 6-7 najboljih srpskih timova, Cedevita, Igokea, Mornar, Budućnost, MZT, pozvati neke Izraelce (već su igrali), Mađare (već su igrali), možda neki Bugarski klub. Eto opet srednje jake lige od 14 klubova.

Sića

pre 1 godinu

Znači Partizan konačno osvaja titulu, mislim da će u Ciboni imati najvećeg konkurenta, ali ipak su bolji od njih. Ovi zapadnjaci, oni su u rangu Zadra.

Blesingejm

pre 1 godinu

Kao Cibonaš jedva čekam da izađemo iz ovog neravnopravnog natjecanja.
Mi funkcioniramo na tržišnoj osnovi, a bg blizanci imaju neograničen budžet na teret države.
Samo vi po svom, mi idemo svojim putem gdje više pripadamo i mentalitetom.

Jeremija

pre 1 godinu

@ onako

Ahahahaha....Ja pišem o jakoj, stabilnoj i kvalitetnoj domaćoj košarkaškoj ligi, a ti o nekakvom tržištu i potrošačima nekakvih "proizvoda". Ta "japijevska" logika je u sportu i upropastila sve čega se dohvatila. Hajde onda da ugasimo nacionalna prvenstva i svi da igramo nekakvu imaginarnu, šatro "tržišno isplativu regionalnu ligu". Pa, nema ni Grka 25 miliona pa imaju jaku nacionalnu ligu.

filipovsky200

pre 1 godinu

smesno,jes da su prosek ali cibona nije rang nimburka i timova iz austrije,slovacke..za sloveniju kazu isto,cisto sumnjam da ce cedevita olimpija to uraditi i pokopati sebe

Miloš

pre 1 godinu

Vidim ođe neke komentare koji spominju da idu tamo đe su bliži po mentalitetu.
Ako pri tome mislite na sklonost da se krade, vara i ne ide u zatvor, niste u pravu.
Ako mislite na radišnost koju pokazuju, recimo, Česi i Austrijanci, opet niste u pravu.
Ako mislite na opštu sklonost muljanju, opet promašaj.
Meni se ipak čini da se vi nadate da ćete ući u slabiju ligu i tamo biti najjači.
I opet niste u pravu. Ali ste dosljedni svom mentalitetu.

Kiza

pre 1 godinu

Iskreno,voleo bih da napuste ABA ligu Hrvati...
Prvo, iz razloga što njihovi klubovi odavno nemaju kvalitet.Drugo,oni pokušavaju na silu neku da dobiju bitnost j klupskoj košarci ,a odavno su margina ...
Kamo sreće da Srbija ima svoju jaku ligu a i čak da se desi neka drugačija regionalna ,i to je ok..Neka idu,srećan im put...

Voisin

pre 1 godinu

Pa i ja bih uradio da sam na njihovom mjestu isto.U ABA ligi nikad ne mogu biti prvaci a tamo u nekoj Adria sa anonimusima u košarci mogu se nadati prvom mjestu.😎👍

cole

pre 1 godinu

a jel to znaci da ce i crno-beli sa sadasnjom adresom u bgd napustiti aba ligu? bilo bi sjajno...konacno utakmice bez pritisaka na sudije, bez kradja, gepekovanja, upadanja sudijama u svlacionice...bez plakanja posle poraza i sklapanja teorija zavera...ma, divota.

Igorsulic

pre 1 godinu

Jedan jedino razlog sto imate jace klubove je novac!Mi smo u eu i ne postoji nikakva sansa za novac iz budzeta. Pogotovo da osoba a pozove osobu b i zapovijedi Transfer sredstava..
Ha, ha ..Bilo bi zabavno ali bi svi zavrsit u zatvoru

Fire walk with me

pre 1 godinu

Kako za nas, tako ni za njih, a isto mislim za bilo koju zemlju iz bivše Jugoslavije nije bolje da igra bilo koju ligu sem aba lige. Nijedna zasebna liga ne bi donela veći kvalitet od aba lige ma ko šta mislio. To mislim za bilo koji sport. Sport sa politikom i huliganstvom ne bi smeo da ima bilo kakve veze i to treba da bude spona za razvoj mladih igrača i trenera. Aba liga je dala kroz sve ove godine gomilu igrača i tržište je veće i što je ono veće liga je kvalitetnija. Treba samo naći način i model za bolje finansiranje i funkcionisanje klubova, inače, meni lično aba liga vrlo interesantna liga s tim što ne bi Fmp smeo da je igra jer je filijala, Studentski centar isto, treba se isforsirati Bosna obavezno, Zadar, Split, Sloga, Niš bih voleo kao veliki grad da ima aba ligaša, sve ostalo manje više dobro radi. Početkom 2000 je ta liga bila izuzetno kvalitetna i voleo bih da bude što bolja

E

pre 1 godinu

ABA liga mora da opstane, odlicna je i zanimljiva, svake godine sve jaca i jaca, ove sezone tri predstavnika u nokaut fazi Evrokupa plus da je bilo malo srece moglo se doci i dalje, zatim ni jedna zemlja nema dovoljno novca da razvija svoju ligu, pa samo pogledajte na sta lici domaca liga, Zvezda i Partizan su nebo i zemlja s obzirom na ostale. Jendostavno nema novca da Cacak, Novi Sad....imaju bilo kada neki ozbiljan klub a isto je i u Hrvatskoj pa i Sloveniji, sve u svemu nadam se da ABA ostaje zarad svih i kvaliteta kosarke

bvb

pre 1 godinu

Srbi i crnogorci su napravili sprdacinu od dobre razvojne lige kakva je aba trebala biti. Zdravi temelji ne postoji samo sipanje drzavnih para u bunare bez dna. Za velike novce kupuju se isluzeni i upitni stranci pa tako jedan panter vrijedi vise nego proracuni cibone splita i zadra zajedno. Hrvatska tu privilegiju nema zbog jasnih zakona EU i tu zavrsava sva prica o konkurentnoscu. Sto prije izaci iz tog cumeza.
p.s. jest da me ne bi trebalo zanimati, ali nije li sramota da npr u finalu kupa cz partizan domaci igraci partizana daju ukupno 5 koseva. Zar tomu tezite samozvana zemljo kosarke?
(croata, 5. maj 2022 20:29)

Kako vam je neko prodao tu pricu o EU i zabrani finansiranja i svi ko vrapci poavljate isto. Vi ste od Cibone, SPlita, Zadra i ostalih digli ruke mnogo pre nego sto ste usli u EU. Pritom, toliko nacina postoji da se zaobidje direktno finansiranje od drzave preko privatnih firmi da je sto smesno, Pogledajte uostalom Zvezdu i KKP. Milenijum, Globos, raznorazne banke i gomila privatnih firmi koja poslove dobija preko stranke.

Gossa placa Zeljko 89

pre 1 godinu

Croata, vrhunski sport ne poznaje granice. Kosarka ne poznaje granice vise. Normalno je da vrhunski kosarkaski timovi teze rezultatima, pogledaj koliko recimo Monako ili Bajern imaju domacih igraca. Ili bilo koji tim u EL osim Zvezde i Zalgirisa. Dalje, ABA liga nije razvojna liga vec liga koja daje prohodnost ka EL trenutno. U njoj prvak ide u EL i normalno da je klubovi koji imaju visoke ambicije poput Zvezde i Partizana ulazu u tim. Kada ABA ne bude imala prohodnost ka EL nece ni imati svrhu. Ne znam kakvi vas to zakoni EU sprecavaju da ulazete u klubove. Vi ste za ovu ABA ligu nebitni skroz. Umesto vasa 3 kluba, ubacimo Zlatibor i jos jedan pored Krke i to je to. Isto ce nam biti sa i bez vas. I nemoj da si ljubomoran sto smo mnogo jaci od vas u kosarci.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Bravo hrvati i hvala, hvala za spas srpske kosarke, kada vec nasi predstavnici nisu imali hrabrosti za to, da se vama zahvalimo zato sto ce ponovo oziveti kosarkaski centri u kraljevu, leskovcu, novom sadu...sto vise necemo morati da punimo hale u sirokom brijegu, zagrebu, skoplju...ubaciti igokeu i buducnost u srpsku ligu i da se ne ljubimo!!
(Huan Pablo Don Fernando, 05. maj 2022 20:53)

Kakva bre Budućnost u srpskoj ligi??? Igokea može, al' preko podružnice. I onako je to jedan klub.

onako

pre 1 godinu

Jeremija
Uh šta napisa...

To što si pobrojao je tržište manje od 10 miliona stanovnika.
Pošto vidim da ovde dominira nepoznavanje materije i stvari se postavljaju prema željama a ne stvarnosti pitanje da li mogu da se razbiju iluzije.

ABA obuhvata 24,25 miliona potencijalnih potrošača proizvoda koji se zove Liga i predstavlja biznis preko sportske igre košarka. Kao takva ima neke prihode. Domaće lige nemaju ni približno isto.

Kvalitet je tek upitan .

Kiklop

pre 1 godinu

Jedini dobitak za klubove iz RH je što ABA,liga gubi mjesto u Euroligi. A i nije šteta jer pobjednik ABA lige obično se bruka i slavno osvoji neko od posljednjih mjesta.

Basketas

pre 1 godinu

Kad su se bunili da zasto Zlatibor direktno ne udje u ABA, pisao sam da ne treba biti alav. Zelim da gledam i klubove iz Hrvatske, Slovenije, CG itd pre nego 6 iz Srbije. Voleo sam da gledam ABA ligu, a Partizan, Zvezda i Buducnost su je upropastili

Tko još gleda košarku?

pre 1 godinu

Vidim da se piše da smo nebitni u košarci, a članak više komentara ima od vijesti s 'istočnog fronta'. Btw, ne tako davno su dva kluba iz Zagreba igrali međusobno finale usred Beograda, a košarka je kod nas četvrti sport po popularnosti, iza nogometa, rukometa i vaterpola.

hm

pre 1 godinu

Ako odu onda ce sa njima da odu i neki sponzori. Mada objektivno, aba liga je prakticki mrtva vec odavno i svodi se na borbu tri kluba (dva srpska i jednog crnogorskog - ne znas cija mafija vise para ubacuje/pere u rupe bez dna). Hrvati su samo posmatraci postali nakon sto je nastala cedevita olimpija. Sve te regionalne lige, pa i nacionalne na ovim prostorima nikada nisu ni trebale otici na privatne televizije. One su te koju su zakucale taj "poslednji" ekser u sanduk. Ali to je taj divlji kapitalizam. Samo je novac bitan. Nazalost.

Miroljub

pre 1 godinu

Srecan im put,nisu oni za ovu ligu,njihova kosarka je na nivou Poljske,Austrije,Rumunije itd. Tamo mozda i psboje nesto a pored CZ tesko. Ipak,ne znaju da ce visr naptedovati ako ihraju protiv jscoh klubova a ne neku kaubojsku ligu. Ajd bre cao.

Kvesic

pre 1 godinu

Šta nije ova košarkaška Euroliga koncipirana na isti način kao i nogometna Superliga? Ono...okupile se najbogatije ekipe u Europi među sobom i daju par ulaznica ostalim ligama da se mogu družiti s njima? FIBA niti nema ništa s tom ligom, Euroligu koliko znam organizira privatna kompanija.

Jb

pre 1 godinu

Ako se Aba liga ugasi part i zvez dugo nece videti EL i ako je to cena pravljenja domace lige sa ogranicenjem stranaca, zasticenim godistima npr u B ligi a mozda i u KLS onda se slazem. Ipak plasim se da ce veoma brzo dodji do svadja, spletki i mucki i opet naravno od part i zvez tako da srpski grb i cetiri S nisu slucajna. U nasoj kosarci ima sve vise ljudi koji tu ne zasluzuju da budu ni po znanju a ni po moralnim kvalitetima pocev od vrha pa na dole. I da ne zaboravim, zabraniti gotovo neogranicen broj registrovanih igraca u jednom klubu, bilo kom

Nikola

pre 1 godinu

Kakvi su to zakoni EU? Jesu li timovi iz Španije, Grčke, Italije, Nemačke, Francuske, Litvanije van EU. Koliko španaca ima u Barsi, Realu, koliko turaka u Efesu, nemaca u Albi, Bayernu.. Koji je vaš uspeh u košarci? Nema vas nigde i to decenijama. Vas omlate Holandjani, madjari.. Klubovi su vam na začelju ABA, Cedevita pobegla u Sloveniju
(Sloba, 5. maj 2022 21:44)

Zakoni su takvi da se drzavne pare iz budzeta ne mugu upumpavati u klub. Kod vas Vucic naredi da se Zvezdi uplati toliko i toliko. Zvezda je drzavni projekat. U EU samo privatni sponzori mogu sponzorirati klubove. Kod nas se Cibona, Zadar, Split ne takmice protiv Zvezde vec protiv budzeta drzave Srbije. Eto u cemu je stvar.

nbc

pre 1 godinu

Baš bi mi bilo drago da se raspusti ova ABA liga. Zašto? Prvo, pogrešno je bilo ulaziti u tu ligu (a znamo ko je tome kumovao). Zašto igrati ligu sa državama koje su nam neprijateljske? Drugo, treba se okrenuti domaćoj ligi, ojačati je i težiti stvaranju centara u Novom Sadu, Čačku... Istupiti iz EL i igrati FIBA takmičenja. Ovo trošenje novca na strance, utrkivanje ko će dovesti više stranaca često upitnog kvaliteta i zapostaviti stvaranje svojih igrača će nas dovesti u situaciju da nećemo imati zamjene za Jokića, Bogdanovića... vrlo brzo. Za mene je mnogo važniji rezultat reprezentacije nego rezultat Partizana i Zvezde.
Jedina druga varijanta za mene je savez sa Grčkom ligom ili okretanje na potpuno drugu stranu. Kako saznajemo, Rusi nas zovu za sva takmičenja. Pa ja mislim da ni to ne bi bilo loše. Svakako će u bliskoj budućnosti biti 2 Olimpijade, 2 Svjetska prvenstva... Jedno u organizaciji Imperijalista a drugo u organizaciji država koje teže slobodi.

Aleksandra

pre 1 godinu

"Hrvati slabo podnose nemoć, tako su pobegli iz države, tako su pobegli sa postolja, tako beže i sad."
(Stefan, 5. maj 2022 18:01)

Tko o čemu, Srbin o bežaniji. Kako traktor ?
(čiča gliša, 6. maj 2022 10:30) Traktor je fala Bogu dobro. Ore slobodno po Srbiji. A kako tvoje puste, Slavonija, Banija, Kordun, Lika....?

Macak

pre 1 godinu

Svako ide gde misli da mu je bolje, srecno . Srbija onda ima dva puta, ili da igra ABA reorganizovanu ligu, ili da igra samo KLS , samo sto bih ja onda u KLS ukljucio i par klubova i Republike Srpske .

Алекса

pre 1 godinu

Kod nas se Cibona, Zadar, Split ne takmice protiv Zvezde vec protiv budzeta drzave Srbije. Eto u cemu je stvar.
(Nikola, 6. maj 2022

Код нас је кошарка национално благо.
Мало се споримо о утицају и значају, али реално сви сматрамо да је кошарка наше благо.

Ви улажите у Римца, МОЛ-ИНА, и остала дозвољена буџетска прања пара а ми ћемо у кошарку, па коме лепше...

Nikola

pre 1 godinu

Ви улажите у Римца, МОЛ-ИНА, и остала дозвољена буџетска прања пара а ми ћемо у кошарку, па коме лепше...
(Алекса, 6. maj 2022 22:40)

Stvarno kome je lepse, bolji standard i vece plate. Samo vi ulazite u zabavu i uzivajte..

mi nolimo vola

pre 1 godinu

dosta je slaba aba liga, dok je igrao makabi još je bilo nekog kvaliteta. trebali bi čelnici lige da vide da pošalju pozivnice i klubovima iz drugih zemalja da pokušaju da podignu kvalitet

Toni

pre 1 godinu

Dijelom jest problem u nemogućnosti financiranja profi klubova direktno iz budžeta, ali samo dijelom. Veći problem je slab rad u klubovima, izuzetno loša struka i selekcioniranje i mala baza igrača. Ti nam ništa nije kriva Aba liga...

Grga

pre 1 godinu

Logično ....hrvatski klubovi neće videti ni Eurokup ni Euroligu skoro.
(darko, 5. maj 2022 17:14
Oni jedva cekaju takve poput tebe. Koji zive u juce i ne gledaju u sutra. Evroliga i Evrokup su neodrziva gubitaska takmicenja. Plus se pravila menjaju od danas do sutra pa nikad ne znas na cemu si. Hrvati gledaju u sutra i vide da su FIBA takmicenja buducnost. I na vreme hoce da se udenu tamo. A mi ovde i dalje diplamo Coviceve price od pre dve decenije dok nam se kosarka raspada! Pogledaj samo Zvezdu. Tovari i tovari kamiona i aviona para je skrcano u nju poslednjih 10 godina. I? Dokle je dobacila? Sta je i na kom igracu zaradila? Usla u bar 1/8 ? Nista. Nista. Nista. Da je Partizan kojim slucajem imao tu lovu bar jedan F4 bi odigrao. A i to sta? Nista. Evroliga i Evrokup su istorija. Gledajmo sta dolazi.

Zodiac

pre 1 godinu

Hrvatski klubovi idu van ex yu natjecanja. I SEHA liga u rukometu će ostati bez klubova iz RH. Jedini minus za ABA ligu je da sigurno gube mjesto u Euroligi. Hrvati su blokirali i exyu nogometnu ligu, idemo sa zemljama koje smatramo prijateljskim i bliskim.

Kiklop

pre 1 godinu

Jedini dobitak za klubove iz RH je što ABA,liga gubi mjesto u Euroligi. A i nije šteta jer pobjednik ABA lige obično se bruka i slavno osvoji neko od posljednjih mjesta.

Basketas

pre 1 godinu

Kad su se bunili da zasto Zlatibor direktno ne udje u ABA, pisao sam da ne treba biti alav. Zelim da gledam i klubove iz Hrvatske, Slovenije, CG itd pre nego 6 iz Srbije. Voleo sam da gledam ABA ligu, a Partizan, Zvezda i Buducnost su je upropastili

Blesingejm

pre 1 godinu

Kao Cibonaš jedva čekam da izađemo iz ovog neravnopravnog natjecanja.
Mi funkcioniramo na tržišnoj osnovi, a bg blizanci imaju neograničen budžet na teret države.
Samo vi po svom, mi idemo svojim putem gdje više pripadamo i mentalitetom.

Tko još gleda košarku?

pre 1 godinu

Vidim da se piše da smo nebitni u košarci, a članak više komentara ima od vijesti s 'istočnog fronta'. Btw, ne tako davno su dva kluba iz Zagreba igrali međusobno finale usred Beograda, a košarka je kod nas četvrti sport po popularnosti, iza nogometa, rukometa i vaterpola.

croata

pre 1 godinu

Srbi i crnogorci su napravili sprdacinu od dobre razvojne lige kakva je aba trebala biti. Zdravi temelji ne postoji samo sipanje drzavnih para u bunare bez dna. Za velike novce kupuju se isluzeni i upitni stranci pa tako jedan panter vrijedi vise nego proracuni cibone splita i zadra zajedno. Hrvatska tu privilegiju nema zbog jasnih zakona EU i tu zavrsava sva prica o konkurentnoscu. Sto prije izaci iz tog cumeza.
p.s. jest da me ne bi trebalo zanimati, ali nije li sramota da npr u finalu kupa cz partizan domaci igraci partizana daju ukupno 5 koseva. Zar tomu tezite samozvana zemljo kosarke?

čiča gliša

pre 1 godinu

"Hrvati slabo podnose nemoć, tako su pobegli iz države, tako su pobegli sa postolja, tako beže i sad."
(Stefan, 5. maj 2022 18:01)

Tko o čemu, Srbin o bežaniji. Kako traktor ?

Demar Derozan

pre 1 godinu

Sve sto se desava oko Aba lige treba realno sagledati. Bez obzira na to sta pojedini klubovi zele i planiraju, sa cisto kosarkaskog aspekta, Aba je izgubila svaki kredibilitet zbog skandaloznog sudjenja i neverovatnih rezultata iz godine u godinu. Potvrda toga je brukanje u Evropi, bez obzira ko je prvak, svih redom, Zvezde, Bud, Part, Ced itd. Jednostavno, isteklo je upotrebno vreme lige, tako da je vreme da se ugasi sama od sebe. Srpski klubovi ne treba, po istorijskoj navici i iz naivnosti, ponovo da zale za ligom, urusenoj samoj od sebe, a cijoj su propasti i sami doprineli, slepim srljanjem u istu i pisanjem besmislenih saopstenja.

Radijator

pre 1 godinu

Pametni, razvijali košarku uz naše jake klubove i igrače, kad se liga pretvorila u političko placenicku trku sa skupim crncima, idu u zdraviji sistem. Ta liga će inicijalno biti slabija od sadašnje ABA lige, ali dugoročno će dati veću šansu domaćim igračima i svi će imati višestruke koristi.
Osim drugorazrednih Amera koju su lepo uhlebljenje nalazili evo već deceniju..

cole

pre 1 godinu

a jel to znaci da ce i crno-beli sa sadasnjom adresom u bgd napustiti aba ligu? bilo bi sjajno...konacno utakmice bez pritisaka na sudije, bez kradja, gepekovanja, upadanja sudijama u svlacionice...bez plakanja posle poraza i sklapanja teorija zavera...ma, divota.

Mileta

pre 1 godinu

Oterati Hrvate i Slovence i ubaciti Madjare, Rumune i Bugare ovi imaju love i afirmisaće svoje timove.Hrvati i Slovenci su beskorisni celu ligu smo gotovo mi finasirali iz nekog političkog razloga.Teraj to i uvodi nove timove.

aca

pre 1 godinu

kamo srece da se mi okrenemo domacem prvenstvu, pa makar krenuli od nule i da ne igramo EL i EK par sezona. Bilo bi prelepo videti pune hale u Vrscu, Novom Sadu, Cacku, Kraljevu, Kragujevcu, Nisu...

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Bravo hrvati i hvala, hvala za spas srpske kosarke, kada vec nasi predstavnici nisu imali hrabrosti za to, da se vama zahvalimo zato sto ce ponovo oziveti kosarkaski centri u kraljevu, leskovcu, novom sadu...sto vise necemo morati da punimo hale u sirokom brijegu, zagrebu, skoplju...ubaciti igokeu i buducnost u srpsku ligu i da se ne ljubimo!!
(Huan Pablo Don Fernando, 05. maj 2022 20:53)

Kakva bre Budućnost u srpskoj ligi??? Igokea može, al' preko podružnice. I onako je to jedan klub.

Србин са КиМ

pre 1 godinu

Дај Боже да се обистини та њихова најава.Ако буде тачна,стварно изузетно лепа вест.Ионако сав новац,до задњег цента даје Србија,а Словенија и Хрватска командују као у титово време.колико су неки "наши" били глупи.

Sića

pre 1 godinu

Znači Partizan konačno osvaja titulu, mislim da će u Ciboni imati najvećeg konkurenta, ali ipak su bolji od njih. Ovi zapadnjaci, oni su u rangu Zadra.

mateo

pre 1 godinu

odlicno za nas, moze samo biti bolje uz domace igrace. vidimo po zvezdi i partizanu kojoj vecinom dominiraju stranci da su postali sprdnja kad je euroliga ili cup u pitanju, i repka nije nista bolja. zamislite zvezdu bez amera i drugih stranaca, samo sa domacim igraca kao cibona, pa bili bi zadnji u aba ligi.

zokizoki

pre 1 godinu

Realno,Hrvatski klubovi u ABA ligi imaju istu ulogu kao i Zvezda u Euroligi.Igraju samo da popune broj a nikad neće postići kakav takav uspeh.po meni je mnogo logičnije igratit ono takmičenje u kojem si konkurentan i možeš se nadati nekom trofeju.

my way

pre 1 godinu

Да ово има везе са развојем хрватске кошарке посветили би се домаћој лиги, не би улазили у другу регионалну. Поента је њима да су уграбили прилику да не играју са Србима. Ко зна Хрвате врло добро зна колико им је то у души сметало сво ово време. Елем, ми не треба да тражимо друге лиге, већ да обновимо јединствено национално првентсво, базу играча и кренемо сада већ практично од нуле.

King

pre 1 godinu

Hrvati nek rade šta hoće, ABA ligi bi bolje bilo da gleda kako da namami Bugare, Grke, Turke ili Izraelce. Rilski, Panatenaikos, Olimpiakos, Fenerbahče, Efes, Makabi, sa njima bi moglo ozbiljno da se igra.
(Plattberger, 05. maj 2022 18:44)

U toj ligi mi bismo bili sto su sad Hrvati

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

Obaška što nemaju nikakav kvlalitet i to što se ceo region sprda sa Splitom i Zadrom a većina i Cibonom ,međutim ti njihovi vekovni kompleksi da " pobegnu" sa Balkana je za neverovati.Sada bi namerno sa pozicije " jačeg" pogurao inicijativu za promociju Zlatibora u prvu Aba ligu.Po cenu da svi srpski klubovi napuste to takmičenje.

khm

pre 1 godinu

Kao Cibonaš jedva čekam da izađemo iz ovog neravnopravnog natjecanja.
Mi funkcioniramo na tržišnoj osnovi, a bg blizanci imaju neograničen budžet na teret države.
Samo vi po svom, mi idemo svojim putem gdje više pripadamo i mentalitetom.
(Blesingejm, 5. maj 2022 20:24)
mislis kvalitetom?!

MarconY

pre 1 godinu

U slucaju izlaska Hrvatske i Slovenije iz ABA lige napraviti zajednicku ligu sa timovima iz Grcke i eventualno dodati Buducnost i Macabi. Liga moze da se zove "Ortodox league" (ako ne igra Macabi) i bice mnogo bolja, vatrenija i interesantnija za gledanje od ove trenutne lige.
Iskreno boje je u ligi imati Olympiacos, Panatanaikos, Aris, Makabi itd. nego ove polukvalifikovane timove. Mozda i Durent dodje :-D
Hrvatima i Slovencima sve najbolje u toj cipi-ripi ligi.

Jesi ti malopre zvao?

pre 1 godinu

Na stranu Hrvatska kosarka koja je smesna vec godinama, i klupska i reprezentativna. Nama bi isto bilo bolje da se manemo stranaca i preplacenih Amera, i okrenemo se domacim igracima pa makar trpeli par godina neigranje u Evroligi. Treba gledati razvoj igraca za buducnost reprezentacije.

E

pre 1 godinu

ABA liga mora da opstane, odlicna je i zanimljiva, svake godine sve jaca i jaca, ove sezone tri predstavnika u nokaut fazi Evrokupa plus da je bilo malo srece moglo se doci i dalje, zatim ni jedna zemlja nema dovoljno novca da razvija svoju ligu, pa samo pogledajte na sta lici domaca liga, Zvezda i Partizan su nebo i zemlja s obzirom na ostale. Jendostavno nema novca da Cacak, Novi Sad....imaju bilo kada neki ozbiljan klub a isto je i u Hrvatskoj pa i Sloveniji, sve u svemu nadam se da ABA ostaje zarad svih i kvaliteta kosarke

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Ovako se u Jugoslavija raspala. Ponudis hrvatima nesto, oni zagrizu i okrenu ledja svima, posledice toga i danas se osecaju. Nek idu. I mi onda mozemo napustiti ABA ligu,okrenuti se jacanju domace lige i kroz istu traziti put u EL!

doktor J

pre 1 godinu

Kosarka je realno sport na aparatima. KLS nema nikakav znacaj i ne razvija nase talente, ABA liga ima sve manji znacaj i sluzi udomljenju NBA/ koledz otpada a ne razvoju talenata. Evroliga glomazna, predvidiva i dosadna, pretrpana istim otpadom. Mesta za razvoj talenata nema. Reprezentativna kosarka marginalizovana (fiba prozori). Biznismeni sto vode ULEB i tzv uspesne klubove i po Evropi i kod nas jure rezultat i ne zanima ih rad sa mladima, agenti cerupaju klubove pa zaradu ostvaruju oni i njihovi igraci a klubovima ostaju dugovi, treneri ubise sa sablonima i akcijama svaki duh igre. Teneri postali vece zvezde od igraca, Jednom recju taj sport nema buducnost vec dugo. Reprezentacija Argentine pre 10- 20 gdoina i onaj sada degradirani Partizan su poslednji mohikanci kosarke, vise se ni u Litvaniji ne igra srcem i duhom. Pre no sto zvezdasi pogresno shvate i pocnu sa velicanjme Radonje i evroligaske Zvezde ovih godina neka pomisle gde je duh Moke i Ducija u ovoj zvezdi? Nigde, kao ni duh Kice i Saleta u Partizanu, Misovica u Borcu i Kukoca u Splitu.

Darko

pre 1 godinu

Sada vratiti našu ligu. I ponovo promovisati i forsirati naše mlade igrače. Kao i obično unesemo u zajednicu mnogo i doprinesemk u početku mnogo zajednici a onda oni iskoriste i izvuku sve iz nje i onda pljunu po nama. Nikada sa njima u zajednicu ni po kom osnovu. Ksda imaju korist, mole i ulaguju se dok ih ne primiš a čim uhvate priliku okreću leđa. Samo za sebe i za nas, nisam šovinista a ni nacionalista već iskusni racionalista.:)

Igorsulic

pre 1 godinu

Jedan jedino razlog sto imate jace klubove je novac!Mi smo u eu i ne postoji nikakva sansa za novac iz budzeta. Pogotovo da osoba a pozove osobu b i zapovijedi Transfer sredstava..
Ha, ha ..Bilo bi zabavno ali bi svi zavrsit u zatvoru

Sloba

pre 1 godinu

Srbi i crnogorci su napravili sprdacinu od dobre razvojne lige kakva je aba trebala biti. Zdravi temelji ne postoji samo sipanje drzavnih para u bunare bez dna. Za velike novce kupuju se isluzeni i upitni stranci pa tako jedan panter vrijedi vise nego proracuni cibone splita i zadra zajedno. Hrvatska tu privilegiju nema zbog jasnih zakona EU i tu zavrsava sva prica o konkurentnoscu. Sto prije izaci iz tog cumeza.
p.s. jest da me ne bi trebalo zanimati, ali nije li sramota da npr u finalu kupa cz partizan domaci igraci partizana daju ukupno 5 koseva. Zar tomu tezite samozvana zemljo kosarke?
(croata, 05. maj 2022 20:29)

Kakvi su to zakoni EU? Jesu li timovi iz Španije, Grčke, Italije, Nemačke, Francuske, Litvanije van EU. Koliko španaca ima u Barsi, Realu, koliko turaka u Efesu, nemaca u Albi, Bayernu.. Koji je vaš uspeh u košarci? Nema vas nigde i to decenijama. Vas omlate Holandjani, madjari.. Klubovi su vam na začelju ABA, Cedevita pobegla u Sloveniju

barbarez

pre 1 godinu

KK Hemofarm ,KK Bosna , KK Radnički,neugodni Široki , Vojvodina sve je to nestalo kad su uletili kosarkaški divovi sumnjivih privatnika i sada imamo ovo, prva petorka Partizana amerikanci i ostale anomalije.

Jeremija

pre 1 godinu

Srpski klubovi su imali najmanje razloga da ulaze u ABA ligu i trpeli su nevidjen pritisak sa u nju udju. Prosto, ona je preko potrebna bila hrvatskim i slovenačkom klubovima zbog njihovih slabih nacionalnih prvenstava i jako malog broja iole kvalitetnih klubova. Nacionalno prvenstvo Srbije je jedino imalo kakav takav kvalitet. Sad kada su komšije shvatile da pored srpskih klubova nemaju šta da traže krenuli u bežaniju. Pod hitno moramo da svoju nacionalnu ligu vratimo na prvo mesto. Zvezda, Partizan, Mega, FMP, Borac, Vojvodina, Vršac, Zlatibor, Sloga, Metalac, Sloboda, Tamiš, Radnički... to je jedna više nego solidna liga. Uz mogućnost da joj se pridruže klubovi iz RS(Igokea, Borac BL,Leotar...) i ako žele klubovi iz CG to bi moglo da preraste i u jednu jaku regionalnu ligu koja bi imala smisla. Da smo jednu takvu ligu napravili kada je trebalo i da smo je ozbiljno grdadili sada bi bila medju 5 liga u Evropi sa sigurnim prolazom u evropska takmičenja.

bvb

pre 1 godinu

Sada vratiti našu ligu. I ponovo promovisati i forsirati naše mlade igrače. Kao i obično unesemo u zajednicu mnogo i doprinesemk u početku mnogo zajednici a onda oni iskoriste i izvuku sve iz nje i onda pljunu po nama. Nikada sa njima u zajednicu ni po kom osnovu. Ksda imaju korist, mole i ulaguju se dok ih ne primiš a čim uhvate priliku okreću leđa. Samo za sebe i za nas, nisam šovinista a ni nacionalista već iskusni racionalista.:)
(Darko, 5. maj 2022 17:24)

Koju nasu ligu? Koji klubovi bi igrali tu ligu?Ta liga ni pre ABA lige nije bila nista sem izivljavanja vecitih nad ostalima. Malo se Hemofarm vrzmao i posle silnih skandala sa KKP ljudi digli ruke od kosarke. Pritom, svi koji misle da bismo imali mesto u EL na osnovu domaceg prvenstva se debelo varaju. Nama ABA liga odgovara jer reprezentacija nije trpela zbog toga. Hrvati su prestali da ulazu u kosarku i sad im je ovo izgovor pritom, Cibona je puna mladih hrvatskih igraca koji bi uz par kvalitetnih strana mogli itekako jaka ekipa biti. IMali su Cedevitu ali su i to upropastili i sad im kriv ko zna ko.

Upitnik

pre 1 godinu

Ne razumijem zašto pojedincima ovo toliko smeta? Pa ako su Hr klubovi raspad, i nisu na nivou, pa onda odlazak Hrvata nije nikakav gubitak srpskim klubovima. Čemu onda tolika ogorčenost?

Duka

pre 1 godinu

A Srbi će da brane abu do poslednjeg trenutka. Kao što smo branili Jugoslaviju dok i CG nije pobegla. Umesto da jačamo Srpsku ligu mi jačamo Jugoslovensku.
Kao po tradiciji, uvek na pogrešnoj strani.

Huan Pablo Don Fernando

pre 1 godinu

Bravo hrvati i hvala, hvala za spas srpske kosarke, kada vec nasi predstavnici nisu imali hrabrosti za to, da se vama zahvalimo zato sto ce ponovo oziveti kosarkaski centri u kraljevu, leskovcu, novom sadu...sto vise necemo morati da punimo hale u sirokom brijegu, zagrebu, skoplju...ubaciti igokeu i buducnost u srpsku ligu i da se ne ljubimo!!

miodrag

pre 1 godinu

Iz teksta mozemo zakljuciti da bi u toj ligi bili i timovi iz Slovenije, ne samo Hrvatske, zar ne? Onda klubovi iz obe drzave napustaju ABA ligu.

Fire walk with me

pre 1 godinu

Kako za nas, tako ni za njih, a isto mislim za bilo koju zemlju iz bivše Jugoslavije nije bolje da igra bilo koju ligu sem aba lige. Nijedna zasebna liga ne bi donela veći kvalitet od aba lige ma ko šta mislio. To mislim za bilo koji sport. Sport sa politikom i huliganstvom ne bi smeo da ima bilo kakve veze i to treba da bude spona za razvoj mladih igrača i trenera. Aba liga je dala kroz sve ove godine gomilu igrača i tržište je veće i što je ono veće liga je kvalitetnija. Treba samo naći način i model za bolje finansiranje i funkcionisanje klubova, inače, meni lično aba liga vrlo interesantna liga s tim što ne bi Fmp smeo da je igra jer je filijala, Studentski centar isto, treba se isforsirati Bosna obavezno, Zadar, Split, Sloga, Niš bih voleo kao veliki grad da ima aba ligaša, sve ostalo manje više dobro radi. Početkom 2000 je ta liga bila izuzetno kvalitetna i voleo bih da bude što bolja

AjdeDe

pre 1 godinu

Problem je hrvatski klubova što po zakonu EU država ne može financirati profesionalne klubove dok to u srbiji je pravilo bolje im je tamo gdje imaju jednaka tržišna pravila.

JPR24

pre 1 godinu

Cilj je promocija novih hrvatski reprezentivaca ! Buahahaha, tek tada padas u nesvest ! Krstenog reprezentativca nemaju od kako je Bojan Bogdanovic im u reprezentaciji, sve promašaji, Dario Šarić posle poraza beži od svih, Ante Tomić truba u repki, Zizic od potencijala nikad ništa nije pokazao, Zubca smatraju kao da nije nešto, dok dečko igra i to solidno. Sve u svemu, da im ne beše Bojana, bili bi već osma liga !

Plattberger

pre 1 godinu

Hrvati nek rade šta hoće, ABA ligi bi bolje bilo da gleda kako da namami Bugare, Grke, Turke ili Izraelce. Rilski, Panatenaikos, Olimpiakos, Fenerbahče, Efes, Makabi, sa njima bi moglo ozbiljno da se igra.

deki27

pre 1 godinu

Pa znate sta ,sram vas bre bilo.U danima kada jedna srpska ekipa koja je osvojila ABA 2 ne ulazi u visi rang nego igra baraz sa najslabije plasiranim srpskim timom a gubitnik u finalu ABA 2 ulazi direktno i ne igra sa pretposlednjom ekipom ( Split),vi umesto da budete zahvalni,vi se ljutite i izlazite iz lige.Ni jedna liga pojedinacno a srpska je ubedljivo najjaca, nema kvalitet za neko ozbiljno takmicenje a tzv FIBA LS to nije

Miloš

pre 1 godinu

Vidim ođe neke komentare koji spominju da idu tamo đe su bliži po mentalitetu.
Ako pri tome mislite na sklonost da se krade, vara i ne ide u zatvor, niste u pravu.
Ako mislite na radišnost koju pokazuju, recimo, Česi i Austrijanci, opet niste u pravu.
Ako mislite na opštu sklonost muljanju, opet promašaj.
Meni se ipak čini da se vi nadate da ćete ući u slabiju ligu i tamo biti najjači.
I opet niste u pravu. Ali ste dosljedni svom mentalitetu.

Objektivno

pre 1 godinu

Njihova stvar ali im razlog ne pije vodu.Aba liga je mnogo jace takmicenje za razvoj mladih igraca od neke Alpa Adrije jer se odlicno zna da Austrija,Ceska,Slovacka,Madjarska i Poljska nista ne znace u evropskoj i svetskoj kosarci.Srbi,Slovenci pa i Hrvati,Crnogorci i Bosanci su na visem nivou.Samo bi se hrvati uklopili u sivilo tih reprezentaija i nikad ne bi isplivali iz prosecnosti.

Nikola

pre 1 godinu

Nikakva šteta, Hrvati prelaze u ligu u kojoj će biti manje loši...košarka im je u lošem stanju ionako. Ako se to desi preuzeti inicijativu u vezi sa ABA ligom, da se Srbiji dodeli 6 mesta u njoj. Da se ova bruka sa Zlatiborom ne ponovi.
Popuniti preostala mesta sa makedonskim klubovima, ima tu da se probere 2-3 kluba.

Crudelta

pre 1 godinu

Ne samo u ABA vec i u svakom drugom sportu kao i u zivotu ako zelis da napredujes moras da pratis i ugledas se na bolje od sebe. Ovo nije provokacija vec zdrav razum. Ako ucis od boljih od sebe uvek ces nauciti nesto i ti ces vremenom postajati bolji. Ako se budu igrali sa istim ili losijim od sebe samo ce nazadovati. Bice u neatraktivnom takmičenju koje nema prohodnost ka EL. Oterace sponzore, strance koji njima svakako prave prevagu i unistice i ono malo nade da ce biti bolji i da ce napredovati.

Yugo Tempo 1.1

pre 1 godinu

Hrvati mogu konačno u konkurenciji poljaka, čeha, slovaka, austrijanaca i mađara da se nadaju nekoj tituli mada ako se tu uključe i slovenci, opet će biti upitno.

Dušan

pre 1 godinu

Prvo su pravili Goodyaer ligu kako se nekad zvala, da razvijaju svoje igrače a sada beže iz nje da bi razvijali svoje igrače??

Biće da nikad nisu ni imali šta posebno da razvijaju. Uglavnom sada bi trebalo da budu konkurentni sebi sličnima.

ccc?

pre 1 godinu

Kada je neko bio protiv ABA, svi su jurili u ABA i govorili, nece valjda da gledaju Borac i Vojvodinu nego, Olimpiju, Cibonu, Zadar? A sada? Sta sada? Ovi , ako je ovo tacno, beze iz ABA i idu u neku drugu ligu, zaboga, proevropsi orjentisanu? Sa kojim kvalitetom, to nema veze. I umesto da smo razvijali nasu ligu, ona nikoga vise ne interesuje, biti prvak Srbije je degradirano. Jer je sve tudje bolje nego nase? Unisten je i kup , i to nema nikakvu tezinu , samo se juri u Evropu da bi tamo bili ispod proseka?? I da nakon pola EL , kazu, bitna je ABA? E sada, ajde lepo pa sve iz pocetka.

objektivan

pre 1 godinu

Svake godine se pokreće inicijativa hrvatskih klubova o napuštanju ABA lige, i uvek se ništa ne desi. Mislim da će isto biti i ovaj put. Međutim sa sportske strane razumem želju da igraju protiv klubova iz treće ili četvrte evropske kvalitetne grupe.To je njihov nivo. Da li oni iz te lige mogu u FIBA LŠ, potpuno je nebitno, mogli su i do sada kao članica FIBE da delegiraju svoje klubove u FIBA takmičenja. Igokea je ove sezone igrala FIBA LŠ kao predstavnik BiH, i to igrala veoma uspešno. Oformiti novu ligu sa 6-7 najboljih srpskih timova, Cedevita, Igokea, Mornar, Budućnost, MZT, pozvati neke Izraelce (već su igrali), Mađare (već su igrali), možda neki Bugarski klub. Eto opet srednje jake lige od 14 klubova.

neko ko zna

pre 1 godinu

Hrvatski klubovi idu van ex yu natjecanja. I SEHA liga u rukometu će ostati bez klubova iz RH. Jedini minus za ABA ligu je da sigurno gube mjesto u Euroligi. Hrvati su blokirali i exyu nogometnu ligu, idemo sa zemljama koje smatramo prijateljskim i bliskim.
(Zodiac, 05. maj 2022 18:48)

putujte ...

Nebo

pre 1 godinu

Da li će u tom takmičenju biti Luksemburg i Danska ili Malta možda?.
Sve je bolje nego sa Srbima bilo šta da se zajednički radi, pa makar to bila i košarka, a eto i prilike da se nešto i osvoji.
Srećan put i puno uspeha u novom takmičenju.

filipovsky200

pre 1 godinu

smesno,jes da su prosek ali cibona nije rang nimburka i timova iz austrije,slovacke..za sloveniju kazu isto,cisto sumnjam da ce cedevita olimpija to uraditi i pokopati sebe

Dalibor79

pre 1 godinu

Zodiac molim vas samo idite iz ABA lige. I onako niste imali nikada znacaj. Pogledaj koliko titula imaju srpski a koliko hrvatski klubovi u ABA ligi.

onako

pre 1 godinu

croata

Kako Litvanija finansira Žalgiris?

Jasni zakoni... svašta.

Grupe građana Real i Barselona svake sezone u minusu 20 miliona evra u košarci, pretaču iz FK i pričaš gluposti tipa...
"jasni zakoni EU" ...

hm

pre 1 godinu

U potpunosti se slazem sa ovim. Hrvati nisu na nivou da igraju u ABA ligi, bolje im je da igraju sa takvim kvalitetom poput Austrije i Ceske, dok ne dodju na nivo ABA lige.

bvb

pre 1 godinu

Srbi i crnogorci su napravili sprdacinu od dobre razvojne lige kakva je aba trebala biti. Zdravi temelji ne postoji samo sipanje drzavnih para u bunare bez dna. Za velike novce kupuju se isluzeni i upitni stranci pa tako jedan panter vrijedi vise nego proracuni cibone splita i zadra zajedno. Hrvatska tu privilegiju nema zbog jasnih zakona EU i tu zavrsava sva prica o konkurentnoscu. Sto prije izaci iz tog cumeza.
p.s. jest da me ne bi trebalo zanimati, ali nije li sramota da npr u finalu kupa cz partizan domaci igraci partizana daju ukupno 5 koseva. Zar tomu tezite samozvana zemljo kosarke?
(croata, 5. maj 2022 20:29)

Kako vam je neko prodao tu pricu o EU i zabrani finansiranja i svi ko vrapci poavljate isto. Vi ste od Cibone, SPlita, Zadra i ostalih digli ruke mnogo pre nego sto ste usli u EU. Pritom, toliko nacina postoji da se zaobidje direktno finansiranje od drzave preko privatnih firmi da je sto smesno, Pogledajte uostalom Zvezdu i KKP. Milenijum, Globos, raznorazne banke i gomila privatnih firmi koja poslove dobija preko stranke.

Kiza

pre 1 godinu

Iskreno,voleo bih da napuste ABA ligu Hrvati...
Prvo, iz razloga što njihovi klubovi odavno nemaju kvalitet.Drugo,oni pokušavaju na silu neku da dobiju bitnost j klupskoj košarci ,a odavno su margina ...
Kamo sreće da Srbija ima svoju jaku ligu a i čak da se desi neka drugačija regionalna ,i to je ok..Neka idu,srećan im put...

Voisin

pre 1 godinu

Pa i ja bih uradio da sam na njihovom mjestu isto.U ABA ligi nikad ne mogu biti prvaci a tamo u nekoj Adria sa anonimusima u košarci mogu se nadati prvom mjestu.😎👍

vlade

pre 1 godinu

onog trenutka kada je ABA liga spala sa tri na jedno mesto u Evroligi, postalo je jasno da je pred njom definitivno, mračna budućnost..
Ova liga je kao organizacija, trebala da ponudi Evroligi čvrste finansijske garancije i da zadrži broj učesnika, a ne da služi za puko preživljavanje klubova..
Da smo pametni, pa da iskoristimo ovaj džumbus sa Ukrajinom, da država pomogne da CZV i Partizan dobiju A licence, pa da igraju samo Evroligu i KLS sa ostalim našim klubovima.. liga od 16 klubova, da se ograniči broj stranaca na maksimalno tri po ekipi, jer i CZV i Partizan, ako nastave da dovode strance koje dovode sve ove godine, nastaviće da se bore za play off u najboljem slučaju, a to mogu isto i sa domaćim igračima, što bi bilo dobro za srpsku košarku.. ako je budžet par miliona godišnje, državnih para, pa bolje te pare dati našoj deci nego nekim polu igračima strancima, i nadati se instant uspehu koji će doći jednom u dvadeset godina, možda.. u protivnom, doživećemo sudbinu Hrvata, i igrati regionalne lige sa Mađarima, Rumunima, Bugarima..

Miroljub

pre 1 godinu

Srecan im put,nisu oni za ovu ligu,njihova kosarka je na nivou Poljske,Austrije,Rumunije itd. Tamo mozda i psboje nesto a pored CZ tesko. Ipak,ne znaju da ce visr naptedovati ako ihraju protiv jscoh klubova a ne neku kaubojsku ligu. Ajd bre cao.

nbc

pre 1 godinu

Baš bi mi bilo drago da se raspusti ova ABA liga. Zašto? Prvo, pogrešno je bilo ulaziti u tu ligu (a znamo ko je tome kumovao). Zašto igrati ligu sa državama koje su nam neprijateljske? Drugo, treba se okrenuti domaćoj ligi, ojačati je i težiti stvaranju centara u Novom Sadu, Čačku... Istupiti iz EL i igrati FIBA takmičenja. Ovo trošenje novca na strance, utrkivanje ko će dovesti više stranaca često upitnog kvaliteta i zapostaviti stvaranje svojih igrača će nas dovesti u situaciju da nećemo imati zamjene za Jokića, Bogdanovića... vrlo brzo. Za mene je mnogo važniji rezultat reprezentacije nego rezultat Partizana i Zvezde.
Jedina druga varijanta za mene je savez sa Grčkom ligom ili okretanje na potpuno drugu stranu. Kako saznajemo, Rusi nas zovu za sva takmičenja. Pa ja mislim da ni to ne bi bilo loše. Svakako će u bliskoj budućnosti biti 2 Olimpijade, 2 Svjetska prvenstva... Jedno u organizaciji Imperijalista a drugo u organizaciji država koje teže slobodi.

fokus

pre 1 godinu

Odličan potez sa svakog aspekta. Uvideli gde su, okreću se ligi u kojoj će moći da razvijaju svoju košarku. Bolje i za nas, proradiće centri po Srbiji. Samo još da se to verifikuje, a to se nikada neće desiti.

Nikola

pre 1 godinu

Kakvi su to zakoni EU? Jesu li timovi iz Španije, Grčke, Italije, Nemačke, Francuske, Litvanije van EU. Koliko španaca ima u Barsi, Realu, koliko turaka u Efesu, nemaca u Albi, Bayernu.. Koji je vaš uspeh u košarci? Nema vas nigde i to decenijama. Vas omlate Holandjani, madjari.. Klubovi su vam na začelju ABA, Cedevita pobegla u Sloveniju
(Sloba, 5. maj 2022 21:44)

Zakoni su takvi da se drzavne pare iz budzeta ne mugu upumpavati u klub. Kod vas Vucic naredi da se Zvezdi uplati toliko i toliko. Zvezda je drzavni projekat. U EU samo privatni sponzori mogu sponzorirati klubove. Kod nas se Cibona, Zadar, Split ne takmice protiv Zvezde vec protiv budzeta drzave Srbije. Eto u cemu je stvar.

Konstatacija

pre 1 godinu

Ako odu šta ostaje u ABA mada do sada Hrvatski klubovi nikakav rezultat u ABA nemaju. Cedevita se preselila u Ljubljanu i nisu hrvatski klub. Zadar, i Split su na začelju ABA a Cibona nije ono što ime govori. E sada šta bi ostalo? Crnogorci, Makedonci, Bosanci i Slovenci. Da li će stvarno EL da progleda kroz prste

Cika toni

pre 1 godinu

basketas .... Ma da, trebalo je da se Zvezda, Partizan I Buducnost sklone da bi Cibona, Cedevita ili neko treci bio prvak. Mozda bi onda ostali.

Sv

pre 1 godinu

Штета што се Партизан пре пар година нике одлучио за Фибино такмичење, понуђени су милиони евра за само учешће, док од играња Еврокупа и Евролиге сви европски клубови сваке сезоне бележе финансијске губитке. Ја мислим да људи у будућности неће моћи да верују да европски клубови овако дуго времена играју Улебова такмичења која не доносе никакву зараду, већ само стварају могућност да клубови пропадају услед финансијског оптерећења.

Otheym

pre 1 godinu

Svake godine ista priča. Napuštaju pa napuštaju. Svakako nije dobro za regionalnu ligu, jer će opasti ukupna gledanost i samim tim prihodi. Sa druge strane, košarka je kod njih poprilično propala. Svake godine ista priča, dovedu po jednog dva Amerikanca da šutiraju u nedogled, nekoliko klinaca sa kojima nema ko ozbiljno da radi i desetak igrača koji se vrte u krug iz ekipe u ekipu.

ST

pre 1 godinu

Pustite druge da rade šta hoće. Gledajmo svoje dvorište. Mladim igračima se ne pruža šansa, nema medalja u mladjim konkurencijama, ako ove godine reprezentacija ne uzme medalju smanjiće se ionako mala baza. Reforma naše košarke je neoohodna pod hitno. Ojačajmo domaću ligu!

Kvesic

pre 1 godinu

Šta nije ova košarkaška Euroliga koncipirana na isti način kao i nogometna Superliga? Ono...okupile se najbogatije ekipe u Europi među sobom i daju par ulaznica ostalim ligama da se mogu družiti s njima? FIBA niti nema ništa s tom ligom, Euroligu koliko znam organizira privatna kompanija.

Samo kažem

pre 1 godinu

Hrvatski klubovi idu van ex yu natjecanja. I SEHA liga u rukometu će ostati bez klubova iz RH. Jedini minus za ABA ligu je da sigurno gube mjesto u Euroligi. Hrvati su blokirali i exyu nogometnu ligu, idemo sa zemljama koje smatramo prijateljskim i bliskim.
(Zodiac, 05. maj 2022 18:48)
Srećan Vam put

Gossa placa Zeljko 89

pre 1 godinu

Croata, vrhunski sport ne poznaje granice. Kosarka ne poznaje granice vise. Normalno je da vrhunski kosarkaski timovi teze rezultatima, pogledaj koliko recimo Monako ili Bajern imaju domacih igraca. Ili bilo koji tim u EL osim Zvezde i Zalgirisa. Dalje, ABA liga nije razvojna liga vec liga koja daje prohodnost ka EL trenutno. U njoj prvak ide u EL i normalno da je klubovi koji imaju visoke ambicije poput Zvezde i Partizana ulazu u tim. Kada ABA ne bude imala prohodnost ka EL nece ni imati svrhu. Ne znam kakvi vas to zakoni EU sprecavaju da ulazete u klubove. Vi ste za ovu ABA ligu nebitni skroz. Umesto vasa 3 kluba, ubacimo Zlatibor i jos jedan pored Krke i to je to. Isto ce nam biti sa i bez vas. I nemoj da si ljubomoran sto smo mnogo jaci od vas u kosarci.

sima strahota

pre 1 godinu

od kada ih je napustila Cedevita mnogo su losiji.
Oni su im cupali prosjek, Cibona, Zadar, Split, Zagreb su potpuno nebitni i losi.
Prica da razigravaju i prave mlade igrace u losijoj ligi nema smisla takodje jer im omladinske ekipe igraju domacu ligu uporedo sa Aba.
Mislim da nema ni novac za tu ligu koja je skuplja i neisplativija.

Bojan

pre 1 godinu

Daj ne lozite se…to takmicenje se igra vec 6-7 godina i pogledajte samo sampione: Rieker Komarno, Egis Kormend, Jip Pardubice, Patrioti Levice. Margina evropske kosarke…koji mladi ili strani igrac bi dosao ili ostao u Ciboni na primer da igra ovo nizerazredno takmicenje, nema od toga nista, iako bih voleo da se neke stvari malo promene ovde kod nas.

onako

pre 1 godinu

Jeremija
Uh šta napisa...

To što si pobrojao je tržište manje od 10 miliona stanovnika.
Pošto vidim da ovde dominira nepoznavanje materije i stvari se postavljaju prema željama a ne stvarnosti pitanje da li mogu da se razbiju iluzije.

ABA obuhvata 24,25 miliona potencijalnih potrošača proizvoda koji se zove Liga i predstavlja biznis preko sportske igre košarka. Kao takva ima neke prihode. Domaće lige nemaju ni približno isto.

Kvalitet je tek upitan .

Aleksandra

pre 1 godinu

"Hrvati slabo podnose nemoć, tako su pobegli iz države, tako su pobegli sa postolja, tako beže i sad."
(Stefan, 5. maj 2022 18:01)

Tko o čemu, Srbin o bežaniji. Kako traktor ?
(čiča gliša, 6. maj 2022 10:30) Traktor je fala Bogu dobro. Ore slobodno po Srbiji. A kako tvoje puste, Slavonija, Banija, Kordun, Lika....?

mi nolimo vola

pre 1 godinu

dosta je slaba aba liga, dok je igrao makabi još je bilo nekog kvaliteta. trebali bi čelnici lige da vide da pošalju pozivnice i klubovima iz drugih zemalja da pokušaju da podignu kvalitet

ništa lično

pre 1 godinu

Blesingejm

Ne vidim poentu...ali stvarno.

Real, Barsa, Asvel, Bayern da nekog ne zaboravim se finansiraju FUDBALSKOM sekcijom i još preraspodelom sponzora.

Efes, Armani je privatni kapital koji bi obe kompanije potrošile na marketing ovako imaju putujuću reklamu a i svoj klub uz to.

Žalgiris, Makabi eto ti Državnih projekata komplet svi stoje iza njih, grad država privatnici...oni su ponos Izraela i Litvanije, da posluju sa gubitkom.

Uz ostale klubove niko "ne posluje tržišno"...svi su u gubitku.

Pa ne vidim "sused" šta je sporno sem da Vaši baš niko neće da pogura neku priču i izvadi neku kunu uz državu Hrvatsku.

Jeremija

pre 1 godinu

@ onako

Ahahahaha....Ja pišem o jakoj, stabilnoj i kvalitetnoj domaćoj košarkaškoj ligi, a ti o nekakvom tržištu i potrošačima nekakvih "proizvoda". Ta "japijevska" logika je u sportu i upropastila sve čega se dohvatila. Hajde onda da ugasimo nacionalna prvenstva i svi da igramo nekakvu imaginarnu, šatro "tržišno isplativu regionalnu ligu". Pa, nema ni Grka 25 miliona pa imaju jaku nacionalnu ligu.

Macak

pre 1 godinu

Svako ide gde misli da mu je bolje, srecno . Srbija onda ima dva puta, ili da igra ABA reorganizovanu ligu, ili da igra samo KLS , samo sto bih ja onda u KLS ukljucio i par klubova i Republike Srpske .

Алекса

pre 1 godinu

Kod nas se Cibona, Zadar, Split ne takmice protiv Zvezde vec protiv budzeta drzave Srbije. Eto u cemu je stvar.
(Nikola, 6. maj 2022

Код нас је кошарка национално благо.
Мало се споримо о утицају и значају, али реално сви сматрамо да је кошарка наше благо.

Ви улажите у Римца, МОЛ-ИНА, и остала дозвољена буџетска прања пара а ми ћемо у кошарку, па коме лепше...

Nikola

pre 1 godinu

Ви улажите у Римца, МОЛ-ИНА, и остала дозвољена буџетска прања пара а ми ћемо у кошарку, па коме лепше...
(Алекса, 6. maj 2022 22:40)

Stvarno kome je lepse, bolji standard i vece plate. Samo vi ulazite u zabavu i uzivajte..

Jb

pre 1 godinu

Ako se Aba liga ugasi part i zvez dugo nece videti EL i ako je to cena pravljenja domace lige sa ogranicenjem stranaca, zasticenim godistima npr u B ligi a mozda i u KLS onda se slazem. Ipak plasim se da ce veoma brzo dodji do svadja, spletki i mucki i opet naravno od part i zvez tako da srpski grb i cetiri S nisu slucajna. U nasoj kosarci ima sve vise ljudi koji tu ne zasluzuju da budu ni po znanju a ni po moralnim kvalitetima pocev od vrha pa na dole. I da ne zaboravim, zabraniti gotovo neogranicen broj registrovanih igraca u jednom klubu, bilo kom

hm

pre 1 godinu

Ako odu onda ce sa njima da odu i neki sponzori. Mada objektivno, aba liga je prakticki mrtva vec odavno i svodi se na borbu tri kluba (dva srpska i jednog crnogorskog - ne znas cija mafija vise para ubacuje/pere u rupe bez dna). Hrvati su samo posmatraci postali nakon sto je nastala cedevita olimpija. Sve te regionalne lige, pa i nacionalne na ovim prostorima nikada nisu ni trebale otici na privatne televizije. One su te koju su zakucale taj "poslednji" ekser u sanduk. Ali to je taj divlji kapitalizam. Samo je novac bitan. Nazalost.

Toni

pre 1 godinu

Dijelom jest problem u nemogućnosti financiranja profi klubova direktno iz budžeta, ali samo dijelom. Veći problem je slab rad u klubovima, izuzetno loša struka i selekcioniranje i mala baza igrača. Ti nam ništa nije kriva Aba liga...