Boks 41

Petak, 29.04.2022.

11:03

Ko je bolji – Fjuri ili Lenoks? ANKETA

Nakon što je Tajson Fjuri odbranio titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji i otišao u penziju, krenula je rasprava ko je najbolji britanski bokser svih vremena.

Ko je bolji – Fjuri ili Lenoks? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Franko Gavrić Mlađi

pre 2 godine

ne mislis valjda da je jacina udarca najvaznija stvar u borilackim sportovima? Enganu ima poprilicno jaci udarac od svih koje si nabrojao pa ne bi mogao da pobedi boksera iz top 20.
(aca, 29. april 2022 14:22)

Pod jedan, on nije bokser.

Pod dva, on je šampion svog sporta, tako da...nije.i tačno jasna tvoja poenta.

vince carter

pre 2 godine

Ako ti IQ dozvoljava onda znas da umece u fudbalu,boksu,kosarci ne mozes da meris stopericom,a samo ako si najveci laik ne mozes svojim ocima provaliti koliko je Lennox superiorniji boxer od Wildera,pominjem njega jer ih je lakse uporediti,dok je Fury drugaciji tip boksera. Uostalom,borci kad saznaju protivnika,spremaju se po 4,5 meseci za tog sa kim se bore,studiraju ga,adaptiraju se protivniku,tako da tvoj komentar dobija jos besmisleniji ton.

aca

pre 2 godine

Znaci Wolkot je bio bolji igrac od Inieste,posto uzimamo sprint kao merilo :))
(vince carter, 29. april 2022 15:09)

uzeo sam za primer sprint kao sprint a ne sprint u fudbalu, probaj da shvatis ono sto je napisano ako ti IQ dozvoljava :))

vince carter

pre 2 godine

@aca Ja bi licno na primer svakom ko uzme za primer sprint kao sto si naveo,zabranio da komentarisu. Prvo 13 godina je proslo od Boltovog rekorda i da je svaka generacija bolja,vec bi mu bio oboren. Drugo Dzordz Forman je bio sampion 1974 kada je izgubio od Alija,pa opet 1994 sa 45 godina,dakle 20 godina kasnije pobedivsi Majkl Murera. Iz Aviona se vidi koliko je Lewis superiorniji i bolji bokser od Wildera na primer i samim tim je jasno da bi bio daleko opasniji za Fjurija. Ja u te komentare poput tvojih koliko su jadni,uopste ne mogu da poverujem da neko moze tako da razmislja. Znaci Wolkot je bio bolji igrac od Inieste,posto uzimamo sprint kao merilo :))

jajaja

pre 2 godine

Neko je dole u komentarima rekao da nema "umjetnika" vise u boksu... mislim da je to greska Usyk i Fury su jako, jako talentovani, i ubjedjen sam da bi se mogli boriti u svakoj eri... e sad 90ih je teskaski boks bio bas brutalan, sad su bokseri bolji u defanzivi puno, bar ovi u vrhu, pa imas osjecaj da nije toliko brutalan, ali to je zbog toga... licno je meni, kao bokserskom fanu, jako zanimljivo gledati Fury-a i Usyk-a, upravo zbog taktike i njihovog IQa bokserskog, kojim najvise i imaju prednost,a nemaju najjaci udarac, jer se takticki cuvaju. Pa Usyk je najbolji od 6 runde pa nadalje, to je pokazao svaki put. Neki govore da bi Usyk vs Fury bilo dosadno gledati,a ja mislim da bi to bio mec iz snova. Opet zavisi ko sta voli gledati. Nadam se da ce Usyk opet dobiti AJ-a pa da to gledamo ako Fury ipak ne ode u penziju.

aca

pre 2 godine

...Jačina udarca je itekako merljiv pojam, i od današnjih boksera niko ne udara jako kao recimo Marćano ili Forman, nema eksplozivnih boraca poput tada mladog Tajsona. Nema umetnika poput Alija ili ratnika poput Frejžera...

ne mislis valjda da je jacina udarca najvaznija stvar u borilackim sportovima? Enganu ima poprilicno jaci udarac od svih koje si nabrojao pa ne bi mogao da pobedi boksera iz top 20.

Mikii

pre 2 godine

Svako ima pravo na svoje misljenje. Moje je da bi ga Luis prebio bez vecih problema. Sto se tice ovog tipusa koji rece da su Bouvi i Klicko mrlje u Luisovoj karijeri... Pa Bouvi je bio taj koji je odbio borbu protiv Luisa, ne obrnuto. A dobio je i batine na OI. Gomila neznalica komentarise ovakve vesti bez ikakvog blama. Ali, to smo mi. Sto se tice Klicka, bio je strasan mec i obojica su se nadobijali batina. Treba istaci da je Luis vec bio mator i jednom nogom u penziji. Mislim i da je dosao nepripremljen na mec, potcenivsi Vitalija. Znao je to Lenoks da radi u karijeri i to mu je jedina mrlja koju je imao. Kao bokser je bio cista perfekcija.

Mirk

pre 2 godine

@mickey Ward

Verovatno je Lennox namestio Tysonu zatvor kako bi ga izbegao. Tyson 2002 nije bio onaj stari ali je zato Lennox koji je godinu dana stariji bio na vrhuncu?
Lennoxu je to bio pretposlednji mec u karijeri. Mislis li da je tad bio na svom maksimumu? Covek je boksovao protiv Holyfielda jer je ovaj dobio Tysona, kako je on to bezao?
Navedi mi jednog cuvenog boksera kojeg je Tyson pobedio.

Franko Gavrić Mlađi

pre 2 godine

Garant bi svi ovi sto tvrde da je Luis bolji od Fjurija pricali da je Karl Luis brzi od Bolta da se na 100m ne meri vreme.
(aca, 29. april 2022 13:03)

Sa istom obućom i u istim trrnažnim i medicinskim prednostima - opet verovatno ne bi niko bio brži od Bolta, ali bi bili podjednako brzi kao ostali današnji trkači koji su takođe sporiji od Bolta.

A boks, pa mislim, rukavice koje su koristili 70ih i 80ih recimo zabranjene su danas jer nemaju dovoljno tapacirunga.
Pogledaj malo te mečeve, i šta su ti džinovi trpeli, kakve udarce. Toga danas nema, i to sa ovim mekanim rukavicama.

Jačina udarca je itekako merljiv pojam, i od današnjih boksera niko ne udara jako kao recimo Marćano ili Forman, nema eksplozivnih boraca poput tada mladog Tajsona. Nema umetnika poput Alija ili ratnika poput Frejžera.

Taktika je malo uznapredovala, uslovi su bolji, ali bokseri nisu.
Međugeneracijski mečevi to dokazuju, kao i uvek.

Džordan je bio dominantan i sa 40 godina, uprkos povredama i lošim saigračima, Dankan, i mnogi drugi.

Četrdesetogodišnjem Totiju nije niko mogao loptu da oduzme, niti da ga obori od novije garde. Zidana takođe. Maldini, Nesta, sve dominantni igrači do proznih igračkih godina.

To je kvalitet, to je snaga.

Miroslav

pre 2 godine

Pored toga sto su sjajni bokseri, Fjuri i Lenoks si izuzetno interesantni likovi. Lenoks u par podkasta pokazao da je pravi smeker, Fjuri takodje. Vredi pogledati njegova suceljavanja sa Klickom i Vajlderom. Mentalno ih je razbio. Vidi se da ih nije dobio slucajno.

uuuuhuhuhuhu

pre 2 godine

(Legolas, 29. april 2022 12:24)
Tebi je svaka rec glupa za medalju a recenica za Oskara.
Možda ganjaš minuse?Pitam za drugaricu.
(Back in Black, 29. april 2022 12:53)

Touché

micky Ward

pre 2 godine

Svaka cast za lenoxa,al bežao od Taysona ko djavo od krsta,tek posle kad je tayson pukao kad nije bio onaj stari organizovali su borbu.Fury-ja cenim jel je kraljevsku kategoriju vratio na velika vrata posle one 2ce ukrajinaca koji su je skoro uništili !..

aca

pre 2 godine

Back in Black, ni ja ne volim da poredim sportiste iz razlicitih era a pogotovo ne one gluposti kako je neki borac od pre 20+ god neuporedivo bolji od danasnjeg sampiona. Naravno sasvim je moguce da bi Luis u prvoj rundi nokautirao Fjurija ali moguce je da bi bilo i suprotno. Zanimljivo da svi ti koji pricaju o sportu 80tih i 90tih nikada ne daju za primer sportove u kojima se meri vreme. Garant bi svi ovi sto tvrde da je Luis bolji od Fjurija pricali da je Karl Luis brzi od Bolta da se na 100m ne meri vreme.

Legolas

pre 2 godine

Volim Fjurija ali nije za poređenje... Boks 90-tih je nešto neuporedivo sa bilo kojom drugom erom a Lenoks je baš dominirao protiv ozbiljnih imena.
Samo da dodam da se Lenoks nikad nije borio protiv Ridika Boua jer se ovaj penzionisao u godini kad su trebali konačno da imaju meč .
(CJC, 29. april 2022 11:50)
Borio se kao junior na Olimpijskim igrama i pobedio!!

Back in Black

pre 2 godine

Volim Fjurija ali nije za poređenje... Boks 90-tih je nešto neuporedivo sa bilo kojom drugom erom a Lenoks je baš dominirao protiv ozbiljnih imena.
Samo da dodam da se Lenoks nikad nije borio protiv Ridika Boua jer se ovaj penzionisao u godini kad su trebali konačno da imaju meč .
(CJC, 29. april 2022 11:50)
Pa nisu ni 70-te,niti 80-te ništa lošije od 90-tih.
To što se 90-te vezuju za Tajsona.
Ali ipak Muhamed Ali,Frejzer,Holifild.
60-tih Soni Liston covek je bio gorila.Verovatno najveca pesnica u istoriji boksa.Tako da svaka era ima svoje šampione i legende.
A ko je od koga bolji to su gluposti koje ne mogu da se porede.
Ali nazvati borbu, kao što su medijski to radili Fjurija i Vajta nekom najvecom ikada je stvarno glupost.
Prvo taj Dilan Vajt uopšte nije taj kalibar.Drugo gde je Džošua?
Trece ispada da boksuju sve sami Britanci.Meni je prosto neverovatno da takva bokserska sila za tešku kategoriju kakva je bila Amerika nema niti jednog krštenog boksera.Oni su bre sinonim za tesku kategoriju,ne treba trošiti vreme na nabrajanju njihovih bokserkih legendi.Tako da mi nije jasno šta se dešava sa njima?
Sve bre neki Englezi,još koji Rus i to ti je danasnji boks.

Legolas

pre 2 godine

Kakve su ovo gluposti.Bokseri iz totalno razlicitih epoha.
Ovo u fazonu vrtica,ono moj tata je jaci od tvog i Betmen je jaci od Spajdermena.
Evo ja ulazem sve pare na Roki Balboa,Italijanskog pastuva.
Ej bre on može kokošku da uhvati golim rukama aj da vidim Fjurija i Lenoksa.
U hladnjaci udara u svinjsko meso ono krv na ruke.
Posle bio u Vjetnamu tamo ih sve pobio, pa u Avganistan.
Pa obarao ruke,bio alpinista.
Sada radi kao placenik,ubija sve što mu stane na put i honorarno trenira malog od Krida.
(Back in Black, 29. april 2022 11:32) Ispisao si 10 rečenica a ništa rekao nisi!!
Možda ganjaš pluseve?Pitam za druga

Legolas

pre 2 godine

(Smokin' Joe Frazier, 29. april 2022 11:18)

Borbe protiv Holifilda i Klička su mu poklonjene i nije ih zaslužio. Vitali je bolji bokser bio do onog čudnog prekida, i gotovo sigurno bi dobio to na poene.

Velika mrlja u Luisovoj karijeri.
(Franko Gavrić Mlađi, 29. april 2022 11:50) Lenoksu poklonjene borbe sa Holifildom i Kličkom.Hajde ne lupetaj molim te.

vince carter

pre 2 godine

@Z Fjuri je pred revans sa Klickom prekinuo karijeru jer se psihicki raspao,padao u depresiju,govorio o sampubistvu i otvoreno pricao o koriscenju kokaina,tako da ti si bas promasio temu,jos ako ti kazem da je skoro odgovorio na pitanje sta misli o braci Klicko,Usyku koji su ostali u Ukrajini da je brane "Mislim da je to sjajno,ja cu biti u prvim redovima ako Britanija odluci da posalje vojsku". Pa ako si stvarno rusofil,ovo ima da boli. Lewis je objedinio sve moguce pojaseve u teskoj,dok sada izbegavaju da se bore jedni sa drugima i penzionisu se pre borbi koje svi zele da vide. Ridik Bowe se nije povukao vec je odbio da brani svoj wbc pojas protiv Lewisa zbog cega ga dan danas ima veliku mrlju i oreol kukavice. Inace Lewis je osvojio zlato u Seulu 88 za Kanadu u finalu protiv bas Ridik Bouvija.

Smokin' Joe Frazier

pre 2 godine

Borbe protiv Holifilda i Klička su mu poklonjene i nije ih zaslužio. Vitali je bolji bokser bio do onog čudnog prekida, i gotovo sigurno bi dobio to na poene.

Velika mrlja u Luisovoj karijeri.
(Franko Gavrić Mlađi, 29. april 2022 11:50)

Za borbu protiv Klička,pa i da se složili,tukao ga je dobro Ukrajinac sa nemačkim pasošem,mada realno je nerešeno.Ali oba meča protiv Holifilda Luis je bio bolji.Pogledaj dobro taj prvi meč koji su sudije proglasile nerešenim i komentar,za američke prilike neutralnog,komentatora kad je čuo da poslednji sudija daje 115-115 izgovara "That's a travesty"!,ili lakrdija.Potpuno zaslužena pobeda Luisa.O drugom meču da ne govorimo,ista priča.Holofild je glava koja se teško nokautira,ali je dobio dobre batine.O kakvom poklonu ti pričaš?

Legolas

pre 2 godine

Evo ga rusofil, kako je u jednom komentaru uvijeno popljuvao zapad pa to je neverovatno. I odlika svih rusofila je da su zapad satanisti a istocni odnosno rusi nebeski narod poslat od boga da sacuva svet i spasi “prave vrednosti”
(Ivan, 29. april 2022 11:48) Rusofili su glavna dijagnoza današnjice.Nebeska priča hahah

Legolas

pre 2 godine

Fjuriju svaka čast,veliki šampion.Međutim,subjektivno mislim da Lenoks spada u top 5,a vrlo lako i top 3 najvećih.Pa lik je tukao Holifilda(dva puta,iako je prvi meč sudijska prevara veka),Tajsona,Ridik Bouvija,Golotu,Rudoka,Rahmana(u drugom meču) i na kraju Klička.Sećam se dobro Jovana Memedovića i komentarisanja njegovih mečeva i činjenice da Lenoks Luis ima visinu oko 196cm,a raspon ruku 213! Veličina u svakom smislu.
(Smokin' Joe Frazier, 29. april 2022 11:18) Lenoks je visok 197cm i pobedio je svakog boksera sa kojim se borio. Rahman i Mekkol posle poraza. Borba sa Mek Kolom jedna od najčudnijih ikada jer je čovek doživeo nervni slom u ringu i rasplakao se odjednom.
Sa Holifildom su obe borbe bile ujednačene ali ipak za nijansu konkretniji Luis.
Tajsona je oprao kao vola u kupusu a jedini odgovoran što se nisu potukli i ranije je upravo Tajson!Obojica su bila prošla prajm kada su boksovali medjusobno!

Back in Black

pre 2 godine

Kakve su ovo gluposti.Bokseri iz totalno razlicitih epoha.
Ovo u fazonu vrtica,ono moj tata je jaci od tvog i Betmen je jaci od Spajdermena.
Evo ja ulazem sve pare na Roki Balboa,Italijanskog pastuva.
Ej bre on može kokošku da uhvati golim rukama aj da vidim Fjurija i Lenoksa.
U hladnjaci udara u svinjsko meso ono krv na ruke.
Posle bio u Vjetnamu tamo ih sve pobio, pa u Avganistan.
Pa obarao ruke,bio alpinista.
Sada radi kao placenik,ubija sve što mu stane na put i honorarno trenira malog od Krida.

Franko Gavrić Mlađi

pre 2 godine

(Smokin' Joe Frazier, 29. april 2022 11:18)

Borbe protiv Holifilda i Klička su mu poklonjene i nije ih zaslužio. Vitali je bolji bokser bio do onog čudnog prekida, i gotovo sigurno bi dobio to na poene.

Velika mrlja u Luisovoj karijeri.

milord

pre 2 godine

uporedjujete traktor (fjuri) sa boingom (lenekos)
lenoks luis (u to vreme nisam navijao za njega) je boksovao u vreme ozbiljnih boksera. put do titule je bio mnogo tezi. mecevi su bili češći. tadasnji boks ne moze da se uporedjuje sa ovim tv boksom.

CJC

pre 2 godine

Volim Fjurija ali nije za poređenje... Boks 90-tih je nešto neuporedivo sa bilo kojom drugom erom a Lenoks je baš dominirao protiv ozbiljnih imena.
Samo da dodam da se Lenoks nikad nije borio protiv Ridika Boua jer se ovaj penzionisao u godini kad su trebali konačno da imaju meč .

Bojan

pre 2 godine

Ono sto je Luisa ucinilo jednim od najvecih jesu i porazi.Ali svima je vratio sa kamatom.Fantastican bokser koji je boksovao u jednoj boljoj bokserksoj eri od danasnje.

Petarlfc

pre 2 godine

Uz svo poštovanje Fjuriju smešno je porediti ga sa Luisom. Boks tih godina je bio mnogo ozbiljniji sa više vrhunskih boraca i mečevi su bili za anale. Ovo danas deluje kao mrcvarenje, nezanimljivo totalno.

Smokin' Joe Frazier

pre 2 godine

Fjuriju svaka čast,veliki šampion.Međutim,subjektivno mislim da Lenoks spada u top 5,a vrlo lako i top 3 najvećih.Pa lik je tukao Holifilda(dva puta,iako je prvi meč sudijska prevara veka),Tajsona,Ridik Bouvija,Golotu,Rudoka,Rahmana(u drugom meču) i na kraju Klička.Sećam se dobro Jovana Memedovića i komentarisanja njegovih mečeva i činjenice da Lenoks Luis ima visinu oko 196cm,a raspon ruku 213! Veličina u svakom smislu.

aca

pre 2 godine

Z, 29. april 2022 11:28,
covek ima vozni park vredan par miliona funti. Slupao se pre par godina u ferariju nakon sto je cele noci smrkao na zurci. Kako on to odoleva da mi je znati? Ono sa pasatom koji kao vozi je cista zezancija.

Vanya

pre 2 godine

Bas tesko pitanje. Luis je povedjivao veca imena u karijeri, ali je imao i poraze, dok Fjuri deluje nepobedivo. Zato uopste mora da bude samo jedan na vrhu, neka ih obojica :)

Z

pre 2 godine

Očigledno da marketinška mašinerija ne može da razume čoveka koji ima svoje dostojanstvo i svoj život.
Fjuri je veoma retka pojava na zvezdanom nebu kapitalističkog sistema, gotovo ga možemo nazvati paradoks.
Čovek pored tolikog novca i dalje odoleva primitivnom obliku ponašanja, kome su inače bokseri skloni.
Ne vozi auto od 2-3 miliona eur, ne nosi 4-5kg zlata na sebi, ne šeta Plejboj zečice pored sebe. Sve u svemu, svijim ponašanjem remeti potrošački mentalitet koji je mukotrpno stvaran, gradjen i razvijan od strane multinacionalnih kompanija i političara.
Sada im ostaje da pokušaju da ga isprovociraju pričom o tome da nije najbolji svih vremena u Britaniji !?!?!
Isto se pokušava i sa tenisom, gde se besomučnom pričom o najboljem, ova trojica teraju da se bore do iznemoglosti.
Nadam se i želim da verujem da će Fjuri, kao što je i Habib Nurmagomedov, ostati pri tome da je za njih tuča završena i tako uskratiti se..nje u pokušaju da im nanesu bar jedan poraz.

Ivan

pre 2 godine

Očigledno da marketinška mašinerija ne može da razume čoveka koji ima svoje dostojanstvo i svoj život.
Fjuri je veoma retka pojava na zvezdanom nebu kapitalističkog sistema, gotovo ga možemo nazvati paradoks.
Čovek pored tolikog novca i dalje odoleva primitivnom obliku ponašanja, kome su inače bokseri skloni.
Ne vozi auto od 2-3 miliona eur, ne nosi 4-5kg zlata na sebi, ne šeta Plejboj zečice pored sebe. Sve u svemu, svijim ponašanjem remeti potrošački mentalitet koji je mukotrpno stvaran, gradjen i razvijan od strane multinacionalnih kompanija i političara.
Sada im ostaje da pokušaju da ga isprovociraju pričom o tome da nije najbolji svih vremena u Britaniji !?!?!
Isto se pokušava i sa tenisom, gde se besomučnom pričom o najboljem, ova trojica teraju da se bore do iznemoglosti.
Nadam se i želim da verujem da će Fjuri, kao što je i Habib Nurmagomedov, ostati pri tome da je za njih tuča završena i tako uskratiti se..nje u pokušaju da im nanesu bar jedan poraz.
(Z,

Evo ga rusofil, kako je u jednom komentaru uvijeno popljuvao zapad pa to je neverovatno. I odlika svih rusofila je da su zapad satanisti a istocni odnosno rusi nebeski narod poslat od boga da sacuva svet i spasi “prave vrednosti”

vince carter

pre 2 godine

Wilder je bokser koji nema dobar rad nogu,ima malo kombinacija,osim divljih swingova kad uzdrma protivnika i oslanja se na tu desnu ruku. Kao takav 4x je rusio Tajson Fjurija,tako da mislim da je Lenox Lewis daleko savrseniji i opasniji bokser od Wildera i samim tim mnogo veca opasnost za Fjurija. Fjuri je odlican ali ne znam koliko je stvarno nepobediv jer Wilder i Klicko od 39 godina mi nisu dovoljan uzorak,jos da se doda da Wilder nije imao pristojnog protivnika do Fjurija osim Luisa Ortiza koji je kazu mnogo stariji nego sto je predstavljano,a i on ga je dobro uzdrmao i verovatno nije zavrsio zbog kondicije. Lenox je imao dobro kretanje,odlicne kombinacije sa obe ruke,inside odlicno koristio aperkte,takodje duge ruke.

Petarlfc

pre 2 godine

Uz svo poštovanje Fjuriju smešno je porediti ga sa Luisom. Boks tih godina je bio mnogo ozbiljniji sa više vrhunskih boraca i mečevi su bili za anale. Ovo danas deluje kao mrcvarenje, nezanimljivo totalno.

Vanya

pre 2 godine

Bas tesko pitanje. Luis je povedjivao veca imena u karijeri, ali je imao i poraze, dok Fjuri deluje nepobedivo. Zato uopste mora da bude samo jedan na vrhu, neka ih obojica :)

milord

pre 2 godine

uporedjujete traktor (fjuri) sa boingom (lenekos)
lenoks luis (u to vreme nisam navijao za njega) je boksovao u vreme ozbiljnih boksera. put do titule je bio mnogo tezi. mecevi su bili češći. tadasnji boks ne moze da se uporedjuje sa ovim tv boksom.

Z

pre 2 godine

Očigledno da marketinška mašinerija ne može da razume čoveka koji ima svoje dostojanstvo i svoj život.
Fjuri je veoma retka pojava na zvezdanom nebu kapitalističkog sistema, gotovo ga možemo nazvati paradoks.
Čovek pored tolikog novca i dalje odoleva primitivnom obliku ponašanja, kome su inače bokseri skloni.
Ne vozi auto od 2-3 miliona eur, ne nosi 4-5kg zlata na sebi, ne šeta Plejboj zečice pored sebe. Sve u svemu, svijim ponašanjem remeti potrošački mentalitet koji je mukotrpno stvaran, gradjen i razvijan od strane multinacionalnih kompanija i političara.
Sada im ostaje da pokušaju da ga isprovociraju pričom o tome da nije najbolji svih vremena u Britaniji !?!?!
Isto se pokušava i sa tenisom, gde se besomučnom pričom o najboljem, ova trojica teraju da se bore do iznemoglosti.
Nadam se i želim da verujem da će Fjuri, kao što je i Habib Nurmagomedov, ostati pri tome da je za njih tuča završena i tako uskratiti se..nje u pokušaju da im nanesu bar jedan poraz.

Smokin' Joe Frazier

pre 2 godine

Fjuriju svaka čast,veliki šampion.Međutim,subjektivno mislim da Lenoks spada u top 5,a vrlo lako i top 3 najvećih.Pa lik je tukao Holifilda(dva puta,iako je prvi meč sudijska prevara veka),Tajsona,Ridik Bouvija,Golotu,Rudoka,Rahmana(u drugom meču) i na kraju Klička.Sećam se dobro Jovana Memedovića i komentarisanja njegovih mečeva i činjenice da Lenoks Luis ima visinu oko 196cm,a raspon ruku 213! Veličina u svakom smislu.

aca

pre 2 godine

Z, 29. april 2022 11:28,
covek ima vozni park vredan par miliona funti. Slupao se pre par godina u ferariju nakon sto je cele noci smrkao na zurci. Kako on to odoleva da mi je znati? Ono sa pasatom koji kao vozi je cista zezancija.

Ivan

pre 2 godine

Očigledno da marketinška mašinerija ne može da razume čoveka koji ima svoje dostojanstvo i svoj život.
Fjuri je veoma retka pojava na zvezdanom nebu kapitalističkog sistema, gotovo ga možemo nazvati paradoks.
Čovek pored tolikog novca i dalje odoleva primitivnom obliku ponašanja, kome su inače bokseri skloni.
Ne vozi auto od 2-3 miliona eur, ne nosi 4-5kg zlata na sebi, ne šeta Plejboj zečice pored sebe. Sve u svemu, svijim ponašanjem remeti potrošački mentalitet koji je mukotrpno stvaran, gradjen i razvijan od strane multinacionalnih kompanija i političara.
Sada im ostaje da pokušaju da ga isprovociraju pričom o tome da nije najbolji svih vremena u Britaniji !?!?!
Isto se pokušava i sa tenisom, gde se besomučnom pričom o najboljem, ova trojica teraju da se bore do iznemoglosti.
Nadam se i želim da verujem da će Fjuri, kao što je i Habib Nurmagomedov, ostati pri tome da je za njih tuča završena i tako uskratiti se..nje u pokušaju da im nanesu bar jedan poraz.
(Z,

Evo ga rusofil, kako je u jednom komentaru uvijeno popljuvao zapad pa to je neverovatno. I odlika svih rusofila je da su zapad satanisti a istocni odnosno rusi nebeski narod poslat od boga da sacuva svet i spasi “prave vrednosti”

Back in Black

pre 2 godine

Kakve su ovo gluposti.Bokseri iz totalno razlicitih epoha.
Ovo u fazonu vrtica,ono moj tata je jaci od tvog i Betmen je jaci od Spajdermena.
Evo ja ulazem sve pare na Roki Balboa,Italijanskog pastuva.
Ej bre on može kokošku da uhvati golim rukama aj da vidim Fjurija i Lenoksa.
U hladnjaci udara u svinjsko meso ono krv na ruke.
Posle bio u Vjetnamu tamo ih sve pobio, pa u Avganistan.
Pa obarao ruke,bio alpinista.
Sada radi kao placenik,ubija sve što mu stane na put i honorarno trenira malog od Krida.

Mikii

pre 2 godine

Svako ima pravo na svoje misljenje. Moje je da bi ga Luis prebio bez vecih problema. Sto se tice ovog tipusa koji rece da su Bouvi i Klicko mrlje u Luisovoj karijeri... Pa Bouvi je bio taj koji je odbio borbu protiv Luisa, ne obrnuto. A dobio je i batine na OI. Gomila neznalica komentarise ovakve vesti bez ikakvog blama. Ali, to smo mi. Sto se tice Klicka, bio je strasan mec i obojica su se nadobijali batina. Treba istaci da je Luis vec bio mator i jednom nogom u penziji. Mislim i da je dosao nepripremljen na mec, potcenivsi Vitalija. Znao je to Lenoks da radi u karijeri i to mu je jedina mrlja koju je imao. Kao bokser je bio cista perfekcija.

CJC

pre 2 godine

Volim Fjurija ali nije za poređenje... Boks 90-tih je nešto neuporedivo sa bilo kojom drugom erom a Lenoks je baš dominirao protiv ozbiljnih imena.
Samo da dodam da se Lenoks nikad nije borio protiv Ridika Boua jer se ovaj penzionisao u godini kad su trebali konačno da imaju meč .

Bojan

pre 2 godine

Ono sto je Luisa ucinilo jednim od najvecih jesu i porazi.Ali svima je vratio sa kamatom.Fantastican bokser koji je boksovao u jednoj boljoj bokserksoj eri od danasnje.

Legolas

pre 2 godine

Evo ga rusofil, kako je u jednom komentaru uvijeno popljuvao zapad pa to je neverovatno. I odlika svih rusofila je da su zapad satanisti a istocni odnosno rusi nebeski narod poslat od boga da sacuva svet i spasi “prave vrednosti”
(Ivan, 29. april 2022 11:48) Rusofili su glavna dijagnoza današnjice.Nebeska priča hahah

Franko Gavrić Mlađi

pre 2 godine

Garant bi svi ovi sto tvrde da je Luis bolji od Fjurija pricali da je Karl Luis brzi od Bolta da se na 100m ne meri vreme.
(aca, 29. april 2022 13:03)

Sa istom obućom i u istim trrnažnim i medicinskim prednostima - opet verovatno ne bi niko bio brži od Bolta, ali bi bili podjednako brzi kao ostali današnji trkači koji su takođe sporiji od Bolta.

A boks, pa mislim, rukavice koje su koristili 70ih i 80ih recimo zabranjene su danas jer nemaju dovoljno tapacirunga.
Pogledaj malo te mečeve, i šta su ti džinovi trpeli, kakve udarce. Toga danas nema, i to sa ovim mekanim rukavicama.

Jačina udarca je itekako merljiv pojam, i od današnjih boksera niko ne udara jako kao recimo Marćano ili Forman, nema eksplozivnih boraca poput tada mladog Tajsona. Nema umetnika poput Alija ili ratnika poput Frejžera.

Taktika je malo uznapredovala, uslovi su bolji, ali bokseri nisu.
Međugeneracijski mečevi to dokazuju, kao i uvek.

Džordan je bio dominantan i sa 40 godina, uprkos povredama i lošim saigračima, Dankan, i mnogi drugi.

Četrdesetogodišnjem Totiju nije niko mogao loptu da oduzme, niti da ga obori od novije garde. Zidana takođe. Maldini, Nesta, sve dominantni igrači do proznih igračkih godina.

To je kvalitet, to je snaga.

vince carter

pre 2 godine

@aca Ja bi licno na primer svakom ko uzme za primer sprint kao sto si naveo,zabranio da komentarisu. Prvo 13 godina je proslo od Boltovog rekorda i da je svaka generacija bolja,vec bi mu bio oboren. Drugo Dzordz Forman je bio sampion 1974 kada je izgubio od Alija,pa opet 1994 sa 45 godina,dakle 20 godina kasnije pobedivsi Majkl Murera. Iz Aviona se vidi koliko je Lewis superiorniji i bolji bokser od Wildera na primer i samim tim je jasno da bi bio daleko opasniji za Fjurija. Ja u te komentare poput tvojih koliko su jadni,uopste ne mogu da poverujem da neko moze tako da razmislja. Znaci Wolkot je bio bolji igrac od Inieste,posto uzimamo sprint kao merilo :))

vince carter

pre 2 godine

Wilder je bokser koji nema dobar rad nogu,ima malo kombinacija,osim divljih swingova kad uzdrma protivnika i oslanja se na tu desnu ruku. Kao takav 4x je rusio Tajson Fjurija,tako da mislim da je Lenox Lewis daleko savrseniji i opasniji bokser od Wildera i samim tim mnogo veca opasnost za Fjurija. Fjuri je odlican ali ne znam koliko je stvarno nepobediv jer Wilder i Klicko od 39 godina mi nisu dovoljan uzorak,jos da se doda da Wilder nije imao pristojnog protivnika do Fjurija osim Luisa Ortiza koji je kazu mnogo stariji nego sto je predstavljano,a i on ga je dobro uzdrmao i verovatno nije zavrsio zbog kondicije. Lenox je imao dobro kretanje,odlicne kombinacije sa obe ruke,inside odlicno koristio aperkte,takodje duge ruke.

Legolas

pre 2 godine

(Smokin' Joe Frazier, 29. april 2022 11:18)

Borbe protiv Holifilda i Klička su mu poklonjene i nije ih zaslužio. Vitali je bolji bokser bio do onog čudnog prekida, i gotovo sigurno bi dobio to na poene.

Velika mrlja u Luisovoj karijeri.
(Franko Gavrić Mlađi, 29. april 2022 11:50) Lenoksu poklonjene borbe sa Holifildom i Kličkom.Hajde ne lupetaj molim te.

Legolas

pre 2 godine

Volim Fjurija ali nije za poređenje... Boks 90-tih je nešto neuporedivo sa bilo kojom drugom erom a Lenoks je baš dominirao protiv ozbiljnih imena.
Samo da dodam da se Lenoks nikad nije borio protiv Ridika Boua jer se ovaj penzionisao u godini kad su trebali konačno da imaju meč .
(CJC, 29. april 2022 11:50)
Borio se kao junior na Olimpijskim igrama i pobedio!!

uuuuhuhuhuhu

pre 2 godine

(Legolas, 29. april 2022 12:24)
Tebi je svaka rec glupa za medalju a recenica za Oskara.
Možda ganjaš minuse?Pitam za drugaricu.
(Back in Black, 29. april 2022 12:53)

Touché

Franko Gavrić Mlađi

pre 2 godine

(Smokin' Joe Frazier, 29. april 2022 11:18)

Borbe protiv Holifilda i Klička su mu poklonjene i nije ih zaslužio. Vitali je bolji bokser bio do onog čudnog prekida, i gotovo sigurno bi dobio to na poene.

Velika mrlja u Luisovoj karijeri.

Legolas

pre 2 godine

Kakve su ovo gluposti.Bokseri iz totalno razlicitih epoha.
Ovo u fazonu vrtica,ono moj tata je jaci od tvog i Betmen je jaci od Spajdermena.
Evo ja ulazem sve pare na Roki Balboa,Italijanskog pastuva.
Ej bre on može kokošku da uhvati golim rukama aj da vidim Fjurija i Lenoksa.
U hladnjaci udara u svinjsko meso ono krv na ruke.
Posle bio u Vjetnamu tamo ih sve pobio, pa u Avganistan.
Pa obarao ruke,bio alpinista.
Sada radi kao placenik,ubija sve što mu stane na put i honorarno trenira malog od Krida.
(Back in Black, 29. april 2022 11:32) Ispisao si 10 rečenica a ništa rekao nisi!!
Možda ganjaš pluseve?Pitam za druga

vince carter

pre 2 godine

@Z Fjuri je pred revans sa Klickom prekinuo karijeru jer se psihicki raspao,padao u depresiju,govorio o sampubistvu i otvoreno pricao o koriscenju kokaina,tako da ti si bas promasio temu,jos ako ti kazem da je skoro odgovorio na pitanje sta misli o braci Klicko,Usyku koji su ostali u Ukrajini da je brane "Mislim da je to sjajno,ja cu biti u prvim redovima ako Britanija odluci da posalje vojsku". Pa ako si stvarno rusofil,ovo ima da boli. Lewis je objedinio sve moguce pojaseve u teskoj,dok sada izbegavaju da se bore jedni sa drugima i penzionisu se pre borbi koje svi zele da vide. Ridik Bowe se nije povukao vec je odbio da brani svoj wbc pojas protiv Lewisa zbog cega ga dan danas ima veliku mrlju i oreol kukavice. Inace Lewis je osvojio zlato u Seulu 88 za Kanadu u finalu protiv bas Ridik Bouvija.

jajaja

pre 2 godine

Neko je dole u komentarima rekao da nema "umjetnika" vise u boksu... mislim da je to greska Usyk i Fury su jako, jako talentovani, i ubjedjen sam da bi se mogli boriti u svakoj eri... e sad 90ih je teskaski boks bio bas brutalan, sad su bokseri bolji u defanzivi puno, bar ovi u vrhu, pa imas osjecaj da nije toliko brutalan, ali to je zbog toga... licno je meni, kao bokserskom fanu, jako zanimljivo gledati Fury-a i Usyk-a, upravo zbog taktike i njihovog IQa bokserskog, kojim najvise i imaju prednost,a nemaju najjaci udarac, jer se takticki cuvaju. Pa Usyk je najbolji od 6 runde pa nadalje, to je pokazao svaki put. Neki govore da bi Usyk vs Fury bilo dosadno gledati,a ja mislim da bi to bio mec iz snova. Opet zavisi ko sta voli gledati. Nadam se da ce Usyk opet dobiti AJ-a pa da to gledamo ako Fury ipak ne ode u penziju.

Smokin' Joe Frazier

pre 2 godine

Borbe protiv Holifilda i Klička su mu poklonjene i nije ih zaslužio. Vitali je bolji bokser bio do onog čudnog prekida, i gotovo sigurno bi dobio to na poene.

Velika mrlja u Luisovoj karijeri.
(Franko Gavrić Mlađi, 29. april 2022 11:50)

Za borbu protiv Klička,pa i da se složili,tukao ga je dobro Ukrajinac sa nemačkim pasošem,mada realno je nerešeno.Ali oba meča protiv Holifilda Luis je bio bolji.Pogledaj dobro taj prvi meč koji su sudije proglasile nerešenim i komentar,za američke prilike neutralnog,komentatora kad je čuo da poslednji sudija daje 115-115 izgovara "That's a travesty"!,ili lakrdija.Potpuno zaslužena pobeda Luisa.O drugom meču da ne govorimo,ista priča.Holofild je glava koja se teško nokautira,ali je dobio dobre batine.O kakvom poklonu ti pričaš?

Back in Black

pre 2 godine

Volim Fjurija ali nije za poređenje... Boks 90-tih je nešto neuporedivo sa bilo kojom drugom erom a Lenoks je baš dominirao protiv ozbiljnih imena.
Samo da dodam da se Lenoks nikad nije borio protiv Ridika Boua jer se ovaj penzionisao u godini kad su trebali konačno da imaju meč .
(CJC, 29. april 2022 11:50)
Pa nisu ni 70-te,niti 80-te ništa lošije od 90-tih.
To što se 90-te vezuju za Tajsona.
Ali ipak Muhamed Ali,Frejzer,Holifild.
60-tih Soni Liston covek je bio gorila.Verovatno najveca pesnica u istoriji boksa.Tako da svaka era ima svoje šampione i legende.
A ko je od koga bolji to su gluposti koje ne mogu da se porede.
Ali nazvati borbu, kao što su medijski to radili Fjurija i Vajta nekom najvecom ikada je stvarno glupost.
Prvo taj Dilan Vajt uopšte nije taj kalibar.Drugo gde je Džošua?
Trece ispada da boksuju sve sami Britanci.Meni je prosto neverovatno da takva bokserska sila za tešku kategoriju kakva je bila Amerika nema niti jednog krštenog boksera.Oni su bre sinonim za tesku kategoriju,ne treba trošiti vreme na nabrajanju njihovih bokserkih legendi.Tako da mi nije jasno šta se dešava sa njima?
Sve bre neki Englezi,još koji Rus i to ti je danasnji boks.

vince carter

pre 2 godine

Ako ti IQ dozvoljava onda znas da umece u fudbalu,boksu,kosarci ne mozes da meris stopericom,a samo ako si najveci laik ne mozes svojim ocima provaliti koliko je Lennox superiorniji boxer od Wildera,pominjem njega jer ih je lakse uporediti,dok je Fury drugaciji tip boksera. Uostalom,borci kad saznaju protivnika,spremaju se po 4,5 meseci za tog sa kim se bore,studiraju ga,adaptiraju se protivniku,tako da tvoj komentar dobija jos besmisleniji ton.

Legolas

pre 2 godine

Fjuriju svaka čast,veliki šampion.Međutim,subjektivno mislim da Lenoks spada u top 5,a vrlo lako i top 3 najvećih.Pa lik je tukao Holifilda(dva puta,iako je prvi meč sudijska prevara veka),Tajsona,Ridik Bouvija,Golotu,Rudoka,Rahmana(u drugom meču) i na kraju Klička.Sećam se dobro Jovana Memedovića i komentarisanja njegovih mečeva i činjenice da Lenoks Luis ima visinu oko 196cm,a raspon ruku 213! Veličina u svakom smislu.
(Smokin' Joe Frazier, 29. april 2022 11:18) Lenoks je visok 197cm i pobedio je svakog boksera sa kojim se borio. Rahman i Mekkol posle poraza. Borba sa Mek Kolom jedna od najčudnijih ikada jer je čovek doživeo nervni slom u ringu i rasplakao se odjednom.
Sa Holifildom su obe borbe bile ujednačene ali ipak za nijansu konkretniji Luis.
Tajsona je oprao kao vola u kupusu a jedini odgovoran što se nisu potukli i ranije je upravo Tajson!Obojica su bila prošla prajm kada su boksovali medjusobno!

aca

pre 2 godine

Back in Black, ni ja ne volim da poredim sportiste iz razlicitih era a pogotovo ne one gluposti kako je neki borac od pre 20+ god neuporedivo bolji od danasnjeg sampiona. Naravno sasvim je moguce da bi Luis u prvoj rundi nokautirao Fjurija ali moguce je da bi bilo i suprotno. Zanimljivo da svi ti koji pricaju o sportu 80tih i 90tih nikada ne daju za primer sportove u kojima se meri vreme. Garant bi svi ovi sto tvrde da je Luis bolji od Fjurija pricali da je Karl Luis brzi od Bolta da se na 100m ne meri vreme.

aca

pre 2 godine

...Jačina udarca je itekako merljiv pojam, i od današnjih boksera niko ne udara jako kao recimo Marćano ili Forman, nema eksplozivnih boraca poput tada mladog Tajsona. Nema umetnika poput Alija ili ratnika poput Frejžera...

ne mislis valjda da je jacina udarca najvaznija stvar u borilackim sportovima? Enganu ima poprilicno jaci udarac od svih koje si nabrojao pa ne bi mogao da pobedi boksera iz top 20.

aca

pre 2 godine

Znaci Wolkot je bio bolji igrac od Inieste,posto uzimamo sprint kao merilo :))
(vince carter, 29. april 2022 15:09)

uzeo sam za primer sprint kao sprint a ne sprint u fudbalu, probaj da shvatis ono sto je napisano ako ti IQ dozvoljava :))

Mirk

pre 2 godine

@mickey Ward

Verovatno je Lennox namestio Tysonu zatvor kako bi ga izbegao. Tyson 2002 nije bio onaj stari ali je zato Lennox koji je godinu dana stariji bio na vrhuncu?
Lennoxu je to bio pretposlednji mec u karijeri. Mislis li da je tad bio na svom maksimumu? Covek je boksovao protiv Holyfielda jer je ovaj dobio Tysona, kako je on to bezao?
Navedi mi jednog cuvenog boksera kojeg je Tyson pobedio.

micky Ward

pre 2 godine

Svaka cast za lenoxa,al bežao od Taysona ko djavo od krsta,tek posle kad je tayson pukao kad nije bio onaj stari organizovali su borbu.Fury-ja cenim jel je kraljevsku kategoriju vratio na velika vrata posle one 2ce ukrajinaca koji su je skoro uništili !..

Miroslav

pre 2 godine

Pored toga sto su sjajni bokseri, Fjuri i Lenoks si izuzetno interesantni likovi. Lenoks u par podkasta pokazao da je pravi smeker, Fjuri takodje. Vredi pogledati njegova suceljavanja sa Klickom i Vajlderom. Mentalno ih je razbio. Vidi se da ih nije dobio slucajno.

Franko Gavrić Mlađi

pre 2 godine

ne mislis valjda da je jacina udarca najvaznija stvar u borilackim sportovima? Enganu ima poprilicno jaci udarac od svih koje si nabrojao pa ne bi mogao da pobedi boksera iz top 20.
(aca, 29. april 2022 14:22)

Pod jedan, on nije bokser.

Pod dva, on je šampion svog sporta, tako da...nije.i tačno jasna tvoja poenta.

Z

pre 2 godine

Očigledno da marketinška mašinerija ne može da razume čoveka koji ima svoje dostojanstvo i svoj život.
Fjuri je veoma retka pojava na zvezdanom nebu kapitalističkog sistema, gotovo ga možemo nazvati paradoks.
Čovek pored tolikog novca i dalje odoleva primitivnom obliku ponašanja, kome su inače bokseri skloni.
Ne vozi auto od 2-3 miliona eur, ne nosi 4-5kg zlata na sebi, ne šeta Plejboj zečice pored sebe. Sve u svemu, svijim ponašanjem remeti potrošački mentalitet koji je mukotrpno stvaran, gradjen i razvijan od strane multinacionalnih kompanija i političara.
Sada im ostaje da pokušaju da ga isprovociraju pričom o tome da nije najbolji svih vremena u Britaniji !?!?!
Isto se pokušava i sa tenisom, gde se besomučnom pričom o najboljem, ova trojica teraju da se bore do iznemoglosti.
Nadam se i želim da verujem da će Fjuri, kao što je i Habib Nurmagomedov, ostati pri tome da je za njih tuča završena i tako uskratiti se..nje u pokušaju da im nanesu bar jedan poraz.

Ivan

pre 2 godine

Očigledno da marketinška mašinerija ne može da razume čoveka koji ima svoje dostojanstvo i svoj život.
Fjuri je veoma retka pojava na zvezdanom nebu kapitalističkog sistema, gotovo ga možemo nazvati paradoks.
Čovek pored tolikog novca i dalje odoleva primitivnom obliku ponašanja, kome su inače bokseri skloni.
Ne vozi auto od 2-3 miliona eur, ne nosi 4-5kg zlata na sebi, ne šeta Plejboj zečice pored sebe. Sve u svemu, svijim ponašanjem remeti potrošački mentalitet koji je mukotrpno stvaran, gradjen i razvijan od strane multinacionalnih kompanija i političara.
Sada im ostaje da pokušaju da ga isprovociraju pričom o tome da nije najbolji svih vremena u Britaniji !?!?!
Isto se pokušava i sa tenisom, gde se besomučnom pričom o najboljem, ova trojica teraju da se bore do iznemoglosti.
Nadam se i želim da verujem da će Fjuri, kao što je i Habib Nurmagomedov, ostati pri tome da je za njih tuča završena i tako uskratiti se..nje u pokušaju da im nanesu bar jedan poraz.
(Z,

Evo ga rusofil, kako je u jednom komentaru uvijeno popljuvao zapad pa to je neverovatno. I odlika svih rusofila je da su zapad satanisti a istocni odnosno rusi nebeski narod poslat od boga da sacuva svet i spasi “prave vrednosti”

milord

pre 2 godine

uporedjujete traktor (fjuri) sa boingom (lenekos)
lenoks luis (u to vreme nisam navijao za njega) je boksovao u vreme ozbiljnih boksera. put do titule je bio mnogo tezi. mecevi su bili češći. tadasnji boks ne moze da se uporedjuje sa ovim tv boksom.

Legolas

pre 2 godine

Kakve su ovo gluposti.Bokseri iz totalno razlicitih epoha.
Ovo u fazonu vrtica,ono moj tata je jaci od tvog i Betmen je jaci od Spajdermena.
Evo ja ulazem sve pare na Roki Balboa,Italijanskog pastuva.
Ej bre on može kokošku da uhvati golim rukama aj da vidim Fjurija i Lenoksa.
U hladnjaci udara u svinjsko meso ono krv na ruke.
Posle bio u Vjetnamu tamo ih sve pobio, pa u Avganistan.
Pa obarao ruke,bio alpinista.
Sada radi kao placenik,ubija sve što mu stane na put i honorarno trenira malog od Krida.
(Back in Black, 29. april 2022 11:32) Ispisao si 10 rečenica a ništa rekao nisi!!
Možda ganjaš pluseve?Pitam za druga

Smokin' Joe Frazier

pre 2 godine

Fjuriju svaka čast,veliki šampion.Međutim,subjektivno mislim da Lenoks spada u top 5,a vrlo lako i top 3 najvećih.Pa lik je tukao Holifilda(dva puta,iako je prvi meč sudijska prevara veka),Tajsona,Ridik Bouvija,Golotu,Rudoka,Rahmana(u drugom meču) i na kraju Klička.Sećam se dobro Jovana Memedovića i komentarisanja njegovih mečeva i činjenice da Lenoks Luis ima visinu oko 196cm,a raspon ruku 213! Veličina u svakom smislu.

Franko Gavrić Mlađi

pre 2 godine

(Smokin' Joe Frazier, 29. april 2022 11:18)

Borbe protiv Holifilda i Klička su mu poklonjene i nije ih zaslužio. Vitali je bolji bokser bio do onog čudnog prekida, i gotovo sigurno bi dobio to na poene.

Velika mrlja u Luisovoj karijeri.

micky Ward

pre 2 godine

Svaka cast za lenoxa,al bežao od Taysona ko djavo od krsta,tek posle kad je tayson pukao kad nije bio onaj stari organizovali su borbu.Fury-ja cenim jel je kraljevsku kategoriju vratio na velika vrata posle one 2ce ukrajinaca koji su je skoro uništili !..

Petarlfc

pre 2 godine

Uz svo poštovanje Fjuriju smešno je porediti ga sa Luisom. Boks tih godina je bio mnogo ozbiljniji sa više vrhunskih boraca i mečevi su bili za anale. Ovo danas deluje kao mrcvarenje, nezanimljivo totalno.

vince carter

pre 2 godine

@Z Fjuri je pred revans sa Klickom prekinuo karijeru jer se psihicki raspao,padao u depresiju,govorio o sampubistvu i otvoreno pricao o koriscenju kokaina,tako da ti si bas promasio temu,jos ako ti kazem da je skoro odgovorio na pitanje sta misli o braci Klicko,Usyku koji su ostali u Ukrajini da je brane "Mislim da je to sjajno,ja cu biti u prvim redovima ako Britanija odluci da posalje vojsku". Pa ako si stvarno rusofil,ovo ima da boli. Lewis je objedinio sve moguce pojaseve u teskoj,dok sada izbegavaju da se bore jedni sa drugima i penzionisu se pre borbi koje svi zele da vide. Ridik Bowe se nije povukao vec je odbio da brani svoj wbc pojas protiv Lewisa zbog cega ga dan danas ima veliku mrlju i oreol kukavice. Inace Lewis je osvojio zlato u Seulu 88 za Kanadu u finalu protiv bas Ridik Bouvija.

aca

pre 2 godine

Znaci Wolkot je bio bolji igrac od Inieste,posto uzimamo sprint kao merilo :))
(vince carter, 29. april 2022 15:09)

uzeo sam za primer sprint kao sprint a ne sprint u fudbalu, probaj da shvatis ono sto je napisano ako ti IQ dozvoljava :))

Legolas

pre 2 godine

Evo ga rusofil, kako je u jednom komentaru uvijeno popljuvao zapad pa to je neverovatno. I odlika svih rusofila je da su zapad satanisti a istocni odnosno rusi nebeski narod poslat od boga da sacuva svet i spasi “prave vrednosti”
(Ivan, 29. april 2022 11:48) Rusofili su glavna dijagnoza današnjice.Nebeska priča hahah

Legolas

pre 2 godine

(Smokin' Joe Frazier, 29. april 2022 11:18)

Borbe protiv Holifilda i Klička su mu poklonjene i nije ih zaslužio. Vitali je bolji bokser bio do onog čudnog prekida, i gotovo sigurno bi dobio to na poene.

Velika mrlja u Luisovoj karijeri.
(Franko Gavrić Mlađi, 29. april 2022 11:50) Lenoksu poklonjene borbe sa Holifildom i Kličkom.Hajde ne lupetaj molim te.

Legolas

pre 2 godine

Fjuriju svaka čast,veliki šampion.Međutim,subjektivno mislim da Lenoks spada u top 5,a vrlo lako i top 3 najvećih.Pa lik je tukao Holifilda(dva puta,iako je prvi meč sudijska prevara veka),Tajsona,Ridik Bouvija,Golotu,Rudoka,Rahmana(u drugom meču) i na kraju Klička.Sećam se dobro Jovana Memedovića i komentarisanja njegovih mečeva i činjenice da Lenoks Luis ima visinu oko 196cm,a raspon ruku 213! Veličina u svakom smislu.
(Smokin' Joe Frazier, 29. april 2022 11:18) Lenoks je visok 197cm i pobedio je svakog boksera sa kojim se borio. Rahman i Mekkol posle poraza. Borba sa Mek Kolom jedna od najčudnijih ikada jer je čovek doživeo nervni slom u ringu i rasplakao se odjednom.
Sa Holifildom su obe borbe bile ujednačene ali ipak za nijansu konkretniji Luis.
Tajsona je oprao kao vola u kupusu a jedini odgovoran što se nisu potukli i ranije je upravo Tajson!Obojica su bila prošla prajm kada su boksovali medjusobno!

Miroslav

pre 2 godine

Pored toga sto su sjajni bokseri, Fjuri i Lenoks si izuzetno interesantni likovi. Lenoks u par podkasta pokazao da je pravi smeker, Fjuri takodje. Vredi pogledati njegova suceljavanja sa Klickom i Vajlderom. Mentalno ih je razbio. Vidi se da ih nije dobio slucajno.

Back in Black

pre 2 godine

Kakve su ovo gluposti.Bokseri iz totalno razlicitih epoha.
Ovo u fazonu vrtica,ono moj tata je jaci od tvog i Betmen je jaci od Spajdermena.
Evo ja ulazem sve pare na Roki Balboa,Italijanskog pastuva.
Ej bre on može kokošku da uhvati golim rukama aj da vidim Fjurija i Lenoksa.
U hladnjaci udara u svinjsko meso ono krv na ruke.
Posle bio u Vjetnamu tamo ih sve pobio, pa u Avganistan.
Pa obarao ruke,bio alpinista.
Sada radi kao placenik,ubija sve što mu stane na put i honorarno trenira malog od Krida.

Smokin' Joe Frazier

pre 2 godine

Borbe protiv Holifilda i Klička su mu poklonjene i nije ih zaslužio. Vitali je bolji bokser bio do onog čudnog prekida, i gotovo sigurno bi dobio to na poene.

Velika mrlja u Luisovoj karijeri.
(Franko Gavrić Mlađi, 29. april 2022 11:50)

Za borbu protiv Klička,pa i da se složili,tukao ga je dobro Ukrajinac sa nemačkim pasošem,mada realno je nerešeno.Ali oba meča protiv Holifilda Luis je bio bolji.Pogledaj dobro taj prvi meč koji su sudije proglasile nerešenim i komentar,za američke prilike neutralnog,komentatora kad je čuo da poslednji sudija daje 115-115 izgovara "That's a travesty"!,ili lakrdija.Potpuno zaslužena pobeda Luisa.O drugom meču da ne govorimo,ista priča.Holofild je glava koja se teško nokautira,ali je dobio dobre batine.O kakvom poklonu ti pričaš?

aca

pre 2 godine

Back in Black, ni ja ne volim da poredim sportiste iz razlicitih era a pogotovo ne one gluposti kako je neki borac od pre 20+ god neuporedivo bolji od danasnjeg sampiona. Naravno sasvim je moguce da bi Luis u prvoj rundi nokautirao Fjurija ali moguce je da bi bilo i suprotno. Zanimljivo da svi ti koji pricaju o sportu 80tih i 90tih nikada ne daju za primer sportove u kojima se meri vreme. Garant bi svi ovi sto tvrde da je Luis bolji od Fjurija pricali da je Karl Luis brzi od Bolta da se na 100m ne meri vreme.

Franko Gavrić Mlađi

pre 2 godine

Garant bi svi ovi sto tvrde da je Luis bolji od Fjurija pricali da je Karl Luis brzi od Bolta da se na 100m ne meri vreme.
(aca, 29. april 2022 13:03)

Sa istom obućom i u istim trrnažnim i medicinskim prednostima - opet verovatno ne bi niko bio brži od Bolta, ali bi bili podjednako brzi kao ostali današnji trkači koji su takođe sporiji od Bolta.

A boks, pa mislim, rukavice koje su koristili 70ih i 80ih recimo zabranjene su danas jer nemaju dovoljno tapacirunga.
Pogledaj malo te mečeve, i šta su ti džinovi trpeli, kakve udarce. Toga danas nema, i to sa ovim mekanim rukavicama.

Jačina udarca je itekako merljiv pojam, i od današnjih boksera niko ne udara jako kao recimo Marćano ili Forman, nema eksplozivnih boraca poput tada mladog Tajsona. Nema umetnika poput Alija ili ratnika poput Frejžera.

Taktika je malo uznapredovala, uslovi su bolji, ali bokseri nisu.
Međugeneracijski mečevi to dokazuju, kao i uvek.

Džordan je bio dominantan i sa 40 godina, uprkos povredama i lošim saigračima, Dankan, i mnogi drugi.

Četrdesetogodišnjem Totiju nije niko mogao loptu da oduzme, niti da ga obori od novije garde. Zidana takođe. Maldini, Nesta, sve dominantni igrači do proznih igračkih godina.

To je kvalitet, to je snaga.

Mikii

pre 2 godine

Svako ima pravo na svoje misljenje. Moje je da bi ga Luis prebio bez vecih problema. Sto se tice ovog tipusa koji rece da su Bouvi i Klicko mrlje u Luisovoj karijeri... Pa Bouvi je bio taj koji je odbio borbu protiv Luisa, ne obrnuto. A dobio je i batine na OI. Gomila neznalica komentarise ovakve vesti bez ikakvog blama. Ali, to smo mi. Sto se tice Klicka, bio je strasan mec i obojica su se nadobijali batina. Treba istaci da je Luis vec bio mator i jednom nogom u penziji. Mislim i da je dosao nepripremljen na mec, potcenivsi Vitalija. Znao je to Lenoks da radi u karijeri i to mu je jedina mrlja koju je imao. Kao bokser je bio cista perfekcija.

vince carter

pre 2 godine

@aca Ja bi licno na primer svakom ko uzme za primer sprint kao sto si naveo,zabranio da komentarisu. Prvo 13 godina je proslo od Boltovog rekorda i da je svaka generacija bolja,vec bi mu bio oboren. Drugo Dzordz Forman je bio sampion 1974 kada je izgubio od Alija,pa opet 1994 sa 45 godina,dakle 20 godina kasnije pobedivsi Majkl Murera. Iz Aviona se vidi koliko je Lewis superiorniji i bolji bokser od Wildera na primer i samim tim je jasno da bi bio daleko opasniji za Fjurija. Ja u te komentare poput tvojih koliko su jadni,uopste ne mogu da poverujem da neko moze tako da razmislja. Znaci Wolkot je bio bolji igrac od Inieste,posto uzimamo sprint kao merilo :))

aca

pre 2 godine

...Jačina udarca je itekako merljiv pojam, i od današnjih boksera niko ne udara jako kao recimo Marćano ili Forman, nema eksplozivnih boraca poput tada mladog Tajsona. Nema umetnika poput Alija ili ratnika poput Frejžera...

ne mislis valjda da je jacina udarca najvaznija stvar u borilackim sportovima? Enganu ima poprilicno jaci udarac od svih koje si nabrojao pa ne bi mogao da pobedi boksera iz top 20.

Mirk

pre 2 godine

@mickey Ward

Verovatno je Lennox namestio Tysonu zatvor kako bi ga izbegao. Tyson 2002 nije bio onaj stari ali je zato Lennox koji je godinu dana stariji bio na vrhuncu?
Lennoxu je to bio pretposlednji mec u karijeri. Mislis li da je tad bio na svom maksimumu? Covek je boksovao protiv Holyfielda jer je ovaj dobio Tysona, kako je on to bezao?
Navedi mi jednog cuvenog boksera kojeg je Tyson pobedio.

Vanya

pre 2 godine

Bas tesko pitanje. Luis je povedjivao veca imena u karijeri, ali je imao i poraze, dok Fjuri deluje nepobedivo. Zato uopste mora da bude samo jedan na vrhu, neka ih obojica :)

aca

pre 2 godine

Z, 29. april 2022 11:28,
covek ima vozni park vredan par miliona funti. Slupao se pre par godina u ferariju nakon sto je cele noci smrkao na zurci. Kako on to odoleva da mi je znati? Ono sa pasatom koji kao vozi je cista zezancija.

jajaja

pre 2 godine

Neko je dole u komentarima rekao da nema "umjetnika" vise u boksu... mislim da je to greska Usyk i Fury su jako, jako talentovani, i ubjedjen sam da bi se mogli boriti u svakoj eri... e sad 90ih je teskaski boks bio bas brutalan, sad su bokseri bolji u defanzivi puno, bar ovi u vrhu, pa imas osjecaj da nije toliko brutalan, ali to je zbog toga... licno je meni, kao bokserskom fanu, jako zanimljivo gledati Fury-a i Usyk-a, upravo zbog taktike i njihovog IQa bokserskog, kojim najvise i imaju prednost,a nemaju najjaci udarac, jer se takticki cuvaju. Pa Usyk je najbolji od 6 runde pa nadalje, to je pokazao svaki put. Neki govore da bi Usyk vs Fury bilo dosadno gledati,a ja mislim da bi to bio mec iz snova. Opet zavisi ko sta voli gledati. Nadam se da ce Usyk opet dobiti AJ-a pa da to gledamo ako Fury ipak ne ode u penziju.

vince carter

pre 2 godine

Wilder je bokser koji nema dobar rad nogu,ima malo kombinacija,osim divljih swingova kad uzdrma protivnika i oslanja se na tu desnu ruku. Kao takav 4x je rusio Tajson Fjurija,tako da mislim da je Lenox Lewis daleko savrseniji i opasniji bokser od Wildera i samim tim mnogo veca opasnost za Fjurija. Fjuri je odlican ali ne znam koliko je stvarno nepobediv jer Wilder i Klicko od 39 godina mi nisu dovoljan uzorak,jos da se doda da Wilder nije imao pristojnog protivnika do Fjurija osim Luisa Ortiza koji je kazu mnogo stariji nego sto je predstavljano,a i on ga je dobro uzdrmao i verovatno nije zavrsio zbog kondicije. Lenox je imao dobro kretanje,odlicne kombinacije sa obe ruke,inside odlicno koristio aperkte,takodje duge ruke.

Bojan

pre 2 godine

Ono sto je Luisa ucinilo jednim od najvecih jesu i porazi.Ali svima je vratio sa kamatom.Fantastican bokser koji je boksovao u jednoj boljoj bokserksoj eri od danasnje.

CJC

pre 2 godine

Volim Fjurija ali nije za poređenje... Boks 90-tih je nešto neuporedivo sa bilo kojom drugom erom a Lenoks je baš dominirao protiv ozbiljnih imena.
Samo da dodam da se Lenoks nikad nije borio protiv Ridika Boua jer se ovaj penzionisao u godini kad su trebali konačno da imaju meč .

Back in Black

pre 2 godine

Volim Fjurija ali nije za poređenje... Boks 90-tih je nešto neuporedivo sa bilo kojom drugom erom a Lenoks je baš dominirao protiv ozbiljnih imena.
Samo da dodam da se Lenoks nikad nije borio protiv Ridika Boua jer se ovaj penzionisao u godini kad su trebali konačno da imaju meč .
(CJC, 29. april 2022 11:50)
Pa nisu ni 70-te,niti 80-te ništa lošije od 90-tih.
To što se 90-te vezuju za Tajsona.
Ali ipak Muhamed Ali,Frejzer,Holifild.
60-tih Soni Liston covek je bio gorila.Verovatno najveca pesnica u istoriji boksa.Tako da svaka era ima svoje šampione i legende.
A ko je od koga bolji to su gluposti koje ne mogu da se porede.
Ali nazvati borbu, kao što su medijski to radili Fjurija i Vajta nekom najvecom ikada je stvarno glupost.
Prvo taj Dilan Vajt uopšte nije taj kalibar.Drugo gde je Džošua?
Trece ispada da boksuju sve sami Britanci.Meni je prosto neverovatno da takva bokserska sila za tešku kategoriju kakva je bila Amerika nema niti jednog krštenog boksera.Oni su bre sinonim za tesku kategoriju,ne treba trošiti vreme na nabrajanju njihovih bokserkih legendi.Tako da mi nije jasno šta se dešava sa njima?
Sve bre neki Englezi,još koji Rus i to ti je danasnji boks.

uuuuhuhuhuhu

pre 2 godine

(Legolas, 29. april 2022 12:24)
Tebi je svaka rec glupa za medalju a recenica za Oskara.
Možda ganjaš minuse?Pitam za drugaricu.
(Back in Black, 29. april 2022 12:53)

Touché

Legolas

pre 2 godine

Volim Fjurija ali nije za poređenje... Boks 90-tih je nešto neuporedivo sa bilo kojom drugom erom a Lenoks je baš dominirao protiv ozbiljnih imena.
Samo da dodam da se Lenoks nikad nije borio protiv Ridika Boua jer se ovaj penzionisao u godini kad su trebali konačno da imaju meč .
(CJC, 29. april 2022 11:50)
Borio se kao junior na Olimpijskim igrama i pobedio!!

vince carter

pre 2 godine

Ako ti IQ dozvoljava onda znas da umece u fudbalu,boksu,kosarci ne mozes da meris stopericom,a samo ako si najveci laik ne mozes svojim ocima provaliti koliko je Lennox superiorniji boxer od Wildera,pominjem njega jer ih je lakse uporediti,dok je Fury drugaciji tip boksera. Uostalom,borci kad saznaju protivnika,spremaju se po 4,5 meseci za tog sa kim se bore,studiraju ga,adaptiraju se protivniku,tako da tvoj komentar dobija jos besmisleniji ton.

Franko Gavrić Mlađi

pre 2 godine

ne mislis valjda da je jacina udarca najvaznija stvar u borilackim sportovima? Enganu ima poprilicno jaci udarac od svih koje si nabrojao pa ne bi mogao da pobedi boksera iz top 20.
(aca, 29. april 2022 14:22)

Pod jedan, on nije bokser.

Pod dva, on je šampion svog sporta, tako da...nije.i tačno jasna tvoja poenta.