NBA 99

Utorak, 19.04.2022.

07:35

Košmar Nikole Jokića

Košarkaši Denver Nagetsa ponovo su poraženi od Golden Stejt Voriorsa, a srpski centar Nikola Jokić je isključen.

Košmar Nikole Jokiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

99 Komentari

Sortiraj po:

Mrkva

pre 2 godine

Igrac statistike, bez ijednog osvojenog trofeja sa timom.
Sa Denverom nece proci ni prvu rundu plejofa sobzirom na konkurenciju u narednim godinama.

Mali Hijavata

pre 2 godine

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 27.91.
2. LeBron James. 27.35.
3. Nikola Jokić 27.10.

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 9.21
2. Nikola Jokić 8.87
3. LeBron James 8.85

(maSi, 19. april 2022 18:31)

S tim što je Lebron pri kraju karijere i sigurno će mu padati statistika a Jokić je na vrhuncu i ići će do kraja daleko ispod Lebrona jer on taj tempo ne može izdržati...
(Jaaa, 19. april 2022 23:12)


Znači, ludilo...ovom narodu definitivno više nema spasa.

Petar

pre 2 godine

Sve je to zbog toga jer se sada samo zvezde guraju u prvi plan jer to prodaje ovaj sport. A kosarka ko kosarka kada je u pitanju svaki drugi timski sport. Dzaba sto si zvezda kada ti je tim porazen.

Jaaa

pre 2 godine

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 27.91.
2. LeBron James. 27.35.
3. Nikola Jokić 27.10.

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 9.21
2. Nikola Jokić 8.87
3. LeBron James 8.85

(maSi, 19. april 2022 18:31)

S tim što je Lebron pri kraju karijere i sigurno će mu padati statistika a Jokić je na vrhuncu i ići će do kraja daleko ispod Lebrona jer on taj tempo ne može izdržati...

maSi

pre 2 godine

S. Curry $45,780,966
K. Thompson $37,980,720
A. Wiggins $31,579,390
D. Green $24,026,712
J. Wiseman $9,166,800 $146.000.000

N Jokić $30,510,423
A Gordon $16,409,091
W Barton $15,384,615
M Morris $8,333,333
J Green $8,292,683 $77.000.000

bradina

pre 2 godine

Uzivam citajuci komentare.Narocito sada kad je GSW isprasio Denver u prve dve utakmice kod kuce.Neverovatno kako su komentari neobjektivni i padaju samo na jednom sto bi i slepac video! GSW ima bolje igrace na svim pozicijama izuzev na poziciji centra! Ovakav sastav koji je uspeo da osvoji 3 titule izmenio je samo KD zvezdu ali nista nije prepustio slucaju i prilagodio se igri gde i dalje Klej i Stef sipaju haubice za 3 poena,cvrstu odbranu sa DG, uz veoma brzi napad sa ulazima ili zavrsnim sutevima u kojoj se proslavio mladi Jordan Pool.Kad je ta postava na parketu a bilo ko da im se pridruzi,kao nas Bjelica na primer sinoc,onda je svima jasno zasto GSW vodi 2:0!Sta u stvari fali Denveru da bi parirao? Sve i nista,jer stoji cinjenica u svakom timskom sportu,protivnik je jak onoliko koliko im dozvolis,a Denver im je sve dozvolio uz neverovatnih 18 izgubljenih lopti!Svima je poznato da ce Jokic ispuniti svoje kolone 20+ poena,10+ skokova cuvao ga udvajanjem ili onemogucavanjem da lako poentira ili asistira.GSW se opredelio da mu smanji asistencije,racunajuci da spoljni igraci i bekovi nece biti efikasni kao njihovi suteri!Kad se pri tom doda neodgovorna igra u odbrani stvar postaje ociglednija.Nema ofanzivne igre Gordona,zute minute Bartona,koji se vise trudi da popuni kolonu skokova nego da onemoguci igracu koga cuva lagano poentiranje.Uvek sam tvrdio da nemoze "fica protiv formule 1" a tako je Denver sinoc izgledao u poslednje 3/4!Izvrsno taktika trenera Kera,kljuc za 2:0!

maSi

pre 2 godine

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 27.91.
2. LeBron James. 27.35.
3. Nikola Jokić 27.10.

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 9.21
2. Nikola Jokić 8.87
3. LeBron James 8.85

Ovo gore mora uvek - da bi na svaki spomen Jokića makar imali svest o kome pričamo.
Bez stava ekipe, trenera, igrača... nema ništa, jer i fer suđenje treba zaslužiti. Dejmond Grin napravi 10 faulova po četvrtini, dosude mu samo 1, a on se i za taj 1 pobuni, gestikulira... Nema šanse da Jokić sam izgura ovu seriju, nije ovo sumo rvanje, već košarka, igra sa najviše pravila o prekršajima. Trener Finiksa za svaki dosuđeni faul traži od sudija objašnjenje. Tako imaš stav, i tako možeš obezbediti makar egal suđenje. Jeste denver mala franšiza, ali brate mili svi su plaćeni da odrade svaki dolar, svi pa i trener. O igračima kojima je okružio Jokića, glupo je i pričati. To „treba dovesti sledeće sezone“ je glupa i prazna priča. Imali su Granta (igra za 20m, Barton za 15, Gordon za 16) i šta ćeš Gordonu i Bartonu da garantuješ mesto u prvoj petorci i minutažu, a Grantu nećeš? imali su i dva defanzivna pit bula Harisa i Krejga, imali Vanderbilta, Mekgija. Bizli „čudan“ a zabijao je 15-20 svaki put kada je trebalo. Meloun je imao igrače, ali nikada nije znao šta bi s njima. Ne treba ni on svaki put da dobije tehničku, ali brate vrši pritisak na sudije, nemoj da tu glumiš „dobrog čiku“ i da samo prevrćeš očima...

Bon Jovi.

pre 2 godine

@ Setaju se bekovi GS pored Nikole kao na treningu


Susjed nisam znao da centar treba da čuva i bekove? Znaci Jokic bi trebao da čuva svih 5 igrača GSW ;)
Posto vidim da ogroman broj pljuvaca po Jokicu dolazi iz Hrvatske zanima me gde ste da ga pohvalite kad odigra dobro ili dobije MVP priznanje. Malo cudno da vas tada nema ovde ;)

Demar Derozan

pre 2 godine

@g
To je teoretski tacno, ali u praksi ne,jer je Beli u godinama i 30 min igre u GSW je mnogo za njega. Ker je nasao zicu ovom timu, koristi sve igrace do msksimuma,a tako i Beli igra izvanredno, bas ono sto prethodni timovi nisu videli u njemu. Beli zna kosarku u prste.

Memfis

pre 2 godine

Јокић је дефинитивно подбацио, ово му је најгори плејоф. На страну лош тим, пре свега ужасни Гордон кога људи овде непрестано хвале (он је задужен за Пула, дечко га вози као аматера, а у нападу му дају 5 метара простора и не може ништа),МВП лиге не сме овако слабо да игра. Јако лош у одбрани и недовољно добар у нападу

Nišlija

pre 2 godine

GSW je ipak sampionska ekipa, sa ubilackim instiktom. Ovo je laganica za njih. Ekipa u kojoj je Jokic jedini bitan. Pustis kerove na njega i zavrsen posao. Ostali su nebitni. Vece probleme bi imali sa Minesotom. Uprava Denvera je ucinila sve da prokockaju Jokicev talenat i potencijal. Nista bolje nece biti ni sledece godine. Regularni deo 4-5mesto a playoff ekskurzija

Sarkazam

pre 2 godine

Grin, kari i onaj kreten sto je udario cajper jokicu su trebali da popiju tehnicke zbog nesportskog ponasanja. Sudjenje je bilo ocajno, a i denver je igrao ocajno, mozda zbog toga, a mozda zato sto svi u timu osim Jokica imaju dve leve noge i ruke, a nisu levaci

Bob

pre 2 godine

Ko zaista neironično misli da Jokić sa ovim jačim Aba 2 rosterom može da gura do polufinala i finala zapada nije zdrav u glavi.
Pa samo Džordan Pul je bolji od svih bekova Denvera, kamoli Kari+Klej, Vigins, Grin itd.

Sa zdravim Marejom i Porterom bi mahali iz Kankuna, Nikola je pokazao da može da izbaci jaču Jutu, Kliperse nego li ovaj GS. Naravno sa kompletnim rosterom.

Tebi su jači Juta i Klipersi od ovakvog GSW, trostrukih NBA prvaka, sa splash brother's i igračima poput Pool, Wighins, Green...??? Još zaboravljaš da su tada u Denveru igrali Jeremy Grant, Mason Plumly, Paul Milsap i opet su uz neverovatne preokrete i sreću dobili te timove!

Entropy fighter

pre 2 godine

Sledecu utakmicu dobija Denver, Jokica u cetvrtoj proglasavaju za MVP ali denver gubi utakmicu i zavrsava plejof u sledecoj sa 4:1. Ko hoce da se kladi?

Mladen

pre 2 godine

Polako, ima jos da se igra. Meni nije jasno, a gledao sa obe utakmice, zasto sudije ne sviraju evidentne faulove nad Jokicem? Covjek ga na polaganju ocigledno udara po rukama, i nista. Green ga cuva rukama, konstantno ga gura, udara, provocira, oponasa, ruga mu se, i sudija opet nista. Zaista ovo ne mogu da razumijem. Gordom i Moris pod hitno moraju da se ukljuce ako misle nesto vise da urade u ovoj seriji.

Hm

pre 2 godine

Ovako...Filadelfija - Toronto...Prva cetvrtina, Toronto igra izjednaceno protiv sudija, trude se ali dibre su i sudije te odrzavaju egal. Od druge cetvrtine nadalje Toronto je pukao. Znaci Embid je, cini mi se, 12. slobodnih bacanja imao u 1/4. Imao je jos par komada do kraja utakmice, a tada je posao vec bio zavrsen.

GS protiv Denvera...Na pocetku sudije korektno sviraju Jokicu, i vise poena ima sa sl. bacanja nego iz igre. To se odrazava i na rezultat te Denver vodi konstantno. Odjednom, kao na neki klik, sudije menjaju kriterijum, dozvoljavaju prljavu igru, nema vise faulova na Jokicu, ovaj puca, i sve se raspada.

E, to je NBA, odnosno sudijski kriterijumi...po potrebi. Prosla utakmica 2. sl bacanja ova 8. od toga valjda 6. na pocetku utakmice...Zaista sramno.

Naravno, ne opravdavam Melouna i njegovo nereagovanje kada su sa 43-31 dosli do 43-44. Nema covek osecaj za igru pa to je. Kasnije je vec usla voda u usi, Voriorsi poludeli, Nagetsi pali...Jos su i dobro prosli.

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Denver sa sve Jokićem je prosečan NBA tim. Regularni deo je cirkus a najbolji pokazatelj je baš Nikola, obe utakmice ispod 50 odsto šuta a setimo se pre PO.MVP istog je bio i Vestrbruk, ma obezverdili su igru tom statistikom, igra se za pobedu, titulu a ne suve brojeve.

Aleksandar Vukobratić

pre 2 godine

Ne možen Jokara sam. Vrlo je jasno…

A Poole party je evidentan, GS je dobio trećeg splash brother. Ako se ne povredi neko, mislim da imaju dobre šanse za finale sa Phoenix.

Slon

pre 2 godine

Ako je taj Denver (osim Nikole) škart od ekipe nameće se pitanje ne bi li najbolji igrač u timu a ujedno i MVP cele lige trebao ubacivati preko 40 po meču minimalno? Za sada mu je prosek u 2 meča 25.5 koševa.
Nije ovo kritika Nikole ali on kao da se utegne kada treba potegnuti.
To se vidi i po stilu igre koju ima sad, gotovo da i nema šuta izvana, sve neka zabijanja u reket i na mišiće pivotiranje, kao da je izgubio veru u svoje mogućnosti.

mojnemenito

pre 2 godine

Komentari su kao da je Denver zavrsio prvi u regularnom dijelu, pa sa pozicije 1 idu na Golden State. Golden State je ekipa koja moze da ide i do titule, a ovekujete od ovakvog Denvera da ih prodje. I onda odjednom Jokic kriv za sve. Pa njima je samo cilj njega da zaustave, od ostalih iz Denvera nikakve vajde. Vuce ekipu sam cijelu sezonu, naravno da se ocekivao ovakav ishod.

basketaš

pre 2 godine

Ko zaista neironično misli da Jokić sa ovim jačim Aba 2 rosterom može da gura do polufinala i finala zapada nije zdrav u glavi.
Pa samo Džordan Pul je bolji od svih bekova Denvera, kamoli Kari+Klej, Vigins, Grin itd.

Sa zdravim Marejom i Porterom bi mahali iz Kankuna, Nikola je pokazao da može da izbaci jaču Jutu, Kliperse nego li ovaj GS. Naravno sa kompletnim rosterom.

Aleks

pre 2 godine

GSW je ozbiljno ozbiljna ekipa, sa ozbiljnim trenerom. Draftovali su Džordana Pula sa kojim je Stiv Ker radio otprilike kao što je radio sa Stefom i rezultate vidimo u prethodne dve utakmice - dečko prvi PO u karijeri igra kao da mu je najmanje peti. Puca od samopouzdanja. Na sve to, ako nekom nije bilo jasno do sada, Stef je superstar sa najmanje sujete u čitavoj ligi. Čovek ulazi sa klupe (bez obzira na povredu) i svesno prepušta spotlight Pulu. U takvoj sredini bi svaki igrač procvetao. Ker je uspeo da pokrene i Bjelicu...
Čuvena 3G postava sa tri beka i Drejmondom na petici koji najčešće brani Jokića 1 na 1 ubija Denver. U Q1 je Jokić krenuo agresivno i dok su igrali u njegovom ritmu Denver je bio na +10. U trenutku kada Meloun njega vadi iz igre kreće zlostavljanje od strane bekova GSW. Ubrzali su igru, što njima odgovara: svi se kreću, puno protrčavanja, ekstra pasovi, Stef otvara prostor prodorima u reket, Pul ima neverovatan pregled igre (bar 3 ass su bile Bjelici na utrčavanje). Da ne spominjem da je šou krenuo tek kad se i Klej raspucao.
Bilo im je dovoljno 5 minuta da nadoknade višak i okrenu rezultat. Za to vreme jesu se držali bez Jokića uspešno, ali je poenta da im ne odgovara taj stil igre.
Na kraju, Grin je uspešno ušao Nikoli u glavu i isprovocirao ga. Pod hitno mora poraditi na anger management-u jer mu se ne smeju događati ovakva isključenja iz nemoći.

vld

pre 2 godine

Najaci su mi ovo sto pljuju MVP-a lige da nema pojma i da nikad nista nece osvojiti sa Denverom, pa ne bi bio jedini od veliki kosarkasa koji nisu uzeli prsten. GSW je jednostavno prejak za Denver. Oni kad ubace u sestu brzinu to je ludilo za 5 min naprave 15-20 razlike. Sipaju trojke sa svih strana jos i onaj mali Pool menja Karija i pokida.

Bez klinačkih prepucavanja

pre 2 godine

"Sa ovim momcima sa kojima igra, i sa njihovim trenerom nazalost nema sta da trazi u playoff-u. Nije problem to sto fale MPJ i Murray vec sto svaku utakmicu igraju na identican nacin nadajucise da ce nesto da se promeni. Tuzno a na kraju i iritantno. Stvarno steta ako ne promeni ekipu da se ceo zivot izivljavaju na njemu cim je malo jaca utakmica.
(Edi, 19. april 2022 08:10) "

Upravo to pišem već koji put. Svaki put budem ismejan kao nepoznavalac košarke.
Sve što si opisao je direktan rezultat Jokićeve specifične igre i filozofije funkcionisanja u timu. On se ne prilagođava timu, nego tim njemu. Sve vreme igru bazirate na centru koji voli da glumi pleja, beka, i pomalo leđnog centra. Ostali su tu samo da ga opslužuju. I sada od njih tražite da daju neke poene. E, pa dobili ste tim koji ste pravili, tim koji to nije. Dobili ste Jokića i njegovu družinu. A tu nema ozbiljne košarke.
Ako Jokić pređe u bilo koji drugi tim moraće da se podredi timu ili ništa od njega neće biti. To što uvaljuje lopte da saigrači šutnu ne predstavlja pravi primer razigravanja saigrača. Ja nisam video krštenu akciju na nekog drugog igrača. Razigravanje saigrača bi podrazumevalo da još neko ima neku ulogu, a ne da se svi sklanjaju da njegovo veličantsvo radi šta hoće. I Denver će platiti cenu toga.

Western Devil

pre 2 godine

Samo on zna kako mu je. Gledao sam Filu Reptorse prvo, trener Reprotrsa Nik Nurs je urlao na sudije kao Dule Vujosevic, a Meloun je prvi trebalo da popije tehnicku za coveka koga ocigledno biju, i bez koga ne bi imao posao.

Vi koji ne gledate ne vidite gomilu stvari koje se ponavljaju iz meca u mec, a izdvojicu samo jednu jer me mrzi da pisem o svemu ostalom - Barton cele sezone spava u odbrani i onda mase rukama i glumi alfu prema ostalima. Svi znaju da je Melounov ljubimac pa mu cute, ali ovaj put kad je to uradio Bugi Kazins mu je rekao sta drugi misle, nadam se da ce to malo da ih trgne, i treba da se isvadjaju i isprazne i onda u Denveru reset, pa "na noz", Ali realno, sanse su im nikakve, usli su im u glavu, Gordonu posebno.

I kao bonus, postoji mi novi najomrazeniji igrac, gori od Kampaca i Bartona, ime mu je Dzef Grin. Onaj brat kao da radi u srpskom drzavnom preduzecu, ja njega prosto ne vidim na terenu, ali uvek se otkuca da je dosao na posao.

Нема предаје!

pre 2 godine

Зашто Денвер не игра пик уопште, није ми јасно. Ниједном у мечу нису имали мис-меч, да Јокић остане са нижим играчем, нон стоп се гура доле и тако долази у ситуацију да игра увек против високог и лако скупљају око њега. Не разумем

serUm

pre 2 godine

Ja sam to i rekao, GSW ih pikirao poslednjih 20 kola i namestao se da igra sa njima prvo kolo, jer su im penal. To se znalo, nema Denver igru protiv GSW.

Милогорче

pre 2 godine

Лажни Ем Ви Пи. Мистер трипле Дабле. Најбољи играч свих времена.
Може после овог плеј офа да пошаље ЦВ у градску чистоћу јер му опет следи метла :) :)

Miho

pre 2 godine

Pisao sam ovo prije tri godine da jokic neće nikad doći do finala sa Denverom.Može on biti deset puta MVP sa ovim timom su Garbage.Jedva čekam Phoenix Suns protiv Golden State.

Miho

pre 2 godine

Pisao sam ovo prije tri godine da jokic neće nikad doći do finala sa Denverom.Može on biti deset puta MVP sa ovim timom su Garbage.Jedva čekam Phoenix Suns protiv Golden State.

niksic

pre 2 godine

Cuvati ekipu kao sto je Golden Stejt je izuzetno tesko, prvenstveno jer imaju svoj stil igre koji drugi ne koriste. Povrh svega toga Golden Stejt predstavlja sve ono sto ne odgovara Denveru. Bukvalno u svim statistikama u kojim je Golden Stejt ofanzivno u vrhu lige, Denver je medju najgorima defanzivno - sut za tri poena, sutevi iz urucivanja i iz bloka, ulijetanja u reket iz kretnje bez lopte, to su odlike kosarke Voriorsa, a Denver je prikovan za dno u branjenju svih tih kategorija. Povrh svega toga Golden Stejt u svojoj novoj vec sada "smrtonosnoj postavi" ina tri igraca koji sutiraju slobodna 90%+, koji je krecu bez lopte najbolje sto se moze kretati i koji sa svake pozicije mogu da ti uspu poene. Na sve to imaju vjerovatno najboljeg visokog pasera u ligi posle Jokica i Lebrona, u visu Grina, koji sve to cita i pronalazi. Denver nema nacina to da brani, uprava odradila ocajan posao tako sto nisu doveli jednog defanzivca da cuva protivnicke bekove.

Hrco

pre 2 godine

Setaju se bekovi GS pored Nikole kao na treningu, znam da je ostatak ekipe slab ali ako si glavni onda se i ponasaj tako. Cijelu sezonu igraju za njega, za MVP priznanje, lobiraju po medijima, daj malo pulsa pokazi, potrudi se u obrani a ne da te prolaze redom svi kao da si stub a ne MVP igrac.. - 26 puno toga govori, svi ti njegovi losi suigraci su bolji u toj kategoriji, daj odradi pokoji dodatni suterski trening kad vec ne ubacujes nista mjesecima.. Ne znam, mozda se ispuhao, umorio, ali ocito je bio cilj ekipe uzeti MVP, ne dirati Murraya i Portera a ne napraviti rezultat.. Fransizni igrac kao sto je Nikola ima sve kljuceve u svojim rukama, upoznat je sa svim odlukama, ugovorima, tradeovima i ostalim stvarima jer Ameri su poslovni ljudi i znaju tko donosi novac na stol..kako je Luka u Dallasu maknuo i trenera i Boba Voulgarisa analiticara iz uprave, pa Porzingisa..nije se Cuban puno mislio nego se odmah djelovalo.. i bolji su nego ranije dok Nikola ima vise talenta oko sebe ali ispada da ga ne zanima previse.. Ova njegova dva povredena trckaraju vec mjesecima, pa hoce, pa nece, pa mogu, pa mozda ne mogu.. Morao je to Jokic presjeci prije dva mjeseca ali odlucio se uzeti MVP,jer nema mu tko uzeti loptu ni sekunde i kasnije odmarati..

razor

pre 2 godine

Mišljenja sam da Denver ni sa ovo dvojicom povrjedjenih kad se vrate neće biti sposoban da osvoji titulu u budućnosti, jednu možda al veliko možda, treba se poklopiti dosta stvari i uz dosta sreće.

Syntax error

pre 2 godine

Jokic jenprosecan igrac. Denver je vrlo losa ekipa i igra se ubedljivo najvise na njega pa zato daje dosta poena. U nekom boljem timu ne bi se video.

Pera Ždera

pre 2 godine

I kako Denver da pobedi Kari (34p 5trojki) Tompson (21p) Grin (6as 3ukr) trio + Nenormalnog Dzordan Pula (29p 5trojki)+Viginsa sa prvom petorkom s'kojom igra (bez mnogo izbora)... Moris koji se uvek us*re u POffu (mada sinoc dobar), polunormalnim Bartonom (ocajnih 5 od 15), nazalost jedinom nadom za koseve pored Jokica, igracem cije je neigranje neposredno i dovelo Denver do finala zapada :) koji i sa 50 poena moze uvesti tim u kontra ritam... Veteranom Grinom koji jutros bukvalno baca air ball totalno nebranjen iz otvorenog suta i Gordona koji do Denvera ipak nije igrao ozbiljniju kosarku, kamoli POff kosarku (katastrofalan sinoc). Tuga. Najveca ofanzivna opasnost osim Nikole i polu normalnog Bartona je ruki Bouns a to uopste u praksi nije (prirodno u ovom trenutku).

Ok, Nikola igra ruzno, fizicku kosarku zidanja, kroz frustraciju nemoci saigraca i bukvalno celom odbranom Ratnika na sebi (najgorih -26 sinoc). Bar je ovaj put dobio "razuman" br sl bacanja. Kulminacija tretmana i odsustva ofanzivne pomoci kroz iskljucenje :( Umor je tu, sut za 3p otisao jos pre par meseci (takodje direktan uticaj umora), ali koliko god da je nerazumno i nefer, on mora davati 35+ poena Luniju i za glavu nizem Grinu (koliko god da je elitan defanzivac) svaki mec. Da mu bar neko od saigraca skine bar jednog sa ledja pri utrajanjima. Pretesko.

Ratnici sve vreme igraju sa 3 beka, izrazita sutera u ekipi i Meloun ni da proba bar par minuta sa Kampacom da bar prebije, iznervira smeta Kariju kako je inace u par navrata jako uspesno radio. Neproduzavanje saradnje sa Ridom za POff? Besmisao. izgubise oba meca identicnom taktikom protivnika a Meloun ni da mrdne mozgom, reakcijom, pa i nekom nenormalnoscu ne bi li trgnuo tim. Ne zaboravimo ni prednost Imati Milojevica u ekipi koji zna Nikolu u misao.

Sustina prosta. Ratnici prvo kompletniji a onda i bolji tim od veoma nekompletnog Denvera kojima je Jokic uopste i obezbedio igranje u POffi, vam svake logike. Steta samo sto ce ova serija (ako se Denver nekako ne propudi, nadje energiju i izmisli poene mimo Nikolinih) koristiti za osporavanje eventualne MVP nagrade (poslastica za Nicka Wrighta) totalno zanemarujuci da je upravo i ucestvovanje u POffu sa ovakvim rosterom naucna fantastika bez sledeca dva najbolja igraca i poentera ekipe, Mareja i Portera da bar malo skinu protivnike sa Nikolinih ledja, glave, ruku...

Ocekuje se odgovor Jokica na domacem terenu, kroz energiju i nakupljeni bes (nadam se ne kontraproduktivni) tretmana sudija i iskljucenje i bar solidnu partiju Gordona, Grinova itd inace metla i mrlja na Nikolinoj istorijskoj sezoni, nazalost.

Srbonja 2.0

pre 2 godine

Ono sto ne razumem je debil od trenera Maloun sto mu konstantno krati minute, znaci mislio sam da ga cuva za playoff, ono dosao playoff Jokic i dalje igra samo 34 minuta po mecu(toliko bi igrao da ga nisu iskljucili)...ALO BRE SVE OSTALE ZVEZDE IGRAJU PO 40 MINUTA U PLAYOFFU!
By Milos Fenboj
Mikeli, nocas je trener pogrijesio sto ga duze nije drzao na klupi. Klupa je bila napravila finu prednost, Jokic je taj koji je tu prednost odmah istopio.
Znam ja da tebe nervira sto ne dolazi do TD, 35p po mecu. I Jokica to nervira, Melouna, ali Meloun treba da se pretvara da mu je bitno i da ekipa pobijedi.
Isto tako, ne mora da znaci da ce bolji da bude ako je duze na parketu.
Juce VanVleet 24min u prvom poluvremenu. Prva cetvrtina 15p, druga 2, cijelo drugo poluvrijeme 3.
Ima nesto i u tome da kad je igrac stalno na parketu, on se umori. Ti mislis oni mogu po 48min, kao u fudbalu sto ne izlaze iz igre?

xxx7

pre 2 godine

Ljudi o kakvom vi sudjenju pricate ovde, oni gube dve tekme sa po 20+ razlike?! Prosto sada se igra mnogo ozbiljnija kosarka,sa isto tako ozbiljnijim odbranama, Denver kako nema krstenog igraca skroz je logicno da je cela odbrana koncentrisana na Nikolu, i dave ga polako od pocetka do kraja, konstantan pritisak, provokacije, i on po sablonu na kraju i puca. Sve je to legitimno,i naravno da ce svi tako da igraju kad vide da ima prodju, e zasto Denver nema plan B, zasto ima raspale igrace, i jos hiljadu drugih pitanja,to je druga stvar.
Svakako mozemo da ga volimo ili ne volimo, ali ova ekipa Denvera nikada nece napraviti nista.

Fishermann

pre 2 godine

nesto se desava sa Jokicem, ocekivao sam monstruozne partije protiv GSW-a jer tu nema ko realno da ga zaustavi, ono em su pali poeni i asistencje em je pao procenat suta, plus ocigledno je prenervozan, nije mu ovo prvi play off pa da nije navikao na ovakvu odbranu a opet i da je umor do play off-a je igrao odlicno i bas sad da ga stigne umor na prvoj i drugoj utakmici ajde da su makar prvo kolo odradili pa da kazes stigao ga umor borio se sa celim GSW-om nego prve dve utakmice on ocajan (za njegove standarde)

Straight Outta München

pre 2 godine

Ne razumem ljude koji ocekuju da Denver bez Mareja i Portera dobije na gostivanju Karija, Kleja, Grina, Wiginsa, Pula???? Malo realnosti nije na odmet.

kizza

pre 2 godine

Ako ste gledali utakmicu mogli ste lako da primetite dve stvari:

prvo, Denver na igrace koji mogu da pariraju petorci GSW sa tri beka i dva krila - u odbrani ne mogu da ih stignu, u napadu ne mogu da pobednu od njih

drugo, Meloun nikakav pokusaj, nikakva reakcija na to - sablonske izmene ne samo po igracima i pozicijama vec i po satnici, kao Adelman svojevremeno sa Kingsima.

Problem sa Denverom traje od onog leta kad su pustili Plamlija i Granta i ostali bez klupe. Doveli Kampaca i Ribersa, smesno...Isto sa Karmelom, trose najbolje godine svog najboljeg igraca terajuci ga da igra sa mediokritwtima. Nema tu uspeha, PO je premija za njih. Nema ko da vodi fransizu, dati 200 miliona igracu za koga se zna da ima problema sa ledjima i zakljucas plate, npr...to je povreda zbog koje se zavrsavaju karijere, setite se Pedje. Meni je Jokica zao, sa sportske strane. Bice MVP, ali sa Denverom nikada prsten nece uzeti.

steva

pre 2 godine

Slicna utakmica kao ona prva , budu ok kvoter ipo i onda u bunar , naprave im 16:0 nula za par minuta i ode voz .
Malon je tako tako tanak trener da je to strasno . Ako ti je klupa napravila razliku , to apsolutno ne odlucuje o tome kad ces uvesti svog najboljeg igraca nazad . Bolje je da ga vratis u igru na plus 12 nego da ga uvdes na plus 8 i to onda kad ti ekipa udje u greske a , protivnik u seriju . I to kad ga vratis u igru lopta uposte ne ide na njega , kao u prvom kvoteru , vec bekovi , Morris i Barton soliraju i gube lopte . Jokic mora nazad u igru 8 min pre kraja poluvremena ilutkmicei . Sta jos tu ima , Malon je tako smesan , pa Stivi Vonder bi video da Gordon ne moze cuvati Poola , bilo je tu jos par promasaja u odbrani npr. Morris da cuva Thompsona ? I naravno , sudije , dobro su poceli , svirali su faulove nad Jokicem i onda progutali pistaljku . Jokicu sviraju faulove koje nad njim ne sviraju ni u snu . Ne moze Denver bekovski i suterski parirati Voriorsima , tesko da ce dobiti bar jednu utakmicu . I na kraju , Jokic stvarno mora poraditi na sebi .Ok , tuku te , sudije ne sviraju , ali precesto ti se desva ovo sto ti se desilo veceras . Uvek to tako biva , tuku te , sudije ne sviraju i na kraju ti izgubis zivce onda kad faul mozda nije ni bio (ili su oni pre bili vidljiviji) . Da , evidentno je da je Jokic izgubio sut sa distance , tako da sve gura unutra , a to je izuzetno naporno , jer te tuku stalno . Zato se brze umara i postaje nervozniji.

kiza-iz ofsajda

pre 2 godine

Komentarišete Denver kao da igraju protiv amatera. Alo, pa to je Golden Stejt! Kari, Tomson, Grin, Vigins....plus i ovaj Pul se razgoropadio. Imaju ogromno plejof iskustvo.

Možda i pobede kod kuće....videćemo.

Edi

pre 2 godine

Sa ovim momcima sa kojima igra, i sa njihovim trenerom nazalost nema sta da trazi u playoff-u. Nije problem to sto fale MPJ i Murray vec sto svaku utakmicu igraju na identican nacin nadajucise da ce nesto da se promeni. Tuzno a na kraju i iritantno. Stvarno steta ako ne promeni ekipu da se ceo zivot izivljavaju na njemu cim je malo jaca utakmica.

Edi

pre 2 godine

Trebaju da "grizu",da stegnu Curry-a, da ga "tuku" i da ga slome psihicki. A on decko leprsa po terenu i glumata, to znaci da mu nisi ni malo otezao posao vec da se oseca kao u dvoristu. Ali za to ili jesi ili nisi kao karakter, tesko da moze trener to da ti objasni

Djole

pre 2 godine

GSW su bolja ekipa, ali sudije su upropastile Jokića dvosstrukim aršinom dosuđivanja faulova.Jedan kriterijum je bio kada Jokić napada koš , a drugi kada se brani.Totalna nedoslednost kao i pre 2 godine protiv Lejkersa u plej-ofu.

Bocko

pre 2 godine

Nama šta, GSW je mnogo jači. Denver ne može ništa ni u odbrani, ni u napadu. I ono malo šansi prokockaju.U drugoj četvrtini druga petorka napravi +.12, Melooun vrati prvu, oni za dva minuta naprave četiri greške, GSW postigne 10 poena i kola krenu nezaustavljivo nizbrdo. Gledao sam tri četvrtine, jel može neko da mi objasni gde je nestao Gordon ? GS ima toliko opcija u napadu, da je to mnogo i za jače timove od Denvera. Ako izvuku jednu pobedu, da pevaju !

JPR24

pre 2 godine

Denver vodi 43-31 ! Sledi paljba GSW, Meloun čeka da bude 44-43 za protivnika sa uzme tajm aut ! Kerr, vode lagano 15/16 razlike, Denver ubode 5 poena, odmah tajma aut za svaki slučaj ! Ostalo, šta reci, čak i komentator ma TNT-u reče, Jokic igra i neću da ispadnem bezobrazan ali niko nema sa njime da igra ! Gordon opet ne može da se sastavi. Barton cirkus živi, ostali su izgubljeni, niti znaju da brane, niti doprinose u napadu. Kazins glumi nekog baju. Ovde je trebalo staviti Kampaca da lepi Stefa, pa barem da ga iznervira, ali ne, stavi ti lepo ostale, i ćao zdravo. Jokicu preostaje samo jedno, da traži saigrače na nivou, ili da razmišlja o sledećoj ekipi gde će, ako ima Ambicije.
A GSW, igraju odbranu, puno kretanja u napadu, dodavanja i nadju nekog ko će poentirati, Kari Pool i Klej sasuli paljbu, Vigins i Bjelica 10+, odradili posao i to je to…

dado

pre 2 godine

Kosmar ili ne, ne moze sve sam Nikola, pa da ga ubijes.
A Green ga ubija, jer ovo je play off i tu se dize obrana barem za 50%.
Jednostavno, to je NBA. Regularni dio traje 82 utakmice (po meni absolutno previse) i tamo se pusta nabijanje statistike, jer to vole navijaci. Lijepo je vidjeti igraca sa TD, sa 30+ poena itd. I zato se obrane igraju kao neki meki All Star vikend.

GSW su suterska ekipa i to je to. Ovdje ce biti 4:0 ili mozda 4:1 i kraj price. Nemas pomoci suigraca i to je to.

Isto tako se treba zapitati vodi li ovo igdje ili je to to.

Sad ce mnogi po Nikoli, kao kakav je on MVP, istina jeste i da su brojke bolje, jer nema Murraja cijelu sezonu. Alo ovo je nekako vrh.

Milos

pre 2 godine

Odakle da pocnem...
Na stranu sve i to sto mu "Front Office" nije slozio ekipu dostojnu da se takmici na ovom nivou, na stranu sto je Marey zdrav i ima zelono svetlo da se vrati na parket ali ON NECE, na stranu NEinteligencija saigraca sto ne znaju da mu dodaju obican pass na "rollu", na stranu sto ga sudije NEPOSTUJU ali bukvalno ovo nije moguce...
Ono sto ne razumem je debil od trenera Maloun sto mu konstantno krati minute, znaci mislio sam da ga cuva za playoff, ono dosao playoff Jokic i dalje igra samo 34 minuta po mecu(toliko bi igrao da ga nisu iskljucili)...ALO BRE SVE OSTALE ZVEZDE IGRAJU PO 40 MINUTA U PLAYOFFU!
KAT i Embiid igraju celu cetvrtinu, pa sto ga vadis covece na 1 minut do kraja cetvrtine, ostavi ga da je zavrsi!
Denver vodi 12 razlike ovaj ceka do 6 minuta pre kraja cetvrtine da ga vrati, svoje sablonske izmene kao da je u pitanju regularna sezona...
E zato je Luka Doncic ISTERAO Rika Karlaja koji se pravio pametan, ali nazalost ovaj nas nije takav ne zna da iskoristi movnkoju ima...
Ja ne bi potpisao novi ugobor dok se ne napravi neka cistka u oboj kanti od tima.

Neće...

pre 2 godine

Jako je teško u plejofu, kad sa sobom vučeš orkestar ratnih invalida i kad ti je drugi najbolji igrač pajac Vil Barton...

Pritom, istina je da čovek nema toliko kredita i pokrića kod sudija kao ostale zvezde, i onda se desi da pregori i buni se u momentu koji nije toliko strašan faul nad njim. Prosto, u trenutku klikne i krene da se buni. Sudije, naravno, idioti kakvi jesu u NBA ligi, samo to čekaju i prave cirkus odmah..

znanje-imanje

pre 2 godine

Pitanje je šta Jokić želi. Ako hoće titulu morao je sam da dosada odraste i prevaziđe Melouna. Da radi smislene a naročito apsolutno neophodne stvari. U zadnjih 10-12 utakmica morao je da odmara barem 3-4. Pa ako su sedmi sedmi su - ali opet sa nekim šansama. Ovako izakan sezonom niko na svetu ne može da igra PO na potrebnom nivou.
GSW je najlakši protivnik kojeg su mogli dobiti. Franšiza u opadanju i pred rebuldom. Sve su to izraubovani igrači. Ne samo spleš-bradrs i Grin nego i Wigins, Bjelica... Ali oni su se kako tako odmorili pred PO!
Dalje prevagu ovde čini ipak - igrač koji igra za 2 miliona, a ne sve zvezde zbog kojih GSW probija seleri kep. Gde je takav Denveru?
Treće upravo su zato Mari i MPJ morali ulaziti zadnjih mesec dana po par minuta na parket. Čuvaju ih? Za koga, za šta? Za njihove unučiće?
Četvrto sudije su tu da se slučajno ne desi da isplativiji GSW ne bude eliminisan od neisplativog Denvera.
I tako: 1, 2, 3, 4...

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Kostace ga, plej of, mvp titule. Losa igra i njega i saigraca. Pogotovo saigraca. GSW ce ih oduciti od kosarke.
E moj Jokara, nikad nista neces uzeti u tom raspalom Denveru.

Srbonja 2.0

pre 2 godine

Hocemo li da mu sabiramo kao Embiidu poene? Da oduzimamo slobodna bacanja? :) Embiid nocas tri puta na parket se prosipa koliko je dug. Jokica nisam vidio da je pao nakon kontakta za sve ove sezone. Ni igra se kosarka na pobjedu pjeske. To je rekreativni stil. Tako ce moc do 42. godine.
Malo detalja od sinoc.
1. Blokira ga Pejton cisto i posle potapse prijateljski po zadnjici, Jokic u crveno.
2. Rezerve napravile 10p prednost ulazi Jokic ovi 12-0 seriju sve iz polaganja. Zamislite koliko tu negativno utice na tim. Nazad ne brani nista, naprijed ne zaustavlja seriju.
3. Poceo da pogadja kad ga Luni pazio 1-1, onaj ABA 2 centar. Kod 15 razlike za GSW.
4. Opet - 26 na box score. Ubjedljivo najvise.
5. 'Losi' Kari + 32 na boxscore +-
Kao sto sam cijele sezone govorio, nikad gori MVP. Da je bar uradio nesto spektakularno ove sezone a ne statistika kao prosle, tim 6. na tabeli. Vi ste se sprdali sa Karijem, lik sa 34 se vrati iz povrede i doktorska disertacija. Primjetno je da Embiid kad hoce moze za cetvrtinu da postigne poena kao Jokic za utakmicu. A pritom se ne stedi u odbrani.

only fools and horses

pre 2 godine

Jel ovo beše dvostruki MVP?
Ne znam koliko se često dešava da ekipa koja ima MVPija bude počišćena sa 0 u prvom kolu doigravanja.

Milan

pre 2 godine

Košmar Nagetsa, Jokić se u igri 1 na 5 sasvim lepo snašao. Naprosto, mnogo su slabiji tim. Kada na to dodamo da im i inače ne odgovaraju ekipe sa brzim protokom lopte i šutem za 3 poena, dobijamo horor. Sve slabosti su isplivale na površinu. Da ne nabrajam pojedince, sem Nikole još samo Monte dobija prelaznu ocenu. Ovo ostalo nije vredno pomena. Golden Stejt može do velikog finala. Još Finiks i Milvoki da dodamo i među ove tri ekipe treba tražiti šampiona.

nikolaa

pre 2 godine

E to je pravi MVP! a ne Westbrook koji je uvek ispadao u prvim kolima kada je bio na vrhuncu nabijanja statistike.
Bravo Joka!! Titule vise nisu pokazatelj ko je kakav igrac, zato si ti najbolji koji je ikada igrao ovu igru.

laganica

pre 2 godine

Nije kosmar Nikole Jokica nego kosmar Denver Nuggetsa. Najkrace receno, ovi su 10 nivoa iznad Denvera. U svakom segmentu igre s bolji, zdravi su, ekipa vec 10 godina igra zajedno, znaci uigrana, bolji odbranu, bolji ofanzivni potencijal, bolji trener, prosto su dva svijeta oni i Denver. I na sve to dopustaju previse cvrstu igru nad Jokicem, par se faulova ne dosudi i dobijes ovo sto dobijes, prosipanje. Poole je stvarno otkrovenje sezone, stvarno nevjerovatno da su Warriorsi uspjeli iskopati ovako dobrog igraca. Bjelici odgovara match-up sa Denverom, solidno je oba meca odigrao. Sa druge strane sve sve puca od frustracije, dijelom sto su gori komad, dijelom sto ih i sudije unistavaju, da su poceli i medjusobno da se svadjaju. Gordon je izgubio sposobnost da igra kosarku. Kako neko moze onako biti los nije mi jasno. Warriorsi ga ovaj mec nisu ni cuvali uopste, dobija tretman Simmonsa, pusti ga samog, ne umije taj. Barton se ne vidi na terenu, nema ga u napadu, nema ga pozadi, ali ga zato ima da se svadja sa Cousinsom. Denveru bi najveci plus bio ako bi se otarasili Bartona u offseasonu. Od ostatka ekipe se nema sta ni ocekivati, to je svakako uvijek bilo tanko, Morris, Green, Hyland, oni ne bi trebali preko 10 minuta u playoffu da dobijaju, da su Nuggetsi zdravi. Nikoli je izgleda preko glave nedosudjenih faulova, ali treba da nauci da se smiri, jer iskljucen nikako ne moze pomoci, a Green ce mu sve vise ulaziti u glavu. Ide ovo u 4, pa vise srece sljedece sezone.

Milan Spanac

pre 2 godine

Nije kosmar. Jok je sinoc probao, vodili su, ali AG i Barton su odlucili da preuzmu stvari u svoje ruke. Sa onakvom igrom ne mogu ni u G ligu da igraju, a igraju 30+ min.

Mladen

pre 2 godine

Kako nece biti iskljucen!?
Dosta je coveku svega!
4 startera sa kojima igra izvela su ukupno 1 - citaj JEDNO!!! slobodno bacanje za celu utakmicu...
Sledeci najbolji strelac 12 poena...
Ovi lagano.
Pul nezaustavljiv.
Kari laganica sa klupe.
Klej suterski trening.
Grin igra svoju igru,Vigins takodje.
Pomocno osoblje bez pritiska igra svoje role,dok kod ovih kukavaca se ne zna ko gde bije...

roten

pre 2 godine

Očekivano,Denver nema rešenje za "malu petorku" G. Stejta, Grin na poziciji 5 predstavlja problem jer je brži od Jokića i fizički može da mu parira,o faulovima koji mu se ne sviraju bolje i ne pisati.Jokić nervozan i frustriran.Denver nema nijednog igrača na poziciji beka koji može da igra iole pristojnu odbranu,katastrofa šta im rade bekovi GSW-a.Gordon je užasan,beskoristan u napadu,on i pripada nekom besmislenom timu kao što je Orlando.Denveru treba remont,neće biti dovoljnan povratak Mareja i Portera sledeće godine, moraće da promene 70 posto ekipe ako žele napad na titulu, počevši od Bartona naravno.

a

pre 2 godine

Nadali smo se da mogu nesto nagetsi ali jednostavno su bolji ratnici , bice 4-0 ili 4-1.
Posle nema izgovora za reprezentaciju ,bice dosta vremena za jahanje ,mozda ce mu i zene biti preko glave pa ce mu reprezentacija dobro i doci . poz voz

Pera Ždera

pre 2 godine

I kako Denver da pobedi Kari (34p 5trojki) Tompson (21p) Grin (6as 3ukr) trio + Nenormalnog Dzordan Pula (29p 5trojki)+Viginsa sa prvom petorkom s'kojom igra (bez mnogo izbora)... Moris koji se uvek us*re u POffu (mada sinoc dobar), polunormalnim Bartonom (ocajnih 5 od 15), nazalost jedinom nadom za koseve pored Jokica, igracem cije je neigranje neposredno i dovelo Denver do finala zapada :) koji i sa 50 poena moze uvesti tim u kontra ritam... Veteranom Grinom koji jutros bukvalno baca air ball totalno nebranjen iz otvorenog suta i Gordona koji do Denvera ipak nije igrao ozbiljniju kosarku, kamoli POff kosarku (katastrofalan sinoc). Tuga. Najveca ofanzivna opasnost osim Nikole i polu normalnog Bartona je ruki Bouns a to uopste u praksi nije (prirodno u ovom trenutku).

Ok, Nikola igra ruzno, fizicku kosarku zidanja, kroz frustraciju nemoci saigraca i bukvalno celom odbranom Ratnika na sebi (najgorih -26 sinoc). Bar je ovaj put dobio "razuman" br sl bacanja. Kulminacija tretmana i odsustva ofanzivne pomoci kroz iskljucenje :( Umor je tu, sut za 3p otisao jos pre par meseci (takodje direktan uticaj umora), ali koliko god da je nerazumno i nefer, on mora davati 35+ poena Luniju i za glavu nizem Grinu (koliko god da je elitan defanzivac) svaki mec. Da mu bar neko od saigraca skine bar jednog sa ledja pri utrajanjima. Pretesko.

Ratnici sve vreme igraju sa 3 beka, izrazita sutera u ekipi i Meloun ni da proba bar par minuta sa Kampacom da bar prebije, iznervira smeta Kariju kako je inace u par navrata jako uspesno radio. Neproduzavanje saradnje sa Ridom za POff? Besmisao. izgubise oba meca identicnom taktikom protivnika a Meloun ni da mrdne mozgom, reakcijom, pa i nekom nenormalnoscu ne bi li trgnuo tim. Ne zaboravimo ni prednost Imati Milojevica u ekipi koji zna Nikolu u misao.

Sustina prosta. Ratnici prvo kompletniji a onda i bolji tim od veoma nekompletnog Denvera kojima je Jokic uopste i obezbedio igranje u POffi, vam svake logike. Steta samo sto ce ova serija (ako se Denver nekako ne propudi, nadje energiju i izmisli poene mimo Nikolinih) koristiti za osporavanje eventualne MVP nagrade (poslastica za Nicka Wrighta) totalno zanemarujuci da je upravo i ucestvovanje u POffu sa ovakvim rosterom naucna fantastika bez sledeca dva najbolja igraca i poentera ekipe, Mareja i Portera da bar malo skinu protivnike sa Nikolinih ledja, glave, ruku...

Ocekuje se odgovor Jokica na domacem terenu, kroz energiju i nakupljeni bes (nadam se ne kontraproduktivni) tretmana sudija i iskljucenje i bar solidnu partiju Gordona, Grinova itd inace metla i mrlja na Nikolinoj istorijskoj sezoni, nazalost.

a

pre 2 godine

Nadali smo se da mogu nesto nagetsi ali jednostavno su bolji ratnici , bice 4-0 ili 4-1.
Posle nema izgovora za reprezentaciju ,bice dosta vremena za jahanje ,mozda ce mu i zene biti preko glave pa ce mu reprezentacija dobro i doci . poz voz

roten

pre 2 godine

Očekivano,Denver nema rešenje za "malu petorku" G. Stejta, Grin na poziciji 5 predstavlja problem jer je brži od Jokića i fizički može da mu parira,o faulovima koji mu se ne sviraju bolje i ne pisati.Jokić nervozan i frustriran.Denver nema nijednog igrača na poziciji beka koji može da igra iole pristojnu odbranu,katastrofa šta im rade bekovi GSW-a.Gordon je užasan,beskoristan u napadu,on i pripada nekom besmislenom timu kao što je Orlando.Denveru treba remont,neće biti dovoljnan povratak Mareja i Portera sledeće godine, moraće da promene 70 posto ekipe ako žele napad na titulu, počevši od Bartona naravno.

kizza

pre 2 godine

Ako ste gledali utakmicu mogli ste lako da primetite dve stvari:

prvo, Denver na igrace koji mogu da pariraju petorci GSW sa tri beka i dva krila - u odbrani ne mogu da ih stignu, u napadu ne mogu da pobednu od njih

drugo, Meloun nikakav pokusaj, nikakva reakcija na to - sablonske izmene ne samo po igracima i pozicijama vec i po satnici, kao Adelman svojevremeno sa Kingsima.

Problem sa Denverom traje od onog leta kad su pustili Plamlija i Granta i ostali bez klupe. Doveli Kampaca i Ribersa, smesno...Isto sa Karmelom, trose najbolje godine svog najboljeg igraca terajuci ga da igra sa mediokritwtima. Nema tu uspeha, PO je premija za njih. Nema ko da vodi fransizu, dati 200 miliona igracu za koga se zna da ima problema sa ledjima i zakljucas plate, npr...to je povreda zbog koje se zavrsavaju karijere, setite se Pedje. Meni je Jokica zao, sa sportske strane. Bice MVP, ali sa Denverom nikada prsten nece uzeti.

Mladen

pre 2 godine

Kako nece biti iskljucen!?
Dosta je coveku svega!
4 startera sa kojima igra izvela su ukupno 1 - citaj JEDNO!!! slobodno bacanje za celu utakmicu...
Sledeci najbolji strelac 12 poena...
Ovi lagano.
Pul nezaustavljiv.
Kari laganica sa klupe.
Klej suterski trening.
Grin igra svoju igru,Vigins takodje.
Pomocno osoblje bez pritiska igra svoje role,dok kod ovih kukavaca se ne zna ko gde bije...

Milan Spanac

pre 2 godine

Nije kosmar. Jok je sinoc probao, vodili su, ali AG i Barton su odlucili da preuzmu stvari u svoje ruke. Sa onakvom igrom ne mogu ni u G ligu da igraju, a igraju 30+ min.

Edi

pre 2 godine

Sa ovim momcima sa kojima igra, i sa njihovim trenerom nazalost nema sta da trazi u playoff-u. Nije problem to sto fale MPJ i Murray vec sto svaku utakmicu igraju na identican nacin nadajucise da ce nesto da se promeni. Tuzno a na kraju i iritantno. Stvarno steta ako ne promeni ekipu da se ceo zivot izivljavaju na njemu cim je malo jaca utakmica.

mojnemenito

pre 2 godine

Komentari su kao da je Denver zavrsio prvi u regularnom dijelu, pa sa pozicije 1 idu na Golden State. Golden State je ekipa koja moze da ide i do titule, a ovekujete od ovakvog Denvera da ih prodje. I onda odjednom Jokic kriv za sve. Pa njima je samo cilj njega da zaustave, od ostalih iz Denvera nikakve vajde. Vuce ekipu sam cijelu sezonu, naravno da se ocekivao ovakav ishod.

Aleks

pre 2 godine

GSW je ozbiljno ozbiljna ekipa, sa ozbiljnim trenerom. Draftovali su Džordana Pula sa kojim je Stiv Ker radio otprilike kao što je radio sa Stefom i rezultate vidimo u prethodne dve utakmice - dečko prvi PO u karijeri igra kao da mu je najmanje peti. Puca od samopouzdanja. Na sve to, ako nekom nije bilo jasno do sada, Stef je superstar sa najmanje sujete u čitavoj ligi. Čovek ulazi sa klupe (bez obzira na povredu) i svesno prepušta spotlight Pulu. U takvoj sredini bi svaki igrač procvetao. Ker je uspeo da pokrene i Bjelicu...
Čuvena 3G postava sa tri beka i Drejmondom na petici koji najčešće brani Jokića 1 na 1 ubija Denver. U Q1 je Jokić krenuo agresivno i dok su igrali u njegovom ritmu Denver je bio na +10. U trenutku kada Meloun njega vadi iz igre kreće zlostavljanje od strane bekova GSW. Ubrzali su igru, što njima odgovara: svi se kreću, puno protrčavanja, ekstra pasovi, Stef otvara prostor prodorima u reket, Pul ima neverovatan pregled igre (bar 3 ass su bile Bjelici na utrčavanje). Da ne spominjem da je šou krenuo tek kad se i Klej raspucao.
Bilo im je dovoljno 5 minuta da nadoknade višak i okrenu rezultat. Za to vreme jesu se držali bez Jokića uspešno, ali je poenta da im ne odgovara taj stil igre.
Na kraju, Grin je uspešno ušao Nikoli u glavu i isprovocirao ga. Pod hitno mora poraditi na anger management-u jer mu se ne smeju događati ovakva isključenja iz nemoći.

xxx7

pre 2 godine

Ljudi o kakvom vi sudjenju pricate ovde, oni gube dve tekme sa po 20+ razlike?! Prosto sada se igra mnogo ozbiljnija kosarka,sa isto tako ozbiljnijim odbranama, Denver kako nema krstenog igraca skroz je logicno da je cela odbrana koncentrisana na Nikolu, i dave ga polako od pocetka do kraja, konstantan pritisak, provokacije, i on po sablonu na kraju i puca. Sve je to legitimno,i naravno da ce svi tako da igraju kad vide da ima prodju, e zasto Denver nema plan B, zasto ima raspale igrace, i jos hiljadu drugih pitanja,to je druga stvar.
Svakako mozemo da ga volimo ili ne volimo, ali ova ekipa Denvera nikada nece napraviti nista.

Edi

pre 2 godine

Trebaju da "grizu",da stegnu Curry-a, da ga "tuku" i da ga slome psihicki. A on decko leprsa po terenu i glumata, to znaci da mu nisi ni malo otezao posao vec da se oseca kao u dvoristu. Ali za to ili jesi ili nisi kao karakter, tesko da moze trener to da ti objasni

Straight Outta München

pre 2 godine

Ne razumem ljude koji ocekuju da Denver bez Mareja i Portera dobije na gostivanju Karija, Kleja, Grina, Wiginsa, Pula???? Malo realnosti nije na odmet.

steva

pre 2 godine

Slicna utakmica kao ona prva , budu ok kvoter ipo i onda u bunar , naprave im 16:0 nula za par minuta i ode voz .
Malon je tako tako tanak trener da je to strasno . Ako ti je klupa napravila razliku , to apsolutno ne odlucuje o tome kad ces uvesti svog najboljeg igraca nazad . Bolje je da ga vratis u igru na plus 12 nego da ga uvdes na plus 8 i to onda kad ti ekipa udje u greske a , protivnik u seriju . I to kad ga vratis u igru lopta uposte ne ide na njega , kao u prvom kvoteru , vec bekovi , Morris i Barton soliraju i gube lopte . Jokic mora nazad u igru 8 min pre kraja poluvremena ilutkmicei . Sta jos tu ima , Malon je tako smesan , pa Stivi Vonder bi video da Gordon ne moze cuvati Poola , bilo je tu jos par promasaja u odbrani npr. Morris da cuva Thompsona ? I naravno , sudije , dobro su poceli , svirali su faulove nad Jokicem i onda progutali pistaljku . Jokicu sviraju faulove koje nad njim ne sviraju ni u snu . Ne moze Denver bekovski i suterski parirati Voriorsima , tesko da ce dobiti bar jednu utakmicu . I na kraju , Jokic stvarno mora poraditi na sebi .Ok , tuku te , sudije ne sviraju , ali precesto ti se desva ovo sto ti se desilo veceras . Uvek to tako biva , tuku te , sudije ne sviraju i na kraju ti izgubis zivce onda kad faul mozda nije ni bio (ili su oni pre bili vidljiviji) . Da , evidentno je da je Jokic izgubio sut sa distance , tako da sve gura unutra , a to je izuzetno naporno , jer te tuku stalno . Zato se brze umara i postaje nervozniji.

Milos

pre 2 godine

Odakle da pocnem...
Na stranu sve i to sto mu "Front Office" nije slozio ekipu dostojnu da se takmici na ovom nivou, na stranu sto je Marey zdrav i ima zelono svetlo da se vrati na parket ali ON NECE, na stranu NEinteligencija saigraca sto ne znaju da mu dodaju obican pass na "rollu", na stranu sto ga sudije NEPOSTUJU ali bukvalno ovo nije moguce...
Ono sto ne razumem je debil od trenera Maloun sto mu konstantno krati minute, znaci mislio sam da ga cuva za playoff, ono dosao playoff Jokic i dalje igra samo 34 minuta po mecu(toliko bi igrao da ga nisu iskljucili)...ALO BRE SVE OSTALE ZVEZDE IGRAJU PO 40 MINUTA U PLAYOFFU!
KAT i Embiid igraju celu cetvrtinu, pa sto ga vadis covece na 1 minut do kraja cetvrtine, ostavi ga da je zavrsi!
Denver vodi 12 razlike ovaj ceka do 6 minuta pre kraja cetvrtine da ga vrati, svoje sablonske izmene kao da je u pitanju regularna sezona...
E zato je Luka Doncic ISTERAO Rika Karlaja koji se pravio pametan, ali nazalost ovaj nas nije takav ne zna da iskoristi movnkoju ima...
Ja ne bi potpisao novi ugobor dok se ne napravi neka cistka u oboj kanti od tima.

Neće...

pre 2 godine

Jako je teško u plejofu, kad sa sobom vučeš orkestar ratnih invalida i kad ti je drugi najbolji igrač pajac Vil Barton...

Pritom, istina je da čovek nema toliko kredita i pokrića kod sudija kao ostale zvezde, i onda se desi da pregori i buni se u momentu koji nije toliko strašan faul nad njim. Prosto, u trenutku klikne i krene da se buni. Sudije, naravno, idioti kakvi jesu u NBA ligi, samo to čekaju i prave cirkus odmah..

serUm

pre 2 godine

Ja sam to i rekao, GSW ih pikirao poslednjih 20 kola i namestao se da igra sa njima prvo kolo, jer su im penal. To se znalo, nema Denver igru protiv GSW.

Western Devil

pre 2 godine

Samo on zna kako mu je. Gledao sam Filu Reptorse prvo, trener Reprotrsa Nik Nurs je urlao na sudije kao Dule Vujosevic, a Meloun je prvi trebalo da popije tehnicku za coveka koga ocigledno biju, i bez koga ne bi imao posao.

Vi koji ne gledate ne vidite gomilu stvari koje se ponavljaju iz meca u mec, a izdvojicu samo jednu jer me mrzi da pisem o svemu ostalom - Barton cele sezone spava u odbrani i onda mase rukama i glumi alfu prema ostalima. Svi znaju da je Melounov ljubimac pa mu cute, ali ovaj put kad je to uradio Bugi Kazins mu je rekao sta drugi misle, nadam se da ce to malo da ih trgne, i treba da se isvadjaju i isprazne i onda u Denveru reset, pa "na noz", Ali realno, sanse su im nikakve, usli su im u glavu, Gordonu posebno.

I kao bonus, postoji mi novi najomrazeniji igrac, gori od Kampaca i Bartona, ime mu je Dzef Grin. Onaj brat kao da radi u srpskom drzavnom preduzecu, ja njega prosto ne vidim na terenu, ali uvek se otkuca da je dosao na posao.

laganica

pre 2 godine

Nije kosmar Nikole Jokica nego kosmar Denver Nuggetsa. Najkrace receno, ovi su 10 nivoa iznad Denvera. U svakom segmentu igre s bolji, zdravi su, ekipa vec 10 godina igra zajedno, znaci uigrana, bolji odbranu, bolji ofanzivni potencijal, bolji trener, prosto su dva svijeta oni i Denver. I na sve to dopustaju previse cvrstu igru nad Jokicem, par se faulova ne dosudi i dobijes ovo sto dobijes, prosipanje. Poole je stvarno otkrovenje sezone, stvarno nevjerovatno da su Warriorsi uspjeli iskopati ovako dobrog igraca. Bjelici odgovara match-up sa Denverom, solidno je oba meca odigrao. Sa druge strane sve sve puca od frustracije, dijelom sto su gori komad, dijelom sto ih i sudije unistavaju, da su poceli i medjusobno da se svadjaju. Gordon je izgubio sposobnost da igra kosarku. Kako neko moze onako biti los nije mi jasno. Warriorsi ga ovaj mec nisu ni cuvali uopste, dobija tretman Simmonsa, pusti ga samog, ne umije taj. Barton se ne vidi na terenu, nema ga u napadu, nema ga pozadi, ali ga zato ima da se svadja sa Cousinsom. Denveru bi najveci plus bio ako bi se otarasili Bartona u offseasonu. Od ostatka ekipe se nema sta ni ocekivati, to je svakako uvijek bilo tanko, Morris, Green, Hyland, oni ne bi trebali preko 10 minuta u playoffu da dobijaju, da su Nuggetsi zdravi. Nikoli je izgleda preko glave nedosudjenih faulova, ali treba da nauci da se smiri, jer iskljucen nikako ne moze pomoci, a Green ce mu sve vise ulaziti u glavu. Ide ovo u 4, pa vise srece sljedece sezone.

Milan

pre 2 godine

Košmar Nagetsa, Jokić se u igri 1 na 5 sasvim lepo snašao. Naprosto, mnogo su slabiji tim. Kada na to dodamo da im i inače ne odgovaraju ekipe sa brzim protokom lopte i šutem za 3 poena, dobijamo horor. Sve slabosti su isplivale na površinu. Da ne nabrajam pojedince, sem Nikole još samo Monte dobija prelaznu ocenu. Ovo ostalo nije vredno pomena. Golden Stejt može do velikog finala. Još Finiks i Milvoki da dodamo i među ove tri ekipe treba tražiti šampiona.

JPR24

pre 2 godine

Denver vodi 43-31 ! Sledi paljba GSW, Meloun čeka da bude 44-43 za protivnika sa uzme tajm aut ! Kerr, vode lagano 15/16 razlike, Denver ubode 5 poena, odmah tajma aut za svaki slučaj ! Ostalo, šta reci, čak i komentator ma TNT-u reče, Jokic igra i neću da ispadnem bezobrazan ali niko nema sa njime da igra ! Gordon opet ne može da se sastavi. Barton cirkus živi, ostali su izgubljeni, niti znaju da brane, niti doprinose u napadu. Kazins glumi nekog baju. Ovde je trebalo staviti Kampaca da lepi Stefa, pa barem da ga iznervira, ali ne, stavi ti lepo ostale, i ćao zdravo. Jokicu preostaje samo jedno, da traži saigrače na nivou, ili da razmišlja o sledećoj ekipi gde će, ako ima Ambicije.
A GSW, igraju odbranu, puno kretanja u napadu, dodavanja i nadju nekog ko će poentirati, Kari Pool i Klej sasuli paljbu, Vigins i Bjelica 10+, odradili posao i to je to…

Bocko

pre 2 godine

Nama šta, GSW je mnogo jači. Denver ne može ništa ni u odbrani, ni u napadu. I ono malo šansi prokockaju.U drugoj četvrtini druga petorka napravi +.12, Melooun vrati prvu, oni za dva minuta naprave četiri greške, GSW postigne 10 poena i kola krenu nezaustavljivo nizbrdo. Gledao sam tri četvrtine, jel može neko da mi objasni gde je nestao Gordon ? GS ima toliko opcija u napadu, da je to mnogo i za jače timove od Denvera. Ako izvuku jednu pobedu, da pevaju !

kiza-iz ofsajda

pre 2 godine

Komentarišete Denver kao da igraju protiv amatera. Alo, pa to je Golden Stejt! Kari, Tomson, Grin, Vigins....plus i ovaj Pul se razgoropadio. Imaju ogromno plejof iskustvo.

Možda i pobede kod kuće....videćemo.

Aleksandar Vukobratić

pre 2 godine

Ne možen Jokara sam. Vrlo je jasno…

A Poole party je evidentan, GS je dobio trećeg splash brother. Ako se ne povredi neko, mislim da imaju dobre šanse za finale sa Phoenix.

vld

pre 2 godine

Najaci su mi ovo sto pljuju MVP-a lige da nema pojma i da nikad nista nece osvojiti sa Denverom, pa ne bi bio jedini od veliki kosarkasa koji nisu uzeli prsten. GSW je jednostavno prejak za Denver. Oni kad ubace u sestu brzinu to je ludilo za 5 min naprave 15-20 razlike. Sipaju trojke sa svih strana jos i onaj mali Pool menja Karija i pokida.

Djole

pre 2 godine

GSW su bolja ekipa, ali sudije su upropastile Jokića dvosstrukim aršinom dosuđivanja faulova.Jedan kriterijum je bio kada Jokić napada koš , a drugi kada se brani.Totalna nedoslednost kao i pre 2 godine protiv Lejkersa u plej-ofu.

razor

pre 2 godine

Mišljenja sam da Denver ni sa ovo dvojicom povrjedjenih kad se vrate neće biti sposoban da osvoji titulu u budućnosti, jednu možda al veliko možda, treba se poklopiti dosta stvari i uz dosta sreće.

dado

pre 2 godine

Kosmar ili ne, ne moze sve sam Nikola, pa da ga ubijes.
A Green ga ubija, jer ovo je play off i tu se dize obrana barem za 50%.
Jednostavno, to je NBA. Regularni dio traje 82 utakmice (po meni absolutno previse) i tamo se pusta nabijanje statistike, jer to vole navijaci. Lijepo je vidjeti igraca sa TD, sa 30+ poena itd. I zato se obrane igraju kao neki meki All Star vikend.

GSW su suterska ekipa i to je to. Ovdje ce biti 4:0 ili mozda 4:1 i kraj price. Nemas pomoci suigraca i to je to.

Isto tako se treba zapitati vodi li ovo igdje ili je to to.

Sad ce mnogi po Nikoli, kao kakav je on MVP, istina jeste i da su brojke bolje, jer nema Murraja cijelu sezonu. Alo ovo je nekako vrh.

Нема предаје!

pre 2 godine

Зашто Денвер не игра пик уопште, није ми јасно. Ниједном у мечу нису имали мис-меч, да Јокић остане са нижим играчем, нон стоп се гура доле и тако долази у ситуацију да игра увек против високог и лако скупљају око њега. Не разумем

niksic

pre 2 godine

Cuvati ekipu kao sto je Golden Stejt je izuzetno tesko, prvenstveno jer imaju svoj stil igre koji drugi ne koriste. Povrh svega toga Golden Stejt predstavlja sve ono sto ne odgovara Denveru. Bukvalno u svim statistikama u kojim je Golden Stejt ofanzivno u vrhu lige, Denver je medju najgorima defanzivno - sut za tri poena, sutevi iz urucivanja i iz bloka, ulijetanja u reket iz kretnje bez lopte, to su odlike kosarke Voriorsa, a Denver je prikovan za dno u branjenju svih tih kategorija. Povrh svega toga Golden Stejt u svojoj novoj vec sada "smrtonosnoj postavi" ina tri igraca koji sutiraju slobodna 90%+, koji je krecu bez lopte najbolje sto se moze kretati i koji sa svake pozicije mogu da ti uspu poene. Na sve to imaju vjerovatno najboljeg visokog pasera u ligi posle Jokica i Lebrona, u visu Grina, koji sve to cita i pronalazi. Denver nema nacina to da brani, uprava odradila ocajan posao tako sto nisu doveli jednog defanzivca da cuva protivnicke bekove.

Syntax error

pre 2 godine

Jokic jenprosecan igrac. Denver je vrlo losa ekipa i igra se ubedljivo najvise na njega pa zato daje dosta poena. U nekom boljem timu ne bi se video.

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Denver sa sve Jokićem je prosečan NBA tim. Regularni deo je cirkus a najbolji pokazatelj je baš Nikola, obe utakmice ispod 50 odsto šuta a setimo se pre PO.MVP istog je bio i Vestrbruk, ma obezverdili su igru tom statistikom, igra se za pobedu, titulu a ne suve brojeve.

Hrco

pre 2 godine

Setaju se bekovi GS pored Nikole kao na treningu, znam da je ostatak ekipe slab ali ako si glavni onda se i ponasaj tako. Cijelu sezonu igraju za njega, za MVP priznanje, lobiraju po medijima, daj malo pulsa pokazi, potrudi se u obrani a ne da te prolaze redom svi kao da si stub a ne MVP igrac.. - 26 puno toga govori, svi ti njegovi losi suigraci su bolji u toj kategoriji, daj odradi pokoji dodatni suterski trening kad vec ne ubacujes nista mjesecima.. Ne znam, mozda se ispuhao, umorio, ali ocito je bio cilj ekipe uzeti MVP, ne dirati Murraya i Portera a ne napraviti rezultat.. Fransizni igrac kao sto je Nikola ima sve kljuceve u svojim rukama, upoznat je sa svim odlukama, ugovorima, tradeovima i ostalim stvarima jer Ameri su poslovni ljudi i znaju tko donosi novac na stol..kako je Luka u Dallasu maknuo i trenera i Boba Voulgarisa analiticara iz uprave, pa Porzingisa..nije se Cuban puno mislio nego se odmah djelovalo.. i bolji su nego ranije dok Nikola ima vise talenta oko sebe ali ispada da ga ne zanima previse.. Ova njegova dva povredena trckaraju vec mjesecima, pa hoce, pa nece, pa mogu, pa mozda ne mogu.. Morao je to Jokic presjeci prije dva mjeseca ali odlucio se uzeti MVP,jer nema mu tko uzeti loptu ni sekunde i kasnije odmarati..

znanje-imanje

pre 2 godine

Pitanje je šta Jokić želi. Ako hoće titulu morao je sam da dosada odraste i prevaziđe Melouna. Da radi smislene a naročito apsolutno neophodne stvari. U zadnjih 10-12 utakmica morao je da odmara barem 3-4. Pa ako su sedmi sedmi su - ali opet sa nekim šansama. Ovako izakan sezonom niko na svetu ne može da igra PO na potrebnom nivou.
GSW je najlakši protivnik kojeg su mogli dobiti. Franšiza u opadanju i pred rebuldom. Sve su to izraubovani igrači. Ne samo spleš-bradrs i Grin nego i Wigins, Bjelica... Ali oni su se kako tako odmorili pred PO!
Dalje prevagu ovde čini ipak - igrač koji igra za 2 miliona, a ne sve zvezde zbog kojih GSW probija seleri kep. Gde je takav Denveru?
Treće upravo su zato Mari i MPJ morali ulaziti zadnjih mesec dana po par minuta na parket. Čuvaju ih? Za koga, za šta? Za njihove unučiće?
Četvrto sudije su tu da se slučajno ne desi da isplativiji GSW ne bude eliminisan od neisplativog Denvera.
I tako: 1, 2, 3, 4...

Nišlija

pre 2 godine

GSW je ipak sampionska ekipa, sa ubilackim instiktom. Ovo je laganica za njih. Ekipa u kojoj je Jokic jedini bitan. Pustis kerove na njega i zavrsen posao. Ostali su nebitni. Vece probleme bi imali sa Minesotom. Uprava Denvera je ucinila sve da prokockaju Jokicev talenat i potencijal. Nista bolje nece biti ni sledece godine. Regularni deo 4-5mesto a playoff ekskurzija

Srbonja 2.0

pre 2 godine

Hocemo li da mu sabiramo kao Embiidu poene? Da oduzimamo slobodna bacanja? :) Embiid nocas tri puta na parket se prosipa koliko je dug. Jokica nisam vidio da je pao nakon kontakta za sve ove sezone. Ni igra se kosarka na pobjedu pjeske. To je rekreativni stil. Tako ce moc do 42. godine.
Malo detalja od sinoc.
1. Blokira ga Pejton cisto i posle potapse prijateljski po zadnjici, Jokic u crveno.
2. Rezerve napravile 10p prednost ulazi Jokic ovi 12-0 seriju sve iz polaganja. Zamislite koliko tu negativno utice na tim. Nazad ne brani nista, naprijed ne zaustavlja seriju.
3. Poceo da pogadja kad ga Luni pazio 1-1, onaj ABA 2 centar. Kod 15 razlike za GSW.
4. Opet - 26 na box score. Ubjedljivo najvise.
5. 'Losi' Kari + 32 na boxscore +-
Kao sto sam cijele sezone govorio, nikad gori MVP. Da je bar uradio nesto spektakularno ove sezone a ne statistika kao prosle, tim 6. na tabeli. Vi ste se sprdali sa Karijem, lik sa 34 se vrati iz povrede i doktorska disertacija. Primjetno je da Embiid kad hoce moze za cetvrtinu da postigne poena kao Jokic za utakmicu. A pritom se ne stedi u odbrani.

Милогорче

pre 2 godine

Лажни Ем Ви Пи. Мистер трипле Дабле. Најбољи играч свих времена.
Може после овог плеј офа да пошаље ЦВ у градску чистоћу јер му опет следи метла :) :)

basketaš

pre 2 godine

Ko zaista neironično misli da Jokić sa ovim jačim Aba 2 rosterom može da gura do polufinala i finala zapada nije zdrav u glavi.
Pa samo Džordan Pul je bolji od svih bekova Denvera, kamoli Kari+Klej, Vigins, Grin itd.

Sa zdravim Marejom i Porterom bi mahali iz Kankuna, Nikola je pokazao da može da izbaci jaču Jutu, Kliperse nego li ovaj GS. Naravno sa kompletnim rosterom.

Hm

pre 2 godine

Ovako...Filadelfija - Toronto...Prva cetvrtina, Toronto igra izjednaceno protiv sudija, trude se ali dibre su i sudije te odrzavaju egal. Od druge cetvrtine nadalje Toronto je pukao. Znaci Embid je, cini mi se, 12. slobodnih bacanja imao u 1/4. Imao je jos par komada do kraja utakmice, a tada je posao vec bio zavrsen.

GS protiv Denvera...Na pocetku sudije korektno sviraju Jokicu, i vise poena ima sa sl. bacanja nego iz igre. To se odrazava i na rezultat te Denver vodi konstantno. Odjednom, kao na neki klik, sudije menjaju kriterijum, dozvoljavaju prljavu igru, nema vise faulova na Jokicu, ovaj puca, i sve se raspada.

E, to je NBA, odnosno sudijski kriterijumi...po potrebi. Prosla utakmica 2. sl bacanja ova 8. od toga valjda 6. na pocetku utakmice...Zaista sramno.

Naravno, ne opravdavam Melouna i njegovo nereagovanje kada su sa 43-31 dosli do 43-44. Nema covek osecaj za igru pa to je. Kasnije je vec usla voda u usi, Voriorsi poludeli, Nagetsi pali...Jos su i dobro prosli.

Mladen

pre 2 godine

Polako, ima jos da se igra. Meni nije jasno, a gledao sa obe utakmice, zasto sudije ne sviraju evidentne faulove nad Jokicem? Covjek ga na polaganju ocigledno udara po rukama, i nista. Green ga cuva rukama, konstantno ga gura, udara, provocira, oponasa, ruga mu se, i sudija opet nista. Zaista ovo ne mogu da razumijem. Gordom i Moris pod hitno moraju da se ukljuce ako misle nesto vise da urade u ovoj seriji.

only fools and horses

pre 2 godine

Jel ovo beše dvostruki MVP?
Ne znam koliko se često dešava da ekipa koja ima MVPija bude počišćena sa 0 u prvom kolu doigravanja.

Bez klinačkih prepucavanja

pre 2 godine

"Sa ovim momcima sa kojima igra, i sa njihovim trenerom nazalost nema sta da trazi u playoff-u. Nije problem to sto fale MPJ i Murray vec sto svaku utakmicu igraju na identican nacin nadajucise da ce nesto da se promeni. Tuzno a na kraju i iritantno. Stvarno steta ako ne promeni ekipu da se ceo zivot izivljavaju na njemu cim je malo jaca utakmica.
(Edi, 19. april 2022 08:10) "

Upravo to pišem već koji put. Svaki put budem ismejan kao nepoznavalac košarke.
Sve što si opisao je direktan rezultat Jokićeve specifične igre i filozofije funkcionisanja u timu. On se ne prilagođava timu, nego tim njemu. Sve vreme igru bazirate na centru koji voli da glumi pleja, beka, i pomalo leđnog centra. Ostali su tu samo da ga opslužuju. I sada od njih tražite da daju neke poene. E, pa dobili ste tim koji ste pravili, tim koji to nije. Dobili ste Jokića i njegovu družinu. A tu nema ozbiljne košarke.
Ako Jokić pređe u bilo koji drugi tim moraće da se podredi timu ili ništa od njega neće biti. To što uvaljuje lopte da saigrači šutnu ne predstavlja pravi primer razigravanja saigrača. Ja nisam video krštenu akciju na nekog drugog igrača. Razigravanje saigrača bi podrazumevalo da još neko ima neku ulogu, a ne da se svi sklanjaju da njegovo veličantsvo radi šta hoće. I Denver će platiti cenu toga.

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Kostace ga, plej of, mvp titule. Losa igra i njega i saigraca. Pogotovo saigraca. GSW ce ih oduciti od kosarke.
E moj Jokara, nikad nista neces uzeti u tom raspalom Denveru.

nikolaa

pre 2 godine

E to je pravi MVP! a ne Westbrook koji je uvek ispadao u prvim kolima kada je bio na vrhuncu nabijanja statistike.
Bravo Joka!! Titule vise nisu pokazatelj ko je kakav igrac, zato si ti najbolji koji je ikada igrao ovu igru.

Sarkazam

pre 2 godine

Grin, kari i onaj kreten sto je udario cajper jokicu su trebali da popiju tehnicke zbog nesportskog ponasanja. Sudjenje je bilo ocajno, a i denver je igrao ocajno, mozda zbog toga, a mozda zato sto svi u timu osim Jokica imaju dve leve noge i ruke, a nisu levaci

Bob

pre 2 godine

Ko zaista neironično misli da Jokić sa ovim jačim Aba 2 rosterom može da gura do polufinala i finala zapada nije zdrav u glavi.
Pa samo Džordan Pul je bolji od svih bekova Denvera, kamoli Kari+Klej, Vigins, Grin itd.

Sa zdravim Marejom i Porterom bi mahali iz Kankuna, Nikola je pokazao da može da izbaci jaču Jutu, Kliperse nego li ovaj GS. Naravno sa kompletnim rosterom.

Tebi su jači Juta i Klipersi od ovakvog GSW, trostrukih NBA prvaka, sa splash brother's i igračima poput Pool, Wighins, Green...??? Još zaboravljaš da su tada u Denveru igrali Jeremy Grant, Mason Plumly, Paul Milsap i opet su uz neverovatne preokrete i sreću dobili te timove!

Miho

pre 2 godine

Pisao sam ovo prije tri godine da jokic neće nikad doći do finala sa Denverom.Može on biti deset puta MVP sa ovim timom su Garbage.Jedva čekam Phoenix Suns protiv Golden State.

Fishermann

pre 2 godine

nesto se desava sa Jokicem, ocekivao sam monstruozne partije protiv GSW-a jer tu nema ko realno da ga zaustavi, ono em su pali poeni i asistencje em je pao procenat suta, plus ocigledno je prenervozan, nije mu ovo prvi play off pa da nije navikao na ovakvu odbranu a opet i da je umor do play off-a je igrao odlicno i bas sad da ga stigne umor na prvoj i drugoj utakmici ajde da su makar prvo kolo odradili pa da kazes stigao ga umor borio se sa celim GSW-om nego prve dve utakmice on ocajan (za njegove standarde)

Demar Derozan

pre 2 godine

@g
To je teoretski tacno, ali u praksi ne,jer je Beli u godinama i 30 min igre u GSW je mnogo za njega. Ker je nasao zicu ovom timu, koristi sve igrace do msksimuma,a tako i Beli igra izvanredno, bas ono sto prethodni timovi nisu videli u njemu. Beli zna kosarku u prste.

Slon

pre 2 godine

Ako je taj Denver (osim Nikole) škart od ekipe nameće se pitanje ne bi li najbolji igrač u timu a ujedno i MVP cele lige trebao ubacivati preko 40 po meču minimalno? Za sada mu je prosek u 2 meča 25.5 koševa.
Nije ovo kritika Nikole ali on kao da se utegne kada treba potegnuti.
To se vidi i po stilu igre koju ima sad, gotovo da i nema šuta izvana, sve neka zabijanja u reket i na mišiće pivotiranje, kao da je izgubio veru u svoje mogućnosti.

Bon Jovi.

pre 2 godine

@ Setaju se bekovi GS pored Nikole kao na treningu


Susjed nisam znao da centar treba da čuva i bekove? Znaci Jokic bi trebao da čuva svih 5 igrača GSW ;)
Posto vidim da ogroman broj pljuvaca po Jokicu dolazi iz Hrvatske zanima me gde ste da ga pohvalite kad odigra dobro ili dobije MVP priznanje. Malo cudno da vas tada nema ovde ;)

Entropy fighter

pre 2 godine

Sledecu utakmicu dobija Denver, Jokica u cetvrtoj proglasavaju za MVP ali denver gubi utakmicu i zavrsava plejof u sledecoj sa 4:1. Ko hoce da se kladi?

bradina

pre 2 godine

Uzivam citajuci komentare.Narocito sada kad je GSW isprasio Denver u prve dve utakmice kod kuce.Neverovatno kako su komentari neobjektivni i padaju samo na jednom sto bi i slepac video! GSW ima bolje igrace na svim pozicijama izuzev na poziciji centra! Ovakav sastav koji je uspeo da osvoji 3 titule izmenio je samo KD zvezdu ali nista nije prepustio slucaju i prilagodio se igri gde i dalje Klej i Stef sipaju haubice za 3 poena,cvrstu odbranu sa DG, uz veoma brzi napad sa ulazima ili zavrsnim sutevima u kojoj se proslavio mladi Jordan Pool.Kad je ta postava na parketu a bilo ko da im se pridruzi,kao nas Bjelica na primer sinoc,onda je svima jasno zasto GSW vodi 2:0!Sta u stvari fali Denveru da bi parirao? Sve i nista,jer stoji cinjenica u svakom timskom sportu,protivnik je jak onoliko koliko im dozvolis,a Denver im je sve dozvolio uz neverovatnih 18 izgubljenih lopti!Svima je poznato da ce Jokic ispuniti svoje kolone 20+ poena,10+ skokova cuvao ga udvajanjem ili onemogucavanjem da lako poentira ili asistira.GSW se opredelio da mu smanji asistencije,racunajuci da spoljni igraci i bekovi nece biti efikasni kao njihovi suteri!Kad se pri tom doda neodgovorna igra u odbrani stvar postaje ociglednija.Nema ofanzivne igre Gordona,zute minute Bartona,koji se vise trudi da popuni kolonu skokova nego da onemoguci igracu koga cuva lagano poentiranje.Uvek sam tvrdio da nemoze "fica protiv formule 1" a tako je Denver sinoc izgledao u poslednje 3/4!Izvrsno taktika trenera Kera,kljuc za 2:0!

Memfis

pre 2 godine

Јокић је дефинитивно подбацио, ово му је најгори плејоф. На страну лош тим, пре свега ужасни Гордон кога људи овде непрестано хвале (он је задужен за Пула, дечко га вози као аматера, а у нападу му дају 5 метара простора и не може ништа),МВП лиге не сме овако слабо да игра. Јако лош у одбрани и недовољно добар у нападу

Srbonja 2.0

pre 2 godine

Ono sto ne razumem je debil od trenera Maloun sto mu konstantno krati minute, znaci mislio sam da ga cuva za playoff, ono dosao playoff Jokic i dalje igra samo 34 minuta po mecu(toliko bi igrao da ga nisu iskljucili)...ALO BRE SVE OSTALE ZVEZDE IGRAJU PO 40 MINUTA U PLAYOFFU!
By Milos Fenboj
Mikeli, nocas je trener pogrijesio sto ga duze nije drzao na klupi. Klupa je bila napravila finu prednost, Jokic je taj koji je tu prednost odmah istopio.
Znam ja da tebe nervira sto ne dolazi do TD, 35p po mecu. I Jokica to nervira, Melouna, ali Meloun treba da se pretvara da mu je bitno i da ekipa pobijedi.
Isto tako, ne mora da znaci da ce bolji da bude ako je duze na parketu.
Juce VanVleet 24min u prvom poluvremenu. Prva cetvrtina 15p, druga 2, cijelo drugo poluvrijeme 3.
Ima nesto i u tome da kad je igrac stalno na parketu, on se umori. Ti mislis oni mogu po 48min, kao u fudbalu sto ne izlaze iz igre?

Miho

pre 2 godine

Pisao sam ovo prije tri godine da jokic neće nikad doći do finala sa Denverom.Može on biti deset puta MVP sa ovim timom su Garbage.Jedva čekam Phoenix Suns protiv Golden State.

maSi

pre 2 godine

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 27.91.
2. LeBron James. 27.35.
3. Nikola Jokić 27.10.

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 9.21
2. Nikola Jokić 8.87
3. LeBron James 8.85

Ovo gore mora uvek - da bi na svaki spomen Jokića makar imali svest o kome pričamo.
Bez stava ekipe, trenera, igrača... nema ništa, jer i fer suđenje treba zaslužiti. Dejmond Grin napravi 10 faulova po četvrtini, dosude mu samo 1, a on se i za taj 1 pobuni, gestikulira... Nema šanse da Jokić sam izgura ovu seriju, nije ovo sumo rvanje, već košarka, igra sa najviše pravila o prekršajima. Trener Finiksa za svaki dosuđeni faul traži od sudija objašnjenje. Tako imaš stav, i tako možeš obezbediti makar egal suđenje. Jeste denver mala franšiza, ali brate mili svi su plaćeni da odrade svaki dolar, svi pa i trener. O igračima kojima je okružio Jokića, glupo je i pričati. To „treba dovesti sledeće sezone“ je glupa i prazna priča. Imali su Granta (igra za 20m, Barton za 15, Gordon za 16) i šta ćeš Gordonu i Bartonu da garantuješ mesto u prvoj petorci i minutažu, a Grantu nećeš? imali su i dva defanzivna pit bula Harisa i Krejga, imali Vanderbilta, Mekgija. Bizli „čudan“ a zabijao je 15-20 svaki put kada je trebalo. Meloun je imao igrače, ali nikada nije znao šta bi s njima. Ne treba ni on svaki put da dobije tehničku, ali brate vrši pritisak na sudije, nemoj da tu glumiš „dobrog čiku“ i da samo prevrćeš očima...

Mali Hijavata

pre 2 godine

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 27.91.
2. LeBron James. 27.35.
3. Nikola Jokić 27.10.

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 9.21
2. Nikola Jokić 8.87
3. LeBron James 8.85

(maSi, 19. april 2022 18:31)

S tim što je Lebron pri kraju karijere i sigurno će mu padati statistika a Jokić je na vrhuncu i ići će do kraja daleko ispod Lebrona jer on taj tempo ne može izdržati...
(Jaaa, 19. april 2022 23:12)


Znači, ludilo...ovom narodu definitivno više nema spasa.

maSi

pre 2 godine

S. Curry $45,780,966
K. Thompson $37,980,720
A. Wiggins $31,579,390
D. Green $24,026,712
J. Wiseman $9,166,800 $146.000.000

N Jokić $30,510,423
A Gordon $16,409,091
W Barton $15,384,615
M Morris $8,333,333
J Green $8,292,683 $77.000.000

Petar

pre 2 godine

Sve je to zbog toga jer se sada samo zvezde guraju u prvi plan jer to prodaje ovaj sport. A kosarka ko kosarka kada je u pitanju svaki drugi timski sport. Dzaba sto si zvezda kada ti je tim porazen.

Jaaa

pre 2 godine

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 27.91.
2. LeBron James. 27.35.
3. Nikola Jokić 27.10.

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 9.21
2. Nikola Jokić 8.87
3. LeBron James 8.85

(maSi, 19. april 2022 18:31)

S tim što je Lebron pri kraju karijere i sigurno će mu padati statistika a Jokić je na vrhuncu i ići će do kraja daleko ispod Lebrona jer on taj tempo ne može izdržati...

Mrkva

pre 2 godine

Igrac statistike, bez ijednog osvojenog trofeja sa timom.
Sa Denverom nece proci ni prvu rundu plejofa sobzirom na konkurenciju u narednim godinama.

Syntax error

pre 2 godine

Jokic jenprosecan igrac. Denver je vrlo losa ekipa i igra se ubedljivo najvise na njega pa zato daje dosta poena. U nekom boljem timu ne bi se video.

Srbonja 2.0

pre 2 godine

Hocemo li da mu sabiramo kao Embiidu poene? Da oduzimamo slobodna bacanja? :) Embiid nocas tri puta na parket se prosipa koliko je dug. Jokica nisam vidio da je pao nakon kontakta za sve ove sezone. Ni igra se kosarka na pobjedu pjeske. To je rekreativni stil. Tako ce moc do 42. godine.
Malo detalja od sinoc.
1. Blokira ga Pejton cisto i posle potapse prijateljski po zadnjici, Jokic u crveno.
2. Rezerve napravile 10p prednost ulazi Jokic ovi 12-0 seriju sve iz polaganja. Zamislite koliko tu negativno utice na tim. Nazad ne brani nista, naprijed ne zaustavlja seriju.
3. Poceo da pogadja kad ga Luni pazio 1-1, onaj ABA 2 centar. Kod 15 razlike za GSW.
4. Opet - 26 na box score. Ubjedljivo najvise.
5. 'Losi' Kari + 32 na boxscore +-
Kao sto sam cijele sezone govorio, nikad gori MVP. Da je bar uradio nesto spektakularno ove sezone a ne statistika kao prosle, tim 6. na tabeli. Vi ste se sprdali sa Karijem, lik sa 34 se vrati iz povrede i doktorska disertacija. Primjetno je da Embiid kad hoce moze za cetvrtinu da postigne poena kao Jokic za utakmicu. A pritom se ne stedi u odbrani.

Милогорче

pre 2 godine

Лажни Ем Ви Пи. Мистер трипле Дабле. Најбољи играч свих времена.
Може после овог плеј офа да пошаље ЦВ у градску чистоћу јер му опет следи метла :) :)

only fools and horses

pre 2 godine

Jel ovo beše dvostruki MVP?
Ne znam koliko se često dešava da ekipa koja ima MVPija bude počišćena sa 0 u prvom kolu doigravanja.

Hrco

pre 2 godine

Setaju se bekovi GS pored Nikole kao na treningu, znam da je ostatak ekipe slab ali ako si glavni onda se i ponasaj tako. Cijelu sezonu igraju za njega, za MVP priznanje, lobiraju po medijima, daj malo pulsa pokazi, potrudi se u obrani a ne da te prolaze redom svi kao da si stub a ne MVP igrac.. - 26 puno toga govori, svi ti njegovi losi suigraci su bolji u toj kategoriji, daj odradi pokoji dodatni suterski trening kad vec ne ubacujes nista mjesecima.. Ne znam, mozda se ispuhao, umorio, ali ocito je bio cilj ekipe uzeti MVP, ne dirati Murraya i Portera a ne napraviti rezultat.. Fransizni igrac kao sto je Nikola ima sve kljuceve u svojim rukama, upoznat je sa svim odlukama, ugovorima, tradeovima i ostalim stvarima jer Ameri su poslovni ljudi i znaju tko donosi novac na stol..kako je Luka u Dallasu maknuo i trenera i Boba Voulgarisa analiticara iz uprave, pa Porzingisa..nije se Cuban puno mislio nego se odmah djelovalo.. i bolji su nego ranije dok Nikola ima vise talenta oko sebe ali ispada da ga ne zanima previse.. Ova njegova dva povredena trckaraju vec mjesecima, pa hoce, pa nece, pa mogu, pa mozda ne mogu.. Morao je to Jokic presjeci prije dva mjeseca ali odlucio se uzeti MVP,jer nema mu tko uzeti loptu ni sekunde i kasnije odmarati..

nikolaa

pre 2 godine

E to je pravi MVP! a ne Westbrook koji je uvek ispadao u prvim kolima kada je bio na vrhuncu nabijanja statistike.
Bravo Joka!! Titule vise nisu pokazatelj ko je kakav igrac, zato si ti najbolji koji je ikada igrao ovu igru.

znanje-imanje

pre 2 godine

Pitanje je šta Jokić želi. Ako hoće titulu morao je sam da dosada odraste i prevaziđe Melouna. Da radi smislene a naročito apsolutno neophodne stvari. U zadnjih 10-12 utakmica morao je da odmara barem 3-4. Pa ako su sedmi sedmi su - ali opet sa nekim šansama. Ovako izakan sezonom niko na svetu ne može da igra PO na potrebnom nivou.
GSW je najlakši protivnik kojeg su mogli dobiti. Franšiza u opadanju i pred rebuldom. Sve su to izraubovani igrači. Ne samo spleš-bradrs i Grin nego i Wigins, Bjelica... Ali oni su se kako tako odmorili pred PO!
Dalje prevagu ovde čini ipak - igrač koji igra za 2 miliona, a ne sve zvezde zbog kojih GSW probija seleri kep. Gde je takav Denveru?
Treće upravo su zato Mari i MPJ morali ulaziti zadnjih mesec dana po par minuta na parket. Čuvaju ih? Za koga, za šta? Za njihove unučiće?
Četvrto sudije su tu da se slučajno ne desi da isplativiji GSW ne bude eliminisan od neisplativog Denvera.
I tako: 1, 2, 3, 4...

Bez klinačkih prepucavanja

pre 2 godine

"Sa ovim momcima sa kojima igra, i sa njihovim trenerom nazalost nema sta da trazi u playoff-u. Nije problem to sto fale MPJ i Murray vec sto svaku utakmicu igraju na identican nacin nadajucise da ce nesto da se promeni. Tuzno a na kraju i iritantno. Stvarno steta ako ne promeni ekipu da se ceo zivot izivljavaju na njemu cim je malo jaca utakmica.
(Edi, 19. april 2022 08:10) "

Upravo to pišem već koji put. Svaki put budem ismejan kao nepoznavalac košarke.
Sve što si opisao je direktan rezultat Jokićeve specifične igre i filozofije funkcionisanja u timu. On se ne prilagođava timu, nego tim njemu. Sve vreme igru bazirate na centru koji voli da glumi pleja, beka, i pomalo leđnog centra. Ostali su tu samo da ga opslužuju. I sada od njih tražite da daju neke poene. E, pa dobili ste tim koji ste pravili, tim koji to nije. Dobili ste Jokića i njegovu družinu. A tu nema ozbiljne košarke.
Ako Jokić pređe u bilo koji drugi tim moraće da se podredi timu ili ništa od njega neće biti. To što uvaljuje lopte da saigrači šutnu ne predstavlja pravi primer razigravanja saigrača. Ja nisam video krštenu akciju na nekog drugog igrača. Razigravanje saigrača bi podrazumevalo da još neko ima neku ulogu, a ne da se svi sklanjaju da njegovo veličantsvo radi šta hoće. I Denver će platiti cenu toga.

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Kostace ga, plej of, mvp titule. Losa igra i njega i saigraca. Pogotovo saigraca. GSW ce ih oduciti od kosarke.
E moj Jokara, nikad nista neces uzeti u tom raspalom Denveru.

Slon

pre 2 godine

Ako je taj Denver (osim Nikole) škart od ekipe nameće se pitanje ne bi li najbolji igrač u timu a ujedno i MVP cele lige trebao ubacivati preko 40 po meču minimalno? Za sada mu je prosek u 2 meča 25.5 koševa.
Nije ovo kritika Nikole ali on kao da se utegne kada treba potegnuti.
To se vidi i po stilu igre koju ima sad, gotovo da i nema šuta izvana, sve neka zabijanja u reket i na mišiće pivotiranje, kao da je izgubio veru u svoje mogućnosti.

Pera Ždera

pre 2 godine

I kako Denver da pobedi Kari (34p 5trojki) Tompson (21p) Grin (6as 3ukr) trio + Nenormalnog Dzordan Pula (29p 5trojki)+Viginsa sa prvom petorkom s'kojom igra (bez mnogo izbora)... Moris koji se uvek us*re u POffu (mada sinoc dobar), polunormalnim Bartonom (ocajnih 5 od 15), nazalost jedinom nadom za koseve pored Jokica, igracem cije je neigranje neposredno i dovelo Denver do finala zapada :) koji i sa 50 poena moze uvesti tim u kontra ritam... Veteranom Grinom koji jutros bukvalno baca air ball totalno nebranjen iz otvorenog suta i Gordona koji do Denvera ipak nije igrao ozbiljniju kosarku, kamoli POff kosarku (katastrofalan sinoc). Tuga. Najveca ofanzivna opasnost osim Nikole i polu normalnog Bartona je ruki Bouns a to uopste u praksi nije (prirodno u ovom trenutku).

Ok, Nikola igra ruzno, fizicku kosarku zidanja, kroz frustraciju nemoci saigraca i bukvalno celom odbranom Ratnika na sebi (najgorih -26 sinoc). Bar je ovaj put dobio "razuman" br sl bacanja. Kulminacija tretmana i odsustva ofanzivne pomoci kroz iskljucenje :( Umor je tu, sut za 3p otisao jos pre par meseci (takodje direktan uticaj umora), ali koliko god da je nerazumno i nefer, on mora davati 35+ poena Luniju i za glavu nizem Grinu (koliko god da je elitan defanzivac) svaki mec. Da mu bar neko od saigraca skine bar jednog sa ledja pri utrajanjima. Pretesko.

Ratnici sve vreme igraju sa 3 beka, izrazita sutera u ekipi i Meloun ni da proba bar par minuta sa Kampacom da bar prebije, iznervira smeta Kariju kako je inace u par navrata jako uspesno radio. Neproduzavanje saradnje sa Ridom za POff? Besmisao. izgubise oba meca identicnom taktikom protivnika a Meloun ni da mrdne mozgom, reakcijom, pa i nekom nenormalnoscu ne bi li trgnuo tim. Ne zaboravimo ni prednost Imati Milojevica u ekipi koji zna Nikolu u misao.

Sustina prosta. Ratnici prvo kompletniji a onda i bolji tim od veoma nekompletnog Denvera kojima je Jokic uopste i obezbedio igranje u POffi, vam svake logike. Steta samo sto ce ova serija (ako se Denver nekako ne propudi, nadje energiju i izmisli poene mimo Nikolinih) koristiti za osporavanje eventualne MVP nagrade (poslastica za Nicka Wrighta) totalno zanemarujuci da je upravo i ucestvovanje u POffu sa ovakvim rosterom naucna fantastika bez sledeca dva najbolja igraca i poentera ekipe, Mareja i Portera da bar malo skinu protivnike sa Nikolinih ledja, glave, ruku...

Ocekuje se odgovor Jokica na domacem terenu, kroz energiju i nakupljeni bes (nadam se ne kontraproduktivni) tretmana sudija i iskljucenje i bar solidnu partiju Gordona, Grinova itd inace metla i mrlja na Nikolinoj istorijskoj sezoni, nazalost.

Milos

pre 2 godine

Odakle da pocnem...
Na stranu sve i to sto mu "Front Office" nije slozio ekipu dostojnu da se takmici na ovom nivou, na stranu sto je Marey zdrav i ima zelono svetlo da se vrati na parket ali ON NECE, na stranu NEinteligencija saigraca sto ne znaju da mu dodaju obican pass na "rollu", na stranu sto ga sudije NEPOSTUJU ali bukvalno ovo nije moguce...
Ono sto ne razumem je debil od trenera Maloun sto mu konstantno krati minute, znaci mislio sam da ga cuva za playoff, ono dosao playoff Jokic i dalje igra samo 34 minuta po mecu(toliko bi igrao da ga nisu iskljucili)...ALO BRE SVE OSTALE ZVEZDE IGRAJU PO 40 MINUTA U PLAYOFFU!
KAT i Embiid igraju celu cetvrtinu, pa sto ga vadis covece na 1 minut do kraja cetvrtine, ostavi ga da je zavrsi!
Denver vodi 12 razlike ovaj ceka do 6 minuta pre kraja cetvrtine da ga vrati, svoje sablonske izmene kao da je u pitanju regularna sezona...
E zato je Luka Doncic ISTERAO Rika Karlaja koji se pravio pametan, ali nazalost ovaj nas nije takav ne zna da iskoristi movnkoju ima...
Ja ne bi potpisao novi ugobor dok se ne napravi neka cistka u oboj kanti od tima.

Srbonja 2.0

pre 2 godine

Ono sto ne razumem je debil od trenera Maloun sto mu konstantno krati minute, znaci mislio sam da ga cuva za playoff, ono dosao playoff Jokic i dalje igra samo 34 minuta po mecu(toliko bi igrao da ga nisu iskljucili)...ALO BRE SVE OSTALE ZVEZDE IGRAJU PO 40 MINUTA U PLAYOFFU!
By Milos Fenboj
Mikeli, nocas je trener pogrijesio sto ga duze nije drzao na klupi. Klupa je bila napravila finu prednost, Jokic je taj koji je tu prednost odmah istopio.
Znam ja da tebe nervira sto ne dolazi do TD, 35p po mecu. I Jokica to nervira, Melouna, ali Meloun treba da se pretvara da mu je bitno i da ekipa pobijedi.
Isto tako, ne mora da znaci da ce bolji da bude ako je duze na parketu.
Juce VanVleet 24min u prvom poluvremenu. Prva cetvrtina 15p, druga 2, cijelo drugo poluvrijeme 3.
Ima nesto i u tome da kad je igrac stalno na parketu, on se umori. Ti mislis oni mogu po 48min, kao u fudbalu sto ne izlaze iz igre?

basketaš

pre 2 godine

Ko zaista neironično misli da Jokić sa ovim jačim Aba 2 rosterom može da gura do polufinala i finala zapada nije zdrav u glavi.
Pa samo Džordan Pul je bolji od svih bekova Denvera, kamoli Kari+Klej, Vigins, Grin itd.

Sa zdravim Marejom i Porterom bi mahali iz Kankuna, Nikola je pokazao da može da izbaci jaču Jutu, Kliperse nego li ovaj GS. Naravno sa kompletnim rosterom.

Entropy fighter

pre 2 godine

Sledecu utakmicu dobija Denver, Jokica u cetvrtoj proglasavaju za MVP ali denver gubi utakmicu i zavrsava plejof u sledecoj sa 4:1. Ko hoce da se kladi?

Fishermann

pre 2 godine

nesto se desava sa Jokicem, ocekivao sam monstruozne partije protiv GSW-a jer tu nema ko realno da ga zaustavi, ono em su pali poeni i asistencje em je pao procenat suta, plus ocigledno je prenervozan, nije mu ovo prvi play off pa da nije navikao na ovakvu odbranu a opet i da je umor do play off-a je igrao odlicno i bas sad da ga stigne umor na prvoj i drugoj utakmici ajde da su makar prvo kolo odradili pa da kazes stigao ga umor borio se sa celim GSW-om nego prve dve utakmice on ocajan (za njegove standarde)

a

pre 2 godine

Nadali smo se da mogu nesto nagetsi ali jednostavno su bolji ratnici , bice 4-0 ili 4-1.
Posle nema izgovora za reprezentaciju ,bice dosta vremena za jahanje ,mozda ce mu i zene biti preko glave pa ce mu reprezentacija dobro i doci . poz voz

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Denver sa sve Jokićem je prosečan NBA tim. Regularni deo je cirkus a najbolji pokazatelj je baš Nikola, obe utakmice ispod 50 odsto šuta a setimo se pre PO.MVP istog je bio i Vestrbruk, ma obezverdili su igru tom statistikom, igra se za pobedu, titulu a ne suve brojeve.

Edi

pre 2 godine

Trebaju da "grizu",da stegnu Curry-a, da ga "tuku" i da ga slome psihicki. A on decko leprsa po terenu i glumata, to znaci da mu nisi ni malo otezao posao vec da se oseca kao u dvoristu. Ali za to ili jesi ili nisi kao karakter, tesko da moze trener to da ti objasni

Memfis

pre 2 godine

Јокић је дефинитивно подбацио, ово му је најгори плејоф. На страну лош тим, пре свега ужасни Гордон кога људи овде непрестано хвале (он је задужен за Пула, дечко га вози као аматера, а у нападу му дају 5 метара простора и не може ништа),МВП лиге не сме овако слабо да игра. Јако лош у одбрани и недовољно добар у нападу

Djole

pre 2 godine

GSW su bolja ekipa, ali sudije su upropastile Jokića dvosstrukim aršinom dosuđivanja faulova.Jedan kriterijum je bio kada Jokić napada koš , a drugi kada se brani.Totalna nedoslednost kao i pre 2 godine protiv Lejkersa u plej-ofu.

Neće...

pre 2 godine

Jako je teško u plejofu, kad sa sobom vučeš orkestar ratnih invalida i kad ti je drugi najbolji igrač pajac Vil Barton...

Pritom, istina je da čovek nema toliko kredita i pokrića kod sudija kao ostale zvezde, i onda se desi da pregori i buni se u momentu koji nije toliko strašan faul nad njim. Prosto, u trenutku klikne i krene da se buni. Sudije, naravno, idioti kakvi jesu u NBA ligi, samo to čekaju i prave cirkus odmah..

Miho

pre 2 godine

Pisao sam ovo prije tri godine da jokic neće nikad doći do finala sa Denverom.Može on biti deset puta MVP sa ovim timom su Garbage.Jedva čekam Phoenix Suns protiv Golden State.

Jaaa

pre 2 godine

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 27.91.
2. LeBron James. 27.35.
3. Nikola Jokić 27.10.

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 9.21
2. Nikola Jokić 8.87
3. LeBron James 8.85

(maSi, 19. april 2022 18:31)

S tim što je Lebron pri kraju karijere i sigurno će mu padati statistika a Jokić je na vrhuncu i ići će do kraja daleko ispod Lebrona jer on taj tempo ne može izdržati...

kizza

pre 2 godine

Ako ste gledali utakmicu mogli ste lako da primetite dve stvari:

prvo, Denver na igrace koji mogu da pariraju petorci GSW sa tri beka i dva krila - u odbrani ne mogu da ih stignu, u napadu ne mogu da pobednu od njih

drugo, Meloun nikakav pokusaj, nikakva reakcija na to - sablonske izmene ne samo po igracima i pozicijama vec i po satnici, kao Adelman svojevremeno sa Kingsima.

Problem sa Denverom traje od onog leta kad su pustili Plamlija i Granta i ostali bez klupe. Doveli Kampaca i Ribersa, smesno...Isto sa Karmelom, trose najbolje godine svog najboljeg igraca terajuci ga da igra sa mediokritwtima. Nema tu uspeha, PO je premija za njih. Nema ko da vodi fransizu, dati 200 miliona igracu za koga se zna da ima problema sa ledjima i zakljucas plate, npr...to je povreda zbog koje se zavrsavaju karijere, setite se Pedje. Meni je Jokica zao, sa sportske strane. Bice MVP, ali sa Denverom nikada prsten nece uzeti.

Sarkazam

pre 2 godine

Grin, kari i onaj kreten sto je udario cajper jokicu su trebali da popiju tehnicke zbog nesportskog ponasanja. Sudjenje je bilo ocajno, a i denver je igrao ocajno, mozda zbog toga, a mozda zato sto svi u timu osim Jokica imaju dve leve noge i ruke, a nisu levaci

Mladen

pre 2 godine

Kako nece biti iskljucen!?
Dosta je coveku svega!
4 startera sa kojima igra izvela su ukupno 1 - citaj JEDNO!!! slobodno bacanje za celu utakmicu...
Sledeci najbolji strelac 12 poena...
Ovi lagano.
Pul nezaustavljiv.
Kari laganica sa klupe.
Klej suterski trening.
Grin igra svoju igru,Vigins takodje.
Pomocno osoblje bez pritiska igra svoje role,dok kod ovih kukavaca se ne zna ko gde bije...

Edi

pre 2 godine

Sa ovim momcima sa kojima igra, i sa njihovim trenerom nazalost nema sta da trazi u playoff-u. Nije problem to sto fale MPJ i Murray vec sto svaku utakmicu igraju na identican nacin nadajucise da ce nesto da se promeni. Tuzno a na kraju i iritantno. Stvarno steta ako ne promeni ekipu da se ceo zivot izivljavaju na njemu cim je malo jaca utakmica.

Mladen

pre 2 godine

Polako, ima jos da se igra. Meni nije jasno, a gledao sa obe utakmice, zasto sudije ne sviraju evidentne faulove nad Jokicem? Covjek ga na polaganju ocigledno udara po rukama, i nista. Green ga cuva rukama, konstantno ga gura, udara, provocira, oponasa, ruga mu se, i sudija opet nista. Zaista ovo ne mogu da razumijem. Gordom i Moris pod hitno moraju da se ukljuce ako misle nesto vise da urade u ovoj seriji.

roten

pre 2 godine

Očekivano,Denver nema rešenje za "malu petorku" G. Stejta, Grin na poziciji 5 predstavlja problem jer je brži od Jokića i fizički može da mu parira,o faulovima koji mu se ne sviraju bolje i ne pisati.Jokić nervozan i frustriran.Denver nema nijednog igrača na poziciji beka koji može da igra iole pristojnu odbranu,katastrofa šta im rade bekovi GSW-a.Gordon je užasan,beskoristan u napadu,on i pripada nekom besmislenom timu kao što je Orlando.Denveru treba remont,neće biti dovoljnan povratak Mareja i Portera sledeće godine, moraće da promene 70 posto ekipe ako žele napad na titulu, počevši od Bartona naravno.

Miho

pre 2 godine

Pisao sam ovo prije tri godine da jokic neće nikad doći do finala sa Denverom.Može on biti deset puta MVP sa ovim timom su Garbage.Jedva čekam Phoenix Suns protiv Golden State.

mojnemenito

pre 2 godine

Komentari su kao da je Denver zavrsio prvi u regularnom dijelu, pa sa pozicije 1 idu na Golden State. Golden State je ekipa koja moze da ide i do titule, a ovekujete od ovakvog Denvera da ih prodje. I onda odjednom Jokic kriv za sve. Pa njima je samo cilj njega da zaustave, od ostalih iz Denvera nikakve vajde. Vuce ekipu sam cijelu sezonu, naravno da se ocekivao ovakav ishod.

Aleks

pre 2 godine

GSW je ozbiljno ozbiljna ekipa, sa ozbiljnim trenerom. Draftovali su Džordana Pula sa kojim je Stiv Ker radio otprilike kao što je radio sa Stefom i rezultate vidimo u prethodne dve utakmice - dečko prvi PO u karijeri igra kao da mu je najmanje peti. Puca od samopouzdanja. Na sve to, ako nekom nije bilo jasno do sada, Stef je superstar sa najmanje sujete u čitavoj ligi. Čovek ulazi sa klupe (bez obzira na povredu) i svesno prepušta spotlight Pulu. U takvoj sredini bi svaki igrač procvetao. Ker je uspeo da pokrene i Bjelicu...
Čuvena 3G postava sa tri beka i Drejmondom na petici koji najčešće brani Jokića 1 na 1 ubija Denver. U Q1 je Jokić krenuo agresivno i dok su igrali u njegovom ritmu Denver je bio na +10. U trenutku kada Meloun njega vadi iz igre kreće zlostavljanje od strane bekova GSW. Ubrzali su igru, što njima odgovara: svi se kreću, puno protrčavanja, ekstra pasovi, Stef otvara prostor prodorima u reket, Pul ima neverovatan pregled igre (bar 3 ass su bile Bjelici na utrčavanje). Da ne spominjem da je šou krenuo tek kad se i Klej raspucao.
Bilo im je dovoljno 5 minuta da nadoknade višak i okrenu rezultat. Za to vreme jesu se držali bez Jokića uspešno, ali je poenta da im ne odgovara taj stil igre.
Na kraju, Grin je uspešno ušao Nikoli u glavu i isprovocirao ga. Pod hitno mora poraditi na anger management-u jer mu se ne smeju događati ovakva isključenja iz nemoći.

Hm

pre 2 godine

Ovako...Filadelfija - Toronto...Prva cetvrtina, Toronto igra izjednaceno protiv sudija, trude se ali dibre su i sudije te odrzavaju egal. Od druge cetvrtine nadalje Toronto je pukao. Znaci Embid je, cini mi se, 12. slobodnih bacanja imao u 1/4. Imao je jos par komada do kraja utakmice, a tada je posao vec bio zavrsen.

GS protiv Denvera...Na pocetku sudije korektno sviraju Jokicu, i vise poena ima sa sl. bacanja nego iz igre. To se odrazava i na rezultat te Denver vodi konstantno. Odjednom, kao na neki klik, sudije menjaju kriterijum, dozvoljavaju prljavu igru, nema vise faulova na Jokicu, ovaj puca, i sve se raspada.

E, to je NBA, odnosno sudijski kriterijumi...po potrebi. Prosla utakmica 2. sl bacanja ova 8. od toga valjda 6. na pocetku utakmice...Zaista sramno.

Naravno, ne opravdavam Melouna i njegovo nereagovanje kada su sa 43-31 dosli do 43-44. Nema covek osecaj za igru pa to je. Kasnije je vec usla voda u usi, Voriorsi poludeli, Nagetsi pali...Jos su i dobro prosli.

laganica

pre 2 godine

Nije kosmar Nikole Jokica nego kosmar Denver Nuggetsa. Najkrace receno, ovi su 10 nivoa iznad Denvera. U svakom segmentu igre s bolji, zdravi su, ekipa vec 10 godina igra zajedno, znaci uigrana, bolji odbranu, bolji ofanzivni potencijal, bolji trener, prosto su dva svijeta oni i Denver. I na sve to dopustaju previse cvrstu igru nad Jokicem, par se faulova ne dosudi i dobijes ovo sto dobijes, prosipanje. Poole je stvarno otkrovenje sezone, stvarno nevjerovatno da su Warriorsi uspjeli iskopati ovako dobrog igraca. Bjelici odgovara match-up sa Denverom, solidno je oba meca odigrao. Sa druge strane sve sve puca od frustracije, dijelom sto su gori komad, dijelom sto ih i sudije unistavaju, da su poceli i medjusobno da se svadjaju. Gordon je izgubio sposobnost da igra kosarku. Kako neko moze onako biti los nije mi jasno. Warriorsi ga ovaj mec nisu ni cuvali uopste, dobija tretman Simmonsa, pusti ga samog, ne umije taj. Barton se ne vidi na terenu, nema ga u napadu, nema ga pozadi, ali ga zato ima da se svadja sa Cousinsom. Denveru bi najveci plus bio ako bi se otarasili Bartona u offseasonu. Od ostatka ekipe se nema sta ni ocekivati, to je svakako uvijek bilo tanko, Morris, Green, Hyland, oni ne bi trebali preko 10 minuta u playoffu da dobijaju, da su Nuggetsi zdravi. Nikoli je izgleda preko glave nedosudjenih faulova, ali treba da nauci da se smiri, jer iskljucen nikako ne moze pomoci, a Green ce mu sve vise ulaziti u glavu. Ide ovo u 4, pa vise srece sljedece sezone.

Aleksandar Vukobratić

pre 2 godine

Ne možen Jokara sam. Vrlo je jasno…

A Poole party je evidentan, GS je dobio trećeg splash brother. Ako se ne povredi neko, mislim da imaju dobre šanse za finale sa Phoenix.

Bob

pre 2 godine

Ko zaista neironično misli da Jokić sa ovim jačim Aba 2 rosterom može da gura do polufinala i finala zapada nije zdrav u glavi.
Pa samo Džordan Pul je bolji od svih bekova Denvera, kamoli Kari+Klej, Vigins, Grin itd.

Sa zdravim Marejom i Porterom bi mahali iz Kankuna, Nikola je pokazao da može da izbaci jaču Jutu, Kliperse nego li ovaj GS. Naravno sa kompletnim rosterom.

Tebi su jači Juta i Klipersi od ovakvog GSW, trostrukih NBA prvaka, sa splash brother's i igračima poput Pool, Wighins, Green...??? Još zaboravljaš da su tada u Denveru igrali Jeremy Grant, Mason Plumly, Paul Milsap i opet su uz neverovatne preokrete i sreću dobili te timove!

Bon Jovi.

pre 2 godine

@ Setaju se bekovi GS pored Nikole kao na treningu


Susjed nisam znao da centar treba da čuva i bekove? Znaci Jokic bi trebao da čuva svih 5 igrača GSW ;)
Posto vidim da ogroman broj pljuvaca po Jokicu dolazi iz Hrvatske zanima me gde ste da ga pohvalite kad odigra dobro ili dobije MVP priznanje. Malo cudno da vas tada nema ovde ;)

Milan Spanac

pre 2 godine

Nije kosmar. Jok je sinoc probao, vodili su, ali AG i Barton su odlucili da preuzmu stvari u svoje ruke. Sa onakvom igrom ne mogu ni u G ligu da igraju, a igraju 30+ min.

Milan

pre 2 godine

Košmar Nagetsa, Jokić se u igri 1 na 5 sasvim lepo snašao. Naprosto, mnogo su slabiji tim. Kada na to dodamo da im i inače ne odgovaraju ekipe sa brzim protokom lopte i šutem za 3 poena, dobijamo horor. Sve slabosti su isplivale na površinu. Da ne nabrajam pojedince, sem Nikole još samo Monte dobija prelaznu ocenu. Ovo ostalo nije vredno pomena. Golden Stejt može do velikog finala. Još Finiks i Milvoki da dodamo i među ove tri ekipe treba tražiti šampiona.

Straight Outta München

pre 2 godine

Ne razumem ljude koji ocekuju da Denver bez Mareja i Portera dobije na gostivanju Karija, Kleja, Grina, Wiginsa, Pula???? Malo realnosti nije na odmet.

xxx7

pre 2 godine

Ljudi o kakvom vi sudjenju pricate ovde, oni gube dve tekme sa po 20+ razlike?! Prosto sada se igra mnogo ozbiljnija kosarka,sa isto tako ozbiljnijim odbranama, Denver kako nema krstenog igraca skroz je logicno da je cela odbrana koncentrisana na Nikolu, i dave ga polako od pocetka do kraja, konstantan pritisak, provokacije, i on po sablonu na kraju i puca. Sve je to legitimno,i naravno da ce svi tako da igraju kad vide da ima prodju, e zasto Denver nema plan B, zasto ima raspale igrace, i jos hiljadu drugih pitanja,to je druga stvar.
Svakako mozemo da ga volimo ili ne volimo, ali ova ekipa Denvera nikada nece napraviti nista.

serUm

pre 2 godine

Ja sam to i rekao, GSW ih pikirao poslednjih 20 kola i namestao se da igra sa njima prvo kolo, jer su im penal. To se znalo, nema Denver igru protiv GSW.

vld

pre 2 godine

Najaci su mi ovo sto pljuju MVP-a lige da nema pojma i da nikad nista nece osvojiti sa Denverom, pa ne bi bio jedini od veliki kosarkasa koji nisu uzeli prsten. GSW je jednostavno prejak za Denver. Oni kad ubace u sestu brzinu to je ludilo za 5 min naprave 15-20 razlike. Sipaju trojke sa svih strana jos i onaj mali Pool menja Karija i pokida.

steva

pre 2 godine

Slicna utakmica kao ona prva , budu ok kvoter ipo i onda u bunar , naprave im 16:0 nula za par minuta i ode voz .
Malon je tako tako tanak trener da je to strasno . Ako ti je klupa napravila razliku , to apsolutno ne odlucuje o tome kad ces uvesti svog najboljeg igraca nazad . Bolje je da ga vratis u igru na plus 12 nego da ga uvdes na plus 8 i to onda kad ti ekipa udje u greske a , protivnik u seriju . I to kad ga vratis u igru lopta uposte ne ide na njega , kao u prvom kvoteru , vec bekovi , Morris i Barton soliraju i gube lopte . Jokic mora nazad u igru 8 min pre kraja poluvremena ilutkmicei . Sta jos tu ima , Malon je tako smesan , pa Stivi Vonder bi video da Gordon ne moze cuvati Poola , bilo je tu jos par promasaja u odbrani npr. Morris da cuva Thompsona ? I naravno , sudije , dobro su poceli , svirali su faulove nad Jokicem i onda progutali pistaljku . Jokicu sviraju faulove koje nad njim ne sviraju ni u snu . Ne moze Denver bekovski i suterski parirati Voriorsima , tesko da ce dobiti bar jednu utakmicu . I na kraju , Jokic stvarno mora poraditi na sebi .Ok , tuku te , sudije ne sviraju , ali precesto ti se desva ovo sto ti se desilo veceras . Uvek to tako biva , tuku te , sudije ne sviraju i na kraju ti izgubis zivce onda kad faul mozda nije ni bio (ili su oni pre bili vidljiviji) . Da , evidentno je da je Jokic izgubio sut sa distance , tako da sve gura unutra , a to je izuzetno naporno , jer te tuku stalno . Zato se brze umara i postaje nervozniji.

maSi

pre 2 godine

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 27.91.
2. LeBron James. 27.35.
3. Nikola Jokić 27.10.

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 9.21
2. Nikola Jokić 8.87
3. LeBron James 8.85

Ovo gore mora uvek - da bi na svaki spomen Jokića makar imali svest o kome pričamo.
Bez stava ekipe, trenera, igrača... nema ništa, jer i fer suđenje treba zaslužiti. Dejmond Grin napravi 10 faulova po četvrtini, dosude mu samo 1, a on se i za taj 1 pobuni, gestikulira... Nema šanse da Jokić sam izgura ovu seriju, nije ovo sumo rvanje, već košarka, igra sa najviše pravila o prekršajima. Trener Finiksa za svaki dosuđeni faul traži od sudija objašnjenje. Tako imaš stav, i tako možeš obezbediti makar egal suđenje. Jeste denver mala franšiza, ali brate mili svi su plaćeni da odrade svaki dolar, svi pa i trener. O igračima kojima je okružio Jokića, glupo je i pričati. To „treba dovesti sledeće sezone“ je glupa i prazna priča. Imali su Granta (igra za 20m, Barton za 15, Gordon za 16) i šta ćeš Gordonu i Bartonu da garantuješ mesto u prvoj petorci i minutažu, a Grantu nećeš? imali su i dva defanzivna pit bula Harisa i Krejga, imali Vanderbilta, Mekgija. Bizli „čudan“ a zabijao je 15-20 svaki put kada je trebalo. Meloun je imao igrače, ali nikada nije znao šta bi s njima. Ne treba ni on svaki put da dobije tehničku, ali brate vrši pritisak na sudije, nemoj da tu glumiš „dobrog čiku“ i da samo prevrćeš očima...

bradina

pre 2 godine

Uzivam citajuci komentare.Narocito sada kad je GSW isprasio Denver u prve dve utakmice kod kuce.Neverovatno kako su komentari neobjektivni i padaju samo na jednom sto bi i slepac video! GSW ima bolje igrace na svim pozicijama izuzev na poziciji centra! Ovakav sastav koji je uspeo da osvoji 3 titule izmenio je samo KD zvezdu ali nista nije prepustio slucaju i prilagodio se igri gde i dalje Klej i Stef sipaju haubice za 3 poena,cvrstu odbranu sa DG, uz veoma brzi napad sa ulazima ili zavrsnim sutevima u kojoj se proslavio mladi Jordan Pool.Kad je ta postava na parketu a bilo ko da im se pridruzi,kao nas Bjelica na primer sinoc,onda je svima jasno zasto GSW vodi 2:0!Sta u stvari fali Denveru da bi parirao? Sve i nista,jer stoji cinjenica u svakom timskom sportu,protivnik je jak onoliko koliko im dozvolis,a Denver im je sve dozvolio uz neverovatnih 18 izgubljenih lopti!Svima je poznato da ce Jokic ispuniti svoje kolone 20+ poena,10+ skokova cuvao ga udvajanjem ili onemogucavanjem da lako poentira ili asistira.GSW se opredelio da mu smanji asistencije,racunajuci da spoljni igraci i bekovi nece biti efikasni kao njihovi suteri!Kad se pri tom doda neodgovorna igra u odbrani stvar postaje ociglednija.Nema ofanzivne igre Gordona,zute minute Bartona,koji se vise trudi da popuni kolonu skokova nego da onemoguci igracu koga cuva lagano poentiranje.Uvek sam tvrdio da nemoze "fica protiv formule 1" a tako je Denver sinoc izgledao u poslednje 3/4!Izvrsno taktika trenera Kera,kljuc za 2:0!

dado

pre 2 godine

Kosmar ili ne, ne moze sve sam Nikola, pa da ga ubijes.
A Green ga ubija, jer ovo je play off i tu se dize obrana barem za 50%.
Jednostavno, to je NBA. Regularni dio traje 82 utakmice (po meni absolutno previse) i tamo se pusta nabijanje statistike, jer to vole navijaci. Lijepo je vidjeti igraca sa TD, sa 30+ poena itd. I zato se obrane igraju kao neki meki All Star vikend.

GSW su suterska ekipa i to je to. Ovdje ce biti 4:0 ili mozda 4:1 i kraj price. Nemas pomoci suigraca i to je to.

Isto tako se treba zapitati vodi li ovo igdje ili je to to.

Sad ce mnogi po Nikoli, kao kakav je on MVP, istina jeste i da su brojke bolje, jer nema Murraja cijelu sezonu. Alo ovo je nekako vrh.

JPR24

pre 2 godine

Denver vodi 43-31 ! Sledi paljba GSW, Meloun čeka da bude 44-43 za protivnika sa uzme tajm aut ! Kerr, vode lagano 15/16 razlike, Denver ubode 5 poena, odmah tajma aut za svaki slučaj ! Ostalo, šta reci, čak i komentator ma TNT-u reče, Jokic igra i neću da ispadnem bezobrazan ali niko nema sa njime da igra ! Gordon opet ne može da se sastavi. Barton cirkus živi, ostali su izgubljeni, niti znaju da brane, niti doprinose u napadu. Kazins glumi nekog baju. Ovde je trebalo staviti Kampaca da lepi Stefa, pa barem da ga iznervira, ali ne, stavi ti lepo ostale, i ćao zdravo. Jokicu preostaje samo jedno, da traži saigrače na nivou, ili da razmišlja o sledećoj ekipi gde će, ako ima Ambicije.
A GSW, igraju odbranu, puno kretanja u napadu, dodavanja i nadju nekog ko će poentirati, Kari Pool i Klej sasuli paljbu, Vigins i Bjelica 10+, odradili posao i to je to…

kiza-iz ofsajda

pre 2 godine

Komentarišete Denver kao da igraju protiv amatera. Alo, pa to je Golden Stejt! Kari, Tomson, Grin, Vigins....plus i ovaj Pul se razgoropadio. Imaju ogromno plejof iskustvo.

Možda i pobede kod kuće....videćemo.

niksic

pre 2 godine

Cuvati ekipu kao sto je Golden Stejt je izuzetno tesko, prvenstveno jer imaju svoj stil igre koji drugi ne koriste. Povrh svega toga Golden Stejt predstavlja sve ono sto ne odgovara Denveru. Bukvalno u svim statistikama u kojim je Golden Stejt ofanzivno u vrhu lige, Denver je medju najgorima defanzivno - sut za tri poena, sutevi iz urucivanja i iz bloka, ulijetanja u reket iz kretnje bez lopte, to su odlike kosarke Voriorsa, a Denver je prikovan za dno u branjenju svih tih kategorija. Povrh svega toga Golden Stejt u svojoj novoj vec sada "smrtonosnoj postavi" ina tri igraca koji sutiraju slobodna 90%+, koji je krecu bez lopte najbolje sto se moze kretati i koji sa svake pozicije mogu da ti uspu poene. Na sve to imaju vjerovatno najboljeg visokog pasera u ligi posle Jokica i Lebrona, u visu Grina, koji sve to cita i pronalazi. Denver nema nacina to da brani, uprava odradila ocajan posao tako sto nisu doveli jednog defanzivca da cuva protivnicke bekove.

razor

pre 2 godine

Mišljenja sam da Denver ni sa ovo dvojicom povrjedjenih kad se vrate neće biti sposoban da osvoji titulu u budućnosti, jednu možda al veliko možda, treba se poklopiti dosta stvari i uz dosta sreće.

Demar Derozan

pre 2 godine

@g
To je teoretski tacno, ali u praksi ne,jer je Beli u godinama i 30 min igre u GSW je mnogo za njega. Ker je nasao zicu ovom timu, koristi sve igrace do msksimuma,a tako i Beli igra izvanredno, bas ono sto prethodni timovi nisu videli u njemu. Beli zna kosarku u prste.

maSi

pre 2 godine

S. Curry $45,780,966
K. Thompson $37,980,720
A. Wiggins $31,579,390
D. Green $24,026,712
J. Wiseman $9,166,800 $146.000.000

N Jokić $30,510,423
A Gordon $16,409,091
W Barton $15,384,615
M Morris $8,333,333
J Green $8,292,683 $77.000.000

Mali Hijavata

pre 2 godine

NBA All-Time Career leaders for PER (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 27.91.
2. LeBron James. 27.35.
3. Nikola Jokić 27.10.

NBA All-Time Box Plus/Minus Leaders (Basketball Reference)
1. Michael Jordan* 9.21
2. Nikola Jokić 8.87
3. LeBron James 8.85

(maSi, 19. april 2022 18:31)

S tim što je Lebron pri kraju karijere i sigurno će mu padati statistika a Jokić je na vrhuncu i ići će do kraja daleko ispod Lebrona jer on taj tempo ne može izdržati...
(Jaaa, 19. april 2022 23:12)


Znači, ludilo...ovom narodu definitivno više nema spasa.

Bocko

pre 2 godine

Nama šta, GSW je mnogo jači. Denver ne može ništa ni u odbrani, ni u napadu. I ono malo šansi prokockaju.U drugoj četvrtini druga petorka napravi +.12, Melooun vrati prvu, oni za dva minuta naprave četiri greške, GSW postigne 10 poena i kola krenu nezaustavljivo nizbrdo. Gledao sam tri četvrtine, jel može neko da mi objasni gde je nestao Gordon ? GS ima toliko opcija u napadu, da je to mnogo i za jače timove od Denvera. Ako izvuku jednu pobedu, da pevaju !

Western Devil

pre 2 godine

Samo on zna kako mu je. Gledao sam Filu Reptorse prvo, trener Reprotrsa Nik Nurs je urlao na sudije kao Dule Vujosevic, a Meloun je prvi trebalo da popije tehnicku za coveka koga ocigledno biju, i bez koga ne bi imao posao.

Vi koji ne gledate ne vidite gomilu stvari koje se ponavljaju iz meca u mec, a izdvojicu samo jednu jer me mrzi da pisem o svemu ostalom - Barton cele sezone spava u odbrani i onda mase rukama i glumi alfu prema ostalima. Svi znaju da je Melounov ljubimac pa mu cute, ali ovaj put kad je to uradio Bugi Kazins mu je rekao sta drugi misle, nadam se da ce to malo da ih trgne, i treba da se isvadjaju i isprazne i onda u Denveru reset, pa "na noz", Ali realno, sanse su im nikakve, usli su im u glavu, Gordonu posebno.

I kao bonus, postoji mi novi najomrazeniji igrac, gori od Kampaca i Bartona, ime mu je Dzef Grin. Onaj brat kao da radi u srpskom drzavnom preduzecu, ja njega prosto ne vidim na terenu, ali uvek se otkuca da je dosao na posao.

Mrkva

pre 2 godine

Igrac statistike, bez ijednog osvojenog trofeja sa timom.
Sa Denverom nece proci ni prvu rundu plejofa sobzirom na konkurenciju u narednim godinama.

Nišlija

pre 2 godine

GSW je ipak sampionska ekipa, sa ubilackim instiktom. Ovo je laganica za njih. Ekipa u kojoj je Jokic jedini bitan. Pustis kerove na njega i zavrsen posao. Ostali su nebitni. Vece probleme bi imali sa Minesotom. Uprava Denvera je ucinila sve da prokockaju Jokicev talenat i potencijal. Nista bolje nece biti ni sledece godine. Regularni deo 4-5mesto a playoff ekskurzija

Нема предаје!

pre 2 godine

Зашто Денвер не игра пик уопште, није ми јасно. Ниједном у мечу нису имали мис-меч, да Јокић остане са нижим играчем, нон стоп се гура доле и тако долази у ситуацију да игра увек против високог и лако скупљају око њега. Не разумем

Petar

pre 2 godine

Sve je to zbog toga jer se sada samo zvezde guraju u prvi plan jer to prodaje ovaj sport. A kosarka ko kosarka kada je u pitanju svaki drugi timski sport. Dzaba sto si zvezda kada ti je tim porazen.