Tenis 36

Petak, 01.04.2022.

09:10

Alkaras: Kecmanović je neverovatan

Španski teniser Karlos Alkaras kaže da je Miomir Kecmanović imao šansu da ga pobedi.

Alkaras: Kecmanoviæ je neverovatan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Robert

pre 2 godine

To on tako priča hvalospeve jer je pobedio. Druga bi to priča bila da je izgubio. Uostalom, to je i nadal radio u mečevima protiv Novaka.
(Ferrari 458, 1. april 2022 10:56)

Pa to radi 99% tenisera. Nahvale protivnika kojeg su pobedili, samim tim i svoj trijumf učine značajnijim (win-win), a sa druge strane ne propuste da nađu neki izgovor kada izgube (nisam osećao lopticu najbolje, čudno sam se osećao na terenu, teško sam disao, bolela me rebra, urastao mi nokat, zezale me oči, protivnik je imao malo sreće...). To je sve tako glupo ali tako popularno da je postalo standard.

El Profe

pre 2 godine

Cuj imao nevjerovatnu podrsku sa tribina. Da cujem ove nase strucnjake zasto je to tako? Evo nije Novak igrao, zar samo njega ne vole? Ostale vole sve sa istoka, samo Novaka ne, zato eto sto je on takav. Kako to da odjednom svi navijaju protiv Kecmanovica?
(Republika Srpska, 1. april 2022 11:13)

Ne mora se biti stručnjak da bi se dao odgovor. 70% žitelja Majamija su Hispano, i doživljavaju Alkazara kao svog. Eto, misterija rešena.

alkantara

pre 2 godine

Kecmanović je igrao fenomenalno, mnogo ranije je trebao da završi prvi set. U svakom slučaju bio je mnogo bliži pobedi. Kvota 4.40 je bila, odma sam hteo da stavim 1000€ ali eto izgubio bih, ali to bi bilo jako nesrećno. Alkaras/z se izvukao sa svojom kvotom od 1.20
i kusur jedva ali mora se priznati da njegova igra spada u sam vrh svetskog tenisa.
Dakle Kecmanović je zaslužio da prodje, možda i da osvoji jer ovo je bilo finale pre finala posle Medvedeva koji ne želi da se sprda da je prvi teniser po par dana, pogotu pre šljake. Ali dečko iz Mursije pokazaje nešto potpuno različito po prvi put posle fedexa, nadala i djokovića.

Aj tako

my way

pre 2 godine

Овај дечко је једини од нове генерације који делује да је саткан од истог материјала као велика тројка. С обзиром да не видим да ће имати једног, камоли 2 равноправна конкурента, може да постане најтрофејнији тенисер икад.

Demar Derozan

pre 2 godine

@Mihajlo
Odlicne su vase opservacije. Saglasan sam uglavnom, osim u delu da Miomir moze do GS titue. Razlog je da su ovo mecevi na 2 dobijena seta, telo njegovo mora da bude uvek u perfektnom stanju da bi igrao ovako, sto je tesko izvodljivo zbog ujednacensti svih njegovih udaraca i nema gde da se usteda energije napravi. Mozda bi trebao da igra vise na kretanje nogu, takva mu je konstitucija, nesto slicno sto je radila Kuznjecova godinama. Inace Misin rad i napredak su sjajni.

alejl

pre 2 godine

ovaj mali ce brze biti No.1 nego sto mislite.
(leleee, 1. april 2022 12:52)

Odavno sam to rekla.
Ovaj momak je miljama ispred svih (isključujući Nadala i Djokovica, jer ga oni mogu dobiti na iskustvo)

A da su bolji trenutno bolji ne bih rekla.

Mihajlo

pre 2 godine

Da li je moguce da niko od ovih selektora nije video da je Kecmanovic za nekoliko klasa bolji igrac od Krajinovica,Lajovica,Djerea,godinama greje klupi u reprezentaciji dok ovi gube sve zivo,Novak je sam igrao.
Konacno imamo buduceg top 10 igraca,apsolutno svakog moze da pobedi,ocekujem da uzme bar jedan grend slem.
Treba jos napraviti dubl da dodje do neke pobede a Djokovic i Kecmanovic samo singl da igraju i mozemo i da osvojimo Davis cup.

Rothmans

pre 2 godine

Gledao atomski meč noćas, Alkaraz je trenutno nivo kao Novak iz 2011 i 2015 pa puta dva ili tri, jednostavno ga ima svugda, leti po terenu i sve stiže i to duplo bolje nego Nadal na šljaci a lopticu udara tako jako, ravno i precizno kao da ima top sa navođenjem u rukama, tako da je ne bi stigli ni Novak ni Nadal iz najboljih dana i to da su bili na istoj strani mreže. A još onaj mrtav hladan killer instikt pogled u očima Alkaraza na 5:3 za Kecmana u tajbrejku trećeg seta, kao da je znao da ne može izgubiti ovaj meč, znao je da će pobediti. A šta reći tek za Kecmana, kakav giga napredak i u igri, i u psihi, od onakve smušenosti i psihičke nestabilnosti do Top 3 kretnje po terenu i jačini i preciznosti udaraca, ma Nalbandian je car, i samo neka tako nastave, vratiće se na dobro Kecmanu ovaj bolan poraz sa kamatom. Po prvi put sam sinoć od Australije 2008 i meča Federer-Tipsarević, gledao nekog srpskog tenisera da igra bolje i od Novakovog najboljeg nivoa, ali nažalost ni to nije bilo dovoljno za pobedu što dokazuje kakva je već sada zverina Alkaraz, a šta će biti za 3-4 godine tek strah me i da pomislim, neće moći ni gem da mu uzmu, prašiće ih biciklicama redovno.

Djoksa

pre 2 godine

Nisam nešto optimista što se nastavka sezone tiče. Kecmanović već godinama pravi najbolje rezultate na sporom betonu kakav je u Indijan Velsu i Majamiju. A najgori deo sezone mu tek sledi, pošto je i sam izjavio da mrzi da igra na šljaci. Niti je Nalbandijan bio neki ekspert za šljaku, što je baš čudno jer je Argentinac. Tek u nastavku sezone ćemo videti da li je došlo do pomaka u Kecmanovićevoj igri i stavu na terenu. Jer to se nikad ne procenjuje na podlozi koja mu najviše odgovara već sasvim suprotno, na podlozi koja mu najmanje odgovara. Ako ne bude tako, imaće "rupu" od skoro tri meseca u toku sezone kao toliko njih na turu. Nadala, kralja šljake, su počeli da priznaju za šampiona tek kad je počeo da osvaja turnire van njegove omiljene podloge.

satelit

pre 2 godine

Ovo je Majami ,tamo je hispano publika ..eto zasto su uz Alkaraza... Kecman je mogao do titule,igra sjajno i otvoren zreb potpuno..On samo da nastavi s Nalbandianom i jako s glavom i top 10 za godinu dana

IS

pre 2 godine

@Andjela

Mislim da nisi bas najbolje informisana. Misa i Alkaraz nisu "najnoviji podlmadak". Tacnije, to je samo Alkaraz (18 god). Misa je bas u toj generaciji Cicipasa i Zvereva (Misa ima 22 god, Cici 23, a Zverev 24). Misa je cak i dobio Cicipasa na Orange ball-u u finalu sa 15 god. Ova dvojica vec imaju Masters titule, kao i titule finalnog Mastersa.

Stvar je u tome sto je Misa imao malo duzi put sazrevanja iz juniorskog u seniorski tenis. Prakticno je stagnirao oko 2 godine i resavao neke stvari u igri, treningu tela i pre svega psihi, nakon cega je u ovoj godini napokon probio taj zid i krenuo da igra odlican tenis.

Promena je velika, a najveca u tome sto konstantno pokusava da salje sto dublje loptu i na taj nacin pritiska protivnika. To je Novakov trade-mark, ali taj nacin igre je kod njega dosao zbog Nalbandijanovog insistiranja da igra na taj nacin.

Nije ni bitno sto je njegova generacija trenutno nesto uspesnija do sada. Tek su mu 22 i ima jos mnogo godina ispred sebe da igra odlican tenis. Cini mi se da ima sve sto je potrebno za velike titule. Stabilan udarac, odlican servis (prosecan prvi je preko 200km/h, Novakov je npr. duze vreme bio na oko 180-185), ima odlican osecaj za dropove, jednom recju talenat i to ozbiljan. Sada slaze kockice i pozelimo mu sve najbolje.

A sto se malog Alkaraza tice, nestvaran potencijal. Ima bukvalno sve, ali dugacak je put koji je prosla velika trojka.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

ETO publika kao da je u Španiji !

Miomiru je bar tu svejdeno jer ni u Srbiji ne bi bilo drugačije, ne bi bilo ni više navijača a posebno ne bi bilo bučnije tako da nikada ne bi ni mogao da izjavi to što je Alkaraz.

Čestitke za pobedu ali protiv Hurkača kao još uvek šampiona biće teško jer izgleda da je došlo vreme poljske nacije u tenisu a put im je utkala odlična Agnješka sa sestrom kao i neverovatni nezaboravni Janovič.

Zeljko

pre 2 godine

Kec-man je ne pravom putu i verujem da ce se probiti u top 15 do kraja godine. U ovom mecu je osvajao znatno vise poena na drugi servis protivnika sto je dobar pokazatelj u kakvoj je formi trenutno.

anon

pre 2 godine

Cuj imao nevjerovatnu podrsku sa tribina. Da cujem ove nase strucnjake zasto je to tako? Evo nije Novak igrao, zar samo njega ne vole? Ostale vole sve sa istoka, samo Novaka ne, zato eto sto je on takav. Kako to da odjednom svi navijaju protiv Kecmanovica?
(Republika Srpska, 1. april 2022 11:13)

Ne znam koliko su protiv Kecmana, on je uostalom i poceo karijeru tamo, pre bih rekao da vole Alkaraza, malog je stvarno milina gledati.

Republika Srpska

pre 2 godine

Cuj imao nevjerovatnu podrsku sa tribina. Da cujem ove nase strucnjake zasto je to tako? Evo nije Novak igrao, zar samo njega ne vole? Ostale vole sve sa istoka, samo Novaka ne, zato eto sto je on takav. Kako to da odjednom svi navijaju protiv Kecmanovica?

Gambeeet

pre 2 godine

Možda i najkvalitetniji duel između momaka sa prosekom od 20 leta koji sam u životu pogledao, ono je bio strašan, vrhunski tenis, bez odstupanja za mm do poslednjeg poena. Do sinoć nisam verovao da Miša može sve da nas obraduje ovakvim nivoom tenisa, ali je pokazao da možemo sa sigurnošću da se oslonimo na njega u budućnosti i da ovo može da bude jedna jako lepa i uspešna teniska priča, kao i veliko rivalstvo sa već sada jednim od najboljih - Karlosom Alkarazom. Bukvalno nisam mogao ništa naročito da mu zamerim posle tog poslednjeg poena, dao je sve što je imao, možemo biti cepidlake pa reći što nije pogodio prvi servis na 5-3 u odlučujućem TB ili tako izvući neku situaciju, ali to i ne bi imalo puno smisla. Karlitos, kako ga zovu, je jednostavno bio fantastičan pod pritiskom, ni jednog sekunda se nije ustručavao da napadne i sam je zaradio ta poslednja 4 poena, onako muški, bez da razmišlja šta ako pogrešim, i nije pogrešio, već poveo sebe u novi trijumf - impresivno zaista za tako mladog momka. Iskreno, jedva čekam sezonu na šljaci, između ostalog naravno i zbog povratka našeg velikog Noleta, a za Kecmana se nadam da će nastaviti u istom stilu. Jako sam priželjkivao potencijalno finalni okršaj sa vršnjakom i velikim drugom (gotovo uvek zajedno igraju dublove od najmlađih dana) Kasperom Rudom u finalu, ali se nadam da će uskoro biti prilike. Još jednom, svaka čast na predstavi obojici, bravo Mišo na svemu prikazanom ove sezone i idemo dalje!

biće teško

pre 2 godine

Alkaraz sa 18 godina je 16. na atp listi.
Kecmanović sa 22 godine je 48 na atp listi.
Kecmanović može napredovati ali kad se pogleda vrh atp liste ne treba se mnogo nadati jer u vrhu je u prvih 16 njih 13 u godinama od 18 do 26 i teško da če da nazaduju, mogu samo da napreduju. I Kecmanović ako napreduje vidječe koliko može tek u susretu sa tih 13 mladih iz vrha atp liste.

Ferrari 458

pre 2 godine

To on tako priča hvalospeve jer je pobedio. Druga bi to priča bila da je izgubio. Uostalom, to je i nadal radio u mečevima protiv Novaka.

Andjela

pre 2 godine

@Leonida Da i ja to mislim. To je najnoviji podmladak tenisa (super za tenis).Problem su dve generacije između njih i trofejne trojke, izgrači kao Tim, Zverev, Cicipas, Medvedev, nekoliko iz Australije (Kirgios i &) , Fric (i još nekolio iz SAD).... koji su zakazali....puno su obećavali ali puno osciluju u formi....nisu nikva garancija. Tako da tenis ima "rupu" od jedno 10 godina. Otuda i toliki pad gledanostitenisa u svetu (ne mogu "kola" da vuku samo tri igrača).

Gambeeet

pre 2 godine

Možda i najkvalitetniji duel između momaka sa prosekom od 20 leta koji sam u životu pogledao, ono je bio strašan, vrhunski tenis, bez odstupanja za mm do poslednjeg poena. Do sinoć nisam verovao da Miša može sve da nas obraduje ovakvim nivoom tenisa, ali je pokazao da možemo sa sigurnošću da se oslonimo na njega u budućnosti i da ovo može da bude jedna jako lepa i uspešna teniska priča, kao i veliko rivalstvo sa već sada jednim od najboljih - Karlosom Alkarazom. Bukvalno nisam mogao ništa naročito da mu zamerim posle tog poslednjeg poena, dao je sve što je imao, možemo biti cepidlake pa reći što nije pogodio prvi servis na 5-3 u odlučujućem TB ili tako izvući neku situaciju, ali to i ne bi imalo puno smisla. Karlitos, kako ga zovu, je jednostavno bio fantastičan pod pritiskom, ni jednog sekunda se nije ustručavao da napadne i sam je zaradio ta poslednja 4 poena, onako muški, bez da razmišlja šta ako pogrešim, i nije pogrešio, već poveo sebe u novi trijumf - impresivno zaista za tako mladog momka. Iskreno, jedva čekam sezonu na šljaci, između ostalog naravno i zbog povratka našeg velikog Noleta, a za Kecmana se nadam da će nastaviti u istom stilu. Jako sam priželjkivao potencijalno finalni okršaj sa vršnjakom i velikim drugom (gotovo uvek zajedno igraju dublove od najmlađih dana) Kasperom Rudom u finalu, ali se nadam da će uskoro biti prilike. Još jednom, svaka čast na predstavi obojici, bravo Mišo na svemu prikazanom ove sezone i idemo dalje!

IS

pre 2 godine

@Andjela

Mislim da nisi bas najbolje informisana. Misa i Alkaraz nisu "najnoviji podlmadak". Tacnije, to je samo Alkaraz (18 god). Misa je bas u toj generaciji Cicipasa i Zvereva (Misa ima 22 god, Cici 23, a Zverev 24). Misa je cak i dobio Cicipasa na Orange ball-u u finalu sa 15 god. Ova dvojica vec imaju Masters titule, kao i titule finalnog Mastersa.

Stvar je u tome sto je Misa imao malo duzi put sazrevanja iz juniorskog u seniorski tenis. Prakticno je stagnirao oko 2 godine i resavao neke stvari u igri, treningu tela i pre svega psihi, nakon cega je u ovoj godini napokon probio taj zid i krenuo da igra odlican tenis.

Promena je velika, a najveca u tome sto konstantno pokusava da salje sto dublje loptu i na taj nacin pritiska protivnika. To je Novakov trade-mark, ali taj nacin igre je kod njega dosao zbog Nalbandijanovog insistiranja da igra na taj nacin.

Nije ni bitno sto je njegova generacija trenutno nesto uspesnija do sada. Tek su mu 22 i ima jos mnogo godina ispred sebe da igra odlican tenis. Cini mi se da ima sve sto je potrebno za velike titule. Stabilan udarac, odlican servis (prosecan prvi je preko 200km/h, Novakov je npr. duze vreme bio na oko 180-185), ima odlican osecaj za dropove, jednom recju talenat i to ozbiljan. Sada slaze kockice i pozelimo mu sve najbolje.

A sto se malog Alkaraza tice, nestvaran potencijal. Ima bukvalno sve, ali dugacak je put koji je prosla velika trojka.

Ferrari 458

pre 2 godine

To on tako priča hvalospeve jer je pobedio. Druga bi to priča bila da je izgubio. Uostalom, to je i nadal radio u mečevima protiv Novaka.

satelit

pre 2 godine

Ovo je Majami ,tamo je hispano publika ..eto zasto su uz Alkaraza... Kecman je mogao do titule,igra sjajno i otvoren zreb potpuno..On samo da nastavi s Nalbandianom i jako s glavom i top 10 za godinu dana

Zeljko

pre 2 godine

Kec-man je ne pravom putu i verujem da ce se probiti u top 15 do kraja godine. U ovom mecu je osvajao znatno vise poena na drugi servis protivnika sto je dobar pokazatelj u kakvoj je formi trenutno.

Mihajlo

pre 2 godine

Da li je moguce da niko od ovih selektora nije video da je Kecmanovic za nekoliko klasa bolji igrac od Krajinovica,Lajovica,Djerea,godinama greje klupi u reprezentaciji dok ovi gube sve zivo,Novak je sam igrao.
Konacno imamo buduceg top 10 igraca,apsolutno svakog moze da pobedi,ocekujem da uzme bar jedan grend slem.
Treba jos napraviti dubl da dodje do neke pobede a Djokovic i Kecmanovic samo singl da igraju i mozemo i da osvojimo Davis cup.

anon

pre 2 godine

Cuj imao nevjerovatnu podrsku sa tribina. Da cujem ove nase strucnjake zasto je to tako? Evo nije Novak igrao, zar samo njega ne vole? Ostale vole sve sa istoka, samo Novaka ne, zato eto sto je on takav. Kako to da odjednom svi navijaju protiv Kecmanovica?
(Republika Srpska, 1. april 2022 11:13)

Ne znam koliko su protiv Kecmana, on je uostalom i poceo karijeru tamo, pre bih rekao da vole Alkaraza, malog je stvarno milina gledati.

Rothmans

pre 2 godine

Gledao atomski meč noćas, Alkaraz je trenutno nivo kao Novak iz 2011 i 2015 pa puta dva ili tri, jednostavno ga ima svugda, leti po terenu i sve stiže i to duplo bolje nego Nadal na šljaci a lopticu udara tako jako, ravno i precizno kao da ima top sa navođenjem u rukama, tako da je ne bi stigli ni Novak ni Nadal iz najboljih dana i to da su bili na istoj strani mreže. A još onaj mrtav hladan killer instikt pogled u očima Alkaraza na 5:3 za Kecmana u tajbrejku trećeg seta, kao da je znao da ne može izgubiti ovaj meč, znao je da će pobediti. A šta reći tek za Kecmana, kakav giga napredak i u igri, i u psihi, od onakve smušenosti i psihičke nestabilnosti do Top 3 kretnje po terenu i jačini i preciznosti udaraca, ma Nalbandian je car, i samo neka tako nastave, vratiće se na dobro Kecmanu ovaj bolan poraz sa kamatom. Po prvi put sam sinoć od Australije 2008 i meča Federer-Tipsarević, gledao nekog srpskog tenisera da igra bolje i od Novakovog najboljeg nivoa, ali nažalost ni to nije bilo dovoljno za pobedu što dokazuje kakva je već sada zverina Alkaraz, a šta će biti za 3-4 godine tek strah me i da pomislim, neće moći ni gem da mu uzmu, prašiće ih biciklicama redovno.

biće teško

pre 2 godine

Alkaraz sa 18 godina je 16. na atp listi.
Kecmanović sa 22 godine je 48 na atp listi.
Kecmanović može napredovati ali kad se pogleda vrh atp liste ne treba se mnogo nadati jer u vrhu je u prvih 16 njih 13 u godinama od 18 do 26 i teško da če da nazaduju, mogu samo da napreduju. I Kecmanović ako napreduje vidječe koliko može tek u susretu sa tih 13 mladih iz vrha atp liste.

Andjela

pre 2 godine

@Leonida Da i ja to mislim. To je najnoviji podmladak tenisa (super za tenis).Problem su dve generacije između njih i trofejne trojke, izgrači kao Tim, Zverev, Cicipas, Medvedev, nekoliko iz Australije (Kirgios i &) , Fric (i još nekolio iz SAD).... koji su zakazali....puno su obećavali ali puno osciluju u formi....nisu nikva garancija. Tako da tenis ima "rupu" od jedno 10 godina. Otuda i toliki pad gledanostitenisa u svetu (ne mogu "kola" da vuku samo tri igrača).

El Profe

pre 2 godine

Cuj imao nevjerovatnu podrsku sa tribina. Da cujem ove nase strucnjake zasto je to tako? Evo nije Novak igrao, zar samo njega ne vole? Ostale vole sve sa istoka, samo Novaka ne, zato eto sto je on takav. Kako to da odjednom svi navijaju protiv Kecmanovica?
(Republika Srpska, 1. april 2022 11:13)

Ne mora se biti stručnjak da bi se dao odgovor. 70% žitelja Majamija su Hispano, i doživljavaju Alkazara kao svog. Eto, misterija rešena.

Demar Derozan

pre 2 godine

@Mihajlo
Odlicne su vase opservacije. Saglasan sam uglavnom, osim u delu da Miomir moze do GS titue. Razlog je da su ovo mecevi na 2 dobijena seta, telo njegovo mora da bude uvek u perfektnom stanju da bi igrao ovako, sto je tesko izvodljivo zbog ujednacensti svih njegovih udaraca i nema gde da se usteda energije napravi. Mozda bi trebao da igra vise na kretanje nogu, takva mu je konstitucija, nesto slicno sto je radila Kuznjecova godinama. Inace Misin rad i napredak su sjajni.

Djoksa

pre 2 godine

Nisam nešto optimista što se nastavka sezone tiče. Kecmanović već godinama pravi najbolje rezultate na sporom betonu kakav je u Indijan Velsu i Majamiju. A najgori deo sezone mu tek sledi, pošto je i sam izjavio da mrzi da igra na šljaci. Niti je Nalbandijan bio neki ekspert za šljaku, što je baš čudno jer je Argentinac. Tek u nastavku sezone ćemo videti da li je došlo do pomaka u Kecmanovićevoj igri i stavu na terenu. Jer to se nikad ne procenjuje na podlozi koja mu najviše odgovara već sasvim suprotno, na podlozi koja mu najmanje odgovara. Ako ne bude tako, imaće "rupu" od skoro tri meseca u toku sezone kao toliko njih na turu. Nadala, kralja šljake, su počeli da priznaju za šampiona tek kad je počeo da osvaja turnire van njegove omiljene podloge.

Republika Srpska

pre 2 godine

Cuj imao nevjerovatnu podrsku sa tribina. Da cujem ove nase strucnjake zasto je to tako? Evo nije Novak igrao, zar samo njega ne vole? Ostale vole sve sa istoka, samo Novaka ne, zato eto sto je on takav. Kako to da odjednom svi navijaju protiv Kecmanovica?

alejl

pre 2 godine

ovaj mali ce brze biti No.1 nego sto mislite.
(leleee, 1. april 2022 12:52)

Odavno sam to rekla.
Ovaj momak je miljama ispred svih (isključujući Nadala i Djokovica, jer ga oni mogu dobiti na iskustvo)

A da su bolji trenutno bolji ne bih rekla.

my way

pre 2 godine

Овај дечко је једини од нове генерације који делује да је саткан од истог материјала као велика тројка. С обзиром да не видим да ће имати једног, камоли 2 равноправна конкурента, може да постане најтрофејнији тенисер икад.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

ETO publika kao da je u Španiji !

Miomiru je bar tu svejdeno jer ni u Srbiji ne bi bilo drugačije, ne bi bilo ni više navijača a posebno ne bi bilo bučnije tako da nikada ne bi ni mogao da izjavi to što je Alkaraz.

Čestitke za pobedu ali protiv Hurkača kao još uvek šampiona biće teško jer izgleda da je došlo vreme poljske nacije u tenisu a put im je utkala odlična Agnješka sa sestrom kao i neverovatni nezaboravni Janovič.

alkantara

pre 2 godine

Kecmanović je igrao fenomenalno, mnogo ranije je trebao da završi prvi set. U svakom slučaju bio je mnogo bliži pobedi. Kvota 4.40 je bila, odma sam hteo da stavim 1000€ ali eto izgubio bih, ali to bi bilo jako nesrećno. Alkaras/z se izvukao sa svojom kvotom od 1.20
i kusur jedva ali mora se priznati da njegova igra spada u sam vrh svetskog tenisa.
Dakle Kecmanović je zaslužio da prodje, možda i da osvoji jer ovo je bilo finale pre finala posle Medvedeva koji ne želi da se sprda da je prvi teniser po par dana, pogotu pre šljake. Ali dečko iz Mursije pokazaje nešto potpuno različito po prvi put posle fedexa, nadala i djokovića.

Aj tako

Robert

pre 2 godine

To on tako priča hvalospeve jer je pobedio. Druga bi to priča bila da je izgubio. Uostalom, to je i nadal radio u mečevima protiv Novaka.
(Ferrari 458, 1. april 2022 10:56)

Pa to radi 99% tenisera. Nahvale protivnika kojeg su pobedili, samim tim i svoj trijumf učine značajnijim (win-win), a sa druge strane ne propuste da nađu neki izgovor kada izgube (nisam osećao lopticu najbolje, čudno sam se osećao na terenu, teško sam disao, bolela me rebra, urastao mi nokat, zezale me oči, protivnik je imao malo sreće...). To je sve tako glupo ali tako popularno da je postalo standard.

biće teško

pre 2 godine

Alkaraz sa 18 godina je 16. na atp listi.
Kecmanović sa 22 godine je 48 na atp listi.
Kecmanović može napredovati ali kad se pogleda vrh atp liste ne treba se mnogo nadati jer u vrhu je u prvih 16 njih 13 u godinama od 18 do 26 i teško da če da nazaduju, mogu samo da napreduju. I Kecmanović ako napreduje vidječe koliko može tek u susretu sa tih 13 mladih iz vrha atp liste.

Republika Srpska

pre 2 godine

Cuj imao nevjerovatnu podrsku sa tribina. Da cujem ove nase strucnjake zasto je to tako? Evo nije Novak igrao, zar samo njega ne vole? Ostale vole sve sa istoka, samo Novaka ne, zato eto sto je on takav. Kako to da odjednom svi navijaju protiv Kecmanovica?

Rothmans

pre 2 godine

Gledao atomski meč noćas, Alkaraz je trenutno nivo kao Novak iz 2011 i 2015 pa puta dva ili tri, jednostavno ga ima svugda, leti po terenu i sve stiže i to duplo bolje nego Nadal na šljaci a lopticu udara tako jako, ravno i precizno kao da ima top sa navođenjem u rukama, tako da je ne bi stigli ni Novak ni Nadal iz najboljih dana i to da su bili na istoj strani mreže. A još onaj mrtav hladan killer instikt pogled u očima Alkaraza na 5:3 za Kecmana u tajbrejku trećeg seta, kao da je znao da ne može izgubiti ovaj meč, znao je da će pobediti. A šta reći tek za Kecmana, kakav giga napredak i u igri, i u psihi, od onakve smušenosti i psihičke nestabilnosti do Top 3 kretnje po terenu i jačini i preciznosti udaraca, ma Nalbandian je car, i samo neka tako nastave, vratiće se na dobro Kecmanu ovaj bolan poraz sa kamatom. Po prvi put sam sinoć od Australije 2008 i meča Federer-Tipsarević, gledao nekog srpskog tenisera da igra bolje i od Novakovog najboljeg nivoa, ali nažalost ni to nije bilo dovoljno za pobedu što dokazuje kakva je već sada zverina Alkaraz, a šta će biti za 3-4 godine tek strah me i da pomislim, neće moći ni gem da mu uzmu, prašiće ih biciklicama redovno.

Ferrari 458

pre 2 godine

To on tako priča hvalospeve jer je pobedio. Druga bi to priča bila da je izgubio. Uostalom, to je i nadal radio u mečevima protiv Novaka.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

ETO publika kao da je u Španiji !

Miomiru je bar tu svejdeno jer ni u Srbiji ne bi bilo drugačije, ne bi bilo ni više navijača a posebno ne bi bilo bučnije tako da nikada ne bi ni mogao da izjavi to što je Alkaraz.

Čestitke za pobedu ali protiv Hurkača kao još uvek šampiona biće teško jer izgleda da je došlo vreme poljske nacije u tenisu a put im je utkala odlična Agnješka sa sestrom kao i neverovatni nezaboravni Janovič.

anon

pre 2 godine

Cuj imao nevjerovatnu podrsku sa tribina. Da cujem ove nase strucnjake zasto je to tako? Evo nije Novak igrao, zar samo njega ne vole? Ostale vole sve sa istoka, samo Novaka ne, zato eto sto je on takav. Kako to da odjednom svi navijaju protiv Kecmanovica?
(Republika Srpska, 1. april 2022 11:13)

Ne znam koliko su protiv Kecmana, on je uostalom i poceo karijeru tamo, pre bih rekao da vole Alkaraza, malog je stvarno milina gledati.

alejl

pre 2 godine

ovaj mali ce brze biti No.1 nego sto mislite.
(leleee, 1. april 2022 12:52)

Odavno sam to rekla.
Ovaj momak je miljama ispred svih (isključujući Nadala i Djokovica, jer ga oni mogu dobiti na iskustvo)

A da su bolji trenutno bolji ne bih rekla.

Andjela

pre 2 godine

@Leonida Da i ja to mislim. To je najnoviji podmladak tenisa (super za tenis).Problem su dve generacije između njih i trofejne trojke, izgrači kao Tim, Zverev, Cicipas, Medvedev, nekoliko iz Australije (Kirgios i &) , Fric (i još nekolio iz SAD).... koji su zakazali....puno su obećavali ali puno osciluju u formi....nisu nikva garancija. Tako da tenis ima "rupu" od jedno 10 godina. Otuda i toliki pad gledanostitenisa u svetu (ne mogu "kola" da vuku samo tri igrača).

my way

pre 2 godine

Овај дечко је једини од нове генерације који делује да је саткан од истог материјала као велика тројка. С обзиром да не видим да ће имати једног, камоли 2 равноправна конкурента, може да постане најтрофејнији тенисер икад.

Djoksa

pre 2 godine

Nisam nešto optimista što se nastavka sezone tiče. Kecmanović već godinama pravi najbolje rezultate na sporom betonu kakav je u Indijan Velsu i Majamiju. A najgori deo sezone mu tek sledi, pošto je i sam izjavio da mrzi da igra na šljaci. Niti je Nalbandijan bio neki ekspert za šljaku, što je baš čudno jer je Argentinac. Tek u nastavku sezone ćemo videti da li je došlo do pomaka u Kecmanovićevoj igri i stavu na terenu. Jer to se nikad ne procenjuje na podlozi koja mu najviše odgovara već sasvim suprotno, na podlozi koja mu najmanje odgovara. Ako ne bude tako, imaće "rupu" od skoro tri meseca u toku sezone kao toliko njih na turu. Nadala, kralja šljake, su počeli da priznaju za šampiona tek kad je počeo da osvaja turnire van njegove omiljene podloge.

alkantara

pre 2 godine

Kecmanović je igrao fenomenalno, mnogo ranije je trebao da završi prvi set. U svakom slučaju bio je mnogo bliži pobedi. Kvota 4.40 je bila, odma sam hteo da stavim 1000€ ali eto izgubio bih, ali to bi bilo jako nesrećno. Alkaras/z se izvukao sa svojom kvotom od 1.20
i kusur jedva ali mora se priznati da njegova igra spada u sam vrh svetskog tenisa.
Dakle Kecmanović je zaslužio da prodje, možda i da osvoji jer ovo je bilo finale pre finala posle Medvedeva koji ne želi da se sprda da je prvi teniser po par dana, pogotu pre šljake. Ali dečko iz Mursije pokazaje nešto potpuno različito po prvi put posle fedexa, nadala i djokovića.

Aj tako

Mihajlo

pre 2 godine

Da li je moguce da niko od ovih selektora nije video da je Kecmanovic za nekoliko klasa bolji igrac od Krajinovica,Lajovica,Djerea,godinama greje klupi u reprezentaciji dok ovi gube sve zivo,Novak je sam igrao.
Konacno imamo buduceg top 10 igraca,apsolutno svakog moze da pobedi,ocekujem da uzme bar jedan grend slem.
Treba jos napraviti dubl da dodje do neke pobede a Djokovic i Kecmanovic samo singl da igraju i mozemo i da osvojimo Davis cup.

Gambeeet

pre 2 godine

Možda i najkvalitetniji duel između momaka sa prosekom od 20 leta koji sam u životu pogledao, ono je bio strašan, vrhunski tenis, bez odstupanja za mm do poslednjeg poena. Do sinoć nisam verovao da Miša može sve da nas obraduje ovakvim nivoom tenisa, ali je pokazao da možemo sa sigurnošću da se oslonimo na njega u budućnosti i da ovo može da bude jedna jako lepa i uspešna teniska priča, kao i veliko rivalstvo sa već sada jednim od najboljih - Karlosom Alkarazom. Bukvalno nisam mogao ništa naročito da mu zamerim posle tog poslednjeg poena, dao je sve što je imao, možemo biti cepidlake pa reći što nije pogodio prvi servis na 5-3 u odlučujućem TB ili tako izvući neku situaciju, ali to i ne bi imalo puno smisla. Karlitos, kako ga zovu, je jednostavno bio fantastičan pod pritiskom, ni jednog sekunda se nije ustručavao da napadne i sam je zaradio ta poslednja 4 poena, onako muški, bez da razmišlja šta ako pogrešim, i nije pogrešio, već poveo sebe u novi trijumf - impresivno zaista za tako mladog momka. Iskreno, jedva čekam sezonu na šljaci, između ostalog naravno i zbog povratka našeg velikog Noleta, a za Kecmana se nadam da će nastaviti u istom stilu. Jako sam priželjkivao potencijalno finalni okršaj sa vršnjakom i velikim drugom (gotovo uvek zajedno igraju dublove od najmlađih dana) Kasperom Rudom u finalu, ali se nadam da će uskoro biti prilike. Još jednom, svaka čast na predstavi obojici, bravo Mišo na svemu prikazanom ove sezone i idemo dalje!

El Profe

pre 2 godine

Cuj imao nevjerovatnu podrsku sa tribina. Da cujem ove nase strucnjake zasto je to tako? Evo nije Novak igrao, zar samo njega ne vole? Ostale vole sve sa istoka, samo Novaka ne, zato eto sto je on takav. Kako to da odjednom svi navijaju protiv Kecmanovica?
(Republika Srpska, 1. april 2022 11:13)

Ne mora se biti stručnjak da bi se dao odgovor. 70% žitelja Majamija su Hispano, i doživljavaju Alkazara kao svog. Eto, misterija rešena.

Zeljko

pre 2 godine

Kec-man je ne pravom putu i verujem da ce se probiti u top 15 do kraja godine. U ovom mecu je osvajao znatno vise poena na drugi servis protivnika sto je dobar pokazatelj u kakvoj je formi trenutno.

IS

pre 2 godine

@Andjela

Mislim da nisi bas najbolje informisana. Misa i Alkaraz nisu "najnoviji podlmadak". Tacnije, to je samo Alkaraz (18 god). Misa je bas u toj generaciji Cicipasa i Zvereva (Misa ima 22 god, Cici 23, a Zverev 24). Misa je cak i dobio Cicipasa na Orange ball-u u finalu sa 15 god. Ova dvojica vec imaju Masters titule, kao i titule finalnog Mastersa.

Stvar je u tome sto je Misa imao malo duzi put sazrevanja iz juniorskog u seniorski tenis. Prakticno je stagnirao oko 2 godine i resavao neke stvari u igri, treningu tela i pre svega psihi, nakon cega je u ovoj godini napokon probio taj zid i krenuo da igra odlican tenis.

Promena je velika, a najveca u tome sto konstantno pokusava da salje sto dublje loptu i na taj nacin pritiska protivnika. To je Novakov trade-mark, ali taj nacin igre je kod njega dosao zbog Nalbandijanovog insistiranja da igra na taj nacin.

Nije ni bitno sto je njegova generacija trenutno nesto uspesnija do sada. Tek su mu 22 i ima jos mnogo godina ispred sebe da igra odlican tenis. Cini mi se da ima sve sto je potrebno za velike titule. Stabilan udarac, odlican servis (prosecan prvi je preko 200km/h, Novakov je npr. duze vreme bio na oko 180-185), ima odlican osecaj za dropove, jednom recju talenat i to ozbiljan. Sada slaze kockice i pozelimo mu sve najbolje.

A sto se malog Alkaraza tice, nestvaran potencijal. Ima bukvalno sve, ali dugacak je put koji je prosla velika trojka.

satelit

pre 2 godine

Ovo je Majami ,tamo je hispano publika ..eto zasto su uz Alkaraza... Kecman je mogao do titule,igra sjajno i otvoren zreb potpuno..On samo da nastavi s Nalbandianom i jako s glavom i top 10 za godinu dana

Demar Derozan

pre 2 godine

@Mihajlo
Odlicne su vase opservacije. Saglasan sam uglavnom, osim u delu da Miomir moze do GS titue. Razlog je da su ovo mecevi na 2 dobijena seta, telo njegovo mora da bude uvek u perfektnom stanju da bi igrao ovako, sto je tesko izvodljivo zbog ujednacensti svih njegovih udaraca i nema gde da se usteda energije napravi. Mozda bi trebao da igra vise na kretanje nogu, takva mu je konstitucija, nesto slicno sto je radila Kuznjecova godinama. Inace Misin rad i napredak su sjajni.

Robert

pre 2 godine

To on tako priča hvalospeve jer je pobedio. Druga bi to priča bila da je izgubio. Uostalom, to je i nadal radio u mečevima protiv Novaka.
(Ferrari 458, 1. april 2022 10:56)

Pa to radi 99% tenisera. Nahvale protivnika kojeg su pobedili, samim tim i svoj trijumf učine značajnijim (win-win), a sa druge strane ne propuste da nađu neki izgovor kada izgube (nisam osećao lopticu najbolje, čudno sam se osećao na terenu, teško sam disao, bolela me rebra, urastao mi nokat, zezale me oči, protivnik je imao malo sreće...). To je sve tako glupo ali tako popularno da je postalo standard.