Tenis 43

Utorak, 29.03.2022.

15:30

Rasvetljen debakl Australije u slučaju "Đoković"

Australijski stručnjak za imigraciona pitanja Abul Rizvi detaljno je analizirao slučaj deportacije Novaka Đokovića iz Australije.

Rasvetljen debakl Australije u sluèaju "Ðokoviæ" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Koji moj

pre 2 godine

Anglo-saxonsko ....... ja ne razumem zasto ih ne tuzi jer je zbog njih izgubio slobodu , sponzore , prvo mesto itd ako je pravde morala bi drzava australija(anglosaksinske zemlje ne zasluzuju veliko slovo) da mu nadomesti to

Lara

pre 2 godine

Ma sada su pojedini svi pametni i znaju sve, lepo je covek obrazlozio sta se sve trebalo idraditi da ne bi doslo do ovoga sto se i dogodilo....drugo, Novak nije lagao kako je neko napisao u komentaru, vec je svu svoju dokumentaciju koju je imao i koju ovih 15 godina daje na svim turnirima daje prilozio i odobreno mu je putovanje, dosao u Australiju i uradili su mu to sto se desilo....trece, Novak nije glup vec najpametnije bice koji zna sta radi i kako radi, jer ne bi bio ovo sto je danas NAJBOLJI SPORTISTA U SVOM POSLU IKADA 😁....IDEMOOOO NOLE 🤗!!!!

Superhik

pre 2 godine

Vlasti su krive jer su namerno izigrali sopstvena pravila svesne da ona(pravila) nisu objektivna,racionalna i korisna za australijsku državu ! Nole (i njegov tim) je samo našao rupu u mreži pravila ! Mreža (svaka) se i sastoji uglavnom od (98 %) rupa !

Ivan

pre 2 godine

Čitam pregršt komentara, zapravo niko nezna o čemu se radi...
Doktor Abul Rizvi ( čovek odlikovan medaljama zasluge za implementaciju imigracione politike ) Izneo na portalu Johanmenadue da su odgovori ministarstva unutrašnjih poslova sudu, bili maska za prikrivanje istine o direktnim dezinformacijama MUP-a. Čija ministarka (( Karen Endrjuz ) je ona teta koja je javno izjavila da navija za Nadala. ))
Da je po zvaničnoj proceduri osobe koje pretstavljaju opasnost po javno zdravlje zemlje, MORAJU biti na listi za uzbunu ( M A L ).
Tako Novaku ne bi bilo dopušteno da se uopšte ukrca na avion za Australiju. Zapravo su tendeciono, ( a sada i zvanično pokazano) hteli da ga uhapse, privedu i pritvore, a posle torture deportuju nazad..!!!
E i tome se radi...!!!

Zgubidan

pre 2 godine

Ovaj ili se pravi lud ili ne poznaje zakone svoje zemlje.U Australiju putujem već visec45 godina,svaki put prije ulaska u Austealiju moram VLASTPRUCNO potpisati formu koju sam ja popunio ili netko drugi za mene.
Taj moj potpis POTVRĐUJE da su sve date informacije o meni, mojim putovanjima, zdravlju i namjerama za vrijeme boravka u Australiji TOČNE.
Ispod tog mojeg potisa piše UPOZORENJE koje glasi otprilike ovako.Sve informacije koje ja potpisujem su istinite i TOČNE, u suprotnom ja znam da mogu biti kažnjeni i može mi se ZABRANITI ulazak u Australiju.
Đokovic je priznao da je LAGAO na dotičnom dokumentu.
Priča završena.

CATAPA

pre 2 godine

Nije u tome suština ove farse. I ovaj stručnjak kamuflira problem tvrdnjom da je zakazao pravni sistem. Suština je da Australija NEMA PRAVNI SISTEM dokle god postoji neko ko ima kraljevsko pravo da ga ne obavezuje odluka suda. Australija nema kralja, ali je to pravo preneto sa britanskog monarha na opunomoćene ministre, odnosno premijera. Naravno nimalo slučajno, to pravo im je dato preventivno kako ni zakonodavni ni sudski organi države Australije ne bi mogli tog britanskog monarha da najure iz australijske nezavisne države.

Nije pitanje, nije uopšte bitno zašto je australijski premijer ukinuo tu već datu vizu i odluku suda da je viza data po propisu. On uopšte nije bio ni dužan da pruži bilo kakvo objašnjenje zašto je poništio odluku suda. Realno, on nije ni pružio nikakvo pravno objašnjenje, nego političko da "boravak Đokovića u Australiji šteti nacionalnim interesima". Pazite, on je politički rizikovao; ne mnogo naravno, ali mogla je takva demonstracija moći i da se ne dopadne mnogima u Australiji. Ali je mogla samo jako da se dopadne Londonu, odnosno njegovim šefovim, tojest šefici. A to je njemu očigledno bio glavni prioritet, tojest "interes nacije".

Suština je da Australija zapravo nije pravna država, dakle nije država. To je ipak i dalje mnogo više onako... jedna velika teritorija. Državu ne čini teritorija, pa čak ni kopnena, čak ni narod, pogotovo ne nekakvi kraljevi i premijeri. Državu državom čine zakoni i sudovi.

Odur

pre 2 godine

On da je hteo da šta mućka, mogao je završiti potvrdu da je vakcinisan.
Novakov mentalitet i istrajnost. Brani svoj stav i nebitno je koliko ga košta. Karakter

poz

pre 2 godine

1. Uskratili mu pravo da osvoji 21. slem
2. Uskratili mu mogucnost da osvoji kalendarski slem sto im je jos bitnije jer rod lejver koji je australijanac ostaje jedini rekorder

3. Maltretirali ga
4. Prognali ga

Sve sto su hteli uradili su.

keni

pre 2 godine

Sve je ovo šupljiranje, jedina istina je da bi igrao da se vakcinisao kao i sav normalan, civilizovan svet. Novak je taj koji je odlučio drugačiije, odlučio da ne igra AO.
(Kole, 29. mart 2022 16:37)
Pa nije on odlucio, vec sav normalan svet na osnovu cijeg misljenja i normalnog protiv zakonitog delovanja (linca) su ga oni izbacili zbog toga sto se nije vakcinisao i sto bi zbog toga predstavljao veliki rizik za zdravlje australijanaca, jer je visoko zarazan, bolestan, rizican itd (zdrav covek sa prirodno stecenim imunitetom).
Izbacili su ga zbog toga sto pretpostavljaju da ce, dok igra tenis, svojom igrom ili nicim izazvanim pitanjima novinara, predstavljati veliku opasnost za zdravlje australijanaca jer ce imati veliki uticaj na misljenje 96% vakcinisanih (4% nevakcinisanih su deca) da se ne vakcinisu, ili razbole valjda, zbog toga sto je neki americki kvazi-novinar pisao da je on antivakser, da je lider pokreta protiv vakcina, a to su preneli i drugi svetski mediji poput BBCa i formirali javno misljenje o tome sta on misli i radi.
Eto. Cini mi se da su u svemu tome trebali da kazne BBC i Rotenberga jer su upravo oni stvarali takvu atmosferu i davali podstreka antivakserima (citaj one koji se javno organizuju da izraze stavove protiv vakcinacije, a ne oni koji iz nekog razloga ne zele ili ne mogu da je prime).

igor

pre 2 godine

Da je Nole englez, ovo se sigurno ne bi dogodilo pod ondasnjim okolnostima. Cak i da je nebitan ucesnik sve bi bilo ok. Ali posto je zvezda istoka, politicko izivljavanje je opcija za skupljanje poena, ministar pozove granicnu sluzbu i naredi sacekusu, sto je mogao da uradi i na beogradskom aerodromu ili ranije i postedi ponizenja najveceg sampiona u istiriji ao. Onda se javno mnenje naprzi kako je Novak drzak, privilegovan i bez empatije za muke jadnih australijanaca. Nema sta, zatvorske metode nahuskavanja.
(Vladica, 29. mart 2022 18:54)
Druže veliko bravo,nisam skoro bolji komentar pročitao,to što si napisao je suština cele priče !

Vladica

pre 2 godine

Da je Nole englez, ovo se sigurno ne bi dogodilo pod ondasnjim okolnostima. Cak i da je nebitan ucesnik sve bi bilo ok. Ali posto je zvezda istoka, politicko izivljavanje je opcija za skupljanje poena, ministar pozove granicnu sluzbu i naredi sacekusu, sto je mogao da uradi i na beogradskom aerodromu ili ranije i postedi ponizenja najveceg sampiona u istiriji ao. Onda se javno mnenje naprzi kako je Novak drzak, privilegovan i bez empatije za muke jadnih australijanaca. Nema sta, zatvorske metode nahuskavanja.

Znalac

pre 2 godine

Mali Hijavata

Gde je moglo da se procita?
O tome se jeste spekulisalo, ali njihove imigracione vlasti nijednom to nisu zvanicno izjavile.
Glavni razlog je da je Novak opasan po javno zdravlje zbog prethodno izrazavanih stavova o vakcini sto bi moglo da dovede do ohrabrivanja antivakcinalnog raspolozenja u Australiji ako bi mu se dozvolilo igranje na turniru.
Toga takodje nema u obe sudske presude.
Prva presuda uopste nije dovodila u pitanje odluku imigracionih vlasti vec je ispitivala da li je ispostovana procedura. Tu je uocen propust da su Novaku uskracena prava (nesto oko telefona i kontakta sa advokatom, ako se dobro secam). Samo zbog tog propusta Novaku je vracena viza.
Potom je ministar iskoristio svoje diskreciono pravo i ipak ponistio odluku suda i ukinuo vizu.
Druga presuda takodje uopste nije ulazila u razloge zasto je ukinuta viza, vec se bavila time da li je ministar imao nadleznost da to uradi.
To je ono sto mnogi ovde ne razumeju.
Na prvom sudu Novak je imao srece, na drugom sudu od pocetka nije imao nikakve sanse.

Bojan

pre 2 godine

Ne verujem da su Australijske vlasti unapred planirale neki javni skandal i to pred očima sveta. Pre mi izgleda da ih je Nole prisilio na to onim hvalisanjem po socijalnim medijima. Nole care, sta bre koga briga na koji nacin si dobio vizu, to su proceduralne stvari koje nemaju veze sa sportom! Odmah nakon tih njegovih brbljivih izletanja je krenula medijska hajka i pritisak javnosti. Otalo smo videli.

bgd

pre 2 godine

To je bilo pre gotovo tri meseca. U međuvremenu se desilo toliko stvari zbog kojih smo zabrinuti, da stvarno ne znam ko više razmišlja o ovome - osim Novaka.

Bob

pre 2 godine

To znaci da nece dopustiti da se takmici ni sledece godine,mozda treba da razmisli i o tome da ako mu dozvole,da uopste vise i ne kroci na to tlo!Ja sam misljenja ako mu i dozvole da igra da ih iskulira po cenu cak i manje osvojenih slemova od Nadala!

Proka

pre 2 godine

Potpuno se slazem da su zahtevali vakcinu ali zasto je pusten Nadal u Australiju i pored zakona o karantinu, zasto je igrao Kyrios i pored zakona o karantinu, zasto je igrao zarazeni Rubljov i cini mi se Korda?
To oni treba da objasne.

Ahtung

pre 2 godine

Kao prvo, Novak ?oković samo ne želi da se lično vakciniše! Jedini njegov javno iznet stav o vakcinaciji je bio, da će razmisliti o tome, te da neće žuruti sa odlukom. Ovaj stav je iznet još dok ni jedna vakcina na svetu nije bila registrovana. Drugo, nikada nikoga nije javno pozvao da se ne imunizuje, nego izneo stav da svako sam o tome, bez ikakovg pritiska, treba da odluči. E, ovo drugo su mu upravo i zamerili "da svako sam odlučuje o sebi", te je kao takav opasan po totalitarni sistem, koji se instalirao u Australiji. Znači, on nije, ni pod tačkom razno antivaksrer, niti su mu oni zamerili što nije vakcinisan i da sam predstavlja pretnju po javno zdravlje. Uostalom, preležao je koronu i po medicinskim preporukama SZO nine ni trebao u tako kratkom roku da se imunizuje, jer ima prirodan imuntet, a što je, čak, i lično direktor Fajzera potvrdio. Drugo, odbili su i onu teniserku iz Slovačke, što se vakcinisala sa Sputnik V, koja je priznata u njenoj zemlji. Koja je to birokratska glupost! Pa, ne očekuju, valjda, da se ljudi, koji putuju svugde po svetu, bodu sa pet različitih vakcina!?

Branko

pre 2 godine

U medjuvremenu se dokazalo da vakcinisani sire virus do 10 puta od onih koji su ga prelezali, ali vakcinisani ipak imaju sve moguce privilegije... Zakljucak?

sempervivum

pre 2 godine

За мене је све то дебакл логике. И то на светском нивоу. Произвођач вакцине се рекламирао да му је производ 92% ефикасан, што се испоставило да нема везе с везом (благо речено). И уместо да прозову (чак и казне) произвођача зато што је довео цео свет у заблуду и на томе стекао значајну зараду, они још више инсистирају на новим дозама вакцине. А оне који нису хтели да се повинују том лудилу кажњавају.
Где је ту логика?

Josarian

pre 2 godine

Propustio je da tuži državu Sustraliju sa velikim odštetnim zahtevom. To je jedini jezik koji oni razumeju. Ovako, smatraju da su ga ponizili, a on smatra da je ispao džentlmen. Tragično samoobmanjivanje!

stevo

pre 2 godine

Novak, je ogolio zapad do koske. Pokazao im je kako izgleda čovjek koji voli i ima ljubavi u sebi. Oni osim ne ljudske mržnje ništa drugo nisu pokazali. Zato je Novak pobjednik.

Pera

pre 2 godine

Sve je tu već odavno jasno.
Sklonili su Novaka zato što im je 'trn u oku'.
Ne mogu da podnesu da je baš on najbolji teniser svih vremena.
Ne vole njegove aktivnosti vezane za popravljanje uslova ostalim teniserima koji su slabije rangirani i jedva sastavljaju kraj sa krajem.
Zato su ga diskvalifikovali i sa us opena zbog onog nenamernog i nesrećnog slučaja.
Ali ništa im ne vredi, sve se vidi, sve se zna. Nole je pre svega veliki čovek velikog srca a to mu niko ne može oduzeti.
Sportski pozdrav!

Ivan

pre 2 godine

Vdeli ljudi da je test cas pozitivan pa negativan, kao slucajmo se zarazio pa mu to omogucilo da ide tamo inace nije planirao iako se mesecima spremao za taj turnir. A o onom kretanju medju ljudima i ne bih. Svakako se bas jako potrudio da narusi svoj ugled a to sto ga ljudi ovde brane samo ukazuje u kakvom smo problemu kao drustvo....

Mali Hijavata

pre 2 godine

Žute vesti. Još jedan "stručnjak" koji pokušava da muti vodu.
Stvar je prosta, organi Australije su iskoristili svoje zakonsko pravo na osnovu osnovane sumnje da je Djoković lažirao test o preležanom Covidu. Sve to moglo je da se pročita bez tradicionalnog besmislenog balkanskog besa. Nebeski narod to ne razume jer je nebeski zaglupljen, bahat, osion i licemeran.
Haug.

Ivan

pre 2 godine

Zato su ga diskvalifikovali i sa us opena zbog onog nenamernog i nesrećnog slučaja.



Pa naravno, tacno je zena udarila u lopticu brzinom od preko 100 kmh i nema nikakve veze sa divljanjem na terenu. I ono na olimpijskim igrama, neko drugi je bacao rekete na tribinama nego su montirali nola jel tako....

Kole

pre 2 godine

Sve je ovo šupljiranje, jedina istina je da bi igrao da se vakcinisao kao i sav normalan, civilizovan svet. Novak je taj koji je odlučio drugačiije, odlučio da ne igra AO.

Gile

pre 2 godine

On je pokazao da i pored toliko novca i popularnosti i dalje možeš ostati prizemni pripadnik zemlje u razvoj i sumnjati u modernu medicinu. Ovi čobani sa zapada se svi vakcinisali, ne sumnjaju u svoje stručnjake i veruju državi!

Ferrari 458

pre 2 godine

Nije to nikakav debakl. Ljudi su jednostavno hteli Novaka da sklone sa puta njihovim favoritima Nadalu i Federeru (igrao on ili ne, oni ga obožavaju). Na ovaj ili onaj način. To što je trenutno pandemija Covid 19 širom sveta im je samo došlo kao 'kec na deset'. Odnosno, poslužilo im je kao izgovor (razlog) za Novakovu deportaciju. Bez obzira na to kakve su mere u Australiji u odnosu na ostale države, cilj vlasti u Australiji i velikog dela ljudi iz sveta sporta je bio da Novak ne igra na AO da ga ne bi osvojio. Pandemija Covid 19 je, kao što sam rekao, savršen izgovor.

chupavi

pre 2 godine

Odgovor na ova pitanja je jednostavan. Novak je kao VIP osoba posluzio kao pokazna vezba za sve. Niko "nije iznat sistema i zakona" i svi bi morali da se vakcinisu. Ali niko nije iznad prirode, pojavio se Omikron koji je zaobisao vakcinu a uz put je i dosta slabija varijanta, pa su svi vec polako poceli da ukidaju sve mere i sertifikate.

Ferrari 458

pre 2 godine

Nije to nikakav debakl. Ljudi su jednostavno hteli Novaka da sklone sa puta njihovim favoritima Nadalu i Federeru (igrao on ili ne, oni ga obožavaju). Na ovaj ili onaj način. To što je trenutno pandemija Covid 19 širom sveta im je samo došlo kao 'kec na deset'. Odnosno, poslužilo im je kao izgovor (razlog) za Novakovu deportaciju. Bez obzira na to kakve su mere u Australiji u odnosu na ostale države, cilj vlasti u Australiji i velikog dela ljudi iz sveta sporta je bio da Novak ne igra na AO da ga ne bi osvojio. Pandemija Covid 19 je, kao što sam rekao, savršen izgovor.

chupavi

pre 2 godine

Odgovor na ova pitanja je jednostavan. Novak je kao VIP osoba posluzio kao pokazna vezba za sve. Niko "nije iznat sistema i zakona" i svi bi morali da se vakcinisu. Ali niko nije iznad prirode, pojavio se Omikron koji je zaobisao vakcinu a uz put je i dosta slabija varijanta, pa su svi vec polako poceli da ukidaju sve mere i sertifikate.

sempervivum

pre 2 godine

За мене је све то дебакл логике. И то на светском нивоу. Произвођач вакцине се рекламирао да му је производ 92% ефикасан, што се испоставило да нема везе с везом (благо речено). И уместо да прозову (чак и казне) произвођача зато што је довео цео свет у заблуду и на томе стекао значајну зараду, они још више инсистирају на новим дозама вакцине. А оне који нису хтели да се повинују том лудилу кажњавају.
Где је ту логика?

Pera

pre 2 godine

Sve je tu već odavno jasno.
Sklonili su Novaka zato što im je 'trn u oku'.
Ne mogu da podnesu da je baš on najbolji teniser svih vremena.
Ne vole njegove aktivnosti vezane za popravljanje uslova ostalim teniserima koji su slabije rangirani i jedva sastavljaju kraj sa krajem.
Zato su ga diskvalifikovali i sa us opena zbog onog nenamernog i nesrećnog slučaja.
Ali ništa im ne vredi, sve se vidi, sve se zna. Nole je pre svega veliki čovek velikog srca a to mu niko ne može oduzeti.
Sportski pozdrav!

Ahtung

pre 2 godine

Kao prvo, Novak ?oković samo ne želi da se lično vakciniše! Jedini njegov javno iznet stav o vakcinaciji je bio, da će razmisliti o tome, te da neće žuruti sa odlukom. Ovaj stav je iznet još dok ni jedna vakcina na svetu nije bila registrovana. Drugo, nikada nikoga nije javno pozvao da se ne imunizuje, nego izneo stav da svako sam o tome, bez ikakovg pritiska, treba da odluči. E, ovo drugo su mu upravo i zamerili "da svako sam odlučuje o sebi", te je kao takav opasan po totalitarni sistem, koji se instalirao u Australiji. Znači, on nije, ni pod tačkom razno antivaksrer, niti su mu oni zamerili što nije vakcinisan i da sam predstavlja pretnju po javno zdravlje. Uostalom, preležao je koronu i po medicinskim preporukama SZO nine ni trebao u tako kratkom roku da se imunizuje, jer ima prirodan imuntet, a što je, čak, i lično direktor Fajzera potvrdio. Drugo, odbili su i onu teniserku iz Slovačke, što se vakcinisala sa Sputnik V, koja je priznata u njenoj zemlji. Koja je to birokratska glupost! Pa, ne očekuju, valjda, da se ljudi, koji putuju svugde po svetu, bodu sa pet različitih vakcina!?

stevo

pre 2 godine

Novak, je ogolio zapad do koske. Pokazao im je kako izgleda čovjek koji voli i ima ljubavi u sebi. Oni osim ne ljudske mržnje ništa drugo nisu pokazali. Zato je Novak pobjednik.

Proka

pre 2 godine

Potpuno se slazem da su zahtevali vakcinu ali zasto je pusten Nadal u Australiju i pored zakona o karantinu, zasto je igrao Kyrios i pored zakona o karantinu, zasto je igrao zarazeni Rubljov i cini mi se Korda?
To oni treba da objasne.

Branko

pre 2 godine

U medjuvremenu se dokazalo da vakcinisani sire virus do 10 puta od onih koji su ga prelezali, ali vakcinisani ipak imaju sve moguce privilegije... Zakljucak?

igor

pre 2 godine

Da je Nole englez, ovo se sigurno ne bi dogodilo pod ondasnjim okolnostima. Cak i da je nebitan ucesnik sve bi bilo ok. Ali posto je zvezda istoka, politicko izivljavanje je opcija za skupljanje poena, ministar pozove granicnu sluzbu i naredi sacekusu, sto je mogao da uradi i na beogradskom aerodromu ili ranije i postedi ponizenja najveceg sampiona u istiriji ao. Onda se javno mnenje naprzi kako je Novak drzak, privilegovan i bez empatije za muke jadnih australijanaca. Nema sta, zatvorske metode nahuskavanja.
(Vladica, 29. mart 2022 18:54)
Druže veliko bravo,nisam skoro bolji komentar pročitao,to što si napisao je suština cele priče !

Vladica

pre 2 godine

Da je Nole englez, ovo se sigurno ne bi dogodilo pod ondasnjim okolnostima. Cak i da je nebitan ucesnik sve bi bilo ok. Ali posto je zvezda istoka, politicko izivljavanje je opcija za skupljanje poena, ministar pozove granicnu sluzbu i naredi sacekusu, sto je mogao da uradi i na beogradskom aerodromu ili ranije i postedi ponizenja najveceg sampiona u istiriji ao. Onda se javno mnenje naprzi kako je Novak drzak, privilegovan i bez empatije za muke jadnih australijanaca. Nema sta, zatvorske metode nahuskavanja.

poz

pre 2 godine

1. Uskratili mu pravo da osvoji 21. slem
2. Uskratili mu mogucnost da osvoji kalendarski slem sto im je jos bitnije jer rod lejver koji je australijanac ostaje jedini rekorder

3. Maltretirali ga
4. Prognali ga

Sve sto su hteli uradili su.

Josarian

pre 2 godine

Propustio je da tuži državu Sustraliju sa velikim odštetnim zahtevom. To je jedini jezik koji oni razumeju. Ovako, smatraju da su ga ponizili, a on smatra da je ispao džentlmen. Tragično samoobmanjivanje!

Odur

pre 2 godine

On da je hteo da šta mućka, mogao je završiti potvrdu da je vakcinisan.
Novakov mentalitet i istrajnost. Brani svoj stav i nebitno je koliko ga košta. Karakter

Bob

pre 2 godine

To znaci da nece dopustiti da se takmici ni sledece godine,mozda treba da razmisli i o tome da ako mu dozvole,da uopste vise i ne kroci na to tlo!Ja sam misljenja ako mu i dozvole da igra da ih iskulira po cenu cak i manje osvojenih slemova od Nadala!

Znalac

pre 2 godine

Mali Hijavata

Gde je moglo da se procita?
O tome se jeste spekulisalo, ali njihove imigracione vlasti nijednom to nisu zvanicno izjavile.
Glavni razlog je da je Novak opasan po javno zdravlje zbog prethodno izrazavanih stavova o vakcini sto bi moglo da dovede do ohrabrivanja antivakcinalnog raspolozenja u Australiji ako bi mu se dozvolilo igranje na turniru.
Toga takodje nema u obe sudske presude.
Prva presuda uopste nije dovodila u pitanje odluku imigracionih vlasti vec je ispitivala da li je ispostovana procedura. Tu je uocen propust da su Novaku uskracena prava (nesto oko telefona i kontakta sa advokatom, ako se dobro secam). Samo zbog tog propusta Novaku je vracena viza.
Potom je ministar iskoristio svoje diskreciono pravo i ipak ponistio odluku suda i ukinuo vizu.
Druga presuda takodje uopste nije ulazila u razloge zasto je ukinuta viza, vec se bavila time da li je ministar imao nadleznost da to uradi.
To je ono sto mnogi ovde ne razumeju.
Na prvom sudu Novak je imao srece, na drugom sudu od pocetka nije imao nikakve sanse.

keni

pre 2 godine

Sve je ovo šupljiranje, jedina istina je da bi igrao da se vakcinisao kao i sav normalan, civilizovan svet. Novak je taj koji je odlučio drugačiije, odlučio da ne igra AO.
(Kole, 29. mart 2022 16:37)
Pa nije on odlucio, vec sav normalan svet na osnovu cijeg misljenja i normalnog protiv zakonitog delovanja (linca) su ga oni izbacili zbog toga sto se nije vakcinisao i sto bi zbog toga predstavljao veliki rizik za zdravlje australijanaca, jer je visoko zarazan, bolestan, rizican itd (zdrav covek sa prirodno stecenim imunitetom).
Izbacili su ga zbog toga sto pretpostavljaju da ce, dok igra tenis, svojom igrom ili nicim izazvanim pitanjima novinara, predstavljati veliku opasnost za zdravlje australijanaca jer ce imati veliki uticaj na misljenje 96% vakcinisanih (4% nevakcinisanih su deca) da se ne vakcinisu, ili razbole valjda, zbog toga sto je neki americki kvazi-novinar pisao da je on antivakser, da je lider pokreta protiv vakcina, a to su preneli i drugi svetski mediji poput BBCa i formirali javno misljenje o tome sta on misli i radi.
Eto. Cini mi se da su u svemu tome trebali da kazne BBC i Rotenberga jer su upravo oni stvarali takvu atmosferu i davali podstreka antivakserima (citaj one koji se javno organizuju da izraze stavove protiv vakcinacije, a ne oni koji iz nekog razloga ne zele ili ne mogu da je prime).

Gile

pre 2 godine

On je pokazao da i pored toliko novca i popularnosti i dalje možeš ostati prizemni pripadnik zemlje u razvoj i sumnjati u modernu medicinu. Ovi čobani sa zapada se svi vakcinisali, ne sumnjaju u svoje stručnjake i veruju državi!

Kole

pre 2 godine

Sve je ovo šupljiranje, jedina istina je da bi igrao da se vakcinisao kao i sav normalan, civilizovan svet. Novak je taj koji je odlučio drugačiije, odlučio da ne igra AO.

Bojan

pre 2 godine

Ne verujem da su Australijske vlasti unapred planirale neki javni skandal i to pred očima sveta. Pre mi izgleda da ih je Nole prisilio na to onim hvalisanjem po socijalnim medijima. Nole care, sta bre koga briga na koji nacin si dobio vizu, to su proceduralne stvari koje nemaju veze sa sportom! Odmah nakon tih njegovih brbljivih izletanja je krenula medijska hajka i pritisak javnosti. Otalo smo videli.

bgd

pre 2 godine

To je bilo pre gotovo tri meseca. U međuvremenu se desilo toliko stvari zbog kojih smo zabrinuti, da stvarno ne znam ko više razmišlja o ovome - osim Novaka.

Ivan

pre 2 godine

Vdeli ljudi da je test cas pozitivan pa negativan, kao slucajmo se zarazio pa mu to omogucilo da ide tamo inace nije planirao iako se mesecima spremao za taj turnir. A o onom kretanju medju ljudima i ne bih. Svakako se bas jako potrudio da narusi svoj ugled a to sto ga ljudi ovde brane samo ukazuje u kakvom smo problemu kao drustvo....

Mali Hijavata

pre 2 godine

Žute vesti. Još jedan "stručnjak" koji pokušava da muti vodu.
Stvar je prosta, organi Australije su iskoristili svoje zakonsko pravo na osnovu osnovane sumnje da je Djoković lažirao test o preležanom Covidu. Sve to moglo je da se pročita bez tradicionalnog besmislenog balkanskog besa. Nebeski narod to ne razume jer je nebeski zaglupljen, bahat, osion i licemeran.
Haug.

Ivan

pre 2 godine

Zato su ga diskvalifikovali i sa us opena zbog onog nenamernog i nesrećnog slučaja.



Pa naravno, tacno je zena udarila u lopticu brzinom od preko 100 kmh i nema nikakve veze sa divljanjem na terenu. I ono na olimpijskim igrama, neko drugi je bacao rekete na tribinama nego su montirali nola jel tako....

Ivan

pre 2 godine

Čitam pregršt komentara, zapravo niko nezna o čemu se radi...
Doktor Abul Rizvi ( čovek odlikovan medaljama zasluge za implementaciju imigracione politike ) Izneo na portalu Johanmenadue da su odgovori ministarstva unutrašnjih poslova sudu, bili maska za prikrivanje istine o direktnim dezinformacijama MUP-a. Čija ministarka (( Karen Endrjuz ) je ona teta koja je javno izjavila da navija za Nadala. ))
Da je po zvaničnoj proceduri osobe koje pretstavljaju opasnost po javno zdravlje zemlje, MORAJU biti na listi za uzbunu ( M A L ).
Tako Novaku ne bi bilo dopušteno da se uopšte ukrca na avion za Australiju. Zapravo su tendeciono, ( a sada i zvanično pokazano) hteli da ga uhapse, privedu i pritvore, a posle torture deportuju nazad..!!!
E i tome se radi...!!!

Lara

pre 2 godine

Ma sada su pojedini svi pametni i znaju sve, lepo je covek obrazlozio sta se sve trebalo idraditi da ne bi doslo do ovoga sto se i dogodilo....drugo, Novak nije lagao kako je neko napisao u komentaru, vec je svu svoju dokumentaciju koju je imao i koju ovih 15 godina daje na svim turnirima daje prilozio i odobreno mu je putovanje, dosao u Australiju i uradili su mu to sto se desilo....trece, Novak nije glup vec najpametnije bice koji zna sta radi i kako radi, jer ne bi bio ovo sto je danas NAJBOLJI SPORTISTA U SVOM POSLU IKADA 😁....IDEMOOOO NOLE 🤗!!!!

CATAPA

pre 2 godine

Nije u tome suština ove farse. I ovaj stručnjak kamuflira problem tvrdnjom da je zakazao pravni sistem. Suština je da Australija NEMA PRAVNI SISTEM dokle god postoji neko ko ima kraljevsko pravo da ga ne obavezuje odluka suda. Australija nema kralja, ali je to pravo preneto sa britanskog monarha na opunomoćene ministre, odnosno premijera. Naravno nimalo slučajno, to pravo im je dato preventivno kako ni zakonodavni ni sudski organi države Australije ne bi mogli tog britanskog monarha da najure iz australijske nezavisne države.

Nije pitanje, nije uopšte bitno zašto je australijski premijer ukinuo tu već datu vizu i odluku suda da je viza data po propisu. On uopšte nije bio ni dužan da pruži bilo kakvo objašnjenje zašto je poništio odluku suda. Realno, on nije ni pružio nikakvo pravno objašnjenje, nego političko da "boravak Đokovića u Australiji šteti nacionalnim interesima". Pazite, on je politički rizikovao; ne mnogo naravno, ali mogla je takva demonstracija moći i da se ne dopadne mnogima u Australiji. Ali je mogla samo jako da se dopadne Londonu, odnosno njegovim šefovim, tojest šefici. A to je njemu očigledno bio glavni prioritet, tojest "interes nacije".

Suština je da Australija zapravo nije pravna država, dakle nije država. To je ipak i dalje mnogo više onako... jedna velika teritorija. Državu ne čini teritorija, pa čak ni kopnena, čak ni narod, pogotovo ne nekakvi kraljevi i premijeri. Državu državom čine zakoni i sudovi.

Koji moj

pre 2 godine

Anglo-saxonsko ....... ja ne razumem zasto ih ne tuzi jer je zbog njih izgubio slobodu , sponzore , prvo mesto itd ako je pravde morala bi drzava australija(anglosaksinske zemlje ne zasluzuju veliko slovo) da mu nadomesti to

Zgubidan

pre 2 godine

Ovaj ili se pravi lud ili ne poznaje zakone svoje zemlje.U Australiju putujem već visec45 godina,svaki put prije ulaska u Austealiju moram VLASTPRUCNO potpisati formu koju sam ja popunio ili netko drugi za mene.
Taj moj potpis POTVRĐUJE da su sve date informacije o meni, mojim putovanjima, zdravlju i namjerama za vrijeme boravka u Australiji TOČNE.
Ispod tog mojeg potisa piše UPOZORENJE koje glasi otprilike ovako.Sve informacije koje ja potpisujem su istinite i TOČNE, u suprotnom ja znam da mogu biti kažnjeni i može mi se ZABRANITI ulazak u Australiju.
Đokovic je priznao da je LAGAO na dotičnom dokumentu.
Priča završena.

Superhik

pre 2 godine

Vlasti su krive jer su namerno izigrali sopstvena pravila svesne da ona(pravila) nisu objektivna,racionalna i korisna za australijsku državu ! Nole (i njegov tim) je samo našao rupu u mreži pravila ! Mreža (svaka) se i sastoji uglavnom od (98 %) rupa !

Mali Hijavata

pre 2 godine

Žute vesti. Još jedan "stručnjak" koji pokušava da muti vodu.
Stvar je prosta, organi Australije su iskoristili svoje zakonsko pravo na osnovu osnovane sumnje da je Djoković lažirao test o preležanom Covidu. Sve to moglo je da se pročita bez tradicionalnog besmislenog balkanskog besa. Nebeski narod to ne razume jer je nebeski zaglupljen, bahat, osion i licemeran.
Haug.

Kole

pre 2 godine

Sve je ovo šupljiranje, jedina istina je da bi igrao da se vakcinisao kao i sav normalan, civilizovan svet. Novak je taj koji je odlučio drugačiije, odlučio da ne igra AO.

Ivan

pre 2 godine

Zato su ga diskvalifikovali i sa us opena zbog onog nenamernog i nesrećnog slučaja.



Pa naravno, tacno je zena udarila u lopticu brzinom od preko 100 kmh i nema nikakve veze sa divljanjem na terenu. I ono na olimpijskim igrama, neko drugi je bacao rekete na tribinama nego su montirali nola jel tako....

Ferrari 458

pre 2 godine

Nije to nikakav debakl. Ljudi su jednostavno hteli Novaka da sklone sa puta njihovim favoritima Nadalu i Federeru (igrao on ili ne, oni ga obožavaju). Na ovaj ili onaj način. To što je trenutno pandemija Covid 19 širom sveta im je samo došlo kao 'kec na deset'. Odnosno, poslužilo im je kao izgovor (razlog) za Novakovu deportaciju. Bez obzira na to kakve su mere u Australiji u odnosu na ostale države, cilj vlasti u Australiji i velikog dela ljudi iz sveta sporta je bio da Novak ne igra na AO da ga ne bi osvojio. Pandemija Covid 19 je, kao što sam rekao, savršen izgovor.

Bojan

pre 2 godine

Ne verujem da su Australijske vlasti unapred planirale neki javni skandal i to pred očima sveta. Pre mi izgleda da ih je Nole prisilio na to onim hvalisanjem po socijalnim medijima. Nole care, sta bre koga briga na koji nacin si dobio vizu, to su proceduralne stvari koje nemaju veze sa sportom! Odmah nakon tih njegovih brbljivih izletanja je krenula medijska hajka i pritisak javnosti. Otalo smo videli.

Gile

pre 2 godine

On je pokazao da i pored toliko novca i popularnosti i dalje možeš ostati prizemni pripadnik zemlje u razvoj i sumnjati u modernu medicinu. Ovi čobani sa zapada se svi vakcinisali, ne sumnjaju u svoje stručnjake i veruju državi!

bgd

pre 2 godine

To je bilo pre gotovo tri meseca. U međuvremenu se desilo toliko stvari zbog kojih smo zabrinuti, da stvarno ne znam ko više razmišlja o ovome - osim Novaka.

Ivan

pre 2 godine

Vdeli ljudi da je test cas pozitivan pa negativan, kao slucajmo se zarazio pa mu to omogucilo da ide tamo inace nije planirao iako se mesecima spremao za taj turnir. A o onom kretanju medju ljudima i ne bih. Svakako se bas jako potrudio da narusi svoj ugled a to sto ga ljudi ovde brane samo ukazuje u kakvom smo problemu kao drustvo....

Branko

pre 2 godine

U medjuvremenu se dokazalo da vakcinisani sire virus do 10 puta od onih koji su ga prelezali, ali vakcinisani ipak imaju sve moguce privilegije... Zakljucak?

stevo

pre 2 godine

Novak, je ogolio zapad do koske. Pokazao im je kako izgleda čovjek koji voli i ima ljubavi u sebi. Oni osim ne ljudske mržnje ništa drugo nisu pokazali. Zato je Novak pobjednik.

chupavi

pre 2 godine

Odgovor na ova pitanja je jednostavan. Novak je kao VIP osoba posluzio kao pokazna vezba za sve. Niko "nije iznat sistema i zakona" i svi bi morali da se vakcinisu. Ali niko nije iznad prirode, pojavio se Omikron koji je zaobisao vakcinu a uz put je i dosta slabija varijanta, pa su svi vec polako poceli da ukidaju sve mere i sertifikate.

Pera

pre 2 godine

Sve je tu već odavno jasno.
Sklonili su Novaka zato što im je 'trn u oku'.
Ne mogu da podnesu da je baš on najbolji teniser svih vremena.
Ne vole njegove aktivnosti vezane za popravljanje uslova ostalim teniserima koji su slabije rangirani i jedva sastavljaju kraj sa krajem.
Zato su ga diskvalifikovali i sa us opena zbog onog nenamernog i nesrećnog slučaja.
Ali ništa im ne vredi, sve se vidi, sve se zna. Nole je pre svega veliki čovek velikog srca a to mu niko ne može oduzeti.
Sportski pozdrav!

Josarian

pre 2 godine

Propustio je da tuži državu Sustraliju sa velikim odštetnim zahtevom. To je jedini jezik koji oni razumeju. Ovako, smatraju da su ga ponizili, a on smatra da je ispao džentlmen. Tragično samoobmanjivanje!

sempervivum

pre 2 godine

За мене је све то дебакл логике. И то на светском нивоу. Произвођач вакцине се рекламирао да му је производ 92% ефикасан, што се испоставило да нема везе с везом (благо речено). И уместо да прозову (чак и казне) произвођача зато што је довео цео свет у заблуду и на томе стекао значајну зараду, они још више инсистирају на новим дозама вакцине. А оне који нису хтели да се повинују том лудилу кажњавају.
Где је ту логика?

Zgubidan

pre 2 godine

Ovaj ili se pravi lud ili ne poznaje zakone svoje zemlje.U Australiju putujem već visec45 godina,svaki put prije ulaska u Austealiju moram VLASTPRUCNO potpisati formu koju sam ja popunio ili netko drugi za mene.
Taj moj potpis POTVRĐUJE da su sve date informacije o meni, mojim putovanjima, zdravlju i namjerama za vrijeme boravka u Australiji TOČNE.
Ispod tog mojeg potisa piše UPOZORENJE koje glasi otprilike ovako.Sve informacije koje ja potpisujem su istinite i TOČNE, u suprotnom ja znam da mogu biti kažnjeni i može mi se ZABRANITI ulazak u Australiju.
Đokovic je priznao da je LAGAO na dotičnom dokumentu.
Priča završena.

Proka

pre 2 godine

Potpuno se slazem da su zahtevali vakcinu ali zasto je pusten Nadal u Australiju i pored zakona o karantinu, zasto je igrao Kyrios i pored zakona o karantinu, zasto je igrao zarazeni Rubljov i cini mi se Korda?
To oni treba da objasne.

Bob

pre 2 godine

To znaci da nece dopustiti da se takmici ni sledece godine,mozda treba da razmisli i o tome da ako mu dozvole,da uopste vise i ne kroci na to tlo!Ja sam misljenja ako mu i dozvole da igra da ih iskulira po cenu cak i manje osvojenih slemova od Nadala!

keni

pre 2 godine

Sve je ovo šupljiranje, jedina istina je da bi igrao da se vakcinisao kao i sav normalan, civilizovan svet. Novak je taj koji je odlučio drugačiije, odlučio da ne igra AO.
(Kole, 29. mart 2022 16:37)
Pa nije on odlucio, vec sav normalan svet na osnovu cijeg misljenja i normalnog protiv zakonitog delovanja (linca) su ga oni izbacili zbog toga sto se nije vakcinisao i sto bi zbog toga predstavljao veliki rizik za zdravlje australijanaca, jer je visoko zarazan, bolestan, rizican itd (zdrav covek sa prirodno stecenim imunitetom).
Izbacili su ga zbog toga sto pretpostavljaju da ce, dok igra tenis, svojom igrom ili nicim izazvanim pitanjima novinara, predstavljati veliku opasnost za zdravlje australijanaca jer ce imati veliki uticaj na misljenje 96% vakcinisanih (4% nevakcinisanih su deca) da se ne vakcinisu, ili razbole valjda, zbog toga sto je neki americki kvazi-novinar pisao da je on antivakser, da je lider pokreta protiv vakcina, a to su preneli i drugi svetski mediji poput BBCa i formirali javno misljenje o tome sta on misli i radi.
Eto. Cini mi se da su u svemu tome trebali da kazne BBC i Rotenberga jer su upravo oni stvarali takvu atmosferu i davali podstreka antivakserima (citaj one koji se javno organizuju da izraze stavove protiv vakcinacije, a ne oni koji iz nekog razloga ne zele ili ne mogu da je prime).

Ahtung

pre 2 godine

Kao prvo, Novak ?oković samo ne želi da se lično vakciniše! Jedini njegov javno iznet stav o vakcinaciji je bio, da će razmisliti o tome, te da neće žuruti sa odlukom. Ovaj stav je iznet još dok ni jedna vakcina na svetu nije bila registrovana. Drugo, nikada nikoga nije javno pozvao da se ne imunizuje, nego izneo stav da svako sam o tome, bez ikakovg pritiska, treba da odluči. E, ovo drugo su mu upravo i zamerili "da svako sam odlučuje o sebi", te je kao takav opasan po totalitarni sistem, koji se instalirao u Australiji. Znači, on nije, ni pod tačkom razno antivaksrer, niti su mu oni zamerili što nije vakcinisan i da sam predstavlja pretnju po javno zdravlje. Uostalom, preležao je koronu i po medicinskim preporukama SZO nine ni trebao u tako kratkom roku da se imunizuje, jer ima prirodan imuntet, a što je, čak, i lično direktor Fajzera potvrdio. Drugo, odbili su i onu teniserku iz Slovačke, što se vakcinisala sa Sputnik V, koja je priznata u njenoj zemlji. Koja je to birokratska glupost! Pa, ne očekuju, valjda, da se ljudi, koji putuju svugde po svetu, bodu sa pet različitih vakcina!?

igor

pre 2 godine

Da je Nole englez, ovo se sigurno ne bi dogodilo pod ondasnjim okolnostima. Cak i da je nebitan ucesnik sve bi bilo ok. Ali posto je zvezda istoka, politicko izivljavanje je opcija za skupljanje poena, ministar pozove granicnu sluzbu i naredi sacekusu, sto je mogao da uradi i na beogradskom aerodromu ili ranije i postedi ponizenja najveceg sampiona u istiriji ao. Onda se javno mnenje naprzi kako je Novak drzak, privilegovan i bez empatije za muke jadnih australijanaca. Nema sta, zatvorske metode nahuskavanja.
(Vladica, 29. mart 2022 18:54)
Druže veliko bravo,nisam skoro bolji komentar pročitao,to što si napisao je suština cele priče !

poz

pre 2 godine

1. Uskratili mu pravo da osvoji 21. slem
2. Uskratili mu mogucnost da osvoji kalendarski slem sto im je jos bitnije jer rod lejver koji je australijanac ostaje jedini rekorder

3. Maltretirali ga
4. Prognali ga

Sve sto su hteli uradili su.

Znalac

pre 2 godine

Mali Hijavata

Gde je moglo da se procita?
O tome se jeste spekulisalo, ali njihove imigracione vlasti nijednom to nisu zvanicno izjavile.
Glavni razlog je da je Novak opasan po javno zdravlje zbog prethodno izrazavanih stavova o vakcini sto bi moglo da dovede do ohrabrivanja antivakcinalnog raspolozenja u Australiji ako bi mu se dozvolilo igranje na turniru.
Toga takodje nema u obe sudske presude.
Prva presuda uopste nije dovodila u pitanje odluku imigracionih vlasti vec je ispitivala da li je ispostovana procedura. Tu je uocen propust da su Novaku uskracena prava (nesto oko telefona i kontakta sa advokatom, ako se dobro secam). Samo zbog tog propusta Novaku je vracena viza.
Potom je ministar iskoristio svoje diskreciono pravo i ipak ponistio odluku suda i ukinuo vizu.
Druga presuda takodje uopste nije ulazila u razloge zasto je ukinuta viza, vec se bavila time da li je ministar imao nadleznost da to uradi.
To je ono sto mnogi ovde ne razumeju.
Na prvom sudu Novak je imao srece, na drugom sudu od pocetka nije imao nikakve sanse.

Vladica

pre 2 godine

Da je Nole englez, ovo se sigurno ne bi dogodilo pod ondasnjim okolnostima. Cak i da je nebitan ucesnik sve bi bilo ok. Ali posto je zvezda istoka, politicko izivljavanje je opcija za skupljanje poena, ministar pozove granicnu sluzbu i naredi sacekusu, sto je mogao da uradi i na beogradskom aerodromu ili ranije i postedi ponizenja najveceg sampiona u istiriji ao. Onda se javno mnenje naprzi kako je Novak drzak, privilegovan i bez empatije za muke jadnih australijanaca. Nema sta, zatvorske metode nahuskavanja.

Odur

pre 2 godine

On da je hteo da šta mućka, mogao je završiti potvrdu da je vakcinisan.
Novakov mentalitet i istrajnost. Brani svoj stav i nebitno je koliko ga košta. Karakter

Superhik

pre 2 godine

Vlasti su krive jer su namerno izigrali sopstvena pravila svesne da ona(pravila) nisu objektivna,racionalna i korisna za australijsku državu ! Nole (i njegov tim) je samo našao rupu u mreži pravila ! Mreža (svaka) se i sastoji uglavnom od (98 %) rupa !

Ivan

pre 2 godine

Čitam pregršt komentara, zapravo niko nezna o čemu se radi...
Doktor Abul Rizvi ( čovek odlikovan medaljama zasluge za implementaciju imigracione politike ) Izneo na portalu Johanmenadue da su odgovori ministarstva unutrašnjih poslova sudu, bili maska za prikrivanje istine o direktnim dezinformacijama MUP-a. Čija ministarka (( Karen Endrjuz ) je ona teta koja je javno izjavila da navija za Nadala. ))
Da je po zvaničnoj proceduri osobe koje pretstavljaju opasnost po javno zdravlje zemlje, MORAJU biti na listi za uzbunu ( M A L ).
Tako Novaku ne bi bilo dopušteno da se uopšte ukrca na avion za Australiju. Zapravo su tendeciono, ( a sada i zvanično pokazano) hteli da ga uhapse, privedu i pritvore, a posle torture deportuju nazad..!!!
E i tome se radi...!!!

CATAPA

pre 2 godine

Nije u tome suština ove farse. I ovaj stručnjak kamuflira problem tvrdnjom da je zakazao pravni sistem. Suština je da Australija NEMA PRAVNI SISTEM dokle god postoji neko ko ima kraljevsko pravo da ga ne obavezuje odluka suda. Australija nema kralja, ali je to pravo preneto sa britanskog monarha na opunomoćene ministre, odnosno premijera. Naravno nimalo slučajno, to pravo im je dato preventivno kako ni zakonodavni ni sudski organi države Australije ne bi mogli tog britanskog monarha da najure iz australijske nezavisne države.

Nije pitanje, nije uopšte bitno zašto je australijski premijer ukinuo tu već datu vizu i odluku suda da je viza data po propisu. On uopšte nije bio ni dužan da pruži bilo kakvo objašnjenje zašto je poništio odluku suda. Realno, on nije ni pružio nikakvo pravno objašnjenje, nego političko da "boravak Đokovića u Australiji šteti nacionalnim interesima". Pazite, on je politički rizikovao; ne mnogo naravno, ali mogla je takva demonstracija moći i da se ne dopadne mnogima u Australiji. Ali je mogla samo jako da se dopadne Londonu, odnosno njegovim šefovim, tojest šefici. A to je njemu očigledno bio glavni prioritet, tojest "interes nacije".

Suština je da Australija zapravo nije pravna država, dakle nije država. To je ipak i dalje mnogo više onako... jedna velika teritorija. Državu ne čini teritorija, pa čak ni kopnena, čak ni narod, pogotovo ne nekakvi kraljevi i premijeri. Državu državom čine zakoni i sudovi.

Lara

pre 2 godine

Ma sada su pojedini svi pametni i znaju sve, lepo je covek obrazlozio sta se sve trebalo idraditi da ne bi doslo do ovoga sto se i dogodilo....drugo, Novak nije lagao kako je neko napisao u komentaru, vec je svu svoju dokumentaciju koju je imao i koju ovih 15 godina daje na svim turnirima daje prilozio i odobreno mu je putovanje, dosao u Australiju i uradili su mu to sto se desilo....trece, Novak nije glup vec najpametnije bice koji zna sta radi i kako radi, jer ne bi bio ovo sto je danas NAJBOLJI SPORTISTA U SVOM POSLU IKADA 😁....IDEMOOOO NOLE 🤗!!!!

Koji moj

pre 2 godine

Anglo-saxonsko ....... ja ne razumem zasto ih ne tuzi jer je zbog njih izgubio slobodu , sponzore , prvo mesto itd ako je pravde morala bi drzava australija(anglosaksinske zemlje ne zasluzuju veliko slovo) da mu nadomesti to