Fudbal 173

Petak, 11.02.2022.

14:15

Srbija ima novi grb za Mundijal FOTO

Otkriven je novi grb na dresovima fudbalera Srbije za nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija ima novi grb za Mundijal FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

173 Komentari

Sortiraj po:

Mazalo

pre 2 godine

Cetiri slova C od pamtiveka stoje...
Pa bas se grbovi I ne menjaju Tako cesto ,skoro nikad!
Onda ste trebali konkurs neki pa neka narod bira ?

drex

pre 2 godine

Loše. Grb ne bi trebalo da bude crtež sa previše detalja. Najbolji grb ima enleski premijerligaš Wolverhampton. Jednostavan, lep i ima priču. Trebali su orla napraviti u stilu tog vuka.

Goethe

pre 2 godine

Odlican je, ljudi. Vuce neku paralelu sa orlom iz nemanjickog perioda, kao i sa danasnjim. Moguce da fali kruna, ali 'ajde sad...
Pozdrav iz Niksica.

bobrock

pre 2 godine

Ovaj grb mi iskreno nije jasan. Umjesto da idemo u korak sa vremenom mi se vraćamo u srednji vjek. Ako su već htjeli dvoglavog orla mogla se neka silueta uraditi ili na neki moderniji način. U doba digitalne tehnologije nama klinci iz vrtića crtaju grb.

C i n i k

pre 2 godine

Nznm, mni se uopste nsvidja, lici na propale ludacke grafite "navijaca", sem toga nznm dal bas mora font Miroslavljeve cirilice kad je i latinica srpsko pismo?
Ovaj grb mi lici na Poljski, istovrmeno ovo bi znacilo da vise nkd nmozemo da imamo plave dresove posto su crveni koje fudbaleri nose, blago je napisati, uzas, ko da smo CH,ALB, TR ili Poljska, a zapravo imamo i plavu boji na grbu..
Steta da nemamo krstenog dizajnera za heraldiku, a najveca je steta da se menja sadasnji grb jer je bolji ngo ovaj..

Giga Moravac

pre 2 godine

Iskreno veliki sam obožavaoc reprezentacije,i kad je bilo dobro i kad je bilo loše uvek sam navijao. Grb FSJ mi se nije svidjao, kasnije grb SCG onako, ali grb FSS je ispao extra. I svi su ga lepo prihvatili. Ne razumem sada ovaj potez i zašto? Ovaj grb nema veze ni sa Srbijom ni sa fudbalom.

Kontras

pre 2 godine

Da dodam jos ovo:

Zasto im treba nasa podrska?

Nemamo iskustva kao vecina reprezentacija koja ce biti na SP, bicemo u 3. sesiru.

Bice tu jedna utra jaka reprezentacija iz 1. sesira (Brazil, Argentina, i mozda i Katar, ako nam se posreci).

Bice tu i neka jaka reprezentacija u 2. sesiru (Hrvatska, Svajcarska...).

Ali, POBEDJIVALI SMO VEC I NADIGRALI JACE OD SEBE - PORTUGAL. I to na njihovom terenu. Mi nismo slucajno pobedili Portugal vec smo ih unistili igrom. Pogledajte statistiku sa te utakmice.

Zato je bitno da osete energiju i podrsku da vi izasli iz grupe i samim tim ostvarili veliki uspeh.

A kada lopta pocne da se kotrlja u nekoj osmini finala sa sve Piksijem motivatorom na klupi i nacijom iza njih... ne bih se kladio bi na jednu od drugih ekipa tako lako.

Naprotiv.

ANALITIČAN ČOVEK

pre 2 godine

Ako uzmemo jedan bod, biće dobro. Mnogo ste se ponadali posle pobede nad Portugalom, a u realnosti, mi smo u trećem šeširu i samo ako nas Bog pogleda pa padnemo u grupu sa Katarom, moš se završi neki poso. Inače, slaba vajda. Će nas oderu prvi i drugi šešir, a treći ne znam, valjda će da bude nerešeno.

Džoni Manila

pre 2 godine

Neću da pametujem ali ne mogu da kažem da mi se grb dopada. Zaista podseća na Ruski. Mislim da je trebalo ponuditi 5 rešenja i da ljudi glasaju određen vremenski period.

Kontras

pre 2 godine

Poletite beli orlovi u Kataru, ovako kao na grbu, agresivno i visoko, prodjite grupu, a onda uz Boziju pomoc sto dalje.

Ja licno smatram da grb sa rasirenim krilima predstavlja agresivnost i let i da to treba da dodatno podsvesno utice na nase momke.

I ne treba da nas podseca na grbove nekih drugih drzava, beli je, srpski, dvoglavi orao.

Ja nikada od 1998., a bio sam klinac tada, nisam verovao u nase fudbalere na SP, cak ni za vreme velikog Antica. I bio sam u pravu.

Sada imam neverovatno dobar osecaj. Jaki smo, tvrdim. A i Stojkovic je odlican selektor.

A ekipa je mlada i jos "raste". Podrzimo ih svi. Bicu sportski drzak i reci cu:
u narednih pet godina gledacete ih u polufinalu SP/EP.

Dajmo im energiju, podrzimo ih. Nasi su, jaki su i mogu daleko.

tamo neko

pre 2 godine

Hahahaha, Rzeczpospolita Polska ili onaj američki bald eagle? Ili Skenderbegov u beloj boji(i onako je bio Srbin). Pa ko je ovo nacrtao? Kič, naloženo, ružno. Još kad bi grb igrao fudbal. Stari je bio mnogo bolji, još da je imao crno-belu bubamaru u sredini (ne zbog Partizana, već zbog estetike), bio bi pun pogodak.

Јовица

pre 2 godine

Личи ми више на грб неке паравојне формације него на грб који има везе са фудбалом.

омега мужјак

pre 2 godine

На страну то што је орао могао бити лепше урађен, мислим да је грб на неки начин требало повезати са фудбалом, на пример да у канџама држи лопте.

Prota

pre 2 godine

Nenad@

Srbovanje kao i uvek. Imaš li kakav dokaz da nam predočio da je Stefan Nemanja smislio kovanicu "Samo sloga Srbina spašava"? I zastava kneza Miroslava je bila crvena i plava i to je prva poznata zastava Srba.

Prota

pre 2 godine

Inače najbolje rešenje za sve nacionalne sportove i sportaše na medjunarodnim takmičenjima je da nosi jedan te isti grb grb Srbije. Još kada bio Nemanjićki orao u originalu bilo bi top.

zoran

pre 2 godine

-Nemam zaista nista protiv ovog novog grba al mi liči na poljski grb, veoma mi liči.
-meni se ne sviđa naša @ zastava i tobi trebalo izmeniti kao i himnu.
-srbija je u svojoj srednjovekovnoj istoriji imaka lepih zastava... Ove boje crvena, plava bela lepe su al mi zastavanije lepa... Sva mi je neskladna, i orao mi je u neskladu i kruna na glavi a mi republika.
Srbija je na neki način jedna od naslednica vizantije i ima svoje srednjovekovne zastave.... Zastava treba da je orginalna kao argentine i brazila i japana.... Makedonska je orginalna al meni crveno i zuto opterećujuće.... Kad naiđe nasa zastava da svi znaju srpska.... Video sam jednu meni fantasticnu zastavu bela zastava a na sredini crveni dvoglavi orao a crvene resice na zastavi ista kao zastaca cara Dusana samo nije na zlatno zutom platnu već na belom i istog nekog perioda je... Znači srpska je, orginalna, takvu nema niko a prepoznatljiva a lako uočljiva...
Himnu treba uzeti Vostani Serbije
jer treva da se svi razbudimo pa i Srbija... Srbija je lepa samo da je uredimo, i napravimo sjajnom i za zivot....

fudbal

pre 2 godine

malo podseca, kao sto je neko napisao, na poljski grb i njihovo stilsko resenje.. nije katastrofalno ali i stari je bio ok. naravno, molo je ovo i bolje malo. podrzavam sto je cirilica. misljenja sam da je najlepsi dres bio onaj koji je licio na parmin dres i da je na sredini krsta stajao grb. moyda se u neko narednoj iteraciji nadje bollje tj lepse resenje boje dresa i samog grba. ali najvise bih voleo da prodjemo grupu i da pobedimo jos dve utakmice da se radujemo konacno

KKP

pre 2 godine

55

Posto vidim da mnogi ne znaju orao i cuveni simbol (SSSS) su iz Vizantije, od grčkog slova beta (?) i slogana dinastije Paleolog „Car Careva caruje carevima” koje je Stefan Nemanja kasnije prepravio u "Samo sloga Srbina spašava". Tako da znate odakle poticu orao i grb dok su boje na nasoj zastavi uvedene tek kasnije pri radjanju panslovenskog pokreta. Tako da smo mi prvobitno naslednici vizantije pa tek onda 1800 i neke dobijamo slovenske boje na ugled ruskih
(Nenad, 11. februar 2022 15:09) tačno..ni 2 posto Srba ne zna odakle 4 s...nazalost.pitajte hrvate za sahovnicu..svi znaju za neku bajku o satro sahovskoj partiji njihovog izmišljenog kralja sa mletačkim duzdom..a mi se vredjamo kad siptari pokazuju orla..umesto da im zahvalimo

kjock

pre 2 godine

ajmo sad autošovinisti...
(Duško Miami, 11. februar 2022 14:38
jer ako se ne slozis sa necim sto dolazi "odozgo" odmah si autosovinista. Ah, da dodam, petokolonas, drugosrbijanac i sta ti ja znam vec..
(JimHoyle018, 11. februar 2022 15:24)

Hej, Hoyle baš si Hole!

JimHoyle018

pre 2 godine

ajmo sad autošovinisti...
(Duško Miami, 11. februar 2022 14:38
jer ako se ne slozis sa necim sto dolazi "odozgo" odmah si autosovinista. Ah, da dodam, petokolonas, drugosrbijanac i sta ti ja znam vec..

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 2 godine

Мени би се највише допало да на дресу буде грб са заставе Србије. И да дрес буде црвено-плаво-бијели. Или плаве ако већ не дају три боје. Тако би добили прави идентитет.

Krstivoje Šalajić

pre 2 godine

Ovo je prežvakavanje istog po stoti put. Ako su hteli "nesto novo", trebalo je da se potrude da bude zaista NOVO. Bolji je grb Air Srbije, ista stvar - dvoglavi orao, ali baš moderno. I DA, Srbija je republika, a ima krunu na grbu? Ili možda nije republika??

dzaja

pre 2 godine

Kakve veze imaju hej sloveni sa ćiriličnim pismom napisano Srbija i dvoglavim belim orlom?
(Pitanje za onog ispod, 11. februar 2022 14:29)

Poljaci imaju jako slican grb sa doduse latinicnim natpisom Polska, uz to, himma hej sloveni je napravljena na istoj matrici kao poljska himna.

ima li razuma

pre 2 godine

Prelepo..pravi grb..svaka cast...ne razumem koliko mrznje ima u ovom narodu....na svaku vest samo mrznja...ako objave mediji da je izgradjena nova fabrika...pljuvanje..ako objave da se pravi neki put..pljuvanje...ma za svaku vest....mozda bi pojedinci vise trebalo da se bave svojim zivotima...i da zivot zasnivaju na ljubavi a ne na mrznji...
Aj sad...minusi.

Goran

pre 2 godine

Srbija ima jedan grb, nikakve dizajnerske igrarije nisu dozvoljene. Grb i zastava su propisani zakonom.
I autosovinizam je odlicna stvar jer pokazuje da si svestan sebe u granicama normale a ne u crkvenom vidjenju Srba kao najstarijeg naroda na svetu, starijeg i od Big benga (velikog praska) i boga. Jer sovinisti tvrde da smo najpre nastali mi, Srbi, pa svi ostali... Trece, strasno je kad nam fudbeleri naucnici i fudbleri dizajneri kroje grb.

МЕ МО РАН ДУМ

pre 2 godine

@Djordje
Да си имало ишао у школу, знао би да византија никада није ни постојала! Врати се мало па питај ако не знаш! Има учених и паметних људи којима историју није писао ватикан!

Вук

pre 2 godine

Пишите ћирилицом Срби. Ни своје писмо не знате да сачувате. Југославија је толико латинизовала Србе да је то невероватно. Свако жив у Србији пише латиницом, нико ћирилицом. У Македонији, Русији, Бугарској скоро сваки човек користи искључиво ћирилицу. Чувајте своје писмо, своје слово вековима сачувано.

Dejanmi

pre 2 godine

@@@ajmo sad autošovinisti...
(Duško Miami, 11. februar 2022 14:38)

Pa ti si prvi autosovinsta sa ovim komentarom! Diskusija je normalna stvar o necemu kao sto je grb fudbalske reprezentacije. I to su normalna pitanja, zasto nemamo prepoznatljiv grb?Zasto kad vidim prvi put ovaj grb pomislim na grb neke druge drzave? Rasirena krila imaju drugo znacenje od onih sa drzavnog grba i mozda je ta agresivnost koju predstavljaju dobra za fubalere.

Diskusiju bi uveo kao predmet u osnovne skole jer neki ljudi samo znaju da slusaju i galame, nista izmedju..

coaaa

pre 2 godine

Kakvi diletanti u savezu, takvo rešenje.

A @ Duško Miami: "ajmo sad autošovinisti..."

Autošovinizam ne postoji. Taj izmišljeni izraz su neki polupismeni desničari prosuli i, nažalost, izraz je se primio kod mnogih.

Mito

pre 2 godine

Stari grb FSS je bio bez duše. Ovaj pokazuje orla u letu, a mi svoje zovemo orlovi i ovo mi je prijatnije oku, pa neka i naši fudbaleri polete. Košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši imaju stilizovane oznake reprezentacije, koji su i moderni i jednostavni. Ovaj predlog grba je jednostavan. Proveo sam 4 od 5 delova svog života u plavoj boji našeg dresa i prija oku. Imamo tri boje (mi smo trikolori) i volio bih kada bi se naši borili u sve tri boje, što recimo rade odbojkaši. Košarkaši su se radi uroka vratili plavoj boji. Fudbaleri na I SP su bili crveni jer su Hrvati nametnuli dok je savez bio u Zagrebu crveno-belo-plavu trikoloru, a danas su bliži ustaško crnoj. Volio bih da naša fudbalska reprezentacija insistira da igra u sve tri nacionalne boje, barem kod kuće, a u gostima može bela. S poštovanjem

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kao ona Albanska kokoška samo što je naša bela.
(Vladimir, 11. februar 2022 14:26)

I našu da odneseš u Njeguše i odimiš, biće kao albanska:-)

Nenad

pre 2 godine

Posto vidim da mnogi ne znaju orao i cuveni simbol (SSSS) su iz Vizantije, od grčkog slova beta (β) i slogana dinastije Paleolog „Car Careva caruje carevima” koje je Stefan Nemanja kasnije prepravio u "Samo sloga Srbina spašava". Tako da znate odakle poticu orao i grb dok su boje na nasoj zastavi uvedene tek kasnije pri radjanju panslovenskog pokreta. Tako da smo mi prvobitno naslednici vizantije pa tek onda 1800 i neke dobijamo slovenske boje na ugled ruskih

Pitanje za Bokija ( nadam se ne 13)

pre 2 godine

Kakve veze imaju hej sloveni sa ćiriličnim pismom napisano Srbija i dvoglavim belim orlom?
(Pitanje za onog ispod, 11. februar 2022 14:29)

Hej Sloveni ima veze sa Poljskom himnom (prakticno je ista melodija)...a orao lici na Poljkog orla.

To je sustina komentara onog ispod.
(boki, 11. februar 2022 15:27)


Dobro a zašto misliš da je polski dvoglavi orao stariji od srpskog dvoglavog orla i zašto bi se mi nečemu vraćali kad je to srpsko nasleđe .Ta himna nam je bila nametnuta u komunizmu i ne vidim zašto bi smo se " vraćali" time što koristimo nešto što je obeležje ovog naroda.

zoran

pre 2 godine

-Toliko toga mi je nelogično.
Ovo podseća na poljski grb.
-Mi treba da sve menjamo iz korena
i napravimo jedno sjajno mesto za zivot svojih građana.
-sto se tiče zastave Srbije kruna iznad glave orla a mi republika a simboli kraljevine.
-Himna treba da bude Vostani Serbie i konačno je doslo vreme da se Srbija razbudi.
-a zastava crveno plavo bela sve su to lepe boje ali nije nekako lepa zastava i onaj orao je u neskladu na zastavi..... STVARNO MISLIM DA MOZEMO URADITI PRELEPU ZASTAVU DA ODUDARA OD OBIČNIH BAS DANAS TO MOZE.
-Brazil ima orginalnu zastavu, Argentina, Japan.... Bar danas to moze....kad se vidi zastava da svi u svetu znaju da je srpska....

Djordje

pre 2 godine

Леп грб!
Много садржајнији од претходног решења.
Немањићки бели двоглави орао!
Четири слова "С" која симболизују јединство!
Ћирилица...
Све је на свом месту! Одличан!
(Sdragan, 11. februar 2022 14:44)

cetiri "s" simbolizuju borbu za hrišćanstvo, nisu nemanjićki nego vizantijski i opšte je prihvaćeno u Srba da smo nasledili 4 s od Vizantije, sam grb poletan ali bez harizme, treba nam prost ali upečatljiv grb, nešto ozbiljnije da ne deluje kao animacija.

boki

pre 2 godine

Kakve veze imaju hej sloveni sa ćiriličnim pismom napisano Srbija i dvoglavim belim orlom?
(Pitanje za onog ispod, 11. februar 2022 14:29)

Hej Sloveni ima veze sa Poljskom himnom (prakticno je ista melodija)...a orao lici na Poljkog orla.

To je sustina komentara onog ispod.

Bojan

pre 2 godine

Teška srca moram reći da je jako ružan i komplikovan. Kao i za državni grb, umesto da fokus bude na ocilima koji su jako upečatljivi vizuelno i zahvalni za dizajn i dalju upotrebu na dresu, mi ga opet iskomplikovasmo i naružismo. Prošli je bio mnogo mnogo bolji. A kao što su hrvati iskoristili šahovnicu, tako smo mi mogli da napravimo neku autentičnost i svetsku prepoznatljivost od ocila (4 S)... Šteta, još jedan korak unazad. Naravno, svim srcem uz reprezentaciju sve i da igraju i najružnijim dresovima. Svaka im čast još jednom i radujem se Kataru.

Prota

pre 2 godine

Od varijacija orla jedino tradicionalni Nemanjićki dolazi u obzir. Ovaj je na više načina očajan. Prvo orao je užasan širok nekako karikaturalan drugo štit sa onim krakovima je ne znam šta bih rekao treće ocila su bez srednje male kvačice četvrto celokupni okvir sa natpisom Srbija je nesimetričan neskladan.(a da se mene pita forsirala bi se medjunarodna varijanta Serbia na latinici) Sve u svemu očajno kao kao i većina stvari u Srbiji.

voja

pre 2 godine

Zasto, zasto, zasto! Totalna glupost i bas nepotrebno, Piksi je nazalost plasmanom na Svetsko spasao onu bagru iz FSS, ovo je samo jos jedan od primera ko tamo sedi. Sramite se.

Фали круна

pre 2 godine

Леп грб!
Много садржајнији од претходног решења.
Немањићки бели двоглави орао!
Четири слова "С" која симболизују јединство!
Ћирилица...
Све је на свом месту! Одличан!
(Sdragan, 11. februar 2022 14:44)

Док нема круне није све на свом месту.

Savo

pre 2 godine

Heraldicki ,dvoglavi orao u grbu znaci da je zemlja ,koja ga ima,nekada u svojoj istoriji bila carstvo. Tako je u citavoj Evropi ,osim a kod koga drugog do Albanaca!!

zmaj

pre 2 godine

Ko grb ruske hokejaske reprezentacije. Dajte ljudi 21 vek je. A sto ne bi smo stavili dva vuka i dva medveda?? Jos oprema Pume,uvaljuju nam model ala Rumunija 80tih godina 20 veka.

Mikan

pre 2 godine

Da li se pitaju nešto navijači kako će nam izgledati grb/dres? Verujem da se 90% navijača ne svidja ovaj tzv orao. Ko li radi u dizajnu jel toliko teško da se napravi normalan dres?

zlikovac

pre 2 godine

Двоглави орао је усвојен у средњовјековној Србији из византијске културе. Византијско хералдичко значење двоглавог орла је да главе представљају двоструки суверенитет цара (секуларни и вјерски) и/или власт византијских царева над Истоком и Западом.

Edgar

pre 2 godine

Ivane, prvo tražite da vam se objasni simbolika dvoglavog orla a posle se čudite zašto nije izabrana životinja koja postoji u prirodi.
Pa evo mnogo stvari u prirodi koje vi nikada nećete videti imaju svoje ime i vi verujete da postoje zato što su vam drugi rekli!
Drugo dvoglavi orao nije obična ptica koju može svaki lovac da pogodi pa da je tražite po prirodi a za simboliku se potrudite sami da je nađete širok vam Gugl.

Sdragan

pre 2 godine

Леп грб!
Много садржајнији од претходног решења.
Немањићки бели двоглави орао!
Четири слова "С" која симболизују јединство!
Ћирилица...
Све је на свом месту! Одличан!

Sve je u glavi

pre 2 godine

Orlovi liče kao da su golubovi i mnogo bi lepši grb bio da u pozadini ima trobojku a iznad glava orlova krunu kao i državni grb.

Xide

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?Koliko znam,ispravite me ako grešim,ta ptica ne postoji.Mislim da ako uzimamo životinju,treba da uzmemo onu koja je stvarna,a ne ove imaginarne.Takođe,imamo zastavu koja predstavlja državu koja je po uređenju republika a koja na sebi ima krunu..U redu,bili smo to što smo bili,ali nismo više...Mi smo država apsurda u svakom pogledu...Gospodo,izaberite zastavu i grb tako što ćete pitati narod,a ne vašom samovoljom.
(ivan, 11. februar 2022 14:31)

3 hiljade za Gospodina.

Guns N Roses

pre 2 godine

Fantastičnoooo, napokon... Jao ko se bre ovo usudio da Srbiji podari srpska obeležja ? Pa znaju li oni da je Beograd jugoslovenski, a ne srpski grad...?
Kreće aritmija u krugu dvojke ?
(Nezavisni demokratski građanin, 11. februar 2022 14:38)

Nemoj da im skaces po zivcima, da se oni pitaju kao sto se ne pitaju bila bi petokraka umesto dvoglavog orla.

Mik

pre 2 godine

Koliko god da ima grbova, himni i dresova, uvek će neko biti protiv. U suštini, odlučiš se za nešto i držiš se toga, a ne menjaš stalno kao neki skorojević. Već 15, 16 godina imamo crvenu boju dresova, i belu gostujuću. Nema nijednog razloga da vraćamo plavu, osim ako nam treba treća garnitura.
Što se tiče grba, možemo da igramo pod grbom Srbije, ili grbom FSS. I jedno i drugo ima smisla.
Grb Srbije je takav kakav je i treba da bude isti i na zgradi Vlade i na dresu! Time se bavi država, a ne dizajner koga je platio FSS! Tako da je ovaj privatni redizajn grba BESMISLEN! Može nekome da se svidi ili ne, ali upotrebiti ga - glupo je! Da ne govorim o ovim SRBIJA slovima za nadgrobne spomenike koja su u totalnom neskladu sa crtežom!
Znači državni grb već postoji i stavite njega ili neka ostane FSS. Ali ne onaj plavozeleni kao što je na poslednjem belom dresu. Ne znam kojoj budali je palo na pamet da menja boju grba kako hoće? I ko je to odobrio?! Grb FSS je crvene boje!!! Ne može se farbati ni u lilavo ni u zeleno, ni u žuto.

Дејан

pre 2 godine

Све то није лоше, али ја се и даље питам што ми не вратимо Немањићког двоглавог орла. Узеше га Албанци и претворише у гаврана, а ми ћутимо...

Боле

pre 2 godine

Шта је ово? Неки средњевековни натпис и логотип? Није ваљда да су владике и попови ово цртали

Sale

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?
(ivan, 11. februar 2022 14:31)

Pa to je bar jasno: Vlahovic-Mitrovic dvoglavi udar.

@ Mikan

pre 2 godine

Komedija, ne znam kako nikad nemamo dobre i lepe dresove i grb, zastava nam je super a ovaj novi grb, orlovi kao da su šlogirani...
(Mikan, 11. februar 2022 14:30)

Zastava nam je bas ruzna sa tim nijansama crvene i plave. Bolje bi bilo da su tamnije boje, a grb na zatavi je nidje veze. Jesmo republika ili kraljevina?

Bravo

pre 2 godine

E to je grb a ne oni papagaji.
Još samo da promene smaracku himnu u fantastičnu Vostani Serbie i neki dobar spiker tipa Milojka, i to će biti to.

прле

pre 2 godine

mario@ Сви? У Катару Арапи сигурно пишу латиницом уопште се не пише Арапски нигде! ?
Руси и Кинези такође само латиницом пишу зар не?
Цео свет је само запад, зар не?

ivan

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?Koliko znam,ispravite me ako grešim,ta ptica ne postoji.Mislim da ako uzimamo životinju,treba da uzmemo onu koja je stvarna,a ne ove imaginarne.Takođe,imamo zastavu koja predstavlja državu koja je po uređenju republika a koja na sebi ima krunu..U redu,bili smo to što smo bili,ali nismo više...Mi smo država apsurda u svakom pogledu...Gospodo,izaberite zastavu i grb tako što ćete pitati narod,a ne vašom samovoljom.

Salle

pre 2 godine

Na prvu ruku me asocirao na Poljskog, mada je njihov za glavu kraći. E sad još crvenu garnituru , pa da budemo pravi Albanci...oni crnog, mi belog! Kad već neće da vrate plavu garnituru, dajte onda belu(ova trenutna što nam je rezervna), ako se već brendiramo kao "beli orlovi".

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

Grb je odličan, još da vratimo plave dresove i to je to! Imamo plavu boju na zastavi i možemo da je koristimo. Kakve to veze ima sa YU? Italijani imaju plave dresove a nemaju plavu na zastavi, Holanđani nose narandžasto a isto je nemaju, Slovenci zeleni a zelenog nigde...Probajte sa plavim dresovima!

Nezavisni demokratski građanin

pre 2 godine

Fantastičnoooo, napokon... Jao ko se bre ovo usudio da Srbiji podari srpska obeležja ? Pa znaju li oni da je Beograd jugoslovenski, a ne srpski grad...?
Kreće aritmija u krugu dvojke ?

Totti

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?Koliko znam,ispravite me ako grešim,ta ptica ne postoji.Mislim da ako uzimamo životinju,treba da uzmemo onu koja je stvarna,a ne ove imaginarne.Takođe,imamo zastavu koja predstavlja državu koja je po uređenju republika a koja na sebi ima krunu..U redu,bili smo to što smo bili,ali nismo više...Mi smo država apsurda u svakom pogledu...Gospodo,izaberite zastavu i grb tako što ćete pitati narod,a ne vašom samovoljom.
(ivan, 11. februar 2022 14:31)

Tom logikom, Velšani su naduvani pravili svoj grb i videli zmaja.

pedja

pre 2 godine

Dvoglavi orao ,jedna glava okrenuta u llijevo lijevicarska Srbija,druga desno.desnicarska,ujedinjene za svoju zemlju.Kod Nijemaca imate samo sa glavom u desno.Eto za nepismene ,i to je simbol ,znaci znak sa nekom porukom.Ko ovdje prica o stvarnim i nestvarnim zivoinjama.Autosovinisti vec poceli da brljaju!Jel doticni ili doticna ikad vidjela sunce sa ocima i ustima npr .Urugvaj ili Zmaja npr.Vels itd.Ne lupetajte grb je odlican ,a vi autosovinisti crknite i navijajze i dalje za Vatrene i Zmajeve iz Bosne!

Totti

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?Koliko znam,ispravite me ako grešim,ta ptica ne postoji.Mislim da ako uzimamo životinju,treba da uzmemo onu koja je stvarna,a ne ove imaginarne.Takođe,imamo zastavu koja predstavlja državu koja je po uređenju republika a koja na sebi ima krunu..U redu,bili smo to što smo bili,ali nismo više...Mi smo država apsurda u svakom pogledu...Gospodo,izaberite zastavu i grb tako što ćete pitati narod,a ne vašom samovoljom.
(ivan, 11. februar 2022 14:31)

Tom logikom, Velšani su naduvani pravili svoj grb i videli zmaja.

Боле

pre 2 godine

Шта је ово? Неки средњевековни натпис и логотип? Није ваљда да су владике и попови ово цртали

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

Grb je odličan, još da vratimo plave dresove i to je to! Imamo plavu boju na zastavi i možemo da je koristimo. Kakve to veze ima sa YU? Italijani imaju plave dresove a nemaju plavu na zastavi, Holanđani nose narandžasto a isto je nemaju, Slovenci zeleni a zelenog nigde...Probajte sa plavim dresovima!

Xide

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?Koliko znam,ispravite me ako grešim,ta ptica ne postoji.Mislim da ako uzimamo životinju,treba da uzmemo onu koja je stvarna,a ne ove imaginarne.Takođe,imamo zastavu koja predstavlja državu koja je po uređenju republika a koja na sebi ima krunu..U redu,bili smo to što smo bili,ali nismo više...Mi smo država apsurda u svakom pogledu...Gospodo,izaberite zastavu i grb tako što ćete pitati narod,a ne vašom samovoljom.
(ivan, 11. februar 2022 14:31)

3 hiljade za Gospodina.

bobrock

pre 2 godine

Ovaj grb mi iskreno nije jasan. Umjesto da idemo u korak sa vremenom mi se vraćamo u srednji vjek. Ako su već htjeli dvoglavog orla mogla se neka silueta uraditi ili na neki moderniji način. U doba digitalne tehnologije nama klinci iz vrtića crtaju grb.

Nezavisni demokratski građanin

pre 2 godine

Fantastičnoooo, napokon... Jao ko se bre ovo usudio da Srbiji podari srpska obeležja ? Pa znaju li oni da je Beograd jugoslovenski, a ne srpski grad...?
Kreće aritmija u krugu dvojke ?

Dejanmi

pre 2 godine

@@@ajmo sad autošovinisti...
(Duško Miami, 11. februar 2022 14:38)

Pa ti si prvi autosovinsta sa ovim komentarom! Diskusija je normalna stvar o necemu kao sto je grb fudbalske reprezentacije. I to su normalna pitanja, zasto nemamo prepoznatljiv grb?Zasto kad vidim prvi put ovaj grb pomislim na grb neke druge drzave? Rasirena krila imaju drugo znacenje od onih sa drzavnog grba i mozda je ta agresivnost koju predstavljaju dobra za fubalere.

Diskusiju bi uveo kao predmet u osnovne skole jer neki ljudi samo znaju da slusaju i galame, nista izmedju..

прле

pre 2 godine

mario@ Сви? У Катару Арапи сигурно пишу латиницом уопште се не пише Арапски нигде! ?
Руси и Кинези такође само латиницом пишу зар не?
Цео свет је само запад, зар не?

ivan

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?Koliko znam,ispravite me ako grešim,ta ptica ne postoji.Mislim da ako uzimamo životinju,treba da uzmemo onu koja je stvarna,a ne ove imaginarne.Takođe,imamo zastavu koja predstavlja državu koja je po uređenju republika a koja na sebi ima krunu..U redu,bili smo to što smo bili,ali nismo više...Mi smo država apsurda u svakom pogledu...Gospodo,izaberite zastavu i grb tako što ćete pitati narod,a ne vašom samovoljom.

C i n i k

pre 2 godine

Nznm, mni se uopste nsvidja, lici na propale ludacke grafite "navijaca", sem toga nznm dal bas mora font Miroslavljeve cirilice kad je i latinica srpsko pismo?
Ovaj grb mi lici na Poljski, istovrmeno ovo bi znacilo da vise nkd nmozemo da imamo plave dresove posto su crveni koje fudbaleri nose, blago je napisati, uzas, ko da smo CH,ALB, TR ili Poljska, a zapravo imamo i plavu boji na grbu..
Steta da nemamo krstenog dizajnera za heraldiku, a najveca je steta da se menja sadasnji grb jer je bolji ngo ovaj..

Дејан

pre 2 godine

Све то није лоше, али ја се и даље питам што ми не вратимо Немањићког двоглавог орла. Узеше га Албанци и претворише у гаврана, а ми ћутимо...

Salle

pre 2 godine

Na prvu ruku me asocirao na Poljskog, mada je njihov za glavu kraći. E sad još crvenu garnituru , pa da budemo pravi Albanci...oni crnog, mi belog! Kad već neće da vrate plavu garnituru, dajte onda belu(ova trenutna što nam je rezervna), ako se već brendiramo kao "beli orlovi".

pedja

pre 2 godine

Dvoglavi orao ,jedna glava okrenuta u llijevo lijevicarska Srbija,druga desno.desnicarska,ujedinjene za svoju zemlju.Kod Nijemaca imate samo sa glavom u desno.Eto za nepismene ,i to je simbol ,znaci znak sa nekom porukom.Ko ovdje prica o stvarnim i nestvarnim zivoinjama.Autosovinisti vec poceli da brljaju!Jel doticni ili doticna ikad vidjela sunce sa ocima i ustima npr .Urugvaj ili Zmaja npr.Vels itd.Ne lupetajte grb je odlican ,a vi autosovinisti crknite i navijajze i dalje za Vatrene i Zmajeve iz Bosne!

Mito

pre 2 godine

Stari grb FSS je bio bez duše. Ovaj pokazuje orla u letu, a mi svoje zovemo orlovi i ovo mi je prijatnije oku, pa neka i naši fudbaleri polete. Košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši imaju stilizovane oznake reprezentacije, koji su i moderni i jednostavni. Ovaj predlog grba je jednostavan. Proveo sam 4 od 5 delova svog života u plavoj boji našeg dresa i prija oku. Imamo tri boje (mi smo trikolori) i volio bih kada bi se naši borili u sve tri boje, što recimo rade odbojkaši. Košarkaši su se radi uroka vratili plavoj boji. Fudbaleri na I SP su bili crveni jer su Hrvati nametnuli dok je savez bio u Zagrebu crveno-belo-plavu trikoloru, a danas su bliži ustaško crnoj. Volio bih da naša fudbalska reprezentacija insistira da igra u sve tri nacionalne boje, barem kod kuće, a u gostima može bela. S poštovanjem

Јовица

pre 2 godine

Личи ми више на грб неке паравојне формације него на грб који има везе са фудбалом.

Bravo

pre 2 godine

E to je grb a ne oni papagaji.
Još samo da promene smaracku himnu u fantastičnu Vostani Serbie i neki dobar spiker tipa Milojka, i to će biti to.

Džoni Manila

pre 2 godine

Neću da pametujem ali ne mogu da kažem da mi se grb dopada. Zaista podseća na Ruski. Mislim da je trebalo ponuditi 5 rešenja i da ljudi glasaju određen vremenski period.

JimHoyle018

pre 2 godine

ajmo sad autošovinisti...
(Duško Miami, 11. februar 2022 14:38
jer ako se ne slozis sa necim sto dolazi "odozgo" odmah si autosovinista. Ah, da dodam, petokolonas, drugosrbijanac i sta ti ja znam vec..

Nenad

pre 2 godine

Posto vidim da mnogi ne znaju orao i cuveni simbol (SSSS) su iz Vizantije, od grčkog slova beta (β) i slogana dinastije Paleolog „Car Careva caruje carevima” koje je Stefan Nemanja kasnije prepravio u "Samo sloga Srbina spašava". Tako da znate odakle poticu orao i grb dok su boje na nasoj zastavi uvedene tek kasnije pri radjanju panslovenskog pokreta. Tako da smo mi prvobitno naslednici vizantije pa tek onda 1800 i neke dobijamo slovenske boje na ugled ruskih

zmaj

pre 2 godine

Ko grb ruske hokejaske reprezentacije. Dajte ljudi 21 vek je. A sto ne bi smo stavili dva vuka i dva medveda?? Jos oprema Pume,uvaljuju nam model ala Rumunija 80tih godina 20 veka.

voja

pre 2 godine

Zasto, zasto, zasto! Totalna glupost i bas nepotrebno, Piksi je nazalost plasmanom na Svetsko spasao onu bagru iz FSS, ovo je samo jos jedan od primera ko tamo sedi. Sramite se.

Mikan

pre 2 godine

Da li se pitaju nešto navijači kako će nam izgledati grb/dres? Verujem da se 90% navijača ne svidja ovaj tzv orao. Ko li radi u dizajnu jel toliko teško da se napravi normalan dres?

Goethe

pre 2 godine

Odlican je, ljudi. Vuce neku paralelu sa orlom iz nemanjickog perioda, kao i sa danasnjim. Moguce da fali kruna, ali 'ajde sad...
Pozdrav iz Niksica.

Вук

pre 2 godine

Пишите ћирилицом Срби. Ни своје писмо не знате да сачувате. Југославија је толико латинизовала Србе да је то невероватно. Свако жив у Србији пише латиницом, нико ћирилицом. У Македонији, Русији, Бугарској скоро сваки човек користи искључиво ћирилицу. Чувајте своје писмо, своје слово вековима сачувано.

Giga Moravac

pre 2 godine

Iskreno veliki sam obožavaoc reprezentacije,i kad je bilo dobro i kad je bilo loše uvek sam navijao. Grb FSJ mi se nije svidjao, kasnije grb SCG onako, ali grb FSS je ispao extra. I svi su ga lepo prihvatili. Ne razumem sada ovaj potez i zašto? Ovaj grb nema veze ni sa Srbijom ni sa fudbalom.

Guns N Roses

pre 2 godine

Fantastičnoooo, napokon... Jao ko se bre ovo usudio da Srbiji podari srpska obeležja ? Pa znaju li oni da je Beograd jugoslovenski, a ne srpski grad...?
Kreće aritmija u krugu dvojke ?
(Nezavisni demokratski građanin, 11. februar 2022 14:38)

Nemoj da im skaces po zivcima, da se oni pitaju kao sto se ne pitaju bila bi petokraka umesto dvoglavog orla.

dzaja

pre 2 godine

Kakve veze imaju hej sloveni sa ćiriličnim pismom napisano Srbija i dvoglavim belim orlom?
(Pitanje za onog ispod, 11. februar 2022 14:29)

Poljaci imaju jako slican grb sa doduse latinicnim natpisom Polska, uz to, himma hej sloveni je napravljena na istoj matrici kao poljska himna.

coaaa

pre 2 godine

Kakvi diletanti u savezu, takvo rešenje.

A @ Duško Miami: "ajmo sad autošovinisti..."

Autošovinizam ne postoji. Taj izmišljeni izraz su neki polupismeni desničari prosuli i, nažalost, izraz je se primio kod mnogih.

Savo

pre 2 godine

Heraldicki ,dvoglavi orao u grbu znaci da je zemlja ,koja ga ima,nekada u svojoj istoriji bila carstvo. Tako je u citavoj Evropi ,osim a kod koga drugog do Albanaca!!

Kontras

pre 2 godine

Poletite beli orlovi u Kataru, ovako kao na grbu, agresivno i visoko, prodjite grupu, a onda uz Boziju pomoc sto dalje.

Ja licno smatram da grb sa rasirenim krilima predstavlja agresivnost i let i da to treba da dodatno podsvesno utice na nase momke.

I ne treba da nas podseca na grbove nekih drugih drzava, beli je, srpski, dvoglavi orao.

Ja nikada od 1998., a bio sam klinac tada, nisam verovao u nase fudbalere na SP, cak ni za vreme velikog Antica. I bio sam u pravu.

Sada imam neverovatno dobar osecaj. Jaki smo, tvrdim. A i Stojkovic je odlican selektor.

A ekipa je mlada i jos "raste". Podrzimo ih svi. Bicu sportski drzak i reci cu:
u narednih pet godina gledacete ih u polufinalu SP/EP.

Dajmo im energiju, podrzimo ih. Nasi su, jaki su i mogu daleko.

Djordje

pre 2 godine

Леп грб!
Много садржајнији од претходног решења.
Немањићки бели двоглави орао!
Четири слова "С" која симболизују јединство!
Ћирилица...
Све је на свом месту! Одличан!
(Sdragan, 11. februar 2022 14:44)

cetiri "s" simbolizuju borbu za hrišćanstvo, nisu nemanjićki nego vizantijski i opšte je prihvaćeno u Srba da smo nasledili 4 s od Vizantije, sam grb poletan ali bez harizme, treba nam prost ali upečatljiv grb, nešto ozbiljnije da ne deluje kao animacija.

boki

pre 2 godine

Kakve veze imaju hej sloveni sa ćiriličnim pismom napisano Srbija i dvoglavim belim orlom?
(Pitanje za onog ispod, 11. februar 2022 14:29)

Hej Sloveni ima veze sa Poljskom himnom (prakticno je ista melodija)...a orao lici na Poljkog orla.

To je sustina komentara onog ispod.

Sale

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?
(ivan, 11. februar 2022 14:31)

Pa to je bar jasno: Vlahovic-Mitrovic dvoglavi udar.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kao ona Albanska kokoška samo što je naša bela.
(Vladimir, 11. februar 2022 14:26)

I našu da odneseš u Njeguše i odimiš, biće kao albanska:-)

Edgar

pre 2 godine

Ivane, prvo tražite da vam se objasni simbolika dvoglavog orla a posle se čudite zašto nije izabrana životinja koja postoji u prirodi.
Pa evo mnogo stvari u prirodi koje vi nikada nećete videti imaju svoje ime i vi verujete da postoje zato što su vam drugi rekli!
Drugo dvoglavi orao nije obična ptica koju može svaki lovac da pogodi pa da je tražite po prirodi a za simboliku se potrudite sami da je nađete širok vam Gugl.

Prota

pre 2 godine

Nenad@

Srbovanje kao i uvek. Imaš li kakav dokaz da nam predočio da je Stefan Nemanja smislio kovanicu "Samo sloga Srbina spašava"? I zastava kneza Miroslava je bila crvena i plava i to je prva poznata zastava Srba.

zlikovac

pre 2 godine

Двоглави орао је усвојен у средњовјековној Србији из византијске културе. Византијско хералдичко значење двоглавог орла је да главе представљају двоструки суверенитет цара (секуларни и вјерски) и/или власт византијских царева над Истоком и Западом.

ima li razuma

pre 2 godine

Prelepo..pravi grb..svaka cast...ne razumem koliko mrznje ima u ovom narodu....na svaku vest samo mrznja...ako objave mediji da je izgradjena nova fabrika...pljuvanje..ako objave da se pravi neki put..pljuvanje...ma za svaku vest....mozda bi pojedinci vise trebalo da se bave svojim zivotima...i da zivot zasnivaju na ljubavi a ne na mrznji...
Aj sad...minusi.

Mazalo

pre 2 godine

Cetiri slova C od pamtiveka stoje...
Pa bas se grbovi I ne menjaju Tako cesto ,skoro nikad!
Onda ste trebali konkurs neki pa neka narod bira ?

Sdragan

pre 2 godine

Леп грб!
Много садржајнији од претходног решења.
Немањићки бели двоглави орао!
Четири слова "С" која симболизују јединство!
Ћирилица...
Све је на свом месту! Одличан!

Bojan

pre 2 godine

Teška srca moram reći da je jako ružan i komplikovan. Kao i za državni grb, umesto da fokus bude na ocilima koji su jako upečatljivi vizuelno i zahvalni za dizajn i dalju upotrebu na dresu, mi ga opet iskomplikovasmo i naružismo. Prošli je bio mnogo mnogo bolji. A kao što su hrvati iskoristili šahovnicu, tako smo mi mogli da napravimo neku autentičnost i svetsku prepoznatljivost od ocila (4 S)... Šteta, još jedan korak unazad. Naravno, svim srcem uz reprezentaciju sve i da igraju i najružnijim dresovima. Svaka im čast još jednom i radujem se Kataru.

Krstivoje Šalajić

pre 2 godine

Ovo je prežvakavanje istog po stoti put. Ako su hteli "nesto novo", trebalo je da se potrude da bude zaista NOVO. Bolji je grb Air Srbije, ista stvar - dvoglavi orao, ali baš moderno. I DA, Srbija je republika, a ima krunu na grbu? Ili možda nije republika??

Pitanje za Bokija ( nadam se ne 13)

pre 2 godine

Kakve veze imaju hej sloveni sa ćiriličnim pismom napisano Srbija i dvoglavim belim orlom?
(Pitanje za onog ispod, 11. februar 2022 14:29)

Hej Sloveni ima veze sa Poljskom himnom (prakticno je ista melodija)...a orao lici na Poljkog orla.

To je sustina komentara onog ispod.
(boki, 11. februar 2022 15:27)


Dobro a zašto misliš da je polski dvoglavi orao stariji od srpskog dvoglavog orla i zašto bi se mi nečemu vraćali kad je to srpsko nasleđe .Ta himna nam je bila nametnuta u komunizmu i ne vidim zašto bi smo se " vraćali" time što koristimo nešto što je obeležje ovog naroda.

@ Mikan

pre 2 godine

Komedija, ne znam kako nikad nemamo dobre i lepe dresove i grb, zastava nam je super a ovaj novi grb, orlovi kao da su šlogirani...
(Mikan, 11. februar 2022 14:30)

Zastava nam je bas ruzna sa tim nijansama crvene i plave. Bolje bi bilo da su tamnije boje, a grb na zatavi je nidje veze. Jesmo republika ili kraljevina?

Goran

pre 2 godine

Srbija ima jedan grb, nikakve dizajnerske igrarije nisu dozvoljene. Grb i zastava su propisani zakonom.
I autosovinizam je odlicna stvar jer pokazuje da si svestan sebe u granicama normale a ne u crkvenom vidjenju Srba kao najstarijeg naroda na svetu, starijeg i od Big benga (velikog praska) i boga. Jer sovinisti tvrde da smo najpre nastali mi, Srbi, pa svi ostali... Trece, strasno je kad nam fudbeleri naucnici i fudbleri dizajneri kroje grb.

Kontras

pre 2 godine

Da dodam jos ovo:

Zasto im treba nasa podrska?

Nemamo iskustva kao vecina reprezentacija koja ce biti na SP, bicemo u 3. sesiru.

Bice tu jedna utra jaka reprezentacija iz 1. sesira (Brazil, Argentina, i mozda i Katar, ako nam se posreci).

Bice tu i neka jaka reprezentacija u 2. sesiru (Hrvatska, Svajcarska...).

Ali, POBEDJIVALI SMO VEC I NADIGRALI JACE OD SEBE - PORTUGAL. I to na njihovom terenu. Mi nismo slucajno pobedili Portugal vec smo ih unistili igrom. Pogledajte statistiku sa te utakmice.

Zato je bitno da osete energiju i podrsku da vi izasli iz grupe i samim tim ostvarili veliki uspeh.

A kada lopta pocne da se kotrlja u nekoj osmini finala sa sve Piksijem motivatorom na klupi i nacijom iza njih... ne bih se kladio bi na jednu od drugih ekipa tako lako.

Naprotiv.

KKP

pre 2 godine

55

Posto vidim da mnogi ne znaju orao i cuveni simbol (SSSS) su iz Vizantije, od grčkog slova beta (?) i slogana dinastije Paleolog „Car Careva caruje carevima” koje je Stefan Nemanja kasnije prepravio u "Samo sloga Srbina spašava". Tako da znate odakle poticu orao i grb dok su boje na nasoj zastavi uvedene tek kasnije pri radjanju panslovenskog pokreta. Tako da smo mi prvobitno naslednici vizantije pa tek onda 1800 i neke dobijamo slovenske boje na ugled ruskih
(Nenad, 11. februar 2022 15:09) tačno..ni 2 posto Srba ne zna odakle 4 s...nazalost.pitajte hrvate za sahovnicu..svi znaju za neku bajku o satro sahovskoj partiji njihovog izmišljenog kralja sa mletačkim duzdom..a mi se vredjamo kad siptari pokazuju orla..umesto da im zahvalimo

Prota

pre 2 godine

Od varijacija orla jedino tradicionalni Nemanjićki dolazi u obzir. Ovaj je na više načina očajan. Prvo orao je užasan širok nekako karikaturalan drugo štit sa onim krakovima je ne znam šta bih rekao treće ocila su bez srednje male kvačice četvrto celokupni okvir sa natpisom Srbija je nesimetričan neskladan.(a da se mene pita forsirala bi se medjunarodna varijanta Serbia na latinici) Sve u svemu očajno kao kao i većina stvari u Srbiji.

омега мужјак

pre 2 godine

На страну то што је орао могао бити лепше урађен, мислим да је грб на неки начин требало повезати са фудбалом, на пример да у канџама држи лопте.

Mik

pre 2 godine

Koliko god da ima grbova, himni i dresova, uvek će neko biti protiv. U suštini, odlučiš se za nešto i držiš se toga, a ne menjaš stalno kao neki skorojević. Već 15, 16 godina imamo crvenu boju dresova, i belu gostujuću. Nema nijednog razloga da vraćamo plavu, osim ako nam treba treća garnitura.
Što se tiče grba, možemo da igramo pod grbom Srbije, ili grbom FSS. I jedno i drugo ima smisla.
Grb Srbije je takav kakav je i treba da bude isti i na zgradi Vlade i na dresu! Time se bavi država, a ne dizajner koga je platio FSS! Tako da je ovaj privatni redizajn grba BESMISLEN! Može nekome da se svidi ili ne, ali upotrebiti ga - glupo je! Da ne govorim o ovim SRBIJA slovima za nadgrobne spomenike koja su u totalnom neskladu sa crtežom!
Znači državni grb već postoji i stavite njega ili neka ostane FSS. Ali ne onaj plavozeleni kao što je na poslednjem belom dresu. Ne znam kojoj budali je palo na pamet da menja boju grba kako hoće? I ko je to odobrio?! Grb FSS je crvene boje!!! Ne može se farbati ni u lilavo ni u zeleno, ni u žuto.

tamo neko

pre 2 godine

Hahahaha, Rzeczpospolita Polska ili onaj američki bald eagle? Ili Skenderbegov u beloj boji(i onako je bio Srbin). Pa ko je ovo nacrtao? Kič, naloženo, ružno. Još kad bi grb igrao fudbal. Stari je bio mnogo bolji, još da je imao crno-belu bubamaru u sredini (ne zbog Partizana, već zbog estetike), bio bi pun pogodak.

Prota

pre 2 godine

Inače najbolje rešenje za sve nacionalne sportove i sportaše na medjunarodnim takmičenjima je da nosi jedan te isti grb grb Srbije. Još kada bio Nemanjićki orao u originalu bilo bi top.

zoran

pre 2 godine

-Nemam zaista nista protiv ovog novog grba al mi liči na poljski grb, veoma mi liči.
-meni se ne sviđa naša @ zastava i tobi trebalo izmeniti kao i himnu.
-srbija je u svojoj srednjovekovnoj istoriji imaka lepih zastava... Ove boje crvena, plava bela lepe su al mi zastavanije lepa... Sva mi je neskladna, i orao mi je u neskladu i kruna na glavi a mi republika.
Srbija je na neki način jedna od naslednica vizantije i ima svoje srednjovekovne zastave.... Zastava treba da je orginalna kao argentine i brazila i japana.... Makedonska je orginalna al meni crveno i zuto opterećujuće.... Kad naiđe nasa zastava da svi znaju srpska.... Video sam jednu meni fantasticnu zastavu bela zastava a na sredini crveni dvoglavi orao a crvene resice na zastavi ista kao zastaca cara Dusana samo nije na zlatno zutom platnu već na belom i istog nekog perioda je... Znači srpska je, orginalna, takvu nema niko a prepoznatljiva a lako uočljiva...
Himnu treba uzeti Vostani Serbije
jer treva da se svi razbudimo pa i Srbija... Srbija je lepa samo da je uredimo, i napravimo sjajnom i za zivot....

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 2 godine

Мени би се највише допало да на дресу буде грб са заставе Србије. И да дрес буде црвено-плаво-бијели. Или плаве ако већ не дају три боје. Тако би добили прави идентитет.

Sve je u glavi

pre 2 godine

Orlovi liče kao da su golubovi i mnogo bi lepši grb bio da u pozadini ima trobojku a iznad glava orlova krunu kao i državni grb.

Фали круна

pre 2 godine

Леп грб!
Много садржајнији од претходног решења.
Немањићки бели двоглави орао!
Четири слова "С" која симболизују јединство!
Ћирилица...
Све је на свом месту! Одличан!
(Sdragan, 11. februar 2022 14:44)

Док нема круне није све на свом месту.

drex

pre 2 godine

Loše. Grb ne bi trebalo da bude crtež sa previše detalja. Najbolji grb ima enleski premijerligaš Wolverhampton. Jednostavan, lep i ima priču. Trebali su orla napraviti u stilu tog vuka.

kjock

pre 2 godine

ajmo sad autošovinisti...
(Duško Miami, 11. februar 2022 14:38
jer ako se ne slozis sa necim sto dolazi "odozgo" odmah si autosovinista. Ah, da dodam, petokolonas, drugosrbijanac i sta ti ja znam vec..
(JimHoyle018, 11. februar 2022 15:24)

Hej, Hoyle baš si Hole!

zoran

pre 2 godine

-Toliko toga mi je nelogično.
Ovo podseća na poljski grb.
-Mi treba da sve menjamo iz korena
i napravimo jedno sjajno mesto za zivot svojih građana.
-sto se tiče zastave Srbije kruna iznad glave orla a mi republika a simboli kraljevine.
-Himna treba da bude Vostani Serbie i konačno je doslo vreme da se Srbija razbudi.
-a zastava crveno plavo bela sve su to lepe boje ali nije nekako lepa zastava i onaj orao je u neskladu na zastavi..... STVARNO MISLIM DA MOZEMO URADITI PRELEPU ZASTAVU DA ODUDARA OD OBIČNIH BAS DANAS TO MOZE.
-Brazil ima orginalnu zastavu, Argentina, Japan.... Bar danas to moze....kad se vidi zastava da svi u svetu znaju da je srpska....

МЕ МО РАН ДУМ

pre 2 godine

@Djordje
Да си имало ишао у школу, знао би да византија никада није ни постојала! Врати се мало па питај ако не знаш! Има учених и паметних људи којима историју није писао ватикан!

ANALITIČAN ČOVEK

pre 2 godine

Ako uzmemo jedan bod, biće dobro. Mnogo ste se ponadali posle pobede nad Portugalom, a u realnosti, mi smo u trećem šeširu i samo ako nas Bog pogleda pa padnemo u grupu sa Katarom, moš se završi neki poso. Inače, slaba vajda. Će nas oderu prvi i drugi šešir, a treći ne znam, valjda će da bude nerešeno.

fudbal

pre 2 godine

malo podseca, kao sto je neko napisao, na poljski grb i njihovo stilsko resenje.. nije katastrofalno ali i stari je bio ok. naravno, molo je ovo i bolje malo. podrzavam sto je cirilica. misljenja sam da je najlepsi dres bio onaj koji je licio na parmin dres i da je na sredini krsta stajao grb. moyda se u neko narednoj iteraciji nadje bollje tj lepse resenje boje dresa i samog grba. ali najvise bih voleo da prodjemo grupu i da pobedimo jos dve utakmice da se radujemo konacno

ivan

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?Koliko znam,ispravite me ako grešim,ta ptica ne postoji.Mislim da ako uzimamo životinju,treba da uzmemo onu koja je stvarna,a ne ove imaginarne.Takođe,imamo zastavu koja predstavlja državu koja je po uređenju republika a koja na sebi ima krunu..U redu,bili smo to što smo bili,ali nismo više...Mi smo država apsurda u svakom pogledu...Gospodo,izaberite zastavu i grb tako što ćete pitati narod,a ne vašom samovoljom.

Боле

pre 2 godine

Шта је ово? Неки средњевековни натпис и логотип? Није ваљда да су владике и попови ово цртали

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

Grb je odličan, još da vratimo plave dresove i to je to! Imamo plavu boju na zastavi i možemo da je koristimo. Kakve to veze ima sa YU? Italijani imaju plave dresove a nemaju plavu na zastavi, Holanđani nose narandžasto a isto je nemaju, Slovenci zeleni a zelenog nigde...Probajte sa plavim dresovima!

Bravo

pre 2 godine

E to je grb a ne oni papagaji.
Još samo da promene smaracku himnu u fantastičnu Vostani Serbie i neki dobar spiker tipa Milojka, i to će biti to.

ANALITIČAN ČOVEK

pre 2 godine

Ako uzmemo jedan bod, biće dobro. Mnogo ste se ponadali posle pobede nad Portugalom, a u realnosti, mi smo u trećem šeširu i samo ako nas Bog pogleda pa padnemo u grupu sa Katarom, moš se završi neki poso. Inače, slaba vajda. Će nas oderu prvi i drugi šešir, a treći ne znam, valjda će da bude nerešeno.

Goethe

pre 2 godine

Odlican je, ljudi. Vuce neku paralelu sa orlom iz nemanjickog perioda, kao i sa danasnjim. Moguce da fali kruna, ali 'ajde sad...
Pozdrav iz Niksica.

Nezavisni demokratski građanin

pre 2 godine

Fantastičnoooo, napokon... Jao ko se bre ovo usudio da Srbiji podari srpska obeležja ? Pa znaju li oni da je Beograd jugoslovenski, a ne srpski grad...?
Kreće aritmija u krugu dvojke ?

ima li razuma

pre 2 godine

Prelepo..pravi grb..svaka cast...ne razumem koliko mrznje ima u ovom narodu....na svaku vest samo mrznja...ako objave mediji da je izgradjena nova fabrika...pljuvanje..ako objave da se pravi neki put..pljuvanje...ma za svaku vest....mozda bi pojedinci vise trebalo da se bave svojim zivotima...i da zivot zasnivaju na ljubavi a ne na mrznji...
Aj sad...minusi.

C i n i k

pre 2 godine

Nznm, mni se uopste nsvidja, lici na propale ludacke grafite "navijaca", sem toga nznm dal bas mora font Miroslavljeve cirilice kad je i latinica srpsko pismo?
Ovaj grb mi lici na Poljski, istovrmeno ovo bi znacilo da vise nkd nmozemo da imamo plave dresove posto su crveni koje fudbaleri nose, blago je napisati, uzas, ko da smo CH,ALB, TR ili Poljska, a zapravo imamo i plavu boji na grbu..
Steta da nemamo krstenog dizajnera za heraldiku, a najveca je steta da se menja sadasnji grb jer je bolji ngo ovaj..

Mito

pre 2 godine

Stari grb FSS je bio bez duše. Ovaj pokazuje orla u letu, a mi svoje zovemo orlovi i ovo mi je prijatnije oku, pa neka i naši fudbaleri polete. Košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši imaju stilizovane oznake reprezentacije, koji su i moderni i jednostavni. Ovaj predlog grba je jednostavan. Proveo sam 4 od 5 delova svog života u plavoj boji našeg dresa i prija oku. Imamo tri boje (mi smo trikolori) i volio bih kada bi se naši borili u sve tri boje, što recimo rade odbojkaši. Košarkaši su se radi uroka vratili plavoj boji. Fudbaleri na I SP su bili crveni jer su Hrvati nametnuli dok je savez bio u Zagrebu crveno-belo-plavu trikoloru, a danas su bliži ustaško crnoj. Volio bih da naša fudbalska reprezentacija insistira da igra u sve tri nacionalne boje, barem kod kuće, a u gostima može bela. S poštovanjem

pedja

pre 2 godine

Dvoglavi orao ,jedna glava okrenuta u llijevo lijevicarska Srbija,druga desno.desnicarska,ujedinjene za svoju zemlju.Kod Nijemaca imate samo sa glavom u desno.Eto za nepismene ,i to je simbol ,znaci znak sa nekom porukom.Ko ovdje prica o stvarnim i nestvarnim zivoinjama.Autosovinisti vec poceli da brljaju!Jel doticni ili doticna ikad vidjela sunce sa ocima i ustima npr .Urugvaj ili Zmaja npr.Vels itd.Ne lupetajte grb je odlican ,a vi autosovinisti crknite i navijajze i dalje za Vatrene i Zmajeve iz Bosne!

Sdragan

pre 2 godine

Леп грб!
Много садржајнији од претходног решења.
Немањићки бели двоглави орао!
Четири слова "С" која симболизују јединство!
Ћирилица...
Све је на свом месту! Одличан!

Вук

pre 2 godine

Пишите ћирилицом Срби. Ни своје писмо не знате да сачувате. Југославија је толико латинизовала Србе да је то невероватно. Свако жив у Србији пише латиницом, нико ћирилицом. У Македонији, Русији, Бугарској скоро сваки човек користи искључиво ћирилицу. Чувајте своје писмо, своје слово вековима сачувано.

coaaa

pre 2 godine

Kakvi diletanti u savezu, takvo rešenje.

A @ Duško Miami: "ajmo sad autošovinisti..."

Autošovinizam ne postoji. Taj izmišljeni izraz su neki polupismeni desničari prosuli i, nažalost, izraz je se primio kod mnogih.

МЕ МО РАН ДУМ

pre 2 godine

@Djordje
Да си имало ишао у школу, знао би да византија никада није ни постојала! Врати се мало па питај ако не знаш! Има учених и паметних људи којима историју није писао ватикан!

Goran

pre 2 godine

Srbija ima jedan grb, nikakve dizajnerske igrarije nisu dozvoljene. Grb i zastava su propisani zakonom.
I autosovinizam je odlicna stvar jer pokazuje da si svestan sebe u granicama normale a ne u crkvenom vidjenju Srba kao najstarijeg naroda na svetu, starijeg i od Big benga (velikog praska) i boga. Jer sovinisti tvrde da smo najpre nastali mi, Srbi, pa svi ostali... Trece, strasno je kad nam fudbeleri naucnici i fudbleri dizajneri kroje grb.

Pitanje za Bokija ( nadam se ne 13)

pre 2 godine

Kakve veze imaju hej sloveni sa ćiriličnim pismom napisano Srbija i dvoglavim belim orlom?
(Pitanje za onog ispod, 11. februar 2022 14:29)

Hej Sloveni ima veze sa Poljskom himnom (prakticno je ista melodija)...a orao lici na Poljkog orla.

To je sustina komentara onog ispod.
(boki, 11. februar 2022 15:27)


Dobro a zašto misliš da je polski dvoglavi orao stariji od srpskog dvoglavog orla i zašto bi se mi nečemu vraćali kad je to srpsko nasleđe .Ta himna nam je bila nametnuta u komunizmu i ne vidim zašto bi smo se " vraćali" time što koristimo nešto što je obeležje ovog naroda.

@ Mikan

pre 2 godine

Komedija, ne znam kako nikad nemamo dobre i lepe dresove i grb, zastava nam je super a ovaj novi grb, orlovi kao da su šlogirani...
(Mikan, 11. februar 2022 14:30)

Zastava nam je bas ruzna sa tim nijansama crvene i plave. Bolje bi bilo da su tamnije boje, a grb na zatavi je nidje veze. Jesmo republika ili kraljevina?

bobrock

pre 2 godine

Ovaj grb mi iskreno nije jasan. Umjesto da idemo u korak sa vremenom mi se vraćamo u srednji vjek. Ako su već htjeli dvoglavog orla mogla se neka silueta uraditi ili na neki moderniji način. U doba digitalne tehnologije nama klinci iz vrtića crtaju grb.

Totti

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?Koliko znam,ispravite me ako grešim,ta ptica ne postoji.Mislim da ako uzimamo životinju,treba da uzmemo onu koja je stvarna,a ne ove imaginarne.Takođe,imamo zastavu koja predstavlja državu koja je po uređenju republika a koja na sebi ima krunu..U redu,bili smo to što smo bili,ali nismo više...Mi smo država apsurda u svakom pogledu...Gospodo,izaberite zastavu i grb tako što ćete pitati narod,a ne vašom samovoljom.
(ivan, 11. februar 2022 14:31)

Tom logikom, Velšani su naduvani pravili svoj grb i videli zmaja.

JimHoyle018

pre 2 godine

ajmo sad autošovinisti...
(Duško Miami, 11. februar 2022 14:38
jer ako se ne slozis sa necim sto dolazi "odozgo" odmah si autosovinista. Ah, da dodam, petokolonas, drugosrbijanac i sta ti ja znam vec..

zoran

pre 2 godine

-Toliko toga mi je nelogično.
Ovo podseća na poljski grb.
-Mi treba da sve menjamo iz korena
i napravimo jedno sjajno mesto za zivot svojih građana.
-sto se tiče zastave Srbije kruna iznad glave orla a mi republika a simboli kraljevine.
-Himna treba da bude Vostani Serbie i konačno je doslo vreme da se Srbija razbudi.
-a zastava crveno plavo bela sve su to lepe boje ali nije nekako lepa zastava i onaj orao je u neskladu na zastavi..... STVARNO MISLIM DA MOZEMO URADITI PRELEPU ZASTAVU DA ODUDARA OD OBIČNIH BAS DANAS TO MOZE.
-Brazil ima orginalnu zastavu, Argentina, Japan.... Bar danas to moze....kad se vidi zastava da svi u svetu znaju da je srpska....

kjock

pre 2 godine

ajmo sad autošovinisti...
(Duško Miami, 11. februar 2022 14:38
jer ako se ne slozis sa necim sto dolazi "odozgo" odmah si autosovinista. Ah, da dodam, petokolonas, drugosrbijanac i sta ti ja znam vec..
(JimHoyle018, 11. februar 2022 15:24)

Hej, Hoyle baš si Hole!

Фали круна

pre 2 godine

Леп грб!
Много садржајнији од претходног решења.
Немањићки бели двоглави орао!
Четири слова "С" која симболизују јединство!
Ћирилица...
Све је на свом месту! Одличан!
(Sdragan, 11. februar 2022 14:44)

Док нема круне није све на свом месту.

Mikan

pre 2 godine

Da li se pitaju nešto navijači kako će nam izgledati grb/dres? Verujem da se 90% navijača ne svidja ovaj tzv orao. Ko li radi u dizajnu jel toliko teško da se napravi normalan dres?

zoran

pre 2 godine

-Nemam zaista nista protiv ovog novog grba al mi liči na poljski grb, veoma mi liči.
-meni se ne sviđa naša @ zastava i tobi trebalo izmeniti kao i himnu.
-srbija je u svojoj srednjovekovnoj istoriji imaka lepih zastava... Ove boje crvena, plava bela lepe su al mi zastavanije lepa... Sva mi je neskladna, i orao mi je u neskladu i kruna na glavi a mi republika.
Srbija je na neki način jedna od naslednica vizantije i ima svoje srednjovekovne zastave.... Zastava treba da je orginalna kao argentine i brazila i japana.... Makedonska je orginalna al meni crveno i zuto opterećujuće.... Kad naiđe nasa zastava da svi znaju srpska.... Video sam jednu meni fantasticnu zastavu bela zastava a na sredini crveni dvoglavi orao a crvene resice na zastavi ista kao zastaca cara Dusana samo nije na zlatno zutom platnu već na belom i istog nekog perioda je... Znači srpska je, orginalna, takvu nema niko a prepoznatljiva a lako uočljiva...
Himnu treba uzeti Vostani Serbije
jer treva da se svi razbudimo pa i Srbija... Srbija je lepa samo da je uredimo, i napravimo sjajnom i za zivot....

омега мужјак

pre 2 godine

На страну то што је орао могао бити лепше урађен, мислим да је грб на неки начин требало повезати са фудбалом, на пример да у канџама држи лопте.

Nenad

pre 2 godine

Posto vidim da mnogi ne znaju orao i cuveni simbol (SSSS) su iz Vizantije, od grčkog slova beta (β) i slogana dinastije Paleolog „Car Careva caruje carevima” koje je Stefan Nemanja kasnije prepravio u "Samo sloga Srbina spašava". Tako da znate odakle poticu orao i grb dok su boje na nasoj zastavi uvedene tek kasnije pri radjanju panslovenskog pokreta. Tako da smo mi prvobitno naslednici vizantije pa tek onda 1800 i neke dobijamo slovenske boje na ugled ruskih

KKP

pre 2 godine

55

Posto vidim da mnogi ne znaju orao i cuveni simbol (SSSS) su iz Vizantije, od grčkog slova beta (?) i slogana dinastije Paleolog „Car Careva caruje carevima” koje je Stefan Nemanja kasnije prepravio u "Samo sloga Srbina spašava". Tako da znate odakle poticu orao i grb dok su boje na nasoj zastavi uvedene tek kasnije pri radjanju panslovenskog pokreta. Tako da smo mi prvobitno naslednici vizantije pa tek onda 1800 i neke dobijamo slovenske boje na ugled ruskih
(Nenad, 11. februar 2022 15:09) tačno..ni 2 posto Srba ne zna odakle 4 s...nazalost.pitajte hrvate za sahovnicu..svi znaju za neku bajku o satro sahovskoj partiji njihovog izmišljenog kralja sa mletačkim duzdom..a mi se vredjamo kad siptari pokazuju orla..umesto da im zahvalimo

Džoni Manila

pre 2 godine

Neću da pametujem ali ne mogu da kažem da mi se grb dopada. Zaista podseća na Ruski. Mislim da je trebalo ponuditi 5 rešenja i da ljudi glasaju određen vremenski period.

прле

pre 2 godine

mario@ Сви? У Катару Арапи сигурно пишу латиницом уопште се не пише Арапски нигде! ?
Руси и Кинези такође само латиницом пишу зар не?
Цео свет је само запад, зар не?

Giga Moravac

pre 2 godine

Iskreno veliki sam obožavaoc reprezentacije,i kad je bilo dobro i kad je bilo loše uvek sam navijao. Grb FSJ mi se nije svidjao, kasnije grb SCG onako, ali grb FSS je ispao extra. I svi su ga lepo prihvatili. Ne razumem sada ovaj potez i zašto? Ovaj grb nema veze ni sa Srbijom ni sa fudbalom.

Xide

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?Koliko znam,ispravite me ako grešim,ta ptica ne postoji.Mislim da ako uzimamo životinju,treba da uzmemo onu koja je stvarna,a ne ove imaginarne.Takođe,imamo zastavu koja predstavlja državu koja je po uređenju republika a koja na sebi ima krunu..U redu,bili smo to što smo bili,ali nismo više...Mi smo država apsurda u svakom pogledu...Gospodo,izaberite zastavu i grb tako što ćete pitati narod,a ne vašom samovoljom.
(ivan, 11. februar 2022 14:31)

3 hiljade za Gospodina.

Дејан

pre 2 godine

Све то није лоше, али ја се и даље питам што ми не вратимо Немањићког двоглавог орла. Узеше га Албанци и претворише у гаврана, а ми ћутимо...

zmaj

pre 2 godine

Ko grb ruske hokejaske reprezentacije. Dajte ljudi 21 vek je. A sto ne bi smo stavili dva vuka i dva medveda?? Jos oprema Pume,uvaljuju nam model ala Rumunija 80tih godina 20 veka.

Dejanmi

pre 2 godine

@@@ajmo sad autošovinisti...
(Duško Miami, 11. februar 2022 14:38)

Pa ti si prvi autosovinsta sa ovim komentarom! Diskusija je normalna stvar o necemu kao sto je grb fudbalske reprezentacije. I to su normalna pitanja, zasto nemamo prepoznatljiv grb?Zasto kad vidim prvi put ovaj grb pomislim na grb neke druge drzave? Rasirena krila imaju drugo znacenje od onih sa drzavnog grba i mozda je ta agresivnost koju predstavljaju dobra za fubalere.

Diskusiju bi uveo kao predmet u osnovne skole jer neki ljudi samo znaju da slusaju i galame, nista izmedju..

Јовица

pre 2 godine

Личи ми више на грб неке паравојне формације него на грб који има везе са фудбалом.

Kontras

pre 2 godine

Da dodam jos ovo:

Zasto im treba nasa podrska?

Nemamo iskustva kao vecina reprezentacija koja ce biti na SP, bicemo u 3. sesiru.

Bice tu jedna utra jaka reprezentacija iz 1. sesira (Brazil, Argentina, i mozda i Katar, ako nam se posreci).

Bice tu i neka jaka reprezentacija u 2. sesiru (Hrvatska, Svajcarska...).

Ali, POBEDJIVALI SMO VEC I NADIGRALI JACE OD SEBE - PORTUGAL. I to na njihovom terenu. Mi nismo slucajno pobedili Portugal vec smo ih unistili igrom. Pogledajte statistiku sa te utakmice.

Zato je bitno da osete energiju i podrsku da vi izasli iz grupe i samim tim ostvarili veliki uspeh.

A kada lopta pocne da se kotrlja u nekoj osmini finala sa sve Piksijem motivatorom na klupi i nacijom iza njih... ne bih se kladio bi na jednu od drugih ekipa tako lako.

Naprotiv.

voja

pre 2 godine

Zasto, zasto, zasto! Totalna glupost i bas nepotrebno, Piksi je nazalost plasmanom na Svetsko spasao onu bagru iz FSS, ovo je samo jos jedan od primera ko tamo sedi. Sramite se.

Savo

pre 2 godine

Heraldicki ,dvoglavi orao u grbu znaci da je zemlja ,koja ga ima,nekada u svojoj istoriji bila carstvo. Tako je u citavoj Evropi ,osim a kod koga drugog do Albanaca!!

Kontras

pre 2 godine

Poletite beli orlovi u Kataru, ovako kao na grbu, agresivno i visoko, prodjite grupu, a onda uz Boziju pomoc sto dalje.

Ja licno smatram da grb sa rasirenim krilima predstavlja agresivnost i let i da to treba da dodatno podsvesno utice na nase momke.

I ne treba da nas podseca na grbove nekih drugih drzava, beli je, srpski, dvoglavi orao.

Ja nikada od 1998., a bio sam klinac tada, nisam verovao u nase fudbalere na SP, cak ni za vreme velikog Antica. I bio sam u pravu.

Sada imam neverovatno dobar osecaj. Jaki smo, tvrdim. A i Stojkovic je odlican selektor.

A ekipa je mlada i jos "raste". Podrzimo ih svi. Bicu sportski drzak i reci cu:
u narednih pet godina gledacete ih u polufinalu SP/EP.

Dajmo im energiju, podrzimo ih. Nasi su, jaki su i mogu daleko.

Sve je u glavi

pre 2 godine

Orlovi liče kao da su golubovi i mnogo bi lepši grb bio da u pozadini ima trobojku a iznad glava orlova krunu kao i državni grb.

Guns N Roses

pre 2 godine

Fantastičnoooo, napokon... Jao ko se bre ovo usudio da Srbiji podari srpska obeležja ? Pa znaju li oni da je Beograd jugoslovenski, a ne srpski grad...?
Kreće aritmija u krugu dvojke ?
(Nezavisni demokratski građanin, 11. februar 2022 14:38)

Nemoj da im skaces po zivcima, da se oni pitaju kao sto se ne pitaju bila bi petokraka umesto dvoglavog orla.

Krstivoje Šalajić

pre 2 godine

Ovo je prežvakavanje istog po stoti put. Ako su hteli "nesto novo", trebalo je da se potrude da bude zaista NOVO. Bolji je grb Air Srbije, ista stvar - dvoglavi orao, ali baš moderno. I DA, Srbija je republika, a ima krunu na grbu? Ili možda nije republika??

drex

pre 2 godine

Loše. Grb ne bi trebalo da bude crtež sa previše detalja. Najbolji grb ima enleski premijerligaš Wolverhampton. Jednostavan, lep i ima priču. Trebali su orla napraviti u stilu tog vuka.

tamo neko

pre 2 godine

Hahahaha, Rzeczpospolita Polska ili onaj američki bald eagle? Ili Skenderbegov u beloj boji(i onako je bio Srbin). Pa ko je ovo nacrtao? Kič, naloženo, ružno. Još kad bi grb igrao fudbal. Stari je bio mnogo bolji, još da je imao crno-belu bubamaru u sredini (ne zbog Partizana, već zbog estetike), bio bi pun pogodak.

Prota

pre 2 godine

Od varijacija orla jedino tradicionalni Nemanjićki dolazi u obzir. Ovaj je na više načina očajan. Prvo orao je užasan širok nekako karikaturalan drugo štit sa onim krakovima je ne znam šta bih rekao treće ocila su bez srednje male kvačice četvrto celokupni okvir sa natpisom Srbija je nesimetričan neskladan.(a da se mene pita forsirala bi se medjunarodna varijanta Serbia na latinici) Sve u svemu očajno kao kao i većina stvari u Srbiji.

Salle

pre 2 godine

Na prvu ruku me asocirao na Poljskog, mada je njihov za glavu kraći. E sad još crvenu garnituru , pa da budemo pravi Albanci...oni crnog, mi belog! Kad već neće da vrate plavu garnituru, dajte onda belu(ova trenutna što nam je rezervna), ako se već brendiramo kao "beli orlovi".

Mazalo

pre 2 godine

Cetiri slova C od pamtiveka stoje...
Pa bas se grbovi I ne menjaju Tako cesto ,skoro nikad!
Onda ste trebali konkurs neki pa neka narod bira ?

Djordje

pre 2 godine

Леп грб!
Много садржајнији од претходног решења.
Немањићки бели двоглави орао!
Четири слова "С" која симболизују јединство!
Ћирилица...
Све је на свом месту! Одличан!
(Sdragan, 11. februar 2022 14:44)

cetiri "s" simbolizuju borbu za hrišćanstvo, nisu nemanjićki nego vizantijski i opšte je prihvaćeno u Srba da smo nasledili 4 s od Vizantije, sam grb poletan ali bez harizme, treba nam prost ali upečatljiv grb, nešto ozbiljnije da ne deluje kao animacija.

Bojan

pre 2 godine

Teška srca moram reći da je jako ružan i komplikovan. Kao i za državni grb, umesto da fokus bude na ocilima koji su jako upečatljivi vizuelno i zahvalni za dizajn i dalju upotrebu na dresu, mi ga opet iskomplikovasmo i naružismo. Prošli je bio mnogo mnogo bolji. A kao što su hrvati iskoristili šahovnicu, tako smo mi mogli da napravimo neku autentičnost i svetsku prepoznatljivost od ocila (4 S)... Šteta, još jedan korak unazad. Naravno, svim srcem uz reprezentaciju sve i da igraju i najružnijim dresovima. Svaka im čast još jednom i radujem se Kataru.

fudbal

pre 2 godine

malo podseca, kao sto je neko napisao, na poljski grb i njihovo stilsko resenje.. nije katastrofalno ali i stari je bio ok. naravno, molo je ovo i bolje malo. podrzavam sto je cirilica. misljenja sam da je najlepsi dres bio onaj koji je licio na parmin dres i da je na sredini krsta stajao grb. moyda se u neko narednoj iteraciji nadje bollje tj lepse resenje boje dresa i samog grba. ali najvise bih voleo da prodjemo grupu i da pobedimo jos dve utakmice da se radujemo konacno

dzaja

pre 2 godine

Kakve veze imaju hej sloveni sa ćiriličnim pismom napisano Srbija i dvoglavim belim orlom?
(Pitanje za onog ispod, 11. februar 2022 14:29)

Poljaci imaju jako slican grb sa doduse latinicnim natpisom Polska, uz to, himma hej sloveni je napravljena na istoj matrici kao poljska himna.

Prota

pre 2 godine

Nenad@

Srbovanje kao i uvek. Imaš li kakav dokaz da nam predočio da je Stefan Nemanja smislio kovanicu "Samo sloga Srbina spašava"? I zastava kneza Miroslava je bila crvena i plava i to je prva poznata zastava Srba.

boki

pre 2 godine

Kakve veze imaju hej sloveni sa ćiriličnim pismom napisano Srbija i dvoglavim belim orlom?
(Pitanje za onog ispod, 11. februar 2022 14:29)

Hej Sloveni ima veze sa Poljskom himnom (prakticno je ista melodija)...a orao lici na Poljkog orla.

To je sustina komentara onog ispod.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Kao ona Albanska kokoška samo što je naša bela.
(Vladimir, 11. februar 2022 14:26)

I našu da odneseš u Njeguše i odimiš, biće kao albanska:-)

Edgar

pre 2 godine

Ivane, prvo tražite da vam se objasni simbolika dvoglavog orla a posle se čudite zašto nije izabrana životinja koja postoji u prirodi.
Pa evo mnogo stvari u prirodi koje vi nikada nećete videti imaju svoje ime i vi verujete da postoje zato što su vam drugi rekli!
Drugo dvoglavi orao nije obična ptica koju može svaki lovac da pogodi pa da je tražite po prirodi a za simboliku se potrudite sami da je nađete širok vam Gugl.

Prota

pre 2 godine

Inače najbolje rešenje za sve nacionalne sportove i sportaše na medjunarodnim takmičenjima je da nosi jedan te isti grb grb Srbije. Još kada bio Nemanjićki orao u originalu bilo bi top.

Sale

pre 2 godine

Hoće li neko da mi objasni simboliku dvoglavog orla?
(ivan, 11. februar 2022 14:31)

Pa to je bar jasno: Vlahovic-Mitrovic dvoglavi udar.

Mik

pre 2 godine

Koliko god da ima grbova, himni i dresova, uvek će neko biti protiv. U suštini, odlučiš se za nešto i držiš se toga, a ne menjaš stalno kao neki skorojević. Već 15, 16 godina imamo crvenu boju dresova, i belu gostujuću. Nema nijednog razloga da vraćamo plavu, osim ako nam treba treća garnitura.
Što se tiče grba, možemo da igramo pod grbom Srbije, ili grbom FSS. I jedno i drugo ima smisla.
Grb Srbije je takav kakav je i treba da bude isti i na zgradi Vlade i na dresu! Time se bavi država, a ne dizajner koga je platio FSS! Tako da je ovaj privatni redizajn grba BESMISLEN! Može nekome da se svidi ili ne, ali upotrebiti ga - glupo je! Da ne govorim o ovim SRBIJA slovima za nadgrobne spomenike koja su u totalnom neskladu sa crtežom!
Znači državni grb već postoji i stavite njega ili neka ostane FSS. Ali ne onaj plavozeleni kao što je na poslednjem belom dresu. Ne znam kojoj budali je palo na pamet da menja boju grba kako hoće? I ko je to odobrio?! Grb FSS je crvene boje!!! Ne može se farbati ni u lilavo ni u zeleno, ni u žuto.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 2 godine

Мени би се највише допало да на дресу буде грб са заставе Србије. И да дрес буде црвено-плаво-бијели. Или плаве ако већ не дају три боје. Тако би добили прави идентитет.

zlikovac

pre 2 godine

Двоглави орао је усвојен у средњовјековној Србији из византијске културе. Византијско хералдичко значење двоглавог орла је да главе представљају двоструки суверенитет цара (секуларни и вјерски) и/или власт византијских царева над Истоком и Западом.