Tenis 64

Nedelja, 30.01.2022.

14:34

Nadalov istorijski trijumf

Rafael Nadal je ispisao novu stranicu teniske istorije.

Nadalov istorijski trijumf IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Goga

pre 2 godine

Sve neke baba Vange ovde, Trgovčevići, javlja im se da "bi Djoković pobedio" da ga nisu zbog muljačine izbacili iz zemlje. I još lupili tri godine zabrane ulaska. Kepo je Ajnštajn govorio "samo univerzum i ljudska glupost su beskonačni, a za ono prvo nisam siguran".

Matori englez

pre 2 godine

Bravo za Rafu. Samo da napomenem, prošle godine Novak je uzeo 3 slema, Rafa 0. Igraće se još, voleo bih da Novak malo siđe na zemlju, primi vakcinu, i uzme preostala 3 GS.

Ćale

pre 2 godine

Istina, znamo. Nije trebalo da muti i da falsifikuje testove, niti da sa pozitivnim testom ide na okupljanja.
(Tn, 30. januar 2022 17:23)

To čak i da je istina, nema nikakve veze sa deportacijom. Na sudu je dokazano da su mu papiri čisti, a izbačen je iz zemlje bukvalno zato što im se može.
Nole nije prekršio nijedno pravilo, nijedan zakon, zvanično dokazano.

X=iks

pre 2 godine

To je to, Rafa maksimalno koristi situacije kada u finalima igra protiv drugorazrednih tenisera(Wawrinka, Tim, Medvedev..), Djoković je igračima tog kvaliteta poklonio najmanje 6-7 GS.
(Siniša, 30. januar 2022 16:39)

Kako je igracima "tog kvaliteta" poklonio "najmanje 6-7 GS", kad njih trojica ukupno imaju 5 GS zlata. Pri tom, protiv Thiema nikad nije igrao GS finale, a Wawrinka je od svoja 3 zlata jedno osvojio upravo protiv Nadala. Znaci "najmanje 6-7 GS" odmah pada na 3. Osim ako u igrace "tog kvaliteta" ubrojis i Murray-a, tako mozes napumpati do 5. I? Vidis jos nekog "tog kvaliteta"? Nadal je izgubio mnogo manje finala, u tom je stvar!

Markoni

pre 2 godine

Osvojio 21. GS titulu nakon sramne deportacije Novaka Djokovica. To je ono što će istorija zapamtiti. A da li će da završi i karijeru kao GS rekorder, to ćemo još da vidimo. Novakova reč će biti poslednja.
(jova, 30. januar 2022 15:25)

Druže, bukvalno se prave da Nole ne postoji.
Pričaju da je Rafa najbolji svih vremena, a da je sada pobedio na najjačem mogućem turniru najboljeg tenisera na svetu u finalu. Pobednici pišu istoriju. Đokovića su ubili sa ovim izbacivanjem i izbacivanjem sa US opena pre par godina. Izgubio je već te dve titule, a teško će on do novog slema, ako mu i dozvole više da negde učestvuje dok se ne pokori.

Mogao je da lažira vakcinu i da podere ove gubitnike, ali iskrenost i principi su ga koštali. To je život.

Nadal, najbolji teniser svih vremena. Biće upisano zlatnim slovima.
Ako je neko mislio da će jednom Srbinu biti dopušteno da bude najbolji u istoriji u čemu, vara se.

Tn

pre 2 godine

Šampion je deportovan, a znali smo i zbog čega, ako je neko i sumnjao sada je valjda jasno.Nikad bednija pobeda i sramnija ceremonija dodele trofeja.
(Srpkinja, 30. januar 2022 16:48)
Istina, znamo. Nije trebalo da muti i da falsifikuje testove, niti da sa pozitivnim testom ide na okupljanja.

nenad

pre 2 godine

NAdal je zasluzeno GOAT. A ja mislim da ce i na RG to da potvrdi. On ZIVI ZA TENIS. On je razbio mentalno Rusa kad je uzeo prvi set. Oduvao ga je ENERGIJOM. Nema ko sta da mu zameri. Samo sitne duse koje su opterecene teorijom zavere. NIje Rafa 2016 na vrhuncu moci rekao da mu tenis vise nije prioritet i otisao da mantra i probava novu dijetu. Nije Rafa udario linijskog sudiju lopricom na Ameriken openu, i to izmedju gemova a ne u igri, nije RAfa pravio novi ATP usred igracke karijere, nije Rafa izgubio od Medvedeva u Njujorku 3:0 proslog septembra. I nije Rafa odbio da se vakcinise pa da mora da ceka milost raznih turnira da ga pozivu - vec Novak. Djokovic je sam sebi pucao u nogu u nikoga u svetu za to nije briga. Njegova stvar. NAdalu kapa dole. Jedan od najvecig sportista ikada. I to nema veze sa tim ko je sta i ko ta koga navija.

Partizanovci

pre 2 godine

Slavlje navijaca Partizana pocinje od 18h, na vec onom dogovorenom mestu. Svi slavio Rafu i njegovu istorijsku pobedu. Najveci ikada ko je zaigrao tenis - Rafa Nadal!

dale

pre 2 godine

Dobro je Nadal ovo osvojio.

Zasluzeno, ali:

On je jedan od retkih koji je u stanju
radovati se tako prljavom trijumfu,
nakon što su Novaka isterali.

Ova pobeda zrači gorčinom.

A Meda ne zasluzuje tako nešto.

Dobrivoje

pre 2 godine

Svaka mu čast kako je igrao danas. Ali sve mi je nekako čudno kako je dobio krila posle 2,3,4,5 sati igranja. Medvedev nemoćan danas. Šta je, tu je, Noletu sad treba 2 GS nažalost a pitanje je da li će ga pustiti ove godine da igra na preostala tri.
(wtf, 30. januar 2022 15:31)

Zna da igra istorijski mec, sto bi Spartanci rekli "sa stitom ili na stitu". Zna da ce mu se cela karijera prelomiti preko tog meca.

Siniša

pre 2 godine

To je to, Rafa maksimalno koristi situacije kada u finalima igra protiv drugorazrednih tenisera(Wawrinka, Tim, Medvedev..), Djoković je igračima tog kvaliteta poklonio najmanje 6-7 GS.

Lik

pre 2 godine

Medvedeva je bilo sramota da osvoji pehar, zna on odlično čije je to.
Zato je onako i popustio, eto tebi Rafa to pa se hvali okolo ako imaš obraza.

Ljubo

pre 2 godine

Samo gledajte ovi šta pričaju na Eurosportu pa to nema nigde.Kažu da je ovo istorijski Gren slem,pa ovo je najveća prevara i krađa u istoriji tenisa pored otkazivanja Vimbldona i diskvalifikacije Đokovića sa USA Opena i zabijanje noža u leđa Monike Seleš.Fuj gadite mi se.

raj

pre 2 godine

@milwood: Ajd lepo pogledaj GOAT listu. Rafa je tek na 3. mestu:

[link]
(DaLanik, 30. januar 2022 15:52)

Konacno neko ko zna o cemu se radi. Hvala na linku.

boj ne bije svijetlo oružje

pre 2 godine

Samo polako, ovako je i Federer dobio na tacni poslednja 2 GS pa mu ništa nije pomoglo na kraju. Upravo je izbrisan sa još jednog vrha i nema više nijedan rekord osim osvojenih Wimbldona.

batke djosko

pre 2 godine

Nauk za naseg Noleta!
Nole, ako nekim cudomvidis komentar, ili neko tvoj -pa ti prenese: jel vidis Rusa kakav je? ..Mekan..dusica. Sledeci put nategni to do tacke pucanja. Vidis da je pogodan za dranje. Ne pustaj ove balavce vise nijednom! Nikad!
A Rafaelu - svaka cast. Skidam kapu.

Srpkinja

pre 2 godine

Šampion je deportovan, a znali smo i zbog čega, ako je neko i sumnjao sada je valjda jasno.Nikad bednija pobeda i sramnija ceremonija dodele trofeja.

Steve

pre 2 godine

Hvala Australiji i cestitke sto je Nadalu donela 21vu titulu!!!

Niko drugi do Australije nije doprineo ovom Nadalovom uspehu, mada tu je i USO iz 2020.

Velike cestitke Australiji i Juznoafrickoj Republici iz 80ih!

Evropljanin

pre 2 godine

Cestitke Nadalu na osvojenom, i to 21-om, GS u Australiji! Lepo se zahvalio svima na podrsci koju je imao, narocito publici koja ga je sa ogromnom podrskom slavila. Jedino je zaboravio da se, na prvom mestu, zahvali AUSTRALIJSKOJ VLADI koja mu je najvise pomogla i to sa deportacijom Novaka Djokovica, svetskog broj 1!

Žoze

pre 2 godine

Pa dobro, igra zvana izazov se nastavlja dalje.
Nole će igrati do 50-te ako treba ne bi li dokazao da je bolji onima koji to neće da mu priznaju, a oni to neće ni tada.
Šou se nastavlja i sve je u njegovim rukama. I dalje.

davor

pre 2 godine

A sad Nole, pamet u glavu! Iskoristi ovo kao motivaciju, uradi to što ti Beker predlaže i vakciniši se! Osvojićeš i Rolan Garos i Vimbldon i US Open - više GS o Rafe!
(Novak je G.O.A.T., 30. januar 2022 15:31)

Ako je pametan i dosledan sebi, a verujem da jeste, neće se vakcinisati nikada. A ti pamet u glavu i razmisli malo o svojim postupcima. Verovatno si od onih koji bi se prodali za 100 evra.
Ne deli savete više nikom života ti, a pogotovo ne Novaku...

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 2 godine

Naredni gren slem ce biti kljucan. Osvajanjem Rolan Garosa uz dve zlatne medalje sa OLimpijskih igara, Nadal ce definitivno postati najbolji igrac u istoriji ove igre!

Boyka

pre 2 godine

Medvedeva treba da je sramota sli stvarno, na vrhuncu snage i sposobnosti sa 26 godina ti dozivis ovako nesto i na ovaj nacin. Stvarno je pao u mojim ocima.

JPR24

pre 2 godine

Ako ovako ostane sa brojem gs, Rafa je GOAT. Osvojio je sva 4 po bar 2 puta, nema zamerke samo šljaka i ima ih najviše.
(milwood, 30. januar 2022 15:22)

Sva četiri po dva puta je Nole već overio… I to pocepao Rafu na njegovoj šljaci i uzeo titulu ! Ovaj samo može da se zahvali vladi australije ! A ovako neće ostati, Novak nije rekao svoju zadnju reč sigurno !

Nenad

pre 2 godine

Nije najomiljenini,ni najbolji po meni ali čovek ima takvo srce takav je borac da je to neverovatno, po meni najveći fighter u istoriji sporta.

el diablo

pre 2 godine

sta god pricali, jednom se radja ovakav sampion 1% talenat 200% rad!!!
svaka mu cast rafa iz 2010, 11, 12, 13...ne bi izgubio ni 3 gema po setu od meda i to je jedina istina...i to je dokaz koliko je prajm noleta i rafe nedostizan vise...

Pele 2.0

pre 2 godine

Sad će nolomani da tvrde da broj osvojenih GS nije presudan za trku za GOAT, nego broj nedelja No.1, broj spasenih brejk lopti, broj pretrčanih kilometara, bla, bla, bla...

mihajlo

pre 2 godine

Gledam ovo finale i realno navijam vise protiv Nadala nego za samog Medvedeva, i razmisljam koliko je stvarno tesko mnogima sirom sveta koji redovno navijaju protiv Novaka a on surova dominacija godinama unazad, cak i deceniju celu. I onda shvatis koliko im je razocarenja doneo i zasto ga sve vise i vise ne vole.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Ne zaj...vajte?! Kakav istorijski podvig?! Pa da su eliminisali i Medvedeva kao Novaka uspeh bi bio jos "istorijskiji". Tako je planirano, u taj plan je bilo upleteno sve i svasta od drzavnih politicara do sudija i publike. Da se ovo desava u Srbiji svi bi se zgrazavali nad divljstvom publike koja je ovde, kako rece jedna dama, bila izvanredna. Licemerje toliko karakteristicno za taj "divni", rekao bih, vise divlji Zapad.

Šurdin otac

pre 2 godine

Niko nije kriv Novaku što se zeza sa karijerom, džaba mu talenat i što je najbolji kad je luda glava bavi se vakcinacijom, nalaženjem leka za koronu trala la umesto da radi ono u čemu je NAJBOLJI

ggjh

pre 2 godine

teska srce se mora priznati Rafa je bog tenisa.osvajice i RG i to ce biti 22GS...Novak moze u penziju,mogu misliti kako mu je,to samo on zna.ali eto njegov stav i pogresni ljudi oko njega mu unistili karijeru.kao onaj idijana Dzons iz bosne koji je otkrio piramide???.e to mu je jedan od tih koji su mu se ...... u zivot!!!pogresne ljude ima oko sebe vec duze vreme,puno prica.a za razliku od njega Rafa cuti i igra!!!!

e sad ti pnjegovi gurui prijatelji neka mu i dalje pune glavu,i smotani advokati!!!

milanche

pre 2 godine

prevaro teniska,kakvi su to licemeri australijski,namesten turnir od samog pocetka,a ova slina ruska nista znala nije a nadal jos manje,uzasan tenis nedostojan finala,ko je bio gori sad je debata

питам за друга

pre 2 godine

Sad će nolomani da tvrde da broj osvojenih GS nije presudan za trku za GOAT, nego broj nedelja No.1, broj spasenih brejk lopti, broj pretrčanih kilometara, bla, bla, bla...
(Pele 2.0, 30. januar 2022 15:25)

Наравно да један слем више не може да надокнади све остале параметре, али и тај рекорд ће ускоро држати Новак, џабе се ложиш. Овде је Федерер избрисан, не Ђоковић.

dr rockter

pre 2 godine

E, baš mi je drago. Volim Noleta kao brata rođenog, toliko radosti mi je u životu priuštio, toliko neprospavanih noći, ali ako mu sad, dok je ovo gledao, ne dođe iz d.... u glavu, onda mu stvarno nema pomoći. Toliko pogrešnih poteza je napravio u posljednje vrijeme. Nekad sam ga smatrao ekstremno inteligentnim momkom, ali kod njega izgleda važi ono "što stariji, to gluplji".

Tn

pre 2 godine

35 godina, vratio se posle povrede, dali mu najtezi zreb koji je mogao dobiti u ovom trenutku, igrao 5 meceva po dnevnom terminu, u finalu igrao protiv coveka koji je tu sa Djokovicem trenutno kada se radi o tvrdoj podlozi, gubio 2-0 u setovima...
Ali nije nijednom odustao. Nakon 2-0, i ja sam prestao da pratim mec, nisam verovao da moze do preokreta, ali njegova volja je neverovatna. Respekt za Rafu.

Slavke

pre 2 godine

Sad Nole kada uzme 22 ili 23 niko ne moze da mu ospori da je 100% bolji od Federera a u takmacu sa Nadalom (koji je stvarno odigrao fenomenalno finale)

Pedja J7

pre 2 godine

Mogli su da mu oproste što je Srbin, ali vakcinu nikako!
Od trenutka kad je vakcina počela da igra ulogu, Novak je sklonjen sa 2 GS gde je bio glavni favorit...
Nadam se da će INAT da bude nikad jači i da će Nole da nađe snage da osvoji još 3-4 GS titula...
Kad mačke nema miševi kolo vode!

Novak je G.O.A.T.

pre 2 godine

A sad Nole, pamet u glavu! Iskoristi ovo kao motivaciju, uradi to što ti Beker predlaže i vakciniši se! Osvojićeš i Rolan Garos i Vimbldon i US Open - više GS o Rafe!

wtf

pre 2 godine

Svaka mu čast kako je igrao danas. Ali sve mi je nekako čudno kako je dobio krila posle 2,3,4,5 sati igranja. Medvedev nemoćan danas. Šta je, tu je, Noletu sad treba 2 GS nažalost a pitanje je da li će ga pustiti ove godine da igra na preostala tri.

roten

pre 2 godine

Danas je Rafael Nadal produžio karijeru Novaku,ma kako to čudno zvučalo.Siguran sam kada ga je Novak video na tv-u na kraju onako nasmejanog(svestan je Nadal da je dobio neočekivani poklon) da će prelomiti i da će se na kraju vakcinisati,jer bez toga neće moći da igra GS turnire.

Legolas

pre 2 godine

Nema œta matorom Nadalu čestitke,fajter je i dokazao je i ovaj put.
Ni malo ga ne volim,međutim ginuo je sa klincima dogurao do finala i nije se predao,a bio na kolenima.
Novače vraćaj se i raščišćavaj ovo.

Alo

pre 2 godine

@tn
Koji bre najgori zreb? Valjda najlaksi... U prva 4 kola sve anonimusi.. zverev... Cici nista. U polufinalu balvan beretini. Tek u finalu Medvedev a da se razumemo on je samo za dlaku bolji od ostalih klinaca. Ni uso ne bi osvojio da se novak nije istrosio. Koliko je slab ovaj AO najbolje govori cinjenica da ga je osvojio nadal kojem nesto i nije ova podloga omiljena i to posle 13 godina... Al mu se otvorilo!

gnjida

pre 2 godine

GOAT
(samo kažem..., 30. januar 2022 15:24)

Naravno ,a da Nadal potvrdi svoju nadmoć, Novaku treba da podvale maloletnicu u hotelu u Francuskoj.Ma šta Goat Legend će da bude Nadal.

Pall Mall

pre 2 godine

Sve čestitke posle ovakvog preokreta. Samo veliki šampioni ovako nesto mogu da urade. Izdvaja se na 21 GS pred Pariz gde ce mu se podići xamopouzdanje i vrlo lako može za koji mesec da bude na 22 GS. Novak je sam sebe doveo u ovu situaciju. Ako zeli GOT trku moraće da se vakciniše u suprotnom gubi svaku nadu.

jova

pre 2 godine

Osvojio 21. GS titulu nakon sramne deportacije Novaka Djokovica. To je ono što će istorija zapamtiti. A da li će da završi i karijeru kao GS rekorder, to ćemo još da vidimo. Novakova reč će biti poslednja.

Lakic

pre 2 godine

Bravo Rafa,kada treba Rafa neprasta koristi Sanse i ima naj bolju statistiku. Tako se pise istorija naj jaci psihički i fizički.Price o Novakivoj mentalnoj snazi su tacne al Rafa je tu Jos jaci,Novak mnogo poraza u finalima Gs i kada treba da pise istoriju puca i pada mentalno,to bas ne ide sa nekim ko je mentalno naj jaci. Bravo Rafa.

ja

pre 2 godine

Nije gotova trka. Novak moze da prestigne Rafu, ali uslov je da GLUPI NOVAKOVI NAVIJAČI PRESTANU DA GA PODSTREKUJU DA RADI STVARI KOJE GA LISAVAJU SANSE DA OBARA REKORDE

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Svaka mu čast kako je igrao danas. Ali sve mi je nekako čudno kako je dobio krila posle 2,3,4,5 sati igranja. Medvedev nemoćan danas. Šta je, tu je, Noletu sad treba 2 GS nažalost a pitanje je da li će ga pustiti ove godine da igra na preostala tri.
(wtf, 30. januar 2022 15:31)jel mu neko brani?

Tn

pre 2 godine

35 godina, vratio se posle povrede, dali mu najtezi zreb koji je mogao dobiti u ovom trenutku, igrao 5 meceva po dnevnom terminu, u finalu igrao protiv coveka koji je tu sa Djokovicem trenutno kada se radi o tvrdoj podlozi, gubio 2-0 u setovima...
Ali nije nijednom odustao. Nakon 2-0, i ja sam prestao da pratim mec, nisam verovao da moze do preokreta, ali njegova volja je neverovatna. Respekt za Rafu.

Legolas

pre 2 godine

Nema œta matorom Nadalu čestitke,fajter je i dokazao je i ovaj put.
Ni malo ga ne volim,međutim ginuo je sa klincima dogurao do finala i nije se predao,a bio na kolenima.
Novače vraćaj se i raščišćavaj ovo.

el diablo

pre 2 godine

sta god pricali, jednom se radja ovakav sampion 1% talenat 200% rad!!!
svaka mu cast rafa iz 2010, 11, 12, 13...ne bi izgubio ni 3 gema po setu od meda i to je jedina istina...i to je dokaz koliko je prajm noleta i rafe nedostizan vise...

jova

pre 2 godine

Osvojio 21. GS titulu nakon sramne deportacije Novaka Djokovica. To je ono što će istorija zapamtiti. A da li će da završi i karijeru kao GS rekorder, to ćemo još da vidimo. Novakova reč će biti poslednja.

mihajlo

pre 2 godine

Gledam ovo finale i realno navijam vise protiv Nadala nego za samog Medvedeva, i razmisljam koliko je stvarno tesko mnogima sirom sveta koji redovno navijaju protiv Novaka a on surova dominacija godinama unazad, cak i deceniju celu. I onda shvatis koliko im je razocarenja doneo i zasto ga sve vise i vise ne vole.

Pall Mall

pre 2 godine

Sve čestitke posle ovakvog preokreta. Samo veliki šampioni ovako nesto mogu da urade. Izdvaja se na 21 GS pred Pariz gde ce mu se podići xamopouzdanje i vrlo lako može za koji mesec da bude na 22 GS. Novak je sam sebe doveo u ovu situaciju. Ako zeli GOT trku moraće da se vakciniše u suprotnom gubi svaku nadu.

питам за друга

pre 2 godine

Sad će nolomani da tvrde da broj osvojenih GS nije presudan za trku za GOAT, nego broj nedelja No.1, broj spasenih brejk lopti, broj pretrčanih kilometara, bla, bla, bla...
(Pele 2.0, 30. januar 2022 15:25)

Наравно да један слем више не може да надокнади све остале параметре, али и тај рекорд ће ускоро држати Новак, џабе се ложиш. Овде је Федерер избрисан, не Ђоковић.

Boyka

pre 2 godine

Medvedeva treba da je sramota sli stvarno, na vrhuncu snage i sposobnosti sa 26 godina ti dozivis ovako nesto i na ovaj nacin. Stvarno je pao u mojim ocima.

dr rockter

pre 2 godine

E, baš mi je drago. Volim Noleta kao brata rođenog, toliko radosti mi je u životu priuštio, toliko neprospavanih noći, ali ako mu sad, dok je ovo gledao, ne dođe iz d.... u glavu, onda mu stvarno nema pomoći. Toliko pogrešnih poteza je napravio u posljednje vrijeme. Nekad sam ga smatrao ekstremno inteligentnim momkom, ali kod njega izgleda važi ono "što stariji, to gluplji".

Pele 2.0

pre 2 godine

Sad će nolomani da tvrde da broj osvojenih GS nije presudan za trku za GOAT, nego broj nedelja No.1, broj spasenih brejk lopti, broj pretrčanih kilometara, bla, bla, bla...

Šurdin otac

pre 2 godine

Niko nije kriv Novaku što se zeza sa karijerom, džaba mu talenat i što je najbolji kad je luda glava bavi se vakcinacijom, nalaženjem leka za koronu trala la umesto da radi ono u čemu je NAJBOLJI

Nenad

pre 2 godine

Nije najomiljenini,ni najbolji po meni ali čovek ima takvo srce takav je borac da je to neverovatno, po meni najveći fighter u istoriji sporta.

Novak je G.O.A.T.

pre 2 godine

A sad Nole, pamet u glavu! Iskoristi ovo kao motivaciju, uradi to što ti Beker predlaže i vakciniši se! Osvojićeš i Rolan Garos i Vimbldon i US Open - više GS o Rafe!

Pedja J7

pre 2 godine

Mogli su da mu oproste što je Srbin, ali vakcinu nikako!
Od trenutka kad je vakcina počela da igra ulogu, Novak je sklonjen sa 2 GS gde je bio glavni favorit...
Nadam se da će INAT da bude nikad jači i da će Nole da nađe snage da osvoji još 3-4 GS titula...
Kad mačke nema miševi kolo vode!

JPR24

pre 2 godine

Ako ovako ostane sa brojem gs, Rafa je GOAT. Osvojio je sva 4 po bar 2 puta, nema zamerke samo šljaka i ima ih najviše.
(milwood, 30. januar 2022 15:22)

Sva četiri po dva puta je Nole već overio… I to pocepao Rafu na njegovoj šljaci i uzeo titulu ! Ovaj samo može da se zahvali vladi australije ! A ovako neće ostati, Novak nije rekao svoju zadnju reč sigurno !

davor

pre 2 godine

A sad Nole, pamet u glavu! Iskoristi ovo kao motivaciju, uradi to što ti Beker predlaže i vakciniši se! Osvojićeš i Rolan Garos i Vimbldon i US Open - više GS o Rafe!
(Novak je G.O.A.T., 30. januar 2022 15:31)

Ako je pametan i dosledan sebi, a verujem da jeste, neće se vakcinisati nikada. A ti pamet u glavu i razmisli malo o svojim postupcima. Verovatno si od onih koji bi se prodali za 100 evra.
Ne deli savete više nikom života ti, a pogotovo ne Novaku...

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 2 godine

Naredni gren slem ce biti kljucan. Osvajanjem Rolan Garosa uz dve zlatne medalje sa OLimpijskih igara, Nadal ce definitivno postati najbolji igrac u istoriji ove igre!

Lakic

pre 2 godine

Bravo Rafa,kada treba Rafa neprasta koristi Sanse i ima naj bolju statistiku. Tako se pise istorija naj jaci psihički i fizički.Price o Novakivoj mentalnoj snazi su tacne al Rafa je tu Jos jaci,Novak mnogo poraza u finalima Gs i kada treba da pise istoriju puca i pada mentalno,to bas ne ide sa nekim ko je mentalno naj jaci. Bravo Rafa.

ja

pre 2 godine

Nije gotova trka. Novak moze da prestigne Rafu, ali uslov je da GLUPI NOVAKOVI NAVIJAČI PRESTANU DA GA PODSTREKUJU DA RADI STVARI KOJE GA LISAVAJU SANSE DA OBARA REKORDE

ggjh

pre 2 godine

teska srce se mora priznati Rafa je bog tenisa.osvajice i RG i to ce biti 22GS...Novak moze u penziju,mogu misliti kako mu je,to samo on zna.ali eto njegov stav i pogresni ljudi oko njega mu unistili karijeru.kao onaj idijana Dzons iz bosne koji je otkrio piramide???.e to mu je jedan od tih koji su mu se ...... u zivot!!!pogresne ljude ima oko sebe vec duze vreme,puno prica.a za razliku od njega Rafa cuti i igra!!!!

e sad ti pnjegovi gurui prijatelji neka mu i dalje pune glavu,i smotani advokati!!!

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Ne zaj...vajte?! Kakav istorijski podvig?! Pa da su eliminisali i Medvedeva kao Novaka uspeh bi bio jos "istorijskiji". Tako je planirano, u taj plan je bilo upleteno sve i svasta od drzavnih politicara do sudija i publike. Da se ovo desava u Srbiji svi bi se zgrazavali nad divljstvom publike koja je ovde, kako rece jedna dama, bila izvanredna. Licemerje toliko karakteristicno za taj "divni", rekao bih, vise divlji Zapad.

Alo

pre 2 godine

@tn
Koji bre najgori zreb? Valjda najlaksi... U prva 4 kola sve anonimusi.. zverev... Cici nista. U polufinalu balvan beretini. Tek u finalu Medvedev a da se razumemo on je samo za dlaku bolji od ostalih klinaca. Ni uso ne bi osvojio da se novak nije istrosio. Koliko je slab ovaj AO najbolje govori cinjenica da ga je osvojio nadal kojem nesto i nije ova podloga omiljena i to posle 13 godina... Al mu se otvorilo!

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Svaka mu čast kako je igrao danas. Ali sve mi je nekako čudno kako je dobio krila posle 2,3,4,5 sati igranja. Medvedev nemoćan danas. Šta je, tu je, Noletu sad treba 2 GS nažalost a pitanje je da li će ga pustiti ove godine da igra na preostala tri.
(wtf, 30. januar 2022 15:31)jel mu neko brani?

nenad

pre 2 godine

NAdal je zasluzeno GOAT. A ja mislim da ce i na RG to da potvrdi. On ZIVI ZA TENIS. On je razbio mentalno Rusa kad je uzeo prvi set. Oduvao ga je ENERGIJOM. Nema ko sta da mu zameri. Samo sitne duse koje su opterecene teorijom zavere. NIje Rafa 2016 na vrhuncu moci rekao da mu tenis vise nije prioritet i otisao da mantra i probava novu dijetu. Nije Rafa udario linijskog sudiju lopricom na Ameriken openu, i to izmedju gemova a ne u igri, nije RAfa pravio novi ATP usred igracke karijere, nije Rafa izgubio od Medvedeva u Njujorku 3:0 proslog septembra. I nije Rafa odbio da se vakcinise pa da mora da ceka milost raznih turnira da ga pozivu - vec Novak. Djokovic je sam sebi pucao u nogu u nikoga u svetu za to nije briga. Njegova stvar. NAdalu kapa dole. Jedan od najvecig sportista ikada. I to nema veze sa tim ko je sta i ko ta koga navija.

batke djosko

pre 2 godine

Nauk za naseg Noleta!
Nole, ako nekim cudomvidis komentar, ili neko tvoj -pa ti prenese: jel vidis Rusa kakav je? ..Mekan..dusica. Sledeci put nategni to do tacke pucanja. Vidis da je pogodan za dranje. Ne pustaj ove balavce vise nijednom! Nikad!
A Rafaelu - svaka cast. Skidam kapu.

roten

pre 2 godine

Danas je Rafael Nadal produžio karijeru Novaku,ma kako to čudno zvučalo.Siguran sam kada ga je Novak video na tv-u na kraju onako nasmejanog(svestan je Nadal da je dobio neočekivani poklon) da će prelomiti i da će se na kraju vakcinisati,jer bez toga neće moći da igra GS turnire.

wtf

pre 2 godine

Svaka mu čast kako je igrao danas. Ali sve mi je nekako čudno kako je dobio krila posle 2,3,4,5 sati igranja. Medvedev nemoćan danas. Šta je, tu je, Noletu sad treba 2 GS nažalost a pitanje je da li će ga pustiti ove godine da igra na preostala tri.

milanche

pre 2 godine

prevaro teniska,kakvi su to licemeri australijski,namesten turnir od samog pocetka,a ova slina ruska nista znala nije a nadal jos manje,uzasan tenis nedostojan finala,ko je bio gori sad je debata

Žoze

pre 2 godine

Pa dobro, igra zvana izazov se nastavlja dalje.
Nole će igrati do 50-te ako treba ne bi li dokazao da je bolji onima koji to neće da mu priznaju, a oni to neće ni tada.
Šou se nastavlja i sve je u njegovim rukama. I dalje.

Ćale

pre 2 godine

Istina, znamo. Nije trebalo da muti i da falsifikuje testove, niti da sa pozitivnim testom ide na okupljanja.
(Tn, 30. januar 2022 17:23)

To čak i da je istina, nema nikakve veze sa deportacijom. Na sudu je dokazano da su mu papiri čisti, a izbačen je iz zemlje bukvalno zato što im se može.
Nole nije prekršio nijedno pravilo, nijedan zakon, zvanično dokazano.

Slavke

pre 2 godine

Sad Nole kada uzme 22 ili 23 niko ne moze da mu ospori da je 100% bolji od Federera a u takmacu sa Nadalom (koji je stvarno odigrao fenomenalno finale)

Evropljanin

pre 2 godine

Cestitke Nadalu na osvojenom, i to 21-om, GS u Australiji! Lepo se zahvalio svima na podrsci koju je imao, narocito publici koja ga je sa ogromnom podrskom slavila. Jedino je zaboravio da se, na prvom mestu, zahvali AUSTRALIJSKOJ VLADI koja mu je najvise pomogla i to sa deportacijom Novaka Djokovica, svetskog broj 1!

Ljubo

pre 2 godine

Samo gledajte ovi šta pričaju na Eurosportu pa to nema nigde.Kažu da je ovo istorijski Gren slem,pa ovo je najveća prevara i krađa u istoriji tenisa pored otkazivanja Vimbldona i diskvalifikacije Đokovića sa USA Opena i zabijanje noža u leđa Monike Seleš.Fuj gadite mi se.

dale

pre 2 godine

Dobro je Nadal ovo osvojio.

Zasluzeno, ali:

On je jedan od retkih koji je u stanju
radovati se tako prljavom trijumfu,
nakon što su Novaka isterali.

Ova pobeda zrači gorčinom.

A Meda ne zasluzuje tako nešto.

Steve

pre 2 godine

Hvala Australiji i cestitke sto je Nadalu donela 21vu titulu!!!

Niko drugi do Australije nije doprineo ovom Nadalovom uspehu, mada tu je i USO iz 2020.

Velike cestitke Australiji i Juznoafrickoj Republici iz 80ih!

Dobrivoje

pre 2 godine

Svaka mu čast kako je igrao danas. Ali sve mi je nekako čudno kako je dobio krila posle 2,3,4,5 sati igranja. Medvedev nemoćan danas. Šta je, tu je, Noletu sad treba 2 GS nažalost a pitanje je da li će ga pustiti ove godine da igra na preostala tri.
(wtf, 30. januar 2022 15:31)

Zna da igra istorijski mec, sto bi Spartanci rekli "sa stitom ili na stitu". Zna da ce mu se cela karijera prelomiti preko tog meca.

Srpkinja

pre 2 godine

Šampion je deportovan, a znali smo i zbog čega, ako je neko i sumnjao sada je valjda jasno.Nikad bednija pobeda i sramnija ceremonija dodele trofeja.

gnjida

pre 2 godine

GOAT
(samo kažem..., 30. januar 2022 15:24)

Naravno ,a da Nadal potvrdi svoju nadmoć, Novaku treba da podvale maloletnicu u hotelu u Francuskoj.Ma šta Goat Legend će da bude Nadal.

boj ne bije svijetlo oružje

pre 2 godine

Samo polako, ovako je i Federer dobio na tacni poslednja 2 GS pa mu ništa nije pomoglo na kraju. Upravo je izbrisan sa još jednog vrha i nema više nijedan rekord osim osvojenih Wimbldona.

Goga

pre 2 godine

Sve neke baba Vange ovde, Trgovčevići, javlja im se da "bi Djoković pobedio" da ga nisu zbog muljačine izbacili iz zemlje. I još lupili tri godine zabrane ulaska. Kepo je Ajnštajn govorio "samo univerzum i ljudska glupost su beskonačni, a za ono prvo nisam siguran".

Tn

pre 2 godine

Šampion je deportovan, a znali smo i zbog čega, ako je neko i sumnjao sada je valjda jasno.Nikad bednija pobeda i sramnija ceremonija dodele trofeja.
(Srpkinja, 30. januar 2022 16:48)
Istina, znamo. Nije trebalo da muti i da falsifikuje testove, niti da sa pozitivnim testom ide na okupljanja.

raj

pre 2 godine

@milwood: Ajd lepo pogledaj GOAT listu. Rafa je tek na 3. mestu:

[link]
(DaLanik, 30. januar 2022 15:52)

Konacno neko ko zna o cemu se radi. Hvala na linku.

Matori englez

pre 2 godine

Bravo za Rafu. Samo da napomenem, prošle godine Novak je uzeo 3 slema, Rafa 0. Igraće se još, voleo bih da Novak malo siđe na zemlju, primi vakcinu, i uzme preostala 3 GS.

Partizanovci

pre 2 godine

Slavlje navijaca Partizana pocinje od 18h, na vec onom dogovorenom mestu. Svi slavio Rafu i njegovu istorijsku pobedu. Najveci ikada ko je zaigrao tenis - Rafa Nadal!

Siniša

pre 2 godine

To je to, Rafa maksimalno koristi situacije kada u finalima igra protiv drugorazrednih tenisera(Wawrinka, Tim, Medvedev..), Djoković je igračima tog kvaliteta poklonio najmanje 6-7 GS.

Markoni

pre 2 godine

Osvojio 21. GS titulu nakon sramne deportacije Novaka Djokovica. To je ono što će istorija zapamtiti. A da li će da završi i karijeru kao GS rekorder, to ćemo još da vidimo. Novakova reč će biti poslednja.
(jova, 30. januar 2022 15:25)

Druže, bukvalno se prave da Nole ne postoji.
Pričaju da je Rafa najbolji svih vremena, a da je sada pobedio na najjačem mogućem turniru najboljeg tenisera na svetu u finalu. Pobednici pišu istoriju. Đokovića su ubili sa ovim izbacivanjem i izbacivanjem sa US opena pre par godina. Izgubio je već te dve titule, a teško će on do novog slema, ako mu i dozvole više da negde učestvuje dok se ne pokori.

Mogao je da lažira vakcinu i da podere ove gubitnike, ali iskrenost i principi su ga koštali. To je život.

Nadal, najbolji teniser svih vremena. Biće upisano zlatnim slovima.
Ako je neko mislio da će jednom Srbinu biti dopušteno da bude najbolji u istoriji u čemu, vara se.

Lik

pre 2 godine

Medvedeva je bilo sramota da osvoji pehar, zna on odlično čije je to.
Zato je onako i popustio, eto tebi Rafa to pa se hvali okolo ako imaš obraza.

X=iks

pre 2 godine

To je to, Rafa maksimalno koristi situacije kada u finalima igra protiv drugorazrednih tenisera(Wawrinka, Tim, Medvedev..), Djoković je igračima tog kvaliteta poklonio najmanje 6-7 GS.
(Siniša, 30. januar 2022 16:39)

Kako je igracima "tog kvaliteta" poklonio "najmanje 6-7 GS", kad njih trojica ukupno imaju 5 GS zlata. Pri tom, protiv Thiema nikad nije igrao GS finale, a Wawrinka je od svoja 3 zlata jedno osvojio upravo protiv Nadala. Znaci "najmanje 6-7 GS" odmah pada na 3. Osim ako u igrace "tog kvaliteta" ubrojis i Murray-a, tako mozes napumpati do 5. I? Vidis jos nekog "tog kvaliteta"? Nadal je izgubio mnogo manje finala, u tom je stvar!

jova

pre 2 godine

Osvojio 21. GS titulu nakon sramne deportacije Novaka Djokovica. To je ono što će istorija zapamtiti. A da li će da završi i karijeru kao GS rekorder, to ćemo još da vidimo. Novakova reč će biti poslednja.

Pele 2.0

pre 2 godine

Sad će nolomani da tvrde da broj osvojenih GS nije presudan za trku za GOAT, nego broj nedelja No.1, broj spasenih brejk lopti, broj pretrčanih kilometara, bla, bla, bla...

Tn

pre 2 godine

35 godina, vratio se posle povrede, dali mu najtezi zreb koji je mogao dobiti u ovom trenutku, igrao 5 meceva po dnevnom terminu, u finalu igrao protiv coveka koji je tu sa Djokovicem trenutno kada se radi o tvrdoj podlozi, gubio 2-0 u setovima...
Ali nije nijednom odustao. Nakon 2-0, i ja sam prestao da pratim mec, nisam verovao da moze do preokreta, ali njegova volja je neverovatna. Respekt za Rafu.

Pedja J7

pre 2 godine

Mogli su da mu oproste što je Srbin, ali vakcinu nikako!
Od trenutka kad je vakcina počela da igra ulogu, Novak je sklonjen sa 2 GS gde je bio glavni favorit...
Nadam se da će INAT da bude nikad jači i da će Nole da nađe snage da osvoji još 3-4 GS titula...
Kad mačke nema miševi kolo vode!

davor

pre 2 godine

A sad Nole, pamet u glavu! Iskoristi ovo kao motivaciju, uradi to što ti Beker predlaže i vakciniši se! Osvojićeš i Rolan Garos i Vimbldon i US Open - više GS o Rafe!
(Novak je G.O.A.T., 30. januar 2022 15:31)

Ako je pametan i dosledan sebi, a verujem da jeste, neće se vakcinisati nikada. A ti pamet u glavu i razmisli malo o svojim postupcima. Verovatno si od onih koji bi se prodali za 100 evra.
Ne deli savete više nikom života ti, a pogotovo ne Novaku...

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 2 godine

Naredni gren slem ce biti kljucan. Osvajanjem Rolan Garosa uz dve zlatne medalje sa OLimpijskih igara, Nadal ce definitivno postati najbolji igrac u istoriji ove igre!

el diablo

pre 2 godine

sta god pricali, jednom se radja ovakav sampion 1% talenat 200% rad!!!
svaka mu cast rafa iz 2010, 11, 12, 13...ne bi izgubio ni 3 gema po setu od meda i to je jedina istina...i to je dokaz koliko je prajm noleta i rafe nedostizan vise...

milanche

pre 2 godine

prevaro teniska,kakvi su to licemeri australijski,namesten turnir od samog pocetka,a ova slina ruska nista znala nije a nadal jos manje,uzasan tenis nedostojan finala,ko je bio gori sad je debata

mihajlo

pre 2 godine

Gledam ovo finale i realno navijam vise protiv Nadala nego za samog Medvedeva, i razmisljam koliko je stvarno tesko mnogima sirom sveta koji redovno navijaju protiv Novaka a on surova dominacija godinama unazad, cak i deceniju celu. I onda shvatis koliko im je razocarenja doneo i zasto ga sve vise i vise ne vole.

Pall Mall

pre 2 godine

Sve čestitke posle ovakvog preokreta. Samo veliki šampioni ovako nesto mogu da urade. Izdvaja se na 21 GS pred Pariz gde ce mu se podići xamopouzdanje i vrlo lako može za koji mesec da bude na 22 GS. Novak je sam sebe doveo u ovu situaciju. Ako zeli GOT trku moraće da se vakciniše u suprotnom gubi svaku nadu.

Zoran Knezevic

pre 2 godine

Ne zaj...vajte?! Kakav istorijski podvig?! Pa da su eliminisali i Medvedeva kao Novaka uspeh bi bio jos "istorijskiji". Tako je planirano, u taj plan je bilo upleteno sve i svasta od drzavnih politicara do sudija i publike. Da se ovo desava u Srbiji svi bi se zgrazavali nad divljstvom publike koja je ovde, kako rece jedna dama, bila izvanredna. Licemerje toliko karakteristicno za taj "divni", rekao bih, vise divlji Zapad.

JPR24

pre 2 godine

Ako ovako ostane sa brojem gs, Rafa je GOAT. Osvojio je sva 4 po bar 2 puta, nema zamerke samo šljaka i ima ih najviše.
(milwood, 30. januar 2022 15:22)

Sva četiri po dva puta je Nole već overio… I to pocepao Rafu na njegovoj šljaci i uzeo titulu ! Ovaj samo može da se zahvali vladi australije ! A ovako neće ostati, Novak nije rekao svoju zadnju reč sigurno !

Alo

pre 2 godine

@tn
Koji bre najgori zreb? Valjda najlaksi... U prva 4 kola sve anonimusi.. zverev... Cici nista. U polufinalu balvan beretini. Tek u finalu Medvedev a da se razumemo on je samo za dlaku bolji od ostalih klinaca. Ni uso ne bi osvojio da se novak nije istrosio. Koliko je slab ovaj AO najbolje govori cinjenica da ga je osvojio nadal kojem nesto i nije ova podloga omiljena i to posle 13 godina... Al mu se otvorilo!

Lakic

pre 2 godine

Bravo Rafa,kada treba Rafa neprasta koristi Sanse i ima naj bolju statistiku. Tako se pise istorija naj jaci psihički i fizički.Price o Novakivoj mentalnoj snazi su tacne al Rafa je tu Jos jaci,Novak mnogo poraza u finalima Gs i kada treba da pise istoriju puca i pada mentalno,to bas ne ide sa nekim ko je mentalno naj jaci. Bravo Rafa.

питам за друга

pre 2 godine

Sad će nolomani da tvrde da broj osvojenih GS nije presudan za trku za GOAT, nego broj nedelja No.1, broj spasenih brejk lopti, broj pretrčanih kilometara, bla, bla, bla...
(Pele 2.0, 30. januar 2022 15:25)

Наравно да један слем више не може да надокнади све остале параметре, али и тај рекорд ће ускоро држати Новак, џабе се ложиш. Овде је Федерер избрисан, не Ђоковић.

Ljubo

pre 2 godine

Samo gledajte ovi šta pričaju na Eurosportu pa to nema nigde.Kažu da je ovo istorijski Gren slem,pa ovo je najveća prevara i krađa u istoriji tenisa pored otkazivanja Vimbldona i diskvalifikacije Đokovića sa USA Opena i zabijanje noža u leđa Monike Seleš.Fuj gadite mi se.

Novak je G.O.A.T.

pre 2 godine

A sad Nole, pamet u glavu! Iskoristi ovo kao motivaciju, uradi to što ti Beker predlaže i vakciniši se! Osvojićeš i Rolan Garos i Vimbldon i US Open - više GS o Rafe!

ggjh

pre 2 godine

teska srce se mora priznati Rafa je bog tenisa.osvajice i RG i to ce biti 22GS...Novak moze u penziju,mogu misliti kako mu je,to samo on zna.ali eto njegov stav i pogresni ljudi oko njega mu unistili karijeru.kao onaj idijana Dzons iz bosne koji je otkrio piramide???.e to mu je jedan od tih koji su mu se ...... u zivot!!!pogresne ljude ima oko sebe vec duze vreme,puno prica.a za razliku od njega Rafa cuti i igra!!!!

e sad ti pnjegovi gurui prijatelji neka mu i dalje pune glavu,i smotani advokati!!!

dr rockter

pre 2 godine

E, baš mi je drago. Volim Noleta kao brata rođenog, toliko radosti mi je u životu priuštio, toliko neprospavanih noći, ali ako mu sad, dok je ovo gledao, ne dođe iz d.... u glavu, onda mu stvarno nema pomoći. Toliko pogrešnih poteza je napravio u posljednje vrijeme. Nekad sam ga smatrao ekstremno inteligentnim momkom, ali kod njega izgleda važi ono "što stariji, to gluplji".

gnjida

pre 2 godine

GOAT
(samo kažem..., 30. januar 2022 15:24)

Naravno ,a da Nadal potvrdi svoju nadmoć, Novaku treba da podvale maloletnicu u hotelu u Francuskoj.Ma šta Goat Legend će da bude Nadal.

ja

pre 2 godine

Nije gotova trka. Novak moze da prestigne Rafu, ali uslov je da GLUPI NOVAKOVI NAVIJAČI PRESTANU DA GA PODSTREKUJU DA RADI STVARI KOJE GA LISAVAJU SANSE DA OBARA REKORDE

roten

pre 2 godine

Danas je Rafael Nadal produžio karijeru Novaku,ma kako to čudno zvučalo.Siguran sam kada ga je Novak video na tv-u na kraju onako nasmejanog(svestan je Nadal da je dobio neočekivani poklon) da će prelomiti i da će se na kraju vakcinisati,jer bez toga neće moći da igra GS turnire.

Lik

pre 2 godine

Medvedeva je bilo sramota da osvoji pehar, zna on odlično čije je to.
Zato je onako i popustio, eto tebi Rafa to pa se hvali okolo ako imaš obraza.

Evropljanin

pre 2 godine

Cestitke Nadalu na osvojenom, i to 21-om, GS u Australiji! Lepo se zahvalio svima na podrsci koju je imao, narocito publici koja ga je sa ogromnom podrskom slavila. Jedino je zaboravio da se, na prvom mestu, zahvali AUSTRALIJSKOJ VLADI koja mu je najvise pomogla i to sa deportacijom Novaka Djokovica, svetskog broj 1!

Nenad

pre 2 godine

Nije najomiljenini,ni najbolji po meni ali čovek ima takvo srce takav je borac da je to neverovatno, po meni najveći fighter u istoriji sporta.

Boyka

pre 2 godine

Medvedeva treba da je sramota sli stvarno, na vrhuncu snage i sposobnosti sa 26 godina ti dozivis ovako nesto i na ovaj nacin. Stvarno je pao u mojim ocima.

Šurdin otac

pre 2 godine

Niko nije kriv Novaku što se zeza sa karijerom, džaba mu talenat i što je najbolji kad je luda glava bavi se vakcinacijom, nalaženjem leka za koronu trala la umesto da radi ono u čemu je NAJBOLJI

nenad

pre 2 godine

NAdal je zasluzeno GOAT. A ja mislim da ce i na RG to da potvrdi. On ZIVI ZA TENIS. On je razbio mentalno Rusa kad je uzeo prvi set. Oduvao ga je ENERGIJOM. Nema ko sta da mu zameri. Samo sitne duse koje su opterecene teorijom zavere. NIje Rafa 2016 na vrhuncu moci rekao da mu tenis vise nije prioritet i otisao da mantra i probava novu dijetu. Nije Rafa udario linijskog sudiju lopricom na Ameriken openu, i to izmedju gemova a ne u igri, nije RAfa pravio novi ATP usred igracke karijere, nije Rafa izgubio od Medvedeva u Njujorku 3:0 proslog septembra. I nije Rafa odbio da se vakcinise pa da mora da ceka milost raznih turnira da ga pozivu - vec Novak. Djokovic je sam sebi pucao u nogu u nikoga u svetu za to nije briga. Njegova stvar. NAdalu kapa dole. Jedan od najvecig sportista ikada. I to nema veze sa tim ko je sta i ko ta koga navija.

dale

pre 2 godine

Dobro je Nadal ovo osvojio.

Zasluzeno, ali:

On je jedan od retkih koji je u stanju
radovati se tako prljavom trijumfu,
nakon što su Novaka isterali.

Ova pobeda zrači gorčinom.

A Meda ne zasluzuje tako nešto.

Legolas

pre 2 godine

Nema œta matorom Nadalu čestitke,fajter je i dokazao je i ovaj put.
Ni malo ga ne volim,međutim ginuo je sa klincima dogurao do finala i nije se predao,a bio na kolenima.
Novače vraćaj se i raščišćavaj ovo.

Markoni

pre 2 godine

Osvojio 21. GS titulu nakon sramne deportacije Novaka Djokovica. To je ono što će istorija zapamtiti. A da li će da završi i karijeru kao GS rekorder, to ćemo još da vidimo. Novakova reč će biti poslednja.
(jova, 30. januar 2022 15:25)

Druže, bukvalno se prave da Nole ne postoji.
Pričaju da je Rafa najbolji svih vremena, a da je sada pobedio na najjačem mogućem turniru najboljeg tenisera na svetu u finalu. Pobednici pišu istoriju. Đokovića su ubili sa ovim izbacivanjem i izbacivanjem sa US opena pre par godina. Izgubio je već te dve titule, a teško će on do novog slema, ako mu i dozvole više da negde učestvuje dok se ne pokori.

Mogao je da lažira vakcinu i da podere ove gubitnike, ali iskrenost i principi su ga koštali. To je život.

Nadal, najbolji teniser svih vremena. Biće upisano zlatnim slovima.
Ako je neko mislio da će jednom Srbinu biti dopušteno da bude najbolji u istoriji u čemu, vara se.

Srpkinja

pre 2 godine

Šampion je deportovan, a znali smo i zbog čega, ako je neko i sumnjao sada je valjda jasno.Nikad bednija pobeda i sramnija ceremonija dodele trofeja.

Partizanovci

pre 2 godine

Slavlje navijaca Partizana pocinje od 18h, na vec onom dogovorenom mestu. Svi slavio Rafu i njegovu istorijsku pobedu. Najveci ikada ko je zaigrao tenis - Rafa Nadal!

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Svaka mu čast kako je igrao danas. Ali sve mi je nekako čudno kako je dobio krila posle 2,3,4,5 sati igranja. Medvedev nemoćan danas. Šta je, tu je, Noletu sad treba 2 GS nažalost a pitanje je da li će ga pustiti ove godine da igra na preostala tri.
(wtf, 30. januar 2022 15:31)jel mu neko brani?

Steve

pre 2 godine

Hvala Australiji i cestitke sto je Nadalu donela 21vu titulu!!!

Niko drugi do Australije nije doprineo ovom Nadalovom uspehu, mada tu je i USO iz 2020.

Velike cestitke Australiji i Juznoafrickoj Republici iz 80ih!

Tn

pre 2 godine

Šampion je deportovan, a znali smo i zbog čega, ako je neko i sumnjao sada je valjda jasno.Nikad bednija pobeda i sramnija ceremonija dodele trofeja.
(Srpkinja, 30. januar 2022 16:48)
Istina, znamo. Nije trebalo da muti i da falsifikuje testove, niti da sa pozitivnim testom ide na okupljanja.

wtf

pre 2 godine

Svaka mu čast kako je igrao danas. Ali sve mi je nekako čudno kako je dobio krila posle 2,3,4,5 sati igranja. Medvedev nemoćan danas. Šta je, tu je, Noletu sad treba 2 GS nažalost a pitanje je da li će ga pustiti ove godine da igra na preostala tri.

raj

pre 2 godine

@milwood: Ajd lepo pogledaj GOAT listu. Rafa je tek na 3. mestu:

[link]
(DaLanik, 30. januar 2022 15:52)

Konacno neko ko zna o cemu se radi. Hvala na linku.

batke djosko

pre 2 godine

Nauk za naseg Noleta!
Nole, ako nekim cudomvidis komentar, ili neko tvoj -pa ti prenese: jel vidis Rusa kakav je? ..Mekan..dusica. Sledeci put nategni to do tacke pucanja. Vidis da je pogodan za dranje. Ne pustaj ove balavce vise nijednom! Nikad!
A Rafaelu - svaka cast. Skidam kapu.

boj ne bije svijetlo oružje

pre 2 godine

Samo polako, ovako je i Federer dobio na tacni poslednja 2 GS pa mu ništa nije pomoglo na kraju. Upravo je izbrisan sa još jednog vrha i nema više nijedan rekord osim osvojenih Wimbldona.

X=iks

pre 2 godine

To je to, Rafa maksimalno koristi situacije kada u finalima igra protiv drugorazrednih tenisera(Wawrinka, Tim, Medvedev..), Djoković je igračima tog kvaliteta poklonio najmanje 6-7 GS.
(Siniša, 30. januar 2022 16:39)

Kako je igracima "tog kvaliteta" poklonio "najmanje 6-7 GS", kad njih trojica ukupno imaju 5 GS zlata. Pri tom, protiv Thiema nikad nije igrao GS finale, a Wawrinka je od svoja 3 zlata jedno osvojio upravo protiv Nadala. Znaci "najmanje 6-7 GS" odmah pada na 3. Osim ako u igrace "tog kvaliteta" ubrojis i Murray-a, tako mozes napumpati do 5. I? Vidis jos nekog "tog kvaliteta"? Nadal je izgubio mnogo manje finala, u tom je stvar!

Goga

pre 2 godine

Sve neke baba Vange ovde, Trgovčevići, javlja im se da "bi Djoković pobedio" da ga nisu zbog muljačine izbacili iz zemlje. I još lupili tri godine zabrane ulaska. Kepo je Ajnštajn govorio "samo univerzum i ljudska glupost su beskonačni, a za ono prvo nisam siguran".

Ćale

pre 2 godine

Istina, znamo. Nije trebalo da muti i da falsifikuje testove, niti da sa pozitivnim testom ide na okupljanja.
(Tn, 30. januar 2022 17:23)

To čak i da je istina, nema nikakve veze sa deportacijom. Na sudu je dokazano da su mu papiri čisti, a izbačen je iz zemlje bukvalno zato što im se može.
Nole nije prekršio nijedno pravilo, nijedan zakon, zvanično dokazano.

Žoze

pre 2 godine

Pa dobro, igra zvana izazov se nastavlja dalje.
Nole će igrati do 50-te ako treba ne bi li dokazao da je bolji onima koji to neće da mu priznaju, a oni to neće ni tada.
Šou se nastavlja i sve je u njegovim rukama. I dalje.

Siniša

pre 2 godine

To je to, Rafa maksimalno koristi situacije kada u finalima igra protiv drugorazrednih tenisera(Wawrinka, Tim, Medvedev..), Djoković je igračima tog kvaliteta poklonio najmanje 6-7 GS.

Slavke

pre 2 godine

Sad Nole kada uzme 22 ili 23 niko ne moze da mu ospori da je 100% bolji od Federera a u takmacu sa Nadalom (koji je stvarno odigrao fenomenalno finale)

Matori englez

pre 2 godine

Bravo za Rafu. Samo da napomenem, prošle godine Novak je uzeo 3 slema, Rafa 0. Igraće se još, voleo bih da Novak malo siđe na zemlju, primi vakcinu, i uzme preostala 3 GS.

Dobrivoje

pre 2 godine

Svaka mu čast kako je igrao danas. Ali sve mi je nekako čudno kako je dobio krila posle 2,3,4,5 sati igranja. Medvedev nemoćan danas. Šta je, tu je, Noletu sad treba 2 GS nažalost a pitanje je da li će ga pustiti ove godine da igra na preostala tri.
(wtf, 30. januar 2022 15:31)

Zna da igra istorijski mec, sto bi Spartanci rekli "sa stitom ili na stitu". Zna da ce mu se cela karijera prelomiti preko tog meca.