Tenis 114

Nedelja, 09.01.2022.

08:15

Australijski advokati očekuju da Đoković dobije spor

Eminentni advokati iz Australije Džastin Kvil i Dejvid Galbali očekuju pozitivan razvoj situacije po pitanju žalbe Novaka Đokovića.

Australijski advokati oèekuju da Ðokoviæ dobije spor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Tik Tok

pre 2 godine

ako pobjedi vlada neće mu dati vizu opet, alo narode, alo dobiješ vizu to ti ne garantuje ulaz u zemlju i kada si na šalteru . Zašto su pustili čehinju da uđe i igra a onda su je deportovali a isti je slučaj kao sa novakom, e to je milion $ pitanje?

RoLe

pre 2 godine

Lože ga da mu uzmu još koju kintu. Jedini dobar savjetnik mu je bio onaj što mu je rekao da se registruje u Monaku i da ne plaća porez Srbiji. Ovi drugi, uključujući i porodicu, samo su ga ogulili.

Lukavi

pre 2 godine

Ja iskreno kao Novakov navijac mislim da Novak nema sanse.

Ima argumente, ali federalna vlada ne bi toliko daleko isla da nisu bili sigurni da ce izgurati svoje. Te price kako je "federalni sud" nezavistan- da trebalo bi, ali pogledajte svet u poslednje dve godine, apsolutno se desava sve sto se kosi sa zdravim razumom.

Cak i da kojim cudom dobije presudu, siguran sam da ce ovi ludaci izz vlasti smisliti nacin da mu vizu poniste ili da ga drze u karantinu, i time mu onemoguce da se takmici, reseni su ocigledno, potpuno su odlepili :D

Cak i da Novak eto uspe, covek je psihicki i fizicki izmaltretiran, verovatno nije ni spavao dobro, nije trenirao u takvom stanju , trebace mu 5- 6 dana samo da se vrati rutini i dodje k sebi, a turnir ce tad da pocne, pa se postavlja pitanje da li moze da osvoji u takvim okolnostima.

Naravno mi kao navijaci nadamo se najboljem. U krajnjem slucaju, cak i da ga deportuju bitno je da njegov tim pokaze da je on ostecen i da australijske vlasti nisu sto posto "ciste" kao sto tvrde.

U svakom slucaju ne mislim da ce RG i Vimbldon da prate ovo ludilo, videcemo.

Lola

pre 2 godine

Rio Tinto je australijska kompanija za vas neupućene.Izgleda da je ovo njihova mala pakost.
Ipak činjenica je da Novak iz neznanja i zbog uticaja žene zastupa nenaučne principe, koji su štetni za opšte dobro.
(Glas razuma, 9. januar 2022 13:39)

Velika pakost. Demonstracija moci i sile!

nisam ja, ja je

pre 2 godine

Ja se nadam da je advokatica promašila datum i da je u pitanju 16. novembar npr. (Explorer, 9. januar 2022 13:31)

Aha. Svakako je 16.11. A onda sutradan igrao protiv Rubljeva na Zavrsnom mastersu. Pa potom 19-tog protiv Camerona i 20-tog u polufinalu protiv Zvereva. Pa je zatim isao turnir u Parizu (osvojio ga), pa Davis Cup... Imaju Talijani jednu izreku... kazu - lukav k'o onaj sto ukrade novcanik, pa ga sakrije u tudj dzep.

Neo@

pre 2 godine

Pre koji dan mi lupiste negativne komentare, kad rekoh da će Nole igrati turnir!
Ajde da sačekamo još dan, pa da vidimo da li je moj osećaj bio zaista ispravan!
Uzgred, ako zaigra, ovo će ga gurati da uzme ove godine sva 4 GS i niko, ali niko ga u tome neće moći zaustaviti!

Maka

pre 2 godine

Pošto vidim da mnogi lupetaju gluposti i namerno izvrću činjenice,valjda su to naučili gledajući naše političare 30 godina,da vam razjasnim- Novak je 10.decembra podneo zahtev za izuzeće od obavezne vakcinacije ZBOG CELIJAKIJE, koju i vrapci na grani znaju da ima odavno,a dodatno je dodao dokaz- pozitivan PCR radjen 16.decembra.. nije unapred znao da će biti pozitivan..

Explorer

pre 2 godine

Ti i ostali verujete u fake news koji se namerno plasira da je bio pozitivan 16 Dec. A pre nekoliko dana pisalo da je to 18 Dec. Da li ti i ostali mislite da je Novak malouman i da zaražen ode da deli deci poklone. On je već posle 5-6 dana bio u Marbelji, verovatno se i tamo testirao i oglasio se sa aerodroma na putu za Melburn
(Hijavata, 09. januar 2022 11:49)

I ja sam mislio da je fake news dok nisam otišao sinoć na sajt australijskog suda: okačili su dokumenta koja je podnela Đokovićeva advokatica javnosti na uvid i svako može da ih preuzme u pdf-formatu. Tamo jasno piše da aplicira za vizu na osnovu prvog pozitivnog testa od 16. decembra. Ja se nadam da je advokatica promašila datum i da je u pitanju 16. novembar npr. (takođe je napisala ime svog klijenta kao Đokavić). Ako nije promašila datum, to znači da je Đoković predao zahtev za izuzeće pre 10. dec. na osnovu bolesti koju je dobio 6 dana kasnije. Ako je stvarno bio pozitivan od 16. decembra, ugrozio je druge, uključujući stotinu DECE:
- 16. se testirao i bio na svečanosti povodom markice
- mnogi kažu pa šta ako nije čekao rezultate u samoizolaciji, možda je bilo rutinsko testiranje - da, ali 16. su novine objavile da je košarkaš Barselone sa kojim se Đoković slikao 14. dec. pozitivan. Dakle, ceo svet je 16. znao da je Đoković bio kontakt pozitivnom igraču te je i sam Đoković morao znati - njegova moralna i zakonska obaveza bila je da nakon tog saznanja ostane kod kuće dok ne dođu rezultati testa.
- 17. je bez maske delio deci nagrade
- 18. je bez maske ugostio ekipu snimatelja i novinara fr. časopisa L'equip da bi se slikao za taj časopis povodom nagrade koju su mu dali - "Šampion nad šampionima"; ti su novinari sad naravno ljuti, jer ih je ugrozio.
- 22. je trčao oko svoje zgrade.
- 25. je igrao tenis na ulici.
- 30. je otišao u Španiju. Španija na formularu za ulazak pita da li ste bili nedavno zaraženi. Pitanje je šta je Đoković tu naveo. Ako nije naveo da je bio zaražen da bi ušao u Španiju, eto problema i sa španskim vlastima.

Sve u svemu, nadam se da je advokatica datum pogrešila kao što je pogrešila i njegovo ime i da je u pitanju npr. 16. novembar. Ako je 16. decembar u pitanju, e onda mi nijedna njegova titula ništa ne znači više, i kajem se što sam ga podržavao 20 godina, jer je ugrožavao sve oko sebe, uključujući mnogo dece.

toliko

pre 2 godine

(Explorer, 09. januar 2022 13:31)

Pitanje.

Nisam cuo za dete koje je ugrozeno/obolelo/umrlo od korone?
Konkretno. Imam dvoje u velikom vrticu, takav slucaj nije zabelezen. Roditelji, vaspitacice- da. Deca- ne.

Konkretno. Supruga i ja smi prelezali. Nasa deca ne.

Mandingo

pre 2 godine

Sudija ce dozvoliti da igra AO ali konecna odluka bice kasnije donesena. Ipak se puno stvari desavalo koje treba da se provere, za da moze u kratkom roku sve da bude reseno. Po mom misljenju Novak 80% ce igrati AO, ali posle konacne presude ako nije u njegovom interesu mozda dogodine nece moci za sto iskreno se nadam da nece biti tako.

vvvv

pre 2 godine

Stanite,polako.Ako je krsio pravila izolacije, onda je odgovoran zemlji u kojoj je to radio u ovom slučaju Srbiji, možda Španiji, a ne Australiji.Deljenjem paketića ,nije narušio svoj imuni sistem a to je ono što će se tražiti u Australiji.Mediji mogu da ga razapnu i uruše dodatno reputaciju, ali da bi bio kažnjen moraju da dokažu da je izveštaj o koroni lažan, a to ne mogu nikako da urade .I za kraj mi nemamo pojma o kom datumu se radi i samo objavljivanje datuma iz medicinskog kartona je takodje kršenje zakona o privatnosti medicinskog kartona ,pa bi i to moglo da se nadje kao deo Novakove optužnice.
Tako da hajde ostavimo da se održi to sudjenje.Nisam advokat, ali zdrava logika mi ovako govori na osnovu podataka iz medija.

Glas razuma

pre 2 godine

Rio Tinto je australijska kompanija za vas neupućene.Izgleda da je ovo njihova mala pakost.
Ipak činjenica je da Novak iz neznanja i zbog uticaja žene zastupa nenaučne principe, koji su štetni za opšte dobro.

a

pre 2 godine

Ne verujem da ce Djokovic igrati AO. Mozda advokati govore kako nalaze pravo ali mislim da ce sud naci nacin da ipak zabrani ucesce Novaku. Suvise je veliki pritisak da se on ne pojavi na turniru, male su sanse da tim advokata pobedi sistem u ovom slucaju.
(Fany, 09. januar 2022 12:09)

Znaš li ti šta je Federalni sud u Australiji, Americi, Kanadi. Nije to sud u Srbiji. Oni sude na osnovu argumenata, dokaza. Kakav bre sistem. Tamo sudije ne bira parlament

Fany

pre 2 godine

Ne verujem da ce Djokovic igrati AO. Mozda advokati govore kako nalaze pravo ali mislim da ce sud naci nacin da ipak zabrani ucesce Novaku. Suvise je veliki pritisak da se on ne pojavi na turniru, male su sanse da tim advokata pobedi sistem u ovom slucaju.

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

Bez obzira kako se ovo zavrsi, mi smo jos jednom, po ko zna koji put, pokazali i dokazali, da smo pleme koje nema nikakvih dodira sa civilizacijom..jos uvek igramo dodole da bi nam padala kisa i mislimo da je to, skroz, ok!
(g, 9. januar 2022 12:13)

Jedini ko je pokazao i dokazao da nema veze sa civilizacijom si ti, jer si generalizovao ceo narod na konto postupaka sacice pojedinaca.

.

pre 2 godine

Ono što je sigurno jeste da je ovo što se dešava Novaku od momenta otkad je sleteo u Australiju pa do sudske odluke koja se očekuje je samo jedan gem meča. Ne znam ko će dobiti taj gem ali znam ko će dobiti meč. Ako mu dozvole da ostane i da igra, ja se nadam da će se pokupiti, napustiti Australiju i dići tužbu, ne samo zbog ovog turnira nego i zbog budućih. I to ne samo za to što ga nisu pustili da uđe i igra nego i zbog posledica koje je to ostavilo na njegov imidž i sve ostalo.

Johnny B Goode

pre 2 godine

Odusevljen sam predlozima da se turnir prebaci u neku drugu zemlju.Dragi prazilukovici postoji nesto sto se zove tradicija.Tenis se igrao i pre Djokovica ali vi tada verovatno niste imali televizore i sredstva informisanja.

db sa sela

pre 2 godine

"Zoran Minic".Gluten je protein koji susbija rad jene amino kiselina koja pretvara skrob u secer iomogucava da ga telo iskoristi.
Nema nikakve veze sa primanjem bilo koje vakcine.U vakcini koliko mi je poznato nema skroba i ne ide u stomak.
Gospodin je hteo da ide na AO,a da se ne vaksinise.Zasto ? Mozda strah od igle ili da ce da ga boli rame par dana.
Isto kao i sto vecina kada odrastu ne mogu da podnesu mleko.
Ukoliko neko ponavlja laz dovoljno puta,ona postane istina u ocima mnogih.
Tako i ovo oko Djokovica.Cirkus.

asahi

pre 2 godine

Ako ovo bude slucaj oni su zeleli da ga izmrcvare losom hranom i smestajem, sramno zaista ali kad se novak vrati u srbiju treba naci odgovarajuce mehanizme da se osvetimo australcima za ovo! Dakle, iskljuciti im rad ambasade, pogasiti struju.. Net, greajnje.. I na kraju procesljati im ambasadu pod izgovorom da postoje spijuni, mora se naci baja u nasoj policiji sa mudima da tako nesto uradi, jednostavno im treba dati do znanja da nema zajebancije i da ima da ih sateramo u cosak.. Naci im cinovnika iz ambasade i uhapsiti ga.. Dzaba diplomatski status.. Postoje mehanizmi i za njihovo privodjenje!
(djidji, 09. januar 2022 11:57)

Haha,pre ce oni celu nasu Vladu sa sve vodjom da postroje nego sto ce bilo koji policajac da primirise vratima ambasadi.

igor

pre 2 godine

Bez obzira kako se ovo zavrsi, mi smo jos jednom, po ko zna koji put, pokazali i dokazali, da smo pleme koje nema nikakvih dodira sa civilizacijom..jos uvek igramo dodole da bi nam padala kisa i mislimo da je to, skroz, ok!
(g, 09. januar 2022 12:13)

A ti cekas da padne kisa u Londonu, Parizu, Sidneju, New Yorku, Berlinu, da bi otvorio kisobran iako je kod tebe u Donjoj Omasnici suncan dan.
Sta ces, kompleksi.....

I da..... pustite vise komentar.....

g

pre 2 godine

Bez obzira kako se ovo zavrsi, mi smo jos jednom, po ko zna koji put, pokazali i dokazali, da smo pleme koje nema nikakvih dodira sa civilizacijom..jos uvek igramo dodole da bi nam padala kisa i mislimo da je to, skroz, ok!

City Girl

pre 2 godine

Sud može da poništi odluku vlade, ali sud ne izdaje vize. Vlada opet može da mu odbije vizu iz nekih drugih razloga. To sto su tražili odlaganje ročišta za sredu možda znaci da žele da provere verodostojnost pozitivnog testa.

vukica

pre 2 godine

Nije mi jasno da Novakova ekipa advokata i savetnika nije dobro razmotrila sve opcije koje su moguce, jer mesecima vec australijski zvanicnici govore da ako nije vakcinisan, ne moze u Australiju

Legolas

pre 2 godine

.. i ako dobije spor treba da se zahvalu Australiji na gostoprimstvu i da dođe u Srbiju i da ga dočeka pola miliona ljudi ispod balkona kao da je isvojio AO GS ...
(S, 09. januar 2022 11:29) Može,što više vas na jednom mestu,Darvin će da odradi svoje i više vazduha za normalan svet!!

bali

pre 2 godine

bolje da se vakcinisao. čemu sad sva frka? kakva crna borba za slobodu i gluposti.....
(hm....., 09. januar 2022 12:01)

Sto ti ne popijes lek koji ti lekar zabrani ili ne preporuci? Jel vi svhatate da ne sme da je primi??

Globtroter

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.
(ooo, 9. januar 2022 10:38)


Nije mogao da zarazi nijedno dete kada nije ni imao koronu. Korona je izmišljena kako bi zaobišao jedan nakaradni sistem.

AO je najveće takmičenje i privilegija je zemlje u kojoj se odvija. Privilegija nosi i obavezu zemlje organizatora da obezbedi ravnopravne uslove svim takmičarima bez obzira na njihove razlike kao što je u ovom slučaju vakcinalni status. Ako nisu u stanju da to obezbede onda je red i da se turnir prebaci u drugu zemlju.

Evo sada pročitah i poslednju tvoju rečenicu i objekativno si u ozbiljnom problemu.

miroslav

pre 2 godine

ma ostavite se šta je ko rekao.
žrtva je unapred pripremljenog ponižavanja.
po nekoim senzacionalnim navodima i natpisima vidi se da je duže vremena praćen dok je bio u Beogradu sa tačnim podacima i satnicama o njegovom kretanju.
šta su radile naše službe?

Obradovicu ti li si?

pre 2 godine

Ima ovde nekoliko likova koji imaju nekoliko nikova i po ceo dan šalju otrov na Novaka. Na pitanje zašto najbolje psihijatri mogu dati odgovor.

Ovo je sviđalo se nekome ili ne pravno pitanje...ni političko,ni versko,ni pitanje vakcine....
Pitanje je zahteva i ispunjenosti zahteva...I nista više.
Sud ovo može da razvlači ali i ne mora. Sa pravnog gledišta izgleda jednostavan slučaj. Privremena dozvola manje verovatna ali ne i nemoguća ali izvesnija negativna odluka i višemilionski odšetni zahtev.

JPR24

pre 2 godine

prava je steta sto tako pametni poznavaoci regulative za bilo koji slucaj, trace vreme na forumima ...Samo u Srbiji!
(neko ko zna, 09. januar 2022 11:12)

Ma idi begaj ! Eksperti. Znaju bolje zakon Australije od Australijanaca !

123

pre 2 godine

Ma ovi advokati ne znaju nista..Kakvi da su eminentni advokati? Ovde su sve File Filote..Treba da uzmu dopunske casove i nesto nauce. Google translate, pa procitaju komentare i to im je najbolja praksa.

Zoran Minić

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 9. januar 2022 10:50)

Imenjače, ti si, kanda, vrhovni sudija Vrhovnog Suda države Australije pa si imao na uvid SVA raspoloživa dokumenta u ovom slučaju?

Manite se bre komentarisanja o stvarima o kojima ili pojma nemate ili, što je još gore, natucate na osnovu novinarskih tekstova po portalima.

I nisu oni magarci nego on. Trebalo je da se vakciniše kao i svi normalni ljudi i to je to. Ako zbog njegovih poznatih alerjija(gluten) ili zbog astme ne sme da primi vakcinu, to je trebalo da na vreme kaže u javnosti i da o tome pribavi dokaze od relevantnih medicinskih ustanova odavde a i u nekoj od zemalja koje "pokušava da namagarči".

Hijavata

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.
(ooo, 9. januar 2022 10:38)

Ti i ostali verujete u fake news koji se namerno plasira da je bio pozitivan 16 Dec. A pre nekoliko dana pisalo da je to 18 Dec. Da li ti i ostali mislite da je Novak malouman i da zaražen ode da deli deci poklone. On je već posle 5-6 dana bio u Marbelji, verovatno se i tamo testirao i oglasio se sa aerodroma na putu za Melburn

Perhan

pre 2 godine

Evo prilike za Bjelogrlića da napravi film i prikaže Australijance u pravom svetlu.
Živeo naš Nole !
(Brother, 9. januar 2022 10:57)

Mislim da će pre Kusta da dobije sredstva, a već ima i iskustva sa Maradonom, ovi naši će da glume Aboridžine..

Filip

pre 2 godine

видим да нико не схвата да је Новак разматрао вакцинацију, за коју је још увек имао времена.
(Вук Караџић, 09. januar 2022 11:19)
Zato sto je to adut adovkata a ne istina.

Evropljanin

pre 2 godine

Da se ovako nesto dogodilo sa nekim sportskim turnirom u Kini ili Rusiji, odmah bi zapadne zemlje uvele sankcije. A njihove medije bi vristale o nepravdi. Takodje i pitanje da li iza ovoga sa Noletom stoje i druge drzave iz Natolanda. Jer vidljivo je da ATP i WTA kao i domaci savezi se u slucaju Djokovica ponasaju kao da su nemi. Nigde pretnje da se Australiji oduzme pravo na GS trunir. Umesto toga krive Srbina za sve. To je standardno najlakse.

Вук Караџић

pre 2 godine

(Zoran, 09. januar 2022 10:50)

видим да нико не схвата да је Новак разматрао вакцинацију, за коју је још увек имао времена.

neko ko zna

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 09. januar 2022 10:50)

prava je steta sto tako pametni poznavaoci regulative za bilo koji slucaj, trace vreme na forumima ...Samo u Srbiji!

ling long

pre 2 godine

Da je po nasem pravosudju, stigao bi na turnir ali sledece godine. Do tad bi bio u istrazi...
(zGubiDan, 9. januar 2022 10:33)

Bio bi jos uvek na Surcinu dok bi divlji taksisti davali izjave za medije.

Вук Караџић

pre 2 godine

izvinjavam se, ali šta će advokati drugo da očekuju?
(buca, 09. januar 2022 10:22)

ово нису Новакови адвокати

LondonCalling

pre 2 godine

"Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu."
(ooo, 9. januar 2022 10:38)

Kuku lele, kakve ti munje imas u svojoj glavi...moronu jedan, ko ti drma kavez?!? Sam si kriv sto si napaceni kreten...

Милош Радунковић

pre 2 godine

Мало по мало стиче се утисак да ће Новак успети. Дај Боже, али познајући ригадан систем, биће То веома, веома тешко.

Доситеј Обрадовић

pre 2 godine

@ Вук Караџић
Ај не русе, упропаститељу српскога народа!

Globtroter

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.
(ooo, 9. januar 2022 10:38)


Nije mogao da zarazi nijedno dete kada nije ni imao koronu. Korona je izmišljena kako bi zaobišao jedan nakaradni sistem.

AO je najveće takmičenje i privilegija je zemlje u kojoj se odvija. Privilegija nosi i obavezu zemlje organizatora da obezbedi ravnopravne uslove svim takmičarima bez obzira na njihove razlike kao što je u ovom slučaju vakcinalni status. Ako nisu u stanju da to obezbede onda je red i da se turnir prebaci u drugu zemlju.

Evo sada pročitah i poslednju tvoju rečenicu i objekativno si u ozbiljnom problemu.

Ljuba

pre 2 godine

"Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu."
(ooo, 9. januar 2022 10:38)

A to si pročitao na hrvatskom portalu? A imas i na uvid celokupnu dokumentaciju koju je poslao Novak Đoković pa ga razapinješ?
Ovde je očigledna zavist..

Advokat

pre 2 godine

Sudeći po do sada iznetim činjenicama u medijima Novak dobija spor. Svi argumenti su na njegovoj strani. Angažovao je vodeću advokatsku kancelariju Hall&Willcox koju zastupa advokatica Patricia Ford. Takve kancelarije se ne prihvataju posla ako sumnjaju u uspeh. E sada šta posle. Novak će da igra i da pokuša da osvoji turnir. To bi bilo sjajno i neverovatno. Ja šta bih uradio. Na terenu bi ispljuvao domaćina i odbio pehar a onda tužba protiv Australijske države za nanošenje duševnog bola uz astronomsku odštetu. Spor dobijen

djidji

pre 2 godine

Ako ovo bude slucaj oni su zeleli da ga izmrcvare losom hranom i smestajem, sramno zaista ali kad se novak vrati u srbiju treba naci odgovarajuce mehanizme da se osvetimo australcima za ovo! Dakle, iskljuciti im rad ambasade, pogasiti struju.. Net, greajnje.. I na kraju procesljati im ambasadu pod izgovorom da postoje spijuni, mora se naci baja u nasoj policiji sa mudima da tako nesto uradi, jednostavno im treba dati do znanja da nema zajebancije i da ima da ih sateramo u cosak.. Naci im cinovnika iz ambasade i uhapsiti ga.. Dzaba diplomatski status.. Postoje mehanizmi i za njihovo privodjenje!

dare slovenac

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 9. januar 2022 10:50) # Link komentara

Tako pametan a motas kablove

automatski generisan komentar

pre 2 godine

po nekoim senzacionalnim navodima i natpisima vidi se da je duže vremena praćen dok je bio u Beogradu sa tačnim podacima i satnicama o njegovom kretanju.
šta su radile naše službe?
(miroslav, 9. januar 2022 11:05)

Mogli su ga komotno "pratiti" i iz Cambere. Dovoljno je bilo da prate medije. Nisu ga mogli promasiti, koliko god se trudili.

automatski generisan komentar

pre 2 godine

ovo je sve od početka političko, tj. za unutrašnju australijsku upotrebu, nole je samo sredstvo. i da država izgubi ovo? nema šanse. realno.
(darkwood, 9. januar 2022 10:45)

I to je prilicno jasno. ALi, on je idiotski naleteo i namestio se da posluzi kao sredstvo. A za to moze da zahvali najpre svom "znate li vi ko sam JA!?"

S

pre 2 godine

... i ako dobije spor treba da se zahvalu Australiji na gostoprimstvu i da dođe u Srbiju i da ga dočeka pola miliona ljudi ispod balkona kao da je isvojio AO GS ...

fergi

pre 2 godine

Luka, slažem se sa tobom, samo me je strah zbog toga što nije trenirao. Šest dana bez treninga je baš mnogo na ovom nivou, praktično će imati samo nedelju dana za trening umesto dve nedelje. A tu je i neadekvatna ishrana, a siguran sam da ni psihički nije lako proći kroz sve ovo. Mislim da bi morao posle AO da podnese tužbu na nekom međunarodnom sudu, jer ovo nanosi veliku štetu njegovom brendu. U svakom slučaju: Idemoooo!!!
(Zex, 9. januar 2022 10:58)


Mirise mi na nagodbu..Ne govore ovi advokati to bez razloga. I to Australijanci. Mozes da igras, ograniceno kretanje..nema tuzbe i zalbe..Novaku je pre svega cilj da igra. Medjutim..neko mu zeli lose i zato se sve ovo desava..Videcemo..

panter pudlica

pre 2 godine

A koji to advokat ne ocekuje da dobije spor? Mozda ovi nasi koji se "dogovore" sa suprotnom stranom...
(Saki, 09. januar 2022 10:34)

Ajde pročitaj ponovo tekst, ali ovoga puta malo pažljivije. Ok?

JPR24

pre 2 godine

A koji to advokat ne ocekuje da dobije spor? Mozda ovi nasi koji se "dogovore" sa suprotnom stranom...
(Saki, 09. januar 2022 10:34)


Ovo nisu Novakovi advokati ! Oni daju svoju stručnu analizu i ništa drugo !

Sanja

pre 2 godine

Meni je sve ovo jako tuzno.
Zasto NOvak ima potrebe da se eksponira na drustvenim mrezama? Prvak sveta, teniser kakvog NIKAD nije bilo, a opet ima potrebu da se pokazuje kao i bilo koji anonimus.

Bog silu ne voli, sila boga ne moli. I po izdavanju vize drzava ima prava da osobi zabrani ulazak ili ogranici boravak. Novak im samo olaksava posao. Trebalo je da cuti i igra tenis a ne da piskara po Tviteru!

Zeka FMP ludak

pre 2 godine

Jedno je sigurno, a to je da i političari Australije i AO i Novak team gube ovim reputaciju u svetu.
Posle ovoga pobednika nema svi su gubljenici, pitanje je samo ko će gubiti najviše.
Velika je šteta što su od sportskog događaja napravili cirkus...

utrecht

pre 2 godine

Procitajte bolje…. Na stranu diskusija da li treba da se vakcinisemo ili ne ( ja recimo jesam i nemam ništa protiv ) činjenica je da je čovek sve priložio šta su od njega tražili tako da dokaz da nije tako lezi kod australijske vlade. U slučaju da nije tako moraju mu dozvoliti ulazak i platiti odštetu.

....

pre 2 godine

Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 09. januar 2022 10:50)

A Hrvati kukaju na Srbe, sta ces, takav je zivot.

Procitaj jos jednom tekst, mozda nesto i shvatis osim sto si pun predrasuda o Srbima.

yoya

pre 2 godine

Ikona Srbije!Hoce da nas uniste i ponize kroz Novaka.Kao, uvek kroz istoriju svima smo trn u oku.Novaku, verovatno nije vise stalo da igra na AO.Bori se za sve nas, da nas uvaze i postuju kao sve VELIKE Narode.A,mi smo dokazali kroz Istoriju da to jesmo!!Pruzimo podrsku nasem Novaku i porodici DJokovic.

pavle

pre 2 godine

A koji to advokat ne ocekuje da dobije spor? Mozda ovi nasi koji se "dogovore" sa suprotnom stranom...
(Saki, 09. januar 2022 10:34)

Jel pise negde da su to Novakovi advokati u ovom slucaju?

kecman iz svlacionice

pre 2 godine

Daj Bože!

Mada .. ne verujem ja njima ništa, kad se sve ovo završi i kako god da se završi prva odluka naše Vlade mora biti RADIKALNA što se tiče apsolutno svega vezanog za ovu fašističku i kriminalnu tvorevinu australiju(namerno malim)

Luka

pre 2 godine

Ako stvarno dobije svakom preko puta mreže treba gaće da se tresu 3 sata pre izlaska na teren. A posebno onim “kolegama” koji su sve vreme ćutali. Znam samo da 1 od njih nikad nije i ne bi ćutao ko god da je od “kolega” u pitanju. Taj sad mora da ćuti u maloj sobici ali pustite ga samo na teren ako smete… To je sve!

...

pre 2 godine

Ako stvarno dobije svakom preko puta mreže treba gaće da se tresu 3 sata pre izlaska na teren. A posebno onim “kolegama” koji su sve vreme ćutali. Znam samo da 1 od njih nikad nije i ne bi ćutao ko god da je od “kolega” u pitanju. Taj sad mora da ćuti u maloj sobici ali pustite ga samo na teren ako smete… To je sve!
(Luka, 09. januar 2022 10:34)



pa ne bih bio tako siguran, novak ne samo da fizicki nije spreman, nego je i psihicki isto unisten verovatn, kad zna da ceo svet gleda, ceo kontinet mrzi i diskredituje ga, a on ispada negativac, to boli, jos on koji je i toliki vernik, sigurno boli vise nego sto mi mislimo. ne bi me zacudilo da ne zapocne sezonu do monte karla...

Zoran

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!

...

pre 2 godine

ja se nadam da nece igrati jer zelim cela ova saga da bude gotova i iza nas, ako bude igrao to su jos 3 nedelje konstantog podsecanja sta se desilo, pokusaja da se izvuku izjave, diskreditovanje obe strane itd.

Komša

pre 2 godine

Nisu sposobni da organizuju takmičenje.
Ukinuti AO i ostaviti ih da žive "zdravi" i srećni a turnir premestiti u neku zemlju koja ce to umeti da ceni.

Englezi su u mnogo težoj situaciji organizovali fudbal bez ikakvih problema.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Iskreno se nadam da ce pobediti, ali nakon 6-7 dana mrcvarenja, da li ce se dovoljno oporaviti za AO. Zamislite kakav bi to podvig bio, da pobedi na sudu, a potom osvoji AO. I onda odrzi govor kojim ce im zapusiti usta zvalava. Au..

hm

pre 2 godine

Advokat nikad neće reći definitivno da očekuje da će dobiti spor, a iz ovog članka je jasno da to nisu ni rekli (jedino je naslov takav). Slažem se da Novak ima šanse da dobije spor, ali sa druge strane Australija ima pravo odbiti vizu koju je izdala na ulasku u zemlju. I ne samo Australija, većina zemalja ima to pravo.

Zex

pre 2 godine

Luka, slažem se sa tobom, samo me je strah zbog toga što nije trenirao. Šest dana bez treninga je baš mnogo na ovom nivou, praktično će imati samo nedelju dana za trening umesto dve nedelje. A tu je i neadekvatna ishrana, a siguran sam da ni psihički nije lako proći kroz sve ovo. Mislim da bi morao posle AO da podnese tužbu na nekom međunarodnom sudu, jer ovo nanosi veliku štetu njegovom brendu. U svakom slučaju: Idemoooo!!!

ooo

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.

toliko

pre 2 godine

Svaki dan nova teorija zavere protiv Novaka.
Najnovija: kako se zarazio 16og kad je 17og izasao u javnost?

Pre toga je bila prica kako je pogresno aplicirao, pa kako je krenuo na dza ili bu, pa kako je rekao da voda u Australiji zatrovana, pa kako je falsifikovao dokumenta, pa… ne mogi sve pohvatati.

Pitanje.

Sta je sa ljudima, da pisu ovakve stvari? Koji motiv?
Ne mogu da dokucim.
Po malo lici na “Filozofiju palanke” i seljoberski mentalitet naseg coveka koji pokusava da ugusi svaku izuzetnost pojedinaca koji koji nisu kao oni…

darkwood

pre 2 godine

ovo je sve od početka političko, tj. za unutrašnju australijsku upotrebu, nole je samo sredstvo. i da država izgubi ovo? nema šanse. realno.

Fiki

pre 2 godine

@.

Da si covek prvo se ne bi potpisovao sa tackom, ali sta zna dete sto zica dvesta kinti od keve penzionera za tiket i pljuge...

Nek si ti meni ziv i zdrav i vazda padao u 90om minutu.

Tormund

pre 2 godine

Naginje na Novakovu stranu, mnogo se zrtvovao ovih par dana, mislim da kenguri to nisu očekivali. Očekujem ga za 8 dana na terenu, bez osmeha, bez emocije, cist fokus i zelja u očima. Zelja da 30-og uzme poslednji poen, pusti krik i vrisne jos jednom "this is Sparta". I da ga četvrtfinale ukrsti za najvećim beskičmenjakom u svetu tenisa, Rafaelom Nadalom i da mu na kraju meca stegne ruku, zadrzi ga na mreži i kaze "hvala ti kolega". Ajmo Nole, ima nade.

RG Fan

pre 2 godine

Novak se već jasno profiliše kao glavni hebač zapadne aristokratije. On to radi odlično na puno različitih nivoa. Svakako da će usput morati da pretrpi jako puno niskih udaraca, ali znamo šta bude kada se on nečemu posveti.

ISTINA

pre 2 godine

Naci ce neku sredinu tako da na kraju Novak uz neku privremenu vizu ipak odigra turnir. Konacnu odluku ce doneti kasnije. A kasnije posle turnira verovatno ce doci do nekog sporazumnog resenja jer Australija zna da je kriva isto kao i sto Novak zna da je lazirao test. I bice obe strane i gubitnici i pobednici. A nama ostaje da se prepucavamo ko je u pravu.

Dusan

pre 2 godine

@Luka: Bez obzira na nase simpatije i zelje ovaj turnir je za Novaka unisten, izbacen je iz ritma, prekinut mu je najvazniji deo pripremnog perioda i sanse da odigra na vrhunskom nivou su male. Sto ne znaci da mu u osvajanju ne bi pomogao inat ali svi znamo da je to malo verovatno. Podrska u svakom slucaju!!!

Tormund

pre 2 godine

Naginje na Novakovu stranu, mnogo se zrtvovao ovih par dana, mislim da kenguri to nisu očekivali. Očekujem ga za 8 dana na terenu, bez osmeha, bez emocije, cist fokus i zelja u očima. Zelja da 30-og uzme poslednji poen, pusti krik i vrisne jos jednom "this is Sparta". I da ga četvrtfinale ukrsti za najvećim beskičmenjakom u svetu tenisa, Rafaelom Nadalom i da mu na kraju meca stegne ruku, zadrzi ga na mreži i kaze "hvala ti kolega". Ajmo Nole, ima nade.

Luka

pre 2 godine

Ako stvarno dobije svakom preko puta mreže treba gaće da se tresu 3 sata pre izlaska na teren. A posebno onim “kolegama” koji su sve vreme ćutali. Znam samo da 1 od njih nikad nije i ne bi ćutao ko god da je od “kolega” u pitanju. Taj sad mora da ćuti u maloj sobici ali pustite ga samo na teren ako smete… To je sve!

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Iskreno se nadam da ce pobediti, ali nakon 6-7 dana mrcvarenja, da li ce se dovoljno oporaviti za AO. Zamislite kakav bi to podvig bio, da pobedi na sudu, a potom osvoji AO. I onda odrzi govor kojim ce im zapusiti usta zvalava. Au..

LondonCalling

pre 2 godine

"Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu."
(ooo, 9. januar 2022 10:38)

Kuku lele, kakve ti munje imas u svojoj glavi...moronu jedan, ko ti drma kavez?!? Sam si kriv sto si napaceni kreten...

pavle

pre 2 godine

A koji to advokat ne ocekuje da dobije spor? Mozda ovi nasi koji se "dogovore" sa suprotnom stranom...
(Saki, 09. januar 2022 10:34)

Jel pise negde da su to Novakovi advokati u ovom slucaju?

Dusan

pre 2 godine

@Luka: Bez obzira na nase simpatije i zelje ovaj turnir je za Novaka unisten, izbacen je iz ritma, prekinut mu je najvazniji deo pripremnog perioda i sanse da odigra na vrhunskom nivou su male. Sto ne znaci da mu u osvajanju ne bi pomogao inat ali svi znamo da je to malo verovatno. Podrska u svakom slucaju!!!

toliko

pre 2 godine

Svaki dan nova teorija zavere protiv Novaka.
Najnovija: kako se zarazio 16og kad je 17og izasao u javnost?

Pre toga je bila prica kako je pogresno aplicirao, pa kako je krenuo na dza ili bu, pa kako je rekao da voda u Australiji zatrovana, pa kako je falsifikovao dokumenta, pa… ne mogi sve pohvatati.

Pitanje.

Sta je sa ljudima, da pisu ovakve stvari? Koji motiv?
Ne mogu da dokucim.
Po malo lici na “Filozofiju palanke” i seljoberski mentalitet naseg coveka koji pokusava da ugusi svaku izuzetnost pojedinaca koji koji nisu kao oni…

RG Fan

pre 2 godine

Novak se već jasno profiliše kao glavni hebač zapadne aristokratije. On to radi odlično na puno različitih nivoa. Svakako da će usput morati da pretrpi jako puno niskih udaraca, ali znamo šta bude kada se on nečemu posveti.

darkwood

pre 2 godine

ovo je sve od početka političko, tj. za unutrašnju australijsku upotrebu, nole je samo sredstvo. i da država izgubi ovo? nema šanse. realno.

Komša

pre 2 godine

Nisu sposobni da organizuju takmičenje.
Ukinuti AO i ostaviti ih da žive "zdravi" i srećni a turnir premestiti u neku zemlju koja ce to umeti da ceni.

Englezi su u mnogo težoj situaciji organizovali fudbal bez ikakvih problema.

hm

pre 2 godine

Advokat nikad neće reći definitivno da očekuje da će dobiti spor, a iz ovog članka je jasno da to nisu ni rekli (jedino je naslov takav). Slažem se da Novak ima šanse da dobije spor, ali sa druge strane Australija ima pravo odbiti vizu koju je izdala na ulasku u zemlju. I ne samo Australija, većina zemalja ima to pravo.

Ljuba

pre 2 godine

"Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu."
(ooo, 9. januar 2022 10:38)

A to si pročitao na hrvatskom portalu? A imas i na uvid celokupnu dokumentaciju koju je poslao Novak Đoković pa ga razapinješ?
Ovde je očigledna zavist..

Zex

pre 2 godine

Luka, slažem se sa tobom, samo me je strah zbog toga što nije trenirao. Šest dana bez treninga je baš mnogo na ovom nivou, praktično će imati samo nedelju dana za trening umesto dve nedelje. A tu je i neadekvatna ishrana, a siguran sam da ni psihički nije lako proći kroz sve ovo. Mislim da bi morao posle AO da podnese tužbu na nekom međunarodnom sudu, jer ovo nanosi veliku štetu njegovom brendu. U svakom slučaju: Idemoooo!!!

Evropljanin

pre 2 godine

Da se ovako nesto dogodilo sa nekim sportskim turnirom u Kini ili Rusiji, odmah bi zapadne zemlje uvele sankcije. A njihove medije bi vristale o nepravdi. Takodje i pitanje da li iza ovoga sa Noletom stoje i druge drzave iz Natolanda. Jer vidljivo je da ATP i WTA kao i domaci savezi se u slucaju Djokovica ponasaju kao da su nemi. Nigde pretnje da se Australiji oduzme pravo na GS trunir. Umesto toga krive Srbina za sve. To je standardno najlakse.

dare slovenac

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 9. januar 2022 10:50) # Link komentara

Tako pametan a motas kablove

Advokat

pre 2 godine

Sudeći po do sada iznetim činjenicama u medijima Novak dobija spor. Svi argumenti su na njegovoj strani. Angažovao je vodeću advokatsku kancelariju Hall&Willcox koju zastupa advokatica Patricia Ford. Takve kancelarije se ne prihvataju posla ako sumnjaju u uspeh. E sada šta posle. Novak će da igra i da pokuša da osvoji turnir. To bi bilo sjajno i neverovatno. Ja šta bih uradio. Na terenu bi ispljuvao domaćina i odbio pehar a onda tužba protiv Australijske države za nanošenje duševnog bola uz astronomsku odštetu. Spor dobijen

.

pre 2 godine

Ono što je sigurno jeste da je ovo što se dešava Novaku od momenta otkad je sleteo u Australiju pa do sudske odluke koja se očekuje je samo jedan gem meča. Ne znam ko će dobiti taj gem ali znam ko će dobiti meč. Ako mu dozvole da ostane i da igra, ja se nadam da će se pokupiti, napustiti Australiju i dići tužbu, ne samo zbog ovog turnira nego i zbog budućih. I to ne samo za to što ga nisu pustili da uđe i igra nego i zbog posledica koje je to ostavilo na njegov imidž i sve ostalo.

a

pre 2 godine

Ne verujem da ce Djokovic igrati AO. Mozda advokati govore kako nalaze pravo ali mislim da ce sud naci nacin da ipak zabrani ucesce Novaku. Suvise je veliki pritisak da se on ne pojavi na turniru, male su sanse da tim advokata pobedi sistem u ovom slucaju.
(Fany, 09. januar 2022 12:09)

Znaš li ti šta je Federalni sud u Australiji, Americi, Kanadi. Nije to sud u Srbiji. Oni sude na osnovu argumenata, dokaza. Kakav bre sistem. Tamo sudije ne bira parlament

panter pudlica

pre 2 godine

A koji to advokat ne ocekuje da dobije spor? Mozda ovi nasi koji se "dogovore" sa suprotnom stranom...
(Saki, 09. januar 2022 10:34)

Ajde pročitaj ponovo tekst, ali ovoga puta malo pažljivije. Ok?

Johnny B Goode

pre 2 godine

Odusevljen sam predlozima da se turnir prebaci u neku drugu zemlju.Dragi prazilukovici postoji nesto sto se zove tradicija.Tenis se igrao i pre Djokovica ali vi tada verovatno niste imali televizore i sredstva informisanja.

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

Bez obzira kako se ovo zavrsi, mi smo jos jednom, po ko zna koji put, pokazali i dokazali, da smo pleme koje nema nikakvih dodira sa civilizacijom..jos uvek igramo dodole da bi nam padala kisa i mislimo da je to, skroz, ok!
(g, 9. januar 2022 12:13)

Jedini ko je pokazao i dokazao da nema veze sa civilizacijom si ti, jer si generalizovao ceo narod na konto postupaka sacice pojedinaca.

Explorer

pre 2 godine

Ti i ostali verujete u fake news koji se namerno plasira da je bio pozitivan 16 Dec. A pre nekoliko dana pisalo da je to 18 Dec. Da li ti i ostali mislite da je Novak malouman i da zaražen ode da deli deci poklone. On je već posle 5-6 dana bio u Marbelji, verovatno se i tamo testirao i oglasio se sa aerodroma na putu za Melburn
(Hijavata, 09. januar 2022 11:49)

I ja sam mislio da je fake news dok nisam otišao sinoć na sajt australijskog suda: okačili su dokumenta koja je podnela Đokovićeva advokatica javnosti na uvid i svako može da ih preuzme u pdf-formatu. Tamo jasno piše da aplicira za vizu na osnovu prvog pozitivnog testa od 16. decembra. Ja se nadam da je advokatica promašila datum i da je u pitanju 16. novembar npr. (takođe je napisala ime svog klijenta kao Đokavić). Ako nije promašila datum, to znači da je Đoković predao zahtev za izuzeće pre 10. dec. na osnovu bolesti koju je dobio 6 dana kasnije. Ako je stvarno bio pozitivan od 16. decembra, ugrozio je druge, uključujući stotinu DECE:
- 16. se testirao i bio na svečanosti povodom markice
- mnogi kažu pa šta ako nije čekao rezultate u samoizolaciji, možda je bilo rutinsko testiranje - da, ali 16. su novine objavile da je košarkaš Barselone sa kojim se Đoković slikao 14. dec. pozitivan. Dakle, ceo svet je 16. znao da je Đoković bio kontakt pozitivnom igraču te je i sam Đoković morao znati - njegova moralna i zakonska obaveza bila je da nakon tog saznanja ostane kod kuće dok ne dođu rezultati testa.
- 17. je bez maske delio deci nagrade
- 18. je bez maske ugostio ekipu snimatelja i novinara fr. časopisa L'equip da bi se slikao za taj časopis povodom nagrade koju su mu dali - "Šampion nad šampionima"; ti su novinari sad naravno ljuti, jer ih je ugrozio.
- 22. je trčao oko svoje zgrade.
- 25. je igrao tenis na ulici.
- 30. je otišao u Španiju. Španija na formularu za ulazak pita da li ste bili nedavno zaraženi. Pitanje je šta je Đoković tu naveo. Ako nije naveo da je bio zaražen da bi ušao u Španiju, eto problema i sa španskim vlastima.

Sve u svemu, nadam se da je advokatica datum pogrešila kao što je pogrešila i njegovo ime i da je u pitanju npr. 16. novembar. Ako je 16. decembar u pitanju, e onda mi nijedna njegova titula ništa ne znači više, i kajem se što sam ga podržavao 20 godina, jer je ugrožavao sve oko sebe, uključujući mnogo dece.

Neo@

pre 2 godine

Pre koji dan mi lupiste negativne komentare, kad rekoh da će Nole igrati turnir!
Ajde da sačekamo još dan, pa da vidimo da li je moj osećaj bio zaista ispravan!
Uzgred, ako zaigra, ovo će ga gurati da uzme ove godine sva 4 GS i niko, ali niko ga u tome neće moći zaustaviti!

g

pre 2 godine

Bez obzira kako se ovo zavrsi, mi smo jos jednom, po ko zna koji put, pokazali i dokazali, da smo pleme koje nema nikakvih dodira sa civilizacijom..jos uvek igramo dodole da bi nam padala kisa i mislimo da je to, skroz, ok!

Zoran

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!

Вук Караџић

pre 2 godine

izvinjavam se, ali šta će advokati drugo da očekuju?
(buca, 09. januar 2022 10:22)

ово нису Новакови адвокати

miroslav

pre 2 godine

ma ostavite se šta je ko rekao.
žrtva je unapred pripremljenog ponižavanja.
po nekoim senzacionalnim navodima i natpisima vidi se da je duže vremena praćen dok je bio u Beogradu sa tačnim podacima i satnicama o njegovom kretanju.
šta su radile naše službe?

automatski generisan komentar

pre 2 godine

po nekoim senzacionalnim navodima i natpisima vidi se da je duže vremena praćen dok je bio u Beogradu sa tačnim podacima i satnicama o njegovom kretanju.
šta su radile naše službe?
(miroslav, 9. januar 2022 11:05)

Mogli su ga komotno "pratiti" i iz Cambere. Dovoljno je bilo da prate medije. Nisu ga mogli promasiti, koliko god se trudili.

Perhan

pre 2 godine

Evo prilike za Bjelogrlića da napravi film i prikaže Australijance u pravom svetlu.
Živeo naš Nole !
(Brother, 9. januar 2022 10:57)

Mislim da će pre Kusta da dobije sredstva, a već ima i iskustva sa Maradonom, ovi naši će da glume Aboridžine..

igor

pre 2 godine

Bez obzira kako se ovo zavrsi, mi smo jos jednom, po ko zna koji put, pokazali i dokazali, da smo pleme koje nema nikakvih dodira sa civilizacijom..jos uvek igramo dodole da bi nam padala kisa i mislimo da je to, skroz, ok!
(g, 09. januar 2022 12:13)

A ti cekas da padne kisa u Londonu, Parizu, Sidneju, New Yorku, Berlinu, da bi otvorio kisobran iako je kod tebe u Donjoj Omasnici suncan dan.
Sta ces, kompleksi.....

I da..... pustite vise komentar.....

fergi

pre 2 godine

Luka, slažem se sa tobom, samo me je strah zbog toga što nije trenirao. Šest dana bez treninga je baš mnogo na ovom nivou, praktično će imati samo nedelju dana za trening umesto dve nedelje. A tu je i neadekvatna ishrana, a siguran sam da ni psihički nije lako proći kroz sve ovo. Mislim da bi morao posle AO da podnese tužbu na nekom međunarodnom sudu, jer ovo nanosi veliku štetu njegovom brendu. U svakom slučaju: Idemoooo!!!
(Zex, 9. januar 2022 10:58)


Mirise mi na nagodbu..Ne govore ovi advokati to bez razloga. I to Australijanci. Mozes da igras, ograniceno kretanje..nema tuzbe i zalbe..Novaku je pre svega cilj da igra. Medjutim..neko mu zeli lose i zato se sve ovo desava..Videcemo..

neko ko zna

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 09. januar 2022 10:50)

prava je steta sto tako pametni poznavaoci regulative za bilo koji slucaj, trace vreme na forumima ...Samo u Srbiji!

utrecht

pre 2 godine

Procitajte bolje…. Na stranu diskusija da li treba da se vakcinisemo ili ne ( ja recimo jesam i nemam ništa protiv ) činjenica je da je čovek sve priložio šta su od njega tražili tako da dokaz da nije tako lezi kod australijske vlade. U slučaju da nije tako moraju mu dozvoliti ulazak i platiti odštetu.

ooo

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.

Globtroter

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.
(ooo, 9. januar 2022 10:38)


Nije mogao da zarazi nijedno dete kada nije ni imao koronu. Korona je izmišljena kako bi zaobišao jedan nakaradni sistem.

AO je najveće takmičenje i privilegija je zemlje u kojoj se odvija. Privilegija nosi i obavezu zemlje organizatora da obezbedi ravnopravne uslove svim takmičarima bez obzira na njihove razlike kao što je u ovom slučaju vakcinalni status. Ako nisu u stanju da to obezbede onda je red i da se turnir prebaci u drugu zemlju.

Evo sada pročitah i poslednju tvoju rečenicu i objekativno si u ozbiljnom problemu.

ISTINA

pre 2 godine

Naci ce neku sredinu tako da na kraju Novak uz neku privremenu vizu ipak odigra turnir. Konacnu odluku ce doneti kasnije. A kasnije posle turnira verovatno ce doci do nekog sporazumnog resenja jer Australija zna da je kriva isto kao i sto Novak zna da je lazirao test. I bice obe strane i gubitnici i pobednici. A nama ostaje da se prepucavamo ko je u pravu.

Hijavata

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.
(ooo, 9. januar 2022 10:38)

Ti i ostali verujete u fake news koji se namerno plasira da je bio pozitivan 16 Dec. A pre nekoliko dana pisalo da je to 18 Dec. Da li ti i ostali mislite da je Novak malouman i da zaražen ode da deli deci poklone. On je već posle 5-6 dana bio u Marbelji, verovatno se i tamo testirao i oglasio se sa aerodroma na putu za Melburn

ling long

pre 2 godine

Da je po nasem pravosudju, stigao bi na turnir ali sledece godine. Do tad bi bio u istrazi...
(zGubiDan, 9. januar 2022 10:33)

Bio bi jos uvek na Surcinu dok bi divlji taksisti davali izjave za medije.

...

pre 2 godine

Ako stvarno dobije svakom preko puta mreže treba gaće da se tresu 3 sata pre izlaska na teren. A posebno onim “kolegama” koji su sve vreme ćutali. Znam samo da 1 od njih nikad nije i ne bi ćutao ko god da je od “kolega” u pitanju. Taj sad mora da ćuti u maloj sobici ali pustite ga samo na teren ako smete… To je sve!
(Luka, 09. januar 2022 10:34)



pa ne bih bio tako siguran, novak ne samo da fizicki nije spreman, nego je i psihicki isto unisten verovatn, kad zna da ceo svet gleda, ceo kontinet mrzi i diskredituje ga, a on ispada negativac, to boli, jos on koji je i toliki vernik, sigurno boli vise nego sto mi mislimo. ne bi me zacudilo da ne zapocne sezonu do monte karla...

Zeka FMP ludak

pre 2 godine

Jedno je sigurno, a to je da i političari Australije i AO i Novak team gube ovim reputaciju u svetu.
Posle ovoga pobednika nema svi su gubljenici, pitanje je samo ko će gubiti najviše.
Velika je šteta što su od sportskog događaja napravili cirkus...

Fany

pre 2 godine

Ne verujem da ce Djokovic igrati AO. Mozda advokati govore kako nalaze pravo ali mislim da ce sud naci nacin da ipak zabrani ucesce Novaku. Suvise je veliki pritisak da se on ne pojavi na turniru, male su sanse da tim advokata pobedi sistem u ovom slucaju.

kecman iz svlacionice

pre 2 godine

Daj Bože!

Mada .. ne verujem ja njima ništa, kad se sve ovo završi i kako god da se završi prva odluka naše Vlade mora biti RADIKALNA što se tiče apsolutno svega vezanog za ovu fašističku i kriminalnu tvorevinu australiju(namerno malim)

asahi

pre 2 godine

Ako ovo bude slucaj oni su zeleli da ga izmrcvare losom hranom i smestajem, sramno zaista ali kad se novak vrati u srbiju treba naci odgovarajuce mehanizme da se osvetimo australcima za ovo! Dakle, iskljuciti im rad ambasade, pogasiti struju.. Net, greajnje.. I na kraju procesljati im ambasadu pod izgovorom da postoje spijuni, mora se naci baja u nasoj policiji sa mudima da tako nesto uradi, jednostavno im treba dati do znanja da nema zajebancije i da ima da ih sateramo u cosak.. Naci im cinovnika iz ambasade i uhapsiti ga.. Dzaba diplomatski status.. Postoje mehanizmi i za njihovo privodjenje!
(djidji, 09. januar 2022 11:57)

Haha,pre ce oni celu nasu Vladu sa sve vodjom da postroje nego sto ce bilo koji policajac da primirise vratima ambasadi.

Lukavi

pre 2 godine

Ja iskreno kao Novakov navijac mislim da Novak nema sanse.

Ima argumente, ali federalna vlada ne bi toliko daleko isla da nisu bili sigurni da ce izgurati svoje. Te price kako je "federalni sud" nezavistan- da trebalo bi, ali pogledajte svet u poslednje dve godine, apsolutno se desava sve sto se kosi sa zdravim razumom.

Cak i da kojim cudom dobije presudu, siguran sam da ce ovi ludaci izz vlasti smisliti nacin da mu vizu poniste ili da ga drze u karantinu, i time mu onemoguce da se takmici, reseni su ocigledno, potpuno su odlepili :D

Cak i da Novak eto uspe, covek je psihicki i fizicki izmaltretiran, verovatno nije ni spavao dobro, nije trenirao u takvom stanju , trebace mu 5- 6 dana samo da se vrati rutini i dodje k sebi, a turnir ce tad da pocne, pa se postavlja pitanje da li moze da osvoji u takvim okolnostima.

Naravno mi kao navijaci nadamo se najboljem. U krajnjem slucaju, cak i da ga deportuju bitno je da njegov tim pokaze da je on ostecen i da australijske vlasti nisu sto posto "ciste" kao sto tvrde.

U svakom slucaju ne mislim da ce RG i Vimbldon da prate ovo ludilo, videcemo.

djidji

pre 2 godine

Ako ovo bude slucaj oni su zeleli da ga izmrcvare losom hranom i smestajem, sramno zaista ali kad se novak vrati u srbiju treba naci odgovarajuce mehanizme da se osvetimo australcima za ovo! Dakle, iskljuciti im rad ambasade, pogasiti struju.. Net, greajnje.. I na kraju procesljati im ambasadu pod izgovorom da postoje spijuni, mora se naci baja u nasoj policiji sa mudima da tako nesto uradi, jednostavno im treba dati do znanja da nema zajebancije i da ima da ih sateramo u cosak.. Naci im cinovnika iz ambasade i uhapsiti ga.. Dzaba diplomatski status.. Postoje mehanizmi i za njihovo privodjenje!

S

pre 2 godine

... i ako dobije spor treba da se zahvalu Australiji na gostoprimstvu i da dođe u Srbiju i da ga dočeka pola miliona ljudi ispod balkona kao da je isvojio AO GS ...

Zoran Minić

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 9. januar 2022 10:50)

Imenjače, ti si, kanda, vrhovni sudija Vrhovnog Suda države Australije pa si imao na uvid SVA raspoloživa dokumenta u ovom slučaju?

Manite se bre komentarisanja o stvarima o kojima ili pojma nemate ili, što je još gore, natucate na osnovu novinarskih tekstova po portalima.

I nisu oni magarci nego on. Trebalo je da se vakciniše kao i svi normalni ljudi i to je to. Ako zbog njegovih poznatih alerjija(gluten) ili zbog astme ne sme da primi vakcinu, to je trebalo da na vreme kaže u javnosti i da o tome pribavi dokaze od relevantnih medicinskih ustanova odavde a i u nekoj od zemalja koje "pokušava da namagarči".

Legolas

pre 2 godine

.. i ako dobije spor treba da se zahvalu Australiji na gostoprimstvu i da dođe u Srbiju i da ga dočeka pola miliona ljudi ispod balkona kao da je isvojio AO GS ...
(S, 09. januar 2022 11:29) Može,što više vas na jednom mestu,Darvin će da odradi svoje i više vazduha za normalan svet!!

City Girl

pre 2 godine

Sud može da poništi odluku vlade, ali sud ne izdaje vize. Vlada opet može da mu odbije vizu iz nekih drugih razloga. To sto su tražili odlaganje ročišta za sredu možda znaci da žele da provere verodostojnost pozitivnog testa.

JPR24

pre 2 godine

A koji to advokat ne ocekuje da dobije spor? Mozda ovi nasi koji se "dogovore" sa suprotnom stranom...
(Saki, 09. januar 2022 10:34)


Ovo nisu Novakovi advokati ! Oni daju svoju stručnu analizu i ništa drugo !

db sa sela

pre 2 godine

"Zoran Minic".Gluten je protein koji susbija rad jene amino kiselina koja pretvara skrob u secer iomogucava da ga telo iskoristi.
Nema nikakve veze sa primanjem bilo koje vakcine.U vakcini koliko mi je poznato nema skroba i ne ide u stomak.
Gospodin je hteo da ide na AO,a da se ne vaksinise.Zasto ? Mozda strah od igle ili da ce da ga boli rame par dana.
Isto kao i sto vecina kada odrastu ne mogu da podnesu mleko.
Ukoliko neko ponavlja laz dovoljno puta,ona postane istina u ocima mnogih.
Tako i ovo oko Djokovica.Cirkus.

Obradovicu ti li si?

pre 2 godine

Ima ovde nekoliko likova koji imaju nekoliko nikova i po ceo dan šalju otrov na Novaka. Na pitanje zašto najbolje psihijatri mogu dati odgovor.

Ovo je sviđalo se nekome ili ne pravno pitanje...ni političko,ni versko,ni pitanje vakcine....
Pitanje je zahteva i ispunjenosti zahteva...I nista više.
Sud ovo može da razvlači ali i ne mora. Sa pravnog gledišta izgleda jednostavan slučaj. Privremena dozvola manje verovatna ali ne i nemoguća ali izvesnija negativna odluka i višemilionski odšetni zahtev.

vukica

pre 2 godine

Nije mi jasno da Novakova ekipa advokata i savetnika nije dobro razmotrila sve opcije koje su moguce, jer mesecima vec australijski zvanicnici govore da ako nije vakcinisan, ne moze u Australiju

Maka

pre 2 godine

Pošto vidim da mnogi lupetaju gluposti i namerno izvrću činjenice,valjda su to naučili gledajući naše političare 30 godina,da vam razjasnim- Novak je 10.decembra podneo zahtev za izuzeće od obavezne vakcinacije ZBOG CELIJAKIJE, koju i vrapci na grani znaju da ima odavno,a dodatno je dodao dokaz- pozitivan PCR radjen 16.decembra.. nije unapred znao da će biti pozitivan..

...

pre 2 godine

ja se nadam da nece igrati jer zelim cela ova saga da bude gotova i iza nas, ako bude igrao to su jos 3 nedelje konstantog podsecanja sta se desilo, pokusaja da se izvuku izjave, diskreditovanje obe strane itd.

....

pre 2 godine

Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 09. januar 2022 10:50)

A Hrvati kukaju na Srbe, sta ces, takav je zivot.

Procitaj jos jednom tekst, mozda nesto i shvatis osim sto si pun predrasuda o Srbima.

Sanja

pre 2 godine

Meni je sve ovo jako tuzno.
Zasto NOvak ima potrebe da se eksponira na drustvenim mrezama? Prvak sveta, teniser kakvog NIKAD nije bilo, a opet ima potrebu da se pokazuje kao i bilo koji anonimus.

Bog silu ne voli, sila boga ne moli. I po izdavanju vize drzava ima prava da osobi zabrani ulazak ili ogranici boravak. Novak im samo olaksava posao. Trebalo je da cuti i igra tenis a ne da piskara po Tviteru!

bali

pre 2 godine

bolje da se vakcinisao. čemu sad sva frka? kakva crna borba za slobodu i gluposti.....
(hm....., 09. januar 2022 12:01)

Sto ti ne popijes lek koji ti lekar zabrani ili ne preporuci? Jel vi svhatate da ne sme da je primi??

vvvv

pre 2 godine

Stanite,polako.Ako je krsio pravila izolacije, onda je odgovoran zemlji u kojoj je to radio u ovom slučaju Srbiji, možda Španiji, a ne Australiji.Deljenjem paketića ,nije narušio svoj imuni sistem a to je ono što će se tražiti u Australiji.Mediji mogu da ga razapnu i uruše dodatno reputaciju, ali da bi bio kažnjen moraju da dokažu da je izveštaj o koroni lažan, a to ne mogu nikako da urade .I za kraj mi nemamo pojma o kom datumu se radi i samo objavljivanje datuma iz medicinskog kartona je takodje kršenje zakona o privatnosti medicinskog kartona ,pa bi i to moglo da se nadje kao deo Novakove optužnice.
Tako da hajde ostavimo da se održi to sudjenje.Nisam advokat, ali zdrava logika mi ovako govori na osnovu podataka iz medija.

Glas razuma

pre 2 godine

Rio Tinto je australijska kompanija za vas neupućene.Izgleda da je ovo njihova mala pakost.
Ipak činjenica je da Novak iz neznanja i zbog uticaja žene zastupa nenaučne principe, koji su štetni za opšte dobro.

JPR24

pre 2 godine

prava je steta sto tako pametni poznavaoci regulative za bilo koji slucaj, trace vreme na forumima ...Samo u Srbiji!
(neko ko zna, 09. januar 2022 11:12)

Ma idi begaj ! Eksperti. Znaju bolje zakon Australije od Australijanaca !

nisam ja, ja je

pre 2 godine

Ja se nadam da je advokatica promašila datum i da je u pitanju 16. novembar npr. (Explorer, 9. januar 2022 13:31)

Aha. Svakako je 16.11. A onda sutradan igrao protiv Rubljeva na Zavrsnom mastersu. Pa potom 19-tog protiv Camerona i 20-tog u polufinalu protiv Zvereva. Pa je zatim isao turnir u Parizu (osvojio ga), pa Davis Cup... Imaju Talijani jednu izreku... kazu - lukav k'o onaj sto ukrade novcanik, pa ga sakrije u tudj dzep.

Globtroter

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.
(ooo, 9. januar 2022 10:38)


Nije mogao da zarazi nijedno dete kada nije ni imao koronu. Korona je izmišljena kako bi zaobišao jedan nakaradni sistem.

AO je najveće takmičenje i privilegija je zemlje u kojoj se odvija. Privilegija nosi i obavezu zemlje organizatora da obezbedi ravnopravne uslove svim takmičarima bez obzira na njihove razlike kao što je u ovom slučaju vakcinalni status. Ako nisu u stanju da to obezbede onda je red i da se turnir prebaci u drugu zemlju.

Evo sada pročitah i poslednju tvoju rečenicu i objekativno si u ozbiljnom problemu.

yoya

pre 2 godine

Ikona Srbije!Hoce da nas uniste i ponize kroz Novaka.Kao, uvek kroz istoriju svima smo trn u oku.Novaku, verovatno nije vise stalo da igra na AO.Bori se za sve nas, da nas uvaze i postuju kao sve VELIKE Narode.A,mi smo dokazali kroz Istoriju da to jesmo!!Pruzimo podrsku nasem Novaku i porodici DJokovic.

automatski generisan komentar

pre 2 godine

ovo je sve od početka političko, tj. za unutrašnju australijsku upotrebu, nole je samo sredstvo. i da država izgubi ovo? nema šanse. realno.
(darkwood, 9. januar 2022 10:45)

I to je prilicno jasno. ALi, on je idiotski naleteo i namestio se da posluzi kao sredstvo. A za to moze da zahvali najpre svom "znate li vi ko sam JA!?"

Filip

pre 2 godine

видим да нико не схвата да је Новак разматрао вакцинацију, за коју је још увек имао времена.
(Вук Караџић, 09. januar 2022 11:19)
Zato sto je to adut adovkata a ne istina.

Fiki

pre 2 godine

@.

Da si covek prvo se ne bi potpisovao sa tackom, ali sta zna dete sto zica dvesta kinti od keve penzionera za tiket i pljuge...

Nek si ti meni ziv i zdrav i vazda padao u 90om minutu.

Милош Радунковић

pre 2 godine

Мало по мало стиче се утисак да ће Новак успети. Дај Боже, али познајући ригадан систем, биће То веома, веома тешко.

RoLe

pre 2 godine

Lože ga da mu uzmu još koju kintu. Jedini dobar savjetnik mu je bio onaj što mu je rekao da se registruje u Monaku i da ne plaća porez Srbiji. Ovi drugi, uključujući i porodicu, samo su ga ogulili.

123

pre 2 godine

Ma ovi advokati ne znaju nista..Kakvi da su eminentni advokati? Ovde su sve File Filote..Treba da uzmu dopunske casove i nesto nauce. Google translate, pa procitaju komentare i to im je najbolja praksa.

Mandingo

pre 2 godine

Sudija ce dozvoliti da igra AO ali konecna odluka bice kasnije donesena. Ipak se puno stvari desavalo koje treba da se provere, za da moze u kratkom roku sve da bude reseno. Po mom misljenju Novak 80% ce igrati AO, ali posle konacne presude ako nije u njegovom interesu mozda dogodine nece moci za sto iskreno se nadam da nece biti tako.

toliko

pre 2 godine

(Explorer, 09. januar 2022 13:31)

Pitanje.

Nisam cuo za dete koje je ugrozeno/obolelo/umrlo od korone?
Konkretno. Imam dvoje u velikom vrticu, takav slucaj nije zabelezen. Roditelji, vaspitacice- da. Deca- ne.

Konkretno. Supruga i ja smi prelezali. Nasa deca ne.

Lola

pre 2 godine

Rio Tinto je australijska kompanija za vas neupućene.Izgleda da je ovo njihova mala pakost.
Ipak činjenica je da Novak iz neznanja i zbog uticaja žene zastupa nenaučne principe, koji su štetni za opšte dobro.
(Glas razuma, 9. januar 2022 13:39)

Velika pakost. Demonstracija moci i sile!

Вук Караџић

pre 2 godine

(Zoran, 09. januar 2022 10:50)

видим да нико не схвата да је Новак разматрао вакцинацију, за коју је још увек имао времена.

Tik Tok

pre 2 godine

ako pobjedi vlada neće mu dati vizu opet, alo narode, alo dobiješ vizu to ti ne garantuje ulaz u zemlju i kada si na šalteru . Zašto su pustili čehinju da uđe i igra a onda su je deportovali a isti je slučaj kao sa novakom, e to je milion $ pitanje?

Доситеј Обрадовић

pre 2 godine

@ Вук Караџић
Ај не русе, упропаститељу српскога народа!

ooo

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.

Zoran

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!

ISTINA

pre 2 godine

Naci ce neku sredinu tako da na kraju Novak uz neku privremenu vizu ipak odigra turnir. Konacnu odluku ce doneti kasnije. A kasnije posle turnira verovatno ce doci do nekog sporazumnog resenja jer Australija zna da je kriva isto kao i sto Novak zna da je lazirao test. I bice obe strane i gubitnici i pobednici. A nama ostaje da se prepucavamo ko je u pravu.

g

pre 2 godine

Bez obzira kako se ovo zavrsi, mi smo jos jednom, po ko zna koji put, pokazali i dokazali, da smo pleme koje nema nikakvih dodira sa civilizacijom..jos uvek igramo dodole da bi nam padala kisa i mislimo da je to, skroz, ok!

Luka

pre 2 godine

Ako stvarno dobije svakom preko puta mreže treba gaće da se tresu 3 sata pre izlaska na teren. A posebno onim “kolegama” koji su sve vreme ćutali. Znam samo da 1 od njih nikad nije i ne bi ćutao ko god da je od “kolega” u pitanju. Taj sad mora da ćuti u maloj sobici ali pustite ga samo na teren ako smete… To je sve!

Johnny B Goode

pre 2 godine

Odusevljen sam predlozima da se turnir prebaci u neku drugu zemlju.Dragi prazilukovici postoji nesto sto se zove tradicija.Tenis se igrao i pre Djokovica ali vi tada verovatno niste imali televizore i sredstva informisanja.

Zoran Minić

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 9. januar 2022 10:50)

Imenjače, ti si, kanda, vrhovni sudija Vrhovnog Suda države Australije pa si imao na uvid SVA raspoloživa dokumenta u ovom slučaju?

Manite se bre komentarisanja o stvarima o kojima ili pojma nemate ili, što je još gore, natucate na osnovu novinarskih tekstova po portalima.

I nisu oni magarci nego on. Trebalo je da se vakciniše kao i svi normalni ljudi i to je to. Ako zbog njegovih poznatih alerjija(gluten) ili zbog astme ne sme da primi vakcinu, to je trebalo da na vreme kaže u javnosti i da o tome pribavi dokaze od relevantnih medicinskih ustanova odavde a i u nekoj od zemalja koje "pokušava da namagarči".

djidji

pre 2 godine

Ako ovo bude slucaj oni su zeleli da ga izmrcvare losom hranom i smestajem, sramno zaista ali kad se novak vrati u srbiju treba naci odgovarajuce mehanizme da se osvetimo australcima za ovo! Dakle, iskljuciti im rad ambasade, pogasiti struju.. Net, greajnje.. I na kraju procesljati im ambasadu pod izgovorom da postoje spijuni, mora se naci baja u nasoj policiji sa mudima da tako nesto uradi, jednostavno im treba dati do znanja da nema zajebancije i da ima da ih sateramo u cosak.. Naci im cinovnika iz ambasade i uhapsiti ga.. Dzaba diplomatski status.. Postoje mehanizmi i za njihovo privodjenje!

Tormund

pre 2 godine

Naginje na Novakovu stranu, mnogo se zrtvovao ovih par dana, mislim da kenguri to nisu očekivali. Očekujem ga za 8 dana na terenu, bez osmeha, bez emocije, cist fokus i zelja u očima. Zelja da 30-og uzme poslednji poen, pusti krik i vrisne jos jednom "this is Sparta". I da ga četvrtfinale ukrsti za najvećim beskičmenjakom u svetu tenisa, Rafaelom Nadalom i da mu na kraju meca stegne ruku, zadrzi ga na mreži i kaze "hvala ti kolega". Ajmo Nole, ima nade.

db sa sela

pre 2 godine

"Zoran Minic".Gluten je protein koji susbija rad jene amino kiselina koja pretvara skrob u secer iomogucava da ga telo iskoristi.
Nema nikakve veze sa primanjem bilo koje vakcine.U vakcini koliko mi je poznato nema skroba i ne ide u stomak.
Gospodin je hteo da ide na AO,a da se ne vaksinise.Zasto ? Mozda strah od igle ili da ce da ga boli rame par dana.
Isto kao i sto vecina kada odrastu ne mogu da podnesu mleko.
Ukoliko neko ponavlja laz dovoljno puta,ona postane istina u ocima mnogih.
Tako i ovo oko Djokovica.Cirkus.

Explorer

pre 2 godine

Ti i ostali verujete u fake news koji se namerno plasira da je bio pozitivan 16 Dec. A pre nekoliko dana pisalo da je to 18 Dec. Da li ti i ostali mislite da je Novak malouman i da zaražen ode da deli deci poklone. On je već posle 5-6 dana bio u Marbelji, verovatno se i tamo testirao i oglasio se sa aerodroma na putu za Melburn
(Hijavata, 09. januar 2022 11:49)

I ja sam mislio da je fake news dok nisam otišao sinoć na sajt australijskog suda: okačili su dokumenta koja je podnela Đokovićeva advokatica javnosti na uvid i svako može da ih preuzme u pdf-formatu. Tamo jasno piše da aplicira za vizu na osnovu prvog pozitivnog testa od 16. decembra. Ja se nadam da je advokatica promašila datum i da je u pitanju 16. novembar npr. (takođe je napisala ime svog klijenta kao Đokavić). Ako nije promašila datum, to znači da je Đoković predao zahtev za izuzeće pre 10. dec. na osnovu bolesti koju je dobio 6 dana kasnije. Ako je stvarno bio pozitivan od 16. decembra, ugrozio je druge, uključujući stotinu DECE:
- 16. se testirao i bio na svečanosti povodom markice
- mnogi kažu pa šta ako nije čekao rezultate u samoizolaciji, možda je bilo rutinsko testiranje - da, ali 16. su novine objavile da je košarkaš Barselone sa kojim se Đoković slikao 14. dec. pozitivan. Dakle, ceo svet je 16. znao da je Đoković bio kontakt pozitivnom igraču te je i sam Đoković morao znati - njegova moralna i zakonska obaveza bila je da nakon tog saznanja ostane kod kuće dok ne dođu rezultati testa.
- 17. je bez maske delio deci nagrade
- 18. je bez maske ugostio ekipu snimatelja i novinara fr. časopisa L'equip da bi se slikao za taj časopis povodom nagrade koju su mu dali - "Šampion nad šampionima"; ti su novinari sad naravno ljuti, jer ih je ugrozio.
- 22. je trčao oko svoje zgrade.
- 25. je igrao tenis na ulici.
- 30. je otišao u Španiju. Španija na formularu za ulazak pita da li ste bili nedavno zaraženi. Pitanje je šta je Đoković tu naveo. Ako nije naveo da je bio zaražen da bi ušao u Španiju, eto problema i sa španskim vlastima.

Sve u svemu, nadam se da je advokatica datum pogrešila kao što je pogrešila i njegovo ime i da je u pitanju npr. 16. novembar. Ako je 16. decembar u pitanju, e onda mi nijedna njegova titula ništa ne znači više, i kajem se što sam ga podržavao 20 godina, jer je ugrožavao sve oko sebe, uključujući mnogo dece.

LondonCalling

pre 2 godine

"Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu."
(ooo, 9. januar 2022 10:38)

Kuku lele, kakve ti munje imas u svojoj glavi...moronu jedan, ko ti drma kavez?!? Sam si kriv sto si napaceni kreten...

toliko

pre 2 godine

Svaki dan nova teorija zavere protiv Novaka.
Najnovija: kako se zarazio 16og kad je 17og izasao u javnost?

Pre toga je bila prica kako je pogresno aplicirao, pa kako je krenuo na dza ili bu, pa kako je rekao da voda u Australiji zatrovana, pa kako je falsifikovao dokumenta, pa… ne mogi sve pohvatati.

Pitanje.

Sta je sa ljudima, da pisu ovakve stvari? Koji motiv?
Ne mogu da dokucim.
Po malo lici na “Filozofiju palanke” i seljoberski mentalitet naseg coveka koji pokusava da ugusi svaku izuzetnost pojedinaca koji koji nisu kao oni…

automatski generisan komentar

pre 2 godine

ovo je sve od početka političko, tj. za unutrašnju australijsku upotrebu, nole je samo sredstvo. i da država izgubi ovo? nema šanse. realno.
(darkwood, 9. januar 2022 10:45)

I to je prilicno jasno. ALi, on je idiotski naleteo i namestio se da posluzi kao sredstvo. A za to moze da zahvali najpre svom "znate li vi ko sam JA!?"

RG Fan

pre 2 godine

Novak se već jasno profiliše kao glavni hebač zapadne aristokratije. On to radi odlično na puno različitih nivoa. Svakako da će usput morati da pretrpi jako puno niskih udaraca, ali znamo šta bude kada se on nečemu posveti.

Advokat

pre 2 godine

Sudeći po do sada iznetim činjenicama u medijima Novak dobija spor. Svi argumenti su na njegovoj strani. Angažovao je vodeću advokatsku kancelariju Hall&Willcox koju zastupa advokatica Patricia Ford. Takve kancelarije se ne prihvataju posla ako sumnjaju u uspeh. E sada šta posle. Novak će da igra i da pokuša da osvoji turnir. To bi bilo sjajno i neverovatno. Ja šta bih uradio. Na terenu bi ispljuvao domaćina i odbio pehar a onda tužba protiv Australijske države za nanošenje duševnog bola uz astronomsku odštetu. Spor dobijen

bali

pre 2 godine

bolje da se vakcinisao. čemu sad sva frka? kakva crna borba za slobodu i gluposti.....
(hm....., 09. januar 2022 12:01)

Sto ti ne popijes lek koji ti lekar zabrani ili ne preporuci? Jel vi svhatate da ne sme da je primi??

...

pre 2 godine

Ako stvarno dobije svakom preko puta mreže treba gaće da se tresu 3 sata pre izlaska na teren. A posebno onim “kolegama” koji su sve vreme ćutali. Znam samo da 1 od njih nikad nije i ne bi ćutao ko god da je od “kolega” u pitanju. Taj sad mora da ćuti u maloj sobici ali pustite ga samo na teren ako smete… To je sve!
(Luka, 09. januar 2022 10:34)



pa ne bih bio tako siguran, novak ne samo da fizicki nije spreman, nego je i psihicki isto unisten verovatn, kad zna da ceo svet gleda, ceo kontinet mrzi i diskredituje ga, a on ispada negativac, to boli, jos on koji je i toliki vernik, sigurno boli vise nego sto mi mislimo. ne bi me zacudilo da ne zapocne sezonu do monte karla...

Вук Караџић

pre 2 godine

(Zoran, 09. januar 2022 10:50)

видим да нико не схвата да је Новак разматрао вакцинацију, за коју је још увек имао времена.

Ljuba

pre 2 godine

"Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu."
(ooo, 9. januar 2022 10:38)

A to si pročitao na hrvatskom portalu? A imas i na uvid celokupnu dokumentaciju koju je poslao Novak Đoković pa ga razapinješ?
Ovde je očigledna zavist..

Legolas

pre 2 godine

.. i ako dobije spor treba da se zahvalu Australiji na gostoprimstvu i da dođe u Srbiju i da ga dočeka pola miliona ljudi ispod balkona kao da je isvojio AO GS ...
(S, 09. januar 2022 11:29) Može,što više vas na jednom mestu,Darvin će da odradi svoje i više vazduha za normalan svet!!

kecman iz svlacionice

pre 2 godine

Daj Bože!

Mada .. ne verujem ja njima ništa, kad se sve ovo završi i kako god da se završi prva odluka naše Vlade mora biti RADIKALNA što se tiče apsolutno svega vezanog za ovu fašističku i kriminalnu tvorevinu australiju(namerno malim)

miroslav

pre 2 godine

ma ostavite se šta je ko rekao.
žrtva je unapred pripremljenog ponižavanja.
po nekoim senzacionalnim navodima i natpisima vidi se da je duže vremena praćen dok je bio u Beogradu sa tačnim podacima i satnicama o njegovom kretanju.
šta su radile naše službe?

S

pre 2 godine

... i ako dobije spor treba da se zahvalu Australiji na gostoprimstvu i da dođe u Srbiju i da ga dočeka pola miliona ljudi ispod balkona kao da je isvojio AO GS ...

toliko

pre 2 godine

(Explorer, 09. januar 2022 13:31)

Pitanje.

Nisam cuo za dete koje je ugrozeno/obolelo/umrlo od korone?
Konkretno. Imam dvoje u velikom vrticu, takav slucaj nije zabelezen. Roditelji, vaspitacice- da. Deca- ne.

Konkretno. Supruga i ja smi prelezali. Nasa deca ne.

RoLe

pre 2 godine

Lože ga da mu uzmu još koju kintu. Jedini dobar savjetnik mu je bio onaj što mu je rekao da se registruje u Monaku i da ne plaća porez Srbiji. Ovi drugi, uključujući i porodicu, samo su ga ogulili.

darkwood

pre 2 godine

ovo je sve od početka političko, tj. za unutrašnju australijsku upotrebu, nole je samo sredstvo. i da država izgubi ovo? nema šanse. realno.

Sanja

pre 2 godine

Meni je sve ovo jako tuzno.
Zasto NOvak ima potrebe da se eksponira na drustvenim mrezama? Prvak sveta, teniser kakvog NIKAD nije bilo, a opet ima potrebu da se pokazuje kao i bilo koji anonimus.

Bog silu ne voli, sila boga ne moli. I po izdavanju vize drzava ima prava da osobi zabrani ulazak ili ogranici boravak. Novak im samo olaksava posao. Trebalo je da cuti i igra tenis a ne da piskara po Tviteru!

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Iskreno se nadam da ce pobediti, ali nakon 6-7 dana mrcvarenja, da li ce se dovoljno oporaviti za AO. Zamislite kakav bi to podvig bio, da pobedi na sudu, a potom osvoji AO. I onda odrzi govor kojim ce im zapusiti usta zvalava. Au..

Hijavata

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.
(ooo, 9. januar 2022 10:38)

Ti i ostali verujete u fake news koji se namerno plasira da je bio pozitivan 16 Dec. A pre nekoliko dana pisalo da je to 18 Dec. Da li ti i ostali mislite da je Novak malouman i da zaražen ode da deli deci poklone. On je već posle 5-6 dana bio u Marbelji, verovatno se i tamo testirao i oglasio se sa aerodroma na putu za Melburn

Globtroter

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.
(ooo, 9. januar 2022 10:38)


Nije mogao da zarazi nijedno dete kada nije ni imao koronu. Korona je izmišljena kako bi zaobišao jedan nakaradni sistem.

AO je najveće takmičenje i privilegija je zemlje u kojoj se odvija. Privilegija nosi i obavezu zemlje organizatora da obezbedi ravnopravne uslove svim takmičarima bez obzira na njihove razlike kao što je u ovom slučaju vakcinalni status. Ako nisu u stanju da to obezbede onda je red i da se turnir prebaci u drugu zemlju.

Evo sada pročitah i poslednju tvoju rečenicu i objekativno si u ozbiljnom problemu.

yoya

pre 2 godine

Ikona Srbije!Hoce da nas uniste i ponize kroz Novaka.Kao, uvek kroz istoriju svima smo trn u oku.Novaku, verovatno nije vise stalo da igra na AO.Bori se za sve nas, da nas uvaze i postuju kao sve VELIKE Narode.A,mi smo dokazali kroz Istoriju da to jesmo!!Pruzimo podrsku nasem Novaku i porodici DJokovic.

...

pre 2 godine

ja se nadam da nece igrati jer zelim cela ova saga da bude gotova i iza nas, ako bude igrao to su jos 3 nedelje konstantog podsecanja sta se desilo, pokusaja da se izvuku izjave, diskreditovanje obe strane itd.

neko ko zna

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 09. januar 2022 10:50)

prava je steta sto tako pametni poznavaoci regulative za bilo koji slucaj, trace vreme na forumima ...Samo u Srbiji!

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

Bez obzira kako se ovo zavrsi, mi smo jos jednom, po ko zna koji put, pokazali i dokazali, da smo pleme koje nema nikakvih dodira sa civilizacijom..jos uvek igramo dodole da bi nam padala kisa i mislimo da je to, skroz, ok!
(g, 9. januar 2022 12:13)

Jedini ko je pokazao i dokazao da nema veze sa civilizacijom si ti, jer si generalizovao ceo narod na konto postupaka sacice pojedinaca.

Glas razuma

pre 2 godine

Rio Tinto je australijska kompanija za vas neupućene.Izgleda da je ovo njihova mala pakost.
Ipak činjenica je da Novak iz neznanja i zbog uticaja žene zastupa nenaučne principe, koji su štetni za opšte dobro.

Globtroter

pre 2 godine

Novak Djokovic je zarazen koronavirusom delio poklone deci, isao na prijeme i primao nagrade.
Izuzetno je vazno da ceo svet cuje za to, da se vidi kakav je to covek.
Deca koju je zarazio imaju pravo na odstetu, kao i svi ostali koje je taj covek zarazio.
Drzava Srbija mora da reaguje, kao i ATP i ostale teniske institucije.
Kazna mora biti surova za ubicu.
(ooo, 9. januar 2022 10:38)


Nije mogao da zarazi nijedno dete kada nije ni imao koronu. Korona je izmišljena kako bi zaobišao jedan nakaradni sistem.

AO je najveće takmičenje i privilegija je zemlje u kojoj se odvija. Privilegija nosi i obavezu zemlje organizatora da obezbedi ravnopravne uslove svim takmičarima bez obzira na njihove razlike kao što je u ovom slučaju vakcinalni status. Ako nisu u stanju da to obezbede onda je red i da se turnir prebaci u drugu zemlju.

Evo sada pročitah i poslednju tvoju rečenicu i objekativno si u ozbiljnom problemu.

Evropljanin

pre 2 godine

Da se ovako nesto dogodilo sa nekim sportskim turnirom u Kini ili Rusiji, odmah bi zapadne zemlje uvele sankcije. A njihove medije bi vristale o nepravdi. Takodje i pitanje da li iza ovoga sa Noletom stoje i druge drzave iz Natolanda. Jer vidljivo je da ATP i WTA kao i domaci savezi se u slucaju Djokovica ponasaju kao da su nemi. Nigde pretnje da se Australiji oduzme pravo na GS trunir. Umesto toga krive Srbina za sve. To je standardno najlakse.

Fany

pre 2 godine

Ne verujem da ce Djokovic igrati AO. Mozda advokati govore kako nalaze pravo ali mislim da ce sud naci nacin da ipak zabrani ucesce Novaku. Suvise je veliki pritisak da se on ne pojavi na turniru, male su sanse da tim advokata pobedi sistem u ovom slucaju.

dare slovenac

pre 2 godine

Ma,svakako ćete dobit spor . Kako da ne ?
Rok za prijavu za medicinsko izuzeće bio je 10. decembar. Đoković se prijavio u roku. A onda je cariniku kao dokaz o izuzeću dostavio potvrdu od 16. decembra. Šta je on, vidovnjak, pa mu je rečeno da će se zaraziti 6 dana nakon isteka roka?
Đoković je pokušao da prevari australijski sistem i nije uspeo.
Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 9. januar 2022 10:50) # Link komentara

Tako pametan a motas kablove

.

pre 2 godine

Ono što je sigurno jeste da je ovo što se dešava Novaku od momenta otkad je sleteo u Australiju pa do sudske odluke koja se očekuje je samo jedan gem meča. Ne znam ko će dobiti taj gem ali znam ko će dobiti meč. Ako mu dozvole da ostane i da igra, ja se nadam da će se pokupiti, napustiti Australiju i dići tužbu, ne samo zbog ovog turnira nego i zbog budućih. I to ne samo za to što ga nisu pustili da uđe i igra nego i zbog posledica koje je to ostavilo na njegov imidž i sve ostalo.

Neo@

pre 2 godine

Pre koji dan mi lupiste negativne komentare, kad rekoh da će Nole igrati turnir!
Ajde da sačekamo još dan, pa da vidimo da li je moj osećaj bio zaista ispravan!
Uzgred, ako zaigra, ovo će ga gurati da uzme ove godine sva 4 GS i niko, ali niko ga u tome neće moći zaustaviti!

Dusan

pre 2 godine

@Luka: Bez obzira na nase simpatije i zelje ovaj turnir je za Novaka unisten, izbacen je iz ritma, prekinut mu je najvazniji deo pripremnog perioda i sanse da odigra na vrhunskom nivou su male. Sto ne znaci da mu u osvajanju ne bi pomogao inat ali svi znamo da je to malo verovatno. Podrska u svakom slucaju!!!

igor

pre 2 godine

Bez obzira kako se ovo zavrsi, mi smo jos jednom, po ko zna koji put, pokazali i dokazali, da smo pleme koje nema nikakvih dodira sa civilizacijom..jos uvek igramo dodole da bi nam padala kisa i mislimo da je to, skroz, ok!
(g, 09. januar 2022 12:13)

A ti cekas da padne kisa u Londonu, Parizu, Sidneju, New Yorku, Berlinu, da bi otvorio kisobran iako je kod tebe u Donjoj Omasnici suncan dan.
Sta ces, kompleksi.....

I da..... pustite vise komentar.....

Maka

pre 2 godine

Pošto vidim da mnogi lupetaju gluposti i namerno izvrću činjenice,valjda su to naučili gledajući naše političare 30 godina,da vam razjasnim- Novak je 10.decembra podneo zahtev za izuzeće od obavezne vakcinacije ZBOG CELIJAKIJE, koju i vrapci na grani znaju da ima odavno,a dodatno je dodao dokaz- pozitivan PCR radjen 16.decembra.. nije unapred znao da će biti pozitivan..

utrecht

pre 2 godine

Procitajte bolje…. Na stranu diskusija da li treba da se vakcinisemo ili ne ( ja recimo jesam i nemam ništa protiv ) činjenica je da je čovek sve priložio šta su od njega tražili tako da dokaz da nije tako lezi kod australijske vlade. U slučaju da nije tako moraju mu dozvoliti ulazak i platiti odštetu.

vukica

pre 2 godine

Nije mi jasno da Novakova ekipa advokata i savetnika nije dobro razmotrila sve opcije koje su moguce, jer mesecima vec australijski zvanicnici govore da ako nije vakcinisan, ne moze u Australiju

vvvv

pre 2 godine

Stanite,polako.Ako je krsio pravila izolacije, onda je odgovoran zemlji u kojoj je to radio u ovom slučaju Srbiji, možda Španiji, a ne Australiji.Deljenjem paketića ,nije narušio svoj imuni sistem a to je ono što će se tražiti u Australiji.Mediji mogu da ga razapnu i uruše dodatno reputaciju, ali da bi bio kažnjen moraju da dokažu da je izveštaj o koroni lažan, a to ne mogu nikako da urade .I za kraj mi nemamo pojma o kom datumu se radi i samo objavljivanje datuma iz medicinskog kartona je takodje kršenje zakona o privatnosti medicinskog kartona ,pa bi i to moglo da se nadje kao deo Novakove optužnice.
Tako da hajde ostavimo da se održi to sudjenje.Nisam advokat, ali zdrava logika mi ovako govori na osnovu podataka iz medija.

Tik Tok

pre 2 godine

ako pobjedi vlada neće mu dati vizu opet, alo narode, alo dobiješ vizu to ti ne garantuje ulaz u zemlju i kada si na šalteru . Zašto su pustili čehinju da uđe i igra a onda su je deportovali a isti je slučaj kao sa novakom, e to je milion $ pitanje?

Komša

pre 2 godine

Nisu sposobni da organizuju takmičenje.
Ukinuti AO i ostaviti ih da žive "zdravi" i srećni a turnir premestiti u neku zemlju koja ce to umeti da ceni.

Englezi su u mnogo težoj situaciji organizovali fudbal bez ikakvih problema.

pavle

pre 2 godine

A koji to advokat ne ocekuje da dobije spor? Mozda ovi nasi koji se "dogovore" sa suprotnom stranom...
(Saki, 09. januar 2022 10:34)

Jel pise negde da su to Novakovi advokati u ovom slucaju?

Zex

pre 2 godine

Luka, slažem se sa tobom, samo me je strah zbog toga što nije trenirao. Šest dana bez treninga je baš mnogo na ovom nivou, praktično će imati samo nedelju dana za trening umesto dve nedelje. A tu je i neadekvatna ishrana, a siguran sam da ni psihički nije lako proći kroz sve ovo. Mislim da bi morao posle AO da podnese tužbu na nekom međunarodnom sudu, jer ovo nanosi veliku štetu njegovom brendu. U svakom slučaju: Idemoooo!!!

....

pre 2 godine

Mislio je - sad ću ja, najpametniji Srbin, od njih praviti magarce. Ali sada kada su u to provalili, Srbi kukaju o nepravdi. Samo u Srbiji!
(Zoran, 09. januar 2022 10:50)

A Hrvati kukaju na Srbe, sta ces, takav je zivot.

Procitaj jos jednom tekst, mozda nesto i shvatis osim sto si pun predrasuda o Srbima.

a

pre 2 godine

Ne verujem da ce Djokovic igrati AO. Mozda advokati govore kako nalaze pravo ali mislim da ce sud naci nacin da ipak zabrani ucesce Novaku. Suvise je veliki pritisak da se on ne pojavi na turniru, male su sanse da tim advokata pobedi sistem u ovom slucaju.
(Fany, 09. januar 2022 12:09)

Znaš li ti šta je Federalni sud u Australiji, Americi, Kanadi. Nije to sud u Srbiji. Oni sude na osnovu argumenata, dokaza. Kakav bre sistem. Tamo sudije ne bira parlament

hm

pre 2 godine

Advokat nikad neće reći definitivno da očekuje da će dobiti spor, a iz ovog članka je jasno da to nisu ni rekli (jedino je naslov takav). Slažem se da Novak ima šanse da dobije spor, ali sa druge strane Australija ima pravo odbiti vizu koju je izdala na ulasku u zemlju. I ne samo Australija, većina zemalja ima to pravo.

fergi

pre 2 godine

Luka, slažem se sa tobom, samo me je strah zbog toga što nije trenirao. Šest dana bez treninga je baš mnogo na ovom nivou, praktično će imati samo nedelju dana za trening umesto dve nedelje. A tu je i neadekvatna ishrana, a siguran sam da ni psihički nije lako proći kroz sve ovo. Mislim da bi morao posle AO da podnese tužbu na nekom međunarodnom sudu, jer ovo nanosi veliku štetu njegovom brendu. U svakom slučaju: Idemoooo!!!
(Zex, 9. januar 2022 10:58)


Mirise mi na nagodbu..Ne govore ovi advokati to bez razloga. I to Australijanci. Mozes da igras, ograniceno kretanje..nema tuzbe i zalbe..Novaku je pre svega cilj da igra. Medjutim..neko mu zeli lose i zato se sve ovo desava..Videcemo..

Mandingo

pre 2 godine

Sudija ce dozvoliti da igra AO ali konecna odluka bice kasnije donesena. Ipak se puno stvari desavalo koje treba da se provere, za da moze u kratkom roku sve da bude reseno. Po mom misljenju Novak 80% ce igrati AO, ali posle konacne presude ako nije u njegovom interesu mozda dogodine nece moci za sto iskreno se nadam da nece biti tako.

Obradovicu ti li si?

pre 2 godine

Ima ovde nekoliko likova koji imaju nekoliko nikova i po ceo dan šalju otrov na Novaka. Na pitanje zašto najbolje psihijatri mogu dati odgovor.

Ovo je sviđalo se nekome ili ne pravno pitanje...ni političko,ni versko,ni pitanje vakcine....
Pitanje je zahteva i ispunjenosti zahteva...I nista više.
Sud ovo može da razvlači ali i ne mora. Sa pravnog gledišta izgleda jednostavan slučaj. Privremena dozvola manje verovatna ali ne i nemoguća ali izvesnija negativna odluka i višemilionski odšetni zahtev.

nisam ja, ja je

pre 2 godine

Ja se nadam da je advokatica promašila datum i da je u pitanju 16. novembar npr. (Explorer, 9. januar 2022 13:31)

Aha. Svakako je 16.11. A onda sutradan igrao protiv Rubljeva na Zavrsnom mastersu. Pa potom 19-tog protiv Camerona i 20-tog u polufinalu protiv Zvereva. Pa je zatim isao turnir u Parizu (osvojio ga), pa Davis Cup... Imaju Talijani jednu izreku... kazu - lukav k'o onaj sto ukrade novcanik, pa ga sakrije u tudj dzep.

Fiki

pre 2 godine

@.

Da si covek prvo se ne bi potpisovao sa tackom, ali sta zna dete sto zica dvesta kinti od keve penzionera za tiket i pljuge...

Nek si ti meni ziv i zdrav i vazda padao u 90om minutu.

Доситеј Обрадовић

pre 2 godine

@ Вук Караџић
Ај не русе, упропаститељу српскога народа!

JPR24

pre 2 godine

A koji to advokat ne ocekuje da dobije spor? Mozda ovi nasi koji se "dogovore" sa suprotnom stranom...
(Saki, 09. januar 2022 10:34)


Ovo nisu Novakovi advokati ! Oni daju svoju stručnu analizu i ništa drugo !

Filip

pre 2 godine

видим да нико не схвата да је Новак разматрао вакцинацију, за коју је још увек имао времена.
(Вук Караџић, 09. januar 2022 11:19)
Zato sto je to adut adovkata a ne istina.

123

pre 2 godine

Ma ovi advokati ne znaju nista..Kakvi da su eminentni advokati? Ovde su sve File Filote..Treba da uzmu dopunske casove i nesto nauce. Google translate, pa procitaju komentare i to im je najbolja praksa.

Zeka FMP ludak

pre 2 godine

Jedno je sigurno, a to je da i političari Australije i AO i Novak team gube ovim reputaciju u svetu.
Posle ovoga pobednika nema svi su gubljenici, pitanje je samo ko će gubiti najviše.
Velika je šteta što su od sportskog događaja napravili cirkus...

Lola

pre 2 godine

Rio Tinto je australijska kompanija za vas neupućene.Izgleda da je ovo njihova mala pakost.
Ipak činjenica je da Novak iz neznanja i zbog uticaja žene zastupa nenaučne principe, koji su štetni za opšte dobro.
(Glas razuma, 9. januar 2022 13:39)

Velika pakost. Demonstracija moci i sile!

panter pudlica

pre 2 godine

A koji to advokat ne ocekuje da dobije spor? Mozda ovi nasi koji se "dogovore" sa suprotnom stranom...
(Saki, 09. januar 2022 10:34)

Ajde pročitaj ponovo tekst, ali ovoga puta malo pažljivije. Ok?

JPR24

pre 2 godine

prava je steta sto tako pametni poznavaoci regulative za bilo koji slucaj, trace vreme na forumima ...Samo u Srbiji!
(neko ko zna, 09. januar 2022 11:12)

Ma idi begaj ! Eksperti. Znaju bolje zakon Australije od Australijanaca !

ling long

pre 2 godine

Da je po nasem pravosudju, stigao bi na turnir ali sledece godine. Do tad bi bio u istrazi...
(zGubiDan, 9. januar 2022 10:33)

Bio bi jos uvek na Surcinu dok bi divlji taksisti davali izjave za medije.

asahi

pre 2 godine

Ako ovo bude slucaj oni su zeleli da ga izmrcvare losom hranom i smestajem, sramno zaista ali kad se novak vrati u srbiju treba naci odgovarajuce mehanizme da se osvetimo australcima za ovo! Dakle, iskljuciti im rad ambasade, pogasiti struju.. Net, greajnje.. I na kraju procesljati im ambasadu pod izgovorom da postoje spijuni, mora se naci baja u nasoj policiji sa mudima da tako nesto uradi, jednostavno im treba dati do znanja da nema zajebancije i da ima da ih sateramo u cosak.. Naci im cinovnika iz ambasade i uhapsiti ga.. Dzaba diplomatski status.. Postoje mehanizmi i za njihovo privodjenje!
(djidji, 09. januar 2022 11:57)

Haha,pre ce oni celu nasu Vladu sa sve vodjom da postroje nego sto ce bilo koji policajac da primirise vratima ambasadi.

Милош Радунковић

pre 2 godine

Мало по мало стиче се утисак да ће Новак успети. Дај Боже, али познајући ригадан систем, биће То веома, веома тешко.

City Girl

pre 2 godine

Sud može da poništi odluku vlade, ali sud ne izdaje vize. Vlada opet može da mu odbije vizu iz nekih drugih razloga. To sto su tražili odlaganje ročišta za sredu možda znaci da žele da provere verodostojnost pozitivnog testa.

Lukavi

pre 2 godine

Ja iskreno kao Novakov navijac mislim da Novak nema sanse.

Ima argumente, ali federalna vlada ne bi toliko daleko isla da nisu bili sigurni da ce izgurati svoje. Te price kako je "federalni sud" nezavistan- da trebalo bi, ali pogledajte svet u poslednje dve godine, apsolutno se desava sve sto se kosi sa zdravim razumom.

Cak i da kojim cudom dobije presudu, siguran sam da ce ovi ludaci izz vlasti smisliti nacin da mu vizu poniste ili da ga drze u karantinu, i time mu onemoguce da se takmici, reseni su ocigledno, potpuno su odlepili :D

Cak i da Novak eto uspe, covek je psihicki i fizicki izmaltretiran, verovatno nije ni spavao dobro, nije trenirao u takvom stanju , trebace mu 5- 6 dana samo da se vrati rutini i dodje k sebi, a turnir ce tad da pocne, pa se postavlja pitanje da li moze da osvoji u takvim okolnostima.

Naravno mi kao navijaci nadamo se najboljem. U krajnjem slucaju, cak i da ga deportuju bitno je da njegov tim pokaze da je on ostecen i da australijske vlasti nisu sto posto "ciste" kao sto tvrde.

U svakom slucaju ne mislim da ce RG i Vimbldon da prate ovo ludilo, videcemo.

Вук Караџић

pre 2 godine

izvinjavam se, ali šta će advokati drugo da očekuju?
(buca, 09. januar 2022 10:22)

ово нису Новакови адвокати

automatski generisan komentar

pre 2 godine

po nekoim senzacionalnim navodima i natpisima vidi se da je duže vremena praćen dok je bio u Beogradu sa tačnim podacima i satnicama o njegovom kretanju.
šta su radile naše službe?
(miroslav, 9. januar 2022 11:05)

Mogli su ga komotno "pratiti" i iz Cambere. Dovoljno je bilo da prate medije. Nisu ga mogli promasiti, koliko god se trudili.

Perhan

pre 2 godine

Evo prilike za Bjelogrlića da napravi film i prikaže Australijance u pravom svetlu.
Živeo naš Nole !
(Brother, 9. januar 2022 10:57)

Mislim da će pre Kusta da dobije sredstva, a već ima i iskustva sa Maradonom, ovi naši će da glume Aboridžine..