Tenis 109

Petak, 07.01.2022.

16:00

Teniski savez Australije pogrešno informisao igrače

Nacionalni teniski savez Australije, koji vodi direktor Australijan opena Kreg Tajli, mogao bi biti odgovoran za probleme i situaciju sa Novakom Đokovićem.

Teniski savez Australije pogrešno informisao igraèe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Ambasada je federalna institucija

pre 2 godine

@albert

Da li pročitao moj ceo komentar pre nego što si odgovorio? Da li si ga razumeo?
Potpuno si u krivu kada moć granične policije proglašavaš neograničenom - oni moraju da imaju RAZLOG da čoveka vrate sa granice. Proputovao sam ceo svet iz poslovnih razloga, bilo je godina kada sam putovao četrdeset nedelja godišnje i spavao u hotelima 200 noći. Imao sam par puta posla sa imigracionom i pored urednih papira. Pričali smo, zvali su okolo druge državne službe (dakle odluka se ne donosi tek tako) i pustili me. U Novakovom slučaju oni su rekli da je medicinska dokumentacija nepotpuna, a tu medicinsku dokumentaciju je izdala DRŽAVNA stručna agencija. Ta ovlašćenja granična policija nema, ona ne može da odlučuje po pitanju stručnih stvari koje su u nadležnosti njihove sopstvene države!
Ovo što sam ti napisao je 100% tačno, to zna i federalna vlada, zato pokušava da kaže da nije znala za izuzeće, i bedno pokušava da krivicu prebaci na Krejga. Krejg NIJE MOGAO da utiče na komunikaciju između DRŽAVNE zdravstvene komisije države Viktorija i federalne vlade. Nikako! Znaći Krejg nikako ne može biti kriv za taj aspekt. Federalna vlada takođe pokušava da prebaci krivicu na državu Viktoriju, tobože nisu im rekli sa svoju komisiju i izuzeće. Opet laž. Da im nisu rekli i da federalna vlada nije znala za izuzeće, a samim tim i njihova granična služba, po kojoj osnovi su ušli ljudi sa izuzećima pre Novaka?
Verujem da opet nećeš čitati (i/ili shvatiti), ovo je moj poslednji pokušaj.

don

pre 2 godine

Ako je nepristrasan, poništiće odluku. Ako je vest tačna, onda je regularnost turnira upitna. Ne može biti da nisu znali.
(don,


Ti mislis\hoces da cela drzava predje preko sbog zakona samo zato sto se neki lik tamo zeznuo u svom posli? I zasto bi regilarnost bila upitna? Alal ti vera na realnosti....
(Milanca, 8. januar 2022 00:13

Pravna država ne dozvoljava sebi ovakve stvari. Ti ne možeš znati ko je sve u ovo upetljan, ali ovako se sigurno ne radi u državi koja je pravna.
Epilog ćemo već viditi. Da li si u pravu ti, ja ili nešto treće.

Eh moj pravnice

pre 2 godine

@ kreg pada

Извињавам мало су ме емоције понеле због неких глупих коментара које сам прочитао пре твог.
У праву си за разлику између моје и Нолетове визе.
Али си исто тако свестан да правило о дискреционом праву граничне службе у случају Нолета није тек тако примењиво. Наиме, гранична служба се позвала на непотпуност медицинске документације коју је издала њихова држава. У том случају, не може Новак да буде кажњен, зар не? Да је тако једноставно као што си рекао не би се дигла оваква фрка.
Још једном моје извињење, трудим се да увек будем културан, али има много лоших коментара који уопште не уважавају већ речено и написано, и само лече неке своје фрустрације

SilaN

pre 2 godine

... ako je postavljen uslov da pored dokaza o preležanom kovid19 u poslednjih 6 meseci, dostavite dokaz i o primljene dve doze vakcine... čemu onda bilo kakva priča o "medicinskom izuzeću", kada je uslovljeno vakcinacijom? Budalaština koja je oboriva na svakom nepristrasnom i slobodnom sudu... Novak bi morao, bez obzira na dalji tok njegovog slučaja, da nakon turnira, tuži organizatore i državu Australiju zbog manifetluka, nanete mu materijane i duševne štete... šta ga briga, sigurno neće imati želju da ikada ode i živi u Australiji..

Vanja Grubač

pre 2 godine

Pretprosle godine. To je preko 18 meseci. Moze biti da je u medjuvremenu imao i covid i ebolu i sifilis, a mi to ne znamo, ali, svi znamo da nije bio u izolaciji. Prema tome, ako je, kojim slucajem i imao covid u zadnjih 6 meseci, a nije bio u izolaciji - utoliko gore!
(automatski generisan komentar, 7. januar 2022 21:32
Kako znaš da nije bio u izolaciji?Sa njim si 24/7?Košarkaši zvezde imali pozitivan test,posle seeam dana begativni i????

Zastava

pre 2 godine

Nisam znao da teniski savez Australije ima moć da odobrava vize putnicima. Je l’ mogu kod njih i da registrujem auto, platim porez, manje su gužve.

z

pre 2 godine

Smešno objašnjenje. Ma koliko da je taj dopis bio pogrešan, on sam po sebi niti je pozivnica niti izuzeće. Svaki igrač opet mora da se prijavi, pa da prođe dve nezavisne medicinske komisije koje evaluiraju dotični slučaj, pa onda sve to AO treba da aminuje. Dakle, od tog dopisa nadalje ima toliko koraka da je više nego smešno kriviti dopis za ovu situaciju.

Veliki brat

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)

23. juna je bio pozitivan, nakon povratka iz Zadra.
(pfff, 7. januar 2022 20:49)

Pa, onda mu je isteklo tih 6 meseci, tako da sad ne ispunjava uslov!
To je kao ono kad možeš da igraš na juniorskom takmičenju ako nemaš napunjenih 18. godina, ti se prijaviš, ispunjavaš uslov, dođeš na takmičenje, oni te isključe, jer si pre 15 dana napunio 18 godina, ti se onda žališ celom svetu jer si bio pozvan na turnir i rečeno ti je da ispunjavaš uslove.
Jeste, ali sam si kriv što nisi pročitao na dnu strane fusnotu gde sitnim slovima piše da 18. godina ne smeš napuniti do kraja takmičenja, odnosno pisano koji datum rođenja se uzima kao najraniji da bi mogao da učestvuješ na takmičenju, a na prijavi se npr. nije unosio dan rođenja, već se čekirala opcija "ispunjavam uslove..."


Tako i ovde kod Novaka u vezi "kako mu je izdata viza...", pa kad mu je izdavana viza, ispunjavao je uslove - nije prošlo više od 6 meseci od zaraze kovidom, ali kad je došao u Australiju, tih 6 meseci je isteklo.


Sad, da li je dovoljno da je neko preležao virus u zadnjih 6 meseci ili je ipak morao i da se vakciniše sa najmanje 2 doze je neko drugo pitanje, pošto i iz Australije čujemo oprečna mišljenja.

Naravno, sigurno je ovo moglo ranije da se reši, ali su ga ovde 99% navukli da ne bi stigao i da hoće da se vakciniše sa 2 doze do početka turnira.

Samozvani pravnik

pre 2 godine

To što mu je izdata viza ne sprečava graničnu policiju da vizu poništi. On je iz Španije prvo leteo do Dubaija, onda je krenuo put Melburna, na vratima ga nije kontrolisala granična policija Australije, ili misliš da jeste? Mogao je da uđe u zemlju, mogao je da odigra prvo kolo, i uvek su savezne vlasti mogle da ga deportuju prvim avionom. Mislim da vi pojma nemate šta pišete. Moje pravničko zvanje meni sugeriše da sud ovde nema šta da traži, jer svaka država ima prava da poništi izdatu vezu, bez objašnjenja, reč je o diskrecionom pravu. Novak je mogao samo da se žali na ukidanje vize, ali ako sud kaže da je viza okej, država opet može da ga vrati, bez objašnjenja, jer sud neće "narediti" državi da Novaku omogući da igra za goata.
(Sudija i ne zna šta je goat, 7. januar 2022 22:07

Ti si pravnik kao sto sam ja Japanac. Čuti kada pojma nemaš

Kreg pada, to je jasno

pre 2 godine

Kažeš da si radio u Holandiji i da je jak razlog bio potreban da nekome ukinu vizu. I nemoj to "e moj pravniče", to je prostački i potcenjivački, jer ukidanje radne vize nekome ko je u Holandiji radio naravno da ne ide tek tako, radnika štite zakon, sindikat, Novakov slučaj nema veze s onim što ti pišeš. Ko ozbiljno prati šta je pogranična služba dala kao objašnjenje - Novak nije naveo dovoljno dokaza da ima prava na medicinsko izuzeće. Postoji tu i vladin oportunizam, godinu i po dana imali su stroge mere, njihovi građani nisu mogli da uđu u zemlju ako nisu primili dve vakcine koje Australija priznaje, i sad će ti građani mirno das prime vest da Srbin Novak goat ulazi bez vakcina, naravno da je vlada morala da povede računa o o raspoloženju građana. Mislim da je Novaka zavrnuo Kreg, a možda su bili u dosluhu? Ministar zdravlja službeno je upozorio Teniski savez Australije da šest meseci posle preležane korone neće biti dovoljan razlog da se napravi izuzeće, Kreg je obavestio sve tenisere (vidi se iz Nadalove izjave - "Novak je znao za uslove dolaska na turnir"), neka ovi naši novinari pitaju pojedine tenisere da li ih je direktor turnira obavestio o stavu države? I sve će nam biti jasno - slutim da je Krejgu bilo bitno da mu Novak dođe, precenio je svoju moć, a moć ubija one koji je nemaju.

Samo budale s vama polemišu, jesam budala

pre 2 godine

U redu, ambasada mu je dala vizu, viza je okej, e pa neka ga sad ta embahada uvede u Australiju, a ne da se ovde mi mobilišemo kao sila koja će izvršiti invaziju "Hotela horor" i osloboditi Novaka iz tamnice.

dare slovenac

pre 2 godine

Kaži sada, ali bez majmunisanja, kad si pročitao da je Novak preležao i drugi put koronu?


Sto se tice licnog komentarisanja korone meni je sa Novakove strane poznato samo ono iz pocetka pandemije kad je na onom zoomu rekao da nebi u telo stavljao nesto neprovereno kad ga je i onaj vas Kon napao… Posle toga je se ne secam da je ista komentarisao i nagovarao koga na bilo sta u vezi vakcinacije, cak je tu temu zakljucao kao privatnu. Ja ne znam zasto neko ocekuje da bi se on hvalio da ima koronu ili pisao po drustvenim mrezama, nije on Jelena Karleusa ili baka prase…

Milanca

pre 2 godine

Ako je nepristrasan, poništiće odluku. Ako je vest tačna, onda je regularnost turnira upitna. Ne može biti da nisu znali.
(don,


Ti mislis\hoces da cela drzava predje preko sbog zakona samo zato sto se neki lik tamo zeznuo u svom posli? I zasto bi regilarnost bila upitna? Alal ti vera na realnosti....

Старина Новак

pre 2 godine

@Nolo sada u sobi pjeva kući, kući idem ja, Monako rodna grudo vraćam ti se ja.
(Muamer, 8. januar 2022 00:00)

Вараш се муамере. Ако ич разумеш енглески, добро прочитај овај чланак ове цењене енглеске новине, који објашњава да Новакови адвокати врло лако могу да му среде да ипак игра.

https://www.independent.co.uk/sport/tennis/novak-djokovic-vaccine-exemption-australia-b1988536.html

Jelenče

pre 2 godine

Ako deportuju Noleta i ne dozvole mu da igra na prvom grend slemu u sezoni, neka Australijanci za početak izostave reč 'open' iz naziva.

Albert

pre 2 godine

@ambasada je federalna institucija
Onaj policaja koji te na granici kontroliše, jači je od svake ambasade pa i vlade, on je institucija jer čuva granicu, ako radi po zakonu ne može mu niko ništa, jači je od ambasade. Odakle ti to da vlada mora da prihvati vizu koju je izdala ambasada, ovde je reč o tome da je onaj ko je izdao vizu i izuzeće pao poikošen odlukama policije (vlade), jer vlada vlada.

don

pre 2 godine

Rekao sam vec to odmah cim se pojavila vest dnce biti problema. Sud nece promeniti odluku ali ce ova gospoda dobiti adekvatnu kaznu za te greske koje su napravili.
(Milanca, 7. januar 2022 20:25

Ako je nepristrasan, poništiće odluku. Ako je vest tačna, onda je regularnost turnira upitna. Ne može biti da nisu znali.

kompromis se ovde drugacije zove

pre 2 godine

(Jedna od mogućnosti, 7. januar 2022 22:45)

Poeni su najmanje vazni ovde.
Ovo je pitanje povrede casti, ljudskog integriteta i nanosenje direktne i indirektne stete (direktna je to sto ne igra na turniru, kao i troskovi puta, priprema itt; indirektna je uticaj na sponzore, buduce turnire itt). Ovde su ozbiljne pare u igri, nadam se da ce ih odrati, a onda smekerski dati deo novca da se napravi dobar imigracioni hotel. Ima da ih razbije.

vlasta

pre 2 godine

"Niko nije kriv za Djokovicevu situaciju osim njega samog. Zbog antivakserskog praznoverja. Baš predstavlja Srbiju u najboljem svetlu."

Broj pluseva i minusa na ovaj komentar pokazuje da nas mozda ne predstavlja u najboljem svetlu, ali u pravom sigurno.

kilo

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)

23. juna je bio pozitivan, nakon povratka iz Zadra.
(pfff, 07. januar 2022 20:49)


Jeste 23. juna, ali 2020. godine, a ne 2021.

kilo

pre 2 godine

Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka, baš na osnovu tog izuzeđa da su imali koronu u prethodnih 6 meseci? Bilo je dovoljno dok se nije digla frka oko Novaka, zarad političkih poena političara na domaćoj sceni jer su tamo uskoro izbori. Sada poništavaju vize svima koji su po tom osnovu ušli, čak i igrali neke teniske mečeve i vraćaju ih kući. To što su razvijeni i bogati, ne čini ih ozbiljnom državom.
(brm, 07. januar 2022 21:11)


A otkud ti znaš da su ostali teniseri dobili medicinsko izuzeće na osnovu prelezanog kovida? Možda su dobili na osnovu nekog drugog zdravstvenog razloga zbog kojeg nisu mogli da prime vakcinu, možda zbog toga što su primili neku vakcinu koja nije zvanično priznata u Australiji...

Milos

pre 2 godine

Odakle vama informacija da je Djokovic kao razlog izuzeca naveo zarazenost kovidom? Nemojte izmisljati i dezinformisati ljude!
(Milos, 07. januar 2022 21:18)

Šta ti čitaš uopšte ? Pa to su australijanci rekli, i naveli kao razlog za anulaciju vize posto to nije dovoljno bez dve doze vakcine.
(JPR24, 7. januar 2022 21:28)
Jedina zvanicna stvar koju su Australijanci rekli je da "Djokovic nije pruzio dovoljno dokaza". Sve ostalo je infodemija na koju masovno nasedate...

Sudija i ne zna šta je goat

pre 2 godine

Zasto je Novaku izdata viza? Zasto mu je dozvoljeno da udje u avion?
(rampa, 7. januar 2022 20:42)

To što mu je izdata viza ne sprečava graničnu policiju da vizu poništi. On je iz Španije prvo leteo do Dubaija, onda je krenuo put Melburna, na vratima ga nije kontrolisala granična policija Australije, ili misliš da jeste? Mogao je da uđe u zemlju, mogao je da odigra prvo kolo, i uvek su savezne vlasti mogle da ga deportuju prvim avionom. Mislim da vi pojma nemate šta pišete. Moje pravničko zvanje meni sugeriše da sud ovde nema šta da traži, jer svaka država ima prava da poništi izdatu vezu, bez objašnjenja, reč je o diskrecionom pravu. Novak je mogao samo da se žali na ukidanje vize, ali ako sud kaže da je viza okej, država opet može da ga vrati, bez objašnjenja, jer sud neće "narediti" državi da Novaku omogući da igra za goata.

Cojle Manojle

pre 2 godine

"Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka", ovo je jako bitno za sud, kad su me ulovili da sam krao, kažem sudiji krali su i drugi al' ih niste osudili, a on mi dodao još tri meseca zbog vređanja suda.

Milos

pre 2 godine

Novak:Prelezao sam koronu imam sve papire.
Direktor austalijan opena(DAO):Posalji ih nama,imamo mi dve nezavisne strucne komisije.
Novak:Ok
Nekoliko nedelja kasnije...
DAO:Novace sve ok,dobijas izuzece.
Novak:E persu!!!Znaci dobijam vizu bez frke sto nisam vakcinisan?
DAO:Ma naravno,ako ovi iz vlade,tipa premijer,ministarka zrdravlja prave fruku,moj sestric Majk radi na carini na aerodromu pa ce te prosvercovati bez problema.
Novak: A da ti pitas Skota jel ipak mogu da prodjem,da ne palim dzet,trosi 2000 l kerozina na12000 km,jbg slaba zarada bila prosle godine?
DAO:Ma Nolo nemas frke,slobodno pali dzet i kreci,kakav Skot kakvi federalci...
Novak:E onda persu.Krecem rano ujutru,pozic pa se vidimo...I nek me ceka vozilo ispred aerodroma.

Jedna od mogućnosti

pre 2 godine

Postoji i solomonsko rešenje: ukoliko mu nedozvole da brani trofej i bodove, onda da se dogovore AO i ATP tour da mu se zamrznu bodovi od prošlog osvajanja (2000 bodova). Kad je počela pandemija i svet stao kao i odigravanje svih turnira po svetu igračima su zamrzuti bodovi koje su osvajali 2019-e i rangiranje na ATP listi je bilo jednostavno zamrznuto od marta pa do jula ili avgusta 2020-e! I tu je Nole bio na najvećem gubitku jer je kao i sad bio prvi na listi.
Novak želi da igra i da brani poene (inače se ne bi tek tako iscimao do Australije) ali mu ne njegovom krivicom nedozvoljavaju učešće da bilo šta pokuša. Nek mu bar ostanu poeni od prošle godine umesto brisanja zbog neigranja. Ne samo njemu nego svim igračima koje ne puste da igraju!

koncentrisi se

pre 2 godine

"Niko nije kriv za Djokovicevu situaciju osim njega samog. Zbog antivakserskog praznoverja. Baš predstavlja Srbiju u najboljem svetlu."

Broj pluseva i minusa na ovaj komentar pokazuje da nas mozda ne predstavlja u najboljem svetlu, ali u pravom sigurno.
(vlasta, 7. januar 2022 22:18)

Ne znam cime se bavis u zivotu, ali ti je logicki aparat stvarno nedovoljan.
Covece, ovde se ne prica o njegovom vakserskom stavu, to je cak i Kirjos shvatio (hej, bre). Ovde se prica o tome da je drzava Australija prekrsila svoju sopstvenu proceduru i stavila neduznog coveka u zatvor. DA li je to tebi jasno? Koncentrisi se.
A to da li on sebi nanosi stetu svojim stavom o vakcini je SAMO NJEGOVA STVAR - postoje stotine ozbiljnih naucnih studija koje tvrde da je imunitet onih koji su prelezali koronu bolji od onih koji su vakcinisani. Kao sto postoje stotine koje tvrde suprotno. Ni ti, a ni ja nismo kompetentni da kazemo koje od ovih studija su vise u pravu - prema tome pusti svakog coveka da donese odluku za sebe, nemoj stavljati ljudima zutu zvezdu na rukav. Koncentrisi se.

Simpo

pre 2 godine

Mogao je da se vakcinise sto puta do sada, ali nije... Jer on pametniji od svih ostalih? Nije.
(jk, 07. januar 2022 20:32)
Čime zapadnim vakcinama koje štite a istočnim Ruskim i Kineskim ne, jer one ne štite. Vidim koliko štite zato danas ima nekoliko desetina hiljada zaraženih virusom u Australiji.

ambasada je federalna institucija

pre 2 godine

Nije mu vizu izdao Morison, premijer, nego službenik ambasade. Kaži sada, ali bez majmunisanja, kad si pročitao da je Novak preležao i drugi put koronu? Ajde da vidimo ko mu je dao potvrdu, da li sam lud ako pomislim da je pečat beogradski?
(Precenio sebe, a Krejg ga zavrnuo, 7. januar 2022 21:47

DA li citas sta si napisao? Ispade Krejg glavni covek u drzavi - govoris upravo sto i australijski politicari koji bi da optuze Krejga. Kada si tako pametan (a ista pitanja bih postavio i australijskim ministrima) objasni mi sledece stvari:
1) kako je Krejg mogao da spreci komunikaciju izmedju vlade Viktorije i federalne vlade? Naime, drzava Viktorija je osnovala jednu od dve komisije koja je Novaku dala izuzece. Znaci, Krejg ne moze biti kriv
2) Ukoliko nije bilo komunikacije izmedju drzave Viktorije i federalne vlade, tj federalna vlada nije znala za izuzece koje dodeljuje vlada Viktorije, po kojoj osnovi su onda drugi sportisti sa izuzecem prosli granicnu kontrolu koja je u nadleznosti federalne vlade - ako su oni prosli, znaci da je federalna vlada ZNALA za proces izuzeca, ali ga je samo ignorisala kod Novaka. Sada pokusavaju da se izvade tako sto RETROAKTIVNO izbacuju neke od njih, ali to ne menja stvar - na osnovu cinjenica federalna vlada je MORALA znati za proces izuzeca, i samo se sve vise zapetljavaju pricom o pogresnoj komunikaciji. Ako Novak ima dobre advokate zaradice nekoliko Grand slemova - a onda deo novca pokloni emigracionom hotelu. SAh-mat!

ivica

pre 2 godine

Nikome od vas nije cudno to sto je naveden razlog zaraze virusom unatrag 6 mjeseci..Nole je u medijima svaki dan..npr.na ovom portalu i vise puta dnevno..corona,karantena,testiranja,to traje..bas neobicno da nitko ne zna za tu drugu coronu, ne zna garantiram ni nijedan od vas koji ga tu dan-noc slijepo podrzavate..i jos jedna stvar..znas da si pod povecalom,znas da se svi pitaju hoces li doci ili ne..i prihvacas informacije koje ti daje taj direktor(koji te zeli na turniru zbog love) a imas milijun nacina da uistinu saznas mozes li uci u zemlju ili ne..onda cekas doslovno zadnji cas,preskaces pripremne turnire koje uvjek igras kao pripremu za GS...i doslovno 5 do 12 kreces na put...i sad se svi nesto cude svemu ovome..jedino je to sto on radi ispravno i logicno,svi ostali su urotnici a nije se ni raspitao gdje treba..mogao je on te papire s kojima je mislio uci davno predociti kome treba pa bi znao da ga ovaj direktor mulja..a ne evo mene , ja doša..sta cemo sad..mislim ako on kao svjetski covjek,koji moze doci do koga god zeli,nije mogao izbjeci ovu torturu onda mozda i nije pametan koliko vi pricate..ja mislim da je on i pametniji nego sto svi misle i da je bio potpuno svjestan da ce se nesto slicno dogoditi..bas slucajno da on jedini to izuzece objavljiva na Instagramu i zatim sjeda u avion..

duhajga

pre 2 godine

Niko nije kriv za Djokovicevu situaciju osim njega samog. Zbog antivakserskog praznoverja. Baš predstavlja Srbiju u najboljem svetlu.
(wiener, 07. januar 2022 20:32)

eh moj pravnice

pre 2 godine

To što mu je izdata viza ne sprečava graničnu policiju da vizu poništi. On je iz Španije prvo leteo do Dubaija, onda je krenuo put Melburna, na vratima ga nije kontrolisala granična policija Australije, ili misliš da jeste? Mogao je da uđe u zemlju, mogao je da odigra prvo kolo, i uvek su savezne vlasti mogle da ga deportuju prvim avionom. Mislim da vi pojma nemate šta pišete. Moje pravničko zvanje meni sugeriše da sud ovde nema šta da traži, jer svaka država ima prava da poništi izdatu vezu, bez objašnjenja, reč je o diskrecionom pravu. Novak je mogao samo da se žali na ukidanje vize, ali ako sud kaže da je viza okej, država opet može da ga vrati, bez objašnjenja, jer sud neće "narediti" državi da Novaku omogući da igra za goata.
(Sudija i ne zna šta je goat, 7. januar 2022 22:07

Uh, pravnice svaka ti cast. DA li si mozda video komentar najboljeg australijskog emigracionog advokata koji je savetovao Novaka? Ako nisi proguglaj malo.
Da li si nekada ziveo i radio u inostranstvu? Ja jesam 20 godina u Holandiji i da ti kazem da i kada sam samo radio sa vizom, morali su da postoje ozbiljni razlozi da mi je ukinu jednom kada su mi dali... cako tamo i pise pod kojim uslovima se moze ukinuti. Ljudi nisu robovi, imaju neka prava.
A u ovom slucaju situacija je jos drasticnija, to bi ti kao neki pravnik morao da razumes. Novak je pozvan da igra od strane Australijske teniske asocijacije. Poziv je neka vrsta ugovora, iz koga je cak stala i drzava Viktorija. To se ne krsi tek tako.

kilo

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)


Na jedan tačan komentar čovek dobije višestruko više minusa nego pluseva.
Ljudi, koji vam je đavo?

John

pre 2 godine

Ako se dokaže, ovo je zicer da ih Đoković tuži i odvali od odštete...
On aplicira za radnu vizu - ide tamo da radi (i igranje tenisa je nekakav rad). U proces izdavanja radne vize je uključen i poslodavac. U ovom slučaju je poslodavac - Australian Open.
Dakle, zbog nemara AO je nastala sva ova frka, jer su obavestili Đokovića da može da uđe onako kako je on mislio da može. A on nije imao nikakvog osnova da njima ne veruje jer je sve išlo glatko 15+ godina.
Imalo bi čak osnova i da ih država kazni jer su im napravili probleme.

Tuđini

pre 2 godine

Najjači su mi ovi što du otišli iz Srbije i sada mrze dve što ima veze sa Srbijom. Ostanite gde ste i nikada...ama baš nikada više ne dolazite ovde.
A mogli bi i da se manete naših sajtova imate dovoljno "vaših".

Buljko

pre 2 godine

Nešto mi ovi mnogo mute iz Australije,nešto su se oni mnogo zapetljali oko ovih zakona,ne deluje mi da oni mogu na ovaj način da brane slobodu kretanja ljudima i na ovaj surov način ih kažnjavaju,daju dozvole pa ih uzimaju,pa te zatvore,pa te kao deportuju ,pa onda neće,pa onda se čekaš danima u pritvoru,gde to može tako ....ili možeš da udješ u zemlju ili ne...kad si ušao,dobio dozvole,prešao granicu,sleteo na aerodrom,to je kraj,baš Nola briga što je njihova greška,njihovi zakoni nisu usklađeni a to Djokovića ili nekog običnog čoveka ne treba da zanima ....Novak je jedan od najbogatijih ljudi na svetu,može da potegne najbolje svetske advokate što je i uradio....ne biH se ja kladio baš sada da će se ovaj slučaj završiti pobedom Australijske države protiv Novaka....ovo će da bude oboreno ,on će igrati u Australiji ,siguran sam u to.....a plus će mu na kraju dati par miliona za pobednika turnira i par puta više kada ih tuži za ovo ,,iživljavanje "....

Bob

pre 2 godine

Federer samo sto nije doplivao do obale Australije a u medjuvremenu saznadoh vest(tajni izvor)da se zarazio negde u Indijskom okeanu!I dalje pliva ali u pratnji patrolnog broda!Bice mnogo interesantno da ispratimo kako ce Australija reagovati!Da,iz istog izvora sam saznao da Federeru nisu dali da se ukrca na brod iako je vakcinisan!To mozda otvara neka nova pitanja ali budimo strpljivi,trenutno je udaljen od obale oko 310 nautickih milja!

Sinke

pre 2 godine

Sve rade da okrenu pricu na svoju stranu,a oni su ti koji su odobrili igracima uzuzece za ulazak u zemlju...Ne znam oce li uspjeti nesto uraditi Novakovi advokati,jer cini mi se sve sto budu uradili bice nedovoljno....Oni su jednostavno odlucili da Novaka izbace,i to im je jedini cilj.

JPR24

pre 2 godine

Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka, baš na osnovu tog izuzeđa da su imali koronu u prethodnih 6 meseci? Bilo je dovoljno dok se nije digla frka oko Novaka, zarad političkih poena političara na domaćoj sceni jer su tamo uskoro izbori. Sada poništavaju vize svima koji su po tom osnovu ušli, čak i igrali neke teniske mečeve i vraćaju ih kući. To što su razvijeni i bogati, ne čini ih ozbiljnom državom.
(brm, 07. januar 2022 21:11)

Uspeli su zato sto su anonimusi, niko nije tražio bubice… Novak je ipak druga stvar, znalo se da dolazi, digli hajku, a političari skočili na priliku da pokušaju da skupe bodove za izbore u maju. Ali ako su Novakovi advokati dobri, pa i da mora da ode, trebali bi nasamarati sve redom pa neka australijanci vide kakve mazge im vode državu.

kecman iz svlacionice

pre 2 godine

Rekao sam vec to odmah cim se pojavila vest dnce biti problema. Sud nece promeniti odluku ali ce ova gospoda dobiti adekvatnu kaznu za te greske koje su napravili.
(Milanca, 7. januar 2022 20:25)

U tom slucaju Novak i teniseri koji su greskom organizatora-direktora AO spreceni da igraju, maltretirani ... imaju potpuno pravo da ospore turnir na sudu.

dt

pre 2 godine

Glavni krivac je Djokovic. I da je u decembru znao da je vakcina obavezna, ne bi mogao da udje u zemlju jer su potrebne dve doze!

Mogao je da se vakcinise sto puta do sada, ali nije... Jer on pametniji od svih ostalih? Nije.
(jk, 07. januar 2022 20:32)

Ajde ti prepametni da objasniš kako je mogao da dobije vizu ako nije ispunjavao uslove? Kako je ova Čehinja mogla da igra turnir ako nije ispunjavala uslove? Novak nije pametniji od svih ostalih ali ti jesi gluplji.

Ajzak

pre 2 godine

Kako je onda mogao dobije vizu i medicinsko izuzeće,njih ne izdaje teniski savez...???
(Maki,


Vizu dobijas nezavisno od toga, a izuzece mu jedao turnir jer da se oni pitaju igrao bi. A vidis da su i u tome uspeli da pogrese. Sve je prosto samo malo ukljucite mozak a ne odma zavera protiv svih nas. Manite se srkijeve price

macconi

pre 2 godine

sad ce da svaljuju krivicu jedni na druge i svalice je na najslabijeg u toj hijerarhiji,i tako ce tamosnja vlast pokusati da se opere...kao da organizatori jednog od najveceg takmicenja u tenisu nisu bili upoznati sa merama i protokolima u toj zemlji i davali pogresne informacije...kao sto kaze Tipsarevic jeftino!

sigurno

pre 2 godine

viza i izuzece su razlicite aplikacije. Vizu mozes da dobijas za 5 minuta preko interneta.

tako da je sve jasno. Zao mi je Novaka, greska nije njegova nego od teniskog saveza ali drzava je ipak u pravu.

automatski generisan komentar

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)

23. juna je bio pozitivan, nakon povratka iz Zadra.
(pfff, 7. januar 2022 20:49)

Pretprosle godine. To je preko 18 meseci. Moze biti da je u medjuvremenu imao i covid i ebolu i sifilis, a mi to ne znamo, ali, svi znamo da nije bio u izolaciji. Prema tome, ako je, kojim slucajem i imao covid u zadnjih 6 meseci, a nije bio u izolaciji - utoliko gore!

Novax

pre 2 godine

E tako, ovo se sada zove kompletirana priča .Sada će GOAT da ih vakciniše bez obzira na odluku suda u Ponedeljak. Već sada može da prepusti slučaj svojim advokatima, a on da se posveti drugim aktivnostima.

Uh umalo da zaboravim na Gardian i ostale tabloide.Šta se sve tu pisalo u ovih par dana majko mila.Novak ultra nacionalista i ostale gluposti.Nije zbog para , nego zbog poštovanja.Treba da ih odere/vakciniše.
Samo Novax leči koronu jednim ubodom😎

Milanca

pre 2 godine

U tom slucaju Novak i teniseri koji su greskom organizatora-direktora AO spreceni da igraju, maltretirani ... imaju potpuno pravo da ospore turnir na sudu.
(kecman iz svlacionice


Pisem opet jer mi je slab net nesto pa ne znam da li se poslalo. Ima pravo da tuzi organizatore i odgovorne za to, ali nema pravo da osporava dogadjaj turnira. On svakako ne bi igrao jer nije vakcinisan ali je mogao da izbegne ovo zamaranje sada. Mislim da nece on da ih tuzi ali svakako sud ce nastaviti sigurno proces dalje, jer tamo nema bezanja od odgovornosti. Naci ce se krivci i verovatno ostati bez posla. Pa se ne cudite ako procitate neku ostavku sledece nedelje.

Zaigrao se Novak, sa Krejgom

pre 2 godine

Ispade sada da vize u Australiji može izdati i Udruženje penzionera ako može Teniski savez.
(Nexus, 7. januar 2022 20:54)

To se i desilo, ali policaja ima pravo da kaže - dalje nećeš moći. Sad jure pemzionera koji mu je dao vizu.

Hoćemo istinu, a ne manipulaciju s masom

pre 2 godine

Muka mi je od vas koji ne dozvoljavate čoveku da objavi neko logično mišljenje. Prvi sam koji je posumnjao na Krega, i nazvao ga mutnim čovekom, njemu je bilo stalo da Novak igra turnir i smuvao je tu neke nezavisne komisije, koje vlada ne priznaje, verujem da je Novaku rekao - dovoljna je potvrda da si preležao koronu pre šest meseci, a onda je sakrio istinu, da je tražio mišljene od ministra zdravlja i da mu je ovaj još u novembru službeno odgovori da to neći biti valjan dokaz. Novaka je na granici dočekala granična policija savezne države i poništila vizu, odakle vama da je ovo fašizam, da je premijer Australije skot, da u vladi sede skotine, a čekate da sud iz zemlje skotova uvaži Novakovu žalbu. Ako su fašistička zemčlja, zašto tamo igraš, šta će ti njihove titule i lova? Čudno je da se Kreg uopšte ne oglsšava.

Milanca

pre 2 godine

U tom slucaju Novak i teniseri koji su greskom organizatora-direktora AO spreceni da igraju, maltretirani ... imaju potpuno pravo da ospore turnir na sudu.
(kecman iz svlacionice


Nemaju pravo da ospore dogadjaj turnira ali imaju pravo da tuze organizatore turnira. Dakle, Novak svakako ne bi mogao da igra ni u bilo kakvom slucaju i pravila su pravila. Ali ovo cimanje i maltretiranje je mogao da izbegne da ga nisu zeznuli i to ce sad on da vidi da li ce da tera dalje. Mada, i da odustane od svega sud ce svakako da ispita sve do kraja i naci ce se odgovorni.

JPR24

pre 2 godine

Odakle vama informacija da je Djokovic kao razlog izuzeca naveo zarazenost kovidom? Nemojte izmisljati i dezinformisati ljude!
(Milos, 07. januar 2022 21:18)

Šta ti čitaš uopšte ? Pa to su australijanci rekli, i naveli kao razlog za anulaciju vize posto to nije dovoljno bez dve doze vakcine.

Canadaboy

pre 2 godine

Laz,laz i opet laz !!! Kako su drugi teniseri usli u Australiju bez problema? Vlasti Australije su mislili da ludi srbin nece da se bori. Mozda ce Novak izgubiti protiv drzave ali nece spustiti gaće.....

steppenwolf

pre 2 godine

Licno mislim da Novak treba da tuzi Teniski savez Australije. Ili same organizatore AO. Dozivljava nevidjenu torturu, nece moci da igra na AO, u svim vestima je po celom svetu. Gubi finansijski, fizicki, psihicki . Gubi svoj ugled ni kriv ni duzan. A posle svega, nikada vise ne treba da ucestvuje na ovom GS. On je svoje ime zacementirao kada je ovaj GS u pitanu. Ko zna koliko ce decenija proci da neko obori njegov rekord od 9 osvojenih AO. Gospodo da platite sve muke..laku noc i dovidjenja. A vi se igrajte tenisa...Ali nikada kao sto sam ga igrao JA.

brm

pre 2 godine

Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka, baš na osnovu tog izuzeđa da su imali koronu u prethodnih 6 meseci? Bilo je dovoljno dok se nije digla frka oko Novaka, zarad političkih poena političara na domaćoj sceni jer su tamo uskoro izbori. Sada poništavaju vize svima koji su po tom osnovu ušli, čak i igrali neke teniske mečeve i vraćaju ih kući. To što su razvijeni i bogati, ne čini ih ozbiljnom državom.

Sava

pre 2 godine

ovde je ipak laž i mutljavima u pitanju jer da je sve to tako za ta dva meseca su mogli 100 da jedni druge provere i da proveravaju odmah da li je ikome data takva dozvola - jednostavnim dopisom molim vas potvrdite da li se primenjuje izmena koju smo vam dostavili ili ste vec izdali i ako ste izdali kome ste izdali, dozvole za ulazak po specijalnom režimu. Ovo je laž i nameštaljka Više je nego očigledno da svetska duboka država "trenira strogoću" sa višestrukim ciljem: sprovesti politiku ograničavanja ljudskih sloboda; sprovesti postupke nasilnih vakcinisanja radi budućih ko zna kakvih prisilnih radnji, onemogućavanje Novaku kao Srbinu i Slovenu 10tu pobedu i rekord u osvajanju AO (posle izjave Roda po pitanju Novakove vize sasvim je jasna i vidna zavist)

Precenio sebe, a Krejg ga zavrnuo

pre 2 godine

@dt
Nije mu vizu izdao Morison, premijer, nego službenik ambasade. Kaži sada, ali bez majmunisanja, kad si pročitao da je Novak preležao i drugi put koronu? Ajde da vidimo ko mu je dao potvrdu, da li sam lud ako pomislim da je pečat beogradski?

Canadaboy

pre 2 godine

Bez obzira na ishod u ponedeljak, Novak bi trebao reci u prvoj izjavi za medije:-"That's one small step for man. One giant leap for mankind.”

Ivan

pre 2 godine

Ova drzava je cirkus. Pa na njihovim sajtovima pise da je kovid razlog za izuzece. Sad mi nije jasno kako vlada prica jedno na zvanicnim stranicama im pise drugo?

RajkoŠa

pre 2 godine

Odvaliće ih od odštete obzirom da iako je Novak u pravu neće ga pustiti ali će kasnije dobiti spor protiv onoga ko ga je doveo u zabludu.
Cenim 50 miliona ozi dolara.

Sto pises kad ti skodi?

pre 2 godine

Prvi sam koji je posumnjao na Krega, i nazvao ga mutnim čovekom, njemu je bilo stalo da Novak igra turnir i smuvao je tu neke nezavisne komisije, koje vlada ne priznaje, verujem da je Novaku rekao - dovoljna je potvrda da si preležao koronu pre šest meseci, a onda je sakrio istinu, da je tražio mišljene od ministra zdravlja i da mu je ovaj još u novembru s)lužbeno odgovori da to neći biti valjan dokaz.
(Hoćemo istinu, a ne manipulaciju s masom)


Mozda, ako mislis da je AO neki seoski fjucers.

bradina

pre 2 godine

Nasao se "krivac",neka visi Pedro! Ne interesuje me koje kriv ali maltretiranje tenisera koji nije nicim ugrozio nikoga(osim Pravila),a legalno dobio odobrenje,dalje sve znate da ne ponavljam,me iritira!
Koga vlasti Australije vuku za nos?Ovo oko Ceske teniserke je tek strasno."Privedena" teniserka koja je vec 2 nedelje tamo,sa slicnim medicinskim izuzecem!Zasto je to uradjeno prokljuvio bi svako!Naredni Izbori su ipak razlog!Od prijatelja koji zivi u Melburnu,saznao da svi cekaju pocetak turnira i izlazak iz kuca jer je ovo lici na konc.logor,i lova na Jevreje,.Mozes biti zarazen,ali ako si vakcinisan imas pravo na kretatanje,oni drugi NE.Ako te policajac legitimise i ne pokazes mu karton o vakcinaciji,na licu mesta dobijes kaznu koju moras platiti u roku od 24 sata u protivnom, dolaze da te pokupe,neizbezna je vakcinacinisanje,i to samo ona koje je Ministarstvo zdravlja odobrilo!Neznam da li preuvelicava,ili rekla-kazala,cuo od komsije,ali ako je tako mogu misliti zasto su to uradili Novaku.Kad sam juce procitao da u hotelu u kojem je Novak,ima ljudi i dece koji su tamo 9.godina,stvarno sta da pomislim!? Uzas da humanitarne organizacije ne reaguju,kao sto su reagovali u slucaju prava zena u islamskim drzavama!Koliko god zeleo da Novaku da igra,ona misao je opravdana:Bezi sine, i ne okreci se!
ATP je posebna prica,valjda treba da stiti svoje tenisere,ne da se prave Tose!Gde je reakcija da se bojkotuje AO,kao sto su trazili bojkot OI u Kini, zbog Kineske teniserke!

banchi

pre 2 godine

Sada će biti dgovoran neki direktor turnira, predsednik saveza, bla, bla. Karijera jednog direktora, jedna ostavka je najmanja šteta, zar ne? A kako će objasniti odobreno izuzeće koje mu je dala država Viktorija!? Njena nezavisna lekarska komisija?
Slobodan da kroči i da se kreće na teritoriji Viktorije!
Možda može neki direktor da pogreši, a kako može da pogreši cela država sa svim svojjim činovničkim aparatom?
Ko bi još u to verovao?
Ajde kenguri, pokušajte se oprati malo jačin sapunom, ovaj ne peni!

rampa

pre 2 godine

Menjaju se teze. Recimo da je sve ovo napisano potpuno tacno: vlada je obavestila teniski savez, a savez je pogresno informisao igrace. Postavlja se pitanje zasto su granicne sluzbe, pod upravom vlade, pustile SVE ostale igrace i zvanicnike da udju ako nisu zadovoljili vladinu odluku? Zasto je Novaku izdata viza? Zasto mu je dozvoljeno da udje u avion?

hahahhaa

pre 2 godine

Ovo je informacija za mrzitelje svega srpskog . Cisto da se zna da je Novak ispostovao ono sto su trazili od njega. Bar deo koji je znao, tj koji su mu rekli.

realno

pre 2 godine

Onda neka plate odstetu za ovo maltretiranje, a Nole ce to sigurno proslediti u humanitarne svrhe npr neko sirotiste u Australiji. Ko tebe kamenom, ti njega hlebom...

poz

pre 2 godine

Pa ko veruje u ovo? Napravili su stetu. Samo jos jednu u nizu. To je drzava u kojoj su ubili sve pse u jednom azilu samo zato da ljudi ne bi dolazili tj napustali domove da bi ih videli i usvojili. Da li mozemo da zamislimo taj svet bogate i demoktlratske australije. Tesko.

A

pre 2 godine

I dalje ostaje nejasno kako su se pre njega ostali provukli na granici sa istom dokumentacijom. Ali dobro, vecinom je sad razjasnjeno sta se desavalo.

jk

pre 2 godine

Glavni krivac je Djokovic. I da je u decembru znao da je vakcina obavezna, ne bi mogao da udje u zemlju jer su potrebne dve doze!

Mogao je da se vakcinise sto puta do sada, ali nije... Jer on pametniji od svih ostalih? Nije.

Milica

pre 2 godine

Glupost. Teniska asocijacija nije izdala Novaku vizu već država Australija. Ne znaju kako da se operu, pa svaljuju krivicu na nedužne. I ako je, pretpostavimo, teniska asocijacija pogrešno poslala, država je bila tu da stopira to, a ne da izdaju vizu. Rijaliti.

Prosta logika

pre 2 godine

Kako su ostali igraci sa ISTIM izuzecem vec usli pa ih sad naknadno vracate.Kako su usli?... Da ne bi trubili sa kuku lele zatucanom zemljom (mnoge su pokazale tokom ove krize koliko su zatucane).. Nole daj sve od sebe da se turnir premjesti u Dubai.Nace se novac, klima je ok i to ce se promjeniti ako treba, a ove robijase prekriziti.Od metka se pobjeci moze, al od gena ne.

spetnaz

pre 2 godine

Koje pranje sad....i na kraju će samo da se izvine na propustu i to je to,nikakve posledice organizatori neće snositi....a Nole i dalje neće moći da zaigra...

Let's go Brandon!

pre 2 godine

Nije ništa pogrešno i uopšte nema veze sa vakcinama. Izbori su na proleće i u Srbiji i u Australiji. Rio Tinto iz Australije dobio stop u Srbiji od naroda a uz Novakovu javnu podršku.
Niko od naših političara ništa konkretno nije uradio da mu pomogne, samo deklarativno blablabla. Australijski političari ga koriste za primer pred svojim izmaltretiranim narodom. Srbija je opet ponižena iako smo milion puta čuli da više neće biti. I opet, po milioniti put, narod mora sve sam.

Nesko

pre 2 godine

To je sada pokusaj australijskih politicara da za ovu blamazu krivicu svale na rukovodstvo turnira. Ali pravi krivac je australijska federalna vlast, odnosno njene sluzbe. Da je ovako kako oni kazu (federalna vlast je izdala smernice ali rukovodstvo turnira ih nije prenelo igracima), onda bi i ova Cehinja i onaj sudija koji su imali izuzece od vakcinacije po istom osnovu kao Novak bili vraceni sa granice jer bi se odmah tu utvrdilo da to izuzece nije u skladu sa smernicama federalne vlasti. Ali oni su bez problema usli i svrljali po Australiji sve dok ih sada nisu pokupili da bi mogli da na sudu u ponedeljak izigravaju doslednost.
U stvari, to samo jasno pokazuje ono sto neki misleci ljudi u Australiji vec pisu. Kada je Novak najavio da dolazi sa izuzecem doslo je do izrazito negativne reakcije australijskog javnog mnjenja. Politicari kojima na prolece idu izbori se delom usr*li, delom videli priliku da dobiju poene tako sto ce da treniraju strogocu na omrazenom Balkancu, i eto nas ovde gde smo.

vvvv

pre 2 godine

Neka Novaku Teniski savez Australije nadoknadi troškove koje je imao dolaskom u Australiju.
(Harwy, 7. januar 2022 20:24

Reci mi da se šališ .

Novaku je prekinut niz nedelja na prvom mestu jer ne može da brani osvojene bodove od prošle godine .
Ponižavan svo vreme i zatvoren .

Bukvalno mu uništili karijeru za tri dana. Mi ovde pričamo o milion evra za Čehinju i ko zna koliko za Novaka .
Kada napakuju advokati još deset stavki ...
E sad može sve ovo da se završi u Australiji a može i na medjunarodnom sudu.
Jel kriva država ili AO, sta to Novaka zabole, on je imao uredne i legalne papire .

Nexus

pre 2 godine

Ispade sada da vize u Australiji može izdati i Udruženje penzionera ako može Teniski savez. Skot Morison sada traži način kako da se opere u sklopu predizborne kampanje. Džaba mu jer gubi izbore.

Milanca

pre 2 godine

Rekao sam vec to odmah cim se pojavila vest dnce biti problema. Sud nece promeniti odluku ali ce ova gospoda dobiti adekvatnu kaznu za te greske koje su napravili.

Legolas

pre 2 godine

Svet "nove normalnosti"!
Gde se modifikuje "po pravilima,novim normama" život.Svih.Građana,putnika,sportista,pojedinaca uopšte.
Administracija je najmanji problem.
Najveći je što se zdravi ljudi tretiraju kao bolesnici.A ako si vakcinisan i bolestan ili oboleo unmeđuvremenu ti si podoban i dobrodošao!!
Orvele izvini ali ti si mala maca za današnje kreatore života.

Когнитивне способности

pre 2 godine

@ KaiserRoger

Невероватно је да поред толико добрих коментара и текстова који су објаснили ситуацију ти напишеш овакав коментар. Само ћу ти рећи једну ствар: од две стручне комисије које су Новаку дале изузеће једна је била под ДРЖАВНОМ ингеренцијом. Значи, држава Аустралија је поништила своју сопствену одлуку (о издавању визе и да не говоримо), а сада покушава да оптужи директора турнира. Значи, држава не само да није озбиљна и консеквентна, него је и јадна у покушају да пребаци кривицу на директора турнира. А ти, ако и даље не разумеш суштину, треба да се забринеш... Толико.

...

pre 2 godine

u svakom slucaju je ova cehinja usla u zemlju i igrala turnir vec, znaci nikakvo problema nije bilo sa granicnom kontrolom. strta samo sto vrv ni nema novca da se bori za pravdu pa se spakovala vec i ceka da ode...

Nikola

pre 2 godine

Ovo nije tacno. Dok je Novak bio na putu za AU, vlasti su govorile kako je Corona u poslednja 6 meseca dovoljna za izuzece, kada su saznali da je bas to njegov razlog promenili su pricu i sada to vise nije dovoljno.

Mir Božiji

pre 2 godine

Nova gnusna laž i pokušaj jeftinog spina. Medicinsko izuzeće je odobrila država, teniski savez prati savete svih mediciniskih i ostalih vladinih tela. Sva izuzeća su potvrđena od svih, ne samo teniskog saveza.

Kreg Tajli može samo da prenese ono što su mu ljudi iznad njega odobrili i garantovali. Odjednom to više ne važi i sad je Tajli kriv za sve. Vrlo providno i bedno. Poznata igranka odvratnih političara. Bar mi znamo kako ide.

Milica

pre 2 godine

Glupost. Teniska asocijacija nije izdala Novaku vizu već država Australija. Ne znaju kako da se operu, pa svaljuju krivicu na nedužne. I ako je, pretpostavimo, teniska asocijacija pogrešno poslala, država je bila tu da stopira to, a ne da izdaju vizu. Rijaliti.

Mir Božiji

pre 2 godine

Nova gnusna laž i pokušaj jeftinog spina. Medicinsko izuzeće je odobrila država, teniski savez prati savete svih mediciniskih i ostalih vladinih tela. Sva izuzeća su potvrđena od svih, ne samo teniskog saveza.

Kreg Tajli može samo da prenese ono što su mu ljudi iznad njega odobrili i garantovali. Odjednom to više ne važi i sad je Tajli kriv za sve. Vrlo providno i bedno. Poznata igranka odvratnih političara. Bar mi znamo kako ide.

banchi

pre 2 godine

Sada će biti dgovoran neki direktor turnira, predsednik saveza, bla, bla. Karijera jednog direktora, jedna ostavka je najmanja šteta, zar ne? A kako će objasniti odobreno izuzeće koje mu je dala država Viktorija!? Njena nezavisna lekarska komisija?
Slobodan da kroči i da se kreće na teritoriji Viktorije!
Možda može neki direktor da pogreši, a kako može da pogreši cela država sa svim svojjim činovničkim aparatom?
Ko bi još u to verovao?
Ajde kenguri, pokušajte se oprati malo jačin sapunom, ovaj ne peni!

Nesko

pre 2 godine

To je sada pokusaj australijskih politicara da za ovu blamazu krivicu svale na rukovodstvo turnira. Ali pravi krivac je australijska federalna vlast, odnosno njene sluzbe. Da je ovako kako oni kazu (federalna vlast je izdala smernice ali rukovodstvo turnira ih nije prenelo igracima), onda bi i ova Cehinja i onaj sudija koji su imali izuzece od vakcinacije po istom osnovu kao Novak bili vraceni sa granice jer bi se odmah tu utvrdilo da to izuzece nije u skladu sa smernicama federalne vlasti. Ali oni su bez problema usli i svrljali po Australiji sve dok ih sada nisu pokupili da bi mogli da na sudu u ponedeljak izigravaju doslednost.
U stvari, to samo jasno pokazuje ono sto neki misleci ljudi u Australiji vec pisu. Kada je Novak najavio da dolazi sa izuzecem doslo je do izrazito negativne reakcije australijskog javnog mnjenja. Politicari kojima na prolece idu izbori se delom usr*li, delom videli priliku da dobiju poene tako sto ce da treniraju strogocu na omrazenom Balkancu, i eto nas ovde gde smo.

hahahhaa

pre 2 godine

Ovo je informacija za mrzitelje svega srpskog . Cisto da se zna da je Novak ispostovao ono sto su trazili od njega. Bar deo koji je znao, tj koji su mu rekli.

vvvv

pre 2 godine

Neka Novaku Teniski savez Australije nadoknadi troškove koje je imao dolaskom u Australiju.
(Harwy, 7. januar 2022 20:24

Reci mi da se šališ .

Novaku je prekinut niz nedelja na prvom mestu jer ne može da brani osvojene bodove od prošle godine .
Ponižavan svo vreme i zatvoren .

Bukvalno mu uništili karijeru za tri dana. Mi ovde pričamo o milion evra za Čehinju i ko zna koliko za Novaka .
Kada napakuju advokati još deset stavki ...
E sad može sve ovo da se završi u Australiji a može i na medjunarodnom sudu.
Jel kriva država ili AO, sta to Novaka zabole, on je imao uredne i legalne papire .

rampa

pre 2 godine

Menjaju se teze. Recimo da je sve ovo napisano potpuno tacno: vlada je obavestila teniski savez, a savez je pogresno informisao igrace. Postavlja se pitanje zasto su granicne sluzbe, pod upravom vlade, pustile SVE ostale igrace i zvanicnike da udju ako nisu zadovoljili vladinu odluku? Zasto je Novaku izdata viza? Zasto mu je dozvoljeno da udje u avion?

realno

pre 2 godine

Onda neka plate odstetu za ovo maltretiranje, a Nole ce to sigurno proslediti u humanitarne svrhe npr neko sirotiste u Australiji. Ko tebe kamenom, ti njega hlebom...

...

pre 2 godine

u svakom slucaju je ova cehinja usla u zemlju i igrala turnir vec, znaci nikakvo problema nije bilo sa granicnom kontrolom. strta samo sto vrv ni nema novca da se bori za pravdu pa se spakovala vec i ceka da ode...

Nexus

pre 2 godine

Ispade sada da vize u Australiji može izdati i Udruženje penzionera ako može Teniski savez. Skot Morison sada traži način kako da se opere u sklopu predizborne kampanje. Džaba mu jer gubi izbore.

Legolas

pre 2 godine

Svet "nove normalnosti"!
Gde se modifikuje "po pravilima,novim normama" život.Svih.Građana,putnika,sportista,pojedinaca uopšte.
Administracija je najmanji problem.
Najveći je što se zdravi ljudi tretiraju kao bolesnici.A ako si vakcinisan i bolestan ili oboleo unmeđuvremenu ti si podoban i dobrodošao!!
Orvele izvini ali ti si mala maca za današnje kreatore života.

dt

pre 2 godine

Glavni krivac je Djokovic. I da je u decembru znao da je vakcina obavezna, ne bi mogao da udje u zemlju jer su potrebne dve doze!

Mogao je da se vakcinise sto puta do sada, ali nije... Jer on pametniji od svih ostalih? Nije.
(jk, 07. januar 2022 20:32)

Ajde ti prepametni da objasniš kako je mogao da dobije vizu ako nije ispunjavao uslove? Kako je ova Čehinja mogla da igra turnir ako nije ispunjavala uslove? Novak nije pametniji od svih ostalih ali ti jesi gluplji.

Prosta logika

pre 2 godine

Kako su ostali igraci sa ISTIM izuzecem vec usli pa ih sad naknadno vracate.Kako su usli?... Da ne bi trubili sa kuku lele zatucanom zemljom (mnoge su pokazale tokom ove krize koliko su zatucane).. Nole daj sve od sebe da se turnir premjesti u Dubai.Nace se novac, klima je ok i to ce se promjeniti ako treba, a ove robijase prekriziti.Od metka se pobjeci moze, al od gena ne.

Nikola

pre 2 godine

Ovo nije tacno. Dok je Novak bio na putu za AU, vlasti su govorile kako je Corona u poslednja 6 meseca dovoljna za izuzece, kada su saznali da je bas to njegov razlog promenili su pricu i sada to vise nije dovoljno.

Let's go Brandon!

pre 2 godine

Nije ništa pogrešno i uopšte nema veze sa vakcinama. Izbori su na proleće i u Srbiji i u Australiji. Rio Tinto iz Australije dobio stop u Srbiji od naroda a uz Novakovu javnu podršku.
Niko od naših političara ništa konkretno nije uradio da mu pomogne, samo deklarativno blablabla. Australijski političari ga koriste za primer pred svojim izmaltretiranim narodom. Srbija je opet ponižena iako smo milion puta čuli da više neće biti. I opet, po milioniti put, narod mora sve sam.

poz

pre 2 godine

Pa ko veruje u ovo? Napravili su stetu. Samo jos jednu u nizu. To je drzava u kojoj su ubili sve pse u jednom azilu samo zato da ljudi ne bi dolazili tj napustali domove da bi ih videli i usvojili. Da li mozemo da zamislimo taj svet bogate i demoktlratske australije. Tesko.

Canadaboy

pre 2 godine

Laz,laz i opet laz !!! Kako su drugi teniseri usli u Australiju bez problema? Vlasti Australije su mislili da ludi srbin nece da se bori. Mozda ce Novak izgubiti protiv drzave ali nece spustiti gaće.....

A

pre 2 godine

I dalje ostaje nejasno kako su se pre njega ostali provukli na granici sa istom dokumentacijom. Ali dobro, vecinom je sad razjasnjeno sta se desavalo.

Milanca

pre 2 godine

Rekao sam vec to odmah cim se pojavila vest dnce biti problema. Sud nece promeniti odluku ali ce ova gospoda dobiti adekvatnu kaznu za te greske koje su napravili.

spetnaz

pre 2 godine

Koje pranje sad....i na kraju će samo da se izvine na propustu i to je to,nikakve posledice organizatori neće snositi....a Nole i dalje neće moći da zaigra...

koncentrisi se

pre 2 godine

"Niko nije kriv za Djokovicevu situaciju osim njega samog. Zbog antivakserskog praznoverja. Baš predstavlja Srbiju u najboljem svetlu."

Broj pluseva i minusa na ovaj komentar pokazuje da nas mozda ne predstavlja u najboljem svetlu, ali u pravom sigurno.
(vlasta, 7. januar 2022 22:18)

Ne znam cime se bavis u zivotu, ali ti je logicki aparat stvarno nedovoljan.
Covece, ovde se ne prica o njegovom vakserskom stavu, to je cak i Kirjos shvatio (hej, bre). Ovde se prica o tome da je drzava Australija prekrsila svoju sopstvenu proceduru i stavila neduznog coveka u zatvor. DA li je to tebi jasno? Koncentrisi se.
A to da li on sebi nanosi stetu svojim stavom o vakcini je SAMO NJEGOVA STVAR - postoje stotine ozbiljnih naucnih studija koje tvrde da je imunitet onih koji su prelezali koronu bolji od onih koji su vakcinisani. Kao sto postoje stotine koje tvrde suprotno. Ni ti, a ni ja nismo kompetentni da kazemo koje od ovih studija su vise u pravu - prema tome pusti svakog coveka da donese odluku za sebe, nemoj stavljati ljudima zutu zvezdu na rukav. Koncentrisi se.

kecman iz svlacionice

pre 2 godine

Rekao sam vec to odmah cim se pojavila vest dnce biti problema. Sud nece promeniti odluku ali ce ova gospoda dobiti adekvatnu kaznu za te greske koje su napravili.
(Milanca, 7. januar 2022 20:25)

U tom slucaju Novak i teniseri koji su greskom organizatora-direktora AO spreceni da igraju, maltretirani ... imaju potpuno pravo da ospore turnir na sudu.

Когнитивне способности

pre 2 godine

@ KaiserRoger

Невероватно је да поред толико добрих коментара и текстова који су објаснили ситуацију ти напишеш овакав коментар. Само ћу ти рећи једну ствар: од две стручне комисије које су Новаку дале изузеће једна је била под ДРЖАВНОМ ингеренцијом. Значи, држава Аустралија је поништила своју сопствену одлуку (о издавању визе и да не говоримо), а сада покушава да оптужи директора турнира. Значи, држава не само да није озбиљна и консеквентна, него је и јадна у покушају да пребаци кривицу на директора турнира. А ти, ако и даље не разумеш суштину, треба да се забринеш... Толико.

steppenwolf

pre 2 godine

Licno mislim da Novak treba da tuzi Teniski savez Australije. Ili same organizatore AO. Dozivljava nevidjenu torturu, nece moci da igra na AO, u svim vestima je po celom svetu. Gubi finansijski, fizicki, psihicki . Gubi svoj ugled ni kriv ni duzan. A posle svega, nikada vise ne treba da ucestvuje na ovom GS. On je svoje ime zacementirao kada je ovaj GS u pitanu. Ko zna koliko ce decenija proci da neko obori njegov rekord od 9 osvojenih AO. Gospodo da platite sve muke..laku noc i dovidjenja. A vi se igrajte tenisa...Ali nikada kao sto sam ga igrao JA.

ambasada je federalna institucija

pre 2 godine

Nije mu vizu izdao Morison, premijer, nego službenik ambasade. Kaži sada, ali bez majmunisanja, kad si pročitao da je Novak preležao i drugi put koronu? Ajde da vidimo ko mu je dao potvrdu, da li sam lud ako pomislim da je pečat beogradski?
(Precenio sebe, a Krejg ga zavrnuo, 7. januar 2022 21:47

DA li citas sta si napisao? Ispade Krejg glavni covek u drzavi - govoris upravo sto i australijski politicari koji bi da optuze Krejga. Kada si tako pametan (a ista pitanja bih postavio i australijskim ministrima) objasni mi sledece stvari:
1) kako je Krejg mogao da spreci komunikaciju izmedju vlade Viktorije i federalne vlade? Naime, drzava Viktorija je osnovala jednu od dve komisije koja je Novaku dala izuzece. Znaci, Krejg ne moze biti kriv
2) Ukoliko nije bilo komunikacije izmedju drzave Viktorije i federalne vlade, tj federalna vlada nije znala za izuzece koje dodeljuje vlada Viktorije, po kojoj osnovi su onda drugi sportisti sa izuzecem prosli granicnu kontrolu koja je u nadleznosti federalne vlade - ako su oni prosli, znaci da je federalna vlada ZNALA za proces izuzeca, ali ga je samo ignorisala kod Novaka. Sada pokusavaju da se izvade tako sto RETROAKTIVNO izbacuju neke od njih, ali to ne menja stvar - na osnovu cinjenica federalna vlada je MORALA znati za proces izuzeca, i samo se sve vise zapetljavaju pricom o pogresnoj komunikaciji. Ako Novak ima dobre advokate zaradice nekoliko Grand slemova - a onda deo novca pokloni emigracionom hotelu. SAh-mat!

Simpo

pre 2 godine

Mogao je da se vakcinise sto puta do sada, ali nije... Jer on pametniji od svih ostalih? Nije.
(jk, 07. januar 2022 20:32)
Čime zapadnim vakcinama koje štite a istočnim Ruskim i Kineskim ne, jer one ne štite. Vidim koliko štite zato danas ima nekoliko desetina hiljada zaraženih virusom u Australiji.

Milos

pre 2 godine

Odakle vama informacija da je Djokovic kao razlog izuzeca naveo zarazenost kovidom? Nemojte izmisljati i dezinformisati ljude!
(Milos, 07. januar 2022 21:18)

Šta ti čitaš uopšte ? Pa to su australijanci rekli, i naveli kao razlog za anulaciju vize posto to nije dovoljno bez dve doze vakcine.
(JPR24, 7. januar 2022 21:28)
Jedina zvanicna stvar koju su Australijanci rekli je da "Djokovic nije pruzio dovoljno dokaza". Sve ostalo je infodemija na koju masovno nasedate...

kompromis se ovde drugacije zove

pre 2 godine

(Jedna od mogućnosti, 7. januar 2022 22:45)

Poeni su najmanje vazni ovde.
Ovo je pitanje povrede casti, ljudskog integriteta i nanosenje direktne i indirektne stete (direktna je to sto ne igra na turniru, kao i troskovi puta, priprema itt; indirektna je uticaj na sponzore, buduce turnire itt). Ovde su ozbiljne pare u igri, nadam se da ce ih odrati, a onda smekerski dati deo novca da se napravi dobar imigracioni hotel. Ima da ih razbije.

brm

pre 2 godine

Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka, baš na osnovu tog izuzeđa da su imali koronu u prethodnih 6 meseci? Bilo je dovoljno dok se nije digla frka oko Novaka, zarad političkih poena političara na domaćoj sceni jer su tamo uskoro izbori. Sada poništavaju vize svima koji su po tom osnovu ušli, čak i igrali neke teniske mečeve i vraćaju ih kući. To što su razvijeni i bogati, ne čini ih ozbiljnom državom.

eh moj pravnice

pre 2 godine

To što mu je izdata viza ne sprečava graničnu policiju da vizu poništi. On je iz Španije prvo leteo do Dubaija, onda je krenuo put Melburna, na vratima ga nije kontrolisala granična policija Australije, ili misliš da jeste? Mogao je da uđe u zemlju, mogao je da odigra prvo kolo, i uvek su savezne vlasti mogle da ga deportuju prvim avionom. Mislim da vi pojma nemate šta pišete. Moje pravničko zvanje meni sugeriše da sud ovde nema šta da traži, jer svaka država ima prava da poništi izdatu vezu, bez objašnjenja, reč je o diskrecionom pravu. Novak je mogao samo da se žali na ukidanje vize, ali ako sud kaže da je viza okej, država opet može da ga vrati, bez objašnjenja, jer sud neće "narediti" državi da Novaku omogući da igra za goata.
(Sudija i ne zna šta je goat, 7. januar 2022 22:07

Uh, pravnice svaka ti cast. DA li si mozda video komentar najboljeg australijskog emigracionog advokata koji je savetovao Novaka? Ako nisi proguglaj malo.
Da li si nekada ziveo i radio u inostranstvu? Ja jesam 20 godina u Holandiji i da ti kazem da i kada sam samo radio sa vizom, morali su da postoje ozbiljni razlozi da mi je ukinu jednom kada su mi dali... cako tamo i pise pod kojim uslovima se moze ukinuti. Ljudi nisu robovi, imaju neka prava.
A u ovom slucaju situacija je jos drasticnija, to bi ti kao neki pravnik morao da razumes. Novak je pozvan da igra od strane Australijske teniske asocijacije. Poziv je neka vrsta ugovora, iz koga je cak stala i drzava Viktorija. To se ne krsi tek tako.

Jelenče

pre 2 godine

Ako deportuju Noleta i ne dozvole mu da igra na prvom grend slemu u sezoni, neka Australijanci za početak izostave reč 'open' iz naziva.

RajkoŠa

pre 2 godine

Odvaliće ih od odštete obzirom da iako je Novak u pravu neće ga pustiti ali će kasnije dobiti spor protiv onoga ko ga je doveo u zabludu.
Cenim 50 miliona ozi dolara.

bradina

pre 2 godine

Nasao se "krivac",neka visi Pedro! Ne interesuje me koje kriv ali maltretiranje tenisera koji nije nicim ugrozio nikoga(osim Pravila),a legalno dobio odobrenje,dalje sve znate da ne ponavljam,me iritira!
Koga vlasti Australije vuku za nos?Ovo oko Ceske teniserke je tek strasno."Privedena" teniserka koja je vec 2 nedelje tamo,sa slicnim medicinskim izuzecem!Zasto je to uradjeno prokljuvio bi svako!Naredni Izbori su ipak razlog!Od prijatelja koji zivi u Melburnu,saznao da svi cekaju pocetak turnira i izlazak iz kuca jer je ovo lici na konc.logor,i lova na Jevreje,.Mozes biti zarazen,ali ako si vakcinisan imas pravo na kretatanje,oni drugi NE.Ako te policajac legitimise i ne pokazes mu karton o vakcinaciji,na licu mesta dobijes kaznu koju moras platiti u roku od 24 sata u protivnom, dolaze da te pokupe,neizbezna je vakcinacinisanje,i to samo ona koje je Ministarstvo zdravlja odobrilo!Neznam da li preuvelicava,ili rekla-kazala,cuo od komsije,ali ako je tako mogu misliti zasto su to uradili Novaku.Kad sam juce procitao da u hotelu u kojem je Novak,ima ljudi i dece koji su tamo 9.godina,stvarno sta da pomislim!? Uzas da humanitarne organizacije ne reaguju,kao sto su reagovali u slucaju prava zena u islamskim drzavama!Koliko god zeleo da Novaku da igra,ona misao je opravdana:Bezi sine, i ne okreci se!
ATP je posebna prica,valjda treba da stiti svoje tenisere,ne da se prave Tose!Gde je reakcija da se bojkotuje AO,kao sto su trazili bojkot OI u Kini, zbog Kineske teniserke!

macconi

pre 2 godine

sad ce da svaljuju krivicu jedni na druge i svalice je na najslabijeg u toj hijerarhiji,i tako ce tamosnja vlast pokusati da se opere...kao da organizatori jednog od najveceg takmicenja u tenisu nisu bili upoznati sa merama i protokolima u toj zemlji i davali pogresne informacije...kao sto kaze Tipsarevic jeftino!

JPR24

pre 2 godine

Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka, baš na osnovu tog izuzeđa da su imali koronu u prethodnih 6 meseci? Bilo je dovoljno dok se nije digla frka oko Novaka, zarad političkih poena političara na domaćoj sceni jer su tamo uskoro izbori. Sada poništavaju vize svima koji su po tom osnovu ušli, čak i igrali neke teniske mečeve i vraćaju ih kući. To što su razvijeni i bogati, ne čini ih ozbiljnom državom.
(brm, 07. januar 2022 21:11)

Uspeli su zato sto su anonimusi, niko nije tražio bubice… Novak je ipak druga stvar, znalo se da dolazi, digli hajku, a političari skočili na priliku da pokušaju da skupe bodove za izbore u maju. Ali ako su Novakovi advokati dobri, pa i da mora da ode, trebali bi nasamarati sve redom pa neka australijanci vide kakve mazge im vode državu.

Sava

pre 2 godine

ovde je ipak laž i mutljavima u pitanju jer da je sve to tako za ta dva meseca su mogli 100 da jedni druge provere i da proveravaju odmah da li je ikome data takva dozvola - jednostavnim dopisom molim vas potvrdite da li se primenjuje izmena koju smo vam dostavili ili ste vec izdali i ako ste izdali kome ste izdali, dozvole za ulazak po specijalnom režimu. Ovo je laž i nameštaljka Više je nego očigledno da svetska duboka država "trenira strogoću" sa višestrukim ciljem: sprovesti politiku ograničavanja ljudskih sloboda; sprovesti postupke nasilnih vakcinisanja radi budućih ko zna kakvih prisilnih radnji, onemogućavanje Novaku kao Srbinu i Slovenu 10tu pobedu i rekord u osvajanju AO (posle izjave Roda po pitanju Novakove vize sasvim je jasna i vidna zavist)

Jedna od mogućnosti

pre 2 godine

Postoji i solomonsko rešenje: ukoliko mu nedozvole da brani trofej i bodove, onda da se dogovore AO i ATP tour da mu se zamrznu bodovi od prošlog osvajanja (2000 bodova). Kad je počela pandemija i svet stao kao i odigravanje svih turnira po svetu igračima su zamrzuti bodovi koje su osvajali 2019-e i rangiranje na ATP listi je bilo jednostavno zamrznuto od marta pa do jula ili avgusta 2020-e! I tu je Nole bio na najvećem gubitku jer je kao i sad bio prvi na listi.
Novak želi da igra i da brani poene (inače se ne bi tek tako iscimao do Australije) ali mu ne njegovom krivicom nedozvoljavaju učešće da bilo šta pokuša. Nek mu bar ostanu poeni od prošle godine umesto brisanja zbog neigranja. Ne samo njemu nego svim igračima koje ne puste da igraju!

kilo

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)


Na jedan tačan komentar čovek dobije višestruko više minusa nego pluseva.
Ljudi, koji vam je đavo?

don

pre 2 godine

Rekao sam vec to odmah cim se pojavila vest dnce biti problema. Sud nece promeniti odluku ali ce ova gospoda dobiti adekvatnu kaznu za te greske koje su napravili.
(Milanca, 7. januar 2022 20:25

Ako je nepristrasan, poništiće odluku. Ako je vest tačna, onda je regularnost turnira upitna. Ne može biti da nisu znali.

Tuđini

pre 2 godine

Najjači su mi ovi što du otišli iz Srbije i sada mrze dve što ima veze sa Srbijom. Ostanite gde ste i nikada...ama baš nikada više ne dolazite ovde.
A mogli bi i da se manete naših sajtova imate dovoljno "vaših".

Sinke

pre 2 godine

Sve rade da okrenu pricu na svoju stranu,a oni su ti koji su odobrili igracima uzuzece za ulazak u zemlju...Ne znam oce li uspjeti nesto uraditi Novakovi advokati,jer cini mi se sve sto budu uradili bice nedovoljno....Oni su jednostavno odlucili da Novaka izbace,i to im je jedini cilj.

kilo

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)

23. juna je bio pozitivan, nakon povratka iz Zadra.
(pfff, 07. januar 2022 20:49)


Jeste 23. juna, ali 2020. godine, a ne 2021.

jk

pre 2 godine

Glavni krivac je Djokovic. I da je u decembru znao da je vakcina obavezna, ne bi mogao da udje u zemlju jer su potrebne dve doze!

Mogao je da se vakcinise sto puta do sada, ali nije... Jer on pametniji od svih ostalih? Nije.

Sto pises kad ti skodi?

pre 2 godine

Prvi sam koji je posumnjao na Krega, i nazvao ga mutnim čovekom, njemu je bilo stalo da Novak igra turnir i smuvao je tu neke nezavisne komisije, koje vlada ne priznaje, verujem da je Novaku rekao - dovoljna je potvrda da si preležao koronu pre šest meseci, a onda je sakrio istinu, da je tražio mišljene od ministra zdravlja i da mu je ovaj još u novembru s)lužbeno odgovori da to neći biti valjan dokaz.
(Hoćemo istinu, a ne manipulaciju s masom)


Mozda, ako mislis da je AO neki seoski fjucers.

Hoćemo istinu, a ne manipulaciju s masom

pre 2 godine

Muka mi je od vas koji ne dozvoljavate čoveku da objavi neko logično mišljenje. Prvi sam koji je posumnjao na Krega, i nazvao ga mutnim čovekom, njemu je bilo stalo da Novak igra turnir i smuvao je tu neke nezavisne komisije, koje vlada ne priznaje, verujem da je Novaku rekao - dovoljna je potvrda da si preležao koronu pre šest meseci, a onda je sakrio istinu, da je tražio mišljene od ministra zdravlja i da mu je ovaj još u novembru službeno odgovori da to neći biti valjan dokaz. Novaka je na granici dočekala granična policija savezne države i poništila vizu, odakle vama da je ovo fašizam, da je premijer Australije skot, da u vladi sede skotine, a čekate da sud iz zemlje skotova uvaži Novakovu žalbu. Ako su fašistička zemčlja, zašto tamo igraš, šta će ti njihove titule i lova? Čudno je da se Kreg uopšte ne oglsšava.

Ivan

pre 2 godine

Ova drzava je cirkus. Pa na njihovim sajtovima pise da je kovid razlog za izuzece. Sad mi nije jasno kako vlada prica jedno na zvanicnim stranicama im pise drugo?

Novax

pre 2 godine

E tako, ovo se sada zove kompletirana priča .Sada će GOAT da ih vakciniše bez obzira na odluku suda u Ponedeljak. Već sada može da prepusti slučaj svojim advokatima, a on da se posveti drugim aktivnostima.

Uh umalo da zaboravim na Gardian i ostale tabloide.Šta se sve tu pisalo u ovih par dana majko mila.Novak ultra nacionalista i ostale gluposti.Nije zbog para , nego zbog poštovanja.Treba da ih odere/vakciniše.
Samo Novax leči koronu jednim ubodom😎

automatski generisan komentar

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)

23. juna je bio pozitivan, nakon povratka iz Zadra.
(pfff, 7. januar 2022 20:49)

Pretprosle godine. To je preko 18 meseci. Moze biti da je u medjuvremenu imao i covid i ebolu i sifilis, a mi to ne znamo, ali, svi znamo da nije bio u izolaciji. Prema tome, ako je, kojim slucajem i imao covid u zadnjih 6 meseci, a nije bio u izolaciji - utoliko gore!

JPR24

pre 2 godine

Odakle vama informacija da je Djokovic kao razlog izuzeca naveo zarazenost kovidom? Nemojte izmisljati i dezinformisati ljude!
(Milos, 07. januar 2022 21:18)

Šta ti čitaš uopšte ? Pa to su australijanci rekli, i naveli kao razlog za anulaciju vize posto to nije dovoljno bez dve doze vakcine.

Precenio sebe, a Krejg ga zavrnuo

pre 2 godine

@dt
Nije mu vizu izdao Morison, premijer, nego službenik ambasade. Kaži sada, ali bez majmunisanja, kad si pročitao da je Novak preležao i drugi put koronu? Ajde da vidimo ko mu je dao potvrdu, da li sam lud ako pomislim da je pečat beogradski?

Milanca

pre 2 godine

U tom slucaju Novak i teniseri koji su greskom organizatora-direktora AO spreceni da igraju, maltretirani ... imaju potpuno pravo da ospore turnir na sudu.
(kecman iz svlacionice


Pisem opet jer mi je slab net nesto pa ne znam da li se poslalo. Ima pravo da tuzi organizatore i odgovorne za to, ali nema pravo da osporava dogadjaj turnira. On svakako ne bi igrao jer nije vakcinisan ali je mogao da izbegne ovo zamaranje sada. Mislim da nece on da ih tuzi ali svakako sud ce nastaviti sigurno proces dalje, jer tamo nema bezanja od odgovornosti. Naci ce se krivci i verovatno ostati bez posla. Pa se ne cudite ako procitate neku ostavku sledece nedelje.

John

pre 2 godine

Ako se dokaže, ovo je zicer da ih Đoković tuži i odvali od odštete...
On aplicira za radnu vizu - ide tamo da radi (i igranje tenisa je nekakav rad). U proces izdavanja radne vize je uključen i poslodavac. U ovom slučaju je poslodavac - Australian Open.
Dakle, zbog nemara AO je nastala sva ova frka, jer su obavestili Đokovića da može da uđe onako kako je on mislio da može. A on nije imao nikakvog osnova da njima ne veruje jer je sve išlo glatko 15+ godina.
Imalo bi čak osnova i da ih država kazni jer su im napravili probleme.

ivica

pre 2 godine

Nikome od vas nije cudno to sto je naveden razlog zaraze virusom unatrag 6 mjeseci..Nole je u medijima svaki dan..npr.na ovom portalu i vise puta dnevno..corona,karantena,testiranja,to traje..bas neobicno da nitko ne zna za tu drugu coronu, ne zna garantiram ni nijedan od vas koji ga tu dan-noc slijepo podrzavate..i jos jedna stvar..znas da si pod povecalom,znas da se svi pitaju hoces li doci ili ne..i prihvacas informacije koje ti daje taj direktor(koji te zeli na turniru zbog love) a imas milijun nacina da uistinu saznas mozes li uci u zemlju ili ne..onda cekas doslovno zadnji cas,preskaces pripremne turnire koje uvjek igras kao pripremu za GS...i doslovno 5 do 12 kreces na put...i sad se svi nesto cude svemu ovome..jedino je to sto on radi ispravno i logicno,svi ostali su urotnici a nije se ni raspitao gdje treba..mogao je on te papire s kojima je mislio uci davno predociti kome treba pa bi znao da ga ovaj direktor mulja..a ne evo mene , ja doša..sta cemo sad..mislim ako on kao svjetski covjek,koji moze doci do koga god zeli,nije mogao izbjeci ovu torturu onda mozda i nije pametan koliko vi pricate..ja mislim da je on i pametniji nego sto svi misle i da je bio potpuno svjestan da ce se nesto slicno dogoditi..bas slucajno da on jedini to izuzece objavljiva na Instagramu i zatim sjeda u avion..

vlasta

pre 2 godine

"Niko nije kriv za Djokovicevu situaciju osim njega samog. Zbog antivakserskog praznoverja. Baš predstavlja Srbiju u najboljem svetlu."

Broj pluseva i minusa na ovaj komentar pokazuje da nas mozda ne predstavlja u najboljem svetlu, ali u pravom sigurno.

Canadaboy

pre 2 godine

Bez obzira na ishod u ponedeljak, Novak bi trebao reci u prvoj izjavi za medije:-"That's one small step for man. One giant leap for mankind.”

Milanca

pre 2 godine

U tom slucaju Novak i teniseri koji su greskom organizatora-direktora AO spreceni da igraju, maltretirani ... imaju potpuno pravo da ospore turnir na sudu.
(kecman iz svlacionice


Nemaju pravo da ospore dogadjaj turnira ali imaju pravo da tuze organizatore turnira. Dakle, Novak svakako ne bi mogao da igra ni u bilo kakvom slucaju i pravila su pravila. Ali ovo cimanje i maltretiranje je mogao da izbegne da ga nisu zeznuli i to ce sad on da vidi da li ce da tera dalje. Mada, i da odustane od svega sud ce svakako da ispita sve do kraja i naci ce se odgovorni.

duhajga

pre 2 godine

Niko nije kriv za Djokovicevu situaciju osim njega samog. Zbog antivakserskog praznoverja. Baš predstavlja Srbiju u najboljem svetlu.
(wiener, 07. januar 2022 20:32)

Zaigrao se Novak, sa Krejgom

pre 2 godine

Ispade sada da vize u Australiji može izdati i Udruženje penzionera ako može Teniski savez.
(Nexus, 7. januar 2022 20:54)

To se i desilo, ali policaja ima pravo da kaže - dalje nećeš moći. Sad jure pemzionera koji mu je dao vizu.

Bob

pre 2 godine

Federer samo sto nije doplivao do obale Australije a u medjuvremenu saznadoh vest(tajni izvor)da se zarazio negde u Indijskom okeanu!I dalje pliva ali u pratnji patrolnog broda!Bice mnogo interesantno da ispratimo kako ce Australija reagovati!Da,iz istog izvora sam saznao da Federeru nisu dali da se ukrca na brod iako je vakcinisan!To mozda otvara neka nova pitanja ali budimo strpljivi,trenutno je udaljen od obale oko 310 nautickih milja!

Albert

pre 2 godine

@ambasada je federalna institucija
Onaj policaja koji te na granici kontroliše, jači je od svake ambasade pa i vlade, on je institucija jer čuva granicu, ako radi po zakonu ne može mu niko ništa, jači je od ambasade. Odakle ti to da vlada mora da prihvati vizu koju je izdala ambasada, ovde je reč o tome da je onaj ko je izdao vizu i izuzeće pao poikošen odlukama policije (vlade), jer vlada vlada.

Cojle Manojle

pre 2 godine

"Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka", ovo je jako bitno za sud, kad su me ulovili da sam krao, kažem sudiji krali su i drugi al' ih niste osudili, a on mi dodao još tri meseca zbog vređanja suda.

Buljko

pre 2 godine

Nešto mi ovi mnogo mute iz Australije,nešto su se oni mnogo zapetljali oko ovih zakona,ne deluje mi da oni mogu na ovaj način da brane slobodu kretanja ljudima i na ovaj surov način ih kažnjavaju,daju dozvole pa ih uzimaju,pa te zatvore,pa te kao deportuju ,pa onda neće,pa onda se čekaš danima u pritvoru,gde to može tako ....ili možeš da udješ u zemlju ili ne...kad si ušao,dobio dozvole,prešao granicu,sleteo na aerodrom,to je kraj,baš Nola briga što je njihova greška,njihovi zakoni nisu usklađeni a to Djokovića ili nekog običnog čoveka ne treba da zanima ....Novak je jedan od najbogatijih ljudi na svetu,može da potegne najbolje svetske advokate što je i uradio....ne biH se ja kladio baš sada da će se ovaj slučaj završiti pobedom Australijske države protiv Novaka....ovo će da bude oboreno ,on će igrati u Australiji ,siguran sam u to.....a plus će mu na kraju dati par miliona za pobednika turnira i par puta više kada ih tuži za ovo ,,iživljavanje "....

kilo

pre 2 godine

Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka, baš na osnovu tog izuzeđa da su imali koronu u prethodnih 6 meseci? Bilo je dovoljno dok se nije digla frka oko Novaka, zarad političkih poena političara na domaćoj sceni jer su tamo uskoro izbori. Sada poništavaju vize svima koji su po tom osnovu ušli, čak i igrali neke teniske mečeve i vraćaju ih kući. To što su razvijeni i bogati, ne čini ih ozbiljnom državom.
(brm, 07. januar 2022 21:11)


A otkud ti znaš da su ostali teniseri dobili medicinsko izuzeće na osnovu prelezanog kovida? Možda su dobili na osnovu nekog drugog zdravstvenog razloga zbog kojeg nisu mogli da prime vakcinu, možda zbog toga što su primili neku vakcinu koja nije zvanično priznata u Australiji...

sigurno

pre 2 godine

viza i izuzece su razlicite aplikacije. Vizu mozes da dobijas za 5 minuta preko interneta.

tako da je sve jasno. Zao mi je Novaka, greska nije njegova nego od teniskog saveza ali drzava je ipak u pravu.

Sudija i ne zna šta je goat

pre 2 godine

Zasto je Novaku izdata viza? Zasto mu je dozvoljeno da udje u avion?
(rampa, 7. januar 2022 20:42)

To što mu je izdata viza ne sprečava graničnu policiju da vizu poništi. On je iz Španije prvo leteo do Dubaija, onda je krenuo put Melburna, na vratima ga nije kontrolisala granična policija Australije, ili misliš da jeste? Mogao je da uđe u zemlju, mogao je da odigra prvo kolo, i uvek su savezne vlasti mogle da ga deportuju prvim avionom. Mislim da vi pojma nemate šta pišete. Moje pravničko zvanje meni sugeriše da sud ovde nema šta da traži, jer svaka država ima prava da poništi izdatu vezu, bez objašnjenja, reč je o diskrecionom pravu. Novak je mogao samo da se žali na ukidanje vize, ali ako sud kaže da je viza okej, država opet može da ga vrati, bez objašnjenja, jer sud neće "narediti" državi da Novaku omogući da igra za goata.

Ajzak

pre 2 godine

Kako je onda mogao dobije vizu i medicinsko izuzeće,njih ne izdaje teniski savez...???
(Maki,


Vizu dobijas nezavisno od toga, a izuzece mu jedao turnir jer da se oni pitaju igrao bi. A vidis da su i u tome uspeli da pogrese. Sve je prosto samo malo ukljucite mozak a ne odma zavera protiv svih nas. Manite se srkijeve price

Milos

pre 2 godine

Novak:Prelezao sam koronu imam sve papire.
Direktor austalijan opena(DAO):Posalji ih nama,imamo mi dve nezavisne strucne komisije.
Novak:Ok
Nekoliko nedelja kasnije...
DAO:Novace sve ok,dobijas izuzece.
Novak:E persu!!!Znaci dobijam vizu bez frke sto nisam vakcinisan?
DAO:Ma naravno,ako ovi iz vlade,tipa premijer,ministarka zrdravlja prave fruku,moj sestric Majk radi na carini na aerodromu pa ce te prosvercovati bez problema.
Novak: A da ti pitas Skota jel ipak mogu da prodjem,da ne palim dzet,trosi 2000 l kerozina na12000 km,jbg slaba zarada bila prosle godine?
DAO:Ma Nolo nemas frke,slobodno pali dzet i kreci,kakav Skot kakvi federalci...
Novak:E onda persu.Krecem rano ujutru,pozic pa se vidimo...I nek me ceka vozilo ispred aerodroma.

Samozvani pravnik

pre 2 godine

To što mu je izdata viza ne sprečava graničnu policiju da vizu poništi. On je iz Španije prvo leteo do Dubaija, onda je krenuo put Melburna, na vratima ga nije kontrolisala granična policija Australije, ili misliš da jeste? Mogao je da uđe u zemlju, mogao je da odigra prvo kolo, i uvek su savezne vlasti mogle da ga deportuju prvim avionom. Mislim da vi pojma nemate šta pišete. Moje pravničko zvanje meni sugeriše da sud ovde nema šta da traži, jer svaka država ima prava da poništi izdatu vezu, bez objašnjenja, reč je o diskrecionom pravu. Novak je mogao samo da se žali na ukidanje vize, ali ako sud kaže da je viza okej, država opet može da ga vrati, bez objašnjenja, jer sud neće "narediti" državi da Novaku omogući da igra za goata.
(Sudija i ne zna šta je goat, 7. januar 2022 22:07

Ti si pravnik kao sto sam ja Japanac. Čuti kada pojma nemaš

Veliki brat

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)

23. juna je bio pozitivan, nakon povratka iz Zadra.
(pfff, 7. januar 2022 20:49)

Pa, onda mu je isteklo tih 6 meseci, tako da sad ne ispunjava uslov!
To je kao ono kad možeš da igraš na juniorskom takmičenju ako nemaš napunjenih 18. godina, ti se prijaviš, ispunjavaš uslov, dođeš na takmičenje, oni te isključe, jer si pre 15 dana napunio 18 godina, ti se onda žališ celom svetu jer si bio pozvan na turnir i rečeno ti je da ispunjavaš uslove.
Jeste, ali sam si kriv što nisi pročitao na dnu strane fusnotu gde sitnim slovima piše da 18. godina ne smeš napuniti do kraja takmičenja, odnosno pisano koji datum rođenja se uzima kao najraniji da bi mogao da učestvuješ na takmičenju, a na prijavi se npr. nije unosio dan rođenja, već se čekirala opcija "ispunjavam uslove..."


Tako i ovde kod Novaka u vezi "kako mu je izdata viza...", pa kad mu je izdavana viza, ispunjavao je uslove - nije prošlo više od 6 meseci od zaraze kovidom, ali kad je došao u Australiju, tih 6 meseci je isteklo.


Sad, da li je dovoljno da je neko preležao virus u zadnjih 6 meseci ili je ipak morao i da se vakciniše sa najmanje 2 doze je neko drugo pitanje, pošto i iz Australije čujemo oprečna mišljenja.

Naravno, sigurno je ovo moglo ranije da se reši, ali su ga ovde 99% navukli da ne bi stigao i da hoće da se vakciniše sa 2 doze do početka turnira.

Zastava

pre 2 godine

Nisam znao da teniski savez Australije ima moć da odobrava vize putnicima. Je l’ mogu kod njih i da registrujem auto, platim porez, manje su gužve.

SilaN

pre 2 godine

... ako je postavljen uslov da pored dokaza o preležanom kovid19 u poslednjih 6 meseci, dostavite dokaz i o primljene dve doze vakcine... čemu onda bilo kakva priča o "medicinskom izuzeću", kada je uslovljeno vakcinacijom? Budalaština koja je oboriva na svakom nepristrasnom i slobodnom sudu... Novak bi morao, bez obzira na dalji tok njegovog slučaja, da nakon turnira, tuži organizatore i državu Australiju zbog manifetluka, nanete mu materijane i duševne štete... šta ga briga, sigurno neće imati želju da ikada ode i živi u Australiji..

Milanca

pre 2 godine

Ako je nepristrasan, poništiće odluku. Ako je vest tačna, onda je regularnost turnira upitna. Ne može biti da nisu znali.
(don,


Ti mislis\hoces da cela drzava predje preko sbog zakona samo zato sto se neki lik tamo zeznuo u svom posli? I zasto bi regilarnost bila upitna? Alal ti vera na realnosti....

Старина Новак

pre 2 godine

@Nolo sada u sobi pjeva kući, kući idem ja, Monako rodna grudo vraćam ti se ja.
(Muamer, 8. januar 2022 00:00)

Вараш се муамере. Ако ич разумеш енглески, добро прочитај овај чланак ове цењене енглеске новине, који објашњава да Новакови адвокати врло лако могу да му среде да ипак игра.

https://www.independent.co.uk/sport/tennis/novak-djokovic-vaccine-exemption-australia-b1988536.html

Vanja Grubač

pre 2 godine

Pretprosle godine. To je preko 18 meseci. Moze biti da je u medjuvremenu imao i covid i ebolu i sifilis, a mi to ne znamo, ali, svi znamo da nije bio u izolaciji. Prema tome, ako je, kojim slucajem i imao covid u zadnjih 6 meseci, a nije bio u izolaciji - utoliko gore!
(automatski generisan komentar, 7. januar 2022 21:32
Kako znaš da nije bio u izolaciji?Sa njim si 24/7?Košarkaši zvezde imali pozitivan test,posle seeam dana begativni i????

dare slovenac

pre 2 godine

Kaži sada, ali bez majmunisanja, kad si pročitao da je Novak preležao i drugi put koronu?


Sto se tice licnog komentarisanja korone meni je sa Novakove strane poznato samo ono iz pocetka pandemije kad je na onom zoomu rekao da nebi u telo stavljao nesto neprovereno kad ga je i onaj vas Kon napao… Posle toga je se ne secam da je ista komentarisao i nagovarao koga na bilo sta u vezi vakcinacije, cak je tu temu zakljucao kao privatnu. Ja ne znam zasto neko ocekuje da bi se on hvalio da ima koronu ili pisao po drustvenim mrezama, nije on Jelena Karleusa ili baka prase…

Samo budale s vama polemišu, jesam budala

pre 2 godine

U redu, ambasada mu je dala vizu, viza je okej, e pa neka ga sad ta embahada uvede u Australiju, a ne da se ovde mi mobilišemo kao sila koja će izvršiti invaziju "Hotela horor" i osloboditi Novaka iz tamnice.

z

pre 2 godine

Smešno objašnjenje. Ma koliko da je taj dopis bio pogrešan, on sam po sebi niti je pozivnica niti izuzeće. Svaki igrač opet mora da se prijavi, pa da prođe dve nezavisne medicinske komisije koje evaluiraju dotični slučaj, pa onda sve to AO treba da aminuje. Dakle, od tog dopisa nadalje ima toliko koraka da je više nego smešno kriviti dopis za ovu situaciju.

don

pre 2 godine

Ako je nepristrasan, poništiće odluku. Ako je vest tačna, onda je regularnost turnira upitna. Ne može biti da nisu znali.
(don,


Ti mislis\hoces da cela drzava predje preko sbog zakona samo zato sto se neki lik tamo zeznuo u svom posli? I zasto bi regilarnost bila upitna? Alal ti vera na realnosti....
(Milanca, 8. januar 2022 00:13

Pravna država ne dozvoljava sebi ovakve stvari. Ti ne možeš znati ko je sve u ovo upetljan, ali ovako se sigurno ne radi u državi koja je pravna.
Epilog ćemo već viditi. Da li si u pravu ti, ja ili nešto treće.

Eh moj pravnice

pre 2 godine

@ kreg pada

Извињавам мало су ме емоције понеле због неких глупих коментара које сам прочитао пре твог.
У праву си за разлику између моје и Нолетове визе.
Али си исто тако свестан да правило о дискреционом праву граничне службе у случају Нолета није тек тако примењиво. Наиме, гранична служба се позвала на непотпуност медицинске документације коју је издала њихова држава. У том случају, не може Новак да буде кажњен, зар не? Да је тако једноставно као што си рекао не би се дигла оваква фрка.
Још једном моје извињење, трудим се да увек будем културан, али има много лоших коментара који уопште не уважавају већ речено и написано, и само лече неке своје фрустрације

Kreg pada, to je jasno

pre 2 godine

Kažeš da si radio u Holandiji i da je jak razlog bio potreban da nekome ukinu vizu. I nemoj to "e moj pravniče", to je prostački i potcenjivački, jer ukidanje radne vize nekome ko je u Holandiji radio naravno da ne ide tek tako, radnika štite zakon, sindikat, Novakov slučaj nema veze s onim što ti pišeš. Ko ozbiljno prati šta je pogranična služba dala kao objašnjenje - Novak nije naveo dovoljno dokaza da ima prava na medicinsko izuzeće. Postoji tu i vladin oportunizam, godinu i po dana imali su stroge mere, njihovi građani nisu mogli da uđu u zemlju ako nisu primili dve vakcine koje Australija priznaje, i sad će ti građani mirno das prime vest da Srbin Novak goat ulazi bez vakcina, naravno da je vlada morala da povede računa o o raspoloženju građana. Mislim da je Novaka zavrnuo Kreg, a možda su bili u dosluhu? Ministar zdravlja službeno je upozorio Teniski savez Australije da šest meseci posle preležane korone neće biti dovoljan razlog da se napravi izuzeće, Kreg je obavestio sve tenisere (vidi se iz Nadalove izjave - "Novak je znao za uslove dolaska na turnir"), neka ovi naši novinari pitaju pojedine tenisere da li ih je direktor turnira obavestio o stavu države? I sve će nam biti jasno - slutim da je Krejgu bilo bitno da mu Novak dođe, precenio je svoju moć, a moć ubija one koji je nemaju.

Ambasada je federalna institucija

pre 2 godine

@albert

Da li pročitao moj ceo komentar pre nego što si odgovorio? Da li si ga razumeo?
Potpuno si u krivu kada moć granične policije proglašavaš neograničenom - oni moraju da imaju RAZLOG da čoveka vrate sa granice. Proputovao sam ceo svet iz poslovnih razloga, bilo je godina kada sam putovao četrdeset nedelja godišnje i spavao u hotelima 200 noći. Imao sam par puta posla sa imigracionom i pored urednih papira. Pričali smo, zvali su okolo druge državne službe (dakle odluka se ne donosi tek tako) i pustili me. U Novakovom slučaju oni su rekli da je medicinska dokumentacija nepotpuna, a tu medicinsku dokumentaciju je izdala DRŽAVNA stručna agencija. Ta ovlašćenja granična policija nema, ona ne može da odlučuje po pitanju stručnih stvari koje su u nadležnosti njihove sopstvene države!
Ovo što sam ti napisao je 100% tačno, to zna i federalna vlada, zato pokušava da kaže da nije znala za izuzeće, i bedno pokušava da krivicu prebaci na Krejga. Krejg NIJE MOGAO da utiče na komunikaciju između DRŽAVNE zdravstvene komisije države Viktorija i federalne vlade. Nikako! Znaći Krejg nikako ne može biti kriv za taj aspekt. Federalna vlada takođe pokušava da prebaci krivicu na državu Viktoriju, tobože nisu im rekli sa svoju komisiju i izuzeće. Opet laž. Da im nisu rekli i da federalna vlada nije znala za izuzeće, a samim tim i njihova granična služba, po kojoj osnovi su ušli ljudi sa izuzećima pre Novaka?
Verujem da opet nećeš čitati (i/ili shvatiti), ovo je moj poslednji pokušaj.

jk

pre 2 godine

Glavni krivac je Djokovic. I da je u decembru znao da je vakcina obavezna, ne bi mogao da udje u zemlju jer su potrebne dve doze!

Mogao je da se vakcinise sto puta do sada, ali nije... Jer on pametniji od svih ostalih? Nije.

duhajga

pre 2 godine

Niko nije kriv za Djokovicevu situaciju osim njega samog. Zbog antivakserskog praznoverja. Baš predstavlja Srbiju u najboljem svetlu.
(wiener, 07. januar 2022 20:32)

Hoćemo istinu, a ne manipulaciju s masom

pre 2 godine

Muka mi je od vas koji ne dozvoljavate čoveku da objavi neko logično mišljenje. Prvi sam koji je posumnjao na Krega, i nazvao ga mutnim čovekom, njemu je bilo stalo da Novak igra turnir i smuvao je tu neke nezavisne komisije, koje vlada ne priznaje, verujem da je Novaku rekao - dovoljna je potvrda da si preležao koronu pre šest meseci, a onda je sakrio istinu, da je tražio mišljene od ministra zdravlja i da mu je ovaj još u novembru službeno odgovori da to neći biti valjan dokaz. Novaka je na granici dočekala granična policija savezne države i poništila vizu, odakle vama da je ovo fašizam, da je premijer Australije skot, da u vladi sede skotine, a čekate da sud iz zemlje skotova uvaži Novakovu žalbu. Ako su fašistička zemčlja, zašto tamo igraš, šta će ti njihove titule i lova? Čudno je da se Kreg uopšte ne oglsšava.

Ajzak

pre 2 godine

Kako je onda mogao dobije vizu i medicinsko izuzeće,njih ne izdaje teniski savez...???
(Maki,


Vizu dobijas nezavisno od toga, a izuzece mu jedao turnir jer da se oni pitaju igrao bi. A vidis da su i u tome uspeli da pogrese. Sve je prosto samo malo ukljucite mozak a ne odma zavera protiv svih nas. Manite se srkijeve price

Milos

pre 2 godine

Novak:Prelezao sam koronu imam sve papire.
Direktor austalijan opena(DAO):Posalji ih nama,imamo mi dve nezavisne strucne komisije.
Novak:Ok
Nekoliko nedelja kasnije...
DAO:Novace sve ok,dobijas izuzece.
Novak:E persu!!!Znaci dobijam vizu bez frke sto nisam vakcinisan?
DAO:Ma naravno,ako ovi iz vlade,tipa premijer,ministarka zrdravlja prave fruku,moj sestric Majk radi na carini na aerodromu pa ce te prosvercovati bez problema.
Novak: A da ti pitas Skota jel ipak mogu da prodjem,da ne palim dzet,trosi 2000 l kerozina na12000 km,jbg slaba zarada bila prosle godine?
DAO:Ma Nolo nemas frke,slobodno pali dzet i kreci,kakav Skot kakvi federalci...
Novak:E onda persu.Krecem rano ujutru,pozic pa se vidimo...I nek me ceka vozilo ispred aerodroma.

Sudija i ne zna šta je goat

pre 2 godine

Zasto je Novaku izdata viza? Zasto mu je dozvoljeno da udje u avion?
(rampa, 7. januar 2022 20:42)

To što mu je izdata viza ne sprečava graničnu policiju da vizu poništi. On je iz Španije prvo leteo do Dubaija, onda je krenuo put Melburna, na vratima ga nije kontrolisala granična policija Australije, ili misliš da jeste? Mogao je da uđe u zemlju, mogao je da odigra prvo kolo, i uvek su savezne vlasti mogle da ga deportuju prvim avionom. Mislim da vi pojma nemate šta pišete. Moje pravničko zvanje meni sugeriše da sud ovde nema šta da traži, jer svaka država ima prava da poništi izdatu vezu, bez objašnjenja, reč je o diskrecionom pravu. Novak je mogao samo da se žali na ukidanje vize, ali ako sud kaže da je viza okej, država opet može da ga vrati, bez objašnjenja, jer sud neće "narediti" državi da Novaku omogući da igra za goata.

Albert

pre 2 godine

@ambasada je federalna institucija
Onaj policaja koji te na granici kontroliše, jači je od svake ambasade pa i vlade, on je institucija jer čuva granicu, ako radi po zakonu ne može mu niko ništa, jači je od ambasade. Odakle ti to da vlada mora da prihvati vizu koju je izdala ambasada, ovde je reč o tome da je onaj ko je izdao vizu i izuzeće pao poikošen odlukama policije (vlade), jer vlada vlada.

sigurno

pre 2 godine

viza i izuzece su razlicite aplikacije. Vizu mozes da dobijas za 5 minuta preko interneta.

tako da je sve jasno. Zao mi je Novaka, greska nije njegova nego od teniskog saveza ali drzava je ipak u pravu.

ivica

pre 2 godine

Nikome od vas nije cudno to sto je naveden razlog zaraze virusom unatrag 6 mjeseci..Nole je u medijima svaki dan..npr.na ovom portalu i vise puta dnevno..corona,karantena,testiranja,to traje..bas neobicno da nitko ne zna za tu drugu coronu, ne zna garantiram ni nijedan od vas koji ga tu dan-noc slijepo podrzavate..i jos jedna stvar..znas da si pod povecalom,znas da se svi pitaju hoces li doci ili ne..i prihvacas informacije koje ti daje taj direktor(koji te zeli na turniru zbog love) a imas milijun nacina da uistinu saznas mozes li uci u zemlju ili ne..onda cekas doslovno zadnji cas,preskaces pripremne turnire koje uvjek igras kao pripremu za GS...i doslovno 5 do 12 kreces na put...i sad se svi nesto cude svemu ovome..jedino je to sto on radi ispravno i logicno,svi ostali su urotnici a nije se ni raspitao gdje treba..mogao je on te papire s kojima je mislio uci davno predociti kome treba pa bi znao da ga ovaj direktor mulja..a ne evo mene , ja doša..sta cemo sad..mislim ako on kao svjetski covjek,koji moze doci do koga god zeli,nije mogao izbjeci ovu torturu onda mozda i nije pametan koliko vi pricate..ja mislim da je on i pametniji nego sto svi misle i da je bio potpuno svjestan da ce se nesto slicno dogoditi..bas slucajno da on jedini to izuzece objavljiva na Instagramu i zatim sjeda u avion..

Cojle Manojle

pre 2 godine

"Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka", ovo je jako bitno za sud, kad su me ulovili da sam krao, kažem sudiji krali su i drugi al' ih niste osudili, a on mi dodao još tri meseca zbog vređanja suda.

kilo

pre 2 godine

Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka, baš na osnovu tog izuzeđa da su imali koronu u prethodnih 6 meseci? Bilo je dovoljno dok se nije digla frka oko Novaka, zarad političkih poena političara na domaćoj sceni jer su tamo uskoro izbori. Sada poništavaju vize svima koji su po tom osnovu ušli, čak i igrali neke teniske mečeve i vraćaju ih kući. To što su razvijeni i bogati, ne čini ih ozbiljnom državom.
(brm, 07. januar 2022 21:11)


A otkud ti znaš da su ostali teniseri dobili medicinsko izuzeće na osnovu prelezanog kovida? Možda su dobili na osnovu nekog drugog zdravstvenog razloga zbog kojeg nisu mogli da prime vakcinu, možda zbog toga što su primili neku vakcinu koja nije zvanično priznata u Australiji...

vlasta

pre 2 godine

"Niko nije kriv za Djokovicevu situaciju osim njega samog. Zbog antivakserskog praznoverja. Baš predstavlja Srbiju u najboljem svetlu."

Broj pluseva i minusa na ovaj komentar pokazuje da nas mozda ne predstavlja u najboljem svetlu, ali u pravom sigurno.

Tuđini

pre 2 godine

Najjači su mi ovi što du otišli iz Srbije i sada mrze dve što ima veze sa Srbijom. Ostanite gde ste i nikada...ama baš nikada više ne dolazite ovde.
A mogli bi i da se manete naših sajtova imate dovoljno "vaših".

Precenio sebe, a Krejg ga zavrnuo

pre 2 godine

@dt
Nije mu vizu izdao Morison, premijer, nego službenik ambasade. Kaži sada, ali bez majmunisanja, kad si pročitao da je Novak preležao i drugi put koronu? Ajde da vidimo ko mu je dao potvrdu, da li sam lud ako pomislim da je pečat beogradski?

koncentrisi se

pre 2 godine

"Niko nije kriv za Djokovicevu situaciju osim njega samog. Zbog antivakserskog praznoverja. Baš predstavlja Srbiju u najboljem svetlu."

Broj pluseva i minusa na ovaj komentar pokazuje da nas mozda ne predstavlja u najboljem svetlu, ali u pravom sigurno.
(vlasta, 7. januar 2022 22:18)

Ne znam cime se bavis u zivotu, ali ti je logicki aparat stvarno nedovoljan.
Covece, ovde se ne prica o njegovom vakserskom stavu, to je cak i Kirjos shvatio (hej, bre). Ovde se prica o tome da je drzava Australija prekrsila svoju sopstvenu proceduru i stavila neduznog coveka u zatvor. DA li je to tebi jasno? Koncentrisi se.
A to da li on sebi nanosi stetu svojim stavom o vakcini je SAMO NJEGOVA STVAR - postoje stotine ozbiljnih naucnih studija koje tvrde da je imunitet onih koji su prelezali koronu bolji od onih koji su vakcinisani. Kao sto postoje stotine koje tvrde suprotno. Ni ti, a ni ja nismo kompetentni da kazemo koje od ovih studija su vise u pravu - prema tome pusti svakog coveka da donese odluku za sebe, nemoj stavljati ljudima zutu zvezdu na rukav. Koncentrisi se.

dt

pre 2 godine

Glavni krivac je Djokovic. I da je u decembru znao da je vakcina obavezna, ne bi mogao da udje u zemlju jer su potrebne dve doze!

Mogao je da se vakcinise sto puta do sada, ali nije... Jer on pametniji od svih ostalih? Nije.
(jk, 07. januar 2022 20:32)

Ajde ti prepametni da objasniš kako je mogao da dobije vizu ako nije ispunjavao uslove? Kako je ova Čehinja mogla da igra turnir ako nije ispunjavala uslove? Novak nije pametniji od svih ostalih ali ti jesi gluplji.

Milica

pre 2 godine

Glupost. Teniska asocijacija nije izdala Novaku vizu već država Australija. Ne znaju kako da se operu, pa svaljuju krivicu na nedužne. I ako je, pretpostavimo, teniska asocijacija pogrešno poslala, država je bila tu da stopira to, a ne da izdaju vizu. Rijaliti.

automatski generisan komentar

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)

23. juna je bio pozitivan, nakon povratka iz Zadra.
(pfff, 7. januar 2022 20:49)

Pretprosle godine. To je preko 18 meseci. Moze biti da je u medjuvremenu imao i covid i ebolu i sifilis, a mi to ne znamo, ali, svi znamo da nije bio u izolaciji. Prema tome, ako je, kojim slucajem i imao covid u zadnjih 6 meseci, a nije bio u izolaciji - utoliko gore!

Bob

pre 2 godine

Federer samo sto nije doplivao do obale Australije a u medjuvremenu saznadoh vest(tajni izvor)da se zarazio negde u Indijskom okeanu!I dalje pliva ali u pratnji patrolnog broda!Bice mnogo interesantno da ispratimo kako ce Australija reagovati!Da,iz istog izvora sam saznao da Federeru nisu dali da se ukrca na brod iako je vakcinisan!To mozda otvara neka nova pitanja ali budimo strpljivi,trenutno je udaljen od obale oko 310 nautickih milja!

Mir Božiji

pre 2 godine

Nova gnusna laž i pokušaj jeftinog spina. Medicinsko izuzeće je odobrila država, teniski savez prati savete svih mediciniskih i ostalih vladinih tela. Sva izuzeća su potvrđena od svih, ne samo teniskog saveza.

Kreg Tajli može samo da prenese ono što su mu ljudi iznad njega odobrili i garantovali. Odjednom to više ne važi i sad je Tajli kriv za sve. Vrlo providno i bedno. Poznata igranka odvratnih političara. Bar mi znamo kako ide.

Zaigrao se Novak, sa Krejgom

pre 2 godine

Ispade sada da vize u Australiji može izdati i Udruženje penzionera ako može Teniski savez.
(Nexus, 7. januar 2022 20:54)

To se i desilo, ali policaja ima pravo da kaže - dalje nećeš moći. Sad jure pemzionera koji mu je dao vizu.

kilo

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)


Na jedan tačan komentar čovek dobije višestruko više minusa nego pluseva.
Ljudi, koji vam je đavo?

ambasada je federalna institucija

pre 2 godine

Nije mu vizu izdao Morison, premijer, nego službenik ambasade. Kaži sada, ali bez majmunisanja, kad si pročitao da je Novak preležao i drugi put koronu? Ajde da vidimo ko mu je dao potvrdu, da li sam lud ako pomislim da je pečat beogradski?
(Precenio sebe, a Krejg ga zavrnuo, 7. januar 2022 21:47

DA li citas sta si napisao? Ispade Krejg glavni covek u drzavi - govoris upravo sto i australijski politicari koji bi da optuze Krejga. Kada si tako pametan (a ista pitanja bih postavio i australijskim ministrima) objasni mi sledece stvari:
1) kako je Krejg mogao da spreci komunikaciju izmedju vlade Viktorije i federalne vlade? Naime, drzava Viktorija je osnovala jednu od dve komisije koja je Novaku dala izuzece. Znaci, Krejg ne moze biti kriv
2) Ukoliko nije bilo komunikacije izmedju drzave Viktorije i federalne vlade, tj federalna vlada nije znala za izuzece koje dodeljuje vlada Viktorije, po kojoj osnovi su onda drugi sportisti sa izuzecem prosli granicnu kontrolu koja je u nadleznosti federalne vlade - ako su oni prosli, znaci da je federalna vlada ZNALA za proces izuzeca, ali ga je samo ignorisala kod Novaka. Sada pokusavaju da se izvade tako sto RETROAKTIVNO izbacuju neke od njih, ali to ne menja stvar - na osnovu cinjenica federalna vlada je MORALA znati za proces izuzeca, i samo se sve vise zapetljavaju pricom o pogresnoj komunikaciji. Ako Novak ima dobre advokate zaradice nekoliko Grand slemova - a onda deo novca pokloni emigracionom hotelu. SAh-mat!

don

pre 2 godine

Rekao sam vec to odmah cim se pojavila vest dnce biti problema. Sud nece promeniti odluku ali ce ova gospoda dobiti adekvatnu kaznu za te greske koje su napravili.
(Milanca, 7. januar 2022 20:25

Ako je nepristrasan, poništiće odluku. Ako je vest tačna, onda je regularnost turnira upitna. Ne može biti da nisu znali.

Let's go Brandon!

pre 2 godine

Nije ništa pogrešno i uopšte nema veze sa vakcinama. Izbori su na proleće i u Srbiji i u Australiji. Rio Tinto iz Australije dobio stop u Srbiji od naroda a uz Novakovu javnu podršku.
Niko od naših političara ništa konkretno nije uradio da mu pomogne, samo deklarativno blablabla. Australijski političari ga koriste za primer pred svojim izmaltretiranim narodom. Srbija je opet ponižena iako smo milion puta čuli da više neće biti. I opet, po milioniti put, narod mora sve sam.

vvvv

pre 2 godine

Neka Novaku Teniski savez Australije nadoknadi troškove koje je imao dolaskom u Australiju.
(Harwy, 7. januar 2022 20:24

Reci mi da se šališ .

Novaku je prekinut niz nedelja na prvom mestu jer ne može da brani osvojene bodove od prošle godine .
Ponižavan svo vreme i zatvoren .

Bukvalno mu uništili karijeru za tri dana. Mi ovde pričamo o milion evra za Čehinju i ko zna koliko za Novaka .
Kada napakuju advokati još deset stavki ...
E sad može sve ovo da se završi u Australiji a može i na medjunarodnom sudu.
Jel kriva država ili AO, sta to Novaka zabole, on je imao uredne i legalne papire .

Canadaboy

pre 2 godine

Laz,laz i opet laz !!! Kako su drugi teniseri usli u Australiju bez problema? Vlasti Australije su mislili da ludi srbin nece da se bori. Mozda ce Novak izgubiti protiv drzave ali nece spustiti gaće.....

John

pre 2 godine

Ako se dokaže, ovo je zicer da ih Đoković tuži i odvali od odštete...
On aplicira za radnu vizu - ide tamo da radi (i igranje tenisa je nekakav rad). U proces izdavanja radne vize je uključen i poslodavac. U ovom slučaju je poslodavac - Australian Open.
Dakle, zbog nemara AO je nastala sva ova frka, jer su obavestili Đokovića da može da uđe onako kako je on mislio da može. A on nije imao nikakvog osnova da njima ne veruje jer je sve išlo glatko 15+ godina.
Imalo bi čak osnova i da ih država kazni jer su im napravili probleme.

hahahhaa

pre 2 godine

Ovo je informacija za mrzitelje svega srpskog . Cisto da se zna da je Novak ispostovao ono sto su trazili od njega. Bar deo koji je znao, tj koji su mu rekli.

Nikola

pre 2 godine

Ovo nije tacno. Dok je Novak bio na putu za AU, vlasti su govorile kako je Corona u poslednja 6 meseca dovoljna za izuzece, kada su saznali da je bas to njegov razlog promenili su pricu i sada to vise nije dovoljno.

RajkoŠa

pre 2 godine

Odvaliće ih od odštete obzirom da iako je Novak u pravu neće ga pustiti ali će kasnije dobiti spor protiv onoga ko ga je doveo u zabludu.
Cenim 50 miliona ozi dolara.

Simpo

pre 2 godine

Mogao je da se vakcinise sto puta do sada, ali nije... Jer on pametniji od svih ostalih? Nije.
(jk, 07. januar 2022 20:32)
Čime zapadnim vakcinama koje štite a istočnim Ruskim i Kineskim ne, jer one ne štite. Vidim koliko štite zato danas ima nekoliko desetina hiljada zaraženih virusom u Australiji.

Nesko

pre 2 godine

To je sada pokusaj australijskih politicara da za ovu blamazu krivicu svale na rukovodstvo turnira. Ali pravi krivac je australijska federalna vlast, odnosno njene sluzbe. Da je ovako kako oni kazu (federalna vlast je izdala smernice ali rukovodstvo turnira ih nije prenelo igracima), onda bi i ova Cehinja i onaj sudija koji su imali izuzece od vakcinacije po istom osnovu kao Novak bili vraceni sa granice jer bi se odmah tu utvrdilo da to izuzece nije u skladu sa smernicama federalne vlasti. Ali oni su bez problema usli i svrljali po Australiji sve dok ih sada nisu pokupili da bi mogli da na sudu u ponedeljak izigravaju doslednost.
U stvari, to samo jasno pokazuje ono sto neki misleci ljudi u Australiji vec pisu. Kada je Novak najavio da dolazi sa izuzecem doslo je do izrazito negativne reakcije australijskog javnog mnjenja. Politicari kojima na prolece idu izbori se delom usr*li, delom videli priliku da dobiju poene tako sto ce da treniraju strogocu na omrazenom Balkancu, i eto nas ovde gde smo.

kecman iz svlacionice

pre 2 godine

Rekao sam vec to odmah cim se pojavila vest dnce biti problema. Sud nece promeniti odluku ali ce ova gospoda dobiti adekvatnu kaznu za te greske koje su napravili.
(Milanca, 7. januar 2022 20:25)

U tom slucaju Novak i teniseri koji su greskom organizatora-direktora AO spreceni da igraju, maltretirani ... imaju potpuno pravo da ospore turnir na sudu.

eh moj pravnice

pre 2 godine

To što mu je izdata viza ne sprečava graničnu policiju da vizu poništi. On je iz Španije prvo leteo do Dubaija, onda je krenuo put Melburna, na vratima ga nije kontrolisala granična policija Australije, ili misliš da jeste? Mogao je da uđe u zemlju, mogao je da odigra prvo kolo, i uvek su savezne vlasti mogle da ga deportuju prvim avionom. Mislim da vi pojma nemate šta pišete. Moje pravničko zvanje meni sugeriše da sud ovde nema šta da traži, jer svaka država ima prava da poništi izdatu vezu, bez objašnjenja, reč je o diskrecionom pravu. Novak je mogao samo da se žali na ukidanje vize, ali ako sud kaže da je viza okej, država opet može da ga vrati, bez objašnjenja, jer sud neće "narediti" državi da Novaku omogući da igra za goata.
(Sudija i ne zna šta je goat, 7. januar 2022 22:07

Uh, pravnice svaka ti cast. DA li si mozda video komentar najboljeg australijskog emigracionog advokata koji je savetovao Novaka? Ako nisi proguglaj malo.
Da li si nekada ziveo i radio u inostranstvu? Ja jesam 20 godina u Holandiji i da ti kazem da i kada sam samo radio sa vizom, morali su da postoje ozbiljni razlozi da mi je ukinu jednom kada su mi dali... cako tamo i pise pod kojim uslovima se moze ukinuti. Ljudi nisu robovi, imaju neka prava.
A u ovom slucaju situacija je jos drasticnija, to bi ti kao neki pravnik morao da razumes. Novak je pozvan da igra od strane Australijske teniske asocijacije. Poziv je neka vrsta ugovora, iz koga je cak stala i drzava Viktorija. To se ne krsi tek tako.

kompromis se ovde drugacije zove

pre 2 godine

(Jedna od mogućnosti, 7. januar 2022 22:45)

Poeni su najmanje vazni ovde.
Ovo je pitanje povrede casti, ljudskog integriteta i nanosenje direktne i indirektne stete (direktna je to sto ne igra na turniru, kao i troskovi puta, priprema itt; indirektna je uticaj na sponzore, buduce turnire itt). Ovde su ozbiljne pare u igri, nadam se da ce ih odrati, a onda smekerski dati deo novca da se napravi dobar imigracioni hotel. Ima da ih razbije.

Jelenče

pre 2 godine

Ako deportuju Noleta i ne dozvole mu da igra na prvom grend slemu u sezoni, neka Australijanci za početak izostave reč 'open' iz naziva.

realno

pre 2 godine

Onda neka plate odstetu za ovo maltretiranje, a Nole ce to sigurno proslediti u humanitarne svrhe npr neko sirotiste u Australiji. Ko tebe kamenom, ti njega hlebom...

Prosta logika

pre 2 godine

Kako su ostali igraci sa ISTIM izuzecem vec usli pa ih sad naknadno vracate.Kako su usli?... Da ne bi trubili sa kuku lele zatucanom zemljom (mnoge su pokazale tokom ove krize koliko su zatucane).. Nole daj sve od sebe da se turnir premjesti u Dubai.Nace se novac, klima je ok i to ce se promjeniti ako treba, a ove robijase prekriziti.Od metka se pobjeci moze, al od gena ne.

banchi

pre 2 godine

Sada će biti dgovoran neki direktor turnira, predsednik saveza, bla, bla. Karijera jednog direktora, jedna ostavka je najmanja šteta, zar ne? A kako će objasniti odobreno izuzeće koje mu je dala država Viktorija!? Njena nezavisna lekarska komisija?
Slobodan da kroči i da se kreće na teritoriji Viktorije!
Možda može neki direktor da pogreši, a kako može da pogreši cela država sa svim svojjim činovničkim aparatom?
Ko bi još u to verovao?
Ajde kenguri, pokušajte se oprati malo jačin sapunom, ovaj ne peni!

Nexus

pre 2 godine

Ispade sada da vize u Australiji može izdati i Udruženje penzionera ako može Teniski savez. Skot Morison sada traži način kako da se opere u sklopu predizborne kampanje. Džaba mu jer gubi izbore.

Когнитивне способности

pre 2 godine

@ KaiserRoger

Невероватно је да поред толико добрих коментара и текстова који су објаснили ситуацију ти напишеш овакав коментар. Само ћу ти рећи једну ствар: од две стручне комисије које су Новаку дале изузеће једна је била под ДРЖАВНОМ ингеренцијом. Значи, држава Аустралија је поништила своју сопствену одлуку (о издавању визе и да не говоримо), а сада покушава да оптужи директора турнира. Значи, држава не само да није озбиљна и консеквентна, него је и јадна у покушају да пребаци кривицу на директора турнира. А ти, ако и даље не разумеш суштину, треба да се забринеш... Толико.

Buljko

pre 2 godine

Nešto mi ovi mnogo mute iz Australije,nešto su se oni mnogo zapetljali oko ovih zakona,ne deluje mi da oni mogu na ovaj način da brane slobodu kretanja ljudima i na ovaj surov način ih kažnjavaju,daju dozvole pa ih uzimaju,pa te zatvore,pa te kao deportuju ,pa onda neće,pa onda se čekaš danima u pritvoru,gde to može tako ....ili možeš da udješ u zemlju ili ne...kad si ušao,dobio dozvole,prešao granicu,sleteo na aerodrom,to je kraj,baš Nola briga što je njihova greška,njihovi zakoni nisu usklađeni a to Djokovića ili nekog običnog čoveka ne treba da zanima ....Novak je jedan od najbogatijih ljudi na svetu,može da potegne najbolje svetske advokate što je i uradio....ne biH se ja kladio baš sada da će se ovaj slučaj završiti pobedom Australijske države protiv Novaka....ovo će da bude oboreno ,on će igrati u Australiji ,siguran sam u to.....a plus će mu na kraju dati par miliona za pobednika turnira i par puta više kada ih tuži za ovo ,,iživljavanje "....

Sava

pre 2 godine

ovde je ipak laž i mutljavima u pitanju jer da je sve to tako za ta dva meseca su mogli 100 da jedni druge provere i da proveravaju odmah da li je ikome data takva dozvola - jednostavnim dopisom molim vas potvrdite da li se primenjuje izmena koju smo vam dostavili ili ste vec izdali i ako ste izdali kome ste izdali, dozvole za ulazak po specijalnom režimu. Ovo je laž i nameštaljka Više je nego očigledno da svetska duboka država "trenira strogoću" sa višestrukim ciljem: sprovesti politiku ograničavanja ljudskih sloboda; sprovesti postupke nasilnih vakcinisanja radi budućih ko zna kakvih prisilnih radnji, onemogućavanje Novaku kao Srbinu i Slovenu 10tu pobedu i rekord u osvajanju AO (posle izjave Roda po pitanju Novakove vize sasvim je jasna i vidna zavist)

Jedna od mogućnosti

pre 2 godine

Postoji i solomonsko rešenje: ukoliko mu nedozvole da brani trofej i bodove, onda da se dogovore AO i ATP tour da mu se zamrznu bodovi od prošlog osvajanja (2000 bodova). Kad je počela pandemija i svet stao kao i odigravanje svih turnira po svetu igračima su zamrzuti bodovi koje su osvajali 2019-e i rangiranje na ATP listi je bilo jednostavno zamrznuto od marta pa do jula ili avgusta 2020-e! I tu je Nole bio na najvećem gubitku jer je kao i sad bio prvi na listi.
Novak želi da igra i da brani poene (inače se ne bi tek tako iscimao do Australije) ali mu ne njegovom krivicom nedozvoljavaju učešće da bilo šta pokuša. Nek mu bar ostanu poeni od prošle godine umesto brisanja zbog neigranja. Ne samo njemu nego svim igračima koje ne puste da igraju!

kilo

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)

23. juna je bio pozitivan, nakon povratka iz Zadra.
(pfff, 07. januar 2022 20:49)


Jeste 23. juna, ali 2020. godine, a ne 2021.

Milanca

pre 2 godine

Rekao sam vec to odmah cim se pojavila vest dnce biti problema. Sud nece promeniti odluku ali ce ova gospoda dobiti adekvatnu kaznu za te greske koje su napravili.

rampa

pre 2 godine

Menjaju se teze. Recimo da je sve ovo napisano potpuno tacno: vlada je obavestila teniski savez, a savez je pogresno informisao igrace. Postavlja se pitanje zasto su granicne sluzbe, pod upravom vlade, pustile SVE ostale igrace i zvanicnike da udju ako nisu zadovoljili vladinu odluku? Zasto je Novaku izdata viza? Zasto mu je dozvoljeno da udje u avion?

Novax

pre 2 godine

E tako, ovo se sada zove kompletirana priča .Sada će GOAT da ih vakciniše bez obzira na odluku suda u Ponedeljak. Već sada može da prepusti slučaj svojim advokatima, a on da se posveti drugim aktivnostima.

Uh umalo da zaboravim na Gardian i ostale tabloide.Šta se sve tu pisalo u ovih par dana majko mila.Novak ultra nacionalista i ostale gluposti.Nije zbog para , nego zbog poštovanja.Treba da ih odere/vakciniše.
Samo Novax leči koronu jednim ubodom😎

JPR24

pre 2 godine

Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka, baš na osnovu tog izuzeđa da su imali koronu u prethodnih 6 meseci? Bilo je dovoljno dok se nije digla frka oko Novaka, zarad političkih poena političara na domaćoj sceni jer su tamo uskoro izbori. Sada poništavaju vize svima koji su po tom osnovu ušli, čak i igrali neke teniske mečeve i vraćaju ih kući. To što su razvijeni i bogati, ne čini ih ozbiljnom državom.
(brm, 07. januar 2022 21:11)

Uspeli su zato sto su anonimusi, niko nije tražio bubice… Novak je ipak druga stvar, znalo se da dolazi, digli hajku, a političari skočili na priliku da pokušaju da skupe bodove za izbore u maju. Ali ako su Novakovi advokati dobri, pa i da mora da ode, trebali bi nasamarati sve redom pa neka australijanci vide kakve mazge im vode državu.

Sto pises kad ti skodi?

pre 2 godine

Prvi sam koji je posumnjao na Krega, i nazvao ga mutnim čovekom, njemu je bilo stalo da Novak igra turnir i smuvao je tu neke nezavisne komisije, koje vlada ne priznaje, verujem da je Novaku rekao - dovoljna je potvrda da si preležao koronu pre šest meseci, a onda je sakrio istinu, da je tražio mišljene od ministra zdravlja i da mu je ovaj još u novembru s)lužbeno odgovori da to neći biti valjan dokaz.
(Hoćemo istinu, a ne manipulaciju s masom)


Mozda, ako mislis da je AO neki seoski fjucers.

Legolas

pre 2 godine

Svet "nove normalnosti"!
Gde se modifikuje "po pravilima,novim normama" život.Svih.Građana,putnika,sportista,pojedinaca uopšte.
Administracija je najmanji problem.
Najveći je što se zdravi ljudi tretiraju kao bolesnici.A ako si vakcinisan i bolestan ili oboleo unmeđuvremenu ti si podoban i dobrodošao!!
Orvele izvini ali ti si mala maca za današnje kreatore života.

poz

pre 2 godine

Pa ko veruje u ovo? Napravili su stetu. Samo jos jednu u nizu. To je drzava u kojoj su ubili sve pse u jednom azilu samo zato da ljudi ne bi dolazili tj napustali domove da bi ih videli i usvojili. Da li mozemo da zamislimo taj svet bogate i demoktlratske australije. Tesko.

brm

pre 2 godine

Kako su onda neki igrači uspeli da uđu u Australiju pre Novaka, baš na osnovu tog izuzeđa da su imali koronu u prethodnih 6 meseci? Bilo je dovoljno dok se nije digla frka oko Novaka, zarad političkih poena političara na domaćoj sceni jer su tamo uskoro izbori. Sada poništavaju vize svima koji su po tom osnovu ušli, čak i igrali neke teniske mečeve i vraćaju ih kući. To što su razvijeni i bogati, ne čini ih ozbiljnom državom.

Canadaboy

pre 2 godine

Bez obzira na ishod u ponedeljak, Novak bi trebao reci u prvoj izjavi za medije:-"That's one small step for man. One giant leap for mankind.”

bradina

pre 2 godine

Nasao se "krivac",neka visi Pedro! Ne interesuje me koje kriv ali maltretiranje tenisera koji nije nicim ugrozio nikoga(osim Pravila),a legalno dobio odobrenje,dalje sve znate da ne ponavljam,me iritira!
Koga vlasti Australije vuku za nos?Ovo oko Ceske teniserke je tek strasno."Privedena" teniserka koja je vec 2 nedelje tamo,sa slicnim medicinskim izuzecem!Zasto je to uradjeno prokljuvio bi svako!Naredni Izbori su ipak razlog!Od prijatelja koji zivi u Melburnu,saznao da svi cekaju pocetak turnira i izlazak iz kuca jer je ovo lici na konc.logor,i lova na Jevreje,.Mozes biti zarazen,ali ako si vakcinisan imas pravo na kretatanje,oni drugi NE.Ako te policajac legitimise i ne pokazes mu karton o vakcinaciji,na licu mesta dobijes kaznu koju moras platiti u roku od 24 sata u protivnom, dolaze da te pokupe,neizbezna je vakcinacinisanje,i to samo ona koje je Ministarstvo zdravlja odobrilo!Neznam da li preuvelicava,ili rekla-kazala,cuo od komsije,ali ako je tako mogu misliti zasto su to uradili Novaku.Kad sam juce procitao da u hotelu u kojem je Novak,ima ljudi i dece koji su tamo 9.godina,stvarno sta da pomislim!? Uzas da humanitarne organizacije ne reaguju,kao sto su reagovali u slucaju prava zena u islamskim drzavama!Koliko god zeleo da Novaku da igra,ona misao je opravdana:Bezi sine, i ne okreci se!
ATP je posebna prica,valjda treba da stiti svoje tenisere,ne da se prave Tose!Gde je reakcija da se bojkotuje AO,kao sto su trazili bojkot OI u Kini, zbog Kineske teniserke!

Sinke

pre 2 godine

Sve rade da okrenu pricu na svoju stranu,a oni su ti koji su odobrili igracima uzuzece za ulazak u zemlju...Ne znam oce li uspjeti nesto uraditi Novakovi advokati,jer cini mi se sve sto budu uradili bice nedovoljno....Oni su jednostavno odlucili da Novaka izbace,i to im je jedini cilj.

Ivan

pre 2 godine

Ova drzava je cirkus. Pa na njihovim sajtovima pise da je kovid razlog za izuzece. Sad mi nije jasno kako vlada prica jedno na zvanicnim stranicama im pise drugo?

Milos

pre 2 godine

Odakle vama informacija da je Djokovic kao razlog izuzeca naveo zarazenost kovidom? Nemojte izmisljati i dezinformisati ljude!
(Milos, 07. januar 2022 21:18)

Šta ti čitaš uopšte ? Pa to su australijanci rekli, i naveli kao razlog za anulaciju vize posto to nije dovoljno bez dve doze vakcine.
(JPR24, 7. januar 2022 21:28)
Jedina zvanicna stvar koju su Australijanci rekli je da "Djokovic nije pruzio dovoljno dokaza". Sve ostalo je infodemija na koju masovno nasedate...

Samozvani pravnik

pre 2 godine

To što mu je izdata viza ne sprečava graničnu policiju da vizu poništi. On je iz Španije prvo leteo do Dubaija, onda je krenuo put Melburna, na vratima ga nije kontrolisala granična policija Australije, ili misliš da jeste? Mogao je da uđe u zemlju, mogao je da odigra prvo kolo, i uvek su savezne vlasti mogle da ga deportuju prvim avionom. Mislim da vi pojma nemate šta pišete. Moje pravničko zvanje meni sugeriše da sud ovde nema šta da traži, jer svaka država ima prava da poništi izdatu vezu, bez objašnjenja, reč je o diskrecionom pravu. Novak je mogao samo da se žali na ukidanje vize, ali ako sud kaže da je viza okej, država opet može da ga vrati, bez objašnjenja, jer sud neće "narediti" državi da Novaku omogući da igra za goata.
(Sudija i ne zna šta je goat, 7. januar 2022 22:07

Ti si pravnik kao sto sam ja Japanac. Čuti kada pojma nemaš

spetnaz

pre 2 godine

Koje pranje sad....i na kraju će samo da se izvine na propustu i to je to,nikakve posledice organizatori neće snositi....a Nole i dalje neće moći da zaigra...

A

pre 2 godine

I dalje ostaje nejasno kako su se pre njega ostali provukli na granici sa istom dokumentacijom. Ali dobro, vecinom je sad razjasnjeno sta se desavalo.

steppenwolf

pre 2 godine

Licno mislim da Novak treba da tuzi Teniski savez Australije. Ili same organizatore AO. Dozivljava nevidjenu torturu, nece moci da igra na AO, u svim vestima je po celom svetu. Gubi finansijski, fizicki, psihicki . Gubi svoj ugled ni kriv ni duzan. A posle svega, nikada vise ne treba da ucestvuje na ovom GS. On je svoje ime zacementirao kada je ovaj GS u pitanu. Ko zna koliko ce decenija proci da neko obori njegov rekord od 9 osvojenih AO. Gospodo da platite sve muke..laku noc i dovidjenja. A vi se igrajte tenisa...Ali nikada kao sto sam ga igrao JA.

macconi

pre 2 godine

sad ce da svaljuju krivicu jedni na druge i svalice je na najslabijeg u toj hijerarhiji,i tako ce tamosnja vlast pokusati da se opere...kao da organizatori jednog od najveceg takmicenja u tenisu nisu bili upoznati sa merama i protokolima u toj zemlji i davali pogresne informacije...kao sto kaze Tipsarevic jeftino!

Milanca

pre 2 godine

U tom slucaju Novak i teniseri koji su greskom organizatora-direktora AO spreceni da igraju, maltretirani ... imaju potpuno pravo da ospore turnir na sudu.
(kecman iz svlacionice


Nemaju pravo da ospore dogadjaj turnira ali imaju pravo da tuze organizatore turnira. Dakle, Novak svakako ne bi mogao da igra ni u bilo kakvom slucaju i pravila su pravila. Ali ovo cimanje i maltretiranje je mogao da izbegne da ga nisu zeznuli i to ce sad on da vidi da li ce da tera dalje. Mada, i da odustane od svega sud ce svakako da ispita sve do kraja i naci ce se odgovorni.

JPR24

pre 2 godine

Odakle vama informacija da je Djokovic kao razlog izuzeca naveo zarazenost kovidom? Nemojte izmisljati i dezinformisati ljude!
(Milos, 07. januar 2022 21:18)

Šta ti čitaš uopšte ? Pa to su australijanci rekli, i naveli kao razlog za anulaciju vize posto to nije dovoljno bez dve doze vakcine.

Milanca

pre 2 godine

U tom slucaju Novak i teniseri koji su greskom organizatora-direktora AO spreceni da igraju, maltretirani ... imaju potpuno pravo da ospore turnir na sudu.
(kecman iz svlacionice


Pisem opet jer mi je slab net nesto pa ne znam da li se poslalo. Ima pravo da tuzi organizatore i odgovorne za to, ali nema pravo da osporava dogadjaj turnira. On svakako ne bi igrao jer nije vakcinisan ali je mogao da izbegne ovo zamaranje sada. Mislim da nece on da ih tuzi ali svakako sud ce nastaviti sigurno proces dalje, jer tamo nema bezanja od odgovornosti. Naci ce se krivci i verovatno ostati bez posla. Pa se ne cudite ako procitate neku ostavku sledece nedelje.

Kreg pada, to je jasno

pre 2 godine

Kažeš da si radio u Holandiji i da je jak razlog bio potreban da nekome ukinu vizu. I nemoj to "e moj pravniče", to je prostački i potcenjivački, jer ukidanje radne vize nekome ko je u Holandiji radio naravno da ne ide tek tako, radnika štite zakon, sindikat, Novakov slučaj nema veze s onim što ti pišeš. Ko ozbiljno prati šta je pogranična služba dala kao objašnjenje - Novak nije naveo dovoljno dokaza da ima prava na medicinsko izuzeće. Postoji tu i vladin oportunizam, godinu i po dana imali su stroge mere, njihovi građani nisu mogli da uđu u zemlju ako nisu primili dve vakcine koje Australija priznaje, i sad će ti građani mirno das prime vest da Srbin Novak goat ulazi bez vakcina, naravno da je vlada morala da povede računa o o raspoloženju građana. Mislim da je Novaka zavrnuo Kreg, a možda su bili u dosluhu? Ministar zdravlja službeno je upozorio Teniski savez Australije da šest meseci posle preležane korone neće biti dovoljan razlog da se napravi izuzeće, Kreg je obavestio sve tenisere (vidi se iz Nadalove izjave - "Novak je znao za uslove dolaska na turnir"), neka ovi naši novinari pitaju pojedine tenisere da li ih je direktor turnira obavestio o stavu države? I sve će nam biti jasno - slutim da je Krejgu bilo bitno da mu Novak dođe, precenio je svoju moć, a moć ubija one koji je nemaju.

...

pre 2 godine

u svakom slucaju je ova cehinja usla u zemlju i igrala turnir vec, znaci nikakvo problema nije bilo sa granicnom kontrolom. strta samo sto vrv ni nema novca da se bori za pravdu pa se spakovala vec i ceka da ode...

Milanca

pre 2 godine

Ako je nepristrasan, poništiće odluku. Ako je vest tačna, onda je regularnost turnira upitna. Ne može biti da nisu znali.
(don,


Ti mislis\hoces da cela drzava predje preko sbog zakona samo zato sto se neki lik tamo zeznuo u svom posli? I zasto bi regilarnost bila upitna? Alal ti vera na realnosti....

Zastava

pre 2 godine

Nisam znao da teniski savez Australije ima moć da odobrava vize putnicima. Je l’ mogu kod njih i da registrujem auto, platim porez, manje su gužve.

Vanja Grubač

pre 2 godine

Pretprosle godine. To je preko 18 meseci. Moze biti da je u medjuvremenu imao i covid i ebolu i sifilis, a mi to ne znamo, ali, svi znamo da nije bio u izolaciji. Prema tome, ako je, kojim slucajem i imao covid u zadnjih 6 meseci, a nije bio u izolaciji - utoliko gore!
(automatski generisan komentar, 7. januar 2022 21:32
Kako znaš da nije bio u izolaciji?Sa njim si 24/7?Košarkaši zvezde imali pozitivan test,posle seeam dana begativni i????

don

pre 2 godine

Ako je nepristrasan, poništiće odluku. Ako je vest tačna, onda je regularnost turnira upitna. Ne može biti da nisu znali.
(don,


Ti mislis\hoces da cela drzava predje preko sbog zakona samo zato sto se neki lik tamo zeznuo u svom posli? I zasto bi regilarnost bila upitna? Alal ti vera na realnosti....
(Milanca, 8. januar 2022 00:13

Pravna država ne dozvoljava sebi ovakve stvari. Ti ne možeš znati ko je sve u ovo upetljan, ali ovako se sigurno ne radi u državi koja je pravna.
Epilog ćemo već viditi. Da li si u pravu ti, ja ili nešto treće.

Старина Новак

pre 2 godine

@Nolo sada u sobi pjeva kući, kući idem ja, Monako rodna grudo vraćam ti se ja.
(Muamer, 8. januar 2022 00:00)

Вараш се муамере. Ако ич разумеш енглески, добро прочитај овај чланак ове цењене енглеске новине, који објашњава да Новакови адвокати врло лако могу да му среде да ипак игра.

https://www.independent.co.uk/sport/tennis/novak-djokovic-vaccine-exemption-australia-b1988536.html

dare slovenac

pre 2 godine

Kaži sada, ali bez majmunisanja, kad si pročitao da je Novak preležao i drugi put koronu?


Sto se tice licnog komentarisanja korone meni je sa Novakove strane poznato samo ono iz pocetka pandemije kad je na onom zoomu rekao da nebi u telo stavljao nesto neprovereno kad ga je i onaj vas Kon napao… Posle toga je se ne secam da je ista komentarisao i nagovarao koga na bilo sta u vezi vakcinacije, cak je tu temu zakljucao kao privatnu. Ja ne znam zasto neko ocekuje da bi se on hvalio da ima koronu ili pisao po drustvenim mrezama, nije on Jelena Karleusa ili baka prase…

Samo budale s vama polemišu, jesam budala

pre 2 godine

U redu, ambasada mu je dala vizu, viza je okej, e pa neka ga sad ta embahada uvede u Australiju, a ne da se ovde mi mobilišemo kao sila koja će izvršiti invaziju "Hotela horor" i osloboditi Novaka iz tamnice.

Veliki brat

pre 2 godine

Novak nije imao kovid pre 6meseci!
(Zex, 07. januar 2022 20:34)

23. juna je bio pozitivan, nakon povratka iz Zadra.
(pfff, 7. januar 2022 20:49)

Pa, onda mu je isteklo tih 6 meseci, tako da sad ne ispunjava uslov!
To je kao ono kad možeš da igraš na juniorskom takmičenju ako nemaš napunjenih 18. godina, ti se prijaviš, ispunjavaš uslov, dođeš na takmičenje, oni te isključe, jer si pre 15 dana napunio 18 godina, ti se onda žališ celom svetu jer si bio pozvan na turnir i rečeno ti je da ispunjavaš uslove.
Jeste, ali sam si kriv što nisi pročitao na dnu strane fusnotu gde sitnim slovima piše da 18. godina ne smeš napuniti do kraja takmičenja, odnosno pisano koji datum rođenja se uzima kao najraniji da bi mogao da učestvuješ na takmičenju, a na prijavi se npr. nije unosio dan rođenja, već se čekirala opcija "ispunjavam uslove..."


Tako i ovde kod Novaka u vezi "kako mu je izdata viza...", pa kad mu je izdavana viza, ispunjavao je uslove - nije prošlo više od 6 meseci od zaraze kovidom, ali kad je došao u Australiju, tih 6 meseci je isteklo.


Sad, da li je dovoljno da je neko preležao virus u zadnjih 6 meseci ili je ipak morao i da se vakciniše sa najmanje 2 doze je neko drugo pitanje, pošto i iz Australije čujemo oprečna mišljenja.

Naravno, sigurno je ovo moglo ranije da se reši, ali su ga ovde 99% navukli da ne bi stigao i da hoće da se vakciniše sa 2 doze do početka turnira.

z

pre 2 godine

Smešno objašnjenje. Ma koliko da je taj dopis bio pogrešan, on sam po sebi niti je pozivnica niti izuzeće. Svaki igrač opet mora da se prijavi, pa da prođe dve nezavisne medicinske komisije koje evaluiraju dotični slučaj, pa onda sve to AO treba da aminuje. Dakle, od tog dopisa nadalje ima toliko koraka da je više nego smešno kriviti dopis za ovu situaciju.

SilaN

pre 2 godine

... ako je postavljen uslov da pored dokaza o preležanom kovid19 u poslednjih 6 meseci, dostavite dokaz i o primljene dve doze vakcine... čemu onda bilo kakva priča o "medicinskom izuzeću", kada je uslovljeno vakcinacijom? Budalaština koja je oboriva na svakom nepristrasnom i slobodnom sudu... Novak bi morao, bez obzira na dalji tok njegovog slučaja, da nakon turnira, tuži organizatore i državu Australiju zbog manifetluka, nanete mu materijane i duševne štete... šta ga briga, sigurno neće imati želju da ikada ode i živi u Australiji..

Eh moj pravnice

pre 2 godine

@ kreg pada

Извињавам мало су ме емоције понеле због неких глупих коментара које сам прочитао пре твог.
У праву си за разлику између моје и Нолетове визе.
Али си исто тако свестан да правило о дискреционом праву граничне службе у случају Нолета није тек тако примењиво. Наиме, гранична служба се позвала на непотпуност медицинске документације коју је издала њихова држава. У том случају, не може Новак да буде кажњен, зар не? Да је тако једноставно као што си рекао не би се дигла оваква фрка.
Још једном моје извињење, трудим се да увек будем културан, али има много лоших коментара који уопште не уважавају већ речено и написано, и само лече неке своје фрустрације

Ambasada je federalna institucija

pre 2 godine

@albert

Da li pročitao moj ceo komentar pre nego što si odgovorio? Da li si ga razumeo?
Potpuno si u krivu kada moć granične policije proglašavaš neograničenom - oni moraju da imaju RAZLOG da čoveka vrate sa granice. Proputovao sam ceo svet iz poslovnih razloga, bilo je godina kada sam putovao četrdeset nedelja godišnje i spavao u hotelima 200 noći. Imao sam par puta posla sa imigracionom i pored urednih papira. Pričali smo, zvali su okolo druge državne službe (dakle odluka se ne donosi tek tako) i pustili me. U Novakovom slučaju oni su rekli da je medicinska dokumentacija nepotpuna, a tu medicinsku dokumentaciju je izdala DRŽAVNA stručna agencija. Ta ovlašćenja granična policija nema, ona ne može da odlučuje po pitanju stručnih stvari koje su u nadležnosti njihove sopstvene države!
Ovo što sam ti napisao je 100% tačno, to zna i federalna vlada, zato pokušava da kaže da nije znala za izuzeće, i bedno pokušava da krivicu prebaci na Krejga. Krejg NIJE MOGAO da utiče na komunikaciju između DRŽAVNE zdravstvene komisije države Viktorija i federalne vlade. Nikako! Znaći Krejg nikako ne može biti kriv za taj aspekt. Federalna vlada takođe pokušava da prebaci krivicu na državu Viktoriju, tobože nisu im rekli sa svoju komisiju i izuzeće. Opet laž. Da im nisu rekli i da federalna vlada nije znala za izuzeće, a samim tim i njihova granična služba, po kojoj osnovi su ušli ljudi sa izuzećima pre Novaka?
Verujem da opet nećeš čitati (i/ili shvatiti), ovo je moj poslednji pokušaj.