Fudbal 37

Ponedeljak, 29.11.2021.

10:46

Legende Premijer lige se žestoko posvađale zbog Ronalda VIDEO

Legenda Mančester junajteda Roj Kin i Liverpula Džejmi Karager stalni su komentatori engleske Premijer lige za "Skaj sport" televiziju.

Legende Premijer lige se žestoko posvaðale zbog Ronalda VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

kiki

pre 2 godine

Kinez,

Mesi protiv Kolumbije igrao 9x, a Ronaldo protiv Francuske i Nemacke 10x. To sto pises opet nema nikakvog smisla.

Statistika govori da je Mesi daleko bolji od Ronalda u reprezentaciji na velikim takmicenjima, pogotovo u nokaut fazi.

El Clasico

pre 2 godine

(Kinez, 29. novembar 2021 14:40)

I kada bi racunao onda moras racunati i veci broj odigranih utakmica od Ronalda jer je Mesi igrao samo jednom protiv Svajcarske i to kada je imao asistenciju 2014 na SP. Protiv Svedske i Danske nikad nije igrao.

Sta kazes na cinjenicu da Mesi u reprezentaciji u zvanicnim utakmicama nikad nije postigao gol protiv neke reprezentacije koja nije u TOP 100, a koliko je Ronaldo dao golova protiv takvih reprezentacija? :)

A Argentina nije igrala samo protiv Cilea i Urugvaja nego su odigrali jos 6 utakmica. A sa Mesijem je Argentina pobedila i taj Cile, a i Urugvaj koje si spomenuo, a i Kolumbiju + jos 3 utakmice:)

kinez

pre 2 godine

(El Clasico, 29. novembar 2021 16:20)

Mozda Messi nije igrao protiv Svajcarske ali je puno puta igrao protiv Kolumbije. prema tome Ronaldo je daleko bolji u takmicarskim utakmicama protiv najboljih reprezentacija.

BlueFortress

pre 2 godine

Nikakve Ronaldo nema veze s cinjenicom da mu saigraci igraju uzasno ove sezone, da je promenjen trener koga je on izvukao vise puta golovima u 90+ minutu.

On je to sto jeste, 36-ogodisnji finiser, golgeter, ima iskustvo i pokazuje mladjim igracima kakav odnos moraju da imaju prema svom telu i treningu. Ne radi presing vise jer cuva energiju razumljivo. To je to.

E sad, gledati u njega jer je Junajted u ovolikom kanalu je smesno, upravni odbor, Glejzeri, Vudvord, Ole, odbrana, svi su oni saucesnici.
Mozda su 2 utakmice ove sezone odigrali dominantno i pobedili kako treba, na jedno 10ak su imali nenormalno srece ili su izvlacili rezultat u nadoknadi.
Konstantno mucenje.

Juce su igrali isto kao Barnli pre nekoliko nedelja na Bridzu, nije problem braniti se ali drugo je kada se vidi ogromna razlika, panika u igri, nedostatak plana, kada zavisite od milosti protivnika a ne od sebe. Nemoc.

Zabranjeno pušenje.

pre 2 godine

prilikom poređenja ove dvojice ne smije se zanemariti ni učinci za reprezentacije. i tu je ronaldo daleko daleko uspješniji i portugal je od neke prosječne ekipe osvojio titulu i jednom bio vice prvak.
argentina sa mesijem nikad nije bila ni blizu da nešto osvoji.
(bojan, 29. novembar 2021 12:03)

Samo zadnji Copa America,i eto igrali su "slučajno" finale SP Rio 2014.Čuj ni blizu.

El clasico

pre 2 godine

Kinez, statistika ti nema smisla jer je Mesi samo u utakmicama protiv Kolumbije, Urugvaja i Cilea postigao 11 golova.

Messi:
Chile: 11 M, 5 goal, 2 assist
Uruguay: 9 M, 3 goal, 3 assist
Colombia: 9 M, 3 goal, 3 assist
Germany: 2 M, 0 goal, 0 assist
France: 1 M, 0 goal, 2 assist
Netherlands: 2 M, 0 goal, 0 assist
Brazil: 5 M, 0 goal, 0 assist
Portugal: 0 match
Spain: 0 match
Italy: 0 match
England: 0 match

Messi (without friendly matches): 39 matches, 11 goals, 10 assist


Ronaldo:
Germany: 5 M, 1 goal, 2 assist
Brazil: 1 M, 0 goal, 0 assist
France: 5 M, 2 goal, 0 assist
Chile: 1 M, 0 goal, 0 assist
Spain: 4 M, 3 goal, 0 assist
Netherlands: 4 M, 3 goal, 1 assist
England: 2 M, 0 goal, 0 assist
Uruguay: 1 M, 0 goal, 0 assist
Argentina: 0 match
Italy: 0 match
Colombia: 0 match

Ronaldo (without friendly matches): 23 matches, 9 goals, 3 assist

Cinjenica je da je Ronaldo u reprezentaciji nabio statistiku protiv Andore, San Marina i slicnih. Zato kad dodje na velika takmicenja nikad nije mogao biti najbolji igrac dok je Mesi 2x bio najbolji igrac Kopa Amerike.

Kiki

pre 2 godine

Mirza,

Pogledaj Argentinu bez Messija. Argentina bez njega imala omjer 1-4-3 u kvalifikacijama na SP 2018, a sa njim 6-3-1. Da nije Messija ne bi ni igrali to SP. A Portugal i bez Ronalda pobedi Francusku u finalu EURA i dodju do polufinala lige nacija.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Kiki, 29. novembar 2021 14:13)

Argentina je bez Messija u kvalfikacijama za SP 2018 igrala protiv Cilea i Urugvaja a sa njim protiv Bolivije, Ekvadora i Venecuele.

Kinez

pre 2 godine

(El clasico, 29. novembar 2021 14:20)

Ako Messiju racunas Kolumbiju i Cile zasto onda Ronaldu ne racunas Svajcarsku,Dansku,Svedsku?

neko

pre 2 godine

Ronaldo je doveden jer je igračina. Bez obzira na godine, ima da ponudi dosta, lider je, privlači paznju, buduće igrače , publiku i sponzore. Ima ogromnu platu, ali isto tako donosi novac klubu. Ne treba da igra protiv tamo mekih Burnlija, Noriča ili sličnih indijanaca, ali velike utakmice mora startovati.
(Vanja LFC, 29. novembar 2021 13:38)

Klasicni fan Ronalda. Kada nema vise argumenata da pokriva svog mezimca i lose igre njegovog kluba, onda se okrece ekonomiji i finansijama o klubu gde igra doticna osoba. ;)

jojufff

pre 2 godine

Jedan dao sve za Manchester a drugi za Liverpool, sto se tice Charagera taj bi najviše volio da Manchester bude zadnji i da igra 11 panjeva.
Ptice na grani znaju da su Liverpool i City 3 koplja ispred Manchestera, a imamo i Chelsea.
Keane je dobro rekao da mogu osvojiti koje kup takmicenje i to je to.. trebace im par godina da skupe ekipu za pokušaj osvajanja lige.
i da..nikada najbolji igrači/golgeteri nisu igrali presing, Roney je igrao i zbog toga je gomilu puta patila zavrsnica.

beli

pre 2 godine

Ne znam da li ste citali Ancelotijev intervju.Covek je lepo objasnio Ronaldo je u ekipi da zavrsava akcije i drzi ekipu na okupu a ne da igra u odbrani mada i tu nije los?

undeniable_facts

pre 2 godine

Citava karijera do sad (29.11.21) ukljucujuci sve utakmice u klupskom i reprezentativnom fudbalu, zvanicna statistika:

Lionel Messi: 955 (utakmica) - 756 (gol) - 459 (asist) =1215 (gol+asist)
prosek gol/utak: 0,79 , prosek asist/utakm: 0,48

C. Ronaldo: 1096 (utakmica) - 799 (gol) - 341 (asist) = 1140 (gol+asist)
prosek gol/utak: 0,72, prosek asist/utakm: 0,31

Zlatne lopte: Mesi (6)- Ronaldo (5)
Zlatne kopacke_ Mesi (6)- Ronaldo (4)

vince carter

pre 2 godine

Argentina nije bila ni blizu da osvoji neki trofej?? Izgubili finale svetskog od neke tamo Nemacke u produzecima a imali i bolje sanse u regularnom delu. Portugal je evropsko osvojio tako sto je grupu prosao kao treci,dakle da nije bilo novog pravila ne bi ni prosli,a igrali su sa Madjarima,Welsom u polufinalu sto je slabija konkurencija nego na kopa americi pogotovo kad su i Urugvaj,Kolumbija,Cile bili dobri. A finale su dobili bez Ronalda.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(vince carter, 29. novembar 2021 13:40)

Argentina je pre Messija osvojila 16 trofeja a Portugal pre Ronalda tacno 0 trofeja.

Analizator

pre 2 godine

Sad se vidi u kakvom je problemu Poketino u PSZ. Ovde je problem ManUtd-a sto Ronaldo ne igra odbranu ? To je sitnica za PSZ tamo 3-ica ne igraju odbranu, i moraju da igraju svaku utakmicu celu.

Albion

pre 2 godine

Roje, bila je uživancija gledati te kao igrača. Mamurao si, isključio misaone procese i krljao prvog koga si stigao. I kao takav si bio među najboljim veznjacima u ligi. Kao trener nisi uspeo, ovo šta si rekao za Utd i FA cup je tvoje sramoćenje. Utd takođe ima jako dobar tim, ne možeš pričati da nema. Druga je stvar što nema ko to ukomponovati kako treba. Jedino u svemu tvom baljezganju se slažem da Ronaldo ne treba igrati presing.

Vanja LFC

pre 2 godine

Ronaldo je doveden jer je igračina. Bez obzira na godine, ima da ponudi dosta, lider je, privlači paznju, buduće igrače , publiku i sponzore. Ima ogromnu platu, ali isto tako donosi novac klubu. Ne treba da igra protiv tamo mekih Burnlija, Noriča ili sličnih indijanaca, ali velike utakmice mora startovati.

bojan

pre 2 godine

prilikom poređenja ove dvojice ne smije se zanemariti ni učinci za reprezentacije. i tu je ronaldo daleko daleko uspješniji i portugal je od neke prosječne ekipe osvojio titulu i jednom bio vice prvak.
argentina sa mesijem nikad nije bila ni blizu da nešto osvoji.

Gazda

pre 2 godine

Bojan,

Ronaldo po imenima ima uz Francusku najjacu reprezentaciju na svetu i ne moze da se plasira na SP.

Ronaldo je u reprezentaciji igrac za kvalifikacije dok je Mesi igrac za velika takmicenja.

Svjetski rekord: Messi je jedini igrač u povijesti nogometa koji je sudjelovao u 43 gola (19 golova i 24 asistencije) za reprezentaciju na velikim natjecanjima (Copa America + SP).
Svjetski rekord: Najbolji igrač je i u povijesti i po učinku u nokaut fazi sa reprezentacijom na velikim natjecanjima. Izravno je sudjelovao kod 21 gola koje je Argentina postigla na Svjetskom prvenstvu i Copa America (5 golova i 16 asistencija). Ronaldo ima samo 3 gola i 2 asistencije.

cirkus

pre 2 godine

On je tip igraca koji trazi paznju i kada je na terenu sve sto se dogadja na polovini rivala mora da bude usmereno ka njemu u zavrsnici, odbrana ga ne interesuje, prosto se postavlja pitanje isplativosti. Mislim da je najbolje sto moze da smanji ego maksimalno, uradi to da shvati da je ragnik ili ko god bio trener njegov sef i da treba da se potrudi maksimalno da ispostuje sve obaveze koje mu njegov nadredjeni dodeli i bice sjajan spic i to je to.

Djole-topnik

pre 2 godine

Hmm ajmo sad ako cemo posteno i iskreno, ima nesto u ovome sto je jedan od komentatora pisao. Navijacki puk okupljen oko CR7 je uvek Mesija etiketirao kao glavnog krivca za sve lose stvari i rezultate u Barseloni, pa bi bilo sad fer i da Ronaldo nosi istu odgovornost.

Istina je ustvari da i jedan drugi nisu imali mocan tim oko sebe kao kad su bili na vrhuncu moci, plus jos njihove godine su doprinele i njihov pad u igri pa je zato normalno da vise nisu toliko uspesni. I jedan i drugi kao i svaki treci da bi se istakao u nekom timu i osvajao trofeje i neke nagrade mora imati jaka imena pored sebe.

E sad ako ste Mesija prozivali i razapinjali, red bi bio da i Ronaldo sad istrpi iste kritike.
I jos jedna stvar. Na pocetku sezone ste mnogi otpisali Arsenal i prakticki ga sahranili. Pogledaje djavoli trenutno tabelu! Sledi derbi i ako vas topnici uzmu na Old Trfordu, mozete se pozdraviti sa ligom sampiona dok ce Arsenal kome ste predvidjali ispadanje, biti glavni kandidat za 4 mesto.

Naravoucenije: ne treba covek nikad trcati pred rudu, umerenost i postovanje su vrline najvecih. Poz

@bregasti

pre 2 godine

@bregasti

koje price... united propada od penzije fergusona, ovo je vec 9. sezona da nece doci do titule...
od 8 sezona bez naslova, su 2 puta bili drugi, te jednom treci.....
5 puta dakle niti u prve tri ekipe.....

one sezone, kada su bili drugi, su bili daleko od prvog mjesta, i ove sezone ce biti iznenadjenje ako udju u top 4....

ole ih cak nije doveo niti do nekog kikiriki kupa, krenes u ligi prvaka, nastavljas u ligi europa..... i sad odjednom propada, jer je dosao ronaldo.....

a juventus, vidim procvjetao nakon odlaska ronalda......

metalstorm

pre 2 godine

Ronaldo je car, kralj i kao svakom fanu Junajteda mnogo mi je bilo drago što se vratio. I svakako ima mesta i isporučuje šta treba u Junajtedu, ali očekivati da igra svaku i da na svakoj bude najbolji je u najmanju ruku nerealno. Zato Mančesteru treba ono što već dugo nema, TRENER sa autoritetom koji će znati kako da takvog igrača iskoristi.

Kinez

pre 2 godine

(Gazda, 29. novembar 2021 12:43)

Kopa Amerika nije ozbiljan turnir. U takmicarskim utakmicama Ronaldo je protiv reprezentacija iz top 10 postigao 10 golova a Messi 0, protiv ekipa iz top 30 Ronaldo blizu 50 golova a Messi svega 13.

Acika

pre 2 godine

Roj Kin lepo kaze, Mancester je daleko od osvajanja PL i nista se ne bi promenilo ko god da je na terenu. Ole za 3 godine nije osvojio nijedan trofej, a od 2017 nemaju nijedan trofej.
(Da dodam, 29. novembar 2021 11:53)

Nije se bogami tako pricalo po dolasku Ronalda. Treba li da kacim vesti o tome da vidimo komentare? I navijaci i legende su bile u euforiji pogotovo nakon odlicnog starta bez Ronalda. Svi su najavljivali borbu za titulu. I sta sad? Prvo nije valjao trener, a sad i ostali igraci jel da? Kako to da su krenuli nizbrdo bas kad je Ronaldo dosao? I zasto ne bi Pol Merson bio u pravu ili Karager u ovom slucaju? Merson kaze da je Ronaldo glavni krivac jer je narusio viziju Solsjera i unistava razvoj mladih igraca. Dakle zasto bi Kin bio u pravu? Zasto ne bi bili drugi koji potvrdjuju samo ono sto svi vidimo i sto rezultati pokazuju. A oni pokazuju da je Junajted losiji od dolaska Ronalda nego pre iako ni pre nije bio sjajan. Ali losiji nije bio to je sigurno.

bregasti

pre 2 godine

Pa Roj Kin je sam sebe pobio a da toga ocigledno nije ni svestan.Prvo kaze da Ronaldo mora igrati ovakve utakmice, velike utakmice, a onda kaze da on nije doveden zbog najvecih trofeja nego zbog kupova. Pa ako je tako, sta onda ima da trazi protiv Chelsija? U tom slucaju treba da igraju oni koji bi se trebali boriti za vece stvari, za prvenstvo a njega onda koristiti za kup utakmice! Brojevi neumoljivo pokazuju da je United pao u igri i rezultatima bas onog trenutka kad je Ronaldo stigao. To su nepobitne cinjenice. Primaju vise golova jer igraju manje presing zbog njega. Daju manje golova, osvajaju manje bodova, imaju vise poraza. U 38 kola prosle sezone imali su samo 6 poraza i u prva tri kola ove sezone ni jedan, bili prvi na tabeli. Dakle u 41 utakmici prosle i pocetak ove sezone imali su samo 6 poraza. Dolazi Ronaldo i izgube cak 5 puta i samo 3x pobede u samo 10 utakmica u ligi i nalaze se tek na 8 mestu! I onda dodju njegovi botovi da NEPOBITNU CINJENICU pobijaju !? Jos jednom cu ponoviti! Mancester je pre dolaska Ronalda prosecno po utakmici manje primao golova, vise davao golova, vise osvajao bodova i manje gubio !! NEOBORIVA cinjenica! Timska igra je narusena od kako je on tamo. Svi se pogasili. Nema ni Bruna, ni Rasforda, ni Cavanija, ni Martiala, ni Grinvuda, ni Sanca...Svi su pali jer je koncept igre promenjen. Ali sad ce nam botovi doci objasniti kako je sneg crn a ne beo. Unistio je Juventus, unistava vec i Junajted. CINJENICE !

legionar

pre 2 godine

Koliko je samo spinovanja i trolovanja bilo za vreme neuspeha barse zadnjih godina. Na stotine komentara ste ostavili i pisali kako je Mesi najveci krivac za svaki neuspeh i poraz barse. Iako je i pticama na grani bilo ocigledno gde lezi najveci problem, iako je citav svet ismejavao barsinu odbranu i vezni red koji nije mogao drzati sredinu protiv bilo kojeg jaceg protivnika, vama je uvek Mesi bio kriv. Gde je ta barsa sad bez Mesija, ha? Ali hoce se tako i onda se i Ronaldu dese iste stvari. U Juventus doveden da donese LS a oni se sramotili svake godine ispadajuci protiv cak i slabijih protivnika. Cak i skudeto uspeju izgubiti nakon 9 godina. U Unitedu losiji rezultati i igra nego pre Ronalda. Debakli ne samo protiv Liverpula ili Citya nego i protiv Lestera ili Watforda. Neuspeh za neuspehom. I sad, ako je Mesi bio krivac za sve neuspehe, poraze, debakle barse, onda je i Ronaldo krivac za neuspehe Uniteda i Juventusa, zar ne? Ne moze jedan biti kriv, a drugom krivi treneri i saigraci jel tako?? Jeste tako udarili temelje ove igre (spinovanja)? jeste! E prema tome sad cemo se tako i igrati!
Jel Mesi kriv za sve, okej nije problem, onda je i sada Ronaldo kriv za sve neuspehe! Jel Mesi bio mekusac kad je plakao na Copa Americi (sprdali se s tim kao i uvek), jeste bio je, ali je onda i Ronaldo mekusac i seka persa kad je plakao u svlacionici Juvea a ne pobednik zar ne?? Jel vidite kako vam se sve vraca!? Nema izgovora, kao sto ih nije bilo i za Mesija. Ronaldo kriv za sve!

Bogi

pre 2 godine

S obzirom na to da su s Kristianom imali
nebrojeno poraza, od kojih su mnogi bili i katastrofalni kao onaj protiv Vorforda a u kojima se on nije video, sinoc su ostvarili jos i super rezultat, tako da se ostavljanje na klupu ispostavilo ispravnim

atinjanin

pre 2 godine

(Hehe, 29. novembar 2021 11:25)

To sam ja pricao jos ranije, ali sam bio zatrpan minusima ne toliko fanova Junajteda koliko fanova samog Ronalda. Gvardiola je napravio odlican potez eskivirajuci ne samo portugalca nego i Mesija. Neki ljudi ne mogu da shvate i prihvate da je vrhunac daleko iza njih i da oni na vrhunskom nivou ne mogu vise da pridonose kao pre. Fudbal danas zahteva trku, agresivnost, presing, odbranu svih a njih dvojica to ne mogu isporuciti. Mesi mozda donekle ima jos malo siri uticaj na igru i rezultat jer je svestraniji od Ronalda, ne samo da je dobar strelac nego i razigravac.Evo juce je upisao het trik asistencija. Dakle, donekle jos moze nadomestiti nekim lucidnim potezima napred svoje netrcanje i nezalaganje nazad. Dok kod Ronalda imamo potpunu ovisnost o timu. On je kao duh na svakoj ili gotovo svakoj utakmici. Nije lucidan kao Mesi da moze poderat neku odbranu, odkljucat neki bunker dobrim pasom ili driblingom i ostaje mu jedino cekanje dobre lopte. A to onda kvari igru kod ostalih.
Ni United ni PSG se nece proslaviti s njima dvojicom . Druga bi to prica bila da su bar 5 god mladji, ovako nemaju sta da traze. I ne bi me iznenadilo da je Gvardiola ovo smiljeno uradio. Bacio kao mamac da je zainteresovan za CR znajuci da ce United morati odreagovati jer ne mogu dozvoliti da ih City ponizi i van terena, i onda im ga i uvali i poremeti citav koncept koji se nije bazirao na staru egoisticnu zvezdu. Ronaldo postaje problem UTD, to je vec svima jasno!

Da dodam

pre 2 godine

(bregasti, 29. novembar 2021 11:31)

Argumenti su ti u stilu kao kad bih ja rekao da je Michael Carrick jedini trener Mancester Uniteda u istoriji bez poraza.

Roj Kin lepo kaze, Mancester je daleko od osvajanja PL i nista se ne bi promenilo ko god da je na terenu. Ole za 3 godine nije osvojio nijedan trofej, a od 2017 nemaju nijedan trofej.

Bogi

pre 2 godine

S obzirom na to da su s Kristianom imali
nebrojeno poraza, od kojih su mnogi bili i katastrofalni kao onaj protiv Vorforda a u kojima se on nije video, sinoc su ostvarili jos i super rezultat, tako da se ostavljanje na klupu ispostavilo ispravnim

bregasti

pre 2 godine

Pa Roj Kin je sam sebe pobio a da toga ocigledno nije ni svestan.Prvo kaze da Ronaldo mora igrati ovakve utakmice, velike utakmice, a onda kaze da on nije doveden zbog najvecih trofeja nego zbog kupova. Pa ako je tako, sta onda ima da trazi protiv Chelsija? U tom slucaju treba da igraju oni koji bi se trebali boriti za vece stvari, za prvenstvo a njega onda koristiti za kup utakmice! Brojevi neumoljivo pokazuju da je United pao u igri i rezultatima bas onog trenutka kad je Ronaldo stigao. To su nepobitne cinjenice. Primaju vise golova jer igraju manje presing zbog njega. Daju manje golova, osvajaju manje bodova, imaju vise poraza. U 38 kola prosle sezone imali su samo 6 poraza i u prva tri kola ove sezone ni jedan, bili prvi na tabeli. Dakle u 41 utakmici prosle i pocetak ove sezone imali su samo 6 poraza. Dolazi Ronaldo i izgube cak 5 puta i samo 3x pobede u samo 10 utakmica u ligi i nalaze se tek na 8 mestu! I onda dodju njegovi botovi da NEPOBITNU CINJENICU pobijaju !? Jos jednom cu ponoviti! Mancester je pre dolaska Ronalda prosecno po utakmici manje primao golova, vise davao golova, vise osvajao bodova i manje gubio !! NEOBORIVA cinjenica! Timska igra je narusena od kako je on tamo. Svi se pogasili. Nema ni Bruna, ni Rasforda, ni Cavanija, ni Martiala, ni Grinvuda, ni Sanca...Svi su pali jer je koncept igre promenjen. Ali sad ce nam botovi doci objasniti kako je sneg crn a ne beo. Unistio je Juventus, unistava vec i Junajted. CINJENICE !

Da dodam

pre 2 godine

(bregasti, 29. novembar 2021 11:31)

Argumenti su ti u stilu kao kad bih ja rekao da je Michael Carrick jedini trener Mancester Uniteda u istoriji bez poraza.

Roj Kin lepo kaze, Mancester je daleko od osvajanja PL i nista se ne bi promenilo ko god da je na terenu. Ole za 3 godine nije osvojio nijedan trofej, a od 2017 nemaju nijedan trofej.

atinjanin

pre 2 godine

(Hehe, 29. novembar 2021 11:25)

To sam ja pricao jos ranije, ali sam bio zatrpan minusima ne toliko fanova Junajteda koliko fanova samog Ronalda. Gvardiola je napravio odlican potez eskivirajuci ne samo portugalca nego i Mesija. Neki ljudi ne mogu da shvate i prihvate da je vrhunac daleko iza njih i da oni na vrhunskom nivou ne mogu vise da pridonose kao pre. Fudbal danas zahteva trku, agresivnost, presing, odbranu svih a njih dvojica to ne mogu isporuciti. Mesi mozda donekle ima jos malo siri uticaj na igru i rezultat jer je svestraniji od Ronalda, ne samo da je dobar strelac nego i razigravac.Evo juce je upisao het trik asistencija. Dakle, donekle jos moze nadomestiti nekim lucidnim potezima napred svoje netrcanje i nezalaganje nazad. Dok kod Ronalda imamo potpunu ovisnost o timu. On je kao duh na svakoj ili gotovo svakoj utakmici. Nije lucidan kao Mesi da moze poderat neku odbranu, odkljucat neki bunker dobrim pasom ili driblingom i ostaje mu jedino cekanje dobre lopte. A to onda kvari igru kod ostalih.
Ni United ni PSG se nece proslaviti s njima dvojicom . Druga bi to prica bila da su bar 5 god mladji, ovako nemaju sta da traze. I ne bi me iznenadilo da je Gvardiola ovo smiljeno uradio. Bacio kao mamac da je zainteresovan za CR znajuci da ce United morati odreagovati jer ne mogu dozvoliti da ih City ponizi i van terena, i onda im ga i uvali i poremeti citav koncept koji se nije bazirao na staru egoisticnu zvezdu. Ronaldo postaje problem UTD, to je vec svima jasno!

@bregasti

pre 2 godine

@bregasti

koje price... united propada od penzije fergusona, ovo je vec 9. sezona da nece doci do titule...
od 8 sezona bez naslova, su 2 puta bili drugi, te jednom treci.....
5 puta dakle niti u prve tri ekipe.....

one sezone, kada su bili drugi, su bili daleko od prvog mjesta, i ove sezone ce biti iznenadjenje ako udju u top 4....

ole ih cak nije doveo niti do nekog kikiriki kupa, krenes u ligi prvaka, nastavljas u ligi europa..... i sad odjednom propada, jer je dosao ronaldo.....

a juventus, vidim procvjetao nakon odlaska ronalda......

legionar

pre 2 godine

Koliko je samo spinovanja i trolovanja bilo za vreme neuspeha barse zadnjih godina. Na stotine komentara ste ostavili i pisali kako je Mesi najveci krivac za svaki neuspeh i poraz barse. Iako je i pticama na grani bilo ocigledno gde lezi najveci problem, iako je citav svet ismejavao barsinu odbranu i vezni red koji nije mogao drzati sredinu protiv bilo kojeg jaceg protivnika, vama je uvek Mesi bio kriv. Gde je ta barsa sad bez Mesija, ha? Ali hoce se tako i onda se i Ronaldu dese iste stvari. U Juventus doveden da donese LS a oni se sramotili svake godine ispadajuci protiv cak i slabijih protivnika. Cak i skudeto uspeju izgubiti nakon 9 godina. U Unitedu losiji rezultati i igra nego pre Ronalda. Debakli ne samo protiv Liverpula ili Citya nego i protiv Lestera ili Watforda. Neuspeh za neuspehom. I sad, ako je Mesi bio krivac za sve neuspehe, poraze, debakle barse, onda je i Ronaldo krivac za neuspehe Uniteda i Juventusa, zar ne? Ne moze jedan biti kriv, a drugom krivi treneri i saigraci jel tako?? Jeste tako udarili temelje ove igre (spinovanja)? jeste! E prema tome sad cemo se tako i igrati!
Jel Mesi kriv za sve, okej nije problem, onda je i sada Ronaldo kriv za sve neuspehe! Jel Mesi bio mekusac kad je plakao na Copa Americi (sprdali se s tim kao i uvek), jeste bio je, ali je onda i Ronaldo mekusac i seka persa kad je plakao u svlacionici Juvea a ne pobednik zar ne?? Jel vidite kako vam se sve vraca!? Nema izgovora, kao sto ih nije bilo i za Mesija. Ronaldo kriv za sve!

bojan

pre 2 godine

prilikom poređenja ove dvojice ne smije se zanemariti ni učinci za reprezentacije. i tu je ronaldo daleko daleko uspješniji i portugal je od neke prosječne ekipe osvojio titulu i jednom bio vice prvak.
argentina sa mesijem nikad nije bila ni blizu da nešto osvoji.

Acika

pre 2 godine

Roj Kin lepo kaze, Mancester je daleko od osvajanja PL i nista se ne bi promenilo ko god da je na terenu. Ole za 3 godine nije osvojio nijedan trofej, a od 2017 nemaju nijedan trofej.
(Da dodam, 29. novembar 2021 11:53)

Nije se bogami tako pricalo po dolasku Ronalda. Treba li da kacim vesti o tome da vidimo komentare? I navijaci i legende su bile u euforiji pogotovo nakon odlicnog starta bez Ronalda. Svi su najavljivali borbu za titulu. I sta sad? Prvo nije valjao trener, a sad i ostali igraci jel da? Kako to da su krenuli nizbrdo bas kad je Ronaldo dosao? I zasto ne bi Pol Merson bio u pravu ili Karager u ovom slucaju? Merson kaze da je Ronaldo glavni krivac jer je narusio viziju Solsjera i unistava razvoj mladih igraca. Dakle zasto bi Kin bio u pravu? Zasto ne bi bili drugi koji potvrdjuju samo ono sto svi vidimo i sto rezultati pokazuju. A oni pokazuju da je Junajted losiji od dolaska Ronalda nego pre iako ni pre nije bio sjajan. Ali losiji nije bio to je sigurno.

Djole-topnik

pre 2 godine

Hmm ajmo sad ako cemo posteno i iskreno, ima nesto u ovome sto je jedan od komentatora pisao. Navijacki puk okupljen oko CR7 je uvek Mesija etiketirao kao glavnog krivca za sve lose stvari i rezultate u Barseloni, pa bi bilo sad fer i da Ronaldo nosi istu odgovornost.

Istina je ustvari da i jedan drugi nisu imali mocan tim oko sebe kao kad su bili na vrhuncu moci, plus jos njihove godine su doprinele i njihov pad u igri pa je zato normalno da vise nisu toliko uspesni. I jedan i drugi kao i svaki treci da bi se istakao u nekom timu i osvajao trofeje i neke nagrade mora imati jaka imena pored sebe.

E sad ako ste Mesija prozivali i razapinjali, red bi bio da i Ronaldo sad istrpi iste kritike.
I jos jedna stvar. Na pocetku sezone ste mnogi otpisali Arsenal i prakticki ga sahranili. Pogledaje djavoli trenutno tabelu! Sledi derbi i ako vas topnici uzmu na Old Trfordu, mozete se pozdraviti sa ligom sampiona dok ce Arsenal kome ste predvidjali ispadanje, biti glavni kandidat za 4 mesto.

Naravoucenije: ne treba covek nikad trcati pred rudu, umerenost i postovanje su vrline najvecih. Poz

Gazda

pre 2 godine

Bojan,

Ronaldo po imenima ima uz Francusku najjacu reprezentaciju na svetu i ne moze da se plasira na SP.

Ronaldo je u reprezentaciji igrac za kvalifikacije dok je Mesi igrac za velika takmicenja.

Svjetski rekord: Messi je jedini igrač u povijesti nogometa koji je sudjelovao u 43 gola (19 golova i 24 asistencije) za reprezentaciju na velikim natjecanjima (Copa America + SP).
Svjetski rekord: Najbolji igrač je i u povijesti i po učinku u nokaut fazi sa reprezentacijom na velikim natjecanjima. Izravno je sudjelovao kod 21 gola koje je Argentina postigla na Svjetskom prvenstvu i Copa America (5 golova i 16 asistencija). Ronaldo ima samo 3 gola i 2 asistencije.

metalstorm

pre 2 godine

Ronaldo je car, kralj i kao svakom fanu Junajteda mnogo mi je bilo drago što se vratio. I svakako ima mesta i isporučuje šta treba u Junajtedu, ali očekivati da igra svaku i da na svakoj bude najbolji je u najmanju ruku nerealno. Zato Mančesteru treba ono što već dugo nema, TRENER sa autoritetom koji će znati kako da takvog igrača iskoristi.

Analizator

pre 2 godine

Sad se vidi u kakvom je problemu Poketino u PSZ. Ovde je problem ManUtd-a sto Ronaldo ne igra odbranu ? To je sitnica za PSZ tamo 3-ica ne igraju odbranu, i moraju da igraju svaku utakmicu celu.

vince carter

pre 2 godine

Argentina nije bila ni blizu da osvoji neki trofej?? Izgubili finale svetskog od neke tamo Nemacke u produzecima a imali i bolje sanse u regularnom delu. Portugal je evropsko osvojio tako sto je grupu prosao kao treci,dakle da nije bilo novog pravila ne bi ni prosli,a igrali su sa Madjarima,Welsom u polufinalu sto je slabija konkurencija nego na kopa americi pogotovo kad su i Urugvaj,Kolumbija,Cile bili dobri. A finale su dobili bez Ronalda.

neko

pre 2 godine

Ronaldo je doveden jer je igračina. Bez obzira na godine, ima da ponudi dosta, lider je, privlači paznju, buduće igrače , publiku i sponzore. Ima ogromnu platu, ali isto tako donosi novac klubu. Ne treba da igra protiv tamo mekih Burnlija, Noriča ili sličnih indijanaca, ali velike utakmice mora startovati.
(Vanja LFC, 29. novembar 2021 13:38)

Klasicni fan Ronalda. Kada nema vise argumenata da pokriva svog mezimca i lose igre njegovog kluba, onda se okrece ekonomiji i finansijama o klubu gde igra doticna osoba. ;)

cirkus

pre 2 godine

On je tip igraca koji trazi paznju i kada je na terenu sve sto se dogadja na polovini rivala mora da bude usmereno ka njemu u zavrsnici, odbrana ga ne interesuje, prosto se postavlja pitanje isplativosti. Mislim da je najbolje sto moze da smanji ego maksimalno, uradi to da shvati da je ragnik ili ko god bio trener njegov sef i da treba da se potrudi maksimalno da ispostuje sve obaveze koje mu njegov nadredjeni dodeli i bice sjajan spic i to je to.

BlueFortress

pre 2 godine

Nikakve Ronaldo nema veze s cinjenicom da mu saigraci igraju uzasno ove sezone, da je promenjen trener koga je on izvukao vise puta golovima u 90+ minutu.

On je to sto jeste, 36-ogodisnji finiser, golgeter, ima iskustvo i pokazuje mladjim igracima kakav odnos moraju da imaju prema svom telu i treningu. Ne radi presing vise jer cuva energiju razumljivo. To je to.

E sad, gledati u njega jer je Junajted u ovolikom kanalu je smesno, upravni odbor, Glejzeri, Vudvord, Ole, odbrana, svi su oni saucesnici.
Mozda su 2 utakmice ove sezone odigrali dominantno i pobedili kako treba, na jedno 10ak su imali nenormalno srece ili su izvlacili rezultat u nadoknadi.
Konstantno mucenje.

Juce su igrali isto kao Barnli pre nekoliko nedelja na Bridzu, nije problem braniti se ali drugo je kada se vidi ogromna razlika, panika u igri, nedostatak plana, kada zavisite od milosti protivnika a ne od sebe. Nemoc.

beli

pre 2 godine

Ne znam da li ste citali Ancelotijev intervju.Covek je lepo objasnio Ronaldo je u ekipi da zavrsava akcije i drzi ekipu na okupu a ne da igra u odbrani mada i tu nije los?

Albion

pre 2 godine

Roje, bila je uživancija gledati te kao igrača. Mamurao si, isključio misaone procese i krljao prvog koga si stigao. I kao takav si bio među najboljim veznjacima u ligi. Kao trener nisi uspeo, ovo šta si rekao za Utd i FA cup je tvoje sramoćenje. Utd takođe ima jako dobar tim, ne možeš pričati da nema. Druga je stvar što nema ko to ukomponovati kako treba. Jedino u svemu tvom baljezganju se slažem da Ronaldo ne treba igrati presing.

undeniable_facts

pre 2 godine

Citava karijera do sad (29.11.21) ukljucujuci sve utakmice u klupskom i reprezentativnom fudbalu, zvanicna statistika:

Lionel Messi: 955 (utakmica) - 756 (gol) - 459 (asist) =1215 (gol+asist)
prosek gol/utak: 0,79 , prosek asist/utakm: 0,48

C. Ronaldo: 1096 (utakmica) - 799 (gol) - 341 (asist) = 1140 (gol+asist)
prosek gol/utak: 0,72, prosek asist/utakm: 0,31

Zlatne lopte: Mesi (6)- Ronaldo (5)
Zlatne kopacke_ Mesi (6)- Ronaldo (4)

Kinez

pre 2 godine

(Gazda, 29. novembar 2021 12:43)

Kopa Amerika nije ozbiljan turnir. U takmicarskim utakmicama Ronaldo je protiv reprezentacija iz top 10 postigao 10 golova a Messi 0, protiv ekipa iz top 30 Ronaldo blizu 50 golova a Messi svega 13.

Zabranjeno pušenje.

pre 2 godine

prilikom poređenja ove dvojice ne smije se zanemariti ni učinci za reprezentacije. i tu je ronaldo daleko daleko uspješniji i portugal je od neke prosječne ekipe osvojio titulu i jednom bio vice prvak.
argentina sa mesijem nikad nije bila ni blizu da nešto osvoji.
(bojan, 29. novembar 2021 12:03)

Samo zadnji Copa America,i eto igrali su "slučajno" finale SP Rio 2014.Čuj ni blizu.

Kinez

pre 2 godine

(El clasico, 29. novembar 2021 14:20)

Ako Messiju racunas Kolumbiju i Cile zasto onda Ronaldu ne racunas Svajcarsku,Dansku,Svedsku?

Vanja LFC

pre 2 godine

Ronaldo je doveden jer je igračina. Bez obzira na godine, ima da ponudi dosta, lider je, privlači paznju, buduće igrače , publiku i sponzore. Ima ogromnu platu, ali isto tako donosi novac klubu. Ne treba da igra protiv tamo mekih Burnlija, Noriča ili sličnih indijanaca, ali velike utakmice mora startovati.

Kiki

pre 2 godine

Mirza,

Pogledaj Argentinu bez Messija. Argentina bez njega imala omjer 1-4-3 u kvalifikacijama na SP 2018, a sa njim 6-3-1. Da nije Messija ne bi ni igrali to SP. A Portugal i bez Ronalda pobedi Francusku u finalu EURA i dodju do polufinala lige nacija.

jojufff

pre 2 godine

Jedan dao sve za Manchester a drugi za Liverpool, sto se tice Charagera taj bi najviše volio da Manchester bude zadnji i da igra 11 panjeva.
Ptice na grani znaju da su Liverpool i City 3 koplja ispred Manchestera, a imamo i Chelsea.
Keane je dobro rekao da mogu osvojiti koje kup takmicenje i to je to.. trebace im par godina da skupe ekipu za pokušaj osvajanja lige.
i da..nikada najbolji igrači/golgeteri nisu igrali presing, Roney je igrao i zbog toga je gomilu puta patila zavrsnica.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Kiki, 29. novembar 2021 14:13)

Argentina je bez Messija u kvalfikacijama za SP 2018 igrala protiv Cilea i Urugvaja a sa njim protiv Bolivije, Ekvadora i Venecuele.

kinez

pre 2 godine

(El Clasico, 29. novembar 2021 16:20)

Mozda Messi nije igrao protiv Svajcarske ali je puno puta igrao protiv Kolumbije. prema tome Ronaldo je daleko bolji u takmicarskim utakmicama protiv najboljih reprezentacija.

El clasico

pre 2 godine

Kinez, statistika ti nema smisla jer je Mesi samo u utakmicama protiv Kolumbije, Urugvaja i Cilea postigao 11 golova.

Messi:
Chile: 11 M, 5 goal, 2 assist
Uruguay: 9 M, 3 goal, 3 assist
Colombia: 9 M, 3 goal, 3 assist
Germany: 2 M, 0 goal, 0 assist
France: 1 M, 0 goal, 2 assist
Netherlands: 2 M, 0 goal, 0 assist
Brazil: 5 M, 0 goal, 0 assist
Portugal: 0 match
Spain: 0 match
Italy: 0 match
England: 0 match

Messi (without friendly matches): 39 matches, 11 goals, 10 assist


Ronaldo:
Germany: 5 M, 1 goal, 2 assist
Brazil: 1 M, 0 goal, 0 assist
France: 5 M, 2 goal, 0 assist
Chile: 1 M, 0 goal, 0 assist
Spain: 4 M, 3 goal, 0 assist
Netherlands: 4 M, 3 goal, 1 assist
England: 2 M, 0 goal, 0 assist
Uruguay: 1 M, 0 goal, 0 assist
Argentina: 0 match
Italy: 0 match
Colombia: 0 match

Ronaldo (without friendly matches): 23 matches, 9 goals, 3 assist

Cinjenica je da je Ronaldo u reprezentaciji nabio statistiku protiv Andore, San Marina i slicnih. Zato kad dodje na velika takmicenja nikad nije mogao biti najbolji igrac dok je Mesi 2x bio najbolji igrac Kopa Amerike.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(vince carter, 29. novembar 2021 13:40)

Argentina je pre Messija osvojila 16 trofeja a Portugal pre Ronalda tacno 0 trofeja.

kiki

pre 2 godine

Kinez,

Mesi protiv Kolumbije igrao 9x, a Ronaldo protiv Francuske i Nemacke 10x. To sto pises opet nema nikakvog smisla.

Statistika govori da je Mesi daleko bolji od Ronalda u reprezentaciji na velikim takmicenjima, pogotovo u nokaut fazi.

El Clasico

pre 2 godine

(Kinez, 29. novembar 2021 14:40)

I kada bi racunao onda moras racunati i veci broj odigranih utakmica od Ronalda jer je Mesi igrao samo jednom protiv Svajcarske i to kada je imao asistenciju 2014 na SP. Protiv Svedske i Danske nikad nije igrao.

Sta kazes na cinjenicu da Mesi u reprezentaciji u zvanicnim utakmicama nikad nije postigao gol protiv neke reprezentacije koja nije u TOP 100, a koliko je Ronaldo dao golova protiv takvih reprezentacija? :)

A Argentina nije igrala samo protiv Cilea i Urugvaja nego su odigrali jos 6 utakmica. A sa Mesijem je Argentina pobedila i taj Cile, a i Urugvaj koje si spomenuo, a i Kolumbiju + jos 3 utakmice:)

bojan

pre 2 godine

prilikom poređenja ove dvojice ne smije se zanemariti ni učinci za reprezentacije. i tu je ronaldo daleko daleko uspješniji i portugal je od neke prosječne ekipe osvojio titulu i jednom bio vice prvak.
argentina sa mesijem nikad nije bila ni blizu da nešto osvoji.

bregasti

pre 2 godine

Pa Roj Kin je sam sebe pobio a da toga ocigledno nije ni svestan.Prvo kaze da Ronaldo mora igrati ovakve utakmice, velike utakmice, a onda kaze da on nije doveden zbog najvecih trofeja nego zbog kupova. Pa ako je tako, sta onda ima da trazi protiv Chelsija? U tom slucaju treba da igraju oni koji bi se trebali boriti za vece stvari, za prvenstvo a njega onda koristiti za kup utakmice! Brojevi neumoljivo pokazuju da je United pao u igri i rezultatima bas onog trenutka kad je Ronaldo stigao. To su nepobitne cinjenice. Primaju vise golova jer igraju manje presing zbog njega. Daju manje golova, osvajaju manje bodova, imaju vise poraza. U 38 kola prosle sezone imali su samo 6 poraza i u prva tri kola ove sezone ni jedan, bili prvi na tabeli. Dakle u 41 utakmici prosle i pocetak ove sezone imali su samo 6 poraza. Dolazi Ronaldo i izgube cak 5 puta i samo 3x pobede u samo 10 utakmica u ligi i nalaze se tek na 8 mestu! I onda dodju njegovi botovi da NEPOBITNU CINJENICU pobijaju !? Jos jednom cu ponoviti! Mancester je pre dolaska Ronalda prosecno po utakmici manje primao golova, vise davao golova, vise osvajao bodova i manje gubio !! NEOBORIVA cinjenica! Timska igra je narusena od kako je on tamo. Svi se pogasili. Nema ni Bruna, ni Rasforda, ni Cavanija, ni Martiala, ni Grinvuda, ni Sanca...Svi su pali jer je koncept igre promenjen. Ali sad ce nam botovi doci objasniti kako je sneg crn a ne beo. Unistio je Juventus, unistava vec i Junajted. CINJENICE !

Bogi

pre 2 godine

S obzirom na to da su s Kristianom imali
nebrojeno poraza, od kojih su mnogi bili i katastrofalni kao onaj protiv Vorforda a u kojima se on nije video, sinoc su ostvarili jos i super rezultat, tako da se ostavljanje na klupu ispostavilo ispravnim

legionar

pre 2 godine

Koliko je samo spinovanja i trolovanja bilo za vreme neuspeha barse zadnjih godina. Na stotine komentara ste ostavili i pisali kako je Mesi najveci krivac za svaki neuspeh i poraz barse. Iako je i pticama na grani bilo ocigledno gde lezi najveci problem, iako je citav svet ismejavao barsinu odbranu i vezni red koji nije mogao drzati sredinu protiv bilo kojeg jaceg protivnika, vama je uvek Mesi bio kriv. Gde je ta barsa sad bez Mesija, ha? Ali hoce se tako i onda se i Ronaldu dese iste stvari. U Juventus doveden da donese LS a oni se sramotili svake godine ispadajuci protiv cak i slabijih protivnika. Cak i skudeto uspeju izgubiti nakon 9 godina. U Unitedu losiji rezultati i igra nego pre Ronalda. Debakli ne samo protiv Liverpula ili Citya nego i protiv Lestera ili Watforda. Neuspeh za neuspehom. I sad, ako je Mesi bio krivac za sve neuspehe, poraze, debakle barse, onda je i Ronaldo krivac za neuspehe Uniteda i Juventusa, zar ne? Ne moze jedan biti kriv, a drugom krivi treneri i saigraci jel tako?? Jeste tako udarili temelje ove igre (spinovanja)? jeste! E prema tome sad cemo se tako i igrati!
Jel Mesi kriv za sve, okej nije problem, onda je i sada Ronaldo kriv za sve neuspehe! Jel Mesi bio mekusac kad je plakao na Copa Americi (sprdali se s tim kao i uvek), jeste bio je, ali je onda i Ronaldo mekusac i seka persa kad je plakao u svlacionici Juvea a ne pobednik zar ne?? Jel vidite kako vam se sve vraca!? Nema izgovora, kao sto ih nije bilo i za Mesija. Ronaldo kriv za sve!

atinjanin

pre 2 godine

(Hehe, 29. novembar 2021 11:25)

To sam ja pricao jos ranije, ali sam bio zatrpan minusima ne toliko fanova Junajteda koliko fanova samog Ronalda. Gvardiola je napravio odlican potez eskivirajuci ne samo portugalca nego i Mesija. Neki ljudi ne mogu da shvate i prihvate da je vrhunac daleko iza njih i da oni na vrhunskom nivou ne mogu vise da pridonose kao pre. Fudbal danas zahteva trku, agresivnost, presing, odbranu svih a njih dvojica to ne mogu isporuciti. Mesi mozda donekle ima jos malo siri uticaj na igru i rezultat jer je svestraniji od Ronalda, ne samo da je dobar strelac nego i razigravac.Evo juce je upisao het trik asistencija. Dakle, donekle jos moze nadomestiti nekim lucidnim potezima napred svoje netrcanje i nezalaganje nazad. Dok kod Ronalda imamo potpunu ovisnost o timu. On je kao duh na svakoj ili gotovo svakoj utakmici. Nije lucidan kao Mesi da moze poderat neku odbranu, odkljucat neki bunker dobrim pasom ili driblingom i ostaje mu jedino cekanje dobre lopte. A to onda kvari igru kod ostalih.
Ni United ni PSG se nece proslaviti s njima dvojicom . Druga bi to prica bila da su bar 5 god mladji, ovako nemaju sta da traze. I ne bi me iznenadilo da je Gvardiola ovo smiljeno uradio. Bacio kao mamac da je zainteresovan za CR znajuci da ce United morati odreagovati jer ne mogu dozvoliti da ih City ponizi i van terena, i onda im ga i uvali i poremeti citav koncept koji se nije bazirao na staru egoisticnu zvezdu. Ronaldo postaje problem UTD, to je vec svima jasno!

Kinez

pre 2 godine

(Gazda, 29. novembar 2021 12:43)

Kopa Amerika nije ozbiljan turnir. U takmicarskim utakmicama Ronaldo je protiv reprezentacija iz top 10 postigao 10 golova a Messi 0, protiv ekipa iz top 30 Ronaldo blizu 50 golova a Messi svega 13.

Da dodam

pre 2 godine

(bregasti, 29. novembar 2021 11:31)

Argumenti su ti u stilu kao kad bih ja rekao da je Michael Carrick jedini trener Mancester Uniteda u istoriji bez poraza.

Roj Kin lepo kaze, Mancester je daleko od osvajanja PL i nista se ne bi promenilo ko god da je na terenu. Ole za 3 godine nije osvojio nijedan trofej, a od 2017 nemaju nijedan trofej.

Gazda

pre 2 godine

Bojan,

Ronaldo po imenima ima uz Francusku najjacu reprezentaciju na svetu i ne moze da se plasira na SP.

Ronaldo je u reprezentaciji igrac za kvalifikacije dok je Mesi igrac za velika takmicenja.

Svjetski rekord: Messi je jedini igrač u povijesti nogometa koji je sudjelovao u 43 gola (19 golova i 24 asistencije) za reprezentaciju na velikim natjecanjima (Copa America + SP).
Svjetski rekord: Najbolji igrač je i u povijesti i po učinku u nokaut fazi sa reprezentacijom na velikim natjecanjima. Izravno je sudjelovao kod 21 gola koje je Argentina postigla na Svjetskom prvenstvu i Copa America (5 golova i 16 asistencija). Ronaldo ima samo 3 gola i 2 asistencije.

@bregasti

pre 2 godine

@bregasti

koje price... united propada od penzije fergusona, ovo je vec 9. sezona da nece doci do titule...
od 8 sezona bez naslova, su 2 puta bili drugi, te jednom treci.....
5 puta dakle niti u prve tri ekipe.....

one sezone, kada su bili drugi, su bili daleko od prvog mjesta, i ove sezone ce biti iznenadjenje ako udju u top 4....

ole ih cak nije doveo niti do nekog kikiriki kupa, krenes u ligi prvaka, nastavljas u ligi europa..... i sad odjednom propada, jer je dosao ronaldo.....

a juventus, vidim procvjetao nakon odlaska ronalda......

Djole-topnik

pre 2 godine

Hmm ajmo sad ako cemo posteno i iskreno, ima nesto u ovome sto je jedan od komentatora pisao. Navijacki puk okupljen oko CR7 je uvek Mesija etiketirao kao glavnog krivca za sve lose stvari i rezultate u Barseloni, pa bi bilo sad fer i da Ronaldo nosi istu odgovornost.

Istina je ustvari da i jedan drugi nisu imali mocan tim oko sebe kao kad su bili na vrhuncu moci, plus jos njihove godine su doprinele i njihov pad u igri pa je zato normalno da vise nisu toliko uspesni. I jedan i drugi kao i svaki treci da bi se istakao u nekom timu i osvajao trofeje i neke nagrade mora imati jaka imena pored sebe.

E sad ako ste Mesija prozivali i razapinjali, red bi bio da i Ronaldo sad istrpi iste kritike.
I jos jedna stvar. Na pocetku sezone ste mnogi otpisali Arsenal i prakticki ga sahranili. Pogledaje djavoli trenutno tabelu! Sledi derbi i ako vas topnici uzmu na Old Trfordu, mozete se pozdraviti sa ligom sampiona dok ce Arsenal kome ste predvidjali ispadanje, biti glavni kandidat za 4 mesto.

Naravoucenije: ne treba covek nikad trcati pred rudu, umerenost i postovanje su vrline najvecih. Poz

metalstorm

pre 2 godine

Ronaldo je car, kralj i kao svakom fanu Junajteda mnogo mi je bilo drago što se vratio. I svakako ima mesta i isporučuje šta treba u Junajtedu, ali očekivati da igra svaku i da na svakoj bude najbolji je u najmanju ruku nerealno. Zato Mančesteru treba ono što već dugo nema, TRENER sa autoritetom koji će znati kako da takvog igrača iskoristi.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(vince carter, 29. novembar 2021 13:40)

Argentina je pre Messija osvojila 16 trofeja a Portugal pre Ronalda tacno 0 trofeja.

El clasico

pre 2 godine

Kinez, statistika ti nema smisla jer je Mesi samo u utakmicama protiv Kolumbije, Urugvaja i Cilea postigao 11 golova.

Messi:
Chile: 11 M, 5 goal, 2 assist
Uruguay: 9 M, 3 goal, 3 assist
Colombia: 9 M, 3 goal, 3 assist
Germany: 2 M, 0 goal, 0 assist
France: 1 M, 0 goal, 2 assist
Netherlands: 2 M, 0 goal, 0 assist
Brazil: 5 M, 0 goal, 0 assist
Portugal: 0 match
Spain: 0 match
Italy: 0 match
England: 0 match

Messi (without friendly matches): 39 matches, 11 goals, 10 assist


Ronaldo:
Germany: 5 M, 1 goal, 2 assist
Brazil: 1 M, 0 goal, 0 assist
France: 5 M, 2 goal, 0 assist
Chile: 1 M, 0 goal, 0 assist
Spain: 4 M, 3 goal, 0 assist
Netherlands: 4 M, 3 goal, 1 assist
England: 2 M, 0 goal, 0 assist
Uruguay: 1 M, 0 goal, 0 assist
Argentina: 0 match
Italy: 0 match
Colombia: 0 match

Ronaldo (without friendly matches): 23 matches, 9 goals, 3 assist

Cinjenica je da je Ronaldo u reprezentaciji nabio statistiku protiv Andore, San Marina i slicnih. Zato kad dodje na velika takmicenja nikad nije mogao biti najbolji igrac dok je Mesi 2x bio najbolji igrac Kopa Amerike.

beli

pre 2 godine

Ne znam da li ste citali Ancelotijev intervju.Covek je lepo objasnio Ronaldo je u ekipi da zavrsava akcije i drzi ekipu na okupu a ne da igra u odbrani mada i tu nije los?

Vanja LFC

pre 2 godine

Ronaldo je doveden jer je igračina. Bez obzira na godine, ima da ponudi dosta, lider je, privlači paznju, buduće igrače , publiku i sponzore. Ima ogromnu platu, ali isto tako donosi novac klubu. Ne treba da igra protiv tamo mekih Burnlija, Noriča ili sličnih indijanaca, ali velike utakmice mora startovati.

cirkus

pre 2 godine

On je tip igraca koji trazi paznju i kada je na terenu sve sto se dogadja na polovini rivala mora da bude usmereno ka njemu u zavrsnici, odbrana ga ne interesuje, prosto se postavlja pitanje isplativosti. Mislim da je najbolje sto moze da smanji ego maksimalno, uradi to da shvati da je ragnik ili ko god bio trener njegov sef i da treba da se potrudi maksimalno da ispostuje sve obaveze koje mu njegov nadredjeni dodeli i bice sjajan spic i to je to.

neko

pre 2 godine

Ronaldo je doveden jer je igračina. Bez obzira na godine, ima da ponudi dosta, lider je, privlači paznju, buduće igrače , publiku i sponzore. Ima ogromnu platu, ali isto tako donosi novac klubu. Ne treba da igra protiv tamo mekih Burnlija, Noriča ili sličnih indijanaca, ali velike utakmice mora startovati.
(Vanja LFC, 29. novembar 2021 13:38)

Klasicni fan Ronalda. Kada nema vise argumenata da pokriva svog mezimca i lose igre njegovog kluba, onda se okrece ekonomiji i finansijama o klubu gde igra doticna osoba. ;)

El Clasico

pre 2 godine

(Kinez, 29. novembar 2021 14:40)

I kada bi racunao onda moras racunati i veci broj odigranih utakmica od Ronalda jer je Mesi igrao samo jednom protiv Svajcarske i to kada je imao asistenciju 2014 na SP. Protiv Svedske i Danske nikad nije igrao.

Sta kazes na cinjenicu da Mesi u reprezentaciji u zvanicnim utakmicama nikad nije postigao gol protiv neke reprezentacije koja nije u TOP 100, a koliko je Ronaldo dao golova protiv takvih reprezentacija? :)

A Argentina nije igrala samo protiv Cilea i Urugvaja nego su odigrali jos 6 utakmica. A sa Mesijem je Argentina pobedila i taj Cile, a i Urugvaj koje si spomenuo, a i Kolumbiju + jos 3 utakmice:)

Acika

pre 2 godine

Roj Kin lepo kaze, Mancester je daleko od osvajanja PL i nista se ne bi promenilo ko god da je na terenu. Ole za 3 godine nije osvojio nijedan trofej, a od 2017 nemaju nijedan trofej.
(Da dodam, 29. novembar 2021 11:53)

Nije se bogami tako pricalo po dolasku Ronalda. Treba li da kacim vesti o tome da vidimo komentare? I navijaci i legende su bile u euforiji pogotovo nakon odlicnog starta bez Ronalda. Svi su najavljivali borbu za titulu. I sta sad? Prvo nije valjao trener, a sad i ostali igraci jel da? Kako to da su krenuli nizbrdo bas kad je Ronaldo dosao? I zasto ne bi Pol Merson bio u pravu ili Karager u ovom slucaju? Merson kaze da je Ronaldo glavni krivac jer je narusio viziju Solsjera i unistava razvoj mladih igraca. Dakle zasto bi Kin bio u pravu? Zasto ne bi bili drugi koji potvrdjuju samo ono sto svi vidimo i sto rezultati pokazuju. A oni pokazuju da je Junajted losiji od dolaska Ronalda nego pre iako ni pre nije bio sjajan. Ali losiji nije bio to je sigurno.

Kiki

pre 2 godine

Mirza,

Pogledaj Argentinu bez Messija. Argentina bez njega imala omjer 1-4-3 u kvalifikacijama na SP 2018, a sa njim 6-3-1. Da nije Messija ne bi ni igrali to SP. A Portugal i bez Ronalda pobedi Francusku u finalu EURA i dodju do polufinala lige nacija.

undeniable_facts

pre 2 godine

Citava karijera do sad (29.11.21) ukljucujuci sve utakmice u klupskom i reprezentativnom fudbalu, zvanicna statistika:

Lionel Messi: 955 (utakmica) - 756 (gol) - 459 (asist) =1215 (gol+asist)
prosek gol/utak: 0,79 , prosek asist/utakm: 0,48

C. Ronaldo: 1096 (utakmica) - 799 (gol) - 341 (asist) = 1140 (gol+asist)
prosek gol/utak: 0,72, prosek asist/utakm: 0,31

Zlatne lopte: Mesi (6)- Ronaldo (5)
Zlatne kopacke_ Mesi (6)- Ronaldo (4)

vince carter

pre 2 godine

Argentina nije bila ni blizu da osvoji neki trofej?? Izgubili finale svetskog od neke tamo Nemacke u produzecima a imali i bolje sanse u regularnom delu. Portugal je evropsko osvojio tako sto je grupu prosao kao treci,dakle da nije bilo novog pravila ne bi ni prosli,a igrali su sa Madjarima,Welsom u polufinalu sto je slabija konkurencija nego na kopa americi pogotovo kad su i Urugvaj,Kolumbija,Cile bili dobri. A finale su dobili bez Ronalda.

kiki

pre 2 godine

Kinez,

Mesi protiv Kolumbije igrao 9x, a Ronaldo protiv Francuske i Nemacke 10x. To sto pises opet nema nikakvog smisla.

Statistika govori da je Mesi daleko bolji od Ronalda u reprezentaciji na velikim takmicenjima, pogotovo u nokaut fazi.

Albion

pre 2 godine

Roje, bila je uživancija gledati te kao igrača. Mamurao si, isključio misaone procese i krljao prvog koga si stigao. I kao takav si bio među najboljim veznjacima u ligi. Kao trener nisi uspeo, ovo šta si rekao za Utd i FA cup je tvoje sramoćenje. Utd takođe ima jako dobar tim, ne možeš pričati da nema. Druga je stvar što nema ko to ukomponovati kako treba. Jedino u svemu tvom baljezganju se slažem da Ronaldo ne treba igrati presing.

Kinez

pre 2 godine

(El clasico, 29. novembar 2021 14:20)

Ako Messiju racunas Kolumbiju i Cile zasto onda Ronaldu ne racunas Svajcarsku,Dansku,Svedsku?

Analizator

pre 2 godine

Sad se vidi u kakvom je problemu Poketino u PSZ. Ovde je problem ManUtd-a sto Ronaldo ne igra odbranu ? To je sitnica za PSZ tamo 3-ica ne igraju odbranu, i moraju da igraju svaku utakmicu celu.

Zabranjeno pušenje.

pre 2 godine

prilikom poređenja ove dvojice ne smije se zanemariti ni učinci za reprezentacije. i tu je ronaldo daleko daleko uspješniji i portugal je od neke prosječne ekipe osvojio titulu i jednom bio vice prvak.
argentina sa mesijem nikad nije bila ni blizu da nešto osvoji.
(bojan, 29. novembar 2021 12:03)

Samo zadnji Copa America,i eto igrali su "slučajno" finale SP Rio 2014.Čuj ni blizu.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Kiki, 29. novembar 2021 14:13)

Argentina je bez Messija u kvalfikacijama za SP 2018 igrala protiv Cilea i Urugvaja a sa njim protiv Bolivije, Ekvadora i Venecuele.

BlueFortress

pre 2 godine

Nikakve Ronaldo nema veze s cinjenicom da mu saigraci igraju uzasno ove sezone, da je promenjen trener koga je on izvukao vise puta golovima u 90+ minutu.

On je to sto jeste, 36-ogodisnji finiser, golgeter, ima iskustvo i pokazuje mladjim igracima kakav odnos moraju da imaju prema svom telu i treningu. Ne radi presing vise jer cuva energiju razumljivo. To je to.

E sad, gledati u njega jer je Junajted u ovolikom kanalu je smesno, upravni odbor, Glejzeri, Vudvord, Ole, odbrana, svi su oni saucesnici.
Mozda su 2 utakmice ove sezone odigrali dominantno i pobedili kako treba, na jedno 10ak su imali nenormalno srece ili su izvlacili rezultat u nadoknadi.
Konstantno mucenje.

Juce su igrali isto kao Barnli pre nekoliko nedelja na Bridzu, nije problem braniti se ali drugo je kada se vidi ogromna razlika, panika u igri, nedostatak plana, kada zavisite od milosti protivnika a ne od sebe. Nemoc.

kinez

pre 2 godine

(El Clasico, 29. novembar 2021 16:20)

Mozda Messi nije igrao protiv Svajcarske ali je puno puta igrao protiv Kolumbije. prema tome Ronaldo je daleko bolji u takmicarskim utakmicama protiv najboljih reprezentacija.

jojufff

pre 2 godine

Jedan dao sve za Manchester a drugi za Liverpool, sto se tice Charagera taj bi najviše volio da Manchester bude zadnji i da igra 11 panjeva.
Ptice na grani znaju da su Liverpool i City 3 koplja ispred Manchestera, a imamo i Chelsea.
Keane je dobro rekao da mogu osvojiti koje kup takmicenje i to je to.. trebace im par godina da skupe ekipu za pokušaj osvajanja lige.
i da..nikada najbolji igrači/golgeteri nisu igrali presing, Roney je igrao i zbog toga je gomilu puta patila zavrsnica.