Tenis 95

Nedelja, 21.11.2021.

08:45

Novak otkrio razlog eliminacije od Zvereva

Novak Đoković je porazom u polufinalu ATP Finala u Torinu završio takmičarski deo sezone.

Novak otkrio razlog eliminacije od Zvereva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Milenko Dubaiç

pre 2 godine

Zverev servirao za 10,a bilo je i slabo "čitanje" servisa od Novaka..gledao sam sa prekidima..jer u Noletovoj igri i govoru tela nije bilo nikakvog žara.hladan ko špricer...nije smak sveta,veće je iznenađenje što je lagano dobio Medvedeva.

56

pre 2 godine

Ne pratim tenis, sem onoga što Novak uradi. Žao mi je što on gubi mečeve kada se to najmanje očekuje. Ima neočekivane padove. No i takav je najbolji.

LILICA

pre 2 godine

Nole je najbolji teniser svih vremena! Nemojte to nikada zaboraviti! Tesko da ce i kada iko postici ovo sto je on postigao! Legenda! Sve drugo nije vise bitno.

Mille

pre 2 godine

Da je Novak pobedio,nebi izgubio,forhend je udarao ovako a ne onako,slabo je napadao a i lose se branio......da i ja dam mali doprinos strucnim komentarima...iskreno,pojma nemam o tenisu sem sto navijam za Goatovica i mnogo mi krivo sto je izgubio,ali sta se moze,nedobija se uvek.Nek Nole osvoji jos 3,4 slema i puna kapa.

Drage

pre 2 godine

Zverev i Medvedev su 10 god .mlađi.Koliko je Noletu ostalo za odmor 10 h a zverev odmara od četvrtka.Teniski pacovi mu smeštaju uvek paklene termine za igru a ON je br 1.Kakav tretman je imao FEDERER svi znamo .Da umreš od smeha to ćorav VIDI.

Сеновић

pre 2 godine

Нека проба још догодине и да окачи рекет. Само ће да прави негативне скорове са овим момцима. Ово је већ комплекс од Зверева.

Hahahah...

pre 2 godine

Neverovatno ... vi sto komentarisete Novaka i tenis uopste,sve strucnjak do strucnjaka. Svi ste vi isfrustrirani svojim privatnim zivotom!!!

Predo

pre 2 godine

@ lažni Dylan Dog

Nikada nisam imao problem sa svojim mišljenjem, ponekada se i sam ne slažem sa njim, nemam komplekse te vrste, ali ti očigledno imaš čim se kriješ iza tuđeš nick-a i rasipaš otrovne strelice iz nekog razloga mržnje. Žao mi je. Vidi u čemu je problem, možda nedostatak ljubavi kad si bio mali ili kasnije. Porazgovaraj sa nekim. Pozdrav pravom Dylan Dogu.

...

pre 2 godine

O bratite paznju na novaka i nadala kada izgube. zverev je imao 60h odmora pre polufinala, novak je imao 20h. I rekao je da nije umoran. Nadal bi se naravno izvlacio na povredu iz 1988. , a Federer bi se izvlacio na raspored (mada on nikada ne bi dobio ovakav raspored).

Dylan Dog

pre 2 godine

@Predo
Primecujem da se ne razumes u tenis.
Novakov motiv je sigurno veci na zavrsnom mastersu nego na obicnom mastersu i to u Parizu, samo sto u Parizu nije u svakom kolu imao za protivnike najbolje igrace sveta.
Raspored nije igrao ulogu, da se razumes u sport, znao bi to. Zverev je imao duzu pauzu sto znaci da je verovatno ispao iz takmicarskog ritma, tako da je Novak bio u prednosti.
Novaku odgovaraju brzi uslovi, ali i to treba znati.
Niko nije dosao u Torino rastereceniji od Novaka. Obezbedio prvo mesto, osvojio 37 masters, dakle, rasterecen kao niko.
Zverev nije nikakav veliki server poput Karlovica ili Iznera, samo neznalica moze porediti Zvereva sa njima.
Novak je odigrao najbolji mec u karijeri, ali to nije bilo dovoljno da pobedi Zvereva.
Zverev postaje Djokoviceva nocna mora, redovno unistava Novaka, nesto poput Medvedeva. Da nije bilo povrede Zvereva na US Openu, i tamo bi Novak ostao bez finala.
Jednostavno, nema Novak vise starce za protivnike, sada su tu mladji koji ga oducavaju od tenisa. Sve je izvesnije da on nikada vise nece osvojiti GS.Uzece jos nekoliko mastersa jer su manje vazni, ali to je to.

Stratus

pre 2 godine

Nisam strucnjak, ali eto, imam pravo na misljenje. Izgubio je iz 2 razloga:
1) U vecini dugih poena, vracao je lotpice Zverevu tako da je ovom bilo dovoljno da se krece 2 koraka levo ili desno. Zverev je te poene igrao maltene stojecu u mestu (odgledajte snimak i obratite paznju na taj deo). Mora da ga pomera, mora da ga seta. Cak iako Nole izgubi takav poen, umara protivnika, pa ovaj nema snage ni za naredne poene, niti za servise.
2) Jos juce napisah: ne shvatam zasto Novak ceka servis po sredini kad vec vidi da ovom ide servis nenormalno dobro. Mora da "Igra poker" i da krene na jednu stranu. Ako server pogodi ono sto gadja, a uvek gadja jednu od strana, Nole to tesko vraca, mahom ne vraca. Ako krene na jednu stranu, i pogodi stranu, vecinu takvih lopti bi vratio u igru. Drugo, Zverev bi onda verovatno pravio vise servis gresaka jer bi Noletov "poker" uticao na njegov servis. Imam utisak da je ovo strategija o kojoj mora da razmislja u buducim mecevima. Alternativa, koja takodje moze da se isproba, je da ide barem jos 1.5-2m nazad - to radi Nadal.

realno

pre 2 godine

nema Veze, dobro je Nole, realno si ispustio prvi set, imao si i set lopte, tako da, sada trenutno je ipak najveci problem Australia open... verovatno Novak nece igrati, sto je tuzno!!

a

pre 2 godine

Kad igra Nolo finale?.Pitam za druga.
(Kaiser Roger, 21. novembar 2021 09:25)

Što pitaš Grobaru? Izgleda da lečenje ne pomaže. Nema leka

Pravi No1e

pre 2 godine

Ja ne znam što se ljudi loze. Djokovic je odigrao sjajan meč, sa ovom igrom bi dobio 99% vremena bilo koga, ali propustio je par sansi a Zverev je igrao u transu, bukv kao Vavrinka onomad na RG. Vec u sledecem mecu potpisujem da ga za pocetak servis nece toliko k...

Elem, poenta.. kada likovi ko Vavrinka, Meda, Zverev ili Tim imaju svoj dan, niko, cak ni Novak ne moze tu nista. Ali to se desi jednom u sto godina, zato i jesu tu gde jesu a Novak je gde on jeste. Zivi bili pa videli, Zvereva kao i na USO dere vec u sledecem mecu..
(Sabre, 21. novembar 2021 11:36)



Najrealniji i najpametniji komentar! Bravooo!!!! ???

Alex - gradjevinac

pre 2 godine

@Borovo naselje @bla bla
Upravo tako, ono gde je bio Novak dominantan, a to je betonska podloga više nije. Razlog je što u 35-toj godini više telo ne može tako brzo da se oporavi od napornih mečeva. Ako su pri tome polufinalni i finalni mečevi sa izuzetno dobrim visokim serverima, tipa Medvedev ili Zverev šanse za osvajanje GS su skoro minimalne. Ako je još i betonska podloga izuzetno brza (kao što je slučaj u Torinu), za razliku od AO, gde je sporija, pobeda protiv mlađe generacije već spada u čudo. Novak i kao mlad je gubio od Ive Karlovića (2:1 vodi Karlović) ili Isnera. Tako da za osvajanje GS na betonskim podlogama mora da se malo i poklopi žreb. Sa druge strane Novak će biti veliki favorit na šljaci i travi. Da svakako je bolja kombinacija, kada je u boksu Ivanišević, atmosfera je bolja, Ivanišević je bio GS šampion, a Badio je čudo. Naravno treba uzeti u obzir da i oni imaju svoje obaveze i da ne mogu da budu non stop uz Novaka. Imamo slučaj da se Goranov sin razboleo, pa je Goran morao hitno da se vrati, da bude uz sina.

milanche

pre 2 godine

sve sam strucnjak i pametnjakovic,milina citati misljenja nebitnih ljudi,valjda novak zna kako sa njima,realno nije mu ni bitan turnir,za ovu sezonu i vise nego dosta je uradio,mogu samo da mu zavide,a ovima sto jedva cekaju nolov poraz zelim sve najbolje

Cole

pre 2 godine

E baš je komično kada jedna grupa luzera drži lekcije najboljem teniseru na planeti a još malo čoveku koji će postaviti teško dostiže rekorde.Pa gospodo pljuvači normalno je da se ponekad izgubi.Pa gubili su i vaši ljubimci i to od Noleta u više navrata pa život ide dalje.Sve se svodi na pakost i ljubomoru vas sitnih duša na Miletić uspeh.Nole samo guraj dalje ,još par slemova do istorije.

Srbin

pre 2 godine

Nije valjda da si se setio zbog cega si izgubio, jer nisi polupao reket. Sportski je priznati, jer je Sasa bio bojli, a ne da trazis uzroke poraza. Spusti se na zemlju.....

Iw

pre 2 godine

Dobar meč, Zverev je za toliko bio bolji, svaka čast obojici. Ne razumem potrebu da se odmah pravi drama, razapinje Novak, savetuje penzija i ostalo. Poraz je kao i pobeda sastavni deo sporta. Covek je izgubio tesno od trećeg igrača sveta. Svi vi stručnjaci pravac na DIF da polazete za teniske trenere pa da zaradjujete pare od vašeg znanja. Prava bi šteta bila da vam pamet propada na komentarima. Čovek je imao sezonu koju teško da bi iko sem njega izdržao, 3 GS, OI singl + dubl, finale US O, I sve se to zaboravlja zbog jednog poraza. Proklet, alav narod. Hvala Novace ljudino, srecno na D kupu.

Ljubo

pre 2 godine

Meni je baš bez veze kada Đoković toliko hvali svoje protivnike i želi im da osvoje Gren slemove kao da on uopšte ne učestvuje i ne želi titulu.Tako je bio sinoć ravnodušan kao da kaže ma baš me briga što se neću upisati u istoriju i osvojiti završni masters najviše od svih.Mnogo je to propuštenih prilika za ispisivanje istorije ali ako njemu nije stalo i baš ga briga što bi meni onda bilo stalo.Imam osećaj da se ja više nervira nego on,onolika ravnodušnost sinoć me sve više nervira,nema više onoga ratničkog duha u njemu kao pre.Onoliko neiznuđenih grešaka sebi prosto ne sme da dozvoli neko ko želi da bude najbolji teniser svih vremena.

Milan

pre 2 godine

Većina komentariše kao da je Nole bog, da samo on odlučuje o pobedniku. Kada igra protiv Zvereva ili Medvedeva pita se i protivnik, na brzoj podlozi su mu jako blizu i odlučujući su svega poen ili dva. Sinoć je Zverev bio bolji u taj brejku i Novak poklonio poen na brejk lopti u trećem setu i to je presudilo.
Ne treba se zavaravati da Novak ostaje br. 1 sledeće godine. Niti ima motiva niti telo može da mu izdrži. Medvedev kao konstantniji ima najveće šanse da preuzme a Novak će biti opasan na GS turnirima i nadajmo se 21. tituli. Uživajmo dok još igra, jer nivo tenisa koji je sinoć pokazao neće Srbija videti godinama

Jole

pre 2 godine

Razlog je sto je Zverev bolji, tako nemoj se vaditi
(car, 21. novembar 2021 08:56) # Link komentara

Šta ti lupetaš, majke ti? Da li si uopšte pročitao članak i u kojoj se to rečenici Novak "vadio"? Upravo je to i rekao, da je Zverev bio bolji. Stvarno jesi "car"...

Sabre

pre 2 godine

Ja ne znam što se ljudi loze. Djokovic je odigrao sjajan meč, sa ovom igrom bi dobio 99% vremena bilo koga, ali propustio je par sansi a Zverev je igrao u transu, bukv kao Vavrinka onomad na RG. Vec u sledecem mecu potpisujem da ga za pocetak servis nece toliko k...

Elem, poenta.. kada likovi ko Vavrinka, Meda, Zverev ili Tim imaju svoj dan, niko, cak ni Novak ne moze tu nista. Ali to se desi jednom u sto godina, zato i jesu tu gde jesu a Novak je gde on jeste. Zivi bili pa videli, Zvereva kao i na USO dere vec u sledecem mecu..

...

pre 2 godine

steta, krivo mi je sad kad znam da ni umor nije bio razlog, nego eto, nije bio bolji. ne znam za vas al meni sada svaki poraz sve teze pada, verovatno zato sto je na samom kraju karijere i nema vise puno ni prilika, a mladji sve lakse izlaze na kraj sa njim...

Сеновић

pre 2 godine

Мира бити свестан да је крај близу. Он никада није ни могао против јаког и доброг сервиса. Само да не добије комплекс од њега.

gledam

pre 2 godine

Bojim se da mu je Zverev "ušao u glavu", kao što je on Radi i Rodžeru....
Treba da poradi na psihologiji, i na boljim pripremama za mlade lavove.
Da se ne lažemo, trebalo bi da malo manje ispoljava bes.

1

pre 2 godine

Ne vidim da to iko pominje, ali Đoković je postao neozbiljan. Ne može stalno da pravi višemesečne pauze i da ostane u vrhunskoj formi. Ne mora da igra na toliko turnira kao pre 10tak i više godina, ali mora neki kontinuitet da postoji. Teniseri igraju pripremne turnire, timovi utakmice, a Đoković samo preskače. Mora nivo da se održava. Može povremeno pauza, ali mečevi visokog nivoa podižu i njegov nivo igre. Tako se i izdigla velika trojka, međusobno se podstičući da unaprede igru. Možeš avionu na 10 km visine da privremeno isključiš motore, letećeš još uvek. Ali, radi to stalno, i tvoj nivo će sigurno pasti.

Gojko/PFC

pre 2 godine

Ja mislim da je nole ipak malo pametniji, i da je video kako je nadal prosao. Sta ima da zapinje na ovakvim turnirima ni ti da se priprema za iste. Treba rasporediti maksimum snage za grand slemove i to je to. Sta mu treba da se juce razbio protiv zvereva i da je proso pa opet protiv mede danas? Nek se oni dokazuju. Sve sto treba je jos 2/3 slema i da bude oficijalno goat. Za mene vec jeste!

axon

pre 2 godine

Sede neostvareni srpčići iza tastature, žive sa mamom i tatom od njihove penzije i da bi se osetili bar malo primećenim smislili čoveku koji je svojim radom dostigao najveće visine u svom sportu. Ajde jadnici, kad već ništa niste i nećete postići u životu lupate ovde nolo, dok on broji svojih 200 i više milki eur.. Sto se mene tiče baš me briga hoće li ili neće pobediti sledeći meč, od mene kapa dole što pored njegovog imena stoji srpska zastava i što se često viorila ispred nosa onih koji su nam mnogo zla naneli.

mix

pre 2 godine

@@@ Kad igra Nolo finale?.Pitam za druga.
(Kaiser Roger, 21. novembar 2021 09:25)
Igrao i pobedio pre nekoliko dana....Mada mislim da si hteo pitati za Rodju,ali greske se desavaju.

motamkablove

pre 2 godine

U meču sa Medom i Zvekijem Nole ne može da igra na kartu da će se oni umoriti kako meč odmiče. A što se tiče mentalnog pada i tu su ova dvojica jaki tako da ta glavna oružja koje upotrebljava u tim mečevima neće prelomiti na njegovu stranu ukoliko su protivnici raspoloženi taj dan. To neko miksovanje igre je nešto što daje rezultate ali...treba miksovati odlično od početka do kraja. Po meni jedino nešto gde ima prostora da pokuša da iznenadi je da bude agresivniji,da napadne prvi. Da skrati poen. Ali generalno Novak nije neko ko može da pravi veliki broj vinera. Njegov je bekhend vrhunski ali za pravljenje pritiska ne i za vinere. Forhend takodje. Bezveze je reći da treba nešto da promeni u šablonu koji mu je doneo toliko toga ali zašto da ne proba? Uveo je drop šoteve i voleje ima tu prostora za još nešto.

Sinisa

pre 2 godine

Protiv Medvedeva i Zvereva ako prvi izgubis servis,mozes se pozdraviti sa setom...Momci su visoki 198,a jos kada na to dodamo da imaju i dobru defanzivu,kao i kretanje na terenu,onda to postaje jako komplikovano....Novak sledece sezone mora naci resenje za njih dvojicu...Smijena generacije je uveliko dosla ove sezone,samo sto naravno Novak i dalje drzi na tronu,i nadam se da ce tako biti josbarem 2 godine.

Predo

pre 2 godine

Vidim da se većina komentara svodi na one, kojima je jako žao što je Novak izgubio i provokatore, koji bi da zasole ranu onim prvim. Ovo je samo sport, ništa tragično. Ja sam bio vrlo miran, gledao sam tenis, koji je bio dobar, a nisam očekivao da će Novak osvojiti ovaj turnir. Imao sam osećaj da će izgubiti ili u polufinalu ili finalu. Zašto? Ima par razloga. Prvi je motiv, koji nije bio toliko jak kao u Parizu, jer mu je bilo jako stalo da obezbjedi No.1 za kraj godine i osvoji 37-mi Masters. Drugo, uslovi su mnogo brži, pa je teško napraviti brejk protiv odličnih servera, kakvi su Zverev i Medvedev. Treće, Saša je sam sebe rasteretio pre turnira, a sve mu odgovara. Četvrto, raspored. Nije se NOvak potrošio puno protiv NOrija, ali su Zverev i Medvedev odmarali to veče kad je Novak igrao. Peto, Novak je oduvek imao problem protiv visokih servera kad im je dan. I protiv Iznera, Karlovića, Del Potra, Beretinija, Krjiosa i dr., koji se ne kreću tako kao ova dvojica. I naravno, šesto, Novak je odigrao solidno, sa njegovim karakterisičnim padom u jednom delu, a Zverev gotovo savršeno. Problem Zvereva je što on odigra tako na jednom turniru, a onda se raspadne na sledećem. I mislim da će nekako dobiti finale.

Mile

pre 2 godine

Vrlo je teško non stop pobeđivate sve redom i uvek. Normalno je da se nekad izgubi nije Novak vanzemaljac. Za sada je najbolji na planeti ikad i to je igroman uspeh. A poraza će uvek biti. Zverev je servirao zverski i konstantno ceo tok meča. U defanzivi više nego odličan. Jednostavno mu je bio dan i sve mu je išlo od ruke i noge . Zasluzio je pobedu a Novak je bio takođe fenomenalan mrvica mu je nedostajala sinoć. Nijanse odlučuju..

Tedy

pre 2 godine

I dalje sam ubeđen da je na Wimbldonu naredne dve ili tri godine Nole apsolutni favorit
Kretanje na travi mu je fantastično, servis blago rečeno odličan, takođe volej i uopšte gledano igra na mreži malo je reći dobro, kada se tome pridoda njegova veština igre sa osnovne linije i relativna nesposobnost Zvereva i Medvedeva da se normalno kreću na travi, kao i da kvalitetno udaraju lopticu tamo gde ona nema isti odskok uvek... Ne vidim kako se može desiti da ne pobedi u meču na tri dobijena seta na travnatoj podlozi

Borovo naselje

pre 2 godine

Dve stvari:
1. Fokus mu je pomeren sa terena. Od vakcine, preko Australian opena i PTPA, do rešavanja svetskih pitanja. "Pojavi se neki mali od Srbije" - kako je rekao. Psihički nije bio 100%.
2. Ne znam zašto, ali čini mi se da su dobitna kombinacija Ivanišević i Badio, a ne Vajda i nikako Amanović. Lošije igra kada nema Gorana. Pogledajte rezultate i ko je gde bio trener.

a

pre 2 godine

Srbi priznaju samo uspeh. Takva smo nacija. Čim se izgubi krene pljuvanje. Novak je na pragu 35 godine. Malo li je. Ne može se protiv biologije. I on kada je imao 24 godine drao je sve odreda. I Rodžera i Rafu i Berdiha. I još ima snage za nove uspehe. Na tri dobijena teško ko može da ga dobije

zex

pre 2 godine

Tesko je imati volju kada drugi servis ulazi sa 220km/h, to je odlucilo, inace Novak je samo jedan gem lose servirao i to je to.Novak je fizicki spremniji od svih igraca, Zverev je bio vise umoran ali ga vadi servis.

Harwy

pre 2 godine

Nije to više onaj stari Novak. Toliko neforsiranih grešaka. Ne pogađaju se više linije i čoškovi kao nekad. Rijetko kada je Novak gubio poen nakon dugih izmjena. Obično bi protivnik pogriješio. Jedini napredak je Novak napravio u servisu i igri na mreži, dok je u ostalim elementima u padu. Zub vremena?

Cogito ergo sum

pre 2 godine

Malo je tu nedostajalo volje i zelje da se posle izgubljenog servis gema u 3.setu ubaci u visu brzinu i preokrene mec. Umeo je to Novak mnogo puta, vadio se iz mnogo tezih situacija. Mozda je tu bila neka nesvesna kalkulacija i svest da ce finale tesko dobiti ako bude zapinjao u pola noci. Ali do tog momenta odigrao je potpuno korektan mec, cak prilicno dobar. Tim vise pobeda Zvereva dobija na tezini.

Filip

pre 2 godine

Iskreno i posteno. Novakova igra je bila na visokom nivou, sa odlicnim servisom, ali Zverev je odigrao mozda i najbolji mec dosadasnje karijere.
(Docent dr, 21. novembar 2021 09:04)
Zverev je imao mnogo ovakvih meceva.

Neško

pre 2 godine

Nole, bježi porodici i na zasluženi odmor. Uspješna sezona u svakom slučaju. Da bog da da i iduća bude slična. I hvala za sve radosti što si nam priredio.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Pre ili kasnije mora da se izgubi neki meč ali kad se podvuče crta nakon sezone onda je Novek 3.razreda ispred otalih ima 3.osvojena grand slema u ovoj sezoni od toga i najprestižniji u svetu tenisa Wimbledon svaki od slemova je osvojio minimum 2.puta uz sve to ima i sve masterse opet minimum 2.puta svak, malo li je.nek se ostali pohvale ovakvim uspehom uključujuči Nadala i Federera.

bla bla

pre 2 godine

Svaka čast na kepom odnosu sa mladjim snagama ,pogotovo da Medom i Zverevim…naravno da će biti sa njima problem beton…problem predstavlja kad ima meč sa jednim pa sa drugim,mnogo teško na betonu kao na U.S openu…jednog može ali dvojicu zaredom teško …no ne bitno,idemo mi lepo na Wimbldon bez velikih problema i naravno sljaku ako nema velikog Rafe i to je dovoljno…a beton ako se potrefi lep žreb i malo sreće uzeće još nadam makar 1-2 …toliko ,idemo sokole glava gore ,bio si dobar juče ….vidiš kolioo te poštuju mlade snage,svaka čast i lepo od njih

Bl

pre 2 godine

@Borovo naselje
A ti pogledaj rezultate prije nego se Ivanišević i počeo ulizivati Đokoviću da ga uzmrle u tim.
Posebno je ljigavo kako mnogi od vas, Hrvata, uvijek pronađete svoje zasluge u tuđem uspjehu. Sramotno!

Docent dr

pre 2 godine

Iskreno i posteno. Novakova igra je bila na visokom nivou, sa odlicnim servisom, ali Zverev je odigrao mozda i najbolji mec dosadasnje karijere.

Pop

pre 2 godine

On bi trebao da se konsultuje sa timom i prouci taj servis jer ga Zverev uvek muci sa tim. Statistika i taktika mu je pocela nedostajati kod tih mladih igraca. On je ranije imao formulu za svakog a za Zvereva nema. Cak mu je laksi medvedev. Zverev ga uspava .

Miki

pre 2 godine

Otkrio da je Zverev igrao bolje i bolje servirao. Da nije objasnio Nolo ja nikada ne bih shvatio da je pobednik igrao bolje od pobedjenog. Hvala Nolo

Pall Mall

pre 2 godine

Ja sam pre izvesnog vremena govorio jos pre par godina da Novaku mogu biti problem ovi dvometrasi sa jakim servisom. Vise oni nego Nadal ili Federer. Jer su oni i niži rastom i nemaju servis poput Zvereva Danila ili Cicipasa. I da njihovo vreme je došlo. Mladi su sa vise energije sa ubojitim servisima svi duge ruke sve stižu. Narocito se to moze reci za Zvereva i Medvedeva. Ona naizmenično i isrpna prebacivanje lopte i teranje protivnika na grešku na dug poen polako prolaze. Jer su oni Novaka prozreli u tome. Novak mora naći drugu taktiku u susretu sa njima ili agresivnije i jace na kraće poene. Ali to Novak nije nikad igrao ali ce morati da menja. Jer bice mu mnogo tesko da im parira i u narednim duelima.

beba

pre 2 godine

To je Djokovic, cim nu dodju dva jaca igraca on finala nevidi, lako mu je kada dodje do finala a ne sastane se niti jednim u top 10. Sada se i vidi koliko je jak.

Docent dr

pre 2 godine

Iskreno i posteno. Novakova igra je bila na visokom nivou, sa odlicnim servisom, ali Zverev je odigrao mozda i najbolji mec dosadasnje karijere.

bla bla

pre 2 godine

Svaka čast na kepom odnosu sa mladjim snagama ,pogotovo da Medom i Zverevim…naravno da će biti sa njima problem beton…problem predstavlja kad ima meč sa jednim pa sa drugim,mnogo teško na betonu kao na U.S openu…jednog može ali dvojicu zaredom teško …no ne bitno,idemo mi lepo na Wimbldon bez velikih problema i naravno sljaku ako nema velikog Rafe i to je dovoljno…a beton ako se potrefi lep žreb i malo sreće uzeće još nadam makar 1-2 …toliko ,idemo sokole glava gore ,bio si dobar juče ….vidiš kolioo te poštuju mlade snage,svaka čast i lepo od njih

Tedy

pre 2 godine

I dalje sam ubeđen da je na Wimbldonu naredne dve ili tri godine Nole apsolutni favorit
Kretanje na travi mu je fantastično, servis blago rečeno odličan, takođe volej i uopšte gledano igra na mreži malo je reći dobro, kada se tome pridoda njegova veština igre sa osnovne linije i relativna nesposobnost Zvereva i Medvedeva da se normalno kreću na travi, kao i da kvalitetno udaraju lopticu tamo gde ona nema isti odskok uvek... Ne vidim kako se može desiti da ne pobedi u meču na tri dobijena seta na travnatoj podlozi

Neško

pre 2 godine

Nole, bježi porodici i na zasluženi odmor. Uspješna sezona u svakom slučaju. Da bog da da i iduća bude slična. I hvala za sve radosti što si nam priredio.

Iw

pre 2 godine

Dobar meč, Zverev je za toliko bio bolji, svaka čast obojici. Ne razumem potrebu da se odmah pravi drama, razapinje Novak, savetuje penzija i ostalo. Poraz je kao i pobeda sastavni deo sporta. Covek je izgubio tesno od trećeg igrača sveta. Svi vi stručnjaci pravac na DIF da polazete za teniske trenere pa da zaradjujete pare od vašeg znanja. Prava bi šteta bila da vam pamet propada na komentarima. Čovek je imao sezonu koju teško da bi iko sem njega izdržao, 3 GS, OI singl + dubl, finale US O, I sve se to zaboravlja zbog jednog poraza. Proklet, alav narod. Hvala Novace ljudino, srecno na D kupu.

a

pre 2 godine

Srbi priznaju samo uspeh. Takva smo nacija. Čim se izgubi krene pljuvanje. Novak je na pragu 35 godine. Malo li je. Ne može se protiv biologije. I on kada je imao 24 godine drao je sve odreda. I Rodžera i Rafu i Berdiha. I još ima snage za nove uspehe. Na tri dobijena teško ko može da ga dobije

Pravi No1e

pre 2 godine

Ja ne znam što se ljudi loze. Djokovic je odigrao sjajan meč, sa ovom igrom bi dobio 99% vremena bilo koga, ali propustio je par sansi a Zverev je igrao u transu, bukv kao Vavrinka onomad na RG. Vec u sledecem mecu potpisujem da ga za pocetak servis nece toliko k...

Elem, poenta.. kada likovi ko Vavrinka, Meda, Zverev ili Tim imaju svoj dan, niko, cak ni Novak ne moze tu nista. Ali to se desi jednom u sto godina, zato i jesu tu gde jesu a Novak je gde on jeste. Zivi bili pa videli, Zvereva kao i na USO dere vec u sledecem mecu..
(Sabre, 21. novembar 2021 11:36)



Najrealniji i najpametniji komentar! Bravooo!!!! ???

zex

pre 2 godine

Tesko je imati volju kada drugi servis ulazi sa 220km/h, to je odlucilo, inace Novak je samo jedan gem lose servirao i to je to.Novak je fizicki spremniji od svih igraca, Zverev je bio vise umoran ali ga vadi servis.

Cogito ergo sum

pre 2 godine

Malo je tu nedostajalo volje i zelje da se posle izgubljenog servis gema u 3.setu ubaci u visu brzinu i preokrene mec. Umeo je to Novak mnogo puta, vadio se iz mnogo tezih situacija. Mozda je tu bila neka nesvesna kalkulacija i svest da ce finale tesko dobiti ako bude zapinjao u pola noci. Ali do tog momenta odigrao je potpuno korektan mec, cak prilicno dobar. Tim vise pobeda Zvereva dobija na tezini.

Cole

pre 2 godine

E baš je komično kada jedna grupa luzera drži lekcije najboljem teniseru na planeti a još malo čoveku koji će postaviti teško dostiže rekorde.Pa gospodo pljuvači normalno je da se ponekad izgubi.Pa gubili su i vaši ljubimci i to od Noleta u više navrata pa život ide dalje.Sve se svodi na pakost i ljubomoru vas sitnih duša na Miletić uspeh.Nole samo guraj dalje ,još par slemova do istorije.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Pre ili kasnije mora da se izgubi neki meč ali kad se podvuče crta nakon sezone onda je Novek 3.razreda ispred otalih ima 3.osvojena grand slema u ovoj sezoni od toga i najprestižniji u svetu tenisa Wimbledon svaki od slemova je osvojio minimum 2.puta uz sve to ima i sve masterse opet minimum 2.puta svak, malo li je.nek se ostali pohvale ovakvim uspehom uključujuči Nadala i Federera.

Sabre

pre 2 godine

Ja ne znam što se ljudi loze. Djokovic je odigrao sjajan meč, sa ovom igrom bi dobio 99% vremena bilo koga, ali propustio je par sansi a Zverev je igrao u transu, bukv kao Vavrinka onomad na RG. Vec u sledecem mecu potpisujem da ga za pocetak servis nece toliko k...

Elem, poenta.. kada likovi ko Vavrinka, Meda, Zverev ili Tim imaju svoj dan, niko, cak ni Novak ne moze tu nista. Ali to se desi jednom u sto godina, zato i jesu tu gde jesu a Novak je gde on jeste. Zivi bili pa videli, Zvereva kao i na USO dere vec u sledecem mecu..

Drage

pre 2 godine

Zverev i Medvedev su 10 god .mlađi.Koliko je Noletu ostalo za odmor 10 h a zverev odmara od četvrtka.Teniski pacovi mu smeštaju uvek paklene termine za igru a ON je br 1.Kakav tretman je imao FEDERER svi znamo .Da umreš od smeha to ćorav VIDI.

...

pre 2 godine

O bratite paznju na novaka i nadala kada izgube. zverev je imao 60h odmora pre polufinala, novak je imao 20h. I rekao je da nije umoran. Nadal bi se naravno izvlacio na povredu iz 1988. , a Federer bi se izvlacio na raspored (mada on nikada ne bi dobio ovakav raspored).

Jole

pre 2 godine

Razlog je sto je Zverev bolji, tako nemoj se vaditi
(car, 21. novembar 2021 08:56) # Link komentara

Šta ti lupetaš, majke ti? Da li si uopšte pročitao članak i u kojoj se to rečenici Novak "vadio"? Upravo je to i rekao, da je Zverev bio bolji. Stvarno jesi "car"...

mix

pre 2 godine

@@@ Kad igra Nolo finale?.Pitam za druga.
(Kaiser Roger, 21. novembar 2021 09:25)
Igrao i pobedio pre nekoliko dana....Mada mislim da si hteo pitati za Rodju,ali greske se desavaju.

axon

pre 2 godine

Sede neostvareni srpčići iza tastature, žive sa mamom i tatom od njihove penzije i da bi se osetili bar malo primećenim smislili čoveku koji je svojim radom dostigao najveće visine u svom sportu. Ajde jadnici, kad već ništa niste i nećete postići u životu lupate ovde nolo, dok on broji svojih 200 i više milki eur.. Sto se mene tiče baš me briga hoće li ili neće pobediti sledeći meč, od mene kapa dole što pored njegovog imena stoji srpska zastava i što se često viorila ispred nosa onih koji su nam mnogo zla naneli.

Pall Mall

pre 2 godine

Ja sam pre izvesnog vremena govorio jos pre par godina da Novaku mogu biti problem ovi dvometrasi sa jakim servisom. Vise oni nego Nadal ili Federer. Jer su oni i niži rastom i nemaju servis poput Zvereva Danila ili Cicipasa. I da njihovo vreme je došlo. Mladi su sa vise energije sa ubojitim servisima svi duge ruke sve stižu. Narocito se to moze reci za Zvereva i Medvedeva. Ona naizmenično i isrpna prebacivanje lopte i teranje protivnika na grešku na dug poen polako prolaze. Jer su oni Novaka prozreli u tome. Novak mora naći drugu taktiku u susretu sa njima ili agresivnije i jace na kraće poene. Ali to Novak nije nikad igrao ali ce morati da menja. Jer bice mu mnogo tesko da im parira i u narednim duelima.

Harwy

pre 2 godine

Nije to više onaj stari Novak. Toliko neforsiranih grešaka. Ne pogađaju se više linije i čoškovi kao nekad. Rijetko kada je Novak gubio poen nakon dugih izmjena. Obično bi protivnik pogriješio. Jedini napredak je Novak napravio u servisu i igri na mreži, dok je u ostalim elementima u padu. Zub vremena?

beba

pre 2 godine

To je Djokovic, cim nu dodju dva jaca igraca on finala nevidi, lako mu je kada dodje do finala a ne sastane se niti jednim u top 10. Sada se i vidi koliko je jak.

Gojko/PFC

pre 2 godine

Ja mislim da je nole ipak malo pametniji, i da je video kako je nadal prosao. Sta ima da zapinje na ovakvim turnirima ni ti da se priprema za iste. Treba rasporediti maksimum snage za grand slemove i to je to. Sta mu treba da se juce razbio protiv zvereva i da je proso pa opet protiv mede danas? Nek se oni dokazuju. Sve sto treba je jos 2/3 slema i da bude oficijalno goat. Za mene vec jeste!

1

pre 2 godine

Ne vidim da to iko pominje, ali Đoković je postao neozbiljan. Ne može stalno da pravi višemesečne pauze i da ostane u vrhunskoj formi. Ne mora da igra na toliko turnira kao pre 10tak i više godina, ali mora neki kontinuitet da postoji. Teniseri igraju pripremne turnire, timovi utakmice, a Đoković samo preskače. Mora nivo da se održava. Može povremeno pauza, ali mečevi visokog nivoa podižu i njegov nivo igre. Tako se i izdigla velika trojka, međusobno se podstičući da unaprede igru. Možeš avionu na 10 km visine da privremeno isključiš motore, letećeš još uvek. Ali, radi to stalno, i tvoj nivo će sigurno pasti.

a

pre 2 godine

Kad igra Nolo finale?.Pitam za druga.
(Kaiser Roger, 21. novembar 2021 09:25)

Što pitaš Grobaru? Izgleda da lečenje ne pomaže. Nema leka

Hahahah...

pre 2 godine

Neverovatno ... vi sto komentarisete Novaka i tenis uopste,sve strucnjak do strucnjaka. Svi ste vi isfrustrirani svojim privatnim zivotom!!!

Miki

pre 2 godine

Otkrio da je Zverev igrao bolje i bolje servirao. Da nije objasnio Nolo ja nikada ne bih shvatio da je pobednik igrao bolje od pobedjenog. Hvala Nolo

Pop

pre 2 godine

On bi trebao da se konsultuje sa timom i prouci taj servis jer ga Zverev uvek muci sa tim. Statistika i taktika mu je pocela nedostajati kod tih mladih igraca. On je ranije imao formulu za svakog a za Zvereva nema. Cak mu je laksi medvedev. Zverev ga uspava .

Predo

pre 2 godine

Vidim da se većina komentara svodi na one, kojima je jako žao što je Novak izgubio i provokatore, koji bi da zasole ranu onim prvim. Ovo je samo sport, ništa tragično. Ja sam bio vrlo miran, gledao sam tenis, koji je bio dobar, a nisam očekivao da će Novak osvojiti ovaj turnir. Imao sam osećaj da će izgubiti ili u polufinalu ili finalu. Zašto? Ima par razloga. Prvi je motiv, koji nije bio toliko jak kao u Parizu, jer mu je bilo jako stalo da obezbjedi No.1 za kraj godine i osvoji 37-mi Masters. Drugo, uslovi su mnogo brži, pa je teško napraviti brejk protiv odličnih servera, kakvi su Zverev i Medvedev. Treće, Saša je sam sebe rasteretio pre turnira, a sve mu odgovara. Četvrto, raspored. Nije se NOvak potrošio puno protiv NOrija, ali su Zverev i Medvedev odmarali to veče kad je Novak igrao. Peto, Novak je oduvek imao problem protiv visokih servera kad im je dan. I protiv Iznera, Karlovića, Del Potra, Beretinija, Krjiosa i dr., koji se ne kreću tako kao ova dvojica. I naravno, šesto, Novak je odigrao solidno, sa njegovim karakterisičnim padom u jednom delu, a Zverev gotovo savršeno. Problem Zvereva je što on odigra tako na jednom turniru, a onda se raspadne na sledećem. I mislim da će nekako dobiti finale.

...

pre 2 godine

steta, krivo mi je sad kad znam da ni umor nije bio razlog, nego eto, nije bio bolji. ne znam za vas al meni sada svaki poraz sve teze pada, verovatno zato sto je na samom kraju karijere i nema vise puno ni prilika, a mladji sve lakse izlaze na kraj sa njim...

Mille

pre 2 godine

Da je Novak pobedio,nebi izgubio,forhend je udarao ovako a ne onako,slabo je napadao a i lose se branio......da i ja dam mali doprinos strucnim komentarima...iskreno,pojma nemam o tenisu sem sto navijam za Goatovica i mnogo mi krivo sto je izgubio,ali sta se moze,nedobija se uvek.Nek Nole osvoji jos 3,4 slema i puna kapa.

Mile

pre 2 godine

Vrlo je teško non stop pobeđivate sve redom i uvek. Normalno je da se nekad izgubi nije Novak vanzemaljac. Za sada je najbolji na planeti ikad i to je igroman uspeh. A poraza će uvek biti. Zverev je servirao zverski i konstantno ceo tok meča. U defanzivi više nego odličan. Jednostavno mu je bio dan i sve mu je išlo od ruke i noge . Zasluzio je pobedu a Novak je bio takođe fenomenalan mrvica mu je nedostajala sinoć. Nijanse odlučuju..

Milan

pre 2 godine

Većina komentariše kao da je Nole bog, da samo on odlučuje o pobedniku. Kada igra protiv Zvereva ili Medvedeva pita se i protivnik, na brzoj podlozi su mu jako blizu i odlučujući su svega poen ili dva. Sinoć je Zverev bio bolji u taj brejku i Novak poklonio poen na brejk lopti u trećem setu i to je presudilo.
Ne treba se zavaravati da Novak ostaje br. 1 sledeće godine. Niti ima motiva niti telo može da mu izdrži. Medvedev kao konstantniji ima najveće šanse da preuzme a Novak će biti opasan na GS turnirima i nadajmo se 21. tituli. Uživajmo dok još igra, jer nivo tenisa koji je sinoć pokazao neće Srbija videti godinama

Predo

pre 2 godine

@ lažni Dylan Dog

Nikada nisam imao problem sa svojim mišljenjem, ponekada se i sam ne slažem sa njim, nemam komplekse te vrste, ali ti očigledno imaš čim se kriješ iza tuđeš nick-a i rasipaš otrovne strelice iz nekog razloga mržnje. Žao mi je. Vidi u čemu je problem, možda nedostatak ljubavi kad si bio mali ili kasnije. Porazgovaraj sa nekim. Pozdrav pravom Dylan Dogu.

Sinisa

pre 2 godine

Protiv Medvedeva i Zvereva ako prvi izgubis servis,mozes se pozdraviti sa setom...Momci su visoki 198,a jos kada na to dodamo da imaju i dobru defanzivu,kao i kretanje na terenu,onda to postaje jako komplikovano....Novak sledece sezone mora naci resenje za njih dvojicu...Smijena generacije je uveliko dosla ove sezone,samo sto naravno Novak i dalje drzi na tronu,i nadam se da ce tako biti josbarem 2 godine.

milanche

pre 2 godine

sve sam strucnjak i pametnjakovic,milina citati misljenja nebitnih ljudi,valjda novak zna kako sa njima,realno nije mu ni bitan turnir,za ovu sezonu i vise nego dosta je uradio,mogu samo da mu zavide,a ovima sto jedva cekaju nolov poraz zelim sve najbolje

Borovo naselje

pre 2 godine

Dve stvari:
1. Fokus mu je pomeren sa terena. Od vakcine, preko Australian opena i PTPA, do rešavanja svetskih pitanja. "Pojavi se neki mali od Srbije" - kako je rekao. Psihički nije bio 100%.
2. Ne znam zašto, ali čini mi se da su dobitna kombinacija Ivanišević i Badio, a ne Vajda i nikako Amanović. Lošije igra kada nema Gorana. Pogledajte rezultate i ko je gde bio trener.

motamkablove

pre 2 godine

U meču sa Medom i Zvekijem Nole ne može da igra na kartu da će se oni umoriti kako meč odmiče. A što se tiče mentalnog pada i tu su ova dvojica jaki tako da ta glavna oružja koje upotrebljava u tim mečevima neće prelomiti na njegovu stranu ukoliko su protivnici raspoloženi taj dan. To neko miksovanje igre je nešto što daje rezultate ali...treba miksovati odlično od početka do kraja. Po meni jedino nešto gde ima prostora da pokuša da iznenadi je da bude agresivniji,da napadne prvi. Da skrati poen. Ali generalno Novak nije neko ko može da pravi veliki broj vinera. Njegov je bekhend vrhunski ali za pravljenje pritiska ne i za vinere. Forhend takodje. Bezveze je reći da treba nešto da promeni u šablonu koji mu je doneo toliko toga ali zašto da ne proba? Uveo je drop šoteve i voleje ima tu prostora za još nešto.

gledam

pre 2 godine

Bojim se da mu je Zverev "ušao u glavu", kao što je on Radi i Rodžeru....
Treba da poradi na psihologiji, i na boljim pripremama za mlade lavove.
Da se ne lažemo, trebalo bi da malo manje ispoljava bes.

Filip

pre 2 godine

Iskreno i posteno. Novakova igra je bila na visokom nivou, sa odlicnim servisom, ali Zverev je odigrao mozda i najbolji mec dosadasnje karijere.
(Docent dr, 21. novembar 2021 09:04)
Zverev je imao mnogo ovakvih meceva.

Bl

pre 2 godine

@Borovo naselje
A ti pogledaj rezultate prije nego se Ivanišević i počeo ulizivati Đokoviću da ga uzmrle u tim.
Posebno je ljigavo kako mnogi od vas, Hrvata, uvijek pronađete svoje zasluge u tuđem uspjehu. Sramotno!

Stratus

pre 2 godine

Nisam strucnjak, ali eto, imam pravo na misljenje. Izgubio je iz 2 razloga:
1) U vecini dugih poena, vracao je lotpice Zverevu tako da je ovom bilo dovoljno da se krece 2 koraka levo ili desno. Zverev je te poene igrao maltene stojecu u mestu (odgledajte snimak i obratite paznju na taj deo). Mora da ga pomera, mora da ga seta. Cak iako Nole izgubi takav poen, umara protivnika, pa ovaj nema snage ni za naredne poene, niti za servise.
2) Jos juce napisah: ne shvatam zasto Novak ceka servis po sredini kad vec vidi da ovom ide servis nenormalno dobro. Mora da "Igra poker" i da krene na jednu stranu. Ako server pogodi ono sto gadja, a uvek gadja jednu od strana, Nole to tesko vraca, mahom ne vraca. Ako krene na jednu stranu, i pogodi stranu, vecinu takvih lopti bi vratio u igru. Drugo, Zverev bi onda verovatno pravio vise servis gresaka jer bi Noletov "poker" uticao na njegov servis. Imam utisak da je ovo strategija o kojoj mora da razmislja u buducim mecevima. Alternativa, koja takodje moze da se isproba, je da ide barem jos 1.5-2m nazad - to radi Nadal.

Ljubo

pre 2 godine

Meni je baš bez veze kada Đoković toliko hvali svoje protivnike i želi im da osvoje Gren slemove kao da on uopšte ne učestvuje i ne želi titulu.Tako je bio sinoć ravnodušan kao da kaže ma baš me briga što se neću upisati u istoriju i osvojiti završni masters najviše od svih.Mnogo je to propuštenih prilika za ispisivanje istorije ali ako njemu nije stalo i baš ga briga što bi meni onda bilo stalo.Imam osećaj da se ja više nervira nego on,onolika ravnodušnost sinoć me sve više nervira,nema više onoga ratničkog duha u njemu kao pre.Onoliko neiznuđenih grešaka sebi prosto ne sme da dozvoli neko ko želi da bude najbolji teniser svih vremena.

Alex - gradjevinac

pre 2 godine

@Borovo naselje @bla bla
Upravo tako, ono gde je bio Novak dominantan, a to je betonska podloga više nije. Razlog je što u 35-toj godini više telo ne može tako brzo da se oporavi od napornih mečeva. Ako su pri tome polufinalni i finalni mečevi sa izuzetno dobrim visokim serverima, tipa Medvedev ili Zverev šanse za osvajanje GS su skoro minimalne. Ako je još i betonska podloga izuzetno brza (kao što je slučaj u Torinu), za razliku od AO, gde je sporija, pobeda protiv mlađe generacije već spada u čudo. Novak i kao mlad je gubio od Ive Karlovića (2:1 vodi Karlović) ili Isnera. Tako da za osvajanje GS na betonskim podlogama mora da se malo i poklopi žreb. Sa druge strane Novak će biti veliki favorit na šljaci i travi. Da svakako je bolja kombinacija, kada je u boksu Ivanišević, atmosfera je bolja, Ivanišević je bio GS šampion, a Badio je čudo. Naravno treba uzeti u obzir da i oni imaju svoje obaveze i da ne mogu da budu non stop uz Novaka. Imamo slučaj da se Goranov sin razboleo, pa je Goran morao hitno da se vrati, da bude uz sina.

realno

pre 2 godine

nema Veze, dobro je Nole, realno si ispustio prvi set, imao si i set lopte, tako da, sada trenutno je ipak najveci problem Australia open... verovatno Novak nece igrati, sto je tuzno!!

Srbin

pre 2 godine

Nije valjda da si se setio zbog cega si izgubio, jer nisi polupao reket. Sportski je priznati, jer je Sasa bio bojli, a ne da trazis uzroke poraza. Spusti se na zemlju.....

LILICA

pre 2 godine

Nole je najbolji teniser svih vremena! Nemojte to nikada zaboraviti! Tesko da ce i kada iko postici ovo sto je on postigao! Legenda! Sve drugo nije vise bitno.

Dylan Dog

pre 2 godine

@Predo
Primecujem da se ne razumes u tenis.
Novakov motiv je sigurno veci na zavrsnom mastersu nego na obicnom mastersu i to u Parizu, samo sto u Parizu nije u svakom kolu imao za protivnike najbolje igrace sveta.
Raspored nije igrao ulogu, da se razumes u sport, znao bi to. Zverev je imao duzu pauzu sto znaci da je verovatno ispao iz takmicarskog ritma, tako da je Novak bio u prednosti.
Novaku odgovaraju brzi uslovi, ali i to treba znati.
Niko nije dosao u Torino rastereceniji od Novaka. Obezbedio prvo mesto, osvojio 37 masters, dakle, rasterecen kao niko.
Zverev nije nikakav veliki server poput Karlovica ili Iznera, samo neznalica moze porediti Zvereva sa njima.
Novak je odigrao najbolji mec u karijeri, ali to nije bilo dovoljno da pobedi Zvereva.
Zverev postaje Djokoviceva nocna mora, redovno unistava Novaka, nesto poput Medvedeva. Da nije bilo povrede Zvereva na US Openu, i tamo bi Novak ostao bez finala.
Jednostavno, nema Novak vise starce za protivnike, sada su tu mladji koji ga oducavaju od tenisa. Sve je izvesnije da on nikada vise nece osvojiti GS.Uzece jos nekoliko mastersa jer su manje vazni, ali to je to.

Сеновић

pre 2 godine

Мира бити свестан да је крај близу. Он никада није ни могао против јаког и доброг сервиса. Само да не добије комплекс од њега.

Сеновић

pre 2 godine

Нека проба још догодине и да окачи рекет. Само ће да прави негативне скорове са овим момцима. Ово је већ комплекс од Зверева.

56

pre 2 godine

Ne pratim tenis, sem onoga što Novak uradi. Žao mi je što on gubi mečeve kada se to najmanje očekuje. Ima neočekivane padove. No i takav je najbolji.

Milenko Dubaiç

pre 2 godine

Zverev servirao za 10,a bilo je i slabo "čitanje" servisa od Novaka..gledao sam sa prekidima..jer u Noletovoj igri i govoru tela nije bilo nikakvog žara.hladan ko špricer...nije smak sveta,veće je iznenađenje što je lagano dobio Medvedeva.

beba

pre 2 godine

To je Djokovic, cim nu dodju dva jaca igraca on finala nevidi, lako mu je kada dodje do finala a ne sastane se niti jednim u top 10. Sada se i vidi koliko je jak.

Miki

pre 2 godine

Otkrio da je Zverev igrao bolje i bolje servirao. Da nije objasnio Nolo ja nikada ne bih shvatio da je pobednik igrao bolje od pobedjenog. Hvala Nolo

Dylan Dog

pre 2 godine

@Predo
Primecujem da se ne razumes u tenis.
Novakov motiv je sigurno veci na zavrsnom mastersu nego na obicnom mastersu i to u Parizu, samo sto u Parizu nije u svakom kolu imao za protivnike najbolje igrace sveta.
Raspored nije igrao ulogu, da se razumes u sport, znao bi to. Zverev je imao duzu pauzu sto znaci da je verovatno ispao iz takmicarskog ritma, tako da je Novak bio u prednosti.
Novaku odgovaraju brzi uslovi, ali i to treba znati.
Niko nije dosao u Torino rastereceniji od Novaka. Obezbedio prvo mesto, osvojio 37 masters, dakle, rasterecen kao niko.
Zverev nije nikakav veliki server poput Karlovica ili Iznera, samo neznalica moze porediti Zvereva sa njima.
Novak je odigrao najbolji mec u karijeri, ali to nije bilo dovoljno da pobedi Zvereva.
Zverev postaje Djokoviceva nocna mora, redovno unistava Novaka, nesto poput Medvedeva. Da nije bilo povrede Zvereva na US Openu, i tamo bi Novak ostao bez finala.
Jednostavno, nema Novak vise starce za protivnike, sada su tu mladji koji ga oducavaju od tenisa. Sve je izvesnije da on nikada vise nece osvojiti GS.Uzece jos nekoliko mastersa jer su manje vazni, ali to je to.

Сеновић

pre 2 godine

Нека проба још догодине и да окачи рекет. Само ће да прави негативне скорове са овим момцима. Ово је већ комплекс од Зверева.

Сеновић

pre 2 godine

Мира бити свестан да је крај близу. Он никада није ни могао против јаког и доброг сервиса. Само да не добије комплекс од њега.

Borovo naselje

pre 2 godine

Dve stvari:
1. Fokus mu je pomeren sa terena. Od vakcine, preko Australian opena i PTPA, do rešavanja svetskih pitanja. "Pojavi se neki mali od Srbije" - kako je rekao. Psihički nije bio 100%.
2. Ne znam zašto, ali čini mi se da su dobitna kombinacija Ivanišević i Badio, a ne Vajda i nikako Amanović. Lošije igra kada nema Gorana. Pogledajte rezultate i ko je gde bio trener.

Srbin

pre 2 godine

Nije valjda da si se setio zbog cega si izgubio, jer nisi polupao reket. Sportski je priznati, jer je Sasa bio bojli, a ne da trazis uzroke poraza. Spusti se na zemlju.....

...

pre 2 godine

O bratite paznju na novaka i nadala kada izgube. zverev je imao 60h odmora pre polufinala, novak je imao 20h. I rekao je da nije umoran. Nadal bi se naravno izvlacio na povredu iz 1988. , a Federer bi se izvlacio na raspored (mada on nikada ne bi dobio ovakav raspored).

gledam

pre 2 godine

Bojim se da mu je Zverev "ušao u glavu", kao što je on Radi i Rodžeru....
Treba da poradi na psihologiji, i na boljim pripremama za mlade lavove.
Da se ne lažemo, trebalo bi da malo manje ispoljava bes.

Filip

pre 2 godine

Iskreno i posteno. Novakova igra je bila na visokom nivou, sa odlicnim servisom, ali Zverev je odigrao mozda i najbolji mec dosadasnje karijere.
(Docent dr, 21. novembar 2021 09:04)
Zverev je imao mnogo ovakvih meceva.

Docent dr

pre 2 godine

Iskreno i posteno. Novakova igra je bila na visokom nivou, sa odlicnim servisom, ali Zverev je odigrao mozda i najbolji mec dosadasnje karijere.

bla bla

pre 2 godine

Svaka čast na kepom odnosu sa mladjim snagama ,pogotovo da Medom i Zverevim…naravno da će biti sa njima problem beton…problem predstavlja kad ima meč sa jednim pa sa drugim,mnogo teško na betonu kao na U.S openu…jednog može ali dvojicu zaredom teško …no ne bitno,idemo mi lepo na Wimbldon bez velikih problema i naravno sljaku ako nema velikog Rafe i to je dovoljno…a beton ako se potrefi lep žreb i malo sreće uzeće još nadam makar 1-2 …toliko ,idemo sokole glava gore ,bio si dobar juče ….vidiš kolioo te poštuju mlade snage,svaka čast i lepo od njih

Tedy

pre 2 godine

I dalje sam ubeđen da je na Wimbldonu naredne dve ili tri godine Nole apsolutni favorit
Kretanje na travi mu je fantastično, servis blago rečeno odličan, takođe volej i uopšte gledano igra na mreži malo je reći dobro, kada se tome pridoda njegova veština igre sa osnovne linije i relativna nesposobnost Zvereva i Medvedeva da se normalno kreću na travi, kao i da kvalitetno udaraju lopticu tamo gde ona nema isti odskok uvek... Ne vidim kako se može desiti da ne pobedi u meču na tri dobijena seta na travnatoj podlozi

Pravi No1e

pre 2 godine

Ja ne znam što se ljudi loze. Djokovic je odigrao sjajan meč, sa ovom igrom bi dobio 99% vremena bilo koga, ali propustio je par sansi a Zverev je igrao u transu, bukv kao Vavrinka onomad na RG. Vec u sledecem mecu potpisujem da ga za pocetak servis nece toliko k...

Elem, poenta.. kada likovi ko Vavrinka, Meda, Zverev ili Tim imaju svoj dan, niko, cak ni Novak ne moze tu nista. Ali to se desi jednom u sto godina, zato i jesu tu gde jesu a Novak je gde on jeste. Zivi bili pa videli, Zvereva kao i na USO dere vec u sledecem mecu..
(Sabre, 21. novembar 2021 11:36)



Najrealniji i najpametniji komentar! Bravooo!!!! ???

Bl

pre 2 godine

@Borovo naselje
A ti pogledaj rezultate prije nego se Ivanišević i počeo ulizivati Đokoviću da ga uzmrle u tim.
Posebno je ljigavo kako mnogi od vas, Hrvata, uvijek pronađete svoje zasluge u tuđem uspjehu. Sramotno!

Harwy

pre 2 godine

Nije to više onaj stari Novak. Toliko neforsiranih grešaka. Ne pogađaju se više linije i čoškovi kao nekad. Rijetko kada je Novak gubio poen nakon dugih izmjena. Obično bi protivnik pogriješio. Jedini napredak je Novak napravio u servisu i igri na mreži, dok je u ostalim elementima u padu. Zub vremena?

axon

pre 2 godine

Sede neostvareni srpčići iza tastature, žive sa mamom i tatom od njihove penzije i da bi se osetili bar malo primećenim smislili čoveku koji je svojim radom dostigao najveće visine u svom sportu. Ajde jadnici, kad već ništa niste i nećete postići u životu lupate ovde nolo, dok on broji svojih 200 i više milki eur.. Sto se mene tiče baš me briga hoće li ili neće pobediti sledeći meč, od mene kapa dole što pored njegovog imena stoji srpska zastava i što se često viorila ispred nosa onih koji su nam mnogo zla naneli.

a

pre 2 godine

Kad igra Nolo finale?.Pitam za druga.
(Kaiser Roger, 21. novembar 2021 09:25)

Što pitaš Grobaru? Izgleda da lečenje ne pomaže. Nema leka

Cole

pre 2 godine

E baš je komično kada jedna grupa luzera drži lekcije najboljem teniseru na planeti a još malo čoveku koji će postaviti teško dostiže rekorde.Pa gospodo pljuvači normalno je da se ponekad izgubi.Pa gubili su i vaši ljubimci i to od Noleta u više navrata pa život ide dalje.Sve se svodi na pakost i ljubomoru vas sitnih duša na Miletić uspeh.Nole samo guraj dalje ,još par slemova do istorije.

a

pre 2 godine

Srbi priznaju samo uspeh. Takva smo nacija. Čim se izgubi krene pljuvanje. Novak je na pragu 35 godine. Malo li je. Ne može se protiv biologije. I on kada je imao 24 godine drao je sve odreda. I Rodžera i Rafu i Berdiha. I još ima snage za nove uspehe. Na tri dobijena teško ko može da ga dobije

Ljubo

pre 2 godine

Meni je baš bez veze kada Đoković toliko hvali svoje protivnike i želi im da osvoje Gren slemove kao da on uopšte ne učestvuje i ne želi titulu.Tako je bio sinoć ravnodušan kao da kaže ma baš me briga što se neću upisati u istoriju i osvojiti završni masters najviše od svih.Mnogo je to propuštenih prilika za ispisivanje istorije ali ako njemu nije stalo i baš ga briga što bi meni onda bilo stalo.Imam osećaj da se ja više nervira nego on,onolika ravnodušnost sinoć me sve više nervira,nema više onoga ratničkog duha u njemu kao pre.Onoliko neiznuđenih grešaka sebi prosto ne sme da dozvoli neko ko želi da bude najbolji teniser svih vremena.

mix

pre 2 godine

@@@ Kad igra Nolo finale?.Pitam za druga.
(Kaiser Roger, 21. novembar 2021 09:25)
Igrao i pobedio pre nekoliko dana....Mada mislim da si hteo pitati za Rodju,ali greske se desavaju.

...

pre 2 godine

steta, krivo mi je sad kad znam da ni umor nije bio razlog, nego eto, nije bio bolji. ne znam za vas al meni sada svaki poraz sve teze pada, verovatno zato sto je na samom kraju karijere i nema vise puno ni prilika, a mladji sve lakse izlaze na kraj sa njim...

milanche

pre 2 godine

sve sam strucnjak i pametnjakovic,milina citati misljenja nebitnih ljudi,valjda novak zna kako sa njima,realno nije mu ni bitan turnir,za ovu sezonu i vise nego dosta je uradio,mogu samo da mu zavide,a ovima sto jedva cekaju nolov poraz zelim sve najbolje

1

pre 2 godine

Ne vidim da to iko pominje, ali Đoković je postao neozbiljan. Ne može stalno da pravi višemesečne pauze i da ostane u vrhunskoj formi. Ne mora da igra na toliko turnira kao pre 10tak i više godina, ali mora neki kontinuitet da postoji. Teniseri igraju pripremne turnire, timovi utakmice, a Đoković samo preskače. Mora nivo da se održava. Može povremeno pauza, ali mečevi visokog nivoa podižu i njegov nivo igre. Tako se i izdigla velika trojka, međusobno se podstičući da unaprede igru. Možeš avionu na 10 km visine da privremeno isključiš motore, letećeš još uvek. Ali, radi to stalno, i tvoj nivo će sigurno pasti.

Sabre

pre 2 godine

Ja ne znam što se ljudi loze. Djokovic je odigrao sjajan meč, sa ovom igrom bi dobio 99% vremena bilo koga, ali propustio je par sansi a Zverev je igrao u transu, bukv kao Vavrinka onomad na RG. Vec u sledecem mecu potpisujem da ga za pocetak servis nece toliko k...

Elem, poenta.. kada likovi ko Vavrinka, Meda, Zverev ili Tim imaju svoj dan, niko, cak ni Novak ne moze tu nista. Ali to se desi jednom u sto godina, zato i jesu tu gde jesu a Novak je gde on jeste. Zivi bili pa videli, Zvereva kao i na USO dere vec u sledecem mecu..

Drage

pre 2 godine

Zverev i Medvedev su 10 god .mlađi.Koliko je Noletu ostalo za odmor 10 h a zverev odmara od četvrtka.Teniski pacovi mu smeštaju uvek paklene termine za igru a ON je br 1.Kakav tretman je imao FEDERER svi znamo .Da umreš od smeha to ćorav VIDI.

Hahahah...

pre 2 godine

Neverovatno ... vi sto komentarisete Novaka i tenis uopste,sve strucnjak do strucnjaka. Svi ste vi isfrustrirani svojim privatnim zivotom!!!

Cogito ergo sum

pre 2 godine

Malo je tu nedostajalo volje i zelje da se posle izgubljenog servis gema u 3.setu ubaci u visu brzinu i preokrene mec. Umeo je to Novak mnogo puta, vadio se iz mnogo tezih situacija. Mozda je tu bila neka nesvesna kalkulacija i svest da ce finale tesko dobiti ako bude zapinjao u pola noci. Ali do tog momenta odigrao je potpuno korektan mec, cak prilicno dobar. Tim vise pobeda Zvereva dobija na tezini.

Pall Mall

pre 2 godine

Ja sam pre izvesnog vremena govorio jos pre par godina da Novaku mogu biti problem ovi dvometrasi sa jakim servisom. Vise oni nego Nadal ili Federer. Jer su oni i niži rastom i nemaju servis poput Zvereva Danila ili Cicipasa. I da njihovo vreme je došlo. Mladi su sa vise energije sa ubojitim servisima svi duge ruke sve stižu. Narocito se to moze reci za Zvereva i Medvedeva. Ona naizmenično i isrpna prebacivanje lopte i teranje protivnika na grešku na dug poen polako prolaze. Jer su oni Novaka prozreli u tome. Novak mora naći drugu taktiku u susretu sa njima ili agresivnije i jace na kraće poene. Ali to Novak nije nikad igrao ali ce morati da menja. Jer bice mu mnogo tesko da im parira i u narednim duelima.

Jole

pre 2 godine

Razlog je sto je Zverev bolji, tako nemoj se vaditi
(car, 21. novembar 2021 08:56) # Link komentara

Šta ti lupetaš, majke ti? Da li si uopšte pročitao članak i u kojoj se to rečenici Novak "vadio"? Upravo je to i rekao, da je Zverev bio bolji. Stvarno jesi "car"...

Neško

pre 2 godine

Nole, bježi porodici i na zasluženi odmor. Uspješna sezona u svakom slučaju. Da bog da da i iduća bude slična. I hvala za sve radosti što si nam priredio.

Gojko/PFC

pre 2 godine

Ja mislim da je nole ipak malo pametniji, i da je video kako je nadal prosao. Sta ima da zapinje na ovakvim turnirima ni ti da se priprema za iste. Treba rasporediti maksimum snage za grand slemove i to je to. Sta mu treba da se juce razbio protiv zvereva i da je proso pa opet protiv mede danas? Nek se oni dokazuju. Sve sto treba je jos 2/3 slema i da bude oficijalno goat. Za mene vec jeste!

Alex - gradjevinac

pre 2 godine

@Borovo naselje @bla bla
Upravo tako, ono gde je bio Novak dominantan, a to je betonska podloga više nije. Razlog je što u 35-toj godini više telo ne može tako brzo da se oporavi od napornih mečeva. Ako su pri tome polufinalni i finalni mečevi sa izuzetno dobrim visokim serverima, tipa Medvedev ili Zverev šanse za osvajanje GS su skoro minimalne. Ako je još i betonska podloga izuzetno brza (kao što je slučaj u Torinu), za razliku od AO, gde je sporija, pobeda protiv mlađe generacije već spada u čudo. Novak i kao mlad je gubio od Ive Karlovića (2:1 vodi Karlović) ili Isnera. Tako da za osvajanje GS na betonskim podlogama mora da se malo i poklopi žreb. Sa druge strane Novak će biti veliki favorit na šljaci i travi. Da svakako je bolja kombinacija, kada je u boksu Ivanišević, atmosfera je bolja, Ivanišević je bio GS šampion, a Badio je čudo. Naravno treba uzeti u obzir da i oni imaju svoje obaveze i da ne mogu da budu non stop uz Novaka. Imamo slučaj da se Goranov sin razboleo, pa je Goran morao hitno da se vrati, da bude uz sina.

Predo

pre 2 godine

@ lažni Dylan Dog

Nikada nisam imao problem sa svojim mišljenjem, ponekada se i sam ne slažem sa njim, nemam komplekse te vrste, ali ti očigledno imaš čim se kriješ iza tuđeš nick-a i rasipaš otrovne strelice iz nekog razloga mržnje. Žao mi je. Vidi u čemu je problem, možda nedostatak ljubavi kad si bio mali ili kasnije. Porazgovaraj sa nekim. Pozdrav pravom Dylan Dogu.

zex

pre 2 godine

Tesko je imati volju kada drugi servis ulazi sa 220km/h, to je odlucilo, inace Novak je samo jedan gem lose servirao i to je to.Novak je fizicki spremniji od svih igraca, Zverev je bio vise umoran ali ga vadi servis.

Predo

pre 2 godine

Vidim da se većina komentara svodi na one, kojima je jako žao što je Novak izgubio i provokatore, koji bi da zasole ranu onim prvim. Ovo je samo sport, ništa tragično. Ja sam bio vrlo miran, gledao sam tenis, koji je bio dobar, a nisam očekivao da će Novak osvojiti ovaj turnir. Imao sam osećaj da će izgubiti ili u polufinalu ili finalu. Zašto? Ima par razloga. Prvi je motiv, koji nije bio toliko jak kao u Parizu, jer mu je bilo jako stalo da obezbjedi No.1 za kraj godine i osvoji 37-mi Masters. Drugo, uslovi su mnogo brži, pa je teško napraviti brejk protiv odličnih servera, kakvi su Zverev i Medvedev. Treće, Saša je sam sebe rasteretio pre turnira, a sve mu odgovara. Četvrto, raspored. Nije se NOvak potrošio puno protiv NOrija, ali su Zverev i Medvedev odmarali to veče kad je Novak igrao. Peto, Novak je oduvek imao problem protiv visokih servera kad im je dan. I protiv Iznera, Karlovića, Del Potra, Beretinija, Krjiosa i dr., koji se ne kreću tako kao ova dvojica. I naravno, šesto, Novak je odigrao solidno, sa njegovim karakterisičnim padom u jednom delu, a Zverev gotovo savršeno. Problem Zvereva je što on odigra tako na jednom turniru, a onda se raspadne na sledećem. I mislim da će nekako dobiti finale.

Iw

pre 2 godine

Dobar meč, Zverev je za toliko bio bolji, svaka čast obojici. Ne razumem potrebu da se odmah pravi drama, razapinje Novak, savetuje penzija i ostalo. Poraz je kao i pobeda sastavni deo sporta. Covek je izgubio tesno od trećeg igrača sveta. Svi vi stručnjaci pravac na DIF da polazete za teniske trenere pa da zaradjujete pare od vašeg znanja. Prava bi šteta bila da vam pamet propada na komentarima. Čovek je imao sezonu koju teško da bi iko sem njega izdržao, 3 GS, OI singl + dubl, finale US O, I sve se to zaboravlja zbog jednog poraza. Proklet, alav narod. Hvala Novace ljudino, srecno na D kupu.

Mille

pre 2 godine

Da je Novak pobedio,nebi izgubio,forhend je udarao ovako a ne onako,slabo je napadao a i lose se branio......da i ja dam mali doprinos strucnim komentarima...iskreno,pojma nemam o tenisu sem sto navijam za Goatovica i mnogo mi krivo sto je izgubio,ali sta se moze,nedobija se uvek.Nek Nole osvoji jos 3,4 slema i puna kapa.

Stratus

pre 2 godine

Nisam strucnjak, ali eto, imam pravo na misljenje. Izgubio je iz 2 razloga:
1) U vecini dugih poena, vracao je lotpice Zverevu tako da je ovom bilo dovoljno da se krece 2 koraka levo ili desno. Zverev je te poene igrao maltene stojecu u mestu (odgledajte snimak i obratite paznju na taj deo). Mora da ga pomera, mora da ga seta. Cak iako Nole izgubi takav poen, umara protivnika, pa ovaj nema snage ni za naredne poene, niti za servise.
2) Jos juce napisah: ne shvatam zasto Novak ceka servis po sredini kad vec vidi da ovom ide servis nenormalno dobro. Mora da "Igra poker" i da krene na jednu stranu. Ako server pogodi ono sto gadja, a uvek gadja jednu od strana, Nole to tesko vraca, mahom ne vraca. Ako krene na jednu stranu, i pogodi stranu, vecinu takvih lopti bi vratio u igru. Drugo, Zverev bi onda verovatno pravio vise servis gresaka jer bi Noletov "poker" uticao na njegov servis. Imam utisak da je ovo strategija o kojoj mora da razmislja u buducim mecevima. Alternativa, koja takodje moze da se isproba, je da ide barem jos 1.5-2m nazad - to radi Nadal.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Pre ili kasnije mora da se izgubi neki meč ali kad se podvuče crta nakon sezone onda je Novek 3.razreda ispred otalih ima 3.osvojena grand slema u ovoj sezoni od toga i najprestižniji u svetu tenisa Wimbledon svaki od slemova je osvojio minimum 2.puta uz sve to ima i sve masterse opet minimum 2.puta svak, malo li je.nek se ostali pohvale ovakvim uspehom uključujuči Nadala i Federera.

Milan

pre 2 godine

Većina komentariše kao da je Nole bog, da samo on odlučuje o pobedniku. Kada igra protiv Zvereva ili Medvedeva pita se i protivnik, na brzoj podlozi su mu jako blizu i odlučujući su svega poen ili dva. Sinoć je Zverev bio bolji u taj brejku i Novak poklonio poen na brejk lopti u trećem setu i to je presudilo.
Ne treba se zavaravati da Novak ostaje br. 1 sledeće godine. Niti ima motiva niti telo može da mu izdrži. Medvedev kao konstantniji ima najveće šanse da preuzme a Novak će biti opasan na GS turnirima i nadajmo se 21. tituli. Uživajmo dok još igra, jer nivo tenisa koji je sinoć pokazao neće Srbija videti godinama

Pop

pre 2 godine

On bi trebao da se konsultuje sa timom i prouci taj servis jer ga Zverev uvek muci sa tim. Statistika i taktika mu je pocela nedostajati kod tih mladih igraca. On je ranije imao formulu za svakog a za Zvereva nema. Cak mu je laksi medvedev. Zverev ga uspava .

Sinisa

pre 2 godine

Protiv Medvedeva i Zvereva ako prvi izgubis servis,mozes se pozdraviti sa setom...Momci su visoki 198,a jos kada na to dodamo da imaju i dobru defanzivu,kao i kretanje na terenu,onda to postaje jako komplikovano....Novak sledece sezone mora naci resenje za njih dvojicu...Smijena generacije je uveliko dosla ove sezone,samo sto naravno Novak i dalje drzi na tronu,i nadam se da ce tako biti josbarem 2 godine.

motamkablove

pre 2 godine

U meču sa Medom i Zvekijem Nole ne može da igra na kartu da će se oni umoriti kako meč odmiče. A što se tiče mentalnog pada i tu su ova dvojica jaki tako da ta glavna oružja koje upotrebljava u tim mečevima neće prelomiti na njegovu stranu ukoliko su protivnici raspoloženi taj dan. To neko miksovanje igre je nešto što daje rezultate ali...treba miksovati odlično od početka do kraja. Po meni jedino nešto gde ima prostora da pokuša da iznenadi je da bude agresivniji,da napadne prvi. Da skrati poen. Ali generalno Novak nije neko ko može da pravi veliki broj vinera. Njegov je bekhend vrhunski ali za pravljenje pritiska ne i za vinere. Forhend takodje. Bezveze je reći da treba nešto da promeni u šablonu koji mu je doneo toliko toga ali zašto da ne proba? Uveo je drop šoteve i voleje ima tu prostora za još nešto.

LILICA

pre 2 godine

Nole je najbolji teniser svih vremena! Nemojte to nikada zaboraviti! Tesko da ce i kada iko postici ovo sto je on postigao! Legenda! Sve drugo nije vise bitno.

56

pre 2 godine

Ne pratim tenis, sem onoga što Novak uradi. Žao mi je što on gubi mečeve kada se to najmanje očekuje. Ima neočekivane padove. No i takav je najbolji.

realno

pre 2 godine

nema Veze, dobro je Nole, realno si ispustio prvi set, imao si i set lopte, tako da, sada trenutno je ipak najveci problem Australia open... verovatno Novak nece igrati, sto je tuzno!!

Mile

pre 2 godine

Vrlo je teško non stop pobeđivate sve redom i uvek. Normalno je da se nekad izgubi nije Novak vanzemaljac. Za sada je najbolji na planeti ikad i to je igroman uspeh. A poraza će uvek biti. Zverev je servirao zverski i konstantno ceo tok meča. U defanzivi više nego odličan. Jednostavno mu je bio dan i sve mu je išlo od ruke i noge . Zasluzio je pobedu a Novak je bio takođe fenomenalan mrvica mu je nedostajala sinoć. Nijanse odlučuju..

Milenko Dubaiç

pre 2 godine

Zverev servirao za 10,a bilo je i slabo "čitanje" servisa od Novaka..gledao sam sa prekidima..jer u Noletovoj igri i govoru tela nije bilo nikakvog žara.hladan ko špricer...nije smak sveta,veće je iznenađenje što je lagano dobio Medvedeva.