Tenis 62

Ponedeljak, 08.11.2021.

12:00

Đoković: Trener? Da, neću znanje da nosim u grob

Novak Đoković je posle trijumfa na Mastersu u Parizu sve misli usmerio ka narednom cilju, ATP finalu u Torinu.

Ðokoviæ: Trener? Da, neæu znanje da nosim u grob IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Osnovna škola

pre 2 godine

Najveći nije sigurno, to je dr Ivo Karlović. Većeg tenisera nisam video, plus ima bolji h2h sa Nolom. (Milos, 8. novembar 2021 19:58)

Velik-veći-najveći
Visok-viši-najviši

Наивчина са демонстрација

pre 2 godine

Не. Ти нам требаш да водиш Србију једног дана. Заврши неке фине школе, па да те изгласамо.

Kafka

pre 2 godine

Jel osvojio oi i US open pitam za druga
(Milos, 8. novembar 2021 16:46)

Pozdravi druga i prenesi mu da je Novak osvojio toliko toga da se pojedinačne pobede više ne mogu ni nabrojati, ali da ono što se pouzdano zna je da sve to što je on postigao nije nijedan teniser ikada, tako da je Novak već sada najbolji teniser svih vremena.

Milos

pre 2 godine

Novak nije samo najbolji i najveći teniser svih vremena, što je i laicima već jasno.

On je najveći sportista svih vremena.
(Republika Srpska, 08. novembar 2021 12:11)

Najveći nije sigurno, to je dr Ivo Karlović.
Većeg tenisera nisam video, plus ima bolji h2h sa Nolom.

Stefan

pre 2 godine

Jel osvojio oi i US open pitam za druga
(Milos, 08. novembar 2021 16:46)
Ah koliko je tvoj zivot prazan kad ovo mozes da napises. Srami se covece. Nije ni vazno da li volis tog Djokovica, svacije je pravo da ga ne voli ali ovo je stvrno jadno. On je ostvario najvece ciljeve sporta koji je odabrao, ma sporta uopste.

db sa sela

pre 2 godine

Znanje ?
Otac ga forsirao od 3 godine,da bude fizicki spreman da igra.Misici i zivci kao u kung fu majstora ili bilo koja vestina.Neverovatna brzina i vestina.Vezba ,vezba ,samo vezba.I moras da imas odredjeno telo.

Mare

pre 2 godine

Ali zamislite ovu situaciju:
Novak prestane sa aktivnim igranjem tenisa, i odmah predje u trenere. Primeti nekog super talentovanog klinca, uzme ga pod svoje. Radi sa njim, prenese mu sve svoje znanje i iskustvo, i onda taj klinac prije svoje 30-te godije osvoji 30 GS titula, i on bude GOAT.
Ne bi mi se baš dopao taj scenario, osim ako je klinac naš.

Racundzija

pre 2 godine

Mislim da je trka u Mastersima gotova, Nadal tesko moze da se ponovo skrpi fizicki, povrede i da osvoji neki masters. Novak ce razliku u mastersima jos povecati, videlo se na ovom turniru, da je dosao poluspreman, ali odmoran, i laganom setnjom dosao do finala. U finalu je Novak bio odmorniji, i Medvedev nije imao sanse. Novak je na ovom turniru izgledao opusten, i nije potrosio snage, a osvojio je masters (takvog igraca na turu nema).

Bili d Kid

pre 2 godine

Novak nije samo najbolji i najveći teniser svih vremena, što je i laicima već jasno.

On je najveći sportista svih vremena.
(Republika Srpska, 08. novembar 2021 12:11)

Uh, pretera ga sad…

miso

pre 2 godine

Ja sam se uplasio da ako Meda pobedi, nabice ce mu komplekse Kad ono Nole ucitelj ovim mladjim teniserima
Idealan scenario, sledece godine u NY Nole ponovo juri kalendarski GS
Sto bi to voleo

Fučo, Fric i Kurkač

pre 2 godine

Je l' osvojio OI i US open pitam za druga
(Milos, 8. novembar 2021 16:46)

Nije, ali svaki noloman zna da je Pariz jači i od OI i USO.

SIN LOVCA NA MEVDEDE

pre 2 godine

(Oliver)
Grešiš. Zapad ne voli Djokovića jer je uzeo (i još uzima) nešto što nije njemu namenjeno. Finale US Opena sa Medvedevom, nije prava slika, jer je struktura publike bila drugačija nego obično. Većina publike, s obzirom na istorijski značaj meča, su bili Novakovi navijači (večinom Srbi a bilo je i više drugih nego na uobičajenmim mečevima). Njujork ne voli Novaka.Novak to zna i koristi svaku priliku da im se "sveti". Kad pobedi, on ne hvali odmah publiku, nego šmekerski sačeka da njegovi "krvoloci" napusti stadion i kad ostanu negovi navijači on ih onda pozdravi.

vladica

pre 2 godine

Svi veliki igrači su rado vidjeni u teniskoj edukaciji. Takav će slučaj biti i sa Novakom. Znanje se može prenositi na različite načine, kroz predavanja, manifestacije, konsultacije, pedagoski rad... Obično je velikim igračima po završetku muka od putovanja pa se redje odlučuju da budu treneri na turu.

Bl

pre 2 godine

Đoković već ima tenisku akademiju, pa pretpostavljam da će, nakon završetka karijere, samo nastaviti raditi sa mladim naraštajem. Ne vjerujem da razmišlja o treniranju nekog već formiranog tenisera.

Pera

pre 2 godine

Bravo Nole. Što kaže neki od komentatora, možda neke od stvari koje su mu bitne nekima nisu bliske, ali to mu očigledno pomaže da bude uspešan.

JT

pre 2 godine

(Oliver, 8. novembar 2021 13:59)

Olivere, brate, moze on slobodno da prenese sve znanje nekom novom igracu. Ako taj nije u glavi kao Novak, nece nikad biti ni blizu njegovih rezultata.
Imas gomilu igraca koji kada igraju najbolji tenis mogu dosta lako da dobiju Novaka, ali su mnogo slabi u glavi i varira im nivo tenisa kroz jedan mec, tako da uvek padnu u igri. A tu ih Novak doceka i odere.

466453

pre 2 godine

...Novak je najveci,on treba ljubomorno da cuva svoje tajne..
(Oliver, 08. novembar 2021 13:59)

Vidiš, ovde si ubo u mentalni sklop prelaska iz feudalizma u kapitalizam. Sve je to u redu za tu epohu, srećom nas ima koji žive u sadašnjem vremenu.

Oliver

pre 2 godine

@Nikola

Nisam bas siguran da zapad vise voli Medvedeva nego Djokovica. Videli smo to u finalu US Opena gde su navijali za Djokovica,a nema sanse da bi navijali za njega da je preko puta bio recimo Zverev ili Beretini. Amerikanci mrze Ruse i za njih ce veci uzas biti ako Medvedev jednog dana bude prvi. Mi smo sitna riba u poredjenju s Rusima. Zamisli da Putin jos ima i takvu "meku moc" kao najboljeg tenisera na svetu? Pa poludeli bi na zapadu,za njih je Medvedev jedina gora stvar od Djokovica.

Milan

pre 2 godine

Olivere, pominjes neka imena i kazes sve veliki igrači i ne bas neki treneri, brt, Lendl je najbolji trener kojeg igrac moze da ima, Marej je posteno zaradio svoje titule i Zverev je pobedio na zavrsnom mastersu tako da... bolji trener od studioznog Lendla jedino moze Djokovic da postane

Nikola

pre 2 godine

a Danil je ispao smeker kad je pomenuo Novakove hejtere,decko nije glup,shvatio je da njega toboz vole jer nemaju drugog"njihovog" coveka koji Novaku moze ozbiljno da naudi.Pa sve karte bacaju na njega.Jos je lepse sto su im obojica pokazala kakva su gospoda Sloveni,znamo koliko bi Novaku znacilo uzimanje sva 4 grend slema,ali dogovora o tome ili ti deal-,a kako oni kazu nije nije bilo Pomislite samo kako bi to bilo u slucaju dzemperka ili Rafe.Tukli bi onog ako nece da pusti.To ih prozdire zato sto su losi u srzi

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Novak je imao pakleni raspored u poslednjih petnaest godina.
On u sebi ima jos godinu ili dve vrhunskog tenisa, mozda jos jednu-dve u kojoj moze biti u prvih 10 ali bolje da se povuce 2023ce i OI ako uopste bude hteo tamo.
E onda bi mogao da se posveti svojoj deci jedno desetak godina i da otvori tenisku akademiju tamo gde bude ziveo pa da podrzi neko talentovano dete kad vec njega niko nije podrzao sem roditelja. Znaci da bude ono sto su njemu Nikola Pilic i Jelena Gencic.
Pa ako se od te dece neko uzdigne da se bori za top 10 onda da se ukljuci u tu igru ponovo ali ne pre 45 godina.
Nece ni Noletova deca biti deca 20 godina.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 2 godine

Ево док гледам репризу финала од јуче, замишљам дан кад Новак више неће играти. Биће то тужан дан за све нас који навијамо за њега, биће и суза сигуран сам у то. Ал бићемо и поносни на Новака што је играо, што је наш и што је најбољи свих времена.

Oliver

pre 2 godine

Mislim da mu to ne bi bilo pametno. Prvo,zato sto nikada nece biti veci trener nego sto je igrac,to je sigurno. Pravilo je u tenisu,kao i u fudbalu,da veliki igraci obicno budu slabi treneri i obrnuto. Time bi samo narusio svoju tenisku legendu. Drugo,nije pametno otkrivati svoje tajne potencijalnim konkurentima. Lako je drugim teniserima da budu treneri,jer oni nisu najveci,a Novak je najveci,on treba ljubomorno da cuva svoje tajne,a ne da ih deli na sve strane. Pametnije je povuci se van tenisa kao Sampras ili Borg,nego pokusavati biti trener kao Lendl,Edberg,Agasi,Beker...sve veliki igraci,a ne bas neki treneri. U fudbalu imate isto legende koje su se brukale kao treneri kao van Basten,Gulit,Mateus,Klinsman,sada i Kuman..lista je dugacka. Djokovicu je bolje da studira arheologiju ili nutricionizam sto je jednom prilikom rekao,jer ga te stvari ocigledno jako zanimaju pored tenisa. A posle je moguca i politika,jer ga ocigledno i to zanima cim je poceo sa novom profesionalnom organizacijom tenisera,borbom za poboljsanje njihovih uslova itd. Ima veliku harizmu,a to je bogom dano za politiku.

Zuja

pre 2 godine

Zamislite tenisere kojem Novak, Federer ili Rafa budu treneri. Više kamera uperena u njih u loži tokom mečeva nego na te igrače. Neće moći nigde da mrdnu a da ih neko ne zaustavi da se fotografišu ili da dele autograme. :) ne znam da li su spremni na tako nešto??

Rape

pre 2 godine

Pele,jednostavno je .Dokaz ti je sam Novak da i bez tih udaraca možeš postati najbolji ikada.Pa čak i najbolji sportista ikada(prihvatam da može da se polemiše oko ovog poslednjeg ).

Master ekonomista

pre 2 godine

Novak Đoković najbolji teniser na svetu, Nikola Jokić najbolji košarkaš na svetu! Pevaj Srbijo, zemljo junaka, pevaj Srbijo, zemljo bitaka! Napred Zvezda i živela Srbija!

Pele 2.0

pre 2 godine

Vlasnik teniske akademije u Monte Karlu ili negde drugo? DA!

Kao lajf kouc? DA!

Ali, kao trener? NE! Kako bi nekoga mogao da poducava volejima, smecevima, igri na mrezi kad je i sam u tome "tanak".

To je to

pre 2 godine

Za sportski deo i metodologiju rada nema boljeg od Novaka.E sad,što se tiče ishrane i filozofije života, morao bi naći tenisera koji deli te iste vrednosti.Mnogi se sprdaju sa Novakovim odlaskom u Visoko sa jogom itd.Čovek je toliko toga osvojio,jer su mu te stvari pomogle u psihičkom smislu da bude fokusiran i stabilan u trenucima kad se meč odlučuje.Neko će reći pa što mu nije pomoglo u finalu US a zaboravljaju da je pre toga vezao tri GS,i da bi bez toga US bio samo još jedan GS u nizu i ništa više.

War Inside My Head

pre 2 godine

Interesantno razmišljanje,samo gledajući od početka posljednjeg milenijuma,gledajući tenis,a i ostale sportove,mali procenat vrhunskih igrača je uspjelo da se dokaže u trenerskim vodama.Na prste da se izboroje,ima ih,ali vrlo malo,i najčešće nisu uspješni!

Crni96

pre 2 godine

Pod kakvom zvezdom moraš biti rođen i koliko jak moraš biti da se suprostaviš svetu kao klinac, jedino tako se može postići ovo što ovaj gospodin radi. Ej bre kakav strah,psiha,stres se pobedi u jednom finalu GS, psihu brat ima ludu i eto ga kao najboljeg svih vremena. Gazi i dalje ljudino, realno imaš ti još igrat💪

Šou Biznis

pre 2 godine

Na GOAT listi Novak ima sada 956 bodova!!!! 21 bod vise od Federera! Ako Bog da da zavrsetkom AO prelazi famoznu hiljadarku! Svaka prica je suvisna i smesna!

466453

pre 2 godine

Tenis je jedan od najlakših sportova za razumeti, gledajući igru.
Dok na terenu vladaju neka pravila poznata vrlo maloj grupi ljudi.
Za tenis, treba imati glavu a glava nije to što vidite.

Easy as that :D

Pele 2.0

pre 2 godine

Vlasnik teniske akademije u Monte Karlu ili negde drugo? DA!

Kao lajf kouc? DA!

Ali, kao trener? NE! Kako bi nekoga mogao da poducava volejima, smecevima, igri na mrezi kad je i sam u tome "tanak".

JPR24

pre 2 godine

Pa ako ima malo vremena neka svrati do fudbalera, da im objasni kako se postaje sampion ! Šta je mentalna snaga ! Pa možda i oni nauče nešto…

зуке

pre 2 godine

Наш један и једини Новак Ђоковић
Нама остаје само да се радујемо и навијамо за тебе, а теби само "она ситница", да освајаш све трофеје и кад једног дана одлучиш да окачиш рекет о клин, да цео свет може само да ти се поклони!

Ljubisa

pre 2 godine

Brav Nole. Zrelo razmisljanje. Pravo znanje i iskustva preneti na dolazece talente u svim oblastima rada i stvaranja je mudrost; tenis je vise od igre -drustveno-psiholosko-socioloski fenomen.

Šou Biznis

pre 2 godine

Na GOAT listi Novak ima sada 956 bodova!!!! 21 bod vise od Federera! Ako Bog da da zavrsetkom AO prelazi famoznu hiljadarku! Svaka prica je suvisna i smesna!

Crni96

pre 2 godine

Pod kakvom zvezdom moraš biti rođen i koliko jak moraš biti da se suprostaviš svetu kao klinac, jedino tako se može postići ovo što ovaj gospodin radi. Ej bre kakav strah,psiha,stres se pobedi u jednom finalu GS, psihu brat ima ludu i eto ga kao najboljeg svih vremena. Gazi i dalje ljudino, realno imaš ti još igrat💪

JPR24

pre 2 godine

Pa ako ima malo vremena neka svrati do fudbalera, da im objasni kako se postaje sampion ! Šta je mentalna snaga ! Pa možda i oni nauče nešto…

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 2 godine

Ево док гледам репризу финала од јуче, замишљам дан кад Новак више неће играти. Биће то тужан дан за све нас који навијамо за њега, биће и суза сигуран сам у то. Ал бићемо и поносни на Новака што је играо, што је наш и што је најбољи свих времена.

466453

pre 2 godine

Tenis je jedan od najlakših sportova za razumeti, gledajući igru.
Dok na terenu vladaju neka pravila poznata vrlo maloj grupi ljudi.
Za tenis, treba imati glavu a glava nije to što vidite.

Easy as that :D

To je to

pre 2 godine

Za sportski deo i metodologiju rada nema boljeg od Novaka.E sad,što se tiče ishrane i filozofije života, morao bi naći tenisera koji deli te iste vrednosti.Mnogi se sprdaju sa Novakovim odlaskom u Visoko sa jogom itd.Čovek je toliko toga osvojio,jer su mu te stvari pomogle u psihičkom smislu da bude fokusiran i stabilan u trenucima kad se meč odlučuje.Neko će reći pa što mu nije pomoglo u finalu US a zaboravljaju da je pre toga vezao tri GS,i da bi bez toga US bio samo još jedan GS u nizu i ništa više.

Oliver

pre 2 godine

@Nikola

Nisam bas siguran da zapad vise voli Medvedeva nego Djokovica. Videli smo to u finalu US Opena gde su navijali za Djokovica,a nema sanse da bi navijali za njega da je preko puta bio recimo Zverev ili Beretini. Amerikanci mrze Ruse i za njih ce veci uzas biti ako Medvedev jednog dana bude prvi. Mi smo sitna riba u poredjenju s Rusima. Zamisli da Putin jos ima i takvu "meku moc" kao najboljeg tenisera na svetu? Pa poludeli bi na zapadu,za njih je Medvedev jedina gora stvar od Djokovica.

Ljubisa

pre 2 godine

Brav Nole. Zrelo razmisljanje. Pravo znanje i iskustva preneti na dolazece talente u svim oblastima rada i stvaranja je mudrost; tenis je vise od igre -drustveno-psiholosko-socioloski fenomen.

зуке

pre 2 godine

Наш један и једини Новак Ђоковић
Нама остаје само да се радујемо и навијамо за тебе, а теби само "она ситница", да освајаш све трофеје и кад једног дана одлучиш да окачиш рекет о клин, да цео свет може само да ти се поклони!

Nikola

pre 2 godine

a Danil je ispao smeker kad je pomenuo Novakove hejtere,decko nije glup,shvatio je da njega toboz vole jer nemaju drugog"njihovog" coveka koji Novaku moze ozbiljno da naudi.Pa sve karte bacaju na njega.Jos je lepse sto su im obojica pokazala kakva su gospoda Sloveni,znamo koliko bi Novaku znacilo uzimanje sva 4 grend slema,ali dogovora o tome ili ti deal-,a kako oni kazu nije nije bilo Pomislite samo kako bi to bilo u slucaju dzemperka ili Rafe.Tukli bi onog ako nece da pusti.To ih prozdire zato sto su losi u srzi

Zuja

pre 2 godine

Zamislite tenisere kojem Novak, Federer ili Rafa budu treneri. Više kamera uperena u njih u loži tokom mečeva nego na te igrače. Neće moći nigde da mrdnu a da ih neko ne zaustavi da se fotografišu ili da dele autograme. :) ne znam da li su spremni na tako nešto??

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Novak je imao pakleni raspored u poslednjih petnaest godina.
On u sebi ima jos godinu ili dve vrhunskog tenisa, mozda jos jednu-dve u kojoj moze biti u prvih 10 ali bolje da se povuce 2023ce i OI ako uopste bude hteo tamo.
E onda bi mogao da se posveti svojoj deci jedno desetak godina i da otvori tenisku akademiju tamo gde bude ziveo pa da podrzi neko talentovano dete kad vec njega niko nije podrzao sem roditelja. Znaci da bude ono sto su njemu Nikola Pilic i Jelena Gencic.
Pa ako se od te dece neko uzdigne da se bori za top 10 onda da se ukljuci u tu igru ponovo ali ne pre 45 godina.
Nece ni Noletova deca biti deca 20 godina.

466453

pre 2 godine

...Novak je najveci,on treba ljubomorno da cuva svoje tajne..
(Oliver, 08. novembar 2021 13:59)

Vidiš, ovde si ubo u mentalni sklop prelaska iz feudalizma u kapitalizam. Sve je to u redu za tu epohu, srećom nas ima koji žive u sadašnjem vremenu.

JT

pre 2 godine

(Oliver, 8. novembar 2021 13:59)

Olivere, brate, moze on slobodno da prenese sve znanje nekom novom igracu. Ako taj nije u glavi kao Novak, nece nikad biti ni blizu njegovih rezultata.
Imas gomilu igraca koji kada igraju najbolji tenis mogu dosta lako da dobiju Novaka, ali su mnogo slabi u glavi i varira im nivo tenisa kroz jedan mec, tako da uvek padnu u igri. A tu ih Novak doceka i odere.

Bl

pre 2 godine

Đoković već ima tenisku akademiju, pa pretpostavljam da će, nakon završetka karijere, samo nastaviti raditi sa mladim naraštajem. Ne vjerujem da razmišlja o treniranju nekog već formiranog tenisera.

War Inside My Head

pre 2 godine

Interesantno razmišljanje,samo gledajući od početka posljednjeg milenijuma,gledajući tenis,a i ostale sportove,mali procenat vrhunskih igrača je uspjelo da se dokaže u trenerskim vodama.Na prste da se izboroje,ima ih,ali vrlo malo,i najčešće nisu uspješni!

SIN LOVCA NA MEVDEDE

pre 2 godine

(Oliver)
Grešiš. Zapad ne voli Djokovića jer je uzeo (i još uzima) nešto što nije njemu namenjeno. Finale US Opena sa Medvedevom, nije prava slika, jer je struktura publike bila drugačija nego obično. Većina publike, s obzirom na istorijski značaj meča, su bili Novakovi navijači (večinom Srbi a bilo je i više drugih nego na uobičajenmim mečevima). Njujork ne voli Novaka.Novak to zna i koristi svaku priliku da im se "sveti". Kad pobedi, on ne hvali odmah publiku, nego šmekerski sačeka da njegovi "krvoloci" napusti stadion i kad ostanu negovi navijači on ih onda pozdravi.

Rape

pre 2 godine

Pele,jednostavno je .Dokaz ti je sam Novak da i bez tih udaraca možeš postati najbolji ikada.Pa čak i najbolji sportista ikada(prihvatam da može da se polemiše oko ovog poslednjeg ).

vladica

pre 2 godine

Svi veliki igrači su rado vidjeni u teniskoj edukaciji. Takav će slučaj biti i sa Novakom. Znanje se može prenositi na različite načine, kroz predavanja, manifestacije, konsultacije, pedagoski rad... Obično je velikim igračima po završetku muka od putovanja pa se redje odlučuju da budu treneri na turu.

Master ekonomista

pre 2 godine

Novak Đoković najbolji teniser na svetu, Nikola Jokić najbolji košarkaš na svetu! Pevaj Srbijo, zemljo junaka, pevaj Srbijo, zemljo bitaka! Napred Zvezda i živela Srbija!

Milan

pre 2 godine

Olivere, pominjes neka imena i kazes sve veliki igrači i ne bas neki treneri, brt, Lendl je najbolji trener kojeg igrac moze da ima, Marej je posteno zaradio svoje titule i Zverev je pobedio na zavrsnom mastersu tako da... bolji trener od studioznog Lendla jedino moze Djokovic da postane

miso

pre 2 godine

Ja sam se uplasio da ako Meda pobedi, nabice ce mu komplekse Kad ono Nole ucitelj ovim mladjim teniserima
Idealan scenario, sledece godine u NY Nole ponovo juri kalendarski GS
Sto bi to voleo

Racundzija

pre 2 godine

Mislim da je trka u Mastersima gotova, Nadal tesko moze da se ponovo skrpi fizicki, povrede i da osvoji neki masters. Novak ce razliku u mastersima jos povecati, videlo se na ovom turniru, da je dosao poluspreman, ali odmoran, i laganom setnjom dosao do finala. U finalu je Novak bio odmorniji, i Medvedev nije imao sanse. Novak je na ovom turniru izgledao opusten, i nije potrosio snage, a osvojio je masters (takvog igraca na turu nema).

Stefan

pre 2 godine

Jel osvojio oi i US open pitam za druga
(Milos, 08. novembar 2021 16:46)
Ah koliko je tvoj zivot prazan kad ovo mozes da napises. Srami se covece. Nije ni vazno da li volis tog Djokovica, svacije je pravo da ga ne voli ali ovo je stvrno jadno. On je ostvario najvece ciljeve sporta koji je odabrao, ma sporta uopste.

Pera

pre 2 godine

Bravo Nole. Što kaže neki od komentatora, možda neke od stvari koje su mu bitne nekima nisu bliske, ali to mu očigledno pomaže da bude uspešan.

Kafka

pre 2 godine

Jel osvojio oi i US open pitam za druga
(Milos, 8. novembar 2021 16:46)

Pozdravi druga i prenesi mu da je Novak osvojio toliko toga da se pojedinačne pobede više ne mogu ni nabrojati, ali da ono što se pouzdano zna je da sve to što je on postigao nije nijedan teniser ikada, tako da je Novak već sada najbolji teniser svih vremena.

Mare

pre 2 godine

Ali zamislite ovu situaciju:
Novak prestane sa aktivnim igranjem tenisa, i odmah predje u trenere. Primeti nekog super talentovanog klinca, uzme ga pod svoje. Radi sa njim, prenese mu sve svoje znanje i iskustvo, i onda taj klinac prije svoje 30-te godije osvoji 30 GS titula, i on bude GOAT.
Ne bi mi se baš dopao taj scenario, osim ako je klinac naš.

db sa sela

pre 2 godine

Znanje ?
Otac ga forsirao od 3 godine,da bude fizicki spreman da igra.Misici i zivci kao u kung fu majstora ili bilo koja vestina.Neverovatna brzina i vestina.Vezba ,vezba ,samo vezba.I moras da imas odredjeno telo.

Oliver

pre 2 godine

Mislim da mu to ne bi bilo pametno. Prvo,zato sto nikada nece biti veci trener nego sto je igrac,to je sigurno. Pravilo je u tenisu,kao i u fudbalu,da veliki igraci obicno budu slabi treneri i obrnuto. Time bi samo narusio svoju tenisku legendu. Drugo,nije pametno otkrivati svoje tajne potencijalnim konkurentima. Lako je drugim teniserima da budu treneri,jer oni nisu najveci,a Novak je najveci,on treba ljubomorno da cuva svoje tajne,a ne da ih deli na sve strane. Pametnije je povuci se van tenisa kao Sampras ili Borg,nego pokusavati biti trener kao Lendl,Edberg,Agasi,Beker...sve veliki igraci,a ne bas neki treneri. U fudbalu imate isto legende koje su se brukale kao treneri kao van Basten,Gulit,Mateus,Klinsman,sada i Kuman..lista je dugacka. Djokovicu je bolje da studira arheologiju ili nutricionizam sto je jednom prilikom rekao,jer ga te stvari ocigledno jako zanimaju pored tenisa. A posle je moguca i politika,jer ga ocigledno i to zanima cim je poceo sa novom profesionalnom organizacijom tenisera,borbom za poboljsanje njihovih uslova itd. Ima veliku harizmu,a to je bogom dano za politiku.

Fučo, Fric i Kurkač

pre 2 godine

Je l' osvojio OI i US open pitam za druga
(Milos, 8. novembar 2021 16:46)

Nije, ali svaki noloman zna da je Pariz jači i od OI i USO.

Pele 2.0

pre 2 godine

Vlasnik teniske akademije u Monte Karlu ili negde drugo? DA!

Kao lajf kouc? DA!

Ali, kao trener? NE! Kako bi nekoga mogao da poducava volejima, smecevima, igri na mrezi kad je i sam u tome "tanak".

Bili d Kid

pre 2 godine

Novak nije samo najbolji i najveći teniser svih vremena, što je i laicima već jasno.

On je najveći sportista svih vremena.
(Republika Srpska, 08. novembar 2021 12:11)

Uh, pretera ga sad…

Osnovna škola

pre 2 godine

Najveći nije sigurno, to je dr Ivo Karlović. Većeg tenisera nisam video, plus ima bolji h2h sa Nolom. (Milos, 8. novembar 2021 19:58)

Velik-veći-najveći
Visok-viši-najviši

Наивчина са демонстрација

pre 2 godine

Не. Ти нам требаш да водиш Србију једног дана. Заврши неке фине школе, па да те изгласамо.

Pele 2.0

pre 2 godine

Vlasnik teniske akademije u Monte Karlu ili negde drugo? DA!

Kao lajf kouc? DA!

Ali, kao trener? NE! Kako bi nekoga mogao da poducava volejima, smecevima, igri na mrezi kad je i sam u tome "tanak".

Milos

pre 2 godine

Novak nije samo najbolji i najveći teniser svih vremena, što je i laicima već jasno.

On je najveći sportista svih vremena.
(Republika Srpska, 08. novembar 2021 12:11)

Najveći nije sigurno, to je dr Ivo Karlović.
Većeg tenisera nisam video, plus ima bolji h2h sa Nolom.

Pele 2.0

pre 2 godine

Vlasnik teniske akademije u Monte Karlu ili negde drugo? DA!

Kao lajf kouc? DA!

Ali, kao trener? NE! Kako bi nekoga mogao da poducava volejima, smecevima, igri na mrezi kad je i sam u tome "tanak".

Pele 2.0

pre 2 godine

Vlasnik teniske akademije u Monte Karlu ili negde drugo? DA!

Kao lajf kouc? DA!

Ali, kao trener? NE! Kako bi nekoga mogao da poducava volejima, smecevima, igri na mrezi kad je i sam u tome "tanak".

Master ekonomista

pre 2 godine

Novak Đoković najbolji teniser na svetu, Nikola Jokić najbolji košarkaš na svetu! Pevaj Srbijo, zemljo junaka, pevaj Srbijo, zemljo bitaka! Napred Zvezda i živela Srbija!

Oliver

pre 2 godine

Mislim da mu to ne bi bilo pametno. Prvo,zato sto nikada nece biti veci trener nego sto je igrac,to je sigurno. Pravilo je u tenisu,kao i u fudbalu,da veliki igraci obicno budu slabi treneri i obrnuto. Time bi samo narusio svoju tenisku legendu. Drugo,nije pametno otkrivati svoje tajne potencijalnim konkurentima. Lako je drugim teniserima da budu treneri,jer oni nisu najveci,a Novak je najveci,on treba ljubomorno da cuva svoje tajne,a ne da ih deli na sve strane. Pametnije je povuci se van tenisa kao Sampras ili Borg,nego pokusavati biti trener kao Lendl,Edberg,Agasi,Beker...sve veliki igraci,a ne bas neki treneri. U fudbalu imate isto legende koje su se brukale kao treneri kao van Basten,Gulit,Mateus,Klinsman,sada i Kuman..lista je dugacka. Djokovicu je bolje da studira arheologiju ili nutricionizam sto je jednom prilikom rekao,jer ga te stvari ocigledno jako zanimaju pored tenisa. A posle je moguca i politika,jer ga ocigledno i to zanima cim je poceo sa novom profesionalnom organizacijom tenisera,borbom za poboljsanje njihovih uslova itd. Ima veliku harizmu,a to je bogom dano za politiku.

Bili d Kid

pre 2 godine

Novak nije samo najbolji i najveći teniser svih vremena, što je i laicima već jasno.

On je najveći sportista svih vremena.
(Republika Srpska, 08. novembar 2021 12:11)

Uh, pretera ga sad…

Fučo, Fric i Kurkač

pre 2 godine

Je l' osvojio OI i US open pitam za druga
(Milos, 8. novembar 2021 16:46)

Nije, ali svaki noloman zna da je Pariz jači i od OI i USO.

Šou Biznis

pre 2 godine

Na GOAT listi Novak ima sada 956 bodova!!!! 21 bod vise od Federera! Ako Bog da da zavrsetkom AO prelazi famoznu hiljadarku! Svaka prica je suvisna i smesna!

Crni96

pre 2 godine

Pod kakvom zvezdom moraš biti rođen i koliko jak moraš biti da se suprostaviš svetu kao klinac, jedino tako se može postići ovo što ovaj gospodin radi. Ej bre kakav strah,psiha,stres se pobedi u jednom finalu GS, psihu brat ima ludu i eto ga kao najboljeg svih vremena. Gazi i dalje ljudino, realno imaš ti još igrat💪

Milos

pre 2 godine

Novak nije samo najbolji i najveći teniser svih vremena, što je i laicima već jasno.

On je najveći sportista svih vremena.
(Republika Srpska, 08. novembar 2021 12:11)

Najveći nije sigurno, to je dr Ivo Karlović.
Većeg tenisera nisam video, plus ima bolji h2h sa Nolom.

Mare

pre 2 godine

Ali zamislite ovu situaciju:
Novak prestane sa aktivnim igranjem tenisa, i odmah predje u trenere. Primeti nekog super talentovanog klinca, uzme ga pod svoje. Radi sa njim, prenese mu sve svoje znanje i iskustvo, i onda taj klinac prije svoje 30-te godije osvoji 30 GS titula, i on bude GOAT.
Ne bi mi se baš dopao taj scenario, osim ako je klinac naš.

Nikola

pre 2 godine

a Danil je ispao smeker kad je pomenuo Novakove hejtere,decko nije glup,shvatio je da njega toboz vole jer nemaju drugog"njihovog" coveka koji Novaku moze ozbiljno da naudi.Pa sve karte bacaju na njega.Jos je lepse sto su im obojica pokazala kakva su gospoda Sloveni,znamo koliko bi Novaku znacilo uzimanje sva 4 grend slema,ali dogovora o tome ili ti deal-,a kako oni kazu nije nije bilo Pomislite samo kako bi to bilo u slucaju dzemperka ili Rafe.Tukli bi onog ako nece da pusti.To ih prozdire zato sto su losi u srzi

466453

pre 2 godine

Tenis je jedan od najlakših sportova za razumeti, gledajući igru.
Dok na terenu vladaju neka pravila poznata vrlo maloj grupi ljudi.
Za tenis, treba imati glavu a glava nije to što vidite.

Easy as that :D

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 2 godine

Ево док гледам репризу финала од јуче, замишљам дан кад Новак више неће играти. Биће то тужан дан за све нас који навијамо за њега, биће и суза сигуран сам у то. Ал бићемо и поносни на Новака што је играо, што је наш и што је најбољи свих времена.

JT

pre 2 godine

(Oliver, 8. novembar 2021 13:59)

Olivere, brate, moze on slobodno da prenese sve znanje nekom novom igracu. Ako taj nije u glavi kao Novak, nece nikad biti ni blizu njegovih rezultata.
Imas gomilu igraca koji kada igraju najbolji tenis mogu dosta lako da dobiju Novaka, ali su mnogo slabi u glavi i varira im nivo tenisa kroz jedan mec, tako da uvek padnu u igri. A tu ih Novak doceka i odere.

JPR24

pre 2 godine

Pa ako ima malo vremena neka svrati do fudbalera, da im objasni kako se postaje sampion ! Šta je mentalna snaga ! Pa možda i oni nauče nešto…

Oliver

pre 2 godine

@Nikola

Nisam bas siguran da zapad vise voli Medvedeva nego Djokovica. Videli smo to u finalu US Opena gde su navijali za Djokovica,a nema sanse da bi navijali za njega da je preko puta bio recimo Zverev ili Beretini. Amerikanci mrze Ruse i za njih ce veci uzas biti ako Medvedev jednog dana bude prvi. Mi smo sitna riba u poredjenju s Rusima. Zamisli da Putin jos ima i takvu "meku moc" kao najboljeg tenisera na svetu? Pa poludeli bi na zapadu,za njih je Medvedev jedina gora stvar od Djokovica.

Ljubisa

pre 2 godine

Brav Nole. Zrelo razmisljanje. Pravo znanje i iskustva preneti na dolazece talente u svim oblastima rada i stvaranja je mudrost; tenis je vise od igre -drustveno-psiholosko-socioloski fenomen.

To je to

pre 2 godine

Za sportski deo i metodologiju rada nema boljeg od Novaka.E sad,što se tiče ishrane i filozofije života, morao bi naći tenisera koji deli te iste vrednosti.Mnogi se sprdaju sa Novakovim odlaskom u Visoko sa jogom itd.Čovek je toliko toga osvojio,jer su mu te stvari pomogle u psihičkom smislu da bude fokusiran i stabilan u trenucima kad se meč odlučuje.Neko će reći pa što mu nije pomoglo u finalu US a zaboravljaju da je pre toga vezao tri GS,i da bi bez toga US bio samo još jedan GS u nizu i ništa više.

SIN LOVCA NA MEVDEDE

pre 2 godine

(Oliver)
Grešiš. Zapad ne voli Djokovića jer je uzeo (i još uzima) nešto što nije njemu namenjeno. Finale US Opena sa Medvedevom, nije prava slika, jer je struktura publike bila drugačija nego obično. Većina publike, s obzirom na istorijski značaj meča, su bili Novakovi navijači (večinom Srbi a bilo je i više drugih nego na uobičajenmim mečevima). Njujork ne voli Novaka.Novak to zna i koristi svaku priliku da im se "sveti". Kad pobedi, on ne hvali odmah publiku, nego šmekerski sačeka da njegovi "krvoloci" napusti stadion i kad ostanu negovi navijači on ih onda pozdravi.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Novak je imao pakleni raspored u poslednjih petnaest godina.
On u sebi ima jos godinu ili dve vrhunskog tenisa, mozda jos jednu-dve u kojoj moze biti u prvih 10 ali bolje da se povuce 2023ce i OI ako uopste bude hteo tamo.
E onda bi mogao da se posveti svojoj deci jedno desetak godina i da otvori tenisku akademiju tamo gde bude ziveo pa da podrzi neko talentovano dete kad vec njega niko nije podrzao sem roditelja. Znaci da bude ono sto su njemu Nikola Pilic i Jelena Gencic.
Pa ako se od te dece neko uzdigne da se bori za top 10 onda da se ukljuci u tu igru ponovo ali ne pre 45 godina.
Nece ni Noletova deca biti deca 20 godina.

Milan

pre 2 godine

Olivere, pominjes neka imena i kazes sve veliki igrači i ne bas neki treneri, brt, Lendl je najbolji trener kojeg igrac moze da ima, Marej je posteno zaradio svoje titule i Zverev je pobedio na zavrsnom mastersu tako da... bolji trener od studioznog Lendla jedino moze Djokovic da postane

Bl

pre 2 godine

Đoković već ima tenisku akademiju, pa pretpostavljam da će, nakon završetka karijere, samo nastaviti raditi sa mladim naraštajem. Ne vjerujem da razmišlja o treniranju nekog već formiranog tenisera.

War Inside My Head

pre 2 godine

Interesantno razmišljanje,samo gledajući od početka posljednjeg milenijuma,gledajući tenis,a i ostale sportove,mali procenat vrhunskih igrača je uspjelo da se dokaže u trenerskim vodama.Na prste da se izboroje,ima ih,ali vrlo malo,i najčešće nisu uspješni!

Zuja

pre 2 godine

Zamislite tenisere kojem Novak, Federer ili Rafa budu treneri. Više kamera uperena u njih u loži tokom mečeva nego na te igrače. Neće moći nigde da mrdnu a da ih neko ne zaustavi da se fotografišu ili da dele autograme. :) ne znam da li su spremni na tako nešto??

466453

pre 2 godine

...Novak je najveci,on treba ljubomorno da cuva svoje tajne..
(Oliver, 08. novembar 2021 13:59)

Vidiš, ovde si ubo u mentalni sklop prelaska iz feudalizma u kapitalizam. Sve je to u redu za tu epohu, srećom nas ima koji žive u sadašnjem vremenu.

зуке

pre 2 godine

Наш један и једини Новак Ђоковић
Нама остаје само да се радујемо и навијамо за тебе, а теби само "она ситница", да освајаш све трофеје и кад једног дана одлучиш да окачиш рекет о клин, да цео свет може само да ти се поклони!

vladica

pre 2 godine

Svi veliki igrači su rado vidjeni u teniskoj edukaciji. Takav će slučaj biti i sa Novakom. Znanje se može prenositi na različite načine, kroz predavanja, manifestacije, konsultacije, pedagoski rad... Obično je velikim igračima po završetku muka od putovanja pa se redje odlučuju da budu treneri na turu.

db sa sela

pre 2 godine

Znanje ?
Otac ga forsirao od 3 godine,da bude fizicki spreman da igra.Misici i zivci kao u kung fu majstora ili bilo koja vestina.Neverovatna brzina i vestina.Vezba ,vezba ,samo vezba.I moras da imas odredjeno telo.

Rape

pre 2 godine

Pele,jednostavno je .Dokaz ti je sam Novak da i bez tih udaraca možeš postati najbolji ikada.Pa čak i najbolji sportista ikada(prihvatam da može da se polemiše oko ovog poslednjeg ).

Pera

pre 2 godine

Bravo Nole. Što kaže neki od komentatora, možda neke od stvari koje su mu bitne nekima nisu bliske, ali to mu očigledno pomaže da bude uspešan.

miso

pre 2 godine

Ja sam se uplasio da ako Meda pobedi, nabice ce mu komplekse Kad ono Nole ucitelj ovim mladjim teniserima
Idealan scenario, sledece godine u NY Nole ponovo juri kalendarski GS
Sto bi to voleo

Kafka

pre 2 godine

Jel osvojio oi i US open pitam za druga
(Milos, 8. novembar 2021 16:46)

Pozdravi druga i prenesi mu da je Novak osvojio toliko toga da se pojedinačne pobede više ne mogu ni nabrojati, ali da ono što se pouzdano zna je da sve to što je on postigao nije nijedan teniser ikada, tako da je Novak već sada najbolji teniser svih vremena.

Наивчина са демонстрација

pre 2 godine

Не. Ти нам требаш да водиш Србију једног дана. Заврши неке фине школе, па да те изгласамо.

Stefan

pre 2 godine

Jel osvojio oi i US open pitam za druga
(Milos, 08. novembar 2021 16:46)
Ah koliko je tvoj zivot prazan kad ovo mozes da napises. Srami se covece. Nije ni vazno da li volis tog Djokovica, svacije je pravo da ga ne voli ali ovo je stvrno jadno. On je ostvario najvece ciljeve sporta koji je odabrao, ma sporta uopste.

Racundzija

pre 2 godine

Mislim da je trka u Mastersima gotova, Nadal tesko moze da se ponovo skrpi fizicki, povrede i da osvoji neki masters. Novak ce razliku u mastersima jos povecati, videlo se na ovom turniru, da je dosao poluspreman, ali odmoran, i laganom setnjom dosao do finala. U finalu je Novak bio odmorniji, i Medvedev nije imao sanse. Novak je na ovom turniru izgledao opusten, i nije potrosio snage, a osvojio je masters (takvog igraca na turu nema).

Osnovna škola

pre 2 godine

Najveći nije sigurno, to je dr Ivo Karlović. Većeg tenisera nisam video, plus ima bolji h2h sa Nolom. (Milos, 8. novembar 2021 19:58)

Velik-veći-najveći
Visok-viši-najviši