Fudbal 175

Sreda, 17.05.2006.

22:50

Barselona drugi put prvak Evrope!

Barselona drugi put prvak Evrope! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

175 Komentari

Sortiraj po:

united liverpool forest villa

pre 17 godina

Odvratni bunkerasi i licemeri su na kraju sahranjeni. Bunker u spanskom selu pre tri nedelje. Bunker u finalu FA kupa prosle godine. Bunker u Torinu, bunker kod kuce sa Realom. Sinoc centar nisu presli od 5. minuta do poluvremena. Poklonjen im zivot kad je ponisten Zilijev gol. Poklonjen im ostanak Ebuea kad je van Bronkhorstu odvalio djonom koleno. Poklonjen im gol kad se mali stropostao kao mrtav pored Pujola.
Igrali su sa osam igraca u 20 metara celu utakmicu, i onda se pojedini retardi ovde pitaju kako Barsa nije stvorila nijednu sansu. Od kad postoje tako igraju. I time se hvale. Osim jedne, sve kontre u drugom poluvremenu su pocele cistim, a nedosudjenim faulovima.
I to ne bi bilo strasno da nisu posle napali sudiju da ih je unistio!!! Ej, sudija ih unistio. Unistio ih je 'najbolji igrac na svetu', kome se guza stisne kad je tekma bitna. Pitajte navijace reprezentacije Francuske. Pitajte ga kako igra na Old Trafordu ili Enfildu. Loptu ne ume da primi. Nista lepse nego gledati na kraju utakmice ocaj njegov i njegovog drugacijeg pa sta mentora.
A onda pres konferencija. Spektakl. Kaze Venger u utorak - ne komentarisem sudjenje. Vazi. I on i njegov sticenik. Kaze Tjeri 'nisam zena da padam' (sto je seksizam par ekselans). A kad se stropostao sa 5 sekundi zakasnjenja posle onog skoka u 70nekom minutu? Jesu li tad proradili zenski hormoni? Sori, momci, nije ovo Engleska, i ovde pravila ne stvara Dejvid Dejn. Zagadili ste Premijer ligu, sada patite.
Nista zabavnije nego citati komentare posle ovakve tekme. U Engleskoj je isto kao ovde. Prvo ide salva arselovera, koji su odmah zaseli za komp, frustrirani zbog poraza, a onda im se ostatak prisutnih cudi i smeje.
Sto se tice Barse, sta da se kaze? Sa 30 posto mogucnosti (Eto jos manje, o Ronaldinju i da ne pricam, ali on ce tek da pukne u Nemackoj) pobeda. Mnogo su jaki. A Henke je bog.

Sir Oliver

pre 17 godina

Pa,nista posebno ovaj Ronaldinjo.Anri mi se cini mnogo bolji i kompletniji kao igrac.Vraca se i u odbranu.Iza Ronaldinja samo stoji jak marketing i komercijala.Osetili da mogu na njemu da dobro zarade,pa ga dizu u nebesa.Reklame,novine,mediji.U prosecnom timu se ne bi video.

Brazilac

pre 17 godina

Bas su mi smesni ovi klinci sto se pale na Ronaldinja. Ali, samo jedna situacija. Covek je juce podsetio na Gatuza kada je jednu cistu loptu (rolnu), koja mu je dolazila sa leve strane, a on se nalazio na 15-ak metara od gola, sutnuo iz prve maltene paralelno sa golom. Nevidjena tehnika suta. Zaista.
Znam, "desava se..."

PEDjA & MIROSLAV

pre 17 godina

RONALDINJO CAR!!! ETO'O CAR!!! ZILI CAR!!! INIJESTA CAR!!! DEKO CAR!!! MARKEZ CAR!!! EDMILSON CAR!!! BELETI CAR!!!PUJOL CAR!!! OLEGER CAR!!! LARSON CAR!!! GIO CAR!!! VALDEZ CAR!!! I veliki p'zdrav za Lepog Djuricu & Lepog Aleksandra sa MASINCA!!
CMOK

neverlander

pre 17 godina

Dva najbolja tima u Evropi.Meni omiljena.Navijao sam za obe ekipe do finala i mastao o tom duelu.Onda se pojavio sudija...Elem, svaka cast Barsi, zasluzili su trofej.Larson je debelo zaradio da se od vrhunskog fudbala oprosti najvecim klupskim trofejom.Sa druge strane zao mi je Piresa i njegovog oprostaja.Utakmica ne tako dobra kao sto sam ocekivao.Golovi, hm..Moglo je i bolje.Sve cestitke Barsi, ipak igraju najbolji fudbal.Ronaldinjo je car i hvala mu zaa caroliju.Jos kad mu se pridruzi Henry...

Balansero

pre 17 godina

Steta zbog crvenog, bila bi mnogo bolja utakmica. Arsenal je sa igracem manje stvorio vise sansi ali nisu imali srece a ni snage pri kraju. Prvi gol Barse bi Leman odbranio, Almunja nije mrdnuo sa linije umesto da udje u sut. Drugi gol je slucajac. Beleti ga ne bi dao jos deset puta da sutne iz iste pozicije, uostalom lopta i nije isla u gol, pogodila je golmana u nogu.
Mrtva trka je izmedju Anrija i Ronaldinja. Licno mi se vise svidja lakoca i elegancija francuza od skoro cirkuzantskih poteza brazilca. Ali zato je Arsen Venger no 1. Covek je napravio i tim i igrace u timu. Ko je cuo za Hleba, Farbegasa, Eboa, Flaminija, Reyesa ... duzi je spisak.

The Supreme Court

pre 17 godina

Sudija je, znaci, upropastio utakmicu zato sto je dosledno postovao pravila u 17. minutu, kako je Venger i sam izjavio. Taj kao vidim vecinski stav po tom pitanju simbolicno odslikava i prevalentan odnos prema zivotu u ovoj jadnoj zemjli: treba biti licemeran sve dok mozes ugodno da pametujes sa moralnog pijedestala dok neko drugi placa ceh, ali ces zato isto to licemerje da popljujes kada postanes zrtva istog. I onda se zalis na dvostruke arsine.

Iverson

pre 17 godina

@ Uros
Nisam odmah video ovu glupost koju si napisao, pa sad moram ponovo da reagujem. Deko, Iniesta i Edmilson prave asistencije, ali ne tako "spektakularne" kao tvoj idol.Sitna dodavanja a i oduzimanje lopte na sredini terena su jos i vazniji po igru ekipe,nego 2-3 beznacajna odigravanja petom.
Znas sta,neko mora i da trci u timu,a ne samo da se zeza i dodaje petom.Sem toga,ta trojica igraju malo povucenije u odnosu na Ronaldinja,i samim tim ne mogu da prave "takve" asistencije svojim spic igracima.
Ne znam koliko imas godina,rekao bih ne previse, da bi zapamtio Pelea i Maradonu,verovatno se zato i odusevljavas Ronaldinjom.
A, tek si pogresio kad si pomenuo dominantnost u toku utakmice.Tu si omanuo 100 %,veruj mi.Sad sam tek siguran da nikad nisi gledao gore pomenute igrace.Ili si mozda bas TI gledao samo fragmente njihovih igara.
@ zli
Ma meni je vazno samo da si ti srecan i zadovoljan,uzivaj majstore.
I,na kraju za sve ove "experte" koji me prozivaju,nisam "mrzitelj" Barse,ali jedna stvar stoji:
RONALDINJO IMA SRECU STO IGRA U BARSELONI, KOJA IMA FANTASTICNU ORGANIZACIJU IGRE NA SREDINI TERENA.
U bilo kojem drugom timu,on ne bi bio igrac vrhunske klase,jer bi morao da "radi" celu utakmicu .A,onda se nema vremena za pete i zaj...ancije.
Ko razume, shvatice...

duca

pre 17 godina

Jeste li procitali naslov "BARSELONA DRUGI PUT PRVAK EVROPE!"
Alo ovde se havali i cestita Barseloni,a ne raspravlja se o nacinu sudjenja i o GUBITNICKO M TIMU!......
SVAKA CAST NAJBOLJEM TIMU NA SVETU I NAJBOLJIM IGRACIMA!!!!!
SVAKA CAST RONALDINJU!!!! ZA SVE UTAKMICE

Iverson

pre 17 godina

@ Arsa
Bas mi je zao sto ne razumes o cemu se tu radi, u tom opisu. Ali, covek se uci dok je ziv... Pokusaj, nikad nije kasno...
P.S. jesi li punoletan?

drPlacebo

pre 17 godina

Barsa je mozda najvise pokazala cele sezone i s te strane zasluzuju trofej. ALI, toliki pritisak se stvorio, od strane svih, da Barsa jednostavno mora osvjiti LS, a to se videlo sinoc, kao i protiv Milana, Benfike, Celzija... Mozda jesu bolji od svakog od njih ali da ih na takav nacin eliminisu je sramota. Bre, Arsenal je pokazao kako se igra takticki i tehnicki, TOTAL fudbal sa 11 (10) igraca, a ne Barsa koja igra sa 5, a ostali vodu nose...

rale

pre 17 godina

Sramotno sudjenje i navijanje sudije za Barsu doveli su do ocajnicke pobede.Barsa jeste najbolja ekipa na svetu ali tako se ne osvaja ovako vazan trofej.

Milan

pre 17 godina

Oni koji smatraju da Leman nije trebalo da bude iskljucen i da je gol nakon njegovog prekrsaja morao da bude priznat, treba da cuju sta o tome kaze Venger: "It was a red card," he conceded, "but I wouldn't blame my goalkeeper for that. I heard the whistle blow for the foul before the ball hit the net, and the referee couldn't assume Giuly would score, so I understand that decision."
Ljudi, ako ON tako misli, razmislite jos jednom o sopstvenim uvidima. Koliko vas je ikada citalo prirucnik za fudbalsko sudjenje? Onaj ko kaze da Leman nije trebalo da bude iskljucen zato sto je u pitanju 17. minut finalne utakmice pokazuje tesko neznanje. Pravila ne prave razliku izmedju 1. i 91. minuta igre, izmedju finala Lige sampiona i zonske utakmice bez znacaja... Ali, ljudi, glavu gore, nije sve izgubljeno u pogledu vaseg razvoja i sazrevanja! Poslusajmo Duska Radovica: "Kada deca misle? Deca misle samo kad pogrese. Grese i misle. Grese i misle. Grese, grese, misle, misle i nauce da misle."

Davor

pre 17 godina

Cestitam Barsi.
Ali stvarno mi je zao Arsenala jer su se sa igracem manje stvarno LAVOVSKI borili ali nisu imali srece.Sudija po ko zna koji put pomaze Barsi.Creveni protiv Celzija sada Arsenala i ponisten gol protiv Milana.A svi oni koji kazu da je Ronaldinjo sta ja znam neki vanseriski igrac neka pogledaju sinocni snimak i vidjece jednu veliku razliku izmedju Anrija i Ronaldinja a to je da se Anri ne moze cuvati dok se Ronaldinjo sinoc nije cuo.

izet

pre 17 godina

mislim da je sudac na samom pocetku upropastio utakmicu,da je priznao gol,a lehmanu dao zuti karton,gledali bi smo sinoc mnogo bolji nogomet.ja sam osobno navijac barce i drago mi je sto je ona pobedila

andrea

pre 17 godina

Ljudi daj se malo smirite!!
Mislim to kao Barsi neko treba da pomaze??? Kad je neko najbolji onda je to Barsa i nema potrebe da joj neko asistira.
Pa kod njih sve vrvi od genijalnih igraca.
A sve to moze da se gleda i drugacije. Posto Barsa je najbolja niko nemoze da je pobedi ako se nekoristi agresivnim prekrsajima.Medjutim ako su mislili Chelsea i Arsenal da mogu da tek tako ruse joj igrace a da sudije im progledaju kroz prste onda su se malo prevarili.
Pa da Lemana nije sudija izbacio Barsi bi priznao gol a posle bi joj bilo jos lakse da da jos jedan.Anri bolje da se malo zapita sto nije dao gol iz situacije u kojoj je on 90% efikasan.
BARSAAAAAAA

Pero PUYOL

pre 17 godina

RONALDINJO-OSMEH PRE SVEGA!!!

Valjda ce sada svim Murinjosima doci u glavu da onaj ko igra atraktivno i iz ljubavi prema samoj igri na kraju stizhe do vrhunskih rezultata.

Jer kao sto Princ Nasim Hamad nikad nije boksovao sa dignutim gardom, tako je i Barsa gledala da ne kvari svoje utakmice kojekakvim bunkerima i igranjem na nulu. I upravo takvim stilom ovaj tim Barselone ulazi u legendu, a Frank 'Denzel Vashington' Rajkard postaje neko od koga ce mnogi u buducnosti rado uchiti.

SVAKA VAM CHAST, MAJSTORI!!!

Milos

pre 17 godina

Pokazali su i jedni i drugi da znaju da igraju fudbal. Bilo je ociglednih sudijskih gresaka, ali nisu bas sve isle na Barceloninu vodenicu, pa bi Arsenal i njihovi navijaci mogli malo i da se obuzdaju (Leman jeste napravio faul za crveni karton - rukom izvan sesnaesterca, a faul posle kojeg su dali gol nije postojao). Anri je imao svoje sanse, nije ih iskoristio, a ovde sad ispade da je on najjaci na svetu, a Ronaldinjo nema pojma.
Nema sad prica - da nas je bilo jedanaest - taj jedan od jedanaest je napravio gresku i zbog toga je ceo tim ispastao. Barcelona je zasluzeno prvak Evrope.

ICE

pre 17 godina

Ne znam sta lupetate
Leman je izletio iz gola oborio protivnickog igraca i to je bilo za crveni karton
sta je tu sudija kriv ???
Faul je bio van kaznenog i zato se izveo slobodan udarac
ne navijam ni za jedan tim tako da mi je bilo sve jedno ko ce pobediti

jedino mi je bilo krivo sto je barca na kraju razvlacila utakmicu a ovi drugi nisu imali snage jos nesto da urade

Uros

pre 17 godina

Iversone, pa ti nemas pojma.
Ronaldinho slabo igra levom nogom -- A gol Milanu?
Ronaldinho pravi asistencije zato sto mu se saigraci tako dobro otvaraju - Pa zasto onda Deko, Iniesta i Edmilson ne prave te iste asistencije, kad i oni imaju iste saigrace?
Vidi se da nikad nisi gledao Pelea, Maradonu, ili Krojfa - video si samo isecke iz njihovih igara, snimke najboljih driblinga i golova, dok Ronaldinha gledas iz utakmice i utakmicu. Niko od njih nije bio tako dominantan na skoro svakom mecu kao sto je Ronaldinho, i ako ga uvek striktno cuvaju i udvajaju cim predje centar.

dj

pre 17 godina

Kakva je to ekipa koja ima igraca vise, napada, ne moze da stvori sansu 60min a protivnicka ekipa sa igracem manje tri puta izlazi sama pred golmana!?Pomogao im je sudija i pri tom su imali mnogo srece.Steta za Arsenal.Barselona je veliki klub i nije zasluzila na ovakav nacin da bude prvak Evrope.Nije pokazala najbolji fudbal a imala je pomoc sudija.Celsiju je iskljucen igrac,Sevcenkov cist gol je ponisten, a sada ovo.Sramota.Ali sta da se radi, greske sudija su sastavni deo fudbala.

Jo

pre 17 godina

Svi ste u pravu. Sudjenje je bilo katastrofalno. Utakmica je upropastena neznanjem sudije koji je svojim odlukama upropastio finale. Samo postoji malo ali. Sudija je svojim odlukama tesko ostetio Barselonu sto su svi dobronamerni mogli i da vide da su hteli. Pri iskljucenju Lemana gol je morao biti priznat. Kod gola Arsenala svi smo to dobro videli nije postojao faul nakon koga je postignut gol. Arsenal se nakon toga potpuno povukao i sve njegove sanse proisticu iz logicnih kontri. Da svega toga nije bilo i da je ostalo 1:0 za Barselonu mislim da bi Arsenal doziveo katastrofu mnogo ranije. Jedini zuti za Barselonu je dosudjen kad faula uopste nije ni bilo. Mnogobrojni faulovi Arsenala nisu ni sankcionisani, narocito ispred sesnesterca Arsenala. Ukratko sudija je upropastio utakmicu koja bi sigurno bila mnogo bogatija golovima i igrom da se nije trudio da dokaze da ne navija za Barseloni i tako je tesko ostetio i upropastio zadovoljsvo mnogim ljubiteljima pravog fudbala.

Navijac Arsenala

Arsa

pre 17 godina

@ Iverson
"on (Ronaldinho)nema taj tzv."osecaj u nozi",tu finocu vodjenja lopte,to "lepljenje" lopte za nogu,kakvo su imali gore pomenuti igraci.On odlicno koordinira svoje pokrete prilikom prodora,tu je sjajan,brz je i stabilan,odlicno se gradi,ali nema bas tu kontrolu same lopte prilikom prodora(kao npr.Maradona).Jer,uglavnom se lopta gurne u prazan prostor.A kod Maradone je izgledalo kao da mu je lopta srasla sa nogom."

Prika moj, na čemu li si ti? Ne budi stipsa, podeli malo masi.

Vlada NS

pre 17 godina

Cestitao bi sudijama jer su pobedili.
Kod iskljucenja Lemana niko nije ni spomenuo da je Eto simulirao pad, u stvari 70% svih prekrsaja koji su sudjeni u korist Barselone su bili simulirani. Takodje, izjednacujuci gol je postignut iz ofsajda. Barselona jeste dobra ekipa ALI 70 minuta igrati sa igracem vise i rezervnim golmanom protiv sebe i nije neko merilo. Tvrdim da su igraci Arsenala dokazali da im ni ta ista Barsa nije ni do kolena . Mislim da je svima jasno da bi u realnim uslovima (11 na 11, i sa objektivnim sudjenjem) rezultat bio mnogo drugaciji, cak sta vise Arsenal je i u ovakvoj situaciji imao bolje i vise sansi za gol (i pokazao za klasu lepsi fudbal).
Cestitao bi i zahvalio bi se momcima sa Hajberija (Emirata) na prelepoj sezoni u LS.
A R S E N A L

Sergio

pre 17 godina

Jeste da ima preko 100 i kusur komentara, ali moram i ja da napisem jedan. Iz jednog prostog razloga molim Vas ljudi ali stavarno ko Boga Vas molim nemojte ostavljati komentare ako nemate pojma sa fudbalom. Ja razumem da je neko navijac Barselone ili Arsenala ali, pisati komentare samo po toj osnovi je stvarno iritirajuce, ostavit post po kome je Barselona imala igraca vise zahvaljujuci sudiji ili po kome Leman nije zasluzio vise od zutog kartona je besmislica. Leman rusi samog Etoa izvan kaznenog prostora (po svim fudbalskim pravilima crveni karton) ako Djuli nije bio u ofsajdu onad je trebalo priznati gol (prednost) a potom dati Lemanu crveni, tako sta vise sudija je pomogao Arsenalu a ne Barseloni.Sto se tice Arsenalovog gola faul Pujola iz iz kojeg je Kembel potom postigao gol nije postojao. Sto se tice sudjenja na stetu Arsenal da li je Eto bio u ofsajdu kod prvog gola nepostoji ni jedan ugao snimka iz kojeg se to tacno vidi (ili rezija nije zelela da prikaze), Anrijev zuti karton posle starta na Van Bomelom neoprvadan jer covek je izbio loptu a onda Van Bomel pada preko njegove noge kao pokosen. Toliko o tome na kraju vise nego zasluzena pobeda Barselone, Arsenal je u istinu bio opasan ali samo iz kontri sa totalnim bunkerom (igrac manje uredu)mada protiv Barselone retko koja ekipa moze izdrzati bunker 60 i kusur minutal.
P,S Unesimo malo objektivnosti u komentare.

Mr Fister

pre 17 godina

Ako je neko pokraden, to je Barsa. Sudija je morao da pusti prednost kod poništenog gola pa tek onda da sankcioniše prekršaj. Arsenal je postigao gol posle nepostojećeg prekršaja. Kažete Arsenal je igrao fudbal a oni se zavukli u Bunker 80 min, 10 igrača u 18 metara, dobro imali su igrača manje pa to može da bude opravdanje ali, tako se ne posvaja liga šampiona. I na kraju pljujete Ronaldinja kao nigde ga nije bilo. čovek je odigrao sasvim korektno, to sigurno nije najbolje što on može ali, da je nedaj bože neki naš igrač (Kežman, Stanković itd.) pružio takvu partiju u finalu lige šampiona proglasili bi ga za najboljeg na svetu.
PS. A najlepši trenutak sinoćnje utakmice, pehar lige šampiona u krupnom kadru, a na njemu ugravirano FK Crvena Zvezda,

medjutim

pre 17 godina

Stvarno ne mogu da shvatim da ljudi pljuju sudiju zato sto je postovao pravila i iskljucio Lemana.. kamo srece kad bi i nase sudije imale petlju da iskljuce nekog u desetom minutu derbija zato sto je zasluzio crveni, a ne da gledaju da odrzavaju ravnotezu i da se ne mesaju u svoj posao da ne bi posle ispali krivi za sve..

Svaka cast Barseloni, jedino mi je zao sto nije igrala finale sa Viljarealom..

Aleksandar B.

pre 17 godina

Bruka!!!
Ako UEFA nema sudiju za finale LŠ onda treba da se rasturi. Som koji previdi čistu prednost, Eto ostao na nogama i dodao loptu, vrati ćelu akciju na početak i dodeli golmanu crveni u 18 minutu... šta reći.
Kakva priprema, kakva atmosfera, kakvi timovi i kruna svega sudija DILEJA... od njega je gori jedino komšija Johanson predsednik UEFA.

Juventino

pre 17 godina

Ne mogu da vjerujem da postoji ovoliko neznalica, sudeci po komentarima. Ako je sudija grijesio, onda je grijesio na stetu Barselone.
1. Kod faula Lemana trebao je da dozvoli prednost jer je lopta dosla god Zulija koji je dao gol. Dakle, Barsa je tu ostecena za gol.
2. Kolo Ture (mislim da je on u pitanju) je isfolirao faul nakon kojeg je Arsenal dao gol. Jednostavno na usporenom snimku se vidi da kontakta sa igracem Barse nije bilo.
3. U 2 pol. sudija je ponovo izmislio faul Edmilsona (i jos mu dao karton) nakon kojeg je Anri imao sansu za gol.
Drago mi je sto nije pobijedio neki klub iz sugave Premijer lige. A ovo je pravda, kada je Arsenal u pitanju, zbog onog trovanja igraca Totenhema!

Nebojsa

pre 17 godina

Komentari ovde su lep dokaz koliko predubedjenja - recimo simpatije prema klubu - mogu da hendikepiraju poimanje realnosti.
Osim toga su i lep prilog tvrdnji da smo "mi" puni nreke blesave srdzbe.
Igrala su dva jako dobra tima, a pobedio je bolji, i sinoc i tokom cele sezone. Moglo je naravno i da bude obrnuto sinoc uz malo srece za arsenal, jer takav je fudbal i takav je zivot, ali nije.
Napisati da Henri ili Ronaldinho nemaju pojma (zato sto toboze zakazu kad je najpotrebnije) je slepilo kao direktan rezultat predrasuda. Kao nije ih Ronaldinho doveo do finala, i kao nije Henri imao tri super sanse sinoc? Misle li ljudi da je lako dati go u finalu CL?
A to da spancima sudije nude intraplanetarnu podrsku: sta reci? Jos jedan blesav prilog teoriji zavere! Ako je nekog ostetio sudija sa dve odluke, to je bila Barcelona. Umesto 1-0, ono 0-1. Sta bi bilo da nije bilo necemo nikad znati. Ko to spori ne vidi mnogo.

Zidane

pre 17 godina

Bravo Barsa! NE moze da se osvoji Liga shampiona igrajuci bunker celu utakmicu (dobro Zvezdi je uspelo). Cak i kad je Barsa povela Arsenal nije imao snage da napadne i izjednaci.

PG_man

pre 17 godina

A zaboravih, Arsenal treba razlog porazu i da traži u igri svog "najboljeg" igrača.
Ruku na srce uvjek sam ga smatrao kikserom jer je uvjek tako igrao u odlučujućim utakmicama. Čak sam ove godine pomislio da sam u krivu, igrao je za tim vukao ga, ali kad je došlo finale trt.

joe

pre 17 godina

Sjajna pretstava, odlicna utakmica......
.....bilo bi pozeljno da sledeci put posaljete manje pristrasne komentatore, bilo je pomlo neprijatno slusati velicanje Barselone i sahranjivanje Arsenala 15 minuta pre kraja.....

PG_man

pre 17 godina

Sudija je odlično odsudio utakmicu. Bila je stvar uvjerenja hoće li zaustaviti igru i dati crveni Lemanu ili priznati gol. Mogao je čak i da prizna gol i da crveni Lemanu.
Mislim da bi za Arsenal još gore bilo da je priznao gol, onda bi još gore prošli.
Njihova je sinoć jedina šansa bila da dočekaju penale.
Ali ipak je Barsa mnogo kvalitetniji tim jer je uz onako lošu igru uspijela da dobije.

Panto

pre 17 godina

Svaka čast Barseloni,ali ne mogu da svarim komentare nije bio faul na Eboue-om. Snimite tekmu pa gledajte u Puyol-ov lakat i KOMENTARIŠITE onda. Eboue mu je probacio loptu kroz noge kao na malom fudbalu,pa kada je hteo da ga pretrči ovaj mu je stavio lakat u rebra. Inače čista pobeda Barse,pravi navijači Arsenala zamerke mogu uputiti samo Henry-ju,i odbrani prilikom crvenog kartona. Da li će Henry imati motiva da nastavi posle ovoga? Mislim da ne. Stvari koje je uradio za klub niko neće ponoviti,ali doza gorčine će ostati. Vreme je za promene-mislim da Arsen to zna!

bArCA

pre 17 godina

Ovde vidim nekoliko glupih odn. smesnih komentara. Arsenal pokraden i bolji...??? Ostvarili su jednu priliku (Henry 3 min), a posle toga u prvom pol. 3 puta nisu prosli centar. Gol Barce sudija je trebao priznati, dok na suprotnoj strani nema ni govora o faulu (simuliranje Ebue-a), noakon čega Arsenal dolazi u vodstvo. U drugom delu Barca je morala igrati ofenzivnije (4 napadača), što je bilo idealno za brzog Henrya, koji je imao punooooo prostora... no ipak je po pokazanom tragicni junak, jer je prokockao 2 zicera, a bogami nisu mu svirana ni 2-3 faula u napadu. Arsenal je igrao sa 8-9 igraca u 16-ercu, sto je veoma tesko probiti, a da ne pricam o njihovom bezobraznom zadrzavanju lopte kod kornera, auta, gol-auta... a u zadnjih 10 minuta su izgledali ko kreteni. Barca na kraju zasluženo uzima titulu... RESPECT!!!

"BG classic"

pre 17 godina

Rim,Pariz,London,Moskva,Bec,Brisel,Berlin,Budimpesta,Prag,Stokholm,Atina...Sve glavni gradovi i velegradi a nikada nisu imali prvaka Evrope u fudbalu.

dulesa

pre 17 godina

SVAKO KO PRATI FUDBAL TREBALO BI DA ZNA DA JE LEMAN DO SADA U KARIJERI IZGUBIO PET FINALA I TO SVAKI PUT SVOJOM GRESHKOM!!!!
PORUKA KLINSMANU: KAN no1.
PORUKA VENGERU: CITAJ CV-jeve SVOJIH IGRACA!

marina

pre 17 godina

Svaka cast Arsenalu, trudili su se. Henry je pokazao zasto nije najbolji igrac na svetu. Neko ko to jeste, ili pretenduje da to bude, onakvu priliku je morao da iskoristi. A Barsa je pokazala da nije "one man show", da pobedjuju i kad Ronaldiju nije dan. Fudbal koji Barsa igra je najlepsi i srecna sam jer je takav fudbal pobedio. Zao mi je samo sto je sudija napravio dve velike greske, jer bi utakmica sigurno drugacije izgledala da je priznao Barseloni go i da nije Arsenalu poklonil onaj slobodan udarac. Go su dali sami, za to cestitke :) Oni koji ne vole Barsu mogu biti samo osteceni, jer steta je ne uzivati u takvoj lepoti! Mogu sad da pricaju sta hoce, zna se ko je najbolji u evropi! A to se pamti...

ronnie15

pre 17 godina

To you all BARSA haters out there: STFU!
Barsa je zasluzeno osvojila Ligu sampiona.
Sudija je pravio greske u korist Arsenala, a ne Barse. Pri iskljucenju Lemana trebao je da pusti prednost i prizna gol ali on ga ponistio.
Pri golu Arsenala Eboue uopste nije bio fauliran vec se bacio u "Inzagi" stilu.
Stvarno me nervirate sto neopravdano pljujete po mom omiljenom timu

Nikola Right Adams

pre 17 godina

Barsa je prvak Evrope, velika nepravda.Ceo svet prica o sjajnim Kataloncima, ali niko ne pominje kako su dosli do finala.Protiv Chelsea/a isti sudija, isto igrac manje. Protiv Benfike su prolaz obezbedili u 89 minutu. Realno, Milan ih je razbio u Milanu (setite se sta je sve promasio Djilardino)a tek ponisteni gol Sevcenku u revansu ???Sinoc nista posebno nisu pokazali, Arsenal je sa 10 igraca imao 2-3 zicera...
Cini mi se da se vec ranije znalo ko mora da bude prvak, moraju ogromne pare ulozene u tim da se vrate. Ovo je sramota za fudbal...
Ponosan sam sto sam navijac tobdzija. Bili su pravi. Anri ako ima i malo ponosa mora da ostane i bude temelj novog tima koji ce biti, po mom misljenju najjaci u istoriji Arsenala.
Pozdrav svim tobdzijama u Srbiji

Roni

pre 17 godina

Vidim ima masa "objektivnih" komentara, pa rekoh da se pridruzim. Sudija nema pojma jer NIJE PRIZNAO gol za Barsu. Za onaj prekrsaj ne mogu da verujem da neki misle da je trebao da bude zuti, pa ni arsenalovi igraci se nisu zalili! Golman je bio zadnji u odbrani, faulom sprecio gol sansu, sta ste iskreno ocekivali?! Da je bilo 1:0 i igrac vise za Barsu, e tek onda bi utakmica bila gotova. Da li je neko primetio kako je Henry nagazio Valdesa u drugom poluvremenu, pre one njegove velike sanse? Ronaldinjo nije odigrao fenomenalno, ali je imao udela za igraca vise i za stativu...
U svakom slucaju, pravda je zadovoljena. Bolji tim je pobedio, a ko gubi moze da se ljuti, nije problem...

Soldi

pre 17 godina

Jedina prava odluka je bila zuti karton i priznat pogodak! Covjek zeznu finale! Je li on uslikan u Barsinom dresu?! Ronaldinjo-Anri,nista-nista!!!!!!

Dida

pre 17 godina

Kakvi su to komentari pojedinaca da je Anri veceras pokazao da je tata za Ronaldinja? Pa taj isti Anri je upropastio veceras Arsenal jer je cista 2 gola promasio.On je veceras imao ucinak 0, dok je brazilac imao cistu asistenciju za Etoa.Upravo spic igraci cekaju loptu na tacni od veznih igaca t.j. polutke kao sto je brazilac.Broj 10 i uloga desetke je najvrednija u timu,ti igraci su uvek bili najbolji i najvece pare dobijali, prema tome nepricajte gluposti. A ko je terao Lemana da uhvati Etoa za noge. To nije problem Barselone. Ne moze ni brazilac da stalno igra za 10,mora i neko drugi da zasija svremena na vrema.Koliko je on do sad Larsona hranio loptama.Ima i pravo da zataji jednom, mnogo je taj isti brazilac ucinio za te iste igrace.

Iverson

pre 17 godina

Pa, ja sam u svojim komentarima jos posle utakmica Barselone sa Celsijem,Benfikom i Milanom,bio vrlo sumnjicav kada su u pitanju "vanzemaljske" sposobnosti i osobine Ronaldinja.Naravno,on jeste svetski vrh,ali stavljati ga u isti kos sa trojicom najboljih fudbalera svih vremena (Pele,Maradona,Krojf),pa ga cak proglasavati i najboljim,to je u najmanju ruku neozbiljno.Vreme pokazuje da sam izgleda ipak bio u pravu.On sve vise stagnira.
Ja sam tada rekao,i sad ponavljam,da njegova igra,dodavanje,duge lopte,u najvecoj meri zavise ustvari,ne od njega,vec od njegovih saigraca.
Ronaldinjo ne bi bio to sto jeste da nema u timu igrace koji nisu lenji,nego fantasticno igraju bez lopte i stalno se ubacuju u prazan prostor(Giuly,Larson,Eto).I,on ih onda "vidi" i dodaje im lopte (sto je najvecim delom i uigrano-zna se gde ko utrcava).I onda izgleda kao da on ima fantasticnu dugu loptu.A, ustvari ti saigraci ga na neki nacin "spasavaju" i omogucavaju mu da se brzo oslobadja lopte.Da su oni staticni,on bi morao da vuce loptu,gubi snagu a verovatno i loptu.(To se videlo danas,pa je zato morao da udje Iniesta,a Ronaldinjo otisao na krilo.)Dakle,nisu to bas tako teledirigovane lopte,kao nekad Krojf ili Maradona.
Slabo igra glavom,slabo igra levom nogom(iako nekad daje golove levom nogom),ne izvodi dobro slobodne udarce,nema taj tzv."suvi list" kakav imaju najbolji suteri.Centarsut, osrednji.Dribling,najcesce na desnu stranu.I,jos nesto,sto se mozda ne primecuje odmah,on nema taj tzv."osecaj u nozi",tu finocu vodjenja lopte,to "lepljenje" lopte za nogu,kakvo su imali gore pomenuti igraci.On odlicno koordinira svoje pokrete prilikom prodora,tu je sjajan,brz je i stabilan,odlicno se gradi,ali nema bas tu kontrolu same lopte prilikom prodora(kao npr.Maradona).Jer,uglavnom se lopta gurne u prazan prostor.A kod Maradone je izgledalo kao da mu je lopta srasla sa nogom.
Dakle,sa nekim stvarima i vestinama se rodis ili ne rodis.To "lepljenje" lopte za nogu koje sam pomenuo malopre,TO NE MOZE DA SE NAUCI.To ili imas ili nemas.
A,sto se tice driblinga,i to cu da ponovim,takvih zonglera kao Ronaldinjo na Brazilskim plazama i uopste u Brazilu ima na desetine hiljada.A njegove finte i driblinzi najcesce nisu svrsishodni i nisu u funkciji igre.
Medjutim,sad se vidi da prava vrednost Barselone ustvari nije toliko u Ronaldinju, koliko u igracima sa sredine terena koji "rade" celu utakmicu,oduzimaju lopte,presecaju protivnicke akcije,itd.A i dobri su tehnicari,svi imaju sjajan prijem i predaju lopte.
Okreni-obrni,kad se sve uzme u obzir,Barsa je zasluzila titulu,ipak je najkonstantnije igrala sve vreme Lige Sampiona.I,sigurno NAJOFANZIVNIJE,sto je poseban kvalitet.Ali da su previse iznad drugih klubova,to sigurno nisu.

The Supreme Court

pre 17 godina

Svidelo set to nekome ili ne, sudija je mec odsudio bez ijedne greske!!! Ofsajd kod prvog gola Barse ide na dusu pomocniku, mada je zaista iz tog kontra-ugla (sa igracima okrentuim ledjima) bilo tesko videti cak i na usporenom snimku da je Larson jedva skrenuo loptu ka Etou, sto je na nesrechu Arsenala bilo presudno za tok i ishod akcije.
Sto se tice navodno spornog detalja iz 17.minuta, sve je jasno i sudija je postupio potpuno postujuci sva pravila fudbalskem igre: nacinjen je faul za crveni karton, kod crvenog kartona, kao i penala, nema prednosti i u toj situaciji (za razliku od zutog kartona koji se moze dodeliti naknadno po okoncanju akcije) igra se odmah prekida i sudi se kazneni udarac tamo i onoga trenutka kada je faul za iskljucenje napravljen. Razlog sto Barsin gol nije priznat i jeste taj sto je sudija svirao cim je Leman sapleo Etoa, ali se to zbog brzine desavanja i tv kadra nije moglo videti. Medjutim, sasvim je jasno iz njegove reakcije i reakcije igraca (ukljucujuci i Lemana koji se nije bunio) da je to uradio. Izmedju licemernog kompromisa (priznacu gol ali nechu iskljuciti Lemana)i doslednog postovanja pravila, sudija je izabrao ovu drugu a u ovom slucaju nepopularnu opciju, na cemu mu treba skinuti kapu. Druga je stvar sto je takav splet dogadjaja umnogome pokvario ugodjaj neutralnim i ostalim navijacima.

Aca Faca

pre 17 godina

Gledao sam na Njemackoj televiziji usporeni snimak prvog Barsinog gola. Eto je bio u ofsajdu 100%. Nekoliko puta su ponavljali snimak, zaledili sliku i ofsajd cist ko suza. Ali sudije su bile ocajne tako da ne mislim da je to bio poklon Barsi. Po meni su sudije vise ostetile Barsu nego Arsenal. Prvo, sudija nije pustio prednost i priznao gol. Drugo, svirao je nepostojeci faul za Arsenal posle ceka je Arsenal postigao gol i trece, nije svirao igranje rukom u sesnaestercu igracu Arsenala. A zlobnici vide samo ovaj ofsajd koji iskreno i jeste postojao. Sto se tice Anrija i Ronaldinja, mislim da su obojica veceras odigrala najlosije partije u poslednjih par godina. Ipak su podlegli pritisku javnosti a i nije im bilo lako jer su svi samo pricali o njihovom duelu danima. Za mene licno Ronaldinjo je najbolji za nekog drugog Anri. Glupo je o ukusima raspravljati.

zoki

pre 17 godina

Treba biti bezobrazan pa reci da je Arsenal ostecen. Sudija je trebao pustiti prednost pa onda iskljuciti lemana nakon sto prizna gol; a gol Arsenala je prethodio izmisljeni faul.
Arsenal je igrao kukavicki i to im se osvetilo i bas mi je drago u slavu napadackog fudbala.

Mare Car

pre 17 godina

Ok Barselona je uzela titulu ali nije nadigrala Arsenal. Arsenal je igrao 75 minuta sa igračem manje i nije čudo što je nažalost primio gol(ove).
Drago mi je što vidim i mnogobrojne navijače Barselone, vas kojih vas nije bilo nigde kad niste učestvovali u Ligi šampiona, kad je Barsa bila u zoni ispadanja i kad je barsu trenirao Antić i jedva izborio plasman u kup UEFA.
Barsa je imala jednu propuštenu priliku za kojom može da žali, a Arsenal bar 3. Što se tiče sudjenja pa da je sudija pustio prednost, priznao gol i dao Lemanu žuti karton, morao bi da mu da žuti jer je gol postignut to pravilo ste imali prilike i da čujete u prenosu, Arsenal bi jurio gol manjka od 18. a ne od 80. minuta iscrpljen od igre sa igračem manje u sredini terena koji bi zatvarao prostor.
Zatim mi je muka simuliranja Ronaldinja (ona situacija kada ga niko nije takao, izbijaju mu loptu, on pada i pokušava u padu da šutne loptu levom nogom, ne uspeva, loptu iznosi Ture, i ono pored aut linije), Deka (na 17 metara od gola Ture ga preskače i iznosi loptu), Van Bomela (kada Anri dobija žuti iako ga nije takao) i Markes(kao šutnuo ga Rejes na ponovljenom se vidi da ga nije ni takao). A naravno moguće da je Eto bio u ofsajdu kod gola.
Zatim naravno i greške Almunije kod oba gola su u mnogome doprinele konačnom skoru.
Mislim da je Arsenal bio dobar i da nije zasluženo izgubio.

kiki

pre 17 godina

laman jeste iskljucen zasluzeno, al treba sve ukupno pogledat od pocetka utakmica sa ispadanjem.
barsa je protiv celzija pogurana radi iskljucenja del horna koji jest krenuo ostro na mesija,al ga nije dotako.u prvoj utakmici sa benfikom cista dva penala nisu sudjena u korist portugalaca.protiv milana je ponisten cisti gol shevchenku.
danas je barsa ostecena neprizavanjem zilijevog gola, a arsenal posle toga nista manje-vise cak.
barsin gol je postignut iz ofsajda,zatim prije izjednacenja sudija je trebo pokazat barsinim igracima minimu tri zuta kartona.
sve u svemu cini mi se da je barsa "MORALA" osvojit ovu ligu sampiona.
al da bi se svrstali pored reala,milana,liverpola,ajaxa,bajerna.jos puno toga uradit.
anri je doktor za ronaldinja.

BRKAJLIJA

pre 17 godina

Arsenal je bolje vodjen tim od Barselone.Vagner je jaci,po svim pitanjima trenerskog posla,od Rajkarda.Rajkard je bi fenomenalan igrac,nikakav je trener.Nije ni prosecan.On nezna nista.On je slucajno,iz ocaja,poslao Larsona i ovaj je resio utakmicu.Larson,Savo Milosevic i njima slini su ljudi koji imaju mozak i koncentraciju.Na njih mozes racunati i kad imaju 40 godina.
Anri je dokazao na terenu ,potezima, da je mnogo bolji fudbaler od Ronaldinja. Sudija je bio budaletina na terenu koja se nimalo ne snalazi i ne znam kako je tamo stigao.
Arsenal je bolja ekipa, jer je osmisljena igra i akcije su im brze i osmisljene. Uvek idu najkracim putem prema golu.Imao vidse sansi. Barsa igra na kvalitet pojedinaca i kad ima Eta, Larsona (ja mu nebih dozvolio da prestane igrati)...., onda se moze pobediti svaki protivnik. O kakvoj super tehnici Barselone se prica?Partizan je protiv Reala (i ne samo protiv Reala) bolje tehnicki odigrao nego veceras Barsa,ali ista stvar je sa drzanjem lopte. No Partizan je nas i mi ne primecujemo kvalitete Sase Ilica i drustva koje je tada igralo. Nisu imali trenera-menadzera i to je veliki problem nasih, posebno Partizan. Zvezda to bolje resava i sa Muslinom i sa Zengom. Daje precizniju ulogu treneru.
Da je ostao golman Arsenal bi ubedljivo slavio.
Barselona ,sledece godine,sa ovim trenerom, moze ispasti i pre proleca.
Ja sam navijao za Arsenal,ali nesto nisam padao u nesvest od navijanja.Vise me je zanimalo prilaz i postavka i poredio sam to sa nasim stanjem.
Uvek i sve sto drugi rade treba gledati sa naravoucenijem.Nazalost to ne rade dovoljno oni koji vode nase klubove.

Juninho

pre 17 godina

Manje vise procitao sam sve komenatre pa cak i one glup koje ocigledno pisu navijaci Milana, Juventusa, Chelsea-a i drugih timova koji uveliko kupuju utakmice i igraju najbedniji fudbal, pa moram nesto da Vam kazem!!! Pre svega drago mi je sto se javljate i lupate gluposti, jer svojim prisustvom uvlicavate ovaj forum. Nadams se da Vam se svidelo finale, ako ste nesto propustili videcete ga sledece godine, Boze zdravlje, u reprizi. Veliki sam navijac Crvene Zvezde i te prepirke izmedju zabara, spanaca i ruznih engleza mi nisu jasne, ali moram da priznam da sam prosle i ove sezone ocaran igrom Barse. Mislim da su najbolji tim na svetu, a to je veceras i zvanicno dokazano! Svaka cast Arsenalu, igrali su kao zmajevi cele sezone ali dalje se nije moglo. Sudjenje jeste bilo lose ali mislim da nije favorizovan ni jedan tim, jednostavno sudija je slepac i da nerazume fudbal kao igru. Iskreno me hvata strah od prlaska Anrija u Barsu, jer to nece biti humano... jer kako sto rece jedan komentator prilikom poredjenja njega i Ronaldinha " Anri je naljbolji igrac na planeti, Ronaldinho je vanzemaljac...". Zato Vas molim da ne lupate gluposti u vezi Ronaldinha tipa "nema pojma, folirant i sl.", on je nesto najbolje sto se deslio fudbalu, u poslednjih par godina. Poslat je na Zemlju da ovu igru koju su gore navedeni timovi unistili, vrati na pravi put!!! To je cinjenica i sto je pre prihvatite bolje za Vas. Super tekma, pozdrav za sve navijace Arsenala i Barse, sve ljubitelje ligre sampiona i sporta uopste! Barsa je zasluzeno sampion!!! Samo je Bog iznad Ronaldinha...

Caki Delija Mb

pre 17 godina

jesenas sam bio u Frankfurtu sa drustvom na kongresu i pricam sa drugarima iz Zagreba i pitaju me sta mislim o sudjenju na prvenstvu u basketu i slozimo se d asudije uvek i u svakom sportu nenormalno navijaju za Špance i šta reći sada, pa sudija je imao plavo- bordo dres u najmanju ruku ali je bio malo pametniji od svog pomoćnika pa se nije slikao u njemu. Ljudi ja prestajem da gledam bilo koji sport u kojem učestvuju Španci ili Katalonci (navijam za što hitnije odcepljenje Katalunje od Španije), njihovo učestvovanje je garancija za kranje nekorektno sudjenje, najblaže rečeno, pre je publika bila "12-i igrač" a kod Španaca su sdije ne 12-i nego k zna koji igrač, ima li nade d eć neko da zaustavi tu krađu? Vidim u Italiji da je padom Berluskonija krenulo da se odvija klupko krađau fuzbalu, ma li šanse da neko stane Špancima z avrat?? A ništa mi nije bilo slađe večeras nego kad je Anri par p uta napravio od Pujola ne soma nego sominu, ma prelazio ga je kako je htao, k'o baba prugu, e miline kad ono somče se zaleti u vazduh gde je pre pola sata bio mega- car fuzbalski... I karton što ga je dobio Anri, e moj sudija ne bi ti da je pravde sudio ni derbi Hajduk Lion- Sinđelić ili Zeta- Mogren...
POzdrav svima!

Jah

pre 17 godina

PA NE MOGU DA VERUJEM DA OVDE NA B92 NIKO NIJE VIDEO DA JE POSLE UTAKMICE SUDIJA SKINUO SVOJ DRES, GDE JE ISPOD IMAO BARSIN. ONDA JE STAO I SLIKAO SE SA IGRACIM, A CAK JE I DOBIO PEHAR.

realni gunner

pre 17 godina

Prvih 15 minuta Arsenal je pokazao kako se igra 'total fudbal' i trebao da povede 1:0. Ronaldinjo je pokazao zasto je najbolji igrac kad je jednu naivno izgubljenu loptu od strane Hleba (koji je pretrcao najvise na terenu) prosledio Etou koji je iznudio crveni karton.
Da je sudija dao gol i ostavio Lehmana ne znam sta bi bilo, ali 10 igraca su ginuli jedan za drugog i zbog toga su i poveli. Ali iz nepostojeceg slobodnog udarca. Ne znam kako cemo mi reagirati kad Eboue bude igrao protiv nas i da li cemo mu zaboraviti kako je lako pao.
Sudijin pomocnik isto nije bio dorastao zadatku kad je dozvolio Barsi gol iz ofsajda.
I pored svega Arsenal moze najvise da krivi sebe za neuspeh. Wenger se odlucio da cuva 1:0 i da pojaca obranu, a da zameni Fabregasa koji je dva puta pustio Ronaldinja i nije se trudio da ga prati. Ne moze ga se kriviti sto ga je izveo, ali da je uveo Reyesa i Van Persija umesto Fabregasa i Henrija (koji je izjavio posle utakmice da u onom ziceru koji je propustio u 60-nekom minutu nije imao snage da sutne loptu) mislim da bi im uvalili jos jedan gol. Medjutim, Henry je veci od Wengera koji ga nije mogao staviti na klupu i na zalost to se osvetilo Arsenalu. Zato Henry treba da ode, mada smatram da je rame uz rame Ronaldinju, jer jedan igrac ne moze da bude veci od kluba.
Ne smatram da je Barsa bila bolja niti ne mogu da je smislim jos od dana kad su nam Maradona i Schuster zagorcali zivot ni kad su 92 dosli na Wembley kad su trebali da igraju protiv najboljeg tima u Evropi kojem nije bilo dozvoljeno da igra u Beogradu pa su se lako proveli sa Sampdorijom.
Neka Henry ide u Milan, samo neka dodje Zigic pa kad Theo zaigra, bice Arsenal ponovo u finalu.

Juve, ali svaka cast barsi (zar ima neko da ih mrzi)

pre 17 godina

Davno nije bilo da su mi oba tima sipaticna i oba u finalu, znaci navio sam za Barsu i stavio pare na nju pa i da sam izgubio pare nebih zalio i, sto vise opet bih to uradio(kakav pele kakav maradona rodio se majstor fudbala za uvek - RONALDINJO) sve je ok bilO OK FUDBAL PUBLIKA NA NIVOU SEM >>sudjenja<<
Ovako sramno sudzenje u finalu vido nisam, ako se njegov zemljakj "sliko" u dresu Barsalone ovaj je "nosio" Arsenalov na vecerasnjoj utakmici!
Anriju takodje svaka cast, sa njegovim dolaskom barsa brani ovu titulu!

anatolij kozomara

pre 17 godina

Чаробњак Роналдињо, окружен шесторицом одбрамбених играча, одигра једну просјечну партију и злобници једва дочекају.Анри је сјајан, нема спора, али зна се ко је кева. У осталом, иде Мундијал, Зуба се тек загријао...

PEXON JF, KLADOVO

pre 17 godina

S R A M O T A!!!
OVO ŠTO IGRA BARSELONA JE SMRT ZA JEDNU IGRU KAKVA JE FUDBAL. U OSTALOM DOBRO SE ZNA KAKO EKIPE IZ ITALIJE I ŠPANIJE PROLAZE U FINALNIM UTAKMICAMA U SVIM SPORTOVIMA. KADA PRIGUSTI ODMAH SE NA NJIHOVOJ STRANI NADJU NEKE SUDIJE, KAKAV JE BIO OVAJ LOPOV OD VEČERAS.

pozdrav iz Barcelone

pre 17 godina

200.000 ljudi na Placa Catalunya peva "Oleee olee olaaa olaaa, ser de Barça es ho millor que hi ha!"

Arsenal je igrao bolje, Rolandinjo je bio uzasan veceras, Eto'o je dao gol iz ofsajda, ali "Oleee olee olaaa olaaa, ser de Barça es ho millor que hi ha!"

Zeljko

pre 17 godina

Jednostavno da kazem kao Murinjo,,Bolji tim je izgubio'' Onaj Ronaldinjo je ocajnik i nervira me Barsa ali su ipak pokazali da su najbolji. Neka se najedu onog trofeja!!!!!!
Ali ne zadugo...

Gago

pre 17 godina

Anri je odlican fudbaler,brz,prodoran,okretan ali nikada nece biti najbolji jer kad je najteze on pogresi.Da je postigao gol sredinom drugog poluvremena sve bi bilo reseno a ovako ostaje mu da dodje u Barsu i da uz pomoc Ronaldinja,Etoa i drugova podigne pehar za najbolje u LS.
A sta reci za Ronaldinja.On je madjionicar,i kad mu ide lose celu utakmicu on jednim svojim potezom resi sve.Cim je malo poceo da vrti Ebuea decko se zbunio i nije znao gde se nalazi.On ne propusta sanse kao Anri,on ne prasta greske protivnickim igracima on je jednostavno THE BEST.Koliko je superioran videce se i na SP.

Marko-NBGD

pre 17 godina

Odlicna utakmica!!!!! Svaka cast Barsi ! Pokazali su jos jednom da igraju najlepsi fudbal u Evropi! Sto se crvenog kartona tice jasno se vidi na snimku da je Leman zakacio rukom Etoa tako da je sve cisto i nemaju prava da se zale!!! Sve ostalo je bilo fantasticno! Jos jednom svaka cast Barsi! Bravo majstori najbolji ste!!!

prva bg

pre 17 godina

Ljudi ne lupajte gluposti pa sudija je mogao barsu da upropasti,Leman je kao sto je i zasluzio dobio crveni karton,ali je i pogodak morao biti priznat. Kod gola Arsenala Pujol uopste nije faulirao onog Ebuea,vec se ovaj odgurnuo o njega. Barsin prvi gol mozda je bio ofsajd, ali da nije bilo prethodnih gresaka sigurno bi utakmica imala drugaciji tok. Na kraju je ipak pravda zadovoljena.

P.S i ne lupajta da je Eto bio u ofsajdu u 18. minutu kada je izasao sam pred Lemana.

PedjaD

pre 17 godina

Svi smo znali pre pocetka utakmice da je barselona jaci tim i nije nikakvo iznenadjenje sto su uzeli ligu sampiona.
iIgra arsenala sa 10 igraca protiv ovakve barsleone je za svaku pohavli. Pozrtvovanje i takticka postavka je zaista bila impresivna. Arsenu Vengeru, ne samo za ovu sezonu, treba odati priznanje na taktici, selektiranju igraca, ofanzivnom i modernom fudbali, timskoj igri......
Sve u svemu, favorit broj 1 cele lige sampiona je pobedio sto je i ocekivano i zasluzeno ali arsenalu za vecerasnju igru svaga cast!!!!

zli

pre 17 godina

Pa ja sam u najmanju ruku iznenadjen komentarima. Toliko da ne volite coveka koji je vratio publiku na stadione i veru u fudbal. Da vise ne pobedjuju ekipe tipa Italijanskih smornih odbrana i Smorinjove defanzivne taktike. Tacno se vidi da niste nikada doziveli to uzivo. Ja sam gledao Barsu uzivo i znam sta govorim pa to je magija. Pa taj Pujol je veci majstor lopte nego pola Engleske i Italijanske lige. Ronaldinjo je njbolji na svetu i to nema govora. Samo Pele, Maradona i Ronaldinjo i niko vise sve ostalo su dosadne seme dosadne odbrane dosadno dosadno dosadno. Ronaldinjo je spasao fudbal od zaborava i od emisija secanja jer se to desava sada i nemojte to propustati jer se nece vracati.

get real

pre 17 godina

"Sjajan prodor izveo je Ebue po desnoj strani, a na 18 metara od gola Pujol je oborio fudbalera Obale Slonovače", doista sjajan prodor, samo steta sto ga Puyol nije ni takao, nema sta 10 (desetka) za Wengerovu skolu glume! Na kraju pravda je zadovoljena:)))
Sto se tice iskljucenja, dilema je bila da li priznat gol i zuti karton za Lehmanna ili iskljucenje i slobodan udarac??? Sudija se opredelio za drugu varijantu.

DeKOb

pre 17 godina

60-tak minuta nade za fudbal ... a onda je industrija pobedila. kad ne mozes da pobedis - uzajmi pare i kupi sve sto se moze kupiti.

Ex Barca's fan

pre 17 godina

Arsenal imao vise pravih sansi. Barsina 2 suta u okvir gola usla (oba gola greske golmana). Anri ocajan. Ronaldinjo NE UME da igra protiv jakih ekipa. Deko je prevara od igraca. Larson je car. Barsa bez njega nema sta da razi u Evropi sledece godine.

Dejan

pre 17 godina

Barselona sta reci...magija!!!!!
A sudija je kao ovi nasi kreteni, sramota za fudbal, unakazio je utakmicu koja bi se pamtila.
Svaka cast Arsenalu to je FUDBAL!!!

Dell-Boy

pre 17 godina

Pa sta je trebao sudija da Eto-u da mozda crveni...alo bre ljudi pa nije priznao Barsi prednost i cist gol. Kako ste neobjektivni pa to je strasno ,elem citam ovde na forumu razne bljuvotine,ali omalovazavati Barsinu pobedu, pa to je sramota i tesko neznanje. Svaka vam cast vrhunski pluvaci.

Vuk

pre 17 godina

Zasluzena pobeda Barselone. Crveni karton je potpuno opravdano dosudjen Lemanu, ja ne znam sta se ovi ljudi bune protiv sudjenja...

Nshy

pre 17 godina

Ova 3 komentara sa pocetka su smesni...za start Lemana crveni je na mestu jer je bio poslednji igrac odbrane a sto je ponisten gol to niko ne spominje!!!A sta je sa padom Ebuea posle koga ste postigli gol jer to mozda bio faul!!!TOLIKO O SUDJENJU I O TOME KO JE OSTECEN!!!!
Posle meca na Stamford Bridzu sam rekao nesto i to cu sada da ponovim "BARSA UZIMA L.S. TO JE RAZUMNIMA SADA BAR JASNO" ....nastavite da trenirate L.S. je svake godine!!!

HRUBI

pre 17 godina

Pravda je zadovoljena - najbolji tim na svetu, koji ima najboljeg igraca na svetu, je osvojio Ligu Sampiona!!!
Katastrofalno sudjenje! Da li je ovo samo najava za ono sta nas ceka na Sveetskom Prvenstvu?
Kao prvo, trebalo je da pusti prednost kod Lemanovog iskljucenja i bilo bi 1:0 za Barsu.
Kao drugo, faul, koji je prethodio Arsenalovom golu nije postojao!
Posle se sudija izgubio i davao je zute kartone kad nije trebalo.

hedovi

pre 17 godina

Ova Barselona mi ide na zivac. A i onaj pametnjakovic od sudije da upropasti ovakvu jednu utakmicu iskljucivanjem igraca u 17 minutu.
Bezveze!!!

reality

pre 17 godina

cestitam barci na pobedi ali je arsenal daleko bio bolji. ljungebrg je odigrao stvarno borbeni, a u barceloni me je razocarao ronaldinjo. pokazao je da je daleko savrsenstva.

Delija

pre 17 godina

Sudija je gresio, ali dve najvece greske su bile protiv Barse: Nije dozvolio prednost za gol Barse, a dosudio je nepostojeci faul posle koga je pao gol Arsenala... bilo je jos gresaka... A Arsenalu svaka cast! Sa igracem manje su u vecem delu utakmice drzali Barsu u dzepu, ali ipak je Barsa cele sezone igrala najlepsi fudbal i zasluzila je da bude sampion!

Sue

pre 17 godina

Godinama unazad cekam da Barelona dodje do titule prvaka Evrope. I to se konačno dogodilo u sezoni kada su bili najbolji. Zvuči emotivno? Ali su zaslužili.

NS-SAINT

pre 17 godina

Ne lupetajte, BARCA je deklasirala sve protivnike ove sezone, bar to priznajte...
Poništen im je čist gol, Leman je opravdano isključen, arsenalov gol je iz nepostojećeg prekida...
BOIXOS NOIS 4ever

Dida

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto Ronaldinjo sutira slobodne udarce a nemoze ni iz 100 suta da da gol,on nije nista posebno u tom elementu.Nadam de da ce za Brazil sve suteve izvoditi Zuninjo koji je majstor za to.Mihajlovic je bio u pravu kada je rekao da je najbolji u tome ali Karlosevi golovi kao i Ronaldinjevi su izreklamirani i ako oni redje postizu golove od Sinise.

Dell-Boy

pre 17 godina

Pa sta je trebao sudija da Eto-u da mozda crveni...alo bre ljudi pa nije priznao Barsi prednost i cist gol. Kako ste neobjektivni pa to je strasno ,elem citam ovde na forumu razne bljuvotine,ali omalovazavati Barsinu pobedu, pa to je sramota i tesko neznanje. Svaka vam cast vrhunski pluvaci.

ronaldinho10

pre 17 godina

Iako sam navijac Barselone, slazem se da je Hauge pokazao da nije dostojan sudjenja jednog tako velikog meca, ali ne mogu da se slozim da su njegove odluke uticale toliko na Arsenal.Njegov izbor je bio crveni karton, a ne GOL koji je Giuly postigao.Mislim da je tu ostecena Barselona, ali i Arsenal, jer da je priznao Barsin gol, ne verujem da bi Leman dobio crveni karton.Pitam se, gde je u ovom izvestaju, izmisljen faul linijskog sudije, iz kog je Arsenal postigao gol.To je prva kradinalna greska, sto se ispostavilo postizanjem gola.Druga situacija je zuti karton za Henry-ja.Sve ostalo manje-vise je OK.I na kraju mislim da je Barca zasluzeno pobedila, ipak se kasnije videlo da je bolji tim.To sto Henry nije resio utakmicu zicerom, njegov problem.Sve cestitke Valdes-u, Larsson-u i Belletti-u.SEMPRE BARCA!!!!!!

Nemanja Cirih

pre 17 godina

Moram i ja da se javim,makar zarad jednog objektivnog stava vise.
Sudjenje na ovoj utakmici nije bilo briljantno ali ni katastrofalno.Sudija je napravio 3,4 greske sto moze da se tolerise.Jedna od njih je u faul nad Eboue-om koji definitivno nije postojao(lepo se vidi na snimku da kontakta uopste nije bilo)a posle koga je Arsenal dao gol.
Sto se tice faula Lemana sudija je mogao da odreaguje na 3 nacina:
1.da pusti prednost i prizna pogodak,a Lemanu da zuti
2.da uradi isto to samo da Lemanu da crveni
3.da uradi ono sto je uradio
Mislim da je odluka bila dobra iako je varijanta sa zutim kartonom i golom mozda bila prakticnija.Ali pravila su pravila,faul golmana izvan 16 metara rukom je UVEK crveni karton.Naglasavam RUKOM.
Situacija sa ofsajd pozicijom kod gola Etoa je veoma diskutabilna.Eto je najverovatnije bio u ofsajdu 20cm sto u takvom trku i magli od provale oblaka sudija(koji je bio sa druge strane)nije mogao da vidi.I da je svirao ofsajd i da nije ne bi pogresio.Jos jedan razlog vise da se bar na ovakvim utakmicama i ovakvim stadionima uvedu kamere i 4 sudija.
Cestitam igracima obe ekipe na pozrtvovanosti i pre svega fer pleju.Blizi se Svetsko prvenstvo i bila bi prava steta da se neko od ovih velikih igraca povredio.
Jedinu zamerku,i jednima i drugima,bih uputio na razvlacenje igre i nepotrebnim valjanjem po travi kada su bili u boljoj rezultatskoj poziciji.Ali to je realnost danasnjeg fudbala.

Alex london

pre 17 godina

Henri i svi Englezi se bune da je prvi gol Etoa postignut iz opsajda.I ako je bi stvarno je bio marginal.Inace utakmicu je pokvario sudija koji je iskljucio golmana umjesto da je dao prednost i priznao gol Barseloni.11 protiv 11 za neutralne gledaoce kao sto sam ja a i za ostale tekma bi bila mnogo interesantnija... Na kraju je i kisa u drugom dijelu pokvarila utakmicu i ambijent.Ronaldinjo nije nista pokazao a i Henri se obrukao sa onom sansom jedan na jedan koja je Arsenala na kraju skupo kostala.Ne vjerujem da bi barselona preokrenula dva gola razlike.Ipak Barseloni sve cestitke jer stvarno imaju paklen tim...

Tradicionalista

pre 17 godina

Je l zna mozda neko zasto je Arsenal imao reklamu na dresu ? Koliko se secam klubovi u finalima Lige Sampiona nikada nisu nosili reklame.

srđan

pre 17 godina

Šteta mislio sam da će ih Arsenal dobiti.
Nekao Barselona više ide na to što ih ostali timovi mnogo respektuju.Arsena je po meni bolji tim.
Napred plavi.

Boris

pre 17 godina

Da, sudija je bio katastrofa, jer je ponistio cisti go Barseloni(prednost se svuda postuje, osim u finalu CL-a), zato sto je propustio da dosudi jos jedan crveni karton Arsenalu(nakon starta nad Bronckhorstom, cini mi se) i zato sto je propustio da svira nekoliko cistih prekrsaja vrlo blizu gola, u korist Barselone.
Barsa je dokazala da njena snaga nije samo u Ronaldinju, koji je odigrao katastrofalnu utakmicu. Trenutno su najbolji klub na svijetu, nema dvoumljenja. Nisu mi jasni navijaci Arsenala, koji ne mogu da sportki podnesu poraz, pa traze opravdanje njihove slabosti u sudijsim greskama. Mozda bi se slozili sa crvenim kartonom, da je Lheman slomio nogu Etou ili mu zavrnuo siju.
Cestitke Arsenalu na sportskoj borbi i zalaganju, ali niko im nije kriv za nesmotrenost njihovog golmana. U svakom slucaju - zna se ko je sampion!!!!

DejanOs

pre 17 godina

Bas je jadno sudjenje (pogotovo zuti karton za Anria). Barselonin sastav: Ronaldinjo, Eto i 9 zena koje kukaju i padaju bez ikakvog kontakta! Arsenal je pokazao kako se igra fudbal u Englekoj.

Moze da prica ko sta hoce ali Englezi imaju ubjedjljivo najbolju ligu!

Starac Fočo od stotinu leta

pre 17 godina

Sudija nije zaslužio da sudi ni naše nižerazredne utakmice. Pokvario je utakmicu nanoseći štetu i jednoj i drugoj ekipi (više Barseloni).
Arsenal je postigao gol posle nepostojećeg slobodnog udarca (Ebue padavičar), a o poništenom golu Barselone da ne pričamo. Larson je pokrenuo igru Barselone. Mada nisam ljubitelj Arsenala ni Barselone, zaslužena pobeda Barselone, za koju sam večeras navijao (Od dva zla bolje ono manje!).

Milan

pre 17 godina

sramotaaa arsenal pokraden... prvi gol ofsajd i koliko zutih bezeveze arsenalu a barceloni samo jedan.... henry je izmislio fudbal za ronaldinja

kirk mn

pre 17 godina

Barselona 2.put prvak Evrope.
Jos jedna velika pobjeda fudbala.Iako nocas nije briljirala,Barselona je pokazala da je trenutno najveci klub na svijetu.
Nadam se da je ovo pocetak nove ere u fudbalu i da je fudbal nocas pobijedio i pokazao zasto se voli.
BRAVO SAMPIONI!!!

Predrag topdzija

pre 17 godina

ja mislim da sa ovom je utakmicom HENRY dao definitivan dokaz da je najjaci na svetu na svojoj poziciji,kako je samo dva put uradio odbranu barse:svaka ti cast i hvala na ovakoj pozrtvovanoj igri,CAREEEEEEEE!!!!!!!!!!!

Brkajlija

pre 17 godina

Za sve pljuvace na Savu Milosevica evo jedne pouke:
OVU UTAKMICU JE RESIO 35 GODINA STARI LARSON SA DVE ,FENOMENALNE ASISTENCIJE.
Naravno njega ce slaviti Spanija i Barselona,a nebulozni i bolesni likovi iz naseg okruzenja ce nastaviti sa pljuvanjem ,najuspesnijeg i najboljeg fudbalera sa ovih prostora,i do i u toku i posle svetskog prvenstva.
Pnialdino prosecan.Eto standardan.Anri odlican.Arsenal zbunjen ulasko Larsona i zadnjuh dvadeset minuta pao.
Golman kasno reagovao u oba slucaja ,ali i Larsonove asistencije su bile neverovatno fudbalske i inteligentne.Ko ga je trebao cuvati?Ocito nije obracena paznja na njega,ali na takve ,inteligentne igrace,tesko je obratiti paznju.Oni te nadmudre.
Deda Larson i deda Savo ,pokazuju da moras UMETI ,misliti u skladu nalazenja najbrzeg i najboljeg resenja u igri.
Anri je bolji igrac od Ronaldinja i to u svim elementima sem u fizickim predispozicijama snage tela i ,verovatno jacine suta.Sve ostalo je na strani Anrija.Osim je zakljucio o Ronaldinju i ja se slazem.On treba da igra i da se vidi sta jos moze.
Steta sto je Arsenal izgubio koncentraciju u zadnjih dvadeset minuta.Cestitke Barsi i izvlaciti pouke za nase bolje sutra u fudbalu da nas Strazbur(ispao i lige u Francuskoj )i Artmedija i neka nepoznata ekipa iz Izraela ne izbacuju iz velikih takmicenja.
Navijacima ,preporucujem da se okrenu nasim igrama i popune nase stadione i daju svoj deo energije za poboljsanja stanja.

Srbin from Louisville(USA)

pre 17 godina

Kakva steta. Arsenal je zasluzio pobedu. Mnogo su bolje igrali. Ronaldinjo nije nista posebno igrao. Anri je bio odlican ali one sanse je morao da iskoristi. Veoma sam ponosan na Arsenal. Barca je pobedila na silu. Jos jednom svaka cat Arsenalu i cestitke Barcinim navijacima. Ali cuvajte se sledece godine.

MatejRonaldinho

pre 17 godina

@Boss & @Nikola...
Slazem se sa Vama, sramota sto Barseloni nije priznat go (dozvoljena prednost) :)

Barco svaka cast...sta da kazem. Odlicne izmene Rajkarda. Ipak je ova utakmica dokaz da Barca nije Ronaldinho (ko razume shavatice), mada Roni je car nad carevima (asistencija ka Eto-u kod crvenog kartona). Dokaz da Henry nikad nece biti 'najveci', je upravo onaj promasaj iz sredine drugog poluvremena...zato neka uci...mogu da mu sredim privatne casove kod Ronaldinha.E i jos nesto, ako je neko ostecen sudjenjem u ovom mecu to je Barcelona...jel vec vidim da su poceli da se naziru komentari tipa 'sramota' itd...
Braca zasluzeno prvak a Roni po treci put PLAYER OF THE YEAR.

ViVa BARCELONA & RONALDINHO ! ! !

Pop

pre 17 godina

VIdeli smo tog Ronaldinja da je nula za Anrija.
Nema veze tobdzije pokazali smo da smo najbolji sa ovim mladim timom bolji od svih matorih timova u Evropi,ANRI CARE kako si odigrao nijedan odbranbeni igrac ni napadac ti nije dorastao.RONALDINJO smesan si!!!!

easter

pre 17 godina

Sudija je sje... celu utakmicu.Ovako suditi finale Lige sampiona najblaze receno je skandalozno.Ne znam kako bi izgledala utakmica da se igralo regularno,sa svim igracima,ali znam da bi mi bilo manje krivo da je Arsenal izgubio tada.Ovako,izgleda da je ovaj sudija samo bio malo pametniji od onog pomocnog ,pa se nije bas SLIKAO u Barseloninom dresu...

009

pre 17 godina

Barselonin najbolji igrac je bio opet sudija, do duse kao i uvek sudije pomazu spanskim ekipama i reprezentaciji, a to se i pokazalo kad se onaj sudija slikao u barsinom dresu pre utakmice hteo je da vidi do koje mere moze da se ide; ko zna mozda ce sudije moci uskoro da obuku dres ekipe za koju ce da navijaju pa da se ide na protivnika sa 14 igraca (11 igraca + 3 sudije) i kad zatreba budu na pravom mestu, ili poniste koji gol protivnickom timu.

Darko

pre 17 godina

Ne mogu da verujem da nekom moze da padne na pamet da je sudija vukao za Barsu. Drago mi je sto trofej ide u grad koji zivi za svoj klub. Ne sumnjam da ce veseras i sutra u Barseloni biti ludje nego pre dve nedelje kada se slavila titula i kada sam imao cast da se licno uverim u gorepomenuto.

GUNNERS SERBIA

pre 17 godina

U IME SVIH NAS U CRVENO-BELOM NA ZAKLETVI ARSENALU JA SPEVO SAM STIH, DA KUNEM SE SRCEM I DUSOM I TELOM DA BODRICU DO SMRTI NJIH!!! ARSENAL FOREVER

Miroslav_NS

pre 17 godina

Kontam da je sudija trebao da da zuti Lemanu i da prizna go (osim ako je bi ofsajd) i da ne upropastava mec... Sta je tu je, svaka cast Arsenalu, Barsa na kraju, posle svega ipak zasluzeno...
Pozdrav svima!

turbo chvarak

pre 17 godina

Barselona igrala ispod mogucnosti, prvi put ih gledam u ovako losem izdanju. Arsenal odlican, pre svega naravno u odbrani- da je bilo vise prisebnosti napadaca u kontrama, bili bi prvaci.
Uprkos tome, Barselona je svezajedno bila nesto bolja na utakmici i mnogo bolja ove sezone. Takav igracki kadar na svakoj poziciji nema verovatno ni prebogati Celsi.
Utakmicu je nazalost takodje obelezilo KATASTROFALNO sudjenje, kada je Barci ponisten CIST gol- jer se moze dati crveni/zuti karton (Lemanu)iako se pusti prednost za Zilija koji je dao gol. Posto se akcija zavrsi, slede kartoni za one koji su ih eventualno zasluzili. Sramota!!! I naravno, "faul" nad Ebueom koji je prethodio lepo izradjenoj akciji Arsenala i golu je bio ne samo nepostojeci vec i tragi-komican s obzirom na to kako se zavrsio. SRRRAMOTA!
Posle toga naravno smesni sudija iz Norveske pokusava da od 2 losa napravi dobro i sudi pomalo naklonjeno Barci u drugom poluvremenu, kada je svaki mali kontakt sa Ronaldinjom faul, itd. Ali svezajedno je ipak vise ostecena Barca, jer Arsenalova 'bunkerica' koja je dovela do neprimanja gola citavih zadnjih 1000 minuta pre utakmice u ligi sampiona (!!!) ne bi bila primenljiva da je Zilijev gol iz 18tog minuta priznat kao sto svaki sudijski pravilnik nalaze!!!

Milan BG

pre 17 godina

Sta bi bilo gore po Arsenal - da je sudija pustio prednost i Barsa povela ( a Lehman dobio recimo zuti karton) ili ovo sto se desilo? Kako god, dobar je Arsenal i mogao je da dobije i sa 10 igraca, ali gre'ota bre...:) Barsa je sramotno dobra ekipa a da Engleske ekipe dva puta za redom budu prvaci Evrope, to moj stomak ne bi podneo!!!!Mada je ovaj Arsenal netipicna Engleska ekipa, sto ce reci dobra Engleska ekipa, naspram nesretnog Liverpool-a na primer....!

Nesha

pre 17 godina

Barselona se pretplatila da protiv Engleza igra sa igracem vise???
Do finala su dosli sa ogromnom sudijskom pomoci u svakom kolu. Ispoganice pehar sa natpisom svog kluba, oskrnavice svetinju gde je upisano Zvezdino ime!

Duka

pre 17 godina

Ne želim da umanjim Barsinu pobedu niti ovo pišem kao neki navijač Arsenala, no žalosno je što će ovo finale biti upamćeno po scenariju iskrojenom od strane glavnog sudije a ne po fudbalu dve sjajne ekipe...

Nadam se samo da će se oko ovog suđenja dići prašina te da se na vreme "poduče" sudije i eventualno spreče slične situacije na predstojećem svetskom prvenstvu...

wenger out

pre 17 godina

Ponovo veliki strucnjak Wenger biva potpuno nadigran od strane trenera rivala. Izbacuje Cesca u presudnom momentu u zamenu za Flaminija. Smesno.
WENGER OUT!

vadamp

pre 17 godina

Svakako zasluzeno Barsa osvaja titulu, mada ostaje zal sto Arsenal nije uspeo da izjednaci i tako nacini finale jos nepredvidljivijim! Nisam znao za koga da navijam jer oba kluba izuzetno volim, ali u svakom slucaju pravo finale! CESTITAM BARSELONI!

Marko

pre 17 godina

Stvarno katastrofa od sudjenja... Trebalo je pustiti prednost i priznati gol Barsi :)
Nema veze, dobro je ispalo. Svaka cast Arsenalu, sjajno su igrali, steta sto im samo jedan igrac (uglavnom) daje golove. Nesto ih ne gotivim, valjda zbog onog njihovog terena za mali fudbal :)

C_Barkley

pre 17 godina

Realno Ronaldinjova najgora utakmica u Barseloni. Onoliko simuliranja u zadnje 2 god sigurno nije sve skupa bilo u igri Barselone. Sramota... josh sa igracem vise...

Moje misljenje je da je gori tim dobio ovu utakmicu. I josh nesto. ni u jednom trenutku nije prikazan snimak na kome se jasno vidi da li je Eto bio u offsajdu.

One more thing. Henrik we'll allways love you Celts

Јован

pre 17 godina

Арсенал је одлично играо целе сезоне у Лиги шампиона, и заиста ми је јако криво што, до краја, нису успели да подигну пехар. Одрекли су се лиге зарад вишег циља, и дефинитивно се исплатило. До краја, срећа није била на њиховој страни.

Суђење није било на нивоу овако важне утакмице, иако је одлука судије, у кључном тренутку, била исправна. Било како било, Барселона заслужује све честитке. Заслужили су све што су освојили ове сезоне.

Хтео бих још само да похвалим читаву екипу Арсенала на свему што су постигли ове сезоне. Нарочито одличним дефанзивцима Ебуу, Туреу и Сендеросу. Надам се да ће екипа Арсенала остати и следеће сезоне на окупу, како би исправили ово финале :)

Арсенал форевр ;)

TOBDZIJA iz Su

pre 17 godina

Ovaj Ronaldinho se folira strasno.
Nisu mogli da nadju goreg sudiju da sudi ovakvu utkmicu.Sudija svaki put kada Zuba izgubi loptu svira faul, ali nece svaki put to da upali.
HENRY-a nemoze da zaustavi ni Puyol ni Marques, samo da ne ode u tu glupu Barsu.
ARSENAL u srcu

I MI CEMO TAKO 2011.....!!ZVEZDA!

pre 17 godina

Najbolji su tim na svetu i to su zasluzili.Nisam njihov navijac,volim samo Zvezdu,podnosim i Romu,al realno Barselona je trenutno najbolji tim na svetu!Svaka im cast.DELIJA SEVER!

srdjan

pre 17 godina

KAKAV SUDIJA. UPROPASTIO JE ARSENAL KAO I SVE BARSINE PROTIVNIKE.
NIJE BARSELONA ZASLUZILA DA POBEDI.
ETO JE DAO GOL IZ OFSAJDA. A SUDIJA NIJE DAO NI JEDAN KARTON FUDBALERIMA BARSELONE A ZASLUZILI SU BAR 6. USTVARI DAO JE SAMO JEDAN.
STETA MNOGO SAM IZNERVIRAN NE MOGUI VISE.
STRASNO DA STRASNIJE NE MOZE BITI.
KAKAV RONALDINJO HENRY JE POKAZAO DA JE PRAVI MAJSTOR.
SVAKA CAST MAJSTORE IAKO NISI PODIGAO PEHAR VIDELI SMO DA SI VOZNUO NEKOLIKO IGRACA KAKO TREBA STO NIJE POSLO ZA RUKOM TOLIKO HVALJENOM RONALDINJU
SRAMOTA STO JE SUDIJA DONEO PEHAR BARCELONI VELIKA SRAMOTTA
UEFA TREBA DA PREISPITA SUDJENJE NA UTAKMICAMA U KOJIMA IGRA BARCELONA
ARSENAL JE SAMPION

Jaymz

pre 17 godina

Kakav nacin da se ode u legendu! Sad je SVIMA jasno zasto je Barsa posto-poto htela da ga kupi, sad je jasno zasto su produzili ugovor iako je godinu dana bio povredjen, sad je jasno kakva je on IGRACINA iako su mnogi omalovazavali njegovih 40+ golova po sezoni. Covek je odradio za sta je dosao, poklonio se i rekao "My Work Is Done Here".
Koliko mi je bilo zao kad je otisao iz najdrazeg dresa toliko mi je sad drago sto je uzeo toliko zeljeni trofej!
JEDAN JE HENRIK LARSSON!!!!!

Ronaldinho10

pre 17 godina

Barcaaaaaaaaa Championnnn da se malo nasmijem ovim komentarima.ponovo sudija pomogao Barsi?to moze da kaze neko ko nezna sta je fudbal,prvo prekrsaj nad Etom je bio crveni svako bi sudija to uradijo,a i tu je Barsa pokradena jer je trebo sudija da ne prekida da se igra nastavi i to je bijo gol,a onaj pogodak iz prekida uopste nije bilo faula a sudija je dosudijo pa poslije toga nekoliko dosudjeni faulova za arsenal koji nije uopste bilo,arsenal uopste nije imao snage preci centar osim one dvije sanse ko je imao Henry Barsa ih je nacisto razbila Arsenal se branijo cjelu utakmicu,zadnjih 10 minuta kad je barsa povela 2:1 arsenal je trebao da igra na sve il nista al nisu uspjeli uzet loptu svega dva puta to samo pokazuje kako ih je barsa razbila.. a ovi sto mrze Barsu nek uopste nepisu neke glupe komentare kao i prosli puta da je sudijao pomogao Barsi to je sasvim glupo nema smisla jer zna se ko je najbolji zna se ko je Championnnnn..svaka cast Etou odigrao je odlicno a i Larssonu koji je jedan od najzasluzniji za pobjedu nakon one dvije asistencije ,pokazao je iskustvoo a sto se tice Ronaldinho on je standardan odigrao je odlicno , nebi niko bolje odigrao jer bilo veoma tesko igrast protiv odbrane arsenala jer uopste nisu nista pokazali samo su igrali na rezultat slicno kao Milan i Juve a protiv Reala i Juventusa su igrali mnogo drugacije nisu toliko igrali na rezultat igrali su mnogo otvoreno al su napravili gresku protiv Barse i to ih je kostalo jer protiv Barse se niko nemoze branit ko zeli da pobjedi..al zna se ko je najbolji RONALDINHOOOOOOO BARCAAAAAA CHAMPIONNNN

izricanje disciplinske mere

pre 17 godina

Shteta shto je sudija unishtio utakmicu.Prvo shto nije pustio prednost u 17.minutu,a drugo shto je svirao nepostojeci faul!Ali sve se vratilo na svoje mesto i Barca je zasluzeno prvak Evrope

Negativni

pre 17 godina

Svaka cast Barseloni.Posle onakvih gluposti koje je sudija napravio retko koji tim moze da se vrati u igru,ali Rajkard je pokazao da je veliki.Arsenalu je poklonjen gol(Eboa je trebao da dobije zuti zbog simuliranja),a Barsa je ostecena za cist gol,a pri tom je faul bio pola metra u sesnaestercu.Realan rezultat bi bio tri nula za Barsu da sudija nije pravio gluposti.Drago mi je sto je Arsenal puko,jer dosta je bilo u fudbalu "Bozijih ruku".Bila bi sramota da su pobedili na onakav nacin.Onakvo jajarisanje i otezanje igre nikad nije bilo svojstveno Engleskim klubovima.A Anri je pokazao da je los kada je najpotrebnije i to je ono sto mu fali da bi bio u rangu sa najboljima.

Ivan-Beograd

pre 17 godina

ARSENE WENGER RED AND WHITE ARMY!!! SVAKA CAST ARSENALU NA BORBENOSTI I SVEMU STO JE POKAZAO VECERAS!!! MOMCI SU DALI SVE OD SEBE ALI SRECA DEFINITIVNO VECERAS NIJE BILA NA NJIHOVOJ STRANI. CESTITKE BARSI. POZDRAV SVIM TOBDZIJAMA U SRBIJI A NAROCITO VOJI!!! TOBDZIJA DO SMRTI!!!

Lobby

pre 17 godina

Barselona je pokazala da je najbolji tim u Evropi i titulu je uzela apsolutno zasluzeno. Medjutim, razocaran sam sto im ta titula umalo nije pripala zbog 2 sudijske greske (prva kod ne postovanja prednosti kod ponistenog gola, a druga kada je posle simuliranja prekrsaja na ivici sesnaesterca Arsenal dosao do prednosti). Fudbal je definitvno okamenjen sport gde se pravila jako tesko menjaju i gde u poslednje vreme sve cesce sudijske greske upropascuju utakmice. Ne smatram da su vecerasnje greske sudija bile namerne, ali je NEOPHODNO da se kao u NFL-u uvedu kamere kao zvanicna pomoc pri sudjenju i jos jedan sudija koji sve vreme posmatra utakmicu u studiju i moze u toku igre da sugerise glavnom sudiji kod bitnih odluka.

Rume Gaucho

pre 17 godina

Evo i onoga o cemu smo saljali i cemu smo se nadali!!!!!!!!Sta vam jos mogu reci, a da vam do sada nisam rekao.Kada sam rekao da cemo na krov Evrope jos dok su se igrale grupe, svi zabari na ovom forumu su se duvali sa Milanom,ali evo vam sada, ko je sampion Evrope?????? Samo je Barca sve ovo mogla da izdrzi do kraja i da dokaze da je najbolja, da joj ravne nema.Svaka cast Arsenalu, drzao se dobro,ali se videlo da se samo cekao momenat da odbrana popusti.Videcemo Anrija dogodine u Barsi, nadam se.Iskreno najlepsi fudbal igramo.
Pozdravljam sve navijace Barse i ljubitelje Barsine lepe igre!!!!!!!!
Joga Bonito!!!!!!!!!!!!!!!!!
SEMPRE BARCA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wenger

pre 17 godina

Sudija je unistio utakmicu kad je dao crveni karton Lehman-u. Trebao je pustiti prednost i dati mu zuti. Nije mi jasno kako komentator dolazi do zakljucka da je Barsa mnogo bolji tim kad igraju protiv 10 igraca. Da je kojim slucajem bilo obrnuto, Arsenal bi im dao bar 3-4 gola.
Jos jednom SRAMOTA za sudjenje (a mozda je taj sudija nosio barsin dres pre neki dan, a oni zamenili pogresnog)

Milan

pre 17 godina

Svaka cast ljudima sa b92 na fenomenalnom prenosu svih utakmica, a sto se tice finala krivo mi je sto arsenal nije osvojio titulu jer je barsa imala vise srece!11

Kole

pre 17 godina

Nevidjena pristrasnost sudija, na strani Barselone, tokom cele Lige sampiona. Verujem da ne bi sve islo ovako, da Leman nije iskljucen. Utakmica bi bila bolja da je Barsi priznat gol, a Leman kaznjen zutim kartonom.

argh

pre 17 godina

Sudija je uzas. Trebao je umesto crvenog da da zuti i pusti prednost. Pa otkad se to u finalu jednog tako vaznog takmicenja tako olako daje crveni karton i to jos na pocetku utakmice!?!
Da je priznao taj gol utakmica bi bila mnogo kvalitetija.
Jel neko video zbog cega je Anri dobio zuti karton?! Cist start i oduzimanje lopte, cak i faul Bomela...

erik

pre 17 godina

Dajte ljudi, kakva bi to pravda bila da je Arsenal postao prvak. Barselona je najbolja ekipa i to je pokazala. Da nije iskljucen igrac Arsenala bio bi gol za barsu, a onda bi arsenalu bilo jos teze

chod

pre 17 godina

BARSA, BARSA, carevi opet vladaju, svaka cast, super utakmica ali kad je neko rodjen da osvoji titulu sta se tu moze :). Eto fenomenalan, Larson kao da je 10 godina mladji, Injesta ubija, Ronaldinjo igrao za ekipu, ma nevjerovatno. Zao mi je malo Anria, ali sledece sezone ce u Barsu, pa mu eto prilike.
Pozdrav Barseloni.

Zasluzili ste.

igrac

pre 17 godina

Mislim da je Barsa najbolji tim trenutno u svetu, ali takodje i da bi izgubila finale da je Arsenal ostao sa svih 11 igraca. Pa koliko je samo imao prilika sa igracem manje. Steta za Anrija (i Arsenal) sto nije postigao pogodak ali je ipak najbolji.
Sto se tice sudjenja KATASTROFA. Ovde je bilo vise sudijskih gresaka nego bilo cega drugog. Takodje mislim da je Venger najbolji trener. Pa ko jos ume da napravi od klinaca odlicne igrace i da ih sastavi u tim.

sole

pre 17 godina

Bravo Barsa!!!Tacno je da Arsenal ima najbolu odbranu u Evropi,ali dzaba im sve to,kad nemaju Ronaldinja,Etoa i drugare...Potpuno zasluzena pobeda!

Dejan

pre 17 godina

Navijao sam,pre savega,za ovo finale.Igra sasvim solidna,Arsenal odlican s obzirom da je igrao sa igracem manje (zasluzeno),Barsa uglavnom inferiprna u odnosu na Arsenalovu odbranu medjutima na kraju je presudio individualni kvalitet ,pogotovo kod prvo gola drugi predstavlja kosmicku pravdu, Barsa je ove godine bila najbolja
PS ne moze se uvek ocekivati finale tipa proslogodisnjeg

dzidzi

pre 17 godina

i neko posle kaze da je Ronaldinjo najveci igrac svih vremena?veliki igraci se prave na velikim utakmicama.Veceras je Barsinu veliku sezonu spasao Henrik Larson,covek koji je vec potpisao za Helsinborg i ciji ugovor verovatno vec sutra Laporta ponovo sastavlja.Zao mi je Arsenala zato sto je Venger od prosecnih igraca napravio tim i ratnike naspram danasnje tehnologije marketinskih i strateskih timova gde je bitno samo da utrci velika lova.Bas me zanima zasto je na kraju utakmice Eto pitao Anrija "poke?".nadam se u slavu fudbala da mu je rekao da nece iducu sezonu igrati zajedno!Gore glave momci,bili ste vise nego sjajni!Vise vam nisu dozvolili jer je decacki osmeh morao da se marketinski isplati.....

B>B

pre 17 godina

ovaj sudac nocas nije sudijo kako treba ali sta mislis ti BOSS da je dao prednost kad je Guly dao gol kolko bi se zavrsila utakmica 5 ili 6-0 za barsu jer ako se razumes u fudbal znaj da ekipa sa 10 igraca trci vise nego sa 11 mislim igraci daju 120 % i zato barsa nije mogla da uradi vise jer se arsenal branio sa 8 igraca i utakmica je dobila skretanje ,a sto se tice drugih protivnika ,,, ma daj onaj ko ne vidi da barsa je najbolja ove sezone taj nema veze sa fudbal ,, i barem jednom i bog je pomogo ekipi koja je jaca ,, BARCA the BEST ine the WORLD

darko

pre 17 godina

Stekao se utisak da je sve uradjeno da Barselona osvoji titulu. Igra Barsa najlepsi fudbal u Evropi ali je veceras Arsenal pobedio. Jeste da se vecina nece secati ove utakmice za mesec dana i znace se samo da je Barselona prvak Evrope za 2005/06 ali svi oni koji vole fudbal znace da je Arsenal pobednik. Ovako oskrnaviti utakmicu kao sto je uradio sudija veceras je za dozivotnu robiju. Dao Anriju zuti ... Anri je za njega Bog. Pravi igrac. Sve cestitke Barseloni ali ovo je sramota. Nisam privrzen ni jednom od ova dva kluba, ali je ovo jako lose za sport.

Fakin' Zouk

pre 17 godina

Cist faul za crveni karton, ali sudija nije smeo da posalje Lemana u svlacionicu.
Arsenal je igrao muski ali se znalo da ce kad tad popustiti..........

BEAST FROM MOSCOW

pre 17 godina

Barcelona je najbolji klub u Evropi! Mada Arsenalu svaka cast! Liseni su bili golmana na samom pocetku, ali su se dpstojno drzali. Imali su nekolike sanse da pobjede, ali ih nisu iskoristili. Barcelona je iskoristila prednost i postala najjaci klub u Evropi!

BARSELONA MERDA !!!

pre 17 godina

OVo su najveci debili ARSENAL JE POKAZAO IGRU I FUDBAL , ali uvek go....dobiju , i to jos crveni pa nebi mogao Brazil da se brani a ne Arsenal

BARSELONA MERDA !!!

pre 17 godina

OVo su najveci debili ARSENAL JE POKAZAO IGRU I FUDBAL , ali uvek go....dobiju , i to jos crveni pa nebi mogao Brazil da se brani a ne Arsenal

BEAST FROM MOSCOW

pre 17 godina

Barcelona je najbolji klub u Evropi! Mada Arsenalu svaka cast! Liseni su bili golmana na samom pocetku, ali su se dpstojno drzali. Imali su nekolike sanse da pobjede, ali ih nisu iskoristili. Barcelona je iskoristila prednost i postala najjaci klub u Evropi!

I MI CEMO TAKO 2011.....!!ZVEZDA!

pre 17 godina

Najbolji su tim na svetu i to su zasluzili.Nisam njihov navijac,volim samo Zvezdu,podnosim i Romu,al realno Barselona je trenutno najbolji tim na svetu!Svaka im cast.DELIJA SEVER!

Nesha

pre 17 godina

Barselona se pretplatila da protiv Engleza igra sa igracem vise???
Do finala su dosli sa ogromnom sudijskom pomoci u svakom kolu. Ispoganice pehar sa natpisom svog kluba, oskrnavice svetinju gde je upisano Zvezdino ime!

Milan

pre 17 godina

sramotaaa arsenal pokraden... prvi gol ofsajd i koliko zutih bezeveze arsenalu a barceloni samo jedan.... henry je izmislio fudbal za ronaldinja

easter

pre 17 godina

Sudija je sje... celu utakmicu.Ovako suditi finale Lige sampiona najblaze receno je skandalozno.Ne znam kako bi izgledala utakmica da se igralo regularno,sa svim igracima,ali znam da bi mi bilo manje krivo da je Arsenal izgubio tada.Ovako,izgleda da je ovaj sudija samo bio malo pametniji od onog pomocnog ,pa se nije bas SLIKAO u Barseloninom dresu...

kirk mn

pre 17 godina

Barselona 2.put prvak Evrope.
Jos jedna velika pobjeda fudbala.Iako nocas nije briljirala,Barselona je pokazala da je trenutno najveci klub na svijetu.
Nadam se da je ovo pocetak nove ere u fudbalu i da je fudbal nocas pobijedio i pokazao zasto se voli.
BRAVO SAMPIONI!!!

Marko

pre 17 godina

Stvarno katastrofa od sudjenja... Trebalo je pustiti prednost i priznati gol Barsi :)
Nema veze, dobro je ispalo. Svaka cast Arsenalu, sjajno su igrali, steta sto im samo jedan igrac (uglavnom) daje golove. Nesto ih ne gotivim, valjda zbog onog njihovog terena za mali fudbal :)

vadamp

pre 17 godina

Svakako zasluzeno Barsa osvaja titulu, mada ostaje zal sto Arsenal nije uspeo da izjednaci i tako nacini finale jos nepredvidljivijim! Nisam znao za koga da navijam jer oba kluba izuzetno volim, ali u svakom slucaju pravo finale! CESTITAM BARSELONI!

Srbin from Louisville(USA)

pre 17 godina

Kakva steta. Arsenal je zasluzio pobedu. Mnogo su bolje igrali. Ronaldinjo nije nista posebno igrao. Anri je bio odlican ali one sanse je morao da iskoristi. Veoma sam ponosan na Arsenal. Barca je pobedila na silu. Jos jednom svaka cat Arsenalu i cestitke Barcinim navijacima. Ali cuvajte se sledece godine.

Miroslav_NS

pre 17 godina

Kontam da je sudija trebao da da zuti Lemanu i da prizna go (osim ako je bi ofsajd) i da ne upropastava mec... Sta je tu je, svaka cast Arsenalu, Barsa na kraju, posle svega ipak zasluzeno...
Pozdrav svima!

009

pre 17 godina

Barselonin najbolji igrac je bio opet sudija, do duse kao i uvek sudije pomazu spanskim ekipama i reprezentaciji, a to se i pokazalo kad se onaj sudija slikao u barsinom dresu pre utakmice hteo je da vidi do koje mere moze da se ide; ko zna mozda ce sudije moci uskoro da obuku dres ekipe za koju ce da navijaju pa da se ide na protivnika sa 14 igraca (11 igraca + 3 sudije) i kad zatreba budu na pravom mestu, ili poniste koji gol protivnickom timu.

igrac

pre 17 godina

Mislim da je Barsa najbolji tim trenutno u svetu, ali takodje i da bi izgubila finale da je Arsenal ostao sa svih 11 igraca. Pa koliko je samo imao prilika sa igracem manje. Steta za Anrija (i Arsenal) sto nije postigao pogodak ali je ipak najbolji.
Sto se tice sudjenja KATASTROFA. Ovde je bilo vise sudijskih gresaka nego bilo cega drugog. Takodje mislim da je Venger najbolji trener. Pa ko jos ume da napravi od klinaca odlicne igrace i da ih sastavi u tim.

Darko

pre 17 godina

Ne mogu da verujem da nekom moze da padne na pamet da je sudija vukao za Barsu. Drago mi je sto trofej ide u grad koji zivi za svoj klub. Ne sumnjam da ce veseras i sutra u Barseloni biti ludje nego pre dve nedelje kada se slavila titula i kada sam imao cast da se licno uverim u gorepomenuto.

Kole

pre 17 godina

Nevidjena pristrasnost sudija, na strani Barselone, tokom cele Lige sampiona. Verujem da ne bi sve islo ovako, da Leman nije iskljucen. Utakmica bi bila bolja da je Barsi priznat gol, a Leman kaznjen zutim kartonom.

C_Barkley

pre 17 godina

Realno Ronaldinjova najgora utakmica u Barseloni. Onoliko simuliranja u zadnje 2 god sigurno nije sve skupa bilo u igri Barselone. Sramota... josh sa igracem vise...

Moje misljenje je da je gori tim dobio ovu utakmicu. I josh nesto. ni u jednom trenutku nije prikazan snimak na kome se jasno vidi da li je Eto bio u offsajdu.

One more thing. Henrik we'll allways love you Celts

Pop

pre 17 godina

VIdeli smo tog Ronaldinja da je nula za Anrija.
Nema veze tobdzije pokazali smo da smo najbolji sa ovim mladim timom bolji od svih matorih timova u Evropi,ANRI CARE kako si odigrao nijedan odbranbeni igrac ni napadac ti nije dorastao.RONALDINJO smesan si!!!!

MatejRonaldinho

pre 17 godina

@Boss & @Nikola...
Slazem se sa Vama, sramota sto Barseloni nije priznat go (dozvoljena prednost) :)

Barco svaka cast...sta da kazem. Odlicne izmene Rajkarda. Ipak je ova utakmica dokaz da Barca nije Ronaldinho (ko razume shavatice), mada Roni je car nad carevima (asistencija ka Eto-u kod crvenog kartona). Dokaz da Henry nikad nece biti 'najveci', je upravo onaj promasaj iz sredine drugog poluvremena...zato neka uci...mogu da mu sredim privatne casove kod Ronaldinha.E i jos nesto, ako je neko ostecen sudjenjem u ovom mecu to je Barcelona...jel vec vidim da su poceli da se naziru komentari tipa 'sramota' itd...
Braca zasluzeno prvak a Roni po treci put PLAYER OF THE YEAR.

ViVa BARCELONA & RONALDINHO ! ! !

Rume Gaucho

pre 17 godina

Evo i onoga o cemu smo saljali i cemu smo se nadali!!!!!!!!Sta vam jos mogu reci, a da vam do sada nisam rekao.Kada sam rekao da cemo na krov Evrope jos dok su se igrale grupe, svi zabari na ovom forumu su se duvali sa Milanom,ali evo vam sada, ko je sampion Evrope?????? Samo je Barca sve ovo mogla da izdrzi do kraja i da dokaze da je najbolja, da joj ravne nema.Svaka cast Arsenalu, drzao se dobro,ali se videlo da se samo cekao momenat da odbrana popusti.Videcemo Anrija dogodine u Barsi, nadam se.Iskreno najlepsi fudbal igramo.
Pozdravljam sve navijace Barse i ljubitelje Barsine lepe igre!!!!!!!!
Joga Bonito!!!!!!!!!!!!!!!!!
SEMPRE BARCA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Negativni

pre 17 godina

Svaka cast Barseloni.Posle onakvih gluposti koje je sudija napravio retko koji tim moze da se vrati u igru,ali Rajkard je pokazao da je veliki.Arsenalu je poklonjen gol(Eboa je trebao da dobije zuti zbog simuliranja),a Barsa je ostecena za cist gol,a pri tom je faul bio pola metra u sesnaestercu.Realan rezultat bi bio tri nula za Barsu da sudija nije pravio gluposti.Drago mi je sto je Arsenal puko,jer dosta je bilo u fudbalu "Bozijih ruku".Bila bi sramota da su pobedili na onakav nacin.Onakvo jajarisanje i otezanje igre nikad nije bilo svojstveno Engleskim klubovima.A Anri je pokazao da je los kada je najpotrebnije i to je ono sto mu fali da bi bio u rangu sa najboljima.

chod

pre 17 godina

BARSA, BARSA, carevi opet vladaju, svaka cast, super utakmica ali kad je neko rodjen da osvoji titulu sta se tu moze :). Eto fenomenalan, Larson kao da je 10 godina mladji, Injesta ubija, Ronaldinjo igrao za ekipu, ma nevjerovatno. Zao mi je malo Anria, ali sledece sezone ce u Barsu, pa mu eto prilike.
Pozdrav Barseloni.

Zasluzili ste.

Ivan-Beograd

pre 17 godina

ARSENE WENGER RED AND WHITE ARMY!!! SVAKA CAST ARSENALU NA BORBENOSTI I SVEMU STO JE POKAZAO VECERAS!!! MOMCI SU DALI SVE OD SEBE ALI SRECA DEFINITIVNO VECERAS NIJE BILA NA NJIHOVOJ STRANI. CESTITKE BARSI. POZDRAV SVIM TOBDZIJAMA U SRBIJI A NAROCITO VOJI!!! TOBDZIJA DO SMRTI!!!

Starac Fočo od stotinu leta

pre 17 godina

Sudija nije zaslužio da sudi ni naše nižerazredne utakmice. Pokvario je utakmicu nanoseći štetu i jednoj i drugoj ekipi (više Barseloni).
Arsenal je postigao gol posle nepostojećeg slobodnog udarca (Ebue padavičar), a o poništenom golu Barselone da ne pričamo. Larson je pokrenuo igru Barselone. Mada nisam ljubitelj Arsenala ni Barselone, zaslužena pobeda Barselone, za koju sam večeras navijao (Od dva zla bolje ono manje!).

Wenger

pre 17 godina

Sudija je unistio utakmicu kad je dao crveni karton Lehman-u. Trebao je pustiti prednost i dati mu zuti. Nije mi jasno kako komentator dolazi do zakljucka da je Barsa mnogo bolji tim kad igraju protiv 10 igraca. Da je kojim slucajem bilo obrnuto, Arsenal bi im dao bar 3-4 gola.
Jos jednom SRAMOTA za sudjenje (a mozda je taj sudija nosio barsin dres pre neki dan, a oni zamenili pogresnog)

dzidzi

pre 17 godina

i neko posle kaze da je Ronaldinjo najveci igrac svih vremena?veliki igraci se prave na velikim utakmicama.Veceras je Barsinu veliku sezonu spasao Henrik Larson,covek koji je vec potpisao za Helsinborg i ciji ugovor verovatno vec sutra Laporta ponovo sastavlja.Zao mi je Arsenala zato sto je Venger od prosecnih igraca napravio tim i ratnike naspram danasnje tehnologije marketinskih i strateskih timova gde je bitno samo da utrci velika lova.Bas me zanima zasto je na kraju utakmice Eto pitao Anrija "poke?".nadam se u slavu fudbala da mu je rekao da nece iducu sezonu igrati zajedno!Gore glave momci,bili ste vise nego sjajni!Vise vam nisu dozvolili jer je decacki osmeh morao da se marketinski isplati.....

Lobby

pre 17 godina

Barselona je pokazala da je najbolji tim u Evropi i titulu je uzela apsolutno zasluzeno. Medjutim, razocaran sam sto im ta titula umalo nije pripala zbog 2 sudijske greske (prva kod ne postovanja prednosti kod ponistenog gola, a druga kada je posle simuliranja prekrsaja na ivici sesnaesterca Arsenal dosao do prednosti). Fudbal je definitvno okamenjen sport gde se pravila jako tesko menjaju i gde u poslednje vreme sve cesce sudijske greske upropascuju utakmice. Ne smatram da su vecerasnje greske sudija bile namerne, ali je NEOPHODNO da se kao u NFL-u uvedu kamere kao zvanicna pomoc pri sudjenju i jos jedan sudija koji sve vreme posmatra utakmicu u studiju i moze u toku igre da sugerise glavnom sudiji kod bitnih odluka.

turbo chvarak

pre 17 godina

Barselona igrala ispod mogucnosti, prvi put ih gledam u ovako losem izdanju. Arsenal odlican, pre svega naravno u odbrani- da je bilo vise prisebnosti napadaca u kontrama, bili bi prvaci.
Uprkos tome, Barselona je svezajedno bila nesto bolja na utakmici i mnogo bolja ove sezone. Takav igracki kadar na svakoj poziciji nema verovatno ni prebogati Celsi.
Utakmicu je nazalost takodje obelezilo KATASTROFALNO sudjenje, kada je Barci ponisten CIST gol- jer se moze dati crveni/zuti karton (Lemanu)iako se pusti prednost za Zilija koji je dao gol. Posto se akcija zavrsi, slede kartoni za one koji su ih eventualno zasluzili. Sramota!!! I naravno, "faul" nad Ebueom koji je prethodio lepo izradjenoj akciji Arsenala i golu je bio ne samo nepostojeci vec i tragi-komican s obzirom na to kako se zavrsio. SRRRAMOTA!
Posle toga naravno smesni sudija iz Norveske pokusava da od 2 losa napravi dobro i sudi pomalo naklonjeno Barci u drugom poluvremenu, kada je svaki mali kontakt sa Ronaldinjom faul, itd. Ali svezajedno je ipak vise ostecena Barca, jer Arsenalova 'bunkerica' koja je dovela do neprimanja gola citavih zadnjih 1000 minuta pre utakmice u ligi sampiona (!!!) ne bi bila primenljiva da je Zilijev gol iz 18tog minuta priznat kao sto svaki sudijski pravilnik nalaze!!!

Milan BG

pre 17 godina

Sta bi bilo gore po Arsenal - da je sudija pustio prednost i Barsa povela ( a Lehman dobio recimo zuti karton) ili ovo sto se desilo? Kako god, dobar je Arsenal i mogao je da dobije i sa 10 igraca, ali gre'ota bre...:) Barsa je sramotno dobra ekipa a da Engleske ekipe dva puta za redom budu prvaci Evrope, to moj stomak ne bi podneo!!!!Mada je ovaj Arsenal netipicna Engleska ekipa, sto ce reci dobra Engleska ekipa, naspram nesretnog Liverpool-a na primer....!

sole

pre 17 godina

Bravo Barsa!!!Tacno je da Arsenal ima najbolu odbranu u Evropi,ali dzaba im sve to,kad nemaju Ronaldinja,Etoa i drugare...Potpuno zasluzena pobeda!

Brkajlija

pre 17 godina

Za sve pljuvace na Savu Milosevica evo jedne pouke:
OVU UTAKMICU JE RESIO 35 GODINA STARI LARSON SA DVE ,FENOMENALNE ASISTENCIJE.
Naravno njega ce slaviti Spanija i Barselona,a nebulozni i bolesni likovi iz naseg okruzenja ce nastaviti sa pljuvanjem ,najuspesnijeg i najboljeg fudbalera sa ovih prostora,i do i u toku i posle svetskog prvenstva.
Pnialdino prosecan.Eto standardan.Anri odlican.Arsenal zbunjen ulasko Larsona i zadnjuh dvadeset minuta pao.
Golman kasno reagovao u oba slucaja ,ali i Larsonove asistencije su bile neverovatno fudbalske i inteligentne.Ko ga je trebao cuvati?Ocito nije obracena paznja na njega,ali na takve ,inteligentne igrace,tesko je obratiti paznju.Oni te nadmudre.
Deda Larson i deda Savo ,pokazuju da moras UMETI ,misliti u skladu nalazenja najbrzeg i najboljeg resenja u igri.
Anri je bolji igrac od Ronaldinja i to u svim elementima sem u fizickim predispozicijama snage tela i ,verovatno jacine suta.Sve ostalo je na strani Anrija.Osim je zakljucio o Ronaldinju i ja se slazem.On treba da igra i da se vidi sta jos moze.
Steta sto je Arsenal izgubio koncentraciju u zadnjih dvadeset minuta.Cestitke Barsi i izvlaciti pouke za nase bolje sutra u fudbalu da nas Strazbur(ispao i lige u Francuskoj )i Artmedija i neka nepoznata ekipa iz Izraela ne izbacuju iz velikih takmicenja.
Navijacima ,preporucujem da se okrenu nasim igrama i popune nase stadione i daju svoj deo energije za poboljsanja stanja.

Jaymz

pre 17 godina

Kakav nacin da se ode u legendu! Sad je SVIMA jasno zasto je Barsa posto-poto htela da ga kupi, sad je jasno zasto su produzili ugovor iako je godinu dana bio povredjen, sad je jasno kakva je on IGRACINA iako su mnogi omalovazavali njegovih 40+ golova po sezoni. Covek je odradio za sta je dosao, poklonio se i rekao "My Work Is Done Here".
Koliko mi je bilo zao kad je otisao iz najdrazeg dresa toliko mi je sad drago sto je uzeo toliko zeljeni trofej!
JEDAN JE HENRIK LARSSON!!!!!

srdjan

pre 17 godina

KAKAV SUDIJA. UPROPASTIO JE ARSENAL KAO I SVE BARSINE PROTIVNIKE.
NIJE BARSELONA ZASLUZILA DA POBEDI.
ETO JE DAO GOL IZ OFSAJDA. A SUDIJA NIJE DAO NI JEDAN KARTON FUDBALERIMA BARSELONE A ZASLUZILI SU BAR 6. USTVARI DAO JE SAMO JEDAN.
STETA MNOGO SAM IZNERVIRAN NE MOGUI VISE.
STRASNO DA STRASNIJE NE MOZE BITI.
KAKAV RONALDINJO HENRY JE POKAZAO DA JE PRAVI MAJSTOR.
SVAKA CAST MAJSTORE IAKO NISI PODIGAO PEHAR VIDELI SMO DA SI VOZNUO NEKOLIKO IGRACA KAKO TREBA STO NIJE POSLO ZA RUKOM TOLIKO HVALJENOM RONALDINJU
SRAMOTA STO JE SUDIJA DONEO PEHAR BARCELONI VELIKA SRAMOTTA
UEFA TREBA DA PREISPITA SUDJENJE NA UTAKMICAMA U KOJIMA IGRA BARCELONA
ARSENAL JE SAMPION

Duka

pre 17 godina

Ne želim da umanjim Barsinu pobedu niti ovo pišem kao neki navijač Arsenala, no žalosno je što će ovo finale biti upamćeno po scenariju iskrojenom od strane glavnog sudije a ne po fudbalu dve sjajne ekipe...

Nadam se samo da će se oko ovog suđenja dići prašina te da se na vreme "poduče" sudije i eventualno spreče slične situacije na predstojećem svetskom prvenstvu...

B>B

pre 17 godina

ovaj sudac nocas nije sudijo kako treba ali sta mislis ti BOSS da je dao prednost kad je Guly dao gol kolko bi se zavrsila utakmica 5 ili 6-0 za barsu jer ako se razumes u fudbal znaj da ekipa sa 10 igraca trci vise nego sa 11 mislim igraci daju 120 % i zato barsa nije mogla da uradi vise jer se arsenal branio sa 8 igraca i utakmica je dobila skretanje ,a sto se tice drugih protivnika ,,, ma daj onaj ko ne vidi da barsa je najbolja ove sezone taj nema veze sa fudbal ,, i barem jednom i bog je pomogo ekipi koja je jaca ,, BARCA the BEST ine the WORLD

Dejan

pre 17 godina

Navijao sam,pre savega,za ovo finale.Igra sasvim solidna,Arsenal odlican s obzirom da je igrao sa igracem manje (zasluzeno),Barsa uglavnom inferiprna u odnosu na Arsenalovu odbranu medjutima na kraju je presudio individualni kvalitet ,pogotovo kod prvo gola drugi predstavlja kosmicku pravdu, Barsa je ove godine bila najbolja
PS ne moze se uvek ocekivati finale tipa proslogodisnjeg

Predrag topdzija

pre 17 godina

ja mislim da sa ovom je utakmicom HENRY dao definitivan dokaz da je najjaci na svetu na svojoj poziciji,kako je samo dva put uradio odbranu barse:svaka ti cast i hvala na ovakoj pozrtvovanoj igri,CAREEEEEEEE!!!!!!!!!!!

Ronaldinho10

pre 17 godina

Barcaaaaaaaaa Championnnn da se malo nasmijem ovim komentarima.ponovo sudija pomogao Barsi?to moze da kaze neko ko nezna sta je fudbal,prvo prekrsaj nad Etom je bio crveni svako bi sudija to uradijo,a i tu je Barsa pokradena jer je trebo sudija da ne prekida da se igra nastavi i to je bijo gol,a onaj pogodak iz prekida uopste nije bilo faula a sudija je dosudijo pa poslije toga nekoliko dosudjeni faulova za arsenal koji nije uopste bilo,arsenal uopste nije imao snage preci centar osim one dvije sanse ko je imao Henry Barsa ih je nacisto razbila Arsenal se branijo cjelu utakmicu,zadnjih 10 minuta kad je barsa povela 2:1 arsenal je trebao da igra na sve il nista al nisu uspjeli uzet loptu svega dva puta to samo pokazuje kako ih je barsa razbila.. a ovi sto mrze Barsu nek uopste nepisu neke glupe komentare kao i prosli puta da je sudijao pomogao Barsi to je sasvim glupo nema smisla jer zna se ko je najbolji zna se ko je Championnnnn..svaka cast Etou odigrao je odlicno a i Larssonu koji je jedan od najzasluzniji za pobjedu nakon one dvije asistencije ,pokazao je iskustvoo a sto se tice Ronaldinho on je standardan odigrao je odlicno , nebi niko bolje odigrao jer bilo veoma tesko igrast protiv odbrane arsenala jer uopste nisu nista pokazali samo su igrali na rezultat slicno kao Milan i Juve a protiv Reala i Juventusa su igrali mnogo drugacije nisu toliko igrali na rezultat igrali su mnogo otvoreno al su napravili gresku protiv Barse i to ih je kostalo jer protiv Barse se niko nemoze branit ko zeli da pobjedi..al zna se ko je najbolji RONALDINHOOOOOOO BARCAAAAAA CHAMPIONNNN

argh

pre 17 godina

Sudija je uzas. Trebao je umesto crvenog da da zuti i pusti prednost. Pa otkad se to u finalu jednog tako vaznog takmicenja tako olako daje crveni karton i to jos na pocetku utakmice!?!
Da je priznao taj gol utakmica bi bila mnogo kvalitetija.
Jel neko video zbog cega je Anri dobio zuti karton?! Cist start i oduzimanje lopte, cak i faul Bomela...

erik

pre 17 godina

Dajte ljudi, kakva bi to pravda bila da je Arsenal postao prvak. Barselona je najbolja ekipa i to je pokazala. Da nije iskljucen igrac Arsenala bio bi gol za barsu, a onda bi arsenalu bilo jos teze

Fakin' Zouk

pre 17 godina

Cist faul za crveni karton, ali sudija nije smeo da posalje Lemana u svlacionicu.
Arsenal je igrao muski ali se znalo da ce kad tad popustiti..........

Milan

pre 17 godina

Svaka cast ljudima sa b92 na fenomenalnom prenosu svih utakmica, a sto se tice finala krivo mi je sto arsenal nije osvojio titulu jer je barsa imala vise srece!11

darko

pre 17 godina

Stekao se utisak da je sve uradjeno da Barselona osvoji titulu. Igra Barsa najlepsi fudbal u Evropi ali je veceras Arsenal pobedio. Jeste da se vecina nece secati ove utakmice za mesec dana i znace se samo da je Barselona prvak Evrope za 2005/06 ali svi oni koji vole fudbal znace da je Arsenal pobednik. Ovako oskrnaviti utakmicu kao sto je uradio sudija veceras je za dozivotnu robiju. Dao Anriju zuti ... Anri je za njega Bog. Pravi igrac. Sve cestitke Barseloni ali ovo je sramota. Nisam privrzen ni jednom od ova dva kluba, ali je ovo jako lose za sport.

TOBDZIJA iz Su

pre 17 godina

Ovaj Ronaldinho se folira strasno.
Nisu mogli da nadju goreg sudiju da sudi ovakvu utkmicu.Sudija svaki put kada Zuba izgubi loptu svira faul, ali nece svaki put to da upali.
HENRY-a nemoze da zaustavi ni Puyol ni Marques, samo da ne ode u tu glupu Barsu.
ARSENAL u srcu

Јован

pre 17 godina

Арсенал је одлично играо целе сезоне у Лиги шампиона, и заиста ми је јако криво што, до краја, нису успели да подигну пехар. Одрекли су се лиге зарад вишег циља, и дефинитивно се исплатило. До краја, срећа није била на њиховој страни.

Суђење није било на нивоу овако важне утакмице, иако је одлука судије, у кључном тренутку, била исправна. Било како било, Барселона заслужује све честитке. Заслужили су све што су освојили ове сезоне.

Хтео бих још само да похвалим читаву екипу Арсенала на свему што су постигли ове сезоне. Нарочито одличним дефанзивцима Ебуу, Туреу и Сендеросу. Надам се да ће екипа Арсенала остати и следеће сезоне на окупу, како би исправили ово финале :)

Арсенал форевр ;)

izricanje disciplinske mere

pre 17 godina

Shteta shto je sudija unishtio utakmicu.Prvo shto nije pustio prednost u 17.minutu,a drugo shto je svirao nepostojeci faul!Ali sve se vratilo na svoje mesto i Barca je zasluzeno prvak Evrope

wenger out

pre 17 godina

Ponovo veliki strucnjak Wenger biva potpuno nadigran od strane trenera rivala. Izbacuje Cesca u presudnom momentu u zamenu za Flaminija. Smesno.
WENGER OUT!

GUNNERS SERBIA

pre 17 godina

U IME SVIH NAS U CRVENO-BELOM NA ZAKLETVI ARSENALU JA SPEVO SAM STIH, DA KUNEM SE SRCEM I DUSOM I TELOM DA BODRICU DO SMRTI NJIH!!! ARSENAL FOREVER

ronaldinho10

pre 17 godina

Iako sam navijac Barselone, slazem se da je Hauge pokazao da nije dostojan sudjenja jednog tako velikog meca, ali ne mogu da se slozim da su njegove odluke uticale toliko na Arsenal.Njegov izbor je bio crveni karton, a ne GOL koji je Giuly postigao.Mislim da je tu ostecena Barselona, ali i Arsenal, jer da je priznao Barsin gol, ne verujem da bi Leman dobio crveni karton.Pitam se, gde je u ovom izvestaju, izmisljen faul linijskog sudije, iz kog je Arsenal postigao gol.To je prva kradinalna greska, sto se ispostavilo postizanjem gola.Druga situacija je zuti karton za Henry-ja.Sve ostalo manje-vise je OK.I na kraju mislim da je Barca zasluzeno pobedila, ipak se kasnije videlo da je bolji tim.To sto Henry nije resio utakmicu zicerom, njegov problem.Sve cestitke Valdes-u, Larsson-u i Belletti-u.SEMPRE BARCA!!!!!!

Alex london

pre 17 godina

Henri i svi Englezi se bune da je prvi gol Etoa postignut iz opsajda.I ako je bi stvarno je bio marginal.Inace utakmicu je pokvario sudija koji je iskljucio golmana umjesto da je dao prednost i priznao gol Barseloni.11 protiv 11 za neutralne gledaoce kao sto sam ja a i za ostale tekma bi bila mnogo interesantnija... Na kraju je i kisa u drugom dijelu pokvarila utakmicu i ambijent.Ronaldinjo nije nista pokazao a i Henri se obrukao sa onom sansom jedan na jedan koja je Arsenala na kraju skupo kostala.Ne vjerujem da bi barselona preokrenula dva gola razlike.Ipak Barseloni sve cestitke jer stvarno imaju paklen tim...

srđan

pre 17 godina

Šteta mislio sam da će ih Arsenal dobiti.
Nekao Barselona više ide na to što ih ostali timovi mnogo respektuju.Arsena je po meni bolji tim.
Napred plavi.

hedovi

pre 17 godina

Ova Barselona mi ide na zivac. A i onaj pametnjakovic od sudije da upropasti ovakvu jednu utakmicu iskljucivanjem igraca u 17 minutu.
Bezveze!!!

Boris

pre 17 godina

Da, sudija je bio katastrofa, jer je ponistio cisti go Barseloni(prednost se svuda postuje, osim u finalu CL-a), zato sto je propustio da dosudi jos jedan crveni karton Arsenalu(nakon starta nad Bronckhorstom, cini mi se) i zato sto je propustio da svira nekoliko cistih prekrsaja vrlo blizu gola, u korist Barselone.
Barsa je dokazala da njena snaga nije samo u Ronaldinju, koji je odigrao katastrofalnu utakmicu. Trenutno su najbolji klub na svijetu, nema dvoumljenja. Nisu mi jasni navijaci Arsenala, koji ne mogu da sportki podnesu poraz, pa traze opravdanje njihove slabosti u sudijsim greskama. Mozda bi se slozili sa crvenim kartonom, da je Lheman slomio nogu Etou ili mu zavrnuo siju.
Cestitke Arsenalu na sportskoj borbi i zalaganju, ali niko im nije kriv za nesmotrenost njihovog golmana. U svakom slucaju - zna se ko je sampion!!!!

DejanOs

pre 17 godina

Bas je jadno sudjenje (pogotovo zuti karton za Anria). Barselonin sastav: Ronaldinjo, Eto i 9 zena koje kukaju i padaju bez ikakvog kontakta! Arsenal je pokazao kako se igra fudbal u Englekoj.

Moze da prica ko sta hoce ali Englezi imaju ubjedjljivo najbolju ligu!

get real

pre 17 godina

"Sjajan prodor izveo je Ebue po desnoj strani, a na 18 metara od gola Pujol je oborio fudbalera Obale Slonovače", doista sjajan prodor, samo steta sto ga Puyol nije ni takao, nema sta 10 (desetka) za Wengerovu skolu glume! Na kraju pravda je zadovoljena:)))
Sto se tice iskljucenja, dilema je bila da li priznat gol i zuti karton za Lehmanna ili iskljucenje i slobodan udarac??? Sudija se opredelio za drugu varijantu.

reality

pre 17 godina

cestitam barci na pobedi ali je arsenal daleko bio bolji. ljungebrg je odigrao stvarno borbeni, a u barceloni me je razocarao ronaldinjo. pokazao je da je daleko savrsenstva.

Vuk

pre 17 godina

Zasluzena pobeda Barselone. Crveni karton je potpuno opravdano dosudjen Lemanu, ja ne znam sta se ovi ljudi bune protiv sudjenja...

Ex Barca's fan

pre 17 godina

Arsenal imao vise pravih sansi. Barsina 2 suta u okvir gola usla (oba gola greske golmana). Anri ocajan. Ronaldinjo NE UME da igra protiv jakih ekipa. Deko je prevara od igraca. Larson je car. Barsa bez njega nema sta da razi u Evropi sledece godine.

Sue

pre 17 godina

Godinama unazad cekam da Barelona dodje do titule prvaka Evrope. I to se konačno dogodilo u sezoni kada su bili najbolji. Zvuči emotivno? Ali su zaslužili.

Nemanja Cirih

pre 17 godina

Moram i ja da se javim,makar zarad jednog objektivnog stava vise.
Sudjenje na ovoj utakmici nije bilo briljantno ali ni katastrofalno.Sudija je napravio 3,4 greske sto moze da se tolerise.Jedna od njih je u faul nad Eboue-om koji definitivno nije postojao(lepo se vidi na snimku da kontakta uopste nije bilo)a posle koga je Arsenal dao gol.
Sto se tice faula Lemana sudija je mogao da odreaguje na 3 nacina:
1.da pusti prednost i prizna pogodak,a Lemanu da zuti
2.da uradi isto to samo da Lemanu da crveni
3.da uradi ono sto je uradio
Mislim da je odluka bila dobra iako je varijanta sa zutim kartonom i golom mozda bila prakticnija.Ali pravila su pravila,faul golmana izvan 16 metara rukom je UVEK crveni karton.Naglasavam RUKOM.
Situacija sa ofsajd pozicijom kod gola Etoa je veoma diskutabilna.Eto je najverovatnije bio u ofsajdu 20cm sto u takvom trku i magli od provale oblaka sudija(koji je bio sa druge strane)nije mogao da vidi.I da je svirao ofsajd i da nije ne bi pogresio.Jos jedan razlog vise da se bar na ovakvim utakmicama i ovakvim stadionima uvedu kamere i 4 sudija.
Cestitam igracima obe ekipe na pozrtvovanosti i pre svega fer pleju.Blizi se Svetsko prvenstvo i bila bi prava steta da se neko od ovih velikih igraca povredio.
Jedinu zamerku,i jednima i drugima,bih uputio na razvlacenje igre i nepotrebnim valjanjem po travi kada su bili u boljoj rezultatskoj poziciji.Ali to je realnost danasnjeg fudbala.

Delija

pre 17 godina

Sudija je gresio, ali dve najvece greske su bile protiv Barse: Nije dozvolio prednost za gol Barse, a dosudio je nepostojeci faul posle koga je pao gol Arsenala... bilo je jos gresaka... A Arsenalu svaka cast! Sa igracem manje su u vecem delu utakmice drzali Barsu u dzepu, ali ipak je Barsa cele sezone igrala najlepsi fudbal i zasluzila je da bude sampion!

Dejan

pre 17 godina

Barselona sta reci...magija!!!!!
A sudija je kao ovi nasi kreteni, sramota za fudbal, unakazio je utakmicu koja bi se pamtila.
Svaka cast Arsenalu to je FUDBAL!!!

HRUBI

pre 17 godina

Pravda je zadovoljena - najbolji tim na svetu, koji ima najboljeg igraca na svetu, je osvojio Ligu Sampiona!!!
Katastrofalno sudjenje! Da li je ovo samo najava za ono sta nas ceka na Sveetskom Prvenstvu?
Kao prvo, trebalo je da pusti prednost kod Lemanovog iskljucenja i bilo bi 1:0 za Barsu.
Kao drugo, faul, koji je prethodio Arsenalovom golu nije postojao!
Posle se sudija izgubio i davao je zute kartone kad nije trebalo.

Nshy

pre 17 godina

Ova 3 komentara sa pocetka su smesni...za start Lemana crveni je na mestu jer je bio poslednji igrac odbrane a sto je ponisten gol to niko ne spominje!!!A sta je sa padom Ebuea posle koga ste postigli gol jer to mozda bio faul!!!TOLIKO O SUDJENJU I O TOME KO JE OSTECEN!!!!
Posle meca na Stamford Bridzu sam rekao nesto i to cu sada da ponovim "BARSA UZIMA L.S. TO JE RAZUMNIMA SADA BAR JASNO" ....nastavite da trenirate L.S. je svake godine!!!

Dell-Boy

pre 17 godina

Pa sta je trebao sudija da Eto-u da mozda crveni...alo bre ljudi pa nije priznao Barsi prednost i cist gol. Kako ste neobjektivni pa to je strasno ,elem citam ovde na forumu razne bljuvotine,ali omalovazavati Barsinu pobedu, pa to je sramota i tesko neznanje. Svaka vam cast vrhunski pluvaci.

Dell-Boy

pre 17 godina

Pa sta je trebao sudija da Eto-u da mozda crveni...alo bre ljudi pa nije priznao Barsi prednost i cist gol. Kako ste neobjektivni pa to je strasno ,elem citam ovde na forumu razne bljuvotine,ali omalovazavati Barsinu pobedu, pa to je sramota i tesko neznanje. Svaka vam cast vrhunski pluvaci.

Tradicionalista

pre 17 godina

Je l zna mozda neko zasto je Arsenal imao reklamu na dresu ? Koliko se secam klubovi u finalima Lige Sampiona nikada nisu nosili reklame.

Dida

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto Ronaldinjo sutira slobodne udarce a nemoze ni iz 100 suta da da gol,on nije nista posebno u tom elementu.Nadam de da ce za Brazil sve suteve izvoditi Zuninjo koji je majstor za to.Mihajlovic je bio u pravu kada je rekao da je najbolji u tome ali Karlosevi golovi kao i Ronaldinjevi su izreklamirani i ako oni redje postizu golove od Sinise.

NS-SAINT

pre 17 godina

Ne lupetajte, BARCA je deklasirala sve protivnike ove sezone, bar to priznajte...
Poništen im je čist gol, Leman je opravdano isključen, arsenalov gol je iz nepostojećeg prekida...
BOIXOS NOIS 4ever

DeKOb

pre 17 godina

60-tak minuta nade za fudbal ... a onda je industrija pobedila. kad ne mozes da pobedis - uzajmi pare i kupi sve sto se moze kupiti.

Marko-NBGD

pre 17 godina

Odlicna utakmica!!!!! Svaka cast Barsi ! Pokazali su jos jednom da igraju najlepsi fudbal u Evropi! Sto se crvenog kartona tice jasno se vidi na snimku da je Leman zakacio rukom Etoa tako da je sve cisto i nemaju prava da se zale!!! Sve ostalo je bilo fantasticno! Jos jednom svaka cast Barsi! Bravo majstori najbolji ste!!!

prva bg

pre 17 godina

Ljudi ne lupajte gluposti pa sudija je mogao barsu da upropasti,Leman je kao sto je i zasluzio dobio crveni karton,ali je i pogodak morao biti priznat. Kod gola Arsenala Pujol uopste nije faulirao onog Ebuea,vec se ovaj odgurnuo o njega. Barsin prvi gol mozda je bio ofsajd, ali da nije bilo prethodnih gresaka sigurno bi utakmica imala drugaciji tok. Na kraju je ipak pravda zadovoljena.

P.S i ne lupajta da je Eto bio u ofsajdu u 18. minutu kada je izasao sam pred Lemana.

zli

pre 17 godina

Pa ja sam u najmanju ruku iznenadjen komentarima. Toliko da ne volite coveka koji je vratio publiku na stadione i veru u fudbal. Da vise ne pobedjuju ekipe tipa Italijanskih smornih odbrana i Smorinjove defanzivne taktike. Tacno se vidi da niste nikada doziveli to uzivo. Ja sam gledao Barsu uzivo i znam sta govorim pa to je magija. Pa taj Pujol je veci majstor lopte nego pola Engleske i Italijanske lige. Ronaldinjo je njbolji na svetu i to nema govora. Samo Pele, Maradona i Ronaldinjo i niko vise sve ostalo su dosadne seme dosadne odbrane dosadno dosadno dosadno. Ronaldinjo je spasao fudbal od zaborava i od emisija secanja jer se to desava sada i nemojte to propustati jer se nece vracati.

pozdrav iz Barcelone

pre 17 godina

200.000 ljudi na Placa Catalunya peva "Oleee olee olaaa olaaa, ser de Barça es ho millor que hi ha!"

Arsenal je igrao bolje, Rolandinjo je bio uzasan veceras, Eto'o je dao gol iz ofsajda, ali "Oleee olee olaaa olaaa, ser de Barça es ho millor que hi ha!"

PedjaD

pre 17 godina

Svi smo znali pre pocetka utakmice da je barselona jaci tim i nije nikakvo iznenadjenje sto su uzeli ligu sampiona.
iIgra arsenala sa 10 igraca protiv ovakve barsleone je za svaku pohavli. Pozrtvovanje i takticka postavka je zaista bila impresivna. Arsenu Vengeru, ne samo za ovu sezonu, treba odati priznanje na taktici, selektiranju igraca, ofanzivnom i modernom fudbali, timskoj igri......
Sve u svemu, favorit broj 1 cele lige sampiona je pobedio sto je i ocekivano i zasluzeno ali arsenalu za vecerasnju igru svaga cast!!!!

Zeljko

pre 17 godina

Jednostavno da kazem kao Murinjo,,Bolji tim je izgubio'' Onaj Ronaldinjo je ocajnik i nervira me Barsa ali su ipak pokazali da su najbolji. Neka se najedu onog trofeja!!!!!!
Ali ne zadugo...

Gago

pre 17 godina

Anri je odlican fudbaler,brz,prodoran,okretan ali nikada nece biti najbolji jer kad je najteze on pogresi.Da je postigao gol sredinom drugog poluvremena sve bi bilo reseno a ovako ostaje mu da dodje u Barsu i da uz pomoc Ronaldinja,Etoa i drugova podigne pehar za najbolje u LS.
A sta reci za Ronaldinja.On je madjionicar,i kad mu ide lose celu utakmicu on jednim svojim potezom resi sve.Cim je malo poceo da vrti Ebuea decko se zbunio i nije znao gde se nalazi.On ne propusta sanse kao Anri,on ne prasta greske protivnickim igracima on je jednostavno THE BEST.Koliko je superioran videce se i na SP.

Caki Delija Mb

pre 17 godina

jesenas sam bio u Frankfurtu sa drustvom na kongresu i pricam sa drugarima iz Zagreba i pitaju me sta mislim o sudjenju na prvenstvu u basketu i slozimo se d asudije uvek i u svakom sportu nenormalno navijaju za Špance i šta reći sada, pa sudija je imao plavo- bordo dres u najmanju ruku ali je bio malo pametniji od svog pomoćnika pa se nije slikao u njemu. Ljudi ja prestajem da gledam bilo koji sport u kojem učestvuju Španci ili Katalonci (navijam za što hitnije odcepljenje Katalunje od Španije), njihovo učestvovanje je garancija za kranje nekorektno sudjenje, najblaže rečeno, pre je publika bila "12-i igrač" a kod Španaca su sdije ne 12-i nego k zna koji igrač, ima li nade d eć neko da zaustavi tu krađu? Vidim u Italiji da je padom Berluskonija krenulo da se odvija klupko krađau fuzbalu, ma li šanse da neko stane Špancima z avrat?? A ništa mi nije bilo slađe večeras nego kad je Anri par p uta napravio od Pujola ne soma nego sominu, ma prelazio ga je kako je htao, k'o baba prugu, e miline kad ono somče se zaleti u vazduh gde je pre pola sata bio mega- car fuzbalski... I karton što ga je dobio Anri, e moj sudija ne bi ti da je pravde sudio ni derbi Hajduk Lion- Sinđelić ili Zeta- Mogren...
POzdrav svima!

Juninho

pre 17 godina

Manje vise procitao sam sve komenatre pa cak i one glup koje ocigledno pisu navijaci Milana, Juventusa, Chelsea-a i drugih timova koji uveliko kupuju utakmice i igraju najbedniji fudbal, pa moram nesto da Vam kazem!!! Pre svega drago mi je sto se javljate i lupate gluposti, jer svojim prisustvom uvlicavate ovaj forum. Nadams se da Vam se svidelo finale, ako ste nesto propustili videcete ga sledece godine, Boze zdravlje, u reprizi. Veliki sam navijac Crvene Zvezde i te prepirke izmedju zabara, spanaca i ruznih engleza mi nisu jasne, ali moram da priznam da sam prosle i ove sezone ocaran igrom Barse. Mislim da su najbolji tim na svetu, a to je veceras i zvanicno dokazano! Svaka cast Arsenalu, igrali su kao zmajevi cele sezone ali dalje se nije moglo. Sudjenje jeste bilo lose ali mislim da nije favorizovan ni jedan tim, jednostavno sudija je slepac i da nerazume fudbal kao igru. Iskreno me hvata strah od prlaska Anrija u Barsu, jer to nece biti humano... jer kako sto rece jedan komentator prilikom poredjenja njega i Ronaldinha " Anri je naljbolji igrac na planeti, Ronaldinho je vanzemaljac...". Zato Vas molim da ne lupate gluposti u vezi Ronaldinha tipa "nema pojma, folirant i sl.", on je nesto najbolje sto se deslio fudbalu, u poslednjih par godina. Poslat je na Zemlju da ovu igru koju su gore navedeni timovi unistili, vrati na pravi put!!! To je cinjenica i sto je pre prihvatite bolje za Vas. Super tekma, pozdrav za sve navijace Arsenala i Barse, sve ljubitelje ligre sampiona i sporta uopste! Barsa je zasluzeno sampion!!! Samo je Bog iznad Ronaldinha...

realni gunner

pre 17 godina

Prvih 15 minuta Arsenal je pokazao kako se igra 'total fudbal' i trebao da povede 1:0. Ronaldinjo je pokazao zasto je najbolji igrac kad je jednu naivno izgubljenu loptu od strane Hleba (koji je pretrcao najvise na terenu) prosledio Etou koji je iznudio crveni karton.
Da je sudija dao gol i ostavio Lehmana ne znam sta bi bilo, ali 10 igraca su ginuli jedan za drugog i zbog toga su i poveli. Ali iz nepostojeceg slobodnog udarca. Ne znam kako cemo mi reagirati kad Eboue bude igrao protiv nas i da li cemo mu zaboraviti kako je lako pao.
Sudijin pomocnik isto nije bio dorastao zadatku kad je dozvolio Barsi gol iz ofsajda.
I pored svega Arsenal moze najvise da krivi sebe za neuspeh. Wenger se odlucio da cuva 1:0 i da pojaca obranu, a da zameni Fabregasa koji je dva puta pustio Ronaldinja i nije se trudio da ga prati. Ne moze ga se kriviti sto ga je izveo, ali da je uveo Reyesa i Van Persija umesto Fabregasa i Henrija (koji je izjavio posle utakmice da u onom ziceru koji je propustio u 60-nekom minutu nije imao snage da sutne loptu) mislim da bi im uvalili jos jedan gol. Medjutim, Henry je veci od Wengera koji ga nije mogao staviti na klupu i na zalost to se osvetilo Arsenalu. Zato Henry treba da ode, mada smatram da je rame uz rame Ronaldinju, jer jedan igrac ne moze da bude veci od kluba.
Ne smatram da je Barsa bila bolja niti ne mogu da je smislim jos od dana kad su nam Maradona i Schuster zagorcali zivot ni kad su 92 dosli na Wembley kad su trebali da igraju protiv najboljeg tima u Evropi kojem nije bilo dozvoljeno da igra u Beogradu pa su se lako proveli sa Sampdorijom.
Neka Henry ide u Milan, samo neka dodje Zigic pa kad Theo zaigra, bice Arsenal ponovo u finalu.

BRKAJLIJA

pre 17 godina

Arsenal je bolje vodjen tim od Barselone.Vagner je jaci,po svim pitanjima trenerskog posla,od Rajkarda.Rajkard je bi fenomenalan igrac,nikakav je trener.Nije ni prosecan.On nezna nista.On je slucajno,iz ocaja,poslao Larsona i ovaj je resio utakmicu.Larson,Savo Milosevic i njima slini su ljudi koji imaju mozak i koncentraciju.Na njih mozes racunati i kad imaju 40 godina.
Anri je dokazao na terenu ,potezima, da je mnogo bolji fudbaler od Ronaldinja. Sudija je bio budaletina na terenu koja se nimalo ne snalazi i ne znam kako je tamo stigao.
Arsenal je bolja ekipa, jer je osmisljena igra i akcije su im brze i osmisljene. Uvek idu najkracim putem prema golu.Imao vidse sansi. Barsa igra na kvalitet pojedinaca i kad ima Eta, Larsona (ja mu nebih dozvolio da prestane igrati)...., onda se moze pobediti svaki protivnik. O kakvoj super tehnici Barselone se prica?Partizan je protiv Reala (i ne samo protiv Reala) bolje tehnicki odigrao nego veceras Barsa,ali ista stvar je sa drzanjem lopte. No Partizan je nas i mi ne primecujemo kvalitete Sase Ilica i drustva koje je tada igralo. Nisu imali trenera-menadzera i to je veliki problem nasih, posebno Partizan. Zvezda to bolje resava i sa Muslinom i sa Zengom. Daje precizniju ulogu treneru.
Da je ostao golman Arsenal bi ubedljivo slavio.
Barselona ,sledece godine,sa ovim trenerom, moze ispasti i pre proleca.
Ja sam navijao za Arsenal,ali nesto nisam padao u nesvest od navijanja.Vise me je zanimalo prilaz i postavka i poredio sam to sa nasim stanjem.
Uvek i sve sto drugi rade treba gledati sa naravoucenijem.Nazalost to ne rade dovoljno oni koji vode nase klubove.

anatolij kozomara

pre 17 godina

Чаробњак Роналдињо, окружен шесторицом одбрамбених играча, одигра једну просјечну партију и злобници једва дочекају.Анри је сјајан, нема спора, али зна се ко је кева. У осталом, иде Мундијал, Зуба се тек загријао...

Jah

pre 17 godina

PA NE MOGU DA VERUJEM DA OVDE NA B92 NIKO NIJE VIDEO DA JE POSLE UTAKMICE SUDIJA SKINUO SVOJ DRES, GDE JE ISPOD IMAO BARSIN. ONDA JE STAO I SLIKAO SE SA IGRACIM, A CAK JE I DOBIO PEHAR.

PEXON JF, KLADOVO

pre 17 godina

S R A M O T A!!!
OVO ŠTO IGRA BARSELONA JE SMRT ZA JEDNU IGRU KAKVA JE FUDBAL. U OSTALOM DOBRO SE ZNA KAKO EKIPE IZ ITALIJE I ŠPANIJE PROLAZE U FINALNIM UTAKMICAMA U SVIM SPORTOVIMA. KADA PRIGUSTI ODMAH SE NA NJIHOVOJ STRANI NADJU NEKE SUDIJE, KAKAV JE BIO OVAJ LOPOV OD VEČERAS.

Juve, ali svaka cast barsi (zar ima neko da ih mrzi)

pre 17 godina

Davno nije bilo da su mi oba tima sipaticna i oba u finalu, znaci navio sam za Barsu i stavio pare na nju pa i da sam izgubio pare nebih zalio i, sto vise opet bih to uradio(kakav pele kakav maradona rodio se majstor fudbala za uvek - RONALDINJO) sve je ok bilO OK FUDBAL PUBLIKA NA NIVOU SEM >>sudjenja<<
Ovako sramno sudzenje u finalu vido nisam, ako se njegov zemljakj "sliko" u dresu Barsalone ovaj je "nosio" Arsenalov na vecerasnjoj utakmici!
Anriju takodje svaka cast, sa njegovim dolaskom barsa brani ovu titulu!

kiki

pre 17 godina

laman jeste iskljucen zasluzeno, al treba sve ukupno pogledat od pocetka utakmica sa ispadanjem.
barsa je protiv celzija pogurana radi iskljucenja del horna koji jest krenuo ostro na mesija,al ga nije dotako.u prvoj utakmici sa benfikom cista dva penala nisu sudjena u korist portugalaca.protiv milana je ponisten cisti gol shevchenku.
danas je barsa ostecena neprizavanjem zilijevog gola, a arsenal posle toga nista manje-vise cak.
barsin gol je postignut iz ofsajda,zatim prije izjednacenja sudija je trebo pokazat barsinim igracima minimu tri zuta kartona.
sve u svemu cini mi se da je barsa "MORALA" osvojit ovu ligu sampiona.
al da bi se svrstali pored reala,milana,liverpola,ajaxa,bajerna.jos puno toga uradit.
anri je doktor za ronaldinja.

Aca Faca

pre 17 godina

Gledao sam na Njemackoj televiziji usporeni snimak prvog Barsinog gola. Eto je bio u ofsajdu 100%. Nekoliko puta su ponavljali snimak, zaledili sliku i ofsajd cist ko suza. Ali sudije su bile ocajne tako da ne mislim da je to bio poklon Barsi. Po meni su sudije vise ostetile Barsu nego Arsenal. Prvo, sudija nije pustio prednost i priznao gol. Drugo, svirao je nepostojeci faul za Arsenal posle ceka je Arsenal postigao gol i trece, nije svirao igranje rukom u sesnaestercu igracu Arsenala. A zlobnici vide samo ovaj ofsajd koji iskreno i jeste postojao. Sto se tice Anrija i Ronaldinja, mislim da su obojica veceras odigrala najlosije partije u poslednjih par godina. Ipak su podlegli pritisku javnosti a i nije im bilo lako jer su svi samo pricali o njihovom duelu danima. Za mene licno Ronaldinjo je najbolji za nekog drugog Anri. Glupo je o ukusima raspravljati.

Mare Car

pre 17 godina

Ok Barselona je uzela titulu ali nije nadigrala Arsenal. Arsenal je igrao 75 minuta sa igračem manje i nije čudo što je nažalost primio gol(ove).
Drago mi je što vidim i mnogobrojne navijače Barselone, vas kojih vas nije bilo nigde kad niste učestvovali u Ligi šampiona, kad je Barsa bila u zoni ispadanja i kad je barsu trenirao Antić i jedva izborio plasman u kup UEFA.
Barsa je imala jednu propuštenu priliku za kojom može da žali, a Arsenal bar 3. Što se tiče sudjenja pa da je sudija pustio prednost, priznao gol i dao Lemanu žuti karton, morao bi da mu da žuti jer je gol postignut to pravilo ste imali prilike i da čujete u prenosu, Arsenal bi jurio gol manjka od 18. a ne od 80. minuta iscrpljen od igre sa igračem manje u sredini terena koji bi zatvarao prostor.
Zatim mi je muka simuliranja Ronaldinja (ona situacija kada ga niko nije takao, izbijaju mu loptu, on pada i pokušava u padu da šutne loptu levom nogom, ne uspeva, loptu iznosi Ture, i ono pored aut linije), Deka (na 17 metara od gola Ture ga preskače i iznosi loptu), Van Bomela (kada Anri dobija žuti iako ga nije takao) i Markes(kao šutnuo ga Rejes na ponovljenom se vidi da ga nije ni takao). A naravno moguće da je Eto bio u ofsajdu kod gola.
Zatim naravno i greške Almunije kod oba gola su u mnogome doprinele konačnom skoru.
Mislim da je Arsenal bio dobar i da nije zasluženo izgubio.

Iverson

pre 17 godina

Pa, ja sam u svojim komentarima jos posle utakmica Barselone sa Celsijem,Benfikom i Milanom,bio vrlo sumnjicav kada su u pitanju "vanzemaljske" sposobnosti i osobine Ronaldinja.Naravno,on jeste svetski vrh,ali stavljati ga u isti kos sa trojicom najboljih fudbalera svih vremena (Pele,Maradona,Krojf),pa ga cak proglasavati i najboljim,to je u najmanju ruku neozbiljno.Vreme pokazuje da sam izgleda ipak bio u pravu.On sve vise stagnira.
Ja sam tada rekao,i sad ponavljam,da njegova igra,dodavanje,duge lopte,u najvecoj meri zavise ustvari,ne od njega,vec od njegovih saigraca.
Ronaldinjo ne bi bio to sto jeste da nema u timu igrace koji nisu lenji,nego fantasticno igraju bez lopte i stalno se ubacuju u prazan prostor(Giuly,Larson,Eto).I,on ih onda "vidi" i dodaje im lopte (sto je najvecim delom i uigrano-zna se gde ko utrcava).I onda izgleda kao da on ima fantasticnu dugu loptu.A, ustvari ti saigraci ga na neki nacin "spasavaju" i omogucavaju mu da se brzo oslobadja lopte.Da su oni staticni,on bi morao da vuce loptu,gubi snagu a verovatno i loptu.(To se videlo danas,pa je zato morao da udje Iniesta,a Ronaldinjo otisao na krilo.)Dakle,nisu to bas tako teledirigovane lopte,kao nekad Krojf ili Maradona.
Slabo igra glavom,slabo igra levom nogom(iako nekad daje golove levom nogom),ne izvodi dobro slobodne udarce,nema taj tzv."suvi list" kakav imaju najbolji suteri.Centarsut, osrednji.Dribling,najcesce na desnu stranu.I,jos nesto,sto se mozda ne primecuje odmah,on nema taj tzv."osecaj u nozi",tu finocu vodjenja lopte,to "lepljenje" lopte za nogu,kakvo su imali gore pomenuti igraci.On odlicno koordinira svoje pokrete prilikom prodora,tu je sjajan,brz je i stabilan,odlicno se gradi,ali nema bas tu kontrolu same lopte prilikom prodora(kao npr.Maradona).Jer,uglavnom se lopta gurne u prazan prostor.A kod Maradone je izgledalo kao da mu je lopta srasla sa nogom.
Dakle,sa nekim stvarima i vestinama se rodis ili ne rodis.To "lepljenje" lopte za nogu koje sam pomenuo malopre,TO NE MOZE DA SE NAUCI.To ili imas ili nemas.
A,sto se tice driblinga,i to cu da ponovim,takvih zonglera kao Ronaldinjo na Brazilskim plazama i uopste u Brazilu ima na desetine hiljada.A njegove finte i driblinzi najcesce nisu svrsishodni i nisu u funkciji igre.
Medjutim,sad se vidi da prava vrednost Barselone ustvari nije toliko u Ronaldinju, koliko u igracima sa sredine terena koji "rade" celu utakmicu,oduzimaju lopte,presecaju protivnicke akcije,itd.A i dobri su tehnicari,svi imaju sjajan prijem i predaju lopte.
Okreni-obrni,kad se sve uzme u obzir,Barsa je zasluzila titulu,ipak je najkonstantnije igrala sve vreme Lige Sampiona.I,sigurno NAJOFANZIVNIJE,sto je poseban kvalitet.Ali da su previse iznad drugih klubova,to sigurno nisu.

zoki

pre 17 godina

Treba biti bezobrazan pa reci da je Arsenal ostecen. Sudija je trebao pustiti prednost pa onda iskljuciti lemana nakon sto prizna gol; a gol Arsenala je prethodio izmisljeni faul.
Arsenal je igrao kukavicki i to im se osvetilo i bas mi je drago u slavu napadackog fudbala.

The Supreme Court

pre 17 godina

Svidelo set to nekome ili ne, sudija je mec odsudio bez ijedne greske!!! Ofsajd kod prvog gola Barse ide na dusu pomocniku, mada je zaista iz tog kontra-ugla (sa igracima okrentuim ledjima) bilo tesko videti cak i na usporenom snimku da je Larson jedva skrenuo loptu ka Etou, sto je na nesrechu Arsenala bilo presudno za tok i ishod akcije.
Sto se tice navodno spornog detalja iz 17.minuta, sve je jasno i sudija je postupio potpuno postujuci sva pravila fudbalskem igre: nacinjen je faul za crveni karton, kod crvenog kartona, kao i penala, nema prednosti i u toj situaciji (za razliku od zutog kartona koji se moze dodeliti naknadno po okoncanju akcije) igra se odmah prekida i sudi se kazneni udarac tamo i onoga trenutka kada je faul za iskljucenje napravljen. Razlog sto Barsin gol nije priznat i jeste taj sto je sudija svirao cim je Leman sapleo Etoa, ali se to zbog brzine desavanja i tv kadra nije moglo videti. Medjutim, sasvim je jasno iz njegove reakcije i reakcije igraca (ukljucujuci i Lemana koji se nije bunio) da je to uradio. Izmedju licemernog kompromisa (priznacu gol ali nechu iskljuciti Lemana)i doslednog postovanja pravila, sudija je izabrao ovu drugu a u ovom slucaju nepopularnu opciju, na cemu mu treba skinuti kapu. Druga je stvar sto je takav splet dogadjaja umnogome pokvario ugodjaj neutralnim i ostalim navijacima.

Dida

pre 17 godina

Kakvi su to komentari pojedinaca da je Anri veceras pokazao da je tata za Ronaldinja? Pa taj isti Anri je upropastio veceras Arsenal jer je cista 2 gola promasio.On je veceras imao ucinak 0, dok je brazilac imao cistu asistenciju za Etoa.Upravo spic igraci cekaju loptu na tacni od veznih igaca t.j. polutke kao sto je brazilac.Broj 10 i uloga desetke je najvrednija u timu,ti igraci su uvek bili najbolji i najvece pare dobijali, prema tome nepricajte gluposti. A ko je terao Lemana da uhvati Etoa za noge. To nije problem Barselone. Ne moze ni brazilac da stalno igra za 10,mora i neko drugi da zasija svremena na vrema.Koliko je on do sad Larsona hranio loptama.Ima i pravo da zataji jednom, mnogo je taj isti brazilac ucinio za te iste igrace.

Soldi

pre 17 godina

Jedina prava odluka je bila zuti karton i priznat pogodak! Covjek zeznu finale! Je li on uslikan u Barsinom dresu?! Ronaldinjo-Anri,nista-nista!!!!!!

Nikola Right Adams

pre 17 godina

Barsa je prvak Evrope, velika nepravda.Ceo svet prica o sjajnim Kataloncima, ali niko ne pominje kako su dosli do finala.Protiv Chelsea/a isti sudija, isto igrac manje. Protiv Benfike su prolaz obezbedili u 89 minutu. Realno, Milan ih je razbio u Milanu (setite se sta je sve promasio Djilardino)a tek ponisteni gol Sevcenku u revansu ???Sinoc nista posebno nisu pokazali, Arsenal je sa 10 igraca imao 2-3 zicera...
Cini mi se da se vec ranije znalo ko mora da bude prvak, moraju ogromne pare ulozene u tim da se vrate. Ovo je sramota za fudbal...
Ponosan sam sto sam navijac tobdzija. Bili su pravi. Anri ako ima i malo ponosa mora da ostane i bude temelj novog tima koji ce biti, po mom misljenju najjaci u istoriji Arsenala.
Pozdrav svim tobdzijama u Srbiji

marina

pre 17 godina

Svaka cast Arsenalu, trudili su se. Henry je pokazao zasto nije najbolji igrac na svetu. Neko ko to jeste, ili pretenduje da to bude, onakvu priliku je morao da iskoristi. A Barsa je pokazala da nije "one man show", da pobedjuju i kad Ronaldiju nije dan. Fudbal koji Barsa igra je najlepsi i srecna sam jer je takav fudbal pobedio. Zao mi je samo sto je sudija napravio dve velike greske, jer bi utakmica sigurno drugacije izgledala da je priznao Barseloni go i da nije Arsenalu poklonil onaj slobodan udarac. Go su dali sami, za to cestitke :) Oni koji ne vole Barsu mogu biti samo osteceni, jer steta je ne uzivati u takvoj lepoti! Mogu sad da pricaju sta hoce, zna se ko je najbolji u evropi! A to se pamti...

Roni

pre 17 godina

Vidim ima masa "objektivnih" komentara, pa rekoh da se pridruzim. Sudija nema pojma jer NIJE PRIZNAO gol za Barsu. Za onaj prekrsaj ne mogu da verujem da neki misle da je trebao da bude zuti, pa ni arsenalovi igraci se nisu zalili! Golman je bio zadnji u odbrani, faulom sprecio gol sansu, sta ste iskreno ocekivali?! Da je bilo 1:0 i igrac vise za Barsu, e tek onda bi utakmica bila gotova. Da li je neko primetio kako je Henry nagazio Valdesa u drugom poluvremenu, pre one njegove velike sanse? Ronaldinjo nije odigrao fenomenalno, ali je imao udela za igraca vise i za stativu...
U svakom slucaju, pravda je zadovoljena. Bolji tim je pobedio, a ko gubi moze da se ljuti, nije problem...

ronnie15

pre 17 godina

To you all BARSA haters out there: STFU!
Barsa je zasluzeno osvojila Ligu sampiona.
Sudija je pravio greske u korist Arsenala, a ne Barse. Pri iskljucenju Lemana trebao je da pusti prednost i prizna gol ali on ga ponistio.
Pri golu Arsenala Eboue uopste nije bio fauliran vec se bacio u "Inzagi" stilu.
Stvarno me nervirate sto neopravdano pljujete po mom omiljenom timu

dulesa

pre 17 godina

SVAKO KO PRATI FUDBAL TREBALO BI DA ZNA DA JE LEMAN DO SADA U KARIJERI IZGUBIO PET FINALA I TO SVAKI PUT SVOJOM GRESHKOM!!!!
PORUKA KLINSMANU: KAN no1.
PORUKA VENGERU: CITAJ CV-jeve SVOJIH IGRACA!

bArCA

pre 17 godina

Ovde vidim nekoliko glupih odn. smesnih komentara. Arsenal pokraden i bolji...??? Ostvarili su jednu priliku (Henry 3 min), a posle toga u prvom pol. 3 puta nisu prosli centar. Gol Barce sudija je trebao priznati, dok na suprotnoj strani nema ni govora o faulu (simuliranje Ebue-a), noakon čega Arsenal dolazi u vodstvo. U drugom delu Barca je morala igrati ofenzivnije (4 napadača), što je bilo idealno za brzog Henrya, koji je imao punooooo prostora... no ipak je po pokazanom tragicni junak, jer je prokockao 2 zicera, a bogami nisu mu svirana ni 2-3 faula u napadu. Arsenal je igrao sa 8-9 igraca u 16-ercu, sto je veoma tesko probiti, a da ne pricam o njihovom bezobraznom zadrzavanju lopte kod kornera, auta, gol-auta... a u zadnjih 10 minuta su izgledali ko kreteni. Barca na kraju zasluženo uzima titulu... RESPECT!!!

"BG classic"

pre 17 godina

Rim,Pariz,London,Moskva,Bec,Brisel,Berlin,Budimpesta,Prag,Stokholm,Atina...Sve glavni gradovi i velegradi a nikada nisu imali prvaka Evrope u fudbalu.

joe

pre 17 godina

Sjajna pretstava, odlicna utakmica......
.....bilo bi pozeljno da sledeci put posaljete manje pristrasne komentatore, bilo je pomlo neprijatno slusati velicanje Barselone i sahranjivanje Arsenala 15 minuta pre kraja.....

Panto

pre 17 godina

Svaka čast Barseloni,ali ne mogu da svarim komentare nije bio faul na Eboue-om. Snimite tekmu pa gledajte u Puyol-ov lakat i KOMENTARIŠITE onda. Eboue mu je probacio loptu kroz noge kao na malom fudbalu,pa kada je hteo da ga pretrči ovaj mu je stavio lakat u rebra. Inače čista pobeda Barse,pravi navijači Arsenala zamerke mogu uputiti samo Henry-ju,i odbrani prilikom crvenog kartona. Da li će Henry imati motiva da nastavi posle ovoga? Mislim da ne. Stvari koje je uradio za klub niko neće ponoviti,ali doza gorčine će ostati. Vreme je za promene-mislim da Arsen to zna!

Zidane

pre 17 godina

Bravo Barsa! NE moze da se osvoji Liga shampiona igrajuci bunker celu utakmicu (dobro Zvezdi je uspelo). Cak i kad je Barsa povela Arsenal nije imao snage da napadne i izjednaci.

PG_man

pre 17 godina

Sudija je odlično odsudio utakmicu. Bila je stvar uvjerenja hoće li zaustaviti igru i dati crveni Lemanu ili priznati gol. Mogao je čak i da prizna gol i da crveni Lemanu.
Mislim da bi za Arsenal još gore bilo da je priznao gol, onda bi još gore prošli.
Njihova je sinoć jedina šansa bila da dočekaju penale.
Ali ipak je Barsa mnogo kvalitetniji tim jer je uz onako lošu igru uspijela da dobije.

PG_man

pre 17 godina

A zaboravih, Arsenal treba razlog porazu i da traži u igri svog "najboljeg" igrača.
Ruku na srce uvjek sam ga smatrao kikserom jer je uvjek tako igrao u odlučujućim utakmicama. Čak sam ove godine pomislio da sam u krivu, igrao je za tim vukao ga, ali kad je došlo finale trt.

Mr Fister

pre 17 godina

Ako je neko pokraden, to je Barsa. Sudija je morao da pusti prednost kod poništenog gola pa tek onda da sankcioniše prekršaj. Arsenal je postigao gol posle nepostojećeg prekršaja. Kažete Arsenal je igrao fudbal a oni se zavukli u Bunker 80 min, 10 igrača u 18 metara, dobro imali su igrača manje pa to može da bude opravdanje ali, tako se ne posvaja liga šampiona. I na kraju pljujete Ronaldinja kao nigde ga nije bilo. čovek je odigrao sasvim korektno, to sigurno nije najbolje što on može ali, da je nedaj bože neki naš igrač (Kežman, Stanković itd.) pružio takvu partiju u finalu lige šampiona proglasili bi ga za najboljeg na svetu.
PS. A najlepši trenutak sinoćnje utakmice, pehar lige šampiona u krupnom kadru, a na njemu ugravirano FK Crvena Zvezda,

Aleksandar B.

pre 17 godina

Bruka!!!
Ako UEFA nema sudiju za finale LŠ onda treba da se rasturi. Som koji previdi čistu prednost, Eto ostao na nogama i dodao loptu, vrati ćelu akciju na početak i dodeli golmanu crveni u 18 minutu... šta reći.
Kakva priprema, kakva atmosfera, kakvi timovi i kruna svega sudija DILEJA... od njega je gori jedino komšija Johanson predsednik UEFA.

Nebojsa

pre 17 godina

Komentari ovde su lep dokaz koliko predubedjenja - recimo simpatije prema klubu - mogu da hendikepiraju poimanje realnosti.
Osim toga su i lep prilog tvrdnji da smo "mi" puni nreke blesave srdzbe.
Igrala su dva jako dobra tima, a pobedio je bolji, i sinoc i tokom cele sezone. Moglo je naravno i da bude obrnuto sinoc uz malo srece za arsenal, jer takav je fudbal i takav je zivot, ali nije.
Napisati da Henri ili Ronaldinho nemaju pojma (zato sto toboze zakazu kad je najpotrebnije) je slepilo kao direktan rezultat predrasuda. Kao nije ih Ronaldinho doveo do finala, i kao nije Henri imao tri super sanse sinoc? Misle li ljudi da je lako dati go u finalu CL?
A to da spancima sudije nude intraplanetarnu podrsku: sta reci? Jos jedan blesav prilog teoriji zavere! Ako je nekog ostetio sudija sa dve odluke, to je bila Barcelona. Umesto 1-0, ono 0-1. Sta bi bilo da nije bilo necemo nikad znati. Ko to spori ne vidi mnogo.

medjutim

pre 17 godina

Stvarno ne mogu da shvatim da ljudi pljuju sudiju zato sto je postovao pravila i iskljucio Lemana.. kamo srece kad bi i nase sudije imale petlju da iskljuce nekog u desetom minutu derbija zato sto je zasluzio crveni, a ne da gledaju da odrzavaju ravnotezu i da se ne mesaju u svoj posao da ne bi posle ispali krivi za sve..

Svaka cast Barseloni, jedino mi je zao sto nije igrala finale sa Viljarealom..

Juventino

pre 17 godina

Ne mogu da vjerujem da postoji ovoliko neznalica, sudeci po komentarima. Ako je sudija grijesio, onda je grijesio na stetu Barselone.
1. Kod faula Lemana trebao je da dozvoli prednost jer je lopta dosla god Zulija koji je dao gol. Dakle, Barsa je tu ostecena za gol.
2. Kolo Ture (mislim da je on u pitanju) je isfolirao faul nakon kojeg je Arsenal dao gol. Jednostavno na usporenom snimku se vidi da kontakta sa igracem Barse nije bilo.
3. U 2 pol. sudija je ponovo izmislio faul Edmilsona (i jos mu dao karton) nakon kojeg je Anri imao sansu za gol.
Drago mi je sto nije pobijedio neki klub iz sugave Premijer lige. A ovo je pravda, kada je Arsenal u pitanju, zbog onog trovanja igraca Totenhema!

Jo

pre 17 godina

Svi ste u pravu. Sudjenje je bilo katastrofalno. Utakmica je upropastena neznanjem sudije koji je svojim odlukama upropastio finale. Samo postoji malo ali. Sudija je svojim odlukama tesko ostetio Barselonu sto su svi dobronamerni mogli i da vide da su hteli. Pri iskljucenju Lemana gol je morao biti priznat. Kod gola Arsenala svi smo to dobro videli nije postojao faul nakon koga je postignut gol. Arsenal se nakon toga potpuno povukao i sve njegove sanse proisticu iz logicnih kontri. Da svega toga nije bilo i da je ostalo 1:0 za Barselonu mislim da bi Arsenal doziveo katastrofu mnogo ranije. Jedini zuti za Barselonu je dosudjen kad faula uopste nije ni bilo. Mnogobrojni faulovi Arsenala nisu ni sankcionisani, narocito ispred sesnesterca Arsenala. Ukratko sudija je upropastio utakmicu koja bi sigurno bila mnogo bogatija golovima i igrom da se nije trudio da dokaze da ne navija za Barseloni i tako je tesko ostetio i upropastio zadovoljsvo mnogim ljubiteljima pravog fudbala.

Navijac Arsenala

Arsa

pre 17 godina

@ Iverson
"on (Ronaldinho)nema taj tzv."osecaj u nozi",tu finocu vodjenja lopte,to "lepljenje" lopte za nogu,kakvo su imali gore pomenuti igraci.On odlicno koordinira svoje pokrete prilikom prodora,tu je sjajan,brz je i stabilan,odlicno se gradi,ali nema bas tu kontrolu same lopte prilikom prodora(kao npr.Maradona).Jer,uglavnom se lopta gurne u prazan prostor.A kod Maradone je izgledalo kao da mu je lopta srasla sa nogom."

Prika moj, na čemu li si ti? Ne budi stipsa, podeli malo masi.

Sergio

pre 17 godina

Jeste da ima preko 100 i kusur komentara, ali moram i ja da napisem jedan. Iz jednog prostog razloga molim Vas ljudi ali stavarno ko Boga Vas molim nemojte ostavljati komentare ako nemate pojma sa fudbalom. Ja razumem da je neko navijac Barselone ili Arsenala ali, pisati komentare samo po toj osnovi je stvarno iritirajuce, ostavit post po kome je Barselona imala igraca vise zahvaljujuci sudiji ili po kome Leman nije zasluzio vise od zutog kartona je besmislica. Leman rusi samog Etoa izvan kaznenog prostora (po svim fudbalskim pravilima crveni karton) ako Djuli nije bio u ofsajdu onad je trebalo priznati gol (prednost) a potom dati Lemanu crveni, tako sta vise sudija je pomogao Arsenalu a ne Barseloni.Sto se tice Arsenalovog gola faul Pujola iz iz kojeg je Kembel potom postigao gol nije postojao. Sto se tice sudjenja na stetu Arsenal da li je Eto bio u ofsajdu kod prvog gola nepostoji ni jedan ugao snimka iz kojeg se to tacno vidi (ili rezija nije zelela da prikaze), Anrijev zuti karton posle starta na Van Bomelom neoprvadan jer covek je izbio loptu a onda Van Bomel pada preko njegove noge kao pokosen. Toliko o tome na kraju vise nego zasluzena pobeda Barselone, Arsenal je u istinu bio opasan ali samo iz kontri sa totalnim bunkerom (igrac manje uredu)mada protiv Barselone retko koja ekipa moze izdrzati bunker 60 i kusur minutal.
P,S Unesimo malo objektivnosti u komentare.

dj

pre 17 godina

Kakva je to ekipa koja ima igraca vise, napada, ne moze da stvori sansu 60min a protivnicka ekipa sa igracem manje tri puta izlazi sama pred golmana!?Pomogao im je sudija i pri tom su imali mnogo srece.Steta za Arsenal.Barselona je veliki klub i nije zasluzila na ovakav nacin da bude prvak Evrope.Nije pokazala najbolji fudbal a imala je pomoc sudija.Celsiju je iskljucen igrac,Sevcenkov cist gol je ponisten, a sada ovo.Sramota.Ali sta da se radi, greske sudija su sastavni deo fudbala.

Vlada NS

pre 17 godina

Cestitao bi sudijama jer su pobedili.
Kod iskljucenja Lemana niko nije ni spomenuo da je Eto simulirao pad, u stvari 70% svih prekrsaja koji su sudjeni u korist Barselone su bili simulirani. Takodje, izjednacujuci gol je postignut iz ofsajda. Barselona jeste dobra ekipa ALI 70 minuta igrati sa igracem vise i rezervnim golmanom protiv sebe i nije neko merilo. Tvrdim da su igraci Arsenala dokazali da im ni ta ista Barsa nije ni do kolena . Mislim da je svima jasno da bi u realnim uslovima (11 na 11, i sa objektivnim sudjenjem) rezultat bio mnogo drugaciji, cak sta vise Arsenal je i u ovakvoj situaciji imao bolje i vise sansi za gol (i pokazao za klasu lepsi fudbal).
Cestitao bi i zahvalio bi se momcima sa Hajberija (Emirata) na prelepoj sezoni u LS.
A R S E N A L

Pero PUYOL

pre 17 godina

RONALDINJO-OSMEH PRE SVEGA!!!

Valjda ce sada svim Murinjosima doci u glavu da onaj ko igra atraktivno i iz ljubavi prema samoj igri na kraju stizhe do vrhunskih rezultata.

Jer kao sto Princ Nasim Hamad nikad nije boksovao sa dignutim gardom, tako je i Barsa gledala da ne kvari svoje utakmice kojekakvim bunkerima i igranjem na nulu. I upravo takvim stilom ovaj tim Barselone ulazi u legendu, a Frank 'Denzel Vashington' Rajkard postaje neko od koga ce mnogi u buducnosti rado uchiti.

SVAKA VAM CHAST, MAJSTORI!!!

Uros

pre 17 godina

Iversone, pa ti nemas pojma.
Ronaldinho slabo igra levom nogom -- A gol Milanu?
Ronaldinho pravi asistencije zato sto mu se saigraci tako dobro otvaraju - Pa zasto onda Deko, Iniesta i Edmilson ne prave te iste asistencije, kad i oni imaju iste saigrace?
Vidi se da nikad nisi gledao Pelea, Maradonu, ili Krojfa - video si samo isecke iz njihovih igara, snimke najboljih driblinga i golova, dok Ronaldinha gledas iz utakmice i utakmicu. Niko od njih nije bio tako dominantan na skoro svakom mecu kao sto je Ronaldinho, i ako ga uvek striktno cuvaju i udvajaju cim predje centar.

Milos

pre 17 godina

Pokazali su i jedni i drugi da znaju da igraju fudbal. Bilo je ociglednih sudijskih gresaka, ali nisu bas sve isle na Barceloninu vodenicu, pa bi Arsenal i njihovi navijaci mogli malo i da se obuzdaju (Leman jeste napravio faul za crveni karton - rukom izvan sesnaesterca, a faul posle kojeg su dali gol nije postojao). Anri je imao svoje sanse, nije ih iskoristio, a ovde sad ispade da je on najjaci na svetu, a Ronaldinjo nema pojma.
Nema sad prica - da nas je bilo jedanaest - taj jedan od jedanaest je napravio gresku i zbog toga je ceo tim ispastao. Barcelona je zasluzeno prvak Evrope.

ICE

pre 17 godina

Ne znam sta lupetate
Leman je izletio iz gola oborio protivnickog igraca i to je bilo za crveni karton
sta je tu sudija kriv ???
Faul je bio van kaznenog i zato se izveo slobodan udarac
ne navijam ni za jedan tim tako da mi je bilo sve jedno ko ce pobediti

jedino mi je bilo krivo sto je barca na kraju razvlacila utakmicu a ovi drugi nisu imali snage jos nesto da urade

Milan

pre 17 godina

Oni koji smatraju da Leman nije trebalo da bude iskljucen i da je gol nakon njegovog prekrsaja morao da bude priznat, treba da cuju sta o tome kaze Venger: "It was a red card," he conceded, "but I wouldn't blame my goalkeeper for that. I heard the whistle blow for the foul before the ball hit the net, and the referee couldn't assume Giuly would score, so I understand that decision."
Ljudi, ako ON tako misli, razmislite jos jednom o sopstvenim uvidima. Koliko vas je ikada citalo prirucnik za fudbalsko sudjenje? Onaj ko kaze da Leman nije trebalo da bude iskljucen zato sto je u pitanju 17. minut finalne utakmice pokazuje tesko neznanje. Pravila ne prave razliku izmedju 1. i 91. minuta igre, izmedju finala Lige sampiona i zonske utakmice bez znacaja... Ali, ljudi, glavu gore, nije sve izgubljeno u pogledu vaseg razvoja i sazrevanja! Poslusajmo Duska Radovica: "Kada deca misle? Deca misle samo kad pogrese. Grese i misle. Grese i misle. Grese, grese, misle, misle i nauce da misle."

Davor

pre 17 godina

Cestitam Barsi.
Ali stvarno mi je zao Arsenala jer su se sa igracem manje stvarno LAVOVSKI borili ali nisu imali srece.Sudija po ko zna koji put pomaze Barsi.Creveni protiv Celzija sada Arsenala i ponisten gol protiv Milana.A svi oni koji kazu da je Ronaldinjo sta ja znam neki vanseriski igrac neka pogledaju sinocni snimak i vidjece jednu veliku razliku izmedju Anrija i Ronaldinja a to je da se Anri ne moze cuvati dok se Ronaldinjo sinoc nije cuo.

izet

pre 17 godina

mislim da je sudac na samom pocetku upropastio utakmicu,da je priznao gol,a lehmanu dao zuti karton,gledali bi smo sinoc mnogo bolji nogomet.ja sam osobno navijac barce i drago mi je sto je ona pobedila

andrea

pre 17 godina

Ljudi daj se malo smirite!!
Mislim to kao Barsi neko treba da pomaze??? Kad je neko najbolji onda je to Barsa i nema potrebe da joj neko asistira.
Pa kod njih sve vrvi od genijalnih igraca.
A sve to moze da se gleda i drugacije. Posto Barsa je najbolja niko nemoze da je pobedi ako se nekoristi agresivnim prekrsajima.Medjutim ako su mislili Chelsea i Arsenal da mogu da tek tako ruse joj igrace a da sudije im progledaju kroz prste onda su se malo prevarili.
Pa da Lemana nije sudija izbacio Barsi bi priznao gol a posle bi joj bilo jos lakse da da jos jedan.Anri bolje da se malo zapita sto nije dao gol iz situacije u kojoj je on 90% efikasan.
BARSAAAAAAA

duca

pre 17 godina

Jeste li procitali naslov "BARSELONA DRUGI PUT PRVAK EVROPE!"
Alo ovde se havali i cestita Barseloni,a ne raspravlja se o nacinu sudjenja i o GUBITNICKO M TIMU!......
SVAKA CAST NAJBOLJEM TIMU NA SVETU I NAJBOLJIM IGRACIMA!!!!!
SVAKA CAST RONALDINJU!!!! ZA SVE UTAKMICE

rale

pre 17 godina

Sramotno sudjenje i navijanje sudije za Barsu doveli su do ocajnicke pobede.Barsa jeste najbolja ekipa na svetu ali tako se ne osvaja ovako vazan trofej.

drPlacebo

pre 17 godina

Barsa je mozda najvise pokazala cele sezone i s te strane zasluzuju trofej. ALI, toliki pritisak se stvorio, od strane svih, da Barsa jednostavno mora osvjiti LS, a to se videlo sinoc, kao i protiv Milana, Benfike, Celzija... Mozda jesu bolji od svakog od njih ali da ih na takav nacin eliminisu je sramota. Bre, Arsenal je pokazao kako se igra takticki i tehnicki, TOTAL fudbal sa 11 (10) igraca, a ne Barsa koja igra sa 5, a ostali vodu nose...

Iverson

pre 17 godina

@ Arsa
Bas mi je zao sto ne razumes o cemu se tu radi, u tom opisu. Ali, covek se uci dok je ziv... Pokusaj, nikad nije kasno...
P.S. jesi li punoletan?

The Supreme Court

pre 17 godina

Sudija je, znaci, upropastio utakmicu zato sto je dosledno postovao pravila u 17. minutu, kako je Venger i sam izjavio. Taj kao vidim vecinski stav po tom pitanju simbolicno odslikava i prevalentan odnos prema zivotu u ovoj jadnoj zemjli: treba biti licemeran sve dok mozes ugodno da pametujes sa moralnog pijedestala dok neko drugi placa ceh, ali ces zato isto to licemerje da popljujes kada postanes zrtva istog. I onda se zalis na dvostruke arsine.

Iverson

pre 17 godina

@ Uros
Nisam odmah video ovu glupost koju si napisao, pa sad moram ponovo da reagujem. Deko, Iniesta i Edmilson prave asistencije, ali ne tako "spektakularne" kao tvoj idol.Sitna dodavanja a i oduzimanje lopte na sredini terena su jos i vazniji po igru ekipe,nego 2-3 beznacajna odigravanja petom.
Znas sta,neko mora i da trci u timu,a ne samo da se zeza i dodaje petom.Sem toga,ta trojica igraju malo povucenije u odnosu na Ronaldinja,i samim tim ne mogu da prave "takve" asistencije svojim spic igracima.
Ne znam koliko imas godina,rekao bih ne previse, da bi zapamtio Pelea i Maradonu,verovatno se zato i odusevljavas Ronaldinjom.
A, tek si pogresio kad si pomenuo dominantnost u toku utakmice.Tu si omanuo 100 %,veruj mi.Sad sam tek siguran da nikad nisi gledao gore pomenute igrace.Ili si mozda bas TI gledao samo fragmente njihovih igara.
@ zli
Ma meni je vazno samo da si ti srecan i zadovoljan,uzivaj majstore.
I,na kraju za sve ove "experte" koji me prozivaju,nisam "mrzitelj" Barse,ali jedna stvar stoji:
RONALDINJO IMA SRECU STO IGRA U BARSELONI, KOJA IMA FANTASTICNU ORGANIZACIJU IGRE NA SREDINI TERENA.
U bilo kojem drugom timu,on ne bi bio igrac vrhunske klase,jer bi morao da "radi" celu utakmicu .A,onda se nema vremena za pete i zaj...ancije.
Ko razume, shvatice...

Balansero

pre 17 godina

Steta zbog crvenog, bila bi mnogo bolja utakmica. Arsenal je sa igracem manje stvorio vise sansi ali nisu imali srece a ni snage pri kraju. Prvi gol Barse bi Leman odbranio, Almunja nije mrdnuo sa linije umesto da udje u sut. Drugi gol je slucajac. Beleti ga ne bi dao jos deset puta da sutne iz iste pozicije, uostalom lopta i nije isla u gol, pogodila je golmana u nogu.
Mrtva trka je izmedju Anrija i Ronaldinja. Licno mi se vise svidja lakoca i elegancija francuza od skoro cirkuzantskih poteza brazilca. Ali zato je Arsen Venger no 1. Covek je napravio i tim i igrace u timu. Ko je cuo za Hleba, Farbegasa, Eboa, Flaminija, Reyesa ... duzi je spisak.

neverlander

pre 17 godina

Dva najbolja tima u Evropi.Meni omiljena.Navijao sam za obe ekipe do finala i mastao o tom duelu.Onda se pojavio sudija...Elem, svaka cast Barsi, zasluzili su trofej.Larson je debelo zaradio da se od vrhunskog fudbala oprosti najvecim klupskim trofejom.Sa druge strane zao mi je Piresa i njegovog oprostaja.Utakmica ne tako dobra kao sto sam ocekivao.Golovi, hm..Moglo je i bolje.Sve cestitke Barsi, ipak igraju najbolji fudbal.Ronaldinjo je car i hvala mu zaa caroliju.Jos kad mu se pridruzi Henry...

Brazilac

pre 17 godina

Bas su mi smesni ovi klinci sto se pale na Ronaldinja. Ali, samo jedna situacija. Covek je juce podsetio na Gatuza kada je jednu cistu loptu (rolnu), koja mu je dolazila sa leve strane, a on se nalazio na 15-ak metara od gola, sutnuo iz prve maltene paralelno sa golom. Nevidjena tehnika suta. Zaista.
Znam, "desava se..."

PEDjA & MIROSLAV

pre 17 godina

RONALDINJO CAR!!! ETO'O CAR!!! ZILI CAR!!! INIJESTA CAR!!! DEKO CAR!!! MARKEZ CAR!!! EDMILSON CAR!!! BELETI CAR!!!PUJOL CAR!!! OLEGER CAR!!! LARSON CAR!!! GIO CAR!!! VALDEZ CAR!!! I veliki p'zdrav za Lepog Djuricu & Lepog Aleksandra sa MASINCA!!
CMOK

Sir Oliver

pre 17 godina

Pa,nista posebno ovaj Ronaldinjo.Anri mi se cini mnogo bolji i kompletniji kao igrac.Vraca se i u odbranu.Iza Ronaldinja samo stoji jak marketing i komercijala.Osetili da mogu na njemu da dobro zarade,pa ga dizu u nebesa.Reklame,novine,mediji.U prosecnom timu se ne bi video.

united liverpool forest villa

pre 17 godina

Odvratni bunkerasi i licemeri su na kraju sahranjeni. Bunker u spanskom selu pre tri nedelje. Bunker u finalu FA kupa prosle godine. Bunker u Torinu, bunker kod kuce sa Realom. Sinoc centar nisu presli od 5. minuta do poluvremena. Poklonjen im zivot kad je ponisten Zilijev gol. Poklonjen im ostanak Ebuea kad je van Bronkhorstu odvalio djonom koleno. Poklonjen im gol kad se mali stropostao kao mrtav pored Pujola.
Igrali su sa osam igraca u 20 metara celu utakmicu, i onda se pojedini retardi ovde pitaju kako Barsa nije stvorila nijednu sansu. Od kad postoje tako igraju. I time se hvale. Osim jedne, sve kontre u drugom poluvremenu su pocele cistim, a nedosudjenim faulovima.
I to ne bi bilo strasno da nisu posle napali sudiju da ih je unistio!!! Ej, sudija ih unistio. Unistio ih je 'najbolji igrac na svetu', kome se guza stisne kad je tekma bitna. Pitajte navijace reprezentacije Francuske. Pitajte ga kako igra na Old Trafordu ili Enfildu. Loptu ne ume da primi. Nista lepse nego gledati na kraju utakmice ocaj njegov i njegovog drugacijeg pa sta mentora.
A onda pres konferencija. Spektakl. Kaze Venger u utorak - ne komentarisem sudjenje. Vazi. I on i njegov sticenik. Kaze Tjeri 'nisam zena da padam' (sto je seksizam par ekselans). A kad se stropostao sa 5 sekundi zakasnjenja posle onog skoka u 70nekom minutu? Jesu li tad proradili zenski hormoni? Sori, momci, nije ovo Engleska, i ovde pravila ne stvara Dejvid Dejn. Zagadili ste Premijer ligu, sada patite.
Nista zabavnije nego citati komentare posle ovakve tekme. U Engleskoj je isto kao ovde. Prvo ide salva arselovera, koji su odmah zaseli za komp, frustrirani zbog poraza, a onda im se ostatak prisutnih cudi i smeje.
Sto se tice Barse, sta da se kaze? Sa 30 posto mogucnosti (Eto jos manje, o Ronaldinju i da ne pricam, ali on ce tek da pukne u Nemackoj) pobeda. Mnogo su jaki. A Henke je bog.

Milan

pre 17 godina

sramotaaa arsenal pokraden... prvi gol ofsajd i koliko zutih bezeveze arsenalu a barceloni samo jedan.... henry je izmislio fudbal za ronaldinja

united liverpool forest villa

pre 17 godina

Odvratni bunkerasi i licemeri su na kraju sahranjeni. Bunker u spanskom selu pre tri nedelje. Bunker u finalu FA kupa prosle godine. Bunker u Torinu, bunker kod kuce sa Realom. Sinoc centar nisu presli od 5. minuta do poluvremena. Poklonjen im zivot kad je ponisten Zilijev gol. Poklonjen im ostanak Ebuea kad je van Bronkhorstu odvalio djonom koleno. Poklonjen im gol kad se mali stropostao kao mrtav pored Pujola.
Igrali su sa osam igraca u 20 metara celu utakmicu, i onda se pojedini retardi ovde pitaju kako Barsa nije stvorila nijednu sansu. Od kad postoje tako igraju. I time se hvale. Osim jedne, sve kontre u drugom poluvremenu su pocele cistim, a nedosudjenim faulovima.
I to ne bi bilo strasno da nisu posle napali sudiju da ih je unistio!!! Ej, sudija ih unistio. Unistio ih je 'najbolji igrac na svetu', kome se guza stisne kad je tekma bitna. Pitajte navijace reprezentacije Francuske. Pitajte ga kako igra na Old Trafordu ili Enfildu. Loptu ne ume da primi. Nista lepse nego gledati na kraju utakmice ocaj njegov i njegovog drugacijeg pa sta mentora.
A onda pres konferencija. Spektakl. Kaze Venger u utorak - ne komentarisem sudjenje. Vazi. I on i njegov sticenik. Kaze Tjeri 'nisam zena da padam' (sto je seksizam par ekselans). A kad se stropostao sa 5 sekundi zakasnjenja posle onog skoka u 70nekom minutu? Jesu li tad proradili zenski hormoni? Sori, momci, nije ovo Engleska, i ovde pravila ne stvara Dejvid Dejn. Zagadili ste Premijer ligu, sada patite.
Nista zabavnije nego citati komentare posle ovakve tekme. U Engleskoj je isto kao ovde. Prvo ide salva arselovera, koji su odmah zaseli za komp, frustrirani zbog poraza, a onda im se ostatak prisutnih cudi i smeje.
Sto se tice Barse, sta da se kaze? Sa 30 posto mogucnosti (Eto jos manje, o Ronaldinju i da ne pricam, ali on ce tek da pukne u Nemackoj) pobeda. Mnogo su jaki. A Henke je bog.

BARSELONA MERDA !!!

pre 17 godina

OVo su najveci debili ARSENAL JE POKAZAO IGRU I FUDBAL , ali uvek go....dobiju , i to jos crveni pa nebi mogao Brazil da se brani a ne Arsenal

BEAST FROM MOSCOW

pre 17 godina

Barcelona je najbolji klub u Evropi! Mada Arsenalu svaka cast! Liseni su bili golmana na samom pocetku, ali su se dpstojno drzali. Imali su nekolike sanse da pobjede, ali ih nisu iskoristili. Barcelona je iskoristila prednost i postala najjaci klub u Evropi!

I MI CEMO TAKO 2011.....!!ZVEZDA!

pre 17 godina

Najbolji su tim na svetu i to su zasluzili.Nisam njihov navijac,volim samo Zvezdu,podnosim i Romu,al realno Barselona je trenutno najbolji tim na svetu!Svaka im cast.DELIJA SEVER!

Nesha

pre 17 godina

Barselona se pretplatila da protiv Engleza igra sa igracem vise???
Do finala su dosli sa ogromnom sudijskom pomoci u svakom kolu. Ispoganice pehar sa natpisom svog kluba, oskrnavice svetinju gde je upisano Zvezdino ime!

easter

pre 17 godina

Sudija je sje... celu utakmicu.Ovako suditi finale Lige sampiona najblaze receno je skandalozno.Ne znam kako bi izgledala utakmica da se igralo regularno,sa svim igracima,ali znam da bi mi bilo manje krivo da je Arsenal izgubio tada.Ovako,izgleda da je ovaj sudija samo bio malo pametniji od onog pomocnog ,pa se nije bas SLIKAO u Barseloninom dresu...

kirk mn

pre 17 godina

Barselona 2.put prvak Evrope.
Jos jedna velika pobjeda fudbala.Iako nocas nije briljirala,Barselona je pokazala da je trenutno najveci klub na svijetu.
Nadam se da je ovo pocetak nove ere u fudbalu i da je fudbal nocas pobijedio i pokazao zasto se voli.
BRAVO SAMPIONI!!!

Marko

pre 17 godina

Stvarno katastrofa od sudjenja... Trebalo je pustiti prednost i priznati gol Barsi :)
Nema veze, dobro je ispalo. Svaka cast Arsenalu, sjajno su igrali, steta sto im samo jedan igrac (uglavnom) daje golove. Nesto ih ne gotivim, valjda zbog onog njihovog terena za mali fudbal :)

vadamp

pre 17 godina

Svakako zasluzeno Barsa osvaja titulu, mada ostaje zal sto Arsenal nije uspeo da izjednaci i tako nacini finale jos nepredvidljivijim! Nisam znao za koga da navijam jer oba kluba izuzetno volim, ali u svakom slucaju pravo finale! CESTITAM BARSELONI!

Srbin from Louisville(USA)

pre 17 godina

Kakva steta. Arsenal je zasluzio pobedu. Mnogo su bolje igrali. Ronaldinjo nije nista posebno igrao. Anri je bio odlican ali one sanse je morao da iskoristi. Veoma sam ponosan na Arsenal. Barca je pobedila na silu. Jos jednom svaka cat Arsenalu i cestitke Barcinim navijacima. Ali cuvajte se sledece godine.

Miroslav_NS

pre 17 godina

Kontam da je sudija trebao da da zuti Lemanu i da prizna go (osim ako je bi ofsajd) i da ne upropastava mec... Sta je tu je, svaka cast Arsenalu, Barsa na kraju, posle svega ipak zasluzeno...
Pozdrav svima!

009

pre 17 godina

Barselonin najbolji igrac je bio opet sudija, do duse kao i uvek sudije pomazu spanskim ekipama i reprezentaciji, a to se i pokazalo kad se onaj sudija slikao u barsinom dresu pre utakmice hteo je da vidi do koje mere moze da se ide; ko zna mozda ce sudije moci uskoro da obuku dres ekipe za koju ce da navijaju pa da se ide na protivnika sa 14 igraca (11 igraca + 3 sudije) i kad zatreba budu na pravom mestu, ili poniste koji gol protivnickom timu.

igrac

pre 17 godina

Mislim da je Barsa najbolji tim trenutno u svetu, ali takodje i da bi izgubila finale da je Arsenal ostao sa svih 11 igraca. Pa koliko je samo imao prilika sa igracem manje. Steta za Anrija (i Arsenal) sto nije postigao pogodak ali je ipak najbolji.
Sto se tice sudjenja KATASTROFA. Ovde je bilo vise sudijskih gresaka nego bilo cega drugog. Takodje mislim da je Venger najbolji trener. Pa ko jos ume da napravi od klinaca odlicne igrace i da ih sastavi u tim.

Darko

pre 17 godina

Ne mogu da verujem da nekom moze da padne na pamet da je sudija vukao za Barsu. Drago mi je sto trofej ide u grad koji zivi za svoj klub. Ne sumnjam da ce veseras i sutra u Barseloni biti ludje nego pre dve nedelje kada se slavila titula i kada sam imao cast da se licno uverim u gorepomenuto.

Kole

pre 17 godina

Nevidjena pristrasnost sudija, na strani Barselone, tokom cele Lige sampiona. Verujem da ne bi sve islo ovako, da Leman nije iskljucen. Utakmica bi bila bolja da je Barsi priznat gol, a Leman kaznjen zutim kartonom.

C_Barkley

pre 17 godina

Realno Ronaldinjova najgora utakmica u Barseloni. Onoliko simuliranja u zadnje 2 god sigurno nije sve skupa bilo u igri Barselone. Sramota... josh sa igracem vise...

Moje misljenje je da je gori tim dobio ovu utakmicu. I josh nesto. ni u jednom trenutku nije prikazan snimak na kome se jasno vidi da li je Eto bio u offsajdu.

One more thing. Henrik we'll allways love you Celts

Pop

pre 17 godina

VIdeli smo tog Ronaldinja da je nula za Anrija.
Nema veze tobdzije pokazali smo da smo najbolji sa ovim mladim timom bolji od svih matorih timova u Evropi,ANRI CARE kako si odigrao nijedan odbranbeni igrac ni napadac ti nije dorastao.RONALDINJO smesan si!!!!

MatejRonaldinho

pre 17 godina

@Boss & @Nikola...
Slazem se sa Vama, sramota sto Barseloni nije priznat go (dozvoljena prednost) :)

Barco svaka cast...sta da kazem. Odlicne izmene Rajkarda. Ipak je ova utakmica dokaz da Barca nije Ronaldinho (ko razume shavatice), mada Roni je car nad carevima (asistencija ka Eto-u kod crvenog kartona). Dokaz da Henry nikad nece biti 'najveci', je upravo onaj promasaj iz sredine drugog poluvremena...zato neka uci...mogu da mu sredim privatne casove kod Ronaldinha.E i jos nesto, ako je neko ostecen sudjenjem u ovom mecu to je Barcelona...jel vec vidim da su poceli da se naziru komentari tipa 'sramota' itd...
Braca zasluzeno prvak a Roni po treci put PLAYER OF THE YEAR.

ViVa BARCELONA & RONALDINHO ! ! !

Rume Gaucho

pre 17 godina

Evo i onoga o cemu smo saljali i cemu smo se nadali!!!!!!!!Sta vam jos mogu reci, a da vam do sada nisam rekao.Kada sam rekao da cemo na krov Evrope jos dok su se igrale grupe, svi zabari na ovom forumu su se duvali sa Milanom,ali evo vam sada, ko je sampion Evrope?????? Samo je Barca sve ovo mogla da izdrzi do kraja i da dokaze da je najbolja, da joj ravne nema.Svaka cast Arsenalu, drzao se dobro,ali se videlo da se samo cekao momenat da odbrana popusti.Videcemo Anrija dogodine u Barsi, nadam se.Iskreno najlepsi fudbal igramo.
Pozdravljam sve navijace Barse i ljubitelje Barsine lepe igre!!!!!!!!
Joga Bonito!!!!!!!!!!!!!!!!!
SEMPRE BARCA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Negativni

pre 17 godina

Svaka cast Barseloni.Posle onakvih gluposti koje je sudija napravio retko koji tim moze da se vrati u igru,ali Rajkard je pokazao da je veliki.Arsenalu je poklonjen gol(Eboa je trebao da dobije zuti zbog simuliranja),a Barsa je ostecena za cist gol,a pri tom je faul bio pola metra u sesnaestercu.Realan rezultat bi bio tri nula za Barsu da sudija nije pravio gluposti.Drago mi je sto je Arsenal puko,jer dosta je bilo u fudbalu "Bozijih ruku".Bila bi sramota da su pobedili na onakav nacin.Onakvo jajarisanje i otezanje igre nikad nije bilo svojstveno Engleskim klubovima.A Anri je pokazao da je los kada je najpotrebnije i to je ono sto mu fali da bi bio u rangu sa najboljima.

chod

pre 17 godina

BARSA, BARSA, carevi opet vladaju, svaka cast, super utakmica ali kad je neko rodjen da osvoji titulu sta se tu moze :). Eto fenomenalan, Larson kao da je 10 godina mladji, Injesta ubija, Ronaldinjo igrao za ekipu, ma nevjerovatno. Zao mi je malo Anria, ali sledece sezone ce u Barsu, pa mu eto prilike.
Pozdrav Barseloni.

Zasluzili ste.

Ivan-Beograd

pre 17 godina

ARSENE WENGER RED AND WHITE ARMY!!! SVAKA CAST ARSENALU NA BORBENOSTI I SVEMU STO JE POKAZAO VECERAS!!! MOMCI SU DALI SVE OD SEBE ALI SRECA DEFINITIVNO VECERAS NIJE BILA NA NJIHOVOJ STRANI. CESTITKE BARSI. POZDRAV SVIM TOBDZIJAMA U SRBIJI A NAROCITO VOJI!!! TOBDZIJA DO SMRTI!!!

Starac Fočo od stotinu leta

pre 17 godina

Sudija nije zaslužio da sudi ni naše nižerazredne utakmice. Pokvario je utakmicu nanoseći štetu i jednoj i drugoj ekipi (više Barseloni).
Arsenal je postigao gol posle nepostojećeg slobodnog udarca (Ebue padavičar), a o poništenom golu Barselone da ne pričamo. Larson je pokrenuo igru Barselone. Mada nisam ljubitelj Arsenala ni Barselone, zaslužena pobeda Barselone, za koju sam večeras navijao (Od dva zla bolje ono manje!).

Wenger

pre 17 godina

Sudija je unistio utakmicu kad je dao crveni karton Lehman-u. Trebao je pustiti prednost i dati mu zuti. Nije mi jasno kako komentator dolazi do zakljucka da je Barsa mnogo bolji tim kad igraju protiv 10 igraca. Da je kojim slucajem bilo obrnuto, Arsenal bi im dao bar 3-4 gola.
Jos jednom SRAMOTA za sudjenje (a mozda je taj sudija nosio barsin dres pre neki dan, a oni zamenili pogresnog)

dzidzi

pre 17 godina

i neko posle kaze da je Ronaldinjo najveci igrac svih vremena?veliki igraci se prave na velikim utakmicama.Veceras je Barsinu veliku sezonu spasao Henrik Larson,covek koji je vec potpisao za Helsinborg i ciji ugovor verovatno vec sutra Laporta ponovo sastavlja.Zao mi je Arsenala zato sto je Venger od prosecnih igraca napravio tim i ratnike naspram danasnje tehnologije marketinskih i strateskih timova gde je bitno samo da utrci velika lova.Bas me zanima zasto je na kraju utakmice Eto pitao Anrija "poke?".nadam se u slavu fudbala da mu je rekao da nece iducu sezonu igrati zajedno!Gore glave momci,bili ste vise nego sjajni!Vise vam nisu dozvolili jer je decacki osmeh morao da se marketinski isplati.....

Lobby

pre 17 godina

Barselona je pokazala da je najbolji tim u Evropi i titulu je uzela apsolutno zasluzeno. Medjutim, razocaran sam sto im ta titula umalo nije pripala zbog 2 sudijske greske (prva kod ne postovanja prednosti kod ponistenog gola, a druga kada je posle simuliranja prekrsaja na ivici sesnaesterca Arsenal dosao do prednosti). Fudbal je definitvno okamenjen sport gde se pravila jako tesko menjaju i gde u poslednje vreme sve cesce sudijske greske upropascuju utakmice. Ne smatram da su vecerasnje greske sudija bile namerne, ali je NEOPHODNO da se kao u NFL-u uvedu kamere kao zvanicna pomoc pri sudjenju i jos jedan sudija koji sve vreme posmatra utakmicu u studiju i moze u toku igre da sugerise glavnom sudiji kod bitnih odluka.

turbo chvarak

pre 17 godina

Barselona igrala ispod mogucnosti, prvi put ih gledam u ovako losem izdanju. Arsenal odlican, pre svega naravno u odbrani- da je bilo vise prisebnosti napadaca u kontrama, bili bi prvaci.
Uprkos tome, Barselona je svezajedno bila nesto bolja na utakmici i mnogo bolja ove sezone. Takav igracki kadar na svakoj poziciji nema verovatno ni prebogati Celsi.
Utakmicu je nazalost takodje obelezilo KATASTROFALNO sudjenje, kada je Barci ponisten CIST gol- jer se moze dati crveni/zuti karton (Lemanu)iako se pusti prednost za Zilija koji je dao gol. Posto se akcija zavrsi, slede kartoni za one koji su ih eventualno zasluzili. Sramota!!! I naravno, "faul" nad Ebueom koji je prethodio lepo izradjenoj akciji Arsenala i golu je bio ne samo nepostojeci vec i tragi-komican s obzirom na to kako se zavrsio. SRRRAMOTA!
Posle toga naravno smesni sudija iz Norveske pokusava da od 2 losa napravi dobro i sudi pomalo naklonjeno Barci u drugom poluvremenu, kada je svaki mali kontakt sa Ronaldinjom faul, itd. Ali svezajedno je ipak vise ostecena Barca, jer Arsenalova 'bunkerica' koja je dovela do neprimanja gola citavih zadnjih 1000 minuta pre utakmice u ligi sampiona (!!!) ne bi bila primenljiva da je Zilijev gol iz 18tog minuta priznat kao sto svaki sudijski pravilnik nalaze!!!

Milan BG

pre 17 godina

Sta bi bilo gore po Arsenal - da je sudija pustio prednost i Barsa povela ( a Lehman dobio recimo zuti karton) ili ovo sto se desilo? Kako god, dobar je Arsenal i mogao je da dobije i sa 10 igraca, ali gre'ota bre...:) Barsa je sramotno dobra ekipa a da Engleske ekipe dva puta za redom budu prvaci Evrope, to moj stomak ne bi podneo!!!!Mada je ovaj Arsenal netipicna Engleska ekipa, sto ce reci dobra Engleska ekipa, naspram nesretnog Liverpool-a na primer....!

sole

pre 17 godina

Bravo Barsa!!!Tacno je da Arsenal ima najbolu odbranu u Evropi,ali dzaba im sve to,kad nemaju Ronaldinja,Etoa i drugare...Potpuno zasluzena pobeda!

Brkajlija

pre 17 godina

Za sve pljuvace na Savu Milosevica evo jedne pouke:
OVU UTAKMICU JE RESIO 35 GODINA STARI LARSON SA DVE ,FENOMENALNE ASISTENCIJE.
Naravno njega ce slaviti Spanija i Barselona,a nebulozni i bolesni likovi iz naseg okruzenja ce nastaviti sa pljuvanjem ,najuspesnijeg i najboljeg fudbalera sa ovih prostora,i do i u toku i posle svetskog prvenstva.
Pnialdino prosecan.Eto standardan.Anri odlican.Arsenal zbunjen ulasko Larsona i zadnjuh dvadeset minuta pao.
Golman kasno reagovao u oba slucaja ,ali i Larsonove asistencije su bile neverovatno fudbalske i inteligentne.Ko ga je trebao cuvati?Ocito nije obracena paznja na njega,ali na takve ,inteligentne igrace,tesko je obratiti paznju.Oni te nadmudre.
Deda Larson i deda Savo ,pokazuju da moras UMETI ,misliti u skladu nalazenja najbrzeg i najboljeg resenja u igri.
Anri je bolji igrac od Ronaldinja i to u svim elementima sem u fizickim predispozicijama snage tela i ,verovatno jacine suta.Sve ostalo je na strani Anrija.Osim je zakljucio o Ronaldinju i ja se slazem.On treba da igra i da se vidi sta jos moze.
Steta sto je Arsenal izgubio koncentraciju u zadnjih dvadeset minuta.Cestitke Barsi i izvlaciti pouke za nase bolje sutra u fudbalu da nas Strazbur(ispao i lige u Francuskoj )i Artmedija i neka nepoznata ekipa iz Izraela ne izbacuju iz velikih takmicenja.
Navijacima ,preporucujem da se okrenu nasim igrama i popune nase stadione i daju svoj deo energije za poboljsanja stanja.

Jaymz

pre 17 godina

Kakav nacin da se ode u legendu! Sad je SVIMA jasno zasto je Barsa posto-poto htela da ga kupi, sad je jasno zasto su produzili ugovor iako je godinu dana bio povredjen, sad je jasno kakva je on IGRACINA iako su mnogi omalovazavali njegovih 40+ golova po sezoni. Covek je odradio za sta je dosao, poklonio se i rekao "My Work Is Done Here".
Koliko mi je bilo zao kad je otisao iz najdrazeg dresa toliko mi je sad drago sto je uzeo toliko zeljeni trofej!
JEDAN JE HENRIK LARSSON!!!!!

srdjan

pre 17 godina

KAKAV SUDIJA. UPROPASTIO JE ARSENAL KAO I SVE BARSINE PROTIVNIKE.
NIJE BARSELONA ZASLUZILA DA POBEDI.
ETO JE DAO GOL IZ OFSAJDA. A SUDIJA NIJE DAO NI JEDAN KARTON FUDBALERIMA BARSELONE A ZASLUZILI SU BAR 6. USTVARI DAO JE SAMO JEDAN.
STETA MNOGO SAM IZNERVIRAN NE MOGUI VISE.
STRASNO DA STRASNIJE NE MOZE BITI.
KAKAV RONALDINJO HENRY JE POKAZAO DA JE PRAVI MAJSTOR.
SVAKA CAST MAJSTORE IAKO NISI PODIGAO PEHAR VIDELI SMO DA SI VOZNUO NEKOLIKO IGRACA KAKO TREBA STO NIJE POSLO ZA RUKOM TOLIKO HVALJENOM RONALDINJU
SRAMOTA STO JE SUDIJA DONEO PEHAR BARCELONI VELIKA SRAMOTTA
UEFA TREBA DA PREISPITA SUDJENJE NA UTAKMICAMA U KOJIMA IGRA BARCELONA
ARSENAL JE SAMPION

Duka

pre 17 godina

Ne želim da umanjim Barsinu pobedu niti ovo pišem kao neki navijač Arsenala, no žalosno je što će ovo finale biti upamćeno po scenariju iskrojenom od strane glavnog sudije a ne po fudbalu dve sjajne ekipe...

Nadam se samo da će se oko ovog suđenja dići prašina te da se na vreme "poduče" sudije i eventualno spreče slične situacije na predstojećem svetskom prvenstvu...

B>B

pre 17 godina

ovaj sudac nocas nije sudijo kako treba ali sta mislis ti BOSS da je dao prednost kad je Guly dao gol kolko bi se zavrsila utakmica 5 ili 6-0 za barsu jer ako se razumes u fudbal znaj da ekipa sa 10 igraca trci vise nego sa 11 mislim igraci daju 120 % i zato barsa nije mogla da uradi vise jer se arsenal branio sa 8 igraca i utakmica je dobila skretanje ,a sto se tice drugih protivnika ,,, ma daj onaj ko ne vidi da barsa je najbolja ove sezone taj nema veze sa fudbal ,, i barem jednom i bog je pomogo ekipi koja je jaca ,, BARCA the BEST ine the WORLD

Dejan

pre 17 godina

Navijao sam,pre savega,za ovo finale.Igra sasvim solidna,Arsenal odlican s obzirom da je igrao sa igracem manje (zasluzeno),Barsa uglavnom inferiprna u odnosu na Arsenalovu odbranu medjutima na kraju je presudio individualni kvalitet ,pogotovo kod prvo gola drugi predstavlja kosmicku pravdu, Barsa je ove godine bila najbolja
PS ne moze se uvek ocekivati finale tipa proslogodisnjeg

Predrag topdzija

pre 17 godina

ja mislim da sa ovom je utakmicom HENRY dao definitivan dokaz da je najjaci na svetu na svojoj poziciji,kako je samo dva put uradio odbranu barse:svaka ti cast i hvala na ovakoj pozrtvovanoj igri,CAREEEEEEEE!!!!!!!!!!!

Ronaldinho10

pre 17 godina

Barcaaaaaaaaa Championnnn da se malo nasmijem ovim komentarima.ponovo sudija pomogao Barsi?to moze da kaze neko ko nezna sta je fudbal,prvo prekrsaj nad Etom je bio crveni svako bi sudija to uradijo,a i tu je Barsa pokradena jer je trebo sudija da ne prekida da se igra nastavi i to je bijo gol,a onaj pogodak iz prekida uopste nije bilo faula a sudija je dosudijo pa poslije toga nekoliko dosudjeni faulova za arsenal koji nije uopste bilo,arsenal uopste nije imao snage preci centar osim one dvije sanse ko je imao Henry Barsa ih je nacisto razbila Arsenal se branijo cjelu utakmicu,zadnjih 10 minuta kad je barsa povela 2:1 arsenal je trebao da igra na sve il nista al nisu uspjeli uzet loptu svega dva puta to samo pokazuje kako ih je barsa razbila.. a ovi sto mrze Barsu nek uopste nepisu neke glupe komentare kao i prosli puta da je sudijao pomogao Barsi to je sasvim glupo nema smisla jer zna se ko je najbolji zna se ko je Championnnnn..svaka cast Etou odigrao je odlicno a i Larssonu koji je jedan od najzasluzniji za pobjedu nakon one dvije asistencije ,pokazao je iskustvoo a sto se tice Ronaldinho on je standardan odigrao je odlicno , nebi niko bolje odigrao jer bilo veoma tesko igrast protiv odbrane arsenala jer uopste nisu nista pokazali samo su igrali na rezultat slicno kao Milan i Juve a protiv Reala i Juventusa su igrali mnogo drugacije nisu toliko igrali na rezultat igrali su mnogo otvoreno al su napravili gresku protiv Barse i to ih je kostalo jer protiv Barse se niko nemoze branit ko zeli da pobjedi..al zna se ko je najbolji RONALDINHOOOOOOO BARCAAAAAA CHAMPIONNNN

argh

pre 17 godina

Sudija je uzas. Trebao je umesto crvenog da da zuti i pusti prednost. Pa otkad se to u finalu jednog tako vaznog takmicenja tako olako daje crveni karton i to jos na pocetku utakmice!?!
Da je priznao taj gol utakmica bi bila mnogo kvalitetija.
Jel neko video zbog cega je Anri dobio zuti karton?! Cist start i oduzimanje lopte, cak i faul Bomela...

erik

pre 17 godina

Dajte ljudi, kakva bi to pravda bila da je Arsenal postao prvak. Barselona je najbolja ekipa i to je pokazala. Da nije iskljucen igrac Arsenala bio bi gol za barsu, a onda bi arsenalu bilo jos teze

Fakin' Zouk

pre 17 godina

Cist faul za crveni karton, ali sudija nije smeo da posalje Lemana u svlacionicu.
Arsenal je igrao muski ali se znalo da ce kad tad popustiti..........

Milan

pre 17 godina

Svaka cast ljudima sa b92 na fenomenalnom prenosu svih utakmica, a sto se tice finala krivo mi je sto arsenal nije osvojio titulu jer je barsa imala vise srece!11

darko

pre 17 godina

Stekao se utisak da je sve uradjeno da Barselona osvoji titulu. Igra Barsa najlepsi fudbal u Evropi ali je veceras Arsenal pobedio. Jeste da se vecina nece secati ove utakmice za mesec dana i znace se samo da je Barselona prvak Evrope za 2005/06 ali svi oni koji vole fudbal znace da je Arsenal pobednik. Ovako oskrnaviti utakmicu kao sto je uradio sudija veceras je za dozivotnu robiju. Dao Anriju zuti ... Anri je za njega Bog. Pravi igrac. Sve cestitke Barseloni ali ovo je sramota. Nisam privrzen ni jednom od ova dva kluba, ali je ovo jako lose za sport.

TOBDZIJA iz Su

pre 17 godina

Ovaj Ronaldinho se folira strasno.
Nisu mogli da nadju goreg sudiju da sudi ovakvu utkmicu.Sudija svaki put kada Zuba izgubi loptu svira faul, ali nece svaki put to da upali.
HENRY-a nemoze da zaustavi ni Puyol ni Marques, samo da ne ode u tu glupu Barsu.
ARSENAL u srcu

Јован

pre 17 godina

Арсенал је одлично играо целе сезоне у Лиги шампиона, и заиста ми је јако криво што, до краја, нису успели да подигну пехар. Одрекли су се лиге зарад вишег циља, и дефинитивно се исплатило. До краја, срећа није била на њиховој страни.

Суђење није било на нивоу овако важне утакмице, иако је одлука судије, у кључном тренутку, била исправна. Било како било, Барселона заслужује све честитке. Заслужили су све што су освојили ове сезоне.

Хтео бих још само да похвалим читаву екипу Арсенала на свему што су постигли ове сезоне. Нарочито одличним дефанзивцима Ебуу, Туреу и Сендеросу. Надам се да ће екипа Арсенала остати и следеће сезоне на окупу, како би исправили ово финале :)

Арсенал форевр ;)

izricanje disciplinske mere

pre 17 godina

Shteta shto je sudija unishtio utakmicu.Prvo shto nije pustio prednost u 17.minutu,a drugo shto je svirao nepostojeci faul!Ali sve se vratilo na svoje mesto i Barca je zasluzeno prvak Evrope

wenger out

pre 17 godina

Ponovo veliki strucnjak Wenger biva potpuno nadigran od strane trenera rivala. Izbacuje Cesca u presudnom momentu u zamenu za Flaminija. Smesno.
WENGER OUT!

GUNNERS SERBIA

pre 17 godina

U IME SVIH NAS U CRVENO-BELOM NA ZAKLETVI ARSENALU JA SPEVO SAM STIH, DA KUNEM SE SRCEM I DUSOM I TELOM DA BODRICU DO SMRTI NJIH!!! ARSENAL FOREVER

ronaldinho10

pre 17 godina

Iako sam navijac Barselone, slazem se da je Hauge pokazao da nije dostojan sudjenja jednog tako velikog meca, ali ne mogu da se slozim da su njegove odluke uticale toliko na Arsenal.Njegov izbor je bio crveni karton, a ne GOL koji je Giuly postigao.Mislim da je tu ostecena Barselona, ali i Arsenal, jer da je priznao Barsin gol, ne verujem da bi Leman dobio crveni karton.Pitam se, gde je u ovom izvestaju, izmisljen faul linijskog sudije, iz kog je Arsenal postigao gol.To je prva kradinalna greska, sto se ispostavilo postizanjem gola.Druga situacija je zuti karton za Henry-ja.Sve ostalo manje-vise je OK.I na kraju mislim da je Barca zasluzeno pobedila, ipak se kasnije videlo da je bolji tim.To sto Henry nije resio utakmicu zicerom, njegov problem.Sve cestitke Valdes-u, Larsson-u i Belletti-u.SEMPRE BARCA!!!!!!

Alex london

pre 17 godina

Henri i svi Englezi se bune da je prvi gol Etoa postignut iz opsajda.I ako je bi stvarno je bio marginal.Inace utakmicu je pokvario sudija koji je iskljucio golmana umjesto da je dao prednost i priznao gol Barseloni.11 protiv 11 za neutralne gledaoce kao sto sam ja a i za ostale tekma bi bila mnogo interesantnija... Na kraju je i kisa u drugom dijelu pokvarila utakmicu i ambijent.Ronaldinjo nije nista pokazao a i Henri se obrukao sa onom sansom jedan na jedan koja je Arsenala na kraju skupo kostala.Ne vjerujem da bi barselona preokrenula dva gola razlike.Ipak Barseloni sve cestitke jer stvarno imaju paklen tim...

srđan

pre 17 godina

Šteta mislio sam da će ih Arsenal dobiti.
Nekao Barselona više ide na to što ih ostali timovi mnogo respektuju.Arsena je po meni bolji tim.
Napred plavi.

hedovi

pre 17 godina

Ova Barselona mi ide na zivac. A i onaj pametnjakovic od sudije da upropasti ovakvu jednu utakmicu iskljucivanjem igraca u 17 minutu.
Bezveze!!!

Boris

pre 17 godina

Da, sudija je bio katastrofa, jer je ponistio cisti go Barseloni(prednost se svuda postuje, osim u finalu CL-a), zato sto je propustio da dosudi jos jedan crveni karton Arsenalu(nakon starta nad Bronckhorstom, cini mi se) i zato sto je propustio da svira nekoliko cistih prekrsaja vrlo blizu gola, u korist Barselone.
Barsa je dokazala da njena snaga nije samo u Ronaldinju, koji je odigrao katastrofalnu utakmicu. Trenutno su najbolji klub na svijetu, nema dvoumljenja. Nisu mi jasni navijaci Arsenala, koji ne mogu da sportki podnesu poraz, pa traze opravdanje njihove slabosti u sudijsim greskama. Mozda bi se slozili sa crvenim kartonom, da je Lheman slomio nogu Etou ili mu zavrnuo siju.
Cestitke Arsenalu na sportskoj borbi i zalaganju, ali niko im nije kriv za nesmotrenost njihovog golmana. U svakom slucaju - zna se ko je sampion!!!!

DejanOs

pre 17 godina

Bas je jadno sudjenje (pogotovo zuti karton za Anria). Barselonin sastav: Ronaldinjo, Eto i 9 zena koje kukaju i padaju bez ikakvog kontakta! Arsenal je pokazao kako se igra fudbal u Englekoj.

Moze da prica ko sta hoce ali Englezi imaju ubjedjljivo najbolju ligu!

get real

pre 17 godina

"Sjajan prodor izveo je Ebue po desnoj strani, a na 18 metara od gola Pujol je oborio fudbalera Obale Slonovače", doista sjajan prodor, samo steta sto ga Puyol nije ni takao, nema sta 10 (desetka) za Wengerovu skolu glume! Na kraju pravda je zadovoljena:)))
Sto se tice iskljucenja, dilema je bila da li priznat gol i zuti karton za Lehmanna ili iskljucenje i slobodan udarac??? Sudija se opredelio za drugu varijantu.

reality

pre 17 godina

cestitam barci na pobedi ali je arsenal daleko bio bolji. ljungebrg je odigrao stvarno borbeni, a u barceloni me je razocarao ronaldinjo. pokazao je da je daleko savrsenstva.

Vuk

pre 17 godina

Zasluzena pobeda Barselone. Crveni karton je potpuno opravdano dosudjen Lemanu, ja ne znam sta se ovi ljudi bune protiv sudjenja...

Ex Barca's fan

pre 17 godina

Arsenal imao vise pravih sansi. Barsina 2 suta u okvir gola usla (oba gola greske golmana). Anri ocajan. Ronaldinjo NE UME da igra protiv jakih ekipa. Deko je prevara od igraca. Larson je car. Barsa bez njega nema sta da razi u Evropi sledece godine.

Sue

pre 17 godina

Godinama unazad cekam da Barelona dodje do titule prvaka Evrope. I to se konačno dogodilo u sezoni kada su bili najbolji. Zvuči emotivno? Ali su zaslužili.

Nemanja Cirih

pre 17 godina

Moram i ja da se javim,makar zarad jednog objektivnog stava vise.
Sudjenje na ovoj utakmici nije bilo briljantno ali ni katastrofalno.Sudija je napravio 3,4 greske sto moze da se tolerise.Jedna od njih je u faul nad Eboue-om koji definitivno nije postojao(lepo se vidi na snimku da kontakta uopste nije bilo)a posle koga je Arsenal dao gol.
Sto se tice faula Lemana sudija je mogao da odreaguje na 3 nacina:
1.da pusti prednost i prizna pogodak,a Lemanu da zuti
2.da uradi isto to samo da Lemanu da crveni
3.da uradi ono sto je uradio
Mislim da je odluka bila dobra iako je varijanta sa zutim kartonom i golom mozda bila prakticnija.Ali pravila su pravila,faul golmana izvan 16 metara rukom je UVEK crveni karton.Naglasavam RUKOM.
Situacija sa ofsajd pozicijom kod gola Etoa je veoma diskutabilna.Eto je najverovatnije bio u ofsajdu 20cm sto u takvom trku i magli od provale oblaka sudija(koji je bio sa druge strane)nije mogao da vidi.I da je svirao ofsajd i da nije ne bi pogresio.Jos jedan razlog vise da se bar na ovakvim utakmicama i ovakvim stadionima uvedu kamere i 4 sudija.
Cestitam igracima obe ekipe na pozrtvovanosti i pre svega fer pleju.Blizi se Svetsko prvenstvo i bila bi prava steta da se neko od ovih velikih igraca povredio.
Jedinu zamerku,i jednima i drugima,bih uputio na razvlacenje igre i nepotrebnim valjanjem po travi kada su bili u boljoj rezultatskoj poziciji.Ali to je realnost danasnjeg fudbala.

Delija

pre 17 godina

Sudija je gresio, ali dve najvece greske su bile protiv Barse: Nije dozvolio prednost za gol Barse, a dosudio je nepostojeci faul posle koga je pao gol Arsenala... bilo je jos gresaka... A Arsenalu svaka cast! Sa igracem manje su u vecem delu utakmice drzali Barsu u dzepu, ali ipak je Barsa cele sezone igrala najlepsi fudbal i zasluzila je da bude sampion!

Dejan

pre 17 godina

Barselona sta reci...magija!!!!!
A sudija je kao ovi nasi kreteni, sramota za fudbal, unakazio je utakmicu koja bi se pamtila.
Svaka cast Arsenalu to je FUDBAL!!!

HRUBI

pre 17 godina

Pravda je zadovoljena - najbolji tim na svetu, koji ima najboljeg igraca na svetu, je osvojio Ligu Sampiona!!!
Katastrofalno sudjenje! Da li je ovo samo najava za ono sta nas ceka na Sveetskom Prvenstvu?
Kao prvo, trebalo je da pusti prednost kod Lemanovog iskljucenja i bilo bi 1:0 za Barsu.
Kao drugo, faul, koji je prethodio Arsenalovom golu nije postojao!
Posle se sudija izgubio i davao je zute kartone kad nije trebalo.

Nshy

pre 17 godina

Ova 3 komentara sa pocetka su smesni...za start Lemana crveni je na mestu jer je bio poslednji igrac odbrane a sto je ponisten gol to niko ne spominje!!!A sta je sa padom Ebuea posle koga ste postigli gol jer to mozda bio faul!!!TOLIKO O SUDJENJU I O TOME KO JE OSTECEN!!!!
Posle meca na Stamford Bridzu sam rekao nesto i to cu sada da ponovim "BARSA UZIMA L.S. TO JE RAZUMNIMA SADA BAR JASNO" ....nastavite da trenirate L.S. je svake godine!!!

Dell-Boy

pre 17 godina

Pa sta je trebao sudija da Eto-u da mozda crveni...alo bre ljudi pa nije priznao Barsi prednost i cist gol. Kako ste neobjektivni pa to je strasno ,elem citam ovde na forumu razne bljuvotine,ali omalovazavati Barsinu pobedu, pa to je sramota i tesko neznanje. Svaka vam cast vrhunski pluvaci.

Dell-Boy

pre 17 godina

Pa sta je trebao sudija da Eto-u da mozda crveni...alo bre ljudi pa nije priznao Barsi prednost i cist gol. Kako ste neobjektivni pa to je strasno ,elem citam ovde na forumu razne bljuvotine,ali omalovazavati Barsinu pobedu, pa to je sramota i tesko neznanje. Svaka vam cast vrhunski pluvaci.

Tradicionalista

pre 17 godina

Je l zna mozda neko zasto je Arsenal imao reklamu na dresu ? Koliko se secam klubovi u finalima Lige Sampiona nikada nisu nosili reklame.

Dida

pre 17 godina

Nije mi jasno zasto Ronaldinjo sutira slobodne udarce a nemoze ni iz 100 suta da da gol,on nije nista posebno u tom elementu.Nadam de da ce za Brazil sve suteve izvoditi Zuninjo koji je majstor za to.Mihajlovic je bio u pravu kada je rekao da je najbolji u tome ali Karlosevi golovi kao i Ronaldinjevi su izreklamirani i ako oni redje postizu golove od Sinise.

NS-SAINT

pre 17 godina

Ne lupetajte, BARCA je deklasirala sve protivnike ove sezone, bar to priznajte...
Poništen im je čist gol, Leman je opravdano isključen, arsenalov gol je iz nepostojećeg prekida...
BOIXOS NOIS 4ever

DeKOb

pre 17 godina

60-tak minuta nade za fudbal ... a onda je industrija pobedila. kad ne mozes da pobedis - uzajmi pare i kupi sve sto se moze kupiti.

Marko-NBGD

pre 17 godina

Odlicna utakmica!!!!! Svaka cast Barsi ! Pokazali su jos jednom da igraju najlepsi fudbal u Evropi! Sto se crvenog kartona tice jasno se vidi na snimku da je Leman zakacio rukom Etoa tako da je sve cisto i nemaju prava da se zale!!! Sve ostalo je bilo fantasticno! Jos jednom svaka cast Barsi! Bravo majstori najbolji ste!!!

prva bg

pre 17 godina

Ljudi ne lupajte gluposti pa sudija je mogao barsu da upropasti,Leman je kao sto je i zasluzio dobio crveni karton,ali je i pogodak morao biti priznat. Kod gola Arsenala Pujol uopste nije faulirao onog Ebuea,vec se ovaj odgurnuo o njega. Barsin prvi gol mozda je bio ofsajd, ali da nije bilo prethodnih gresaka sigurno bi utakmica imala drugaciji tok. Na kraju je ipak pravda zadovoljena.

P.S i ne lupajta da je Eto bio u ofsajdu u 18. minutu kada je izasao sam pred Lemana.

zli

pre 17 godina

Pa ja sam u najmanju ruku iznenadjen komentarima. Toliko da ne volite coveka koji je vratio publiku na stadione i veru u fudbal. Da vise ne pobedjuju ekipe tipa Italijanskih smornih odbrana i Smorinjove defanzivne taktike. Tacno se vidi da niste nikada doziveli to uzivo. Ja sam gledao Barsu uzivo i znam sta govorim pa to je magija. Pa taj Pujol je veci majstor lopte nego pola Engleske i Italijanske lige. Ronaldinjo je njbolji na svetu i to nema govora. Samo Pele, Maradona i Ronaldinjo i niko vise sve ostalo su dosadne seme dosadne odbrane dosadno dosadno dosadno. Ronaldinjo je spasao fudbal od zaborava i od emisija secanja jer se to desava sada i nemojte to propustati jer se nece vracati.

pozdrav iz Barcelone

pre 17 godina

200.000 ljudi na Placa Catalunya peva "Oleee olee olaaa olaaa, ser de Barça es ho millor que hi ha!"

Arsenal je igrao bolje, Rolandinjo je bio uzasan veceras, Eto'o je dao gol iz ofsajda, ali "Oleee olee olaaa olaaa, ser de Barça es ho millor que hi ha!"

PedjaD

pre 17 godina

Svi smo znali pre pocetka utakmice da je barselona jaci tim i nije nikakvo iznenadjenje sto su uzeli ligu sampiona.
iIgra arsenala sa 10 igraca protiv ovakve barsleone je za svaku pohavli. Pozrtvovanje i takticka postavka je zaista bila impresivna. Arsenu Vengeru, ne samo za ovu sezonu, treba odati priznanje na taktici, selektiranju igraca, ofanzivnom i modernom fudbali, timskoj igri......
Sve u svemu, favorit broj 1 cele lige sampiona je pobedio sto je i ocekivano i zasluzeno ali arsenalu za vecerasnju igru svaga cast!!!!

Zeljko

pre 17 godina

Jednostavno da kazem kao Murinjo,,Bolji tim je izgubio'' Onaj Ronaldinjo je ocajnik i nervira me Barsa ali su ipak pokazali da su najbolji. Neka se najedu onog trofeja!!!!!!
Ali ne zadugo...

Gago

pre 17 godina

Anri je odlican fudbaler,brz,prodoran,okretan ali nikada nece biti najbolji jer kad je najteze on pogresi.Da je postigao gol sredinom drugog poluvremena sve bi bilo reseno a ovako ostaje mu da dodje u Barsu i da uz pomoc Ronaldinja,Etoa i drugova podigne pehar za najbolje u LS.
A sta reci za Ronaldinja.On je madjionicar,i kad mu ide lose celu utakmicu on jednim svojim potezom resi sve.Cim je malo poceo da vrti Ebuea decko se zbunio i nije znao gde se nalazi.On ne propusta sanse kao Anri,on ne prasta greske protivnickim igracima on je jednostavno THE BEST.Koliko je superioran videce se i na SP.

Caki Delija Mb

pre 17 godina

jesenas sam bio u Frankfurtu sa drustvom na kongresu i pricam sa drugarima iz Zagreba i pitaju me sta mislim o sudjenju na prvenstvu u basketu i slozimo se d asudije uvek i u svakom sportu nenormalno navijaju za Špance i šta reći sada, pa sudija je imao plavo- bordo dres u najmanju ruku ali je bio malo pametniji od svog pomoćnika pa se nije slikao u njemu. Ljudi ja prestajem da gledam bilo koji sport u kojem učestvuju Španci ili Katalonci (navijam za što hitnije odcepljenje Katalunje od Španije), njihovo učestvovanje je garancija za kranje nekorektno sudjenje, najblaže rečeno, pre je publika bila "12-i igrač" a kod Španaca su sdije ne 12-i nego k zna koji igrač, ima li nade d eć neko da zaustavi tu krađu? Vidim u Italiji da je padom Berluskonija krenulo da se odvija klupko krađau fuzbalu, ma li šanse da neko stane Špancima z avrat?? A ništa mi nije bilo slađe večeras nego kad je Anri par p uta napravio od Pujola ne soma nego sominu, ma prelazio ga je kako je htao, k'o baba prugu, e miline kad ono somče se zaleti u vazduh gde je pre pola sata bio mega- car fuzbalski... I karton što ga je dobio Anri, e moj sudija ne bi ti da je pravde sudio ni derbi Hajduk Lion- Sinđelić ili Zeta- Mogren...
POzdrav svima!

Juninho

pre 17 godina

Manje vise procitao sam sve komenatre pa cak i one glup koje ocigledno pisu navijaci Milana, Juventusa, Chelsea-a i drugih timova koji uveliko kupuju utakmice i igraju najbedniji fudbal, pa moram nesto da Vam kazem!!! Pre svega drago mi je sto se javljate i lupate gluposti, jer svojim prisustvom uvlicavate ovaj forum. Nadams se da Vam se svidelo finale, ako ste nesto propustili videcete ga sledece godine, Boze zdravlje, u reprizi. Veliki sam navijac Crvene Zvezde i te prepirke izmedju zabara, spanaca i ruznih engleza mi nisu jasne, ali moram da priznam da sam prosle i ove sezone ocaran igrom Barse. Mislim da su najbolji tim na svetu, a to je veceras i zvanicno dokazano! Svaka cast Arsenalu, igrali su kao zmajevi cele sezone ali dalje se nije moglo. Sudjenje jeste bilo lose ali mislim da nije favorizovan ni jedan tim, jednostavno sudija je slepac i da nerazume fudbal kao igru. Iskreno me hvata strah od prlaska Anrija u Barsu, jer to nece biti humano... jer kako sto rece jedan komentator prilikom poredjenja njega i Ronaldinha " Anri je naljbolji igrac na planeti, Ronaldinho je vanzemaljac...". Zato Vas molim da ne lupate gluposti u vezi Ronaldinha tipa "nema pojma, folirant i sl.", on je nesto najbolje sto se deslio fudbalu, u poslednjih par godina. Poslat je na Zemlju da ovu igru koju su gore navedeni timovi unistili, vrati na pravi put!!! To je cinjenica i sto je pre prihvatite bolje za Vas. Super tekma, pozdrav za sve navijace Arsenala i Barse, sve ljubitelje ligre sampiona i sporta uopste! Barsa je zasluzeno sampion!!! Samo je Bog iznad Ronaldinha...

realni gunner

pre 17 godina

Prvih 15 minuta Arsenal je pokazao kako se igra 'total fudbal' i trebao da povede 1:0. Ronaldinjo je pokazao zasto je najbolji igrac kad je jednu naivno izgubljenu loptu od strane Hleba (koji je pretrcao najvise na terenu) prosledio Etou koji je iznudio crveni karton.
Da je sudija dao gol i ostavio Lehmana ne znam sta bi bilo, ali 10 igraca su ginuli jedan za drugog i zbog toga su i poveli. Ali iz nepostojeceg slobodnog udarca. Ne znam kako cemo mi reagirati kad Eboue bude igrao protiv nas i da li cemo mu zaboraviti kako je lako pao.
Sudijin pomocnik isto nije bio dorastao zadatku kad je dozvolio Barsi gol iz ofsajda.
I pored svega Arsenal moze najvise da krivi sebe za neuspeh. Wenger se odlucio da cuva 1:0 i da pojaca obranu, a da zameni Fabregasa koji je dva puta pustio Ronaldinja i nije se trudio da ga prati. Ne moze ga se kriviti sto ga je izveo, ali da je uveo Reyesa i Van Persija umesto Fabregasa i Henrija (koji je izjavio posle utakmice da u onom ziceru koji je propustio u 60-nekom minutu nije imao snage da sutne loptu) mislim da bi im uvalili jos jedan gol. Medjutim, Henry je veci od Wengera koji ga nije mogao staviti na klupu i na zalost to se osvetilo Arsenalu. Zato Henry treba da ode, mada smatram da je rame uz rame Ronaldinju, jer jedan igrac ne moze da bude veci od kluba.
Ne smatram da je Barsa bila bolja niti ne mogu da je smislim jos od dana kad su nam Maradona i Schuster zagorcali zivot ni kad su 92 dosli na Wembley kad su trebali da igraju protiv najboljeg tima u Evropi kojem nije bilo dozvoljeno da igra u Beogradu pa su se lako proveli sa Sampdorijom.
Neka Henry ide u Milan, samo neka dodje Zigic pa kad Theo zaigra, bice Arsenal ponovo u finalu.

BRKAJLIJA

pre 17 godina

Arsenal je bolje vodjen tim od Barselone.Vagner je jaci,po svim pitanjima trenerskog posla,od Rajkarda.Rajkard je bi fenomenalan igrac,nikakav je trener.Nije ni prosecan.On nezna nista.On je slucajno,iz ocaja,poslao Larsona i ovaj je resio utakmicu.Larson,Savo Milosevic i njima slini su ljudi koji imaju mozak i koncentraciju.Na njih mozes racunati i kad imaju 40 godina.
Anri je dokazao na terenu ,potezima, da je mnogo bolji fudbaler od Ronaldinja. Sudija je bio budaletina na terenu koja se nimalo ne snalazi i ne znam kako je tamo stigao.
Arsenal je bolja ekipa, jer je osmisljena igra i akcije su im brze i osmisljene. Uvek idu najkracim putem prema golu.Imao vidse sansi. Barsa igra na kvalitet pojedinaca i kad ima Eta, Larsona (ja mu nebih dozvolio da prestane igrati)...., onda se moze pobediti svaki protivnik. O kakvoj super tehnici Barselone se prica?Partizan je protiv Reala (i ne samo protiv Reala) bolje tehnicki odigrao nego veceras Barsa,ali ista stvar je sa drzanjem lopte. No Partizan je nas i mi ne primecujemo kvalitete Sase Ilica i drustva koje je tada igralo. Nisu imali trenera-menadzera i to je veliki problem nasih, posebno Partizan. Zvezda to bolje resava i sa Muslinom i sa Zengom. Daje precizniju ulogu treneru.
Da je ostao golman Arsenal bi ubedljivo slavio.
Barselona ,sledece godine,sa ovim trenerom, moze ispasti i pre proleca.
Ja sam navijao za Arsenal,ali nesto nisam padao u nesvest od navijanja.Vise me je zanimalo prilaz i postavka i poredio sam to sa nasim stanjem.
Uvek i sve sto drugi rade treba gledati sa naravoucenijem.Nazalost to ne rade dovoljno oni koji vode nase klubove.

anatolij kozomara

pre 17 godina

Чаробњак Роналдињо, окружен шесторицом одбрамбених играча, одигра једну просјечну партију и злобници једва дочекају.Анри је сјајан, нема спора, али зна се ко је кева. У осталом, иде Мундијал, Зуба се тек загријао...

Jah

pre 17 godina

PA NE MOGU DA VERUJEM DA OVDE NA B92 NIKO NIJE VIDEO DA JE POSLE UTAKMICE SUDIJA SKINUO SVOJ DRES, GDE JE ISPOD IMAO BARSIN. ONDA JE STAO I SLIKAO SE SA IGRACIM, A CAK JE I DOBIO PEHAR.

PEXON JF, KLADOVO

pre 17 godina

S R A M O T A!!!
OVO ŠTO IGRA BARSELONA JE SMRT ZA JEDNU IGRU KAKVA JE FUDBAL. U OSTALOM DOBRO SE ZNA KAKO EKIPE IZ ITALIJE I ŠPANIJE PROLAZE U FINALNIM UTAKMICAMA U SVIM SPORTOVIMA. KADA PRIGUSTI ODMAH SE NA NJIHOVOJ STRANI NADJU NEKE SUDIJE, KAKAV JE BIO OVAJ LOPOV OD VEČERAS.

Juve, ali svaka cast barsi (zar ima neko da ih mrzi)

pre 17 godina

Davno nije bilo da su mi oba tima sipaticna i oba u finalu, znaci navio sam za Barsu i stavio pare na nju pa i da sam izgubio pare nebih zalio i, sto vise opet bih to uradio(kakav pele kakav maradona rodio se majstor fudbala za uvek - RONALDINJO) sve je ok bilO OK FUDBAL PUBLIKA NA NIVOU SEM >>sudjenja<<
Ovako sramno sudzenje u finalu vido nisam, ako se njegov zemljakj "sliko" u dresu Barsalone ovaj je "nosio" Arsenalov na vecerasnjoj utakmici!
Anriju takodje svaka cast, sa njegovim dolaskom barsa brani ovu titulu!

kiki

pre 17 godina

laman jeste iskljucen zasluzeno, al treba sve ukupno pogledat od pocetka utakmica sa ispadanjem.
barsa je protiv celzija pogurana radi iskljucenja del horna koji jest krenuo ostro na mesija,al ga nije dotako.u prvoj utakmici sa benfikom cista dva penala nisu sudjena u korist portugalaca.protiv milana je ponisten cisti gol shevchenku.
danas je barsa ostecena neprizavanjem zilijevog gola, a arsenal posle toga nista manje-vise cak.
barsin gol je postignut iz ofsajda,zatim prije izjednacenja sudija je trebo pokazat barsinim igracima minimu tri zuta kartona.
sve u svemu cini mi se da je barsa "MORALA" osvojit ovu ligu sampiona.
al da bi se svrstali pored reala,milana,liverpola,ajaxa,bajerna.jos puno toga uradit.
anri je doktor za ronaldinja.

Aca Faca

pre 17 godina

Gledao sam na Njemackoj televiziji usporeni snimak prvog Barsinog gola. Eto je bio u ofsajdu 100%. Nekoliko puta su ponavljali snimak, zaledili sliku i ofsajd cist ko suza. Ali sudije su bile ocajne tako da ne mislim da je to bio poklon Barsi. Po meni su sudije vise ostetile Barsu nego Arsenal. Prvo, sudija nije pustio prednost i priznao gol. Drugo, svirao je nepostojeci faul za Arsenal posle ceka je Arsenal postigao gol i trece, nije svirao igranje rukom u sesnaestercu igracu Arsenala. A zlobnici vide samo ovaj ofsajd koji iskreno i jeste postojao. Sto se tice Anrija i Ronaldinja, mislim da su obojica veceras odigrala najlosije partije u poslednjih par godina. Ipak su podlegli pritisku javnosti a i nije im bilo lako jer su svi samo pricali o njihovom duelu danima. Za mene licno Ronaldinjo je najbolji za nekog drugog Anri. Glupo je o ukusima raspravljati.

Mare Car

pre 17 godina

Ok Barselona je uzela titulu ali nije nadigrala Arsenal. Arsenal je igrao 75 minuta sa igračem manje i nije čudo što je nažalost primio gol(ove).
Drago mi je što vidim i mnogobrojne navijače Barselone, vas kojih vas nije bilo nigde kad niste učestvovali u Ligi šampiona, kad je Barsa bila u zoni ispadanja i kad je barsu trenirao Antić i jedva izborio plasman u kup UEFA.
Barsa je imala jednu propuštenu priliku za kojom može da žali, a Arsenal bar 3. Što se tiče sudjenja pa da je sudija pustio prednost, priznao gol i dao Lemanu žuti karton, morao bi da mu da žuti jer je gol postignut to pravilo ste imali prilike i da čujete u prenosu, Arsenal bi jurio gol manjka od 18. a ne od 80. minuta iscrpljen od igre sa igračem manje u sredini terena koji bi zatvarao prostor.
Zatim mi je muka simuliranja Ronaldinja (ona situacija kada ga niko nije takao, izbijaju mu loptu, on pada i pokušava u padu da šutne loptu levom nogom, ne uspeva, loptu iznosi Ture, i ono pored aut linije), Deka (na 17 metara od gola Ture ga preskače i iznosi loptu), Van Bomela (kada Anri dobija žuti iako ga nije takao) i Markes(kao šutnuo ga Rejes na ponovljenom se vidi da ga nije ni takao). A naravno moguće da je Eto bio u ofsajdu kod gola.
Zatim naravno i greške Almunije kod oba gola su u mnogome doprinele konačnom skoru.
Mislim da je Arsenal bio dobar i da nije zasluženo izgubio.

Iverson

pre 17 godina

Pa, ja sam u svojim komentarima jos posle utakmica Barselone sa Celsijem,Benfikom i Milanom,bio vrlo sumnjicav kada su u pitanju "vanzemaljske" sposobnosti i osobine Ronaldinja.Naravno,on jeste svetski vrh,ali stavljati ga u isti kos sa trojicom najboljih fudbalera svih vremena (Pele,Maradona,Krojf),pa ga cak proglasavati i najboljim,to je u najmanju ruku neozbiljno.Vreme pokazuje da sam izgleda ipak bio u pravu.On sve vise stagnira.
Ja sam tada rekao,i sad ponavljam,da njegova igra,dodavanje,duge lopte,u najvecoj meri zavise ustvari,ne od njega,vec od njegovih saigraca.
Ronaldinjo ne bi bio to sto jeste da nema u timu igrace koji nisu lenji,nego fantasticno igraju bez lopte i stalno se ubacuju u prazan prostor(Giuly,Larson,Eto).I,on ih onda "vidi" i dodaje im lopte (sto je najvecim delom i uigrano-zna se gde ko utrcava).I onda izgleda kao da on ima fantasticnu dugu loptu.A, ustvari ti saigraci ga na neki nacin "spasavaju" i omogucavaju mu da se brzo oslobadja lopte.Da su oni staticni,on bi morao da vuce loptu,gubi snagu a verovatno i loptu.(To se videlo danas,pa je zato morao da udje Iniesta,a Ronaldinjo otisao na krilo.)Dakle,nisu to bas tako teledirigovane lopte,kao nekad Krojf ili Maradona.
Slabo igra glavom,slabo igra levom nogom(iako nekad daje golove levom nogom),ne izvodi dobro slobodne udarce,nema taj tzv."suvi list" kakav imaju najbolji suteri.Centarsut, osrednji.Dribling,najcesce na desnu stranu.I,jos nesto,sto se mozda ne primecuje odmah,on nema taj tzv."osecaj u nozi",tu finocu vodjenja lopte,to "lepljenje" lopte za nogu,kakvo su imali gore pomenuti igraci.On odlicno koordinira svoje pokrete prilikom prodora,tu je sjajan,brz je i stabilan,odlicno se gradi,ali nema bas tu kontrolu same lopte prilikom prodora(kao npr.Maradona).Jer,uglavnom se lopta gurne u prazan prostor.A kod Maradone je izgledalo kao da mu je lopta srasla sa nogom.
Dakle,sa nekim stvarima i vestinama se rodis ili ne rodis.To "lepljenje" lopte za nogu koje sam pomenuo malopre,TO NE MOZE DA SE NAUCI.To ili imas ili nemas.
A,sto se tice driblinga,i to cu da ponovim,takvih zonglera kao Ronaldinjo na Brazilskim plazama i uopste u Brazilu ima na desetine hiljada.A njegove finte i driblinzi najcesce nisu svrsishodni i nisu u funkciji igre.
Medjutim,sad se vidi da prava vrednost Barselone ustvari nije toliko u Ronaldinju, koliko u igracima sa sredine terena koji "rade" celu utakmicu,oduzimaju lopte,presecaju protivnicke akcije,itd.A i dobri su tehnicari,svi imaju sjajan prijem i predaju lopte.
Okreni-obrni,kad se sve uzme u obzir,Barsa je zasluzila titulu,ipak je najkonstantnije igrala sve vreme Lige Sampiona.I,sigurno NAJOFANZIVNIJE,sto je poseban kvalitet.Ali da su previse iznad drugih klubova,to sigurno nisu.

zoki

pre 17 godina

Treba biti bezobrazan pa reci da je Arsenal ostecen. Sudija je trebao pustiti prednost pa onda iskljuciti lemana nakon sto prizna gol; a gol Arsenala je prethodio izmisljeni faul.
Arsenal je igrao kukavicki i to im se osvetilo i bas mi je drago u slavu napadackog fudbala.

The Supreme Court

pre 17 godina

Svidelo set to nekome ili ne, sudija je mec odsudio bez ijedne greske!!! Ofsajd kod prvog gola Barse ide na dusu pomocniku, mada je zaista iz tog kontra-ugla (sa igracima okrentuim ledjima) bilo tesko videti cak i na usporenom snimku da je Larson jedva skrenuo loptu ka Etou, sto je na nesrechu Arsenala bilo presudno za tok i ishod akcije.
Sto se tice navodno spornog detalja iz 17.minuta, sve je jasno i sudija je postupio potpuno postujuci sva pravila fudbalskem igre: nacinjen je faul za crveni karton, kod crvenog kartona, kao i penala, nema prednosti i u toj situaciji (za razliku od zutog kartona koji se moze dodeliti naknadno po okoncanju akcije) igra se odmah prekida i sudi se kazneni udarac tamo i onoga trenutka kada je faul za iskljucenje napravljen. Razlog sto Barsin gol nije priznat i jeste taj sto je sudija svirao cim je Leman sapleo Etoa, ali se to zbog brzine desavanja i tv kadra nije moglo videti. Medjutim, sasvim je jasno iz njegove reakcije i reakcije igraca (ukljucujuci i Lemana koji se nije bunio) da je to uradio. Izmedju licemernog kompromisa (priznacu gol ali nechu iskljuciti Lemana)i doslednog postovanja pravila, sudija je izabrao ovu drugu a u ovom slucaju nepopularnu opciju, na cemu mu treba skinuti kapu. Druga je stvar sto je takav splet dogadjaja umnogome pokvario ugodjaj neutralnim i ostalim navijacima.

Dida

pre 17 godina

Kakvi su to komentari pojedinaca da je Anri veceras pokazao da je tata za Ronaldinja? Pa taj isti Anri je upropastio veceras Arsenal jer je cista 2 gola promasio.On je veceras imao ucinak 0, dok je brazilac imao cistu asistenciju za Etoa.Upravo spic igraci cekaju loptu na tacni od veznih igaca t.j. polutke kao sto je brazilac.Broj 10 i uloga desetke je najvrednija u timu,ti igraci su uvek bili najbolji i najvece pare dobijali, prema tome nepricajte gluposti. A ko je terao Lemana da uhvati Etoa za noge. To nije problem Barselone. Ne moze ni brazilac da stalno igra za 10,mora i neko drugi da zasija svremena na vrema.Koliko je on do sad Larsona hranio loptama.Ima i pravo da zataji jednom, mnogo je taj isti brazilac ucinio za te iste igrace.

Soldi

pre 17 godina

Jedina prava odluka je bila zuti karton i priznat pogodak! Covjek zeznu finale! Je li on uslikan u Barsinom dresu?! Ronaldinjo-Anri,nista-nista!!!!!!

Nikola Right Adams

pre 17 godina

Barsa je prvak Evrope, velika nepravda.Ceo svet prica o sjajnim Kataloncima, ali niko ne pominje kako su dosli do finala.Protiv Chelsea/a isti sudija, isto igrac manje. Protiv Benfike su prolaz obezbedili u 89 minutu. Realno, Milan ih je razbio u Milanu (setite se sta je sve promasio Djilardino)a tek ponisteni gol Sevcenku u revansu ???Sinoc nista posebno nisu pokazali, Arsenal je sa 10 igraca imao 2-3 zicera...
Cini mi se da se vec ranije znalo ko mora da bude prvak, moraju ogromne pare ulozene u tim da se vrate. Ovo je sramota za fudbal...
Ponosan sam sto sam navijac tobdzija. Bili su pravi. Anri ako ima i malo ponosa mora da ostane i bude temelj novog tima koji ce biti, po mom misljenju najjaci u istoriji Arsenala.
Pozdrav svim tobdzijama u Srbiji

marina

pre 17 godina

Svaka cast Arsenalu, trudili su se. Henry je pokazao zasto nije najbolji igrac na svetu. Neko ko to jeste, ili pretenduje da to bude, onakvu priliku je morao da iskoristi. A Barsa je pokazala da nije "one man show", da pobedjuju i kad Ronaldiju nije dan. Fudbal koji Barsa igra je najlepsi i srecna sam jer je takav fudbal pobedio. Zao mi je samo sto je sudija napravio dve velike greske, jer bi utakmica sigurno drugacije izgledala da je priznao Barseloni go i da nije Arsenalu poklonil onaj slobodan udarac. Go su dali sami, za to cestitke :) Oni koji ne vole Barsu mogu biti samo osteceni, jer steta je ne uzivati u takvoj lepoti! Mogu sad da pricaju sta hoce, zna se ko je najbolji u evropi! A to se pamti...

Roni

pre 17 godina

Vidim ima masa "objektivnih" komentara, pa rekoh da se pridruzim. Sudija nema pojma jer NIJE PRIZNAO gol za Barsu. Za onaj prekrsaj ne mogu da verujem da neki misle da je trebao da bude zuti, pa ni arsenalovi igraci se nisu zalili! Golman je bio zadnji u odbrani, faulom sprecio gol sansu, sta ste iskreno ocekivali?! Da je bilo 1:0 i igrac vise za Barsu, e tek onda bi utakmica bila gotova. Da li je neko primetio kako je Henry nagazio Valdesa u drugom poluvremenu, pre one njegove velike sanse? Ronaldinjo nije odigrao fenomenalno, ali je imao udela za igraca vise i za stativu...
U svakom slucaju, pravda je zadovoljena. Bolji tim je pobedio, a ko gubi moze da se ljuti, nije problem...

ronnie15

pre 17 godina

To you all BARSA haters out there: STFU!
Barsa je zasluzeno osvojila Ligu sampiona.
Sudija je pravio greske u korist Arsenala, a ne Barse. Pri iskljucenju Lemana trebao je da pusti prednost i prizna gol ali on ga ponistio.
Pri golu Arsenala Eboue uopste nije bio fauliran vec se bacio u "Inzagi" stilu.
Stvarno me nervirate sto neopravdano pljujete po mom omiljenom timu

dulesa

pre 17 godina

SVAKO KO PRATI FUDBAL TREBALO BI DA ZNA DA JE LEMAN DO SADA U KARIJERI IZGUBIO PET FINALA I TO SVAKI PUT SVOJOM GRESHKOM!!!!
PORUKA KLINSMANU: KAN no1.
PORUKA VENGERU: CITAJ CV-jeve SVOJIH IGRACA!

bArCA

pre 17 godina

Ovde vidim nekoliko glupih odn. smesnih komentara. Arsenal pokraden i bolji...??? Ostvarili su jednu priliku (Henry 3 min), a posle toga u prvom pol. 3 puta nisu prosli centar. Gol Barce sudija je trebao priznati, dok na suprotnoj strani nema ni govora o faulu (simuliranje Ebue-a), noakon čega Arsenal dolazi u vodstvo. U drugom delu Barca je morala igrati ofenzivnije (4 napadača), što je bilo idealno za brzog Henrya, koji je imao punooooo prostora... no ipak je po pokazanom tragicni junak, jer je prokockao 2 zicera, a bogami nisu mu svirana ni 2-3 faula u napadu. Arsenal je igrao sa 8-9 igraca u 16-ercu, sto je veoma tesko probiti, a da ne pricam o njihovom bezobraznom zadrzavanju lopte kod kornera, auta, gol-auta... a u zadnjih 10 minuta su izgledali ko kreteni. Barca na kraju zasluženo uzima titulu... RESPECT!!!

"BG classic"

pre 17 godina

Rim,Pariz,London,Moskva,Bec,Brisel,Berlin,Budimpesta,Prag,Stokholm,Atina...Sve glavni gradovi i velegradi a nikada nisu imali prvaka Evrope u fudbalu.

joe

pre 17 godina

Sjajna pretstava, odlicna utakmica......
.....bilo bi pozeljno da sledeci put posaljete manje pristrasne komentatore, bilo je pomlo neprijatno slusati velicanje Barselone i sahranjivanje Arsenala 15 minuta pre kraja.....

Panto

pre 17 godina

Svaka čast Barseloni,ali ne mogu da svarim komentare nije bio faul na Eboue-om. Snimite tekmu pa gledajte u Puyol-ov lakat i KOMENTARIŠITE onda. Eboue mu je probacio loptu kroz noge kao na malom fudbalu,pa kada je hteo da ga pretrči ovaj mu je stavio lakat u rebra. Inače čista pobeda Barse,pravi navijači Arsenala zamerke mogu uputiti samo Henry-ju,i odbrani prilikom crvenog kartona. Da li će Henry imati motiva da nastavi posle ovoga? Mislim da ne. Stvari koje je uradio za klub niko neće ponoviti,ali doza gorčine će ostati. Vreme je za promene-mislim da Arsen to zna!

Zidane

pre 17 godina

Bravo Barsa! NE moze da se osvoji Liga shampiona igrajuci bunker celu utakmicu (dobro Zvezdi je uspelo). Cak i kad je Barsa povela Arsenal nije imao snage da napadne i izjednaci.

PG_man

pre 17 godina

Sudija je odlično odsudio utakmicu. Bila je stvar uvjerenja hoće li zaustaviti igru i dati crveni Lemanu ili priznati gol. Mogao je čak i da prizna gol i da crveni Lemanu.
Mislim da bi za Arsenal još gore bilo da je priznao gol, onda bi još gore prošli.
Njihova je sinoć jedina šansa bila da dočekaju penale.
Ali ipak je Barsa mnogo kvalitetniji tim jer je uz onako lošu igru uspijela da dobije.

PG_man

pre 17 godina

A zaboravih, Arsenal treba razlog porazu i da traži u igri svog "najboljeg" igrača.
Ruku na srce uvjek sam ga smatrao kikserom jer je uvjek tako igrao u odlučujućim utakmicama. Čak sam ove godine pomislio da sam u krivu, igrao je za tim vukao ga, ali kad je došlo finale trt.

Mr Fister

pre 17 godina

Ako je neko pokraden, to je Barsa. Sudija je morao da pusti prednost kod poništenog gola pa tek onda da sankcioniše prekršaj. Arsenal je postigao gol posle nepostojećeg prekršaja. Kažete Arsenal je igrao fudbal a oni se zavukli u Bunker 80 min, 10 igrača u 18 metara, dobro imali su igrača manje pa to može da bude opravdanje ali, tako se ne posvaja liga šampiona. I na kraju pljujete Ronaldinja kao nigde ga nije bilo. čovek je odigrao sasvim korektno, to sigurno nije najbolje što on može ali, da je nedaj bože neki naš igrač (Kežman, Stanković itd.) pružio takvu partiju u finalu lige šampiona proglasili bi ga za najboljeg na svetu.
PS. A najlepši trenutak sinoćnje utakmice, pehar lige šampiona u krupnom kadru, a na njemu ugravirano FK Crvena Zvezda,

Aleksandar B.

pre 17 godina

Bruka!!!
Ako UEFA nema sudiju za finale LŠ onda treba da se rasturi. Som koji previdi čistu prednost, Eto ostao na nogama i dodao loptu, vrati ćelu akciju na početak i dodeli golmanu crveni u 18 minutu... šta reći.
Kakva priprema, kakva atmosfera, kakvi timovi i kruna svega sudija DILEJA... od njega je gori jedino komšija Johanson predsednik UEFA.

Nebojsa

pre 17 godina

Komentari ovde su lep dokaz koliko predubedjenja - recimo simpatije prema klubu - mogu da hendikepiraju poimanje realnosti.
Osim toga su i lep prilog tvrdnji da smo "mi" puni nreke blesave srdzbe.
Igrala su dva jako dobra tima, a pobedio je bolji, i sinoc i tokom cele sezone. Moglo je naravno i da bude obrnuto sinoc uz malo srece za arsenal, jer takav je fudbal i takav je zivot, ali nije.
Napisati da Henri ili Ronaldinho nemaju pojma (zato sto toboze zakazu kad je najpotrebnije) je slepilo kao direktan rezultat predrasuda. Kao nije ih Ronaldinho doveo do finala, i kao nije Henri imao tri super sanse sinoc? Misle li ljudi da je lako dati go u finalu CL?
A to da spancima sudije nude intraplanetarnu podrsku: sta reci? Jos jedan blesav prilog teoriji zavere! Ako je nekog ostetio sudija sa dve odluke, to je bila Barcelona. Umesto 1-0, ono 0-1. Sta bi bilo da nije bilo necemo nikad znati. Ko to spori ne vidi mnogo.

medjutim

pre 17 godina

Stvarno ne mogu da shvatim da ljudi pljuju sudiju zato sto je postovao pravila i iskljucio Lemana.. kamo srece kad bi i nase sudije imale petlju da iskljuce nekog u desetom minutu derbija zato sto je zasluzio crveni, a ne da gledaju da odrzavaju ravnotezu i da se ne mesaju u svoj posao da ne bi posle ispali krivi za sve..

Svaka cast Barseloni, jedino mi je zao sto nije igrala finale sa Viljarealom..

Juventino

pre 17 godina

Ne mogu da vjerujem da postoji ovoliko neznalica, sudeci po komentarima. Ako je sudija grijesio, onda je grijesio na stetu Barselone.
1. Kod faula Lemana trebao je da dozvoli prednost jer je lopta dosla god Zulija koji je dao gol. Dakle, Barsa je tu ostecena za gol.
2. Kolo Ture (mislim da je on u pitanju) je isfolirao faul nakon kojeg je Arsenal dao gol. Jednostavno na usporenom snimku se vidi da kontakta sa igracem Barse nije bilo.
3. U 2 pol. sudija je ponovo izmislio faul Edmilsona (i jos mu dao karton) nakon kojeg je Anri imao sansu za gol.
Drago mi je sto nije pobijedio neki klub iz sugave Premijer lige. A ovo je pravda, kada je Arsenal u pitanju, zbog onog trovanja igraca Totenhema!

Jo

pre 17 godina

Svi ste u pravu. Sudjenje je bilo katastrofalno. Utakmica je upropastena neznanjem sudije koji je svojim odlukama upropastio finale. Samo postoji malo ali. Sudija je svojim odlukama tesko ostetio Barselonu sto su svi dobronamerni mogli i da vide da su hteli. Pri iskljucenju Lemana gol je morao biti priznat. Kod gola Arsenala svi smo to dobro videli nije postojao faul nakon koga je postignut gol. Arsenal se nakon toga potpuno povukao i sve njegove sanse proisticu iz logicnih kontri. Da svega toga nije bilo i da je ostalo 1:0 za Barselonu mislim da bi Arsenal doziveo katastrofu mnogo ranije. Jedini zuti za Barselonu je dosudjen kad faula uopste nije ni bilo. Mnogobrojni faulovi Arsenala nisu ni sankcionisani, narocito ispred sesnesterca Arsenala. Ukratko sudija je upropastio utakmicu koja bi sigurno bila mnogo bogatija golovima i igrom da se nije trudio da dokaze da ne navija za Barseloni i tako je tesko ostetio i upropastio zadovoljsvo mnogim ljubiteljima pravog fudbala.

Navijac Arsenala

Arsa

pre 17 godina

@ Iverson
"on (Ronaldinho)nema taj tzv."osecaj u nozi",tu finocu vodjenja lopte,to "lepljenje" lopte za nogu,kakvo su imali gore pomenuti igraci.On odlicno koordinira svoje pokrete prilikom prodora,tu je sjajan,brz je i stabilan,odlicno se gradi,ali nema bas tu kontrolu same lopte prilikom prodora(kao npr.Maradona).Jer,uglavnom se lopta gurne u prazan prostor.A kod Maradone je izgledalo kao da mu je lopta srasla sa nogom."

Prika moj, na čemu li si ti? Ne budi stipsa, podeli malo masi.

Sergio

pre 17 godina

Jeste da ima preko 100 i kusur komentara, ali moram i ja da napisem jedan. Iz jednog prostog razloga molim Vas ljudi ali stavarno ko Boga Vas molim nemojte ostavljati komentare ako nemate pojma sa fudbalom. Ja razumem da je neko navijac Barselone ili Arsenala ali, pisati komentare samo po toj osnovi je stvarno iritirajuce, ostavit post po kome je Barselona imala igraca vise zahvaljujuci sudiji ili po kome Leman nije zasluzio vise od zutog kartona je besmislica. Leman rusi samog Etoa izvan kaznenog prostora (po svim fudbalskim pravilima crveni karton) ako Djuli nije bio u ofsajdu onad je trebalo priznati gol (prednost) a potom dati Lemanu crveni, tako sta vise sudija je pomogao Arsenalu a ne Barseloni.Sto se tice Arsenalovog gola faul Pujola iz iz kojeg je Kembel potom postigao gol nije postojao. Sto se tice sudjenja na stetu Arsenal da li je Eto bio u ofsajdu kod prvog gola nepostoji ni jedan ugao snimka iz kojeg se to tacno vidi (ili rezija nije zelela da prikaze), Anrijev zuti karton posle starta na Van Bomelom neoprvadan jer covek je izbio loptu a onda Van Bomel pada preko njegove noge kao pokosen. Toliko o tome na kraju vise nego zasluzena pobeda Barselone, Arsenal je u istinu bio opasan ali samo iz kontri sa totalnim bunkerom (igrac manje uredu)mada protiv Barselone retko koja ekipa moze izdrzati bunker 60 i kusur minutal.
P,S Unesimo malo objektivnosti u komentare.

dj

pre 17 godina

Kakva je to ekipa koja ima igraca vise, napada, ne moze da stvori sansu 60min a protivnicka ekipa sa igracem manje tri puta izlazi sama pred golmana!?Pomogao im je sudija i pri tom su imali mnogo srece.Steta za Arsenal.Barselona je veliki klub i nije zasluzila na ovakav nacin da bude prvak Evrope.Nije pokazala najbolji fudbal a imala je pomoc sudija.Celsiju je iskljucen igrac,Sevcenkov cist gol je ponisten, a sada ovo.Sramota.Ali sta da se radi, greske sudija su sastavni deo fudbala.

Vlada NS

pre 17 godina

Cestitao bi sudijama jer su pobedili.
Kod iskljucenja Lemana niko nije ni spomenuo da je Eto simulirao pad, u stvari 70% svih prekrsaja koji su sudjeni u korist Barselone su bili simulirani. Takodje, izjednacujuci gol je postignut iz ofsajda. Barselona jeste dobra ekipa ALI 70 minuta igrati sa igracem vise i rezervnim golmanom protiv sebe i nije neko merilo. Tvrdim da su igraci Arsenala dokazali da im ni ta ista Barsa nije ni do kolena . Mislim da je svima jasno da bi u realnim uslovima (11 na 11, i sa objektivnim sudjenjem) rezultat bio mnogo drugaciji, cak sta vise Arsenal je i u ovakvoj situaciji imao bolje i vise sansi za gol (i pokazao za klasu lepsi fudbal).
Cestitao bi i zahvalio bi se momcima sa Hajberija (Emirata) na prelepoj sezoni u LS.
A R S E N A L

Pero PUYOL

pre 17 godina

RONALDINJO-OSMEH PRE SVEGA!!!

Valjda ce sada svim Murinjosima doci u glavu da onaj ko igra atraktivno i iz ljubavi prema samoj igri na kraju stizhe do vrhunskih rezultata.

Jer kao sto Princ Nasim Hamad nikad nije boksovao sa dignutim gardom, tako je i Barsa gledala da ne kvari svoje utakmice kojekakvim bunkerima i igranjem na nulu. I upravo takvim stilom ovaj tim Barselone ulazi u legendu, a Frank 'Denzel Vashington' Rajkard postaje neko od koga ce mnogi u buducnosti rado uchiti.

SVAKA VAM CHAST, MAJSTORI!!!

Uros

pre 17 godina

Iversone, pa ti nemas pojma.
Ronaldinho slabo igra levom nogom -- A gol Milanu?
Ronaldinho pravi asistencije zato sto mu se saigraci tako dobro otvaraju - Pa zasto onda Deko, Iniesta i Edmilson ne prave te iste asistencije, kad i oni imaju iste saigrace?
Vidi se da nikad nisi gledao Pelea, Maradonu, ili Krojfa - video si samo isecke iz njihovih igara, snimke najboljih driblinga i golova, dok Ronaldinha gledas iz utakmice i utakmicu. Niko od njih nije bio tako dominantan na skoro svakom mecu kao sto je Ronaldinho, i ako ga uvek striktno cuvaju i udvajaju cim predje centar.

Milos

pre 17 godina

Pokazali su i jedni i drugi da znaju da igraju fudbal. Bilo je ociglednih sudijskih gresaka, ali nisu bas sve isle na Barceloninu vodenicu, pa bi Arsenal i njihovi navijaci mogli malo i da se obuzdaju (Leman jeste napravio faul za crveni karton - rukom izvan sesnaesterca, a faul posle kojeg su dali gol nije postojao). Anri je imao svoje sanse, nije ih iskoristio, a ovde sad ispade da je on najjaci na svetu, a Ronaldinjo nema pojma.
Nema sad prica - da nas je bilo jedanaest - taj jedan od jedanaest je napravio gresku i zbog toga je ceo tim ispastao. Barcelona je zasluzeno prvak Evrope.

ICE

pre 17 godina

Ne znam sta lupetate
Leman je izletio iz gola oborio protivnickog igraca i to je bilo za crveni karton
sta je tu sudija kriv ???
Faul je bio van kaznenog i zato se izveo slobodan udarac
ne navijam ni za jedan tim tako da mi je bilo sve jedno ko ce pobediti

jedino mi je bilo krivo sto je barca na kraju razvlacila utakmicu a ovi drugi nisu imali snage jos nesto da urade

Milan

pre 17 godina

Oni koji smatraju da Leman nije trebalo da bude iskljucen i da je gol nakon njegovog prekrsaja morao da bude priznat, treba da cuju sta o tome kaze Venger: "It was a red card," he conceded, "but I wouldn't blame my goalkeeper for that. I heard the whistle blow for the foul before the ball hit the net, and the referee couldn't assume Giuly would score, so I understand that decision."
Ljudi, ako ON tako misli, razmislite jos jednom o sopstvenim uvidima. Koliko vas je ikada citalo prirucnik za fudbalsko sudjenje? Onaj ko kaze da Leman nije trebalo da bude iskljucen zato sto je u pitanju 17. minut finalne utakmice pokazuje tesko neznanje. Pravila ne prave razliku izmedju 1. i 91. minuta igre, izmedju finala Lige sampiona i zonske utakmice bez znacaja... Ali, ljudi, glavu gore, nije sve izgubljeno u pogledu vaseg razvoja i sazrevanja! Poslusajmo Duska Radovica: "Kada deca misle? Deca misle samo kad pogrese. Grese i misle. Grese i misle. Grese, grese, misle, misle i nauce da misle."

Davor

pre 17 godina

Cestitam Barsi.
Ali stvarno mi je zao Arsenala jer su se sa igracem manje stvarno LAVOVSKI borili ali nisu imali srece.Sudija po ko zna koji put pomaze Barsi.Creveni protiv Celzija sada Arsenala i ponisten gol protiv Milana.A svi oni koji kazu da je Ronaldinjo sta ja znam neki vanseriski igrac neka pogledaju sinocni snimak i vidjece jednu veliku razliku izmedju Anrija i Ronaldinja a to je da se Anri ne moze cuvati dok se Ronaldinjo sinoc nije cuo.

izet

pre 17 godina

mislim da je sudac na samom pocetku upropastio utakmicu,da je priznao gol,a lehmanu dao zuti karton,gledali bi smo sinoc mnogo bolji nogomet.ja sam osobno navijac barce i drago mi je sto je ona pobedila

andrea

pre 17 godina

Ljudi daj se malo smirite!!
Mislim to kao Barsi neko treba da pomaze??? Kad je neko najbolji onda je to Barsa i nema potrebe da joj neko asistira.
Pa kod njih sve vrvi od genijalnih igraca.
A sve to moze da se gleda i drugacije. Posto Barsa je najbolja niko nemoze da je pobedi ako se nekoristi agresivnim prekrsajima.Medjutim ako su mislili Chelsea i Arsenal da mogu da tek tako ruse joj igrace a da sudije im progledaju kroz prste onda su se malo prevarili.
Pa da Lemana nije sudija izbacio Barsi bi priznao gol a posle bi joj bilo jos lakse da da jos jedan.Anri bolje da se malo zapita sto nije dao gol iz situacije u kojoj je on 90% efikasan.
BARSAAAAAAA

duca

pre 17 godina

Jeste li procitali naslov "BARSELONA DRUGI PUT PRVAK EVROPE!"
Alo ovde se havali i cestita Barseloni,a ne raspravlja se o nacinu sudjenja i o GUBITNICKO M TIMU!......
SVAKA CAST NAJBOLJEM TIMU NA SVETU I NAJBOLJIM IGRACIMA!!!!!
SVAKA CAST RONALDINJU!!!! ZA SVE UTAKMICE

rale

pre 17 godina

Sramotno sudjenje i navijanje sudije za Barsu doveli su do ocajnicke pobede.Barsa jeste najbolja ekipa na svetu ali tako se ne osvaja ovako vazan trofej.

drPlacebo

pre 17 godina

Barsa je mozda najvise pokazala cele sezone i s te strane zasluzuju trofej. ALI, toliki pritisak se stvorio, od strane svih, da Barsa jednostavno mora osvjiti LS, a to se videlo sinoc, kao i protiv Milana, Benfike, Celzija... Mozda jesu bolji od svakog od njih ali da ih na takav nacin eliminisu je sramota. Bre, Arsenal je pokazao kako se igra takticki i tehnicki, TOTAL fudbal sa 11 (10) igraca, a ne Barsa koja igra sa 5, a ostali vodu nose...

Iverson

pre 17 godina

@ Arsa
Bas mi je zao sto ne razumes o cemu se tu radi, u tom opisu. Ali, covek se uci dok je ziv... Pokusaj, nikad nije kasno...
P.S. jesi li punoletan?

The Supreme Court

pre 17 godina

Sudija je, znaci, upropastio utakmicu zato sto je dosledno postovao pravila u 17. minutu, kako je Venger i sam izjavio. Taj kao vidim vecinski stav po tom pitanju simbolicno odslikava i prevalentan odnos prema zivotu u ovoj jadnoj zemjli: treba biti licemeran sve dok mozes ugodno da pametujes sa moralnog pijedestala dok neko drugi placa ceh, ali ces zato isto to licemerje da popljujes kada postanes zrtva istog. I onda se zalis na dvostruke arsine.

Iverson

pre 17 godina

@ Uros
Nisam odmah video ovu glupost koju si napisao, pa sad moram ponovo da reagujem. Deko, Iniesta i Edmilson prave asistencije, ali ne tako "spektakularne" kao tvoj idol.Sitna dodavanja a i oduzimanje lopte na sredini terena su jos i vazniji po igru ekipe,nego 2-3 beznacajna odigravanja petom.
Znas sta,neko mora i da trci u timu,a ne samo da se zeza i dodaje petom.Sem toga,ta trojica igraju malo povucenije u odnosu na Ronaldinja,i samim tim ne mogu da prave "takve" asistencije svojim spic igracima.
Ne znam koliko imas godina,rekao bih ne previse, da bi zapamtio Pelea i Maradonu,verovatno se zato i odusevljavas Ronaldinjom.
A, tek si pogresio kad si pomenuo dominantnost u toku utakmice.Tu si omanuo 100 %,veruj mi.Sad sam tek siguran da nikad nisi gledao gore pomenute igrace.Ili si mozda bas TI gledao samo fragmente njihovih igara.
@ zli
Ma meni je vazno samo da si ti srecan i zadovoljan,uzivaj majstore.
I,na kraju za sve ove "experte" koji me prozivaju,nisam "mrzitelj" Barse,ali jedna stvar stoji:
RONALDINJO IMA SRECU STO IGRA U BARSELONI, KOJA IMA FANTASTICNU ORGANIZACIJU IGRE NA SREDINI TERENA.
U bilo kojem drugom timu,on ne bi bio igrac vrhunske klase,jer bi morao da "radi" celu utakmicu .A,onda se nema vremena za pete i zaj...ancije.
Ko razume, shvatice...

Balansero

pre 17 godina

Steta zbog crvenog, bila bi mnogo bolja utakmica. Arsenal je sa igracem manje stvorio vise sansi ali nisu imali srece a ni snage pri kraju. Prvi gol Barse bi Leman odbranio, Almunja nije mrdnuo sa linije umesto da udje u sut. Drugi gol je slucajac. Beleti ga ne bi dao jos deset puta da sutne iz iste pozicije, uostalom lopta i nije isla u gol, pogodila je golmana u nogu.
Mrtva trka je izmedju Anrija i Ronaldinja. Licno mi se vise svidja lakoca i elegancija francuza od skoro cirkuzantskih poteza brazilca. Ali zato je Arsen Venger no 1. Covek je napravio i tim i igrace u timu. Ko je cuo za Hleba, Farbegasa, Eboa, Flaminija, Reyesa ... duzi je spisak.

neverlander

pre 17 godina

Dva najbolja tima u Evropi.Meni omiljena.Navijao sam za obe ekipe do finala i mastao o tom duelu.Onda se pojavio sudija...Elem, svaka cast Barsi, zasluzili su trofej.Larson je debelo zaradio da se od vrhunskog fudbala oprosti najvecim klupskim trofejom.Sa druge strane zao mi je Piresa i njegovog oprostaja.Utakmica ne tako dobra kao sto sam ocekivao.Golovi, hm..Moglo je i bolje.Sve cestitke Barsi, ipak igraju najbolji fudbal.Ronaldinjo je car i hvala mu zaa caroliju.Jos kad mu se pridruzi Henry...

Brazilac

pre 17 godina

Bas su mi smesni ovi klinci sto se pale na Ronaldinja. Ali, samo jedna situacija. Covek je juce podsetio na Gatuza kada je jednu cistu loptu (rolnu), koja mu je dolazila sa leve strane, a on se nalazio na 15-ak metara od gola, sutnuo iz prve maltene paralelno sa golom. Nevidjena tehnika suta. Zaista.
Znam, "desava se..."

PEDjA & MIROSLAV

pre 17 godina

RONALDINJO CAR!!! ETO'O CAR!!! ZILI CAR!!! INIJESTA CAR!!! DEKO CAR!!! MARKEZ CAR!!! EDMILSON CAR!!! BELETI CAR!!!PUJOL CAR!!! OLEGER CAR!!! LARSON CAR!!! GIO CAR!!! VALDEZ CAR!!! I veliki p'zdrav za Lepog Djuricu & Lepog Aleksandra sa MASINCA!!
CMOK

Sir Oliver

pre 17 godina

Pa,nista posebno ovaj Ronaldinjo.Anri mi se cini mnogo bolji i kompletniji kao igrac.Vraca se i u odbranu.Iza Ronaldinja samo stoji jak marketing i komercijala.Osetili da mogu na njemu da dobro zarade,pa ga dizu u nebesa.Reklame,novine,mediji.U prosecnom timu se ne bi video.