Košarka 35

Sreda, 13.10.2021.

09:55

Kukoč o Jokiću, ovacijama "grobara" i zabrani da priča sa Divcem VIDEO

Toni Kukoč, bivši košarkaš Čikago Bilsa, dao je opširan intervju u kojima se dotakao i srpskih košarkaša.

Kukoè o Jokiæu, ovacijama "grobara" i zabrani da prièa sa Divcem VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

ultrasrbin

pre 2 godine

(Corba, 13. oktobar 2021 14:19) #

Malo realnosti nije na odmet.
Niko ne moze da ospori titule Zvezde, ali nisam siguran da si svestan da ste 10 od tih 12 uzeli 45-56 kada drugi klubovi nisu ni bili ozbiljni protivnici i kada se igralo na sljaci. Posto ste poslednju titulu u SFRJ uzeli 71/72 cudi me da se naveo period 45-91. Na stranu sto je prvih 10 titula u FNRJ, ali 2 od njih ste uzeli na kos razliku, a dobar deo na turnirskim takmicenjima sa 4-6 klubova.
Zvezda je od 70-ih do gasenja 2011 bila prosecan klub po rezultatima, a posebno u periodu 71-91 kada nije ni bila ozbiljno na kosarkaskoj mapi.

Preletac

pre 2 godine

U to vreme nije bilo belih igraca sa izrazenim atletizmom u yu ligi je bio npr samo Divac i Pecarski kasnije se pojavio Danilovic.
(Demol, 13. oktobar 2021 15:52)

Da bre, kad se samo setim kad Divac preleti celu odbranu i divljacki zakuca.

Nemanja

pre 2 godine

Odličan košarkaš koji realno nije ostavio značajan trag u Nba.. Ko misli suprotno, a mnogo ih je (jugonostalgičara)trebalo bi da bude svestan činjenice da Kukoč nikada nije pozvan na ALL STAR utakmicu, koju igra čak 24 igrača.. Osvojio jeste 3 titule, al ceo svet zna da su to pre svega Dzordanove titule.. Dve sezone su pipen i ostali (medju njima i kukoč) igrali bez MJ i uspeli jednom da stignu do polufilana istoka.. Lepo je osvojiti prsten, al pre svega to ima najviše značaja za najboljeg igrača ekipe (tzv franšiznog igrača).. u suprotnom bi Robert Ori bio jedan od najvecih Nba igrača ikada jer lik ima čak 7 prstenova.. A bio je i ostao smatran nba prosekom.. Poenta je da Kukoč i ako odličan igrač (pre svega za pojmove evrope), nije ni do kolena što se tiče individualnog učinka u Nba jednom Pedji Stojakoviću (3 puta all star, drugi strelac lige), a kamo li Jokiću i Dončiću koji su nosioci igre ozbiljnih plej of ekipa, što nije bio niko nikada od igrača iz bivše Sfrj, a to je u Usa najviše ceni..

Eto

pre 2 godine

Jednom sam tokom svoje "kariere", kao kadet imao priliku uzivo sresti Tonija i ekipu. Video sam ga na hodniku spensa i u dvorani.

Mnogo godina kasnije, na moru u hrvatskoj, dosao je na veceru privatno kod prvih komsija. Oni su znali koliko ga postuje i pozvali su me da se upoznamo.
Iz postovanja sam rekao da stvarno ne mislim da je to ok, ostavio sam ga da na miru vecera sa prijateljima.
Bravo Toni

Trener

pre 2 godine

Veciti grejac klupe Skoti Pipen bas bio zagrejao klupu kada odbio da udje u igru zbog Kukoca i pogodjenog suta u zadnjoj sekundi.Sezona 1997-1998 finale sa Jutom Kukoc pocinjao i zavrsavao utakmice u proseku 38 min na terenu 15,2 poena uz precenat suta 50% 5 skokova 3 asistencije.Toliko o njegovom doprinosu o osvajanju NBA prstena.Nijedan jedini igrac sa ovih prostora ne moze u istu recenicu sa velikim Tonijem.Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Car Dušan

pre 2 godine

Toni je bio sjajan igrač - i dobar ČOVJEK. Za nas starije koji duže pamtimo, posebnu snagu igri našoj tadašnjoj reprezentaciji, davali su PASPALJ i KUKOC! Dražen je bio glavni igrač ( uz Divca) i najveća zvezda Evropske košarke... KUKOC i PASPALJ su bili najkorisniji, ali i najatraktivniji igrači koji su svojim potezima - prosto izludjivali protivnike! Kukoc je ipak, bio veći profesionalac što je dokazao, svojom NBA karijerom. Paspalj je odigrao jednu sezonu u SPURSIMA. Nije se uklopio ( pušio je 3 kutije cigareta dnevno!) i vratio se u Evropu, tačnije u Grčku - gdje je za kratko vrijeme, proglašen za boga košarke! Kićanovic i Slavnic, Paspalja su uvrstili u najbolju PETORKU ikada - iz bivše Jugoslavije! Samo kažem...

TRENER

pre 2 godine

vecitom grajucu klupe
Skoti Pipen secam se bas bio dobro zagrejao klupu kada obio da udje u igru zbog Kukoca u polufinalu istocne konferencije protiv Niksa.Kukoc je naravno taj sut pogodio u poslednjoj sekundi i Bullsi su slavili. Napomenuo bih samo ze neupucene sezonu 1997-1998 i legendarno finale sa Jutom gde je Kukoc pocinjao i zavrsavao svih sest utakmica i za provedenih 37 minuta na terenu u proseku belezio 15,2 poena uz procenat suta 50%(Jordan npr sutirao 435 Pipen 40%)Toliko o njegovom doprinosu u osvajanju trece NBA titule za redom.Nijedan igrac sa ovih prostora ne moze u istu recenicu sa velikim Tonijem Kukocem.Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Роланд Гарос

pre 2 godine

Ok reda radi da kazemo i broj titula Jugoslovenske lige 45-91 god.
12 Crvena Zvezda
6 Olimpija, Zadar, Split (Jugoplastika)
5 Partizan
4 OKK Beograd
3 Cibona, Bosna
1 Radnicki, Proleter, Jugoslovenska Armija (to je realno Partizanova titula)

I sada prica o tome kako je CZV neki levi klub ne stoji. Toni je igrao u vreme kada su u prajmu bili Cibona, Partizan i Zadar i zato njih pominje. Da se javio neki stari cika koji je igrao kada je Zvezda uzela sve one silne titule u nizu (a poslednju valjda 71), pricao bi kako je Zvezda gigant. Ne sporim Partizanu se sto je uradio, ali prica o tome kako je Zvezda pacerski klub - ne stoji. Barem ne u fudbalu i kosarci (za razliku od tanke istorije u vaterpolu).
(Corba, 13. oktobar 2021 14:19)

Наравно да је ЦЗ у кошарци "леви клуб", јер је од својих 12 титула, 10 освојила на шљаци, са потпуно другачијим правилима, када су коначни резултати били 7:4 или 18:9, у конкуренцији од 5-6 клубова, међу којима су били Еђшег из Н. Сада, Жељезничар из Карловца, Лесонит из Илирске Бистрице, Ориолик из Славонског Брода...
Раније је постојао спорт-велики рукомет, а нико не рачуна те прваке државе, него тек од нове ере. Зато немам појма зашто се сабирају прваци кошарке на шљаци. Вероватно да би Звезда остала важна, а не само са 2 титуле у ех-ју. Ех да ми је да са свима вама одгледам бар једну утакмицу на шљаци, из доба немог филма, па да после разменимо утиске.

DžejAr65

pre 2 godine

@Roland Garos
U tome i jeste poenta priče, što vi niste osvojili tih 10 titula na šljaci ako ste vi istorija Srpske košarke, jeli vam neko zabranio da to uradite, što niste uzeli neku titulu do '76-e,što niste igrali polufinale Kupa Šampiona ili osvojili kup evropskih kupova, što vi to ne uradi ste, pa grobari istorija se piše od početka ne od kada vama odgovara

trener

pre 2 godine

Sesti igrac je mogao da bude samo u celoj nba ligi a u Bulsima je on bio treci igrac s tim da je imao vecu platu i prednost odlucujuceg suta u odnosu na Pipena sto je i logicno jer je bio bolji kosarkas.Sam odveo Bulse preko Indijane i cuvene utakmice u veliko finale 1997 1998 finale sa Jutom 15,2 poena uz procenat 50% Pipen 15,7 procenat 41% Toliko o tome.

Keynes

pre 2 godine

Po cemu Janis, ti bio vrh trojkas, on nema suta ni na mapi. Ti igrao na skill, on igra na snagu i na fizicku dominantanost u odnosu na druge. Boze, lupio i ostao ziv.

Demol

pre 2 godine

Citam svakakve komentare.Kuki je lepo rekao Janisov stil igre sa zakucavanjima je slican Tonijevim u periodu 1987-1993 kada je sa lakocom ukucavao protivnike.Kukoc je upravo jedini to mogao sto sada radi Janis da lagano zakuca sa linije slobodnih bacanja.U to vreme nije bilo belih igraca sa izrazenim atletizmom u yu ligi je bio npr samo Divac i Pecarski kasnije se pojavio Danilovic.Kukoc je naravno pored toga bio kompletniji igrac od Janisa jer je imao kreativnost pas sut.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dosta je reči,da je Jugo liga bila jača od evropske i bilo je teže osvojiti jugoslovensko prvenstvo od evropske lige šampiona to dopkazuju tadašnji šampioni Jugoplastika i Cibona partizan je bio poslednji klub koji je zadržao igrače iz Jugo lige recimo jugoplastika,cibona i bosna uzeli 7 liga šampiona od toga 5 puta zaredom hrvatska Jugoplastika i cibona prvaci evropske lige šampiona.Juga bila za 2 razreda iznad kvalitete evropske košarke.

Corba

pre 2 godine

Ok reda radi da kazemo i broj titula Jugoslovenske lige 45-91 god.
12 Crvena Zvezda
6 Olimpija, Zadar, Split (Jugoplastika)
5 Partizan
4 OKK Beograd
3 Cibona, Bosna
1 Radnicki, Proleter, Jugoslovenska Armija (to je realno Partizanova titula)

I sada prica o tome kako je CZV neki levi klub ne stoji. Toni je igrao u vreme kada su u prajmu bili Cibona, Partizan i Zadar i zato njih pominje. Da se javio neki stari cika koji je igrao kada je Zvezda uzela sve one silne titule u nizu (a poslednju valjda 71), pricao bi kako je Zvezda gigant. Ne sporim Partizanu se sto je uradio, ali prica o tome kako je Zvezda pacerski klub - ne stoji. Barem ne u fudbalu i kosarci (za razliku od tanke istorije u vaterpolu).

Pa da!

pre 2 godine

Rekao bi Kukoc ali mozda ne sme,reci slobodno Toni: Grobari,najbolji kosarkaski navijaci na svetu! Secam se tih par godina,ko bude prvak Jugoslavije taj postane posle i prvak Evrope,kakva je to jaka liga bila,najjaca u Evropi sigurno..

rus

pre 2 godine

Toni Kukoč je legenda košarke vrhunski igrač, ali poredeći sebe sa Janisom deluje da je izgubio malo osećaj za realnost. Ne zato što je Janis bolji igrač, jer po meni Kukoč je kompletniji igrač, već što sem eventualno visine nemaju ama baš ništa zajedničko. Janis je ultimativni atleta koji gotovo isključivo gleda gde je koš i većinu koševa daje prodorom i zakucavanjima. Toni je bio lepršav igrač koji je više gledao gde mu se nalaze saigrači a tek onda na koš. Sećam se jedne njegove izjave da voli više da asistira zato što se takvom košu "raduje" i onaj koji ga je postigao i on koji je to omogućio, dok ako on da koš onda se samo on "raduje".
Možda grešim ali mene najviše igra Pokuševskog podseća na Kukoča. Naravno Pokuševski mora još mleka da popije i još više tegova da digne da bi bio na približnom nivou Tonija Kukoča.

Дон Армандо

pre 2 godine

@Corba звезда је гро титула у периоду који си навео освојила док се играло на шљаци и када је конкуренција била неупоредиво слабија, зато их и нико не узима за озбиљно.

Liga bogova

pre 2 godine

Koliko je strasna bila Kosarkaska liga Jugoslavije, dokaz u periodu od 79-91 su klubovi Bosna, Cibona, Jugoplastika i Partizan osvojili 7 Evroliga bez i jednog stranca. A pamtim tada da sam smatrao vaznije biti prvak Jugoslavije, nego Evrolige za koju sam mislio da je slabija liga od nase lige. Secam se Sampion Evrope Cibona gubi od Zadra u finalu plej ofa. Ili kad je Jugoplastika bila sampion Evrope, bili su slabiji od Partizana igracki, i jedna lopta je odlucivala uvek. A najbolji primer snage te lige , je kad se setim Kupa jedne godine, u cetvrtfinalu Partizan sa Divcem, Paspaljem. Djordjevicem, Grbovicem izbaci Cibonu sa Drazenom koja je tada bila prvak Evrolige. I final 4 kupa Jugoslavije tada udju: Partizan, Jugoplastika, Olimpija i IMT. I mi navijaci smo ocekivali finale Partizan-Jugoplastika i da im pokazemo ko je ko. Kad ono u finale usli IMT i Olimpija, i taj kup je osvojio IMT.

Ne budi nepismen, vozi desnom trakom

pre 2 godine

Dražen i Cibona su nam bili merilo koliko zapravo vredimo. Zatim Partizan. Pa u Evropi Makabi i Barselona. A CZV ništa a?
(Sima, 13. oktobar 2021 11:24)

Bas tako, Czv nista.

Роланд Гарос

pre 2 godine

Ок Тони али нема смисла да не поменеш великана коме нико не може да забрани како ће се звати.

panter pudlica

pre 2 godine

U Beogradu oni dočekani aplauzom i ovacijama, a Partizan u Splitu na nož. Trebao je i to pomenuti, ali naravno da neće. Hrvat je to...

kide

pre 2 godine

Slucajno sam i ja bio tada u hali sportova..i sad se rado setim…to kad volite i igrade kosarku iz srca, nema nikakve veze sa tim ko ste i odakle ste? Žao mi je sto se danas ljudi koji pricaju istim jezikom gledaju preko nišana…ipak smo mi valjda samo ljudi…ili mozda i nismo?

zmajognjeni

pre 2 godine

Pamtim ga po silasku sa postolja, dok su se Divac i ekipa spremali da prime zlato.
(Guns N Roses, 13. oktobar 2021 10:57)

Jer si pajser. A to svakako jesta mrlja na njima kao sportistima, ali definitivno nije ono po cemu ih pamtim.

Gospodin R

pre 2 godine

Imao sam tu čast, zadovoljstvo, sreću da ga gledam uživo u Užicu u prvenstvenoj utakmici između Prvog partizana i Jugoplastike. Genijalan, nezaboravan, maestralan, nenadmašan, jedinsten, vrh vrhova. Verujem da je takav i čovek. Eh koliko si nam samo radosti doneo dok se igralo za SFRJ. Dabogda se rodilo još sto, ma još hiljadu takvih kao ti. Živeo ti nama u punoj snazi i zdravlju još dugo, dugoooooo. Nadam se da delim mišljenje ogromne većine stanovnika Srbije i dobro došao ti nama uvek. Lično bih bio presrećan kad bih imao priliku da te bar sretnem, a tek da popijemo piće i popričamo!

Vremena slavna

pre 2 godine

Tad je košarka,bar što se tiče Evrope stanovala u Jugoslaviji,to joj je bila kuća.Tad su i navijači bili navijači,bodrili svoje ali uvek pokazivali poštovanje prema protivniku koji je bio bolji.Na utakmice se dolazilo zbog ljubavi prema tom sjajnom sportu,igrači su igrali zbog iste te ljubavi.Danas je sve novac,danas je sve interes,danas ladno možeš da otkažeš igranje u reprezentaciji iz razno raznih neshavtljivih razloga.

Vremena slavna

pre 2 godine

Tad je košarka,bar što se tiče Evrope stanovala u Jugoslaviji,to joj je bila kuća.Tad su i navijači bili navijači,bodrili svoje ali uvek pokazivali poštovanje prema protivniku koji je bio bolji.Na utakmice se dolazilo zbog ljubavi prema tom sjajnom sportu,igrači su igrali zbog iste te ljubavi.Danas je sve novac,danas je sve interes,danas ladno možeš da otkažeš igranje u reprezentaciji iz razno raznih neshavtljivih razloga.

zmajognjeni

pre 2 godine

Pamtim ga po silasku sa postolja, dok su se Divac i ekipa spremali da prime zlato.
(Guns N Roses, 13. oktobar 2021 10:57)

Jer si pajser. A to svakako jesta mrlja na njima kao sportistima, ali definitivno nije ono po cemu ih pamtim.

panter pudlica

pre 2 godine

U Beogradu oni dočekani aplauzom i ovacijama, a Partizan u Splitu na nož. Trebao je i to pomenuti, ali naravno da neće. Hrvat je to...

kide

pre 2 godine

Slucajno sam i ja bio tada u hali sportova..i sad se rado setim…to kad volite i igrade kosarku iz srca, nema nikakve veze sa tim ko ste i odakle ste? Žao mi je sto se danas ljudi koji pricaju istim jezikom gledaju preko nišana…ipak smo mi valjda samo ljudi…ili mozda i nismo?

Gospodin R

pre 2 godine

Imao sam tu čast, zadovoljstvo, sreću da ga gledam uživo u Užicu u prvenstvenoj utakmici između Prvog partizana i Jugoplastike. Genijalan, nezaboravan, maestralan, nenadmašan, jedinsten, vrh vrhova. Verujem da je takav i čovek. Eh koliko si nam samo radosti doneo dok se igralo za SFRJ. Dabogda se rodilo još sto, ma još hiljadu takvih kao ti. Živeo ti nama u punoj snazi i zdravlju još dugo, dugoooooo. Nadam se da delim mišljenje ogromne većine stanovnika Srbije i dobro došao ti nama uvek. Lično bih bio presrećan kad bih imao priliku da te bar sretnem, a tek da popijemo piće i popričamo!

Роланд Гарос

pre 2 godine

Ок Тони али нема смисла да не поменеш великана коме нико не може да забрани како ће се звати.

Liga bogova

pre 2 godine

Koliko je strasna bila Kosarkaska liga Jugoslavije, dokaz u periodu od 79-91 su klubovi Bosna, Cibona, Jugoplastika i Partizan osvojili 7 Evroliga bez i jednog stranca. A pamtim tada da sam smatrao vaznije biti prvak Jugoslavije, nego Evrolige za koju sam mislio da je slabija liga od nase lige. Secam se Sampion Evrope Cibona gubi od Zadra u finalu plej ofa. Ili kad je Jugoplastika bila sampion Evrope, bili su slabiji od Partizana igracki, i jedna lopta je odlucivala uvek. A najbolji primer snage te lige , je kad se setim Kupa jedne godine, u cetvrtfinalu Partizan sa Divcem, Paspaljem. Djordjevicem, Grbovicem izbaci Cibonu sa Drazenom koja je tada bila prvak Evrolige. I final 4 kupa Jugoslavije tada udju: Partizan, Jugoplastika, Olimpija i IMT. I mi navijaci smo ocekivali finale Partizan-Jugoplastika i da im pokazemo ko je ko. Kad ono u finale usli IMT i Olimpija, i taj kup je osvojio IMT.

Ne budi nepismen, vozi desnom trakom

pre 2 godine

Dražen i Cibona su nam bili merilo koliko zapravo vredimo. Zatim Partizan. Pa u Evropi Makabi i Barselona. A CZV ništa a?
(Sima, 13. oktobar 2021 11:24)

Bas tako, Czv nista.

Pa da!

pre 2 godine

Rekao bi Kukoc ali mozda ne sme,reci slobodno Toni: Grobari,najbolji kosarkaski navijaci na svetu! Secam se tih par godina,ko bude prvak Jugoslavije taj postane posle i prvak Evrope,kakva je to jaka liga bila,najjaca u Evropi sigurno..

rus

pre 2 godine

Toni Kukoč je legenda košarke vrhunski igrač, ali poredeći sebe sa Janisom deluje da je izgubio malo osećaj za realnost. Ne zato što je Janis bolji igrač, jer po meni Kukoč je kompletniji igrač, već što sem eventualno visine nemaju ama baš ništa zajedničko. Janis je ultimativni atleta koji gotovo isključivo gleda gde je koš i većinu koševa daje prodorom i zakucavanjima. Toni je bio lepršav igrač koji je više gledao gde mu se nalaze saigrači a tek onda na koš. Sećam se jedne njegove izjave da voli više da asistira zato što se takvom košu "raduje" i onaj koji ga je postigao i on koji je to omogućio, dok ako on da koš onda se samo on "raduje".
Možda grešim ali mene najviše igra Pokuševskog podseća na Kukoča. Naravno Pokuševski mora još mleka da popije i još više tegova da digne da bi bio na približnom nivou Tonija Kukoča.

Corba

pre 2 godine

Ok reda radi da kazemo i broj titula Jugoslovenske lige 45-91 god.
12 Crvena Zvezda
6 Olimpija, Zadar, Split (Jugoplastika)
5 Partizan
4 OKK Beograd
3 Cibona, Bosna
1 Radnicki, Proleter, Jugoslovenska Armija (to je realno Partizanova titula)

I sada prica o tome kako je CZV neki levi klub ne stoji. Toni je igrao u vreme kada su u prajmu bili Cibona, Partizan i Zadar i zato njih pominje. Da se javio neki stari cika koji je igrao kada je Zvezda uzela sve one silne titule u nizu (a poslednju valjda 71), pricao bi kako je Zvezda gigant. Ne sporim Partizanu se sto je uradio, ali prica o tome kako je Zvezda pacerski klub - ne stoji. Barem ne u fudbalu i kosarci (za razliku od tanke istorije u vaterpolu).

Дон Армандо

pre 2 godine

@Corba звезда је гро титула у периоду који си навео освојила док се играло на шљаци и када је конкуренција била неупоредиво слабија, зато их и нико не узима за озбиљно.

Keynes

pre 2 godine

Po cemu Janis, ti bio vrh trojkas, on nema suta ni na mapi. Ti igrao na skill, on igra na snagu i na fizicku dominantanost u odnosu na druge. Boze, lupio i ostao ziv.

Demol

pre 2 godine

Citam svakakve komentare.Kuki je lepo rekao Janisov stil igre sa zakucavanjima je slican Tonijevim u periodu 1987-1993 kada je sa lakocom ukucavao protivnike.Kukoc je upravo jedini to mogao sto sada radi Janis da lagano zakuca sa linije slobodnih bacanja.U to vreme nije bilo belih igraca sa izrazenim atletizmom u yu ligi je bio npr samo Divac i Pecarski kasnije se pojavio Danilovic.Kukoc je naravno pored toga bio kompletniji igrac od Janisa jer je imao kreativnost pas sut.

Car Dušan

pre 2 godine

Toni je bio sjajan igrač - i dobar ČOVJEK. Za nas starije koji duže pamtimo, posebnu snagu igri našoj tadašnjoj reprezentaciji, davali su PASPALJ i KUKOC! Dražen je bio glavni igrač ( uz Divca) i najveća zvezda Evropske košarke... KUKOC i PASPALJ su bili najkorisniji, ali i najatraktivniji igrači koji su svojim potezima - prosto izludjivali protivnike! Kukoc je ipak, bio veći profesionalac što je dokazao, svojom NBA karijerom. Paspalj je odigrao jednu sezonu u SPURSIMA. Nije se uklopio ( pušio je 3 kutije cigareta dnevno!) i vratio se u Evropu, tačnije u Grčku - gdje je za kratko vrijeme, proglašen za boga košarke! Kićanovic i Slavnic, Paspalja su uvrstili u najbolju PETORKU ikada - iz bivše Jugoslavije! Samo kažem...

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dosta je reči,da je Jugo liga bila jača od evropske i bilo je teže osvojiti jugoslovensko prvenstvo od evropske lige šampiona to dopkazuju tadašnji šampioni Jugoplastika i Cibona partizan je bio poslednji klub koji je zadržao igrače iz Jugo lige recimo jugoplastika,cibona i bosna uzeli 7 liga šampiona od toga 5 puta zaredom hrvatska Jugoplastika i cibona prvaci evropske lige šampiona.Juga bila za 2 razreda iznad kvalitete evropske košarke.

TRENER

pre 2 godine

vecitom grajucu klupe
Skoti Pipen secam se bas bio dobro zagrejao klupu kada obio da udje u igru zbog Kukoca u polufinalu istocne konferencije protiv Niksa.Kukoc je naravno taj sut pogodio u poslednjoj sekundi i Bullsi su slavili. Napomenuo bih samo ze neupucene sezonu 1997-1998 i legendarno finale sa Jutom gde je Kukoc pocinjao i zavrsavao svih sest utakmica i za provedenih 37 minuta na terenu u proseku belezio 15,2 poena uz procenat suta 50%(Jordan npr sutirao 435 Pipen 40%)Toliko o njegovom doprinosu u osvajanju trece NBA titule za redom.Nijedan igrac sa ovih prostora ne moze u istu recenicu sa velikim Tonijem Kukocem.Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Роланд Гарос

pre 2 godine

Ok reda radi da kazemo i broj titula Jugoslovenske lige 45-91 god.
12 Crvena Zvezda
6 Olimpija, Zadar, Split (Jugoplastika)
5 Partizan
4 OKK Beograd
3 Cibona, Bosna
1 Radnicki, Proleter, Jugoslovenska Armija (to je realno Partizanova titula)

I sada prica o tome kako je CZV neki levi klub ne stoji. Toni je igrao u vreme kada su u prajmu bili Cibona, Partizan i Zadar i zato njih pominje. Da se javio neki stari cika koji je igrao kada je Zvezda uzela sve one silne titule u nizu (a poslednju valjda 71), pricao bi kako je Zvezda gigant. Ne sporim Partizanu se sto je uradio, ali prica o tome kako je Zvezda pacerski klub - ne stoji. Barem ne u fudbalu i kosarci (za razliku od tanke istorije u vaterpolu).
(Corba, 13. oktobar 2021 14:19)

Наравно да је ЦЗ у кошарци "леви клуб", јер је од својих 12 титула, 10 освојила на шљаци, са потпуно другачијим правилима, када су коначни резултати били 7:4 или 18:9, у конкуренцији од 5-6 клубова, међу којима су били Еђшег из Н. Сада, Жељезничар из Карловца, Лесонит из Илирске Бистрице, Ориолик из Славонског Брода...
Раније је постојао спорт-велики рукомет, а нико не рачуна те прваке државе, него тек од нове ере. Зато немам појма зашто се сабирају прваци кошарке на шљаци. Вероватно да би Звезда остала важна, а не само са 2 титуле у ех-ју. Ех да ми је да са свима вама одгледам бар једну утакмицу на шљаци, из доба немог филма, па да после разменимо утиске.

trener

pre 2 godine

Sesti igrac je mogao da bude samo u celoj nba ligi a u Bulsima je on bio treci igrac s tim da je imao vecu platu i prednost odlucujuceg suta u odnosu na Pipena sto je i logicno jer je bio bolji kosarkas.Sam odveo Bulse preko Indijane i cuvene utakmice u veliko finale 1997 1998 finale sa Jutom 15,2 poena uz procenat 50% Pipen 15,7 procenat 41% Toliko o tome.

Preletac

pre 2 godine

U to vreme nije bilo belih igraca sa izrazenim atletizmom u yu ligi je bio npr samo Divac i Pecarski kasnije se pojavio Danilovic.
(Demol, 13. oktobar 2021 15:52)

Da bre, kad se samo setim kad Divac preleti celu odbranu i divljacki zakuca.

Eto

pre 2 godine

Jednom sam tokom svoje "kariere", kao kadet imao priliku uzivo sresti Tonija i ekipu. Video sam ga na hodniku spensa i u dvorani.

Mnogo godina kasnije, na moru u hrvatskoj, dosao je na veceru privatno kod prvih komsija. Oni su znali koliko ga postuje i pozvali su me da se upoznamo.
Iz postovanja sam rekao da stvarno ne mislim da je to ok, ostavio sam ga da na miru vecera sa prijateljima.
Bravo Toni

Trener

pre 2 godine

Veciti grejac klupe Skoti Pipen bas bio zagrejao klupu kada odbio da udje u igru zbog Kukoca i pogodjenog suta u zadnjoj sekundi.Sezona 1997-1998 finale sa Jutom Kukoc pocinjao i zavrsavao utakmice u proseku 38 min na terenu 15,2 poena uz precenat suta 50% 5 skokova 3 asistencije.Toliko o njegovom doprinosu o osvajanju NBA prstena.Nijedan jedini igrac sa ovih prostora ne moze u istu recenicu sa velikim Tonijem.Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

DžejAr65

pre 2 godine

@Roland Garos
U tome i jeste poenta priče, što vi niste osvojili tih 10 titula na šljaci ako ste vi istorija Srpske košarke, jeli vam neko zabranio da to uradite, što niste uzeli neku titulu do '76-e,što niste igrali polufinale Kupa Šampiona ili osvojili kup evropskih kupova, što vi to ne uradi ste, pa grobari istorija se piše od početka ne od kada vama odgovara

Nemanja

pre 2 godine

Odličan košarkaš koji realno nije ostavio značajan trag u Nba.. Ko misli suprotno, a mnogo ih je (jugonostalgičara)trebalo bi da bude svestan činjenice da Kukoč nikada nije pozvan na ALL STAR utakmicu, koju igra čak 24 igrača.. Osvojio jeste 3 titule, al ceo svet zna da su to pre svega Dzordanove titule.. Dve sezone su pipen i ostali (medju njima i kukoč) igrali bez MJ i uspeli jednom da stignu do polufilana istoka.. Lepo je osvojiti prsten, al pre svega to ima najviše značaja za najboljeg igrača ekipe (tzv franšiznog igrača).. u suprotnom bi Robert Ori bio jedan od najvecih Nba igrača ikada jer lik ima čak 7 prstenova.. A bio je i ostao smatran nba prosekom.. Poenta je da Kukoč i ako odličan igrač (pre svega za pojmove evrope), nije ni do kolena što se tiče individualnog učinka u Nba jednom Pedji Stojakoviću (3 puta all star, drugi strelac lige), a kamo li Jokiću i Dončiću koji su nosioci igre ozbiljnih plej of ekipa, što nije bio niko nikada od igrača iz bivše Sfrj, a to je u Usa najviše ceni..

ultrasrbin

pre 2 godine

(Corba, 13. oktobar 2021 14:19) #

Malo realnosti nije na odmet.
Niko ne moze da ospori titule Zvezde, ali nisam siguran da si svestan da ste 10 od tih 12 uzeli 45-56 kada drugi klubovi nisu ni bili ozbiljni protivnici i kada se igralo na sljaci. Posto ste poslednju titulu u SFRJ uzeli 71/72 cudi me da se naveo period 45-91. Na stranu sto je prvih 10 titula u FNRJ, ali 2 od njih ste uzeli na kos razliku, a dobar deo na turnirskim takmicenjima sa 4-6 klubova.
Zvezda je od 70-ih do gasenja 2011 bila prosecan klub po rezultatima, a posebno u periodu 71-91 kada nije ni bila ozbiljno na kosarkaskoj mapi.

panter pudlica

pre 2 godine

U Beogradu oni dočekani aplauzom i ovacijama, a Partizan u Splitu na nož. Trebao je i to pomenuti, ali naravno da neće. Hrvat je to...

zmajognjeni

pre 2 godine

Pamtim ga po silasku sa postolja, dok su se Divac i ekipa spremali da prime zlato.
(Guns N Roses, 13. oktobar 2021 10:57)

Jer si pajser. A to svakako jesta mrlja na njima kao sportistima, ali definitivno nije ono po cemu ih pamtim.

Corba

pre 2 godine

Ok reda radi da kazemo i broj titula Jugoslovenske lige 45-91 god.
12 Crvena Zvezda
6 Olimpija, Zadar, Split (Jugoplastika)
5 Partizan
4 OKK Beograd
3 Cibona, Bosna
1 Radnicki, Proleter, Jugoslovenska Armija (to je realno Partizanova titula)

I sada prica o tome kako je CZV neki levi klub ne stoji. Toni je igrao u vreme kada su u prajmu bili Cibona, Partizan i Zadar i zato njih pominje. Da se javio neki stari cika koji je igrao kada je Zvezda uzela sve one silne titule u nizu (a poslednju valjda 71), pricao bi kako je Zvezda gigant. Ne sporim Partizanu se sto je uradio, ali prica o tome kako je Zvezda pacerski klub - ne stoji. Barem ne u fudbalu i kosarci (za razliku od tanke istorije u vaterpolu).

Роланд Гарос

pre 2 godine

Ок Тони али нема смисла да не поменеш великана коме нико не може да забрани како ће се звати.

Nemanja

pre 2 godine

Odličan košarkaš koji realno nije ostavio značajan trag u Nba.. Ko misli suprotno, a mnogo ih je (jugonostalgičara)trebalo bi da bude svestan činjenice da Kukoč nikada nije pozvan na ALL STAR utakmicu, koju igra čak 24 igrača.. Osvojio jeste 3 titule, al ceo svet zna da su to pre svega Dzordanove titule.. Dve sezone su pipen i ostali (medju njima i kukoč) igrali bez MJ i uspeli jednom da stignu do polufilana istoka.. Lepo je osvojiti prsten, al pre svega to ima najviše značaja za najboljeg igrača ekipe (tzv franšiznog igrača).. u suprotnom bi Robert Ori bio jedan od najvecih Nba igrača ikada jer lik ima čak 7 prstenova.. A bio je i ostao smatran nba prosekom.. Poenta je da Kukoč i ako odličan igrač (pre svega za pojmove evrope), nije ni do kolena što se tiče individualnog učinka u Nba jednom Pedji Stojakoviću (3 puta all star, drugi strelac lige), a kamo li Jokiću i Dončiću koji su nosioci igre ozbiljnih plej of ekipa, što nije bio niko nikada od igrača iz bivše Sfrj, a to je u Usa najviše ceni..

Ne budi nepismen, vozi desnom trakom

pre 2 godine

Dražen i Cibona su nam bili merilo koliko zapravo vredimo. Zatim Partizan. Pa u Evropi Makabi i Barselona. A CZV ništa a?
(Sima, 13. oktobar 2021 11:24)

Bas tako, Czv nista.

Роланд Гарос

pre 2 godine

Ok reda radi da kazemo i broj titula Jugoslovenske lige 45-91 god.
12 Crvena Zvezda
6 Olimpija, Zadar, Split (Jugoplastika)
5 Partizan
4 OKK Beograd
3 Cibona, Bosna
1 Radnicki, Proleter, Jugoslovenska Armija (to je realno Partizanova titula)

I sada prica o tome kako je CZV neki levi klub ne stoji. Toni je igrao u vreme kada su u prajmu bili Cibona, Partizan i Zadar i zato njih pominje. Da se javio neki stari cika koji je igrao kada je Zvezda uzela sve one silne titule u nizu (a poslednju valjda 71), pricao bi kako je Zvezda gigant. Ne sporim Partizanu se sto je uradio, ali prica o tome kako je Zvezda pacerski klub - ne stoji. Barem ne u fudbalu i kosarci (za razliku od tanke istorije u vaterpolu).
(Corba, 13. oktobar 2021 14:19)

Наравно да је ЦЗ у кошарци "леви клуб", јер је од својих 12 титула, 10 освојила на шљаци, са потпуно другачијим правилима, када су коначни резултати били 7:4 или 18:9, у конкуренцији од 5-6 клубова, међу којима су били Еђшег из Н. Сада, Жељезничар из Карловца, Лесонит из Илирске Бистрице, Ориолик из Славонског Брода...
Раније је постојао спорт-велики рукомет, а нико не рачуна те прваке државе, него тек од нове ере. Зато немам појма зашто се сабирају прваци кошарке на шљаци. Вероватно да би Звезда остала важна, а не само са 2 титуле у ех-ју. Ех да ми је да са свима вама одгледам бар једну утакмицу на шљаци, из доба немог филма, па да после разменимо утиске.

Дон Армандо

pre 2 godine

@Corba звезда је гро титула у периоду који си навео освојила док се играло на шљаци и када је конкуренција била неупоредиво слабија, зато их и нико не узима за озбиљно.

Pa da!

pre 2 godine

Rekao bi Kukoc ali mozda ne sme,reci slobodno Toni: Grobari,najbolji kosarkaski navijaci na svetu! Secam se tih par godina,ko bude prvak Jugoslavije taj postane posle i prvak Evrope,kakva je to jaka liga bila,najjaca u Evropi sigurno..

Gospodin R

pre 2 godine

Imao sam tu čast, zadovoljstvo, sreću da ga gledam uživo u Užicu u prvenstvenoj utakmici između Prvog partizana i Jugoplastike. Genijalan, nezaboravan, maestralan, nenadmašan, jedinsten, vrh vrhova. Verujem da je takav i čovek. Eh koliko si nam samo radosti doneo dok se igralo za SFRJ. Dabogda se rodilo još sto, ma još hiljadu takvih kao ti. Živeo ti nama u punoj snazi i zdravlju još dugo, dugoooooo. Nadam se da delim mišljenje ogromne većine stanovnika Srbije i dobro došao ti nama uvek. Lično bih bio presrećan kad bih imao priliku da te bar sretnem, a tek da popijemo piće i popričamo!

DžejAr65

pre 2 godine

@Roland Garos
U tome i jeste poenta priče, što vi niste osvojili tih 10 titula na šljaci ako ste vi istorija Srpske košarke, jeli vam neko zabranio da to uradite, što niste uzeli neku titulu do '76-e,što niste igrali polufinale Kupa Šampiona ili osvojili kup evropskih kupova, što vi to ne uradi ste, pa grobari istorija se piše od početka ne od kada vama odgovara

Vremena slavna

pre 2 godine

Tad je košarka,bar što se tiče Evrope stanovala u Jugoslaviji,to joj je bila kuća.Tad su i navijači bili navijači,bodrili svoje ali uvek pokazivali poštovanje prema protivniku koji je bio bolji.Na utakmice se dolazilo zbog ljubavi prema tom sjajnom sportu,igrači su igrali zbog iste te ljubavi.Danas je sve novac,danas je sve interes,danas ladno možeš da otkažeš igranje u reprezentaciji iz razno raznih neshavtljivih razloga.

TRENER

pre 2 godine

vecitom grajucu klupe
Skoti Pipen secam se bas bio dobro zagrejao klupu kada obio da udje u igru zbog Kukoca u polufinalu istocne konferencije protiv Niksa.Kukoc je naravno taj sut pogodio u poslednjoj sekundi i Bullsi su slavili. Napomenuo bih samo ze neupucene sezonu 1997-1998 i legendarno finale sa Jutom gde je Kukoc pocinjao i zavrsavao svih sest utakmica i za provedenih 37 minuta na terenu u proseku belezio 15,2 poena uz procenat suta 50%(Jordan npr sutirao 435 Pipen 40%)Toliko o njegovom doprinosu u osvajanju trece NBA titule za redom.Nijedan igrac sa ovih prostora ne moze u istu recenicu sa velikim Tonijem Kukocem.Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

kide

pre 2 godine

Slucajno sam i ja bio tada u hali sportova..i sad se rado setim…to kad volite i igrade kosarku iz srca, nema nikakve veze sa tim ko ste i odakle ste? Žao mi je sto se danas ljudi koji pricaju istim jezikom gledaju preko nišana…ipak smo mi valjda samo ljudi…ili mozda i nismo?

trener

pre 2 godine

Sesti igrac je mogao da bude samo u celoj nba ligi a u Bulsima je on bio treci igrac s tim da je imao vecu platu i prednost odlucujuceg suta u odnosu na Pipena sto je i logicno jer je bio bolji kosarkas.Sam odveo Bulse preko Indijane i cuvene utakmice u veliko finale 1997 1998 finale sa Jutom 15,2 poena uz procenat 50% Pipen 15,7 procenat 41% Toliko o tome.

rus

pre 2 godine

Toni Kukoč je legenda košarke vrhunski igrač, ali poredeći sebe sa Janisom deluje da je izgubio malo osećaj za realnost. Ne zato što je Janis bolji igrač, jer po meni Kukoč je kompletniji igrač, već što sem eventualno visine nemaju ama baš ništa zajedničko. Janis je ultimativni atleta koji gotovo isključivo gleda gde je koš i većinu koševa daje prodorom i zakucavanjima. Toni je bio lepršav igrač koji je više gledao gde mu se nalaze saigrači a tek onda na koš. Sećam se jedne njegove izjave da voli više da asistira zato što se takvom košu "raduje" i onaj koji ga je postigao i on koji je to omogućio, dok ako on da koš onda se samo on "raduje".
Možda grešim ali mene najviše igra Pokuševskog podseća na Kukoča. Naravno Pokuševski mora još mleka da popije i još više tegova da digne da bi bio na približnom nivou Tonija Kukoča.

Keynes

pre 2 godine

Po cemu Janis, ti bio vrh trojkas, on nema suta ni na mapi. Ti igrao na skill, on igra na snagu i na fizicku dominantanost u odnosu na druge. Boze, lupio i ostao ziv.

Trener

pre 2 godine

Veciti grejac klupe Skoti Pipen bas bio zagrejao klupu kada odbio da udje u igru zbog Kukoca i pogodjenog suta u zadnjoj sekundi.Sezona 1997-1998 finale sa Jutom Kukoc pocinjao i zavrsavao utakmice u proseku 38 min na terenu 15,2 poena uz precenat suta 50% 5 skokova 3 asistencije.Toliko o njegovom doprinosu o osvajanju NBA prstena.Nijedan jedini igrac sa ovih prostora ne moze u istu recenicu sa velikim Tonijem.Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Demol

pre 2 godine

Citam svakakve komentare.Kuki je lepo rekao Janisov stil igre sa zakucavanjima je slican Tonijevim u periodu 1987-1993 kada je sa lakocom ukucavao protivnike.Kukoc je upravo jedini to mogao sto sada radi Janis da lagano zakuca sa linije slobodnih bacanja.U to vreme nije bilo belih igraca sa izrazenim atletizmom u yu ligi je bio npr samo Divac i Pecarski kasnije se pojavio Danilovic.Kukoc je naravno pored toga bio kompletniji igrac od Janisa jer je imao kreativnost pas sut.

Liga bogova

pre 2 godine

Koliko je strasna bila Kosarkaska liga Jugoslavije, dokaz u periodu od 79-91 su klubovi Bosna, Cibona, Jugoplastika i Partizan osvojili 7 Evroliga bez i jednog stranca. A pamtim tada da sam smatrao vaznije biti prvak Jugoslavije, nego Evrolige za koju sam mislio da je slabija liga od nase lige. Secam se Sampion Evrope Cibona gubi od Zadra u finalu plej ofa. Ili kad je Jugoplastika bila sampion Evrope, bili su slabiji od Partizana igracki, i jedna lopta je odlucivala uvek. A najbolji primer snage te lige , je kad se setim Kupa jedne godine, u cetvrtfinalu Partizan sa Divcem, Paspaljem. Djordjevicem, Grbovicem izbaci Cibonu sa Drazenom koja je tada bila prvak Evrolige. I final 4 kupa Jugoslavije tada udju: Partizan, Jugoplastika, Olimpija i IMT. I mi navijaci smo ocekivali finale Partizan-Jugoplastika i da im pokazemo ko je ko. Kad ono u finale usli IMT i Olimpija, i taj kup je osvojio IMT.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Dosta je reči,da je Jugo liga bila jača od evropske i bilo je teže osvojiti jugoslovensko prvenstvo od evropske lige šampiona to dopkazuju tadašnji šampioni Jugoplastika i Cibona partizan je bio poslednji klub koji je zadržao igrače iz Jugo lige recimo jugoplastika,cibona i bosna uzeli 7 liga šampiona od toga 5 puta zaredom hrvatska Jugoplastika i cibona prvaci evropske lige šampiona.Juga bila za 2 razreda iznad kvalitete evropske košarke.

Eto

pre 2 godine

Jednom sam tokom svoje "kariere", kao kadet imao priliku uzivo sresti Tonija i ekipu. Video sam ga na hodniku spensa i u dvorani.

Mnogo godina kasnije, na moru u hrvatskoj, dosao je na veceru privatno kod prvih komsija. Oni su znali koliko ga postuje i pozvali su me da se upoznamo.
Iz postovanja sam rekao da stvarno ne mislim da je to ok, ostavio sam ga da na miru vecera sa prijateljima.
Bravo Toni

Preletac

pre 2 godine

U to vreme nije bilo belih igraca sa izrazenim atletizmom u yu ligi je bio npr samo Divac i Pecarski kasnije se pojavio Danilovic.
(Demol, 13. oktobar 2021 15:52)

Da bre, kad se samo setim kad Divac preleti celu odbranu i divljacki zakuca.

ultrasrbin

pre 2 godine

(Corba, 13. oktobar 2021 14:19) #

Malo realnosti nije na odmet.
Niko ne moze da ospori titule Zvezde, ali nisam siguran da si svestan da ste 10 od tih 12 uzeli 45-56 kada drugi klubovi nisu ni bili ozbiljni protivnici i kada se igralo na sljaci. Posto ste poslednju titulu u SFRJ uzeli 71/72 cudi me da se naveo period 45-91. Na stranu sto je prvih 10 titula u FNRJ, ali 2 od njih ste uzeli na kos razliku, a dobar deo na turnirskim takmicenjima sa 4-6 klubova.
Zvezda je od 70-ih do gasenja 2011 bila prosecan klub po rezultatima, a posebno u periodu 71-91 kada nije ni bila ozbiljno na kosarkaskoj mapi.

Car Dušan

pre 2 godine

Toni je bio sjajan igrač - i dobar ČOVJEK. Za nas starije koji duže pamtimo, posebnu snagu igri našoj tadašnjoj reprezentaciji, davali su PASPALJ i KUKOC! Dražen je bio glavni igrač ( uz Divca) i najveća zvezda Evropske košarke... KUKOC i PASPALJ su bili najkorisniji, ali i najatraktivniji igrači koji su svojim potezima - prosto izludjivali protivnike! Kukoc je ipak, bio veći profesionalac što je dokazao, svojom NBA karijerom. Paspalj je odigrao jednu sezonu u SPURSIMA. Nije se uklopio ( pušio je 3 kutije cigareta dnevno!) i vratio se u Evropu, tačnije u Grčku - gdje je za kratko vrijeme, proglašen za boga košarke! Kićanovic i Slavnic, Paspalja su uvrstili u najbolju PETORKU ikada - iz bivše Jugoslavije! Samo kažem...