Fudbal 206

Petak, 01.10.2021.

08:30

Srbija pred čudom – direktno mesto u Ligi šampiona nikad bliže

Odlični rezultati Crvene zvezde i Partizana ove, ali i prethodnih sezona, doprineli su velikom skoku srpskog fudbala.

Srbija pred èudom – direktno mesto u Ligi šampiona nikad bliže IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

206 Komentari

Sortiraj po:

Lim

pre 2 godine

Svim kritičarima srpskog fudbala ću reći jedno. Srpski klubovi su u zadnja dva meseca pobedili dve portugalski ekipe čija je liga na 5-6 mestu. Pametnom dovoljno

Draganznas

pre 2 godine

Jedni ovako drugo onako. Sami smo krivi za sve I jedni I drugi, a najvise svi zajedno,her nam.politiku vode ne Srpska balega, diktature vec 21g, ovih 9 najgorih. Prvo resimo nasu slobodu, posle cemo lako za klubove.

marko992

pre 2 godine

(Стари циган, 01. oktobar 2021 13:02)

Samo jos kratko,sada vi dominirate,kakve rezultate ima reprezentacija,gde smo se to kvalifikovali,sta smo osvojili...
Moze i drugo,kada je to uopste imalo bilo kakve veze u zadnjih 50 godina kada je fudbal u pitanju.
Zna se u kojim sportovima i zbog kog kluba si se najvise radovao uspesima reprezentacije,ili mozda nisi jer su najbolji igraci Partizana bili glavni igraci?

Стари циган

pre 2 godine

@marko992
Брљаш са словима и речима и имаш помало конфузне мисли, али генерално, видим да си функционално писмен и да ниси глуп. Зато ми заиста није јасно шта теби није јасно. Прочитај поново мој први коментар. Толико је све јасно да просто боли. То што се ти са тиме не слажеш, то је друга ствар. И зато си ушао у полемику. Поновићу. Поента је да кад Звездини играчи играју за репрезентацију, тада играмо добро и правимо какве такве успехе. Да, Партизан је доминирао у време Антића. Али како. Уз помоћ политичара, савеза и судијске организације. Антић је препознао где је квалитет и то форсирао. Није насео на новинске наслове који су од ваших превара играча правили неке ведете. Већина од њих никад ништа нису направили у иностранству и враћали се у Партизан као пропали играчи. Лажне набеђене звезде несвесне колико не знају јер су у Србији играли намештена првенства, добијали фаулове и пенале рушећи се од промаје, не добијали картоне за дивљачке стартове, намерна ударања без лопте, повлачења за дрес, рушења с леђа, псовање судије, играли пријатељске против филијала из Куле, Смедерева, Банатског Двора, итд. С друге стране, Звездини стасали на неправдама где цео систем не само да потпомаже највећег ривала, већ уништава клуб за који сами играју. Е видиш тога данас нема. Имате једнаке шансе да будете шампиони као и ми пре почетка првенства. У време ваше тзв.доминације ви сте стартовали са већ уписаних +30. Обезбедили вам Џомба и оно друштво који су вам седели у УО. Циркус, једном речју.

pope

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)


sve tacno osim ovog "dokle god". Privatizacija bi se desila posle 5.okt pa ako nije 20 godina, nikada je nece ni biti. Ako pricamo o "Blizancima" za ostale ne znam

objektivno

pre 2 godine

Sumanuto je prepirati se ko je bolji od srpskih klubova. Ono sto je jedino bitno je da se razume, kao i sve ostalo, pare se stalno stampaju i nekoliko miliona € nije nista posebno za klubove. Nasi klubovi bi mogli da postanu ponovo relevantni kada bi imali budzet slican drugim relevantnim klubovima a to nije nedostizno. Tuzno je sto su se sportovi sveli na kupovinu igraca sirom sveta, globalna ekonomija u sportu. Kada se jednom budemo vratili i ne bude svaka utakmica pravo cudo nego normalna stvar, nedostajace ono vreme kada nije bila gomila stranaca u timu.

marko

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)

Naprotiv, da je Zvezda, dok je Partizan dominirao, igrao LS, LE...bila podrska Partizanu u skupljanju bodova, ova situacija bi se ranije desila.

Zemljak

pre 2 godine

Da da, jeste sada je 60%-40%, ali je zvezda isključivi krivac što ranije nismo došli u ovakvu situaciju jer kad je partizan redovno igrao evropu bilo je 90%-10%. Jer ste nesposobni. A sad se hvalite na sva usta a ustvari ste nesposobni. Partizan redovno donosi bodove, vi ne. Tačka.

NikolaJ

pre 2 godine

Za one koji se prepiru oko merljivih stvari, zadnjih 5 godina:
Zvezda 61% bodova
Partizan 39% bodova
U poređenju samo ta dva kluba da ne računam ostale.
Znači recimo 60-40 u korist Zvezde.
Ja bih rekao da je i Partizan imao važnu ulogu, nešto manju ali jako jakovažnu.
Zvezdaš ovde btw

my way

pre 2 godine

Кад добијем ћерку назваћу је Ел Фарду... најзаслужнији човек за то што читамо у овом чланку. Показује се и оно да вечити вуку једни друге и да нема јаког Партизана без јаке Звезде и обрнуто.

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Eto, ti ces nekoga da ucis. Mogao bi prvo ti da shvatis da se rezultati iz 2017 racunaju za ovo sto mi pokusavamo. Uostalom, i nama je to jedna od najjacih sezona, godina koja se brise je 2016.
Ali nema ni potrebe da se o tome razmislja, jer mediji nam nude lajv liste(tu listu si i ti gledao), na kojima je vec obrisano sta treba.
(nostalgija, 01. oktobar 2021 13:10)

Izgleda ti moras na dopunsku. Ovo je live ali sledece sezone se brise a dodaje ova,a to je za sezonu 2023/24 bitno jer ce da izgune preko 12 hiljada poena a nijedna godina im nije ni priblizno tako jaka i logicno da ce da padnu. Nama su sve sezone ujednacene i nigde ne gubimo toliki broj poena a ako nastavimo sa ovakvim rezultatima nemamo sta da brinemo. Nama ce najveci problem biti kada budemo trebali da odbranimo ove poene jer realno nema cemu ni zvezda ni partizan da se nadaju u LS i porazima se gube poeni i pada se na Fifa listi. Isti problem su imale i sve ove ostale zemlje koje su zbog boljih rezultata dobili direktan plasman u najvisa tak.icenja pa nisu uspeli da zadrze dobre rez i pobede i sad su u slobodnom padu. Nazalost to ce i nas cekati tamo posle 2023/24. Jedini plus u celoj prici mogao da bude finansijska stabilizacija klubova medjutim svi znamo da kod nas novac ne ostaje klubovima vec raznoraznim Terzicima,Vucelicima,Karadzicima itd i da iza njih ostaju samo dugovi bez obzira na rezultate.

Demar Derozan

pre 2 godine

Kakva je to lista gde se nas fudbal nalazi na 12. mestu ili tako nesto, bruka, Zvezda i Patizan pobedjuju sve neke amatere, kad je Serif za njih velesila govori o cemu se ovde radi, politicko slupljanje poena koje nema veze sa realnim stanjem na terenu

smiljkai

pre 2 godine

Korumpirana takmicenja i klubovi unistavaju nase sanse za bilo sta. Da je ovo iole legalna zemlja, takmicenja bi bila kompetitivna, vise klubova bi se borilo za vrh, a samim tim bi vise njih ucestvovalo u medjunarodnim takmicenjima. Mnogo je lakse osvojiti vise bodova sa 5, nego sa dva kluba.

Thor

pre 2 godine

Kao neko iz Crne Gore ko je odgajan da navija za Partizan moram da istaknem da je ovo ozbiljan uspjeh za Srbiju kao clanicu UEFA-e. Svaka cast i Partizanu i Crvenoj Zvijezdi jer pored tako dobro uredjenih i bogatih drzava poput Ceske, Slovacke, Norveske, Belgije, Skotske i drugih, ostvarit ovakav uspjeh je samo i iskljucivo za svaku pohvalu.
Srbija je jedna lijepa drzava, bogate istorije, dobrih ljudi i domacina i daj Boze da vam sve krene na bolje kao sto je i fudbal krenuo.
Volio bih iskreno da vidim i taj nacionalni stadion, nove autoputeve i da se sto prije povezu Srbija i Crna Gora autoputem, da se narod krece, da se upoznaje, da se druzi pa i da kroz sport nesto krene da se i ostvaruje. Dosta je bilo mraka, mracnih 90tih, svega i svacega i valjda bolji dani dolaze za Srbiju kako u sportu tako i u zivotu. Samo naprijed!

lal

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)
ovo ne moze da postigne jedan klub, makar bio bajern minhen... i sa dva ce biti pretesko... pritom, ako zvezda dominira, bice prva... a ako prvi ide direktno u LS i dobija garantovanih 15 miliona, onda ne vidim zasto bismo umanjivali partizanov doprinos... hvala braco i nek vam je sa srecom u kvalifikacijama za LS... ;)

Mare

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53) # Link komentara




Pa kad je Partizan igrao evropu Zvezda nije doprinosila ni malo, ispadala u prvom krugu, a sad kad Zvezda pravi rezultat tu je i Partizan koji pomaže punom parom u tome je caka..

Црвена звезда 1913

pre 2 godine

Лакше ће бити освојити него задржати место које доноси озбиљне бенефите. Зашто? Зато што је политичким управама клубова битан сам пласман у елитна такмичења али не и резултати, из простог разлога што тим новцем од пласмана подмирују своје и потребе оних који су их ту поставили, не баве се квалитетним и скупим појачањима већ "мазањем очију" разним Чаушићима, Ла Парама, итд итд...

marko992

pre 2 godine

@marko992
Сине, да не би чика пуно писао и враћао се у прошлост. Млад си, знаш са компјутером, интернетом. Само погледај ко је чинио репрезентацију у време Радомира Антића - последњи пут кад смо играли неки фудбал, народ пунио стадионе, навијао...
(Стари циган, 01. oktobar 2021 13:45)

Gresis dete,Antic sa ovom situacijom nema nikakve veze.
Brkas pojmove,bolje progovori koju o Lalatu i Zvezdi, u vise tomova moze se knjiga napisati.
I na kraju,nik podrazumevano, ne znaci da znas koliko doticni ima godina.

marko992

pre 2 godine

@marko992
Ја сам теби одговорио на питање о репрезентацији. Али ти имаш расуту пажњу. Скачеш са теме на тему, заборављаш које си теме сам иницирао. Типично за младиће. Ништа, ништа, доћи ће то све на своје. Временом, кад схватиш неке ствари, почећеш чак и за Звезду да навијаш. Биће то права катарза у твом животу. Да ли ће Лалат проговорити, то не знам. Али знам да су Матеус, Дмитровић, и још раније Радмило Михајловић, итекако имали шта да кажу.
(Стари циган, 01. oktobar 2021 14:26)

Teme koje si ti dete inicirao su sledece:
Kada je Zvezda prva prvenstvo jje regularno i reprezentacija igra dobro,jos si kao da to potkrepis naveo i pok. Antica i uspeh reprezentacije.
Naravno realnost je dijametralno suprotna.
Da nije regularno (ja za razliku od tebe dete ne mislim da je uvek neregularno)naveo sam ti kao najbolji primer meceve timova koje je Lalatovic vodio protiv Zvezde.
Napisao sam i posto se radi o navodnoj vezi Zvezde i uspeha repr. da to objasnis.
Primer Antica ako posmatramo kroz prizmu neke povezanosti(koju si sam inicirao) nikako ne stoji-svih tih godina je Partizan apsolutno dominirao.
Sta si hteo uopste reci po bilo kom pitanju ostace tajna.

МАРАШ

pre 2 godine

@se toga bojiš.
(МАРАШ, 01. oktobar 2021 09:04)

Po niku ti se vidi da si klinjo.
Ok je igrati lš, o tome svako mašta. Ali naša realnost je Liga evrope. I za cz i za par.
Kartu za npr. Liverpul u lš pre par godina su i tako dobili određeni, mi smrtnici možemo samo da sanjamo. Što dalje implicira da ulaskom u lš profititaju samo čelnici kluba, a pošteni navijači i tako tribine videti ne mogu u takvim utakmicama, kad se karta deli poznanicima, partijskim članovima, mafijasima....
(samo onako kažem, 1. oktobar 2021 11:25)

JA SE TAKO PREZIVAM,POREKLO MI JE IZ ZETE i NISAM GLEDAO NIJEDNU EPIZODU "JUŽNOG VETRA"!
Koliki sam "klinjo" 1974-te sam kao klinjo lično sakupljao autograme naših reprezentativaca na surčinskom aerodromu pred njihov polazak u Frankfurt na majstoricu sa Špancima,od Katalinskog do Šurjaka,Žungula,Aćimovića i ostalih.
Pre će biti da si ti klinjo ako si moj nik(moje prezime) povezao sa serijom "Južni vetar".

Вук Караџић

pre 2 godine

реално смо јачи од шкотске, а слабији од Украјине, и у клупском и репрезентативном фудбалу, али листа делује сасвим коректно.

Sreten Zujkic

pre 2 godine

Sve je to lepo ali bez kontinuiteta rezultata nema ništa. Eto, sad smo igrajući realno lakša takmičenja popravili koeficijent i približili se tome da imamo lakši pristup LŠ i šta kada je sezonu-dve odigramo bez rezultata pa padnemo na 25. mesto - što je realna stvar? Onda opet iz početka, skupljaj koeficijent iz godine u godinu i tako u krug. Dakle, jedino rešenje je KONTUNIUTET.

samo onako kažem

pre 2 godine

@МАРАШ

Oprosti, nisi klinjo. Ali sve ostalo stoji što sam napisao.
Više volim da kao navijač zvezde, vidim da moj klub pobeđuje i bori se za prvo mesto i proleće u el. Nego da nam bude uspeh što srecno pobedimo jednu utakmicu u lš, a četvrto mesto nam zakucano kao beton.
Ili kao navijač partizana da se radujem pobedama i prolazu grupe, nego da nas tankaju dosta bolji timovi u lš, i isto tako kao cz, da nam uspeh bude jedna pobeda i sigurno 4. mesto.

Стари циган

pre 2 godine

@marko992
Ја сам теби одговорио на питање о репрезентацији. Али ти имаш расуту пажњу. Скачеш са теме на тему, заборављаш које си теме сам иницирао. Типично за младиће. Ништа, ништа, доћи ће то све на своје. Временом, кад схватиш неке ствари, почећеш чак и за Звезду да навијаш. Биће то права катарза у твом животу. Да ли ће Лалат проговорити, то не знам. Али знам да су Матеус, Дмитровић, и још раније Радмило Михајловић, итекако имали шта да кажу.

gg5+

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Ništa nije doprineo jer je Zvezda ispadala u sezoni kupanja 20 godina i igrala je grupnu fazu 2 puta u 15 godina (bila 4. i 5. u grupi sa 6 poraza u 8 mečeva u te dve grupne faze) a Partizan sad kada je i Zvezda proigrala, bar svake druge sezone u proseku odigra grupnu fazu. Zvezda 5 uzastopnih grupnih faza u Evropi, od toga Partizan u 3 od 5 godina isto igrao grupe Evrope i osvajao u tim grupama bodove (sad 2 pobede, prethodna dva puta po 2 pobede, nerešena i poraza). Zaključak - da je Zvezda igrala ovako kada je Partizan "dominirao", top 12-13 bi odavno bila realnost.

mario

pre 2 godine

Да ли се то јавио представник ултра-гига нације у фудбалу. Мукице, вама је остао само један клуб у Европи. Погледај где сте на УЕФА ранг листи.
(...., 01. oktobar 2021 12:32)
Pa za vas smo ultra.
Što da pogledam ta lista je danas ovakva sutra može biti onakva uostalom od kada vi srbi vjerujete u te liste kada stalno pišete kako su te liste UEFA i FIFA glupost jer vi niste prvi.
Vi već sanjate milijune eura i LP, a jedva pobijedite Floru

no name

pre 2 godine

Vidim da mnogi porede nas i Belgiju. Mnogo je teze osvojiti bodove Belgiji nego nama, jer se njima sve deli na 5 npr 20:5=4 koeficijent, a nama 20:4=5 koeficijent. Imamo tu prednost koju treba iskoristiti.
(8888, 1. oktobar 2021 10:20)

Ne možes tako da gledaš, kao da su još kvalifikacije i ne zna se koliko će ko imati klubova u grupama. Iako se nama deli sa 4 a a njima sa 5.

Na primer Partizan i C.Zvezda odigraju jedno kolo po nerešeno.
A njima 2 tima pobede, a 2 tima nerešeno.. Otprilike odigraju savršeno kolo.
I oni su nas stigli biće razlika 0.1 za nas.Baš moraju da imaju njihova 4 tima loše rezultate u još 4 kola da nas ne prestignu pre proleća!

nostalgija

pre 2 godine

To 11. mesto i direktan plasman u LS, srpski fudbal trenutno ne moze da "podnese". Ekipa od koje se ocekuje da donese najvise bodova bi bila osudjena na 5-6 poraza u grupi LS i donela bi oko nula bodova, sto bi strovalilo koeficijente u provaliju.
Ovo sa dva predstavnika i nekim kvalifikacijama, uz dobre rezultate jos po nekog kluba u ovim ostalim takmicenjima mozda bi i moglo da se odrzava na duze staze...
(ProkopijeElGrande, 1. oktobar 2021 12:24)

Pa i nije bas tako, jer samo plasmanom u LŠ(nema veze sto je direktno) klub dobija 4 boda, sto 0, 8 bodova za nacionalni koeficijent u startu, i ne mora da se brane bodovi kao u LE i LK, sto znaci da svakim dobrim rezultatom bodovi se dodaju.
A sto se tice ostanka u tih 11, 12, 13 ili 15 najboljih; jasno je da ce da bude tesko, ali ne mozemo tako da razmisljamo, vazno je uci u to drustvo, a posle kako bude.

Liga šampiona

pre 2 godine

Zamislite našta će ličiti sezona u našoj ligi gde šampion direktno ide u Ligu šampiona! Bićemo svedoci rata Zvezde i Partizana verovatno dosad neviđenim na ovim prostorima!
(Zijad Žigić, 01. oktobar 2021 08:49)
Ličiće na ovo što već jeste od 2012 godine, otimaće što više mogu skotovi.

nostalgija

pre 2 godine

Ja gledam ovu tabelu i koliko vidim Rusija je u ogromnom problemu a nju niko ne pominje,kad joj skinu rez iz 2017 god izgubice preko 12 hiljada poena a sto se rez tice za sad sem Zenita koji ima pogodnu grupu i nemaju neke posebne rezultate i ocekuje ih velik pad.
(Objavite komentar da neko nesto nauci, 1. oktobar 2021 12:28)
Eto, ti ces nekoga da ucis. Mogao bi prvo ti da shvatis da se rezultati iz 2017 racunaju za ovo sto mi pokusavamo. Uostalom, i nama je to jedna od najjacih sezona, godina koja se brise je 2016.
Ali nema ni potrebe da se o tome razmislja, jer mediji nam nude lajv liste(tu listu si i ti gledao), na kojima je vec obrisano sta treba.

Стари циган

pre 2 godine

@marko992
Сине, да не би чика пуно писао и враћао се у прошлост. Млад си, знаш са компјутером, интернетом. Само погледај ко је чинио репрезентацију у време Радомира Антића - последњи пут кад смо играли неки фудбал, народ пунио стадионе, навијао...

....

pre 2 godine

Pa za vas smo ultra.
Što da pogledam ta lista je danas ovakva sutra može biti onakva uostalom od kada vi srbi vjerujete u te liste kada stalno pišete kako su te liste UEFA i FIFA glupost jer vi niste prvi.
Vi već sanjate milijune eura i LP, a jedva pobijedite Floru
(mario, 1. oktobar 2021 13:09)

По чему "ултра" кажеш?! По трофејима у фудбалу можда које можеш да сањаш узгред речено, или по ранг листи клубова и савеза. Ви живите у прошлости, ово је реалност. Србија ће доћи до 11 места а ти чеш дефинитивно да пукнеш од муке. На сваку вест се јављаш где су хрвати, од БДП до спорта, у свему ћемо бити бољи од вас. Можеш још мало да лечиш комплексе.

Kiki

pre 2 godine

@МАРАШ
Red Bull nije isao direktno vec je igrao kvalifikacije. Isao je sampion Turkse kao 11. liga. ​
Tacno 11. mesto ne garantuje direktnog ucesnika, ali to zavisi od buduceg osvajaca, ukoliko osvajac naredne sezone se kvalifikuje kroz nacionalno prvenstvo onda da 11. mesto garantuje sigurnog predstavnika.

Стари циган

pre 2 godine

Нема шта да се препиремо ко је више допринео.
Чињенице су необориве.
У периодима Звездине доминације у домаћем првенству цветао нам је и клупски и репрезентативни фудбал.
У периодима Партизанове доминације, није нас било нигде.
Шта то говори.
Говори да се Звездина доминација заснива на здравој конкуренцији и једнаким условима за све да се боре и остварују своје циљеве.
Такође говори да се Партизанова доминација заснива на сили и бахатости, саплитању конкуренције неспортским средствима да би само један клуб доминирао. Из таквих услова у домаћем првенству следила је импотенција самог Партизана за било какве веће успехе у Европи. Што се тиче репрезентације, потпуно је евидентно да кад год је већински састављена од фудбалера пониклих или који су стекли име и репутацију у Звезди, било је каквих таквих успеха.

marko992

pre 2 godine

(Стари циган, 01. oktobar 2021 13:02)
Ti i realnost,dva pojma.
Ne bi bilo na odmet da si bar koju prozborio o tom vasem velikom uticaju na reprezentativni fudbal ?!
Za neke je bolje da se ne javljaju.

Ms

pre 2 godine

Svi ste imali priliku da ove nedelje odgledate bar jednu utakmicu lige sampiona i utakmice Zvezde i Partizana. To su dva razlicita sporta,blizanci nemaju pojma s fudbalom. Kao neke bodove skupljaju,ne znam samo za sta ce im to,30 godina oni kao iskustvo neko skupljaju,i lagano se prodaje ta prica.Totalno negledljiv fudbal,kome da prodas prenos takve utakmice,kakav marketing da napravis?I posle imaju ogromna dugovanja,pa normalno zato sto ne igraju fudbal i ne proizvode igrace,ali zato bodove skupljaju.

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Ja gledam ovu tabelu i koliko vidim Rusija je u ogromnom problemu a nju niko ne pominje,kad joj skinu rez iz 2017 god izgubice preko 12 hiljada poena a sto se rez tice za sad sem Zenita koji ima pogodnu grupu i nemaju neke posebne rezultate i ocekuje ih velik pad.

....

pre 2 godine

Ma što mjesto odmah i osvaja LP i još jedno 100 milijuna eura na poklon.
(mario, 1. oktobar 2021 11:21)

Да ли се то јавио представник ултра-гига нације у фудбалу. Мукице, вама је остао само један клуб у Европи. Погледај где сте на УЕФА ранг листи.

JPR24

pre 2 godine

Ono što Srbiji treba je Superliga s 12 klubova, kao i barem još jedan tim sa značajnijom ulogom u Evropi.
(kratko i jasno, 01. oktobar 2021 10:52)

Srbiji treba liga sa 10 timova.
(Mile, 01. oktobar 2021 11:39)

Ko švajcarci. 10 sasvim dovoljno i za veličinu države i za fudbal. Nema tu dovoljno kvaliteta za 16 ekipa !

no name

pre 2 godine

To 11. mesto i direktan plasman u LS, srpski fudbal trenutno ne moze da "podnese". Ekipa od koje se ocekuje da donese najvise bodova bi bila osudjena na 5-6 poraza u grupi LS i donela bi oko nula bodova, sto bi strovalilo koeficijente u provaliju.
Ovo sa dva predstavnika i nekim kvalifikacijama, uz dobre rezultate jos po nekog kluba u ovim ostalim takmicenjima mozda bi i moglo da se odrzava na duze staze...
(ProkopijeElGrande, 1. oktobar 2021 12:24)

Nece moci naš fudbal ni da podnese ni 12 mesto, ali iz drugih razloga.
Osvajač kupa na pr Vojvodina bi kretala iz plej offa Lige Evrope... Svi igrači koji ne mogu u dva blizanca ici će u treći. Ej naš 3 tim Ikao nikad nije mogao da prodje kvalifikscije siguran učesnik grupe?? Biće to pod radarom Evrope , odlazaka će biti i previše. Tad će uslediti pad.

komentator

pre 2 godine

Možemo Ukrajinu prestići ali će nas Belgijanci preflekati jer imaju 4 ekipe u Evropi trenutno.
(Vlada, 1. oktobar 2021 11:55)

Tačno, biće mnogo teško da sačuvamo trenutnu poziciju a kamoli da napredujemo i bili bi srećni da smo u prvih 15! Međutim, belgijski klubovi imaju teške utakmice u naredna 2 kola, Briž čeka dvomeč sa MC dok Genk igra dvomeč sa Vest Hemom a sinoć ih je Dinamo pregazio! Antverpen igra dvomeč sa Fenerom kojem gori pod nogama a Partizan igra sa Gentom u direktnom dvoboju za bodove! Uz dobre rezultate u naredna 2 kola, a njihove očekivano loše, možemo dobro da im pobegnemo! U svakom slučaju, dobro stojimo za sada!

Владан

pre 2 godine

Зашто палите бре масу. Знате ли ви колико траје сезона у Европи. И Белгија нам близу.

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

To 11. mesto i direktan plasman u LS, srpski fudbal trenutno ne moze da "podnese". Ekipa od koje se ocekuje da donese najvise bodova bi bila osudjena na 5-6 poraza u grupi LS i donela bi oko nula bodova, sto bi strovalilo koeficijente u provaliju.
Ovo sa dva predstavnika i nekim kvalifikacijama, uz dobre rezultate jos po nekog kluba u ovim ostalim takmicenjima mozda bi i moglo da se odrzava na duze staze...

jsx

pre 2 godine

milos
Od fudbala imamo kakve-takve koristi. Dolaze strani navijaci u Srbiju, od novcanih nagrada deo poreya ide drzavi itd. Od olimpijskih sportova nemamo nista, samo trosak na pripreme i penziju osvajaca medalja.

duledudule

pre 2 godine

Realno mi sem nas i grobara nemamo tim koji ima ne iskustvo za evropu, nego infrastrukturu pod broj jedan. Mada ja da se pitam voleo bi TSC da vidim sa novim prelepim stadionom i naravno, Real sa Nišave kao nekada davno...

0ypa7

pre 2 godine

Ovo nije lose ali nismo mi za LS, do pre 4-5 god.nismo bili ni za Ligu Evrope, treba biti realan i priznati da je UEFA umnogome doprinela tako sto kvalifikacije za LS ne igraju klubovi lige petice ai i put sampiona je pozitivna stvar, cesto se izbegne PSV ili Benfika/Porto/Sporting.

samo onako kažem

pre 2 godine

@se toga bojiš.
(МАРАШ, 01. oktobar 2021 09:04)

Po niku ti se vidi da si klinjo.
Ok je igrati lš, o tome svako mašta. Ali naša realnost je Liga evrope. I za cz i za par.
Kartu za npr. Liverpul u lš pre par godina su i tako dobili određeni, mi smrtnici možemo samo da sanjamo. Što dalje implicira da ulaskom u lš profititaju samo čelnici kluba, a pošteni navijači i tako tribine videti ne mogu u takvim utakmicama, kad se karta deli poznanicima, partijskim članovima, mafijasima....

Del Piero#10

pre 2 godine

Treba navijati i za jedne i druge i trebamo biti ponosni jer ovo nije moglo ni da se sanja. Mada Zvezdi treba skinuti kapu jer je realno ovo je 80% njihova zasluga...
(Slobodan, 01. oktobar 2021 08:30)

Odbij tu bodove koje je doneo i Partizan i videćeš koliko vrede samo Zvezdino rezultati... Ovo je nacionalni koeficijent, ne klupski. Da je bar još jedan klub uradi 1/4 onoga što je uradio Partizan, samo jedan, mi bi imali direktnog predstavnika u LŠ.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)

Imacemo sansu sledece godine. 😉

Srdjan

pre 2 godine

pa zvezda nije mogla 26 godina da prođe u evropi prvo kolo, znači trebao je partizan da osvoji lš da bi udbaši ušli u to takmičenje?
(e moj... ti, 1. oktobar 2021 10:21) pazi sada ovo: Partizan nije nikoga pobjedio u LS 37 godina!

Mirotvorac

pre 2 godine

Dakle evo zvanicne statistike sa Uefinog sajta koju iznosim samo za one "znalce" koji iznose nebuloze i omalovazavaju doprinos Partizana za doprinos nacionalnog koeficijenta.
Evo i statistike za poslednjih 20 godina i to u 4 preseka po 5 godina koja merodavno kaze ko je koliko osvojio poena. U statistiku ulaze poeni za pobede i neresene rezultate u medjunarodnim kupovima, za poraz nema bodova.

U poslednjih 5 sezona:
- Partizan 38.5 - Zvezda 60
U poslednjih 10 sezona
- Partizan 65 - Zvezda 68
U poslednjih 15 sezona
- PP.Sartizan 91.5 - Zvezda 81
U poslednjih 20 sezona
- Partizan 126 - Zvezda 103.5 bodova

Znaci, ovde se zavrsava svaka polemika o omalovazavanju rezultata Partizana il Zvezde...
.

više klubova u Evropi

pre 2 godine

U Austriji je sasvim normalno da 4 kluba (sad su to: Salcburg, Šturm Grac, LASK Linc i Rapid Beč) igraju u grupama evro-takmičenja.

Kad u Srbiji misle u Čukaričkom i klubovima van Beograda da ulože neka značajnija sredstva? Šta se čeka u Spartaku, Vojvodini, TSC-u, jednom i drugom Radničkom? Kad će neko konačno ući u grupu?

Mile

pre 2 godine

Ono što Srbiji treba je Superliga s 12 klubova, kao i barem još jedan tim sa značajnijom ulogom u Evropi.
(kratko i jasno, 01. oktobar 2021 10:52)

Srbiji treba liga sa 10 timova.

Brutus

pre 2 godine

Ja više pamtim pobedu protiv Liverpula nego bilo koju pobedu u LE. Zbog takvih utakmica se igra fudbal.
(Ilija Dukić, 1. oktobar 2021 09:54)
pamtiš li posle toga 0:6 kod kuće, ili 1:6 ili 0:4?
(King, 01. oktobar 2021 10:31)

Pamtim i to, pamtim Bari, pamtim što se mene tiče najveći žal za 4:2 i 0:2 sa realom, a, pamtim i 2 najveće bruke srpskog fudbala partizan dinamo 5:0 i fljamurtari partizan 2:0. Gledao sam Maradonu na marakani i od tada mi je zvezda u srcu, ali isao sam i na partizanove utakmice jer volim Srbiju više od zvezde iako naravno nisam navijao. Puno puta ste imali strašan tim sa kojim ništa niste uradili, sećam se milka, smajića, stevanovića, mancea, đelmaša, omerovića itd, strašan ukomponovan tim bez realnih rezultata. Imam dosta godina i ono što zameram grobarima je sto je kod vas mržnja ka drugima mnogo izraženija od ljubavi prema klubu,a kod tebe ovo sto sam napisao, pominješ našu bruku, a vaša bruka svetlosnu godinu veća.

Banja Luka

pre 2 godine

Potpuno nebitno prepucavanje ove djece ko je koliko donio bodova. Ono sto je vazno je to da prvih 5 ili 6 zemalja pokupise 80 posto bodova, pa se ostatak dijeli na druge zemlje. Tu smo za sad dobri, jer realno skupljamo bodove u "manjim" takmicenjima. Plasman u LS donosi sam od sebe 4 boda koji se dijele sa brojem klubova. Dva mjesta u kvalifikacijama u LS, zatom dva u kval. za LE gotovo sigurno donosi minimum dvije, a vrlo vjerovatno i tri kluba u grupama bilo kog takmicenja. To donosi novac, sto da nema lopovluka u klubovima bi trebalo da se ulaze u igracki kadar i dugorocno osigurava ovaj broj klubova u Evropi na duzi period. Znaci, zaustaviti lopovluk u upravama i fudbal ima veliku sansu da napreduje kad nam se vec poklopilo ovo bodovanje

Vojvoda_Sindjelic

pre 2 godine

Bravo i konacno. Ovako je i moglo u periodu od 2008-2015, ali tada je bio Tole predsednik fss pa je on sprecavao czv da igra evropu (igrala je samo kvalifikacije), pa je igrao samo Partizan evropske jeseni. Bitno da Partizan igra konstatno evropu, pa kad se prikljuce drugi klubovi kao sad czv par godina eto uspeha, samo da se nastavi tako.
(Vojvoda_Sindjelic, 1. oktobar 2021 09:28)
Ajde molm te objasni kako je to Tole tacno sprecavao Zvezdu da igra Evropu? Kao najnizi igrac na terenu davao golove u 90 min za Strazbur? ili? Kako tacno? Ajde ziv nisam da cujem sta ste smislili na Panter forumima?
(Velija, 01. oktobar 2021 10:09)

Bio sam ironican jer se konstatno naglasava taj period. :)) Kao sto ih je Tole sprecavao da ne uzmu bod u cetiri uzastopna derbija na Marakani, vec ih je Partizan cetiri puta pobedjivao. (2008-2012) Poredjenja radi oni 4 pobede u Humskoj nemaju u zadnjih 10 godina, mozda i vise...

ToleonE

pre 2 godine

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.
(bbROD, 01. oktobar 2021 10:26)

А за твоју информацију, једно је бити учесник а нешто сасвим друго побеђивали и доносити бодове. И није играо сваку другу годину.
(?!?, 01. oktobar 2021 10:31)

Samim tim sto je ucesnik to znaci da je donosio bodove tim plasmanom, da ne pricamo dalje. U poslednjih 5 godina Partizan je takodje igrao grupne faze i donosio bodove a czv u periodu kad je Partizan osvajao titule nije , tu je sad razlika ...

Klipan

pre 2 godine

Sve je ovo dobro al mi nemamo šta tražiti u LŠ bolje je i kad se obezbede ta 2 mesta u kvalifikacijama namerno ispasti u LE jer bez veze je igrati takmičenje gde ništa ne uradiš bolje par godina igrati LE skupljtati bodove i prodavati igrače za bolje pare nego ići u LŠ i vraćati se sa stadiona sa 4-5 golova u mreži.

4k4.Dex

pre 2 godine

Zvezda stvarno čuda čini. Jedini timovi kkoji su je nadigrali ovih 5 godina su superekipe. Sve ostalo smo ili pregazili ili u najgoru ruku bili egal. Baš je bilo uživanje biti Zvezdaš. Hvala Terzi, Miloju, Dekiju i svim igračima koji su prošli kroz klub.

Mile

pre 2 godine

Izgleda da je dobro sto partizan igra u ovoj smesnoj ligi konfernecije jer se sakupljaju bodovi lako, protiv kiprana i estonaca.
(marko, 01. oktobar 2021 08:58)

Izgleda smesno u grupi, ali nije uopste bilo jednostavno stici do grupne faze (timovi iz Slovacke, Rusije i Portugalije u kvalifikacijama). Partizan je pritom bio povlascen u zrebu.

Куп је битан

pre 2 godine

Полако људи, прерано је за еуфорију. Белгија ће нас највероватније престићи зато што имају још четири клуба у игри. Ни Швајцарска није далеко. Јанг Бојс и Базел играју добро.

питам за друга

pre 2 godine

Zato cemo i ove godine biti šampioni.Ovo je Zvezdino delo i neće da može da neko drugi pokupi kajmak!
(KoleCZ, 1. oktobar 2021 10:52)

Тако је, ваш напоран рад на повећању гол разлике противничких тимова у Лиги шампиона коначно се исплатио, ред је да га ви покусате.

Zoran YNWA

pre 2 godine

Iz nase lige jedino sto nesto igraju u Evropi su CZ i Partizan,dosta ocekivanja je bilo od Vojvodine i Radnickog iz Nisa,na kraju su ostala samo ocekivanja.

solja

pre 2 godine

Blago meni za tih 15 miliona, ja od toga nemam ama bas nikakve koristi. To je kao da se radujem sto je moj gazda povecao profit, a meni plata ista.

nista o nicemu

pre 2 godine

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.
(bbROD, 1. oktobar 2021 10:26) # Link komentara

Racunas prosek ko pravi Partizanovac. Onako kako ti mislis da treba, a ne kako se racuna matematicki.

CisTo_OnAkO

pre 2 godine

Svaka cast i jednima i drugima,nekad je ovo bio samo san a brzo je postalo realnost.Vrlo lako se moze desiti da stignemo Ukraince jer se nece proslaviti i i vrlo malo skupiti bodova pogotovo u ligi sampiona.Za razliku od toga Partizan i Zvezda nikad bolju priliku nisu imali za povecanje koeficijenta...ovi sto se sprdaju da partizan igra cipiripi takmicenje i tome slicno mora da znate da se u toj ligi dobija potpuno identican broj bodova za povecanje koeficijenta za pobjedu,pćremi,prolaz dalje... jedina ali jedina razlika je sto pobjednik grupe u ligi evrope dobija 4 a u ovoj ligi 2 boda,sve ostalo isto.Tako da vrlo realno je da ce Partizan sakupiti i vise bodova od Zvezde jer ima lakse protivnike.Uglavnom srecno za oba nasla kluba.

Б

pre 2 godine

Чим се наш слабашни фудбал ближи врху, нешто није у реду са тим системом бодовања.

vuk

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)
pa ok.. vi svake god svejedno imate šansu da uđete u LŠ? Što ne uđete i ne pokidate tamo?

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Blago nama.. Dodatno opravdanje da drzava ulaze vise u fudbal, pa samim tim i da trose narodne. Ovo su rupe bez dna, narod se leci sms-ovima, a zvezdani i partizanu se oprastaju dugovi.

luka

pre 2 godine

E, a setite se situacije u doba Toleta, kad nijedan naš klub nije mogao ni da prismrdi Evropi sem Partizana (koji se tamo redovno brukao i urnisao nam koeficijent) i ovo sada. Nadomak smo čak 5 mesta u Evropi. Da je pameti da nam se liga smanji na 10 klubova, to znači da bi nam pola lige igralo u Evropi - i to gotovo sigurno, jer bi se onda novac slivao samo u 10 klubova i to bi dodatno podiglo kvalitet lige, što bi odgovaralo i Zvezdi i Partizanu, jer bi bili daleko konkurentniji u LŠ, kad bi imali jače utakmice u domaćoj ligi...
(ja, 01. oktobar 2021 10:11)
reprezentacija bila u 10 na fifinoj listi, omladinci prvaci sveta, taj partizan se brukao tako što je igrao sa realom dve utakmice.. danas zvezda ispada od velesila sa kipra i moldavije, pobeda protiv bugara se slavi a partizan se muči sa nekim timovima kojih nema ni na mapi..

al samo jedna je shvacas....

pre 2 godine

Zamislite da se stvarno domognemo direktnog mesta u LS....kako bi tek tada prvenstvo bilo "regularno". Pa ne bi niko od blizanaca imao nereseno u prvenstvu. Odlucivali bi izmedju sebe stalno i to ko zna u kojoj atmosferi.
(Shurda, 01. oktobar 2021 09:30)

pa ni sada klubovi ne odlucuju izmedju sebe...zna se ko odlucuje.

Milan

pre 2 godine

Moramo da jurimo tu LŠ zbog para, bez obzira što smo slabi za taj nivo. Cela igra se vrti oko novca, i ako oba kluba žele kontinuitet moraju da obezbede sredstva. Generalno mislim da je ulaganje u omladinsku školu i dovođenje talenata iz regiona jedini ispravan put. Tome dodamo 3-4 kvalitetna stranca i imamo zdravu i pre svega održivu priču. Naravno, lopovluk da se izbaci ili makar svede na margine, to je preduslov.

pop

pre 2 godine

partizan će osvojiti ligu konferencija sa svim pobedama u grupi a zvezda može i do četvrtfinala tako da će biti još bodova.. ovo ne menja činjenicu da nam je liga kriminalna.. kad budem video da i Partizan i Zvezda ne pobeđuju svako kolo znaću da idemo ka nečemu dobrom..

МАРАШ

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Računajući 5 zadnjih sezona u redu,mada,nije baš sve uradila Zvezda.Zvezda 60,5 a Partizan 38,5.
Ali evo,navešću bodove po godinama počev od 2008-me:
ZVEZDA 1-4-0,5-2-3-2-0-0-3-14-13-10,5-15,5-7,5 = 76

PARTIZAN 6-6,5-9-3-6-2-7-10,5-1-10,5-6-10,5-3,5-8 = 89,5
Nisam našao podatke za ranije godine ali s obzirom da je Partizan igrao i prošao grupu UEFA kupa i igrao grupu LŠ sa 3 nerešene utakmice ta bi razlika bila veća u korist Partizana.

A bila je Vojvodina u 2 navrata najkorisnija pa čak i Rad je imao jedne sezone 3,5 boda a Zvezda 0.

Ovo je timski rad,znaš?Oba tima rade u zajedničkom interesu koliko god to njima i njihovim navijačima smetalo.Kamo sreće da je Zvezda pratila Partizan od sezone 2004/5 kada je partizan prošao grupu i prvo prolećno kolo protiv Dnjepropetrovska (zaustavljen od kasnijeg pobednika UEFA kupa CSK Moskva) pa do 2015-te.Odavno bi imali direktnog učesnika LŠ.Sada je situacija drugačija.Zvezda je više učinila poslednjih 5 godina ali tu je i jaki Partizan.

Zmajko

pre 2 godine

Steta sto Zvezda nije vise od deceniju uopste igrala grupne faze BILO kog evropskog takmicenja pa je Partizan vukao ceo SRB koeficijent SAM. A o prilivu stranog novca prodajom bilo kog igraca (od Nikole Zigica) da i ne govorimo. Zvezda=bunar bez dna! ;)
(dejan, 1. oktobar 2021 09:38)

Vidi sto je stavio smajli na kraju pa misli da je cool :). To nije steta vec sistemsko urusavanje jednog sportskog drustva od strane politicara miljenika druge strane. Takodje novac od prodaje igraca Zvezde za vreme inflacija je isao ne u klub nego u drzavnu kasu!

Velija

pre 2 godine

Bravo i konacno. Ovako je i moglo u periodu od 2008-2015, ali tada je bio Tole predsednik fss pa je on sprecavao czv da igra evropu (igrala je samo kvalifikacije), pa je igrao samo Partizan evropske jeseni. Bitno da Partizan igra konstatno evropu, pa kad se prikljuce drugi klubovi kao sad czv par godina eto uspeha, samo da se nastavi tako.
(Vojvoda_Sindjelic, 1. oktobar 2021 09:28)
Ajde molm te objasni kako je to Tole tacno sprecavao Zvezdu da igra Evropu? Kao najnizi igrac na terenu davao golove u 90 min za Strazbur? ili? Kako tacno? Ajde ziv nisam da cujem sta ste smislili na Panter forumima?

Neo@

pre 2 godine

dejan, 01. oktobar 2021 08:34)
Ako gledaš iz sadašnje perspektive, onda si u pravu. Ako gledaš ka budućnosti onda nisi!
Imaš primer Salcburga i Zvezde od pre 4 godina, kada ih je Zvezda tukla, a oni ni pre toga nisu mogli ući u LS. Tek nakon toga za godinu ili dve su ušli. I poklopilo se u isto da je austrijska liga postala bolja, uključili se drugi timovi, pa sad imaju stalnog učesnika LS.
Kad znaš da imaš stalnog, praviš tim takav, imaš obezbeđen budžet samo od Uefa.
Treći ili četvrti u ligi će pak znati da polaze iz II ili III kola kvalifikacija, da već imaju prihod od toga, a da mu ulazak u grupnu fazu omogućava još veći. I pravice tim shodno tome, dovešće bolje igrače.
Onaj što je bio V, VI, VII u ligi težice da stvori bolji tim, a kako bi bio konkurentan za prvih 5, pa tako jačas ligu, jačaju i Zvezda i Partizan koji ne mogu više da rasturaju ostatak lige.
Dok je liga ispod 20-og mesta, koji motiv imaju ostali timovi da stvore bolji tim, razmisli? Ovako bogami, svakome će premije od Uefa, a koje su na dohvat ruke, biti ispred nosa!

Ljubisa Livac

pre 2 godine

@bbROD

Boduje se samo poslednjih 5 godina gde partizan ne doprinosi puno. I to vase ucesce u evro takmicenjima se svodi na statiranje, bez bilo kakvog rezulata. Za te dve sezone u LS nemate ni pobedu, a drugo ucesnje nula bodova.

Ustaj sine sedam je. -Mama jel Kavani?

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)
@
Dobro je da Zvezda i pored rekordnih poraza na Marakani 0-6 i sa po 5-6 golova na gostovanjima ipak nešto donosi. Zveda je tim koji je primio najviše golova u LŠ.

King

pre 2 godine

Ja više pamtim pobedu protiv Liverpula nego bilo koju pobedu u LE. Zbog takvih utakmica se igra fudbal.
(Ilija Dukić, 1. oktobar 2021 09:54)
pamtiš li posle toga 0:6 kod kuće, ili 1:6 ili 0:4?

no name

pre 2 godine

Da dodam još i ovo sledeće godine Srbija nastupa sa 16 mesta(to je i malo sreca) gde ima samo jedan tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Znači i sledeća sezona će biti mnogo važna, jer ćemo imati još uvek samo 4 predstavnika. Sad koje mesto uspemo da uhvatimo, nadamo se 11. I to će biti 2 sezone. Osim što ćemo imati 5 klubova u kvalifikacijam Evropi, Partizan i C. zvezda će mnogo teže zdržavati igrače na duži period.
Za naše uslove će dobijati ozbilnjij novac za svakog igrača. Tako posle toga sigurno doalzi pad, ali nije loše da hajpujemo našu ligu 2 godine :)))

no name

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.
(zoomax, 1. oktobar 2021 09:15)

Ne garantuje 11-to mesto direktnog učesnika već 10-to!8-mo,9-to i 10 mesto su držale Rusija,Belgija i Austrija i zato Zenit,Briž i Salcburg igraju direktno u grupi LŠ.Austrija je sada 8-sma i nedostižna nam...
(МАРАШ, 1. oktobar 2021 08:46)

E ovaj prvi komentaror je bas funkcionalno nepismen. Za ovu sezonu se računa rang lista iz 2019 kad je Škotska bila 14.

Za ovog drugog da 11 mesto nosi direktnog učesnika lige šampiona, ako je prvak neki od timova ( na pr iz velike petice)koji već imaju garantovano učešće. U 90% donosi.
Ali dobro Srbija treba da računa da je 13, jer pitanje vremena kad će Belgija da nas preskoči sa 4/5 timovam u grupama.

A sa druge strane nije ovo baš uspeh naše lige, jer ostali timovi primaju po 5 komada kad izadju u kvalifikacije. I što neko kaže država baš daje novce Partizanu i C.Zvezdi.
Ima tu i osnivanje lakšeg puta u kv za manje države pa i ova liga konferncije.
Nego i pad srednjeg fudbala u Evropi, pa C.Zvezda I Partizan drže po 4, 5 godina igrače Ben, Kanga, Katai, Pavkov.
Partizan Natka, mogao je i Sumu.
Ranije ako igrači izdrže 2 god, pa pravac Belgija, Portugalija,Turska ili tamo neki Arapi. Mozda je to i najveća razlika.

?!?

pre 2 godine

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.
(bbROD, 01. oktobar 2021 10:26)

А за твоју информацију, једно је бити учесник а нешто сасвим друго побеђивали и доносити бодове. И није играо сваку другу годину.

DM32

pre 2 godine

Uvek sam se radovao evropskim pobedama svih nasih klubova zbog koeficijenta i da imamo dva predstavnika u Ligi Sampiona. Nikad nisam ni pretpostavio da bismo mogli imati direktnog ucesnika. Ako se to desi, izbice gradjanski rat u Beogradu zbog Zvezde i Partizana, titula ce dobiti na tezini nevidjeno.

Rakovcanin

pre 2 godine

Alo bre ljudi, oladite malo. Ne izjednacavajte uspeh Zvezde u LE i pobede Partizana u LK. Nemam nista protiv euforije koja je zavladala medju navijacima Partizana posle dve pobede ali... pobedjeni su timovi sa dna evropskog fudbala! Vecina navijaca ne bi umela da pokaze na karti odakle ti protivnici dolaze. Nemojmo da pricom o "evropskim pobedama" u drugi plan stavljamo cinjenicu da igramo trecu ligu.

fudbaloman

pre 2 godine

Kada može raspala i najprecenjenija škotska liga da se šunja oko 10, možemo i mi vala! Pohvale za večite, samo neka se skuplja!

Nadam se da će se bar jedan klub van Bg-a uozbiljiti, uložiti neka sredstva i juriti grupe LK. Vidimo ko sve tamo igra, timovi debitanti iz Estonije, Gibraltara, Kipra koji nikad ne bi igrali grupe ni LE da ne smisliše LK. TSC bi mogao, Čuka, Voša, Spartak gre'ota da propustimo ove šanse. Treći naš tim u grupama bi nas učvrstio kao ligu i doneo svima velike stvari. Ne znam koliko su ti tantusi iz uprava svesni, ali eto da se kaže.

e moj... ti

pre 2 godine

pa zvezda nije mogla 26 godina da prođe u evropi prvo kolo, znači trebao je partizan da osvoji lš da bi udbaši ušli u to takmičenje?

nesa80

pre 2 godine

mi smo uvek na nekom pragu,na nekoj granici,fali korak a uvek ta zadnja stepenica je corak,kad smo mi u pitanju sto se tice fudbala uvek ima nesto ali.treba da cutimo tu gde jesmo za bolje i nismo.bolje gledati ovakve utakmice nego cekati svaki minut u ligi sampiona kad ce da padne gol u nasoj mrezi.ok po neki izlet jednom u 10 godina upasti tamo ali prava mera su ova takmicenja pa ako moze da se stigne do nekog cetvrfinala a polufinale je vec naucna fantastika

no name

pre 2 godine

Da dodam još i ovo sledeće godine Srbija nastupa sa 16 mesta(to je i malo sreca) gde ima samo jedan tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Znači i sledeća sezona će biti mnogo važna, jer ćemo imati još uvek samo 4 predstavnika. Sad koje mesto uspemo da uhvatimo, nadamo se 11. I to će biti 2 sezone. Osim što ćemo imati 5 klubova u kvalifikacijam Evropi, Partizan i C. zvezda će mnogo teže zdržavati igrače na duži period.
Za naše uslove će dobijati ozbilnjij novac za svakog igrača. Tako posle toga sigurno doalzi pad, ali nije loše da hajpujemo našu ligu 2 godine :)))

diplinž

pre 2 godine

Ukrajinu i možda, ali to nije dovoljno, treba i Škote. Belgija je samo prividno iza nas, a ima još uvijek 4 od 5 predstavnika u takmičenjima. Opet ponavljam, samo možemo žaliti za ispadanjem od olimpijakosa, i golom od AZ u poslednjoj sekundi. To su sigurna minimalno 2 boda više na ovoj listi. Ako ovako nastave, biće to dobro, samo treba imati kontinuitet. Jedna loša sezona nas spušta 5 mjesta, i to narednih 5 godina ne možeš da popraviš.
Što se tiče priče, bolje da ne igramo LŠ da nas ne lupaju - mislite da bi neko sjedio skrštenih ruku? Onog momenta kad se postane stalni učesnik, finansije su stabilne, pojačanja nisu od 200-300 hiljada, nego po nekoliko mil... Vrijednost tvojih igrača postaje ozbiljnija. Ne treba gledati dalje od 'susjeda'. Bili su neslavni rekorderi, a onda prošle godine nalupaju atalantu 4:0...

no name

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.
(zoomax, 1. oktobar 2021 09:15)

Ne garantuje 11-to mesto direktnog učesnika već 10-to!8-mo,9-to i 10 mesto su držale Rusija,Belgija i Austrija i zato Zenit,Briž i Salcburg igraju direktno u grupi LŠ.Austrija je sada 8-sma i nedostižna nam...
(МАРАШ, 1. oktobar 2021 08:46)

E ovaj prvi komentaror je bas funkcionalno nepismen. Za ovu sezonu se računa rang lista iz 2019 kad je Škotska bila 14.

Za ovog drugog da 11 mesto nosi direktnog učesnika lige šampiona, ako je prvak neki od timova ( na pr iz velike petice)koji već imaju garantovano učešće. U 90% donosi.
Ali dobro Srbija treba da računa da je 13, jer pitanje vremena kad će Belgija da nas preskoči sa 4/5 timovam u grupama.

A sa druge strane nije ovo baš uspeh naše lige, jer ostali timovi primaju po 5 komada kad izadju u kvalifikacije. I što neko kaže država baš daje novce Partizanu i C.Zvezdi.
Ima tu i osnivanje lakšeg puta u kv za manje države pa i ova liga konferncije.
Nego i pad srednjeg fudbala u Evropi, pa C.Zvezda I Partizan drže po 4, 5 godina igrače Ben, Kanga, Katai, Pavkov.
Partizan Natka, mogao je i Sumu.
Ranije ako igrači izdrže 2 god, pa pravac Belgija, Portugalija,Turska ili tamo neki Arapi. Mozda je to i najveća razlika.

zeck

pre 2 godine

Ne donosi 11. mesto zagarantovano mesto vec 10. Ove godine je Besiktas usao direknro sa Turskom koja je bila 11. samo zato ston e Celsi uzeo LS i ima garantovano mesto a izborio ga je i preko svoje lige. Dakle samo u takvim slucajevima bismo imali direktnog ucesnika. A sa druge strane, ovi sumanuti komentari da nama to nije potrebno itd. Alo deco, ne baljezgajte. Ako nemate sta pametno da kazete manite se komentarisanja, drugaraki savet.

Djed Gavrilo

pre 2 godine

Sport je biznis i vrte se ogromni novci u i oko sporta,posebno fudbala.Jeste to sve besmisleno,jer to nije esencijalni proizvod za život.Sport je esencijalan samo kao oblast koja ,kad se umereno baviš tim,jača zdravlje.
No ,sad je biznis i zato :
Složno Zvezda,Partizan,a nadam se i Vosi i Radničkom iz Nisa i drugima,napravite ambijent da se pare vrte i u Srbiji.
Znaci: Navijajte za svaki Srpski klub.
Ja sam sinoc odgledao Zvezdu do kraja i navijao ka i za Partizan.Nasekirala me je smusenost u finišu i zamalo nisu prosuli.
Napred svi Srpski klubovi(u i van Srbije).

marko992

pre 2 godine

Realno je da nisi realan,skini pobede Partizana pa ce ti se samo reci.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:39)

A da odbijes Zvezdine pobede pa da vidis vaznost partizanovih??? Bice ti jasno da to i nije vise od 20% bodova.
(Sremac, 01. oktobar 2021 09:05)

Sta je tebi,da li sam ja napisao da je ovo "realno" 80% Partizanova zasluga ili je tvoj crveni rekao za vas?
Znam da si pun mrznje ali pokusaj bar malo da razmislis za promenu,i pogledaj broj osvojenih bodova.

bbROD

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.

Nebojsa

pre 2 godine

Nemamo mi ekipe za LS, za to takmicenje mora mnogo novca.
LS trazi ozbiljne strance,a mi nismo u mogucnosti da priustimo skupog i ozbiljnog stranca za sada.
Dok se ne stvore uslovi za LS mi treba da fokusiramo na LE, to je takmicenje u kome mozemo da igramo .
Sa dva prestavnika u LE , moze da se osvoji dosta bodova da jedan ide direktno u LE a drugi od treceg kola i bio bi nosilac u plejofu.
U LE moze da se prezimi , C.Zvezda je oba puta u poslednjih godina igrala na prolece u LE i ove godini je na dobrom putu.

marko992

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34) # Link komentara

Al treba moldavcima?
(Mlada Bosna, 01. oktobar 2021 09:04)

Shvatite ljudi,interes je sve.Privatnik koji zeli da zaradjuje ce i ulagati,kod nas (drzavna svojina),sav visak ide u dzepove-zna se cije.
Nismo za poredjenje.

Mirotvorac

pre 2 godine

Boduje se samo poslednjih 5 godina gde partizan ne doprinosi puno. I to vase ucesce u evro takmicenjima se svodi na statiranje, bez bilo kakvog rezulata. Za te dve sezone u LS nemate ni pobedu, a drugo ucesnje nula bodova.
(Ljubisa Livac, 01. oktobar 2021 10:35)

Kad se vec pravis pametan i iznozis nebuloze onda potkrepi to i cinjenicama. Zakljucno sa jucerasnjim pobedama Partizan je osvojio 38.5 boda u poslednjih 5 sezona a tvoja Zvezda 60, sto je otprilike odnos 60:40 za doprinos nacionalnog koeficijenta! I posle se nadje gomila tvojih istomisljenika koji lupaju ko "Maksim po diviziji" bez ikakvih konkretnih cinjenica...

Aleksandar

pre 2 godine

Vidim dosta komentara ko je koliko doprineo, pa evo malog pregleda:
16/17-20/21 (prethodnih 5 završenih sezona)
Crvena Zvezda - 15.875 (~59%)
Partizan - 9.875 (~37%)
Ostali - 6.000 (~22%)
Ukupno - 26.750

17/18-21/22 (tekuća i prethodne 4 završene sezone, što je aktuelna lista iz vesti):
Crvena Zvezda - 15.125 (~52%)
Partizan - 9.625 (~33%)
Ostali - 4.125 (~14%)
Ukupno - 28.875

Svakako teško da bilo koja ekipa može sama da napravi veliki pomak i najbolje se prolazi kada više klubova doprinese.

Npr u sezoni 20/21 je Zvezda donela 3.875 bodova (što je maksimum u ovih 6 sezona za sada), ali prošla sezona nije bila najbolja od navedenih već pretposlednja jer su ostali tada doprineli samo 1.625. Svih 6 sezona su slične i dobre bodovno za ligu našeg nivoa - poenta je da iako je Zvezda donela 50% više nego što je donela u 19/20 taj pomak se nije preslikao u ukupnom skoru.

Kada je Zvezda bila lošija u evropskim takmičenjima u godinama pre ovih koje su sada na redu tada je Partizan učestvovao sa većim procentom od ostalih.

Nekom velikom čudu se ne treba nadati, Rumuni su jedne sezone bili 7. liga, ali su brzo vraćeni u realnost.

Nama je većina bodova došla iz kvalifikacija, a ne iz učešća - konkretno od ovih aktuelnih 28.875 za sada je 15.875 (55%) osvojeno kroz kvalifikacije, i trebalo bi da konačno prevagne učešće sudeći po tome kako su Zvezda i Partizan krenuli.

Sića

pre 2 godine

I kada misliš da glodarskoj gluposti dođe kraj, oni te demantuju.
Zamolio bih urednika sajta, očigledno po naslovima vesti koji se provlače godinama unazad, navijača Partizana, da selekciju objavljivanja komentara usmeri i ka Partizancima, da se ne brukaju više.

neutral fe

pre 2 godine

Vidi sto je stavio smajli na kraju pa misli da je cool :). To nije steta vec sistemsko urusavanje jednog sportskog drustva od strane politicara miljenika druge strane. Takodje novac od prodaje igraca Zvezde za vreme inflacija je isao ne u klub nego u drzavnu kasu!
(Zmajko, 01. oktobar 2021 10:12)

hahaha brat tvrdi da je zvezda u vreme inflacije donirala državnu kasu... jedino šta je zvezda u to vreme donirala su kiparske banke.

neutral fe

pre 2 godine

E, a setite se situacije u doba Toleta, kad nijedan naš klub nije mogao ni da prismrdi Evropi sem Partizana (koji se tamo redovno brukao i urnisao nam koeficijent) i ovo sada. Nadomak smo čak 5 mesta u Evropi. Da je pameti da nam se liga smanji na 10 klubova, to znači da bi nam pola lige igralo u Evropi - i to gotovo sigurno, jer bi se onda novac slivao samo u 10 klubova i to bi dodatno podiglo kvalitet lige, što bi odgovaralo i Zvezdi i Partizanu, jer bi bili daleko konkurentniji u LŠ, kad bi imali jače utakmice u domaćoj ligi...
(ja, 01. oktobar 2021 10:11)

vest dana: tole branio zvezdi da se kvalifikuje u evrokupove. pitaj tatu od koga ste sve u to vreme ispadali u kvalifikacijama... i tako skoro 20 godina.

Ivan

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)

tako je a znamo kome se to ne sviđa i ako su svesni da nisu nista doprineli ali nece da priznaju.

8888

pre 2 godine

Vidim da mnogi porede nas i Belgiju. Mnogo je teze osvojiti bodove Belgiji nego nama, jer se njima sve deli na 5 npr 20:5=4 koeficijent, a nama 20:4=5 koeficijent. Imamo tu prednost koju treba iskoristiti.

x

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Zašto nam ne treba 15. mesto? Pa 11.-15. mesto garantuje da imaš dva kluba u kvalifikacijama za LŠ (prvak igra direktno plej-of). Dakle ako nisi za LŠ, ispadneš u plej-ofu i igraš direktno Ligu Evrope.

darko

pre 2 godine

Ovo je sjajno. Šteta što nema još jednog kluba da malo doprinese.
Duboko verujem da sledeći korak mora da bude smanjenje lige na 12 klubova, ukidanje pravila bonus igrača, mogućnost privatizacije klubova i povećanje broja stranaca. Svidelo se to nama ili ne, sve ostale države su to napravile, liberalizovale i nema razloga da mi bežimo od toga. A ne mogu da verujem da su navijači i dalje podeljeni i da žele loše onom drugom klubu, kada su bodovi (koeficijent države) nešto što nose svi timovi. Tako imate nebitne klubove lige petice koji su ispred Partizana i Zvezde, zbog tri puta višeg državnog koeficijenta. Sa srećom svima!

NijeBitno

pre 2 godine

Čak i da uzmemo to 11 mesto,to ne bi dugo trajalo sa ovakvim sistemom ,malverzacijama i odnosom prema domaćem takmicenju. Jel vidite da se osim u pokušaju jednog večitih pored lige šampiona dočepa liga evrope bilo koji drugi klub iz zemlje da je uspeo da prodje kvalifikacije a kamoli pobedjivao u grupnim fazama sto bi bilo najpotrebnije za održavanje tog potencijalnog 11 mesta.

ja

pre 2 godine

E, a setite se situacije u doba Toleta, kad nijedan naš klub nije mogao ni da prismrdi Evropi sem Partizana (koji se tamo redovno brukao i urnisao nam koeficijent) i ovo sada. Nadomak smo čak 5 mesta u Evropi. Da je pameti da nam se liga smanji na 10 klubova, to znači da bi nam pola lige igralo u Evropi - i to gotovo sigurno, jer bi se onda novac slivao samo u 10 klubova i to bi dodatno podiglo kvalitet lige, što bi odgovaralo i Zvezdi i Partizanu, jer bi bili daleko konkurentniji u LŠ, kad bi imali jače utakmice u domaćoj ligi...

Torrente

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.
(zoomax, 1. oktobar 2021 09:15)



Za ovu godinu se gledao Uefin ranking za 2020. kada je Škotska bila 14. i imali su dva tima u klifikacijama za LŠ.

To što su oba ispala je njihov problem.

Škotska će u ciklusu 2022/23 imati direktog predstavnika u LŠ, pošto su 2021. završili na 11. mestu.
......

Da rezimiram ono što nije precizirano u tekstu:
Ako u ovom ciklusu kao zemlja završimo među prvih 15 imaćemo 2 predstavnika u kvalifikacijama za sezonu 2023/24.
Ako dohvatimo 11. direktan plasman od gorenavedene godine.

МАРАШ

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Partizan je igrao grupe a Zvezda ispadala u kvalifikacijama.
Sada je situacija drugačija i oba kluba napreduju jer drugačije se koeficijent ne stiče.
Ove godine,za sada,Partizan je osvojio 8 bodova,Zvezda 7,5,Čukarički 2,5 i Vojvodina 2 boda.Svaki taj bod se deli sa 4 kluba koliko ih se plasiralo za evropu i dobijaš bodove kojima se uvećava nacionalni koeficijent.
Moram ti reći da si odvalio glupost jer jedan klub sam ne može uraditi ništa.

....

pre 2 godine

Ne postoji teorija da ostanemo tu, biće krvava borba za to 15. mesto, pa pogledajte koliko ostale zemlje imaju timova u LS LE i LK i sve se isto boduje. Čuj 11. - smešna vest
(Mihalj, 1. oktobar 2021 09:30)

Evo, ja pogledao, Hrvati imaju samo jedan tim i oni su na 15 mestu. Zaista smešan komentar.

marko992

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Potpisujem.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:43)

Ne bih se složio u potpunosti. S jedne strane, LE i LK jesu realni dometi, a opet sa druge strane znate šta znači direktno mesto u LŠ? Nisam siguran koliko je direktno mesto dostižno i realna priča, ali to menja način poslovanja. Možeš kasnije da počneš pripreme, praviš ekipu za LŠ a ne za kockanje do iste, samim tim ako si već učesnik imaš šanse da dosta rano tj na vreme kompletiraš ekipu jer će biti i veća ponuda igrača. To bi isto moglo povući i jedno mesto u LE. Samim tim, neće biti tolika katastrofa ako se ne bude šampion. I opet ista priča, imaš zagarantovano mesto, kasnije pripreme, praviš ekipu za učešće a ne za mini ligu do istog. Recimo u slučaju Zvezde. Da kao šampion ima direktno mesto u LŠ, mogli bi Milunu da daju pare da ostane tj on ne bi ni razmišljao o odlasku kad bi znao da će se igrati LŠ, bili bi konkretniji u slučaju Prijovića ili bi iskeširali za onog Ohija da dođe odmah. Onaj levi bek koji se spominjao bio bi doveden i samim tim u startu imaš jaču ekipu. To naravno nije dovoljno za Bajern ili PSŽ, ali neće biti 3 Bajerna u grupi. Ne znam koliko je direktno mesto realno ostvarivo, ali to mnogo toga donosi.
(Zlatko, 01. oktobar 2021 09:20)

Slazem se da menja nacin poslovanja ,ali ne i kod nas.Zna se gde ide "visak" para kada su nasi klubovi u pitanju.Sa druge strane,debelo ce se smanjiti broj bodova za koeficijent jer ci biti jedna ili mozda cak ni toliko pobeda(mislim kada se udje u grupnu fazu).
Kada se sve sabere ocigledno je sta nam vise odgovara.

Vojvoda_Sindjelic

pre 2 godine

Bravo i konacno. Ovako je i moglo u periodu od 2008-2015, ali tada je bio Tole predsednik fss pa je on sprecavao czv da igra evropu (igrala je samo kvalifikacije), pa je igrao samo Partizan evropske jeseni. Bitno da Partizan igra konstatno evropu, pa kad se prikljuce drugi klubovi kao sad czv par godina eto uspeha, samo da se nastavi tako.

Shurda

pre 2 godine

Zamislite da se stvarno domognemo direktnog mesta u LS....kako bi tek tada prvenstvo bilo "regularno". Pa ne bi niko od blizanaca imao nereseno u prvenstvu. Odlucivali bi izmedju sebe stalno i to ko zna u kojoj atmosferi.

Nikola

pre 2 godine

Nestvaran uspjeh s obzirom na finansije.Privatizovati klubove,Zvezda i Partizan opcija spanskih velikana,skratiti ligu,Futro da markentiski preuzme brigu o ligama,manje se svadjati oko blizanaca braco srbi,kao djeca u vrticu,bas smo nezreli...Drzava(ako postoji) kroz oporezivanje ovih tajkuna(pljackasa)da pomogne klubove,a pre,pre svega da se pobrine o bolesnoj djeci/ljudima kojih je nazalost mnogo..Raditi na svjesti grupe a ne j...... pojedinca(zapadni individualno-otudjujuce-isisavajuci model zivljenja)..E onda mozemo 2 tima u LS...a i drusto bi nam bilo mnogo empaticnije, zdravije i perspektivnije.Ukinuti realitije pod hitno,vrlo bitno.Sve je ovo itekako povezano.Svako dobro svim dobrim ljudima,napred nasi👍👍

....

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 01. oktobar 2021 09:12)


Šteta što Zvezda ravno deceniju nije igrala u Evropi. Inače, osvajaju se bodovi i van LŠ valjda si toliko pismen da znaš.

МАРАШ

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.

Zar pozicija na UEFA rang listi ne potvrđuje određeni kvalitet?
Da li Barselona nema kvalitet za LŠ zato što je onomad izgubila od Bajerna 8:2 prošle godine ili Dinamo Kijev jer je prekjuče primio 5 komada?Ili Porto nema kvalitet jer je kod kuće primio 5 komada od Liverpula?
Ili Real nema kvalitet jer ga je odalamio Šerif?
Samo neka se to ostvari a ti nemoj gledati ako se toga bojiš.

Sale

pre 2 godine

15to mesto je veoma realno a 11 nazalost za sada nedostizno, potrebne si nam jos bar 2 godine sa bar 2 tima u grupnim fazama, i da tamo ostvaruju pobede.
Mozda je teoretski moguce da preskovimo Skotsku i Ukrainu ali iza nas je Belgija koja nas sigurno prestize jer imaju 4 prestavnika koji dobro igraju.

Tesko da sa dva tima mozemo da se ustalimo na listi, za to su nam potrebna jos bar dva kluba pored Partizana i Zvezde, da oni donesu neki bod i udju u ligu konferencija. To bi trebalo da bude cilj fudbalskog saveza.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34)

Zašto je to brukanje? Pa jedino možeš da napreduješ ako igraš sa najboljima. I sam Miloje je rekao da nikad uživo takav presing nije video kao kada smo pukli od PSŽ-a. Tako učiš. Ako si večno u proseku, uvek ćeš i biti prosek. LŠ je borba da napreduješ,. Zašto je bruka ako primimo 5-6 komada od vrhunskih timova? Nije bruka Barseloni 8 komada od Bajerna, pa 4 komada od Bajerna, pa 0-7 u dve utakmice kad su ih proglašavali za najbolji tim ikada. Bajern je pucao sa 4 komada od Reala, u vreme kada je bio prvak Evrope, Borusija Menhengladbah im je uvalila petardu, Šalke im je uvalio 7 komada...Fergusonov Junajted je popio 4 komada od Barselone...imaš primera koliko hoćeš. Nisu problem veliki porazi, problem je stagnacija i plivanje u prosečnosti ili ispodprosečnosti...samo tako možemo da napredujemo...igrajući sa najboljima.

Neplivač

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Ako vam ne treba, vi ispadnite u kvalifikacijama za LŠ i igrajte LE

Mlada Bosna

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34) # Link komentara

Al treba moldavcima?

Ilija Dukić

pre 2 godine

(dejan, 01. oktobar 2021 08:34))

Ja više pamtim pobedu protiv Liverpula nego bilo koju pobedu u LE. Zbog takvih utakmica se igra fudbal.

bu2nin

pre 2 godine

ljudi,ako imamo jednog direkrnog ucesnika,on moze da racuna na 25 miliona prihoda iz LS a to znaci odmah u startu pravljenje kvalitetnije ekipe a samim tim i cijele lige!

vraca se fudbal

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34)

E, al mozemo da pobedimo PSG 0-1. :)
Salu na stranu, odlicni rezultati oba kluba u Evropi ove sezone. Samo da nastave tako i sledece i da se prikljuci bar jos jedan tim u grupnoj fazi sledece sezone. Kao sto kazes, bolje da smo u LE i LK gde mozemo da pobedjujemo i znacajno uvecavamo koeficijent nego da smo u LS. Ovako, Zvezda i Partizan da nastave sa ovim igrama koje imaju i unaprede za sledecu sezonu i bar jedan od TSC/Cukaricki/Vojvodina da uspe nesto sledece godine. Pa to onda mora doneti kvalitet i u ligu polako. Samo da se korupcija malo iskoreni, a to je nazalost najteze. Dok mi u septembbru znamo ko je sampion nema od te price nista.

toboparaliza

pre 2 godine

Realno je da prestignemo Škotsku jer su Seltik i Rendžers slabi ove godine. Možda i Ukrajinu i Rusiju. Još da izdržimo juriš Belgije i Švajcarske i čudo će se desiti.

NBGD

pre 2 godine

Pa tek je pocelo takmicenje. Pa Belgija ima 4/5 ucesnika. Ona ce nas prešišati tako da nemamo šanse da tu i ostane gde smo. Mi smo sakupili bodova jer igramo od jula meseca :-)

VSA

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 01. oktobar 2021 09:12)
Racubaju se periodi od 5 poslednjih godina, Partizan je od kada se dobijaju bodovi za koeficijente, skupio ubedljivo najvise. U poslednjih 5 godina je to Zvezda, ali ukupno je Partizan osvojio vise. Svaki petogodisnji period je osim ovog Partizan imao po 10 tak bodova vise za koeficijent. Zvezda se sada ustalila, problem su jos dodatni klubovi, jer Zvezda i Partizan donose bodove, problem su ostali ucesnici, jer se broj bodova za izracunavanje koeficijenta deli sa brojem ucesnika od pocetka kvalifikacija i to uvek pokvari koeficijent.

hypatija

pre 2 godine

Zaista respektabilan uspeh, ali mišljenja sam da Zvezda ne treba da igra Ligu Šampiona dok ne osvoji Ligu Evrope i pokupi i taj pehar. Naravno, potrebno je da se bori u LŠ, ali da to ne bude primarni cilj, već osvajanje Lige Evrope. Ako ne ove onda već sledeće sezone.Fali nam taj pehar u muzeju. Gazi Zvezdo.

giorgio marchetti

pre 2 godine

Sve je to lepo videti, ali čak iako dođemo do ta čuvena 2 učesnika u kvalifikacijama za LŠ, to ne znači da ćemo i ući u LŠ, jer oba tima kreću od Q2. U tom slučaju, 1. će imati nešto lakši zadatak nego sada, dok će 2. imati mnogo teži zadatak, čak i u Q2 gde su Austrijanci, Česi, Danci, dok u Q3 i PO dolaze Portugalci, Francuzi, Belgijanci, Rusi,Ukrajinci. To, takođe, ne znači da će i u narednoj sezoni oba tima igrati u LŠ. Koliko se sećam, Hrvati su imali 2 tima u Q2 u LŠ i još tri kluba u kvalifikacijama za LE i nisu se proslavili (zato što imaju samo Dinamo, nemaju drugog da pogura), pa je već sledeće sezone sve bilo po starom. S obzirom da imamo još jedno takmičenje, to i nije toliko loše kako se nekima čini. To bi nam dalo šansu da vidimo gde smo zaista u odnosu na npr. Tursku, Ukrajinu, Rusiju, Češku, Austriju, Dansku. Imali bismo, kao i do sada, 2 respektabilna predstavnika u grupi u Evropi, što moramo da imamo svake godine, bar jedan u LE. Samo je potrebno da održavamo kontinuitet učešća u eliminacionim fazama i nagrada će doći. Za nešto na duže staze potreban nam je treći, ali mi trećeg skoro pa i nemamo, a nekada smo ga imali (ali tada nismo imali prvog i drugog kao sada). Rusi i Ukrajinci su se, da bi stigli do 2 mesta u LŠ, probijali kroz LE i to godinama, iako su grupu u LŠ retko prolazili, pa što ne bi i mi.

veljko

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)

Делимично си у праву, док је Партизан редовно доносио бодове за ту листу, звезда није могла да прође прво коло квалификација. У ових пет година где звезда игра редовно групе ЛШ, или ЛЕ Партизан је исто играо неколико пута групна такмичења или бар стизао до плејофа. Па ти сада размисли да ли је ово само звездино дело.

dejan

pre 2 godine

Steta sto Zvezda nije vise od deceniju uopste igrala grupne faze BILO kog evropskog takmicenja pa je Partizan vukao ceo SRB koeficijent SAM. A o prilivu stranog novca prodajom bilo kog igraca (od Nikole Zigica) da i ne govorimo. Zvezda=bunar bez dna! ;)

CJC

pre 2 godine

Ne donosi 11 nego 10-to mesto direktnog učesnika LŠ... To je za nas mač sa 2 oštrice, s jedne strane dobro jer imaš sigurno 1 ekipu u LŠ i bar 2 u LE i jednu u LK ali s druge strane možemo zaboraviti na bodove za nacionalni koeficijent jer više nema kvalifikacija, nema na čemu da se uzimaju bodovi... U LŠ se sigurno ne bi nauzimali a i u LE pitaj boga... Zato Ukrajinci padaju, u LŠ ne mogu ništa kao ni u LE... a to su timovi koji ulažu 10 puta više od nas...

FELIPE

pre 2 godine

Vrlo je interesantno da su trenutno jedino Holandija i Nemacka ispred nas po koeficijentu za ovu sezonu, a jednaki smo sa ,5.000 bodova, sa engleskom i svajcarskom. Pri tome jedina smo zemlja, uz Moldaviju, koja ima sve pobede u grupnoj fazu.
Nije lose, nije. Samo napred nasi da se nastavi ovako. Kada bi i CZV i PAR imali po svih 6 pobeda u grupi, to bi bilo ludilo :)
Sportski pozdrav.

Zlatko

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Potpisujem.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:43)

Ne bih se složio u potpunosti. S jedne strane, LE i LK jesu realni dometi, a opet sa druge strane znate šta znači direktno mesto u LŠ? Nisam siguran koliko je direktno mesto dostižno i realna priča, ali to menja način poslovanja. Možeš kasnije da počneš pripreme, praviš ekipu za LŠ a ne za kockanje do iste, samim tim ako si već učesnik imaš šanse da dosta rano tj na vreme kompletiraš ekipu jer će biti i veća ponuda igrača. To bi isto moglo povući i jedno mesto u LE. Samim tim, neće biti tolika katastrofa ako se ne bude šampion. I opet ista priča, imaš zagarantovano mesto, kasnije pripreme, praviš ekipu za učešće a ne za mini ligu do istog. Recimo u slučaju Zvezde. Da kao šampion ima direktno mesto u LŠ, mogli bi Milunu da daju pare da ostane tj on ne bi ni razmišljao o odlasku kad bi znao da će se igrati LŠ, bili bi konkretniji u slučaju Prijovića ili bi iskeširali za onog Ohija da dođe odmah. Onaj levi bek koji se spominjao bio bi doveden i samim tim u startu imaš jaču ekipu. To naravno nije dovoljno za Bajern ili PSŽ, ali neće biti 3 Bajerna u grupi. Ne znam koliko je direktno mesto realno ostvarivo, ali to mnogo toga donosi.

Dikan

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)

Šteta što vi nikad ne biste ušli u LŠ da kvalifikacije sad nisu takve da ne možete da igrate protiv nikog jačeg od prvaka Austrije.

Mihalj

pre 2 godine

Ne postoji teorija da ostanemo tu, biće krvava borba za to 15. mesto, pa pogledajte koliko ostale zemlje imaju timova u LS LE i LK i sve se isto boduje. Čuj 11. - smešna vest

Brojevi ne lažu

pre 2 godine

Mnogo je pljuvanja po Zvezdi i Partizanu, sad se ispostavlja da su to gluposti.Pogledajte kakve Lige su ispod nas.Kad se igra u Evropi sve je lepo regulisano,sve je lepo sabrano,tamo nema sklanjalica, jer svako igra za sebe i za svoju zemlju to jest koeficijent i klupski i nacionalni.Veliki je ovo uspeh, znajući u kakvim uslovima igraju Zvezda i Partizan,te pare što neko pominje da im daje država su smešne u poređenju sa većinom klubova u Evropi a od kojih su Zvezda i Partizan mnogo bolji po rezultatima u Evropi.Možda se nešto menja u srpskom fudbalu,evo i reprezentacija nam ima konačno sistem igre,liči na moderan fudbal,zato ajde da počnemo da verujemo da dolaze bolji dani.

МАРАШ

pre 2 godine

Ne znam odakle vam ideja da ce Srbija imati direktnog ucesnika jer to nije tacno. Srbija ce ako prestigne Cesku zaista imati 2 predstavnika u Ligi Sampiona, ali ce i Zvezda i Partizan u tom slucaju igrati kvalifikacije. Ko bude prvi u sampionatu ici ce u stazu sampiona, dok ce drugoplasirani ici u stazu ligasa gde su ostale ekipe koje su bile 2,3 ili 4 u svojim sampionatima
(Ivan, 1. oktobar 2021 08:54)

O čemu ti pričaš?!
Srbija je 12-ta sa 28,875 bodova a češka 16-ta sa 24,400 bodova.

Andrija

pre 2 godine

Krajne je vreme da država počne da pumpa novac i u FK Vojvodina, možda i da im dopusti da osvoji neki Kup čak i ligu, e onda sa 3 državna projekta nešto i bude.

МАРАШ

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)

Računa se samo 5 zadnjih sezona.
ove godina je Partizan doneo više od Zvezde: 2,000 naspram 1,875.

John Deere

pre 2 godine

Zamislite tek koje ce mufte da se prave kada bude postojala mogucnost da jedan nas tim ide direktno u LS. Pa tek cemo onda da gledamo namestaljke. Nismo mi za to generalno. Nasa realnost su LE i LK.

zoomax

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.

PAOK

pre 2 godine

Sve ovo ide na ustrb ostalih klubova u Ling Longu. Nema vise Vojvodine,Radnisckog,Cukarickog....Nekad su se drzali protiv blizanaca i cupali bodove, a sad je sve plitak potok. Liga postala sprdnja. Ogroman novac ulozen u Partizan i Zvezdu dovvodi do njihovih rezultata u evropi,al nasa liga ce se jos manje pratiti.
(mangup, 1. oktobar 2021 08:59)

Pa da blizanci su krivi sto Vojvodina i Cukaricki gube sa 4,5 razlike u Evropi.Radnicki je ispao od Flore lagano.Evo Makabi juce protiv LASK-a izvukao bod.

Sremac

pre 2 godine

Realno je da nisi realan,skini pobede Partizana pa ce ti se samo reci.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:39)

A da odbijes Zvezdine pobede pa da vidis vaznost partizanovih??? Bice ti jasno da to i nije vise od 20% bodova.

urmas

pre 2 godine

Realno je da Zvezda bude u prva dva u grupi, a Partizan da bude prvi u grupi. Onda ćemo da vidimo gde smo. Nema potrebe da se sada ložimo. U ostalim sportovima redovno imamo timove u LŠ (košarka, vaterpolo, odbojka,...), pa to i ne pominjemo - podrazumeva se.
P.S. I još nešto: Zvezdaš sam, što je za moj komentar nebitno, ali je nekima to izgleda najvažnije.

drvobradi

pre 2 godine

Ovo se sve desilo zahvaljujuci novinama koje je UEFA uvela, pre svega uvodjenjem puta sampiona. Sad i ova naizgled besmislena Liga Konferencija dobija smisao za manje zemlje i klubove.
Ono sto su dobili je rotacija ucesnika iz slabije rangiranih zemalja kroz takmicenje, a jezgro LS tj bogati timovi mu dodju kao putujuci cirkus koji gostuje po manjim mestima. Svako dobije sansu da se oproba protiv njih, i to je ono sto cini fudbal zanimljivim.

da-da...

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..

Zijad Žigić

pre 2 godine

Zamislite našta će ličiti sezona u našoj ligi gde šampion direktno ide u Ligu šampiona! Bićemo svedoci rata Zvezde i Partizana verovatno dosad neviđenim na ovim prostorima!

dejan

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.

Dušan Savić

pre 2 godine

Ovo je realna slika lepa je LŠ ali bolje igrati fudbal u ligi evrope i konferencija. I treba da razvijemo još jedan dva tima koji će svake godine igrati ligu konferencija.

Spori meteor

pre 2 godine

To ce biti samo jedna sezona i odmah pad na listi. Ako budemo imali 5 predstavnika svi skupljeni bodovi se onda dele na 5 a ne na 4 kao sada. Nijedan tim sem CZ i Partizana se nece kvalifikovati za grupne faze i samim tim nema bodova

Paja iz Vrcina

pre 2 godine

S obzirom koliki novac drzava pupma decenijama zbog mira u kuci krajnje je vreme i bilo. Zamislite samo da nema korupcije u fudbalu u toj meri kao sto je kod nas na vrhuncu i da svaki politicar ima svoju zaduzbinu u vidu jednog kluba pocev od najjaceg ranga do beton lige bilo bi jos bolje. Sport sportistima!

МАРАШ

pre 2 godine

Ne garantuje 11-to mesto direktnog učesnika već 10-to!8-mo,9-to i 10 mesto su držale Rusija,Belgija i Austrija i zato Zenit,Briž i Salcburg igraju direktno u grupi LŠ.Austrija je sada 8-sma i nedostižna nam je u ovoj sezoni jer ima 4 kluba u grupama,Rusija je 9-ta a Škotska 10-ta.Belgija je pala na 13-to mesto.Moramo preskočiti i Ukrajinu i Škotsku kojoj kao i Ukrajini ne cvetaju ruže u ovoj sezon.A i Rusija je blizu.
Dostižno je!!

Masariko

pre 2 godine

Mene čudi kako je turska liga tako nisko pala, a toliki novac ulažu i imaju sjajne timove, bar po imenima. Stadioni su im vrhunski, a i navijači mnogobrojni. Istina je da su se fokusirali na košarku i Evroligu, ali ni fudbal ne bi trebalo da ispašta.

mangup

pre 2 godine

Sve ovo ide na ustrb ostalih klubova u Ling Longu. Nema vise Vojvodine,Radnisckog,Cukarickog....Nekad su se drzali protiv blizanaca i cupali bodove, a sad je sve plitak potok. Liga postala sprdnja. Ogroman novac ulozen u Partizan i Zvezdu dovvodi do njihovih rezultata u evropi,al nasa liga ce se jos manje pratiti.

marko992

pre 2 godine

Treba navijati i za jedne i druge i trebamo biti ponosni jer ovo nije moglo ni da se sanja. Mada Zvezdi treba skinuti kapu jer je realno ovo je 80% njihova zasluga...
(Slobodan, 01. oktobar 2021 08:30)

Realno je da nisi realan,skini pobede Partizana pa ce ti se samo reci.

milos

pre 2 godine

Profesionalni fudbal u ovoj zemlji treba zabraniti. Da se novac koji se ulaže u fudbal rasporedi u ostale olimpijske sportove, imali bi medalja koliko i Kina... A od fudbala imamo samo klanove i ratove navijača.

dežurni

pre 2 godine

Kakav bi ovo posao bio. Bravo za Zvezdu za sve ove godine što je radila u Europi, veliki poguranac je napravila za srpski fudbal. Navijam i za Partizan i za Zvezdu u Europi, baš bi bio spektakl da imamo 2 mesta u LŠ, ili direktan plasman u jedno od takmičenja. Odlično!

Ivan

pre 2 godine

Ne znam odakle vam ideja da ce Srbija imati direktnog ucesnika jer to nije tacno. Srbija ce ako prestigne Cesku zaista imati 2 predstavnika u Ligi Sampiona, ali ce i Zvezda i Partizan u tom slucaju igrati kvalifikacije. Ko bude prvi u sampionatu ici ce u stazu sampiona, dok ce drugoplasirani ici u stazu ligasa gde su ostale ekipe koje su bile 2,3 ili 4 u svojim sampionatima

Slobodan

pre 2 godine

Treba navijati i za jedne i druge i trebamo biti ponosni jer ovo nije moglo ni da se sanja. Mada Zvezdi treba skinuti kapu jer je realno ovo je 80% njihova zasluga...

marko992

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Potpisujem.

Slobodan

pre 2 godine

Treba navijati i za jedne i druge i trebamo biti ponosni jer ovo nije moglo ni da se sanja. Mada Zvezdi treba skinuti kapu jer je realno ovo je 80% njihova zasluga...

dejan

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.

Paja iz Vrcina

pre 2 godine

S obzirom koliki novac drzava pupma decenijama zbog mira u kuci krajnje je vreme i bilo. Zamislite samo da nema korupcije u fudbalu u toj meri kao sto je kod nas na vrhuncu i da svaki politicar ima svoju zaduzbinu u vidu jednog kluba pocev od najjaceg ranga do beton lige bilo bi jos bolje. Sport sportistima!

Dušan Savić

pre 2 godine

Ovo je realna slika lepa je LŠ ali bolje igrati fudbal u ligi evrope i konferencija. I treba da razvijemo još jedan dva tima koji će svake godine igrati ligu konferencija.

Zijad Žigić

pre 2 godine

Zamislite našta će ličiti sezona u našoj ligi gde šampion direktno ide u Ligu šampiona! Bićemo svedoci rata Zvezde i Partizana verovatno dosad neviđenim na ovim prostorima!

marko992

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Potpisujem.

Masariko

pre 2 godine

Mene čudi kako je turska liga tako nisko pala, a toliki novac ulažu i imaju sjajne timove, bar po imenima. Stadioni su im vrhunski, a i navijači mnogobrojni. Istina je da su se fokusirali na košarku i Evroligu, ali ni fudbal ne bi trebalo da ispašta.

МАРАШ

pre 2 godine

Ne garantuje 11-to mesto direktnog učesnika već 10-to!8-mo,9-to i 10 mesto su držale Rusija,Belgija i Austrija i zato Zenit,Briž i Salcburg igraju direktno u grupi LŠ.Austrija je sada 8-sma i nedostižna nam je u ovoj sezoni jer ima 4 kluba u grupama,Rusija je 9-ta a Škotska 10-ta.Belgija je pala na 13-to mesto.Moramo preskočiti i Ukrajinu i Škotsku kojoj kao i Ukrajini ne cvetaju ruže u ovoj sezon.A i Rusija je blizu.
Dostižno je!!

МАРАШ

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.

Zar pozicija na UEFA rang listi ne potvrđuje određeni kvalitet?
Da li Barselona nema kvalitet za LŠ zato što je onomad izgubila od Bajerna 8:2 prošle godine ili Dinamo Kijev jer je prekjuče primio 5 komada?Ili Porto nema kvalitet jer je kod kuće primio 5 komada od Liverpula?
Ili Real nema kvalitet jer ga je odalamio Šerif?
Samo neka se to ostvari a ti nemoj gledati ako se toga bojiš.

da-da...

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..

drvobradi

pre 2 godine

Ovo se sve desilo zahvaljujuci novinama koje je UEFA uvela, pre svega uvodjenjem puta sampiona. Sad i ova naizgled besmislena Liga Konferencija dobija smisao za manje zemlje i klubove.
Ono sto su dobili je rotacija ucesnika iz slabije rangiranih zemalja kroz takmicenje, a jezgro LS tj bogati timovi mu dodju kao putujuci cirkus koji gostuje po manjim mestima. Svako dobije sansu da se oproba protiv njih, i to je ono sto cini fudbal zanimljivim.

Mlada Bosna

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34) # Link komentara

Al treba moldavcima?

dežurni

pre 2 godine

Kakav bi ovo posao bio. Bravo za Zvezdu za sve ove godine što je radila u Europi, veliki poguranac je napravila za srpski fudbal. Navijam i za Partizan i za Zvezdu u Europi, baš bi bio spektakl da imamo 2 mesta u LŠ, ili direktan plasman u jedno od takmičenja. Odlično!

Spori meteor

pre 2 godine

To ce biti samo jedna sezona i odmah pad na listi. Ako budemo imali 5 predstavnika svi skupljeni bodovi se onda dele na 5 a ne na 4 kao sada. Nijedan tim sem CZ i Partizana se nece kvalifikovati za grupne faze i samim tim nema bodova

МАРАШ

pre 2 godine

Ne znam odakle vam ideja da ce Srbija imati direktnog ucesnika jer to nije tacno. Srbija ce ako prestigne Cesku zaista imati 2 predstavnika u Ligi Sampiona, ali ce i Zvezda i Partizan u tom slucaju igrati kvalifikacije. Ko bude prvi u sampionatu ici ce u stazu sampiona, dok ce drugoplasirani ici u stazu ligasa gde su ostale ekipe koje su bile 2,3 ili 4 u svojim sampionatima
(Ivan, 1. oktobar 2021 08:54)

O čemu ti pričaš?!
Srbija je 12-ta sa 28,875 bodova a češka 16-ta sa 24,400 bodova.

marko992

pre 2 godine

Treba navijati i za jedne i druge i trebamo biti ponosni jer ovo nije moglo ni da se sanja. Mada Zvezdi treba skinuti kapu jer je realno ovo je 80% njihova zasluga...
(Slobodan, 01. oktobar 2021 08:30)

Realno je da nisi realan,skini pobede Partizana pa ce ti se samo reci.

x

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Zašto nam ne treba 15. mesto? Pa 11.-15. mesto garantuje da imaš dva kluba u kvalifikacijama za LŠ (prvak igra direktno plej-of). Dakle ako nisi za LŠ, ispadneš u plej-ofu i igraš direktno Ligu Evrope.

Thor

pre 2 godine

Kao neko iz Crne Gore ko je odgajan da navija za Partizan moram da istaknem da je ovo ozbiljan uspjeh za Srbiju kao clanicu UEFA-e. Svaka cast i Partizanu i Crvenoj Zvijezdi jer pored tako dobro uredjenih i bogatih drzava poput Ceske, Slovacke, Norveske, Belgije, Skotske i drugih, ostvarit ovakav uspjeh je samo i iskljucivo za svaku pohvalu.
Srbija je jedna lijepa drzava, bogate istorije, dobrih ljudi i domacina i daj Boze da vam sve krene na bolje kao sto je i fudbal krenuo.
Volio bih iskreno da vidim i taj nacionalni stadion, nove autoputeve i da se sto prije povezu Srbija i Crna Gora autoputem, da se narod krece, da se upoznaje, da se druzi pa i da kroz sport nesto krene da se i ostvaruje. Dosta je bilo mraka, mracnih 90tih, svega i svacega i valjda bolji dani dolaze za Srbiju kako u sportu tako i u zivotu. Samo naprijed!

NBGD

pre 2 godine

Pa tek je pocelo takmicenje. Pa Belgija ima 4/5 ucesnika. Ona ce nas prešišati tako da nemamo šanse da tu i ostane gde smo. Mi smo sakupili bodova jer igramo od jula meseca :-)

vraca se fudbal

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34)

E, al mozemo da pobedimo PSG 0-1. :)
Salu na stranu, odlicni rezultati oba kluba u Evropi ove sezone. Samo da nastave tako i sledece i da se prikljuci bar jos jedan tim u grupnoj fazi sledece sezone. Kao sto kazes, bolje da smo u LE i LK gde mozemo da pobedjujemo i znacajno uvecavamo koeficijent nego da smo u LS. Ovako, Zvezda i Partizan da nastave sa ovim igrama koje imaju i unaprede za sledecu sezonu i bar jedan od TSC/Cukaricki/Vojvodina da uspe nesto sledece godine. Pa to onda mora doneti kvalitet i u ligu polako. Samo da se korupcija malo iskoreni, a to je nazalost najteze. Dok mi u septembbru znamo ko je sampion nema od te price nista.

milos

pre 2 godine

Profesionalni fudbal u ovoj zemlji treba zabraniti. Da se novac koji se ulaže u fudbal rasporedi u ostale olimpijske sportove, imali bi medalja koliko i Kina... A od fudbala imamo samo klanove i ratove navijača.

Б

pre 2 godine

Чим се наш слабашни фудбал ближи врху, нешто није у реду са тим системом бодовања.

Djed Gavrilo

pre 2 godine

Sport je biznis i vrte se ogromni novci u i oko sporta,posebno fudbala.Jeste to sve besmisleno,jer to nije esencijalni proizvod za život.Sport je esencijalan samo kao oblast koja ,kad se umereno baviš tim,jača zdravlje.
No ,sad je biznis i zato :
Složno Zvezda,Partizan,a nadam se i Vosi i Radničkom iz Nisa i drugima,napravite ambijent da se pare vrte i u Srbiji.
Znaci: Navijajte za svaki Srpski klub.
Ja sam sinoc odgledao Zvezdu do kraja i navijao ka i za Partizan.Nasekirala me je smusenost u finišu i zamalo nisu prosuli.
Napred svi Srpski klubovi(u i van Srbije).

Mare

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53) # Link komentara




Pa kad je Partizan igrao evropu Zvezda nije doprinosila ni malo, ispadala u prvom krugu, a sad kad Zvezda pravi rezultat tu je i Partizan koji pomaže punom parom u tome je caka..

....

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 01. oktobar 2021 09:12)


Šteta što Zvezda ravno deceniju nije igrala u Evropi. Inače, osvajaju se bodovi i van LŠ valjda si toliko pismen da znaš.

Andrija

pre 2 godine

Krajne je vreme da država počne da pumpa novac i u FK Vojvodina, možda i da im dopusti da osvoji neki Kup čak i ligu, e onda sa 3 državna projekta nešto i bude.

Neplivač

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Ako vam ne treba, vi ispadnite u kvalifikacijama za LŠ i igrajte LE

Mile

pre 2 godine

Izgleda da je dobro sto partizan igra u ovoj smesnoj ligi konfernecije jer se sakupljaju bodovi lako, protiv kiprana i estonaca.
(marko, 01. oktobar 2021 08:58)

Izgleda smesno u grupi, ali nije uopste bilo jednostavno stici do grupne faze (timovi iz Slovacke, Rusije i Portugalije u kvalifikacijama). Partizan je pritom bio povlascen u zrebu.

marko

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)

Naprotiv, da je Zvezda, dok je Partizan dominirao, igrao LS, LE...bila podrska Partizanu u skupljanju bodova, ova situacija bi se ranije desila.

bbROD

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.

Mirotvorac

pre 2 godine

Dakle evo zvanicne statistike sa Uefinog sajta koju iznosim samo za one "znalce" koji iznose nebuloze i omalovazavaju doprinos Partizana za doprinos nacionalnog koeficijenta.
Evo i statistike za poslednjih 20 godina i to u 4 preseka po 5 godina koja merodavno kaze ko je koliko osvojio poena. U statistiku ulaze poeni za pobede i neresene rezultate u medjunarodnim kupovima, za poraz nema bodova.

U poslednjih 5 sezona:
- Partizan 38.5 - Zvezda 60
U poslednjih 10 sezona
- Partizan 65 - Zvezda 68
U poslednjih 15 sezona
- PP.Sartizan 91.5 - Zvezda 81
U poslednjih 20 sezona
- Partizan 126 - Zvezda 103.5 bodova

Znaci, ovde se zavrsava svaka polemika o omalovazavanju rezultata Partizana il Zvezde...
.

Mile

pre 2 godine

Ono što Srbiji treba je Superliga s 12 klubova, kao i barem još jedan tim sa značajnijom ulogom u Evropi.
(kratko i jasno, 01. oktobar 2021 10:52)

Srbiji treba liga sa 10 timova.

JPR24

pre 2 godine

Ono što Srbiji treba je Superliga s 12 klubova, kao i barem još jedan tim sa značajnijom ulogom u Evropi.
(kratko i jasno, 01. oktobar 2021 10:52)

Srbiji treba liga sa 10 timova.
(Mile, 01. oktobar 2021 11:39)

Ko švajcarci. 10 sasvim dovoljno i za veličinu države i za fudbal. Nema tu dovoljno kvaliteta za 16 ekipa !

Shurda

pre 2 godine

Zamislite da se stvarno domognemo direktnog mesta u LS....kako bi tek tada prvenstvo bilo "regularno". Pa ne bi niko od blizanaca imao nereseno u prvenstvu. Odlucivali bi izmedju sebe stalno i to ko zna u kojoj atmosferi.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34)

Zašto je to brukanje? Pa jedino možeš da napreduješ ako igraš sa najboljima. I sam Miloje je rekao da nikad uživo takav presing nije video kao kada smo pukli od PSŽ-a. Tako učiš. Ako si večno u proseku, uvek ćeš i biti prosek. LŠ je borba da napreduješ,. Zašto je bruka ako primimo 5-6 komada od vrhunskih timova? Nije bruka Barseloni 8 komada od Bajerna, pa 4 komada od Bajerna, pa 0-7 u dve utakmice kad su ih proglašavali za najbolji tim ikada. Bajern je pucao sa 4 komada od Reala, u vreme kada je bio prvak Evrope, Borusija Menhengladbah im je uvalila petardu, Šalke im je uvalio 7 komada...Fergusonov Junajted je popio 4 komada od Barselone...imaš primera koliko hoćeš. Nisu problem veliki porazi, problem je stagnacija i plivanje u prosečnosti ili ispodprosečnosti...samo tako možemo da napredujemo...igrajući sa najboljima.

FELIPE

pre 2 godine

Vrlo je interesantno da su trenutno jedino Holandija i Nemacka ispred nas po koeficijentu za ovu sezonu, a jednaki smo sa ,5.000 bodova, sa engleskom i svajcarskom. Pri tome jedina smo zemlja, uz Moldaviju, koja ima sve pobede u grupnoj fazu.
Nije lose, nije. Samo napred nasi da se nastavi ovako. Kada bi i CZV i PAR imali po svih 6 pobeda u grupi, to bi bilo ludilo :)
Sportski pozdrav.

Dikan

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)

Šteta što vi nikad ne biste ušli u LŠ da kvalifikacije sad nisu takve da ne možete da igrate protiv nikog jačeg od prvaka Austrije.

Mirotvorac

pre 2 godine

Boduje se samo poslednjih 5 godina gde partizan ne doprinosi puno. I to vase ucesce u evro takmicenjima se svodi na statiranje, bez bilo kakvog rezulata. Za te dve sezone u LS nemate ni pobedu, a drugo ucesnje nula bodova.
(Ljubisa Livac, 01. oktobar 2021 10:35)

Kad se vec pravis pametan i iznozis nebuloze onda potkrepi to i cinjenicama. Zakljucno sa jucerasnjim pobedama Partizan je osvojio 38.5 boda u poslednjih 5 sezona a tvoja Zvezda 60, sto je otprilike odnos 60:40 za doprinos nacionalnog koeficijenta! I posle se nadje gomila tvojih istomisljenika koji lupaju ko "Maksim po diviziji" bez ikakvih konkretnih cinjenica...

mangup

pre 2 godine

Sve ovo ide na ustrb ostalih klubova u Ling Longu. Nema vise Vojvodine,Radnisckog,Cukarickog....Nekad su se drzali protiv blizanaca i cupali bodove, a sad je sve plitak potok. Liga postala sprdnja. Ogroman novac ulozen u Partizan i Zvezdu dovvodi do njihovih rezultata u evropi,al nasa liga ce se jos manje pratiti.

veljko

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)

Делимично си у праву, док је Партизан редовно доносио бодове за ту листу, звезда није могла да прође прво коло квалификација. У ових пет година где звезда игра редовно групе ЛШ, или ЛЕ Партизан је исто играо неколико пута групна такмичења или бар стизао до плејофа. Па ти сада размисли да ли је ово само звездино дело.

Torrente

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.
(zoomax, 1. oktobar 2021 09:15)



Za ovu godinu se gledao Uefin ranking za 2020. kada je Škotska bila 14. i imali su dva tima u klifikacijama za LŠ.

To što su oba ispala je njihov problem.

Škotska će u ciklusu 2022/23 imati direktog predstavnika u LŠ, pošto su 2021. završili na 11. mestu.
......

Da rezimiram ono što nije precizirano u tekstu:
Ako u ovom ciklusu kao zemlja završimo među prvih 15 imaćemo 2 predstavnika u kvalifikacijama za sezonu 2023/24.
Ako dohvatimo 11. direktan plasman od gorenavedene godine.

Del Piero#10

pre 2 godine

Treba navijati i za jedne i druge i trebamo biti ponosni jer ovo nije moglo ni da se sanja. Mada Zvezdi treba skinuti kapu jer je realno ovo je 80% njihova zasluga...
(Slobodan, 01. oktobar 2021 08:30)

Odbij tu bodove koje je doneo i Partizan i videćeš koliko vrede samo Zvezdino rezultati... Ovo je nacionalni koeficijent, ne klupski. Da je bar još jedan klub uradi 1/4 onoga što je uradio Partizan, samo jedan, mi bi imali direktnog predstavnika u LŠ.

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Eto, ti ces nekoga da ucis. Mogao bi prvo ti da shvatis da se rezultati iz 2017 racunaju za ovo sto mi pokusavamo. Uostalom, i nama je to jedna od najjacih sezona, godina koja se brise je 2016.
Ali nema ni potrebe da se o tome razmislja, jer mediji nam nude lajv liste(tu listu si i ti gledao), na kojima je vec obrisano sta treba.
(nostalgija, 01. oktobar 2021 13:10)

Izgleda ti moras na dopunsku. Ovo je live ali sledece sezone se brise a dodaje ova,a to je za sezonu 2023/24 bitno jer ce da izgune preko 12 hiljada poena a nijedna godina im nije ni priblizno tako jaka i logicno da ce da padnu. Nama su sve sezone ujednacene i nigde ne gubimo toliki broj poena a ako nastavimo sa ovakvim rezultatima nemamo sta da brinemo. Nama ce najveci problem biti kada budemo trebali da odbranimo ove poene jer realno nema cemu ni zvezda ni partizan da se nadaju u LS i porazima se gube poeni i pada se na Fifa listi. Isti problem su imale i sve ove ostale zemlje koje su zbog boljih rezultata dobili direktan plasman u najvisa tak.icenja pa nisu uspeli da zadrze dobre rez i pobede i sad su u slobodnom padu. Nazalost to ce i nas cekati tamo posle 2023/24. Jedini plus u celoj prici mogao da bude finansijska stabilizacija klubova medjutim svi znamo da kod nas novac ne ostaje klubovima vec raznoraznim Terzicima,Vucelicima,Karadzicima itd i da iza njih ostaju samo dugovi bez obzira na rezultate.

Црвена звезда 1913

pre 2 godine

Лакше ће бити освојити него задржати место које доноси озбиљне бенефите. Зашто? Зато што је политичким управама клубова битан сам пласман у елитна такмичења али не и резултати, из простог разлога што тим новцем од пласмана подмирују своје и потребе оних који су их ту поставили, не баве се квалитетним и скупим појачањима већ "мазањем очију" разним Чаушићима, Ла Парама, итд итд...

NikolaJ

pre 2 godine

Za one koji se prepiru oko merljivih stvari, zadnjih 5 godina:
Zvezda 61% bodova
Partizan 39% bodova
U poređenju samo ta dva kluba da ne računam ostale.
Znači recimo 60-40 u korist Zvezde.
Ja bih rekao da je i Partizan imao važnu ulogu, nešto manju ali jako jakovažnu.
Zvezdaš ovde btw

Zlatko

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Potpisujem.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:43)

Ne bih se složio u potpunosti. S jedne strane, LE i LK jesu realni dometi, a opet sa druge strane znate šta znači direktno mesto u LŠ? Nisam siguran koliko je direktno mesto dostižno i realna priča, ali to menja način poslovanja. Možeš kasnije da počneš pripreme, praviš ekipu za LŠ a ne za kockanje do iste, samim tim ako si već učesnik imaš šanse da dosta rano tj na vreme kompletiraš ekipu jer će biti i veća ponuda igrača. To bi isto moglo povući i jedno mesto u LE. Samim tim, neće biti tolika katastrofa ako se ne bude šampion. I opet ista priča, imaš zagarantovano mesto, kasnije pripreme, praviš ekipu za učešće a ne za mini ligu do istog. Recimo u slučaju Zvezde. Da kao šampion ima direktno mesto u LŠ, mogli bi Milunu da daju pare da ostane tj on ne bi ni razmišljao o odlasku kad bi znao da će se igrati LŠ, bili bi konkretniji u slučaju Prijovića ili bi iskeširali za onog Ohija da dođe odmah. Onaj levi bek koji se spominjao bio bi doveden i samim tim u startu imaš jaču ekipu. To naravno nije dovoljno za Bajern ili PSŽ, ali neće biti 3 Bajerna u grupi. Ne znam koliko je direktno mesto realno ostvarivo, ali to mnogo toga donosi.

МАРАШ

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Partizan je igrao grupe a Zvezda ispadala u kvalifikacijama.
Sada je situacija drugačija i oba kluba napreduju jer drugačije se koeficijent ne stiče.
Ove godine,za sada,Partizan je osvojio 8 bodova,Zvezda 7,5,Čukarički 2,5 i Vojvodina 2 boda.Svaki taj bod se deli sa 4 kluba koliko ih se plasiralo za evropu i dobijaš bodove kojima se uvećava nacionalni koeficijent.
Moram ti reći da si odvalio glupost jer jedan klub sam ne može uraditi ništa.

dejan

pre 2 godine

Steta sto Zvezda nije vise od deceniju uopste igrala grupne faze BILO kog evropskog takmicenja pa je Partizan vukao ceo SRB koeficijent SAM. A o prilivu stranog novca prodajom bilo kog igraca (od Nikole Zigica) da i ne govorimo. Zvezda=bunar bez dna! ;)

fudbaloman

pre 2 godine

Kada može raspala i najprecenjenija škotska liga da se šunja oko 10, možemo i mi vala! Pohvale za večite, samo neka se skuplja!

Nadam se da će se bar jedan klub van Bg-a uozbiljiti, uložiti neka sredstva i juriti grupe LK. Vidimo ko sve tamo igra, timovi debitanti iz Estonije, Gibraltara, Kipra koji nikad ne bi igrali grupe ni LE da ne smisliše LK. TSC bi mogao, Čuka, Voša, Spartak gre'ota da propustimo ove šanse. Treći naš tim u grupama bi nas učvrstio kao ligu i doneo svima velike stvari. Ne znam koliko su ti tantusi iz uprava svesni, ali eto da se kaže.

Klipan

pre 2 godine

Sve je ovo dobro al mi nemamo šta tražiti u LŠ bolje je i kad se obezbede ta 2 mesta u kvalifikacijama namerno ispasti u LE jer bez veze je igrati takmičenje gde ništa ne uradiš bolje par godina igrati LE skupljtati bodove i prodavati igrače za bolje pare nego ići u LŠ i vraćati se sa stadiona sa 4-5 golova u mreži.

Вук Караџић

pre 2 godine

реално смо јачи од шкотске, а слабији од Украјине, и у клупском и репрезентативном фудбалу, али листа делује сасвим коректно.

CJC

pre 2 godine

Ne donosi 11 nego 10-to mesto direktnog učesnika LŠ... To je za nas mač sa 2 oštrice, s jedne strane dobro jer imaš sigurno 1 ekipu u LŠ i bar 2 u LE i jednu u LK ali s druge strane možemo zaboraviti na bodove za nacionalni koeficijent jer više nema kvalifikacija, nema na čemu da se uzimaju bodovi... U LŠ se sigurno ne bi nauzimali a i u LE pitaj boga... Zato Ukrajinci padaju, u LŠ ne mogu ništa kao ni u LE... a to su timovi koji ulažu 10 puta više od nas...

Sremac

pre 2 godine

Realno je da nisi realan,skini pobede Partizana pa ce ti se samo reci.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:39)

A da odbijes Zvezdine pobede pa da vidis vaznost partizanovih??? Bice ti jasno da to i nije vise od 20% bodova.

Zemljak

pre 2 godine

Da da, jeste sada je 60%-40%, ali je zvezda isključivi krivac što ranije nismo došli u ovakvu situaciju jer kad je partizan redovno igrao evropu bilo je 90%-10%. Jer ste nesposobni. A sad se hvalite na sva usta a ustvari ste nesposobni. Partizan redovno donosi bodove, vi ne. Tačka.

Brojevi ne lažu

pre 2 godine

Mnogo je pljuvanja po Zvezdi i Partizanu, sad se ispostavlja da su to gluposti.Pogledajte kakve Lige su ispod nas.Kad se igra u Evropi sve je lepo regulisano,sve je lepo sabrano,tamo nema sklanjalica, jer svako igra za sebe i za svoju zemlju to jest koeficijent i klupski i nacionalni.Veliki je ovo uspeh, znajući u kakvim uslovima igraju Zvezda i Partizan,te pare što neko pominje da im daje država su smešne u poređenju sa većinom klubova u Evropi a od kojih su Zvezda i Partizan mnogo bolji po rezultatima u Evropi.Možda se nešto menja u srpskom fudbalu,evo i reprezentacija nam ima konačno sistem igre,liči na moderan fudbal,zato ajde da počnemo da verujemo da dolaze bolji dani.

gg5+

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Ništa nije doprineo jer je Zvezda ispadala u sezoni kupanja 20 godina i igrala je grupnu fazu 2 puta u 15 godina (bila 4. i 5. u grupi sa 6 poraza u 8 mečeva u te dve grupne faze) a Partizan sad kada je i Zvezda proigrala, bar svake druge sezone u proseku odigra grupnu fazu. Zvezda 5 uzastopnih grupnih faza u Evropi, od toga Partizan u 3 od 5 godina isto igrao grupe Evrope i osvajao u tim grupama bodove (sad 2 pobede, prethodna dva puta po 2 pobede, nerešena i poraza). Zaključak - da je Zvezda igrala ovako kada je Partizan "dominirao", top 12-13 bi odavno bila realnost.

diplinž

pre 2 godine

Ukrajinu i možda, ali to nije dovoljno, treba i Škote. Belgija je samo prividno iza nas, a ima još uvijek 4 od 5 predstavnika u takmičenjima. Opet ponavljam, samo možemo žaliti za ispadanjem od olimpijakosa, i golom od AZ u poslednjoj sekundi. To su sigurna minimalno 2 boda više na ovoj listi. Ako ovako nastave, biće to dobro, samo treba imati kontinuitet. Jedna loša sezona nas spušta 5 mjesta, i to narednih 5 godina ne možeš da popraviš.
Što se tiče priče, bolje da ne igramo LŠ da nas ne lupaju - mislite da bi neko sjedio skrštenih ruku? Onog momenta kad se postane stalni učesnik, finansije su stabilne, pojačanja nisu od 200-300 hiljada, nego po nekoliko mil... Vrijednost tvojih igrača postaje ozbiljnija. Ne treba gledati dalje od 'susjeda'. Bili su neslavni rekorderi, a onda prošle godine nalupaju atalantu 4:0...

Ilija Dukić

pre 2 godine

(dejan, 01. oktobar 2021 08:34))

Ja više pamtim pobedu protiv Liverpula nego bilo koju pobedu u LE. Zbog takvih utakmica se igra fudbal.

više klubova u Evropi

pre 2 godine

U Austriji je sasvim normalno da 4 kluba (sad su to: Salcburg, Šturm Grac, LASK Linc i Rapid Beč) igraju u grupama evro-takmičenja.

Kad u Srbiji misle u Čukaričkom i klubovima van Beograda da ulože neka značajnija sredstva? Šta se čeka u Spartaku, Vojvodini, TSC-u, jednom i drugom Radničkom? Kad će neko konačno ući u grupu?

duledudule

pre 2 godine

Realno mi sem nas i grobara nemamo tim koji ima ne iskustvo za evropu, nego infrastrukturu pod broj jedan. Mada ja da se pitam voleo bi TSC da vidim sa novim prelepim stadionom i naravno, Real sa Nišave kao nekada davno...

nostalgija

pre 2 godine

To 11. mesto i direktan plasman u LS, srpski fudbal trenutno ne moze da "podnese". Ekipa od koje se ocekuje da donese najvise bodova bi bila osudjena na 5-6 poraza u grupi LS i donela bi oko nula bodova, sto bi strovalilo koeficijente u provaliju.
Ovo sa dva predstavnika i nekim kvalifikacijama, uz dobre rezultate jos po nekog kluba u ovim ostalim takmicenjima mozda bi i moglo da se odrzava na duze staze...
(ProkopijeElGrande, 1. oktobar 2021 12:24)

Pa i nije bas tako, jer samo plasmanom u LŠ(nema veze sto je direktno) klub dobija 4 boda, sto 0, 8 bodova za nacionalni koeficijent u startu, i ne mora da se brane bodovi kao u LE i LK, sto znaci da svakim dobrim rezultatom bodovi se dodaju.
A sto se tice ostanka u tih 11, 12, 13 ili 15 najboljih; jasno je da ce da bude tesko, ali ne mozemo tako da razmisljamo, vazno je uci u to drustvo, a posle kako bude.

Milan

pre 2 godine

Moramo da jurimo tu LŠ zbog para, bez obzira što smo slabi za taj nivo. Cela igra se vrti oko novca, i ako oba kluba žele kontinuitet moraju da obezbede sredstva. Generalno mislim da je ulaganje u omladinsku školu i dovođenje talenata iz regiona jedini ispravan put. Tome dodamo 3-4 kvalitetna stranca i imamo zdravu i pre svega održivu priču. Naravno, lopovluk da se izbaci ili makar svede na margine, to je preduslov.

komentator

pre 2 godine

Možemo Ukrajinu prestići ali će nas Belgijanci preflekati jer imaju 4 ekipe u Evropi trenutno.
(Vlada, 1. oktobar 2021 11:55)

Tačno, biće mnogo teško da sačuvamo trenutnu poziciju a kamoli da napredujemo i bili bi srećni da smo u prvih 15! Međutim, belgijski klubovi imaju teške utakmice u naredna 2 kola, Briž čeka dvomeč sa MC dok Genk igra dvomeč sa Vest Hemom a sinoć ih je Dinamo pregazio! Antverpen igra dvomeč sa Fenerom kojem gori pod nogama a Partizan igra sa Gentom u direktnom dvoboju za bodove! Uz dobre rezultate u naredna 2 kola, a njihove očekivano loše, možemo dobro da im pobegnemo! U svakom slučaju, dobro stojimo za sada!

VSA

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 01. oktobar 2021 09:12)
Racubaju se periodi od 5 poslednjih godina, Partizan je od kada se dobijaju bodovi za koeficijente, skupio ubedljivo najvise. U poslednjih 5 godina je to Zvezda, ali ukupno je Partizan osvojio vise. Svaki petogodisnji period je osim ovog Partizan imao po 10 tak bodova vise za koeficijent. Zvezda se sada ustalila, problem su jos dodatni klubovi, jer Zvezda i Partizan donose bodove, problem su ostali ucesnici, jer se broj bodova za izracunavanje koeficijenta deli sa brojem ucesnika od pocetka kvalifikacija i to uvek pokvari koeficijent.

neutral fe

pre 2 godine

E, a setite se situacije u doba Toleta, kad nijedan naš klub nije mogao ni da prismrdi Evropi sem Partizana (koji se tamo redovno brukao i urnisao nam koeficijent) i ovo sada. Nadomak smo čak 5 mesta u Evropi. Da je pameti da nam se liga smanji na 10 klubova, to znači da bi nam pola lige igralo u Evropi - i to gotovo sigurno, jer bi se onda novac slivao samo u 10 klubova i to bi dodatno podiglo kvalitet lige, što bi odgovaralo i Zvezdi i Partizanu, jer bi bili daleko konkurentniji u LŠ, kad bi imali jače utakmice u domaćoj ligi...
(ja, 01. oktobar 2021 10:11)

vest dana: tole branio zvezdi da se kvalifikuje u evrokupove. pitaj tatu od koga ste sve u to vreme ispadali u kvalifikacijama... i tako skoro 20 godina.

Владан

pre 2 godine

Зашто палите бре масу. Знате ли ви колико траје сезона у Европи. И Белгија нам близу.

Brutus

pre 2 godine

Ja više pamtim pobedu protiv Liverpula nego bilo koju pobedu u LE. Zbog takvih utakmica se igra fudbal.
(Ilija Dukić, 1. oktobar 2021 09:54)
pamtiš li posle toga 0:6 kod kuće, ili 1:6 ili 0:4?
(King, 01. oktobar 2021 10:31)

Pamtim i to, pamtim Bari, pamtim što se mene tiče najveći žal za 4:2 i 0:2 sa realom, a, pamtim i 2 najveće bruke srpskog fudbala partizan dinamo 5:0 i fljamurtari partizan 2:0. Gledao sam Maradonu na marakani i od tada mi je zvezda u srcu, ali isao sam i na partizanove utakmice jer volim Srbiju više od zvezde iako naravno nisam navijao. Puno puta ste imali strašan tim sa kojim ništa niste uradili, sećam se milka, smajića, stevanovića, mancea, đelmaša, omerovića itd, strašan ukomponovan tim bez realnih rezultata. Imam dosta godina i ono što zameram grobarima je sto je kod vas mržnja ka drugima mnogo izraženija od ljubavi prema klubu,a kod tebe ovo sto sam napisao, pominješ našu bruku, a vaša bruka svetlosnu godinu veća.

Стари циган

pre 2 godine

Нема шта да се препиремо ко је више допринео.
Чињенице су необориве.
У периодима Звездине доминације у домаћем првенству цветао нам је и клупски и репрезентативни фудбал.
У периодима Партизанове доминације, није нас било нигде.
Шта то говори.
Говори да се Звездина доминација заснива на здравој конкуренцији и једнаким условима за све да се боре и остварују своје циљеве.
Такође говори да се Партизанова доминација заснива на сили и бахатости, саплитању конкуренције неспортским средствима да би само један клуб доминирао. Из таквих услова у домаћем првенству следила је импотенција самог Партизана за било какве веће успехе у Европи. Што се тиче репрезентације, потпуно је евидентно да кад год је већински састављена од фудбалера пониклих или који су стекли име и репутацију у Звезди, било је каквих таквих успеха.

Стари циган

pre 2 godine

@marko992
Брљаш са словима и речима и имаш помало конфузне мисли, али генерално, видим да си функционално писмен и да ниси глуп. Зато ми заиста није јасно шта теби није јасно. Прочитај поново мој први коментар. Толико је све јасно да просто боли. То што се ти са тиме не слажеш, то је друга ствар. И зато си ушао у полемику. Поновићу. Поента је да кад Звездини играчи играју за репрезентацију, тада играмо добро и правимо какве такве успехе. Да, Партизан је доминирао у време Антића. Али како. Уз помоћ политичара, савеза и судијске организације. Антић је препознао где је квалитет и то форсирао. Није насео на новинске наслове који су од ваших превара играча правили неке ведете. Већина од њих никад ништа нису направили у иностранству и враћали се у Партизан као пропали играчи. Лажне набеђене звезде несвесне колико не знају јер су у Србији играли намештена првенства, добијали фаулове и пенале рушећи се од промаје, не добијали картоне за дивљачке стартове, намерна ударања без лопте, повлачења за дрес, рушења с леђа, псовање судије, играли пријатељске против филијала из Куле, Смедерева, Банатског Двора, итд. С друге стране, Звездини стасали на неправдама где цео систем не само да потпомаже највећег ривала, већ уништава клуб за који сами играју. Е видиш тога данас нема. Имате једнаке шансе да будете шампиони као и ми пре почетка првенства. У време ваше тзв.доминације ви сте стартовали са већ уписаних +30. Обезбедили вам Џомба и оно друштво који су вам седели у УО. Циркус, једном речју.

ja

pre 2 godine

E, a setite se situacije u doba Toleta, kad nijedan naš klub nije mogao ni da prismrdi Evropi sem Partizana (koji se tamo redovno brukao i urnisao nam koeficijent) i ovo sada. Nadomak smo čak 5 mesta u Evropi. Da je pameti da nam se liga smanji na 10 klubova, to znači da bi nam pola lige igralo u Evropi - i to gotovo sigurno, jer bi se onda novac slivao samo u 10 klubova i to bi dodatno podiglo kvalitet lige, što bi odgovaralo i Zvezdi i Partizanu, jer bi bili daleko konkurentniji u LŠ, kad bi imali jače utakmice u domaćoj ligi...

e moj... ti

pre 2 godine

pa zvezda nije mogla 26 godina da prođe u evropi prvo kolo, znači trebao je partizan da osvoji lš da bi udbaši ušli u to takmičenje?

DM32

pre 2 godine

Uvek sam se radovao evropskim pobedama svih nasih klubova zbog koeficijenta i da imamo dva predstavnika u Ligi Sampiona. Nikad nisam ni pretpostavio da bismo mogli imati direktnog ucesnika. Ako se to desi, izbice gradjanski rat u Beogradu zbog Zvezde i Partizana, titula ce dobiti na tezini nevidjeno.

Sreten Zujkic

pre 2 godine

Sve je to lepo ali bez kontinuiteta rezultata nema ništa. Eto, sad smo igrajući realno lakša takmičenja popravili koeficijent i približili se tome da imamo lakši pristup LŠ i šta kada je sezonu-dve odigramo bez rezultata pa padnemo na 25. mesto - što je realna stvar? Onda opet iz početka, skupljaj koeficijent iz godine u godinu i tako u krug. Dakle, jedino rešenje je KONTUNIUTET.

my way

pre 2 godine

Кад добијем ћерку назваћу је Ел Фарду... најзаслужнији човек за то што читамо у овом чланку. Показује се и оно да вечити вуку једни друге и да нема јаког Партизана без јаке Звезде и обрнуто.

urmas

pre 2 godine

Realno je da Zvezda bude u prva dva u grupi, a Partizan da bude prvi u grupi. Onda ćemo da vidimo gde smo. Nema potrebe da se sada ložimo. U ostalim sportovima redovno imamo timove u LŠ (košarka, vaterpolo, odbojka,...), pa to i ne pominjemo - podrazumeva se.
P.S. I još nešto: Zvezdaš sam, što je za moj komentar nebitno, ali je nekima to izgleda najvažnije.

....

pre 2 godine

Ne postoji teorija da ostanemo tu, biće krvava borba za to 15. mesto, pa pogledajte koliko ostale zemlje imaju timova u LS LE i LK i sve se isto boduje. Čuj 11. - smešna vest
(Mihalj, 1. oktobar 2021 09:30)

Evo, ja pogledao, Hrvati imaju samo jedan tim i oni su na 15 mestu. Zaista smešan komentar.

John Deere

pre 2 godine

Zamislite tek koje ce mufte da se prave kada bude postojala mogucnost da jedan nas tim ide direktno u LS. Pa tek cemo onda da gledamo namestaljke. Nismo mi za to generalno. Nasa realnost su LE i LK.

МАРАШ

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Računajući 5 zadnjih sezona u redu,mada,nije baš sve uradila Zvezda.Zvezda 60,5 a Partizan 38,5.
Ali evo,navešću bodove po godinama počev od 2008-me:
ZVEZDA 1-4-0,5-2-3-2-0-0-3-14-13-10,5-15,5-7,5 = 76

PARTIZAN 6-6,5-9-3-6-2-7-10,5-1-10,5-6-10,5-3,5-8 = 89,5
Nisam našao podatke za ranije godine ali s obzirom da je Partizan igrao i prošao grupu UEFA kupa i igrao grupu LŠ sa 3 nerešene utakmice ta bi razlika bila veća u korist Partizana.

A bila je Vojvodina u 2 navrata najkorisnija pa čak i Rad je imao jedne sezone 3,5 boda a Zvezda 0.

Ovo je timski rad,znaš?Oba tima rade u zajedničkom interesu koliko god to njima i njihovim navijačima smetalo.Kamo sreće da je Zvezda pratila Partizan od sezone 2004/5 kada je partizan prošao grupu i prvo prolećno kolo protiv Dnjepropetrovska (zaustavljen od kasnijeg pobednika UEFA kupa CSK Moskva) pa do 2015-te.Odavno bi imali direktnog učesnika LŠ.Sada je situacija drugačija.Zvezda je više učinila poslednjih 5 godina ali tu je i jaki Partizan.

no name

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.
(zoomax, 1. oktobar 2021 09:15)

Ne garantuje 11-to mesto direktnog učesnika već 10-to!8-mo,9-to i 10 mesto su držale Rusija,Belgija i Austrija i zato Zenit,Briž i Salcburg igraju direktno u grupi LŠ.Austrija je sada 8-sma i nedostižna nam...
(МАРАШ, 1. oktobar 2021 08:46)

E ovaj prvi komentaror je bas funkcionalno nepismen. Za ovu sezonu se računa rang lista iz 2019 kad je Škotska bila 14.

Za ovog drugog da 11 mesto nosi direktnog učesnika lige šampiona, ako je prvak neki od timova ( na pr iz velike petice)koji već imaju garantovano učešće. U 90% donosi.
Ali dobro Srbija treba da računa da je 13, jer pitanje vremena kad će Belgija da nas preskoči sa 4/5 timovam u grupama.

A sa druge strane nije ovo baš uspeh naše lige, jer ostali timovi primaju po 5 komada kad izadju u kvalifikacije. I što neko kaže država baš daje novce Partizanu i C.Zvezdi.
Ima tu i osnivanje lakšeg puta u kv za manje države pa i ova liga konferncije.
Nego i pad srednjeg fudbala u Evropi, pa C.Zvezda I Partizan drže po 4, 5 godina igrače Ben, Kanga, Katai, Pavkov.
Partizan Natka, mogao je i Sumu.
Ranije ako igrači izdrže 2 god, pa pravac Belgija, Portugalija,Turska ili tamo neki Arapi. Mozda je to i najveća razlika.

Srdjan

pre 2 godine

pa zvezda nije mogla 26 godina da prođe u evropi prvo kolo, znači trebao je partizan da osvoji lš da bi udbaši ušli u to takmičenje?
(e moj... ti, 1. oktobar 2021 10:21) pazi sada ovo: Partizan nije nikoga pobjedio u LS 37 godina!

pope

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)


sve tacno osim ovog "dokle god". Privatizacija bi se desila posle 5.okt pa ako nije 20 godina, nikada je nece ni biti. Ako pricamo o "Blizancima" za ostale ne znam

МАРАШ

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)

Računa se samo 5 zadnjih sezona.
ove godina je Partizan doneo više od Zvezde: 2,000 naspram 1,875.

Mihalj

pre 2 godine

Ne postoji teorija da ostanemo tu, biće krvava borba za to 15. mesto, pa pogledajte koliko ostale zemlje imaju timova u LS LE i LK i sve se isto boduje. Čuj 11. - smešna vest

CisTo_OnAkO

pre 2 godine

Svaka cast i jednima i drugima,nekad je ovo bio samo san a brzo je postalo realnost.Vrlo lako se moze desiti da stignemo Ukraince jer se nece proslaviti i i vrlo malo skupiti bodova pogotovo u ligi sampiona.Za razliku od toga Partizan i Zvezda nikad bolju priliku nisu imali za povecanje koeficijenta...ovi sto se sprdaju da partizan igra cipiripi takmicenje i tome slicno mora da znate da se u toj ligi dobija potpuno identican broj bodova za povecanje koeficijenta za pobjedu,pćremi,prolaz dalje... jedina ali jedina razlika je sto pobjednik grupe u ligi evrope dobija 4 a u ovoj ligi 2 boda,sve ostalo isto.Tako da vrlo realno je da ce Partizan sakupiti i vise bodova od Zvezde jer ima lakse protivnike.Uglavnom srecno za oba nasla kluba.

8888

pre 2 godine

Vidim da mnogi porede nas i Belgiju. Mnogo je teze osvojiti bodove Belgiji nego nama, jer se njima sve deli na 5 npr 20:5=4 koeficijent, a nama 20:4=5 koeficijent. Imamo tu prednost koju treba iskoristiti.

Sale

pre 2 godine

15to mesto je veoma realno a 11 nazalost za sada nedostizno, potrebne si nam jos bar 2 godine sa bar 2 tima u grupnim fazama, i da tamo ostvaruju pobede.
Mozda je teoretski moguce da preskovimo Skotsku i Ukrainu ali iza nas je Belgija koja nas sigurno prestize jer imaju 4 prestavnika koji dobro igraju.

Tesko da sa dva tima mozemo da se ustalimo na listi, za to su nam potrebna jos bar dva kluba pored Partizana i Zvezde, da oni donesu neki bod i udju u ligu konferencija. To bi trebalo da bude cilj fudbalskog saveza.

marko992

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Potpisujem.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:43)

Ne bih se složio u potpunosti. S jedne strane, LE i LK jesu realni dometi, a opet sa druge strane znate šta znači direktno mesto u LŠ? Nisam siguran koliko je direktno mesto dostižno i realna priča, ali to menja način poslovanja. Možeš kasnije da počneš pripreme, praviš ekipu za LŠ a ne za kockanje do iste, samim tim ako si već učesnik imaš šanse da dosta rano tj na vreme kompletiraš ekipu jer će biti i veća ponuda igrača. To bi isto moglo povući i jedno mesto u LE. Samim tim, neće biti tolika katastrofa ako se ne bude šampion. I opet ista priča, imaš zagarantovano mesto, kasnije pripreme, praviš ekipu za učešće a ne za mini ligu do istog. Recimo u slučaju Zvezde. Da kao šampion ima direktno mesto u LŠ, mogli bi Milunu da daju pare da ostane tj on ne bi ni razmišljao o odlasku kad bi znao da će se igrati LŠ, bili bi konkretniji u slučaju Prijovića ili bi iskeširali za onog Ohija da dođe odmah. Onaj levi bek koji se spominjao bio bi doveden i samim tim u startu imaš jaču ekipu. To naravno nije dovoljno za Bajern ili PSŽ, ali neće biti 3 Bajerna u grupi. Ne znam koliko je direktno mesto realno ostvarivo, ali to mnogo toga donosi.
(Zlatko, 01. oktobar 2021 09:20)

Slazem se da menja nacin poslovanja ,ali ne i kod nas.Zna se gde ide "visak" para kada su nasi klubovi u pitanju.Sa druge strane,debelo ce se smanjiti broj bodova za koeficijent jer ci biti jedna ili mozda cak ni toliko pobeda(mislim kada se udje u grupnu fazu).
Kada se sve sabere ocigledno je sta nam vise odgovara.

Nebojsa

pre 2 godine

Nemamo mi ekipe za LS, za to takmicenje mora mnogo novca.
LS trazi ozbiljne strance,a mi nismo u mogucnosti da priustimo skupog i ozbiljnog stranca za sada.
Dok se ne stvore uslovi za LS mi treba da fokusiramo na LE, to je takmicenje u kome mozemo da igramo .
Sa dva prestavnika u LE , moze da se osvoji dosta bodova da jedan ide direktno u LE a drugi od treceg kola i bio bi nosilac u plejofu.
U LE moze da se prezimi , C.Zvezda je oba puta u poslednjih godina igrala na prolece u LE i ove godini je na dobrom putu.

toboparaliza

pre 2 godine

Realno je da prestignemo Škotsku jer su Seltik i Rendžers slabi ove godine. Možda i Ukrajinu i Rusiju. Još da izdržimo juriš Belgije i Švajcarske i čudo će se desiti.

King

pre 2 godine

Ja više pamtim pobedu protiv Liverpula nego bilo koju pobedu u LE. Zbog takvih utakmica se igra fudbal.
(Ilija Dukić, 1. oktobar 2021 09:54)
pamtiš li posle toga 0:6 kod kuće, ili 1:6 ili 0:4?

0ypa7

pre 2 godine

Ovo nije lose ali nismo mi za LS, do pre 4-5 god.nismo bili ni za Ligu Evrope, treba biti realan i priznati da je UEFA umnogome doprinela tako sto kvalifikacije za LS ne igraju klubovi lige petice ai i put sampiona je pozitivna stvar, cesto se izbegne PSV ili Benfika/Porto/Sporting.

Liga šampiona

pre 2 godine

Zamislite našta će ličiti sezona u našoj ligi gde šampion direktno ide u Ligu šampiona! Bićemo svedoci rata Zvezde i Partizana verovatno dosad neviđenim na ovim prostorima!
(Zijad Žigić, 01. oktobar 2021 08:49)
Ličiće na ovo što već jeste od 2012 godine, otimaće što više mogu skotovi.

Vojvoda_Sindjelic

pre 2 godine

Bravo i konacno. Ovako je i moglo u periodu od 2008-2015, ali tada je bio Tole predsednik fss pa je on sprecavao czv da igra evropu (igrala je samo kvalifikacije), pa je igrao samo Partizan evropske jeseni. Bitno da Partizan igra konstatno evropu, pa kad se prikljuce drugi klubovi kao sad czv par godina eto uspeha, samo da se nastavi tako.

PAOK

pre 2 godine

Sve ovo ide na ustrb ostalih klubova u Ling Longu. Nema vise Vojvodine,Radnisckog,Cukarickog....Nekad su se drzali protiv blizanaca i cupali bodove, a sad je sve plitak potok. Liga postala sprdnja. Ogroman novac ulozen u Partizan i Zvezdu dovvodi do njihovih rezultata u evropi,al nasa liga ce se jos manje pratiti.
(mangup, 1. oktobar 2021 08:59)

Pa da blizanci su krivi sto Vojvodina i Cukaricki gube sa 4,5 razlike u Evropi.Radnicki je ispao od Flore lagano.Evo Makabi juce protiv LASK-a izvukao bod.

Sića

pre 2 godine

I kada misliš da glodarskoj gluposti dođe kraj, oni te demantuju.
Zamolio bih urednika sajta, očigledno po naslovima vesti koji se provlače godinama unazad, navijača Partizana, da selekciju objavljivanja komentara usmeri i ka Partizancima, da se ne brukaju više.

Ivan

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)

tako je a znamo kome se to ne sviđa i ako su svesni da nisu nista doprineli ali nece da priznaju.

Ljubisa Livac

pre 2 godine

@bbROD

Boduje se samo poslednjih 5 godina gde partizan ne doprinosi puno. I to vase ucesce u evro takmicenjima se svodi na statiranje, bez bilo kakvog rezulata. Za te dve sezone u LS nemate ni pobedu, a drugo ucesnje nula bodova.

marko992

pre 2 godine

@marko992
Ја сам теби одговорио на питање о репрезентацији. Али ти имаш расуту пажњу. Скачеш са теме на тему, заборављаш које си теме сам иницирао. Типично за младиће. Ништа, ништа, доћи ће то све на своје. Временом, кад схватиш неке ствари, почећеш чак и за Звезду да навијаш. Биће то права катарза у твом животу. Да ли ће Лалат проговорити, то не знам. Али знам да су Матеус, Дмитровић, и још раније Радмило Михајловић, итекако имали шта да кажу.
(Стари циган, 01. oktobar 2021 14:26)

Teme koje si ti dete inicirao su sledece:
Kada je Zvezda prva prvenstvo jje regularno i reprezentacija igra dobro,jos si kao da to potkrepis naveo i pok. Antica i uspeh reprezentacije.
Naravno realnost je dijametralno suprotna.
Da nije regularno (ja za razliku od tebe dete ne mislim da je uvek neregularno)naveo sam ti kao najbolji primer meceve timova koje je Lalatovic vodio protiv Zvezde.
Napisao sam i posto se radi o navodnoj vezi Zvezde i uspeha repr. da to objasnis.
Primer Antica ako posmatramo kroz prizmu neke povezanosti(koju si sam inicirao) nikako ne stoji-svih tih godina je Partizan apsolutno dominirao.
Sta si hteo uopste reci po bilo kom pitanju ostace tajna.

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

To 11. mesto i direktan plasman u LS, srpski fudbal trenutno ne moze da "podnese". Ekipa od koje se ocekuje da donese najvise bodova bi bila osudjena na 5-6 poraza u grupi LS i donela bi oko nula bodova, sto bi strovalilo koeficijente u provaliju.
Ovo sa dva predstavnika i nekim kvalifikacijama, uz dobre rezultate jos po nekog kluba u ovim ostalim takmicenjima mozda bi i moglo da se odrzava na duze staze...

jsx

pre 2 godine

milos
Od fudbala imamo kakve-takve koristi. Dolaze strani navijaci u Srbiju, od novcanih nagrada deo poreya ide drzavi itd. Od olimpijskih sportova nemamo nista, samo trosak na pripreme i penziju osvajaca medalja.

marko992

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34) # Link komentara

Al treba moldavcima?
(Mlada Bosna, 01. oktobar 2021 09:04)

Shvatite ljudi,interes je sve.Privatnik koji zeli da zaradjuje ce i ulagati,kod nas (drzavna svojina),sav visak ide u dzepove-zna se cije.
Nismo za poredjenje.

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Ja gledam ovu tabelu i koliko vidim Rusija je u ogromnom problemu a nju niko ne pominje,kad joj skinu rez iz 2017 god izgubice preko 12 hiljada poena a sto se rez tice za sad sem Zenita koji ima pogodnu grupu i nemaju neke posebne rezultate i ocekuje ih velik pad.

lal

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)
ovo ne moze da postigne jedan klub, makar bio bajern minhen... i sa dva ce biti pretesko... pritom, ako zvezda dominira, bice prva... a ako prvi ide direktno u LS i dobija garantovanih 15 miliona, onda ne vidim zasto bismo umanjivali partizanov doprinos... hvala braco i nek vam je sa srecom u kvalifikacijama za LS... ;)

Lim

pre 2 godine

Svim kritičarima srpskog fudbala ću reći jedno. Srpski klubovi su u zadnja dva meseca pobedili dve portugalski ekipe čija je liga na 5-6 mestu. Pametnom dovoljno

Velija

pre 2 godine

Bravo i konacno. Ovako je i moglo u periodu od 2008-2015, ali tada je bio Tole predsednik fss pa je on sprecavao czv da igra evropu (igrala je samo kvalifikacije), pa je igrao samo Partizan evropske jeseni. Bitno da Partizan igra konstatno evropu, pa kad se prikljuce drugi klubovi kao sad czv par godina eto uspeha, samo da se nastavi tako.
(Vojvoda_Sindjelic, 1. oktobar 2021 09:28)
Ajde molm te objasni kako je to Tole tacno sprecavao Zvezdu da igra Evropu? Kao najnizi igrac na terenu davao golove u 90 min za Strazbur? ili? Kako tacno? Ajde ziv nisam da cujem sta ste smislili na Panter forumima?

no name

pre 2 godine

To 11. mesto i direktan plasman u LS, srpski fudbal trenutno ne moze da "podnese". Ekipa od koje se ocekuje da donese najvise bodova bi bila osudjena na 5-6 poraza u grupi LS i donela bi oko nula bodova, sto bi strovalilo koeficijente u provaliju.
Ovo sa dva predstavnika i nekim kvalifikacijama, uz dobre rezultate jos po nekog kluba u ovim ostalim takmicenjima mozda bi i moglo da se odrzava na duze staze...
(ProkopijeElGrande, 1. oktobar 2021 12:24)

Nece moci naš fudbal ni da podnese ni 12 mesto, ali iz drugih razloga.
Osvajač kupa na pr Vojvodina bi kretala iz plej offa Lige Evrope... Svi igrači koji ne mogu u dva blizanca ici će u treći. Ej naš 3 tim Ikao nikad nije mogao da prodje kvalifikscije siguran učesnik grupe?? Biće to pod radarom Evrope , odlazaka će biti i previše. Tad će uslediti pad.

Demar Derozan

pre 2 godine

Kakva je to lista gde se nas fudbal nalazi na 12. mestu ili tako nesto, bruka, Zvezda i Patizan pobedjuju sve neke amatere, kad je Serif za njih velesila govori o cemu se ovde radi, politicko slupljanje poena koje nema veze sa realnim stanjem na terenu

?!?

pre 2 godine

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.
(bbROD, 01. oktobar 2021 10:26)

А за твоју информацију, једно је бити учесник а нешто сасвим друго побеђивали и доносити бодове. И није играо сваку другу годину.

....

pre 2 godine

Ma što mjesto odmah i osvaja LP i još jedno 100 milijuna eura na poklon.
(mario, 1. oktobar 2021 11:21)

Да ли се то јавио представник ултра-гига нације у фудбалу. Мукице, вама је остао само један клуб у Европи. Погледај где сте на УЕФА ранг листи.

Nikola

pre 2 godine

Nestvaran uspjeh s obzirom na finansije.Privatizovati klubove,Zvezda i Partizan opcija spanskih velikana,skratiti ligu,Futro da markentiski preuzme brigu o ligama,manje se svadjati oko blizanaca braco srbi,kao djeca u vrticu,bas smo nezreli...Drzava(ako postoji) kroz oporezivanje ovih tajkuna(pljackasa)da pomogne klubove,a pre,pre svega da se pobrine o bolesnoj djeci/ljudima kojih je nazalost mnogo..Raditi na svjesti grupe a ne j...... pojedinca(zapadni individualno-otudjujuce-isisavajuci model zivljenja)..E onda mozemo 2 tima u LS...a i drusto bi nam bilo mnogo empaticnije, zdravije i perspektivnije.Ukinuti realitije pod hitno,vrlo bitno.Sve je ovo itekako povezano.Svako dobro svim dobrim ljudima,napred nasi👍👍

Vojvoda_Sindjelic

pre 2 godine

Bravo i konacno. Ovako je i moglo u periodu od 2008-2015, ali tada je bio Tole predsednik fss pa je on sprecavao czv da igra evropu (igrala je samo kvalifikacije), pa je igrao samo Partizan evropske jeseni. Bitno da Partizan igra konstatno evropu, pa kad se prikljuce drugi klubovi kao sad czv par godina eto uspeha, samo da se nastavi tako.
(Vojvoda_Sindjelic, 1. oktobar 2021 09:28)
Ajde molm te objasni kako je to Tole tacno sprecavao Zvezdu da igra Evropu? Kao najnizi igrac na terenu davao golove u 90 min za Strazbur? ili? Kako tacno? Ajde ziv nisam da cujem sta ste smislili na Panter forumima?
(Velija, 01. oktobar 2021 10:09)

Bio sam ironican jer se konstatno naglasava taj period. :)) Kao sto ih je Tole sprecavao da ne uzmu bod u cetiri uzastopna derbija na Marakani, vec ih je Partizan cetiri puta pobedjivao. (2008-2012) Poredjenja radi oni 4 pobede u Humskoj nemaju u zadnjih 10 godina, mozda i vise...

no name

pre 2 godine

Vidim da mnogi porede nas i Belgiju. Mnogo je teze osvojiti bodove Belgiji nego nama, jer se njima sve deli na 5 npr 20:5=4 koeficijent, a nama 20:4=5 koeficijent. Imamo tu prednost koju treba iskoristiti.
(8888, 1. oktobar 2021 10:20)

Ne možes tako da gledaš, kao da su još kvalifikacije i ne zna se koliko će ko imati klubova u grupama. Iako se nama deli sa 4 a a njima sa 5.

Na primer Partizan i C.Zvezda odigraju jedno kolo po nerešeno.
A njima 2 tima pobede, a 2 tima nerešeno.. Otprilike odigraju savršeno kolo.
I oni su nas stigli biće razlika 0.1 za nas.Baš moraju da imaju njihova 4 tima loše rezultate u još 4 kola da nas ne prestignu pre proleća!

Draganznas

pre 2 godine

Jedni ovako drugo onako. Sami smo krivi za sve I jedni I drugi, a najvise svi zajedno,her nam.politiku vode ne Srpska balega, diktature vec 21g, ovih 9 najgorih. Prvo resimo nasu slobodu, posle cemo lako za klubove.

Ustaj sine sedam je. -Mama jel Kavani?

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)
@
Dobro je da Zvezda i pored rekordnih poraza na Marakani 0-6 i sa po 5-6 golova na gostovanjima ipak nešto donosi. Zveda je tim koji je primio najviše golova u LŠ.

no name

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.
(zoomax, 1. oktobar 2021 09:15)

Ne garantuje 11-to mesto direktnog učesnika već 10-to!8-mo,9-to i 10 mesto su držale Rusija,Belgija i Austrija i zato Zenit,Briž i Salcburg igraju direktno u grupi LŠ.Austrija je sada 8-sma i nedostižna nam...
(МАРАШ, 1. oktobar 2021 08:46)

E ovaj prvi komentaror je bas funkcionalno nepismen. Za ovu sezonu se računa rang lista iz 2019 kad je Škotska bila 14.

Za ovog drugog da 11 mesto nosi direktnog učesnika lige šampiona, ako je prvak neki od timova ( na pr iz velike petice)koji već imaju garantovano učešće. U 90% donosi.
Ali dobro Srbija treba da računa da je 13, jer pitanje vremena kad će Belgija da nas preskoči sa 4/5 timovam u grupama.

A sa druge strane nije ovo baš uspeh naše lige, jer ostali timovi primaju po 5 komada kad izadju u kvalifikacije. I što neko kaže država baš daje novce Partizanu i C.Zvezdi.
Ima tu i osnivanje lakšeg puta u kv za manje države pa i ova liga konferncije.
Nego i pad srednjeg fudbala u Evropi, pa C.Zvezda I Partizan drže po 4, 5 godina igrače Ben, Kanga, Katai, Pavkov.
Partizan Natka, mogao je i Sumu.
Ranije ako igrači izdrže 2 god, pa pravac Belgija, Portugalija,Turska ili tamo neki Arapi. Mozda je to i najveća razlika.

objektivno

pre 2 godine

Sumanuto je prepirati se ko je bolji od srpskih klubova. Ono sto je jedino bitno je da se razume, kao i sve ostalo, pare se stalno stampaju i nekoliko miliona € nije nista posebno za klubove. Nasi klubovi bi mogli da postanu ponovo relevantni kada bi imali budzet slican drugim relevantnim klubovima a to nije nedostizno. Tuzno je sto su se sportovi sveli na kupovinu igraca sirom sveta, globalna ekonomija u sportu. Kada se jednom budemo vratili i ne bude svaka utakmica pravo cudo nego normalna stvar, nedostajace ono vreme kada nije bila gomila stranaca u timu.

Ivan

pre 2 godine

Ne znam odakle vam ideja da ce Srbija imati direktnog ucesnika jer to nije tacno. Srbija ce ako prestigne Cesku zaista imati 2 predstavnika u Ligi Sampiona, ali ce i Zvezda i Partizan u tom slucaju igrati kvalifikacije. Ko bude prvi u sampionatu ici ce u stazu sampiona, dok ce drugoplasirani ici u stazu ligasa gde su ostale ekipe koje su bile 2,3 ili 4 u svojim sampionatima

Banja Luka

pre 2 godine

Potpuno nebitno prepucavanje ove djece ko je koliko donio bodova. Ono sto je vazno je to da prvih 5 ili 6 zemalja pokupise 80 posto bodova, pa se ostatak dijeli na druge zemlje. Tu smo za sad dobri, jer realno skupljamo bodove u "manjim" takmicenjima. Plasman u LS donosi sam od sebe 4 boda koji se dijele sa brojem klubova. Dva mjesta u kvalifikacijama u LS, zatom dva u kval. za LE gotovo sigurno donosi minimum dvije, a vrlo vjerovatno i tri kluba u grupama bilo kog takmicenja. To donosi novac, sto da nema lopovluka u klubovima bi trebalo da se ulaze u igracki kadar i dugorocno osigurava ovaj broj klubova u Evropi na duzi period. Znaci, zaustaviti lopovluk u upravama i fudbal ima veliku sansu da napreduje kad nam se vec poklopilo ovo bodovanje

PredragDrobnjak

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)

Imacemo sansu sledece godine. 😉

solja

pre 2 godine

Blago meni za tih 15 miliona, ja od toga nemam ama bas nikakve koristi. To je kao da se radujem sto je moj gazda povecao profit, a meni plata ista.

Zmajko

pre 2 godine

Steta sto Zvezda nije vise od deceniju uopste igrala grupne faze BILO kog evropskog takmicenja pa je Partizan vukao ceo SRB koeficijent SAM. A o prilivu stranog novca prodajom bilo kog igraca (od Nikole Zigica) da i ne govorimo. Zvezda=bunar bez dna! ;)
(dejan, 1. oktobar 2021 09:38)

Vidi sto je stavio smajli na kraju pa misli da je cool :). To nije steta vec sistemsko urusavanje jednog sportskog drustva od strane politicara miljenika druge strane. Takodje novac od prodaje igraca Zvezde za vreme inflacija je isao ne u klub nego u drzavnu kasu!

marko992

pre 2 godine

@marko992
Сине, да не би чика пуно писао и враћао се у прошлост. Млад си, знаш са компјутером, интернетом. Само погледај ко је чинио репрезентацију у време Радомира Антића - последњи пут кад смо играли неки фудбал, народ пунио стадионе, навијао...
(Стари циган, 01. oktobar 2021 13:45)

Gresis dete,Antic sa ovom situacijom nema nikakve veze.
Brkas pojmove,bolje progovori koju o Lalatu i Zvezdi, u vise tomova moze se knjiga napisati.
I na kraju,nik podrazumevano, ne znaci da znas koliko doticni ima godina.

bu2nin

pre 2 godine

ljudi,ako imamo jednog direkrnog ucesnika,on moze da racuna na 25 miliona prihoda iz LS a to znaci odmah u startu pravljenje kvalitetnije ekipe a samim tim i cijele lige!

giorgio marchetti

pre 2 godine

Sve je to lepo videti, ali čak iako dođemo do ta čuvena 2 učesnika u kvalifikacijama za LŠ, to ne znači da ćemo i ući u LŠ, jer oba tima kreću od Q2. U tom slučaju, 1. će imati nešto lakši zadatak nego sada, dok će 2. imati mnogo teži zadatak, čak i u Q2 gde su Austrijanci, Česi, Danci, dok u Q3 i PO dolaze Portugalci, Francuzi, Belgijanci, Rusi,Ukrajinci. To, takođe, ne znači da će i u narednoj sezoni oba tima igrati u LŠ. Koliko se sećam, Hrvati su imali 2 tima u Q2 u LŠ i još tri kluba u kvalifikacijama za LE i nisu se proslavili (zato što imaju samo Dinamo, nemaju drugog da pogura), pa je već sledeće sezone sve bilo po starom. S obzirom da imamo još jedno takmičenje, to i nije toliko loše kako se nekima čini. To bi nam dalo šansu da vidimo gde smo zaista u odnosu na npr. Tursku, Ukrajinu, Rusiju, Češku, Austriju, Dansku. Imali bismo, kao i do sada, 2 respektabilna predstavnika u grupi u Evropi, što moramo da imamo svake godine, bar jedan u LE. Samo je potrebno da održavamo kontinuitet učešća u eliminacionim fazama i nagrada će doći. Za nešto na duže staze potreban nam je treći, ali mi trećeg skoro pa i nemamo, a nekada smo ga imali (ali tada nismo imali prvog i drugog kao sada). Rusi i Ukrajinci su se, da bi stigli do 2 mesta u LŠ, probijali kroz LE i to godinama, iako su grupu u LŠ retko prolazili, pa što ne bi i mi.

ToleonE

pre 2 godine

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.
(bbROD, 01. oktobar 2021 10:26)

А за твоју информацију, једно је бити учесник а нешто сасвим друго побеђивали и доносити бодове. И није играо сваку другу годину.
(?!?, 01. oktobar 2021 10:31)

Samim tim sto je ucesnik to znaci da je donosio bodove tim plasmanom, da ne pricamo dalje. U poslednjih 5 godina Partizan je takodje igrao grupne faze i donosio bodove a czv u periodu kad je Partizan osvajao titule nije , tu je sad razlika ...

Куп је битан

pre 2 godine

Полако људи, прерано је за еуфорију. Белгија ће нас највероватније престићи зато што имају још четири клуба у игри. Ни Швајцарска није далеко. Јанг Бојс и Базел играју добро.

МАРАШ

pre 2 godine

@se toga bojiš.
(МАРАШ, 01. oktobar 2021 09:04)

Po niku ti se vidi da si klinjo.
Ok je igrati lš, o tome svako mašta. Ali naša realnost je Liga evrope. I za cz i za par.
Kartu za npr. Liverpul u lš pre par godina su i tako dobili određeni, mi smrtnici možemo samo da sanjamo. Što dalje implicira da ulaskom u lš profititaju samo čelnici kluba, a pošteni navijači i tako tribine videti ne mogu u takvim utakmicama, kad se karta deli poznanicima, partijskim članovima, mafijasima....
(samo onako kažem, 1. oktobar 2021 11:25)

JA SE TAKO PREZIVAM,POREKLO MI JE IZ ZETE i NISAM GLEDAO NIJEDNU EPIZODU "JUŽNOG VETRA"!
Koliki sam "klinjo" 1974-te sam kao klinjo lično sakupljao autograme naših reprezentativaca na surčinskom aerodromu pred njihov polazak u Frankfurt na majstoricu sa Špancima,od Katalinskog do Šurjaka,Žungula,Aćimovića i ostalih.
Pre će biti da si ti klinjo ako si moj nik(moje prezime) povezao sa serijom "Južni vetar".

smiljkai

pre 2 godine

Korumpirana takmicenja i klubovi unistavaju nase sanse za bilo sta. Da je ovo iole legalna zemlja, takmicenja bi bila kompetitivna, vise klubova bi se borilo za vrh, a samim tim bi vise njih ucestvovalo u medjunarodnim takmicenjima. Mnogo je lakse osvojiti vise bodova sa 5, nego sa dva kluba.

Kiki

pre 2 godine

@МАРАШ
Red Bull nije isao direktno vec je igrao kvalifikacije. Isao je sampion Turkse kao 11. liga. ​
Tacno 11. mesto ne garantuje direktnog ucesnika, ali to zavisi od buduceg osvajaca, ukoliko osvajac naredne sezone se kvalifikuje kroz nacionalno prvenstvo onda da 11. mesto garantuje sigurnog predstavnika.

darko

pre 2 godine

Ovo je sjajno. Šteta što nema još jednog kluba da malo doprinese.
Duboko verujem da sledeći korak mora da bude smanjenje lige na 12 klubova, ukidanje pravila bonus igrača, mogućnost privatizacije klubova i povećanje broja stranaca. Svidelo se to nama ili ne, sve ostale države su to napravile, liberalizovale i nema razloga da mi bežimo od toga. A ne mogu da verujem da su navijači i dalje podeljeni i da žele loše onom drugom klubu, kada su bodovi (koeficijent države) nešto što nose svi timovi. Tako imate nebitne klubove lige petice koji su ispred Partizana i Zvezde, zbog tri puta višeg državnog koeficijenta. Sa srećom svima!

samo onako kažem

pre 2 godine

@se toga bojiš.
(МАРАШ, 01. oktobar 2021 09:04)

Po niku ti se vidi da si klinjo.
Ok je igrati lš, o tome svako mašta. Ali naša realnost je Liga evrope. I za cz i za par.
Kartu za npr. Liverpul u lš pre par godina su i tako dobili određeni, mi smrtnici možemo samo da sanjamo. Što dalje implicira da ulaskom u lš profititaju samo čelnici kluba, a pošteni navijači i tako tribine videti ne mogu u takvim utakmicama, kad se karta deli poznanicima, partijskim članovima, mafijasima....

Ms

pre 2 godine

Svi ste imali priliku da ove nedelje odgledate bar jednu utakmicu lige sampiona i utakmice Zvezde i Partizana. To su dva razlicita sporta,blizanci nemaju pojma s fudbalom. Kao neke bodove skupljaju,ne znam samo za sta ce im to,30 godina oni kao iskustvo neko skupljaju,i lagano se prodaje ta prica.Totalno negledljiv fudbal,kome da prodas prenos takve utakmice,kakav marketing da napravis?I posle imaju ogromna dugovanja,pa normalno zato sto ne igraju fudbal i ne proizvode igrace,ali zato bodove skupljaju.

hypatija

pre 2 godine

Zaista respektabilan uspeh, ali mišljenja sam da Zvezda ne treba da igra Ligu Šampiona dok ne osvoji Ligu Evrope i pokupi i taj pehar. Naravno, potrebno je da se bori u LŠ, ali da to ne bude primarni cilj, već osvajanje Lige Evrope. Ako ne ove onda već sledeće sezone.Fali nam taj pehar u muzeju. Gazi Zvezdo.

al samo jedna je shvacas....

pre 2 godine

Zamislite da se stvarno domognemo direktnog mesta u LS....kako bi tek tada prvenstvo bilo "regularno". Pa ne bi niko od blizanaca imao nereseno u prvenstvu. Odlucivali bi izmedju sebe stalno i to ko zna u kojoj atmosferi.
(Shurda, 01. oktobar 2021 09:30)

pa ni sada klubovi ne odlucuju izmedju sebe...zna se ko odlucuje.

NijeBitno

pre 2 godine

Čak i da uzmemo to 11 mesto,to ne bi dugo trajalo sa ovakvim sistemom ,malverzacijama i odnosom prema domaćem takmicenju. Jel vidite da se osim u pokušaju jednog večitih pored lige šampiona dočepa liga evrope bilo koji drugi klub iz zemlje da je uspeo da prodje kvalifikacije a kamoli pobedjivao u grupnim fazama sto bi bilo najpotrebnije za održavanje tog potencijalnog 11 mesta.

Neo@

pre 2 godine

dejan, 01. oktobar 2021 08:34)
Ako gledaš iz sadašnje perspektive, onda si u pravu. Ako gledaš ka budućnosti onda nisi!
Imaš primer Salcburga i Zvezde od pre 4 godina, kada ih je Zvezda tukla, a oni ni pre toga nisu mogli ući u LS. Tek nakon toga za godinu ili dve su ušli. I poklopilo se u isto da je austrijska liga postala bolja, uključili se drugi timovi, pa sad imaju stalnog učesnika LS.
Kad znaš da imaš stalnog, praviš tim takav, imaš obezbeđen budžet samo od Uefa.
Treći ili četvrti u ligi će pak znati da polaze iz II ili III kola kvalifikacija, da već imaju prihod od toga, a da mu ulazak u grupnu fazu omogućava još veći. I pravice tim shodno tome, dovešće bolje igrače.
Onaj što je bio V, VI, VII u ligi težice da stvori bolji tim, a kako bi bio konkurentan za prvih 5, pa tako jačas ligu, jačaju i Zvezda i Partizan koji ne mogu više da rasturaju ostatak lige.
Dok je liga ispod 20-og mesta, koji motiv imaju ostali timovi da stvore bolji tim, razmisli? Ovako bogami, svakome će premije od Uefa, a koje su na dohvat ruke, biti ispred nosa!

4k4.Dex

pre 2 godine

Zvezda stvarno čuda čini. Jedini timovi kkoji su je nadigrali ovih 5 godina su superekipe. Sve ostalo smo ili pregazili ili u najgoru ruku bili egal. Baš je bilo uživanje biti Zvezdaš. Hvala Terzi, Miloju, Dekiju i svim igračima koji su prošli kroz klub.

Zoran YNWA

pre 2 godine

Iz nase lige jedino sto nesto igraju u Evropi su CZ i Partizan,dosta ocekivanja je bilo od Vojvodine i Radnickog iz Nisa,na kraju su ostala samo ocekivanja.

marko992

pre 2 godine

(Стари циган, 01. oktobar 2021 13:02)

Samo jos kratko,sada vi dominirate,kakve rezultate ima reprezentacija,gde smo se to kvalifikovali,sta smo osvojili...
Moze i drugo,kada je to uopste imalo bilo kakve veze u zadnjih 50 godina kada je fudbal u pitanju.
Zna se u kojim sportovima i zbog kog kluba si se najvise radovao uspesima reprezentacije,ili mozda nisi jer su najbolji igraci Partizana bili glavni igraci?

marko992

pre 2 godine

Realno je da nisi realan,skini pobede Partizana pa ce ti se samo reci.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:39)

A da odbijes Zvezdine pobede pa da vidis vaznost partizanovih??? Bice ti jasno da to i nije vise od 20% bodova.
(Sremac, 01. oktobar 2021 09:05)

Sta je tebi,da li sam ja napisao da je ovo "realno" 80% Partizanova zasluga ili je tvoj crveni rekao za vas?
Znam da si pun mrznje ali pokusaj bar malo da razmislis za promenu,i pogledaj broj osvojenih bodova.

neutral fe

pre 2 godine

Vidi sto je stavio smajli na kraju pa misli da je cool :). To nije steta vec sistemsko urusavanje jednog sportskog drustva od strane politicara miljenika druge strane. Takodje novac od prodaje igraca Zvezde za vreme inflacija je isao ne u klub nego u drzavnu kasu!
(Zmajko, 01. oktobar 2021 10:12)

hahaha brat tvrdi da je zvezda u vreme inflacije donirala državnu kasu... jedino šta je zvezda u to vreme donirala su kiparske banke.

Aleksandar

pre 2 godine

Vidim dosta komentara ko je koliko doprineo, pa evo malog pregleda:
16/17-20/21 (prethodnih 5 završenih sezona)
Crvena Zvezda - 15.875 (~59%)
Partizan - 9.875 (~37%)
Ostali - 6.000 (~22%)
Ukupno - 26.750

17/18-21/22 (tekuća i prethodne 4 završene sezone, što je aktuelna lista iz vesti):
Crvena Zvezda - 15.125 (~52%)
Partizan - 9.625 (~33%)
Ostali - 4.125 (~14%)
Ukupno - 28.875

Svakako teško da bilo koja ekipa može sama da napravi veliki pomak i najbolje se prolazi kada više klubova doprinese.

Npr u sezoni 20/21 je Zvezda donela 3.875 bodova (što je maksimum u ovih 6 sezona za sada), ali prošla sezona nije bila najbolja od navedenih već pretposlednja jer su ostali tada doprineli samo 1.625. Svih 6 sezona su slične i dobre bodovno za ligu našeg nivoa - poenta je da iako je Zvezda donela 50% više nego što je donela u 19/20 taj pomak se nije preslikao u ukupnom skoru.

Kada je Zvezda bila lošija u evropskim takmičenjima u godinama pre ovih koje su sada na redu tada je Partizan učestvovao sa većim procentom od ostalih.

Nekom velikom čudu se ne treba nadati, Rumuni su jedne sezone bili 7. liga, ali su brzo vraćeni u realnost.

Nama je većina bodova došla iz kvalifikacija, a ne iz učešća - konkretno od ovih aktuelnih 28.875 za sada je 15.875 (55%) osvojeno kroz kvalifikacije, i trebalo bi da konačno prevagne učešće sudeći po tome kako su Zvezda i Partizan krenuli.

nostalgija

pre 2 godine

Ja gledam ovu tabelu i koliko vidim Rusija je u ogromnom problemu a nju niko ne pominje,kad joj skinu rez iz 2017 god izgubice preko 12 hiljada poena a sto se rez tice za sad sem Zenita koji ima pogodnu grupu i nemaju neke posebne rezultate i ocekuje ih velik pad.
(Objavite komentar da neko nesto nauci, 1. oktobar 2021 12:28)
Eto, ti ces nekoga da ucis. Mogao bi prvo ti da shvatis da se rezultati iz 2017 racunaju za ovo sto mi pokusavamo. Uostalom, i nama je to jedna od najjacih sezona, godina koja se brise je 2016.
Ali nema ni potrebe da se o tome razmislja, jer mediji nam nude lajv liste(tu listu si i ti gledao), na kojima je vec obrisano sta treba.

luka

pre 2 godine

E, a setite se situacije u doba Toleta, kad nijedan naš klub nije mogao ni da prismrdi Evropi sem Partizana (koji se tamo redovno brukao i urnisao nam koeficijent) i ovo sada. Nadomak smo čak 5 mesta u Evropi. Da je pameti da nam se liga smanji na 10 klubova, to znači da bi nam pola lige igralo u Evropi - i to gotovo sigurno, jer bi se onda novac slivao samo u 10 klubova i to bi dodatno podiglo kvalitet lige, što bi odgovaralo i Zvezdi i Partizanu, jer bi bili daleko konkurentniji u LŠ, kad bi imali jače utakmice u domaćoj ligi...
(ja, 01. oktobar 2021 10:11)
reprezentacija bila u 10 na fifinoj listi, omladinci prvaci sveta, taj partizan se brukao tako što je igrao sa realom dve utakmice.. danas zvezda ispada od velesila sa kipra i moldavije, pobeda protiv bugara se slavi a partizan se muči sa nekim timovima kojih nema ni na mapi..

marko992

pre 2 godine

(Стари циган, 01. oktobar 2021 13:02)
Ti i realnost,dva pojma.
Ne bi bilo na odmet da si bar koju prozborio o tom vasem velikom uticaju na reprezentativni fudbal ?!
Za neke je bolje da se ne javljaju.

....

pre 2 godine

Pa za vas smo ultra.
Što da pogledam ta lista je danas ovakva sutra može biti onakva uostalom od kada vi srbi vjerujete u te liste kada stalno pišete kako su te liste UEFA i FIFA glupost jer vi niste prvi.
Vi već sanjate milijune eura i LP, a jedva pobijedite Floru
(mario, 1. oktobar 2021 13:09)

По чему "ултра" кажеш?! По трофејима у фудбалу можда које можеш да сањаш узгред речено, или по ранг листи клубова и савеза. Ви живите у прошлости, ово је реалност. Србија ће доћи до 11 места а ти чеш дефинитивно да пукнеш од муке. На сваку вест се јављаш где су хрвати, од БДП до спорта, у свему ћемо бити бољи од вас. Можеш још мало да лечиш комплексе.

nesa80

pre 2 godine

mi smo uvek na nekom pragu,na nekoj granici,fali korak a uvek ta zadnja stepenica je corak,kad smo mi u pitanju sto se tice fudbala uvek ima nesto ali.treba da cutimo tu gde jesmo za bolje i nismo.bolje gledati ovakve utakmice nego cekati svaki minut u ligi sampiona kad ce da padne gol u nasoj mrezi.ok po neki izlet jednom u 10 godina upasti tamo ali prava mera su ova takmicenja pa ako moze da se stigne do nekog cetvrfinala a polufinale je vec naucna fantastika

Стари циган

pre 2 godine

@marko992
Ја сам теби одговорио на питање о репрезентацији. Али ти имаш расуту пажњу. Скачеш са теме на тему, заборављаш које си теме сам иницирао. Типично за младиће. Ништа, ништа, доћи ће то све на своје. Временом, кад схватиш неке ствари, почећеш чак и за Звезду да навијаш. Биће то права катарза у твом животу. Да ли ће Лалат проговорити, то не знам. Али знам да су Матеус, Дмитровић, и још раније Радмило Михајловић, итекако имали шта да кажу.

vuk

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)
pa ok.. vi svake god svejedno imate šansu da uđete u LŠ? Što ne uđete i ne pokidate tamo?

no name

pre 2 godine

Da dodam još i ovo sledeće godine Srbija nastupa sa 16 mesta(to je i malo sreca) gde ima samo jedan tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Znači i sledeća sezona će biti mnogo važna, jer ćemo imati još uvek samo 4 predstavnika. Sad koje mesto uspemo da uhvatimo, nadamo se 11. I to će biti 2 sezone. Osim što ćemo imati 5 klubova u kvalifikacijam Evropi, Partizan i C. zvezda će mnogo teže zdržavati igrače na duži period.
Za naše uslove će dobijati ozbilnjij novac za svakog igrača. Tako posle toga sigurno doalzi pad, ali nije loše da hajpujemo našu ligu 2 godine :)))

samo onako kažem

pre 2 godine

@МАРАШ

Oprosti, nisi klinjo. Ali sve ostalo stoji što sam napisao.
Više volim da kao navijač zvezde, vidim da moj klub pobeđuje i bori se za prvo mesto i proleće u el. Nego da nam bude uspeh što srecno pobedimo jednu utakmicu u lš, a četvrto mesto nam zakucano kao beton.
Ili kao navijač partizana da se radujem pobedama i prolazu grupe, nego da nas tankaju dosta bolji timovi u lš, i isto tako kao cz, da nam uspeh bude jedna pobeda i sigurno 4. mesto.

pop

pre 2 godine

partizan će osvojiti ligu konferencija sa svim pobedama u grupi a zvezda može i do četvrtfinala tako da će biti još bodova.. ovo ne menja činjenicu da nam je liga kriminalna.. kad budem video da i Partizan i Zvezda ne pobeđuju svako kolo znaću da idemo ka nečemu dobrom..

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Blago nama.. Dodatno opravdanje da drzava ulaze vise u fudbal, pa samim tim i da trose narodne. Ovo su rupe bez dna, narod se leci sms-ovima, a zvezdani i partizanu se oprastaju dugovi.

питам за друга

pre 2 godine

Zato cemo i ove godine biti šampioni.Ovo je Zvezdino delo i neće da može da neko drugi pokupi kajmak!
(KoleCZ, 1. oktobar 2021 10:52)

Тако је, ваш напоран рад на повећању гол разлике противничких тимова у Лиги шампиона коначно се исплатио, ред је да га ви покусате.

zoomax

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.

zeck

pre 2 godine

Ne donosi 11. mesto zagarantovano mesto vec 10. Ove godine je Besiktas usao direknro sa Turskom koja je bila 11. samo zato ston e Celsi uzeo LS i ima garantovano mesto a izborio ga je i preko svoje lige. Dakle samo u takvim slucajevima bismo imali direktnog ucesnika. A sa druge strane, ovi sumanuti komentari da nama to nije potrebno itd. Alo deco, ne baljezgajte. Ako nemate sta pametno da kazete manite se komentarisanja, drugaraki savet.

Rakovcanin

pre 2 godine

Alo bre ljudi, oladite malo. Ne izjednacavajte uspeh Zvezde u LE i pobede Partizana u LK. Nemam nista protiv euforije koja je zavladala medju navijacima Partizana posle dve pobede ali... pobedjeni su timovi sa dna evropskog fudbala! Vecina navijaca ne bi umela da pokaze na karti odakle ti protivnici dolaze. Nemojmo da pricom o "evropskim pobedama" u drugi plan stavljamo cinjenicu da igramo trecu ligu.

Стари циган

pre 2 godine

@marko992
Сине, да не би чика пуно писао и враћао се у прошлост. Млад си, знаш са компјутером, интернетом. Само погледај ко је чинио репрезентацију у време Радомира Антића - последњи пут кад смо играли неки фудбал, народ пунио стадионе, навијао...

nista o nicemu

pre 2 godine

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.
(bbROD, 1. oktobar 2021 10:26) # Link komentara

Racunas prosek ko pravi Partizanovac. Onako kako ti mislis da treba, a ne kako se racuna matematicki.

no name

pre 2 godine

Da dodam još i ovo sledeće godine Srbija nastupa sa 16 mesta(to je i malo sreca) gde ima samo jedan tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Znači i sledeća sezona će biti mnogo važna, jer ćemo imati još uvek samo 4 predstavnika. Sad koje mesto uspemo da uhvatimo, nadamo se 11. I to će biti 2 sezone. Osim što ćemo imati 5 klubova u kvalifikacijam Evropi, Partizan i C. zvezda će mnogo teže zdržavati igrače na duži period.
Za naše uslove će dobijati ozbilnjij novac za svakog igrača. Tako posle toga sigurno doalzi pad, ali nije loše da hajpujemo našu ligu 2 godine :)))

mario

pre 2 godine

Да ли се то јавио представник ултра-гига нације у фудбалу. Мукице, вама је остао само један клуб у Европи. Погледај где сте на УЕФА ранг листи.
(...., 01. oktobar 2021 12:32)
Pa za vas smo ultra.
Što da pogledam ta lista je danas ovakva sutra može biti onakva uostalom od kada vi srbi vjerujete u te liste kada stalno pišete kako su te liste UEFA i FIFA glupost jer vi niste prvi.
Vi već sanjate milijune eura i LP, a jedva pobijedite Floru

Slobodan

pre 2 godine

Treba navijati i za jedne i druge i trebamo biti ponosni jer ovo nije moglo ni da se sanja. Mada Zvezdi treba skinuti kapu jer je realno ovo je 80% njihova zasluga...

dejan

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.

da-da...

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..

marko992

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Potpisujem.

marko992

pre 2 godine

Treba navijati i za jedne i druge i trebamo biti ponosni jer ovo nije moglo ni da se sanja. Mada Zvezdi treba skinuti kapu jer je realno ovo je 80% njihova zasluga...
(Slobodan, 01. oktobar 2021 08:30)

Realno je da nisi realan,skini pobede Partizana pa ce ti se samo reci.

Dikan

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)

Šteta što vi nikad ne biste ušli u LŠ da kvalifikacije sad nisu takve da ne možete da igrate protiv nikog jačeg od prvaka Austrije.

Ivan

pre 2 godine

Ne znam odakle vam ideja da ce Srbija imati direktnog ucesnika jer to nije tacno. Srbija ce ako prestigne Cesku zaista imati 2 predstavnika u Ligi Sampiona, ali ce i Zvezda i Partizan u tom slucaju igrati kvalifikacije. Ko bude prvi u sampionatu ici ce u stazu sampiona, dok ce drugoplasirani ici u stazu ligasa gde su ostale ekipe koje su bile 2,3 ili 4 u svojim sampionatima

Sremac

pre 2 godine

Realno je da nisi realan,skini pobede Partizana pa ce ti se samo reci.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:39)

A da odbijes Zvezdine pobede pa da vidis vaznost partizanovih??? Bice ti jasno da to i nije vise od 20% bodova.

Demar Derozan

pre 2 godine

Kakva je to lista gde se nas fudbal nalazi na 12. mestu ili tako nesto, bruka, Zvezda i Patizan pobedjuju sve neke amatere, kad je Serif za njih velesila govori o cemu se ovde radi, politicko slupljanje poena koje nema veze sa realnim stanjem na terenu

Zemljak

pre 2 godine

Da da, jeste sada je 60%-40%, ali je zvezda isključivi krivac što ranije nismo došli u ovakvu situaciju jer kad je partizan redovno igrao evropu bilo je 90%-10%. Jer ste nesposobni. A sad se hvalite na sva usta a ustvari ste nesposobni. Partizan redovno donosi bodove, vi ne. Tačka.

bbROD

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.

Mihalj

pre 2 godine

Ne postoji teorija da ostanemo tu, biće krvava borba za to 15. mesto, pa pogledajte koliko ostale zemlje imaju timova u LS LE i LK i sve se isto boduje. Čuj 11. - smešna vest

mangup

pre 2 godine

Sve ovo ide na ustrb ostalih klubova u Ling Longu. Nema vise Vojvodine,Radnisckog,Cukarickog....Nekad su se drzali protiv blizanaca i cupali bodove, a sad je sve plitak potok. Liga postala sprdnja. Ogroman novac ulozen u Partizan i Zvezdu dovvodi do njihovih rezultata u evropi,al nasa liga ce se jos manje pratiti.

Стари циган

pre 2 godine

Нема шта да се препиремо ко је више допринео.
Чињенице су необориве.
У периодима Звездине доминације у домаћем првенству цветао нам је и клупски и репрезентативни фудбал.
У периодима Партизанове доминације, није нас било нигде.
Шта то говори.
Говори да се Звездина доминација заснива на здравој конкуренцији и једнаким условима за све да се боре и остварују своје циљеве.
Такође говори да се Партизанова доминација заснива на сили и бахатости, саплитању конкуренције неспортским средствима да би само један клуб доминирао. Из таквих услова у домаћем првенству следила је импотенција самог Партизана за било какве веће успехе у Европи. Што се тиче репрезентације, потпуно је евидентно да кад год је већински састављена од фудбалера пониклих или који су стекли име и репутацију у Звезди, било је каквих таквих успеха.

Стари циган

pre 2 godine

@marko992
Брљаш са словима и речима и имаш помало конфузне мисли, али генерално, видим да си функционално писмен и да ниси глуп. Зато ми заиста није јасно шта теби није јасно. Прочитај поново мој први коментар. Толико је све јасно да просто боли. То што се ти са тиме не слажеш, то је друга ствар. И зато си ушао у полемику. Поновићу. Поента је да кад Звездини играчи играју за репрезентацију, тада играмо добро и правимо какве такве успехе. Да, Партизан је доминирао у време Антића. Али како. Уз помоћ политичара, савеза и судијске организације. Антић је препознао где је квалитет и то форсирао. Није насео на новинске наслове који су од ваших превара играча правили неке ведете. Већина од њих никад ништа нису направили у иностранству и враћали се у Партизан као пропали играчи. Лажне набеђене звезде несвесне колико не знају јер су у Србији играли намештена првенства, добијали фаулове и пенале рушећи се од промаје, не добијали картоне за дивљачке стартове, намерна ударања без лопте, повлачења за дрес, рушења с леђа, псовање судије, играли пријатељске против филијала из Куле, Смедерева, Банатског Двора, итд. С друге стране, Звездини стасали на неправдама где цео систем не само да потпомаже највећег ривала, већ уништава клуб за који сами играју. Е видиш тога данас нема. Имате једнаке шансе да будете шампиони као и ми пре почетка првенства. У време ваше тзв.доминације ви сте стартовали са већ уписаних +30. Обезбедили вам Џомба и оно друштво који су вам седели у УО. Циркус, једном речју.

Paja iz Vrcina

pre 2 godine

S obzirom koliki novac drzava pupma decenijama zbog mira u kuci krajnje je vreme i bilo. Zamislite samo da nema korupcije u fudbalu u toj meri kao sto je kod nas na vrhuncu i da svaki politicar ima svoju zaduzbinu u vidu jednog kluba pocev od najjaceg ranga do beton lige bilo bi jos bolje. Sport sportistima!

dežurni

pre 2 godine

Kakav bi ovo posao bio. Bravo za Zvezdu za sve ove godine što je radila u Europi, veliki poguranac je napravila za srpski fudbal. Navijam i za Partizan i za Zvezdu u Europi, baš bi bio spektakl da imamo 2 mesta u LŠ, ili direktan plasman u jedno od takmičenja. Odlično!

Vojvoda_Sindjelic

pre 2 godine

Bravo i konacno. Ovako je i moglo u periodu od 2008-2015, ali tada je bio Tole predsednik fss pa je on sprecavao czv da igra evropu (igrala je samo kvalifikacije), pa je igrao samo Partizan evropske jeseni. Bitno da Partizan igra konstatno evropu, pa kad se prikljuce drugi klubovi kao sad czv par godina eto uspeha, samo da se nastavi tako.

e moj... ti

pre 2 godine

pa zvezda nije mogla 26 godina da prođe u evropi prvo kolo, znači trebao je partizan da osvoji lš da bi udbaši ušli u to takmičenje?

Ljubisa Livac

pre 2 godine

@bbROD

Boduje se samo poslednjih 5 godina gde partizan ne doprinosi puno. I to vase ucesce u evro takmicenjima se svodi na statiranje, bez bilo kakvog rezulata. Za te dve sezone u LS nemate ni pobedu, a drugo ucesnje nula bodova.

dejan

pre 2 godine

Steta sto Zvezda nije vise od deceniju uopste igrala grupne faze BILO kog evropskog takmicenja pa je Partizan vukao ceo SRB koeficijent SAM. A o prilivu stranog novca prodajom bilo kog igraca (od Nikole Zigica) da i ne govorimo. Zvezda=bunar bez dna! ;)

МАРАШ

pre 2 godine

Ne garantuje 11-to mesto direktnog učesnika već 10-to!8-mo,9-to i 10 mesto su držale Rusija,Belgija i Austrija i zato Zenit,Briž i Salcburg igraju direktno u grupi LŠ.Austrija je sada 8-sma i nedostižna nam je u ovoj sezoni jer ima 4 kluba u grupama,Rusija je 9-ta a Škotska 10-ta.Belgija je pala na 13-to mesto.Moramo preskočiti i Ukrajinu i Škotsku kojoj kao i Ukrajini ne cvetaju ruže u ovoj sezon.A i Rusija je blizu.
Dostižno je!!

mario

pre 2 godine

Да ли се то јавио представник ултра-гига нације у фудбалу. Мукице, вама је остао само један клуб у Европи. Погледај где сте на УЕФА ранг листи.
(...., 01. oktobar 2021 12:32)
Pa za vas smo ultra.
Što da pogledam ta lista je danas ovakva sutra može biti onakva uostalom od kada vi srbi vjerujete u te liste kada stalno pišete kako su te liste UEFA i FIFA glupost jer vi niste prvi.
Vi već sanjate milijune eura i LP, a jedva pobijedite Floru

milos

pre 2 godine

Profesionalni fudbal u ovoj zemlji treba zabraniti. Da se novac koji se ulaže u fudbal rasporedi u ostale olimpijske sportove, imali bi medalja koliko i Kina... A od fudbala imamo samo klanove i ratove navijača.

hypatija

pre 2 godine

Zaista respektabilan uspeh, ali mišljenja sam da Zvezda ne treba da igra Ligu Šampiona dok ne osvoji Ligu Evrope i pokupi i taj pehar. Naravno, potrebno je da se bori u LŠ, ali da to ne bude primarni cilj, već osvajanje Lige Evrope. Ako ne ove onda već sledeće sezone.Fali nam taj pehar u muzeju. Gazi Zvezdo.

Ms

pre 2 godine

Svi ste imali priliku da ove nedelje odgledate bar jednu utakmicu lige sampiona i utakmice Zvezde i Partizana. To su dva razlicita sporta,blizanci nemaju pojma s fudbalom. Kao neke bodove skupljaju,ne znam samo za sta ce im to,30 godina oni kao iskustvo neko skupljaju,i lagano se prodaje ta prica.Totalno negledljiv fudbal,kome da prodas prenos takve utakmice,kakav marketing da napravis?I posle imaju ogromna dugovanja,pa normalno zato sto ne igraju fudbal i ne proizvode igrace,ali zato bodove skupljaju.

Dušan Savić

pre 2 godine

Ovo je realna slika lepa je LŠ ali bolje igrati fudbal u ligi evrope i konferencija. I treba da razvijemo još jedan dva tima koji će svake godine igrati ligu konferencija.

МАРАШ

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.

Zar pozicija na UEFA rang listi ne potvrđuje određeni kvalitet?
Da li Barselona nema kvalitet za LŠ zato što je onomad izgubila od Bajerna 8:2 prošle godine ili Dinamo Kijev jer je prekjuče primio 5 komada?Ili Porto nema kvalitet jer je kod kuće primio 5 komada od Liverpula?
Ili Real nema kvalitet jer ga je odalamio Šerif?
Samo neka se to ostvari a ti nemoj gledati ako se toga bojiš.

King

pre 2 godine

Ja više pamtim pobedu protiv Liverpula nego bilo koju pobedu u LE. Zbog takvih utakmica se igra fudbal.
(Ilija Dukić, 1. oktobar 2021 09:54)
pamtiš li posle toga 0:6 kod kuće, ili 1:6 ili 0:4?

marko

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)

Naprotiv, da je Zvezda, dok je Partizan dominirao, igrao LS, LE...bila podrska Partizanu u skupljanju bodova, ova situacija bi se ranije desila.

marko992

pre 2 godine

(Стари циган, 01. oktobar 2021 13:02)

Samo jos kratko,sada vi dominirate,kakve rezultate ima reprezentacija,gde smo se to kvalifikovali,sta smo osvojili...
Moze i drugo,kada je to uopste imalo bilo kakve veze u zadnjih 50 godina kada je fudbal u pitanju.
Zna se u kojim sportovima i zbog kog kluba si se najvise radovao uspesima reprezentacije,ili mozda nisi jer su najbolji igraci Partizana bili glavni igraci?

Mirotvorac

pre 2 godine

Dakle evo zvanicne statistike sa Uefinog sajta koju iznosim samo za one "znalce" koji iznose nebuloze i omalovazavaju doprinos Partizana za doprinos nacionalnog koeficijenta.
Evo i statistike za poslednjih 20 godina i to u 4 preseka po 5 godina koja merodavno kaze ko je koliko osvojio poena. U statistiku ulaze poeni za pobede i neresene rezultate u medjunarodnim kupovima, za poraz nema bodova.

U poslednjih 5 sezona:
- Partizan 38.5 - Zvezda 60
U poslednjih 10 sezona
- Partizan 65 - Zvezda 68
U poslednjih 15 sezona
- PP.Sartizan 91.5 - Zvezda 81
U poslednjih 20 sezona
- Partizan 126 - Zvezda 103.5 bodova

Znaci, ovde se zavrsava svaka polemika o omalovazavanju rezultata Partizana il Zvezde...
.

NBGD

pre 2 godine

Pa tek je pocelo takmicenje. Pa Belgija ima 4/5 ucesnika. Ona ce nas prešišati tako da nemamo šanse da tu i ostane gde smo. Mi smo sakupili bodova jer igramo od jula meseca :-)

....

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 01. oktobar 2021 09:12)


Šteta što Zvezda ravno deceniju nije igrala u Evropi. Inače, osvajaju se bodovi i van LŠ valjda si toliko pismen da znaš.

Ivan

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)

tako je a znamo kome se to ne sviđa i ako su svesni da nisu nista doprineli ali nece da priznaju.

neutral fe

pre 2 godine

E, a setite se situacije u doba Toleta, kad nijedan naš klub nije mogao ni da prismrdi Evropi sem Partizana (koji se tamo redovno brukao i urnisao nam koeficijent) i ovo sada. Nadomak smo čak 5 mesta u Evropi. Da je pameti da nam se liga smanji na 10 klubova, to znači da bi nam pola lige igralo u Evropi - i to gotovo sigurno, jer bi se onda novac slivao samo u 10 klubova i to bi dodatno podiglo kvalitet lige, što bi odgovaralo i Zvezdi i Partizanu, jer bi bili daleko konkurentniji u LŠ, kad bi imali jače utakmice u domaćoj ligi...
(ja, 01. oktobar 2021 10:11)

vest dana: tole branio zvezdi da se kvalifikuje u evrokupove. pitaj tatu od koga ste sve u to vreme ispadali u kvalifikacijama... i tako skoro 20 godina.

Vojvoda_Sindjelic

pre 2 godine

Bravo i konacno. Ovako je i moglo u periodu od 2008-2015, ali tada je bio Tole predsednik fss pa je on sprecavao czv da igra evropu (igrala je samo kvalifikacije), pa je igrao samo Partizan evropske jeseni. Bitno da Partizan igra konstatno evropu, pa kad se prikljuce drugi klubovi kao sad czv par godina eto uspeha, samo da se nastavi tako.
(Vojvoda_Sindjelic, 1. oktobar 2021 09:28)
Ajde molm te objasni kako je to Tole tacno sprecavao Zvezdu da igra Evropu? Kao najnizi igrac na terenu davao golove u 90 min za Strazbur? ili? Kako tacno? Ajde ziv nisam da cujem sta ste smislili na Panter forumima?
(Velija, 01. oktobar 2021 10:09)

Bio sam ironican jer se konstatno naglasava taj period. :)) Kao sto ih je Tole sprecavao da ne uzmu bod u cetiri uzastopna derbija na Marakani, vec ih je Partizan cetiri puta pobedjivao. (2008-2012) Poredjenja radi oni 4 pobede u Humskoj nemaju u zadnjih 10 godina, mozda i vise...

?!?

pre 2 godine

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.
(bbROD, 01. oktobar 2021 10:26)

А за твоју информацију, једно је бити учесник а нешто сасвим друго побеђивали и доносити бодове. И није играо сваку другу годину.

Ustaj sine sedam je. -Mama jel Kavani?

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)
@
Dobro je da Zvezda i pored rekordnih poraza na Marakani 0-6 i sa po 5-6 golova na gostovanjima ipak nešto donosi. Zveda je tim koji je primio najviše golova u LŠ.

Sića

pre 2 godine

I kada misliš da glodarskoj gluposti dođe kraj, oni te demantuju.
Zamolio bih urednika sajta, očigledno po naslovima vesti koji se provlače godinama unazad, navijača Partizana, da selekciju objavljivanja komentara usmeri i ka Partizancima, da se ne brukaju više.

veljko

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)

Делимично си у праву, док је Партизан редовно доносио бодове за ту листу, звезда није могла да прође прво коло квалификација. У ових пет година где звезда игра редовно групе ЛШ, или ЛЕ Партизан је исто играо неколико пута групна такмичења или бар стизао до плејофа. Па ти сада размисли да ли је ово само звездино дело.

lal

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)
ovo ne moze da postigne jedan klub, makar bio bajern minhen... i sa dva ce biti pretesko... pritom, ako zvezda dominira, bice prva... a ako prvi ide direktno u LS i dobija garantovanih 15 miliona, onda ne vidim zasto bismo umanjivali partizanov doprinos... hvala braco i nek vam je sa srecom u kvalifikacijama za LS... ;)

Masariko

pre 2 godine

Mene čudi kako je turska liga tako nisko pala, a toliki novac ulažu i imaju sjajne timove, bar po imenima. Stadioni su im vrhunski, a i navijači mnogobrojni. Istina je da su se fokusirali na košarku i Evroligu, ali ni fudbal ne bi trebalo da ispašta.

Spori meteor

pre 2 godine

To ce biti samo jedna sezona i odmah pad na listi. Ako budemo imali 5 predstavnika svi skupljeni bodovi se onda dele na 5 a ne na 4 kao sada. Nijedan tim sem CZ i Partizana se nece kvalifikovati za grupne faze i samim tim nema bodova

ja

pre 2 godine

E, a setite se situacije u doba Toleta, kad nijedan naš klub nije mogao ni da prismrdi Evropi sem Partizana (koji se tamo redovno brukao i urnisao nam koeficijent) i ovo sada. Nadomak smo čak 5 mesta u Evropi. Da je pameti da nam se liga smanji na 10 klubova, to znači da bi nam pola lige igralo u Evropi - i to gotovo sigurno, jer bi se onda novac slivao samo u 10 klubova i to bi dodatno podiglo kvalitet lige, što bi odgovaralo i Zvezdi i Partizanu, jer bi bili daleko konkurentniji u LŠ, kad bi imali jače utakmice u domaćoj ligi...

smiljkai

pre 2 godine

Korumpirana takmicenja i klubovi unistavaju nase sanse za bilo sta. Da je ovo iole legalna zemlja, takmicenja bi bila kompetitivna, vise klubova bi se borilo za vrh, a samim tim bi vise njih ucestvovalo u medjunarodnim takmicenjima. Mnogo je lakse osvojiti vise bodova sa 5, nego sa dva kluba.

Mlada Bosna

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34) # Link komentara

Al treba moldavcima?

питам за друга

pre 2 godine

Zato cemo i ove godine biti šampioni.Ovo je Zvezdino delo i neće da može da neko drugi pokupi kajmak!
(KoleCZ, 1. oktobar 2021 10:52)

Тако је, ваш напоран рад на повећању гол разлике противничких тимова у Лиги шампиона коначно се исплатио, ред је да га ви покусате.

Liga šampiona

pre 2 godine

Zamislite našta će ličiti sezona u našoj ligi gde šampion direktno ide u Ligu šampiona! Bićemo svedoci rata Zvezde i Partizana verovatno dosad neviđenim na ovim prostorima!
(Zijad Žigić, 01. oktobar 2021 08:49)
Ličiće na ovo što već jeste od 2012 godine, otimaće što više mogu skotovi.

Mare

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53) # Link komentara




Pa kad je Partizan igrao evropu Zvezda nije doprinosila ni malo, ispadala u prvom krugu, a sad kad Zvezda pravi rezultat tu je i Partizan koji pomaže punom parom u tome je caka..

Draganznas

pre 2 godine

Jedni ovako drugo onako. Sami smo krivi za sve I jedni I drugi, a najvise svi zajedno,her nam.politiku vode ne Srpska balega, diktature vec 21g, ovih 9 najgorih. Prvo resimo nasu slobodu, posle cemo lako za klubove.

Andrija

pre 2 godine

Krajne je vreme da država počne da pumpa novac i u FK Vojvodina, možda i da im dopusti da osvoji neki Kup čak i ligu, e onda sa 3 državna projekta nešto i bude.

Zmajko

pre 2 godine

Steta sto Zvezda nije vise od deceniju uopste igrala grupne faze BILO kog evropskog takmicenja pa je Partizan vukao ceo SRB koeficijent SAM. A o prilivu stranog novca prodajom bilo kog igraca (od Nikole Zigica) da i ne govorimo. Zvezda=bunar bez dna! ;)
(dejan, 1. oktobar 2021 09:38)

Vidi sto je stavio smajli na kraju pa misli da je cool :). To nije steta vec sistemsko urusavanje jednog sportskog drustva od strane politicara miljenika druge strane. Takodje novac od prodaje igraca Zvezde za vreme inflacija je isao ne u klub nego u drzavnu kasu!

Rakovcanin

pre 2 godine

Alo bre ljudi, oladite malo. Ne izjednacavajte uspeh Zvezde u LE i pobede Partizana u LK. Nemam nista protiv euforije koja je zavladala medju navijacima Partizana posle dve pobede ali... pobedjeni su timovi sa dna evropskog fudbala! Vecina navijaca ne bi umela da pokaze na karti odakle ti protivnici dolaze. Nemojmo da pricom o "evropskim pobedama" u drugi plan stavljamo cinjenicu da igramo trecu ligu.

4k4.Dex

pre 2 godine

Zvezda stvarno čuda čini. Jedini timovi kkoji su je nadigrali ovih 5 godina su superekipe. Sve ostalo smo ili pregazili ili u najgoru ruku bili egal. Baš je bilo uživanje biti Zvezdaš. Hvala Terzi, Miloju, Dekiju i svim igračima koji su prošli kroz klub.

Klipan

pre 2 godine

Sve je ovo dobro al mi nemamo šta tražiti u LŠ bolje je i kad se obezbede ta 2 mesta u kvalifikacijama namerno ispasti u LE jer bez veze je igrati takmičenje gde ništa ne uradiš bolje par godina igrati LE skupljtati bodove i prodavati igrače za bolje pare nego ići u LŠ i vraćati se sa stadiona sa 4-5 golova u mreži.

Zijad Žigić

pre 2 godine

Zamislite našta će ličiti sezona u našoj ligi gde šampion direktno ide u Ligu šampiona! Bićemo svedoci rata Zvezde i Partizana verovatno dosad neviđenim na ovim prostorima!

VSA

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 01. oktobar 2021 09:12)
Racubaju se periodi od 5 poslednjih godina, Partizan je od kada se dobijaju bodovi za koeficijente, skupio ubedljivo najvise. U poslednjih 5 godina je to Zvezda, ali ukupno je Partizan osvojio vise. Svaki petogodisnji period je osim ovog Partizan imao po 10 tak bodova vise za koeficijent. Zvezda se sada ustalila, problem su jos dodatni klubovi, jer Zvezda i Partizan donose bodove, problem su ostali ucesnici, jer se broj bodova za izracunavanje koeficijenta deli sa brojem ucesnika od pocetka kvalifikacija i to uvek pokvari koeficijent.

Б

pre 2 godine

Чим се наш слабашни фудбал ближи врху, нешто није у реду са тим системом бодовања.

nesa80

pre 2 godine

mi smo uvek na nekom pragu,na nekoj granici,fali korak a uvek ta zadnja stepenica je corak,kad smo mi u pitanju sto se tice fudbala uvek ima nesto ali.treba da cutimo tu gde jesmo za bolje i nismo.bolje gledati ovakve utakmice nego cekati svaki minut u ligi sampiona kad ce da padne gol u nasoj mrezi.ok po neki izlet jednom u 10 godina upasti tamo ali prava mera su ova takmicenja pa ako moze da se stigne do nekog cetvrfinala a polufinale je vec naucna fantastika

Djed Gavrilo

pre 2 godine

Sport je biznis i vrte se ogromni novci u i oko sporta,posebno fudbala.Jeste to sve besmisleno,jer to nije esencijalni proizvod za život.Sport je esencijalan samo kao oblast koja ,kad se umereno baviš tim,jača zdravlje.
No ,sad je biznis i zato :
Složno Zvezda,Partizan,a nadam se i Vosi i Radničkom iz Nisa i drugima,napravite ambijent da se pare vrte i u Srbiji.
Znaci: Navijajte za svaki Srpski klub.
Ja sam sinoc odgledao Zvezdu do kraja i navijao ka i za Partizan.Nasekirala me je smusenost u finišu i zamalo nisu prosuli.
Napred svi Srpski klubovi(u i van Srbije).

gg5+

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Ništa nije doprineo jer je Zvezda ispadala u sezoni kupanja 20 godina i igrala je grupnu fazu 2 puta u 15 godina (bila 4. i 5. u grupi sa 6 poraza u 8 mečeva u te dve grupne faze) a Partizan sad kada je i Zvezda proigrala, bar svake druge sezone u proseku odigra grupnu fazu. Zvezda 5 uzastopnih grupnih faza u Evropi, od toga Partizan u 3 od 5 godina isto igrao grupe Evrope i osvajao u tim grupama bodove (sad 2 pobede, prethodna dva puta po 2 pobede, nerešena i poraza). Zaključak - da je Zvezda igrala ovako kada je Partizan "dominirao", top 12-13 bi odavno bila realnost.

zoomax

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.

solja

pre 2 godine

Blago meni za tih 15 miliona, ja od toga nemam ama bas nikakve koristi. To je kao da se radujem sto je moj gazda povecao profit, a meni plata ista.

jsx

pre 2 godine

milos
Od fudbala imamo kakve-takve koristi. Dolaze strani navijaci u Srbiju, od novcanih nagrada deo poreya ide drzavi itd. Od olimpijskih sportova nemamo nista, samo trosak na pripreme i penziju osvajaca medalja.

Thor

pre 2 godine

Kao neko iz Crne Gore ko je odgajan da navija za Partizan moram da istaknem da je ovo ozbiljan uspjeh za Srbiju kao clanicu UEFA-e. Svaka cast i Partizanu i Crvenoj Zvijezdi jer pored tako dobro uredjenih i bogatih drzava poput Ceske, Slovacke, Norveske, Belgije, Skotske i drugih, ostvarit ovakav uspjeh je samo i iskljucivo za svaku pohvalu.
Srbija je jedna lijepa drzava, bogate istorije, dobrih ljudi i domacina i daj Boze da vam sve krene na bolje kao sto je i fudbal krenuo.
Volio bih iskreno da vidim i taj nacionalni stadion, nove autoputeve i da se sto prije povezu Srbija i Crna Gora autoputem, da se narod krece, da se upoznaje, da se druzi pa i da kroz sport nesto krene da se i ostvaruje. Dosta je bilo mraka, mracnih 90tih, svega i svacega i valjda bolji dani dolaze za Srbiju kako u sportu tako i u zivotu. Samo naprijed!

Lim

pre 2 godine

Svim kritičarima srpskog fudbala ću reći jedno. Srpski klubovi su u zadnja dva meseca pobedili dve portugalski ekipe čija je liga na 5-6 mestu. Pametnom dovoljno

vraca se fudbal

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34)

E, al mozemo da pobedimo PSG 0-1. :)
Salu na stranu, odlicni rezultati oba kluba u Evropi ove sezone. Samo da nastave tako i sledece i da se prikljuci bar jos jedan tim u grupnoj fazi sledece sezone. Kao sto kazes, bolje da smo u LE i LK gde mozemo da pobedjujemo i znacajno uvecavamo koeficijent nego da smo u LS. Ovako, Zvezda i Partizan da nastave sa ovim igrama koje imaju i unaprede za sledecu sezonu i bar jedan od TSC/Cukaricki/Vojvodina da uspe nesto sledece godine. Pa to onda mora doneti kvalitet i u ligu polako. Samo da se korupcija malo iskoreni, a to je nazalost najteze. Dok mi u septembbru znamo ko je sampion nema od te price nista.

Velija

pre 2 godine

Bravo i konacno. Ovako je i moglo u periodu od 2008-2015, ali tada je bio Tole predsednik fss pa je on sprecavao czv da igra evropu (igrala je samo kvalifikacije), pa je igrao samo Partizan evropske jeseni. Bitno da Partizan igra konstatno evropu, pa kad se prikljuce drugi klubovi kao sad czv par godina eto uspeha, samo da se nastavi tako.
(Vojvoda_Sindjelic, 1. oktobar 2021 09:28)
Ajde molm te objasni kako je to Tole tacno sprecavao Zvezdu da igra Evropu? Kao najnizi igrac na terenu davao golove u 90 min za Strazbur? ili? Kako tacno? Ajde ziv nisam da cujem sta ste smislili na Panter forumima?

marko992

pre 2 godine

@marko992
Ја сам теби одговорио на питање о репрезентацији. Али ти имаш расуту пажњу. Скачеш са теме на тему, заборављаш које си теме сам иницирао. Типично за младиће. Ништа, ништа, доћи ће то све на своје. Временом, кад схватиш неке ствари, почећеш чак и за Звезду да навијаш. Биће то права катарза у твом животу. Да ли ће Лалат проговорити, то не знам. Али знам да су Матеус, Дмитровић, и још раније Радмило Михајловић, итекако имали шта да кажу.
(Стари циган, 01. oktobar 2021 14:26)

Teme koje si ti dete inicirao su sledece:
Kada je Zvezda prva prvenstvo jje regularno i reprezentacija igra dobro,jos si kao da to potkrepis naveo i pok. Antica i uspeh reprezentacije.
Naravno realnost je dijametralno suprotna.
Da nije regularno (ja za razliku od tebe dete ne mislim da je uvek neregularno)naveo sam ti kao najbolji primer meceve timova koje je Lalatovic vodio protiv Zvezde.
Napisao sam i posto se radi o navodnoj vezi Zvezde i uspeha repr. da to objasnis.
Primer Antica ako posmatramo kroz prizmu neke povezanosti(koju si sam inicirao) nikako ne stoji-svih tih godina je Partizan apsolutno dominirao.
Sta si hteo uopste reci po bilo kom pitanju ostace tajna.

Neplivač

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Ako vam ne treba, vi ispadnite u kvalifikacijama za LŠ i igrajte LE

Mirotvorac

pre 2 godine

Boduje se samo poslednjih 5 godina gde partizan ne doprinosi puno. I to vase ucesce u evro takmicenjima se svodi na statiranje, bez bilo kakvog rezulata. Za te dve sezone u LS nemate ni pobedu, a drugo ucesnje nula bodova.
(Ljubisa Livac, 01. oktobar 2021 10:35)

Kad se vec pravis pametan i iznozis nebuloze onda potkrepi to i cinjenicama. Zakljucno sa jucerasnjim pobedama Partizan je osvojio 38.5 boda u poslednjih 5 sezona a tvoja Zvezda 60, sto je otprilike odnos 60:40 za doprinos nacionalnog koeficijenta! I posle se nadje gomila tvojih istomisljenika koji lupaju ko "Maksim po diviziji" bez ikakvih konkretnih cinjenica...

Brutus

pre 2 godine

Ja više pamtim pobedu protiv Liverpula nego bilo koju pobedu u LE. Zbog takvih utakmica se igra fudbal.
(Ilija Dukić, 1. oktobar 2021 09:54)
pamtiš li posle toga 0:6 kod kuće, ili 1:6 ili 0:4?
(King, 01. oktobar 2021 10:31)

Pamtim i to, pamtim Bari, pamtim što se mene tiče najveći žal za 4:2 i 0:2 sa realom, a, pamtim i 2 najveće bruke srpskog fudbala partizan dinamo 5:0 i fljamurtari partizan 2:0. Gledao sam Maradonu na marakani i od tada mi je zvezda u srcu, ali isao sam i na partizanove utakmice jer volim Srbiju više od zvezde iako naravno nisam navijao. Puno puta ste imali strašan tim sa kojim ništa niste uradili, sećam se milka, smajića, stevanovića, mancea, đelmaša, omerovića itd, strašan ukomponovan tim bez realnih rezultata. Imam dosta godina i ono što zameram grobarima je sto je kod vas mržnja ka drugima mnogo izraženija od ljubavi prema klubu,a kod tebe ovo sto sam napisao, pominješ našu bruku, a vaša bruka svetlosnu godinu veća.

NikolaJ

pre 2 godine

Za one koji se prepiru oko merljivih stvari, zadnjih 5 godina:
Zvezda 61% bodova
Partizan 39% bodova
U poređenju samo ta dva kluba da ne računam ostale.
Znači recimo 60-40 u korist Zvezde.
Ja bih rekao da je i Partizan imao važnu ulogu, nešto manju ali jako jakovažnu.
Zvezdaš ovde btw

Srdjan

pre 2 godine

pa zvezda nije mogla 26 godina da prođe u evropi prvo kolo, znači trebao je partizan da osvoji lš da bi udbaši ušli u to takmičenje?
(e moj... ti, 1. oktobar 2021 10:21) pazi sada ovo: Partizan nije nikoga pobjedio u LS 37 godina!

Del Piero#10

pre 2 godine

Treba navijati i za jedne i druge i trebamo biti ponosni jer ovo nije moglo ni da se sanja. Mada Zvezdi treba skinuti kapu jer je realno ovo je 80% njihova zasluga...
(Slobodan, 01. oktobar 2021 08:30)

Odbij tu bodove koje je doneo i Partizan i videćeš koliko vrede samo Zvezdino rezultati... Ovo je nacionalni koeficijent, ne klupski. Da je bar još jedan klub uradi 1/4 onoga što je uradio Partizan, samo jedan, mi bi imali direktnog predstavnika u LŠ.

marko992

pre 2 godine

(Стари циган, 01. oktobar 2021 13:02)
Ti i realnost,dva pojma.
Ne bi bilo na odmet da si bar koju prozborio o tom vasem velikom uticaju na reprezentativni fudbal ?!
Za neke je bolje da se ne javljaju.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)

Imacemo sansu sledece godine. 😉

Стари циган

pre 2 godine

@marko992
Сине, да не би чика пуно писао и враћао се у прошлост. Млад си, знаш са компјутером, интернетом. Само погледај ко је чинио репрезентацију у време Радомира Антића - последњи пут кад смо играли неки фудбал, народ пунио стадионе, навијао...

marko992

pre 2 godine

@marko992
Сине, да не би чика пуно писао и враћао се у прошлост. Млад си, знаш са компјутером, интернетом. Само погледај ко је чинио репрезентацију у време Радомира Антића - последњи пут кад смо играли неки фудбал, народ пунио стадионе, навијао...
(Стари циган, 01. oktobar 2021 13:45)

Gresis dete,Antic sa ovom situacijom nema nikakve veze.
Brkas pojmove,bolje progovori koju o Lalatu i Zvezdi, u vise tomova moze se knjiga napisati.
I na kraju,nik podrazumevano, ne znaci da znas koliko doticni ima godina.

Стари циган

pre 2 godine

@marko992
Ја сам теби одговорио на питање о репрезентацији. Али ти имаш расуту пажњу. Скачеш са теме на тему, заборављаш које си теме сам иницирао. Типично за младиће. Ништа, ништа, доћи ће то све на своје. Временом, кад схватиш неке ствари, почећеш чак и за Звезду да навијаш. Биће то права катарза у твом животу. Да ли ће Лалат проговорити, то не знам. Али знам да су Матеус, Дмитровић, и још раније Радмило Михајловић, итекако имали шта да кажу.

МАРАШ

pre 2 godine

šteta što Partizan nikada u istoriji nije pobedio utakmicu u Ligi Šampiona pa da donese Srbiji neki bod više...
(Šiloš Maranović, 1. oktobar 2021 09:12)

Računa se samo 5 zadnjih sezona.
ove godina je Partizan doneo više od Zvezde: 2,000 naspram 1,875.

Brojevi ne lažu

pre 2 godine

Mnogo je pljuvanja po Zvezdi i Partizanu, sad se ispostavlja da su to gluposti.Pogledajte kakve Lige su ispod nas.Kad se igra u Evropi sve je lepo regulisano,sve je lepo sabrano,tamo nema sklanjalica, jer svako igra za sebe i za svoju zemlju to jest koeficijent i klupski i nacionalni.Veliki je ovo uspeh, znajući u kakvim uslovima igraju Zvezda i Partizan,te pare što neko pominje da im daje država su smešne u poređenju sa većinom klubova u Evropi a od kojih su Zvezda i Partizan mnogo bolji po rezultatima u Evropi.Možda se nešto menja u srpskom fudbalu,evo i reprezentacija nam ima konačno sistem igre,liči na moderan fudbal,zato ajde da počnemo da verujemo da dolaze bolji dani.

marko992

pre 2 godine

Realno je da nisi realan,skini pobede Partizana pa ce ti se samo reci.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:39)

A da odbijes Zvezdine pobede pa da vidis vaznost partizanovih??? Bice ti jasno da to i nije vise od 20% bodova.
(Sremac, 01. oktobar 2021 09:05)

Sta je tebi,da li sam ja napisao da je ovo "realno" 80% Partizanova zasluga ili je tvoj crveni rekao za vas?
Znam da si pun mrznje ali pokusaj bar malo da razmislis za promenu,i pogledaj broj osvojenih bodova.

Mile

pre 2 godine

Izgleda da je dobro sto partizan igra u ovoj smesnoj ligi konfernecije jer se sakupljaju bodovi lako, protiv kiprana i estonaca.
(marko, 01. oktobar 2021 08:58)

Izgleda smesno u grupi, ali nije uopste bilo jednostavno stici do grupne faze (timovi iz Slovacke, Rusije i Portugalije u kvalifikacijama). Partizan je pritom bio povlascen u zrebu.

МАРАШ

pre 2 godine

Ne znam odakle vam ideja da ce Srbija imati direktnog ucesnika jer to nije tacno. Srbija ce ako prestigne Cesku zaista imati 2 predstavnika u Ligi Sampiona, ali ce i Zvezda i Partizan u tom slucaju igrati kvalifikacije. Ko bude prvi u sampionatu ici ce u stazu sampiona, dok ce drugoplasirani ici u stazu ligasa gde su ostale ekipe koje su bile 2,3 ili 4 u svojim sampionatima
(Ivan, 1. oktobar 2021 08:54)

O čemu ti pričaš?!
Srbija je 12-ta sa 28,875 bodova a češka 16-ta sa 24,400 bodova.

bu2nin

pre 2 godine

ljudi,ako imamo jednog direkrnog ucesnika,on moze da racuna na 25 miliona prihoda iz LS a to znaci odmah u startu pravljenje kvalitetnije ekipe a samim tim i cijele lige!

МАРАШ

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Partizan je igrao grupe a Zvezda ispadala u kvalifikacijama.
Sada je situacija drugačija i oba kluba napreduju jer drugačije se koeficijent ne stiče.
Ove godine,za sada,Partizan je osvojio 8 bodova,Zvezda 7,5,Čukarički 2,5 i Vojvodina 2 boda.Svaki taj bod se deli sa 4 kluba koliko ih se plasiralo za evropu i dobijaš bodove kojima se uvećava nacionalni koeficijent.
Moram ti reći da si odvalio glupost jer jedan klub sam ne može uraditi ništa.

CJC

pre 2 godine

Ne donosi 11 nego 10-to mesto direktnog učesnika LŠ... To je za nas mač sa 2 oštrice, s jedne strane dobro jer imaš sigurno 1 ekipu u LŠ i bar 2 u LE i jednu u LK ali s druge strane možemo zaboraviti na bodove za nacionalni koeficijent jer više nema kvalifikacija, nema na čemu da se uzimaju bodovi... U LŠ se sigurno ne bi nauzimali a i u LE pitaj boga... Zato Ukrajinci padaju, u LŠ ne mogu ništa kao ni u LE... a to su timovi koji ulažu 10 puta više od nas...

marko992

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Potpisujem.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:43)

Ne bih se složio u potpunosti. S jedne strane, LE i LK jesu realni dometi, a opet sa druge strane znate šta znači direktno mesto u LŠ? Nisam siguran koliko je direktno mesto dostižno i realna priča, ali to menja način poslovanja. Možeš kasnije da počneš pripreme, praviš ekipu za LŠ a ne za kockanje do iste, samim tim ako si već učesnik imaš šanse da dosta rano tj na vreme kompletiraš ekipu jer će biti i veća ponuda igrača. To bi isto moglo povući i jedno mesto u LE. Samim tim, neće biti tolika katastrofa ako se ne bude šampion. I opet ista priča, imaš zagarantovano mesto, kasnije pripreme, praviš ekipu za učešće a ne za mini ligu do istog. Recimo u slučaju Zvezde. Da kao šampion ima direktno mesto u LŠ, mogli bi Milunu da daju pare da ostane tj on ne bi ni razmišljao o odlasku kad bi znao da će se igrati LŠ, bili bi konkretniji u slučaju Prijovića ili bi iskeširali za onog Ohija da dođe odmah. Onaj levi bek koji se spominjao bio bi doveden i samim tim u startu imaš jaču ekipu. To naravno nije dovoljno za Bajern ili PSŽ, ali neće biti 3 Bajerna u grupi. Ne znam koliko je direktno mesto realno ostvarivo, ali to mnogo toga donosi.
(Zlatko, 01. oktobar 2021 09:20)

Slazem se da menja nacin poslovanja ,ali ne i kod nas.Zna se gde ide "visak" para kada su nasi klubovi u pitanju.Sa druge strane,debelo ce se smanjiti broj bodova za koeficijent jer ci biti jedna ili mozda cak ni toliko pobeda(mislim kada se udje u grupnu fazu).
Kada se sve sabere ocigledno je sta nam vise odgovara.

diplinž

pre 2 godine

Ukrajinu i možda, ali to nije dovoljno, treba i Škote. Belgija je samo prividno iza nas, a ima još uvijek 4 od 5 predstavnika u takmičenjima. Opet ponavljam, samo možemo žaliti za ispadanjem od olimpijakosa, i golom od AZ u poslednjoj sekundi. To su sigurna minimalno 2 boda više na ovoj listi. Ako ovako nastave, biće to dobro, samo treba imati kontinuitet. Jedna loša sezona nas spušta 5 mjesta, i to narednih 5 godina ne možeš da popraviš.
Što se tiče priče, bolje da ne igramo LŠ da nas ne lupaju - mislite da bi neko sjedio skrštenih ruku? Onog momenta kad se postane stalni učesnik, finansije su stabilne, pojačanja nisu od 200-300 hiljada, nego po nekoliko mil... Vrijednost tvojih igrača postaje ozbiljnija. Ne treba gledati dalje od 'susjeda'. Bili su neslavni rekorderi, a onda prošle godine nalupaju atalantu 4:0...

МАРАШ

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 1. oktobar 2021 08:53)

Računajući 5 zadnjih sezona u redu,mada,nije baš sve uradila Zvezda.Zvezda 60,5 a Partizan 38,5.
Ali evo,navešću bodove po godinama počev od 2008-me:
ZVEZDA 1-4-0,5-2-3-2-0-0-3-14-13-10,5-15,5-7,5 = 76

PARTIZAN 6-6,5-9-3-6-2-7-10,5-1-10,5-6-10,5-3,5-8 = 89,5
Nisam našao podatke za ranije godine ali s obzirom da je Partizan igrao i prošao grupu UEFA kupa i igrao grupu LŠ sa 3 nerešene utakmice ta bi razlika bila veća u korist Partizana.

A bila je Vojvodina u 2 navrata najkorisnija pa čak i Rad je imao jedne sezone 3,5 boda a Zvezda 0.

Ovo je timski rad,znaš?Oba tima rade u zajedničkom interesu koliko god to njima i njihovim navijačima smetalo.Kamo sreće da je Zvezda pratila Partizan od sezone 2004/5 kada je partizan prošao grupu i prvo prolećno kolo protiv Dnjepropetrovska (zaustavljen od kasnijeg pobednika UEFA kupa CSK Moskva) pa do 2015-te.Odavno bi imali direktnog učesnika LŠ.Sada je situacija drugačija.Zvezda je više učinila poslednjih 5 godina ali tu je i jaki Partizan.

CisTo_OnAkO

pre 2 godine

Svaka cast i jednima i drugima,nekad je ovo bio samo san a brzo je postalo realnost.Vrlo lako se moze desiti da stignemo Ukraince jer se nece proslaviti i i vrlo malo skupiti bodova pogotovo u ligi sampiona.Za razliku od toga Partizan i Zvezda nikad bolju priliku nisu imali za povecanje koeficijenta...ovi sto se sprdaju da partizan igra cipiripi takmicenje i tome slicno mora da znate da se u toj ligi dobija potpuno identican broj bodova za povecanje koeficijenta za pobjedu,pćremi,prolaz dalje... jedina ali jedina razlika je sto pobjednik grupe u ligi evrope dobija 4 a u ovoj ligi 2 boda,sve ostalo isto.Tako da vrlo realno je da ce Partizan sakupiti i vise bodova od Zvezde jer ima lakse protivnike.Uglavnom srecno za oba nasla kluba.

nista o nicemu

pre 2 godine

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.
(bbROD, 1. oktobar 2021 10:26) # Link komentara

Racunas prosek ko pravi Partizanovac. Onako kako ti mislis da treba, a ne kako se racuna matematicki.

Куп је битан

pre 2 godine

Полако људи, прерано је за еуфорију. Белгија ће нас највероватније престићи зато што имају још четири клуба у игри. Ни Швајцарска није далеко. Јанг Бојс и Базел играју добро.

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Ja gledam ovu tabelu i koliko vidim Rusija je u ogromnom problemu a nju niko ne pominje,kad joj skinu rez iz 2017 god izgubice preko 12 hiljada poena a sto se rez tice za sad sem Zenita koji ima pogodnu grupu i nemaju neke posebne rezultate i ocekuje ih velik pad.

urmas

pre 2 godine

Realno je da Zvezda bude u prva dva u grupi, a Partizan da bude prvi u grupi. Onda ćemo da vidimo gde smo. Nema potrebe da se sada ložimo. U ostalim sportovima redovno imamo timove u LŠ (košarka, vaterpolo, odbojka,...), pa to i ne pominjemo - podrazumeva se.
P.S. I još nešto: Zvezdaš sam, što je za moj komentar nebitno, ali je nekima to izgleda najvažnije.

Ilija Dukić

pre 2 godine

(dejan, 01. oktobar 2021 08:34))

Ja više pamtim pobedu protiv Liverpula nego bilo koju pobedu u LE. Zbog takvih utakmica se igra fudbal.

giorgio marchetti

pre 2 godine

Sve je to lepo videti, ali čak iako dođemo do ta čuvena 2 učesnika u kvalifikacijama za LŠ, to ne znači da ćemo i ući u LŠ, jer oba tima kreću od Q2. U tom slučaju, 1. će imati nešto lakši zadatak nego sada, dok će 2. imati mnogo teži zadatak, čak i u Q2 gde su Austrijanci, Česi, Danci, dok u Q3 i PO dolaze Portugalci, Francuzi, Belgijanci, Rusi,Ukrajinci. To, takođe, ne znači da će i u narednoj sezoni oba tima igrati u LŠ. Koliko se sećam, Hrvati su imali 2 tima u Q2 u LŠ i još tri kluba u kvalifikacijama za LE i nisu se proslavili (zato što imaju samo Dinamo, nemaju drugog da pogura), pa je već sledeće sezone sve bilo po starom. S obzirom da imamo još jedno takmičenje, to i nije toliko loše kako se nekima čini. To bi nam dalo šansu da vidimo gde smo zaista u odnosu na npr. Tursku, Ukrajinu, Rusiju, Češku, Austriju, Dansku. Imali bismo, kao i do sada, 2 respektabilna predstavnika u grupi u Evropi, što moramo da imamo svake godine, bar jedan u LE. Samo je potrebno da održavamo kontinuitet učešća u eliminacionim fazama i nagrada će doći. Za nešto na duže staze potreban nam je treći, ali mi trećeg skoro pa i nemamo, a nekada smo ga imali (ali tada nismo imali prvog i drugog kao sada). Rusi i Ukrajinci su se, da bi stigli do 2 mesta u LŠ, probijali kroz LE i to godinama, iako su grupu u LŠ retko prolazili, pa što ne bi i mi.

al samo jedna je shvacas....

pre 2 godine

Zamislite da se stvarno domognemo direktnog mesta u LS....kako bi tek tada prvenstvo bilo "regularno". Pa ne bi niko od blizanaca imao nereseno u prvenstvu. Odlucivali bi izmedju sebe stalno i to ko zna u kojoj atmosferi.
(Shurda, 01. oktobar 2021 09:30)

pa ni sada klubovi ne odlucuju izmedju sebe...zna se ko odlucuje.

Mile

pre 2 godine

Ono što Srbiji treba je Superliga s 12 klubova, kao i barem još jedan tim sa značajnijom ulogom u Evropi.
(kratko i jasno, 01. oktobar 2021 10:52)

Srbiji treba liga sa 10 timova.

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

To 11. mesto i direktan plasman u LS, srpski fudbal trenutno ne moze da "podnese". Ekipa od koje se ocekuje da donese najvise bodova bi bila osudjena na 5-6 poraza u grupi LS i donela bi oko nula bodova, sto bi strovalilo koeficijente u provaliju.
Ovo sa dva predstavnika i nekim kvalifikacijama, uz dobre rezultate jos po nekog kluba u ovim ostalim takmicenjima mozda bi i moglo da se odrzava na duze staze...

no name

pre 2 godine

To 11. mesto i direktan plasman u LS, srpski fudbal trenutno ne moze da "podnese". Ekipa od koje se ocekuje da donese najvise bodova bi bila osudjena na 5-6 poraza u grupi LS i donela bi oko nula bodova, sto bi strovalilo koeficijente u provaliju.
Ovo sa dva predstavnika i nekim kvalifikacijama, uz dobre rezultate jos po nekog kluba u ovim ostalim takmicenjima mozda bi i moglo da se odrzava na duze staze...
(ProkopijeElGrande, 1. oktobar 2021 12:24)

Nece moci naš fudbal ni da podnese ni 12 mesto, ali iz drugih razloga.
Osvajač kupa na pr Vojvodina bi kretala iz plej offa Lige Evrope... Svi igrači koji ne mogu u dva blizanca ici će u treći. Ej naš 3 tim Ikao nikad nije mogao da prodje kvalifikscije siguran učesnik grupe?? Biće to pod radarom Evrope , odlazaka će biti i previše. Tad će uslediti pad.

Црвена звезда 1913

pre 2 godine

Лакше ће бити освојити него задржати место које доноси озбиљне бенефите. Зашто? Зато што је политичким управама клубова битан сам пласман у елитна такмичења али не и резултати, из простог разлога што тим новцем од пласмана подмирују своје и потребе оних који су их ту поставили, не баве се квалитетним и скупим појачањима већ "мазањем очију" разним Чаушићима, Ла Парама, итд итд...

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Eto, ti ces nekoga da ucis. Mogao bi prvo ti da shvatis da se rezultati iz 2017 racunaju za ovo sto mi pokusavamo. Uostalom, i nama je to jedna od najjacih sezona, godina koja se brise je 2016.
Ali nema ni potrebe da se o tome razmislja, jer mediji nam nude lajv liste(tu listu si i ti gledao), na kojima je vec obrisano sta treba.
(nostalgija, 01. oktobar 2021 13:10)

Izgleda ti moras na dopunsku. Ovo je live ali sledece sezone se brise a dodaje ova,a to je za sezonu 2023/24 bitno jer ce da izgune preko 12 hiljada poena a nijedna godina im nije ni priblizno tako jaka i logicno da ce da padnu. Nama su sve sezone ujednacene i nigde ne gubimo toliki broj poena a ako nastavimo sa ovakvim rezultatima nemamo sta da brinemo. Nama ce najveci problem biti kada budemo trebali da odbranimo ove poene jer realno nema cemu ni zvezda ni partizan da se nadaju u LS i porazima se gube poeni i pada se na Fifa listi. Isti problem su imale i sve ove ostale zemlje koje su zbog boljih rezultata dobili direktan plasman u najvisa tak.icenja pa nisu uspeli da zadrze dobre rez i pobede i sad su u slobodnom padu. Nazalost to ce i nas cekati tamo posle 2023/24. Jedini plus u celoj prici mogao da bude finansijska stabilizacija klubova medjutim svi znamo da kod nas novac ne ostaje klubovima vec raznoraznim Terzicima,Vucelicima,Karadzicima itd i da iza njih ostaju samo dugovi bez obzira na rezultate.

objektivno

pre 2 godine

Sumanuto je prepirati se ko je bolji od srpskih klubova. Ono sto je jedino bitno je da se razume, kao i sve ostalo, pare se stalno stampaju i nekoliko miliona € nije nista posebno za klubove. Nasi klubovi bi mogli da postanu ponovo relevantni kada bi imali budzet slican drugim relevantnim klubovima a to nije nedostizno. Tuzno je sto su se sportovi sveli na kupovinu igraca sirom sveta, globalna ekonomija u sportu. Kada se jednom budemo vratili i ne bude svaka utakmica pravo cudo nego normalna stvar, nedostajace ono vreme kada nije bila gomila stranaca u timu.

drvobradi

pre 2 godine

Ovo se sve desilo zahvaljujuci novinama koje je UEFA uvela, pre svega uvodjenjem puta sampiona. Sad i ova naizgled besmislena Liga Konferencija dobija smisao za manje zemlje i klubove.
Ono sto su dobili je rotacija ucesnika iz slabije rangiranih zemalja kroz takmicenje, a jezgro LS tj bogati timovi mu dodju kao putujuci cirkus koji gostuje po manjim mestima. Svako dobije sansu da se oproba protiv njih, i to je ono sto cini fudbal zanimljivim.

Zlatko

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Potpisujem.
(marko992, 01. oktobar 2021 08:43)

Ne bih se složio u potpunosti. S jedne strane, LE i LK jesu realni dometi, a opet sa druge strane znate šta znači direktno mesto u LŠ? Nisam siguran koliko je direktno mesto dostižno i realna priča, ali to menja način poslovanja. Možeš kasnije da počneš pripreme, praviš ekipu za LŠ a ne za kockanje do iste, samim tim ako si već učesnik imaš šanse da dosta rano tj na vreme kompletiraš ekipu jer će biti i veća ponuda igrača. To bi isto moglo povući i jedno mesto u LE. Samim tim, neće biti tolika katastrofa ako se ne bude šampion. I opet ista priča, imaš zagarantovano mesto, kasnije pripreme, praviš ekipu za učešće a ne za mini ligu do istog. Recimo u slučaju Zvezde. Da kao šampion ima direktno mesto u LŠ, mogli bi Milunu da daju pare da ostane tj on ne bi ni razmišljao o odlasku kad bi znao da će se igrati LŠ, bili bi konkretniji u slučaju Prijovića ili bi iskeširali za onog Ohija da dođe odmah. Onaj levi bek koji se spominjao bio bi doveden i samim tim u startu imaš jaču ekipu. To naravno nije dovoljno za Bajern ili PSŽ, ali neće biti 3 Bajerna u grupi. Ne znam koliko je direktno mesto realno ostvarivo, ali to mnogo toga donosi.

PAOK

pre 2 godine

Sve ovo ide na ustrb ostalih klubova u Ling Longu. Nema vise Vojvodine,Radnisckog,Cukarickog....Nekad su se drzali protiv blizanaca i cupali bodove, a sad je sve plitak potok. Liga postala sprdnja. Ogroman novac ulozen u Partizan i Zvezdu dovvodi do njihovih rezultata u evropi,al nasa liga ce se jos manje pratiti.
(mangup, 1. oktobar 2021 08:59)

Pa da blizanci su krivi sto Vojvodina i Cukaricki gube sa 4,5 razlike u Evropi.Radnicki je ispao od Flore lagano.Evo Makabi juce protiv LASK-a izvukao bod.

zeck

pre 2 godine

Ne donosi 11. mesto zagarantovano mesto vec 10. Ove godine je Besiktas usao direknro sa Turskom koja je bila 11. samo zato ston e Celsi uzeo LS i ima garantovano mesto a izborio ga je i preko svoje lige. Dakle samo u takvim slucajevima bismo imali direktnog ucesnika. A sa druge strane, ovi sumanuti komentari da nama to nije potrebno itd. Alo deco, ne baljezgajte. Ako nemate sta pametno da kazete manite se komentarisanja, drugaraki savet.

8888

pre 2 godine

Vidim da mnogi porede nas i Belgiju. Mnogo je teze osvojiti bodove Belgiji nego nama, jer se njima sve deli na 5 npr 20:5=4 koeficijent, a nama 20:4=5 koeficijent. Imamo tu prednost koju treba iskoristiti.

МАРАШ

pre 2 godine

@se toga bojiš.
(МАРАШ, 01. oktobar 2021 09:04)

Po niku ti se vidi da si klinjo.
Ok je igrati lš, o tome svako mašta. Ali naša realnost je Liga evrope. I za cz i za par.
Kartu za npr. Liverpul u lš pre par godina su i tako dobili određeni, mi smrtnici možemo samo da sanjamo. Što dalje implicira da ulaskom u lš profititaju samo čelnici kluba, a pošteni navijači i tako tribine videti ne mogu u takvim utakmicama, kad se karta deli poznanicima, partijskim članovima, mafijasima....
(samo onako kažem, 1. oktobar 2021 11:25)

JA SE TAKO PREZIVAM,POREKLO MI JE IZ ZETE i NISAM GLEDAO NIJEDNU EPIZODU "JUŽNOG VETRA"!
Koliki sam "klinjo" 1974-te sam kao klinjo lično sakupljao autograme naših reprezentativaca na surčinskom aerodromu pred njihov polazak u Frankfurt na majstoricu sa Špancima,od Katalinskog do Šurjaka,Žungula,Aćimovića i ostalih.
Pre će biti da si ti klinjo ako si moj nik(moje prezime) povezao sa serijom "Južni vetar".

Mali Hijavata

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34)

Zašto je to brukanje? Pa jedino možeš da napreduješ ako igraš sa najboljima. I sam Miloje je rekao da nikad uživo takav presing nije video kao kada smo pukli od PSŽ-a. Tako učiš. Ako si večno u proseku, uvek ćeš i biti prosek. LŠ je borba da napreduješ,. Zašto je bruka ako primimo 5-6 komada od vrhunskih timova? Nije bruka Barseloni 8 komada od Bajerna, pa 4 komada od Bajerna, pa 0-7 u dve utakmice kad su ih proglašavali za najbolji tim ikada. Bajern je pucao sa 4 komada od Reala, u vreme kada je bio prvak Evrope, Borusija Menhengladbah im je uvalila petardu, Šalke im je uvalio 7 komada...Fergusonov Junajted je popio 4 komada od Barselone...imaš primera koliko hoćeš. Nisu problem veliki porazi, problem je stagnacija i plivanje u prosečnosti ili ispodprosečnosti...samo tako možemo da napredujemo...igrajući sa najboljima.

Shurda

pre 2 godine

Zamislite da se stvarno domognemo direktnog mesta u LS....kako bi tek tada prvenstvo bilo "regularno". Pa ne bi niko od blizanaca imao nereseno u prvenstvu. Odlucivali bi izmedju sebe stalno i to ko zna u kojoj atmosferi.

....

pre 2 godine

Ne postoji teorija da ostanemo tu, biće krvava borba za to 15. mesto, pa pogledajte koliko ostale zemlje imaju timova u LS LE i LK i sve se isto boduje. Čuj 11. - smešna vest
(Mihalj, 1. oktobar 2021 09:30)

Evo, ja pogledao, Hrvati imaju samo jedan tim i oni su na 15 mestu. Zaista smešan komentar.

John Deere

pre 2 godine

Zamislite tek koje ce mufte da se prave kada bude postojala mogucnost da jedan nas tim ide direktno u LS. Pa tek cemo onda da gledamo namestaljke. Nismo mi za to generalno. Nasa realnost su LE i LK.

pop

pre 2 godine

partizan će osvojiti ligu konferencija sa svim pobedama u grupi a zvezda može i do četvrtfinala tako da će biti još bodova.. ovo ne menja činjenicu da nam je liga kriminalna.. kad budem video da i Partizan i Zvezda ne pobeđuju svako kolo znaću da idemo ka nečemu dobrom..

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Blago nama.. Dodatno opravdanje da drzava ulaze vise u fudbal, pa samim tim i da trose narodne. Ovo su rupe bez dna, narod se leci sms-ovima, a zvezdani i partizanu se oprastaju dugovi.

neutral fe

pre 2 godine

Vidi sto je stavio smajli na kraju pa misli da je cool :). To nije steta vec sistemsko urusavanje jednog sportskog drustva od strane politicara miljenika druge strane. Takodje novac od prodaje igraca Zvezde za vreme inflacija je isao ne u klub nego u drzavnu kasu!
(Zmajko, 01. oktobar 2021 10:12)

hahaha brat tvrdi da je zvezda u vreme inflacije donirala državnu kasu... jedino šta je zvezda u to vreme donirala su kiparske banke.

Nebojsa

pre 2 godine

Nemamo mi ekipe za LS, za to takmicenje mora mnogo novca.
LS trazi ozbiljne strance,a mi nismo u mogucnosti da priustimo skupog i ozbiljnog stranca za sada.
Dok se ne stvore uslovi za LS mi treba da fokusiramo na LE, to je takmicenje u kome mozemo da igramo .
Sa dva prestavnika u LE , moze da se osvoji dosta bodova da jedan ide direktno u LE a drugi od treceg kola i bio bi nosilac u plejofu.
U LE moze da se prezimi , C.Zvezda je oba puta u poslednjih godina igrala na prolece u LE i ove godini je na dobrom putu.

samo onako kažem

pre 2 godine

@se toga bojiš.
(МАРАШ, 01. oktobar 2021 09:04)

Po niku ti se vidi da si klinjo.
Ok je igrati lš, o tome svako mašta. Ali naša realnost je Liga evrope. I za cz i za par.
Kartu za npr. Liverpul u lš pre par godina su i tako dobili određeni, mi smrtnici možemo samo da sanjamo. Što dalje implicira da ulaskom u lš profititaju samo čelnici kluba, a pošteni navijači i tako tribine videti ne mogu u takvim utakmicama, kad se karta deli poznanicima, partijskim članovima, mafijasima....

....

pre 2 godine

Ma što mjesto odmah i osvaja LP i još jedno 100 milijuna eura na poklon.
(mario, 1. oktobar 2021 11:21)

Да ли се то јавио представник ултра-гига нације у фудбалу. Мукице, вама је остао само један клуб у Европи. Погледај где сте на УЕФА ранг листи.

nostalgija

pre 2 godine

Ja gledam ovu tabelu i koliko vidim Rusija je u ogromnom problemu a nju niko ne pominje,kad joj skinu rez iz 2017 god izgubice preko 12 hiljada poena a sto se rez tice za sad sem Zenita koji ima pogodnu grupu i nemaju neke posebne rezultate i ocekuje ih velik pad.
(Objavite komentar da neko nesto nauci, 1. oktobar 2021 12:28)
Eto, ti ces nekoga da ucis. Mogao bi prvo ti da shvatis da se rezultati iz 2017 racunaju za ovo sto mi pokusavamo. Uostalom, i nama je to jedna od najjacih sezona, godina koja se brise je 2016.
Ali nema ni potrebe da se o tome razmislja, jer mediji nam nude lajv liste(tu listu si i ti gledao), na kojima je vec obrisano sta treba.

....

pre 2 godine

Pa za vas smo ultra.
Što da pogledam ta lista je danas ovakva sutra može biti onakva uostalom od kada vi srbi vjerujete u te liste kada stalno pišete kako su te liste UEFA i FIFA glupost jer vi niste prvi.
Vi već sanjate milijune eura i LP, a jedva pobijedite Floru
(mario, 1. oktobar 2021 13:09)

По чему "ултра" кажеш?! По трофејима у фудбалу можда које можеш да сањаш узгред речено, или по ранг листи клубова и савеза. Ви живите у прошлости, ово је реалност. Србија ће доћи до 11 места а ти чеш дефинитивно да пукнеш од муке. На сваку вест се јављаш где су хрвати, од БДП до спорта, у свему ћемо бити бољи од вас. Можеш још мало да лечиш комплексе.

my way

pre 2 godine

Кад добијем ћерку назваћу је Ел Фарду... најзаслужнији човек за то што читамо у овом чланку. Показује се и оно да вечити вуку једни друге и да нема јаког Партизана без јаке Звезде и обрнуто.

FELIPE

pre 2 godine

Vrlo je interesantno da su trenutno jedino Holandija i Nemacka ispred nas po koeficijentu za ovu sezonu, a jednaki smo sa ,5.000 bodova, sa engleskom i svajcarskom. Pri tome jedina smo zemlja, uz Moldaviju, koja ima sve pobede u grupnoj fazu.
Nije lose, nije. Samo napred nasi da se nastavi ovako. Kada bi i CZV i PAR imali po svih 6 pobeda u grupi, to bi bilo ludilo :)
Sportski pozdrav.

toboparaliza

pre 2 godine

Realno je da prestignemo Škotsku jer su Seltik i Rendžers slabi ove godine. Možda i Ukrajinu i Rusiju. Još da izdržimo juriš Belgije i Švajcarske i čudo će se desiti.

no name

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.
(zoomax, 1. oktobar 2021 09:15)

Ne garantuje 11-to mesto direktnog učesnika već 10-to!8-mo,9-to i 10 mesto su držale Rusija,Belgija i Austrija i zato Zenit,Briž i Salcburg igraju direktno u grupi LŠ.Austrija je sada 8-sma i nedostižna nam...
(МАРАШ, 1. oktobar 2021 08:46)

E ovaj prvi komentaror je bas funkcionalno nepismen. Za ovu sezonu se računa rang lista iz 2019 kad je Škotska bila 14.

Za ovog drugog da 11 mesto nosi direktnog učesnika lige šampiona, ako je prvak neki od timova ( na pr iz velike petice)koji već imaju garantovano učešće. U 90% donosi.
Ali dobro Srbija treba da računa da je 13, jer pitanje vremena kad će Belgija da nas preskoči sa 4/5 timovam u grupama.

A sa druge strane nije ovo baš uspeh naše lige, jer ostali timovi primaju po 5 komada kad izadju u kvalifikacije. I što neko kaže država baš daje novce Partizanu i C.Zvezdi.
Ima tu i osnivanje lakšeg puta u kv za manje države pa i ova liga konferncije.
Nego i pad srednjeg fudbala u Evropi, pa C.Zvezda I Partizan drže po 4, 5 godina igrače Ben, Kanga, Katai, Pavkov.
Partizan Natka, mogao je i Sumu.
Ranije ako igrači izdrže 2 god, pa pravac Belgija, Portugalija,Turska ili tamo neki Arapi. Mozda je to i najveća razlika.

Milan

pre 2 godine

Moramo da jurimo tu LŠ zbog para, bez obzira što smo slabi za taj nivo. Cela igra se vrti oko novca, i ako oba kluba žele kontinuitet moraju da obezbede sredstva. Generalno mislim da je ulaganje u omladinsku školu i dovođenje talenata iz regiona jedini ispravan put. Tome dodamo 3-4 kvalitetna stranca i imamo zdravu i pre svega održivu priču. Naravno, lopovluk da se izbaci ili makar svede na margine, to je preduslov.

vuk

pre 2 godine

ovo je Zvezdino delo....Partizan je dominirao 20 godina i NIŠTA nije doprineo srpskoj fudbalskoj stvari...Zvezda je sa 5 godina zaredom u Evropi dovela do ove situacije. Sviđalo se ovo nekome, ili ne, tako je..
(da-da..., 01. oktobar 2021 08:53)
pa ok.. vi svake god svejedno imate šansu da uđete u LŠ? Što ne uđete i ne pokidate tamo?

no name

pre 2 godine

Da dodam još i ovo sledeće godine Srbija nastupa sa 16 mesta(to je i malo sreca) gde ima samo jedan tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Znači i sledeća sezona će biti mnogo važna, jer ćemo imati još uvek samo 4 predstavnika. Sad koje mesto uspemo da uhvatimo, nadamo se 11. I to će biti 2 sezone. Osim što ćemo imati 5 klubova u kvalifikacijam Evropi, Partizan i C. zvezda će mnogo teže zdržavati igrače na duži period.
Za naše uslove će dobijati ozbilnjij novac za svakog igrača. Tako posle toga sigurno doalzi pad, ali nije loše da hajpujemo našu ligu 2 godine :)))

luka

pre 2 godine

E, a setite se situacije u doba Toleta, kad nijedan naš klub nije mogao ni da prismrdi Evropi sem Partizana (koji se tamo redovno brukao i urnisao nam koeficijent) i ovo sada. Nadomak smo čak 5 mesta u Evropi. Da je pameti da nam se liga smanji na 10 klubova, to znači da bi nam pola lige igralo u Evropi - i to gotovo sigurno, jer bi se onda novac slivao samo u 10 klubova i to bi dodatno podiglo kvalitet lige, što bi odgovaralo i Zvezdi i Partizanu, jer bi bili daleko konkurentniji u LŠ, kad bi imali jače utakmice u domaćoj ligi...
(ja, 01. oktobar 2021 10:11)
reprezentacija bila u 10 na fifinoj listi, omladinci prvaci sveta, taj partizan se brukao tako što je igrao sa realom dve utakmice.. danas zvezda ispada od velesila sa kipra i moldavije, pobeda protiv bugara se slavi a partizan se muči sa nekim timovima kojih nema ni na mapi..

fudbaloman

pre 2 godine

Kada može raspala i najprecenjenija škotska liga da se šunja oko 10, možemo i mi vala! Pohvale za večite, samo neka se skuplja!

Nadam se da će se bar jedan klub van Bg-a uozbiljiti, uložiti neka sredstva i juriti grupe LK. Vidimo ko sve tamo igra, timovi debitanti iz Estonije, Gibraltara, Kipra koji nikad ne bi igrali grupe ni LE da ne smisliše LK. TSC bi mogao, Čuka, Voša, Spartak gre'ota da propustimo ove šanse. Treći naš tim u grupama bi nas učvrstio kao ligu i doneo svima velike stvari. Ne znam koliko su ti tantusi iz uprava svesni, ali eto da se kaže.

darko

pre 2 godine

Ovo je sjajno. Šteta što nema još jednog kluba da malo doprinese.
Duboko verujem da sledeći korak mora da bude smanjenje lige na 12 klubova, ukidanje pravila bonus igrača, mogućnost privatizacije klubova i povećanje broja stranaca. Svidelo se to nama ili ne, sve ostale države su to napravile, liberalizovale i nema razloga da mi bežimo od toga. A ne mogu da verujem da su navijači i dalje podeljeni i da žele loše onom drugom klubu, kada su bodovi (koeficijent države) nešto što nose svi timovi. Tako imate nebitne klubove lige petice koji su ispred Partizana i Zvezde, zbog tri puta višeg državnog koeficijenta. Sa srećom svima!

više klubova u Evropi

pre 2 godine

U Austriji je sasvim normalno da 4 kluba (sad su to: Salcburg, Šturm Grac, LASK Linc i Rapid Beč) igraju u grupama evro-takmičenja.

Kad u Srbiji misle u Čukaričkom i klubovima van Beograda da ulože neka značajnija sredstva? Šta se čeka u Spartaku, Vojvodini, TSC-u, jednom i drugom Radničkom? Kad će neko konačno ući u grupu?

Владан

pre 2 godine

Зашто палите бре масу. Знате ли ви колико траје сезона у Европи. И Белгија нам близу.

0ypa7

pre 2 godine

Ovo nije lose ali nismo mi za LS, do pre 4-5 god.nismo bili ni za Ligu Evrope, treba biti realan i priznati da je UEFA umnogome doprinela tako sto kvalifikacije za LS ne igraju klubovi lige petice ai i put sampiona je pozitivna stvar, cesto se izbegne PSV ili Benfika/Porto/Sporting.

komentator

pre 2 godine

Možemo Ukrajinu prestići ali će nas Belgijanci preflekati jer imaju 4 ekipe u Evropi trenutno.
(Vlada, 1. oktobar 2021 11:55)

Tačno, biće mnogo teško da sačuvamo trenutnu poziciju a kamoli da napredujemo i bili bi srećni da smo u prvih 15! Međutim, belgijski klubovi imaju teške utakmice u naredna 2 kola, Briž čeka dvomeč sa MC dok Genk igra dvomeč sa Vest Hemom a sinoć ih je Dinamo pregazio! Antverpen igra dvomeč sa Fenerom kojem gori pod nogama a Partizan igra sa Gentom u direktnom dvoboju za bodove! Uz dobre rezultate u naredna 2 kola, a njihove očekivano loše, možemo dobro da im pobegnemo! U svakom slučaju, dobro stojimo za sada!

Вук Караџић

pre 2 godine

реално смо јачи од шкотске, а слабији од Украјине, и у клупском и репрезентативном фудбалу, али листа делује сасвим коректно.

pope

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)


sve tacno osim ovog "dokle god". Privatizacija bi se desila posle 5.okt pa ako nije 20 godina, nikada je nece ni biti. Ako pricamo o "Blizancima" za ostale ne znam

Sale

pre 2 godine

15to mesto je veoma realno a 11 nazalost za sada nedostizno, potrebne si nam jos bar 2 godine sa bar 2 tima u grupnim fazama, i da tamo ostvaruju pobede.
Mozda je teoretski moguce da preskovimo Skotsku i Ukrainu ali iza nas je Belgija koja nas sigurno prestize jer imaju 4 prestavnika koji dobro igraju.

Tesko da sa dva tima mozemo da se ustalimo na listi, za to su nam potrebna jos bar dva kluba pored Partizana i Zvezde, da oni donesu neki bod i udju u ligu konferencija. To bi trebalo da bude cilj fudbalskog saveza.

Nikola

pre 2 godine

Nestvaran uspjeh s obzirom na finansije.Privatizovati klubove,Zvezda i Partizan opcija spanskih velikana,skratiti ligu,Futro da markentiski preuzme brigu o ligama,manje se svadjati oko blizanaca braco srbi,kao djeca u vrticu,bas smo nezreli...Drzava(ako postoji) kroz oporezivanje ovih tajkuna(pljackasa)da pomogne klubove,a pre,pre svega da se pobrine o bolesnoj djeci/ljudima kojih je nazalost mnogo..Raditi na svjesti grupe a ne j...... pojedinca(zapadni individualno-otudjujuce-isisavajuci model zivljenja)..E onda mozemo 2 tima u LS...a i drusto bi nam bilo mnogo empaticnije, zdravije i perspektivnije.Ukinuti realitije pod hitno,vrlo bitno.Sve je ovo itekako povezano.Svako dobro svim dobrim ljudima,napred nasi👍👍

no name

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.
(zoomax, 1. oktobar 2021 09:15)

Ne garantuje 11-to mesto direktnog učesnika već 10-to!8-mo,9-to i 10 mesto su držale Rusija,Belgija i Austrija i zato Zenit,Briž i Salcburg igraju direktno u grupi LŠ.Austrija je sada 8-sma i nedostižna nam...
(МАРАШ, 1. oktobar 2021 08:46)

E ovaj prvi komentaror je bas funkcionalno nepismen. Za ovu sezonu se računa rang lista iz 2019 kad je Škotska bila 14.

Za ovog drugog da 11 mesto nosi direktnog učesnika lige šampiona, ako je prvak neki od timova ( na pr iz velike petice)koji već imaju garantovano učešće. U 90% donosi.
Ali dobro Srbija treba da računa da je 13, jer pitanje vremena kad će Belgija da nas preskoči sa 4/5 timovam u grupama.

A sa druge strane nije ovo baš uspeh naše lige, jer ostali timovi primaju po 5 komada kad izadju u kvalifikacije. I što neko kaže država baš daje novce Partizanu i C.Zvezdi.
Ima tu i osnivanje lakšeg puta u kv za manje države pa i ova liga konferncije.
Nego i pad srednjeg fudbala u Evropi, pa C.Zvezda I Partizan drže po 4, 5 godina igrače Ben, Kanga, Katai, Pavkov.
Partizan Natka, mogao je i Sumu.
Ranije ako igrači izdrže 2 god, pa pravac Belgija, Portugalija,Turska ili tamo neki Arapi. Mozda je to i najveća razlika.

Torrente

pre 2 godine

Ovo nista nije tacno i to uopste ne zavisi od toga. Pa pogledajte Škotska na kom je mestu, pa pogledajte i da li imaju predstavnika i Ligi sampiona.
(zoomax, 1. oktobar 2021 09:15)



Za ovu godinu se gledao Uefin ranking za 2020. kada je Škotska bila 14. i imali su dva tima u klifikacijama za LŠ.

To što su oba ispala je njihov problem.

Škotska će u ciklusu 2022/23 imati direktog predstavnika u LŠ, pošto su 2021. završili na 11. mestu.
......

Da rezimiram ono što nije precizirano u tekstu:
Ako u ovom ciklusu kao zemlja završimo među prvih 15 imaćemo 2 predstavnika u kvalifikacijama za sezonu 2023/24.
Ako dohvatimo 11. direktan plasman od gorenavedene godine.

ToleonE

pre 2 godine

Za tvoju informaciju, jer vidim da se pravis lud, Partizan je u tih 20 godina otprilike u proseku igrao svaku drugu godinu grupnu fazu Lige Evrope. Dva puta se plasirao u Ligu sampiona. On je jedini u to vreme skupljao bodove za klupski i nacionalni koeficijent.
(bbROD, 01. oktobar 2021 10:26)

А за твоју информацију, једно је бити учесник а нешто сасвим друго побеђивали и доносити бодове. И није играо сваку другу годину.
(?!?, 01. oktobar 2021 10:31)

Samim tim sto je ucesnik to znaci da je donosio bodove tim plasmanom, da ne pricamo dalje. U poslednjih 5 godina Partizan je takodje igrao grupne faze i donosio bodove a czv u periodu kad je Partizan osvajao titule nije , tu je sad razlika ...

JPR24

pre 2 godine

Ono što Srbiji treba je Superliga s 12 klubova, kao i barem još jedan tim sa značajnijom ulogom u Evropi.
(kratko i jasno, 01. oktobar 2021 10:52)

Srbiji treba liga sa 10 timova.
(Mile, 01. oktobar 2021 11:39)

Ko švajcarci. 10 sasvim dovoljno i za veličinu države i za fudbal. Nema tu dovoljno kvaliteta za 16 ekipa !

no name

pre 2 godine

Vidim da mnogi porede nas i Belgiju. Mnogo je teze osvojiti bodove Belgiji nego nama, jer se njima sve deli na 5 npr 20:5=4 koeficijent, a nama 20:4=5 koeficijent. Imamo tu prednost koju treba iskoristiti.
(8888, 1. oktobar 2021 10:20)

Ne možes tako da gledaš, kao da su još kvalifikacije i ne zna se koliko će ko imati klubova u grupama. Iako se nama deli sa 4 a a njima sa 5.

Na primer Partizan i C.Zvezda odigraju jedno kolo po nerešeno.
A njima 2 tima pobede, a 2 tima nerešeno.. Otprilike odigraju savršeno kolo.
I oni su nas stigli biće razlika 0.1 za nas.Baš moraju da imaju njihova 4 tima loše rezultate u još 4 kola da nas ne prestignu pre proleća!

samo onako kažem

pre 2 godine

@МАРАШ

Oprosti, nisi klinjo. Ali sve ostalo stoji što sam napisao.
Više volim da kao navijač zvezde, vidim da moj klub pobeđuje i bori se za prvo mesto i proleće u el. Nego da nam bude uspeh što srecno pobedimo jednu utakmicu u lš, a četvrto mesto nam zakucano kao beton.
Ili kao navijač partizana da se radujem pobedama i prolazu grupe, nego da nas tankaju dosta bolji timovi u lš, i isto tako kao cz, da nam uspeh bude jedna pobeda i sigurno 4. mesto.

Sreten Zujkic

pre 2 godine

Sve je to lepo ali bez kontinuiteta rezultata nema ništa. Eto, sad smo igrajući realno lakša takmičenja popravili koeficijent i približili se tome da imamo lakši pristup LŠ i šta kada je sezonu-dve odigramo bez rezultata pa padnemo na 25. mesto - što je realna stvar? Onda opet iz početka, skupljaj koeficijent iz godine u godinu i tako u krug. Dakle, jedino rešenje je KONTUNIUTET.

marko992

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 1. oktobar 2021 08:34) # Link komentara

Al treba moldavcima?
(Mlada Bosna, 01. oktobar 2021 09:04)

Shvatite ljudi,interes je sve.Privatnik koji zeli da zaradjuje ce i ulagati,kod nas (drzavna svojina),sav visak ide u dzepove-zna se cije.
Nismo za poredjenje.

NijeBitno

pre 2 godine

Čak i da uzmemo to 11 mesto,to ne bi dugo trajalo sa ovakvim sistemom ,malverzacijama i odnosom prema domaćem takmicenju. Jel vidite da se osim u pokušaju jednog večitih pored lige šampiona dočepa liga evrope bilo koji drugi klub iz zemlje da je uspeo da prodje kvalifikacije a kamoli pobedjivao u grupnim fazama sto bi bilo najpotrebnije za održavanje tog potencijalnog 11 mesta.

DM32

pre 2 godine

Uvek sam se radovao evropskim pobedama svih nasih klubova zbog koeficijenta i da imamo dva predstavnika u Ligi Sampiona. Nikad nisam ni pretpostavio da bismo mogli imati direktnog ucesnika. Ako se to desi, izbice gradjanski rat u Beogradu zbog Zvezde i Partizana, titula ce dobiti na tezini nevidjeno.

x

pre 2 godine

Nama ovo ne treba, nemamo kvalitet za LŠ, nema potrebe za brukanjima od 4-0, 5-0, itd. LE i LK su realni domet nasih ekipa i tu treba praviti pricu dokle god se klubovi ne privatizuju. Bolje pobediti Ludogorec, Bragu, Anortozis itd nego da dodje PSG i uneredi vas.
(dejan, 01. oktobar 2021 08:34)

Zašto nam ne treba 15. mesto? Pa 11.-15. mesto garantuje da imaš dva kluba u kvalifikacijama za LŠ (prvak igra direktno plej-of). Dakle ako nisi za LŠ, ispadneš u plej-ofu i igraš direktno Ligu Evrope.

Aleksandar

pre 2 godine

Vidim dosta komentara ko je koliko doprineo, pa evo malog pregleda:
16/17-20/21 (prethodnih 5 završenih sezona)
Crvena Zvezda - 15.875 (~59%)
Partizan - 9.875 (~37%)
Ostali - 6.000 (~22%)
Ukupno - 26.750

17/18-21/22 (tekuća i prethodne 4 završene sezone, što je aktuelna lista iz vesti):
Crvena Zvezda - 15.125 (~52%)
Partizan - 9.625 (~33%)
Ostali - 4.125 (~14%)
Ukupno - 28.875

Svakako teško da bilo koja ekipa može sama da napravi veliki pomak i najbolje se prolazi kada više klubova doprinese.

Npr u sezoni 20/21 je Zvezda donela 3.875 bodova (što je maksimum u ovih 6 sezona za sada), ali prošla sezona nije bila najbolja od navedenih već pretposlednja jer su ostali tada doprineli samo 1.625. Svih 6 sezona su slične i dobre bodovno za ligu našeg nivoa - poenta je da iako je Zvezda donela 50% više nego što je donela u 19/20 taj pomak se nije preslikao u ukupnom skoru.

Kada je Zvezda bila lošija u evropskim takmičenjima u godinama pre ovih koje su sada na redu tada je Partizan učestvovao sa većim procentom od ostalih.

Nekom velikom čudu se ne treba nadati, Rumuni su jedne sezone bili 7. liga, ali su brzo vraćeni u realnost.

Nama je većina bodova došla iz kvalifikacija, a ne iz učešća - konkretno od ovih aktuelnih 28.875 za sada je 15.875 (55%) osvojeno kroz kvalifikacije, i trebalo bi da konačno prevagne učešće sudeći po tome kako su Zvezda i Partizan krenuli.

Neo@

pre 2 godine

dejan, 01. oktobar 2021 08:34)
Ako gledaš iz sadašnje perspektive, onda si u pravu. Ako gledaš ka budućnosti onda nisi!
Imaš primer Salcburga i Zvezde od pre 4 godina, kada ih je Zvezda tukla, a oni ni pre toga nisu mogli ući u LS. Tek nakon toga za godinu ili dve su ušli. I poklopilo se u isto da je austrijska liga postala bolja, uključili se drugi timovi, pa sad imaju stalnog učesnika LS.
Kad znaš da imaš stalnog, praviš tim takav, imaš obezbeđen budžet samo od Uefa.
Treći ili četvrti u ligi će pak znati da polaze iz II ili III kola kvalifikacija, da već imaju prihod od toga, a da mu ulazak u grupnu fazu omogućava još veći. I pravice tim shodno tome, dovešće bolje igrače.
Onaj što je bio V, VI, VII u ligi težice da stvori bolji tim, a kako bi bio konkurentan za prvih 5, pa tako jačas ligu, jačaju i Zvezda i Partizan koji ne mogu više da rasturaju ostatak lige.
Dok je liga ispod 20-og mesta, koji motiv imaju ostali timovi da stvore bolji tim, razmisli? Ovako bogami, svakome će premije od Uefa, a koje su na dohvat ruke, biti ispred nosa!

no name

pre 2 godine

Da dodam još i ovo sledeće godine Srbija nastupa sa 16 mesta(to je i malo sreca) gde ima samo jedan tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Znači i sledeća sezona će biti mnogo važna, jer ćemo imati još uvek samo 4 predstavnika. Sad koje mesto uspemo da uhvatimo, nadamo se 11. I to će biti 2 sezone. Osim što ćemo imati 5 klubova u kvalifikacijam Evropi, Partizan i C. zvezda će mnogo teže zdržavati igrače na duži period.
Za naše uslove će dobijati ozbilnjij novac za svakog igrača. Tako posle toga sigurno doalzi pad, ali nije loše da hajpujemo našu ligu 2 godine :)))

Banja Luka

pre 2 godine

Potpuno nebitno prepucavanje ove djece ko je koliko donio bodova. Ono sto je vazno je to da prvih 5 ili 6 zemalja pokupise 80 posto bodova, pa se ostatak dijeli na druge zemlje. Tu smo za sad dobri, jer realno skupljamo bodove u "manjim" takmicenjima. Plasman u LS donosi sam od sebe 4 boda koji se dijele sa brojem klubova. Dva mjesta u kvalifikacijama u LS, zatom dva u kval. za LE gotovo sigurno donosi minimum dvije, a vrlo vjerovatno i tri kluba u grupama bilo kog takmicenja. To donosi novac, sto da nema lopovluka u klubovima bi trebalo da se ulaze u igracki kadar i dugorocno osigurava ovaj broj klubova u Evropi na duzi period. Znaci, zaustaviti lopovluk u upravama i fudbal ima veliku sansu da napreduje kad nam se vec poklopilo ovo bodovanje

Zoran YNWA

pre 2 godine

Iz nase lige jedino sto nesto igraju u Evropi su CZ i Partizan,dosta ocekivanja je bilo od Vojvodine i Radnickog iz Nisa,na kraju su ostala samo ocekivanja.

duledudule

pre 2 godine

Realno mi sem nas i grobara nemamo tim koji ima ne iskustvo za evropu, nego infrastrukturu pod broj jedan. Mada ja da se pitam voleo bi TSC da vidim sa novim prelepim stadionom i naravno, Real sa Nišave kao nekada davno...

nostalgija

pre 2 godine

To 11. mesto i direktan plasman u LS, srpski fudbal trenutno ne moze da "podnese". Ekipa od koje se ocekuje da donese najvise bodova bi bila osudjena na 5-6 poraza u grupi LS i donela bi oko nula bodova, sto bi strovalilo koeficijente u provaliju.
Ovo sa dva predstavnika i nekim kvalifikacijama, uz dobre rezultate jos po nekog kluba u ovim ostalim takmicenjima mozda bi i moglo da se odrzava na duze staze...
(ProkopijeElGrande, 1. oktobar 2021 12:24)

Pa i nije bas tako, jer samo plasmanom u LŠ(nema veze sto je direktno) klub dobija 4 boda, sto 0, 8 bodova za nacionalni koeficijent u startu, i ne mora da se brane bodovi kao u LE i LK, sto znaci da svakim dobrim rezultatom bodovi se dodaju.
A sto se tice ostanka u tih 11, 12, 13 ili 15 najboljih; jasno je da ce da bude tesko, ali ne mozemo tako da razmisljamo, vazno je uci u to drustvo, a posle kako bude.

Kiki

pre 2 godine

@МАРАШ
Red Bull nije isao direktno vec je igrao kvalifikacije. Isao je sampion Turkse kao 11. liga. ​
Tacno 11. mesto ne garantuje direktnog ucesnika, ali to zavisi od buduceg osvajaca, ukoliko osvajac naredne sezone se kvalifikuje kroz nacionalno prvenstvo onda da 11. mesto garantuje sigurnog predstavnika.