Košarka 71

Utorak, 14.09.2021.

12:50

Kokoškov više nije selektor Srbije

Košarkaški savez Srbije i dosadašnji selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Igor Kokoškov sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji.

Kokoškov više nije selektor Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Skywalker

pre 2 godine

Iskreno, dosta mi je više prebacivanje Partizanovaca i Zvezdaša oko reprezentacije.

Dakle, Saša Djordjević je uradio dobar posao sa reprezentacijom jer svaka medalja (bronza, srebro, zlato) je vredna. Isto tako je donekle vratio kult reprezentaciji i uneo neku novu energiju. Ono što mu zameram je na tvrdoglavosti i prevelikom egu. Takođe, njegovi rezultati kao trener (gde je skoro uvek "kiksovao" na najvažnijim mečevima) ukazuju na to da ima određenih nedostataka zbog kojih se još uvek ne može svrstati u red vrhunskih trenera.

Vrh KSS-a (dakle ne samo Danilović) treba da snosi konsekvence neuspeha zbog OI, jer su rezultate reprezentacije njihova odgovornost. Da li to znači da svi treba da odu iz KSS-a ne znam ali znam da je u slučaju neuspeha Predsednik KSS-a najodgovorniji (sama pozicija podrazumeva to breme). Činjenica da je tek sad (dakle par meseci nakon gubitka mesta na OI) razrešeno pitanje statusa Kokoškova ukazuje na neku dozu neozbiljnosti od strane KSS-a.

Kada bi u Srbiji ljudi (ne samo u sportu) odgovarali za rezultate i postupke ova država bi bila daleko bolje mesto za život.

PSL

pre 2 godine

Kako je reprezentacija igrala u kvalifikacijama za OI trebalo je odavno da dobije otkaz. Svo vreme se pričalo o tome ko ne igra, a jedna lasta ne čini proleće.

redondo

pre 2 godine

@Keynes
Apropo Jokica i Danilovica,tebi se desi da kao predseduk saveza kao savremenika imas kosarkasa kakvog do sada nije bilo na ovim prostorima,i dok drugi savezi svoje Doncice,Parkere...drze kao malo vode na dlanu,ti Jokica potcenjujes iz ciste ljubomore,na javni linc jos dodajes ulje na vatru umesto da ga zastitis kao nekog od koga treba da zavisi reprezentacija u buducnosti,tvoj selektor se prema njemu ophodio kao prema nekom levaku,za sve vreme nemas nikakav kontakt sa njim,ni ti ni novi selektor,kome je reprezentacija hobi dok pauzira u klubu,mnogo toga ne stima,i realno treba neko novo ime,ko ce malo zainteresovanije raditi svoj posao,nije svako za funkcionera

Keynes

pre 2 godine

Da li će Danilović i Kokoškov podneti izveštaj za fijasko u Beogradu ili je Jokić i dalje kriv što nas je razmontirala Italija?
(kfd, 14. septembar 2021 12:49)

Sta je posao predsednika KSS-a? Da obezbedi uslove i najboljeg moguceg selektora u datom trenutku. KSS se izborio da igramo kvalifikacioni turnir u BG-u, da imamo dobre uslove na pripremama (pretpostavljam) i Kokoskova za selektora i u tom momentu je maltene postojao konsenzus u kosarkaskoj javnosti da je to odlican potez. Tako da nije kriv KSS. Da li je Kokoskov opravdao ocekivanja? Ne bas... Da li je imao los uticaj objektivnih faktora? Da, jeste. Da li bi se kvalofikovali sa notivisanim Jokicem u timu? 99% da. Prema tome... Dolazimo do (ne)odgovornosti za neuspeh.

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 2 godine

Zvezdaski lobi nakon što je oterao Saleta Djordjevica sada se ustremio na drugog Partizanovca Predraga Danilovica. Očekujte u narednih par meseci smenu Danilovica. Što se tiče Kokoskova bolje da nije ni dolazio, umesto da se borimo za medalju sa Saletom Djordjevicem mi nismo prošli ni kvalifikacije...

Mad Max

pre 2 godine

(Džoni, 14. septembar 2021 15:14)

Tako bi mozda igrali ali u grupi. A cim prodjemo grupu primali bi 100 poena bez problema jer doticni ne ume da tempira formu vec kako takmicenje odmice rezultati su sve losiji i losiji.

Obrad

pre 2 godine

Stvarno ne znam zašto se veličaju ta Nacionaletova srebra...A na drugoj strani se ismeva hrvatsko srebro u fudbalu. Po meni ko da nista nije ni osvojio.

Da nije tužno, bilo bi smešno

pre 2 godine

Muslin zaradi svetsko, a na to Svetsko ode Krstajić.
Krstajić i Prosinečki zarade baraž kroz Ligu nacija za Euro, a u tom baražu nastupe Tumba i Bajević.
Tumba dobije Ruse sa 5:0, odmah nakon toga kartel ga smeni.
Krajan i Zimonja uzmu najsjajnije odličje sa reprezentacijom, Veliki Bata im namesti igru, da ih igrači smene za Novu godinu.
Đorđević uzme tri srebra i peto mesto na poslednjem prvenstvu, pa postane pobegulja, jer se naljuti na Boga, što ne može da postane zlatan već u Kini, nego što mora da čeka Japan 21.
Kokošćuško i Miloje zarade Euro, a na Euro će izgleda Kari da ide, pošto pregovaraju oko prodaje i njegovog obraza.
Izjave kod Rebića(fudbal) i Bjelice(košarka) nakon debakla su potpuno identične sa obaveznim psovkama usled usijane glave, koju nema ko da ohladi, jer se tu selektori ništa ne pitaju, zato što sve mora da bude uz rijaliti.

ps
Da sam nuormalan kao što nisam, uzeo bih paliju pa bi najurio sve redom, i zaveo red, rad i disciplinu, ali pošto nisam nuormalan, imam paliju ali ne znam šta bih s njom, osim što sebe bijem po glavi u nadi, da ću jednoga dana možda ipak postati nuormalan. 🙂

cukce

pre 2 godine

Hrvatski portal Cro Nba je danas objavio da tzv Kokoškov preuzima hrvatsku reprezentaciju. Neće naši susjedi znati šta ih je snašlo. I ovako su nigde, sad nastupaju demontažno montažni radovi.
(Goks, 14. septembar 2021 15:18)

Misliš da susedi Mađari neće znati šta ih je snašlo, tu ste negde na tom nivou, mada ste i od Holandije gubili, pa su Mađari možda i malo iznad vas. Od onog bežanja sa postolja 1995. ste minorni u svetu košarke!

Sch..

pre 2 godine

Trebali su čoveka da ostave ja zaista ne vidim u čemu je poenta ako se jedan neuspeh stavlja ispred svega. Činjenica je da nije imao potpuni sastav i sve igrače na raspolaganju

Mina

pre 2 godine

Kokošov je sjajan stručnjak ali kvalitet igrča je problem.

Nema čovjek s kime raditi na nivou koji želi i to je to. Želim mu puno zdravlja, uspjeha i sreće!

Dvojnik

pre 2 godine

Rekao sam još davnih dana , da ćemo od blata praviti Djordjevica .
Nije pozvao Bobija i Kaliju ( koji je u to vreme pričao gluposti o KiM) i limenke odma udri po njemu .
Tako su i Obradovića oterali a veću legendu nemaju .
(Sasa, 14. septembar 2021 15:10)

Onda cemo I trofeje praviti od blata

Slovenc Gorenc

pre 2 godine

Kokoskov je jasno dao do znanja nakon EP 2017,da mu srce bije za srpsku reprezentaciju i da bi voleo da bude selektor srpske reprezentacije. Znaci motiv je imao.

Ja mislim, da je to sto se napravilo steta za srpsku repr. kosarku na duzu stazu.

Za nas ce uvek biti Gospodin Selektor Kokoskov. Veliki poklon.

BTW. Sa repkom sto je igrala na kvalifikacijah sa Italjanima tesko bi i Baltazar nesto postigao.

Džoni

pre 2 godine

Treba postaviti Radonjića. Bar nam niko neće davati preko sto poena što nam je u poslednje vreme standard na svim važnim mečevima (Španija, Argentina, Italija...), a ekipa će biti napadački dovoljno dobra da postigne dovoljno poena. Ako primiš sto, teško je dati više, ali ako protivnika ograničiš na 70, onda i sa datih 71 možeš da pobediš!

Marshall

pre 2 godine

to onaj što je bolji od Đorđevića i sa kojim ćemo osvojiti Olimpijadu a ne samo srebro kao sa Saletom?
(Pop, 14. septembar 2021 12:51)

To je onaj koji je protiv Italije igrao bez Bogdanovica, Milosavljevica, Milutinova i Lucica. Mozda sam zaboravio jos nekoga da dodam. Da li stvarno mislis da Dobric, Andjusic i Petrusev mogu da igraju OI u prvoj petorci Srbije? Malo promislite pre slanja komentara..

PPP

pre 2 godine

@smeh

Rezultati su nam u padu??? Odakle ti ideja da mozemo imati kontinuitet u osvajanju medalja, pogotovo u ovakvim uslovima? Ameri su bili 7 pre 2 godine sa krnjom ekipom a ti ocekujes da sa Srbija sa Avramovicem, Dangubicem, Lazicem, Zagorcem, Davidovcem i Andjusicem osvaja medalje???? Svaki nas uspeh u buducnosti ce biti plod srecnih okolnosti.

ja

pre 2 godine

Svaka čast Kariju, ali čovek je u godinama i trebalo bi da se odmara u penziji. Nama treba dugoročno rešenje. Barem za sledećih 6 do 8 godina. Od mladih domaćih stručnjaka, najbolji su ipak u NBA ligi. Igor Kokoškov, Ognjen Stojaković, Darko Rajaković, Dejan Milojević, ne znam koga bi više voleo da gledam kao selektora. Željko Obradović može biti rešenje do Evrobasketa sledeće godine, on će se svakako dugoročno fokusirati na Evroligu. Od trenutno slobodnih rešenja, po meni možda dva najbolja su Milan Tomić i Saša Obradović, bivši treneri Crvene Zvezde, dovoljno mladi da se prilagode NBA zvezdama, a dovoljno iskusni da znaju da obave svoj posao dobro. Možda čak i neki apsolutni početnik, Novica Veličković na primer. Novica je veliki majstor košarke bio na terenu, ne vidim kako nebi bio isto tako dobar i kraj klupe. Možda možemo tražiti i nekog stranca za selektora, nekog slobodnog NBA trenera, Teri Stots iz Portlanda na primer, možda bi tako nekom treneru selektorska klupa bila izazov. Uglavnom ne treba se previše sikirati, ipak igrači su ti koji igraju na terenu, trener je samo čovek koji je tu da ih ohrabri.

Sasa

pre 2 godine

Rekao sam još davnih dana , da ćemo od blata praviti Djordjevica .
Nije pozvao Bobija i Kaliju ( koji je u to vreme pričao gluposti o KiM) i limenke odma udri po njemu .
Tako su i Obradovića oterali a veću legendu nemaju .

markoni

pre 2 godine

ratko vreme za pripreme, nespremni igrači, povrede i odsustvo Jokića su glavni uzroci neuspeha pa tek onda trener. Mada pošteno govoreći i da smo se kvalifikovali za OI nemam utisak da bi smo nešto bitno napravili. Trenutno imamo mnogo veće probleme sa kvalitetom igrača koji je neophodan za vrhunske rezultate nego što to želimo sebi priznati.
(Wess, 14. septembar 2021 13:58). Jokić je odkazao olimpijske igre , o kvalifikacijama nikada nije bila ni reč to je bilo 3 nedelja posle zavrsetka sezone i nikada nije postojala ni teoretska šanca da zaigra u kvalifikacijama to se znalo dosta pre toga ali eto sada se priča o tome kako je jokić kriv što se nismo kvalifikovali.... ako ne može da se dobije italija u sred beograda bez jokića šta mi imamo uopšte da tražimo na olimpijskim igrama? Razumem da su ljudi ljuti na jokića ali on nije problem, dovoljno je pogledati u predsednika saveza i sve je jasno... nema ozbiljnog rada sa takvim ljudima on je za kafanu a ne da vodi ozbiljan savez.

Džoni

pre 2 godine

Postavljanje Igora za selektora bio je pravi potez gledajući to da u NBA imamo mnogo igrača koji treba da nose reprezentaciju, a Igor je moderan trener koji je zanat pekao u toj NBA. E, sad to što od tih NBA igrača najbitniji nisu ni igrali za to Kokoškov nije kriv. Igrao je sa raspoloživim igračima iz Evrope i definitivno se nije snašao jer evidentno mu više odgovara taj stil koji se igra preko bare.

Andrea Djani

pre 2 godine

Sto se tice eventualnog dolaska Karija za selektora , to bi bilo odlicno , ali ipak i tuzno resenje da spasioca gledamo u coveku koji je u 8.deceniji zivota . To je dokaz koliko smo propali , pa se i posle 19.godina od poslednjeg zlata opet vracamo na iste ljude , ali vreme i prilike nisu iste . Kari je tada mogao da izbaci iz tima nezadovoljnog Radmanovic , nesto slicno je uradio i Djordjevic sa Micovim , ali to vise ne pali , nema toga vise . Sad bi tog igraca izgubili zauvek , a nismo vise u toj poziciji .

basketaš

pre 2 godine

Igor je samo žrtveno jagnje tranzicije i pada reprezentacije. Ne može me niko ubediti da je ekipa gde su nam Avramović i Anđušić glavni bekovi, veliki favorit pa i protiv te Italije. Domaćinstvo ništa nije donelo osim bacanja para, bolje da su Borcu iz Čačka i sličnim klubovima modernizovali hale npr.

Vasa povređen došao, Kalinić, Lučić takođe, Teo lipsao, Jokić u svom svetu. Ništa to nije valjao od početka. I sad se sve lomi na Kokoškovu. To nema veze sa mozgom. Okej otišao je i sve najbolje. On je preuzeo odgovornost kao i Saša nakon Kine. Za poštovanje. Šta je sa ostalima? Parazitiraju i kriju iza selektora. To ne može da prođe.

brm

pre 2 godine

Čovek je igrao kvalifikacije sa igračima koji su na nivou ULEB kupa. Potrošili smo odličnog trenera bez razloga. Ako je valjdao Sloveniji, ne znam kako nije nama. Očigledno unutar saveza ima previše ega i sujete i svako gleda sebe.

Goks

pre 2 godine

Hrvatski portal Cro Nba je danas objavio da tzv Kokoškov preuzima hrvatsku reprezentaciju. Neće naši susjedi znati šta ih je snašlo. I ovako su nigde, sad nastupaju demontažno montažni radovi.

nenad

pre 2 godine

Treba neko ko 1. ZNA 2. Ima autoritet 3. Sposoban da uzme pod svoje ne samo A tim vec i da odredjuje selektore kadeta i juniora. Da se brine bar 4 godine o srpskoj reprezentativnoj kosarci. A Pesic je covek koji je posle Svetskog prvenstva hedini javno rekao da nema nista proyiv Kokoskova ali da nece biti reyultata ako selektor ne bude radio samo taj posao za dobru platu. Ocekujem povratak na ex jugoslovensku i srspku kosarkasku skolu - SVE POCUNJE IZ ODBRANE. Svaka medalja je uspeh. Svaka.

bolidi

pre 2 godine

Samo jedno pitanje u vezi sa onima što komentarišu savez.
Gde je tačno njihova krivica?!
Ili je to hajka koju je pokrenuo Čović pre godinu i po dana i ne stišava se sve dok je neki partizanovac na čelu Saveza.
Ja lično ne vidim da bi bilo šta bilo drugačije da je na čelu saveza bio bilo ko drugi.
Imali smo selektora kojeg su upravo navijači i botovi crvenog tima proterali.
Na kraju je Danilović podlegao pod pritiskom i doveo vam za selektora trenera iz NBA. Da nije to uradio optužili bi ste ga da ne prati nove trendove u kašarci i opet bi tražili njegovu smenu.
Sada kada se pokazalo da trener iz NBA ne može da nas plasira na OI, sad vam je opet savez kriv.
Zar je Danilović kriv što Kokoškov za 8 meseci nijednom nije pozvao telefonom Jokića, što su potvrdili i Jokić i on.

MikiP

pre 2 godine

Greg Popovic bez KD 7 mesto i najgori plasman USA u istoriji, isti trener sa KD zlato na OI. Sekulic bez Doncica ni na SP, sa njim 4. mesto na OI.....Duda je s Divcem osvajao zlata a sa Gagicem 7. mesto. Ako se najbolji igraci ne budu odazivali dzaba nam rotiranje selektora.

smeh

pre 2 godine

@bolidi

Da se primetiti da su nam rezultati u slobodnom padu. Krenulo je još dok je Djordjević bio selektor i samo se nastavilo. Jedina razlika je što Kokoškov nije imao na raspolaganju sve igrače. Objasni kako može neko da smeni nekog selektora na osnovu toga šta žele navijači? U tom slučaju predsednik saveza i svi koji su bili za tako nešto zaslužuju momentalni otkaz i treba im zabraniti bilo kakav rad u košarci jer nisu sposobni već slušaju šta žele navijači, tj. drugi. Verovatno će tako uništiti i neki klub slušajući navijače.

Rkoma

pre 2 godine

Fala bogu, teska prevara od trenera koji je u zivotu imao vise srece nego sto je tezak. Problem je sto nemamo vise koga za selektora a da nije bio vec

zilijen

pre 2 godine

Kokoskov je sjajan trener, ali mislim da selektor Srbije mora da radi samo to. Bez angazmana u klubu. I da nadgleda rad u svim selekcijama, edukuje mlade trenere, itd. Voleo bih da Pesic preuzme, ima u njemu jos vatre, i da postavi neke zdrave osnove u rad struke u Srbiji-inace probade nam kosarka

Scipion

pre 2 godine

@kfd

Jesu li Rasa Nesterovic i Aleksandar Sekulic zasluzni za odlazak Slovenije na OI ili Luka Doncic? Ako jesu zasto se nisu plasirali na SP 2019?

Goks

pre 2 godine

Čudi me da su ga smenili. Pa ne može svako da izgubi od Švajcarske ili Austrije. Mogao je da vodi ekipu preko skajpa....Ali ono protiv Italije je nezaboravno...gubimo 20 razlike a on kaže, dajte momci malo entuzijazma u odbrani, mrtav hladan. Pitam se da li su ovi što ne sumnjaju u njegovo košarkaško znanje, makar jednom uzeli loptu u ruke. Znači, ne dvaput...jednom.

Jim Beam

pre 2 godine

Potrošen pre nego što je realno dobio priliku da trenira prvi tim. Ono sa čime je raspolagao u kvalifikacija nema 4 igrača za pravo prvenstvo, to je sve iznuđeno bilo. Šteta, ne znam kako su zamislili, ali neće Željko, Kari i Duda zauvek biti tu, a ubosti kao sa Saletom opet nije lako. Prenaglili smo.

Popitzki

pre 2 godine

Niko ziv se ne seca ko je krajem 80-tih bio predsednik KSJ. Sa onakvom reprezentacijom mogao je biti bilo ko. Sada se pronalazi krivac u savezu??? Savez je kriv sto nam reprezentacija gubi od Gruzije i Svajcarske? Za mnoge je ovde titula MVP-NBA vaznija od OI ali nemojte onda biti licemeri i traziti krivca u savezu. Ako reprezentacija nije bitna navijacima i igracima nema potrebe ni da postoji.

Rukamir Žilić

pre 2 godine

Da li se neko iz KSS oseća odgovorno i da li je ta osoba ponudila svoju ostavku? Da li je ikada neko iz bilo kog sportskog saveza dao ostavku nakon neuspeha? Problem je u sistemu a ne ko je trener.

Unuk Toma iz Svedske

pre 2 godine

U savezu ima puno ljudi koji nista ne rade lai su politicki podobni i zbog toga su tu. Jedan od primera je Nenad Krstic koji je kao kosarkas svaka cast ali kao rukovodilac velika 0. Svako ko zna ovog coveka zna da je jako ogranicen i da jednostavno nije kapacitet ni za predsednika kucnog saveta, jednostsvno covek nije kriv ali nema kapacitet. Krle i sam kaze, ja sam tu samo da primam platu, bas me briga sta se desava. Dok je takvog pristupa ne pise nam se dobro...

Zju

pre 2 godine

Zašto ne bi bio selektor recimo Vladimir Jovanović(Cibona).Mlad je a već dovoljno iskusan.Dosada je bio pomoćnik.Nekako je logično da nasledi.A opet tako smo radili i u slavnim danima.Uglavnom je selektor bio mlad a imao je i mentora.To bi i sad mogao da bude recimo Kari.Msm da bi Vlada bio dobro rešenje i da napravimo jednu smenu generacija.Da se kroz kvalifikacije ubace ovi od 99-05.Da vidimo s čim raspolažemo i da ni jedan igrač više ne ode da igra za neku drugu zemlju ako može za nas.

stef

pre 2 godine

Uvek je imao u najmanju ruku korektne rezultate sa reprezentacijama drugih zemalja, a sa svojom matičnom zemljom doživi kiks.
Ne razumem kako nije mogao da stekne autoritet i preuzme kola kada su krenula nizbrdo.

KD-urgent

pre 2 godine

Zašto? Pri tom nemam ništa protiv Đorđevića, sjajan posao je uradio, ali sa ovakvim FIBA prozorima i glupostima pitanje je kuda ide reprezentativna košarka, a Kokoškov je odličan trener kojeg smo sad olako "potrošili". Baš šteta, nadam se da će pristati da se vrati jednog dana.

Wess

pre 2 godine

Kratko vreme za pripreme, nespremni igrači, povrede i odsustvo Jokića su glavni uzroci neuspeha pa tek onda trener. Mada pošteno govoreći i da smo se kvalifikovali za OI nemam utisak da bi smo nešto bitno napravili. Trenutno imamo mnogo veće probleme sa kvalitetom igrača koji je neophodan za vrhunske rezultate nego što to želimo sebi priznati.

SDFG

pre 2 godine

Prva odluka, covek nema autoritet da bude prvi trener, za njega je mesto pomocnika. Kao sto se videlo letos na olimpijadi, sa Doncicem svako moze da stigne do zavrsnice velikih takmicenja.

Istrebljivač Vonjevina

pre 2 godine

Steta, imao je odlične rezultate sa prepoznatljivom strategijom i izrazom lica u stilu "zbog čega sam ja uopšte ovde"...

Један је Сале

pre 2 godine

Кари је рекао да неће, па идите код Салета и молите га на коленима да се врати. Не обазирите се на притиске из КК Фабрике, јер они су старе штеточине.

plavi bechar

pre 2 godine

Pametno. Niko ne sumnja u ogromno kosarkasko znanje koje Kokoskov poseduje ali jednostavno nije bio covek na pravom mestu u pravo vreme. Pao je na najosetljivijim testovima. Sedenje na dve stolice ne moze vise tek tako da prodje vise ni u kosarci. Narocito otkako je FIBA napravila cirkus sa prozorima i poklopila termine reprezentacije i klubova. Selektor mora da bude samo selektor i tacka. Situacija u kojoj zimus Kokoskov ne moze ni da dodje da vodi tim u Gruziji jer ima istovremeno utakmicu sa Fenerbahceom je stvorila mucniji utisak cak i od neodlaska na OI letos. Covek se svakodnevno bavio EL i turskom ligom, a reprezentacije se setio dve nedelje pre turnir u Beogradu. To tako ne moze. Selektor mora 365 dana u godini da misli samo o reprezentaciji, kad se igra da vodi tim a kad se ne igra da se bavi svim drugim stvarima vezano za tim, pocev od kandidata za reprezentaciju, pa nadalje. A to jednostavno ne moze ako paralaleno radi kao trener ili asistent u klubu. Prosla su ta vremena kada je to moglo. A i ti sto su mogli, zna se ko su, najveci trener poput Zeljka, Mesine, Dude, Skariola i slicno, ne sve i svako. Igor je u onom samaranju od Italije ostao bez bilo kakve reakcije. Rastanak je napametnije resenje. Naslesnika zeljno cekamo, videcemo da li ce se najave da je to Kari uskoro obistiniti. Imamo tim za titulu prvaka Evrope naredne godine, sve sto treba je cvrsta sekektorska ruka.

Istrebljivač Vonjevina

pre 2 godine

Steta, imao je odlične rezultate sa prepoznatljivom strategijom i izrazom lica u stilu "zbog čega sam ja uopšte ovde"...

Један је Сале

pre 2 godine

Кари је рекао да неће, па идите код Салета и молите га на коленима да се врати. Не обазирите се на притиске из КК Фабрике, јер они су старе штеточине.

plavi bechar

pre 2 godine

Pametno. Niko ne sumnja u ogromno kosarkasko znanje koje Kokoskov poseduje ali jednostavno nije bio covek na pravom mestu u pravo vreme. Pao je na najosetljivijim testovima. Sedenje na dve stolice ne moze vise tek tako da prodje vise ni u kosarci. Narocito otkako je FIBA napravila cirkus sa prozorima i poklopila termine reprezentacije i klubova. Selektor mora da bude samo selektor i tacka. Situacija u kojoj zimus Kokoskov ne moze ni da dodje da vodi tim u Gruziji jer ima istovremeno utakmicu sa Fenerbahceom je stvorila mucniji utisak cak i od neodlaska na OI letos. Covek se svakodnevno bavio EL i turskom ligom, a reprezentacije se setio dve nedelje pre turnir u Beogradu. To tako ne moze. Selektor mora 365 dana u godini da misli samo o reprezentaciji, kad se igra da vodi tim a kad se ne igra da se bavi svim drugim stvarima vezano za tim, pocev od kandidata za reprezentaciju, pa nadalje. A to jednostavno ne moze ako paralaleno radi kao trener ili asistent u klubu. Prosla su ta vremena kada je to moglo. A i ti sto su mogli, zna se ko su, najveci trener poput Zeljka, Mesine, Dude, Skariola i slicno, ne sve i svako. Igor je u onom samaranju od Italije ostao bez bilo kakve reakcije. Rastanak je napametnije resenje. Naslesnika zeljno cekamo, videcemo da li ce se najave da je to Kari uskoro obistiniti. Imamo tim za titulu prvaka Evrope naredne godine, sve sto treba je cvrsta sekektorska ruka.

Rukamir Žilić

pre 2 godine

Da li se neko iz KSS oseća odgovorno i da li je ta osoba ponudila svoju ostavku? Da li je ikada neko iz bilo kog sportskog saveza dao ostavku nakon neuspeha? Problem je u sistemu a ne ko je trener.

MikiP

pre 2 godine

Greg Popovic bez KD 7 mesto i najgori plasman USA u istoriji, isti trener sa KD zlato na OI. Sekulic bez Doncica ni na SP, sa njim 4. mesto na OI.....Duda je s Divcem osvajao zlata a sa Gagicem 7. mesto. Ako se najbolji igraci ne budu odazivali dzaba nam rotiranje selektora.

KD-urgent

pre 2 godine

Zašto? Pri tom nemam ništa protiv Đorđevića, sjajan posao je uradio, ali sa ovakvim FIBA prozorima i glupostima pitanje je kuda ide reprezentativna košarka, a Kokoškov je odličan trener kojeg smo sad olako "potrošili". Baš šteta, nadam se da će pristati da se vrati jednog dana.

stef

pre 2 godine

Uvek je imao u najmanju ruku korektne rezultate sa reprezentacijama drugih zemalja, a sa svojom matičnom zemljom doživi kiks.
Ne razumem kako nije mogao da stekne autoritet i preuzme kola kada su krenula nizbrdo.

Jim Beam

pre 2 godine

Potrošen pre nego što je realno dobio priliku da trenira prvi tim. Ono sa čime je raspolagao u kvalifikacija nema 4 igrača za pravo prvenstvo, to je sve iznuđeno bilo. Šteta, ne znam kako su zamislili, ali neće Željko, Kari i Duda zauvek biti tu, a ubosti kao sa Saletom opet nije lako. Prenaglili smo.

Wess

pre 2 godine

Kratko vreme za pripreme, nespremni igrači, povrede i odsustvo Jokića su glavni uzroci neuspeha pa tek onda trener. Mada pošteno govoreći i da smo se kvalifikovali za OI nemam utisak da bi smo nešto bitno napravili. Trenutno imamo mnogo veće probleme sa kvalitetom igrača koji je neophodan za vrhunske rezultate nego što to želimo sebi priznati.

bolidi

pre 2 godine

Samo jedno pitanje u vezi sa onima što komentarišu savez.
Gde je tačno njihova krivica?!
Ili je to hajka koju je pokrenuo Čović pre godinu i po dana i ne stišava se sve dok je neki partizanovac na čelu Saveza.
Ja lično ne vidim da bi bilo šta bilo drugačije da je na čelu saveza bio bilo ko drugi.
Imali smo selektora kojeg su upravo navijači i botovi crvenog tima proterali.
Na kraju je Danilović podlegao pod pritiskom i doveo vam za selektora trenera iz NBA. Da nije to uradio optužili bi ste ga da ne prati nove trendove u kašarci i opet bi tražili njegovu smenu.
Sada kada se pokazalo da trener iz NBA ne može da nas plasira na OI, sad vam je opet savez kriv.
Zar je Danilović kriv što Kokoškov za 8 meseci nijednom nije pozvao telefonom Jokića, što su potvrdili i Jokić i on.

basketaš

pre 2 godine

Igor je samo žrtveno jagnje tranzicije i pada reprezentacije. Ne može me niko ubediti da je ekipa gde su nam Avramović i Anđušić glavni bekovi, veliki favorit pa i protiv te Italije. Domaćinstvo ništa nije donelo osim bacanja para, bolje da su Borcu iz Čačka i sličnim klubovima modernizovali hale npr.

Vasa povređen došao, Kalinić, Lučić takođe, Teo lipsao, Jokić u svom svetu. Ništa to nije valjao od početka. I sad se sve lomi na Kokoškovu. To nema veze sa mozgom. Okej otišao je i sve najbolje. On je preuzeo odgovornost kao i Saša nakon Kine. Za poštovanje. Šta je sa ostalima? Parazitiraju i kriju iza selektora. To ne može da prođe.

brm

pre 2 godine

Čovek je igrao kvalifikacije sa igračima koji su na nivou ULEB kupa. Potrošili smo odličnog trenera bez razloga. Ako je valjdao Sloveniji, ne znam kako nije nama. Očigledno unutar saveza ima previše ega i sujete i svako gleda sebe.

nenad

pre 2 godine

Treba neko ko 1. ZNA 2. Ima autoritet 3. Sposoban da uzme pod svoje ne samo A tim vec i da odredjuje selektore kadeta i juniora. Da se brine bar 4 godine o srpskoj reprezentativnoj kosarci. A Pesic je covek koji je posle Svetskog prvenstva hedini javno rekao da nema nista proyiv Kokoskova ali da nece biti reyultata ako selektor ne bude radio samo taj posao za dobru platu. Ocekujem povratak na ex jugoslovensku i srspku kosarkasku skolu - SVE POCUNJE IZ ODBRANE. Svaka medalja je uspeh. Svaka.

Goks

pre 2 godine

Čudi me da su ga smenili. Pa ne može svako da izgubi od Švajcarske ili Austrije. Mogao je da vodi ekipu preko skajpa....Ali ono protiv Italije je nezaboravno...gubimo 20 razlike a on kaže, dajte momci malo entuzijazma u odbrani, mrtav hladan. Pitam se da li su ovi što ne sumnjaju u njegovo košarkaško znanje, makar jednom uzeli loptu u ruke. Znači, ne dvaput...jednom.

Unuk Toma iz Svedske

pre 2 godine

U savezu ima puno ljudi koji nista ne rade lai su politicki podobni i zbog toga su tu. Jedan od primera je Nenad Krstic koji je kao kosarkas svaka cast ali kao rukovodilac velika 0. Svako ko zna ovog coveka zna da je jako ogranicen i da jednostavno nije kapacitet ni za predsednika kucnog saveta, jednostsvno covek nije kriv ali nema kapacitet. Krle i sam kaze, ja sam tu samo da primam platu, bas me briga sta se desava. Dok je takvog pristupa ne pise nam se dobro...

SDFG

pre 2 godine

Prva odluka, covek nema autoritet da bude prvi trener, za njega je mesto pomocnika. Kao sto se videlo letos na olimpijadi, sa Doncicem svako moze da stigne do zavrsnice velikih takmicenja.

zilijen

pre 2 godine

Kokoskov je sjajan trener, ali mislim da selektor Srbije mora da radi samo to. Bez angazmana u klubu. I da nadgleda rad u svim selekcijama, edukuje mlade trenere, itd. Voleo bih da Pesic preuzme, ima u njemu jos vatre, i da postavi neke zdrave osnove u rad struke u Srbiji-inace probade nam kosarka

Rkoma

pre 2 godine

Fala bogu, teska prevara od trenera koji je u zivotu imao vise srece nego sto je tezak. Problem je sto nemamo vise koga za selektora a da nije bio vec

Popitzki

pre 2 godine

Niko ziv se ne seca ko je krajem 80-tih bio predsednik KSJ. Sa onakvom reprezentacijom mogao je biti bilo ko. Sada se pronalazi krivac u savezu??? Savez je kriv sto nam reprezentacija gubi od Gruzije i Svajcarske? Za mnoge je ovde titula MVP-NBA vaznija od OI ali nemojte onda biti licemeri i traziti krivca u savezu. Ako reprezentacija nije bitna navijacima i igracima nema potrebe ni da postoji.

Scipion

pre 2 godine

@kfd

Jesu li Rasa Nesterovic i Aleksandar Sekulic zasluzni za odlazak Slovenije na OI ili Luka Doncic? Ako jesu zasto se nisu plasirali na SP 2019?

Džoni

pre 2 godine

Postavljanje Igora za selektora bio je pravi potez gledajući to da u NBA imamo mnogo igrača koji treba da nose reprezentaciju, a Igor je moderan trener koji je zanat pekao u toj NBA. E, sad to što od tih NBA igrača najbitniji nisu ni igrali za to Kokoškov nije kriv. Igrao je sa raspoloživim igračima iz Evrope i definitivno se nije snašao jer evidentno mu više odgovara taj stil koji se igra preko bare.

Sasa

pre 2 godine

Rekao sam još davnih dana , da ćemo od blata praviti Djordjevica .
Nije pozvao Bobija i Kaliju ( koji je u to vreme pričao gluposti o KiM) i limenke odma udri po njemu .
Tako su i Obradovića oterali a veću legendu nemaju .

Zju

pre 2 godine

Zašto ne bi bio selektor recimo Vladimir Jovanović(Cibona).Mlad je a već dovoljno iskusan.Dosada je bio pomoćnik.Nekako je logično da nasledi.A opet tako smo radili i u slavnim danima.Uglavnom je selektor bio mlad a imao je i mentora.To bi i sad mogao da bude recimo Kari.Msm da bi Vlada bio dobro rešenje i da napravimo jednu smenu generacija.Da se kroz kvalifikacije ubace ovi od 99-05.Da vidimo s čim raspolažemo i da ni jedan igrač više ne ode da igra za neku drugu zemlju ako može za nas.

smeh

pre 2 godine

@bolidi

Da se primetiti da su nam rezultati u slobodnom padu. Krenulo je još dok je Djordjević bio selektor i samo se nastavilo. Jedina razlika je što Kokoškov nije imao na raspolaganju sve igrače. Objasni kako može neko da smeni nekog selektora na osnovu toga šta žele navijači? U tom slučaju predsednik saveza i svi koji su bili za tako nešto zaslužuju momentalni otkaz i treba im zabraniti bilo kakav rad u košarci jer nisu sposobni već slušaju šta žele navijači, tj. drugi. Verovatno će tako uništiti i neki klub slušajući navijače.

Marshall

pre 2 godine

to onaj što je bolji od Đorđevića i sa kojim ćemo osvojiti Olimpijadu a ne samo srebro kao sa Saletom?
(Pop, 14. septembar 2021 12:51)

To je onaj koji je protiv Italije igrao bez Bogdanovica, Milosavljevica, Milutinova i Lucica. Mozda sam zaboravio jos nekoga da dodam. Da li stvarno mislis da Dobric, Andjusic i Petrusev mogu da igraju OI u prvoj petorci Srbije? Malo promislite pre slanja komentara..

PPP

pre 2 godine

@smeh

Rezultati su nam u padu??? Odakle ti ideja da mozemo imati kontinuitet u osvajanju medalja, pogotovo u ovakvim uslovima? Ameri su bili 7 pre 2 godine sa krnjom ekipom a ti ocekujes da sa Srbija sa Avramovicem, Dangubicem, Lazicem, Zagorcem, Davidovcem i Andjusicem osvaja medalje???? Svaki nas uspeh u buducnosti ce biti plod srecnih okolnosti.

Keynes

pre 2 godine

Da li će Danilović i Kokoškov podneti izveštaj za fijasko u Beogradu ili je Jokić i dalje kriv što nas je razmontirala Italija?
(kfd, 14. septembar 2021 12:49)

Sta je posao predsednika KSS-a? Da obezbedi uslove i najboljeg moguceg selektora u datom trenutku. KSS se izborio da igramo kvalifikacioni turnir u BG-u, da imamo dobre uslove na pripremama (pretpostavljam) i Kokoskova za selektora i u tom momentu je maltene postojao konsenzus u kosarkaskoj javnosti da je to odlican potez. Tako da nije kriv KSS. Da li je Kokoskov opravdao ocekivanja? Ne bas... Da li je imao los uticaj objektivnih faktora? Da, jeste. Da li bi se kvalofikovali sa notivisanim Jokicem u timu? 99% da. Prema tome... Dolazimo do (ne)odgovornosti za neuspeh.

Sch..

pre 2 godine

Trebali su čoveka da ostave ja zaista ne vidim u čemu je poenta ako se jedan neuspeh stavlja ispred svega. Činjenica je da nije imao potpuni sastav i sve igrače na raspolaganju

cukce

pre 2 godine

Hrvatski portal Cro Nba je danas objavio da tzv Kokoškov preuzima hrvatsku reprezentaciju. Neće naši susjedi znati šta ih je snašlo. I ovako su nigde, sad nastupaju demontažno montažni radovi.
(Goks, 14. septembar 2021 15:18)

Misliš da susedi Mađari neće znati šta ih je snašlo, tu ste negde na tom nivou, mada ste i od Holandije gubili, pa su Mađari možda i malo iznad vas. Od onog bežanja sa postolja 1995. ste minorni u svetu košarke!

Andrea Djani

pre 2 godine

Sto se tice eventualnog dolaska Karija za selektora , to bi bilo odlicno , ali ipak i tuzno resenje da spasioca gledamo u coveku koji je u 8.deceniji zivota . To je dokaz koliko smo propali , pa se i posle 19.godina od poslednjeg zlata opet vracamo na iste ljude , ali vreme i prilike nisu iste . Kari je tada mogao da izbaci iz tima nezadovoljnog Radmanovic , nesto slicno je uradio i Djordjevic sa Micovim , ali to vise ne pali , nema toga vise . Sad bi tog igraca izgubili zauvek , a nismo vise u toj poziciji .

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 2 godine

Zvezdaski lobi nakon što je oterao Saleta Djordjevica sada se ustremio na drugog Partizanovca Predraga Danilovica. Očekujte u narednih par meseci smenu Danilovica. Što se tiče Kokoskova bolje da nije ni dolazio, umesto da se borimo za medalju sa Saletom Djordjevicem mi nismo prošli ni kvalifikacije...

Mina

pre 2 godine

Kokošov je sjajan stručnjak ali kvalitet igrča je problem.

Nema čovjek s kime raditi na nivou koji želi i to je to. Želim mu puno zdravlja, uspjeha i sreće!

markoni

pre 2 godine

ratko vreme za pripreme, nespremni igrači, povrede i odsustvo Jokića su glavni uzroci neuspeha pa tek onda trener. Mada pošteno govoreći i da smo se kvalifikovali za OI nemam utisak da bi smo nešto bitno napravili. Trenutno imamo mnogo veće probleme sa kvalitetom igrača koji je neophodan za vrhunske rezultate nego što to želimo sebi priznati.
(Wess, 14. septembar 2021 13:58). Jokić je odkazao olimpijske igre , o kvalifikacijama nikada nije bila ni reč to je bilo 3 nedelja posle zavrsetka sezone i nikada nije postojala ni teoretska šanca da zaigra u kvalifikacijama to se znalo dosta pre toga ali eto sada se priča o tome kako je jokić kriv što se nismo kvalifikovali.... ako ne može da se dobije italija u sred beograda bez jokića šta mi imamo uopšte da tražimo na olimpijskim igrama? Razumem da su ljudi ljuti na jokića ali on nije problem, dovoljno je pogledati u predsednika saveza i sve je jasno... nema ozbiljnog rada sa takvim ljudima on je za kafanu a ne da vodi ozbiljan savez.

Dvojnik

pre 2 godine

Rekao sam još davnih dana , da ćemo od blata praviti Djordjevica .
Nije pozvao Bobija i Kaliju ( koji je u to vreme pričao gluposti o KiM) i limenke odma udri po njemu .
Tako su i Obradovića oterali a veću legendu nemaju .
(Sasa, 14. septembar 2021 15:10)

Onda cemo I trofeje praviti od blata

Džoni

pre 2 godine

Treba postaviti Radonjića. Bar nam niko neće davati preko sto poena što nam je u poslednje vreme standard na svim važnim mečevima (Španija, Argentina, Italija...), a ekipa će biti napadački dovoljno dobra da postigne dovoljno poena. Ako primiš sto, teško je dati više, ali ako protivnika ograničiš na 70, onda i sa datih 71 možeš da pobediš!

Slovenc Gorenc

pre 2 godine

Kokoskov je jasno dao do znanja nakon EP 2017,da mu srce bije za srpsku reprezentaciju i da bi voleo da bude selektor srpske reprezentacije. Znaci motiv je imao.

Ja mislim, da je to sto se napravilo steta za srpsku repr. kosarku na duzu stazu.

Za nas ce uvek biti Gospodin Selektor Kokoskov. Veliki poklon.

BTW. Sa repkom sto je igrala na kvalifikacijah sa Italjanima tesko bi i Baltazar nesto postigao.

redondo

pre 2 godine

@Keynes
Apropo Jokica i Danilovica,tebi se desi da kao predseduk saveza kao savremenika imas kosarkasa kakvog do sada nije bilo na ovim prostorima,i dok drugi savezi svoje Doncice,Parkere...drze kao malo vode na dlanu,ti Jokica potcenjujes iz ciste ljubomore,na javni linc jos dodajes ulje na vatru umesto da ga zastitis kao nekog od koga treba da zavisi reprezentacija u buducnosti,tvoj selektor se prema njemu ophodio kao prema nekom levaku,za sve vreme nemas nikakav kontakt sa njim,ni ti ni novi selektor,kome je reprezentacija hobi dok pauzira u klubu,mnogo toga ne stima,i realno treba neko novo ime,ko ce malo zainteresovanije raditi svoj posao,nije svako za funkcionera

Skywalker

pre 2 godine

Iskreno, dosta mi je više prebacivanje Partizanovaca i Zvezdaša oko reprezentacije.

Dakle, Saša Djordjević je uradio dobar posao sa reprezentacijom jer svaka medalja (bronza, srebro, zlato) je vredna. Isto tako je donekle vratio kult reprezentaciji i uneo neku novu energiju. Ono što mu zameram je na tvrdoglavosti i prevelikom egu. Takođe, njegovi rezultati kao trener (gde je skoro uvek "kiksovao" na najvažnijim mečevima) ukazuju na to da ima određenih nedostataka zbog kojih se još uvek ne može svrstati u red vrhunskih trenera.

Vrh KSS-a (dakle ne samo Danilović) treba da snosi konsekvence neuspeha zbog OI, jer su rezultate reprezentacije njihova odgovornost. Da li to znači da svi treba da odu iz KSS-a ne znam ali znam da je u slučaju neuspeha Predsednik KSS-a najodgovorniji (sama pozicija podrazumeva to breme). Činjenica da je tek sad (dakle par meseci nakon gubitka mesta na OI) razrešeno pitanje statusa Kokoškova ukazuje na neku dozu neozbiljnosti od strane KSS-a.

Kada bi u Srbiji ljudi (ne samo u sportu) odgovarali za rezultate i postupke ova država bi bila daleko bolje mesto za život.

ja

pre 2 godine

Svaka čast Kariju, ali čovek je u godinama i trebalo bi da se odmara u penziji. Nama treba dugoročno rešenje. Barem za sledećih 6 do 8 godina. Od mladih domaćih stručnjaka, najbolji su ipak u NBA ligi. Igor Kokoškov, Ognjen Stojaković, Darko Rajaković, Dejan Milojević, ne znam koga bi više voleo da gledam kao selektora. Željko Obradović može biti rešenje do Evrobasketa sledeće godine, on će se svakako dugoročno fokusirati na Evroligu. Od trenutno slobodnih rešenja, po meni možda dva najbolja su Milan Tomić i Saša Obradović, bivši treneri Crvene Zvezde, dovoljno mladi da se prilagode NBA zvezdama, a dovoljno iskusni da znaju da obave svoj posao dobro. Možda čak i neki apsolutni početnik, Novica Veličković na primer. Novica je veliki majstor košarke bio na terenu, ne vidim kako nebi bio isto tako dobar i kraj klupe. Možda možemo tražiti i nekog stranca za selektora, nekog slobodnog NBA trenera, Teri Stots iz Portlanda na primer, možda bi tako nekom treneru selektorska klupa bila izazov. Uglavnom ne treba se previše sikirati, ipak igrači su ti koji igraju na terenu, trener je samo čovek koji je tu da ih ohrabri.

Da nije tužno, bilo bi smešno

pre 2 godine

Muslin zaradi svetsko, a na to Svetsko ode Krstajić.
Krstajić i Prosinečki zarade baraž kroz Ligu nacija za Euro, a u tom baražu nastupe Tumba i Bajević.
Tumba dobije Ruse sa 5:0, odmah nakon toga kartel ga smeni.
Krajan i Zimonja uzmu najsjajnije odličje sa reprezentacijom, Veliki Bata im namesti igru, da ih igrači smene za Novu godinu.
Đorđević uzme tri srebra i peto mesto na poslednjem prvenstvu, pa postane pobegulja, jer se naljuti na Boga, što ne može da postane zlatan već u Kini, nego što mora da čeka Japan 21.
Kokošćuško i Miloje zarade Euro, a na Euro će izgleda Kari da ide, pošto pregovaraju oko prodaje i njegovog obraza.
Izjave kod Rebića(fudbal) i Bjelice(košarka) nakon debakla su potpuno identične sa obaveznim psovkama usled usijane glave, koju nema ko da ohladi, jer se tu selektori ništa ne pitaju, zato što sve mora da bude uz rijaliti.

ps
Da sam nuormalan kao što nisam, uzeo bih paliju pa bi najurio sve redom, i zaveo red, rad i disciplinu, ali pošto nisam nuormalan, imam paliju ali ne znam šta bih s njom, osim što sebe bijem po glavi u nadi, da ću jednoga dana možda ipak postati nuormalan. 🙂

Obrad

pre 2 godine

Stvarno ne znam zašto se veličaju ta Nacionaletova srebra...A na drugoj strani se ismeva hrvatsko srebro u fudbalu. Po meni ko da nista nije ni osvojio.

Goks

pre 2 godine

Hrvatski portal Cro Nba je danas objavio da tzv Kokoškov preuzima hrvatsku reprezentaciju. Neće naši susjedi znati šta ih je snašlo. I ovako su nigde, sad nastupaju demontažno montažni radovi.

PSL

pre 2 godine

Kako je reprezentacija igrala u kvalifikacijama za OI trebalo je odavno da dobije otkaz. Svo vreme se pričalo o tome ko ne igra, a jedna lasta ne čini proleće.

Mad Max

pre 2 godine

(Džoni, 14. septembar 2021 15:14)

Tako bi mozda igrali ali u grupi. A cim prodjemo grupu primali bi 100 poena bez problema jer doticni ne ume da tempira formu vec kako takmicenje odmice rezultati su sve losiji i losiji.

Један је Сале

pre 2 godine

Кари је рекао да неће, па идите код Салета и молите га на коленима да се врати. Не обазирите се на притиске из КК Фабрике, јер они су старе штеточине.

Zju

pre 2 godine

Zašto ne bi bio selektor recimo Vladimir Jovanović(Cibona).Mlad je a već dovoljno iskusan.Dosada je bio pomoćnik.Nekako je logično da nasledi.A opet tako smo radili i u slavnim danima.Uglavnom je selektor bio mlad a imao je i mentora.To bi i sad mogao da bude recimo Kari.Msm da bi Vlada bio dobro rešenje i da napravimo jednu smenu generacija.Da se kroz kvalifikacije ubace ovi od 99-05.Da vidimo s čim raspolažemo i da ni jedan igrač više ne ode da igra za neku drugu zemlju ako može za nas.

Rkoma

pre 2 godine

Fala bogu, teska prevara od trenera koji je u zivotu imao vise srece nego sto je tezak. Problem je sto nemamo vise koga za selektora a da nije bio vec

bolidi

pre 2 godine

Samo jedno pitanje u vezi sa onima što komentarišu savez.
Gde je tačno njihova krivica?!
Ili je to hajka koju je pokrenuo Čović pre godinu i po dana i ne stišava se sve dok je neki partizanovac na čelu Saveza.
Ja lično ne vidim da bi bilo šta bilo drugačije da je na čelu saveza bio bilo ko drugi.
Imali smo selektora kojeg su upravo navijači i botovi crvenog tima proterali.
Na kraju je Danilović podlegao pod pritiskom i doveo vam za selektora trenera iz NBA. Da nije to uradio optužili bi ste ga da ne prati nove trendove u kašarci i opet bi tražili njegovu smenu.
Sada kada se pokazalo da trener iz NBA ne može da nas plasira na OI, sad vam je opet savez kriv.
Zar je Danilović kriv što Kokoškov za 8 meseci nijednom nije pozvao telefonom Jokića, što su potvrdili i Jokić i on.

Džoni

pre 2 godine

Treba postaviti Radonjića. Bar nam niko neće davati preko sto poena što nam je u poslednje vreme standard na svim važnim mečevima (Španija, Argentina, Italija...), a ekipa će biti napadački dovoljno dobra da postigne dovoljno poena. Ako primiš sto, teško je dati više, ali ako protivnika ograničiš na 70, onda i sa datih 71 možeš da pobediš!

Istrebljivač Vonjevina

pre 2 godine

Steta, imao je odlične rezultate sa prepoznatljivom strategijom i izrazom lica u stilu "zbog čega sam ja uopšte ovde"...

plavi bechar

pre 2 godine

Pametno. Niko ne sumnja u ogromno kosarkasko znanje koje Kokoskov poseduje ali jednostavno nije bio covek na pravom mestu u pravo vreme. Pao je na najosetljivijim testovima. Sedenje na dve stolice ne moze vise tek tako da prodje vise ni u kosarci. Narocito otkako je FIBA napravila cirkus sa prozorima i poklopila termine reprezentacije i klubova. Selektor mora da bude samo selektor i tacka. Situacija u kojoj zimus Kokoskov ne moze ni da dodje da vodi tim u Gruziji jer ima istovremeno utakmicu sa Fenerbahceom je stvorila mucniji utisak cak i od neodlaska na OI letos. Covek se svakodnevno bavio EL i turskom ligom, a reprezentacije se setio dve nedelje pre turnir u Beogradu. To tako ne moze. Selektor mora 365 dana u godini da misli samo o reprezentaciji, kad se igra da vodi tim a kad se ne igra da se bavi svim drugim stvarima vezano za tim, pocev od kandidata za reprezentaciju, pa nadalje. A to jednostavno ne moze ako paralaleno radi kao trener ili asistent u klubu. Prosla su ta vremena kada je to moglo. A i ti sto su mogli, zna se ko su, najveci trener poput Zeljka, Mesine, Dude, Skariola i slicno, ne sve i svako. Igor je u onom samaranju od Italije ostao bez bilo kakve reakcije. Rastanak je napametnije resenje. Naslesnika zeljno cekamo, videcemo da li ce se najave da je to Kari uskoro obistiniti. Imamo tim za titulu prvaka Evrope naredne godine, sve sto treba je cvrsta sekektorska ruka.

ja

pre 2 godine

Svaka čast Kariju, ali čovek je u godinama i trebalo bi da se odmara u penziji. Nama treba dugoročno rešenje. Barem za sledećih 6 do 8 godina. Od mladih domaćih stručnjaka, najbolji su ipak u NBA ligi. Igor Kokoškov, Ognjen Stojaković, Darko Rajaković, Dejan Milojević, ne znam koga bi više voleo da gledam kao selektora. Željko Obradović može biti rešenje do Evrobasketa sledeće godine, on će se svakako dugoročno fokusirati na Evroligu. Od trenutno slobodnih rešenja, po meni možda dva najbolja su Milan Tomić i Saša Obradović, bivši treneri Crvene Zvezde, dovoljno mladi da se prilagode NBA zvezdama, a dovoljno iskusni da znaju da obave svoj posao dobro. Možda čak i neki apsolutni početnik, Novica Veličković na primer. Novica je veliki majstor košarke bio na terenu, ne vidim kako nebi bio isto tako dobar i kraj klupe. Možda možemo tražiti i nekog stranca za selektora, nekog slobodnog NBA trenera, Teri Stots iz Portlanda na primer, možda bi tako nekom treneru selektorska klupa bila izazov. Uglavnom ne treba se previše sikirati, ipak igrači su ti koji igraju na terenu, trener je samo čovek koji je tu da ih ohrabri.

stef

pre 2 godine

Uvek je imao u najmanju ruku korektne rezultate sa reprezentacijama drugih zemalja, a sa svojom matičnom zemljom doživi kiks.
Ne razumem kako nije mogao da stekne autoritet i preuzme kola kada su krenula nizbrdo.

Sasa

pre 2 godine

Rekao sam još davnih dana , da ćemo od blata praviti Djordjevica .
Nije pozvao Bobija i Kaliju ( koji je u to vreme pričao gluposti o KiM) i limenke odma udri po njemu .
Tako su i Obradovića oterali a veću legendu nemaju .

Obrad

pre 2 godine

Stvarno ne znam zašto se veličaju ta Nacionaletova srebra...A na drugoj strani se ismeva hrvatsko srebro u fudbalu. Po meni ko da nista nije ni osvojio.

Ziveo Partizan i majka Srbija!

pre 2 godine

Zvezdaski lobi nakon što je oterao Saleta Djordjevica sada se ustremio na drugog Partizanovca Predraga Danilovica. Očekujte u narednih par meseci smenu Danilovica. Što se tiče Kokoskova bolje da nije ni dolazio, umesto da se borimo za medalju sa Saletom Djordjevicem mi nismo prošli ni kvalifikacije...

KD-urgent

pre 2 godine

Zašto? Pri tom nemam ništa protiv Đorđevića, sjajan posao je uradio, ali sa ovakvim FIBA prozorima i glupostima pitanje je kuda ide reprezentativna košarka, a Kokoškov je odličan trener kojeg smo sad olako "potrošili". Baš šteta, nadam se da će pristati da se vrati jednog dana.

Rukamir Žilić

pre 2 godine

Da li se neko iz KSS oseća odgovorno i da li je ta osoba ponudila svoju ostavku? Da li je ikada neko iz bilo kog sportskog saveza dao ostavku nakon neuspeha? Problem je u sistemu a ne ko je trener.

Popitzki

pre 2 godine

Niko ziv se ne seca ko je krajem 80-tih bio predsednik KSJ. Sa onakvom reprezentacijom mogao je biti bilo ko. Sada se pronalazi krivac u savezu??? Savez je kriv sto nam reprezentacija gubi od Gruzije i Svajcarske? Za mnoge je ovde titula MVP-NBA vaznija od OI ali nemojte onda biti licemeri i traziti krivca u savezu. Ako reprezentacija nije bitna navijacima i igracima nema potrebe ni da postoji.

Unuk Toma iz Svedske

pre 2 godine

U savezu ima puno ljudi koji nista ne rade lai su politicki podobni i zbog toga su tu. Jedan od primera je Nenad Krstic koji je kao kosarkas svaka cast ali kao rukovodilac velika 0. Svako ko zna ovog coveka zna da je jako ogranicen i da jednostavno nije kapacitet ni za predsednika kucnog saveta, jednostsvno covek nije kriv ali nema kapacitet. Krle i sam kaze, ja sam tu samo da primam platu, bas me briga sta se desava. Dok je takvog pristupa ne pise nam se dobro...

smeh

pre 2 godine

@bolidi

Da se primetiti da su nam rezultati u slobodnom padu. Krenulo je još dok je Djordjević bio selektor i samo se nastavilo. Jedina razlika je što Kokoškov nije imao na raspolaganju sve igrače. Objasni kako može neko da smeni nekog selektora na osnovu toga šta žele navijači? U tom slučaju predsednik saveza i svi koji su bili za tako nešto zaslužuju momentalni otkaz i treba im zabraniti bilo kakav rad u košarci jer nisu sposobni već slušaju šta žele navijači, tj. drugi. Verovatno će tako uništiti i neki klub slušajući navijače.

Goks

pre 2 godine

Hrvatski portal Cro Nba je danas objavio da tzv Kokoškov preuzima hrvatsku reprezentaciju. Neće naši susjedi znati šta ih je snašlo. I ovako su nigde, sad nastupaju demontažno montažni radovi.

Goks

pre 2 godine

Čudi me da su ga smenili. Pa ne može svako da izgubi od Švajcarske ili Austrije. Mogao je da vodi ekipu preko skajpa....Ali ono protiv Italije je nezaboravno...gubimo 20 razlike a on kaže, dajte momci malo entuzijazma u odbrani, mrtav hladan. Pitam se da li su ovi što ne sumnjaju u njegovo košarkaško znanje, makar jednom uzeli loptu u ruke. Znači, ne dvaput...jednom.

Marshall

pre 2 godine

to onaj što je bolji od Đorđevića i sa kojim ćemo osvojiti Olimpijadu a ne samo srebro kao sa Saletom?
(Pop, 14. septembar 2021 12:51)

To je onaj koji je protiv Italije igrao bez Bogdanovica, Milosavljevica, Milutinova i Lucica. Mozda sam zaboravio jos nekoga da dodam. Da li stvarno mislis da Dobric, Andjusic i Petrusev mogu da igraju OI u prvoj petorci Srbije? Malo promislite pre slanja komentara..

Sch..

pre 2 godine

Trebali su čoveka da ostave ja zaista ne vidim u čemu je poenta ako se jedan neuspeh stavlja ispred svega. Činjenica je da nije imao potpuni sastav i sve igrače na raspolaganju

Slovenc Gorenc

pre 2 godine

Kokoskov je jasno dao do znanja nakon EP 2017,da mu srce bije za srpsku reprezentaciju i da bi voleo da bude selektor srpske reprezentacije. Znaci motiv je imao.

Ja mislim, da je to sto se napravilo steta za srpsku repr. kosarku na duzu stazu.

Za nas ce uvek biti Gospodin Selektor Kokoskov. Veliki poklon.

BTW. Sa repkom sto je igrala na kvalifikacijah sa Italjanima tesko bi i Baltazar nesto postigao.

brm

pre 2 godine

Čovek je igrao kvalifikacije sa igračima koji su na nivou ULEB kupa. Potrošili smo odličnog trenera bez razloga. Ako je valjdao Sloveniji, ne znam kako nije nama. Očigledno unutar saveza ima previše ega i sujete i svako gleda sebe.

markoni

pre 2 godine

ratko vreme za pripreme, nespremni igrači, povrede i odsustvo Jokića su glavni uzroci neuspeha pa tek onda trener. Mada pošteno govoreći i da smo se kvalifikovali za OI nemam utisak da bi smo nešto bitno napravili. Trenutno imamo mnogo veće probleme sa kvalitetom igrača koji je neophodan za vrhunske rezultate nego što to želimo sebi priznati.
(Wess, 14. septembar 2021 13:58). Jokić je odkazao olimpijske igre , o kvalifikacijama nikada nije bila ni reč to je bilo 3 nedelja posle zavrsetka sezone i nikada nije postojala ni teoretska šanca da zaigra u kvalifikacijama to se znalo dosta pre toga ali eto sada se priča o tome kako je jokić kriv što se nismo kvalifikovali.... ako ne može da se dobije italija u sred beograda bez jokića šta mi imamo uopšte da tražimo na olimpijskim igrama? Razumem da su ljudi ljuti na jokića ali on nije problem, dovoljno je pogledati u predsednika saveza i sve je jasno... nema ozbiljnog rada sa takvim ljudima on je za kafanu a ne da vodi ozbiljan savez.

Keynes

pre 2 godine

Da li će Danilović i Kokoškov podneti izveštaj za fijasko u Beogradu ili je Jokić i dalje kriv što nas je razmontirala Italija?
(kfd, 14. septembar 2021 12:49)

Sta je posao predsednika KSS-a? Da obezbedi uslove i najboljeg moguceg selektora u datom trenutku. KSS se izborio da igramo kvalifikacioni turnir u BG-u, da imamo dobre uslove na pripremama (pretpostavljam) i Kokoskova za selektora i u tom momentu je maltene postojao konsenzus u kosarkaskoj javnosti da je to odlican potez. Tako da nije kriv KSS. Da li je Kokoskov opravdao ocekivanja? Ne bas... Da li je imao los uticaj objektivnih faktora? Da, jeste. Da li bi se kvalofikovali sa notivisanim Jokicem u timu? 99% da. Prema tome... Dolazimo do (ne)odgovornosti za neuspeh.

Scipion

pre 2 godine

@kfd

Jesu li Rasa Nesterovic i Aleksandar Sekulic zasluzni za odlazak Slovenije na OI ili Luka Doncic? Ako jesu zasto se nisu plasirali na SP 2019?

Wess

pre 2 godine

Kratko vreme za pripreme, nespremni igrači, povrede i odsustvo Jokića su glavni uzroci neuspeha pa tek onda trener. Mada pošteno govoreći i da smo se kvalifikovali za OI nemam utisak da bi smo nešto bitno napravili. Trenutno imamo mnogo veće probleme sa kvalitetom igrača koji je neophodan za vrhunske rezultate nego što to želimo sebi priznati.

Jim Beam

pre 2 godine

Potrošen pre nego što je realno dobio priliku da trenira prvi tim. Ono sa čime je raspolagao u kvalifikacija nema 4 igrača za pravo prvenstvo, to je sve iznuđeno bilo. Šteta, ne znam kako su zamislili, ali neće Željko, Kari i Duda zauvek biti tu, a ubosti kao sa Saletom opet nije lako. Prenaglili smo.

Andrea Djani

pre 2 godine

Sto se tice eventualnog dolaska Karija za selektora , to bi bilo odlicno , ali ipak i tuzno resenje da spasioca gledamo u coveku koji je u 8.deceniji zivota . To je dokaz koliko smo propali , pa se i posle 19.godina od poslednjeg zlata opet vracamo na iste ljude , ali vreme i prilike nisu iste . Kari je tada mogao da izbaci iz tima nezadovoljnog Radmanovic , nesto slicno je uradio i Djordjevic sa Micovim , ali to vise ne pali , nema toga vise . Sad bi tog igraca izgubili zauvek , a nismo vise u toj poziciji .

Džoni

pre 2 godine

Postavljanje Igora za selektora bio je pravi potez gledajući to da u NBA imamo mnogo igrača koji treba da nose reprezentaciju, a Igor je moderan trener koji je zanat pekao u toj NBA. E, sad to što od tih NBA igrača najbitniji nisu ni igrali za to Kokoškov nije kriv. Igrao je sa raspoloživim igračima iz Evrope i definitivno se nije snašao jer evidentno mu više odgovara taj stil koji se igra preko bare.

Da nije tužno, bilo bi smešno

pre 2 godine

Muslin zaradi svetsko, a na to Svetsko ode Krstajić.
Krstajić i Prosinečki zarade baraž kroz Ligu nacija za Euro, a u tom baražu nastupe Tumba i Bajević.
Tumba dobije Ruse sa 5:0, odmah nakon toga kartel ga smeni.
Krajan i Zimonja uzmu najsjajnije odličje sa reprezentacijom, Veliki Bata im namesti igru, da ih igrači smene za Novu godinu.
Đorđević uzme tri srebra i peto mesto na poslednjem prvenstvu, pa postane pobegulja, jer se naljuti na Boga, što ne može da postane zlatan već u Kini, nego što mora da čeka Japan 21.
Kokošćuško i Miloje zarade Euro, a na Euro će izgleda Kari da ide, pošto pregovaraju oko prodaje i njegovog obraza.
Izjave kod Rebića(fudbal) i Bjelice(košarka) nakon debakla su potpuno identične sa obaveznim psovkama usled usijane glave, koju nema ko da ohladi, jer se tu selektori ništa ne pitaju, zato što sve mora da bude uz rijaliti.

ps
Da sam nuormalan kao što nisam, uzeo bih paliju pa bi najurio sve redom, i zaveo red, rad i disciplinu, ali pošto nisam nuormalan, imam paliju ali ne znam šta bih s njom, osim što sebe bijem po glavi u nadi, da ću jednoga dana možda ipak postati nuormalan. 🙂

redondo

pre 2 godine

@Keynes
Apropo Jokica i Danilovica,tebi se desi da kao predseduk saveza kao savremenika imas kosarkasa kakvog do sada nije bilo na ovim prostorima,i dok drugi savezi svoje Doncice,Parkere...drze kao malo vode na dlanu,ti Jokica potcenjujes iz ciste ljubomore,na javni linc jos dodajes ulje na vatru umesto da ga zastitis kao nekog od koga treba da zavisi reprezentacija u buducnosti,tvoj selektor se prema njemu ophodio kao prema nekom levaku,za sve vreme nemas nikakav kontakt sa njim,ni ti ni novi selektor,kome je reprezentacija hobi dok pauzira u klubu,mnogo toga ne stima,i realno treba neko novo ime,ko ce malo zainteresovanije raditi svoj posao,nije svako za funkcionera

SDFG

pre 2 godine

Prva odluka, covek nema autoritet da bude prvi trener, za njega je mesto pomocnika. Kao sto se videlo letos na olimpijadi, sa Doncicem svako moze da stigne do zavrsnice velikih takmicenja.

MikiP

pre 2 godine

Greg Popovic bez KD 7 mesto i najgori plasman USA u istoriji, isti trener sa KD zlato na OI. Sekulic bez Doncica ni na SP, sa njim 4. mesto na OI.....Duda je s Divcem osvajao zlata a sa Gagicem 7. mesto. Ako se najbolji igraci ne budu odazivali dzaba nam rotiranje selektora.

zilijen

pre 2 godine

Kokoskov je sjajan trener, ali mislim da selektor Srbije mora da radi samo to. Bez angazmana u klubu. I da nadgleda rad u svim selekcijama, edukuje mlade trenere, itd. Voleo bih da Pesic preuzme, ima u njemu jos vatre, i da postavi neke zdrave osnove u rad struke u Srbiji-inace probade nam kosarka

Mina

pre 2 godine

Kokošov je sjajan stručnjak ali kvalitet igrča je problem.

Nema čovjek s kime raditi na nivou koji želi i to je to. Želim mu puno zdravlja, uspjeha i sreće!

nenad

pre 2 godine

Treba neko ko 1. ZNA 2. Ima autoritet 3. Sposoban da uzme pod svoje ne samo A tim vec i da odredjuje selektore kadeta i juniora. Da se brine bar 4 godine o srpskoj reprezentativnoj kosarci. A Pesic je covek koji je posle Svetskog prvenstva hedini javno rekao da nema nista proyiv Kokoskova ali da nece biti reyultata ako selektor ne bude radio samo taj posao za dobru platu. Ocekujem povratak na ex jugoslovensku i srspku kosarkasku skolu - SVE POCUNJE IZ ODBRANE. Svaka medalja je uspeh. Svaka.

basketaš

pre 2 godine

Igor je samo žrtveno jagnje tranzicije i pada reprezentacije. Ne može me niko ubediti da je ekipa gde su nam Avramović i Anđušić glavni bekovi, veliki favorit pa i protiv te Italije. Domaćinstvo ništa nije donelo osim bacanja para, bolje da su Borcu iz Čačka i sličnim klubovima modernizovali hale npr.

Vasa povređen došao, Kalinić, Lučić takođe, Teo lipsao, Jokić u svom svetu. Ništa to nije valjao od početka. I sad se sve lomi na Kokoškovu. To nema veze sa mozgom. Okej otišao je i sve najbolje. On je preuzeo odgovornost kao i Saša nakon Kine. Za poštovanje. Šta je sa ostalima? Parazitiraju i kriju iza selektora. To ne može da prođe.

Dvojnik

pre 2 godine

Rekao sam još davnih dana , da ćemo od blata praviti Djordjevica .
Nije pozvao Bobija i Kaliju ( koji je u to vreme pričao gluposti o KiM) i limenke odma udri po njemu .
Tako su i Obradovića oterali a veću legendu nemaju .
(Sasa, 14. septembar 2021 15:10)

Onda cemo I trofeje praviti od blata

PPP

pre 2 godine

@smeh

Rezultati su nam u padu??? Odakle ti ideja da mozemo imati kontinuitet u osvajanju medalja, pogotovo u ovakvim uslovima? Ameri su bili 7 pre 2 godine sa krnjom ekipom a ti ocekujes da sa Srbija sa Avramovicem, Dangubicem, Lazicem, Zagorcem, Davidovcem i Andjusicem osvaja medalje???? Svaki nas uspeh u buducnosti ce biti plod srecnih okolnosti.

cukce

pre 2 godine

Hrvatski portal Cro Nba je danas objavio da tzv Kokoškov preuzima hrvatsku reprezentaciju. Neće naši susjedi znati šta ih je snašlo. I ovako su nigde, sad nastupaju demontažno montažni radovi.
(Goks, 14. septembar 2021 15:18)

Misliš da susedi Mađari neće znati šta ih je snašlo, tu ste negde na tom nivou, mada ste i od Holandije gubili, pa su Mađari možda i malo iznad vas. Od onog bežanja sa postolja 1995. ste minorni u svetu košarke!

PSL

pre 2 godine

Kako je reprezentacija igrala u kvalifikacijama za OI trebalo je odavno da dobije otkaz. Svo vreme se pričalo o tome ko ne igra, a jedna lasta ne čini proleće.

Mad Max

pre 2 godine

(Džoni, 14. septembar 2021 15:14)

Tako bi mozda igrali ali u grupi. A cim prodjemo grupu primali bi 100 poena bez problema jer doticni ne ume da tempira formu vec kako takmicenje odmice rezultati su sve losiji i losiji.

Skywalker

pre 2 godine

Iskreno, dosta mi je više prebacivanje Partizanovaca i Zvezdaša oko reprezentacije.

Dakle, Saša Djordjević je uradio dobar posao sa reprezentacijom jer svaka medalja (bronza, srebro, zlato) je vredna. Isto tako je donekle vratio kult reprezentaciji i uneo neku novu energiju. Ono što mu zameram je na tvrdoglavosti i prevelikom egu. Takođe, njegovi rezultati kao trener (gde je skoro uvek "kiksovao" na najvažnijim mečevima) ukazuju na to da ima određenih nedostataka zbog kojih se još uvek ne može svrstati u red vrhunskih trenera.

Vrh KSS-a (dakle ne samo Danilović) treba da snosi konsekvence neuspeha zbog OI, jer su rezultate reprezentacije njihova odgovornost. Da li to znači da svi treba da odu iz KSS-a ne znam ali znam da je u slučaju neuspeha Predsednik KSS-a najodgovorniji (sama pozicija podrazumeva to breme). Činjenica da je tek sad (dakle par meseci nakon gubitka mesta na OI) razrešeno pitanje statusa Kokoškova ukazuje na neku dozu neozbiljnosti od strane KSS-a.

Kada bi u Srbiji ljudi (ne samo u sportu) odgovarali za rezultate i postupke ova država bi bila daleko bolje mesto za život.