Tenis 152

Petak, 10.09.2021.

05:50

Istorija je ispisana – tinejdžerke zakazale duel u finalu US Opena!

Ema Radukanu i Lejla Fernandes igraće u finalu US Opena.

Istorija je ispisana – tinejdžerke zakazale duel u finalu US Opena! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

152 Komentari

Sortiraj po:

Dermendziev

pre 2 godine

Neznam zasto mnogi pocenjuju ove mlade dame.

Obe teniserke su solidne,ali ce samo jedna osvojiti trofej.

Nista se nezna,ali mislim da bi Lejli lepse stajao trofej.

Neznalica

pre 2 godine

Ženske ubijaju kako igraju tenis! Ja mislim da bi svaka isprašila jednog Bjorna Borga iz onih dana.
(luke, 10. septembar 2021 12:14)

Zvuči smešno na prvi pogled, ali nije nimalo bez osnova. U vreme Borga sećam se da je Rosko Taner, nepoznati Amerikanac imao uraganski servis od 160 na sat. Danas i žene imaju brži servis. A tek koliko je porasla jačina SVIH udaraca sa novim reketima i španovima.... ne bi bilo Borgu lako....

lalalala

pre 2 godine

Niko ne spominje, da je Fernandez skoro igrala u Kraljevu, u fed cupu, i da je dobila obe naše igračice. Tada se još videlo do ima igru i da će biti nešto od nje.
(H2H, 10. septembar 2021 13:59)

Igrala je i na Srbija Openu gde je izgubila od Tomove

zelena trava

pre 2 godine

Kako igraju ove devojcice, da se raspametis, i to iz meca u mec. Bez pardona, ne salju u noge i po sredini po dvadeset puta, vec odmah u suprotnu stranu, svaki otvoreni santimetar terena i svaku priliku iskoriste. Brze na nogama, dobro se namestaju vec po instinktu. Nije to ni tako neobicno jer kad je neko talentovan, onda ce igrati sampionski i sa 18. To smo vec videli i sa Seles, Hingis, Sharapovom itd. Zelja im je ogromna. Ako ih ne ubije trema, bice strasan mec.Poslednji put tinejdzerke su bile u finalu 1999. Serena i Martina Hingis.

okac

pre 2 godine

Hvala bogu! Ženski tenis je konačno pronašao svoj ženstveni lik, nakon što ga je posle Ane Ivanović i Karoline Vožnjacki bio izgubio. Samo napred, klinke!

Vucko

pre 2 godine

Ovaj zenski tenis je presmesan. Nekada si imao Moniku Seles, Stefi Graf, Zastin Enan, Serenu Vilijams... Sada nemas jednu krstenu igracicu.

O tehnici prica drvoseca

pre 2 godine

@ Ove devojcice dokazuju sta je to sto pravi razliku u modernom tenisu. To su noge, a ne neka famozna tehnika. Obe se jako dobro krecu i na svakom udarcu stoje optimalno."...
(Baghdatis, 10. septembar 2021 09:41)

A anticipacija (stizanje loptice i biti na pravom mestu) nije "famozna tehnika"? "Ciscenje linija", hvatanje u raskoraku, slaj, loptica na sredini reketa... To nije "famozna tehnika"?

Svasta naprica, samo da omalovazis!

no1e

pre 2 godine

Na WTA listi:
Fernandez je skočila sa 73. mesta na 27. Ako osvoji, biće na 19.
Radukanu je skočila sa 150. mesta na 32. Ako osvoji, biće na 23.

Još ako Fernandez osvoji, biće 9. na WTA race listi i verovatno će učestvovati na završnom turniru.

1Đoković

pre 2 godine

Ti se stidiš.Postoje sportovi koji se igraju glavom i razmišljanjem, a postoje i na sirovu snagu.Šta ti nije jasno Govedo.Idi diži tegove u teretani.A o tenisu ne pričaj.Da si osvojio nekad nešto u životu znao bi.A navijaj za koga hoćeš.Nekad trebaš i uživo da gledaš a ne iz fotelje.Ti ćeš da mi pričaš o Novaku,nit si ga video niti reč pričao sa njim.Mizerijo.

Ti se ne stidis?

pre 2 godine

@ "Glava,glava,samo glava.Udri iz sve snage na bacanje kugle.Poražene na bodi bilding i manekenstvo.Nije ovo sport za vas.A i derete se kao vrane.Deco svaka čast.Olge,Nine i ostale na golf.Ne trošite vreme dok ste mlade.Ko kopira Noleta, kao ova deca može da igra tenis.Sad i one vrane znaju da je najveći svih vremena."
(1Đoković, 10. septembar 2021 11:26)

Mislis da bi Novak bio ponosan na tebe i ovakva tvoja mizogena razmisljanja (ako su, uopste, razmisljanja)? Mene je sramota zbog tebe sto pripadam korpusu navijaca najboljeg ikad.

Liverpool Man

pre 2 godine

@Radovan
Jesi to gledao seriju Innocent? :D
Sa zadovoljstvom cu gledati zensko finale posle 100 godina. Navijam za Radukanu jos od Vimbldona. Obe su dosle do finala napadajuci i igrajuci ofanzivan tenis. Trebalo bi da bude opasno finale.

Kikujiro

pre 2 godine

"Radukanu je nova teniserka, ne znam mnogo o njoj. Igra turnir života i zaslužila je, sve je pobedila. Ali, moram da kažem da sam ja favorit", jasna je Grkinja Sakari.

tennis fan

pre 2 godine

Zenski tenis postaje zanimljiviji od muskog, a kada se trojka povuce, i malo stariji teniseri poput Tima, koji cine ono poslednje sto je valjalo kod muskog tenisa, zenski tenis ce i definitivno biti zanimljiviji i neizvesniji. Ima dosta mladih teniserki koje bi mogle biti zvezde, za razliku od muskog.

Kakva mentalna stabilnost kod obe!!!!

pre 2 godine

Nepoznate igračice do ovog turnira i ja ne mogu se odam utisku da je ženski totalno ukanalio odnosno postao nezanimljiv za gledanje.

SVAKA iznenadi ili bljesne pa nestane odnosno toliko puno dobrih teniserki ali nisu blizu bivšim šampionkama po svemu. Da dobija na težini
Da sad se vidi koliko su sestre Vilijams i Klajsters odnosno Šarapova,Ena pa naše čak u odnosu na ove sadašnje bile ispred i konstatne po igri i rezultatima pogotovo na GS.
(Posmatrač, 10. septembar 2021 12:13)

Kako te nije sramota da pricas o necemu sto nisi gledao - ni ove sadsnje sampionke, a ni one od pre? Ne mozes da sudis o buducnosti ove dece. I jedna i druga tek punoletne, a vec VELIKE.

Pljuj po svojim naopakim zivotnim pogledima.

Mikii

pre 2 godine

A dok je Federer pre pojave Rafe i Novaka mlatio, ne poluamatere već amatere, bilo ti je zanimljivo takmičenje. 
Usput, šta ti i za koliko para radiš veličiuno kad imaš vremena visiti na netu u šest ujutro?
(Radovan, 10. septembar 2021 07:29)

U pravu si, tukao je amatere, oni su malo ozbiljniji igraci od ovih poluamatera. Od silne zelje da poentiras, samo si se zakopao. Sto se zarade tice, pricao sam vise puta da radim od kuce. U pitanju je malo ozbiljniji i malo placeniji posao od onih koji vi obavljate tako neskolovani i nepismeni.

H2H

pre 2 godine

Niko ne spominje, da je Fernandez skoro igrala u Kraljevu, u fed cupu, i da je dobila obe naše igračice. Tada se još videlo do ima igru i da će biti nešto od nje.

TB

pre 2 godine

Po komentarima se tačno vidi da je retko ko stvarno gledao mečeve... Kvalitet tenisa je ove godine bio na visokom nivou, a devojke su zaslužile finale. Fernandes je svaki poen igrala kao da se bori za život, a u ključnim trenucima ostajala maksimalno mirna. Radukanu igra toliko pametan tenis da bi čak i mnogi mlađi teniseri mogli malo da pogledaju ona šta radi (a i imala je zapažen nastup na Wimbledon-u, takođe pametna igra).

tennis fan

pre 2 godine

"Radukanu je nova teniserka, ne znam mnogo o njoj. Igra turnir života i zaslužila je, sve je pobedila. Ali, moram da kažem da sam ja favorit", jasna je Grkinja Sakari.

Haha, ista Ciciban.

posmatrač

pre 2 godine

Zenski tenis... to gleda jos samo uza familija...
(Giooo, 10. septembar 2021 12:23)

I onda komentariše... samo nešto šira familija.

Stavra

pre 2 godine

Ej, face, ovo je profesionalni sport! Posao, zarada, biznis. Nema tu romantičnog zanosa "sportom". Nema tu navijanja, tupavog patriotizma. Nema "naš pobedio njihovog". Nema naših "careva, heroja, šampiona". Nema idiotskog "hvala ti za sve". Nema mržnje prema stranim sportistima.
A šta ima? Ima da sedneš u fotelju i gledaš moderne gladijatore na TVu, ako ti se to uopšte gleda. Nw zanosiš se je njih briga za tebe, ili "tvoju zemlju".

Bardami

pre 2 godine

Na što je spao ženski tenis! Tako će biti i u muškoj konkurenciji kada odu Nole u Rafa, Federer je već otišao. Svako malo neko će drugi da osvaja gren slemove. Setim se 2015 godine. Novak igrao sva finala i samo čini mi se dva izgubio. A danas Cicipas igra finale Rolan Garosa i nema ga nigde, Zverev osvoji Sinsinati, pa nema ga nigde, onda Medvedev Montreal itd. Apsolutni kontinuitet se izgubio, ne toliko zbog nedostatka predanog rada mladje generacije, jer sad teniska mašinerija proizvodi tenisere i teniserke ko na traci i svi su takoreći jednakih mogućnosti. Vreme velikih šampiona zauvek je prošlo sa velikom trojkom.

veder

pre 2 godine

Bravo za mlade nove klinke iz kraja, kako se popularno kaže, dve mlade teniserke koje su šarmom, inteligentnom igrom i pozitivnim vibracijama počistile sve teniserke na ovom turniru i pokazale koliko su talentovane. Neko stalno piše kako je ženski tenis pao na niske grane, a ja mu odgovaram a šta si ti gledao, čoveče? Ja sam gledao lepotu igre, inteligenciju i taktičku zrelost, mladost i lepršavu igru u odnosu na sirovu snagu beloruske udaračice loptice i grčke atlete u liku Marie Sakari, i ko zna po koji put se pokazuje da snaga klade valja a um caruje.
Gledao sam Fernandez u Kraljevu na kupu gde su teniserke iz Kanade pobedile naše, i videlo se tada da je Fernandez veliki talenat. Isto važi i za Radukanu, mislim da je igrala u Beogradu na WTA turu, ali nisam baš siguran. Kada se sve izbalansira nove teniske nade su zasluženo u finalu USO, s obzirom da su počistile sve teniserke ispred njih, i još neke GS šampionke. To govori o njihovom velikom talentu, kvalitetu i pozitivnim vibracijama, a onda se neko nađe pametan pa kaže da je ženski tenis nikakav?
Poslušajte samo strane komentatore i novinare koliko hvalospeva ide na račun dve tinejdžerke koje su unele toliko svežine, kreativnosti i sportske inteligencije, i neverovatnu količinu pozitivne energije da ih je milina gledati. Sve čestitke i jednoj i drugoj, zaslužiile su obe da budu GS šampionke na ovom turniru.

Bardami

pre 2 godine

Jedini način da se ženski tenis vrati na stazu stare slave je da se pojave muškobanjaste teniserke tipa Navratilove, Grafove i Serene. Nisu se one naosvajale toliko zbog talenta, koliko zbog snage. Tu se izdvajala Monika Seleš, ali nažalost, znamo šta joj se dogodilo. Sada su sve teniserke slične. Pa Serena da je 5 godina mladja čistila bi pod sa ovom decom.

Goki

pre 2 godine

Glava,glava,samo glava.Udri iz sve snage na bacanje kugle.Poražene na bodi bilding i manekenstvo.Nije ovo sport za vas.A i derete se kao vrane.Deco svaka čast.Olge,Nine i ostale na golf.Ne trošite vreme dok ste mlade.Ko kopira Noleta, kao ova deca može da igra tenis.Sad i one vrane znaju da je najveći svih vremena.
(1Đoković, 10. septembar 2021 11:26)

Šta reče???

Posmatrač

pre 2 godine

Nepoznate igračice do ovog turnira i ja ne mogu se odam utisku da je ženski totalno ukanalio odnosno postao nezanimljiv za gledanje.

SVAKA iznenadi ili bljesne pa nestane odnosno toliko puno dobrih teniserki ali nisu blizu bivšim šampionkama po svemu. Da dobija na težini
Da sad se vidi koliko su sestre Vilijams i Klajsters odnosno Šarapova,Ena pa naše čak u odnosu na ove sadašnje bile ispred i konstatne po igri i rezultatima pogotovo na GS.

1Đoković

pre 2 godine

Glava,glava,samo glava.Udri iz sve snage na bacanje kugle.Poražene na bodi bilding i manekenstvo.Nije ovo sport za vas.A i derete se kao vrane.Deco svaka čast.Olge,Nine i ostale na golf.Ne trošite vreme dok ste mlade.Ko kopira Noleta, kao ova deca može da igra tenis.Sad i one vrane znaju da je najveći svih vremena.

darko

pre 2 godine

(strucAnjak, 10. septembar 2021 09:11)

na stranu vulgarnost, sustinski je u pravu. Jedan iskusni hrvatski teniski trener mi je bas to letos rekao, da je kod devojaka problem da kada se zaljube, kad krenu u veze, tenis prestaje da ih interesuje i da je to sablon koji je video mnogo puta u karijeri.

Al Kos

pre 2 godine

Ženski tenis je odavno postao jedan ekstremno preplaćeni cirkus. Blagi užas, tiha jeza. Tu ni t od tenisa nema, prebacivačice loptica...

Igor

pre 2 godine

Svaka cast ovim mladim djevojkama na pobjedi i ulasku u finale ali ne mogu se oteti utisku da je zenski tenis zadnjih godina strasno devalvirao. Svako dobija svakoga, kvalitet igre - tako, tako....Sa bljeskovima, bez nekoga kontinuiteta. Sad mozes osvojiti GS a da te na sledecem nema nigdje...Uglavnom, sve vise zalim za onim vremenima Justine Henin (koja bi ove po meni pomela bez problema a relativno rano se povukla), Clijsters, Serene u najboljima danima itd..itd....I da, ne mislim, uz svo duzno postovanje da zenski tenis treba da ima isti fond nagrada kao muski. Jednostavno, to nije to...Sa jedne strane se zalazu za ravnopravnost, ok..pa onda igrajte na 3 dobivena....Ravnopravnost nije svedski sto da uzimate samo ono sto vam odgovara...A i jedan 300. sa ATP ce obrisati pod sa TOP 3 WTA liste....zato...

lucifer damnjanovic

pre 2 godine

Sve je ovo super i baš se radujem finalu, ali jedan čovek (Bil) ovde u komentarima reče kako je Ešli Barti jedina majka na prvom mestu WTA liste i dobi sve pozitivne glasove. Ja prvi put čujem o tome i evo proverio sam apsolutna neistina, devojka je pauzirala iz drugih razloga a ne zbog trudnoće. Eto, čisto da izbegnemo dezinformaciju.

oblivus

pre 2 godine

Evo jedan malo provokativan komentar, mozda preteran ali mislim da ima neceg i to mozda prenaglasavam.

Radio sam sa decom 7 godina i mogu primetiti da novo doba interneta je ucinilo devojke opsednutim lakim novcem i snalazenjem u zivotu.

Internet im je doneo ideju da sa drustvenim mrezama mogu dobiti paznje i moguceg novca samo svojim izgledom i to nastimanim, fotosopiranim.

Devojke su kao nikad ranije preopsednute fizickim izgledom a ne radom i zalaganjem. Naravno nisu one krive, ovaj sistem je toliko izvitoperen da jednostavno to namece.

Zato i vidjamo potpuno nestabilne rezultate. Ne moze jedna igracica izdrzati duze od godinu dana da je na vrhu, jer sto bi? Preko reklama i seksi fotkica na netu mogu zaraditi koliko i ubijajuci se od treninga.

Znam da je mozda preterano, ali vidim da se slabo ljudi bave ovim aspektom, stoga ga i prenaglasavam.

vidoje

pre 2 godine

73. i 150. u finalu. Ovo samo govori koliko je los "zenski" tenis. Razumem da je Ivanisevic kao 125. osvojio Wimbledon, ipak je on pre toga igrao u tri finala koje je izgubio. I bio je treci na svetu. Ali ove dve, potpuni anonimusi. Doci u finale bez izgubljenog seta i to iz kvalifikacija! Raspad zenskog tenisa.

Ana

pre 2 godine

Ali komentari ženski tenis je loš. Ništa posebno nisu uradile. Nestaće sa scene itd itd..E pa djevojke su za dvije sedmice zaradile koliko vi nećete u životu. Hehe. Bože kakvi ste ljubomorni luzeri prozivate djevojčice od 18 godina koje su sjajne u onome što rade..

Bl

pre 2 godine

@StrucAnjak
Tebi treba oprati usta vrećom deterdženta s dodatkom jakog sredstva za odmašćivanje i skidanje tvrdokornih mrlja.
Nepismeni si prostak i uvreda za muški rod.

Vanja LFC

pre 2 godine

Ma koliko me zenski tenis ne interesuje, Ema Radukanu ima svo pravo da bude Britanka. Nju nisu kupili kao sto su pokusali Novaka. Imala je 2 godine kada je dosla u Britaniju sa roditeljima. Britanka je od glave do kolena (od kolena do pete ima malo Rumuskog i Kineskog).

XXX

pre 2 godine

Koja tuga ovaj zenski tenis...
(milan krojac, 10. septembar 2021 08:15)

Jesi tako pričao i 1990. kad su u muškoj konkurenciji finale igrali tinejdžeri Sampras i Agasi? A, da, nisi bio ni u planu.

prepoznavatelj talenta i veličine

pre 2 godine

Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.
(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Raducanu neće biti ni u prvih 10 teniserki na listi a ne da će da osvoji 10+ GS. U Australiji će proći prvo kolo ali dalje od toga mrka kapa.

Bl

pre 2 godine

Porediti Ivaniševića, koji je kao veteran, takorekuć, i svojevremeno broj 2 na ATP osvojio Vimbldon sa specijalnom pozivnicom (u glavni žrijeb) sa ovim djevojčicama? Njima se posrećilo ( y i dobre su teniserke), jer je ženski tenis u takvom čabru već duže vrijeme, pa su drčno mogle navaliti. A iza Ivaniševića su bile godine uspješne karijere, koji je, po meni, iako mi nikad nije bio posebno drag, zadlužio da ima GS titulu.
Ešli Barti je majka. Koliko mogu da se sjetim, jedina porodilja koja se dr6i na vrhu WTA liste. Serena (isko se moraju i godine uzeti u obzir) to nije uspjela, kao ni Azarenja. Ima ih joe, baravno. I sve dh bili btoj 1, ali nakon trudnoće i porođaja to više ne ide. Kod muekaracy je to sasvim druga priča. Pa kad trabunjate o ženama u sportu, morate imati mnogo toga u vidu.

Mitrogol u ManC

pre 2 godine

Ovo me podseca na 1/2 finale USO 1991 .Monika Seles 17 i Kaprijati 15. To je verovatno najmladje 1/2 finale ikada na GS.
(Slobo, 10. septembar 2021 08:16)

@Slobo
Monika bi bila najveci sportista svih vremena, da nije bilo napada. 8 grand slemova do 20e godine. Znaci do 30e bi odigrala jos 40 grand slemova i sigurno bi presla 30 osvojenih slemova. Novak, Rafa i Roger su osvojili 56 od 63 slemova (90%) u zadnjih 16god. Monika je bila dominantnija od njih trojice.

posmatrač

pre 2 godine

Drago mi je da su u ženskom finalu dve devojke, koje izgledaju normalno. Ne deluju kao nečiji nabildovani projekti napumpani steroidima, gde se uglavnom sve svodi na taktiku, samo udri.
A najbolje od svega, još i igraju dobar i pametan tenis.
Žensko finale koje ću rado pogledati, i baš me zanima kako će se izboriti sa novom vrstom pritiska.

T

pre 2 godine

Ne razumem kritike prema ženskom tenisu kad kod muškaraca nije ništa bolje. Sa izuzetkom velike trojke, oatali nisu ništa bolji. Sve neki favoriti a na GS ne mogu da se pokupe, ispadaju od kvalifikanata i slično.

CroFed

pre 2 godine

@Slobo

Polufinale Wimbledona 1997, meč između 16-išnjakinja Hingis i Kurnikove je bio jednako "mlad" kao onaj Seleš i Capriati 1991

Baghdatis

pre 2 godine

Ove devojcice dokazuju sta je to sto pravi razliku u modernom tenisu. To su noge, a ne neka famozna tehnika. Obe se jako dobro krecu i na svakom udarcu stoje optimalno. Zato npr igracice tipa Pliskova, Danilovic i sl. nemaju u dugim razmenama udaraca sta da traze i rizikuju na svakom udarcu. Zato ako imate decu koja treniraju tenis dajte ih jos dok su mali i na neki drugi sport (fudbal - da i devojcice isto!!, atletika...), a ne od jutra do mraka samo samarati lopticu.

don

pre 2 godine

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23)

Ti bi bio srećan da možeš i tih 300 evra zaraditi.

V

pre 2 godine

ce one igrat dok ne nadju dobrog frajera koji ce ih naucit da ima bolja stvar u rukama od reketa. Toliko puta vidjeno ....
(strucAnjak, 10. septembar 2021 09:11)

Sram vas bilo. Žao mi je što ste takav jadnik.

Beogradjanka

pre 2 godine

Timu Olge Danilovic savet. Ne jurite samo wc za Olgu, pogledajte Raducanu dete na dva Gram Slam turnira Wimbledon i US Open stigle preko kvalifikacija.
Pogledajte koliko ste obezbedili WC za Olgu, to nije dobro jel treba da se navikne da se bori a ne sve da dobije na tacni..
Voleo bi da Olga uspe zato ne radite joj medvedju uslugu nego ubuduce bolje planirate kako da je vodite.

matori

pre 2 godine

@Da li bi ste to isto rekli da je kojim slučajem srpska teniserka u finalu? Naravno da ne bi, jer ste licemeri. Raducanu je prva teniserka ili teniser u open eri koja je iz kvalifikacija stigla do USO finala. U istoriji tenisa samo je Ivanisevic osvojio GS titulu iz kvalifikacija. Slažem se da je svašta vidjeno u zenskom tenisu u poslednjih 10 godina, ali ova mala je nešto drugo. Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.
(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Da budemo precizni - Ivanisevic je dobio WC ( mislim na vajld kard - pozivnicu)

Tenis nikad jači

pre 2 godine

Dokaz da je potencijal u ženskom tenisu daleko ispred muškog i zato nikako nije neopravdano poređenje Graf vs Đoković.
Samo jedno može biti najbolje u istoriji a to je trenutno svakako Grafova.

Šta je tu toliko teško za razumjeti?

Radojica

pre 2 godine

Ispunila mi se zelja da njih dve budu u finalu,vise nego zasluzeno. Najtezi moguci zreb,od prvog kola. Mentalno 10 puta jace od starijih koleginica,mislim da ovo nece biti slucajnost vec da ce se sastajati u finalima narednih 10-15 godina. Ko god da osvoji,i vise nego zasluzeno. Ne volim da vidim teniserke gradjene kao bilderi i da imaju na papiru moju gradju kao Zabalenka. A Sakari ramena i vrat kao zenski Tajson.

znalac

pre 2 godine

Fernandez ce po prvi put na turniru biti favorit na papiru. Videcemo kako ce to podneti. Do sada nije imala sta da izgubi. U finalu ima, duplo bolje je rangirana…

Cccccc

pre 2 godine

Kako bih volela da nas komentatori tipa Zenski tennis i slicno postede barem jedanput. Ali nemoguce kao i uvek, moraju oni da laprdaju svoje. Devojke su pokazale najvise i zasluzeno u finalu. I nekom je bas zanimljivo ako jedna te ista osoba ne osvaja svaki green slem. Da Novak nije nas bas bih vas videla da li biste zeleli da isti teniser igra finale i osvaja turnire.

Vračarac

pre 2 godine

I šta kažu Radukanu Britanka. Neće biti. Prezime jasno govori šta je. Englezi samo kupuju ono što se kupiti može. Na svu sreću sa Đokovićima to nisu mogli. Inače devojci čestitke.
(Deda, 10. septembar 2021 06:50)

Nije teško izguglati “deda”. Dete je iz mešovitog braka. Živi od druge godine u Engleskoj, tamo je stekla obrazovanja, prisvojila kulturu i napravila prve teniske korake.
Jel ti smeta i prezime Lasla Đerea?

Jovan

pre 2 godine

Osvojiti turnir u zenskom tenisu je cista sreca i nista vise. U finalu igraju teniserke koje su juce pocele da igraju. Smesno. Nagrada za prvo mesto ne bi trebala da bude veca od par hiljada dolara. To je trenutni nivo zenskog tenisa.

@HanSolo

pre 2 godine

Dobro da je iz ac čena Sabalenka.. Antiteniserka.. Samo na snagu i to je to.. Neume da nalazi nikakvu igru.. Samo udri pa kako bude.. Bravo za mlade devojke! A Radukanu je posebna. Biče vrlo specijalna.. Ima ogromnu igru u sebi..
(HanSolo, 10. septembar 2021 07:10) 
A ti imas ogromnu nepismenost u sebi...

Grobar- Srbija

pre 2 godine

Zabalenka (mnogo iskusnija igracica) pravi u odlucujucem setu dve duple greske zaredom, razumem da je tu veliki pritisak ali prakticno je na kraju sama sebe pobedila. Svaka cast Fernandez, zalsuzila je finale.

HanSolo

pre 2 godine

Dobro da je iz ac čena Sabalenka.. Antiteniserka.. Samo na snagu i to je to.. Neume da nalazi nikakvu igru.. Samo udri pa kako bude.. Bravo za mlade devojke! A Radukanu je posebna. Biče vrlo specijalna.. Ima ogromnu igru u sebi..

Vule

pre 2 godine

Сјајна прича, још кад Гоф стаса биће то прави тениски дуели. Можда најава будуће велике тројке у женском тенису. Рано је причати након једног успјеха наравно, али имају све предиспозиције да буду велике.

PSL

pre 2 godine

Svaka čast za ove mlade devojke, one su pokazale da se ničega ne boje i da se nikada ne predaju. E sad samo da neprođu kao Ana ili kao Ostapenko. Jedan bljesak i onda ništa.

Mićko

pre 2 godine

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23

On ih je napravio da izgledaju poluamateri.

@HanSolo

pre 2 godine

Dobro da je iz ac čena Sabalenka.. Antiteniserka.. Samo na snagu i to je to.. Neume da nalazi nikakvu igru.. Samo udri pa kako bude.. Bravo za mlade devojke! A Radukanu je posebna. Biče vrlo specijalna.. Ima ogromnu igru u sebi..
(HanSolo, 10. septembar 2021 07:10) 
A ti imas ogromnu nepismenost u sebi...

JPR24

pre 2 godine

Mislim da grese svi kpji kazu da zenski tenis nije zanimljiv.
Ja mislim da je mnogo zanimljiviji od muskog. U muskoj konkurenciji ima nekoliko kandidata za osvajanje grenslema i manje vise se zna ko moze da osvoji. A u ženskoj konkurenciji ima 150 kandidata i nikad se ne zna ko ce da osvoji.
(Kuki, 10. septembar 2021 07:08)

To upravo pokazuje da nivo nije visok globalno, kad ti uzmeš GS i u sledećem ispadaš u prvom kolu i tako u krug, broj 1 na listi WTA kao lutrija.

Djido

pre 2 godine

Ako je Radukanu rodjena u Engleskoj onda nije Rumunka nego Engleskinja rumunskog porekla. Ako je Djer Srbin, Tsonga Francuz, Zverev Nemac, Džordan amerikanac, Borjan Kanadjanin onda je i Radukanu Engleskinja. Ne može i jare i pare...

kol

pre 2 godine

U muškom tenisu imamo (smo imali) trojku. U ženskom imamo stotrojku. Baš je zanimljivo gledati kako stotrojka dominira poslednjih 10 godina.

Adnan

pre 2 godine

L. Fernandez je imala mnogo teži žreb. Pobedila je čak 4 teniserke koje su bile pretendenti za titulu. Sa druge strane imamo Raducanu koja nije izgubila ni jedan set. Biće zanimljivo finale. Navijam za L. Fernandez

Voja

pre 2 godine

Mala digresija,Goran Pešikan komentator koji nikad nije bio neutralan ni na jednom prenosu tenisa.Čovek postavlja standarde neprofesionalnosti na Eurosportu.

i nedostatka vaspitanja

pre 2 godine

U zenskom tenisu je svaki GS istorija,stvarno toliko nezanimljivo takmicenje
(milko, 10. septembar 2021 06:04)

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23)

Kad bi još mozak mogao da se zaradi ti bi rešio svoj problem urođene tupavosti.

Tko leti, vrijedi!

pre 2 godine

radukanu je u finalu bez i jednog meca protiv top 10 teniserke. sramotno...
(..., 10. septembar 2021 06:43)

Nije ona kriva što favoritkinje nisu opravdale očekivanja. Mogla je da dobije Barti u bilo kom kolu, kad ono - Barti ispala! Da su ostale devojke odigrale prema rejtingu, Ema ne bi imala manje od tri top deset protivnica.

Radovan

pre 2 godine

U zenskom tenisu je svaki GS istorija,stvarno toliko nezanimljivo takmicenje
(milko, 10. septembar 2021 06:04)

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23)

A dok je Federer pre pojave Rafe i Novaka mlatio, ne poluamatere već amatere, bilo ti je zanimljivo takmičenje.
Usput, šta ti i za koliko para radiš veličiuno kad imaš vremena visiti na netu u šest ujutro?

Tko leti, vrijedi!

pre 2 godine

@(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Ivanišević nije došao iz kvalifikacija, dobio je specijalni pozivnicu (vajld kard, ne znam kako je najbolje prevest). Ako ne uočavaš razliku, ne vredi ni objašnjavati

Kuki

pre 2 godine

Mislim da grese svi kpji kazu da zenski tenis nije zanimljiv.
Ja mislim da je mnogo zanimljiviji od muskog. U muskoj konkurenciji ima nekoliko kandidata za osvajanje grenslema i manje vise se zna ko moze da osvoji. A u ženskoj konkurenciji ima 150 kandidata i nikad se ne zna ko ce da osvoji.

Kari

pre 2 godine

Cirkus ništa zanimljivo i ništa od kvaliteta. Koja osvoji ima da se slika i manekeni se nedeljama i ništa od karijere, fokus na udaju kao i ostale WTA sampionke.

Radovan

pre 2 godine

Šta reče Grkinja juče, ipak sam ja favorit. Hahaha

Inače ovaj ženski tenis je baš zanimljiv. :)
(LucaBrasi, 10. septembar 2021 06:19)

Zoveš se Maria Sakkari, igraš prvo polufinale GSa, namesti ti se žreb iz prvog kola, kvalifikantkinja i 150ta na listi, i ti izgubiš.
Da se ozbiljno, ali ozbiljno zamisliš i zapitaš da li si propustila šansu života i da li ćeš ikada uraditi nešto veliko.

dads

pre 2 godine

Svaka čast Radukanu, zasluženo. Međutim igračica 150 igra u finalu US Opena, govori da u ženskom tenisu nema istinskih šampionki poslije Serene. Tenis gubi kada nemate prave šampione, još malo i to će se najbolje vidjeti u muškom tenisu...

aabb

pre 2 godine

Da li bi ste to isto rekli da je kojim slučajem srpska teniserka u finalu? Naravno da ne bi, jer ste licemeri. Raducanu je prva teniserka ili teniser u open eri koja je iz kvalifikacija stigla do USO finala. U istoriji tenisa samo je Ivanisevic osvojio GS titulu iz kvalifikacija. Slažem se da je svašta vidjeno u zenskom tenisu u poslednjih 10 godina, ali ova mala je nešto drugo. Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.
(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Ne bih isto rekao. Navijao bih isto kao i za Mikeca iako nikad cuo za njega pre olimpijskog srebra. Komentar nije bio o patriotizmu niti poreklu igracice vec da u prvih 100 teniskerki njih 30 je bilo po par dana na prvom mestu. Sto bi reko Tipsa, zvekecu lopticu samo da prebace i na lutriju ko ce da pobedi. Naravno ovo je preterano receno ali shvatio si valjda poe(a)ntu.

Alex

pre 2 godine

Vraca se Kim Klajsters! Ako su dve tinejdzerke usle u finale, od toga jedna iz kvalifikacija, nije ni cudo sto se Kim vraca iz penzije. Inace sve cestitke za ove devojcice, prelepe i zenstvene, ne samo talentovane. Napokon neke koje ne izgledaju kao da su napumpane steroidima i po dva metra. Eh, jedna je Zastin Enan!

Miloš

pre 2 godine

Možete to posmatrati sa te strane, da su dve devojčice postigle veliki uspeh. A možete i da kažete da je ženski tenis toliko upropašćen da je manje više slučajno ko će doći do finala. Neko ipak mora da igra finale znači neko mora da se proslavi. Sve dok nekoga takvo takmičenje bude interesovalo.

Mikii

pre 2 godine

U zenskom tenisu je svaki GS istorija,stvarno toliko nezanimljivo takmicenje
(milko, 10. septembar 2021 06:04)

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.

milence13

pre 2 godine

Kakva igra Radukanu. Neverovatna je zaista i velike su šanse da osvoji titulu na US Openu. Što se tiče Lejle Fernandez, ona je ratnica i bori se za svaki poen tako da ona je prošla najtežu prepreku protiv Sabalenke.

Mile JNA

pre 2 godine

Kakav put male Lejle do finala, kakve četiri vezane pobede nad najboljim teniserkama sa tura, kakva mentalna snaga i mirnoća, kakav levoručni forhend. Osaka, Kerber, Svitolina, Sabalenka.
Bravo

Jova

pre 2 godine

dovoljno je reci zenski tenis..ili zenski sport uopste..
(aabb, 10. septembar 2021 06:19)

Zenski tenis...
Ovako ce biti i sa muskim tenisom posle Djokovica, Nadala i Federera
(Urosh, 10. septembar 2021 06:13)

Da li bi ste to isto rekli da je kojim slučajem srpska teniserka u finalu? Naravno da ne bi, jer ste licemeri. Raducanu je prva teniserka ili teniser u open eri koja je iz kvalifikacija stigla do USO finala. U istoriji tenisa samo je Ivanisevic osvojio GS titulu iz kvalifikacija. Slažem se da je svašta vidjeno u zenskom tenisu u poslednjih 10 godina, ali ova mala je nešto drugo. Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.

веверица

pre 2 godine

ема радучану all the way. лејла фернандез лажна наивност и невиност без заштите. заправо крајње намазана, неспортска и манипулативна.

znanje-imanje

pre 2 godine

U muškom tenisu poslednja 4 igrača imaju rang: 1, 2, 4 i - solidno iznenađenje - niski rang 12. Jedan je istorijski as, dva su najbolja igrača sada i u najboljim godinama i jedan je super-talenat koji je već poduže na sceni.
Ima i taj sport, zove se ženski tenis. Ali je nažalost u slobodnom padu, i trajnoj degradaciji. Od kako je baš tu bio jedan od začetaka ovog boljševičkog prevrata. Od kako su tu džender-proleterke, LGBT borkinje zavapile "pa to je nepravda". I od kako se muške pare tenisa doniraju ženskom. I dok se od te iznude pretakanja para u muškom tenisu nastavlja sva pompa i drama, pa i kreacija mitologija oko super-zveda... U ženskom samo ide mic po mic degradacija, samo se raspada i raspada. Krpilo se uzalud jednom čudnom crnkinjom, da bi evo sada stigli do finala klinki, ranga 73 i 150.

Neko sa Voždovca čeka 21 GS

pre 2 godine

ATP NextGen gledaju, brišu suze i ne mogu da veruju hahahaha, ali koliiiiko mi je drago, volim tenis, pratim ove dve mlade teniserke, igraju čelendžere, dođu do drugog - trećeg kola WTA 250/500 tunura i onda ovakav bum! Osveženje, oduševljen sam, 150 i 73 na rang listi, eh kad bi još nastavile da igraju ovako u kontinuitetu!

PS: ako je WTA doneo ogromno iznenađenje, neka na ATP-ovom delu kostura ostane sve po starom ;)

CroFed

pre 2 godine

I tako, dvije djevojčice u finalu US Opena, sredile daleko iskusnije i favorizirane igračice. Teško je išta prognozirati za finale, no nekako se "boljom pričom" čini slučaj egzotične Britanke Raducanu. Bez izgubljenog seta, kroz kvalifikacije (prvi put u Open Eri) do finala u tek svojem drugom nastupu na Slamu. S druge strane, Fernandez igra kao u transu, pobjeđuje velike favoritkinje (Osaka, Kerber, Svitolina, Sabalenka) i sada će igrati protiv "sebi ravne" za titulu. Nadajmo se samo da pobjednica neće nestati nakon naslova kao npr. Ostapenko, Stephens...

Cole

pre 2 godine

Bravo devojke!!!

Bas ono sto sam i prizeljkivao,
a iskren da budem, u poslednjih,
bar 10 gidina, nikada vise nisam
pratio WTA nego ovogidisnji USO.

P.S.
Ovaj put, ubedjen sam da ove dve
male nisu, zvezde padalice, tj, da
se nece izgubiti nakon ovog turnira
i nadam se da smo svedoci radjanja
jednog velikog rivalstva, uz Koko
Gof kad malo stasa, dobicemo novu
veliku trojku koja ce da vrati WTA
tamo gde joj je i mesto.

Deda

pre 2 godine

I šta kažu Radukanu Britanka. Neće biti. Prezime jasno govori šta je. Englezi samo kupuju ono što se kupiti može. Na svu sreću sa Đokovićima to nisu mogli. Inače devojci čestitke.

Neko sa Voždovca čeka 21 GS

pre 2 godine

ATP NextGen gledaju, brišu suze i ne mogu da veruju hahahaha, ali koliiiiko mi je drago, volim tenis, pratim ove dve mlade teniserke, igraju čelendžere, dođu do drugog - trećeg kola WTA 250/500 tunura i onda ovakav bum! Osveženje, oduševljen sam, 150 i 73 na rang listi, eh kad bi još nastavile da igraju ovako u kontinuitetu!

PS: ako je WTA doneo ogromno iznenađenje, neka na ATP-ovom delu kostura ostane sve po starom ;)

CroFed

pre 2 godine

I tako, dvije djevojčice u finalu US Opena, sredile daleko iskusnije i favorizirane igračice. Teško je išta prognozirati za finale, no nekako se "boljom pričom" čini slučaj egzotične Britanke Raducanu. Bez izgubljenog seta, kroz kvalifikacije (prvi put u Open Eri) do finala u tek svojem drugom nastupu na Slamu. S druge strane, Fernandez igra kao u transu, pobjeđuje velike favoritkinje (Osaka, Kerber, Svitolina, Sabalenka) i sada će igrati protiv "sebi ravne" za titulu. Nadajmo se samo da pobjednica neće nestati nakon naslova kao npr. Ostapenko, Stephens...

Radovan

pre 2 godine

Šta reče Grkinja juče, ipak sam ja favorit. Hahaha

Inače ovaj ženski tenis je baš zanimljiv. :)
(LucaBrasi, 10. septembar 2021 06:19)

Zoveš se Maria Sakkari, igraš prvo polufinale GSa, namesti ti se žreb iz prvog kola, kvalifikantkinja i 150ta na listi, i ti izgubiš.
Da se ozbiljno, ali ozbiljno zamisliš i zapitaš da li si propustila šansu života i da li ćeš ikada uraditi nešto veliko.

milence13

pre 2 godine

Kakva igra Radukanu. Neverovatna je zaista i velike su šanse da osvoji titulu na US Openu. Što se tiče Lejle Fernandez, ona je ratnica i bori se za svaki poen tako da ona je prošla najtežu prepreku protiv Sabalenke.

Vračarac

pre 2 godine

I šta kažu Radukanu Britanka. Neće biti. Prezime jasno govori šta je. Englezi samo kupuju ono što se kupiti može. Na svu sreću sa Đokovićima to nisu mogli. Inače devojci čestitke.
(Deda, 10. septembar 2021 06:50)

Nije teško izguglati “deda”. Dete je iz mešovitog braka. Živi od druge godine u Engleskoj, tamo je stekla obrazovanja, prisvojila kulturu i napravila prve teniske korake.
Jel ti smeta i prezime Lasla Đerea?

Deda

pre 2 godine

I šta kažu Radukanu Britanka. Neće biti. Prezime jasno govori šta je. Englezi samo kupuju ono što se kupiti može. Na svu sreću sa Đokovićima to nisu mogli. Inače devojci čestitke.

Mile JNA

pre 2 godine

Kakav put male Lejle do finala, kakve četiri vezane pobede nad najboljim teniserkama sa tura, kakva mentalna snaga i mirnoća, kakav levoručni forhend. Osaka, Kerber, Svitolina, Sabalenka.
Bravo

znanje-imanje

pre 2 godine

U muškom tenisu poslednja 4 igrača imaju rang: 1, 2, 4 i - solidno iznenađenje - niski rang 12. Jedan je istorijski as, dva su najbolja igrača sada i u najboljim godinama i jedan je super-talenat koji je već poduže na sceni.
Ima i taj sport, zove se ženski tenis. Ali je nažalost u slobodnom padu, i trajnoj degradaciji. Od kako je baš tu bio jedan od začetaka ovog boljševičkog prevrata. Od kako su tu džender-proleterke, LGBT borkinje zavapile "pa to je nepravda". I od kako se muške pare tenisa doniraju ženskom. I dok se od te iznude pretakanja para u muškom tenisu nastavlja sva pompa i drama, pa i kreacija mitologija oko super-zveda... U ženskom samo ide mic po mic degradacija, samo se raspada i raspada. Krpilo se uzalud jednom čudnom crnkinjom, da bi evo sada stigli do finala klinki, ranga 73 i 150.

Cole

pre 2 godine

Bravo devojke!!!

Bas ono sto sam i prizeljkivao,
a iskren da budem, u poslednjih,
bar 10 gidina, nikada vise nisam
pratio WTA nego ovogidisnji USO.

P.S.
Ovaj put, ubedjen sam da ove dve
male nisu, zvezde padalice, tj, da
se nece izgubiti nakon ovog turnira
i nadam se da smo svedoci radjanja
jednog velikog rivalstva, uz Koko
Gof kad malo stasa, dobicemo novu
veliku trojku koja ce da vrati WTA
tamo gde joj je i mesto.

Miloš

pre 2 godine

Možete to posmatrati sa te strane, da su dve devojčice postigle veliki uspeh. A možete i da kažete da je ženski tenis toliko upropašćen da je manje više slučajno ko će doći do finala. Neko ipak mora da igra finale znači neko mora da se proslavi. Sve dok nekoga takvo takmičenje bude interesovalo.

Radojica

pre 2 godine

Ispunila mi se zelja da njih dve budu u finalu,vise nego zasluzeno. Najtezi moguci zreb,od prvog kola. Mentalno 10 puta jace od starijih koleginica,mislim da ovo nece biti slucajnost vec da ce se sastajati u finalima narednih 10-15 godina. Ko god da osvoji,i vise nego zasluzeno. Ne volim da vidim teniserke gradjene kao bilderi i da imaju na papiru moju gradju kao Zabalenka. A Sakari ramena i vrat kao zenski Tajson.

Jova

pre 2 godine

dovoljno je reci zenski tenis..ili zenski sport uopste..
(aabb, 10. septembar 2021 06:19)

Zenski tenis...
Ovako ce biti i sa muskim tenisom posle Djokovica, Nadala i Federera
(Urosh, 10. septembar 2021 06:13)

Da li bi ste to isto rekli da je kojim slučajem srpska teniserka u finalu? Naravno da ne bi, jer ste licemeri. Raducanu je prva teniserka ili teniser u open eri koja je iz kvalifikacija stigla do USO finala. U istoriji tenisa samo je Ivanisevic osvojio GS titulu iz kvalifikacija. Slažem se da je svašta vidjeno u zenskom tenisu u poslednjih 10 godina, ali ova mala je nešto drugo. Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.

Mitrogol u ManC

pre 2 godine

Ovo me podseca na 1/2 finale USO 1991 .Monika Seles 17 i Kaprijati 15. To je verovatno najmladje 1/2 finale ikada na GS.
(Slobo, 10. septembar 2021 08:16)

@Slobo
Monika bi bila najveci sportista svih vremena, da nije bilo napada. 8 grand slemova do 20e godine. Znaci do 30e bi odigrala jos 40 grand slemova i sigurno bi presla 30 osvojenih slemova. Novak, Rafa i Roger su osvojili 56 od 63 slemova (90%) u zadnjih 16god. Monika je bila dominantnija od njih trojice.

Kuki

pre 2 godine

Mislim da grese svi kpji kazu da zenski tenis nije zanimljiv.
Ja mislim da je mnogo zanimljiviji od muskog. U muskoj konkurenciji ima nekoliko kandidata za osvajanje grenslema i manje vise se zna ko moze da osvoji. A u ženskoj konkurenciji ima 150 kandidata i nikad se ne zna ko ce da osvoji.

Vule

pre 2 godine

Сјајна прича, још кад Гоф стаса биће то прави тениски дуели. Можда најава будуће велике тројке у женском тенису. Рано је причати након једног успјеха наравно, али имају све предиспозиције да буду велике.

HanSolo

pre 2 godine

Dobro da je iz ac čena Sabalenka.. Antiteniserka.. Samo na snagu i to je to.. Neume da nalazi nikakvu igru.. Samo udri pa kako bude.. Bravo za mlade devojke! A Radukanu je posebna. Biče vrlo specijalna.. Ima ogromnu igru u sebi..

posmatrač

pre 2 godine

Drago mi je da su u ženskom finalu dve devojke, koje izgledaju normalno. Ne deluju kao nečiji nabildovani projekti napumpani steroidima, gde se uglavnom sve svodi na taktiku, samo udri.
A najbolje od svega, još i igraju dobar i pametan tenis.
Žensko finale koje ću rado pogledati, i baš me zanima kako će se izboriti sa novom vrstom pritiska.

V

pre 2 godine

ce one igrat dok ne nadju dobrog frajera koji ce ih naucit da ima bolja stvar u rukama od reketa. Toliko puta vidjeno ....
(strucAnjak, 10. septembar 2021 09:11)

Sram vas bilo. Žao mi je što ste takav jadnik.

Djido

pre 2 godine

Ako je Radukanu rodjena u Engleskoj onda nije Rumunka nego Engleskinja rumunskog porekla. Ako je Djer Srbin, Tsonga Francuz, Zverev Nemac, Džordan amerikanac, Borjan Kanadjanin onda je i Radukanu Engleskinja. Ne može i jare i pare...

lucifer damnjanovic

pre 2 godine

Sve je ovo super i baš se radujem finalu, ali jedan čovek (Bil) ovde u komentarima reče kako je Ešli Barti jedina majka na prvom mestu WTA liste i dobi sve pozitivne glasove. Ja prvi put čujem o tome i evo proverio sam apsolutna neistina, devojka je pauzirala iz drugih razloga a ne zbog trudnoće. Eto, čisto da izbegnemo dezinformaciju.

Alex

pre 2 godine

Vraca se Kim Klajsters! Ako su dve tinejdzerke usle u finale, od toga jedna iz kvalifikacija, nije ni cudo sto se Kim vraca iz penzije. Inace sve cestitke za ove devojcice, prelepe i zenstvene, ne samo talentovane. Napokon neke koje ne izgledaju kao da su napumpane steroidima i po dva metra. Eh, jedna je Zastin Enan!

Beogradjanka

pre 2 godine

Timu Olge Danilovic savet. Ne jurite samo wc za Olgu, pogledajte Raducanu dete na dva Gram Slam turnira Wimbledon i US Open stigle preko kvalifikacija.
Pogledajte koliko ste obezbedili WC za Olgu, to nije dobro jel treba da se navikne da se bori a ne sve da dobije na tacni..
Voleo bi da Olga uspe zato ne radite joj medvedju uslugu nego ubuduce bolje planirate kako da je vodite.

Cccccc

pre 2 godine

Kako bih volela da nas komentatori tipa Zenski tennis i slicno postede barem jedanput. Ali nemoguce kao i uvek, moraju oni da laprdaju svoje. Devojke su pokazale najvise i zasluzeno u finalu. I nekom je bas zanimljivo ako jedna te ista osoba ne osvaja svaki green slem. Da Novak nije nas bas bih vas videla da li biste zeleli da isti teniser igra finale i osvaja turnire.

Jovan

pre 2 godine

Osvojiti turnir u zenskom tenisu je cista sreca i nista vise. U finalu igraju teniserke koje su juce pocele da igraju. Smesno. Nagrada za prvo mesto ne bi trebala da bude veca od par hiljada dolara. To je trenutni nivo zenskog tenisa.

oblivus

pre 2 godine

Evo jedan malo provokativan komentar, mozda preteran ali mislim da ima neceg i to mozda prenaglasavam.

Radio sam sa decom 7 godina i mogu primetiti da novo doba interneta je ucinilo devojke opsednutim lakim novcem i snalazenjem u zivotu.

Internet im je doneo ideju da sa drustvenim mrezama mogu dobiti paznje i moguceg novca samo svojim izgledom i to nastimanim, fotosopiranim.

Devojke su kao nikad ranije preopsednute fizickim izgledom a ne radom i zalaganjem. Naravno nisu one krive, ovaj sistem je toliko izvitoperen da jednostavno to namece.

Zato i vidjamo potpuno nestabilne rezultate. Ne moze jedna igracica izdrzati duze od godinu dana da je na vrhu, jer sto bi? Preko reklama i seksi fotkica na netu mogu zaraditi koliko i ubijajuci se od treninga.

Znam da je mozda preterano, ali vidim da se slabo ljudi bave ovim aspektom, stoga ga i prenaglasavam.

Baghdatis

pre 2 godine

Ove devojcice dokazuju sta je to sto pravi razliku u modernom tenisu. To su noge, a ne neka famozna tehnika. Obe se jako dobro krecu i na svakom udarcu stoje optimalno. Zato npr igracice tipa Pliskova, Danilovic i sl. nemaju u dugim razmenama udaraca sta da traze i rizikuju na svakom udarcu. Zato ako imate decu koja treniraju tenis dajte ih jos dok su mali i na neki drugi sport (fudbal - da i devojcice isto!!, atletika...), a ne od jutra do mraka samo samarati lopticu.

Ana

pre 2 godine

Ali komentari ženski tenis je loš. Ništa posebno nisu uradile. Nestaće sa scene itd itd..E pa djevojke su za dvije sedmice zaradile koliko vi nećete u životu. Hehe. Bože kakvi ste ljubomorni luzeri prozivate djevojčice od 18 godina koje su sjajne u onome što rade..

@HanSolo

pre 2 godine

Dobro da je iz ac čena Sabalenka.. Antiteniserka.. Samo na snagu i to je to.. Neume da nalazi nikakvu igru.. Samo udri pa kako bude.. Bravo za mlade devojke! A Radukanu je posebna. Biče vrlo specijalna.. Ima ogromnu igru u sebi..
(HanSolo, 10. septembar 2021 07:10) 
A ti imas ogromnu nepismenost u sebi...

Mićko

pre 2 godine

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23

On ih je napravio da izgledaju poluamateri.

veder

pre 2 godine

Bravo za mlade nove klinke iz kraja, kako se popularno kaže, dve mlade teniserke koje su šarmom, inteligentnom igrom i pozitivnim vibracijama počistile sve teniserke na ovom turniru i pokazale koliko su talentovane. Neko stalno piše kako je ženski tenis pao na niske grane, a ja mu odgovaram a šta si ti gledao, čoveče? Ja sam gledao lepotu igre, inteligenciju i taktičku zrelost, mladost i lepršavu igru u odnosu na sirovu snagu beloruske udaračice loptice i grčke atlete u liku Marie Sakari, i ko zna po koji put se pokazuje da snaga klade valja a um caruje.
Gledao sam Fernandez u Kraljevu na kupu gde su teniserke iz Kanade pobedile naše, i videlo se tada da je Fernandez veliki talenat. Isto važi i za Radukanu, mislim da je igrala u Beogradu na WTA turu, ali nisam baš siguran. Kada se sve izbalansira nove teniske nade su zasluženo u finalu USO, s obzirom da su počistile sve teniserke ispred njih, i još neke GS šampionke. To govori o njihovom velikom talentu, kvalitetu i pozitivnim vibracijama, a onda se neko nađe pametan pa kaže da je ženski tenis nikakav?
Poslušajte samo strane komentatore i novinare koliko hvalospeva ide na račun dve tinejdžerke koje su unele toliko svežine, kreativnosti i sportske inteligencije, i neverovatnu količinu pozitivne energije da ih je milina gledati. Sve čestitke i jednoj i drugoj, zaslužiile su obe da budu GS šampionke na ovom turniru.

znalac

pre 2 godine

Fernandez ce po prvi put na turniru biti favorit na papiru. Videcemo kako ce to podneti. Do sada nije imala sta da izgubi. U finalu ima, duplo bolje je rangirana…

Grobar- Srbija

pre 2 godine

Zabalenka (mnogo iskusnija igracica) pravi u odlucujucem setu dve duple greske zaredom, razumem da je tu veliki pritisak ali prakticno je na kraju sama sebe pobedila. Svaka cast Fernandez, zalsuzila je finale.

XXX

pre 2 godine

Koja tuga ovaj zenski tenis...
(milan krojac, 10. septembar 2021 08:15)

Jesi tako pričao i 1990. kad su u muškoj konkurenciji finale igrali tinejdžeri Sampras i Agasi? A, da, nisi bio ni u planu.

CroFed

pre 2 godine

@Slobo

Polufinale Wimbledona 1997, meč između 16-išnjakinja Hingis i Kurnikove je bio jednako "mlad" kao onaj Seleš i Capriati 1991

JPR24

pre 2 godine

Mislim da grese svi kpji kazu da zenski tenis nije zanimljiv.
Ja mislim da je mnogo zanimljiviji od muskog. U muskoj konkurenciji ima nekoliko kandidata za osvajanje grenslema i manje vise se zna ko moze da osvoji. A u ženskoj konkurenciji ima 150 kandidata i nikad se ne zna ko ce da osvoji.
(Kuki, 10. septembar 2021 07:08)

To upravo pokazuje da nivo nije visok globalno, kad ti uzmeš GS i u sledećem ispadaš u prvom kolu i tako u krug, broj 1 na listi WTA kao lutrija.

Vanja LFC

pre 2 godine

Ma koliko me zenski tenis ne interesuje, Ema Radukanu ima svo pravo da bude Britanka. Nju nisu kupili kao sto su pokusali Novaka. Imala je 2 godine kada je dosla u Britaniju sa roditeljima. Britanka je od glave do kolena (od kolena do pete ima malo Rumuskog i Kineskog).

веверица

pre 2 godine

ема радучану all the way. лејла фернандез лажна наивност и невиност без заштите. заправо крајње намазана, неспортска и манипулативна.

kol

pre 2 godine

U muškom tenisu imamo (smo imali) trojku. U ženskom imamo stotrojku. Baš je zanimljivo gledati kako stotrojka dominira poslednjih 10 godina.

tennis fan

pre 2 godine

"Radukanu je nova teniserka, ne znam mnogo o njoj. Igra turnir života i zaslužila je, sve je pobedila. Ali, moram da kažem da sam ja favorit", jasna je Grkinja Sakari.

Haha, ista Ciciban.

T

pre 2 godine

Ne razumem kritike prema ženskom tenisu kad kod muškaraca nije ništa bolje. Sa izuzetkom velike trojke, oatali nisu ništa bolji. Sve neki favoriti a na GS ne mogu da se pokupe, ispadaju od kvalifikanata i slično.

Tko leti, vrijedi!

pre 2 godine

@(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Ivanišević nije došao iz kvalifikacija, dobio je specijalni pozivnicu (vajld kard, ne znam kako je najbolje prevest). Ako ne uočavaš razliku, ne vredi ni objašnjavati

Voja

pre 2 godine

Mala digresija,Goran Pešikan komentator koji nikad nije bio neutralan ni na jednom prenosu tenisa.Čovek postavlja standarde neprofesionalnosti na Eurosportu.

Bl

pre 2 godine

Porediti Ivaniševića, koji je kao veteran, takorekuć, i svojevremeno broj 2 na ATP osvojio Vimbldon sa specijalnom pozivnicom (u glavni žrijeb) sa ovim djevojčicama? Njima se posrećilo ( y i dobre su teniserke), jer je ženski tenis u takvom čabru već duže vrijeme, pa su drčno mogle navaliti. A iza Ivaniševića su bile godine uspješne karijere, koji je, po meni, iako mi nikad nije bio posebno drag, zadlužio da ima GS titulu.
Ešli Barti je majka. Koliko mogu da se sjetim, jedina porodilja koja se dr6i na vrhu WTA liste. Serena (isko se moraju i godine uzeti u obzir) to nije uspjela, kao ni Azarenja. Ima ih joe, baravno. I sve dh bili btoj 1, ali nakon trudnoće i porođaja to više ne ide. Kod muekaracy je to sasvim druga priča. Pa kad trabunjate o ženama u sportu, morate imati mnogo toga u vidu.

matori

pre 2 godine

@Da li bi ste to isto rekli da je kojim slučajem srpska teniserka u finalu? Naravno da ne bi, jer ste licemeri. Raducanu je prva teniserka ili teniser u open eri koja je iz kvalifikacija stigla do USO finala. U istoriji tenisa samo je Ivanisevic osvojio GS titulu iz kvalifikacija. Slažem se da je svašta vidjeno u zenskom tenisu u poslednjih 10 godina, ali ova mala je nešto drugo. Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.
(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Da budemo precizni - Ivanisevic je dobio WC ( mislim na vajld kard - pozivnicu)

Adnan

pre 2 godine

L. Fernandez je imala mnogo teži žreb. Pobedila je čak 4 teniserke koje su bile pretendenti za titulu. Sa druge strane imamo Raducanu koja nije izgubila ni jedan set. Biće zanimljivo finale. Navijam za L. Fernandez

Igor

pre 2 godine

Svaka cast ovim mladim djevojkama na pobjedi i ulasku u finale ali ne mogu se oteti utisku da je zenski tenis zadnjih godina strasno devalvirao. Svako dobija svakoga, kvalitet igre - tako, tako....Sa bljeskovima, bez nekoga kontinuiteta. Sad mozes osvojiti GS a da te na sledecem nema nigdje...Uglavnom, sve vise zalim za onim vremenima Justine Henin (koja bi ove po meni pomela bez problema a relativno rano se povukla), Clijsters, Serene u najboljima danima itd..itd....I da, ne mislim, uz svo duzno postovanje da zenski tenis treba da ima isti fond nagrada kao muski. Jednostavno, to nije to...Sa jedne strane se zalazu za ravnopravnost, ok..pa onda igrajte na 3 dobivena....Ravnopravnost nije svedski sto da uzimate samo ono sto vam odgovara...A i jedan 300. sa ATP ce obrisati pod sa TOP 3 WTA liste....zato...

Mikii

pre 2 godine

U zenskom tenisu je svaki GS istorija,stvarno toliko nezanimljivo takmicenje
(milko, 10. septembar 2021 06:04)

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.

Tko leti, vrijedi!

pre 2 godine

radukanu je u finalu bez i jednog meca protiv top 10 teniserke. sramotno...
(..., 10. septembar 2021 06:43)

Nije ona kriva što favoritkinje nisu opravdale očekivanja. Mogla je da dobije Barti u bilo kom kolu, kad ono - Barti ispala! Da su ostale devojke odigrale prema rejtingu, Ema ne bi imala manje od tri top deset protivnica.

Radovan

pre 2 godine

U zenskom tenisu je svaki GS istorija,stvarno toliko nezanimljivo takmicenje
(milko, 10. septembar 2021 06:04)

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23)

A dok je Federer pre pojave Rafe i Novaka mlatio, ne poluamatere već amatere, bilo ti je zanimljivo takmičenje.
Usput, šta ti i za koliko para radiš veličiuno kad imaš vremena visiti na netu u šest ujutro?

dads

pre 2 godine

Svaka čast Radukanu, zasluženo. Međutim igračica 150 igra u finalu US Opena, govori da u ženskom tenisu nema istinskih šampionki poslije Serene. Tenis gubi kada nemate prave šampione, još malo i to će se najbolje vidjeti u muškom tenisu...

vidoje

pre 2 godine

73. i 150. u finalu. Ovo samo govori koliko je los "zenski" tenis. Razumem da je Ivanisevic kao 125. osvojio Wimbledon, ipak je on pre toga igrao u tri finala koje je izgubio. I bio je treci na svetu. Ali ove dve, potpuni anonimusi. Doci u finale bez izgubljenog seta i to iz kvalifikacija! Raspad zenskog tenisa.

TB

pre 2 godine

Po komentarima se tačno vidi da je retko ko stvarno gledao mečeve... Kvalitet tenisa je ove godine bio na visokom nivou, a devojke su zaslužile finale. Fernandes je svaki poen igrala kao da se bori za život, a u ključnim trenucima ostajala maksimalno mirna. Radukanu igra toliko pametan tenis da bi čak i mnogi mlađi teniseri mogli malo da pogledaju ona šta radi (a i imala je zapažen nastup na Wimbledon-u, takođe pametna igra).

posmatrač

pre 2 godine

Zenski tenis... to gleda jos samo uza familija...
(Giooo, 10. septembar 2021 12:23)

I onda komentariše... samo nešto šira familija.

Liverpool Man

pre 2 godine

@Radovan
Jesi to gledao seriju Innocent? :D
Sa zadovoljstvom cu gledati zensko finale posle 100 godina. Navijam za Radukanu jos od Vimbldona. Obe su dosle do finala napadajuci i igrajuci ofanzivan tenis. Trebalo bi da bude opasno finale.

zelena trava

pre 2 godine

Kako igraju ove devojcice, da se raspametis, i to iz meca u mec. Bez pardona, ne salju u noge i po sredini po dvadeset puta, vec odmah u suprotnu stranu, svaki otvoreni santimetar terena i svaku priliku iskoriste. Brze na nogama, dobro se namestaju vec po instinktu. Nije to ni tako neobicno jer kad je neko talentovan, onda ce igrati sampionski i sa 18. To smo vec videli i sa Seles, Hingis, Sharapovom itd. Zelja im je ogromna. Ako ih ne ubije trema, bice strasan mec.Poslednji put tinejdzerke su bile u finalu 1999. Serena i Martina Hingis.

PSL

pre 2 godine

Svaka čast za ove mlade devojke, one su pokazale da se ničega ne boje i da se nikada ne predaju. E sad samo da neprođu kao Ana ili kao Ostapenko. Jedan bljesak i onda ništa.

darko

pre 2 godine

(strucAnjak, 10. septembar 2021 09:11)

na stranu vulgarnost, sustinski je u pravu. Jedan iskusni hrvatski teniski trener mi je bas to letos rekao, da je kod devojaka problem da kada se zaljube, kad krenu u veze, tenis prestaje da ih interesuje i da je to sablon koji je video mnogo puta u karijeri.

okac

pre 2 godine

Hvala bogu! Ženski tenis je konačno pronašao svoj ženstveni lik, nakon što ga je posle Ane Ivanović i Karoline Vožnjacki bio izgubio. Samo napred, klinke!

i nedostatka vaspitanja

pre 2 godine

U zenskom tenisu je svaki GS istorija,stvarno toliko nezanimljivo takmicenje
(milko, 10. septembar 2021 06:04)

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23)

Kad bi još mozak mogao da se zaradi ti bi rešio svoj problem urođene tupavosti.

H2H

pre 2 godine

Niko ne spominje, da je Fernandez skoro igrala u Kraljevu, u fed cupu, i da je dobila obe naše igračice. Tada se još videlo do ima igru i da će biti nešto od nje.

don

pre 2 godine

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23)

Ti bi bio srećan da možeš i tih 300 evra zaraditi.

aabb

pre 2 godine

Da li bi ste to isto rekli da je kojim slučajem srpska teniserka u finalu? Naravno da ne bi, jer ste licemeri. Raducanu je prva teniserka ili teniser u open eri koja je iz kvalifikacija stigla do USO finala. U istoriji tenisa samo je Ivanisevic osvojio GS titulu iz kvalifikacija. Slažem se da je svašta vidjeno u zenskom tenisu u poslednjih 10 godina, ali ova mala je nešto drugo. Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.
(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Ne bih isto rekao. Navijao bih isto kao i za Mikeca iako nikad cuo za njega pre olimpijskog srebra. Komentar nije bio o patriotizmu niti poreklu igracice vec da u prvih 100 teniskerki njih 30 je bilo po par dana na prvom mestu. Sto bi reko Tipsa, zvekecu lopticu samo da prebace i na lutriju ko ce da pobedi. Naravno ovo je preterano receno ali shvatio si valjda poe(a)ntu.

Goki

pre 2 godine

Glava,glava,samo glava.Udri iz sve snage na bacanje kugle.Poražene na bodi bilding i manekenstvo.Nije ovo sport za vas.A i derete se kao vrane.Deco svaka čast.Olge,Nine i ostale na golf.Ne trošite vreme dok ste mlade.Ko kopira Noleta, kao ova deca može da igra tenis.Sad i one vrane znaju da je najveći svih vremena.
(1Đoković, 10. septembar 2021 11:26)

Šta reče???

no1e

pre 2 godine

Na WTA listi:
Fernandez je skočila sa 73. mesta na 27. Ako osvoji, biće na 19.
Radukanu je skočila sa 150. mesta na 32. Ako osvoji, biće na 23.

Još ako Fernandez osvoji, biće 9. na WTA race listi i verovatno će učestvovati na završnom turniru.

Bl

pre 2 godine

@StrucAnjak
Tebi treba oprati usta vrećom deterdženta s dodatkom jakog sredstva za odmašćivanje i skidanje tvrdokornih mrlja.
Nepismeni si prostak i uvreda za muški rod.

Kikujiro

pre 2 godine

"Radukanu je nova teniserka, ne znam mnogo o njoj. Igra turnir života i zaslužila je, sve je pobedila. Ali, moram da kažem da sam ja favorit", jasna je Grkinja Sakari.

Kakva mentalna stabilnost kod obe!!!!

pre 2 godine

Nepoznate igračice do ovog turnira i ja ne mogu se odam utisku da je ženski totalno ukanalio odnosno postao nezanimljiv za gledanje.

SVAKA iznenadi ili bljesne pa nestane odnosno toliko puno dobrih teniserki ali nisu blizu bivšim šampionkama po svemu. Da dobija na težini
Da sad se vidi koliko su sestre Vilijams i Klajsters odnosno Šarapova,Ena pa naše čak u odnosu na ove sadašnje bile ispred i konstatne po igri i rezultatima pogotovo na GS.
(Posmatrač, 10. septembar 2021 12:13)

Kako te nije sramota da pricas o necemu sto nisi gledao - ni ove sadsnje sampionke, a ni one od pre? Ne mozes da sudis o buducnosti ove dece. I jedna i druga tek punoletne, a vec VELIKE.

Pljuj po svojim naopakim zivotnim pogledima.

Ti se ne stidis?

pre 2 godine

@ "Glava,glava,samo glava.Udri iz sve snage na bacanje kugle.Poražene na bodi bilding i manekenstvo.Nije ovo sport za vas.A i derete se kao vrane.Deco svaka čast.Olge,Nine i ostale na golf.Ne trošite vreme dok ste mlade.Ko kopira Noleta, kao ova deca može da igra tenis.Sad i one vrane znaju da je najveći svih vremena."
(1Đoković, 10. septembar 2021 11:26)

Mislis da bi Novak bio ponosan na tebe i ovakva tvoja mizogena razmisljanja (ako su, uopste, razmisljanja)? Mene je sramota zbog tebe sto pripadam korpusu navijaca najboljeg ikad.

O tehnici prica drvoseca

pre 2 godine

@ Ove devojcice dokazuju sta je to sto pravi razliku u modernom tenisu. To su noge, a ne neka famozna tehnika. Obe se jako dobro krecu i na svakom udarcu stoje optimalno."...
(Baghdatis, 10. septembar 2021 09:41)

A anticipacija (stizanje loptice i biti na pravom mestu) nije "famozna tehnika"? "Ciscenje linija", hvatanje u raskoraku, slaj, loptica na sredini reketa... To nije "famozna tehnika"?

Svasta naprica, samo da omalovazis!

@HanSolo

pre 2 godine

Dobro da je iz ac čena Sabalenka.. Antiteniserka.. Samo na snagu i to je to.. Neume da nalazi nikakvu igru.. Samo udri pa kako bude.. Bravo za mlade devojke! A Radukanu je posebna. Biče vrlo specijalna.. Ima ogromnu igru u sebi..
(HanSolo, 10. septembar 2021 07:10) 
A ti imas ogromnu nepismenost u sebi...

Stavra

pre 2 godine

Ej, face, ovo je profesionalni sport! Posao, zarada, biznis. Nema tu romantičnog zanosa "sportom". Nema tu navijanja, tupavog patriotizma. Nema "naš pobedio njihovog". Nema naših "careva, heroja, šampiona". Nema idiotskog "hvala ti za sve". Nema mržnje prema stranim sportistima.
A šta ima? Ima da sedneš u fotelju i gledaš moderne gladijatore na TVu, ako ti se to uopšte gleda. Nw zanosiš se je njih briga za tebe, ili "tvoju zemlju".

Al Kos

pre 2 godine

Ženski tenis je odavno postao jedan ekstremno preplaćeni cirkus. Blagi užas, tiha jeza. Tu ni t od tenisa nema, prebacivačice loptica...

prepoznavatelj talenta i veličine

pre 2 godine

Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.
(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Raducanu neće biti ni u prvih 10 teniserki na listi a ne da će da osvoji 10+ GS. U Australiji će proći prvo kolo ali dalje od toga mrka kapa.

tennis fan

pre 2 godine

Zenski tenis postaje zanimljiviji od muskog, a kada se trojka povuce, i malo stariji teniseri poput Tima, koji cine ono poslednje sto je valjalo kod muskog tenisa, zenski tenis ce i definitivno biti zanimljiviji i neizvesniji. Ima dosta mladih teniserki koje bi mogle biti zvezde, za razliku od muskog.

Kari

pre 2 godine

Cirkus ništa zanimljivo i ništa od kvaliteta. Koja osvoji ima da se slika i manekeni se nedeljama i ništa od karijere, fokus na udaju kao i ostale WTA sampionke.

Bardami

pre 2 godine

Na što je spao ženski tenis! Tako će biti i u muškoj konkurenciji kada odu Nole u Rafa, Federer je već otišao. Svako malo neko će drugi da osvaja gren slemove. Setim se 2015 godine. Novak igrao sva finala i samo čini mi se dva izgubio. A danas Cicipas igra finale Rolan Garosa i nema ga nigde, Zverev osvoji Sinsinati, pa nema ga nigde, onda Medvedev Montreal itd. Apsolutni kontinuitet se izgubio, ne toliko zbog nedostatka predanog rada mladje generacije, jer sad teniska mašinerija proizvodi tenisere i teniserke ko na traci i svi su takoreći jednakih mogućnosti. Vreme velikih šampiona zauvek je prošlo sa velikom trojkom.

Posmatrač

pre 2 godine

Nepoznate igračice do ovog turnira i ja ne mogu se odam utisku da je ženski totalno ukanalio odnosno postao nezanimljiv za gledanje.

SVAKA iznenadi ili bljesne pa nestane odnosno toliko puno dobrih teniserki ali nisu blizu bivšim šampionkama po svemu. Da dobija na težini
Da sad se vidi koliko su sestre Vilijams i Klajsters odnosno Šarapova,Ena pa naše čak u odnosu na ove sadašnje bile ispred i konstatne po igri i rezultatima pogotovo na GS.

Tenis nikad jači

pre 2 godine

Dokaz da je potencijal u ženskom tenisu daleko ispred muškog i zato nikako nije neopravdano poređenje Graf vs Đoković.
Samo jedno može biti najbolje u istoriji a to je trenutno svakako Grafova.

Šta je tu toliko teško za razumjeti?

lalalala

pre 2 godine

Niko ne spominje, da je Fernandez skoro igrala u Kraljevu, u fed cupu, i da je dobila obe naše igračice. Tada se još videlo do ima igru i da će biti nešto od nje.
(H2H, 10. septembar 2021 13:59)

Igrala je i na Srbija Openu gde je izgubila od Tomove

Dermendziev

pre 2 godine

Neznam zasto mnogi pocenjuju ove mlade dame.

Obe teniserke su solidne,ali ce samo jedna osvojiti trofej.

Nista se nezna,ali mislim da bi Lejli lepse stajao trofej.

Mikii

pre 2 godine

A dok je Federer pre pojave Rafe i Novaka mlatio, ne poluamatere već amatere, bilo ti je zanimljivo takmičenje. 
Usput, šta ti i za koliko para radiš veličiuno kad imaš vremena visiti na netu u šest ujutro?
(Radovan, 10. septembar 2021 07:29)

U pravu si, tukao je amatere, oni su malo ozbiljniji igraci od ovih poluamatera. Od silne zelje da poentiras, samo si se zakopao. Sto se zarade tice, pricao sam vise puta da radim od kuce. U pitanju je malo ozbiljniji i malo placeniji posao od onih koji vi obavljate tako neskolovani i nepismeni.

1Đoković

pre 2 godine

Ti se stidiš.Postoje sportovi koji se igraju glavom i razmišljanjem, a postoje i na sirovu snagu.Šta ti nije jasno Govedo.Idi diži tegove u teretani.A o tenisu ne pričaj.Da si osvojio nekad nešto u životu znao bi.A navijaj za koga hoćeš.Nekad trebaš i uživo da gledaš a ne iz fotelje.Ti ćeš da mi pričaš o Novaku,nit si ga video niti reč pričao sa njim.Mizerijo.

Neznalica

pre 2 godine

Ženske ubijaju kako igraju tenis! Ja mislim da bi svaka isprašila jednog Bjorna Borga iz onih dana.
(luke, 10. septembar 2021 12:14)

Zvuči smešno na prvi pogled, ali nije nimalo bez osnova. U vreme Borga sećam se da je Rosko Taner, nepoznati Amerikanac imao uraganski servis od 160 na sat. Danas i žene imaju brži servis. A tek koliko je porasla jačina SVIH udaraca sa novim reketima i španovima.... ne bi bilo Borgu lako....

1Đoković

pre 2 godine

Glava,glava,samo glava.Udri iz sve snage na bacanje kugle.Poražene na bodi bilding i manekenstvo.Nije ovo sport za vas.A i derete se kao vrane.Deco svaka čast.Olge,Nine i ostale na golf.Ne trošite vreme dok ste mlade.Ko kopira Noleta, kao ova deca može da igra tenis.Sad i one vrane znaju da je najveći svih vremena.

Bardami

pre 2 godine

Jedini način da se ženski tenis vrati na stazu stare slave je da se pojave muškobanjaste teniserke tipa Navratilove, Grafove i Serene. Nisu se one naosvajale toliko zbog talenta, koliko zbog snage. Tu se izdvajala Monika Seleš, ali nažalost, znamo šta joj se dogodilo. Sada su sve teniserke slične. Pa Serena da je 5 godina mladja čistila bi pod sa ovom decom.

Vucko

pre 2 godine

Ovaj zenski tenis je presmesan. Nekada si imao Moniku Seles, Stefi Graf, Zastin Enan, Serenu Vilijams... Sada nemas jednu krstenu igracicu.

Mikii

pre 2 godine

U zenskom tenisu je svaki GS istorija,stvarno toliko nezanimljivo takmicenje
(milko, 10. septembar 2021 06:04)

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.

Kuki

pre 2 godine

Mislim da grese svi kpji kazu da zenski tenis nije zanimljiv.
Ja mislim da je mnogo zanimljiviji od muskog. U muskoj konkurenciji ima nekoliko kandidata za osvajanje grenslema i manje vise se zna ko moze da osvoji. A u ženskoj konkurenciji ima 150 kandidata i nikad se ne zna ko ce da osvoji.

Deda

pre 2 godine

I šta kažu Radukanu Britanka. Neće biti. Prezime jasno govori šta je. Englezi samo kupuju ono što se kupiti može. Na svu sreću sa Đokovićima to nisu mogli. Inače devojci čestitke.

веверица

pre 2 godine

ема радучану all the way. лејла фернандез лажна наивност и невиност без заштите. заправо крајње намазана, неспортска и манипулативна.

znanje-imanje

pre 2 godine

U muškom tenisu poslednja 4 igrača imaju rang: 1, 2, 4 i - solidno iznenađenje - niski rang 12. Jedan je istorijski as, dva su najbolja igrača sada i u najboljim godinama i jedan je super-talenat koji je već poduže na sceni.
Ima i taj sport, zove se ženski tenis. Ali je nažalost u slobodnom padu, i trajnoj degradaciji. Od kako je baš tu bio jedan od začetaka ovog boljševičkog prevrata. Od kako su tu džender-proleterke, LGBT borkinje zavapile "pa to je nepravda". I od kako se muške pare tenisa doniraju ženskom. I dok se od te iznude pretakanja para u muškom tenisu nastavlja sva pompa i drama, pa i kreacija mitologija oko super-zveda... U ženskom samo ide mic po mic degradacija, samo se raspada i raspada. Krpilo se uzalud jednom čudnom crnkinjom, da bi evo sada stigli do finala klinki, ranga 73 i 150.

Jovan

pre 2 godine

Osvojiti turnir u zenskom tenisu je cista sreca i nista vise. U finalu igraju teniserke koje su juce pocele da igraju. Smesno. Nagrada za prvo mesto ne bi trebala da bude veca od par hiljada dolara. To je trenutni nivo zenskog tenisa.

prepoznavatelj talenta i veličine

pre 2 godine

Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.
(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Raducanu neće biti ni u prvih 10 teniserki na listi a ne da će da osvoji 10+ GS. U Australiji će proći prvo kolo ali dalje od toga mrka kapa.

Jova

pre 2 godine

dovoljno je reci zenski tenis..ili zenski sport uopste..
(aabb, 10. septembar 2021 06:19)

Zenski tenis...
Ovako ce biti i sa muskim tenisom posle Djokovica, Nadala i Federera
(Urosh, 10. septembar 2021 06:13)

Da li bi ste to isto rekli da je kojim slučajem srpska teniserka u finalu? Naravno da ne bi, jer ste licemeri. Raducanu je prva teniserka ili teniser u open eri koja je iz kvalifikacija stigla do USO finala. U istoriji tenisa samo je Ivanisevic osvojio GS titulu iz kvalifikacija. Slažem se da je svašta vidjeno u zenskom tenisu u poslednjih 10 godina, ali ova mala je nešto drugo. Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.

Tenis nikad jači

pre 2 godine

Dokaz da je potencijal u ženskom tenisu daleko ispred muškog i zato nikako nije neopravdano poređenje Graf vs Đoković.
Samo jedno može biti najbolje u istoriji a to je trenutno svakako Grafova.

Šta je tu toliko teško za razumjeti?

Vračarac

pre 2 godine

I šta kažu Radukanu Britanka. Neće biti. Prezime jasno govori šta je. Englezi samo kupuju ono što se kupiti može. Na svu sreću sa Đokovićima to nisu mogli. Inače devojci čestitke.
(Deda, 10. septembar 2021 06:50)

Nije teško izguglati “deda”. Dete je iz mešovitog braka. Živi od druge godine u Engleskoj, tamo je stekla obrazovanja, prisvojila kulturu i napravila prve teniske korake.
Jel ti smeta i prezime Lasla Đerea?

Bardami

pre 2 godine

Jedini način da se ženski tenis vrati na stazu stare slave je da se pojave muškobanjaste teniserke tipa Navratilove, Grafove i Serene. Nisu se one naosvajale toliko zbog talenta, koliko zbog snage. Tu se izdvajala Monika Seleš, ali nažalost, znamo šta joj se dogodilo. Sada su sve teniserke slične. Pa Serena da je 5 godina mladja čistila bi pod sa ovom decom.

Vucko

pre 2 godine

Ovaj zenski tenis je presmesan. Nekada si imao Moniku Seles, Stefi Graf, Zastin Enan, Serenu Vilijams... Sada nemas jednu krstenu igracicu.

Neko sa Voždovca čeka 21 GS

pre 2 godine

ATP NextGen gledaju, brišu suze i ne mogu da veruju hahahaha, ali koliiiiko mi je drago, volim tenis, pratim ove dve mlade teniserke, igraju čelendžere, dođu do drugog - trećeg kola WTA 250/500 tunura i onda ovakav bum! Osveženje, oduševljen sam, 150 i 73 na rang listi, eh kad bi još nastavile da igraju ovako u kontinuitetu!

PS: ako je WTA doneo ogromno iznenađenje, neka na ATP-ovom delu kostura ostane sve po starom ;)

Al Kos

pre 2 godine

Ženski tenis je odavno postao jedan ekstremno preplaćeni cirkus. Blagi užas, tiha jeza. Tu ni t od tenisa nema, prebacivačice loptica...

V

pre 2 godine

ce one igrat dok ne nadju dobrog frajera koji ce ih naucit da ima bolja stvar u rukama od reketa. Toliko puta vidjeno ....
(strucAnjak, 10. septembar 2021 09:11)

Sram vas bilo. Žao mi je što ste takav jadnik.

HanSolo

pre 2 godine

Dobro da je iz ac čena Sabalenka.. Antiteniserka.. Samo na snagu i to je to.. Neume da nalazi nikakvu igru.. Samo udri pa kako bude.. Bravo za mlade devojke! A Radukanu je posebna. Biče vrlo specijalna.. Ima ogromnu igru u sebi..

Ana

pre 2 godine

Ali komentari ženski tenis je loš. Ništa posebno nisu uradile. Nestaće sa scene itd itd..E pa djevojke su za dvije sedmice zaradile koliko vi nećete u životu. Hehe. Bože kakvi ste ljubomorni luzeri prozivate djevojčice od 18 godina koje su sjajne u onome što rade..

Miloš

pre 2 godine

Možete to posmatrati sa te strane, da su dve devojčice postigle veliki uspeh. A možete i da kažete da je ženski tenis toliko upropašćen da je manje više slučajno ko će doći do finala. Neko ipak mora da igra finale znači neko mora da se proslavi. Sve dok nekoga takvo takmičenje bude interesovalo.

Bardami

pre 2 godine

Na što je spao ženski tenis! Tako će biti i u muškoj konkurenciji kada odu Nole u Rafa, Federer je već otišao. Svako malo neko će drugi da osvaja gren slemove. Setim se 2015 godine. Novak igrao sva finala i samo čini mi se dva izgubio. A danas Cicipas igra finale Rolan Garosa i nema ga nigde, Zverev osvoji Sinsinati, pa nema ga nigde, onda Medvedev Montreal itd. Apsolutni kontinuitet se izgubio, ne toliko zbog nedostatka predanog rada mladje generacije, jer sad teniska mašinerija proizvodi tenisere i teniserke ko na traci i svi su takoreći jednakih mogućnosti. Vreme velikih šampiona zauvek je prošlo sa velikom trojkom.

Bl

pre 2 godine

Porediti Ivaniševića, koji je kao veteran, takorekuć, i svojevremeno broj 2 na ATP osvojio Vimbldon sa specijalnom pozivnicom (u glavni žrijeb) sa ovim djevojčicama? Njima se posrećilo ( y i dobre su teniserke), jer je ženski tenis u takvom čabru već duže vrijeme, pa su drčno mogle navaliti. A iza Ivaniševića su bile godine uspješne karijere, koji je, po meni, iako mi nikad nije bio posebno drag, zadlužio da ima GS titulu.
Ešli Barti je majka. Koliko mogu da se sjetim, jedina porodilja koja se dr6i na vrhu WTA liste. Serena (isko se moraju i godine uzeti u obzir) to nije uspjela, kao ni Azarenja. Ima ih joe, baravno. I sve dh bili btoj 1, ali nakon trudnoće i porođaja to više ne ide. Kod muekaracy je to sasvim druga priča. Pa kad trabunjate o ženama u sportu, morate imati mnogo toga u vidu.

Radovan

pre 2 godine

Šta reče Grkinja juče, ipak sam ja favorit. Hahaha

Inače ovaj ženski tenis je baš zanimljiv. :)
(LucaBrasi, 10. septembar 2021 06:19)

Zoveš se Maria Sakkari, igraš prvo polufinale GSa, namesti ti se žreb iz prvog kola, kvalifikantkinja i 150ta na listi, i ti izgubiš.
Da se ozbiljno, ali ozbiljno zamisliš i zapitaš da li si propustila šansu života i da li ćeš ikada uraditi nešto veliko.

vidoje

pre 2 godine

73. i 150. u finalu. Ovo samo govori koliko je los "zenski" tenis. Razumem da je Ivanisevic kao 125. osvojio Wimbledon, ipak je on pre toga igrao u tri finala koje je izgubio. I bio je treci na svetu. Ali ove dve, potpuni anonimusi. Doci u finale bez izgubljenog seta i to iz kvalifikacija! Raspad zenskog tenisa.

Mikii

pre 2 godine

A dok je Federer pre pojave Rafe i Novaka mlatio, ne poluamatere već amatere, bilo ti je zanimljivo takmičenje. 
Usput, šta ti i za koliko para radiš veličiuno kad imaš vremena visiti na netu u šest ujutro?
(Radovan, 10. septembar 2021 07:29)

U pravu si, tukao je amatere, oni su malo ozbiljniji igraci od ovih poluamatera. Od silne zelje da poentiras, samo si se zakopao. Sto se zarade tice, pricao sam vise puta da radim od kuce. U pitanju je malo ozbiljniji i malo placeniji posao od onih koji vi obavljate tako neskolovani i nepismeni.

Kari

pre 2 godine

Cirkus ništa zanimljivo i ništa od kvaliteta. Koja osvoji ima da se slika i manekeni se nedeljama i ništa od karijere, fokus na udaju kao i ostale WTA sampionke.

Cccccc

pre 2 godine

Kako bih volela da nas komentatori tipa Zenski tennis i slicno postede barem jedanput. Ali nemoguce kao i uvek, moraju oni da laprdaju svoje. Devojke su pokazale najvise i zasluzeno u finalu. I nekom je bas zanimljivo ako jedna te ista osoba ne osvaja svaki green slem. Da Novak nije nas bas bih vas videla da li biste zeleli da isti teniser igra finale i osvaja turnire.

1Đoković

pre 2 godine

Glava,glava,samo glava.Udri iz sve snage na bacanje kugle.Poražene na bodi bilding i manekenstvo.Nije ovo sport za vas.A i derete se kao vrane.Deco svaka čast.Olge,Nine i ostale na golf.Ne trošite vreme dok ste mlade.Ko kopira Noleta, kao ova deca može da igra tenis.Sad i one vrane znaju da je najveći svih vremena.

Posmatrač

pre 2 godine

Nepoznate igračice do ovog turnira i ja ne mogu se odam utisku da je ženski totalno ukanalio odnosno postao nezanimljiv za gledanje.

SVAKA iznenadi ili bljesne pa nestane odnosno toliko puno dobrih teniserki ali nisu blizu bivšim šampionkama po svemu. Da dobija na težini
Da sad se vidi koliko su sestre Vilijams i Klajsters odnosno Šarapova,Ena pa naše čak u odnosu na ove sadašnje bile ispred i konstatne po igri i rezultatima pogotovo na GS.

Cole

pre 2 godine

Bravo devojke!!!

Bas ono sto sam i prizeljkivao,
a iskren da budem, u poslednjih,
bar 10 gidina, nikada vise nisam
pratio WTA nego ovogidisnji USO.

P.S.
Ovaj put, ubedjen sam da ove dve
male nisu, zvezde padalice, tj, da
se nece izgubiti nakon ovog turnira
i nadam se da smo svedoci radjanja
jednog velikog rivalstva, uz Koko
Gof kad malo stasa, dobicemo novu
veliku trojku koja ce da vrati WTA
tamo gde joj je i mesto.

kol

pre 2 godine

U muškom tenisu imamo (smo imali) trojku. U ženskom imamo stotrojku. Baš je zanimljivo gledati kako stotrojka dominira poslednjih 10 godina.

Vule

pre 2 godine

Сјајна прича, још кад Гоф стаса биће то прави тениски дуели. Можда најава будуће велике тројке у женском тенису. Рано је причати након једног успјеха наравно, али имају све предиспозиције да буду велике.

oblivus

pre 2 godine

Evo jedan malo provokativan komentar, mozda preteran ali mislim da ima neceg i to mozda prenaglasavam.

Radio sam sa decom 7 godina i mogu primetiti da novo doba interneta je ucinilo devojke opsednutim lakim novcem i snalazenjem u zivotu.

Internet im je doneo ideju da sa drustvenim mrezama mogu dobiti paznje i moguceg novca samo svojim izgledom i to nastimanim, fotosopiranim.

Devojke su kao nikad ranije preopsednute fizickim izgledom a ne radom i zalaganjem. Naravno nisu one krive, ovaj sistem je toliko izvitoperen da jednostavno to namece.

Zato i vidjamo potpuno nestabilne rezultate. Ne moze jedna igracica izdrzati duze od godinu dana da je na vrhu, jer sto bi? Preko reklama i seksi fotkica na netu mogu zaraditi koliko i ubijajuci se od treninga.

Znam da je mozda preterano, ali vidim da se slabo ljudi bave ovim aspektom, stoga ga i prenaglasavam.

aabb

pre 2 godine

Da li bi ste to isto rekli da je kojim slučajem srpska teniserka u finalu? Naravno da ne bi, jer ste licemeri. Raducanu je prva teniserka ili teniser u open eri koja je iz kvalifikacija stigla do USO finala. U istoriji tenisa samo je Ivanisevic osvojio GS titulu iz kvalifikacija. Slažem se da je svašta vidjeno u zenskom tenisu u poslednjih 10 godina, ali ova mala je nešto drugo. Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.
(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Ne bih isto rekao. Navijao bih isto kao i za Mikeca iako nikad cuo za njega pre olimpijskog srebra. Komentar nije bio o patriotizmu niti poreklu igracice vec da u prvih 100 teniskerki njih 30 je bilo po par dana na prvom mestu. Sto bi reko Tipsa, zvekecu lopticu samo da prebace i na lutriju ko ce da pobedi. Naravno ovo je preterano receno ali shvatio si valjda poe(a)ntu.

JPR24

pre 2 godine

Mislim da grese svi kpji kazu da zenski tenis nije zanimljiv.
Ja mislim da je mnogo zanimljiviji od muskog. U muskoj konkurenciji ima nekoliko kandidata za osvajanje grenslema i manje vise se zna ko moze da osvoji. A u ženskoj konkurenciji ima 150 kandidata i nikad se ne zna ko ce da osvoji.
(Kuki, 10. septembar 2021 07:08)

To upravo pokazuje da nivo nije visok globalno, kad ti uzmeš GS i u sledećem ispadaš u prvom kolu i tako u krug, broj 1 na listi WTA kao lutrija.

Igor

pre 2 godine

Svaka cast ovim mladim djevojkama na pobjedi i ulasku u finale ali ne mogu se oteti utisku da je zenski tenis zadnjih godina strasno devalvirao. Svako dobija svakoga, kvalitet igre - tako, tako....Sa bljeskovima, bez nekoga kontinuiteta. Sad mozes osvojiti GS a da te na sledecem nema nigdje...Uglavnom, sve vise zalim za onim vremenima Justine Henin (koja bi ove po meni pomela bez problema a relativno rano se povukla), Clijsters, Serene u najboljima danima itd..itd....I da, ne mislim, uz svo duzno postovanje da zenski tenis treba da ima isti fond nagrada kao muski. Jednostavno, to nije to...Sa jedne strane se zalazu za ravnopravnost, ok..pa onda igrajte na 3 dobivena....Ravnopravnost nije svedski sto da uzimate samo ono sto vam odgovara...A i jedan 300. sa ATP ce obrisati pod sa TOP 3 WTA liste....zato...

1Đoković

pre 2 godine

Ti se stidiš.Postoje sportovi koji se igraju glavom i razmišljanjem, a postoje i na sirovu snagu.Šta ti nije jasno Govedo.Idi diži tegove u teretani.A o tenisu ne pričaj.Da si osvojio nekad nešto u životu znao bi.A navijaj za koga hoćeš.Nekad trebaš i uživo da gledaš a ne iz fotelje.Ti ćeš da mi pričaš o Novaku,nit si ga video niti reč pričao sa njim.Mizerijo.

Djido

pre 2 godine

Ako je Radukanu rodjena u Engleskoj onda nije Rumunka nego Engleskinja rumunskog porekla. Ako je Djer Srbin, Tsonga Francuz, Zverev Nemac, Džordan amerikanac, Borjan Kanadjanin onda je i Radukanu Engleskinja. Ne može i jare i pare...

@HanSolo

pre 2 godine

Dobro da je iz ac čena Sabalenka.. Antiteniserka.. Samo na snagu i to je to.. Neume da nalazi nikakvu igru.. Samo udri pa kako bude.. Bravo za mlade devojke! A Radukanu je posebna. Biče vrlo specijalna.. Ima ogromnu igru u sebi..
(HanSolo, 10. septembar 2021 07:10) 
A ti imas ogromnu nepismenost u sebi...

dads

pre 2 godine

Svaka čast Radukanu, zasluženo. Međutim igračica 150 igra u finalu US Opena, govori da u ženskom tenisu nema istinskih šampionki poslije Serene. Tenis gubi kada nemate prave šampione, još malo i to će se najbolje vidjeti u muškom tenisu...

don

pre 2 godine

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23)

Ti bi bio srećan da možeš i tih 300 evra zaraditi.

tennis fan

pre 2 godine

Zenski tenis postaje zanimljiviji od muskog, a kada se trojka povuce, i malo stariji teniseri poput Tima, koji cine ono poslednje sto je valjalo kod muskog tenisa, zenski tenis ce i definitivno biti zanimljiviji i neizvesniji. Ima dosta mladih teniserki koje bi mogle biti zvezde, za razliku od muskog.

Alex

pre 2 godine

Vraca se Kim Klajsters! Ako su dve tinejdzerke usle u finale, od toga jedna iz kvalifikacija, nije ni cudo sto se Kim vraca iz penzije. Inace sve cestitke za ove devojcice, prelepe i zenstvene, ne samo talentovane. Napokon neke koje ne izgledaju kao da su napumpane steroidima i po dva metra. Eh, jedna je Zastin Enan!

XXX

pre 2 godine

Koja tuga ovaj zenski tenis...
(milan krojac, 10. septembar 2021 08:15)

Jesi tako pričao i 1990. kad su u muškoj konkurenciji finale igrali tinejdžeri Sampras i Agasi? A, da, nisi bio ni u planu.

Mitrogol u ManC

pre 2 godine

Ovo me podseca na 1/2 finale USO 1991 .Monika Seles 17 i Kaprijati 15. To je verovatno najmladje 1/2 finale ikada na GS.
(Slobo, 10. septembar 2021 08:16)

@Slobo
Monika bi bila najveci sportista svih vremena, da nije bilo napada. 8 grand slemova do 20e godine. Znaci do 30e bi odigrala jos 40 grand slemova i sigurno bi presla 30 osvojenih slemova. Novak, Rafa i Roger su osvojili 56 od 63 slemova (90%) u zadnjih 16god. Monika je bila dominantnija od njih trojice.

Radojica

pre 2 godine

Ispunila mi se zelja da njih dve budu u finalu,vise nego zasluzeno. Najtezi moguci zreb,od prvog kola. Mentalno 10 puta jace od starijih koleginica,mislim da ovo nece biti slucajnost vec da ce se sastajati u finalima narednih 10-15 godina. Ko god da osvoji,i vise nego zasluzeno. Ne volim da vidim teniserke gradjene kao bilderi i da imaju na papiru moju gradju kao Zabalenka. A Sakari ramena i vrat kao zenski Tajson.

T

pre 2 godine

Ne razumem kritike prema ženskom tenisu kad kod muškaraca nije ništa bolje. Sa izuzetkom velike trojke, oatali nisu ništa bolji. Sve neki favoriti a na GS ne mogu da se pokupe, ispadaju od kvalifikanata i slično.

Bl

pre 2 godine

@StrucAnjak
Tebi treba oprati usta vrećom deterdženta s dodatkom jakog sredstva za odmašćivanje i skidanje tvrdokornih mrlja.
Nepismeni si prostak i uvreda za muški rod.

milence13

pre 2 godine

Kakva igra Radukanu. Neverovatna je zaista i velike su šanse da osvoji titulu na US Openu. Što se tiče Lejle Fernandez, ona je ratnica i bori se za svaki poen tako da ona je prošla najtežu prepreku protiv Sabalenke.

Mile JNA

pre 2 godine

Kakav put male Lejle do finala, kakve četiri vezane pobede nad najboljim teniserkama sa tura, kakva mentalna snaga i mirnoća, kakav levoručni forhend. Osaka, Kerber, Svitolina, Sabalenka.
Bravo

i nedostatka vaspitanja

pre 2 godine

U zenskom tenisu je svaki GS istorija,stvarno toliko nezanimljivo takmicenje
(milko, 10. septembar 2021 06:04)

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23)

Kad bi još mozak mogao da se zaradi ti bi rešio svoj problem urođene tupavosti.

darko

pre 2 godine

(strucAnjak, 10. septembar 2021 09:11)

na stranu vulgarnost, sustinski je u pravu. Jedan iskusni hrvatski teniski trener mi je bas to letos rekao, da je kod devojaka problem da kada se zaljube, kad krenu u veze, tenis prestaje da ih interesuje i da je to sablon koji je video mnogo puta u karijeri.

CroFed

pre 2 godine

I tako, dvije djevojčice u finalu US Opena, sredile daleko iskusnije i favorizirane igračice. Teško je išta prognozirati za finale, no nekako se "boljom pričom" čini slučaj egzotične Britanke Raducanu. Bez izgubljenog seta, kroz kvalifikacije (prvi put u Open Eri) do finala u tek svojem drugom nastupu na Slamu. S druge strane, Fernandez igra kao u transu, pobjeđuje velike favoritkinje (Osaka, Kerber, Svitolina, Sabalenka) i sada će igrati protiv "sebi ravne" za titulu. Nadajmo se samo da pobjednica neće nestati nakon naslova kao npr. Ostapenko, Stephens...

Radovan

pre 2 godine

U zenskom tenisu je svaki GS istorija,stvarno toliko nezanimljivo takmicenje
(milko, 10. septembar 2021 06:04)

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23)

A dok je Federer pre pojave Rafe i Novaka mlatio, ne poluamatere već amatere, bilo ti je zanimljivo takmičenje.
Usput, šta ti i za koliko para radiš veličiuno kad imaš vremena visiti na netu u šest ujutro?

@HanSolo

pre 2 godine

Dobro da je iz ac čena Sabalenka.. Antiteniserka.. Samo na snagu i to je to.. Neume da nalazi nikakvu igru.. Samo udri pa kako bude.. Bravo za mlade devojke! A Radukanu je posebna. Biče vrlo specijalna.. Ima ogromnu igru u sebi..
(HanSolo, 10. septembar 2021 07:10) 
A ti imas ogromnu nepismenost u sebi...

Mićko

pre 2 godine

Vazno je da je zanimljivo takmicenje u kojem jedan covek mlati poluamatere i osvaja sve zivo. Bolje kreci na pos'o, nece 300 evra tek tako se zaradi.
(Mikii, 10. septembar 2021 06:23

On ih je napravio da izgledaju poluamateri.

veder

pre 2 godine

Bravo za mlade nove klinke iz kraja, kako se popularno kaže, dve mlade teniserke koje su šarmom, inteligentnom igrom i pozitivnim vibracijama počistile sve teniserke na ovom turniru i pokazale koliko su talentovane. Neko stalno piše kako je ženski tenis pao na niske grane, a ja mu odgovaram a šta si ti gledao, čoveče? Ja sam gledao lepotu igre, inteligenciju i taktičku zrelost, mladost i lepršavu igru u odnosu na sirovu snagu beloruske udaračice loptice i grčke atlete u liku Marie Sakari, i ko zna po koji put se pokazuje da snaga klade valja a um caruje.
Gledao sam Fernandez u Kraljevu na kupu gde su teniserke iz Kanade pobedile naše, i videlo se tada da je Fernandez veliki talenat. Isto važi i za Radukanu, mislim da je igrala u Beogradu na WTA turu, ali nisam baš siguran. Kada se sve izbalansira nove teniske nade su zasluženo u finalu USO, s obzirom da su počistile sve teniserke ispred njih, i još neke GS šampionke. To govori o njihovom velikom talentu, kvalitetu i pozitivnim vibracijama, a onda se neko nađe pametan pa kaže da je ženski tenis nikakav?
Poslušajte samo strane komentatore i novinare koliko hvalospeva ide na račun dve tinejdžerke koje su unele toliko svežine, kreativnosti i sportske inteligencije, i neverovatnu količinu pozitivne energije da ih je milina gledati. Sve čestitke i jednoj i drugoj, zaslužiile su obe da budu GS šampionke na ovom turniru.

Ti se ne stidis?

pre 2 godine

@ "Glava,glava,samo glava.Udri iz sve snage na bacanje kugle.Poražene na bodi bilding i manekenstvo.Nije ovo sport za vas.A i derete se kao vrane.Deco svaka čast.Olge,Nine i ostale na golf.Ne trošite vreme dok ste mlade.Ko kopira Noleta, kao ova deca može da igra tenis.Sad i one vrane znaju da je najveći svih vremena."
(1Đoković, 10. septembar 2021 11:26)

Mislis da bi Novak bio ponosan na tebe i ovakva tvoja mizogena razmisljanja (ako su, uopste, razmisljanja)? Mene je sramota zbog tebe sto pripadam korpusu navijaca najboljeg ikad.

Neznalica

pre 2 godine

Ženske ubijaju kako igraju tenis! Ja mislim da bi svaka isprašila jednog Bjorna Borga iz onih dana.
(luke, 10. septembar 2021 12:14)

Zvuči smešno na prvi pogled, ali nije nimalo bez osnova. U vreme Borga sećam se da je Rosko Taner, nepoznati Amerikanac imao uraganski servis od 160 na sat. Danas i žene imaju brži servis. A tek koliko je porasla jačina SVIH udaraca sa novim reketima i španovima.... ne bi bilo Borgu lako....

Kakva mentalna stabilnost kod obe!!!!

pre 2 godine

Nepoznate igračice do ovog turnira i ja ne mogu se odam utisku da je ženski totalno ukanalio odnosno postao nezanimljiv za gledanje.

SVAKA iznenadi ili bljesne pa nestane odnosno toliko puno dobrih teniserki ali nisu blizu bivšim šampionkama po svemu. Da dobija na težini
Da sad se vidi koliko su sestre Vilijams i Klajsters odnosno Šarapova,Ena pa naše čak u odnosu na ove sadašnje bile ispred i konstatne po igri i rezultatima pogotovo na GS.
(Posmatrač, 10. septembar 2021 12:13)

Kako te nije sramota da pricas o necemu sto nisi gledao - ni ove sadsnje sampionke, a ni one od pre? Ne mozes da sudis o buducnosti ove dece. I jedna i druga tek punoletne, a vec VELIKE.

Pljuj po svojim naopakim zivotnim pogledima.

Adnan

pre 2 godine

L. Fernandez je imala mnogo teži žreb. Pobedila je čak 4 teniserke koje su bile pretendenti za titulu. Sa druge strane imamo Raducanu koja nije izgubila ni jedan set. Biće zanimljivo finale. Navijam za L. Fernandez

Voja

pre 2 godine

Mala digresija,Goran Pešikan komentator koji nikad nije bio neutralan ni na jednom prenosu tenisa.Čovek postavlja standarde neprofesionalnosti na Eurosportu.

PSL

pre 2 godine

Svaka čast za ove mlade devojke, one su pokazale da se ničega ne boje i da se nikada ne predaju. E sad samo da neprođu kao Ana ili kao Ostapenko. Jedan bljesak i onda ništa.

znalac

pre 2 godine

Fernandez ce po prvi put na turniru biti favorit na papiru. Videcemo kako ce to podneti. Do sada nije imala sta da izgubi. U finalu ima, duplo bolje je rangirana…

Baghdatis

pre 2 godine

Ove devojcice dokazuju sta je to sto pravi razliku u modernom tenisu. To su noge, a ne neka famozna tehnika. Obe se jako dobro krecu i na svakom udarcu stoje optimalno. Zato npr igracice tipa Pliskova, Danilovic i sl. nemaju u dugim razmenama udaraca sta da traze i rizikuju na svakom udarcu. Zato ako imate decu koja treniraju tenis dajte ih jos dok su mali i na neki drugi sport (fudbal - da i devojcice isto!!, atletika...), a ne od jutra do mraka samo samarati lopticu.

Grobar- Srbija

pre 2 godine

Zabalenka (mnogo iskusnija igracica) pravi u odlucujucem setu dve duple greske zaredom, razumem da je tu veliki pritisak ali prakticno je na kraju sama sebe pobedila. Svaka cast Fernandez, zalsuzila je finale.

Vanja LFC

pre 2 godine

Ma koliko me zenski tenis ne interesuje, Ema Radukanu ima svo pravo da bude Britanka. Nju nisu kupili kao sto su pokusali Novaka. Imala je 2 godine kada je dosla u Britaniju sa roditeljima. Britanka je od glave do kolena (od kolena do pete ima malo Rumuskog i Kineskog).

CroFed

pre 2 godine

@Slobo

Polufinale Wimbledona 1997, meč između 16-išnjakinja Hingis i Kurnikove je bio jednako "mlad" kao onaj Seleš i Capriati 1991

posmatrač

pre 2 godine

Drago mi je da su u ženskom finalu dve devojke, koje izgledaju normalno. Ne deluju kao nečiji nabildovani projekti napumpani steroidima, gde se uglavnom sve svodi na taktiku, samo udri.
A najbolje od svega, još i igraju dobar i pametan tenis.
Žensko finale koje ću rado pogledati, i baš me zanima kako će se izboriti sa novom vrstom pritiska.

Stavra

pre 2 godine

Ej, face, ovo je profesionalni sport! Posao, zarada, biznis. Nema tu romantičnog zanosa "sportom". Nema tu navijanja, tupavog patriotizma. Nema "naš pobedio njihovog". Nema naših "careva, heroja, šampiona". Nema idiotskog "hvala ti za sve". Nema mržnje prema stranim sportistima.
A šta ima? Ima da sedneš u fotelju i gledaš moderne gladijatore na TVu, ako ti se to uopšte gleda. Nw zanosiš se je njih briga za tebe, ili "tvoju zemlju".

Goki

pre 2 godine

Glava,glava,samo glava.Udri iz sve snage na bacanje kugle.Poražene na bodi bilding i manekenstvo.Nije ovo sport za vas.A i derete se kao vrane.Deco svaka čast.Olge,Nine i ostale na golf.Ne trošite vreme dok ste mlade.Ko kopira Noleta, kao ova deca može da igra tenis.Sad i one vrane znaju da je najveći svih vremena.
(1Đoković, 10. septembar 2021 11:26)

Šta reče???

Kikujiro

pre 2 godine

"Radukanu je nova teniserka, ne znam mnogo o njoj. Igra turnir života i zaslužila je, sve je pobedila. Ali, moram da kažem da sam ja favorit", jasna je Grkinja Sakari.

O tehnici prica drvoseca

pre 2 godine

@ Ove devojcice dokazuju sta je to sto pravi razliku u modernom tenisu. To su noge, a ne neka famozna tehnika. Obe se jako dobro krecu i na svakom udarcu stoje optimalno."...
(Baghdatis, 10. septembar 2021 09:41)

A anticipacija (stizanje loptice i biti na pravom mestu) nije "famozna tehnika"? "Ciscenje linija", hvatanje u raskoraku, slaj, loptica na sredini reketa... To nije "famozna tehnika"?

Svasta naprica, samo da omalovazis!

Dermendziev

pre 2 godine

Neznam zasto mnogi pocenjuju ove mlade dame.

Obe teniserke su solidne,ali ce samo jedna osvojiti trofej.

Nista se nezna,ali mislim da bi Lejli lepse stajao trofej.

Tko leti, vrijedi!

pre 2 godine

radukanu je u finalu bez i jednog meca protiv top 10 teniserke. sramotno...
(..., 10. septembar 2021 06:43)

Nije ona kriva što favoritkinje nisu opravdale očekivanja. Mogla je da dobije Barti u bilo kom kolu, kad ono - Barti ispala! Da su ostale devojke odigrale prema rejtingu, Ema ne bi imala manje od tri top deset protivnica.

Tko leti, vrijedi!

pre 2 godine

@(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Ivanišević nije došao iz kvalifikacija, dobio je specijalni pozivnicu (vajld kard, ne znam kako je najbolje prevest). Ako ne uočavaš razliku, ne vredi ni objašnjavati

Beogradjanka

pre 2 godine

Timu Olge Danilovic savet. Ne jurite samo wc za Olgu, pogledajte Raducanu dete na dva Gram Slam turnira Wimbledon i US Open stigle preko kvalifikacija.
Pogledajte koliko ste obezbedili WC za Olgu, to nije dobro jel treba da se navikne da se bori a ne sve da dobije na tacni..
Voleo bi da Olga uspe zato ne radite joj medvedju uslugu nego ubuduce bolje planirate kako da je vodite.

lucifer damnjanovic

pre 2 godine

Sve je ovo super i baš se radujem finalu, ali jedan čovek (Bil) ovde u komentarima reče kako je Ešli Barti jedina majka na prvom mestu WTA liste i dobi sve pozitivne glasove. Ja prvi put čujem o tome i evo proverio sam apsolutna neistina, devojka je pauzirala iz drugih razloga a ne zbog trudnoće. Eto, čisto da izbegnemo dezinformaciju.

posmatrač

pre 2 godine

Zenski tenis... to gleda jos samo uza familija...
(Giooo, 10. septembar 2021 12:23)

I onda komentariše... samo nešto šira familija.

TB

pre 2 godine

Po komentarima se tačno vidi da je retko ko stvarno gledao mečeve... Kvalitet tenisa je ove godine bio na visokom nivou, a devojke su zaslužile finale. Fernandes je svaki poen igrala kao da se bori za život, a u ključnim trenucima ostajala maksimalno mirna. Radukanu igra toliko pametan tenis da bi čak i mnogi mlađi teniseri mogli malo da pogledaju ona šta radi (a i imala je zapažen nastup na Wimbledon-u, takođe pametna igra).

okac

pre 2 godine

Hvala bogu! Ženski tenis je konačno pronašao svoj ženstveni lik, nakon što ga je posle Ane Ivanović i Karoline Vožnjacki bio izgubio. Samo napred, klinke!

zelena trava

pre 2 godine

Kako igraju ove devojcice, da se raspametis, i to iz meca u mec. Bez pardona, ne salju u noge i po sredini po dvadeset puta, vec odmah u suprotnu stranu, svaki otvoreni santimetar terena i svaku priliku iskoriste. Brze na nogama, dobro se namestaju vec po instinktu. Nije to ni tako neobicno jer kad je neko talentovan, onda ce igrati sampionski i sa 18. To smo vec videli i sa Seles, Hingis, Sharapovom itd. Zelja im je ogromna. Ako ih ne ubije trema, bice strasan mec.Poslednji put tinejdzerke su bile u finalu 1999. Serena i Martina Hingis.

matori

pre 2 godine

@Da li bi ste to isto rekli da je kojim slučajem srpska teniserka u finalu? Naravno da ne bi, jer ste licemeri. Raducanu je prva teniserka ili teniser u open eri koja je iz kvalifikacija stigla do USO finala. U istoriji tenisa samo je Ivanisevic osvojio GS titulu iz kvalifikacija. Slažem se da je svašta vidjeno u zenskom tenisu u poslednjih 10 godina, ali ova mala je nešto drugo. Prisustvujete rađanju nove zvezde, i najverovatnije osvajacicu 10+ GS titula, ali na vašu zalost ne umete da prepoznate talentat i veličinu u tenisu.
(Jova, 10. septembar 2021 06:41)

Da budemo precizni - Ivanisevic je dobio WC ( mislim na vajld kard - pozivnicu)

Liverpool Man

pre 2 godine

@Radovan
Jesi to gledao seriju Innocent? :D
Sa zadovoljstvom cu gledati zensko finale posle 100 godina. Navijam za Radukanu jos od Vimbldona. Obe su dosle do finala napadajuci i igrajuci ofanzivan tenis. Trebalo bi da bude opasno finale.

tennis fan

pre 2 godine

"Radukanu je nova teniserka, ne znam mnogo o njoj. Igra turnir života i zaslužila je, sve je pobedila. Ali, moram da kažem da sam ja favorit", jasna je Grkinja Sakari.

Haha, ista Ciciban.

no1e

pre 2 godine

Na WTA listi:
Fernandez je skočila sa 73. mesta na 27. Ako osvoji, biće na 19.
Radukanu je skočila sa 150. mesta na 32. Ako osvoji, biće na 23.

Još ako Fernandez osvoji, biće 9. na WTA race listi i verovatno će učestvovati na završnom turniru.

lalalala

pre 2 godine

Niko ne spominje, da je Fernandez skoro igrala u Kraljevu, u fed cupu, i da je dobila obe naše igračice. Tada se još videlo do ima igru i da će biti nešto od nje.
(H2H, 10. septembar 2021 13:59)

Igrala je i na Srbija Openu gde je izgubila od Tomove

H2H

pre 2 godine

Niko ne spominje, da je Fernandez skoro igrala u Kraljevu, u fed cupu, i da je dobila obe naše igračice. Tada se još videlo do ima igru i da će biti nešto od nje.