Tenis 218

Nedelja, 22.08.2021.

08:40

Gaske: Federer je GOAT i tačka

Francuski teniser Rišar Gaske drugačije vrednuje trku za najboljeg tenisera svih vremena.

Gaske: Federer je GOAT i taèka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

218 Komentari

Sortiraj po:

danijel

pre 2 godine

dok je stari znanac pobedjivao, bilo je vrlo otvoreno i objektivno pitanje. Od Kad je Nole krenuo, postalo je jako subjektivno...

Strahinja

pre 2 godine

Ma kakav Federer pre je mnogo osvajao Ali kad su dosli Nadal I djokovic teze je uspeo da osvoja gs bolje uporedi pre djokovica I Nadal I u vreme njih videces da je bio uspesan samo zbog slabije konkurencije

kjovo2

pre 2 godine

Djokovic jeste za nijansu uspešniji od Federera


Kako brate za nijansu uspesniji ,u skoro svemu je uspesniji od Federera ,u medjusobnim duelim,GS,broju nedelja da ne nabrajam sve a i ovde svi zaboravljaju najbitniju cinjenicu po meni a to je da je Federer min 10 svojih titula osvojio kada nisu igrali ni Nadal ni Djokovic vec kad su igrali vremesni Sampras ,Agasi ostale da ne nabrajam posto su totalno nebitni.Djokovic je sve svoje titule osvojio u najvecoj mogucoj konkurenciji.Ljudi pa nije ista titula u fudbalu u staroj Jugoslaviji i sada u Ling Long ligi zna se koja je vrednija i do koje je bilo teze doci.

akoneka

pre 2 godine

Sta je rekao Gaske i sad peni 213 komentara. Covek ima pravo na svoje misljenje,kao sto je nekome Ronaldo bolji od Mesija,nekom obrnuto,nekom Platiniili Krojf, Pele ili Bekenbauer itd,itd.. Pustite neka svako ima svoje misljenje,ja samo znam da od 2011 nadal,federer i gaske i svi drugi nisu osvojili koliko Nole. A valjda decenija nije malo,a bilo i pre toga olala pehara i turnira osvojenih. Federer prvi turnir GS osvojio u 23 godini i to konkurenciji gde svake nedelje drugi igrac bio No1. A Nole protiv Gaskea i svih francuza mislim ima 98% pobeda,cak Monfils ga u 14 meca nije dobio,a on imj najbolji igrac decenije.

Vesna

pre 2 godine

Estetika?!?! Pa da li se u trci na 100m gleda estetika ili je pobednik ko prvi prođe kroz cilj?!?! Zašto onda u ženskom tenisu ne gledamo estetiku? Serena ne bi bila ni u prvih 1000 po estetici igre. Toliko ružno, mrzovoljno, i bez ijednog tehničkog detalja ne igra. Žastin Enan je za Serenu doktor tenisa. Opet niko ne ovodi u pitanje činjenicu da je Serena neuporedivo bolja od Enanove!!!

Sabre

pre 2 godine

Tebra i mene da je gazio tokom cele karijere kao tebe i ja bih verovatno to mislio. E sad, oni sto imaju pozitivan bilans protiv njega kako god da okrenes i prakticno u svakoj kategoriji koja je relevantna za tenis.. oni malo drugacije misle, rekao bih.

misko

pre 2 godine

Da du znali koliko ce Novak osvojiti GS oni bi još pre 10 godina uveli ocene za lepršavost i umetnički utisak ali na njihovu žalost nisu pa se još uvek najviše računaju GS I MASTERS pobede.

som tojer

pre 2 godine

mozes da kazes da ti se vise svidja federerov tenis i njegova licnost, ali nikako ne stoji da je goat…niti je bolji medjusobno, niti je duze bio na prvom mestu, niti ima vise osvojenih mastersa, a vala niti ce imati vise grand slemova….

mali radojica

pre 2 godine

@lazar nije bas tako.Svi pa i narod na zapadu je kratke pameti tako da za par godina svi će zaboraviti Federera i Nadala ali ako Nole nastavi da igra i pobedjuje ostaće tako i upamćen.Uostalom ko e seća danas srebrnih medalja ili drugog mesta na svetskim prvenstvima. Samo se pamte šampioni a to je sada već uveliko Nole.

Радован.СССС

pre 2 godine

Слажем се: Федерер је ГОАТ у лепом тенису.
У овом обичном, ГОАТ је само један - Српски!

Ramzaj

pre 2 godine

Po tom parametru Pit Sampras je bez ikakve sumnje ispred Federera, e to je bila gracioznost koja se dugo nece pojaviti u tenisu i mozemo pricati o tome do sutra, ali parametri za najboljeg svih vremena su iskljucivo u vitrinama, a tu je Djokovic bez premca!

logika zapada

pre 2 godine

Ako je, po gaskeu, elegancija merilo za goata zasto onda federer stalno izlazi pognute glave nakon najvecih meceva protiv djokovica??? zar ne bi trebao rodja biti sav srecan, trijumfalno napustiti stadion i davati izjave tipa "nema veze sto sam izgubio, igrao sam bas lepo"!!!

Lazar

pre 2 godine

Novak najuspesniji, tu je statistika jedini parametar. Najveci? Ne. Mohamed Ali nema najbolji odnos pobeda-poraza ni u teskoj kategoriji, od Majkla Dzordana ima toliko igraca koji imaju vise titula, Maradona ima samo 3 klupske i 1 titulu sp. Svi nabrojani su ne samo najveci u svojim sportovima, vec i najveci sportisti uopste, a to nisu postali na osnovu rezultata, jer u njihovim sportovima ima statisticki uspesnijih, ali ne i vecih sportista. Prema tome rezultat nije jedini parametar za najveceg. Za najuspesnijeg da.

noleisthebest

pre 2 godine

"I Mateus je bio trofejniji od Maradone pa je Maradona veći. Karizma je bitna.
(Marko, 22. avgust 2021 21:00) "

Poredis babe i zabe.
Nole ima pozitivan skor i sa Federerom i sa Nadalom, jednostavno, covek je bolji i tacka.
Tri puta dve mec lopte Federeru nisu bile dovoljne moj brale...koji bre Mateus, koji bre Maradona...sve su to amateri u poredjenju sa Noletom.

г4

pre 2 godine

Хајде онда да се уведе бодовање у тенису као у уметничком клизању, па да се онда оцењује резултат. Федерер свакако игра најлепши тенис, али то није мерило, већ квантитативни моменат, више поена, гемова и сетова у мечу.

misterX

pre 2 godine

...bas sam pokusao da nadjem neke rezultate iz proslosti, ne bih li otkrijo ko je najuspesniji teniser u istoriji, pa sam "kucao";

...leprsavi Bjorn Borg !
...graciozni Stefan Edberg !
...elegantni Guilermo Villas !
...itd...ali;


...na sta to lici - izgleda da se samo REZULTATI RACUNAJU !

Hm...

pre 2 godine

Gaske, ko beše taj i zašto je njegovo mišljenje bitno bilo kome… Fed izgleda prebacuje borbu sa terena na botove… Ajd da sačekamo da Nole uzme 22-23 GS pa će druga priča biti…

M

pre 2 godine

Za one kojima je elegancija ispred rezultata, preporučujem crtani film, Duško Dugouško i epizodu sa Prelepim Uranom!

Uspeh u sportu = Rezultati

Ljubica

pre 2 godine

Za nekoliko godina će biti aktuelni samo brojevi, retko ko će toliko o stilu igre govoriti, posebno što mladja generacija mnogo više od servis udaraca živi i brzo i sa mnogo manje strpljenja igra.Sve manje će se uopšte o tome razgovarati. Verujem da će se slično kao u ženskom tenisu smenjivati i pobednici na GS turnirima, a i na mestu br. 1.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Samo Medvedev igra dovoljno lepo za oko (a uz to i kvalitetno) da se moze, po stilu i lepoti igre, pribliziti Novaku !!!
(misterX, 22. avgust 2021 16:25)

Medvedev je smešan naspram Noleta, videćeš da neće biti najbolji ni kada se povuče Nole. Zverev će ga lagano dobijati, i sa Cicipasom će biti cupavo. Rubljov mu isto učitao lekciju pre koji dan.

Dona

pre 2 godine

Meni se izuzetno svidjao stil igre onog tenisera sa dugim dredovima i pritom uopste ne ironisem ali nazalost ne mogu da se setim njegovog imena da me ubijes.

(Just sayin', 22. avgust 2021 15:47)

Dustin Brown, nemački teniser.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Smatram da je Nole trenutno GOAT i da će tako ostati i kada završi velika trojka karijeru. Ipak, ne treba umanjiti kvalitete Federera, uživao sam svaki put kada sam ga gledao. I meni se lično više svidja Rodzerov tenis od Noletovov, ali teško da to moze biti neko merilo. I Ajaks je pre koju godinu igrao najlepši fudbal, pa nije uzeo LŠ. Ronaldinjo je igrao lepši fudbal i od Mesija i od CR7, pa ga gotovo niko ne svrstava za najboljeg ikada.

Dr Who

pre 2 godine

Možemo da volimo Noleta koliko god hoćemo ali za ostatak sveta je Federer GOAT, pomirite se s tim.
(Pero, 22. avgust 2021 15:25)

Prvo, onaj ko voli Noleta nema šanse da napiše ovakav komentar. Drugo, taj ostatak sveta je sam doneo pravila na osnovu kojih su rezultati u sportu ono što se vrednuje i ostaje zauvek. Nisu Novakovi poštovaoci izmislili da se mečevi igraju na pobedu. Nijedan teniski meč nije dobijen glasanjem nekog žirija o umetničkom dojmu, već isključivo bodovima osvojenim na terenu. Taj 'ostali svet' sigurno radi za plate a ne za lepe oči.

mr

pre 2 godine

Statistika je jasna i tacka!

[link]
(Boki, 22. avgust 2021 15:35)

Тотално реална табела, и када се погледа, види се да су Pts, W %, ELo, најбитнији. Ова два W %, ELo, су променљива код ниже пласираних играча, па тако рецимо 8-ми има бољи од 5-тог неки од ова два. Али само један играч без дилеме има сва три индекса најбоља. Мислим да је онда тај дефинитивно најбољи. То је Новак.

Nina59

pre 2 godine

Čak i po Gaskeovom kriterijumu, da se razumemo on se ne pita, diskutabilno je pitanje goata. Neko voli romantiku pa bira Federera, neko akciju i draži mu je Rafa, a mnogi, ja na primer, trilere i drame a tu je najveći Novak. Svi ostali brojevi su takođe na njegovoj strani.

Petar

pre 2 godine

Teniser bez GS, naravno da ce dati ovakvu izjavu.Ovu danasnju trojku bi trebao da komentarise neko sa malo znacajnijim uspehom u tenisu i sa bar jednom GS.Mada ruku na srce istina je Federer ima najlepsi stil.To je tako vidljivo.Ali estetika nije uvek jednaka sa efikasnoscu ili prakticnoscu.

misterX

pre 2 godine

...i da dodam;

...stil Novaka Djokovica je mnogo lepsi nego stil Rogera, Tsitsipasa, Gaskea...

Samo Medvedev igra dovoljno lepo za oko (a uz to i kvalitetno) da se moze, po stilu i lepoti igre, pribliziti Novaku !!!

Mali Nevaljali

pre 2 godine

A pazi nolomane sto uporedjuju nesto nebitno i nebitne tenisere jer lepo igraju pa i njih kao stavljaju u istu recenicu. Nolomani, Federer i Nolo su tu negde, drze mnoge rekorde tako da apsolutno moze neka sitnica da prevagne. Pa nije nolomani dragi rekao da je Goat neko sa 10 gs nego sa 20. Kako vas to boli neverovatno. Ali morate prihvatiti da ce Rodzer za veci deo planete biti Goat. Vas mizeran broj je nebitan. Niko vas ne zarezuje sta god pricali. Poljubac.
(Goksi, 22. avgust 2021 13:24)

Neprekidno na mestu br.1, Najviše osvojenih turnira (Konors pa Federer), najviše pobeda na ATP turu (Konors pa Federer) Jedina tri značajna statistička podatka u kojima je RF bolji od Noleta.
Broj nedelja provedenih na mestu broj jedan, međusobni susreti, 4 GS u nizu, svi mastersi osvojeni bar 2x.
Ne bih rekao da su tu negde jer međusobni skor kaže drugačije.
O da. RF je bolji u još dva parametra. Marketing i podršku medija... ali to neće imati nikakvog uticaja kad mu isteknu ugovori.

Egggy

pre 2 godine

Pa OK je to, eto za mene je najveci plivac svih vremena Eric Moussambani:, zvani Erik Jegulja. Tako se niko nije gotovoo udavio u bazenu A najbolji skakac na skijama, ma kakav Ahonen ili Nikenen, jedan jedini Edi Orao Edvards. Mislim, svako moze imati svog favorita, iz ma kog razloga....

veverica

pre 2 godine

svako ima pravo na subjetkivno i navijacko misljenje. ja se ne uzbudjujem. ima ljudi koji kazu nije dzordan najbolji svih vremena, nego je lebron itd. boze moj. njihovo pravo da pricaju sta hoce (osim ako nije lazna insinuacija da je neko zlocinac, to onda vec ne spada pod slobodu govora, to je krivicno delo zvano kleveta ili cak lazno prijavljivanje)

antiDebil

pre 2 godine

jova, 22. avgust 2021 15:20)

I sta je prica bila I pre 6 godina. Federer igra leprsavo, ofanzivno, lebdi na terenu, pleni svojom frizurom zato i u tim godinama moze da igra finala slemova protiv Djokovica, videcemo Novaka kada bude doslo to vreme i u tim godinama, da li ce uopste proci 3.kolo, da li ce igrati, hoce li biti u 10 itd.
Doslo je to vreme i Djokovic je na pragu osvajanja kalendarskog grend slema!
Slicni brojevi? Ferer I Gaske imaju slice brojeve, obojica nisu osvojili GS, a Ferer ce uvek biti nesto nedostizno za ovog lika!

BLuka

pre 2 godine

Nema to nikakve veze sa "okom posmatrača", rezultati prosto kažu da Federer nije GOAT...čovek ima negativan skor sa dva direktna konkurenta, ima dosta slabijih rezultata a kako "lijepo" igra je irelevantno za ovaj sport.

Just sayin'

pre 2 godine

Srbi na aparatima
(Milica, 22. avgust 2021 15:23) 

A sto bolan Milice Srbi na aparatima?
Lepota je u oku posmatraca.
Meni se izuzetno svidjao stil igre onog tenisera sa dugim dredovima i pritom uopste ne ironisem ali nazalost ne mogu da se setim njegovog imena da me ubijes.
Gaskeu se svidja Federerova leprsavost i ostatku sveta se svidja njegova leprsavost ali to moze da ga cini samo najleprsavijim ali nikako najboljim teniserom.
Kako neko moze da bude najbolji u necemu ako postoje dvojica koji su bolji od njega?
Narocito jedan koji u svom vlasnistvu ima rekorde koje ova druga dvojica nikad nece imati.
Nadalu zelim brzo ozdravljenje i da bude fit do sljake a Federer neka slobodno leprsa prva dva-tri kola na svakom takmicenju jos sto godina.

Dusan

pre 2 godine

Kao da citam vest o umetnickom klizanju ili o skokovima u vodu gde je taj umetnicki dojam jako bitan. Titule su nesto sto te izdvaja iz gomile odlicnih igraca. Jeste Federer jedan od najboljih svih vremena, isto kao i Rafa ali... Ako u eri najboljih svih vremena ti imas najvise nedelja na mestu #1... ako imas bolji medjusobni skor od njih... ako imas najvise slemova(po dva puta svaki najmanje)... prvi koji je ikada osvojio sve masterse isto tako po dva puta najmanje(niko drugi ni blizu)... pa o cemu dalje da se prica. Naravno, uvek ce biti onih kojima to nije dovoljno i trazice neke nove razloge ali to je njihovo pravo da misle i iznesu to.

TX

pre 2 godine

Jadni Gaske nikad nije osvojio GS. Ovim svojim komentarom on se nada da ce pomoci i sebi da unzapreduje na listi najvecih tenisera svih vremena i da ce ga neko staviti iznad drugih tenisera koji su osvojili GS. Zasto? Zato sto Gaske ima jednorucni bekend i automatski je graciozan i bolji igrac od tenisara koji igraju atletski tenis!?

zip

pre 2 godine

Greota je sto svi izbacuju ove tekstove da bi se ljudi navukli na komentare ( kao i ja).
Za 50 god bice bitna samo suva statistika i ostalo nece ni da postoji. Niko nece ni da se seca da li si glumio gospodina ili imao forhend za lep za oko, doyicni ce imati negativan skor, imace manje titula i bice totalno nebitan

Тарми Рићми

pre 2 godine

Можда Федерер игра најлепше, најграциозније и сл. али тениски ГОАТ подразумева много фактора нпр. број титула са већих турнира, број седмица на првом месту, број завршених календарских година на првом месту, међусобни скор ако су тенисери из исте ере тениса итд. То су објективне ствари. Као и у фудбалу и баскету не осваја титулу увек онај ко игра најлепше...

jova

pre 2 godine

@Pa onda je Gaske GOAT ako se gleda estetika haha
(mamba, 22. avgust 2021 12:34)
Zahvaljujemo se na glasu.

@To bi isto bilo kad bi na takmicenju iz matematike rekli..nije bitan tacan rezultat,bitno je ko najlepse pise brojeve…ili zamislite ovo,trka 100m na olimpijadi,ne gleda se vreme,gleda se gracioznost pokreta….
(oz, 22. avgust 2021 12:54)

Treba obojica da naučite da čitate. Čovek je lepo rekao, da gracioznost gleda u slučaju kada su brojevi slični. Oni svi imaju isti broj GS titula, Djokovic će imati koju više na kraju verovatno, ali kada jedan igrač ima 21 a drugi 20, to je razlika uspešnosti samo 5% na GS turnirima. GOAT po striktno rezultatima, treba da bude neko mnogo dominantniji ko "briše patos" sa svojim konkurentima. To Djokovic svakako nije, tako da SAMO i isključivo brojevi ne mogu da se gledaju u ovom slučaju. Tenis nije ni atletika, ni matematika, već veoma kompleksan sport koji 99% vas ovde nikada nije igralo više od dva puta iz za*ebancije sa ortacima iz komšiluka. Dakle, ne znate NIŠTA o tenisu, osim da striktno uporedjujete brojeve kao botovi. Gaske je za sve vas ovde Bog i Batina, tako da tišina i da mu se duboko poklonite. Te komentare pune nepostovanja ostavite za vase mame i tate koji vam kupuju smartphonove i daju da gledate parove i zadruge.

P.S. Djokovic jeste za nijansu uspešniji od Federera, ali to je zato sto je fizički spremniji I agilniji igrac, a ne tehnički bolji. Roger Federer je, isključivo gledano sa tehničke strane, ubedljivo najbolji teniser svih vremena, jer igra najefektivniji ofanzivni tenis sa minimumom utrošene energije. To što on radi u tenisu niko nikada nije radio, i to je glavni razlog zašto traje ovoliko dugo. Navijači i drugi teniseri to vide i cene, i kada se svede na najjednostavniji mogući rečnik, to nazovu elegancijom. Iza te elegancije stoji ogroman rad i talenan i sve ono što tenis jeste i što treba da bude. Kad već volite da poredite, Djokovic i Nadal su na terenu sleperi koji troše tone nafte, a Federer je Tesla all-electric Model Y. Nikada se ne mogu porediti, bez obzira koliku kilometrazu u kom vremenu predju. Tesla će uvek biti ekonimicniji, efikasniji i bolji.

ninepi

pre 2 godine

Nole ne treba da obraca paznju sta ko bulazni. Velika kolicina tih komentara su narucena i zlonamerna. Kad dodje do meca sa ovim likom, koga za 10 godina niko nece da se seca, tada treba da mu pokaze koliko je ovaj govornik mali kao igrac, gledano istorijski.

Mare

pre 2 godine

Moze da vrednuje kako ko hoce, ali cinjenica je jedna. Brojevi osvojenih titula, medjusobni dueli, broj nedelja na prvom mestu, sve su pokazatelji ko je najbolji. I tu se stavlja tacka.

3900

pre 2 godine

Да ли ће неко за 50 година знати колики је неко лепршаво играо или ће знати број титула?

Wllaxy

pre 2 godine

Ako će već gledati gracioznost i estetiku onda su i Gaske i džemperko promašili sport i trebali su se baviti umetničkim klizanjem ili još bolje baletom... Mada, kad to kaže neko tako uspešan u tenisu, koji je za sve ove godine došao čak do polufinala na nekom od GS... Možda bi, da se usredsredio na kvalitet igre umesto na gracioznost i estetiku došao čak i do nekog finala... i tačka!

Komentator

pre 2 godine

Baš me zanima koja teniserka je za njega GOAT? Serena nije sigurno jer ne zrači estetikom i gracioznošću, možda je naša Ana najbolja svih vremena? U ovoj igri se broje poeni, gemovi i setovi a ne stilske figure i način izvođenja! Fanovi Federera sve su glasniji u zadnje vreme kako Nole obara rekorde, uporno ponavljaju da je njihov ljubimac naj-naj! To samo znači da su frustrirani i nemoćni, kompleksi izbijaju iz njih zbog Noletovih rezultata!

lol

pre 2 godine

E, ovakvog uvlačenja I podilaženja svijet nije vidio. A rekao bi da Rišar zna da svojom glavom misli.
Nekakva estetika, nešto imaginarno što nema početak i kraj. Nešto što samo on zna, kao: šta je raj a šta pakao,
Pa tenis se igra za trofej, za pobjedu, ne za ples ili za stil na krugovima, konju sa hvataljkama.Igraju ga atlete, izdržljivi i hrabri momci koji znaju za pobjedu da krvare...
A baš, kad Rišar Gaske tako "voli" umjetnost, kako se ne sjeti da pomene svog zemljaka
Gaela Monfilsa koji često izvodi atrakcije na meču, za oko primamljive.
Ako mu je to poenta, onda Gael nema premca, bar za mene. No Rišar govori iz tuđih usta, iz nekog razloga mu je potrebno...

pirke

pre 2 godine

Iskreno, nedostaju mi komentari naseg starog clana, koji je uvek isticao broj Grand Slemova. Po njemu, uvek je GOAT onaj sa najvise GS, a nakon toga ide broj nedelja. Broj nedelja se isticao 2012-te, kada je RF prestigao Samprasa. Sada to vise nije vazno. Posle su se isticali Slemovi, kao nesto neprikosnoveno, medjutim, evo vise, ni to nije vazno. A sta je sad postalo vazno? PA eto to, da neko lepo udara lopticu, ostavlja utisak i tako to. Pa dobro, evo ja kao Novakov navijac, mogu da tvrdim da mi se licno svidjala igra Endija Rodika i Del Potra, i mislim da su sjajni ljudi, ali niko od njih nije GOAT. A Goat ce biti onaj sa Najvise Slemova, Najvise Mastersa i najvise provedenih nedelja na prvom mestu - dakle Novak Djokovic. A hejteri koji se pozivaju na broj ukupnih titula neka slobodno pozdrave Konorsa, koji ce ostati rekorder i u toj oblasti jer Federer ipak nece uspeti da ga pretekne, mada sam mislio jedno vreme da hoce. Takodje i hejteri koji se pozivaju na olimpijadu neka pozdrave Mareja. A i ja vas sve pozdravljam :)

Zvezda

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.I Italija i Nemacka imaju po 4 SP ali nemci su 4 puta pobedili tako sto su napadali a italijani cekali da protivnik pogresi da bi ga kaznili.To je sustinska razlika. 
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 12:37)

Grobaru iz blokova alijas Marcus Paige, Will Mosley, Jumko. Pročitaj šta si napisao i uključi mozak da radi jer na ovoj vrućini može da istruli. Ako neko pogreši znači protivnik ga naterao ma grešku. Niko ne šalje iz čistog mira lopticu u publiku. Žao mi te je što si Grobar

nebitan srbin

pre 2 godine

Ja volim jednu devojku ona ima visak kilograma nije bas pametna nema nikakvu uctivost ali za mene je ona naj naj. Druge imaju samo lepotu a unjoj ima nesto neobjasnjivo i toliko meni potrebno da su svi ostali pedeset mesta ispod nje. Dragi gaske kazi vec jednom volim ga i svidja mi se federer mozda i on tebe voli pokusajte probajte.

Boxy

pre 2 godine

EU i OUN pod hitno da donesu zajedničku rezoluciju prema kojom bi se sudski gonili i na teške robije osuđivali svi oni koji negiraju GOAT status Rogera Federera.

glukozamin

pre 2 godine

"...najveći teniser svih vremena, pogledajte samo njegovu estetiku igre i gracioznost na terenu", zaključio je Gaske.

Gaske je zaboravio frizuricu, roze-ciklama boju znojnica i pertli, Mirku u boksu, tatine brčiće (kad ih ima)... Našlo bi se tu još ponešto ako zatreba!

Ljubo

pre 2 godine

Po meni je Rišar Gaske najbolji igrač svih vremena.Kako on graciozno šalje lopticu te u aut te u mrežu,po tom segmentu njegove gracioznosti on je za mene najbolji igrač svih vremena i tačka.A odma iza njega je njegov kompanjon Federer,on tako graciozno i vrlo učestalo udara lopticu ramom reketa nebu pod oblake i sa tom gracioznošću on je odma iza Gaskea najbolji igrač svih vremena.A onaj luzer Đoković što ih stalno dere u svakome meču gde se sastanu nije nikakvo merilo jer igra toliko dosadan tenis od onih drop poziva pa do forhend paralele i dijagonale,bekend paralele i dijagonale,pa sve do riterna pod noge uz konstantno pogađanja linija ne retko na meč loptama protivnika.To prosto nije graciozno već je graciozno promašivanje terena,slanje loptica u mrežu i igranja ramom reketa.E moj Rišar ti si genije i najbolji svih vremena u izjavljivanju gluposti i ti i tvoj kompanjon Federer.

Bole

pre 2 godine

Onda Fernando Gonzalez!! Ubedljivo najlepsi stil!
(Lucky, 22. avgust 2021 13:48)

Ufff, dobar dobar, mogli bi se onda reci da je Fernando Gonzales GOAT bez ikakve sumnje!

Veliki brat

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 12:37)

Vidiš, i ja mislim da je Federer na svom vrhuncu, kad je najviše igrao u finalima protiv Nadala, igrao upravo tako, česta istrčavanja na mrežu, naizmenično loptu šalje levo-desno, itd., jednostavno ne dozvoljava Nadalu da se namesti za one njegove ludačke udarce.

Sa druge strane, Nole ume da odigra takođe fenomenalno, ali kad promaši jednu-dve paralele, kao da se uplaši i onda počne da baca u teren najmanje metar od bočne aut linije, pa te loptice protivnici dosta lakše stižu.

Međutim, uprkos takvoj igri, uprkos čestom prebacivanju loptice preko mreže čak i do osnovne linije, pobeđivao je i Nadala i Federera. Dakle, ta njihova "aktivna igra" i "inteligencija" ipak nisu toliko uspešni protiv Noleta.

A sad koji je tenis zanimljiviji... pa, možemo u finalu da se dogovorimo da saberemo novčane nagrade i podelimo na pola, a da igramo "zanimljiv" tenis za publiku i da onda obojica budemo bolji od ove trojke ;)

Svaki igrač ima svoj stil, ne vidim ni šta je problem vraćati loptu sa osnovne linije, ako će se tako dobiti meč, ne postoji pravilo koje to zabranjuje. Kao što u fudbalu ne postoji pravilo da je trajanje napada ograničeno.

Radamel

pre 2 godine

Nikad se svi nece sloziti oko tako neke stvari.Neko gleda broj titula,neko stil igre itd.Al i Djokovic,Nadal,Federer su za nekoga najbolji ikad...Sve u svemu svi pomenuti su majstori igre.

Teniser

pre 2 godine

Ja poštujem mišljenje ovog tenisera, ali se ne slažem sa njim. U tenisu se samo gleda rezultat. U ovom sportu ne postoji ocena za umetnost itd.. Kada je Nole dobijao Federera niko nije pisao o Federeru kako je lepo igrao nego o Noletu koji je pobedio.

ostali samo dugmići

pre 2 godine

То је по твојим мерилима, и то је у реду, али не рачуна се и не уважава твоје мишљење нажалост. Реалност каже а и чињенице да је Новак неприкосновен у модерној ери тениса, још сада када освоји УС опен и комплетира сва четри ГС у једној години, освојио све мастерсе по два пута, највише недеља на АТП листи, и шта треба још уметнички дојам, грациозност, елеганција, стил облачења да ли игра левом или десном руком, кога брига за то. За 50 година читаће се бројке ко је шта освојио а не ко је грациозан.

Risto

pre 2 godine

Tenis nije balet niti je gimnastika,vec je grana sporta gde akteri moraju pokazi svoju umesnost,dali je gracioznost potrebna,mislim da nije.

u pomoć si dozivao Gensera i Moka

pre 2 godine

eh sad,u redu on je goat za Gaskea,ali meni i ostalim ljubiteljima tenisa su goati neki drugi igraci. Ustvari, na taj način mi imamo nekoliko desetina,stotina goata,a kad se gleda rezultatski,onda je samo 1 i tačka.

Stef

pre 2 godine

И Паоло Малдини је ГОАТ фудбалера. Онакву боју очију нема нико.
(Милош, 22. avgust 2021 13:39)

AhahahahahahahahhahahahahHa

Nidzo

pre 2 godine

Federeru ako je stalo do njegovog renomea, trebao bi onda reci ovakvim lilovima da prestanu sa ovakvim izjavama. Ove izjave o gracioznosti i ljepoti su postale izlizane da je to postalo jadno. Ovakvim izjavama se potcjenjuju svi ostali teniseri koji nisu ko Federer. Najbolje kad se Federer povuce da se onda tenis ugasi ko sport, jer koja je svrha osvajanja GS kada to nije graciozno i elegantno.

Jao&Qq

pre 2 godine

E ako je on rekao "tačka", onda... Pre svega, to GOAT određuju rezultati. Federer je na tom polju već drugi-treći, a to ko igra lepši tenis, hm. Ja, na primer, obožavam Ibrahimovića ali Mesi i Ronaldo su dali mnogo više golova i imaju mnogo više trofeja. Da ne govorimo kako su to igrači iste ere. Gde je, na primer, nedavno preminuli Gerd Miler i desetine drugih sjajnih golgetera. Tako i u tenisu, svaka era ima neke vrhunske igrače ali u istoriji ostaju samo rezultati. Federer ima negativan skor i protiv Đokovića i protiv Nadala. Nikada nije vezao sve slemove (Novak već jednom jeste, a možda će i drugi put). Nikada nije osvojio sve velike turnire ((Novak po dva puta). Broj nedelja na prvom mestu ispo Novaka, itd. Može da priča Gaske šta hoće. Broje se titule i gledaju se rezultati.

Voja

pre 2 godine

On je to izjavio pre par meseci,i sad mučenik mora svaki put da odgovara na jedno te isto pitanje da bi nam mediji dokazali da je Rođa najveći bez obzira na statistiku.A i Roleks bi mogao da se otvori za ovoliki trud Gaskea,ne ide da ovoliko reklamira za džabe.

sony

pre 2 godine

A pazi nolomane sto uporedjuju nesto nebitno i nebitne tenisere jer lepo igraju pa i njih kao stavljaju u istu recenicu. Nolomani, Federer i Nolo su tu negde, drze mnoge rekorde tako da apsolutno moze neka sitnica da prevagne. Pa nije nolomani dragi rekao da je Goat neko sa 10 gs nego sa 20
(Goksi, 22. avgust 2021 13:24)

Da, al od tih 20 GS, Federer je samo na 6 pobjedio Djokovica ili Nadala, i to vecinom kad obojica nisu imala vise od 20 godina, bukvalno. Znaci lik je 14 GS osvojio a da uopste nije pobjedio Djokovica ili Nadala. Ova druga dvojica osvojila po cak 14 GS a da su na tom turniru pobjedili barem jednog od ostala dva clana velike trojke.

Cubaka

pre 2 godine

Moja baba je GOAT i tačka. Najelegantnije pravi palačinke.
(grgur, 22. avgust 2021 12:48)

I ja babu za trku imam, napravi jednu pa dvostruki aksl, napravi drugu pa trostruka pirueta unazad, posle trece joj se zavrti u glavi ali nema veze moze da bude GOAT za prve dve.

maki

pre 2 godine

20

"Na primer, ako gledamo tenisera koji ima 21 titulu, a neki drugi 22 ili 23, i tada mislim da bi trebalo gledati estetiku..."

Znaci Gaske vec sad svjestan da Djokovic ide na minimalno 23 GS, al to kao nije razlika velika, pa po njemu je zato elegancija i gracioznost najbitnija. Al Gaske ne gleda tezinu Federerovih 20 GS i Djokovicevih 23+. Tih potencijalnih 23+ Djokovicevih titula ce objektivno imati daleko vecu tezinu od Federerovih 20 GS, al Gaske se naravno pravi lud i to ne gleda.
(Konli, 22. avgust 2021 12:36)

Bas me zanima koji ce kriterijum biti kada Nole stigne do 28-30 a ovi ostanu na 20.

maki

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.I Italija i Nemacka imaju po 4 SP ali nemci su 4 puta pobedili tako sto su napadali a italijani cekali da protivnik pogresi da bi ga kaznili.To je sustinska razlika.
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 12:37)
Ajde i da prihvatim to sto pricas,ako ostane da imaju svi po dvadesetak GS, ali sta ces reci kda im Nole pobegne na 28 do 30 a oni ostanu na 20. Mislim da ti tada teorija pada u vodu.

Markooo

pre 2 godine

Donekle razumem GOAT temu povezano sa estetikom, komercijalizacijom sporta na globalnom nivou itd. Naprimer Michael Jordan nema najvise titula, i dalje se gleda kao GOAT na nacin zbog koga je uticao na kosarku i globalizovao kosarkasku modu kroz svoj brend itd. Za mene je Djokovic GOAT zbog titula, zlatnih mastersa, mentalne snage, i prosto te psiholoske strane sporta i oporavka… Sad ove debate oko GOAT-a su donekle subjektivne, jer verovatno deci koja je rodjenda 90ih, Federer im je GOAT, kao sto je deci rodjenoj posle 2000, verovatno Djokovic/Nadal uzor i GOAT.

CroFed

pre 2 godine

Hehe, idem čitati komentare a već znam što se može očekivati. Ništa, ATP bi stvarno trebao napraviti neko "privatno anonimno" glasanje ali samo za prvih 500 igrača na ljestvici (ne uključujući veliku trojku) pa da vidimo što bi rezultati takve ankete ukazali...

Kaiser Roger

pre 2 godine

Ovo Federer 100% finansira da razni teniseri daju ovakva misljenja. Dokaz koliko Federeru tesko pada sto ce ga Djokovic presisati u GS, najbolji dokaz za to je ona Rolexova reklama uoci Djokovicevog 20 GS. Tu su pale sve maske. Pa samo slep covjek ne vidi koliko Federer ne voli Djokovica(da ne kazem da ga mrzi). 100% sam ubjedjen da Federer ima udjela u ovakim izjavama raznih igraca.
(billy, 22. avgust 2021 12:41)

Jeste ti znas da Federee finansira ovo, strasno sve kakvih ima.A koliko vas Nolo placa za svakodnevno lupetanje?.

Aki

pre 2 godine

Svakoima pravo na svoje misljenje ali reci da je neko goat zbog estetike igre. Kao kada bi rekli da je neki kosarkas najbolji na svetu jer mu lopta najlepse prolazi kroz mrezicu a ima drugih kosarkasa sa milion nagrada i titula vise

Kralj mača

pre 2 godine

Нека их само. Ставиће Ноле убрзо три тачке на ову изјаву кад буде престигао Маргарет Корт по броју освојених Грен Слемова (24), кад обори рекорд Штефи Граф по броју седмица на месту број један (377), кад заврши рекордни седми пут на месту број један на крају ове године (он и Сампрас имају по 6 таквих достигнућа), кад обори рекорд по броју освојених Вимблдона и УС Опена (требају му још по три од оба), кад остане сам на месту бр. 1 по броју освојених мастерса (он и Надал их имају по 36), кад обори Федереров рекорд по броју освојених Завршних турнира (требају му још два). Онда ће сви само да се утишају као радио услед прекида програма.

Zoran

pre 2 godine

Gulbis, Dastin Braun, Monfis, pa i ludi Kirijos...E, moj Gaske, tambura te Rodja , pa te navikao da mu se diviš, a sada i robuješ...
More, Novak vas redja kao ćevape sa 'ladnim pivom u hladovini..redja , pa satire..

Милош

pre 2 godine

Надам се да ће поручити млађем нараштају (Медведеву, Циципасу, Звереву): не играјте на победу, већ у току меча размишљајте да ли сте добро позирали, да ли вам је камера ухватила одговарајући угао...

Goksi

pre 2 godine

A pazi nolomane sto uporedjuju nesto nebitno i nebitne tenisere jer lepo igraju pa i njih kao stavljaju u istu recenicu. Nolomani, Federer i Nolo su tu negde, drze mnoge rekorde tako da apsolutno moze neka sitnica da prevagne. Pa nije nolomani dragi rekao da je Goat neko sa 10 gs nego sa 20. Kako vas to boli neverovatno. Ali morate prihvatiti da ce Rodzer za veci deo planete biti Goat. Vas mizeran broj je nebitan. Niko vas ne zarezuje sta god pricali. Poljubac.

x

pre 2 godine

"Na primer, ako gledamo tenisera koji ima 21 titulu, a neki drugi 22 ili 23..."

Da ok, ako je tako gusto.
Ali u ovoj situaciji Federer će ostati na 20, Nadal će imati maksimum 21, a Novak će imati 25+.

miki

pre 2 godine

Kad god izadje neka vest o Novaku stvori se mini SFRJ.. udruze se grobari siptari hrvati bosnjaci i sandzaklije.. Novak vam dodje ko Tito samo sto onog Tita pamtite po lepom a o od ovog Tita sledi.. Znate sta vec..

Skorpion

pre 2 godine

Jeste ti znas da Federee finansira ovo, strasno sve kakvih ima.A koliko vas Nolo placa za svakodnevno lupetanje?.
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 13:03)

Stvarno je velika promaja od jutros u Lazi.

društvance iz predgrađa

pre 2 godine

Mislim da bi neko trebao ovog dečka da obavesti da tenis nije umetničko klizanje, skokovi u vodu ili gimnastika.

ime

pre 2 godine

Zamislimo da svi igraju servis volej… da li je to lepa igra? Koliko bi se smorio da gledam takav tenis.

To je lepo kao Barnlijevo igranje dugim loptama.

Najlepse i najraznovrsnije igra Novak. Bije forhend, bekend, paralele, drop sotove, voleje na mrezi doktorirao… nema slab udarac. Cak mu i servis necitljiv za protivnika.

Stalno je agresivan, napada i busi protivnika. Nadal je defanzivan, Federer je elegantan, al ne moze samo forhend…

iks

pre 2 godine

To je propaganda. Kao i za Srebrenicu. Stalno se ponavlja priča o Srebrenici i genocidu da bi, za 50 ili 100 godina, na pomen reči ,,genocid" ljudima prvo palo na pamet ,,Srebrenica, Srbi" a ne ,,Aušvic, Jasenovac, Nemci i slično. Tako i za Federera. Skoro svaki dan izjave i intervjui o tom da je Federer GOAT. To će se nastaviti i nakon što Novak završi karijeru a sve zbog tog da bi bio u sećanjima ljudi širom sveta iza Federera.

konjina

pre 2 godine

Pa ako je to parametar onda je Verdasko apsolutni GOAT. Njega je bilo milina gledati, od servisa do ostalih udaraca. Nije bio nesto uspesan u pobedjivanju, ali estetika na max

my way

pre 2 godine

Естетика игре и грациозност? У тенису у којем нема контакта, дриблинга, асистенција, већ се двојица тенисера такмиче у пребацивању лоптице један другом преко мреже??? Шта, да се Федерер не креће можда атрактивније од Новака, да нема боље и разноврсније ударце? Од Новака који је најкомплетнији тенисер без икакве сумње, који игра и дроп шотове, лобове, све... Комична изјава.

Nikola

pre 2 godine

Ali morate prihvatiti da ce Rodzer za veci deo planete biti Goat. Vas mizeran broj je nebitan. Niko vas ne zarezuje sta god pricali. Poljubac.
(Goksi, 22. avgust 2021 13:24)

A sto mislis da Srbi zarezuju krajnje neobjektivan i pristrasan ostatak planete.?? Po cemu je taj dio krajnje prustrasne publike relevantan da proglasi Federera GOAT-om. Za njih ce Federer uvjek biti GOAT zato sto im zapadni mediji svaki dan ispiraju mozak sa "Savrsenim Svajcarcem". Mediji su cudo, a ljudi ovce koje slepo vjeruju svemu sto mediji objave.

rzbrzotrz

pre 2 godine

estetika i gracioznost??? strašno! Meni je, recimo Rodžerov tenis estetski ružan i negraciozan. gde su tu standardi? s druge strane GS-ovi su prilično standardizovani. osvojio si koliko si osvojio i po tome se meri.

mahea

pre 2 godine

Alen Iverson je imao gracioznost, posebnost neku, bilo ga je divota gledati. On je GOAT. (ovako bi narod vrednovao GOAT kada bi slusali ovog)

mix

pre 2 godine

Ima jedan lik koji svakog vikenda igra na Olimpu tenis. Gracioznost na nivou Federera, estetika isto. Uporan kao Nadal i istrajan kao Novak. Nema nijedan GS ali to nije ni vazno po ovom liku (koji je ako se ne varam bio suspendovan zbog koriscenja kokaina) tako da imamo GOATa sa Zvezdare.
Dodji Gaske na Zvezdaru pa ces promeniti misljenje.

... Kako neko ko nista veliko u profesionalnom tenisu nije uradio, dozvoljava sebi da ovako nesto komentarise.
Nema parametra (osim broja titula u Bazelu :) ) po kome Nadal ili Novak nisu bolji od Federera.

jolinjo

pre 2 godine

ahahahahaha
ovo samo popaljeni skorojevići snobovi, a hvala Bogu tenis je upravo takav sport da ih privlači, mogu da izlupaju.
Francuz se primio kad su mu rekli da je baby Fed pa stvarno gleda na njega ka na oca svoga.

Robert

pre 2 godine

Da vidim na koji način će sve osporavati ovakvo mišljenje Gaskea i uporedim sa komentarima kada je bio jedan od retkih koji je prošle godine stao u odbranu Noleta nakon Adria tour skandala. :)

Što se mene tiče, ovo je samo njegovo mišljenje, sa kojim se ja ne slažem. No, ne mogu na račun toga da ga vređam u pokušaju da ga diskreditujem, a pre toga da ga hvalim i smatram pametnim čovekom kada priča nešto što mi ide u korist.

oz

pre 2 godine

To bi isto bilo kad bi na takmicenju iz matematike rekli..nije bitan tacan rezultat,bitno je ko najlepse pise brojeve…ili zamislite ovo,trka 100m na olimpijadi,ne gleda se vreme,gleda se gracioznost pokreta….Gaske,aj ti polako u penziju sa sve svojim goatom…vreme je

Konli

pre 2 godine

"Na primer, ako gledamo tenisera koji ima 21 titulu, a neki drugi 22 ili 23, i tada mislim da bi trebalo gledati estetiku..."

Znaci Gaske vec sad svjestan da Djokovic ide na minimalno 23 GS, al to kao nije razlika velika, pa po njemu je zato elegancija i gracioznost najbitnija. Al Gaske ne gleda tezinu Federerovih 20 GS i Djokovicevih 23+. Tih potencijalnih 23+ Djokovicevih titula ce objektivno imati daleko vecu tezinu od Federerovih 20 GS, al Gaske se naravno pravi lud i to ne gleda.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.I Italija i Nemacka imaju po 4 SP ali nemci su 4 puta pobedili tako sto su napadali a italijani cekali da protivnik pogresi da bi ga kaznili.To je sustinska razlika.

mladen70

pre 2 godine

Koliko se sećam pokojne Milke Babović, ocene za "ocjene za umjetnički dojam" postoje samo u umetničkom klizanju...a I ne verujem da iko bolje kliza na svim podlogama od Noleta ?

billy

pre 2 godine

Ovo Federer 100% finansira da razni teniseri daju ovakva misljenja. Dokaz koliko Federeru tesko pada sto ce ga Djokovic presisati u GS, najbolji dokaz za to je ona Rolexova reklama uoci Djokovicevog 20 GS. Tu su pale sve maske. Pa samo slep covjek ne vidi koliko Federer ne voli Djokovica(da ne kazem da ga mrzi). 100% sam ubjedjen da Federer ima udjela u ovakim izjavama raznih igraca.

chiefOFjustice

pre 2 godine

Tako je i Kyrie Irving GOAT u NBA, najbolji ball handler svih vremena, bolji od Majkl Džordana. Nesporno je da je Federer igrao najljepsi tenis, ali najbolji teniser svih vremena je Djokovic, konstantan poslednjih 10 godina, kao Lionel Messi u fudbalu.

...

pre 2 godine

pa to prica jer je sujetan, zna da su u mladosti velicali njegov bekhend i 'gracioznost' pa ne moze da preboli sto nista nije postigao u karijeri pa se poziva na to sada.

bts

pre 2 godine

Kud se nisu ranije setili da u tenis uvedu žiri kao u skokovima u vodu ili u umetničkom klizanju, pa da Rođa dobija sve desetke. Sad im je kasno nažalost. :D

veliki strumf

pre 2 godine

Gaske je GOAT gluposti! Klasičan mekušac koga su istamburali svi iz velike trojke nebrojeno puta, naročito se Rafa bio nameracio na njega, pa sad ne zna šta priča. Njegovo mišljenje je samo jedna slamka medju vihorove!

zoks

pre 2 godine

Gaske se vadi na ovaj nacin.Njegovoj(Gaskeovoj)gracioznosti svaka cast ali on sa svojim tenisom(lepim za oko)ne moze da pobedi ni prosecnog igraca. I ja sam GOAT koliko poznajem tenis i svasta po. Esti ali ne mogu biti kao npr Sasa Ozmo ili Viskovic

oz

pre 2 godine

To bi isto bilo kad bi na takmicenju iz matematike rekli..nije bitan tacan rezultat,bitno je ko najlepse pise brojeve…ili zamislite ovo,trka 100m na olimpijadi,ne gleda se vreme,gleda se gracioznost pokreta….Gaske,aj ti polako u penziju sa sve svojim goatom…vreme je

chiefOFjustice

pre 2 godine

Tako je i Kyrie Irving GOAT u NBA, najbolji ball handler svih vremena, bolji od Majkl Džordana. Nesporno je da je Federer igrao najljepsi tenis, ali najbolji teniser svih vremena je Djokovic, konstantan poslednjih 10 godina, kao Lionel Messi u fudbalu.

logika zapada

pre 2 godine

Ako je, po gaskeu, elegancija merilo za goata zasto onda federer stalno izlazi pognute glave nakon najvecih meceva protiv djokovica??? zar ne bi trebao rodja biti sav srecan, trijumfalno napustiti stadion i davati izjave tipa "nema veze sto sam izgubio, igrao sam bas lepo"!!!

Dr Who

pre 2 godine

Možemo da volimo Noleta koliko god hoćemo ali za ostatak sveta je Federer GOAT, pomirite se s tim.
(Pero, 22. avgust 2021 15:25)

Prvo, onaj ko voli Noleta nema šanse da napiše ovakav komentar. Drugo, taj ostatak sveta je sam doneo pravila na osnovu kojih su rezultati u sportu ono što se vrednuje i ostaje zauvek. Nisu Novakovi poštovaoci izmislili da se mečevi igraju na pobedu. Nijedan teniski meč nije dobijen glasanjem nekog žirija o umetničkom dojmu, već isključivo bodovima osvojenim na terenu. Taj 'ostali svet' sigurno radi za plate a ne za lepe oči.

noleisthebest

pre 2 godine

"I Mateus je bio trofejniji od Maradone pa je Maradona veći. Karizma je bitna.
(Marko, 22. avgust 2021 21:00) "

Poredis babe i zabe.
Nole ima pozitivan skor i sa Federerom i sa Nadalom, jednostavno, covek je bolji i tacka.
Tri puta dve mec lopte Federeru nisu bile dovoljne moj brale...koji bre Mateus, koji bre Maradona...sve su to amateri u poredjenju sa Noletom.

jolinjo

pre 2 godine

ahahahahaha
ovo samo popaljeni skorojevići snobovi, a hvala Bogu tenis je upravo takav sport da ih privlači, mogu da izlupaju.
Francuz se primio kad su mu rekli da je baby Fed pa stvarno gleda na njega ka na oca svoga.

billy

pre 2 godine

Ovo Federer 100% finansira da razni teniseri daju ovakva misljenja. Dokaz koliko Federeru tesko pada sto ce ga Djokovic presisati u GS, najbolji dokaz za to je ona Rolexova reklama uoci Djokovicevog 20 GS. Tu su pale sve maske. Pa samo slep covjek ne vidi koliko Federer ne voli Djokovica(da ne kazem da ga mrzi). 100% sam ubjedjen da Federer ima udjela u ovakim izjavama raznih igraca.

Nina59

pre 2 godine

Čak i po Gaskeovom kriterijumu, da se razumemo on se ne pita, diskutabilno je pitanje goata. Neko voli romantiku pa bira Federera, neko akciju i draži mu je Rafa, a mnogi, ja na primer, trilere i drame a tu je najveći Novak. Svi ostali brojevi su takođe na njegovoj strani.

veliki strumf

pre 2 godine

Gaske je GOAT gluposti! Klasičan mekušac koga su istamburali svi iz velike trojke nebrojeno puta, naročito se Rafa bio nameracio na njega, pa sad ne zna šta priča. Njegovo mišljenje je samo jedna slamka medju vihorove!

bts

pre 2 godine

Kud se nisu ranije setili da u tenis uvedu žiri kao u skokovima u vodu ili u umetničkom klizanju, pa da Rođa dobija sve desetke. Sad im je kasno nažalost. :D

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Smatram da je Nole trenutno GOAT i da će tako ostati i kada završi velika trojka karijeru. Ipak, ne treba umanjiti kvalitete Federera, uživao sam svaki put kada sam ga gledao. I meni se lično više svidja Rodzerov tenis od Noletovov, ali teško da to moze biti neko merilo. I Ajaks je pre koju godinu igrao najlepši fudbal, pa nije uzeo LŠ. Ronaldinjo je igrao lepši fudbal i od Mesija i od CR7, pa ga gotovo niko ne svrstava za najboljeg ikada.

M

pre 2 godine

Za one kojima je elegancija ispred rezultata, preporučujem crtani film, Duško Dugouško i epizodu sa Prelepim Uranom!

Uspeh u sportu = Rezultati

sony

pre 2 godine

A pazi nolomane sto uporedjuju nesto nebitno i nebitne tenisere jer lepo igraju pa i njih kao stavljaju u istu recenicu. Nolomani, Federer i Nolo su tu negde, drze mnoge rekorde tako da apsolutno moze neka sitnica da prevagne. Pa nije nolomani dragi rekao da je Goat neko sa 10 gs nego sa 20
(Goksi, 22. avgust 2021 13:24)

Da, al od tih 20 GS, Federer je samo na 6 pobjedio Djokovica ili Nadala, i to vecinom kad obojica nisu imala vise od 20 godina, bukvalno. Znaci lik je 14 GS osvojio a da uopste nije pobjedio Djokovica ili Nadala. Ova druga dvojica osvojila po cak 14 GS a da su na tom turniru pobjedili barem jednog od ostala dva clana velike trojke.

iks

pre 2 godine

To je propaganda. Kao i za Srebrenicu. Stalno se ponavlja priča o Srebrenici i genocidu da bi, za 50 ili 100 godina, na pomen reči ,,genocid" ljudima prvo palo na pamet ,,Srebrenica, Srbi" a ne ,,Aušvic, Jasenovac, Nemci i slično. Tako i za Federera. Skoro svaki dan izjave i intervjui o tom da je Federer GOAT. To će se nastaviti i nakon što Novak završi karijeru a sve zbog tog da bi bio u sećanjima ljudi širom sveta iza Federera.

pirke

pre 2 godine

Iskreno, nedostaju mi komentari naseg starog clana, koji je uvek isticao broj Grand Slemova. Po njemu, uvek je GOAT onaj sa najvise GS, a nakon toga ide broj nedelja. Broj nedelja se isticao 2012-te, kada je RF prestigao Samprasa. Sada to vise nije vazno. Posle su se isticali Slemovi, kao nesto neprikosnoveno, medjutim, evo vise, ni to nije vazno. A sta je sad postalo vazno? PA eto to, da neko lepo udara lopticu, ostavlja utisak i tako to. Pa dobro, evo ja kao Novakov navijac, mogu da tvrdim da mi se licno svidjala igra Endija Rodika i Del Potra, i mislim da su sjajni ljudi, ali niko od njih nije GOAT. A Goat ce biti onaj sa Najvise Slemova, Najvise Mastersa i najvise provedenih nedelja na prvom mestu - dakle Novak Djokovic. A hejteri koji se pozivaju na broj ukupnih titula neka slobodno pozdrave Konorsa, koji ce ostati rekorder i u toj oblasti jer Federer ipak nece uspeti da ga pretekne, mada sam mislio jedno vreme da hoce. Takodje i hejteri koji se pozivaju na olimpijadu neka pozdrave Mareja. A i ja vas sve pozdravljam :)

Mali Nevaljali

pre 2 godine

A pazi nolomane sto uporedjuju nesto nebitno i nebitne tenisere jer lepo igraju pa i njih kao stavljaju u istu recenicu. Nolomani, Federer i Nolo su tu negde, drze mnoge rekorde tako da apsolutno moze neka sitnica da prevagne. Pa nije nolomani dragi rekao da je Goat neko sa 10 gs nego sa 20. Kako vas to boli neverovatno. Ali morate prihvatiti da ce Rodzer za veci deo planete biti Goat. Vas mizeran broj je nebitan. Niko vas ne zarezuje sta god pricali. Poljubac.
(Goksi, 22. avgust 2021 13:24)

Neprekidno na mestu br.1, Najviše osvojenih turnira (Konors pa Federer), najviše pobeda na ATP turu (Konors pa Federer) Jedina tri značajna statistička podatka u kojima je RF bolji od Noleta.
Broj nedelja provedenih na mestu broj jedan, međusobni susreti, 4 GS u nizu, svi mastersi osvojeni bar 2x.
Ne bih rekao da su tu negde jer međusobni skor kaže drugačije.
O da. RF je bolji u još dva parametra. Marketing i podršku medija... ali to neće imati nikakvog uticaja kad mu isteknu ugovori.

г4

pre 2 godine

Хајде онда да се уведе бодовање у тенису као у уметничком клизању, па да се онда оцењује резултат. Федерер свакако игра најлепши тенис, али то није мерило, већ квантитативни моменат, више поена, гемова и сетова у мечу.

Just sayin'

pre 2 godine

Srbi na aparatima
(Milica, 22. avgust 2021 15:23) 

A sto bolan Milice Srbi na aparatima?
Lepota je u oku posmatraca.
Meni se izuzetno svidjao stil igre onog tenisera sa dugim dredovima i pritom uopste ne ironisem ali nazalost ne mogu da se setim njegovog imena da me ubijes.
Gaskeu se svidja Federerova leprsavost i ostatku sveta se svidja njegova leprsavost ali to moze da ga cini samo najleprsavijim ali nikako najboljim teniserom.
Kako neko moze da bude najbolji u necemu ako postoje dvojica koji su bolji od njega?
Narocito jedan koji u svom vlasnistvu ima rekorde koje ova druga dvojica nikad nece imati.
Nadalu zelim brzo ozdravljenje i da bude fit do sljake a Federer neka slobodno leprsa prva dva-tri kola na svakom takmicenju jos sto godina.

misterX

pre 2 godine

...bas sam pokusao da nadjem neke rezultate iz proslosti, ne bih li otkrijo ko je najuspesniji teniser u istoriji, pa sam "kucao";

...leprsavi Bjorn Borg !
...graciozni Stefan Edberg !
...elegantni Guilermo Villas !
...itd...ali;


...na sta to lici - izgleda da se samo REZULTATI RACUNAJU !

konjina

pre 2 godine

Pa ako je to parametar onda je Verdasko apsolutni GOAT. Njega je bilo milina gledati, od servisa do ostalih udaraca. Nije bio nesto uspesan u pobedjivanju, ali estetika na max

Dona

pre 2 godine

Meni se izuzetno svidjao stil igre onog tenisera sa dugim dredovima i pritom uopste ne ironisem ali nazalost ne mogu da se setim njegovog imena da me ubijes.

(Just sayin', 22. avgust 2021 15:47)

Dustin Brown, nemački teniser.

nebitan srbin

pre 2 godine

Ja volim jednu devojku ona ima visak kilograma nije bas pametna nema nikakvu uctivost ali za mene je ona naj naj. Druge imaju samo lepotu a unjoj ima nesto neobjasnjivo i toliko meni potrebno da su svi ostali pedeset mesta ispod nje. Dragi gaske kazi vec jednom volim ga i svidja mi se federer mozda i on tebe voli pokusajte probajte.

antiDebil

pre 2 godine

jova, 22. avgust 2021 15:20)

I sta je prica bila I pre 6 godina. Federer igra leprsavo, ofanzivno, lebdi na terenu, pleni svojom frizurom zato i u tim godinama moze da igra finala slemova protiv Djokovica, videcemo Novaka kada bude doslo to vreme i u tim godinama, da li ce uopste proci 3.kolo, da li ce igrati, hoce li biti u 10 itd.
Doslo je to vreme i Djokovic je na pragu osvajanja kalendarskog grend slema!
Slicni brojevi? Ferer I Gaske imaju slice brojeve, obojica nisu osvojili GS, a Ferer ce uvek biti nesto nedostizno za ovog lika!

mladen70

pre 2 godine

Koliko se sećam pokojne Milke Babović, ocene za "ocjene za umjetnički dojam" postoje samo u umetničkom klizanju...a I ne verujem da iko bolje kliza na svim podlogama od Noleta ?

mr

pre 2 godine

Statistika je jasna i tacka!

[link]
(Boki, 22. avgust 2021 15:35)

Тотално реална табела, и када се погледа, види се да су Pts, W %, ELo, најбитнији. Ова два W %, ELo, су променљива код ниже пласираних играча, па тако рецимо 8-ми има бољи од 5-тог неки од ова два. Али само један играч без дилеме има сва три индекса најбоља. Мислим да је онда тај дефинитивно најбољи. То је Новак.

Ljubica

pre 2 godine

Za nekoliko godina će biti aktuelni samo brojevi, retko ko će toliko o stilu igre govoriti, posebno što mladja generacija mnogo više od servis udaraca živi i brzo i sa mnogo manje strpljenja igra.Sve manje će se uopšte o tome razgovarati. Verujem da će se slično kao u ženskom tenisu smenjivati i pobednici na GS turnirima, a i na mestu br. 1.

3900

pre 2 godine

Да ли ће неко за 50 година знати колики је неко лепршаво играо или ће знати број титула?

BLuka

pre 2 godine

Nema to nikakve veze sa "okom posmatrača", rezultati prosto kažu da Federer nije GOAT...čovek ima negativan skor sa dva direktna konkurenta, ima dosta slabijih rezultata a kako "lijepo" igra je irelevantno za ovaj sport.

...

pre 2 godine

pa to prica jer je sujetan, zna da su u mladosti velicali njegov bekhend i 'gracioznost' pa ne moze da preboli sto nista nije postigao u karijeri pa se poziva na to sada.

Ramzaj

pre 2 godine

Po tom parametru Pit Sampras je bez ikakve sumnje ispred Federera, e to je bila gracioznost koja se dugo nece pojaviti u tenisu i mozemo pricati o tome do sutra, ali parametri za najboljeg svih vremena su iskljucivo u vitrinama, a tu je Djokovic bez premca!

Konli

pre 2 godine

"Na primer, ako gledamo tenisera koji ima 21 titulu, a neki drugi 22 ili 23, i tada mislim da bi trebalo gledati estetiku..."

Znaci Gaske vec sad svjestan da Djokovic ide na minimalno 23 GS, al to kao nije razlika velika, pa po njemu je zato elegancija i gracioznost najbitnija. Al Gaske ne gleda tezinu Federerovih 20 GS i Djokovicevih 23+. Tih potencijalnih 23+ Djokovicevih titula ce objektivno imati daleko vecu tezinu od Federerovih 20 GS, al Gaske se naravno pravi lud i to ne gleda.

Egggy

pre 2 godine

Pa OK je to, eto za mene je najveci plivac svih vremena Eric Moussambani:, zvani Erik Jegulja. Tako se niko nije gotovoo udavio u bazenu A najbolji skakac na skijama, ma kakav Ahonen ili Nikenen, jedan jedini Edi Orao Edvards. Mislim, svako moze imati svog favorita, iz ma kog razloga....

glukozamin

pre 2 godine

"...najveći teniser svih vremena, pogledajte samo njegovu estetiku igre i gracioznost na terenu", zaključio je Gaske.

Gaske je zaboravio frizuricu, roze-ciklama boju znojnica i pertli, Mirku u boksu, tatine brčiće (kad ih ima)... Našlo bi se tu još ponešto ako zatreba!

TX

pre 2 godine

Jadni Gaske nikad nije osvojio GS. Ovim svojim komentarom on se nada da ce pomoci i sebi da unzapreduje na listi najvecih tenisera svih vremena i da ce ga neko staviti iznad drugih tenisera koji su osvojili GS. Zasto? Zato sto Gaske ima jednorucni bekend i automatski je graciozan i bolji igrac od tenisara koji igraju atletski tenis!?

Teniser

pre 2 godine

Ja poštujem mišljenje ovog tenisera, ali se ne slažem sa njim. U tenisu se samo gleda rezultat. U ovom sportu ne postoji ocena za umetnost itd.. Kada je Nole dobijao Federera niko nije pisao o Federeru kako je lepo igrao nego o Noletu koji je pobedio.

Hm...

pre 2 godine

Gaske, ko beše taj i zašto je njegovo mišljenje bitno bilo kome… Fed izgleda prebacuje borbu sa terena na botove… Ajd da sačekamo da Nole uzme 22-23 GS pa će druga priča biti…

Тарми Рићми

pre 2 godine

Можда Федерер игра најлепше, најграциозније и сл. али тениски ГОАТ подразумева много фактора нпр. број титула са већих турнира, број седмица на првом месту, број завршених календарских година на првом месту, међусобни скор ако су тенисери из исте ере тениса итд. То су објективне ствари. Као и у фудбалу и баскету не осваја титулу увек онај ко игра најлепше...

Nikola

pre 2 godine

Ali morate prihvatiti da ce Rodzer za veci deo planete biti Goat. Vas mizeran broj je nebitan. Niko vas ne zarezuje sta god pricali. Poljubac.
(Goksi, 22. avgust 2021 13:24)

A sto mislis da Srbi zarezuju krajnje neobjektivan i pristrasan ostatak planete.?? Po cemu je taj dio krajnje prustrasne publike relevantan da proglasi Federera GOAT-om. Za njih ce Federer uvjek biti GOAT zato sto im zapadni mediji svaki dan ispiraju mozak sa "Savrsenim Svajcarcem". Mediji su cudo, a ljudi ovce koje slepo vjeruju svemu sto mediji objave.

Mare

pre 2 godine

Moze da vrednuje kako ko hoce, ali cinjenica je jedna. Brojevi osvojenih titula, medjusobni dueli, broj nedelja na prvom mestu, sve su pokazatelji ko je najbolji. I tu se stavlja tacka.

Petar

pre 2 godine

Teniser bez GS, naravno da ce dati ovakvu izjavu.Ovu danasnju trojku bi trebao da komentarise neko sa malo znacajnijim uspehom u tenisu i sa bar jednom GS.Mada ruku na srce istina je Federer ima najlepsi stil.To je tako vidljivo.Ali estetika nije uvek jednaka sa efikasnoscu ili prakticnoscu.

Stef

pre 2 godine

И Паоло Малдини је ГОАТ фудбалера. Онакву боју очију нема нико.
(Милош, 22. avgust 2021 13:39)

AhahahahahahahahhahahahahHa

Dusan

pre 2 godine

Kao da citam vest o umetnickom klizanju ili o skokovima u vodu gde je taj umetnicki dojam jako bitan. Titule su nesto sto te izdvaja iz gomile odlicnih igraca. Jeste Federer jedan od najboljih svih vremena, isto kao i Rafa ali... Ako u eri najboljih svih vremena ti imas najvise nedelja na mestu #1... ako imas bolji medjusobni skor od njih... ako imas najvise slemova(po dva puta svaki najmanje)... prvi koji je ikada osvojio sve masterse isto tako po dva puta najmanje(niko drugi ni blizu)... pa o cemu dalje da se prica. Naravno, uvek ce biti onih kojima to nije dovoljno i trazice neke nove razloge ali to je njihovo pravo da misle i iznesu to.

društvance iz predgrađa

pre 2 godine

Mislim da bi neko trebao ovog dečka da obavesti da tenis nije umetničko klizanje, skokovi u vodu ili gimnastika.

ime

pre 2 godine

Zamislimo da svi igraju servis volej… da li je to lepa igra? Koliko bi se smorio da gledam takav tenis.

To je lepo kao Barnlijevo igranje dugim loptama.

Najlepse i najraznovrsnije igra Novak. Bije forhend, bekend, paralele, drop sotove, voleje na mrezi doktorirao… nema slab udarac. Cak mu i servis necitljiv za protivnika.

Stalno je agresivan, napada i busi protivnika. Nadal je defanzivan, Federer je elegantan, al ne moze samo forhend…

Voja

pre 2 godine

On je to izjavio pre par meseci,i sad mučenik mora svaki put da odgovara na jedno te isto pitanje da bi nam mediji dokazali da je Rođa najveći bez obzira na statistiku.A i Roleks bi mogao da se otvori za ovoliki trud Gaskea,ne ide da ovoliko reklamira za džabe.

Ljubo

pre 2 godine

Po meni je Rišar Gaske najbolji igrač svih vremena.Kako on graciozno šalje lopticu te u aut te u mrežu,po tom segmentu njegove gracioznosti on je za mene najbolji igrač svih vremena i tačka.A odma iza njega je njegov kompanjon Federer,on tako graciozno i vrlo učestalo udara lopticu ramom reketa nebu pod oblake i sa tom gracioznošću on je odma iza Gaskea najbolji igrač svih vremena.A onaj luzer Đoković što ih stalno dere u svakome meču gde se sastanu nije nikakvo merilo jer igra toliko dosadan tenis od onih drop poziva pa do forhend paralele i dijagonale,bekend paralele i dijagonale,pa sve do riterna pod noge uz konstantno pogađanja linija ne retko na meč loptama protivnika.To prosto nije graciozno već je graciozno promašivanje terena,slanje loptica u mrežu i igranja ramom reketa.E moj Rišar ti si genije i najbolji svih vremena u izjavljivanju gluposti i ti i tvoj kompanjon Federer.

mix

pre 2 godine

Ima jedan lik koji svakog vikenda igra na Olimpu tenis. Gracioznost na nivou Federera, estetika isto. Uporan kao Nadal i istrajan kao Novak. Nema nijedan GS ali to nije ni vazno po ovom liku (koji je ako se ne varam bio suspendovan zbog koriscenja kokaina) tako da imamo GOATa sa Zvezdare.
Dodji Gaske na Zvezdaru pa ces promeniti misljenje.

... Kako neko ko nista veliko u profesionalnom tenisu nije uradio, dozvoljava sebi da ovako nesto komentarise.
Nema parametra (osim broja titula u Bazelu :) ) po kome Nadal ili Novak nisu bolji od Federera.

Zoran

pre 2 godine

Gulbis, Dastin Braun, Monfis, pa i ludi Kirijos...E, moj Gaske, tambura te Rodja , pa te navikao da mu se diviš, a sada i robuješ...
More, Novak vas redja kao ćevape sa 'ladnim pivom u hladovini..redja , pa satire..

Skorpion

pre 2 godine

Jeste ti znas da Federee finansira ovo, strasno sve kakvih ima.A koliko vas Nolo placa za svakodnevno lupetanje?.
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 13:03)

Stvarno je velika promaja od jutros u Lazi.

Милош

pre 2 godine

Надам се да ће поручити млађем нараштају (Медведеву, Циципасу, Звереву): не играјте на победу, већ у току меча размишљајте да ли сте добро позирали, да ли вам је камера ухватила одговарајући угао...

Bole

pre 2 godine

Onda Fernando Gonzalez!! Ubedljivo najlepsi stil!
(Lucky, 22. avgust 2021 13:48)

Ufff, dobar dobar, mogli bi se onda reci da je Fernando Gonzales GOAT bez ikakve sumnje!

Wllaxy

pre 2 godine

Ako će već gledati gracioznost i estetiku onda su i Gaske i džemperko promašili sport i trebali su se baviti umetničkim klizanjem ili još bolje baletom... Mada, kad to kaže neko tako uspešan u tenisu, koji je za sve ove godine došao čak do polufinala na nekom od GS... Možda bi, da se usredsredio na kvalitet igre umesto na gracioznost i estetiku došao čak i do nekog finala... i tačka!

zip

pre 2 godine

Greota je sto svi izbacuju ove tekstove da bi se ljudi navukli na komentare ( kao i ja).
Za 50 god bice bitna samo suva statistika i ostalo nece ni da postoji. Niko nece ni da se seca da li si glumio gospodina ili imao forhend za lep za oko, doyicni ce imati negativan skor, imace manje titula i bice totalno nebitan

rzbrzotrz

pre 2 godine

estetika i gracioznost??? strašno! Meni je, recimo Rodžerov tenis estetski ružan i negraciozan. gde su tu standardi? s druge strane GS-ovi su prilično standardizovani. osvojio si koliko si osvojio i po tome se meri.

my way

pre 2 godine

Естетика игре и грациозност? У тенису у којем нема контакта, дриблинга, асистенција, већ се двојица тенисера такмиче у пребацивању лоптице један другом преко мреже??? Шта, да се Федерер не креће можда атрактивније од Новака, да нема боље и разноврсније ударце? Од Новака који је најкомплетнији тенисер без икакве сумње, који игра и дроп шотове, лобове, све... Комична изјава.

mahea

pre 2 godine

Alen Iverson je imao gracioznost, posebnost neku, bilo ga je divota gledati. On je GOAT. (ovako bi narod vrednovao GOAT kada bi slusali ovog)

Kralj mača

pre 2 godine

Нека их само. Ставиће Ноле убрзо три тачке на ову изјаву кад буде престигао Маргарет Корт по броју освојених Грен Слемова (24), кад обори рекорд Штефи Граф по броју седмица на месту број један (377), кад заврши рекордни седми пут на месту број један на крају ове године (он и Сампрас имају по 6 таквих достигнућа), кад обори рекорд по броју освојених Вимблдона и УС Опена (требају му још по три од оба), кад остане сам на месту бр. 1 по броју освојених мастерса (он и Надал их имају по 36), кад обори Федереров рекорд по броју освојених Завршних турнира (требају му још два). Онда ће сви само да се утишају као радио услед прекида програма.

x

pre 2 godine

"Na primer, ako gledamo tenisera koji ima 21 titulu, a neki drugi 22 ili 23..."

Da ok, ako je tako gusto.
Ali u ovoj situaciji Federer će ostati na 20, Nadal će imati maksimum 21, a Novak će imati 25+.

Boxy

pre 2 godine

EU i OUN pod hitno da donesu zajedničku rezoluciju prema kojom bi se sudski gonili i na teške robije osuđivali svi oni koji negiraju GOAT status Rogera Federera.

Vesna

pre 2 godine

Estetika?!?! Pa da li se u trci na 100m gleda estetika ili je pobednik ko prvi prođe kroz cilj?!?! Zašto onda u ženskom tenisu ne gledamo estetiku? Serena ne bi bila ni u prvih 1000 po estetici igre. Toliko ružno, mrzovoljno, i bez ijednog tehničkog detalja ne igra. Žastin Enan je za Serenu doktor tenisa. Opet niko ne ovodi u pitanje činjenicu da je Serena neuporedivo bolja od Enanove!!!

Nidzo

pre 2 godine

Federeru ako je stalo do njegovog renomea, trebao bi onda reci ovakvim lilovima da prestanu sa ovakvim izjavama. Ove izjave o gracioznosti i ljepoti su postale izlizane da je to postalo jadno. Ovakvim izjavama se potcjenjuju svi ostali teniseri koji nisu ko Federer. Najbolje kad se Federer povuce da se onda tenis ugasi ko sport, jer koja je svrha osvajanja GS kada to nije graciozno i elegantno.

Jao&Qq

pre 2 godine

E ako je on rekao "tačka", onda... Pre svega, to GOAT određuju rezultati. Federer je na tom polju već drugi-treći, a to ko igra lepši tenis, hm. Ja, na primer, obožavam Ibrahimovića ali Mesi i Ronaldo su dali mnogo više golova i imaju mnogo više trofeja. Da ne govorimo kako su to igrači iste ere. Gde je, na primer, nedavno preminuli Gerd Miler i desetine drugih sjajnih golgetera. Tako i u tenisu, svaka era ima neke vrhunske igrače ali u istoriji ostaju samo rezultati. Federer ima negativan skor i protiv Đokovića i protiv Nadala. Nikada nije vezao sve slemove (Novak već jednom jeste, a možda će i drugi put). Nikada nije osvojio sve velike turnire ((Novak po dva puta). Broj nedelja na prvom mestu ispo Novaka, itd. Može da priča Gaske šta hoće. Broje se titule i gledaju se rezultati.

Cubaka

pre 2 godine

Moja baba je GOAT i tačka. Najelegantnije pravi palačinke.
(grgur, 22. avgust 2021 12:48)

I ja babu za trku imam, napravi jednu pa dvostruki aksl, napravi drugu pa trostruka pirueta unazad, posle trece joj se zavrti u glavi ali nema veze moze da bude GOAT za prve dve.

Risto

pre 2 godine

Tenis nije balet niti je gimnastika,vec je grana sporta gde akteri moraju pokazi svoju umesnost,dali je gracioznost potrebna,mislim da nije.

Zvezda

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.I Italija i Nemacka imaju po 4 SP ali nemci su 4 puta pobedili tako sto su napadali a italijani cekali da protivnik pogresi da bi ga kaznili.To je sustinska razlika. 
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 12:37)

Grobaru iz blokova alijas Marcus Paige, Will Mosley, Jumko. Pročitaj šta si napisao i uključi mozak da radi jer na ovoj vrućini može da istruli. Ako neko pogreši znači protivnik ga naterao ma grešku. Niko ne šalje iz čistog mira lopticu u publiku. Žao mi te je što si Grobar

ostali samo dugmići

pre 2 godine

То је по твојим мерилима, и то је у реду, али не рачуна се и не уважава твоје мишљење нажалост. Реалност каже а и чињенице да је Новак неприкосновен у модерној ери тениса, још сада када освоји УС опен и комплетира сва четри ГС у једној години, освојио све мастерсе по два пута, највише недеља на АТП листи, и шта треба још уметнички дојам, грациозност, елеганција, стил облачења да ли игра левом или десном руком, кога брига за то. За 50 година читаће се бројке ко је шта освојио а не ко је грациозан.

misterX

pre 2 godine

...i da dodam;

...stil Novaka Djokovica je mnogo lepsi nego stil Rogera, Tsitsipasa, Gaskea...

Samo Medvedev igra dovoljno lepo za oko (a uz to i kvalitetno) da se moze, po stilu i lepoti igre, pribliziti Novaku !!!

u pomoć si dozivao Gensera i Moka

pre 2 godine

eh sad,u redu on je goat za Gaskea,ali meni i ostalim ljubiteljima tenisa su goati neki drugi igraci. Ustvari, na taj način mi imamo nekoliko desetina,stotina goata,a kad se gleda rezultatski,onda je samo 1 i tačka.

Komentator

pre 2 godine

Baš me zanima koja teniserka je za njega GOAT? Serena nije sigurno jer ne zrači estetikom i gracioznošću, možda je naša Ana najbolja svih vremena? U ovoj igri se broje poeni, gemovi i setovi a ne stilske figure i način izvođenja! Fanovi Federera sve su glasniji u zadnje vreme kako Nole obara rekorde, uporno ponavljaju da je njihov ljubimac naj-naj! To samo znači da su frustrirani i nemoćni, kompleksi izbijaju iz njih zbog Noletovih rezultata!

Aki

pre 2 godine

Svakoima pravo na svoje misljenje ali reci da je neko goat zbog estetike igre. Kao kada bi rekli da je neki kosarkas najbolji na svetu jer mu lopta najlepse prolazi kroz mrezicu a ima drugih kosarkasa sa milion nagrada i titula vise

lol

pre 2 godine

E, ovakvog uvlačenja I podilaženja svijet nije vidio. A rekao bi da Rišar zna da svojom glavom misli.
Nekakva estetika, nešto imaginarno što nema početak i kraj. Nešto što samo on zna, kao: šta je raj a šta pakao,
Pa tenis se igra za trofej, za pobjedu, ne za ples ili za stil na krugovima, konju sa hvataljkama.Igraju ga atlete, izdržljivi i hrabri momci koji znaju za pobjedu da krvare...
A baš, kad Rišar Gaske tako "voli" umjetnost, kako se ne sjeti da pomene svog zemljaka
Gaela Monfilsa koji često izvodi atrakcije na meču, za oko primamljive.
Ako mu je to poenta, onda Gael nema premca, bar za mene. No Rišar govori iz tuđih usta, iz nekog razloga mu je potrebno...

jova

pre 2 godine

@Pa onda je Gaske GOAT ako se gleda estetika haha
(mamba, 22. avgust 2021 12:34)
Zahvaljujemo se na glasu.

@To bi isto bilo kad bi na takmicenju iz matematike rekli..nije bitan tacan rezultat,bitno je ko najlepse pise brojeve…ili zamislite ovo,trka 100m na olimpijadi,ne gleda se vreme,gleda se gracioznost pokreta….
(oz, 22. avgust 2021 12:54)

Treba obojica da naučite da čitate. Čovek je lepo rekao, da gracioznost gleda u slučaju kada su brojevi slični. Oni svi imaju isti broj GS titula, Djokovic će imati koju više na kraju verovatno, ali kada jedan igrač ima 21 a drugi 20, to je razlika uspešnosti samo 5% na GS turnirima. GOAT po striktno rezultatima, treba da bude neko mnogo dominantniji ko "briše patos" sa svojim konkurentima. To Djokovic svakako nije, tako da SAMO i isključivo brojevi ne mogu da se gledaju u ovom slučaju. Tenis nije ni atletika, ni matematika, već veoma kompleksan sport koji 99% vas ovde nikada nije igralo više od dva puta iz za*ebancije sa ortacima iz komšiluka. Dakle, ne znate NIŠTA o tenisu, osim da striktno uporedjujete brojeve kao botovi. Gaske je za sve vas ovde Bog i Batina, tako da tišina i da mu se duboko poklonite. Te komentare pune nepostovanja ostavite za vase mame i tate koji vam kupuju smartphonove i daju da gledate parove i zadruge.

P.S. Djokovic jeste za nijansu uspešniji od Federera, ali to je zato sto je fizički spremniji I agilniji igrac, a ne tehnički bolji. Roger Federer je, isključivo gledano sa tehničke strane, ubedljivo najbolji teniser svih vremena, jer igra najefektivniji ofanzivni tenis sa minimumom utrošene energije. To što on radi u tenisu niko nikada nije radio, i to je glavni razlog zašto traje ovoliko dugo. Navijači i drugi teniseri to vide i cene, i kada se svede na najjednostavniji mogući rečnik, to nazovu elegancijom. Iza te elegancije stoji ogroman rad i talenan i sve ono što tenis jeste i što treba da bude. Kad već volite da poredite, Djokovic i Nadal su na terenu sleperi koji troše tone nafte, a Federer je Tesla all-electric Model Y. Nikada se ne mogu porediti, bez obzira koliku kilometrazu u kom vremenu predju. Tesla će uvek biti ekonimicniji, efikasniji i bolji.

ninepi

pre 2 godine

Nole ne treba da obraca paznju sta ko bulazni. Velika kolicina tih komentara su narucena i zlonamerna. Kad dodje do meca sa ovim likom, koga za 10 godina niko nece da se seca, tada treba da mu pokaze koliko je ovaj govornik mali kao igrac, gledano istorijski.

Lazar

pre 2 godine

Novak najuspesniji, tu je statistika jedini parametar. Najveci? Ne. Mohamed Ali nema najbolji odnos pobeda-poraza ni u teskoj kategoriji, od Majkla Dzordana ima toliko igraca koji imaju vise titula, Maradona ima samo 3 klupske i 1 titulu sp. Svi nabrojani su ne samo najveci u svojim sportovima, vec i najveci sportisti uopste, a to nisu postali na osnovu rezultata, jer u njihovim sportovima ima statisticki uspesnijih, ali ne i vecih sportista. Prema tome rezultat nije jedini parametar za najveceg. Za najuspesnijeg da.

som tojer

pre 2 godine

mozes da kazes da ti se vise svidja federerov tenis i njegova licnost, ali nikako ne stoji da je goat…niti je bolji medjusobno, niti je duze bio na prvom mestu, niti ima vise osvojenih mastersa, a vala niti ce imati vise grand slemova….

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Samo Medvedev igra dovoljno lepo za oko (a uz to i kvalitetno) da se moze, po stilu i lepoti igre, pribliziti Novaku !!!
(misterX, 22. avgust 2021 16:25)

Medvedev je smešan naspram Noleta, videćeš da neće biti najbolji ni kada se povuče Nole. Zverev će ga lagano dobijati, i sa Cicipasom će biti cupavo. Rubljov mu isto učitao lekciju pre koji dan.

Радован.СССС

pre 2 godine

Слажем се: Федерер је ГОАТ у лепом тенису.
У овом обичном, ГОАТ је само један - Српски!

maki

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.I Italija i Nemacka imaju po 4 SP ali nemci su 4 puta pobedili tako sto su napadali a italijani cekali da protivnik pogresi da bi ga kaznili.To je sustinska razlika.
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 12:37)
Ajde i da prihvatim to sto pricas,ako ostane da imaju svi po dvadesetak GS, ali sta ces reci kda im Nole pobegne na 28 do 30 a oni ostanu na 20. Mislim da ti tada teorija pada u vodu.

maki

pre 2 godine

20

"Na primer, ako gledamo tenisera koji ima 21 titulu, a neki drugi 22 ili 23, i tada mislim da bi trebalo gledati estetiku..."

Znaci Gaske vec sad svjestan da Djokovic ide na minimalno 23 GS, al to kao nije razlika velika, pa po njemu je zato elegancija i gracioznost najbitnija. Al Gaske ne gleda tezinu Federerovih 20 GS i Djokovicevih 23+. Tih potencijalnih 23+ Djokovicevih titula ce objektivno imati daleko vecu tezinu od Federerovih 20 GS, al Gaske se naravno pravi lud i to ne gleda.
(Konli, 22. avgust 2021 12:36)

Bas me zanima koji ce kriterijum biti kada Nole stigne do 28-30 a ovi ostanu na 20.

Robert

pre 2 godine

Da vidim na koji način će sve osporavati ovakvo mišljenje Gaskea i uporedim sa komentarima kada je bio jedan od retkih koji je prošle godine stao u odbranu Noleta nakon Adria tour skandala. :)

Što se mene tiče, ovo je samo njegovo mišljenje, sa kojim se ja ne slažem. No, ne mogu na račun toga da ga vređam u pokušaju da ga diskreditujem, a pre toga da ga hvalim i smatram pametnim čovekom kada priča nešto što mi ide u korist.

Goksi

pre 2 godine

A pazi nolomane sto uporedjuju nesto nebitno i nebitne tenisere jer lepo igraju pa i njih kao stavljaju u istu recenicu. Nolomani, Federer i Nolo su tu negde, drze mnoge rekorde tako da apsolutno moze neka sitnica da prevagne. Pa nije nolomani dragi rekao da je Goat neko sa 10 gs nego sa 20. Kako vas to boli neverovatno. Ali morate prihvatiti da ce Rodzer za veci deo planete biti Goat. Vas mizeran broj je nebitan. Niko vas ne zarezuje sta god pricali. Poljubac.

CroFed

pre 2 godine

Hehe, idem čitati komentare a već znam što se može očekivati. Ništa, ATP bi stvarno trebao napraviti neko "privatno anonimno" glasanje ali samo za prvih 500 igrača na ljestvici (ne uključujući veliku trojku) pa da vidimo što bi rezultati takve ankete ukazali...

misko

pre 2 godine

Da du znali koliko ce Novak osvojiti GS oni bi još pre 10 godina uveli ocene za lepršavost i umetnički utisak ali na njihovu žalost nisu pa se još uvek najviše računaju GS I MASTERS pobede.

Sabre

pre 2 godine

Tebra i mene da je gazio tokom cele karijere kao tebe i ja bih verovatno to mislio. E sad, oni sto imaju pozitivan bilans protiv njega kako god da okrenes i prakticno u svakoj kategoriji koja je relevantna za tenis.. oni malo drugacije misle, rekao bih.

akoneka

pre 2 godine

Sta je rekao Gaske i sad peni 213 komentara. Covek ima pravo na svoje misljenje,kao sto je nekome Ronaldo bolji od Mesija,nekom obrnuto,nekom Platiniili Krojf, Pele ili Bekenbauer itd,itd.. Pustite neka svako ima svoje misljenje,ja samo znam da od 2011 nadal,federer i gaske i svi drugi nisu osvojili koliko Nole. A valjda decenija nije malo,a bilo i pre toga olala pehara i turnira osvojenih. Federer prvi turnir GS osvojio u 23 godini i to konkurenciji gde svake nedelje drugi igrac bio No1. A Nole protiv Gaskea i svih francuza mislim ima 98% pobeda,cak Monfils ga u 14 meca nije dobio,a on imj najbolji igrac decenije.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.I Italija i Nemacka imaju po 4 SP ali nemci su 4 puta pobedili tako sto su napadali a italijani cekali da protivnik pogresi da bi ga kaznili.To je sustinska razlika.

zoks

pre 2 godine

Gaske se vadi na ovaj nacin.Njegovoj(Gaskeovoj)gracioznosti svaka cast ali on sa svojim tenisom(lepim za oko)ne moze da pobedi ni prosecnog igraca. I ja sam GOAT koliko poznajem tenis i svasta po. Esti ali ne mogu biti kao npr Sasa Ozmo ili Viskovic

Veliki brat

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 12:37)

Vidiš, i ja mislim da je Federer na svom vrhuncu, kad je najviše igrao u finalima protiv Nadala, igrao upravo tako, česta istrčavanja na mrežu, naizmenično loptu šalje levo-desno, itd., jednostavno ne dozvoljava Nadalu da se namesti za one njegove ludačke udarce.

Sa druge strane, Nole ume da odigra takođe fenomenalno, ali kad promaši jednu-dve paralele, kao da se uplaši i onda počne da baca u teren najmanje metar od bočne aut linije, pa te loptice protivnici dosta lakše stižu.

Međutim, uprkos takvoj igri, uprkos čestom prebacivanju loptice preko mreže čak i do osnovne linije, pobeđivao je i Nadala i Federera. Dakle, ta njihova "aktivna igra" i "inteligencija" ipak nisu toliko uspešni protiv Noleta.

A sad koji je tenis zanimljiviji... pa, možemo u finalu da se dogovorimo da saberemo novčane nagrade i podelimo na pola, a da igramo "zanimljiv" tenis za publiku i da onda obojica budemo bolji od ove trojke ;)

Svaki igrač ima svoj stil, ne vidim ni šta je problem vraćati loptu sa osnovne linije, ako će se tako dobiti meč, ne postoji pravilo koje to zabranjuje. Kao što u fudbalu ne postoji pravilo da je trajanje napada ograničeno.

veverica

pre 2 godine

svako ima pravo na subjetkivno i navijacko misljenje. ja se ne uzbudjujem. ima ljudi koji kazu nije dzordan najbolji svih vremena, nego je lebron itd. boze moj. njihovo pravo da pricaju sta hoce (osim ako nije lazna insinuacija da je neko zlocinac, to onda vec ne spada pod slobodu govora, to je krivicno delo zvano kleveta ili cak lazno prijavljivanje)

kjovo2

pre 2 godine

Djokovic jeste za nijansu uspešniji od Federera


Kako brate za nijansu uspesniji ,u skoro svemu je uspesniji od Federera ,u medjusobnim duelim,GS,broju nedelja da ne nabrajam sve a i ovde svi zaboravljaju najbitniju cinjenicu po meni a to je da je Federer min 10 svojih titula osvojio kada nisu igrali ni Nadal ni Djokovic vec kad su igrali vremesni Sampras ,Agasi ostale da ne nabrajam posto su totalno nebitni.Djokovic je sve svoje titule osvojio u najvecoj mogucoj konkurenciji.Ljudi pa nije ista titula u fudbalu u staroj Jugoslaviji i sada u Ling Long ligi zna se koja je vrednija i do koje je bilo teze doci.

Radamel

pre 2 godine

Nikad se svi nece sloziti oko tako neke stvari.Neko gleda broj titula,neko stil igre itd.Al i Djokovic,Nadal,Federer su za nekoga najbolji ikad...Sve u svemu svi pomenuti su majstori igre.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Ovo Federer 100% finansira da razni teniseri daju ovakva misljenja. Dokaz koliko Federeru tesko pada sto ce ga Djokovic presisati u GS, najbolji dokaz za to je ona Rolexova reklama uoci Djokovicevog 20 GS. Tu su pale sve maske. Pa samo slep covjek ne vidi koliko Federer ne voli Djokovica(da ne kazem da ga mrzi). 100% sam ubjedjen da Federer ima udjela u ovakim izjavama raznih igraca.
(billy, 22. avgust 2021 12:41)

Jeste ti znas da Federee finansira ovo, strasno sve kakvih ima.A koliko vas Nolo placa za svakodnevno lupetanje?.

miki

pre 2 godine

Kad god izadje neka vest o Novaku stvori se mini SFRJ.. udruze se grobari siptari hrvati bosnjaci i sandzaklije.. Novak vam dodje ko Tito samo sto onog Tita pamtite po lepom a o od ovog Tita sledi.. Znate sta vec..

Markooo

pre 2 godine

Donekle razumem GOAT temu povezano sa estetikom, komercijalizacijom sporta na globalnom nivou itd. Naprimer Michael Jordan nema najvise titula, i dalje se gleda kao GOAT na nacin zbog koga je uticao na kosarku i globalizovao kosarkasku modu kroz svoj brend itd. Za mene je Djokovic GOAT zbog titula, zlatnih mastersa, mentalne snage, i prosto te psiholoske strane sporta i oporavka… Sad ove debate oko GOAT-a su donekle subjektivne, jer verovatno deci koja je rodjenda 90ih, Federer im je GOAT, kao sto je deci rodjenoj posle 2000, verovatno Djokovic/Nadal uzor i GOAT.

mali radojica

pre 2 godine

@lazar nije bas tako.Svi pa i narod na zapadu je kratke pameti tako da za par godina svi će zaboraviti Federera i Nadala ali ako Nole nastavi da igra i pobedjuje ostaće tako i upamćen.Uostalom ko e seća danas srebrnih medalja ili drugog mesta na svetskim prvenstvima. Samo se pamte šampioni a to je sada već uveliko Nole.

Strahinja

pre 2 godine

Ma kakav Federer pre je mnogo osvajao Ali kad su dosli Nadal I djokovic teze je uspeo da osvoja gs bolje uporedi pre djokovica I Nadal I u vreme njih videces da je bio uspesan samo zbog slabije konkurencije

danijel

pre 2 godine

dok je stari znanac pobedjivao, bilo je vrlo otvoreno i objektivno pitanje. Od Kad je Nole krenuo, postalo je jako subjektivno...

Lazar

pre 2 godine

Novak najuspesniji, tu je statistika jedini parametar. Najveci? Ne. Mohamed Ali nema najbolji odnos pobeda-poraza ni u teskoj kategoriji, od Majkla Dzordana ima toliko igraca koji imaju vise titula, Maradona ima samo 3 klupske i 1 titulu sp. Svi nabrojani su ne samo najveci u svojim sportovima, vec i najveci sportisti uopste, a to nisu postali na osnovu rezultata, jer u njihovim sportovima ima statisticki uspesnijih, ali ne i vecih sportista. Prema tome rezultat nije jedini parametar za najveceg. Za najuspesnijeg da.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.I Italija i Nemacka imaju po 4 SP ali nemci su 4 puta pobedili tako sto su napadali a italijani cekali da protivnik pogresi da bi ga kaznili.To je sustinska razlika.

Goksi

pre 2 godine

A pazi nolomane sto uporedjuju nesto nebitno i nebitne tenisere jer lepo igraju pa i njih kao stavljaju u istu recenicu. Nolomani, Federer i Nolo su tu negde, drze mnoge rekorde tako da apsolutno moze neka sitnica da prevagne. Pa nije nolomani dragi rekao da je Goat neko sa 10 gs nego sa 20. Kako vas to boli neverovatno. Ali morate prihvatiti da ce Rodzer za veci deo planete biti Goat. Vas mizeran broj je nebitan. Niko vas ne zarezuje sta god pricali. Poljubac.

jova

pre 2 godine

@Pa onda je Gaske GOAT ako se gleda estetika haha
(mamba, 22. avgust 2021 12:34)
Zahvaljujemo se na glasu.

@To bi isto bilo kad bi na takmicenju iz matematike rekli..nije bitan tacan rezultat,bitno je ko najlepse pise brojeve…ili zamislite ovo,trka 100m na olimpijadi,ne gleda se vreme,gleda se gracioznost pokreta….
(oz, 22. avgust 2021 12:54)

Treba obojica da naučite da čitate. Čovek je lepo rekao, da gracioznost gleda u slučaju kada su brojevi slični. Oni svi imaju isti broj GS titula, Djokovic će imati koju više na kraju verovatno, ali kada jedan igrač ima 21 a drugi 20, to je razlika uspešnosti samo 5% na GS turnirima. GOAT po striktno rezultatima, treba da bude neko mnogo dominantniji ko "briše patos" sa svojim konkurentima. To Djokovic svakako nije, tako da SAMO i isključivo brojevi ne mogu da se gledaju u ovom slučaju. Tenis nije ni atletika, ni matematika, već veoma kompleksan sport koji 99% vas ovde nikada nije igralo više od dva puta iz za*ebancije sa ortacima iz komšiluka. Dakle, ne znate NIŠTA o tenisu, osim da striktno uporedjujete brojeve kao botovi. Gaske je za sve vas ovde Bog i Batina, tako da tišina i da mu se duboko poklonite. Te komentare pune nepostovanja ostavite za vase mame i tate koji vam kupuju smartphonove i daju da gledate parove i zadruge.

P.S. Djokovic jeste za nijansu uspešniji od Federera, ali to je zato sto je fizički spremniji I agilniji igrac, a ne tehnički bolji. Roger Federer je, isključivo gledano sa tehničke strane, ubedljivo najbolji teniser svih vremena, jer igra najefektivniji ofanzivni tenis sa minimumom utrošene energije. To što on radi u tenisu niko nikada nije radio, i to je glavni razlog zašto traje ovoliko dugo. Navijači i drugi teniseri to vide i cene, i kada se svede na najjednostavniji mogući rečnik, to nazovu elegancijom. Iza te elegancije stoji ogroman rad i talenan i sve ono što tenis jeste i što treba da bude. Kad već volite da poredite, Djokovic i Nadal su na terenu sleperi koji troše tone nafte, a Federer je Tesla all-electric Model Y. Nikada se ne mogu porediti, bez obzira koliku kilometrazu u kom vremenu predju. Tesla će uvek biti ekonimicniji, efikasniji i bolji.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Ovo Federer 100% finansira da razni teniseri daju ovakva misljenja. Dokaz koliko Federeru tesko pada sto ce ga Djokovic presisati u GS, najbolji dokaz za to je ona Rolexova reklama uoci Djokovicevog 20 GS. Tu su pale sve maske. Pa samo slep covjek ne vidi koliko Federer ne voli Djokovica(da ne kazem da ga mrzi). 100% sam ubjedjen da Federer ima udjela u ovakim izjavama raznih igraca.
(billy, 22. avgust 2021 12:41)

Jeste ti znas da Federee finansira ovo, strasno sve kakvih ima.A koliko vas Nolo placa za svakodnevno lupetanje?.

miki

pre 2 godine

Kad god izadje neka vest o Novaku stvori se mini SFRJ.. udruze se grobari siptari hrvati bosnjaci i sandzaklije.. Novak vam dodje ko Tito samo sto onog Tita pamtite po lepom a o od ovog Tita sledi.. Znate sta vec..

oz

pre 2 godine

To bi isto bilo kad bi na takmicenju iz matematike rekli..nije bitan tacan rezultat,bitno je ko najlepse pise brojeve…ili zamislite ovo,trka 100m na olimpijadi,ne gleda se vreme,gleda se gracioznost pokreta….Gaske,aj ti polako u penziju sa sve svojim goatom…vreme je

Veliki brat

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 12:37)

Vidiš, i ja mislim da je Federer na svom vrhuncu, kad je najviše igrao u finalima protiv Nadala, igrao upravo tako, česta istrčavanja na mrežu, naizmenično loptu šalje levo-desno, itd., jednostavno ne dozvoljava Nadalu da se namesti za one njegove ludačke udarce.

Sa druge strane, Nole ume da odigra takođe fenomenalno, ali kad promaši jednu-dve paralele, kao da se uplaši i onda počne da baca u teren najmanje metar od bočne aut linije, pa te loptice protivnici dosta lakše stižu.

Međutim, uprkos takvoj igri, uprkos čestom prebacivanju loptice preko mreže čak i do osnovne linije, pobeđivao je i Nadala i Federera. Dakle, ta njihova "aktivna igra" i "inteligencija" ipak nisu toliko uspešni protiv Noleta.

A sad koji je tenis zanimljiviji... pa, možemo u finalu da se dogovorimo da saberemo novčane nagrade i podelimo na pola, a da igramo "zanimljiv" tenis za publiku i da onda obojica budemo bolji od ove trojke ;)

Svaki igrač ima svoj stil, ne vidim ni šta je problem vraćati loptu sa osnovne linije, ako će se tako dobiti meč, ne postoji pravilo koje to zabranjuje. Kao što u fudbalu ne postoji pravilo da je trajanje napada ograničeno.

billy

pre 2 godine

Ovo Federer 100% finansira da razni teniseri daju ovakva misljenja. Dokaz koliko Federeru tesko pada sto ce ga Djokovic presisati u GS, najbolji dokaz za to je ona Rolexova reklama uoci Djokovicevog 20 GS. Tu su pale sve maske. Pa samo slep covjek ne vidi koliko Federer ne voli Djokovica(da ne kazem da ga mrzi). 100% sam ubjedjen da Federer ima udjela u ovakim izjavama raznih igraca.

Robert

pre 2 godine

Da vidim na koji način će sve osporavati ovakvo mišljenje Gaskea i uporedim sa komentarima kada je bio jedan od retkih koji je prošle godine stao u odbranu Noleta nakon Adria tour skandala. :)

Što se mene tiče, ovo je samo njegovo mišljenje, sa kojim se ja ne slažem. No, ne mogu na račun toga da ga vređam u pokušaju da ga diskreditujem, a pre toga da ga hvalim i smatram pametnim čovekom kada priča nešto što mi ide u korist.

Zvezda

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.I Italija i Nemacka imaju po 4 SP ali nemci su 4 puta pobedili tako sto su napadali a italijani cekali da protivnik pogresi da bi ga kaznili.To je sustinska razlika. 
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 12:37)

Grobaru iz blokova alijas Marcus Paige, Will Mosley, Jumko. Pročitaj šta si napisao i uključi mozak da radi jer na ovoj vrućini može da istruli. Ako neko pogreši znači protivnik ga naterao ma grešku. Niko ne šalje iz čistog mira lopticu u publiku. Žao mi te je što si Grobar

Dr Who

pre 2 godine

Možemo da volimo Noleta koliko god hoćemo ali za ostatak sveta je Federer GOAT, pomirite se s tim.
(Pero, 22. avgust 2021 15:25)

Prvo, onaj ko voli Noleta nema šanse da napiše ovakav komentar. Drugo, taj ostatak sveta je sam doneo pravila na osnovu kojih su rezultati u sportu ono što se vrednuje i ostaje zauvek. Nisu Novakovi poštovaoci izmislili da se mečevi igraju na pobedu. Nijedan teniski meč nije dobijen glasanjem nekog žirija o umetničkom dojmu, već isključivo bodovima osvojenim na terenu. Taj 'ostali svet' sigurno radi za plate a ne za lepe oči.

noleisthebest

pre 2 godine

"I Mateus je bio trofejniji od Maradone pa je Maradona veći. Karizma je bitna.
(Marko, 22. avgust 2021 21:00) "

Poredis babe i zabe.
Nole ima pozitivan skor i sa Federerom i sa Nadalom, jednostavno, covek je bolji i tacka.
Tri puta dve mec lopte Federeru nisu bile dovoljne moj brale...koji bre Mateus, koji bre Maradona...sve su to amateri u poredjenju sa Noletom.

misterX

pre 2 godine

...i da dodam;

...stil Novaka Djokovica je mnogo lepsi nego stil Rogera, Tsitsipasa, Gaskea...

Samo Medvedev igra dovoljno lepo za oko (a uz to i kvalitetno) da se moze, po stilu i lepoti igre, pribliziti Novaku !!!

mix

pre 2 godine

Ima jedan lik koji svakog vikenda igra na Olimpu tenis. Gracioznost na nivou Federera, estetika isto. Uporan kao Nadal i istrajan kao Novak. Nema nijedan GS ali to nije ni vazno po ovom liku (koji je ako se ne varam bio suspendovan zbog koriscenja kokaina) tako da imamo GOATa sa Zvezdare.
Dodji Gaske na Zvezdaru pa ces promeniti misljenje.

... Kako neko ko nista veliko u profesionalnom tenisu nije uradio, dozvoljava sebi da ovako nesto komentarise.
Nema parametra (osim broja titula u Bazelu :) ) po kome Nadal ili Novak nisu bolji od Federera.

Just sayin'

pre 2 godine

Srbi na aparatima
(Milica, 22. avgust 2021 15:23) 

A sto bolan Milice Srbi na aparatima?
Lepota je u oku posmatraca.
Meni se izuzetno svidjao stil igre onog tenisera sa dugim dredovima i pritom uopste ne ironisem ali nazalost ne mogu da se setim njegovog imena da me ubijes.
Gaskeu se svidja Federerova leprsavost i ostatku sveta se svidja njegova leprsavost ali to moze da ga cini samo najleprsavijim ali nikako najboljim teniserom.
Kako neko moze da bude najbolji u necemu ako postoje dvojica koji su bolji od njega?
Narocito jedan koji u svom vlasnistvu ima rekorde koje ova druga dvojica nikad nece imati.
Nadalu zelim brzo ozdravljenje i da bude fit do sljake a Federer neka slobodno leprsa prva dva-tri kola na svakom takmicenju jos sto godina.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Samo Medvedev igra dovoljno lepo za oko (a uz to i kvalitetno) da se moze, po stilu i lepoti igre, pribliziti Novaku !!!
(misterX, 22. avgust 2021 16:25)

Medvedev je smešan naspram Noleta, videćeš da neće biti najbolji ni kada se povuče Nole. Zverev će ga lagano dobijati, i sa Cicipasom će biti cupavo. Rubljov mu isto učitao lekciju pre koji dan.

Robert Lewandowski

pre 2 godine

Smatram da je Nole trenutno GOAT i da će tako ostati i kada završi velika trojka karijeru. Ipak, ne treba umanjiti kvalitete Federera, uživao sam svaki put kada sam ga gledao. I meni se lično više svidja Rodzerov tenis od Noletovov, ali teško da to moze biti neko merilo. I Ajaks je pre koju godinu igrao najlepši fudbal, pa nije uzeo LŠ. Ronaldinjo je igrao lepši fudbal i od Mesija i od CR7, pa ga gotovo niko ne svrstava za najboljeg ikada.

Nina59

pre 2 godine

Čak i po Gaskeovom kriterijumu, da se razumemo on se ne pita, diskutabilno je pitanje goata. Neko voli romantiku pa bira Federera, neko akciju i draži mu je Rafa, a mnogi, ja na primer, trilere i drame a tu je najveći Novak. Svi ostali brojevi su takođe na njegovoj strani.

Markooo

pre 2 godine

Donekle razumem GOAT temu povezano sa estetikom, komercijalizacijom sporta na globalnom nivou itd. Naprimer Michael Jordan nema najvise titula, i dalje se gleda kao GOAT na nacin zbog koga je uticao na kosarku i globalizovao kosarkasku modu kroz svoj brend itd. Za mene je Djokovic GOAT zbog titula, zlatnih mastersa, mentalne snage, i prosto te psiholoske strane sporta i oporavka… Sad ove debate oko GOAT-a su donekle subjektivne, jer verovatno deci koja je rodjenda 90ih, Federer im je GOAT, kao sto je deci rodjenoj posle 2000, verovatno Djokovic/Nadal uzor i GOAT.

Hm...

pre 2 godine

Gaske, ko beše taj i zašto je njegovo mišljenje bitno bilo kome… Fed izgleda prebacuje borbu sa terena na botove… Ajd da sačekamo da Nole uzme 22-23 GS pa će druga priča biti…

iks

pre 2 godine

To je propaganda. Kao i za Srebrenicu. Stalno se ponavlja priča o Srebrenici i genocidu da bi, za 50 ili 100 godina, na pomen reči ,,genocid" ljudima prvo palo na pamet ,,Srebrenica, Srbi" a ne ,,Aušvic, Jasenovac, Nemci i slično. Tako i za Federera. Skoro svaki dan izjave i intervjui o tom da je Federer GOAT. To će se nastaviti i nakon što Novak završi karijeru a sve zbog tog da bi bio u sećanjima ljudi širom sveta iza Federera.

Radamel

pre 2 godine

Nikad se svi nece sloziti oko tako neke stvari.Neko gleda broj titula,neko stil igre itd.Al i Djokovic,Nadal,Federer su za nekoga najbolji ikad...Sve u svemu svi pomenuti su majstori igre.

antiDebil

pre 2 godine

jova, 22. avgust 2021 15:20)

I sta je prica bila I pre 6 godina. Federer igra leprsavo, ofanzivno, lebdi na terenu, pleni svojom frizurom zato i u tim godinama moze da igra finala slemova protiv Djokovica, videcemo Novaka kada bude doslo to vreme i u tim godinama, da li ce uopste proci 3.kolo, da li ce igrati, hoce li biti u 10 itd.
Doslo je to vreme i Djokovic je na pragu osvajanja kalendarskog grend slema!
Slicni brojevi? Ferer I Gaske imaju slice brojeve, obojica nisu osvojili GS, a Ferer ce uvek biti nesto nedostizno za ovog lika!

Mali Nevaljali

pre 2 godine

A pazi nolomane sto uporedjuju nesto nebitno i nebitne tenisere jer lepo igraju pa i njih kao stavljaju u istu recenicu. Nolomani, Federer i Nolo su tu negde, drze mnoge rekorde tako da apsolutno moze neka sitnica da prevagne. Pa nije nolomani dragi rekao da je Goat neko sa 10 gs nego sa 20. Kako vas to boli neverovatno. Ali morate prihvatiti da ce Rodzer za veci deo planete biti Goat. Vas mizeran broj je nebitan. Niko vas ne zarezuje sta god pricali. Poljubac.
(Goksi, 22. avgust 2021 13:24)

Neprekidno na mestu br.1, Najviše osvojenih turnira (Konors pa Federer), najviše pobeda na ATP turu (Konors pa Federer) Jedina tri značajna statistička podatka u kojima je RF bolji od Noleta.
Broj nedelja provedenih na mestu broj jedan, međusobni susreti, 4 GS u nizu, svi mastersi osvojeni bar 2x.
Ne bih rekao da su tu negde jer međusobni skor kaže drugačije.
O da. RF je bolji u još dva parametra. Marketing i podršku medija... ali to neće imati nikakvog uticaja kad mu isteknu ugovori.

Konli

pre 2 godine

"Na primer, ako gledamo tenisera koji ima 21 titulu, a neki drugi 22 ili 23, i tada mislim da bi trebalo gledati estetiku..."

Znaci Gaske vec sad svjestan da Djokovic ide na minimalno 23 GS, al to kao nije razlika velika, pa po njemu je zato elegancija i gracioznost najbitnija. Al Gaske ne gleda tezinu Federerovih 20 GS i Djokovicevih 23+. Tih potencijalnih 23+ Djokovicevih titula ce objektivno imati daleko vecu tezinu od Federerovih 20 GS, al Gaske se naravno pravi lud i to ne gleda.

veliki strumf

pre 2 godine

Gaske je GOAT gluposti! Klasičan mekušac koga su istamburali svi iz velike trojke nebrojeno puta, naročito se Rafa bio nameracio na njega, pa sad ne zna šta priča. Njegovo mišljenje je samo jedna slamka medju vihorove!

chiefOFjustice

pre 2 godine

Tako je i Kyrie Irving GOAT u NBA, najbolji ball handler svih vremena, bolji od Majkl Džordana. Nesporno je da je Federer igrao najljepsi tenis, ali najbolji teniser svih vremena je Djokovic, konstantan poslednjih 10 godina, kao Lionel Messi u fudbalu.

jolinjo

pre 2 godine

ahahahahaha
ovo samo popaljeni skorojevići snobovi, a hvala Bogu tenis je upravo takav sport da ih privlači, mogu da izlupaju.
Francuz se primio kad su mu rekli da je baby Fed pa stvarno gleda na njega ka na oca svoga.

my way

pre 2 godine

Естетика игре и грациозност? У тенису у којем нема контакта, дриблинга, асистенција, већ се двојица тенисера такмиче у пребацивању лоптице један другом преко мреже??? Шта, да се Федерер не креће можда атрактивније од Новака, да нема боље и разноврсније ударце? Од Новака који је најкомплетнији тенисер без икакве сумње, који игра и дроп шотове, лобове, све... Комична изјава.

Zoran

pre 2 godine

Gulbis, Dastin Braun, Monfis, pa i ludi Kirijos...E, moj Gaske, tambura te Rodja , pa te navikao da mu se diviš, a sada i robuješ...
More, Novak vas redja kao ćevape sa 'ladnim pivom u hladovini..redja , pa satire..

sony

pre 2 godine

A pazi nolomane sto uporedjuju nesto nebitno i nebitne tenisere jer lepo igraju pa i njih kao stavljaju u istu recenicu. Nolomani, Federer i Nolo su tu negde, drze mnoge rekorde tako da apsolutno moze neka sitnica da prevagne. Pa nije nolomani dragi rekao da je Goat neko sa 10 gs nego sa 20
(Goksi, 22. avgust 2021 13:24)

Da, al od tih 20 GS, Federer je samo na 6 pobjedio Djokovica ili Nadala, i to vecinom kad obojica nisu imala vise od 20 godina, bukvalno. Znaci lik je 14 GS osvojio a da uopste nije pobjedio Djokovica ili Nadala. Ova druga dvojica osvojila po cak 14 GS a da su na tom turniru pobjedili barem jednog od ostala dva clana velike trojke.

Risto

pre 2 godine

Tenis nije balet niti je gimnastika,vec je grana sporta gde akteri moraju pokazi svoju umesnost,dali je gracioznost potrebna,mislim da nije.

Wllaxy

pre 2 godine

Ako će već gledati gracioznost i estetiku onda su i Gaske i džemperko promašili sport i trebali su se baviti umetničkim klizanjem ili još bolje baletom... Mada, kad to kaže neko tako uspešan u tenisu, koji je za sve ove godine došao čak do polufinala na nekom od GS... Možda bi, da se usredsredio na kvalitet igre umesto na gracioznost i estetiku došao čak i do nekog finala... i tačka!

Тарми Рићми

pre 2 godine

Можда Федерер игра најлепше, најграциозније и сл. али тениски ГОАТ подразумева много фактора нпр. број титула са већих турнира, број седмица на првом месту, број завршених календарских година на првом месту, међусобни скор ако су тенисери из исте ере тениса итд. То су објективне ствари. Као и у фудбалу и баскету не осваја титулу увек онај ко игра најлепше...

Egggy

pre 2 godine

Pa OK je to, eto za mene je najveci plivac svih vremena Eric Moussambani:, zvani Erik Jegulja. Tako se niko nije gotovoo udavio u bazenu A najbolji skakac na skijama, ma kakav Ahonen ili Nikenen, jedan jedini Edi Orao Edvards. Mislim, svako moze imati svog favorita, iz ma kog razloga....

mr

pre 2 godine

Statistika je jasna i tacka!

[link]
(Boki, 22. avgust 2021 15:35)

Тотално реална табела, и када се погледа, види се да су Pts, W %, ELo, најбитнији. Ова два W %, ELo, су променљива код ниже пласираних играча, па тако рецимо 8-ми има бољи од 5-тог неки од ова два. Али само један играч без дилеме има сва три индекса најбоља. Мислим да је онда тај дефинитивно најбољи. То је Новак.

M

pre 2 godine

Za one kojima je elegancija ispred rezultata, preporučujem crtani film, Duško Dugouško i epizodu sa Prelepim Uranom!

Uspeh u sportu = Rezultati

misterX

pre 2 godine

...bas sam pokusao da nadjem neke rezultate iz proslosti, ne bih li otkrijo ko je najuspesniji teniser u istoriji, pa sam "kucao";

...leprsavi Bjorn Borg !
...graciozni Stefan Edberg !
...elegantni Guilermo Villas !
...itd...ali;


...na sta to lici - izgleda da se samo REZULTATI RACUNAJU !

društvance iz predgrađa

pre 2 godine

Mislim da bi neko trebao ovog dečka da obavesti da tenis nije umetničko klizanje, skokovi u vodu ili gimnastika.

Skorpion

pre 2 godine

Jeste ti znas da Federee finansira ovo, strasno sve kakvih ima.A koliko vas Nolo placa za svakodnevno lupetanje?.
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 13:03)

Stvarno je velika promaja od jutros u Lazi.

Nikola

pre 2 godine

Ali morate prihvatiti da ce Rodzer za veci deo planete biti Goat. Vas mizeran broj je nebitan. Niko vas ne zarezuje sta god pricali. Poljubac.
(Goksi, 22. avgust 2021 13:24)

A sto mislis da Srbi zarezuju krajnje neobjektivan i pristrasan ostatak planete.?? Po cemu je taj dio krajnje prustrasne publike relevantan da proglasi Federera GOAT-om. Za njih ce Federer uvjek biti GOAT zato sto im zapadni mediji svaki dan ispiraju mozak sa "Savrsenim Svajcarcem". Mediji su cudo, a ljudi ovce koje slepo vjeruju svemu sto mediji objave.

Ljubo

pre 2 godine

Po meni je Rišar Gaske najbolji igrač svih vremena.Kako on graciozno šalje lopticu te u aut te u mrežu,po tom segmentu njegove gracioznosti on je za mene najbolji igrač svih vremena i tačka.A odma iza njega je njegov kompanjon Federer,on tako graciozno i vrlo učestalo udara lopticu ramom reketa nebu pod oblake i sa tom gracioznošću on je odma iza Gaskea najbolji igrač svih vremena.A onaj luzer Đoković što ih stalno dere u svakome meču gde se sastanu nije nikakvo merilo jer igra toliko dosadan tenis od onih drop poziva pa do forhend paralele i dijagonale,bekend paralele i dijagonale,pa sve do riterna pod noge uz konstantno pogađanja linija ne retko na meč loptama protivnika.To prosto nije graciozno već je graciozno promašivanje terena,slanje loptica u mrežu i igranja ramom reketa.E moj Rišar ti si genije i najbolji svih vremena u izjavljivanju gluposti i ti i tvoj kompanjon Federer.

Teniser

pre 2 godine

Ja poštujem mišljenje ovog tenisera, ali se ne slažem sa njim. U tenisu se samo gleda rezultat. U ovom sportu ne postoji ocena za umetnost itd.. Kada je Nole dobijao Federera niko nije pisao o Federeru kako je lepo igrao nego o Noletu koji je pobedio.

nebitan srbin

pre 2 godine

Ja volim jednu devojku ona ima visak kilograma nije bas pametna nema nikakvu uctivost ali za mene je ona naj naj. Druge imaju samo lepotu a unjoj ima nesto neobjasnjivo i toliko meni potrebno da su svi ostali pedeset mesta ispod nje. Dragi gaske kazi vec jednom volim ga i svidja mi se federer mozda i on tebe voli pokusajte probajte.

г4

pre 2 godine

Хајде онда да се уведе бодовање у тенису као у уметничком клизању, па да се онда оцењује резултат. Федерер свакако игра најлепши тенис, али то није мерило, већ квантитативни моменат, више поена, гемова и сетова у мечу.

bts

pre 2 godine

Kud se nisu ranije setili da u tenis uvedu žiri kao u skokovima u vodu ili u umetničkom klizanju, pa da Rođa dobija sve desetke. Sad im je kasno nažalost. :D

...

pre 2 godine

pa to prica jer je sujetan, zna da su u mladosti velicali njegov bekhend i 'gracioznost' pa ne moze da preboli sto nista nije postigao u karijeri pa se poziva na to sada.

mladen70

pre 2 godine

Koliko se sećam pokojne Milke Babović, ocene za "ocjene za umjetnički dojam" postoje samo u umetničkom klizanju...a I ne verujem da iko bolje kliza na svim podlogama od Noleta ?

CroFed

pre 2 godine

Hehe, idem čitati komentare a već znam što se može očekivati. Ništa, ATP bi stvarno trebao napraviti neko "privatno anonimno" glasanje ali samo za prvih 500 igrača na ljestvici (ne uključujući veliku trojku) pa da vidimo što bi rezultati takve ankete ukazali...

rzbrzotrz

pre 2 godine

estetika i gracioznost??? strašno! Meni je, recimo Rodžerov tenis estetski ružan i negraciozan. gde su tu standardi? s druge strane GS-ovi su prilično standardizovani. osvojio si koliko si osvojio i po tome se meri.

maki

pre 2 godine

20

"Na primer, ako gledamo tenisera koji ima 21 titulu, a neki drugi 22 ili 23, i tada mislim da bi trebalo gledati estetiku..."

Znaci Gaske vec sad svjestan da Djokovic ide na minimalno 23 GS, al to kao nije razlika velika, pa po njemu je zato elegancija i gracioznost najbitnija. Al Gaske ne gleda tezinu Federerovih 20 GS i Djokovicevih 23+. Tih potencijalnih 23+ Djokovicevih titula ce objektivno imati daleko vecu tezinu od Federerovih 20 GS, al Gaske se naravno pravi lud i to ne gleda.
(Konli, 22. avgust 2021 12:36)

Bas me zanima koji ce kriterijum biti kada Nole stigne do 28-30 a ovi ostanu na 20.

Kralj mača

pre 2 godine

Нека их само. Ставиће Ноле убрзо три тачке на ову изјаву кад буде престигао Маргарет Корт по броју освојених Грен Слемова (24), кад обори рекорд Штефи Граф по броју седмица на месту број један (377), кад заврши рекордни седми пут на месту број један на крају ове године (он и Сампрас имају по 6 таквих достигнућа), кад обори рекорд по броју освојених Вимблдона и УС Опена (требају му још по три од оба), кад остане сам на месту бр. 1 по броју освојених мастерса (он и Надал их имају по 36), кад обори Федереров рекорд по броју освојених Завршних турнира (требају му још два). Онда ће сви само да се утишају као радио услед прекида програма.

u pomoć si dozivao Gensera i Moka

pre 2 godine

eh sad,u redu on je goat za Gaskea,ali meni i ostalim ljubiteljima tenisa su goati neki drugi igraci. Ustvari, na taj način mi imamo nekoliko desetina,stotina goata,a kad se gleda rezultatski,onda je samo 1 i tačka.

3900

pre 2 godine

Да ли ће неко за 50 година знати колики је неко лепршаво играо или ће знати број титула?

BLuka

pre 2 godine

Nema to nikakve veze sa "okom posmatrača", rezultati prosto kažu da Federer nije GOAT...čovek ima negativan skor sa dva direktna konkurenta, ima dosta slabijih rezultata a kako "lijepo" igra je irelevantno za ovaj sport.

TX

pre 2 godine

Jadni Gaske nikad nije osvojio GS. Ovim svojim komentarom on se nada da ce pomoci i sebi da unzapreduje na listi najvecih tenisera svih vremena i da ce ga neko staviti iznad drugih tenisera koji su osvojili GS. Zasto? Zato sto Gaske ima jednorucni bekend i automatski je graciozan i bolji igrac od tenisara koji igraju atletski tenis!?

Petar

pre 2 godine

Teniser bez GS, naravno da ce dati ovakvu izjavu.Ovu danasnju trojku bi trebao da komentarise neko sa malo znacajnijim uspehom u tenisu i sa bar jednom GS.Mada ruku na srce istina je Federer ima najlepsi stil.To je tako vidljivo.Ali estetika nije uvek jednaka sa efikasnoscu ili prakticnoscu.

Dona

pre 2 godine

Meni se izuzetno svidjao stil igre onog tenisera sa dugim dredovima i pritom uopste ne ironisem ali nazalost ne mogu da se setim njegovog imena da me ubijes.

(Just sayin', 22. avgust 2021 15:47)

Dustin Brown, nemački teniser.

Ljubica

pre 2 godine

Za nekoliko godina će biti aktuelni samo brojevi, retko ko će toliko o stilu igre govoriti, posebno što mladja generacija mnogo više od servis udaraca živi i brzo i sa mnogo manje strpljenja igra.Sve manje će se uopšte o tome razgovarati. Verujem da će se slično kao u ženskom tenisu smenjivati i pobednici na GS turnirima, a i na mestu br. 1.

logika zapada

pre 2 godine

Ako je, po gaskeu, elegancija merilo za goata zasto onda federer stalno izlazi pognute glave nakon najvecih meceva protiv djokovica??? zar ne bi trebao rodja biti sav srecan, trijumfalno napustiti stadion i davati izjave tipa "nema veze sto sam izgubio, igrao sam bas lepo"!!!

Ramzaj

pre 2 godine

Po tom parametru Pit Sampras je bez ikakve sumnje ispred Federera, e to je bila gracioznost koja se dugo nece pojaviti u tenisu i mozemo pricati o tome do sutra, ali parametri za najboljeg svih vremena su iskljucivo u vitrinama, a tu je Djokovic bez premca!

zoks

pre 2 godine

Gaske se vadi na ovaj nacin.Njegovoj(Gaskeovoj)gracioznosti svaka cast ali on sa svojim tenisom(lepim za oko)ne moze da pobedi ni prosecnog igraca. I ja sam GOAT koliko poznajem tenis i svasta po. Esti ali ne mogu biti kao npr Sasa Ozmo ili Viskovic

konjina

pre 2 godine

Pa ako je to parametar onda je Verdasko apsolutni GOAT. Njega je bilo milina gledati, od servisa do ostalih udaraca. Nije bio nesto uspesan u pobedjivanju, ali estetika na max

Jao&Qq

pre 2 godine

E ako je on rekao "tačka", onda... Pre svega, to GOAT određuju rezultati. Federer je na tom polju već drugi-treći, a to ko igra lepši tenis, hm. Ja, na primer, obožavam Ibrahimovića ali Mesi i Ronaldo su dali mnogo više golova i imaju mnogo više trofeja. Da ne govorimo kako su to igrači iste ere. Gde je, na primer, nedavno preminuli Gerd Miler i desetine drugih sjajnih golgetera. Tako i u tenisu, svaka era ima neke vrhunske igrače ali u istoriji ostaju samo rezultati. Federer ima negativan skor i protiv Đokovića i protiv Nadala. Nikada nije vezao sve slemove (Novak već jednom jeste, a možda će i drugi put). Nikada nije osvojio sve velike turnire ((Novak po dva puta). Broj nedelja na prvom mestu ispo Novaka, itd. Može da priča Gaske šta hoće. Broje se titule i gledaju se rezultati.

x

pre 2 godine

"Na primer, ako gledamo tenisera koji ima 21 titulu, a neki drugi 22 ili 23..."

Da ok, ako je tako gusto.
Ali u ovoj situaciji Federer će ostati na 20, Nadal će imati maksimum 21, a Novak će imati 25+.

lol

pre 2 godine

E, ovakvog uvlačenja I podilaženja svijet nije vidio. A rekao bi da Rišar zna da svojom glavom misli.
Nekakva estetika, nešto imaginarno što nema početak i kraj. Nešto što samo on zna, kao: šta je raj a šta pakao,
Pa tenis se igra za trofej, za pobjedu, ne za ples ili za stil na krugovima, konju sa hvataljkama.Igraju ga atlete, izdržljivi i hrabri momci koji znaju za pobjedu da krvare...
A baš, kad Rišar Gaske tako "voli" umjetnost, kako se ne sjeti da pomene svog zemljaka
Gaela Monfilsa koji često izvodi atrakcije na meču, za oko primamljive.
Ako mu je to poenta, onda Gael nema premca, bar za mene. No Rišar govori iz tuđih usta, iz nekog razloga mu je potrebno...

Komentator

pre 2 godine

Baš me zanima koja teniserka je za njega GOAT? Serena nije sigurno jer ne zrači estetikom i gracioznošću, možda je naša Ana najbolja svih vremena? U ovoj igri se broje poeni, gemovi i setovi a ne stilske figure i način izvođenja! Fanovi Federera sve su glasniji u zadnje vreme kako Nole obara rekorde, uporno ponavljaju da je njihov ljubimac naj-naj! To samo znači da su frustrirani i nemoćni, kompleksi izbijaju iz njih zbog Noletovih rezultata!

ostali samo dugmići

pre 2 godine

То је по твојим мерилима, и то је у реду, али не рачуна се и не уважава твоје мишљење нажалост. Реалност каже а и чињенице да је Новак неприкосновен у модерној ери тениса, још сада када освоји УС опен и комплетира сва четри ГС у једној години, освојио све мастерсе по два пута, највише недеља на АТП листи, и шта треба још уметнички дојам, грациозност, елеганција, стил облачења да ли игра левом или десном руком, кога брига за то. За 50 година читаће се бројке ко је шта освојио а не ко је грациозан.

Boxy

pre 2 godine

EU i OUN pod hitno da donesu zajedničku rezoluciju prema kojom bi se sudski gonili i na teške robije osuđivali svi oni koji negiraju GOAT status Rogera Federera.

ninepi

pre 2 godine

Nole ne treba da obraca paznju sta ko bulazni. Velika kolicina tih komentara su narucena i zlonamerna. Kad dodje do meca sa ovim likom, koga za 10 godina niko nece da se seca, tada treba da mu pokaze koliko je ovaj govornik mali kao igrac, gledano istorijski.

zip

pre 2 godine

Greota je sto svi izbacuju ove tekstove da bi se ljudi navukli na komentare ( kao i ja).
Za 50 god bice bitna samo suva statistika i ostalo nece ni da postoji. Niko nece ni da se seca da li si glumio gospodina ili imao forhend za lep za oko, doyicni ce imati negativan skor, imace manje titula i bice totalno nebitan

Dusan

pre 2 godine

Kao da citam vest o umetnickom klizanju ili o skokovima u vodu gde je taj umetnicki dojam jako bitan. Titule su nesto sto te izdvaja iz gomile odlicnih igraca. Jeste Federer jedan od najboljih svih vremena, isto kao i Rafa ali... Ako u eri najboljih svih vremena ti imas najvise nedelja na mestu #1... ako imas bolji medjusobni skor od njih... ako imas najvise slemova(po dva puta svaki najmanje)... prvi koji je ikada osvojio sve masterse isto tako po dva puta najmanje(niko drugi ni blizu)... pa o cemu dalje da se prica. Naravno, uvek ce biti onih kojima to nije dovoljno i trazice neke nove razloge ali to je njihovo pravo da misle i iznesu to.

Mare

pre 2 godine

Moze da vrednuje kako ko hoce, ali cinjenica je jedna. Brojevi osvojenih titula, medjusobni dueli, broj nedelja na prvom mestu, sve su pokazatelji ko je najbolji. I tu se stavlja tacka.

Vesna

pre 2 godine

Estetika?!?! Pa da li se u trci na 100m gleda estetika ili je pobednik ko prvi prođe kroz cilj?!?! Zašto onda u ženskom tenisu ne gledamo estetiku? Serena ne bi bila ni u prvih 1000 po estetici igre. Toliko ružno, mrzovoljno, i bez ijednog tehničkog detalja ne igra. Žastin Enan je za Serenu doktor tenisa. Opet niko ne ovodi u pitanje činjenicu da je Serena neuporedivo bolja od Enanove!!!

kjovo2

pre 2 godine

Djokovic jeste za nijansu uspešniji od Federera


Kako brate za nijansu uspesniji ,u skoro svemu je uspesniji od Federera ,u medjusobnim duelim,GS,broju nedelja da ne nabrajam sve a i ovde svi zaboravljaju najbitniju cinjenicu po meni a to je da je Federer min 10 svojih titula osvojio kada nisu igrali ni Nadal ni Djokovic vec kad su igrali vremesni Sampras ,Agasi ostale da ne nabrajam posto su totalno nebitni.Djokovic je sve svoje titule osvojio u najvecoj mogucoj konkurenciji.Ljudi pa nije ista titula u fudbalu u staroj Jugoslaviji i sada u Ling Long ligi zna se koja je vrednija i do koje je bilo teze doci.

mahea

pre 2 godine

Alen Iverson je imao gracioznost, posebnost neku, bilo ga je divota gledati. On je GOAT. (ovako bi narod vrednovao GOAT kada bi slusali ovog)

Aki

pre 2 godine

Svakoima pravo na svoje misljenje ali reci da je neko goat zbog estetike igre. Kao kada bi rekli da je neki kosarkas najbolji na svetu jer mu lopta najlepse prolazi kroz mrezicu a ima drugih kosarkasa sa milion nagrada i titula vise

Nidzo

pre 2 godine

Federeru ako je stalo do njegovog renomea, trebao bi onda reci ovakvim lilovima da prestanu sa ovakvim izjavama. Ove izjave o gracioznosti i ljepoti su postale izlizane da je to postalo jadno. Ovakvim izjavama se potcjenjuju svi ostali teniseri koji nisu ko Federer. Najbolje kad se Federer povuce da se onda tenis ugasi ko sport, jer koja je svrha osvajanja GS kada to nije graciozno i elegantno.

maki

pre 2 godine

Nije to samo gracioznost kao sto ce sad neko da kaze pa nije to balet, u pitanju je inteligencija da se ne ceka protivnik da pogresi nego se tera da pogresi.Federer je genije na terenu za razliku od Nola koji ceka da protivnik pogresi.I Italija i Nemacka imaju po 4 SP ali nemci su 4 puta pobedili tako sto su napadali a italijani cekali da protivnik pogresi da bi ga kaznili.To je sustinska razlika.
(Kaiser Roger, 22. avgust 2021 12:37)
Ajde i da prihvatim to sto pricas,ako ostane da imaju svi po dvadesetak GS, ali sta ces reci kda im Nole pobegne na 28 do 30 a oni ostanu na 20. Mislim da ti tada teorija pada u vodu.

Милош

pre 2 godine

Надам се да ће поручити млађем нараштају (Медведеву, Циципасу, Звереву): не играјте на победу, већ у току меча размишљајте да ли сте добро позирали, да ли вам је камера ухватила одговарајући угао...

Voja

pre 2 godine

On je to izjavio pre par meseci,i sad mučenik mora svaki put da odgovara na jedno te isto pitanje da bi nam mediji dokazali da je Rođa najveći bez obzira na statistiku.A i Roleks bi mogao da se otvori za ovoliki trud Gaskea,ne ide da ovoliko reklamira za džabe.

Stef

pre 2 godine

И Паоло Малдини је ГОАТ фудбалера. Онакву боју очију нема нико.
(Милош, 22. avgust 2021 13:39)

AhahahahahahahahhahahahahHa

Bole

pre 2 godine

Onda Fernando Gonzalez!! Ubedljivo najlepsi stil!
(Lucky, 22. avgust 2021 13:48)

Ufff, dobar dobar, mogli bi se onda reci da je Fernando Gonzales GOAT bez ikakve sumnje!

glukozamin

pre 2 godine

"...najveći teniser svih vremena, pogledajte samo njegovu estetiku igre i gracioznost na terenu", zaključio je Gaske.

Gaske je zaboravio frizuricu, roze-ciklama boju znojnica i pertli, Mirku u boksu, tatine brčiće (kad ih ima)... Našlo bi se tu još ponešto ako zatreba!

pirke

pre 2 godine

Iskreno, nedostaju mi komentari naseg starog clana, koji je uvek isticao broj Grand Slemova. Po njemu, uvek je GOAT onaj sa najvise GS, a nakon toga ide broj nedelja. Broj nedelja se isticao 2012-te, kada je RF prestigao Samprasa. Sada to vise nije vazno. Posle su se isticali Slemovi, kao nesto neprikosnoveno, medjutim, evo vise, ni to nije vazno. A sta je sad postalo vazno? PA eto to, da neko lepo udara lopticu, ostavlja utisak i tako to. Pa dobro, evo ja kao Novakov navijac, mogu da tvrdim da mi se licno svidjala igra Endija Rodika i Del Potra, i mislim da su sjajni ljudi, ali niko od njih nije GOAT. A Goat ce biti onaj sa Najvise Slemova, Najvise Mastersa i najvise provedenih nedelja na prvom mestu - dakle Novak Djokovic. A hejteri koji se pozivaju na broj ukupnih titula neka slobodno pozdrave Konorsa, koji ce ostati rekorder i u toj oblasti jer Federer ipak nece uspeti da ga pretekne, mada sam mislio jedno vreme da hoce. Takodje i hejteri koji se pozivaju na olimpijadu neka pozdrave Mareja. A i ja vas sve pozdravljam :)

veverica

pre 2 godine

svako ima pravo na subjetkivno i navijacko misljenje. ja se ne uzbudjujem. ima ljudi koji kazu nije dzordan najbolji svih vremena, nego je lebron itd. boze moj. njihovo pravo da pricaju sta hoce (osim ako nije lazna insinuacija da je neko zlocinac, to onda vec ne spada pod slobodu govora, to je krivicno delo zvano kleveta ili cak lazno prijavljivanje)

Радован.СССС

pre 2 godine

Слажем се: Федерер је ГОАТ у лепом тенису.
У овом обичном, ГОАТ је само један - Српски!

mali radojica

pre 2 godine

@lazar nije bas tako.Svi pa i narod na zapadu je kratke pameti tako da za par godina svi će zaboraviti Federera i Nadala ali ako Nole nastavi da igra i pobedjuje ostaće tako i upamćen.Uostalom ko e seća danas srebrnih medalja ili drugog mesta na svetskim prvenstvima. Samo se pamte šampioni a to je sada već uveliko Nole.

akoneka

pre 2 godine

Sta je rekao Gaske i sad peni 213 komentara. Covek ima pravo na svoje misljenje,kao sto je nekome Ronaldo bolji od Mesija,nekom obrnuto,nekom Platiniili Krojf, Pele ili Bekenbauer itd,itd.. Pustite neka svako ima svoje misljenje,ja samo znam da od 2011 nadal,federer i gaske i svi drugi nisu osvojili koliko Nole. A valjda decenija nije malo,a bilo i pre toga olala pehara i turnira osvojenih. Federer prvi turnir GS osvojio u 23 godini i to konkurenciji gde svake nedelje drugi igrac bio No1. A Nole protiv Gaskea i svih francuza mislim ima 98% pobeda,cak Monfils ga u 14 meca nije dobio,a on imj najbolji igrac decenije.

Cubaka

pre 2 godine

Moja baba je GOAT i tačka. Najelegantnije pravi palačinke.
(grgur, 22. avgust 2021 12:48)

I ja babu za trku imam, napravi jednu pa dvostruki aksl, napravi drugu pa trostruka pirueta unazad, posle trece joj se zavrti u glavi ali nema veze moze da bude GOAT za prve dve.

ime

pre 2 godine

Zamislimo da svi igraju servis volej… da li je to lepa igra? Koliko bi se smorio da gledam takav tenis.

To je lepo kao Barnlijevo igranje dugim loptama.

Najlepse i najraznovrsnije igra Novak. Bije forhend, bekend, paralele, drop sotove, voleje na mrezi doktorirao… nema slab udarac. Cak mu i servis necitljiv za protivnika.

Stalno je agresivan, napada i busi protivnika. Nadal je defanzivan, Federer je elegantan, al ne moze samo forhend…

som tojer

pre 2 godine

mozes da kazes da ti se vise svidja federerov tenis i njegova licnost, ali nikako ne stoji da je goat…niti je bolji medjusobno, niti je duze bio na prvom mestu, niti ima vise osvojenih mastersa, a vala niti ce imati vise grand slemova….

misko

pre 2 godine

Da du znali koliko ce Novak osvojiti GS oni bi još pre 10 godina uveli ocene za lepršavost i umetnički utisak ali na njihovu žalost nisu pa se još uvek najviše računaju GS I MASTERS pobede.

Sabre

pre 2 godine

Tebra i mene da je gazio tokom cele karijere kao tebe i ja bih verovatno to mislio. E sad, oni sto imaju pozitivan bilans protiv njega kako god da okrenes i prakticno u svakoj kategoriji koja je relevantna za tenis.. oni malo drugacije misle, rekao bih.

Strahinja

pre 2 godine

Ma kakav Federer pre je mnogo osvajao Ali kad su dosli Nadal I djokovic teze je uspeo da osvoja gs bolje uporedi pre djokovica I Nadal I u vreme njih videces da je bio uspesan samo zbog slabije konkurencije

danijel

pre 2 godine

dok je stari znanac pobedjivao, bilo je vrlo otvoreno i objektivno pitanje. Od Kad je Nole krenuo, postalo je jako subjektivno...