Tenis 79

Četvrtak, 19.08.2021.

20:30

Medvedev sve više ugrožava Đokovića

Ruski teniser Danil Medvedev igra sjajno na severnoameričkoj turneji na betonu.

Medvedev sve više ugrožava Ðokoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Sim69

pre 2 godine

Ne vidim u čemu je tu problem? Ako Medvedev, osim što je osvojio turnir u Torontu, osvoji i Sinsinati i USO, onda i treba da bude br. 1. Na kraju krajeva i to se mora jednom desiti.

Nole, Med, pa ostali

pre 2 godine

Medvedev je, posle Noleta, vec dve godine najbolji teniser. Jedino je steta (nije dok Nole uzima) da dodje na prvo mesto bez ijednog osvojenog GS.

Ovako

pre 2 godine

Razumem da je teško zarađivati plate pišući svakodnevno nešto novo ili zanimljivo.
Normalno je da u sportu ništa nije večno, pa tako ni Novakovo prvo mesto na ATP listama i od toga ne treba praviti dramu.
Jednom će se i to desiti, a pre toga valja pokušati na USOpen 2021.
Ne mora ga osvojiti, ali ako uspe, stigao je tamo gde je pošao pre 20 godina...

Milan_PT

pre 2 godine

Od avgusta vise ne vazi pravilo da se racunaju bodovi iz 2019. Novak sa US opena brani 0 poena.
(D, 20. avgust 2021 09:34)

Od avgusta ove godine se više ne produžavaju svi poeni osvojeni 2019, ali do tih turnira koji će se odigrati u narednih godinu dana, i dalje su važeći ti poeni, tačnije pola tih poena. U ovom trenutku, do ponedeljka, Novak i Medvedev imaju po 1000 poena iz Sinsinatija 2019 i 2020. U ponedeljak im se brišu i upisuju novoosvojeni. Jedina razlika je u tome da za turnire, koji su igrani pre avgusta 2019 važi samo pola poena. Poslednji takav turnir je Masters u Kanadi i 50% poena osvojenih 2019 važe do avgusta 2022. Nadal, kao pobednik 2019, imaće na svom računu 500 poena još godinu dana, a do pre par nedelja imao je svih 1000.
Na ATP sajtu, uz profil svakog igrača, postoji i rubrika "rankings breakdown" sa svim informacijama: koliko i kad je osvojeno na kom turniru, do kog datuma važe ti poeni, itd. Tamo se može videti da Novak ima 180 poena iz 2019 sa US Opena...

Tedy

pre 2 godine

Da strašno ga ugrožavaju!? ?
Period godine kada se opet sumnja u Đokovićeve domete, pa se onda posle US opena kao svi iznenadimo, kada ga Nole osvoji.... A mi onda opet shvatimo zapravo koliko je on bolji i kompletniji igrač od svakog Medvedeva, Cicipasa, Beretinija, Zvereva, ili Buste.... itd......

'Oću majko,' oću...

pre 2 godine

Apsolutno je irelevantno da li ce izgubiti prvo mesto, važni su samo GS.

Već drži rekord po broju nedelja na prvom.

Stojan

pre 2 godine

Mnogi pišu da Medvedev ali Busta sigurno osvajaju USA open. Ja mislim da za Novaka nije bitno prvo mjesto, vec mastersi i GS. Mastersi su dobri za pripremu za GS. Bravo za sve dobre mečeve ove godine. Samo tako naprijed. Idemo dalje. Dobri mečevi su bitni za dobru formu.

Milan_PT

pre 2 godine

Ne računajući Sinsinati gde obojica brane po 1000 poena i gde će Medvedev uspeti da osvoji nove, do kraja godine Novak brani sledeće:
US Open 180
Tokijo 500
Šangaj 180
Beč 90
Pariz 1000
Završni turnir 400

dok Medvedev brani sledeće poene:
US Open 1200
S. Pitersburg 250
Šangaj 1000
Beč 90
Pariz 1000
Završni turnir 1500

Sve u svemu, Novak do kraja godine brani 2350, a Medvedev 5040. Lepa prednost, ali sve zavisi koliko će turnira Novaku rame dopustiti da učestvuje. Ovde treba dodati i Indijan Vels koji će se ove godine igrati u oktobru, ali to ne menja bitnije gornje brojke, jer Novak sa ovog turnira ima 23 poena, a Danil nijedan. Dakle, nakon US Opena, koji je naravno najbitniji turnir do kraja godine, igraće se 2 Mastersa 1000, samo jedan ATP500 turnir (Beč), a i to je pitanje ko će ga igrati, jer se igra neposredno pred Pariz. I naravno završni turnir.
Cicipas je tu mnogo opasniji od Medvedeva jer brani:
US Open 90
Šangaj 360
Peking 300
Bazel 180
Pariz 180
Završni turnir 1300

Cicipas brani 2410, skoro isto kao Novak, ali i zaostaje dosta poena, ali se može primetiti da za razliku od Medvedeva ima više prostora za napredak na tabeli, tako da je najverovatnije da će baš on na kraju godine biti drugi, iza Novaka.
Medvedev ima šansu da privremeno preuzme No1 poziciju, ako osvoji Sinsinati i US Open, a Novak ne prođe 1/4 finala u US Openu. I to je praktično jedina moguća promena ove godine...

The Player

pre 2 godine

Novak je do sada u sezoni propustio 4 mastersa i ako propusti IW ili Pariz (Šangaj se ne igra) sam će sebe dovesti u apsurdnu situaciju u kojoj je moguće da ne bude YE no.1 sa 3 ili čak 4 osvojema 4GS što bi bila velika šteta jer bi rekord od 7x biti YE no.1 bila ogromna stvar i teško oborivo čak i teže od 20GS pogotovo ako se u budućnosti budu igrali GS na 2 dobijena seta.Takođe mislim da Nole podcjenjuje i važnost najvećeg broja mastersa i završnih mastersa.Jesu GS najbitniji ali YE no.1 i mastersi su odmah tik iza njih.

Eugen

pre 2 godine

Uh sto bih se ja sekirao zbog toga sto nisam prvi na ATP listi. Postoji samo jedna vazna lista u tenisu, a Novak je na pravom putu da zaposedne vrh te liste i na tom vrhu ostane sledecih par decenija.

Myrthos

pre 2 godine

Dajte da budemo realni: sasvim je normalno da dolazi do smjene generacije. Medvedev očigledno uživa igrajući i ima ogromnu energiju; ni jednu od ove dvije karakteristike ne možemo nažalost prepoznati kod starijih igrača, da ih ne imenujem.

Kralj mača

pre 2 godine

Ако Ноле узме УС Опен, одмаћи ће им поново и на ранг и на рејс листи и до краја године тешко да ће га ико стићи на првом месту, јер ће имати лепу залиху. То ће моћи да се деси једино ако Ноле не буде играо ни Индијан Велс, ни Париз, а уз то кикса и на Завршном турниру у Торину. Мишљења сам да би Ноле требало да одигра Индијан Велс у октобру и да покуша што даље да догура на Завршном турниру. За париски мастерс нека сам процени, боље да игра њега него Беч, а и брани 1.000 бодова из Париза 2019. године, док из Беча брани само прошлогодишњих 90. Остају му та три турнира после УС Опена у периоду од два месеца, до краја сезоне. Није много, тако да треба то максимално одиграти.

stivi

pre 2 godine

Mnogi greše i pišu da Novak ne brani ništa na US Openu ali to nije tačno. Brani 180 poena iz 2019 jer je to bolji rezultat od nule koje ima u 2020 zbog diskvalifikacije. Ko ne veruje nek ide na zvaničan atp sajt i izabere renking za datum 31 avgust 2020, tad je počeo Us open i Novak je imao 10860. Posle izaberite 14 septembar 2020, to je nedelja posle us opena i videćete da Novak i dalje ima 10860. Dakle 180 iz 2019 nije izbrisano i te bodove će braniti sada. A ima i na wiki stranici za 2021 us open men singles ,kod sekcije seeded players, koliko poena brane teniseri.

Mare

pre 2 godine

Nek ga prestigne Medvedev ako baš mora, al' sledeće godine, sad je bitno da bude prvi i zbog rekorda i Samprasa, ako osvoji us open ostaje na prvom mestu
(Ronaldinjo, 19. avgust 2021 23

Kakvog Samprasa?? On ne drzi rekord.

Inace Djokovic na US openu ne brani ni jedan poen, jer je diskvalifikacijom prosle god izgubio sve osvojene bodove do tada. Tako da sada ako osvoji dobija 2000 bodova.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Imati 16 050 bodova , kao što je Novak imao 2016. i ne završiti godinu na mestu jedan je za verovali ili ne, pretekao ga je pošto poto Marej.

Sada pet godina posle Novak ima 3 grene slem titule koje donose 6000 bodova za ovu godinu i ne biti prvi je takođe za verovali ili ne.

I sada će neko da bude bolji od Novaka ove godine, a niko nije uzeo , do sada, ni jednu gren slem titulu !! ALI NIJE TO LAKO, JER JEDNA JE JJ a i RIOS, pa i Safina.

ZANIMLJIVO DA KADA JE JELENA JANKOVIĆ BILA PRVA BEZ GREN SLEM TITULE TO JE OVDE OMALOVAŽANO, BIĆE ZGODNO AKO SADA BUDE VELIČAN NEKO KO možda pretekne Novaka a bez gren slem titule ili recimo samo sa jednom !! Haahahahaaa...

Slobodan

pre 2 godine

Važno je ko će biti prvi na kraju sezone. Ako Cicipas (prvi izazivač za pobjednika sezone) osvoji Sinsinati razlika će biti nešto više od 1000 bodova za Novaka. Ključ je u Novakovim rukama. Ipak, mora nešto uzeti (US open, masters ili završni masters). Puno važnih turnira je propustio. Šteta bi bila da ispusti onu prednost na kraju zbog ona 3 GS.

Ronaldinjo

pre 2 godine

Nek ga prestigne Medvedev ako baš mora, al' sledeće godine, sad je bitno da bude prvi i zbog rekorda i Samprasa, ako osvoji us open ostaje na prvom mestu

kvisko

pre 2 godine

Meni bi bilo drago da bas Medvedev bude taj koji ce naslediti Novaka na prvom mestu ATP liste. Covek je pre svega ljudina a onda i izvanredan teniser.

Соко сиви

pre 2 godine

Ma nema šanse, jedino neka Novakova povreda do kraja godine. I Cicipas i Medvedev do ovog momenta imaju samo po jedan jedini osvojen masters ove sezone - ne postaje se broj 1 tek tako.

Billy

pre 2 godine

Bila bi nevidjena bruka i sramota da osvajac 3 GS ne zavrsi sezonu na prvom mjestu. US Open je bitan, ako Novak tu napravi bolji rezultat od Medvedeva i Cicipasa, onda 99% sezonu zavrsava na prvom mjestu.

Realni

pre 2 godine

Medvedev brani 1000 poena kao Djokovic... Jer su se prosle godine vazili bolji rezultat izmedju tog i 2019. godine turnira u Sinsinatiju... Ali ako osvoji tako na skoro 500 poena razlike dolazi... Posle Medvedev na US openu brani finale, Djokovic, 3,4 kolo ne secam se tacno...

Bojan

pre 2 godine

Ma Nole osvaja US open, samim tim je prvi do kraja godine, Medvedev brani dosta bodova, to će biti nekih 360 nedelja na prvom mestu, znači, niko, nikad ga neće stići!

sveti dres

pre 2 godine

I Nole i Medvedev brane po 1000 poena, jer je Danil osvojio ovaj turnir 2019, a bodovi se nisu brisali. svakako, razlika ce biti manja svakom Danilovom pobedom

Nal Bandi

pre 2 godine

Ugrozavaju ga Tsitsipas na prvom mestu pa onda i Medvedev, moguce je da obrnu mesta nakon Sinsinatija, pa da Medvedev bude drugi u ,,rejs"listi za ovu godinu.
Njih dvojica ga ugrozavaju jer Djokovic pre svega malo igra, pa se teoretski moze desiti da ne bude prvi u godini u kojoj je osvojio tri ili cetiri GS (malo verovatno ako osvoji Njujork), sto bi stvarno bila velika steta...

Mohikanac_'91

pre 2 godine

Doktorirao je Nole br. nedelja na vrhu, sledeći su Grend Slemovi. Može Danil slobodno da preuzme štafetu što se njega tiče.

Znalac

pre 2 godine

ako Nole osvoji US open, dobija nekih 1500 bodova (otprilike) tako da ce biti zacementiran. Uostslom, nije vise ni bitno ako osvoji turnir jer je usao u legendu!

mm

pre 2 godine

Dzaba mu sto je odbranio proslogodisnje cetvrtfinale kad jos uvek ima bodove iz 2019 kada je uzeo titulu. Ako Nole dodje do polufinala US opena ostace prvi do kraja 2021 i verovatno i tamo nedge do marta sl godine najmanje.

Vici

pre 2 godine

Đoković ......12113
Medvedev ..10620
————————-
razlika ..........1493

GS 2000
WTF 1100-1500
WTM 1000
WT 500
WT 250

Medvedev bi to stigao veoma brzo kad Nole ne bi osvajao ništa.

Knez Miskin

pre 2 godine

Nije mi jasno zasto Djokovic nije igrao u Sinsinatiju. Nije realno da dodje na US Open posle ovolike pauze i osvoji ga. pre par godina sam citao analizu kako Djokovic kroz citavu karijeru pravi greskujer pravi preveliku pauzu izmedju Vimbldona i americke turneje. Zato ima tako malo titula iako mu podloga najvise odgovara

Aleksandar

pre 2 godine

Vrlo brzo će Medvedev biti novi lider na ATP listi.
Zbog svojih godina Đoković pravi sve veće pauze i propušta važne turnire.
Možda svi mi njegovi obožavaoci previše tražimo od njega

Kmekenro

pre 2 godine

Treba imati na umu da Djokovic nema ni jedan bod sa US opena, tako da ukoliko
zavrsi sa zezanjem u Crnoj Gori, i dodje do titule, zacementirace ovu godinu na prvom mestu.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Eh ugrožava videčemo tek posle US.opena gde Novak nebrani ništa poena zbog izbacivanja ako osvoji još barem godinu dana neče niko ugroziti prestolje Novaka Đokoviča.

Mare

pre 2 godine

Ugrožava Djokovića a lik do kraja godine brani oko 6000 poena. Novak ne brani ništa. I na rejs listi u 2021. Novak mu beži 3100 poena.

ime

pre 2 godine

Jeste Medvedev trenutno dosta blizu, ali je skoro nemoguce da prestigne Novaka do kraja godine. Samo na US Openu, Novak moze da vrati razliku na 2000-3000 poena (Djokovic brani 180, a Medvedev 1200).

Hak Fin

pre 2 godine

Prema zvanicnom sajtu ATP Novaku i Danilu se skida isti broj bodova, 1000 ove nedelje. Kako onda ulaskom u 1/4 Danil brani tu hiljadarku? Naravno da ne, Danil ako osvoji Cinci ostaje na 10.620, a Novak ide dole na 11113, prema tome na USO stize kao broj 1. E za dalje videcemo....

srle

pre 2 godine

Meda je u naletu, nema sumnje i možda u jednom trenutku bude prvi na listi. Međutim, ima on te crne rupe, kada ne može da pogodi ništa. Jedan loš dan na US Openu, pada sve u vodu što je uradio do sada. Verujem da Novak ima odgovor na US openu, koji će biti ključan ne samo u borbi za prvo mesto, već u borbi za najboljeg svih vremena.

Kg

pre 2 godine

Samo lagano. Jedan se fokusirao na 40 turnira godisnje a drugi na 4. Medo gotivan igrac, ali ne treba ni on da forsira. Da ne prodje kao Marej. Jurio po svaku cenu prvo mesto, pa sad hoda kao osamdesetogodisnjak.

Aki

pre 2 godine

Nebitno. Novak osvaja US Open i to je to. Kada je Marej jurio bodove, uspeo je da pretekne Novaka i uništio je telo od napora. Nadam se da se neće slično dogoditi Medvedevu.

Nal Bandi

pre 2 godine

Ugrozavaju ga Tsitsipas na prvom mestu pa onda i Medvedev, moguce je da obrnu mesta nakon Sinsinatija, pa da Medvedev bude drugi u ,,rejs"listi za ovu godinu.
Njih dvojica ga ugrozavaju jer Djokovic pre svega malo igra, pa se teoretski moze desiti da ne bude prvi u godini u kojoj je osvojio tri ili cetiri GS (malo verovatno ako osvoji Njujork), sto bi stvarno bila velika steta...

Bojan

pre 2 godine

Ma Nole osvaja US open, samim tim je prvi do kraja godine, Medvedev brani dosta bodova, to će biti nekih 360 nedelja na prvom mestu, znači, niko, nikad ga neće stići!

kvisko

pre 2 godine

Meni bi bilo drago da bas Medvedev bude taj koji ce naslediti Novaka na prvom mestu ATP liste. Covek je pre svega ljudina a onda i izvanredan teniser.

Slobodan

pre 2 godine

Važno je ko će biti prvi na kraju sezone. Ako Cicipas (prvi izazivač za pobjednika sezone) osvoji Sinsinati razlika će biti nešto više od 1000 bodova za Novaka. Ključ je u Novakovim rukama. Ipak, mora nešto uzeti (US open, masters ili završni masters). Puno važnih turnira je propustio. Šteta bi bila da ispusti onu prednost na kraju zbog ona 3 GS.

Mare

pre 2 godine

Nek ga prestigne Medvedev ako baš mora, al' sledeće godine, sad je bitno da bude prvi i zbog rekorda i Samprasa, ako osvoji us open ostaje na prvom mestu
(Ronaldinjo, 19. avgust 2021 23

Kakvog Samprasa?? On ne drzi rekord.

Inace Djokovic na US openu ne brani ni jedan poen, jer je diskvalifikacijom prosle god izgubio sve osvojene bodove do tada. Tako da sada ako osvoji dobija 2000 bodova.

Billy

pre 2 godine

Bila bi nevidjena bruka i sramota da osvajac 3 GS ne zavrsi sezonu na prvom mjestu. US Open je bitan, ako Novak tu napravi bolji rezultat od Medvedeva i Cicipasa, onda 99% sezonu zavrsava na prvom mjestu.

Mare

pre 2 godine

Ugrožava Djokovića a lik do kraja godine brani oko 6000 poena. Novak ne brani ništa. I na rejs listi u 2021. Novak mu beži 3100 poena.

mm

pre 2 godine

Dzaba mu sto je odbranio proslogodisnje cetvrtfinale kad jos uvek ima bodove iz 2019 kada je uzeo titulu. Ako Nole dodje do polufinala US opena ostace prvi do kraja 2021 i verovatno i tamo nedge do marta sl godine najmanje.

ime

pre 2 godine

Jeste Medvedev trenutno dosta blizu, ali je skoro nemoguce da prestigne Novaka do kraja godine. Samo na US Openu, Novak moze da vrati razliku na 2000-3000 poena (Djokovic brani 180, a Medvedev 1200).

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Imati 16 050 bodova , kao što je Novak imao 2016. i ne završiti godinu na mestu jedan je za verovali ili ne, pretekao ga je pošto poto Marej.

Sada pet godina posle Novak ima 3 grene slem titule koje donose 6000 bodova za ovu godinu i ne biti prvi je takođe za verovali ili ne.

I sada će neko da bude bolji od Novaka ove godine, a niko nije uzeo , do sada, ni jednu gren slem titulu !! ALI NIJE TO LAKO, JER JEDNA JE JJ a i RIOS, pa i Safina.

ZANIMLJIVO DA KADA JE JELENA JANKOVIĆ BILA PRVA BEZ GREN SLEM TITULE TO JE OVDE OMALOVAŽANO, BIĆE ZGODNO AKO SADA BUDE VELIČAN NEKO KO možda pretekne Novaka a bez gren slem titule ili recimo samo sa jednom !! Haahahahaaa...

Kmekenro

pre 2 godine

Treba imati na umu da Djokovic nema ni jedan bod sa US opena, tako da ukoliko
zavrsi sa zezanjem u Crnoj Gori, i dodje do titule, zacementirace ovu godinu na prvom mestu.

Соко сиви

pre 2 godine

Ma nema šanse, jedino neka Novakova povreda do kraja godine. I Cicipas i Medvedev do ovog momenta imaju samo po jedan jedini osvojen masters ove sezone - ne postaje se broj 1 tek tako.

srle

pre 2 godine

Meda je u naletu, nema sumnje i možda u jednom trenutku bude prvi na listi. Međutim, ima on te crne rupe, kada ne može da pogodi ništa. Jedan loš dan na US Openu, pada sve u vodu što je uradio do sada. Verujem da Novak ima odgovor na US openu, koji će biti ključan ne samo u borbi za prvo mesto, već u borbi za najboljeg svih vremena.

Kg

pre 2 godine

Samo lagano. Jedan se fokusirao na 40 turnira godisnje a drugi na 4. Medo gotivan igrac, ali ne treba ni on da forsira. Da ne prodje kao Marej. Jurio po svaku cenu prvo mesto, pa sad hoda kao osamdesetogodisnjak.

Aleksandar

pre 2 godine

Vrlo brzo će Medvedev biti novi lider na ATP listi.
Zbog svojih godina Đoković pravi sve veće pauze i propušta važne turnire.
Možda svi mi njegovi obožavaoci previše tražimo od njega

Hak Fin

pre 2 godine

Prema zvanicnom sajtu ATP Novaku i Danilu se skida isti broj bodova, 1000 ove nedelje. Kako onda ulaskom u 1/4 Danil brani tu hiljadarku? Naravno da ne, Danil ako osvoji Cinci ostaje na 10.620, a Novak ide dole na 11113, prema tome na USO stize kao broj 1. E za dalje videcemo....

Aki

pre 2 godine

Nebitno. Novak osvaja US Open i to je to. Kada je Marej jurio bodove, uspeo je da pretekne Novaka i uništio je telo od napora. Nadam se da se neće slično dogoditi Medvedevu.

Milan_PT

pre 2 godine

Ne računajući Sinsinati gde obojica brane po 1000 poena i gde će Medvedev uspeti da osvoji nove, do kraja godine Novak brani sledeće:
US Open 180
Tokijo 500
Šangaj 180
Beč 90
Pariz 1000
Završni turnir 400

dok Medvedev brani sledeće poene:
US Open 1200
S. Pitersburg 250
Šangaj 1000
Beč 90
Pariz 1000
Završni turnir 1500

Sve u svemu, Novak do kraja godine brani 2350, a Medvedev 5040. Lepa prednost, ali sve zavisi koliko će turnira Novaku rame dopustiti da učestvuje. Ovde treba dodati i Indijan Vels koji će se ove godine igrati u oktobru, ali to ne menja bitnije gornje brojke, jer Novak sa ovog turnira ima 23 poena, a Danil nijedan. Dakle, nakon US Opena, koji je naravno najbitniji turnir do kraja godine, igraće se 2 Mastersa 1000, samo jedan ATP500 turnir (Beč), a i to je pitanje ko će ga igrati, jer se igra neposredno pred Pariz. I naravno završni turnir.
Cicipas je tu mnogo opasniji od Medvedeva jer brani:
US Open 90
Šangaj 360
Peking 300
Bazel 180
Pariz 180
Završni turnir 1300

Cicipas brani 2410, skoro isto kao Novak, ali i zaostaje dosta poena, ali se može primetiti da za razliku od Medvedeva ima više prostora za napredak na tabeli, tako da je najverovatnije da će baš on na kraju godine biti drugi, iza Novaka.
Medvedev ima šansu da privremeno preuzme No1 poziciju, ako osvoji Sinsinati i US Open, a Novak ne prođe 1/4 finala u US Openu. I to je praktično jedina moguća promena ove godine...

Mohikanac_'91

pre 2 godine

Doktorirao je Nole br. nedelja na vrhu, sledeći su Grend Slemovi. Može Danil slobodno da preuzme štafetu što se njega tiče.

Znalac

pre 2 godine

ako Nole osvoji US open, dobija nekih 1500 bodova (otprilike) tako da ce biti zacementiran. Uostslom, nije vise ni bitno ako osvoji turnir jer je usao u legendu!

'Oću majko,' oću...

pre 2 godine

Apsolutno je irelevantno da li ce izgubiti prvo mesto, važni su samo GS.

Već drži rekord po broju nedelja na prvom.

The Player

pre 2 godine

Novak je do sada u sezoni propustio 4 mastersa i ako propusti IW ili Pariz (Šangaj se ne igra) sam će sebe dovesti u apsurdnu situaciju u kojoj je moguće da ne bude YE no.1 sa 3 ili čak 4 osvojema 4GS što bi bila velika šteta jer bi rekord od 7x biti YE no.1 bila ogromna stvar i teško oborivo čak i teže od 20GS pogotovo ako se u budućnosti budu igrali GS na 2 dobijena seta.Takođe mislim da Nole podcjenjuje i važnost najvećeg broja mastersa i završnih mastersa.Jesu GS najbitniji ali YE no.1 i mastersi su odmah tik iza njih.

Realni

pre 2 godine

Medvedev brani 1000 poena kao Djokovic... Jer su se prosle godine vazili bolji rezultat izmedju tog i 2019. godine turnira u Sinsinatiju... Ali ako osvoji tako na skoro 500 poena razlike dolazi... Posle Medvedev na US openu brani finale, Djokovic, 3,4 kolo ne secam se tacno...

sveti dres

pre 2 godine

I Nole i Medvedev brane po 1000 poena, jer je Danil osvojio ovaj turnir 2019, a bodovi se nisu brisali. svakako, razlika ce biti manja svakom Danilovom pobedom

Ronaldinjo

pre 2 godine

Nek ga prestigne Medvedev ako baš mora, al' sledeće godine, sad je bitno da bude prvi i zbog rekorda i Samprasa, ako osvoji us open ostaje na prvom mestu

slaviša šmigič

pre 2 godine

Eh ugrožava videčemo tek posle US.opena gde Novak nebrani ništa poena zbog izbacivanja ako osvoji još barem godinu dana neče niko ugroziti prestolje Novaka Đokoviča.

Kralj mača

pre 2 godine

Ако Ноле узме УС Опен, одмаћи ће им поново и на ранг и на рејс листи и до краја године тешко да ће га ико стићи на првом месту, јер ће имати лепу залиху. То ће моћи да се деси једино ако Ноле не буде играо ни Индијан Велс, ни Париз, а уз то кикса и на Завршном турниру у Торину. Мишљења сам да би Ноле требало да одигра Индијан Велс у октобру и да покуша што даље да догура на Завршном турниру. За париски мастерс нека сам процени, боље да игра њега него Беч, а и брани 1.000 бодова из Париза 2019. године, док из Беча брани само прошлогодишњих 90. Остају му та три турнира после УС Опена у периоду од два месеца, до краја сезоне. Није много, тако да треба то максимално одиграти.

Knez Miskin

pre 2 godine

Nije mi jasno zasto Djokovic nije igrao u Sinsinatiju. Nije realno da dodje na US Open posle ovolike pauze i osvoji ga. pre par godina sam citao analizu kako Djokovic kroz citavu karijeru pravi greskujer pravi preveliku pauzu izmedju Vimbldona i americke turneje. Zato ima tako malo titula iako mu podloga najvise odgovara

Vici

pre 2 godine

Đoković ......12113
Medvedev ..10620
————————-
razlika ..........1493

GS 2000
WTF 1100-1500
WTM 1000
WT 500
WT 250

Medvedev bi to stigao veoma brzo kad Nole ne bi osvajao ništa.

Tedy

pre 2 godine

Da strašno ga ugrožavaju!? ?
Period godine kada se opet sumnja u Đokovićeve domete, pa se onda posle US opena kao svi iznenadimo, kada ga Nole osvoji.... A mi onda opet shvatimo zapravo koliko je on bolji i kompletniji igrač od svakog Medvedeva, Cicipasa, Beretinija, Zvereva, ili Buste.... itd......

Stojan

pre 2 godine

Mnogi pišu da Medvedev ali Busta sigurno osvajaju USA open. Ja mislim da za Novaka nije bitno prvo mjesto, vec mastersi i GS. Mastersi su dobri za pripremu za GS. Bravo za sve dobre mečeve ove godine. Samo tako naprijed. Idemo dalje. Dobri mečevi su bitni za dobru formu.

Myrthos

pre 2 godine

Dajte da budemo realni: sasvim je normalno da dolazi do smjene generacije. Medvedev očigledno uživa igrajući i ima ogromnu energiju; ni jednu od ove dvije karakteristike ne možemo nažalost prepoznati kod starijih igrača, da ih ne imenujem.

Ovako

pre 2 godine

Razumem da je teško zarađivati plate pišući svakodnevno nešto novo ili zanimljivo.
Normalno je da u sportu ništa nije večno, pa tako ni Novakovo prvo mesto na ATP listama i od toga ne treba praviti dramu.
Jednom će se i to desiti, a pre toga valja pokušati na USOpen 2021.
Ne mora ga osvojiti, ali ako uspe, stigao je tamo gde je pošao pre 20 godina...

Eugen

pre 2 godine

Uh sto bih se ja sekirao zbog toga sto nisam prvi na ATP listi. Postoji samo jedna vazna lista u tenisu, a Novak je na pravom putu da zaposedne vrh te liste i na tom vrhu ostane sledecih par decenija.

stivi

pre 2 godine

Mnogi greše i pišu da Novak ne brani ništa na US Openu ali to nije tačno. Brani 180 poena iz 2019 jer je to bolji rezultat od nule koje ima u 2020 zbog diskvalifikacije. Ko ne veruje nek ide na zvaničan atp sajt i izabere renking za datum 31 avgust 2020, tad je počeo Us open i Novak je imao 10860. Posle izaberite 14 septembar 2020, to je nedelja posle us opena i videćete da Novak i dalje ima 10860. Dakle 180 iz 2019 nije izbrisano i te bodove će braniti sada. A ima i na wiki stranici za 2021 us open men singles ,kod sekcije seeded players, koliko poena brane teniseri.

Milan_PT

pre 2 godine

Od avgusta vise ne vazi pravilo da se racunaju bodovi iz 2019. Novak sa US opena brani 0 poena.
(D, 20. avgust 2021 09:34)

Od avgusta ove godine se više ne produžavaju svi poeni osvojeni 2019, ali do tih turnira koji će se odigrati u narednih godinu dana, i dalje su važeći ti poeni, tačnije pola tih poena. U ovom trenutku, do ponedeljka, Novak i Medvedev imaju po 1000 poena iz Sinsinatija 2019 i 2020. U ponedeljak im se brišu i upisuju novoosvojeni. Jedina razlika je u tome da za turnire, koji su igrani pre avgusta 2019 važi samo pola poena. Poslednji takav turnir je Masters u Kanadi i 50% poena osvojenih 2019 važe do avgusta 2022. Nadal, kao pobednik 2019, imaće na svom računu 500 poena još godinu dana, a do pre par nedelja imao je svih 1000.
Na ATP sajtu, uz profil svakog igrača, postoji i rubrika "rankings breakdown" sa svim informacijama: koliko i kad je osvojeno na kom turniru, do kog datuma važe ti poeni, itd. Tamo se može videti da Novak ima 180 poena iz 2019 sa US Opena...

Nole, Med, pa ostali

pre 2 godine

Medvedev je, posle Noleta, vec dve godine najbolji teniser. Jedino je steta (nije dok Nole uzima) da dodje na prvo mesto bez ijednog osvojenog GS.

Sim69

pre 2 godine

Ne vidim u čemu je tu problem? Ako Medvedev, osim što je osvojio turnir u Torontu, osvoji i Sinsinati i USO, onda i treba da bude br. 1. Na kraju krajeva i to se mora jednom desiti.

Realni

pre 2 godine

Medvedev brani 1000 poena kao Djokovic... Jer su se prosle godine vazili bolji rezultat izmedju tog i 2019. godine turnira u Sinsinatiju... Ali ako osvoji tako na skoro 500 poena razlike dolazi... Posle Medvedev na US openu brani finale, Djokovic, 3,4 kolo ne secam se tacno...

Mare

pre 2 godine

Nek ga prestigne Medvedev ako baš mora, al' sledeće godine, sad je bitno da bude prvi i zbog rekorda i Samprasa, ako osvoji us open ostaje na prvom mestu
(Ronaldinjo, 19. avgust 2021 23

Kakvog Samprasa?? On ne drzi rekord.

Inace Djokovic na US openu ne brani ni jedan poen, jer je diskvalifikacijom prosle god izgubio sve osvojene bodove do tada. Tako da sada ako osvoji dobija 2000 bodova.

Ronaldinjo

pre 2 godine

Nek ga prestigne Medvedev ako baš mora, al' sledeće godine, sad je bitno da bude prvi i zbog rekorda i Samprasa, ako osvoji us open ostaje na prvom mestu

Bojan

pre 2 godine

Ma Nole osvaja US open, samim tim je prvi do kraja godine, Medvedev brani dosta bodova, to će biti nekih 360 nedelja na prvom mestu, znači, niko, nikad ga neće stići!

Nal Bandi

pre 2 godine

Ugrozavaju ga Tsitsipas na prvom mestu pa onda i Medvedev, moguce je da obrnu mesta nakon Sinsinatija, pa da Medvedev bude drugi u ,,rejs"listi za ovu godinu.
Njih dvojica ga ugrozavaju jer Djokovic pre svega malo igra, pa se teoretski moze desiti da ne bude prvi u godini u kojoj je osvojio tri ili cetiri GS (malo verovatno ako osvoji Njujork), sto bi stvarno bila velika steta...

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Imati 16 050 bodova , kao što je Novak imao 2016. i ne završiti godinu na mestu jedan je za verovali ili ne, pretekao ga je pošto poto Marej.

Sada pet godina posle Novak ima 3 grene slem titule koje donose 6000 bodova za ovu godinu i ne biti prvi je takođe za verovali ili ne.

I sada će neko da bude bolji od Novaka ove godine, a niko nije uzeo , do sada, ni jednu gren slem titulu !! ALI NIJE TO LAKO, JER JEDNA JE JJ a i RIOS, pa i Safina.

ZANIMLJIVO DA KADA JE JELENA JANKOVIĆ BILA PRVA BEZ GREN SLEM TITULE TO JE OVDE OMALOVAŽANO, BIĆE ZGODNO AKO SADA BUDE VELIČAN NEKO KO možda pretekne Novaka a bez gren slem titule ili recimo samo sa jednom !! Haahahahaaa...

Knez Miskin

pre 2 godine

Nije mi jasno zasto Djokovic nije igrao u Sinsinatiju. Nije realno da dodje na US Open posle ovolike pauze i osvoji ga. pre par godina sam citao analizu kako Djokovic kroz citavu karijeru pravi greskujer pravi preveliku pauzu izmedju Vimbldona i americke turneje. Zato ima tako malo titula iako mu podloga najvise odgovara

Znalac

pre 2 godine

ako Nole osvoji US open, dobija nekih 1500 bodova (otprilike) tako da ce biti zacementiran. Uostslom, nije vise ni bitno ako osvoji turnir jer je usao u legendu!

kvisko

pre 2 godine

Meni bi bilo drago da bas Medvedev bude taj koji ce naslediti Novaka na prvom mestu ATP liste. Covek je pre svega ljudina a onda i izvanredan teniser.

Aleksandar

pre 2 godine

Vrlo brzo će Medvedev biti novi lider na ATP listi.
Zbog svojih godina Đoković pravi sve veće pauze i propušta važne turnire.
Možda svi mi njegovi obožavaoci previše tražimo od njega

ime

pre 2 godine

Jeste Medvedev trenutno dosta blizu, ali je skoro nemoguce da prestigne Novaka do kraja godine. Samo na US Openu, Novak moze da vrati razliku na 2000-3000 poena (Djokovic brani 180, a Medvedev 1200).

mm

pre 2 godine

Dzaba mu sto je odbranio proslogodisnje cetvrtfinale kad jos uvek ima bodove iz 2019 kada je uzeo titulu. Ako Nole dodje do polufinala US opena ostace prvi do kraja 2021 i verovatno i tamo nedge do marta sl godine najmanje.

sveti dres

pre 2 godine

I Nole i Medvedev brane po 1000 poena, jer je Danil osvojio ovaj turnir 2019, a bodovi se nisu brisali. svakako, razlika ce biti manja svakom Danilovom pobedom

Соко сиви

pre 2 godine

Ma nema šanse, jedino neka Novakova povreda do kraja godine. I Cicipas i Medvedev do ovog momenta imaju samo po jedan jedini osvojen masters ove sezone - ne postaje se broj 1 tek tako.

Stojan

pre 2 godine

Mnogi pišu da Medvedev ali Busta sigurno osvajaju USA open. Ja mislim da za Novaka nije bitno prvo mjesto, vec mastersi i GS. Mastersi su dobri za pripremu za GS. Bravo za sve dobre mečeve ove godine. Samo tako naprijed. Idemo dalje. Dobri mečevi su bitni za dobru formu.

Kg

pre 2 godine

Samo lagano. Jedan se fokusirao na 40 turnira godisnje a drugi na 4. Medo gotivan igrac, ali ne treba ni on da forsira. Da ne prodje kao Marej. Jurio po svaku cenu prvo mesto, pa sad hoda kao osamdesetogodisnjak.

Billy

pre 2 godine

Bila bi nevidjena bruka i sramota da osvajac 3 GS ne zavrsi sezonu na prvom mjestu. US Open je bitan, ako Novak tu napravi bolji rezultat od Medvedeva i Cicipasa, onda 99% sezonu zavrsava na prvom mjestu.

Kmekenro

pre 2 godine

Treba imati na umu da Djokovic nema ni jedan bod sa US opena, tako da ukoliko
zavrsi sa zezanjem u Crnoj Gori, i dodje do titule, zacementirace ovu godinu na prvom mestu.

'Oću majko,' oću...

pre 2 godine

Apsolutno je irelevantno da li ce izgubiti prvo mesto, važni su samo GS.

Već drži rekord po broju nedelja na prvom.

srle

pre 2 godine

Meda je u naletu, nema sumnje i možda u jednom trenutku bude prvi na listi. Međutim, ima on te crne rupe, kada ne može da pogodi ništa. Jedan loš dan na US Openu, pada sve u vodu što je uradio do sada. Verujem da Novak ima odgovor na US openu, koji će biti ključan ne samo u borbi za prvo mesto, već u borbi za najboljeg svih vremena.

Mohikanac_'91

pre 2 godine

Doktorirao je Nole br. nedelja na vrhu, sledeći su Grend Slemovi. Može Danil slobodno da preuzme štafetu što se njega tiče.

Vici

pre 2 godine

Đoković ......12113
Medvedev ..10620
————————-
razlika ..........1493

GS 2000
WTF 1100-1500
WTM 1000
WT 500
WT 250

Medvedev bi to stigao veoma brzo kad Nole ne bi osvajao ništa.

stivi

pre 2 godine

Mnogi greše i pišu da Novak ne brani ništa na US Openu ali to nije tačno. Brani 180 poena iz 2019 jer je to bolji rezultat od nule koje ima u 2020 zbog diskvalifikacije. Ko ne veruje nek ide na zvaničan atp sajt i izabere renking za datum 31 avgust 2020, tad je počeo Us open i Novak je imao 10860. Posle izaberite 14 septembar 2020, to je nedelja posle us opena i videćete da Novak i dalje ima 10860. Dakle 180 iz 2019 nije izbrisano i te bodove će braniti sada. A ima i na wiki stranici za 2021 us open men singles ,kod sekcije seeded players, koliko poena brane teniseri.

The Player

pre 2 godine

Novak je do sada u sezoni propustio 4 mastersa i ako propusti IW ili Pariz (Šangaj se ne igra) sam će sebe dovesti u apsurdnu situaciju u kojoj je moguće da ne bude YE no.1 sa 3 ili čak 4 osvojema 4GS što bi bila velika šteta jer bi rekord od 7x biti YE no.1 bila ogromna stvar i teško oborivo čak i teže od 20GS pogotovo ako se u budućnosti budu igrali GS na 2 dobijena seta.Takođe mislim da Nole podcjenjuje i važnost najvećeg broja mastersa i završnih mastersa.Jesu GS najbitniji ali YE no.1 i mastersi su odmah tik iza njih.

Milan_PT

pre 2 godine

Ne računajući Sinsinati gde obojica brane po 1000 poena i gde će Medvedev uspeti da osvoji nove, do kraja godine Novak brani sledeće:
US Open 180
Tokijo 500
Šangaj 180
Beč 90
Pariz 1000
Završni turnir 400

dok Medvedev brani sledeće poene:
US Open 1200
S. Pitersburg 250
Šangaj 1000
Beč 90
Pariz 1000
Završni turnir 1500

Sve u svemu, Novak do kraja godine brani 2350, a Medvedev 5040. Lepa prednost, ali sve zavisi koliko će turnira Novaku rame dopustiti da učestvuje. Ovde treba dodati i Indijan Vels koji će se ove godine igrati u oktobru, ali to ne menja bitnije gornje brojke, jer Novak sa ovog turnira ima 23 poena, a Danil nijedan. Dakle, nakon US Opena, koji je naravno najbitniji turnir do kraja godine, igraće se 2 Mastersa 1000, samo jedan ATP500 turnir (Beč), a i to je pitanje ko će ga igrati, jer se igra neposredno pred Pariz. I naravno završni turnir.
Cicipas je tu mnogo opasniji od Medvedeva jer brani:
US Open 90
Šangaj 360
Peking 300
Bazel 180
Pariz 180
Završni turnir 1300

Cicipas brani 2410, skoro isto kao Novak, ali i zaostaje dosta poena, ali se može primetiti da za razliku od Medvedeva ima više prostora za napredak na tabeli, tako da je najverovatnije da će baš on na kraju godine biti drugi, iza Novaka.
Medvedev ima šansu da privremeno preuzme No1 poziciju, ako osvoji Sinsinati i US Open, a Novak ne prođe 1/4 finala u US Openu. I to je praktično jedina moguća promena ove godine...

Hak Fin

pre 2 godine

Prema zvanicnom sajtu ATP Novaku i Danilu se skida isti broj bodova, 1000 ove nedelje. Kako onda ulaskom u 1/4 Danil brani tu hiljadarku? Naravno da ne, Danil ako osvoji Cinci ostaje na 10.620, a Novak ide dole na 11113, prema tome na USO stize kao broj 1. E za dalje videcemo....

Mare

pre 2 godine

Ugrožava Djokovića a lik do kraja godine brani oko 6000 poena. Novak ne brani ništa. I na rejs listi u 2021. Novak mu beži 3100 poena.

Aki

pre 2 godine

Nebitno. Novak osvaja US Open i to je to. Kada je Marej jurio bodove, uspeo je da pretekne Novaka i uništio je telo od napora. Nadam se da se neće slično dogoditi Medvedevu.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Eh ugrožava videčemo tek posle US.opena gde Novak nebrani ništa poena zbog izbacivanja ako osvoji još barem godinu dana neče niko ugroziti prestolje Novaka Đokoviča.

Slobodan

pre 2 godine

Važno je ko će biti prvi na kraju sezone. Ako Cicipas (prvi izazivač za pobjednika sezone) osvoji Sinsinati razlika će biti nešto više od 1000 bodova za Novaka. Ključ je u Novakovim rukama. Ipak, mora nešto uzeti (US open, masters ili završni masters). Puno važnih turnira je propustio. Šteta bi bila da ispusti onu prednost na kraju zbog ona 3 GS.

Sim69

pre 2 godine

Ne vidim u čemu je tu problem? Ako Medvedev, osim što je osvojio turnir u Torontu, osvoji i Sinsinati i USO, onda i treba da bude br. 1. Na kraju krajeva i to se mora jednom desiti.

Myrthos

pre 2 godine

Dajte da budemo realni: sasvim je normalno da dolazi do smjene generacije. Medvedev očigledno uživa igrajući i ima ogromnu energiju; ni jednu od ove dvije karakteristike ne možemo nažalost prepoznati kod starijih igrača, da ih ne imenujem.

Eugen

pre 2 godine

Uh sto bih se ja sekirao zbog toga sto nisam prvi na ATP listi. Postoji samo jedna vazna lista u tenisu, a Novak je na pravom putu da zaposedne vrh te liste i na tom vrhu ostane sledecih par decenija.

Tedy

pre 2 godine

Da strašno ga ugrožavaju!? ?
Period godine kada se opet sumnja u Đokovićeve domete, pa se onda posle US opena kao svi iznenadimo, kada ga Nole osvoji.... A mi onda opet shvatimo zapravo koliko je on bolji i kompletniji igrač od svakog Medvedeva, Cicipasa, Beretinija, Zvereva, ili Buste.... itd......

Milan_PT

pre 2 godine

Od avgusta vise ne vazi pravilo da se racunaju bodovi iz 2019. Novak sa US opena brani 0 poena.
(D, 20. avgust 2021 09:34)

Od avgusta ove godine se više ne produžavaju svi poeni osvojeni 2019, ali do tih turnira koji će se odigrati u narednih godinu dana, i dalje su važeći ti poeni, tačnije pola tih poena. U ovom trenutku, do ponedeljka, Novak i Medvedev imaju po 1000 poena iz Sinsinatija 2019 i 2020. U ponedeljak im se brišu i upisuju novoosvojeni. Jedina razlika je u tome da za turnire, koji su igrani pre avgusta 2019 važi samo pola poena. Poslednji takav turnir je Masters u Kanadi i 50% poena osvojenih 2019 važe do avgusta 2022. Nadal, kao pobednik 2019, imaće na svom računu 500 poena još godinu dana, a do pre par nedelja imao je svih 1000.
Na ATP sajtu, uz profil svakog igrača, postoji i rubrika "rankings breakdown" sa svim informacijama: koliko i kad je osvojeno na kom turniru, do kog datuma važe ti poeni, itd. Tamo se može videti da Novak ima 180 poena iz 2019 sa US Opena...

Ovako

pre 2 godine

Razumem da je teško zarađivati plate pišući svakodnevno nešto novo ili zanimljivo.
Normalno je da u sportu ništa nije večno, pa tako ni Novakovo prvo mesto na ATP listama i od toga ne treba praviti dramu.
Jednom će se i to desiti, a pre toga valja pokušati na USOpen 2021.
Ne mora ga osvojiti, ali ako uspe, stigao je tamo gde je pošao pre 20 godina...

Kralj mača

pre 2 godine

Ако Ноле узме УС Опен, одмаћи ће им поново и на ранг и на рејс листи и до краја године тешко да ће га ико стићи на првом месту, јер ће имати лепу залиху. То ће моћи да се деси једино ако Ноле не буде играо ни Индијан Велс, ни Париз, а уз то кикса и на Завршном турниру у Торину. Мишљења сам да би Ноле требало да одигра Индијан Велс у октобру и да покуша што даље да догура на Завршном турниру. За париски мастерс нека сам процени, боље да игра њега него Беч, а и брани 1.000 бодова из Париза 2019. године, док из Беча брани само прошлогодишњих 90. Остају му та три турнира после УС Опена у периоду од два месеца, до краја сезоне. Није много, тако да треба то максимално одиграти.

Nole, Med, pa ostali

pre 2 godine

Medvedev je, posle Noleta, vec dve godine najbolji teniser. Jedino je steta (nije dok Nole uzima) da dodje na prvo mesto bez ijednog osvojenog GS.