Tenis 40

Utorak, 17.08.2021.

13:45

"Federer nikad nije koristio privilegije"

Amerikanac Endi Rodik je komentarisao Rodžera Federera, koji je pre dva dana najavio novu operaciju kolena.

"Federer nikad nije koristio privilegije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

NADA

pre 2 godine

Demar ali i sam kazes da pokrece biznis sa Dzordamom pa to je onda biznis tj uvecanje zarade.Kakve to veze ima sa teniskom igrom?Rodzer jeste jedan od najvecih ali jedan od trojice za sada ali nikako najveci.Nama se zamera sto zdusno navijamo za Noleta i to sa razlogom a to velicas Rodzera sa poslovnim potezima kako i navukao sto vise paznje i cinio ga neprevazidjenim.Ali sto se tenisa tice bice prevazidjen.

GAJA

pre 2 godine

Dragana,ti si definitivno jako opterećena Novakovim uspehom i rezultatima.Na prošloj vesti držiš predavanje ,sada opet.Nikada nemoj od ljudi praviti Božanstva.Pročitaj šta je izjavio PodpreCednik teniskog saveza Nemačke.Šta je izjavio Direktor AO...Znači to nisu Novakovi navijači.Novakov jedini lakši žreb je bio sada Vimbldonu i to ne zbog žreba već zbog ispadanja svih potencijalnih mina.Pogledaj Nadalov kada je uzeo USO,a o žrebovima RFa ne treba trošiti reči .Kada nešto kometarišeš moraš i ponešto znati.Pogledaj koliko je puta do trofeja Novak dolazio preko bar dvojice,Rafa ,RF ili Marej...a koliko ostali.Šta je problem sa tim što je okrenuo Cicipasa.Od istog je Nadal izgubio na AO.Rekao sam ti juče-preključe,opusti se ,bez nerviranja jer 20=20 Ali sve ostalo je Na strani Novaka.Spinovanjem Eleganicje,i svega ostalog neće preokrenuti rezultat u Federerovu korist....

Čitajte makar malo

pre 2 godine

@mozda i objavite
Izabrali ste jednu nebitnu sitnicu iz najvece teniske karijere ikad vidjene, previdjajuci da nije takvu odluku doneo Atp, a ne Fed. Pokusajte da razumete da renis ne bi posrojao kao biznis u danasnjoj formi da se nije sve baziralo na Rodzerovoj sveukupnoj pojavi. Taj doprinos Fed i dalje daje kroz organizaciju i ksmpanju ta Lejver kup, takodje sa Majklom Dzordanom pokrece ogroman biznis u Nba-u itd.... jednostavno format osobe koja se jednom radja u svskom aspektu zivota. Citajte vise i nadam se da cete shvatiti zasto drugi nisu Fedu ni do kolena.
(Demar Derozan, 17. avgust 2021 19:51)

Bio je intervju s Federerom i on je izjavio da nikad ništa ne čita i da ga čitanje nikad nije zanimalo. Ne mislim na žutu štampu i komentare na portalima, o tome se nije izjašnjavao. Upravo oni koji čitaju ne mogu takvu osobu doživljavati kao veličinu i predstavljati ga kao uzor mladima. Sjajan je u onome čime se bavi i ni u čemu drugom se ne ističe. Ipak, najvažnije je da je dobar u onome čime se bavi i tome treba težiti, "nismo svi svemu dorasli". Na kraju ne mogu a da ne napišem, pa koliko god izgledalo kao parodija: " Ne čini sebi idola niti kakvoga lika!" To se, naravno, odnosi i na Đokovića, Mesija ili, da ne čuje zlo, nekog političara!

Sika

pre 2 godine

Endi je u pravu. Fed je gospodstvom svojim postavio lestvicu toliko visoko da je necostizna za druge. To je Boziji dar koji ne moze da se nauci, kupi i do koga se ne dolazi treningom od danas do sutra.
(Demar Derozan, 17. avgust 2021 18:31)

Gospodstvom.?? Pa bio bi i ja gospodin kad bi zapadni mediji o meni pisali sve naj naj naj.. iza Federera stoji citava jedna masinerija. Ta masinerija ne dozvoljava da se pise o Federerovim ispadima, npr onaj sraman interviju nakon poraza od Novaka na USO 2011(samo zamislite da je Novak to rekao za Rodzera), zatim ono sjedanje na Novakovu stolicu, toliko toga jos ima cega se sad ne mogu sjetiti. S druge strane imate Novaka o kome zapadni mediji pricaju samo o njegovim "manama", samo cekaju nebi li mu nesto napakovali, ne spominju uopste Novakove dobre stvari, ne pricaju kakvo je to zapravo dostignuce osvojiti to sve kada 10-15 godina igras konstantno na gostujucem terenu, u neprijateljskom ambijentu, o tom dostignucu se ne nigdje prica. Mediji su cudo, bas je tesko masi isprati mozak i nekog im predstaviti kao neko savrsenstvo(Federer). Stavite Rogera u Novakov polozaj da citavu karijeru igra na neprijateljskom terenu, garantujem da nebi osvojio vise od 10 GS.

Milan_PT

pre 2 godine

Koliko puta ponoviti, a dzabe je. Najvise odustajanja pre meca ima Nadal 6, Roger 5, a Novak samo 1 (Conga, Pariz). Odustajnja tokom meca Novak 13, Nadal 9, Roger 0. Znaci najvise nezavrsenih meceva, svojom odlukom ima, Nadal 15, Novak 14 i 1 diskvalifikaciju. A stalno se Novak apostrofira kao taj koji ima najvise predaja (racunaju se i one ore meca), a Nadal kao borac do kraja....
(Statistikom protivu mitova, 17. avgust 2021 19:38)

Ono što je najbitnije, jeste da, otkako je rešio svoj disajni problem, Novak je retko predavao mečeve. Tu treba i pridodati rekordnu 2011, koja je rekordna i po predajama, jer se u drugom delu te fantastične sezone Novak totalno fizički raspao. Svi se sećamo predaje uz suze na terenu u Dejvis Kupu Del Potru, a pre toga je predao i Mariju u finalu Sinsinatija. Odtada je prošlo skoro 10 godina i Novak je u međuvremenu predao samo 3 meča. 2016. Lopesu u Dubaiju, 2017. Berdihu u Vimbldonu i 2019. Vavrinki na US Openu. Više od 4 godine nije predao nijedan meč, po jedna predaja na više od 3 godine u proseku. U istom tom periodu Federer je odbio da izađe na megdan 4-ici igrača: 2012. Congi, 2014. Đokoviću, 2019. Cicipasu i 2021. Beretiniju. Za to vreme Rafa je predao 3 meča tokom igre (Del Potro, Čilić i Džumhur) i 5 mečeva bez igre (Mari, Granoljers, Krajinović, Šapovalov i Federer). Pa vi sami zaključite ko više predaje...

Dragana

pre 2 godine

ZSvaka rasprava sa Novakovim zaludjenim navijačima je besmislena, oni ima da kažu da je dan iako je jasno da je noć. Eto, Novak nije imao nikakve privilegije, nisu po njegovoj želji upropastili Dejvis kup, nisu na AO a sada i na USO izbacili linijske sudije, nikad nisu usporili podlogu na nijednom terenu, nikad mu nisu žrebovi bili laki, nikad mu niko nije predao,u poslednje tri godine ne zna se koji mu je protivnik bio teži na Grend slemovima od prvog kola, Medvedev i Cicipas su dušu ostavili na terenu ove godine u finalima sa njim, naročito Cicipas, kako se samo borio kao lav od prvog do poslednjeg poena od trećeg do petog seta, onaj Museti isto. A Fric lepio patike na AO pa ko zna šta je stavio u njih da bi leteo po terenu, kako ga samo nije sramota, Amerikanac je to... A kraljica Elizabeta sve to organizovala ali uzalud joj sve kad ser Endi Marej ima veštački kuk pa slabo nešto igra.

lal

pre 2 godine

(Ccc, 17. avgust 2021 17:42)
ti cak ni ne kapiras da si izvredjao dzordana, a ne novaka...
dzordan se bavio kolektivnim sportom i rezultati nisu zavisili samo od njega... smatra se za GOAT-a zato sto je u finalima imao 6/6...
da je promasivao dva vezana bacanja u sedmoj odlucujucoj utakmici za titulu, na sekund do kraja, pred 20 000 svojih navijaca u sred cikaga, da bi potom bio porazen u produzetku... I TO VISE PUTA... e onda bi mogao u istu recenicu sa federerom, ovako je neumesno...

Demar Derozan

pre 2 godine

@mozda i objavite
Izabrali ste jednu nebitnu sitnicu iz najvece teniske karijere ikad vidjene, previdjajuci da nije takvu odluku doneo Atp, a ne Fed. Pokusajte da razumete da renis ne bi posrojao kao biznis u danasnjoj formi da se nije sve baziralo na Rodzerovoj sveukupnoj pojavi. Taj doprinos Fed i dalje daje kroz organizaciju i ksmpanju ta Lejver kup, takodje sa Majklom Dzordanom pokrece ogroman biznis u Nba-u itd.... jednostavno format osobe koja se jednom radja u svskom aspektu zivota. Citajte vise i nadam se da cete shvatiti zasto drugi nisu Fedu ni do kolena.

Nexus

pre 2 godine

"Tužno je videti da stariji igrači moraju da prekinu jer njihovo telo ne može više", rekao je Rodik.

Da li ga je neko prisilio da igra do 40-e godine. Pohlepa za novcem i uzaludna želja da sačuva neki rekord mu nisu dozvolili da završi karijeru na "gospodski" način. Ovako će završiti kao obični prašinar. Zbog svega ovoga i ne može računati da će biti GOAT osim u očima svojih navijača.

John

pre 2 godine

"Treba napomenuti još jednu stvar – nikada nije predao nijedan mel. "
"Ali, on nije želeo da ukrade pažnju i veliki trenutak njegovog protivnika"

Obično ukrade šansu da ga uopšte i pobedi tako što preda meč i pre početka.
Možda poštuje protivnika, ali nimalo ne poštuje tenis.
Glavni "posao" tenisera je da igra tenis. A to podrazumeva da se izađe na teren i igra meč. Dokle? Do kraja, ili dok neko ne padne od umora, a može i oba, što su demonstrirali Nadal i Đoković u Melburnu - "lepršavka" bi posle tog finala iznelo na nosilima, a svakako bi plakao tri dana

I naravno da nije "koristio" privilegije - privilegije koriste njega. Ni jednu privilegiju nikad nije tražio, sve je dobijao "na izvol'te"

maxi

pre 2 godine

Federer ima od Jordana samo toliko da je super za promociju sporta koji igra. Druge stvari mu ne idu u prilog i ne bi ga poredio sa Jordanom. Mora mu se priznati da je oličenje tog nekog gospodskog mrsomudjenja koga je u tenisu i previše. Takvo je i podneblje sa kog dolazi. Inače me to užasno nervira u tenisu i više bih voleo da ne postoje tako strogi kodeski ponašanja van terena.

IP

pre 2 godine

@ccc
Apsolutno je netačno da Dzordan ne drži neke od najbitnijih rekorda, najviše prosečno poena po meču, isto to sto se tice plej-ofa i finala plej-ofa, najveći PER indeks korisnosti u celoj karijeri. Držao je preko 100 raznih rekorda, neki su u međuvremenu oboreni ali rekordi za to i služe. Ono sto ga cini najvećim je sto se dva puta povlacio i u tim trenucima je bio apsolutno najbolji igrač u ligi. Da je jurio samo rekorde lagano bi prestigao i Dzabarov rekord po broju poena.

Mister privilegija

pre 2 godine

FeDja, pa 6 praznih mesta, pa svi ostali sto se privilegija tice!

Svi dobri komentari osim onog da je Fedja tenis.
Posle tog komentara ni MJ vise nije kosarka. Najbolji ikad je Wilt za mene i tacka! To samo zato sto poredimo Fedju sa MJ-em.

možda i objavite

pre 2 godine

Endi je u pravu. Fed je gospodstvom svojim postavio lestvicu toliko visoko da je necostizna za druge. To je Boziji dar koji ne moze da se nauci, kupi i do koga se ne dolazi treningom od danas do sutra.
(Demar Derozan, 17. avgust 2021 18:31)

Pa zašto je sjedao na mjesto bolje rangiranog tenisera kad je bio lošije rangiran? Gospodin!?

Statistikom protivu mitova

pre 2 godine

Koliko puta ponoviti, a dzabe je. Najvise odustajanja pre meca ima Nadal 6, Roger 5, a Novak samo 1 (Conga, Pariz). Odustajnja tokom meca Novak 13, Nadal 9, Roger 0. Znaci najvise nezavrsenih meceva, svojom odlukom ima, Nadal 15, Novak 14 i 1 diskvalifikaciju. A stalno se Novak apostrofira kao taj koji ima najvise predaja (racunaju se i one ore meca), a Nadal kao borac do kraja....

Demar Derozan

pre 2 godine

Endi je u pravu. Fed je gospodstvom svojim postavio lestvicu toliko visoko da je necostizna za druge. To je Boziji dar koji ne moze da se nauci, kupi i do koga se ne dolazi treningom od danas do sutra.

Jar

pre 2 godine

@stevo, evo, uopste ga ne postujes jer nisi mogao da se suzdrzis da kazes kako je imao laksi put I kako je treci u Goat trci, mozemo da volimo RF ili ne, ali covek je tenis kao I MJ kosarka, ni MJ nije najbolji po statistikama, bukvalno ni jednoj jedinoj u NBA da sada kazemo e zbog toga je Goat...
(Ccc, 17. avgust 2021 17:42)

Kad cete se vec jednom urazumiti i prestati porediti individualne i ekipe sportove. U ekipnom sportu je moguce biti GOAT bez najbolje statistike, al kako da Federer bude GOAT kad lik nece biti vlasnik nijednog bitnog rekorda, plus jos ima katastrofalan H2H protiv svoja dva najveca rivala..?? Znaci Federer jedino može biti GOAT neobjektivnih navijača koji se vode emocijama a ne objektivnim činjenicama. GOAT a ni u čemu nije najbolji, hahahhah pa smiješno.

Hhhhh

pre 2 godine

Federer je najprivilegovaniji teniser u poslednjih 20 godina,uvek je igrao na centralnim terenima,i u najboljim terminima,što nije bio slučaj sa Djokovićem

stevo

pre 2 godine

@stevo, evo, uopste ga ne postujes jer nisi mogao da se suzdrzis da kazes kako je imao laksi put I kako je treci u Goat trci, mozemo da volimo RF ili ne, ali covek je tenis kao I MJ kosarka, ni MJ nije najbolji po statistikama,
bukvalno ni jednoj jedinoj u NBA da sada kazemo e zbog toga je Goat, jednostavno je covek podigao I promenio Kosarku e tako je I RF uz duzno postovanje Novaku I Nadalu, mozda ce Novak biti Goat I jeste Goat ali nije tenis I nikada nece biti ono sto je RF za tenis, na zalost ali je tako. I da dobijem zilion minusa I odgovora necu se uplitati u dalju raspravu jer to na ovim portalima nema smisla, kada krenu Novakovi ultra fanovi da mrze I napadaju svakog ko kaze nesto protiv Novaka, nema poente...
(Ccc, 17. avgust 2021 17:42

Federer jednostavno nije Dzordanov kalibar. Dzordan je najveći, od Federera je Novak veći. To govore rezultati, kao što govore za Dzordana.
Apsolutno nije istina da je Federer podigao tenis na viši nivo. Novak je bio taj koji je 2011 podigao ljestvicu toliko visoko da niko do dana današnjeg nije uspio da se približi. Kada Novak igra na svom nivou to je atomski tenis, ne postoji protivnik koji može da ga pobjedi. To uostalom govore bivši gs šampioni. Naravno da poštujem Federera i Nadala, ali Novaka najviše. Novak se bori sam protiv svih i pobjeđuje. Zato je Novak GOAT kao što je Dzordan. Rođa nije jer nije najbolji.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Krivo mi je samo što se Rodik povukao dok je još uvek imao pozitivan H2H sa Novakom...
Ali kako je na taj cvrčao kada je gubio je za novelu.

petar kralj

pre 2 godine

Ovaj ccc decko nije normalan uporedjuje Dzordana i Federera koji nemaju veze jedan sa drugim, Dzordan je pobedio sve svoje protivnike na terenu, nepobediv u finalu protiv igraca koji su u top 20 svih vremena nisu ga napravili novinari najboljim ikada, dok je povlasceni Federer pobedjivao nedorasle igrace mediji su ga proglasavali najboljim ikada i pre nego sto je oborio samprasov rekord ali onda su dosla dvojica bolji od njega i od njega vise nije ostalo nista. Ne nije federer tenis, federer je zapadna propaganda upakovan u ukrasni papir da izgleda lepo dok salje svaki drugi bekend na tribine, tenis je sljaka to nije federer sigurno, tenis je beton to nije federer, tenis je trava tu je federer ali samo zato sto se nije igrao wimbldon prosle godine inace ni tu ne bi bio. Dzordan nije najbolji ikada zbog leprsavosti i lepote nego zbog mentaliteta ubice, a to u tenisu nema federer nego jedan odavde

Bl

pre 2 godine

Vjerovatno se svi sjećate da je kultutno, uz naklon i srdačan osmijeh, zamolio Đokovića da mu ustupi mjesto koje je određeno za bolje rangiranog, da se, eto, malo podsjeti starih vremena i želja ga mine. Ne sjećate se? Tvrdite da je Federer samo tek tako sjeo na Đokovićevo mjesto? Zaboga! A kultura, a poštovanje, gospotski maniri i skromnost?

LOLčina na kvadrat!

pre 2 godine

Federer nikada nije koristio privilegije??? LOL :D :D :D Pa rodja je daleko najprivilegovaniji ne samo teniser vec sportas svih vremena!!! Ubedljivo! Nemo nikog ni blizu iza njega na listi. Doslovno sve su mu omogucili i uradili za njega i da bude po njegovom. Od povlastenih termina igranja u popodnevnim ili vecernjim satima, preko toga kakve loptice zeli da budu na turnirima do podloge koju su prilagodili njemu i njegovoj igri. Ali ni to nije sve. Imao je on itekako povlastene zrebove, a jadnom Cilicu cak nisu ni rekl da ce finale AO 2017 ili 2018 igrati pod zatvorenim krovom iako je bilo verdo nebo bez najmanjeg povetarca. Znaci Cilic trenira vani a dzemperko trenira unutra jer zna da ce biti krov zatvoren. Samo za njega! Potpun drugaciji uslovi. ALi ima tu jos toga... Osim sto je rodja bio tesko privilegovan i njegovi protivnici su bili stavljeni i to namerno u tesku poziciju - a sve da bi se rodji olaksalo! Setite se kada je Djokovic igrao mec na AO u podne na 39 stepeni (zrak) a podloga je bila na 68 stepeni??? Isti dan, rodja je igrao po noci! Pa onda, u prognozi RG kisa a oni stave RF da igra pre kise, Djokovic prvi na listi igra bas kad pocen padati kisa i mec mu se pomera za drugi dan pa ima manje odmora... Ma lako moze roman da se napise o privilegijama koje je rodja imao. Ako neko nije nikad imao bas ni jendu privilegiju onda je to Djokovic. A rodja je daleko daleko najprivilegovaniji teniser i sportas svih vremena!!!

Ccc

pre 2 godine

@stevo, evo, uopste ga ne postujes jer nisi mogao da se suzdrzis da kazes kako je imao laksi put I kako je treci u Goat trci, mozemo da volimo RF ili ne, ali covek je tenis kao I MJ kosarka, ni MJ nije najbolji po statistikama, bukvalno ni jednoj jedinoj u NBA da sada kazemo e zbog toga je Goat, jednostavno je covek podigao I promenio Kosarku e tako je I RF uz duzno postovanje Novaku I Nadalu, mozda ce Novak biti Goat I jeste Goat ali nije tenis I nikada nece biti ono sto je RF za tenis, na zalost ali je tako. I da dobijem zilion minusa I odgovora necu se uplitati u dalju raspravu jer to na ovim portalima nema smisla, kada krenu Novakovi ultra fanovi da mrze I napadaju svakog ko kaze nesto protiv Novaka, nema poente...

Sasa

pre 2 godine

Nije trazio privilegije, dobijao ih je. A kada dobijas, ne moras da trazis.
Nije predavao meceve, ali je odustajao od njih.
Nije se nikada zalio, a zasto bi, kada ATP uvek jeste drzao njemu stranu radi astronomskih suma koje su ubrizgavali njegovi sponzori, a radi kojih primarno i dalje igra.
Dokle vise ovo tesko mitomanisanje....

dakiliz

pre 2 godine

Da, on nikada nije predao meč nego čovek proceni da bi verovatno izgubio i otkaže meč kulturno pre i nego što izađu na teren, što da se cimaju obojica. Odmah mi u startu pade par meleva da ne nabrajam ostale ali npr. pred finale sa Novakom na Završnom Mastersu pa protiv Beretinija na Vimldonu itd.

stevo

pre 2 godine

Ja kao veliki Novakov fan poštujem Federera i sve što je postigao u karijeri. Imao je mnogo lakši put od Novaka i zato zasluženo 3 mjesto u GOAT trci.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Da se oprostio od tenisa pre 4-5 g. bilo bi to dostojanstveno - ali ljubav prema novcu i obaveze prema sponzorima ( Nikada dosta ) je dovela da se sada cudom cudi sta ga snadje !

Lavica

pre 2 godine

Nije ni morao biti privilegovan jer se sve namestalo za njega od treninga do igranja meceva i to onih vecernjih da se ne bi umarao i znojio preko dana, i sve je islo u njegovu korist i to 100% kao i protivnici koji su bili u njegovom zrebu, a sto se tice predaje e to cemo ovako formulisati kada svajcarac proceni da li moze ili ne moze da dobije protivnika on tada lepo otkaze mec pre izlaska na teren i lepo covek mirno ode kao da se nista nije desilo, ma i ne pojavi se ispred protivnika, a kada je u igri on to lepo fino odigra jer je glupo sada pred punim stadionom i prenosom meca preko tv-a da on preda mec, po njemu malo bolnije je predati neposredno pred izlazak na teren, pa sada ne bih nabrajala koliko je puta to bilo jer pratim tenis zbog naseg Noleta i drugih nasih tenisera gde se tacno zna ko, sta i kako radi... zato amerikanac ne lupaj gluposti, a Federer je to sto jeste jedan od najboljih svaka cast.....

stevo

pre 2 godine

Ja kao veliki Novakov fan poštujem Federera i sve što je postigao u karijeri. Imao je mnogo lakši put od Novaka i zato zasluženo 3 mjesto u GOAT trci.

LOLčina na kvadrat!

pre 2 godine

Federer nikada nije koristio privilegije??? LOL :D :D :D Pa rodja je daleko najprivilegovaniji ne samo teniser vec sportas svih vremena!!! Ubedljivo! Nemo nikog ni blizu iza njega na listi. Doslovno sve su mu omogucili i uradili za njega i da bude po njegovom. Od povlastenih termina igranja u popodnevnim ili vecernjim satima, preko toga kakve loptice zeli da budu na turnirima do podloge koju su prilagodili njemu i njegovoj igri. Ali ni to nije sve. Imao je on itekako povlastene zrebove, a jadnom Cilicu cak nisu ni rekl da ce finale AO 2017 ili 2018 igrati pod zatvorenim krovom iako je bilo verdo nebo bez najmanjeg povetarca. Znaci Cilic trenira vani a dzemperko trenira unutra jer zna da ce biti krov zatvoren. Samo za njega! Potpun drugaciji uslovi. ALi ima tu jos toga... Osim sto je rodja bio tesko privilegovan i njegovi protivnici su bili stavljeni i to namerno u tesku poziciju - a sve da bi se rodji olaksalo! Setite se kada je Djokovic igrao mec na AO u podne na 39 stepeni (zrak) a podloga je bila na 68 stepeni??? Isti dan, rodja je igrao po noci! Pa onda, u prognozi RG kisa a oni stave RF da igra pre kise, Djokovic prvi na listi igra bas kad pocen padati kisa i mec mu se pomera za drugi dan pa ima manje odmora... Ma lako moze roman da se napise o privilegijama koje je rodja imao. Ako neko nije nikad imao bas ni jendu privilegiju onda je to Djokovic. A rodja je daleko daleko najprivilegovaniji teniser i sportas svih vremena!!!

dakiliz

pre 2 godine

Da, on nikada nije predao meč nego čovek proceni da bi verovatno izgubio i otkaže meč kulturno pre i nego što izađu na teren, što da se cimaju obojica. Odmah mi u startu pade par meleva da ne nabrajam ostale ali npr. pred finale sa Novakom na Završnom Mastersu pa protiv Beretinija na Vimldonu itd.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Da se oprostio od tenisa pre 4-5 g. bilo bi to dostojanstveno - ali ljubav prema novcu i obaveze prema sponzorima ( Nikada dosta ) je dovela da se sada cudom cudi sta ga snadje !

petar kralj

pre 2 godine

Ovaj ccc decko nije normalan uporedjuje Dzordana i Federera koji nemaju veze jedan sa drugim, Dzordan je pobedio sve svoje protivnike na terenu, nepobediv u finalu protiv igraca koji su u top 20 svih vremena nisu ga napravili novinari najboljim ikada, dok je povlasceni Federer pobedjivao nedorasle igrace mediji su ga proglasavali najboljim ikada i pre nego sto je oborio samprasov rekord ali onda su dosla dvojica bolji od njega i od njega vise nije ostalo nista. Ne nije federer tenis, federer je zapadna propaganda upakovan u ukrasni papir da izgleda lepo dok salje svaki drugi bekend na tribine, tenis je sljaka to nije federer sigurno, tenis je beton to nije federer, tenis je trava tu je federer ali samo zato sto se nije igrao wimbldon prosle godine inace ni tu ne bi bio. Dzordan nije najbolji ikada zbog leprsavosti i lepote nego zbog mentaliteta ubice, a to u tenisu nema federer nego jedan odavde

Sasa

pre 2 godine

Nije trazio privilegije, dobijao ih je. A kada dobijas, ne moras da trazis.
Nije predavao meceve, ali je odustajao od njih.
Nije se nikada zalio, a zasto bi, kada ATP uvek jeste drzao njemu stranu radi astronomskih suma koje su ubrizgavali njegovi sponzori, a radi kojih primarno i dalje igra.
Dokle vise ovo tesko mitomanisanje....

stevo

pre 2 godine

@stevo, evo, uopste ga ne postujes jer nisi mogao da se suzdrzis da kazes kako je imao laksi put I kako je treci u Goat trci, mozemo da volimo RF ili ne, ali covek je tenis kao I MJ kosarka, ni MJ nije najbolji po statistikama,
bukvalno ni jednoj jedinoj u NBA da sada kazemo e zbog toga je Goat, jednostavno je covek podigao I promenio Kosarku e tako je I RF uz duzno postovanje Novaku I Nadalu, mozda ce Novak biti Goat I jeste Goat ali nije tenis I nikada nece biti ono sto je RF za tenis, na zalost ali je tako. I da dobijem zilion minusa I odgovora necu se uplitati u dalju raspravu jer to na ovim portalima nema smisla, kada krenu Novakovi ultra fanovi da mrze I napadaju svakog ko kaze nesto protiv Novaka, nema poente...
(Ccc, 17. avgust 2021 17:42

Federer jednostavno nije Dzordanov kalibar. Dzordan je najveći, od Federera je Novak veći. To govore rezultati, kao što govore za Dzordana.
Apsolutno nije istina da je Federer podigao tenis na viši nivo. Novak je bio taj koji je 2011 podigao ljestvicu toliko visoko da niko do dana današnjeg nije uspio da se približi. Kada Novak igra na svom nivou to je atomski tenis, ne postoji protivnik koji može da ga pobjedi. To uostalom govore bivši gs šampioni. Naravno da poštujem Federera i Nadala, ali Novaka najviše. Novak se bori sam protiv svih i pobjeđuje. Zato je Novak GOAT kao što je Dzordan. Rođa nije jer nije najbolji.

Lavica

pre 2 godine

Nije ni morao biti privilegovan jer se sve namestalo za njega od treninga do igranja meceva i to onih vecernjih da se ne bi umarao i znojio preko dana, i sve je islo u njegovu korist i to 100% kao i protivnici koji su bili u njegovom zrebu, a sto se tice predaje e to cemo ovako formulisati kada svajcarac proceni da li moze ili ne moze da dobije protivnika on tada lepo otkaze mec pre izlaska na teren i lepo covek mirno ode kao da se nista nije desilo, ma i ne pojavi se ispred protivnika, a kada je u igri on to lepo fino odigra jer je glupo sada pred punim stadionom i prenosom meca preko tv-a da on preda mec, po njemu malo bolnije je predati neposredno pred izlazak na teren, pa sada ne bih nabrajala koliko je puta to bilo jer pratim tenis zbog naseg Noleta i drugih nasih tenisera gde se tacno zna ko, sta i kako radi... zato amerikanac ne lupaj gluposti, a Federer je to sto jeste jedan od najboljih svaka cast.....

Jar

pre 2 godine

@stevo, evo, uopste ga ne postujes jer nisi mogao da se suzdrzis da kazes kako je imao laksi put I kako je treci u Goat trci, mozemo da volimo RF ili ne, ali covek je tenis kao I MJ kosarka, ni MJ nije najbolji po statistikama, bukvalno ni jednoj jedinoj u NBA da sada kazemo e zbog toga je Goat...
(Ccc, 17. avgust 2021 17:42)

Kad cete se vec jednom urazumiti i prestati porediti individualne i ekipe sportove. U ekipnom sportu je moguce biti GOAT bez najbolje statistike, al kako da Federer bude GOAT kad lik nece biti vlasnik nijednog bitnog rekorda, plus jos ima katastrofalan H2H protiv svoja dva najveca rivala..?? Znaci Federer jedino može biti GOAT neobjektivnih navijača koji se vode emocijama a ne objektivnim činjenicama. GOAT a ni u čemu nije najbolji, hahahhah pa smiješno.

Hhhhh

pre 2 godine

Federer je najprivilegovaniji teniser u poslednjih 20 godina,uvek je igrao na centralnim terenima,i u najboljim terminima,što nije bio slučaj sa Djokovićem

Bl

pre 2 godine

Vjerovatno se svi sjećate da je kultutno, uz naklon i srdačan osmijeh, zamolio Đokovića da mu ustupi mjesto koje je određeno za bolje rangiranog, da se, eto, malo podsjeti starih vremena i želja ga mine. Ne sjećate se? Tvrdite da je Federer samo tek tako sjeo na Đokovićevo mjesto? Zaboga! A kultura, a poštovanje, gospotski maniri i skromnost?

John

pre 2 godine

"Treba napomenuti još jednu stvar – nikada nije predao nijedan mel. "
"Ali, on nije želeo da ukrade pažnju i veliki trenutak njegovog protivnika"

Obično ukrade šansu da ga uopšte i pobedi tako što preda meč i pre početka.
Možda poštuje protivnika, ali nimalo ne poštuje tenis.
Glavni "posao" tenisera je da igra tenis. A to podrazumeva da se izađe na teren i igra meč. Dokle? Do kraja, ili dok neko ne padne od umora, a može i oba, što su demonstrirali Nadal i Đoković u Melburnu - "lepršavka" bi posle tog finala iznelo na nosilima, a svakako bi plakao tri dana

I naravno da nije "koristio" privilegije - privilegije koriste njega. Ni jednu privilegiju nikad nije tražio, sve je dobijao "na izvol'te"

možda i objavite

pre 2 godine

Endi je u pravu. Fed je gospodstvom svojim postavio lestvicu toliko visoko da je necostizna za druge. To je Boziji dar koji ne moze da se nauci, kupi i do koga se ne dolazi treningom od danas do sutra.
(Demar Derozan, 17. avgust 2021 18:31)

Pa zašto je sjedao na mjesto bolje rangiranog tenisera kad je bio lošije rangiran? Gospodin!?

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Krivo mi je samo što se Rodik povukao dok je još uvek imao pozitivan H2H sa Novakom...
Ali kako je na taj cvrčao kada je gubio je za novelu.

Nexus

pre 2 godine

"Tužno je videti da stariji igrači moraju da prekinu jer njihovo telo ne može više", rekao je Rodik.

Da li ga je neko prisilio da igra do 40-e godine. Pohlepa za novcem i uzaludna želja da sačuva neki rekord mu nisu dozvolili da završi karijeru na "gospodski" način. Ovako će završiti kao obični prašinar. Zbog svega ovoga i ne može računati da će biti GOAT osim u očima svojih navijača.

Statistikom protivu mitova

pre 2 godine

Koliko puta ponoviti, a dzabe je. Najvise odustajanja pre meca ima Nadal 6, Roger 5, a Novak samo 1 (Conga, Pariz). Odustajnja tokom meca Novak 13, Nadal 9, Roger 0. Znaci najvise nezavrsenih meceva, svojom odlukom ima, Nadal 15, Novak 14 i 1 diskvalifikaciju. A stalno se Novak apostrofira kao taj koji ima najvise predaja (racunaju se i one ore meca), a Nadal kao borac do kraja....

Sika

pre 2 godine

Endi je u pravu. Fed je gospodstvom svojim postavio lestvicu toliko visoko da je necostizna za druge. To je Boziji dar koji ne moze da se nauci, kupi i do koga se ne dolazi treningom od danas do sutra.
(Demar Derozan, 17. avgust 2021 18:31)

Gospodstvom.?? Pa bio bi i ja gospodin kad bi zapadni mediji o meni pisali sve naj naj naj.. iza Federera stoji citava jedna masinerija. Ta masinerija ne dozvoljava da se pise o Federerovim ispadima, npr onaj sraman interviju nakon poraza od Novaka na USO 2011(samo zamislite da je Novak to rekao za Rodzera), zatim ono sjedanje na Novakovu stolicu, toliko toga jos ima cega se sad ne mogu sjetiti. S druge strane imate Novaka o kome zapadni mediji pricaju samo o njegovim "manama", samo cekaju nebi li mu nesto napakovali, ne spominju uopste Novakove dobre stvari, ne pricaju kakvo je to zapravo dostignuce osvojiti to sve kada 10-15 godina igras konstantno na gostujucem terenu, u neprijateljskom ambijentu, o tom dostignucu se ne nigdje prica. Mediji su cudo, bas je tesko masi isprati mozak i nekog im predstaviti kao neko savrsenstvo(Federer). Stavite Rogera u Novakov polozaj da citavu karijeru igra na neprijateljskom terenu, garantujem da nebi osvojio vise od 10 GS.

Ccc

pre 2 godine

@stevo, evo, uopste ga ne postujes jer nisi mogao da se suzdrzis da kazes kako je imao laksi put I kako je treci u Goat trci, mozemo da volimo RF ili ne, ali covek je tenis kao I MJ kosarka, ni MJ nije najbolji po statistikama, bukvalno ni jednoj jedinoj u NBA da sada kazemo e zbog toga je Goat, jednostavno je covek podigao I promenio Kosarku e tako je I RF uz duzno postovanje Novaku I Nadalu, mozda ce Novak biti Goat I jeste Goat ali nije tenis I nikada nece biti ono sto je RF za tenis, na zalost ali je tako. I da dobijem zilion minusa I odgovora necu se uplitati u dalju raspravu jer to na ovim portalima nema smisla, kada krenu Novakovi ultra fanovi da mrze I napadaju svakog ko kaze nesto protiv Novaka, nema poente...

Milan_PT

pre 2 godine

Koliko puta ponoviti, a dzabe je. Najvise odustajanja pre meca ima Nadal 6, Roger 5, a Novak samo 1 (Conga, Pariz). Odustajnja tokom meca Novak 13, Nadal 9, Roger 0. Znaci najvise nezavrsenih meceva, svojom odlukom ima, Nadal 15, Novak 14 i 1 diskvalifikaciju. A stalno se Novak apostrofira kao taj koji ima najvise predaja (racunaju se i one ore meca), a Nadal kao borac do kraja....
(Statistikom protivu mitova, 17. avgust 2021 19:38)

Ono što je najbitnije, jeste da, otkako je rešio svoj disajni problem, Novak je retko predavao mečeve. Tu treba i pridodati rekordnu 2011, koja je rekordna i po predajama, jer se u drugom delu te fantastične sezone Novak totalno fizički raspao. Svi se sećamo predaje uz suze na terenu u Dejvis Kupu Del Potru, a pre toga je predao i Mariju u finalu Sinsinatija. Odtada je prošlo skoro 10 godina i Novak je u međuvremenu predao samo 3 meča. 2016. Lopesu u Dubaiju, 2017. Berdihu u Vimbldonu i 2019. Vavrinki na US Openu. Više od 4 godine nije predao nijedan meč, po jedna predaja na više od 3 godine u proseku. U istom tom periodu Federer je odbio da izađe na megdan 4-ici igrača: 2012. Congi, 2014. Đokoviću, 2019. Cicipasu i 2021. Beretiniju. Za to vreme Rafa je predao 3 meča tokom igre (Del Potro, Čilić i Džumhur) i 5 mečeva bez igre (Mari, Granoljers, Krajinović, Šapovalov i Federer). Pa vi sami zaključite ko više predaje...

maxi

pre 2 godine

Federer ima od Jordana samo toliko da je super za promociju sporta koji igra. Druge stvari mu ne idu u prilog i ne bi ga poredio sa Jordanom. Mora mu se priznati da je oličenje tog nekog gospodskog mrsomudjenja koga je u tenisu i previše. Takvo je i podneblje sa kog dolazi. Inače me to užasno nervira u tenisu i više bih voleo da ne postoje tako strogi kodeski ponašanja van terena.

IP

pre 2 godine

@ccc
Apsolutno je netačno da Dzordan ne drži neke od najbitnijih rekorda, najviše prosečno poena po meču, isto to sto se tice plej-ofa i finala plej-ofa, najveći PER indeks korisnosti u celoj karijeri. Držao je preko 100 raznih rekorda, neki su u međuvremenu oboreni ali rekordi za to i služe. Ono sto ga cini najvećim je sto se dva puta povlacio i u tim trenucima je bio apsolutno najbolji igrač u ligi. Da je jurio samo rekorde lagano bi prestigao i Dzabarov rekord po broju poena.

Čitajte makar malo

pre 2 godine

@mozda i objavite
Izabrali ste jednu nebitnu sitnicu iz najvece teniske karijere ikad vidjene, previdjajuci da nije takvu odluku doneo Atp, a ne Fed. Pokusajte da razumete da renis ne bi posrojao kao biznis u danasnjoj formi da se nije sve baziralo na Rodzerovoj sveukupnoj pojavi. Taj doprinos Fed i dalje daje kroz organizaciju i ksmpanju ta Lejver kup, takodje sa Majklom Dzordanom pokrece ogroman biznis u Nba-u itd.... jednostavno format osobe koja se jednom radja u svskom aspektu zivota. Citajte vise i nadam se da cete shvatiti zasto drugi nisu Fedu ni do kolena.
(Demar Derozan, 17. avgust 2021 19:51)

Bio je intervju s Federerom i on je izjavio da nikad ništa ne čita i da ga čitanje nikad nije zanimalo. Ne mislim na žutu štampu i komentare na portalima, o tome se nije izjašnjavao. Upravo oni koji čitaju ne mogu takvu osobu doživljavati kao veličinu i predstavljati ga kao uzor mladima. Sjajan je u onome čime se bavi i ni u čemu drugom se ne ističe. Ipak, najvažnije je da je dobar u onome čime se bavi i tome treba težiti, "nismo svi svemu dorasli". Na kraju ne mogu a da ne napišem, pa koliko god izgledalo kao parodija: " Ne čini sebi idola niti kakvoga lika!" To se, naravno, odnosi i na Đokovića, Mesija ili, da ne čuje zlo, nekog političara!

Demar Derozan

pre 2 godine

Endi je u pravu. Fed je gospodstvom svojim postavio lestvicu toliko visoko da je necostizna za druge. To je Boziji dar koji ne moze da se nauci, kupi i do koga se ne dolazi treningom od danas do sutra.

lal

pre 2 godine

(Ccc, 17. avgust 2021 17:42)
ti cak ni ne kapiras da si izvredjao dzordana, a ne novaka...
dzordan se bavio kolektivnim sportom i rezultati nisu zavisili samo od njega... smatra se za GOAT-a zato sto je u finalima imao 6/6...
da je promasivao dva vezana bacanja u sedmoj odlucujucoj utakmici za titulu, na sekund do kraja, pred 20 000 svojih navijaca u sred cikaga, da bi potom bio porazen u produzetku... I TO VISE PUTA... e onda bi mogao u istu recenicu sa federerom, ovako je neumesno...

Mister privilegija

pre 2 godine

FeDja, pa 6 praznih mesta, pa svi ostali sto se privilegija tice!

Svi dobri komentari osim onog da je Fedja tenis.
Posle tog komentara ni MJ vise nije kosarka. Najbolji ikad je Wilt za mene i tacka! To samo zato sto poredimo Fedju sa MJ-em.

GAJA

pre 2 godine

Dragana,ti si definitivno jako opterećena Novakovim uspehom i rezultatima.Na prošloj vesti držiš predavanje ,sada opet.Nikada nemoj od ljudi praviti Božanstva.Pročitaj šta je izjavio PodpreCednik teniskog saveza Nemačke.Šta je izjavio Direktor AO...Znači to nisu Novakovi navijači.Novakov jedini lakši žreb je bio sada Vimbldonu i to ne zbog žreba već zbog ispadanja svih potencijalnih mina.Pogledaj Nadalov kada je uzeo USO,a o žrebovima RFa ne treba trošiti reči .Kada nešto kometarišeš moraš i ponešto znati.Pogledaj koliko je puta do trofeja Novak dolazio preko bar dvojice,Rafa ,RF ili Marej...a koliko ostali.Šta je problem sa tim što je okrenuo Cicipasa.Od istog je Nadal izgubio na AO.Rekao sam ti juče-preključe,opusti se ,bez nerviranja jer 20=20 Ali sve ostalo je Na strani Novaka.Spinovanjem Eleganicje,i svega ostalog neće preokrenuti rezultat u Federerovu korist....

NADA

pre 2 godine

Demar ali i sam kazes da pokrece biznis sa Dzordamom pa to je onda biznis tj uvecanje zarade.Kakve to veze ima sa teniskom igrom?Rodzer jeste jedan od najvecih ali jedan od trojice za sada ali nikako najveci.Nama se zamera sto zdusno navijamo za Noleta i to sa razlogom a to velicas Rodzera sa poslovnim potezima kako i navukao sto vise paznje i cinio ga neprevazidjenim.Ali sto se tenisa tice bice prevazidjen.

Dragana

pre 2 godine

ZSvaka rasprava sa Novakovim zaludjenim navijačima je besmislena, oni ima da kažu da je dan iako je jasno da je noć. Eto, Novak nije imao nikakve privilegije, nisu po njegovoj želji upropastili Dejvis kup, nisu na AO a sada i na USO izbacili linijske sudije, nikad nisu usporili podlogu na nijednom terenu, nikad mu nisu žrebovi bili laki, nikad mu niko nije predao,u poslednje tri godine ne zna se koji mu je protivnik bio teži na Grend slemovima od prvog kola, Medvedev i Cicipas su dušu ostavili na terenu ove godine u finalima sa njim, naročito Cicipas, kako se samo borio kao lav od prvog do poslednjeg poena od trećeg do petog seta, onaj Museti isto. A Fric lepio patike na AO pa ko zna šta je stavio u njih da bi leteo po terenu, kako ga samo nije sramota, Amerikanac je to... A kraljica Elizabeta sve to organizovala ali uzalud joj sve kad ser Endi Marej ima veštački kuk pa slabo nešto igra.

Demar Derozan

pre 2 godine

@mozda i objavite
Izabrali ste jednu nebitnu sitnicu iz najvece teniske karijere ikad vidjene, previdjajuci da nije takvu odluku doneo Atp, a ne Fed. Pokusajte da razumete da renis ne bi posrojao kao biznis u danasnjoj formi da se nije sve baziralo na Rodzerovoj sveukupnoj pojavi. Taj doprinos Fed i dalje daje kroz organizaciju i ksmpanju ta Lejver kup, takodje sa Majklom Dzordanom pokrece ogroman biznis u Nba-u itd.... jednostavno format osobe koja se jednom radja u svskom aspektu zivota. Citajte vise i nadam se da cete shvatiti zasto drugi nisu Fedu ni do kolena.

Demar Derozan

pre 2 godine

Endi je u pravu. Fed je gospodstvom svojim postavio lestvicu toliko visoko da je necostizna za druge. To je Boziji dar koji ne moze da se nauci, kupi i do koga se ne dolazi treningom od danas do sutra.

Ccc

pre 2 godine

@stevo, evo, uopste ga ne postujes jer nisi mogao da se suzdrzis da kazes kako je imao laksi put I kako je treci u Goat trci, mozemo da volimo RF ili ne, ali covek je tenis kao I MJ kosarka, ni MJ nije najbolji po statistikama, bukvalno ni jednoj jedinoj u NBA da sada kazemo e zbog toga je Goat, jednostavno je covek podigao I promenio Kosarku e tako je I RF uz duzno postovanje Novaku I Nadalu, mozda ce Novak biti Goat I jeste Goat ali nije tenis I nikada nece biti ono sto je RF za tenis, na zalost ali je tako. I da dobijem zilion minusa I odgovora necu se uplitati u dalju raspravu jer to na ovim portalima nema smisla, kada krenu Novakovi ultra fanovi da mrze I napadaju svakog ko kaze nesto protiv Novaka, nema poente...

Dragana

pre 2 godine

ZSvaka rasprava sa Novakovim zaludjenim navijačima je besmislena, oni ima da kažu da je dan iako je jasno da je noć. Eto, Novak nije imao nikakve privilegije, nisu po njegovoj želji upropastili Dejvis kup, nisu na AO a sada i na USO izbacili linijske sudije, nikad nisu usporili podlogu na nijednom terenu, nikad mu nisu žrebovi bili laki, nikad mu niko nije predao,u poslednje tri godine ne zna se koji mu je protivnik bio teži na Grend slemovima od prvog kola, Medvedev i Cicipas su dušu ostavili na terenu ove godine u finalima sa njim, naročito Cicipas, kako se samo borio kao lav od prvog do poslednjeg poena od trećeg do petog seta, onaj Museti isto. A Fric lepio patike na AO pa ko zna šta je stavio u njih da bi leteo po terenu, kako ga samo nije sramota, Amerikanac je to... A kraljica Elizabeta sve to organizovala ali uzalud joj sve kad ser Endi Marej ima veštački kuk pa slabo nešto igra.

Demar Derozan

pre 2 godine

@mozda i objavite
Izabrali ste jednu nebitnu sitnicu iz najvece teniske karijere ikad vidjene, previdjajuci da nije takvu odluku doneo Atp, a ne Fed. Pokusajte da razumete da renis ne bi posrojao kao biznis u danasnjoj formi da se nije sve baziralo na Rodzerovoj sveukupnoj pojavi. Taj doprinos Fed i dalje daje kroz organizaciju i ksmpanju ta Lejver kup, takodje sa Majklom Dzordanom pokrece ogroman biznis u Nba-u itd.... jednostavno format osobe koja se jednom radja u svskom aspektu zivota. Citajte vise i nadam se da cete shvatiti zasto drugi nisu Fedu ni do kolena.

stevo

pre 2 godine

Ja kao veliki Novakov fan poštujem Federera i sve što je postigao u karijeri. Imao je mnogo lakši put od Novaka i zato zasluženo 3 mjesto u GOAT trci.

LOLčina na kvadrat!

pre 2 godine

Federer nikada nije koristio privilegije??? LOL :D :D :D Pa rodja je daleko najprivilegovaniji ne samo teniser vec sportas svih vremena!!! Ubedljivo! Nemo nikog ni blizu iza njega na listi. Doslovno sve su mu omogucili i uradili za njega i da bude po njegovom. Od povlastenih termina igranja u popodnevnim ili vecernjim satima, preko toga kakve loptice zeli da budu na turnirima do podloge koju su prilagodili njemu i njegovoj igri. Ali ni to nije sve. Imao je on itekako povlastene zrebove, a jadnom Cilicu cak nisu ni rekl da ce finale AO 2017 ili 2018 igrati pod zatvorenim krovom iako je bilo verdo nebo bez najmanjeg povetarca. Znaci Cilic trenira vani a dzemperko trenira unutra jer zna da ce biti krov zatvoren. Samo za njega! Potpun drugaciji uslovi. ALi ima tu jos toga... Osim sto je rodja bio tesko privilegovan i njegovi protivnici su bili stavljeni i to namerno u tesku poziciju - a sve da bi se rodji olaksalo! Setite se kada je Djokovic igrao mec na AO u podne na 39 stepeni (zrak) a podloga je bila na 68 stepeni??? Isti dan, rodja je igrao po noci! Pa onda, u prognozi RG kisa a oni stave RF da igra pre kise, Djokovic prvi na listi igra bas kad pocen padati kisa i mec mu se pomera za drugi dan pa ima manje odmora... Ma lako moze roman da se napise o privilegijama koje je rodja imao. Ako neko nije nikad imao bas ni jendu privilegiju onda je to Djokovic. A rodja je daleko daleko najprivilegovaniji teniser i sportas svih vremena!!!

stevo

pre 2 godine

@stevo, evo, uopste ga ne postujes jer nisi mogao da se suzdrzis da kazes kako je imao laksi put I kako je treci u Goat trci, mozemo da volimo RF ili ne, ali covek je tenis kao I MJ kosarka, ni MJ nije najbolji po statistikama,
bukvalno ni jednoj jedinoj u NBA da sada kazemo e zbog toga je Goat, jednostavno je covek podigao I promenio Kosarku e tako je I RF uz duzno postovanje Novaku I Nadalu, mozda ce Novak biti Goat I jeste Goat ali nije tenis I nikada nece biti ono sto je RF za tenis, na zalost ali je tako. I da dobijem zilion minusa I odgovora necu se uplitati u dalju raspravu jer to na ovim portalima nema smisla, kada krenu Novakovi ultra fanovi da mrze I napadaju svakog ko kaze nesto protiv Novaka, nema poente...
(Ccc, 17. avgust 2021 17:42

Federer jednostavno nije Dzordanov kalibar. Dzordan je najveći, od Federera je Novak veći. To govore rezultati, kao što govore za Dzordana.
Apsolutno nije istina da je Federer podigao tenis na viši nivo. Novak je bio taj koji je 2011 podigao ljestvicu toliko visoko da niko do dana današnjeg nije uspio da se približi. Kada Novak igra na svom nivou to je atomski tenis, ne postoji protivnik koji može da ga pobjedi. To uostalom govore bivši gs šampioni. Naravno da poštujem Federera i Nadala, ali Novaka najviše. Novak se bori sam protiv svih i pobjeđuje. Zato je Novak GOAT kao što je Dzordan. Rođa nije jer nije najbolji.

Stanko -obicaji su stariji od zakona !

pre 2 godine

Da se oprostio od tenisa pre 4-5 g. bilo bi to dostojanstveno - ali ljubav prema novcu i obaveze prema sponzorima ( Nikada dosta ) je dovela da se sada cudom cudi sta ga snadje !

Lavica

pre 2 godine

Nije ni morao biti privilegovan jer se sve namestalo za njega od treninga do igranja meceva i to onih vecernjih da se ne bi umarao i znojio preko dana, i sve je islo u njegovu korist i to 100% kao i protivnici koji su bili u njegovom zrebu, a sto se tice predaje e to cemo ovako formulisati kada svajcarac proceni da li moze ili ne moze da dobije protivnika on tada lepo otkaze mec pre izlaska na teren i lepo covek mirno ode kao da se nista nije desilo, ma i ne pojavi se ispred protivnika, a kada je u igri on to lepo fino odigra jer je glupo sada pred punim stadionom i prenosom meca preko tv-a da on preda mec, po njemu malo bolnije je predati neposredno pred izlazak na teren, pa sada ne bih nabrajala koliko je puta to bilo jer pratim tenis zbog naseg Noleta i drugih nasih tenisera gde se tacno zna ko, sta i kako radi... zato amerikanac ne lupaj gluposti, a Federer je to sto jeste jedan od najboljih svaka cast.....

Nexus

pre 2 godine

"Tužno je videti da stariji igrači moraju da prekinu jer njihovo telo ne može više", rekao je Rodik.

Da li ga je neko prisilio da igra do 40-e godine. Pohlepa za novcem i uzaludna želja da sačuva neki rekord mu nisu dozvolili da završi karijeru na "gospodski" način. Ovako će završiti kao obični prašinar. Zbog svega ovoga i ne može računati da će biti GOAT osim u očima svojih navijača.

dakiliz

pre 2 godine

Da, on nikada nije predao meč nego čovek proceni da bi verovatno izgubio i otkaže meč kulturno pre i nego što izađu na teren, što da se cimaju obojica. Odmah mi u startu pade par meleva da ne nabrajam ostale ali npr. pred finale sa Novakom na Završnom Mastersu pa protiv Beretinija na Vimldonu itd.

Bl

pre 2 godine

Vjerovatno se svi sjećate da je kultutno, uz naklon i srdačan osmijeh, zamolio Đokovića da mu ustupi mjesto koje je određeno za bolje rangiranog, da se, eto, malo podsjeti starih vremena i želja ga mine. Ne sjećate se? Tvrdite da je Federer samo tek tako sjeo na Đokovićevo mjesto? Zaboga! A kultura, a poštovanje, gospotski maniri i skromnost?

petar kralj

pre 2 godine

Ovaj ccc decko nije normalan uporedjuje Dzordana i Federera koji nemaju veze jedan sa drugim, Dzordan je pobedio sve svoje protivnike na terenu, nepobediv u finalu protiv igraca koji su u top 20 svih vremena nisu ga napravili novinari najboljim ikada, dok je povlasceni Federer pobedjivao nedorasle igrace mediji su ga proglasavali najboljim ikada i pre nego sto je oborio samprasov rekord ali onda su dosla dvojica bolji od njega i od njega vise nije ostalo nista. Ne nije federer tenis, federer je zapadna propaganda upakovan u ukrasni papir da izgleda lepo dok salje svaki drugi bekend na tribine, tenis je sljaka to nije federer sigurno, tenis je beton to nije federer, tenis je trava tu je federer ali samo zato sto se nije igrao wimbldon prosle godine inace ni tu ne bi bio. Dzordan nije najbolji ikada zbog leprsavosti i lepote nego zbog mentaliteta ubice, a to u tenisu nema federer nego jedan odavde

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Krivo mi je samo što se Rodik povukao dok je još uvek imao pozitivan H2H sa Novakom...
Ali kako je na taj cvrčao kada je gubio je za novelu.

Sasa

pre 2 godine

Nije trazio privilegije, dobijao ih je. A kada dobijas, ne moras da trazis.
Nije predavao meceve, ali je odustajao od njih.
Nije se nikada zalio, a zasto bi, kada ATP uvek jeste drzao njemu stranu radi astronomskih suma koje su ubrizgavali njegovi sponzori, a radi kojih primarno i dalje igra.
Dokle vise ovo tesko mitomanisanje....

Jar

pre 2 godine

@stevo, evo, uopste ga ne postujes jer nisi mogao da se suzdrzis da kazes kako je imao laksi put I kako je treci u Goat trci, mozemo da volimo RF ili ne, ali covek je tenis kao I MJ kosarka, ni MJ nije najbolji po statistikama, bukvalno ni jednoj jedinoj u NBA da sada kazemo e zbog toga je Goat...
(Ccc, 17. avgust 2021 17:42)

Kad cete se vec jednom urazumiti i prestati porediti individualne i ekipe sportove. U ekipnom sportu je moguce biti GOAT bez najbolje statistike, al kako da Federer bude GOAT kad lik nece biti vlasnik nijednog bitnog rekorda, plus jos ima katastrofalan H2H protiv svoja dva najveca rivala..?? Znaci Federer jedino može biti GOAT neobjektivnih navijača koji se vode emocijama a ne objektivnim činjenicama. GOAT a ni u čemu nije najbolji, hahahhah pa smiješno.

Hhhhh

pre 2 godine

Federer je najprivilegovaniji teniser u poslednjih 20 godina,uvek je igrao na centralnim terenima,i u najboljim terminima,što nije bio slučaj sa Djokovićem

John

pre 2 godine

"Treba napomenuti još jednu stvar – nikada nije predao nijedan mel. "
"Ali, on nije želeo da ukrade pažnju i veliki trenutak njegovog protivnika"

Obično ukrade šansu da ga uopšte i pobedi tako što preda meč i pre početka.
Možda poštuje protivnika, ali nimalo ne poštuje tenis.
Glavni "posao" tenisera je da igra tenis. A to podrazumeva da se izađe na teren i igra meč. Dokle? Do kraja, ili dok neko ne padne od umora, a može i oba, što su demonstrirali Nadal i Đoković u Melburnu - "lepršavka" bi posle tog finala iznelo na nosilima, a svakako bi plakao tri dana

I naravno da nije "koristio" privilegije - privilegije koriste njega. Ni jednu privilegiju nikad nije tražio, sve je dobijao "na izvol'te"

Statistikom protivu mitova

pre 2 godine

Koliko puta ponoviti, a dzabe je. Najvise odustajanja pre meca ima Nadal 6, Roger 5, a Novak samo 1 (Conga, Pariz). Odustajnja tokom meca Novak 13, Nadal 9, Roger 0. Znaci najvise nezavrsenih meceva, svojom odlukom ima, Nadal 15, Novak 14 i 1 diskvalifikaciju. A stalno se Novak apostrofira kao taj koji ima najvise predaja (racunaju se i one ore meca), a Nadal kao borac do kraja....

Sika

pre 2 godine

Endi je u pravu. Fed je gospodstvom svojim postavio lestvicu toliko visoko da je necostizna za druge. To je Boziji dar koji ne moze da se nauci, kupi i do koga se ne dolazi treningom od danas do sutra.
(Demar Derozan, 17. avgust 2021 18:31)

Gospodstvom.?? Pa bio bi i ja gospodin kad bi zapadni mediji o meni pisali sve naj naj naj.. iza Federera stoji citava jedna masinerija. Ta masinerija ne dozvoljava da se pise o Federerovim ispadima, npr onaj sraman interviju nakon poraza od Novaka na USO 2011(samo zamislite da je Novak to rekao za Rodzera), zatim ono sjedanje na Novakovu stolicu, toliko toga jos ima cega se sad ne mogu sjetiti. S druge strane imate Novaka o kome zapadni mediji pricaju samo o njegovim "manama", samo cekaju nebi li mu nesto napakovali, ne spominju uopste Novakove dobre stvari, ne pricaju kakvo je to zapravo dostignuce osvojiti to sve kada 10-15 godina igras konstantno na gostujucem terenu, u neprijateljskom ambijentu, o tom dostignucu se ne nigdje prica. Mediji su cudo, bas je tesko masi isprati mozak i nekog im predstaviti kao neko savrsenstvo(Federer). Stavite Rogera u Novakov polozaj da citavu karijeru igra na neprijateljskom terenu, garantujem da nebi osvojio vise od 10 GS.

lal

pre 2 godine

(Ccc, 17. avgust 2021 17:42)
ti cak ni ne kapiras da si izvredjao dzordana, a ne novaka...
dzordan se bavio kolektivnim sportom i rezultati nisu zavisili samo od njega... smatra se za GOAT-a zato sto je u finalima imao 6/6...
da je promasivao dva vezana bacanja u sedmoj odlucujucoj utakmici za titulu, na sekund do kraja, pred 20 000 svojih navijaca u sred cikaga, da bi potom bio porazen u produzetku... I TO VISE PUTA... e onda bi mogao u istu recenicu sa federerom, ovako je neumesno...

možda i objavite

pre 2 godine

Endi je u pravu. Fed je gospodstvom svojim postavio lestvicu toliko visoko da je necostizna za druge. To je Boziji dar koji ne moze da se nauci, kupi i do koga se ne dolazi treningom od danas do sutra.
(Demar Derozan, 17. avgust 2021 18:31)

Pa zašto je sjedao na mjesto bolje rangiranog tenisera kad je bio lošije rangiran? Gospodin!?

maxi

pre 2 godine

Federer ima od Jordana samo toliko da je super za promociju sporta koji igra. Druge stvari mu ne idu u prilog i ne bi ga poredio sa Jordanom. Mora mu se priznati da je oličenje tog nekog gospodskog mrsomudjenja koga je u tenisu i previše. Takvo je i podneblje sa kog dolazi. Inače me to užasno nervira u tenisu i više bih voleo da ne postoje tako strogi kodeski ponašanja van terena.

Milan_PT

pre 2 godine

Koliko puta ponoviti, a dzabe je. Najvise odustajanja pre meca ima Nadal 6, Roger 5, a Novak samo 1 (Conga, Pariz). Odustajnja tokom meca Novak 13, Nadal 9, Roger 0. Znaci najvise nezavrsenih meceva, svojom odlukom ima, Nadal 15, Novak 14 i 1 diskvalifikaciju. A stalno se Novak apostrofira kao taj koji ima najvise predaja (racunaju se i one ore meca), a Nadal kao borac do kraja....
(Statistikom protivu mitova, 17. avgust 2021 19:38)

Ono što je najbitnije, jeste da, otkako je rešio svoj disajni problem, Novak je retko predavao mečeve. Tu treba i pridodati rekordnu 2011, koja je rekordna i po predajama, jer se u drugom delu te fantastične sezone Novak totalno fizički raspao. Svi se sećamo predaje uz suze na terenu u Dejvis Kupu Del Potru, a pre toga je predao i Mariju u finalu Sinsinatija. Odtada je prošlo skoro 10 godina i Novak je u međuvremenu predao samo 3 meča. 2016. Lopesu u Dubaiju, 2017. Berdihu u Vimbldonu i 2019. Vavrinki na US Openu. Više od 4 godine nije predao nijedan meč, po jedna predaja na više od 3 godine u proseku. U istom tom periodu Federer je odbio da izađe na megdan 4-ici igrača: 2012. Congi, 2014. Đokoviću, 2019. Cicipasu i 2021. Beretiniju. Za to vreme Rafa je predao 3 meča tokom igre (Del Potro, Čilić i Džumhur) i 5 mečeva bez igre (Mari, Granoljers, Krajinović, Šapovalov i Federer). Pa vi sami zaključite ko više predaje...

IP

pre 2 godine

@ccc
Apsolutno je netačno da Dzordan ne drži neke od najbitnijih rekorda, najviše prosečno poena po meču, isto to sto se tice plej-ofa i finala plej-ofa, najveći PER indeks korisnosti u celoj karijeri. Držao je preko 100 raznih rekorda, neki su u međuvremenu oboreni ali rekordi za to i služe. Ono sto ga cini najvećim je sto se dva puta povlacio i u tim trenucima je bio apsolutno najbolji igrač u ligi. Da je jurio samo rekorde lagano bi prestigao i Dzabarov rekord po broju poena.

Mister privilegija

pre 2 godine

FeDja, pa 6 praznih mesta, pa svi ostali sto se privilegija tice!

Svi dobri komentari osim onog da je Fedja tenis.
Posle tog komentara ni MJ vise nije kosarka. Najbolji ikad je Wilt za mene i tacka! To samo zato sto poredimo Fedju sa MJ-em.

Čitajte makar malo

pre 2 godine

@mozda i objavite
Izabrali ste jednu nebitnu sitnicu iz najvece teniske karijere ikad vidjene, previdjajuci da nije takvu odluku doneo Atp, a ne Fed. Pokusajte da razumete da renis ne bi posrojao kao biznis u danasnjoj formi da se nije sve baziralo na Rodzerovoj sveukupnoj pojavi. Taj doprinos Fed i dalje daje kroz organizaciju i ksmpanju ta Lejver kup, takodje sa Majklom Dzordanom pokrece ogroman biznis u Nba-u itd.... jednostavno format osobe koja se jednom radja u svskom aspektu zivota. Citajte vise i nadam se da cete shvatiti zasto drugi nisu Fedu ni do kolena.
(Demar Derozan, 17. avgust 2021 19:51)

Bio je intervju s Federerom i on je izjavio da nikad ništa ne čita i da ga čitanje nikad nije zanimalo. Ne mislim na žutu štampu i komentare na portalima, o tome se nije izjašnjavao. Upravo oni koji čitaju ne mogu takvu osobu doživljavati kao veličinu i predstavljati ga kao uzor mladima. Sjajan je u onome čime se bavi i ni u čemu drugom se ne ističe. Ipak, najvažnije je da je dobar u onome čime se bavi i tome treba težiti, "nismo svi svemu dorasli". Na kraju ne mogu a da ne napišem, pa koliko god izgledalo kao parodija: " Ne čini sebi idola niti kakvoga lika!" To se, naravno, odnosi i na Đokovića, Mesija ili, da ne čuje zlo, nekog političara!

GAJA

pre 2 godine

Dragana,ti si definitivno jako opterećena Novakovim uspehom i rezultatima.Na prošloj vesti držiš predavanje ,sada opet.Nikada nemoj od ljudi praviti Božanstva.Pročitaj šta je izjavio PodpreCednik teniskog saveza Nemačke.Šta je izjavio Direktor AO...Znači to nisu Novakovi navijači.Novakov jedini lakši žreb je bio sada Vimbldonu i to ne zbog žreba već zbog ispadanja svih potencijalnih mina.Pogledaj Nadalov kada je uzeo USO,a o žrebovima RFa ne treba trošiti reči .Kada nešto kometarišeš moraš i ponešto znati.Pogledaj koliko je puta do trofeja Novak dolazio preko bar dvojice,Rafa ,RF ili Marej...a koliko ostali.Šta je problem sa tim što je okrenuo Cicipasa.Od istog je Nadal izgubio na AO.Rekao sam ti juče-preključe,opusti se ,bez nerviranja jer 20=20 Ali sve ostalo je Na strani Novaka.Spinovanjem Eleganicje,i svega ostalog neće preokrenuti rezultat u Federerovu korist....

NADA

pre 2 godine

Demar ali i sam kazes da pokrece biznis sa Dzordamom pa to je onda biznis tj uvecanje zarade.Kakve to veze ima sa teniskom igrom?Rodzer jeste jedan od najvecih ali jedan od trojice za sada ali nikako najveci.Nama se zamera sto zdusno navijamo za Noleta i to sa razlogom a to velicas Rodzera sa poslovnim potezima kako i navukao sto vise paznje i cinio ga neprevazidjenim.Ali sto se tenisa tice bice prevazidjen.