Fudbal 32

Petak, 06.08.2021.

11:21

Predsednik Barselone objasnio zašto je Mesi otišao

Predsednik Barselone Đoan Laporta održao je konferenciju za medije, na kojoj je objasnio zašto je Mesi otišao iz Barselone.

Predsednik Barselone objasnio zašto je Mesi otišao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

hm

pre 2 godine

@Messi GOAT

Komentarišeš konferenciju za štampu predsednika kluba na kojoj obrazlaže odlazak Mesija!?
Zemlja je ravna ploča 100%, a vakcini protiv korone da nisi prišao, da te Bil Gejc ne isčipuje.

Miskec

pre 2 godine

"Razbojnice,upao si u kandze "Pereza"...obecao ti svasta,izvuce te iz finansijske dubioze,samo da se resis Mesija...u saradnji sa Perezom i "la logom" si ovo uradio sa namerom...nisi nasao bolji nacin da saopstis Mesiju da ga vise ne zelis,nego ste sve lepo upakovali sa "finansijskim fer plejom"...prodali ste pokrajinu,grad,mesija(koji je institucija kao i sam klub)...sve si prodao zarad "dila" sa Perezom razbojnikom i para...sramota...to ti i jeste bio cilj,da ga se resis,i sada ti se "slozile" kocke...razbojnice...koliko god para da ste mu dali,malo je za to sta je uradio za klub i grad,kao i za drzavu..tri puta je on vama vise dao u finansijskom i bilo kom drugom smislu...
(Zoran Solaja, 6. avgust 2021 18:04)"
E neka si mu rek'o!

hm

pre 2 godine

@Igor78
Laporta je bio prinuđen da preseče, i to jeste hrabra poslovna odluka. Tačno je i da veliki klub mora biti veći od bilo kog igrača. Ostalo se uglavnom ne slažem sa tobom.
Velika ulaganja od 2015. su sva, izuzev De Jonga, bili preskupi promašaji. Očajnom transfer politikom, Mesiju su upropastili dobar deo karijere i ostavili ga bez velikih trofeja. Lokalno osvojeno od 2015.g. bilo je zahvaljujuću pre svega njemu. Bukvalno ih je vukao.
Paklen napad sa Dembeleom ne postoji. To je jedan običan blenta od kog nikada neće biti vrhunski fudbaler. Ogroman je promašaj Barsine struke. Tada bili u prilici da biraju između Mbapea (Monako tada) i Dembelea. Ishod je poznat. Igrač kog sada ne mogu ni da poklone.
Naravno da navijači ne mogu da imaju potpuna saznanja o marketinškom doprinosu, ali je bilo u medijima i tih procena. Kretale su se oko 1,5 eur na 1 eur Mesijevih primanja. Ako je tako, prihod za klub je ogroman.
Rasprodat stadion? Super, samo tek nakon povratka navijača u punom kapacitetu na stadione, biće moguća procena koliko ih je dolazilo zbog Mesija. Na Kamp Nou je puno turista koji u program posete Kataloniji, uvrste i jednu utakmicu. Verovatno većina baš zbog Mesija.
Mislim da bi nekolicini mladih igrača poput Fatija, Pedra, značila 1-2 sezone igranja sa takvim majstorom i da bi brže izrasli u pravi oslonac za budućnost. Ovo je veliki gubitak za Barsu.

smoer

pre 2 godine

U redu je da ode ali je ovo sve moglo mnogo lepse da se odradi uz poslednju utakmicu itd.. ovako ispade da su ga se resili preko drustvenih mreza.

Messi GOAT

pre 2 godine

Da nije doveden Aguero možda bih i poverovao da Mesi odlazi.Ovako nema šanse.Aguero mu je kum,znaju se od malena a takodje su i saigrači u Argentini.Slavili su zajedno uspehe u dresu Argentine kao što je Olimpijsko zlato i Kopa Amerika.Slave uvek zajedno rodjendane,porodicno se druže,nerazdvojni su.Nema teorije da on napušta Barsu.Aguero je razlog!

Zoran Solaja

pre 2 godine

Razbojnice,upao si u kandze "Pereza"...obecao ti svasta,izvuce te iz finansijske dubioze,samo da se resis Mesija...u saradnji sa Perezom i "la logom" si ovo uradio sa namerom...nisi nasao bolji nacin da saopstis Mesiju da ga vise ne zelis,nego ste sve lepo upakovali sa "finansijskim fer plejom"...prodali ste pokrajinu,grad,mesija(koji je institucija kao i sam klub)...sve si prodao zarad "dila" sa Perezom razbojnikom i para...sramota...to ti i jeste bio cilj,da ga se resis,i sada ti se "slozile" kocke...razbojnice...koliko god para da ste mu dali,malo je za to sta je uradio za klub i grad,kao i za drzavu..tri puta je on vama vise dao u finansijskom i bilo kom drugom smislu...

fghfghfgh

pre 2 godine

igor,

Barcelona će da propadne u financijskom smislu kada Messi ode.

Evo šta je Laporta govorio o Messiju prošle godine "Messi košta oko 8% ukupnih troškova, ali ostvaruje 30% prihoda kluba. Leo je velika dobit za Barcelonu i prihod koji donosi vrlo je važan za klub. Donosi mnogo više nego što se troši na njega";, rekao je Laporta.

DR

pre 2 godine

Pa ako je on pristao na 50% plate trebali su smanjiti i drugima.
Ili prodati Mesija dok je bio pod ugovorom.
Nije cudo da su finansije lose kad ide besplatno.

miro

pre 2 godine

La liga puna briga Resili se Ronalda resili se Mesija Sada ste zanimljivi kao Korona
Bio toliko puta u Spaniji gledao utakmice Barselone ,par stotina eura karte, hotel boravak, brdo para se potrosi I oni se rese najvece atrakcije na takav nacin MC da 100 000 miliona za Grilisa i ispada iz trke a Mesi ide u PSG Lagali su Lea do zadnjeg dana Laporta je lazov....

Igor78

pre 2 godine

Hrabar potez Laporte, jedino su lideri sposobni da donesu ovakve odluke. Kratkoročno, može biti problema u sporskim rezultatima, ali ne mora da znači ni to jer Barsa sa Mesijem nije osvojila LŠ od 2015 i pored nenormalnih ulaganja koji su klub doveli pred bankrot.
Dugoročno, ovo je najbolje što je Barselonu moglo da zadesi u ovom momentu, takozvana "business-wise" odluka koja je teška ali korisna po organizaciju. Odlazak Mesija dozvoliće nekim igračima da "prodišu" i ostvare svoj pun potencijal, umesto da gledaju gde je Mesi na terenu da bi mu dodali loptu. Lično, očekujem da Barsa bude opasnija i raznovrsnija u napadu jer nećete znati sa koje strane dolazi opasnost (Depaj, Grizman, Aguero, Fati, Dembele - paklen napad).

Takođe, Mesi je na samom zalasku karijere, Barsi je život dao, ali novac koji se na njega izdvaja ne ostavlja prostor klubu za ulaganje u ostatak tima i razvoj mladih igrača. Reći će ljudi da Mesi donosi dosta novca kroz marketing - ali zna li ko tačno koliko? O tome neka brinu finansijski savetnici Laporte koji su verujem stručniji u svoj posao od navijača. Posećenost na utakmicama neće zavisiti od Mesija zato što Barselona ima bukvalno rasprodat stadion stalno. To su Katalonci, njima je Barselona veća od Madrida i Španije, a kamo li od Mesija, mi to ne razumemo. Na kraju, veliki klub da bi ostao veliki mora biti važniji od svakog igrača, jer igrači dolaze i prolaze a klub ima samo jedno ime!

oooo

pre 2 godine

Ne mogu jer probijaju određeni limit na plate igrače. Za one koji ne znaju, uveden je salery cap od ove sezone u La Ligi. Španski savez je unistio Barcelonu sa tim jer je se znalo da ce doci do ovoga jer su u svih igraca Barcelone visoke plate, a niko osim Messija nije pristao na smanjenje. Messi je vjerovatno pristao na duplo manju platu kako bi podsticao i druge da to urade. Sad Messi moze vidjeti sa kakvim je ljudima dijelio svlacionicu sve ove godine, a i svakako ce mu biti bolje u PSG sa Neymarom, Mbappeom, Di Mariom i ostalim...

Sinke

pre 2 godine

Meni ovo nije normalno,za druge ne znam...Messi da ode iz Barselone,najbolji igra u istoriji kluba,od 12-te godine je u klubu....Da mu ovo klub uradi posle 21 godine....On sam nije zelio da ode....Ovo je zaista nesto nevjerovatno.Laporta ga je ugasio sada za sva vremena,katastrofa.

Pećko Pivo

pre 2 godine

U prevodu, nije otišao već su ga se odrekli. Laporta je dobio izbore zbog obećanja da će Mesi ostati, Mesi hoce da ostane, pristaje da mu se plata smanji za 50%, dođe da potpiše dogovoren ugovor i ovi ga izrade. Ovo da su uradili Dinamo Vranje i onaj Antić nekom igraču iz zonske lige pa bilo bezobrazno...a ovo je Barselona uradila Mesiju.

Variant

pre 2 godine

Istina je da nisi bili korektni prema njemu u poslednjih nekoliko godina, ali ako voli klub i ako je moguće, treba da pristane na smanjenje plate i da završi karijeru u Barseloni. Pare mu bar nisu problem, jedino ako hoće novi izazov.

T.I.

pre 2 godine

U poslednjih par godina srusen mit o finom Mesiju, culi smo kako sikanira i tera pojedine igrace iz borselone, ponasao se kao serif dovodio igrace koje je on hteo u klub, znaci lova u pitanju ne moze decko u 34.godine da igra za 15/20 miliona malo mu nista ispod 50.miliona, otisao iz barselone na neslavan nacin... Srbi da zaovu Ronalda GOAT kao sto zovu Novaka... Nema ono mesi ima vise talenta u fudbalu vazi, a kad se kaze Federer ima vise talenta tad to ne vazi.

Adriano_Galliani

pre 2 godine

Mesi je mogao da ostane za platu od 2 miliona godišnje. Ima 34 godine, zaradio je preko 600 miliona od Farse. Ne, on hoće 50 miliona, od sledećeg kluba tražiće 100 miliona. Ima pravo na to, svako vredi onoliko koliko može da dobije.

Ali te priče o ljubavi i sl.... Nema ništa od toga.

Domar

pre 2 godine

Ovi kao da su ljuti na Mesija, toliko para i titula im je doneo, pa jel treba dzabe da igra a vi ste skrkali milijarde na razne igrace poput Dembelea, Kutinja i da ne nabrajam na desetine igraca koji nista nisu doprineli, samo bacene pare
(Boris, 06. avgust 2021 11:24)

Pravo u centar

Boris

pre 2 godine

Ovi kao da su ljuti na Mesija, toliko para i titula im je doneo, pa jel treba dzabe da igra a vi ste skrkali milijarde na razne igrace poput Dembelea, Kutinja i da ne nabrajam na desetine igraca koji nista nisu doprineli, samo bacene pare

Hoces Iskreno ?

pre 2 godine

Imas npr. 200.000.000 na racunu pritom si zaposljen i primas redovnu platu, imas nekoliko kuca,automobila i sta sve ne...
Obezbedjeni i unucici unucica ,pritom , nalazis se pred penzijom i ti i dalje zelis da zaradjujes desetine miliona godisnje ...

Ne razumem.

Pećko Pivo

pre 2 godine

U prevodu, nije otišao već su ga se odrekli. Laporta je dobio izbore zbog obećanja da će Mesi ostati, Mesi hoce da ostane, pristaje da mu se plata smanji za 50%, dođe da potpiše dogovoren ugovor i ovi ga izrade. Ovo da su uradili Dinamo Vranje i onaj Antić nekom igraču iz zonske lige pa bilo bezobrazno...a ovo je Barselona uradila Mesiju.

Domar

pre 2 godine

Ovi kao da su ljuti na Mesija, toliko para i titula im je doneo, pa jel treba dzabe da igra a vi ste skrkali milijarde na razne igrace poput Dembelea, Kutinja i da ne nabrajam na desetine igraca koji nista nisu doprineli, samo bacene pare
(Boris, 06. avgust 2021 11:24)

Pravo u centar

oooo

pre 2 godine

Ne mogu jer probijaju određeni limit na plate igrače. Za one koji ne znaju, uveden je salery cap od ove sezone u La Ligi. Španski savez je unistio Barcelonu sa tim jer je se znalo da ce doci do ovoga jer su u svih igraca Barcelone visoke plate, a niko osim Messija nije pristao na smanjenje. Messi je vjerovatno pristao na duplo manju platu kako bi podsticao i druge da to urade. Sad Messi moze vidjeti sa kakvim je ljudima dijelio svlacionicu sve ove godine, a i svakako ce mu biti bolje u PSG sa Neymarom, Mbappeom, Di Mariom i ostalim...

Igor78

pre 2 godine

Hrabar potez Laporte, jedino su lideri sposobni da donesu ovakve odluke. Kratkoročno, može biti problema u sporskim rezultatima, ali ne mora da znači ni to jer Barsa sa Mesijem nije osvojila LŠ od 2015 i pored nenormalnih ulaganja koji su klub doveli pred bankrot.
Dugoročno, ovo je najbolje što je Barselonu moglo da zadesi u ovom momentu, takozvana "business-wise" odluka koja je teška ali korisna po organizaciju. Odlazak Mesija dozvoliće nekim igračima da "prodišu" i ostvare svoj pun potencijal, umesto da gledaju gde je Mesi na terenu da bi mu dodali loptu. Lično, očekujem da Barsa bude opasnija i raznovrsnija u napadu jer nećete znati sa koje strane dolazi opasnost (Depaj, Grizman, Aguero, Fati, Dembele - paklen napad).

Takođe, Mesi je na samom zalasku karijere, Barsi je život dao, ali novac koji se na njega izdvaja ne ostavlja prostor klubu za ulaganje u ostatak tima i razvoj mladih igrača. Reći će ljudi da Mesi donosi dosta novca kroz marketing - ali zna li ko tačno koliko? O tome neka brinu finansijski savetnici Laporte koji su verujem stručniji u svoj posao od navijača. Posećenost na utakmicama neće zavisiti od Mesija zato što Barselona ima bukvalno rasprodat stadion stalno. To su Katalonci, njima je Barselona veća od Madrida i Španije, a kamo li od Mesija, mi to ne razumemo. Na kraju, veliki klub da bi ostao veliki mora biti važniji od svakog igrača, jer igrači dolaze i prolaze a klub ima samo jedno ime!

Boris

pre 2 godine

Ovi kao da su ljuti na Mesija, toliko para i titula im je doneo, pa jel treba dzabe da igra a vi ste skrkali milijarde na razne igrace poput Dembelea, Kutinja i da ne nabrajam na desetine igraca koji nista nisu doprineli, samo bacene pare

Sinke

pre 2 godine

Meni ovo nije normalno,za druge ne znam...Messi da ode iz Barselone,najbolji igra u istoriji kluba,od 12-te godine je u klubu....Da mu ovo klub uradi posle 21 godine....On sam nije zelio da ode....Ovo je zaista nesto nevjerovatno.Laporta ga je ugasio sada za sva vremena,katastrofa.

Adriano_Galliani

pre 2 godine

Mesi je mogao da ostane za platu od 2 miliona godišnje. Ima 34 godine, zaradio je preko 600 miliona od Farse. Ne, on hoće 50 miliona, od sledećeg kluba tražiće 100 miliona. Ima pravo na to, svako vredi onoliko koliko može da dobije.

Ali te priče o ljubavi i sl.... Nema ništa od toga.

Hoces Iskreno ?

pre 2 godine

Imas npr. 200.000.000 na racunu pritom si zaposljen i primas redovnu platu, imas nekoliko kuca,automobila i sta sve ne...
Obezbedjeni i unucici unucica ,pritom , nalazis se pred penzijom i ti i dalje zelis da zaradjujes desetine miliona godisnje ...

Ne razumem.

T.I.

pre 2 godine

U poslednjih par godina srusen mit o finom Mesiju, culi smo kako sikanira i tera pojedine igrace iz borselone, ponasao se kao serif dovodio igrace koje je on hteo u klub, znaci lova u pitanju ne moze decko u 34.godine da igra za 15/20 miliona malo mu nista ispod 50.miliona, otisao iz barselone na neslavan nacin... Srbi da zaovu Ronalda GOAT kao sto zovu Novaka... Nema ono mesi ima vise talenta u fudbalu vazi, a kad se kaze Federer ima vise talenta tad to ne vazi.

Variant

pre 2 godine

Istina je da nisi bili korektni prema njemu u poslednjih nekoliko godina, ali ako voli klub i ako je moguće, treba da pristane na smanjenje plate i da završi karijeru u Barseloni. Pare mu bar nisu problem, jedino ako hoće novi izazov.

miro

pre 2 godine

La liga puna briga Resili se Ronalda resili se Mesija Sada ste zanimljivi kao Korona
Bio toliko puta u Spaniji gledao utakmice Barselone ,par stotina eura karte, hotel boravak, brdo para se potrosi I oni se rese najvece atrakcije na takav nacin MC da 100 000 miliona za Grilisa i ispada iz trke a Mesi ide u PSG Lagali su Lea do zadnjeg dana Laporta je lazov....

hm

pre 2 godine

@Igor78
Laporta je bio prinuđen da preseče, i to jeste hrabra poslovna odluka. Tačno je i da veliki klub mora biti veći od bilo kog igrača. Ostalo se uglavnom ne slažem sa tobom.
Velika ulaganja od 2015. su sva, izuzev De Jonga, bili preskupi promašaji. Očajnom transfer politikom, Mesiju su upropastili dobar deo karijere i ostavili ga bez velikih trofeja. Lokalno osvojeno od 2015.g. bilo je zahvaljujuću pre svega njemu. Bukvalno ih je vukao.
Paklen napad sa Dembeleom ne postoji. To je jedan običan blenta od kog nikada neće biti vrhunski fudbaler. Ogroman je promašaj Barsine struke. Tada bili u prilici da biraju između Mbapea (Monako tada) i Dembelea. Ishod je poznat. Igrač kog sada ne mogu ni da poklone.
Naravno da navijači ne mogu da imaju potpuna saznanja o marketinškom doprinosu, ali je bilo u medijima i tih procena. Kretale su se oko 1,5 eur na 1 eur Mesijevih primanja. Ako je tako, prihod za klub je ogroman.
Rasprodat stadion? Super, samo tek nakon povratka navijača u punom kapacitetu na stadione, biće moguća procena koliko ih je dolazilo zbog Mesija. Na Kamp Nou je puno turista koji u program posete Kataloniji, uvrste i jednu utakmicu. Verovatno većina baš zbog Mesija.
Mislim da bi nekolicini mladih igrača poput Fatija, Pedra, značila 1-2 sezone igranja sa takvim majstorom i da bi brže izrasli u pravi oslonac za budućnost. Ovo je veliki gubitak za Barsu.

DR

pre 2 godine

Pa ako je on pristao na 50% plate trebali su smanjiti i drugima.
Ili prodati Mesija dok je bio pod ugovorom.
Nije cudo da su finansije lose kad ide besplatno.

Zoran Solaja

pre 2 godine

Razbojnice,upao si u kandze "Pereza"...obecao ti svasta,izvuce te iz finansijske dubioze,samo da se resis Mesija...u saradnji sa Perezom i "la logom" si ovo uradio sa namerom...nisi nasao bolji nacin da saopstis Mesiju da ga vise ne zelis,nego ste sve lepo upakovali sa "finansijskim fer plejom"...prodali ste pokrajinu,grad,mesija(koji je institucija kao i sam klub)...sve si prodao zarad "dila" sa Perezom razbojnikom i para...sramota...to ti i jeste bio cilj,da ga se resis,i sada ti se "slozile" kocke...razbojnice...koliko god para da ste mu dali,malo je za to sta je uradio za klub i grad,kao i za drzavu..tri puta je on vama vise dao u finansijskom i bilo kom drugom smislu...

Miskec

pre 2 godine

"Razbojnice,upao si u kandze "Pereza"...obecao ti svasta,izvuce te iz finansijske dubioze,samo da se resis Mesija...u saradnji sa Perezom i "la logom" si ovo uradio sa namerom...nisi nasao bolji nacin da saopstis Mesiju da ga vise ne zelis,nego ste sve lepo upakovali sa "finansijskim fer plejom"...prodali ste pokrajinu,grad,mesija(koji je institucija kao i sam klub)...sve si prodao zarad "dila" sa Perezom razbojnikom i para...sramota...to ti i jeste bio cilj,da ga se resis,i sada ti se "slozile" kocke...razbojnice...koliko god para da ste mu dali,malo je za to sta je uradio za klub i grad,kao i za drzavu..tri puta je on vama vise dao u finansijskom i bilo kom drugom smislu...
(Zoran Solaja, 6. avgust 2021 18:04)"
E neka si mu rek'o!

fghfghfgh

pre 2 godine

igor,

Barcelona će da propadne u financijskom smislu kada Messi ode.

Evo šta je Laporta govorio o Messiju prošle godine "Messi košta oko 8% ukupnih troškova, ali ostvaruje 30% prihoda kluba. Leo je velika dobit za Barcelonu i prihod koji donosi vrlo je važan za klub. Donosi mnogo više nego što se troši na njega";, rekao je Laporta.

smoer

pre 2 godine

U redu je da ode ali je ovo sve moglo mnogo lepse da se odradi uz poslednju utakmicu itd.. ovako ispade da su ga se resili preko drustvenih mreza.

Messi GOAT

pre 2 godine

Da nije doveden Aguero možda bih i poverovao da Mesi odlazi.Ovako nema šanse.Aguero mu je kum,znaju se od malena a takodje su i saigrači u Argentini.Slavili su zajedno uspehe u dresu Argentine kao što je Olimpijsko zlato i Kopa Amerika.Slave uvek zajedno rodjendane,porodicno se druže,nerazdvojni su.Nema teorije da on napušta Barsu.Aguero je razlog!

hm

pre 2 godine

@Messi GOAT

Komentarišeš konferenciju za štampu predsednika kluba na kojoj obrazlaže odlazak Mesija!?
Zemlja je ravna ploča 100%, a vakcini protiv korone da nisi prišao, da te Bil Gejc ne isčipuje.

Hoces Iskreno ?

pre 2 godine

Imas npr. 200.000.000 na racunu pritom si zaposljen i primas redovnu platu, imas nekoliko kuca,automobila i sta sve ne...
Obezbedjeni i unucici unucica ,pritom , nalazis se pred penzijom i ti i dalje zelis da zaradjujes desetine miliona godisnje ...

Ne razumem.

T.I.

pre 2 godine

U poslednjih par godina srusen mit o finom Mesiju, culi smo kako sikanira i tera pojedine igrace iz borselone, ponasao se kao serif dovodio igrace koje je on hteo u klub, znaci lova u pitanju ne moze decko u 34.godine da igra za 15/20 miliona malo mu nista ispod 50.miliona, otisao iz barselone na neslavan nacin... Srbi da zaovu Ronalda GOAT kao sto zovu Novaka... Nema ono mesi ima vise talenta u fudbalu vazi, a kad se kaze Federer ima vise talenta tad to ne vazi.

Variant

pre 2 godine

Istina je da nisi bili korektni prema njemu u poslednjih nekoliko godina, ali ako voli klub i ako je moguće, treba da pristane na smanjenje plate i da završi karijeru u Barseloni. Pare mu bar nisu problem, jedino ako hoće novi izazov.

Adriano_Galliani

pre 2 godine

Mesi je mogao da ostane za platu od 2 miliona godišnje. Ima 34 godine, zaradio je preko 600 miliona od Farse. Ne, on hoće 50 miliona, od sledećeg kluba tražiće 100 miliona. Ima pravo na to, svako vredi onoliko koliko može da dobije.

Ali te priče o ljubavi i sl.... Nema ništa od toga.

Igor78

pre 2 godine

Hrabar potez Laporte, jedino su lideri sposobni da donesu ovakve odluke. Kratkoročno, može biti problema u sporskim rezultatima, ali ne mora da znači ni to jer Barsa sa Mesijem nije osvojila LŠ od 2015 i pored nenormalnih ulaganja koji su klub doveli pred bankrot.
Dugoročno, ovo je najbolje što je Barselonu moglo da zadesi u ovom momentu, takozvana "business-wise" odluka koja je teška ali korisna po organizaciju. Odlazak Mesija dozvoliće nekim igračima da "prodišu" i ostvare svoj pun potencijal, umesto da gledaju gde je Mesi na terenu da bi mu dodali loptu. Lično, očekujem da Barsa bude opasnija i raznovrsnija u napadu jer nećete znati sa koje strane dolazi opasnost (Depaj, Grizman, Aguero, Fati, Dembele - paklen napad).

Takođe, Mesi je na samom zalasku karijere, Barsi je život dao, ali novac koji se na njega izdvaja ne ostavlja prostor klubu za ulaganje u ostatak tima i razvoj mladih igrača. Reći će ljudi da Mesi donosi dosta novca kroz marketing - ali zna li ko tačno koliko? O tome neka brinu finansijski savetnici Laporte koji su verujem stručniji u svoj posao od navijača. Posećenost na utakmicama neće zavisiti od Mesija zato što Barselona ima bukvalno rasprodat stadion stalno. To su Katalonci, njima je Barselona veća od Madrida i Španije, a kamo li od Mesija, mi to ne razumemo. Na kraju, veliki klub da bi ostao veliki mora biti važniji od svakog igrača, jer igrači dolaze i prolaze a klub ima samo jedno ime!

Domar

pre 2 godine

Ovi kao da su ljuti na Mesija, toliko para i titula im je doneo, pa jel treba dzabe da igra a vi ste skrkali milijarde na razne igrace poput Dembelea, Kutinja i da ne nabrajam na desetine igraca koji nista nisu doprineli, samo bacene pare
(Boris, 06. avgust 2021 11:24)

Pravo u centar

oooo

pre 2 godine

Ne mogu jer probijaju određeni limit na plate igrače. Za one koji ne znaju, uveden je salery cap od ove sezone u La Ligi. Španski savez je unistio Barcelonu sa tim jer je se znalo da ce doci do ovoga jer su u svih igraca Barcelone visoke plate, a niko osim Messija nije pristao na smanjenje. Messi je vjerovatno pristao na duplo manju platu kako bi podsticao i druge da to urade. Sad Messi moze vidjeti sa kakvim je ljudima dijelio svlacionicu sve ove godine, a i svakako ce mu biti bolje u PSG sa Neymarom, Mbappeom, Di Mariom i ostalim...

Sinke

pre 2 godine

Meni ovo nije normalno,za druge ne znam...Messi da ode iz Barselone,najbolji igra u istoriji kluba,od 12-te godine je u klubu....Da mu ovo klub uradi posle 21 godine....On sam nije zelio da ode....Ovo je zaista nesto nevjerovatno.Laporta ga je ugasio sada za sva vremena,katastrofa.

Pećko Pivo

pre 2 godine

U prevodu, nije otišao već su ga se odrekli. Laporta je dobio izbore zbog obećanja da će Mesi ostati, Mesi hoce da ostane, pristaje da mu se plata smanji za 50%, dođe da potpiše dogovoren ugovor i ovi ga izrade. Ovo da su uradili Dinamo Vranje i onaj Antić nekom igraču iz zonske lige pa bilo bezobrazno...a ovo je Barselona uradila Mesiju.

Boris

pre 2 godine

Ovi kao da su ljuti na Mesija, toliko para i titula im je doneo, pa jel treba dzabe da igra a vi ste skrkali milijarde na razne igrace poput Dembelea, Kutinja i da ne nabrajam na desetine igraca koji nista nisu doprineli, samo bacene pare

miro

pre 2 godine

La liga puna briga Resili se Ronalda resili se Mesija Sada ste zanimljivi kao Korona
Bio toliko puta u Spaniji gledao utakmice Barselone ,par stotina eura karte, hotel boravak, brdo para se potrosi I oni se rese najvece atrakcije na takav nacin MC da 100 000 miliona za Grilisa i ispada iz trke a Mesi ide u PSG Lagali su Lea do zadnjeg dana Laporta je lazov....

Messi GOAT

pre 2 godine

Da nije doveden Aguero možda bih i poverovao da Mesi odlazi.Ovako nema šanse.Aguero mu je kum,znaju se od malena a takodje su i saigrači u Argentini.Slavili su zajedno uspehe u dresu Argentine kao što je Olimpijsko zlato i Kopa Amerika.Slave uvek zajedno rodjendane,porodicno se druže,nerazdvojni su.Nema teorije da on napušta Barsu.Aguero je razlog!

Zoran Solaja

pre 2 godine

Razbojnice,upao si u kandze "Pereza"...obecao ti svasta,izvuce te iz finansijske dubioze,samo da se resis Mesija...u saradnji sa Perezom i "la logom" si ovo uradio sa namerom...nisi nasao bolji nacin da saopstis Mesiju da ga vise ne zelis,nego ste sve lepo upakovali sa "finansijskim fer plejom"...prodali ste pokrajinu,grad,mesija(koji je institucija kao i sam klub)...sve si prodao zarad "dila" sa Perezom razbojnikom i para...sramota...to ti i jeste bio cilj,da ga se resis,i sada ti se "slozile" kocke...razbojnice...koliko god para da ste mu dali,malo je za to sta je uradio za klub i grad,kao i za drzavu..tri puta je on vama vise dao u finansijskom i bilo kom drugom smislu...

fghfghfgh

pre 2 godine

igor,

Barcelona će da propadne u financijskom smislu kada Messi ode.

Evo šta je Laporta govorio o Messiju prošle godine "Messi košta oko 8% ukupnih troškova, ali ostvaruje 30% prihoda kluba. Leo je velika dobit za Barcelonu i prihod koji donosi vrlo je važan za klub. Donosi mnogo više nego što se troši na njega";, rekao je Laporta.

hm

pre 2 godine

@Igor78
Laporta je bio prinuđen da preseče, i to jeste hrabra poslovna odluka. Tačno je i da veliki klub mora biti veći od bilo kog igrača. Ostalo se uglavnom ne slažem sa tobom.
Velika ulaganja od 2015. su sva, izuzev De Jonga, bili preskupi promašaji. Očajnom transfer politikom, Mesiju su upropastili dobar deo karijere i ostavili ga bez velikih trofeja. Lokalno osvojeno od 2015.g. bilo je zahvaljujuću pre svega njemu. Bukvalno ih je vukao.
Paklen napad sa Dembeleom ne postoji. To je jedan običan blenta od kog nikada neće biti vrhunski fudbaler. Ogroman je promašaj Barsine struke. Tada bili u prilici da biraju između Mbapea (Monako tada) i Dembelea. Ishod je poznat. Igrač kog sada ne mogu ni da poklone.
Naravno da navijači ne mogu da imaju potpuna saznanja o marketinškom doprinosu, ali je bilo u medijima i tih procena. Kretale su se oko 1,5 eur na 1 eur Mesijevih primanja. Ako je tako, prihod za klub je ogroman.
Rasprodat stadion? Super, samo tek nakon povratka navijača u punom kapacitetu na stadione, biće moguća procena koliko ih je dolazilo zbog Mesija. Na Kamp Nou je puno turista koji u program posete Kataloniji, uvrste i jednu utakmicu. Verovatno većina baš zbog Mesija.
Mislim da bi nekolicini mladih igrača poput Fatija, Pedra, značila 1-2 sezone igranja sa takvim majstorom i da bi brže izrasli u pravi oslonac za budućnost. Ovo je veliki gubitak za Barsu.

smoer

pre 2 godine

U redu je da ode ali je ovo sve moglo mnogo lepse da se odradi uz poslednju utakmicu itd.. ovako ispade da su ga se resili preko drustvenih mreza.

DR

pre 2 godine

Pa ako je on pristao na 50% plate trebali su smanjiti i drugima.
Ili prodati Mesija dok je bio pod ugovorom.
Nije cudo da su finansije lose kad ide besplatno.

hm

pre 2 godine

@Messi GOAT

Komentarišeš konferenciju za štampu predsednika kluba na kojoj obrazlaže odlazak Mesija!?
Zemlja je ravna ploča 100%, a vakcini protiv korone da nisi prišao, da te Bil Gejc ne isčipuje.

Miskec

pre 2 godine

"Razbojnice,upao si u kandze "Pereza"...obecao ti svasta,izvuce te iz finansijske dubioze,samo da se resis Mesija...u saradnji sa Perezom i "la logom" si ovo uradio sa namerom...nisi nasao bolji nacin da saopstis Mesiju da ga vise ne zelis,nego ste sve lepo upakovali sa "finansijskim fer plejom"...prodali ste pokrajinu,grad,mesija(koji je institucija kao i sam klub)...sve si prodao zarad "dila" sa Perezom razbojnikom i para...sramota...to ti i jeste bio cilj,da ga se resis,i sada ti se "slozile" kocke...razbojnice...koliko god para da ste mu dali,malo je za to sta je uradio za klub i grad,kao i za drzavu..tri puta je on vama vise dao u finansijskom i bilo kom drugom smislu...
(Zoran Solaja, 6. avgust 2021 18:04)"
E neka si mu rek'o!