Olimpizam 198

Nedelja, 01.08.2021.

16:45

Skandal u Tokiju – Beloruskinja neće kući, traži azil VIDEO

Beloruska sprinterka Kriscina Cimanouska pozvala je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) da se uključi u njen slučaj.

Skandal u Tokiju – Beloruskinja neæe kuæi, traži azil VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

198 Komentari

Sortiraj po:

Los Angeles

pre 2 godine

@Anatoli: BIO sam u Belorusiji, i itekako znam šta pričam. Prošao kolima. Na granici se krstili i bili vrlo bezobrazni kad su videli plavi jugoslovenski pasoš. U celom Minsku jedan jedini hotel koji prima strance, i dobiješ konac i iglu kao poklon da možeš sam da ušiješ nešto ako treba(??!). Ceo autoput od 800 km ima dve pumpe samo. Beloruskinje se po Moskvi prostituisu i gledaju da uhvate nekog da ih ženi i dovede tamo. Dragi Anatoli - i Belorusija i Rusija su FUJ FUJ FUJ FUJ. Daj Bože da taj narod skine i jednu i drugu vlast i krene pravim putevima, kojima je išla carska Rusija, koja je bila partner sa Evropom, od Francuske pa do Engleske. Da je tako dobro, Letonci i Estonci bi bežali u Belorusiju a ne obrnuto.

Jadni smo

pre 2 godine

Kakva glupost, pricala je protiv svojih trenera i sad kad hoce da je vrate u kuci da ne predstavlja svoju zemlju vise trazi neciju pomoc... To je kao kad bi ja pricao nesto protiv svojih sefova pa kad mi daju otkaz ja se zalim..
(Milos, 2. avgust 2021 14:27)

Kakva zamena teza. Imaju pravo da je suspenduju, nemaju pravo da je strpaju na silu u avion ako ne želi da se vrati. Ograničenje slobode kretanja?!? Gde to ima osim u diktaturama i totalitarnim režimima? Srbi ne trpe diktatore u svojoj državi, ali zato zdušno podržavaju takve pojave u drugim. Koji smo licemeri.

Milos

pre 2 godine

Kakva glupost, pricala je protiv svojih trenera i sad kad hoce da je vrate u kuci da ne predstavlja svoju zemlju vise trazi neciju pomoc... To je kao kad bi ja pricao nesto protiv svojih sefova pa kad mi daju otkaz ja se zalim..

Анатоли

pre 2 godine

Zar ima srba koji misle da je Belorusija kvalitetna zemlja? Auuuuuu pa vama nema spasa.
(Los Angeles, 2. avgust 2021 02:51)

Поштовани "Los Angeles", могу људи да мисле ово или оно. Истина је само једна, две не постоје.

У Белорусији је далеко већи сандард него у већини осталих европских земаља, па чак и појединих чланица ЕУ - првенствено мислим на Бугарску, Румунију, па и Грчку.
Већи је стандард и од живота просечног грађанина Русије, а од суседне Украјине да не говорим.

Да сте само 7 дана провели у једној просечној породици у Бјелорусији, сами бисте осетили ту разлику.

Не тражим да ми верујете на реч, довољно је да одете и проведете у Бјелорусији кратак временски период и сами бисте се уверили.

Али небитно.

Вама поздрав.

Gvozden

pre 2 godine

E baš nemam druga posla nego da mislim da li je ova cura folirant ili je ugrožena jadnica koju režim zloupotrebljava? Izgleda da je ova nesnosna vrućina poremetila mnoge u Srbiji. Pokušavaju da prodaju pamet koja je njihov lični deficit. Rešavajte lične probleme,plaćajte kredite i kupajte se u lavoru a strance ko j**e.

La la iz Banata

pre 2 godine

Sad ce domaci rusofili da nam objasne kako je Lukasenkov rezim dobar a spplortiskinja zla i losa.
(Xman, 1. avgust 2021 17:16)
glani saveznik amerike na bliskom istoku je saudiska arabija!
(gh, 01. avgust 2021 22:40)

Glavbi saveznik Amerike u Japanu je zla beloruska atletičarka koja hoće da izda i pokori goloruki beloruski narod i zaštitnika beloruske nejači, Predsednika i Vrhovnog komandanta V... ovaj... Lukašenka. A sad svi u odlučnu odbranu ugleda i institucije predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka od medijskog rata koji protiv njega vode atletičarske i interesne grupe u Japanu i okruženju i aerodromima pod njihovom kontrolom.
Pravda za Aleksandra .... Vukašenka.

au

pre 2 godine

Ovde covek ne moze na miru da iznese svoje vidjenje i da ostane neopredeljen, gomila iskljucivih drugosrbijanaca ima da ga stigmatizuje na osnovu par recenica.
Izem ti taj vas vrli, demokratski svet gde uvek moras da biras ili si ZA ili si PROTIV, e pa drugovi drugosrbijanci biram da budem samo svoj i neopredeljen a da zadrzim pravo da razoblicim laz kad je prepoznam.
Prica ove zene je vec vidjena ranije, za njom idu bol i patnja za one koji im se suptostave. Nama su ovakve stvari donele: sankcije, izolaciju, bedu... Nadam se da ce Beloruse zaobici ono sto je nas snaslo, ne zbog Lukasenka nego zbog miliona ljudi koji tamo zive.

box

pre 2 godine

@xman

Niko ne kaze da je Lukasenkov rezim dobar, poenta je u tome da je ona procenila da ce usled ternutne zapadne antibeloruske kampanje dobro da profitira ovim potezom. I ne poredite ovo sa bezanjem iz SSSR ili Rumunije jer je ona mogla komotno i pre i posle igara da se iseli iz Belorisije jer zemlja nije zatvorena niti zivimo hladni rat. Ona je dobila mig da ovo uradi kako bi se ostvario odredjeni politicki publicitet, to je sustina.

lupetanju nikad kraja

pre 2 godine

Ova devojka cita tekst sa necega, napisano joj je nesto i vec unapred dogovoreno sa zapadnim zemljama da ovo uradi!!!
Sad za ove Tome (zapadne) neverne jedno pitanje:
Sta mislite, da li je ova devojka mogla i nakon olimpijskih igara da napusti Belorusiju, da ode u Nemacku ili bilo koju zemljuda zatrazi azil???!!!
Da mogla je, ali to je zapad, sve ima svoje mesto, svoj scenario, svoju reziju, pa i svoje glumce!!!
I da, ova devojka je deo sa glumom!!!
(acca, 1. avgust 2021 21:21)

Ne lupetaj vec se informisi!!! Izguglaj vest sa BBC-a koja se nedavno mogla procitati ovde na b92:

"Belorusija i politika: Vlast zabranjuje većem delu stanovništva da putuje u inostranstvo, opozicioni aktivista pokušao samoubistvo u sudnici"

https://www.b92.net/bbc/index.php?yyyy=2021&mm=06&dd=02&nav_id=1867570

nowave7

pre 2 godine

@(seljadin, 01. avgust 2021 18:46)

Matori, 21. vek je. Tebi je, nadam se, jasno da žene nisu više vlasništvo muškaraca, i mogu da odlaze i dolaze kako ih volja? Ako te ostavi zbog nekog bogatijeg, nek ide, svakako te i nije iskreno ni volela.

Анатоли

pre 2 godine

Бивша председничка кандидаткиња Белорусије Светлана Тихановскаја подржала је белоруску атлетичарку Кристину Тимановску, која је критиковала рад тренерског штаба репрезентације на Олимпијским играма у Токију

----------------

Крај пародије.

a vi i dalje gledajte Pink i citajte Informer

pre 2 godine

Lukašenko je na vlasti 27 godina.
Ovo mu je šesti predsednički mandat.
Održao je državnu kontrolu nad većim delom privrede, uz cenzuru nalik nekadašnjem sovjetskom sistemu.
Mnogi opozicioni političari su ili uhapšeni ili su izbegli u druge zemlje poput Svetlane Tihanovskaje koja je bila Lukašenkov protivkandidat na predsedničkim izborima.

Vest od 2. Jun. 2021. :
Belorusija je privremeno zabranila izlazak iz zemlje većini sopstvenih državljana, među kojima su i oni koji imaju dozvole za boravak u inostranstvu. Postoje izuzeci, poput beloruskih državnih službenika na službenim putovanjima i zaposlenih u državnim prevoznicima.
Samo oni koji imaju prebivalište u stranim zemljama - a ne privremeno - mogu da napuste Belorusiju!

beli

pre 2 godine

Kakvi smo licemeri to verovatno nema nigde na svetu.Ovde u komentarima svi brane Lukasenka a kritikuju devojku sto nece da se vrati u Belorusiju.Verovatno kad bi vam ponudili da birate gde bi ziveli velika vecina vas bi odabrala Belorusiju mesto Austrije.Kad stignete u Minsk na sve strane cuje se samo srpski!A u Becu zivog srbina nema?

gh

pre 2 godine

Sad ce domaci rusofili da nam objasne kako je Lukasenkov rezim dobar a spplortiskinja zla i losa.
(Xman, 1. avgust 2021 17:16)
glani saveznik amerike na bliskom istoku je saudiska arabija!

Nemanja

pre 2 godine

Sablon se ne menja, ajde ovi klinci sto padaju na pricu pa i da razumem ali ove matorce koji se secaju devedesetih... E njih uopste ne razumem.
(au, 01. avgust 2021 20:50)

Mi koji se sećamo 90-tih najbolje znamo kako je živeti pod zlim režimom, a među bolesnicima koji ga brane.

pacificka_obala

pre 2 godine

Vise od pola Belorusije je nedavno demonstriralo protiv diktature Lukasenka i pokradenih izbora. Dakle, vecina Belorusa je protiv diktature u svojoj zemlji, ali ce Srbende i rusofili ovde u komentarima da nam objasne kako je u Belorusiji zapravo raj na zemlji, i da je za sve kriva propaganda sa Zapada.
Pokusace i da nam objasne kako smo svi mi drugosrbijanci, da nam je ispran mozak i slicno, a verujte mi da "ispranijih mozgova" od rusoilskih nema!
(Nebojsa pre svega normalan a tek onda Srbin, 01. avgust 2021 21:01)
*************************"*****
Belorysija ima 9,5 miliona stanovnika, Minsk 1,5. Na najbrojnijim demonstracijama je prema zapadnim medijima bilo 400-500 hiljada ljudi. To ne govori da je Lukasenko demokrata ali kaze da vecina Belorusa nije za opiziciju ma kako na Zapadu pokusali to da dokazu. Belorusija i demokratija u njoj uopste nisu bitni, bitno je da u nekoj buducnosti americke rakete budu na 600km od Moskve i bitno je da se Rusija okruzi bazama sa raketama kratkog dometa - radi brzog udara na ruske gradove i baze i nemogucnosti njihovog odgovora. Ovakvim tempom cemo stvarno doci do nuklearnog rata, ako neko tanjih zivaca dodje na vlast u Rusiji ce recimo preventivno i pokazno (amerikancima) sravniti Nemacku i onda ce nastupiti konacni mir.

Gazda Spasoje

pre 2 godine

Pažljivim čitanjem i analiziranjem onog što je rekla, lako se dođe do saznanja da je njena priča nategnuta i nelogična.
(Samosvesna građanka, 1. avgust 2021 21:40)

Naravno da jeste.
Sportista mora da napusti Japan najviše 48h nakon takmičenja.
Diskvalifikovana je (zbog sopstvenih gluposti) i mora da napusti zemlju. Savez će biti kažnjen ako to ne učini.

Realno, iz svake reprezentacije bi bila izbačena posle pljuvanja po sopstvenoj zemlji. I treba.

Naravoučenije: tri put' meri, jednom seci.

Idi i živi dete gde hoćeš, samo nemoj da glumiš neko ludilo zbog sopstvenih gluposti.

Belorusija ima preko 100 sportista na igrama. Nešto se ostali nisu razbežali.
Niti pljuvali spostvenu zemlju.

Reziel

pre 2 godine

Svaka zemlja gde pojedinac vlada više od 10 godina je diktatura, toliko je jednostavno.

Nakaradne ruske tvorevine, nekakvog savremenog socijalizma gde država krade i jede samu sebe, po ugledu na majku Rusiju, potpuno potčinjavaju pojedinca volji korupmiranih političara.

Na kraju svega, zavisno od moći državnog aparata, sve ove države pate od istog problema - sve manje stanovnika. Ljudi ne žele tu da gaje decu, sve više mladih odlazi, a zahvaljujući najčešće očajnoj zdravstvenoj nezi, ljudi umiru sve ranije. Dakle, takvi kvazi demokratski sistemi - a zapravo klasične diktature jedu same sebe.

John

pre 2 godine

Koliko para si dobila za tu izjavu ?
(Ivan Bogdanovic, 1. avgust 2021 17:44)

Onoliko koliko ti u svom životu nisi video i možeš samo da sanjaš i budeš zavidan...

V for Vendeta

pre 2 godine

Klasicno ponasanje "cura" iz tog dela sveta. Moldavke, Ukrajinke, Beloruskinje... 
Traze azile, vecito ugrozene itd...znate koliko ih je samo takvih po USA... 
A pozadina je oce lebac bez motike i da navataju neke sa lovom.
(marceloo, 01. avgust 2021 17:27)

Ispuniti normu za OI definitivno nije lebac bez motike, vec tone znoja i godine treniranja pogotovo za atletske discipline.
Evo istrci 23,58 200m, ili 11,73 stotku, laća, i odma nadješ i muža.
Svakako da ima i onih sto ti pominjes (ima i nasih takvih koliko hoces)., i moguce da je devojka namerno kritikovala režim da bi imala čvtst razlog za azil, jer je tamo gore nego kod nas devedesetih, al je baš ružno porediti atletu sa sponzorušama bez činjenica.

ZaphodBeeblebrox

pre 2 godine

(Миливоје-ватрогасац, 1. avgust 2021 21:03)

Zašto bi Novak plaćao porez Srbiji?? Da li je ona išta uložila u njega ili je Srđan odvajao od usta ne bi li mu omogućio da ga trenira Jelena Genčić ili mu je Srbija platila da trenira kod Nikole Pilića?? Naravno da ne.

Drugo, svako od vas zna nekoga ko radi u Nemačkoj, Engleskoj, Americi ili Malti, da li i njih pljujete što ne plaćaju porez Srbiji?? U čemu je razlika?? Novaka plaćaju u inostranstvu, tamo zarađuje, zašto bi dao bilo šta od toga Srbiji. Da li bi ste sada otišli u Nemačku, počeli da radite tamo i kad primite prvih 1000€ kažete "E, jedno 200 ima da uplatim za porez Srbiji". Da, kako da ne.

Licemerje prosto kipi iz danjašneg Srbovanja.

Анатоли

pre 2 godine

Svima ljubiteljima Lukasenka bih pozeleo zivot sa svojim porodicama u Belorusiji.
(idite tamo pa iznosite demokratske stavove, 1. avgust 2021 21:03)

Е када би могао да добијем емигрантску визу, не би се ни моменат задржао у овој колонији Брисела - Србији.

Лични и друштвени стандард далеко већи.
Безбедност већа.
Мањи криминал, незапосленост мања, примања далеко већа, потошачка корпа јефтинија, гориво јефтиније
Итд, могу до сутра да пишем, али ионако администратири имају налог да овакве коментаре не објављују....

Бадава трошим време.

Sasa

pre 2 godine

(Bijekovic, 1. avgust 2021 19:43)

Mene je jedino sram tvog nerazumevanja na osnovu kog plasiras zakljucke. Govorio sam o geostrateskim interesima Zapada (SAD) u odnosu na Rusku federaciju i politicka sukobljavanja u Belorusiji, jedinom i strateski najvaznijem savezniku, metodama koje praktikuju, bez obzira na nivoe, da bi dosli do cilja. A cilj je potpuna izolacija Rusije u Evropi, sto ce zavrsiti zatvaranjem kruga kroz promenu vlasti u Belorusiji i postavljanjem poltrona. Rusija bi tako bila okruzena saveznicima koji bi, u slucaju potrebe, delovali iz vise pravaca koje ona, ma koliko bila snazna, fizicki ne bi mogla da odbrani. Srbija ima jednu od najvisih stopa funkcionalno nepismenih i nepismenih u Evropi. Zbog toga odnosno neobrazovanosti, pogodno smo podneblje za otvaranje slabije placenih radnih mesta, a uz drzavne subvencije. Ti ljudi bi, pored svoje nezainteresovanosti za osiguravanje prosperiteta kroz obrazovanje i poboljsanje slike celokupnog socijalnog statusa, nastavili da lamentiraju nad svojom sudbinom. Obrzovni sistem je solidan, u medijima neretko mozemo videti emisije koje imaju za cilj podizanje svesti o uticaju obrazovanja na kvalitet zivota pojedinca i grupe. Ali njih nije briga, dok se ti lament retorikom cudis radnim mestima na kojima se "motaju kablovi", dok javno iznosis zakljucake o meni kao nekome ko za sve krivi Zapad i kako "zato ne napredujeno". Ti to cinis svesno. Mozda ta retorika prolazi kod nekoga, ali kod mene nikada. Samima sebi smo krivi. Zapad za sve? Nikao, ali za odredjene segmente, svakako. Krvolocno bombardovanje Beograda (tokom Drugog svetskog rata), precutna izolacija SFRJ, ekonomski zlocin devedesetih godina pocinjen sankcijama koje su nas dobrano unazadile, bombardovanje 99' godine koje jeste imalo katastrofalne ekonomske posledice od kojih se i dalje nismo oporavili, beskrupulozna medijska antikampanja koja traje vise decenija, otimanje teritorije takodje a sve radi svojih geostrateskih interesa.
A to sto zivis u mentalnoj ucaurenosti, je tvoj problem, sve do trenutka u kom ne pocnes da govoris. Sta je funkcionalna nepismenost.
Pozdrav i otvori "oci". Licemerje je losa osobina

acca

pre 2 godine

Ova devojka cita tekst sa necega, napisano joj je nesto i vec unapred dogovoreno sa zapadnim zemljama da ovo uradi!!!

Sad za ove Tome (zapadne) neverne jedno pitanje:

Sta mislite, da li je ova devojka mogla i nakon olimpijskih igara da napusti Belorusiju, da ode u Nemacku ili bilo koju zemljuda zatrazi azil???!!!

Da mogla je, ali to je zapad, sve ima svoje mesto, svoj scenario, svoju reziju, pa i svoje glumce!!!

I da, ova devojka je deo sa glumom!!!

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Pažljivim čitanjem i analiziranjem onog što je rekla, lako se dođe do saznanja da je njena priča nategnuta i nelogična.

dux

pre 2 godine

do sada je maksimalno koristila tu zlu drzavu (nije se nesto bunila), a kad nije po njenom (nece da slusa sefove i da trci stafetu) onda azil da zadovolji svoj sebicluk. tipicno za egotripere i samozivce, sve upakovano pod ljudskim pravima, zapad danas, zapad koji propada i pretvara se u migrantska geta. mozda samo ravnoteza u svemiru za sva pokradena bogatstva iz kolonijalnih vremena?

John

pre 2 godine

Не живи он ни у Монацу. Тамо је само пријављен да не плаћа порез држави у којој се родио.
(Миливоје-ватрогасац, 1. avgust 2021 21:03)

Prvi si mu komšija pa znaš gde stanuje?
OK, nema veze.. Nego, reci gde piše da je on dužan da plaća porez "državi u kojoj se rodio" (koja, inače, odavno ni ne postoji)?

па да

pre 2 godine

Ova devojka cita tekst sa necega, napisano joj je nesto i vec unapred dogovoreno sa zapadnim zemljama da ovo uradi!!!

Sad za ove Tome (zapadne) neverne jedno pitanje:

Sta mislite, da li je ova devojka mogla i nakon olimpijskih igara da napusti Belorusiju, da ode u Nemacku ili bilo koju zemljuda zatrazi azil???!!!

Da mogla je, ali to je zapad, sve ima svoje mesto, svoj scenario, svoju reziju, pa i svoje glumce!!!

I da, ova devojka je deo sa glumom!!!
(acca,)

Никако, па управо су ОИ изабране због тајминга, сад су очи "целог" света, оног "демократског" упрте на дешавања у Јапану. Сада то има много већи одјек него да се, рецимо, иступило касније.
А кад спашаваш голи живот/слободу, није ти битно у коју ћеш земљу да пребегнеш, само да те не врате у ону која ти директно ради о глави. Тако да су сасвим на месту питања (и поред подругљивих коментара осталих коментатора) зашто не Бугарска или Румунија него баш Немачка(па ђе нађе ту наЈскупљу)?!?

Milan

pre 2 godine

Slabo ga pratiš. Živi u Monacu.
(Dado Pršo, 1. avgust 2021 19:49)

Slabo ti pratiš, preselio se u Španiju, tamo u Marbelju kod Pepe Imasa...

Nebojsa pre svega normalan a tek onda Srbin

pre 2 godine

Vise od pola Belorusije je nedavno demonstriralo protiv diktature Lukasenka i pokradenih izbora. Dakle, vecina Belorusa je protiv diktature u svojoj zemlji, ali ce Srbende i rusofili ovde u komentarima da nam objasne kako je u Belorusiji zapravo raj na zemlji, i da je za sve kriva propaganda sa Zapada.
Pokusace i da nam objasne kako smo svi mi drugosrbijanci, da nam je ispran mozak i slicno, a verujte mi da "ispranijih mozgova" od rusoilskih nema!

Joe

pre 2 godine

Svi bi u Njemacku, Austriju, Svedsku i zemlje gdje su plate 1500 eura, da voze najnovije modele BMW/Audi/MB, imaju u džepu Iphone od 800 eura, Lacoste polo majicu od 100 eura...
Ponudi jugovićima koji su pred njemackom ambasadom ili ovim migrantima Češku/Poljsku/Slovacku/Mađarsku i platu od 700 eura ismijat ce te, njima to isto nisu normalne drzave jer te plate nisu dovoljne za 20 000 BMW baujahr 2018 ili mlađe.

Arhivator

pre 2 godine

Pitanje za komentatore koji pljuju devojku:
Da li vam je poznato de je manje-više isto to napravio izvesni Miodrag Belodedić? I zbog toga dobio deset godina robije. U odsustvu, naravno...

Миливоје-ватрогасац

pre 2 godine

Slabo ga pratiš. Živi u Monacu.
(Dado Pršo, 01. avgust 2021 19:49)

Не живи он ни у Монацу. Тамо је само пријављен да не плаћа порез држави у којој се родио.

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

HaHa - slušaj ovoga - šta je u TVOJOJ glavi da nam je znati?
Stvar je u tome da si slobodan izaći iz zemlje kada ti to želiš a da li ćete njemacka ili Srbija primiti to je do njih. Ti mora da navijaš za partizan?
(predo, 01. avgust 2021 18:25)

Pa šta je problem klinac? Jel spakovala kofere? Jel uzela pasoš i izašla iz zemlje? I sad traži azil...znaš ono kad ti drugi neće da te prime? Da bi shvatio odgovor, tvoj mozak u tvojoj glavi treba da skapira šta ljudi pišu. Lupetaš isto kao i prethodnik, i na sve to dobijaš gomilu pluseva jer ste vi klinci bez mozga, dva i dva ne umete da saberete, to je za vas viša matematika, zato planeta i nije odmakla dalje od kamenog doba.

Srbi zive u logorima na KiM

pre 2 godine

Kako bi se osećali da se njima oduzme to elementarno pravo koje čovek ima- ima samo jedno elementarnije- da slobodno kaže sve što misli!
(blagonakloni, 1. avgust 2021 17:52)

Recimo - Srbi na Kosovu i Metohiji. Kretanje nadzire vojska ili islamski teroristi. Uzmes da kazes sta mislis o islamskim teroristima a oni te hapse i biju. 21. vek i to EU i sADisti podrzavaju.

Zavera CIA i Vatikana

pre 2 godine

Kakvagod da je Belorusija, nije normalno da pokušavaju devojku uterati u avion na silu. Koliko znam, u Belorusiji ne postoji zabrana kretanja ljudi van granica te zemlje pa ne znam čemu onda KGB-ovske metode prema ovoj sportistkinji. Ako želi da ostane u Japanu ili nekoj drugoj zemlji, neka ostane.

au

pre 2 godine

Sablon se ne menja, ajde ovi klinci sto padaju na pricu pa i da razumem ali ove matorce koji se secaju devedesetih... E njih uopste ne razumem.
Sablon je isti: u glavnoj ulozi obavezno neka zena, maltretirali je ljudi zlog cike koji je na vlasti, moli superheroje sa zapada da joj pomognu....
Sutra ce mejnstrim mediji na zapadu da napune emisije sa svedocima, raznim ekspertima i psiholozima koji ce da potvrde pricu "potlacene". Zatim ide novi red sankcija.
A isprani mozgovi klimaju u znak odobravanja. Vec vidjeno.

Pritajeni tigar, skriveni zmaj

pre 2 godine

(Los Angeles, 1. avgust 2021 17:40)


Možeš da pričaš i da pišeš šta god hoćeš, ali sav imperijalizam, kolonijalizam, fašizam i nacizam su nastali na zapadu, odatle bogatstvo, odatle i moć, na sreću tome se bliži kraj, jedna nova imperija izranja na istoku, a njen uspeh ne bazira se ni na jednoj od ove četiri tekovine sa zapada, vreme slobode je pred nama.

fikus

pre 2 godine

Морам да приметим да љубав према отаџбини поистовећујеш са подршком владајућем режиму. Ја волим Србију, али овај режим не, па сутра да не бих одбио да представљам своју земљу због неколицине политичара.
(Џими, 01. avgust 2021 19:15)

Kako si to zakljucio covece? Bas pisem o tome u komentaru da moji prijatelji Belorusi ne podrzavaju rezim Lukasenka, ali je mora priznati da je ovo izdajnicki cin radi lucne koristi

rasPopović

pre 2 godine

kako nije zatrazila azil u Bugarskoj ili Rumuniji. To su isto demokratske zemlje .
(u cudu!, 01. avgust 2021 17:00)
Zato nam je kako nam je kad si dobio preko 400 pluseva.

Ranko Nikolic

pre 2 godine

Zasto je ovo skandal.Nekada se to stalno desavalo i sportisti su masovno bezali iz takvih despotija.
Danas je izgleda to opasnije pa je redje.Ljudi su sa Kube plivali sa ajkulama do Floride.Isti narod,Nemci,u dva sistema su pokazali ko je bezao na koju stranu.Ali danas je tuzno citati komentare u kojima se advokatise Kini,Rusiji,Iranu,Belorusiji i slicnim zemljama.Gde su ti ljudi rasli u koje skole su isli.Izgleda da su kod Tita rasli slobodoumniji i demokratski nastrojeni ljudi u poredjenju sa Slobom i ovim radikalima.Gde su nestali fini ,obrazovani profesori koji ce decu uciti pravim vrednostima.Donekle se
ova pomama retrogradnih razmisljanja moze opravdati ako su ljudi placeni da baljezgaju,jer toga ima svuda.Ali stvarno je nepristojno 2021. godine raspravljati da li je bolji zaporozac ili golf i da li je covek slobodniji u Teheranu ili Berlinu.

LIZA

pre 2 godine

kako nije zatrazila azil u Bugarskoj ili Rumuniji. To su isto demokratske zemlje .
(u cudu!, 1. avgust 2021 17:00)

Bas si dao primer dve stabilne demokratije.

Sasa

pre 2 godine

Vidim po komentarima da ima dosta Srba kojima se ovo nikako ne svida i koji osuduju ovu djevojku.nazivaju je izdajicom.treba bjezati iz srbije dok se jos moze.
(Vukodav, 1. avgust 2021 18:31) # Link komentara

Meni je zao sto ne shvatas sustinu. Ova devojka jeste iskoristila priliku, dozvolivsi sebi da bude iskorscena, a sve zarad licne koristi. Odredjena grupa prozapadnih beloruskih politcara ili sluzbenika koji se nalaze na nesto nizim nivoima, upregla je u propagandne zaprege iza kojih stoji Zapad sa ciljem nastavka degradacije jedinog ruskog saveznika u blizini, a kako bi nametnuli svoje poltrone i zaokruzili taj komsiluk poslusnica. Njoj je obecan azil, obecane su i ostale pogodnosti sigurno. Nije ona izdala svoju zemlju, nju nikada nije smatrala svojom, izdala je i prodala iskljucivo sebe. Lukasenko nije dobar i daleko od toga - Kim, on i njemu slicni moraju biti svrgnuti. Ali da neko sebi dozvoli, poput ove devojke, gubitak dostojanstva kroz svesno instrumentalizovanje, jeste duboko otuzno, a sve radi zivota u drugoj drzavi i kroz navodnu borbu za svoju. Nekome je licna zadnjica vaznija od interesa celokupne nacije.
Fuj

rema

pre 2 godine

nije tacno.belorusija ima 4 puta veci bdp od nas a ne 20% kao sto je neko napisao u komentaru.179mlrd naspram 45 nije 20 posto vec skoro 4 puta veci

Џими

pre 2 godine

Jao covece, pa da li je moguce da verujes da su njoj prava uskracena.
Prvo pitanje za tebe: Ako se ne slaze sa rezimom zasto je uopste otisla da predstavlja Belorusiju?Mogla je da to odbije i time izrazi protest.Ili da ode i predstavlja drugu drzavu koja joj se svidja.Imam prijatelje iz Belorusije i ne podrzavaju Lukasenka ali nisu ni za Tihanovsku.Ovo je klasican primer nekog ko to cini zbog para
(fikus, 1. avgust 2021 18:25)
Морам да приметим да љубав према отаџбини поистовећујеш са подршком владајућем режиму. Ја волим Србију, али овај режим не, па сутра да не бих одбио да представљам своју земљу због неколицине политичара.

Sasa

pre 2 godine

Vidim po komentarima da ima dosta Srba kojima se ovo nikako ne svida i koji osuduju ovu djevojku.nazivaju je izdajicom.treba bjezati iz srbije dok se jos moze.
(Vukodav, 1. avgust 2021 18:31) # Link komentara

Meni je zao sto ne shvatas sustinu. Ova devojka jeste iskoristila priliku, dozvolivsi sebi da bude iskorscena, a sve zarad licne koristi. Odredjena grupa prozapadnih beloruskih politcara ili sluzbenika koji se nalaze na nesto nizim nivoima, upregla je u propagandne zaprege iza kojih stoji Zapad sa ciljem nastavka degradacije jedinog ruskog saveznika u blizini, a kako bi nametnuli svoje poltrone i zaokruzili taj komsiluk poslusnica. Njoj je obecan azil, obecane su i ostale pogodnosti sigurno. Nije ona izdala svoju zemlju, nju nikada nije smatrala svojom, izdala je i prodala iskljucivo sebe. Lukasenko nije dobar i daleko od toga - Kim, on i njemu slicni moraju biti svrgnuti. Ali da neko sebi dozvoli, poput ove devojke, gubitak dostojanstva kroz svesno instrumentalizovanje, jeste duboko otuzno, a sve radi zivota u drugoj drzavi i kroz navodnu borbu za svoju. Nekome je licna zadnjica vaznija od interesa celokupne nacije.
Fuj.

nemanja

pre 2 godine

Gde god da odem promovišem svoju zemlju najbolje što mogu! Kakva god da je, nije bitno, ali je jedina koju imam. Ja dolazim iz Srbije i oni me tako vide. Trudim se da sebe prikažem profesionalno, odgovorno i kulturno i samim tim i svoju zemlju. Kad hvalis svoj narod i svoju zemlju na Zapadu te vise cene. Krijes mane, ističes vrline, kao i u poslu. Kad pljujes svoju zemlju oni te gledaju sa podsmehom jer ne kapiraju nas humor na račun države i to je bukvalno kao da pljujes sebe i svoju porodicu. Neki ljudi to nikako da shvate i posle se pitaju što im ne ide na Zapadu!!! A unutrašnje stvari ćemo rešavati sami, unutar kuće. Menjaćemo i cistiti svoje dvoriste kako znamo i umemo. Tako da je ovo za mene nedopustivo. Uvek bi prihvatio posledice, kakve god bile pre nego da blamiram sebe, svoju zemlju i porodicu. Niko ne voli cinkarose, što ova sportiskinja jeste.

Eugen

pre 2 godine

Ova ne samo da ce dobiti azil u Nemackoj, nego ako se ispostavi da je i dobra u svojoj sportskoj disciplini dobice i pasos pride... ne odmah, nesto kasnije, pred svetsko ili evropsko prvenstvo.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Kakva logika… ko pljuje po onome ko ga placa i izdrzava naravno da treba da dobije otkaz bez obzira na to koje je struke . Postoji zakonska regulativa i pravila za takve stvari.
(Dragan, 01. avgust 2021 18:52)

Jel ti uopste shvatas o cemu se ovde radi?.Nema nikakvo vredjanje nego devojka nije politicki podobna i zbog toga je sikaniraju.Ali posto je i kod nas slucaj tebi je to ok, naviko si.

Dr. Realan

pre 2 godine

“””Uzela ona milione da malo preko sporta NATO pritisne Lukasenka,sad joj je i bolje da se ne vraca u Belorusiju.
(Mihajlo, 01. avgust 2021 19:04)
“””

Jeste, neko bacio milione a evo Lukašenko se sav potresao. Koliko ste svi zatucani i živite u svom svetu…

Bijekovic

pre 2 godine

(Sasa, 1. avgust 2021 19:22)

Sram da te bude sta si napisao! Jel moguce da posle cetrdeset godina kod nas i dalje kruzi prica "zli zapad hoce ovo hoce ono" pa onda bolje da trunemo i zapadu motamo kablove za 300 eura dok sanjamo odmazde i svetske resete kako bi smo se osvetili svima zbog ubedjenja da zbog njih zivimo lose.

Kaiser Roger

pre 2 godine

@Los Angeles

zaboravio si da navedeš i naciste koje je USA dočekala oberučke.

Aj sad klopaj hotdog...
(Brdjanin, 01. avgust 2021 18:55)

A Ja tebe da pitam sta je sa 2500 nemackih i austrijskih naucnika koji su poslani na rad u SSSR a?.Ako su rusi tolike postenjacine i nisu kao zli ameri sto su ih uzimali?.A sad se sile sa nekom vojnom tehnikom koju su 90% ukrali.
Aj sad vozi moskvica...

Dado Pršo

pre 2 godine

Mogao je i Nole da zatrazi negde azil sa obrazlozenjem da ga je sramota da se vrati u Srbiju. Milioneru poput njega svako bi dao azil sa puno razumevanja.
(Nola azilant, 01. avgust 2021 18:56)

Slabo ga pratiš. Živi u Monacu.

vrg

pre 2 godine

Ali kakvih komentara ima. Jezivo, 0 procenata empatije i 100 procenata za diktatorski režim. Jezivo.
(On pomera brda i vozi leteći auto, 1. avgust 2021 18:01)

tu su cak i komentari onih koji nisu isli u skolu i ne znaju sta je 0, niti sta je 100%.
ja koliko vidim, vecina podrzava devojku.

xxxx

pre 2 godine

A Ja tebe da pitam sta je sa 2500 nemackih i austrijskih naucnika koji su poslani na rad u SSSR a?.Ako su rusi tolike postenjacine i nisu kao zli ameri sto su ih uzimali?.A sad se sile sa nekom vojnom tehnikom koju su 90% ukrali.
Aj sad vozi moskvica...
(Kaiser Roger, 1. avgust 2021 19:23)
Znaci potpuno su isti

Moravac

pre 2 godine

Rumunske gimnastičakre su olimpijske šampionke u Tokiju, zar ne??

Bugarske ritmičarke su glavne na olimpijskim postoljima, zar ne ??

Miki

pre 2 godine

Onog Afrikanca koji je takodje trazio azil su vratili otkud je dosao, a ovdje ce se sigurno "zapadni" svet ukljuciti. Daj da vidimo sta ce biti

Slavisa V.

pre 2 godine

Znamo kakva je Lukasenkova demokratija, ali se ovo nije desilo bez mesanja sa strane, niko se ne odlucuje na ovakav korak dok ne stigne "demokratska" podrska.

predo

pre 2 godine

Citam komentare i ne mogu da verujem kakv smo mi narod!
(Sasa Shanghai, 01. avgust 2021 18:14)

Polako, mlad si, shvatićeš. Srbija nije toliko daleko od belarus koliko ti se čini.

kol

pre 2 godine

Ne vidim zasto se sad buni to bi svaki savez uradio. Ako pljujes po njima izbacice te. Niko te nije terao da odes na oi. Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah
(Blabla, 01. avgust 2021 17:53)

Po tebi bi i najbolji doktor na klinici koji spašava živote trebalo da dobije otkaz ukoliko kritikuje rad načelnika ili direktora? Ne takmiči se ona za savez, nego za državu, ona nema šefove i nadređene. I uputila im je kritiku za rad. Nije ih vređala po nekoj osnovi.

total

pre 2 godine

PS. I da dodam, ona često trenira u Austriji kao što rekoh, i to duže vreme, tj iz Belorusije može kad hoće kao i bilo koji gradjanin ( bio tamo, imam i prijatelje ), tako da zaboravite da je to neke Severna Koreja gde se ne sme napolje. Nego malo smišljen skandal

Jolerus

pre 2 godine

Vi sto komentarisete protiv Belorusije, prvo saznajte sta je prethodilo ovoj situaciji. Razlog toga, sto su je odstranili, je to sto ona nije htela da trci stafetu i onda pocela da pljuje po trenerima/sefovima. Svaki trener bi odstranio igraca/takmicara iz ekipe, ako ne slusa ono sto zahteva trener. Nek ide gde hoce, zabranio bi njoj da se uopste takmici.

Vukodav

pre 2 godine

Vidim po komentarima da ima dosta Srba kojima se ovo nikako ne svida i koji osuduju ovu djevojku.nazivaju je izdajicom.treba bjezati iz srbije dok se jos moze.

HanSolo

pre 2 godine

kako nije zatrazila azil u Bugarskoj ili Rumuniji. To su isto demokratske zemlje .
(u cudu!, 01. avgust 2021 17:00)

Pa idi ti tamo da živiš.. Kao ti bi u indiju, a ne negde gde ti je bolji život.. Licemerstvo..

Lepa Lori

pre 2 godine

Gde cu sad, moja ruzo, ni na ciji ne smem prag? Ozbiljan autogol ako je Nemci ne udome kuci je zavrsila. Ozbiljno kockanje...
(ikac klisa, 1. avgust 2021 17:46)

Uzeće je Ameri, sportistkinja je, a oni to cene. Ako ne uspe u sportu nema veze, opet dobro već je vidim u 18+ filmovima.

Vupsi dejzi

pre 2 godine

Ili su beloruski vlastodršci na svakom nivou poludeli i misle da poseduju ljude ispod njih, ili je ova odlučila da iskoristi situaciju da dobije azil i pobegne iz Belorusije. U svakom slučaju govori dovoljno o kakvoj je državi reč, i taj narod je samo za žaljenje. Bilo je toga dosta ranije, koliko je samo ruskih i kubanskih sportista tako prebeglo u USA tokom godina.
(Los Angeles, 1. avgust 2021 17:40)
Za vas iz Ritopeka sto balavite na slike Los Andjelesa imam samo dve reci- Edvard Snouden.

predo

pre 2 godine

I onda u Nemačku koja ima 80mil stanovnika grune 200mil Indijaca sa pasošima i koferima, jer eto oni hoće napolje iz Indije. Kakav si ti lik, kako ti razmišljaš, šta je u toj tvojoj glavi?
(pazi stani vidi gledaj, 01. avgust 2021 18:17)

HaHa - slušaj ovoga - šta je u TVOJOJ glavi da nam je znati?
Stvar je u tome da si slobodan izaći iz zemlje kada ti to želiš a da li ćete njemacka ili Srbija primiti to je do njih. Ti mora da navijaš za partizan?

Zmija Pliskin

pre 2 godine

Ajmo da skratimo pricu : placena je za ovo od strane zapada, da se dodatno baci ljaga na Lukasenka, uz koji milion + buducnost i studiranje njihove dece na zapadnjackim fakultetima.

Sve ima svoju cenu , nazalost. I cast i moral i sve, sve se moze kupiti samo cena nije uvek ista.

maki1982

pre 2 godine

@psiholoski poremecaj rec sloven je nastala od reci slovo sto znaci rec, odnosno sloveni su nazivali sebe oni koji govore, dok su germane nazivali, npr. nemce oni koji ne govore nemec. i nemaju veze narodi sa komunjarskim diktaturama koje su naterali svoj narod da bezi u strane zemlje. niko nije toliko sposoban da je nezamenljiv. i onda kad god neko drugacije misli on je strani placenik i domaci izdajnik.i istocni nemci koji nisu sloveni, bezali su na zapad. koreanci sa severa beze. niko obrnuto.

Ђокица

pre 2 godine

Сви ви "јунаци" који бисте ту жену депортовали и трпали у затвор, логор и томе слично - кладим се да бисте били у првим редовима за бежанију када би у Србији била објављена општа мобилизација или нешто слично. Уосталом, сећам се ја таквих сличних деведесетих, јуначили су се по Београду, гутали стероиде, изигравали страшне баје ... а онда је дошао 24. март и сви се сакрили у мишје рупе. Ја знам барем двојицу који су тада изашли преко Хоргоша из земље, надам се да не треба да вам цртам како су прошли наше царинике ... Све јунак до јунака, а кад загусти, бежииииии ...

Анатоли

pre 2 godine

Е моја секо, мислиш да ће ти на Западу бити боље.

Никада више нећеш ни помислити да видиш градове као што је Токио, док будеш прала посуђе у неком ћумезу од ресторана.

А НЕКСТА не нацистичка платформа. Зна то ткз. белоруски новинар - АЗОВ нациста.

Dragan

pre 2 godine

Po tebi bi i najbolji doktor na klinici koji spašava živote trebalo da dobije otkaz ukoliko kritikuje rad načelnika ili direktora? Ne takmiči se ona za savez, nego za državu, ona nema šefove i nadređene. I uputila im je kritiku za rad. Nije ih vređala po nekoj osnovi.
(kol, 01. avgust 2021 18:18)

Kakva logika… ko pljuje po onome ko ga placa i izdrzava naravno da treba da dobije otkaz bez obzira na to koje je struke . Postoji zakonska regulativa i pravila za takve stvari.

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

Strašno je da i dalje postoje zemlje iz kojih nije moguće otići svojevoljno, uzmeš svoj pasoš, spakuješ stvari i ideš gde želiš! Posebno ne mogu da razumem ljude koji to podržavaju!
Kako bi se osećali da se njima oduzme to elementarno pravo koje čovek ima- ima samo jedno elementarnije- da slobodno kaže sve što misli!
(blagonakloni, 01. avgust 2021 17:52)

I onda u Nemačku koja ima 80mil stanovnika grune 200mil Indijaca sa pasošima i koferima, jer eto oni hoće napolje iz Indije. Kakav si ti lik, kako ti razmišljaš, šta je u toj tvojoj glavi?

pacificka_obala

pre 2 godine

Пазите наложеници, сукобила се са својим тренерима не са Лукашенком, они су је одстранили из репрезентавије и послали кући или било где другде. На аеродрому није са агентима КГБ него сама, значи нико је не спречава да иде где жели. Она је одлучила да направи представу и искористи политички моменат да би отишла као политички избеглица (кога нико не прогони) и убрала неке плодове тога. И то је то.

Нешто као кад дете које згреши у школи па измисли да га наставници силују, само да би се оправдали код родитеља. Ноданас је време бомбастичних а непроверених вести и друштвених мрежа.

seljadin

pre 2 godine

vi svi koji je podrzavate, sta cete sutra reci kad vas vasa zena napusti jer ste siromasni ? pa nadje 100 razloga da ode kod bogatog a koji ce je 100 puta gore tretirati ali ce joj kupiti bolji auto i s kim ce putovati ??

total

pre 2 godine

Mala je poprilična tupica ( kad je slušate, ko zna ruski), isto kao i ona Tihanovska, vodja opozicije, znači naša prosčena domaćinca koja malo gleda vesti se bolje razume u politiku i svetske procese.



Žalila se na Istagramu što su je treneri reprezentaicje ubacili u štafetu 4x400 umesto devojaka koje nisu uradile dovoljan broj doping kontrola( pošto ona trči 100 i 200), ali to je uobičajeno, ništa ona neće tu tako loše istrčati, to je sprinterska disciplina. U svakoj reprezentaciji glavni treneri odreduju ko i šta i kako, a ne zvezde i zvezdice odreduje pravila kako je kod nas skoor uvek pa se kad je tako, uvek loše provedemo.

Inače, trenira u Austriji dosta od pre korone, tako da je logično da oće tamo da dobije "azil", pošto su joj verovatno Austrijaci ponudili da trenira za neki njihov klub i reprezntaciju, pa bi sad to da upakuje u neku politiku. Takodje, dosta dobro živi, sudeći po instramima.

Rounder

pre 2 godine

Mlada devojka pa nije svesna. Daj nek' joj neki nas "patriota" objasni da ona ustvari zivi u uredjenoj zemlji punoj sloboda i mogucnosti. Nek' joj skrene paznju da je prevarena i da joj Brka i Cika Putin zele samo najbolje.

Faruk Hadžibegić

pre 2 godine

Pored onakvog apartheida niko iz partizaia nije pobjegao nazad u domovinu, a ovoj sad kao problem nemar trenera. To je razlika izmedju hrabrog hrvatskog i bezveze bjeloruskog naroda...

Pećko Pivo

pre 2 godine

Kakav je predsednik, bukvalno sam uveren 100% da bi završila devojka u zatvoru.
(Aleksis Sanco Panco, 01. avgust 2021 17:05)

Kakav je, reci nam. Prica se svasta ali bi ti mogao, posto ga licno poznajes, da nam to kazes iz prve ruke.

expert

pre 2 godine

@Aleksis Sanco Panso: U Australiji nije takav predsednik, pa je pola zemlje trenutno u zatvoru. U Belorusiji nikakvih koronaških ograničenja nije bilo, niti će biti.

HanSolo

pre 2 godine

zene ostavljaju i svoje 3 dece i muza, odlaze za stranca, samo da bi napunile kesu i imale lagodan zivot, najlakse je pljuvati po onima koji su te doveli na olimpijadu i primili u stan
(seljadin, 01. avgust 2021 18:08)

Nije istina.. To obično muškarci rade.. Ne širi laže.. To i ja znam koji sam muško..

predo

pre 2 godine

@Flajko

Posto dolaziš iz srbistana najbolje ti je ukrcat’ se na avion za kanadu i kad’ sletis deklarisati se kao ugrozeni pripadnik LGBTIQ. Eto ti azil.

Nola azilant

pre 2 godine

Mogao je i Nole da zatrazi negde azil sa obrazlozenjem da ga je sramota da se vrati u Srbiju. Milioneru poput njega svako bi dao azil sa puno razumevanja.

Snowden

pre 2 godine

Fake news naravno, sad ce se po medijima bombardirat, a za 5 dana, kad se istina objavi, lagano ignorirati. Naime, postoji direktna linija za Tokio iz Minska, turisticka viza se dobija on-line unutar 48h

па да

pre 2 godine

Сећа ли се неко како је почео рат у Либији? Сећа ли се неко оне несрећне жене која је тврдила да су је владини службеници малтретирали и свашта нешто ружно урадили...
После се испоставило да скоро ништа из њене приче није тачно али авај, бомбардовање је почело а недуго потом и грађански рат који и дан данас траје.
Сећа ли се неко прича са наших простора током деведесетих?
Тако да не верујем на прву никоме, свака медаља има две стране.

fikus

pre 2 godine

Bas me cudi, rusofili znaju bolje od nje da je u Bjelorusiji super
(jesam.ba, 01. avgust 2021 17:55)

Jao covece, pa da li je moguce da verujes da su njoj prava uskracena.
Prvo pitanje za tebe: Ako se ne slaze sa rezimom zasto je uopste otisla da predstavlja Belorusiju?Mogla je da to odbije i time izrazi protest.Ili da ode i predstavlja drugu drzavu koja joj se svidja.Imam prijatelje iz Belorusije i ne podrzavaju Lukasenka ali nisu ni za Tihanovsku.Ovo je klasican primer nekog ko to cini zbog para

Srbin

pre 2 godine

Намештаљка 100%, узела мала добре паре да изда Државу и Друга Луку, нека иде тамо код Германа па нека јој се сви смеју.

А ви Срби, не пљујте по Словенима другим, то је све усмерено против нас Словена и наше браће на Истоку, одакле и наши Славни Преци дошли из
Прадомовине. Шта је СРЈ прошла крајем 90-тих то сад пролази Белорусија.

Nick

pre 2 godine

Oni sto su nekada kritikovali komunizam za slicne stvari danas opravdavaju ovo i koriste onu omiljenu komunisticku retoriku "a sta je sa situacijom x u zemlji y"...

Hmmm. Pitam se zasto. Pristalice diktatorskih rezima i etatizma se ne razlikuju mnogo.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Kad je vrate u Bjelorusiju, a hoce, donja je. Mladost ludost. Mada ja bih i sad evo, sijeda glava, uradio isto. Mislim na Srbiju. Mada cekacu Pariz, koji ce mi k. Japan. Ako kojim cudom zakucim da sam dio olimpijskog tima Srbije za tri godine u Parizu, trazim azil tamo.

marko

pre 2 godine

Nije pošteno zato što je evidentno da je sve smišljeno postupala. A da je otputovala sama u neku zemlju i tražila azil bilo bi joj komplikovano. Ipak nije neka šampionka pa da joj skrate postupak. Čak nije ni optužila nekoga iz politike. Ljuta na trenere. Jadno.

ios

pre 2 godine

@Blabla
O cemu ti? Nije se savez kvalifikovao za OI, niti je savez nekome ucinio uslugu da ode na OI. Ona je ispunila olimpijsku normu i ima pravo da prica sta zeli. Nije svako poltron koji nema hrabrosti da progovori protiv "firme".
Kod nas jesu vecina poltroni, ne smete da zucnete protiv nesposobnjakovica i prvi ste da bolje od sebe pljujete ne bi li se uvukli gazdama.

Данијел

pre 2 godine

Дао бих јој азил у Саудијској Арабији па нека ужива. Ово је у служби напада на Белорусију, и као помоћ оној Тиханоској.

Гиле

pre 2 godine

Ne vidim zasto se sad buni to bi svaki savez uradio. Ako pljujes po njima izbacice te. Niko te nije terao da odes na oi. Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah
(Blabla, 01. avgust 2021 17:53)
Али те у фирми не би после затворили него рекли ај здраво. А овде желе да је одвуку.

seljadin

pre 2 godine

zene ostavljaju i svoje 3 dece i muza, odlaze za stranca, samo da bi napunile kesu i imale lagodan zivot, najlakse je pljuvati po onima koji su te doveli na olimpijadu i primili u stan

Washington

pre 2 godine

Sad ce domaci rusofili da nam objasne kako je Lukasenkov rezim dobar a spplortiskinja zla i losa.
(Xman, 1. avgust 2021 17:16)

Hahaha, videli smo mi americki demokratski rezin na delu u slucaju Snowden.

Loreda

pre 2 godine

Tu mogućnost je Sjeverna Koreja elegantno rješila.
Sjeverna Koreja neće sudjelovati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi zaštitila svoje sportaše usred pandemije koronavirusa, objavilo je tamošnje ministarstvo sporta.

Branko

pre 2 godine

Koliko para si dobila za tu izjavu ?
(Ivan Bogdanovic, 01. avgust 2021 17:44)
Baš danas čitam da je Rusija do sada dala Belorusiji i Lukašenkovom režimu u poslednjih 15 godina preko 90 milijardi € za očuvanje sistema.

Razlika

pre 2 godine

Za vreme komunizma u Jugi su postojali agenti provokatori, bace ti mamac,ti se navataš i u ćorku, u Belorusija se ništa promenilo nije po pitanju slobode govora.Trenutno nema veće demokratije od Srbije,barem što se tiče kafane i ulice,batice,pljuju svi po svima,niko se ne ljuti, ljudi izbace negativnu energiju a psihijatri ostanu praznih ruku.

psiholoski poremecaj

pre 2 godine

slovenski samoprezir. kod zena olicen u udaji za strance. kod muskaraca u radu kao sluga germanima. tako je i nastao pojam slave (rob). od te vrste slovena. Срећом има и она друга врста.

HanSolo

pre 2 godine

Koj je to skandal!? To je pametno od jedne mlade osobe koja verovatno želi normalan život! Samo je kod naših rusofila ovo skandal.. Puna podrška mladoj gospođi!

Sima

pre 2 godine

Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah
(Blabla, 1. avgust 2021 17:53)

Poltronski mozak. Ono kad zna da ne vredi, pa kompenzuje uvlakaštvom, a onda to prodaje kao "mudrost". Ti si jedan jadan i sitan čovek. Možda je prejako reći ovo "čovek".

Ja sam sad u penziji. Radio i u državnoj firmi i u privatnoj. Svađao se sa šefovima i durektorima od prvog dana. Nisu mi ni hteli ni mogli nikada ništa, delom zato što sam se i svađap sa njima samo onda kada sam bio u pravu, a delom zato što sam svoj posao (a često i njihov) znao bolje od njih.

Nego, beži ti iz te firme gde te drže zato što si poslušan. Taj tvoj šef, ako i on zna svoj posao, dobro zna da bi ti bio poslušan i svakoj drugoj budali koja bi njega da zameni. Kad dođe vreme da se "kuća čisti", prvo se najveća govna izbacuju. Bolje ti je da odeš pre, sam.

Умерени талибан

pre 2 godine

Шупља прича.Имам доста пријатеља из Белорусије.Сви путују куда хоће.Није ово Совјетски савез.

Los Angeles

pre 2 godine

Ili su beloruski vlastodršci na svakom nivou poludeli i misle da poseduju ljude ispod njih, ili je ova odlučila da iskoristi situaciju da dobije azil i pobegne iz Belorusije. U svakom slučaju govori dovoljno o kakvoj je državi reč, i taj narod je samo za žaljenje. Bilo je toga dosta ranije, koliko je samo ruskih i kubanskih sportista tako prebeglo u USA tokom godina.

kont

pre 2 godine

Zapadni obavestajni rad na delu.Pricate o Belorusiji kao da je severna Koreja a ne zemlja veceg standarda od Srbije ali vidim da Cia radi punom parom.

blagonakloni

pre 2 godine

Strašno je da i dalje postoje zemlje iz kojih nije moguće otići svojevoljno, uzmeš svoj pasoš, spakuješ stvari i ideš gde želiš! Posebno ne mogu da razumem ljude koji to podržavaju!
Kako bi se osećali da se njima oduzme to elementarno pravo koje čovek ima- ima samo jedno elementarnije- da slobodno kaže sve što misli!

Skywalker

pre 2 godine

Za to vreme u Francuskoj krvava represija policije prema protestantima koji pokusavaju da se odupru ludilu, a o tome gotovo da i nema vesti. Da se slicno ili isto desava u Rusiji ili Belorusiji (a da nije suzbijanje protesta protiv obavezne vakcinacije) zapadni mediji bi mesec dana izvestavali o teroru diktatorskih rezima.

Bojan

pre 2 godine

(grubijan, 01. avgust 2021 17:51)

Sećam se kakvu su terapiju vama uvlakačima režimu prepisali ovde 99-e, šteta pa su je pre vremena prekinuli.

marceloo

pre 2 godine

Klasicno ponasanje "cura" iz tog dela sveta. Moldavke, Ukrajinke, Beloruskinje...
Traze azile, vecito ugrozene itd...znate koliko ih je samo takvih po USA...
A pozadina je oce lebac bez motike i da navataju neke sa lovom.

Blabla

pre 2 godine

Ne vidim zasto se sad buni to bi svaki savez uradio. Ako pljujes po njima izbacice te. Niko te nije terao da odes na oi. Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah

blagonakloni

pre 2 godine

Strašno je da i dalje postoje zemlje iz kojih nije moguće otići svojevoljno, uzmeš svoj pasoš, spakuješ stvari i ideš gde želiš! Posebno ne mogu da razumem ljude koji to podržavaju!
Kako bi se osećali da se njima oduzme to elementarno pravo koje čovek ima- ima samo jedno elementarnije- da slobodno kaže sve što misli!

Los Angeles

pre 2 godine

Ili su beloruski vlastodršci na svakom nivou poludeli i misle da poseduju ljude ispod njih, ili je ova odlučila da iskoristi situaciju da dobije azil i pobegne iz Belorusije. U svakom slučaju govori dovoljno o kakvoj je državi reč, i taj narod je samo za žaljenje. Bilo je toga dosta ranije, koliko je samo ruskih i kubanskih sportista tako prebeglo u USA tokom godina.

kol

pre 2 godine

Ne vidim zasto se sad buni to bi svaki savez uradio. Ako pljujes po njima izbacice te. Niko te nije terao da odes na oi. Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah
(Blabla, 01. avgust 2021 17:53)

Po tebi bi i najbolji doktor na klinici koji spašava živote trebalo da dobije otkaz ukoliko kritikuje rad načelnika ili direktora? Ne takmiči se ona za savez, nego za državu, ona nema šefove i nadređene. I uputila im je kritiku za rad. Nije ih vređala po nekoj osnovi.

Rounder

pre 2 godine

Mlada devojka pa nije svesna. Daj nek' joj neki nas "patriota" objasni da ona ustvari zivi u uredjenoj zemlji punoj sloboda i mogucnosti. Nek' joj skrene paznju da je prevarena i da joj Brka i Cika Putin zele samo najbolje.

ios

pre 2 godine

@Blabla
O cemu ti? Nije se savez kvalifikovao za OI, niti je savez nekome ucinio uslugu da ode na OI. Ona je ispunila olimpijsku normu i ima pravo da prica sta zeli. Nije svako poltron koji nema hrabrosti da progovori protiv "firme".
Kod nas jesu vecina poltroni, ne smete da zucnete protiv nesposobnjakovica i prvi ste da bolje od sebe pljujete ne bi li se uvukli gazdama.

marceloo

pre 2 godine

Klasicno ponasanje "cura" iz tog dela sveta. Moldavke, Ukrajinke, Beloruskinje...
Traze azile, vecito ugrozene itd...znate koliko ih je samo takvih po USA...
A pozadina je oce lebac bez motike i da navataju neke sa lovom.

Vupsi dejzi

pre 2 godine

Ili su beloruski vlastodršci na svakom nivou poludeli i misle da poseduju ljude ispod njih, ili je ova odlučila da iskoristi situaciju da dobije azil i pobegne iz Belorusije. U svakom slučaju govori dovoljno o kakvoj je državi reč, i taj narod je samo za žaljenje. Bilo je toga dosta ranije, koliko je samo ruskih i kubanskih sportista tako prebeglo u USA tokom godina.
(Los Angeles, 1. avgust 2021 17:40)
Za vas iz Ritopeka sto balavite na slike Los Andjelesa imam samo dve reci- Edvard Snouden.

Џими

pre 2 godine

Jao covece, pa da li je moguce da verujes da su njoj prava uskracena.
Prvo pitanje za tebe: Ako se ne slaze sa rezimom zasto je uopste otisla da predstavlja Belorusiju?Mogla je da to odbije i time izrazi protest.Ili da ode i predstavlja drugu drzavu koja joj se svidja.Imam prijatelje iz Belorusije i ne podrzavaju Lukasenka ali nisu ni za Tihanovsku.Ovo je klasican primer nekog ko to cini zbog para
(fikus, 1. avgust 2021 18:25)
Морам да приметим да љубав према отаџбини поистовећујеш са подршком владајућем режиму. Ја волим Србију, али овај режим не, па сутра да не бих одбио да представљам своју земљу због неколицине политичара.

Skywalker

pre 2 godine

Za to vreme u Francuskoj krvava represija policije prema protestantima koji pokusavaju da se odupru ludilu, a o tome gotovo da i nema vesti. Da se slicno ili isto desava u Rusiji ili Belorusiji (a da nije suzbijanje protesta protiv obavezne vakcinacije) zapadni mediji bi mesec dana izvestavali o teroru diktatorskih rezima.

па да

pre 2 godine

Сећа ли се неко како је почео рат у Либији? Сећа ли се неко оне несрећне жене која је тврдила да су је владини службеници малтретирали и свашта нешто ружно урадили...
После се испоставило да скоро ништа из њене приче није тачно али авај, бомбардовање је почело а недуго потом и грађански рат који и дан данас траје.
Сећа ли се неко прича са наших простора током деведесетих?
Тако да не верујем на прву никоме, свака медаља има две стране.

Данијел

pre 2 godine

Дао бих јој азил у Саудијској Арабији па нека ужива. Ово је у служби напада на Белорусију, и као помоћ оној Тиханоској.

Kaiser Roger

pre 2 godine

@Los Angeles

zaboravio si da navedeš i naciste koje je USA dočekala oberučke.

Aj sad klopaj hotdog...
(Brdjanin, 01. avgust 2021 18:55)

A Ja tebe da pitam sta je sa 2500 nemackih i austrijskih naucnika koji su poslani na rad u SSSR a?.Ako su rusi tolike postenjacine i nisu kao zli ameri sto su ih uzimali?.A sad se sile sa nekom vojnom tehnikom koju su 90% ukrali.
Aj sad vozi moskvica...

Blabla

pre 2 godine

Ne vidim zasto se sad buni to bi svaki savez uradio. Ako pljujes po njima izbacice te. Niko te nije terao da odes na oi. Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah

Гиле

pre 2 godine

Ne vidim zasto se sad buni to bi svaki savez uradio. Ako pljujes po njima izbacice te. Niko te nije terao da odes na oi. Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah
(Blabla, 01. avgust 2021 17:53)
Али те у фирми не би после затворили него рекли ај здраво. А овде желе да је одвуку.

seljadin

pre 2 godine

zene ostavljaju i svoje 3 dece i muza, odlaze za stranca, samo da bi napunile kesu i imale lagodan zivot, najlakse je pljuvati po onima koji su te doveli na olimpijadu i primili u stan

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

Strašno je da i dalje postoje zemlje iz kojih nije moguće otići svojevoljno, uzmeš svoj pasoš, spakuješ stvari i ideš gde želiš! Posebno ne mogu da razumem ljude koji to podržavaju!
Kako bi se osećali da se njima oduzme to elementarno pravo koje čovek ima- ima samo jedno elementarnije- da slobodno kaže sve što misli!
(blagonakloni, 01. avgust 2021 17:52)

I onda u Nemačku koja ima 80mil stanovnika grune 200mil Indijaca sa pasošima i koferima, jer eto oni hoće napolje iz Indije. Kakav si ti lik, kako ti razmišljaš, šta je u toj tvojoj glavi?

kont

pre 2 godine

Zapadni obavestajni rad na delu.Pricate o Belorusiji kao da je severna Koreja a ne zemlja veceg standarda od Srbije ali vidim da Cia radi punom parom.

Ranko Nikolic

pre 2 godine

Zasto je ovo skandal.Nekada se to stalno desavalo i sportisti su masovno bezali iz takvih despotija.
Danas je izgleda to opasnije pa je redje.Ljudi su sa Kube plivali sa ajkulama do Floride.Isti narod,Nemci,u dva sistema su pokazali ko je bezao na koju stranu.Ali danas je tuzno citati komentare u kojima se advokatise Kini,Rusiji,Iranu,Belorusiji i slicnim zemljama.Gde su ti ljudi rasli u koje skole su isli.Izgleda da su kod Tita rasli slobodoumniji i demokratski nastrojeni ljudi u poredjenju sa Slobom i ovim radikalima.Gde su nestali fini ,obrazovani profesori koji ce decu uciti pravim vrednostima.Donekle se
ova pomama retrogradnih razmisljanja moze opravdati ako su ljudi placeni da baljezgaju,jer toga ima svuda.Ali stvarno je nepristojno 2021. godine raspravljati da li je bolji zaporozac ili golf i da li je covek slobodniji u Teheranu ili Berlinu.

Умерени талибан

pre 2 godine

Шупља прича.Имам доста пријатеља из Белорусије.Сви путују куда хоће.Није ово Совјетски савез.

Miki

pre 2 godine

Onog Afrikanca koji je takodje trazio azil su vratili otkud je dosao, a ovdje ce se sigurno "zapadni" svet ukljuciti. Daj da vidimo sta ce biti

Ђокица

pre 2 godine

Сви ви "јунаци" који бисте ту жену депортовали и трпали у затвор, логор и томе слично - кладим се да бисте били у првим редовима за бежанију када би у Србији била објављена општа мобилизација или нешто слично. Уосталом, сећам се ја таквих сличних деведесетих, јуначили су се по Београду, гутали стероиде, изигравали страшне баје ... а онда је дошао 24. март и сви се сакрили у мишје рупе. Ја знам барем двојицу који су тада изашли преко Хоргоша из земље, надам се да не треба да вам цртам како су прошли наше царинике ... Све јунак до јунака, а кад загусти, бежииииии ...

Dr. Realan

pre 2 godine

“””Uzela ona milione da malo preko sporta NATO pritisne Lukasenka,sad joj je i bolje da se ne vraca u Belorusiju.
(Mihajlo, 01. avgust 2021 19:04)
“””

Jeste, neko bacio milione a evo Lukašenko se sav potresao. Koliko ste svi zatucani i živite u svom svetu…

Nebojsa pre svega normalan a tek onda Srbin

pre 2 godine

Vise od pola Belorusije je nedavno demonstriralo protiv diktature Lukasenka i pokradenih izbora. Dakle, vecina Belorusa je protiv diktature u svojoj zemlji, ali ce Srbende i rusofili ovde u komentarima da nam objasne kako je u Belorusiji zapravo raj na zemlji, i da je za sve kriva propaganda sa Zapada.
Pokusace i da nam objasne kako smo svi mi drugosrbijanci, da nam je ispran mozak i slicno, a verujte mi da "ispranijih mozgova" od rusoilskih nema!

Sasa

pre 2 godine

Vidim po komentarima da ima dosta Srba kojima se ovo nikako ne svida i koji osuduju ovu djevojku.nazivaju je izdajicom.treba bjezati iz srbije dok se jos moze.
(Vukodav, 1. avgust 2021 18:31) # Link komentara

Meni je zao sto ne shvatas sustinu. Ova devojka jeste iskoristila priliku, dozvolivsi sebi da bude iskorscena, a sve zarad licne koristi. Odredjena grupa prozapadnih beloruskih politcara ili sluzbenika koji se nalaze na nesto nizim nivoima, upregla je u propagandne zaprege iza kojih stoji Zapad sa ciljem nastavka degradacije jedinog ruskog saveznika u blizini, a kako bi nametnuli svoje poltrone i zaokruzili taj komsiluk poslusnica. Njoj je obecan azil, obecane su i ostale pogodnosti sigurno. Nije ona izdala svoju zemlju, nju nikada nije smatrala svojom, izdala je i prodala iskljucivo sebe. Lukasenko nije dobar i daleko od toga - Kim, on i njemu slicni moraju biti svrgnuti. Ali da neko sebi dozvoli, poput ove devojke, gubitak dostojanstva kroz svesno instrumentalizovanje, jeste duboko otuzno, a sve radi zivota u drugoj drzavi i kroz navodnu borbu za svoju. Nekome je licna zadnjica vaznija od interesa celokupne nacije.
Fuj.

rasPopović

pre 2 godine

kako nije zatrazila azil u Bugarskoj ili Rumuniji. To su isto demokratske zemlje .
(u cudu!, 01. avgust 2021 17:00)
Zato nam je kako nam je kad si dobio preko 400 pluseva.

Arhivator

pre 2 godine

Pitanje za komentatore koji pljuju devojku:
Da li vam je poznato de je manje-više isto to napravio izvesni Miodrag Belodedić? I zbog toga dobio deset godina robije. U odsustvu, naravno...

Bojan

pre 2 godine

(grubijan, 01. avgust 2021 17:51)

Sećam se kakvu su terapiju vama uvlakačima režimu prepisali ovde 99-e, šteta pa su je pre vremena prekinuli.

Srbi zive u logorima na KiM

pre 2 godine

Kako bi se osećali da se njima oduzme to elementarno pravo koje čovek ima- ima samo jedno elementarnije- da slobodno kaže sve što misli!
(blagonakloni, 1. avgust 2021 17:52)

Recimo - Srbi na Kosovu i Metohiji. Kretanje nadzire vojska ili islamski teroristi. Uzmes da kazes sta mislis o islamskim teroristima a oni te hapse i biju. 21. vek i to EU i sADisti podrzavaju.

Sima

pre 2 godine

Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah
(Blabla, 1. avgust 2021 17:53)

Poltronski mozak. Ono kad zna da ne vredi, pa kompenzuje uvlakaštvom, a onda to prodaje kao "mudrost". Ti si jedan jadan i sitan čovek. Možda je prejako reći ovo "čovek".

Ja sam sad u penziji. Radio i u državnoj firmi i u privatnoj. Svađao se sa šefovima i durektorima od prvog dana. Nisu mi ni hteli ni mogli nikada ništa, delom zato što sam se i svađap sa njima samo onda kada sam bio u pravu, a delom zato što sam svoj posao (a često i njihov) znao bolje od njih.

Nego, beži ti iz te firme gde te drže zato što si poslušan. Taj tvoj šef, ako i on zna svoj posao, dobro zna da bi ti bio poslušan i svakoj drugoj budali koja bi njega da zameni. Kad dođe vreme da se "kuća čisti", prvo se najveća govna izbacuju. Bolje ti je da odeš pre, sam.

Washington

pre 2 godine

Sad ce domaci rusofili da nam objasne kako je Lukasenkov rezim dobar a spplortiskinja zla i losa.
(Xman, 1. avgust 2021 17:16)

Hahaha, videli smo mi americki demokratski rezin na delu u slucaju Snowden.

ZaphodBeeblebrox

pre 2 godine

(Миливоје-ватрогасац, 1. avgust 2021 21:03)

Zašto bi Novak plaćao porez Srbiji?? Da li je ona išta uložila u njega ili je Srđan odvajao od usta ne bi li mu omogućio da ga trenira Jelena Genčić ili mu je Srbija platila da trenira kod Nikole Pilića?? Naravno da ne.

Drugo, svako od vas zna nekoga ko radi u Nemačkoj, Engleskoj, Americi ili Malti, da li i njih pljujete što ne plaćaju porez Srbiji?? U čemu je razlika?? Novaka plaćaju u inostranstvu, tamo zarađuje, zašto bi dao bilo šta od toga Srbiji. Da li bi ste sada otišli u Nemačku, počeli da radite tamo i kad primite prvih 1000€ kažete "E, jedno 200 ima da uplatim za porez Srbiji". Da, kako da ne.

Licemerje prosto kipi iz danjašneg Srbovanja.

Jolerus

pre 2 godine

Vi sto komentarisete protiv Belorusije, prvo saznajte sta je prethodilo ovoj situaciji. Razlog toga, sto su je odstranili, je to sto ona nije htela da trci stafetu i onda pocela da pljuje po trenerima/sefovima. Svaki trener bi odstranio igraca/takmicara iz ekipe, ako ne slusa ono sto zahteva trener. Nek ide gde hoce, zabranio bi njoj da se uopste takmici.

psiholoski poremecaj

pre 2 godine

slovenski samoprezir. kod zena olicen u udaji za strance. kod muskaraca u radu kao sluga germanima. tako je i nastao pojam slave (rob). od te vrste slovena. Срећом има и она друга врста.

predo

pre 2 godine

Citam komentare i ne mogu da verujem kakv smo mi narod!
(Sasa Shanghai, 01. avgust 2021 18:14)

Polako, mlad si, shvatićeš. Srbija nije toliko daleko od belarus koliko ti se čini.

Loreda

pre 2 godine

Tu mogućnost je Sjeverna Koreja elegantno rješila.
Sjeverna Koreja neće sudjelovati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi zaštitila svoje sportaše usred pandemije koronavirusa, objavilo je tamošnje ministarstvo sporta.

total

pre 2 godine

Mala je poprilična tupica ( kad je slušate, ko zna ruski), isto kao i ona Tihanovska, vodja opozicije, znači naša prosčena domaćinca koja malo gleda vesti se bolje razume u politiku i svetske procese.



Žalila se na Istagramu što su je treneri reprezentaicje ubacili u štafetu 4x400 umesto devojaka koje nisu uradile dovoljan broj doping kontrola( pošto ona trči 100 i 200), ali to je uobičajeno, ništa ona neće tu tako loše istrčati, to je sprinterska disciplina. U svakoj reprezentaciji glavni treneri odreduju ko i šta i kako, a ne zvezde i zvezdice odreduje pravila kako je kod nas skoor uvek pa se kad je tako, uvek loše provedemo.

Inače, trenira u Austriji dosta od pre korone, tako da je logično da oće tamo da dobije "azil", pošto su joj verovatno Austrijaci ponudili da trenira za neki njihov klub i reprezntaciju, pa bi sad to da upakuje u neku politiku. Takodje, dosta dobro živi, sudeći po instramima.

Dado Pršo

pre 2 godine

Mogao je i Nole da zatrazi negde azil sa obrazlozenjem da ga je sramota da se vrati u Srbiju. Milioneru poput njega svako bi dao azil sa puno razumevanja.
(Nola azilant, 01. avgust 2021 18:56)

Slabo ga pratiš. Živi u Monacu.

Bijekovic

pre 2 godine

(Sasa, 1. avgust 2021 19:22)

Sram da te bude sta si napisao! Jel moguce da posle cetrdeset godina kod nas i dalje kruzi prica "zli zapad hoce ovo hoce ono" pa onda bolje da trunemo i zapadu motamo kablove za 300 eura dok sanjamo odmazde i svetske resete kako bi smo se osvetili svima zbog ubedjenja da zbog njih zivimo lose.

V for Vendeta

pre 2 godine

Klasicno ponasanje "cura" iz tog dela sveta. Moldavke, Ukrajinke, Beloruskinje... 
Traze azile, vecito ugrozene itd...znate koliko ih je samo takvih po USA... 
A pozadina je oce lebac bez motike i da navataju neke sa lovom.
(marceloo, 01. avgust 2021 17:27)

Ispuniti normu za OI definitivno nije lebac bez motike, vec tone znoja i godine treniranja pogotovo za atletske discipline.
Evo istrci 23,58 200m, ili 11,73 stotku, laća, i odma nadješ i muža.
Svakako da ima i onih sto ti pominjes (ima i nasih takvih koliko hoces)., i moguce da je devojka namerno kritikovala režim da bi imala čvtst razlog za azil, jer je tamo gore nego kod nas devedesetih, al je baš ružno porediti atletu sa sponzorušama bez činjenica.

Lepa Lori

pre 2 godine

Gde cu sad, moja ruzo, ni na ciji ne smem prag? Ozbiljan autogol ako je Nemci ne udome kuci je zavrsila. Ozbiljno kockanje...
(ikac klisa, 1. avgust 2021 17:46)

Uzeće je Ameri, sportistkinja je, a oni to cene. Ako ne uspe u sportu nema veze, opet dobro već je vidim u 18+ filmovima.

total

pre 2 godine

PS. I da dodam, ona često trenira u Austriji kao što rekoh, i to duže vreme, tj iz Belorusije može kad hoće kao i bilo koji gradjanin ( bio tamo, imam i prijatelje ), tako da zaboravite da je to neke Severna Koreja gde se ne sme napolje. Nego malo smišljen skandal

Zavera CIA i Vatikana

pre 2 godine

Kakvagod da je Belorusija, nije normalno da pokušavaju devojku uterati u avion na silu. Koliko znam, u Belorusiji ne postoji zabrana kretanja ljudi van granica te zemlje pa ne znam čemu onda KGB-ovske metode prema ovoj sportistkinji. Ako želi da ostane u Japanu ili nekoj drugoj zemlji, neka ostane.

Branko

pre 2 godine

Koliko para si dobila za tu izjavu ?
(Ivan Bogdanovic, 01. avgust 2021 17:44)
Baš danas čitam da je Rusija do sada dala Belorusiji i Lukašenkovom režimu u poslednjih 15 godina preko 90 milijardi € za očuvanje sistema.

Vukodav

pre 2 godine

Vidim po komentarima da ima dosta Srba kojima se ovo nikako ne svida i koji osuduju ovu djevojku.nazivaju je izdajicom.treba bjezati iz srbije dok se jos moze.

HanSolo

pre 2 godine

Koj je to skandal!? To je pametno od jedne mlade osobe koja verovatno želi normalan život! Samo je kod naših rusofila ovo skandal.. Puna podrška mladoj gospođi!

pacificka_obala

pre 2 godine

Пазите наложеници, сукобила се са својим тренерима не са Лукашенком, они су је одстранили из репрезентавије и послали кући или било где другде. На аеродрому није са агентима КГБ него сама, значи нико је не спречава да иде где жели. Она је одлучила да направи представу и искористи политички моменат да би отишла као политички избеглица (кога нико не прогони) и убрала неке плодове тога. И то је то.

Нешто као кад дете које згреши у школи па измисли да га наставници силују, само да би се оправдали код родитеља. Ноданас је време бомбастичних а непроверених вести и друштвених мрежа.

Eugen

pre 2 godine

Ova ne samo da ce dobiti azil u Nemackoj, nego ako se ispostavi da je i dobra u svojoj sportskoj disciplini dobice i pasos pride... ne odmah, nesto kasnije, pred svetsko ili evropsko prvenstvo.

Nick

pre 2 godine

Oni sto su nekada kritikovali komunizam za slicne stvari danas opravdavaju ovo i koriste onu omiljenu komunisticku retoriku "a sta je sa situacijom x u zemlji y"...

Hmmm. Pitam se zasto. Pristalice diktatorskih rezima i etatizma se ne razlikuju mnogo.

Slavisa V.

pre 2 godine

Znamo kakva je Lukasenkova demokratija, ali se ovo nije desilo bez mesanja sa strane, niko se ne odlucuje na ovakav korak dok ne stigne "demokratska" podrska.

Srbin

pre 2 godine

Намештаљка 100%, узела мала добре паре да изда Државу и Друга Луку, нека иде тамо код Германа па нека јој се сви смеју.

А ви Срби, не пљујте по Словенима другим, то је све усмерено против нас Словена и наше браће на Истоку, одакле и наши Славни Преци дошли из
Прадомовине. Шта је СРЈ прошла крајем 90-тих то сад пролази Белорусија.

HanSolo

pre 2 godine

kako nije zatrazila azil u Bugarskoj ili Rumuniji. To su isto demokratske zemlje .
(u cudu!, 01. avgust 2021 17:00)

Pa idi ti tamo da živiš.. Kao ti bi u indiju, a ne negde gde ti je bolji život.. Licemerstvo..

fikus

pre 2 godine

Bas me cudi, rusofili znaju bolje od nje da je u Bjelorusiji super
(jesam.ba, 01. avgust 2021 17:55)

Jao covece, pa da li je moguce da verujes da su njoj prava uskracena.
Prvo pitanje za tebe: Ako se ne slaze sa rezimom zasto je uopste otisla da predstavlja Belorusiju?Mogla je da to odbije i time izrazi protest.Ili da ode i predstavlja drugu drzavu koja joj se svidja.Imam prijatelje iz Belorusije i ne podrzavaju Lukasenka ali nisu ni za Tihanovsku.Ovo je klasican primer nekog ko to cini zbog para

Zmija Pliskin

pre 2 godine

Ajmo da skratimo pricu : placena je za ovo od strane zapada, da se dodatno baci ljaga na Lukasenka, uz koji milion + buducnost i studiranje njihove dece na zapadnjackim fakultetima.

Sve ima svoju cenu , nazalost. I cast i moral i sve, sve se moze kupiti samo cena nije uvek ista.

acca

pre 2 godine

Ova devojka cita tekst sa necega, napisano joj je nesto i vec unapred dogovoreno sa zapadnim zemljama da ovo uradi!!!

Sad za ove Tome (zapadne) neverne jedno pitanje:

Sta mislite, da li je ova devojka mogla i nakon olimpijskih igara da napusti Belorusiju, da ode u Nemacku ili bilo koju zemljuda zatrazi azil???!!!

Da mogla je, ali to je zapad, sve ima svoje mesto, svoj scenario, svoju reziju, pa i svoje glumce!!!

I da, ova devojka je deo sa glumom!!!

nemanja

pre 2 godine

Gde god da odem promovišem svoju zemlju najbolje što mogu! Kakva god da je, nije bitno, ali je jedina koju imam. Ja dolazim iz Srbije i oni me tako vide. Trudim se da sebe prikažem profesionalno, odgovorno i kulturno i samim tim i svoju zemlju. Kad hvalis svoj narod i svoju zemlju na Zapadu te vise cene. Krijes mane, ističes vrline, kao i u poslu. Kad pljujes svoju zemlju oni te gledaju sa podsmehom jer ne kapiraju nas humor na račun države i to je bukvalno kao da pljujes sebe i svoju porodicu. Neki ljudi to nikako da shvate i posle se pitaju što im ne ide na Zapadu!!! A unutrašnje stvari ćemo rešavati sami, unutar kuće. Menjaćemo i cistiti svoje dvoriste kako znamo i umemo. Tako da je ovo za mene nedopustivo. Uvek bi prihvatio posledice, kakve god bile pre nego da blamiram sebe, svoju zemlju i porodicu. Niko ne voli cinkarose, što ova sportiskinja jeste.

rema

pre 2 godine

nije tacno.belorusija ima 4 puta veci bdp od nas a ne 20% kao sto je neko napisao u komentaru.179mlrd naspram 45 nije 20 posto vec skoro 4 puta veci

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Pažljivim čitanjem i analiziranjem onog što je rekla, lako se dođe do saznanja da je njena priča nategnuta i nelogična.

a vi i dalje gledajte Pink i citajte Informer

pre 2 godine

Lukašenko je na vlasti 27 godina.
Ovo mu je šesti predsednički mandat.
Održao je državnu kontrolu nad većim delom privrede, uz cenzuru nalik nekadašnjem sovjetskom sistemu.
Mnogi opozicioni političari su ili uhapšeni ili su izbegli u druge zemlje poput Svetlane Tihanovskaje koja je bila Lukašenkov protivkandidat na predsedničkim izborima.

Vest od 2. Jun. 2021. :
Belorusija je privremeno zabranila izlazak iz zemlje većini sopstvenih državljana, među kojima su i oni koji imaju dozvole za boravak u inostranstvu. Postoje izuzeci, poput beloruskih državnih službenika na službenim putovanjima i zaposlenih u državnim prevoznicima.
Samo oni koji imaju prebivalište u stranim zemljama - a ne privremeno - mogu da napuste Belorusiju!

seljadin

pre 2 godine

vi svi koji je podrzavate, sta cete sutra reci kad vas vasa zena napusti jer ste siromasni ? pa nadje 100 razloga da ode kod bogatog a koji ce je 100 puta gore tretirati ali ce joj kupiti bolji auto i s kim ce putovati ??

HanSolo

pre 2 godine

zene ostavljaju i svoje 3 dece i muza, odlaze za stranca, samo da bi napunile kesu i imale lagodan zivot, najlakse je pljuvati po onima koji su te doveli na olimpijadu i primili u stan
(seljadin, 01. avgust 2021 18:08)

Nije istina.. To obično muškarci rade.. Ne širi laže.. To i ja znam koji sam muško..

LIZA

pre 2 godine

kako nije zatrazila azil u Bugarskoj ili Rumuniji. To su isto demokratske zemlje .
(u cudu!, 1. avgust 2021 17:00)

Bas si dao primer dve stabilne demokratije.

Анатоли

pre 2 godine

Svima ljubiteljima Lukasenka bih pozeleo zivot sa svojim porodicama u Belorusiji.
(idite tamo pa iznosite demokratske stavove, 1. avgust 2021 21:03)

Е када би могао да добијем емигрантску визу, не би се ни моменат задржао у овој колонији Брисела - Србији.

Лични и друштвени стандард далеко већи.
Безбедност већа.
Мањи криминал, незапосленост мања, примања далеко већа, потошачка корпа јефтинија, гориво јефтиније
Итд, могу до сутра да пишем, али ионако администратири имају налог да овакве коментаре не објављују....

Бадава трошим време.

Gazda Spasoje

pre 2 godine

Pažljivim čitanjem i analiziranjem onog što je rekla, lako se dođe do saznanja da je njena priča nategnuta i nelogična.
(Samosvesna građanka, 1. avgust 2021 21:40)

Naravno da jeste.
Sportista mora da napusti Japan najviše 48h nakon takmičenja.
Diskvalifikovana je (zbog sopstvenih gluposti) i mora da napusti zemlju. Savez će biti kažnjen ako to ne učini.

Realno, iz svake reprezentacije bi bila izbačena posle pljuvanja po sopstvenoj zemlji. I treba.

Naravoučenije: tri put' meri, jednom seci.

Idi i živi dete gde hoćeš, samo nemoj da glumiš neko ludilo zbog sopstvenih gluposti.

Belorusija ima preko 100 sportista na igrama. Nešto se ostali nisu razbežali.
Niti pljuvali spostvenu zemlju.

marko

pre 2 godine

Nije pošteno zato što je evidentno da je sve smišljeno postupala. A da je otputovala sama u neku zemlju i tražila azil bilo bi joj komplikovano. Ipak nije neka šampionka pa da joj skrate postupak. Čak nije ni optužila nekoga iz politike. Ljuta na trenere. Jadno.

Pećko Pivo

pre 2 godine

Kakav je predsednik, bukvalno sam uveren 100% da bi završila devojka u zatvoru.
(Aleksis Sanco Panco, 01. avgust 2021 17:05)

Kakav je, reci nam. Prica se svasta ali bi ti mogao, posto ga licno poznajes, da nam to kazes iz prve ruke.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Kakva logika… ko pljuje po onome ko ga placa i izdrzava naravno da treba da dobije otkaz bez obzira na to koje je struke . Postoji zakonska regulativa i pravila za takve stvari.
(Dragan, 01. avgust 2021 18:52)

Jel ti uopste shvatas o cemu se ovde radi?.Nema nikakvo vredjanje nego devojka nije politicki podobna i zbog toga je sikaniraju.Ali posto je i kod nas slucaj tebi je to ok, naviko si.

au

pre 2 godine

Sablon se ne menja, ajde ovi klinci sto padaju na pricu pa i da razumem ali ove matorce koji se secaju devedesetih... E njih uopste ne razumem.
Sablon je isti: u glavnoj ulozi obavezno neka zena, maltretirali je ljudi zlog cike koji je na vlasti, moli superheroje sa zapada da joj pomognu....
Sutra ce mejnstrim mediji na zapadu da napune emisije sa svedocima, raznim ekspertima i psiholozima koji ce da potvrde pricu "potlacene". Zatim ide novi red sankcija.
A isprani mozgovi klimaju u znak odobravanja. Vec vidjeno.

Анатоли

pre 2 godine

Е моја секо, мислиш да ће ти на Западу бити боље.

Никада више нећеш ни помислити да видиш градове као што је Токио, док будеш прала посуђе у неком ћумезу од ресторана.

А НЕКСТА не нацистичка платформа. Зна то ткз. белоруски новинар - АЗОВ нациста.

maki1982

pre 2 godine

@psiholoski poremecaj rec sloven je nastala od reci slovo sto znaci rec, odnosno sloveni su nazivali sebe oni koji govore, dok su germane nazivali, npr. nemce oni koji ne govore nemec. i nemaju veze narodi sa komunjarskim diktaturama koje su naterali svoj narod da bezi u strane zemlje. niko nije toliko sposoban da je nezamenljiv. i onda kad god neko drugacije misli on je strani placenik i domaci izdajnik.i istocni nemci koji nisu sloveni, bezali su na zapad. koreanci sa severa beze. niko obrnuto.

Sasa

pre 2 godine

Vidim po komentarima da ima dosta Srba kojima se ovo nikako ne svida i koji osuduju ovu djevojku.nazivaju je izdajicom.treba bjezati iz srbije dok se jos moze.
(Vukodav, 1. avgust 2021 18:31) # Link komentara

Meni je zao sto ne shvatas sustinu. Ova devojka jeste iskoristila priliku, dozvolivsi sebi da bude iskorscena, a sve zarad licne koristi. Odredjena grupa prozapadnih beloruskih politcara ili sluzbenika koji se nalaze na nesto nizim nivoima, upregla je u propagandne zaprege iza kojih stoji Zapad sa ciljem nastavka degradacije jedinog ruskog saveznika u blizini, a kako bi nametnuli svoje poltrone i zaokruzili taj komsiluk poslusnica. Njoj je obecan azil, obecane su i ostale pogodnosti sigurno. Nije ona izdala svoju zemlju, nju nikada nije smatrala svojom, izdala je i prodala iskljucivo sebe. Lukasenko nije dobar i daleko od toga - Kim, on i njemu slicni moraju biti svrgnuti. Ali da neko sebi dozvoli, poput ove devojke, gubitak dostojanstva kroz svesno instrumentalizovanje, jeste duboko otuzno, a sve radi zivota u drugoj drzavi i kroz navodnu borbu za svoju. Nekome je licna zadnjica vaznija od interesa celokupne nacije.
Fuj

Nemanja

pre 2 godine

Sablon se ne menja, ajde ovi klinci sto padaju na pricu pa i da razumem ali ove matorce koji se secaju devedesetih... E njih uopste ne razumem.
(au, 01. avgust 2021 20:50)

Mi koji se sećamo 90-tih najbolje znamo kako je živeti pod zlim režimom, a među bolesnicima koji ga brane.

pacificka_obala

pre 2 godine

Vise od pola Belorusije je nedavno demonstriralo protiv diktature Lukasenka i pokradenih izbora. Dakle, vecina Belorusa je protiv diktature u svojoj zemlji, ali ce Srbende i rusofili ovde u komentarima da nam objasne kako je u Belorusiji zapravo raj na zemlji, i da je za sve kriva propaganda sa Zapada.
Pokusace i da nam objasne kako smo svi mi drugosrbijanci, da nam je ispran mozak i slicno, a verujte mi da "ispranijih mozgova" od rusoilskih nema!
(Nebojsa pre svega normalan a tek onda Srbin, 01. avgust 2021 21:01)
*************************"*****
Belorysija ima 9,5 miliona stanovnika, Minsk 1,5. Na najbrojnijim demonstracijama je prema zapadnim medijima bilo 400-500 hiljada ljudi. To ne govori da je Lukasenko demokrata ali kaze da vecina Belorusa nije za opiziciju ma kako na Zapadu pokusali to da dokazu. Belorusija i demokratija u njoj uopste nisu bitni, bitno je da u nekoj buducnosti americke rakete budu na 600km od Moskve i bitno je da se Rusija okruzi bazama sa raketama kratkog dometa - radi brzog udara na ruske gradove i baze i nemogucnosti njihovog odgovora. Ovakvim tempom cemo stvarno doci do nuklearnog rata, ako neko tanjih zivaca dodje na vlast u Rusiji ce recimo preventivno i pokazno (amerikancima) sravniti Nemacku i onda ce nastupiti konacni mir.

Pritajeni tigar, skriveni zmaj

pre 2 godine

(Los Angeles, 1. avgust 2021 17:40)


Možeš da pričaš i da pišeš šta god hoćeš, ali sav imperijalizam, kolonijalizam, fašizam i nacizam su nastali na zapadu, odatle bogatstvo, odatle i moć, na sreću tome se bliži kraj, jedna nova imperija izranja na istoku, a njen uspeh ne bazira se ni na jednoj od ove četiri tekovine sa zapada, vreme slobode je pred nama.

Nola azilant

pre 2 godine

Mogao je i Nole da zatrazi negde azil sa obrazlozenjem da ga je sramota da se vrati u Srbiju. Milioneru poput njega svako bi dao azil sa puno razumevanja.

predo

pre 2 godine

I onda u Nemačku koja ima 80mil stanovnika grune 200mil Indijaca sa pasošima i koferima, jer eto oni hoće napolje iz Indije. Kakav si ti lik, kako ti razmišljaš, šta je u toj tvojoj glavi?
(pazi stani vidi gledaj, 01. avgust 2021 18:17)

HaHa - slušaj ovoga - šta je u TVOJOJ glavi da nam je znati?
Stvar je u tome da si slobodan izaći iz zemlje kada ti to želiš a da li ćete njemacka ili Srbija primiti to je do njih. Ti mora da navijaš za partizan?

dux

pre 2 godine

do sada je maksimalno koristila tu zlu drzavu (nije se nesto bunila), a kad nije po njenom (nece da slusa sefove i da trci stafetu) onda azil da zadovolji svoj sebicluk. tipicno za egotripere i samozivce, sve upakovano pod ljudskim pravima, zapad danas, zapad koji propada i pretvara se u migrantska geta. mozda samo ravnoteza u svemiru za sva pokradena bogatstva iz kolonijalnih vremena?

lupetanju nikad kraja

pre 2 godine

Ova devojka cita tekst sa necega, napisano joj je nesto i vec unapred dogovoreno sa zapadnim zemljama da ovo uradi!!!
Sad za ove Tome (zapadne) neverne jedno pitanje:
Sta mislite, da li je ova devojka mogla i nakon olimpijskih igara da napusti Belorusiju, da ode u Nemacku ili bilo koju zemljuda zatrazi azil???!!!
Da mogla je, ali to je zapad, sve ima svoje mesto, svoj scenario, svoju reziju, pa i svoje glumce!!!
I da, ova devojka je deo sa glumom!!!
(acca, 1. avgust 2021 21:21)

Ne lupetaj vec se informisi!!! Izguglaj vest sa BBC-a koja se nedavno mogla procitati ovde na b92:

"Belorusija i politika: Vlast zabranjuje većem delu stanovništva da putuje u inostranstvo, opozicioni aktivista pokušao samoubistvo u sudnici"

https://www.b92.net/bbc/index.php?yyyy=2021&mm=06&dd=02&nav_id=1867570

beli

pre 2 godine

Kakvi smo licemeri to verovatno nema nigde na svetu.Ovde u komentarima svi brane Lukasenka a kritikuju devojku sto nece da se vrati u Belorusiju.Verovatno kad bi vam ponudili da birate gde bi ziveli velika vecina vas bi odabrala Belorusiju mesto Austrije.Kad stignete u Minsk na sve strane cuje se samo srpski!A u Becu zivog srbina nema?

Dragan

pre 2 godine

Po tebi bi i najbolji doktor na klinici koji spašava živote trebalo da dobije otkaz ukoliko kritikuje rad načelnika ili direktora? Ne takmiči se ona za savez, nego za državu, ona nema šefove i nadređene. I uputila im je kritiku za rad. Nije ih vređala po nekoj osnovi.
(kol, 01. avgust 2021 18:18)

Kakva logika… ko pljuje po onome ko ga placa i izdrzava naravno da treba da dobije otkaz bez obzira na to koje je struke . Postoji zakonska regulativa i pravila za takve stvari.

gh

pre 2 godine

Sad ce domaci rusofili da nam objasne kako je Lukasenkov rezim dobar a spplortiskinja zla i losa.
(Xman, 1. avgust 2021 17:16)
glani saveznik amerike na bliskom istoku je saudiska arabija!

Snowden

pre 2 godine

Fake news naravno, sad ce se po medijima bombardirat, a za 5 dana, kad se istina objavi, lagano ignorirati. Naime, postoji direktna linija za Tokio iz Minska, turisticka viza se dobija on-line unutar 48h

John

pre 2 godine

Не живи он ни у Монацу. Тамо је само пријављен да не плаћа порез држави у којој се родио.
(Миливоје-ватрогасац, 1. avgust 2021 21:03)

Prvi si mu komšija pa znaš gde stanuje?
OK, nema veze.. Nego, reci gde piše da je on dužan da plaća porez "državi u kojoj se rodio" (koja, inače, odavno ni ne postoji)?

Joe

pre 2 godine

Svi bi u Njemacku, Austriju, Svedsku i zemlje gdje su plate 1500 eura, da voze najnovije modele BMW/Audi/MB, imaju u džepu Iphone od 800 eura, Lacoste polo majicu od 100 eura...
Ponudi jugovićima koji su pred njemackom ambasadom ili ovim migrantima Češku/Poljsku/Slovacku/Mađarsku i platu od 700 eura ismijat ce te, njima to isto nisu normalne drzave jer te plate nisu dovoljne za 20 000 BMW baujahr 2018 ili mlađe.

Reziel

pre 2 godine

Svaka zemlja gde pojedinac vlada više od 10 godina je diktatura, toliko je jednostavno.

Nakaradne ruske tvorevine, nekakvog savremenog socijalizma gde država krade i jede samu sebe, po ugledu na majku Rusiju, potpuno potčinjavaju pojedinca volji korupmiranih političara.

Na kraju svega, zavisno od moći državnog aparata, sve ove države pate od istog problema - sve manje stanovnika. Ljudi ne žele tu da gaje decu, sve više mladih odlazi, a zahvaljujući najčešće očajnoj zdravstvenoj nezi, ljudi umiru sve ranije. Dakle, takvi kvazi demokratski sistemi - a zapravo klasične diktature jedu same sebe.

Sasa

pre 2 godine

(Bijekovic, 1. avgust 2021 19:43)

Mene je jedino sram tvog nerazumevanja na osnovu kog plasiras zakljucke. Govorio sam o geostrateskim interesima Zapada (SAD) u odnosu na Rusku federaciju i politicka sukobljavanja u Belorusiji, jedinom i strateski najvaznijem savezniku, metodama koje praktikuju, bez obzira na nivoe, da bi dosli do cilja. A cilj je potpuna izolacija Rusije u Evropi, sto ce zavrsiti zatvaranjem kruga kroz promenu vlasti u Belorusiji i postavljanjem poltrona. Rusija bi tako bila okruzena saveznicima koji bi, u slucaju potrebe, delovali iz vise pravaca koje ona, ma koliko bila snazna, fizicki ne bi mogla da odbrani. Srbija ima jednu od najvisih stopa funkcionalno nepismenih i nepismenih u Evropi. Zbog toga odnosno neobrazovanosti, pogodno smo podneblje za otvaranje slabije placenih radnih mesta, a uz drzavne subvencije. Ti ljudi bi, pored svoje nezainteresovanosti za osiguravanje prosperiteta kroz obrazovanje i poboljsanje slike celokupnog socijalnog statusa, nastavili da lamentiraju nad svojom sudbinom. Obrzovni sistem je solidan, u medijima neretko mozemo videti emisije koje imaju za cilj podizanje svesti o uticaju obrazovanja na kvalitet zivota pojedinca i grupe. Ali njih nije briga, dok se ti lament retorikom cudis radnim mestima na kojima se "motaju kablovi", dok javno iznosis zakljucake o meni kao nekome ko za sve krivi Zapad i kako "zato ne napredujeno". Ti to cinis svesno. Mozda ta retorika prolazi kod nekoga, ali kod mene nikada. Samima sebi smo krivi. Zapad za sve? Nikao, ali za odredjene segmente, svakako. Krvolocno bombardovanje Beograda (tokom Drugog svetskog rata), precutna izolacija SFRJ, ekonomski zlocin devedesetih godina pocinjen sankcijama koje su nas dobrano unazadile, bombardovanje 99' godine koje jeste imalo katastrofalne ekonomske posledice od kojih se i dalje nismo oporavili, beskrupulozna medijska antikampanja koja traje vise decenija, otimanje teritorije takodje a sve radi svojih geostrateskih interesa.
A to sto zivis u mentalnoj ucaurenosti, je tvoj problem, sve do trenutka u kom ne pocnes da govoris. Sta je funkcionalna nepismenost.
Pozdrav i otvori "oci". Licemerje je losa osobina

predo

pre 2 godine

@Flajko

Posto dolaziš iz srbistana najbolje ti je ukrcat’ se na avion za kanadu i kad’ sletis deklarisati se kao ugrozeni pripadnik LGBTIQ. Eto ti azil.

John

pre 2 godine

Koliko para si dobila za tu izjavu ?
(Ivan Bogdanovic, 1. avgust 2021 17:44)

Onoliko koliko ti u svom životu nisi video i možeš samo da sanjaš i budeš zavidan...

Razlika

pre 2 godine

Za vreme komunizma u Jugi su postojali agenti provokatori, bace ti mamac,ti se navataš i u ćorku, u Belorusija se ništa promenilo nije po pitanju slobode govora.Trenutno nema veće demokratije od Srbije,barem što se tiče kafane i ulice,batice,pljuju svi po svima,niko se ne ljuti, ljudi izbace negativnu energiju a psihijatri ostanu praznih ruku.

vrg

pre 2 godine

Ali kakvih komentara ima. Jezivo, 0 procenata empatije i 100 procenata za diktatorski režim. Jezivo.
(On pomera brda i vozi leteći auto, 1. avgust 2021 18:01)

tu su cak i komentari onih koji nisu isli u skolu i ne znaju sta je 0, niti sta je 100%.
ja koliko vidim, vecina podrzava devojku.

expert

pre 2 godine

@Aleksis Sanco Panso: U Australiji nije takav predsednik, pa je pola zemlje trenutno u zatvoru. U Belorusiji nikakvih koronaških ograničenja nije bilo, niti će biti.

nowave7

pre 2 godine

@(seljadin, 01. avgust 2021 18:46)

Matori, 21. vek je. Tebi je, nadam se, jasno da žene nisu više vlasništvo muškaraca, i mogu da odlaze i dolaze kako ih volja? Ako te ostavi zbog nekog bogatijeg, nek ide, svakako te i nije iskreno ni volela.

au

pre 2 godine

Ovde covek ne moze na miru da iznese svoje vidjenje i da ostane neopredeljen, gomila iskljucivih drugosrbijanaca ima da ga stigmatizuje na osnovu par recenica.
Izem ti taj vas vrli, demokratski svet gde uvek moras da biras ili si ZA ili si PROTIV, e pa drugovi drugosrbijanci biram da budem samo svoj i neopredeljen a da zadrzim pravo da razoblicim laz kad je prepoznam.
Prica ove zene je vec vidjena ranije, za njom idu bol i patnja za one koji im se suptostave. Nama su ovakve stvari donele: sankcije, izolaciju, bedu... Nadam se da ce Beloruse zaobici ono sto je nas snaslo, ne zbog Lukasenka nego zbog miliona ljudi koji tamo zive.

Анатоли

pre 2 godine

Бивша председничка кандидаткиња Белорусије Светлана Тихановскаја подржала је белоруску атлетичарку Кристину Тимановску, која је критиковала рад тренерског штаба репрезентације на Олимпијским играма у Токију

----------------

Крај пародије.

La la iz Banata

pre 2 godine

Sad ce domaci rusofili da nam objasne kako je Lukasenkov rezim dobar a spplortiskinja zla i losa.
(Xman, 1. avgust 2021 17:16)
glani saveznik amerike na bliskom istoku je saudiska arabija!
(gh, 01. avgust 2021 22:40)

Glavbi saveznik Amerike u Japanu je zla beloruska atletičarka koja hoće da izda i pokori goloruki beloruski narod i zaštitnika beloruske nejači, Predsednika i Vrhovnog komandanta V... ovaj... Lukašenka. A sad svi u odlučnu odbranu ugleda i institucije predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka od medijskog rata koji protiv njega vode atletičarske i interesne grupe u Japanu i okruženju i aerodromima pod njihovom kontrolom.
Pravda za Aleksandra .... Vukašenka.

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

HaHa - slušaj ovoga - šta je u TVOJOJ glavi da nam je znati?
Stvar je u tome da si slobodan izaći iz zemlje kada ti to želiš a da li ćete njemacka ili Srbija primiti to je do njih. Ti mora da navijaš za partizan?
(predo, 01. avgust 2021 18:25)

Pa šta je problem klinac? Jel spakovala kofere? Jel uzela pasoš i izašla iz zemlje? I sad traži azil...znaš ono kad ti drugi neće da te prime? Da bi shvatio odgovor, tvoj mozak u tvojoj glavi treba da skapira šta ljudi pišu. Lupetaš isto kao i prethodnik, i na sve to dobijaš gomilu pluseva jer ste vi klinci bez mozga, dva i dva ne umete da saberete, to je za vas viša matematika, zato planeta i nije odmakla dalje od kamenog doba.

fikus

pre 2 godine

Морам да приметим да љубав према отаџбини поистовећујеш са подршком владајућем режиму. Ја волим Србију, али овај режим не, па сутра да не бих одбио да представљам своју земљу због неколицине политичара.
(Џими, 01. avgust 2021 19:15)

Kako si to zakljucio covece? Bas pisem o tome u komentaru da moji prijatelji Belorusi ne podrzavaju rezim Lukasenka, ali je mora priznati da je ovo izdajnicki cin radi lucne koristi

box

pre 2 godine

@xman

Niko ne kaze da je Lukasenkov rezim dobar, poenta je u tome da je ona procenila da ce usled ternutne zapadne antibeloruske kampanje dobro da profitira ovim potezom. I ne poredite ovo sa bezanjem iz SSSR ili Rumunije jer je ona mogla komotno i pre i posle igara da se iseli iz Belorisije jer zemlja nije zatvorena niti zivimo hladni rat. Ona je dobila mig da ovo uradi kako bi se ostvario odredjeni politicki publicitet, to je sustina.

Миливоје-ватрогасац

pre 2 godine

Slabo ga pratiš. Živi u Monacu.
(Dado Pršo, 01. avgust 2021 19:49)

Не живи он ни у Монацу. Тамо је само пријављен да не плаћа порез држави у којој се родио.

Анатоли

pre 2 godine

Zar ima srba koji misle da je Belorusija kvalitetna zemlja? Auuuuuu pa vama nema spasa.
(Los Angeles, 2. avgust 2021 02:51)

Поштовани "Los Angeles", могу људи да мисле ово или оно. Истина је само једна, две не постоје.

У Белорусији је далеко већи сандард него у већини осталих европских земаља, па чак и појединих чланица ЕУ - првенствено мислим на Бугарску, Румунију, па и Грчку.
Већи је стандард и од живота просечног грађанина Русије, а од суседне Украјине да не говорим.

Да сте само 7 дана провели у једној просечној породици у Бјелорусији, сами бисте осетили ту разлику.

Не тражим да ми верујете на реч, довољно је да одете и проведете у Бјелорусији кратак временски период и сами бисте се уверили.

Али небитно.

Вама поздрав.

Milan

pre 2 godine

Slabo ga pratiš. Živi u Monacu.
(Dado Pršo, 1. avgust 2021 19:49)

Slabo ti pratiš, preselio se u Španiju, tamo u Marbelju kod Pepe Imasa...

xxxx

pre 2 godine

A Ja tebe da pitam sta je sa 2500 nemackih i austrijskih naucnika koji su poslani na rad u SSSR a?.Ako su rusi tolike postenjacine i nisu kao zli ameri sto su ih uzimali?.A sad se sile sa nekom vojnom tehnikom koju su 90% ukrali.
Aj sad vozi moskvica...
(Kaiser Roger, 1. avgust 2021 19:23)
Znaci potpuno su isti

па да

pre 2 godine

Ova devojka cita tekst sa necega, napisano joj je nesto i vec unapred dogovoreno sa zapadnim zemljama da ovo uradi!!!

Sad za ove Tome (zapadne) neverne jedno pitanje:

Sta mislite, da li je ova devojka mogla i nakon olimpijskih igara da napusti Belorusiju, da ode u Nemacku ili bilo koju zemljuda zatrazi azil???!!!

Da mogla je, ali to je zapad, sve ima svoje mesto, svoj scenario, svoju reziju, pa i svoje glumce!!!

I da, ova devojka je deo sa glumom!!!
(acca,)

Никако, па управо су ОИ изабране због тајминга, сад су очи "целог" света, оног "демократског" упрте на дешавања у Јапану. Сада то има много већи одјек него да се, рецимо, иступило касније.
А кад спашаваш голи живот/слободу, није ти битно у коју ћеш земљу да пребегнеш, само да те не врате у ону која ти директно ради о глави. Тако да су сасвим на месту питања (и поред подругљивих коментара осталих коментатора) зашто не Бугарска или Румунија него баш Немачка(па ђе нађе ту наЈскупљу)?!?

Srba Patrijota

pre 2 godine

Kad je vrate u Bjelorusiju, a hoce, donja je. Mladost ludost. Mada ja bih i sad evo, sijeda glava, uradio isto. Mislim na Srbiju. Mada cekacu Pariz, koji ce mi k. Japan. Ako kojim cudom zakucim da sam dio olimpijskog tima Srbije za tri godine u Parizu, trazim azil tamo.

Moravac

pre 2 godine

Rumunske gimnastičakre su olimpijske šampionke u Tokiju, zar ne??

Bugarske ritmičarke su glavne na olimpijskim postoljima, zar ne ??

Faruk Hadžibegić

pre 2 godine

Pored onakvog apartheida niko iz partizaia nije pobjegao nazad u domovinu, a ovoj sad kao problem nemar trenera. To je razlika izmedju hrabrog hrvatskog i bezveze bjeloruskog naroda...

Gvozden

pre 2 godine

E baš nemam druga posla nego da mislim da li je ova cura folirant ili je ugrožena jadnica koju režim zloupotrebljava? Izgleda da je ova nesnosna vrućina poremetila mnoge u Srbiji. Pokušavaju da prodaju pamet koja je njihov lični deficit. Rešavajte lične probleme,plaćajte kredite i kupajte se u lavoru a strance ko j**e.

Jadni smo

pre 2 godine

Kakva glupost, pricala je protiv svojih trenera i sad kad hoce da je vrate u kuci da ne predstavlja svoju zemlju vise trazi neciju pomoc... To je kao kad bi ja pricao nesto protiv svojih sefova pa kad mi daju otkaz ja se zalim..
(Milos, 2. avgust 2021 14:27)

Kakva zamena teza. Imaju pravo da je suspenduju, nemaju pravo da je strpaju na silu u avion ako ne želi da se vrati. Ograničenje slobode kretanja?!? Gde to ima osim u diktaturama i totalitarnim režimima? Srbi ne trpe diktatore u svojoj državi, ali zato zdušno podržavaju takve pojave u drugim. Koji smo licemeri.

Los Angeles

pre 2 godine

@Anatoli: BIO sam u Belorusiji, i itekako znam šta pričam. Prošao kolima. Na granici se krstili i bili vrlo bezobrazni kad su videli plavi jugoslovenski pasoš. U celom Minsku jedan jedini hotel koji prima strance, i dobiješ konac i iglu kao poklon da možeš sam da ušiješ nešto ako treba(??!). Ceo autoput od 800 km ima dve pumpe samo. Beloruskinje se po Moskvi prostituisu i gledaju da uhvate nekog da ih ženi i dovede tamo. Dragi Anatoli - i Belorusija i Rusija su FUJ FUJ FUJ FUJ. Daj Bože da taj narod skine i jednu i drugu vlast i krene pravim putevima, kojima je išla carska Rusija, koja je bila partner sa Evropom, od Francuske pa do Engleske. Da je tako dobro, Letonci i Estonci bi bežali u Belorusiju a ne obrnuto.

Milos

pre 2 godine

Kakva glupost, pricala je protiv svojih trenera i sad kad hoce da je vrate u kuci da ne predstavlja svoju zemlju vise trazi neciju pomoc... To je kao kad bi ja pricao nesto protiv svojih sefova pa kad mi daju otkaz ja se zalim..

marceloo

pre 2 godine

Klasicno ponasanje "cura" iz tog dela sveta. Moldavke, Ukrajinke, Beloruskinje...
Traze azile, vecito ugrozene itd...znate koliko ih je samo takvih po USA...
A pozadina je oce lebac bez motike i da navataju neke sa lovom.

Blabla

pre 2 godine

Ne vidim zasto se sad buni to bi svaki savez uradio. Ako pljujes po njima izbacice te. Niko te nije terao da odes na oi. Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah

Данијел

pre 2 godine

Дао бих јој азил у Саудијској Арабији па нека ужива. Ово је у служби напада на Белорусију, и као помоћ оној Тиханоској.

psiholoski poremecaj

pre 2 godine

slovenski samoprezir. kod zena olicen u udaji za strance. kod muskaraca u radu kao sluga germanima. tako je i nastao pojam slave (rob). od te vrste slovena. Срећом има и она друга врста.

seljadin

pre 2 godine

zene ostavljaju i svoje 3 dece i muza, odlaze za stranca, samo da bi napunile kesu i imale lagodan zivot, najlakse je pljuvati po onima koji su te doveli na olimpijadu i primili u stan

Vupsi dejzi

pre 2 godine

Ili su beloruski vlastodršci na svakom nivou poludeli i misle da poseduju ljude ispod njih, ili je ova odlučila da iskoristi situaciju da dobije azil i pobegne iz Belorusije. U svakom slučaju govori dovoljno o kakvoj je državi reč, i taj narod je samo za žaljenje. Bilo je toga dosta ranije, koliko je samo ruskih i kubanskih sportista tako prebeglo u USA tokom godina.
(Los Angeles, 1. avgust 2021 17:40)
Za vas iz Ritopeka sto balavite na slike Los Andjelesa imam samo dve reci- Edvard Snouden.

kont

pre 2 godine

Zapadni obavestajni rad na delu.Pricate o Belorusiji kao da je severna Koreja a ne zemlja veceg standarda od Srbije ali vidim da Cia radi punom parom.

Sasa

pre 2 godine

Vidim po komentarima da ima dosta Srba kojima se ovo nikako ne svida i koji osuduju ovu djevojku.nazivaju je izdajicom.treba bjezati iz srbije dok se jos moze.
(Vukodav, 1. avgust 2021 18:31) # Link komentara

Meni je zao sto ne shvatas sustinu. Ova devojka jeste iskoristila priliku, dozvolivsi sebi da bude iskorscena, a sve zarad licne koristi. Odredjena grupa prozapadnih beloruskih politcara ili sluzbenika koji se nalaze na nesto nizim nivoima, upregla je u propagandne zaprege iza kojih stoji Zapad sa ciljem nastavka degradacije jedinog ruskog saveznika u blizini, a kako bi nametnuli svoje poltrone i zaokruzili taj komsiluk poslusnica. Njoj je obecan azil, obecane su i ostale pogodnosti sigurno. Nije ona izdala svoju zemlju, nju nikada nije smatrala svojom, izdala je i prodala iskljucivo sebe. Lukasenko nije dobar i daleko od toga - Kim, on i njemu slicni moraju biti svrgnuti. Ali da neko sebi dozvoli, poput ove devojke, gubitak dostojanstva kroz svesno instrumentalizovanje, jeste duboko otuzno, a sve radi zivota u drugoj drzavi i kroz navodnu borbu za svoju. Nekome je licna zadnjica vaznija od interesa celokupne nacije.
Fuj.

Умерени талибан

pre 2 godine

Шупља прича.Имам доста пријатеља из Белорусије.Сви путују куда хоће.Није ово Совјетски савез.

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

Strašno je da i dalje postoje zemlje iz kojih nije moguće otići svojevoljno, uzmeš svoj pasoš, spakuješ stvari i ideš gde želiš! Posebno ne mogu da razumem ljude koji to podržavaju!
Kako bi se osećali da se njima oduzme to elementarno pravo koje čovek ima- ima samo jedno elementarnije- da slobodno kaže sve što misli!
(blagonakloni, 01. avgust 2021 17:52)

I onda u Nemačku koja ima 80mil stanovnika grune 200mil Indijaca sa pasošima i koferima, jer eto oni hoće napolje iz Indije. Kakav si ti lik, kako ti razmišljaš, šta je u toj tvojoj glavi?

Kaiser Roger

pre 2 godine

@Los Angeles

zaboravio si da navedeš i naciste koje je USA dočekala oberučke.

Aj sad klopaj hotdog...
(Brdjanin, 01. avgust 2021 18:55)

A Ja tebe da pitam sta je sa 2500 nemackih i austrijskih naucnika koji su poslani na rad u SSSR a?.Ako su rusi tolike postenjacine i nisu kao zli ameri sto su ih uzimali?.A sad se sile sa nekom vojnom tehnikom koju su 90% ukrali.
Aj sad vozi moskvica...

blagonakloni

pre 2 godine

Strašno je da i dalje postoje zemlje iz kojih nije moguće otići svojevoljno, uzmeš svoj pasoš, spakuješ stvari i ideš gde želiš! Posebno ne mogu da razumem ljude koji to podržavaju!
Kako bi se osećali da se njima oduzme to elementarno pravo koje čovek ima- ima samo jedno elementarnije- da slobodno kaže sve što misli!

Skywalker

pre 2 godine

Za to vreme u Francuskoj krvava represija policije prema protestantima koji pokusavaju da se odupru ludilu, a o tome gotovo da i nema vesti. Da se slicno ili isto desava u Rusiji ili Belorusiji (a da nije suzbijanje protesta protiv obavezne vakcinacije) zapadni mediji bi mesec dana izvestavali o teroru diktatorskih rezima.

Los Angeles

pre 2 godine

Ili su beloruski vlastodršci na svakom nivou poludeli i misle da poseduju ljude ispod njih, ili je ova odlučila da iskoristi situaciju da dobije azil i pobegne iz Belorusije. U svakom slučaju govori dovoljno o kakvoj je državi reč, i taj narod je samo za žaljenje. Bilo je toga dosta ranije, koliko je samo ruskih i kubanskih sportista tako prebeglo u USA tokom godina.

Rounder

pre 2 godine

Mlada devojka pa nije svesna. Daj nek' joj neki nas "patriota" objasni da ona ustvari zivi u uredjenoj zemlji punoj sloboda i mogucnosti. Nek' joj skrene paznju da je prevarena i da joj Brka i Cika Putin zele samo najbolje.

Dragan

pre 2 godine

Po tebi bi i najbolji doktor na klinici koji spašava živote trebalo da dobije otkaz ukoliko kritikuje rad načelnika ili direktora? Ne takmiči se ona za savez, nego za državu, ona nema šefove i nadređene. I uputila im je kritiku za rad. Nije ih vređala po nekoj osnovi.
(kol, 01. avgust 2021 18:18)

Kakva logika… ko pljuje po onome ko ga placa i izdrzava naravno da treba da dobije otkaz bez obzira na to koje je struke . Postoji zakonska regulativa i pravila za takve stvari.

acca

pre 2 godine

Ova devojka cita tekst sa necega, napisano joj je nesto i vec unapred dogovoreno sa zapadnim zemljama da ovo uradi!!!

Sad za ove Tome (zapadne) neverne jedno pitanje:

Sta mislite, da li je ova devojka mogla i nakon olimpijskih igara da napusti Belorusiju, da ode u Nemacku ili bilo koju zemljuda zatrazi azil???!!!

Da mogla je, ali to je zapad, sve ima svoje mesto, svoj scenario, svoju reziju, pa i svoje glumce!!!

I da, ova devojka je deo sa glumom!!!

Pritajeni tigar, skriveni zmaj

pre 2 godine

(Los Angeles, 1. avgust 2021 17:40)


Možeš da pričaš i da pišeš šta god hoćeš, ali sav imperijalizam, kolonijalizam, fašizam i nacizam su nastali na zapadu, odatle bogatstvo, odatle i moć, na sreću tome se bliži kraj, jedna nova imperija izranja na istoku, a njen uspeh ne bazira se ni na jednoj od ove četiri tekovine sa zapada, vreme slobode je pred nama.

Srbin

pre 2 godine

Намештаљка 100%, узела мала добре паре да изда Државу и Друга Луку, нека иде тамо код Германа па нека јој се сви смеју.

А ви Срби, не пљујте по Словенима другим, то је све усмерено против нас Словена и наше браће на Истоку, одакле и наши Славни Преци дошли из
Прадомовине. Шта је СРЈ прошла крајем 90-тих то сад пролази Белорусија.

Nola azilant

pre 2 godine

Mogao je i Nole da zatrazi negde azil sa obrazlozenjem da ga je sramota da se vrati u Srbiju. Milioneru poput njega svako bi dao azil sa puno razumevanja.

kol

pre 2 godine

Ne vidim zasto se sad buni to bi svaki savez uradio. Ako pljujes po njima izbacice te. Niko te nije terao da odes na oi. Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah
(Blabla, 01. avgust 2021 17:53)

Po tebi bi i najbolji doktor na klinici koji spašava živote trebalo da dobije otkaz ukoliko kritikuje rad načelnika ili direktora? Ne takmiči se ona za savez, nego za državu, ona nema šefove i nadređene. I uputila im je kritiku za rad. Nije ih vređala po nekoj osnovi.

Анатоли

pre 2 godine

Е моја секо, мислиш да ће ти на Западу бити боље.

Никада више нећеш ни помислити да видиш градове као што је Токио, док будеш прала посуђе у неком ћумезу од ресторана.

А НЕКСТА не нацистичка платформа. Зна то ткз. белоруски новинар - АЗОВ нациста.

Jolerus

pre 2 godine

Vi sto komentarisete protiv Belorusije, prvo saznajte sta je prethodilo ovoj situaciji. Razlog toga, sto su je odstranili, je to sto ona nije htela da trci stafetu i onda pocela da pljuje po trenerima/sefovima. Svaki trener bi odstranio igraca/takmicara iz ekipe, ako ne slusa ono sto zahteva trener. Nek ide gde hoce, zabranio bi njoj da se uopste takmici.

au

pre 2 godine

Sablon se ne menja, ajde ovi klinci sto padaju na pricu pa i da razumem ali ove matorce koji se secaju devedesetih... E njih uopste ne razumem.
Sablon je isti: u glavnoj ulozi obavezno neka zena, maltretirali je ljudi zlog cike koji je na vlasti, moli superheroje sa zapada da joj pomognu....
Sutra ce mejnstrim mediji na zapadu da napune emisije sa svedocima, raznim ekspertima i psiholozima koji ce da potvrde pricu "potlacene". Zatim ide novi red sankcija.
A isprani mozgovi klimaju u znak odobravanja. Vec vidjeno.

dux

pre 2 godine

do sada je maksimalno koristila tu zlu drzavu (nije se nesto bunila), a kad nije po njenom (nece da slusa sefove i da trci stafetu) onda azil da zadovolji svoj sebicluk. tipicno za egotripere i samozivce, sve upakovano pod ljudskim pravima, zapad danas, zapad koji propada i pretvara se u migrantska geta. mozda samo ravnoteza u svemiru za sva pokradena bogatstva iz kolonijalnih vremena?

Samosvesna građanka

pre 2 godine

Pažljivim čitanjem i analiziranjem onog što je rekla, lako se dođe do saznanja da je njena priča nategnuta i nelogična.

seljadin

pre 2 godine

vi svi koji je podrzavate, sta cete sutra reci kad vas vasa zena napusti jer ste siromasni ? pa nadje 100 razloga da ode kod bogatog a koji ce je 100 puta gore tretirati ali ce joj kupiti bolji auto i s kim ce putovati ??

fikus

pre 2 godine

Bas me cudi, rusofili znaju bolje od nje da je u Bjelorusiji super
(jesam.ba, 01. avgust 2021 17:55)

Jao covece, pa da li je moguce da verujes da su njoj prava uskracena.
Prvo pitanje za tebe: Ako se ne slaze sa rezimom zasto je uopste otisla da predstavlja Belorusiju?Mogla je da to odbije i time izrazi protest.Ili da ode i predstavlja drugu drzavu koja joj se svidja.Imam prijatelje iz Belorusije i ne podrzavaju Lukasenka ali nisu ni za Tihanovsku.Ovo je klasican primer nekog ko to cini zbog para

nemanja

pre 2 godine

Gde god da odem promovišem svoju zemlju najbolje što mogu! Kakva god da je, nije bitno, ali je jedina koju imam. Ja dolazim iz Srbije i oni me tako vide. Trudim se da sebe prikažem profesionalno, odgovorno i kulturno i samim tim i svoju zemlju. Kad hvalis svoj narod i svoju zemlju na Zapadu te vise cene. Krijes mane, ističes vrline, kao i u poslu. Kad pljujes svoju zemlju oni te gledaju sa podsmehom jer ne kapiraju nas humor na račun države i to je bukvalno kao da pljujes sebe i svoju porodicu. Neki ljudi to nikako da shvate i posle se pitaju što im ne ide na Zapadu!!! A unutrašnje stvari ćemo rešavati sami, unutar kuće. Menjaćemo i cistiti svoje dvoriste kako znamo i umemo. Tako da je ovo za mene nedopustivo. Uvek bi prihvatio posledice, kakve god bile pre nego da blamiram sebe, svoju zemlju i porodicu. Niko ne voli cinkarose, što ova sportiskinja jeste.

Washington

pre 2 godine

Sad ce domaci rusofili da nam objasne kako je Lukasenkov rezim dobar a spplortiskinja zla i losa.
(Xman, 1. avgust 2021 17:16)

Hahaha, videli smo mi americki demokratski rezin na delu u slucaju Snowden.

Zmija Pliskin

pre 2 godine

Ajmo da skratimo pricu : placena je za ovo od strane zapada, da se dodatno baci ljaga na Lukasenka, uz koji milion + buducnost i studiranje njihove dece na zapadnjackim fakultetima.

Sve ima svoju cenu , nazalost. I cast i moral i sve, sve se moze kupiti samo cena nije uvek ista.

Pećko Pivo

pre 2 godine

Kakav je predsednik, bukvalno sam uveren 100% da bi završila devojka u zatvoru.
(Aleksis Sanco Panco, 01. avgust 2021 17:05)

Kakav je, reci nam. Prica se svasta ali bi ti mogao, posto ga licno poznajes, da nam to kazes iz prve ruke.

Nebojsa pre svega normalan a tek onda Srbin

pre 2 godine

Vise od pola Belorusije je nedavno demonstriralo protiv diktature Lukasenka i pokradenih izbora. Dakle, vecina Belorusa je protiv diktature u svojoj zemlji, ali ce Srbende i rusofili ovde u komentarima da nam objasne kako je u Belorusiji zapravo raj na zemlji, i da je za sve kriva propaganda sa Zapada.
Pokusace i da nam objasne kako smo svi mi drugosrbijanci, da nam je ispran mozak i slicno, a verujte mi da "ispranijih mozgova" od rusoilskih nema!

па да

pre 2 godine

Сећа ли се неко како је почео рат у Либији? Сећа ли се неко оне несрећне жене која је тврдила да су је владини службеници малтретирали и свашта нешто ружно урадили...
После се испоставило да скоро ништа из њене приче није тачно али авај, бомбардовање је почело а недуго потом и грађански рат који и дан данас траје.
Сећа ли се неко прича са наших простора током деведесетих?
Тако да не верујем на прву никоме, свака медаља има две стране.

Sasa

pre 2 godine

Vidim po komentarima da ima dosta Srba kojima se ovo nikako ne svida i koji osuduju ovu djevojku.nazivaju je izdajicom.treba bjezati iz srbije dok se jos moze.
(Vukodav, 1. avgust 2021 18:31) # Link komentara

Meni je zao sto ne shvatas sustinu. Ova devojka jeste iskoristila priliku, dozvolivsi sebi da bude iskorscena, a sve zarad licne koristi. Odredjena grupa prozapadnih beloruskih politcara ili sluzbenika koji se nalaze na nesto nizim nivoima, upregla je u propagandne zaprege iza kojih stoji Zapad sa ciljem nastavka degradacije jedinog ruskog saveznika u blizini, a kako bi nametnuli svoje poltrone i zaokruzili taj komsiluk poslusnica. Njoj je obecan azil, obecane su i ostale pogodnosti sigurno. Nije ona izdala svoju zemlju, nju nikada nije smatrala svojom, izdala je i prodala iskljucivo sebe. Lukasenko nije dobar i daleko od toga - Kim, on i njemu slicni moraju biti svrgnuti. Ali da neko sebi dozvoli, poput ove devojke, gubitak dostojanstva kroz svesno instrumentalizovanje, jeste duboko otuzno, a sve radi zivota u drugoj drzavi i kroz navodnu borbu za svoju. Nekome je licna zadnjica vaznija od interesa celokupne nacije.
Fuj

Srbi zive u logorima na KiM

pre 2 godine

Kako bi se osećali da se njima oduzme to elementarno pravo koje čovek ima- ima samo jedno elementarnije- da slobodno kaže sve što misli!
(blagonakloni, 1. avgust 2021 17:52)

Recimo - Srbi na Kosovu i Metohiji. Kretanje nadzire vojska ili islamski teroristi. Uzmes da kazes sta mislis o islamskim teroristima a oni te hapse i biju. 21. vek i to EU i sADisti podrzavaju.

Gazda Spasoje

pre 2 godine

Pažljivim čitanjem i analiziranjem onog što je rekla, lako se dođe do saznanja da je njena priča nategnuta i nelogična.
(Samosvesna građanka, 1. avgust 2021 21:40)

Naravno da jeste.
Sportista mora da napusti Japan najviše 48h nakon takmičenja.
Diskvalifikovana je (zbog sopstvenih gluposti) i mora da napusti zemlju. Savez će biti kažnjen ako to ne učini.

Realno, iz svake reprezentacije bi bila izbačena posle pljuvanja po sopstvenoj zemlji. I treba.

Naravoučenije: tri put' meri, jednom seci.

Idi i živi dete gde hoćeš, samo nemoj da glumiš neko ludilo zbog sopstvenih gluposti.

Belorusija ima preko 100 sportista na igrama. Nešto se ostali nisu razbežali.
Niti pljuvali spostvenu zemlju.

Гиле

pre 2 godine

Ne vidim zasto se sad buni to bi svaki savez uradio. Ako pljujes po njima izbacice te. Niko te nije terao da odes na oi. Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah
(Blabla, 01. avgust 2021 17:53)
Али те у фирми не би после затворили него рекли ај здраво. А овде желе да је одвуку.

Анатоли

pre 2 godine

Svima ljubiteljima Lukasenka bih pozeleo zivot sa svojim porodicama u Belorusiji.
(idite tamo pa iznosite demokratske stavove, 1. avgust 2021 21:03)

Е када би могао да добијем емигрантску визу, не би се ни моменат задржао у овој колонији Брисела - Србији.

Лични и друштвени стандард далеко већи.
Безбедност већа.
Мањи криминал, незапосленост мања, примања далеко већа, потошачка корпа јефтинија, гориво јефтиније
Итд, могу до сутра да пишем, али ионако администратири имају налог да овакве коментаре не објављују....

Бадава трошим време.

Vukodav

pre 2 godine

Vidim po komentarima da ima dosta Srba kojima se ovo nikako ne svida i koji osuduju ovu djevojku.nazivaju je izdajicom.treba bjezati iz srbije dok se jos moze.

total

pre 2 godine

Mala je poprilična tupica ( kad je slušate, ko zna ruski), isto kao i ona Tihanovska, vodja opozicije, znači naša prosčena domaćinca koja malo gleda vesti se bolje razume u politiku i svetske procese.



Žalila se na Istagramu što su je treneri reprezentaicje ubacili u štafetu 4x400 umesto devojaka koje nisu uradile dovoljan broj doping kontrola( pošto ona trči 100 i 200), ali to je uobičajeno, ništa ona neće tu tako loše istrčati, to je sprinterska disciplina. U svakoj reprezentaciji glavni treneri odreduju ko i šta i kako, a ne zvezde i zvezdice odreduje pravila kako je kod nas skoor uvek pa se kad je tako, uvek loše provedemo.

Inače, trenira u Austriji dosta od pre korone, tako da je logično da oće tamo da dobije "azil", pošto su joj verovatno Austrijaci ponudili da trenira za neki njihov klub i reprezntaciju, pa bi sad to da upakuje u neku politiku. Takodje, dosta dobro živi, sudeći po instramima.

Lepa Lori

pre 2 godine

Gde cu sad, moja ruzo, ni na ciji ne smem prag? Ozbiljan autogol ako je Nemci ne udome kuci je zavrsila. Ozbiljno kockanje...
(ikac klisa, 1. avgust 2021 17:46)

Uzeće je Ameri, sportistkinja je, a oni to cene. Ako ne uspe u sportu nema veze, opet dobro već je vidim u 18+ filmovima.

rasPopović

pre 2 godine

kako nije zatrazila azil u Bugarskoj ili Rumuniji. To su isto demokratske zemlje .
(u cudu!, 01. avgust 2021 17:00)
Zato nam je kako nam je kad si dobio preko 400 pluseva.

marko

pre 2 godine

Nije pošteno zato što je evidentno da je sve smišljeno postupala. A da je otputovala sama u neku zemlju i tražila azil bilo bi joj komplikovano. Ipak nije neka šampionka pa da joj skrate postupak. Čak nije ni optužila nekoga iz politike. Ljuta na trenere. Jadno.

Миливоје-ватрогасац

pre 2 godine

Slabo ga pratiš. Živi u Monacu.
(Dado Pršo, 01. avgust 2021 19:49)

Не живи он ни у Монацу. Тамо је само пријављен да не плаћа порез држави у којој се родио.

HanSolo

pre 2 godine

Koj je to skandal!? To je pametno od jedne mlade osobe koja verovatno želi normalan život! Samo je kod naših rusofila ovo skandal.. Puna podrška mladoj gospođi!

fikus

pre 2 godine

Морам да приметим да љубав према отаџбини поистовећујеш са подршком владајућем режиму. Ја волим Србију, али овај режим не, па сутра да не бих одбио да представљам своју земљу због неколицине политичара.
(Џими, 01. avgust 2021 19:15)

Kako si to zakljucio covece? Bas pisem o tome u komentaru da moji prijatelji Belorusi ne podrzavaju rezim Lukasenka, ali je mora priznati da je ovo izdajnicki cin radi lucne koristi

Joe

pre 2 godine

Svi bi u Njemacku, Austriju, Svedsku i zemlje gdje su plate 1500 eura, da voze najnovije modele BMW/Audi/MB, imaju u džepu Iphone od 800 eura, Lacoste polo majicu od 100 eura...
Ponudi jugovićima koji su pred njemackom ambasadom ili ovim migrantima Češku/Poljsku/Slovacku/Mađarsku i platu od 700 eura ismijat ce te, njima to isto nisu normalne drzave jer te plate nisu dovoljne za 20 000 BMW baujahr 2018 ili mlađe.

Џими

pre 2 godine

Jao covece, pa da li je moguce da verujes da su njoj prava uskracena.
Prvo pitanje za tebe: Ako se ne slaze sa rezimom zasto je uopste otisla da predstavlja Belorusiju?Mogla je da to odbije i time izrazi protest.Ili da ode i predstavlja drugu drzavu koja joj se svidja.Imam prijatelje iz Belorusije i ne podrzavaju Lukasenka ali nisu ni za Tihanovsku.Ovo je klasican primer nekog ko to cini zbog para
(fikus, 1. avgust 2021 18:25)
Морам да приметим да љубав према отаџбини поистовећујеш са подршком владајућем режиму. Ја волим Србију, али овај режим не, па сутра да не бих одбио да представљам своју земљу због неколицине политичара.

ios

pre 2 godine

@Blabla
O cemu ti? Nije se savez kvalifikovao za OI, niti je savez nekome ucinio uslugu da ode na OI. Ona je ispunila olimpijsku normu i ima pravo da prica sta zeli. Nije svako poltron koji nema hrabrosti da progovori protiv "firme".
Kod nas jesu vecina poltroni, ne smete da zucnete protiv nesposobnjakovica i prvi ste da bolje od sebe pljujete ne bi li se uvukli gazdama.

Faruk Hadžibegić

pre 2 godine

Pored onakvog apartheida niko iz partizaia nije pobjegao nazad u domovinu, a ovoj sad kao problem nemar trenera. To je razlika izmedju hrabrog hrvatskog i bezveze bjeloruskog naroda...

HanSolo

pre 2 godine

kako nije zatrazila azil u Bugarskoj ili Rumuniji. To su isto demokratske zemlje .
(u cudu!, 01. avgust 2021 17:00)

Pa idi ti tamo da živiš.. Kao ti bi u indiju, a ne negde gde ti je bolji život.. Licemerstvo..

Srba Patrijota

pre 2 godine

Kad je vrate u Bjelorusiju, a hoce, donja je. Mladost ludost. Mada ja bih i sad evo, sijeda glava, uradio isto. Mislim na Srbiju. Mada cekacu Pariz, koji ce mi k. Japan. Ako kojim cudom zakucim da sam dio olimpijskog tima Srbije za tri godine u Parizu, trazim azil tamo.

HanSolo

pre 2 godine

zene ostavljaju i svoje 3 dece i muza, odlaze za stranca, samo da bi napunile kesu i imale lagodan zivot, najlakse je pljuvati po onima koji su te doveli na olimpijadu i primili u stan
(seljadin, 01. avgust 2021 18:08)

Nije istina.. To obično muškarci rade.. Ne širi laže.. To i ja znam koji sam muško..

Ђокица

pre 2 godine

Сви ви "јунаци" који бисте ту жену депортовали и трпали у затвор, логор и томе слично - кладим се да бисте били у првим редовима за бежанију када би у Србији била објављена општа мобилизација или нешто слично. Уосталом, сећам се ја таквих сличних деведесетих, јуначили су се по Београду, гутали стероиде, изигравали страшне баје ... а онда је дошао 24. март и сви се сакрили у мишје рупе. Ја знам барем двојицу који су тада изашли преко Хоргоша из земље, надам се да не треба да вам цртам како су прошли наше царинике ... Све јунак до јунака, а кад загусти, бежииииии ...

Bojan

pre 2 godine

(grubijan, 01. avgust 2021 17:51)

Sećam se kakvu su terapiju vama uvlakačima režimu prepisali ovde 99-e, šteta pa su je pre vremena prekinuli.

expert

pre 2 godine

@Aleksis Sanco Panso: U Australiji nije takav predsednik, pa je pola zemlje trenutno u zatvoru. U Belorusiji nikakvih koronaških ograničenja nije bilo, niti će biti.

Miki

pre 2 godine

Onog Afrikanca koji je takodje trazio azil su vratili otkud je dosao, a ovdje ce se sigurno "zapadni" svet ukljuciti. Daj da vidimo sta ce biti

pacificka_obala

pre 2 godine

Vise od pola Belorusije je nedavno demonstriralo protiv diktature Lukasenka i pokradenih izbora. Dakle, vecina Belorusa je protiv diktature u svojoj zemlji, ali ce Srbende i rusofili ovde u komentarima da nam objasne kako je u Belorusiji zapravo raj na zemlji, i da je za sve kriva propaganda sa Zapada.
Pokusace i da nam objasne kako smo svi mi drugosrbijanci, da nam je ispran mozak i slicno, a verujte mi da "ispranijih mozgova" od rusoilskih nema!
(Nebojsa pre svega normalan a tek onda Srbin, 01. avgust 2021 21:01)
*************************"*****
Belorysija ima 9,5 miliona stanovnika, Minsk 1,5. Na najbrojnijim demonstracijama je prema zapadnim medijima bilo 400-500 hiljada ljudi. To ne govori da je Lukasenko demokrata ali kaze da vecina Belorusa nije za opiziciju ma kako na Zapadu pokusali to da dokazu. Belorusija i demokratija u njoj uopste nisu bitni, bitno je da u nekoj buducnosti americke rakete budu na 600km od Moskve i bitno je da se Rusija okruzi bazama sa raketama kratkog dometa - radi brzog udara na ruske gradove i baze i nemogucnosti njihovog odgovora. Ovakvim tempom cemo stvarno doci do nuklearnog rata, ako neko tanjih zivaca dodje na vlast u Rusiji ce recimo preventivno i pokazno (amerikancima) sravniti Nemacku i onda ce nastupiti konacni mir.

total

pre 2 godine

PS. I da dodam, ona često trenira u Austriji kao što rekoh, i to duže vreme, tj iz Belorusije može kad hoće kao i bilo koji gradjanin ( bio tamo, imam i prijatelje ), tako da zaboravite da je to neke Severna Koreja gde se ne sme napolje. Nego malo smišljen skandal

Razlika

pre 2 godine

Za vreme komunizma u Jugi su postojali agenti provokatori, bace ti mamac,ti se navataš i u ćorku, u Belorusija se ništa promenilo nije po pitanju slobode govora.Trenutno nema veće demokratije od Srbije,barem što se tiče kafane i ulice,batice,pljuju svi po svima,niko se ne ljuti, ljudi izbace negativnu energiju a psihijatri ostanu praznih ruku.

predo

pre 2 godine

Citam komentare i ne mogu da verujem kakv smo mi narod!
(Sasa Shanghai, 01. avgust 2021 18:14)

Polako, mlad si, shvatićeš. Srbija nije toliko daleko od belarus koliko ti se čini.

Dr. Realan

pre 2 godine

“””Uzela ona milione da malo preko sporta NATO pritisne Lukasenka,sad joj je i bolje da se ne vraca u Belorusiju.
(Mihajlo, 01. avgust 2021 19:04)
“””

Jeste, neko bacio milione a evo Lukašenko se sav potresao. Koliko ste svi zatucani i živite u svom svetu…

Slavisa V.

pre 2 godine

Znamo kakva je Lukasenkova demokratija, ali se ovo nije desilo bez mesanja sa strane, niko se ne odlucuje na ovakav korak dok ne stigne "demokratska" podrska.

Bijekovic

pre 2 godine

(Sasa, 1. avgust 2021 19:22)

Sram da te bude sta si napisao! Jel moguce da posle cetrdeset godina kod nas i dalje kruzi prica "zli zapad hoce ovo hoce ono" pa onda bolje da trunemo i zapadu motamo kablove za 300 eura dok sanjamo odmazde i svetske resete kako bi smo se osvetili svima zbog ubedjenja da zbog njih zivimo lose.

xxxx

pre 2 godine

A Ja tebe da pitam sta je sa 2500 nemackih i austrijskih naucnika koji su poslani na rad u SSSR a?.Ako su rusi tolike postenjacine i nisu kao zli ameri sto su ih uzimali?.A sad se sile sa nekom vojnom tehnikom koju su 90% ukrali.
Aj sad vozi moskvica...
(Kaiser Roger, 1. avgust 2021 19:23)
Znaci potpuno su isti

Snowden

pre 2 godine

Fake news naravno, sad ce se po medijima bombardirat, a za 5 dana, kad se istina objavi, lagano ignorirati. Naime, postoji direktna linija za Tokio iz Minska, turisticka viza se dobija on-line unutar 48h

predo

pre 2 godine

I onda u Nemačku koja ima 80mil stanovnika grune 200mil Indijaca sa pasošima i koferima, jer eto oni hoće napolje iz Indije. Kakav si ti lik, kako ti razmišljaš, šta je u toj tvojoj glavi?
(pazi stani vidi gledaj, 01. avgust 2021 18:17)

HaHa - slušaj ovoga - šta je u TVOJOJ glavi da nam je znati?
Stvar je u tome da si slobodan izaći iz zemlje kada ti to želiš a da li ćete njemacka ili Srbija primiti to je do njih. Ti mora da navijaš za partizan?

pacificka_obala

pre 2 godine

Пазите наложеници, сукобила се са својим тренерима не са Лукашенком, они су је одстранили из репрезентавије и послали кући или било где другде. На аеродрому није са агентима КГБ него сама, значи нико је не спречава да иде где жели. Она је одлучила да направи представу и искористи политички моменат да би отишла као политички избеглица (кога нико не прогони) и убрала неке плодове тога. И то је то.

Нешто као кад дете које згреши у школи па измисли да га наставници силују, само да би се оправдали код родитеља. Ноданас је време бомбастичних а непроверених вести и друштвених мрежа.

predo

pre 2 godine

@Flajko

Posto dolaziš iz srbistana najbolje ti je ukrcat’ se na avion za kanadu i kad’ sletis deklarisati se kao ugrozeni pripadnik LGBTIQ. Eto ti azil.

Sima

pre 2 godine

Kao da ja stalno javno pricam sve najgore o mojoj firmi i sefu popio bih otkaz odmah
(Blabla, 1. avgust 2021 17:53)

Poltronski mozak. Ono kad zna da ne vredi, pa kompenzuje uvlakaštvom, a onda to prodaje kao "mudrost". Ti si jedan jadan i sitan čovek. Možda je prejako reći ovo "čovek".

Ja sam sad u penziji. Radio i u državnoj firmi i u privatnoj. Svađao se sa šefovima i durektorima od prvog dana. Nisu mi ni hteli ni mogli nikada ništa, delom zato što sam se i svađap sa njima samo onda kada sam bio u pravu, a delom zato što sam svoj posao (a često i njihov) znao bolje od njih.

Nego, beži ti iz te firme gde te drže zato što si poslušan. Taj tvoj šef, ako i on zna svoj posao, dobro zna da bi ti bio poslušan i svakoj drugoj budali koja bi njega da zameni. Kad dođe vreme da se "kuća čisti", prvo se najveća govna izbacuju. Bolje ti je da odeš pre, sam.

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

HaHa - slušaj ovoga - šta je u TVOJOJ glavi da nam je znati?
Stvar je u tome da si slobodan izaći iz zemlje kada ti to želiš a da li ćete njemacka ili Srbija primiti to je do njih. Ti mora da navijaš za partizan?
(predo, 01. avgust 2021 18:25)

Pa šta je problem klinac? Jel spakovala kofere? Jel uzela pasoš i izašla iz zemlje? I sad traži azil...znaš ono kad ti drugi neće da te prime? Da bi shvatio odgovor, tvoj mozak u tvojoj glavi treba da skapira šta ljudi pišu. Lupetaš isto kao i prethodnik, i na sve to dobijaš gomilu pluseva jer ste vi klinci bez mozga, dva i dva ne umete da saberete, to je za vas viša matematika, zato planeta i nije odmakla dalje od kamenog doba.

Moravac

pre 2 godine

Rumunske gimnastičakre su olimpijske šampionke u Tokiju, zar ne??

Bugarske ritmičarke su glavne na olimpijskim postoljima, zar ne ??

gh

pre 2 godine

Sad ce domaci rusofili da nam objasne kako je Lukasenkov rezim dobar a spplortiskinja zla i losa.
(Xman, 1. avgust 2021 17:16)
glani saveznik amerike na bliskom istoku je saudiska arabija!

Анатоли

pre 2 godine

Бивша председничка кандидаткиња Белорусије Светлана Тихановскаја подржала је белоруску атлетичарку Кристину Тимановску, која је критиковала рад тренерског штаба репрезентације на Олимпијским играма у Токију

----------------

Крај пародије.

lupetanju nikad kraja

pre 2 godine

Ova devojka cita tekst sa necega, napisano joj je nesto i vec unapred dogovoreno sa zapadnim zemljama da ovo uradi!!!
Sad za ove Tome (zapadne) neverne jedno pitanje:
Sta mislite, da li je ova devojka mogla i nakon olimpijskih igara da napusti Belorusiju, da ode u Nemacku ili bilo koju zemljuda zatrazi azil???!!!
Da mogla je, ali to je zapad, sve ima svoje mesto, svoj scenario, svoju reziju, pa i svoje glumce!!!
I da, ova devojka je deo sa glumom!!!
(acca, 1. avgust 2021 21:21)

Ne lupetaj vec se informisi!!! Izguglaj vest sa BBC-a koja se nedavno mogla procitati ovde na b92:

"Belorusija i politika: Vlast zabranjuje većem delu stanovništva da putuje u inostranstvo, opozicioni aktivista pokušao samoubistvo u sudnici"

https://www.b92.net/bbc/index.php?yyyy=2021&mm=06&dd=02&nav_id=1867570

Nick

pre 2 godine

Oni sto su nekada kritikovali komunizam za slicne stvari danas opravdavaju ovo i koriste onu omiljenu komunisticku retoriku "a sta je sa situacijom x u zemlji y"...

Hmmm. Pitam se zasto. Pristalice diktatorskih rezima i etatizma se ne razlikuju mnogo.

vrg

pre 2 godine

Ali kakvih komentara ima. Jezivo, 0 procenata empatije i 100 procenata za diktatorski režim. Jezivo.
(On pomera brda i vozi leteći auto, 1. avgust 2021 18:01)

tu su cak i komentari onih koji nisu isli u skolu i ne znaju sta je 0, niti sta je 100%.
ja koliko vidim, vecina podrzava devojku.

Ranko Nikolic

pre 2 godine

Zasto je ovo skandal.Nekada se to stalno desavalo i sportisti su masovno bezali iz takvih despotija.
Danas je izgleda to opasnije pa je redje.Ljudi su sa Kube plivali sa ajkulama do Floride.Isti narod,Nemci,u dva sistema su pokazali ko je bezao na koju stranu.Ali danas je tuzno citati komentare u kojima se advokatise Kini,Rusiji,Iranu,Belorusiji i slicnim zemljama.Gde su ti ljudi rasli u koje skole su isli.Izgleda da su kod Tita rasli slobodoumniji i demokratski nastrojeni ljudi u poredjenju sa Slobom i ovim radikalima.Gde su nestali fini ,obrazovani profesori koji ce decu uciti pravim vrednostima.Donekle se
ova pomama retrogradnih razmisljanja moze opravdati ako su ljudi placeni da baljezgaju,jer toga ima svuda.Ali stvarno je nepristojno 2021. godine raspravljati da li je bolji zaporozac ili golf i da li je covek slobodniji u Teheranu ili Berlinu.

rema

pre 2 godine

nije tacno.belorusija ima 4 puta veci bdp od nas a ne 20% kao sto je neko napisao u komentaru.179mlrd naspram 45 nije 20 posto vec skoro 4 puta veci

Анатоли

pre 2 godine

Zar ima srba koji misle da je Belorusija kvalitetna zemlja? Auuuuuu pa vama nema spasa.
(Los Angeles, 2. avgust 2021 02:51)

Поштовани "Los Angeles", могу људи да мисле ово или оно. Истина је само једна, две не постоје.

У Белорусији је далеко већи сандард него у већини осталих европских земаља, па чак и појединих чланица ЕУ - првенствено мислим на Бугарску, Румунију, па и Грчку.
Већи је стандард и од живота просечног грађанина Русије, а од суседне Украјине да не говорим.

Да сте само 7 дана провели у једној просечној породици у Бјелорусији, сами бисте осетили ту разлику.

Не тражим да ми верујете на реч, довољно је да одете и проведете у Бјелорусији кратак временски период и сами бисте се уверили.

Али небитно.

Вама поздрав.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Kakva logika… ko pljuje po onome ko ga placa i izdrzava naravno da treba da dobije otkaz bez obzira na to koje je struke . Postoji zakonska regulativa i pravila za takve stvari.
(Dragan, 01. avgust 2021 18:52)

Jel ti uopste shvatas o cemu se ovde radi?.Nema nikakvo vredjanje nego devojka nije politicki podobna i zbog toga je sikaniraju.Ali posto je i kod nas slucaj tebi je to ok, naviko si.

Nemanja

pre 2 godine

Sablon se ne menja, ajde ovi klinci sto padaju na pricu pa i da razumem ali ove matorce koji se secaju devedesetih... E njih uopste ne razumem.
(au, 01. avgust 2021 20:50)

Mi koji se sećamo 90-tih najbolje znamo kako je živeti pod zlim režimom, a među bolesnicima koji ga brane.

maki1982

pre 2 godine

@psiholoski poremecaj rec sloven je nastala od reci slovo sto znaci rec, odnosno sloveni su nazivali sebe oni koji govore, dok su germane nazivali, npr. nemce oni koji ne govore nemec. i nemaju veze narodi sa komunjarskim diktaturama koje su naterali svoj narod da bezi u strane zemlje. niko nije toliko sposoban da je nezamenljiv. i onda kad god neko drugacije misli on je strani placenik i domaci izdajnik.i istocni nemci koji nisu sloveni, bezali su na zapad. koreanci sa severa beze. niko obrnuto.

Zavera CIA i Vatikana

pre 2 godine

Kakvagod da je Belorusija, nije normalno da pokušavaju devojku uterati u avion na silu. Koliko znam, u Belorusiji ne postoji zabrana kretanja ljudi van granica te zemlje pa ne znam čemu onda KGB-ovske metode prema ovoj sportistkinji. Ako želi da ostane u Japanu ili nekoj drugoj zemlji, neka ostane.

Sasa

pre 2 godine

(Bijekovic, 1. avgust 2021 19:43)

Mene je jedino sram tvog nerazumevanja na osnovu kog plasiras zakljucke. Govorio sam o geostrateskim interesima Zapada (SAD) u odnosu na Rusku federaciju i politicka sukobljavanja u Belorusiji, jedinom i strateski najvaznijem savezniku, metodama koje praktikuju, bez obzira na nivoe, da bi dosli do cilja. A cilj je potpuna izolacija Rusije u Evropi, sto ce zavrsiti zatvaranjem kruga kroz promenu vlasti u Belorusiji i postavljanjem poltrona. Rusija bi tako bila okruzena saveznicima koji bi, u slucaju potrebe, delovali iz vise pravaca koje ona, ma koliko bila snazna, fizicki ne bi mogla da odbrani. Srbija ima jednu od najvisih stopa funkcionalno nepismenih i nepismenih u Evropi. Zbog toga odnosno neobrazovanosti, pogodno smo podneblje za otvaranje slabije placenih radnih mesta, a uz drzavne subvencije. Ti ljudi bi, pored svoje nezainteresovanosti za osiguravanje prosperiteta kroz obrazovanje i poboljsanje slike celokupnog socijalnog statusa, nastavili da lamentiraju nad svojom sudbinom. Obrzovni sistem je solidan, u medijima neretko mozemo videti emisije koje imaju za cilj podizanje svesti o uticaju obrazovanja na kvalitet zivota pojedinca i grupe. Ali njih nije briga, dok se ti lament retorikom cudis radnim mestima na kojima se "motaju kablovi", dok javno iznosis zakljucake o meni kao nekome ko za sve krivi Zapad i kako "zato ne napredujeno". Ti to cinis svesno. Mozda ta retorika prolazi kod nekoga, ali kod mene nikada. Samima sebi smo krivi. Zapad za sve? Nikao, ali za odredjene segmente, svakako. Krvolocno bombardovanje Beograda (tokom Drugog svetskog rata), precutna izolacija SFRJ, ekonomski zlocin devedesetih godina pocinjen sankcijama koje su nas dobrano unazadile, bombardovanje 99' godine koje jeste imalo katastrofalne ekonomske posledice od kojih se i dalje nismo oporavili, beskrupulozna medijska antikampanja koja traje vise decenija, otimanje teritorije takodje a sve radi svojih geostrateskih interesa.
A to sto zivis u mentalnoj ucaurenosti, je tvoj problem, sve do trenutka u kom ne pocnes da govoris. Sta je funkcionalna nepismenost.
Pozdrav i otvori "oci". Licemerje je losa osobina

La la iz Banata

pre 2 godine

Sad ce domaci rusofili da nam objasne kako je Lukasenkov rezim dobar a spplortiskinja zla i losa.
(Xman, 1. avgust 2021 17:16)
glani saveznik amerike na bliskom istoku je saudiska arabija!
(gh, 01. avgust 2021 22:40)

Glavbi saveznik Amerike u Japanu je zla beloruska atletičarka koja hoće da izda i pokori goloruki beloruski narod i zaštitnika beloruske nejači, Predsednika i Vrhovnog komandanta V... ovaj... Lukašenka. A sad svi u odlučnu odbranu ugleda i institucije predsednika Republike Belorusije Aleksandra Lukašenka od medijskog rata koji protiv njega vode atletičarske i interesne grupe u Japanu i okruženju i aerodromima pod njihovom kontrolom.
Pravda za Aleksandra .... Vukašenka.

Branko

pre 2 godine

Koliko para si dobila za tu izjavu ?
(Ivan Bogdanovic, 01. avgust 2021 17:44)
Baš danas čitam da je Rusija do sada dala Belorusiji i Lukašenkovom režimu u poslednjih 15 godina preko 90 milijardi € za očuvanje sistema.

Arhivator

pre 2 godine

Pitanje za komentatore koji pljuju devojku:
Da li vam je poznato de je manje-više isto to napravio izvesni Miodrag Belodedić? I zbog toga dobio deset godina robije. U odsustvu, naravno...

па да

pre 2 godine

Ova devojka cita tekst sa necega, napisano joj je nesto i vec unapred dogovoreno sa zapadnim zemljama da ovo uradi!!!

Sad za ove Tome (zapadne) neverne jedno pitanje:

Sta mislite, da li je ova devojka mogla i nakon olimpijskih igara da napusti Belorusiju, da ode u Nemacku ili bilo koju zemljuda zatrazi azil???!!!

Da mogla je, ali to je zapad, sve ima svoje mesto, svoj scenario, svoju reziju, pa i svoje glumce!!!

I da, ova devojka je deo sa glumom!!!
(acca,)

Никако, па управо су ОИ изабране због тајминга, сад су очи "целог" света, оног "демократског" упрте на дешавања у Јапану. Сада то има много већи одјек него да се, рецимо, иступило касније.
А кад спашаваш голи живот/слободу, није ти битно у коју ћеш земљу да пребегнеш, само да те не врате у ону која ти директно ради о глави. Тако да су сасвим на месту питања (и поред подругљивих коментара осталих коментатора) зашто не Бугарска или Румунија него баш Немачка(па ђе нађе ту наЈскупљу)?!?

John

pre 2 godine

Koliko para si dobila za tu izjavu ?
(Ivan Bogdanovic, 1. avgust 2021 17:44)

Onoliko koliko ti u svom životu nisi video i možeš samo da sanjaš i budeš zavidan...

ZaphodBeeblebrox

pre 2 godine

(Миливоје-ватрогасац, 1. avgust 2021 21:03)

Zašto bi Novak plaćao porez Srbiji?? Da li je ona išta uložila u njega ili je Srđan odvajao od usta ne bi li mu omogućio da ga trenira Jelena Genčić ili mu je Srbija platila da trenira kod Nikole Pilića?? Naravno da ne.

Drugo, svako od vas zna nekoga ko radi u Nemačkoj, Engleskoj, Americi ili Malti, da li i njih pljujete što ne plaćaju porez Srbiji?? U čemu je razlika?? Novaka plaćaju u inostranstvu, tamo zarađuje, zašto bi dao bilo šta od toga Srbiji. Da li bi ste sada otišli u Nemačku, počeli da radite tamo i kad primite prvih 1000€ kažete "E, jedno 200 ima da uplatim za porez Srbiji". Da, kako da ne.

Licemerje prosto kipi iz danjašneg Srbovanja.

Dado Pršo

pre 2 godine

Mogao je i Nole da zatrazi negde azil sa obrazlozenjem da ga je sramota da se vrati u Srbiju. Milioneru poput njega svako bi dao azil sa puno razumevanja.
(Nola azilant, 01. avgust 2021 18:56)

Slabo ga pratiš. Živi u Monacu.

Reziel

pre 2 godine

Svaka zemlja gde pojedinac vlada više od 10 godina je diktatura, toliko je jednostavno.

Nakaradne ruske tvorevine, nekakvog savremenog socijalizma gde država krade i jede samu sebe, po ugledu na majku Rusiju, potpuno potčinjavaju pojedinca volji korupmiranih političara.

Na kraju svega, zavisno od moći državnog aparata, sve ove države pate od istog problema - sve manje stanovnika. Ljudi ne žele tu da gaje decu, sve više mladih odlazi, a zahvaljujući najčešće očajnoj zdravstvenoj nezi, ljudi umiru sve ranije. Dakle, takvi kvazi demokratski sistemi - a zapravo klasične diktature jedu same sebe.

V for Vendeta

pre 2 godine

Klasicno ponasanje "cura" iz tog dela sveta. Moldavke, Ukrajinke, Beloruskinje... 
Traze azile, vecito ugrozene itd...znate koliko ih je samo takvih po USA... 
A pozadina je oce lebac bez motike i da navataju neke sa lovom.
(marceloo, 01. avgust 2021 17:27)

Ispuniti normu za OI definitivno nije lebac bez motike, vec tone znoja i godine treniranja pogotovo za atletske discipline.
Evo istrci 23,58 200m, ili 11,73 stotku, laća, i odma nadješ i muža.
Svakako da ima i onih sto ti pominjes (ima i nasih takvih koliko hoces)., i moguce da je devojka namerno kritikovala režim da bi imala čvtst razlog za azil, jer je tamo gore nego kod nas devedesetih, al je baš ružno porediti atletu sa sponzorušama bez činjenica.

Milan

pre 2 godine

Slabo ga pratiš. Živi u Monacu.
(Dado Pršo, 1. avgust 2021 19:49)

Slabo ti pratiš, preselio se u Španiju, tamo u Marbelju kod Pepe Imasa...

beli

pre 2 godine

Kakvi smo licemeri to verovatno nema nigde na svetu.Ovde u komentarima svi brane Lukasenka a kritikuju devojku sto nece da se vrati u Belorusiju.Verovatno kad bi vam ponudili da birate gde bi ziveli velika vecina vas bi odabrala Belorusiju mesto Austrije.Kad stignete u Minsk na sve strane cuje se samo srpski!A u Becu zivog srbina nema?

a vi i dalje gledajte Pink i citajte Informer

pre 2 godine

Lukašenko je na vlasti 27 godina.
Ovo mu je šesti predsednički mandat.
Održao je državnu kontrolu nad većim delom privrede, uz cenzuru nalik nekadašnjem sovjetskom sistemu.
Mnogi opozicioni političari su ili uhapšeni ili su izbegli u druge zemlje poput Svetlane Tihanovskaje koja je bila Lukašenkov protivkandidat na predsedničkim izborima.

Vest od 2. Jun. 2021. :
Belorusija je privremeno zabranila izlazak iz zemlje većini sopstvenih državljana, među kojima su i oni koji imaju dozvole za boravak u inostranstvu. Postoje izuzeci, poput beloruskih državnih službenika na službenim putovanjima i zaposlenih u državnim prevoznicima.
Samo oni koji imaju prebivalište u stranim zemljama - a ne privremeno - mogu da napuste Belorusiju!

box

pre 2 godine

@xman

Niko ne kaze da je Lukasenkov rezim dobar, poenta je u tome da je ona procenila da ce usled ternutne zapadne antibeloruske kampanje dobro da profitira ovim potezom. I ne poredite ovo sa bezanjem iz SSSR ili Rumunije jer je ona mogla komotno i pre i posle igara da se iseli iz Belorisije jer zemlja nije zatvorena niti zivimo hladni rat. Ona je dobila mig da ovo uradi kako bi se ostvario odredjeni politicki publicitet, to je sustina.

au

pre 2 godine

Ovde covek ne moze na miru da iznese svoje vidjenje i da ostane neopredeljen, gomila iskljucivih drugosrbijanaca ima da ga stigmatizuje na osnovu par recenica.
Izem ti taj vas vrli, demokratski svet gde uvek moras da biras ili si ZA ili si PROTIV, e pa drugovi drugosrbijanci biram da budem samo svoj i neopredeljen a da zadrzim pravo da razoblicim laz kad je prepoznam.
Prica ove zene je vec vidjena ranije, za njom idu bol i patnja za one koji im se suptostave. Nama su ovakve stvari donele: sankcije, izolaciju, bedu... Nadam se da ce Beloruse zaobici ono sto je nas snaslo, ne zbog Lukasenka nego zbog miliona ljudi koji tamo zive.

John

pre 2 godine

Не живи он ни у Монацу. Тамо је само пријављен да не плаћа порез држави у којој се родио.
(Миливоје-ватрогасац, 1. avgust 2021 21:03)

Prvi si mu komšija pa znaš gde stanuje?
OK, nema veze.. Nego, reci gde piše da je on dužan da plaća porez "državi u kojoj se rodio" (koja, inače, odavno ni ne postoji)?

Loreda

pre 2 godine

Tu mogućnost je Sjeverna Koreja elegantno rješila.
Sjeverna Koreja neće sudjelovati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi zaštitila svoje sportaše usred pandemije koronavirusa, objavilo je tamošnje ministarstvo sporta.

LIZA

pre 2 godine

kako nije zatrazila azil u Bugarskoj ili Rumuniji. To su isto demokratske zemlje .
(u cudu!, 1. avgust 2021 17:00)

Bas si dao primer dve stabilne demokratije.

Eugen

pre 2 godine

Ova ne samo da ce dobiti azil u Nemackoj, nego ako se ispostavi da je i dobra u svojoj sportskoj disciplini dobice i pasos pride... ne odmah, nesto kasnije, pred svetsko ili evropsko prvenstvo.

Gvozden

pre 2 godine

E baš nemam druga posla nego da mislim da li je ova cura folirant ili je ugrožena jadnica koju režim zloupotrebljava? Izgleda da je ova nesnosna vrućina poremetila mnoge u Srbiji. Pokušavaju da prodaju pamet koja je njihov lični deficit. Rešavajte lične probleme,plaćajte kredite i kupajte se u lavoru a strance ko j**e.

nowave7

pre 2 godine

@(seljadin, 01. avgust 2021 18:46)

Matori, 21. vek je. Tebi je, nadam se, jasno da žene nisu više vlasništvo muškaraca, i mogu da odlaze i dolaze kako ih volja? Ako te ostavi zbog nekog bogatijeg, nek ide, svakako te i nije iskreno ni volela.

Milos

pre 2 godine

Kakva glupost, pricala je protiv svojih trenera i sad kad hoce da je vrate u kuci da ne predstavlja svoju zemlju vise trazi neciju pomoc... To je kao kad bi ja pricao nesto protiv svojih sefova pa kad mi daju otkaz ja se zalim..

Los Angeles

pre 2 godine

@Anatoli: BIO sam u Belorusiji, i itekako znam šta pričam. Prošao kolima. Na granici se krstili i bili vrlo bezobrazni kad su videli plavi jugoslovenski pasoš. U celom Minsku jedan jedini hotel koji prima strance, i dobiješ konac i iglu kao poklon da možeš sam da ušiješ nešto ako treba(??!). Ceo autoput od 800 km ima dve pumpe samo. Beloruskinje se po Moskvi prostituisu i gledaju da uhvate nekog da ih ženi i dovede tamo. Dragi Anatoli - i Belorusija i Rusija su FUJ FUJ FUJ FUJ. Daj Bože da taj narod skine i jednu i drugu vlast i krene pravim putevima, kojima je išla carska Rusija, koja je bila partner sa Evropom, od Francuske pa do Engleske. Da je tako dobro, Letonci i Estonci bi bežali u Belorusiju a ne obrnuto.

Jadni smo

pre 2 godine

Kakva glupost, pricala je protiv svojih trenera i sad kad hoce da je vrate u kuci da ne predstavlja svoju zemlju vise trazi neciju pomoc... To je kao kad bi ja pricao nesto protiv svojih sefova pa kad mi daju otkaz ja se zalim..
(Milos, 2. avgust 2021 14:27)

Kakva zamena teza. Imaju pravo da je suspenduju, nemaju pravo da je strpaju na silu u avion ako ne želi da se vrati. Ograničenje slobode kretanja?!? Gde to ima osim u diktaturama i totalitarnim režimima? Srbi ne trpe diktatore u svojoj državi, ali zato zdušno podržavaju takve pojave u drugim. Koji smo licemeri.