Olimpizam 155

Subota, 24.07.2021.

19:00

Dončić, Jokić, Bogdanovići: Da li bi Jugoslavija osvojila zlato?

Košarkaška reprezentacija Jugoslavije često se spominje kao velika sila na Olimpijskim igrama, pa ni ovoga puta to nije bio izuzetak.

Donèiæ, Jokiæ, Bogdanoviæi: Da li bi Jugoslavija osvojila zlato? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

Jernej

pre 2 godine

Ma kakva juga, Slovenia će osvojiti zlato. Ma da verovatno bi I jugoslavija kao kada je jedna od najvecjih legendi jugo kosarke Ivo Daneu vodio jugu do zlata u Ljubljani

antiretard

pre 2 godine

Zašto su svi likovi koji pišu kako je Jugoslavija, na sreću, mrtva, i kako se vratiti neće, svi odreda potpuno i dibidus nepismeni i nijednu knjigu u životu nisu pročitali? Da li postoji neka kauzalnost tu?

Milan

pre 2 godine

Ko je bio MVP kada je ta reprezentacija osvajala zadnja zlata? Ko je 3 puta za redom osvajao Euroligu? Ko ima 3 NBA prstena?
(Teško nepoznavanje košarke, 24. jul 2021 22:04)

Jamo sad iz drugog ugla. Zlatne medalje je osvajao samo sa Jugoslavijom. Otkako se okruzio iskljucivo hrvatskim igracima, nije vise bilo najviseg postolja, iako su imali kvalitet. Sto se tice 3 NBA titule, da nabrojim ljude koji su mnogo zasluzniji od njega za to. Dzordan, Pipen, Dzekson, Rodman. Dao je i on svoj doprinos, ali bez ove cetvorice ne bi video titulu.

Marinko

pre 2 godine

Nema je, pukla je i neće se vratiti a i verovali ili ne Tito neće da vaskrsne. Kapiram da je nekima bilo mnogo dobro ali prošle su decenije. Pomirite se da ste ostali bez svoje zemlje i pustite nove generacije da zive bez vaseg kukanja za bivsom "jugom". Ko o cemu Srbi o Jugoslaviji....
(bre, 24. jul 2021 19:09)

Koji Srbi sine clanak je pisao novinar iz Amerike.

doncha

pre 2 godine

Koja bre jugoslavija kakvi bakraci... od*ebite vise sa tim pricama, najveca greska u istoriji srpskog naroda.... a i realno pola tih su srbi i bili bi da ne bi yugoslavije....

Bimogo D'Amogu

pre 2 godine

Koja je svrha tlapnji o drzavi koja ne postoji 30 godina, posebno u kontekstu sporta? Mogli bi slicno da se upitamo da li bi Austor-Ugarska ili Veliko Rimsko Cartvo osvojii zlatnu medalju?

Teško nepoznavanje košarke

pre 2 godine

Mislim da bi nam previše Hrvata donelo gubitnički mentalitet. Ne bi ništa uradio ovaj tim.
(zoran987, 24. jul 2021 19:46)

Ko je bio MVP kada je ta reprezentacija osvajala zadnja zlata? Ko je 3 puta za redom osvajao Euroligu? Ko ima 3 NBA prstena?

realnost

pre 2 godine

SFRJ je prvo zlato uzela "tek" 1970 na SP. SFRJ je imala neverovatnu skolu kosarke. Na osnovu tih temelja sve danasnje republike igraju dobru kosarku. Da Jugoslavija danas postoji, to bi bio tim u egalu sa USA. Nacionalisticke ispade na stranu, ne vidim kako bi bilo koja reprezentacija dobila Jugoslaviju sa Jokicem, Doncicem i oba Bogdanovica u prvoj petorci. To bi bio neverovatno dubok tim, sa ekstremno jakom klupom, a fakticki bi svi igrali u NBA.

let 3

pre 2 godine

Kolko olimpijskih zlata ima velika sila Jugoslavija? I zašto navodite Jokića? Njemu su OI bile bitne dok nije postao zvijezda.
(?????, 24. jul 2021 21:52)

Koliko svjetskih i evropskih prvenstava ima najveća košarkaška sila Jugoslavija?

Skup pojedinaca nije tim

pre 2 godine

Kari-harden-dzejms-durent-dejvis, tri Jugoslavije ne bi bile dovoljne za ovu petoricu.
(munja, 24. jul 2021 21:52)

Za njih ego-manijake i nabijače statistike, ni 10 lopti ne bi bilo dovoljno.

zoran

pre 2 godine

Čovek upita da li bi osvojili zlato sa ovim momcima da je ostala YU a kad pročitam komentare mi samo o mržnji svadji vređanju bože sačuvaj nije ni čudo šta se sve izdešavalo i šta će se još izdržavati između nas!!!!
više volimo i poštujemo tudje nego svoje!

?????

pre 2 godine

Pravo pitanje bi bilo: da li bi Srbija osvojila zlato?
(friedman, 24. jul 2021 19:50)

Kako bi Srbija osvojila zlato kad se ne može ni kvalificirati na OI?

kukutilo bilde

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Mislim da se i Gudura sam iznenadio što je na spisku, makar i jednog panja...

Sale

pre 2 godine

Amerikanci su fizički bolji. A samo Dončić i Jokić imaju takvu košarkašku inteligenciju, da ne bi mogli protiv Jugoslavije. Samo zamišljam asistencije sa Jokićem i Dončićem....

Саша

pre 2 godine

Јокић би одбио да игра. Не стављајте њега у исти кош са Дончићем због чије кошаркашке и људске величине навијам за Словенију.

оће то

pre 2 godine

@Аман, југословени сјашите....
(Црвена звезда 1913, 24. jul 2021 19:02)

Написа лик који се потписује са “Црвена звезда”. Браво.

Vojvodina Katalonija

pre 2 godine

Аман, југословени сјашите....
(Црвена звезда 1913

Pobedio internet sa ovim nickom.Ej "Crvena Zvezda 1913"???? hahahahahaha...

Western Devil

pre 2 godine

Ne racunajte na Jokica u bilo kojoj varijanti. Igracki je formiran samo za NBA ligu, FIBA kosarka mu uopste ne odgovara i ne snalazi se u kosarci koja se igra van americkih dvorana.
(Bojan, 24. jul 2021 20:24)

A MVP regionalne lige, to se igralo na Marsu, jel tako "stručnjak"?

Drax

pre 2 godine

Srbija odavno nema ekipu a ovo su osim Doncica i Jokica sve vodonose u NBA.Najbolja postava USA bi to samlela 30 razlike bez mnogo cimanja.Ali mi se cini da Ameri vise nemaju sad neku elitu igraca za ubuduce.Sadasnjih top 5 Amera stvarno odskacu od ostatka i nemaju zamenu Kari Harden Durent Dzejms Dejvis i Leonard.A svi su pregurali 30.

aabb

pre 2 godine

Kad onakva stena od Spanije nije uspela da ih slomi kad su u najjacem sastavu, onda niko ne moze. Dosta vise s bajkama.
(Mikii, 24. jul 2021 19:57)

Stvarno ne bi mogao da se poredi tim Jugoslavije i ondasnji tim Spanije. 20 razlike za nas ladno.
Na svakom prvenstvu bi se klali sa Amerima.

Jeremija

pre 2 godine

Odmorite više od te jugonostalgije k'o Boga vas molim. Jugoslavije nema već 30 godina i manite se više te državne nekrofilije. Samo još u Srbiji se pričaju te uzaludne priče. Razumem nečiji žal za mladošću, ali žaliti za državom koja je bila veštačka i privremena tvorevina i koja se raspala na onako gadan način je zaista tragikomično.

Skup najboljih individualaca nije uvek tim

pre 2 godine

Pa recimo sad.... USA bi u tom slucaju igrali tipa
PG- Kyrie Irving, Damian Lillard i Westbrook
SG-James Harden, Ja Morant
SF-Kevin Durent i i Lebron
PF-Zion Williamson i Anthony Davis
C-Bam Adebayo, Andre Drummond, Karl Anthony Towns.

Ako ovima mogu da se suprotstave Jugosloveni... ja ne znam...
(Fan Pennyja Hardawaya, 24. jul 2021 19:49)

Ovi bi se potukli na terenu pošto se igra samo sa jednom loptom. Gomila sujetnikh privatnika i silovatelja lopte koji samo misle na ličnu statistiku. Btw. Towns nije Amerikanac :D

mate

pre 2 godine

Doli neka neznalica pise da su ameri do 92 osvojili svako zlato igrajuci sa amaterima🤣 dakle 1988 su bili treci- u finalu juga izgubila od sssra.1972 su izgubili od rusa finale.1980 je juga uzela zlato( kreso cosic, dalipagic, slavnic, kicanovic.. ).. Ameri su bojkotirali te 1980 OI ali ko im je kriv.

Đorđe

pre 2 godine

Аман, југословени сјашите....
(Црвена звезда 1913, 24. jul 2021 19:02)

A što lepo ne pročitaš tekst. Nikakav Jugosloven nije podstakao ovu temu, već američki novinar, koji ističe kako smo košarkaški region i kako bi imali moćnu reprezentaciju.
Tako da sjašite vi koji ne vidite ovu temu kao isključivo sportsku.

Dejan

pre 2 godine

Pa Jokic ne bi igrao ni za jednu reprezentaciju, zasto ga negde trpate gde ne zeli da bude? Morate ga debelo platiti da igra za svoju zemlju!

last com

pre 2 godine

Dragic,Micic,Teo Kari,Vestbruk,K.Pol
Doncic,Bogdan Lenard,Tompson,Irving
Bojan,Lucic Lebron,Harden
Vucevic,Saric Durant,Dzordz
Jokic,Nurkic,Zubac vs Dejvis,Oldridz

Realno mozda i jaci susret od nikad ostvarenog Drim tim vs Juga iz 1992.Nismo ni svesni da smo svedoci najjace NBA u istoriji,prosto nikad toliko vrhunskih igraca u prajm tajmu,americka ekipa bar jednaka onoj Dzordanovoj,dok "mi" sa trenurno tri igraca nosioca fransize,dvojicom koja su u top 5 igraca lige,dok u celoj istoriji nikad nijedan nije bio prvi igrac svog tima a kamoli kandidat za MVP-a

Bojan

pre 2 godine

Ne racunajte na Jokica u bilo kojoj varijanti. Igracki je formiran samo za NBA ligu, FIBA kosarka mu uopste ne odgovara i ne snalazi se u kosarci koja se igra van americkih dvorana.

Јабучило

pre 2 godine

Шта би било кад би било... А истина је да прву следећу олимпијску утакмицу играмо 2024. И то можда.

Neki igrac

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata

Eggy

pre 2 godine

Ni SAD ne uspeju da okupe najjaci sastav, a kao ove drzavice pa makar zajedno bi okuoile? PA pola se ne bi ni odazvalo, a kako bi se uklopili to je jos vec pitanje. Poslednji ples je bio u Argentini i RImu, nikad vise nesto takvo na ovim prostorima....

@Станко

pre 2 godine

Смарате, носталгичари. Да постоји југославија, Србија не би имала најбољег тенисера у историји тог спорта. Глигорић, Љубојевић, Матановић - сви се воде као југо а не српск шахисти.
(Станко, 24. jul 2021 19:25)
Pa? Jel to sustinski ista menja? Bila bi druga drzava, veca sa opet najboljim teniserom u istoriji pa sta? To je samo vama kvazipatriotama iz fotelje bitno.

NRS

pre 2 godine

Ovu Ameriku bi dobili. Kad svaka Republika da najbolje sto ima, dobije se jak sastav. Onda pored jake startne petorke dobije se i kvalitetna rotacija, sto je jako bitno protiv mocne Amerike.

Che

pre 2 godine

Da bi se ostvario uspeh u ekipnom sportu, mora postojati hemija među svim igračima. Bez hemije ova ekipa bi možda ispala i u kvalifikacijama za OI.

ma ceo svet je Srbija :)))

pre 2 godine

Kad malo bolje sagledam ispada "Da li bi Srbija osvojila zlato?"
(S.Hose, 24. jul 2021 19:01)

Ozbiljno? :))) Ona Srbija koja je zigubila od Slovenije u finalu EP? :)
To sto ti smatras Doncica i jos poneke Srbima je problem u tvojoj glavi. Ako oni kazu da su Slovenci i Hrvati, i tako se osecaju, koliko bedan moze biti neko da tvrdi drugacije od njih samih??? Doncic i njegov otac su rodjeni u Sloveniji koja im je sve dala, vole Sloveniju, osecaju se Slovencima i tacka. Doncic ne igra za Sloveniju zato sto mora vec se zaista oseca Slovencem i igra za njih IZ LJUBAVI premoren par dana nakon kraja NBA sezone!

Станко

pre 2 godine

Смарате, носталгичари. Да постоји југославија, Србија не би имала најбољег тенисера у историји тог спорта. Глигорић, Љубојевић, Матановић - сви се воде као југо а не српск шахисти.

Јанко

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Солидан тим, али танак на 3-ци и баш лош на 4-ци. Имали би шансе на овој олимпијади, против тимова какви су тренутно. Кад би Амери саставили најјачи тим - одрали би овај састав макар 20 разлике. Али ако би некако углавили брата Грка на 4-ку - нема грешке, то је већ тим за злато.

Back in Black

pre 2 godine

Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Nikola Vučević, Nikola Jokić, Goran Dragić, Jusuf Nurkić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Vasilije Micić, Nikola Milutinov i Ivica Zubac.
I šta je problem sa ovim timom?Je li vi vidite da su to sve spori igraci.Oni dobro funkcisu u NBA timu gde pored njih ima dosta brzih igraca a ovako kao skup ne zna se ko je od koga sporiji.Ameri ali ameri kompletni bi ih oduvali.Jer je to reprezentacuja pusti puže rogove.Danas se igra brza košarka,sa kratkim napadima.Ovaj tim bi Finiks Sansi oduvali.Skup sporih igraca u današnjoj kosarci ne moze nista da uradi.Zasto je Srbija loša i ako ima kao dobar tim pa zato što su spori,nemamo jednog brzog igraca.Pratite li vi uopšte današnju košarku ili ste još uvek zaglavljeni u 90-te.Pre kvalifikacija sam pisao da smo spori i da nista necemo da uradimo i to se i deslio a ove sto ste ovde nabrojali su jos sporiji.

Back in Black

pre 2 godine

Cemu ovakve vesti?A da igraju Lebron,Kari,Harden,Dejvis,Irving,Kris Pol,Buker,Morant,Westbruk,Trej Jang,Lenard,Pol Dzord itd,itd da li bi neko uspeo da ne izgubi manje od 30 razlike.

Jure Kaštelan

pre 2 godine

Ako je amerima trebalo da ujedine 50 drzava da bi bili najbolji, ajde da mi barem na par dana ujedinimo nasih 5-6 i razbijemo ih jednom onako posteno, za sva vremena!

Брат.Бачванин

pre 2 godine

Добиће Србија медаљу у баскету 3 на 3 (главни фаворити). А медаљу ће добити и женска кошаркашка репрезентација (сребро, јер женска кошаркашка репрезентација Америке је јака). Тако да није битно то шта би било кад би било.

Fan Pennyja Hardawaya

pre 2 godine

Pa recimo sad.... USA bi u tom slucaju igrali tipa
PG- Kyrie Irving, Damian Lillard i Westbrook
SG-James Harden, Ja Morant
SF-Kevin Durent i i Lebron
PF-Zion Williamson i Anthony Davis
C-Bam Adebayo, Andre Drummond, Karl Anthony Towns.

Ako ovima mogu da se suprotstave Jugosloveni... ja ne znam...

bre

pre 2 godine

Nema je, pukla je i neće se vratiti a i verovali ili ne Tito neće da vaskrsne. Kapiram da je nekima bilo mnogo dobro ali prošle su decenije. Pomirite se da ste ostali bez svoje zemlje i pustite nove generacije da zive bez vaseg kukanja za bivsom "jugom". Ko o cemu Srbi o Jugoslaviji....

Jason Tatum

pre 2 godine

Ako bude još jednom neko pričao o ovoj temi, to će biti samo sedamsto hiljaditi put da sam je video ili čuo.

U toku ove godine.

zoran987

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Mislim da bi nam previše Hrvata donelo gubitnički mentalitet. Ne bi ništa uradio ovaj tim.

OK real

pre 2 godine

Mozda, ali nije realno: Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju. Drugo, ako SAD posalje najjacu reprezentaciju, onda sigurno ne bi dobili zlato.

Mirce

pre 2 godine

Ne bi osvojila zlato, jer bi po nacionalnom kljucu jedan musliman, jedan albanac, i jedan makedonac morali da igraju u prvoj petorci. Dakle, od njih cetvorice (Doncic, Jokic, Bogdanovic i Vucevic) trojica bi morala da sede na klupi da se predstavnici naroda i narodnosti ne bi zalili u drzavnim organima zbog majorizacije. Osvojili bi 8 mesto.

Seseljeve price su ostavile traga

pre 2 godine

Kad malo bolje sagledam ispada "Da li bi Srbija osvojila zlato?"
(S.Hose, 24. jul 2021 19:01)

Ako neko kaze da je Slovenac ili Hrvat, koji si ti faktor da tvrdis da su oni Srbi??? Mozda je i tvoj pradeda bio Turcin, ali ti si rodjen u Srbiji, osecas se Srbinom, i to je jedina stvar koja je bitna, a ne sto tamo neki nebitan lik misli.

Aleks

pre 2 godine

Mozda, ali bilo bi cupavo.
Micic, Bogdanovic, Doncic, Bogdanovic, Vucevic, sjajan tim!

Jokica nisam nabrojao? Naravno, pa on bi se poradjao, ne bi mogao da igra.

Fizicko 3casa

pre 2 godine

Bjelica je na zalasku karijere.Neko mladji bi bio bolji.
Sa druge strane Slovenija moze I bez ostalih.To su rekli kada se raspadala Yuga a izgleda su bili i u pravu posto evo ih na OI bez nas.

Ludi iluzionist

pre 2 godine

Mislim da bi Jugoslavija a mozda cak i Srbija sama pobedila (Konfederaciju juznih sjedinjenih americkih drzava da je pobedila u ratu sever-jug) zato sto ne bi mogli da igraju crnci za njih zbog rasistickih uverenja..

Milan

pre 2 godine

Mnogo centara, malo bekova! Izgubili smo od italije jer nismo imali krštenu četvorku ni rezervnog centra, puno povređenih a na papiru imamo sjajnu ekipu. Lučić, Milutinov, Micić povređeni

ooo

pre 2 godine

Ne bi, naravno da ne bi.
Zlato nisu osvojile ni jace reprezentacije, pa ne bi ni oni jer su Amerikanci bili i ostali prejaki.
Nemojte da zaboravite da su Amerikanci do 1992 osvojili skoro svako zlato na OI igrajuci s AMATERSKIM kosarkasima, odnosno onima koji nisu NBA igraci.
Samo jednom u istoriji poslali su najjaci tim na OI, 1992.

Sale

pre 2 godine

Ne bi ako bi amerkanci doveli najbolji tim.
(Tristan, 24. jul 2021 19:10) # Link komentara

Zavisi od selektora jednog i drugog tima. Trenutno u najboljoj petorki NBA su dva Amerikanca, dva ,,Jugoslovena'' i jedan Grk. Sa dobrim selektorom imali bi realne šanse.

Ma dajte ljudi

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Gudurić?!? Jesi li ti kršten?

bre

pre 2 godine

Nema je, pukla je i neće se vratiti a i verovali ili ne Tito neće da vaskrsne. Kapiram da je nekima bilo mnogo dobro ali prošle su decenije. Pomirite se da ste ostali bez svoje zemlje i pustite nove generacije da zive bez vaseg kukanja za bivsom "jugom". Ko o cemu Srbi o Jugoslaviji....

ooo

pre 2 godine

Ne bi, naravno da ne bi.
Zlato nisu osvojile ni jace reprezentacije, pa ne bi ni oni jer su Amerikanci bili i ostali prejaki.
Nemojte da zaboravite da su Amerikanci do 1992 osvojili skoro svako zlato na OI igrajuci s AMATERSKIM kosarkasima, odnosno onima koji nisu NBA igraci.
Samo jednom u istoriji poslali su najjaci tim na OI, 1992.

Jeremija

pre 2 godine

Odmorite više od te jugonostalgije k'o Boga vas molim. Jugoslavije nema već 30 godina i manite se više te državne nekrofilije. Samo još u Srbiji se pričaju te uzaludne priče. Razumem nečiji žal za mladošću, ali žaliti za državom koja je bila veštačka i privremena tvorevina i koja se raspala na onako gadan način je zaista tragikomično.

Jason Tatum

pre 2 godine

Ako bude još jednom neko pričao o ovoj temi, to će biti samo sedamsto hiljaditi put da sam je video ili čuo.

U toku ove godine.

realnost

pre 2 godine

SFRJ je prvo zlato uzela "tek" 1970 na SP. SFRJ je imala neverovatnu skolu kosarke. Na osnovu tih temelja sve danasnje republike igraju dobru kosarku. Da Jugoslavija danas postoji, to bi bio tim u egalu sa USA. Nacionalisticke ispade na stranu, ne vidim kako bi bilo koja reprezentacija dobila Jugoslaviju sa Jokicem, Doncicem i oba Bogdanovica u prvoj petorci. To bi bio neverovatno dubok tim, sa ekstremno jakom klupom, a fakticki bi svi igrali u NBA.

kukutilo bilde

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Mislim da se i Gudura sam iznenadio što je na spisku, makar i jednog panja...

Back in Black

pre 2 godine

Cemu ovakve vesti?A da igraju Lebron,Kari,Harden,Dejvis,Irving,Kris Pol,Buker,Morant,Westbruk,Trej Jang,Lenard,Pol Dzord itd,itd da li bi neko uspeo da ne izgubi manje od 30 razlike.

Che

pre 2 godine

Da bi se ostvario uspeh u ekipnom sportu, mora postojati hemija među svim igračima. Bez hemije ova ekipa bi možda ispala i u kvalifikacijama za OI.

ma ceo svet je Srbija :)))

pre 2 godine

Kad malo bolje sagledam ispada "Da li bi Srbija osvojila zlato?"
(S.Hose, 24. jul 2021 19:01)

Ozbiljno? :))) Ona Srbija koja je zigubila od Slovenije u finalu EP? :)
To sto ti smatras Doncica i jos poneke Srbima je problem u tvojoj glavi. Ako oni kazu da su Slovenci i Hrvati, i tako se osecaju, koliko bedan moze biti neko da tvrdi drugacije od njih samih??? Doncic i njegov otac su rodjeni u Sloveniji koja im je sve dala, vole Sloveniju, osecaju se Slovencima i tacka. Doncic ne igra za Sloveniju zato sto mora vec se zaista oseca Slovencem i igra za njih IZ LJUBAVI premoren par dana nakon kraja NBA sezone!

zoran

pre 2 godine

Čovek upita da li bi osvojili zlato sa ovim momcima da je ostala YU a kad pročitam komentare mi samo o mržnji svadji vređanju bože sačuvaj nije ni čudo šta se sve izdešavalo i šta će se još izdržavati između nas!!!!
više volimo i poštujemo tudje nego svoje!

Seseljeve price su ostavile traga

pre 2 godine

Kad malo bolje sagledam ispada "Da li bi Srbija osvojila zlato?"
(S.Hose, 24. jul 2021 19:01)

Ako neko kaze da je Slovenac ili Hrvat, koji si ti faktor da tvrdis da su oni Srbi??? Mozda je i tvoj pradeda bio Turcin, ali ti si rodjen u Srbiji, osecas se Srbinom, i to je jedina stvar koja je bitna, a ne sto tamo neki nebitan lik misli.

doncha

pre 2 godine

Koja bre jugoslavija kakvi bakraci... od*ebite vise sa tim pricama, najveca greska u istoriji srpskog naroda.... a i realno pola tih su srbi i bili bi da ne bi yugoslavije....

Vojvodina Katalonija

pre 2 godine

Аман, југословени сјашите....
(Црвена звезда 1913

Pobedio internet sa ovim nickom.Ej "Crvena Zvezda 1913"???? hahahahahaha...

Саша

pre 2 godine

Јокић би одбио да игра. Не стављајте њега у исти кош са Дончићем због чије кошаркашке и људске величине навијам за Словенију.

Bimogo D'Amogu

pre 2 godine

Koja je svrha tlapnji o drzavi koja ne postoji 30 godina, posebno u kontekstu sporta? Mogli bi slicno da se upitamo da li bi Austor-Ugarska ili Veliko Rimsko Cartvo osvojii zlatnu medalju?

Neki igrac

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata

Skup pojedinaca nije tim

pre 2 godine

Kari-harden-dzejms-durent-dejvis, tri Jugoslavije ne bi bile dovoljne za ovu petoricu.
(munja, 24. jul 2021 21:52)

Za njih ego-manijake i nabijače statistike, ni 10 lopti ne bi bilo dovoljno.

Јанко

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Солидан тим, али танак на 3-ци и баш лош на 4-ци. Имали би шансе на овој олимпијади, против тимова какви су тренутно. Кад би Амери саставили најјачи тим - одрали би овај састав макар 20 разлике. Али ако би некако углавили брата Грка на 4-ку - нема грешке, то је већ тим за злато.

оће то

pre 2 godine

@Аман, југословени сјашите....
(Црвена звезда 1913, 24. jul 2021 19:02)

Написа лик који се потписује са “Црвена звезда”. Браво.

Aleks

pre 2 godine

Mozda, ali bilo bi cupavo.
Micic, Bogdanovic, Doncic, Bogdanovic, Vucevic, sjajan tim!

Jokica nisam nabrojao? Naravno, pa on bi se poradjao, ne bi mogao da igra.

Marinko

pre 2 godine

Nema je, pukla je i neće se vratiti a i verovali ili ne Tito neće da vaskrsne. Kapiram da je nekima bilo mnogo dobro ali prošle su decenije. Pomirite se da ste ostali bez svoje zemlje i pustite nove generacije da zive bez vaseg kukanja za bivsom "jugom". Ko o cemu Srbi o Jugoslaviji....
(bre, 24. jul 2021 19:09)

Koji Srbi sine clanak je pisao novinar iz Amerike.

Јабучило

pre 2 godine

Шта би било кад би било... А истина је да прву следећу олимпијску утакмицу играмо 2024. И то можда.

Dejan

pre 2 godine

Pa Jokic ne bi igrao ni za jednu reprezentaciju, zasto ga negde trpate gde ne zeli da bude? Morate ga debelo platiti da igra za svoju zemlju!

?????

pre 2 godine

Pravo pitanje bi bilo: da li bi Srbija osvojila zlato?
(friedman, 24. jul 2021 19:50)

Kako bi Srbija osvojila zlato kad se ne može ni kvalificirati na OI?

Đorđe

pre 2 godine

Аман, југословени сјашите....
(Црвена звезда 1913, 24. jul 2021 19:02)

A što lepo ne pročitaš tekst. Nikakav Jugosloven nije podstakao ovu temu, već američki novinar, koji ističe kako smo košarkaški region i kako bi imali moćnu reprezentaciju.
Tako da sjašite vi koji ne vidite ovu temu kao isključivo sportsku.

Sale

pre 2 godine

Amerikanci su fizički bolji. A samo Dončić i Jokić imaju takvu košarkašku inteligenciju, da ne bi mogli protiv Jugoslavije. Samo zamišljam asistencije sa Jokićem i Dončićem....

Станко

pre 2 godine

Смарате, носталгичари. Да постоји југославија, Србија не би имала најбољег тенисера у историји тог спорта. Глигорић, Љубојевић, Матановић - сви се воде као југо а не српск шахисти.

@Станко

pre 2 godine

Смарате, носталгичари. Да постоји југославија, Србија не би имала најбољег тенисера у историји тог спорта. Глигорић, Љубојевић, Матановић - сви се воде као југо а не српск шахисти.
(Станко, 24. jul 2021 19:25)
Pa? Jel to sustinski ista menja? Bila bi druga drzava, veca sa opet najboljim teniserom u istoriji pa sta? To je samo vama kvazipatriotama iz fotelje bitno.

Ma dajte ljudi

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Gudurić?!? Jesi li ti kršten?

Fan Pennyja Hardawaya

pre 2 godine

Pa recimo sad.... USA bi u tom slucaju igrali tipa
PG- Kyrie Irving, Damian Lillard i Westbrook
SG-James Harden, Ja Morant
SF-Kevin Durent i i Lebron
PF-Zion Williamson i Anthony Davis
C-Bam Adebayo, Andre Drummond, Karl Anthony Towns.

Ako ovima mogu da se suprotstave Jugosloveni... ja ne znam...

Jure Kaštelan

pre 2 godine

Ako je amerima trebalo da ujedine 50 drzava da bi bili najbolji, ajde da mi barem na par dana ujedinimo nasih 5-6 i razbijemo ih jednom onako posteno, za sva vremena!

Ludi iluzionist

pre 2 godine

Mislim da bi Jugoslavija a mozda cak i Srbija sama pobedila (Konfederaciju juznih sjedinjenih americkih drzava da je pobedila u ratu sever-jug) zato sto ne bi mogli da igraju crnci za njih zbog rasistickih uverenja..

Fizicko 3casa

pre 2 godine

Bjelica je na zalasku karijere.Neko mladji bi bio bolji.
Sa druge strane Slovenija moze I bez ostalih.To su rekli kada se raspadala Yuga a izgleda su bili i u pravu posto evo ih na OI bez nas.

Back in Black

pre 2 godine

Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Nikola Vučević, Nikola Jokić, Goran Dragić, Jusuf Nurkić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Vasilije Micić, Nikola Milutinov i Ivica Zubac.
I šta je problem sa ovim timom?Je li vi vidite da su to sve spori igraci.Oni dobro funkcisu u NBA timu gde pored njih ima dosta brzih igraca a ovako kao skup ne zna se ko je od koga sporiji.Ameri ali ameri kompletni bi ih oduvali.Jer je to reprezentacuja pusti puže rogove.Danas se igra brza košarka,sa kratkim napadima.Ovaj tim bi Finiks Sansi oduvali.Skup sporih igraca u današnjoj kosarci ne moze nista da uradi.Zasto je Srbija loša i ako ima kao dobar tim pa zato što su spori,nemamo jednog brzog igraca.Pratite li vi uopšte današnju košarku ili ste još uvek zaglavljeni u 90-te.Pre kvalifikacija sam pisao da smo spori i da nista necemo da uradimo i to se i deslio a ove sto ste ovde nabrojali su jos sporiji.

Skup najboljih individualaca nije uvek tim

pre 2 godine

Pa recimo sad.... USA bi u tom slucaju igrali tipa
PG- Kyrie Irving, Damian Lillard i Westbrook
SG-James Harden, Ja Morant
SF-Kevin Durent i i Lebron
PF-Zion Williamson i Anthony Davis
C-Bam Adebayo, Andre Drummond, Karl Anthony Towns.

Ako ovima mogu da se suprotstave Jugosloveni... ja ne znam...
(Fan Pennyja Hardawaya, 24. jul 2021 19:49)

Ovi bi se potukli na terenu pošto se igra samo sa jednom loptom. Gomila sujetnikh privatnika i silovatelja lopte koji samo misle na ličnu statistiku. Btw. Towns nije Amerikanac :D

Teško nepoznavanje košarke

pre 2 godine

Mislim da bi nam previše Hrvata donelo gubitnički mentalitet. Ne bi ništa uradio ovaj tim.
(zoran987, 24. jul 2021 19:46)

Ko je bio MVP kada je ta reprezentacija osvajala zadnja zlata? Ko je 3 puta za redom osvajao Euroligu? Ko ima 3 NBA prstena?

Western Devil

pre 2 godine

Ne racunajte na Jokica u bilo kojoj varijanti. Igracki je formiran samo za NBA ligu, FIBA kosarka mu uopste ne odgovara i ne snalazi se u kosarci koja se igra van americkih dvorana.
(Bojan, 24. jul 2021 20:24)

A MVP regionalne lige, to se igralo na Marsu, jel tako "stručnjak"?

mate

pre 2 godine

Doli neka neznalica pise da su ameri do 92 osvojili svako zlato igrajuci sa amaterima🤣 dakle 1988 su bili treci- u finalu juga izgubila od sssra.1972 su izgubili od rusa finale.1980 je juga uzela zlato( kreso cosic, dalipagic, slavnic, kicanovic.. ).. Ameri su bojkotirali te 1980 OI ali ko im je kriv.

Bojan

pre 2 godine

Ne racunajte na Jokica u bilo kojoj varijanti. Igracki je formiran samo za NBA ligu, FIBA kosarka mu uopste ne odgovara i ne snalazi se u kosarci koja se igra van americkih dvorana.

let 3

pre 2 godine

Kolko olimpijskih zlata ima velika sila Jugoslavija? I zašto navodite Jokića? Njemu su OI bile bitne dok nije postao zvijezda.
(?????, 24. jul 2021 21:52)

Koliko svjetskih i evropskih prvenstava ima najveća košarkaška sila Jugoslavija?

zoran987

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Mislim da bi nam previše Hrvata donelo gubitnički mentalitet. Ne bi ništa uradio ovaj tim.

Sale

pre 2 godine

Ne bi ako bi amerkanci doveli najbolji tim.
(Tristan, 24. jul 2021 19:10) # Link komentara

Zavisi od selektora jednog i drugog tima. Trenutno u najboljoj petorki NBA su dva Amerikanca, dva ,,Jugoslovena'' i jedan Grk. Sa dobrim selektorom imali bi realne šanse.

Брат.Бачванин

pre 2 godine

Добиће Србија медаљу у баскету 3 на 3 (главни фаворити). А медаљу ће добити и женска кошаркашка репрезентација (сребро, јер женска кошаркашка репрезентација Америке је јака). Тако да није битно то шта би било кад би било.

OK real

pre 2 godine

Mozda, ali nije realno: Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju. Drugo, ako SAD posalje najjacu reprezentaciju, onda sigurno ne bi dobili zlato.

Milan

pre 2 godine

Mnogo centara, malo bekova! Izgubili smo od italije jer nismo imali krštenu četvorku ni rezervnog centra, puno povređenih a na papiru imamo sjajnu ekipu. Lučić, Milutinov, Micić povređeni

last com

pre 2 godine

Dragic,Micic,Teo Kari,Vestbruk,K.Pol
Doncic,Bogdan Lenard,Tompson,Irving
Bojan,Lucic Lebron,Harden
Vucevic,Saric Durant,Dzordz
Jokic,Nurkic,Zubac vs Dejvis,Oldridz

Realno mozda i jaci susret od nikad ostvarenog Drim tim vs Juga iz 1992.Nismo ni svesni da smo svedoci najjace NBA u istoriji,prosto nikad toliko vrhunskih igraca u prajm tajmu,americka ekipa bar jednaka onoj Dzordanovoj,dok "mi" sa trenurno tri igraca nosioca fransize,dvojicom koja su u top 5 igraca lige,dok u celoj istoriji nikad nijedan nije bio prvi igrac svog tima a kamoli kandidat za MVP-a

aabb

pre 2 godine

Kad onakva stena od Spanije nije uspela da ih slomi kad su u najjacem sastavu, onda niko ne moze. Dosta vise s bajkama.
(Mikii, 24. jul 2021 19:57)

Stvarno ne bi mogao da se poredi tim Jugoslavije i ondasnji tim Spanije. 20 razlike za nas ladno.
Na svakom prvenstvu bi se klali sa Amerima.

Drax

pre 2 godine

Srbija odavno nema ekipu a ovo su osim Doncica i Jokica sve vodonose u NBA.Najbolja postava USA bi to samlela 30 razlike bez mnogo cimanja.Ali mi se cini da Ameri vise nemaju sad neku elitu igraca za ubuduce.Sadasnjih top 5 Amera stvarno odskacu od ostatka i nemaju zamenu Kari Harden Durent Dzejms Dejvis i Leonard.A svi su pregurali 30.

NRS

pre 2 godine

Ovu Ameriku bi dobili. Kad svaka Republika da najbolje sto ima, dobije se jak sastav. Onda pored jake startne petorke dobije se i kvalitetna rotacija, sto je jako bitno protiv mocne Amerike.

Eggy

pre 2 godine

Ni SAD ne uspeju da okupe najjaci sastav, a kao ove drzavice pa makar zajedno bi okuoile? PA pola se ne bi ni odazvalo, a kako bi se uklopili to je jos vec pitanje. Poslednji ples je bio u Argentini i RImu, nikad vise nesto takvo na ovim prostorima....

Mirce

pre 2 godine

Ne bi osvojila zlato, jer bi po nacionalnom kljucu jedan musliman, jedan albanac, i jedan makedonac morali da igraju u prvoj petorci. Dakle, od njih cetvorice (Doncic, Jokic, Bogdanovic i Vucevic) trojica bi morala da sede na klupi da se predstavnici naroda i narodnosti ne bi zalili u drzavnim organima zbog majorizacije. Osvojili bi 8 mesto.

Milan

pre 2 godine

Ko je bio MVP kada je ta reprezentacija osvajala zadnja zlata? Ko je 3 puta za redom osvajao Euroligu? Ko ima 3 NBA prstena?
(Teško nepoznavanje košarke, 24. jul 2021 22:04)

Jamo sad iz drugog ugla. Zlatne medalje je osvajao samo sa Jugoslavijom. Otkako se okruzio iskljucivo hrvatskim igracima, nije vise bilo najviseg postolja, iako su imali kvalitet. Sto se tice 3 NBA titule, da nabrojim ljude koji su mnogo zasluzniji od njega za to. Dzordan, Pipen, Dzekson, Rodman. Dao je i on svoj doprinos, ali bez ove cetvorice ne bi video titulu.

antiretard

pre 2 godine

Zašto su svi likovi koji pišu kako je Jugoslavija, na sreću, mrtva, i kako se vratiti neće, svi odreda potpuno i dibidus nepismeni i nijednu knjigu u životu nisu pročitali? Da li postoji neka kauzalnost tu?

Jernej

pre 2 godine

Ma kakva juga, Slovenia će osvojiti zlato. Ma da verovatno bi I jugoslavija kao kada je jedna od najvecjih legendi jugo kosarke Ivo Daneu vodio jugu do zlata u Ljubljani

bre

pre 2 godine

Nema je, pukla je i neće se vratiti a i verovali ili ne Tito neće da vaskrsne. Kapiram da je nekima bilo mnogo dobro ali prošle su decenije. Pomirite se da ste ostali bez svoje zemlje i pustite nove generacije da zive bez vaseg kukanja za bivsom "jugom". Ko o cemu Srbi o Jugoslaviji....

Neki igrac

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata

ooo

pre 2 godine

Ne bi, naravno da ne bi.
Zlato nisu osvojile ni jace reprezentacije, pa ne bi ni oni jer su Amerikanci bili i ostali prejaki.
Nemojte da zaboravite da su Amerikanci do 1992 osvojili skoro svako zlato na OI igrajuci s AMATERSKIM kosarkasima, odnosno onima koji nisu NBA igraci.
Samo jednom u istoriji poslali su najjaci tim na OI, 1992.

Jeremija

pre 2 godine

Odmorite više od te jugonostalgije k'o Boga vas molim. Jugoslavije nema već 30 godina i manite se više te državne nekrofilije. Samo još u Srbiji se pričaju te uzaludne priče. Razumem nečiji žal za mladošću, ali žaliti za državom koja je bila veštačka i privremena tvorevina i koja se raspala na onako gadan način je zaista tragikomično.

doncha

pre 2 godine

Koja bre jugoslavija kakvi bakraci... od*ebite vise sa tim pricama, najveca greska u istoriji srpskog naroda.... a i realno pola tih su srbi i bili bi da ne bi yugoslavije....

Bojan

pre 2 godine

Ne racunajte na Jokica u bilo kojoj varijanti. Igracki je formiran samo za NBA ligu, FIBA kosarka mu uopste ne odgovara i ne snalazi se u kosarci koja se igra van americkih dvorana.

last com

pre 2 godine

Dragic,Micic,Teo Kari,Vestbruk,K.Pol
Doncic,Bogdan Lenard,Tompson,Irving
Bojan,Lucic Lebron,Harden
Vucevic,Saric Durant,Dzordz
Jokic,Nurkic,Zubac vs Dejvis,Oldridz

Realno mozda i jaci susret od nikad ostvarenog Drim tim vs Juga iz 1992.Nismo ni svesni da smo svedoci najjace NBA u istoriji,prosto nikad toliko vrhunskih igraca u prajm tajmu,americka ekipa bar jednaka onoj Dzordanovoj,dok "mi" sa trenurno tri igraca nosioca fransize,dvojicom koja su u top 5 igraca lige,dok u celoj istoriji nikad nijedan nije bio prvi igrac svog tima a kamoli kandidat za MVP-a

Drax

pre 2 godine

Srbija odavno nema ekipu a ovo su osim Doncica i Jokica sve vodonose u NBA.Najbolja postava USA bi to samlela 30 razlike bez mnogo cimanja.Ali mi se cini da Ameri vise nemaju sad neku elitu igraca za ubuduce.Sadasnjih top 5 Amera stvarno odskacu od ostatka i nemaju zamenu Kari Harden Durent Dzejms Dejvis i Leonard.A svi su pregurali 30.

Dejan

pre 2 godine

Pa Jokic ne bi igrao ni za jednu reprezentaciju, zasto ga negde trpate gde ne zeli da bude? Morate ga debelo platiti da igra za svoju zemlju!

Teško nepoznavanje košarke

pre 2 godine

Mislim da bi nam previše Hrvata donelo gubitnički mentalitet. Ne bi ništa uradio ovaj tim.
(zoran987, 24. jul 2021 19:46)

Ko je bio MVP kada je ta reprezentacija osvajala zadnja zlata? Ko je 3 puta za redom osvajao Euroligu? Ko ima 3 NBA prstena?

Đorđe

pre 2 godine

Аман, југословени сјашите....
(Црвена звезда 1913, 24. jul 2021 19:02)

A što lepo ne pročitaš tekst. Nikakav Jugosloven nije podstakao ovu temu, već američki novinar, koji ističe kako smo košarkaški region i kako bi imali moćnu reprezentaciju.
Tako da sjašite vi koji ne vidite ovu temu kao isključivo sportsku.

Станко

pre 2 godine

Смарате, носталгичари. Да постоји југославија, Србија не би имала најбољег тенисера у историји тог спорта. Глигорић, Љубојевић, Матановић - сви се воде као југо а не српск шахисти.

Back in Black

pre 2 godine

Cemu ovakve vesti?A da igraju Lebron,Kari,Harden,Dejvis,Irving,Kris Pol,Buker,Morant,Westbruk,Trej Jang,Lenard,Pol Dzord itd,itd da li bi neko uspeo da ne izgubi manje od 30 razlike.

Seseljeve price su ostavile traga

pre 2 godine

Kad malo bolje sagledam ispada "Da li bi Srbija osvojila zlato?"
(S.Hose, 24. jul 2021 19:01)

Ako neko kaze da je Slovenac ili Hrvat, koji si ti faktor da tvrdis da su oni Srbi??? Mozda je i tvoj pradeda bio Turcin, ali ti si rodjen u Srbiji, osecas se Srbinom, i to je jedina stvar koja je bitna, a ne sto tamo neki nebitan lik misli.

?????

pre 2 godine

Pravo pitanje bi bilo: da li bi Srbija osvojila zlato?
(friedman, 24. jul 2021 19:50)

Kako bi Srbija osvojila zlato kad se ne može ni kvalificirati na OI?

Aleks

pre 2 godine

Mozda, ali bilo bi cupavo.
Micic, Bogdanovic, Doncic, Bogdanovic, Vucevic, sjajan tim!

Jokica nisam nabrojao? Naravno, pa on bi se poradjao, ne bi mogao da igra.

оће то

pre 2 godine

@Аман, југословени сјашите....
(Црвена звезда 1913, 24. jul 2021 19:02)

Написа лик који се потписује са “Црвена звезда”. Браво.

Vojvodina Katalonija

pre 2 godine

Аман, југословени сјашите....
(Црвена звезда 1913

Pobedio internet sa ovim nickom.Ej "Crvena Zvezda 1913"???? hahahahahaha...

ma ceo svet je Srbija :)))

pre 2 godine

Kad malo bolje sagledam ispada "Da li bi Srbija osvojila zlato?"
(S.Hose, 24. jul 2021 19:01)

Ozbiljno? :))) Ona Srbija koja je zigubila od Slovenije u finalu EP? :)
To sto ti smatras Doncica i jos poneke Srbima je problem u tvojoj glavi. Ako oni kazu da su Slovenci i Hrvati, i tako se osecaju, koliko bedan moze biti neko da tvrdi drugacije od njih samih??? Doncic i njegov otac su rodjeni u Sloveniji koja im je sve dala, vole Sloveniju, osecaju se Slovencima i tacka. Doncic ne igra za Sloveniju zato sto mora vec se zaista oseca Slovencem i igra za njih IZ LJUBAVI premoren par dana nakon kraja NBA sezone!

zoran987

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Mislim da bi nam previše Hrvata donelo gubitnički mentalitet. Ne bi ništa uradio ovaj tim.

@Станко

pre 2 godine

Смарате, носталгичари. Да постоји југославија, Србија не би имала најбољег тенисера у историји тог спорта. Глигорић, Љубојевић, Матановић - сви се воде као југо а не српск шахисти.
(Станко, 24. jul 2021 19:25)
Pa? Jel to sustinski ista menja? Bila bi druga drzava, veca sa opet najboljim teniserom u istoriji pa sta? To je samo vama kvazipatriotama iz fotelje bitno.

aabb

pre 2 godine

Kad onakva stena od Spanije nije uspela da ih slomi kad su u najjacem sastavu, onda niko ne moze. Dosta vise s bajkama.
(Mikii, 24. jul 2021 19:57)

Stvarno ne bi mogao da se poredi tim Jugoslavije i ondasnji tim Spanije. 20 razlike za nas ladno.
Na svakom prvenstvu bi se klali sa Amerima.

OK real

pre 2 godine

Mozda, ali nije realno: Jokic ne zeli da igra za reprezentaciju. Drugo, ako SAD posalje najjacu reprezentaciju, onda sigurno ne bi dobili zlato.

Western Devil

pre 2 godine

Ne racunajte na Jokica u bilo kojoj varijanti. Igracki je formiran samo za NBA ligu, FIBA kosarka mu uopste ne odgovara i ne snalazi se u kosarci koja se igra van americkih dvorana.
(Bojan, 24. jul 2021 20:24)

A MVP regionalne lige, to se igralo na Marsu, jel tako "stručnjak"?

Саша

pre 2 godine

Јокић би одбио да игра. Не стављајте њега у исти кош са Дончићем због чије кошаркашке и људске величине навијам за Словенију.

Fan Pennyja Hardawaya

pre 2 godine

Pa recimo sad.... USA bi u tom slucaju igrali tipa
PG- Kyrie Irving, Damian Lillard i Westbrook
SG-James Harden, Ja Morant
SF-Kevin Durent i i Lebron
PF-Zion Williamson i Anthony Davis
C-Bam Adebayo, Andre Drummond, Karl Anthony Towns.

Ako ovima mogu da se suprotstave Jugosloveni... ja ne znam...

Skup pojedinaca nije tim

pre 2 godine

Kari-harden-dzejms-durent-dejvis, tri Jugoslavije ne bi bile dovoljne za ovu petoricu.
(munja, 24. jul 2021 21:52)

Za njih ego-manijake i nabijače statistike, ni 10 lopti ne bi bilo dovoljno.

Bimogo D'Amogu

pre 2 godine

Koja je svrha tlapnji o drzavi koja ne postoji 30 godina, posebno u kontekstu sporta? Mogli bi slicno da se upitamo da li bi Austor-Ugarska ili Veliko Rimsko Cartvo osvojii zlatnu medalju?

Back in Black

pre 2 godine

Luka Dončić, Bogdan Bogdanović, Bojan Bogdanović, Nikola Vučević, Nikola Jokić, Goran Dragić, Jusuf Nurkić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Vasilije Micić, Nikola Milutinov i Ivica Zubac.
I šta je problem sa ovim timom?Je li vi vidite da su to sve spori igraci.Oni dobro funkcisu u NBA timu gde pored njih ima dosta brzih igraca a ovako kao skup ne zna se ko je od koga sporiji.Ameri ali ameri kompletni bi ih oduvali.Jer je to reprezentacuja pusti puže rogove.Danas se igra brza košarka,sa kratkim napadima.Ovaj tim bi Finiks Sansi oduvali.Skup sporih igraca u današnjoj kosarci ne moze nista da uradi.Zasto je Srbija loša i ako ima kao dobar tim pa zato što su spori,nemamo jednog brzog igraca.Pratite li vi uopšte današnju košarku ili ste još uvek zaglavljeni u 90-te.Pre kvalifikacija sam pisao da smo spori i da nista necemo da uradimo i to se i deslio a ove sto ste ovde nabrojali su jos sporiji.

let 3

pre 2 godine

Kolko olimpijskih zlata ima velika sila Jugoslavija? I zašto navodite Jokića? Njemu su OI bile bitne dok nije postao zvijezda.
(?????, 24. jul 2021 21:52)

Koliko svjetskih i evropskih prvenstava ima najveća košarkaška sila Jugoslavija?

zoran

pre 2 godine

Čovek upita da li bi osvojili zlato sa ovim momcima da je ostala YU a kad pročitam komentare mi samo o mržnji svadji vređanju bože sačuvaj nije ni čudo šta se sve izdešavalo i šta će se još izdržavati između nas!!!!
više volimo i poštujemo tudje nego svoje!

Sale

pre 2 godine

Amerikanci su fizički bolji. A samo Dončić i Jokić imaju takvu košarkašku inteligenciju, da ne bi mogli protiv Jugoslavije. Samo zamišljam asistencije sa Jokićem i Dončićem....

realnost

pre 2 godine

SFRJ je prvo zlato uzela "tek" 1970 na SP. SFRJ je imala neverovatnu skolu kosarke. Na osnovu tih temelja sve danasnje republike igraju dobru kosarku. Da Jugoslavija danas postoji, to bi bio tim u egalu sa USA. Nacionalisticke ispade na stranu, ne vidim kako bi bilo koja reprezentacija dobila Jugoslaviju sa Jokicem, Doncicem i oba Bogdanovica u prvoj petorci. To bi bio neverovatno dubok tim, sa ekstremno jakom klupom, a fakticki bi svi igrali u NBA.

Jason Tatum

pre 2 godine

Ako bude još jednom neko pričao o ovoj temi, to će biti samo sedamsto hiljaditi put da sam je video ili čuo.

U toku ove godine.

Sale

pre 2 godine

Ne bi ako bi amerkanci doveli najbolji tim.
(Tristan, 24. jul 2021 19:10) # Link komentara

Zavisi od selektora jednog i drugog tima. Trenutno u najboljoj petorki NBA su dva Amerikanca, dva ,,Jugoslovena'' i jedan Grk. Sa dobrim selektorom imali bi realne šanse.

Jure Kaštelan

pre 2 godine

Ako je amerima trebalo da ujedine 50 drzava da bi bili najbolji, ajde da mi barem na par dana ujedinimo nasih 5-6 i razbijemo ih jednom onako posteno, za sva vremena!

Ma dajte ljudi

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Gudurić?!? Jesi li ti kršten?

Брат.Бачванин

pre 2 godine

Добиће Србија медаљу у баскету 3 на 3 (главни фаворити). А медаљу ће добити и женска кошаркашка репрезентација (сребро, јер женска кошаркашка репрезентација Америке је јака). Тако да није битно то шта би било кад би било.

Ludi iluzionist

pre 2 godine

Mislim da bi Jugoslavija a mozda cak i Srbija sama pobedila (Konfederaciju juznih sjedinjenih americkih drzava da je pobedila u ratu sever-jug) zato sto ne bi mogli da igraju crnci za njih zbog rasistickih uverenja..

Skup najboljih individualaca nije uvek tim

pre 2 godine

Pa recimo sad.... USA bi u tom slucaju igrali tipa
PG- Kyrie Irving, Damian Lillard i Westbrook
SG-James Harden, Ja Morant
SF-Kevin Durent i i Lebron
PF-Zion Williamson i Anthony Davis
C-Bam Adebayo, Andre Drummond, Karl Anthony Towns.

Ako ovima mogu da se suprotstave Jugosloveni... ja ne znam...
(Fan Pennyja Hardawaya, 24. jul 2021 19:49)

Ovi bi se potukli na terenu pošto se igra samo sa jednom loptom. Gomila sujetnikh privatnika i silovatelja lopte koji samo misle na ličnu statistiku. Btw. Towns nije Amerikanac :D

Che

pre 2 godine

Da bi se ostvario uspeh u ekipnom sportu, mora postojati hemija među svim igračima. Bez hemije ova ekipa bi možda ispala i u kvalifikacijama za OI.

Mirce

pre 2 godine

Ne bi osvojila zlato, jer bi po nacionalnom kljucu jedan musliman, jedan albanac, i jedan makedonac morali da igraju u prvoj petorci. Dakle, od njih cetvorice (Doncic, Jokic, Bogdanovic i Vucevic) trojica bi morala da sede na klupi da se predstavnici naroda i narodnosti ne bi zalili u drzavnim organima zbog majorizacije. Osvojili bi 8 mesto.

Јанко

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Солидан тим, али танак на 3-ци и баш лош на 4-ци. Имали би шансе на овој олимпијади, против тимова какви су тренутно. Кад би Амери саставили најјачи тим - одрали би овај састав макар 20 разлике. Али ако би некако углавили брата Грка на 4-ку - нема грешке, то је већ тим за злато.

Milan

pre 2 godine

Ko je bio MVP kada je ta reprezentacija osvajala zadnja zlata? Ko je 3 puta za redom osvajao Euroligu? Ko ima 3 NBA prstena?
(Teško nepoznavanje košarke, 24. jul 2021 22:04)

Jamo sad iz drugog ugla. Zlatne medalje je osvajao samo sa Jugoslavijom. Otkako se okruzio iskljucivo hrvatskim igracima, nije vise bilo najviseg postolja, iako su imali kvalitet. Sto se tice 3 NBA titule, da nabrojim ljude koji su mnogo zasluzniji od njega za to. Dzordan, Pipen, Dzekson, Rodman. Dao je i on svoj doprinos, ali bez ove cetvorice ne bi video titulu.

Fizicko 3casa

pre 2 godine

Bjelica je na zalasku karijere.Neko mladji bi bio bolji.
Sa druge strane Slovenija moze I bez ostalih.To su rekli kada se raspadala Yuga a izgleda su bili i u pravu posto evo ih na OI bez nas.

Eggy

pre 2 godine

Ni SAD ne uspeju da okupe najjaci sastav, a kao ove drzavice pa makar zajedno bi okuoile? PA pola se ne bi ni odazvalo, a kako bi se uklopili to je jos vec pitanje. Poslednji ples je bio u Argentini i RImu, nikad vise nesto takvo na ovim prostorima....

NRS

pre 2 godine

Ovu Ameriku bi dobili. Kad svaka Republika da najbolje sto ima, dobije se jak sastav. Onda pored jake startne petorke dobije se i kvalitetna rotacija, sto je jako bitno protiv mocne Amerike.

antiretard

pre 2 godine

Zašto su svi likovi koji pišu kako je Jugoslavija, na sreću, mrtva, i kako se vratiti neće, svi odreda potpuno i dibidus nepismeni i nijednu knjigu u životu nisu pročitali? Da li postoji neka kauzalnost tu?

Јабучило

pre 2 godine

Шта би било кад би било... А истина је да прву следећу олимпијску утакмицу играмо 2024. И то можда.

mate

pre 2 godine

Doli neka neznalica pise da su ameri do 92 osvojili svako zlato igrajuci sa amaterima🤣 dakle 1988 su bili treci- u finalu juga izgubila od sssra.1972 su izgubili od rusa finale.1980 je juga uzela zlato( kreso cosic, dalipagic, slavnic, kicanovic.. ).. Ameri su bojkotirali te 1980 OI ali ko im je kriv.

kukutilo bilde

pre 2 godine

1.Dončić,Micić,Dragić
2.Bogdan Bogdanović,Gudurić(Hezonja)
3.Bojan Bogdanović,Lučić
4.Sarić,Bjelica
5.Jokic,Vucevic,Nurkić

Mislim da bi ova ekipa,uz dobrog trenera,mogla do zlata
(Neki igrac, 24. jul 2021 19:10)

Mislim da se i Gudura sam iznenadio što je na spisku, makar i jednog panja...

Marinko

pre 2 godine

Nema je, pukla je i neće se vratiti a i verovali ili ne Tito neće da vaskrsne. Kapiram da je nekima bilo mnogo dobro ali prošle su decenije. Pomirite se da ste ostali bez svoje zemlje i pustite nove generacije da zive bez vaseg kukanja za bivsom "jugom". Ko o cemu Srbi o Jugoslaviji....
(bre, 24. jul 2021 19:09)

Koji Srbi sine clanak je pisao novinar iz Amerike.

Milan

pre 2 godine

Mnogo centara, malo bekova! Izgubili smo od italije jer nismo imali krštenu četvorku ni rezervnog centra, puno povređenih a na papiru imamo sjajnu ekipu. Lučić, Milutinov, Micić povređeni

Jernej

pre 2 godine

Ma kakva juga, Slovenia će osvojiti zlato. Ma da verovatno bi I jugoslavija kao kada je jedna od najvecjih legendi jugo kosarke Ivo Daneu vodio jugu do zlata u Ljubljani