Košarka 132

Petak, 16.07.2021.

18:50

"Obradović nije dobio još 3.000.000 za budžet – zato je otišao"

Legenda litvanske košarke Rimas Kurtinaitis je u intervjuu za "Krepšinis" između ostalog govorio i o Željku Obradoviću.

"Obradoviæ nije dobio još 3.000.000 za budžet – zato je otišao" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

rajko

pre 2 godine

@Dule
Ne znam šta ste čitali ali ja gde sam čitao o prvacima Evrope najjače klupsko takmičenje u Evropi zvalo:1958-91 Kup evropskih šampiona;1992-2001 Fiba liga šampiona;2001- ULEB Liga šampiona.

dule

pre 2 godine

Замолио сам најљубазније да ми неко наведе тачне освојене клубске трофеје Желимира Обрадовића.Нико се озбиљно није удостоји на моју молбу.Јавио се неки провокатор да само контрира.А мени не пада на памет да се препуцавам.Потрудио сам се нашао времена,и ево тачних података.Под ФИБА,прву клупску титулу је освојио 1992 године са нашим Партизаном.Такмичење се званично звало Куп Европских Шампиона или ти Куп Шампиона Европе у мушкој кошарци.Како ко изговара редослед речи.Те КЕШ у кошарци,под ФИБА,је освајао 1994 године са Хувентудом,1995 са Реал Мадридом,200 године са Панатенаикосом.УЛЕБ Евролига је формирана 2000 године.Њих Желимир Обрадовић осваја 2002 године са Панатинаикосом,2007 са Панатинаикосом,2009 године са Панатенаикосом,2011 са Панатенаикосом и 2017/17 са Фенербахчеом.Дакле 4 клубске титуле под ФИБА и 5 титула под УЛЕБ Евролигом.Импозантни успеси,фантастични,за сваку похвалу.Извор,сајт Желимир Обрадовић на Википедији.То што неки провокатори (претпостављам малолетни) верници Тегелтије пишу свакојаке бројке и митове не пије воду.Видех на другом сајту да на табели најуспешнијих кошаркашких клубова у Европи да је Реал Мадрид неприкосновен на првом месту,а наш Партизан са још 3 клуба дели 19 место.На тој листи.Црвене Звезде нема јер мушка секција није никад била првак Европе у кошарци.Само је женски КК Црвена Звезда била првак европе,освојила Куп Европских Шампиона у женској конкуренцији са легендарном Софијом Пекић на центру.

rajko

pre 2 godine

I Duda Ivković je uvek trenirao ekipe sa velikim budžetom pa ima jednu evropsku titulu.Isto važi i za Mesinu,Blata.Olimpijakos je takođe imao veliki budžet pa je daleko manje uspešan nego Panatenaikos.Imali su igrače koji su bili najplaćeniji u Evropi(Lon Grir,Džos Čilders) pa nisu ništa uradili zadugo.Barselona,Real,Makabi,CSKA,Olimpijakos su stalno imali budžete na nivou Panatenaikosa pa su daleko iza u Željkovoj eri.Bilo je tu još nekih timova povremeno(Sijena npr).Kao što reče Itudis cena igrača se formira na osnovu minulog rada.To ne znači da će igrači igrati na istom nivou svaku sezonu.Sve to treba posložiti.Izuzetak je kad neka ekipa ima znatno bolje igrače od druge,tu trener ne pomaže.Želko sa reprezentacijom ima titule evropskog i svetskog prvaka i srebro na OI i samostalno je vodio reprezentaciju.

Vladan R

pre 2 godine

& somi

Od reci do reci tačno, ali jedino ako se odnosi na Vujosevica, i njegov idolopoklonike, u sezoni kada je CZ pod Covicem, pocinjala da liči na nešto. Imao je u timu Bogdanovica, Milosavljevica, Lucica, Bertransa, Vestermana, Lovernja, Milutinova, Gagica... i umesto da gleda u svoje dvorište, konstantno kukao kako je CZ dovela ovoga ili onoga. Izgleda mu nije bilo dovoljno para i nije mu bio dovoljno dobar roster.

....

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!
(cole, 16. jul 2021 22:55)

Taj rumenko je sa Partizanom celo vreme igrajuci u Španiji kao domacem terenu, osvojio titulu Prvaka Evrope sa timom koji je vredeo kao recimo Kuzmić. Bice da si ti glupenko posto se toga ne secas.

ja

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!
(cole, 16. jul 2021 22:55)

Covek osvojio 10 EL i sad ga neki gurbet ovako komentarise hahahahaaa..koji očaj.

marshall

pre 2 godine

stigao Žoc ode litar i po rose na 5000!
(aca, 16. jul 2021 23:20)

Evo drugari, humor navijaca Zvezde. Kursadzije placu za vama ljudi...

cinjenice

pre 2 godine

Neko napisa "Maljković pravio čuda sa Jugoplastikom", a ta Jugoplstika je najbolji evropski tim svih vremena. I Željko je najbolji evropski trener svih vremena i to su cinjenice i navijači od čijeg je kluba veći sam Željko Obradović nikada neće moći da pobiju ove činjenice, već će u mrznji i zlobi, pokosti i samo njima znanim kompleksima ifrustracijama pisatu ovakve stvari i nebuloze.

long.live.the.queen@outsource.in.rs

pre 2 godine

Da, cenim Zoc-a jer realno, treba znati i kupiti.
A to da sa lovom se lako uzima ... uopste nije tacno.

Partizan 1992 je dobrim delom stvarao i Dule a Zoc provozao.

Po meni, Dule je jaci trener ali ne sa najboljima. On je maestro da napravi i izvuce maksimum iz solidne ekipe. On je majstor da napravi najbolje.

Zoc je majstor da provoza najbolje. Ako nema ko da ih pravi, mora da se kupi.

Somi

pre 2 godine

Partianovci braco, molim Vas nemojte da vise komentarisete vesti o Partizanu jer ovi nemaju nikakvog obraza i casti. Govoriti ovakve stvari za coveka koji je toliko zaduzio ovu zemlju je sramotno a to mogu samo ljudi bez imalo svesti, postovanja, obraza. To nisu ljdi koji vole sport. Iz nji ne izbija strah sta ce biti u sl sezoni sa njihovim klubom jer se nije pojacao ne iz njih izbija mrznja. Umesto da se bave time kako njihov klub da parira i kog igrca da dovedu i da se tome raduju i strepe oni na vestima o suparniku iskazuju netrpeljivost jer znaju da je vreme u kom su dominirali dovedeno u pitanje i da vise nece moci da samo na osnovu veceg budzeta i raznih igara da budu prvi. Da se razumemo imali su oni i kvalitet ali pritisci i hosterija koja se pravila kad igraju finale je prelazila sve granice. Ako neko od vlasti ne bude reagovao uskoro pocece navijaci da se ubijaju na ulici ne zbog teritorija i droge nego iz antagonizma prema protivniku. Ali nevidim u drzavi sposobnost da predvidi kuda vodi ova netrpeljivost na portalima a i njima odgovara da sa ovakvim stvarima zaokupljuju paznju naroda a neprijatelji ove drzave samo navijaju da se stvara sto veca netrpeljivost i nestabilnost. Zato molim sve Partizanove navijace da izbegavaju raspravu i ako mogu i komentare na vesti i ostaviti ih da sami shvate taj suludi stadijum u kom se nalaze i da se postide sami sebe i svojih reci jer svaka nasa rec je njima samar a samarima se ne stvara mir. Budimo kao veliki Gandi i Mendela!

aca

pre 2 godine

stigao Žoc ode mleko na 1000!
(aca, 16. jul 2021 22:39) Ajde popi mleko i na spavanje, za drugo i nisi.
(Sima, 16. jul 2021 22:51)
stigao Žoc ode litar i po rose na 5000!

Petar

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!
(cole, 16. jul 2021 22:55)

Sve je to u redu nego sta cemo sa 98? Kakvu reprezentaciju je tada imao? Podseticu te da nije bilo Divca,Savica,Paspalja,Danilovica a da je Djordjevic otisao povredjen. Da nam je prvi plejmejker tada bio Sasa Obradovic koji se povredio takodje vec na prvoj ili drugoj utakmici pa smo na pleju igrali sa Draganom Lukovskim.

UnrealEngine

pre 2 godine

U komentatorskoj sekciji se sjatilo puno osnovaca, pa uglas recituju nastavak šale: ''Došao Željko, poskupe...'' - pa onda nešto iz svakodnevnog života, baš zanimljivo - struja, mleko, gDrive... bilo je i onih još kreativnijih - ulje, tehnički pregled, hleb...

Možda da popišete šegu u neki almanah, da se zove ''Kako sam proveo letnji raspust 2021''

A frka je, nije da nije.

neko ko prati košarku

pre 2 godine

ne pratim košarku ali po komentarima ovih sto je prate od 2011 zaključio sam da Zeljko pojma nema o kosarci.
Ma svašta ovde čovek nauci.
(Vucicev titule, 16. jul 2021 20:57)

Da si pratio košarku znao bi da je titulu evropskog prvaka u košarci Partizanu doneo najveći trener svih vremena prof. Aleksandar Nikolić, a da je Željko Obradović sedeo na klupi jer je prof. Nikoliću zdravlje bilo ozbiljno narušeno, pa je utakmice provodio u hodnicima hala u kojima su igrane, i pozivan je bio samo u kritičnim situacijama. Takođe, za Tebe i Tvoje istomišljenike, da ste pratili košarku znali bi ste da je Žoc titule sa Jugoslavijom osvajao kao trener, dok je selektor reprezentacije bio veliki Dušan Ivković koji je sedeo na klupi takođe.
I pored svega, Željko Obradović je najuspešniji evropski košarkaški trener svih vremena.
Pozdrav od jednog zvezdaša.

MYNX

pre 2 godine

Da se ne lažemo stoji to da je dobar trener....ali da je najbolji nije....uvek je imao najveci budzet ubedljivo i najace timove....realno i malo iznad prosek trener recimo Dejan Milojevic bi sa istim budzetima i timovima osvojio bar pola toga sto je on....u Panatinaikosu imao ubedljivo najacu ekiou u Evropi....u Fenerbahceu isto....u Real isto....u Huventudu nije toliko jako.ime ali u to vreme bili prvi favoriti jedino je sa Partizanom osvojio da nije bio najaci u reprezentaciji je osvojio sve dok mu je njegov kum Duda bio mentor....cim je otisao sa mesto mentora 1999 Zeljko osvojio trece mesto i bronzu i izgubio od duplo slabijih Italijana....posle 2000 ispao na Oi i td....Ivkovic je nas najbolji trener svih vremena a ujedno i Evropski i duplo bolji od Zeljko taj ko to ne vidi ili veze nema o kosarci ili realan nije....od Zeljka su bolji redom i Pesic,Maljkovic mozda cak i Blat....jel to sa kakvim su timovima oni osvajali prvenstva to Zeljko nikas nije i nece....Pesic sa Nemcima 1993 oni bili bukvalno b klasa tada,Ameriku tukao u sred Indijanapolisa,Maljkovic cudo sa Jugoplastikom....Blat titulu sa Rusima protiv nikada jacih Spanaca....titulu uzeo sa Makabijem a oni tada nisu bili ni u top 5 favorita u el....

Aki-man

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čeluc reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.
(Izbor, 16. jul 2021 19:14)
Bas je bio slab sa reprezentacijom.Samo postao svestski,evropski prvak i igrao finale sa drim timom na Oi.

76er

pre 2 godine

jedan Greg Popovic ga hvali ali eto periferija Bg-a zna da je on prevara od trenera :) da nije za komendiju bilo bi za psihijatriju :)
(aca, 16. jul 2021 20:33)

Odjednom se ne secamo kako ste sasipali drvlje i kamenje na Pesica? Molim vas, bez dvostrukih arsina.

johnny b

pre 2 godine

Posle 9 titula EL logičan korak je NBA. E sad, zašto neko umesto u NBA dodje u Srbiju da vodi partijski projekat, to ne znam. Možda je Ostoja bolji biznismen od svih ovih GM u NBA ligi
(Neki veliki dr, 16. jul 2021 21:47)

A po cemu je to logican potez? Po misljenju vas koji kosarku pratite 10 godina? Znaci Bodiroga je truba jer nije igrao u NBA ali je zato Teodosic objasnio? Ako ti potez Obradovica, bivseg igraca i trenera Partizana sa kojim je osvojio Evropu, nije logican, sta li onda mislis o potezu Dejana Radonjica?!

cole

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!

Procenat suta

pre 2 godine

Partijska kasa jeste duboka, ali ne moze Partizan da konkurise Feneru po budzetu. A tamo je Obradovic imao i od ptice mleka, pa zavrsio s ucinkom 1/6, dakle jedna Evroliga iz 6 pokusaja u superbogatom klubu. Sedma sezona prekinuta zbog korone. Tim vise je simpaticno lozenje grobara na novu evrotitulu sa Zeljkom... kao da ce Barsa, Real, Turci, Rusi i Grci da sede i grickaju semenke...

FVGV 1980

pre 2 godine

Zanemarimo navijačke strasti, ali logika mi nalaže da se pitam, kako je došao u situaciju da bira timove sa najvećim budžetima? Jel imao neku vezu da uzme s Partizanom titulu, da ga zove poslije toga extra jaki Huventud, kasnije PAO, Fener, naša reprezentacija. Svagdje je osvajao. Znaci i pored novca ipak nešto i zna. Trebamo razmisliti koliko je onih što su imali dosta novca, ali ne i rezultata.
U raznim sportovima.
Postumno naše, nema nas puno. Uvjeren sam da pravi navijač poštuje onog drugog. Bez CZ nema Par i obrnuto niti jake reprezentacije, a sviju njih bez jake baze u manjim sredinama.

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

@ Dule

Nije osvojio KEŠ 1992,, nego EVROLIGU, sa najmlađim timom i sa svim domaćim igračima! Idi u istoriju osvajača Evrolige, pa proveri...

Ni sa Huventudom nije imao neki jak roster, pa je opet osvojio EVROLIGU.

Te dve titule su mu i dale autoritet da kasnije predje u Real i pravo, kredibilitet, da dobije veće budžete...valjda je zaslužio...

Tako da vaša priča ne pije vodu. Biti najbolji u Evropi sa Partizanom, pa sa Huventudom, ipak znači da čovek ima znanje...

Dzoni-1970-

pre 2 godine

Na toliki budžet velikom stručnjaku je trebalo još 3 mil evra?!
Sa tolikim budžetom i osrednji trener čuda pravi!
(Blok, 16. jul 2021 19:04)

Znaci Radonja nije ni osrednji trener?

TZV istorijski klub VS TZV kluba bez istorije

pre 2 godine

Ono kad je jedan čovek Željko Obradović veći od celog njihovog kluba sa sve igračima, trenerima, trofejima i istorijom koju nemaju! I takvi navijači omalovažavaju jednog ovakvog trenera, čoveka i instituciju!
(Cinjenice, 16. jul 2021 20:36)

A gde je taj vaš klub bio do 1976 godine? Mi nemamo istoriju? Pa mi smo stvorili košarku na ovim prostorima i muški i ženski tim. I jedna i druga sekcija u svojim vitrinama ima samo 85 trofeja. KK partizan obe selekcije ima ogromnih 62 trofeja.

Za 75 godina postojanja, nemate nijednog igrača koji je prošao sve selekcije partizana od petlića do prvog tima i postao korektan igrač, a Zvezda ima poprilično (Igor Rakocevic Miloš Vujanic Aleksandar Trifunovic Nebojša Ilic
Boban Jankovic Dragan Kapicic Zoran Slavnic Saša Obradovic) i svi reprezentativci

rajko

pre 2 godine

Ovde je veoma bitno znati koliki je bio taj budžet koji je trebalo da se uveća za 3 miliona.Nije isto ako je bio 10 ili 35 miliona.Što se tiče Partizana on se jeste solidno pojačao ali su mu otišla dva najbolja igrača tako da trenutno nije puno jači u odnosu na prošlu godinu.Ako ostanu ovi igrači iz prošle godine koji su još u Partizanu potrebna su još dva ili tri dobra igrača da bi se kompletirao tim.Ako bude odlazaka trebaće još više pojačanja.Zvezda je jedne godine imala 19 igrača pod ugovorom.

Gol

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čelu reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.
(Izbor, 16. jul 2021 19:14) # Link komentara

Šteta, samo je tebe čekao da daš ocenu o njegovoj karijeri. Sad može u penziju.

Čovek uzeo 9 evroliga i nađu se panteri da nešto osuđuju. Ne znaju da je devedesetih uzeo dva zlata sa reprezentacijom. Koliko mržnje ljudi moji.

Žoc

pre 2 godine

Najbolji evropski trener svih vremena, to nije sporno, ali sramota me kada vidim koje se pare upumpavaju u Zvezdu i Partizan, da smo Švajcarska mnogo je....

Neki veliki dr

pre 2 godine

Posle 9 titula EL logičan korak je NBA. E sad, zašto neko umesto u NBA dodje u Srbiju da vodi partijski projekat, to ne znam. Možda je Ostoja bolji biznismen od svih ovih GM u NBA ligi

slaviša šmigič

pre 2 godine

Pare,pare samo pare.Interesuju me zelembači i skupi i dobri igrači inače ništa.Panetenalkos nema tih para ali Partizan ima.

Dino

pre 2 godine

Marčuljonis, još uvijek jedini neamerikanac koji je stigao u fizickom stanju koje je bilo na nivou N.B.A. Imate snimke na youtube Golden State koji razbija Jordana u šampionskom sastavu igrajući istu small ball pickenroll igru sa tricama kao što je igraju i danas, samo tada u sastavu TMC. Naravno, malo je reći sa to Đorđević ne bi mogao.

Realno

pre 2 godine

Drugim rečima Partizan je državni projekat. Posle sedmog mesta u Aba kreće na put osvajanja Evropskog takmičenja. To može samo u bogatoj Srbiji

Mr. Max

pre 2 godine

Čovek verovatno i najbolji trener svih vremena u Evropi. Zaradio dobro svojim radom i rezultatima a sad došao u Partizan. Zašto? Pa je i ako ljubomoran što nije u Zvezdu vidim njegov dolazak kao lečenje od stresa. Mnogo manja lova a i očekivanja samim tim i manje stresa pa čovek došao kući da malo napuni baterije. Pod ovim ne mislim da će njegov pobednički duh da nestane jer on je rodjeni pobednik ali sigurno je da će pritisak biti manji jer je on kao ime veći ne samo od Partizana već i od naše reprezentacije. Ono što je Novak u tenisu Željko je u košarci.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Ma koja insrtitucija nikad ga nije interesovala ni Srbija ni Srbi ceo život proveo u iniostranstvu isključivo ga zanimaju zelembači kako reče šojič.Kad uzmeš 20 milki nije dosta tražiš 30 onda tražiš 50.nikad dosta sa 10 miliona inostranstvo bi me videlo jedino leti na moru dok još nije bilo ove zaraze
zvane nevidljivi neprijatelj sad sve ide drugim putom i mnogi če se vratiti.

dule

pre 2 godine

Нисам пратилац лика и дела Жељка Обрадовића.Овде се многи бацакају са разним бројевима освојених трофеја.Знам да је са нашим Партизаном 1992 године освојио Куп Европских Шампиона у мушкој конкуренцији.Без шале,најозбиљније милим да ми неко напише колико КЕШ и са којим тимовима страним је освојио и колико Евролига је освојио и са којим тимовима.Ако може и у којим годинама.Унапред захвалан за тачне информације.

Qwerty

pre 2 godine

Zeljko vas samo posmatra,hvala sto ga motivisete,a sad nastavite sa vasim tendencioznim naslovima,da vidimo ko sledeci ne moze da ostavi drugare na cedilu za 2-3 miliona godisnje,svaka cast.

Istina uvek izađe na videlo

pre 2 godine

Bravo za Kurtunaitisa što je razotkrio filozofiju Obradovića! Samo najveći budžet I najbolji igrači, inače neću da radim!

Istina

pre 2 godine

"Dajte mi mnogo para i bolje igrače pa ćete da vidite kakav sam ja trener ..." Toliko je dobar trener da možete da mu date 5 godina da se seti jednog vrhunskog igrača kojeg je stvorio ali on se neće setiti ni jednog jer takav ne postoji.

The Unforgiven

pre 2 godine

Ma kakav novac Partizan trosi, pa u Partizanu se igra iskljucivo iz ljubavi ... dok ne krenu tuzbe. Tako je barem Vujosevic pricao.

Utin

pre 2 godine

#Lepo je rekao projekat. Partizan je to uvek i bio, nikad nije bio sistem kako se predstavljaju. Rezultate je pravio samo kada je drzava od njega pravila projekat i stavljala sapu na njega, dovodila nekada sve najtalentovanije, sada najskuplje. Ljudi cela Evropa je u cudu sta se dogadja ovde.
(Šoci, 16. jul 2021 19:37)

Ozbiljnoooo??? Ih projekat? Pa naravno da jeste, svaki tim, u svakom sportu je projekat. Pogotovo u sportovima koji nisu profitabilni kao fudbal ili sistem u sjedinjenim drzavama.

Vucicev titule

pre 2 godine

Ja ne pratim košarku ali po komentarima ovih sto je prate od 2011 zaključio sam da Zeljko pojma nema o kosarci.
Ma svašta ovde čovek nauci.

Edward SanchezA

pre 2 godine

Najuspesniji trener IKADA u evropskoj kosarci dolazi iz nase zemlje a zemljaci ga najgore blate i pljuju.
E zato smo tu gde jesmo braco moja draga, tesko nama jednima sa drugima.

petarczv

pre 2 godine

"Partizan je za njega idealna situacija. Imaju ambicije da igraju u Evroligi. Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače"

I to je sve sto treba da znate o mezimcetu drzave

ak47

pre 2 godine

Na toliki budžet velikom stručnjaku je trebalo još 3 mil evra?!
Sa tolikim budžetom i osrednji trener čuda pravi!
(Blok, 16. jul 2021 19:04)

Zasto zvezda sa 13 nije napravila neko cudo?

lila

pre 2 godine

Sa ovim parama i garancijama državnog vrha bi i Muta Nikolić i Čanak jurili Evrokup. Još će da ga vozdižu jer pazi sa Panterom, Lidejom i još jedno 7 stranaca milionera pobeđuje Trento. Kakav majstor, stvarno čudo stvara.
(Željko gimme money Obradović, 16. jul 2021 19:58)
92 ge je osvojio sa timom koji nije puno koštao i koji je sve utakmice igrao u gostima.al ok vi košarku pratite otkad vas je dr ugasio i svom klubu dao novo ime, grb i adresu.

vlado

pre 2 godine

@sasa
Druze sram te bilo tebe i tebi slicnim balvanima koji pokusavate da vređate najveceg evropskog trenera u istoriji kosarke. Toliko ste iskompleksirani i ograničeni da normalan ljudski mozak to ne moze da razume

123

pre 2 godine

sve je covek lepo objasnio, puuno para i uspesan trener. to moze svako
(nidzahaker, 16. jul 2021 19:20)

Nikada Zeljko u bilo kom klubu da je bio trener nije imao najveci budzet. Znaci NIKADA. On odlicno zna da CSKA, Barsa, Real, Makabi imaju veci budzet sto znaci i bolje igrace. Sa vecim parama, vise placas jer imas veci budzet..Normalno. Kada su otisli Beli, Bogdan, Judo , Guduric..vidis sta je ostalo u Feneru? Sta sa tim igracima da se radi pored Larkina, Micica, Singltona?

Rax

pre 2 godine

Pazi svega ti, još 3 miliona tražio na budžet da bi ostvario rezultat, ili neće biti u mogućnosti da to ostvari.... E moj treneru, veliki treneru.... pa i jeste poenta od prosečnog tima napraviti rezultat, a ne sve dobiti na gotovo i to još vrhunsko. Ne bi ni ovde došao da ti to nije obećano... bruka

The Unforgiven

pre 2 godine

A sta ces, to mogu samo sampioni Evrope. A nije ti cudno sto klub bez uspeha plati bivseg igraca od 30 godina 2.4 miliona za 2 god.
(marshall, 16. jul 2021 19:44)
-------------------------

Klub bez uspeha vec 6 godina bolji od sampiona Evrope .... ;)

323

pre 2 godine

Sa ovim parama i garancijama državnog vrha bi i Muta Nikolić i Čanak jurili Evrokup. Još će da ga vozdižu jer pazi sa Panterom, Lidejom i još jedno 7 stranaca milionera pobeđuje Trento. Kakav majstor, stvarno čudo stvara.
(Željko gimme money Obradović, 16. jul 2021 19:58)

Nebi, sam sebe zavaravas. Nije ni CSKA sa tolikom lovom, osim jednom za 10 godina, ni Barsa, Real..A imaju veci budzet i dobre trenere..Zasto je Pesic otisao iz Barse?? Bplje receno dali mu otkaz?

Cubaka

pre 2 godine

PARTIZAN TO JE KOSARKA
(..nbg..., 16. jul 2021 19:48)

"Jaka" vam je kosarka kada vas je Nolan Smith jednom tricom oducio od iste evo vec osma godina a Radonja proterao laznog vam djenerala u Transilvaniju.

Zoran

pre 2 godine

За мене је успешност тренера са наших простора најважнији критерујум шта су освојили и постигли са нашим репрезентативним селекцијама на ОИ,ЕП,СП.На другом месту је шта су постигли у европским оквирима са неким нашим клубом.Споредно је и десеторазредно и неважно шта су освајали са страним пребогатим клубовима са својом огромном судијско-финансијском логистиком.

vlado

pre 2 godine

@ako su ruze procvetace
Osvojio je i sa Huventudom, ali sta fali da ti malo slazes. Nego kada mislis da je to lako budi ti najbolji u tvojoj ulici majstore, ali nece da moze. Evo zvezda ima velike budzete vec godina, i najveci uspeh je top 16.

Ajgor

pre 2 godine

Ono kad je jedan čovek Željko Obradović veći od celog njihovog kluba sa sve igračima, trenerima, trofejima i istorijom koju nemaju! I takvi navijači omalovažavaju jednog ovakvog trenera, čoveka i instituciju!
(Cinjenice, 16. jul 2021 20:36)

Taj klub, "bez istorije", ima 4 igrača u Kući slavnih.
A ti, bez mozga, i dalje se edukuju kod Tegija.

Swift

pre 2 godine

Koliko je isprazno posmatranje kosarke, kad neko kaze da Zeljko moze da vodi samo bogate. Da li vi mislite da neki trener vodi manji klub zato sto zeli, kao trazio ga i veci klub, nego nije hteo, trulo mu da vodi klub sa puno para? Naprotiv, svaki trener zeli da vodi sto veci i bogatiji kub (veca plata, bolji igraci, ambicije, slava), ali je problem je sto ne moze svako, pa uzimas sta je na ponudi.

Kako doci u poziciju da mozes da vodis samo najvece i najbogatije? Mozda neko misli da to moze svako, ali se ljudi u klubovima i vlasnici ne slazu, oni bi bas Zeljka ili nekog slicnog. Kvalitet! Mora se imati kvalitet i to vrhunski rezultati u kontinuitetu, a to ne moze svako, samo mali broj trenera.

Gde je jedan vrhunski trener kao Kari Pesic, koliko ima osvojenih EL? Sto ga ne jure CSKA, Real i drugi? Bio je sad u Barseloni i dobio otkaz. Ovdasnji strucnjaci bi mu objasnili da je sa Barsom mogla da osvoji i njihova baba, ali Kari nije strucnjak na nivou njihovih baba, pa je morao da ode. Nije to nimalo lako.

Zeljko ima 9 titula EL, sa gomilom razlicitih klubova (ukljucujuci i Partizanove klince), svugde je pravio rezultate, zato ga svi zele. Imas jak tim, zelis titulu, zoves Zeljka i ne rizikujes, to se pokazalo kao najsigurniji izbor. Normalno je i da ce Zeljko, sa takvim renomeom, da bira iskljucivo najvece i najbogatije i da postavlja uslove, moze mu se i svako bi na njegovom mestu. On se izborio kvalitetom i rezultatima, nije mu palo sa neba ili mu se posrecilo.

Cinjenice

pre 2 godine

Ono kad je jedan čovek Željko Obradović veći od celog njihovog kluba sa sve igračima, trenerima, trofejima i istorijom koju nemaju! I takvi navijači omalovažavaju jednog ovakvog trenera, čoveka i instituciju!

ak47

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čelu reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.
(Izbor, 16. jul 2021 19:14)

I Djokovic psuje, pa?

A sa reprezentacijom je toliko osvojio da bi trebalo da ustanes kada pricas o njemu…

Bre!

pre 2 godine

Htedoh nesto da kazem...ali kome, nema svrhe.
(Lanmi, 16. jul 2021 19:11)

Дај не буди тако малодушан. Ево, реци овим дунстерима што "навијају" за Звезду и Партизан. Да имају сиротани где да лупају минусе.

Izbor

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čelu reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.

macconi

pre 2 godine

A nikako negde da se pojavi informacija kolika je Zeljku plata u Partizanu i koliki ce biti budzet Partizana za ovu godinu...poslovna tajna shatro

SaSa 49

pre 2 godine

Uglavnom je rekao istinu. Ima naravno tu mnogo detalja koji nisu poznati siroj javnosti Bilo kako bilo Obradoglu je najvecu evropski, mozda i svetski trenar u ovom trenutku.

vrana

pre 2 godine

Dajte i meni neograničen buđžet, i ja hoću da budem "vrhunski trener"
(partizan prepošteni, 16. jul 2021 19:17)

imaju mnogi ogromne budzete ali jedan je Žoc

nista o nicemu

pre 2 godine

A nikako negde da se pojavi informacija kolika je Zeljku plata u Partizanu i koliki ce biti budzet Partizana za ovu godinu...poslovna tajna shatro
(macconi, 16. jul 2021 19:03) # Link komentara

1.5 miliona godisnje na belo i jos navodno 1 miliona na crno. Navodno jer je to kes, a kao sto vidis krenuli su u otimanje hotela od Teodosicevog brata, znaci ko zna koliko tu para ima u prici.

Budzet Partizana po specijalizovanim sajtovima, u koje Grobari odjednom veruju nakon lazne informacije o 1.2 miliona evra za Kalinu jeste 27 miliona evra.

E sad ne znam kako stoje Grobari sa stavovima sta je laz, a sta istina jer cesto menjaju svoje stavove, pa kad odluce videcemo sta je istina :)

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Cela Evropa vidi kako se ovde rasipa.
(Стара школа, 16. jul 2021 19:10)



10 godina se rasipalo u KK CZ, a sad u godini izbora pojačava na 2 kluba. Neće ista da provatizuje ni po cenu života…

Željko gimme money Obradović

pre 2 godine

Sa ovim parama i garancijama državnog vrha bi i Muta Nikolić i Čanak jurili Evrokup. Još će da ga vozdižu jer pazi sa Panterom, Lidejom i još jedno 7 stranaca milionera pobeđuje Trento. Kakav majstor, stvarno čudo stvara.

Navijac zvezee

pre 2 godine

"Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače, imaju odličnog trenera. Ako završe sa pravljenjem sjajnog igračkog kadra, imaju sve šanse da osvoje Evrokup i da se vrate u Evroligu. To je sjajan projekat", istakao je Litvanac."

sta reci...

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

ovo ke obradovic sam par puta pricao.
zaato da ostane? jel bi i vi?
da li bi radije vozili mercedes ili punta za iste pare?
osvojio je iednu tiyulu sa timom koji nije imao budzet (partizan), ostale je imao. Vidite PSG/City, bacaju milijarde da osvoje LS i opet je nemaju.
Niie sve vas u parama, nesto je i u magiji.
Napred Zoc

marshall

pre 2 godine

sve je covek lepo objasnio, puuno para i uspesan trener. to moze svako
(nidzahaker, 16. jul 2021 19:20)

A sta ces, to mogu samo sampioni Evrope. A nije ti cudno sto klub bez uspeha plati bivseg igraca od 30 godina 2.4 miliona za 2 god.

ajde pali

pre 2 godine

Cela Evropa vidi kako se ovde rasipa.
(Стара школа, 16. jul 2021 19:10)



10 godina se rasipalo u KK CZ, a sad u godini izbora pojačava na 2 kluba. Neće ista da provatizuje ni po cenu života…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 16. jul 2021 19:14)

Botu bez zivota, te price kako se rasipa u cz je tvoja klasicna laz, radonjic Je uvek imao svega par stranaca znaci da budzeti su bili minimalni...

Šoci

pre 2 godine

Svi mi znamo da trenerima trebaju jaki i kljucni igraci za pobede. Ali kad bi svi napustali klubove zbog toga onda ne znam kakva bi to vrteska bila. Zoc je vrhunski, ali sa mnogo mana.

neko ko zna

pre 2 godine

Otićiće iz Partizana čim 1 milion zafali. Ta egomanija i sujeta neće dozvoliti da ga više puta razvlači Radonjić, Kalinić, Dobrić, Lazić a on sa oreolom "najvećeg" i svitom skupih stranaca. A tek Budućnost i Džile, nije Zvezda jedina koja će da kidiše. Kukavica je samom činjenicom da je morao ovakav tim da sastavi. Ništa Marinković, Milosavljević, Jaramaz, moraju igrači sa F4 i Nba da dobije koga, Veneciju? Ma bravo trenerčino, sila si.

Ima da klisne čim obezbede Turci ili Grci nove šlepere miliona. Sad je kriza, stisle gazde, mora da se premosti kod predsednika. Čim dođe kombina, adio mare. Već viđeno.

Šoci

pre 2 godine

Lepo je rekao projekat. Partizan je to uvek i bio, nikad nije bio sistem kako se predstavljaju. Rezultate je pravio samo kada je drzava od njega pravila projekat i stavljala sapu na njega, dovodila nekada sve najtalentovanije, sada najskuplje. Ljudi cela Evropa je u cudu sta se dogadja ovde.

marko992

pre 2 godine

Kada osvojis EL sa Partizanom i Huventudom dobices i ti budzet.
(cuyoshi, 16. jul 2021 19:21)

Poenta svega ,kratko i jasno.

Zahvaljujemo se na glasu.

aco

pre 2 godine

У Партизан се сипало и претходних година. Тринкијерини Паховски (тако некако) су зарадилинскоро милион ипо евра у Партизану за једну сезону. За разлику од Партизана, Звезда је била баш сиромашан клуб за време доминације Партизана. Сулудо је да држава оволико пара даје и Звезди и Партизани, бар у овој сезони. Обрадовић не би ни дошао у Партизан да држава није обезбедила силне милионе од нас пореских обвезника.

Džoni

pre 2 godine

Na budžet Panatenaikosa iz 2012 tražio još dodatna tri miliona??? I onda nam se neki smeju što smo bili sedamnaesti, dvanaesti, deveti i sl u toj EL, a realno možda samo zadnjih godinu dve imamo budžet za plate igrača veći od te sume, a i to je pitanje? Tamo u prvim sezonama ovog formata EL smo možda bili na ta tri, eventualno četiri miliona ukupnog budžeta? Sada ne bi mogli ni da igramo EL bez sedam miliona minimum, jer je toliki uslov za budžet da bi se uopšte i takmičili.

Ganac, a nije iz Gane

pre 2 godine

Samo još jednom da napomenem, Partizan da je imao budžet kao Zvezda unazad 5,6 godina bio bi bar još dva puta šampion Evrope. Toliko.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

""Partizan je za njega idealna situacija. Imaju ambicije da igraju u Evroligi. Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače, imaju odličnog trenera."

Ciji li to novac trose da mi je znati?

rimtutituki

pre 2 godine

"Partizan je za njega idealna situacija. Imaju ambicije da igraju u Evroligi. Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače..."

Al' ga ishvali čovek, ju napoko. Nemoj više.

Iks

pre 2 godine

Ono što je Željko napravio sa Partizanom 1992. je ogroman uspeh. Mladi domaći igrači, teški uslovi, domaći teren u Fuenlabradi. A svi ostali uspesi su se isključivo bazirali na ogromnom budžetu i dovođenju skupih igrača. Iz ovog teksta vidimo da on neće da radi ako budžet nije ogroman. Njegove zahteve na kraju nisu mogli da isprate ni Panatinaikos ni Fenerbahče ali može Partizan.

2.4 mil

pre 2 godine

Zato je ovde dobio blanko ček. Radiš za državni projekat i imaš odrešene ruke. Milina.
(Varko, 16. jul 2021 19:12)

Sta da radimo kad nemamo igrace koji ne mogu da ostave igrqce na cedilu.

mare

pre 2 godine

klasican primer daj mi najveci budzet i bicu sampion evrope... to vam je trener koji ce ove sezone naleteti na jednu minu zvanu Dejan Radonjic! zivi bili pa videli...

Kikujiro

pre 2 godine

A sa kojim je timom Ataman osvojio titulu ove sezone, neki su vrhunski treneri samo kada imaju mnogo para i mnogo vrhunskih igrača, pobegao iz Fenera kada su zbog korone smanjili budžet, zašto su ljudi toliko slepi, upropastio nas sa super igračima u repki, navijači licemeri...

rimtutituki

pre 2 godine

"Partizan je za njega idealna situacija. Imaju ambicije da igraju u Evroligi. Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače..."

Al' ga ishvali čovek, ju napoko. Nemoj više.

macconi

pre 2 godine

A nikako negde da se pojavi informacija kolika je Zeljku plata u Partizanu i koliki ce biti budzet Partizana za ovu godinu...poslovna tajna shatro

Navijac zvezee

pre 2 godine

"Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače, imaju odličnog trenera. Ako završe sa pravljenjem sjajnog igračkog kadra, imaju sve šanse da osvoje Evrokup i da se vrate u Evroligu. To je sjajan projekat", istakao je Litvanac."

sta reci...

Izbor

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čelu reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.

mare

pre 2 godine

klasican primer daj mi najveci budzet i bicu sampion evrope... to vam je trener koji ce ove sezone naleteti na jednu minu zvanu Dejan Radonjic! zivi bili pa videli...

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Cela Evropa vidi kako se ovde rasipa.
(Стара школа, 16. jul 2021 19:10)



10 godina se rasipalo u KK CZ, a sad u godini izbora pojačava na 2 kluba. Neće ista da provatizuje ni po cenu života…

aco

pre 2 godine

У Партизан се сипало и претходних година. Тринкијерини Паховски (тако некако) су зарадилинскоро милион ипо евра у Партизану за једну сезону. За разлику од Партизана, Звезда је била баш сиромашан клуб за време доминације Партизана. Сулудо је да држава оволико пара даје и Звезди и Партизани, бар у овој сезони. Обрадовић не би ни дошао у Партизан да држава није обезбедила силне милионе од нас пореских обвезника.

Edward SanchezA

pre 2 godine

Najuspesniji trener IKADA u evropskoj kosarci dolazi iz nase zemlje a zemljaci ga najgore blate i pljuju.
E zato smo tu gde jesmo braco moja draga, tesko nama jednima sa drugima.

Cubaka

pre 2 godine

PARTIZAN TO JE KOSARKA
(..nbg..., 16. jul 2021 19:48)

"Jaka" vam je kosarka kada vas je Nolan Smith jednom tricom oducio od iste evo vec osma godina a Radonja proterao laznog vam djenerala u Transilvaniju.

Swift

pre 2 godine

Koliko je isprazno posmatranje kosarke, kad neko kaze da Zeljko moze da vodi samo bogate. Da li vi mislite da neki trener vodi manji klub zato sto zeli, kao trazio ga i veci klub, nego nije hteo, trulo mu da vodi klub sa puno para? Naprotiv, svaki trener zeli da vodi sto veci i bogatiji kub (veca plata, bolji igraci, ambicije, slava), ali je problem je sto ne moze svako, pa uzimas sta je na ponudi.

Kako doci u poziciju da mozes da vodis samo najvece i najbogatije? Mozda neko misli da to moze svako, ali se ljudi u klubovima i vlasnici ne slazu, oni bi bas Zeljka ili nekog slicnog. Kvalitet! Mora se imati kvalitet i to vrhunski rezultati u kontinuitetu, a to ne moze svako, samo mali broj trenera.

Gde je jedan vrhunski trener kao Kari Pesic, koliko ima osvojenih EL? Sto ga ne jure CSKA, Real i drugi? Bio je sad u Barseloni i dobio otkaz. Ovdasnji strucnjaci bi mu objasnili da je sa Barsom mogla da osvoji i njihova baba, ali Kari nije strucnjak na nivou njihovih baba, pa je morao da ode. Nije to nimalo lako.

Zeljko ima 9 titula EL, sa gomilom razlicitih klubova (ukljucujuci i Partizanove klince), svugde je pravio rezultate, zato ga svi zele. Imas jak tim, zelis titulu, zoves Zeljka i ne rizikujes, to se pokazalo kao najsigurniji izbor. Normalno je i da ce Zeljko, sa takvim renomeom, da bira iskljucivo najvece i najbogatije i da postavlja uslove, moze mu se i svako bi na njegovom mestu. On se izborio kvalitetom i rezultatima, nije mu palo sa neba ili mu se posrecilo.

Cinjenice

pre 2 godine

Ono kad je jedan čovek Željko Obradović veći od celog njihovog kluba sa sve igračima, trenerima, trofejima i istorijom koju nemaju! I takvi navijači omalovažavaju jednog ovakvog trenera, čoveka i instituciju!

Ajgor

pre 2 godine

Ono kad je jedan čovek Željko Obradović veći od celog njihovog kluba sa sve igračima, trenerima, trofejima i istorijom koju nemaju! I takvi navijači omalovažavaju jednog ovakvog trenera, čoveka i instituciju!
(Cinjenice, 16. jul 2021 20:36)

Taj klub, "bez istorije", ima 4 igrača u Kući slavnih.
A ti, bez mozga, i dalje se edukuju kod Tegija.

Iks

pre 2 godine

Ono što je Željko napravio sa Partizanom 1992. je ogroman uspeh. Mladi domaći igrači, teški uslovi, domaći teren u Fuenlabradi. A svi ostali uspesi su se isključivo bazirali na ogromnom budžetu i dovođenju skupih igrača. Iz ovog teksta vidimo da on neće da radi ako budžet nije ogroman. Njegove zahteve na kraju nisu mogli da isprate ni Panatinaikos ni Fenerbahče ali može Partizan.

Kikujiro

pre 2 godine

A sa kojim je timom Ataman osvojio titulu ove sezone, neki su vrhunski treneri samo kada imaju mnogo para i mnogo vrhunskih igrača, pobegao iz Fenera kada su zbog korone smanjili budžet, zašto su ljudi toliko slepi, upropastio nas sa super igračima u repki, navijači licemeri...

Željko gimme money Obradović

pre 2 godine

Sa ovim parama i garancijama državnog vrha bi i Muta Nikolić i Čanak jurili Evrokup. Još će da ga vozdižu jer pazi sa Panterom, Lidejom i još jedno 7 stranaca milionera pobeđuje Trento. Kakav majstor, stvarno čudo stvara.

Petar

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!
(cole, 16. jul 2021 22:55)

Sve je to u redu nego sta cemo sa 98? Kakvu reprezentaciju je tada imao? Podseticu te da nije bilo Divca,Savica,Paspalja,Danilovica a da je Djordjevic otisao povredjen. Da nam je prvi plejmejker tada bio Sasa Obradovic koji se povredio takodje vec na prvoj ili drugoj utakmici pa smo na pleju igrali sa Draganom Lukovskim.

Vucicev titule

pre 2 godine

Ja ne pratim košarku ali po komentarima ovih sto je prate od 2011 zaključio sam da Zeljko pojma nema o kosarci.
Ma svašta ovde čovek nauci.

Istina uvek izađe na videlo

pre 2 godine

Bravo za Kurtunaitisa što je razotkrio filozofiju Obradovića! Samo najveći budžet I najbolji igrači, inače neću da radim!

marko992

pre 2 godine

Kada osvojis EL sa Partizanom i Huventudom dobices i ti budzet.
(cuyoshi, 16. jul 2021 19:21)

Poenta svega ,kratko i jasno.

Zahvaljujemo se na glasu.

neko ko prati košarku

pre 2 godine

ne pratim košarku ali po komentarima ovih sto je prate od 2011 zaključio sam da Zeljko pojma nema o kosarci.
Ma svašta ovde čovek nauci.
(Vucicev titule, 16. jul 2021 20:57)

Da si pratio košarku znao bi da je titulu evropskog prvaka u košarci Partizanu doneo najveći trener svih vremena prof. Aleksandar Nikolić, a da je Željko Obradović sedeo na klupi jer je prof. Nikoliću zdravlje bilo ozbiljno narušeno, pa je utakmice provodio u hodnicima hala u kojima su igrane, i pozivan je bio samo u kritičnim situacijama. Takođe, za Tebe i Tvoje istomišljenike, da ste pratili košarku znali bi ste da je Žoc titule sa Jugoslavijom osvajao kao trener, dok je selektor reprezentacije bio veliki Dušan Ivković koji je sedeo na klupi takođe.
I pored svega, Željko Obradović je najuspešniji evropski košarkaški trener svih vremena.
Pozdrav od jednog zvezdaša.

petarczv

pre 2 godine

"Partizan je za njega idealna situacija. Imaju ambicije da igraju u Evroligi. Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače"

I to je sve sto treba da znate o mezimcetu drzave

2.4 mil

pre 2 godine

Zato je ovde dobio blanko ček. Radiš za državni projekat i imaš odrešene ruke. Milina.
(Varko, 16. jul 2021 19:12)

Sta da radimo kad nemamo igrace koji ne mogu da ostave igrqce na cedilu.

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

@ Dule

Nije osvojio KEŠ 1992,, nego EVROLIGU, sa najmlađim timom i sa svim domaćim igračima! Idi u istoriju osvajača Evrolige, pa proveri...

Ni sa Huventudom nije imao neki jak roster, pa je opet osvojio EVROLIGU.

Te dve titule su mu i dale autoritet da kasnije predje u Real i pravo, kredibilitet, da dobije veće budžete...valjda je zaslužio...

Tako da vaša priča ne pije vodu. Biti najbolji u Evropi sa Partizanom, pa sa Huventudom, ipak znači da čovek ima znanje...

neko ko zna

pre 2 godine

Otićiće iz Partizana čim 1 milion zafali. Ta egomanija i sujeta neće dozvoliti da ga više puta razvlači Radonjić, Kalinić, Dobrić, Lazić a on sa oreolom "najvećeg" i svitom skupih stranaca. A tek Budućnost i Džile, nije Zvezda jedina koja će da kidiše. Kukavica je samom činjenicom da je morao ovakav tim da sastavi. Ništa Marinković, Milosavljević, Jaramaz, moraju igrači sa F4 i Nba da dobije koga, Veneciju? Ma bravo trenerčino, sila si.

Ima da klisne čim obezbede Turci ili Grci nove šlepere miliona. Sad je kriza, stisle gazde, mora da se premosti kod predsednika. Čim dođe kombina, adio mare. Već viđeno.

Realno

pre 2 godine

Drugim rečima Partizan je državni projekat. Posle sedmog mesta u Aba kreće na put osvajanja Evropskog takmičenja. To može samo u bogatoj Srbiji

Aki-man

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čeluc reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.
(Izbor, 16. jul 2021 19:14)
Bas je bio slab sa reprezentacijom.Samo postao svestski,evropski prvak i igrao finale sa drim timom na Oi.

Zoran

pre 2 godine

За мене је успешност тренера са наших простора најважнији критерујум шта су освојили и постигли са нашим репрезентативним селекцијама на ОИ,ЕП,СП.На другом месту је шта су постигли у европским оквирима са неким нашим клубом.Споредно је и десеторазредно и неважно шта су освајали са страним пребогатим клубовима са својом огромном судијско-финансијском логистиком.

Ganac, a nije iz Gane

pre 2 godine

Samo još jednom da napomenem, Partizan da je imao budžet kao Zvezda unazad 5,6 godina bio bi bar još dva puta šampion Evrope. Toliko.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

""Partizan je za njega idealna situacija. Imaju ambicije da igraju u Evroligi. Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače, imaju odličnog trenera."

Ciji li to novac trose da mi je znati?

lila

pre 2 godine

Sa ovim parama i garancijama državnog vrha bi i Muta Nikolić i Čanak jurili Evrokup. Još će da ga vozdižu jer pazi sa Panterom, Lidejom i još jedno 7 stranaca milionera pobeđuje Trento. Kakav majstor, stvarno čudo stvara.
(Željko gimme money Obradović, 16. jul 2021 19:58)
92 ge je osvojio sa timom koji nije puno koštao i koji je sve utakmice igrao u gostima.al ok vi košarku pratite otkad vas je dr ugasio i svom klubu dao novo ime, grb i adresu.

The Unforgiven

pre 2 godine

Ma kakav novac Partizan trosi, pa u Partizanu se igra iskljucivo iz ljubavi ... dok ne krenu tuzbe. Tako je barem Vujosevic pricao.

long.live.the.queen@outsource.in.rs

pre 2 godine

Da, cenim Zoc-a jer realno, treba znati i kupiti.
A to da sa lovom se lako uzima ... uopste nije tacno.

Partizan 1992 je dobrim delom stvarao i Dule a Zoc provozao.

Po meni, Dule je jaci trener ali ne sa najboljima. On je maestro da napravi i izvuce maksimum iz solidne ekipe. On je majstor da napravi najbolje.

Zoc je majstor da provoza najbolje. Ako nema ko da ih pravi, mora da se kupi.

Šoci

pre 2 godine

Lepo je rekao projekat. Partizan je to uvek i bio, nikad nije bio sistem kako se predstavljaju. Rezultate je pravio samo kada je drzava od njega pravila projekat i stavljala sapu na njega, dovodila nekada sve najtalentovanije, sada najskuplje. Ljudi cela Evropa je u cudu sta se dogadja ovde.

Dzoni-1970-

pre 2 godine

Na toliki budžet velikom stručnjaku je trebalo još 3 mil evra?!
Sa tolikim budžetom i osrednji trener čuda pravi!
(Blok, 16. jul 2021 19:04)

Znaci Radonja nije ni osrednji trener?

Džoni

pre 2 godine

Na budžet Panatenaikosa iz 2012 tražio još dodatna tri miliona??? I onda nam se neki smeju što smo bili sedamnaesti, dvanaesti, deveti i sl u toj EL, a realno možda samo zadnjih godinu dve imamo budžet za plate igrača veći od te sume, a i to je pitanje? Tamo u prvim sezonama ovog formata EL smo možda bili na ta tri, eventualno četiri miliona ukupnog budžeta? Sada ne bi mogli ni da igramo EL bez sedam miliona minimum, jer je toliki uslov za budžet da bi se uopšte i takmičili.

....

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!
(cole, 16. jul 2021 22:55)

Taj rumenko je sa Partizanom celo vreme igrajuci u Španiji kao domacem terenu, osvojio titulu Prvaka Evrope sa timom koji je vredeo kao recimo Kuzmić. Bice da si ti glupenko posto se toga ne secas.

ja

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!
(cole, 16. jul 2021 22:55)

Covek osvojio 10 EL i sad ga neki gurbet ovako komentarise hahahahaaa..koji očaj.

marshall

pre 2 godine

sve je covek lepo objasnio, puuno para i uspesan trener. to moze svako
(nidzahaker, 16. jul 2021 19:20)

A sta ces, to mogu samo sampioni Evrope. A nije ti cudno sto klub bez uspeha plati bivseg igraca od 30 godina 2.4 miliona za 2 god.

vlado

pre 2 godine

@sasa
Druze sram te bilo tebe i tebi slicnim balvanima koji pokusavate da vređate najveceg evropskog trenera u istoriji kosarke. Toliko ste iskompleksirani i ograničeni da normalan ljudski mozak to ne moze da razume

ajde pali

pre 2 godine

Cela Evropa vidi kako se ovde rasipa.
(Стара школа, 16. jul 2021 19:10)



10 godina se rasipalo u KK CZ, a sad u godini izbora pojačava na 2 kluba. Neće ista da provatizuje ni po cenu života…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 16. jul 2021 19:14)

Botu bez zivota, te price kako se rasipa u cz je tvoja klasicna laz, radonjic Je uvek imao svega par stranaca znaci da budzeti su bili minimalni...

vrana

pre 2 godine

Dajte i meni neograničen buđžet, i ja hoću da budem "vrhunski trener"
(partizan prepošteni, 16. jul 2021 19:17)

imaju mnogi ogromne budzete ali jedan je Žoc

Procenat suta

pre 2 godine

Partijska kasa jeste duboka, ali ne moze Partizan da konkurise Feneru po budzetu. A tamo je Obradovic imao i od ptice mleka, pa zavrsio s ucinkom 1/6, dakle jedna Evroliga iz 6 pokusaja u superbogatom klubu. Sedma sezona prekinuta zbog korone. Tim vise je simpaticno lozenje grobara na novu evrotitulu sa Zeljkom... kao da ce Barsa, Real, Turci, Rusi i Grci da sede i grickaju semenke...

MYNX

pre 2 godine

Da se ne lažemo stoji to da je dobar trener....ali da je najbolji nije....uvek je imao najveci budzet ubedljivo i najace timove....realno i malo iznad prosek trener recimo Dejan Milojevic bi sa istim budzetima i timovima osvojio bar pola toga sto je on....u Panatinaikosu imao ubedljivo najacu ekiou u Evropi....u Fenerbahceu isto....u Real isto....u Huventudu nije toliko jako.ime ali u to vreme bili prvi favoriti jedino je sa Partizanom osvojio da nije bio najaci u reprezentaciji je osvojio sve dok mu je njegov kum Duda bio mentor....cim je otisao sa mesto mentora 1999 Zeljko osvojio trece mesto i bronzu i izgubio od duplo slabijih Italijana....posle 2000 ispao na Oi i td....Ivkovic je nas najbolji trener svih vremena a ujedno i Evropski i duplo bolji od Zeljko taj ko to ne vidi ili veze nema o kosarci ili realan nije....od Zeljka su bolji redom i Pesic,Maljkovic mozda cak i Blat....jel to sa kakvim su timovima oni osvajali prvenstva to Zeljko nikas nije i nece....Pesic sa Nemcima 1993 oni bili bukvalno b klasa tada,Ameriku tukao u sred Indijanapolisa,Maljkovic cudo sa Jugoplastikom....Blat titulu sa Rusima protiv nikada jacih Spanaca....titulu uzeo sa Makabijem a oni tada nisu bili ni u top 5 favorita u el....

nista o nicemu

pre 2 godine

A nikako negde da se pojavi informacija kolika je Zeljku plata u Partizanu i koliki ce biti budzet Partizana za ovu godinu...poslovna tajna shatro
(macconi, 16. jul 2021 19:03) # Link komentara

1.5 miliona godisnje na belo i jos navodno 1 miliona na crno. Navodno jer je to kes, a kao sto vidis krenuli su u otimanje hotela od Teodosicevog brata, znaci ko zna koliko tu para ima u prici.

Budzet Partizana po specijalizovanim sajtovima, u koje Grobari odjednom veruju nakon lazne informacije o 1.2 miliona evra za Kalinu jeste 27 miliona evra.

E sad ne znam kako stoje Grobari sa stavovima sta je laz, a sta istina jer cesto menjaju svoje stavove, pa kad odluce videcemo sta je istina :)

Istina

pre 2 godine

"Dajte mi mnogo para i bolje igrače pa ćete da vidite kakav sam ja trener ..." Toliko je dobar trener da možete da mu date 5 godina da se seti jednog vrhunskog igrača kojeg je stvorio ali on se neće setiti ni jednog jer takav ne postoji.

Žoc

pre 2 godine

Najbolji evropski trener svih vremena, to nije sporno, ali sramota me kada vidim koje se pare upumpavaju u Zvezdu i Partizan, da smo Švajcarska mnogo je....

Neki veliki dr

pre 2 godine

Posle 9 titula EL logičan korak je NBA. E sad, zašto neko umesto u NBA dodje u Srbiju da vodi partijski projekat, to ne znam. Možda je Ostoja bolji biznismen od svih ovih GM u NBA ligi

76er

pre 2 godine

jedan Greg Popovic ga hvali ali eto periferija Bg-a zna da je on prevara od trenera :) da nije za komendiju bilo bi za psihijatriju :)
(aca, 16. jul 2021 20:33)

Odjednom se ne secamo kako ste sasipali drvlje i kamenje na Pesica? Molim vas, bez dvostrukih arsina.

Gol

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čelu reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.
(Izbor, 16. jul 2021 19:14) # Link komentara

Šteta, samo je tebe čekao da daš ocenu o njegovoj karijeri. Sad može u penziju.

Čovek uzeo 9 evroliga i nađu se panteri da nešto osuđuju. Ne znaju da je devedesetih uzeo dva zlata sa reprezentacijom. Koliko mržnje ljudi moji.

TZV istorijski klub VS TZV kluba bez istorije

pre 2 godine

Ono kad je jedan čovek Željko Obradović veći od celog njihovog kluba sa sve igračima, trenerima, trofejima i istorijom koju nemaju! I takvi navijači omalovažavaju jednog ovakvog trenera, čoveka i instituciju!
(Cinjenice, 16. jul 2021 20:36)

A gde je taj vaš klub bio do 1976 godine? Mi nemamo istoriju? Pa mi smo stvorili košarku na ovim prostorima i muški i ženski tim. I jedna i druga sekcija u svojim vitrinama ima samo 85 trofeja. KK partizan obe selekcije ima ogromnih 62 trofeja.

Za 75 godina postojanja, nemate nijednog igrača koji je prošao sve selekcije partizana od petlića do prvog tima i postao korektan igrač, a Zvezda ima poprilično (Igor Rakocevic Miloš Vujanic Aleksandar Trifunovic Nebojša Ilic
Boban Jankovic Dragan Kapicic Zoran Slavnic Saša Obradovic) i svi reprezentativci

aca

pre 2 godine

stigao Žoc ode mleko na 1000!
(aca, 16. jul 2021 22:39) Ajde popi mleko i na spavanje, za drugo i nisi.
(Sima, 16. jul 2021 22:51)
stigao Žoc ode litar i po rose na 5000!

Somi

pre 2 godine

Partianovci braco, molim Vas nemojte da vise komentarisete vesti o Partizanu jer ovi nemaju nikakvog obraza i casti. Govoriti ovakve stvari za coveka koji je toliko zaduzio ovu zemlju je sramotno a to mogu samo ljudi bez imalo svesti, postovanja, obraza. To nisu ljdi koji vole sport. Iz nji ne izbija strah sta ce biti u sl sezoni sa njihovim klubom jer se nije pojacao ne iz njih izbija mrznja. Umesto da se bave time kako njihov klub da parira i kog igrca da dovedu i da se tome raduju i strepe oni na vestima o suparniku iskazuju netrpeljivost jer znaju da je vreme u kom su dominirali dovedeno u pitanje i da vise nece moci da samo na osnovu veceg budzeta i raznih igara da budu prvi. Da se razumemo imali su oni i kvalitet ali pritisci i hosterija koja se pravila kad igraju finale je prelazila sve granice. Ako neko od vlasti ne bude reagovao uskoro pocece navijaci da se ubijaju na ulici ne zbog teritorija i droge nego iz antagonizma prema protivniku. Ali nevidim u drzavi sposobnost da predvidi kuda vodi ova netrpeljivost na portalima a i njima odgovara da sa ovakvim stvarima zaokupljuju paznju naroda a neprijatelji ove drzave samo navijaju da se stvara sto veca netrpeljivost i nestabilnost. Zato molim sve Partizanove navijace da izbegavaju raspravu i ako mogu i komentare na vesti i ostaviti ih da sami shvate taj suludi stadijum u kom se nalaze i da se postide sami sebe i svojih reci jer svaka nasa rec je njima samar a samarima se ne stvara mir. Budimo kao veliki Gandi i Mendela!

marshall

pre 2 godine

stigao Žoc ode litar i po rose na 5000!
(aca, 16. jul 2021 23:20)

Evo drugari, humor navijaca Zvezde. Kursadzije placu za vama ljudi...

Rax

pre 2 godine

Pazi svega ti, još 3 miliona tražio na budžet da bi ostvario rezultat, ili neće biti u mogućnosti da to ostvari.... E moj treneru, veliki treneru.... pa i jeste poenta od prosečnog tima napraviti rezultat, a ne sve dobiti na gotovo i to još vrhunsko. Ne bi ni ovde došao da ti to nije obećano... bruka

vlado

pre 2 godine

@ako su ruze procvetace
Osvojio je i sa Huventudom, ali sta fali da ti malo slazes. Nego kada mislis da je to lako budi ti najbolji u tvojoj ulici majstore, ali nece da moze. Evo zvezda ima velike budzete vec godina, i najveci uspeh je top 16.

johnny b

pre 2 godine

Posle 9 titula EL logičan korak je NBA. E sad, zašto neko umesto u NBA dodje u Srbiju da vodi partijski projekat, to ne znam. Možda je Ostoja bolji biznismen od svih ovih GM u NBA ligi
(Neki veliki dr, 16. jul 2021 21:47)

A po cemu je to logican potez? Po misljenju vas koji kosarku pratite 10 godina? Znaci Bodiroga je truba jer nije igrao u NBA ali je zato Teodosic objasnio? Ako ti potez Obradovica, bivseg igraca i trenera Partizana sa kojim je osvojio Evropu, nije logican, sta li onda mislis o potezu Dejana Radonjica?!

SaSa 49

pre 2 godine

Uglavnom je rekao istinu. Ima naravno tu mnogo detalja koji nisu poznati siroj javnosti Bilo kako bilo Obradoglu je najvecu evropski, mozda i svetski trenar u ovom trenutku.

The Unforgiven

pre 2 godine

A sta ces, to mogu samo sampioni Evrope. A nije ti cudno sto klub bez uspeha plati bivseg igraca od 30 godina 2.4 miliona za 2 god.
(marshall, 16. jul 2021 19:44)
-------------------------

Klub bez uspeha vec 6 godina bolji od sampiona Evrope .... ;)

ak47

pre 2 godine

Na toliki budžet velikom stručnjaku je trebalo još 3 mil evra?!
Sa tolikim budžetom i osrednji trener čuda pravi!
(Blok, 16. jul 2021 19:04)

Zasto zvezda sa 13 nije napravila neko cudo?

323

pre 2 godine

Sa ovim parama i garancijama državnog vrha bi i Muta Nikolić i Čanak jurili Evrokup. Još će da ga vozdižu jer pazi sa Panterom, Lidejom i još jedno 7 stranaca milionera pobeđuje Trento. Kakav majstor, stvarno čudo stvara.
(Željko gimme money Obradović, 16. jul 2021 19:58)

Nebi, sam sebe zavaravas. Nije ni CSKA sa tolikom lovom, osim jednom za 10 godina, ni Barsa, Real..A imaju veci budzet i dobre trenere..Zasto je Pesic otisao iz Barse?? Bplje receno dali mu otkaz?

Mr. Max

pre 2 godine

Čovek verovatno i najbolji trener svih vremena u Evropi. Zaradio dobro svojim radom i rezultatima a sad došao u Partizan. Zašto? Pa je i ako ljubomoran što nije u Zvezdu vidim njegov dolazak kao lečenje od stresa. Mnogo manja lova a i očekivanja samim tim i manje stresa pa čovek došao kući da malo napuni baterije. Pod ovim ne mislim da će njegov pobednički duh da nestane jer on je rodjeni pobednik ali sigurno je da će pritisak biti manji jer je on kao ime veći ne samo od Partizana već i od naše reprezentacije. Ono što je Novak u tenisu Željko je u košarci.

ak47

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čelu reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.
(Izbor, 16. jul 2021 19:14)

I Djokovic psuje, pa?

A sa reprezentacijom je toliko osvojio da bi trebalo da ustanes kada pricas o njemu…

Qwerty

pre 2 godine

Zeljko vas samo posmatra,hvala sto ga motivisete,a sad nastavite sa vasim tendencioznim naslovima,da vidimo ko sledeci ne moze da ostavi drugare na cedilu za 2-3 miliona godisnje,svaka cast.

cole

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!

dule

pre 2 godine

Замолио сам најљубазније да ми неко наведе тачне освојене клубске трофеје Желимира Обрадовића.Нико се озбиљно није удостоји на моју молбу.Јавио се неки провокатор да само контрира.А мени не пада на памет да се препуцавам.Потрудио сам се нашао времена,и ево тачних података.Под ФИБА,прву клупску титулу је освојио 1992 године са нашим Партизаном.Такмичење се званично звало Куп Европских Шампиона или ти Куп Шампиона Европе у мушкој кошарци.Како ко изговара редослед речи.Те КЕШ у кошарци,под ФИБА,је освајао 1994 године са Хувентудом,1995 са Реал Мадридом,200 године са Панатенаикосом.УЛЕБ Евролига је формирана 2000 године.Њих Желимир Обрадовић осваја 2002 године са Панатинаикосом,2007 са Панатинаикосом,2009 године са Панатенаикосом,2011 са Панатенаикосом и 2017/17 са Фенербахчеом.Дакле 4 клубске титуле под ФИБА и 5 титула под УЛЕБ Евролигом.Импозантни успеси,фантастични,за сваку похвалу.Извор,сајт Желимир Обрадовић на Википедији.То што неки провокатори (претпостављам малолетни) верници Тегелтије пишу свакојаке бројке и митове не пије воду.Видех на другом сајту да на табели најуспешнијих кошаркашких клубова у Европи да је Реал Мадрид неприкосновен на првом месту,а наш Партизан са још 3 клуба дели 19 место.На тој листи.Црвене Звезде нема јер мушка секција није никад била првак Европе у кошарци.Само је женски КК Црвена Звезда била првак европе,освојила Куп Европских Шампиона у женској конкуренцији са легендарном Софијом Пекић на центру.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Pare,pare samo pare.Interesuju me zelembači i skupi i dobri igrači inače ništa.Panetenalkos nema tih para ali Partizan ima.

cinjenice

pre 2 godine

Neko napisa "Maljković pravio čuda sa Jugoplastikom", a ta Jugoplstika je najbolji evropski tim svih vremena. I Željko je najbolji evropski trener svih vremena i to su cinjenice i navijači od čijeg je kluba veći sam Željko Obradović nikada neće moći da pobiju ove činjenice, već će u mrznji i zlobi, pokosti i samo njima znanim kompleksima ifrustracijama pisatu ovakve stvari i nebuloze.

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

ovo ke obradovic sam par puta pricao.
zaato da ostane? jel bi i vi?
da li bi radije vozili mercedes ili punta za iste pare?
osvojio je iednu tiyulu sa timom koji nije imao budzet (partizan), ostale je imao. Vidite PSG/City, bacaju milijarde da osvoje LS i opet je nemaju.
Niie sve vas u parama, nesto je i u magiji.
Napred Zoc

UnrealEngine

pre 2 godine

U komentatorskoj sekciji se sjatilo puno osnovaca, pa uglas recituju nastavak šale: ''Došao Željko, poskupe...'' - pa onda nešto iz svakodnevnog života, baš zanimljivo - struja, mleko, gDrive... bilo je i onih još kreativnijih - ulje, tehnički pregled, hleb...

Možda da popišete šegu u neki almanah, da se zove ''Kako sam proveo letnji raspust 2021''

A frka je, nije da nije.

Dino

pre 2 godine

Marčuljonis, još uvijek jedini neamerikanac koji je stigao u fizickom stanju koje je bilo na nivou N.B.A. Imate snimke na youtube Golden State koji razbija Jordana u šampionskom sastavu igrajući istu small ball pickenroll igru sa tricama kao što je igraju i danas, samo tada u sastavu TMC. Naravno, malo je reći sa to Đorđević ne bi mogao.

123

pre 2 godine

sve je covek lepo objasnio, puuno para i uspesan trener. to moze svako
(nidzahaker, 16. jul 2021 19:20)

Nikada Zeljko u bilo kom klubu da je bio trener nije imao najveci budzet. Znaci NIKADA. On odlicno zna da CSKA, Barsa, Real, Makabi imaju veci budzet sto znaci i bolje igrace. Sa vecim parama, vise placas jer imas veci budzet..Normalno. Kada su otisli Beli, Bogdan, Judo , Guduric..vidis sta je ostalo u Feneru? Sta sa tim igracima da se radi pored Larkina, Micica, Singltona?

dule

pre 2 godine

Нисам пратилац лика и дела Жељка Обрадовића.Овде се многи бацакају са разним бројевима освојених трофеја.Знам да је са нашим Партизаном 1992 године освојио Куп Европских Шампиона у мушкој конкуренцији.Без шале,најозбиљније милим да ми неко напише колико КЕШ и са којим тимовима страним је освојио и колико Евролига је освојио и са којим тимовима.Ако може и у којим годинама.Унапред захвалан за тачне информације.

FVGV 1980

pre 2 godine

Zanemarimo navijačke strasti, ali logika mi nalaže da se pitam, kako je došao u situaciju da bira timove sa najvećim budžetima? Jel imao neku vezu da uzme s Partizanom titulu, da ga zove poslije toga extra jaki Huventud, kasnije PAO, Fener, naša reprezentacija. Svagdje je osvajao. Znaci i pored novca ipak nešto i zna. Trebamo razmisliti koliko je onih što su imali dosta novca, ali ne i rezultata.
U raznim sportovima.
Postumno naše, nema nas puno. Uvjeren sam da pravi navijač poštuje onog drugog. Bez CZ nema Par i obrnuto niti jake reprezentacije, a sviju njih bez jake baze u manjim sredinama.

Šoci

pre 2 godine

Svi mi znamo da trenerima trebaju jaki i kljucni igraci za pobede. Ali kad bi svi napustali klubove zbog toga onda ne znam kakva bi to vrteska bila. Zoc je vrhunski, ali sa mnogo mana.

rajko

pre 2 godine

Ovde je veoma bitno znati koliki je bio taj budžet koji je trebalo da se uveća za 3 miliona.Nije isto ako je bio 10 ili 35 miliona.Što se tiče Partizana on se jeste solidno pojačao ali su mu otišla dva najbolja igrača tako da trenutno nije puno jači u odnosu na prošlu godinu.Ako ostanu ovi igrači iz prošle godine koji su još u Partizanu potrebna su još dva ili tri dobra igrača da bi se kompletirao tim.Ako bude odlazaka trebaće još više pojačanja.Zvezda je jedne godine imala 19 igrača pod ugovorom.

Bre!

pre 2 godine

Htedoh nesto da kazem...ali kome, nema svrhe.
(Lanmi, 16. jul 2021 19:11)

Дај не буди тако малодушан. Ево, реци овим дунстерима што "навијају" за Звезду и Партизан. Да имају сиротани где да лупају минусе.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Ma koja insrtitucija nikad ga nije interesovala ni Srbija ni Srbi ceo život proveo u iniostranstvu isključivo ga zanimaju zelembači kako reče šojič.Kad uzmeš 20 milki nije dosta tražiš 30 onda tražiš 50.nikad dosta sa 10 miliona inostranstvo bi me videlo jedino leti na moru dok još nije bilo ove zaraze
zvane nevidljivi neprijatelj sad sve ide drugim putom i mnogi če se vratiti.

rajko

pre 2 godine

I Duda Ivković je uvek trenirao ekipe sa velikim budžetom pa ima jednu evropsku titulu.Isto važi i za Mesinu,Blata.Olimpijakos je takođe imao veliki budžet pa je daleko manje uspešan nego Panatenaikos.Imali su igrače koji su bili najplaćeniji u Evropi(Lon Grir,Džos Čilders) pa nisu ništa uradili zadugo.Barselona,Real,Makabi,CSKA,Olimpijakos su stalno imali budžete na nivou Panatenaikosa pa su daleko iza u Željkovoj eri.Bilo je tu još nekih timova povremeno(Sijena npr).Kao što reče Itudis cena igrača se formira na osnovu minulog rada.To ne znači da će igrači igrati na istom nivou svaku sezonu.Sve to treba posložiti.Izuzetak je kad neka ekipa ima znatno bolje igrače od druge,tu trener ne pomaže.Želko sa reprezentacijom ima titule evropskog i svetskog prvaka i srebro na OI i samostalno je vodio reprezentaciju.

Utin

pre 2 godine

#Lepo je rekao projekat. Partizan je to uvek i bio, nikad nije bio sistem kako se predstavljaju. Rezultate je pravio samo kada je drzava od njega pravila projekat i stavljala sapu na njega, dovodila nekada sve najtalentovanije, sada najskuplje. Ljudi cela Evropa je u cudu sta se dogadja ovde.
(Šoci, 16. jul 2021 19:37)

Ozbiljnoooo??? Ih projekat? Pa naravno da jeste, svaki tim, u svakom sportu je projekat. Pogotovo u sportovima koji nisu profitabilni kao fudbal ili sistem u sjedinjenim drzavama.

Vladan R

pre 2 godine

& somi

Od reci do reci tačno, ali jedino ako se odnosi na Vujosevica, i njegov idolopoklonike, u sezoni kada je CZ pod Covicem, pocinjala da liči na nešto. Imao je u timu Bogdanovica, Milosavljevica, Lucica, Bertransa, Vestermana, Lovernja, Milutinova, Gagica... i umesto da gleda u svoje dvorište, konstantno kukao kako je CZ dovela ovoga ili onoga. Izgleda mu nije bilo dovoljno para i nije mu bio dovoljno dobar roster.

rajko

pre 2 godine

@Dule
Ne znam šta ste čitali ali ja gde sam čitao o prvacima Evrope najjače klupsko takmičenje u Evropi zvalo:1958-91 Kup evropskih šampiona;1992-2001 Fiba liga šampiona;2001- ULEB Liga šampiona.

Izbor

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čelu reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Cela Evropa vidi kako se ovde rasipa.
(Стара школа, 16. jul 2021 19:10)



10 godina se rasipalo u KK CZ, a sad u godini izbora pojačava na 2 kluba. Neće ista da provatizuje ni po cenu života…

mare

pre 2 godine

klasican primer daj mi najveci budzet i bicu sampion evrope... to vam je trener koji ce ove sezone naleteti na jednu minu zvanu Dejan Radonjic! zivi bili pa videli...

Cubaka

pre 2 godine

PARTIZAN TO JE KOSARKA
(..nbg..., 16. jul 2021 19:48)

"Jaka" vam je kosarka kada vas je Nolan Smith jednom tricom oducio od iste evo vec osma godina a Radonja proterao laznog vam djenerala u Transilvaniju.

rimtutituki

pre 2 godine

"Partizan je za njega idealna situacija. Imaju ambicije da igraju u Evroligi. Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače..."

Al' ga ishvali čovek, ju napoko. Nemoj više.

2.4 mil

pre 2 godine

Zato je ovde dobio blanko ček. Radiš za državni projekat i imaš odrešene ruke. Milina.
(Varko, 16. jul 2021 19:12)

Sta da radimo kad nemamo igrace koji ne mogu da ostave igrqce na cedilu.

macconi

pre 2 godine

A nikako negde da se pojavi informacija kolika je Zeljku plata u Partizanu i koliki ce biti budzet Partizana za ovu godinu...poslovna tajna shatro

Ganac, a nije iz Gane

pre 2 godine

Samo još jednom da napomenem, Partizan da je imao budžet kao Zvezda unazad 5,6 godina bio bi bar još dva puta šampion Evrope. Toliko.

Cinjenice

pre 2 godine

Ono kad je jedan čovek Željko Obradović veći od celog njihovog kluba sa sve igračima, trenerima, trofejima i istorijom koju nemaju! I takvi navijači omalovažavaju jednog ovakvog trenera, čoveka i instituciju!

ajde pali

pre 2 godine

Cela Evropa vidi kako se ovde rasipa.
(Стара школа, 16. jul 2021 19:10)



10 godina se rasipalo u KK CZ, a sad u godini izbora pojačava na 2 kluba. Neće ista da provatizuje ni po cenu života…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 16. jul 2021 19:14)

Botu bez zivota, te price kako se rasipa u cz je tvoja klasicna laz, radonjic Je uvek imao svega par stranaca znaci da budzeti su bili minimalni...

Somi

pre 2 godine

Partianovci braco, molim Vas nemojte da vise komentarisete vesti o Partizanu jer ovi nemaju nikakvog obraza i casti. Govoriti ovakve stvari za coveka koji je toliko zaduzio ovu zemlju je sramotno a to mogu samo ljudi bez imalo svesti, postovanja, obraza. To nisu ljdi koji vole sport. Iz nji ne izbija strah sta ce biti u sl sezoni sa njihovim klubom jer se nije pojacao ne iz njih izbija mrznja. Umesto da se bave time kako njihov klub da parira i kog igrca da dovedu i da se tome raduju i strepe oni na vestima o suparniku iskazuju netrpeljivost jer znaju da je vreme u kom su dominirali dovedeno u pitanje i da vise nece moci da samo na osnovu veceg budzeta i raznih igara da budu prvi. Da se razumemo imali su oni i kvalitet ali pritisci i hosterija koja se pravila kad igraju finale je prelazila sve granice. Ako neko od vlasti ne bude reagovao uskoro pocece navijaci da se ubijaju na ulici ne zbog teritorija i droge nego iz antagonizma prema protivniku. Ali nevidim u drzavi sposobnost da predvidi kuda vodi ova netrpeljivost na portalima a i njima odgovara da sa ovakvim stvarima zaokupljuju paznju naroda a neprijatelji ove drzave samo navijaju da se stvara sto veca netrpeljivost i nestabilnost. Zato molim sve Partizanove navijace da izbegavaju raspravu i ako mogu i komentare na vesti i ostaviti ih da sami shvate taj suludi stadijum u kom se nalaze i da se postide sami sebe i svojih reci jer svaka nasa rec je njima samar a samarima se ne stvara mir. Budimo kao veliki Gandi i Mendela!

aco

pre 2 godine

У Партизан се сипало и претходних година. Тринкијерини Паховски (тако некако) су зарадилинскоро милион ипо евра у Партизану за једну сезону. За разлику од Партизана, Звезда је била баш сиромашан клуб за време доминације Партизана. Сулудо је да држава оволико пара даје и Звезди и Партизани, бар у овој сезони. Обрадовић не би ни дошао у Партизан да држава није обезбедила силне милионе од нас пореских обвезника.

vrana

pre 2 godine

Dajte i meni neograničen buđžet, i ja hoću da budem "vrhunski trener"
(partizan prepošteni, 16. jul 2021 19:17)

imaju mnogi ogromne budzete ali jedan je Žoc

Željko gimme money Obradović

pre 2 godine

Sa ovim parama i garancijama državnog vrha bi i Muta Nikolić i Čanak jurili Evrokup. Još će da ga vozdižu jer pazi sa Panterom, Lidejom i još jedno 7 stranaca milionera pobeđuje Trento. Kakav majstor, stvarno čudo stvara.

lila

pre 2 godine

Sa ovim parama i garancijama državnog vrha bi i Muta Nikolić i Čanak jurili Evrokup. Još će da ga vozdižu jer pazi sa Panterom, Lidejom i još jedno 7 stranaca milionera pobeđuje Trento. Kakav majstor, stvarno čudo stvara.
(Željko gimme money Obradović, 16. jul 2021 19:58)
92 ge je osvojio sa timom koji nije puno koštao i koji je sve utakmice igrao u gostima.al ok vi košarku pratite otkad vas je dr ugasio i svom klubu dao novo ime, grb i adresu.

MYNX

pre 2 godine

Da se ne lažemo stoji to da je dobar trener....ali da je najbolji nije....uvek je imao najveci budzet ubedljivo i najace timove....realno i malo iznad prosek trener recimo Dejan Milojevic bi sa istim budzetima i timovima osvojio bar pola toga sto je on....u Panatinaikosu imao ubedljivo najacu ekiou u Evropi....u Fenerbahceu isto....u Real isto....u Huventudu nije toliko jako.ime ali u to vreme bili prvi favoriti jedino je sa Partizanom osvojio da nije bio najaci u reprezentaciji je osvojio sve dok mu je njegov kum Duda bio mentor....cim je otisao sa mesto mentora 1999 Zeljko osvojio trece mesto i bronzu i izgubio od duplo slabijih Italijana....posle 2000 ispao na Oi i td....Ivkovic je nas najbolji trener svih vremena a ujedno i Evropski i duplo bolji od Zeljko taj ko to ne vidi ili veze nema o kosarci ili realan nije....od Zeljka su bolji redom i Pesic,Maljkovic mozda cak i Blat....jel to sa kakvim su timovima oni osvajali prvenstva to Zeljko nikas nije i nece....Pesic sa Nemcima 1993 oni bili bukvalno b klasa tada,Ameriku tukao u sred Indijanapolisa,Maljkovic cudo sa Jugoplastikom....Blat titulu sa Rusima protiv nikada jacih Spanaca....titulu uzeo sa Makabijem a oni tada nisu bili ni u top 5 favorita u el....

Kikujiro

pre 2 godine

A sa kojim je timom Ataman osvojio titulu ove sezone, neki su vrhunski treneri samo kada imaju mnogo para i mnogo vrhunskih igrača, pobegao iz Fenera kada su zbog korone smanjili budžet, zašto su ljudi toliko slepi, upropastio nas sa super igračima u repki, navijači licemeri...

marshall

pre 2 godine

sve je covek lepo objasnio, puuno para i uspesan trener. to moze svako
(nidzahaker, 16. jul 2021 19:20)

A sta ces, to mogu samo sampioni Evrope. A nije ti cudno sto klub bez uspeha plati bivseg igraca od 30 godina 2.4 miliona za 2 god.

neko ko zna

pre 2 godine

Otićiće iz Partizana čim 1 milion zafali. Ta egomanija i sujeta neće dozvoliti da ga više puta razvlači Radonjić, Kalinić, Dobrić, Lazić a on sa oreolom "najvećeg" i svitom skupih stranaca. A tek Budućnost i Džile, nije Zvezda jedina koja će da kidiše. Kukavica je samom činjenicom da je morao ovakav tim da sastavi. Ništa Marinković, Milosavljević, Jaramaz, moraju igrači sa F4 i Nba da dobije koga, Veneciju? Ma bravo trenerčino, sila si.

Ima da klisne čim obezbede Turci ili Grci nove šlepere miliona. Sad je kriza, stisle gazde, mora da se premosti kod predsednika. Čim dođe kombina, adio mare. Već viđeno.

nista o nicemu

pre 2 godine

A nikako negde da se pojavi informacija kolika je Zeljku plata u Partizanu i koliki ce biti budzet Partizana za ovu godinu...poslovna tajna shatro
(macconi, 16. jul 2021 19:03) # Link komentara

1.5 miliona godisnje na belo i jos navodno 1 miliona na crno. Navodno jer je to kes, a kao sto vidis krenuli su u otimanje hotela od Teodosicevog brata, znaci ko zna koliko tu para ima u prici.

Budzet Partizana po specijalizovanim sajtovima, u koje Grobari odjednom veruju nakon lazne informacije o 1.2 miliona evra za Kalinu jeste 27 miliona evra.

E sad ne znam kako stoje Grobari sa stavovima sta je laz, a sta istina jer cesto menjaju svoje stavove, pa kad odluce videcemo sta je istina :)

Crvena Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

@ Dule

Nije osvojio KEŠ 1992,, nego EVROLIGU, sa najmlađim timom i sa svim domaćim igračima! Idi u istoriju osvajača Evrolige, pa proveri...

Ni sa Huventudom nije imao neki jak roster, pa je opet osvojio EVROLIGU.

Te dve titule su mu i dale autoritet da kasnije predje u Real i pravo, kredibilitet, da dobije veće budžete...valjda je zaslužio...

Tako da vaša priča ne pije vodu. Biti najbolji u Evropi sa Partizanom, pa sa Huventudom, ipak znači da čovek ima znanje...

Navijac zvezee

pre 2 godine

"Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače, imaju odličnog trenera. Ako završe sa pravljenjem sjajnog igračkog kadra, imaju sve šanse da osvoje Evrokup i da se vrate u Evroligu. To je sjajan projekat", istakao je Litvanac."

sta reci...

323

pre 2 godine

Sa ovim parama i garancijama državnog vrha bi i Muta Nikolić i Čanak jurili Evrokup. Još će da ga vozdižu jer pazi sa Panterom, Lidejom i još jedno 7 stranaca milionera pobeđuje Trento. Kakav majstor, stvarno čudo stvara.
(Željko gimme money Obradović, 16. jul 2021 19:58)

Nebi, sam sebe zavaravas. Nije ni CSKA sa tolikom lovom, osim jednom za 10 godina, ni Barsa, Real..A imaju veci budzet i dobre trenere..Zasto je Pesic otisao iz Barse?? Bplje receno dali mu otkaz?

Ajgor

pre 2 godine

Ono kad je jedan čovek Željko Obradović veći od celog njihovog kluba sa sve igračima, trenerima, trofejima i istorijom koju nemaju! I takvi navijači omalovažavaju jednog ovakvog trenera, čoveka i instituciju!
(Cinjenice, 16. jul 2021 20:36)

Taj klub, "bez istorije", ima 4 igrača u Kući slavnih.
A ti, bez mozga, i dalje se edukuju kod Tegija.

johnny b

pre 2 godine

Posle 9 titula EL logičan korak je NBA. E sad, zašto neko umesto u NBA dodje u Srbiju da vodi partijski projekat, to ne znam. Možda je Ostoja bolji biznismen od svih ovih GM u NBA ligi
(Neki veliki dr, 16. jul 2021 21:47)

A po cemu je to logican potez? Po misljenju vas koji kosarku pratite 10 godina? Znaci Bodiroga je truba jer nije igrao u NBA ali je zato Teodosic objasnio? Ako ti potez Obradovica, bivseg igraca i trenera Partizana sa kojim je osvojio Evropu, nije logican, sta li onda mislis o potezu Dejana Radonjica?!

Aki-man

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čeluc reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.
(Izbor, 16. jul 2021 19:14)
Bas je bio slab sa reprezentacijom.Samo postao svestski,evropski prvak i igrao finale sa drim timom na Oi.

Šoci

pre 2 godine

Lepo je rekao projekat. Partizan je to uvek i bio, nikad nije bio sistem kako se predstavljaju. Rezultate je pravio samo kada je drzava od njega pravila projekat i stavljala sapu na njega, dovodila nekada sve najtalentovanije, sada najskuplje. Ljudi cela Evropa je u cudu sta se dogadja ovde.

Mr. Max

pre 2 godine

Čovek verovatno i najbolji trener svih vremena u Evropi. Zaradio dobro svojim radom i rezultatima a sad došao u Partizan. Zašto? Pa je i ako ljubomoran što nije u Zvezdu vidim njegov dolazak kao lečenje od stresa. Mnogo manja lova a i očekivanja samim tim i manje stresa pa čovek došao kući da malo napuni baterije. Pod ovim ne mislim da će njegov pobednički duh da nestane jer on je rodjeni pobednik ali sigurno je da će pritisak biti manji jer je on kao ime veći ne samo od Partizana već i od naše reprezentacije. Ono što je Novak u tenisu Željko je u košarci.

ak47

pre 2 godine

Na toliki budžet velikom stručnjaku je trebalo još 3 mil evra?!
Sa tolikim budžetom i osrednji trener čuda pravi!
(Blok, 16. jul 2021 19:04)

Zasto zvezda sa 13 nije napravila neko cudo?

123

pre 2 godine

sve je covek lepo objasnio, puuno para i uspesan trener. to moze svako
(nidzahaker, 16. jul 2021 19:20)

Nikada Zeljko u bilo kom klubu da je bio trener nije imao najveci budzet. Znaci NIKADA. On odlicno zna da CSKA, Barsa, Real, Makabi imaju veci budzet sto znaci i bolje igrace. Sa vecim parama, vise placas jer imas veci budzet..Normalno. Kada su otisli Beli, Bogdan, Judo , Guduric..vidis sta je ostalo u Feneru? Sta sa tim igracima da se radi pored Larkina, Micica, Singltona?

Rax

pre 2 godine

Pazi svega ti, još 3 miliona tražio na budžet da bi ostvario rezultat, ili neće biti u mogućnosti da to ostvari.... E moj treneru, veliki treneru.... pa i jeste poenta od prosečnog tima napraviti rezultat, a ne sve dobiti na gotovo i to još vrhunsko. Ne bi ni ovde došao da ti to nije obećano... bruka

Edward SanchezA

pre 2 godine

Najuspesniji trener IKADA u evropskoj kosarci dolazi iz nase zemlje a zemljaci ga najgore blate i pljuju.
E zato smo tu gde jesmo braco moja draga, tesko nama jednima sa drugima.

Istina uvek izađe na videlo

pre 2 godine

Bravo za Kurtunaitisa što je razotkrio filozofiju Obradovića! Samo najveći budžet I najbolji igrači, inače neću da radim!

Realno

pre 2 godine

Drugim rečima Partizan je državni projekat. Posle sedmog mesta u Aba kreće na put osvajanja Evropskog takmičenja. To može samo u bogatoj Srbiji

TZV istorijski klub VS TZV kluba bez istorije

pre 2 godine

Ono kad je jedan čovek Željko Obradović veći od celog njihovog kluba sa sve igračima, trenerima, trofejima i istorijom koju nemaju! I takvi navijači omalovažavaju jednog ovakvog trenera, čoveka i instituciju!
(Cinjenice, 16. jul 2021 20:36)

A gde je taj vaš klub bio do 1976 godine? Mi nemamo istoriju? Pa mi smo stvorili košarku na ovim prostorima i muški i ženski tim. I jedna i druga sekcija u svojim vitrinama ima samo 85 trofeja. KK partizan obe selekcije ima ogromnih 62 trofeja.

Za 75 godina postojanja, nemate nijednog igrača koji je prošao sve selekcije partizana od petlića do prvog tima i postao korektan igrač, a Zvezda ima poprilično (Igor Rakocevic Miloš Vujanic Aleksandar Trifunovic Nebojša Ilic
Boban Jankovic Dragan Kapicic Zoran Slavnic Saša Obradovic) i svi reprezentativci

vlado

pre 2 godine

@sasa
Druze sram te bilo tebe i tebi slicnim balvanima koji pokusavate da vređate najveceg evropskog trenera u istoriji kosarke. Toliko ste iskompleksirani i ograničeni da normalan ljudski mozak to ne moze da razume

Neki veliki dr

pre 2 godine

Posle 9 titula EL logičan korak je NBA. E sad, zašto neko umesto u NBA dodje u Srbiju da vodi partijski projekat, to ne znam. Možda je Ostoja bolji biznismen od svih ovih GM u NBA ligi

petarczv

pre 2 godine

"Partizan je za njega idealna situacija. Imaju ambicije da igraju u Evroligi. Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače"

I to je sve sto treba da znate o mezimcetu drzave

Ako su ruze, procvetace...

pre 2 godine

ovo ke obradovic sam par puta pricao.
zaato da ostane? jel bi i vi?
da li bi radije vozili mercedes ili punta za iste pare?
osvojio je iednu tiyulu sa timom koji nije imao budzet (partizan), ostale je imao. Vidite PSG/City, bacaju milijarde da osvoje LS i opet je nemaju.
Niie sve vas u parama, nesto je i u magiji.
Napred Zoc

marko992

pre 2 godine

Kada osvojis EL sa Partizanom i Huventudom dobices i ti budzet.
(cuyoshi, 16. jul 2021 19:21)

Poenta svega ,kratko i jasno.

Zahvaljujemo se na glasu.

Iks

pre 2 godine

Ono što je Željko napravio sa Partizanom 1992. je ogroman uspeh. Mladi domaći igrači, teški uslovi, domaći teren u Fuenlabradi. A svi ostali uspesi su se isključivo bazirali na ogromnom budžetu i dovođenju skupih igrača. Iz ovog teksta vidimo da on neće da radi ako budžet nije ogroman. Njegove zahteve na kraju nisu mogli da isprate ni Panatinaikos ni Fenerbahče ali može Partizan.

Swift

pre 2 godine

Koliko je isprazno posmatranje kosarke, kad neko kaze da Zeljko moze da vodi samo bogate. Da li vi mislite da neki trener vodi manji klub zato sto zeli, kao trazio ga i veci klub, nego nije hteo, trulo mu da vodi klub sa puno para? Naprotiv, svaki trener zeli da vodi sto veci i bogatiji kub (veca plata, bolji igraci, ambicije, slava), ali je problem je sto ne moze svako, pa uzimas sta je na ponudi.

Kako doci u poziciju da mozes da vodis samo najvece i najbogatije? Mozda neko misli da to moze svako, ali se ljudi u klubovima i vlasnici ne slazu, oni bi bas Zeljka ili nekog slicnog. Kvalitet! Mora se imati kvalitet i to vrhunski rezultati u kontinuitetu, a to ne moze svako, samo mali broj trenera.

Gde je jedan vrhunski trener kao Kari Pesic, koliko ima osvojenih EL? Sto ga ne jure CSKA, Real i drugi? Bio je sad u Barseloni i dobio otkaz. Ovdasnji strucnjaci bi mu objasnili da je sa Barsom mogla da osvoji i njihova baba, ali Kari nije strucnjak na nivou njihovih baba, pa je morao da ode. Nije to nimalo lako.

Zeljko ima 9 titula EL, sa gomilom razlicitih klubova (ukljucujuci i Partizanove klince), svugde je pravio rezultate, zato ga svi zele. Imas jak tim, zelis titulu, zoves Zeljka i ne rizikujes, to se pokazalo kao najsigurniji izbor. Normalno je i da ce Zeljko, sa takvim renomeom, da bira iskljucivo najvece i najbogatije i da postavlja uslove, moze mu se i svako bi na njegovom mestu. On se izborio kvalitetom i rezultatima, nije mu palo sa neba ili mu se posrecilo.

Dzoni-1970-

pre 2 godine

Na toliki budžet velikom stručnjaku je trebalo još 3 mil evra?!
Sa tolikim budžetom i osrednji trener čuda pravi!
(Blok, 16. jul 2021 19:04)

Znaci Radonja nije ni osrednji trener?

ak47

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čelu reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.
(Izbor, 16. jul 2021 19:14)

I Djokovic psuje, pa?

A sa reprezentacijom je toliko osvojio da bi trebalo da ustanes kada pricas o njemu…

Vucicev titule

pre 2 godine

Ja ne pratim košarku ali po komentarima ovih sto je prate od 2011 zaključio sam da Zeljko pojma nema o kosarci.
Ma svašta ovde čovek nauci.

Istina

pre 2 godine

"Dajte mi mnogo para i bolje igrače pa ćete da vidite kakav sam ja trener ..." Toliko je dobar trener da možete da mu date 5 godina da se seti jednog vrhunskog igrača kojeg je stvorio ali on se neće setiti ni jednog jer takav ne postoji.

The Unforgiven

pre 2 godine

Ma kakav novac Partizan trosi, pa u Partizanu se igra iskljucivo iz ljubavi ... dok ne krenu tuzbe. Tako je barem Vujosevic pricao.

cole

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!

76er

pre 2 godine

jedan Greg Popovic ga hvali ali eto periferija Bg-a zna da je on prevara od trenera :) da nije za komendiju bilo bi za psihijatriju :)
(aca, 16. jul 2021 20:33)

Odjednom se ne secamo kako ste sasipali drvlje i kamenje na Pesica? Molim vas, bez dvostrukih arsina.

marshall

pre 2 godine

stigao Žoc ode litar i po rose na 5000!
(aca, 16. jul 2021 23:20)

Evo drugari, humor navijaca Zvezde. Kursadzije placu za vama ljudi...

SaSa 49

pre 2 godine

Uglavnom je rekao istinu. Ima naravno tu mnogo detalja koji nisu poznati siroj javnosti Bilo kako bilo Obradoglu je najvecu evropski, mozda i svetski trenar u ovom trenutku.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Ma koja insrtitucija nikad ga nije interesovala ni Srbija ni Srbi ceo život proveo u iniostranstvu isključivo ga zanimaju zelembači kako reče šojič.Kad uzmeš 20 milki nije dosta tražiš 30 onda tražiš 50.nikad dosta sa 10 miliona inostranstvo bi me videlo jedino leti na moru dok još nije bilo ove zaraze
zvane nevidljivi neprijatelj sad sve ide drugim putom i mnogi če se vratiti.

....

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!
(cole, 16. jul 2021 22:55)

Taj rumenko je sa Partizanom celo vreme igrajuci u Španiji kao domacem terenu, osvojio titulu Prvaka Evrope sa timom koji je vredeo kao recimo Kuzmić. Bice da si ti glupenko posto se toga ne secas.

Utin

pre 2 godine

#Lepo je rekao projekat. Partizan je to uvek i bio, nikad nije bio sistem kako se predstavljaju. Rezultate je pravio samo kada je drzava od njega pravila projekat i stavljala sapu na njega, dovodila nekada sve najtalentovanije, sada najskuplje. Ljudi cela Evropa je u cudu sta se dogadja ovde.
(Šoci, 16. jul 2021 19:37)

Ozbiljnoooo??? Ih projekat? Pa naravno da jeste, svaki tim, u svakom sportu je projekat. Pogotovo u sportovima koji nisu profitabilni kao fudbal ili sistem u sjedinjenim drzavama.

vlado

pre 2 godine

@ako su ruze procvetace
Osvojio je i sa Huventudom, ali sta fali da ti malo slazes. Nego kada mislis da je to lako budi ti najbolji u tvojoj ulici majstore, ali nece da moze. Evo zvezda ima velike budzete vec godina, i najveci uspeh je top 16.

UnrealEngine

pre 2 godine

U komentatorskoj sekciji se sjatilo puno osnovaca, pa uglas recituju nastavak šale: ''Došao Željko, poskupe...'' - pa onda nešto iz svakodnevnog života, baš zanimljivo - struja, mleko, gDrive... bilo je i onih još kreativnijih - ulje, tehnički pregled, hleb...

Možda da popišete šegu u neki almanah, da se zove ''Kako sam proveo letnji raspust 2021''

A frka je, nije da nije.

cinjenice

pre 2 godine

Neko napisa "Maljković pravio čuda sa Jugoplastikom", a ta Jugoplstika je najbolji evropski tim svih vremena. I Željko je najbolji evropski trener svih vremena i to su cinjenice i navijači od čijeg je kluba veći sam Željko Obradović nikada neće moći da pobiju ove činjenice, već će u mrznji i zlobi, pokosti i samo njima znanim kompleksima ifrustracijama pisatu ovakve stvari i nebuloze.

Šoci

pre 2 godine

Svi mi znamo da trenerima trebaju jaki i kljucni igraci za pobede. Ali kad bi svi napustali klubove zbog toga onda ne znam kakva bi to vrteska bila. Zoc je vrhunski, ali sa mnogo mana.

Džoni

pre 2 godine

Na budžet Panatenaikosa iz 2012 tražio još dodatna tri miliona??? I onda nam se neki smeju što smo bili sedamnaesti, dvanaesti, deveti i sl u toj EL, a realno možda samo zadnjih godinu dve imamo budžet za plate igrača veći od te sume, a i to je pitanje? Tamo u prvim sezonama ovog formata EL smo možda bili na ta tri, eventualno četiri miliona ukupnog budžeta? Sada ne bi mogli ni da igramo EL bez sedam miliona minimum, jer je toliki uslov za budžet da bi se uopšte i takmičili.

Gol

pre 2 godine

Zoc je samo tražio timove sa velikim budžetom. Inace nije trener autoritet da ga poštuju vrhunski igraci. Naročito je bio slab na čelu reprezentacije kad nije mogao da složi tim jer po njegovim rečima imalo je mnogo klanova u ekipi. Sve čestitke na osvojenim timskim trofejima kroz Evroligu ali on meni nije bio smeker trener. Cak naprotiv kroz razna protestovanja i negodovanja kod sudije i socne psovke odaju njegov karakter.
(Izbor, 16. jul 2021 19:14) # Link komentara

Šteta, samo je tebe čekao da daš ocenu o njegovoj karijeri. Sad može u penziju.

Čovek uzeo 9 evroliga i nađu se panteri da nešto osuđuju. Ne znaju da je devedesetih uzeo dva zlata sa reprezentacijom. Koliko mržnje ljudi moji.

ja

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!
(cole, 16. jul 2021 22:55)

Covek osvojio 10 EL i sad ga neki gurbet ovako komentarise hahahahaaa..koji očaj.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Pare,pare samo pare.Interesuju me zelembači i skupi i dobri igrači inače ništa.Panetenalkos nema tih para ali Partizan ima.

neko ko prati košarku

pre 2 godine

ne pratim košarku ali po komentarima ovih sto je prate od 2011 zaključio sam da Zeljko pojma nema o kosarci.
Ma svašta ovde čovek nauci.
(Vucicev titule, 16. jul 2021 20:57)

Da si pratio košarku znao bi da je titulu evropskog prvaka u košarci Partizanu doneo najveći trener svih vremena prof. Aleksandar Nikolić, a da je Željko Obradović sedeo na klupi jer je prof. Nikoliću zdravlje bilo ozbiljno narušeno, pa je utakmice provodio u hodnicima hala u kojima su igrane, i pozivan je bio samo u kritičnim situacijama. Takođe, za Tebe i Tvoje istomišljenike, da ste pratili košarku znali bi ste da je Žoc titule sa Jugoslavijom osvajao kao trener, dok je selektor reprezentacije bio veliki Dušan Ivković koji je sedeo na klupi takođe.
I pored svega, Željko Obradović je najuspešniji evropski košarkaški trener svih vremena.
Pozdrav od jednog zvezdaša.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

""Partizan je za njega idealna situacija. Imaju ambicije da igraju u Evroligi. Baš kao i Zenit, troše novac, kupuju igrače, imaju odličnog trenera."

Ciji li to novac trose da mi je znati?

Qwerty

pre 2 godine

Zeljko vas samo posmatra,hvala sto ga motivisete,a sad nastavite sa vasim tendencioznim naslovima,da vidimo ko sledeci ne moze da ostavi drugare na cedilu za 2-3 miliona godisnje,svaka cast.

Procenat suta

pre 2 godine

Partijska kasa jeste duboka, ali ne moze Partizan da konkurise Feneru po budzetu. A tamo je Obradovic imao i od ptice mleka, pa zavrsio s ucinkom 1/6, dakle jedna Evroliga iz 6 pokusaja u superbogatom klubu. Sedma sezona prekinuta zbog korone. Tim vise je simpaticno lozenje grobara na novu evrotitulu sa Zeljkom... kao da ce Barsa, Real, Turci, Rusi i Grci da sede i grickaju semenke...

rajko

pre 2 godine

Ovde je veoma bitno znati koliki je bio taj budžet koji je trebalo da se uveća za 3 miliona.Nije isto ako je bio 10 ili 35 miliona.Što se tiče Partizana on se jeste solidno pojačao ali su mu otišla dva najbolja igrača tako da trenutno nije puno jači u odnosu na prošlu godinu.Ako ostanu ovi igrači iz prošle godine koji su još u Partizanu potrebna su još dva ili tri dobra igrača da bi se kompletirao tim.Ako bude odlazaka trebaće još više pojačanja.Zvezda je jedne godine imala 19 igrača pod ugovorom.

The Unforgiven

pre 2 godine

A sta ces, to mogu samo sampioni Evrope. A nije ti cudno sto klub bez uspeha plati bivseg igraca od 30 godina 2.4 miliona za 2 god.
(marshall, 16. jul 2021 19:44)
-------------------------

Klub bez uspeha vec 6 godina bolji od sampiona Evrope .... ;)

dule

pre 2 godine

Нисам пратилац лика и дела Жељка Обрадовића.Овде се многи бацакају са разним бројевима освојених трофеја.Знам да је са нашим Партизаном 1992 године освојио Куп Европских Шампиона у мушкој конкуренцији.Без шале,најозбиљније милим да ми неко напише колико КЕШ и са којим тимовима страним је освојио и колико Евролига је освојио и са којим тимовима.Ако може и у којим годинама.Унапред захвалан за тачне информације.

Petar

pre 2 godine

jos jedan dokaz da je rumenko dobar trener samo ako ima skup tim. kao trener i pedagog je nula, a dokaz tome su 2004. i 2005.godina i reprezentacija koja je u atini, pod njim, bila 11. od 12 timova i koja u srbiji nije uzela medalju, a sve joj se namestilo. e, takav je trener, rumenko!
(cole, 16. jul 2021 22:55)

Sve je to u redu nego sta cemo sa 98? Kakvu reprezentaciju je tada imao? Podseticu te da nije bilo Divca,Savica,Paspalja,Danilovica a da je Djordjevic otisao povredjen. Da nam je prvi plejmejker tada bio Sasa Obradovic koji se povredio takodje vec na prvoj ili drugoj utakmici pa smo na pleju igrali sa Draganom Lukovskim.

Zoran

pre 2 godine

За мене је успешност тренера са наших простора најважнији критерујум шта су освојили и постигли са нашим репрезентативним селекцијама на ОИ,ЕП,СП.На другом месту је шта су постигли у европским оквирима са неким нашим клубом.Споредно је и десеторазредно и неважно шта су освајали са страним пребогатим клубовима са својом огромном судијско-финансијском логистиком.

Vladan R

pre 2 godine

& somi

Od reci do reci tačno, ali jedino ako se odnosi na Vujosevica, i njegov idolopoklonike, u sezoni kada je CZ pod Covicem, pocinjala da liči na nešto. Imao je u timu Bogdanovica, Milosavljevica, Lucica, Bertransa, Vestermana, Lovernja, Milutinova, Gagica... i umesto da gleda u svoje dvorište, konstantno kukao kako je CZ dovela ovoga ili onoga. Izgleda mu nije bilo dovoljno para i nije mu bio dovoljno dobar roster.

FVGV 1980

pre 2 godine

Zanemarimo navijačke strasti, ali logika mi nalaže da se pitam, kako je došao u situaciju da bira timove sa najvećim budžetima? Jel imao neku vezu da uzme s Partizanom titulu, da ga zove poslije toga extra jaki Huventud, kasnije PAO, Fener, naša reprezentacija. Svagdje je osvajao. Znaci i pored novca ipak nešto i zna. Trebamo razmisliti koliko je onih što su imali dosta novca, ali ne i rezultata.
U raznim sportovima.
Postumno naše, nema nas puno. Uvjeren sam da pravi navijač poštuje onog drugog. Bez CZ nema Par i obrnuto niti jake reprezentacije, a sviju njih bez jake baze u manjim sredinama.

aca

pre 2 godine

stigao Žoc ode mleko na 1000!
(aca, 16. jul 2021 22:39) Ajde popi mleko i na spavanje, za drugo i nisi.
(Sima, 16. jul 2021 22:51)
stigao Žoc ode litar i po rose na 5000!

long.live.the.queen@outsource.in.rs

pre 2 godine

Da, cenim Zoc-a jer realno, treba znati i kupiti.
A to da sa lovom se lako uzima ... uopste nije tacno.

Partizan 1992 je dobrim delom stvarao i Dule a Zoc provozao.

Po meni, Dule je jaci trener ali ne sa najboljima. On je maestro da napravi i izvuce maksimum iz solidne ekipe. On je majstor da napravi najbolje.

Zoc je majstor da provoza najbolje. Ako nema ko da ih pravi, mora da se kupi.

Žoc

pre 2 godine

Najbolji evropski trener svih vremena, to nije sporno, ali sramota me kada vidim koje se pare upumpavaju u Zvezdu i Partizan, da smo Švajcarska mnogo je....

dule

pre 2 godine

Замолио сам најљубазније да ми неко наведе тачне освојене клубске трофеје Желимира Обрадовића.Нико се озбиљно није удостоји на моју молбу.Јавио се неки провокатор да само контрира.А мени не пада на памет да се препуцавам.Потрудио сам се нашао времена,и ево тачних података.Под ФИБА,прву клупску титулу је освојио 1992 године са нашим Партизаном.Такмичење се званично звало Куп Европских Шампиона или ти Куп Шампиона Европе у мушкој кошарци.Како ко изговара редослед речи.Те КЕШ у кошарци,под ФИБА,је освајао 1994 године са Хувентудом,1995 са Реал Мадридом,200 године са Панатенаикосом.УЛЕБ Евролига је формирана 2000 године.Њих Желимир Обрадовић осваја 2002 године са Панатинаикосом,2007 са Панатинаикосом,2009 године са Панатенаикосом,2011 са Панатенаикосом и 2017/17 са Фенербахчеом.Дакле 4 клубске титуле под ФИБА и 5 титула под УЛЕБ Евролигом.Импозантни успеси,фантастични,за сваку похвалу.Извор,сајт Желимир Обрадовић на Википедији.То што неки провокатори (претпостављам малолетни) верници Тегелтије пишу свакојаке бројке и митове не пије воду.Видех на другом сајту да на табели најуспешнијих кошаркашких клубова у Европи да је Реал Мадрид неприкосновен на првом месту,а наш Партизан са још 3 клуба дели 19 место.На тој листи.Црвене Звезде нема јер мушка секција није никад била првак Европе у кошарци.Само је женски КК Црвена Звезда била првак европе,освојила Куп Европских Шампиона у женској конкуренцији са легендарном Софијом Пекић на центру.

rajko

pre 2 godine

I Duda Ivković je uvek trenirao ekipe sa velikim budžetom pa ima jednu evropsku titulu.Isto važi i za Mesinu,Blata.Olimpijakos je takođe imao veliki budžet pa je daleko manje uspešan nego Panatenaikos.Imali su igrače koji su bili najplaćeniji u Evropi(Lon Grir,Džos Čilders) pa nisu ništa uradili zadugo.Barselona,Real,Makabi,CSKA,Olimpijakos su stalno imali budžete na nivou Panatenaikosa pa su daleko iza u Željkovoj eri.Bilo je tu još nekih timova povremeno(Sijena npr).Kao što reče Itudis cena igrača se formira na osnovu minulog rada.To ne znači da će igrači igrati na istom nivou svaku sezonu.Sve to treba posložiti.Izuzetak je kad neka ekipa ima znatno bolje igrače od druge,tu trener ne pomaže.Želko sa reprezentacijom ima titule evropskog i svetskog prvaka i srebro na OI i samostalno je vodio reprezentaciju.

Dino

pre 2 godine

Marčuljonis, još uvijek jedini neamerikanac koji je stigao u fizickom stanju koje je bilo na nivou N.B.A. Imate snimke na youtube Golden State koji razbija Jordana u šampionskom sastavu igrajući istu small ball pickenroll igru sa tricama kao što je igraju i danas, samo tada u sastavu TMC. Naravno, malo je reći sa to Đorđević ne bi mogao.

rajko

pre 2 godine

@Dule
Ne znam šta ste čitali ali ja gde sam čitao o prvacima Evrope najjače klupsko takmičenje u Evropi zvalo:1958-91 Kup evropskih šampiona;1992-2001 Fiba liga šampiona;2001- ULEB Liga šampiona.

Bre!

pre 2 godine

Htedoh nesto da kazem...ali kome, nema svrhe.
(Lanmi, 16. jul 2021 19:11)

Дај не буди тако малодушан. Ево, реци овим дунстерима што "навијају" за Звезду и Партизан. Да имају сиротани где да лупају минусе.