Košarka 44

Subota, 18.02.2006.

20:46

Šakota: "Finale važnije od derbija"

Šakota: "Finale važnije od derbija" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Atina 2004

pre 18 godina

Procitao sam par izvanrednih izjava. Super je ono, tipa "Sakota nema koga iz Zvezde da uvrsti u reprezentaciju". Sta, a Kari Pesic bi doveo Marka Tuseka ili Aleksa Rigetija iz Lotomatike da igraju za Srbiju i Crnu Goru?!
Ipak, bez premca je tvrdnja da ce Partizan sigurno uzeti titulu??? Rodjaci, jel` to neka dojava? Osamsto soma jura u leru kod Centro banke, bez premca najgroznije partije u Evroligi, katastrofa od Hemofarma usred Pionira u Guma ligi, prvi trofej (Kup) pa-pa, bez sponzora (uspesni zele da ih reklamiraju uspesni)... E, ako vam je dojavio Juras, to je vec nesto drugo.

Pop

pre 18 godina

Svih ovih godina, Partizan se ponasa kao neko ko stoji ispred vas u redu i nece da se pomeri napred. Ako neko toliko zeli titulu koja ih vodi u evroligu, onda ima obavezu da ucini korak dalje i da u toj ligi pokusa da postigne sto vise (u skladu sa mogucnostima, naravno). Medjutim, Partizan kao da ima samo jednu misiju a to je da Zvezdi, Hemofarmu, FMP-u pokvari planove. Zalosno je sto je to za mnoge na ovom forumu dovoljan razlog za zadovoljstvo. Ispadanje iz kupa nije tragedija, pogledajte kup Hrvatske (ispala Cibona), Spanije (ispali Real,Barcelona) ili Italije (ispali Benetton,Climamio,Armani) ali jeste tragedija kosarka koju demonstrira Partizan vec 5 godina. Nemastovita, spora i dosadna igra. Partizanovi igraci rade kosarku, oni je ne igraju. To sto Vujosevic moze uvek da nadje razloge poraza (lose branjenje pick'n roll-a, sudije, trla baba lan) ne oslobadja ga odgovornosti za rezultate. Nije on tu da pravi mlade igrace i da tako skida sa sebe odgovornost, nego da pravi rezultate. Inace, svako moze biti trener. Jednostavno izvedite kadete na teren i kazite kako pravite ekipu za buducnost. Nista lakse.

strasno

pre 18 godina

Citam ovo i ne mogu da verujem. Lozite se kao da ste osvojili euroligu. Pa setite se malo, poslednjih 5 godina partizan pada u igri u otprilike ovo vreme, gubi kup, i pocinje postepeno da igra sve bolje i bolje da bi formu na vrhunac doveo na pocetku play-offa. Tako da, smirite se malo, ovo je tek zagrevanje, a u play-offu cemo videti ko je zaista bolji, da li je, kao sto vi kazete, partizan propao. Samo pazite da vas hemomafarm ne razbije u kupu, a posle i u razigravanju kao pre dve godine.:)

kobac

pre 18 godina

Kad ce ovi lozaci shvatiti,da nas kup ne zanima,da dule jednostavno nije hteo da zamara igrace i da je malo krio karte pred play-of,jer u zvezdi jedino sto valja je trener...peta titula se smesi...

Teoreticar analiticar,

pre 18 godina

Neki ljudi na ovom nazovi forumu su neverovatni!" Radujte se i corava koka nabode zrno" su cuveni komentari koje slusamo svaki put kada Zvezda pobedi Partizan. A realnost je malo drugacija i rapidno se menja... Zvezda je odigrala tekmu sa pola mogucnosti, teorije da ne mogu bolje su van pameti. U stvarnosti, Partizan vishe nema sta da ponudi! Kamings ne moze sam, Smiljanic je cist promasaj. Bez para, mogucnosti da se jos neko dovede, taj tim moze samo da ocekuje poene od Milojevica. Ali da li mislite svi vi da on moze da daje po 40 poena po utakmici? Tripkovic zavisi od drugih, Bogdanovic je odlican igrac, ali bez srca. Zvezda se tek uigrava, gro tima koji sada nosi teret je ovde tek par meseci. To je cinjenica. Od ovih koji su izneli derbi novi su Gurovic,O Benon, Antic i Raicevic. Dakle, tu su starosedeoci samo Henderson i Jeretin! Bolje razmisljajte o tome da za par meseci ostajete bez Milojevica, Suputa bez obestecenja dok ce neko od Perovica, Bogdanovica i Tripkovica sigurno morati da ide jer nema zute banke. Neki kazu Zvezda od drzavnih para! A sta cemo sa time sto Partizan nema generalnog sponzora? Pa nisu valhjda ovi iz Zvezde krivi sto Partizan ne moze da nadje sponzora. Kada je Silobad sportski direktor onda nemamo o cemu da pricamo... A da kup nije bitan, pa Duletu nije bitna ni Evroliga, nije ni Gudjerliga, ni kup... Najvaznija je titula u domacem prvenstvu koja donosi u konkretnom slucaju 2-12 u Evroligi i nedostatak sponzora i para.

www

pre 18 godina

sta reci osim da smo ih razbili...da smo malo bolje sutirali bacanja i trojke pa pobeda ubedljiva....a o sudjenju da ne pricam onom milojevicu se sudi sve i svasta...

Bajastrasni

pre 18 godina

Zasluzena pobeda Zvezde. Na pocetku drugog pluvremena posle 2 greske O'Benona, Gurovic prilazi Sakoti i iz gestikulacije se vidi da trazi da zameni O'Benona. Sakota klima glavom i ne preduzima nista, obojica ostaju u igri. Nedugo zatim, O'Benon resava utakmicu. Ako ni zbog cega drugog, pocecu Sakotu vise da cenim jer ima svoju filozofiju igre i drzi se toga. Ne dozvoljava da mu utakmicu vode igraci, sponzori, ni tate bumbari.

Partizanovi navijaci se zavaravaju izjavama da je kup nebitan, i da i corava koka ubode zrno. Ove godine, PARTIZAN JE U AGONIJI, a Zvezda je napravila solidan tim. Sakota je uspeo da nadje prostora i da smiri Hendersona i vrati Jeretina, tako da sad ima dve razlicite, ali podjednako korisne opcijue u organizaciji igre. Za razliku od toga, Partizan ima pleja koji je dosao pre dve nedelje (!!!) a menja ga Pera Bozic, koji nikada u svojoj karijeri, pre nego sto je dosao u Partizan nije igrao pleja. Pa to je kao kad bi mene stavili da vozim formulu 1 samo zato sto mogu da stanem u kokpit. Partizan je najslabiji na najvaznijim pozicijama u timu, a to su 1 i 5. Ni zvezda nema neku dominantnu peticu, ali su zato na pleju dva koplja bolji. To se videlo i sinoc, u organizaciji napada.

Partizan tone sve dublje. Nikada kao ove godine nije bilo toliko ubedljivih poraza, katastrofa od preko 20 i 30 razlke. Sve i da se zaboravi Evroliga, setite se bruke protiv Sirokog, a narocito Hemofarma.

Sadasnja uprava je dovela klub na rub propasti. Todoric i Vujosevic su oterali neke bitne ljude, i Partizan cele sezone nema generalnog sponzora. Pokusavaju da bez para dovedu neke propale igrace koji niko vise nece, koji bi u Partizanu igrali za dres i patike, samo da im malo skoci cena za sledecu godinu. Neverovatno da su otpustili Loncara i umesto njega doveli Smiljanica, i da on jos igra poslednjih 5 minuta, pa covek ne sme da pogleda na kos. Ne razumem kako Partizan uspe da od svih stranaca na nasem trzistu kupi najgorega. Luka veze 2 trojke u prvoj cetvrtini, i onda se hladi 10 minuta da bi se napravilo mesta za nervoznog Suputa, kome se na silu popravlja statistika jer treba da se proda na kraju godine. Onaj Perovic je najveci promasaj Partizana. Iskreno se nadam da Sakota ne racuna na procenat od prodaje Perovica, i da ga nece zvati u reprezentaciju, samo da bi mu skocila cena.

Nije za reprezentaciju

pre 18 godina

Kao veliki ljubitelj košarke i simpatizer Partizana, moram da pohvalim Tripkovića za korektno i fer ponašanje posle utakmice na kojoj je on i jedini dobro igrao u Partizanu. Svojim ponašanjem i izjavama pokazao je da je izrastao u velikog igrača i vrhunskog asa za razliku od jednog drugog u medijima izvikanog igrača Milojevića bez koga inače Partizan mnogo bolje igra. Tripković je zaslužio bolju sredinu od one u kojoj se dopušta kapitenu da onako omalovažavajućim izjavama vredja novog selektora naše reprezentacije Šakotu govoreći dve laži. Prvo kako je ovo bilo po zakonu verovatnoće da je Zvezda morala jednom da pobedi, što uopšte nije istina i ružno je a drugu kako je on zaboravio kako izgleda izgubiti u derbijima. Evo prvo pre dve godine u Kupu a i prošle godine u Goodyear ligi sa Trifunovićem Zvezda je porazila Partizan. Tako da su njegove izjave smešne i nesportske i lažne. Pošto reprezentaciju TREBA PODMLADITI za JAPAN sasvim je LOGIČNO kada NE POŠTUJE novog selektora DA TO PODMLADJIVANJE POČNE OD NJEGA. Svojim karakterom NIJE ZASLUŽIO da bude u reprezentaciji. Kako će posle da saradjuje sa bivšim i sadašnjim Zvezdinim asovima, Rakočevićem, Gurovićem, Stojakovićem (koji je vatreni Zvezdaš i član Zvezdine skupštine) a možda će tu biti i Marko Jarić, takodje veliki Zvezdaš. Milojević je čovek sitnog klubaškog opredeljenja, sve je razočarao ponašanjem na utakmici sa Hemofarmom i ovde se pokazao u najgorem svetlu. Partizan će biti mnogo bolji bez njega i njegove mržnje. Sa reprezentacijom je završio !

nesa

pre 18 godina

Svaka cast Zvezdi na pobedi, mi cemo imati jos dosta prilike da se revansiramo zasad smo 1-1 od mogucih 7 utakmica. Jako losa igra narocito Perovica i Pekovica, Kamings jos nije uigran kao i Smiljanic, dok mi nije jasno zasto Bogdanovic koji je odlicno krenuo nije dobio vise vremena u igri. Ipak ne treba se puno nervirati nas cilj je titula i to cemo i uzeti. Samo bih voleo da znam koga ce Sakota od Zvezdinih igraca da vodi u Japan na SP, posto jedini koji je nesto pokazao sinoc a moze da igra za nas Gurovic je rekao da je zavrsio sa reprezentacijom. Henderson Obenon - USA, Raicevic Milosevic-Grcka, Antic-Makedonija.
Sakota sa strancima da juri nase trofeje, a onda ce sa Partizanovim igracima da juri trofeje za nasu zemlju, a da mu je toliko stalo do napretka nase kosarke probao bi i on da napravi bar 1 igraca ali za nasu reprezentaciju. Ili ce to za njega da radi ljuti rival Dule Vujosevic.

Petar Popovic

pre 18 godina

Čestitke Zvezdi i treneru Šakoti! Drago mi je da je jedan temeljit stručnjak, sklon šahovskoj pripremi utakmica izabran za selektora. Posle odgledanog samo drugog poluvremena (nigde u štampi i na netu nije pisalo da će Partizan i Zvezda igrati od 17 i 30. Kakva košarkaška organizacija takva i poseta turniru i ostale nedorečenosti), bilo mi je jasno da su samo neočekivane solo deonice nekog od crno belih nada mogle doneti preokret. Sve je bilo predviđeno i sve je išlo ka neumitnom kraju i porazu Partizana. Petorka bez centara koja je počela treću četvrtinu-bila je prava poslastica za Šakotu. Kasniji Vujoševićevi trzaji su dočekivani takvim bekhend paralalama da cenjeni Dule nije mogao ništa. Svesrdnu pomoć sunovratu Partizana dao je Milojević. Preuzimao je odgovornost i onda kad to nije trebalo a nije ni moralo. Posle jednog od kamikaza ulaza Milojevića, usledio je napad Zvezde i trojka O Benona, tik pored u teren postavljenog Vujoševića,(nešto kao Step prošle godine ali za nas) sa nekih 10-tak metara. Inače sve do dva minuta pred kraj, Partizan nije odbranio nijedan napad ako ne računamo faulove i slobodna bacanja.
Kup je izgubljen ali je surovi čas košarke održan. Vujošević u prvoj klupi, verovatno je shvatio o čemu se radi. Ovako je nekad SSSR, posle nekoliko godina dominacije Zlatnih Dečaka uzvratio. Čvrsto i koncentrisano. Bez prava na pomisao na pobedu. Od samounižavajućih najava (Partizan je favorit itd itd) do žestoke i vrlo organizovane fleksibilne odbrane oko Milojevića kao centra Partizanovog sunčevog sistema. U jednoj Nušićevoj knjizi koje tretira školski period glavnog junaka, dečaci po nalogu učitelja pokušavaju da ispred table okretanjem oko sebe i oko ''Sunca'' predstave sunčev sistem.Normalno svi su završili na zadnjicama uz ciku celog razreda Večeras je Milojević bio Sunce (a možda i Vujošević) a ostali igrači - planete iz Nušićevog sunčevog sistema...
Gore glavu - biće bolje. Ovo je tek početak ovogodišnjih obračuna.
Pozdrav Zvezdasici iz Zemuna.

Mr Q

KK

pre 18 godina

Kao i obicno demagogija ne dobija utakmice. Partizanovi navijaci nikako da shvate da ih rukovodstvo vec godinama vara pricajuci o dominantnom timu koji imaju bar za prostore SiCG. Stvarnost je medjutim sasvim drugacija. Neka se zamisle kako su do sada dobijali utakmice i zbog cega su na dnu dna Evrope.
Sta su sve navijaci izjavljivali pre utakmice, da ti se smuci. Sada to sve treba da pokusaju noseci Duleta na ramenima kao i do sada. Partizan - to je Vujosevic. A nekada bio veliki tim...

alexandar,dorcol

pre 18 godina

sta reci posle ovako divne veceri,fenomenalne hrabre igre,
kojoj cak nisu ni zasmetale opet sramotne odluke belosevica,jurasa i onog treceg...
da li znate da niko nije znao skoro do utakmice koje ce sudije biti delegirane za ovaj mec!
i na kraju su presudili da sudi sramotni par belosevic-juras koji je prosle godine drasticno ostetio zvezdu u 2 utakmici polufinala play-offa!!!
ako ste gledali utakmicu,nabrojacu vam 2 najdrasticnije tendenciozne odluke-pri faulu nad gurovicem dira se lopta sa obruca,a da ne pricam o situaciji
kada je pero antic gurnut nogom u reklame,svako normalan bi dosudio, namernu licnu gresku,ali oni sude aut za rakare...
stvarno jadno i bedno...
ali moram da pohvalim fantasticne G HENDERSONA,LARRY O`BANNONA i extra motivisanog GUROVICA i odlicnog u defaanzivi PERU ANTICA!!!
u ovoj utakmici je ZVEZDA bila realno bolja za 20razlike,ali sve ste videli!
fenomenalno navijanje zvezdinih navijaca je donelo ZVEZDI novo finale kupa i verovatno sam KUP!
mogu jos da kazem da se sve videlo veceras,ko kako igra,ko igra ``sporu,dosadnu i prevazidjenu``kosarku...
par komentara je bilo da nas zvezdasa nece biti veceras na komentarima,ja im svima kazem-
BILI SMO NA UTAKMICI,BODRILI SVIM SRCEM SVOJ KLUB,SLAVILI,i MI SMO TU!!!
a gde ste vi ``ekstraordinarni`` homeroljupci????
zar vam nije konacno jasno posle svega da ste se lozili i previse,ubedjivali sebe da ste toliko jaki!
a da vam nije milojevica i bezbroj realnih i nerealnih faulova nad njim,mogli bi da stavite katanac u taj vas klub!
ovo veceras je bilo samo malo vracanje za sve sto se ruzno radilo protiv zvezde od strane vas vecitih rivala!
i jos jedna stvar,da li ste videli kako GUROVIC izgara i gine za CRVENO-BELI DRES?!?
sta vam to govori????
sve dolazi na svoje polako,kao sto sam govorio-NICIJA NE GORI DO ZORE!!!

manve

pre 18 godina

alo bre!!! spustite se malo na zemlju. i sami znate da ovaj kup nepretstavlja bukvalno nista. da nismo igrali sa zvezdom ja bi i ocekivao da izgubimo, ipak veliki je rizik igrati 3 dana uzastopno utakmice.

cika srdjan

pre 18 godina

Pa naravno da je vaznije. Nismo mi ovde dosli da bismo pobedili Partizan, nego da bismo osvojili kup. Cini mi se da u nasoj igri ima jos dosta rezerve. Tu prvenstveno mislim na slobodna bacanja i trojke, sa kojima se bas i nismo proslavili, pa je zato i pored mnogo bolje igre, utakmica bila relativno neizvesna do kraja. Sakota nije mogao da odmori glavne igrace pred finale protiv, reklo bi se, daleko jaceg protivnika od Partizana. Sve u svemu, prva u nizu ovosezonskih pobeda nad komsijama, a narocito raduje sve bolja igra pod kosem.

mail

pre 18 godina

Antic je fenomenalno gradio kos i mislim da je potpuno svojom igrom iznenadio grobare. Cudi me samo ona sudijska greska, dosudjen aut za Partizan, kada je Antic dobio loptu u kontri, a Bozic ga nepravilnim dzudo zahvatom oborio na parket.

sasa

pre 18 godina

Eto sad..zvezda ove godine uzima duplu ako ne i trosruku titulu..Sad ce Vujosevic sigurno reci kako je"Uigravao ekipu za domacu ligu a ne za kup..Pa da vidimo kakve su bile sudije,te igraci nisu dovoljno motivisani",...101 izgovor Vujosevic...Otpocetka sezone vec se javljam i uporno tvrdim da zvezda ove godine uzima titulu dok partiz jos da uigrava ekipu..Taj Vujosevic je stvarno bez ikakvog srama i karaktera i oterace Partizan na dno...Nikad nece on dati ostavku jer mu ponos i nadmesnost to ne dozvoljava..Jeste primetili kako se ponasa tokom utakmice!! Svo ono deranje,mahanje rukama i urlanje..nervozan je jer zna da je pogresio i da nema nista od titule ove godine...Zvezda je izgledala mnogo bolje,sigurnije i uigranije...Vujosevic moze samo jos izgovora da pruzi ali titule ne...Sasa

Ks-

pre 18 godina

PA,dobro,i Zvezda mora jednom da pobedi.NIje nista strasno,jer Partizan i ove sezone uzima titulu.Zvezda je odigrala skoro najbolje sto je znala,a to ne moze da ponovi svaku put.Bez obzira na to,Partizan mora da napravi neke promene od sledece sezone,jer ocigledno je da ovi klinci osim Pekovica i Tripkovica nisu dovoljno kvalitetni.

Zoran

pre 18 godina

Dule ce da stvara igrace, a Sakota da uz pomoc drzavnih para kupio legiju stranaca. A onda ce kao selektor Dsa uletovim klincima, da vraca ono sto su CZ deca (Jaric, Rakocevic i Radmoanovic) upropastili
U isto vreme ce njegovi grci na celu sa sinom da igraju za druge drzave.
Molim ove iz CZ da obavesti Gurovica da igraci iz njegove generacije su napolju ili su prestali da igraju, dok on ovde pravi cirkus.

mirko

pre 18 godina

Veceras ste dobili potpuno nebitnu utakmicu i odmah se dizete i dovodite u pitanje kvalitet igraca Partizana pa nemojte o tome kad u svojim redovima imate Cedu, Vujadina, Gorana, Peru... Uzgred kad ste zadnji put osvojili titulu?

Zvezdas

pre 18 godina

Samo me zanima da li Vujosevic ima bilo kakav licni kontakt sa roditeljima i rodbinom svojih igraca, i da li je ikada upoznao i pogledao u oci sve te ljude (pogotovo majke) koje u toku utakmice opsuje i po tridesetak puta! Ponasanje tog coveka je sramota za svakog ko se bavi sportom ili ga samo gleda preko TV-a.
Inace nama bi bilo bolje da se ne zanosimo pricama o 4 trofeja ove sezone i da posle kupa sutra sve okrenemo ka osvajanju domace titule i tako na laksi nacin izborimo Evroligu (lakse nego preko Uleb kupa).
Sutra svi u Pionir!!!

Nikola

pre 18 godina

Sramota za Partizan da izgubi od zvezde, ali cuda se ponekad i desavaju. Slab dan za igrace Partizana, ali idemo dalje... Titula je izgleda sigurno opet Partizanova...

Branko Rakicevic

pre 18 godina

Ocigledna razlika u kvalitetu .Pritom mislim na igrace sa klupe,sto znaci da zvezda ima rutinski dve podjednake petorke,tako da je Sakota na slatkim mukama....

PARTIZAN SHAMPION

pre 18 godina

Zasluzena pobeda zvezde, koja je bila borbenija, zivlja, agresivnija i nadahnutija, a i sve ih je htelo. Partizan slab, kilav, metiljav, bez ideje. Igrao je dobro samo u prvoj cetvrtini. Posle, katastrofa. Prosecni su bili samo Tripko i Miloje, ostali-tuga, nemocni. Ali dobro, i corava koka ponekad pogodi zrno. Bilo kako bilo, bice opet

Lazar

pre 18 godina

Partizan kup nije na prvom mestu, sto se videlo i veceras. Zna se kakav je osecaj osvijiti prvenstvo. Partizan je izgubio bitku ali ne i rat. Ima vremena ceracemo se mi jos. Zvezda bolje od ove igre ne moze da prikaze, dok Partizan moze jako jako vise. I videce se to na kraju sezone.

Иван-Ниш

pre 18 godina

Заслужена победа Звезде. Партизан је очајно играо и осим Трипковића и донекле Богдановића сви су подбацили. Видело се на 5 разлике у трећој четвртини да Партизан не може да стигне предност јер је одиграо без душе.
Посебно бих као катастрофалну оценио игру Камингса који од доласка у Партизан још ништа није показао, па уместо да као плејмејкер води екипу, сви остали у екипи морају да крпе његове грешке.
Звездини странци су били одлучујући фактор у победи.
Што се тиче титуле, она остаје Партизану јер Партизан никад не игра лоше у континуитету против наших клубова.

navijac

pre 18 godina

Da li neko obraca paznju na ponasanje Vujosevica,kako se dere na igrace,kako gestikulira?Ako Partizan stvarno ima ambicija da bude ozbiljna evropska ekipa onda takvom ponasanju nema mesta

bvg

pre 18 godina

Partizan zaista ove godine ima slab tim, pa nema potrebe za euforijom. Jeste da smo ih pobedili gotovo rutinski, ali po meni ne treba pridavati neki znacaj toj pobedi zato sto su osim Milojevica, Tripkovica i donekle Bogdanovica i Suputa svi ostali prosecni, cak i ispodprosecni igraci. Mislim da cemo ih ove godine dobiti na svim sledecim utakmicama (ako bude prilike) i da ce one i pomalo izgubiti karakter derbija. Zato bez euforije, gledaoci se nisu stigli ni izbervirati. Rutinska pobeda, cini mi se da je bilo teze protiv tih "Heliosa" i sl.

STEFAN

pre 18 godina

STO SE SAD GROBARI NE HVALITE VASIM PULENIMA, TOLIKO STE SE HVALILI POBEDOM U GUMA LIGI DA STE ZABORAVILI DA JE ZUCKO JEDAN!!!!! JOS JEDNA LEKCIJA IZ NAVIJANJA!!!!!

Slobodan Mitrovic

pre 18 godina

Izvanredno. Najbolja partija zvezde posle pobede u ULEB kupu u francuskoj. Igraci deluju sve sigurnije. Mislim da je zvezda sve bliza Evroligi... Bravo za Sakotu. Bravo za Zvezdu. Ovo je korak ka prvom od moguca cetiri trofeja ove godine. Partizan u potpunom padu. Ocekivano. I ne mogu vise...

Urosh

pre 18 godina

Cujes li ti sebe? Pa moramo da vas pustimo jer vam je trener selektor reprezentacije a i nama je dosta i prvenstvo! kakva vasha evroliga pa vi se palite kad pobedite Bugare ili Holandjane! od kad oni igraju basket meni nije jasno ali ajde. a videcemo se u play off-u pa kad opet pukne bruka ucutacete jednom zauvek kad vas klinci oderu sa 50 razlike. toliko o tome!

Slobodan Mitrovic

pre 18 godina

Izvanredno. Najbolja partija zvezde posle pobede u ULEB kupu u francuskoj. Igraci deluju sve sigurnije. Mislim da je zvezda sve bliza Evroligi... Bravo za Sakotu. Bravo za Zvezdu. Ovo je korak ka prvom od moguca cetiri trofeja ove godine. Partizan u potpunom padu. Ocekivano. I ne mogu vise...

STEFAN

pre 18 godina

STO SE SAD GROBARI NE HVALITE VASIM PULENIMA, TOLIKO STE SE HVALILI POBEDOM U GUMA LIGI DA STE ZABORAVILI DA JE ZUCKO JEDAN!!!!! JOS JEDNA LEKCIJA IZ NAVIJANJA!!!!!

Иван-Ниш

pre 18 godina

Заслужена победа Звезде. Партизан је очајно играо и осим Трипковића и донекле Богдановића сви су подбацили. Видело се на 5 разлике у трећој четвртини да Партизан не може да стигне предност јер је одиграо без душе.
Посебно бих као катастрофалну оценио игру Камингса који од доласка у Партизан још ништа није показао, па уместо да као плејмејкер води екипу, сви остали у екипи морају да крпе његове грешке.
Звездини странци су били одлучујући фактор у победи.
Што се тиче титуле, она остаје Партизану јер Партизан никад не игра лоше у континуитету против наших клубова.

bvg

pre 18 godina

Partizan zaista ove godine ima slab tim, pa nema potrebe za euforijom. Jeste da smo ih pobedili gotovo rutinski, ali po meni ne treba pridavati neki znacaj toj pobedi zato sto su osim Milojevica, Tripkovica i donekle Bogdanovica i Suputa svi ostali prosecni, cak i ispodprosecni igraci. Mislim da cemo ih ove godine dobiti na svim sledecim utakmicama (ako bude prilike) i da ce one i pomalo izgubiti karakter derbija. Zato bez euforije, gledaoci se nisu stigli ni izbervirati. Rutinska pobeda, cini mi se da je bilo teze protiv tih "Heliosa" i sl.

navijac

pre 18 godina

Da li neko obraca paznju na ponasanje Vujosevica,kako se dere na igrace,kako gestikulira?Ako Partizan stvarno ima ambicija da bude ozbiljna evropska ekipa onda takvom ponasanju nema mesta

Urosh

pre 18 godina

Cujes li ti sebe? Pa moramo da vas pustimo jer vam je trener selektor reprezentacije a i nama je dosta i prvenstvo! kakva vasha evroliga pa vi se palite kad pobedite Bugare ili Holandjane! od kad oni igraju basket meni nije jasno ali ajde. a videcemo se u play off-u pa kad opet pukne bruka ucutacete jednom zauvek kad vas klinci oderu sa 50 razlike. toliko o tome!

PARTIZAN SHAMPION

pre 18 godina

Zasluzena pobeda zvezde, koja je bila borbenija, zivlja, agresivnija i nadahnutija, a i sve ih je htelo. Partizan slab, kilav, metiljav, bez ideje. Igrao je dobro samo u prvoj cetvrtini. Posle, katastrofa. Prosecni su bili samo Tripko i Miloje, ostali-tuga, nemocni. Ali dobro, i corava koka ponekad pogodi zrno. Bilo kako bilo, bice opet

Branko Rakicevic

pre 18 godina

Ocigledna razlika u kvalitetu .Pritom mislim na igrace sa klupe,sto znaci da zvezda ima rutinski dve podjednake petorke,tako da je Sakota na slatkim mukama....

Lazar

pre 18 godina

Partizan kup nije na prvom mestu, sto se videlo i veceras. Zna se kakav je osecaj osvijiti prvenstvo. Partizan je izgubio bitku ali ne i rat. Ima vremena ceracemo se mi jos. Zvezda bolje od ove igre ne moze da prikaze, dok Partizan moze jako jako vise. I videce se to na kraju sezone.

Nikola

pre 18 godina

Sramota za Partizan da izgubi od zvezde, ali cuda se ponekad i desavaju. Slab dan za igrace Partizana, ali idemo dalje... Titula je izgleda sigurno opet Partizanova...

Zvezdas

pre 18 godina

Samo me zanima da li Vujosevic ima bilo kakav licni kontakt sa roditeljima i rodbinom svojih igraca, i da li je ikada upoznao i pogledao u oci sve te ljude (pogotovo majke) koje u toku utakmice opsuje i po tridesetak puta! Ponasanje tog coveka je sramota za svakog ko se bavi sportom ili ga samo gleda preko TV-a.
Inace nama bi bilo bolje da se ne zanosimo pricama o 4 trofeja ove sezone i da posle kupa sutra sve okrenemo ka osvajanju domace titule i tako na laksi nacin izborimo Evroligu (lakse nego preko Uleb kupa).
Sutra svi u Pionir!!!

Zoran

pre 18 godina

Dule ce da stvara igrace, a Sakota da uz pomoc drzavnih para kupio legiju stranaca. A onda ce kao selektor Dsa uletovim klincima, da vraca ono sto su CZ deca (Jaric, Rakocevic i Radmoanovic) upropastili
U isto vreme ce njegovi grci na celu sa sinom da igraju za druge drzave.
Molim ove iz CZ da obavesti Gurovica da igraci iz njegove generacije su napolju ili su prestali da igraju, dok on ovde pravi cirkus.

mirko

pre 18 godina

Veceras ste dobili potpuno nebitnu utakmicu i odmah se dizete i dovodite u pitanje kvalitet igraca Partizana pa nemojte o tome kad u svojim redovima imate Cedu, Vujadina, Gorana, Peru... Uzgred kad ste zadnji put osvojili titulu?

mail

pre 18 godina

Antic je fenomenalno gradio kos i mislim da je potpuno svojom igrom iznenadio grobare. Cudi me samo ona sudijska greska, dosudjen aut za Partizan, kada je Antic dobio loptu u kontri, a Bozic ga nepravilnim dzudo zahvatom oborio na parket.

Ks-

pre 18 godina

PA,dobro,i Zvezda mora jednom da pobedi.NIje nista strasno,jer Partizan i ove sezone uzima titulu.Zvezda je odigrala skoro najbolje sto je znala,a to ne moze da ponovi svaku put.Bez obzira na to,Partizan mora da napravi neke promene od sledece sezone,jer ocigledno je da ovi klinci osim Pekovica i Tripkovica nisu dovoljno kvalitetni.

sasa

pre 18 godina

Eto sad..zvezda ove godine uzima duplu ako ne i trosruku titulu..Sad ce Vujosevic sigurno reci kako je"Uigravao ekipu za domacu ligu a ne za kup..Pa da vidimo kakve su bile sudije,te igraci nisu dovoljno motivisani",...101 izgovor Vujosevic...Otpocetka sezone vec se javljam i uporno tvrdim da zvezda ove godine uzima titulu dok partiz jos da uigrava ekipu..Taj Vujosevic je stvarno bez ikakvog srama i karaktera i oterace Partizan na dno...Nikad nece on dati ostavku jer mu ponos i nadmesnost to ne dozvoljava..Jeste primetili kako se ponasa tokom utakmice!! Svo ono deranje,mahanje rukama i urlanje..nervozan je jer zna da je pogresio i da nema nista od titule ove godine...Zvezda je izgledala mnogo bolje,sigurnije i uigranije...Vujosevic moze samo jos izgovora da pruzi ali titule ne...Sasa

cika srdjan

pre 18 godina

Pa naravno da je vaznije. Nismo mi ovde dosli da bismo pobedili Partizan, nego da bismo osvojili kup. Cini mi se da u nasoj igri ima jos dosta rezerve. Tu prvenstveno mislim na slobodna bacanja i trojke, sa kojima se bas i nismo proslavili, pa je zato i pored mnogo bolje igre, utakmica bila relativno neizvesna do kraja. Sakota nije mogao da odmori glavne igrace pred finale protiv, reklo bi se, daleko jaceg protivnika od Partizana. Sve u svemu, prva u nizu ovosezonskih pobeda nad komsijama, a narocito raduje sve bolja igra pod kosem.

manve

pre 18 godina

alo bre!!! spustite se malo na zemlju. i sami znate da ovaj kup nepretstavlja bukvalno nista. da nismo igrali sa zvezdom ja bi i ocekivao da izgubimo, ipak veliki je rizik igrati 3 dana uzastopno utakmice.

alexandar,dorcol

pre 18 godina

sta reci posle ovako divne veceri,fenomenalne hrabre igre,
kojoj cak nisu ni zasmetale opet sramotne odluke belosevica,jurasa i onog treceg...
da li znate da niko nije znao skoro do utakmice koje ce sudije biti delegirane za ovaj mec!
i na kraju su presudili da sudi sramotni par belosevic-juras koji je prosle godine drasticno ostetio zvezdu u 2 utakmici polufinala play-offa!!!
ako ste gledali utakmicu,nabrojacu vam 2 najdrasticnije tendenciozne odluke-pri faulu nad gurovicem dira se lopta sa obruca,a da ne pricam o situaciji
kada je pero antic gurnut nogom u reklame,svako normalan bi dosudio, namernu licnu gresku,ali oni sude aut za rakare...
stvarno jadno i bedno...
ali moram da pohvalim fantasticne G HENDERSONA,LARRY O`BANNONA i extra motivisanog GUROVICA i odlicnog u defaanzivi PERU ANTICA!!!
u ovoj utakmici je ZVEZDA bila realno bolja za 20razlike,ali sve ste videli!
fenomenalno navijanje zvezdinih navijaca je donelo ZVEZDI novo finale kupa i verovatno sam KUP!
mogu jos da kazem da se sve videlo veceras,ko kako igra,ko igra ``sporu,dosadnu i prevazidjenu``kosarku...
par komentara je bilo da nas zvezdasa nece biti veceras na komentarima,ja im svima kazem-
BILI SMO NA UTAKMICI,BODRILI SVIM SRCEM SVOJ KLUB,SLAVILI,i MI SMO TU!!!
a gde ste vi ``ekstraordinarni`` homeroljupci????
zar vam nije konacno jasno posle svega da ste se lozili i previse,ubedjivali sebe da ste toliko jaki!
a da vam nije milojevica i bezbroj realnih i nerealnih faulova nad njim,mogli bi da stavite katanac u taj vas klub!
ovo veceras je bilo samo malo vracanje za sve sto se ruzno radilo protiv zvezde od strane vas vecitih rivala!
i jos jedna stvar,da li ste videli kako GUROVIC izgara i gine za CRVENO-BELI DRES?!?
sta vam to govori????
sve dolazi na svoje polako,kao sto sam govorio-NICIJA NE GORI DO ZORE!!!

KK

pre 18 godina

Kao i obicno demagogija ne dobija utakmice. Partizanovi navijaci nikako da shvate da ih rukovodstvo vec godinama vara pricajuci o dominantnom timu koji imaju bar za prostore SiCG. Stvarnost je medjutim sasvim drugacija. Neka se zamisle kako su do sada dobijali utakmice i zbog cega su na dnu dna Evrope.
Sta su sve navijaci izjavljivali pre utakmice, da ti se smuci. Sada to sve treba da pokusaju noseci Duleta na ramenima kao i do sada. Partizan - to je Vujosevic. A nekada bio veliki tim...

nesa

pre 18 godina

Svaka cast Zvezdi na pobedi, mi cemo imati jos dosta prilike da se revansiramo zasad smo 1-1 od mogucih 7 utakmica. Jako losa igra narocito Perovica i Pekovica, Kamings jos nije uigran kao i Smiljanic, dok mi nije jasno zasto Bogdanovic koji je odlicno krenuo nije dobio vise vremena u igri. Ipak ne treba se puno nervirati nas cilj je titula i to cemo i uzeti. Samo bih voleo da znam koga ce Sakota od Zvezdinih igraca da vodi u Japan na SP, posto jedini koji je nesto pokazao sinoc a moze da igra za nas Gurovic je rekao da je zavrsio sa reprezentacijom. Henderson Obenon - USA, Raicevic Milosevic-Grcka, Antic-Makedonija.
Sakota sa strancima da juri nase trofeje, a onda ce sa Partizanovim igracima da juri trofeje za nasu zemlju, a da mu je toliko stalo do napretka nase kosarke probao bi i on da napravi bar 1 igraca ali za nasu reprezentaciju. Ili ce to za njega da radi ljuti rival Dule Vujosevic.

Petar Popovic

pre 18 godina

Čestitke Zvezdi i treneru Šakoti! Drago mi je da je jedan temeljit stručnjak, sklon šahovskoj pripremi utakmica izabran za selektora. Posle odgledanog samo drugog poluvremena (nigde u štampi i na netu nije pisalo da će Partizan i Zvezda igrati od 17 i 30. Kakva košarkaška organizacija takva i poseta turniru i ostale nedorečenosti), bilo mi je jasno da su samo neočekivane solo deonice nekog od crno belih nada mogle doneti preokret. Sve je bilo predviđeno i sve je išlo ka neumitnom kraju i porazu Partizana. Petorka bez centara koja je počela treću četvrtinu-bila je prava poslastica za Šakotu. Kasniji Vujoševićevi trzaji su dočekivani takvim bekhend paralalama da cenjeni Dule nije mogao ništa. Svesrdnu pomoć sunovratu Partizana dao je Milojević. Preuzimao je odgovornost i onda kad to nije trebalo a nije ni moralo. Posle jednog od kamikaza ulaza Milojevića, usledio je napad Zvezde i trojka O Benona, tik pored u teren postavljenog Vujoševića,(nešto kao Step prošle godine ali za nas) sa nekih 10-tak metara. Inače sve do dva minuta pred kraj, Partizan nije odbranio nijedan napad ako ne računamo faulove i slobodna bacanja.
Kup je izgubljen ali je surovi čas košarke održan. Vujošević u prvoj klupi, verovatno je shvatio o čemu se radi. Ovako je nekad SSSR, posle nekoliko godina dominacije Zlatnih Dečaka uzvratio. Čvrsto i koncentrisano. Bez prava na pomisao na pobedu. Od samounižavajućih najava (Partizan je favorit itd itd) do žestoke i vrlo organizovane fleksibilne odbrane oko Milojevića kao centra Partizanovog sunčevog sistema. U jednoj Nušićevoj knjizi koje tretira školski period glavnog junaka, dečaci po nalogu učitelja pokušavaju da ispred table okretanjem oko sebe i oko ''Sunca'' predstave sunčev sistem.Normalno svi su završili na zadnjicama uz ciku celog razreda Večeras je Milojević bio Sunce (a možda i Vujošević) a ostali igrači - planete iz Nušićevog sunčevog sistema...
Gore glavu - biće bolje. Ovo je tek početak ovogodišnjih obračuna.
Pozdrav Zvezdasici iz Zemuna.

Mr Q

Nije za reprezentaciju

pre 18 godina

Kao veliki ljubitelj košarke i simpatizer Partizana, moram da pohvalim Tripkovića za korektno i fer ponašanje posle utakmice na kojoj je on i jedini dobro igrao u Partizanu. Svojim ponašanjem i izjavama pokazao je da je izrastao u velikog igrača i vrhunskog asa za razliku od jednog drugog u medijima izvikanog igrača Milojevića bez koga inače Partizan mnogo bolje igra. Tripković je zaslužio bolju sredinu od one u kojoj se dopušta kapitenu da onako omalovažavajućim izjavama vredja novog selektora naše reprezentacije Šakotu govoreći dve laži. Prvo kako je ovo bilo po zakonu verovatnoće da je Zvezda morala jednom da pobedi, što uopšte nije istina i ružno je a drugu kako je on zaboravio kako izgleda izgubiti u derbijima. Evo prvo pre dve godine u Kupu a i prošle godine u Goodyear ligi sa Trifunovićem Zvezda je porazila Partizan. Tako da su njegove izjave smešne i nesportske i lažne. Pošto reprezentaciju TREBA PODMLADITI za JAPAN sasvim je LOGIČNO kada NE POŠTUJE novog selektora DA TO PODMLADJIVANJE POČNE OD NJEGA. Svojim karakterom NIJE ZASLUŽIO da bude u reprezentaciji. Kako će posle da saradjuje sa bivšim i sadašnjim Zvezdinim asovima, Rakočevićem, Gurovićem, Stojakovićem (koji je vatreni Zvezdaš i član Zvezdine skupštine) a možda će tu biti i Marko Jarić, takodje veliki Zvezdaš. Milojević je čovek sitnog klubaškog opredeljenja, sve je razočarao ponašanjem na utakmici sa Hemofarmom i ovde se pokazao u najgorem svetlu. Partizan će biti mnogo bolji bez njega i njegove mržnje. Sa reprezentacijom je završio !

Bajastrasni

pre 18 godina

Zasluzena pobeda Zvezde. Na pocetku drugog pluvremena posle 2 greske O'Benona, Gurovic prilazi Sakoti i iz gestikulacije se vidi da trazi da zameni O'Benona. Sakota klima glavom i ne preduzima nista, obojica ostaju u igri. Nedugo zatim, O'Benon resava utakmicu. Ako ni zbog cega drugog, pocecu Sakotu vise da cenim jer ima svoju filozofiju igre i drzi se toga. Ne dozvoljava da mu utakmicu vode igraci, sponzori, ni tate bumbari.

Partizanovi navijaci se zavaravaju izjavama da je kup nebitan, i da i corava koka ubode zrno. Ove godine, PARTIZAN JE U AGONIJI, a Zvezda je napravila solidan tim. Sakota je uspeo da nadje prostora i da smiri Hendersona i vrati Jeretina, tako da sad ima dve razlicite, ali podjednako korisne opcijue u organizaciji igre. Za razliku od toga, Partizan ima pleja koji je dosao pre dve nedelje (!!!) a menja ga Pera Bozic, koji nikada u svojoj karijeri, pre nego sto je dosao u Partizan nije igrao pleja. Pa to je kao kad bi mene stavili da vozim formulu 1 samo zato sto mogu da stanem u kokpit. Partizan je najslabiji na najvaznijim pozicijama u timu, a to su 1 i 5. Ni zvezda nema neku dominantnu peticu, ali su zato na pleju dva koplja bolji. To se videlo i sinoc, u organizaciji napada.

Partizan tone sve dublje. Nikada kao ove godine nije bilo toliko ubedljivih poraza, katastrofa od preko 20 i 30 razlke. Sve i da se zaboravi Evroliga, setite se bruke protiv Sirokog, a narocito Hemofarma.

Sadasnja uprava je dovela klub na rub propasti. Todoric i Vujosevic su oterali neke bitne ljude, i Partizan cele sezone nema generalnog sponzora. Pokusavaju da bez para dovedu neke propale igrace koji niko vise nece, koji bi u Partizanu igrali za dres i patike, samo da im malo skoci cena za sledecu godinu. Neverovatno da su otpustili Loncara i umesto njega doveli Smiljanica, i da on jos igra poslednjih 5 minuta, pa covek ne sme da pogleda na kos. Ne razumem kako Partizan uspe da od svih stranaca na nasem trzistu kupi najgorega. Luka veze 2 trojke u prvoj cetvrtini, i onda se hladi 10 minuta da bi se napravilo mesta za nervoznog Suputa, kome se na silu popravlja statistika jer treba da se proda na kraju godine. Onaj Perovic je najveci promasaj Partizana. Iskreno se nadam da Sakota ne racuna na procenat od prodaje Perovica, i da ga nece zvati u reprezentaciju, samo da bi mu skocila cena.

www

pre 18 godina

sta reci osim da smo ih razbili...da smo malo bolje sutirali bacanja i trojke pa pobeda ubedljiva....a o sudjenju da ne pricam onom milojevicu se sudi sve i svasta...

Teoreticar analiticar,

pre 18 godina

Neki ljudi na ovom nazovi forumu su neverovatni!" Radujte se i corava koka nabode zrno" su cuveni komentari koje slusamo svaki put kada Zvezda pobedi Partizan. A realnost je malo drugacija i rapidno se menja... Zvezda je odigrala tekmu sa pola mogucnosti, teorije da ne mogu bolje su van pameti. U stvarnosti, Partizan vishe nema sta da ponudi! Kamings ne moze sam, Smiljanic je cist promasaj. Bez para, mogucnosti da se jos neko dovede, taj tim moze samo da ocekuje poene od Milojevica. Ali da li mislite svi vi da on moze da daje po 40 poena po utakmici? Tripkovic zavisi od drugih, Bogdanovic je odlican igrac, ali bez srca. Zvezda se tek uigrava, gro tima koji sada nosi teret je ovde tek par meseci. To je cinjenica. Od ovih koji su izneli derbi novi su Gurovic,O Benon, Antic i Raicevic. Dakle, tu su starosedeoci samo Henderson i Jeretin! Bolje razmisljajte o tome da za par meseci ostajete bez Milojevica, Suputa bez obestecenja dok ce neko od Perovica, Bogdanovica i Tripkovica sigurno morati da ide jer nema zute banke. Neki kazu Zvezda od drzavnih para! A sta cemo sa time sto Partizan nema generalnog sponzora? Pa nisu valhjda ovi iz Zvezde krivi sto Partizan ne moze da nadje sponzora. Kada je Silobad sportski direktor onda nemamo o cemu da pricamo... A da kup nije bitan, pa Duletu nije bitna ni Evroliga, nije ni Gudjerliga, ni kup... Najvaznija je titula u domacem prvenstvu koja donosi u konkretnom slucaju 2-12 u Evroligi i nedostatak sponzora i para.

kobac

pre 18 godina

Kad ce ovi lozaci shvatiti,da nas kup ne zanima,da dule jednostavno nije hteo da zamara igrace i da je malo krio karte pred play-of,jer u zvezdi jedino sto valja je trener...peta titula se smesi...

strasno

pre 18 godina

Citam ovo i ne mogu da verujem. Lozite se kao da ste osvojili euroligu. Pa setite se malo, poslednjih 5 godina partizan pada u igri u otprilike ovo vreme, gubi kup, i pocinje postepeno da igra sve bolje i bolje da bi formu na vrhunac doveo na pocetku play-offa. Tako da, smirite se malo, ovo je tek zagrevanje, a u play-offu cemo videti ko je zaista bolji, da li je, kao sto vi kazete, partizan propao. Samo pazite da vas hemomafarm ne razbije u kupu, a posle i u razigravanju kao pre dve godine.:)

Pop

pre 18 godina

Svih ovih godina, Partizan se ponasa kao neko ko stoji ispred vas u redu i nece da se pomeri napred. Ako neko toliko zeli titulu koja ih vodi u evroligu, onda ima obavezu da ucini korak dalje i da u toj ligi pokusa da postigne sto vise (u skladu sa mogucnostima, naravno). Medjutim, Partizan kao da ima samo jednu misiju a to je da Zvezdi, Hemofarmu, FMP-u pokvari planove. Zalosno je sto je to za mnoge na ovom forumu dovoljan razlog za zadovoljstvo. Ispadanje iz kupa nije tragedija, pogledajte kup Hrvatske (ispala Cibona), Spanije (ispali Real,Barcelona) ili Italije (ispali Benetton,Climamio,Armani) ali jeste tragedija kosarka koju demonstrira Partizan vec 5 godina. Nemastovita, spora i dosadna igra. Partizanovi igraci rade kosarku, oni je ne igraju. To sto Vujosevic moze uvek da nadje razloge poraza (lose branjenje pick'n roll-a, sudije, trla baba lan) ne oslobadja ga odgovornosti za rezultate. Nije on tu da pravi mlade igrace i da tako skida sa sebe odgovornost, nego da pravi rezultate. Inace, svako moze biti trener. Jednostavno izvedite kadete na teren i kazite kako pravite ekipu za buducnost. Nista lakse.

Atina 2004

pre 18 godina

Procitao sam par izvanrednih izjava. Super je ono, tipa "Sakota nema koga iz Zvezde da uvrsti u reprezentaciju". Sta, a Kari Pesic bi doveo Marka Tuseka ili Aleksa Rigetija iz Lotomatike da igraju za Srbiju i Crnu Goru?!
Ipak, bez premca je tvrdnja da ce Partizan sigurno uzeti titulu??? Rodjaci, jel` to neka dojava? Osamsto soma jura u leru kod Centro banke, bez premca najgroznije partije u Evroligi, katastrofa od Hemofarma usred Pionira u Guma ligi, prvi trofej (Kup) pa-pa, bez sponzora (uspesni zele da ih reklamiraju uspesni)... E, ako vam je dojavio Juras, to je vec nesto drugo.

Slobodan Mitrovic

pre 18 godina

Izvanredno. Najbolja partija zvezde posle pobede u ULEB kupu u francuskoj. Igraci deluju sve sigurnije. Mislim da je zvezda sve bliza Evroligi... Bravo za Sakotu. Bravo za Zvezdu. Ovo je korak ka prvom od moguca cetiri trofeja ove godine. Partizan u potpunom padu. Ocekivano. I ne mogu vise...

STEFAN

pre 18 godina

STO SE SAD GROBARI NE HVALITE VASIM PULENIMA, TOLIKO STE SE HVALILI POBEDOM U GUMA LIGI DA STE ZABORAVILI DA JE ZUCKO JEDAN!!!!! JOS JEDNA LEKCIJA IZ NAVIJANJA!!!!!

Иван-Ниш

pre 18 godina

Заслужена победа Звезде. Партизан је очајно играо и осим Трипковића и донекле Богдановића сви су подбацили. Видело се на 5 разлике у трећој четвртини да Партизан не може да стигне предност јер је одиграо без душе.
Посебно бих као катастрофалну оценио игру Камингса који од доласка у Партизан још ништа није показао, па уместо да као плејмејкер води екипу, сви остали у екипи морају да крпе његове грешке.
Звездини странци су били одлучујући фактор у победи.
Што се тиче титуле, она остаје Партизану јер Партизан никад не игра лоше у континуитету против наших клубова.

bvg

pre 18 godina

Partizan zaista ove godine ima slab tim, pa nema potrebe za euforijom. Jeste da smo ih pobedili gotovo rutinski, ali po meni ne treba pridavati neki znacaj toj pobedi zato sto su osim Milojevica, Tripkovica i donekle Bogdanovica i Suputa svi ostali prosecni, cak i ispodprosecni igraci. Mislim da cemo ih ove godine dobiti na svim sledecim utakmicama (ako bude prilike) i da ce one i pomalo izgubiti karakter derbija. Zato bez euforije, gledaoci se nisu stigli ni izbervirati. Rutinska pobeda, cini mi se da je bilo teze protiv tih "Heliosa" i sl.

navijac

pre 18 godina

Da li neko obraca paznju na ponasanje Vujosevica,kako se dere na igrace,kako gestikulira?Ako Partizan stvarno ima ambicija da bude ozbiljna evropska ekipa onda takvom ponasanju nema mesta

Urosh

pre 18 godina

Cujes li ti sebe? Pa moramo da vas pustimo jer vam je trener selektor reprezentacije a i nama je dosta i prvenstvo! kakva vasha evroliga pa vi se palite kad pobedite Bugare ili Holandjane! od kad oni igraju basket meni nije jasno ali ajde. a videcemo se u play off-u pa kad opet pukne bruka ucutacete jednom zauvek kad vas klinci oderu sa 50 razlike. toliko o tome!

PARTIZAN SHAMPION

pre 18 godina

Zasluzena pobeda zvezde, koja je bila borbenija, zivlja, agresivnija i nadahnutija, a i sve ih je htelo. Partizan slab, kilav, metiljav, bez ideje. Igrao je dobro samo u prvoj cetvrtini. Posle, katastrofa. Prosecni su bili samo Tripko i Miloje, ostali-tuga, nemocni. Ali dobro, i corava koka ponekad pogodi zrno. Bilo kako bilo, bice opet

Branko Rakicevic

pre 18 godina

Ocigledna razlika u kvalitetu .Pritom mislim na igrace sa klupe,sto znaci da zvezda ima rutinski dve podjednake petorke,tako da je Sakota na slatkim mukama....

Lazar

pre 18 godina

Partizan kup nije na prvom mestu, sto se videlo i veceras. Zna se kakav je osecaj osvijiti prvenstvo. Partizan je izgubio bitku ali ne i rat. Ima vremena ceracemo se mi jos. Zvezda bolje od ove igre ne moze da prikaze, dok Partizan moze jako jako vise. I videce se to na kraju sezone.

Nikola

pre 18 godina

Sramota za Partizan da izgubi od zvezde, ali cuda se ponekad i desavaju. Slab dan za igrace Partizana, ali idemo dalje... Titula je izgleda sigurno opet Partizanova...

Zvezdas

pre 18 godina

Samo me zanima da li Vujosevic ima bilo kakav licni kontakt sa roditeljima i rodbinom svojih igraca, i da li je ikada upoznao i pogledao u oci sve te ljude (pogotovo majke) koje u toku utakmice opsuje i po tridesetak puta! Ponasanje tog coveka je sramota za svakog ko se bavi sportom ili ga samo gleda preko TV-a.
Inace nama bi bilo bolje da se ne zanosimo pricama o 4 trofeja ove sezone i da posle kupa sutra sve okrenemo ka osvajanju domace titule i tako na laksi nacin izborimo Evroligu (lakse nego preko Uleb kupa).
Sutra svi u Pionir!!!

Zoran

pre 18 godina

Dule ce da stvara igrace, a Sakota da uz pomoc drzavnih para kupio legiju stranaca. A onda ce kao selektor Dsa uletovim klincima, da vraca ono sto su CZ deca (Jaric, Rakocevic i Radmoanovic) upropastili
U isto vreme ce njegovi grci na celu sa sinom da igraju za druge drzave.
Molim ove iz CZ da obavesti Gurovica da igraci iz njegove generacije su napolju ili su prestali da igraju, dok on ovde pravi cirkus.

mirko

pre 18 godina

Veceras ste dobili potpuno nebitnu utakmicu i odmah se dizete i dovodite u pitanje kvalitet igraca Partizana pa nemojte o tome kad u svojim redovima imate Cedu, Vujadina, Gorana, Peru... Uzgred kad ste zadnji put osvojili titulu?

mail

pre 18 godina

Antic je fenomenalno gradio kos i mislim da je potpuno svojom igrom iznenadio grobare. Cudi me samo ona sudijska greska, dosudjen aut za Partizan, kada je Antic dobio loptu u kontri, a Bozic ga nepravilnim dzudo zahvatom oborio na parket.

Ks-

pre 18 godina

PA,dobro,i Zvezda mora jednom da pobedi.NIje nista strasno,jer Partizan i ove sezone uzima titulu.Zvezda je odigrala skoro najbolje sto je znala,a to ne moze da ponovi svaku put.Bez obzira na to,Partizan mora da napravi neke promene od sledece sezone,jer ocigledno je da ovi klinci osim Pekovica i Tripkovica nisu dovoljno kvalitetni.

sasa

pre 18 godina

Eto sad..zvezda ove godine uzima duplu ako ne i trosruku titulu..Sad ce Vujosevic sigurno reci kako je"Uigravao ekipu za domacu ligu a ne za kup..Pa da vidimo kakve su bile sudije,te igraci nisu dovoljno motivisani",...101 izgovor Vujosevic...Otpocetka sezone vec se javljam i uporno tvrdim da zvezda ove godine uzima titulu dok partiz jos da uigrava ekipu..Taj Vujosevic je stvarno bez ikakvog srama i karaktera i oterace Partizan na dno...Nikad nece on dati ostavku jer mu ponos i nadmesnost to ne dozvoljava..Jeste primetili kako se ponasa tokom utakmice!! Svo ono deranje,mahanje rukama i urlanje..nervozan je jer zna da je pogresio i da nema nista od titule ove godine...Zvezda je izgledala mnogo bolje,sigurnije i uigranije...Vujosevic moze samo jos izgovora da pruzi ali titule ne...Sasa

cika srdjan

pre 18 godina

Pa naravno da je vaznije. Nismo mi ovde dosli da bismo pobedili Partizan, nego da bismo osvojili kup. Cini mi se da u nasoj igri ima jos dosta rezerve. Tu prvenstveno mislim na slobodna bacanja i trojke, sa kojima se bas i nismo proslavili, pa je zato i pored mnogo bolje igre, utakmica bila relativno neizvesna do kraja. Sakota nije mogao da odmori glavne igrace pred finale protiv, reklo bi se, daleko jaceg protivnika od Partizana. Sve u svemu, prva u nizu ovosezonskih pobeda nad komsijama, a narocito raduje sve bolja igra pod kosem.

manve

pre 18 godina

alo bre!!! spustite se malo na zemlju. i sami znate da ovaj kup nepretstavlja bukvalno nista. da nismo igrali sa zvezdom ja bi i ocekivao da izgubimo, ipak veliki je rizik igrati 3 dana uzastopno utakmice.

alexandar,dorcol

pre 18 godina

sta reci posle ovako divne veceri,fenomenalne hrabre igre,
kojoj cak nisu ni zasmetale opet sramotne odluke belosevica,jurasa i onog treceg...
da li znate da niko nije znao skoro do utakmice koje ce sudije biti delegirane za ovaj mec!
i na kraju su presudili da sudi sramotni par belosevic-juras koji je prosle godine drasticno ostetio zvezdu u 2 utakmici polufinala play-offa!!!
ako ste gledali utakmicu,nabrojacu vam 2 najdrasticnije tendenciozne odluke-pri faulu nad gurovicem dira se lopta sa obruca,a da ne pricam o situaciji
kada je pero antic gurnut nogom u reklame,svako normalan bi dosudio, namernu licnu gresku,ali oni sude aut za rakare...
stvarno jadno i bedno...
ali moram da pohvalim fantasticne G HENDERSONA,LARRY O`BANNONA i extra motivisanog GUROVICA i odlicnog u defaanzivi PERU ANTICA!!!
u ovoj utakmici je ZVEZDA bila realno bolja za 20razlike,ali sve ste videli!
fenomenalno navijanje zvezdinih navijaca je donelo ZVEZDI novo finale kupa i verovatno sam KUP!
mogu jos da kazem da se sve videlo veceras,ko kako igra,ko igra ``sporu,dosadnu i prevazidjenu``kosarku...
par komentara je bilo da nas zvezdasa nece biti veceras na komentarima,ja im svima kazem-
BILI SMO NA UTAKMICI,BODRILI SVIM SRCEM SVOJ KLUB,SLAVILI,i MI SMO TU!!!
a gde ste vi ``ekstraordinarni`` homeroljupci????
zar vam nije konacno jasno posle svega da ste se lozili i previse,ubedjivali sebe da ste toliko jaki!
a da vam nije milojevica i bezbroj realnih i nerealnih faulova nad njim,mogli bi da stavite katanac u taj vas klub!
ovo veceras je bilo samo malo vracanje za sve sto se ruzno radilo protiv zvezde od strane vas vecitih rivala!
i jos jedna stvar,da li ste videli kako GUROVIC izgara i gine za CRVENO-BELI DRES?!?
sta vam to govori????
sve dolazi na svoje polako,kao sto sam govorio-NICIJA NE GORI DO ZORE!!!

KK

pre 18 godina

Kao i obicno demagogija ne dobija utakmice. Partizanovi navijaci nikako da shvate da ih rukovodstvo vec godinama vara pricajuci o dominantnom timu koji imaju bar za prostore SiCG. Stvarnost je medjutim sasvim drugacija. Neka se zamisle kako su do sada dobijali utakmice i zbog cega su na dnu dna Evrope.
Sta su sve navijaci izjavljivali pre utakmice, da ti se smuci. Sada to sve treba da pokusaju noseci Duleta na ramenima kao i do sada. Partizan - to je Vujosevic. A nekada bio veliki tim...

nesa

pre 18 godina

Svaka cast Zvezdi na pobedi, mi cemo imati jos dosta prilike da se revansiramo zasad smo 1-1 od mogucih 7 utakmica. Jako losa igra narocito Perovica i Pekovica, Kamings jos nije uigran kao i Smiljanic, dok mi nije jasno zasto Bogdanovic koji je odlicno krenuo nije dobio vise vremena u igri. Ipak ne treba se puno nervirati nas cilj je titula i to cemo i uzeti. Samo bih voleo da znam koga ce Sakota od Zvezdinih igraca da vodi u Japan na SP, posto jedini koji je nesto pokazao sinoc a moze da igra za nas Gurovic je rekao da je zavrsio sa reprezentacijom. Henderson Obenon - USA, Raicevic Milosevic-Grcka, Antic-Makedonija.
Sakota sa strancima da juri nase trofeje, a onda ce sa Partizanovim igracima da juri trofeje za nasu zemlju, a da mu je toliko stalo do napretka nase kosarke probao bi i on da napravi bar 1 igraca ali za nasu reprezentaciju. Ili ce to za njega da radi ljuti rival Dule Vujosevic.

Petar Popovic

pre 18 godina

Čestitke Zvezdi i treneru Šakoti! Drago mi je da je jedan temeljit stručnjak, sklon šahovskoj pripremi utakmica izabran za selektora. Posle odgledanog samo drugog poluvremena (nigde u štampi i na netu nije pisalo da će Partizan i Zvezda igrati od 17 i 30. Kakva košarkaška organizacija takva i poseta turniru i ostale nedorečenosti), bilo mi je jasno da su samo neočekivane solo deonice nekog od crno belih nada mogle doneti preokret. Sve je bilo predviđeno i sve je išlo ka neumitnom kraju i porazu Partizana. Petorka bez centara koja je počela treću četvrtinu-bila je prava poslastica za Šakotu. Kasniji Vujoševićevi trzaji su dočekivani takvim bekhend paralalama da cenjeni Dule nije mogao ništa. Svesrdnu pomoć sunovratu Partizana dao je Milojević. Preuzimao je odgovornost i onda kad to nije trebalo a nije ni moralo. Posle jednog od kamikaza ulaza Milojevića, usledio je napad Zvezde i trojka O Benona, tik pored u teren postavljenog Vujoševića,(nešto kao Step prošle godine ali za nas) sa nekih 10-tak metara. Inače sve do dva minuta pred kraj, Partizan nije odbranio nijedan napad ako ne računamo faulove i slobodna bacanja.
Kup je izgubljen ali je surovi čas košarke održan. Vujošević u prvoj klupi, verovatno je shvatio o čemu se radi. Ovako je nekad SSSR, posle nekoliko godina dominacije Zlatnih Dečaka uzvratio. Čvrsto i koncentrisano. Bez prava na pomisao na pobedu. Od samounižavajućih najava (Partizan je favorit itd itd) do žestoke i vrlo organizovane fleksibilne odbrane oko Milojevića kao centra Partizanovog sunčevog sistema. U jednoj Nušićevoj knjizi koje tretira školski period glavnog junaka, dečaci po nalogu učitelja pokušavaju da ispred table okretanjem oko sebe i oko ''Sunca'' predstave sunčev sistem.Normalno svi su završili na zadnjicama uz ciku celog razreda Večeras je Milojević bio Sunce (a možda i Vujošević) a ostali igrači - planete iz Nušićevog sunčevog sistema...
Gore glavu - biće bolje. Ovo je tek početak ovogodišnjih obračuna.
Pozdrav Zvezdasici iz Zemuna.

Mr Q

Nije za reprezentaciju

pre 18 godina

Kao veliki ljubitelj košarke i simpatizer Partizana, moram da pohvalim Tripkovića za korektno i fer ponašanje posle utakmice na kojoj je on i jedini dobro igrao u Partizanu. Svojim ponašanjem i izjavama pokazao je da je izrastao u velikog igrača i vrhunskog asa za razliku od jednog drugog u medijima izvikanog igrača Milojevića bez koga inače Partizan mnogo bolje igra. Tripković je zaslužio bolju sredinu od one u kojoj se dopušta kapitenu da onako omalovažavajućim izjavama vredja novog selektora naše reprezentacije Šakotu govoreći dve laži. Prvo kako je ovo bilo po zakonu verovatnoće da je Zvezda morala jednom da pobedi, što uopšte nije istina i ružno je a drugu kako je on zaboravio kako izgleda izgubiti u derbijima. Evo prvo pre dve godine u Kupu a i prošle godine u Goodyear ligi sa Trifunovićem Zvezda je porazila Partizan. Tako da su njegove izjave smešne i nesportske i lažne. Pošto reprezentaciju TREBA PODMLADITI za JAPAN sasvim je LOGIČNO kada NE POŠTUJE novog selektora DA TO PODMLADJIVANJE POČNE OD NJEGA. Svojim karakterom NIJE ZASLUŽIO da bude u reprezentaciji. Kako će posle da saradjuje sa bivšim i sadašnjim Zvezdinim asovima, Rakočevićem, Gurovićem, Stojakovićem (koji je vatreni Zvezdaš i član Zvezdine skupštine) a možda će tu biti i Marko Jarić, takodje veliki Zvezdaš. Milojević je čovek sitnog klubaškog opredeljenja, sve je razočarao ponašanjem na utakmici sa Hemofarmom i ovde se pokazao u najgorem svetlu. Partizan će biti mnogo bolji bez njega i njegove mržnje. Sa reprezentacijom je završio !

Bajastrasni

pre 18 godina

Zasluzena pobeda Zvezde. Na pocetku drugog pluvremena posle 2 greske O'Benona, Gurovic prilazi Sakoti i iz gestikulacije se vidi da trazi da zameni O'Benona. Sakota klima glavom i ne preduzima nista, obojica ostaju u igri. Nedugo zatim, O'Benon resava utakmicu. Ako ni zbog cega drugog, pocecu Sakotu vise da cenim jer ima svoju filozofiju igre i drzi se toga. Ne dozvoljava da mu utakmicu vode igraci, sponzori, ni tate bumbari.

Partizanovi navijaci se zavaravaju izjavama da je kup nebitan, i da i corava koka ubode zrno. Ove godine, PARTIZAN JE U AGONIJI, a Zvezda je napravila solidan tim. Sakota je uspeo da nadje prostora i da smiri Hendersona i vrati Jeretina, tako da sad ima dve razlicite, ali podjednako korisne opcijue u organizaciji igre. Za razliku od toga, Partizan ima pleja koji je dosao pre dve nedelje (!!!) a menja ga Pera Bozic, koji nikada u svojoj karijeri, pre nego sto je dosao u Partizan nije igrao pleja. Pa to je kao kad bi mene stavili da vozim formulu 1 samo zato sto mogu da stanem u kokpit. Partizan je najslabiji na najvaznijim pozicijama u timu, a to su 1 i 5. Ni zvezda nema neku dominantnu peticu, ali su zato na pleju dva koplja bolji. To se videlo i sinoc, u organizaciji napada.

Partizan tone sve dublje. Nikada kao ove godine nije bilo toliko ubedljivih poraza, katastrofa od preko 20 i 30 razlke. Sve i da se zaboravi Evroliga, setite se bruke protiv Sirokog, a narocito Hemofarma.

Sadasnja uprava je dovela klub na rub propasti. Todoric i Vujosevic su oterali neke bitne ljude, i Partizan cele sezone nema generalnog sponzora. Pokusavaju da bez para dovedu neke propale igrace koji niko vise nece, koji bi u Partizanu igrali za dres i patike, samo da im malo skoci cena za sledecu godinu. Neverovatno da su otpustili Loncara i umesto njega doveli Smiljanica, i da on jos igra poslednjih 5 minuta, pa covek ne sme da pogleda na kos. Ne razumem kako Partizan uspe da od svih stranaca na nasem trzistu kupi najgorega. Luka veze 2 trojke u prvoj cetvrtini, i onda se hladi 10 minuta da bi se napravilo mesta za nervoznog Suputa, kome se na silu popravlja statistika jer treba da se proda na kraju godine. Onaj Perovic je najveci promasaj Partizana. Iskreno se nadam da Sakota ne racuna na procenat od prodaje Perovica, i da ga nece zvati u reprezentaciju, samo da bi mu skocila cena.

www

pre 18 godina

sta reci osim da smo ih razbili...da smo malo bolje sutirali bacanja i trojke pa pobeda ubedljiva....a o sudjenju da ne pricam onom milojevicu se sudi sve i svasta...

Teoreticar analiticar,

pre 18 godina

Neki ljudi na ovom nazovi forumu su neverovatni!" Radujte se i corava koka nabode zrno" su cuveni komentari koje slusamo svaki put kada Zvezda pobedi Partizan. A realnost je malo drugacija i rapidno se menja... Zvezda je odigrala tekmu sa pola mogucnosti, teorije da ne mogu bolje su van pameti. U stvarnosti, Partizan vishe nema sta da ponudi! Kamings ne moze sam, Smiljanic je cist promasaj. Bez para, mogucnosti da se jos neko dovede, taj tim moze samo da ocekuje poene od Milojevica. Ali da li mislite svi vi da on moze da daje po 40 poena po utakmici? Tripkovic zavisi od drugih, Bogdanovic je odlican igrac, ali bez srca. Zvezda se tek uigrava, gro tima koji sada nosi teret je ovde tek par meseci. To je cinjenica. Od ovih koji su izneli derbi novi su Gurovic,O Benon, Antic i Raicevic. Dakle, tu su starosedeoci samo Henderson i Jeretin! Bolje razmisljajte o tome da za par meseci ostajete bez Milojevica, Suputa bez obestecenja dok ce neko od Perovica, Bogdanovica i Tripkovica sigurno morati da ide jer nema zute banke. Neki kazu Zvezda od drzavnih para! A sta cemo sa time sto Partizan nema generalnog sponzora? Pa nisu valhjda ovi iz Zvezde krivi sto Partizan ne moze da nadje sponzora. Kada je Silobad sportski direktor onda nemamo o cemu da pricamo... A da kup nije bitan, pa Duletu nije bitna ni Evroliga, nije ni Gudjerliga, ni kup... Najvaznija je titula u domacem prvenstvu koja donosi u konkretnom slucaju 2-12 u Evroligi i nedostatak sponzora i para.

kobac

pre 18 godina

Kad ce ovi lozaci shvatiti,da nas kup ne zanima,da dule jednostavno nije hteo da zamara igrace i da je malo krio karte pred play-of,jer u zvezdi jedino sto valja je trener...peta titula se smesi...

strasno

pre 18 godina

Citam ovo i ne mogu da verujem. Lozite se kao da ste osvojili euroligu. Pa setite se malo, poslednjih 5 godina partizan pada u igri u otprilike ovo vreme, gubi kup, i pocinje postepeno da igra sve bolje i bolje da bi formu na vrhunac doveo na pocetku play-offa. Tako da, smirite se malo, ovo je tek zagrevanje, a u play-offu cemo videti ko je zaista bolji, da li je, kao sto vi kazete, partizan propao. Samo pazite da vas hemomafarm ne razbije u kupu, a posle i u razigravanju kao pre dve godine.:)

Pop

pre 18 godina

Svih ovih godina, Partizan se ponasa kao neko ko stoji ispred vas u redu i nece da se pomeri napred. Ako neko toliko zeli titulu koja ih vodi u evroligu, onda ima obavezu da ucini korak dalje i da u toj ligi pokusa da postigne sto vise (u skladu sa mogucnostima, naravno). Medjutim, Partizan kao da ima samo jednu misiju a to je da Zvezdi, Hemofarmu, FMP-u pokvari planove. Zalosno je sto je to za mnoge na ovom forumu dovoljan razlog za zadovoljstvo. Ispadanje iz kupa nije tragedija, pogledajte kup Hrvatske (ispala Cibona), Spanije (ispali Real,Barcelona) ili Italije (ispali Benetton,Climamio,Armani) ali jeste tragedija kosarka koju demonstrira Partizan vec 5 godina. Nemastovita, spora i dosadna igra. Partizanovi igraci rade kosarku, oni je ne igraju. To sto Vujosevic moze uvek da nadje razloge poraza (lose branjenje pick'n roll-a, sudije, trla baba lan) ne oslobadja ga odgovornosti za rezultate. Nije on tu da pravi mlade igrace i da tako skida sa sebe odgovornost, nego da pravi rezultate. Inace, svako moze biti trener. Jednostavno izvedite kadete na teren i kazite kako pravite ekipu za buducnost. Nista lakse.

Atina 2004

pre 18 godina

Procitao sam par izvanrednih izjava. Super je ono, tipa "Sakota nema koga iz Zvezde da uvrsti u reprezentaciju". Sta, a Kari Pesic bi doveo Marka Tuseka ili Aleksa Rigetija iz Lotomatike da igraju za Srbiju i Crnu Goru?!
Ipak, bez premca je tvrdnja da ce Partizan sigurno uzeti titulu??? Rodjaci, jel` to neka dojava? Osamsto soma jura u leru kod Centro banke, bez premca najgroznije partije u Evroligi, katastrofa od Hemofarma usred Pionira u Guma ligi, prvi trofej (Kup) pa-pa, bez sponzora (uspesni zele da ih reklamiraju uspesni)... E, ako vam je dojavio Juras, to je vec nesto drugo.