Košarka 61

Subota, 18.02.2006.

20:01

Zvezdi derbi i finale Kupa

Zvezdi derbi i finale Kupa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Дејан

pre 18 godina

@ Срђан

Партизан је до ове сезоне имао сасвим солидне странце за релативно мале паре (Хаус, Степ), зато што их је бирао и доводио Александар Џикић. Његов одлазак је довео Партизан у озбиљне проблеме. У коментару на вест да је Џикић преузео Атлас, написао сам, мало у шали мало у збиљи, ко ће сад да бира Дулету странце, али изгледа да је баш тако испало.

alexandar,dorcol

pre 18 godina

sta reci posle ovako divne veceri,fenomenalne hrabre igre,
kojoj cak nisu ni zasmetale opet sramotne odluke belosevica,jurasa i onog treceg...
da li znate da niko nije znao skoro do utakmice koje ce sudije biti delegirane za ovaj mec!
i na kraju su presudili da sudi sramotni par belosevic-juras koji je prosle godine drasticno ostetio zvezdu u 2 utakmici polufinala play-offa!!!
ako ste gledali utakmicu,nabrojacu vam 2 najdrasticnije tendenciozne odluke-pri faulu nad gurovicem dira se lopta sa obruca,a da ne pricam o situaciji
kada je pero antic gurnut nogom u reklame,svako normalan bi dosudio, namernu licnu gresku,ali oni sude aut za rakare...
stvarno jadno i bedno...
ali moram da pohvalim fantasticne G HENDERSONA,LARRY O`BANNONA i extra motivisanog GUROVICA i odlicnog u defaanzivi PERU ANTICA!!!
u ovoj utakmici je ZVEZDA bila realno bolja za 20razlike,ali sve ste videli!
fenomenalno navijanje zvezdinih navijaca je donelo ZVEZDI novo finale kupa i verovatno sam KUP!
mogu jos da kazem da se sve videlo veceras,ko kako igra,ko igra ``sporu,dosadnu i prevazidjenu``kosarku...
par komentara je bilo da nas zvezdasa nece biti veceras na komentarima,ja im svima kazem-
BILI SMO NA UTAKMICI,BODRILI SVIM SRCEM SVOJ KLUB,SLAVILI,i MI SMO TU!!!
a gde ste vi ``ekstraordinarni`` homeroljupci????
zar vam nije konacno jasno posle svega da ste se lozili i previse,ubedjivali sebe da ste toliko jaki!
a da vam nije milojevica i bezbroj realnih i nerealnih faulova nad njim,mogli bi da stavite katanac u taj vas klub!
ovo veceras je bilo samo malo vracanje za sve sto se ruzno radilo protiv zvezde od strane vas vecitih rivala!
i jos jedna stvar,da li ste videli kako GUROVIC izgara i gine za CRVENO-BELI DRES?!?
sta vam to govori????
sve dolazi na svoje polako,kao sto sam govorio-NICIJA NE GORI DO ZORE!!!

Srdjan

pre 18 godina

Stefane,za ovo Srbi Jadran HN ti svaka cast,ali zaista!Nije ovde mesto da se pominje,ali Jadran sigurno i uzima titulu!A ti Deki,ako ti je Dule Vujosevic strani drzavljanin pa ti stvarno treba da se zapitas na kojoj planeti zivis!Da nije mozda i Sakota stranac?
A sto se same utakmice tice,Zvezda je bila bolja i zasluzeno pobedila,potpuno zasluzeno.To sto Dule izuzimajuci Hausa nikad nije uspeo da nadje adekvatno pojacanje iz inostranstva to je druga prica...Cinjenica je da Zvezda ima dobre strance,ali i oni su kosarkasi!!!...koji ce nam nadam se doneti kup a posle ako Bog da i titulu.Ma sto se mene tice,titulu nek uzme i neko drugi,Masinac,Buducnost,Hemofarm,FMP,ne mora Zvezda,samo da ne uzme Partizan jer je blamiranja u EL vise dosta.

Lerby

pre 18 godina

Kao prvo: čestitke igračima i stručnom štabu. Disciplinovana, strpljiva i pre svega, kolektivna igra je donela rezultat. Igrali smo brže i bolje u odbrani, pa smo sveli čiste šuteve protivnika na podnošljivu meru, uz dosta pametnih i pravovremenih faulova. Niski igrači znatno brži i konkretniji od protivničkih, a i pod košem je situacija bila veoma dobra. Mislim da svi mi koji se javljamo manje-više redovno, konačno možemo da budemo zadovoljni načinom na koji je Šakota "delio" minutažu igračima. Svako je dobio "parče" ili "komad" koji mu otprilike pripada. Izuzimam Dragojlovića zbog povrede i Miloševića i Markovića, ali su oni malo drugačija priča pa ne bih ovom prilikom...
Pojedinačno: Radivojević i Jeretin sa tri uzastopne ukradene lopte su doneli razliku koja nas je održala do kraja (njojzi hvala). Jeretin je dobro probijao, bilo je i asistencija ali i stare "boljke": slobodna bacanja, dva dalekometna ishitrena pomašaja za 3 poena i par čistih "dodavanja" protivniku u šake. Ako prestane sa tim nasumičnim i "telepatskim" dodavanjima biće i više radosti za sve nas. Večeras nas to nije koštalo jer je protivnik bio još gori pa mu opraštamo.
Gurović skroman u prvom i veoma dobar u drugom delu. I njemu bacanja nisu nešto išla. Vitkovac solidan. Odradio je svoje u odbrani, pametni prekršaji i nekoliko poena. Raičević i Mišanović dosta dobri, naročito u odbrani. Dragojlović i Milošević epizodisti, pa nisu ni "ušli" u utisak. G me sve više iznenađuje. Ne zbog, nesumnjivo, dosta dobre, već zbog timske i zrele igre. Njegov kvalitet mi nikad nije bio sporan, ali glupiranja i neozbiljnost jesu. Toga je sve manje u poslednje vreme i to, čini mi se, iz dva razloga: Šakota je dobio bitku u kojoj je, do skoro, bilo dosta "varničenja" između njih dvojice, pa i čestih "hlađenja" na klupi. I drugo, ove godine igra play-a, pa kao igrač koji "voli" loptu i ima je dosta u posedu. Time su i njegova gramzivost, želja za samoisticanjem i usmerenost ka šutu prilično ublažene. To najbolje ilustruju utakmice koje su o nečemu i odlučivale: obe protiv Lukoil-a i ova u Kupu. Larry: odličan u napadu, nekoliko veoma teških pogođenih šuteva u drugom delu, trojke 80% (4-5). Čak je bio dosta dobar u segmentu igre gde se baš i ne proslavlja – odbrani. Malo me je neprijatno iznenadio sa linije slobodnih bacanja, ali ona trojka sa 9 metara pri isteku vremena i lomljenju rezultata sve baca u zaborav. I na kraju, zbog šlaga na torti (inače zaslužuje početak)-Antić. Dobio je bitku pod košem uz svesrdnu asistenciju Raičevića, Mišanovića i Gurovića. Odličan pod oba koša, pokupio je dosta lopti, poentirao (čak i trojka), blokada na 6,25. Upravo je on karika koja nam je nedostajala u prvom delu sezone. Dobar šut, visina i snaga.
Očekujem pobedu u finalu iako je protivnik teži i ozbiljniji (tamo se tačno zna ko šta radi, pa nećete videti, za razliku od polufinala, da, recimo, Stefanović izigrava play-a i vodi loptu od koša do koša i ispucava se za 3 poena ili pravi smešne bekovske ulaze).
Izvinjavam se zbog ovih "sabranih dela" i obećavam da ću sledeći put biti mnogo, mnogo kraći.
Napred Zvezdo!

deki pfc

pre 18 godina

ej cigani, lakše malo. pa dobili ste večeras- svaka čast. al nešto se ne sjećam da se često radujete u košarci protiv nas. što bi se reklo "i ćorava koka zrno ubode". mislim da je vrijeme da se vujošević povuče. dule, svaka ti čast za rezultate i uspjehe al mislim da je došlo vrijeme da odeš. jednostavno je došlo do zasićenja u ekipi, a šta vrijedi titula kada u evropi ne možemo ništa. i još nešto, razumijem motiv gurovića al nemoj da pretjeruješ. ispadaš smiješan čovječe. navlačiš gnijev ljudi na sebe bez potrebe. pozdrav za sve grobare

Mika Lirika

pre 18 godina

Lepo neko ovde napisao da je za sve potrebno vreme. Potrebno je vreme da se vidi da Sakota ozbiljno radi sa ovom ekipom, ali potrebno je vreme i da se vidi da u Partizanu ne moze sve oko mIlojevica. Da se ne lazemo, Tripkovic igra sve pomocu blokova, dribling mu je slab, Milojevic je juce protiv Buducnosti nepotrebno na parketu igrao 35 minuta, iako je bilo izvesno vec u 30.minutu da je kraj. Bogdanovic je pogodio dve trojke, ali kada je postalo cupavo nigde ga naravno nije bilo. Suput van utakmice, Kamings usamljen na pleju. Dule je ponovo pogresio sa izborom beka(mislim na Smiljanica)i to je data adut karta Zvezdi i Hemofarmu za Superligu. Para nema to ceo grad zna,a nema vishe ni mogucnosti za zamenu igraca jer su vec 4 igraca promenjena u rosteru sve sa nesrecnim Edvardsom. Kako to majku mu da Partizan kao cetvorostruki sampion nema generalnog sponzora? E sa svim tim problemima, moze neshto da pije vodu 2-3 do 4 meseca, posle toga sve izlazi na videlo, Koliko igraca je bilo u rotaciji Duleta Vujoshevica veceras? Zvezda raspolozena, motivisana, i ne bas precizna i u najboljem izdanju. U tome i jeste fora. Zvezda ima prostor za dalji napredak, Zvezda ima mesto za jos jednog igraca, Zvezda ima kesha i sto je najvaznije Zvezda ima ozbiljnog trenera. Mislite da je isto kada Belosevic,Vojinovic,Juras i ekipa treba da prelome spornu odluku, a na jednoj strani Trifa ili Zmago, a na drugoj Dule. ILi Sakota? I to je razlika.ovaj nije doshao iz Grcke posle 15 godina da sluzi kao ikebana petoj nashtelovaoj tituli! Dosao je da je uzme!

silver surfer

pre 18 godina

Mislim da su se stvari samo okrenule u odnosu na prethodni derbi. Tu pre svega mislim na pristup utakmici. Prosli put lezernost i lazna samouverenost Zvezde ovaj put partizana uticali su i na ishode tih derbija.Zvezdina koncentirsanija igra a i veca zelja za pobedom su prevagnuli ovaj put. Medjutim, ne moze se reci da je Zvezda bolja ili da je to partizan. Izgleda da nas ocekuju zanimljive utakmice u nasoj ligi. Iako je basket los, za razliku od fudbala bar postoje jos neki timovi koji mogu da ustinu bodove vecitima.
Sudjenje nije bilo lose ali je u pojedinim momentima izgledalo da ce sudije uzeti stvar u svoje ruke. Licno mislim da je blokada Vitkovca nad Milojevicem bila cista. Imam utisak da se svaki kontakt nad Milojevicem sankcionise kao faul, ali da se svaki njegov kontakt na protivnickom igracu ne sankcionise. Razumem ja da on ima kredit, ali ne bi trebalo preterivati.
O`Benon je bio impresivan. Lakoca sa kojom igra je neverovatna. Ne zeli da se istakne vec igra za kolektiv. Cak mi se cini da je nekad nepravedno zapstavljen u napadu.
Ostaje da cekamo zavrsnicu naseg prvenstva i play-off, ali pre toga naravno, finale kupa.

mj

pre 18 godina

Sta se moze uz malo drzavnih para.Cz je zasluzeno pobedila, ali to ne znaci da ce osvojiti titulu.Partizan je ocajno igrao i to je razlog poraza

Dalila

pre 18 godina

Smešni su sledbenici Homera koji igra staru i sporu košarku! Kako sada odjednom Kup nije važan, spremamo se za prvenstvo. Pa tako je bilo na početku Evrolige da "nikome nećete biti lak zalogaj" pa su vas jeli u jednom zalogaju i POSLEDNJI ste od 24 ekipe sa 2 POBEDE, dakle iza Bamberga, Strazbura i Prokoma! Pa reče, Homer "kako ste gladni trofeja" a od večeras ni to nije važno! Tako će biti i sa prvebstvom. Nervozni ste partizani jer se fajront primakao. Vreme vam je da raznišljate šta ćete sledeče godine bez Milojevića i Šuputa koji su slobodni igrači. A i bez para...

zgazi ih sve......

pre 18 godina

EVO VAM PERO ANTIC!!!De ste sada grobari da ga kritikujete,larry je car,sta je bre grobari prpa jeli,neka neka tako i treba ovo je evropska crvena zvezda!!!ZVEZDO

Filip

pre 18 godina

Samo da se zna da Grobari nisu navijali u prvom poluvremenu zbog smrti Igora Cupica Bure.

Pozdrav svim delijama i vidimo se sutra u finalu protiv Hemofarma (dobio 8 razlike).

Zvezdo zgazi ih sve!!!!

Grobarka

pre 18 godina

Ok. pobedili ste,bili ste bolji veceras,cestitamo vam i to je to........Jedino je jadno to koliko se lozite?!Mozda je i razumljivo,eto desilo se i to pobedili ste Partizan u kosarci i odlepili od srece!Razume se!

Deki

pre 18 godina

Ej, SAS igrali smo sa mnogo stranih igrača kako te je Tegeltija naučio pošto je za vas i Igor Milošević stranac jer je pobegao iz zemlje od DV i sličnih ali nemamo bar STRANOG trenera odnosno državljanina Crne Gore koji je došao ovde u Beograd da srpskim parama plaća svoje eksperimente i uništava srpsku košarku!

Јанко Падињак

pre 18 godina

Ја сам гробар и ово браћо ништа не ваља. Дуле је поново погрешио. Онај Смиљанић нема везе, Лончар је бар знао да убоде пар тројки а овај дечко не сме да шутне ни када је сам као дух Хамлетовог оца. Камингс није нешто бољи од Брауна, бар за сада. Очигледно је да ове сезоне много шкрипи у клубу. Немамо спонзора, немамо пара, немамо више ни Клуб. Остао је само Дуле а он није довољан за све. Он не може ни да стигне да спреми екипу јер мора и да продаје играче, и да скушља паре. Докле тако. У Евролиги смо се обрукали, сада испадање из Купа а бојим се да ће овако да буде у првенству. Знам да су Цигани пуни пара да тамо се не зна ко има више пара, да их помаже држава али где су они наши спонзори - Поповић, па Ковачевић из Поште, па Павловић Јовица, па Горан Питић? Неко је њих отерао из Клуба а нове није довео. Црно нам се пише без имало белог!

Петар

pre 18 godina

ОВО ЈЕ КЛАСИЧНА КРАЂА СУДИЈА! ПА УБИЛИ СУ НАС. МИЛОЈА УОПШТЕ НЕ ПОШТУЈУ, ОНАЈ АНТИЋ ГА ЈЕ ШТИПАО И УДАРАО А НИШТА! ВИДИ СЕ ДА СУ ЦИГАНИ СВЕ УЗЕЛИ ДА САДА ИМАЈУ И СЕЛЕКТОРА (НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА СУ У ОВИ МЛАЂИ СЕЛЕКТОРИ ЦИГАНИ - КАРАЏИЋ И ПАВИЋЕВИЋ)И САДА НАС КРАДУ! СВЕ СЕ УРОТИЛИ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА КАКО БИ СЕ ДУШК0О ВУЈОШЕВИЋ, ОТАЦ МОДЕРНОГ ПАРТИЗАНА НАЈУРИО ИЗ НАШЕ КОШАРКЕ!

PARTIZAN SHAMPION

pre 18 godina

Au cigani, ala ste se raskokodakali. Pa dobro, i corava koka ponekad potrefi zrno, pa tako i vi. Veceras sta zasluzeno pobedili, jer ste igrali agresivnije, borbenije, a i sve vas je htelo. Ne zavaravajte se da ste bolji. Daleko ste vi iza Partizana, koji je veceras bio bezvoljan, metiljav, kilav i nikako da neko prelomi kad se moralo. Prosecni su bili samo Miloje i Tripko, a ostali katastrofa. Kod cigana, svi napaljeni. Ali dobro, i vama je jasno da ce opet biti

Space Jam

pre 18 godina

Ako pokušamo objektivno da upredimo kvalitete ekipa C.Zvezde i Partizana, C.Zvezda može da se osloni na 8 igrača, koji zadovoljavaju odredjeni vrednosni kriterijum a Partizan na 7. U Zvezdi bi to bili Henderson, Jeretin, O'Benon, Gurović, Raičević, Dragojlović, Antić i Mišanović, dok bi u Partizanu to bili Kamings, Tripković, Šuput, Bogdanović, Milojević, Perović i Peković. Tako gledajući nije čudno što je Zvezda trenutno u maloj prednosti, a treba imati u vidu i da je Partizan juče imao teži posao od C.Zvezde. U igri Partizana se naročito osetio nedostatak još jednog kvalitetnog pleja i taj nedostatak nisu mogli da nadoknade ni izvanredni Milojević i Tripković. Sve u svemu, Partizan je dobio domaći zadatak da pronadje još jednog kvalitetnog pleja ili će mu biti prilično teško da ponovi uspeh iz prethodne četiri sezone u domaćem prvenstvu.

amater

pre 18 godina

Pobeda čista kao suza.Ovo večeras je dokaz za tezu da kad smo mnogo bolji od protivnika ni sudije nam nemogu ništa .Inače sudijska trojka je spasila Homera od poniženja.
Derbi je prošao i treba se maksimalno koncentrisati na finale jer bez pobede u istom ovaj rezultat iz derbija gubi na specifičnoj težini.Zato DELIJE sutra svi u Pionir i maksimalna podrška našoj ZVEZDI!!!

tesko vama

pre 18 godina

Kakvo bre posteno sudjenje! Pa bilo je barem 5 ociglednih sudijskih gresaka na zvezdinu stetu!
Nije ni cudo sto Partizan prolazi u Evroligi onako kako prolazi. Ako mislite da podmicivanjem sudija i/ili pritiskom na njih cinite svom klubu uslugu onda se grdno varate.

Mr Q

pre 18 godina

Čestitke Zvezdi i treneru Šakoti! Drago mi je da je jedan temeljit stručnjak, sklon šahovskoj pripremi utakmica izabran za selektora. Posle odgledanog samo drugog poluvremena (nigde u štampi i na netu nije pisalo da će Partizan i Zvezda igrati od 17 i 30. Kakva košarkaška organizacija takva i poseta turniru i ostale nedorečenosti), bilo mi je jasno da su samo neočekivane solo deonice nekog od crno belih nada mogle doneti preokret. Sve je bilo predviđeno i sve je išlo ka neumitnom kraju i porazu Partizana. Petorka bez centara koja je počela treću četvrtinu-bila je prava poslastica za Šakotu. Kasniji Vujoševićevi trzaji su dočekivani takvim bekhend paralalama da cenjeni Dule nije mogao ništa. Svesrdnu pomoć sunovratu Partizana dao je Milojević. Preuzimao je odgovornost i onda kad to nije trebalo a nije ni moralo. Posle jednog od kamikaza ulaza Milojevića, usledio je napad Zvezde i trojka O Benona, tik pored u teren postavljenog Vujoševića,(nešto kao Step prošle godine ali za nas) sa nekih 10-tak metara. Inače sve do dva minuta pred kraj, Partizan nije odbranio nijedan napad ako ne računamo faulove i slobodna bacanja.
Kup je izgubljen ali je surovi čas košarke održan. Vujošević u prvoj klupi, verovatno je shvatio o čemu se radi. Ovako je nekad SSSR, posle nekoliko godina dominacije Zlatnih Dečaka uzvratio. Čvrsto i koncentrisano. Bez prava na pomisao na pobedu. Od samounižavajućih najava (Partizan je favorit itd itd) do žestoke i vrlo organizovane fleksibilne odbrane oko Milojevića kao centra Partizanovog sunčevog sistema. U jednoj Nušićevoj knjizi koje tretira školski period glavnog junaka, dečaci po nalogu učitelja pokušavaju da ispred table okretanjem oko sebe i oko ''Sunca'' predstave sunčev sistem.Normalno svi su završili na zadnjicama uz ciku celog razreda Večeras je Milojević bio Sunce (a možda i Vujošević) a ostali igrači - planete iz Nušićevog sunčevog sistema...
Gore glavu - biće bolje Ovo je tek početak ovogodišnjih obračuna.
Pozdrav Zvezdasici iz Zemuna.

Mr Q

partizan!ovac

pre 18 godina

jao tuzne li utakmice..skoro nisam gledao ruzniju utakmicu, doduse gledao sam samo kraj trece i pocetak cetvrte deonice... uf... homere unisti nas! glavni playovi su nam veseli miloje i neki etiopljanin sta li koji nema vise od 50 kg, a sto je najgore jos ne zna ni da trci...zvezdi svaka cast, sakota je napravio solidnu ekipu... zvezdasi zelim vam da sutra izgubite u finalu, ali da uzmete prevenstvo, da sledece godine idete u euroleague... sigorne cete napraviti bolji rezultat od bandita...red je da idete i vi malo... a da ... HOMERE MRS!!!MILOJE MRS!

Dusan CH

pre 18 godina

Svaka cast Zvezdo momci su odigrali super utakmicu a ´Jeretin je prelomio i odlucio utakmicu kasnije je jako dobrima O Benonu,Gurovicu,Peri.. ostalo samo da je privedu kraju.
Fantasticno odigrana odbrana mada je Milojevic bio dobar mislim da su ga dobro zaustavili jer nije uopste bio dominantan pod kosevima.

sas

pre 18 godina

Sa koliko stranih igraca je CZ veceras igrala. Dule je pogresio sto Luku nije pustio vise da igra. Igra na pleju je ocajna. Smiljanic 0

speki

pre 18 godina

bravo majstori,bravo sampioni.ovako se igra za zvezdin dres.kako je lepo videti duleta koji ne zna sta ce sa svojom staromodnom i sporom ekipom.nemate nijednu kontru za celu utakmicu hocete na silu,sutra malo.odakle vam ovaj kamings pa on ni u slogi iz kraljeva ne bi igrao.ucite od nas kako se biraju stranci.potez utakmice cedina banana mvp-u eurolige.suput je i dalje zadovoljan a dule uigrava ekipu.sve u svemu sve dolazi na svoje mesto.

Lazar

pre 18 godina

Cini mi se da je najzad pronadjen recept za polarnog belog medveda kod nasih sudija, stavis "TELO" od 210cm da mu parira i tu je kraj balade sto se njegove igre tice.
Jeste dao je puno poena ali je procenat realizacije bio ispod njegovog nivoa.
Ste se Tripkovica tice ma koliko ga forsirali od njege nece biti nista bas kao sto ni sa Cubrilom nisu nista napravili. Ljudi moji pa on nece da igra odbranu, Lari koga je on cuvao je dao isto poena ko i on ali iz manje pokusaja.
Pre mesec dana sam prvi put video da se u NBA vodi statistika ko daje koliko procenata poena nekog tima i koji procenat lopti upotrebi za to. Fantasticna stvar te statistike je da se vidi prava korisnost nekog igraca.
Pomalo mi je krivo da su sudije u par navrata krejem druge i trece te pocetkom cetvrte cetvrtine umalo svojim odlukama uspele da upropaste derbi.
Cedina blokada nad Milojevicem je bila cista ko suza, izmedju ruku po lopti cist smec.
Misanovic ce biti solidan igrac, Antic izuzetno brz za svoju visinu, pogotovu na ulazu pod kos sa posta ili trojke.
Vuk Radivojevic izuzetno los napad ali odbrana fantasticna.
Sve u svemu gldoarima vise srece u repesazu, od dosadasnja dva takmicenja dva blama sta reci sem: samo nastavite u tom stilu, Dule je ipak ovo planirao i u upravi su ipad zadovoljni dosadasnim rezultatima.

MILAN_SRBIN^^^FCRS^^^

pre 18 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!!!Razvalili smo ih posteno,a sve zahvaljujuci timskoj igri.A vi grobari samo igrajte invidualno!

Дејан

pre 18 godina

Шта то би?
Већ видим коментаре Гробара како су их судије уништиле, и како њих у ствари Куп уопште и не занима. Они су нас пустили да се ми мало порадујемо, али ће они бити најјачи кад буде најпотребније и бла, бла, бла...
Поздрав свима навијачима петоструког узастопног шампиона од К.К. Следећа сезона

Anta

pre 18 godina

Evo palo dranje,samo da pokazemo ko je najjaci ove godine.Larry za predsednika!Onaj Vuk u napadu ne treba da dobija lopte,odbrana dosta dobra,a napad sa njim KATASTROFA!U finalu,ja bih voleo sa Fmp-om,ali mislim da cemo se klati sa Hemofarmom!
NAPRED ZVEZDO,SAMO NAPRED ZVEZDO ZGAZI IH SVE!

MAKI

pre 18 godina

U DUELU DVA EVROPSKA PACERA,USPEŠNIJI MANJE LOŠIJI TIM SA BOLJIM TRENEROM.KAKO MILOJEVIĆ SILI,KOSTA IZGUBLJEN,ŠUPUT INDISPONIRAN,BOLJE I NIJE MOGLO.INTERESANTNO DA UVEK KAD SE LOMI ZVEZDINI IGRAČI IMAJU JAČE SRCE I VEĆU ŽELJU ZA POBEDOM,I TO NA SVAKOJ TEKMI.INAČE,MISLIM DA JE HEMOFARM JAČI OD OBA TIMA I NADAM SE DA,KAD VEĆ PARTIZAN NE MOŽE,ONI UZMU KUP.

Aspergilius flavus

pre 18 godina

Mislim da Zvezda izrasta u jednu ozbiljnu ekipu,koja moze tokom utakmice da odrzava konstantnu igru ,bez oscilacija.To je ono sto je nedostajalo!
A Partizanu se osvetila nadobudnost.Bilo je ovde komentara: Zvezdu moze da pobede omladinci , kadeti Partizanama,ma svaki navijac Partizana i slicne baljezgarije.
PROTIVNIK SE MORA UVAZAVATI,BEZ TOGA NEMA USPEHA!

nesa delija

pre 18 godina

Bravo,tako se timski igra kosarka.Sve cestitke za KK Crvena Zvezda.Zvezda je demonstrirala modernu kosarku.Odlican mec, veoma kvalitetna igra oba tima, ali je Zvezda ipak bila za nijansu raspolozenija.Fantasticni su bili svi igraci Zvezde.Odlicno vodjena utakmica od strane trenera Sakote.
Jos jednom sve cestitke mojoj Crvenoj Zvezdi.

matori

pre 18 godina

Sad ce svi sledbenici Velikog Homera reci kako su ih sudije upropastile, posto oni ne umeju normalno da iygube utakmicu i priznaju poraz.

Dalibor

pre 18 godina

Grobari,sta da vam kazem osto vam je jos vaterpolo (ako vam ga "crnogorci" ne uzmu) al se iskreno nadam da ste toga i sami svesni... Homer i Simpsonovi su stvarno smesni,mislite o tome...
Sutra ponovo u Pionir da napravimo opet dobru atmosveru,uzmemo 5. kup i pozdravimo Cicu i kompaniju.

matori

pre 18 godina

Sad ce svi sledbenici Velikog Homera reci kako su ih sudije upropastile, posto oni ne umeju normalno da iygube utakmicu i priznaju poraz.

Dusan CH

pre 18 godina

Svaka cast Zvezdo momci su odigrali super utakmicu a ´Jeretin je prelomio i odlucio utakmicu kasnije je jako dobrima O Benonu,Gurovicu,Peri.. ostalo samo da je privedu kraju.
Fantasticno odigrana odbrana mada je Milojevic bio dobar mislim da su ga dobro zaustavili jer nije uopste bio dominantan pod kosevima.

Дејан

pre 18 godina

Шта то би?
Већ видим коментаре Гробара како су их судије уништиле, и како њих у ствари Куп уопште и не занима. Они су нас пустили да се ми мало порадујемо, али ће они бити најјачи кад буде најпотребније и бла, бла, бла...
Поздрав свима навијачима петоструког узастопног шампиона од К.К. Следећа сезона

speki

pre 18 godina

bravo majstori,bravo sampioni.ovako se igra za zvezdin dres.kako je lepo videti duleta koji ne zna sta ce sa svojom staromodnom i sporom ekipom.nemate nijednu kontru za celu utakmicu hocete na silu,sutra malo.odakle vam ovaj kamings pa on ni u slogi iz kraljeva ne bi igrao.ucite od nas kako se biraju stranci.potez utakmice cedina banana mvp-u eurolige.suput je i dalje zadovoljan a dule uigrava ekipu.sve u svemu sve dolazi na svoje mesto.

Lazar

pre 18 godina

Cini mi se da je najzad pronadjen recept za polarnog belog medveda kod nasih sudija, stavis "TELO" od 210cm da mu parira i tu je kraj balade sto se njegove igre tice.
Jeste dao je puno poena ali je procenat realizacije bio ispod njegovog nivoa.
Ste se Tripkovica tice ma koliko ga forsirali od njege nece biti nista bas kao sto ni sa Cubrilom nisu nista napravili. Ljudi moji pa on nece da igra odbranu, Lari koga je on cuvao je dao isto poena ko i on ali iz manje pokusaja.
Pre mesec dana sam prvi put video da se u NBA vodi statistika ko daje koliko procenata poena nekog tima i koji procenat lopti upotrebi za to. Fantasticna stvar te statistike je da se vidi prava korisnost nekog igraca.
Pomalo mi je krivo da su sudije u par navrata krejem druge i trece te pocetkom cetvrte cetvrtine umalo svojim odlukama uspele da upropaste derbi.
Cedina blokada nad Milojevicem je bila cista ko suza, izmedju ruku po lopti cist smec.
Misanovic ce biti solidan igrac, Antic izuzetno brz za svoju visinu, pogotovu na ulazu pod kos sa posta ili trojke.
Vuk Radivojevic izuzetno los napad ali odbrana fantasticna.
Sve u svemu gldoarima vise srece u repesazu, od dosadasnja dva takmicenja dva blama sta reci sem: samo nastavite u tom stilu, Dule je ipak ovo planirao i u upravi su ipad zadovoljni dosadasnim rezultatima.

Dalibor

pre 18 godina

Grobari,sta da vam kazem osto vam je jos vaterpolo (ako vam ga "crnogorci" ne uzmu) al se iskreno nadam da ste toga i sami svesni... Homer i Simpsonovi su stvarno smesni,mislite o tome...
Sutra ponovo u Pionir da napravimo opet dobru atmosveru,uzmemo 5. kup i pozdravimo Cicu i kompaniju.

nesa delija

pre 18 godina

Bravo,tako se timski igra kosarka.Sve cestitke za KK Crvena Zvezda.Zvezda je demonstrirala modernu kosarku.Odlican mec, veoma kvalitetna igra oba tima, ali je Zvezda ipak bila za nijansu raspolozenija.Fantasticni su bili svi igraci Zvezde.Odlicno vodjena utakmica od strane trenera Sakote.
Jos jednom sve cestitke mojoj Crvenoj Zvezdi.

MAKI

pre 18 godina

U DUELU DVA EVROPSKA PACERA,USPEŠNIJI MANJE LOŠIJI TIM SA BOLJIM TRENEROM.KAKO MILOJEVIĆ SILI,KOSTA IZGUBLJEN,ŠUPUT INDISPONIRAN,BOLJE I NIJE MOGLO.INTERESANTNO DA UVEK KAD SE LOMI ZVEZDINI IGRAČI IMAJU JAČE SRCE I VEĆU ŽELJU ZA POBEDOM,I TO NA SVAKOJ TEKMI.INAČE,MISLIM DA JE HEMOFARM JAČI OD OBA TIMA I NADAM SE DA,KAD VEĆ PARTIZAN NE MOŽE,ONI UZMU KUP.

MILAN_SRBIN^^^FCRS^^^

pre 18 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!!!Razvalili smo ih posteno,a sve zahvaljujuci timskoj igri.A vi grobari samo igrajte invidualno!

Aspergilius flavus

pre 18 godina

Mislim da Zvezda izrasta u jednu ozbiljnu ekipu,koja moze tokom utakmice da odrzava konstantnu igru ,bez oscilacija.To je ono sto je nedostajalo!
A Partizanu se osvetila nadobudnost.Bilo je ovde komentara: Zvezdu moze da pobede omladinci , kadeti Partizanama,ma svaki navijac Partizana i slicne baljezgarije.
PROTIVNIK SE MORA UVAZAVATI,BEZ TOGA NEMA USPEHA!

sas

pre 18 godina

Sa koliko stranih igraca je CZ veceras igrala. Dule je pogresio sto Luku nije pustio vise da igra. Igra na pleju je ocajna. Smiljanic 0

Anta

pre 18 godina

Evo palo dranje,samo da pokazemo ko je najjaci ove godine.Larry za predsednika!Onaj Vuk u napadu ne treba da dobija lopte,odbrana dosta dobra,a napad sa njim KATASTROFA!U finalu,ja bih voleo sa Fmp-om,ali mislim da cemo se klati sa Hemofarmom!
NAPRED ZVEZDO,SAMO NAPRED ZVEZDO ZGAZI IH SVE!

Mr Q

pre 18 godina

Čestitke Zvezdi i treneru Šakoti! Drago mi je da je jedan temeljit stručnjak, sklon šahovskoj pripremi utakmica izabran za selektora. Posle odgledanog samo drugog poluvremena (nigde u štampi i na netu nije pisalo da će Partizan i Zvezda igrati od 17 i 30. Kakva košarkaška organizacija takva i poseta turniru i ostale nedorečenosti), bilo mi je jasno da su samo neočekivane solo deonice nekog od crno belih nada mogle doneti preokret. Sve je bilo predviđeno i sve je išlo ka neumitnom kraju i porazu Partizana. Petorka bez centara koja je počela treću četvrtinu-bila je prava poslastica za Šakotu. Kasniji Vujoševićevi trzaji su dočekivani takvim bekhend paralalama da cenjeni Dule nije mogao ništa. Svesrdnu pomoć sunovratu Partizana dao je Milojević. Preuzimao je odgovornost i onda kad to nije trebalo a nije ni moralo. Posle jednog od kamikaza ulaza Milojevića, usledio je napad Zvezde i trojka O Benona, tik pored u teren postavljenog Vujoševića,(nešto kao Step prošle godine ali za nas) sa nekih 10-tak metara. Inače sve do dva minuta pred kraj, Partizan nije odbranio nijedan napad ako ne računamo faulove i slobodna bacanja.
Kup je izgubljen ali je surovi čas košarke održan. Vujošević u prvoj klupi, verovatno je shvatio o čemu se radi. Ovako je nekad SSSR, posle nekoliko godina dominacije Zlatnih Dečaka uzvratio. Čvrsto i koncentrisano. Bez prava na pomisao na pobedu. Od samounižavajućih najava (Partizan je favorit itd itd) do žestoke i vrlo organizovane fleksibilne odbrane oko Milojevića kao centra Partizanovog sunčevog sistema. U jednoj Nušićevoj knjizi koje tretira školski period glavnog junaka, dečaci po nalogu učitelja pokušavaju da ispred table okretanjem oko sebe i oko ''Sunca'' predstave sunčev sistem.Normalno svi su završili na zadnjicama uz ciku celog razreda Večeras je Milojević bio Sunce (a možda i Vujošević) a ostali igrači - planete iz Nušićevog sunčevog sistema...
Gore glavu - biće bolje Ovo je tek početak ovogodišnjih obračuna.
Pozdrav Zvezdasici iz Zemuna.

Mr Q

partizan!ovac

pre 18 godina

jao tuzne li utakmice..skoro nisam gledao ruzniju utakmicu, doduse gledao sam samo kraj trece i pocetak cetvrte deonice... uf... homere unisti nas! glavni playovi su nam veseli miloje i neki etiopljanin sta li koji nema vise od 50 kg, a sto je najgore jos ne zna ni da trci...zvezdi svaka cast, sakota je napravio solidnu ekipu... zvezdasi zelim vam da sutra izgubite u finalu, ali da uzmete prevenstvo, da sledece godine idete u euroleague... sigorne cete napraviti bolji rezultat od bandita...red je da idete i vi malo... a da ... HOMERE MRS!!!MILOJE MRS!

tesko vama

pre 18 godina

Kakvo bre posteno sudjenje! Pa bilo je barem 5 ociglednih sudijskih gresaka na zvezdinu stetu!
Nije ni cudo sto Partizan prolazi u Evroligi onako kako prolazi. Ako mislite da podmicivanjem sudija i/ili pritiskom na njih cinite svom klubu uslugu onda se grdno varate.

Space Jam

pre 18 godina

Ako pokušamo objektivno da upredimo kvalitete ekipa C.Zvezde i Partizana, C.Zvezda može da se osloni na 8 igrača, koji zadovoljavaju odredjeni vrednosni kriterijum a Partizan na 7. U Zvezdi bi to bili Henderson, Jeretin, O'Benon, Gurović, Raičević, Dragojlović, Antić i Mišanović, dok bi u Partizanu to bili Kamings, Tripković, Šuput, Bogdanović, Milojević, Perović i Peković. Tako gledajući nije čudno što je Zvezda trenutno u maloj prednosti, a treba imati u vidu i da je Partizan juče imao teži posao od C.Zvezde. U igri Partizana se naročito osetio nedostatak još jednog kvalitetnog pleja i taj nedostatak nisu mogli da nadoknade ni izvanredni Milojević i Tripković. Sve u svemu, Partizan je dobio domaći zadatak da pronadje još jednog kvalitetnog pleja ili će mu biti prilično teško da ponovi uspeh iz prethodne četiri sezone u domaćem prvenstvu.

PARTIZAN SHAMPION

pre 18 godina

Au cigani, ala ste se raskokodakali. Pa dobro, i corava koka ponekad potrefi zrno, pa tako i vi. Veceras sta zasluzeno pobedili, jer ste igrali agresivnije, borbenije, a i sve vas je htelo. Ne zavaravajte se da ste bolji. Daleko ste vi iza Partizana, koji je veceras bio bezvoljan, metiljav, kilav i nikako da neko prelomi kad se moralo. Prosecni su bili samo Miloje i Tripko, a ostali katastrofa. Kod cigana, svi napaljeni. Ali dobro, i vama je jasno da ce opet biti

Grobarka

pre 18 godina

Ok. pobedili ste,bili ste bolji veceras,cestitamo vam i to je to........Jedino je jadno to koliko se lozite?!Mozda je i razumljivo,eto desilo se i to pobedili ste Partizan u kosarci i odlepili od srece!Razume se!

mj

pre 18 godina

Sta se moze uz malo drzavnih para.Cz je zasluzeno pobedila, ali to ne znaci da ce osvojiti titulu.Partizan je ocajno igrao i to je razlog poraza

Filip

pre 18 godina

Samo da se zna da Grobari nisu navijali u prvom poluvremenu zbog smrti Igora Cupica Bure.

Pozdrav svim delijama i vidimo se sutra u finalu protiv Hemofarma (dobio 8 razlike).

Zvezdo zgazi ih sve!!!!

amater

pre 18 godina

Pobeda čista kao suza.Ovo večeras je dokaz za tezu da kad smo mnogo bolji od protivnika ni sudije nam nemogu ništa .Inače sudijska trojka je spasila Homera od poniženja.
Derbi je prošao i treba se maksimalno koncentrisati na finale jer bez pobede u istom ovaj rezultat iz derbija gubi na specifičnoj težini.Zato DELIJE sutra svi u Pionir i maksimalna podrška našoj ZVEZDI!!!

zgazi ih sve......

pre 18 godina

EVO VAM PERO ANTIC!!!De ste sada grobari da ga kritikujete,larry je car,sta je bre grobari prpa jeli,neka neka tako i treba ovo je evropska crvena zvezda!!!ZVEZDO

Deki

pre 18 godina

Ej, SAS igrali smo sa mnogo stranih igrača kako te je Tegeltija naučio pošto je za vas i Igor Milošević stranac jer je pobegao iz zemlje od DV i sličnih ali nemamo bar STRANOG trenera odnosno državljanina Crne Gore koji je došao ovde u Beograd da srpskim parama plaća svoje eksperimente i uništava srpsku košarku!

Dalila

pre 18 godina

Smešni su sledbenici Homera koji igra staru i sporu košarku! Kako sada odjednom Kup nije važan, spremamo se za prvenstvo. Pa tako je bilo na početku Evrolige da "nikome nećete biti lak zalogaj" pa su vas jeli u jednom zalogaju i POSLEDNJI ste od 24 ekipe sa 2 POBEDE, dakle iza Bamberga, Strazbura i Prokoma! Pa reče, Homer "kako ste gladni trofeja" a od večeras ni to nije važno! Tako će biti i sa prvebstvom. Nervozni ste partizani jer se fajront primakao. Vreme vam je da raznišljate šta ćete sledeče godine bez Milojevića i Šuputa koji su slobodni igrači. A i bez para...

Јанко Падињак

pre 18 godina

Ја сам гробар и ово браћо ништа не ваља. Дуле је поново погрешио. Онај Смиљанић нема везе, Лончар је бар знао да убоде пар тројки а овај дечко не сме да шутне ни када је сам као дух Хамлетовог оца. Камингс није нешто бољи од Брауна, бар за сада. Очигледно је да ове сезоне много шкрипи у клубу. Немамо спонзора, немамо пара, немамо више ни Клуб. Остао је само Дуле а он није довољан за све. Он не може ни да стигне да спреми екипу јер мора и да продаје играче, и да скушља паре. Докле тако. У Евролиги смо се обрукали, сада испадање из Купа а бојим се да ће овако да буде у првенству. Знам да су Цигани пуни пара да тамо се не зна ко има више пара, да их помаже држава али где су они наши спонзори - Поповић, па Ковачевић из Поште, па Павловић Јовица, па Горан Питић? Неко је њих отерао из Клуба а нове није довео. Црно нам се пише без имало белог!

Петар

pre 18 godina

ОВО ЈЕ КЛАСИЧНА КРАЂА СУДИЈА! ПА УБИЛИ СУ НАС. МИЛОЈА УОПШТЕ НЕ ПОШТУЈУ, ОНАЈ АНТИЋ ГА ЈЕ ШТИПАО И УДАРАО А НИШТА! ВИДИ СЕ ДА СУ ЦИГАНИ СВЕ УЗЕЛИ ДА САДА ИМАЈУ И СЕЛЕКТОРА (НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА СУ У ОВИ МЛАЂИ СЕЛЕКТОРИ ЦИГАНИ - КАРАЏИЋ И ПАВИЋЕВИЋ)И САДА НАС КРАДУ! СВЕ СЕ УРОТИЛИ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА КАКО БИ СЕ ДУШК0О ВУЈОШЕВИЋ, ОТАЦ МОДЕРНОГ ПАРТИЗАНА НАЈУРИО ИЗ НАШЕ КОШАРКЕ!

silver surfer

pre 18 godina

Mislim da su se stvari samo okrenule u odnosu na prethodni derbi. Tu pre svega mislim na pristup utakmici. Prosli put lezernost i lazna samouverenost Zvezde ovaj put partizana uticali su i na ishode tih derbija.Zvezdina koncentirsanija igra a i veca zelja za pobedom su prevagnuli ovaj put. Medjutim, ne moze se reci da je Zvezda bolja ili da je to partizan. Izgleda da nas ocekuju zanimljive utakmice u nasoj ligi. Iako je basket los, za razliku od fudbala bar postoje jos neki timovi koji mogu da ustinu bodove vecitima.
Sudjenje nije bilo lose ali je u pojedinim momentima izgledalo da ce sudije uzeti stvar u svoje ruke. Licno mislim da je blokada Vitkovca nad Milojevicem bila cista. Imam utisak da se svaki kontakt nad Milojevicem sankcionise kao faul, ali da se svaki njegov kontakt na protivnickom igracu ne sankcionise. Razumem ja da on ima kredit, ali ne bi trebalo preterivati.
O`Benon je bio impresivan. Lakoca sa kojom igra je neverovatna. Ne zeli da se istakne vec igra za kolektiv. Cak mi se cini da je nekad nepravedno zapstavljen u napadu.
Ostaje da cekamo zavrsnicu naseg prvenstva i play-off, ali pre toga naravno, finale kupa.

Mika Lirika

pre 18 godina

Lepo neko ovde napisao da je za sve potrebno vreme. Potrebno je vreme da se vidi da Sakota ozbiljno radi sa ovom ekipom, ali potrebno je vreme i da se vidi da u Partizanu ne moze sve oko mIlojevica. Da se ne lazemo, Tripkovic igra sve pomocu blokova, dribling mu je slab, Milojevic je juce protiv Buducnosti nepotrebno na parketu igrao 35 minuta, iako je bilo izvesno vec u 30.minutu da je kraj. Bogdanovic je pogodio dve trojke, ali kada je postalo cupavo nigde ga naravno nije bilo. Suput van utakmice, Kamings usamljen na pleju. Dule je ponovo pogresio sa izborom beka(mislim na Smiljanica)i to je data adut karta Zvezdi i Hemofarmu za Superligu. Para nema to ceo grad zna,a nema vishe ni mogucnosti za zamenu igraca jer su vec 4 igraca promenjena u rosteru sve sa nesrecnim Edvardsom. Kako to majku mu da Partizan kao cetvorostruki sampion nema generalnog sponzora? E sa svim tim problemima, moze neshto da pije vodu 2-3 do 4 meseca, posle toga sve izlazi na videlo, Koliko igraca je bilo u rotaciji Duleta Vujoshevica veceras? Zvezda raspolozena, motivisana, i ne bas precizna i u najboljem izdanju. U tome i jeste fora. Zvezda ima prostor za dalji napredak, Zvezda ima mesto za jos jednog igraca, Zvezda ima kesha i sto je najvaznije Zvezda ima ozbiljnog trenera. Mislite da je isto kada Belosevic,Vojinovic,Juras i ekipa treba da prelome spornu odluku, a na jednoj strani Trifa ili Zmago, a na drugoj Dule. ILi Sakota? I to je razlika.ovaj nije doshao iz Grcke posle 15 godina da sluzi kao ikebana petoj nashtelovaoj tituli! Dosao je da je uzme!

deki pfc

pre 18 godina

ej cigani, lakše malo. pa dobili ste večeras- svaka čast. al nešto se ne sjećam da se često radujete u košarci protiv nas. što bi se reklo "i ćorava koka zrno ubode". mislim da je vrijeme da se vujošević povuče. dule, svaka ti čast za rezultate i uspjehe al mislim da je došlo vrijeme da odeš. jednostavno je došlo do zasićenja u ekipi, a šta vrijedi titula kada u evropi ne možemo ništa. i još nešto, razumijem motiv gurovića al nemoj da pretjeruješ. ispadaš smiješan čovječe. navlačiš gnijev ljudi na sebe bez potrebe. pozdrav za sve grobare

Lerby

pre 18 godina

Kao prvo: čestitke igračima i stručnom štabu. Disciplinovana, strpljiva i pre svega, kolektivna igra je donela rezultat. Igrali smo brže i bolje u odbrani, pa smo sveli čiste šuteve protivnika na podnošljivu meru, uz dosta pametnih i pravovremenih faulova. Niski igrači znatno brži i konkretniji od protivničkih, a i pod košem je situacija bila veoma dobra. Mislim da svi mi koji se javljamo manje-više redovno, konačno možemo da budemo zadovoljni načinom na koji je Šakota "delio" minutažu igračima. Svako je dobio "parče" ili "komad" koji mu otprilike pripada. Izuzimam Dragojlovića zbog povrede i Miloševića i Markovića, ali su oni malo drugačija priča pa ne bih ovom prilikom...
Pojedinačno: Radivojević i Jeretin sa tri uzastopne ukradene lopte su doneli razliku koja nas je održala do kraja (njojzi hvala). Jeretin je dobro probijao, bilo je i asistencija ali i stare "boljke": slobodna bacanja, dva dalekometna ishitrena pomašaja za 3 poena i par čistih "dodavanja" protivniku u šake. Ako prestane sa tim nasumičnim i "telepatskim" dodavanjima biće i više radosti za sve nas. Večeras nas to nije koštalo jer je protivnik bio još gori pa mu opraštamo.
Gurović skroman u prvom i veoma dobar u drugom delu. I njemu bacanja nisu nešto išla. Vitkovac solidan. Odradio je svoje u odbrani, pametni prekršaji i nekoliko poena. Raičević i Mišanović dosta dobri, naročito u odbrani. Dragojlović i Milošević epizodisti, pa nisu ni "ušli" u utisak. G me sve više iznenađuje. Ne zbog, nesumnjivo, dosta dobre, već zbog timske i zrele igre. Njegov kvalitet mi nikad nije bio sporan, ali glupiranja i neozbiljnost jesu. Toga je sve manje u poslednje vreme i to, čini mi se, iz dva razloga: Šakota je dobio bitku u kojoj je, do skoro, bilo dosta "varničenja" između njih dvojice, pa i čestih "hlađenja" na klupi. I drugo, ove godine igra play-a, pa kao igrač koji "voli" loptu i ima je dosta u posedu. Time su i njegova gramzivost, želja za samoisticanjem i usmerenost ka šutu prilično ublažene. To najbolje ilustruju utakmice koje su o nečemu i odlučivale: obe protiv Lukoil-a i ova u Kupu. Larry: odličan u napadu, nekoliko veoma teških pogođenih šuteva u drugom delu, trojke 80% (4-5). Čak je bio dosta dobar u segmentu igre gde se baš i ne proslavlja – odbrani. Malo me je neprijatno iznenadio sa linije slobodnih bacanja, ali ona trojka sa 9 metara pri isteku vremena i lomljenju rezultata sve baca u zaborav. I na kraju, zbog šlaga na torti (inače zaslužuje početak)-Antić. Dobio je bitku pod košem uz svesrdnu asistenciju Raičevića, Mišanovića i Gurovića. Odličan pod oba koša, pokupio je dosta lopti, poentirao (čak i trojka), blokada na 6,25. Upravo je on karika koja nam je nedostajala u prvom delu sezone. Dobar šut, visina i snaga.
Očekujem pobedu u finalu iako je protivnik teži i ozbiljniji (tamo se tačno zna ko šta radi, pa nećete videti, za razliku od polufinala, da, recimo, Stefanović izigrava play-a i vodi loptu od koša do koša i ispucava se za 3 poena ili pravi smešne bekovske ulaze).
Izvinjavam se zbog ovih "sabranih dela" i obećavam da ću sledeći put biti mnogo, mnogo kraći.
Napred Zvezdo!

Srdjan

pre 18 godina

Stefane,za ovo Srbi Jadran HN ti svaka cast,ali zaista!Nije ovde mesto da se pominje,ali Jadran sigurno i uzima titulu!A ti Deki,ako ti je Dule Vujosevic strani drzavljanin pa ti stvarno treba da se zapitas na kojoj planeti zivis!Da nije mozda i Sakota stranac?
A sto se same utakmice tice,Zvezda je bila bolja i zasluzeno pobedila,potpuno zasluzeno.To sto Dule izuzimajuci Hausa nikad nije uspeo da nadje adekvatno pojacanje iz inostranstva to je druga prica...Cinjenica je da Zvezda ima dobre strance,ali i oni su kosarkasi!!!...koji ce nam nadam se doneti kup a posle ako Bog da i titulu.Ma sto se mene tice,titulu nek uzme i neko drugi,Masinac,Buducnost,Hemofarm,FMP,ne mora Zvezda,samo da ne uzme Partizan jer je blamiranja u EL vise dosta.

Дејан

pre 18 godina

@ Срђан

Партизан је до ове сезоне имао сасвим солидне странце за релативно мале паре (Хаус, Степ), зато што их је бирао и доводио Александар Џикић. Његов одлазак је довео Партизан у озбиљне проблеме. У коментару на вест да је Џикић преузео Атлас, написао сам, мало у шали мало у збиљи, ко ће сад да бира Дулету странце, али изгледа да је баш тако испало.

alexandar,dorcol

pre 18 godina

sta reci posle ovako divne veceri,fenomenalne hrabre igre,
kojoj cak nisu ni zasmetale opet sramotne odluke belosevica,jurasa i onog treceg...
da li znate da niko nije znao skoro do utakmice koje ce sudije biti delegirane za ovaj mec!
i na kraju su presudili da sudi sramotni par belosevic-juras koji je prosle godine drasticno ostetio zvezdu u 2 utakmici polufinala play-offa!!!
ako ste gledali utakmicu,nabrojacu vam 2 najdrasticnije tendenciozne odluke-pri faulu nad gurovicem dira se lopta sa obruca,a da ne pricam o situaciji
kada je pero antic gurnut nogom u reklame,svako normalan bi dosudio, namernu licnu gresku,ali oni sude aut za rakare...
stvarno jadno i bedno...
ali moram da pohvalim fantasticne G HENDERSONA,LARRY O`BANNONA i extra motivisanog GUROVICA i odlicnog u defaanzivi PERU ANTICA!!!
u ovoj utakmici je ZVEZDA bila realno bolja za 20razlike,ali sve ste videli!
fenomenalno navijanje zvezdinih navijaca je donelo ZVEZDI novo finale kupa i verovatno sam KUP!
mogu jos da kazem da se sve videlo veceras,ko kako igra,ko igra ``sporu,dosadnu i prevazidjenu``kosarku...
par komentara je bilo da nas zvezdasa nece biti veceras na komentarima,ja im svima kazem-
BILI SMO NA UTAKMICI,BODRILI SVIM SRCEM SVOJ KLUB,SLAVILI,i MI SMO TU!!!
a gde ste vi ``ekstraordinarni`` homeroljupci????
zar vam nije konacno jasno posle svega da ste se lozili i previse,ubedjivali sebe da ste toliko jaki!
a da vam nije milojevica i bezbroj realnih i nerealnih faulova nad njim,mogli bi da stavite katanac u taj vas klub!
ovo veceras je bilo samo malo vracanje za sve sto se ruzno radilo protiv zvezde od strane vas vecitih rivala!
i jos jedna stvar,da li ste videli kako GUROVIC izgara i gine za CRVENO-BELI DRES?!?
sta vam to govori????
sve dolazi na svoje polako,kao sto sam govorio-NICIJA NE GORI DO ZORE!!!

matori

pre 18 godina

Sad ce svi sledbenici Velikog Homera reci kako su ih sudije upropastile, posto oni ne umeju normalno da iygube utakmicu i priznaju poraz.

Dusan CH

pre 18 godina

Svaka cast Zvezdo momci su odigrali super utakmicu a ´Jeretin je prelomio i odlucio utakmicu kasnije je jako dobrima O Benonu,Gurovicu,Peri.. ostalo samo da je privedu kraju.
Fantasticno odigrana odbrana mada je Milojevic bio dobar mislim da su ga dobro zaustavili jer nije uopste bio dominantan pod kosevima.

Дејан

pre 18 godina

Шта то би?
Већ видим коментаре Гробара како су их судије уништиле, и како њих у ствари Куп уопште и не занима. Они су нас пустили да се ми мало порадујемо, али ће они бити најјачи кад буде најпотребније и бла, бла, бла...
Поздрав свима навијачима петоструког узастопног шампиона од К.К. Следећа сезона

speki

pre 18 godina

bravo majstori,bravo sampioni.ovako se igra za zvezdin dres.kako je lepo videti duleta koji ne zna sta ce sa svojom staromodnom i sporom ekipom.nemate nijednu kontru za celu utakmicu hocete na silu,sutra malo.odakle vam ovaj kamings pa on ni u slogi iz kraljeva ne bi igrao.ucite od nas kako se biraju stranci.potez utakmice cedina banana mvp-u eurolige.suput je i dalje zadovoljan a dule uigrava ekipu.sve u svemu sve dolazi na svoje mesto.

Lazar

pre 18 godina

Cini mi se da je najzad pronadjen recept za polarnog belog medveda kod nasih sudija, stavis "TELO" od 210cm da mu parira i tu je kraj balade sto se njegove igre tice.
Jeste dao je puno poena ali je procenat realizacije bio ispod njegovog nivoa.
Ste se Tripkovica tice ma koliko ga forsirali od njege nece biti nista bas kao sto ni sa Cubrilom nisu nista napravili. Ljudi moji pa on nece da igra odbranu, Lari koga je on cuvao je dao isto poena ko i on ali iz manje pokusaja.
Pre mesec dana sam prvi put video da se u NBA vodi statistika ko daje koliko procenata poena nekog tima i koji procenat lopti upotrebi za to. Fantasticna stvar te statistike je da se vidi prava korisnost nekog igraca.
Pomalo mi je krivo da su sudije u par navrata krejem druge i trece te pocetkom cetvrte cetvrtine umalo svojim odlukama uspele da upropaste derbi.
Cedina blokada nad Milojevicem je bila cista ko suza, izmedju ruku po lopti cist smec.
Misanovic ce biti solidan igrac, Antic izuzetno brz za svoju visinu, pogotovu na ulazu pod kos sa posta ili trojke.
Vuk Radivojevic izuzetno los napad ali odbrana fantasticna.
Sve u svemu gldoarima vise srece u repesazu, od dosadasnja dva takmicenja dva blama sta reci sem: samo nastavite u tom stilu, Dule je ipak ovo planirao i u upravi su ipad zadovoljni dosadasnim rezultatima.

Dalibor

pre 18 godina

Grobari,sta da vam kazem osto vam je jos vaterpolo (ako vam ga "crnogorci" ne uzmu) al se iskreno nadam da ste toga i sami svesni... Homer i Simpsonovi su stvarno smesni,mislite o tome...
Sutra ponovo u Pionir da napravimo opet dobru atmosveru,uzmemo 5. kup i pozdravimo Cicu i kompaniju.

nesa delija

pre 18 godina

Bravo,tako se timski igra kosarka.Sve cestitke za KK Crvena Zvezda.Zvezda je demonstrirala modernu kosarku.Odlican mec, veoma kvalitetna igra oba tima, ali je Zvezda ipak bila za nijansu raspolozenija.Fantasticni su bili svi igraci Zvezde.Odlicno vodjena utakmica od strane trenera Sakote.
Jos jednom sve cestitke mojoj Crvenoj Zvezdi.

MAKI

pre 18 godina

U DUELU DVA EVROPSKA PACERA,USPEŠNIJI MANJE LOŠIJI TIM SA BOLJIM TRENEROM.KAKO MILOJEVIĆ SILI,KOSTA IZGUBLJEN,ŠUPUT INDISPONIRAN,BOLJE I NIJE MOGLO.INTERESANTNO DA UVEK KAD SE LOMI ZVEZDINI IGRAČI IMAJU JAČE SRCE I VEĆU ŽELJU ZA POBEDOM,I TO NA SVAKOJ TEKMI.INAČE,MISLIM DA JE HEMOFARM JAČI OD OBA TIMA I NADAM SE DA,KAD VEĆ PARTIZAN NE MOŽE,ONI UZMU KUP.

MILAN_SRBIN^^^FCRS^^^

pre 18 godina

SVAKA CAST MOMCI!!!!!Razvalili smo ih posteno,a sve zahvaljujuci timskoj igri.A vi grobari samo igrajte invidualno!

Aspergilius flavus

pre 18 godina

Mislim da Zvezda izrasta u jednu ozbiljnu ekipu,koja moze tokom utakmice da odrzava konstantnu igru ,bez oscilacija.To je ono sto je nedostajalo!
A Partizanu se osvetila nadobudnost.Bilo je ovde komentara: Zvezdu moze da pobede omladinci , kadeti Partizanama,ma svaki navijac Partizana i slicne baljezgarije.
PROTIVNIK SE MORA UVAZAVATI,BEZ TOGA NEMA USPEHA!

sas

pre 18 godina

Sa koliko stranih igraca je CZ veceras igrala. Dule je pogresio sto Luku nije pustio vise da igra. Igra na pleju je ocajna. Smiljanic 0

Anta

pre 18 godina

Evo palo dranje,samo da pokazemo ko je najjaci ove godine.Larry za predsednika!Onaj Vuk u napadu ne treba da dobija lopte,odbrana dosta dobra,a napad sa njim KATASTROFA!U finalu,ja bih voleo sa Fmp-om,ali mislim da cemo se klati sa Hemofarmom!
NAPRED ZVEZDO,SAMO NAPRED ZVEZDO ZGAZI IH SVE!

Mr Q

pre 18 godina

Čestitke Zvezdi i treneru Šakoti! Drago mi je da je jedan temeljit stručnjak, sklon šahovskoj pripremi utakmica izabran za selektora. Posle odgledanog samo drugog poluvremena (nigde u štampi i na netu nije pisalo da će Partizan i Zvezda igrati od 17 i 30. Kakva košarkaška organizacija takva i poseta turniru i ostale nedorečenosti), bilo mi je jasno da su samo neočekivane solo deonice nekog od crno belih nada mogle doneti preokret. Sve je bilo predviđeno i sve je išlo ka neumitnom kraju i porazu Partizana. Petorka bez centara koja je počela treću četvrtinu-bila je prava poslastica za Šakotu. Kasniji Vujoševićevi trzaji su dočekivani takvim bekhend paralalama da cenjeni Dule nije mogao ništa. Svesrdnu pomoć sunovratu Partizana dao je Milojević. Preuzimao je odgovornost i onda kad to nije trebalo a nije ni moralo. Posle jednog od kamikaza ulaza Milojevića, usledio je napad Zvezde i trojka O Benona, tik pored u teren postavljenog Vujoševića,(nešto kao Step prošle godine ali za nas) sa nekih 10-tak metara. Inače sve do dva minuta pred kraj, Partizan nije odbranio nijedan napad ako ne računamo faulove i slobodna bacanja.
Kup je izgubljen ali je surovi čas košarke održan. Vujošević u prvoj klupi, verovatno je shvatio o čemu se radi. Ovako je nekad SSSR, posle nekoliko godina dominacije Zlatnih Dečaka uzvratio. Čvrsto i koncentrisano. Bez prava na pomisao na pobedu. Od samounižavajućih najava (Partizan je favorit itd itd) do žestoke i vrlo organizovane fleksibilne odbrane oko Milojevića kao centra Partizanovog sunčevog sistema. U jednoj Nušićevoj knjizi koje tretira školski period glavnog junaka, dečaci po nalogu učitelja pokušavaju da ispred table okretanjem oko sebe i oko ''Sunca'' predstave sunčev sistem.Normalno svi su završili na zadnjicama uz ciku celog razreda Večeras je Milojević bio Sunce (a možda i Vujošević) a ostali igrači - planete iz Nušićevog sunčevog sistema...
Gore glavu - biće bolje Ovo je tek početak ovogodišnjih obračuna.
Pozdrav Zvezdasici iz Zemuna.

Mr Q

partizan!ovac

pre 18 godina

jao tuzne li utakmice..skoro nisam gledao ruzniju utakmicu, doduse gledao sam samo kraj trece i pocetak cetvrte deonice... uf... homere unisti nas! glavni playovi su nam veseli miloje i neki etiopljanin sta li koji nema vise od 50 kg, a sto je najgore jos ne zna ni da trci...zvezdi svaka cast, sakota je napravio solidnu ekipu... zvezdasi zelim vam da sutra izgubite u finalu, ali da uzmete prevenstvo, da sledece godine idete u euroleague... sigorne cete napraviti bolji rezultat od bandita...red je da idete i vi malo... a da ... HOMERE MRS!!!MILOJE MRS!

tesko vama

pre 18 godina

Kakvo bre posteno sudjenje! Pa bilo je barem 5 ociglednih sudijskih gresaka na zvezdinu stetu!
Nije ni cudo sto Partizan prolazi u Evroligi onako kako prolazi. Ako mislite da podmicivanjem sudija i/ili pritiskom na njih cinite svom klubu uslugu onda se grdno varate.

Space Jam

pre 18 godina

Ako pokušamo objektivno da upredimo kvalitete ekipa C.Zvezde i Partizana, C.Zvezda može da se osloni na 8 igrača, koji zadovoljavaju odredjeni vrednosni kriterijum a Partizan na 7. U Zvezdi bi to bili Henderson, Jeretin, O'Benon, Gurović, Raičević, Dragojlović, Antić i Mišanović, dok bi u Partizanu to bili Kamings, Tripković, Šuput, Bogdanović, Milojević, Perović i Peković. Tako gledajući nije čudno što je Zvezda trenutno u maloj prednosti, a treba imati u vidu i da je Partizan juče imao teži posao od C.Zvezde. U igri Partizana se naročito osetio nedostatak još jednog kvalitetnog pleja i taj nedostatak nisu mogli da nadoknade ni izvanredni Milojević i Tripković. Sve u svemu, Partizan je dobio domaći zadatak da pronadje još jednog kvalitetnog pleja ili će mu biti prilično teško da ponovi uspeh iz prethodne četiri sezone u domaćem prvenstvu.

PARTIZAN SHAMPION

pre 18 godina

Au cigani, ala ste se raskokodakali. Pa dobro, i corava koka ponekad potrefi zrno, pa tako i vi. Veceras sta zasluzeno pobedili, jer ste igrali agresivnije, borbenije, a i sve vas je htelo. Ne zavaravajte se da ste bolji. Daleko ste vi iza Partizana, koji je veceras bio bezvoljan, metiljav, kilav i nikako da neko prelomi kad se moralo. Prosecni su bili samo Miloje i Tripko, a ostali katastrofa. Kod cigana, svi napaljeni. Ali dobro, i vama je jasno da ce opet biti

Grobarka

pre 18 godina

Ok. pobedili ste,bili ste bolji veceras,cestitamo vam i to je to........Jedino je jadno to koliko se lozite?!Mozda je i razumljivo,eto desilo se i to pobedili ste Partizan u kosarci i odlepili od srece!Razume se!

mj

pre 18 godina

Sta se moze uz malo drzavnih para.Cz je zasluzeno pobedila, ali to ne znaci da ce osvojiti titulu.Partizan je ocajno igrao i to je razlog poraza

Filip

pre 18 godina

Samo da se zna da Grobari nisu navijali u prvom poluvremenu zbog smrti Igora Cupica Bure.

Pozdrav svim delijama i vidimo se sutra u finalu protiv Hemofarma (dobio 8 razlike).

Zvezdo zgazi ih sve!!!!

amater

pre 18 godina

Pobeda čista kao suza.Ovo večeras je dokaz za tezu da kad smo mnogo bolji od protivnika ni sudije nam nemogu ništa .Inače sudijska trojka je spasila Homera od poniženja.
Derbi je prošao i treba se maksimalno koncentrisati na finale jer bez pobede u istom ovaj rezultat iz derbija gubi na specifičnoj težini.Zato DELIJE sutra svi u Pionir i maksimalna podrška našoj ZVEZDI!!!

zgazi ih sve......

pre 18 godina

EVO VAM PERO ANTIC!!!De ste sada grobari da ga kritikujete,larry je car,sta je bre grobari prpa jeli,neka neka tako i treba ovo je evropska crvena zvezda!!!ZVEZDO

Deki

pre 18 godina

Ej, SAS igrali smo sa mnogo stranih igrača kako te je Tegeltija naučio pošto je za vas i Igor Milošević stranac jer je pobegao iz zemlje od DV i sličnih ali nemamo bar STRANOG trenera odnosno državljanina Crne Gore koji je došao ovde u Beograd da srpskim parama plaća svoje eksperimente i uništava srpsku košarku!

Dalila

pre 18 godina

Smešni su sledbenici Homera koji igra staru i sporu košarku! Kako sada odjednom Kup nije važan, spremamo se za prvenstvo. Pa tako je bilo na početku Evrolige da "nikome nećete biti lak zalogaj" pa su vas jeli u jednom zalogaju i POSLEDNJI ste od 24 ekipe sa 2 POBEDE, dakle iza Bamberga, Strazbura i Prokoma! Pa reče, Homer "kako ste gladni trofeja" a od večeras ni to nije važno! Tako će biti i sa prvebstvom. Nervozni ste partizani jer se fajront primakao. Vreme vam je da raznišljate šta ćete sledeče godine bez Milojevića i Šuputa koji su slobodni igrači. A i bez para...

Јанко Падињак

pre 18 godina

Ја сам гробар и ово браћо ништа не ваља. Дуле је поново погрешио. Онај Смиљанић нема везе, Лончар је бар знао да убоде пар тројки а овај дечко не сме да шутне ни када је сам као дух Хамлетовог оца. Камингс није нешто бољи од Брауна, бар за сада. Очигледно је да ове сезоне много шкрипи у клубу. Немамо спонзора, немамо пара, немамо више ни Клуб. Остао је само Дуле а он није довољан за све. Он не може ни да стигне да спреми екипу јер мора и да продаје играче, и да скушља паре. Докле тако. У Евролиги смо се обрукали, сада испадање из Купа а бојим се да ће овако да буде у првенству. Знам да су Цигани пуни пара да тамо се не зна ко има више пара, да их помаже држава али где су они наши спонзори - Поповић, па Ковачевић из Поште, па Павловић Јовица, па Горан Питић? Неко је њих отерао из Клуба а нове није довео. Црно нам се пише без имало белог!

Петар

pre 18 godina

ОВО ЈЕ КЛАСИЧНА КРАЂА СУДИЈА! ПА УБИЛИ СУ НАС. МИЛОЈА УОПШТЕ НЕ ПОШТУЈУ, ОНАЈ АНТИЋ ГА ЈЕ ШТИПАО И УДАРАО А НИШТА! ВИДИ СЕ ДА СУ ЦИГАНИ СВЕ УЗЕЛИ ДА САДА ИМАЈУ И СЕЛЕКТОРА (НЕ ЗАБОРАВИТЕ ДА СУ У ОВИ МЛАЂИ СЕЛЕКТОРИ ЦИГАНИ - КАРАЏИЋ И ПАВИЋЕВИЋ)И САДА НАС КРАДУ! СВЕ СЕ УРОТИЛИ ПРОТИВ ПАРТИЗАНА КАКО БИ СЕ ДУШК0О ВУЈОШЕВИЋ, ОТАЦ МОДЕРНОГ ПАРТИЗАНА НАЈУРИО ИЗ НАШЕ КОШАРКЕ!

silver surfer

pre 18 godina

Mislim da su se stvari samo okrenule u odnosu na prethodni derbi. Tu pre svega mislim na pristup utakmici. Prosli put lezernost i lazna samouverenost Zvezde ovaj put partizana uticali su i na ishode tih derbija.Zvezdina koncentirsanija igra a i veca zelja za pobedom su prevagnuli ovaj put. Medjutim, ne moze se reci da je Zvezda bolja ili da je to partizan. Izgleda da nas ocekuju zanimljive utakmice u nasoj ligi. Iako je basket los, za razliku od fudbala bar postoje jos neki timovi koji mogu da ustinu bodove vecitima.
Sudjenje nije bilo lose ali je u pojedinim momentima izgledalo da ce sudije uzeti stvar u svoje ruke. Licno mislim da je blokada Vitkovca nad Milojevicem bila cista. Imam utisak da se svaki kontakt nad Milojevicem sankcionise kao faul, ali da se svaki njegov kontakt na protivnickom igracu ne sankcionise. Razumem ja da on ima kredit, ali ne bi trebalo preterivati.
O`Benon je bio impresivan. Lakoca sa kojom igra je neverovatna. Ne zeli da se istakne vec igra za kolektiv. Cak mi se cini da je nekad nepravedno zapstavljen u napadu.
Ostaje da cekamo zavrsnicu naseg prvenstva i play-off, ali pre toga naravno, finale kupa.

Mika Lirika

pre 18 godina

Lepo neko ovde napisao da je za sve potrebno vreme. Potrebno je vreme da se vidi da Sakota ozbiljno radi sa ovom ekipom, ali potrebno je vreme i da se vidi da u Partizanu ne moze sve oko mIlojevica. Da se ne lazemo, Tripkovic igra sve pomocu blokova, dribling mu je slab, Milojevic je juce protiv Buducnosti nepotrebno na parketu igrao 35 minuta, iako je bilo izvesno vec u 30.minutu da je kraj. Bogdanovic je pogodio dve trojke, ali kada je postalo cupavo nigde ga naravno nije bilo. Suput van utakmice, Kamings usamljen na pleju. Dule je ponovo pogresio sa izborom beka(mislim na Smiljanica)i to je data adut karta Zvezdi i Hemofarmu za Superligu. Para nema to ceo grad zna,a nema vishe ni mogucnosti za zamenu igraca jer su vec 4 igraca promenjena u rosteru sve sa nesrecnim Edvardsom. Kako to majku mu da Partizan kao cetvorostruki sampion nema generalnog sponzora? E sa svim tim problemima, moze neshto da pije vodu 2-3 do 4 meseca, posle toga sve izlazi na videlo, Koliko igraca je bilo u rotaciji Duleta Vujoshevica veceras? Zvezda raspolozena, motivisana, i ne bas precizna i u najboljem izdanju. U tome i jeste fora. Zvezda ima prostor za dalji napredak, Zvezda ima mesto za jos jednog igraca, Zvezda ima kesha i sto je najvaznije Zvezda ima ozbiljnog trenera. Mislite da je isto kada Belosevic,Vojinovic,Juras i ekipa treba da prelome spornu odluku, a na jednoj strani Trifa ili Zmago, a na drugoj Dule. ILi Sakota? I to je razlika.ovaj nije doshao iz Grcke posle 15 godina da sluzi kao ikebana petoj nashtelovaoj tituli! Dosao je da je uzme!

deki pfc

pre 18 godina

ej cigani, lakše malo. pa dobili ste večeras- svaka čast. al nešto se ne sjećam da se često radujete u košarci protiv nas. što bi se reklo "i ćorava koka zrno ubode". mislim da je vrijeme da se vujošević povuče. dule, svaka ti čast za rezultate i uspjehe al mislim da je došlo vrijeme da odeš. jednostavno je došlo do zasićenja u ekipi, a šta vrijedi titula kada u evropi ne možemo ništa. i još nešto, razumijem motiv gurovića al nemoj da pretjeruješ. ispadaš smiješan čovječe. navlačiš gnijev ljudi na sebe bez potrebe. pozdrav za sve grobare

Lerby

pre 18 godina

Kao prvo: čestitke igračima i stručnom štabu. Disciplinovana, strpljiva i pre svega, kolektivna igra je donela rezultat. Igrali smo brže i bolje u odbrani, pa smo sveli čiste šuteve protivnika na podnošljivu meru, uz dosta pametnih i pravovremenih faulova. Niski igrači znatno brži i konkretniji od protivničkih, a i pod košem je situacija bila veoma dobra. Mislim da svi mi koji se javljamo manje-više redovno, konačno možemo da budemo zadovoljni načinom na koji je Šakota "delio" minutažu igračima. Svako je dobio "parče" ili "komad" koji mu otprilike pripada. Izuzimam Dragojlovića zbog povrede i Miloševića i Markovića, ali su oni malo drugačija priča pa ne bih ovom prilikom...
Pojedinačno: Radivojević i Jeretin sa tri uzastopne ukradene lopte su doneli razliku koja nas je održala do kraja (njojzi hvala). Jeretin je dobro probijao, bilo je i asistencija ali i stare "boljke": slobodna bacanja, dva dalekometna ishitrena pomašaja za 3 poena i par čistih "dodavanja" protivniku u šake. Ako prestane sa tim nasumičnim i "telepatskim" dodavanjima biće i više radosti za sve nas. Večeras nas to nije koštalo jer je protivnik bio još gori pa mu opraštamo.
Gurović skroman u prvom i veoma dobar u drugom delu. I njemu bacanja nisu nešto išla. Vitkovac solidan. Odradio je svoje u odbrani, pametni prekršaji i nekoliko poena. Raičević i Mišanović dosta dobri, naročito u odbrani. Dragojlović i Milošević epizodisti, pa nisu ni "ušli" u utisak. G me sve više iznenađuje. Ne zbog, nesumnjivo, dosta dobre, već zbog timske i zrele igre. Njegov kvalitet mi nikad nije bio sporan, ali glupiranja i neozbiljnost jesu. Toga je sve manje u poslednje vreme i to, čini mi se, iz dva razloga: Šakota je dobio bitku u kojoj je, do skoro, bilo dosta "varničenja" između njih dvojice, pa i čestih "hlađenja" na klupi. I drugo, ove godine igra play-a, pa kao igrač koji "voli" loptu i ima je dosta u posedu. Time su i njegova gramzivost, želja za samoisticanjem i usmerenost ka šutu prilično ublažene. To najbolje ilustruju utakmice koje su o nečemu i odlučivale: obe protiv Lukoil-a i ova u Kupu. Larry: odličan u napadu, nekoliko veoma teških pogođenih šuteva u drugom delu, trojke 80% (4-5). Čak je bio dosta dobar u segmentu igre gde se baš i ne proslavlja – odbrani. Malo me je neprijatno iznenadio sa linije slobodnih bacanja, ali ona trojka sa 9 metara pri isteku vremena i lomljenju rezultata sve baca u zaborav. I na kraju, zbog šlaga na torti (inače zaslužuje početak)-Antić. Dobio je bitku pod košem uz svesrdnu asistenciju Raičevića, Mišanovića i Gurovića. Odličan pod oba koša, pokupio je dosta lopti, poentirao (čak i trojka), blokada na 6,25. Upravo je on karika koja nam je nedostajala u prvom delu sezone. Dobar šut, visina i snaga.
Očekujem pobedu u finalu iako je protivnik teži i ozbiljniji (tamo se tačno zna ko šta radi, pa nećete videti, za razliku od polufinala, da, recimo, Stefanović izigrava play-a i vodi loptu od koša do koša i ispucava se za 3 poena ili pravi smešne bekovske ulaze).
Izvinjavam se zbog ovih "sabranih dela" i obećavam da ću sledeći put biti mnogo, mnogo kraći.
Napred Zvezdo!

Srdjan

pre 18 godina

Stefane,za ovo Srbi Jadran HN ti svaka cast,ali zaista!Nije ovde mesto da se pominje,ali Jadran sigurno i uzima titulu!A ti Deki,ako ti je Dule Vujosevic strani drzavljanin pa ti stvarno treba da se zapitas na kojoj planeti zivis!Da nije mozda i Sakota stranac?
A sto se same utakmice tice,Zvezda je bila bolja i zasluzeno pobedila,potpuno zasluzeno.To sto Dule izuzimajuci Hausa nikad nije uspeo da nadje adekvatno pojacanje iz inostranstva to je druga prica...Cinjenica je da Zvezda ima dobre strance,ali i oni su kosarkasi!!!...koji ce nam nadam se doneti kup a posle ako Bog da i titulu.Ma sto se mene tice,titulu nek uzme i neko drugi,Masinac,Buducnost,Hemofarm,FMP,ne mora Zvezda,samo da ne uzme Partizan jer je blamiranja u EL vise dosta.

Дејан

pre 18 godina

@ Срђан

Партизан је до ове сезоне имао сасвим солидне странце за релативно мале паре (Хаус, Степ), зато што их је бирао и доводио Александар Џикић. Његов одлазак је довео Партизан у озбиљне проблеме. У коментару на вест да је Џикић преузео Атлас, написао сам, мало у шали мало у збиљи, ко ће сад да бира Дулету странце, али изгледа да је баш тако испало.

alexandar,dorcol

pre 18 godina

sta reci posle ovako divne veceri,fenomenalne hrabre igre,
kojoj cak nisu ni zasmetale opet sramotne odluke belosevica,jurasa i onog treceg...
da li znate da niko nije znao skoro do utakmice koje ce sudije biti delegirane za ovaj mec!
i na kraju su presudili da sudi sramotni par belosevic-juras koji je prosle godine drasticno ostetio zvezdu u 2 utakmici polufinala play-offa!!!
ako ste gledali utakmicu,nabrojacu vam 2 najdrasticnije tendenciozne odluke-pri faulu nad gurovicem dira se lopta sa obruca,a da ne pricam o situaciji
kada je pero antic gurnut nogom u reklame,svako normalan bi dosudio, namernu licnu gresku,ali oni sude aut za rakare...
stvarno jadno i bedno...
ali moram da pohvalim fantasticne G HENDERSONA,LARRY O`BANNONA i extra motivisanog GUROVICA i odlicnog u defaanzivi PERU ANTICA!!!
u ovoj utakmici je ZVEZDA bila realno bolja za 20razlike,ali sve ste videli!
fenomenalno navijanje zvezdinih navijaca je donelo ZVEZDI novo finale kupa i verovatno sam KUP!
mogu jos da kazem da se sve videlo veceras,ko kako igra,ko igra ``sporu,dosadnu i prevazidjenu``kosarku...
par komentara je bilo da nas zvezdasa nece biti veceras na komentarima,ja im svima kazem-
BILI SMO NA UTAKMICI,BODRILI SVIM SRCEM SVOJ KLUB,SLAVILI,i MI SMO TU!!!
a gde ste vi ``ekstraordinarni`` homeroljupci????
zar vam nije konacno jasno posle svega da ste se lozili i previse,ubedjivali sebe da ste toliko jaki!
a da vam nije milojevica i bezbroj realnih i nerealnih faulova nad njim,mogli bi da stavite katanac u taj vas klub!
ovo veceras je bilo samo malo vracanje za sve sto se ruzno radilo protiv zvezde od strane vas vecitih rivala!
i jos jedna stvar,da li ste videli kako GUROVIC izgara i gine za CRVENO-BELI DRES?!?
sta vam to govori????
sve dolazi na svoje polako,kao sto sam govorio-NICIJA NE GORI DO ZORE!!!